MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    20-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3251

     

    9/1681 * - Palmzondag op z’n Italiaans – Vander Taelen zijn cent is gevallen -

    *

    3251 - ALS DE REALITEIT DUIZEND KEER WELSPREKENDER IS DAN DE FICTIE

    *

    Vander Taelen heeft eindelijk het juiste woord gevonden om de juiste taal te spreken!

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Vandaag veel tijd verloren. Palmzondag meebeleefd in de propvol gelopen basiliek San Flaviano van het naburige stadje. Het ‘ding’ dateert uit de eerste jaren van de Christenheid, heeft muren van een meter dik en (uit veiligheid?) geen enkel venster in de donkere benedenkerk. Precies een ondergrondse crypte, met lage gewelven en zuilen waarvan elk rijk versierd kapiteel anders is. Zo goed als geen verlichting. Harde glad gezeten eeuwenoude houten zitbanken. Iedereen, jong en oud, had arm-volle olijftakjes mee die in de hoogte gestoken werd als om een goede ouderwetse binnenkamerse processie uit te beelden.

    O nee, dacht ik, Ons Lieven Heerke, laat hier toch nooit een paar IS-Lammers met verwrongen gezichten en met vuurspuwende oorlogswapens binnenstormen. Want nee, de Paus zelf is hier niet meer. Meer dan 1.000 jaar geleden resideerde Die hier, en sprak Hij ieder jaar op Pasen de toegestroomde Gelovigen toe van uit Zijn loggia van de bovenkerk.

    Ver van Vlaanderen en de lege kerken, voelden wij ons al die tijd Italiaan tussen de Italianen. Neen, zo keken we naar elkaar: laat Molenbeek maar Molenbeek wezen, hier is onze eigen cultuur nog het best bewaard.

    *

    Een burcht, uitvergrote veldkapel (!?), langs de Via Francigena van Canterbury naar Rome….

    De Pauselijke loggia over de ganse breedte van de voorgevel…..

    *

    Bon. Nu even weg van de Middeleeuwse romantiek naar ons vernederd en overwonnen Vaderland. Het stuk hieronder is gewoon overgenomen van bij de Jos en daar valt niets op af te dingen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://blog.seniorennet.be/rechts/

     

    Hij mocht het nogmaals....

    .....komen uitleggen hoe zijn Brussel verloederd werd toen hij nog groen achter de oren was. Bedankt Lucas om toch bij de partij te blijven die je de deur gewezen heeft. Wat wil je nu vertellen? Je hebt meegeholpen het zo te laten geworden tot je eigen dochter eens slachtoffer werd van het gespuis die je hier hielp binnen komen. http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2605158

    20-03-2016, 10:04 geschreven door tjenne

     

         Wie iets durfde te zeggen, was een bange blanke man - Luckas Vander Taelen Auteur: Luckas Vander Taelen

     

    za 19/03/2016 - 09:16 Luckas Vander Taelen Luckas Vander Taelen, houdt van Brussel, maar nu denkt hij: "Ca suffit, j'en ai marre". Hij hoopt dat nu eindelijk iedereen de realiteit eindelijk onder ogen durft te zien en ootmoedig toegeeft dat men de problemen heeft laten verrotten.

     

    Luckas Vander Taelen schrijft regelmatig met een scherpe pen over Brussel en multiculturele discussies. Hij is gewezen parlementslid voor Groen, muzikant en freelance journalist.

     

    Ik heb vrijdagnamiddag de spectaculaire actie van de veiligheidsdiensten in Brussel gevolgd, zappend tussen vier zenders in twee talen. Een unieke ervaring: vanuit Vorst keek ik naar wat een paar kilometer verder gebeurde. Live from Molenbeek. Twee dagen eerder had ik ook al vreselijke beelden te zien gekregen, die keer vanuit mijn eigen gemeente dan nog. In een buurt waar ik af en toe winkel, had een Algerijn met een zwaar wapen op de politie geschoten en waren zijn gevaarlijke kompanen over de daken weggevlucht. En verdwenen.

     

    De hele nacht cirkelde een helikopter boven onze tuin. Een nare ervaring; een onbehaaglijk gevoel van bedreiging bekroop me.

    "Ik dacht: die terroristen zijn erin geslaagd iets bijzonder kostbaar voorgoed kapot te maken."

     

    Toen ik vrijdag naar de belegering keek in Molenbeek, steeg er op een bepaald moment rook op uit een appartementsblok. In een voor elke Brusselaar vertrouwde omgeving, een doodgewone straat met wat winkeltjes, een slager en een apotheek had de politie de grote middelen ingezet. Ik fiets wel eens voorbij in die Vier-Windenstraat.

     

    Nu zag ik dat banaal huis in die banale straat met de ogen van de miljoenen kijkers die het te zien zullen krijgen en die denken: het is daar oorlog, in Brussel.

     

    Ik dacht: die terroristen zijn erin geslaagd iets bijzonder kostbaar voorgoed kapot te maken: ons gevoel van veilige geborgenheid in de stad. Ik werd overvallen door een gevoel van droefheid. Zo ver is het dus gekomen in mijn stad, dat is ervan geworden.

     

    Toen ik gebiologeerd naar die beelden zat te kijken, ging een vreselijke gedachte door mijn hoofd: we zullen met die extreme gewelddadigheid van terroristen moeten leren leven, ze zal deel uitmaken van ons nieuwe dagelijkse realiteit.

    "Blijkbaar kon hij rekenen op een verfijnd netwerk om hem verborgen te houden."

     

    Drie dagen later werd in Molenbeek dus een man aangehouden, die in heel Europa gezocht wordt sinds de aanslagen van Parijs, maar de hele tijd ondergedoken zat in Brussel. Hij had gependeld van het ene naar het andere veilige appartement, tot men hem haast per toeval op het spoor kwam, dank zij vingerafdrukken die hij achtergelaten had in Vorst.

     

    Blijkbaar kon hij rekenen op een verfijnd netwerk om hem verborgen te houden. Toen Jan Jambon zich een tijd geleden afvroeg hoe het kwam dat Abdeslam zo lang kon onderduiken, had hij gealludeerd op de rol van zijn onmiddellijke omgeving.

     

    Het leverde hem meteen kritiek op dat hij de Magherebijnse gemeenschap stigmatiseerde. Maar nu blijkt dus dat een hele bende Brusselse vrienden én familieleden er geen probleem mee hadden om een man te helpen die in november betrokken was bij een van de vreselijkste aanslagen in West-Europa sinds het einde van de Tweede Oorlog. Nu vertellen mensen uit de buurt dat iedereen wel wist waar Abdeslam zat.

    Omerta?

     

    Zeiden mensen in deze buurt dat niet meteen aan de politie omdat ze geloven dat er zoiets bestaat als een oorlog die alle middelen heiligt, die gevoerd wordt in de naam van een god? Waren zij in naam van hun godsdienst bereid om een moordenaar uit de handen van het gerecht te houden?

     

    Of is het eenvoudiger: bestaat in de Magherebijnse gemeenschap een heilige omertà, waar schuldbekentenis als verraad gezien wordt en een onaanvaardbare aantasting van de eer? Ik heb dat fenomeen vaak aan het werk gezien bij ouders van criminelen die tegen alle evidentie in blijven beweren dat hun zoons onschuldige lammetjes zijn.

     

    Dat die verkeerd begrepen solidariteit en principiële ontkenning bestaan, bleek gisteren helaas ook toen jongeren in de buurt van de Vier-Windenstraat politiewagens met stenen bekogelden en riepen dat de wijk van hen was. Dat is op zijn zachts gezegd niet bepaald een opwekkende gedachte.

     

    Of zal het weer zo zijn dat men dit niet mag zeggen, omdat dit stigmatiserend zou zijn en men liever het gekoesterde idee van de harmonische multiculturaliteit leven houdt?

    Zucht. Zo gaat het nu al jaren.

     

    Jarenlang is het een Brusselse specialiteit geweest om te ontkennen, te minimaliseren en problemen te relativeren. Ik las het zaterdag meteen weer in een krantenartikel, waar mijn beschrijving van de sfeer in laag-Vorst werd “weerlegd”.

     

    Het is allemaal zo erg niet, schreef de journalist, de mensen zijn vriendelijk en het valt allemaal best mee met die islamisering: je kan er nog een pintje drinken. Zucht. Zo gaat het nu al jaren: feiten negeren en wegkijken om zijn ideologisch gelijk te halen.

     

    Een overval met oorlogswapens was een “fait-divers”. Scholieren die elke dag met wapens werden afgedreigd en beroofd, dan keek de burgemeester liever de andere kant op. Wijken waar zowat alles fout liep en de macht stilaan was overgenomen door plaatselijke bendes, daar praatte men liever niet te luid over. En moesten we het meer over de positieve kant hebben...

     

    Hoe gemakkelijk werd geweld, onveiligheid, Islamitische radicalisering en toenemende religieuze druk in deze stad getolereerd! Wie iets durfde zeggen was een bange blanke man, een islamofoob of een provincialistische Vlaamse angsthaas die van het leven in de grootstad Brussel niets had begrepen.

     

    Maar nu heb ik het wél begrepen. Ca suffit, j'en ai marre. Ik ben het beu. Mijn gevoel van droefheid heeft plaatsgemaakt voor één van woede. Ik wil niet meer wegkijken en gewoon worden aan een gevoel van onbehagen in mijn stad.

     

    Ik ben het beu dat lafheid en electoraal opportunisme het blijven halen in de politiek en dat de realiteit wordt toegedekt met ideologische wishful thinking. Dat heeft er jaren voor gezorgd dat het zo moeilijk was om problemen bij hun naam te noemen en dat we uitgekomen zijn bij een rokend appartement in Molenbeek, waarvan zeer velen in de buurt wisten dat de meest gezochte terrorist van Europa er hokte.

     

    Wat moet er na Vorst en Molenbeek nog meer gebeuren in deze stad voor de behoeders ervan de realiteit eindelijk onder ogen durven te zien en ootmoedig toegeven dat men de problemen heeft laten verrotten?

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Neen, op Vander Taelen valt inderdaad niet af te dingen. De man is op de goede weg. Als hij nu nog wil inzien, dat Maghrebijnen helemaal niets op hebben met het woord ‘omertà’, maar alles met de door de Koran voorgeschreven opdracht om, in afwachting dat ze de Macht kunnen grijpen, de hemel en de aarde rond zich moeten bedotten, om de ware bedoeling van de Islam niet te schaden. Ieder Moslim staat van in de wieg tot in het graf, met zijn leven garant voor de verspreiding /heerschappij van de Islam. Dat hun ‘jongeren’ daarbij de hulpdiensten met stenen bekogelen, is daar inherent aan. Dat zien we 24/24 op onze schermen, wereldwijd, waar Moslims leven tussen andere mensen, maar voorlopig nog de Macht niet hebben kunnen grijpen. Dat soort ‘jongeren’ is als de wind die opsteekt, voor het onweer losbarst.

    Ja Ja, ons Lucaske heeft ergens Licht gezien, maar weet nog niet goed van waar de wind komt. Of hij weet het maar al te goed, maar durft dat niet te zeggen. En geloof me vrij, het zal niet genoeg zijn van te zeggen, dat hij er ‘marre’ van heeft. Hij kent nu eindelijk een beetje de ziekte symptomen. De kwestie is nu, of de verantwoordelijken niet dringend aan verantwoording aan toe zijn.

    Lucaske weet toch ook, wat in het alfabet de volgende letter is na de ‘A’….

     

    *

    *

     







    20-03-2016, 17:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3250

    5/872 * - * asielzoekers = leefloon

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Mensen vragen zich de laatste tijd meer en meer af, wat er toch allemaal gaande is in de Zenne-streek. Volgens Geert Wilders, de grondig ge-ïslamseerde Gaza-Strook van Europa.

    De beste bron van inlichtingen is volgens mij de gewezen PS-Burgemeester van Molenbeek, onder wiens beheer de uitverkoop van die in wezen Vlaamse verstedelijke landelijke gemeente werd georganiseerd. We kunnen er alleen maar naar gissen (en de politie zal dat niet mogen onderzoeken) met de kaste van de CVP/SP, de Grote Verlichte Verstanden die zich stilaan de Sociaal Democraten zijn gaan noemen. Overhand een streepje Tsjeefse en een streepje Rood-Blauwe inspiratie. De 3 zogezegd traditionele partijen, nu de SD (Sicherheits Dienst) van de georganiseerde misdaad.

    Enne, als in dat Molenbeeks terroristen-verhaal de naam opduikt van de Familie Chouckri, dan vooral niet denken aan de Hasseltse Spa’er, de gevierde organisator van de Poppelfuck Feesten aldaar. Het is niet omdat men in Vorst en zo, de man met ‘Nonkel’ aanspreekt, dat die daarvoor familie moet zijn. Iedereen weze dus gewaarschuwd dat er van subiet klacht wegens laster en eerroof zal neergelegd worden. En wees maar gerust, nooit zal het kunnen bewezen worden, dat er vanuit de poppelfuck-weide sponsorgeld naar Molenbeek is gegaan. Die twee, Molenbeek en Hasselt zouden zelfs nog geen appel stelen die niet van hen is.

    Die klacht op zichzelf is niet zo erg. Erger daarentegen is, dat Uw naam voorkomt op de dodenlijsten voor direct na de komende Machtsovername.

    Die 2de Brabantse Omwenteling is voorzien nog voor deze zomer, en in ieder geval nog tijdens de machtsperiode van de Zwarte Ongelukskater uit Amerika, die zoals U weet, per einde jaar afloopt.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Vlaams Belang en Homans in de clinch over huisvesting vluchtelingen

     

    In sommige gevallen krijgen vluchtelingen wél voorrang bij het vragen van sociale huisvesting. Dat concludeert Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens op basis van een vraag aan minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA). Zo krijgen daklozen en mensen die een instelling/gevangenis verlaten extra punten bij de toewijzing door sociale verhuurkantoren (SVK's). Daardoor zouden vluchtelingen die een asielcentrum verlaten voorrang krijgen, meent Janssens. Minister Homans noemt de redenering van Janssens "van de pot gerukt".

     

    Minister Homans heeft al vaak herhaald dat erkende vluchtelingen geen voorrang zullen krijgen voor een sociale woning. Maar volgens Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens klopt dat niet helemaal. "De realiteit is heel anders", zegt hij.

     

    Janssens verwijst naar de regels die sociale verhuurkantoren gebruiken voor het toewijzen van woningen. Dat werkt volgens een puntensysteem. In dat puntensysteem krijgt men extra punten wanneer men bij de woonnood onder volgende categorieën valt: "geen huisvesting of opvang of verblijf in nachtopvang hebben" of "een instelling of gevangenis kunnen of moeten verlaten en geen woonrecht meer hebben elders".

     

    Volgens Janssens blijkt daaruit dat de regels de sociale verhuurkantoren "verplicht voorrang te geven aan vluchtelingen die een asielcentrum moeten verlaten". "Aan een Vlaamse dame die zich recent aanbood aan het loket van een sociaal verhuurkantoor werd dit trouwens ongeveer op deze manier meegedeeld", aldus nog Janssens.

     

    Volgens Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans "houdt de redenering van Chris Janssens geen steek" en is ze zelfs "van de pot gerukt". "Hij is er blijkbaar van overtuigd dat een instelling op een asielcentrum slaat, maar dat is een compleet foute redenering. Met een instelling wordt bedoeld een psychiatrische of een jeugdinstelling, geen asielcentrum of lokaal opvanginitiatief (LOI)", aldus Homans.

     

    De N-VA-minister wijst er ook op dat het statuut van dakloosheid niet zomaar wordt toegekend en dat niet iedereen die het asielcentrum verlaat dakloos is. "Met een leefloon - waar een vluchteling na erkenning recht op heeft - of met een ander inkomen is het quasi onmogelijk om het statuut 'dakloos' te krijgen", legt Homans uit.

     

    Als de getuigenis over de Vlaamse vrouw klopt, heeft het betrokken SVK volgens Homans ook niet de juiste info bezorgd.

     

    Ze wijst er tot slot op dat veel gemeenten bij de toewijzing van sociale woningen ook rekening houden met de lokale binding van aanvragers, bijvoorbeeld de afgelopen zes jaar drie jaar in de gemeente gewoond hebben.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Of er profiteurs in ons Sociaal Stelsel zijn ingeslopen? Stel de vraag liever omgekeerd: wie is daar geen profiteur? Gezond zijn van lijf en leden, niet werken en toch willen leven als iedereen. Ikzelf ben groot geworden in een omgeving onder het motto ’wie niet werkt moet ook niet eten’. Het is een brutale stelregel, maar hij heeft opgebracht! Ongelofelijk hoeveel mensen ineens wèl uit de voeten konden met hun handen. Als subtiel dienstbetoon, organiseerde de Gemeente toen ploegen die de grachten langs de straten, ja zelfs langs de kleinste landwegen, moesten uitkuisen. Tenminste toch iets, dat brood op de plank bracht.

    Nu krijgt eenieder die wil, een royaal leefloon om te willen blijven leven. Ge ziet van hier dat dit de derde wereldlanden aanspreekt.

    En, toegegeven, zolang er geld van anderen kan aangesproken worden, maakt de draaimolen aldoor nieuwe rondjes. Maar eens komt het uur, dat ‘op is’ gelijk is aan “’t is op”. En dan krijgt iedereen eindelijk het deksel op zijn neus.

     

    *

    *

     

     








    20-03-2016, 16:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3251

     

    9/1681 * - Palmzondag op z’n Italiaans – Vander Taelen zijn cent is gevallen -

    *

    *

    Vander Taelen heeft eindelijk het juiste woord gevonden om de juiste taal te spreken!

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Vandaag veel tijd verloren. Palmzondag meebeleefd in de propvol gelopen basiliek San Flaviano van het naburige stadje. Het ‘ding’ dateert uit de eerste jaren van de Christenheid, heeft muren van een meter dik en (uit veiligheid?) geen enkel venster in de donkere benedenkerk. Precies een ondergrondse crypte, met lage gewelven en zuilen waarvan elk rijk versierd kapiteel anders is. Zo goed als geen verlichting. Harde glad gezeten eeuwenoude houten zitbanken. Iedereen, jong en oud, had arm-volle olijftakjes mee die in de hoogte gestoken werd als om een goede ouderwetse binnenkamerse processie uit te beelden.

    O nee, dacht ik, Ons Lieven Heerke, laat hier toch nooit een paar IS-Lammers met verwrongen gezichten en met vuurspuwende oorlogswapens binnenstormen. Want nee, de Paus zelf is hier niet meer. Meer dan 1.000 jaar geleden resideerde Die hier, en sprak Hij ieder jaar op Pasen de toegestroomde Gelovigen toe van uit Zijn loggia van de bovenkerk.

    Ver van Vlaanderen en de lege kerken, voelden wij ons al die tijd Italiaan tussen de Italianen. Neen, zo keken we naar elkaar: laat Molenbeek maar Molenbeek wezen, hier is onze eigen cultuur nog het best bewaard.

    *

    Een burcht, uitvergrote veldkapel (!?), langs de Via Francigena van Canterbury naar Rome….

    De Pauselijke loggia over de ganse breedte van de voorgevel…..

    *

    Bon. Nu even weg van de Middeleeuwse romantiek naar ons vernederd en overwonnen Vaderland. Het stuk hieronder is gewoon overgenomen van bij de Jos en daar valt niets op af te dingen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://blog.seniorennet.be/rechts/

     

    Hij mocht het nogmaals....

    .....komen uitleggen hoe zijn Brussel verloederd werd toen hij nog groen achter de oren was. Bedankt Lucas om toch bij de partij te blijven die je de deur gewezen heeft. Wat wil je nu vertellen? Je hebt meegeholpen het zo te laten geworden tot je eigen dochter eens slachtoffer werd van het gespuis die je hier hielp binnen komen. http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2605158

    20-03-2016, 10:04 geschreven door tjenne

     

         Wie iets durfde te zeggen, was een bange blanke man - Luckas Vander Taelen Auteur: Luckas Vander Taelen

     

    za 19/03/2016 - 09:16 Luckas Vander Taelen Luckas Vander Taelen, houdt van Brussel, maar nu denkt hij: "Ca suffit, j'en ai marre". Hij hoopt dat nu eindelijk iedereen de realiteit eindelijk onder ogen durft te zien en ootmoedig toegeeft dat men de problemen heeft laten verrotten.

     

    Luckas Vander Taelen schrijft regelmatig met een scherpe pen over Brussel en multiculturele discussies. Hij is gewezen parlementslid voor Groen, muzikant en freelance journalist.

     

    Ik heb vrijdagnamiddag de spectaculaire actie van de veiligheidsdiensten in Brussel gevolgd, zappend tussen vier zenders in twee talen. Een unieke ervaring: vanuit Vorst keek ik naar wat een paar kilometer verder gebeurde. Live from Molenbeek. Twee dagen eerder had ik ook al vreselijke beelden te zien gekregen, die keer vanuit mijn eigen gemeente dan nog. In een buurt waar ik af en toe winkel, had een Algerijn met een zwaar wapen op de politie geschoten en waren zijn gevaarlijke kompanen over de daken weggevlucht. En verdwenen.

     

    De hele nacht cirkelde een helikopter boven onze tuin. Een nare ervaring; een onbehaaglijk gevoel van bedreiging bekroop me.

    "Ik dacht: die terroristen zijn erin geslaagd iets bijzonder kostbaar voorgoed kapot te maken."

     

    Toen ik vrijdag naar de belegering keek in Molenbeek, steeg er op een bepaald moment rook op uit een appartementsblok. In een voor elke Brusselaar vertrouwde omgeving, een doodgewone straat met wat winkeltjes, een slager en een apotheek had de politie de grote middelen ingezet. Ik fiets wel eens voorbij in die Vier-Windenstraat.

     

    Nu zag ik dat banaal huis in die banale straat met de ogen van de miljoenen kijkers die het te zien zullen krijgen en die denken: het is daar oorlog, in Brussel.

     

    Ik dacht: die terroristen zijn erin geslaagd iets bijzonder kostbaar voorgoed kapot te maken: ons gevoel van veilige geborgenheid in de stad. Ik werd overvallen door een gevoel van droefheid. Zo ver is het dus gekomen in mijn stad, dat is ervan geworden.

     

    Toen ik gebiologeerd naar die beelden zat te kijken, ging een vreselijke gedachte door mijn hoofd: we zullen met die extreme gewelddadigheid van terroristen moeten leren leven, ze zal deel uitmaken van ons nieuwe dagelijkse realiteit.

    "Blijkbaar kon hij rekenen op een verfijnd netwerk om hem verborgen te houden."

     

    Drie dagen later werd in Molenbeek dus een man aangehouden, die in heel Europa gezocht wordt sinds de aanslagen van Parijs, maar de hele tijd ondergedoken zat in Brussel. Hij had gependeld van het ene naar het andere veilige appartement, tot men hem haast per toeval op het spoor kwam, dank zij vingerafdrukken die hij achtergelaten had in Vorst.

     

    Blijkbaar kon hij rekenen op een verfijnd netwerk om hem verborgen te houden. Toen Jan Jambon zich een tijd geleden afvroeg hoe het kwam dat Abdeslam zo lang kon onderduiken, had hij gealludeerd op de rol van zijn onmiddellijke omgeving.

     

    Het leverde hem meteen kritiek op dat hij de Magherebijnse gemeenschap stigmatiseerde. Maar nu blijkt dus dat een hele bende Brusselse vrienden én familieleden er geen probleem mee hadden om een man te helpen die in november betrokken was bij een van de vreselijkste aanslagen in West-Europa sinds het einde van de Tweede Oorlog. Nu vertellen mensen uit de buurt dat iedereen wel wist waar Abdeslam zat.

    Omerta?

     

    Zeiden mensen in deze buurt dat niet meteen aan de politie omdat ze geloven dat er zoiets bestaat als een oorlog die alle middelen heiligt, die gevoerd wordt in de naam van een god? Waren zij in naam van hun godsdienst bereid om een moordenaar uit de handen van het gerecht te houden?

     

    Of is het eenvoudiger: bestaat in de Magherebijnse gemeenschap een heilige omertà, waar schuldbekentenis als verraad gezien wordt en een onaanvaardbare aantasting van de eer? Ik heb dat fenomeen vaak aan het werk gezien bij ouders van criminelen die tegen alle evidentie in blijven beweren dat hun zoons onschuldige lammetjes zijn.

     

    Dat die verkeerd begrepen solidariteit en principiële ontkenning bestaan, bleek gisteren helaas ook toen jongeren in de buurt van de Vier-Windenstraat politiewagens met stenen bekogelden en riepen dat de wijk van hen was. Dat is op zijn zachts gezegd niet bepaald een opwekkende gedachte.

     

    Of zal het weer zo zijn dat men dit niet mag zeggen, omdat dit stigmatiserend zou zijn en men liever het gekoesterde idee van de harmonische multiculturaliteit leven houdt?

    Zucht. Zo gaat het nu al jaren.

     

    Jarenlang is het een Brusselse specialiteit geweest om te ontkennen, te minimaliseren en problemen te relativeren. Ik las het zaterdag meteen weer in een krantenartikel, waar mijn beschrijving van de sfeer in laag-Vorst werd “weerlegd”.

     

    Het is allemaal zo erg niet, schreef de journalist, de mensen zijn vriendelijk en het valt allemaal best mee met die islamisering: je kan er nog een pintje drinken. Zucht. Zo gaat het nu al jaren: feiten negeren en wegkijken om zijn ideologisch gelijk te halen.

     

    Een overval met oorlogswapens was een “fait-divers”. Scholieren die elke dag met wapens werden afgedreigd en beroofd, dan keek de burgemeester liever de andere kant op. Wijken waar zowat alles fout liep en de macht stilaan was overgenomen door plaatselijke bendes, daar praatte men liever niet te luid over. En moesten we het meer over de positieve kant hebben...

     

    Hoe gemakkelijk werd geweld, onveiligheid, Islamitische radicalisering en toenemende religieuze druk in deze stad getolereerd! Wie iets durfde zeggen was een bange blanke man, een islamofoob of een provincialistische Vlaamse angsthaas die van het leven in de grootstad Brussel niets had begrepen.

     

    Maar nu heb ik het wél begrepen. Ca suffit, j'en ai marre. Ik ben het beu. Mijn gevoel van droefheid heeft plaatsgemaakt voor één van woede. Ik wil niet meer wegkijken en gewoon worden aan een gevoel van onbehagen in mijn stad.

     

    Ik ben het beu dat lafheid en electoraal opportunisme het blijven halen in de politiek en dat de realiteit wordt toegedekt met ideologische wishful thinking. Dat heeft er jaren voor gezorgd dat het zo moeilijk was om problemen bij hun naam te noemen en dat we uitgekomen zijn bij een rokend appartement in Molenbeek, waarvan zeer velen in de buurt wisten dat de meest gezochte terrorist van Europa er hokte.

     

    Wat moet er na Vorst en Molenbeek nog meer gebeuren in deze stad voor de behoeders ervan de realiteit eindelijk onder ogen durven te zien en ootmoedig toegeven dat men de problemen heeft laten verrotten?

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Neen, op Vander Taelen valt inderdaad niet af te dingen. De man is op de goede weg. Als hij nu nog wil inzien, dat Maghrebijnen helemaal niets op hebben met het woord ‘omertà’, maar alles met de door de Koran voorgeschreven opdracht om, in afwachting dat ze de Macht kunnen grijpen, de hemel en de aarde rond zich moeten bedotten, om de ware bedoeling van de Islam niet te schaden. Ieder Moslim staat van in de wieg tot in het graf, met zijn leven garant voor de verspreiding /heerschappij van de Islam. Dat hun ‘jongeren’ daarbij de hulpdiensten met stenen bekogelen, is daar inherent aan. Dat zien we 24/24 op onze schermen, wereldwijd, waar Moslims leven tussen andere mensen, maar voorlopig nog de Macht niet hebben kunnen grijpen. Dat soort ‘jongeren’ is als de wind die opsteekt, voor het onweer losbarst.

    Ja Ja, ons Lucaske heeft ergens Licht gezien, maar weet nog niet goed van waar de wind komt. Of hij weet het maar al te goed, maar durft dat niet te zeggen. En geloof me vrij, het zal niet genoeg zijn van te zeggen, dat hij er ‘marre’ van heeft. Hij kent nu eindelijk een beetje de ziekte symptomen. De kwestie is nu, of de verantwoordelijken niet dringend aan verantwoording aan toe zijn.

    Lucaske weet toch ook, wat in het alfabet de volgende letter is na de ‘A’….

     

    *

    *

     










    20-03-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3249

    5/773 * - Islam in overtal – St. Jansplein Kortrijk: kerk tegenover moskee -

    *

    Zondag 20 maart

    Zon 6u45-18u56

    H Wolfram

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het zou weeral niet Vlaanderens Schande moeten zijn, die de droeve mare moet verspreiden dat in onze landen de Islam inderdaad nu al in voldoende getallen aanwezig is, om de druk op de ketel op te drijven. Eerst door het eisen van medezeggenschap, daarna door de Macht met bruut geweld helemaal in handen te nemen. Dat alles tot in de puntjes de werkwijze van de Islam. Binnenglippen met loze listen, om zich daarna voor te doen als de enige eigenaren.

    Onder het goedkeurend oog van ex-DDr politica Merkel, daartoe bijgestaan en gematigd door de Legeraanvoerder der Turkomanen. Geen sprake meer dat ‘Arbeit macht Frei’, waar dat Vrijheid slechts een verre herinnering is aan de vroegere Joods-Christelijke Beschaving. Gesloten toegangspoorten van ‘KZ-Kampen’, bewaakt door Jihadisten met rare Turkse hoofddeksels zullen niet eens meer nodig zijn. Want over gans Europa zal een IJzeren Gordijn zijn neergelaten waar het vroegere USSR-terreur-regime kinderspel zal bij geweest zijn. Een Nazi-regime, bijgesteld volgens Oosterse ritus.

    Let dus op het gedrag van Uw (bruine) buren: binnen een paar weken zal de pretentie er zó van af stromen. Want zij weten dat hun strategie gewerkt heeft.

    De buiken van hun vrouwen zijn kazernes geweest, en de minaretten van de Moskeeën, die we nota bene zo goed zijn geweest om die zelf te betalen, hun bajonetten.

    Het voorspel is bijna over. Nu nog de wittebroodsweken tot de nodige posities zijn ingenomen, en dan kan er werk gemaakt worden van al hun eisen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

     

    Islam is de grootste religie van het land

     

    Zo’n 400.000 Belgische moslims beleven actief hun geloof, terwijl naar schatting nog maar 200.000 katholieken naar de kerk gaan. Daarmee is de islam de grootste actieve religie van het land geworden. Maar die trend wordt politiek noch maatschappelijk erkend.

     

    Officiële cijfers over het aantal mensen dat een bepaalde godsdienst aanhangt, zijn in België niet beschikbaar. Maar wetenschappers hebben zich wel over het vraagstuk gebogen. Vergelijking van bestaand onderzoek laat een duidelijke trend zien: het aantal praktiserende moslims stijgt, en het aantal praktiserende katholieken daalt.

     

    In België leven 728.000 moslims. Dat berekende Jan Hertogen, oud-medewerker van het Sociologisch Onderzoeksinstituut van de KU Leuven. Het aantal actieve katholieken is berekend door Marc Hooghe, politicoloog aan de KU Leuven. Hij kwam uit op ruim 315.000 actieve kerkbezoekers. Aangezien hij een dalende trend vaststelde, kan aangenomen worden dat het aantal sindsdien nog afgenomen is. Een extrapolatie zou het cijfer op minder dan 200.000 brengen.

     

    De trend wordt maatschappelijk onvoldoende erkend, vindt Hertogen. Vooral de financiering van de islam blijft achter. ‘Het geld dat vrijkomt door de daling van de kosten voor de katholieke eredienst, bijvoorbeeld door het dalende aantal priesters en de mortaliteit van de gepensioneerde priesters, had kunnen worden verschoven naar de islam. Maar dat gebeurt niet. Doordat de politiek weigert die malaise te doorbreken, dreigen we het vertrouwen van deze groep medeburgers te verliezen’, zegt Hertogen.

     

    Opmerkelijk is dat geografisch gezien de moslims en de katholieken elkaars spiegelbeeld vormen. Lees hier meer over in De S

     

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Bij deze zweer ik voor God en voor de mensen, reeds ongeveer 20 jaar geleden te hebben meegemaakt, dat op een rustig kerkpleintje aan de rand van Stad Kortrijk, waar in 1302 op exact deze plaats slag geleverd werd, er tegen 6 uur geen kat op straat was te zien. De kerkklokken luidden wel zoals voorheen, maar buiten een hoog bejaard koppel (mijn schoonouders) meldde zich niemand. Tot een paar minuten later Moslim-schimmen uit alle hoeken en kanten kwamen toegestroomd die zich allemaal, als ratten naar hun hol, naar hun vrijdag-avondlijke vergadering repten. Het pleintje en de zijstraten zagen zwart van het volk en sommigen van hen, met armband, probeerden orde te scheppen in de chaos. Niet één politieman te zien, en ook de luiken van alle huizen bleven onheilspellend dicht.

    Mijn brave schoonouders zijn intussen overleden en wij komen dus nooit meer op dat St Jansplein. Men heeft ons zelf gezegd, dat het daar noch overdag noch ’s nachts nog veilig is. En de gegoede burgerij, die er vroeger woonde, geraakt hun deftige burgerwoningen aan de straatstenen niet meer kwijt.

    Enne, o ja, het Stadsbestuur zou de aanplant rond de kerk ondertussen hebben laten rooien. Nee nee, niet wegens het acute brandgevaar, maar om het licht van de straatlantaarns overal goed te laten doordringen….

     

    *

    *

     

     












    20-03-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    19-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3248

    6/995 * - Molenbeek en de improvisatie pers – Wilders voor de 3 Rechters -

    *

    Zaterdag 19 maart

    Zon 6u47-18u55

    H Jozef, patroon van de goede dood, timmerlieden, schaliedekkers

    Is het met Sint-Jozef klaar, reken op een heel goed jaar

    *

    *

    Ons Lot in Duits-Turkse handen

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    “Is het met St Jozef klaar, reken dan op een heel goed jaar”

    *

    En, inderdaad, hier in landelijk Centraal Italië is vandaag de Lente officieel doorgebroken. De dag is met een luide plof oogstrelend in de lucht gekomen, wat meteen het signaal moet zijn geweest voor meerdere koekoeken om gelijktijdig voor dag en dauw lament te komen geven in de omringende lege olijfgaarden.

    En nu maar hopen dat de weerspreuk van de dag bewaarheid wordt. Aan mij zal ’t niet liggen!

    Dat de gazet ‘Vlaanderens Schande’ er maar op los schrijft, werd op deze blog al verschillende jaren aangetoond en bewezen. Hieronder een pareltje van zo’n ‘vergissing’. Is gewoon een onopvallende fout die opvallend niet juist is. Kan iedereen overkomen, maar bij mensen die niet recht in de schoenen staan valt zoiets toch op.

    Er zijn trouwens in de nieuwsverspreiding nog andere opvallend veel onopvallende verschillen. Over de Molenbeekse vaudeville van gisteren bijvoorbeeld: tussen de Coburger en de Hollandse zenders. Het leek wel om twee totaal verschillende gebeurtenissen te gaan. Bij de NOS een aaneenschakeling van opeenvolgende spetterende details, bij de VTM/VRT geïmproviseerde algemeenheden waar iedereen het zijne kon over denken.. Zo van ‘er wordt geschoten achter mij’, daar waar de kogels terzelfdertijd bijna in de huiskamer vlogen.

    De terrorist gevangen genomen ‘in casa sua’ (zijn eigen huis) blokletteren de Italiaans kranten. Lectuur die we meepikten uit de krant van onze gebuur op dat zonnige terrasje, onder het genot van een fris wit wijntje uit de streek van Orvieto. ‘Castello delle Regine’, het Kasteel der Koninginnen, zo heerlijk minstens als bij ons de roemer witte wijn in Café “de Achten Billetjes”. Kostprijs, zon & service inbegrepen: € 8,-. Ja, het staat hier op de mensen hun gezicht geschreven: morgen, Palmzondag, zullen zij hun olijftakjes vooraan in de Kerk gaan laten zegenen. Zodat zij die boven elke toegangsdeur van hun huis kunnen aanbrengen, om de duivel buiten te houden.

    Ander voorbeeld: 1ste procesdag Wilders. In Bruxellabad: nada. Niente. Rien de knots. Bij de NOS (de NOS!, ja U leest het goed) een korte maar beklijvende reportage, met evenveel seconden Wilders aan het woord als het OM. Allez, dat benaderde zelfs de objectiviteit die elke zender zou moeten sieren.

    Maar geniet U nu eerst van de dansende kemels in de DS…

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

     

    De Standaard schiet er naast

     

    Er verschijnt elke week in De Standaard een soort taalrubriek die verzorgd wordt door Ludo Permentier, medewerker van de Nederlandse Taalunie en voormalig redacteur van die krant. Meestal gaat het over de betekenis van woorden die vandaag de dag regelmatig in ons taalgebruik opduiken. Op 7 maart vond hij het echter nodig de hem hiervoor toegemeten ruimte te gebruiken om Wilders onder vuur te nemen. Permentier die er waarschijnlijk van uitgaat dat de gewone politici zich steeds bijzonder voorzichtig , subtiel en genuanceerd opstellen, verweet de Nederlandse partijleider dat zijn discours ‘vol lepe trucs en slimmigheden’ zat en dat hij o.m. had durven zeggen dat Molenbeek de Gaza-strook van West-Europa is en dat cultuurmakers ‘subsidieslurpers’ zijn.

     

    De vraag is echter of Permentier zijn dossier wel goed kende want hij beweert dat Wilders deze verklaringen aflegde n.a.v. een bezoek aan Antwerpen. Terwijl men toch geen ingewijde van het VB moet zijn om te weten dat hij die uitspraken deed toen hij op uitnodiging van die partij deelnam aan een colloquium dat plaatsvond in het Vlaams parlement dat zich in Brussel bevindt.

     

    Men zou Permentier dan ook met aandrang de lectuur moeten aanbevelen van een stuk van de filosofe Tinneke Beeckman dat op dezelfde dag ook in De Standaard verscheen. Hierin zegt ze o.m. het volgende "Zelfs voor een opiniestuk geldt dat de auteur op een waarachtige manier informatie met verstrekken over zichzelf en zijn onderwerp. Anders tasten pogingen tot debat uiteindelijk de journalistieke geloofwaardigheid aan: wie onwaarachtig of moreel veroordelend schrijft, geeft de lezer het gevoel dat hij in zijn oordeelsvrijheid wordt gehinderd."

     

    Een toemaatje: onder het artikel van Permentier stond te lezen dat de auteur een medewerker van de Taalunie is. Een vraagje: is dit wel in overeenstemming met de deontologie van deze instelling die toch verondersteld wordt politiek neutraal te zijn?

     

    Francis Van den Eynde

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De Turken zijn dus voor de eeuwigheid binnen onze grenzen, maar de Voorste Man in het verzet tegen criminele vreemdelingen, Geert Wilders, zit bijna dag op dag achter slot en grendel.

    Hier ziet U hoe het ging. https://youtu.be/CsjdeGfEV2E in een tijdsdocument dat moet bewaard blijven voor het nageslacht.

    Op de drempel van De Goede Week, zien we bijna letterlijk herhalen wat zich 2.000 jaar geleden in Jeruzalem afspeelde: “aan het kruis met Hem’.

    Opgestookt door de toenmalige Elite, de Farizeeërs, riepen zij Pilatus, de wereldlijke machthebber toe, dat Zijn bloed over hen en over hun kinderen mocht komen.

    *

    En daar staan wij dan, lijk de ezel van dat oude vrouwtje, tussen twee bergen hooi, niet wetende waar eerst te happen. Ofwel geloven we onze Grote Verlichte Verstanden, dat deze moordenaars niet echt tot moorden zullen overgaan, en happen we …Linkx. Wat inhoudt dat we binnenkort allemaal kontheffers zullen zijn, ofwel happen we Rechts en zien wat ervan komt. Maar tegen donkeren zullen we met de halsband om, binnengeleid worden. Tot we, net gewoon aan het vasten, van honger zullen doodvallen.

    Maar dan is er voor ons, Vlamingen van de harde lijn, dat spreekwoord van wijlen Karel Dillen. Liever één dag als leeuw geleefd, dan vele jaren als bandhond aan de ketting.

     

    *

    *

     

     








    19-03-2016, 17:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3247

    8/13229 * - ultieme ogenblikken voor de Vrijheid worden verkwanseld – Merkel geeft het verraad in onder aanneming uit -   

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Nergens vinden we de heimelijkheid van de Islam beter terug, dan in de onderhandelingen over ‘andere, andere, andere’ blijvelingen dan deze die er nu al zijn. Die gaan allemaal gedwongen terug en worden stuk voor stuk vervangen door dat soort zombies die beter passen in het kraam van onze Overwinnaars waarvoor we nederig het hoofd buigen. In de ijdele hoop op termijn ons leven te sparen.

    Daar bovenop krijgen de Turkey’s recht om overal in Europa de beste plaatsjes te komen uitkiezen, tegen de dag dat de maskers vallen. D.w.z. de dag dat ze, naar hun eigen maatstaven, denken genoeg in aantal te zijn om heel het Avondland te onderwerpen. Waarbij ‘onderwerpen’ een ander woord is voor Islamiseren. En waarbij Islamiseren, met de zegen van Rome, gelijk staat aan de waan-denkbeelden van Marx en Engels. Deze keer staan ze langer voor de Poorten van Wenen,, maar goed en wel in heel de stad die nu al volgebouwd is met hun roversholen-gebedshuizen.

    Europa zal tot de juiste vaststellingen komen, als het land daarenboven vol galgen staat en al de gevangenissen uitpuilen van zij die nog enig verzet denken te moeten plegen. De vroegere slavernij der Arabieren, nooit helemaal uitgeroeid, zal terug ingevoerd worden. Waar Sjeiks en de Sultans in iedere straat in lange krakend witte gewaden, met een zweepje zullen aanduiden welk slachtoffer ze nog dezelfde avond willen ‘bezitten’.

    Net zoals Filip DeWinter heden zijn persoonlijke lijfwacht opgedrongen wordt, zullen daarbij bewakers in de weer zijn, die scherpe kromzwaarden hanteren om elk verzet in de kiem in bloed te smoren Geween en tandengeknars zal ons deel zijn..

    En ja, iedere dag zullen er aanslagen gebeuren, want hoe strenger het Gezag, hoe heviger de opstanden. Wie ontsnapt is aan de gevangenis voor belediging van de Islam, zal zijn of haar reis naar de Eeuwigheid op straat kunnen aanvatten, midden de massa uiteengereten lotgenoten.

    Uiteraard, alles in de beste verstandhouding en in harmonie met de heersende ‘Sociaal-Democratische’ Elite. Onder het gezag en de Hoge Leding van de EU-Dirigenten in hun onschendbare Bruxellabadse ivoren torens.

    Want deze mini-führers, bewust van hun eigen scherpzinnigheid, dragen daar nog jaarlijks vele van onze miljarden Euro’s naan toe.

    Natuurlijk moet ondertussen alles ‘onderhandeld’ worden, al staat de uitkomst bij voorbaat vast. Het Volk moet immers overtuigd worden van ‘wat goed is voor de mensen’. Niet de voorvaderlijke rust van de vele kerktorens en veldkapelletjes, maar de tirannie van de Koran zoals die 140 jaar geleden in het zieke brein van een woestijnrover door Engelen Gods werd ‘gedicteerd’, alles tot op de huidige dag tot meerdere eer en glorie van de pietrol-potentaten.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    *

    Tusk krijgt mandaat voor ultieme onderhandelingen

    vr 18/03/2016 - 06:29

    Update: vr 18/03/2016 - 11:35

    Belga, Ellen Maerevoet

    *

    De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben Europees president Donald Tusk, Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Nederlandse premier Mark Rutte een mandaat gegeven om vandaag de ultieme gesprekken te voeren met de Turkse premier Ahmet Davutoglu om een akkoord te bereiken over de aanpak van de vluchtelingencrisis.

     

    De Europese leiders hebben gisteravond op een top in Brussel gepraat over een ontwerpakkoord dat een samenwerking met Turkije moet opzetten om de illegale immigratie vanuit Turkije naar Griekenland te stoppen en de mensensmokkelaars buitenspel te zetten.

     

    De leiders besloten geen gemeenschappelijk standpunt op papier te zetten, maar gaven Tusk, Juncker en Rutte wel een mandaat om vanochtend de Europese standpunten toe te lichten aan Davutoglu en de ultieme onderhandelingen op te starten. "Er is geen akkoord. Eigenlijk wil dat wel zeggen dat ze het niet eens zijn, of nog altijd niet opgeschoven zijn in hun standpunten over al die pijnpunten in dat oorspronkelijke akkoord van vorige week", zegt VRT-journaliste Leen De Witte, die de Europese top volgt.

    Hoe zal Davutoglu reageren?

     

    Of Davutoglu (foto in tekst) zich in de Europese voorstellen zal kunnen vinden, is de vraag. Voor zijn vertrek naar Brussel zei de Turkse premier al dat hij niet zal toestaan dat Turkije een "opslagplaats" wordt voor vluchtelingen. "Voor hem hangt alles samen, het gaat ook over de relatie tussen Europa en Turkije. Er is de vrees natuurlijk dat hij zegt: dit is niet voldoende, maar ze geloven wel dat Tusk op zijn minst een aanzet kan geven."

     

    Voor de start van het overleg vanochtend zei Davutoglu in een korte verklaring dat hij "hoopte dat we ons doel zullen bereiken om de vluchtelingen te helpen en de Europees-Turkse relaties te verdiepen. Voor Turkije is de vluchtelingencrisis geen koehandel, maar een kwestie van waarde, van Europese en humanitaire waarden." Volgens hem hebben Europa en Turkije hetzelfde doel voor ogen: het helpen van de vooral Syrische vluchtelingen. Of dit alles betekent of hij er een goed oog in heeft dat er vandaag een akkoord kan worden bereikt, is niet duidelijk.

     

    Rond 13 uur zouden de 28 Europese leiders opnieuw bijeenkomen om een balans op te maken en te bekijken of het akkoord met Turkije bezegeld kan worden.

    "Voor elke heropname van Syrische vluchteling andere Syriër uit Turkije hervestigen"

     

    Op tafel ligt een ontwerpakkoord dat het "business model" van mensensmokkelaars zou moeten doorbreken. Turkije is bereid alle illegaal in Griekenland aankomende migranten terug te nemen, op voorwaarde dat de Europeanen voor elke heropname van een Syrische vluchteling een andere Syriër uit Turkije hervestigen. Dat moet migranten ontraden de gevaarlijke oversteek naar Griekenland te maken.

     

    De Europeanen hebben het voorstel principieel aanvaard, maar ze willen dat de operatie strookt met het Europees en internationaal recht. "Er is vooruitgang geboekt, maar het blijft een delicaat punt", meldde premier Charles Michel na afloop. Cruciaal is het gegeven dat Griekenland Turkije als een veilig land beschouwt. Athene zou op dat vlak wel graag wat Europese ruggensteun krijgen, een vraag die vandaag nog stof tot discussie zal opleveren, zo erkende de eerste minister.

    "Geen blanco cheque voor Turkije"

     

    Om het voorstel te laten sporen met het Europees recht, is het voorts essentieel dat alle asielaanvragen in Griekenland nog steeds individueel behandeld worden. Die dossiers mogen wel hoogstens enkele dagen in beslag nemen. Samen met zijn Benelux-collega's drong Michel aan op Europese coördinatie om het Griekse asielsysteem te ondersteunen met experts, tolken, enzovoort. België is alvast bereid tientallen mensen te sturen, aldus de premier. "Er is heel lang gepraat over hoe dit georganiseerd moet worden", zegt De Witte.

    Belga

     

    Michel beklemtoonde opnieuw dat hij Turkije "geen blanco cheque" wil geven. Zo blijft België op zijn hoede voor een versnelde opheffing van de visumplicht. Michel herhaalde opnieuw dat de Turken aan meer dan zeventig technische criteria moeten voldoen. Daarvoor moet het Turkse parlement nog negen wetten goedkeuren.

     

    De Belgische premier pleitte ook voor een strikte monitoring van het akkoord, met een soort "noodrem" die ingeschakeld kan worden wanneer bijvoorbeeld zou blijken dat de heropname van migranten door Turkije niet loopt zoals gepland. "We mogen niet naïef zijn", aldus Michel, die waarschuwde voor "onomkeerbare" beslissingen over zaken als visa-liberalisering.

     

    Ook de toetredingsgesprekken van Turkije tot de EU blijven een moeilijk punt.

     

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Wat gisteren en vandaag gebeurt, is alleen de bevestiging van de achterkamertjes-afspraken tussen Merkel en Erdogan. Nog vòòr de haan 3x zal gekraaid hebben, zullen wij verraden worden. Voor de schone schijn worden nu door hun pakjesdragers onderhandeld over de drie dingen die al lang vaststaan. Net zoals de ultieme uitkomst van die onderhandelingen al maanden vaststond, net zoals 2 + 2=4 is.

    De Turken hebben jarenlang listig hun grenzen opengesteld voor de aan gang zijnde zondvloed, die ze nu handig maar o zo doorzichtelijk aanwenden om die naïeve Europeanen in hun eigen vet gaar te braden.

    *

    Eigenlijk zou dit het signaal moeten zijn, voor alle Vrijheids Bewegingen, om op straat te komen. Neen, al lang niet meer om te protesteren (wat niet helpt), maar om de Parlementen tot de laatste man/vrouw uit te mesten. In minder dan 24 uur kan,, mits de noodzakelijke slachtoffers langs weerskanten, de klus geklaard zijn. De Pretoriaanse Wacht, onze eigen Politie, zou wel eens heel vlug de kant van de toekomstige winnaars kunnen kiezen. Wat in Antwerpen gebeurd is met de ‘corrupte flikken’ zou wel eens het Teken aan de Wand kunnen zijn.

    Iedereen voelt het. Iedereen weet het. Dit gaat de verkeerde kant uit. De Coburger machteloze Justitie is daarvan het voorbeeld, doordesemd als die is door het Slinkxe gedachtengoed.

    Moge de Hemel ons genadig zijn.

    *

    PS

    Via mijn ellebogen, die dus werken als antennes, heb ik de boodschap binnen gekregen die elke West Vlaming al lang wist. De Hollandse Premier (Rutte) is van oorsprong een landgenoot van ons. Die zou hier in een ver verleeden moeten weggevlucht zijn, met ‘de lantaarn aan de dissel’, want compleet platzak. Compleet rutte, zoals wij zeggen. Geen nagel meer om zijn g*t te krabben. Zijn vroegere naam was inderdaad… Van rijckegem….

    En zeggen dat zo’n Charels in het Kamp der Schurken hoge postjes kunnen bekleden.

     

    *

    *

     








    19-03-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3246

    6/1093 * - Bruxellabad, de Januskop, verfilmd -

    *

    *

    Hij bestaat echt en zelfs veel erger…

    De God Janus….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Eind dit jaar komt op TV een Nederlandse drama-serie over de Europese Hoofdstad & waterhoofd parlement van de Verenigde Staten van Europa. Zoals U weet de vroegere speeltuin van Graaf Herman, bijgenaamd ‘Het vogelkoppelke’. Het was DM die deze morgen het treurige nieuws bracht, over een bijeengesprokkeld verhaal van het dagelijks doordeweeks leven in die stad met evenveel gezichten als er op de wereldbol Volkeren en Naties zijn. In de Griekse Oudheid sprak men van de God Janus, de God met (slechts) twee gezichten.

    Het brein van deze opzet is ene Léon de Winter, polyglot wereldbewoner met Joods bloed in de aderen. Een soort ‘Wandelende Jood’ dus. Niet te verwarren met de enige échte DeWinter, Antwerpse Bruggeling die momenteel het doelwit is van sluipschutters of explosie-specialisten van gevaarlijk onbestemd maar goed bekend importmateriaal. De regie is in handen van een Agalev-afstammeling. Groen bloed in Rode Aderen.

    Waarschijnlijk zal er een belangrijke rol weggelegd zijn voor aangebrande Flikken-Inspecteurs naar Antwerps model, die zich met het beetje zakgeld gestolen van arme dutsen van ‘sans papiers’ regelmatig dure buitenlandse vakantiereisjes konden permitteren. Moto: de Politie, Uw vriend, maar niet de vriend van al die ‘blijvelingen’ die ze geacht worden tot op het bot te verdedigen.

    In Bruxellabad, zegt de maker, leven op 100 meter afstand van elkaar, twee werelden: zeer rijk en zeer arm. Washington D.C. in het klein. Een hele eer: de Kleine Wastobbe aan de Zenne. Een ondertitel die doet wegdromen van geluk….

    Echte authentieke kiekenfretters? Die zijn daar al lang niet meer, want individueel weggevlucht als een hond van zijn str*nt.

    *

    Het geheel, gezien door een Nederlandse bril, zal heel zeker (en heel terecht) geen grote bof op die stad zijn. Als daar maar geen vodden van komen, van de soort van Molenbeek, Vorst, enz. Twee namen van twee broedhaarden die voorlopig de wereldreputatie uitmaken van ons land. Ik zeg voorlopig, want in een land met maar liefst zes Regeringen en een Hoofdstad samengesteld uit 19 puzzelstukjes van baronieën is als karakterschets al ruim voldoende.… Het gros van nog meer slecht nieuws moet dus nog komen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Deze Nederlandse dramaserie toont het 'echte' Brussel

    Bron: Volkskrant. Maker Leon de Winter. ©rv

    *

    Volgende week beginnen de opnamen van Brussel, een tiendelige dramaserie die geschreven werd door Leon de Winter. De verhaallijnen mengen politiek met terrorisme en migratie.

     

    Waar blijft die grote tv-serie over Brussel? Schrijver, collumnist en filmproducent Leon de Winter vroeg het zich drie jaar geleden af. "Het machtscentrum van Europa - waarom gebeurt daar in dramatische zin niets mee?"

     

    De Nederlander verdiepte zich in de stad en sloot een deal met het Nederlandse telecombedrijf KPN, dat vorig jaar een eigen streamingdienst begon: Brussel wordt de eerste dramaserie en zal vanaf december te zien zijn. Dinsdag werd in Amsterdam de serie gepresenteerd, waarin politiek, terrorisme en migratie samenkomen.

     

    Onder leiding van regisseur Arno Dierickx (Vuurzee, Overspel), zoon van Agalev-politicus Ludo Dierickx, wordt in 80 dagen op 92 locaties gedraaid. Hoofdrollen zijn er voor onder anderen Johanna ter Steege (Tirza) en Daniël Boissevain (Gooische Vrouwen). Het wordt een tiendelige mozaïekvertelling met verhaallijnen over een eurocommissaris die een affaire heeft gehad met een Russisch-Oekraïense oligarch, een vermoorde Nederlandse politicus en een legerofficier die Mohammed de Vries heet en een zoon heeft die dreigt te radicaliseren.

    U kreeg een ingeving bij het zien van House of Cards?

    "Ik vroeg me af: waarom speelt die serie zich bijna uitsluitend af in het politieke bedrijf? Het echte Washington D.C. zie je niet. Die stad is grotendeels een zwart getto. Toen dacht ik aan Brussel: loop het Europees Parlement uit en na 100 meter sta je in Afrika. Die werelden liggen naast elkaar maar hebben niets met elkaar te maken."

     

    Hoe deed u uw research?

    "Ik ben gaan praten met politici, mensen uit denktanks, lobbyisten. Maar het verhaal gaat niet over politieke machinaties. Dat is slechts het decor. Dit is een kleurrijker verhaal over wat op straat gebeurt. In veel steden in Europa is sprake van radicalisering. Er is veel over geschreven de laatste tijd."

     

    Als opiniemaker bent u kritisch op Europa en de EU.

    "Als ik fictie schrijf, mag mijn mening geen rol spelen. In een column neem ik stelling. In fictie gaat het om karakters. Ik kan me helemaal inleven in mensen met wie ik het niet eens ben. Ik wil de personages respecteren. Het moet geen pamflet worden."

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    U heeft er natuurlijk op gelet, dat De Volkskrant hieronder zit? Enige achterdocht is dus gerechtvaardigd….

    Uit doorgaans goed ingelichte bron (mijn twee ellebogen die terzake als twee antennes kunnen ingezet worden) werd mij bekend gegeven, dat Olio di Poepo ‘roeffio’ d.i. roefelen doet met dat idee. Ça ne se fait pas, tiert die, in koor met Lauretta , de kleindochter van een beruchte Kempische Nazi-oorlogsmisdadiger. Want het geheel zal met aan zekerheid grenzende waarschijn-lijkheid neerkomen op een blamage voor de PS, die al decennia lang daar de scepter voert om er zelf beter van te worden. Dat de DM integendeel eerder soelaas belooft, noemt hij het mes in de wonde ronddraaien als roverhoofdmannen.

    Het wachten is dan ook op de visie van de Koning van Marokko, de Sultan van Turkije en een legertje van exotische Presidenten (waaronder vooral die van Congo), die allemaal als roverhoofdmannen begaan zijn met de reputatie van hun vooruitgestuurde onderdanen. Onder leiding van Ryad worden nu al de koppen bij elkaar gestoken, om voorbereidende waarschuwingen in te zetten. Mocht hierover met de Regisseur overeenstemming bereikt worden, konden de splinters en de rook van de vele ingezette bommen en granaten mee opgenomen worden in de draaiboeken. Kosten-delend, moeten de zuinige Noorderburen daar wel oren naar hebben. IS levert de doodseskaders tegen kostprijs en de Regie staat borg voor de repatriëring naar de respectievelijke thuislanden. Is voorzien: 1 lijkkist voor de bijeen gezochte stoffelijke resten van 10 uiteengereten zelfmoordenaars.

    Het wordt (en terecht) een uitstekende expliciete drama-serie uit het volle leven gegrepen en met een artistieke aanpak, tegen de muur geplakt.

    Niet te missen. Korting voor Kroostrijke Gezinnen en op het vertoon van de juiste partij-lidkaart. Gelieve op de vernissage voorzichtig-heidshalve een kogelvrij vest te dragen. Noch bloemen noch kronen. Alleen lege magazijnen van Kalsjnikovs, broodnodig voor hergebruik.

    Mogen hun zielen in vrede rusten.

     

    *

    *

     








    18-03-2016, 17:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3245

    5/1022 * - na Constantinopel nu Bruxellabad – begrotingstekort vlg IMF – Flikken zijn geen duurbetaalde Rechters -

    *

    *

    Mei ’40 herhaalt zich….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Hebben jullie ook op VTM die beelden gezien, waar Filip DeWinter, nochtans een boom van een vent, als een samengedrukt worstenbroodje tussen 5 of 6 veiligheidsagenten in een geblindeerde gesloten veewagen werd geduwd? Voor zijn eigen veiligheid, werd gezegd. Waarom wist hij zelf niet, kon hij nog juist uitbrengen, en toen sloeg de wagen met gierende banden, gevolgd door een tweede geblindeerde overvalwagen, met alle inzittenden de weg op.

    Voilà. Dat was dan dat.

    Vandaag meer daarover in de media? Geen woord daarover. Zou immers de bronnen bij de Staatsvuiligheid in gevaar kunnen brengen moest het uitkomen wie gebabbeld heeft. Of erger: de ‘verrijkers’ zouden zich wel eens op hun lange teentjes getrapt kunnen voelen omdat hun plannen mislukt zijn. HNB was de uitzondering deze keer. Verkeerd gebriefd?

    http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160316_02186483

    Dat ondertussen het IMF de on-staat Coburgia verwijt, dat er geen paar miljard moet ‘gevonden’ worden op de Begroting, maar meer dan 17 miljard, daar wordt liefst over gezwogen.

    (Het werkwoord gezwogen is de samentrekking van onder dwang iets moeten verzwelgen).

    Dat moet recht in het oog van vriend Guvaal zijn gevlogen, want fluks stapte die op zijn vivisectie-stoel om het geval van naaldje tot draadje uiteen te rafelen. Echt stichtelijke lectuur. Moet U, buitenlander, die misschien minder bekend is met der Coburger 186 jaar oude geplogendheden, zonder verder tijdverlies, gaan zien op http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Geen rode loper voor 80 miljoen Turken

    Met een vijftig meter lange rode loper, bedrukt met de Turkse vlag, voerden kopstukken van het Vlaams Belang, Europarlementsleden van Europa van Naties en Vrijheid en militanten vandaag actie aan het Europees parlement. Ze verzetten zich met klem tegen de geplande koehandel tussen de EU en Turkije. “Wanneer Europa instemt met dit dictaat, beloont het de jarenlange Turkse chantagepolitiek én rolt het de rode loper uit voor 80 miljoen Turkse immigranten”, klinkt het.

     

    Het ‘één-voor-één’-principe (voor elke illegale immigrant die naar Turkije wordt teruggestuurd, komt er één legaal naar Europa) zal volgens het Vlaams Belang een heuse immigratiecarrousel op gang brengen, zonder dat een oplossing ook maar één stap dichterbij komt. “Door massale illegale immigratie te vervangen door massale legale immigratie, doet men in feite niets anders dan een bestaand probleem ‘oplossen’ door een nieuw probleem te creëren”, argumenteert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Deze regeling zou er namelijk toe kunnen leiden dat de illegale immigratie nog aangemoedigd wordt. Immers: hoe meer boten Turkije illegaal laat vertrekken, hoe meer immigranten het legaal naar Europa kan laten overkomen.

     

    Remedie is erger dan de kwaal

     

    Toen in 2009 de visumverplichtingen voor de zowat 9 miljoen inwoners van Servië en Macedonië werden versoepeld, leidde dat tot een massale instroom. Het spreekt voor zich dat de afschaffing van de visumplicht voor 80 miljoen Turken een nieuwe, massale immigratiegolf op gang zal brengen. Zo’n maatregel zal in het islamitische land immers geïnterpreteerd worden als een open uitnodiging om de reeds aanwezige Turkse kolonies in Europa te komen versterken. Vertegenwoordigers van Koerdische organisaties waarschuwen er bovendien voor dat de opheffing van de visumplicht voor Turkije zal leiden tot een massale instroom van Koerdische asielzoekers.

     

    Tom Van Grieken: “Het voorliggende akkoord biedt geen oplossing voor het probleem waarmee Europa vandaag geconfronteerd wordt. Wel integendeel: het dreigt morgen alleen nog groter te worden. Het Vlaams Belang roept de Belgische regering dan ook op zich te verzetten tegen dit dictaat door er haar veto tegen uit te spreken.”

    Klik hier voor beeldverslag en fotoreportage

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Een heel andere kijk heb ik dan weer op het zogezegde ‘politieschandaal’ in Antwerpen. Neen, het zijn deze keer geen slordig ondertekende aanhoudingsmandaten waar ‘per malheur’ handtekeningen zouden op ontbreken. Het is veel erger. Want het zijn fouten van de man in de vuurlinie. Die zouden tijdens hun diensturen, in uniform, de dienstwapens in de aanslag, ‘onnoemelijke daden’ hebben gepleegd die nu zijn uitgekomen. Basis van het tuchtonderzoek: de loslippigheid van enkele ‘sans papiers’ uit het Antwerpse migranten milieu die hun kans gegrepen hebben. Stomme Flikken! Deze keer geen Smurfen, maar doorbijters.

    Vandaag blijkt dit om eigengereid optreden te gaan, waarbij terroristen, drugdealers, kabardouchje-uitbaters en gewone gangsters uit het illegale circuit een koekje werd gegeven van eigen deeg. Ontoelaatbaar natuurlijk maar o zo begrijpelijk.

    Wilt er mij eens iemand uitleggen wat efficiënter is: meeslepen naar den buro van polies, urenlange ondervragingen via dure tolken, kilometers PV’s moeten opstellen, en dan vaststellen, dat de gearresteerden rapper thuis zijn dan de Inspecteurs. Of de gasten zelf een persoonlijke behandeling geven die ze zo rap niet zullen vergeten en ze dan achteraf ergens in een bos afzetten?

    O, vooral dat laatste is frustrerend voor de arme bloeikens van bandieten? Kijk mensen, dat is de ijzeren logica van een verziekt kankergezwel-aanpak bij Justitie, die dan weer het gevolg is van de welkomst-invoer van almaar meer criminelen. Dan krijgt men met flikken die zelf rechter spellen. En dat doet zeer. Het is net een cholesterol-bom die in het gezicht uitbarst van onze Grote Verlichte Verstanden.

    Ja, inderdaad, de Flikken waren verkeerd. Hadden ze de ratten in een soort ‘razzia’ gewoon afgeknald, geen haan die er naar zou naar gekraaid hebben. ‘Weerspannigheid bij arrestatie’, en de kous was af. Ze hadden er zelfs allemaal nog een medaile voor Moed en Zelfopoffering moeten voor krijgen!

    Het recht van de jungle? Ja, wat had U anders gedacht waarop dit verhaal zou eindigen.

    PS

    (en neen, d.i. niet op de Parti Scanandale bedoeld, die zoiets ongestraft en op grote schaal mogen. Ik bedoel dat ‘zakkulorummen’.)

    Het Parket onderzoekt nauwgezet, als nu de Partij Vlaams Belang niet kan verboden worden, mocht blijken dat betrokken Agenten sympathieën in die richting koesterden.

    Het zit er dus dik in, dat de Rode Loper voor de Turken meteen tweedehands zal kunnen uitgerold worden voor de voetjes van dat soort lieden die voortaan voor geen enkel uniform nog moeten vrezen.

     

    *

    *

     








    17-03-2016, 18:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3244

    5/905 * - de Macht valt niet uit de wolken, de tijd dringt -

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    In het hieronder overgenomen stukje krijgt U veel vragen voorgeschoteld waarop U zelf (en alleen voor Uzelf bestemd) kunt antwoorden. Maar spreek niet te luid, want anders krijgt U de deurwaarder aan huis, die U uitnodigt om schadevergoeding te betalen aan de gedupeerde slachtoffertjes van Uw ‘vreemdelingenhaat’ of Islamfobie. U moet namelijk het gevaar niet vluchten, maar er in berusten.

    Vreemdelingen zijn, om het beeld van Tom Van Grieken te volgen, al stormschade die moet her-verdeeld worden. Vooral de soort niet beledigen, door het Volk hogere dijken te geven. En al zeker niet door de grenzen te sluiten.

    Waar het dus naartoe leidt? Naar de confrontatie die met geweld als brandstof, altijd maar verder escaleert. Lijk in de Hel: de Engelen tegen de Duivels. De SD tegen de extreemrechtsen, want Engelen en duivels bestaan toch niet, zijn we intussen al lang ingestampt. Ze dragen dus een andere naam, maar hun strijd is wel dezelfde. Tot er, zoals bij Le Cid van Corneille, geen strijders meer over schieten, en dat de kamp aldus moet worden stilgelegd.

    Zodat, lijk in Syrië, de 3de hond met het been kan gaan lopen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://fenixx.org/2016/01/29/gaan-we-het-nog-redden/

     

    Gaan we het nog redden?

     

    Beter gezegd; gaan we het nog redden met de huidige wet en regelgeving.

     

    Dagelijks komen hele hordes zogenaamde oorlogsvluchtelingen Europa binnen gemarcheerd terwijl de politieke elite weigert daar adequate grensbewaking tegen in stelling te brengen. Probleem dat daarbij steeds duidelijker zichtbaar wordt is dat wie eenmaal binnen is nog nauwelijks kan worden uitgezet. Het deel dat in de asielindustrie terecht komt wordt voorzien van eten, drinken, een slaapplaats en zakgeld, maar er is ook een deel dat buiten de radar blijft, dat illegaal hier verblijft en zich naar alle waarschijnlijkheid met allerhande criminele activiteiten in leven houd, van winkeldiefstal tot berovingen. Pakkans minimaal en strafmaat te belachelijk voor woorden.

     

    Ook na jaren op kosten van de belastingplichtige procederende afgewezen asielzoekers gaan zelden het land uit en zijn zelfs zo brutaal om panden te kraken.

     

    Punt is dat er geen ruimte is binnen de bestaande wet en regelgeving om daar tegen op te treden en een onwil om de wel bestaande regels uit te voeren terwijl verandering van die regels consequent tegengewerkt wordt door met name Linkse partijen. Je ziet dat het verzet hiertegen toeneemt en ook extremistischer wordt, in Duitsland schijnt zelfs een handgranaat te zijn gegooid naar een asielopvang. Dit is natuurlijk voer voor Links en daar zullen ze dankbaar gebruik(misbruik) van maken, figuren als Peter Breedfeld wrijven zich in de handen, eindelijk hebben ze munitie om elke kritiek af te doen als extremistisch of nazistisch.

     

    Het vervelende is dat we er niet gaan komen met de geldende regels, daarvoor hebben we het te ver laten komen. Het enige dat nog echt zoden aan de dijk zou kunnen zetten zijn extreme maatregelen en wie in het politieke landschap om zich heen kijkt weet dat die niet gaan komen.

     

    Het antwoord op de vraag “gaan we het nog redden” moet dus zijn: nee.

     

    Grofweg zijn er dus twee mogelijkheden, of er gaat geweld toegepast worden of we worden overlopen.

     

    Meest waarschijnlijke uitkomst is helaas de tweede, we gaan overlopen worden door merendeels islamitische migranten.

     

    Resultaat zal zijn dat het sociale vangnet zoals we dat sinds de jaren vijftig hebben gekend in zal storten om de doodeenvoudige reden dat het niet meer op te brengen is.

     

    Tel daarbij de gepensioneerden die al acht of negen jaar lang steeds verder het moeras in worden gezogen door een nauwelijks verhogende AOW en een afnemende pensioenuitkering en het plaatje wordt almaar meer alarmerend.

     

    Tijd voor groot alarm?

     

    Niet volgens de gevestigde politieke partijen die rustig verder gaan op dezelfde destructieve weg, de kans dat zij wakker worden geschud door geweld is nihil.

     

    Je zou kunnen zeggen dat het vervolg interessant wordt maar om eerlijk te zijn, ik houd mijn hart vast, de huidige situatie zou op termijn zomaar op een burgeroorlog uit kunnen draaien.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Het kan natuurlijk ook allemaal anders. Wij, Vlamingen, hebben zoiets opgevangen bij onze Dichters, die schreven dat er van die rijke tafelen alleen de kruimels vallen, zolang wij stamelend en smekend aan de poorten blijven staan.

    Voor Nederlandse Staatsburgers lijkt dat vreemd, maar zij hebben sinds eeuwen een eigen Vaderland om voor te vechten: het onze. Wij Vlamingen zijn daarvan afgesneden, want buiten onze taal die heeft standgehouden, hangen wij, door intern gekrakeel, allemaal af van openlijke of onderduimse Fransdolle profiteurs. Voor ons zou het dus logischer zijn moesten wij door eigen kracht (d.i. geweld) de Macht grijpen. Wachten tot wij die Macht zomaar in de schoot geworpen krijgen, is zinloos, want Macht valt niet uit de wolken, Macht wordt bevochten op het slagveld.

    Maar zolang de Nieuwe V-Alliantie de lakens uitdeelt, zal dat niet gebeuren. Vlamingen van de harde lijn zullen een handje moeten toesteken. Liefst geen handje, maar een fluwelen hand in een staal-ijzeren handschoen. En niet naar hun spelregels, maar naar de onze.

    De stelregel die in 1302, net als vandaag, zou moeten luiden ‘’s Gilden vriend’. Wie ‘comprend pas’ antwoordt, die gaat voor de bijl… Wie de Goedendag mee opneemt, is onze vriend.

    *

    *

    *

     








    17-03-2016, 17:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3243

     

    7/1213 * - Moskeepraat alleen in Denemarken? – Dispatchers gevraagd in opvolging van onze ‘Leiders’ – de herschapen Schepping -

    *

    *

    Uit Het Land van de Glimlach

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Natuurlijk bedoelde ik met die ‘Deense wind’ uit de titel hierboven

    http://fenixx.org/author/rommelig/

    niet het aanstormende Land van de Glimlach uit de operette-wereld, maar het Dâr-al-Islam, het Land van de Islam. Groter tegenstelling is menselijk gesproken, niet mogelijk. Met figuranten die als spoken tot de verbeelding spreken hoe het er binnenkort ook bij ons zal uitzien. En, dat danken wij niet aan het Noodlot, maar aan onze E.U. Grote Verlichte Verstanden.

    Deze tekst zou verplichte lectuur moeten worden (ook op Pol & Soc) voor een ieder die in de politiek wil gaan. Waar echter meteen zou meebrengen, dat wij geen ministers of volksvertegenwoordigers meer zouden nodig hebben, maar … dispatchers. Om eindelijk de exodus van al die ‘verrijkers’ naar hun thuislanden, in goede banen te leiden. Ondertussen zullen de restjes van onze vorige ‘Leiders’ wel allemaal naar beneden gevallen zijn, zodat ook deze bomen kunnen bijgesnoeid worden om er weer fatsoenlijk uit te zien..

    Deze landverhuizers-huiswaartskerenden met hun intellectuele bagage en/of hun praktische stielkennis mee, onderweg naar de zo lang begeerde de ideale ‘gezinshereniging’.

    Wat in het Hoge Noorden op een eerder liste wijze ‘buchstabiert’ werd, geldt m.i. voor gans het Avondland. Ook in de Moskee bij ons om de hoek is het niet anders. Of vergis ik mij, en komen de ‘gematigden’ met duizenden ondertussen op straat om wat hun eigen ‘geradicaliseerden’ uitsteken openlijk af te keuren? Officieel, wordt gezegd, kijken die met een bang hart toe, daar waar ze echt ondertussen hun helden met heel hun hart toejuichen.

    En nog blijven onze Verlichte Grote Verstanden koppig bij hun besluit: zij willen een grondig her-samengestelde vernieuwde bevolking, samen met de ‘gematigde Islam’ waarmee best zou moeten kunnen worden samengeleefd. Dat heet in hun ogen, gewoon de Schepping herschapen naar hun beeld en gelijkenis. Daar wat Marx niet gelukt is, willen ze een ‘ersatz’ Aards Paradijs waar de Mens God gelijk zou zijn.

    We kennen dat verhaal, want ook dat is ‘buchstabiert’ in de Bijbel in het verhaal van de Toren van Babel. Dat verhaalt hoe mensen van over heel de wereld samenwerkten om een toren te bouwen die tot in de hemel reikte. Dat ging toen echter niet door, omdat ze elkaar op den duur niet meer begrepen.

    Voor iedereen bevattelijke woorden die enigszins naïef, de huidige stand van zaken in de huidige hoogmoed weergeven.

    IJdele criminele hoop. Net zo crimineel als ze ons voorhouden, dat koers-coureurs vanaf een bepaalde dag niet langer zo maar over de volle breedte van de straat zullen mogen voorbijvliegen, maar netjes op het fietspad zullen moeten blijven.

    Kijk, zeggen ze, daar dienen fietspaden toch voor! En op dezelfde manier als het tijdelijk aankant zetten van het verkeersreglement, willen zij de aanstormende Islamisering de volle breedte van de straat geven.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Deense imam: Islam verovert Europa met islamitische immigranten en vluchtelingen

     

    (Door: Mattias Albinsson – Vertaling: rommel)

    *

    De islam is Europa aan het overnemen met islamitische immigranten en vluchtelingen. Dat zegt een Deense imam in geheim gefilmde gesprekken die afgelopen weken in een documentaireserie door de Deense TV2 is uitgezonden.

     

    In de onderzoekende documentaireserie, die in maart in vier delen werd uitgezonden, bezocht het islamitische koppel Fatma en Mohammed meerdere moskeeën in Kopenhagen en Odense. Het duo had een verborgen camera bij zich om te documenteren wat er werd gezegd, om later op tv weer te geven hoe moslims denken over Denemarken en de Denen.

     

    In een van de opgenomen gesprekken wordt Fatma en Mohammed verteld dat ze van een bijstandsuitkering moeten leven. Een andere imam raadt ze aan om zoveel als mogelijk bijstand bij elkaar te bedriegen.

     

    – Je moet het ze (rommel: De Denen) niet vertellen als je iets bezit. Als je dat doet krijg je een probleem, luidt het advies.

     

    In een andere geheim gefilmde opname in een moskee krijgen islamitische vrouwen onderwijs hoe ze hun kinderen moeten slaan, als deze de leeftijd van tien jaar hebben bereikt en niet tot allah willen bidden. Er zijn echter grenzen hoe ernstig geweld moslims mogen gebruiken tegen kinderen.

     

    – Het is niet toegestaan om ze zo hard te slaan dat ze tegen een muur vliegen of een bot breken. Het is ook niet toegestaan om een mes te pakken en in de kinderen te steken, verklaart de imam pedagogisch.

     

    Een andere imam blijkt bijzonder lyrisch over het aantal moslims wat zo snel in een paar decennia in Denemarken en Europa gegroeid is.

     

    – We bevinden ons in een tijd waar we eindelijk de landen van Europa gaan openstellen. Met andere woorden, er zijn nu moslimgemeenschappen in heel Europa, zegt de imam.

     

    – Toen ik 23 jaar geleden in dit land aankwam waren er slechts 55.000 moslims, nu zijn het er 300.000. Er zijn 300.000 moslims!

     

    De imam merkt op dat het grote aantal moslims het mogelijk maakt om in Europa te leven zonder te integreren in de Europese samenleving of aan de cultuur van deze landen aan te passen.

     

    Tina Magaard is professor aan de universiteit van Aarhus en een deskundige over de islam. Ze zegt in de documentaire reeks dat de retoriek die de imam gebruikt identiek is met wat ze eerder heeft gezien bij haar studies van islamitisch milieus.

     

    – Hij praat over “openstellen”, en dat klinkt positief, maar het is een klassieke islamitische term die gebruikt wordt wanneer men een land verovert, en wordt op deze manier ook in de koran aangewend, legt ze uit, en voegt eraan toe:

     

    – Er zijn islamitische bewegingen die een sterke behoefte hebben om Europa te veroveren, en zijn ervan overtuigd dat ze slagen.

     

    (rommel: De documentaireserie is door de Deense TV2 op Youtube geplaatst, helaas zonder Engelse ondertiteling. Maar wie het toch wil zien, wat op zich al ontluisterend is, moet de link hieronder van Fria Tider aanklikken.)

     

    Bron:

    http://www.friatider.se/dansk-imam-invandrare-flyktingar

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ja, ik weet. Er zijn ook andere argumenten om de primitieve klederdracht der boerka’s ver van ons af te houden. Stel U eens ons aller Maggie voor met minstens de stof voor 5 camouflage-pakken bij zich. Waar zie je dan nog, dat daar een Blauwe Geschelpte onder zit? Tenzij daar bovenop een blauw zwaailicht staat te pinken.

    Eerlijk gezegd, is er dan niet één onderzoeks-hoernalist die daar bij ons eens werk wil van maken, om stoemelings een paar vrijdag-avonden te gaan doorbrengen in zo’n ‘gebedsruimte’ tussen de andere kontheffers? Met verborgen camera in de aanslag. Met uiteraard een online vertaling van al dat koeterwaals? Zeker weten, de aanhouder wint.

    Dan kunnen we de bekomen resultaten afwegen tegen die van Denemarken… Maar daar dit een levensgevaarlijke onderneming is, zie ik het niet zo maar gebeuren. Want die mensen moeten, ingevolge de ‘godsdienstvrijheid’, toch zo rustig mogelijk hun ‘geloof’ kunnen beleven. Ook al is dat 1ste punt van dat ‘geloof’ de uitroeiing van alle leven rond hen, om daarna als overwinnaars in de huid te kruipen van de vorige eigenaars.

    Ja Ja, de Islam is inderdaad een ‘verrijking’. Maar er wordt daar fijntjes niet bijgezegd voor wie…..

     

    *

    *

     

     








    17-03-2016, 14:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3242

    5/936 * - Vb in opmars – wereldwijd bewijs dat Molenbeek geen representatief staal is voor Vlaanderen-

    *

    Donderdag 17 maart

    Zon 6u51-18u51

    H Gertrudis van Nijvel

    Met Sint-Geert, de koolresten uit den heerd

    *

    Het zat er al een tijdje aan te komen…

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het is mij een oprecht genoegen, U onderstaand debat te kunnen voorstellen. Het staat voor ‘Nieuwe Glans vs Oude Glorie’. Noem het gerust: nieuwe verfrissende luchten die over ons land waait om al dat duffige er uit te krijgen.

    Nader bepaald gaat het om revolutionaire ideeën van bijna 150 jaar geleden (het Marxisme) gekoppeld aan de sympathie van de ‘moderator’ op TV, is net hetzelfde als Spoorbonden die blijven ijveren voor werkzekerheid van stokers op elektrische treinen. Totaal tegennatuurlijk, natuurlijk. Maar ja, als er geen leugens meer overblijven om te strijden tegen de Waarheid, moet er geweld worden gebruikt. En dat is voorlopig, zonder de helpende almacht van de Islam, niet aan de orde.

    De Duitse ‘deelstaatverkiezingen’ nog vers in het geheugen, kijken de Gevestigde Machten met bange blik in de ogen naar al dat zwart-geel jong geweld hier te lande. Veel kunnen ze er niet tegen in brengen, want overal is het de zuivere onvervalste Waarheid.

    En, als die Waarheid dan, zoals bij onze Tom, met een leuke kwinkslag kan verkocht worden, werkt ze als een stormram die eeuwenoude muren neerhaalt. U zult er bijgevolg telkens aan denken als het woord ‘spreiding van vluchtelingen’ ter sprake komt. Want bij overstromingen herverdeelt men niet het water, maar men verhoogt de dijken.

    Enne met Donald Trump, als belediging bedoeld, vergeleken worden, is niet alleen een grote eer voor de genomineerde, maar het is vanwege da dader gewoon een stommiteit die hem zijn politieke carrière zal kosten.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Van Grieken vs Mertens

    Gisteren kruiste voorzitter Tom Van Grieken de degens met Peter Mertens, voorzitter van de communistische PVDA in ‘De Meulemeester in Debat’. Het werd een pittig debat, waarin Van Grieken noch zijn tegenstander noch de regering spaarde.

     

    Bij aanvang van het debat, kreeg vooral de regering er van langs. “Ik stel vast dat deze regering de regering is van de grote gaten. Grote gaten in de grenzen, grote gaten in de begroting en vooral een groot gat in het geheugen”, aldus een scherpe Tom Van Grieken. De N-VA stak naar eigen zeggen immers het communautaire in de koelkast om een sociaal economische herstelregering mogelijk te maken. Vandaag kunnen we ons de vraag stellen wat de N-VA eigenlijk in die regering doet, want zelfs dat laatste blijkt niet mogelijk. Van Grieken: “Vlaams Belang stelt voor om eindelijk ook iets aan de asielfactuur te doen. De opvang alleen al kost de belastingbetaler al 1 miljard euro.”

     

    Migratieliberaal

     

    Ook de PVDA is een voorstander van open grenzen. Terecht pakte de Vlaams Belang voorzitter Peter Mertens dan ook aan over het feit dat zijn partij, ondanks de reeds toenemende armoede bij Vlamingen, de grenzen wagenwijd wil openzetten om daarmee nog meer armoede te importeren. “U bent geen economisch liberaal, maar wel een migratieliberaal. Het grootkapitaal en uw partij zijn objectieve bondgenoten. Enerzijds komen de open grenzen het grootkapitaal goed uit door de aanlevering van goedkope arbeidskrachten en anderzijds komen de open grenzen uw partij goed uit door de aanlevering van nieuw kiezers”, merkte de Vlaams Belang-voorzitter op.

     

    De dijk versterken

     

    De tegenstelling tussen de linkse PVDA en het Vlaams Belang werd ook duidelijk toen men het over de aanpak van de asielcrisis had. Daar waar de PVDA pleit voor een Europees spreidingsplan, is het Vlaams Belang daar niet voor gewonnen, wel integendeel. Vlaams Belang pleit voor sterke buitengrenzen. “Bij een overstroming moet men het water niet gelijk verdelen, maar de dijk versterken”, aldus de Vlaams Belang-voorzitter.

     

    Deal met Turkije: woorden, maar geen daden

     

    De voorzitter noemde de ‘deal’ met Turkije geen deal, maar een dictaat. Hij wees ook op het feit dat Bart De Wever en Theo Francken de deal in de media veroordelen, maar dat de regering deze in de praktijk wel zal goedkeuren. Het grote gevaar van de deal is vooral het afschaffen van de visum-plicht voor Turkije. Tom Van Grieken: “In de praktijk betekent dat dat we de poorten van Europa openzetten voor 80 miljoen Turken.”

    U kan het debat hier herbekijken.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Zoals U heeft gezien, heeft dit artikel mij een bom duiten gekost aan gele markeerstiften.

    De bedoeling is uiteraard dat de boodschap zoveel mogelijk (en zelfs meer dan dat) wordt doorgegeven. Want wereldwijd moet de stem van Vlaanderen die van Bruxellabad en van haar voorsteden overstemmen.

    De ‘Gevestigde Machten’ blijven maar praten als ruiters die omgekeerd in het zadel zitten. En dus niet zien wat er voor hen staat te gebeuren. Onder onze neus wordt het land herverdeeld aan overzeese halfwilde volksverhuizers waarvan het 1ste Punt van hun ‘geloof’ hierin bestaat om alle ‘ongelovige honden’ te doden.

    Geen erg, zegt de SD, de bende der Sociaal Democraten in koor, dank zij hen blijven we nog wat langer in het zadel. En we zien wel als het zover is. Neem het Clinton Wife als rolmodel: haar metersdik egoïsme ligt er vingerdik op. Als Obama al de incarnatie van Het Kwaad is geweest, dan is zij de slang uit het Paradijs in hoogsteigen persoon.

    *

    Als toemaatje nog even Filip DeWinter over de ‘transgasspuit’ die vrouwen tegen verkrachters kunnen gebruiken, als de Overheid nalaat hen te beschermen.

    https://youtu.be/gMKVuJLfqdA

     

    *

    *

     








    17-03-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3241

    7/1262 * - college Ieper - politie Antwerpen geen smurfen maar & in Vorst vliegen de kogels der ‘verrijkers’-

    *

    Woensdag 16 maart

    Zon 6u54-18u50

    H Heribert van Keulen

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Dinsdag 18 maart 2016. Een dag als een andere? Op ’t eerste gezicht wel, ware daar niet ‘tSCHELDT, dat satirisch weekblad van elke dinsdag.

    Iedere dag heeft genoeg aan zijn eigen zorgen. Maar dan is ’t Franzsoos. Ja, het is me altijd bijgebleven! Persoonlijk heb ik daar later nog een stuk aangebreid, namelijk ‘Chaque chose finit par s’arrenger’, waarop mijn goede vriend H.C. dan telkens antwoordde ‘Même mal’.

    Maar ach! Où sont les neiges d’Artan! Mijn aartsvaderlijk oud St. Vincentiuscollege in Ieper bracht toentertijd jaar na jaar nog goede vruchten voort. Al schijnt dat, sedert er geen gedreven priesters-leraars meer zijn, toch ietwat veranderd te zijn. Allez, eigenlijk zou ik dat niet mogen zeggen, want bewijzen heb ik niet. Tenzij die ene opscheppende Terminator die we liever kwijt dan rijk zijn. Maar één omhoog gevallen grote lantaarn met een klein lichtje wijst daarom nog niet naar een volle mand met rotte appelen.

    Als kleine Flamingantjes die een groot deel van hun (mager) zakgeld besteedden aan het bijeen bedelen voor de heropbouw van de Nieuwe IJzertoren, kregen wij daar, naast een bedekte ‘radicalisering’ ten goede, een degelijke hoop Franse ballast mee. Vooral de Franse romantiekers hadden daarbij succes. Zo van ‘le son du cor le soir au fond des bois’…. Vooral die intrieste Alphonse de Lamertine (1790-1806), een oude glorie, kwam goed van pas in de verboden liefdesgedichtjes die we toen dievelings voor een ingebeelde liefde fabriceerden. Ook de Franse vrijzinnige filosofen rond de Verlichting, naast de breedsprakerige welsprekendheid der kanselredenaars kregen we te verwerken. Tot die ons strot uitkwamen.

    ‘A chaque jour suffit sa peine’: ik zal het nooit vergeten. Want ‘peine’ rijmde met die ‘Chimène’, het liefje van El Cid, de held uit het verhaal van die Corneille. Zou U dat vergeten, volop in uw ‘Sturm und Drang’ periode, te lezen dat ‘le combat cessa faute de combattants’? Dat viel ver te verkiezen boven de Reis van Wenen naar Praag van Mozart in het gezelschap van zijn losbandige vader….

    *

    Wel, in die geest is geen enkele dinsdag een échte ouderwetse dinsdag, als ik niet gesmuld heb van, ik zei het al, de nieuwe ‘tSCHELDT, het elektronisch wekelijks tijdschrift dat je voor een habbekrats in de bus krijgt.

    Och, U hebt het ook gelezen dat Flikken zich niet laten beledigen door een authentieke Koekenfretter.

    Ja, de Flikken voelden zich beledigd verwelen te worden met die kleine Blauwe Mannetjes van Pejo, die Waalse stripper. Waarbij ze natuurlijk voorbijgingen aan de kleur waarmee ze zelf dagelijks op straat rondliepen. Ordebewakers als de ‘gewapende arm der Wet’, in zwierig feestelijk blauw, die het vroegere streng-zwarte uniform (altijd mèt kepie, wapenstok en koppelriem) de Rijkswachters zijn komen vervangen. Dat is toch zuiver de lachspieren uitdagen!

    Vooral die fanfare-achtige hoofddekseltjes die ze plichtsgetrouw moeten dragen, geven de hint: hier zijn de speelgoedflikken die iedereen tegen de schenen mag stampen. Een regelrechte schande voor elke Oom Agent van destijds, wiens verschijning alleen al de mensen met ontzag deed wijken. Vandaar de wijk-agent.

    *

    Afgrijselijk ook hoe in al die andere wereldtalen de naam ‘Molenbeek’ vernozeld wordt. Waarom hebben zij die toch zo graag alles verfransen, die naam al lang niet aangepast, om de Franse ‘cultuur’ te prijzen? Fluppe Moureaux van Moulin du Ruisseau (of is het eerder Ruisseau du Moulin?) mag een minister in functie verslijten voor Nazi: die man, in heel Coburgia de godfather van de PS, staat boven de Wet. Wat denkt die wel van onze Jan Achterhesp? Da’s geen gewone, zulle, Fluppeke! Da’s er ene die alle Moslims met plezier tussen zijn boterham zou leggen.

    Kijk, nu ruim ik de baan voor ’t SCHELDT. Na lezing geraakt U met een kleine karpersprong op hun website. U zult er geen spijt van krijgen!

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    HET VERSCHIL TUSSEN SMURFEN EN NAZI’S

    *

    Er zijn zo van die dagen dat men zich bij het doornemen van de ochtendkranten in zijn koffie verslikt. 'Antwerps zakenman veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en 1 200 euro boete'.

    Wat had betrokkene uitgespookt? De snoodaard had agenten beledigd. Zwaar beledigd. Betrokkene had vier van hen Smurfen durven te noemen, erger nog Smurfkes. Volledig ontoelaatbaar, in ons beschaafd Avondland. Agenten zijn geen smurfen, ze willen bovendien niet geplaagd of uitgelachen worden, hun leven is al zwaar genoeg.

    Snikkend wendden ze zich dus tot de rechtbank, daarin gesteund door hun mama's en door hun vriendjes. En door de mama's van de vriendjes. Ook de bomma was erg boos. 'Onze Kevin Smurf noemen, foei, hij speelt er zo graag mee'. De rechter gaf de snikkende agenten gelijk en veroordeelde de stouterd tot een straf om U tegen te zeggen. Drie maanden cel. Astemblief !

    De zwaar aangedane agentjes, die naar verluidt nachten niet geslapen hebben van het onrecht dat hen aangedaan werd, en maandenlang psychologisch begeleid werden zodat ze tegen de Antwerp Gay Parade terug fluks en monter te been zijn, kregen elk 200 euro schadevergoeding. Om een nieuw tutu'ke te kopen voor op de after party van de Gay Parade? Om de verzameling Barbie's aan te dikken?

    En die gasten (bijna schreven we slappelingen) moeten voor onze veiligheid zorgen. Nou moe... een mens wordt er treurig van.

    *

    Ander berichtje, diezelfde ochtend 'Philippe Moureaux (PS) noemt Jambon een Nazi'.

    Voilà, dat noemen we pas...

    ... een belediging. Respect! Iemand vergelijken met een bende schurken die half Europa onder de voet gelopen hebben en die miljoenen mensen omgebracht hebben vanwege hun geloof of etnische achtergrond.

    Nogal wat anders dan iemand vergelijken met een sympathiek stripfiguurtje. Denkt U dat dit tot vervolging zal leiden? Iemand een Nazi noemen?

    Dat oud-burgemeester van Molenbeek Moureaux zich voor dergelijke uitspraak voor een rechtbank moet verantwoorden?

    De man die van zijn gemeente het grootste Moslimterroristenhol van Europa gemaakt heeft? Dat deze grofgebekte onbeschofterik gestraft zal worden voor deze zware belediging aan het adres van een minister? De weddenschappen gaan nu in.

    Ondertussen concluderen wij; Nazi's zijn OK, smurfen niet.

    Of hebben wij het alweer verkeerd begrepen ?

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Bennen jullie, net als ik, ook benieuwd naar de woordenschat waarmee de Marokkaanse en Afrikaanse ‘verrijkers’ onze Ordehandhavers aanspreken? Die zijn gewoon niet vatbaar voor publicatie. Maar ja, dat is vorm der ‘verrijking’, vrees ik. Ik weet zeker, als die zich daarover beklagen bij hun Oversten, dat ze het zwijgen worden opgelegd. We laten de lievelingen van onze Meesters gewoon met rust, is het dagorder. Doe alsof ge dat niet hoort, zelfs al verslijten ze U voor ‘mother fucker’ dat zelfs tegen de taalwet indruist.

    Dat die belhamels morgen de Leiders van hun soort zullen zijn. Och man! Dat is zorg voor later. Net als de politiekers, lossen we bij de flikken de moeilijkheden op zodra ze de pan uitrijzen….

    En wetewa?

    We kijken voortaan allemaal samen de andere kant op. Processen-verbaal, dat is iets voor het Eigen Volk Eerst!

    *

    *

    Woensdagmorgen. Net toen dit stukje af was, en klaar voor publicatie, kwam het bericht, dat in Brussel (Vorst, weeral onze PS-Bestuur) de kogels om de oren floten. Morgen weten we daar meer over. Maar voorlopig kan besloten worden, dat er weer een van de honderden wespennesten van die Oosterse sekte is uitgekogeld… Maar ja, dat zien we dan morgen wel weer

     

    *

    *

     

     










    16-03-2016, 10:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3240

    5/776 * - Doodgraver Herman (1) – De slang van Trump (3) -

    *

    *

     

    Wapenschild met drie bollen.

    .

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ja, dit is wel degelijk het wapenschild van de nobele Florentijnse Lorenzo di Medici, met de drie bollen. Maar alle Coburger heraldici waren eensgezind van mening in hun advies aan de Koning: als ge dan toch het Vogelkoppeke tot ‘graaf’ slaat, verbiedt hem dan tenminste de drie ballen, zelfs geen twee, want die man heeft niet eens ballen aan zijn lijf. Hij heeft het precies door helemaal niks te doen zo ver gebracht. Tegen zijn benoeming als ‘Graaf’ hebben we niets, want hij is inderdaad in het Europa der Volkeren, de doodgraver van zijn volk geweest.

    Dit even in de marge om wat volgt in het juiste daglicht te zetten.

    Ze hebben het bij DM overgenomen, met het doel hier tegenwind te zaaien voor Donald Trump. IJdele hoop natuurlijk, want buiten wat zelfbeklag zullen ze er niets aan overhouden. Gelukkig maar.

    Maar waarom maakt het iedereen over die vergelijking van de Is Lammerij met een slang zo pisnijdig? Het brengt me keer op keer de venijnige lach op het gelaat van Graaf Herman voor ogen, wat de evidentie zelf is. Het is toch een ‘punt van hun Geloof’ dat duidelijk beschreven staat in hun ‘Heilig Boek’. Er is daarvoor een zuiver Arabisch woord, onvertaalbaar voor elke Christenmens, dat we ondertussen al zo dikwijls besproken hebben op deze blog.

    Taqiyya, de in detail in de Koran en de Hadith voorgeschreven verduldige bedot-plicht van iedere Moslimmer, in afwachting van de door geweld afgedwongen machtsovername.

    Vandaar dat die vergelijking met wat de slang op het doodsbed van die gebeten brave ziel zegt, de nagel op de kop is. We weten toch van bij het in huis halen, wat op termijn de bedoeling is van deze soort ‘gasten’. De volksmond noemt het voor koekoeksjong spelen, om zo de eigen kweek uit het nest te werken, zodat het mezenpaar zich te pletter zoekt om dat uit de kluiten gewassen koekoeksjong te blijven voeden.

    Vandaar nogmaals mijn beschuldiging voor God en voor de mensen: wie daaraan medeplichtig is, is bij voorbaat medeplichtig aan volkerenmoord.

    Maar ja, als men eenmaal tot Graaf bevorderd is, wat kunnen anderen U dan schelen?

    *

     

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Donald Trump: "Immigranten zijn als slangen, ze bijten de persoon die ze binnenlaat"

     

    Donald Trump, die in de primaries vandaag hoopt zich van de Republikeinse nominatie te verzekeren, heeft immigranten die naar de VS komen met een dodelijke slang vergeleken. "Die bijt de persoon die zijn goedheid toont", verklaarde Trump.

     

    In een hangar op de luchthaven van Youngstown, in de staat Ohio, onderlijnde de vastgoedmiljardair nog maar eens zijn standpunten over immigratie.

     

    Murenbouwer

    Hij zwoer een muur langs de Amerikaans-Mexicaanse grens te bouwen om migranten uit Centraal-Amerika buiten te houden en nog een muur in Syrië om IS-strijders daar te jouden. "We moeten ervoor zorgen dat we weten wie we binnenlaten", verklaarde hij.

     

    Tegen het eind van zijn 35 minuten durende toespraak voor 1.500 supporters, citeerde Trump uit 'The Snake', een lied uit 1968 van de zwarte zanger Al Wilson. Dat lied vertelt het verhaal van een zieke slang die in huis wordt gehaald door een zachtmoedige vrouw. Die verzorgt de slang tot ze geneest, maar krijgt dan een giftige beet.

     

    Op haar sterfbed vraagt de vrouw aan de slang waarom die haar zo heeft behandeld. Trump geeft het antwoord dat de slang in het lied geeft: "Zwijg toch, dwaze vrouw, je wist maar al te goed dat ik een slang was toen je me in huis nam".

    *

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ja ik weet het. Het is helemaal niet de bedoeling geweest van DM om stof te verschaffen aan Vlaams Nationalisten om venijnige stukjes te schrijven. Trump is nu eenmaal hun geliefkoosde Kop van Jut. En naar goede slinkxe gewoonte, als Slinkx geen argumenten meer heeft tegen de waarheid, dan gaan ze over tot schelden. En als schelden niet helpt, dan gaan ze over tot het ultieme stadium van zinsverbijstering: er op los slaan.

    Het zou me dus niets verwonderen, als de over de hele wereld verspreid levende ingevoerde slangen zouden opzetten om geen tijd meer te verliezen, en om er dus, samen met de Lente, op los te gaan. Als teken van protest. Bom-auto’s tenslotte zijn overal vlot verplaatsbaar om op een teken van ergens een hand, uit de loodsen waar ze klaargemaakt wachten, op de straat te worden gereden.

     

    *

    *








    16-03-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3239

     

    8/1253 * - deelstaatverkiezingen – groet aan de vlag -

    *

    *

    Colateral damage…..

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De ‘Deelstaat Verkiezingen’ in Duitsland, enerzijds verloren door Merkel, maar door haar anderzijds gewonnen omdat ze niet helemaal werd weggeveegd.

    Het was me zondagavond ll opgevallen, dat het succes van de anti-Merkel Verkiezingen van direct al in verband werden gebracht met het succes van de Nazi’s van de Tweede Wereldoorlog. Ik kon mijn oren niet geloven.

    Deze zinspeling viel zo wat tussen wal en schip bij de nieuwslezer, en ik dacht ‘Och Gottekes, slaag krijgen kan pijn doen en dan slaat een mens soms wat uit zijn botten…’ Maar blijkbaar zat het dieper. Er was zodanig veel pijn, dat de werking van het menselijk brein ect gestoord werd. Zal wel overgaan, dacht ik. Een goede nachtrust, en dan zien we morgen wel weer.

    Maar heel de maandag bleef het betrekkelijk stil. Buiten die zwanzer (weer in de DS) die beweerde dat Merkel weliswaar de verkiezingen verloren had, maar op de keper beschouwd, dat ze die toch had gewonnen. De man, iemand van Hoge Goesting bij de VRT, was blijkbaar nog altijd groggy. Pure wartaal, dacht ik. Geen aandacht aan besteden. Het gaat wel over.

    Maar zie, tegen het einde van de namiddag zijn dan de violen eindelijk gesteld. Overleg heeft plaats gevonden en de wachtwoorden zijn duidelijk: die nieuwe partij in Duitsland is smakelijke verse boter, in tegenstelling tot onze extreem-rechtse partijen, die echt ranzige boter zijn. Jos Gheysels van Agalev, de uitvinder van dat boemerang-hoedanigheidswoord voor het Vlaams Blok indertijd, mag fier zijn op zijn woordkunst. Al is zachte boter nu niet precies de voornaamste eigenschap van het Vlaams Belang. Ja inderdaad, een delirium kan soms diep zitten. Bij gebrek aan opvoering kan het zelfs tot zelfvernietiging leiden….

    En dan is het directeurschap van De Boekenbeurs een welgekomen troostprijs…

    Maar dit terzijde. Vooral de man geen eer aandoen die hij niet verdient.

    Had ik het weer niet gedacht? ‘Ze’ zijn meesters in het afleiden van de aandacht : van de nederlaag van hun vriendjes, om meteen, niet in die ‘Deelstaten’ maar hun tegenstanders in eigen land een veeg uit de pan te geven. Die zijn ineens niet meer ‘extreem rechts’, maar hocus pocus pas, ze zijn als bij toverslag de opvolgers van Nationaal Socialistisch Linkxs. Het zijn noch min noch meer de Neo Nazi’s.

    En ik, die altijd gedacht had, dat Nazi’s Linkxs uitschot zijn geweest. Die zijn ondertussen, in de huidige golfbeweging der ideeën, geen Nationaal Socialisten geweest, maar Nationaal Extreem-rechtsen.

    Nou breekt mijn klomp en moet ik die dus weggooien. En dat allemaal ons te dwingen ons standpunt te willen herzien. De Belgicisten van Vlaanderens Schande, de DS, willen het zo. Hitler, Mussolini, Stalin, Trotsky, Marx Engels en Lenin, enz, die waren geen socialisten, maar verre voorlopers van het vettige Vlaams Belang en van de PVV van Geert Wilders.

    Even verwisselen van vlag en van klak, en klaar is Kees.

    Klassieke politiek is altijd een beetje liegen, maar toch, er zijn grenzen!

    PS

    Nu dagge ’t zegt; Hitlerianen strekten inderdaad altijd de rechterarm…. Maar voor de toeschouwers vòòr hem, was dat… Coté Jardin, was dat Links dus. Het zal inderdaad de schuld van die rechterhand geweest zijn, dat hij… Linkx was.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    “Extreemrechts in Duitsland is niet zo ranzig als bij ons”

     

    Vandaag om 16:34 door Geert Neyt

    *

    Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog speelt extreem-rechts opnieuw een rol van betekenis. Maar bondskanselier Angela Merkel is nog lang niet uitgeteld.

     

    De grote overwinnaar van de regionale verkiezingen in drie Duitse deelstaten (Rijnland-Palts, Baden-Württemberg en Saksen-Anhalt) is de extreem-rechtse Alternative für Deutschland (AFD).

     

    De anti-Europa partij veranderde in haar verkiezingscampagne het geweer van schouder door zich te profileren tegen het vluchtelingenbeleid van bondskanselier Merkel. Dat ze daar garen zouden bij spinnen, was in de sterren geschreven. Maar de scores in de twee West-Duitse Länder (15 procent in Baden-Württemberg en 12 procent in Rijnland-Palts) en in het Oost-Duitse Saksen-Anhalt (25 procent) hebben toch een schokgolf teweeggebracht in Duitsland. Vooral omdat extreemrechts voor het eerst sinds de nazistische tijd in Duitsland weer politieke voet aan de grond krijgt.

     

    “Net omwille van het nazistische trauma hebben politici in Duitsland zich altijd terughoudender en voorzichtiger opgesteld dan bijvoorbeeld in Frankrijk en ons land”, zegt Europa-kenner Hendrik Vos (UGent). “Maar het politiek klimaat is stilaan veranderd en de generatie die nu actief is, heeft geen persoonlijke herinneringen meer aan de Tweede Wereldoorlog. Dus kan het AFD de thema’s berijden waarmee alle extreem-rechtse partijen in Europa populair zijn geworden, met het immigratievraagstuk voorop”.

     

    “Toch is het AFD niet zo radicaal als andere Europese extreemrechtse partijen. Zo horen niet alle Europese kandidaten van het AFD tot de extreem-rechtse fractie. Hun ideeën over vluchtelingen zijn bij momenten behoorlijk scherp - denk maar aan het voorstel om te schieten op vluchtelingen die illegaal de grens oversteken - maar hun standpunt is eigenlijk: Duitsland zit vol en er kunnen geen vluchtelingen meer bij. En dat wijkt niet zoveel af van een mainstream-rechts standpunt. Hun discours heeft niet de ranzigheid die je soms associeert met een Geert Wilders of zelfs ons Vlaams Belang”.

     

    Geen bocht voor Merkel

     

    Zijn de regionale verkiezingen een smadelijke nederlaag voor Merkel en een voorafspiegeling van de nationale verkiezingen binnen anderhalf jaar?

     

    Hendrik Vos: “Dat vind ik niet. Merkel heeft uiteraard voor een polarisatie gezorgd onder haar bevolking. Maar haar christendemocratische partij CDU is zeker niet weggevaagd. Integendeel, de CDU blijft in de drie deelstaten belangrijker dan het AFD. Haar aanpak heeft dus nog altijd een grotere aanhang”.

     

    Zal Merkel haar “Willkommenspolitik” duchtig moeten bijsturen om de nationale verkiezingen te overleven?

     

    “Ze is eigenlijk al een tijdje bezig met bijsturen. Ze vindt nu ook dat de buitengrenzen van Europa beter moeten bewaakt worden en dat de ongecontroleerde instroom van asielzoekers moet afgeremd worden. Maar als Merkel nu een complete bocht zou maken en zeggen dat ze zich vergist heeft en Duitsland helemaal die vluchtelingen niet kan opvangen, zou ze flink aan geloofwaardigheid inboeten”.

     

    “Bovendien kan het probleem zichzelf ook wat oplossen als de instroom van vluchtelingen de komende maanden zou verminderen. Dan wordt het weer makkelijker voor Merkel om haar slogan “wir schaffen das” te verkopen aan de bevolking”.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ten gerieve van de geschiedenis-vervalsers van De Schandaard weze opgemerkt dat het in vakjes bergen van mensen inderdaad zeer fascistisch is.

    Heb ik nu de indruk gewekt dat die van De Schandaard dikke domme leugenaars zijn? Het zou mij spijten moest U mij verkeerd begrepen hebben!

    En wat het allemaal nog veel erger maakt, is het feit, dat hun trouwste lezerspubliek nog altijd denkt in een AVV-VVK-krant te lezen. Wat deze papierverkopers indertijd inderdaad ook waren. Waardoor er nog altijd een verre herinnering is gebleven aan kwaliteit en Vlaamse intelligentie.

    Deze ereplaats op het podium is al lang verkocht voor dertig zilverlingen en wordt nu gedeeltelijk ingenomen door De Tijd. Zij het dan met minder uitgesproken strijd-standpunten inzake de Vlaams Ontvoogding.

    Voor een ieder die niet persé op zoek is naar deze Vlaamse strijdpunten, is er trouwens De Morgen. Rood als groot, maar daar weet men tenminste waaraan geen geloof moet worden gehecht. Geen goed woord dus, behalve het watermerk van de kwaliteit.

    Erg, zéér erg, dat wij als Vlamingen, naast het altijd trouwe Pallieterke, de boter moeten gaan halen bij de tegenpartij.

    *

    *

     

     

     








    15-03-2016, 17:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3238

    7/1549 * - dynamiteren IJzertoren - CDU verliest, maar eigenlijk heeft het gewonnen want het blijft in het zadel -

     

    *

    Dinsdag 15 maart 2016

    Buienmaand

    Zon 6u56-18u48

    Z Arnikus van Averbode

    *

    15-16/3/1946 Dynamitering 1ste IJzertoren.

    Vandaag is het dus 70 jaar geleden dat onze Franscouillonse Meesters en hun nasleep van slippendragers eigenhandig het Vredesmonument der Vlamingen aan de IJzer hebben neergehaald. Hun haat heeft tot in de grond afgebroken wat Liefde had opgebouwd.

    Nooit zijn (officieel) de daders gevonden. Integendeel, sinds jaren zijn wij, de getrouwe Vlamingen, op die plaats niet meer welkom, want bij feestelijkheden, waait daar nu omwille van wat Judasgeld, de Staats Driekleur. Om volk te blijven trekken, heeft men er zelfs een kermisattractie van gemaakt.

    Hun haat is dus recht evenredig met hun vleierij, waardoor de meeloop-Vlamingen met een kluitje in het riet gestuurd worden. Zij hebben niet alleen de graven geschonden van onze gesneuvelde Helden, ze gebruiken zelf de herinnering daaraan om hun eigen illusies stand te houden.

    *

    *

    Met de brokstukken van het neergehaalde monument hadden de Vlamingen ondertussen een nieuw monument gebouwd, de PAX-poort en de toegang tot de nieuwe IJzertoren, hoger en feller dan de voorgaande. Maar het woord PAX, Vrede, is nooit tot hen doorgedrongen. Integendeel, het wakkerde alleen maar hun haat aan, zo dat de Nieuwe V-Alliantie het zaakje mocht overnemen.

    Maar de boodschap dringt zelfs dàn nog niet door. Geen ‘Godsvrede’, zoals de Fronters bedoelden, integendeel, de Nieuwe V-Alliantie, met de strop reeds om de hals, bijt ons toe, dat al moesten wij ervoor uitkomen dat iedere morgen de zon opgaat, zij zelfs dan nog zouden tegenstemmen.

    In tijden waar de vele veranderingen onze welvaart dreigen weg te blazen, willen zij integendeel nog méér verandering. In plaats van naar de waarden onze Vaderen terug te keren, waar een woord een woord was, en geen lokaas om hun kopstukken als muizen in de boter te kruipen. Dat ene historische moment toen dat gelukt was, is wel enerzijds hun onvervreemdbare verdienste, maar het is anderzijds meteen de ingang van hun ondergang. Want Coburger Staatsbelangen kunnen nooit toelaten dat Vlaamse Belangen (sic) de bovenhand halen.

    Aldus hebben zij het zelf gewild: tussen die twee Vlaamse Broers staat de Dood, liever dan samen overwinnen om te leven.

    *

     

    *

    Europa wordt een deel van Turkije:

    De Dienst gaat door….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De ‘Christen Democraten en de Sociaal Democraten, vier leugenbegrippen die als een tang op het varken staan: sedert de jaren na WO II (1949) zijn in onze landen on-onderbroken aan het bewind geweest. Ze zijn dus gezamenlijk verantwoordelijk voor alles wat verkeerd is gelopen. Maar tegen beter weten in, klampen ze zich natuurlijk vast aan de Macht. Zonder ook daarbij maar één minuut stil te staan bij wat Het Volk wil. We zagen het Steve Stunt o zio dikwijls op de beeldbuis herhalen, dat zij, Socialisten, wisten wat goed was voor de mensen. Zowel de Tsjeven als de Sossen hebben dus, vooral in eigen belang verslaafd aan de Macht zijnde, gedacht dat de bomen, zelfs zonder wortels, tot in de hemel groeiden. Een beetje ‘enerzijds’ en een beetje ‘anderzijds, om dan, ‘met de dood in het hart’, het hoofd in de schoot te leggen van de Franscouillonse Meesters. Zij die dansten op de muziek die in Parijs gedirigeerd werd….

    Wat er in Frankrijk nog restte van de Franse fierheid, werd beetje bij beetje verkwansel door de socialistische flierefluiters, de enen al van kleiner formaat dan de andere. Terwijl Duitsland, een beetje in de schaduw van de Amerikaanse baasmakers, rustig al het nodige deed om uit zijn as te herrijzen. Om stilletjes en ongemerkt, terug in de voetstappen te geraken van ‘Ein Volk, ein Land, ein Führer. U herkent haar zelfs aan hetzelfde soort vestje dat A.H. als hij in burger was, droeg. Waarschijnlijk Boss, het modehuis dat alle Wehrmacht officieren en SS-Oberstandartenführers kleedde….

    Vooral dat laatste, de Overzeese steun, wisten zij uit ervaring, was belangrijk. Al het andere zou dan wel volgen. En voor dat het volk de kans zag om aan het morren te gaan, zonder dat iemand dat besefte, zou er een nieuw volk zijn aangevoerd om het oude te vervangen..

    Neen, deze keer kwamen er geen KZ’s ter sprake: de vervanging moest onopgemerkt en onder valse voorwendsels voltrokken worden. Niet alleen in ‘Deutschland über Alles, maar ‘Mogen in die ganse Welt’.

    We kennen die melodie en die dreunende soldatenlaarzen nog van vroeger, toen ze ‘gegen Engeland, Engeland wollten fahren’….

    En och, wat zou een olifant als het Märklintreintje kijken waar dat kleine mensje ook het kleine merel-jongske Frauke Petry van de ‘Alternative für Deutschalnd’ haar voor de voeten liep. Zij, de Grote Märkelina die momenteel een coalitie van Turken met Hollanders voorzat, Hoofd van een Partij die al 70 jaar aan de macht was, tegenover een partijtje dat amper de luiers was ontgroeid.

    Alles larie en apekool. We gaan gewoon door. Anders zullen de Rijke Ooms uit Amerika, die absolute voorrang geven aan de Islam, ons dat kwalijk nemen. Und, kucken Sie mal. We hebben haast. Want het rijk van Generalissimo Obama loopt ten einde. We moeten alles ‘geschafft’ hebben uiterlijk tegen eind November.

    Daarna gooien we de handdoek in de ring en kan aan het slachten een tandje bijgestoken worden.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Deelstaatverkiezingen: politieke aardverschuiving in Duitsland

    *

    De Duitse deelstaatverkiezingen hebben een politieke aardbeving veroorzaakt. De nieuwe rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) won overtuigend, Merkels CDU en coalitiepartner SPD leden zware verliezen.

     

    De overwinning van het AfD – dat zich fel uitspreekt tegen de komst van meer migranten – was voorspeld in de peilingen, maar de resultaten waren nog beter dan verwacht. In Saksen-Anhalt werd het AfD in een klap de tweede partij, met 24,3 procent van de stemmen.

     

    In Baden-Württemburg kregen de rechtspopulisten 15 procent, in Rijnland-Palts 12,4 procent. Nog nooit scoorde een nieuwe partij – het was de eerste keer dat het AfD aan verkiezingen in de drie deelstaten deelnam – zo goed. Stemmen snoepte het af van vrijwel alle bestaande partijen, meldt ZDF.

     

    Alternative für Deutschland duikt in het gat rechts van Merkel

     

    Graadmeter

    De deelstaatverkiezingen werden alom gezien als een graadmeter voor de populariteit van bondskanselier Angela Merkel en haar beleid in de migratiecrisis. De reactie van de Duitse kiezer was niet mals: in alle drie de deelstaten ging het CDU onderuit.

     

    In Badem-Württemburg verloor de partij zelfs bijna 12 procent aan stemmen ten opzichte van de vorige verkiezingen in die staat. Coalitiepartner SPD verloor ook dik in die deelstaat (-10,4 procent), net als in Saksen-Anhalt (-11 procent).

     

    AfD voerde campagne met slogans als ‘Stel de grenzen veilig’ en ‘Stop de asielchaos’. ‘We hebben fundamentele problemen in Duitsland, die hebben tot dit resultaat geleid’, zei AfD-leider Frauke Petry. ‘Veel mensen kiezen voor een andere politiek en een ander beleid.’

     

    ‘Oplossingen nodig’

    Rainer Haseloff, CDU-leider in Saksen-Anhalt, gaf toe dat het migratiebeleid van Merkel een belangrijke reden was voor de oorwassing. ‘De kwestie waardoor het AfD in de parlementen door heel Duitsland is terechtgekomen kan niet langer worden genegeerd op federaal niveau’, zei Haseloff. ‘We hebben oplossingen nodig.’

     

    Toch is het beeld niet in alle deelstaten hetzelfde. In Badem-Württemburg kregen ook de Groenen flink meer stemmen. Die partij steunt het beleid van Merkel juist openlijk.

     

    Ondanks dat andere partijen samenwerking met het AfD hebben uitgesloten, heeft de uitslag wel degelijk effect op de regionale politiek. Geen van de coalities die nu de deelstaten regeerden, behaalden een meerderheid.

    *

     

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Voor de Turken is het vanaf 1 juli ‘Freies Manoeuver ins Jacht Gebiet’ ingans Europa. En waarom trouwens zou Turkije geen Europees land mogen worden? Daar grijpen dagelijks evenveel, zo niet meer, aanslagen plaats dan in Europa zelf. Dat is het gevolg van die grenzenloze liefde voor elkander.

    Turkey’s zijn zelfs zeer vredelievend, hebben ze nog onlangs bewezen voor de Poorten van Wenen, door daar zonder slag of stoot weg te trekken. Van het ogenblik zelfs dat ze vastte leden toch niet te kunnen overwinnen.

    En voor de Hoog Geschoolde Academisch gevormde historiekers onder ons: het Ottomaanse Rijk stond Das Deutsche Reich toch trouw terzijde in de oorlog ’14-’18. Iets dat toch een band schept, nietwaar?

    Nein! Nein! Wir schaffen das.

    Slot opmerking.

    Op deze blog wordt ten stelligste ontkend, dat Graaf Herman, bijgenaamd Het Vogelkoppelke, met 5 zware gepantserde Mercesdessen, in gezelschap van al zijn kleinkinderen, onderweg zou zijn om La Märkelina te troosten. Volgens zijn kuisvrouw is daar niets van aan, want de Tsjeven zijn de sterkhouders van de EVP van Merkel.

    Nog slotopmerking

    Uit goede bron is vernomen, dat Obama, bij zijn Londen-reis, als voornaamste punt van de dagorde heeft bekomen, dat ISIS in elke stad die deze naam waardig is, mits voorafgaandelijke aanvraag in 3 exemplaren, vertoningen zal mogen organiseren zowel met brandend vuur als met nat stromend water. Raadpleeg terzake de bestaande propaganda-video’s. Via lottrekking zal dan bepaald worden, waar zelfmoordcommando’s zullen optreden om het publiek te verrassen.

    Voor nadere inlichtingen: zie bewegging.net, het vroegere ACW, Gevestigd als bijhuis van de Nieuwe Nationaal socialistische EVP, de Europese Volks Partij van Merkel en van Graaf Hermann, op de vroegere Wetstraat 89, thans Place Adolf Hitler

     

    *

    *

     

     












    15-03-2016, 17:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3237

    4/744 * - Obama komt Cameron steunen tegen de Brexit -

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Even sluw als altijd, zelfs nu zijn Rijk ten einde loopt, weet de Moslim Broeder uit Amerika, de aandacht te trekken. Je weet maar nooit waarvoor het goed is.

    Een kat die in nauwe schoentjes zit, maakt rare sprongen. En met deze Moslim Zwarte Kater is het niet anders. Alleen is dit beest geen gewone straatkat, maar de Machtigste Man ter wereld. Laten we dus goed uit de doppen kijken.

    De man komt zelfs hoogst persoonlijk naar Cameron toe en reist daarna door naar Bruxellabad en misschien wel naar Bonn. Als Adolfina Märkel tenminste nog niet afgeschoten is in de kieshokjes.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Obama mengt zich in Brexitdiscussie: blijf in de EU

    Barack Obama gaat volgende maand naar Londen om de Britten ervan te overtuigen in de Europese Unie te blijven. Dit meldt de Britse krant The Independent op basis van Britse regeringsbronnen.

     

    De Amerikaanse president opent volgende maand een belangrijke technologiebeurs in Duitsland. Zijn bezoek aan Groot-Brittannië ligt in het verlengde van dat bezoek.

    Woedende voorstanders

    Voorstanders van het zogeheten Brexit, het vertrek van de Britten uit de EU, zijn woedend over het vooruitzicht dat Obama zich met de campagne gaat bemoeien.

     

    'Als een Amerikaanse president zich bemoeit met onze constitutionele toekomst, herlees ik altijd de Amerikaanse onafhankelijksverklaring', zei Steve Baker, Lagerhuislid voor de Conservatieven. Zijn collega Peter Bone zei: 'Waarom zou president Obama Groot-Brittannië vertellen of we een deel van een Europese superstaat moeten zijn of een onafhankelijke natie. Hij moet zijn commentaar en zijn ideeën voor zichzelf houden.'

    Relatie verbeteren

    Het bezoek van Obama aan Groot-Brittannië is ook bedoeld om de relatie met zijn Britse evenknie Cameron te verbeteren. In een interview zei de Amerikaanse president vorige week nog dat de Britse premier 'afgeleid' was van het dossier-Libië.

     

    Ook heeft Obama Camereon onlangs nog op het matje geroepen: indien Groot-Brittannië haar 'speciale relatie' met de Verenigde Staten wil behouden, moet het minstens twee procent van haar BBP besteden aan defensie. Na deze waarschuwing heeft Cameron het defensiebudget verhoogd.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ja, inderdaad, we weten het onderhand allemaal: het Verenigd Koninkrijk is, sedert beide wereldoorlogen, het schoot-hondje geworden van de Amerikaanse Cowboys. Het zijn inderdaad, verarmd door deze oorlogen, niet meer de koele kikkers van Engelsen die ‘the waves rulen’, maar de moordenaars van de Indiaanse volksstammen, de oorspronkelijke bewoners én eigenaren van die oneindige weidse prairies daar, waar ze als natuurvolkeren dicht bij de Natuur leefden. Zie Karl May en Winnetou. Nadat de Spaanse kolonialen hen ‘ontdekt’ hadden (en het land arm geroofd hadden), kwam de genocide op de ‘Originals’ op gang. Dit verhaal is geromaniseerd tot ons gekomen, o.a. met de titel ‘How the West was won’: al zuipend en al schietend.

    Na verloop van tijd keerden de Nieuwelingen zich tegen hun overheersers, de Fransen en de Engelsen in wat we nu noemen de Onafhankelijkheidsoorlog.

    Nadien kwam de Burgeroorlog, tussen het Zuiden en het Noorden, wat eindigde met de afschaffing van het slavendom. Maar de ingevoerde Zwartmensen waren er, en ze bleven er. Dartel en speels als wilde konijntjes in de wei. Sioux en Apachen, of wat er van overbleef, was ondertussen in ‘reservaten’ ondergebracht, en niemand sprak nog over hen. Hoogstens over Buffolo Bill, als mascotte….

    En precies dàt volk, dat altijd geleefd heeft en groot geworden is, teerde op grond van de Indianen, op geroofde eigendommen. Na de wilde Indianen-verhalen, kwamen de Europese Wereldoorlogen, waar ze het laken helemaal naar zich toe trokken. Nu denken ze al een halve eeuw de Meesters van de wereld te zijn die overal hun neus moeten insteken.

    Wij hebben ze zelfs nodig, want we leven onder hun sterrenhemel die vol steekt met satellieten. Leggen ze die stil, dan is heel het Avondland weer meteen terug geworpen naar de Oudheid.

    We zitten hopeloos verstrikt in hun netten, want we moeten hen ten eeuwige dage dankbaar zijn. En wat meer is, naast die dankbaarheid voor hen, mag er niet de minste sympathie bestaan voor het eigen verleden. Integendeel, band met het Tsarenrijk zijn uit den boze. Het zou de commerciële belangen van onze Meesters kunnen schaden.

    *

    En dat alles komt Obama ons nog eens goed inpeperen. We moeten hunnen vriend zijn, anders sloan z’up uzze mulle’….

     

    *

    *

     








    14-03-2016, 15:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3236

    5/807 * - Balmoral komt leeg te staan – onafhankelijkheid wenkt -

    *

    Maandag 14 maart

    Zon 6u58-18u46

    H Mathilde

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    William Wallace (1272-1305), eigenhandig vermoord en daarna gevierendeeld door Edward I van Engeland, had dàt nog moeten beleven! Geen onderdaan meer te moeten zijn van die Engelsman!

    Voor alle zekerheid heb ik het nagekeken: het landgoed Balmoral is 270 Km² groot, heeft ‘s jaars rond 50 man in dienst en heeft een bewogen geschiedenis achter zich. Het mag dan ook niemand verwonderen, dat hier weer een Coburger achter zit, namelijk ‘Prins’ Albert, de echtgenoot van de onsterfelijke kleine vinnige Kween Victoria, het man-wijfje dat maar niet wilde sterven. Het koppel kocht dat stulpje in de Schotse Hooglanden in 1882, omdat het Albert aan de woeste schoonheid van zijn heimatland deed denken, waar hij zoveel in de bossen had gespeeld met zijn Neef, Keizer Wilhelm II, van Pruisen, die even later de Oorlog ’14-’18 in Vlaanderen zou brengen. Iets wat niet vermocht de familiebanden te verbreken, ook niet die in Brussel. Coburgers zien de dingen inderdaad altijd groot, groter, grootst, vooral als het gaat om de besteding van andermans (belasting) geld. Leopold I en vooral diens zoon Leopold II met den baarde, brachten die bezitterige mentaliteit over naar bij ons. Zij het op heel wat bescheidener schaal. De huidige Windsors, de nakomelingen, gaan daar nog altijd ieder jaar met heel hun hofhouding, in Augustus in verlof.

    En daar zal dus nu, uit vrees voor de Geest van William Wallace, noodgedwongen een einde aan komen….

    Want nu is heel dat verhaal bijna Voltooid Verleden Tijd. Na 800 jaar zijn de Schotten nu bezig met hun boeien stuk te slaan Ze zeggen het niet zo luid, maar net als bij ons, zullen de Coburgers bloeden.

    Net als bij ons. Dat hoop ik tenminste.

    Och, de onzen hebben geen Balmoral om hun ‘soiréés” in op te vrolijken. Hoogstens konden ze rond Mei ’40 even intrekken in Wijnendale’, in het Kasteel dat ooit de eigendom was van de Graven van Vlaanderen. Het was daar dat Leopold III de duimen moest leggen voor de Duitsers. Anders huizen de Coburgers in Ciergnon, in ergens een godvergeten everzwijnsgat in de Waalse Ardennen. Meer kunnen die niet betalen….want het goed zelf is eigendom van een ‘Stichting’ die er alle kosten van draagt. Flip en zijn Madam hebben alleen een soort van gebruiksrecht’ omdat zij in de juiste wieg zijn geboren…..

    De spreekwoordelijke gierige rokjes dragende Schot die al blazen op zijn doedelzak, de voortrekker speelt van de Vlaamse Lamme Goedzakkken…. Daar zal zeker veel volk naar komen kijken.

     

    De minder goede kant van de zaak der vrijgevochten Schotten is, dat zij wensen trouw te blijven aan het Dictaat van Bruxellabad. Waardoor ze dreigen van de Engelse zachte voorjaarsregen in de woeste winterstormen van de IS-Sekte te geraken.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    *

    Schotse SNP gaat opnieuw voor onafhankelijkheid

     

    De Scottish National Party lanceert deze zomer een nieuw ‘initiatief’ om de Schotten te overtuigen van de nood aan onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. Dat heeft partijleider en premier Nicola Sturgeon zaterdag aangekondigd. Anderhalf jaar geleden bleek er in een referendum geen meerderheid te vinden voor Schotse onafhankelijkheid.

     

    In 2014 verwierp 55 procent van de Schotse kiezers de onafhankelijkheid, maar dat ontmoedigt de nationalisten van het SNP niet. ‘Onze droom is een onafhankelijk Schotland. We willen ons eigen toekomst kunnen bepalen. Daarom lanceert de SNP deze zomer een nieuw initiatief om steun voor onafhankelijkheid te vergaren’, zo verklaarde Sturgeon voor een drieduizendtal aanhangers van de partij in Glasgow.

     

    Sturgeon herhaalde ook dat een eventueel vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie een nieuw referendum over de onafhankelijkheid van Schotland kan inluiden. De Britten mogen zich op 23 juni in een referendum uitspreken over het EU-lidmaatschap. Volgens Sturgeon, wiens partij in Schotland de absolute meerderheid geniet, zou het ‘democratisch onrechtvaardig’ zijn indien de Schotten tegen hun wil in uit de Europese Unie worden geduwd. Een meerderheid van de Schotten steunt het EU-lidmaatschap.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Het goede aan de zaak is echter, dat er na de Vrijheid, ook een einde kan komen aan de exodus van de vele generaties Schotten. In plaats van andere continenten te helpen rijk worden door hun werklust, kunnen ze nu in eigen land op eigen poten staan. De vele O’Connery’s kunnen eindelijk weer thuis komen….

    Op een strategische plaats gelegen, ben ik wel benieuwd naar hun houding, als ze de Russische onderzeeërs voor hun kusten zien voorbijschuiven. Zouden die met handvlaggetjes staan wuiven, zoals de Franse staatsburgers in 1941-1942 jubelden toen ze in Lorient uitgeleide wuifden aan de Duitse U-Boten, die tussen de kaaimuren in het landschap, uitvoeren om de Engelsen te weerstaan?

    Via deze link zit U daar meteen midden in.

    http://www.strijdbewijs.nl/uboot/dasboot.htm

     

    *

    *

     








    14-03-2016, 15:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3235

    5/983 * - Gazastrook () – West Vlaams Dialecticum (2) -

    *

    *

    De overgewaaide stuteschooiers-sekte:

    Gaza of St Jans Molenbeek: zoek de 7 verschillen.

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Een paar aandachtige lezers hebben om uitleg gevraagd over de ‘stuutjes met muzzestroentjes’ die ze hier al eens meemaakten in het pure en ongezouten West-Flutees. Neen, het verband met ‘mouse shits’ hadden ze niet door. De wietkwekers uit Wietschate, dat tegen de Kemmelberg leunende boerengat in de Westhoek, diende alleen maar om de West-Vlamingen in hun hemd te zetten, dachten ze.

    Allez, de les gaat verder. Op de beeldbuis duiken, niet alleen in het straatbeeld, maar ook binnenshuis, meer en meer ‘stuuttezakken’ op, die de acteurs als fiere boerenknechten in werkkleren over de schouder op de rug dragen. Vroeger waren die uit onverwoestbaar bache-materiaal, versterkte jute, of ‘baalkatoen’ gemaakt. Want ze moesten een heel wroetersleven meegaan. Nu zijn ze ‘Dior’ of ‘Delvaux’ en ze zijn bedoeld om overal de halve huisraad mee te dragen. Ook bommen en bomgordels. Vroeger liepen de ‘dijkendelvers’ zo op straat. Nu is dat de modieuze jeugd, omdat ze denken dat zoiets ‘gekleed’ staat. Want ze willen er voortdurend als haveloze ‘vluchtelingen’ uitzien.

    Ja Ja, waar is der Oud’ren fierheid nu gevaren…..

    Tja, en via die ‘meuzels’ in alle formaten, waaronder ‘balaçons’ de meest tot de verbeelding sprekende waren. Omdat ze een overal dichtgenaaid beddenlaken waren, met een soort mangat in het midden. Zodat die, met ondergoed en werkkledij voor maanden ver, door de ‘trimards’ die de bieten gingen ‘zetten’ in ’t Fransche, over de schouder konden gedragen worden. Via deze ‘bagagedragers’ kom ik op de bomgordels en bomtassen waarvan de gazetten dagelijks vol staan. Zo kunnen ze al schietend en al Alla Akbar roepend, via het strand de hotels met Westerse toeristen bestormen. Of met bom-auto’s in de menigte rijden. Die ‘trimards’ (nu ‘hangjongeren’ genoemd, die om de tijd te doden, overal in groepjes rondhummelen) onderweg naar het station van vertrek, zijn een beeld die op mijn netvlies gebrand staat sedert mijn vroegste jeugd. Zo trokken de vaders toen naar den vreemde, om er slavenarbeid te verrichten voor vrouw en kind.

    *

    Eigenlijk wilde ik bij deze de Overheid suggereren om al die bagagedragers in het openbaar te verbieden. Zou veel moeilijker zijn om dan nog bommen en ander moordtuig te transporteren. Want een halve kilo TNT in Uw binnenzak voelt niet zeer comfortabel. Denk ik.

    Blijft over de dames-saccoches, en het is hoogst waarschijnlijk met dat vooruitzicht dat nu jonge Moslimaatjes opgeleid worden. Niet om nieuw leven uit te dragen, maar om de kaarsjes van zoveel mogelijk ‘ongelovige Christenhonden’ uit te blazen.

    Ja Ja, de vooruitgang is niet door maar één gat te vangen. Al die vreemdsoortige onnatuurlijke bagagehouders doen de rest.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Tienjarig kind gedood bij Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook

     

    Bij een reeks Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook is vandaag een tienjarige jongen om het leven gekomen. Dat melden medische bronnen, de veiligheidsdiensten en ooggetuigen.

     

    De jongen, Yasin Abu Khousa, kwam om het leven en zijn 6-jarige zus Yasmine is in kritieke toestand bij een van de Israëlische luchtaanvallen op een trainingskamp van militanten in het noorden van de Gazastrook, aldus het ministerie van Volksgezondheid van Gaza in een mededeling.

     

    De aanvallen kwamen er enkele uren nadat onbekende militanten vier projectielen hadden afschoten naar het zuiden van Israël. Daarbij waren er volgens Israël Radio geen gewonden of schade. "Als reactie op het geweld, heeft de Israëlische luchtmacht vier sites van Hamas gebombardeerd in het noorden van de Gazastrook", aldus het leger in een communiqué.

     

    Ooggetuigen lieten weten dat ze gevechtsvliegtuigen hoorden boven de Gazastrook en daarna een reeks explosies hoorden in het noorden en het zuiden van de Gazastrook, en in Gaza Stad. Veiligheidsverantwoordelijken van Hamas verklaarden dat de vliegtuigen twee trainingsposten gebombardeerd hebben die behoren tot de gewapende afdeling van de islamitische Hamas in het noorden van de Gazastrook, en ook een post die behoort tot de Islamitische Jihadbeweging in Gaza Stad. Daarnaast werd een centraal gelegen post van militanten geraakt.

     

    Militanten schieten regelmatig raketten af in de richting van Israël sinds het einde van het 50 dagen durende grootschalige militaire offensief van Israël in de Gazastrook in de zomer van 2014, waarbij 2.200 Palestijnen omkwamen en 11.000 anderen gewond raakten. Israël reageert elke keer op die raketten.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    En nu ik het toch over onze mode-freaks heb, er al eens aan gedacht waarom er de laatste jaren zoveel woestijnachtige lange brede sjaals gedragen moeten worden? Die liefst in lange lussen ronde hals en over de borst gedragen worden alsof het om zich te beschermen tegen rondvliegend woestijnzand. Al begrijp ik natuurlijk dat de klimaatverschillen daar grotendeel de reden voor zijn. De koude Noordenwind is nu eenmaal iets dat, in tegenstelling met woestijnbewoners, waaraan wij van uit de wieg gewend zijn.

    Die meters lange sjaals zijn daarenboven echte moordwapens om iemand de keel toe te draaien. Ze zijn vooral belangrijk om voor het gelaat geslagen te worden, zodat de persoon zelf voor de scherpste camera-bewaking onherkenbaar wordt. Met daarbij die fameuze ‘capuchon’ die over het hoofd getrokken wordt, en ieder stap die je buiten zet, waan je je zelf terecht gekomen in een Chicago-verhaal. Die tussen dode lijken, afgekapte hoofden en in de goot kermende verkrachte vrouwen op straat, zigzaggend op huis toe gaat.

    De ‘pluraliteit’ en de ‘diversiteit’ loopt zo van de schop. Waarbij het me niet zou verwonderen, dat deze camouflage zwaar gesubsidieerd wordt. Want de Nieuwelingen moeten onherkenbaar in de menigte opgaan. Is een grondvoorwaarde voor de ‘verrijking’.

    Maar altijd indachtig zijn beste Mensen, wat we weeral hebben bijgeleerd, dat als Slinkxs geen argumenten meer heeft tegen de Waarheid, dat er dan geweld aan te pas komt.

     

    *

    *

     

     








    14-03-2016, 14:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3234

    5/896 * - Jonge Moslimama’s met dodelijke missie (Parijs) – De Clinton klop-klop Methode om de tegenpartij te overtroeven (9)

    *

    Zondag 13 maart

    Zon 7u00-18u45

    H Eufrasia

    *

    *

    Als mannen te laf zijn om te vechten…..

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Wijlen Hans Jansen, de Arabist, geboren 1946 en veel te vroeg gestorven 5 mei 2015, moest dit nog kunnen beleefd hebben. In zijn tijd sprak die nog van ‘de vijand die niet meer buiten, maar binnen de poorten was’, maar hij had toen nog geen weet, dat er ook jonge meisjes gewapend met Kalasjnikovs die zwaarder wegen dan zij zelf, in de strijd zouden geworpen worden. Om na hun ‘heldendaad’ met vele doden, zelf door de Politie te worden afgeknald.

    Probleem voor de IS Lam-sekte: wat moeten die bij Alla Liere Allala met die 72 dagverse maagden? Een gender-operatie soms?

    Klopt niet, volgens Erdogan, de Turkse Sultan want vrouwen horen thuis ofwel in de slaapkamer ofwel aan de gootsteen, bij hun nooit lege kinderwiegen. Ze hebben geen zaken in zaken zoals de Bataclan, want dat is voorbehouden terrein voor de Strijders van de Wrede op Aarde aan alle mensen van Goede Wil.

    Zo zie je nog maar eens, dat Donald Trump gelijk heeft, als hij er voor uitkomt wat de meeste mensen denken, namelijk dat Moslims ons haten. Ze haten ons van in de moederschoot en ze haten ons nog in hun graf. Maar zo lang ze niet met 10 man hun slachtoffer kunnen overweldigen, houden ze zich koest. Waarbij in de eerste plaats moet gezegd worden, dat alle tegen-haar volledig uit den boze is, want niet politiek-correct. Erger zelf, het is populistisch, een scheldwoord dat vooral in Duitsland opgang maakt. Gewoon omdat Merkel daar vandaag eindelijk spitsroeden moet lopen.

    Zou de Vlaamse Troela van Onderwijs, Trezebees Crevitskaja het Onderwijs in de Moslimscholen niet per direct voor herziening richting uitgang vatbaar maken? En ik ga nog meer zeggen, Walter. Deze vraag gaat niet alleen richting ‘Gemeenschaps Onderwijs’, maar ook en misschien nog meest richting het Vrij Onderwijs, ooit in vroeger dagen het Katholiek Onderwijs genoemd. Daar stond toen in het ‘Schoolreglement’, dat zowel LEERKRACHTEN als LEERLINGEN in alles de Christelijke Moraal dienden te onderschrijven. Het is mij onbekend of ‘terrorisme’-bevordering daar deel zou van uitmaken. Feit is, dat op deze Vrije Scholen, jonge Is-Lammetjes met de dag meer welkom zijn. Door hun aantallen verdringen ze zelfs het eigen volk van de schoolbanken. Hoe meer leerlingen, hoe hoger de subsidies uit de lege Staatskassen..

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Twee tienermeisjes planden nieuwe aanslag op Parijse concerthal

    *

     

    De Franse antiterreurpolitie heeft twee tienermeisjes gearresteerd die een aanslag op een concerthal in Parijs wilden uitvoeren. Het gaat om meisjes van 15 en 17 jaar.

     

    Volgens de aanklagers waren de plannen nog in een pril stadium. Welk theater zij op het oog hadden, is niet bekend. De Franse zender BFMTV zegt dat er woensdag vier tienermeisjes werden gearresteerd omdat ze deelnamen aan een Facebook-gesprek over de plannen. Twee van hen werden vrijgelaten, de anderen zijn voor de rechter voorgeleid. Het vijftienjarig meisje is tijdelijk uit huis geplaatst, de zeventienjarige wordt vastgehouden.

     

    Bij de arrestaties zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. De politie heeft geen informatie verstrekt over de identiteit van de meisjes en waar zij zijn gearresteerd. Ze worden aangeklaagd voor samenzwering in combinatie met een terroristische daad. De nieuwszender meldt dat het plan is mislukt, maar dat de politie de informatie toch serieus neemt.

     

    De arrestaties komen vier maanden na de bloedige aanslagen in Parijs waarbij in concertzaal Bataclan meer dan honderd mensen werden vermoord. Volgens persbureau AP worden de laatste twee jaar meer Franse meisjes gerekruteerd voor Islamitische Staat.

     

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Hoe zeer de Media ook hun best doen om uit te leggen dat ‘het maar om te lachen’ was, gewone stoerdoenerij van een paar bakvisjes om op te vallen, de kern van het verhaal is ongekunsteld puur woestijn-barbarisme. Met daar bovenop de Linkx-aandoende reactie van eeuwig dezelfde remedie, namelijk als er geen argumenten tegen de Waarheid meer zijn, dan wordt er gegrepen naar geweld.

    Hetzelfde zagen we in Chicago, waar Donald Trump het spreken belet werd door honderden opgezweepte ‘Democraten’ die liever het Clinton Wife hadden gehoord.

    Moeten we nu ons hart vasthouden, dat deze ziekte overslaat naar Europa? Dat de SD (Sociaal Democraten) er op kloppen, omdat ze dreigen in de minderheid te worden gesteld? Misschien een ideetje voor Zeemsmoel Peeters van de Tsjeven, om onderhuids/onderduims enerzijds de aanhang ertoe aan te zetten, om dan zeemzoet anderzijds te komen vertellen dat dit echt niet kan. Alles is goed om hem en zijn kornuiten voor de camera’s te brengen. Is het niet voor de te dure melk, dan is het voor de te goedkope boter.

    Deur-aan-deur reclame gaan maken voor U zelf, zoals Almacy van Groen, is het recept uit de jaren stilletjes. Naar Amerikaans model, de spreker van de tegenpartij op het podium te lijf gaan, het zogeheten Clinton Model, dàt is de toekomst. Dan immers kan de media de aandacht trekken op het losbrekend geweld, de schuld van al die ‘populisten’ van het Vlaams Belang. Vuisten tegen de welsprekendheid van anderen.

    Zeg nu nog dat onze Samenleving er niet op vooruitgaat!

     

    *

    *

     

     








    14-03-2016, 14:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!