MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    22-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPAANSE FRAMING: CATALAANSE INDEPES ZIJN SUPREMACISTEN

    *

    SPAANSE FRAMING: CATALAANSE INDEPES ZIJN SUPREMACISTEN

    **

    *

    https://doorbraak.be/spaanse-framing-catalaanse-indepes-zijn-supremacisten/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    Quim Torra, supremacist? De Spaanse framing draait op volle toeren, ook in de Belgische media

    *

    foto: © Reporters / DPA

    19 februari 2020

    Christophe Bostyn - Leestijd 8 minuten

    *

    Om de zoveel tijd is het opnieuw van dat: in Spanje ontstaat een mediarel omwille van een uitspraak van een Catalaans pro-onafhankelijkheidspoliticus. Dikwijls gaat het over de Catalaanse taal en nieuwgekomen Catalanen of migranten die uit de rest van Spanje komen. De rode lijn: verwachten dat die nieuwkomers Catalaans spreken is racisme, Catalaans supremacisme en dergelijk fraais.

     

    Nochtans is de realiteit keihard: amper een derde van de Catalanen gebruikt het geminoriseerde Catalaans als dagdagelijkse taal, de rest het Spaans. In Spanje is één taal officieel: het Spaans of Castiliaans. Catalaans, Baskisch of Galicisch (Portugees zoals gesproken in Galicië) zijn co-officieel op regionaal niveau, een status die weinig meer om het lijf heeft dan dat de talen door de Spaanse staat getolereerd worden in die regio’s. Madrid vaardigt constant wetten uit in het nadeel van de minderheidstalen.

    ‘Verander niet van taal!’

     

    De rel van het moment draait rond het project ‘No em canviïs la llengua!’ (Verander niet van taal!). De burgemeester van Vic, Anna Erra (Junts per Catalunya), wou in het Catalaans parlement de aandacht vestigen op het project en verdedigde er ‘de bewustmaking van de autochtone Catalanen dat voor wie buiten Catalonië geboren is en Catalaans wil en moet spreken, een einde moet gemaakt worden aan de alomtegenwoordige praktijk, in bepaalde regio’s van Catalonië, om steeds naar het Spaans om te schakelen omwille van het uiterlijk of de naam van een persoon die ogenschijnlijk niet Catalaans lijkt.’

     

    Ze wijst op het minderwaardigheidscomplex van de Catalanen.

     

    Ze wijst op het minderwaardigheidscomplex van de Catalanen. Die gebruiken als eerste taal Spaans bij personen die ze niet kennen en al zeker indien die een buitenlands uiterlijk hebben. Elke Noord-Europeaan of ‘guiri’, elke Zuid-Amerikaan met een autochtoon uiterlijk, elk Aziaat weet het. Zelfs al spreek je vloeiend Catalaans, het is een continu gevecht om Catalaans te spreken met Catalaanstaligen. Vooral in het hoofdstedelijk gebied van Barcelona en de zones met Spaanstalige meerderheid, veranderen de Catalaanstaligen voortdurend van taal. Ze willen vooral niet tot last zijn met hun Catalaans.

    Ook Torra afgebrand als supremacist

     

    Van deze klinkklare evidentie brouwde El Mundo een politieke en mediarel, gretig overgenomen door de Spaanse politiek en pers. ‘No em canviïs la llengua!’, geleid door een Peruaanse en andere nieuwe Catalanen, wordt zo voorgesteld als een racistisch instrument van Catalaanse supremacisten. Deze tactiek wordt constant toegepast in de Spaanse politiek en media: beschuldig de andere van wat je zelf doet. Minister-president Quim Torra moest het zelf ook ondervinden. Hij werd met pek en veren overladen door binnen- en buitenlandse pers — deze laatste neemt meestal klakkeloos over wat er in de Madrileense pers verschijnt — omwille van een artikel dat hij in 2012 schreef.

     

    Torra deed toen nog niet aan politiek en werkte in Zürich. Toen hij op een dag een vlucht nam naar Barcelona, was er een Spaanse passagier die hysterisch werd omwille van het feit dat vluchtinformatie ook in het Catalaans werd gebracht. De passagier deed zelfs zijn beklag in een Zwitserse krant, argumenterend dat zijn rechten geschonden waren aangezien het Spaans ‘de eerste officiële taal van Spanje’ is. Torra, schrijver en uitgever, greep dit incident aan om deze haatvolle houding, algemeen verspreid in Spaans-nationalistische kringen, aan te klagen. In een artikel vergeleek hij de passagier of de Spaanse nationalist met een hyena, schuimbekkend van haat ‘bij elke uitdrukking van de Catalaanse taal of cultuur’. De vergelijking mag dan al straf zijn, hij drukte er inderdaad op een etterbuil: de irrationele en ‘ziekelijke fobie’ die behoorlijk wat Spanjaarden hebben voor alles wat Catalaans is.

     

    Flarden werden uit de context getrokken

     

    Toen Torra minister-president werd, ging de Spaanse pers aan het graven en vond het algauw het artikel. Flarden werden uit de context getrokken en het besluit was even duidelijk als unisono: Torra beschouwt de Spanjaarden als schuimbekkende hyena’s en beesten en is een Catalaanse supremacist. De buitenlandse pers nam de ‘framing’ gretig over. Wat te denken over de titel en inleiding van dit artikel van De Standaard? ‘De vuilgebekte marionet van Carles Puigdemont.’

     

    ‘Quim Torra wordt gezien als de loyale dienaar van Carles Puigdemont. Toch mag je zijn politieke engagement niet onderschatten: in oude teksten en tweets ventileerde hij zijn virulente haat tegen de Spanjaarden.’

    Castiliaanse suprematie

     

    Nochtans is Spanje als vanouds een staat die gedragen wordt door de Castiliaanse elite. Toen Castilië de Confederatie van de Kroon van Aragon annexeerde na de Spaanse Successieoorlog, werden de eigen (grond-)wetten van de Kroon van Aragon afgeschaft. Ook het Catalaans werd verboden als administratieve taal. Sindsdien werd de Catalaanse taal actief en via de wet bestreden vanuit de Spaanse overheid. Ook nu nog is het idee dat geheel Spanje Spaans of Castiliaans moet spreken, een dominant idee in de Spaanse politiek en samenleving. Nog in 2012 verzekerde de Spaanse minister van Onderwijs, José Ignacio Wert, expliciet dat zijn departement en nieuwe wet ‘het verspaansen van de Catalaanse kinderen’ tot doel had.

     

    elke geboren Spanjaard heeft de grondwettelijke plicht Spaans te kennen

     

    Sterker nog: elke geboren Spanjaard heeft de grondwettelijke plicht Spaans te kennen. Dat komt zo tot uiting in een Catalaans proces, waar geen enkele van de beschuldigden het recht had om te getuigen in hun eigen taal. Ook in Catalonië zelf is dat de gangbare praktijk: slechts 7,7% (2018) van de gerechtelijke procedures wordt er in het Catalaans gevoerd, een historisch dieptepunt sinds de democratie. In 2004 was dat nog 20,6%, wat wijst op een significante — en doelbewuste — verslechtering van de positie van het Catalaans. Catalanen hebben meestal schrik om te eisen dat hun zaak in hun taal behandeld wordt. Rechters worden centraal vanuit Madrid benoemd en naar eender waar gezonden. Taalvereisten zijn daarbij onbestaand. Spaanse rechters die in Catalonië recht spreken zonder een letter Catalaans te begrijpen, het is een dagdagelijkse realiteit.

    Wit is zwart en zwart is wit

     

    Denk echter niet dat het vragen in eigen taal bediend te worden door de overheid, of les te kunnen volgen in het Catalaans, als een recht gezien wordt in Spanje. Dat wordt steevast weggezet als discriminatie van de Spaanstalige. Wanneer op de Catalaanstalige Balearen bij regionale overheidsexamens gevraagd wordt dat medisch personeel het Catalaans machtig moet zijn, werd dat door enkele eentalige Spaanstaligen weggezet als discriminatie, een relaas dat opnieuw gretig overgenomen werd door de Spaanse pers. Het is een Goebbeliaanse tactiek: herhaal constant dat zij die institutioneel gediscrimineerd worden omwille van het feit dat ze een minderheidstaal spreken, de echte supremacisten zijn.

     

    Catalonië, een van Spanjes meest linkse regio’s, historisch verdraagzaam tegenover immigratie (ooit waren ze zelf vluchtelingen), wordt zo weggezet als supremacistisch en racistisch. Kenmerken die dan weer typerend zijn voor grote delen van het Spaanse unionisme.

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

     

    steun doorbraak

    Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

     

    Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

    *

     




    22-02-2020, 15:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BART SOMERS EN THEO FRANCKEN GEFACTCHECKT OVER SCHADELIJKE EN NUTTIGE CIJFERS

    *

    BART SOMERS EN THEO FRANCKEN GEFACTCHECKT

    OVER SCHADELIJKE EN NUTTIGE CIJFERS

    **

    *

    https://doorbraak.be/bart-somers-en-theo-francken-gefactcheckt/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    19 februari 2020

     

    Zal Bart Somers even stevig gefactcheckt orden als Theo Francken?

    **

    *

    foto: ©Reporters / GYS

     

    In een interview met De Zondag zegt de Mechelse burgemeester B iets opmerkelijks: ‘Wist u dat 37 procent van onze kinderen tot vijf jaar migratieroots hebben?’ 37 procent!

     

    Enkele weken geleden had Theo Franken op VTM Nieuws gezegd dat er 50 000 gezinsherenigingen per jaar waren. Hij werd onmiddellijk gefactcheckt op VRT NWS. Het was allemaal niet waar en overdreven, want het recht op gezinsleven wordt gegarandeerd door de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens, een deel van die gezinsherenigingen betrof kinderen die eigenlijk hier geboren waren en in bijna de helft van de gezinsherenigingen ging het om EU-burgers. En, o ja, het aantal gezinsherenigingen in 2018 bedroeg in totaal … 53 109. Het cijfer zelf was dus correct, dat wel.

    Is 37 procent overdreven?

     

    Komt er op VRT NWS nu ook een factcheck van de ‘37 procent kinderen met vreemde roots’ van Bart Somers? Gaan we kunnen lezen dat het allemaal niet waar is, en erg overdreven, want er staat iets in de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens — wat weet ik niet, maar er staat vast iets — een groot deel van die 37 procent kinderen met vreemde roots is geboren met de Belgische nationaliteit en veel van de ándere kinderen die niet de Belgische nationaliteit hebben, zijn EU-burgertjes. Verder, ook belangrijk, geldt die 37 procent voor België, voor Vlaanderen of alleen voor Mechelen?

     

    Die factcheck van Somers zijn bewering komt er, geloof ik, niet. Factcheckers zijn niet zozeer op zoek naar feitelijke fouten als wel naar ‘schadelijke’ beweringen. Dat is in elk geval wat Maarten Schenk, factchecker bij Facebook, verklaart in Humo van 14 januari. ‘Ons criterium is: we controleren boodschappen die schadelijk kunnen zijn.’ ’t Is overigens een heel begrijpelijk criterium. Beweringen over kabouters en de Kerstman moet je niet checken, want niemand, behalve Maarten Boudry, vindt ze schadelijk.

    Politieke thema’s

     

    Het wordt allemaal moeilijker als factcheckers zich met politieke thema’s gaan bezighouden, wat ze bijna altijd doen. Wat ‘nuttig’ is en wat ‘schadelijk’ wordt dan ingekleurd langs politieke lijntjes. Als Francken beweert dat er 50 000 gezinsherenigingen per jaar zijn, ondersteunt hij daarmee zijn wetsvoorstel om gezinshereniging voor een bepaald soort asielzoekers te beperken. Zo’n Wet zou ons land minder aantrekkelijk maken voor asielzoekers. Ik vind dat een nuttige wet, maar groen-links, dat een ruime asielpolitiek voorstaat, vindt zo’n wet schadelijk. Op die manier worden de 50 000 gezinsherenigingen van Francken voor hen een schadelijk cijfer dat moet worden gefactcheckt.

     

    Maar hetzelfde groen-links zal de 37 procent van Somers niet schadelijk vinden. Somers gooit dat stevige cijfer over kinderen met vreemde roots op tafel met een heel andere bedoeling dan Francken dat doet. De boodschap van Somers luidt dat migratie niet positief of negatief is, maar een realiteit. ‘37 procent’ maakt van die realiteit een onontkoombaar gegeven*. ’t Is een realiteit waar de Oude Vlamingen zich volgens Somers moeten aan aanpassen. En ook groen-links wil graag dat die Oude Vlamingen zich flink aanpassen. Met zo’n boodschap wordt de 37 procent een nuttig cijfer waar geen factcheckende nuances bij nodig zijn.

    Ons aanpassen, maar hoe?

     

    En hóe moeten de Oude Vlamingen zich aanpassen aan nieuwkomers ‘met vreemde roots’? Johan Leman heeft enige tijd geleden veel kritiek gekregen toen hij uitlegde wat dat concreet betekende – hoe je je bijvoorbeeld als homo moest aanpassen aan een moslim omgeving in Molenbeek. Die fout zal Somers niet maken. Concreet zijn is gevaarlijk voor een politicus.

     

    Wanneer hij de vraag krijgt van De Zondag waarom en hoe Oude Vlamingen zich moeten aanpassen, blijft hij, zoals Polly Peachum in dat bekende liedje ‘ganz allgemein’. ‘Ik bedoel daarmee niet, zegt hij, dat Vlamingen hun manier van leven moeten aanpassen. Ik bedoel daarmee dat élke mens zich voortdurend aanpast. Toen ik vader werd, heb ik mij aangepast aan mijn nieuwe rol. Toen de sociale media opkwamen, heb ik mij als politicus aangepast aan de nieuwe realiteit. Als ik nieuwe buren krijg, dan ga ik mij ook aanpassen.’

    De neutraliteit van de staat

     

    Wat kun je daarop antwoorden? Weinig. Toen mijn zoon Jan geboren werd heb ik mij ook aangepast. De sociale media zijn ook van mijn leven een niet onbelangrijk deel geworden, al ben ik geen politicus. En als ik nieuwe buren krijg, en het zijn moslim fundamentalisten, met of zonder vreemde roots, dan zal ik de banden van hun auto niet kapot steken, ook al omdat ik bang ben dat zij hetzelfde zouden doen met de mijne. Ik zal, als ze hier legaal verblijven, hun ‘remigratie’ eisen noch suggereren. Dat laat ik over aan Vlaams Belangers als Sam van Rooy.

     

    Maar ik zal mij aan die nieuwe buren niet ‘aanpassen’ in een van de normale betekenissen van het woord. Ik zal mij ergeren, in stilte hopen dat hun kinderen later minder fundamentalistisch zullen zijn dan hun ouders, en ondertussen elke maatregel steunen die de neutraliteit van de staat bevestigt en uitstraalt**, en elke regeling die een dam opwerpt tegen de politieke ambities van welke godsdienst ook, maar zeker van de islam.

     

    * Weinig Oude Vlamingen maken zich zorgen over het aantal vreemdelingen in het algemeen, waaronder heel wat Nederlanders, Fransen en Italianen. Wel maakt men zich zorgen over de groei van de moslim gemeenschap sinds duidelijk is dat fundamentalisten binnen die gemeenschap ongeveer de helft uitmaken. Het aandeel van de moslims in ons land is nu ongeveer 6 procent, en zal nog stijgen. Maar als er een strikte immigratiepolitiek komt, is er weinig kans dat die ooit stijgt tot een landelijk gemiddelde van 37 procent.

     

    ** Somers vindt het niet nodig dat de staat neutraliteit uitstraalt. Hij is voorstander van een ‘andere stroming binnen het liberalisme’. Hij vindt het jammer dat het regeerakkoord stipuleert dat religieuze tekens, zoals de hoofddoek, verboden worden aan loketten en in het onderwijs. ‘Dat is voor mij de moeilijkste passage van het regeerakkoord,’ zegt hij.

    Philippe Clerick

    *








    22-02-2020, 12:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BART SOMERS EN THEO FRANCKEN GEFACTCHECKT OVER SCHADELIJKE EN NUTTIGE CIJFERS

    *

    BART SOMERS EN THEO FRANCKEN GEFACTCHECKT

    OVER SCHADELIJKE EN NUTTIGE CIJFERS

    **

    *

    https://doorbraak.be/bart-somers-en-theo-francken-gefactcheckt/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    19 februari 2020

     

    Zal Bart Somers even stevig gefactcheckt orden als Theo Francken?

    **

    *

    foto: ©Reporters / GYS

     

    In een interview met De Zondag zegt de Mechelse burgemeester B iets opmerkelijks: ‘Wist u dat 37 procent van onze kinderen tot vijf jaar migratieroots hebben?’ 37 procent!

     

    Enkele weken geleden had Theo Franken op VTM Nieuws gezegd dat er 50 000 gezinsherenigingen per jaar waren. Hij werd onmiddellijk gefactcheckt op VRT NWS. Het was allemaal niet waar en overdreven, want het recht op gezinsleven wordt gegarandeerd door de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens, een deel van die gezinsherenigingen betrof kinderen die eigenlijk hier geboren waren en in bijna de helft van de gezinsherenigingen ging het om EU-burgers. En, o ja, het aantal gezinsherenigingen in 2018 bedroeg in totaal … 53 109. Het cijfer zelf was dus correct, dat wel.

    Is 37 procent overdreven?

     

    Komt er op VRT NWS nu ook een factcheck van de ‘37 procent kinderen met vreemde roots’ van Bart Somers? Gaan we kunnen lezen dat het allemaal niet waar is, en erg overdreven, want er staat iets in de Europese Verklaring van de Rechten van de Mens — wat weet ik niet, maar er staat vast iets — een groot deel van die 37 procent kinderen met vreemde roots is geboren met de Belgische nationaliteit en veel van de ándere kinderen die niet de Belgische nationaliteit hebben, zijn EU-burgertjes. Verder, ook belangrijk, geldt die 37 procent voor België, voor Vlaanderen of alleen voor Mechelen?

     

    Die factcheck van Somers zijn bewering komt er, geloof ik, niet. Factcheckers zijn niet zozeer op zoek naar feitelijke fouten als wel naar ‘schadelijke’ beweringen. Dat is in elk geval wat Maarten Schenk, factchecker bij Facebook, verklaart in Humo van 14 januari. ‘Ons criterium is: we controleren boodschappen die schadelijk kunnen zijn.’ ’t Is overigens een heel begrijpelijk criterium. Beweringen over kabouters en de Kerstman moet je niet checken, want niemand, behalve Maarten Boudry, vindt ze schadelijk.

    Politieke thema’s

     

    Het wordt allemaal moeilijker als factcheckers zich met politieke thema’s gaan bezighouden, wat ze bijna altijd doen. Wat ‘nuttig’ is en wat ‘schadelijk’ wordt dan ingekleurd langs politieke lijntjes. Als Francken beweert dat er 50 000 gezinsherenigingen per jaar zijn, ondersteunt hij daarmee zijn wetsvoorstel om gezinshereniging voor een bepaald soort asielzoekers te beperken. Zo’n Wet zou ons land minder aantrekkelijk maken voor asielzoekers. Ik vind dat een nuttige wet, maar groen-links, dat een ruime asielpolitiek voorstaat, vindt zo’n wet schadelijk. Op die manier worden de 50 000 gezinsherenigingen van Francken voor hen een schadelijk cijfer dat moet worden gefactcheckt.

     

    Maar hetzelfde groen-links zal de 37 procent van Somers niet schadelijk vinden. Somers gooit dat stevige cijfer over kinderen met vreemde roots op tafel met een heel andere bedoeling dan Francken dat doet. De boodschap van Somers luidt dat migratie niet positief of negatief is, maar een realiteit. ‘37 procent’ maakt van die realiteit een onontkoombaar gegeven*. ’t Is een realiteit waar de Oude Vlamingen zich volgens Somers moeten aan aanpassen. En ook groen-links wil graag dat die Oude Vlamingen zich flink aanpassen. Met zo’n boodschap wordt de 37 procent een nuttig cijfer waar geen factcheckende nuances bij nodig zijn.

    Ons aanpassen, maar hoe?

     

    En hóe moeten de Oude Vlamingen zich aanpassen aan nieuwkomers ‘met vreemde roots’? Johan Leman heeft enige tijd geleden veel kritiek gekregen toen hij uitlegde wat dat concreet betekende – hoe je je bijvoorbeeld als homo moest aanpassen aan een moslim omgeving in Molenbeek. Die fout zal Somers niet maken. Concreet zijn is gevaarlijk voor een politicus.

     

    Wanneer hij de vraag krijgt van De Zondag waarom en hoe Oude Vlamingen zich moeten aanpassen, blijft hij, zoals Polly Peachum in dat bekende liedje ‘ganz allgemein’. ‘Ik bedoel daarmee niet, zegt hij, dat Vlamingen hun manier van leven moeten aanpassen. Ik bedoel daarmee dat élke mens zich voortdurend aanpast. Toen ik vader werd, heb ik mij aangepast aan mijn nieuwe rol. Toen de sociale media opkwamen, heb ik mij als politicus aangepast aan de nieuwe realiteit. Als ik nieuwe buren krijg, dan ga ik mij ook aanpassen.’

    De neutraliteit van de staat

     

    Wat kun je daarop antwoorden? Weinig. Toen mijn zoon Jan geboren werd heb ik mij ook aangepast. De sociale media zijn ook van mijn leven een niet onbelangrijk deel geworden, al ben ik geen politicus. En als ik nieuwe buren krijg, en het zijn moslim fundamentalisten, met of zonder vreemde roots, dan zal ik de banden van hun auto niet kapot steken, ook al omdat ik bang ben dat zij hetzelfde zouden doen met de mijne. Ik zal, als ze hier legaal verblijven, hun ‘remigratie’ eisen noch suggereren. Dat laat ik over aan Vlaams Belangers als Sam van Rooy.

     

    Maar ik zal mij aan die nieuwe buren niet ‘aanpassen’ in een van de normale betekenissen van het woord. Ik zal mij ergeren, in stilte hopen dat hun kinderen later minder fundamentalistisch zullen zijn dan hun ouders, en ondertussen elke maatregel steunen die de neutraliteit van de staat bevestigt en uitstraalt**, en elke regeling die een dam opwerpt tegen de politieke ambities van welke godsdienst ook, maar zeker van de islam.

     

    * Weinig Oude Vlamingen maken zich zorgen over het aantal vreemdelingen in het algemeen, waaronder heel wat Nederlanders, Fransen en Italianen. Wel maakt men zich zorgen over de groei van de moslim gemeenschap sinds duidelijk is dat fundamentalisten binnen die gemeenschap ongeveer de helft uitmaken. Het aandeel van de moslims in ons land is nu ongeveer 6 procent, en zal nog stijgen. Maar als er een strikte immigratiepolitiek komt, is er weinig kans dat die ooit stijgt tot een landelijk gemiddelde van 37 procent.

     

    ** Somers vindt het niet nodig dat de staat neutraliteit uitstraalt. Hij is voorstander van een ‘andere stroming binnen het liberalisme’. Hij vindt het jammer dat het regeerakkoord stipuleert dat religieuze tekens, zoals de hoofddoek, verboden worden aan loketten en in het onderwijs. ‘Dat is voor mij de moeilijkste passage van het regeerakkoord,’ zegt hij.

    Philippe Clerick

    *







    22-02-2020, 12:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MY HOME IS MY CASTLE

    *

    MY HOME IS MY CASTLE

    **

    *

    https://doorbraak.be/keep-off-the-grass/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    De 'green' van Trinity College Cambridge

    **

    *

    Keep off the grass!

    Extinction Rebellion valt het heilige gazon aan

    19 februari 2020 Leestijd 4 minuten

     

     

    De Engelsen en hun onverstoorbare liefde voor hun ‘lawns’. De makers van de Asterix-albums beeldden het treffend uit in hun Asterix en de Britten. Ik was zelf eens getuige van deze Engelse liefhebberij. Op bezoek in de ouderlijke woning van een goede vriend, een woning die naar Vlaamse normen een postzegel groot was, zag ik hoe in de piepkleine tuin de vader des huizes naarstig zijn gazonnetje de gaafheid van een biljartlaken schonk met een speciale knipschaar. Hij deed het werk met de hand, rustig en met het geduld van engelen.

    Gras en regeltjes

     

    Sinds de 16de eeuw behoren strakke gazons tot het uitzicht van de Engelse universiteitsstad Cambridge. Het was het befaamde King’s College dat de aanzet gaf. Al vlug ontstonden er regels rond het gras. Reglementitis is een andere Engelse afwijking. Hoeft het te verbazen dat het de Engelsen waren die reglementen bedachten voor allerhande sporten? Alleen ‘fellows’ van de colleges of personen die in gesprek zijn met ‘fellows’ mogen de grassen betreden. En eenden, dat vertelt de regel.

     

    Personeel is onzichtbaar.

     

    Niemand vermeldt de tuinmannen die het gazon onderhouden, maar dat is dan weer een voorbeeld van het klassensysteem op het eiland. Personeel is onzichtbaar. De donkere bordjes met de witte letters ‘Keep off the grass’ vormen een symbiose met de groene vlakte waar ze in geprikt staan.

    Meegaan met de tijden

     

    In januari zond King’s College een revolutionaire persmededeling de wereld in. ‘The green’ van de befaamde kapel van het universiteitscollege zal na driehonderd jaar strak onderhoud veranderen van uitzicht. De ‘Head Gardener’ gaat de graszoden aan de rivier Cam omtoveren tot een wei vol biodiversiteit. ‘King’s moet meegaan met zijn tijd’, vertelde de hovenier aan het conservatieve dagblad The Daily Telegraph. In de lente en de zomer zullen er volop bloemen bloeien, nadien wordt er gehooid en dan begint de cyclus opnieuw. Studenten en bezoekers kunnen via paadjes door de bloemenweide wandelen. De ‘Keep off the grass’-bordjes worden verwijderd.

     

    Hier en daar klonk er ongeloof als reactie op de mededeling. Maar over het algemeen was er sympathie voor de beslissing. Met tuinieren scoor je sowieso op het eiland. Maar dan beging Extinction Rebellion heiligschennis op de graszoden van Trinity College, het grootste college van Cambridge.

    Wraakactie

     

    Extinction Rebellion is een wereldwijde beweging die op een agressieve manier de aandacht opeist voor de klimaatproblematiek. Voorbije zondag startte het met acties in de universiteitsstad door een belangrijk kruispunt te blokkeren. De actiegroep ageert tegen de banden tussen de universiteit en de industrie. Op maandag 17 januari doken activisten op de gekende ‘college lawn’ van Trinity College, opgericht door Henry VIII, en met spaden in de hand groeven ze putten in het gras. De aarde ervan dumpten ze in een bankfiliaal. De vlag van de beweging werd op het gazon geplant en actievoerders ketenden zich aan de bekende appelboom op het perk. Er wordt beweerd dat de appelboom afstamt van de boom waaronder Isaac Newton zat. ‘Dit is een wraakactie voor het vernielen van natuur door Trinity bij Innocence Farm (een boerderij in Suffolk, nvda)’, verklaarden de actievoerders. De universiteit is in onderhandeling met de haven van Lowestoft om het domein te veranderen in een bedrijvenpark.

     

    In shock sloot Trinity al zijn hoofdgebouwen voor de rest van de week af. Andere colleges sloten uit voorzorg — in de mate van het mogelijke — hun ‘greens’ voor het publiek. Op sociale media en in de pers las je ongeloof en ontzetting. Ook de lakse houding van de politie tijdens de actie werd op de korrel genomen. Met hun handelen roepen de actievoerders meer weerstand op dan steun.

    Wie het heilige gras raakt, raakt de ziel van de Engelsen.

    Harry De Paepe

    *





    22-02-2020, 05:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERMAGEREN. DEN DIKKE EN DEN DUNNE

    VERMAGEREN. DEN DIKKE EN DEN DUNNE

    **

    *

    https://doorbraak.be/vermageren-den-dikke-en-den-dunne/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    'Den dunne' en 'den dikke', respectievelijk

    **

    *

    foto: ©Wikimedia Commons/Hilton Teper

    21 febr 2020

     

    Jason Fung kreeg in De Morgen een forum om zijn dieetboek te promoten. Helaas bevat het slechte wetenschap, u leest hieronder waarom.

     

    Gelukkig ben ik van zowat alle markten thuis en kan ik het van de pot gerukte interview over vermageren, verschenen op 13 februari, strippen van alle onzin.

     

    Een zekere Amerikaanse dokter Fung beweert in zijn nieuwste boek De obesitas-code dat vermageren enkel lukt wanneer u een tijdje niet eet. Vasten dus. De veel beproefde methoden zoals sporten en diëten zijn volgens hem een maat voor niets. De belangrijkste basis waarop hij deze uitspraken fundeert, is de genetische bepaling van het metabolisme en dus van overgewicht.

     

    Metabolisme, of het spijsverteringsproces, werkt bij de ene persoon trager dan bij de andere. Bij vrouwen werkt het in het algemeen wat trager dan bij mannen bijvoorbeeld. Dit hele proces is een erg complex systeem waarop men nog steeds geen volledig zicht heeft. De vier belangrijkste factoren die de werking van dit systeem bepalen zijn het genetica, geslacht, leeftijd en de verhouding van spier- en vetmassa.

    De interviewster van De Morgen leek zich daar geen vragen bij te stellen

     

    Volgens Fung zou genetica 95% van deze vier factoren bepalen, maar dat lijkt mij een sterke overdrijving. De interviewster leek zich daar geen vragen bij te stellen, hoewel dit dr. Fungs hele thesis ondersteunt.

    Belangrijke lichaamsweetjes

     

    In het interview lezen we wel degelijk enkele belangrijke zaken over de effecten van voeding en beweging op ons metabolisme en/of op onze lichaamsvormen. Het ontbreken van deze kennis is volgens mij een niet te onderschatten factor van overgewicht bij heel wat mensen.

     

    De grootste fout die we weliswaar stilaan afleren is: vet wordt omgezet in spieren. Hoe hard je ook je bilspieren traint, het vet in je billen zal zich niet omvormen tot mooie rode spiervezels die je kont de gewenste vorm geeft in je nieuwste zomeroutfit.

    Insuline en honger

     

    Maar er zijn nog tal van andere misvattingen. Tijdens conditionele trainingen zoals lopen of fietsen verbruiken we veel koolhydraten wat op zijn beurt de suikerspiegel doet zakken met een hongergevoel als gevolg. Vaak is deze honger pas gestild na een omvangrijke maaltijd en in vele gevallen blijft na de zout- en vetrijke maaltijd nog steeds een zin naar zoet bestaan.

     

    Het drinken van cola, of het eten van chocolade na de maaltijd zorgt voor extra insuline productie, waardoor de suikers maar ook de vetten makkelijker worden opgenomen door de cellen. Dus niet alleen is het calorieverbruik door te sporten bijna tenietgedaan of zelfs overgecompenseerd door de maaltijd achteraf, er geschiedt zelfs een structurele opname van extra vetten.

     

    In sportclubs zoals tennisclubs zie je bijvoorbeeld redelijk wat mensen met overgewicht die toch een redelijk goede conditie hebben. De combinatie van suikers en vetten is trouwens één van de belangrijkste boosdoeners van de obesitas problematiek in de Verenigde Staten.

    Powertraining of joggen?

     

    Als het sportdoel vermageren is, dan is een goed evenwicht in types training erg belangrijk. Conditioneel, spieropbouwend en vetverbrandend. Een conditionele training verbetert de ademhalingscapaciteit, wat ervoor zorgt dat je enerzijds langer kan sporten en anderzijds efficiënter energie kan verbranden in de spieren en organen. De spierversterkende training versterkt en vergroot de spiermassa zodat je tijdens de training, maar vooral ook in rust (basaal) meer energie verbruikt.

     

    Tijdens een vetverbrandingstraining tracht je zoveel mogelijk vetten te verbruiken. Dit doe je door te bewegen aan een matig tempo waardoor je hartslag op zo’n 60% van het maximale ritme slaat. Hoe hoger de hartslag is, hoe minder vetten je verbruikt en hoe meer koolhydraten (suikers) verbrand worden. Bij een hoge hartslag krijg je namelijk minder zuurstof binnen, wat nodig is voor het verbrandingsproces. Suikers hebben mindere extern zuurstof nodig om verbrand te worden in de spieren. Anaeroob trainen heet dat.

     

    Zo merk je het belang van een goede conditie op een efficiënt metabolisme reeds.

    Schwarzenegger versus De Block

     

    Het verschil tussen een grote spiermassa in combinatie met een kleine vetmassa en het omgekeerde heeft een immense impact op het verteringsproces. Samen met de organen en de hersenen verbruiken onze spieren veel energie. Deze energie halen ze uit onze voeding. De weefsels van spieren zouden snel afbreken zonder dit voedsel, in tegenstelling tot vetweefsel.

     

    Tijdens het sporten, zeker wanneer we de spieren erg belasten zoals bij roeien, verbruiken de spieren van een spierbundel massaal veel energie. Tijdens dezelfde roeioefening, met exact dezelfde krachtinspanning (hoewel dat onmogelijk is), zal iemand met beperkte spiermassa veel minder calorieën verbruiken.

     

    Arnold Schwarzenegger en Maggie De Block samen in de zetel

     

    Maar belangrijker: niet alleen tijdens het sporten, maar ook in rust verbruikt het gespierde lichaam veel meer energie dan zijn ongespierde tegenhanger. Zo kunnen Arnold Schwarzenegger en Maggie De Block samen in de zetel naar een film kijken, waarbij degene die niet wil vermageren veel meer energie verbruikt dan degene wiens leven ervan afhangt!

    De weg naar een Grieks atletenlichaam

     

    Al deze theorie verdwijnt natuurlijk in het niets bij de fysieke inspanning die de praktijk vereist om een sportief en gezond lichaam te verkrijgen. Twee tot drie maal per week, elke week, maand en jaar moet je een aanzienlijke inspanning leveren, want geen enkele vorige inspanning, geen enkel vroeger resultaat is blijvend. En niet alleen de voortdurende fysieke arbeid is voor velen een onoverkomelijke opdracht. Elke minuut gespendeerd aan het lichaam is een minuut niet aan iets leukers of (op korte termijn) belangrijkers besteed. En laat de huidige generaties nu net niet uit de grootste doorzetters bestaan…

    Niet-religieus vasten

     

    Duiken we even in een ander gat van onze algemene biologische kennis: voeding. Niet alleen over wat we eten, maar ook over de smulfrequentie zijn nogal wat misvattingen. Dr. Fung zegt in het interview dat we de hele dag door eten en dat daar de oorzaak ligt van overgewicht. Tegelijk schrijft hij vasten als enige remedie voor. Structureel vasten wel te verstaan.

     

    Ik kan weinig of niets vertellen over dat structureel vasten, want ik ken de fysiologische processen niet die daarbij spelen. Wat ik wel weet is dat het regelmatig overslaan van een maaltijd een omgekeerd effect heeft omdat, zo zegt trouwens ook Fung in het begin van het interview, het lichaam dan bepaalde functies uitschakelt zodat er zoveel mogelijk energie gespaard blijft. Een soort overlevingsreflex. De energievoorraden die dan zoveel mogelijk gespaard blijven, zijn juist de vetreserves!

    Structureel eten

     

    Vóór het slapengaan is eten niet echt verstandig

     

    Een beetje haaks op de vastenvisie staat de wetenschap dat eten het metabolisme doet versnellen. het spijsverteringssysteem kan als het ware getraind worden en dat doe je door te eten. In plaats van in drie maaltijden per dag verorber je de nodige calorieën in vijf of zes keer per dag. Dit zorgt ervoor dat je spijsvertering de hele dag door actief is, meer energie en dus vet verbruikt én zichzelf ‘traint’ en zo efficiënter wordt. Vóór het slapengaan is eten niet echt verstandig in het kader van energieverbruik. Het aantal calorieën mag natuurlijk niet stijgen en wat je eet is ook van belang.

     

    Jammer genoeg liggen de rekken in de supermarkt vol lekkers en geraakt dat steevast tot in onze keukens. En als we onze eigen frigo vol vettigs en zoets niet opentrekken, begeven we ons naar een Vlaamse brasserie waar de calorie-inname elke fysieke inspanning overtreft. Of erger nog… naar het tetkot!

     

    John Croughs



    *


    22-02-2020, 05:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    21-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.67 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    1650

     

    67 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    Donderdag 20 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Krokus job

    *

    …. de nummers 9 en 10… Doet me denken aan Die 10 Kleine Negertjes van Agatha Christie…..

    **

    *

    … belgicist Patrick Dewael en Sabine Laruelle….

    *

    Als geboren en gespogen rasechrte pursang Vlaming staat Dewael als levend verwijt voor dit apenland. Alles tonen wat het niet is. Precies alsof één van 10 Zwarte Negertjes vooraleer die in beeld kan komen, door een stortbad witte verf zou lopen. Verandert wel iets aan zijn uiterlijk, maar begot geen centiem aan zijn binnenste.

    En over ‘straatmadelieven’, in ’t Fransoos delarullen, wens ik mij al helemaal niet in te laten. Ben inderdaad beter opgevoed.

    Het siert echter wel de Sire, want die is inderdaad niet voor niets het Opperhoofd van die bende klootjesvolk dat eerst alles afbreekt, om vervolgens de wereld rond te doen, dat ze eigenlijk…bruggenbouwers zijn.

    Een stuk pretentie die bijna regelrecht uit de mond komt van Keizer Karel V, waarvan men zei dat in zijn wereldrijk de zon nooit onderging.

    Want zei die, wete wa? Om de vrede te bewaren moet ik eerst alle oorlogen winnen.

    En als Oom Adi 500 jaar later dat ook eens probeerde, miek hem dat tot de Grootste Socialist Aller Tijden.

    En daar had ‘Nationalislme’ niks mee te maken, maar het Marxisme integendeel alles.

    Nog ’n geluk dat we Trump hebben om de 3de WO te slim af te zijn. Trump & Poetin: T&P: the proof of the pudding is the eating….

    *

     

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    **

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    Woensdag 19 febr. 2020

    **

    *

    Dewael, voorz. Kamer (Open-VLD) en Laruelle (MR), voorz. Senaat: samen moeten ze de situatie proberen ‘af te koelen’. Hoe moet je ze noemen: informateurs, verkenners, ontmijners… FRIGO-RISTEN die M/V samenhokken in een ferm afgekoelde ruimte. Wat zou daar kunnen van voortkomen?) Tijd krijgen ze tot 9/3 (want het is de crocus, hé! En dan worden de bloempjes buiten en bij de bijtjes gezet…)

    **

    *

    Magniette roept op tot kalmte, hij probeert bruggen te bouwen, geen fronten. Rutten is het langst bij de koning. 5de Wiel aan de wagen?

     

    Verkiezingen moeten we nu vermijden want de meeste mensen zijn NU te KWAAD…

    Da’s just. De colère hangt o zó voelbaar tastbaar in de lucht. Want ze komt van omhoog uit de Hoogste Regionen. De ‘Postjes’, de ‘Vergoedingen’, de wenkende Nederlaag. De burgers zelf, Ma Chère, die vragen maar één ding en dat is VERKIEZINGEN, VERKIEZINGEN, VERKIEZINGEN!

    Want we leven gelukkig nu eenmaal in een RECHTSSTAAT met vaste wel omschreven regeltjes. Hoe belachelijk die meestal ook zijn.

    Konden de burgers, de echte democraten, die maar gemaakt hebben! Daar zouden zoveel geen achterpoortjes aan zijn.

    Wat gij, Jan Breydel en Pieter Deconinck? Jullie beiden zijn wel in brons vereeuwigd. Maar ‘Die Gedanken sind Frei’ (= Linxe stelling…) en we zijn nu toch in het Tijdperk van de Onbegrensde Mogelijkheden? De boodschap hoeft niet lang te zijn. Mag zelfs in ’n taal die thans iedereen begrijpt: ‘GO’..

    En dan kan, om Magniette/Kaniette te plezieren de letters van onze eigenste Armé Belge (ABL) omgedraaid worden tot BLA. BLA. BLA.

    Doordenkertje doorgedrongen?

    *

    Nieuws van het Invasie Front. Strengere voorwaarden voor invasie-immigranten (?) die naar Gr. Britt. willen ‘om te werken’: moeten om te beginnen de Engelse taal beheersen + een job+aanbieding - kunnen bewijzen voldoende cash geld kunnen op tafel (of op de bank) leggen. Die verdomde Engelsen willen alleen de besten, de verstandigsten en de slimsten.

    Voor elke ‘Arbeid’ treedt er een soort ‘puntensysteem’ in voege: gebaseerd op talent + vaardigheden.

    En dat moeten we allemaal door de Openbare Omroep aanhoren en tot in de puntjes uitgelegd worden. De bedoeling is overduidelijk. Denken ze, maar ze kunnen verkeerd denken.

    De Burger, volgens mijn denkt: miljarde-miljaar, waarom zijn die Engelsen, net als bij ‘De Bevrijding in September ’44’, op het Continent niet blijven hangen, om net als toen, ons te verlossen van die Märkeliaanse Verdwazing? Do You remenber? Die hadden in hun kielzog toen de Yankees en die strooiden met hun Dollars net als voorjaarskoeien met hun vlaaien op het frisse najaarsgroen.

    Ach en Och, wat zijn sedertdien onze Verlichte Grote Verstanden toch achterlijk geworden. Of moet den Donald eerst eens goed met de vuisten op tafel komen buissen? Desnoods met een Tweede Nieuwe en Betere Landing op de Normandische Kusten? Wedden dat op slag die Macroni hetzelfde lot ondergaat als wijlen de Vichy-Regering van tijdens de Duitse Bezetting?

    **

    *

    De directeurs van de Middelbare Katholieke Scholen trekken aan de alarmbel in een Open Brief naar Min. Weyts. Er zijn grote hervormingen voorzien, nu reeds in het 1ste jaar, maar minder geld. Ze klagen dat ze niks weten van hoe het verder moet met de leerstof voor de volgende jaren: geen leerplannen voor het 2de en de daarop volgende jaren.

    Het ‘Onderwijs’ moet jaarlijks 20 miljoen besparen, jaja, zegt dit Verlichte Groot Verstand aan de Top daarop ‘maar er zijn wel degelijk investeringen van 3 miljard € ‘voorzien’.

    Niet uit het oog verliezen: al deze sport van Verlichte Grote Verstanden zijn voor vooral ‘zullers’. Maar tegen dat Middernood daar is, is iedereen dat al lang vergeten. ‘Gouverner’ wel, maar Prévoir’ + uitvoeren, doet dat niet ’n beetje teveel aan Trump?

    *

    Vandaag was er een olympiade voor de 33ste keer om de taal- en leesvaardigheid in ’t Frans in kaart te brengen bij 15-16 jarigen. 8000 leerlingen deden mee uit alle onderwijsafdelingen: zowel de Kaloten als de Maloten. ASO-TSO-BSO. (dit op vrijwillige basis).

    Wat de aanwezige leerkrachten achteraf daarover dachten? Of wel waren de leerlingen minder fit. Precies of iedereen minder geslapen had.

    Men zou zich inderdaad best eens beginnen afvragen waarom de jeugd van tegenwoordig minder slaapt in bed. Dat komt toch nooit (voor de jongens meestal) door die vele leuke seksfilmpjes op hun smartphoons? De Pappa is ‘naar de voetbal’ en de slaperige Mamma zit te suffen voor het scherm. Waarop… voetbal, tennis of aangebrande smeuïge Hollywood love-stories te genieten zijn?

    En neen, aan de mosketen kan het niet liggen, want op dat uur zijn die allemaal dicht. Want reeds midden in de nacht schallen op de minaretten de luidsprekers, dat het tijd is voor het Gebed.

    Maar op dat late nachtelijke uur, zijn onze Verlichte Grote Verstanden amper thuis, na hun zoveelste uitgelopen ‘debat’ over wat ze nu feitelijk best eerst zouden moeten aan beginnen. Mantelzorgen of zorgen voor mantels?

    **

    *

    Na de ‘MIA’S’, de nog glorieuze ‘ULTIMAS’ werden vandaag in Brugge uitgereikt door Min. Jambon. Die voortdurend flink uitgejouwd en zelfs als apotheose met rotte tomaten werd bekogeld. Dit gaat dan wel om prijzen en ver-eremerkingen voor culturele hoogstaande projecten. Luc Tuymans (niet eens aanwezig) kreeg de hoofdprijs.

    Ach, die meestal vrijgevochten Vrijzonnge Jeugd van tegenwoordig. Die zijn waarlijk de sukkelaars van Morgen.

    Oude Vlaamse spreekwoorden bedriegen nooit. De slapeloze seksverslaafde jeugd van tegenwoordig, dat zijn de Dhimini van morgen. Maar waar maken we ons zorgen over?! Tegen dan zal er allang geen ‘fijn stof’ of ‘roetdeeltjes’ meer zijn, Want geen kat meer voorhanden om daarover te leggen zeveren….

    **

    FIJN STOF

    *

    De hoeveelheid ‘fijn stof’ beïnvloedt onze concentratie: dat hebben professoren bij 300 leerlingen vastgesteld. ‘Fijn stof’ komt vooral door de uitlaatgassen van auto’s en de verbranding van hout in kachels.

    Ook naast de ‘zullers’ zijn er dan de anderen die dit reeds hebben vastgesteld. Zo zijn of niet zijn, toen was dat ook al het probleem.

    **

    *

    In Antwerpen werd er een ‘verkeers-Psycholoog’ aangesteld om te helpen bij het ontwerpen van de ooit wel eens aan te leggen Oosterweel-Tunnel. Om deze ‘veiliger’ te maken. Waar leer je deze veelbelovende stiel?

    **

    *

    De gasexplosie op de Antwerpse Paardenmarkt waar 2 doden vielen een paar jaar geleden, de ‘huurder’ (= Pensionhouder?) van het pand moet voor de Rechter verschijnen: 1ste omdat hij wist dat er iets mankeerde aan de oude gasmeters, 2de voor het illegaal onder-verhuren v/d 2de en 3de verdieping. Hij wordt beschuldigd voor onopzettelijke doding, brandstichting, …

    Maar van het illegaal verbergen van gelukzoekers en zo? Ha neen, hé. Daar is geen sprake van, want (‘niet onderzocht’)….

    *

    Japan, Het Land van de Rijzende Zon, krijgt kritiek op de manier hoe ze meer dan 100-den passagiers vrij hebben gelaten van het (ondergaande) cruiseschip Diamond Princess. Iedere dag komen er nog besmettingen bij op het schip. Vandaar dat beter helemaal zou opgeheven worden en aan de golven prijsgegeven…

    *

    Syrië heeft voor het eerst in 8 jaar een burgervliegtuig laten landen in Aleppo. Zo wil Assad laten zien dat hij de regio terug in handen heeft.

    **

    *

    In Genua (It) werd vandaag de laatste pijler geplaatst van de nieuwe brug die de oude ingestorte (zomer 2018) moet vervangen. Tegen deze zomer zou de brug moeten afgewerkt zijn.

    **

    *

    Johny Voners (Xavier uit FC De Kampioenen) kampt met kanker en moet zijn tournees afgelasten. Momenteel liggen ook de voorbereidingen voor de nieuwe serie stil.

    **

    *

    Léon Spillaert (Oostende, 28 juli 1881 - Brussel, 23 November 1946) krijgt voor het eerst een eigen tentoonstelling in de Royal Academie in London. Bij ons heel bekend maar niet internationaal. Zo hoopt men dat nu ook internationale belangstelling komt. Deze tentoonstelling verhuist daarna naar Parijs.

    **

    *

    De Mascotte van AA Gent, samen met een aantal supporters, werd vandaag in audiëntie bij Paus Franciscus ontvangen. De ploeg moet morgen spelen tegen AS Roma en ze vroegen de Paus om zijn zegen.

    Wie is daarvan de grote profijt-hebber? De Paus of AA GENT.

     *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Het (het spreekwoordelijke nawoordje van de dag) is er (gisteren) niet meer van gekomen. Zijn na de middag op vriendenbezoek gemoeten. Is ne keer wat anders.

    Ge moogt gerust zijn.

    Goed voor de borsta, de kela en de buikie. Net als die hoestsiroop uit mijn kindertijd, dapper gepropageerd door ’n dikke nikker op de Zaterdag Markt. Maar, zo zei ‘zij die mijn zorgen wegneemt’, vooral goed om vooral de zinnen te verzetten.

    En of die verzet werden!

    Maar de zinnen bleven niet alleen. Ook de vele bolderbuikte wijnglazen moesten al eens van plaats verwisselen. Maar de dieprood-paarse inhoud?! Niks op aan te merken. klasse. Gewoon KLASSE.

    Wat, in Onderwijsmiddens, niet eens mag verwonderen.

    *

    De bestemming? Haast helemaal tegen de denkbeeldige AfsluitDijk tussen onze twee Lage Landen weerskanten de Staatsgrens. Artificiële Staten, artiesten-geklingel van regenwormachtige Krijgsheren uit vroeger tijden. Op sterven na dood, maar koppig als een ezel. Twee Koninklijke vorstendommen, om ter Koninklijkst en om ter domst.

    *

    Een prachtig landschap. Zelfs voor mij, ’n oude blinde man die juist deze dag voor de ontelbaarste keer, verjaart.

    Om er vrolijk van te worden. Al waren we dan wel, eenmaal voorbij Vosselare, in Het Land van Wilfried Martens himself.

    **

    *

    Eigenlijk meesmuilde ik op voorhand, bij de gedachte ’n smartie te laten maken met mezelf gekeerd naar het hoog verheven bronzen beeld van deze beruchte en alom gevreesde Vriend des Konings en Ex-Vlaming.

    U ziet het in gedachten. Hem, de Hoog Verhevene, een ferme neus zettend, terwijl hij niet eens iets kon terugdoen of mijn mager pensioentje te ‘marginaliseren’. Want om grote woorden, zat de Aflijvige tijdens zijn leven ook niet verlegen.

    Mijn vrouw was er tegen.

    En gelijk had ze: net als in de Wetstraat in Bruxellabad was de lucht er inktzwart, het storm-waaide en de Noordzee buien kletterden op daken dat je bijna de dakpannen hoorde smeken om niet te worden weggewaaid. Geen weer om ’n hond door te jagen. Wat ‘n geluk was voor onze 2 Duitse Herders, die warm en droog thuis de wacht mochten optrekken. Terwijl de Baasjes de bloemetjes buiten ‘zettegenden’.

    Eenmaal ter plaatse ter bestemming in het plaatselijk (en zeer voornaam) RVT AVE MARIA, voorheen (sinds 1833) ’n Franciscanessen Nonnenklooster) konden we haast aan den lijve vaststellen - net als door een koude vuist bij de nek gegrepen - dat de wereld achter onze rug maar onder onze ogen, binnenste-buiten was gekeerd.

    Later daarover meer.

     

    Want net op datzelfde ogenblik klinkt uit de Ether het bericht van de waterpijp-afrekeningen ergens in het verre en toch zo nabije Duitsland. ’n Schietincident’ met tal van doden.

    Veel sporen moeten de Flikken daar niet meer volgen, want de dader, na zijn ‘heldendaad’, was als vanzelfsprekend ‘uit het leven gestapt’. En kijk, gezien de roots van de doden, stond al bij voorbaat vast dat het ging om een daad van… anti-Semitisme.

    Semieten, waren dat niet in hoofdzaak de Joden?

    Lap! dacht ik, daar is het weer. Het zaaien van verwarring, zodat de discussie kan verlegd worden. Om vooral niet de massale al half-voltooide om-volking te moeten in het forum gooien…

    Racisme en anti-semitisme - later werd dat anti-semitisme en racisme - hebben inderdaad wel raakpunten, maar een goed verstaander heeft maar een half woord nodig.

    En à propos! Roken is slecht voor het milieu en de eigen gezondheid. Waterpijp-smook daarentegen….

    Als er in deze zaak al ’n winnaar is, is dat het… milieu. Want Roken IS slecht voor het milieu….

    *

     

     

     

    21-02-2020, 16:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BELGIË: EEN STATE OF THE UNION

    BELGIË: EEN STATE OF THE UNION

    **

    *

    https://doorbraak.be/belgie-een-state-of-the-union/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Nu we al 15 maand een regering ‘in lopende zaken’ hebben, is er geen State of the Union verklaring meer in België. Het jaarverslag van de Nationale Bank (NBB) zou die leemte kunnen vullen, maar hult zich in een (veelzeggend) stilzwijgen. Zelfs de OESO gaf haar mening over België. Ondanks het feit dat beide instituten niet zo negatief waren, dreigt er een eerste rating verlaging voor België.

    Antwerpse primeur

     

    De verenigde ‘nationale pers’ kreeg reeds op woensdag een uiteenzetting van het verslag van de NBB, maar door een overeengekomen blokkade werd dit pas gepubliceerd op vrijdag. Daarna volgt een road show door België van de diverse (politiek benoemde) directieleden. Antwerpen kreeg dit jaar de primeur op Valentijnsdag met gouverneur Pierre Wunsch. Voor deze Franstalige liberaal was het de tweede keer, en zijn Nederlands is heel goed.

    Goede groei in 2019

     

    De internationale conjunctuur heeft te lijden onder de handelsoorlogen. China was tot voor kort de eerste handelspartner van de VS, maar staat nu pas op de derde plaats. Ondanks alles slaagde België (1,4%) erin één van de hoogste groeicijfers in de eurozone (1,2 %) op te tekenen. Daarvoor zijn er twee belangrijke redenen. Ten eerste is de industrie in België (13% BBP) veel minder belangrijk dan bv. in Duitsland (20% BBP). Onze industriële sectoren (pharma; chemie) zijn ook nog minder conjunctuur gevoelig. Ten tweede is de koopkracht van de gezinnen in België sterk gestegen, met 2,5 %: het hoogst sinds 2007.

     

    Dit is toe te schrijven aan diverse factoren. Eerst was er de taxshift, waardoor de belastingvrije som steeg en de fiscale werkbonus toenam. Voorts waren er ook meer inkomsten uit arbeid door hogere lonen, en een toename van de werkgelegenheid. Ook de inkomsten uit vermogen waren positief: men ontving meer rente en dividend dan men moest betalen voor de rente uit woonleningen. De lage inflatie, onder andere door goedkope energie, droeg er eveneens toe bij.

     

    Tot slot had het begrotingstekort (1,7% BBP) een gunstige invloed: het dopeerde onze economische groei. Dit laatste is echter een tweesnijdend zwaard: het is op korte termijn positief, maar op langere termijn zullen besparingen nodig zijn die negatief wegen op de groei. Dit jaar dreigt het tekort 2,6% van het BBP te bedragen, het tweede slechtste binnen de EU — na Italië. Eén van de redenen is het feit dat de terugverdien effecten van de maatregelen rond de taxshift overschat zijn geweest.

    Zwijgen is goud waard

     

    De gouverneur blonk vooral uit in het ontwijken van harde stellingen, en zich niet op glad ‘politiek’ ijs willen wagen. Hij besteedde daarentegen tamelijk veel tijd aan een heel technische uitleg waarom de inflatie rond 1% te laag was voor de economie, en hoe moeilijk het is voor de ECB om een evenwichts-rente te bereiken die tot een inflatie van 2% kan leiden.

     

    Daaraan gekoppeld kwam de schizofrenie van het monetaire beleid aan bod. De rente blijft laag om de kredietverlening te stimuleren, maar anderzijds moeten de banken er zich voor hoeden te veel en te goedkoop hypothecaire leningen toe te staan die dan nog tot een zeepbel in de immobilieën kunnen leiden. Maar de gouverneur waagde zich niet aan politieke stellingnames. Toen er een vraag kwam om het heel hoge overheidsbeslag (50% BBP!) te reduceren om zo de productiviteit op te vijzelen en het begrotingstekort te reduceren, antwoordde hij dubbelzinnig dat het een politieke keuze is: ofwel hogere sociale voorzieningen met hogere belastingen, ofwel een andere keuze.

     

    Op het einde wees hij nog op de verschillende economische ontwikkelingen tussen Vlaanderen en Wallonië — ten nadele van Wallonië — en op het feit dat we toch eens een regering nodig hebben om het begrotingstekort aan te pakken en ook een plan in te dienen bij de Europese Commissie voor het bereiken van de klimaat doelstellingen. Qua aanbevelingen wees hij er kort op dat het dezelfde zijn die reeds jaren voorgesteld worden door de NBB. Daaruit bleek een zekere gelatenheid.

    OESO: positief, maar hervormingen nodig

     

    De OESO scheen tegen alle verwachtingen in erg positief over België. ‘België is een succes story!’ Het is er goed leven, en veel welzijns indicatoren scoren er hoog. De ongelijkheid is laag, het onderwijs is goed en de levensverwachting is boven het gemiddelde. De werkloosheidsgraad is laag met 5,3% eind 2019.

     

    Maar dan komt een waslijst van noodzakelijke hervormingen: de hoge schuld, het oplopende begrotingstekort, de lage werkgelegenheidsgraad van 65% (70 % gemiddeld in de OESO), de files (vooral rond Brussel en Antwerpen, gestimuleerd door de bedrijfswagens), … Er is ook de trage productiviteitsgroei. Anderzijds is de productiviteit reeds hoog, met een economische output die 35% hoger ligt dan in de rest van de OESO-landen. Opvallend is dat de OESO voorstelt de R&D-subsidies te hervormen, omdat die nu te weinig jonge en innovatieve KMO’s ten goede komen.

     

    Tot slot is er de pensioenlast, die in de toekomst 15 % van de economie zal opslokken: zonder maatregelen om de stijgende pensioenen en andere vergrijzingskosten op te vangen, stijgt de staatsschuld tegen 2060 van 100% nu verder door naar 200% van het BBP. Verrassend is wel dat de OESO zich geen zorgen maakt om de politieke toestand: België heeft volgens haar sterke politieke instellingen (dit is volgens mij wel een wereldvreemde redenering), zodat het nadelige effect van een regering in lopende zaken beperkt blijkt. De VOKA-econoom Van Craeynest liet zich deze week ook enigszins in die zin uit: voor onze open economie is het belangrijker dat de Duitse industrie goed draait. Hij heeft gelijk op korte termijn, maar niet op de langere termijn. In deze snel veranderende wereld zijn beleidsveranderingen nodig.

    Ratingverlaging?

     

    Tien jaar geleden was het nochtans alle hens aan dek bij de moeizame regeringsvorming, en velden de grote ratingbureau’s negative salvo’s af over de financiële toestand van België. Nu hebben de grote ratingbureau’s — S&P, Moody’s en Fitch — eind 2019 hun rating voor België bevestigd als ‘stabiel’. Enkel het kleinere Duitse bureau Scope Rating heeft deze week de vooruitzichten voor België aangepast van ‘neutraal’ naar ‘negatief’. Het is de voorbode van een eventuele ratingverlaging binnen anderhalf jaar. Het is toch een waarschuwing.

    Vlaanderen

     

    Feit is dat Vlaanderen lijdt onder het macro-economische geheel België. Zonder Wallonië (en Brussel) zouden de macro-economische gegevens van Vlaanderen veel beter zijn. De gouverneur van de NBB gaf dit enigszins impliciet toe in zijn betoog. Brussel heeft dan nog het grote geluk dat de Europese instellingen met hun ambtenaren daar gevestigd zijn. De NBB zou met haar studiedienst eens moeten berekenen wat het positieve effect daarvan is op de economie.

     

    Wallonië geniet van de transfers van noord naar zuid. We horen vele bedragen, maar sommige berekeningen komen uit op 12 miljard euro per jaar, hetgeen iets minder dan 2.000 euro per Vlaming is! Ook hier is een objectieve studie van belang. Onze Franstalige buren zouden alleen al om die reden eens wat nederiger mogen zijn aan de onderhandelingstafel, en de Vlaamse meerderheid respecteren. Grote structurele hervormingen dringen zich op in dit land, en iedereen moet daaraan meedoen.

    Paul Becue

    *

     






    19-02-2020, 18:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    2114

    TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

     

    Woensdag 19 Februari 2020

    **

    *

    ‘Early in the morning’, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    DE VOORZITTERS (BIS)

    **

    Crocussen !!!!!

    *

    *

    Straks is de Crocus daar, en dan valt alles gewoon stil. Zelfs de kleinste kleuterrklasjes in de verste uithoeken van dit Klote Koninkrrijk geven er de brui aan.

    Hoe zouden dan onze zwaar vermoeide en krom gewerkte Hoge Mankepoot, vergezeld door al zijn al even krom gegraaide Minsisters daar dan geen recht op hebben? De maanden-wedden lopen door. Of, in vorkomend geval, liggen de royale ‘Ontslag Vergoedingen’ inc. Onkosten Vergoeding, al klaar. Netjes gerangschikt naar anciëniteit en aantal Dienstjaren. Want trouwens altijd gebudgeteerd staat voor rekening van de volgende ‘Ploeg’. Werkt namelijk proefondervindelijk zeer goed voor de continiuïteit der dingen. Als de Burger dàt maar eens kon proberen te begrijpen!!!!

    Het worden dus zekerlijk geen vijgen vóór Pasen. Misschien wel ook niet mer voor nà Pasen. Want Pasen, dat is/was toch het Hoogfeest van de Klokken van Rome. Ze pleegden vroeger, vòór dag en dauw, ja zelfs vóór het kraaien van de eerste haan, rijk versierde snoep en chocolade uit te strooien. Zowel voor de brave als voor de stoute kindekes. Wie eerst kwam, eerst maalde. Als kind vochten we erom. En lekker dat dat was. Kere weerom, reuze reuze, kere weerom reuzegóm.

    Maar ja, zowel reuzen als Rome zijn zo goed als aan de voet gereden. In alle kerktorens zwijgen de klokken als vmoord Euthanasie? Doodslag? Al-dan-niet met Voorbedachten Rade. À la Van Steenezelbruggje? Of, eerder als lood om oud ijzer, ten gelde gemaakt om – zonder het ‘Milieu’ te schaden - die verdomde Begroting eens te meer te doen kloppen?

    En eerlijk gezegd, wie onderbrekt nu zijn slaap om die nieuwerwetse ‘Muezzin’ van hoog op de minnaretten, te horen zingen om; zoals voorgeschreven, op te roepen voor ‘Het Gebed’.

    **

    *

    Ach ja. We moeten stilaan leren de dingen te zeggen zoals ze zijn. Oefen maar alvast op het woord ‘muadhin’. Meer kan ik niet zeggen, want mijn ‘toplap’ kent geen Arabissers.

    *

    Zekfs Wikipedia is bezorgd om ons aller IS Islamisering. Geniet even mee over dze bloemlezing. Liefst genield, achtwerk omhoog met het hoofd naar Mekka…

    *

    Attentie please, als de azan en de iqama oproepen tot het rituele gebed.

    De muezzin vervult dus in de islam dezelfde functie als (vanouds) de kerkklokken in het Christendom. Hij doet de oproep vanaf een minaret of van wat voor een hoogte dan ook.

    Het is wenselijk dat de muezzin een helder klinkende stem heeft, dat hij eerlijk en onderlegd in de gebedstijden is.

    De oproep tot gebed is uitsluitend afhankelijk van de muezzin. Breekt het tijdstip aan voor het gebed, dan wacht hij niet noch ontvangt hij van iemand een opdracht.

    De oproep tot gebed is uitsluitend afhankelijk van de muezzin. Breekt het tijdstip aan voor het gebed, dan wacht hij niet noch ontvangt hij van iemand een opdracht

    De eerste muezzin was een vrijgekochte slaaf, Bilaal Ibn Rabaah'.

    Wanneer hij zegt: Haast u naar het gebed, haast u naar het welslagen dan draait hij naar rechts en links. Hij behoort geen beloning te krijgen voor het doen van de gebedsoproep, behalve van de staat of uit een vroom legaat (waqf).

    *

    Bij het luid-op oefenen op dat laatste woord ‘waqf’ kwamen mijn 2 Duitse Herders benieuwd naar de concurrentie, even aan mijn adem ruiken… Want ook in de hondenwereld, net als bij de islammerij is dankgebruik streng VERBOTEN.

     

     *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe…. Behalve dit.

    Radio Klara (07u)

    *

    D’er is grote beroering in de met tot op de draad versleten kleurpartijen gevulde Hoofdstedelijke Praatbarak: gaan we – met behoud van wedde - onszelf voorgoed naar huis sturen, ja of neen, want het Volk schreeuwt om nieuwe en definitieve verkiezingen.

    En, wat meer is, morgen – als we braaf zijn en wèl leren -- gaat Flipper de UItieme Magniette/Kanniette, die langs de achterdeur werd buiten geflipt, met veel vaderlandsche pompidoux terug langs de voordeur binnenhalen.

    Ze zeggen dat wel nie zo uitdrukkelijk, maar je hoorde de blijde verwachting in hun stem..

    *

    ***

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    Gisteren, Dinsdag 18 februari 2020

    **

    *

    Na 40 jaar worden de 123 ‘warenhuizen opgedoekt. Overgenomen door de Nederlandse Price Discount MegaWorld! Er worden geen werknemers ontslagen.

    *

    Familie van Tine Nys gaat in Cassatie waar men kan oordelen of en nieuw proces voor Beroepsrechters komt. De artsen behouden hun vrijspraak, daar het OM de vingers in de oren heeft gestopt, omdat voor deze kwiebussen de strafrechtelijk onschuld vaststaat.

    Wat heel eigenaardig is, want de zussen hadden tijdens het proces nog verklaard dat ze eigenlijk geen proces wilden. Dus volgens Adv. Van Steenezel-brugghe is het er enkel om te doen om de onrust rond ‘euthanasie’ aan te porren, of om geld?

    En dan de Krantenkoppen de volgende morgen op den BRT moet je die eens horen. Een levende schande. Want achter al dat straatprotest zit diene Stockman, Gentse Jezuïet, achter. Een stok, verborgen achter de kerkdeur?

    Djezus Marrante! En zij die dachten hun slag te hebben thuis gehaald. Nu zal de schrik eens te meer vele mensen weerhouden om zonder hen de wereld te doen ronddraaien.

    En dat allemaal omdat wij het Geloof der Vaad’ren vervangen willen zien door ofwel de agnostische anarchie, of – noodgedwongen - de IS LAMAlisering. Met als gevolg, ter wille van ‘des piemels rust’, neusjes en vrouwen alleen nog vertoonbaar zijn in vormloze jutezakken.

    **

    Met ongesluierd vrouwelijk naakt…

    Haarem-Ontspanning

    *

    Ik zeg U voorwaar, de mond opendoende om te spreken, zeggende: voor de geldelijk méér-bedeelden ligt er in de moslim-bordelen, de harems, een gouden toekomst in het verschiet, voor hen en voor de gehele binnenlandse Harem-Industrie.

    *

    ‘Oh’ het geliefd moordenaarskoppel is eindelijk terug bij ons. In Ivoorkust werden ze na een luxueus en dus gelukkig leventje, opgepakt. Want hier bij verstek veroordeeld voor moord op ‘een Brits zakenman’. Gewoon moord, zonder verdere bijbedoelingen. Wat had U wel gedacht??? Nu kan madame hier een goede verzorging krijgen voor haar bustekanker. Die dingen -bewijsstukken voor haar ‘aandoening’ - heeft ze toch nooit achtergelaten in dat droomland van hen? Want Rechters in dit apenland willen altijd en overal met eigen ogen de – op tafel gelegde - bewijzen zien. Doen ze immers ook als ze het tegen Het Eigen Volk Eerst hebben. Al voldoet meestal in deze gevallen de achterklap en het liegen…

    *

    In Hasselt, de stad der Gevallen Sinterclaessen, bestaat er een ‘TRANSITIEHUIS’ (nieuw woord, reeds in de dikke Vandale?) nu al +6 maand. Dient om ‘Gevangenen’, meestal gelukzoekers van vreemde origine, zich te laten voorbereiden om terug in de samenleving te komen. Door het zoeken (en niet vinden) van werk, zich te bekwamen in (gevechts-) sporten of om nieuwe drugsdealers op te sporen. Het is voor de meesten zeker geen ‘Vaarwel‘; maar een ‘Tot Ziens’.

    De hele verzameling allemaal samen onder schot houden in een lege kazerne op water en droog brood stellen, zou een betere oplossing zijn om de criminaliteit in te dijken. Maar Ssssst! Mondjes dicht, anders krijgt Almacy & Compagnie nog ’n hartstilstand die ’n einde zou kunnen maken aan hun wel zeer lucratieve bedrijvigheden.

    Zoek uit aan wie de misdaad loont, en U vindt de daders.

    *

    ‘Columnisten’ en alle ander Schoon Volk Aller Landen! Blog-lezers en Blog-schrijvelaars: grote attentie, per favore. De Grote, Groteren en Aller Grootste technologie-bedrijven gaan eindelijk (op investigatie van wie?) ‘samen’ de strijd aan tegen ‘fake-news’ op sociale media zoals b.v. zeggen ze, over het Corona Virus! Met (‘getrukeerde?) beelden en zo.

    *

    PS wijst de samenwerking met de NVA af.

    Magniette zegt dat er geen 2/3 meerderheid is om de grondwet te wijzigen.

    *

    **

    ALLE LAGE EMISSIEZONES TER WERELD, VERENIGT U!

    *

    Gent, de Grote Fiere Vlaamse Stede, die zelfs koningen deed beven, waarover Berten Rodenbach het ooit had; zou willen de lage-emissiezone uitbreiden buiten de Stadsring. Nu is er discussie in de gemeenteraad.

    Groen: het komt er 100% zeker nog deze legislatuur. Hun kop mag er af!

    PS: we zullen eerst evolueren en kijken of die luchtkwaliteit zoveel verbeterd is.

    Antwerpen : 14.000 boetes in januari mbt de lage-emissiezones. Kstpr. €158 voor de Burger, maar brengt veel op voor de (altijd lege) Stadskas. Reken zelf maar na.

    In ieder geval zijn overal te lande de Vreemdelingen Raden in de wolken. Daar zijn ze inderdaad dichter bij hunnen Allahu Akbar.

    Meeus: de luchtkwaliteit is veel beter: 12% stikstofoxiden + min 22% roet + min 10% fijn stof.

    Heeft die dat zelf berekend, gecontroleerd en juist bevonden, of is het maar ‘van horen zegen’????

    *

    GEZICHTS TATTOO

     

    Tattoo’s in ’t gezicht, (d.i. op het voorhoofd gedrukt en in ’t harte geplant: op de kin, op de wang, L of R al naar gelang de persoonlijke denkrichting, in de blote hals- uitsnijding (voor de maskes): een nieuwe rage die overkomt van bepaalde getikte Hollywood-sterren zoals Justin Bieber. Men weze gewaarschuwd: je gezicht is de spiegel van je ziel. Ze verwijderen is zeer ingrijpend en bijzonder pijnlijk.

    *

    UZ Leuven heeft een operatie met scanner uitgevoerd om een epilepsie-patiënte te helpen. Geen medicatie hielp nog. De ingreep gebeurt via een ingeboord gaatje in de schedel waar men dan met laserstralen de abnormale weefsels beschadigt/verwarmt. De patiënte is intussen hersteld en heel tevreden.

    **

          WATEROVERLAST

    In Groot-Brittannië staan vele streken blank, vooral Wales en de Midlands. Mensen worden massaal geëvacueerd.

    **

    SPOOKSCHIP

    Het spookschip (uit Tanzania?) dat reeds één jaar op drift was, is op de Ierse rotsen te pletter geslagen door de storm.

    **

       R. ZANGER

    Succesvolle Rwandese Zanger Kizito Mihigo dood in een cel: vermoord (door politie) of zelfmoord. Aan dat laatste twijfel Human Rights Watch en eist een onderzoek. Met de eis dat de Internationale Gemeenschap, (ook België) Rwanda niet meer te steunen

    **

    PELOSI

    Nancy Pelosi, voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, was vandaag in het Europees Parlement. Daar vroeg ze of we samen willen met hen om de strijd aan te binden tegen het bedrijf HUAWEI ivm zijn 5G-netwerk. Ze is bezorgd dat onze privacy door hen niet kan gegarandeerd worden.

    Waardoor eens te meer wordt bloot gelegd, dat Democ Rats op vooral hun eigen privacy staan. Zeker de enige manier om de eigen scheve schaatserij onder controle te houden, denken ze.

    Maar wat gebeurt er dan met de kraaien, die volgens het spreekwoord toch alles uitbrengen?

    *

    Griekenland: staking tegen de pensioen verlaging.

    How they dare!!!!!

    *

    In China lijkt het virus te vertragen.

    10 landgenoten die met het cruiseschip Westerdam in Cambodja waren, zijn terug thuis. Daar moeten ze 14 dagen in quarantaine blijven: geen bezoek, geen shopping…

    **

    Afbeeldingsresultaat voor Bzl OPERA WENEN

    *

    In Wenen heeft het jaarlijks elitair klassiek Operabal plaats gehad. Voor het eerst deed er een Duits lesbisch koppel mee.

    https://doorbraak.be/belgie-een-state-of-the-union/?utm_medium=push&utm_source=meldingenive

    *

    Vive la Lesbicité, la Liberté, la Fraternité en de Égalité. In 1789 kenden ze er nog niks van.

    **

    *

    Drie comedians geven een voorstelling: ’Leeuw van Vlaanderen’ voor mensen die Nederlands leren, om op die luchtige manier kennis te maken met onze cultuur.

    Lees meer : http://deleeuwenvanvlaanderen.be/

    *

    Sporting Lokeren op het randje van het faillissement. Vrijdag moeten er miljoenen op tafel liggen. Anders…

    *

    KV Oostende: huiszoekingen in het onderzoek naar voorzitter Dierckens.

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    ’t Is weeral dezelfde reeds lang ter ziele gegane Bredero die we moeten opvoeren. Maar dat wat kan verkeren, blijft maar op zich laten wachten.

    Godot heeft er niets aan. Al kwam die uiteindelijk zelfs niet eens opdagen. Geen Godot, geen Breedero of zozelfs geen BDW of TVG: weg daarmee.

    Dan maar weer Breedsmoelkikkers lijk Van de la la liere Van de la la, of d’een of andere fils à papa.

    ’t Is weer van da. Comme ça. Et demain on verra. En zwanst nu nie.

    ‘t Land is in groot gevaar. Kussen nog elkaar. Arme soldaten, die ’t leven laten. Elkander haten op ’t moordend front.

    Dat is ’n flard van ’n Oud Strijderslied van tijdens De Mobolisatie dat in mijn kop is blijven rondspoken.

    Het moordend front?

    Zou dat toch nooit datzelfde ‘front’ zijn waarvoor den BDW onlangs opriep. Vechten voor ’n soort Vaderland?

    Mienen Père een hai gin land. Tenzij wat gezever in ‘n bloempot. En ’t was er nog ien dien’t ie êstool’n hao.

    My home is my Castle. End at Magniette/Kanniette maar oppast of me slaon wieder deze keer up z’n tote. Elk zijnen tour is niet te vele.

    **

     

     

     

     

    19-02-2020, 17:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.104 – DOORBRAAK * ARNO: EENS ‘N ANDER GELUID

    1423

    104 – DOORBRAAK

    *

    ARNO: EENS ‘N ANDER GELUID

    *

    Dinsdag 18 Februari 2020

    *

    ZEER PERSOONLIJK VOOR-GESCHRIJFSEL

    *

    Over dienen ARNO. Iets anders, lees ik in de titel? Iets anders?!!! Iets onderste boven en fundamenteel totaal iets anders, maar datr kan nie.. Want Arno IS al anders.

    En dan zou iets anders dan ‘anders’, 2x negatief dus, weer POSITIEF zijn.

    Zodoende zouden zelfs de Wetten van de Natuurkunde geen zin meer hebben.

    **

    *

    Iets, volgens mij, dat tot in de puntjes te vergelijken valt of zelfs staat net die zeer hoogstaande Romeinse Retro over de mannelijke onderaan hangende fierheid in het wel zeer landelijke Oudenburg, een plaatsje in het Oostendse hinterland, dat bulkt van antieke voor-historische curiosa. Ik had het er al gisteren over.

    Men ruimde daar zoals gezegd, nog niet zo lang geleden, een compleet intact gebleven maar al lang vergeten Romeinse befraafplaats op. Met menselijke resten die al die vele eeuwen nog haast levende vers waren gebleven.

    Daar kwam veel volk naar kijken. Vandaar dus de huidige interesse voor hun fallussen.

    Dat woord zelf is volgens mij net zo verkeerd als Arno. Zouden STANUSSEN niet veel beter klinken? Suggestiever in elk geval.

    Want over dat soort dingen liepen, zoals U weet, de antieken warm. Denk daarbij aan Oedipus, de verre uitvinder van de Amerikaanse uitdrukkingen ‘Fuck your Mother’.

    Om maar te zeggen, dat smeerlapperij inderdaad van alle tijden is. Mij niet gelaten. Ons Here moet van elk Zijn getal hebben. Wat ook ’n uitdrukking is uit het Oostende, waar vandaan ons Ma haar roots had. En die was pertang deftig opgevoed bij hààr Moeder, Metje van Eernegem.

    **

    *

    Maar allez. Back to the roots. Retournons à nos moutons. Kunnen we beter zoals geschreven staat in ’t Heilige Evangelie zelf, de bokken van de geiten onderscheiden.

    *

    … Saxofoon kan er bij nog door. Maar daar stopt het dan ook mee. Omdat vele mensen dan verder denken dat het gaat om ‘Congo Gras’.

    **

    Opium Schuiven

    *

    Wat meer is, ik ben – no way - geen De Schandaard-lezer. Nooit geweest wegens teveel mossel noch vis. Of moet ik eerder zeggen noch mosselvis, noch vissenmossel. Ergo, die Leyssens doen maar. O, het Vlaams dient om de centen binnen te rijven, en thuis dineren/souperen we à la Parisienne. In de taal van Marianne, de Parijse fenomenaal bloteborsten torsende Bleu-Blanc-Rouge vlaggenstok-draagster. De weerspleet van Robespierre, even voor die het schavot beklom. Via spagaat van Hitler fanaat en dan kust de plaat.

    *

    D O O R B R A A K

    *

    https://doorbraak.be/arno-eens-een-ander-geluid/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    foto: ©Reporters / GYS

    *

    Arno krijgt het ere-burgerschap van Brussel (2017)

    *

    Genie, gehypte clown, of iets tussen de twee?

    14 februari 2020

    *

    Smaken verschillen en ik gun iedereen zijn Arno-kick. Dronken op de scène staan en levensliederen zingen, afkomstig uit de longen van een ex-kettingroker en met een stem van schuurpapier, er is blijkbaar een brede markt voor dit genre. Ook Hugo Camps smelt ervan weg, lees ik in De Morgen, waar Sartre en Camus, naast Claus, Einstein en Ensor de revue passeren. Hallelujah. Hugo Camps zelf is een columnist waarvan de dementie als het ware in vloeibare staat dagelijks haar weg vindt naar de opinie-bladzijden van de reguliere dagbladen, maar dat zegt natuurlijk niets over Arno.

    **

    *

    De onlangs vastgestelde pancreas-kanker van de zanger is groot nieuws geworden en heeft aanleiding gegeven tot een resem interviews en hagiografieën — in De Standaard twee in drie dagen tijd — op het onzindelijke af. Arno is een held, een martelaar en een heilige, en elke concert is vanaf nu een artistieke, de adem afsnijdende doodsreutel, komt dat zien.

     

    de berichten rond zijn pancreaskanker bereiken zo langzamerhand het peil van journalistieke overkill

     

    Natuurlijk is zo’n kankerdiagnose een slag, duizenden onbekende Vlamingen hebben ermee te maken. Mijn moeder heeft uitgezaaide darmkanker en is met de chemo gestopt, ze kan het niet meer aan. Iedereen die het moet weten, weet wat er te gebeuren staat, zonder dat De Standaard of De Morgen aan haar deur staan. Ik bedoel maar: de berichten rond zijn pancreaskanker bereiken zo langzamerhand het peil van journalistieke overkill, gevoed door sensatiedrang en ook wel enige persoonlijke marketing. Trop is teveel.

    Niet in onze naam

     

    En dan is er het Brusselse cultuurlinks milieu waarvan Arno Hintjens het absolute icoon is. Je kan deze zogenaamde Dansaert-Vlamingen dagelijks in L’Archiduc, het stamcafé van de zanger, komen bekijken. In deze omgeving is het bon ton om de provincievlaming weg te zetten als een bekrompen, rechtshangende cultuurbarbaar. Afkomstig uit de wereldstad Oostende heeft Arno zich altijd gemanifesteerd als kosmopolitische Belg, voor vorst en vaderland. Dat heeft al tot bizarre politieke statements geleid.

    ArnoVRT

     

    Arno zingt op ‘Niet in onze naam’ in de KVS

     

    In januari 2011 was Arno in de Brusselse KVS eregast op een manifestatie van ‘Niet in onze naam’, waar weldenkende culturo’s zich tegen het Vlaams-nationalisme en de verderfelijke separatisten keerden. Vooral de N-VA moest het wegens de verkiezingsoverwinning van 2010 ontgelden, De Wever was de kop van Jut. Koning Albert keek en zag dat het goed was, ook al riep Arno opeens ‘Weg met de belgicisten!’: helemaal abuis, van pure zattigheid zoals nadien bleek.

     

    Niemand die Arno en gezellen toen vroeg wat ze daar op dat podium eigenlijk stonden te doen, protesterend tegen een democratische verkiezingsuitslag en tegen een grondstroom die er in Vlaanderen dan toch blijkbaar is. Frustratie van de linkerzijde omdat ze het contact met de gewone man/vrouw kwijt zijn? Een late oprisping van cultuurmarxisme? Moest het Belgique à papa dat links débâcle camoufleren?

     

    Dat gedweep met het oude België, tegen het flamingantisme (zie ook Brel indertijd) typeert kunstenaars die de verrotting van deze natie niet opmerken of, erger nog, er hun artistiek credo op funderen. België is hybride, chaotisch, één grote koterij van dingen die niet werken, een institutioneel labyrint dat wordt uitgelegd als een product van grote creativiteit. Mon cul.

     

    Dat hij vooral in Frankrijk zo populair is, heeft te maken met zijn statuut van in het Frans zingende Belg

     

    Anders gezegd: België en het brein van Arno (‘Court Circuit dans mon esprit’) vertonen nogal wat niet-flatterende gelijkenissen. Dat hij vooral in Frankrijk zo populair is, heeft te maken met zijn statuut van in het Frans zingende Belg, afkomstig uit het land van de petits nègres aan de Noordzee. Een resurrectie van Manneken Pis, een verlengstuk van het bier-en-chocolade-imago waarop dit koninkrijk internationaal blijft drijven. Nog oneerbiediger gezegd: Arno is een gehypete clown, daarom mag/moet hij zelfs vloeken, wenen en dronken op de scène staan, met zijn mondharmonica die hij van die andere geconsacreerde dorpsidioot, Toots Thielemans, heeft geërfd.

     

    Ziezo, laat de haatmails maar komen van de fanclubs in kwestie, zeker ook vanwege ‘Niet in onze naam’ en alle mogelijke poco-cenakels die niet snappen wat er zich in Diksmuide en Aalst afspeelt. De adoratie vanwege de mainstream media heeft zeker ook daarmee te maken: het wegmoffelen van wat er in de bodem aan het gisten is. Ondanks zijn imago van non-conformistische rebel is Arno een pijler van het status-quo en een wegterend regime. Niet in mijn naam, en voor de rest een spoedig herstel toegewenst.

    Johan Sanctorum

    *

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

    *

     

    ZEER PERSOONLIJK NA GESCHRIJFSEL

    *

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt… En ‘ad vitam eternam’ opgeslagen blijft in ons persoonlijk archief. Voor later. Tegen dat ooit ‘Meneer Middernood’ komt….

    Om dit zinnenstrelend relaas af te sluiten, had ik graag ook even de wereld op zijn kop gezet.

    **

    Komstand

    *

    Nu draagt elke HOMO SAPIES het hoofd boven op de schouders, en al hun verafgodelijkingen zitten (warmpjes) verstopt ‘onder de gordel’.

    Mis, Piet. Totaal verkeerd.

    De kop hoort, de oren ingestokken, in de broek tussen de benen, en verwisselt dus van plaats met, U weet wel.

    Zelfs Arno, om nog maar te zwijgen van de Oudenburgse kontekletsers, zouden… in de wolken zijn.

    *

    Groot voordeel. Het zouden dan allemaal ‘Stillevens’ zijn. Veelzeggend, maar woordeloos… Jeroen Bosch had er zelfs nog ’n puntje kunnen aan zuigen.

    **

    *

    ‘k Weet ook niet goed, waarom deze voorstelling mij ineens doet denken aan Het Kind met de Kousen van Meester-Dichter Guido Gezelle. Die deed dat meisje (met haar teele melk en op haar blote voetjes) zeggen wat ‘NIETS’ was. En dat snuggere dapper ding antwoordde spontaan, ‘dat ‘NIETS’ ‘een kouse was, voeteloos en met geen been er aan…

    *

    Geen been dus om op te staan. Maar wel uiterst progressief, net als de Antieken, 2.000 jaar geleden….

    *

    *

       

     

     

    18-02-2020, 19:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    1755

    65 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    Dinsdag 18 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    N.a.v. de weigering van Magnette

    *

    ….‘Magnjet’:…

    *

    Dat ‘njet’ – ‘Nirschevo’ was beter geeweest – is wel typisch voor ’n Tsjeefse teef als Hilleke Crevitskaja.

    Op deze blog stond, vanaf de eerste seconde dat die verdomde Waalse aal zijn gat scheef sloeg, dat die geen Magniette, maar integendeel een Kanniette was. En daarmee bedoelde ik zeker niet zijn prestaties tussen andermans lakens, maar zijn onvermogen om zelfs maar te beginnen aan een verstandig gesprek. Want na elke ademtocht, komrt er uit diens bek ‘Je veux que’… -‘Nous voulons que’….

    Met zo’n wind in de zeilen is er toch geen uitvaren aan?

    ***-*-*-*

    … Voor Vlaanderen is het maar best dat er nieuwe verkiezingen komen…

    *

    Mon Dieu! Mon Dieux!!! Zouden we daarvoor nu niet op staande voet ’n kind kopen, zonder zelf zwanger te zijn?

    Zelfs op den TeeVee is men er achter gekomen, dat, om Vrije Verkiezingen te hebben, dan eerst het Parlement moet ontbonden worden. En dan daarop VEERTIG DAGEN volgen om alles in alle rust en alle kalmte voor te bereiden op een waardige “Stembusgang”..

    M.a.w. de Zittende’, de ‘Hangende’ of de ‘Slapende’ KLEURPARTIJEN weerszij de Taal- en Armoegrens, mogen op hun twee oren slapen. Zelfs Kareltje De Klucht mag af en toe eens z’n smoetltje komen roeren: Bla-Bla wordt altijd gevolgd door Bla! Bla! Bla!. Daarom staat er op deze blog al jaar en de dag: NOOD BREEKT WET.

    *

    En wetewa? Dat van ‘Jantje zag eens Pruinmen hangen’ van een zekere Hieronymus van Alfen: dat is maar een verhaal om stoute jongetjes braaf te houden. Rijpe pruimen, vooral als ’t van die blauwe grote dikke eier-pruimen zijn, die vallen niet vanzelf uit de boom. Die worden geplukt, zelfs nog voor ze rijp zijn, door de grote volwassen profiteurs in de pruimenplukkerij. Zij die zo achterlijk zijn en wachten tot de rotte vruchten vanzelf op de grond vallen, zullen zich moeten tevreden stellen met de droge pitten. Van de soort die al eeuwen en eeuwen, als lijken in de grond liggen te rotten. Hoop op den oogst, O Vlaanderenland.

    *

    Radio Klara (07)


    … met haast van woede stikkende stem ofwel met een krop in de keel verkondigde de VRT-madam daarstraks het wereldschokkende Nieuws, dat de uitspraak van de Volksjury in het vunzige Euthanasie-Proces ‘ge-Casseerd’ wordt.

    Zal dat arme Tinneke Nys, na meer dan 10 jaar, dan nooit geen rust krijgen? Da’s nu al 46 jaar nadat ze het Levenslicht zag. Je hoort het hen denken. Onvrijwillig geboren, vrijwillig maar zonder tastbaar resultaat verliefd geworden, dan blijft er geen andere keus dan vrijwillig ‘uit het leven te stappen’..

    **

    Kerkhofblommen

    *

    “STAP voor STAP zo gaan de peerden, traagzaam, treurig stil en stom

    En ze keken of ’t hun deerde, dikwijls naar hun Meester om…”

    *

    Of is het hun Gentse Vrij Metselaars Geweten, dat spreekt? ‘k Geloof het niet. Het zal wel meer het nog maar eens het ‘zakkelorum’ zijn dat de doorslag geeft. Waar ook ne Verhofstadt rondhangt, verdwijnt de poen als sneeuw voor de zon.

    Een mooie gelegenheid om Jefke Vermassen nog eens die twee parabels te horen binnenste-buiten draaien. Een Barmhartige Samaritaan bijvoorbeeld, die uit pure moordzucht ’n sukkelaar laat leven, en hem, integendeel, zoveel mogelijk weer op de been helpt: dat is toch niet meer van onze tijd?

    **

    *

    Er staat trouwens vandaag nog ’n stukje op ’t getouw over de o zo culture Antieke Wereld, die ons eeuwen geleden onze Beschaving is komen brengen. Plotsklaps, kwam er, tot meerdere eer en glorie van henzelf, de Progressieven, de mare dat ook zij, de Ouderen, verkikkerd blijken te zijn geweest op fallus verheerlijking.

    En ja, ook de dag voordien kon U hier uitgebreid lezen over de Expositie in Oudenburg.

     

    (dat voortaan beter Vernieuwenburg zou heten)

     

    Over datzelfde soort geesteszieke dingen. Van geflipte fiere fallussen naar ‘Ondragelijk Psychisch Lijden’, het zou voorwaar niet misstaan als kroon op de hoofden van zowel Prof. Etienne Vermeersch als van al die verliefde zielen die in hun veel te korte leven achter het net hebben gevist.

    *

    Waarom, daags voor mijn 84ste verjaardag, nog zoveel aandacht besteed aan eeuwenoude pisdingen? Wel, zo vroeg de Biechtvader ooit aan een stokoud vrouwtje dat hem vertelde seks te hebben gehad met ’n jonge adolescent van nog geen 20 jaar. “Hoe dadde?” was de vraag van de Paster. ‘En dadde up joenen ouderdom’!

    “Ninn, ninn”, zei het Moederje. “Ge verstoat mie verkeerd. ’t Is ol van zo lange gelêên, mô ‘k klappe d’r nog zo geirne nog ne keer van.”

    Biechtstoel Geheimen

    *

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    MAANDAG 17 FEBR. 2020

     

    *

    De koning ontving vandaag de partijvoorzitters.. Prévot (CDH), Almaci (Groen) en BDW (NVA) op bezoek geweest.

    BDW wil met ‘de andere’ Vlaamse partijen een Vlaams ‘front’ vormen tegen de PS. De Vlaamse partijen moeten NEE zeggen tegen PS. Maar voor de CD&V en ook voor Open-VDL is dat niet eenvoudig, want ze zijn aan het plooien onder de druk. Dus moeten ze nu hun ruggen rechten, zegt BDW, geen linkse regering vormen. Maar deze horen niet graag dat woord ‘FRONT’ want dat is oorlogstaal.

    BDW geeft toe dat het voor de koning ook niet gemakkelijk is. Er moet een Vlaamse meerderheid zijn, dan is er stabiliteit, een meerderheid in de taalgroepen.

    Magniette zegt nog dat ze niet onmisbaar zijn (PS): probeer het maar met de Groenen.

    *

    ‘De Vlaamse Partijen… Dat zijn natuurlijk niet de Eskimo’s, de Hottentotten of de Nieuw Zeelanders. Maar zijn dat ook de Vernieuwers van Het Vlaams Belang? ‘

    Hoe zit dat nu, BDW, jongen of eieren. Een van de twee, anders wordt het ’n ezelsdracht!

    En ja, het leven is de krijgsbanier tot in Gods handen dragen. En, zoals iedereen weet, bij oorlogen en bij ‘fronten horen nu eenmaal banieren.

    Schoon klaart de dag, hoog waait de vlag. Wie niet dapper is, moet met ons niet gaan. Komt straks de harde strijd, we zijn bereid.

    **

    *

    Dadizele: men zoekt voor de Basiliek nog 7000€ voor het bewaren van een reliek van de H. Paus Johannes II. Het bevat enkele haartjes. Het jaar 2020 wordt het Woytila-jaar want dan is het precies honderd jaar geleden dat paus Johannes Paulus II als Karol Wojtyla werd geboren.

    *

    Op 38 plaatsen zal er dit jaar gewerkt worden op de snelwegen. De arbeiders moeten veilig kunnen werken, dus snelheid minderen! Hoera nog een beetje verkeers-ellende erbij voor al die bedrijfswagens, nog meer uren file staan. Betaal maar baasje!

    *

    In ’t voorbije weekend hebben 16.000 mensen naar ‘1722’ gebeld. De storm Denis was krachtiger dan voorspeld was. Volgend weekend zou er terug een krachtige wind zijn!

    *

    Peter Claes, directeur van de VRT is het afgetrapt na 17j carrière.

    **

     

    *

    *

    De Vrouwenraad wil ‘FEMICIDE’ als een misdrijf in ’t Strafrecht laten opnemen. Femicide = vrouwen die vermoord zijn, omdat ze (na controle?) vrouw zijn. De Minister is dit niet plan.

    *

    Kalmhout: 2 granaten in een woonwijk ontploft.

    **

     

    *

    In de duivensport is men bang geworden: de duiven worden door roofvogels opgegeten bv. door valken. Onze duivenmelkers zijn erg gestresseerd geworden.

    Ach ja, die ‘Nestkastjes’ toch van de Groene Wereld Verbeteraars. Maar over de resultaten van hun co-ouderschap wordt er liefst gezwegen. Wat kunnen hen die stomme duiven schelen. Als er maar altijd meer van hun eigen soort, roofdieren, bijkomen, dan is hun opzet geslaagd.

    Weg met ons!

    *

    De sprinkhanenplaag in Afrika: de VN zegt 70 miljoen € nodig te hebben om in te grijpen, zo niet zal er een voedseltekort ontstaan, en die is er nu al in sommige regio’s.

    *

     

    *

    Frankrijk opent terug het debat over het omstreden pensioenplan. 62j blijft, maar degenen die langer werken, kunnen meer krijgen.

    *

    Rusland & Turkije overleggen ivm een bestand om de vluchtelingen in te perken.

    **

    Kim Clijsters

    *

    Kim Clijsters heeft haar eerste wedstrijd tegen de nummer 8 op de ranglijst verloren. Maar ze was toch sterker dan verwacht. Ze miste nog match-ritme.

    *

    Kortrijk: een kraan trekt een gasleiding stuk bij de werken aan het station. Ongeveer 30 mensen worden preventief geëvacueerd. Maar velen zijn het beu: van 6u ’s morgens daveren de huizen, soms geen elektriciteit, dan geen water, vandaag gasproblemen…

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Als ondergetekende zijn hart lucht, ’t zij als Digithalys, Hemelrijker of Jan Nagelmakers, komt dat, totaal belangeloos, uit de grond van zijn hart. Dat hij daarbij dapper wordt bijgestaan door zij, die niet zijn zorgen deelt, maar deze wegneemt, is hem daarbij een grote troost. Zonder haar pientere blikken, zouden al mijn geschrijfsels niet eens meer leesbaar zijn. So far, so good. Genoeg voor vandaag. Buiten….

    Ja, buiten die pauselijke haartjes van Dadizele. Die zijn blijven haperen in mijn keel.

    Niet dat ik iets heb tegen de plaatselijke Horeca, de souvenir-verkopers, de brandstof-verkopers en ander chiek volk. Maar is dat nog wel allemaal verantwoord en van onze tijd? Zowel ‘Basilieken’ als Kerken’ en zelfs ‘Kappellen’ trekken geen volk meer.

    Ik wil daar niet op in gaan, want daar kan ik zelf niets aan doen. Zowel kinderen als kleinkinderen zijn het huis uit en leven hun leventje. Als God in Frankrijk, maar dan zonder God en zonder Frankrijk.

    Ook in Dadizele wordt de Basiliek straks een ‘Onthaal-lokaal’ voor ‘Voedselhulp’ of ‘Poverello’ en die zijn niet eens geïnteresseerd in baard- of hoofdhaar van om het even wie of wat. Als ze hun ‘dopgeld’ maar niet verliezen, nu de vele bij-jobkens aan het licht zijn gekomen. Of al die ezels van de Burgerlijke Stand er achter zijn gekomen, dat ze met twee steuntrekkers m/v onder één en hetzelfde dak wonen…

    Neen, Heren Hoge Gezalfden, het Volk smeekt naar rijpe blauwe pruimen, o als eieren zo groot. Jullie hadden als aan onze voorouders de ladders moeten uitreiken om in die bomen te klauteren. Maar in ‘Mechelen’ ging men liever Te Deums zingen. In plaats van hun armen te winden, rondom een hoofd dat eenzaam was.

    Wat gij, Tinneke Nys? Wat gij Jan Yoens, gij Artevelden? De bronzen stemme trilt. En in de straten ’t volk dat trilt van machteloze woede.

    Ja, daar komen nog kwebbels van.

    *

    *

     

     

    18-02-2020, 18:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    17-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.38 - TSCHELDT * PIEMEL MAG GEZIEN

    1085

    38 - TSCHELDT

    PIEMEL MAG GEZIEN

    **

    *

    AANVALLEN VAN P-MAGAZINE OP WORDEN STEEDS DRIESTER ENTOURAGE ‘TSCHELDT’

    **

    *

    ZEER PERSOONLIJK VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Ik zal het kort houden. ‘tSCHELDT zit wel niet in nood, maar alle beetjes helpen. Bijspringen kan heel gewoon via Uw bankkaart op Internet. Kost bijna niets.

    En, eerlijk gezegd, die van ‘Piemel mag gezien’ (P-Magazine) verdienen best een goede aanmelding.

    Zoals BDW zegt: we moeten dringend de rangen sluiten…

    *

    15 februari 2020

    *

    Op 24 december 2018 bracht ‘tScheldt als eerste uit dat de eigenaar van P-Magazine, de illustere Maurice De Velder veroordeeld werd tot het betalen van 2 miljoen euro aan Renault. Alle Vlaamse media namen het bericht over of werkten het zorgvuldig verder uit zoals bijvoorbeeld journalist Pascal Dendooven van De Standaard.

    **

    *

     Het was misschien niet verstandig van ‘tScheldt om de onthulling te publiceren want sindsdien heeft deze Maurice De Velder een nietsontziende campagne gelanceerd tegen iedereen die van ver of dichtbij met ‘tScheldt te maken heeft.

     

    Maurice De Velder is een veroordeeld crimineel, zie zijn Wikipedia pagina, die door journalisten Mark Eeckhaut en Anna Luyten van De Standaard “De Godfather van Vlaanderen” wordt genoemd.

    In De Morgen noemt journalist Jan Stevens hem een witteboord psychopaat. Misdaadjournalist Joris van der Aa van de Gazet van Antwerpen noemt De Velder een ‘mega oplichter die zakenrelatie Hedwig D. tot een wanhoopsdaad dreef‘. Ook De Morgen refereert naar het maffieuze karakter van Maurice De Velder, ze noemt hem niet de uitgever of eigenaar van P-Magazine, maar de ‘Peetvader van P-Magazine“.

     

    De Velder zat al 9 maanden in de cel voor tal van misdrijven. Ook de hoofdredacteur van P-Magazine, Stefan Lambrechts zat al 3 maanden in de cel, voor het oplichten van bejaarden.

     

    Dit is het soort mensen dat in Vlaanderen een blad zoals P-Magazine mogen uitgeven, waarvan hoofdredacteur Lambrechts openlijk toegeeft dat eigenaar De Velder het blad gebruikt om af te rekenen met voormalige zakenpartners of anderen. De manier waarop de voorzitter van het Vlaams Parlement Kris Van Dijck op 11 juli 2019 door P-Magazine werd ‘kaltgestellt’ door de publicatie van wat later bleek leugens te zijn is exemplarisch voor de manier van werken van P-Magazine.

     

    Op 13 februari 2020 beten drie partners van Maurice De Velder in de rechtbank van Antwerpen in het zand nadat ze via een omweg hadden getracht enkele artikels van ‘tScheldt via kortgeding te laten verwijderen, telkens artikels waarin de naam Maurice De Velder stond.

     

    De drie heerschappen sleepten niet ‘tScheldt rechtstreeks voor de Rechter maar een partner van ‘tScheldt om via een cynische omweg de verwijdering van de artikelen te bekomen.

     

    Het gaat om een journalist van Maurice De Velder, Kurt Aerts, een social media medewerker van Telenet, Tae-Yoon Michielsens, en zijn vader, dokter Philippe Michielsens uit Wijnegem.

     

    Deze drie individuen huurden een van de meest gekende strafpleiters van het land in, de beruchte John Maes. Zij zullen John Maes niet gekend hebben tot op het moment dat Maurice De Velder hen allen samenbracht om via een omweg ‘tScheldt aan te vallen. Het trucje was doorzichtig want enkele maanden geleden stond Maurice De Velder al voor de rechter voor een gelijkaardige zaak in de media. Wie was zijn advocaat? Inderdaad John Maes.

     

    Uit het gerechtelijk dossier dat ‘tScheldt kon inkijken bleek dat de 3 gebruik maakten van stukken die op zijn zachtst gezegd merkwaardig waren. Ook de rechter vond dit want ze verklaarde de zaak van de drie ongegrond en veroordeelde hen de rolkosten te betalen.

     

    Kurt Aerts is een journalist van Maurice De Velder die via de website Clint steevast wild om zich heen sloeg. Een van zijn taktieken is vijanden van Maurice De Velder te koppelen aan porno en zelfs kinderporno. De schade die hij daardoor veroorzaakt is onmeetbaar. De uitgeverij waarin Clint zat ging failliet (een van de meer dan 22 faillissementen van Maurice De Velder), waardoor Maurice De Velder en Kurt Aerts de controle verloren over hun ‘wapen’. De nieuwe uitgever die het blad kocht van de curator verwijderde tal van artikelen op vraag van slachtoffers.

     

    Tae-Yoon Michielsens is een gekend ‘slachtoffer’ van racisme in de media. Voormalig minister van Cultuur Sven Gatz gebruikte Tae-Yoon Michielsens meer dan eenmaal in het Parlement als voorbeeld van racisme in Vlaanderen. Echter de eerste en de tweede werkgever van Tae-Yoon Michielsens verklaarden in een mediadossier dat er geen sprake was geweest van het racistische incident zoals Tae-Yoon Michielsens dat op zijn eigen Twitter had gepost. Een post die viraal ging onder enkele politici die het niet gecontroleerde verhaal te pas en te onpas gebruikten om aan te tonen hoe racistisch ‘de Vlaming’ is.

     

    De vader van Tae-Yoon Michielsens, Philippe Michielsens, een gekend dokter uit Wijnegem, is een vreemde eend in de bijt in dit kwalijke dossier. In de rechtbank argumenteerde het kantoor van John Maes dat deze dokter beweerdelijk zou zijn betrokken bij het schrijven van valse doktersbriefjes. Vermoedelijk kende de advocaat-assistent van John Maes het dossier zelf niet zo goed want uit de stukken blijkt dat het om een niet nader genoemde doker uit Schilde zou gaan en niet om dokter Michielsens uit Wijnegem. Een advocaat die zijn eigen klant in de problemen brengt… het is symptomatisch voor het opzet dat achter de hele procedure schuilde, namelijk ‘octopus’ De Velder die garnalen voor zijn kar spant om via de rechtbank mensen en bedrijven rond ‘tScheldt te beschadigen. Het maffieuze karakter van Maurice De Velder waar tal van journalisten al naar verwezen leidt opnieuw tot weer een reeks nieuwe slachtoffers, met name zijn eigen garnalen. Volgens journalist Joris van der Aa viel er al een dode in de onmiddellijke omgeving van De Velder. Het ging om iemand die het vuile werk voor de Velder opknapte. Vraag is wanneer het gerecht Maurice De Velder stopt en terug achter de tralies plaatst.

     

    Een vierde medewerker van Maurice De Velder heeft de laatste maanden niet minder dan 115 gedocumenteerde handelingen gesteld (mails, sms, brieven, ….) om mensen en bedrijven rond ‘tScheldt in diskrediet te brengen, opnieuw met linken naar porno en seks, het handelsmerk van Maurice De Velder en P-Magazine. Mails van deze aard werden zelfs rechtstreeks naar Bart De Wever gestuurd.

     

    Fijne dag nog vanop het slagveld van de Vlaamse media!

     

    ***

     

    Een ‘peetvader‘ die ‘tScheldt wil stoppen, Twitter die ‘tScheldt monddood maakt, P-Magazine dat niet kan zwijgen over ‘tScheldt, we moeten iets goed doen. Steun ons zodat we ons kunnen voorzien van een goed gevulde ijskast met alcoholische dranken om de volgende aanval door te slikken.

    *

     

     





    17-02-2020, 18:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.64 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    1861

    64 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    Maandag 17   Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    DE CONFEDERALE OVERLEVING

    *

    …. Het is in de eerste plaats een nederlaag voor de particratie die het politiek leven in dit land steeds heeft kunnen regelen en daartoe niet meer in staat is, mede omdat men de opkomende nieuwe partijen de kans niet geeft mee te doen en de traditionele partijen er niet meer in slagen samen nog een meerderheid te vormen..

    *-*-*-*-

    … Denk maar aan die eerder linkse denktank ‘Institut Jules Destrée’, maar ook aan politici van CdH en MR (met uitzondering van unitarist Bouchez), zodat het niet meer alleen een Vlaamse verzuchting zal zijn..

    *-*-*-*-*

    …. Het is alleen nog afwachten welke partij de moed zal hebben die eerste stap te zetten….

    *

    Allemaal goed en wel, maar, afgezien van het antwoord op de vraag wie nu juist de uitvinder is van dat Gezegde over “la Belgique sera Latine”, Papa, blijft iedereen de vraag naar de FIANCIERING van dat nieuwe Monster van Loch Ness uit de weg gaan.

    Want met La Prétention Latine zal er nooit een einde komen Defensie, Veiligheid, Buitenlandse Zaken: ziet U die al ‘werken’ zonder Franstalige suprematie? Enne, daarenboven = wie zal dat betaal? Toch nie dat pauvre Wallonie of dat nog veel armerere maar veel pretentieuzer Bruxellabad.

    Alors sè. La solution finale? Que chacun tire son plan. Chacun pour soi et Dieu pour tous.

    De Vlamingen hebben het bijna 200 jaar anders geprobeerd en nu, nu is iedereen het strontebeu.

    ‘Laken’ plat op zijn gat en daarna zo diep mogelijk onderploegen.

    Zelfs ’n kruisje daar bovenop hoeft niet meer.

    **

    *

    Persoonlijk vind ik het zelfs – indachtig diens onderhandelingen begin ‘18 met son Chèr Cousin Guillaume II, Empereur de PREUSSEN, om en afzonderlijke vrede te sluiten achter de rug van zijn ‘Geallieerden’ - een goed idee, om daar in Nieuwpoort, aan de IJzermonding, dat fameus ‘gedenkteken’ voor de Rotsduiker, Ridder-Koning Albert I, op dezelfde plaats te vervangen door een gevallen, half-opgerichte Vlaams piot, die van uit de modder smekend het geweer omhoog steekt om eindelijk verlost te geraken van de heersende tirannie.

    *

    Wie twijfelt, leze eens het boek van Paul Beliën. Uitgegeven in… Parijs, begin de Jaren ’90. Want VERBOTEN in de Belziek. Ik heb ‘t nog gekocht in La voix du Nord in Rijsel. Met los inlegblaadje (schaamlapje?), in opdracht van La Cour: Het Hof, (conditio qua non) waarop stond dat de ganse inhoud één en al leugen was.

    *

    Belien is getrouwd met Alexandra Colen, die van 1995 tot 2013 Kamerlid voor het Vlaams Belang was.

    Belien werkte van 1982 tot 1994 als journalist in België en Nederland voor de Gazet van Antwerpen. In 2003 promoveerde hij aan de Universiteit van Buckingham op een proefschrift over de geschiedenis van België (The hinge of Europe). In dat boek noemde hij België een artificieel land. Zijn boek werkte hij om tot het werk ‘A throne in Brussels’, dat twee jaar later verscheen. Naast ghostwriter van het aan Geert Wilders toegeschreven boek Marked for Death[2] is hij ook speechschrijver, buitenlandsecretaris, fondsenwerver en sparringpartner van Wilders.[3]

    *

    En dergelijk ‘Land’ zou eens te meer willen doen alsof?

    La me nie lachen.

    Finita la Comedia.

     

    Paul Belien (1959)

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Paul_Belien

    *

    Ps:

    Meer dan lezenswaardig (en goed tor zeer goed voor de LLCP, is

    **

    https://www.brusselsjournal.com/dutch

    *

    Zelf ben ik dat al vele jaren ‘ontgroeid’ (of wat dan ook) maar men blijft ervan overtuigd, dat, met mensen als Paul Beliën als ZIENER, de wereld er veel beter zou uitzien.

                         

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    ZONDAG 16 FEB. 2020

    **

    *

    Storm ‘Denis’ raast aan 100 km/u over ons land: code geel is van kracht.  Intussen is het wel 15-16°C. ’s Avonds zijn er over het Westen felle regenbuien.

    Volgens ’t Booserken zinj dat dan ‘winterse Noordzee-buie’. In Gent komen glazen balustrades los van een appartementsblok. In de Kempen is een boom op een woning gevallen.

    In Kortrijk valt een verlichtingspaal om op de Ring die dan voor een paar uur afgesloten wordt.

    Dat van die ‘RING’ in Kortrijk is een soort nostalgisch pure dikkebekkerij uit de Tsjeventijd, de Tijd dus waarin de dieren nog konden spreken. Zelfs de aalvlugge Kwieke Quickie, het huidige Blauwe Genie, conservatief-progressief maar nieuwloopte als die is, blijft die naam gebruiken. Want ook hij is ervan overtuigd dat de ‘beschikbare budgetten’ beter ingezet worden om de omvolking voorrang te geven op het levensnoodzakelijke comfort van het Eigen Volk.

    De RING dus.

    Die er eigenlmlijk niet eens een is. Maar een soort van aardse hemelboog die amper 1/4de van het Centrum ‘omsluit’. Met om de paar honderd meter een niet-aangelegde overbrugging van de plaatselijke invalswegen, o.a. de Golden River, telkens voorzien van Op- en Afritten met een woud van altijd rode verkeerslichten.

    Best dat daarvan nog niets bestond in 1302, want anders zouden de Vlamingen nooit op tijd zijn gekomen aan de Groeningebeek voor hun rendez-vous met de Leliaerts.

    **

     

    *

    Groot-Brittannië heeft nog meer te lijden onder de storm, vooral in het Noorden en in Z-Wales: overstromingen zijn het gevolg.

    **

    *

    Slecht nieuws voor wie skiën gaat in de Pyreneeën, o.a. Le Mourtis: geen sneeuw, de skistations zijn gesloten.  Men moet zich voorbereiden op bergsporters die de streek willen inademen, wil men de toeristen niet kwijt.

    **

    *

    De 8 Belgen mogen Neder-Over-Heembeek verlaten en naar huis gaan na 14 dagen opsluiting. Niemand van hen was ooit besmet, bewezen 6 tests.

    **

    *

    In het cruiseschip Diamond Princess dat aangemeerd ligt in Japan, zijn 355 personen besmet. Dat is 1/10 van de opvarenden. Deze zijn naar het ziekenhuis gebracht. Nu is de quarantaine van de rest van de zonnekloppers afgelopen en mogen ze van boord.

    **

    *

    Geens, weeral Geens! haalt in de 7de Dag fel uit naar Magniette. Ontgoocheld is hij in de manier waarop Magniette hem die ezelsstamp heeft gegeven, nl via de pers. Hij had het liever op een andere manier vernomen. Tom Van Grieken vindt dat dit Belgische systeem niet werkt. Elke politieker moet altijd klaar zijn voor verkiezingen.

    **

    Sta in de morgen

    De zon op ’t gelaat

    Fris voor Uw zorgen,

    Fier voor Uw taak.

    **

    Escape*

    Prison-escape: een programma dat op de Nederlandse TV te zien is: een groot succes.  Deze reeks wordt in reële gevangenissen opgenomen, die bij de Noorderburen luize-leeg staan. Mensen moeten dus proberen uit de gevangenis te ontsnappen. 

    Hoe is zoiets mogelijk? Men toont nu al op TV hoe je kan ontsnappen eenmaal je gevangen bent. En op ontsnappen staat er toch geen straf hé?

    *

    escape-room

    *

    Nu heeft Vlaanderen er een variant op gemaakt: escape-room.

    **

    *

    ‘k wist het! ‘k wist het.

    Als Paul Beliën voornoemd, het niet doet, dan doe ik het. Een waarachtige billenkletser!!!!! Een vertoning hoe zelfs twee ijsberen doet smelten van het buikschudden…

    Zelfs de woordkeuze is ideaal. UP TO DATE, om zelfs Ben Weyts te doen watertanden.

    De Hereniging der Vrojke Nederlanden, de LLCP kan meteen van start gaan: in het ene Land (Het Zuiden) dat er te weinig heeft, groeit in dat 2de ‘Land’ (Het Noorden), zo goed als aan de bomen.

    Joera, de Wilde Immigratie kan dus gewoon blijven doorgaan. Plaats zat!!!!!

    **

    Bomen sterven rechtstaande.. Ofwel zaagde hij rondom in de schors 5 cm diep een groef, ofwel maakte hij een groef en spoot daarin een vergift dat de eiken-en beukebomen doodt. De eigenaar is er het hart van in. Men zoekt de dader. Maar volgt de Politie wel het goede spoor?

    **

    *

    Er is een boek ‘Rome Intima’ geschreven door B. Gevant uitgekomen. Elders reeds gedeeltelijk besproken (Oudenberg Vroeger en Nu). Daar heeft men einde de Jaren ’80 in een verwilderde vergeten uithoek midden het Centrum, ‘n oude Romeinse begraafplaats opgeruimd. Na bijna 2.000 jaar, niks te vroeg, als U het mij vraagt.

    Veel historische vondsten gedaan, zelfs nog bijna levende halfvergane (moerasgrond?) geraamten opgegraven. Enne, waarachtig, daar waren ook seksverslaafden bij. Vraag me niet hoe dat na al die tijd kon worden vastgesteld, maar ons Tante Nonneke, toendertijd daar werkzaam in het Meisjes Pensionaat, ging daar dagelijks op inspectie. Alles voor het Gallo-Romeins-Museum in Tongeren, dat wel.

    Waarbij ons Ma, die ook uit dat Oostendse hinterland afkomstig was, meende te moeten zeggen, dat ‘Ons Here van elk Zijn getal’ moest hebben’.

    Dat nieuwe boek dus beschrijft het seksleven van de Romeinen, maar niet alleen dat. 

    In die tijd was er ook een zeer grote kindersterfte. Dit boek wordt dus terzelfdertijd voorgesteld bij een groots OPGEZETTE tentoonstelling.

    **

    **

    *

    Cordon Sanirtaire

    *

    Neen hoorn er is geen Cordon Sanitaire tegen de openbare onzedelijkheid van het (zwaar discriminerend want vrouwen uitgesloten) fallisme en hun aanhang, maar tegen de Welvaart van het eigen Volk.

    Daarom opnieuw de actualiteit.

    “Cordon sanitaire symbolisch gebroken in Aalst”: opmerkelijk filmpje toont Filip Dewinter met N-VA-burgemeester van Aalst

    **

    *

    Het loon van een treinbestuurder: netto €2.150 + maandelijkse premies totaalwaarde van ongeveer €650 netto = 2800€.

    Als je dan weet dat bijvoorbeeld een dagtaak het volgende inhoudt: 2x het traject Kortrijk-Antwerpen en terug.  Linkervoet op de dodemans pedaal –TRAP – Linker oog half op de (rechts) voorbij flitsende signalen – TRAP – Rechteroog op De Morgen – TRAP Oei, we zijn er al!!! Quelle chance, want de blaas begon parten te spelen….Dus….

    Staken maar!! Hoe zijn ze bij ’t Spoor niet beschaamd! Ze lezen intussen de geliefde krant of spelen games op hun smaerphone/tabblet, of kijken naar opwindende (seks) filmpjes… En daar kom je zò moe van, en gestresseerd… Dat die ipv stoplicht-palen, overal…. Hele bossen met… fallussen ziet.

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ondertussen op Radio Klare onzen Bard gehoord. ’t Is weer van dadde, maar nu een beetje duidelijker.

    De rangen sluiten, luidt het.

    **

    *

     Zou dat genie dat alleen en op z’n eentje gevonden hebben? Enne, wil die dan ook ’n suggestie doen, waar? Wanneer? En met Wie? daaraan te beginnen…

    Misschien dat er dan ook naar de rangen klinkt: da’s dus ook voor de Waaltjes.

    Het omgekeerde dus van ‘Pour les Flamands la même chose’. Zelfs in Leuven, eind de jaren ’50, in De Caserne Gerbe de Blé, Naamse Straat, waar we wegens ‘insubordinatie’ als KRO’s gestraft waren, hadden we in wind en regen moeten staan luisteren naar een soort donderpreek van ‘Mon Capitaine’. Die zijn gebrabbel afsloot met de vraag ‘Tout le monde a bien compris?’

    Waarop een der onzen prompt terugbrulde ‘Si, Compernolio, Mon Capitaine’. Waarop die al even prompt 8 dagen cachot kreeg aangesmeerd.

    Ikzelf was betrapt op ‘insubordinatie’ toen de Sergeant van Wacht ’n Pallieterke had ontdekt in het kastje boven mijn beddenbak.

    Heb ik hier al meermaals verteld, maar het kan niet genoeg herhaald worden. Parce que la répetition c’est la Mère de l’étude….

    **

     

     

     

     

    17-02-2020, 18:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.103 - DOORBRAAK * SLUIPENDE VERENGELSING VAN HET HOGER ONDERWIJS?

    1262

    103 - DOORBRAAK

    *

    SLUIPENDE VERENGELSING VAN HET HOGER ONDERWIJS?

    *

    Zondag 15   Februari 2020

    *

    ZEER PERSOONLIJK VOOR-GESCHRIJFSEL

    *

    Zoals bij elke voortreffelijke maaltijd, wordt er, zelfs bij de gewone burger, meestal ’n goede aperitief geserveerd… En wie Pieter Bauwens, de CEO… van Doorbraak te lezen krijgt, die zou beter zelfs ‘n tweede glaasje tot zich nemen.

    **

    *

      Sluipende verEngelsing…

    *

    Als men het heeft over ‘sluipend vergif’ samen met DEZE Vlaamse Regering, dan denk ik dat er een betere omschrijving dan ‘sluipend vergif’ zich opdringt. En daarbij denk ik aan de vloeistof van de ‘baxters’ die bij EUTHANASIE meestal goed zichtbaar in beeld worden gebracht.

    **

    *

    Vertrouw dus vooral zeer goed op de parate kennis van de Dames en Heren Specialisten. Want die weten wat goed is om het lijden van de (in hun ogen) doodzieke patiënt te verlichten…. Het is een voorbeeld dat wondermooi past in hetgeen al jaren aan de gang is, namelijk de om-volking van ons hele
    Avondland.

    Lees gerust eerst verder…. Maar eerst nog even dit.

    …. Hij (die Rector) doceert Het Grote Gelijk en zet zijn tegenstanders weg als populisten opgejaagd door het Vlaams Belang.

    **

    *

    Minister Weyts én de Vlaamse regering die, terecht, inzetten op de ontwikkeling van talenten in de kansen-groepen, al dan niet met migratie achtergrond moeten dat goed tot zich laten doordringen.

    **

    *

    Benneke, Benneke, Benneke!!! Zijde gij wel zeker in de juiste Partij te zitten? Waarde gij als Minister van Dierenwelzijn niet beter bij de gifgroene wereldverbeteraars geweest?

    En wat houdt er U tegen?

     *

    DOORBRAAK

    **

    foto: ©Reporters / QUINET

    *

    https://doorbraak.be/verengelsing-sluipend-stop/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    14 februari 2020

    *

    verengelsing

    Zullen studenten in Vlaanderen binnenkort meer Engelstalige cursussen voorgeschoteld krijgen dan Nederlandstalige?

     

    De voorbije drie dagen stonden we op Doorbraak.be stil bij de verengelsing van het Hoger Onderwijs in Vlaanderen. De hogescholen en universiteiten willen meer Engelstalige opleidingen. Maar daarnaast willen ze ook het aantal anderstalige vakken in Nederlandstalige bachelor opleidingen verhogen van 18,3% tot 50%. Liefst zonder maatschappelijk debat.

    Sluipende verengelsing

     

    Nog kwalijker is dat die verengelsing vandaag al sluipend wordt doorgevoerd. Op Twitter wordt openlijk toegegeven dat er ‘spook-opleidingen’ en ‘spook-vakken’ bestaan. Dat zijn Nederlandstalige opleidingen of vakken die op papier bestaan maar eigenlijk niet gegeven worden. Studenten die toch die opleiding of dat vak wensen te volgen,… moeten maar aansluiten bij de Engelstalige variant.

    Dat universiteiten en hoge scholen op die manier de wet omzeilen en niet teruggefloten worden door de toezichthouders, die op de hoogte zijn, is beschamend. Het Vlaams Parlement zou die regerings-commissarissen wel eens rekenschap mogen vragen.

     

    De manier waarop een rector van een universiteit polariserend in het debat staat is een rector onwaardig. Hij doceert Het Grote Gelijk en zet zijn tegenstanders weg als populisten opgejaagd door het Vlaams Belang.

    Quid N-VA

     

    Het wordt nog erger. Het heeft er alle schijn van dat de Vlaamse Regering de gevraagde verengelsing zal ondersteunen. In stilte, weggestopt in kleine zinnetjes in dikke decreten. Slapen de parlementsleden van meerderheid en oppositie? Of zijn de partijen echt van het padje af en surfen ze blind mee op ‘we leven toch allemaal in tijden van globalisering, waarom ons dan druk maken over de positie van het Nederlands?’ Van traditionele partijen op zoek naar zichzelf kan je dat verwachten. Maar niet van partijen die beweren sociaal te zijn.

    Je verwacht nog minder steun voor de verengelsing van het hoger onderwijs van de N-VA.

     

    Je verwacht nog minder steun voor de verengelsing van het hoger onderwijs van de N-VA, waar de partijtop er nog steeds prat op gaat Vlaams-nationalist te zijn. Het is het één of het ander. Wie in de N-VA de geschiedenis van de Vlaamse Beweging kent, moet in deze discussie toch de parallel zien met de argumentatie tegen de vernederlandsing van de Vlaamse universiteiten 100 jaar geleden? Die zijn na de vernederlandsing niet in de academische dieperik gesukkeld. Integendeel.

     

    Als politici willen beslissen om het Vlaamse hoger onderwijs drastisch te verengelsen, dan is een grondig publiek debat nodig over de voor- en nadelen ervan. Daarnaast kunnen we leren uit de ervaringen van Nederland. Daar zijn ondertussen hele universiteiten verengelst, tot in het bestuur toe.

    Gidsland Nederland

     

    Laat ons eens stilstaan bij zo’n ervaring in Nederland. De Nederlandse Academie voor Wetenschappen stelde in een recent rapport dat de verengelsing de toegang tot het onderwijs voor kansengroepen of jongeren met een migratie-achtergrond nog verder bemoeilijkt. Minister Weyts en de Vlaamse regering die, terecht, inzetten op de ontwikkeling van talenten in de kansengroepen, al dan niet met migratieachtergrond moeten dat goed tot zich laten doordringen.

     

    Nederlands én Engels op een academisch niveau wordt dan de nieuwe norm om te slagen in Vlaanderen

     

    Misschien moet de Vlaamse Regering zich de vraag stellen hoe het te rijmen valt dat ze, terecht, eist dat nieuwkomers Nederlands leren, maar dan toch voor hoger onderwijs extra drempels inbouwt? Nederlands én Engels op een academisch niveau wordt dan de nieuwe norm om te slagen in Vlaanderen.

     

    Datzelfde Nederlandse onderzoek stelt ook vast dat het Engels van de Nederlandse studenten soms niet goed genoeg is om buitenlandse native speakers onder de professoren echt goed te begrijpen. Ook groeit de maatschappelijke ongerustheid over het vaak erbarmelijke Nederlands van studenten die de voorbije jaren afstudeerden — in Nederland — in het Engels. Nederlanders die hun beroep in Nederland zullen uitoefenen en over de inhoud ervan amper in het Nederlands kunnen communiceren.

    Vergeten vragen

     

    Tijd dus voor een publiek debat over de wenselijkheid van de verengelsing van het hoger onderwijs. Wij hebben alvast deze niet te vergeten vragen:

     

       Wat is het doel van het hoger onderwijs in Vlaanderen?

       Moeten wij echt het geld van de Vlaamse belastingbetaler investeren om welgestelde jongeren van over de hele wereld hier te laten studeren?

       Denken we echt dat de wereldtop de Angelsaksische (top)universiteiten links zal laten liggen en naar Vlaanderen komen?

       Wordt Vlaanderen beter van die buitenlandse studenten (zeker als ze na hun opleiding onmiddellijk opnieuw naar hun plek in de wereld verdwijnen)?

       Wat zijn de sociale gevolgen van de verengelsing van het hoger onderwijs?

       Hoe zien we de toekomst van de democratisering van het onderwijs? Is hoger onderwijs bedoeld voor iedereen, of voor enkelen?

       Gelooft u echt dat geen hoger onderwijs van hoge kwaliteit mogelijk is in het Nederlands?

       Wat zijn de gevolgen voor het Nederlands als wetenschappelijke taal?

       Met prof. Yvan Vanden Berghe vraag ik naar het ‘waterval effect’. Wordt de volgende stap Engelstalige secundaire scholen? Want die bereiden namelijk beter voor op het dan Engelstalige hoger onderwijs. En dan lagere scholen, want die…?

     

    Beter Onderwijs Vlaanderen

     

    Het hoger onderwijs in Vlaanderen moet er niet zijn op maat van de internationale Engelstalige elite. Decreten moeten niet op maat van de marketing en rangschikkingen van universiteiten worden gemaakt. Kennis is de belangrijkste grondstof van onze kennis economie. De aanwezige kennis zo goed mogelijk aanwenden en laten renderen, dat is de taak van het hoger onderwijs in Vlaanderen. Elk beleid moet van daaruit vertrekken.

     

    Naar analogie in Nederland lijkt het dringend tijd voor een BOV, Beter Onderwijs Vlaanderen, die het debat over de onderwijstaal levendig houdt.

    Pieter Bauwens

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt… En ‘ad vitam eternam’ opgeslagen blijft in ons persoonlijk archief. Voor later. Tegen dat ooit ‘Meneer Middernood’ komt….

    **

    Met

    Prof. Yvan Vanden Berghe….

    vraag ik naar het ‘waterval-effect’.

    Wordt de volgende stap Engelstalige secundaire scholen?....

    *

    …. lijkt het dringend tijd voor een BOV, Beter Onderwijs Vlaanderen, die het debat over de onderwijstaal levendig houdt….

    *

    *

       

     

     

    16-02-2020, 17:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.102 – DOORBRAAK * VALENTIJN iN DOWNING STREET

    1018

    102 – DOORBRAAK

    *

    VALENTIJN iN DOWNING STREET

    *

    Zondag 16   Februari 2020

    •                                                                                                                    µ

    PERSOONLIJK VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     

    ‘Mark my words’, zo sprak ooit Winston Churchill (Wiesten Vande Kerckheuvel?), het Oorlogsbeest dat de wereld voor eens en voor altijd redde van de Marxistisch- Socialistische ondergang. De hier besproken Dominic Cummings (Dominiek Konings?)is een opmerkelijk figuur waarvan we hopelijk nog veel zullen horen. Want geestsverwant met Nigel Farage, want bezieler van de kies-campagne die ooit leidde tot de… Brexit. Wèg van Merkel, de valse naamdraagster die eigenlijk als Dominees Dochter, Angelina Dorothea Kasner als enige echte naam zou moeten dragen!! Dieses Weibchen is zo vals als ze dik is. Maar als trouw lezer van mijn geschrijfsel wist U dat al.

    Het is natuurlijk dan ook weer mijn slecht karakter die in hem (Dominiek Konings) gelijkenissen meent te ontwaren met Sir WC, zijn beroemde voorganger. Die deed Oom Adi in het zand bijten, den dezen deed in onzen tijd hetzelfde met Adolfina Märkter.

    Maar Ssssst! Weest stil daarover, want het verzameld hier van onze gehalsbande Hoernalisten mag daar ook niks over zeggen of schrijven. Want dat Duitse ex-DDR klotewijf staat stijf van de goesting om haar voorganger AH, naar de kroon te steken. Anders, maar beter, denkt ze. Want veel onderduimser.

    . En diene Tony Blair (Tony Den Bleiter?) die samen met de verwijfde Amerikaanse Busch Jr (Gebuisde Boem?) ooit het Midden Oosten, te beginnen met Sadam Houssein in Bagdad, in vuur en vlam zette, om zodoende de massale ‘asiel-exodus’ naar het Avondland in gang te zetten… Al ooit verder nagedacht tot welke ’Stroming’ die man toebehoorde? Dat zou anders veel verlichting meebrengen om te begrijpen hoe het zover is kunnen komen…

    *

    https://doorbraak.be/valentijn-in-downing-street/

    *

     

    Boris Johnson en Sajid Javid in betere tijden. De ‘tandem’ is niet meer.

    **

    foto: ©Reporters / iimages

    *

    14 februari 2020. Boris Johnson versterkt zijn greep

     

    204 dagen, langer dan dat duurde de termijn van de ‘tandem’ Sajid Javid als Britse minister van Financiën niet. Het is meteen de kortste periode voor een ‘Chancellor’ sinds de Tweede Wereldoorlog. De man presenteerde zelf nooit zijn eigen ‘budget’, de Britse begroting. Normaal is die presentatie een hoogtepunt in het politieke jaar.

    De hand van Dominic Cummings

     

    De minister wilde niet buigen voor de plannen van zijn buurman in Downing Street 10 — de Financiënminister woont op nummer 11 — om een gezamenlijk team te creëren om het financiële beleid uit te stippelen. De man weigerde zijn medewerkers te ontslaan dus nam Javid zelf ontslag. Met het ontslag lijkt een interne machtsstrijd beslecht. Het was immers een publiek geheim dat de minister overhoop lag met de belangrijkste raadgever van Boris Johnson,

    **

    Dominic Cummings.

    (°1971)

    *

    Officieel is de Britse Premier de ‘First Lord of the Treasury’. Men beschouwt in de politieke traditie van het eiland de minister van Financiën als secondant van de Eerste Minister. Zo vormde Tony Blair een tandem met Gordon Brown en David Cameron eentje met George Osborne.

     

    Rond die politieke duo’s zweefden altijd de verhalen over wie de pop was en wie de buikspreker. Who’s calling the shots? Boris Johnson heeft duidelijk geen zin in zo’n scenario. Kranten noemen de herschikking van Johnsons kabinet een machtsgreep van de premier waarop de vingerafdrukken van zijn politieke genius Cummings kleven.

    De rijzende ster van een glamourboy

     

    De inkt op de ontslagbrief van Sajid Javid was nog niet droog of 39-jarige Rish Sunak stormde lachend zijn kersvers verworven Ministerie van Financiën binnen. De jonge politicus verdiende zijn sporen — en hopen geld — bij Goldman Sachs. Hij is wellicht meteen het rijkste lid van ‘Her Majesty’s Government’. Sunak, de zoon van Indische migranten, steunde in 2016 de Leave-campagne (Sajid Javid steunde in 2016 het Remainkamp) en toonde zich een trouw soldaat van Boris Johnson tijdens de verkiezingscampagne. Hij legde zijn parlementaire eed af op de Bhagavad Gita, een belangrijke tekst uit het hindoeisme.

     

    Het brexitkabinet

     

    De reshuffle van Johnson zag ook andere politieke slachtoffers. Zoals Geoffrey Cox die met zijn warme baritonstem in het woelige Lagerhuis moedig de verdediging opnam van Theresa May in zijn rol als Attorney General. Hij wordt vervangen door de 39-jarige Suella Braverman. Haar benoeming belooft een stevig aanvaring met de rechterlijke macht in het land. Zij gelooft immers in een grondige hervorming van het bestaande systeem.

     

    De ontslagen ministers werden bijna allemaal vervangen door leden van de Leave-campagne in 2016. Het Britse kabinet is nu echt een brexitkabinet.

    Harry De Paepe

    *

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt… En ‘ad vitam eternam’ opgeslagen blijft in ons persoonlijk archief. Voor later. Tegen dat ooit ‘Meneer Middernood’ komt….

    **

    NA GESCHRIJFSEL

    Rish Sunak,

    *

    (dar is de man R boven), is dus nen Hindu nazaat uit het uit het Verre Oosten: weer ’n nieuwe up-to-date naam die staat te springen om Geschiedenis te mogen schrijven. Een ‘story’ tot hiertoe om zelfs Agatha Christie te doen in elkaar kruipen van spanning.…

     

    …Ne mens tenslotte zou bijna blij moeten zijn, dat Valentijsdag voorbij is…

    ***-*

    …Zou er dan toch enige grond van waarheid schuilen, in de bedenking dat de nazaten van Willem de Veroveraar toch ’n beetje zielsverband zijn met de bewoners van deze Lage Landen? Joepie! Dan zit er dus toch nog muziek in de LLCP, de Lage Landen Centrum Partij die tussen onzen Bart en onzen Tom, die met hen van de Overkant van Het Kanaal de beste maatjes zouden kunnen zijn. Zoals het ooit was: zij de wol leveren, en wij daarvan de lakens verkopen. Van Brugge tot in de Oeral, en zelfs tot in China.

    Zoek maar eens uit wie U tegenkomt in de toeristische route ‘De Gouden Ring’ ten Noorden van Moskou …

    **

    *

    Het zijn plaatsjes zoals Jekaterinenburg, Soezdal en Nevjansk. Aan de muur naast mij hangt ’n soort ‘gouache’ die we voor een paar dollars kochten van een (begaafd) straatschilder die nog niet eens wist dat dingen van waarde meestal ook de naam van de artiest dragen…

    *

     Waarom luistert er nu in die Hogere Regionen nooit iemand naar mij? Il doe toch niemand kwaad?

    *

       

     

     







    16-02-2020, 17:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 63 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    875

    63 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

    Zondag 16   Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    V&W niet vergeten !

    **

    *

    …. Als de laatste peilingen een beetje kloppen, is de kans groot dat de Vlaams-nationalisten dan in Vlaanderen een meerderheid zullen behalen, met het VB op kop en is de kans nihil dat Magnette, die nu al niet met de N-VA wil praten, dat straks zal doen met het VB….

    *

    Men wordt daar stilaan wereldberoemd, in Het Zuiden des Lands. Eerst was er ’n zekere MADAME NON, en nu als van de hemel gezonden, nog ’n zekere MONSIEUR NON.

    Goed dat er daarvan (zelfs door K.I.) geen nakomelingen meer mogelijk zijn. De verdere degradatie zou anders niet meer te stoppen zijn.

     

    …. best eens (zoals gezegd) de raad geven het boek

    **

    ‘Sleutels tot Ontgrendeling’

    *

    van Vuye & Wouters, aan te schaffen….

    *

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     *

    15 FEBRUARI 2020

    *

       Binnenlandse politiek: geen nieuws! De zoektocht door de woestijn voor een Nationale Bestuursploeg is terug naar af. Misschien zelfs naar heel ver af. Naar nooit meer.

    Net als met SABENA

    Such A Bad Experience Never Again.

    **

    *

     Van originaliteit’ gesproken!!! Of, is het deze keer uitzonderlijk zó, dat deze keer de kopie even definitief is als het origineel? Namelijk voor altijd ad patres, tenzij herrezen onder een andere maar deze keer eigen gedaante?

     **

    *

    - Coronavirus: in Frankrijk is er ‘n dode (80j) gevallen die teruggekomen was uit China. Bij ons is de West-Vlaming Ph. Soubry die in het ziekenhuis verbleef na 14 d terug op vrije voeten: hij was besmet maar niet ziek. Volgende week moet hij naar Italia voor zijn werk, daarna gaat hij terug naar China waar zijn vrouw zich nog altijd bevindt. De Bissegemse werkgever (!!!!!) laat er dus geen gras over groeien.

    Als die in dat geliefde Italia nu maar niet besmet geraakt met het Salvini Virus…

    *

    Nu ook in Afrika het eerste slachtoffer, meer bepaald in Egypte, iemand die uit China kwam. In China zelf vraagt men aan de mensen die genezen zijn of ze bloed willen geven. Daarvan wordt het plasma gebruikt om het bij de ergste patiënten in te spuiten, daar dat plasma antistoffen bevat. Er zijn wel risico’s aan verbonden, maar die zijn minder erg dan het virus zelf.

    **

    - B-post gaat geen post meer versturen naar China. Wel komt er van daar uit nog een weinig post toe.

    **

    *

    Vandaag is het dag van de academies: zo was er in vele academie opendeurdag.

    In het deeltijds kunstonderwijs zijn er in Vlaanderen momenteel meer dan 200.000 leerlingen, en die doen het zeer goed. ¼ van hen uit het Lager Onderwijs en ook in het Middelbaar zijn deze ‘academies’ zeer populair. Vooral Beeldende Kunsten (à al Paramarenko): ze mogen maken wat ze maar willen, realistisch, surrealistisch… Om het even, agge mô leut êt, zei wijlen Godfried Bomans daarover.

    **

    *

    Storm ‘Denis’ komt eraan! In Ierland en Gr. Britt. is hij reeds aan wal en zorgt voor heel veel schade. Honderden vluchten zijn gecanceld. Bij ons zal de storm afgezwakt zijn: we mogen nu rukwinden tot 90km/u verwachten.

    **

    *

       IJsberen zijn nu minder dik en produceren minder jongen. Ze worden gevolgd met een GPS rond hun nek. Pairi Daiza ontfermt zich over ijsbeer-weesjes.

    Dedju!!! Diene Marc Coucke, eigenaar van zowat een beetje van alles, weet toch op elke slak zout te strooien…

    En geef hem eens ongelijk. Aandacht dus, die vele would-be artiesten. De wereld veroveren begint bij Uzelf.

    Plus est en Vous.

    **

    Vluchtelingen/gelukzokers/migranten uit Eritrea, Soedan … gaan via het in oorlog zijnde Jemen, naar Saoedi-Arabië om werk te zoeken als huishoudhulp of bouwvakker… Maar worden veelal gewoon terug gestuurd.

    **

    *

    In Buizingen was er een sobere herdenking van de treinramp 10 j geleden: 19 doden en 119 gewonden.

    *

    Momenteel is er in Antwerpen het festival van de jeugdfilm.

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Heb het altijd al gezegd: als er geen Nieuws is, dan maken de Hoernalisten, net als De Meisjes van Plezier, dat wel zelf. Moeten ze gewoon wat flikkerlichtjes in het uitstalraam zetten. Liefst zo progressief mogelijk, en als het even kan, wat bloot erbij. Zoals bijvoorbeeld het liefdesleven van ijsbeer.

    Volksopvoeding? Da’s voorde Mietjes. Liever wat steviger kost, die de om-volking ten goede komt.

    Arme Jemenietjes dus, aan de andere kant van de wereld, die, om een beetje brood, bij de Araben hun niet-bestaande bouwvakkers kwaliteiten moeten gaan demonstreren.

    Spijtig dus dat er na de 7de Dag, geen 8ste of 9de komt. Want dan zou er, net als op bepaalde blogs, inclusief de mijne, zo goed als eindeloos kunnen voort gezeverd worden.

    Maar troost U: vandaag staat er, buiten Het Nieuws genre HNB, nog heel wat beters op het getouw. Doorbrekertjes en zelfs TSCHELDT.

    De siësta zal dus kort moeten zijn.

    **

     

     

     

    16-02-2020, 15:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.101 - DOORBRAAK * ANALYSE, COMMUNAUTAIR N-VA

    1625

    101 - DOORBRAAK

    *

    ANALYSE, COMMUNAUTAIR

    N-VA

     

    Zaterdag 15 Februari 2020

     

    *

    https://doorbraak.be/met-welk-communautair-minimumbod-valt-n-va-te-verleiden/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

     

    …. Als die kernpunten..

    *-*-*

    … werden op talloze beleidsdomeinen stukjes en brokjes van bevoegdheden overgeheveld naar ‘de deelstaten’….

    *

                        

    *

    Dit zijn een paar brokstukken uit de hiernavolgende tekst. Ik geloof nooit dat U dat verwondert. Lees maar…

    **-*-*-

    De onderhandelingsruimte voor N-VA is groter dan velen denken, maar een debacle als het overhevelen van de kinderbijslag zal men willen vermijden. Wouter Beke worstelt nog steeds met de besparingsoefening die dat uiteindelijk geworden is.

    **

    *

     

    foto: ©Reporters / GYS

    Met welk communautair minimum bod valt N-VA te verleiden?

    **

    *

    12 februari 2020

     

    Analisten struikelen over elkaar om te vertellen dat een eerbaar federaal regeerakkoord sluiten nagenoeg onmogelijk is. Daarmee komen zij niet verder dan wat elke burger kan vaststellen. Nochtans worden heel wat experten door onze gemeenschap betaald om voor een stukje ook antwoorden te formuleren op maatschappelijke vraagstukken. Daarom wil ik voor u hieronder schetsen waar een mogelijk institutioneel compromis ligt — één van de moeilijkste knopen in de lopende politieke onderhandelingen.

     

    Wie, net zoals het staatshoofd een federale regering met Vlaamse meerderheid wenst, die zal met N-VA tot een vergelijk moeten komen.

    No passeran

    *

    Aangezien een verderzetting van de Zweedse socio-economische maatregelen politiek niet haalbaar is, zal een toekomstig regeerakkoord onvermijdelijk ook een communautair luik moeten bevatten. Anders krijg je de grootste Vlaamse partij nooit écht geëngageerd voor een nieuw federaal regeringsavontuur.

    Scheve dromedaris

    *

    De confederalisme-eis is slechts de openingszet waarmee de Vlaams-Nationalisten het onderhandelingsspel aanvatten. Niemand kan in een meerpartijen systeem 100% van zijn partijprogramma binnenhalen. Voor een gewone federale meerderheid zijn — naargelang de formule — momenteel minstens vijf tot zeven partijen vereist. Dan focust ieder maar beter op het binnenhalen van enkele kernpunten, anders dreig je op het eind helemaal met lege handen achter te blijven.

     

    Als die kernpunten er maar inzitten.

     

    Om N-VA federaal mee te krijgen moet een institutioneel hoofdstuk bijgevolg eigenlijk minder omvangrijk zijn dan velen vandaag denken. Als die kernpunten er maar inzitten. Wel is men bij N-VA beducht voor een herhaling van het scenario van de zesde staatshervorming: toen werden op talloze beleidsdomeinen stukjes en brokjes van bevoegdheden overgeheveld naar ‘de deelstaten’. Daardoor zijn de politieke eindverantwoordelijkheden vandaag hopeloos onoverzichtelijk geworden.

     

    De boutade luidt niet toevallig dat je in de Wetstraat het politieke overleg binnengaat met een mooi paard maar buitenkomt met een scheve dromedaris. Zo’n lelijke trofee krijgt N-VA nooit verkocht aan haar eigen achterban. Nee, dan hebben ze liever één vette vis in de pan.

    Boemerang

     

    Aan de onderhandelingstafel luidt het antwoord van de PS op de voorgelegde confederalisme-eis dat men België niet wenst te splitsen. Doorvragend naar wat volgens de socialisten essentieel is in het behoud van België, blijkt dit vooral de sociale zekerheid te betreffen. Waarna de oorspronkelijke splitsingseis al snel verschuift naar die federale bevoegdheden die zich buiten de pilaren van de sociale zekerheid bevinden.

     

    De Vlaamse partijen hebben namelijk pijnlijk mogen ervaren dat tóch blijven hameren op de overheveling van sociale bevoegdheden als een boemerang in het gezicht kan terugkeren. Met het Vlinderakkoord (2011) werd de kinderbijslag als bevoegdheid volledig (!) overgeheveld naar de deelstaten, maar volgde slechts 87,5% van de daaraan gehechte federale middelen. Bijgevolg is de Vlaamse invulling van het kindergeld vooral een besparingsoperatie geworden. Huidig minister van Welzijn Wouter Beke worstelt er tot op vandaag mee om dit beeld te proberen weerleggen. Als de regio’s de sociale zekerheid moeten saneren, dan hoeft het voor velen niet meer.

     

    Het is daarom momenteel electoraal interessanter om te ijveren voor de decentralisering van andere federale departementen, die weliswaar een pak lichter wegen op de totale begroting, maar waarmee je je wel beleidsmatig positief in de kijker kunt werken. De strijd om de geldbronnen is dan een ander gevecht — namelijk een wijziging van de Bijzondere Financieringswet. Het is beter om met die kunstgreep te wachten tot 2024, wanneer Wallonië mee vragende partij wordt voor een aanpassing van de binnenlandse geldstromen.

    Ondergrens

     

    Eén van de procedure fouten die deze politieke crisis dreigt te blijven achtervolgen is dat de partijvoorzitter van de grootste Vlaamse partij ditmaal het initiatief niet werd gegund. Dat is zonde, want telkens wanneer Bart De Wever door de koning aan het stuur werd gezet (2010, 2014) liet zijn eindnota doorschijnen waar de onderkant van de lat voor zijn partij lag. Tot op heden heeft men hem die delicate schrijfoefening bespaard.

     

    de ‘perimeter’ was sterk ingeperkt

     

    Wie een goed beeld wil krijgen van de reële communautaire ondergrens van N-VA kan daarom de nota van ‘verduidelijker’ De Wever herlezen. Die 50 bladzijden werden op 18 oktober 2010 vrijwel onmiddellijk af geschoten door de Franstalige partijen — met Joëlle Milquet (cdH) op kop. Heel wat van de oorspronkelijke splitsings-eisen stonden plots niet meer in de nota: de ‘perimeter’ was sterk ingeperkt. De Wever opteerde er daarentegen voor om slechts enkele beleidsdomeinen — weliswaar verregaand — over te hevelen. Het was de start van de ‘less is more’-strategie; een denkspoor dat door ‘koninklijk bemiddelaar’ Johan Vande Lanotte verder werd uitgewerkt maar uiteindelijk doodliep in januari 2011.

     

    Net als in het verleden kan PS bereid gevonden worden om een beperkte institutionele deal te steunen in ruil voor socio-economische bijsturingen. Ook op dit tweede terrein is de onderhandelingsruimte van N-VA eigenlijk groter dan men vermoedt. Eén kritiek op de ‘Wissel van de Macht’-uitzending over de Zweedse coalitievorming in 2014 is dat dit hele onvoorspelbare gebeuren er als één rechtlijnig proces werd neergezet. Terwijl tussen verkiezingsdag en de start van de Zweedse onderhandelingen een belangrijke periode zat tijdens dewelke aan een oranje-blauwe constructie werd getimmerd. Dit resulteerde in de nota van ‘informateur’ De Wever van 25 juni 2014. Opnieuw was het cdH die hierop uiteindelijk blokkeerde. In het document van 19 bladzijden lag het socio-economische ambitie niveau nochtans heel wat lager dan de centrumrechtse koers die de Zweedse ploeg zou varen. De informateursnota leest als een voorzichtige centrum-tekst die inzicht geeft in de werkelijke socio-economische ondergrens van N-VA.

    Homogene bevoegdheden

     

    De liberalen kun je overtuigen om in dit verhaal mee te stappen door van een staatshervorming een staatsvermindering te maken. Het beleid moet terug eenvoudiger georganiseerd worden. Eén van de rode draden in nota van ‘verduidelijker’ De Wever was niet toevallig een ernstige afslanking van het federale politieke bedrijf. Als een deel van de Belgische bestuurs laag neerwaarts wordt afgestoten, dan moet dit globaal ook in een kleinere staat resulteren.

     

    Premier Guy Verhofstadt was de laatste liberaal die een serieuze denk-oefening over onze staatsinrichting uitschreef. Als hoofd van zijn toenmalige interim-regering schreef Verhofstadt in januari 2008 een 19 bladzijden tellende ‘convergentie nota’. Het was een pleidooi voor ‘homogene bevoegdheids-pakketten’ en voor ‘beheerste autonomie waar binnen gemeenschappen en gewesten meer kunnen manoeuvreren’. Meer coherentie in het bestuur schept duidelijkere verantwoordelijkheden en kost bovendien ook minder aan de burger. ‘Efficiënter bestuur’ was letterlijk ook het sluitstuk van de nota van ‘informateur’ De Wever.

    Binnenlandse veiligheid

     

    Politieke partijen zijn geen monolieten. Binnen N-VA ziet een meerderheid momenteel wel brood in de volledige en integrale decentralisering van één zichtbaar federaal beleidsdomein. Zijn de takken van de sociale zekerheid taboe, dan komt binnenlandse veiligheid prominent in beeld. De nota van ‘verduidelijker’ De Wever schoof al in 2010 de verregaande splitsing van justitie als speerpunt naar voren. Niet toevallig lag de afgelopen weken de overheveling van justitie en politie opnieuw op de federale onderhandelingstafel.

     

    Vlaanderen zou wel een zichtbaar andere inhoudelijke invulling kunnen geven

     

    Terwijl justitie intussen een eigen Vlaams verlengstuk gekregen heeft, kent politie ook al belangrijke lokale en zelfs bovenlokale structuren. Beide departementen nemen overigens maar 1% van de totale federale begroting in beslag. Maar Vlaanderen zou wel een zichtbaar andere inhoudelijke invulling kunnen geven aan deze essentiële overheidstaken. De meer extern georiënteerde takken van onze veiligheid (defensie, douane en staatsveiligheid) blijven dan federaal behouden.

     

    Een dergelijke elegante politieke uitruil vereist evenwel vertrouwen onder de politieke hoofdrolspelers om elkaar iets te gunnen. Een wetmatigheid is dat, hoe meer onderling wantrouwen er heerst, hoe meer coalitiepartners elkaars maatregelen proberen te verwateren zodat niemand uiteindelijk écht wint of verliest. Nochtans komen mensen niet graag kijken naar een potje middenveld voetbal. Toeschouwers willen doelpunten zien: scoren en laten scoren is daarom essentieel — zo ook in de politiek.

    Lorenzo Terrière

    *

    *

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt… En ‘ad vitam eternam’ opgeslagen blijft in ons persoonlijk archief. Voor later. Tegen dat ooit ‘Meneer Midddernood’ komt….

    ***

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    Vlaamse Nationalisten

    *-*

    … ‘less is more’-

    *-*-*-*

    Als samenvatting van wat voorafgaat, kan dit tellen.

    Meer nog, niemand, noch bij de Overheid, noch bij hun slippendagers van de Hoernalisterij durft ze te vernoemen. Alhoewel ze meer dan uitdrukkelijk zichtbaar zijn in het politieke landschap…

    Het zijn zij die de volgende verkiezingen verbijten als uitgesloten verschoppelingen. Allez, ik wil zeggen, dat is de mening van hun aan de Macht zijnde tegenvoeters. Die kiezers zelf?

    Och, laat ik het met mijn eigen woorden zeggen. Bartje en Tommeke, trommel dringend, liever vandaag nog dan morgen, de koppen van jullie Bestuur samen om een nieuwe naam te kiezen waaronder jullie samen naar de Kiezer trekken.

    De LLCP.

    Die naam luidt als het kleppen van Klokke Roeland…’k Kleppe brand in Vlaanderenland.

    **

     

    *

    Waarvoor die letters dan wel staan?

    De Lage Landen Centrum Partij.

    Noch Rechts, noch Links, maar Centraal. Zelfs niet eens uitdrukkelijk ‘Vlaams’, maar de Partij der Vrije Herenigde Lage Landen, van Noord naar Zuid, en van Oost naar West.

    Zoals al die vele honderden jaren waar de Lage Landen, les Pays Bas, Die Niederlände, The Low Countries, tot de welvarendste ter wereld waren.

    En neen, Chinees ken ik (nog) niet. Maar dat komt. En vlugger dan Magniette/Kanniette kan denken…

    *

       

     

     



    15-02-2020, 19:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.62 TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    2019

    62 TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    Zaterdag 15 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    Exit AKK

    *

    …. Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), de gedoodverfde opvolgster van Merkel….

    *-*-*-**

    …. E.e.a. betekent dat de CDU waarschijnlijk meer naar rechts zal moeten overhellen….

    *-*-*-*

    …. De socialistische SPD, waarmee Merkel een zoveelste ‘Große Koalition’ gevormd had, werkt evenmin…..

    *-*--*-*

    Ach zullen we maar zeggen: Hoogmoed komt voor de Val. Kijk sè en dat ondervindt Adolfina Märkler, na haar Grote Roerganger, nu ook. Marxisme werkt al lang niet meer, en de softere vorm ervan, het Socialisme, al evenmin. Van daar dat het, voor wat betreft de ideologie, niet meer is ‘Deutschland über Alles’, maar ‘Deutschland oder Nichts’.

    Waarmee ik maar wil zeggen, dat sedert ongeveer de ‘Moderne Tijden’ de verdwazing het heeft gehaald op zoveel de Intelligentie, de Werkzaamheid en de Kunstzin. Duitsers zijn een RAS waaraan men in de hele wereld best een puntje kan aan zuigen.

    Nonkel Adi had het dus juist, zijn LINKSE megalomane politieke ambities daar gelaten.

    Maar dat neemt niet weg, dat al die Duitse Linksheid ten eeuwigen dage in de Geschiedenisboeken zal blijven bestaan als de meest bloeddorstige moordpartij van alle tijden.

    Persoonlijk steekt het mij dus tegen, dat en over De Dossin kazerne zoveel kosten en herrie gemaakt worden op het sterfhuis. Opdat ‘de jeugd’ zou weten. So far so good. Maar leven er dan geen Socialisten genoeg onder ons? Wie Hitler zegt, zegt niet ‘t Vlaams Belang’, maar de NSDAP; de Nationaal Socialistische Arbeiter Partei Deutschland.

    *

    Ik hoor het hem nog altijd – al lachende - zeggen, die gewezen niet overdreven drankzuchtige, Chef-Technieker van de vroegere Brugse ‘Spiritus Fabrieken’. ’n Druppelke, ja dat zal wel. Maar alles met mate. Altijd uit ’n maatglas van het labo.…

    De remedie? Socialisten zijn stilaan, net als onze kiekens, aan het verpluimen. Stilaan zijn ze zichtzelf de ’Groenen’ of de ‘Democraten’ gaan noemen.

    Leuk, zeg. Vooral in de cartoon-wereld..

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    VRIJDAG 14 FEBRUARI 2020

    **

                   

    *

    - Koen Geens, rond 18u, op ’t onverwachts bij de koning. Normaal was de ontmoeting pas voor maandag voorzien. Waarschijnlijk is de aanleiding de uitlatingen van Magniette in de Franstalige pers.

    (met de Vlaamse pers wou hij niet praten!).

    Volgens deze heeft het geen zin meer te onderhandelen om NVA en PS samen te brengen.  Het kan gewoon NIET. Al die onderhandelingen/besprekingen heeft hen niet dichter gebracht, en zo kan het niet verder: we hebben NIKS gemeen.  Er is een oplossing volgens hem zonder de NVA: nl. zonder Vlaamse meerderheid en als het moet, dan moeten er maar nieuwe verkiezingen komen, daar zijn wij, PS niet bang voor. Ze denken daardoor de NVA ‘te verzwakken’.

    Dat de NV-A verzwakken gelijk staat met het ‘incontournable’ maken van het VB…

    Et alors?

    **

    Dan zwieren wij, de Democ Rats dus, die partij gewoon op de mesthoop van de democratie. Zoals overal elders in Europa. Dat zegt Olio di Poeppo, de Voorzitter van de Socialistische Internationale. En die kan het weten!

    **

    **


    Daarop reageerde Bouchez (MR): het land heeft nood aan stabiliteit. Als we niet in staat zijn om een regering te vormen, waarom dan terug zich kandidaat stellen voor een volgende verkiezing: als niemand capabel is om akkoorden te sluiten. Want na de nieuwe verkiezingen ziet niemand in hoe een regeringsvorming dan gemakkelijker zal zijn dan nu. ‘No elections’ eindigt de tweet.

    **

    Rousseau (die met zijn sloefkes) van de SPA vindt dat ze hard moeten werken om toch een regering te vormen. Daarom is men in de politiek gegaan en verkozen. Wie nu geen oplossingen vindt, zal na verkiezingen dat nog minder doen. ‘No elections’ eindigt ook diens tweet.

    Geens, die vooral focuste op NVA+PS, samen aan het roer, geeft zijn opdracht terug aan de koning en deze zal maandag voor de 2de keer zelf terug ‘gesprekken opstarten’. Om 19u komt Geens dan op het podium en geeft iets later een persconferentie,

    UNICUM IN DIT APENLAND, aanvangend in het Nederlands,

    waarin hij o.a. zegt: na minder dan 2 weken de koning zijn ontslag heeft aanvaard.  Hij dankt vooral de Pers die halsoverkop aanwezig is op die conferentie. Geens zegt verder het volgende: hij bedankt de koning voor het vertrouwen die hij in hem heeft gesteld en ook de partijen voor hun discretie/vertrouwen in hem. Echt ene échte Tsjeef als boetvaardige zondaar op zijn knieën om toch maar in de geraterie van de Verenigde Hoernalisten te mogen blijven.

    Koen, de Koene Ridder, zegt ook dat hij altijd héél methodisch tewerk gaat: er is dus heel veel nagedacht én gewerkt die laatste dagen. Maar met geen maximaal ( ezels geen minimum?) resultaat. Bla-bla-bla. Hij heeft de opdracht opgenomen om de nodige stappen/initiatieven te nemen om een ‘volwaardige regering’ te vormen. Daarom heeft hij van alle DEMOCRATISCHE partijen (dus niet van de grootste partij, het VB) de Voorzitters uitgenodigd om te zien welke opties er waren en hoe ze daaraan konden meewerken. Na Ma 10 jan. bracht hij verslag uit bij de koning die – stel U voor - zijn opdracht verlengt. Dus heeft hij verder gewerkt op die basisnota van 16 pagina’s.

    In die nota staan alle elementen: de sociaal-economische, de immigratie, gerecht, milieu, Justitie, Veiligheid, Mobiliteit… Het waren concrete voorstellen die zouden kunnen leiden tot een oer-degelijke federale regering. Alles was gebaseerd op de financiële + budgettaire gegevens die ze ter beschikking hadden.

    Hier wordt de persconferentie onderbroken en zullen ‘ze’ later het ons wel zeggen, aldus de VRT.

    In ‘De Afspraak’ om 20.30 horen we eindelijk waarom Geens zijn opdracht heeft afgebroken. Hij zegt: “ik heb niet met alle partijen gesproken, want die ene partij wou niet met een andere partij ‘aan tafel gaan’. Geen namen. Ik heb een gevoel dat er een VETO tegen NVA was van de PS.”

    **

    Lachaert (Blauw)(ook in ‘de Afspraak’): vond het al vreemd dat Geens aan zet was en niet BDW. Nu zitten we in een complete impasse. PS maakt het voor CD&V en Spa moeilijk, vooral door zijn mening deze morgen in de (Franstalige) Pers te laten weten.

    **

    Walter Zinzen, de Grote

    *

    Verkiezingen zijn pas waardevol als ze iets bijbrengen, als je weet waar je met ’t land naartoe wil.

    Zinzen die ook in ‘de Afspraak’ was, opende vervolgens zijn mond en sprak, zeggende: “na nieuwe verkiezingen komen wel dezelfde partijen aan bod met dezelfde voorzitters. Dus wat lossen die dan op? Tenzij we een verkiezing kunnen organiseren waarbij de kiezers een duidelijke keuze hebben om bijvoorbeeld aan hen te vragen welke coalitie hun voorkeur heeft, om een voorstel te doen ivm de Belgische Staat. Maar dat kan nu niet: onmogelijk zelfs omdat we verlost moeten worden van alle toekomstige staatshervormingen. Maar daar is er eerst een debat voor nodig in het parlement en dat kan nu niet!  En CD&V hebben tegen heug en meug zich gericht op een coalitie: PS+CD&V+NVA. Ze hebben zich beperkt tot één enkele opinie. En ik, de grote Zinzen ben ervan overtuigd dat Geens nooit geen premier meer zal worden, heel zeker! De fout is dat op 27 mei Magniette reeds gezworen had dat hij NOOIT met de NVA in een regering zou stappen. Dus zal Paars-Geel er nooit komen!

    Daardoor is de Vivalda-coalitie (CD&V, de Groenen, de Blauwen, de Roden) moelijker zo niet onmogelijk geworden. Vooral door de houding van de CD&V zelf en gedeeltelijk ook door de liberalen.

    Het ontslag van Geens komt er immers na een groot ‘Valentijns Offensief’ van Paul Magniette. De PS-voorzitter verklaarde paars-geel vrijdagochtend dood in een hele reeks Franstalige kranten-, radio- en tv-optredens. (wou niet reageren op de Vlaamse pers!) Na “duizenden uren vergaderen zonder vooruitgang” is de socialist het naar eigen zeggen beu om te onderhandelen met N-VA. “We hebben niets gemeen met de N-VA en zullen ook geen gedwongen huwelijk aangaan. Hoeveel keer moeten we dit nog herhalen”, benadrukte hij.

    **

    - Er is een grote terugval van de handel met China, vooral de container-trafic is nu al met 20% gedaald. Zowel export als import, en de problemen zullen groter zijn dan bij de SARS-epidemie. Zowel in Antwerpen (in 1maand 70.000 containers) als in Zeebrugge nog groter. Veel goederen worden ‘just in time’ geleverd, daardoor zullen fabrieken in Vlaanderen kunnen stilvallen. Maar de regering zal voor hen zorgen.

    Ook in de luchtvaartsector vreest men voor meer dan 5 miljard verlies.

    **

     

    *

    - De week van het pesten. Algemeen daalde het pesten bij jongeren zo’n 2 à 3% in de periode 2014-2018. De daling is het sterkst bij de jongens. In de scholen (Arendonk) gaat men preventief tewerk bv. geen gsm-gebruik op de speelplaats en dat werkt!

    Maar op ‘de werkvloer’ merkt men geen daling. 2/3 van de pesters zijn leidinggevenden. Dus moet men deze beter opleiden, want het is veelal doordat ze zelf te veel stress hebben of andere zorgen of ook zoekende (?) zijn. Machtsverschil maakt het extra erg en leidt dikwijls tot ontslag geven/krijgen.

    Maar over cyberpesten is het moeilijk een beeld te krijgen.  Ouders moeten vooral luisteren naar hun kinderen, er tijd voor maken en dan eventueel naar de school stappen of een ander oplossing zoeken.  Ook de pesters, als je ze al herkent, moeten door de ouders in vertrouwen genomen worden. Ze moeten ingrijpen en samen er iets aan doen, vooral ‘vertrouwen’ is een sleutelwoord.

    **

    *

    - De veiligheidsketen, (dat zijn de politie, justitie, e.a.), is gefrustreerd daar ze de nodige straffen voor de jeugd niet kunnen uitvoeren.  Want de gesloten jeugdinstellingen zitten overvol, en zo komen veel jonge ‘delinquenten’ gewoon terug op straat.

    **

    *

    - Hilde Crevits kreeg van de jonge landbouwers een ‘valentijnsbrief’. Ze ging op bezoek bij een jonge landbouwer in Langemark-Poelkapelle waar die zich goed op voorbereid hadden. Ze gaven hun zorgen te kennen via een ‘valentijns-brief’ waarop haar steun gevraagd werd om vooral de jonge boeren te helpen bv. door het vinden van landbouwgrond??? Madame de minister antwoordde eveneens via een ‘liefdesbrief’: ‘ze zou hun bekommernissen meenemen en kijken wat ze er aan kan doen’.

     

    -Het Rekenhof heeft de mandaten en hun salaris bekend gemaakt van 2018.

    Dewever: 220.000€ bruto. Almaci: 123.000€ bruto (maar ze was dan nog geen voorzitter)

    **

    *

    - De luchtvaartpolitie dreigt van te staken bij het begin van de krokusvakantie: hun materiaal is verouderd of kapot en ze hebben 100 man tekort, die reeds vorig jaar werd beloofd.

    Ook de luchtvaartleiders van ‘Skeyes’ dienen ook een stakingsaanvraag in.

    **

    *

    - Eindelijk mag het doelloos zwalpend Nederlands cruiseschip ‘Westerdam’ aanmeren na 2 weken in Cambodja, nadat andere landen geweigerd hadden (Japan, Taiwan, het Amerikaanse eiland Guam of de Filipijnen en gisteren weigerde ook Thailand de toegang) daar men vreesde voor het coronavirus. Volgens ‘n opvarende was de crew fantastisch, ze zaten precies in een gouden kooi, de sfeer aan boord was goed maar ook stresserend. De premier van Cambodja haalde hen hartelijk van boord nadat ze eerst gecheckt werden op hun temperatuur. Al de chartervluchten naar huis zijn geregeld en ook de reis zal volledig terugbetaald worden door de organisatie die de opvarenden zelf nog een gratis cruise aanbood.

    **

    *

    - In Zottegem (!!!!!) is een 150 jaar oude populier ontworteld door de voorbije storm. Hij was beschermd als Onroerend Erfgoed, daardoor heeft men nu al 150 stekken/takjes genomen om o.a. ze op dezelfde plaats te terug te planten. Deze boom was voor vele buurtbewoners een punt om zich te oriënteren.

    **

    *

    - In Zwevegem-Knokke heeft men in een kleuterklasje Valentijn gevierd. Kleutertjes werden zogezegd door een (echte?) schepen in ’t echt (?) verbonden.  Is dat de opdracht van het vernieuwd onderwijs???

    **

    *

    De meest gebruikte koosnaampjes: keppe, schatje, zoetje…

    *

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    We staan dus, nuchter beschouwd, dank zij de Waalse oproerkraaiers-profiteurs, met 11 miljoen slachtoffers, wiebelend en vallens klaar met onze tenen half over de scherpe rand afgrond. En het zullen, zo hopen onze Verlichte Grote Verstanden, weer de Lamme Goedzakken van Vlamingen zijn die de vereiste noodbruggen zullen bouwen. De sacrosanto Eenheid moet gered worden. En vooral. De Hoge ’postjes’ moeten behouden blijven.

    Koste wat het kost. Als er maar geen revolutie komt. Desnoods nadat er, zoals in Grâce Berleur destijds, of elders, weer de nodige doden zullen vallen. Want weet U nog, ook in Frankrijk met Macron stormt het. Niet zozeer door de onstuimige voorjaarsbuien en de winterstormen, maar door de onrust van het klootjesvolk. En, zoals U weet, druppelt het in Parijs dan doet de Zuiderse sympathie dat ook bij ons, vooral in Wallonië. Dat leeft door de wolken die samentrekken en het zicht belemmeren.

    Wolken? Ik geloof eerder dat het de Geesten zijn. Ben er haast zeker van dat de ‘slachtoffers’ reeds bekend zijn daar waar het hoort. Voorbedachten rade heet zoiets. Want socialisme staat gelijk met ‘van hun gedacht zijn’, of ‘ze slaon up joen muile’. Ik zie Magniette/Kanniete als een valse gluiperige kater om het hoekje reeds loeren. Mon Dieu, wat lekkerbekt dat beest al!

    Mankeert alleen nog Klaas Houten Been, die volgens de afbeeldingen, de Brabantse Revolutie leidde in 1830…

    *

    Tot daar het geschapen schrikbeeld. De situatie waarvoor de jonge natie, - om het met de woorden van de Dichter Pol De Mont te zeggen – ‘loveren zwaaiend, de Berg Tabor beklimt’, staat klaar…

    **

    *

    De kans ligt voor het grijpen. Laat het klootjesvolk het ander klootjesvolk vervoegen. Laat hen maar de rangen sluiten en samen opgaan met La Mère Patrie. Ze zullen er fraternellement ontvangen worden. Die staan misschien al klaar, aan de overkant van de grens…

    Maar hun zware miljardenschulden zullen ze wel moeten achterlaten. Zodat de Vlamingen weer weten wat doen.

    *

     

     

     

    15-02-2020, 18:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    14-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 –DOORBRAAK * QUO VADIS, BEN WEYTS?

    1373

    100 –DOORBRAAK

    *

    QUO VADIS, BEN WEYTS?

    *

    Vrijdag 14 Februari 2020

     

     

    *

    https://doorbraak.be/verengelsing-hoger-onderwijs-ben-weyts/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    foto: ©Reporters / GYS

    *

    BEN WEYTS, BIEDT GEEN TEGENSTAND TEGEN DE VERENGELSING VAN HET HOGER ONDERWIJS.

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    *

    Bede zichzelf goed vast te klikken. Want er komen scherpe bochten waarin de middelpunt vliedende krachten wel eens schokgolven zouden kunnen veroorzaken… ’t Is er trouwwens ’n beetje de Tijd van het Jaar voor…

    Eerste haarspeldbocht.

    Ver-Engelsing: Taal-verloedering zou een beter woord zijn voor de pompeuze taal-plannen van Ben Weyts & C°.

     

    Na de ver-fransingswoede, nu dus de ver- angelsaksings-woede van onze Europese samenleving…

    Van Overheidswege is waarschijnlijk bedoeld de ver-Amerikanisering, wat de boel nog duizend keer erger maakt.

    Ver-cowboyisering dus.

    **

    *

    ‘Geen rijker kroon, dan eigen Schoon’ noemen we dan ook maar als voorbij gestreefd. Al zou ik dat eerder achterdoenerij noemen.

    Ik zie het al gebeuren.

    Na het Yankees, het Chinees. Want zaken doen met de spleetogen heeft natuurlijk niets anders van voordelen…’t Is maar dat U het weet. Moest U het nog niet weten.

    **

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Ferdinand_Verbiest

    *

    Zou de Heer Minister ons dan misschien ’n kleine toelichting kunnen geven, hoe er ooit ’n notoire Vlaming het in het onmetelijk en het ons ver vooruit zijnde Land der Chinezen het ooit gebracht heeft tot Onder-Koning. De naam? De Jezuïet Ferdinand Verbiest (Pittem1623-Peking 1688).

    Tot op de huidige dag bestaat er in Peking een enorm druk (door Chinezen) bezocht museum dat volledig aan deze historische figuur is toegewijd. Hij was niet alleen door zijn gedrevenheid als astronoom op Het Plein van de Hemelse Vrede de persoonlijke vriend des Konings, maar hij was ook zijn tijd, vooral op technisch-praktisch vlak, ver vooruit.

    Hoe dat allemaal in elkaar steekt? Als Jezuïet werd hij door Rome naar China gestuurd om daar het Christendom te vestigen. Wat waarschijnlijk nog altijd de hoofdreden is, waarom deze Beroemde Vlaming volledig links wordt aan de kant gezet. Buiten het standbeeld van hem, in zijn geboortedorp hartje West-Vlaanderen. Waar het vooral nog alleen maar dient als pispaal voor de plaatselijke hondenbevolking.

    Dat is de manier waarop dit Volk toelaat zijn Groten te eren.

    **

    *

    Capito, waarde vriend Ben? Wie zijn Verleden niet kent, tast evenzeer in het duister over de Toekomst als een blinde die slaat naar een ei. Waarmee ik maar wil zeggen, dat Masters of zelfs Bachelors in de eerste plaats vakbekwaamheid moeten savoueren. En dan komt de eetlust al etende als vanzelf….

    Prumum vivere, deinde filosofare….

    *

    En dan nog dit. Nooit in de Raadszaal van het Brugse Vrije geweest, Ben? Nooit geweten dat daar op ’t schouwberd al eeuwen lang ten aanzien van de Leiders, gebeiteld staat ‘Plus est en vous’….

    *

    WIE WORDT ER BETER VAN DE VERENGELSING VAN HET HOGER ONDERWIJS? (1)

    *

    12 februari 2020

    *

     Nee, de verengelsing van het hoger onderwijs is in Vlaanderen nog lang niet zo ver doorgeslagen als bij onze noorderburen. Maar met de versoepeling van de taalregels die minister Weyts ‘in alle discretie’ voorbereidt, dreigt hij de deur wél wagenwijd open te zetten voor wat vandaag eufemistisch als een internationalisering wordt omschreven. ‘Hoog tijd voor een breed maatschappelijk debat hierover’, klinkt het.

    Eén zinnetje over verengelsing hoger onderwijs.

     

    Op 20 december 2019 – terwijl het halve land al volop uitkeek naar een geschikte kerstkalkoen – vertrok er vanop het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts een brief met naar Mia Douterlungne, administrateur-generaal van de Vlaamse Onderwijsraad (VLOR).

     

    In het bewuste schrijven vraagt de minister beleidsadvies bij een nagelnieuw voorontwerp van decreet, een met administratieve taal doorspekte turf van ruim honderd pagina’s ingesloten bij de bewuste brief. Het is mee op basis van de VLOR-adviezen dat de Vlaamse regering het concrete onderwijsbeleid uittekent, al staat het de politici uiteraard ook vrij die adviezen naast zich neer te leggen. Volgens de memorie van toelichting beoogt dit voorontwerp van decreet van de Vlaamse regering drie doelstellingen:

     

    –een aanvulling en verbetering van een aantal bestaande decreten

    -een reeks maatregelen tot vereenvoudiging in zijn meest ruime zin

    -een reeks kleinere maatregelen die gedeeltelijk het Vlaamse regeerakkoord uitvoeren

     

    Zeven pagina’s lang waaiert de ambtelijke tekst vervolgens ook alle richtingen uit, gaande van het onderwijs aan huis tot de leeftijdsgrens in het secundair onderwijs. Maar plots, op pagina acht, duikt daar dat ene zinnetje op:

     

    Voor bachelors wordt het aandeel anderstalige opleidingen opgetrokken tot maximaal 9 procent.

    Voor bachelors wordt het aandeel anderstalige opleidingen opgetrokken tot maximaal 9 procent. Zomaar, zonder enige toelichting of motivering. Nu was die verhoging van het aantal anderstalige – lees haast uitsluitend Engelstalige – bachelors ook al afgesproken in het Vlaamse regeerakkoord. En dus zou je kunnen veronderstellen dat hier eerder al een grondig maatschappelijk debat aan voorafgegaan is. Quod non.

    Een tweede voorstel

     

    Wie over voldoende moed en doorzettingsvermogen beschikt om verder door het lijvige document te ploegen, botst ruim veertig pagina’s verder plots op nog een tweede voorstel rond de taalregeling in het hoger onderwijs. Eentje met een bijzonder diepgaande impact op het hoger onderwijs in Vlaanderen zelfs.

     

    Als het van minister Weyts en de rest van de Vlaamse regering afhangt, zal het toegelaten percentage anderstalige vakken in de Nederlandstalige bachelor opleidingen binnenkort oplopen van 18,3 tot 50 procent. Een bepaald ingrijpende verandering van de taalwetgeving dus, waarvan in het Vlaamse regeerakkoord helemaal geen sprake was.

     

    Waarna meteen twee vragen rijzen: waarom verstopt de Vlaamse regering een dergelijke – in Vlaanderen toch bijzonder gevoelige maatregel – zo diep in een voorontwerp van decreet? En nog: in welke mate kan je eigenlijk nog van een Nederlandstalige bachelor spreken als tot de helft van de vakken voortaan in het Engels gedoceerd mag worden?

    Sluipend proces

     

    ‘Sinds de versoepeling van de taalvereisten in 2012 voltrekt zich in het Vlaamse hoger onderwijs een sluipend, maar snel verengelsingsproces. In het academiejaar 2017-2018 (het laatste jaar waarvoor we over cijfers beschikken) waren respectievelijk 3,11 en 23,63% van de initiële bachelor- en masteropleidingen in Vlaanderen volledig anderstalig – lees Engelstalig –’ weet Antoon Vrints, die geschiedenis doceert aan de UGent. ‘Intussen zou het aantal anderstalige bachelors nog verdubbeld zijn tot 6%, het decretale maximum.’

     

    lijkt het er sterk op alsof onze universiteiten en hogescholen die wetgeving omzeilen.

     

    Als we puur afgaan op de naakte cijfers lijkt dit nog best beheersbaar, maar er is veel meer aan de hand. Volgens de huidige taalwetgeving moet er voor elke Engelstalige opleiding in Vlaanderen immers ook een gelijkwaardige Nederlandstalige opleiding bestaan. Nog afgezien van het feit dat een student die in Leuven wil studeren doorgaans niet zo snel naar pakweg Antwerpen zal uitwijken om daar dan in het Nederlands les te kunnen volgen, lijkt het er sterk op alsof onze universiteiten en hogescholen die wetgeving omzeilen. Al jarenlang doen er geruchten de ronde over het bestaan van zogenaamde ‘spookopleidingen’: Nederlandstalige masteropleidingen die enkel in naam worden aangeboden om de taalwetgeving te omzeilen.

     

    Zowel de KULeuven als de VUB en de Ugent antwoordden niet of heel vaag op onze concrete vraag daarover. Nochtans was onder meer de Gentse hoogleraar Herwig Bruneel – verbonden aan de faculteit ingenieurswetenschappen en lid van de raad van beheer van de Ugent – daar onlangs heel formeel over

    Filip Michiels

    **

    *

    **

    NA GESCHRIJFSEL

    **

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt… En ‘ad vitam eternam’ opgeslagen blijft in ons persoonlijk archief. Voor later. Tegen dat ooit ‘Meneer Midddernood’ komt….

    *

    Kijk, beste mensen: het is niet de bedoeling geweest de lezer te vervelen met Overheids-gezwans. Maar het biedt me wel de kans om nogmaals te benadrukken dat er inderdaad in verre vreemde landen er veel wijsheid bestaat, die wijs genoeg is om na te volgen, of zelfs te verbeteren. De Univ van Massachusetts, ja ja, Massachusetts. Dat is inderdaad die ‘Staat’ in het Land van Old Shatterhand en van Winnetou, het Opperhoofd der Apachen waarover de goede oude Karl May het ooit had.

    Wel nu datzelfde Massachusetts doceert wereldwijd op Tinternet, zelfs tot in de meest afgelegen brousse, alle mogelijke ‘disciplines’ met wereldwijde upgrade tot Master en Super-de-Super Master. Gratis. En met Erkend Getuigschrift. Zelfs Antwerpse Professoren doceren er…Uiteraard in de Taal van Shakespeare.

    Onder het motto ‘Nood breekt Wetten’.

    Ja Ja, Benneke, waarin een klein land groot kan zijn. Moest het maar willen….

    *

       *

     

     






    14-02-2020, 18:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.61 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    2410

    61 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

    Vrijdag 14 Februari 2020

    *

    Voor de hele wereld een memorabele Valentijnsdag toe gewenst. En dat het inderdaad voor eeuwig en altijd een SINT VALENITJNS DAG zal kunnen genoemd worden….

    Al is er natuurlijk nog een andere kant van het verhaal. Dat van die Middeleeuwse troubadour VALENTINO die, anders en poëtischere dan HADEWIJCH, kon memoriseren over ‘alle dingje die haar te ingje’ waren…

    **

     

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

     Het Waalse deficit

    *

    …. Ondanks al hun Marshall plannen niet, dus…..

    *-*-*-*

    … De Waalse schuld bedraagt nu al meer dan 21 miljard euro en zou tegen 2024 wel eens kunnen stijgen tot meer dan 32 miljard, gewoon omdat men er daar niets aan doet en –officieel – rekent op België, goed wetend dat het straks Vlaanderen – in werkelijkheid - weer zal zijn die het zal mogen betalen…..

    **

    *

    Moet ik hier nu eerst beginnen met de Klaagmuur van Jeruzalem, of met Adinda’s vader, uit Multatuli, die nog maar eens ’n nieuwe buffel had gekocht. De zoveelste in de rij. Telkens weer door de Overheid in beslag genomen.

    Nee hoor. Er is beter. Veel beter. En vooral: veel recenter. Zich afspelend vlak onder onze neus. En wat het ergst is, op onze kosten. Geen romeinse Keizer, of een Oost-Indisch doof regeringsapparaat is schuldig. Niet de gewone Waalse man of vrouw. Maar slechts één enkel duivels trio.

     

    Dat van die Klaagmuur is al minstens een paar duizend jaar oud, en dat over die zoveelste buffel in Nederlands Indië al meer dan 200 jaar.

     

    Zelfs het Spaanse Graan heeft de storm doorstaan. Wat zeker niet kan gezegd worden van het Waalse Staal. En al heel zeker niet van hun o zo beroemde chemisch industrie. Die trouwens de laatste uren ook al op sterven na dood is.

     

    De verantwoordelijken zijn de Stalinisten van het allooi van Olio di Poeppo,

    **

    *

    Madame Non Laurette Onkelincks en Seigneur Magniette/Kanniete, de laatste staartster aan het Francone firmament.

    En zeg nu niet dat er in de Ardense bossen geen hoge bomen genoeg staan om orde op zaken te stellen.

    Dat van de Zeshonderd Franchimontezen, waar de Koning Rotsduikelaar het ooit over had in Augustus 1914: zou die dat dan uit zijn Koninklijke duim hebben gezogen? Zo’n flutverhaal, als tegengewicht voor de Helden van Groeninge, uit 1302….

    Maar ach ja, dat is/was nu eenmaal de essentie van dit Apenland….

     *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    DONDERDAG 13 FEBR. 2020

    **

    *

    -     In China zijn er op één dag 15000 gevallen bijgekomen ivm het coronavirus, vooral in Wuhan waar alles begon. Er zijn ook veel meer doden in 1 dag. Maar dat komt doordat men nu anders gaat tellen (?), nl. men telt nu ook alle personen erbij die ook opgenomen zijn met een longontsteking. Alle ziekenhuizen liggen dus overvol.

    De Europese ministeries voor volksgezondheid zijn vandaag bijeengekomen in Brux. De lidstaten moeten zelf beslissen of ze zelf bijkomende maatregelen nemen of niet. Volgens ons (volslanke) Maggie is dat niet nodig in ons land.

    Opmerking. Volgens mij had die ‘bijeenkomst’ al vanaf half December moeten plaats vinden, ruim 2 maand vroeger. Maar ja zo is ons Maggie toch nog maar eens op den TV geweest. Goed voor haar imago, denkt ze. Maar wat zei Bredero ook weer over dergelijke verkeerde meningen?? Ik geloof dat 99,99% der Vlamingen deze kortademige Dame reeds lang kotstbeu zijn…

    Dit gezegd zijnde enerzijds, hebben onze Rosse Buurt-Verslaggevers anderzijds in heel die besmettingszaak al ontzeggelijk veel inspiratie kunnen vinden om de meest dringende zaken te kunnen verdoezelen. Geens! Geens! Geens! Nog altijd geen Geens!

    **

    *

    -     Nu komt er OPNIEUW een nieuw nummer voor niet dringende medische bijstand. Daar beslist men namens de zieke of het al-dan-niet dringend is of dat je gewoon naar een huisarts kan. 112 is voor dringende (???) medische hulp. Spoedartsen gaan hier niet mee akkoord: nl. artsen moeten 7j, + 6j voor een specialisatie studeren, en nu moet iemand die geen medische opleiding heeft beslissen wat belangrijk is of niet. Vooral omdat in Engeland die dit systeem al een tijdje heeft, daardoor reeds 20 doden telt omdat die mensen aan de telefoon de ziekteverschijnselen verkeerd hadden gediagnosticeerd hadden

    Neemt niet weg 1° dat er eens te meer verwarring met dodelijke gevolgen gezaaid wordt, en 2° dat bepaalde ‘vriendjes’ eens te meer glorieus en vooral dik betaald, hun dagen hebben kunnen omzetten in baar geld.

    En last but not least, dat het nogal wat perspectieven opent, om binnenkort alles weer tot het oude terug te brengen….

    Zie hieronder.

    **

    *

    -     Deze avond wordt het nummer 1722 terug actief, daar het KMI vreest voor de storm ‘Denis’, al zou die minder krachtig zijn dan Ciara.

    Vooruit met de geit!!! Het weer krijgt voortaan een eigen ‘noodnummer’. Is enerzijds wel goed voor de tewerkstelling van telefonistes, maar zorgt, met alle desastreuze gevolgen, anderzijds weer voor verwarring. Misschien dat er nu tijd komt, voor een soort ‘oprot nummer’ waarmee de Burger dit soort Verlichte Grote Verstanden in de boeien krijgt? Wat in ieder geval goed zou zijn voor de nu al lege Schatkist.

    Dan is, wat volgt, andere kak…

    **

    *

    -   De moordenaar-glazenwasser uit Deurne, Stephaan Du Lion, bekende dat hij vier vrouwen vermoordde. Hij moest vandaag tijdens een reconstructie tonen hoe hij twee slachtoffers om het leven bracht. Het appartement waarin het gebeurde, bestaat niet meer, dus werd dit – zonder op een Euro te kijken - nagebouwd in een daartoe gehuurde loods. Maar dat was allemaal voor niks: meneer ‘herinnert’ zich echt niks meer van de feiten. Dat vindt hij en tevens zijn advocaat, zeer erg. Beiden geraken daardoor zwaar gefrustreerd. En de familie van de slachtoffers, wat denken die ervan?? Geen woord.

    Suggestie: dringend de budgetten drastisch verhogen voor…. dader-hulp!

    **

    *

    -     President Macron wil van de Mont Blanc een ‘beschermd natuurgebied’ maken. Vandaag ging hij zien naar de gletsjer ‘Mer de Glace’ die reeds flink gesmolten is. Wil tonen – om zijn flink gedaalde populariteit auf zu kricken? - dat hij iets wil doen voor ‘het milieu’. Toeristen/bergbeklimmers laten altijd maar meer en meer vuiligheid achter en hij wil dit een halt toeroepen. Het klimaat moet een speerpunt worden van zijn verkiezingsthema’s. Want de Groenen doen het momenteel goed in Frankrijk.

     

    Wel erg, dat een man, die ten naaste bij niet Macron, maar Micron zou moeten heten, een reus van een eeuwenoude besneeuwde bergtop wil redden. Daar zijn heel andere mensen voor in de wieg gelegd.

    **

    *

    -     De Hoofdstedelijke Sire en zijn Sirene hebben, bijna al terug van hun stuntelige reis naar NY, vandaag een ‘trial’ bijgewoond in ’t Broadway Theatre van ‘West Side Story’. De regie was/is in handen van ‘Belgen’. Daarna ging het richting Brux.

     

     

     

    -     Weeral ’n lading van maar liefst zo’n 800.000 ‘Syriërs’ zouden volgens de Verknochte Media nu naar speciale ‘kampen’ zijn ondergebracht. Waar het als buiten, binnen regent. En zijn er meerdere gezinnen in 1 tent.

    Wij, in het Westen, zijn dus verwittigd. De Asiel- en Gelukzoekers Industrie zal weer op volle toeren kunnen draaien. De volgende lading invasie-troepen zij al onderweg.

    Adolfina Märkel zal ze – op ons kosten - wel ‘schaffen’.

    Bestaat voor zoiets in het Französisch-Angelsaksish niet het woord ‘Soumission’ niet voor? Zou na te vragen zijn bij Theo Van Gogh, moest die niet voortijdig onder het mes van de islammerij zijn gevallen…

    **

    *

    -     De geul van Blankenberge is gedeeltelijk dichtgeslibd als gevolg van de Ciara. Voor (in hoofdzaak plezier-)boten is het bij ebbe niet meer mogelijk in/uit te varen. Maar er zijn betere vooruitzichten: er komt een langere strekmuur, en deze zou dergelijke verzandingen moeten tegenhouden.

    De veel goedkopere oplossing zou er in kunnen bestaan, om, vermits daar toch geen BERGEN zijn, de naam van Blankenberge te veranderen in Blanke Duinen…

     

    -     Het VBO bestaat 125 jaar. Nu hebben ze vooral overleg met de vakbonden, maar ze hopen dat het in de toekomst beter kan. Maar tevens willen ze meer in dialoog gaan voor sociaal overleg + mobiliteitsinnovatie + milieuproblemen.

    **

    *

    Tja, de letters VBO, waarvoor staan die eigenlijk. Is er iemand, die na 125 jaar, dat nog weet? Zelfs Wikipedia neemt er een loopje mee.

    Al zou het best kunnen, dat Wiki het bij het rechte eind heeft, maar dat onze ‘Hoernalisten een paar decennia achter lopen…

     

    **

    *

    -     In vele scholen, vooral de Brusselse STAATSSSCHOLEN, zit er nog veel asbest. Nu stelt men dat in 2040 alle scholen moeten asbest-vrij zijn.

    **

    *

    -   De Australische bosbranden zijn onder controle dank zij de grote regenval die er geweest is de laatste week. Nu heeft men te kampen met overstromingen, de ergste in 30 jaar. Op sommige plaatsen vreest men voor een krokodillen-invasie!

    **

    *

    -     Het weer voor de komende dagen (zondag) is héél zacht. Tot 15°. Enkel vrijdag zouden we het kunnen droog houden, maar het weekend wordt nat, met storm er bovenop tot 90 km/u.

    **

    https://miguelbouttry.com/wie-ben-ik/

    *

    -     Bouttry Miguel (°1979) geeft zijn tweede boek uit: ‘Bron van Pijn’. Het is een roman gebaseerd op de verhalen van zijn grootvader die collaboreerde met de Duitsers. Hij vond ook brieven terug die zijn grootvader aan een Duitse vriendin schreef, die later zijn Oma werd.

    *

    Over dit soort verhalen blijft er noodgedwongen (????) nog altijd een waas van geheimzinnigheid hangen. Voor ondergetekende is het echter de ideale gelegenheid om nogmaals te herhalen wat hij persoonlijk begin de jaren ‘90 ervaren heeft bij ’n gewoon toeristenbezoek aan Sint-Petersburg. Daar vertelde de plaatselijke gids dat de nieuwe beiaard in hoofdzaak bekostigd werd door de Verbroederingsbond van Oud-Oostfronters met hun gewezen Russische ‘vijanden’…

    Maar in het al jaar en dag Marxistische gebleven Coburgia heerst er nog altijd tegen het Eigen Volk een dodelijke haat.

    **

    *

    Een slecht voorbeeld is dan weer Madame Non, de alom gevreesde Laurette Onkelynckx, wiens grootvader uit Jeuk (Limburg) die als collaborateur na de oorlog jarenlang bak heeft gedaan, een toontje lager gaat zingen.

     

    Alhoewel. Met dat soort kontekeerders weet men maar nooit. Voor hetzelfde geld richt die zelfs een Waalse ‘zusterpatrtij‘ op van het VB: ‘L’Intéret Commun’, ter nagedachtenis van haar wereldberoemde grootvader.

    Eenne, wie weet, is de tijd dan gekomen opdat ook ene Eddy Merckx over het familie-verleden een boekje open doet. Het zou zijn populariteit alleen maar ten goede komen!

    **

    *

    -     Boxing-Club Menen: de oprichter (ex-politieman) is fier op wat hij bereikt heeft. Hij nam het initiatief de ‘hang-jongeren’ van straat te halen door een box-club op te richten. Deze telt nu maar liefst 150 leden en komen uit 20 diverse landen. Hun prestaties zijn zeer goed, want vorige week haalden twee jongeren nog een medaille in de EK in Birmingham.

    **

    Kim*

    -   Kim Clijsters is zich aan het opwarmen in Dubai: ze werd er in elk geval hartelijk onthaald door de daar aanwezige Vlamingen.

    **

    *

    -     Gisteren was het eerste deel van de reeks te zien ivm de verdwijning van Britta Cloetens. Ons aller goede vriend Alain Remue over verdwijning Britta Cloetens: "Sommige daders kicken erop om nadien informatie achter te houden". Intussen kreeg de VRT reeds 10 tips binnen. Deze worden nu onderzocht.

    **

     

    -     Hoewel nog altijd niet duidelijk is wie de trekker overhaalde, staat wel vast dat het gedrag van Imraan A. (31) uit Temse heeft geleid tot de schietpartij waarbij maandag in Wielsbeke de 72-jarige Grietje W. levensgevaarlijk gewond raakte. Al jarenlang hadden hij (25j) en het slachtoffer ‘een seksuele relatie’, die ook na zijn huwelijk met de nu 25-jarige Summer A. gewoon verder liep. “Hij is een meester-manipulator”, klinkt het bij kennissen. “Gewiekst als hij is, krijgt hij altijd zijn (vooral financiële) zin.”

    Grietje W., afkomstig uit het Nederlandse Heerenveen, voelde zich jarenlang als een vogeltje in een gouden kooi, in de fraaie villa met rieten dak langs de Frilinglei in Brasschaat. Haar man, een Italiaan die in de oliebusiness actief was, verbleef er maar weinig. Doorgaans was hij in het buitenland. Op een bepaald moment kwam de viriele Imraan A. in haar leven. Hij werd haar vaste tuinman en meer. Het kwam tot een liefdesrelatie, ondanks het leeftijdsverschil van zo’n veertig jaar. Het legde de jongeman geen windeieren. Toen ze naar Wielsbeke verhuisde, bleef hij haar tuinman. Hoewel nog altijd niet duidelijk is wie de trekker overhaalde, staat wel vast dat het gedrag van Imraan A. (31) uit Temse heeft geleid tot de schietpartij waarbij maandag in Wielsbeke de 72-jarige Grietje W. levensgevaarlijk gewond raakte. Al jarenlang hadden hij en het slachtoffer een seksuele relatie, die ook na zijn huwelijk met de nu 25-jarige Summer A. gewoon verder liep. “Hij is een meester-manipulator”, klinkt het bij kennissen. “Gewiekst als hij is, krijgt hij altijd zijn zin.”

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ach, dat afschuwelijke Frans al lang achterhaalde Imperialisme dat na al die jaren nog altijd weigert zijn laatste adem uit te blazen. Het doet mij denken aan de wel zeer consequente houding van Oom Adi (= verkleinwoord voor Adolf) die, toen die met de rug tegen de muur vaststelde dat zijn ‘Reich’ ten einde was, logischer wijze zelf de trekker overhaalde. Nadat die eerst het vergif waarmee hij zijn Eva Braun uit haar lijden zou verlossen uitgeprobeerd had op Blondie, zijn geliefde Duitse Herdershond.

    Maar via Oom Adi wil ik terugkomen op diens zo goed als Aangenomen Zoon, de in ballingschap levende spuwende en woest tekeer gaande Léon Degrelle. Die moet, ‘meiner Meinung nach’, het Grote Voorbeeld zijn voor Paul Magniette/Kanniete. Zowel Madame Non als di Poeppo laten hem de kooltjes uit het federaal vuur halen. Die twee houden zich ’n beetje gedeinsd op de achtergrond.

    Reculer pour mieux attaquer? Och, van dat soort achterbaksheid weten dat soort Francofonen alles. Het zit hen in de genen.

    Et Popol le Doux ?

    Ach, wees maar gerust. Die zal niet van honger doodgaan. Net als Degrelle zal hij altijd overleven. Om druk gesticulerend maar machteloos, het Verleden in Luilekkerland te blijven verdedigen.

    Parceque, en fin de compte, wat kan het hem allemaal schelen? Laat het maar rinn’, Popol zijn boontjes zin bin’n…

    *

     

     

     

    14-02-2020, 18:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    1424

    60 - TOT NA DE ZELFSTANDIGHEID

    WEG UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

    Dondderdag 13 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    *

    Justitie, de puinhoop

    *

    …. een hele politieke discussie ontstaan om het Grondwet artikel 150 daarover aan te passen….

    *

    Wie van de lezers ooit nog ’n klassieke ‘Humaniora’ gevolgd heeft of hij of zij die uit louter leergierigheid, ooit nog gehoord heeft over de vroegere Kerkelijke Traditie, om soms wel maandenlang te zitten discussiëren over ‘Het Geslacht der Engelen’, denkt waarschijnlijk dat die absurditeit nog altijd bestaat, maar dan onder de naam van Het Koninkrijk der Coburgianen’… Al even onbevattelijk als wat er zoals zou kunnen gebeuren in een niet eens bestaande fantasie wereld.

    Aan hun Grondwet komt, zo lang het Rijk zelf niet wordt ontbonden, namelijk geen einde. Die is bijna 200 jaar geleden door een paar Parijzer Nietwieten op noten gezwetst en is sindsdien, het Geslacht der Engelen inbegrepen, nog heiliger verklaard dan de Tien Geboden Gods. Die trouwens ondertussen al lang zijn afgeschaft.

    Van dikke nekkerij gesproken, Verlos ons Heer!

    *

    Persoonlijk ben ik, over al die Djihadisterij, dat het hier gewoon gaat à la guerre comme à la guerre.

    Snuggere Volkeren spraken in voortkomnd geval al sedert hele eeuwen van ‘Oog om Oog, Tand om Tand’. Bij mijn weten is dit, vooral voor de tegenpartij, niet eens vatbaar voor misverstanden. Wie slaat, moet slagen verwachten. Vooral als men te doen heeft met ongerichte projectielen als opgevezen islammerij activisten.

    Inzake bedoeld ‘Terroristen Proces’ zou men die best niet alleen die krammikkel Ruïne de Justice op de Zavel met stille trom doen verdwijnen, maar net hetzelfde doen met wat er nog overblijft van de dader-samenzwering. Opruimen het puin afvoeren (of in de grond stoppen) en de aldus bespaarde zeer aanzienlijke ‘middelen’ zonder veel commentaar ter beschikking te stellen van de slachtoffers.

    En, voor het tenslotte overal ‘vergeten’ wordt, het maximum recuperen bij al wie van ver of van dichtbij verantwoordelijkheid kan toegedicht worden over dat soort Misdaden tegen de Menselijkheid.

    Want, voor U het weer uit het oog verliest. Heden ten dage ondergaat het Westen de zoveelste isalmmerij-invasie. Voorlopig minder bloedig weliswaar dan voorheen, maar dat is slechts valse schijn.

    De vuren branden. En de vijand is reeds binnen de poorten…

    Hij wordt door de Marxisten zelfs helemaal in het openbaar, binnen geloodst. En met een royaal ‘Leefloon’ bedacht tot het uur ‘U’ heeft geslagen.

    En de Boer? Die ploegde ondertussen gewoon voort.

    *

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    WOENSDAG 12 FEBR. 2020

     

    -     In New Hampshire heeft Verbrande Sanders (uiterst links) 25.2% behaald, onmiddellijk gevolgd door

    **

    Peter Buttegieg (24.4%)

    Wel geen linkse golf die de republikeinen zou overspoelen, zoals voorspeld werd! Nochtans beweert De Verbrande dat hij Trump zal verslaan.

     

    -     Twee bombrieven in Nederland ontploffen: één in een postkamer (Amsterdam), en de 2de in een bedrijf in Kerkrade. Er werden eerder al 7 bombrieven verstuurd, maar geen enkele ontplofte.

    **

    *

    De Politie denkt dat de afpersers geld willen onder de vorm van ‘bitcoins’.

    Terrorisome, zegt U? How do you dare!!!!!-

    -     Ruzie bij de Pro League: de media-rechten voor het uitzenden van de matchen zou toegewezen worden aan

    **

    ‘Eleven Sports’

    voor 103 miljoen/jaar. 22/24 clubs gingen akkoord, maar voor Antwerpen moesten er meer centen op tafel komen, en AA Gent had nog twijfels over de betrouwbaarheid van die zender. De chaos lijkt dus compleet nu beide clubs hun thuiswedstrijden zelf dreigen te verkopen.

    Of Sport nog altijd zeden ver-edelt? How do yo dare to ask this.

     

    -     Een nieuwe soort Netflix door VTM + Telenet. Dus een nieuwe streamings-dienst, hoeveel een abonnementsgeld zal kosten, is nog niet bekend.

    -     In Arendonk heeft ‘een man’ van 36j een fietser frontaal aangereden: dood. Dan heeft de aanrijder maar het hazepad gekozen naar Nederland, waar hij korte tijd later werd opgepakt. België vraagt zijn uitlevering.

    **

    *

    -     Onze woel- en waggelwaterende Koninklijke Flipper heeft dus een speech gegeven voor de Veiligheidsraad, daar Coburgia momenteel voorzitter daarvan is. Hij las (heel stuntelig) in de Taal van Marianne een briefje af, waarin stond dat we de Jihadisten kinderen van ‘gewapende conflicten’ beter moeten ‘beschermen’. We moeten ze een nieuwe toekomst geven waar ze naar school kunnen gaan en veilig zijn.

    Et met welk doel, Sire, volgens Uwe Koninklijke Intelligentie? ¨Please remember, dat zelfs de muren van Uw protserige paleizen niet dik genoeg zijn, om jullie veilig tegen die soort te beschermen. Volgende keer beter, Meneer, dit voor ‘t geval U nog de kans krijgt om het hoge woord te voeren. Maar intussen staat bij Frau Adolfina de koffie klaar. Koffie met kletskopjes. In Uw eigen Saksische moedertaal.

    **

    *

    - Er is een nieuw “Suske & Wiske”-album, en deze is gewijd aan Jan van Eyck, die niet alleen schilder was, maar ook een ras echte spion. In ‘t nieuw album is hij een geheim agent: “We wilden een andere kant van de schilder laten zien”. Een soort James Bond volgens de VRT.

    En daar weet men alles over spioneren en valse berichten doorsturen….

    **

    *

    -     Onze Verlichte Grote Verstanden (buiten de angstvallig weggehouden wegens veel te snuggere VB-leden) parlesanten in De Praatbarak, discuteren over elk leven dat moet beschermd worden, ook al is het nog niet geboren. Men doelt hier op (van drugs, alcohol of seks ...) ‘verslaafde’ zwangere vrouwen. Nu is zoiets niet mogelijk, dus moeten ze maken dat het juridisch wel kan.

    Nou, Moe, nu breekt m’n klomp! Marxisten die het ‘Ongeboren Leven’ beschermen!!! Hoe gaat men dadde samen rijmen met de Abortus Vrijgeleide Wet, ja zelfs met, op kosten van de Ziekenbond, Het Recht op Zelfmoord. Inclusief natuurlijk de kosteloze burgerlijke uitvaart-plechtigheid anex begrafenis-feestmaal?

     

    -     Jongeren (16-18) met bromfietsen zijn het meest kwetsbaar in ‘t Verkeer. Ze kennen gewoon het gevaar niet, de risico’s niet, en de reden is dat deze jongeren meestal zelf nooit zelfstandig in ’t Verkeer gekomen zijn, maar gewoon aan de poort van de school ‘gedropt’ werden.

    Tussen 2014-2018 zijn er 8.121 personen betrokken bij een dergelijk ongeval waarvan 48% jongeren.

    **

    *

    -   Op een verwaarloosde boerderij in Heikruis (Vl.-Br.) heeft het dierenwelzijn meer dan 100 dieren (schapen, kalkoenen, kippen…) meegenomen. De eigenaars zijn al meermalen voor het Gerecht verschenen voor verwaarlozing van dieren. Daardoor hebben ze al een levenslang verbod gekregen op het houden van dieren, maar ze kopen die nu op naam van de ouders van de boerin.

    **

    B

    *

    -     De documentaire, 3 afleveringen, over de verdwijning van Britta Cloetens op de VRT wil hiermee na 9j, hopen op toch nog een doorbraak bij ’t vinden van haar lijk. De dader Tijl Teckmans heeft na vele ondervragingen wel bekend, maar nooit heeft hij willen zeggen wat hij met haar lijk gedaan heeft. Hij is een meester manipulator en leugenaar, iemand die nooit eerlijk is/was.

    **

    *

    -     Jeroen Brouwers, bekend Nederlands schrijver, wordt in april 80j en schrijft nog alles met de hand. Er is terug een nieuwe roman van hem uit.

    **

    *

    - De eerste elektrische treinen die op waterstof rijden, getest in Duitsland en goed bevonden. Ze zijn stiller, rustiger dus aangenamer en er worden geen vervuilende gassen meer uitgestoten. In de toekomst rijden nog enkel dergelijke treinen in Duitsland, Nederland heeft ook al ja gezegd, en wij…? Dus geen elektrische leidingen meer, geen diesel. Het gas wordt in tanks opgeslagen.

    *

     

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Al-met-al komen we er toch misschien beter van af, dan de Profeet Job, die onder en rondom zich alleen maar mest en afval voelde. Daar is namelijk het goede nieuws, nog maar eens als naar goede oude gewoonte, uit het Land der Oosterburen, dat men er eindelijk… het warm water heeft heruitgevonden. Namelijk de waterstof-energie, die verdorie terug te vinden is in elke regendruppel die uit de Hemel valt.

    Voorraad? Eindeloos! Kostprijs? Zo goed als te verwaarlozen. Vervuiling? Niets. Nihil. Nienrte. Noppes.

    Een mens zou zich werkelijk beginnen afvragen waarom het allemaal zo lang heeft moeten duren.

    Het antwoord ligt ergens wel ’n beetje voor de hand. Net zoals bij elk misdrijf, zoeke men best uit wie er belang bij heeft gehad, om op die manier automatisch bij de dader(s) uit te komen…. En geloof me, het zijn NIET de kabouters…

     

    *

     

     




    13-02-2020, 17:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!