MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    01-01-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500489 - EEN AFGANGSJAR VOL NIEUWBOUW VOOR VLANDEREN? ZEG NOOIT NOOIT

    .

    A VOICE FROM FLANDERS

    *

    CRAYiING FOR FREEDOM

    500489 - EEN AFGANGSJAR VOL NIEUWBOUW VOOR VLANDEREN? ZEG NOOIT NOOIT

    *

    VRIJDAG 1 JANUARI 2021

    INHOUD

    CIJFERMATIG ZET DE KLIM VAN DE JAREN ’20 SLECHTS IN MET 2023 OM HET JAAR DAAROP. 2024, HET JAAR DER BEVRIJDING EN DE OPGANG NAAR THABOR TE BRENGEN.

    *

    1. JANUARI

    De maand is vernoemd naar Janus, de Romeinse god van het begin en het einde.

    Januari en februari zijn de laatste twee maanden die aan de kalender werden toegevoegd, aangezien de Romeinen de winter als een maandloze periode zagen.

    In de oudste versie van Romeinse kalender, die tien maanden telde, kwamen de maanden januari en februari nog niet voor. Het jaar begon met maart. December was de laatste maand van het jaar en deze maand werd gevolgd door een periode die geen eigen naam had.

    In de zevende eeuw voor Christus werden aan de twee nieuwe maanden de namen januari en februari gegeven. Dit zou volgens de overlevering zijn gebeurd tijdens de regering van koning Numa Pompilius. Later werd januari de eerste maand van het jaar en februari de tweede. De schrikkeldag bleef hierbij ten bate van de tweede maand

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    DE VIER DEELSTATEN FEDERATIE

    In deze rubriek heb ik al meermaals aangehaald dat een eerste stap naar zelfbestuur voor Vlaanderen, maar ook voor de andere gewesten, zou zijn dat de vier bestaande gewesten rechtstreeks met elkaar zouden onderhandelen in een federatie met vier om te beslissen van ze eventueel nog samen zouden doen met daarboven een sterk afgeslankt federale regering en voor de rest hun eigen boontjes zouden doppen. Dat idee wordt door steeds meer politici en economen gedeeld, ook door o.m. de PS’er Magnette, het Jules Destrée PS-studiebureaun, econoom Geert Noels en zopas nog de aftredende voorzitter van het Grondwettelijk Hof. Allemaal mensen en instellingen die stilaan begrepen hebben dat dit België niet meer werkt.

    In ’t Pallieterke van deze week waarschuwt hoofdredacteur Carl Van Camp daarbij voor het gevaar dat Vlaanderen in zo’n situatie bij betwistingen wel eens alleen zou kunnen komen te staan tegen een meerderheid van de andere drie (Wallonië, Brussel en de Oostkantons). Hij verwijst daarbij terecht naar het precedent dat we hebben meegemaakt in 2009, toen de Duitstalige gemeenschap, alhoewel ze daar feitelijk niets mee te maken had, daarin gesteund door Wallonië, verzet had aangetekend tegen de splitsing van Brussel/Halle/Vilvoorde en op die manier de zaak verder op de lange baan had geschoven.

    Theoretisch zijn zulke zaken inderdaad mogelijk, maar men kan ze ook voorkomen door op voorhand goede afspraken te maken, waarbij zoiets bv niet meer zou kunnen door een gewest dat er zelf niets mee te maken heeft (zoals toen met B-H/V) en slechts wanneer er twee of meer gewesten bij betrokken zijn, maar niet voor zaken binnen één gewest. M.a.w. gewesten zouden zich niet meer kunnen moeien met problemen binnen een ander gewest.

    Laat het echter duidelijk zijn, dat zelfs zo’n situatie van een federatie met vier voor Vlaanderen nog altijd maar een eerste stap zal zijn, maar dan wel een in de goede richting. Pas als het zover zou komen, kan men zien wat de volgende stap zal zijn. ‘Aken en Keulen zijn niet op één dag gebouwd’, de vrije aangepaste vertaling van het Latijnse ‘Roma non fu fatta in un giorno’.

    -

    En daarmee zit 2020 erop. Het enige goede nieuws daaromtrent is, dat het voorbij is. 2021 kan alleen maar beter worden, iets wat ik iedereen toewens.

    *

    WAT VERANDERT ER VOOR U IN 2021?

    Budget

    Bij de aanvang van een nieuw jaar worden altijd nieuwe regelingen van kracht. Enkele zaken voor uw geld die u niet over het hoofd mag zien.

    Wie vanaf 1 januari zonnepanelen installeert, kan niet meer kiezen voor een terugdraaiende teller. ©BELGA

    1. Effectentaks vanaf 1 miljoen euro

     

    Vanaf 2021 komt er opnieuw een effectentaks. Die bedraagt 0,15 procent en geldt voor effectenrekeningen met een waarde van meer dan 1 miljoen euro. De taks is van toepassing op Belgen die een effectenrekening hebben in België of in het buitenland. Niet alleen rekeningen van natuurlijke personen worden belast, ook van rechtspersonen en oprichters van juridische constructies zoals stichtingen.

    0,15%

    De effectentaks bedraagt 0,15 procent en geldt voor effectenrekeningen met een waarde van meer dan 1 miljoen euro.

    Kleine beleggers die beperkte bedragen hebben ondergebracht in een tak23-fonds dreigen indirect ook de effectentaks te moeten betalen. Tak23-fondsen, verzekeringscontracten gekoppeld aan een beleggingsfonds, komen doorgaans niet op de effectenrekening van de belegger terecht. Maar de verzekeraar brengt de beleggingen van het fonds wel onder op een effectenrekening en moet daarop effectentaks betalen.

    De Belgische financiële instellingen houden de effectentaks in en storten die door. Wie in het buitenland een rekening met 1 miljoen euro of meer heeft, moet daarvan aangifte doen en zelf de taks betalen.

    Rekeningen met meer dan 1 miljoen euro opsplitsen is niet toegestaan. Volgens een antimisbruik-bepaling worden de bedragen op de rekeningen vastgesteld op

    30 oktober 2020. Het is aan de belastingbetaler om bij een eventuele splitsing aan te tonen dat die niet bedoeld was om belastingen te ontwijken.

    De Raad van State opperde wel enkele bedenkingen bij de nieuwe effectentaks. Hij vindt het te ver gaan dat het splitsen van rekeningen als misbruik wordt beschouwd. De wetgever moet ook de drempel van 1 miljoen euro beter beargumenteren. Aanpassingen zijn dus niet uitgesloten.

    Dirk Selleslagh

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    Net zoals voor onze Grote Verlichte Verstanden van de EUSSR, die zichzelf verkozen hebben en derhalve alleen maar zichzelf vertegenwoordigen, kan de Janus Kop als symbool van verdwazing gelden voor wat ons te wachten staat in het nieuwe jaar. Namelijk nog meer van hetzelfde.

    Vvvv

    de damp van al dat vieren uit onze ogen zal verdwenen zijn, het op wereldvlak aantreden in de VS van Sleepry Joe, de Bidspringhaan. Die is namelijk op dezelfde manier verkozen als zijn Europese Spitsbroeders, door list en bedrog.

    Net zoals de Antieke Bedenkers van de God JANUS, mensen met twee gezichten, waarvan het ene gericht is op de Drie G’s en het andere op ons aller portemonnee.

    Geld: zie de Nieuwe Roerende Voorheffing, door onze strot geduwd als de Effententaks. God en Gat respectielijk door de islamisering en door de wijd verspreide sodomieterij & gender-vrijheid.

    Al die zo vertrouwde ‘vernieuwingen’, zo oud als de straat, worden traditie-getrouw, begeleid door een paar nieuw uit te vinden vrolijke en frisse oorlogen.

    Je naam zal maar, net als die van de God Janus,  dan maar Beiden, de Twee, Biden zijn.

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST






    01-01-2021, 19:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    31-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 500488 - WEERAL EEN JAARKE OUDEER GEWORDEN WIE HAD DAT GEDACHT?

    .

    A VOICE FROM FLANDERS

    CRAYiING FOR FREEDOM

     

    500488    - WEERAL EEN JAARKE OUDEER GEWORDEN WIE HAD DAT GEDACHT?

     

    DONDERDAG 31 DECEMBER 2020

    INHOUD

    OM VAN EEN KLOELAND AF TE GERAKEN ZIJN ER NIET ALLEEN WOORDEN MAAR VOORAL DADEN NODG.

    *

    PAUS SILVESTER I

    ? – 335

    Silvester I, ook wel Sylvester I of Sint-Silvester (Sant'Angelo a Scala (Avellino), geboortedatum onbekend - Rome, 31 december 335) was de 33e paus van de Rooms-Katholieke Kerk. Hij vervulde de rol van paus van januari 314 tot aan zijn dood op 31 december 335. De feestdag Oudejaarsavond, ook wel Silvester, is naar hem vernoemd.

    Legende van Constantijn en Sylvester

    De Romeinse keizer Constantijn de Grote staat bekend als de eerste christelijke keizer. De ongedoopte keizer vond paus Silvester een sta in de weg voor zijn macht. De naam van de paus zou allang in de vergetelheid zijn geraakt, als zich niet het volgende had afgespeeld. Volgens de legende, leed keizer Constantijn aan lepra. Hij zou alleen maar kunnen genezen door te baden in kinderbloed. In de nacht, voordat de kinderen gedood zouden worden verschenen Petrus en Paulus aan Constantijn. Ze geboden de keizer om de paus te laten roepen. Toen de keizer door de paus gedoopt was, was hij meteen van zijn ziekte genezen. Als dank schonk Constantijn de paus een paleis. Gezeten op zijn paard en begeleid door de lopende keizer die zijn teugel vasthield kwamen de paus en de keizer bij het paleis aan. En geknield bood Constantijn de paus zijn tiara aan. De met geschenken overladen paus hield aan de wonderbaarlijke genezing van de keizer zelf ook iets over, een heiligverklaring. De feestdag hiervan valt op 31 december.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    'PACT D'EXCELLENCE'

    Het rommelt niet alleen in Vlaanderen als het over het onderwijs gaat. In Wallonië bespreekt men momenteel een grondige onderwijs hervorming, die men het ‘pact d’excellence’ noemt. Kan misschien mooi klinken, maar het komt hier op neer dat men zich daar afvraagt of een tweede taal niet verplicht moet worden. In Vlaanderen is dat al lang het geval en is dat het Frans, terwijl men in Wallonië nog steeds kan kiezen tussen Engels en Nederlands. Ondanks het feit dat Nederlands de taal van de meerderheid in dit land is, kiezen de meeste kinderen daar voor het Engels. Momenteel is dat zelfs 61%, terwijl slechts 35% voor het Nederlands kiest. De overige 4% gaan dan naar het Duits en dat zal wel te maken hebben met de Oostkantons en de nabijheid van Duitsland, maar ook het Groot Hertogdom waar – buiten het eigen Lëtzebuergesch – men tegen de Belgische grens Duits spreekt en tegen de Franse grens Frans.

    Nu is het op zich al een schande dat voor Vlamingen de tweede taal verplicht is en dat de Walen een vrije keuze hebben, maar het kan nog straffer. Nu wil men nl de Waalse studenten straks als tweede taal laten kiezen tussen Nederlands en Duits. Nederlands dat gesproken wordt door 60% van de Belgische bevolking (of wat daarvoor moet doorgaan), zeg maar 6,5 miljoen en de ± 80.000 Duitstaligen uit de Oostkantons. In 20% van de Waalse scholen kán men zelfs niet eens meer voor het Nederlands kiezen. En dan maar staan roepen van dat ene team dat we met zijn 11 miljoen vormen en dat ‘Eendracht de macht maakt’.

    En Brussel?, zal men zich afvragen. Wel, daar geldt – voorlopig nog - dezelfde regel als in Vlaanderen, maar heeft men nu een ‘minister van meertaligheid’ aangesteld, niet om daar de kinderen ook Nederlands te laten leren, maar om de deur open te zetten naar een of meer van de andere honderd en één talen die men er tegenwoordig spreekt. Tenslotte blijken de meeste leerlingen die er wél zes jaar Nederlands hebben geleerd, daarna nog steeds niet in staat zijn een gesprek in onze taal te kunnen voeren. E.e.a. is het gevolg van de grote toeloop van Franstaligen naar het Brusselse Nederlandstalig onderwijs. En dan maar verwonderd zijn dat we zelfs in onze federale regering Franstalige ministers en staatssecretarissen hebben die geen of hoogstens wat schabouwelijk Nederlands kunnen spreken, zoals we zopas nog hebben kunnen meemaken bij de beleidsverklaringen van Paarsgroen+ in de Kamer.

    Voor cultuur kijkt Wallonië naar Frankrijk, naar Vlaanderen alleen voor de centen.

    *

    DE 'REHAB' VAN AMY WINEHOUSE KRIJGT BELGISCH-NEDERLANDSE EIGENAAR

    De Britse zangeres Amy Winehouse was een tijd een van de patiënten van The Priory. ©AFP

    Vandaag om 07:20

    De investeringsmaatschappij Waterland koopt The Priory, de bekende Britse verslavings-kliniek waar sterren zoals Amy Winehouse of Eric Clapton probeerden af te kicken.

    Waterland neemt The Priory over voor 1,2 miljard euro over van de Amerikaanse specialist in gezondheidszorg Acadia.

    The Priory is vooral bekend om zijn Londense 'rehab', waar bekende figuren zoals Amy Winehouse, Eric Clapton, Kate Moss maar ook Paul Gascoigne van hun verslaving probeerden af te komen.

    Maar daarnaast bezit de groep ook 450 kleinere zorginstellingen over het hele land, gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg en de behandeling van verslavingen. Het maakt van The Priory de grootste privéspeler van het Verenigd Koninkrijk in die niche.

    1,2 miljard

    Waterland legt 1,2 miljard euro op tafel voor het Britse The Priory, de grootste privéspecialist in geestelijke gezondheidszorg van het VK.

    Het Amerikaanse Acadia was al sinds vorig jaar op zoek naar een koper voor The Priory. Maar die plannen liepen vertraging op door de grote onduidelijkheid over de brexit onderhandelingen. Meerdere investeerders hadden wel interesse getoond in The Priory. De voorbije jaren heeft de Britse overheid zwaar bespaard op geestelijke gezondheidszorg.

    Europese ambities

     Dat heeft ertoe geleid dat veel privé bedrijven in die markt zijn gestapt. Verwacht wordt ook dat de vraag naar extra geestelijke gezondheidszorg zal toenemen naarmate de bevolking ouder wordt.

    Voor Waterland is geestelijke gezondheidszorg geen nieuwe niche. De investerings maatschappij is al eigenaar van Median, een van de grootste vijf privé-ziekenhuisgroepen van Duitsland. De bedoeling is Median en The Priory te laten samensmelten tot Europa's grootste speler in revalidatie en geestelijke gezondheidszorg. Samen zouden Median en The Priory goed zijn voor 570 klinieken, waar 260.000 patiënten kunnen worden behandeld.

    Waterland heeft een vijftigtal bedrijven in portefeuille, waaronder ook Belgische namen zoals Napoleon Games, de kranenbouwer Sarens en het boekhoudkantoor Moore Belgium. Ook met het digitale dienstenbedrijf Intracto wist Waterland de voorbije jaren een indrukwekkend groei-parcours af te leggen.

     

    De groep, die geleid wordt door de Antwerpenaar Frank Vlayen, kwam onlangs nog in het nieuws toen ze in amper drie maanden tijd 2,5 miljard euro wist op te halen voor een nieuw investeringsfonds. Bekende investeerders in dat fonds bleken toen de Belgische ondernemers Marc Coucke en Filip Balcaen.

    Pieter Suy

     

     CORONA & CENSUURVRIJE COMMENTAAR

    DDIT ZIJN DE LAATSE WOORDEN VAN EEN NIT AL TE BIJSTER GEZEGEND JAAR TWINTIG VAN DE EEN-EN-TWINTIGSTE EEUW.

    Straks begint het een-en-twintigste jaar en dat is maar goed ook. Wat we met ons allen – met blutsen en builen - gehad hebben, kan niet meer worden afgenomen. Deo gratias.

    Vooruit dus met de geit en medt het kalf, om met de minuut eindelijk terug bekend te worden als de Zuidelijke Nederlanden die van zich af durven te bijten. Die zich eindelijk door niemand meer laten uitwringen als een schotelvod om er met onze zelf verdiende welvaart vandoor te gaan. Er zich op beroepend de Europese Hoofdstad te willen zijn. Pronkend met andermans veren en dubbel pretentieus omdat ze de link denken te zijn tussen Parijs en Berlijn die elkaar, trtaditie- getrouw, om de zoveel jaar met huid en haar willen verslinden.

    Met andere woorden: beman de Taalgrens met leeuwenvlaggen, want leeuwen zijn dieren die geen nadere uitleg vergen.

    Riem de centuren vaster, want het jaar dat komt zal niet simpel zijn. Want diet ndeelbaar door twee…

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST













    31-12-2020, 18:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500487 - OOK DIT IS ONS LAND EN HET IS R EEN OM ECHT FIER OVER TE ZIJNCHT FIER OVER TE ZIJN

    .

    A VOICE FROM FLANDERS

    CRAYiING FOR FREEDOM

     

    500487 - OOK DIT IS ONS LAND EN HET IS R EEN OM ECHT FIER OVER TE ZIJN

     *

    WOENSDAG 30 DECEMBER 2020

    INHOUD

    DE VLAAMSE LAKENNIJVERHEID UIT DE GOUDEN TIJD IS AL LANG NIET MEER: WEVERS ZIJN DERHALVE OVERBODIG GEWORDEN. OM WEER TOPKLASSEN EN ONAFHANKELIJK TE WORDEN MOET ER DUS AAN HETELFDE ZEEL WORDEN GETROKKEN.

    HESDIN

    GEMEENTE IN FRANKRIJK

    Regio       Hauts-de-France - Departement        Pas-de-Calais (62)

    Arrondissement        Montreuil - Kanton   Auxi-le-Château

    Hoogte     23 - 34 m

    Hesdin (Nederlands: Heusdin of Heusden) is een gemeente in het Franse departement Pas-de-Calais (regio Hauts-de-France) en telt 2178 inwoners (2012). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Montreuil en ligt in het bekken gevormd door de rivieren de Canche en de Ternaas (Frans: Ternoise).

    Hesdin werd in 1554 door Keizer Karel V gebouwd aan de oevers van de Kwinte, nadat hij het 6 km verderop gelegen Vieil-Hesdin en zijn kasteel in 1553 had verwoest.

    Bezienswaardigheden

    Het gemeentehuis, oorspronkelijk een 16e-eeuws paleis van Maria van Hongarije, de zus van keizer Karel V. In het midden van de loggia prijken Filips IV van Spanje en zijn tweede echtgenote, Isabella van Frankrijk. Ze zijn omringd door de zeven deugden. De loggia dateert uit de tijd van de verbouwing van het paleis tot gemeentehuis (1629)

    De Onze-Lieve-Vrouwekerk met een portaal in de vorm van een triomfboog, typisch voor de laat renaissance

    L'Hôpital Saint Jean, opgericht in 1562 door Margaretha van Parma, dochter van Keizer Karel V. Vanaf de 17de eeuw tot 1770 was het een jezuïeten college. Daarna werd het opnieuw een hospitaal. De gebouwen dateren uit de 18de eeuw, de neogotische kapel uit de 19de eeuw.

    L'Hôtel de Siougeat, 18de-eeuws herenhuis in classicistische stijl met cour d'honneur.

    Forêt d'Hesdin, een woud van ruim 1.000 hectaren, net ten noorden van de stad.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    ALLEEN 2024 TELT

    n de discussies of N-VA en VB samen zouden moeten werken, vergeet men meestal dat dit niet persé meteen moet zijn. Dat wordt pas belangrijk mochten de twee partijen bij de eerstkomende gewestelijke verkiezingen in 2024 samen een meerderheid behalen in het Vlaamse parlement, men dan een eind kan maken aan het ondemocratische cordon sanitaire en daarbij een eerste stap zetten naar Vlaams zelfbestuur. De N-VA heeft dat cordon trouwens nooit onderschreven en kan daarop dan ook niet worden aangerekend. Bart De Wever heeft bij de besprekingen tot de vorming van de Vlaamse regering na de laatste verkiezingen telkens ook Tom Van Grieken uitgenodigd. Et alors?

    De volgende gewestelijke verkiezingen zijn pas over vier jaar. Dus nog tijd zat. Maar de uitspraak van Bart De Wever in Humo (daarna gretig overgenomen door de linkse media) dat hij nooit met het VB zal samenwerken en zelfs als voorzitter zou aftreden mocht zijn partij dat doen, was dan ook kortzichtig, zeker voor iemand die bekend staat als een meester in politieke stratego. Nu dreigt zijn uitspraak een mogelijke Vlaamsnationale meerderheid in 2024 onmogelijk te maken, wat alleen maar in de kaart van de belgicisten zal spelen. Uitgerekend van die partijen die de N-VA sinds Marrakech vier keer voor de gek hebben gehouden bij de federale regeringsvormingen en niét het VB. De zgn ‘politique policienne’(politiek om de politiek), nog zo’n Belgische specialiteit.

    Bart De Wever lijkt eerder een tweede Hugo Schiltz te gaan worden. Die maakte zijn Volksunie ook groot, om ze daarna zelf af te breken door ze naar links te sturen (‘Rode Nel’ & Co). Ook hij had geen opvolger die tot de verbeelding sprak, waardoor de leiding tenslotte in handen kwam van pseudo socialist Bert Anciaux die de partij vakkundig om zeep hielp, dat terwijl zoon Schiltz overstapte naar de liberalen. Hopelijk blijft de N-VA een dergelijk scenario bespaard en zal men tijdig beseffen dat niet het Vlaams Belang de vijand is, wel het traditionele België.

    BRITTEN KEUREN VACCIN ASTRAZENECA GOED

    *

    In Europa krijgt het vaccin van AstraZeneca waarschijnlijk ten vroegste na januari een goedkeuring. ©REUTERS

    Vandaag om 08:31

    De Britse overheid keurt het coronavaccin goed dat ontwikkeld is door het farmabedrijf AstraZeneca en de universiteit van Oxford. Ons land bestelde 7,7 miljoen dosissen, maar inentingen in België zijn nog niet voor morgen.

    Na een positief advies van de Britse medicijnen waakhond MHRA zet de Britse overheid het licht op groen voor het vaccin. Het werkt en het is veilig, blijkt uit testen. Eerder deze maand keurden de Britten ook al het coronavaccin van Pfizer en BioNTech goed.

    "AstraZeneca heeft nog niet eens een aanvraag ingediend bij ons. "

    Noël Wathion

    Europees geneesmiddelen agentschap

    Dat vaccin moet worden bewaard bij min 70 graden Celsius, wat de verdeling ervan moeilijk maakt. Het vaccin van AstraZeneca daarentegen heeft voldoende aan een klassieke koelkast. Net als van het Pfizer-vaccin moeten mensen twee spuitjes van het AstraZeneca-vaccin krijgen om voldoende beschermd te zijn tegen Covid-19.

    Het vaccin van AstraZeneva is minder doeltreffend dan dat van Pfizer. Dat beschermt 95 procent van de gevaccineerde mensen tegen het coronavirus. AstraZeneca heeft een effectiviteit van 70 procent.

    Europa

    Voor België is het Britse vaccin erg belangrijk. De Belgische overheid bestelde 5 miljoen dosissen van het Pfizer-vaccin en 7,7 miljoen van dat van AstraZeneca. In totaal bestelden de landen van de Europese Unie 400 miljoen dosissen.

    Toch zal het vaccin van AstraZeneca in België nog niet meteen ingespoten worden. De kans dat de Europese geneesmiddelen waakhond EMA het vaccin in januari goedkeurt, is bijzonder klein, zei nummer twee Noël Wathion dinsdag aan Het Nieuwsblad. 'Ze hebben nog niet eens een aanvraag ingediend bij ons. Wij gaan niet zomaar goedkeuring geven op basis van een persbericht dat ze zelf hebben uitgestuurd.'

    Jens Cardinaels

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    Om een ondernemend volk onderdanig en onderworpen te houden, eenmaal deze Gesel Gods, de Gele Dood achter de rug is, zullen om aan de macht te blijven, geen holle woorden van opgeblazen Vivaldi-kikkers meer volstaan. Er al dus nogal wat geschipperd en gekonkelfoesd worden, tenzij we, volk pr volk, ons rigen lot in eigen handen nemen. De tekst om de tegenpartij ervan op de hoogtte te brengen, zoals het gentlemen past, is dezelfde als die de Lage Landen 500 jaar geleden betekenden aan Philips II van Spanje. En die was de zoon van de Grote Keizer Karel V, ‘in wiens Rijk de zon nooit onderging’.

    Een aangetekend schrijven naar L  ken zou heden ten dage dus moeten volstaan. Zelfs het Romeinse Cijfer II zou in dit geval mogen weggelaten worden… Want die van ons tegenwoordig is de eerste geflipte met die naam.

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST















    31-12-2020, 12:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    29-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500484 - WORDEN DE MONDMASKETS STRAKS VERVANGEN DOOR VOOORHOOFD-BANDEN MET KERMISVAANTJES?

    .

    A VOICE FROM FLANDERS

    CRAYiING FOR FREEDOM

    *

    500484 - WORDEN DE MONDMASKETS STRAKS VERVANGEN DOOR VOOORHOOFD-BANDEN MET KERMISVAANTJES?

     

    ALLAH IS GEEN OPPERWEZEN ZOALS EEN ANDERE

    DEZE IS OVERAL TER WERELD EEN POLITIEK DIE ONDERDRUKKINGS SYSTEEM DAT DOOR LINKS ALS EEN WORTEL VOOR DE NEUS VAN EZELS WORDT GEHOUDEN. VOOR MOSLIMS I DIT EEN

    *

    DINSDAG 29 DECEMBER 2020

    INHOUD

    *WIE ‘GESPOTEN’ IS DRAAGT ² 1 VAANTJE, DIE OOK DE 2DE HEEFT OVERLEEFD DRAAGT ER 2 EN NA OFFOCIËLE VASTSTELLING DAT ALLES WERKT, IS EEN 3DE VAANTJE VERPLCHT…

    *

           

    1170 THOMAS BECKET

    Thomas Becket (ook van Canterbury), bisschop & martelaar,

    Feest 7 juli (overbrenging relieken) & 1 december (terugkeer uit ballingschap) & 29 december (RK.Kerk sinds 1970).

    Hij werd op 21 december 1118 geboren als zoon van een rijke koopman te Cheapside, tegenwoordig een deelgemeente van de stad Londen. Hij studeerde theologie in Parijs en werd rond 1142 medewerker van bisschop Theobald van Canterbury. Vervolgens trok hij achtereenvolgens naar Bologna en Auxerre om zijn studie te voltooien.

     

    Hij was bestemd voor een glanzende kerkelijke carrière. Geheel volgens de verwachting benoemde koning Hendrik II hem in 1155 tot kanselier en in 1162 bovendien tot aartsbisschop van Canterbury. Al gauw kwam hij in conflict met de koning, omdat hij zich verzette tegen diens bemoeienis met kerkelijke aangelegenheden. Dat moest hij in 1164 bekopen met verbanning naar Frankrijk. Hij nam zijn toevlucht tot het beroemde klooster van Pontigny; onderweg, meteen aan de overkant van het Kanaal in Frankrijk, logeerde hij in de abdij van St-Bertin; naar verluidt werd hij daar door abt Godschalk († 1176; feest 14 mei) met grote eerbied en broederlijke liefde ontvangen.

    Na zes jaar, 1170, keerde hij terug. Maar nog in datzelfde jaar werd hij tijdens zijn gebed in de kathedraal door vier edelen vermoord; zij handelden in opdracht van de koning zelf.

    Verering & Cultuur

    Reeds drie jaar na zijn dood werd hij heilig verklaard; hij gold als toonbeeld van onkreukbaarheid, die zelfs voor de koning niet opzij ging waar het een hoger goed betrof. Een jaar later kwam de koning in eigen persoon om boete te doen op het graf van de heilige. Deze plek zou uitgroeien tot een van de drukst bezochte en rijkst begiftigde bedevaartplaatsen van Engeland. In 1538 werd Hendrik VIII zo geobsedeerd door die rijkdom dat hij Thomas' relieken in de Thames liet gooien en vervolgens eenvoudig afkondigde dat de kerkschatten aan de staat waren vervallen. Naar het heet werd Thomas' gebeente in 1888 teruggevonden, maar historici betwijfelen de echtheid hiervan.

    T.S. Elliott schreef over deze gebeurtenissen zijn toneelstuk 'Murder in the Cathedral' en Jean Anouilh zijn 'Becket ou l'Honneur de Dieu'.

    Daarnaast is 'De moord in de kathedraal' onderwerp geworden van talloze kunstwerken.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    CORONA WARS. THE EMPIRE STRIKES BACK

    Op de laatste samenscholing van de Veiligheidsraad werden dus de vorige maatregelen bekrachtigd en nog enkele toegevoegd. De teneur was, dat men een daling van alle Coronacijfers verwachtte tijdens het Kerstverlof (scholen dicht, minder verkeer), maar een heropflakkering in januari (scholen weer open, terugkeer van de vakantiegangers).

    De eerste prognose is in elk geval uitgekomen: alle cijfers dalen. We kunnen alleen maar hopen dat de tweede niét uitkomt, want dan zal een derde Coronagolf niet ver meer af zijn en het feit dat men begonnen is met vaccineren zal daaraan weinig verhelpen. Het zal op zijn vroegst mei zijn alvorens de risicogroep van mensen boven de 65 aan de beurt zal komen, tenzij men wacht met de tweede inenting, wat eerst niet de bedoeling was.

    Hoe men er ook tegenaan kijkt, van dat Coronavirus zijn we nog niet verlost en er zal van de situatie nog steeds gebruik én misbruik gemaakt kunnen worden. Wat men er ook over zegt of schrijft: het bestaat wel echt. Denk maar aan wat er in dat zorgcentrum in Mol is gebeurd. Binnen de 48 uur na de vaststelling van de besmetting stierven daar liefst 18 mensen (en later nog eens vijf). Mijn kleinzoon; die in Mol werkt als huisarts in een dokters collectief, heeft de familie laten weten dat ze hem in elk geval de eerste twee weken niet zullen zien. Hij is nog jong, maar wie tot de derde leeftijd behoort, ademhalingsproblemen heeft of een tekort aan weerstand en daar bovenop het Coronavirus krijgt, die mag het vergeten. Dat geldt ook voor de gewone griep, maar daartegen heeft men al een vaccin. Bij Corona is het nog af te wachten of het echt werkt en lang genoeg stand houdt.

    Tot slot nog dit: de gewone griep kan men ook het hele jaar door krijgen, maar de algemeen bij ons voorkomende griepgolf is er doorgaans pas in de laatste maanden van het jaar. Ik krijg al sinds 1995 jaarlijks een anti-griep prik, heb sindsdien geen griep meer gehad (daarvoor wél), heb die prik nog nooit vóór half oktober gekregen en moest er steeds rekening mee houden dat het twee weken duurde vóór die effect had.

    We zullen ermee moeten leven.

    *

    WORDT EFFECTENTAKS 2.0 TOCH KIEZEL IN DE VIVALDI-SCHOEN?

    Premier Alexander De Croo (l.) en minister van Financiën Vincent Van Peteghem. ©BELGA

    Met de spotlights op corona hoopten de Vivaldi-partijen de pil van de effectentaks snel en stil door te slikken. Maar door blijvende juridische twijfels en het onrechtstreeks aanspreken van de gewone tak23-belegger dreigt het dossier toch een kiezel in de schoen te worden.

    De roep om fiscale rechtvaardigheid leidde in de centrumrechtse regering-Michel vier jaar tot spanningen, juridische ellende en verspild politiek kapitaal. Hoe meer - tussen CD&V aan de ene kant en Open VLD, MR en N-VA aan de andere - gestreden werd over alweer een nieuwe symbool-taks, des te harder klonk de vernietiging door het Grondwettelijk Hof.

    Iedereen deelde in de brokken. De N-VA wierp zich op als de verdediger van de belegger, maar Johan Van Overtveldt moest als toenmalig minister van Financiën wel telkens de speculatie- en effectentaks uitvoeren en de kritiek slikken als zijn creaties daarna juridisch onderuitgehaald werden.

    Alexander De Croo (Open VLD) wilde die fout niet herhalen toen de linkse partijen bij de onderhandelingen over de Vivaldi-coalitie hun eis voor een grotere bijdrage van de sterkste schouders opnieuw op tafel legden. Er moest heel snel een akkoord gevonden worden, de opbrengst moest naar de strijd tegen corona gaan en alleen mensen met meer dan 1 miljoen euro mochten in het vizier komen. De premier wilde die kiezel niet weer jaren in zijn schoen meeslepen.

    Effectentaks 2.0

    Aanvankelijk leek dat ook te lukken. Tegen alle verwachtingen in kwam minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) binnen de maand met een herwerkte en zichtbaar verbeterde effectentaks 2.0 op de proppen. Verbazend genoeg maakte het dossier waarover in de vorige legislatuur liters inkt vloeide in coronatijden nog amper iets los.

    De meerderheids-partijen PS, Ecolo en Groen hielden zich opvallend gedeisd. Alleen de sp.a stribbelde voor de galerij nog een beetje tegen. Vanuit de oppositie kwam de felste fiscale kritiek eerder over de Brusselse stadstol of de koolstoftaks, die er niet eens lijkt te komen.

     

    Ook in de media was er amper beweging. Alleen De Tijd en L’Echo berichtten consequent over de effectentaks. De kranten Het Laatste Nieuws en Le Soir en de tv-journaals besteedden er weinig tot geen aandacht aan. Op de sociale media was de nieuwe effectentaks alleen voer voor discussies tussen fiscalisten, die er dan nog vooral vanuit gingen dat een nieuwe vernietiging door het Grondwettelijk Hof geen evidentie is.

    Dieter Dujardin

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    Stel U even voor, op bovenstaande afbeelding van deze twee Hovaardigheids- Bekleders, dat ze daar zitten met zonder open en looi bloot gelaat, zonder gezichtsmasker, maar met elk een drietal kermis-vlaggetjes boven het hoofd. Met daarboven natuurlijk nog eens het herkennigs-teken van hun Bovenmenselijke Waardigheid…

    Bedenk verder, met in het achterhoofd Thomas Becket van hierboven (kleine letter, NIET Hoerbven, maar op p deze Blog, simmeke), dat daarvan een hand-gemaakte schilderij zou bestaan, door een of andere beroemde hedendaagse kladschilder… dat later in Gent naast het Lam Gods van Jan Van Eeyck zou kunnen prijken..

    ‘Zij kwamen, zij zagen en zij overwonnen…. Een wonder van gedegen nutteloosheid begeleid door een hemeltergende geldverkwisting. Niet eens een een praalgraf vandoen…

    Let wel: eigen aan deze Na-Chrstelijke Kerst-Tijden, niet het minste Christelijk Symbool te bespeuren, 100% politiek correct dus, zodat niet één ‘Nieuwkomer’ zich moet beledigd voelen en derhalve niet aan het moorden moet slaan.

    <      

    Ja ja, ik denk waarachtig met deze suggestie in aanmerking te zijn gekomen voor een Nobelprijs voor de Galgenhumor.

     Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    29-12-2020, 17:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    28-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500471 - DIT VIVZLFI SAMENRAAPSEL IS ER VOOR BERGERS EN TURKEN, NIET VOOR ONS VLAMINGEN

    .

    500471 - DIT VIVZLFI SAMENRAAPSEL IS ER VOOR BERGERS EN TURKEN, NIET VOOR ONS VLAMINGEN

    MAANDAG 28 DECEMBER 2020

    INHOUD

    ‘FAKE NEWS’ EN ‘ISLAMFOBIE’ ZIJN IWOORDEN ALS GIFTANDEN UIT DE SPREEKTAAL VAN ADDDEERGEBRIED DIE STAAN VOOR ‘WEG MET ONS’

    *

    DE VIVALDI CTATUUR

    Men moet geen politicoloog zijn om vast te stellen dat de Vivaldi-regering, die pas anderhalf jaar na de jongste verkiezingen met veel moeite tot stand kwam, met haken en ogen aan mekaar hangt.

    De programma’s van de zeven kleine partijen die er deel van uitmaken, zijn zeer uiteenlopend en zelfs vaak tegengesteld. Regelmatige botsingen zijn bijgevolg onvermijdelijk. Er hebben er zich trouwens al een aantal voorgedaan en dit ondanks de wittebroodsweken van het nieuwe kabinet. CO2-belastingen, sluiting van de kerncentrales, abortus, aanpak van de pandemie gaven reeds allemaal aanleiding tot gekibbel…Het zou echter fout zijn hieruit te concluderen dat die veelkleurige coalitie het niet lang zal volhouden. Ze is ontstaan uit angst voor de kiezer en diezelfde angst is de materie waaruit de sokkel werd gemaakt waarop ze steunt. Die is sterk genoeg om ervoor te zorgen dat deze wankele constructie toch overeind kan blijven. Wel moet de vraag gesteld worden of een staat waarvan de regering het alleen maar uithoudt omdat de partijen waaruit ze samengesteld is, als de dood zijn voor verkiezingen, nog echt democratisch bestuurd wordt. Als je daarbij nog rekening houdt met het feit dat ze in Vlaanderen zelfs niet over een parlementaire meerderheid beschikt, ligt het antwoord voor de hand.

    Big Brother

    Wat echter vooral niet uit het oog mag verloren worden, is dat een kat in het nauw bijzonder rare sprongen kan maken en op dat vlak laat de ploeg van De Croo junior zich zeker niet onbetuigd. Er wordt immers een aantal maatregelen en wetgevende initiatieven in het vooruitzicht gesteld die vanuit een democratisch oogpunt bekeken bijzonder bedenkelijk zijn. De plannen om op kerstnacht drones in te zetten om na te gaan of de burgers zich aan de coronavoorschriften houden, spreken boekdelen. Het is ontegensprekelijk de plicht van de overheid om ervoor te zorgen dat maatregelen om de volksgezondheid te vrijwaren wel degelijk toegepast worden. Iedereen kan echter aanvoelen dat een grens wordt overschreden wanneer men hiervoor nu ook beroep gaat doen op elektronische apparatuur om de burger nauwlettend in de gaten te houden. Wie dit omwille van de strijd tegen de pandemie als gerechtvaardigd beschouwd, zal vlug ondervinden dat het niet lang zal duren om ze ook voor andere zaken als aanvaardbaar te doen doorgaan . De Fransen hebben hier een naam voor: “L’oeuil de Moscou”.

    Transparantie wat is dat?

    Op 10 december konden we uit Het Laatste Nieuws vernemen dat er omtrent de coronaplaag twee verschillende rapporten worden opgesteld. Het ene is bestemd voor het vulgum pecus, u en ik dus. Het andere bevat confidentiële informatie. De inhoud ervan mag alleen door leden van de regering en door enkele ‘specialisten’ worden gelezen. Volgens de verrezen socialist Frank Vandenbroucke, Minister van Volksgezondheid, is dit bedoeld om de bevolking niet in verwarring te brengen. Dat uit het recentste van die geheime rapporten kon vernomen worden, dat van de 110.000 mensen die in november uit het buitenland zijn teruggekeerd, er slechts 154 werden getest, laat echter vermoeden dat er andere redenen voor deze geheimhouding bestaan. Wat er ook van zij: dit getuigt niet van transparantie in het beleid. Iets dat nochtans in een democratie als vanzelfsprekend zou moeten worden beschouwd.

    Censuur

    Wat ons echter bijzonder bezorgd moet maken, zijn de plannen van ‘het beleid’ om de vrije meningsuiting aan banden te leggen. De regering weet dat ze in meerdere of mindere mate de steun van de kranten en van de audiovisuele media heeft. Het grootste gedeelte van de zogenaamde cultuursector en heel wat academici zijn haar ook gunstig gezind. In die kringen is het immers ‘trendy’ om minachtend te doen over al wat Vlaams en volks is en wordt er bijgevolg een ware afkeer gekoesterd t.o.v. van de V-partijen die door de huidige coalitie, ook al zijn ze de grootste van het land, in de oppositie werden geduwd. De jongste verkiezingen hebben echter aangetoond dat de electorale impact van al die instanties bijzonder klein is. Dit zou dan voornamelijk te wijten zijn aan de sociale media waarvan enerzijds de huidige oppositiepartijen en dan vooral het VB tijdens de campagne veel gebruik gemaakt hebben en waarop anderzijds gewone mensen nog hun eigen mening kunnen ventileren. In de traditionele media komt die immers steeds minder aan bod vermits die steeds selectiever zijn met betrekking tot lezersbrieven die ze nog willen publiceren (bij De Standaard is dit bijzonder opvallend). Jan met de pet heeft bovendien ook allang geleden vastgesteld dat er een diepe kloof gaapt tussen wat hij denkt en de standpunten die de dagbladen in hun opiniërende stukken verdedigen. Er resten hem dus nog alleen de sociale media om voor zijn overtuiging uit te komen. Het regime heeft er bijgevolg alle belang bij om die te controleren. Er wordt dus al luidop gedacht aan het bij wet beperken van wat partijen mogen uitgeven voor reclame op de sociale media (terwijl ondertussen al besloten werd om de financiële steun die de politieke partijen van de staat ontvangen te indexeren!)

    Dit is slechts een begin. Met het oog op een zo efficiënt mogelijke bescherming van de vrije meningsuiting voorziet onze grondwet dat wat ‘drukpersmisdrijven’ wordt genoemd, uitsluitend door een Hof van Assisen, t.t.z. door een volksjury mag worden behandeld. Die bijzonder gecompliceerde procedure moet ervoor moet zorgen dat de parketten niet al te snel vervolgingen zullen inspannen die op het uiten van een mening betrekking hebben. Het is daarom dat Multatuli, Victor Hugo, Karl Marx en nog vele anderen hun boeken ooit bij ons zijn komen uitgeven. Omwille van electorale overwegingen (het beperken van wat op de sociale media door de oppositie kan gepubliceerd worden), maar ongetwijfeld ook om zich te schikken naar de dogma’s van de heersende politiek correcte ideologie heeft Minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne, in een commissie van de Kamer aangekondigd dat hij de bedoeling heeft om wat hij haatspraak en islamofobie noemt, te laten correctionaliseren, met andere woorden door een gewone rechtbank te laten behandelen en dus gemakkelijker vervolgbaar te maken. Niet onlogisch van zijnentwege: wie schrik heeft van de kiezer, stelt geen vertrouwen in een volksjury. Wat hij wil bereiken, is dat wie het aandurft om kritiek op de islam te uiten voor de rechter zal moeten verschijnen. Maar hij wil ook de vrije meningsuiting aanpakken, want haat is immers een bijzonder breed container-begrip waar je van alles kan insteken.

    Vlaams mediaminister Benjamin Dalle van zijn kant heeft dan weer laten weten dat hij middelen gaat uittrekken om een “sectorbreed gedragen fastcheck-platform” op het getouw te zetten. Dit zou dan fake news moeten bestrijden. De regering zal dan kunnen bepalen wat de waarheid is en dus wat bekendgemaakt mag worden en wat niet. Een “Ministerie van de Waarheid” zoals dat waarvan sprake is in het prachtige boek 1984 van George Orwell. Deze linkse Engelse intellectueel was tijdens de Spaanse burgeroorlog als vrijwilliger in een Internationale Brigade tegen Franco gaan vechten en had er ervaren hoe de communisten de mond snoerden van iedereen die in het Republikeinse kamp met hen van mening durfde verschillen. Die ervaring inspireerde zijn roman, die als een scherpe waarschuwing tegen de methodes van het totalitarisme bedoeld is .Daarin maakt hij ook gewag van wat hij new speak noemt, een woordenschat die aan de burgers wordt opgedrongen om hen op die wijze van bepaalde politieke ideeën te doordringen. Die voorspelling is al gedeeltelijk uitgekomen.

     

    Zo worden wij nu al geacht het woord blank door wit te vervangen en er zijn nog wel wat andere voorbeelden in die zin. Iedereen weet intussen wat ‘jongeren’ betekent. In zijn boek wordt ook gewag gemaakt van toestellen die door Big Brother gebruikt worden om de mensen te bespioneren.

    Dalle bevestigt trouwens onbewust dat hij totalitaire bedoelingen heeft. Zo verklaarde hij letterlijk dat bij ons “de politiek niet mag gedomineerd worden door polarisering en polemiek”. Er zijn inderdaad staten waar dat het al het geval is: Noord-Korea, de volksrepubliek China, Cuba, etc.

    Om die totalitaire tendens te bestrijden, moet zeker niet op de media worden gerekend. Ze zijn niet alleen regeringsgezind maar ook nog, net zoals de Vivaldi-partijen, trouwe aanhangers van de politieke correcte heersende ideologie EN DUS OVERTUIGD VAN HUN MORELE SUPERIORITEIT. Ze staan om het met de woorden van voormalig eerste minister Michel te zeggen “aan de goede kant van de geschiedenis”. Die quasireligieuze manier van denken maakt dat ze menen dat alle middelen verantwoord zijn voor het bestrijden van hun politieke tegenstanders want die vertegenwoordigen als het ware HET KWAAD zelf. In de middeleeuwen zouden zij die als dienaars van DE BOZE hebben voorgesteld en dus…

    Hoog tijd om te beseffen dat er van vrije mening niet langer sprake kan zijn, wanneer het bewind meent te mogen bepalen wat al dan niet de waarheid is en ervan bewust te worden dat het buiten kijf staat dat de huidige regering die wel eens aan banden zou kunnen leggen. Het komt erop neer dat die vrije mening nog slechts één verdediger heeft: het volk en het volk, dat bent u.

    Het wachtwoord voor 2021 luidt bijgevolg: MOBILISATIE.

    Francis Van den Eynde

     

    *

    CORONA & CENSUUR * VRIJE COMMENTAAR

     

    Hier staat, met andere woorden

    TE WAPEN

    wat meteen de bevestiging is van alles wat hier op deze blog reeds jaren staat te lezen.

    Anders gezegd, als er niet dringend iets geschiedt, zal het vonnis tegen mijn persoon, dat waarschijnlijk al zo ’n jaar of 20 ergens in een lade ligt te verbleken, mij beteknd worden. Gehandtekennd: Vincent Tripple Geborneerd, Volkscommissaris bi de Genade van de Profeet..

    Wat mij intussen de gelegenheid biedt, om vuist en voer de vane omtrent….

    --

    Karel Pinxten (Open Vld) – PREMIUM

    *

    332 'dienstreizen' blijken vakanties met vrouw en jachtvrienden: Karel Pinxten maakte "systematisch misbruik" van Europese topfunctie

     

    Open Vld'er Karel Pinxten (68) verdiende als ‘auditeur’ bij de Europese Rekenkamer dik 17.000 euro netto per maand. Toch misbruikte hij systematisch zijn topfunctie voor extraatjes. Zo schoof Pinxten onkosten van 332 zogezegde dienstreizen door naar zijn werkgever. In werkelijkheid ging het om privé-uitjes met zijn vrouw of jachtpartijen met vrienden. Schatting van wat dat de Europese belastingbetaler kostte: ongeveer 570.000 euro.

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    28-12-2020, 18:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500483 - NU HET LEVENSREDDEND SOUITJE ER EINDELIJK IS – WEKEN NA DE VS EN HET VK – KAN ER WRK GEMAAKT WORDEN OM REEDS OVERLEDEN STRUCTUREN DEFINITIEF TE EUTHANISEREN

    .

    A VOICE FROM FLANDERS

    CRAYiINGOR FREEDOM

     

    500483 - NU HET LEVENSREDDEND SOUITJE ER EINDELIJK IS – WEKEN NA DE VS EN HET VK – KAN ER WRK GEMAAKT WORDEN OM REEDS OVERLEDEN STRUCTUREN DEFINITIEF TE EUTHANISEREN

    MAANDAG 28 DECEMBER 2020

    INHOUD

    *ARTIFICIËLE CONSTRUCIES OP KUISEN: ALLEMAAL GOED EN WEL. BEGIN DAN MAAR DE C4 VOOR IEDEREEN UIT TE SCHRIJVEN. HET KOT ZAL TE KLEIN ZIJN.

    *

    RIJSSEL

    De stad is gesticht onder de Latijnse naam Ad Insulam, die letterlijk "op/bij het eiland" betekent. Dit werd in het Oudfrans vertaald als à l’isle en in het Middelnederlands, met gebruik van het Romaanse leenwoord, als ter ijs(s)el (uitspraak ‘tər i:səl’). In beide talen trad verkeerde woordscheiding op. Dat gaf in modern Frans à Lille en in modern Nederlands te Rijsel (met de klankwettige ontwikkeling van Middelnederlands [i:] tot Nieuwnederlands [ɛɪ]; de uitspraak in het West-Vlaamse dialect heeft nog steeds een [i]-klank). Beide namen zijn ongeveer even oud.

    Kaartje van de taalgrens tussen de Germaanse en Romaanse talen (meer bepaald tussen Nederlands en Frans) in Frans-Vlaanderen in de 7e-8e eeuw (blauwe lijn) en in de 20e eeuw (rode lijn). Rijsel lag in de vroege middeleeuwen nog op de taalgrens, maar is al sinds de 12e eeuw in hoofdzaak Franssprekend.

    Op grond van de misvatting dat de Franse naam van de stad afkomstig zou zijn van het Latijnse lilium, dat "lelie" betekent, is de lelie sinds 1199 op het wapenschild terug te vinden.

     

    De stad is in Vlaanderen voornamelijk bekend onder de Nederlandse naam Rijsel en in Nederland onder de Franse naam Lille.[1] Voor veel Nederlanders is Rijsel zelfs een onbekende naam. In Nederland wordt Rijsel soms nog met dubbele s geschreven: Rijssel. In Vlaanderen kan de naam Lille verwarrend zijn, vanwege de gelijknamige Antwerpse gemeente. Wegwijzers in Vlaanderen vermelden Rijsel, soms in combinatie met Lille tussen haakjes.

    Geschiedenis

    De geschiedenis van Rijsel begint met de stichting in de 11e eeuw door Boudewijn V, graaf van Vlaanderen, op een eiland in de Deule (zie ook de betekenis van de naam Rijsel hierboven). De aanvang van Rijsel wordt over het algemeen gezocht bij de stichting en bouw van het seculiere Sint-Pieterskapittel in 1055-1065. Hierbij moet men vaststellen dat tot dan toe ondanks een redelijke bewoning geen bedehuis aanwezig was. Er wordt althans geen melding van gemaakt, noch zijn er archeologische sporen van teruggevonden. Rijsel werd de hoofdstad van Rijsels-Vlaanderen, het zuidelijke deel van het graafschap Vlaanderen. In 1297 werd de stad ingenomen door het Franse leger, na verwoede gevechten waarbij de inwoners, volgens de overlevering, een kudde varkens inzetten om een Franse aanval af te slaan. Na de slag bij Pevelenberg in 1304 werd Rijsel, samen met de rest van Picardisch Vlaanderen een deel van Frankrijk, tot de streek in 1369 als huwelijksgeschenk aan Filips de Stoute geschonken werd. In de 16e eeuw werd het hoofdzakelijk rooms-katholiek gebleven Rijsel herhaaldelijk bestookt door protestantse rebellen uit Moeskroen (de zogenaamde Hurlus).

    In 1667 werd de streek door de Franse koning Lodewijk XIV belegerd en ingenomen, tegen de wil van haar Spaansgezinde bewoners. Van 1708 tot 1713 was de streek in handen van Nederlandse troepen maar werd bij het verdrag van Utrecht aan Frankrijk teruggegeven. Na de Franse Revolutie lag de stad in de frontlinie en werd zij aangevallen vanuit de Oostenrijkse Nederlanden. Het beleg mislukte en de Franse generaal Dumouriez zag de kans de gehele Zuidelijke Nederlanden te veroveren.

    In de 19e eeuw kenden Rijsel en omstreken een snelle bevolkingsstijging door industrialisatie. De textiel industrie trok veel immigranten aan, vooral Vlamingen en Polen. De stad stond bekend als "het Manchester van Frankrijk". Het van oudsher rooms-katholieke Rijsel, waar in 1881 het Eerste Internationale Eucharistische Congres werd gehouden, werd een 'linkse' stad. In 1888 componeerde Pierre De Geyter er de Internationale, en in 1896 werd Gustave Delory er de eerste socialistische burgemeester van een Franse stad.

    Tijdens de Eerste Wereldoorlog had de stad zwaar te lijden van bombardementen. Een groot deel van het stadscentrum werd door brand verwoest. De ineenstorting van de textielhandel na 1929 zorgde voor grote armoede in Rijsel. Toen na 1980 een nieuwe crisis in de textielindustrie, maar ook een crisis in de metaalindustrie en het stopzetten van de steenkolenwinning in het hele Département du Nord voor grote werkloosheid zorgden, koos de stad voor uitbreiding van de dienstenindustrie. Na 2000 begonnen de bevolkingscijfers weer te stijgen. Nadat het inwonertal tussen 1936 en 1982 daalde van 240.747 tot 168.424, ondanks de aanhechting van Hellemmes en Lomme, was het in 2004 weer gestegen naar 226.800.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    Stem uit het verleden

    Bij De Standaard van het weekeinde (ik koop die alleen in het weekeinde) zat een overzicht van 2020 en daarbij een interview met André Alen, voorzitter van het Grondwettelijk Hof en mede-architect van de Belgische federale staatsstructuur. De man ging dit jaar met pensioen en – zoals dat wel meer gebeurt – praat hij voor het eerst sinds decennia eens vrijuit.

    André Alen is niet de eerste de beste. Zijn carrière bereikte een eerste hoogtepunt als kabinetschef van Jean-Luc Dehaene, toen die nog minister van Institutionele Hervormingen was en daarna van eerste minister Wilfried Martens. In die functies bepaalde hij mee de staatshervormingen die dit land federaal zouden maken. Maar ook hij is – als voorzitter van het Grondwettelijk Hof a.u.b. - tot de conclusie gekomen dat de Belgische constructie wankelt. Volgens hem vindt niemand zich nog terug in de Brusselse instellingen, die institutioneel en financieel op hun limiet zitten. Een oplossing zou zijn op te houden met de gemeenschappen en gewesten en over te stappen naar de vier deelstaten: Vlaanderen, Wallonië, Brussel en de Oostkantons. Als uitgangspunt zouden alle bevoegdheden bij die deelstaten komen te liggen, met een lijst van uitzonderingen, die dan wel in de Grondwet dienen opgenomen te worden, terwijl de lijst van federale materies zo kort mogelijk gehouden moet worden. Moeilijk moet dat niet zijn, het is in feite een uitvoering van het reeds bestaande artikel 35* van de huidige Grondwet. De federale regering die we nu hebben, heeft liefst twee ministers van Institutionele Hervormingen en – als Paarsgroen+ het zo lang uithoudt - hebben die nog vier jaar de tijd om iets dergelijks uit te werken.

    Ook André Alen zegt verder dat men de Senaat best afschaft en dat men de weinige bevoegdheden die die nog heeft – de vertegenwoordiging van de deelstaten - best kan overhevelen naar de Kamer. Tenslotte vindt ook hij dat de Nederlandstaligen dan wel waarborgen moeten krijgen in de aparte Brusselse deelstaat, als die er ooit komt.

    Zo hoort men het ook eens van iemand uit de machinekamer van de Belgische politiek, ook al hebben we daar enkele decennia op moeten wachten tot de man vrijuit kon spreken. Alen is trouwens geen uitzondering. Wie deze rubriek volgt, weet dat er, buiten de flaminganten, steeds meer bekende Belgen beseffen dat het in dit land zo niet verder kan en zijn hier reeds de revue gepasseerd met gelijkaardige verklaringen: Philippe Destatte (PS-studiedienst), advocaat Marc Uyttendaele (‘Monsieur Onkelinx’), Econoom Geert Noels en zelfs Paul Magnette (tijdens de Paarsgele besprekingen).

    *Artikel 35 werd in 1994 in de Grondwet ingeschreven. Het artikel zegt dat de federale overheid enkel die bevoegdheden mag uitoefenen die haar uitdrukkelijk zijn toegewezen door de Grondwet en de gewone wetten. Alle andere, 'residuaire', bevoegdheden, worden dan automatisch aan de deelstaten toegewezen

    *

    JOS EN JOSEPHA TREKKEN BELGISCHE VACCINATIE OP GANG

    DE 96-JARIGE JOS HERMANS KRIJGT MAANDAG ALS EERSTE BELG EEN CORONAVACCIN TOEGEDIEND.

    ©James Arthur

    Vandaag om 07:56

     Ons land begint om 11 uur met de eerste vaccinaties tegen corona. Dat gebeurt in drie woon-zorgcentra in Puurs-Sint-Amands, Sint-Pieters-Woluwe en Bergen.

     

    De 96-jarige Jos Hermans uit een woon-zorgcentrum in Puurs-Sint-Amands - waar de vaccinreus Pfizer al 57 jaar vertoeft - en de 102-jarige Josepha Delamotte uit Bergen mogen om 11 uur als eersten hun mouw opstropen voor een prik tegen Covid-19.

     

    In navolging van onder meer Italië, Frankrijk, Spanje en Griekenland zondag trekt ons land maandag de vaccinatie op gang. Voorlopig wordt alleen het middel van Pfizer-BioNTech toegediend. Dat is vorige week als eerste door het Europees Geneesmiddelenbureau EMA goedgekeurd.

    De farma waakhonden in het VK en de VS zetten eerder al het licht op groen. Dat maakt dat de vaccinaties in die landen al weken aan de gang zijn. Al bijna 2 miljoen Amerikanen kregen een prik en het VK is op weg naar 800.000 vaccinaties.

    Symbolische aftrap

    Een eerste lading van 9.750 vaccins kwam zaterdagochtend aan in de hub in het UZ Leuven. Zondag werden ze ontdooid zodat ze maandag kunnen worden toegediend. Ongeveer 500 van die vaccins zijn voorbehouden voor die woon-zorgcentra.

    Het gaat om een symbolische aftrap. De 'echte' vaccinatie strategie begint op 5 januari. Eind februari moeten de woon-zorgcentra bediend zijn. Begin maart is het personeel in ziekenhuizen en in de eerstelijnszorg aan de beurt.

    Sebastien Rousseau

     CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

    W     t hebben we hierboven vandaag geleerd dat we nog niet wisten? Het wordt steeds uitzichtlozer voor de tricolore zogeheten ‘unionisten’ die maar blijven knagen aan hetzelfde al lang afgekloven bot.

    Wat willen die eigenlijk, buiten een liederlijk leven met veel Franse chi-chi? Kunnen ze toch overal krijgen, zelfs veel beter.

    Maar ze weten dat nergens ter wereld een volgzamer volk dan het onze bestaat, dat hen daarbij in leven zal laten.

    Dat is een juiste diagnose, niet eens wetenschappelijk bewezen, maar wel juist tot op een millimeter.

    Of had ik moeten schrijven ‘juist tot op het bo’? Want daar is het dat we hen moeten krijgen, aan het bot. Zodat we hen dat kunnen afnemen lijk van de eerste de beste straathond.

    Het eenvoudigste daarbij is, dat we, bij meerderheid van stemmen, ons Eigen Lot kiezen, de broedplaats van het Kwaad, Brussel, aan de meest biedende te koop aanbieden, inclusief de woelmakers. En dat de rest waar voor hun geld kiest. Wij willen hen niet meer en verwijzen daarvoor naar het Plakkaat van Verlaekinghe van 260 Juli 1581: een gewone vergadering van de Staten-Generaal van de Nederlanden in ’s-Gravenhage.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Plakkaat_van_Verlatinghe

    *

    Filips II,, zoon van de grote Keizer Karel V van Habsburg, was er de pineut van…

    Mooie kans om weer eens ’n soort van Edelgeboren volksvreemde Philippe op het potje te zetten… Met daarbij als sensatie, een uitvergrote foto op het Internet.

    Spijtig voor de lieve Mattil. Die gaat niet op de ftp, want zoiets doet men ’n Dame niet aan.

    Gezegd Plakkaat hangt nog altijd - quasi nutteloos te wezen - tegen de muur in De Haag bij het binnentreden van de Kamer…

    Waar wachten we op? Vlaams & Christelijk; het zou wel eens onze redding tegen de islamisering kunnen zijn.

    Digitalia

    28-12-2020, 17:36 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!