MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    20-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500474 - LIKE A CADLE IN THE WIND EN MET DE HOE IN DEE HAND TREKKEN WE DOOR HET MMOIE VLAAMSE LAND

    .

    500474 - LIKE A CADLE IN THE WIND EN MET DE HOE IN DEE HAND TREKKEN WE DOOR HET MMOIE VLAAMSE LAND

    ZONDAG 20 DECEMBER 2020

    INHOUD

    ALS OID-LDERLING VAN HET VINCENTIUSCOLLEGE (IEPER) VIND IK HET EEN GOED IDEE OM DE NIEUWE ‘VOORUIT’ VAN ONS ‘MATEKE ONDER DE BESCHERMING TE STELLEN VAN EEN GOEDE PATROON-HEIMIGE.

    *

     VINCENTIUS A PAULO

    Gestorven        27 sep 1660 te Parijs

    Beschermheilige voor       Charitatieve werken

    is een Franse heilige, orde-stichter en organisator van caritatieve werken.

    Hij werd geboren in 1581 in het stadje dat sinds 1828 Saint-Vincent-de-Paul heet. In 1600 werd hij tot priester gewijd.

    In 1605 gaf hij les aan de universiteit van Toulouse. Hij maakte een reis naar Marseille om daar een bescheiden erfenis in ontvangst te nemen. Op de terugweg werd hij op zee gevangen genomen door Barbarijse zeerovers die hem in Tunis als slaaf verkochten. In 1607 wist Vincent te ontvluchten aan de slavenhandelaars en ging naar Rome.

    In 1612 werd hij pastoor in Clichy en een jaar later huiskapelaan en leraar van de gegoede familie Gondi. In 1617 stichtte hij een vrouwenvereniging die zich wijdde aan de zorg voor armen en zieken.

    In 1619 kreeg hij de moeilijke taak om als hoofd-aalmoezenier te zorgen voor de galeislaven. Hij voelde zich met deze mensen, die onmenselijk hard moesten werken op de galeien, zeer verbonden en hij deed er alles aan om hun lot, waar mogelijk, te verbeteren.

    Ook trok hij van parochie naar parochie en preekte hij daar gedurende drie dagen om de gelovigen de kans te geven om orde op geloofszaken te stellen, de zogenaamde volks-missies. Tevens verbeterde hij de organisatie en opleiding van de priesters.

    In 1625 stichtte hij de Congregatie der Missie, vanwege de naam van hun eerste klooster (het voormalige melaatsenhuis St. Lazare) ook wel de lazaristen genoemd. Leden van deze congregatie werden uitgezonden om in verre landen, waaronder China en Brazilië, het evangelie te prediken.

    En in 1633 stichtte hij samen met de heilige Louise Legras-de Marillac een zustercongregatie: de Dochters van Liefde van Vincentius a Paulo, die nog altijd een grote congregatie is. In de loop der tijd ontstonden er ook andere door de vincentiaanse spiritualiteit geïnspireerde ordes, waaronder in Nederland de zusters van Schijndel.

    Van 1643 tot 1652 was hij lid van een raad die ook medezeggenschap had bij het benoemen van bisschoppen. Maar hij werd door kardinaal Mazarin uit die raad gezet, omdat hij het niet eens was met diens politieke invloed, die er onder andere voor zorgde dat Mazarin aan de macht kwam.

    Hij stond koning Lodewijk XIII van Frankrijk bij aan diens sterfbed. Hij zei tegen zijn volgelingen: "Ik geef je als klooster de straat, als cel de ziekenkamers, als kapel de parochiekerk, als slot de gehoorzaamheid en als sluier de ingetogenheid." En ook: " Je verliest er niets bij zusters, wanneer je het gebed of de Eucharistie moet verlaten om naar de armen te gaan, want je gaat naar God als je de armen gaat dienen."

    *

    GUVAAL

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    BLUE BELGIUM

    De nieuwste ministers en staatssecretarissen van Paarsgroen+, voor een groot deel zonder enige ministeriële ervaring, zorgen op tijd en stond voor de nodige opschudding en hilariteit. Na de uitspraak van de minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden (CD&V), over het familiefeestje met barbecue waarbij men niet door het huis (en dus ook niet naar het toilet) mocht, die zelfs de Washington Post haalde, was er nu de stunt van staatsecretaresse, Eva De Bleeker (Open VLD), die de prijstabel voor de vaccins openbaar maakte, dat terwijl er tussen de E.U. en de farmabedrijven was afgesproken die geheim te houden. Ook dit verhaal gaat de wereld rond. Het gaat er niet om of men het daarmee al dan niet eens is, afspraken zijn afspraken en wie ze niet naleeft riskeert een contactbreuk . De Romeinen kenden dat al (‘Pacta servanda sunt’), maar voor een nieuwbakken Belgische regeringslid telt dat blijkbaar niet. Dat het bericht zonder haar medeweten door een medewerkster op de (on)sociale media zou gezet geweest zijn, doet weinig ter zake. Het betekent alleen dat ze haar kabinet niet onder controle heeft. Ik heb zo het vage voorgevoel dat we nog meer van die kemels gaan meemaken met deze regering van amateurs.

    ---

    Eva De Bleeker moet echter niet wanhopen. Ze zit in de goede partij die later wel voor haar zal zorgen. Denk maar aan Karel Pinxten, ex-christendemocraat die overliep naar de nieuwe VLD van Verhofstadt en daarvoor beloond werd met de job van auditeur bij de Europese Rekenkamer*. En rekenen kon hij: 17.000 euro netto per maand, plus een dagvergoeding voor verplaatsingen buitenhuis, waar hij uitgebreid gebruik van maakte, accijnsvrij tanken en God weet wat nog allemaal. De Europese antifraudedienst beschuldigt hem nu van geldverspilling omdat hij o.m. onkosten inbracht voor jachtpartijen op een kasteeldomein in Frankrijk, een wijnproeverij in de Bourgogne en een familiereis naar Cuba. De man, die in 2015 door koning Filip tot baron werd gezalfd, is zich van geen kwaad bewust.

    *Als ik me niet vergis, zit Annemie Turtelboom nu ook in die Europese Rekenkamer. Ook zij was een overloopster (zij kwam van CD&V) die na de rel over de zgz ‘Turteltaks’ met een riante post beloond werd door Open VLD, waarbij nog maar eens bevestigd wordt, dat de liberale familie in dit land dé partijen van de jobkes zijn. Denk maar aan dat half dozijn ex-kabinetschefs na 20 jaar Reynders, dat men overal op topjobs kan terugvinden. Of aan Carina Van Cauter, die na een vierde plaats op het examen voor provinciegouverneur de voorkeur kreeg op de kandidaten die het beter deden.

    WE VINDEN ONSZELF ALTIJD SLIMMER DAN DE REST VAN DE WERELD’

    De laatste stappen leiden naar Teuven dat rijmt op Leuven: zo gaan we naar huis. Afscheidnemend van de GR128 en zo hopelijk ook van 2020. Zware lente, cruel summer, ontnuchterende herfst. ‘Waar eindigt dit?’, vraagt Siobhan Wolters. Bijna winter en nog altijd geen antwoord.

    Er is nog zoveel niet geschreven. Al die vragen zonder antwoord. Maar soms is er niemand aan wie je iets kan vragen en soms vergeet je het.

    Van wie waren de bottines, eenzaam doch netjes naast elkaar, alsof iemand ze nog maar net had uitgetrokken, langs de Schelde in Uitbergen? Het was koud. Geen zwem-weer. Welk boek las de jonge moeder die, in Wespelaar, wandelde met haar baby slapend in een draagzak op haar borst? Waarom kocht iemand uit

    Oudegem een oude lijkwagen en kleefde hij er stickers van het Vlaams Belang op? Of zij. Wie was Tom van de Tomstraat in Piringen?

    We zullen het op deze bladzijden niet meer te weten komen. Elke stap op de GR128 is er een vooruit. Stilstaan doen alleen de koeien in Piringen die kijken zoals alleen koeien kunnen kijken, wachtend op een onvermijdelijk einde, zich onbewust van het bord waarop ze ooit zullen belanden. Aan hen valt niets te vragen en in Mulken, Riksingen en Henis - dorpen onder de rook van Tongeren - houdt de herfst iedereen binnen. De maatregelen worden nog eens verstrengd (cultuur dicht, 40 mensen op begrafenissen, sporten tot 12 jaar, winkelen met twee), maar een foto van een pas erkende buitenechtelijke dochter en haar ontmoeting met haar koninklijke vader en zijn vrouw overheerst de voorpagina’s van de kranten. ‘Het is tijd voor verzoening’, zegt de titel. Tijd voor wat opbeurend nieuws.

    ©Mediafin

    Maar natuurlijk denk je in Alt-Hoeselt aan alt-J en dus met weemoed aan hun liedje ‘Taro’. Gerda Taro, de bruinharige Pools-Duitse die stierf in het Spaanse Brunete, geliefde van Robert Capa. Waar zouden zij, allebei oorlogsfotografen, dit jaar gezeten hebben als ze er nog waren? In Bergamo misschien of in Wuhan, New York, Alken. Of waren ze toch in Lesbos, Aleppo, Kenia of bij de taliban gebleven? Omdat de wereld niet ophield. Zouden ze corona-moe geworden zijn?

    Alweer vragen zonder antwoord en in Grote Spouwen, het dorp waar vorig jaar vuur laaide uit het dak van wat een opvangcentrum voor asielzoekers moest worden, vertelt een mevrouw over haar vader die in december 2019 overleed. Ze is blij dat hij corona niet heeft moeten meemaken. Ze vertelt over hoe plots (‘ik rook de lente al’) in haar tuin een tapijt van viooltjes verscheen, nooit eerder gezien, zomaar, zoveel bloemen en dat in 2020. Ze vertelt veel meer, een mooi en bijzonder verhaal, dat dat zo droevige, on-Limburgs ongastvrije asielzoekersverhaal blust, maar ze denkt dat ze het niet in de krant wil. ‘Mag ik erover nadenken?’, vraagt ze en op een afgescheurd blaadje noteer ik mijn mailadres. Als ze van gedacht verandert, zal ze me schrijven, ‘beloofd’. Twee maanden later is er geen bericht gekomen.

    " Nog vijf stukken kermen en zuchten op de Voerense hellingen, want verdorie, de finale is geen vlakke rit naar de Champs-Élysées. "

     

    50 meter voorbij haar huis maakt de GR128 een scherpe bocht naar links. Het pad staat aangeduid, zoals de voorbije

    420 kilometer al, bijna feilloos met rood-witte bordjes, pijltjes en geschilderde markeringen op verlichtingspalen, straatnaampalen, omheiningspalen, huisgevels en bomen die zo de weg bepalen. Wij schrijven rood-wit, Geert Creve zegt aan de telefoon wit-rood. In mooie woorden: ‘De GR is de wit-rode draad door mijn hobby.’

    Hij is bijna zestiger, ambtenaar bij defensie, provinciaal coördinator van de Grote Routepaden in Oost-Vlaanderen. Drie weken geleden stapten we in Wontergem zijn regio binnen, bij de Chinees Achi Wu in Moorsel dronken we een laatste Oost-Vlaamse koffie. Ook daar was alleen de

    onoplettende wandelaar al eens de juiste straat voorbijgestapt. ‘In mijn regio onderhouden we die markeringen met zo’n

    35 vrijwilligers’, zegt Creve. ‘In totaal zijn we met 250. We rusten nooit en ik doe het heel graag. Het is een passie.’

    Dit telefoontje is een intermezzo, als hulde, voor die vrijwilliger. ‘Ongebaande paden’ van Sylvain Tesson is een prachtig boek over zijn doorsteek door Frankrijk dat hij eindigt met deze drie zinnen: ‘Je hoefde alleen maar op zoek te gaan, er

    bestonden nog uithoeken. Er waren nog ongebaande paden. Wat viel er te klagen?’ Maar ongebaand wandelen door dit land en dit gekke jaar, was té onvoorspelbaar. Die rood-witte, of wit-rode, leidraad was nodig. Een handige gids (lastige woorden in de mond van die streek) vanuit West-Vlaanderen naar het zacht zingende landschap van Limburg, om de temperatuur te meten tussen de eerste dag van de nieuwe regering en, over enkele dagen, Allerheiligen. Zonder de GR128 was het pad al te grillig geworden.

    ©Rik Van Puymbroeck

    Dus waren die vrijwilligers nodig. ‘In Vlaanderen heb je zo’n 3.500 kilometer aangeduide paden, in Wallonië zeker 4.000’, zegt Creve. ‘De filosofie van de Grote Routepaden is dat je van A naar B wandelt, in lijnen, dat je afstanden overwint.

    Ik heb de GR128 zelf ondertussen wel helemaal afgestapt en zo mijn aardrijkskunde in eigen land goed bijgespijkerd. De traagheid heeft zijn voordelen: ik ben door dorpen en natuurgebieden gewandeld waar ik nooit van gehoord had.’

    Dat is herkenbaar, al die dorpjes die ritmisch aan elkaar geregen worden, leken gedichten te worden en die opeenvolgende dialecten een lint van mensen en plekken die je met de auto nooit zou passeren. ‘2020 was een topjaar. De GR-paden kenden de voorbije tien jaar al een serieus stijgende populariteit. Maar dit jaar heeft

    iedereen, door corona, een beetje noodgedwongen het wandelen ontdekt. Corona leidde tot een boost. Op sommige paden werd het zelfs heel druk en de vereniging kreeg er zeker 1.000 nieuwe leden bij.’

     

    Zullen we volgend jaar nog wandelen? Geert Creve zeker wel. Van Sylvain Tesson weten we dat niet. Bij schrijvers en filosofen gaat het altijd zo: eerst het gewroet dat niemand ziet, dan de vrucht ervan. Over die traagheid schreef Frédéric Gros al: ‘Om te vertragen is er nooit iets beters verzonnen dan wandelen. Om te wandelen heb je alleen maar twee benen nodig. De rest is onzin. Wil je sneller? Ga dan niet wandelen, maar zoek iets anders: rijden, skiën, vliegen.’ Eerder dit jaar citeerden we Rebecca Solnit, nog één keer laten we hier haar mooie woorden vallen: ‘De velden en straten wachten.’

     

    Dus dank u, Grote Routepaden.

     

    Terug op aarde, daar is niets aan te doen. Door de vitrine van de begrafenisondernemer Merken zie je sleutelhangers ‘met asvoorziening’ (€ 36), ‘keramiek mini-

    urne’, bloemstukken natuurlijk, fotokaders ‘met asvoorziening’, biologisch afbreekbare urnes, bronzen rozen ‘met asvoorziening’ en spreuken. ‘Het leven van een mens is als een kaars in de wind.’ ‘Het verdriet verdwijnt, de liefde leeft voort.’ ‘Woorden voor zoveel verdriet zijn er niet.’

     

    De dood is een zakenmodel, daar is evenmin iets aan te doen en op die laatste zomerdag was de korte rit in de trage corbillard ongetwijfeld de duurste van moeders pas voorbije leven. Door het dorp dat ze goed kende naar de grond waarvoor ze was voorbestemd en waar ze overbuur werd van haar eigen ouders. Maar wie zal daarover klagen? De rituelen van het definitieve afscheid hebben geen prijs. En je moet niets. Merken biedt op steen voor

    135 euro een regel van Clouseau aan: ‘Slaap zacht, je hebt het verdiend, je vocht tot aan je laatste zucht.’ Hoe dat met auteursrechten zit, is niet duidelijk.

    Zo val je bijna Vlaanderen buiten, want in Vroenhoven gaat de GR128 flirten met dat andere Limburg, in Nederland. Daar is een brug voor nodig want het Albertkanaal, nog net België, kondigt de grens aan. Je ziet Maastricht al liggen. Onder de brug is een, door de lockdown gesloten, trendy café dat ‘Onder de Brug’ heet.

    80 jaar geleden was daarvan geen sprake. Op 11 mei 1940 kwamen hier ‘bij de niets ontziende aanvallen door het Duitse leger’ mannen, vrouwen en kinderen om het leven. Soldaten van de 18de linie, vliegeniers van de Belgische luchtmacht, grenswachters, rijkswachters, jongens uit Frankrijk en Amerika. Al die namen luidop lezen zorgt voor een ritmisch tegengewicht voor de ratelende mitrailleurs, maar het brengt Isidoor, Godelieve, Aubin, André en Willy niet terug. Een naamloos schip klieft door het kanaal en, naast een gedicht in vier

    talen, valt op de brug één bordje op: ‘Dringend nood aan een gesprek? 1813.’ De zelfmoordlijn. Ook 80 jaar later kan de dood op deze hoge brug aan je sleuren.

    Slapen kan nog in Kanne, maar dan steekt de Vlaanderenroute toch de grens over. Dat is niet zo raar, ze deed dat in Kemmel al, komend uit Wissant. Later zal ze nog naar Duitsland tot in Aken gaan. Dus waarom zouden wij dat dan niet doen? En op de Sint-Pietersberg wandelt Sandra Behnken met een hond. Ze is 58, schildert iconen en schrijft poëzie en in de lente durfde ze amper buiten te komen. ‘Toen gingen heel veel mensen dood’, zegt ze.

    "Al die dorpjes ritmisch aan elkaar geregen leken gedichten te worden en de opeenvolgende dialecten een lint van mensen en plekken die je met de auto nooit zou passeren. "

    We houden afstand en nu zegt ze: ‘Nederland pakte corona anders aan dan jullie. Mark Rutte rekende op ons gezond verstand en de woorden ‘intelligente lockdown’ vielen. Dringend advies om mondmaskers te dragen. (glimlacht) Maar zo zijn wij Nederlanders dan: we discussiëren over alles en we vinden onszelf altijd slimmer dan de rest van de wereld.’ Ze zegt niet: zie je nu wel. Ze zegt ook niet dat corona haar inspiratie voor gedichten opleverde. ‘Helemaal niet. Het moet nog zakken.’ Ze zegt wel dat ze altijd een setje mondmaskers bij zich heeft. ‘Maar wat schiet je op met een ‘dringend advies’ om ze te dragen? Geloof me. Het zijn niet alleen de jongeren die het aan hun laars lappen. Ik zie ook veel leeftijdsgenoten en nog ouderen zonder mondkapje in de winkel.’ Op haar telefoon laat ze een van haar eenvoudige verzen lezen. ‘Zonovergoten’ heet het en het gaat zo: ‘Weergaloos mooi is de toekomst die vandaag begint / De einder tegemoet die alles uitwist wat ooit niet te dragen was.’

    Maastricht binnenstappen is onwezenlijk. Omdat de lus die het pad hier maakt ongebruikelijk is en het contrast zo opvallend. Sinds Gent geen stad meer gezien, zelfs geen stadje, rond Leuven maakte de GR128 een bocht. Maar nu niet. Voor het eerst sinds lang de klank van hoge hakken in de beklinkerde straatjes. Door het raam van zomaar een huis zie ik een Sabato op de bank liggen. Thuis komt dichtbij. Verderop: mooie hotels, chique winkels, Onze-Lievevrouwplein, Graanmarkt, Stokstraat, het Vrijthof vlakbij. Een stadscentrum zonder mondmasker. En als we het ommetje naar boekhandel De Tribune (ontdek ’m en je gaat er altijd terug) maken, valt daar dat A4’tje op: ‘Mondmasker? Graag.’ Het moet niet.

     

    Toen Siobhan Wolters 18 was, werd ze mama van Jace. Met de vader van haar jongen, die nu 8 is, is er al lang geen contact meer. Siobhan kreeg haar naam ooit, hoorde ze van haar ouders, ‘naar een zangeres.’ Ja, wij kennen Siobhan Fahey nog: hoge kapsels, salopettes, Bananarama, ‘Cruel Summer’ natuurlijk. Maar zij is daar te jong voor, al was dit jaar wreed. We staan in Museumcafé Ipanema van het Bonnefante-nmuseum (je zou haar dus ook die girl kunnen noemen), waar ze werkt en een meeneemkoffie voor me klaarmaakt. Zoals ze er van 7 tot 15 maart werkte op

    Tefaf, de kunstbeurs, in Maastricht. ‘Er waren veel events en er kwamen bezoekers van overal’, zegt ze. ‘Hoe voorzichtig je ook was, daar is een grote doorbraak van corona geweest.’

    Ook zij, Siobhan. Het was begin april toen ze zich ziek voelde en, inderdaad, het virus haar velde. ‘Het begon met geur- en smaakverlies. Toen belde ik naar mijn huisarts en vroeg: ‘Is dit normaal?’ We wisten op dat moment nog maar weinig over

    corona. Maar ik had het dus en ik heb het gevoeld. Ik werd ziek en de eerste tien

    dagen zo ziek dat ik letterlijk dacht dat ik doodging. Het was on-draaglijk.’ Het streepje zetten wij hier bij, je spreekt dat niet uit, maar haar toon is wel zo beklemmend.

     

    Siobhan woont op een appartementje met haar zoon. Ook hij werd ziek, maar de jongen had vooral met haar te doen. Zij kon niets. ‘Jace deed alles. Hij maakte zijn huiswerk zelf. Hij zorgde voor zijn eigen eten. Hij ging alleen naar bed. Hij zorgde voor mij. Dat deed hij allemaal ogenschijnlijk rustig. Een kind van 8.’

    Later, toen ze na dik drie weken iets beter was, gaf Jace toe dat hij die dagen helemaal niet zo rustig was. Hij had zich flink gedragen, maar dat is iets anders. Hij wilde haar niet belasten. ‘Nadien zei hij me: ik was doodsbang dat je doodging.’

    ©Rik Van Puymbroeck

     

    Ze haalt haar smartphone boven en toont een foto van Jace. Pet stoer omgekeerd op dat blinkend kopje. ‘Voor ik ziek werd, rookte ik. Het goede is dat ik daarvan af ben. Eén keer heb ik nog aan een sigaret getrokken: ik hoestte me de longen uit het lijf. (glimlacht) Ik kan dus niet eens meer roken. Dat is goed. Tot vandaag voel ik de naweeën nog. Diep ademhalen gaat niet zonder pijn. Hoewel ik geen schrik meer heb. Ik voel me zelfs een beetje onoverwinnelijk nu. Maar waar eindigt dit? Ik zou vandaag liever een totale lockdown hebben dan dit. Dat zitten we met kerst misschien allemaal gewoon aan tafel.’

    Het is 29 oktober wanneer Siobhan dat zegt, ze weet niet wat wij nu weten en zij dus inmiddels ongetwijfeld ook. Deze week ging Nederland op slot. Van een intelligente lockdown was geen sprake meer en in Museumbar Ipanema zal het stil zijn met kerst. Een beetje dromen van het strand daar in Brazilië, vlak bij dat van

    Copacabana, ja, dat kan nog.

     

    En dromend van beters stap ik weg uit Maastricht in wat misschien het saaiste stukje van de GR128 is. Het weer wil ook niet mee en pas vlak voor Eijsden, een mooi dorpje, is er toch weer wat natuur. Aan de andere kant van de Maas ligt Lanaye en krijgt het virus dus een Franse klank. Le virus. Als alle lichten uitgaan, kan je hier in Eijsden nog aan de waterkant naar de overkant kijken. In Lanaye zit iedereen vanaf 22 uur dan al binnen door de avondklok die zij zo prachtig ‘couvre-feu’ noemen. Zelfde pandemie, maar de rivier is de grens van taal en aanpak.

    In het dagblad De Limburger beheerst corona alle katernen. Buitenland (‘Vlaanderen grijpt nu in’), economie (‘Wereldwijd spil in coronatesten’), regio (‘Besmettingen bij vleesverwerker Verhey in Nuth’) en sport (‘VV Eijsden schorst compleet voetbalteam’).

    Eijsden? Hier slaap ik. Ik lees: ‘VV Eijsden heeft een compleet team geschorst voor het schenden van de coronaregels. Het vijfde elftal nam een krat bier mee de kleedkamer in terwijl de kantine gesloten was en zou de regel van anderhalve meter afstand voortdurend negeren. De club heeft het team voor vier weken van het complex geweerd.’

    Ik zoek de site van de club en mail de secretaris. Of ik morgen even mag langskomen, de route passeert letterlijk langs het sportpark van VV Eijsden. Drie uur later antwoordt de secretaris. ‘Beste, we hebben geen interesse in dit gesprek. Met vriendelijke groet.’ Corona-schaamte bestaat.

    Het ontbijt gebeurt corona-proof, al ben ik de enige gast in deze eenvoudige B&B. Een geplastificeerde ontbijt-lijst geeft tussen cijfer 1 en 31 alle mogelijkheden. Van brood over maïswafels, kaas, kipfilet, hagelslag melk en hagelslag puur, tot kwark en honing. Erbij een wit schrijfbord en een uitwisbare markeerstift. Het volstaat om daarop de cijfers over te schrijven en hoeveel je wilt.

    Je verlaat Nederland via de Ezelsweg en, al zijn de grenzen deze keer wel open, zo stap je weer een nieuwe lockdown binnen. Waren we dan toch ezels die ons twee keer aan dezelfde steen stootten? Boetedoening ligt op de loer, zeker als een pijl de weg naar Santiago de Compostela aanwijst. Het is de richting die we uit moeten, aandachtig blijven is dus van tel. Voor 2.300 kilometer extra ontbreekt de moed en het einde van deze wandeling ligt maar 14 kilometer verder. Naar de levende kippen in de kathedraal van Santa Domingo de la Calzada gaan we een andere keer kijken.

    Dit zijn dus de laatste gedachten. Nog één keer mogen de voeten pijn doen. Nog vijf stukken kermen en zuchten op de Voerense hellingen, want verdorie, de finale is geen vlakke rit naar de Champs-Élysées. Nog één keer wat verward zijn en een pijltje missen en als een klungel op de stappen terugkeren. ’s Gravenvoeren, neen ik kijk niet meer naar het kerkhof, Sint-Martens-Voeren, de Plank, ik wil met niemand meer praten, genoeg gepraat al die 28 dagen, een laatste rood-wit bordje, oké, dan wit-rood, op een boom, ik kom aan in Teuven waar de wandeling toch weer aan de kerk en dus op een begraafplaats eindigt. Ik druk een laatste keer op de stappenteller. Vanuit Kemmel waren het er 722.930. De geplande 474 kilometer op het pad werden er 515. Omdat al die bedden niet altijd op de GR128 stonden.

    Hier staat een bankje en daar is mijn geliefde chauffeur.

    Rik Van Puymbroeck

     

     CORONA & CENSUU VRIJE COMMENTAAR

    Na de Corona moord-poging op de Franse President Emanuel Macron blijkt –Schone Schijn? – inzake de Onderwerping aan de islammerij, van een totaal andere mening te zijn dn de Hoogmoedige Vincent van Kikeelghem uit Korrijk, de nieuwe Mini Ster van Just-is-Just in Coburgia-am- Rhein. Macron wiln net als Geert Wilders, minder islam, de Kortrijkzaan wil er méér. Door ‘beledigingen’ zn andedre doorde Grondweg gefarabndeerde Vrije Meninfs-uutingen, te ‘dé-assiisteren’ en te vervangen door het ‘trunaliseren’, wat neeerkomt dat ZIJN Rechters beslissen, en niet de volksjury. Want Het Volk die wil lijk Wilders….

    Later meer daarover.

    Het Groeninghe-veld doet er deze keer niets aan toe en zo kwam ik op het idee van het Lichtend Voorbeeld onder wiens vleugels ik ben opgeleid.

    Eindelijk, na de alles vernietigende Franse Revolutie, die aan de basis ligt van de Westerse Goden Deemstering, een sprankeltje hoo die het ti kan doen kren. Zie de Stijgende Trappen van de Nieuwe Vooruit.

    Als het, lijk van ouds, maar niet bij mooie woorden blijft.

    Een beetje zoals de Ieperling voor de Armenzorg ‘Hulpgrage Gilde’ altijd uittkomt bij ‘Gulpgrage Hilde’, zo komt Links altijd uit bij woorden, daar waar Rechts, zoals Viincentius a Paulo, uitkomt bij daden.

    Hoe anders zou het Westen het ooit zo ver hebben gebracht?

    Like a candle in the wind….You never change a winning team.

    Dat is een uitdrukking die niets te maken heft met poen-pakkerij, maar alles met gezond verstand.

     

     *

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    *

    20-12-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    19-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500472 - NA CORONA EEN NIEUWE VERWOESTENDE TWEEDE GOLF OP KOMST DIE ONS NOG VERDR IN DE OERTIJD TRUIGWRPT

    .

    500472 - NA CORONA EEN NIEUWE VERWOESTENDE TWEEDE GOLF OP KOMST DIE ONS NOG VERDR IN DE OERTIJD TRUIGWRPT?

    ZATERDAG 19 DECEMBER 2020

    INHOUD

    *ZOWEL CORONA ALS DE NIEUWE VOORUIT ZIJN LOTEN VAN DEZELDE STAM VAN HET BOLSJEWISTICHE FASCISME DAT OP VERNIEITING EN-OF SLACVERNIJ UIT IS.

    PAUS URBANUS V

    GUILLAUME DE GRIMOARD

    19 DECEMBER 1370

    Periode    1362-1370

    Urbanus V, geboren als Guillaume de Grimoard (Grisac, rond 1310) was paus van 28 september 1362 tot aan zijn overlijden in 1370.

    Grimoard was een benedictijn. Hij was prior van de abdij van Chirac en pauselijk legaat in Napels, abt van de Abdij van Saint Germaine van Auxerre in Auxerre en de Abdij van Sint-Victor in Marseille. Paus Urbanus resideerde in Avignon tijdens de Babylonische ballingschap der pausen (1309-1376). In 1367 ging de paus terug naar Rome, daartoe overgehaald door Birgitta van Zweden, Petrarca en keizer Karel IV maar na drie jaar keerde hij terug naar Avignon.

    Hoewel hij zelf geen kardinaal was bij zijn pausverkiezing, benoemde hij onder meer zijn broer Angelic de Grimoard en de neef van paus Clemens VI tot kardinaal.

    Hij stichtte de universiteiten van Krakau, Wenen en Orléans. Tijdens zijn bestuur werd de kloosterorde van de birgittinessen, opgericht door Birgitta van Zweden, bevestigd.

    Urbanus V stierf in 1370 na een korte ziekte. Paus Pius IX verklaarde Urbanus V in 1870 zalig.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    CORONA UND KEIN ENDE

    Zoals verwacht heeft het overlegcomité gisteren eerder bevestigd wat men reeds wist en gaan we een sombere Kerst- en Nieuwjaarsperiode tegemoet. We kunnen alleen maar hopen dat e.e.a. zal werken, maar denkelijk zal het niet alleen wachten worden op de vaccins, maar ook op de effectieve resultaten ervan. Ondertussen zal de polemiek over Corona voortduren.

    Persoonlijk geloof ik niet aan de Corona complot-theorie. Het virus is er wel degelijk en er kan niet ontkend worden (wat de complotdenkers wél doen) dat er een grote oversterfte is, sinds het begin van de crisis, elke maand en overal. Wat er wél aan de hand is, is dat die Coronacrisis misbruikt wordt voor andere doeleinden en daarvoor zijn er voorbeelden zat.

    Neem nu bv die politieactie bij de betoging van de zgn ‘niet-medische contactberoepen’ (zoals bv kappers en schoonheidsverzorgers) die met een autokaravaan van Brussel naar Brakel wilden rijden om daar te gaan betogen vóór het huis van Crootje. Bij die betogers waren er bij met een leeuwenvlag, - sticker op de auto of -speldje op hun jas. Die moesten op bevel van de politie verwijderd worden. Wie ertegen protesteerde, ging voor 5 uur de cel in! De straat van de zoon van de hofnar was zelf helemaal versperd door een politiecordon. Waar is zoiets goed voor?

    Nog zo’n verfhaal is de federale beslissing dat de banken vanaf 01.01.2021 niet alleen het bestaan van een bankrekening aan de overheid zullen moeten doorgeven, maar dat diezelfde overheid ook inzage zal kunnen krijgen van het saldo en de betalingen. Op die manier is de weg vrij voor een vermogenstaks. Iets dat vroeger niet lukte, maar nu – met het excuus van Corona - wél.

    Big Brother was nooit zo dichtbij. Dat linkse partijen, met heimwee naar de vroegere Sovjet Unie, zoiets willen is één zaak. Dat een liberale familie daaraan mee doet is nieuw. De links liberaal Verhofstadt maakt school. En dan is er nog CD&V, die zich een centrum- en/of volkspartij wil blijven noemen, maar steeds meer een meelopers-partijtje voor amateurs wordt.

    ‘MET ‘VOORUIT’ GAAN WE EEN AANTAL PARTIJEN OVERBODIG MAKEN

    ©Karoly Effenberger

    Vandaag om 01:35

    ‘2020 was een kutjaar, maar het heeft me wel de kans gegeven om toch al deels te tonen wat ik kan.’ Politieke komeet Conner Rousseau (sp.a) heeft vele talenten, maar beschaafd Nederlands en bescheidenheid horen daar niet bij. ‘Het vuur is terug bij de socialisten. Met Vooruit gaan we op lange termijn een aantal andere partijen overbodig maken.’

    Waar te beginnen met het jaaroverzicht van de partijvoorzitter die in twaalf maanden tijd uitgroeide van ‘mateke’ tot media-fenomeen, van kindsoldaat tot koninklijk informateur? Gerespecteerd door N-VA-voorzitter Bart De Wever en terugkeerder Frank Vandenbroucke (sp.a), geducht door Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Georges-Louis Bouchez (MR) en gefêteerd door zowel BV’s, oude sossen als fans van Balenciaga.

     

    Conner Rousseau (28)

    Conner Rousseau werd op 8 november 2019 verkozen tot voorzitter van de sp.a. De Waaslander, wiens ouders en grootmoeder ook politiek actief waren voor de socialisten, werd in 2017 door zijn voorganger John Crombez binnengehaald om de onlinecommunicatie van de partij te verzorgen. Twee jaar later werd hij al lijsttrekker in Oost-Vlaanderen, kortstondig fractieleider in het Vlaams Parlement en vervolgens de jongste partijvoorzitter ooit. Rousseau maakte komaf met de naam sp.a. Vanaf volgend jaar wordt de partij ‘de socialistische beweging Vooruit’.

    Met iets te veel branie en de parler-vrai van een rapper intrigeerde, inspireerde en irriteerde Rousseau het voorbije jaar. Hij verzoende vergeefs de N-VA en de PS, vormde een regering met al wie nog overbleef, maakte een einde aan de chronische zelfkastijding van de sp.a en dwong de bekendste fuifzaal van Vlaanderen, de Vooruit, tot een naamswijziging. Tussendoor heeft hij ook nog snel een boek geschreven: ‘T’. Een plaats in de Vlaamse canon zal het nooit krijgen, maar het maakt wel helder dat er meer dan alleen strategie schuilgaat achter de keuze van de voorzitter om de socialisten weer ‘flinks’ te maken. Ter illustratie: na ‘ik’ is ‘streng’ het woord dat er het vaakst in voorkomt.

     

    ‘Mijn jaren als monitor in het vakantiecentrum De Barkentijn in Nieuwpoort hebben mij een vrij brede maatschappijvisie gegeven’, zegt Rousseau. ‘Als jongen uit een beschermd milieu werkte ik daar met kinderen die vaak uit de bijzondere jeugdzorg kwamen. Het heeft me geleerd dat je warmte en solidariteit pas kan laten renderen als er regels zijn, die je afdwingt.’

    In uw boek stelt u het absolute recht op kinderen weer in vraag. Gedurfd: John Crombez werd bijna platgeslagen toen hij hetzelfde opperde.

    Jasper D'hoore

    Dieter Dujardin

    CORONA & CENSUU VRIJE COMMENTAAR

    Neen, noch de Pausen, noch andere raddraaiers, sterven niet. Er komen er meestal andere, maar die zijn daarom geen haar beter.

    Zo verbiedt Paus Alexander van Coburgia bijvoorbeeld het dragen van speldjes met Vlaamse Leeuwen op alle kragen die in zijn straat durven verschijnen. De scrik – of de afschuw? – zit er dus diep in. Zij mogen er niet aan denken, wij wel.

    Nu er van af 01/01’21 van onze bankgegevens van in de wieg tot in het graf een soort ‘Kadaster’ z     l worden opgeslagen, kan er zowel roerende, onroerende, zowel voor- als naheffingen worden ingevorderd als de Overschot-Regering wil. Zelfs de naam is al bekend: de Rijken Taks met alleen maar, naar Rode Gewoonte, vrijstelling voor zij die deze ‘Wet’ invoeren.

    Allen VOORUIT dus, achteruit, nu het nog kan. Zelfs op sloefkens en in z’n beste koeterwaals.

    Maar in drie jaar tijds kan er veel gebeuren.

    Al belooft het aantreden straks van de nieuwe Amerikaanse BIDsprinkhaan niet veel goeds. Hier een spontaan oorlogje meer, daar de vlam in een opstandje dat al lang gepland was, de inname van weeer eens ’n ander Jeruzalem: telkens overgoten met zoetgevooisde progressieve immaginaties. Ach ja, de wereld behoort al lang niet meer toe aan de durvers, maar aan de profiteurs.

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    19-12-2020, 16:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    18-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500469 - DE TIENDE EN HOPELIJK LAATSTE KRUISTOCHT IS EINDELIJK INGEZET IN PARIJS

    .

    500469 - DE TIENDE EN HOPELIJK LAATSTE KRUISTOCHT IS EINDELIJK INGEZET IN PARIJS

    *

    ALLAH IS GEEN OPPERWEZEN ZOALS EEN ANDERE

    DEZE IS OVERAL TER WERELD EEN POLITIEK DIE ONDERDRUKKINGS SYSTEEM DAT DOOR LINKS ALS EEN WORTEL VOOR DE NEUS VAN EZELS WORDT GEHOUDEN. VOOR MOSLIMS I DIT EEN

    VRIJDAG 18 DECEMBER 2020

    INHOUD

    GEEN RIDDERLIJKE OPTOCHTEN NAAR VERRE VREEMDE LANDEN, NEEN, WANT DE KROMZWAARD DEAGERS ZITTEN AL BIJ MILJONEN BINNEN DE IGEN POORTEN

     *

    RICHARD MALKA, DE ADVOCAAT VAN CHARLIE HEBDO

    foto: ©AFP

    Charlie Hebdo: straffen uitgesproken, beklaagden in beroep

    werden straffen uitgesproken tegen de medeplichtigen van de terreuraanslagen op Charlie Hebdo en de Joodse supermarkt Hyper Cacher, en van de moord in Montrouge op politieagente Clarissa Jean-Philippe in januari 2015. Al blijft het wel wachten op de uitspraak in beroep voor een definitieve strafmaat.

    Maar luisterend naar de woorden van meester Richard Malka, advocaat van het satirische blad en hoofdpleiter in dit eerste door het speciaal daartoe opgerichte ‘Parquet national antiterroriste (PNAT)’ georganiseerde assisenproces, lijkt het erop dat de rechters al bij al een vrij evenwichtige uitspraak hebben gedaan. Al kan men zich voorstellen dat niet iedereen het daarmee eens zal zijn.

    DNA-sporen en telefoonverkeer

    De daders van de aanslagen, Amédy Coulibaly en de broers Saïd en Chérif Kouachy. zijn doodgeschoten door de RAID, de Franse antiterreureenheid, vlak na de aanslagen. DNA-sporen en analyse van het telefoonverkeer van de drie leidden in de weken nadien tot de arrestatie van de verschillende verdachten die gisteren in Parijs hun straf te horen kregen. Sommigen daarvan bij verstek, wegens voortvluchtig of mogelijk overleden. Het zijn, in diverse gradaties, medeplichtigen van de doodgeschoten terroristen.

    Clint Eastwood verfilmde het gebeuren, met de jonge Amerikanen die de aanslag verhinderden zelf in de hoofdrol.

    De zware straffen die de hoofdbeschuldigden kregen, lagen in de lijn van de verwachtingen na dit proces dat meer dan drie maanden heeft geduurd. In een ander proces van het PNAT, dat tegen de dader van de mislukte aanslag op de Thalys van Amsterdam naar-Parijs op 21 augustus 2015, Ayoub El-Khazzani, is nog geen uitspraak gevallen. Clint Eastwood verfilmde het gebeuren, met de jonge Amerikanen die de aanslag verhinderden zelf in de hoofdrol.

    Sleutelfiguur achter de logistiek

    De twee hoofdverdachten, Ali Riza Polat en Hayat Boumeddiene, kregen gisteren elk dertig jaar wegens ‘medeplichtigheid aan terroristische aanslagen’. Gekoppeld aan die straf zit bovendien een zogenaamde ‘bewaringsperiode’ (‘période de sûreté’) die maakt dat ze minstens twee derde van hun straf zullen moeten uitzitten. Wel ontsnappen de twee aan de levenslange gevangenisstraf die de procureur had gevorderd. Polat was volgens die procureur ‘de sleutelfiguur achter de logistiek en de voorbereiding van de aanslagen.’

    Hayat Boumedienne, de naar Syrië gevluchte echtgenote van Amédy Coulibaly, is bij verstek veroordeeld tot dertig jaar cel. Het Parquet national antiterroriste omschreef haar treffend als ‘een van de eerste gezichten van het terrorisme in Frankrijk die zich bewust achter de ideologie van IS schaarden.’ Mogelijk is ze inmiddels gedood in Syrië. Het is van oktober vorig jaar geleden dat de antiterreurdiensten nog een teken van leven van haar opvingen.

    Lichtere straffen

     

    Maar tijdens dit proces stonden elf personen terecht. Waarvan sommigen dus bij verstek. Wat gisteren opviel is dat de Belgisch-Franse verdachten van de zogenaamde ‘bende uit de Ardennen’ ervan afkwamen met lichtere straffen omdat hun rechtstreekse en bewuste medeplichtigheid aan de aanslagen niet absoluut vaststaat. De Franse verdachten, waarvan de rechtstreekse banden en actieve medeplichtigheid met Amédy Coulibaly en Saïd en Chérif Kouachy wel duidelijk konden worden aangetoond, kregen veel zwaardere straffen.

     

    Nezar Mickaël Pastor Alwatik, de vroegere celgenoot van Amédy Coulibaly in de gevangenis van Villepinte, leverde actieve hand- en spandiensten aan de uitvoerders. Hij verdwijnt voor achttien jaar achter de tralies. Amar Ramdani, een andere medeplichtige en celgenoot van Coulibaly, kreeg twintig jaar effectief. Met ook voor hem een bewaringsperiode waardoor hij gegarandeerd twee derde van zijn straf zal uitzitten. Op de wapens die de terroristen in de Hyper Cacher gebruikten, vonden de speurders genetisch materiaal van hem. Voor Ramdani had het parket overigens maar zeventien jaar gevorderd.

    ‘De spoken van de jihad’

     

    Een levenslange celstraf werd bij verstek ten slotte uitgesproken tegen Mohamed Belhoucine, die samen met Hayat Boumedienne in 2015 naar Syrië vluchtte. Hij bereidde de aanslagen actief mee voor en is de auteur van het ‘manifest van trouw aan IS’ van Amédy Coulibaly. Zijn broer Mehdi Belhoucine werd al in januari van dit jaar, eveneens bij verstek, veroordeeld tot twintig jaar in het zogenaamde ‘proces tegen de spoken van de jihad’. Ook van hem denken de antiterreurdiensten dat hij gedood werd in Syrië.

     

    Abdelaziz Abbad en Miguel Martinez, ontsnappen, wegens gebrek aan sluitend bewijs, aan een veroordeling wegens ‘medeplichtigheid aan terrorisme’.

     

    Metin Karasular kreeg acht jaar, uitsluitend wegens criminele samenzwering (‘association de malfaiteurs’) en niet wegens medeplichtigheid aan terrorisme. De man was eigenaar van de garage in Charleroi waar Hayat Boumeddiene een Mini Cooper kocht die nadien diende voor het transport van wapens en munitie. De procureur had vijftien jaar cel geëist. Ook de andere ‘Belgen uit de Ardennen’ , Abdelaziz Abbad en Miguel Martinez, ontsnappen, wegens gebrek aan sluitend bewijs, aan een veroordeling wegens ‘medeplichtigheid aan terrorisme’.

    Geen aanslagen zonder deze medeplichtigen

     

    ‘Het belangrijkste is de boodschap die de Franse samenleving via haar speciale assisenrechtbank laat horen’, zei Richard Malka toen het verdict bekend was. ‘Het ging hier om de berechting van een onoverzichtelijke groep mensen (“Une nébuleuse”) die min of meer dicht bij de terroristen stonden en die allen in een zekere mate hulp hebben verleend aan de terroristen.’

     

    Wat duidelijk bleek, aldus nog de advocaat — en dat is meteen een van de voornaamste lessen die we uit dit proces kunnen trekken — is ‘dat deze aanslagen zonder deze medeplichtigen wellicht niet hadden plaatsgevonden.’ Of die vaststelling in beroep tot zwaardere of lichtere straffen zal leiden, zullen we pas later weten.

    Koen Dillen

     CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

    Ik lees, zoals iedereen wet al jaren geen gazetten meer, buiten DT, het hoofdartikel, omdat ik daar voor de voor net de afdankrttjs van ‘den buro’ kan meelezen. Buiten de Jaarkalender van de WarFis is dat het enige contaxct die er nog is met mijn vroeger beroepsleven..

    Het scherm dan? Da’s voor de feuilletons van de lieve wederhelft en voor de hond, die oefent om ooit als Sherlock Holmes aan de kost te komen. Zo te zien maakt die goede vorderingen….

    Zelf voel ik mij opperbest en is de wereld zelfs nog veel te klein en de dag veel te kort. Al leeft die natuurlijk als nergens en door niemand te zijn voorgekauwd.

    Aldus komt er steeds duidelijker een Westerse Wereld naar voor die eindelijk het Eigen Belang herontdekt heeft, boven de kunstmatige introductie van onze eigen ondergang.

    Ik zou zeggen, brste mensen open Uw ogen, voor de Profeet of de Progressiviteit ze sluit nadat Uw zakken eerst zijn leeg gehaald…

    Dat zijn, voor binnen een paar dagen al een paar suggesties voor nog veel veilige en gelukkige Nieuwe Jaren….

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

     

    18-12-2020, 19:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.https://nl.wikipedia.org/wiki/Naaldenstraat

    .

    500467 - ALS DE NIEUWSTE COMPUTERS NU EENS DE GODDELIJKE MYSTIEK ZOUDEN BEVESTIGEN, WAAR STAAN WE DAN

    VRIJDAG 18 DECEMBER 2020

    INHOUD

    ANTWOORD: DAN STAAN WE TERUG DAAR WAAR HET OORSPRONKELIJK ALEMAAL BEGON. BIJ DE MENSELIJKE VERBEELDING EN DAT EEUWIG KOPIËREN ERVAN NAAR EIGEN GOEDDUNKEN

    *

    HEMELSE TEKENS VOOR EEN MESSIAS EN EEN PROFEET

    foto: ©Pixabay

    In het zicht van de kerstdagen kunnen we ons weer aan bespiegelingen over de Ster van Betlehem verwachten. Het zou om een Jupiter-Saturnus-samenstand in Vissen in het jaar -7 gaan, om een Jupiter-Venus-Regulus-samenstand in juni van het jaar -2, of andere configuraties waaraan sterrenwichelaars veel betekenis hechten. Onder de vele auteurs die er hun licht over hebben laten schijnen noemen we de Vlaamse wetenschappers (en in dit opzicht tegenpolen) Ronnie Martens, skeppticus, en Jos Verhulst, antroposoof. Aan die bespiegelingen gaan we hier niets toevoegen. We hebben het wel over wat die sterrenstand, welke hij ook mag geweest zijn, in de godsdienst-geschiedenis kan betekend hebben.

    Driekoningen

    De zogenaamde Ster van Betlehem duidt er voor de meeste sterren-duiders op dat de geboorte van Jezus iets heel bijzonders was. Het is redelijk aan te nemen dat die samenstand binnen het astrologisch wereldbeeld, dat in de Babylonische en hellenistische cultuur toonaangevend was, als uitzonderlijk betekenisvol gold. Daarom wordt er onder de hedendaagse erfgenamen van dat wereldbeeld nu volop gespeculeerd over de komende winter-zonnewende, wanneer Jupiter en Saturnus zullen lijken te versmelten. De Romeinen wijdden zelfs munten aan sensationele planeetstanden, op de keerzijde van ‘s keizers beeltenis, zonder overigens ooit naar ene Jezus te verwijzen.

    wat heeft Jezus ermee te maken?

    Want wat heeft Jezus ermee te maken? Na een lezing van Verhulst over het beweerde gastoptreden van de door hem uitverkoren sterrenstand in enkele schilderijen van Pieter Paul Rubens, hoorde ik een paar ex-katholieken in het publiek mompelen dat er precies toch iets bijzonders aan die Jezus moet geweest zijn, aangezien zijn geboorte met zulke gunstige constellatie samenviel.

    Het zwakke punt is dat men daar de sprong maakt van een beweerdelijk unieke planetenstand naar de persoon Jezus. Dat neemt men van generaties christelijke auteurs over, te beginnen met de evangelist Mattheüs en zijn Driekoningenverhaal — merk op dat de andere evangelisten dat onvermeld laten, wat ook niet voor zijn historiciteit pleit. Tientallen jaren na de sterrenstand in kwestie, en een gelijkaardig aantal jaren na Jezus’ geboorte, legde hij een verband tussen die twee gebeurtenissen, voor zover bekend als eerste.

    Christelijke sterrenduiding

    Vele hedendaagse christenen beschouwen sterrenduiding als afgoderij en staan weigerachtig tegenover de gedachte dat christenen belang kunnen gehecht hebben aan planeetstanden. Dat was echter wel het geval, vooral in de eerste eeuwen en ook tijdens de renaissance. Of het klopt wat mijn nonkel pater zaliger uit zijn studiejaren in Rome getuigde, namelijk dat men bij bisschopsbenoemingen horoscopen raadpleegde, durf ik niet bevestigen. Maar in de opstelling van de Kerkelijke kalender is duidelijk met de Dierenriem rekening gehouden: ofwel omdat men er echt in geloofde, ofwel omdat men op de Grieks-Romeinse gevoeligheden wou inspelen.

    De katholieke feestkalender is doordrenkt van heidense sterrenduiding

    De band van Kerstmis en Pasen met de winterzonnewende resp. de lente-evennacht is het bekendste voorbeeld. Deze data waren in omzeggens alle antieke culturen van belang, en de jonge Kerk wou daar niet voor onderdoen. De plaatsing van het dodenfeest Allerheiligen / Allerzielen in de periode van het doodsteken Schorpioen is er een ander. Pinksteren als feest van communicatie en veeltaligheid beantwoordt aan de astrologische betekenis van zijn teken Tweelingen. Op 8 december vieren katholieken de Onbevlekte Ontvangenis van Maria, en ook dat is om astrologische redenen. Negen maanden na een ontvangenis volgt een geboorte, dus op 8 september viert men de geboorte van Maria, doelbewust in het sterrenteken Maagd. Ook het Mariafeest van OLV-Tenhemelopneming viel bij zijn instelling rond het jaar 600 in de Juliaanse kalender ongeveer samen met het begin moment van de Maagd-periode. De katholieke feestkalender is doordrenkt van heidense sterrenduiding.

    Het kan evengoed dat de evangelist, gretig om ook de astrologie voor de kar van zijn nieuwe leer te spannen, van de opwinding onder hellenistische sterrenduiders over deze uitzonderlijke samenstand gehoord had en deze willekeurig op Jezus betrokken heeft. Van de meeste mensen van niet-koninklijke komaf was het geboortemoment niet of niet meer bekend, zeker niet tegen de tijd waarin ze het op eigen kracht tot beroemdheid geschopt hadden. Men kon dus later een geboorteverhaal verzinnen dat bij hun uiteindelijke status paste.

    Mohammeds geboorte

    Er is een gelijkaardig geval bekend: de geboorte van Mohammed. Zoals christenen Kerstmis vieren, en wel op een uitgekozen datum die waarschijnlijk meer inspeelde op de bestaande feestkalender dan dat hij een historisch geboortemoment weergaf, zo vieren moslims elk jaar de geboortedag (miladoe’n-nabi) van de Profeet. Alleen, ze pretenderen niet de datum te kennen, dus ze vieren zijn geboorte op zijn sterfdag, die wél bekend is. Dat wat de precieze dag betreft, maar belangwekkender in dit verband is het jaar.

    Moslim bronnen plaatsen Mohammeds geboortejaar onder een gelijkaardig prestigieuze hemelse vingerwijzing: het Jaar van de Olifant. Een glorierijk ogenblik in de Arabische geschiedenis was de mislukking van de belegering van Mekka door een met olifanten uitgerust Ethiopisch invasieleger. Dat werd genoopt om zich terug te trekken, niet door Arabische wapenfeiten maar door een zogenaamde hemelse tussenkomst. De teksten gewagen van een soort stenenbombardement door vogels, maar in het echt betrof het waarschijnlijk een epidemie.

    Het was echter allemaal lang geleden en vaag geworden

    Toen men Mohammeds leven na diens dood in 632 ging beschrijven, was de Olifant-generatie praktisch uitgestorven, maar het prestige van de gebeurtenis galmde nog na. Mohammed was geboren in 570, maar de belegering moet rond 555 plaatsgevonden hebben. Het was echter allemaal lang geleden en vaag geworden, dus ging men de inmiddels prestigieus geworden geboorte van de profeet aan het prestigieuze Jaar van de Olifant koppelen. Als hij in 555 geboren zou zijn, was hij al een oude man toen hij Arabië veroverde, dus 570 was realistischer, en het was het Olifantjaar dat opgeschoven werd. Het jaar waarin Allah zich met de lotsbestemming van Mekka had ingelaten, had hij de stad niet alleen van een belegering ontzet, maar haar ook een profeet geschonken, zo werd geïmpliceerd.

    Alleszins, de twee gebeurtenissen werden pas post factum verbonden, en daartoe nam men vrijheden met de kalender. Ziedaar wat met de koppeling van Jezus’ onbekende geboortedatum aan een opvallende sterrenstand moet gebeurd zijn.

    Koenraad Elst

     CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    Ach, hetr doet modern aan. Beginnen met Roodkapje (of is het eerder Roodslipje geworden?) en de Boze Wolf. Om uit te komen bij Moeder de Gans.

    Om op die manier zijn gram te halen of die kwijt te raken.

    Om de waarheid te zeggen: ‘Profeten’ – zelfs in het Christendom - zijn nevenfiguren. De Bijbel staat er vol van. Maar net zoals er maar één God is, om het even de naam, zo is er maar één Messias. En die is voor later, Veel later.

    Anders gezegd, appels samen op tafel leggen met citroenen? Waarom niet? Beiden groeien aan de bomen…Dus hebben die veel gemeen.

    Zo lang men er maar vanaf blijft, kan het ook geen kat schelen. Want ‘the proof of the pudding is the eating’.

    En daar wringt hem het schoentje. Het volstaat dus niet om met het blote oog de intenties van beide voortbrengselen te vergelijken.

    Ge moet denken en sopreken lijk ik, of ‘k’ sloan up joen totte…

    Zoiets staat zeker niet daar waar het gezocht wordt. Zie Kerstmis, het Feest van de Hemelse Vrede…. De geest onder de mensen…..

    Enne, die Drij Koningen uit het Oosten…Die kwamen dus, toen al, ook een stuk te laat. Kosten op het sterfhuis. Om de laatste man met wereldse hebbedingetjes de zak op te geven…

    Wat we hieroven integendeel wèl kregen, was de eerder ontnuchterende vaststelling, dat het Christendom door zinderd is van waarnemingen uit het ongrijpbare Heelal. Het grijpt niet naar lichamelijk genot, naar bloed en vooral naar bij anderen eeuwigdurend te roven rijkdommen.

    Christendom is gewoon – of zou dat moeten zijn – Geloof, Hoop en Liefde. Zo wordt het voorgebeden. In de naam van het Oneindige, van ons mensen en van de Geest die ons met emlaart verbindt. He weze zo… antwoordt het Volk al eewuenlang.

    En nogmaals neen. Zijn Rijk is niet van deze wereld. Deze wereld is van César maar die is om de haverklap weer een andere.

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST





    18-12-2020, 19:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500468 - KERSTMIS VIEREN ELK IN ONS EIGEN STELLEKE VAN BETHELEHEM

    .

    500468 - KERSTMIS VIEREN ELK IN ONS EIGEN STELLEKE VAN BETHELEHEM

    DO VRIJDAG 18 DECEMBER 2020

    INHOUD

    RODE CHINESE VIRUSSEN LATEN NIET MET ZICH SOLLEN, DE OVEREID WEL. EN DUS IS HET GEWONE BUTGERMANNETJE DE PINEUT

    *

    MARIA IN BLIJDE VERWACHTING

    Feest 18 december.

    Dit feest werd ingesteld tijdens de bisschoppenconferentie van Toledo op 18 december 654; deze stond onder leiding van bisschop Eugenius II († 657; feest 13 november). De Spaanse prelaten overwogen hoe het feest van Maria Boodschap op 25 maart vaak viel in de vastentijd of met Pasen, en dat men het dan niet op passende wijze kon vieren. Daarom achtte men het zinvol een week vóór Kerstmis nog eens aandacht te schenken aan het mysterie van de Menswording en aan het jawoord van Maria op Gods uitnodiging om Moeder te worden van zijn Zoon.

    Eugenius’ opvolger Sint Ildefonsus († 667; feest 23 januari) gaf het de titel mee van Maria in Blijde Verwachting. Later noemde men het ook wel ‘Onze-Lieve Vrouwe van de O’, omdat dezer dagen de beroemde ‘O-antifonen worden gezongen, bijbelse refreinen die tijdens de vesperdienst in de namiddag rond Maria's lofzang, het 'Magnificat', worden gereciteerd; ze beginnen alle met de aanroeping 'O':

    17 dec.

    O wijsheid

    u bent uit de mond van de Allerhoogste voortgekomen,

    u omvat alles en schikt alles met goedheid en kracht

    kóm om ons de weg van het inzicht te geven.

    18 dec.

    O Heer en Hertog van het Huis Israël

    U bent in een brandend braambos aan Mozes verschenen

    en hebt hem op de Sinaï de Wet gegeven:

    kóm om ons met uitgestrekte arm te verlossen.

    19 dec.

    O Wortel van Jesse, die zich als een teken opstelt voor de volken

    voor U zullen alle koningen hun mond houden

    en de heidenen hun smeekbeden laten horen:

    kóm om ons te bevrijden en wil niet langer wachten.

    20 dec.

    O Sleutel van David en Scepter van het Huis Israël,

    U opent en niemand sluit,

    U sluit en niemand opent,

    kóm en leid de geboeide,

    die neerzit in duisternis en de schaduw van de dood,

    uit het slavenhuis naar buiten

    21 dec.

    O Dageraad, Schittering van het Eeuwige Licht en Zon van Gerechtigheid:

    kóm en verlicht wie neerzitten

    in de duisternis en de schaduw van de dood.

    22 dec.

    O Koning van de volken en hun Hartsverlangen,

    Hoeksteen, die beiden - jood en heiden - één maakt:

    kóm en red de mens die U uit het slijk hebt gevormd.

    23 dec.

    O Emmanuël, onze Koning en Wetgever

    U wordt door de volken verwacht en bent hun Redder:

    kóm om ons te verlossen, Heer onze God.

    Het feest van Maria in Blijde Verwachting werd al gauw overal in Spanje en Frankrijk gevierd. Toch is het nooit door een paus afgekondigd voor de gehele wereld kerk-gemeenschap.

     

    seniorennet.be/guvaal/

    DE VOORBARIGE PEILING

    In mijn blog van 13 dezer (‘Wishful thinking’) had ik het terloops even over de laatste peiling omtrent het kiesgedrag en schreef ik daarbij dat het – zoals bij de meeste peilingen - maar ging om een tijdelijke vaststelling, een momentopname zeg maar. Bij deze peiling stelde het feitelijk nog minder voor dan anders omdat men altijd rekening houdt met een foutenmarge van 3%. Er was nl geen enkele partij die meer dan 3% won of verloor t.o.v. de vorige peiling, waardoor het dus goed kon zijn dat er helemaal niets veranderd was en men zich dan ook blij maakte met een dode mus. En er is meer.

    Zo’n peiling houden op een moment dat er meer dan grote verwarring heerst in het politieke wereldje én in alles wat met het Coronasvirus te maken heeft, waarbij immunologen, virologen en politiekers het over alles en nog wat dan weer eens of oneens zijn, heeft het geen zin een peiling te houden. Daarmee zou men best wachten tot de situatie min of meer opgeklaard is. Dat wil zeggen tot ná de crisis, wanneer men de schade zal kunnen opmeten, de gevolgen van de crisis en de aanpak ervan.

    Ondertussen zitten we zo stilaan wel opgezadeld met een soort politiestaat, met een avondklok, gesloten horeca en zowat alle ‘niet essentiële’ winkels, drones die de burger bespieden, inzage door de fiscus van de bankrekeningen, een staatsdienst om de waarheden (welke?) op hun echtheid te controleren, een minister die niet eens verkozen werd en ga zo maar verder. In hoeverre dat allemaal niet misbruikt wordt, al dan niet volgens de wet, daar hebben we voorlopig het raden naar. En dat alles met een premier en een minister van Justitie van een liberale partij waarvan men normaal verwacht dat ze een garantie zou zijn voor onze vrijheden.

     *

    OVERLEGCOMITÉ BUIGT ZICH OVER CORONA-NOODREM

    Het Overlegcomité komt vandaag vrijdag bijeen over de coronaregels. ©Photo News

    Vandaag om 04:00

    Het Overlegcomité neemt vrijdag normaal geen nieuwe maatregelen, maar de van kracht zijnde regels zullen beter worden gehandhaafd. Als noodrem voor als het misloopt ligt een vroegere avondklok in Vlaanderen op tafel.

    Nu het aantal vastgestelde besmettingen na een wekenlange daling opnieuw stijgt, is coronacurves turen weer een nationale hobby. Met het Overlegcomité van vrijdagmiddag in aantocht luidt dan de cruciale vraag: voeren de federale en de regionale topministers bij het ingaan van de kerstvakantie nieuwe coronamaatregelen in?

    Coronacommissaris Pedro Facon en de experts die hem ondersteunen, zouden daar niet meteen op aandringen. In hun rapport pleiten ze vooral voor het optimaliseren en het beter doen naleven van de huidige maatregelen. Ter herinnering: gezinnen mogen één vast knuffelcontact hebben, wie kan moet van thuis werken, de winkels zijn open onder strikte voorwaarden en de cafés en restaurants blijven gesloten.

    "We tonen geen clementie meer voor mensen die zich niet aan de regels houden. "

    Frank Vandenbroucke

    Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid

    ‘We tonen geen clementie meer voor mensen die zich niet aan de regels houden’, verklaarde federaal minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (sp.a) donderdag in de Kamer.

    Eerder deze week werd beslist dat de boetes voor wie deelneemt aan een lockdownfeestje fors omhooggaan. Federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) kondigde ook aan dat de inspectiediensten strenger zullen opvolgen of wie kan telewerken dat wel degelijk doet.

    Jasper D'hoore Thomas Roelens

    CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

     Al mijn geschrijfsel op dit keuter-perceeltje van wat jaloerse andersdenkenden verachtelijk ‘de sociale media’ noemen , staat ongeveer op dezelfde hoogte als die voettrede van wat de Spaanse Bisschoppen dachten in 654. Herlees dus gerust hierboven de Herinnering aan deze dag – onze voorouders leefden toen nog bij Thor en Wodan in de toppen van de bomen – het is ’t herlezen waard. Net zoals dat Kerekskind dat aan het Smidje van den woude vroeg, ds stukken van hert sweerd zijns vaders te hersmeden, want ‘t hersneden waard.

    Meteen is zelfs de meest hedendaagse heidense keikop in de juiste goede hogere sferen voor de koùende …Jaarwende.

    -

    Maar mocht dit nog niet genoeg zjn: even geduld. Er staat hier nog en tweede stukje op het getouw over hoe het mensdom aan handen en voeten gebonden is aan.. het uitspansel. Of anders gezegd, aan alles wat ons verstand te boven gaat… En waar men ‘geen kleinheid kan ontwaren’ zoals bij de Rijn te Schaffhausen.

    -

    Gelukkig zijn daar voor mij persoonlijk nog zaken zoals het stadje Middelburg; deelgemeente van Maldegem, waar men de geest, ver van de vervelende Corona-Tijden, zich kan laten vermeien in de Gouden Jaren van de Vlaamse 13de en 14de Eeuw.

    Google leidt ons daar doorheen als door boter. Dank zij de ‘Hoor-College’s van Prof. Marc Boone komt men terechtbij Thomasi Portinari uit de nog steeds bestande Brugse Naaldenstraat om daar oog-in-oog te staan met… Lorzno de Medici….

    Geloof me, alsHandrik Conscience dàt allemaal moest geweten hebben, we zouden niet één Leeuw van Vlaanderen gekend hebben, maar wel duizenden.

    Er is dus werk aan de winkel. Veel werk.

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    18-12-2020, 16:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    17-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500464 GOED GEPROBEERD OM HET GRAS VOOR DE VOETEN VAN MARINE LA PLUME TE VERTRAPPEN

    .

    500464 GOED GEPROBEERD OM HET GRAS VOOR DE VOETEN VAN MARINE LA PLUME TE VERTRAPPEN

    *

    ALLAH IS GEEN OPPERWEZEN ZOALS EEN ANDERE

    DEZE IS OVERAL TER WERELD EEN POLITIEK DIE ONDERDRUKKINGS SYSTEEM DAT DOOR LINKS ALS EEN WORTEL VOOR DE NEUS VAN EZELS WORDT GEHOUDEN. VOOR MOSLIMS I DIT EEN

    *

    DINSDAG 15 DECEMBER 2020

    INHOUD

    OOK DE VORIGE EERSTE NEGEN KRUISTOCHTEN WERDEN VOOEAL IN VLAANDEREN BEDACHT MAAR UITGEVOERD ONDER LEIDING VAN LA DOUCE FRANCE, LA FILLE AINÉE DE L’ ÉGLISE

    *

    ISLAMISME, IDEOLOGIE VAN EEN KOPPENSNELLER?

    foto: ©AFP

    Emmanuel Macron en zijn Egyptische ambtsgenoot Abdel Fattah al-Sisi

    *

    Macron bijt van zich af

    Commentaar

    Half Tsjetsjenië liep zondag uit om de terrorist te eren die leraar Samuel Paty heeft vermoord, duizenden kilometers verderop in Parijs. Lokale tv-zendersdeden trots verslag hoe hij als held werd begraven in zijn geboortedorp Shalazhi.

    Deze islamistische koppensneller is in Frankrijk geen held, al bestaat ook daar onder veel moslims begrip voor zijn gruweldaad. Of tenminste consensus dat de cartoons van de Profeet en meer in het algemeen de Franse ‘laïcité’ de man daartoe hebben gedreven. Én dat Paty zijn hoofd heeft verloren door zijn lessen over de vrijheid van meningsuiting.

    Een nieuwe generatie islamisten

    Gedachten die worden gedeeld door ‘sommige’ politici van extreemlinks. Er is natuurlijk genoeg tegen zulke gekkigheid in te brengen. Waarom vinden er bijvoorbeeld evengoed islamistische aanslagen plaats in landen die noch laïcité, noch gewraakte cartoons kennen – zeg maar in alle andere landen? Omdat het islamisten helemaal niet om dergelijke zaken gaat, maar om onze vrijheden. Die verachten ze…

    meestal geïnspireerd door de oorspronkelijk Egyptische Moslimbroederschap

    Vroeger werden islamistische aanslagen in Frankrijk gepleegd door Algerijnse of andere ‘verzetsstrijders’, vooral uit Iran en Irak. Nu is er een nieuwe generatie islamisten, meestal geïnspireerd door de oorspronkelijk Egyptische Moslimbroederschap. Strak in de leer en overtuigd dat moslims gehouden zijn in ieder land waar ze wonen een islamitische staat te vestigen.

    Met democratie hebben ze niks

    Overigens zijn ‘islamist’ en ‘islamisme’ westerse bedenksels: Arabieren zegt die begrippen weinig. Ze staan niet zozeer voor een specifieke richting in de islam, maar voor fanatieke moslims met een politieke agenda.

    Islamisten zien Europese landen als win-gewesten waarvan de inwoners bekeerd of geëlimineerd moeten worden om islamitisch gezag te vestigen. Met democratie hebben ze niks. Net als de Moslimbroederschap filialen Hamas en Hezbollah, en net als grote leider Erdogan, zien islamisten verkiezingen als een enkeltje dictatuur.

    OPRICHTER HASSAN AL-BANNA

    bedacht een strategie van zes etappes, met islamitische wereldheerschappij als einddoel. Ieder lid van de Broederschap heeft tot plicht die strategie uit te voeren.

     

    De zes etappes lopen van de islamitische man naar de islamitische familie, en dan via de islamitische maatschappij naar de islamitische regering. Tot aan het wereldkalifaat.

    Sarkozy

    In Frankrijk is de Moslimbroederschap aanwezig onder verschillende dekmantels, met name in de overkoepelende organisatie MF, de Musulmans de France– voorheen de UOIF, de Unie van Islamitische Organisaties in Frankrijk. Deels gefinancierd van buiten Frankrijk, vooral uit Qatar. Die middelen stelden de Unie in staat eigenaar te worden van tientallen Franse moskeeën, en te bepalen wie daar preekt en wat er wordt gepreekt.

    Precies één van de dingen waar president Macron paal en perk aan wil stellen…

    Begin deze eeuw viel de UOIF met de neus in de boter, toen Nicolas Sarkozy als minister van Binnenlandse Zaken een gesprekspartner zocht die de islam vertegenwoordigde, en voor de Unie koos.

    Juridische jihad

    Een andere veel besproken dekmantel van de Moslimbroederschap is de CCIF: de vereniging tegen islamofobie in Frankrijk. Deze club sleept consequent iedereen voor de rechter met ook maar de minste kritiek op de islam: een tactiek bekend als ‘juridische jihad’. Voormalig voorzitter Marwan Muhamed zei ooit: ‘Niemand kan ons de fantasie ontnemen dat dit land over 20 of 30 jaar islamitisch zal zijn.’ Deze Muhamed – zelf advocaat – spande in zijn tijd als voorzitter standaard zaken aan tegen iedereen die hem een islamist noemde. Die verloor hij allemaal…

    president Macron zit met de brokken

    Sarkozy heeft zich door de Moslimbroederschap in de luren laten leggen, en president Macron zit met de brokken. Terwijl de club in allerlei islamitische landen te boek staat als een terroristische organisatie – Egypte, Saoedi-Arabië, de Arabische Emiraten, enzovoort – kan zij in feite vrijelijk opereren binnen de Franse moslimgemeenschap.

    ’Liberticide’

    President Macron wil daar dringend vanaf, onder meer omdat de electorale dreiging van rechts nog altijd een rol speelt. Na de onthoofding van Paty en andere recente aanslagen doekte hij meteen een paar islamistische organisaties op, waaronder de CCIF.

     

    Binnen en buiten Frankijk schreeuwde iedereen moord en brand. In de eerste plaats de islamisten zelf, die elke stap tegen hen als islamofobie betitelen. En Macron beschuldigen van ’liberticide’: moord op de vrijheid, waarmee ze hun vrijheid van meningsuiting bedoelen. Eenmaal in het nauw gebracht houden islamisten steevast de schijn op de hele moslimgemeenschap te vertegenwoordigen, zodat een aanval op hen meteen een aanval op ‘de islam’ is.

    Angelsaksische media

    Staatshoofden van verschillende islamistische regimes tetterden natuurlijk uit volle borst mee – van hen verwacht je niet anders. Ook de Angelsaksische media gooiden een duit in het zakje. Die lijken te denken dat ‘laïcité’ een soort stalinistisch atheïsme is, vooral gericht tegen de islam. Dat zou ze heel goed ingefluisterd kunnen zijn door lokale vertegenwoordigers van de Moslimbroederschap.

    Al doet dat weinig af aan een algemene tendens onder veel moslims waar ook ter wereld.

    Tegelijkertijd hebben sommige vooraanstaande moslims in Frankrijk laten weten het grosso modo met president Macron eens te zijn. Al doet dat weinig af aan een algemene tendens onder veel moslims waar ook ter wereld. In plaats van op te treden tegen cartoonisten en laïcité valt Macron de islam aan en trapt hij Franse moslims de modder in!

    Afgelopen maandag was het Egyptische staatshoofd generaal Al-Sissi op bezoek in het Élysée. Waarschijnlijk heeft het niks met dit bezoek te maken, maar inmiddels melden nieuwsbronnen dat de Egyptische overheid imams begint te ontslaan die banden hebben met de Moslimbroederschap.

    Filosofie van de verlichting

    Uiteraard kwam Al-Sissi aan de macht door Mohamed Morsi af te zetten: de enige Egyptische president ooit uit de gelederen van de Broederschap.

    In de persconferentie die dit bezoek afsloot, vroeg een Egyptische journalist president Macron: ‘Moslims overal ter wereld zijn diep gekwetst door de karikaturen van de Profeet. Denkt u dat er nog excuses inzitten?’

    In Frankrijk geldt niet de wet van de islam, maar die van het soevereine volk

    ‘Een spotprent is geen boodschap van Frankrijk aan de islam, maar de vrije meningsuiting van iemand die wil provoceren,’ was het antwoord. ‘Dat recht heeft hij hier. In Frankrijk geldt niet de wet van de islam, maar die van het soevereine volk, dat die wetten zelf maakt. Dat ga ik voor u niet veranderen. Ik betreur die provocatie, maar de filosofie van de Lumières – de denkers van de verlichting, geeft de mens rechten die ik altijd en overal zal verdedigen.’

    Weinig te verliezen

    De Egyptische president reageerde daarop: ‘Menselijke wetten kunnen veranderen, maar religieuze wetten komen uit de hemel en zijn onaantastbaar. Ze gaan boven alles. Als iemand de gevoelens van honderden miljoenen moslims kwetst en u vindt het niet nodig dat recht te zetten, vanwege Franse wetten, moet u daar toch misschien nog eens over nadenken.’

    President Macron heeft weinig te verliezen als nieuwe pispaal van ieder islamistisch regime, en liet dat niet op zich zitten: ‘Geen enkele religie heeft het recht de oorlog te verklaren omdat men er de spot mee drijft. Religie heeft niks te zoeken in het politieke domein. Anders krijg je een theocratie en daar heb ik geen fiducie in. Want democratie speelt daar geen rol meer…’

    Alexander van der Meer

     

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

     Nou Moe! De aan de gang zijnde islamitische miskleun-invasie is bijlange niet begonnen onder Sarkozy, maar reeds decennia voordien, onder Generaal de Gaulle, die de zaak Algerije niet heeft aangekund.

     

    ‘Heim ins Reich’ betekende vovr de ge-repatrieerde ex-kolonalen en hun exotische slippendragers noch min noch meer de ‘Algerijëring’ van het Moederland. Het wegduwen van de oorspronkelijke Christelijke cultuur bij ‘De Oudste Dochter van de Kerk‘ om deze van uit het
    Elyséé
    te vervangen door die van het Kromzwaard onder de Mantel.

    Uiteraard werd de islammerij toen niet met veel toeters en bellen onthaald: La Pucelle D’Orléans zou uit het hellevuur weer naar boven zijn gekomen. Frankrijk zat toen reeds, sinds 1798, en vooral na Waterloo, op de Trein der Vergane Glorie. Onderweg naar AF. Francofielen zijn gewoon verwardezielen die gewoon op den sukkeldrafje die Trein der Traagheid achterna sukkelen.

    In de voorlopig laatste wereldoorlog, die van ’39-’45, achterp als aanhangwegentje mee hinken met de Yankees en de Tommies om Hitler er onder te krijgen, ja, dat was iets dat de vroegere Franse grandeur nog wel kon opbrengen. Maar even nadien daarop trimpfantelijk proberen om de koloniale vlag hoog te houden in Canada, dat was er even over

    *

    ‘Vie le Quebec Libre’

    https://en.wikipedia.org/wiki/Vive_le_Qu%C3%A9bec_libreJ

    *

    J.F. Keenedy deed dat even anders, toen hij over het Nationaal Socialisme voor de Geschiedenis twee dingen lanceerde. ‘Ich bin ein Berliner’ en tweedens, de eerder ongemakkelijke waarheid laten neerdalen , dat Hitler het grootste genie aller tijden was geweest, maar dat, vòòt de wereld dat wilde erkennen, eerst al de haat moest bezinken zijn.

    Het is namelijk zo – wat elke historicus maar al te goed weet - dat er aan elke medaille twee kanten zijn… Had Hitler Winston Churchill niet op zijn weg gevonden, dan was de Geschiedenis waarschihblijk heel anders verlopen… Zodat er nu helemaal geen islam- noch Joden- probleem had hoeven te bestaan. En met de Socialisten, als wolven in schaapsvacht, zitten we in ieder geval.

    Tachtig jaar na datum zou een mens zich waarachtig nog beginnen afvragen wie er nu verkeerd is geweest. Want Bijna-Socialist zijn we allemaal immers aan het worden. En dreigende kromzwaarden vervangen nu de gewerkogels..

    -

    Stel U voor. Poetin heft zopas
    Sleepy Joe welkom geheten op het wereldtoneel. Ik had daarbij zijn gezicht willen zien.

    Ook nog te noteren: Macron is vandaag als door de bliksem getroffen door dat verraderlijk Chinees Griepke. Precies alsof de islam daarmee wil zeggen, dat het zò genoeg is geweest. Als stille wenk kan dat in iedder geval tellen.

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    17-12-2020, 19:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500466 - ALS MERKEL VERDWIJNT ZAL ZELFS HET WEER OPNIEUW BETER WORDEN.

    -

    500466    - ALS MERKEL VERDWIJNT ZAL ZELFS HET WEER OPNIEUW BETER WORDEN.

    *

    DONDERDAG 17 DECEMBER 2020

    INHOUD

    TWEEMAL GROOT NIEUWS. MERKEL FOETSIE EN HONDEN DIE CORONA KUNNEN OPSOOREN. SCHONERE VOOTUIZICHTEN VOOR HET NIEUWE JAAR ZIJN HAAST NIET DENKBAAR

    IVINA VAN BIJGAARDEN

     KLOOSTERZUSTER; † 12E EEUW.

    Feest 17 december.

    Over haar is weinig met historische zekerheid bekend. We moeten te rade gaan bij-legendes.

    Zij zou dan rond 1109 geboren zijn in de vooraanstaande familie Van Oisy en groeide uit tot een mooi en bevallig meisje. Dat was de reden waarom een jongeman, Richward, verliefd op haar werd en haar ten huwelijk vroeg. Maar zij had andere plannen. Zij wees hem er ten eerste op, hoe weinig hoffelijk hij zijn bedoelingen met haar onder woorden bracht; vervolgens maakte zij hem bekend, dat zij liever haar leven in dienst van God wilde stellen; en ze raadde hem aan hetzelfde te doen. Waarop hij inderdaad het leven van een kluizenaar ging leiden.

    Men vertelt, dat zij rond het jaar 1120 haar ouderlijk huis ontvluchtte en zich tezamen met haar vriendin Emwara terugtrok als kluizenares op landgoed Bijgaarden bij Brussel. Na drie jaar kreeg zij het land van de eigenaar, Graaf Godfried I van Brabant ten geschenke. De onderneming groeide uit tot een klooster, dat de regel van Benedictus aannam en afhankelijk was van het nonnenklooster van Affligem, zuidoostelijk van Aalst. Wivina werd zelf de eerste abdis. Zij was uiterst consequent in haar gestrenge levenswijze. Ze at bijzonder weinig; wat ze at was vegetarisch; en ze onderhield allerhande verstervingen.

    Eens zou zij op reis bij het licht van een kaars haar gebeden hebben gezegd met behulp van haar gebedenboek. Plotseling woei de kaars uit. Maar op wonderlijke wijze vatte hij vanzelf weer vlam.

    Een andere keer zou de duivel een bezoek hebben gebracht aan haar klooster. Aan een zuster zou hij hebben toegegeven, dat hij nergens in de christenwereld zo'n moeilijk karwei had dan aan Wivina en haar gezellin, Emwara, die al evenzeer uitblonk in religieuze deugd. Wivina schijnt tenslotte te zijn overleden op 17 december van het jaar 1170.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    MERKELS SLOT-OFFENSIEF

    Op Europees vlak gebeurden vorige week enkele halve mirakels. Na maanden van discussies werden op één etmaal (een dag en een nacht) de problemen rond het Europees herstelfonds en de meerjarenbegroting overdag opgelost plus de zgz ‘Green Deal’, het Europese klimaatplan de nacht daarop. Polen en Hongarije, die dwars lagen, kregen voldoening i.v.m. mogelijke sancties en dat was het.

    Het naderen van het jaareinde en het feit dat het om twee buurlanden van Duitsland ging, zal misschien hebben meegespeeld, maar ook het feit dat datzelfde Duitsland bij manier van spreken ‘thuis speelde’ (het had het tijdelijk zesmaandelijks voorzitterschap van de E.U.) en dat het daarbij voor Merkel waarschijnlijk de laatste keer was dat ze haar stempel kon drukken. ‘Das Mädchen’, zoals Helmut Kohl ze noemde, stopt er volgend jaar mee. Met de aanpak van haar ‘Wilkommenskultur’ en haar ‘Klimatwende’ zullen ‘ voor- en tegenstanders zich haar nog lang herinneren. Doet zo’n beetje denken aan destijds Margaret Thatcher. Het Amerikaanse tijdschrift ‘Forbes’ noemde haar vorige week nog voor de tiende opeenvolgende keer de machtigste politica van het ogenblik én de langst zetelende Europese leider. De vraag is wie haar volgend jaar in Duitsland (en Europa) zal opvolgen. Haar eerste gedoodverfde opvolgster, Annegret Kramp-Karrenbauer, heeft al afgehaakt. Iets waar onze media niet rouwig om waren, alleen al die naam!

    Voor de petit histoire: als Merkel ermee stopt, wordt de langst zetelende Europese leider niemand minder dan uitgerekend de Hongaar Victor Orban! Verhofstadt zal er niet om kunnen lachen.

    *

     ‘DE KRAAN KAN NIET BLIJVEN OPENSTAAN'

    Staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker. ©saskia vanderstichele

    Vandaag om 01:30

    Voor het eerst sinds december 2017 wordt in de Kamer over een echte begroting gestemd. Bevoegd staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD) beseft dat de cijfers niet nóg bloedroder kunnen worden.

    De 46-jarige De Bleeker is een van die nieuwkomers in de regering-De Croo, waarbij zelfs Wetstraat- watchers zich afvroegen: ‘Eva, wie?’. Maar binnen Open VLD was de Brabantse al heel lang aan haar weg aan het timmeren. Acht jaar schepen in Hoeilaart, vier jaar voorzitter van de vrouwenafdeling, vier jaar lid van het partijbureau en bij de jongste voorzittersverkiezingen op het juiste paard - Egbert Lachaert - gewed.

    ‘Ik zat in zijn campagneteam. Toen voor de derde regeringspost gezocht werd naar een vrouw uit Vlaams-Brabant met een economische achtergrond, is Egbert bij mij uitgekomen. Soms moet je wat geluk hebben.’

    Tweede lockdown kost 4 miljard

    De tweede lockdown kost de overheid 4 miljard euro aan bijkomende uitgaven. Dat blijkt uit cijfers van staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker. Het geld gaat vooral naar extra steunmaatregelen voor ondernemers, tijdelijke werkloosheid en meer budget voor de zorg. Tussen maart 2020 en maart 2021 zullen de federale en regionale overheden 23 miljard in de strijd geworpen hebben tegen corona.

    U was elf jaar aan de slag bij de Europese Commissie. Is het dan met enige gêne dat u uw oud-collega’s een van de slechtste begrotings-resultaten van Europa moet voorleggen?

    Eva De Bleeker: ‘Eigenlijk was het oordeel van de Europese Commissie niet zo negatief. Er werd opgemerkt dat België serieuze maatregelen heeft genomen om de economie te redden en dat de toename van de schuldgraad op middellange termijn niet zo’n probleem is.'

    'De Commissie heeft haar strenge begrotingsregels zelf losgelaten omdat ze beseft dat de focus nu op het blussen van de brand moest liggen. Maar zodra ze weer aanknoopt met het normale begrotings beleid, zullen wij dat ook doen. Ik ben een aanhanger van begrotings-discipline.'

     

    'En dus ben ik het helemaal eens met gouverneur Pierre Wunsch van de Nationale Bank dat je een schuldgraad van 120 procent niet te lang mag aanhouden. Relance na crisissen gaat meestal gepaard met inflatie en rente stijgingen. We mogen niet wachten tot dan om de discipline terug te brengen.’

    Waarom kwam de Belgische begroting slechter uit de crisis dan die van veel andere EU-landen? We zitten nu met Italië, Spanje, Frankrijk en Griekenland echt in een lamentabel clubje.

    …/…

    Dieter Dujardin

     CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

    Gaan de kranen van het Staatsranna, waar ons belasting geld al meer dan 100 jaar door deuren en vensters wordt vergooid nu eindelijk echt dicht? Of is het de zoveelste lege luchtballon die opgelaten wordt om de Vrije Burger grof zand in de ogen te strooien?

    Bleker kan het niet gezegd worden.

    Maar neen, ik vergis me niet, dit       artikel komt wel degelijk uit De Tijd en niet uit De Schndaard, de gazet van de zoon van André Leysen, een voormalige gezworen HitlerJunge..

    -

    Veel positiever in ieder geval, zijn de woorden van Collega Guvaal over het nakende aftreden van de huidige Duitse Führer Aller Europeanen, de Bubneskanzelin mit Falcem Name, want Merkel is de naam van haar eerste echtgenoot van wei ze sedeer1982 gescheiden is. Is sedertdien de wettige wederhelft van hoogleraar Joachim Sauer. Haar

    meisjesnaam is Kasner, zodat we over dat mens beter zouden spreken als van Angelina Dorothea Sauer- Kasner, afgekort ADSK, afgekort tot Mevrouw Zeurkous.

    We doen er dus best het zwijgen aan toe willen wij niet in Nacht und Nebel terecht komen…

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    17-12-2020, 18:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    16-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500465 - MET BEIDE VOETEN OP DE BEGANE GROND MAAR DAN VOOAL DAAR WAAR WE THUISHOREN

    .

    500465 - MET BEIDE VOETEN OP DE BEGANE GROND MAAR DAN VOOAL DAAR WAAR WE THUISHOREN

    WOENSDAG 16 DECEMBER 2020

    INHOUD

    VOOR VLAANDEREN NA +100 JAAR TIRANNIE KAN DE FRANCOFILE PARTI SOCIALISTE NOOIT NOG EEN BETTOUWBARE PARTNER WORDEN

    *

    Paul Magniete/Kaniete, een hautaine geestesgenoot van wijlen de Nazi REX-Bewegigg, heeft er wl de allures voor, maar wil, in navolging van Léon Degrelle, ten gezond vooral een welvarend Walenland op kosten van de Vlaamse ‘boerkens’. Wat hem, met behulp van de Weversgulde, nog zou lukkkn ook.

    In eerst volgnde stukje Nr 500464 zien we de nieuwe houding van President Macron in hetvrij van Koran-dwang Nieuwe Franrkrijk.

    Moest ik TVG zijn ik bood hem een Gouden Lidkaart aan van het Vlaams Belang…

    May also God save America.

    *

    † 1618 anna van oostenrijk

     Anna van Oostenrijk (ook Keizerin), Wenen, Oostenrijk; keizerin & weldoenster; † 1618.

    Feest 14 & 15 december.

    Zij was de echtgenote van keizer Matthias van Oostenrijk-Hongarije. Zij was een toonbeeld van barmhartigheid en vrijgevigheid jegens de armen. Zij stierf te Wenen op 15 december 1618

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    .OOK WALLONIË VERANDERT

    .

    In mijn blog van 13 dezer (‘Wishful thinking’) had ik het er over, dat De Wever hoopt met de PS in 2024 een historisch akkoord te zullen kunnen sluiten en dat hij dat eerder zonder het Vlaams Belang dacht te zullen kunnen doen. Ik had daar reeds mijn bedenkingen over omdat de score van de N-VA eerder achteruit dan vooruit gaat en het VB die partij in de peilingen al flink stuk voorbij is gestoken, zodat het wel eens zou kunnen dat als Magnette het echt meent, hij in 2024 wel eens het VB als eerste gesprekspartner aan Vlaamse kant zou kunnen krijgen.

    Ondertussen is wel gebleken dat er ook nu in Wallonië het besef groeit dat het zo niet verder kan. Zo is Magnette nu voorstander van het afschaffen van de gemeenschappen en het promoten van de gewesten, waarbij het toekomstige België alvast in eerste instantie zou bestaan uit vier deelstaten: Vlaanderen, Wallonië, Brussel en de Duitse Oostkantons, die onder elkaar zullen moeten uitmaken hoe het verder moet. Hij staat daarbij niet alleen, want ook grondwetspecialist Marc Uyttendaele (in de wandelgangen ook wel eens Mr Onkelinckx genoemd) én Philippe Destatte de directeur van het Institut Jules Destrée, het PS-studiebureau, zijn nu die mening toegedaan. Zelfs Pierre Wunsch, een oud kabinetschef van Reynders (en dus geen PS’er), nu gouverneur van de Nationale Bank, is het daar steeds meer mee eens.

    Zoals ik hiernoven al schreef, is het echter niet zeker dat de krachts-verhoudingen in Vlaanderen in 2024 nog dezelfde zullen zijn. Daarom kan men het nog steeds betreuren dat we geen Paarsgeel gekregen hebben, waarbinnen een discussie nu al had kunnen worden gevoerd, blijft het tot 2024 – zoals ik ook reeds schreef – ‘wishful thinking’ en kan men in Vlaanderen alleen maar hopen dat Paarsgroen+ de rit niet zal uitrijden.

    *

    GALAPAGOS ONDERUIT NA NIEUWE AMERIKAANSE OPDOFFER

    Galapagos bij het beurs debuut op Wall Street in 2015

    ©nasdaq

    Vandaag om 09:15

     

    Door een tweede uppercut in vier maanden is de bio-tech reus op de beurs nog nauwelijks meer waard dan de cash op de bank.

    Galapagos GLPG-13,99% incasseert een zware klap op de Brusselse beurs. Het aandeel opende woensdag 14 procent lager op 83,06 euro. Beleggers waarderen de bio-technologie groep nog op 5,4 miljard euro, nauwelijks meer dan de cash die de Mechelaars eind september op de bank hadden staan (zie grafiek). Met andere woorden: bij de huidige koers hechten beleggers nauwelijks nog waarde aan het lopende onderzoek.

    De belegger gooit de handdoek, in het spoor van de Amerikaanse partner Gilead GILD-0,69% . Die wil geen energie meer steken in Jyseleca als reuma medicijn en zet de samenwerking met Galapagos in de Verenigde Staten en Europa stop. Galapagos zal de verkoop in Europa nu op eigen houtje doen, maar in de VS - de lucratiefste farma-markt ter wereld - wordt een kruis gemaakt over het reuma medicijn.

    Kortom, Galapagos mist de Champions League en krijgt als troostprijs een ticketje voor de Europa League.

    …/…

    Jan De Schamphelaere

     

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

    Vriend Guvaal denkt wel de goede richting uit (Twee totazal nieuwe naast elkaar draaiende soort ‘Natiestaten’, fotsie la Belgica?, bevrijd van het Waterhoofd Brussel), maar hij gaat daarbij, elegant als hij altijd is, voorbij aan de werkelijkheid van de Soevereine Volkswil..

    Zie de laatste peilingen en zie vooral de klare kop van onze mensen. Noteer vooral daarbij dan die peeling het werk is van hun gezworen tegenstanders uit het Antwerpse Hoerenkwartier.

    Nu nog eerst het doodgeboren kind, de Vivaldi Valkuil, overleven, vervolgens de machinaties van Smerig Links om tussendoor een Wilmès II te voorkomen, om eindelijk op te kunnen gaan in de Vaart der Volkeren…

    Wat bij voorbeeld ooit was tussen 1400 en 1600, de Bourgondische Nederlanden die, voor het Koloniaal Tijdperk, behoorden tot de absolute wereld-top. Toen zelfs de Parijse ‘Croniqeurs, als ze het dan vol van afgunst, hadden over de Contreie Vlaanderen, de steden Brugge, Getn en Ieper, schreven als Het Land van Belofte…’La Terre Promise’….

    Hoe hoger de berg, des te steiler moeten de ambities reiken…

    Deze keer geen eenvoudige Hertogen van Bourgondië, maa reen heuse President van Frankrijk? Zo niet komen we weer onder Oostenrijkrse Habsburgers, want Meneer Prinses Astid van Sachsen Coburg-Gotha isd er al ene uit het Huis van Habsburg…

    En… tussen haakjes: hoe zit het bij de lezer met de lectuur van de trilogie van Bard van Loo over de Bourgondische Nederlanden? Onze zelfverklaarde heiligen van de Media, de zogeheten Hoernalisten, zouden beter ipv van al die Corona-zcver war ze tocj niet aan kunnen doen, wat gaan grasduinen in inze eigen Geschiedenis. Door bvb eens een bezoekje te brengen aan

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Middelburg_(Belgi%C3%AB)

    waar ze Pieter Bladelin kunnen ontmoeten, de Rentmeester van oa Karel de Foede (1441). Of aan de Brugse Naaldenstraat, van waar die opereerde en dat nu nog altijd vol hangt met afbeeldingen van Lorenzo de Medici….

    Eigen Grootheid?

    Maar mens, toch, daar spuwen die Penneridders toch op. Hun wenken meer de snoepjes hen voorgespiegeld door …. de Onderwerping. Wat deden de abtieke goden weer met hen die ze wilden vernietigen? Juist. Ze werden begenadigd door de Verdwazing.

     

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST






    16-12-2020, 18:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    15-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500463 - LOPEN FIETSEN IS WAARIN DE LAGE LANDEN ZOWEL IN DE EIGEN TAAL ALS IN HET FRANSOOS EEN… VOETJE VOORUIT HEBBEN

    .

    500463 - LOPEN FIETSEN IS WAARIN DE LAGE LANDEN ZOWEL IN DE EIGEN TAAL ALS IN HET FRANSOOS EEN… VOETJE VOORUIT HEBBEN

    *

    ALLAH IS GEEN OPPERWEZEN ZOALS EEN ANDERE

    DEZE IS OVERAL TER WERELD EEN POLITIEK DIE ONDERDRUKKINGS SYSTEEM DAT DOOR LINKS ALS EEN WORTEL VOOR DE NEUS VAN EZELS WORDT GEHOUDEN. VOOR MOSLIMS I DIT EEN

    *

    DINSDAG 15 DECEMBER 2020

    INHOUD

    IN DE VEDDOMD LEGE KERSTTIJD, THANS – OM NIEMAND TE KWETSEN - DE ‘LICHTFEESTEN’ GEWORDEN, VAN EEN CORONA WOESTIJN ROERT ER ZICH DUS TOCH EEN SPRANKELTJE HOOP

    *

    HADEWYCH VAN VLAANDEREN, ANTWERPEN, MYSTICA; † 13E EEUW (1248?).

    Feest († 1 juni?) & 15 december.

    Van Hadewychs leven is bijzonder weinig bekend. Ze moet ergens geleefd hebben in de Zuidelijke Nederlanden, maar waar precies: men weet het niet. Antwerpen? Brussel? Breda? Ze schreef gedichten en brieven, waarin haar liefde voor Christus tot uiting komt. Gezien haar prachtige taal, die in staat is nooit geziene geloofs-visioenen in woorden uit te drukken, moet zij van hoge afkomst zijn geweest, en een gedegen vorming hebben genoten. Ook is men onzeker over de eeuw waarin zij leefde en stierf. Uit haar teksten kunnen we opmaken, dat ze vanaf haar tiende levensjaar gegrepen was door de mystiek.

    Hadewych behoort tot deze groten. Zij beschrijft hoe zij leefde van de 'Minne' (= Liefde). Zij schrijft: 'Als minne porret in mine siele' (= de liefde roert (port) in mijn ziel). Niets ter wereld weegt op tegen deze 'Minne'. Zij voelt ze als een geschenk dat God zomaar aan haar geeft; en probeert op haar beurt liefde terug te geven; door aandacht en tijd te schenken aan God in gebed, stille tijd en geestelijke lezing; maar ook door te wachten wanneer ze die liefde niet voelt, en niet op zoek te gaan naar oppervlakkige behoeften bevrediging: zij wacht en vast, en houdt de leegte uit...; en laat God het tijdstip bepalen, waarop Hij haar weer wil raken met zijn Liefde.

    Sommigen vermoeden, dat zij de Hadewych moet zijn, die abdis was in het klooster van Aywières, en stierf op 1 juni 1248...

    Verering & Cultuur

    Zij wordt soms afgebeeld met een zon, symbool van Gods liefde, met in het centrum een kruisje (symbool voor lijden; want wie liefheeft moet door veel lijden heen!).

    Op de afbeeldingen, afkomstig uit de Sint-Bavo te Haarlem, zien we haar afgebeeld samen met Jan van Ruusbroec († 1381; feest 2 december), ook al zo'n grote mysticus van Zuid-Nederlandse bodem. Tussen beide mystici in zien we twee bomen afgebeeld: de linker staat met zijn wortels in de grond, maar de rechter staat op zijn kop, met de wortels naar de hemel gericht: symbool voor de mysticus, die in wezen leeft van de dingen die aan de hemel toebehoren.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    DE BORLÉE'S WORDEN VLAMING

    Het Borlée team stapt over van de Waalse naar de Vlaamse Atletiek Liga (VAL). Het zou het gevolg zijn van het feit dat de ‘broertjes & Co’ niet meer sereen konden werken in de Waalse organisatie en zou niets te maken hebben met geld, al zullen er weinigen zijn die dat geloven

    Het is een feit dat de Borlée’s zowat de meest sportieve familie van dit land is. Geen andere heeft – bij mijn weten – meer medailles behaald. Vlek op dit alles is wel het feit dat ik, met uitzondering van vader Jacques Borlée, geen enkele van de familie ooit een woord Nederlands heb horen spreken en dit niettegenstaande de kinderen zijn opgegroeid in Sint- Lambrechts- Woluwe, waar ze in het lager onderwijs ook Nederlands kregen. Zelfs de vier Nederlandse woordjes die ik Eden Hazard van de gelijknamige familie ooit heb horen uitspreken (‘Waar is dat feestje’) was er bij de Borlée’s niet bij. En dan hebben de Hazards nog het excuus dat ze van Charleroi afkomstig zijn, la Wallonie profonde..

    Vraag is op welke wijze de Borlée’s nu denken ambassadeurs van de Vlaamse sport te zullen worden als ze er vanaf 01.01.2021 deel van gaan uitmaken. Vlaams minister Weyts heeft ze al verwelkomd! Hopelijk wordt hun lidmaatschap geen zoveelste excuus om het beeld van België in het buitenland als Franstalig land in stand te houden.

    ---

    Ik weet het: eigen lof stinkt, maar ondertussen ben ik er achter gekomen dat mijn blog van zaterdag de 4.500ste was die ik gepost heb bij SeniorenNet sinds ik ermee begon, begin februari 2005. ‘Wie schrijft, die blijft’ zegt het spreekwoord, dus zullen we maar voortdoen, zeker?

    *

    GBL INVESTEERT IN DUITSE PREMIUM FIETSEN

    De Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel rijdt op een fiets van Canyon Bicycles. ©BELGA

    Vandaag om 08:17

     

    GBL, de spilholding van de familie Frère, verwerft de controle over het Duitse Canyon Bicycles, in onze contreien bekend als de fietsen van wielerkampioen Mathieu van der Poel.

    GBL GBLB1,25% kondigt voor de derde keer dit jaar een belangrijke investering aan. De holding neemt een meerderheids-belang in de Duitse fietsen producent Canyon Bicycles.

    Canyon is een snel groeiende Duitse producent van conventionele en elektrische fietsen van hoge kwaliteit. Het is wereldwijd de grootste producent die via zijn website rechtstreeks aan de consument verkoopt.

    "De holding GBL investeerde eerder dit jaar in het inspectiebedrijf SGS en de zalmkweker Mowi. "

    De Duitse fietsenmaker heeft partnerschappen met verscheidene atleten. De wielrenners van Movistar en Alpecin-Fenix, de ploeg van de Nederlander Mathieu Van der Poel, rijden op fietsen van Canyon. De omzet van het bedrijf steeg de jongste zeven jaar met gemiddeld 25 procent per jaar en bedraagt nu 400 miljoen euro.

    Waardering Canyon

    GBL wil niet kwijt hoeveel het investeert. Het persbureau Bloomberg meldde onlangs dat de Amerikaanse zakenbank Robert Baird & Co werkte aan een verkoop van Canyon. De zakenbank waardeerde het bedrijf op meer dan 500 miljoen euro. Bloomberg meldde dat onder meer private-equityspelers als Carlyle en KKR geïnteresseerd waren.

     

    Stichter Roman Arnold blijft voorzitter van de adviesraad van Canyon en herinvesteert een belangrijk deel van de opbrengst van de verkoop in het bedrijf. Naast GBL investeert ook Tony Fadell in Canyon. Hij was senior vicepresident van de iPod-divisie van Apple en leidde de teams die de iPod en iPhone creërden.

    Wouter Vervenne

     CORONA & CENSUU VRIJE COMMENTAAR

    Sport dient vooral veel meer betekenen dan duurbetaald volksvermaak. Want aan brood en spelen alleen hangt niet veel goeds.

    Vooral in Corona tinden is stempen tegen een bal minder aangewezen, wegens het haast op elkaars schoot zitten. Lopen en fietsen in open lucht is meer iets voor de vol natuur en het gaat ook zonder ook ma    ar een frank aan sêcifieke ‘infrastructuur’…

    Historisch is het nu eenmaal een gril van de natuur, dat Coburgia op de snijlijn lifgt van twee culturen, de Frankische en de Germaanse en daarom alleen is een bestuurlijke ineen geflanste staatsvorm geen zegen. Grenzen zijn er nu eenmaal om uit elkaar te houden wat God uit elkaar heeft geschapen. Twee heren, dienen, God en de Mamaon, is namelijk altijd al uit den boze geweest.

    Leve dus die Boven-Moerdijker Vander Poel dus op een oer-Duitse fiets, dan een tros uitgebluste verfranste Brusselaars die geen woord Nederlands wil spreken of dat ooit zal zal willen doenn, uit de belangstelling rijdt Hoogstens een brabbel-taaltje van Sint- Lambrechts- Woluwe’s vermengd met Ara (bis) of Maroc Cocks hanengekraai.

    Zou Woluwe, diep in ’t geheim, triowens al lang geen Araabis klinkende naam toebedeeld zijn? Staan dar nog wel van onze voorvaderlijke kerken recht, die niet vervangen zijn door ‘gebedshuizen’ voor kromzwaard-dragers?

    Dat Woluwe immers is al alng niet meer ONS land, en daar gelden al lag niet meer ONZE REGELS , maar de iot Mekka.

    Hun regels, maar ONS ge”ld…

    -

    En daar is onze Vlaamse Sport Mini Ster mee in de wolken. Of zou die een percentje genieten voor de meerkost die de uit geldzucht Vlaams geworden Boirlés ons voortaan kosten?

    Waalse ‘déchet’ opknappen, ja; daar zijn de Vlamingen goed in. Alles tot meerdere eer en glorie van het Gedrocht van onze ondergang in de Geschiedenis, wat eens ons Vadermad hoorde te zijn met het nooit is geweest. Tenzij om onze welvaart af te romen.

    -

    Digitalia is twee keer zo ogeveer even oud als vriend Guvaal. Eerst in leeftijd (voor-oorlogse kwaliteit) en tweedens als SeniorenNet-schrtijvelaar, beiden al ongeveer even lang uit circulatie in het echte beroeps-leven.

    BIj deze een lang en gelukkige nòg oudere dag gewenst en hou het AUB zo lang mogelijk vol. Minstens tot we met z’n allen het glas kunnen heffen met onze voeten op eigen bodem.

    Zelf zoek j ik ondertussen ook eens uit, hoeveel onheil ikzelf al heb gesticht in de medeplichtige rangen die na de verfransing, nu voor de verandering ut zijn op de ver-islamisering van het Land der Vaderen.

    igitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    15-12-2020, 15:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    14-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500462 - WEER ZOVEEL PERTINENTE VRAGEN VOOR MAAR ÉÉN WEEK, MAAR WIE LEEST ER NU ZOIETS,

    .

    .500462 - WEER ZOVEEL PERTINENTE VRAGEN VOOR MAAR ÉÉN WEEK, MAAR WIE LEEST ER NU ZOIETS,

    Maandag 14 December 2020

    INHOUD

    MET DIT SOORT GIF-GROENE REGERINGEN, ZELFS AL ZIJN HET ER ACHT, HEBBEN WE STRTAKS GEEN PAPIER MEER OM ONS DINGES AF TE VEGEN

    *

    VERGETEN VRAGEN VAN DE VOORBIJE WEEK (118)

    foto: ©AFP/Bernd von Jutrczenka

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

     

    Hoe krijgen we de overheid ooit weer terug in haar kot?

    (Aan de machtshebbers die elke dag uitpakken met een nieuwe vrijheids-beperking. De overheid waagt zich steeds verder in onze privésfeer. Journalisten verdedigen de opschorting van grondwettelijke vrijheden. Academici roepen op om buren te verklikken. Deze geesten krijg je niet zomaar terug in de fles. Het machtsvertoon en de media-aandacht werken verslavend voor middelmatige politici en ijdele virologen. Wie zal de bakens straks weer terug plaatsen?)

     

    Welke partij is de grootste in deze peiling?

    (Aan de vrienden van Vivaldi, die zo blij zijn met de laatste peiling van HLN en VTM. ‘De partijen die op een positieve manier bruggen slaan om dit land te leiden uit de crisis groeien’, zegt zo’n Egbert Lachaert dan. Terwijl zelfs de grootste Vlaamse regeringspartij niet half zo groot is als Vlaams Belang. En dat op een moment dat bijvoorbeeld het migratie thema tijdelijk afwezig is. Peilingen maken politici extra potsierlijk.)

     

    Hoe werd Groen zo snel zo vadsig?

    (Aan Tinne Van der Straeten, die in Humo vertelt over haar nieuwe leventje: ‘Plots heb ik een heel team, en wordt me ’s morgens gevraagd wat ik wil eten tijdens de lunch. Die egards zijn geen overbodige luxe: als minister word je toch een beetje geleefd’. Er zijn véél mensen die geleefd worden, maar toch géén volledige hofhouding (inclusief privékok) ter beschikking hebben. Groen wordt wel érg snel verslaafd aan de vetpotten van de macht.)

    Wat is bij antiracisten mainstream en wat is marginaal?

    (Aan de Franse filosoof Raphaël Enthoven, die zich niet laat wegzetten als witte man: ‘Ik blijf mij verzetten tegen een antiracisme dat anderen diskwalificeert op grond van huidskleur. Want er bestaat nu een racistisch antiracisme, dat negatieve eigenschappen toekent aan mensen die niet tot de eigen groep behoren’. Lees dat interview: Enthoven slaat spijkers met koppen. Alleen laat hij nog uitschijnen dat racistische antiracisten een randfenomeen zijn. Helaas: de gekken hebben het gekkenhuis overgenomen. Dogmatisch rassendenken voert zeker sinds BLM de boventoon.)

    Wanneer is de emmer der vernederingen vol?

    (Aan Egbert Lachaert, voorzitter van Open Vld en loopjongen van Paul Magnette (zie deze vernederende uitspraak). Hoe lang blijft dit nog duren?)

    Hoeveel belastinggeld werd verspild aan deze onzin?

    (Aan het Vlaams Instituut Gezond Leven, dat de ‘Geluksdriehoek‘ lanceerde: ‘De 3 bouwstenen zijn: je goed omringd voelen, je goed voelen en jezelf kunnen zijn. Bij iedere bouwsteen horen 3 vragen die je uitnodigen om na te denken, zoals: wat vind jij belangrijk? Hoe beteken jij iets voor anderen?’. De Vlaamse burgers zouden al iets gelukkiger zijn als hun belastinggeld niet verspild werd aan dit soort onzin.)

    Wat gaan jullie tellen: politici of politieke standpunten?

    (Aan de mensen die toezicht gaan houden op de onpartijdigheid van de VRT: ‘Er zal bijgehouden worden wie, waar en wanneer aan bod komt in nieuwsprogramma’s’. Het gevaar bestaat dat deze ‘monitoring’ vervalt in het turven van politici. Daaruit zal dan blijken dat op het VRT-scherm regeringspartijen oververtegenwoordigd zijn en Vlaams Belang zwaar ondervertegenwoordigd. Maar het zou nog interessanter zijn om standpunten te turven. Want dan breng je ook de Walter Zinzens, de Dave Sinardets en de Els Keytsmannen van deze wereld in beeld.)

     

    Hoe hadden jullie de islamlogica beter kunnen illustreren?

    (Aan de studenten die hun docent verklikten omdat hij een cartoon over ‘islamlogica’ toonde in een les. De cartoon klaagt aan dat moslims zich wel beledigd voelen door cartoons en kritiek, maar niet door de onthoofdingen, verkrachtingen en genitale verminkingen die uitgevoerd worden in naam van hun profeet. De hysterische reactie op deze cartoon doet vrezen dat die karikatuur dan toch niet zó overdreven is.)

    Wie kiest de morele bakens?

    (Aan Timmie van Diepen, die in het editoriaal van Het Belang van Limburg de Duitse kanselier prijst: ‘Angela Merkel is uitgegroeid tot het morele baken van Europa’. We weten dat journalisten hier innig van overtuigd zijn, maar wie heeft dat ooit beslist? Hoe heilig is ze echt? Hoe gezond is al die verering?)

    Wanneer wordt BPost een performant postbedrijf?

    (Aan Petra De Sutter, die wil bekijken of BPost geen broodjes en snoep kan verkopen: ‘Tegen eind volgend jaar gaan we bekijken welke andere maatschappelijke doeleinden het bedrijf zou kunnen vervullen. Dit zou daarin kunnen passen’. Misschien zou BPost geen andere inkomsten nodig hebben, als het erin zou slagen om bijvoorbeeld op tijd pakjes te leveren. Overheidsbedrijf faalt in de absolute kerntaak en wil er dan maar allerlei nieuwe taken bijnemen: dit is België.)

    Hoeveel denkfouten krijg je in 1 column?

    (Aan Frederik De Backer, die in 1 De Morgen-column onder meer schrijft: ‘Als een globaal verspreid virus kan worden uitgeroeid, dan ook kansarmoede’, ‘Als je als kind niet in je blokkendoos kunt rommelen zonder hepatitis op te lopen, is de kans dat je thuis de juiste normen en waarden meekrijgt eerder klein’ en – onze persoonlijke favoriet – ‘Maak middelen vrij voor kansarmen, die wegenwerken kunnen wachten’.)

     

    Welke grote kunstenaars hadden een vast afvinklijstje?

    (Aan het artistiek Wanda Collectief, dat pleit voor een ‘diversity checklist‘ op Vlaamse filmsets. Dat betekent dat subsidies verbonden worden aan de huidskleur, het geslacht en de geaardheid van mensen die meewerken aan een film. Historici gaan zich later afvragen waarom kunstenaars in de vroege 21ste eeuw zelf aandrongen op strikte beperkingen vanuit de overheid.)

     

    Hoe lang duurde de bouw van de langste brug ooit?

    (Aan staatssecretaris Mathieu Michel, die aangeeft dat de nieuwe gesloten centra in Zandvliet en Jumet niet voor direct zijn: ‘Na goedkeuring door de ministerraad moet je rekening houden met een termijn van minstens vijf jaar, exclusief verhuis en inrichting’. In België heb je dus een half decennium nodig om een winddichte ruwbouw neer te zetten. De langste brug ter wereld – een spoorwegviaduct van 165 kilometer – werd in China gebouwd in 4 jaar. Maar daar hebben ze natuurlijk geen Groenen om op de rem te staan.)

    Wie wil er een militair als minister van Defensie?

    (Aan de journalisten die blij zijn dat Lloyd Austin de volgende minister van Defensie wordt in de VS. Austin is namelijk zwart, en dat is anno 2020 erg belangrijk voor journalisten. Terwijl je grote vragen kan stellen bij de voordracht van een ex-generaal: het burgerlijk toezicht op het leger komt op losse schroeven te staan. Er was veel meer kritiek toen Trump zich omringde met militairen, maar ja, dat was Trump.)

    Op welke plaatsen heeft een comédienne beveiliging nodig?

     

    (Aan de Vilvoordse comédienne Serine Ayari, die ook een grapje durft te maken over de islam: ‘Op sommige plaatsen is er nog altijd extra beveiliging’. Eerder in hetzelfde interview vertelt Ayari dat ze zelfs totaal níet kon optreden in Schaarbeek, omdat de zaal niet genoeg beveiliging had. Er zijn in dit land no-go-zones voor humor: laat ons die gemeenten en die wijken maximaal benoemen.)

     

    Zit u zelf ook nog met vragen? Blijf er niet mee zitten. Stel ze hardop in een reactie op dit stuk.

    Dominique Laridon

     CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

    Waarom willen ze dat allemaal niet zelf zien? Zelfs HUMO laat dat, al zijn die naaste buren op het Antwerps HoerenkwaktIer van het VOORUITgans-duo VTm-HLN, opdrachtgevers van die laatste peilingen. Zelfs bij hen, rn na diverse spoelbeurten, stak het Belang er met kop en schouders boven uit. Maar SSsssjuut. Geen golben opwekken.

    Hun voorraad inspiratie, net als ons toiletpapier en de droge beschuitjes, is dermate gezakt, dart kaars noch bril nog iets uitmaken. Zij wachten niet eens meer op Godot, maar op elektrische stroom afkomstig van gascentrales die nog niet eens zijn uitgevonden.

    Hoe durven ze! En waar blinven de liefjes Gretchen en Anu na, om hen dat zo niet voor de voeten te werpen, maar om het in hun gezicht te laten ontploffen?

    Gelukkig is daar die pandemie, om 7/7 en 24/24 over te zaniken, zodat onze Grondwettelijke Rechten seconde na seconde on-opgemerkt ingeperkt kunnen worden.

    Stel U voor 8 tegengestelde politieke meningen, die eerst nachtenlang moeten vergaderen om tot een ‘consensus’ te komen, die, twee seconden na publicatie daarvan in de Moniteur Belge , onderling reeds bestreden wordt.

    Zelfs de duivels in de hel, die het branden en de hitte gewend zijn, willen daar weg.

    En nog even dit, voor zij die enig soelaas verwacht zouden kunnen hebben gehad in steeeds weer dezelfde Antwerpse Arrogantie: dat ze, met Berten Rdenbach, wenen van spijt en de kroon smijten naar Sniessens.

     

     Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST




    14-12-2020, 17:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.00461 – DRUGS. ZOALS BIJ ELKE MISDAAD: ZOEK UIT WIE ER VOORDEEL HEEFT EN HE HEBT DE DADERS…

    .

    .500461 – DRUGS. ZOALS BIJ ELKE MISDAAD: ZOEK UIT WIE ER VOORDEEL HEEFT EN HE HEBT DE DADERS

    Maandag 14 December 2020

    INHOUD

    WIE WAS HET OOK WEER DIE DE RIJJKSWACHT OPDOEKTE? NIET DE STRENGE GENDARM MAAR OOM AGENT IS NU UW VRIEND…

    *

    johannes van het kruis o.carm

    Ubeda, provincie jaén, spanje; kloosterling & mysticus; † 1591.

    Feest 14 december.

    Juan de Santa María de Yepes werd op 24 juni 1542 geboren in het Spaanse plaatsje Fontiveros bij Salamanca als zoon van een wever. Als jong volwassene ging hij zieken verplegen in Medina del Campo en trad in 1563 in bij de karmelieten onder de naam Johannes van St-Mattias. Zijn studies deed hij in Salamanca. Na een ontmoeting in 1568 met Sint Theresia van Ávila († 1582; feest 15 oktober) was hij gegrepen door haar ideaal en begon de mannelijke tak van de Karmel te hervormen, zoals zij het deed bij de vrouwelijke: dat was het begin van de ongeschoeide karmelieten (Carmelitas Descalzos). In 1574 kwam hij met Sint Theresia naar Segovia en droeg hier de eerste mis op in het door haar gestichte klooster van ongeschoeide karmelietessen.

    Het eerste klooster voor ongeschoeide Karmelieten stichtte hij in Duruelo en veranderde zijn naam in Johannes van het Kruis. In 1586 stichtte hij buiten Segovia een mannenklooster van ongeschoeide karmelieten en was hier van 1588 tot 1591 prior. Zijn pogingen om de orde te hervormen stuitten op veel weerstand en onbegrip. In 1577 werd hij zelfs in Toledo gevangen gezet. Hij was naast priester ook dichter, mysticus en theoloog. Zijn mystieke werken 'La subida del Monte Carmelo' (= 'De bestijging van de berg Karmel'), 'La noche oscura del alma' (= 'De donkere nacht van de ziel') en 'La llama de amor' (= 'De vlam van de liefde'), vormen hoogtepunten in de geschiedenis van de katholieke mystiek. Zijn theologisch hoofdwerk was 'Cántico espiritual' (= 'Geestelijke lofzang'), een samenspraak tussen de ziel en Christus, geïnspireerd op het Hooglied in de bijbel.

    Al zijn werken zijn pas na zijn dood gepubliceerd. Men zegt, dat medebroeders uit zijn klooster van de ongeschoeide karmelieten bij zijn dood zijn ziel zagen opstijgen in de vorm van een vurige aardbol.

    Verering & Cultuur

    Hij werd bijgezet in Segovia. Daar rust zijn lichaam tot op de dag van vandaag in een praalgraf.

    In 1726 werd hij heilig verklaard. Paus Pius XI riep hem in 1926 uit tot kerkleraar met als eretitel 'doctor van de mystieken'. Hij is patroon van Segovia; alsmede van mystici.

    Hij wordt afgebeeld als karmeliet; geknield voor een kruisbeeld, omgeven door lelietakken (symbool van zuiverheid); kijkend naar de lijdende Christus; Christus (met kruis en vaak boven een altaar) onderhoudt zich met hem; boek in de hand met de spreuk: 'Pati et contemni' (= Lijden en veracht worden'); met adelaar met pen in de snavel

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

             The War On Drugs

    Er werd (en wordt) meermaals gelachen met het Belgische systeem van federale en regionale niveaus. Het bekendste voorbeeld daarvan is het vervoer van zieken, waarbij het normale vervoer een gewestelijke bevoegdheid is, maar de ambulances federaal zijn. Dat absurde systeem blijkt in dit land niet alleen te bestaan in de politiek, maar zelfs bij de politie, waar men ook spreekt van federale en lokale bevoegdheden. Nog een gevolg van de blunder van het afschaffen van de Rijkswacht.

    Zo blijkt bv dat niet de stad Antwerpen maar de federale scheepvaartpolitie verantwoordelijk is voor de Antwerpse haven. Terwijl de stad meestal de schuld krijgt voor wat er daar af en toe fout loopt in ‘the war on drugs’, blijkt dat die federale politie het niet op zijn eentje waar kan maken met die enkele tientallen agenten, is feitelijk een normaal gegeven. Dat er daar de laatste tijd toch een zekere samenwerking is, heeft alles te maken met het feit dat de lokale politie door de Coronacrisis minder werk heeft om allerlei sportmanifestaties te begeleiden.

    Vergeten we niet dat de haven van Antwerpen een van de grootste industriële maritieme complexen ter wereld is. Ze mag dan al vol camera’s hangen, men heeft ook de mensen op de grond nodig om het werk af te maken. Burgemeester De Wever heeft al voorgesteld dat de stad ook de haven zou overnemen, maar dan heeft hij minstens 300 agenten meer nodig en daar blijkt het schoentje te knijpen,

    --

    In de marge van bovenstaande, nog dit: In zekere kringen - de zgz ‘opinion chique’ - schijnt het bon ton te zijn te stellen dat drugs op e.o.a. manier gelegaliseerd zouden moeten worden. Datzelfde meestal progressieve volkje betoogt mee voor zuivere lucht en natuurlijkere voeding, maar snuift wel op tijd en stond dat witte lijntje dat hen in vervoering brengt en beseft niet dat in de landen van herkomst het dikwijls gaat om slavenarbeid en doden.

    PROXIMUS KOOPT MOBILE VIKINGS

    Proximus-CEO Guillaume Boutin. ©Photo News

    Vandaag om 07:50

    DPG Media verkoopt zijn telecom-dochter Mobile Vikings aan Proximus. De Belgische marktleider in telecomdiensten betaalt 130 miljoen euro, bijna 9 keer de jaarlijkse bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebitda).

    Ratatouille….DPG Media

    de eigenaar van onder meer de tv-zender VTM en de krant Het Laatste Nieuws, verkoopt zijn telecomdochter aan Proximus PROX-1,74% . De Belgische marktleider in telecomdiensten betaalt 130 miljoen euro voor de 335.000 klanten van Mobile Vikings.

    DPG Media zette Mobile Vikings vorige maand in de etalage, omdat de groep zich wil focussen op de digitalisering van zijn nieuwsmerken.

    Voor Proximus, de Belgische marktleider in telecomdiensten, is de deal een buitenkans: CEO Guillaume Boutin legt de hand op meer dan 300.000 vooral jonge klanten. Die kunnen later met zachte hand naar één van de lucratieve 'bundels' van Proximus gegidst worden. De CEO rekent erop vanaf de eerste helft van 2022 de eerste synergieën uit de deal te halen.

    Mobile Vikings heeft zijn hoofdkantoor in Hasselt en telt 80 medewerkers. Proximus, dat sowieso bezig is zijn Brussels hoofdkantoor drastisch af te slanken, belooft de nieuwkomer als een aparte entiteit binnen de groep te houden. De operator verwijst naar Scarlet, de prijzenbreker die hij in 2008 overnam maar steeds een apart merk gebleven is.

    Mobile Vikings biedt Proximus een zeldzame groeiopportuniteit op een verzadigde Belgische markt. Tot nog toe hield Boutin bij een vlakke omzetevolutie de winstgroei van de operator vooral op koers dankzij de kostenbesparingen die voorganger Dominique Leroy doorvoerde.

    De deal is vooral een tegenvaller voor Orange Belgium OBEL0,00% . Mobile Vikings is een 'virtuele' operator, een aanbieder van telecomdiensten zonder eigen netwerk. De jongste 2,5 jaar 'huurde' Mobile Vikings het netwerk van Orange Belgium, een belangrijke bron van recurrente inkomsten voor de nummer drie van de Belgische telecom.

    Nummer twee Telenet was tot 2015 eigenaar van Mobile Vikings maar verkocht toen aan DPG Media, die de operator samenvoegde met Jim Mobile. Telenet moest verkopen om de overname van operator BASE langs de kartel-waakhond te loodsen. Ook de huidige Mobile Vikings-deal moet langs de Belgische mededingings-autoriteit passeren. Boutin verwacht de overname in de loop van 2021 af te ronden.

     

    CORONA & CENSUUR  VRIJE COMMENTAAR

     Lowie van Leuven? Zo ne brave, dat kan toch nie? Hij deed om bestwil, uit spaarzaamheid en om mee te zijn met zijn tijd.

    Ceci n’est pas     une pupe! Of geloofde mij nie ? Al is het natuurlijk ook waar, da iedere misdaad pas achteraf uitkomt…

    Om ipv Rood, Groen! te worden van het lachen. Niet per definitie ook ook ‘gebvruiker’ te worden, maar om een percentje van de woekerwinsten mee te genieten. Op voorwaarde uiteraard, gedekt te zijn…

     Nous nous connons, lijk bij die Geperste Koppen uit de Antwerpse Lichte Buurt…

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    14-12-2020, 14:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500460 - OOK VANDAAG BEGINT DE DAG VAN MORGEN

    .

    500460 - OOK VANDAAG BEGINT DE DAG VAN MORGEN

    INGOUD

    EEN STAP DIE DE VOLGENDE VOORAFGAAT MAAR DIE STEEDS DUIDELIJKER WORDT IN DE VOLKSWIL EN DIE ELK AFSCHEID VAN EEN BROEDERVOLK WEL ZAL TERUGDRAAIEN. OIDE LIEFDE ROEST NIET…

    *

    JOSSE VAN ST-JOSSE-SUR-MER FRANKRIJK; prins, kluizenaar & pelgrim; † (668 of) 669.

    Feest 13 december.

    Eudocus moet rond 591 geboren zijn als zoon van koning Domnoneus Judaël van Bretagne en koningin Pritella. Hij had minstens drie heilige broers: Judicaël van Gaël († 658 of ca 680; feest 17 december); koning Salomon II van Bretagne († ca 632; feest 4 oktober) en Winok († ca 717; feest 6 november), een zeer vereerde kluizenaar in Zuid-West-Vlaanderen, naar wie de plaats Bergues (= Winoksbergen) is genoemd. Daarnaast had hij nog zeker vijf zusters, van wie er minstens twee als heilige worden vereerd: Sint Eurielle van Trémeur († 7e eeuw; feest 1 oktober) en de kluizenares Onenn van Tréhorenteuc († 630; feest 30 april).

    Koning Hoël was in 615 opgevolgd door Judocus' oudste broer, de heilige Judicaël († ca 658; feest 16 december). Eén van zijn jongere broers, Salomo, had liever zelf koning willen worden en begon zijn oudste broer het leven zuur te maken. Dat was voor Judicaël de aanleiding om toe te geven aan zijn oude verlangen om kluizenaar te worden in de monniken gemeenschap van St-Jean-de-Gaël, die op dat moment onder leiding stond van de grote abt Méen († 617; feest 21 juni). De edelen uit de omgeving boden nu aan Judocus het koningschap aan. Maar eigenlijk ging ook zíjn hart het meeste uit naar een geestelijk levensstaat. Hij vroeg een week bedenktijd, waarin hij zich terugtrok in het klooster Maëlmon. Uiteindelijk weigerde hij het aanbod en klopte aan in Maëlmon, waar hij aan de abt vroeg hem te willen begeleiden in de dienst aan God. Daar zou hij twintig jaar lang in het verborgene hebben doorgebracht.

    Het schijnt dat hij toch nog teveel naar zijn zin werd behandeld als de gewezen koningszoon. Vandaar dat hij zich op een gegeven moment, gekleed als haveloze bedelaar, aansloot bij een groep van elf pelgrims die onderweg waren naar Rome. Zij liepen langs Avranches en Chartres naar Parijs. Ergens onderweg moet hij de lagere kerkelijke wijdingen hebben ontvangen. Na lange beraadslagingen zette de groep vanaf Parijs niet koers naar Lyon in het zuiden, maar naar het noorden, waar ze uiteindelijk terecht kwamen in het gebied van graaf Haymon (of Haimo) van Ponthieu die onlangs voor eigen gebruik een Sint-Petrus-kapelletje had laten bouwen. De graaf zag al gauw dat de heiligste van de groep Judocus was. Toen de pelgrims aanstalten maakten weer te vertrekken, nam hij hem terzijde en vroeg hem of hij niet geestelijk leidsman aan zijn hof wilde worden.

    "Maar ik ben geen priester!"

    "Dat kan geregeld worden."

    De pelgrims vertrokken zonder verder een spoor in de geschiedenis na te laten en niet lang daarna werd Judocus door de bisschop van Thérouanne (waarschijnlijk de heilige Audomarus of Saint-Omer: † ca 670; feest 9 september) priester gewijd. Dit moet zich hebben afgespeeld rond het jaar 640.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    WISHFUL THINKING

    In de weekeindeditie van De Tijd staat een uitgebreid interview met Bart De Wever, die zegt te hopen op een historisch akkoord met de PS in 2024. In één adem vertelt hij daarbij dat er met het Vlaams Belang geen zaken te doen zijn. Nou, nou...

    Om te beginnen heeft De Wever wél gelijk als hij zegt dat de gesprekken die hij had met Paul Magnette voor de vorming van een Paarsgele federale regering vrij positief waren en dat – volgens hem – de PS ook nu bereid zou geweest zijn om tot e.o.a. vorm van confederalisme te komen. Dat het tenslotte Paarsgroen+ geworden is, was in de eerste plaats de schuld van de Vlaamse liberalen, maar zelfs een Paarsgele combinatie had de stap naar het confederalisme niet meteen kunnen waarmaken, hoogstens voorbereiden tegen 2024.

    2024 is echter nog ver weg en tegen die tijd kan er nog veel gebeuren. Zelfs al zou Paarsgroen+ zijn termijn niet uitdoen dan zal een eventuele tussentijdse regering ook niet méér kunnen doen dan e.e.a. voorbereiden. Maar het belangrijkste is, volgens mij, de vraag in hoever N-VA nog zal kunnen wegen tegen die tijd. Volgens de allerlaatste peiling naar het kiesgedrag zakt de N-VA voor het eerst sinds lang onder de 20% en blijft het Vlaams Belang Vlaanderens grootste partij. Nu is zo’n peiling maar een tijdelijke vaststelling, maar ze bevestigt wel de vorige enquêtes. Als het verschil tussen N-VA en VB zal blijven groeien – wat tot de mogelijkheden behoort – dan zal in 2024 het Vlaams Belang eerst aan het woord komen en zal Vlaanderen er alle belang bij hebben dat de twee Vlaamsnationale partijen aan één zeel zullen trekken. Als dat niet het geval zou zijn, zullen ze voor de zoveelste keer het kind van de rekening worden en door de belgicisten buitenspel worden gezet, zoals dat gebeurd is na Marrakech, bij de regering in lopende zaken en die van Wilmès én bij het mislukken van Paarsgeel.

    Als Vlaanderen ook in 2024 er niet in zal slagen een einde te maken aan dit België, dan zal inderdaad ‘het Vlaamse volk het enige ter wereld blijven dat altijd een grote toekomst zal hebben in zijn verleden’ (dixit Anton van Duinkerken, pseudoniem voor Willem Asselbergs, dichter, essayist en hoogleraar, Nederlander uit Bergen op Zoom, net over de grens in Noord-Brabant).

     *

    BRITSE SUPERMARKTEN HAMSTEREN VOOR BREXIT

    Aan beide kanten van het Kanaal schuiven stonden deze week files vol trucks. ©BELGA

    Vandaag om 08:40

    Op aanraden van de Britse regering slaan de Britse supermarkten massaal proviand in. Een harde brexit kan volgens de overheid zorgen voor tekorten en voor hamsterende klanten. 'De boodschap van de regering is dat er een harde brexit komt.'

    De Britse regering heeft de supermarkten gevraagd om meer producten te stockeren nu een harde brexit dreigt, meldt de Britse krant The Sunday Times. 'Vorige week heeft de regering de supermarkten opgedragen zich voor te bereiden op een harde brexit', zegt een consultant van een grote Britse keten. 'Dit weekend is de boodschap dat het een harde brexit wordt.'

    "Komt er een harde brexit, dan dreigt er drie maanden een groentetekort in het Verenigd Koninkrijk. "

    De voedings producenten hebben volgens de Britse krant aangegeven dat er drie maanden lang tekorten aan groenten dreigen als het Verenigd Koninkrijk in januari zonder handels akkoord uit de Europese Unie stapt. Voor fruit zouden er minder problemen zijn, want dat komt in grote mate van buiten de EU. Ook voor vlees verwacht de industrie weinig problemen.

    Bovendien kunnen de schappen ook leeg raken als mensen hamsteren. De vrees bestaat dat ze dat zullen doen 'op een manier die het corona-effect doet verbleken'. Door corona hamsterden Britten - net als de Belgen - massaal droge voeding en wc-papier.

     Dat Britse supermarkten beginnen te hamsteren, heeft ook gevolgen voor Belgische bedrijven. Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke afzetmarkt van de Belgische voedingsindustrie. Onder andere groentebedrijven Greenyard en Ardo exporteren naar het VK, al hebben ze er ook veel eigen fabrieken. Lotus Bakeries exporteert zijn speculoos naar het Verenigd Koninkrijk, en maakt er fruitrepen van zijn merk Nakd.

    Meer vaccins

    De overheid verzoekt ook de farma-industrie om extra voorraden in te slaan. Ze moet voldoende medicijnen, medischa apparaten en vaccins hebben om zes weken te overbruggen. Dat Britse bedrijven grote stocks aanleggen, is ook te zien aan de files die sinds een week aan beide kanten van de Noordzee ontstaan. De Britse regering heeft met vier ferry-maatschappijen contracten gesloten om per week 3.000 trucks met voeding en medecijnen extra het Kanaal te laten oversteken.

    Jens Cardinaels

    CORONA & CENSUUR VRIJE COMMENTAAR

     Saint Josse-sur-Mer: en dar zitten we meteen volop in de film van Mondseigneur Renard in de eerste wrede oorlogs-dagen van Mei-Juni ’40, om er kennis te maken met een vredelievende aanvaller en een al even liefdevolle vredevolle platselijke bevolking die niets liever vragen dan elkaar via dominantie uit te moorden. Internationale Socialistische naastenliefde tegenover patriottische christelijke mededogen. Alleen dat trotse Albion, aan de overkaznt van het Kanaal dat maar niet wil toegeven.

    Toen ook al niet.

    Verder dan. De Tijd die een deken oplicht, om, zoals Guvvl ons voorlicht, totaal andere dingen te laten zien dan dat ze schrijven.

    Wat er, voor eenieder die het overleeft; komt na elke oorlog, na elke pandemie?

    Hetzelfde, de k ik, als men vandaag kan beleven in dat Saint Josse-sur-Mer. Dat de Geschiedenis achteraf altijd terug in dezelfde plooi valt.

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    14-12-2020, 10:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!