MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    01-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500347 DOORBRAAK IIII

    500347 DOORBRAAK IIII

    *

    ZONDAG 1 NOVEMBER 2020

    *

    INHOUD

    ACH KIESLRINGEN IN EEN KIKKERPOEL: DOEN DIE ER IETS AAN TOE?WALTER ZINZEN DENKT NOG ALTIJD VAN WEL…

    °

     

     

    DE FEDERALE KIESKRING: EEN SLECHT MAAR HARDNEKKIG IDEE

    Één federale kieskring met tweetalige lijsten voor heel België?

    Walter Zinzen suggereert één enkele kieskring met tweetalige lijsten in te voeren voor heel België.

    Een doodgeboren kind is het. En toch blijft de ‘federale kieskring’ geregeld de kop op steken. Vorige maandag nog in de driewekelijkse column van Walter Zinzen in De Morgen. We zouden er geen inkt — of in dit geval: geen byte — aan verspillen. Ware het niet dat de gewezen VRT-journalist in de overtreffende trap schakelt en een eigen versie van de federale kieskring ten tonele voert.

    Uitschuiver

    Bij wijze van inleiding en ter instructie van de niet-lezer van De Morgen: onder het kopje ‘Hoera: democratische vernieuwing!’ serveert Zinzen de eedverse ministers Annelies Verlinden (CD&V) en David Clarinval (MR), in de regering-De Croo bevoegd voor onder meer Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing, een stapeltje voorstellen om het vertrouwen in de politiek te herstellen.

     

    Ietwat pijnlijk voor Zinzen is dat hij al in de allereerste zin van zijn column uitschuift. We citeren: ‘Het moet geleden zijn van de regering-Eyskens IV (1968-1972) dat we nog eens twee ministers van Institutionele Hervormingen hebben gehad: de rechtse, Vlaamse christendemocraat Leo Tindemans en de linkse wallingant Freddy Terwagne’.

    Dat Tindemans en Terwagne minister van Communautaire Betrekkingen waren, en niet van Institutionele Hervormingen, tot daaraan toe. Wél aan te rekenen is dat Zinzen niet schijnt te weten dat Steven Vanackere (CD&V) en Didier Reynders (MR) in de tweede regering-Leterme (2009-2011) in tweespan als minister van Institutionele Hervormingen dienden. Overigens beheerde in de daaropvolgende regering-Di Rupo (2011-2014) het duo Servais Verheirstraeten (CD&V) en Melchior Wathelet (cdH; onderweg vervangen door Catherine Fonck) de portefeuille ‘Staatshervorming’, zij het niet als minister maar als staatssecretaris. (Voor deze en meer accurate informatie over de Belgische regeringen sinds 1831, één adres: de databank Belelite)

    België geen democratie?

    Aan Verlinden en Clarival geeft Walter Zinzen de opdracht om, onder meer, verandering te brengen in — en hij citeert Bart De Wever — ‘het feit dat wij bestuurd worden door partijen waar we niet eens op kunnen stemmen’. Volgens De Wever toont dat aan dat België geen democratie is en Zinzen geeft De Wever voor één keer gelijk.

    Als Vlamingen kunnen wij wél stemmen op de PS en de MR

    Jammer voor Zinzen en De Wever, maar zij hebben ongelijk. Als Vlamingen kunnen wij wél stemmen op de PS en de MR, om slechts die twee regeringspartijen te noemen. Wij kunnen het, maar wij mogen het niet omdat de PS en de MR het niet willen.

    Er is inderdaad niets, maar dan ook niets, dat de PS en de MR verhindert om bij de Kamerverkiezingen in elke Vlaamse kieskring een kandidatenlijst in te dienen. Zoals er niets is, maar dan ook niets, dat de sp.a en Open Vld verbiedt om in elke Waalse kieskring een kandidatenlijst in te dienen. U gelooft het niet? Bekijk de uitslag van de Kamerverkiezingen van 2019 en stel vast dat het Vlaams Belang een lijst indiende én stemmen haalde in elke Waalse kieskring.

    Waarom?

    Indien de PS en de MR hetzelfde zouden doen in Vlaanderen, zouden wij, Vlamingen, voor Waalse socialisten en liberalen kunnen stemmen. Maar ze doen het niet. Wij, Vlamingen, mogen niet stemmen voor Waalse socialisten en liberalen. Zij willen dat niet, want ze dienen in Vlaanderen geen lijsten in.

    Waarom mogen wij en willen zij het niet? Is het omdat de sp.a en Open Vld niet graag hebben dat hun Waalse ‘zusterpartij’ in Vlaanderen stemmen komt sprokkelen? Is het omdat de PS en de MR ervan uitgaan dat ze van een kale electorale reis in Vlaanderen zouden thuiskomen?

    Te simpel

    Ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat indien, naar het voorbeeld van het Vlaams Belang, alle partijen in elke kieskring van het koninkrijk een lijst zouden indienen, elke Belgische kiezer voor alle partijen zou kunnen stemmen, zowel deze die besturen als deze die niet (mogen) besturen. En dat er zodoende in de feiten een federale kieskring en België een democratie zou zijn! En zonder het Kieswetboek, laat staan de grondwet te moeten wijzigen! Maar blijkbaar is dat te simpel.

     

    Tweetalige lijsten in het hele Belgische grondgebied

     

    Voor het feit dat wij ‘bestuurd worden door partijen waar we niet eens op kunnen stemmen’ en om van België weer een democratie te maken, heeft Zinzen een andere oplossing. Wij citeren: ‘Niet zoals De Wever het wil door België te splitsen of te confederaliseren, maar door het invoeren van een federale kieskring. Niet voor de verkiezing van vijftien Kamerleden zoals de geestelijke vaders Philippe Van Parijs en Kris Deschouwer het ooit voorstelden, maar voor alle 150 volksvertegenwoordigers. Tweetalige lijsten in het hele Belgische grondgebied.’

     

    U leest goed: één kieskring voor heel België, waarin alle 150 Kamerleden worden verkozen, en wel op tweetalige lijsten. Een oplossing waarvoor de grondwet en het Kieswetboek gewijzigd moeten worden. En die van België ’s werelds enige ‘democratie’ zou maken waar de parlementsleden in één enkele kieskring worden verkozen — kom zien, kom zien!

    Evenwichten

     

    Een oplossing die wel enkele kleine problemen doet rijzen. Om te beginnen: een tweetalige lijst, wat is dat? Een lijst waarvan alle kandidaten tweetalig zijn en dat met een taalexamen moeten bewijzen? Waarschijnlijk niet, want de kans is groot dat te weinig Walen voor het examen slagen. Het zal dan maar een lijst zijn waarop verplicht kandidaten uit het Nederlandse en uit het Franse taalgebied staan. Hoe zit het met die N/F-verhouding? Is het 50/50? Of 60/40? Of volstaat het om één Waalse kandidaat op een lijst te zetten met voor het overige 149 Vlamingen om ze ‘tweetalig’ te maken?

     

    Vervolgens moeten er, naast die voor taalaanhorigheid, een reeks andere ‘evenwichten’ onder de 150 effectieve en 75 plaatsvervangende kandidaten worden gevonden: regionale spreiding geslacht, leeftijd… Een heikele klus. Zo heikel, dat ze voor het kleine kransje van de partijtop is. Of, zoals het heet: voor de particratie. En is de particratie net niet een van die verfoeide dingen die Walter Zinzen in columns en verschijningen op het tv-scherm te vuur en te zwaard bestrijdt?

    Stemhokjes

     

    Wanneer die klus geklaard is, kunnen de stembiljetten worden gedrukt. In een federale kieskring krijgen alle kiezers per definitie hetzelfde stembiljet. Daarop staan dus voor elke lijst 150 effectieve kandidaten en 75 kandidaat-opvolgers. Hoeveel vierkante meter het stembiljet beslaat, hangt van het aantal lijsten af. In elk geval zijn de gebruikelijke stemhokjes te klein om dat stembiljet min of meer behoorlijk te kunnen manipuleren en heeft de kiezer voor het stellen van de kiesverrichtingen minstens een keukentafel nodig.

     

    Waar elektronisch wordt gestemd, valt het probleem van de minuscule lettertjes van de kandidatennamen wellicht op te lossen door aan elk computerscherm een verrekijker, zo al niet een kleine telescoop te hangen.

    Vrije verkiezingen

     

    Is er voor al die kleine, praktische kwesties een oplossing te bedenken, dan is dat niet het geval voor die ene grote, principiële kwestie. Want je hoeft geen constitutionalist te zijn om te weten dat een wet die verplicht met tweetalige lijsten aan federale verkiezingen deel te nemen, vernietigd zal worden, is het niet door ons Grondwettelijk Hof dan door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

     

    Essentieel, zelfs constitutief voor een democratie is dat verkiezingen vrij zijn. Dat wil niet alleen zeggen dat elke burger mag stemmen voor wie hij wil (actief kiesrecht). Het betekent ook dat elke burger verkiesbaar is en zich kandidaat mag stellen (passief kiesrecht). En dat elke kandidaat daarbij gelijk is en gelijk behandeld moet worden. Daarom kan een wet geen tweetalige lijsten opleggen.

     

    Hoe zou, om te beginnen, iemand die met een eenmanslijst aan verkiezingen wil deelnemen een tweetalige lijst kunnen indienen? Ook de samenstelling van ‘gewone’ lijsten kan een wet ter wille van het passief kiesrecht en het daar onverbrekelijk mee samenhangende gelijkheidsbeginsel niet reglementeren*.

     

    een federale kieskring met tweetalige lijsten druist regelrecht in tegen het beginsel van vrije verkiezingen

     

    Kortom: een federale kieskring met tweetalige lijsten druist regelrecht in tegen het beginsel van vrije verkiezingen. En dus tegen het wezen van de democratie. En wil Zinzen niet net de democratie in België herstellen?

    Pariteitswetten

     

    *Het is daarom zeer de vraag of de zogenaamde pariteitswetten van 2002, die de gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen op de kandidatenlijsten voor de Europese, federale en deelstatelijke verkiezingen regelen, sporen met het beginsel van de vrije verkiezingen.

     

    In Duitsland zijn om die reden onlangs de twee enige met de Belgische vergelijkbare pariteitswetten vernietigd. Ze waren in 2019 uitgevaardigd door de deelstaten Thüringen en Brandenburg. Die van Thüringen is in juli vernietigd door het grondwettelijk hof van de deelstaat. Die van Brandenburg op 23 oktober.

     

    Onze pariteitswetten zijn (nog) niet aan de toetsing van het Grondwettelijk Hof onderworpen. De Raad van State had in 2002 geen bezwaren (meer) tegen de wetsontwerpen. Er was immers vooraf in de grondwet een nieuw artikel 11bis opgenomen over de bevordering van de gelijke toegang van mannen en vrouwen ‘tot de door verkiezing verkregen mandaten’. Die grondwetsbepaling botst evenwel — of kan in elk geval botsen — met het passief kiesrecht en de daarbij in acht te nemen rechtsgelijkheid. Die zijn in de Belgisch grondwet opmerkelijk genoeg niet uitdrukkelijk gewaarborgd. Overigens schrijven ook de Landesverfassung van Brandenburg en Thüringen de bevordering van de gelijke rechten van man en vrouw voor. Zonder evenwel naar verkozen mandaten te verwijzen.

    Mark Deweerdt

     

     

    CENSUUR VRIJE - Commentaar

    Walterke Walterke-Klein, wat een oude zure wijn in gloednieuwe verse internet-zakken. Zijde daar nu weer? Pim Fortuyn al vergeten? Die stelde U in een vorig leven de vraag welke “mooie democratie dat dan wel was bii ons’, die met een ernstige volkspartij als de Vlaams-Nationalisten niet eens wilde praten’..

    U keek beschaamd de andere kant op en begon rap over iets anders. Wete ng?

    Hoe zoude gij nu op Uwen ouden dag nog durven Uwen mond opendoen, om altijd maar verder met toeë ogen anderen de weg te willen wijzen?

    Maar alla, Uw stommiteiten zijn welkom, raar hé? Maar ze openen veel mensen die U lezen wel de toeë ogen.

    Doe zo verder, Walterke en Uw rijkelijke bijverdienste zal Uwen ouden dag blijven opvrolijken. En de onze goed maken..

    **

    01-11-2020, 18:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500346 DOORBRAAK III

    500346 DOORBRAAK III

    ZONDAG 1 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    AMERIKAANSE VERKIEZINGEN: VOOR DE DERDE KEER DEUTSCHLAND ÜBER ALLES – WAT ZEGTADOLFINA MÄRALINA DAARVAN?

    *

    *

    DONALD TRUMP: ICH BIN EIN KALLSTADTER

    De Duitse afkomst Donald Trump

    President Trump is een gladjanus. En hij heeft het brullen in de genen. De burgers van Kallstadt in het Rijnland, de geboorteplaats van de clan Trump, staan immers bekend als ‘Brulljesmacher’,

    LAWAAIMAKERS.

    President Trump is een gladjanus. En hij heeft het brullen in de genen. De burgers van Kallstadt in het Rijnland, de geboorteplaats van de clan Trump, staan immers bekend als ‘Brulljesmacher’, lawaaimakers. Donald Trump is tweeslachtig over zijn Duitse achtergrond. Graag laat hij doorschemeren dat zoiets niet klopt en dat zijn voorouders uit… Zweden komen. Simone Wendel, een filmmaker van Kallstadt, bezocht Donald in zijn Trump Tower aan Fifth Avenue bij Central Park voor de documentaire Kings of Kallstadt. Ze kon The Donald zo ver krijgen dat hij opwarmde voor een gesprek door hem foto’s te tonen van zijn Duitse opa. In de documentaire kreeg zij de president zover dat hij zei: ‘I love Kallstadt’.

    Duitse inwijkelingen klimmen op

    Donald Trump is gemaakt van veel ingrediënten. Maar eentje waar men weinig bij stilstaat, is zijn Duitsheid. Hij is een afstammeling van Duitse inwijkelingen die zonder een penning in de VS arriveerden. Ze kwamen echter snel vooruit door hard te werken, een losse omgang met de waarheid, een koopmansneus en familietrouw.

     

    De vader van Fred was Friedrich. Die stapte van de migrantenboot in 1885 als 16-jarige uit Kallstadt. Die streek is bekend om haar wijn en gevuld varkensgebraad. Friedrich ging aan de slag als kapper in New York. Enkele jaren later opende hij een restaurant in de staat Washington, aan de westkust, ten noorden van Californië. Het was een combinatie van eten, sterke drank en gewillige vrouwen die in achterkamertjes konden bepoteld worden.

    Na enig gehaspel werden de jonge Trumps nadien toch geboren in Amerika

    Met een stevige spaarpot keerde Friedrich terug naar Kallstadt. Daar huwde hij Elisabeth Christ, zijn vroegere buurmeisje. Hij nam haar mee naar de VS. Ze werd echter ziek van heimwee. Daarom keerde het koppel terug naar Duitsland. Zo ontstond een rel: Friedrich zou immers volgens de Amerikaanse overheid zijn militaire dienst ontlopen zijn. Na enig gehaspel werden de jonge Trumps nadien toch geboren in Amerika. In 1905 lag Fred Trump, dus de pa van Donald, in de luiers.

    Liberty cabbage

    12 jaar later (1917) mengden de Amerikanen zich in de Eerste Wereldoorlog. Dat maakte Duits-Amerikanen niet tot populaire burgers. Het had ook taalkundige gevolgen: de bekende Frankfurterworst werd vanaf dan over de plas een hot dog, en zuurkool (Sauerkraut) veranderde in ‘liberty cabbage’ (vrijheidskool).

    Friedrich stierf op zijn 49ste en liet zijn weduwe een grote som geld na. Daarmee werd E. Trump & Son gesticht, voor vastgoed beleggingen en bouw-activiteiten. Zoon Fred begreep dat zijn Duitse origine ook in de Vrolijke Jaren twintig in de VS geen troef was. Hij beweerde daarop dat zijn ouders Zweden waren. Ondanks het feit dat zijn moeder Engels met een vet Duits accent sprak en de familie vergastte op Apfeltorte. Donald was Freds lievelingszoon en volgde zijn vader in de bouwbranche.

     

    In zijn autobiografie jokte hij over zijn Duitse wortels

    Een deel van Trumps succes in het zakenleven hangt samen met zijn naam. Trump is handig en kan kloek op gevels geplakt worden als merknaam. Dat die naam puur Duits was, wilde ook Donald verbergen. In zijn autobiografie jokte hij over zijn Duitse wortels. Hij vertelde dat zijn pa een Zweed was. Puur bedrog.

    Typische Duits-Aerikanen

     De Trumps zijn typische Duits-Amerikanen, de grootste etnische groep van de VS. Velen van hen zijn gevestigd in Milwaukee, waar zij grote bierbrouwerijen hebben opgericht. Ze voerden er ook een strijd — die zij verloren — om het Duits als Amerikaanse taal te introduceren. Duits legde de duimen voor Engels, alhoewel er vandaag opnieuw strijd gevoerd wordt, dit maal tussen Spaans en Engels. Duitsers zijn bekend in de VS als inwijkelingen die, als het hen enigszins lukt, de sporen naar hun afkomst wissen. Niet zoals de Italo-Amerikanen of Iers-Amerikanen of Pools-Amerikanen dus, die blijven verwijzen naar hun wieg.

    Donald Trump is niet de eerste Amerikaanse president met een Duitse stamboom. De familie van Dwight Eisenhower kwam van Karlsbrunn bij de Frans-Duitse grens. Ze heette daar Eisenhauer. De voorouders van Herbert Hoover waren de familie Huber uit Baden, in het zuiden van Duitsland. Zij pronkten evenmin met hun Duitse afstamming, maar ze verzonnen ook geen Zweedse voorvaderen om zich geliefder te maken in het nieuwe vaderland.

    Frans Crols

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Eigenlijk wisten we dat al allemaal zo’n beetje, maar bovenstaande details zijn ronduit hallucinant. Diens Pa en de mijne hadden samen op de Lagere Jongensschool hun broeken – dezelfde snit - kunnen verslijten, moesten ze niet elk aan een andere kant van de wereld zijn geboren… Diens Plattdeutsch en het plat West-Vlaams van onze Pa zou hen zelfs samen dezelfde lessen hebben laten volgen bij dezelfde Meester op school.

    Maar daar houden alle vergelijkinfen op. De Pa va den Donald stierf aan 48 jaar, de mijne aan 39….

    Maar ik geloof nooit dat zoiets ‘een band schept’: de afsmtand is te groot, zowel in Miles als in Dollar.

    Als Trump ergens wel veel sympathie winbt, komt dat volgens mij door zijn aanstekelijke ondernemingslust gekoppeld aan een opgewekte aanpak zelfs in de hachelijkste omstandigheden.

    Misschien is dar wel in ons Kl-Land de reden van de afkeer te vinden van onze Overheid en hun slippendragers van de Pers

    De vraag stellen….

    DIGITALIA

     

    *

    01-11-2020, 16:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500345 - DOORBRAAK DEEL I

    500345 - DOORBRAAK DEEL I

    *

    ZONDAG 1 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    EINDELIJK EEN NUCHTER OORDEEL OVER WAT ONS NA HTLER AAN HET OVERKOMEN IS. HEEL BEKEND EN TOICH KOMT HET VERRASSEND OVER…MET DAAR BOVENOP DAT GELE WINTER-GRIEPKE….

    *

     

    GRIEKENLAND, FRANKRIJK EN TURKIJE... EN DE VS

    ZIJN AMERIKAANSE BELANGEN OOK DE ONZE?

    Trump. Mag dan voor onze journalisten de baarlijke duivel zijn (zij hebben iets dergelijks wel eens opgevangen ergens), maar een woord inbrengen tegen zijn analyses gaat denkelijk velen hun krachten te boven (en dan zwijg ik nog over zijn eruditie – de man kent zijn geschiedenis – of over zijn verbale begaafdheid).

    Wat hij hier zegt over de Franse elites (en dat geldt voor de onze niet minder), ja, zulke dingen worden hem niet licht vergeven. Er gaan dan ook stemmen op om hem uit de media te weren: de man heeft te veel succes en CNews wordt een bedreiging voor de gestroomlijnde zenders.

    werkjes opknappen waar de Amerikanen zelf niet meer aan willen

     

    Éric Zemmour: Vandaag hebben wij Fransen, in de confrontatie tussen Griekenland en Turkije voor de Grieken gekozen. We zijn eens te meer de enigen die deze keuze maken. Je ziet goed dat de Duitsers zich heel gedeisd houden, zich laten vergeten en we leggen straks uit waarom.

    Ook de Amerikanen helpen de Grieken niet. In werkelijkheid staan ze achter de Turken. De Amerikanen staan achter de Turken op alle gebied. Ze laten die hun gang gaan in Libië, laten ze hun gang gaan in Syrië, laten ze hun gang gaan in Azerbeidzjan. Eigenlijk zijn de Turken de vertegenwoordigers van de Amerikanen, de ‘proxy’s’ zegt men vandaag met een militaire uitdrukking, wat betekent dat Turken de werkjes opknappen waar de Amerikanen zelf niet meer aan willen. En dat biedt de mogelijkheid de Russen te op de zenuwen te werken, en bij de Europeanen verdeeldheid te zaaien.

    Elite-ezels

    Christine Kelly: Waarom schaart Frankrijk zich achter Griekenland, terwijl de Franse elites nog tot voor enkele jaren ervoor pleitten om Turkije tot de EU toe te laten?

    Zemmour: Omdat de Franse fascinatie voor Turkije niet is gestopt na François I. Twintig jaar geleden is het, dat weet iedereen nog, dat heel onze elite, Chirac, Juppé, Rocard, Strauss-Kahn, Fabius, dat al die lui ijverden voor de entree van Turkije in de EU.

    En daar heeft Erdoğan heel handig op ingespeeld. Zoals u weet was het wapen van Atatürk zijn leger, en om zijn land te laïciseren, te seculariseren, en om het te verwestersen gebruikte hij het leger. Het was een militaire dictatuur. De islamist Erdoğan heeft gedaan net alsof hij meeging met de canon van de democratische Europeanen, om op die manier zijn leger – als ik dat zo kan zeggen – te ontwapenen, en er een politieke dwerg van te maken. En de Europeanen stonden te applaudisseren.

    Die naïevelingen hadden niet door dat Erdoğan dat allemaal deed, niet om de Europese democratie te plezieren, maar integendeel om zijn land te islamiseren en zich te ontdoen van dat leken-korset.

    De Franse elite getuigde van een ongelooflijke stupiditeit, ze hebben niets begrepen en niets gezien. En ja hoor, in die tijd, en zelfs nog na de eeuwwisseling hadden de Franse elites het over Erdoğan en de Turkse islamisten …als waren die een soort christen-democraten op zijn moslims. Je moet dat vandaag herlezen, je lacht je een breuk, en het is een schande voor al die lui, die nu allemaal hun mond zouden moeten houden.

    De aap komt uit de mouw

    Want wat zien we nu met Erdoğan? Dat hij tegelijk een islamist is, moslim-broeder, en Daesh (De Islamitische Staat) heeft gesteund. Vergeten we dat nooit! De echte peetvader van Daesh was Turkije. En ten tweede, is hij een nostalgicus die terugdenkt aan het Ottomaanse Rijk, en heel de regio wil re-ottomaniseren. We zien dat de plekken waar hij tussenkomt – hij staat op vier-vijf fronten – uitsluitend gebieden zijn waarover het Ottomaanse Rijk zich uitstrekte.

    https://historiek.net/de-ottomanen-waren-rustzoekers/48899/

    *

    het migrantenkraantje

    En Frankrijk gaat dus achter Griekenland staan, niet enkel om historische redenen, Plato enzovoort, maar ook om geo-strategische redenen, begrijp dat wel.

    In werkelijkheid houdt Turkije iedereen in een houdgreep met zijn geografische ligging. Het was de zuidflank van de NAVO, tegen Rusland, destijds de USSR dus. Vandaag heeft hij het migranten-kraantje in handen. In Duitsland zijn er miljoenen Turken, dus is mevrouw Merkel verlamd: zodra Erdoğan de stem verheft gaat ze braaf liggen en kruipt onder het tapijt.

    Komt daarbij dat er op Turkse bodem nucleaire NAVO-basissen zijn – dat is zonder meer fundamenteel – er zijn Amerikaanse antiballistische raketten gestationeerd. Als dus de Turken zich meester maken van die raketten, dan zijn ten eerste de Amerikanen verloren, en ten tweede is Europa niet langer nucleair beschermd en moet men met andere woorden mogelijk toegeven aan nucleaire chantage, ook met onze atoombom als afschrikkingsmiddel. En zo houdt Erdoğan iedereen in zijn greep, en jaagt hij iedereen schrik aan.

    En dan zijn de enigen die hun stem een beetje durven verheffen de Fransen – we mogen hier ten andere Emmanuel Macron hulde brengen …maar die gaat niet het hele eind. U zult zich herinneren dat hij het had over de hersendood van de NAVO, en dat ging om Turkije. Tenslotte bedreigt Turkije NAVO-bondgenoten als Frankrijk en Griekenland.* Daarin zijn wij de geallieerden van de Grieken, en hun militaire macht is niet verwaarloosbaar. Hun militair budget bedraagt meen ik, deze namiddag keek ik het na, 2,2% van het bruto nationaal inkomen.

    Dimitri Pavlenko: En ze kopen Rafales.

    hij stemt zijn politiek toch af op de Amerikanen

    Zemmour: En ze kopen Rafales, en hebben een leger van 100.000 man. Maar goed, de Turken hebben er 4 à 500.000. Dat is niet niks, het Turkse leger is een stuk sterker, maar we kunnen ons achter de Grieken scharen. En daar is Macron halverwege blijven steken: hij heeft het als enige aangedurfd om zijn stem luid tegen Erdoğan te verheffen, maar daar blijft het bij.

    Hij durft niet… hij stemt zijn politiek toch af op de Amerikanen. Hij verwacht dat de Amerikanen Erdoğan het zwijgen opleggen. En dat zullen de Amerikanen niet doen. Het is, als u wil het gebruikelijke Franse probleem: men stemt zijn politiek af op de Verenigde Staten, omdat men meent dat zij dezelfde belangen hebben als wij, terwijl zij maar zelden dezelfde belangen hebben.

    __________

     

    * Een Turkse oorlogsbodem richtte zijn vuur-radar op een Frans marineschip; het volstond dus om enkel nog de trekker over te halen. De Franse kapitein heeft niet gereageerd. Niet zo’n aangename situatie voor de matrozen.

    Marc Vanfraechem

    *

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    “Eigenlijk zijn de Turken de vertegenwoordigers van de Amerikanen, de ‘proxy’s’ zegt men vandaag met een militaire uitdrukking, wat betekent dat Turken de werkjes opknappen waar de Amerikanen zelf niet meer aan willen”

    Maar, met wijlen de Goddelijke Mitterrand zeggen we daarop ‘Et alors?’ – ’n flikker-baby meer of minder, wat is daar verkeerd mee? Tegenwoordig is dat immers de mode van de dag. Je krijgt er zelfs, ank zij de Groenen, dubbel kindergeld voor.

    Het is maar de vraag hie de Vlad daar allemaal over denkt. Zou die al lang geen nattigheid gewaar zijn?

    Het is dus erg. Heel erg. En wete wa? Als de rondom rond de wereld elkaar in de haren vliegen, zaullen het voor de zoveelste keer de ‘Lage Landen by der See’ zijn die als slechtveld zullen dienen? Moge de Hemel ons bijstaan, want voor nieuwe graven is er haast geen plaats meer…

    DIGITALIA


    01-11-2020, 14:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500344 -DE DAG - DEEL I

    500344 DE DAG - DEEL I

    TRADIDIONELE

    FEESTDAG VAN ALLERHEILIGEN &

    HEIDENS ‘HALOWEEN’????

    ZONDAG 1 NOVEMBER 2020

    INHOUD

    GROET AAN DE DODEN - AARDBEVING IN IZMIR –HALOWEENMOORDEN IN QUEBEC –PRIESRTER ONTHOOFD IN LYON - RECORDECIJFERS VOOR DE GELE PEST. MAAR VERDER ALLES OK

      Vlaams Belang - @vlbelang

     Niet alles in het leven is politiek. Op #Allerheiligen en #Allerzielen denken we extra aan iedereen van wie we veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen.

    Door de corona maatregelen is er dit jaar geen fysieke #boekenbeurs, maar de organisatie heeft een heuse boeken-marathon op poten gezet. Morgen wordt vanaf 16u30

    @chrisjanssensVB

    geïnterviewd over het #CoronaBlunderboek (te volgen via livestream

    @VRT_NU https://bit.ly/3efKlIt).

     

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Gelukkig zijn er nog medeburgers in hogere posities die aandacht hebben voor de gewone mens. Samen met de Medische en de Zorg-Centra resten er ons nog deze tekenen dat onze Joods-Christekuhj Humane maatschappij nog niet helemaal verloren is. Hoog tijd om de uitdaging in daden om te zetten.

    ENGELAND GAAT VANAF DONDERDAG IN LOCKDOWN

    *

    Engeland gaat een maand op slot. Met de oplopende dodentol van de virus opstoot was aarzelen voor premier Boris Johnson niet langer houdbaar.

    Terwijl het aantal Covid-19 besmettingen in het VK de kaap van 1 miljoen heeft overschreden, heeft premier Boris Johnson opnieuw een nationale lockdown afgekondigd. Vanaf donderdagochtend zullen de Engelsen een maand thuis moeten blijven, met alleen een uitzondering voor het onderwijs. In een persconferentie die uren op zich liet wachten, bevestigde de premier zaterdagavond het onvermijdelijke nieuws waarover al de hele dag geruchten circuleerden.

    Zeker tot 2 december zullen Britten enkel buiten mogen komen als ze daar een geldige reden voor hebben zoals boodschappen, werk dat niet van thuis uit kan gebeuren, voor medische hulp of om te sporten of te wandelen. Alle niet-essentiële winkels gaan dicht net als cafés en restaurants mogen enkel nog aan huis leveren.

    Scholen en universiteiten mogen wel nog open blijven. Ook voor topsport is er een uitzondering met onder andere de Premier League voetbalwedstrijden die achter gesloten deuren blijven doorgaan. Begrafenissen en trouwfeesten mogen met maximaal 20 mensen plaatsvinden.

    De bocht van Boris Johnson

    Tot nog toe huiverde Johnson voor een nationale lockdown, onder druk van backbenchers in zijn Conservatieve partij die beducht zijn voor de grote economische impact. De premier opteerde om lokale brandhaarden op slot te doen, waarbij hij onder meer robbertjes moest uitvechten met de burgemeester van het Noord-Engelse Manchester.

    Maar in een situatie die doet denken aan de 'tsunami' in België die premier De Croo vrijdagavond naar de noodrem deed grijpen, zouden dramatische officiële covid-scenario's Johnson nu tot actie aanzetten. Alle scenario's voorspellen dat in Engeland de ziekenhuis opnames pas halverwege december zouden pieken. In het worst-case scenario kan de dodentol oplopen tot 80.000 waarschuwden wetenschappers.

    XXX

    Corona in België

    Meer dan 100 overlijdens per dag

    Vandaag om 07:14

    Een gids door de dagelijkse Covid-19-statistieken, die de noodzaak van de verstrengde lockdown onderstrepen.

    De klassieke corona drietraps-raket tekent zich meer dan ooit stijgend af in de statistieken: tussen 25 en 31 oktober zijn volgens de cijfers van Sciensano in België gemiddeld 15.967 mensen per dag besmet. Dat is een stijging van 27 procent tegenover de voorgaande periode van 7 dagen.

    Door die opmars - die door het selectievere testen minder goed in kaart wordt gebracht - nemen ook de dagelijkse ziekenhuis opnames, intussen 648 (+49%), en overlijdens, 102 (+62%), toe.

    Sinds eind september stijgen de besmettingscijfers in ons land van het ene record naar het andere.

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Van onze traditionele familie-bijeenkomsten zal er dit jaar wel niet veel van in huis komen. Ook minder kans dat we elkaar builen zullen lopen op de begraafplaatsen die vroeger traditie waren om het verleden tenminste één keer per jaar onder ogen te zien.

    Voor zover er troujwens nog KERK-hoven bestaan en onze dierbare afgestorvenen nog niet ergens ver weg verbannen zijn naar den boerenbuiten. War ze indeerdaad niemand meer storen. Zelds de mussen jietn want due zijn er niet meer. Neen, epidemiën veroorzaakt door doden bestaan niet meer. Als die al ooit zouden hebben bestaan. Maar er zijn er des te meer door de levenden onder elkaar. De progressive maatschappij gaat dus voluit voor de vooruutgang naar de achteruitgang…

     DIGITALIA



    01-11-2020, 10:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500341 DOORBRAAK

    500341 DOORBRAAK

    ZATERDAG 31 OKTOBER 2020

    INHOUD

    ELKE SAMENLEVING IS EEN KLIMPARTIJ NAAR ALTIJD MAAR BETER


    *

    VAN KUBILAY TOT PATY: VERMOORD VOOR HUN VERLICHTINGSWAARDEN.

    Bliksemafleiders uit Ankara: hoe Erdogan aandacht afleidt

    Kubilay, het gezicht van de Turkse Verlichting

    Samuel Paty is niet het eerste slachtoffer van het islamfascisme. Mustafa Fehmi Kubilay was een 24-jarige leerkracht en een luitenant toen de Turkse Republiek werd opgericht in de jaren 1920. Hij hoopte de moderne hervormingen onder Atatürk te integreren in het stadje Menemen aan de Egeïsche kust, in de provincie Izmir. Achter de agressieve implementatie van het secularisme gaat een heel verhaal schuil.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Fehmi_Kubilay

    Sommigen vinden Atatürk een fascist, anderen dwepen met hem. Feit is dat tijdens de revolutie een zeer bloedige oorlog woedde onder de Turken zelf.

    Kubilay zelf was één van degenen die het islamfascisme recht in de ogen keken, op 23 december 1930. Het koude lemmet van het vlijmscherpe mes ging door zijn halsslagader. Hij werd op barbaarse wijze onthoofd. Zijn hoofd werd op een stok gezet, waarna de daders er mee door de straten van Menemen paradeerden. Een verschrikkelijk, onmenselijk zicht. De barbaarse menigte was deel van de Naksi-bende-sekte die protesteerde tegen de seculiere hervormingen van Atatürk. Ze eiste de terugkeer van de sharia en dus het kalifaat.

    Kubilay is het gezicht van de Turkse verlichting.

    Kubilay staat sindsdien symbool voor de Turkse revolutie. Kubilay is ieder van ons die gelooft in de verlichting en de seculiere waarden van een samenleving waar alle religies naast elkaar kunnen leven. Het jonge en toegewijde idealisme van de luitenant leeft voort in de harten van menig seculiere huishoudens in Turkije. Kubilay is het gezicht van de Turkse verlichting.

    Iedereen islamofoob!

    De parallel laat zich doortrekken naar 2020. Samuel Paty is de martelaar van de Franse verlichting. De vrijheid van meningsuiting staat overal in Europa onder druk. En toch kijken we allemaal verdwaasd naar de ontwikkelingen. Niemand zegt iets, iedereen is bang om het etiket van islamofoob opgeplakt te krijgen.

    In Nederland mijden leerkrachten bepaalde onderwerpen in de klas uit angst voor bedreigingen. Tegenwoordig vinden we het maar normaal dat er gescheiden ouderavonden plaatsvinden op vraag van islamitische leerlingen. We worden geconfronteerd met gesegregeerde klassen, gesegregeerde ouderavonden. Almaar meer onredelijke voorwaarden en eisen in naam van de vrijheid van religie. En niemand durft dit een halt toe te roepen. We kunnen als vrije burgers niet meer de ogen sluiten voor de verontrustende ontwikkelingen in het dagdagelijkse leven. Wie nu nog schermt met het etiket ‘islamofoob’ is niet oprecht en van kwade wil.

    Het seculiere leger is afgezwakt, het religieuze leger in de vorm van Diyanet bepaalt het leven van miljoenen seculiere Turken.

    Kijk naar Diyanet, het religieuze staatsorgaan van Turkije. Dat is intussen stevig verankerd op Europees grondgebied. De politieke islam opereert onder de Diyanet-moskeeën, faciliteert segregatie en werkt de integratie van de Turkse gemeenschap in heel Europa tegen. Erdogan heeft ondertussen in Turkije de positie van Diyanet sterker gemaakt dan de positie van het Turks leger. Het seculiere leger is afgezwakt, het religieuze leger in de vorm van Diyanet bepaalt het leven van miljoenen seculiere Turken. De opper imam van Diyanet, Ali Erbas, komt regelmatig in het nieuws met schokkende preken. Over de islamitische interpretatie van de evolutieleer bijvoorbeeld, of met indoctrinatie over het hiernamaals en homofobe uitspraken.

    Wilders vs Erdogan

    Macron zet de strijd in tegen het islamfascisme na de gruwelijke moord op Samuel Paty. En Erdogan? Die voelt zich geroepen om een diagnose te stellen over Macrons mentale welzijn. Intussen vinden populisten elkaar wereldwijd terug. De Nederlandse politicus Geert Wilders en Erdogan spreken eigenlijk dezelfde polariserende taal. Al zijn cartoons dan weer niet zo Erdogans meug.

    En de carrousel draait verder op volle toeren. Erdogan roept Geert Wilders op om zijn plaats te kennen. Op de zoveelste rally in Turkije spreekt hij Wilders toe: ‘Weet je wel met wie je te maken hebt? Fascisme staat niet in ons boek. Het staat in jullie boek geschreven. We hebben het fascisme in Duitsland en in Italië gezien. We hebben het nazisme gezien. Jullie hebben hetzelfde pad bewandeld als hen. In ons boek staat noch het fascisme, noch het nazisme vermeld. In ons boek staat de sociale rechtvaardigheid vermeld. En wij bewandelen het pad van de sociale rechtvaardigheid.’ Zelfs ironie verliest haar waarde als Erdogan die toer opgaat.

    Diplomatieke rellen als bliksemafleider

    De Nederlandse premier Rutte veroordeelt het gedrag van Erdogan op Twitter. Pakistan haalt uit naar Macron om zijn ‘islamofobie’. De Europese Unie spreekt zich fors uit tegen Erdogans uitspraken over Macron. Duitsland spreekt zijn solidariteit uit met Frankrijk. Daarop roepen de Arabische landen de moslim gemeenschap op om Franse producten te boycotten. Erdogan neemt deel aan de boycot, terwijl de Turkse First Lady eigenlijk niet zonder haar Louis Vuitton en Hermes-verzameling kan leven. De wereld slaat een ping-pong wedstrijd van woorden en forse uitspraken gade en eigenlijk komt Erdogan er weer als winnaar uit.

    Erdogan weet hoe hij de wereld moet bespelen

    Stoere taal, platvloers gedrag, de hypocrisie van religie in stand houdend met veel spierballen vertoon: Erdogan weet hoe hij de wereld moet bespelen. Hij creëert bewust diplomatieke rellen om zo de aandacht af te leiden van de huidige economische crisis in zijn land. En daarbij schuwt hij de controverse en het bijkomende drama niet. ‘De moslims zijn de nieuwe Joden’ is zo’n uitspraak wanneer alle rede en dialoog ver zoek is. De moslimwereld krijgt een beeld te zien van een sterke leider die de belangen van alle moslims in de wereld zou verdedigen.

    Wereldklasse

    In werkelijkheid is Erdogan niet zo geïnteresseerd in de islam, maar wel in macht. Zijn drijfveer blijft de oprichting van een groot islamitisch rijk in het Midden-Oosten. Daar kan hij dan als een herboren kalief zijn naïeve onderdanen wijsmaken dat hij een gezant van god is.

    In werkelijkheid zal mevrouw Erdogan — een Chanel-handtas aan de ene arm — de moslimbevolking nog maar eens toespreken en hen vertellen hoe nederig en dankbaar goede moslims moeten zijn. Dat materialisme niet de waarden van de islam symboliseert. Marie-Antoinette zou het schaamrood op de wangen krijgen en slechts een schim van haar eigen wereldvreemdheid zijn naast Emine Erdogan. Daarbij komt nog dat Erdogan wild in het rond blijft schoppen omdat hij niet de gewenste erkenning krijgt van de politici die behoren tot de wereldklasse. Met zulk gedrag en zulke uitspraken zal hij nog lang wachten op die erkenning.

             Wereldklasse kan je aanleren maar niet kopen. Wereldklasse is Macron die met trillende stem praat over vrijheid voor iedereen, over de strijd voor de vrijheid en het gezicht van de Republiek: Samuel Paty.

    Pinar Akbas

     CENSUUR VRIJE Commentaar

    “Geert Wilders en Erdogan spreken eigenlijk dezelfde polariserende taal”…..

    Heel juist van de Arbiter. Maar er is polariseren en polariseren. Zaken publiekelijk maar naar waarheid toelichten is een ROEPING. Da    ar recht tegenover staat dar zaken verkeerdelijk publiekelijk naar zijn eigen hand en portemonnee zetten, volksverlakkerij is.

    Historische figuren als Herr Hitler I of Paus Franciscus I zweven daar ergens tussenin. Zij spraken en spreken gewoon voor hun tijd. Hitler was verkeerd en te vroeg voor een V.E.U. (Verenigde Europese Unie) en hetzelfde voor deze Paus met hert samenvoegen van de 2 wereld-religies tot een en dezeldde Chrislam.

      

    Wat Maarten Luther vroeger half-en-half lukte met wat hij vast prikte op de kerkdeur van Wortenberg is… niet voor herhaling vatbaar. Toeval of niet, in 1517 op deze dag 31/10 veroordeelde die in het openbaar de aflaten geld- aftroggelarij van Rome…

    De Zuid-Amerikaan Franciscus 500 jaar later versus de Duitse Luther. Is dat wel wijs?

    Zijn we dus definitief onderweg naar de ‘seculiere’ samenleving naar het voorbeeld van het Bijbelse Babel der Spraakverwarring?

    Secularisme…. Bestaat dat wel echt? Of zijn we sedert 1789 dapper bezig dat uit te vinden? Zo in de richting van de Mei ’68ërs ‘Verboden te Verbieden’… wat bij nader inzien een zelfvernietigende slogan is. Even de blik naar binnen keren, en U bent er zo.

    Hulpmiddel I. Hoeveel is Zero² ???? Meer of minder dan Dubbel Zeo²….

    Hulpmiddel II. Laat 1.000 borelingen volwassen worden op een onbewoond eiland en in de kortste keren hebben die een Nieuw Opperwezen ontdekt.

    Opperwezens namelijk zijn eigen aan de …menselijke natuur.

    DIGITALIA

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N° 19

    Benedictus XVI

    Joseph Aloisius Ratzinger (°16 april 1927)

    Voorganger         Johannes Paulus II

    Opvolger    Franciscus

    2005–2013          paus van de Rooms-Katholieke Kerk

    2013–heden        emeritus paus of paus op rust0

    Paus Benedictus XVI, geboren als Joseph Aloisius Ratzinger (Marktl am Inn (Beieren), 16 april 1927), is paus emeritus en daarvoor de 265e paus van de Katholieke Kerk. De Duitse geestelijke werd op 19 april 2005 als net 78-jarige verkozen tijdens het conclaaf dat werd gehouden na de dood van zijn voorganger, paus Johannes Paulus II. Als paus stond Benedictus XVI aan het hoofd van de Kerk en was hij soeverein staatshoofd van Vaticaanstad.

    Benedictus trad na bijna acht jaar, op 28 februari 2013, terug uit het ambt. Daarmee was hij de eerste paus sinds eeuwen die uit zijn ambt terugtrad. Sindsdien draagt hij de titel paus emeritus of pontifex emeritus

    Neen, ‘de Pausen sterven niet’ zoals de traditie het al meer dan 2.000 jaar bewijst en wij in onze jeugd het uitzongen bij de Bond van het H. Hart, maar hun zaligmakende functie verschraalt als een maagdelijke blanke lelie onder de verwoestende wervelwond-wind uit de endeldarm van het Gouden Kalf.

    Alleen een Groene Almacy Fata Morgana onder de auspiciën van des Konings Zoon, de Engel Gabriel van Sex & Coburg-Gotha   blijft overeind om te overleven.

    En zo kom ik tot Georges SORROS, de Amerikaans-Hongaarse Jood, die Vaticaanstad deed beven op haar grondvesten door voor het eerst in de Geschiedenis der Mensheid een Plaatsvervanger van Christus op Aarde, te beschuldigen, (getrukeerde?) bewijzen op tafel, van… ‘knapenliefde’. Pubeertiteits-kriebelingen          als U begrijpt wat ik bedoel. Ach ja, dat Sef-Wiske (Joseph Aloïs) was onder Hitler als 16-jaeige en ‘verplicht tewerkgestelde’ als Flak-Hilfer bij de Luftwaffe Abbwehr ergens in de Heimat…

    Vandaar, voor de Vaticaanse Archieven de twee in witte soutane geklede gestalten naast elkaar genield voor het altaar des Heren…

    En dan zijn er ineens Turkse ‘helden’ nodig om het Westen wakker te schudden…

    *

    31-10-2020, 19:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500342 - DE DAG - DEEL I

    500342 - DE DAG - DEEL I

      ZATERDAG 31 OKTOBER 2020

    INHOUD

    31 OKTOBER SINT BAAAFS IS VOOR DE BOERENMENSEN IN ONZE LAGE LANDEN DE JAARLIJKSE VERVALDAG VOOR DE HERENPACHT.. TIJD DUS VOOR AL WIE HET OVERLEEFT TOT 13 DE3CEMBER OM ZIJN LEVEN TE BETEREN

    BEGGA VAN IERLAND

    Begga (ook Bee, Bega, Begh, Begha of Begu) van Ierland (ook van Copeland, van Cumberland of van Schotland), kluizenares; † 7e eeuw.

    Feest 6 september & 31 oktober.

    Volgens de legendarische overlevering was zij de dochter van een Ierse koning. Toen zij aan haar vader te kennen gaf dat zij zich haar verdere leven geheel en al aan het religieuze leven wilde wijden in dienst aan Christus, bleek hij al voor haar een gunstig huwelijk geregeld hebben met de koning van Noorwegen. In grote verlegenheid gebracht zag zij de nacht vóór het huwelijk een engel aan haar bed verschijnen. Hij gaf haar een broche met een kruis erin gegraveerd. Dit was voor haar het beslissende teken. Terwijl het hele paleis feest vierde met het oog op de bruiloft, wist zij te ontsnappen, stak de zee over en landde uiteindelijk in het noordwesten van Engeland. Sommige legendes weten te vertellen dat ze de overtocht maakte op een boomblad...

    Dat wordt ook verteld van Modwenna († 5e eeuw; feest 8 oktober) en andere heilige vrouwen.

    Daar bleef ze enige tijd als kluizenares wonen. Ook hier heeft de legende een wonderlijk feit in petto: voor de bouw van haar cel gebruikte ze restanten van sneeuwvlokken uit de afgelopen winter, terwijl het juist hoogzomer was.

    Ze verzorgde armen en zieken en leidde een leven van gebed. Als de plaatsnamen in Schotland, genoemd naar St-Bee's, een aanwijzing zijn voor haar aanwezigheid, dan moet ze in die tijd nogal wat rondgezworven hebben. Maar na verloop van tijd begaf zij zich naar haar landgenoot, bisschop Aidan van Lindisfarne Deze bevestigde haar in het religieuze leven door haar geloften in ontvangst te nemen. Zij stichtte het naar haar genoemde klooster Saint Bee's in Cumberland.

    De Engelse kerk-historicus uit de 8e eeuw Beda Venerabilis († 735; feest 25 mei) weet nog over haar te vertellen dat zij de heilige abdis Hilda van Whitby op het moment van haar dood, omringd door een hemels licht, ten hemel zag stijgen; de klokken in de hemel luidden, juist zoals ze in het klooster opriepen voor het gebed. En dat terwijl Begga op dat moment daar ver vandaan in haar eigen klooster verbleef en de nieuwkomers inleidde in het religieuze leven.

    Na haar dood verspreidde zich haar verering via Cumberland en Schotland naar Noorwegen.

    Zij is patrones van Northumberland.

    Vlaams Belang - @vlbelang

    Samen tegen corona.

    Blijf onze zorg steunen, nu meer dan ooit

     

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    Lieve Dichtje,

    Hier alles naar wens: rustig. Enig contact met de buitenwereld? Ja hoor, dagdagelijks 360° de w.w.w. rond. Alleen ons C + ons zwart bolleke vliegen de poort uit voor boodschappen. Jij bent zelfs de enige waarmee we ‘voeling’ hebben. Vandaar de aanspreektitel hierboven…. Door het berichtje namelijk weten we meer over jouw geliefden dan over de onze. Druk! Druk! Druk!

    Vind het heel spijtig dat het zo lang moest duren vooraleer ik je mail opmerkte. @Hotmail ontcijferen is namelijk veel eenvoudiger voor mij.

    Alles goed in St Jozef hopen we. Van Amertinghe ook geen nieuws en de ‘kids’… God-nog-aan-toe, Paps, ze     g niets: die hebben wel wat anders te doen…

    Ons C. heeft al lang geen last meer van die teen, wel van andere kleine ouderdoms-kwaaltjes meestal rond die zere rug van haar. Ook de echtgenoot in huis kan niet klagen: dagelijks een van de 3 vaste thuis-verpleegstertjes die rond de noen met … z’n voeten komen spelen. Mustella voor de baby-beentjes en daarna gaed aangespannen windsels van de 2 x 5 tenen tot de knie… Die gaan er pas af na 18 uur en hoe dat komt weet ik niet, maar ik voel me daarbij zeer goed. Ze heten resp. N, V en L. Het zijn telkens ‘kleine zelfstandigen’ in opdracht van ons huisartseke M. (oud-leerlinge van ons C.) van-de-voor- niet via de CM. Een voorsmaakje van de Hemel?

    Wij van de Paardenkoerse-srtad groeten alle Pjeerdefretters ter wereld daar (veel te) dicht bij the hellhole.

    DIGITALIA

    -

    VERENIGDE STATEN WORSTELEN MET PIEK IN BESMETTINGEN

    Een 'sociaal afstandelijk' vroegstemkantoor in North Dakota, één van de zwaarst door de huidige covid-golf getroffen Amerikaanse deelstaten ©REUTERS

    Op enkele dagen voor de presidents-verkiezingen kleurt vooral het Amerikaanse 'middenrif' door de opmars van het virus dieprood.

    In het spoor van Europa kampen ook de Verenigde Staten deze herfst met een zorgwekkende opmars van het aantal covid-19 besmettingen.

    Een exacte wetenschap is het dagelijks opmeten van besmettingen uit de 50 deelstaten gelet op vertraging in de rapportering niet. Maar over één iets zijn alle tellers het eens: er zijn nog nooit zo veel besmettingen vastgesteld.


    Johns Hopkins University telde vrijdag meer dan 94.000 besmettingen, The New York Times - dat een eigen databank bijhoudt - bijna 100.000.

    Ook het zevendaags gemiddelde van Johns Hopkins - dat minder beïnvloed wordt door flessenhalzen in de rapportering - toont een zorgwekkende trend. In deze golf zitten de Verenigde Staten nu aan gemiddeld 77.000 besmettingen per dag, een record. De eerste piek in de lente trof vooral het noordoosten, met name New York City en omgeving, keihard. De zomerse piek in besmettingen overspoelde hoofdzakelijk zuidelijke deelstaten als Florida en Texas.


    Joe Biden vrijdag op campagne in Wisconsin

    Waren de eerste twee pieken nog gelokaliseerd, dan is de huidige piek meer als een heidebrand die stilaan heel het land in de greep houdt.

    Zwaarst getroffen zijn op de kaart van Johns Hopkins, die het aantal besmettingen afzet tegenover de bevolking, nu vooral dun bevolkte noordelijke prairie- en Rocky Mountainstaten als de twee Dakota's, Montana, Wyoming en Idaho. Maar ook in het zuidwesten (Arizona) en zuiden (Alabama en Mississippi) is het virus zorgwekkend snel in opmars. Alleen het dicht bevolkte noordoosten, waar het openbare leven sinds de eerste piek in april nooit helemaal genormaliseerd werd, blijft relatief gespaard.

    Het zwaarst getroffen van al is de staat Wisconsin. En dat is misschien wel de meest cruciale 'kantelstaat' in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 3 november.

    *

    CENSUUR VRIJE *   Commentaar

    *

    “n Heidebrandje….

    DIGITALIA



    31-10-2020, 16:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    30-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500340 - DOORBRAAK

    500340 - DOORBRAAK

    VRIJDAG 30 OKTOBER 2020

    INHOUD

    EINDELIJK IN DE TEGENAANVAL OP DE RODE CHINESE OORLOGSVERKLARING

    *

    SNEL, SNEL, SNEL MET DE SNELTEST

    U kent het verhaal, we testen nu veel meer in vergelijking met de eerste golf in de lente. We testen zoveel dat de labo’s niet meer kunnen volgen waardoor de tijden tussen staalafname en resultaat toenemen. Daardoor kan een persoon negatief testen maar ondertussen positief zijn geworden. Ondertussen verzuipen de huisartsen in het werk en niet in het minst in de administratieve rompslomp.

    Vooral het afleveren van quarantaine attesten pikken enkele honderden jonge huisartsen niet meer en ze lanceerden een ‘attesten-staking’. Als toetje blijkt dat er op federaal niveau een tekort aan testcapaciteit is ontstaan. Maar, ‘er wordt aan gewerkt’. Een hele geruststelling.

    Lang niet iedereen kan telewerken

    Wegens al het bovenstaande besliste de federale overheid om, vanaf 21 oktober tot 15 november, enkel mensen met klachten te testen. Personen die een verdacht contact hadden of personen die meer dan 48 uur vertoefden in een rode zone in het buitenland en geen klachten hebben, moeten zichzelf een quarantaine van tien dagen opleggen en vervolgens nog vier dagen ‘voorzichtig’ zijn. Zou je je toch laten testen dan wordt de test niet terugbetaald. Een grote groep gezonde mensen zal dus thuis zitten uit voorzorg.

    Testen en tracen en de besmette mensen isoleren zodat ze niemand anders besmetten.

    Deze maatregel moet toch een serieuze impact hebben op de economie? Lang niet iedereen kan ‘telewerken’. Ik vermoed dat vele ‘verdacht-contact’ mensen zwierig hun voeten vegen aan deze maatregel. Bovendien herinneren virologen ons aan het adagio dat ‘testen de belangrijkste verdedigingsmuur is tegen het virus. Testen en tracen en de besmette mensen isoleren zodat ze niemand anders besmetten.’ Welaan dan, testen.

    Het is bekend dat tenminste 40% van alle besmettingen zonder symptomen verlopen wat niet belet dat deze asymptomatische mensen het virus kunnen doorgeven. Een doe-het-zelf-sneltest voor mensen zonder, of met nog geen zichtbare, symptomen zou de exponentiële spreiding van besmettingen kunnen tegenhouden.

    Tandenpoetsen

    Als het aan Harvard professor Michael Mina ligt, zou testen op corona even eenvoudig worden als ‘s ochtends je tandenpoetsen. De test zou één dollar kosten en het resultaat zou na enkele minuten bekend zijn; ‘de tijd om een kopje koffie te maken’ aldus Mina. Een negatieve test betekent dat je kan gaan werken of naar school kan. Een negatieve sneltest wil niet zeggen dat je het virus niet kan doorgeven. Het trio maatregelen, masker, handenwassen, afstand houden, blijft gelden. Een positieve test wil zeggen ‘blijf thuis’ en ‘ga voor tien dagen in quarantaine’. Volgens Mina zal het herhaaldelijk gebruik van de sneltest een gamechanger zijn en het vaccin voorafgaan. Mina’s test bestaat nog niet, maar hij timmert flink aan de weg

    De sneltest kan ook gebruikt worden om oma en opa in staat te stellen terug familie te zien.

    De bedrijfswereld is ‘chaud’ voor sneltests voor asymptomatische mensen om de economie veilig open te houden. Ook voor scholen is hij nuttig. Je vindt snel wie in een klas positief is, die leerlingen zet je in quarantaine en je hoeft niet de ganse klas te isoleren. De sneltest kan ook gebruikt worden om oma en opa in staat te stellen terug familie te zien. Een sneltest is nuttig in een dokterspraktijk, op spoed, thuis en bij nader inzicht: overal. Ten minste twee dozijn bedrijven zijn bezig een SARS-CoV-2 thuistest te ontwikkelen.

    Rose Garden

    Tenminste dertig sneltesten zijn al op de markt. De meeste zijn onvoldoende uitgetest. De ons omringende landen bestelden al enkele miljoenen sneltesten, België wacht en wil kijken wat de beste is. Sneltesten worden ook afgenomen met een wisser, wat niet fijn is voor kinderen. Voor deze laatste, en eigenlijk voor iedereen, is de covid-speekseltest, spuwen in een potje, interessanter. Op dit moment is de speekseltest onvoldoende betrouwbaar.

    De sneltest heeft recent een slechte pers gehaald. Op 26 september vond in ‘the rose garden’ van het Witte Huis de nominatie plaats van opperrechter voor de Supreme Court, Amy Coney Barrett. Een covid-sneltest was negatief voor elke aanwezige. Toch zat er een negatief-testende-superverspreider tussen de aanwezigen die twaalf mensen, waaronder president Trump en zijn First Lady, besmette. Ze gebruikten een antigentest van de firma Abbott (prijs 5$). De Abbott-test is de enige waar het resultaat direct kan worden afgelezen.

    De verspreiding van het virus is geen gevolg van het al dan niet gebruik maken van een test maar wel van ons gedrag.

    Afname gebeurt door een wisser in de neus die vervolgens wordt uitgestreken op een testkaart die erg op een creditcard gelijkt. Vervolgens volstaat het een kwartier te wachten om het resultaat af te lezen op de kaart: 1 lijn is negatief, 2 lijnen is positief. Het lijkt wel een zwangerschapstest. De verspreiding van het virus is geen gevolg van het al dan niet gebruik maken van een test maar wel van ons gedrag. Testen is namelijk geen plaatsvervanger voor masker-handenwassen- afstand. Dat liep mis in ‘the rose garden’. Op de tv-beelden is te zien dat niemand een masker droeg en niemand afstand nam.

    Betrouwbaar

    Er bestaan drie soorten covid-testen. De bekendste is de moleculaire PCR test. Na staalafname met een wisser in de neuskeelholte is het resultaat bekend na 2-3 dagen. De PCR test gaat op zoek naar genetisch materiaal (RNA) afkomstig van het virus. Onze overheid betaalt de test (€46,81) volledig terug. De sneltest of antigentest (16,72€) pikt de eiwitten op die zich op het oppervlak van het virus bevinden. Deze test is zeer specifiek maar minder gevoelig dan de PCR test.

    Specifiek wil zeggen dat een positieve test in 99% van de gevallen ook echt positief is. De zwakte zit hem in de gevoeligheid. Is een test negatief dan kan die tot 30-40% vals negatief zijn. In feite zouden we elke negatieve sneltest moeten controleren met een klassieke PCR test. Dat zou ik zeker doen als de persoon klachten heeft. Zonder klachten wordt het al gauw erg veel om te testen en dan hervallen we weer in de overlast.

    De bloedtest is nuttig om te zien hoeveel mensen contact hebben gehad met het virus en hoelang antistoffen aanwezig blijven.

    Je kan de lage gevoeligheid van de sneltest compenseren door om de twee dagen te testen. Dit laat toe op een veilige manier scholen en universiteiten te openen. Er is ook nog de serologische test. Die spoort in het bloed antistoffen op tegen het coronavirus. Deze kunnen ten vroegste één week na de eerste symptomen optreden. De bloedtest is nuttig om te zien hoeveel mensen contact hebben gehad met het virus en hoelang antistoffen aanwezig blijven. De test (€9,60) is niet nuttig in het test-trace protocol.

    Bronopsporing

    Om te achterhalen waar de besmettingsbronnen zitten en specifieke maatregelen te kunnen nemen, is het verstandig om de gehele bevolking te testen. Dat lukt niet met een klassieke PCR test, uitgevoerd door zorgpersoneel. Dat zal beter lukken met een gevoelige sneltest die mensen zelf kunnen afnemen. Die test bestaat nog niet. Slowakije (5,5 miljoen inwoners), zwaar getroffen door de tweede golf, wil een lange lockdown tegengaan door de gehele bevolking boven de tien jaar te testen met een sneltest. De tests zouden plaatsvinden in twee weekenden.

    De Slowaakse overheid kocht 13 miljoen testen.

    Maar omdat vooral in het begin van de infectie mensen negatief kunnen testen, zullen mensen die het ene weekend negatief testten, het volgend weekend weer langskomen om eventuele foute negatieve tests uit te sluiten. Slim. De Slowaakse overheid kocht 13 miljoen testen. Politie en leger gaan de gezondheidswerkers helpen bij de uitvoering van de tests. De absolute prioriteit in de wereld is nu de ontwikkeling van betrouwbare goedkope sneltesten. Net zoals voor het vaccin, is een joint venture tussen industrie-universiteit-overheid (die laatste om de prijs van de test te kunnen drukken) onmisbaar. Ik maakte een berekening op basis van Amerikaanse cijfers, België zou zes miljoen sneltesten nodig hebben per maand.

    Tot slot is er nog de vaststelling dat het wetenschappelijk onderzoek, dat al de hogervermelde veronderstellingen moet bevestigen of ontkrachten, er momenteel nog niet is, maar ook hier wordt aan gewerkt.

    Hendrik Cammu

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Eerlijk gezegd begrijp ik zelf niet goed waarom ik zoveel aandacht verleen aan wat er tegenwoordig gaande is in de medische wereld waar ik in ieder geval geen kaas va       heb gegeten.

    Maar deze middag leerde ik bij die vriendelijke dames van de ‘Thuisverpleging’ hoe het voelt om in een zieknhuis in één nacht tijd VIER ‘hopeloze gevallen, gelukkig behaarden, van hu bed te moeten lichten naar ‘het borstelkot’ omdat de ligplaatsen dringend nodig waren voor ‘nieuwe gevallen’. Nog even en die belandden tussen vier planken, om te worden afgevoerd…

    De dame in kwestie weende daar bij. Maar was tevens blij even haar hart te hebben kunnen luchten.

    Och, het is maar een haast verwaarloosbaar fait divers, hoogstens goed voor de rubriek gebroken armen en benen.…

    DIGITALIA

    *

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

    30-10-2020, 18:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500337 DE DAG III

    500337 DE DAG III

    VRIJDAG 30 OKTOBER 2020

    INHOUD

    VIA FABIOLA DI MORA Y ARAGON EN DE H. BAUDUOIN DE BLZIEK OP NAR HET CHRISLAMISME. GOD-IN-DEN-HOGEN-HEMEL-NOG-AAN-TOE… -

    NET ALS OP DE INTENSIEVE AFDELING VAN EEN KNEKELHUIS GENRE ONZE KKLINIEKEN ONDER HET BEWIND VAN PIET-MET-DE-ZIS, ZO GAAT ONZE BESCHAVING BINNENKORT TUSSEN VIER PLANKEN DE VERGETELHEID IN

    MULTICULTUUR & SAMENLEVEN

    *

    Oogt de toekomst van Brussel groen?

    (in de twee betekenissen van die kleur dan)

    Terwijl de Franse president Emmanuel Macron eindelijk de oorlog heeft verklaard aan het islamisme (subtiel en diplomatisch onderscheiden van de islam: men moet ook covid niet met corona verwarren), wil zijn Turkse collega hem naar de psychiater sturen, en hebben ze in Koeweit de Camembert uit de rekken gehaald.

    Bij de Europese moslims is het tamelijk stil, en dus ook bij de partijen die het traditioneel voor hen opnemen. Niet zo Rajae Maouane, de co-voorzitster van Ecolo, die het bestond om uitgerekend de dag van de herdenking van de onthoofde leraar Samuel Paty een steunboodschap te geven aan de Franse moslimgemeenschap.

    Mevrouw Maouane is gepokt en gemazeld in de Ecolo-afdeling van Molenbeek, dan weet u het wel. Over de strategische vervelling van de groenen tot moslimpartij, en de bitse concurrentie daarin met de PS, had ik het een paar weken geleden al naar aanleiding van het Calvo-offer. Vandaag focussen we even op de Brusselse situatie en de demografische omslag die zich daar voltrekt.

    Het Brusselse justitiepaleis geldt als hét symbool van stedelijke megalomanie.

    Belle époque

    Brussel (Bruoc Sella, ‘nederzetting aan het moeras’) is historisch altijd een Vlaamse stad geweest. Hoewel het Frans als administratieve taal al ingang vond in de Oostenrijkse tijd gedurende de 18de eeuw, en zeker tijdens de Franse bezetting die erop volgde, kan men van systematische verfransing pas spreken in de 19de eeuw toen Leopold II van zijn metropool een Parijs-bis wou maken. Een place-to-be voor de gegoede (en uiteraard francofone) burgerij uit alle windstreken. Het justitiepaleis aan het Poelaertplein geldt als hét symbool van deze stedelijke megalomanie.

    Dat gevoel van geprivilegieerde superioriteit is ook heel de 20ste eeuw aan de stad blijven kleven. Het Nederlands als archaïsche voertaal paste daar helemaal niet in, zeker niet in een België dat de Vlamingen sowieso als tweederangsburgers behandelde. De perceptie dat ze zich in de twee wereldoorlogen niet helemaal netjes hadden gedragen, hielp ook om de taal van de boches te weren en hen tot assimilatie aan te sporen. Het in 1964 opgerichte Front des Francophones, dat het verzet tegen de wettelijke tweetaligheid van de hoofdstad organiseerde, speelde expliciet in op deze demonisering.

    Brussel heeft altijd wel de voordelen gewild van een hoofdstedelijk statuut, maar niet de daaraan verbonden plichten

    Het wilde per se ook een gewest zijn, ‘une région à part entière’, dat de partijen veel postjes opleverde, inclusief een regering en een heel parlement. Dankzij de zesde staatshervorming krijgt het gewest 500 miljoen euro per jaar cadeau, als een soort hoofdstedelijke representatiekost, in ruil voor wat instortende tunnels. In geen enkel Brussels ziekenhuis (behalve het door de VUB gerunde UZ Brussel) kan je als Nederlandstalige patiënt terecht.

    islamiseringVRT NWS

    De francofone burgerij ging, de allochtonen kwamen.

    Een oase voor nieuwe bewoners…..

    Een typisch waterhoofdsyndroom dus, dat door alle regerende partijen in stand wordt gehouden. Vandaag cultiveert de stad die uitzonderingspositie onder een groene vlag, alsof ze een oase is in een woestijn van stank en lawaai, terwijl ze economisch van het hinterland afhankelijk is. Onthoud dat beeld van de oase. Brussel houdt er eigen geluidsnormen op na, waardoor vliegtuigen, die in Zaventem opstijgen, een bocht rond de hoofdstad van Europa moeten maken. Met de geplande tolheffing voor binnenrijdende auto’s van 3 euro tussen zes en tien uur ’s morgens (een pendelaarstaks waar ook de Walen zich tegen verzetten) wordt het parasitisme nog eens extra in de verf gezet.

    Dat ge-ïnstitutionaliseerd bedelen is op zijn beurt het gevolg van een verpauperings-proces: de francofone burgerij begon al in de jaren 70 de stad te ruilen voor de (Vlaamse) rand, la périphérie, waar ze zoals bekend een agressieve verfransingspolitiek hanteerde. Vandaag word je in Jezus-Eik, het gehucht van Overijse aan het Zoniënwoud, door kelners buiten gekeken als je Nederlands spreekt: le très grand Bruxelles blijft een natte droom van de ingeweken villabewoners.

    Die stadsvlucht werd ruimschoots gecompenseerd door een ander fenomeen: de import van migranten, vooral uit de Maghreb, vanaf diezelfde jaren 60-70. De francofone burgerij ging, de allochtonen kwamen, en het identitaire DNA van de stad was al lang weggewist om dat te kunnen opvangen. Er stelde zich gewoon een cultureel vacuüm, dat slechts tijdelijk door een multicultureel mist-gordijn (de veelkleurige, veeltalige stad, de Dansaert-Vlamingen) kon gemaskeerd worden. Momenteel is zowat 70% van de Brusselse populatie allochtoon, met de Marokkanen in de ruime meerderheid en het Arabisch nu reeds als tweede taal. Vergeet het Vlaams karakter en de wettelijke tweetaligheid. Mede dankzij de propaganda van onze eigen linkse pers-ayatollahs staat Nederlands spreken voor hen gelijk met racistisch taalgebruik.

    Zo bekeken effende de verfransing het terrein voor de huidige arabisering

    Hier en daar cultiveert een gids nog het romantische beeld van Brussel, helaas, weet ook stedelijk explorator Fabienne Torfs: de Belle Epoque is al lang verleden tijd. Niet de Cinquantenaire en zelfs niet Manneken Pis zijn het internationale gezicht van de stad, maar wel Molenbeek en Sint-Joost, islamitische monoculturen waar je niets meer voor mekaar krijgt zonder bemiddeling van de imam. Het groen in de islamvlag verwijst naar de… oase in de woestijn.

    De Grote Moskee van Brussel.

    Heer Boudewijn zong een liedekijn

    Wat ons naadloos weer tot de inleiding van deze column brengt en het standpunt van Rajae Maouane inzake de onthoofding van Samuel Paty. Voor de Brusselse groenen is de vervelling tot islampartij strategisch een uitgemaakte zaak. Er moeten en zullen grote toegevingen gedaan worden op sociocultureel vlak. Zelfs de fundamenten van de rechtstaat en ons waardenstelsel zouden onder druk komen (wacht tot een paar moslims beginnen te pruttelen over holebi’s en transgenders), maar die demografische kanteling komt er toch, dus kunnen we ons maar beter mentaal instellen op een islamisering. Liefst niet confronterend, als clash, maar bij wijze van acculturalisatie, een aanpassingsproces aan het nieuwe waardenstelsel dat de nieuwkomers in groten getale praktiseren.

    De visionaire ‘urheber’ van deze piste is en blijft Koning Boudewijn, een kwezel eerste klas maar tegelijk populair als metab-politieke monarch. Zijn begrafenis was een weergaloze ceremonie, opgeluisterd door Vlaamse Gutmenschen als Chris De Stoop en Will Tura, en omgeven door een bijna kinderlijke idolatrie. Visionair? Jawel. Hij zag in zijn door God bekrachtigd koningschap een rol voor zich weggelegd als ‘verzoener’ tussen het christendom en de islam, tegen het oprukkende ongeloof en de laïcisering.-+

    Boudewijn I hanteerde zijn christelijk fundamentalisme als hefboom voor een strategie van de islamisering

    Een soort monotheïstische alliantie dus: Europa zou zijn kruisbeelden mogen behouden, als er maar genoeg moskeeën kwamen, waar uiteindelijk toch dezelfde god, onder een andere naam, wordt aanbeden. Boudewijn I hanteerde zijn christelijk fundamentalisme als hefboom voor een strategie van de islamisering, en effende zo de weg voor een discours dat binnen de Kerk en bij Paus Franciscus vandaag bijna mainstream is geworden: dat van de zogenaamde Chrislam.

    De stichting van de fameuze Grote Brusselse Moskee was een historische mijlpaal in de uitwerking van zijn oecumenische fantasie. Het gebedshuis, in 1978 plechtig ingewijd door Koning Boudewijn en de Saoedische koning Khalid bin Abdoel Aziz al-Saoed, werd meteen de zetel van het Islamitisch Cultureel Centrum van België (ICC) én het Europese filiaal van de in Mekka opgerichte Islamitische Wereldliga. Pas na de aanslagen van 2016 nam de Staatsveiligheid de moeite om de banden van de Moskee met het moslimterrorisme te onderzoeken.

    islamiseringVRT NWS

    Filip I neemt deel aan een Iftar. Olievlek bis

    Uiteraard is de islam helemaal niet geïnteresseerd in zo’n religieuze joint-venture, niettemin biedt Ecolo het idee in een gelaïciseerde versie aan. Het komt allemaal goed als we maar wat begrip tonen. Ondertussen stelt zich voor Brussel een nieuwe realiteit: hoofdstad van wat eigenlijk? Het einde van België, dat steeds nadrukkelijker in het vooruitzicht komt, maakt het project van een Eur-abische entiteit alleen maar ambitieuzer. Laat Vlaanderen en Wallonië maar bakkeleien, het vergroenende (in twee betekenissen) Brussel eet verder van twee ruiven tot de boel echt ontploft.

    In Laken zijn ze al een paar stations verder dan de Vlamingen, die zich al een halve eeuw afvragen of ze Brussel wel of niet gaan ‘loslaten’

    Meteen is er ook voor het koningshuis een rol weggelegd in de post-Belgische Brusselse stadstaat, als symbool van de fluwelen soumission. Filip is niet van de slimsten maar hij heeft wel goede raadgevers. Als de koning zijn eerste zoon Gabriël noemt, naar de aartsengel die zowel moslims als christenen eren, of deelneemt aan een Iftar (de maaltijd aan het einde van de Ramadan), dan is daar echt wel over nagedacht. In Laken zijn ze al een paar stations verder dan de Vlamingen, die zich al een halve eeuw afvragen of ze Brussel wel of niet gaan ‘loslaten’: Brussel heeft ons al lang los gelaten, of beter, het ruilt zijn rol van hoofdstad helemaal in voor die van ‘groene stadstaat in West-Europa’. Te deum laudamus, Insjallah.

    De EU, met hoofdstandplaats in Brussel, zal dit proces niet tegenhouden, integendeel, ze zal de Merkel-lijn aanhouden ondanks wat krokodillentranen voor Samuel Paty. Tenslotte blijft het koningschap voor onze medeburgers van Marokkaanse komaf een prestigieus instituut, dat dichter staat bij een sharia-theocratie dan het eeuwig geleuter in de federale en regionale praatbarakken.

    De geschiedenis zal zich herhalen inzake het olievlek-effect: zoals de francofonen uitweken naar de Vlaamse rand, zijn het nu de Brusselse allochtonen die zich van Denderleeuw tot Vilvoorde en verder vestigen. Ook met het perspectief om zich niét te integreren maar integendeel ‘faciliteiten’ af te dwingen. De traditionele politici zullen deze dynamiek ondergaan in naam van de tolerantie, de rest van het verhaal kennen we. In de limiet slorpt deze expansieve nucleus de omringende regio’s gewoon op.

    De grap is dan dat met elke communautaire ronde, waarin de federale staat zogezegd verder wordt ‘uitgekleed’, het scenario van omvolking en acculturalisatie iets meer werkelijkheid wordt. Le très grand Bruxelles blijft de grootste exporteur van nieuwigheden op demografisch vlak. Nu ook met virale lading. Tot zover deze korte, niet al te optimistische prognose, maar zie het misschien als een self-destroying prophecy. Iemand nog zin in een staatshervorming?

    Meer over islamiseringsprocessen in het boek ‘Politiek incorrect’. (Johan Sanctorum, uitg. Doorbraak)

    Acta Sanctorum - Sanctorum

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    Momenteel is dus zowat 70% van de Brusselse populatie allochtoon, Allochtoon of Allahtoon? En vooral: in welke mate…

    Het groen in de islamvlag verwijst naar de… oase in de woestijn. Dichterlijker kunt U zich dat niet voorstellen. Zelfs onze weiden als wiegende zeeën verbleken erbij. Laten we de koetjes dus maar vervangen door kamelen….

    Dat van de zogenaamde Chrislam is voor de onbevooroordeelde waarnemer een zwaar understatement om naar huis te schrijven. Le moment suprême is dus daar dat men naar de Macht gaat grijpen. Want hun aandeel in de Bevolking hoeft slechts 10 % te bedragen om … de koppen over straat te doen rollen. Yes, indeed: ‘Pa         ris vaut bien une Messe’….

    Hebben die dat ook onthouden van de Boirbons?

    Ziet U, want wij hebben goed opgelet in de Les van het Leven. De ‘Fric’ doet ’n hebberd van mening veranderen als van vest.

    Te deum laudamus, Insjallah.

    En daarmee doef !!

    Digitalia

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

    *

    N° 17 DE OPMARS VAN ALLAH OM JAHWEH IN DE ARMEN TE VALLEN

    Ons woordgebruik moet een paar bladzijden, wat zeg ik, een paar boekdelen overslaan om een vriendelijker alternatief te vinden om onze GROENE OASE-VERKONDIGERS die ons hun woestijn-cultuur komen aanbieden, vriendelijker te bejegenen.

    Zij zwermen uit, alls horzels om ons

    cultureelte overheersen met een ‘Verlichte Islam’.

    En als jullie dat niet gelowen, dan maakt de reeds gehersenspoelde ‘Overheid U wel wat anders wijs.

    30-10-2020, 15:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500339 - DE DAG II

    500339 - DE DAG II

    VRIJDAG 30 OKTOBER 2020

    INHOUD

    BIJ DE ZUIDERBUREN ZAL MACERONI SRRAKS NOG VERPLICHT ZIJN DE HOOFDSCGOTEL TE LATEN STAAN OM AAN HEt DESSERT EN DE POUSSE-CAFÉ TE BEGINNEN

    Vlaams Belang’s Tweets

    @MuleSoft

     The nature of business has completely changed — the big no longer eat the small, but instead the fast eat the slow. Learn how CIOs can democratize innovation and reinvent organizations with speed and agility.

    Vlaams Belang @vlbelang

     @A_Blancquaert

    "Terwijl #Jommeke volgens links nu blijkbaar plots een centrale rol speelt in de onderdrukking van de vrouw horen we Groen niks zeggen over de positie van de vrouw in de islam."

    “Handen af van jeugdvriend Jommeke”

    Handen af van Jommeke! Dat is de duidelijke boodschap van het Vlaams Belang aan de beeldenstormers van Groen en andere linkse criticasters.

     @kslagmulder

    "Schoolverzuim is funest voor succes. Amper een vijfde slaagt op het einde van het schooljaar, een kwart stroomt uit zonder diploma."

    “Coronacrisis mag geen excuus zijn om spijbelen toe te laten”

    Vlaams Belang wil blijvende aandacht voor spijbelen: "Ook tijdens de coronacrisis mogen we dit niet toelaten." Het CLB versterken we best."

     *

    KNOOPPUNT DELTA

    https://www.deltastichting.be/

    Vr 30-10-2020 01:24

    Nieuwsbrief Nr 152 -

    De reactie van Macron op de jongste islamitische terreur-aanslag in Frankrijk

    Een analyse door filosoof Alain de Benoist

    Onze media schonken maar weinig of soms geen aandacht aan de talrijke dodelijke aanslagen die de jongste jaren behoorlijk vaak in de ons omringende landen (Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk…) plaatsvonden. Niet ten onrechte ontstond hierdoor de indruk dat men ze als een soort routineuze faits divers kon beschouwen. Iets dat nu eenmaal hoort bij het dagelijkse leven in het huidige West-Europa. De onthoofding van een leraar in een voorstad van Parijs, die de beruchte Mohamed cartoons van Charlie Hebdo in zijn klas had durven tonen, was echter zo spectaculair dat er deze keer in onze kranten wel ‘eventjes’ bij stilgestaan werd. Maar toch niet al te overdreven. Geen enkele krant vond het bijvoorbeeld nodig om een commentaarstuk aan deze wrede moord te publiceren. Vergelijk met de commentaar over een of andere ‘omstreden’ uitspraak van Theo Francken of Tom Van Grieken!

    Maar wat er ook van zij, we werden deze keer tenminste geïnformeerd over de emotionele reacties die deze aanslag over gans Frankrijk had uitgelokt en ook over wat president Macron hieromtrent had verklaard. Het viel onmiddellijk op dat hij deze keer minder gebruik maakte van de wollige en verdoezelende taal die we in gelijkaardige gevallen al zo vaak door Westerse regeringen hebben horen hanteren en dat de door hem aangekondigde maatregelen een stuk drastischer leken dan wat we op dat vlak gewoon zijn. Kortom, Vlaanderen was onder de indruk. We dachten dan ook dat onze lezers wel belangstelling zouden hebben voor wat de Franse politieke filosoof Alain de Benoist hierover dacht. Vandaar de vertaling van wat hij hieromtrent op de blog “ Les amis d’Alain de Benoist ” wist te vertellen, als antwoord op de vraag of hij het beleid van Macron met betrekking tot deze zaak positief evalueerde.

    Alain de Benoist: “Je kan van Macron veel zeggen maar niet dat hij een idioot is. Sinds hij aan de macht is, heeft hij ongetwijfeld heel wat bijgeleerd en is hij zich ook bewust geworden van wat de Franse burgers in verband met bepaalde prangende problemen hic et nunc van het bewind verlangen. Dit gezegd zijnde, denk ik niet dat zijn verklaringen over die aanslag hem in staat zullen stellen om opnieuw de spelleider van de Frans politiek te worden. Het eerste probleem dat zich stelt, is dat van de door hem gebruikte terminologie. Macron maakt gewag van “islamitisch separatisme ” (1). Separatisme wordt doorgaans beschouwd als een synoniem van onafhankelijkheid. Maar de islamisten willen zich helemaal niet van Frankrijk afscheiden, ze willen Frankrijk in een alternatieve maatschappij dwingen. Een maatschappij die in overeenstemming zou zijn met hun geloof, hun levenswijze en hun tradities en deze dan zo wijd mogelijk uitbreiden. Dat is niet hetzelfde. We mogen niet vergeten dat Frankrijk weliswaar een lekenstaat is, maar dat dit niet geldt voor de civiele maatschappij. Het is die civiele maatschappij die het islamisme op het oog heeft om haar cultureel te overheersen. Dit wordt overigens zeer vergemakkelijkt omdat de liberale staat het secularisme uit de politiek heeft gehaald. Dit heeft tot gevolg dat de overheid machteloos staat tegenover een metapolitieke beïnvloeding. Men is zeer lang van mening geweest dat integratie een politieke, sociale en culturele zaak was. Het beschavings-paradigma werd gewoon over het hoofd gezien.

    Macron bekijkt niet elk separatisme op dezelfde manier. Hij veroordeelt dat van de Corsicanen en dat van de Catalanen maar zegt de uitslag te eerbiedigen van een referendum dat door separatistische Kanaken uit Nieuw-Caledoniê wordt geëist en moedigt het separatisme van Hong Kong en van Nagorno-Karabach aan. Wanneer hij het in Frankrijk over separatisme heeft, bedoelt hij in feite het communautarisme, dat wat de vroegere minister van onderwijs Ferry een “militante communautaire betrokkenheid” noemde. Wat trouwens een even dubbelzinnige uitdrukking is. Macron die een “verlichte islam” wil doen ontstaan (hoop doet leven) hoedt er zich dan ook angstvallig voor om het woord ‘islamisme’ uit te spreken. Hij beweert een verbinding te willen tussen “de onveiligheid die door het terrorisme wordt veroorzaakt” enerzijds, en anderzijds de “doordeweekse onveiligheid”. Maar waaraan is die “doordeweekse onveiligheid” te wijten? Het staatshoofd heeft zelfs het woord ‘immigratie’ niet in de mond durven nemen. Wat duidelijk aantoont dat het helemaal zijn bedoeling niet is om de diepere oorzaken aan te pakken van wat hij aan de kaak stelt. Hij weet immers maar al te goed dat indien hij dit zou wagen, hij op een veto zou botsen van rechters die zich aan de grondwet houden en van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens."

    De politicoloog Fréderic Saint Clair merkte zeer terecht op dat “de republiek niet tot taak heeft een onderscheid te maken tussen een goede en een kwaadaardige islam of een verlichte islam in het leven te roepen. Dat moeten de islamieten zelf doen, indien ze dat willen.... De opdracht van de republiek is het politiek en cultureel kader van de natie te bepalen”. Het is bijzonder twijfelachtig dat men dit zou kunnen doen door lessen Arabisch te promoten, door zonder onderscheid de scholen die niet van de staat afhangen als schietschijf te nemen (katholieke instellingen incluis) of door het thuisonderwijs aan banden te leggen. Het is bovendien ook bijzonder onhandig zich te vergrijpen aan mensen die van mening zijn dat er wetten bestaan die superieur zijn aan die van de republiek. Voor christenen bijvoorbeeld die de “wetten van de natuur” hoger schatten dan de burgerlijke wetten zal abortus nooit legitiem zijn ook al is die ingreep perfect wettelijk.

    Voor het overige hebben we hier vooral te maken met aankondigingpolitiek en met een paar maatregelen die wat strenger overkomen. Verder zal dit allemaal niet gaan.

     *

    CENSUUR VRIJE   Commentaar

    Het Nazi duivels duo Hitler-Goebbels had dit (Parijs, Nice, Avignon) nog moeten kunnen meemaken. Zelf dachten ze de vleesgeworden incarnatie te zijn van de Aardse Zaligmakerij, maar ze blijken in de rauwe wekelijkheid van elke dag slechts verwaarloosbare amateurs te zijn geweest. Met hoogstens 30 à 40 miio slachtoffers tot gevolg. Wat we        als een Groene Oase nu op ons bord krijgen, is 1.000 x 1.000 keer grootser.

    Onder de Schone Schijn van een dodelijk virus dat de aandacht afleidt, vergaat de wereld in sneltreinvaart recht in de armen van Satan. Let Hoofdplaats… Mekka.

    En de Opvolger van Petrus un Rome? Dei staat erbij en kijkt er naar….

    Digitalia

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

    *

    30-10-2020, 12:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500338 - DE DAG

    500338 - DE DAG

    VRIJDAG 30 OKTOBER 2020

    INHOUD

    HET GAAT MET DE VOLKSGEZONDHEID MAAR CON BRIO CRESCENDO VERDER DE BERG AF IN WEERWIL VAN DE ZEEMZOETE AANBEVERLINGEN VAN DE OVERHEID.

    ZARYTSKY, OEKRAÏNE; PRIESTER & MARTELAAR; † 1963.

    Feest 30 oktober.

    Hij werd geboren in 1912 in het dorpje Bilche, niet ver van de stad Lviv. Op 18-jarige leeftijd begon aan zijn priesterstudie op het seminarie van Lviv. Vijf jaar later ontving hij de priesterwijding. Twaalf jaar werkte hij als kapelaan aan de aartsbisschoppelijke kerk te Lviv. In 1948 werd hij opgepakt en gedeporteerd naar de beruchte nog door Stalin gestichte goelag van Karaganda in Kazachstan. Hoewel tot tien jaar veroordeeld, kwam hij vrij in 1957. Korte tijd later werd hij weer gearresteerd en voor drie jaar gevangen gezet. In 1963 stierf hij in het strafkamp van Dolynka dichtbij Karaganda. Hij wordt beschouwd als martelaar onder het communistisch regime.

    Hij werd in 2001 door Paus Johannes Paulus II zalig verklaard.

    BELGIË GAAT VERDER OP SLOT

    *

    Door de aanhoudende toestroom van coronapatiënten in de ziekenhuizen wordt de druk op de overheid om een volledige lockdown door te voeren almaar groter.

    Verregaande maatregelen, met als meest in het oog springende het verbieden van niet-essentiële verplaatsingen, liggen vanmiddag op tafel tijdens een vergadering van de federale en regionale topministers die bijeenkomen in het Overlegcomité.

    In de ziekenhuizen liggen nu 5.924 coronapatiënten, meer dan tijdens de eerste golf in het voorjaar. 993 van hen liggen op intensieve zorg. Als het huidige groeitempo wordt aangehouden, botsen de ziekenhuizen volgende vrijdag op hun maximale capaciteit van 2.000 patiënten op intensieve. ‘We gaan recht naar de muur’, zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) donderdag in de Kamer.

    Om het ergste te vermijden worden allerhande noodplannen ontplooid. Om plaats te maken wordt gekeken of patiënten die geen intense beademing nodig hebben van de intensieve kunnen worden gehaald. Ook patiënten naar Duitsland brengen, waar de ziekenhuizen nog veel plaats hebben, komt in beeld.

    De ziekenhuizenkoepels slaakten donderdag een noodkreet en vroegen een lockdown. ‘Het is de enige manier, als we daarvoor nog de tijd hebben, om de ineenstorting van ons gezondheidssysteem te beperken’, zei Margot Cloet van de Vlaamse koepel Zorgnet-Icuro.

    Dries Bervoet

    Jasper D'hoore

    CENSUUR VRIJE   Commentaar

    En het kan altijd nog erger. Vooral daar de roeklozen die gewoon verder hun zin blijven doen – vooral de ‘jongerrten‘ -ongemoeid gelaten worden. Plichtsbewuste mdemensen komebn ze overl tegen. Meestal met meerderen samen, duidelijk lak hebbend aan alle voorschriften & zeemzoete aanmaningen..

    De remedie daartegen? Gewoon de combi in, geen vragen stellen, handboeien om, en stante pede gaan afleveren op de Intensieve van het dichtstbij gelegen Ziekenhuis. Huisarrest daar ter plaatse + verpljcHte diestverlening op die gesloten afdelingen voor minstens 2 volle weken. Geen enkel contact met de buitenwereld.

    Allez, Brouckie: waar wachte gij nog op? Uw stem op de Radio voor 10 seconden en het kan zover zijn.

    Wedden dat ge daarna binnen de kortste keren Premier zult gestemd worden?

     DIGITALIA

    *

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

    30-10-2020, 10:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    29-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I + II

    500335

    *

    SUR LE PO?T D’AVIGNON

    Na Nice nu ook mes-aanval in Avignon: politie schiet man dood die hen probeert aan te vallen. Een ‘man’ heeft in de basiliek Notre Dame in het centrum van Nice mensen met een mes aangevallen. Daarbij vielen volgens de politie zeker drie doden en raakten verschillende mensen gewond. Volgens burgemeester Christian Estrosi riep de dader de hele tijd ‘Allah Akbar’. Volgens de politie is bij de aanval een vrouw onthoofd, meldt persagentschap Reuters. In Avignon werd intussen een tweede aanslag verijdeld. Daar probeerde ‘een man’ politieagenten aan te vallen met een mes. De dader werd doodgeschoten. Ook in Jeddah in Saoedi-Arabië werd een man aangevallen met een mes. Daar werd de dader opgepakt.

    SPS 29-10-20, 09:45 Laatste update: 11:49 Bron: ANP

    *

    INHOUD

    DE ONZALIGE RE¨RESSIE NOGMAALS HERKAUWD MAAR NOG ALTIJD GEEN EERHERSTEL LAAT STAAN SGHADEVERGOEDI

    *

    BELGISCHE JUSTITIE LEVERDE ‘GOED WERK’ TIJDENS REPRESSIE

    Voorpublicatie uit 'Onverwerkt verleden'

    30 jaar na datum publiceerde Kritak een ‘update’ van het toen baanbrekende boek Onverwerkt verleden van prof. Luc Huyse (KU Leuven). Baanbrekend omdat het voor het eerst tal van objectieve cijfers gaf met betrekking tot de repressie na de Tweede Wereldoorlog. Het boek doorprikte — hoewel niet voor het eerst — een zekere Vlaams-nationale mythe-vorming omtrent de repressie ‘zonder maat of einde’. In de update blikken Bruno De Wever, Koen Aerts en Pieter Lagrou op de voortgang van het historisch onderzoek van de voorbije drie decennia. Hieronder leest u een voorpublicatie uit het essay van prof Pieter Lagrou: ‘Recht spreken met kromme wetten. De sisyfus arbeid van het Krijgsauditoraat’. Pieter-Jan Verstraete hierover elders op Doorbraak: ‘deze kleinzoon van de Vlaamse SS-leider René Lagrou maakt het daarbij nogal bont. Lagrou steekt zijn bewondering voor de “sisyfusarbeid” van het repressie apparaat niet onder stoelen of banken’.

    Een logistiek exploot

    De repressie in België presenteert een paradoxale balans. Enerzijds was zij een exploot waar ons rechtssysteem vandaag niet langer toe in staat zou zijn, in tijden van dramatische gerechtelijke achterstand en procedurele verlamming. 400.000 dossiers werden behandeld, 50.000 processen gevoerd in goed twee jaar tijd. Er was een verbazende capaciteit om heel snel de strafmaat bij te stellen, duizenden beroepsprocedures, cassatie en gratie te verwerken. Het betrof een gecentraliseerde operatie die in enkele maanden van enkele tientallen personeelsleden tot meer dan 600 magistraten werd ontwikkeld.

    En misschien vooral, in het oordeel van historici vandaag, ging het om dossiers en vonnissen die stoelen op grondig onderzoek en een schat aan historisch waardevolle informatie produceerden. De herziening van het proces Irma Laplasse in 1995-1996 is een schoolvoorbeeld: die ene case die de criticasters van de repressie tot een gerechtelijke fout promoveerden, bleek een halve eeuw later volstrekt stand te houden. De Belgische justitie koos er ook voor voorrang te geven aan het grondige uitspitten van de dossiers onder het veeleisende formaat van een strafrechtelijke veroordeling, tegenover verschillende vormen van snelrecht via buitengerechtelijke procedures. In België werden meer dan tweemaal meer strafrechtelijke vonnissen (53.000) uitgesproken dan sancties onder de burgerlijke epuratie (24.000). West-Duitsland sprak 6.000 strafrechtelijke vonnissen uit tegenover 3.660.000 procedures voor de Spruchkammer van de denazificatie.[1] In Rwanda verschenen 10.000 verdachten voor een strafrechtbank en 1.200.000 voor de gemeenschapstribunalen van de Gacaca.[2]

     

    dat de Belgische justitie haar werk zo goed deed

    Grondig werk dus, een verbazende efficiëntie en, met het oog op de lange-termijnimpact op de Belgische samenleving, een uitzonderlijke snelheid, die toestond dit verlammende en polariserende proces in goed 3 à 4 jaar af te ronden, de bladzijde van aan de gang zijnde processen om te draaien en alle aandacht te wenden op gratie, clementie en reïntegratie. Zou je kunnen stellen dat de Belgische justitie haar werk zo goed deed dat hiermee, vergeleken met pakweg Frankrijk, Nederland en Duitsland, een tweede golf processen vanaf de jaren 1970 vermeden werd? In elk geval is vandaag de cyclus van processen voor de misdaden begaan in voormalig Joegoslavië of Rwanda nog steeds niet helemaal afgerond, een kwarteeuw na de feiten. Met een dergelijke timing ware de repressie in België in 1970 nog volop aan de gang, dat is een decennium nadat de wet-Vermeylen zo goed als alle gevolgen van de repressie had uitgewist.

    Succesverhaal of ollectief falen?

    Een succesverhaal dus, dat nochtans beleefd en herinnerd wordt als een collectief falen. Waar liep het dan mis? Een belangrijk deel van de verbittering in oud-collaboratie-middens heeft maar weinig te maken met het werk van justitie op zich, bijvoorbeeld de massale opsluitingen in interneringskampen in de eerste maanden na de bevrijding of het sneeuwbal-effect dat een strafrechtelijke veroordeling kreeg in een reeks van administratieve sancties door diverse overheden en werkgevers, waar Koen Aerts het over heeft in het vorige hoofdstuk. Het bewijs van burgertrouw, bijvoorbeeld, maakte deel uit van administratieve routines van diverse overheden, zonder dat de magistratuur daar controle over had en betrof vooral diegenen die nooit veroordeeld werden.

    Nochtans ligt een deel van het antwoord in de bewoording van de vonnissen zelf en in de aard van het juridische arsenaal dat de magistratuur ter beschikking had. Het Belgische strafwetboek van 1867, met zijn addenda tijdens de Eerste Wereldoorlog, paste op de misdaden begaan tijdens de tweede bezetting als een tang op een varken. De magistratuur moest zich behelpen met knip- en plakwerk in een volstrekt inadequaat wettelijk kader. De principiële beslissing om retro-actieve wetgeving zoveel mogelijk te vermijden — in veel sterkere mate dan de Franse en Nederlandse justitie of het Internationaal Militair Tribunaal van Neurenberg dat deden — maakte de taak er enkel moeilijker op, en stootte desondanks op bittere verwijten over retroactiviteit.

    hoe kan je nu gestraft worden voor deelname aan het vervormen van wettelijke instellingen die je verafschuwt?

    Vooral de belangrijkste en meest gebruikte artikelen uit het strafwetboek — artikel 113 over wapendracht en 118bis over politieke collaboratie — waren juridisch zeer manke instrumenten om de collaboratie te definiëren. De overgrote meerderheid van de 53.000 personen verdacht van collaboratie werden voor een van beide artikelen veroordeeld, al dan niet in combinatie met andere artikelen. 32.000 Belgen werden voor wapendracht veroordeeld, 21.000 voor politieke collaboratie (van wie 10.000 voor wie dit de enige veroordeling uitmaakte).[3] De 8.000 veroordelingen voor verklikking en 4.000 veroordelingen voor economische collaboratie zijn in dat opzicht marginaal te noemen. Dit kon dan de indruk wekken dat collaboratie, in fine, voor wetgever en gerecht, een opiniedelict was. In een ideologische wereldoorlog kozen sommigen ervoor om onder geallieerde vlag tegen het nazisme te vechten, anderen onder Duitse vlag tegen het stalinisme. De eersten wonnen de strijd, de laatsten verloren hem. Maar, zo dachten velen, streden niet allen, in het bijzonder in de perceptie van de Koude-Oorlogsjaren, voor de goede zaak, of alvast met evenveel idealisme en offerzin? De onverteerbare formulering van artikel 118bis maakte het in hun ogen enkel erger: hoe kan je nu gestraft worden voor deelname aan het vervormen van wettelijke instellingen die je verafschuwt? Of voor het feit dat je het vertrouwen in koning en staat hebt doen wankelen als zij, de ‘slachtoffers van de repressie’, zich nooit in die vorst noch dat vaderland herkend hadden?

    Collaboratie, in deze juridische formulering, zag er niet alleen uit als een opiniedelict, ze leek ook op een notie van collectieve schuld te stoelen: het deed er niet zozeer toe wat je persoonlijke aandeel was, wat telde was dat je je had aangesloten bij een criminele organisatie –het Légion Wallonie of het VNV. In dat opzicht leek de gerechtelijke praktijk van de repressie elementen te ontlenen aan het juridische kader van Neurenberg: zodra je een aantal organisaties als criminele organisaties of ‘samenzwering’ definieert, kan je mensen veroordelen op basis van lidmaatschap en is de rechter niet langer verplicht individuele schuld aan te tonen en zo wordt de bewijslast voor het gerechtelijke apparaat aanzienlijk lichter.[4] Waren overhaaste strafrechtelijke definities en elementen van collectieve schuld dus misschien de prijs die betaald moest worden om de operatie in een recordtijd af te handelen?

    Het ethos van de magistratuur

    Een van de algemeen gedeelde vaststellingen die uitvoerig onderzoek in de archieven en processtukken van het krijgsauditoraat sinds het verschijnen van Onverwerkt Verleden 30 jaar geleden bijbrengt, is dat de noties opiniedelict en collectieve schuld geen deel uitmaakten van het professionele ethos van de Belgische magistratuur in de late jaren 1940 of in elk geval niet de principes zijn op basis waarvan de krijgsauditeurs de schuldmaat bepaalden in hun onderzoek. Het boek ‘Was opa een nazi’?, dat nabestaanden een wegwijzer wil verschaffen bij onderzoek in repressie-archieven, is in belangrijke mate geschreven om precies de omgekeerde ervaring te begeleiden.[5] Kinderen en kleinkinderen die een bevestiging zoeken van het onrecht dat hun voorvaderen werd aangedaan — opiniedelict en collectieve schuld — ontdekken bijna systematisch

     Simpel lidmaatschap resulteerde over het algemeen niet in een veroordeling

    het omgekeerde. Het krijgsgerecht ging niet over één nacht ijs. Simpel lidmaatschap resulteerde over het algemeen niet in een veroordeling en de schaal van individuele misdadige activiteiten van de collaboratie overtreft de verbeelding van de meeste amateur-historici (en ook van meer dan één professionele historicus). Verklikking of op zijn minst deelname in de mensenjacht van de Arbeitseinsatz*, persoonlijke verrijking en opportunisme, in het kader van de Jodenvervolging of door postjes in te pikken van personeel dat door de bezetter en zijn handlangers werd afgezet, actieve deelname aan geweldpleging: al die zaken vullen de bladzijden van de strafdossiers van veroordeelden.

    De repressie was ook een massale operatie van bronnencollectie en de collaborateurs hadden zoveel vertrouwen in de eigen zege en straffeloosheid dat ze kilometers en kilometers geschreven archief nalieten. Daarmee kon en kan precies worden gedocumenteerd hoezeer organisaties en individuen opriepen tot geweld en geweld expliciet goedpraatten tegen joden, communisten, vrijmetselaars en al wie zich tegen hun machtsgreep verzette. Enkel de oostfrontstrijders vormen een gedeeltelijke uitzondering op deze regel, omdat het — onder meer wegens het gebrek van gerechtelijke samenwerking met de Oostbloklanden waar de misdaden plaatsvonden — voor het Belgische gerecht erg moeilijk was te bewijzen wat zij precies deden met de wapens die zij voor de vijand droegen. De massale en systematische misdaden tegen de burgerbevolking aan het oostfront schiepen een uitzonderlijke historische context, waarin collectieve schuld een materiële realiteit was, eerder dan een moreel oordeel. Ook voor vonnissen ‘bij verstek’ geldt dat de magistratuur weinig tijd te verspillen had aan voortvluchtigen die weigerden zich voor de rechtbank te komen verdedigen en sowieso hun straf ontliepen.

    Pieter Lagrou

    CENSUUR VRIJE *  Commentaar

    Diepe zucht.

    Ja, die verdomde ‘Col-la-bo-ra-tie-zonder-einde-noch-begin…. Ee, horror-verhaal waar heg gedicht van de Drie Rechters wonderwel op past

    ‘En toen de koord in d’hoogte ging,

    in iede’re lus een Rechter hjing’.

    Een tegennatuurlijk kunstmatig opgedrongen leegzuigend en uitbuitend Regime, genre di Poepo & Magniette uit onze dagen. Dezelfde mooie volzinnen zowel toen als nu. Maar de zweep blijft dezelfde.

    Inderdaad: de Fransozen hebben daarvoor zelfs een spreekwoord bedacht: ‘les excuses sont faites pour s’en servir ‘. Waarmee ik niet wil zeggen, dat in oorlogstijd verklikking en de vijand de hand toesteken moeten goedgepraat worden. Onder de knoet leven is nu eenmaal een raar beest. Monden moeten worden gevuld en de kachels moeten brandende gehouden worden. Maar er zijn grenzen e,n die van het fatsoen werden nu eenmaal achteraf aan de lopende band overschreden. Meestal op basis van Londense Wetten met terugwerkende kracht. Meer dan 400.000 ‘rechtszaken’ voor de Krijgsraden met amper 10% schuldigen. En dat blijft maar doorgaan. Zie de Regering De Cro-Magnon.

    De volksvrouw Irma Laplaase van de dood met de kogel in 1946 naar levenslang in de jaren ’70..… Het zal U maar overkomen.

    Ach, het zijn niet allemaal jeugd- herinneringen. Het woord dat hierboven viel, de ‘Arbeitseinsatz’ heeft twee kanten gehad. Onze mensen waren blij om in Duitsland te gaan werken. Het loon was er bijna het dubbele, het ‘werk’ viel mee, zowel in de fabrieken als op het land. De mensen ter plaatse waren vriendelijk. Zelfs de taal was niet eens ‘n groot probleem. Tot de boter al te bruin begon te bakken. Overal bombardementen in Duitsland. Resultaat: de goesting om daar te gaan werken, wiel compleet weg. Resultaat: drukk vanwege de Bezetter. Resultaat: open jachtvelden op ‘werkweigeraars’. Smokkel Geldzucht om in de gratie te blijven: allemaal hulp aan de vijand. Die ondertussen duchtig overal de pluimen begon te verliezen…

    Voorbeeld: een VNV-oorlogsburgemeester, officieel op de hoogte gebracht door ‘de Autoriteiten’, stuurt achter hun rug zijn veldwachter den boer op om jongelui te waarschuwen waar nodig.

    En dan komt de ‘Bevrijding’. VNVërs worden ineens allemaal vuile Zwarten en gaan onder het goedkeurend oog van de Gendarmen bij duizenden de ‘hechteniskampen’ in. Honger, verkrachtingen, ellende, dààr en thuis.. Broodroof tot in de 7de generatie…

    Amnestie? Dat is slechts de pleister op een wonde die blijft etteren tot de buil is uitgesneden…

    DIGITALIA

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN


    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

     500336

    DONDERDAG 29 OKTOBER 2020

    INHOUD

    HET WERK VAN DE WERELD VERBETERAARS ISN BUITEN ONE STELLA, GEWOON EEKAPSEISD. HEER REDT ONS VOOR WE VERGAAN

    ERMELINDIS VAN MELDERT

    *

    Ermelindis van Meldert

    (ook van Brabant of van Tienen) , kluizenares; † ca 594;

    Feest 29 oktober.

    Ermelindis was de dochter van een adellijk geslacht. Zij zou zelfs familie geweest zijn van Pepijn van Landen († 639; feest 21 februari)). Haar vader heette Ermenoldus en haar moeder Ermesenda. Zoals dat soms gaat in het leven van mensen die later heilig zullen worden, vatte zij al heel vroeg in haar jeugd de liefde op voor het godsvruchtige leven. Zij leerde de psalmen uit haar hoofd en zoals oude levensberichten vermelden zij herkauwde ze talloze malen, gelijk het vee doet met háár voedsel.

    Haar ouders hadden voor haar een adellijk huwelijk gepland, dat in de voortplanting van het geslacht zou voorzien. Echter, zij gaf er de voorkeur aan om maagd te blijven. Tenslotte liet haar vader zich overtuigen, en schonk haar in de buurt van haar geboortedorp, Lovenjoel bij Leuven, een stuk grond. Maar dat was te dicht bij de mensen. Zij wilde God dienen in de eenzaamheid, zoals ze had gelezen bij de woestijnvaders. Zij vond dat alles te Bevekom.

    Elke nacht stond zij op om in het plaatselijke kapelletje te gaan bidden. Maar twee adellijke jongemannen raakten smoorverliefd op haar. Zij smeedden een plan om haar te overmeesteren. Dat het meisje zelf graag als maagd wilde leven in de dienst van de Heer, achtten ze van minder belang. Ze probeerden de koster om te kopen, maar deze reageerde terughoudend op hun voorstellen, want Ermelindis onderhield een hartelijke relatie met hem. Hij wees hun dus een plaats aan ergens halverwege haar kluizenaarswoninkje en de kapel, waar zij het gemakkelijkst kon worden geschaakt.

    Juist in de afgesproken nacht ging de heilige vrouw niet naar de kapel; ze sliep uit. In haar slaap werd ze door een engel gewaarschuwd: 'Vlucht, vlucht van hier..., als je tenminste je maagdelijke staat wilt bewaren die je zo rein hebt geofferd aan God onze Heer.' Onmiddellijk zocht ze een goed heenkomen en vond het te Meldert bij Hoegaarden (Brabant). Daar zette zij haar godgewijde leven van eenzaamheid voort. Zij onderhield een strenge vasten, en werd dikwijls door geestelijken opgezocht om raad. Ze stierf op 47-jarige leeftijd.

    Niemand heeft haar afsterven opgemerkt. Het verhaal vertelt dan ook, dat zij door engelen is afgelegd en begraven... en in de hemel opgenomen.

    Verering & Cultuur

    Jaren later passeerde op de plaats waar zij begraven lag een reiziger. In het duister van de avond zag hij een licht zweven en vroeg zich af wat dat kon betekenen. Bij het aanbreken van de morgen vervaagde het licht, maar nu steeg er een heerlijk zoete geur op van die plaats. Hij bracht vlug de zaken in orde waarvoor hij gekomen was, en keerde 's avonds naar dezelfde plek terug in de hoop, dat de bijzondere tekenen zich zouden herhalen. Dat was inderdaad het geval. Nu ging hij spoorslags naar huis, verkocht alles wat hij bezat en liet een kapelletje bouwen op die plaats. Hij ging er zelf bij wonen. Zijn verdere leven bracht hij daar in afzondering en gebed door. Het graf van Ermelindis werd een gezocht bedevaartsoord, en volgens de verhalen gebeurden er talrijke wonderen en genezingen.

    Tot op de dag van vandaag trekken er pelgrims naar de plaatsen waar zij heeft geleefd.

    https://twitter.com/vlbelang/status/1321517000104042496

    We moeten het moslim-fundamentalisme bestrijden én helden zoals Samuel Paty eren. Geef eindelijk een duidelijk signaal aan de Turkse dictator Erdogan, dat er over onze vrije meningsuiting niet te onderhandelen valt

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Met +400.000…

    Ter attentie van de 5de Colonne van de Hoog Edel Geboren Sultan van Erdogan: in het Vlaams Parlement werd de Stem van het Volk tegen de islammeri-j inassie van het Vasteland vakkundig gesmoord door de Toezihcthoudende Overheid. Graag volgende lading AUB: het att er in als zoete koek. En ook de Concurrentie, Rome dus, zwijgt in alle talenwij zijn baas in het hele land ‘und Morgen in die ganze Welt’.

    AB INBEV VERBAAST MET GROEI

    ©Bloomberg

    Vandaag om 07:39

    's Werelds grootste brouwer zag zijn verkochte volumes bier in het derde kwartaal aandikken. CEO Carlos Brito schrapt het interimdividend en houdt zo 1,6 miljard euro cash in huis.

    De cafés liggen in de hele wereld aan banden door het coronavirus, dus AB InBev ABI2,74% zal wel minder verkocht hebben in het derde kwartaal. Dat was samengevat de teneur van de beursanalisten die het aandeel van brouwer AB InBev opvolgen.

    Maar de Belgisch-Braziliaanse biergroep verbaast met groeicijfers. In de periode juli-september steeg de omzet met 4 procent, terwijl analisten rekenden op een daling van ruim 4 procent.

    AB InBev wist ook in volume bijna 2 procent meer bier te verkopen. Ook hier vreesden analisten een krimp, met bijna 4 procent.

    Groei in Brazilië

    De winst-gevendheid van de brouwer van Stella Artois en Budweiser daalde wel. De brutobedrijfswinst ging 0,8 procent achteruit. Maar ook dat is ruim beter dan de gevreesde krimp van 9 procent. In het tweede kwartaal, toen grote delen van de wereld in lockdown zaten, zag AB InBev bij liefst 17 procent lagere volumes de winst nog 34 procent krimpen. In zijn rapport maakt AB InBev ook duidelijk waar de groei vandaan komt. In Brazilië steeg het verkochte volume bier met liefst een kwart. Het bedrijf wint er marktaandeel. Dat is een opvallende prestatie, want jarenlang ging AB InBev in het Latijns-Amerikaanse land door scherpe concurrentie van Heineken achteruit.

    Jens Cardinaels

     CENSUUR VRIJE Commentaar

    Daar waar mijn STELLA staat…

    En – simpele vraag in deze corona-tijden – waarom zou die STELLA vandaag niet in MELDERT staan?

    Noteer daarbij in ieder geval dat in de eerse 4 à 5 dagen nog een paar zwardere rampen op het programma der Goden staan. De Chinese Rode Schimmel die de VRT nog gisteren aankodigde, dezelfde Trump voor een andere eeuwigheid van VIER jaar als President van de VS en last but not least, he uitbreken van een HANDELSOORLOG tussen ons en het UK wegens het afblokken van de BEXIT-vriendschappelijke afscheid nemingen.

    Komt daar bovenop de - met enige triomf in de omroe-stem om 10 uur gebeachte boodschap - dat bij de Zuiderburen niet alleen het gehele land vor minstens één volle maand in comlete ‘bashing’ (=lockdown) gaat, maar dat in bepalde Zuidelijker gelegen gebieden KERKGANGERS omver geblazen worden door ‘beledigde’ mostaand lovers die Sultan Erdogan uit zelfverheerlijking gelijk stelde met het NAZI verfoeien van Joden.

    Tot zover, Madame la Marquise, het minder goede nieuws. Maar anders, samen mer de Stella, gemoogt op beide oren slapen, ‘tout va très bien. De boel – net als de Notre Dame - brandct af, iedeeree gaat ten onder, maar dat mag het Algemeen Amusement net verstoren.

    PS

    Zou ‘de man in ede straat’ het nog altijd niet stilletjes door hebben, dat de aan het werk zijnde ‘wereldverbeteraars’ hun hand ocerspeeld hebben? Hun oplap-werk vergert onze sutuatie nog elke dag.. Moge de H Ermelindis uit Meldert AYB veersschijen aan zij die het nodig hebben.

    Herlees voor de goede vorm 15 Oktober: geen Brexit-akkoor = handelsoorlog.? Zie N° 239.3van amper een paar dagen geeleden…

    Roken schaadt de gezondheid. Nadenken niet.

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels



    29-10-2020, 16:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    28-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen..

    500334

    WOENSDAG 28 OKTOBER 2020

    INHOUD

    NA DE SERIE VIROLOGEN VOLGE?N STRAKS OOK NOG DE SCHIIMMEL-OLOGEN WANT HET LAND LOOPT AL VOL MET ERDGANOLIGEN

    CLB BEVESTIGT: VIROLOGEN SINDS KORT MEEST SEXY BEROEPSGROEP

    Als hedendaagse hogepriesters van een wetenschappelijk geloof in bangelijke beestjes komen de virologen toch nog aan hun trekken. Dat stond nochtans niet in de sterren geschreven. Bekijk ze even beter: Erika Vlieghe, Steven Van Gucht, Pierre Van Damme, Geert Molenberghs, Geert Meyfroidt en Marc Van Ranst.

    Nooit een prijs gewonnen als Miss België, De Mooiste Mens, zelfs niet Mister Gay Belgium. Hoogstens Geert Molenberghs maakte statistisch een kleine kans om als de lokale Miss Aardbei te eindigen, want hij had er inderdaad een neus voor. Erika draagt nooit Nathan, wellicht is dat een kwestie van principe. Wel fraai dat ze voor een media-optreden telkens bij een blinde kapper langsgaat, dat doet ze uit louter uit goedheid, verzekert haar impresario.

    Marc, de rode Hulk van Vlaanderen, hult zich meestal in Kringloop-truien en dat past bij zijn communistische levensvisie. Zijn zichtbare bonkigheid vloekt wel eens met de onzichtbare virussen die hij in zijn eenzame labo zo teder vertroetelt. ‘Toch typeert dit contrast onze Marc’, aldus een verschrompelde medewerkster. ‘Marc heeft oog voor detail, vandaar zijn aanslag op de detailhandel. Onze Marc haalt wel dagelijks Chinees uit, omdat hij daarmee de goede zaak steunt. Tof, hè? Onze Marc verfoeit elke tegenspraak, dat moet gezegd. Ik heb hem ooit eens om opslag gevraagd en hij maakte me 5 minuten later al af op twitter’, aldus het bedremmelde sprokkelwijfje.

    Pierre heeft duidelijk een dubbele agenda om een en ander te compenseren. Wat zou hij allemaal niet hebben moeten verduren in ellendige jeugdjaren? Je ziet hem onder die clowneske joligheid zo mijmeren over hoe zoet de wraak smaakt. Nu zit hij mee aan het stuur en broedt dagelijks op nog verfijndere manieren om de bevolking te koeioneren.

    Meneer den doktoor G. Meyfroidt is een drama queen die de buitensporige corona-horror komt beschrijven die ‘zijn’ mensen meemaken. Met wijd opengesperde ogen kondigt hij op tv Bijbelse rampspoed aan terwijl de journalist van dienst ligt te vergaan van on-uitsprekelijke angst. Begrijpelijk dat hij met deze verleidingstechniek als knaap geen meisje wist te versieren.

    Dan rest nog ‘de’ Steven, volksvriend, dierenvriend en virusvriend. Zijn sussende taal doet ons meer naar hem luisteren dan naar hem te kijken. Een slimme aanpak van Steven. Hij speelt de ‘good cop’ tussen dat expertenzootje. Eens de komedie voorbij zal hij beslist als enige nog opdraven bij Gert op de boot.

    ***

    Alle vooraanstaande virologen in dit artikel, behalve Marc Van Ranst, zijn het erover eens dat er slechts 1 medium is dat de medicinale kracht heeft van een aspirine tegen Politieke Correctheid, met name ‘tScheldt. U moet ons niet geloven. Probeer het gewoon! Verzorg jezelf. Kies een….

    Trui De Swaffelaere

    CENSUUR VRIJE    Commentaar

    Nee, dat van die Erdogan-ologen is niet ..gelogen want pure waaeheid. Biechte-waarheid, want het komt van Charlie Hebo en dus van ‘TSCHELDT

    Over die imitatie NAZI groet. Kijk, Hitler, de Führer aller Germanen her-interpreteren met de gesrekte geheven rechterarm omhoog als om te tonen hoe hoog ds sneeuw wel lag, gaat ni eenmaal niet op bij volgelingen van de Woestijnrover. Sneuw en zand, dat is als spuwen in de WC van de moskee.

    Over ‘Herr Hitler’ zoals Winston Churchill hem noemde, trouwens nergens nog altijd nergens ter wereld geen goed woord. Kan ook niet anders, want het is iemand die, al heeft die veel misdaan, tenmiuste toch zijn poten kon thus houden

    https://fr.wikipedia.org/wiki/Geli_Raubal

    Op zijn eigen Nictje de 17-jarige Celi na, en later Eva Braun waarmee hij wettelijk OK huwde twee uren voor hhun gezamenlijke zelfmoord.

    Wat en wie hert wordt ncoor de komende schimmel-ologen, staat nog in de sterren geschreven. Kandidaten zoudn er best aan doen dringend op ondrzoek te gaan in… Hong Kong…

    DIGITALIA

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

    *

    28-10-2020, 18:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I + II

    500333

    WOENSDAG 28 OKTOBER 2020

    09:20:52

    INHOUD

    NA DE VELE VERKEERDE KONINJKLIJKE ERECTIES, DE KNIEVAL EN DE VERGIFFENIS DES VLEZES, KOMT NU DE GELDELIJKE VOLDOENING EN HET ZALIG DOLCE FAR NIENTE IN DEE SCHADUW VAN HET ALHAMBRA NUMERO DIO

    † 303 VINCENTIUS VAN ÁVILA MET SABINA EN CHRISTETA

    Vincentius van Ávila, Spanje; martelaar met Sabina & Christeta; † 303.

    Feest 31 augustus & 27 oktober.

    Volgens de legende gaat het hier om drie weeskinderen die van jongs af aan als christenen waren opgevoed. Ze waren afkomstig uit Talavera-la-Reyna (= het Portugese Evora) aan de Taag. Toen de antichristelijke edicten van de keizers Diocletianus (286-305) en Maximianus in Spanje aan stadhouder Dacianus bekend werden, ontvluchtten zij hun woonplaats en kwamen na moeizame omzwervingen tenslotte in Ávila terecht. Maar de spionnen van Dacianus hadden hun werk goed gedaan. Zij spoorden hen op, arresteerden hen en leidden hen voor aan de stadhouder. Toen zij hun godsdienst niet wilden afzweren, gaf hij ze prijs aan de afschuwelijkste folteringen. Van ouds staan zij te boek als patroonheiligen van de stad Ávila.

    FAMILIE BOËL AAN BOORD BIJ BELGISCHE DATAREUS COLLIBRA

    Felix Van de Maele mag nu ook Sofina tot de aandeelhouders van zijn bedrijf tellen. ©Collibra

    Vandaag om 09:00

    De Boël-holding Sofina is aandeelhouder geworden van het databedrijf Collibra. Ze heeft aandelen overgekocht van ‘bestaande aandeelhouders’. Meer details zijn niet bekend.

    Collibra laat in een summier persbericht weten dat Sofina SOF-1,54% een minderheidsbelang in het bedrijf heeft verworven 'via een privétransactie met derden'. Wie die derden zijn, welk percentage de holding van de familie Boël verwerft en voor welk bedrag is niet bekend. Met zijn investering in Collibra stapt Sofina in de eerste Belgische techstart-up die uitgroeide tot een eenhoorn - een groeibedrijf met een waardering van 1 miljard dollar.

    De spin-off van de VUB, die in 2008 het levenslicht zag, biedt bedrijven een online platform waarmee ze de data-stromen in ondernemingen beter in kaart kunnen brengen. Dat Collibra groeit als kool is een understatement. Wat als een lokale Brusselse start-up begon, ontwikkelde zich tot een datareus met ruim 600 werknemers, verspreid over kantoren in België, de Verenigde Staten, Polen, Frankrijk en Australië. Financiële details maakt het bedrijf niet bekend.

    Michael Sephiha

     ZNSUUR VRIJE * Commentaar

    Jongens toch, nu de Koninkljkle Dolfijnen dartelen in de Koniklijke Wateren iq zelfs het Universum geen limiet meer aan de Coburgiaanse graaizucht.

    Na de haast 200 jaar durende onderwerping & het leegpluimen van de Vlaamde boetkens is nu de periode aangeroken waar zelfs de Grot van Alibaba bij verbleekt.

    Zalig zijn zij die tijdig kazak gejeerd hebben, zij zullen binnentrden in het Rijk haars Vaders.

    Als die verreke Bende van Nijvel nu maar eens voorgoed kon begraven blijven!….Welbepaald Vaginna-toerisme dat eindiget in een moordpartij omwille van geniepige camera-berlden: das één grote boel, maar niks voor de Boëls….

    DIGITALIA

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dit is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

    N°15 (‘28/10/2)!

    Die zelf benoemde Sultan van Turkistan ERDOGAN, hoofd van het door hem vooruit gezonden invasie-leger in
    Europa, klaagt er over dat zijn onderdanen, erger da, de Joden, onder de Nazi’s, onmenselijk behandeld worden.

    Daar heb je het dus weer, dat leugenachtige Sovjet-achtige 180° omdraaien van de feiten, zo typisch voor alles wat Links, Schots en Scheef is.

    Ooit begon het in onze Gewesten met de slogan dat ‘de Bazen’ dieven waren die hun werknemers als slaven behandelden. Sedertdien hebben de Pakbonden die taak van ‘Voorlichters’ overgenomen. Als ze er maar zelf de baat van hebben, dan is alles OK….

    Ach Volkeren der Aarde, wanneer zult ge eindelijk eens ontwaken uit Uw opgefokte Linkxe lethargie?

    “La Ballade des Pendus » van François Villon, herinnert U zich nog

    500332

    DE STRIJD OM TERRITORIUM IN DE BRUSSELS DRUGSHANDEL WORDT ALMAAR GEWELDDADIGER.

    Foto: ©Pxhere CC0

    Veiligheidsagent slachtoffer van Brusselse drugsoorlog

    Drugsmaffia gaat steeds driester te werk om territoria af te bakenen

    veiligheidsagent werd enkele weken geleden door ‘jongeren’ in elkaar geslagen, volledig uitgekleed, beroofd en voor dood achtergelaten. Dit horror-verhaal speelt zich af in Anderlecht.

    De jonge man ging na zijn dienst naar huis en liep een night-shop binnen. Daar hoorde hij vier jongeren discuteren over de politie. Enigszins overmoedig mengde hij zich in hun gesprek. Maar tot een gedachtewisseling kwam het niet, want er werd meteen hardhandig naar hem uitgehaald.

    Omerta

    Wat de veiligheidsagent had gezegd, is niet bekend. Maar toen hij zijn beroep kenbaar maakte, was dit voor de ‘jongeren’ blijkbaar voldoende om hem hard aan te pakken. Zo hard, dat men er toch even stil van wordt. Dit is geen uit de hand gelopen ruzie, waarbij ook wat geduwd en getrokken wordt. De man kwam midden in de nacht naakt op de straat terecht en het was niet de uitbater van de shop of een andere getuige, maar een toevallige voorbijganger die de hulpdiensten belde. Dat zegt ook wel iets over de OMERTA die in de wijk bestaat.

    Blind geweld zonder terughoudendheid, zonder enig excuus

    Dit heeft alles van een regelrechte lynching. Blind geweld zonder terughoudendheid, zonder enig excuus. Tegen een jonge man die zich weerloos mengt in een discussie tussen vier ‘jongeren’. Dat is een bijzonder ernstig feit, een nieuwe stap in de escalatie van geweld die al enige maanden aan de gang is in Brussel.

    Drugsterritoria

    Er was een Belga-bericht hierover, opgepikt door La Dernière Heure, een van de zeer weinige media die dit ernstig genoeg vonden om het te brengen. De andere media zagen waarschijnlijk niet meer dan een fait-divers.

    Ik denk dat dit een grote vergissing is. Sinds enige tijd dringt het besef door dat de drughandel in Brussel steeds vastere voet aan de grond krijgt en territoria afbakent. Daarbij wordt misbruik gemaakt van kwetsbare groepen. Die zijn in groten getale aanwezig in de stad. ‘Jongeren’ op de dool, zonder werk of diploma, die gevangen zitten in een uitzichtloze cultuur van ‘victimisering’.

    Drughandel gaat gepaard met geweld. Dit was al duidelijk deze zomer in Vorst. Daar viel toen een dode bij een afrekening tussen drugsbendes. Of nog bij de talrijke incidenten met de ordediensten of het met stenen en molotov ocktails bekogelen van politiewagens en brandweerwagens. Tijdens deze coronatijden werd vorige week in Ganshoren de voorruit van een ambulance ingeslagen. De afbakening van territoria neemt steeds grovere vormen aan. In bepaalde wijken van Molenbeek en Anderlecht klaagt men over toenemende druk van drugsbendes. Getuigenissen blijven anoniem, uit vrees voor represailles.

    Gebanaliseerd geweld

    De gewelddadigheid van dit incident is een onmiskenbaar teken van ge-banaliseerd geweld in Brussel. Net zoals we dat ook al een tijd zien in Antwerpen. Daar zijn afrekeningen tussen bendes zowat deel van het nachtelijk landschap geworden. Wat nu in Anderlecht gebeurde, wijst erop dat jongeren steeds meer vertrouwd zijn met geweld. In de beste maffia-traditie aarzelen ze niet langer om potentieel dodelijke slagen toe te brengen aan iemand en hem voor dood achter te laten.

    De toestand is ernstig, maar niet hopeloos

    Dat er geen noemenswaardige politieke reactie kwam op dit gebeuren, is helaas niet meer dan normaal. Het gaat hier inderdaad over niets meer dan een fait-divers. Maar een fait-divers kan een goede indicator zijn van een kwalijke evolutie in de maatschappij. Een soort barometer. Net daarom is het goed er aandacht aan te besteden. Niet om aan Brussel-bashing te doen. Niet om voor de zoveelste keer te stellen dat de stad nu wel echt een hellhole is geworden. Men moet net vanuit een omgekeerde motivatie vertrekken: dergelijke gebeurtenissen melden, is een middel om zich geen rad voor ogen te draaien. De toestand is ernstig, maar niet hopeloos. Er kan nog iets aan gedaan worden. Als men de tenminste de realiteit onder ogen wil zien.

    Uitzaaiende kanker

    Politici die er als kippen zonder kop bij waren om na de jongerenrellen de politie te bekritiseren, zwegen nu in alle talen. Dat is bijzonder verontrustend. Dit gebeuren zou immers alarmbellen moeten doen af gaan. Voor deze laffe aanval is het onmogelijk om excuses te verzinnen. Met sociale achterstelling, discriminatie of racisme heeft dit niets te maken. Met een uitzaaiende kanker van gevaarlijk geweld des te meer.

    Een eerste stap zou de erkenning moeten zijn dat Brussel een probleem met drugsbendes heeft. Die moet men hard aanpakken, voor er nog meer ‘jongeren’ worden verleid. Men moet de gevaarlijke elementen isoleren en op de huid zitten met goed opgeleide, strenge ‘coaches’. Hun families moeten worden ge-responsabiliseerd. Dat soort intense en dagelijkse opvolging zal meer opleveren dan de obligate nachtjes cel waarmee ‘boefjes’ nadien als een ereteken pronken.

    Luckas Vander Taelen

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Deze naïeve Ex-Aga-leever is inderdaad totaal anders tan leven. Zoets als de berooide en uitgesloten Job-op-de-spreekkwoordelijke mestvaalt is die nu ook weer niet, maar de ma, voelt zich geroepen om, waar het ook maar enigszins kan, te… pamperen. Zelfs het liefst en het meest bij het uitschot van de samenleving en het canaille van de straat van wat Bruxellabad in leven houdt.

    Nee Ma, Uw manier van sprele, om de soort te vernoemen als ‘riftje raftje’ gaat al al g niet meer op. Deze, de vriendjes van alles can Sinks, Schots en Scheef is, zijn er erger dan al Capon, Baeckelandt en de Bende van Nijvel samen.

    En deze feiten gan nog maar over één van de 19 Brusselse ‘Baoniën’…

    Ach, Lickakske zegt het zo schhon…

    “Jongeren’ op de dool, zonder werk of diploma, die gevangen zitten in een uitzichtloze cultuur van ‘victimisering’.

    En hoe zou da komen, denkte? Toch nooit uit de lucht gevallen? Als uit Allah’s handen?

    Aai, amaai. Daar ben ik, als doodbrave

    Christen Mens, nu toch ook al bezig met aan ‘Brussel-bashing’ te doen. Geen sprake van op de huid zitten met goed opgeleide, strenge ‘coaches’.

    PAMPERE? MOETE WE ZE.

    Nee Ma, dat PAMPEREN is niet figuurlijk noch in de overdrachtelijke wijze bedoeld. Het is dus geen beeld- spraak, maar een doe-spraak. Eeniedder, die zich misdraagt, pruvé of publiek, jong of oud, bleek of donker, om het even de inhoud van de slipjes: verplcjt ze tot het dragen van pampers. Liesfst zo opzichtelijk mogelijk en, indien gewild, met de afbeelding van dde Profeet erop als reclame.

    Dat zou betekenen dat Het Leven gans Anders wordt en dat, als er iemand naar de Beehouwersstraat wil, hij dan niet lalnger de metro moet nemen naar de Rue des Boichers…

    DIGITALIA

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

    N°16 (28/10/20)

    Nieuwe en deze keer terminale Spleetoog aanval op komst????!!!! Zo tussen neus en lippen dievelings deze morgen op het Liegebeest vernomen dat er van uit HONG KONG een nog erger VIRUS opgedoken is dan het ‘griepke’ dat nu al haast een vol jaar de halve wereld aan het uitroeien is. Het is, net als dat ‘Griepke’ even onvatbaar, heet eveneens tamelijk volks gewoon in de mond liggend een …. Schimmel….

    Vraag. Zou Heinrich Karl Marx, en Duitse Jood met hedendaags vooral veel volgelingen bij Pee King, dan inderdaad machtiger geworden zijn dan Onze Lieve Heer in de Hoge Hemel die geen vlieg zou kwaad doen?


    28-10-2020, 15:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    27-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oooo

    500331

    *

    CCOBuEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    WAAR BREEKT MEN HET GELD MET HAMERS?

    N BRUSSEL IN DE KAMERS’

    DINSDAG 27 OKTOBER 2020

    INHOUD

    KAFKA EN ONS O ZO DIERBAAR VADERLMAND EN DE ONS NOG VEEL DUUR- EN KOSTBAARDER FISCUS: WE GAAN U MISSEN

    WAT WIT WAS: FISCALE FRAUDE IN PROMOTIE

    In 'WAT WIT WAS' vertelt fiscaal advocaat Jan Tuerlinckx 50 straffe en zelfs onvoorstelbare verhalen over fiscale fraude en de Belgische fiscafka.

    In een recensie elders op Doorbraak heet het nieuwe boek van Jan Tuerlinckx een mix te zijn van een 'Witwassen voor dummy's' en een column-boek. De bekende fiscale advocaat en docent antiwitwas-wetgeving schraapt vijftig sappige verhaaltjes over fiscale fraude. Fundamenteel komt het er op neer dat wij allemaal — dus ook u, beste lezer — fraudeurs en zwartwerkers zijn. Althans, zo denkt de Belgische fiscus erover.

    Tuerlinckx weet waar hij over praat, want hij strijdt al zijn hele professionele leven tegen een al te gretige en te weinig kritische fiscus. Ook die verhalen komen aan bod in Wat wit was. Maar ook heel wat historische weetjes over Al Capone — 'witwassen' hebben we aan hem te 'danken' — de Romeinen, de couponnekes-treinen naar Luxemburg en Nederland, de Panama Oapers, KB Lux... 50 sappige maar intrieste verhalen over Fiscafka, zoals hij de fiscale bricolage in Belgenland noemt. Want dagelijks maakt Tuerlinckx in zijn praktijk hallucinante dingen mee die zelfs Kafka niet kon verzinnen.

    Daarmee beschrijft Tuerlinckx als fiscalist de haken en ogen van de Belgische belastingwetgeving. Hallucinante verhalen, en dat voor een land met veruit de grootste belasting-aanslag van Europa.

    Promotie

    Oud-belastinginspecteur Karel Anthonissen noemt het boek van zijn 'tegenstander' vuurwerk. Dat vuurwerk kan u bij Doorbraak bestellen tegen 10 procent korting, en dat tot en met 11 november.

    Boekvoorstelling

    Donderdag 29 oktober kan u om 16u30 de boekpresentatie bijwonen van Wat wit was. Hier vindt u meer info over deze online voorstelling.

    Wat wit was is deze week ons Boek van de week — een week lang tegen een voordelige prijs !

    Bestel hier met 10% korting

    Alvast veel leesplezier!

    ENSUUR VRIJE   Commentaar

    Hoe ingewikkelder, hoe vruchtbaarder jachtgebied voor zakkenvullers. Niet moeilijk om uit te leggen, als U weet dat het Fiscaal Wetboek een der Meewerken is van de Beroes Zakkenvullers met een Roeping Pol & Soc..

    Belastingen zijn een noodzakelijk kwaad. Hij of zij die dingen graag betaalt, moet nog geboren worden. Maar ‘de sfeer is koet’. Ze wordt zelfs beter met ht uuur….Het Noorden van ons Land zorgt voor de poen en het Zuiden…

    Daar doen we best het zwijgen aan toe. Anders gaan de belastingen, de taksen of de BTW nog meer naar omhoog.

    Maar in de Geschiedenis is er een ahumm.. ronduit schitterend voorbeeld van efficiëntie gekoppeld aan eenvoud en en l   re nooit meer ge-evenaard besparing op ‘personeel’. Men noemde dat lange tijd ‘De Tienden’.

    Voor iedereen gelijk. Geen uitzinderingen. Geen tussen-de- regeltjes. Zoek maar eens op hoe simpel het leven was in de Hoogdagen van Fiorentina (Firenze). Of de Gloriedagen van Venetië., de stad der Dogen…

    Maar het was te simpel en kon dus niet blijven duren…

    Tien procent…Zucht.

    Vergelijk dat even met wat de doorsnee burger betaalt op zijn loon of winst: tussen de 30% en de 70% en zelfs meer. Met wat hem rest, dient huh zich in leven te houden met aankopen die nogmaals tussen de 6% en de 33%naar de altijd lege ‘Schatkist’ gaan….

    Ja Ja, koken kost geld en veel gewonnen-verloren koken kost ons op den duur ons vel…

    Maar wat baten kaars en bril als Vaderstje Staat niet zien en wil

    Digitalia

    *

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    *

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

    27-10-2020, 18:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen..

    500330

    CCOBuEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    xxwaar breekt men het geld met hamers?

    n Brussel in de Kamers’

    DINSDAG 27 OKTOBER 2020

    *

    INHOUD

    WERELDPOLITIEK GEZIEN VAN UIT EEN NOTENDOP MAAR DIE ZIT ER WEL BOVEN OP. GEEN FRANS GEZWETS MAAR BRUTS ‘GESETZ’…

    *

    ABRAHAM DE ARME (OF HET KIND),

    EGYPTISCHE WOESTIJN; KLUIZENAAR; † 367.

    Feest 27 oktober.

    Hij werd geboren in de Egyptische plaats Manouf en sloot zich als leerling-kluizenaar aan bij Sint Pachomius de Grote († 347. Na tweeëntwintig jaar in diens omgeving te hebben doorgebracht trok hij zich terug in een put, waar hij nog zeventien jaar doorbracht. Hij geniet nog altijd grote verering bij de Kopten.

     Ons land, Onze regels

    VBJ voor Rode Neuzen Dag.

    @amber_dere

    aan het woord. Durf te praten, steun Rode Neuzen Dag.

    #RodeNeuzenDag #VBJVoorRodeNeuzenDag https://bit.ly/2HF95O7

    Het is elk jaar opnieuw dezelfde discussie én het wordt steeds akeliger. Een uitgeverij, onder druk van de progressieve Zwarte Piet-haters, En waarom? Omdat er afbeeldingen van Zwarte Piet instaan. Stop de waanzin en blijf van ons kinderfeest!

    Vlaams Belang - @vlbelang

     @kslagmulder

    "Airbnb moet voldoen aan de voorschriften die voor de bestaande traditionele logie-ssector geldt. Niet alleen om oneerlijke concurrentie aan te pakken, maar ook om de veiligheid van de huurders te garanderen."

    Rechtbank geeft Airbnb gelijk: “Kaakslag voor logiessector met zeer slechte timing”

    Het Vlaams Belang vindt niet dat Airbnb onbestraft moet blijven na hun overtredingen en neemt het op voor de gewone logiessector.

     CENSUUR VRIJE Commentaar

    Wat horen we nu bij PIETJE-DE-LEUGENAAR? De B.B. daar, (= Big Boss deze keer), ‘n zekere Luc Vanden Brande moet volgens de Groentenkakkers-Zakkenvullers de woestijn in gestuurd worden? Straks blijven op de Reyerslaan alleen nog de WC-madammen over. Lucske, Lucske menneke toch, waar is de tijd der glansrijke gloriol als allereerste Mini Ster President van de Vlaamse Mini Deel-Regering?

    https://www.rodeneuzendag.be/

    Ook op gelet dat dezelfde VRT, net als de eerste de gereedste straathond begint de staart in te trekken over de vaudeville op (en soms ook al eens onder) de Mare Nostrum?

    Asielzoekers op zee, da         is me wa. Ja, uitwijkplaats is daar meer dan genoeg. Daar lopen ze inderdaad niemand in de weg. De onderwater-bewoners vragen zelfs niets liever dan dag-verse aangespoelden op hun bord..

    Eigenlijk zouden dat geen arme drommels moeten zijn, al diegenen die hun geboortegrond ontvluchten om 1.001 redenen, maar de plaatselijke al even zwarte omhoog gevallen zakkenvullers. Één van hen bevat voor de vissen namelijk meer calorieën dan 10.000 van hun uitgehongerde onderdanen…

    *

    POLITIEK & ECONOMIE BELGIË BRUSSEL

    ° HSBC NEEMT DOOR LAGE RENTE BEDRIJFSMODEL OP DE SCHOP

    De pandemie zet niet alleen het klassieke bankkantoor, maar heel het bedrijfsmodel van banken op losse schroeven. ©REUTERS

    Vandaag om 07:06

    De bankgigant belooft beleggers niet langer te focussen op de krimpende 'klassieke' rente-marge, wel op activiteiten - zoals vermogensbeheer - die vaste commissies opleveren.

    Een bank. Volgens de boekjes verdient die geld door kortlopende deposito's in langlopende kredieten aan bedrijven, gezinnen en overheden te recycleren. Met andere woorden: een bank smeert de economie door zichzelf ‘illiquide’ te maken en verdient in ruil voor die dienstverlening een 'rentemarge'.

    Het probleem is dat die marge al jaren slinkt. En in 2020 meer dan ooit, nu centrale bankiers de turbo gezet hebben op hun stimulus-beleid en via de bulk-inkoop van staatspapier ook op zeer lange termijn de rente tot nul herleid hebben. HSBC HSBA 6,65%, naar beurswaarde de grootste bank van Europa, gooit nu het roer radicaal om.

    nl.wikipedia.org/wiki/HSBC

    HSBC Holdings plc is een financiële dienstverlener, die sinds 1991 gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk.

    -15% Nauwe marge

    HSBC zag de rente-inkomsten vorig kwartaal 15 procent afnemen, naar 6,45 miljard dollar.

    'We moeten ons bedrijfs-model in snel tempo aanpassen aan een omgeving met een chronisch lage rente', zegt CEO Noel Quinn in een toelichting bij het kwartaal rapport. 'We verschuiven onze focus van rente-gevoelige activiteiten naar activiteiten die commissies genereren, boven op extra kosten-besparingen.'

    Het kwartaal rapport van HSBC onderstreept die noodzaak. De netto rente-inkomsten, zeg maar de inkomsten uit het 'klassieke' bankieren, namen over het derde kwartaal 15 procent af naar 6,45 miljard dollar. Anders gesteld: de Brits-Aziatische bank vindt het steeds moeilijker om haar meer dan 1.500 miljard dollar aan spaardeposito's rendabel aan het werk te zetten. De commissie-inkomsten stegen wel licht, tot 2,98 miljard dollar. Gemiddeld beloopt de rentemarge die HSBC opstrijkt nog 1,2 procentpunt tegenover 1,56 procentpunt een jaar eerder.

    Door een combinatie van kosten-besparingen en lager dan gevreesde provisies voor probleem-kredieten kon HSBC de nettowinst toch beter dan verhoopt op peil houden. De nettowinst halveerde bijna, tot iets meer dan 2 miljard dollar.

    Kurt Vansteeland

    ENSUUR VRIJE  Commentaar

    XX

    Yes, indeed. This is B.B…. De B.B van The Splendid Isolation, waarvan de Germanen getuienn dcat ‘Der Stärke am Mächtigsten allene ist’…

    Nee, zotteke, die B.B…. die staan daar zekerniet voor Brigitte Bardot, want da’s maar ’n vulgaire Françoise-nate-vod en daar heeft ’n kurkdroge Engelse Gentleman maling aan. Gehakt, goed voor tussen de boterham en tussen de lakens. BIG BUZENIS, das hun ding.

    Da     arom verkoos sedert ‘Hastings’ en Willem-de-Veroveraaar (1027-1087), de doorsnee Vlaming doorheen de Geschiedenis, ook liever ’n Brit boven ’n Fransoos. Aan die eerste kan je nog nen centje aan verdienen, aan de tweede kost je alleen maar je geld en vaak ook je leven.

    La Joyeuse Douce France is al lang ‘n chagrijnig oude kletskoud geworden dar sinds de zoveelste verloren oorlog (‘’40-’45) op kap van haar koloniaal verleden, de oude glorie tracht te heroveren. Via de Profeet, een nog grotere Woestijn Rover dan zijzelf. Waarom niet?

    Of de kat nu wit is, of zwart, als ze maar muizen en vooral veel joie de vivre vangt, niewaar? Via de ANARCHIE (1789) van de ene verloren oorlog (1870) hip-hop van nederlaag naar nederlaag. Maar ‘La Vie en Rose’: on ne se quitte pas….Brol-chez-Brol, zlfs met die van mijn plaaate laaand.. met die vand du Nord….

    En daar zouden wij dus ook moeten leren mee leven?

    De Oudste Dochter van de Kerk is geworden zoals onze brave nonnetjes van vreoger: vVan Gewijde Maagden tot Gewaagde Meiden…

    O Dio Mio….

    IGITALIA

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

    **

    27-10-2020, 16:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen..

    500329

    CCOBuEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren: waar breekt men het geld met hamers? n Brussel in de Kamers’

    *

    MAANDAG 26 OKTOBER 2020

    INHOUD

    IL EST CINQ HEURE, PARIS S’ÉVEILLE – MAAR IN WERKELIJKHEID IS HET AL VEEL LATER DAN VIJF VOOR TWAALF. ENNE? ALS ‘T REGENT IN PARIJS, DRIPPELT HET OOK IN BRUSSEL… KOPPEN ZIJN NU EENMAAL ROND EN DUS ROLLE ZE GEMAKKELIJK….

    VERGETEN VRAGEN VAN DE VOORBIJE WEEK (111)

    26/10/2020

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld — en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

    Welke cartoon heeft Samuel Paty het leven gekost?

    (Aan alle kranten, die bericht hebben over de executie van Samuel Paty: ‘In een les over vrijheid van meningsuiting gebruikte Paty een zogezegde naaktfoto van de profeet Mohammed’. Geen énkele Vlaamse krant vond het nodig om de Mohammedcartoon in kwestie af te drukken. Nochtans is dat de énige gepaste reactie op de intimidatie van de islamisten. Wat zij willen verdrukken, zouden wij als verzet in duizendvoud moeten verspreiden. Maar onze kranten durven niet.)

    Mogen leerlingen de klas verlaten als Darwin aan bod komt?

    (Aan de geschiedenisleerkrachten die leerlingen de kans willen geven om de klas te verlaten als er Mohammedcartoons getoond worden: ‘Een goede tip’. Dat is misschien een goede tip om je hoofd op je schouders te houden, maar toch niet om de horizonten te verruimen bij je leerlingen? Zo dominant en dreigend kan het worden: dat een deel van ons onderwijs voor een deel van de leerlingen optioneel wordt.)

    Wat als de rollen omgekeerd waren geweest?

    (Aan elke journalist die de schouders ophaalde bij de snelle vrijlating van de allochtone chauffeur die inreed op een Vlaams-nationale betoging. Stel je even voor dat een groepje blanke jongeren ingereden was op een betoging van allochtone verenigingen. De voorpagina’s zouden te klein geweest zijn. Welke rechter zou zulke blanke jongens hebben dúrven vrijlaten binnen de 24 uur?)

    Hoe gaan jullie inwijkelingen uit Frankrijk tegenhouden?

    (Aan de federale én de Brusselse regering, nu Frankrijk optreedt tegen radicale moskeeën en islamistische organisaties. Er is een reële kans dat bepaalde organisaties nu zullen uitwijken naar Brussel: Frankrijk is vlakbij, Frans is de voertaal én er is duidelijk een voedingsbodem voor de radicale islam. Gaan we anticiperen, of gaan we opnieuw pas wakker worden als het al te laat is?)

    Welke schandalen zijn een ‘fact check’ waard?

    (Aan Knack, dat zich het hoofd breekt over één van de grote vraagstukken van deze tijd: zingt Chiro Aktivo uit Wielsbeke nog altijd over ’10 kleine negers’?

    Er wordt — dit is geen grap — een opleidings-hoofd Multimedia en Communicatie technologie bijgehaald om te beoordelen of de chiro-leiders wel de waarheid spreken als ze zeggen dat een filmpje met dat liedje al 11 jaar oud is. We leven in tijden waarin wanbeheer letterlijk mensenlevens kost. En een gereputeerd journalistiek medium onderwerpt tieners aan een tribunaal.)

    Wie is uw vader?

    (Aan Arne Brinckman, de woordvoerder van schaduw- premier Frank Vandenbroucke (sp.a). En zoon van Bart Brinckman (De Standaard). Niet dat zonen schuld hebben aan hun vader. Noch kan je vaders hun zoon verwijten. Het is gewoon een leuk weetje. Om in het achterhoofd te houden.)

    Wat houdt u tegen om zelf aan herverdeling te doen?

    (Aan onderzoeker Jef Leroy, die vindt dat hij te veel kindergeld krijgt: ‘Het heeft geen pas dat de Overheid haar schaarse middelen verspilt aan niet-zorgbehoevende kinderen. Geef de meeste middelen aan de kinderen voor wie ze het grootste verschil maken’. Niets belet dat een goedzak als Leroy al zijn kindergeld doorstort aan een goed doel. Maar het is natuurlijk veel leuker (en veel linkser) om ook over het geld van alle ándere mensen te beslissen.)

    Hoe lang mogen kinderen nog cowboy en indiaan spelen?

    (Aan Disney, dat een waarschuwing plaatst voor bepaalde films: ‘Een dans van Peter Pan met een verenkleed op zijn hoofd is volgens Disney een lacherige aanval op de cultuur van inheemse Amerikanen’. Als een indianentooi een aanval is, dan geldt hetzelfde voor een sombrero, een fez, een rijsthoed en een tulband. Ooit was er niets zo onschuldig als de verkleedpartijtjes van kinderen. Maar vandaag maakt men alles verdacht.)

    Waar was de gouverneur van Luik?

    (Aan ‘premier’ De Croo, die een overleg-comité bijeen riep zonder de gouverneur van Luik uit te nodigen. U herinnert zich nog hoe de Antwerpse gouverneur deze zomer ontboden werd op de Veiligheidsraad: Cathy Berx werd ten overstaan van alle ministers de mantel uitgeveegd omdat haar provincie het zo slecht deed. Waarna Berx spoorslags terugkeerde naar Antwerpen en daar de meest draconische maatregelen afkondigde. Nu Luik het nieuwe Bergamo is, merk je veel meer terughoudendheid. Misschien moet een provincie alleen vernederd worden als er veel Vlaams-nationalisten wonen?)

    Hoe keizer-koster kan je zijn?

    (Aan Zuhal Demir, die het volledig verharden van voortuinen wil verbieden. Het artikel in de krant suggereert ook beperkingen, waarbij de verharding tot aan een garagepoort 3 meter breed mag zijn, de tegels tot aan de voordeur 1,5 meter. Wanneer duikt de eerste ambtenaar-met-meetlint op in een Vlaamse voorhof?)

    Welke vrouwen zijn slachtoffer van vrouwenquota?

    (Aan Nobelprijs winnaar Reinhard Genzel, die wijst op een pervers effect: ‘We zetten vrouwen in het selectiecomité van de Nobelprijzen om de gender-balans te verbeteren. Maar daarmee verliezen we de helft van de beste vrouwelijke kandidaten’. Natuurlijk kreeg Genzel de helft van zijn collega’s over zich heen, toen hij zijn eigen Nobelprijs toeschreef aan het feit dat zijn collega een vrouw is. Sommige dogma’s nestelen zich ook in de wetenschappelijke wereld.)

    Hoeveel rechtszaken worden gefinancierd door de overheid?

    (Aan Liesbet Stevens, die met het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen een dure advocaat betaalt voor de zelfverklaarde slachtoffers van Bart De Pauw. Dat is dus een federale overheids-instelling. Niet alleen mengt de overheid zich dus rechtstreeks in deze rechtszaak: ze betaalt de gerechtskosten van één partij! Hoe normaal moeten wij dat vinden?)

    Wanneer gaat u eindelijk stoppen met proberen?

    (Aan Jan Jambon, die weer eens de halve cultuur sector over zich heen krijgt. De minister van Cultuur maakt weliswaar meer dan 160 miljoen extra vrij, maar de sector vindt dat het verkeerd besteed wordt. Jambon is een tragische figuur, die maar extra geld blijft zoeken voor mensen die nooit tevreden zullen zijn zolang een N-VA’er hun minister is.)

    Zijn er nog liberalen?

    (Aan Senaatsvoorzitter Stephanie D’Hose (Open Vld), die het jaarlijks budget van de Senaat verdedigt: ‘Voor u en mij is 40 miljoen verschrikkelijk veel geld, maar als je het in het grote bestel ziet, valt het zeer goed mee’. Ooit trokken de liberalen naar de kiezer met de slogan: ‘Niet u, maar de staat leeft boven z’n stand’. Maar ‘ooit’ is lang geleden.)

    Wanneer gaat u op pensioen?

    (Aan Marc Van Ranst, die een carrièreprijs kreeg voor wetenschaps-communicatie. Ook de critici kunnen hier blij om zijn. Want is zo’n ‘lifetime achievement award’ niet doorgaans weggelegd voor wie fin de carrière is? Hoop doet leven!)

    -

    Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

    Dominique Laridon

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Ja, waarom eigenlijk zoveel tam-tam over weer eens een hoofd dat in Parujs, La Ville Lumière, op straat rolt? Is iedeeen dan vergeten war daar o.a. in 1789 gebeurde? Nooit gehoord van Dokter Guillotin, die van het hoofden hakken een vaste routuine met die guillotine maakte? Koningen en Koninginnen op …kop!!!!!

    En inderdaad, waar Doorbraak de vinger op de open wondr legt, is het schabouwelijkste van het hele verhaal: in woord en beeld de reden van de woede van de moordenaar opzettelijk achtterwge houden.

    Waarom denkte dat ‘ze’ – die Verlichte Geesten - dat doen?

    Zou het soms heel heel toevallig niet zo ‘,n heel kklein beetje niet kunnen, omdat de islamisieriong van onze Gewesten al zo ver is gevorderd ….dat zoiets gelik zou staan met zelfmoord plegen?

    De keuze is zelfs niet eens zo moeilijk. Waar ter wereld ook ooit maar één isalmmer de voet heeft gezet, behoort immers voor de eeuwuigheuid aan de Profeet.

    De Geschiedenis bewijst dat ten overvloede, Erdogan verkondigt het van de daken, maar onze allermodernste naieve Progressieve Elite ziet dat, in hun eigen tijdelijk voordeel natuurlijk,n ’n beetje anders. Niet de Moh met Ham is de Baas, maar Zij. En zijh alleen.

    Er is geen God buiten die van hert zakkulorummen en de Heilige Sinte Macron de France is hun pleitbezorger.

    Vive le Roi et son Femme, lijk diene Veurnse Leerkracht ooit voorruep voor de hele klas, toen de Koning-Rotsduiker daar ooit eens op de koffie was gevraagd.

    DIGITALIA

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels.



    27-10-2020, 10:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    26-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aaa

    500328

    CCOBuEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    waar breekt men het geld met hamers?

    n Brussel in de Kamers’

    *

    MAANDAG 26 OKTOBER 2020

    INHOUD

    NOG NIET, MAAR MORGEN WORDT HET VAST EN ZEKER VERODEN LECTUUR WANT DIT IS HET ROEMLOOS EINDE VAN DEZE STAATSGREEP-REGERING

      Breaking News

      Breaking News

      Breaking News

    MINISTERIËLE BESLUITEN OM VERSPREIDING CORONAVIRUS TE BEPERKEN ZIJN ONWETTIG!

    Beste lezer, dankzij ‘tScheldt kan U morgen Uw corona-boetes terugvorderen en wel hierom:

    De ministeriële besluiten die de dringende maatregelen opleggen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken zijn onwettig. De rechtbanken mogen ze niet toepassen.

    De wet op de civiele veiligheid van 1963 bepaalt dat de Koning de regels voor de civiele veiligheid vaststelt. De minister van Binnenlandse zaken coördineert de acties en lokt de nodige maatregelen uit. Maatregelen “uitlokken” is niet hetzelfde als maatregelen “uitvaardigen” (wat ze uiteindelijk deed).

    Een ministerieel besluit, dat normaal aangelegenheden van bijkomstig belang regelt, wordt door de minister zonder medewerking van de regering genomen en is zijn of haar individuele verantwoordelijkheid. Maar de voltallige regering wordt geacht achter een koninklijk besluit te staan. Misschien had een regeringspartner moeite met bepaalde maatregelen en is er een gewaagd politiek compromis uit de bus gekomen waardoor de hete aardappel foutief naar de minister van Binnenlandse zaken werd doorgeschoven. Hierdoor ontstond een juridisch monster dat de Staat en dus de belastingbetaler heel veel geld kan kosten.

    Waarom heeft men de dringende maatregelen uitgevaardigd bij ministerieel besluit en niet zoals het moest bij koninklijk besluit? Misschien door de wetteksten oppervlakkig te lezen en dus uit onwetendheid. Of, misschien, om politieke redenen, bijvoorbeeld door spanningen in de schoot van de federale regering.

    De “brave” mensen zullen deze onwettige ministeriële besluiten naleven. Uit burgerzin zal men de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen. Afstand houden, mondmasker, handen wassen, enzovoort. Maar wettelijk kan er niets afgedwongen worden. De “onaangepasten” zullen of kunnen de onwettigheid van deze ministeriële besluiten zeker inroepen. De horeca kan immers niet verplicht worden zelfmoord te plegen.

    Volgens een algemeen beginsel van administratief recht moeten de politiediensten verbaliseren. Maar met wat we nu weten moeten de boeten eigenlijk niet betaald worden. Reeds betaalde boeten kan men terugvorderen. Wie definitief veroordeeld is door een rechtbank kan, via een e-mail of een brief aan het parket van de procureur des Konings, aan de Koning kwijtschelding van de uitgesproken geldboete vragen.

    De mensen van de horeca, die grote verliezen geleden hebben door de onwettige maatregelen, kunnen aan de Staat schadevergoeding vragen.

    **

    Voor zij die op zoek zijn naar de legale details:

    De ministeriële besluiten met maatregelen om de

    verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken zijn onwettig

    Alleen de Koning kan bij koninklijk besluit dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken uitvaardigen

    In het ministerieel besluit van 18 oktober 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken (Belgisch Staatsblad van zondag 18 oktober 2020) wordt in het overwegende gedeelte, in de “gelet op”’s, als rechtsgrond voor het ministerieel besluit verwezen naar de wet van 31 december 1963 betreffende de civiele bescherming, artikel 4, de wet van 5 augustus 1992 op het politieambt, artikelen 11 en 42 (die alleen op de handhaving van de maatregelen betrekking hebben) en de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid, artikelen 181, 182 en 187.

    Artikel 4 van de wet van 31 december 1963 betreffende de civiele bescherming bepaalt:

    “De Minister tot wiens bevoegdheid Binnenlandse Zaken behoren, organiseert de middelen en lokt de maatregelen uit welke voor geheel ‘s lands grondgebied nodig zijn voor de civiele bescherming. Hij coördineert de voorbereiding en de toepassing van die maatregelen zowel bij de verschillende ministeriële departementen als bij de openbare lichamen. Die coördinatie heeft ook betrekking op alle maatregelen in verband met het aanwenden van de middelen van de Natie, die reeds in vredestijd moeten worden genomen met het oog op de civiele bescherming in oorlogstijd. De Minister oefent zijn bevoegdheid uit ten aanzien van de vraagstukken met betrekking tot de civiele bescherming die in internationale organisaties worden behandeld, en naar aanleiding van de op dat gebied dienstige internationale uitwisselingen.”

    Artikel 2 van dezelfde wet van 31 december 1963 betreffende de civiele bescherming bepaalt echter:

    “De Koning stelt de inzake civiele bescherming te nemen maatregelen vast. Hij kan namelijk een programma van maatregelen tot civiele bescherming opmaken dat moet worden toegepast door iedere inwoner, door de Hem aangewezen openbare diensten en door ieder privaat of openbaar lichaam of instelling van openbaar nut. De Koning kan insgelijks, met het oog op bescherming tegen oorlogshandelingen, voorschrijven dat in onroerende goederen speciale plaatsen worden ingericht; bouwvergunningen worden slechts afgegeven als de plannen met de ter uitvoering van deze maatregel vastgestelde regelen stroken.”

    Het is dus niet de Minister van Binnenlandse zaken die de inzake civiele bescherming te nemen maatregelen vaststelt bij ministerieel besluit.

     

    De artikelen 181, 182 en 187 van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid bepalen:

    “Art. 181. § 1. De minister of zijn afgevaardigde kan, bij interventies in het kader van de opdrachten vermeld in artikel 11, in afwezigheid van beschikbare openbare diensten en bij gebrek aan voldoende middelen, de personen en zaken die hij nodig acht, opvorderen. Dezelfde bevoegdheid wordt verleend aan de burgemeester, alsook aan de zonecommandant en, bij delegatie van deze laatste, aan de officieren tijdens interventies van deze diensten in het kader van hun opdrachten. De Koning legt de procedure en de nadere regels van de opvordering vast.

    Art. 181. § 2. Dragen de kosten verbonden aan de opvordering van personen en zaken en vergoeden deze kosten aan de rechthebbenden:

     

       1° de Staat, wanneer het de minister of zijn afgevaardigde is die overgaat tot de opvordering;

       2° de gemeente wanneer het de burgemeester is die overgaat tot de opvordering;

       3° de zone wanneer het de zonecommandant of de officieren zijn die overgaan tot de opvordering. De kosten zijn niet verschuldigd wanneer ze voortvloeien uit de herstelling van de schade die veroorzaakt werd aan de opgevorderde personen en zaken en voortvloeien uit ongevallen die plaatsvonden in de loop van of door het feit van de uitvoering van de operaties met het oog waarop de opvordering plaatsvond, wanneer het ongeval opzettelijk veroorzaakt werd door het slachtoffer.

    Art. 181. § 3. Tijdens de duur van de prestaties, worden de arbeidsovereenkomst en het leercontract geschorst ten voordele van de werknemers die deel uitmaken van deze diensten of die opgevorderd werden.”

    “Art. 182. De minister of zijn gemachtigde kan in geval van dreigende omstandigheden de bevolking, ter verzekering van haar bescherming, verplichten zich te verwijderen van plaatsen of streken, die bijzonder blootgesteld, bedreigd of getroffen zijn, en degenen die bij deze maatregelen betrokken zijn een voorlopige verblijfplaats aanwijzen; om dezelfde reden kan hij iedere verplaatsing of elk verkeer van de bevolking verbieden. Dezelfde bevoegdheid wordt toegekend aan de burgemeester.”

    “Art. 187. Weigering of verzuim zich te gedragen naar de maatregelen die met toepassing van artikelen 181, § 1 en 182 zijn bevolen, wordt in vredestijd gestraft met gevangenisstraf van acht dagen tot drie maanden, en met geldboete van zesentwintig euro tot vijfhonderd euro, of met één van die straffen alleen. In oorlogstijd of in daarmede gelijkgestelde perioden wordt weigering of verzuim zich te gedragen naar de maatregelen die met toepassing van artikel 185 zijn bevolen gestraft met gevangenisstraf van drie maanden tot zes maanden en met geldboete van vijfhonderd euro tot duizend euro, of met één van de straffen alleen. De minister of, in voorkomend geval, de burgemeester of de zonecommandant, kan bovendien de genoemde maatregelen ambtshalve doen uitvoeren, op kosten van de weerspannige of in gebreke gebleven personen.”

    Alleen artikel 182 van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid behoeft enige commentaar:

    De Minister van Binnenlandse Zaken kan evacuaties van bepaalde plaatsen of streken bevelen

     

    De door artikel 182 van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid aan de minister van Binnenlandse zaken of zijn gemachtigde verleende bevoegdheid (om in geval van dreigende omstandigheden de bevolking [ in haar geheel, noot LL ], ter verzekering van haar bescherming, verplichten zich te verwijderen van plaatsen of streken, die bijzonder blootgesteld, bedreigd of getroffen zijn), moet betrekking hebben op de gehele bevolking van een bepaalde plaats of streek. Zij geeft de minister niet de bevoegdheid personen te verbieden een café te betreden en zeker niet de bevoegdheid of caféhouders te verbieden hun café open te doen.


    In de Commissie voor Binnenlandse Zaken van de Kamer werd inderdaad gesteld: “Titel XI omvat de bepalingen over de opvordering van personen en goederen, de maatregelen ter evacuatie van bepaalde plaatsen, alsook over de eventuele afzonderingsmaatregelen” (Parl. St., Kamer, 2006 – 2007, nr. 51 2928/005, p. 8).

    De Minister van Binnenlandse Zaken zou dus bijvoorbeeld de evacuatie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen bevelen. Hij kan geen verbod opleggen cafés te openen of te bezoeken. Dat kan alleen de Koning bij koninklijk besluit. De Minister van Binnenlandse Zaken kan dus zeker geen discriminerende maatregelen uitvaardigen en bijvoorbeeld alle beenhouwers verplichten de deuren te sluiten. Dat zou de Koning wel kunnen, als hij deze maatregel redelijk kan verantwoorden en bijvoorbeeld zou kunnen aantonen dat de maatregel proportioneel is.

    Luc Lamine, Doctor in de Rechtsgeleerdheid (PhD)

    De Ziel

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Nee hoor, CNN gaan we hierover niet horen. En al zeker Zr URSULA of SJIEKE SJ   AREL van de Opperste EU-Sovjet Unie niet. Al trekken die twee laatsten wel hun hoofden in.

    Ze vrezen namelijk met grote vreze voor de wraak van de Grote Moslim Executieve die in de gelederen van hun ondergeschikten dergelijke blunders met de dood bestraffen, want een belediging van de Profeet in hoogsteigen persoon.

    Een internationaal getuigschrift van onbekwaamheid. Of vanwege         TSCHELDT ee,n wel zeer vroegtijdige een april-grap…

    In ieder geval: ‘si non è vero è ben trovato’

    De Wetstraat-Elite in haar blootste blootje..

    DIGITALIA


    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

     *

    26-10-2020, 17:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.---

    500327

    CCOBuEGER STAATSKUNDUGE BENADERING OVER DE 2 VOORNAAMSTE SMITTO-BOLLO’S DIE DIT KL-LAND RIJK IS. DE BX SMITTO BOLLO EN DE VL SMITTO BOLLO

    Meester-Dichter Guido Gezelle (1830-1899) dichtte het reeds in zij jonge jaren:

    WAAR BREEKT MEN HET GELD MET HAMERS?

    N BRUSSEL IN DE KAMERS’

    MAANDAG 26 OKTOBER 2020

    INGOUD

    Z OANG IN ZACENTEM DE VLIEGER NOG OPGAAT ZAL DEZE IN BRUSSELS SOUTH NIET VAN DE GROND KOMEN. ACH ALBERT SPEER, WO BISDT DU BLIEBEN**

     

    BONAVENTURA VAN POTENZA

    (geboren Carlo Antonio Lavagna) , Italië. Volks-missionaris; († 1711)

    Feest 26 oktober.

    Carlo werd op 26 januari 1651 geboren in de Italiaanse stad Potenza die destijds behoorde tot het koninkrijk Napels. Zijn ouders waren eerlijke, maar arme mensen. Volgens zeggen had hij van jongs af aan een voorkeur voor godsdienstige zaken. Het was dan ook niet verbazingwekkend, toen hij nog op jeugdige leeftijd intrad bij de franciscanen van Nocera. In zijn eenvoud stelde hij zich tevreden met een leven als lekenbroeder. Maar zijn oversten zagen meer in hem en lieten hem voor priester studeren. Bij zijn plechtige geloften koos hij als kloosternaam Bonaventura. Naast de functie van novicenmeester binnen zijn orde, werkte hij daarbuiten, in en rond de stad Napels, vooral als volksmissionaris. Hij vestigde met name de aandacht op zich door zijn edelmoedige houding tijdens een cholera-epidemie die indertijd de stad teisterde. Hij stierf in de plaats Ravello bij Amalfi. Op het moment van zijn dood viel hij in extase, zodat hij op het moment van zijn dood met luide stem psalmen zong.Hij werd in 1775 door paus Pius VI († 1799) zalig verklaard.

    CENSUUR VRIJE  Commentaar

    Vergeten we voor even de Cholera, de Zwarte Builen Pest, de Spaanse Griep uit vroegere tijden, ja zelfs de zoveelste Plaag van Egypte uit onze dagen: het Socialisme, de Nieuwe Wereld Orde, de Globalisatie, de Islamisering en de Chibese Gele Pest, om te luistereen, deze Heilige indachtig, maar

    ‘O Mia Bella Naôli’

    https://www.youtube.com/watch?v=0-2pDPmMCZU

    *

     @PietDeZaeger - Algemeen directeur @de_NVA - Lion face

    Vlaams-nationalist - Black heart - Yellow heart - Historicus &

    Bestuurder @KazerneDossin - Sheep - Fier op Lier

    Red heart - Vrouw & dochters - Soccer ball

    Lierse SK & @AthleticClub - @jeroenbossaert

    We passen ons gedrag al fors aan. Sinds strengere maatregelen al 2 weken significante dalingen in verplaatsingen, verkeer en winkelgedrag.

    Besmettingen verdubbelen nu 'slechts' om 12 dagen ipv 7 dagen. Hopen dat trend zich verder zet.

    https://hln.be/binnenland/cijfers-bewijzen-ook-zonder-lockdown-blijven-we-weer-meer-in-ons-kot~a2710797/

    @PietDeZaeger

    Volgens IAEA-topman Rafael Grossi is het zo goed als onmogelijk om de klimaat akkoorden van Parijs - het verminderen van de uitstoot van CO2 om zo de globale opwarming van de aarde onder de 2 graden te houden - te halen zonder kernenergie.

    https://knack.be/s/r/c/1657443 via @Knack

    Topman Internationaal Atoomagentschap heeft vragen bij kernuitstap

    Zonder kerncentrales wordt het moeilijk om de klimaatakkoorden van Parijs te halen. Dat zegt de topman van het Internationaal Atoomagentschap IAEA. Heel wat landen, waaronder België, willen echter af...

    GAAT EXTRA BESPAREN TIJDENS WINTERMAANDEN

    ©BELGAIMAGE

    Luthansa en zijn dochterbedrijven - waaronder Brussels Airlines - gaan extra besparen en zetten vanaf december nog eens 125 vliegtuigen extra in winterslaap.

    De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa noemt extra kostenbesparingen en een verdere inkrimping van de vloot noodzakelijk. 'We kunnen er niet omheen', heeft de directie zondag in een brief aan het personeel laten weten.

    De luchtvaartmaatschappijen binnen de groep - waaronder Brussels Airlines - zullen maar een kwart van de diensten aanbieden in de winter 2020/21 in vergelijking met vorig jaar, omdat de passagiers aantallen lagere zijn dan vorig jaar, luidt het in de brief.

    De directie zegt wel vastberaden te zijn om 'minstens 100.000 van de 130.000 werknemers van het bedrijf aan boord te houden'.

    In welke mate Brussels Airlines getroffen is binnen het nieuwe actieplan is nog onduidelijk. De voorbije twee kwartalen boekte Lufthansa een gecumuleed netto verlies van bijna 3 miljard euro.

    Eerder dit jaar liet Carsten Spohr, CEO van Lufthansa, verstaan dat hij niet snel een herstel in de sector verwacht. 'Ten vroegste in 2024 komt die weer op het precoronapeil zit', luidde het in augustus.

    Jan De Schamphelaere

    CENSUUR VRIJE Commentaar

    Lufrthansa is              aan zet en niet langer noch Sabena noch Brussels Airlines. Hoe zou dat toch komen, denkt U?

    De naamvan deze SUPER Deutsche God Wodan? Carsten SPOHR, en niet SPEER….

    DIGITALIA

    *

    VOETNOTA’S en OESTER-NPTEN

    N°1. Dot is ONS LAND en hie gelden ONZE regels

    -

    N_14 - 

    BREAKING NEWS VAN DE DAG

    Herfst Vacantie. Half-Trimester Verlof, het Aller Heiligen Verlof, of het Winter Verlof – schrap al wat U als moslim-onvriendelijk overkomt: “FEIND HÔRT MIT – dat nu dit jaar dus tot 11, 12 of 13 November diirt. Joepie met de poepie voor dat meevallertje. Of niet soms?

    Geen school! Van 6 tot 25 jaar. Van Papschool tot Master…. Iedereen happy and stoned.

    Gaan die nu eens llekker het beest kunnen uithangen. Pa      & Ma in gestrekte draf ‘an die Arbeit’ en alle ‘Toezicht‘ met 45° koorts in bed…

    Met Vaders bankkaart en de IPad in de hand, geraakt men door het gantse land….

    *

    26-10-2020, 17:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!