MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    05-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1793 - ZICHZELF IN WOORD EN DAAD BUITEN DE WET STELLEN: WIE GEET HET GOEDE VOORBEELD?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    **

    Woensdag 5 februari

    Zon 8u13-17u41

    H Agatha, patrones van de vuurwerkmakers en glasblazers

    Is het op Sint-Agatha kil en nat, veel koren in het vat

     

     

    *

    Vuurwerkmakers, opgelet

    Jullie patroonheilige roept!

    *

    In het Zadel

    Ja, te paard en in galop tegen de kar gereden van Sepp Weiss (Jozef De Witte) van het CGKR. Hij probeert het hieronder weliswaar beter te doen dan die andere Joseph uit de glansperiode van de Nat. Socialisten (Goebbels), maar mist daartoe wel het geniale van zijn voorganger.

    Deze Joseph dus roept op, net als zijn illustere naamgenoot, tot verklikking van al wie discrimineert of aanzet tot daden van haat, maar in al zijn doortrapte Linxksigheid gaat hij wel zelf als eerste in de fout: hij gooit de vreedzame Jood en de vreedzame homo op een en dezelfde hoop met de barbaarse Moslim. Hij demoniseert hen, om de Moslim een mooier kleedje te passen….

    Joodse mensen blazen geen onschuldige medeburgers op, ze handelen alleen ‘Oog om oog, en Tand om tand.’’. Moslims onthoofden of blazen overal ter wereld medemensen op en smijten homo’s met het hoofd voor van hun hoogste daken.

    Maar volgens Seppe Weiss moeten we daar onderscheid in maken en de slechten bij de goeden tellen, zo kan hij de Moslims in bescherming nemen, zodat ze hun bezettingsleger rustig kunnen verder uitbouwen. Dat weten we, omdat het nog nooit anders is geweest, al wordt ons door Linlxs in het oor geblazen dat ‘goed bezig zijn’. De integratie is mislukt (Merkel), maar we mogen niet opgaven; het went wel.

    Enfin, leest U maar zelf. En wil U AUB mentaal wapenen tegen berichten als ‘er zijn niet meer allochtone dan autochtone criminelen’, wat een leugen is, groter dan 10 kerken boven elkaar. Want hun eigen bejubelde statistieken zeggen, dat er maar 6 vreemdelingen zijn op 94 ‘Belgen’, wat dus wil zeggen, dat als in absolute cijfers er evenveel criminelen zijn, dat een astronomisch verschil van de differentie uitmaakt.

    Moeilijk te berekenen, inderdaad. Zij kunnen dat vraagstuk ook niet gemakkelijk aan. Daarom dan maar meteen aan de domme burger wijsgemaakt, dat… er niet meer allochtone dan autochtone criminelen zijn. Wat niet eens juist is, als men de gevangenisbevolking bekijkt.

    *

    De vraag is dus: zijn er dan geen brave Moslims? Ik zal die vraag maar beantwoorden door te verwijzen naar de miljoenen ‘brave Duitsers’, die niet alleen hun ‘Führer’ gevolgd, maar er ook enthousiast voor gestemd hebben. Tot 99%, bijna hetzelfde percentage als de ‘brave Tsjeven’ die voor Kawouter Beke hebben gestemd.

    .

    Wie niet reageert op haatboodschappen, ontvlucht zijn verantwoordelijkheid [ISKANDER]

    04-02-2014 - Jozef de Witte - de morgen

    *

    "(...) ik haat alles wat joods is (...) ook die 'echte' joden met hun leugens over een zogenaamde holocaust (...)" (naar aanleiding van een voetbalwedstrijd van Ajax)

     

    "ze moeten ze al neerknallen die bruine kakkers!" (op een Belgische website)

     

    "ze moesten ze maar niet het land binnen gelaten hebben ... gaskamer in aub" (op de Facebook-pagina van een Vlaamse partij)

     

    "Nog iets om op te schijten: moslimpijpster [naam van persoon]" (als commentaar op iemand die bevriend is met een moslim)

     

    "Ik vermoord homo's voor de fun" (op een Facebook-pagina)

     

    Tot daar een kleine bloemlezing van wat zoal op internet verschijnt. Goed dat Kif Kif het initiatief had genomen om daar wat aan te doen, via een nieuwe applicatie om haatboodschappen te melden. Want wat hierboven staat kan niet door de beugel, en vraagt in elk geval een reactie.

     

    Ja maar, er is toch vrijheid van meningsuiting? Natuurlijk is die er: men mag denken wat men wil en men mag zeggen wat men denkt. Dus hebben we ook de vrijheid om meningen met meningen te bekampen, om de onzin van meningen aan te tonen, om te wijzen op stereotypen en drogredeneringen ... Voor wie begaan is met onze samenleving is het zelfs een plicht om te reageren: u en ik moeten onze verantwoordelijkheid opnemen en elke keer opnieuw te kennen geven dat we zulke boodschappen verwerpen, dat alle joden, homo's of moslims over dezelfde kam scheren geen steek houdt, en dat een samenleving niet gediend is met haatcampagnes tegen groepen. Dat is het allereerste dat we telkens weer moeten doen.

    Zijn meningen strafbaar? Eigenlijk niet, en zeker geen meningen over levensbeschouwingen of ideologieën. Dat is maar goed ook: in een democratie moeten ook schokkende, verontrustende en kwetsende meningen kunnen, luidt het refrein van het mensenrechtenhof in Straatsburg.

     

    Wat wél strafbaar is, dat zijn daden. En aanzetten tot geweld, zoals in sommige van bovenstaande voorbeelden, is duidelijk een daad. Wanneer zijn woorden daden? Wanneer men ze gebruikt om anderen wetens en willens aan te zetten tot geweld, tot discriminerend of haatdragend gedrag ten aanzien van personen; wanneer ook uit de context blijkt dat men anderen iets wil 'doen doen' ten aanzien van personen. (De context, inderdaad: wie bovenstaande uitspraken op mijn rekening zet, omdat ik dit stuk onderteken, die houdt geen rekening met de context.) Of dat via het gesproken of het geschreven woord gebeurt, online of niet, doet er niet toe: het internet staat niet boven de wet, het is geen vrijplaats waar alles kan. Wie dus wetens en willens de strafwet overtreedt, die verdient vervolging, en in een rechtstaat is dat de rol van politie en justitie. De recente rondzendbrief over de aanpak van haatboodschappen en andere vormen van discriminatie geeft hun duidelijke instructies: aan hen om die toe te passen.

    Wie zijn de daders? Niet alleen verloren gelopen enkelingen, maar ook organisaties - waaronder politieke partijen - en websites die herhaaldelijk in de fout gaan. Daar moet dan ook de prioriteit liggen: die georganiseerde recidivisten doen stoppen met hun daden. Wie zijn de medeplichtigen? De verantwoordelijken van de digitale en sociale media die de haatzaaiers telkens weer een forum geven aan en daarmee zélf de wet overtreden.

     

    Als we als individu niet reageren op haatboodschappen, dan ontvluchten we onze persoonlijke verantwoordelijkheid. Als verantwoordelijken binnen organisaties en verenigingen, binnen de sfeer van werk, van onderwijs, van sport en vrije tijd en van de politiek nalaten om zulk wangedrag een halt toe te roepen, dan is dat schuldig verzuim -van hen mogen we zelfs verwachten dat ze ook preventief optreden, door binnen hun eigen organisatie de lat hoger te leggen dan waar de strafwet hen toe verplicht. Openbare diensten, zoals politie en justitie, moeten op hun beurt zorgen voor het sluitstuk van de aanpak van haatboodschappen: door de meldingen grondig te onderzoeken en waar nodig te vervolgen.

    *

    De teugels strak aantrekken

    Uw paard moet niet alleen steigeren, het moet ook gaten in de lucht slaan om te vierklauwens Seppe Weiss in de vernieling te rijden.

    Want hij verkettert de mensen die roepen ’Houdt den dieef’, in plaats dat hij helpt de diefstal te voorkomen. Dat is niet alleen immoreel, het is gewoon misdadig. Waarbij dan logischer wijze komt, dat als de dief niets of heel weinig in de weg wordt gelegd, dat het Volk dan zelf moet optreden. Dat is dan gewoon geen kwestie meer van iets mogen doen, mar van iets moeten doen.

    Ik geloof dat zoiets ressorteert onder het begrip ‘Zelfvedediging’. Al-dan-niet let voorbedachten rade, maar altijd onder een dwang waaraan men niet heeft kunnen weerstaan.

    Over immoraliteit gesproken: wat Pascal Smet doet, om in het Lager Onderwijs (of zelfs in het Kleuter Onderwijs?) de aberraties der seksualiteit uit de doeken (!) te doen nog voor die gastjes zelf uit de doeken zijn, of weten wat normale seksualiteit is, hoe moeten wij dat dan noemen? Is dit geen aansporing tot afwijkend seksueel gedrag? Moet er dan bij elke zo’n brochure geen paar molenstenen bij geleverd worden?

    Neen, waarschijnlijk. Want het is ook een Linkxse droom om definitief een einde te maken aan het gezin van 1 vader, 1 moeder (altijd dezelfden die in goede of kwade dagen bijeen blijven tot de dood hen scheidt) die samen aan tafel zitten met de kinderen.

    In die zin kan ik Seppe Weiss volgen, moest hij bovenal het eenrichtingsverkeer onderweg naar de immoraliteit van Sodoma en Gomoha aanklagen. Het zou ook helpen moest hij de ‘Jihadisten-Vrijheidsstrijders in klare taal veroordelen. Of bekomen, dat de Islam-Gemeenschap officieel LOUD and CLEAR afstand neemt van al die ettertjes die onze straten onveilig maken.

    Maar daarover wordt de mantel der medeplichtigheid gespreid…. waar dan natuurlijk als tegenreactie het woord Counterjihad ontstaat. En later, wat God verhoede, de Europese ‘Arabische Lente’.

    Post Scritum

    Vandaag de Feestdag van de H. Agatha volgens de dagklapper van ‘TSCHELDT hierboven. Die zou moeten de patroonheilige zijn van de vuurwerkmakers, maar hedentendage is het vuurwerk maken aan banden gelegd. Zou het beschermgebied van deze Heilige niet beter verlegd worden naar ons, die symbolisch onschuldig vuurwerk maken tegen de hellevuurwerkmakers die waar ze ook maar kunnen, knallen met dodelijk geweld?

    Een kostbare suggestie voor het Spionnencentrum, maar ook de Staatsvuiligheid die ze hier gratis meekrijgen.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     

    05-02-2014, 16:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1792 - LOFZANG OP ONZE MOOIE MEDIA AL LOOPT DIE HONDERD JAAR EN MEER ACHTER

     

    *

    Woensdag 5 februari

    Zon 8u13-17u41

    H Agatha, patrones van de vuurwerkmakers en glasblazers

    Is het op Sint-Agatha kil en nat, veel koren in het vat

    *

    *

    .

    *

    In het Zadel

    Zet U schrap en ontmoet hieronder de ‘Counterjihad’ die direct in het juiste daglicht wordt geplaatst. En dat is niet het daglichtt van Andres Breivik, de bree Vikinger. Al is dat volgens mij op termijn de enige juiste manier om de Jihad te counteren. Wat niet amusant is, alhoewel het amusant overkomt, hoe de media geconterfeit wordt. Die staat niet boven het geweld (wat haar rol zou moeten zijn), maar ze maakt er integraal deel van uit. Tegen ons.

    Dien Engelse Meneer Paul Weston, verdient een standbeeld, net zoals E.J. Bron, bij wie ik deze keer nogmaals de mosterd haalde.

    .

    Onze Engels correspondent Paul Weston slaat terug met een scherpe, sarcastische kijk op de Breivik-brief en de lafhartigheid van de traditionele, gevestigde media, die geweigerd hebben om verslag uit te brengen over de inhoud ervan. De media die als ‘oud’ worden beschouwd, zoals de radio, de televisie en vooral de kranten.

    Breivik en de kwaadaardige linkse media

     

    Een wereld die onder controle staat van kwaadaardig en immoreel links is een zeer onaangename plek om te wonen. Aan het extreme uiteinde van de linkervleugel vinden we genocide, totalitarisme, goelags [strafkampen] en boosaardigheid. Aan het milde uiteinde van de linkervleugel treffen we aan; propaganda, leugens, MSNBC, verdachtmakingen, de BBC, de haat tegen traditie en fatsoen en de daarmee gepaard gaande stapsgewijs doorgevoerde ondergang van de westerse democratie, die in het verleden verdedigd werd door miljoenen van onze jonge mannen, die nu over de hele westerse wereld zowel in gemarkeerde als in ongemarkeerde graven liggen.

     

    Helaas voor de huidige fatsoenlijke, intelligente mensen en voor de mensen met moreel besef hebben de linksen grotendeels hun Lange Mars ten uitvoer gebracht en houden zij nu de instellingen, die het denken en de zienswijze van de overgrote meerderheid van de westerse volkeren vormen, onder controle. Hij die de media en de onderwijsinstellingen beheerst, regelt het verleden, het heden en de toekomst; net als Hitler, Stalin en hun hedendaagse socialistische wapenbroeders dat in de zin hadden.

     

    Om echt te kunnen zien wat dit in 2014 betekent, hoeven we niet verder te kijken dan de kwestie Anders Behring Breivik, de Counterjihad beweging en het werkelijk aanstootgevende gedrag van de linkse media – met name is dat het geval in de Scandinavische landen. In 2011 leefde Breivik zich moorddadig uit, tot verbijstering en afschuw van alle beschaafde mensen waar dan ook. De linkse media echter – die hun mening al klaar hadden over bepaalde personen binnen de Counterjihad beweging – probeerden gebruik te maken van deze kwaadaardige daad enkel en alleen om een aanval in te zetten op bekende personen wier ‘misdaad’ het was dat zij op vreedzame en correcte wijze de aandacht vestigden op de bestaande gevaren die ontstaan als men een barbaarse ideologie onder de naam ’islam’ toestaat zich zowel demografisch als ‘cultureel’ te ontwikkelen in het coherente, vreedzame en christelijke Westen.

     

    Ik ga niet tot in de kleinste details in op het gedrag van de linkse media, dat al diepgaand behandeld is door Robert Spencer, door Baron Bodissey in Gates of Vienna en door Fjordman, die allemaal op een kwaadaardige manier werden aangevallen door linkse journalisten, die (terecht) verontwaardigd waren over de acties van Breivik, maar die allemaal jarenlang zelfgenoegzaam hun mond hadden gehouden over de veel hogere aantallen moorden die uit naam van de islam of het socialisme waren uitgevoerd. Om maar een paar typische voorbeelden te geven: de krant ‘The Guardian’, boordevol boosaardige linksen, merkte op dat Amerika op 9/11 een koekje van eigen deeg had gekregen, wat het klaarblijkelijk verdiende, terwijl de BBC er alles aan deed de islam schoon te praten en de toenmalige Amerikaanse ambassadeur in huilen deed uitbarsten voor een meute van speciaal in een BBC-studio samengebrachte moslims en linksen, die hem in het nauw dreven.

     

    Maar waarom zo’n openlijke dubbele standaard voor twee handelingen van een soortgelijke gruweldaad? Waarom worden de koran en de hadith in het geheel niet verantwoordelijk gehouden voor 9/11? En waarom de massale, gecoördineerde en hysterische hetze tegen Bodissey, Spencer en Fjordman?

     

    Het antwoord is uiteraard, omdat links de islam wil gebruiken als een pion in de afbraak van de westerse natiestaten, het christendom en het vrije ondernemerschap, ook wel bekend als het kapitalisme. Een ordelijk, welvarend, vreedzaam, beschaafd land heeft zeer weinig potentiële kiezers voor uiterst links, dus zelfs als de islam niet zou bestaan, zou links die moeten uitvinden – en dan gretig importeren. Er kan geen betere ideologische bondgenoot zijn als het de bedoeling is om sociale onrust en een mogelijke burgeroorlog, die steeds meer autoritair optreden rechtvaardigt, in het leven te roepen, voorafgaand aan het uiteindelijke volwaardige linkse totalitarisme, wat nodig is om de zaken onder controle te houden. Vandaar het belasteren van de Counterjihad en de politiek leugenachtige verdediging van de zogenaamde religie van de vrede.

    Maar in een rationele en gezonde wereld (dat wil zeggen: in een niet-linkse wereld) is er een overweldigend en opvallend verschil tussen de beschaafde, beleefde, welbespraakte en goed geïnformeerde meningsuitingen van de Counterjihad beweging en de moordzuchtige activiteiten van zowel Breivik als van de even gewelddadige islamitische racisten, het onderscheid [tussen die twee] is uiterst simpel – Bodissey, Spencer en Fjordman hebben nooit opgeroepen tot geweld tegen moslims of linksen, maar moslims en linksen roepen haast als vanzelf op tot geweld (en brengen dat in de praktijk) tegen mensen met wie ze het niet eens zijn.

     

    Wat mij via een lange en kronkelende weg brengt bij de essentie van dit artikel, en dat is de bijna volstrekte weigering van de MSM om ruchtbaarheid te geven aan de recente brief van Breivik, die gericht is aan de MSM, waarin hij onomwonden toegeeft dat hij vindt dat de Counterjihad beweging bestaat uit een stelletje mietjes, dat geen zin heeft in moorden, geen bewondering heeft voor het nazisme, geen verlangen heeft om geweld te gebruiken en, misschien nog erger, dat sympathie voor Israël heeft. Wacht even, zegt hij, ik heb geprobeerd om de hele beweging in diskrediet te brengen, die ik intens haat vanwege haar passieve, intellectuele, rustige benadering van het islamitische probleem, en ik ben enorm geholpen door de knotsgekke linkse media.

     

    Breivik schept volstrekt genoegen in het gemak waarmee hij de linkse media voor de gek heeft gehouden, maar hij moet niet zo aanmatigend zijn, omdat de antiwesterse linkse media de waarheid, de redelijkheid, het fatsoen en de werkelijkheid ervan bewust niet wilden zien. En wat is dan het resultaat ervan?

    Het antwoord is: “Niet goed”. Niet goed voor wie dan ook. Vriendelijke en beleefde, goed opgeleide en vreedzame mensen zijn ten onrechte besmeurd en gestigmatiseerd, terwijl de gewelddadige islam ten onrechte is verdedigd. En al die tijd blijft de woede onder de volkeren van het Westen zodanig aanzwellen dat in de toekomst de Bodisseys, de Spencers en de Fjordmans van deze wereld – die een accurate, onpartijdige en vreedzame analyse van onze problemen geven – zullen worden vervangen door mensen met een totaal andere opvatting, zoals al zichtbaar wordt bij de opkomst van verschillende werkelijk fascistische bewegingen in Europa. Dus staat u mij toe mijn meest oprechte felicitaties aan te bieden aan de linkse media. U hebt de vreedzame, autochtone verdedigers van de westerse beschaving aangevallen en hen gebrandmerkt als het kwaad, terwijl u de buitenlandse, gewelddadige aanvallers van de westerse beschaving hebt verdedigd, die u op een oneerlijke manier [moreel] hoger hebt geplaatst en als ongevaarlijk, deugdzaam en goed hebt bestempeld. Wat bent u door en door kwaadaardige wezens. Onder u bevindt zich niemand met journalistieke integriteit, met een persoonlijke moraal en met elementair fatsoen. Zal door een van u de bekentenis van Breivik gepubliceerd worden? Natuurlijk niet, en wel om een vrij eenvoudige reden – u bent teveel ondergedompeld in uw boosaardig links activisme om u op een manier te gedragen die ieder normaal persoon buiten de alles verstikkende politiek geëngageerde linkse wereld zou herkennen als dapper, verantwoordelijk, onpartijdig, goed en fatsoenlijk. U bent niet alleen een schande voor uw beroep, u bent een verraderlijke schandvlek voor de mensheid.

    *

     

    De teugels strak aantrekken

    De media rekenen nog altijd zonder de waard. En dat is de intelligentie van de gewone man in de straat. Die beschikt namelijk, dank zij de moderne communicatiemiddelen, over heel wat bredere horizonten dan in de tijd van Stalin of Hitler. Terwijl de esbattementen van de Jihadisten ook meteen wereldwijd verspreid geraken.

    Samengevat: wij willen verder in vrede leven en wie die barbaarse ideologie van de Wrede wil, die is hier niet op zijn of haar plaats. En het sprookje van een ‘gematigde Islam’ bevat net zoveel realiteitszin als het Sprookje van Hansje en Grietje. Ga dat in gedachten maar eens na: het eetfestijn van de Boze Heks was inderdaad niet voor seffens, mar voor later voorzien?

    *

    Het moorden plaatselijk doen stoppen was d bedoeling van de Kruistochten die ongeveer 200 (1096-1283) haar hebben geduurd, waarna men het maar opgegeven heeft….. Zoveel eeuwen later is het moorden een wereldgebeuren geworden, en die worden niet gestopt door er over te preken.

    De moorden zelf stoppen zou thans niet meer lukken, nog met geen 100 Kruisvaarten. Daarom is mijn stelling, dat we de handlangers van die moordende barbaarse ideologie, als we hen niet kunnen stoppen, dan toch tenminste in de wielen moeten rijden. En dat zal dan moeten gebeuren, niet door met de vingers in de lucht, het V-teken te maken, maar door op zo’n V-lijsten te stemmen. En liefst op de échte. Want bij de namaak, komt U automatisch terecht bij Geert Houten Kop, de moskee-bouwer.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    05-02-2014, 10:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1791 - IS DE JACHT OOK OPEN OP KIF KAFFERS OF IS DAT EEN BESCHERMDE DIERSOORT?

    **

    Dinsdag 4 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 8u14-17u39

    H Veronica, patrones van de fotografen

    Op Sint Veroontje, plant uw boompje

     

    *

    *

    *

    In het Zadel voor

    Kip Kap! Die komen met volle borst op voor de kut-Marokkaantjes die links en rechts al eens bij naam worden genoemd. Tja, waarvoor eigenlijk maak ik me moe? Ik was niet zinnens aan die Moslim-collaborateurs ook maar één lettertje of én cijfertje aandacht te besteden, tot http://www.vlaamsbelang.org/ daar zelf over begon. Anders dan de Partij, denk ik dat de aanval de beste verdediging is, en daarom zouden wij die oorlogsstokers dat best op hun tuisadres http://www.kifkif.be/info/contact laten gevoelen. U riskeert helemaal niets, buiten het feit dat u daarmee op hun dodenlijsten komt te staan.

    Al zou het best kunnen, dat ze omvervallen van de respons, zodat ze zelfs niet meer durven ademen. Vergeet niet, hoe onwezenlijk dat ook aanvoelt, dat we deze keer zelfs het CGKR aan onze kant hebben. De wereld op zijn kop. Kunt U nog volgen? Is Seppe Weiss uit schrik een Vlaams Belanger geworden!

     

    Kif Kif grijpt vlammenwerper

    Het multiculturele clubje Kif Kif gaat racisten op internet aan de virtuele schandpaal spijkeren. Alsof dát de integratieproblemen zal oplossen.

     

    Kif Kif lanceert een ‘app’ (applicatie) waarmee attente burgers een ‘screenshot’ van racistische taal op internet kunnen maken en meteen doorsturen. De multiculturele organisatie wil komaf maken met ‘discriminatie’ en het ‘aanzetten tot haat en geweld’ op internet. Wie zich daaraan bezondigt, wordt door Kif Kif met naam en toenaam tegen de schandpaal gezet. Kan niet, zegt de Privacycommissie, maar bij Kif Kif zijn ze van plan om door te zetten. “Ik merk tegenwoordig dat men vaak een mening die kwetst of niet bevalt, via het strafrecht wil aanpakken,” waarschuwt Jozef De Witte, directeur van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR). Volgens hem moet Kif Kif wel “een onderscheid maken tussen wat strafbaar is en de vrijheid van meningsuiting.” Dat De Witte zich plots opwerpt als de grote verdediger van vrije meningsuiting is gewoon lachwekkend…

    Strafbaar

    Voor alle duidelijkheid: racisme is dom en wie op Facebook of Twitter de boodschap post dat we met z’n allen dringend ‘wat moskeeën moeten opblazen’, hoeft bij ons niet op begrip te rekenen. Geweld en oproepen tot geweld zijn een brug te ver en terecht strafbaar. Maar dat internet niet zelden een platform is voor grofgebekte gebruikers is algemeen bekend. De vraag is of je dat via het strafrecht moet gaan beteugelen. Als iemand na een ophefmakend geval van straatcriminaliteit twittert “Tis weer nen bruine zenne…”, “Laat de grens maar open staan Europa! Wij gaan ons wel krom werken voor dat krapuul” of “Is het een mohammedaantje? Dan moeten ze ‘m zeker vrij laten, ocharme” kan dat schokkend overkomen. Maar onbegrijpelijk is het niet. En zeg nu eerlijk, wie brengt de (multiculturele) samenleving dan het meeste schade toe? De criminele dader(s)? Of de man/vrouw die zijn verontwaardiging, woede of frustratie wat onbeholpen of onbeschoft uitschreeuwt op internet? Kif Kif doet met het initiatief alleen maar aan symptoombestrijding en richt zijn vlammenwerper op de verkeerde(n).

    Muslija M.

    Vandaag verscheen in de krant het bericht dat de man die Rosa H. - een bejaarde figurante uit ‘Benidorm Bastard’ - overviel, vijf jaar cel riskeert. De daders rukten haar handtas af, sloegen haar tweemaal met een wapen en gingen er vandoor met haar auto. Een van hen, Muslija M., werd vorig jaar gearresteerd na nog een carjacking in Wommelgem. Advies voor fervente twitteraars… Zeg nu niet: “ ’t is weer nen bruine zeker.” Maar, bijvoorbeeld, “Muslija M., duidelijk geen ‘Benidorm Bastard.’ Vraag is alleen of de jongens en meiden van Kif Kif wel gevoel voor humor hebben…

    *.

     

    De teugels strak aantrekken

    want deze keer gaan we d’er op en d’er over. Hun actie moet voor ons een aansporing zijn om nog korter met hun ballen te spelen. Om bijvoorbeeld telkens bij weer eens een ‘daad van zinloos geweld’ de zin en de onzin daarvan in alle richtingen te vlooien. Twee autochtone Limburgse vrienden kwamen ’s avonds van hun vacantie-job, toen ze werden aangevallen door enkele Kut-Marokkaantjes die geld of GSL’s of kredietkaarten nodig hadden. De politie wil hen niet opsporen, omdat het recidivisten zijn, die telkens vlugger uit de bak zijn, dan Oom Agent naar huis kan.

    Wie weerwraak wil helpen nemen, adres van de daders te bekomen bureel blad. Vervoer per bus beschikbaar vanaf 30 personen. Alleen blote vuisten meebrengen, want er is al koffie of thé voor de gezelligheid voorzien. Wie achteraf wil bijdragen in de kosten voor de ter aarde bestelling, namen voordien opgeven bureel blad. De expeditie is eenmalig en openbaar.

    *

    O Pardon, dat is klap lijk bij De Gouden Dageraad, maar wat wilt U: wie wind zaait, maag storm als oogst verwachten.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    04-02-2014, 16:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1790 - BEROUW KOMT ALTIJD NA DE ZONDE NOOIT EVOOR

    *

    Dinsdag 4 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 8u14-17u39

    H Veronica, patrones van de fotografen

    Op Sint Veroontje, plant uw boompje

    *

    *

    Welk bedrijf neemt die dingen in aanbesteding?

     

    Op Groeninghe hebben ze hun nut bewezen!

    *

    In het Zadel voor

    Tja, deze keer in he zadel voor de echtgenoot van Brussels Minister Grouwels, ook een Tsjeef. Maar ene die al berouw heeft voor dat hij weer eens zondigt.

    Ik ben vooral blij, dat de jarenlange tweezakkerigheid van de Tsjeven goed in beeld komt. Zo hoort U het ook eens van een ander.

    .

    Berouw komt ook bij CD&V na de zonde (Iskander)

    01-02-2014 - Pierre Therie - De Bron

    *

    Nadat onder leiding van de CVP de Vlaamse meerderheid te grabbel werd gegooid in de jaren zeventig, zorgden de Vlaamse partijen die de zesde staatshervorming erdoor duwden in 2013 ervoor dat de Vlamingen in Brussel zelfs geen gelijkwaardige burgers meer zijn.

    Brusselse Vlamingen in de kou

    In een artikel gepubliceerd door de Gravensteengroep, komt Brussels CD&V-lid Guido Ghekiere tot een verlaat inzicht. De regeringsakkoorden die zijn partij mee gestemd heeft zijn niet enkel slecht voor de Brusselse Vlamingen, ze doorbreken het institutioneel evenwicht. Brussel zelf weigert nog langer het cement te zijn dat België moet bijeenhouden.

    Ghekiere, echtgenoot van Brussels CD&V-minister Brigitte Grouwels, verwijst onder meer naar een document over de inzet van de verkiezingen in 2014, uitgegeven door het CRISP en waarin wél aandacht wordt besteed aan de internationale rol van Brussel, maar dat volledig voorbijgaat aan de grondwettelijke tweetaligheid en de grondwettelijke hoofdstedelijkheid van het Brussels Gewest.”

    Ghekiere’s conclusie laat aan duidelijkheid niets te wensen over: Dit ‘geheugen-falen’ weerspiegelt een bepaalde Franstalige ingesteldheid tegenover de rol van Brussel, inzonderheid diens functie in de institutionele toekomst van België. Franstalig Brussel én België vertrekken niet meer van de verbindende rol van Brussel als federale hoofdstad, maar wel van een Brussel dat dient geïntegreerd in Wallo-Brux, zoals door de Franstalige partijvoorzitters gesteld werd in het Sainte-Emilie-akkoord.

     

    Dit mentale proces werd reeds ingezet in 1963, waar men zich had voorgenomen om de taalwetgeving in Brussel nooit correct toe te passen. Dit resulteert vandaag in een Brusselse burger die tweetalig moet zijn terwijl de gemeentelijke ambtenaar, ocmw-verpleegster, politieagent en andere ambtenaren het mogen houden bij eentaligheid. Het Belgisch model was gebaseerd op de gelijkheid van de gemeenschappen zowel in Brussel als in België. Franstalig België verlaat dit model.”

     

    Franstaligen doorbreken evenwicht Dat het doorbreken van de gelijkheid van de Vlaamse en Franstalige gemeenschappen, notabene een hoeksteen van het institutioneel evenwicht, zelfs niet ter sprake komt in de traditionele media, roept grote vraagtekens op. Is het een gebrek aan politiek doorzicht, of is het een onwelkome waarheid?

    Laten we aannemen dat het geen gebrek aan doorzicht is, dan is de vrees groot dat de kiezers tijdens de komende verkiezingsperiode evenmin álle informatie zullen krijgen die nodig is om zich een goed beeld te kunnen vormen van de partijpolitieke standpunten.

    Het is normaal dat politieke partijen alles uit de kast halen om het kiesvolk voor zich te winnen. Marc Eyskens vond volksverlakkerij zelfs noodzakelijk omdat verkiezingsbeloften nu eenmaal hinderlijk worden de dag na de verkiezingen.

    Precies daarom is het de rol van opiniemakers en journalisten om die leugens en halve waarheden te doorprikken. Of behoort het misschien tot hun taak om de kiezer vooral niet te informeren?

     

    In Knack online (31/01) zegt politoloog Carl Devos over de N-VA-boodschap dat het goed klinkt, ‘de kiezer beslist’. Maar wat beslist hij eigenlijk, vraagt hij zich terecht af. Inderdaad, na de verkiezingen blijft er van de slogans nog weinig over. Hij geeft wel toe dat die kritieken tegenover N-VA ook van toepassing zijn op andere partijen. “Ze houden allemaal tweeslachtige discours om hun strategie tegenover het Vlaamse kiespubliek te maximaliseren."

    Gevraagd naar zijn mening omtrent de conclusie van CD&V’er Ghekiere kreeg ik volgend antwoord: “Gelet op het belang en de gevoeligheid verdient deze kwestie een grondige beschouwing. Wellicht zal die in de komende maanden van pas komen, maar op dit moment is die niet klaar. Ik heb eerder al geschreven dat de koppeling van het Brussels Gewest aan de Franse Gemeenschap in de zgn. Fédération geen goede zaak is voor het federaal België. Indien de Franstaligen willen uitgaan van de drieledigheid, moeten ze de autonomie daarvan respecteren, en dus niet vooropstellen dat het Brussels en Waals beleid identiek moet zijn, omdat het gelijk moet zijn voor alle Franstaligen in dit land. De bijzondere positie van Brussel genereert niet enkel rechten, bv. qua financiering, maar ook plichten, bv. qua respect voor de taalminderheid.”

    Zijn reactie maakt alvast duidelijk dat het ook voor politologen ‘op eieren lopen’ is. Om vooral niemand voor het hoofd te stoten. Toch teleurstellend dat de waarheid nog even moet wachten.

    Ondertussen ben ik wel benieuwd hoe CD&V met deze onwelkome waarheid zal omgaan in de komende weken. CD&V voorzitter Wouter Beke liet eerder al weten dat hij de prijs voor de splitsing aanvaardbaar vond. En dan hebben we het nog niet over de ongelijkheid die de 'partiële splitsing en ontdubbeling' van het gerechtelijke arrondissement veroorzaakt.

     

    Bij dit alles sta ik versteld van de lankmoedigheid bij de Nederlandstalige Belgicisten. Dat Franstaligen het Belgisch institutioneel kader ondergraven, zal voor Vlaams-nationalisten helemaal geen reden zijn om op de barricaden te gaan staan, integendeel. Maar ook de Belgischgezinde lobbygroepen laten het allemaal over zich heen gaan. Deze passiviteit staat in schril contrast met hun soms virulente afkeer voor de Vlaams eisen. Het is klaarblijkelijk gemakkelijker anti-Vlaams dan pro-Belgisch te zijn. Iedereen legt zich erbij neer dat de houtwormen (‘merules’ dixit Laurette Onckelinckx) hun sloopwerk verder doen.

     

    Pierre Therie, gewezen defensieattaché. Publiceert over media en politiek op Anders Gelezen.

    *

    De teugels strak aantrekken

    Als het om Brussel gaat, zijnde Tsjeven goed gelukt. Alleen spijtig dat die stad sedert het Begin der Tijden op Vlaamse grond ligt en dat dat zo zal blijven tot het Einde der Tijden. Om de Fransouillons met hun neus in de realiteit te wrijven, volstaat een Onafhankelijk Vlaanderen die geen vreemde heersers meer de mond openhoudt.

    Laat dat heel eenvoudig de gewone vergelding zijn voor hun 184 jaar van onderdrukking. Adiau, la Francofonie, en tot nooit meer. En neem gerust de mummies van Uw gewezen medeplichtigen mee.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    04-02-2014, 13:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1789 - OVERZICHT VAN EEN TOT VERDWIJNEN GEDOEMDE BESCHAVING: DE ONZE

    **

    Maandag 3 februari

    Zon 8u16-17u38

    H Blasius

    Blasius de blazer wijst de winter de deur

    *

    3/2/313 EDICT van MILAAN is het verdrag waardoor het uitgestrekte Romeinse Rijk onder Constantijn de Grote, Augustus, Imperator en Keizer, een einde gebood voor Oost en West; aan de Christenvervolging. Hij bouwde zijn nieuwe hoofdstad Constantinopel aan de Bosphorus, gelegen op het kruispunt van de zeevaartroutes die de welvaart en de zwaartekracht van het Rijk bewaakte. Deze eendracht en welvaart in een bloeiende Christelijke Gemeenschap kwam abrupt ten einde door de inval der Turken (1283) en de verovering van Constantinopel, die prompt werd omgedoopt tot Istambul. Het verloor het grootste deel van zijn grondgebied (het Oosten, bijna tot aan de Oeral) en zijn rijkdom aan de Turken, die van Istambul nu hun eigen hoofdstad maakten en alle Christenen die geen Moslim wilden worden, ‘over de kling joegen’, een specialiteit waarin ze nog altijd uitblinken. Rome werd dan maar het hoofdstadje van het romp-rijkje, dat wij kennen als het Westelijk Romeinse Rijk. Het lag in de tang tussen het Islamitische Andalusië en het Islamitische Istambul. In die gebieden, net als nu, had de Islam zich gedragen als koekoeken, die hun eieren in andermans nest leggen, om later de eigen soort uit het nest te wippen…

    Of het ooit weer goed komt met Constantinopel? Ach jong, wie ligt daar nu nog van wakker? De Turken zijn al lang over de Bosphorus. Rome en het Westen onderwerpen is alleen nog maar kwestie van tijd. In de nieuwe hoofdstad van het hedendaags Europa, Brussel, zijn de akkoorden al goedgekeurd voor de gedwongen Islamisering van gans het grondgebed.

    Nu moeten we voorlopig nog leven onder het fabeltje van de Scheiding van Kerk en Staat. Maar of deze Wet onder of boven de Sharia staat, is een vraag waar we later wel het antwoord zullen over vernemen.

    Tenzij wij op 25 Mei al een klein beetje revanche nemen door Geel-Zwart te stemmen. Dat zijn trouwens de kleuren die onze voorvaderen als krijgsbuit hebben meegebracht toen ze rond 1096 terugkeerden van de 1ste Kruistocht.

    *

    *

    Tussen droom en wekelijkheid

     

    Beeld voor na de verkiezingen.

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Hieronder volgt een zeer verhelderede tekst die geen verder commentaar behoeft.

    .

    De teloorgang van Nederland en België

    Een opinieschrijver moet er steeds voor zorgen dat de lezers op een objectieve manier geïnformeerd worden. Dat is iets wat de meeste journalisten in West-Europa in de linkse kranten niet zo heel snel meer doen. Ik tracht dit toch zo veel mogelijk te doen. Hoewel dit stuk misschien een heel klein beetje subjectief zal overkomen. Nederland, België en 148 andere landen tekenden in 1951 het Verdrag van Genève (Het Vluchtelingenverdrag). Deze landen beloofden met dit verdrag dat zij vluchtelingen uit andere landen die in gevaar zijn, zouden opvangen en bescherming zouden bieden. Toen was het beleid streng tegenover nu. De laatste jaren is het hek helemaal van de dam en stromen duizenden asielzoekers West-Europa binnen. De meest begeerlijke landen zijn Nederland, België en Duitsland.

     

    Ik wil het nu bij België houden. Wat ik daar en hier in Nederland de laatste jaren zie gebeuren, daar word ik niet echt vrolijk van. De moslimpopulatie is enorm toegenomen in beide landen. Daar bovenop komen dan nog eens de economische gelukzoekers uit Oost-Europa. Je ziet het op straat en zeker in de supermarkt dat er veel Bulgaren en Roemenen zijn bijgekomen. Wie zegt dat er geen massale verhuizing heeft plaatsgevonden van Bulgaren en Roemenen in januari 2014, die moet dringend eens heel goed om zich heen kijken. Oost-Europeanen gedragen zich nog redelijk normaal in vergelijking met sommige moslims. Zij zijn trouwens christenen en veel van hun vrouwen kleden zich dan ook gewoon westers. Maar de nieuwe generatie moslims die hier is neergestreken, is wat anders. Die gedraagt zich agressief, onbeleefd en opdringerig. Hoe moet ik het zeggen? Laat ik het zo zeggen: ze gedraagt zich alsof zij hier de baas is.

    Dit is misschien erg harde taal. Doch het lijkt zo, omdat de leden van die generatie zich nu eenmaal zo gedragen. Overal waar je ze in een grote groep tegenkomt, gedragen ze zich luidruchtig en onbeleefd. Ze bekijken je alsof je uitschot bent en als ze de gelegenheid krijgen, lopen ze je omver. De mannen bekijken onze vrouwen met een geile blik, vol dominantie en minachting. Ik vrees de dag dat deze achterlijke cultuur hier in de meerderheid zal zijn. Dan zal het er heel slecht uitzien voor onze vrouwen, die gewend zijn aan de aangename westerse levensstijl. Sommige van hun vrouwen lopen er bij alsof de tijd heeft stilgestaan. Volledig bedekt in lange zwarte of donkergrijze jurken, met een hoofddoek op en een blik die boekdelen spreekt. De jongere en de iets meer moderne moslimvrouw kan de hoofddoek niet thuislaten. Omdat het in de meeste gevallen provocerend werkt en laat zien aan de autochtoon dat we met hen rekening moeten houden. Zij zijn hier, zij blijven hier en zij worden hier de baas. Hun blikken spreken boekdelen: ze haten ons.

    En het houdt maar niet op. Je ziet duidelijk dat het immigratievat niet overloopt, maar al overgelopen is. Onze manier van leven verdwijnt stilaan. En dit hebben wij te danken aan onze linkse politici die, in plaats van deze instroom in te perken, de deuren nog wat verder open zetten. Wij worden duidelijk vervangen door een nieuw ras en een ander geloof. In België werd een nieuwe integratiemonitor publiek gemaakt en deze toont de volle omvang van de migratie in Vlaanderen. Eén op zes inwoners is al van vreemde origine en bij kinderen tot vijf jaar is het één op drie. In sommige Vlaamse steden is de autochtone bevolking al een minderheid geworden. In Vlaanderen tekent zich duidelijk een proces van bevolkingsvervanging af. De nieuwe immigranten willen zich niet meer aan de westerse cultuur aanpassen. De druk is er trouwens af doordat ze al met zo velen zijn. Ze hoeven zich niet meer aan te passen, vinden ze.

    Voor de linkse partijen in België was de publicatie van dit rapport een feestje waard. Zij spreken van een super multiculturele samenleving, waar het volgens links goed te leven is. Tegelijkertijd klagen ze over de achterstand van een hele groep allochtonen (moslims wel te verstaan) die inzake onderwijs en werk uit de boot valt. Hierbij vergeten ze te vermelden dat het leven van de Vlamingen er niet gemakkelijker op geworden is door hun geliefde multiculturele samenleving. Bij de vorige verkiezingen in België hadden de Vlamingen massaal voor verandering gestemd . Ze stemden massaal op de N-VA. Bij de N-VA is Bart De Wever de koploper en zijn rechterhand is Geert Bourgeois, die in het Vlaams parlement minister is van Inburgering. Meneer Bourgeois, die Vlaams Nationalist is, gedraagt zich niet zo. Diegenen die dachten dat er met de komst van de N-VA in het politieke Belgische landschap iets ging veranderen, kwamen bedrogen uit. Geert Bourgeois heeft meer aandacht voor de achterstandspositie van de niet EU-burgers dan voor zijn eigen volk. Hij haalt zijn schouders op dat gewone Vlaamse burgers uit de steden moeten vluchten. Ouderen, homo’s, lesbiennes en gewone autochtonen zijn vogelvrij in sommige wijken. Heel veel Vlamingen hadden hun hoop op deze links-liberale partij gezet. Zij beloofden de Vlamingen de hemel op aarde. Onder hun bewind zou het allemaal anders zijn en zouden de steden teruggegeven worden aan de autochtonen. Bovendien zou er een einde komen aan de oneindige immigratie van asielzoekers. En zoals zoveel kiezers in West-Europa komen zij ook bedrogen uit. De meeste politici zitten er voor hun eigen gewin en dat is maar al te duidelijk. Op het federaal gebied hebben de gevestigde partijen de N-VA en het Vlaams Belang buitenspel gezet. De Franstalige socialisten regeren gezamenlijk met de liberalen (zowel Franstalige als de Vlaamse). En zie wat er van dit land is gekomen. De Vlaamstalige pers (in de volksmond regimepers genoemd) roemt het beleid van deze extreemlinkse regering. Terwijl deze regering de belastingen verhoogde voor de werkende en de criminaliteit hoog laat zegevieren. Het is in België geen geheim dat de politiek geen werk wil maken om de zware criminaliteit van allochtonen aan te pakken.

    Je moet er niet voor gestudeerd hebben om te begrijpen dat dit zo niet verder kan gaan. Wat in Vlaanderen aan het gebeuren is, is ook aan het gebeuren in Nederland. In Vlaanderen is bovendien nog een andere trend in beweging gekomen. Het demoniseren van de eigen bevolking door links (wat in Nederland ook gebeurt). Terwijl deze hardwerkende bevolking bijna dagelijks het slachtoffer is van gewelddadige overvallen, verkrachtingen, zinloze mishandelingen en moorden gepleegd door allochtonen. Zwarte en Marokkaanse moslimbendes teisteren de steden. Een sigaret weigeren of de verkeerde aankijken is al voldoende om vermoord te worden. Voor jonge vrouwen is het nog erger. Die kunnen zich in het donker maar beter in een groep verplaatsen of thuisblijven. En zo kan ik nog wel even doorgaan. De fun is er voor veel Vlamingen allang af. De ellende is begonnen toen Guy Verhofstadt met zijn liberale partij de verkiezingen won. De grenzen gingen open en het begin van het einde was voor de Belgen, in het bijzonder voor de Vlamingen, begonnen. Iedereen kon onder het beleid van Verhofstadt Belg worden. En ik schrijf Vlamingen, omdat de Franstalige partijen een bewuste strategie uitvoeren door duizenden Franstalige asielzoekers in Vlaanderen te plaatsen. Dit gebeurt systematisch om het rijke Vlaanderen te elimineren, zodat de eis van de Vlaamse onafhankelijkheid verdwijnt. De meeste Vlaamse partijen heulen graag mee met de Franstalige partijen. De linkse socialisten (Spa), christendemocraten (Cdnv), de Groenen en niet te vergeten de liberalen (Vld), de partij van Verhofstadt, laten de grenzen open om hun multicultureel paradijs te laten groeien. Tegen de bevolking zeggen ze het één, en achter de schermen doen ze het andere. Deze partijen hebben net zoveel ruggengraat als onze premier Rutte. En dat is niks. Alleen hun postjes en het vele geld dat zij opstrijken telt voor deze mensen.

    Het is te hopen dat Guy Verhofstadt geen voorzitter wordt van de Europese Unie. Dan kon hij zijn Europese droom uitwerken en zou Europa overspoeld worden door islamitische asielzoekers. De helft van Afrika zal naar Europa immigreren. Met alle negatieve geschillen die met hen meekomen. Europa zou binnen onafzienbare tijd in brand staan. En de echte Europeanen zullen de dupe zijn. Verhofstadt kan erg goed links lullen en rechts de zakken vullen. Sint-Martens-Latem in Oost-Vlaanderen waar hij woont, is vrij van vreemdelingen. Deze man is een politiek correcte wereldvreemde politicus die immigratie van gelukzoekers aanmoedigt, maar zelf nog nooit is blootgesteld aan de gevolgen van zijn beleid. Deze links-liberaal meent dat Europa alle Roma-zigeuners maar moet opnemen en hen moet onderhouden. Kijk maar wat er momenteel gaande is in de Vlaamse stad Gent. De Roma-zigeuners lopen er het ocmw (uitkeringsloket) plat en zorgen er voor heel veel criminaliteit. En zo zijn er veel politici in Europa. Zij voelen zich elitair tegenover de gewone burger. Bovendien zijn zij alle realiteit met de gewone burgers kwijt en weten zij absoluut niet wat er onder de mensen speelt of willen ze dat niet weten. Maar hoe dan ook, door het linkse slappe beleid van onze regeringen (in Nederland en België) worden wij stilaan overgeleverd aan een ander geloof. En dat geloof is heel bezitterig en is ons autochtonen niet goed gezind. Als de toekomst zich zo voortzet, ziet het er heel slecht uit voor ons. Dan zal Europa een kalifaat worden. Iets waar de (extreme) moslims stiekem van dromen.

    Door:
    Erik60
    (voor www.ejbron.wordpress.com)

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Het Gentse Liegebeest huist wel degelijk in het ‘centro storico’ van zijn Vaderstad, in een op stadskosten gerestaureerd patriciërswoning, dat wij hier in Italia een ‘palazo’ noemen. Het is een riant optrekje met een binnenkoer die niet moet onderdoen voor de landelijke rust van St Martens Latem. Mij lijkt het of Het Liegebeest hierdoor met misprijzen neerkijkt op heel dat kunstenaarsdorp vol nieuwe rijken die huizen tussen de koeienvlaaien en de uiterwaarden van een dode Leie.

    Wat mij verder vooral treft, is de rake typering van Geert Houten Kop die in de schaduw van BDW de perfecte rol van een Judas Iskarioth vervult. Alleen heeft deze mislukte advocaat die ooit last kreeg met de Balie voor zijn gesjoemel met fondsen van de cliënten, al heel wat meer in zijn frak geslagen dan die 40 zilverlingen van die Judas voornoemd. En het blijft maar duren.

    *

    Gisteren stond hier een bijdrage over Griekse landmijnen aan de Turks-Griekse grens. Allez, dat beweerde dat Hollands wereldvreemd reportertje toch. Maar eigenlijk hebben al die vaderlandslievende nationalisten in gans Europa geen mijnen nodig, want zoals de overheersing thans al is gevorderd, zou één mijn van de onze, gelijk staan met duizenden van de vijand. Wat wij nodig hebben, is het vaste voornemen om op 25 Mei onze eigen (mis)leiders aan de deur te zetten, bij het Klein Gevaarlijk Afval. Met liefst, aan handen en voeten geketend, het Gentse Liegebeest bovenop de vuilniswagen gebonden met als Stroppendrager, een strop rond de nek.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    04-02-2014, 11:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1788 - AL WIE NIET (GENOEG) LLIKKX IS, IS EEN LELIJKE FASCIST

     

    **

    Maandag 3 februari

    Zon 8u16-17u38

    Blasius

    Blasius de blazer wijst de winter de deur

     

    *

    *

    De Atlantikwal met Rommel Asperges,

     

    Copyright bij Duits Linkx uit vroeger dagen….

    *

    WAAROVER HET GAAT

    De diep-overtuigde Griekse Nationalisten van De Gouden Dageraad hebben het verkorven. Ze zijn tegen de Europese Dictatuur, ze zijn voor Vrijheid in Eiglen Land, en vooral: ze zijn tegen de horden immigranten die uit Noord Afrika via Turkije, hun geliefkoosde Griekenland naar de bliksem komen helpen. De Griekse (verkocjte) Overheid luistert niet naar hen, en wil zelfs niet met hen spreken. En zo zwelt het oproer. Er is op zeker ogenblik trammelant omdat zij hardhandig en vooral hardvuistig repliek gegeven hebben op Linxe herriezoekers. Het heeft in alle gazetten gestaan, want geweld, dat is het prioritair gebruiksrecht van Linkx. Het was genoeg om de Leiders als schuldigen op te pakken, niet de daders en hen in de gevangenis te houden. Ook dat is een prioritair recht van een corrupte Overheid die leeft, zoals de meeste Europese landen, van de ondergang van hun eigen land.

    U herkent ongetwijfeld dergelijk scenario.

    Maar meteen is De Gouden Dageraad ‘Hellenistisch Gespuis’ geworden, tot zelfs in Nederland toe. Stel U voor: oorlogsstokers willen mijnvelden aanleggen aan de Turkse gres, zodat er zelfs geen Moslimse muis of rat, en al zeker geen men meer is, die langs daar de EU binnen kan.

    Ik geef toe, het is geen opwekkende gedachte, als het ooit zo ver komt. Niet opwekkend maar we efficiënt. Want ondergetekende had als kind al ervaring met mijnenvelden. Het was zomer 1944 en zover ik kijken kon, stonden de velden en de weiden vol met ‘Rommel Asperges’ tegen vijandelijke luchtlandingen. Georges, de corpulente Veldwachter was rond gekomen, om te verwittigen dat de kinderen moesten binnenblijven, want dat ge niet mocht voortgaan op de opschriftjes ‘Achtung! Minen’, want die dingen lagen werkelijk overal. Het resultaat was wel dat we binnen bleven tot lang na de Bevrijding. Toen bleek bij het opruimen, dat al die ‘Minen’ maar gewone papieren lege doosjes geweest waren. De palen echter waren echt en daarom ook waren ze in een paar nachten allemaal weggeroofd, want iedereen kon brandhout goed gebruiken.

    Nu ik er over nadenk, begin ik toch te twijfelen.

    Volgens De Gouden Dageraad zijn zij in oorlog met de Islam, heel eenvoudig omdat de Islam in oorlog is met elk Westers land. Dan is de grens afschermen met mijnen niet alleen een daad van zelfverdediging, het is ook een goede vaderlandse plicht.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Laat het hellenistische schuim der aarde niet ontsnappen

    Geplaatst door Tim Engelbart op 3 februari, 2014 - 09:00

    © Gouden Dageraad

     

    De Gouden Dageraad wil ook doorgaan met politiek actief zijn als ze verboden worden. Dan maar met een andere naam. Hoe ze heten zou niet relevant moeten zijn voor een bikkelharde aanpak.

    De Griekse partij der neonazi's, de Gouden Dageraad, is niet van plan op te geven. Ondanks dat de club zwaar te lijden heeft onder justitiële en publicitaire druk, bestaan de extreem-rechts Grieken nog altijd. Ik vermoed dat dit - godzijdank - slechts nog een kwestie van tijd is, want zelf voelen ze al aan dat hun organisatie binnenkort waarschijnlijk verboden is. Aldus De Volkskrant:

     

       Verbod of geen verbod, de Griekse extreem rechtse partij Gouden Dageraad blijft niet alleen bestaan maar zal ook gewoon meedoen aan de verkiezingen in mei. Dat heeft een woordvoerder van de partij zaterdag gezegd tegen een paar duizend aanhangers in Athene. Als de partij wordt verboden, gaat ze verder onder de naam Nationale Dageraad.

    Mooi dat ze gelijk even aangeven wat hun nieuwe adres wordt; kan de politie daar direct gaan posten. Maar zonder gekkigheid: de Gouden Dageraad is niet zomaar een 'extreem-rechtse partij'; het is fascisme in optima forma. De partij pleit voor het leggen van mijnenvelden op de Turks-Griekse grens en vereert openlijk Hitler en zijn duistere kameraden.

    Maar daarnaast houdt de partij er ook een crimineel karakter op na. Immigranten worden door knokploegen in elkaar getrimd en de partij fungeert ook als dekmantel voor zo'n beetje de halve Atheense onderwereld.

     

    Dus vanuit zowel het oogpunt van de democratie als van de bestrijding van criminaliteit kan het natuurlijk niet zo zijn dat de Gouden Dageraad gewoon in alle rust mag doorgaan onder een nieuwe naam. Als exact dezelfde mensen met exact dezelfde giftige en gewelddadige rassenideologie gewoon doorgaan met bestaan is alle moeite om de neonazi's aan te pakken onder hun oude naam voor niets geweest. Ik reken dus op de Griekse politiek en justitie om mogelijk te maken dat deze idioten, als hun partij straks verboden wordt, nooit meer deel kunnen uitmaken van het publieke leven in Griekenland. Het is echt over en uit voor deze gekken.

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Nu vraag ik mij toch af, wat Timmeke Engelbert over mij zou schrijven, moest hij op mijn afgesloten terrein, dat 5 meter hoger ligt dan de straat, de blaffende mulen met de blinkende tanden zien van mijn drie uit de kluiten gewassen Duitse Herders. Ze staan dan meestal naast elkaar, met de voorpoten op een laag keerùuurtje zodat niemand kan twijfelen aan hun intenties. Voor de vrienden zijn dat 3 teddyberen, en dat laten ze dan ook gaarne merken. Bij onraad is het omgekeerde ook waar.

    Net als landmijnen, zijn ze ongevaarlijk, zo lang hun territorium niet betreden wordt.

    Hellas-Grekenland lag ooit aan de wieg van onze eschaving. Een rare manier van Timmeke om daar zijn dankaarheid voor uit te drukken. Want De Gouden Dageraad doet niets meer en niets minder, dan wat rest van hun superieure Beschaving, te redden van de ondergang. In plaats van all die verdachtmakingen, zou men hen beter als Vrijheidsstrijders, een standbeeld geven.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     

     








    03-02-2014, 16:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1587 - OVER DE WAALSE PASSIONAIRA EN HAAR VLAAMS WAGONETJE

     

    *

    Maandag 3 februari

    Zon 8u16-17u38

    H Blasius

    Blasius de blazer wijst de winter de deur

     

    *

    *

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    BDW en C° doen het goed. Allez, ik bedoel: voortgaande op de maagkrampen van Madam Hangmat brengt hij zelfs de wereld in gevaar.

    Ctuella Onkelinx, in alle staten, is onmiddellijk in spoedberaad bij de Tsjeven haar tegenzijdse gal gaan uitspuwen, samen met de galblaas en de hele lever, maar ook met alles wat daar al lang op opgestapeld lag en er nu uit moest. De Tsjeven uit Noord België staan nu voor de keuze: enerzijds kunnen ze haar kant kiezen en dus de volgende keer opnieuw mee regeren, maar anderzijds is daar de vrees dat zoiets hen kwalijk zal genomen worden. Geen van beide ‘Staatsdragenden’ houdt inderdaad ook maar in het minst rekening met de…kiezer.

    Wie met de kiezer ook geen rekening houdt, alhoewel dat uit berekening niet met zoveel woorden wordt uitgebazuind, is de grote BDW hemzelf. Vlaanderen, zegt hij (maar hij zegt het niet) is onderweg naar de UITGANG-SORTIE-EXIT. Het knaapje zag het uurwerk liggen: toe Grootvader, geef het mij. BDW wil gidsen, als wij allemaal maar goed opletten, braaf zijn en goed leren. Volgend jaar, misschien sprak d’Oude, en deed het schuifken dicht.

    *

    Na een volle week bokken, lonkt Aurora weer volop, zoals alleen de Italiaanse Aurora dart kan. Elders verzuipen de mensen nog, maar hier schijnt de zon. Ik ben dus geneigd om BDW (al is hij niet mijn vriend) nog maar eens te geven wat hem toekomt. Nog nooit in de Vlaamse Geschiedeis heeft iemand in geen duizend jaar bereikt wat die sluwe historicus heeft gepresteerd. Dat is zijn vijanden doen beven en hen bericht doen toekomen over dat waar de Vlamingen altijd alleen maar over hebben gezongen, dat er hoe dan ook, geen tronen blijven staan.

    IJzer, dat breekt men niet met de blote handen. En Franscouillons zijn nog harder en taaier dan roestvrij staal. Zij weten dat het hen niet alleen gaat om hun macht, hun pîetrol-vriendjes de Moslims, hun eigen Marxistische naweeën of wat dan ook, maar om hun naakte bestaan.

    Het gaat dus van de weeromstuit, ook om ons eigen naakte bestaan, want als er nu, de 25 Mei, niet goed gestemd wordt, dan zit niet alleen BDW in de penarie, maar ook wij allemaal. Ik ben ook niet voor dat Kontfederalisme, voor het woord alleen al niet. Omdat het me teveel doet denken aan de opgestoken konten van de Islammers die dicht tegeneen, in groepsverband bidden et het hoofd tegen de grond en hun achterwerk naar de hemel.

    Federalisme, ronduit gezegd, is een vies woord en kontfederalisme is dat nog meer. Zelfs al is dat geen TERMINUS, maar zonder bloed vergeten een voorbijgaande fase naar de definitieve EXIT.

    Wat helpt echter de EXIT, als het maar een NOODUITGANG is die leidt naar de volgende onderdrukking? Wat geeft het dat België rap of traag ‘verdampt’ , als we vervolgens allemaal samen toch weer overgoten worden met hetzelfde sop uit de Europese eenheidskeuken?

    En wie, zegt U, is de sterkste ‘fractie’ in die Europakeuken? Het zijn de Tsjeven, en ze tetteren het nog luidop uit ook. Zijn samen met hun Rode en Blauwe medeplichtigen, hebben ons met kettingen om de hals en de voeten, gebracht waar we nu staan. Ze zijn de donkere stalgenoten van de ACW-fraudeurs, die denken dat hen alles is toegelaten.

    Het is dan ook die ‘fractie’ die bij hoogdringendheid moet gewipt worden uit de Europese ruiven. Indien niet goedschiks, dan maar kwaadschiks. Wachten tot ze vanzelf opstappen, is geen optie.

    We moeten ondertussen het hoofd wel koel houden door de media volledig 100% links te laten liggen om op elkaars berichten te vertrouwen. Zo zal de hersenspoeling er langzaam aan als vanzelf uit gaan. Zap zoveel mogelijk weg van de Staatszenders en richt Uw aandacht op het buitenland. Op die manier zult U eindelijk beter Uw eigen land, Uw eigen mensen leren kennen. Om vast te stellen dat we in een land leven, waar iedereen gerust en zonder vragen alle schuifkes kan opentrekken die hij wil, zonder dat een vermolmde Opa op onze vingers staat te kijken.

    Want dat uurwerk dat we nu moeten om bedelen, is onze eigen erfenis die we op onze beurt aan de jeugd moeten doorgeven.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    03-02-2014, 12:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1786 - OMWILLE VAN DE PIETROL LIKT HET WESTEN DE REET VAN DE PROFEET

    **

    Zondag 2 februari

    Zon 8u17-17u36

    Maria Lichtmis

    Als Lichtmis komt met blommen zal Pasen met sneeuw en ijs kommen

     

    *

    *

    Mr. Arabier met Letta, de man voor wie Il Cavaliere de baan moest ruimen

    Komt investeren in Italia, klonk het, we groeien 2% ’s jaars. Dank zij de dure pietrol.

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Hier staan de zondagse gazetten er vol van. Bijna even vol als de straten van Rome, door de over zijn oevers tredende Tevere (Tiber). Geen geld voor het onderhoud verder op, wist de brandweercommandant, terwijl achter zijn rug de gedumpte koelkasten en ander grof vuil door de vloed werd verder gevoerd. Het regent een beetje en de vuilnis stroomt met hopen uit de riolen onder de wereldberoemde bruggen voor het oog van de camera de stad uit, naar de zee. Moest Nero het hebben gezien, hij zou er, net als over De Brand van Rome, een machtige dichtbundel over geschreven hebben. Tiber, O Tiber, waar vaart gij henen met ons vuil. Tiber O Tiber doe dicht die grote muil, gij zijt nen groten uil. Heer Letta maakt daarvoor een grote kuil.

    Maar de Eerste Minister tettert, dat dank zij hem en zijn Christen Democratische Partij, de Emiraten in Italië zullen investeren, zodat er zekerlijk 2% groei per jaar komt. Dat is wat enerzijds bekend mag worden. Maar over het anderzijds zwijgt hij. Een echte Tsjeef dus. En bovendien, net als in Vlaanderen, een echte ‘zuller’.

    Wat eveneens in de zal-zullen tijd geschreven is, is onderstaand bericht. Enerzijds worden de middelen per direct uit de zakken van de belastingbetaler geklopt, en anderzijds zijn de voordelen voor Sint Juttemis. Als de Immams maar beter Vlaams spreken! Kijk; kijk, voor zoiets zou men zelfs met plezier het paard voor de wagen spannen, in plaats zoals gewoonlijk, er achter.

    Zoiets voel ik met mijn ellebogen, zodanig dat mijn voeten beginnen te jeuken. Ik zal mij maar niet uitspreken, anders krijg ik weer slechte punten van het CGKR. En met bommen gooien mag ik ook a niet, want de Staatsvuiligheid zoekt slechts een stok om te kunnen slaan..

    BASIS v/d INSPIRATIE

    VER DE VREDELIEVENDEN

     

    Hier volgen dan de richtlijnen om zich te bekwamen in de "europese islam" waar onze ministers smet en BOER zwa veel geld en energie in steken. Vooral ONS geld ! Zot zijn zal dan wel bij boerzwa niet pijnlijk zijn ; zijn kuren kosten de burger wel weer geld !

     

    KU Leuven: optie Islamitische theologie en godsdienstwetenschappen vanaf 2014-15

     

    Persbericht Kabinet Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel

     

    In de schoot van de Vlaamse regering is vrijdag de opstart goedgekeurd van een optie Islamitische theologie en godsdienstwetenschappen binnen de Master of Arts in de Wereldgodsdiensten, de Interreligieuze Dialoog en de Religiestudie (WIDR) van de KU Leuven.

     

    Op voorstel van minister van Onderwijs Pascal Smet zal de Leuvense universiteit 100.000 euro ontvangen om de opleiding op academisch niveau te kunnen aanbieden vanaf het academiejaar 2014-15. Bovendien worden er professionaliseringstrajecten voor imams opgestart, mee mogelijk gemaakt met de steun van minister van Inburgering Geert Bourgeois.

    Vandaag zijn de gezagsdragers in de moslimgemeenschappen in ons land veelal weinig vertrouwd met onze taal en onze cultuur, zo bevestigt een studie (van het steunpunt gelijkekansenbeleid) over imams in Vlaanderen in opdracht van minister Bourgeois. Ze spreken de moslims van hier bijgevolg vanuit een ander referentiekader aan. Jongeren uit de moslimgemeenschap kunnen daarom te weinig bij hen terecht met hun vragen. Ze voelen zich onbegrepen. De jongere generatie Europese moslims is daarom op zoek naar religieuze voorgangers die hun taal spreken en hun leefwereld kennen.

     

    Een stuurgroep onder leiding van onderwijsminister Pascal Smet werkte sinds eind 2012 aan een tweesporenbeleid: enerzijds een islamitische academisch kader en anderzijds betere professionalisering voor imams. In de stuurgroep zetelen vertegenwoordigers van universiteiten en de moslimgemeenschap.

    Nieuwe opleiding

    Vandaag beschikken zowel de UGent, de Universiteit Antwerpen als de KU Leuven over heel wat islamdeskundigheid. Samen hebben deze instellingen zich over een nieuw programma gebogen dat vanaf 2014 -2015 als eenjarige master zal aangeboden worden aan de KU Leuven. Voor de verdere concretisering van de opleiding zullen de drie instellingen blijven samenwerken.

     

    Deze nieuwe opleiding zal onder meer reflectie stimuleren over de islam in relatie tot de Westerse cultuur en andere godsdiensten. De opleiding is bedoeld voor wie al over een academisch bachelordiploma beschikt en zich bijkomend wenst te bekwamen om vanuit, en in dienst van de moslimgemeenschap de rol op te nemen van bijvoorbeeld Islamconsulent. Studenten die dat wensen zullen tevens een specifieke lerarenopleiding kunnen volgen om later als leerkracht in de tweede en derde graad van het secundair onderwijs en het hoger onderwijs aan de slag te gaan.

     

    Concreet zal de optie ‘Islamitische theologie en godsdienstwetenschappen’ bestaan uit een theologisch-georiënteerde basisopleiding islam in een verbredend religiewetenschappelijk kader waarbij de interactie tussen Islam, andere godsdiensten en westerse cultuur voorop staat. Daarnaast is er in een specifiek gedeelte voorzien met vakken zoals koranwetenschappen, hadiethwetenschappen, islamitisch recht en ethiek en islamitische theologie. Aan het einde van de opleiding moeten studenten een masterproef afleggen al dan niet in combinatie met een stage als raadgever islam binnen openbare diensten, ziekenhuizen, jongerenwerkingen, gevangenissen, en dergelijke meer.

     

    Deze opleiding is een stap op zich in het vormen van een academisch kader voor de islam. Het betreft geen imamopleiding, maar is een belangrijke en noodzakelijke etappe in de professionalisering van het islamitisch kader dat in Vlaanderen is opgeleid en onze samenleving kent.

    Professionalisering voor imams

     

    Vanaf februari 2014 zullen nieuwe, flexibelere opleidingen Nederlands als tweede taal ingevoerd worden in het secundair volwassenenonderwijs die beter aansluiten bij de specifieke taalbehoeftes van imams. Daarnaast zal er, na het in werking treden van het nieuw inburgerings- en integratiedecreet, in het inburgeringstraject voor imams meer maatwerk mogelijk zijn.

    De Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen (AUHA) zal tenslotte met een pilootproject starten waarbinnen imams en imams-in-opleiding via individuele creditcontracten vakken volgen waardoor hun competenties worden versterkt om hun werkzaamheden in onze Westerse maatschappij nog beter te kunnen uitvoeren. Het betreft vakken zoals bv. inleiding in Belgisch recht, introductie in onze sociale en politieke geschiedenis, interculturele competenties, westerse deontologie en ethiek.

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Ja, ik ken dat spreekwoord ook, van dat riet dat buigt en de storm overleeft, tegenover de eik die standhoudt en omver geblazen wordt. Mooi spreekwoord trouwens, vindt U niet?

    Wat ik minder mooi vond, was de onbeschoftheid tegenover de Heer Annemans, op de set van de 7de Dag deze morgen. E, dat heet de VRT een debat! Het was eerder spitsroeden lopen tussen een paar krijsende wijven (Van Brempt, Thyssen), aangemoedigd door de glunderende ‘moderator’ en door het nieuwe wonderkind van de BDW-ers, Karel Van Eetvelt. Ziet U, deze laatste is in normale omstandigheden een erdudiet debatter, maar niet als hij tegenover een tegenstrever staat waartegen hij het loodje moet leggen.

    Annemans heeft het overleefd, maar Stalinistischer zou bij herhaling zekerlijk dodelijke gevolgen kunnen hebben. Misschien dat hij tegen dan gemachtigd is om een FN-snelvuurgeweer mee te brengen naar de studio?

    Of anders kunnen de dames (!) tegen een volgende keer een snelcursus gaan volgen op de schoolbanken tussen de Immams?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    02-02-2014, 18:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1785 - ALS ER GEEN TARWE GEZAAID WORDT OOGSEN WE NATUURLIJK GEEN GRAAN MAZR ONKRUID

    *

    Zondag 2 februari

    Zon 8u17-17u36

    Maria Lichtmis

    Als Lichtmis komt met blommen zal Pasen met sneeuw en ijs kommen

     

    Geen vrouwke zo arm of ze maakte haar panneke warm

    *

    O.L. Vrouw Lictmis of Veertig Dagen Feest gaat terug naar de Joodse Gewoonte van de Opdracht 40 dagen na de geboorte van de Geborene in de Tempel. Doorheen de Geschiedenis werd dit de dag dat Christelijke vrouwen met een brandende kaars inde hand, in de kerk de Heer gingen danken voor hun jongste telg. Het was meteen, in navolging van de ‘Purificatione Mariae’ een geestelijke zuivering voor ziel en lichaam van de moeder.

    Wat er nog van is overgebleven, is de pannenkoekenbak in de Vlaanders, en een klein maar zeer devoot plaatselijk gebruik met centraal het eeuwenoud ‘Purgatorio’-kerkje aan onze voeten, aan de oever van het Lago di Bolsena. Daar komen de mannen met fakkels te voet, ’s nacht om 4 uur, na de Mis, in stoet terug naar het dorp. Daar hebben de vrouwen een feestelijk ontbijt klaar gezet, en wordt er heel de dag gefeest. Al moet gezegd worden, dat van jaar tot jaar de nachtelijke misgangers letterlijk wegvallen.

     

    *

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    In mensentaal zou de titel hierboven kort en goed kunnen luiden: WO II is een grote mislukking geweest…. Volgende keer beter.

    Een doordenkertje? Vast en zeker, want ene kwaad is het andere opgevolgd. Een andere tijd, andere omstandgheden, maar in de Lagere School leerden we in de jaren 1945-1946, toen de oorlog nog maar net was afgelopen, over Keizer Karel. Meester had waarschijnlijk een boontje voor hem, want in die verwarde periode zou hij vooraan in de klas toch geen politieke vorming durven gegeven hebben! Het is ook maar véél jaren later dat ik di zou begrepen hebben, want Meester legde uit, dat Keizer Karel inderdaad veel oorlogen had gevoerd, maar dat die allemaal waren om de vrede in zijn Rijk te brengen.

    Zowel de term ‘oorlog’ als de term ‘tijd’ zijn relatieve begrippenn en zo kom ik, via de Vredestichtende oorlogsheld Keizer Karel (°1500) tot het hedendaags socialisme. Dat met socialisme nog alleen maar de naam gemeen heeft, als U bedenkt dat zowel Hitler als Mussolini socialisten van de echte stempel waren.

    Hier onder vindt U een prachtige denkoefening, door mij enigszins bewerkt en/of ingekort, zonder afbreuk te doen aan de booschap. Het was mij een waar genot, echt waar, en ik verhoop van U hetzelfde….

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    WAAROM HITLER DEED WAT HIJ GEDAAN HEEFT

    (Door: Wans Horst)

    *

    Niet alleen waren Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië altijd al anti-Joods vóór de Tweede Wereldoorlog, nee, zij hebben een man aan de macht geholpen die niet 100% was en toen hij bezig was hebben ze hem ook nog een duwtje in de juiste richting gegeven door met hem het Akkoord van München te sluiten in 1938. Nederlandse regeringen hebben kennelijk het gevoel dat ze aan die anti-Joodse sentimenten een boodschap moeten hebben, net als de ontelbare antisemieten die dit land ‘rijk’ is, dat is uiteraard de reden dat de islam zoveel in de melk te brokkelen heeft in de EU, waarvan wij allen slaaf zijn.

    De oliecrisis in 1975 (1973?) is natuurlijk een leuke afleiding om de anti-Joodse agenda’s erdoorheen te drammen, althans om de massa-immigratie goed op gang te brengen in dit zogenaamd seculiere land dat duidelijk een calvinistische en dus christelijke voetafdruk heeft, maar het is gewoon de anti-Joodse agenda van een stel mislukkelingen dat jaloers waren op een klein volkje met uiterlijke Joodse kenmerken en hieruit werd bijna vanzelfsprekend het socialisme geboren.

    Socialisme heeft NIETS met omgangsvormen die niet egoïstisch zijn te maken. Menig socialist is namelijk nog egoïstischer dan zijn niet-socialistische medemens. Alleen in de gevallen dat het er dubbeldik bovenop ligt dat iemand meer minderwaardig is in hun ogen zullen zij die persoon niet egoïstisch behandelen, maar dan nog dient de ‘minderwaardige’ enkel dankbaar te zijn voor de broodkruimels die hij toegeworpen krijgt. Het is net de politiek. Ook socialistisch toevallig? Alle partijen, behalve de PVV, zijn socialistisch!

    Scheiding tussen kerk en staat is een farce. Terwijl de kerken leeggelopen zijn, bevinden zich onder de politieke kaste niet alleen veel geluiden die niet wijzen op een seculiere staat, maar er zitten zelfs nog partijen zoals het CDA (Christelijk) en de SGP (Gereformeerd) in de Tweede Kamer en nu komt er alweer een Islamitische partij van die voormalige PVV-infiltrant.

    Als we niet met z’n allen PVV stemmen op 22 mei a.s. (of VB op 25 Mei) kunnen we ons in ieder geval op de borst slaan dat we echt absoluut niets, noppes gedaan hebben als volk, niet als individu dat PVV stemt, om ons vaderland uit de drek te halen.

     

    Nu met Iran lijkt inderdaad een aanzet gegeven tot een Derde Wereldoorlog en weer tiert het antisemitisme welig. De geschiedenis herhaalt zichzelf en het lijkt wel of de mensheid zal doorgaan met herhalen van zetten totdat de Joden en alle vrijheden waar zij voor staan (westerse vrijheden) kapot zijn, totdat iedere keuzevrijheid tot aan de grond toe is afgebrand, zodat een elite zich in vrijheid vanuit zijn ivoren torens op de borst kan slaan hoe goed hij het volk onder de duim heeft.

     

    Israël is namelijk een voorbeeld voor alle landen hoe het wel moet, zowel qua multiculturele als sociale samenleving. De kern om deze factoren te laten lukken is namelijk dat mensen gelijk behandeld moeten worden in de zin dat er gelijke rechten en plichten aan een persoon gesteld worden. Door hier allochtonen als zielig en hulpbehoevend te bestempelen, heeft links zijn eigen ruiten ingegooid. De remedie voor de problemen van en door het socialisme van links ligt hem in het gelijkwaardig bezien en behandelen van alle mensen. Links heeft rechts oneindig lang beschuldigd van racisme, van het ongelijk behandelen van mensen, terwijl de wet op iedereen van toepassing is en racisme alleen door een overheid middels (rassen)wetten gepleegd kan worden.

     

    Tegelijkertijd is dat ook de uitleg waarom Israël of de Joden al langer dan onze jaartelling in zee gedreven ‘dienen’ te worden: Israël en de Joden houden de rest van de wereld een spiegel voor en natuurlijk bevalt het niet wat de wereld ziet in die spiegel. Links heeft kennelijk ooit eens een octrooi op de waarheid aangevraagd en de Joden gebruiken dat octrooi wederrechtelijk, dus deugen die Joden voor geen centimeter, zoals ook u, ja óók u, zult begrijpen. De volgende truc uit de trucendoos van links om de waarheid aan zich te binden: het ridiculiseren van andersdenkenden. Deze tactiek begint op school en iedere eigen mening wordt er op dergelijke wijze vanaf 4 jaar (leerplichtwet) uitgewerkt, de leraar als dictator: ik heb er wat meegemaakt! Dan ‘leert’ ieder kind dat het leven nu eenmaal zo werkt (dus dat er altijd één linkse dictator voor de klas staat waaraan je je dient te conformeren). Kennelijk heeft het volk hierdoor collectief last van het Stockholm-syndroom: het is van zijn belager gaan houden en stemt hem keer op keer op het pluche.

    Toen ik vroeger een rechtse leraar voor de klas kreeg, bloeide ik helemaal op: eindelijk iemand met gezond verstand die je niet bij voortduring wenst te wijzen op je fouten en ridiculiseert, maar opbouwend met kinderen bezig gaat. Daar wordt onder andere de basis gelegd voor het kind. Stop uw kind dus niet bij een linkse leraar(es) in de groep. Blijf praten met uw kind en blijf nieuwe scholen zoeken als het de verkeerde kant op dreigt te gaan. De samenleving stelt hoge eisen aan het ouderschap, omdat de samenleving bijna geen tijd meer laat voor ouders om aandacht aan hun kind te besteden om uw kind te begeleiden naar volwassenheid toe. De oplossing daarvoor is uiteraard het door links als middeleeuws bestempelde beleid dat 1 ouder thuis blijft, terwijl de ander werkt, hen gaat halen van en brengen naar school, samen eten, begeleiden. Als de overheid veel geld nodig heeft om sloten ontwikkelingsgelden, EU-premies en gigantische sommen geld voor uitkeringen te kunnen betalen, is het begrijpelijk dat ze dat geld bij de burger moet halen. Het is echter onbegrijpelijk dat de regering voor al deze posten sloten geld nodig heeft. Als een stel kinderen ‘neemt’, is dat een hele verantwoordelijkheid en als ouder mag je dat nooit als last aanmerken, alsdan zou u er zelf schuldig aan zijn als verwekker.

     

    Laten we vooral niet vergeten dat Amerika onder Bush de oorlog tegen het terrorisme is begonnen; een oorlog die volgens Obama na 12 jaar ten einde is met de terugtrekking uit veel gebieden. Toen was Amerika al failliet, misschien had dat al een aanzet moeten zijn tot een Derde Wereldoorlog en ‘mocht’ Amerika daarom failliet gaan.

    Of dat een zichzelf waarmakende voorspelling zal blijken is nog maar de vraag, omdat ik vermoed dat de wortel van het probleem in die landen nog niet is bestreden. Net als de Joden zie ik geen heil in het bestrijden van het probleem bij de wortel, de islam, maar een muur om ons te beschermen tegen de islamitische wereld kan geen kwaad lijkt mij zo! Wilde mensen kun je niet dwingen, daarvoor moeten zij minimaal 60 jaar, of hun leven lang als dat korter is, via alle beschikbare media gehersenspoeld zijn. Natuurlijk moet u niet onderschatten welke hersenspoelingen u, als gehersenspoelde, zelf ook nog overbrengt of versterkt bij uw medemens.

     

    Als ik het bovenstaande lees, denk ik: dus ik geef de overheid de schuld van wereldproblemen, dan zal ik ook wel een socialist zijn. Maar ik geef de overheid niet de schuld van mijn problemen, daar ben ik zelf verantwoordelijk voor en zo blijft het.

    Hitler werd als totaalmalloot op een positie gezet, waarin hij als pion de antisemitische agenda van Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië kon uitvoeren. Toen hij dat niet deed, liet men hem ruiken aan de cactus die landjepik is door hem toestemming daartoe te verlenen in 1938 middels het Akkoord van München.

    Door:

    Wans Horst

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Antisemitisme in fascistisch Italië was, zo die er al was, van een heel andere aard dan bij de Nazi’s. Men was maar Anti Joods pro forma en saboteerde openlijk de orders uit Berlijn. Het cijfermateriaal daarnopens is trouwens duidelijk genoeg. Dit terzijde.

    Veel hoef ik hier niet aan toe te voegen, uitgenomen dat het ‘staam’len is’, en ‘beed’len aan de poort’.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    02-02-2014, 16:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1784 - OVER HET ACW, DE ACW FRAUDE EN DE GANGSTERS VAN HET ACW MET HUN ADVOCATEN

    ****

    Zaterdag 1 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 8u19-17u34

    H Brigida van Kildare

     

    *

    *

    Dit is géén Overlijdensbericht

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Kijk, beste mensen, hieronder krijgt U een stoomcursus fiscaliteit met daar boven op de hint waarom er de laatste tijd zoveel Gerechtelijke Vrijspraken komen voor ‘procedre-fouten’.

    Dat laatste is namelijk voor alle bevriend-vijandelijke advocaten buiten de ACV/ACW invloedsfeer, de ‘Vrienden-Wederdienst’ uit dank dat het o zo Christelijk Werkersverbond via het inroepen (en toestaan) van procedure-fouten, voor negen tiende het faillissement en de eeuwige schande om als fraudeurs te worden begraven, heeft kunnen vermijden.

    Er zou dus iemand binnen de BBI zijn die in dat onderzoek al-dan-niet met opzet, fouten heeft gemaakt die de terugwerkende kracht van het onderzoek hebben onmogelijk gemaakt. Toch curieus, als U het mij vraagt. Vraag het dus niet, zo moet ik niet antwoorden.

    Over Controles door zowel de gewone Belasting Inspectie van dertien in een dozijn, als door de specialisten terzake, de BBI (Bijzondere Belasting Insectie). Tussen die twee zijn de grote verschillen o.a. dat de BBI niet gebonden is aan een eigen ‘ambtsgebied’ en als ‘Hogere Overheid’ ook beschikt over meer machten, betere uitrusting en vnl beter gekwalificeerd personeel. In die zin hinken die mensen altijd een beetje achter hun eigen reputatie aan. Door de band zijn het de slechtsten niet.

    Een groot nadeel waarvan zij (in mijn tijd) altijd verdacht werden, is dat zij zich zouden laten ‘smeren’ door hoog-geplaatste politiekers. Waarmee ik zeker niet Boer De Croo of Crul Declercq (Gent) bedoel. Ik zou niet durven. Vooral niet als ik nu die Croo de ethische verworvenheden dank zij zijn partij, hoor roemen. Enfin, de meesten daarvan zijn al lang gelukkig dood en begraven.

    Over De ‘aanslagjaren’: het werkterrein van de Fiscale Ambtenaar gedurende zijn 45-jarige carrièe.

    Opmerking: het AJ is bij definitie altijd het jaar dat volt, als een jaar volledig voorbij is. AUB niet verwarren let het ‘Schooljaar’, dat loopt van september, al over het Kerst- en Nieuwjaarsverlof, tot halfweg het volgend kalenderjaar. AJ 2014 is dus het jaar waarin INK 2013 bekend zijn. Het Fiscaal Wetboek spreekt dus van Aanslagjaren (werkjaren) en dat kan soms wel eens verwarrend zijn.

    Nu nooit meer vergeten, hé. Vandaar dit ezelsbruggetje. De Fiscus is niet alleen achterlijk, hij werkt ook altijd met één jaar vertraging.

    Mr Controleur (gewoon) of zelfs Mr BBI-Controleur, die voor een speciale controle om God-weet-welke-reden bij U binnenduikelt, zijn meestal gewapend met vooroordelen of vermoedens. Misschien wel op ‘Teekenen en Indiciën’ van een duurdere levenswandel dan kan volgens Uw aangegeven inkomen. Misschien wel omdat Uw concurrent U heeft ‘overgedragen’, of omdat een over-ijverige hoofdcontroleur van Uw ambtsgebied U een loer wil draaien, wie weet, maar het is niet erg. De volgende keer moet Uw vrouw maar een ensembelke kopen in de winkel van zijn dochter in de Roeselaarse Noordstraat.

    Elke Controleur mao het laatste jaar nazien + bijna automatisch (niet verplicht) het jaar daarvoor. Hij kan dat doen zonder verplaatsing, of hij kan ’ter plaatse komen’. Wordt er niets ‘speciaals’ ontdekt, dan is de kous daarmee af, en krijgt U de rekening thuis bezorgd, waartegen U al-dan-niet in bezwaar kunt gaan. Gesteld dat U niet ‘voor accoord’ hebt getekend. Gewone ‘materiele vergissingen’ (of wat daarvoor kan doorgaan) worden meestal niet beboet. Bij ‘Bezwaar’ mag de Hogere Overheid, de Inspectie/De Direftie alleen de door U betwiste punten onderzoeken. Voor de rest wordt U als ‘Alles OK’ bevonden. Als U daarbij maar niet ‘vergeet’, dat de Fiscus een olifantenmemorie heeft!

    Maar….

    Wordt bij de controle van de laatste twee jaar fraude ontdekt, die eerder een georganiseerde en geen toevallige fraude is of lijkt, dan mag de Ambtenaar U ‘van ambtswege’ nog twee jaar meer over de hekel halen. En U zware boetes opleggen, die bij recidive, voor de gewone burger, zelfs tot 100% kunnen oplopen. Maar Ambtenaren zijn geen onmensen, redelijkheid verstaat redelijkheid en er is altijd nog baas boven baas. Voor d’een is Uw huishoudster jarenlang tussen het personeel van Uw weverij in beroepsuitgaven brengen, een materiele vergissing, en voor de ander is dat georganiseerde fraude. U zegt het maar….

    En hoe kan de Fiscus nu nog verder achteruit gaan dan de 2 +2 jaar van hierboven? Wel, dat is tamelijk eenvoudig, is die zin, dat van zodra er een gerechtelijke procedure aanhangig is of wordt gelanceerd (desnoods door derden), er automatisch 2 jaar bijkomen…… Let wel : iedere Gewestelijke Directeur heeft het in zijn macht om ’dadingen’ te treffen, d.i. overeenkomsten die zowel de kool als de geit sparen….

    Voilà, en nu is zelfs de flauwste leek in staat om onderstaand artikel te begrijpen….

    BASIS v/d INSPIRATIE

     

    Dedecker (N-VA): 'ACW moet open kaart spelen'

    N-VA-Kamerlid Peter Dedecker roept het ACW op open kaart te spelen. Dat doet hij in een reactie op berichtgeving dat de koepel van christelijke werknemersorganisaties louter door procedurefouten ontsnapt aan een fraudeclaim en een miljoeneneis. Hij rekent er ook op dat de ACW-top een rechtszaak tegen hem intrekt.

    Volgens de krant De Tijd heeft de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI) procedurefouten gemaakt ik haar onderzoek naar de ACW-vennootschap Sociaal Engagement. Onder andere door deze fouten bleef de uiteindelijke rekening voor het ACW beperkt tot 9,5 miljoen euro. Hierbij keerde de fiscus maar drie jaar terug in de tijd en verviel de term 'fraude'.

    Net na de zomervakantie zou de BBI echter wel nog uitgegaan zijn van fraude. De inspectie had toen nog steeds de intentie om zeven jaar terug te keren in de tijd. Dat was buiten de advocaten van het ACW gerekend. Die constateerden een aantal procedurefouten in het onderzoek van de belastinginspectie.

    Door die fouten kon de BBI niet meer tot zeven jaar in de tijd terugkeren en moest de fiscus het spoor van belastingfraude verlaten. Resultaat: het ACW kon zo aanslagen van ettelijke tientallen miljoenen euro's ontlopen. De uiteindelijke som kwam neer op 'slechts' 9,5 miljoen euro.

    'Volledige waarheid moet naar boven komen'

    N-VA-kamerlid Peter Dedecker reageert onthutst op het nieuws. Volgens Dedecker wordt het ACW, in tegenstelling tot wat ACW-voorzitter Patrick Develtere in december beweerde, helemaal niet vrijgepleit van fraude. ‘Dat het ACW er zo gemakkelijk van af kwam is enkel te wijten aan procedurefouten. Ze geven dit ronduit toe.’

    Dedecker vraagt het ACW nu nadrukkelijk om eindelijk open kaart te spelen: 'De volledige waarheid moet naar boven komen. Dit is in het belang van de duizenden leden, de 800.000 coöperanten die hun spaargeld geïnvesteerd hebben in Arco, en de belastingbetaler, die voor de factuur mag opdraaien.’

    Dedecker rekent er nu ook op dat de ACW-top de rechtszaak tegen hem intrekt. ACW heeft een klacht tegen de N-VA’er ingediend wegens laster, nadat Dedecker de beweging beschuldigde van fraude.

    Ook Arco maakt gebruik van DBI-aftrek

    Het onderzoek van de BBI ging helemaal terug tot de Belfius-winstbewijzen van de werknemersbeweging en de manier waarop het ACW, meer bepaald de vennootschap Sociaal Engagement, omging met de inkomsten daaruit.

     

    Verder blijkt ook dat niet enkel het ACW, maar ook zijn financiële tak Arco - inclusief de vennootschappen Arcopar, Arcofin en Arcoplus - de DBI-aftrek gebruikt om minder belastingen te moeten betalen. Voor de goede verstaander: DBI staat voor 'Definitief Belaste Inkomsten'.

    Via de DBI-aftrek kunnen vennootschappen die interesten en dividenden ontvangen van hun investeringen een minimale belastingvoet afdwingen onder bepaalde voorwaarden. Dit omdat het bedrijf dat de interesten en dividenden uitkeert daar reeds op getakseerd wordt.

    Vorig jaar oordeelde de BBI al dat het ACW het systeem voor een deel niet had mogen gebruiken.

    PERSOONLIJKE BENADERING

    De feiten op een rijtje: via de pers krijgt de BBI lucht dat er bij het ACW iets ‘los’ is. De laatste 2 jaar daar werden gecontroleerd of ‘herzien’ en brachten 9,5 miljoen op. Maar een verkeerde interpretatie van de ingewikkelde fiscale wetgeving (de DBI) is dat fraude, of een gewoon misverstand? Frauderen gekoppeld aan de zaak Dexia, zou 4 jaar herziening betekenen, met een ‘materiele vergissing’ is de kous af. En mag er getoeterd worden, dat ‘er geen fraude werd ontdekt’. Op dat toeteren hebben we zelfs niet moeten wachten. Het klonk zelfs als een overwinning, dat de Fiscus maar 9.5 lijoen had kunnen navorderen.

    Anders gezegd en voor alle duidelijkheid. Als het een gewoon klein ‘misverstand’ werd begaan door de Juridische Fiscale Raadgever van het ACW, dan is de kous af. Het is zelfs geen ’beroepsfout’ voor hem, die zijn schorsing had kunnen betekenen. Is dit echter een georganiseerde en systematische ‘vergissing’, zelfs een beetje tegen beter weten in, dan hangt de Belastingsplichtinge…..

    Maar!

    Wat is nu de stelling van een non believer in de ‘onschuld’ van het ACW? Die is zeer duidelijk: zolang de feiten zelf niet verjaard zijn, kan de Procureur van het Rechtsgebied denken zich ‘gevat’ te weten door de zaak. Hij gelast (of niet) een onderzoek, en al naar gelang dit onderzoek, moet de Fiscus dan in zijn kot kruipen, of de zaak over de volle periode uitspitten.

    Stel dat U geen Rechter bent van Tsjeven-signatuur… en daarenboven fin-de-carrière….

    Maar ik geloof dat Minister & Fiscaal Advocaat Koen Geens wel de aangewezen oplossing in petto heeft.

    Zo zou het zeer leerzaam kunnen zijn, binnen enkele jaren de verdere carrières van een paar ‘Vrijgestelden’ uit te pluizen, inbegrepen hun vrije tijds bestedingen.

    Na lezing volhard en ondertekend door opsteller dezes.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    02-02-2014, 11:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1783 DE TURKEYS ZIJN ON THE MOVE

    ***

    Zaterdag 1 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 8u19-17u34

    H Brigida van Kildare

     

    *

     

    *

    Adolf Erdogan leidt vrijwilligers op

     

    Maar in Brussel gelooft men daar niet aan.

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Neen, de lucht is niet vol van gefladder, wan Turkey’s kunnen echt niet zo goed vliegen. Buiten enkele hoogvliegers, maar die hebben het dan ook ver gebracht in de politiek. ’n Gewone Turkey beweegt zich meer al waggelen en sleepvoetend over de begane grond, is heel vraatzuchtig en opereert altijd in grote groepen. In een soort stamverband als het ware, alhoewel ze allemaal (voor zo ver ik weet) uit dezelfde broedmachine zijn gekomen.

    U heeft natuurlijk al lang begrepen dat de ene Turkey de andere Turkey niet is…. Dat wilde ik even rechtgezet gekregen hebben, voor er met de echte Turkey’s gestart kan worden. There we go!

    Brussel, meer bepaald de ‘Europawijk’, heeft de laatste tijd, sedert Duitsland na twee wereldoorlogen gemuilkorfd is, (Pro Forma) van Parijs in de huid mogen kruipen van de Europese Hoofdstad. Deze doet dat ‘con brio’, met brio, want we zijn al 75 jaar, ja even abstractie gemaakt van de 2de Wereldoorlog, al 100 jaar zonder oorlog. Wordt gezegd. We zijn zonder oorlog onderling, maar buiten de EU is de wereld één groot oorlogstoneel van de gaande en de komende man. Inch Allah, daar niet van. Zie afbeelding hierboven. Nu gaat het niet meer om ‘Blut und Boden’ van de enen, maar uitsluitend om andermans Bloed en om andermans bodem. En daarin willen de Turkey’s uit Turkeystan een voorname rol speen.

    Ik ben ook soldaat geweest. Nog met één (schot per schot) Duits Mauser-geweer voor 10man. Krijgsbuit uit WO II. Onze sergeant-instructeur was corpulent, kort en dik en rolde meer over de kazernekoer dan hij liep. Dat was vroeger, toen Turkey’s nog alleen als kerskalkoenen bekend waren, wat nu wel even anders is. Mij is echter opgevallen dat het ABL met de nieuwe rekruten op het scherm zo duchtig aan het oefenen was met aanvalstechnieken, in dezelfde camouflagepakken en voorzien van identieke schiettuigen snelvuur-dinges van Herstal?) als op deze afbeelding met Al Quada-Jihadisten. Ik verdenk de TV-beeldenmakers zelfs ervan om onze eigen soldaten met opzet dezelfde gebogen houdingen, het blanke wapen in de aanslag, te hebben willen filmen om zand in onze ogen te strooien. O, die Al Quada-soldaatjes, die zijn net als onze Jeroen of onze Tom, als alle soldaatjes ter wereld blij en uitgelaten om te mogen oorlogje spelen. Niks geen kwade bedoelingen, hoor! Integendeel ze helpen de Waalse exort-cijfers naar omhoog zu crickenn. Want al dat schiettuig brengt goed op. Na te vrage bij Demotte of Magnette, specialisten ter zake.

    En net inderdaad als 100 jaar geleden, en 75 jaar geleden nog eens, is Europa de slimste van de klas. Als we maar genoeg toegeven, dan krijgen we ‘peace in our days’. Waar hebben we dat nog gehoord?

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Drie Al-Qaeda bases in Turkije, jihadisten nu aan grens

    Turkse premier Erdogan en Iraanse president Rouhani besluiten samen te werken tegen het Westen

    Wanneer gaan in het naïeve Europa eindelijk de ogen open voor de ware intenties van de Turkse premier Erdogan, die nu drie Al-Qaeda bases in zijn land heeft toegelaten?

    Al-Qaeda heeft voor het eerst drie bases in een NAVO-lidstaat (!) opgezet, waar islamitische terroristen worden getraind om niet alleen in het Midden Oosten, maar mogelijk ook in Europa aanslagen te gaan plegen. Afgelopen woensdag was de Turkse premier Erdogan in Teheran, en sprak daar met de Iraanse president Hassan Rouhani af dat beide landen gaan samenwerken tegen het Westen. Ondertussen doet de EU nog steeds of zijn neus bloedt, en wordt genegeerd dat Turkije in ijltempo verandert in een radicale moslimdictatuur.

    Al-Qaeda aan grenzen Europa

    Het hoofd van de Israëlische militaire inlichtingendienst, generaal-majoor Avivi Kochavi, liet afgelopen week een kaart zien waarop de groei van het aantal Al-Qaeda bases in het Midden oosten was te zien. Het schokkendste nieuws was dat de jihadisten in Turkije, lid van de NAVO, drie trainingsbases hebben opgezet.

    De eerste ligt bij Karaman, een stad van 150.000 inwoners in centraal Anatolië, niet ver van Istanbul. In Osmaniye bevindt zich ook nieuwe faciliteit, die tamelijk dichtbij de grote Amerikaanse basis bij Adana ligt, waar ook de oliepijpleiding van Irak naar de Turkse havenstad Ceyhan loopt. De derde locatie is vlakbij Sanlilurfa-Urfa, een stad met een half miljoen inwoners in het zuidwesten van het land.

    Week na week stromen uit de hele wereld nieuwe moslimstrijders naar Syrië om zich aan te sluiten bij de strijd van Al-Qaeda tegen president Assad. Sommigen reizen door naar Irak, om daar tegen de Shi'itische regering te vechten. Anderen zoeken hun toevlucht in Turkije.

    Erdogans wraak op Obama

    Uit Kochavi's informatie bleek dat de Turken niet alleen bewust een thuishaven bieden aan Al-Qaeda, maar ook hun grenzen voor hen open laten, zodat de strijders ongehinderd van en naar de buurlanden kunnen reizen. Premier Erdogan neemt daarmee openlijk wraak op de Amerikaanse president Obama*, die hij ervan verdenkt hem vanwege alle corruptieschandalen te willen vervangen door president Abdullah Gul (2).

    Van Iran is al jaren bekend dat het Al-Qaeda terroristen een beschermde springplank biedt voor aanslagen in Saudi Arabië en de Golfstaten. Door de Turks-Iraanse samenwerking zullen de terroristen nog meer vrij spel krijgen. Bovendien zijn ze door de bases in Turkije nog nooit eerder zó dichtbij Europa geweest.

     

    * Tenzij dit altijd al het doel is geweest van Obama, zoals we al vaak hebben uitgelegd.

    Palestijnen eisen rol Iran bij onderhandelingen

    De afgelopen tijd hebben zowel de VS als de EU grote concessies gedaan aan Iran, om het land zover te krijgen mee te werken met het beperken van zijn nucleaire programma. Zelfs de Palestijnse leider Mahmoud Abbas zond een afgevaardigde, Jibril Rajoub, naar de Iraanse hoofdstad, die moest peilen in hoeverre samenwerking tussen Iran en de Palestijnse Autoriteit mogelijk is. Twee dagen later eiste Rajib dat Iran een rol krijgt in de door Amerika geleide onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnen. (1)

    Het is de vraag wanneer het immer naïeve Europa wakker wordt voor de ware intenties van niet alleen Iran, maar ook Turkije. Ook in dit opzicht worden op ons continent helaas exact dezelfde cruciale fouten gemaakt als 100 jaar en 75 jaar geleden.

    xander

    (1) DEBKA
    (2) DEBKA

     

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    De Zwarte Ongelukskater in de washing ton loert en weegt af in welke afdeling van Al Quada in welk land, hij nog verder van moneten zou kunnen voorzien zonder dat het al teveel opvalt. Nu zijn eigen broer een vooraanstaande positie heeft gekregen bij de Moslim Broederschap, gaat het een beetje vlotter. In de ‘Europawijk’ in Brussel is men ondertussen nog altijd bezig met de repliek op het Amerikaans afluisterschandaal. Het is inderdaad een ingewikkelde woordkeuze om op papier te zetten. Dat ze geweldig ontgoocheld zijn (not amused) in Die Joeaitid Steets of their Dreames, maar dat ze toch méér konden lachen met Charlie Chaplin dan met hem. Het scheelt een slok op de borrel, willen ze zeggen, maar tegen een Moslim spreken van borrels in nu precies niet de juiste diplomatentaal.

    *

    Verder wil men in de Europawijk in Brussel niet gaan, want ze weten al veel te ver te zijn geëngageerd. Overal, tot zelfs in de kleuterscholen, zoals op alle departementen als in de zakenwereld, wordt Engels gebruikt. Wat in Amerika vooral de snelheid waarmee zelfs onze onderbroeken worden gecontroleerd, bevorderebd werkt. De uitgespaarde kredieten in de wereld van Tolken en Vertalers kan aldus beschikbaar gesteld worden voor hulp aan de Moslimsboeferschap..

    Bondgenootschappen of vijandschappen zijn even vloeibaar en vluchtig als verraderlijk kwikzilver. Heb ik nog mee gespeeld op de jongenskoer in de Lagere School. Ondergetekende weet dus waarover hij spreekt. Al zal politiek wel een stuk gevaarlijker zijn, dan dat bolletje kwikzilver uit Moeders gebroken thermometer, dat zich liet bewaren in een simpel stekkendoosje.

    Zou Moeder Erdogan dat nooit geweten hebben? Met een lichte druk van de vinger springt dat bolletje meteen in veel kleine bolletjes uiteen, maar vlucht als de bliksem om weer samen te klitten. Zonder ook maar het geringste spoor na te laten. Echt waar: zo’n kwikzilver-cursus op jonge leeftijd zou later veel wereldoorlogen kunnen vermijden!

    Parceque chaque chose finit par s’arranger. Même mal.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    01-02-2014, 15:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1781 - HALLUCINANTE HORRIBILITEIT OF HORRIBELE HALLUCINANTIE: ZEG GEWOON UW EIGEN GEDACHT OP 25 MEI

    **

    Zaterdag 1 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 8u19-17u34

    H Brigida van Kildare

     

    *

     

    *

    Sportliefhebbers, aandacht AUB

     

    Dit is de enige koersfiets voor nà de ‘Conquisata’

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    U weet het zelfs zonder dat ik U dat zeg: de ‘Conquista’ is datgene wat gewoonlijk de ‘Reconquisate’ voorafgaat. En dat is de periode die wij spijtig genoeg in onze dagen volop beleven. En vierdubbel spijtig genoeg niet in ons eigen land alleen, maar in alle landen ter wereld. De ‘Reconaquista’ is zoals algemeen geweten, het Katholieke Spanje, dat met behulp van zijn bondgenoten, er in 1492 de Marokkaanse ‘Moren’ heeft buiten gebonjourd na honderden jaren bezetting. Ze gaven hen niet eens de wettelijke vooropzeg. Ziet U, toen bestonden er inderdaad nog geen syndicaten, geen ‘Volkenbonden’, geen UNO’s, geen NAVO’s of enige andere Europese Unies of ander diergelijke onzin, om daarover dure ‘Vredes Conferenties’ ‘onder gelijkkgezinden) te beleggen.

    Wat U misschien minder goed weet, of onvoldoende beseft, is dat sportbeoefening nergens vermeld is in de Koran. Wat niet in de Koran staat, bestaat niet, zo simpel is dat. En dus zal, eenmaal de Islam het hier voor het zeggen heeft, dus als de ‘Conquista eenmaal zal voltooid zijn, dan ook totaal verboden worden. Sport beoefenen is letterlijk en figuurlijk onzedig (denk aan zwemmen, of luister naar de sporthoernalisten die meer en meer laten horen hoe verlekkerd ze zijn op ‘de spannende kontjes’ van die prof- renners of voetballers, of die wereld wegkampioen op de fiets) en wie door de Zeden Politie zal betrapt worden, actief of passief, op cyclocrossen, voetballen, boksen of enige andere zaalsport, inclusief het dammen; vogelpikken en het spelen met de kaarten, zal op staande voet berecht en begraven worden. Na een half jaar zal de wereldbevolking van 7.5 miljard mensen dan tot het normale peil van 2.5 miljard terug gebracht zijn. Na deze Apocalyps zal wielrennen op de weg na korte tijd opnieuw toegestaan worden op bom-fietsen, zoals op de afbeelding hierboven. De organisatoren denken dat deze sport, gezien het daverend succes, nog lang zal bestaan.

    Bij onderstaande tekst heb ik verder geen commentaar. Heb het veel te druk met kijken naar de klok die in steeds sneller tempo tikt.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Mondelinge vraag FDW in Vlaams Parlement

    Ik vraag me altijd af hoe wereldvreemd een parlement kan zijn en hoe haaks het discours van een parlement kan staan op dat van de publieke opinie, hoe haaks het discours van de Wetstraat kan staan op dat van de volksstraat. Ik geloof soms mijn eigen oren niet.

    Een op zes inwoners van Vlaanderen is intussen van vreemde afkomst. Bij kleuters is dat een op drie. Wanneer ik vaststel, mijnheer de gewezen burgemeester van Antwerpen Janssens, dat 50,6 procent van de scholieren in het lager stedelijk onderwijs moslim zijn, dan hoor ik alleen: proficiat, hoera en fantastisch, leve de superdiversiteit, zoals dat vandaag heet.

    Minister, u komt niet verder dan een discours van krullenbollen aaien, van nog meer middelen, van nog meer inzet van personeel en belastinggeld voor het integreren van vreemdelingen. Dit discours hoor ik in dit parlement al sinds ik hier zit, en dat is 25 jaar. Het resultaat is dat het steeds erger wordt omdat we de kraan niet durven dicht te draaien en omdat we niet durven te zeggen waar het echt op staat en wat de bevolking denkt, namelijk: vol is vol en genoeg is genoeg, met de inburgering en vooral met de massa-immigratie naar ons land.

    (Applaus bij het Vlaams Belang)

    En verder: de heer Filip Dewinter:

    Collega’s, superdiversiteit betekent het einde van de integratie. Als je bij kleuters onder de 5 jaar in Maasmechelen 73 procent allochtonen telt, in Genk 71 procent, in Antwerpen 68 procent, in Vilvoorde 68 procent en ga zo maar door, dan is het de minderheid, en dat zijn de autochtone Vlamingen, die integreren in de allochtone meerderheid. Dat is de realiteit die cijfermatig is.

    Mag ik tot slot een citaat meegeven ter overweging aan alle superdiversiteitsaanhangers, aan de multiculturalisten en antiracisten onder ons? Het is een citaat van Gibbon, die een schitterend standaardwerk heeft geschreven over het Romeinse Rijk, ‘The History of the Decline and Fall of the Roman Empire’. Gibbon schrijft daarin: “The Roman civilisation ended the day the Romans became a minority into their own empire and the Barbarians took over.” Denk daar eens goed over na. Binnen een paar jaar is het hier ook zo ver. (Applaus bij het Vlaams Belang)

    *

     

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Geen goede vooruitzichten! En het weer wil ook maar niet beteren…

    Zeg nu zelf: moeten wij echt nog vier lange maanden verduldig wachten vooraleer die volksverraders mogen aangepakt worden?

    Is er dan niet één Rechtvaardige meer in dit land, die deze schurftige bende durft aan te pakken? Niet één gazettenvolschrijver die durft te spreken? Wij zijn geen volk van koppensnellers en de reactie moet dus van uit de Wetgevende Macht komen. Daar moet dus bij hoogdringendheid werk van gemaakt worden, en met de soort Kwibussen die we nu hebben lukt het nooit.

    Gibsen schreef in zijn boek over de ondergang van het Romeinse Rijk, maar wij hebben uit onze Collegetijd dat hun legeroversten, om er de discipline in te houden, op gezette tijden overgingen tot het ‘decimeren’ van de rangen. Ieder tiende man werd gewoon fysiek geëlimineerd, als voorbeeld voor iedere negen die mochten blijven. Zouden wij met onze kleuren-politiekers ook moeten kunnen doen.

    Versta me niet verkeerd: de Geschiedenis leert het ons niet, maar wat de Romeinen deden past niet meer in deze tijden. Iedere tiende man mag nu blijven leven, de negen anderen niet. Dat zou niet lang duren, en ’t zou rap gedaan zijn.

    Enne, wie weet, zouden de schokgolven al die avonturiers en landverhuizers niet in één keer alle goesting doen verliezen?

    Opgepast, want het zit er aan te komen, als we de Verkiezingen niet winnen, dat wij, de autochtonen, zelf tot de laatste man zullen gedecimeerd, ja zelfs gedecimeerd² worden. Zeg niet dat we U niet verwittigd hebben.

    Post Scriptum

    Al die zwijgende parlementariërs die deze speech van Filip DeWinter hebben moeten aanhoren en die niet klapten: ik ben zeer benieuwd wat die over zich zelf gedacht hebben. En vooral: wanneer zal hun vlammend protest bij het Euro-Parlement binnen waaien? Wordt het een waarachtig ultimatum, of eens te meer een enerzijds en een anderzijds?

    Zou Linda Dewin echt geen enkel interview afgenomen hebben? En hoogst verwonderlijk: de Pers…. Als bange wezels, in alle stilte afgedropen?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    01-02-2014, 11:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1782 - STEMMEN UIT DE KLAS DIE OM ACTIE VRAGEN. OF IS HET OM MEER?

     

    *

    Zaterdag 1 februari 2014

    Sprokkelmaand

    Zon 8u19-17u34

    H Brigida van Kildare

    *

     

    *

    Dezelfde diversiteit van wel 1.000 soorten

     

    Als in elk grootwarenhuis?

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Meester! Ik weet van niets! Het is de Jos van http://blog.seniorennet.be/polkun/ die mij heeft opgestookt, dat er in het bronsgroene Limburg een felle madam regelmatig nagels met koppen slaat in de ons wel bekende scheels. Ons Joske doet dat, omdat die weet felle madams die dat soort nagels met koppen kloppen, mij altijd hebben aangesproken, en dus verhoop ik van juli allemaal nu juist hetzelfde. De dame in kwestie tekent met ‘Lieve’, ze schrijft met scherp en is daarin zeer bedreven. Zie http://blog.seniorennet.be/vroeger/

    Of ze knap is, weet ik niet en gaat ons ook niet aan. het doet er even niet toe. We zijn hier niet op de set bij VTM. Niet het uiterlijke telt, noch de horizontale kwaliteiten waarnaar de VRT altijd eerst zoekt, wel haar zieleroerselen die op haar blogs staaN.. Ik wil alleen nog kwijt, dat alle authentieke Limburgse kleutertjes die bij haar in de klas mogen, zo goed als met de helm konden geboren zijn. Wat goed van pas zal komen tussen al die rabauwe Turkey mini monstertjes waarmee ze nu eenmaal samen op de kippenladders moeten.

    Kortom, Juffrouw Lieve, de kennismaking is reuze meegevallen, en ik verhoop van U hetzelfde.

    Mijn maten zijn 180 en 112 met schoenmaat 45. Bede zich niet te vergissen tussen de lengte en de breedtematen

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Perversiteiten vallen onder 'Diversiteit'?!

    *

    Ik kom in opstand! Ik ga nu bewust een oud berichtje herhalen waarover het CGKR struikelde. Over holebi's en transgenders. In mijn opleiding heb ik geleerd dat het verlangen naar geslachtsverandering een pervers verlangen is, een genderidentiteitsstoornis die binnen het abnormale seksuele gedrag valt. Ook de homoseksualiteit hoort daarbij. Holebi's en transgenders zijn seksuele perverten, zo heb ik het geleerd. En omdat ik het vroeger zo geleerd heb, mag ik gerust schrijven vanuit die visie. Eén prof verwees zelfs naar het werk van J.M. Burchard, Structur und Soziologie des Transvititismus und Transsexualismus. Stuttgart, 1961. Volgens mij is er dus helemaal geen sprake van discriminatie van anders-georiënteerde seksbelijders in mijn blogbericht. Hier komt het.

     

    Onderwijsminister Pascal Smet stelde zijn educatieve map rond 'Diversiteit in de klas' voor. De bedoeling is om kinderen uit de lagere school vertrouwd te maken met gender, holebi's en transgenders. Om hen holebi's en transseksuelen voor te stellen als iets alledaags waarover normaal gesproken moet kunnen worden.

    Pascal Smet, als belangenverdediger van holebi's, doopte zijn educatieve map met de naam: "Er was eens... een regenboog".

    Ik heb het gevoel dat men seksuele perversiteiten bij 'diversiteit' wil wringen. Alles wat afwijkt van normale seksualiteit moet een plekje vinden in onze samenleving, in ons gedachtegoed, moet bespreekbaar en aanvaard worden als iets normaals, met een vleugje legale vernis erover, en hupsakee, de perversie is legaal. Zo werkt dat tegenwoordig, een gang van zaken waarmee ik het helemaal niet eens ben.

     

    Jonge kinderen, die de gewone seksualiteit nog moeten ontdekken, confronteren met buitenissige seksuele aangelegenheden, dat brengt hen in verwarring. Het hele gamma van perversiteiten zullen ze voorgeschoteld krijgen. Ik denk niet dat ze daar raad mee weten, dat ze mentaal klaar zijn voor deze complexe onnatuurlijke aspecten van de samenleving. Kinderen hebben duidelijke lijnen nodig, ook bij het onderscheid tussen de geslachten. Het bestaan van halfslachtige mengsoorten kunnen ze niet plaatsen.

     

    Het is mogelijk dat de minister zich heeft laten inspireren door een leraar die vorig jaar lerares wilde worden. De leraar wilde van geslacht veranderen. Een transseksuele kwiet is het geworden, die problemen had met zichzelf, die zijn eigen geslacht niet aanvaardde. De perverse aansteller werd verdedigd door zijn school in plaats van hem op staande voet te ontslaan. Iemand die te koop loopt met zijn verdorvenheden, hoort niet thuis in een omgeving met kinderen!

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Juist, Mevrouw. Alle goede punten en een bank vooruit! U moogt zelfs als U wilt, naast mijn lieve echtgenote komen zitten, want lang, heel lang geleden, ‘stond’ die ook in het onderwijs. Maar ze heeft het overleefd. Dank U.

    Om tot de actie over te gaan, zouden U en Uw lotgenoten zich best voordien een anoniem soort Ku-KUX-Clan uitrusting aanschaffen, om vervolgens een soort boekverbranding te organiseren. Zoiets trekt altijd veel volk, vooral als Minister Smet daarbij in beeld komt. Hou er wel rekening mee, dat de GAS-boetes rond jullie oren kunnen vliegen. Indien niet vast benoemd, zich van elke identificeerbare tussenkomst onthouden, want morgen moet U ook nog eten, en broodroof is de geliefkoosde vingeroefening van alle Linx gespuis dat boven U staat.

    Verder, lieve Mevrouw, moet ik U aanraden, hoe zeer het mij ook spijt, voorzichtig om te springen met Turkeys. Buiten de Kersttijd natuurlijk. Want die Erdogan schijnt, zo gauw zijn land binnenkort bij de E.U. komt, de leiding van de ganse Europese Unie integraal op zich te zullen nemen. Dan zijn mensen lijk U en mij (en niet te vergeten: de Jos) zo goed als vogelvrij.

    Dat danken wij niet de koekoek, maar de EU….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    01-02-2014, 10:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    31-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1780 - ZIJN ELECTRAWINDEN GEVAARLIJKER WINDEN DAN MALGNETISCHE WINDEN ?

    ****

    Vrijdag 31 januari

    Zon 8u20-17u32

    H Johannes Bosco, patroon van opvoeders, circusartiesten en goochelaars

     

    *

     

    *

    *

    WAAROVER HET GAAT

    De grote gelijkenis tussen dit en voorgaand stukje is dat de mensen die er aan het woord komen, het eigenlijk ook niet weten. Ze lullen maar wat uit hun bek om te kunnen uit hun nek kletsen. Als de hen toegewezen budgetten maar bijtijds op geraken!

    Wat wel waar is, is dat wij, kleine mensjes, gewoon een grote bek opzetten om onze nietigheid te beklemtonen. Voornamelijk onze Grote Geesten sperren hun kaken zo groot en zo geweldig open, dat er bijvoorbeeld in Oostende electrawinds gelaten worden die men in Brusseln dus Oostwaarts en bijgevolg tegen de overheersende winden in, in de portemonnee voelt.

    Wat misschien straffer en waarschijnlijk wegens het Noorderlicht gekomen is, is de prijsstijging in Italië van de Diesel. In Augustus 2002, toen we hier pas kwamen, stond die aan de pomp aan 0.85. Nu staat die 1.70, wat behoorlijk meer is dan verdubbeld. Het kan ofwel door de opwarming van de aarde, of door de elctrawinds uit Oostende komen, want de magnetishe aardstraling uit de magma-kern onder onze voeten is daarvoor veel te zwak.

    Mijn vrouw vond die oude prijs toevallig terug op een ansichtkaart naar hus, die toen nooit is verstuurd, want blijven zitten in de voering van een vergeten sacoche.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Magnetisch veld Aarde steeds zwakker, grote gevolgen voor mens en klimaat

    *

    Wetenschappers waarschuwen dat het magnetisch veld van de Aarde zwakker wordt. Hierdoor wordt onze planeet steeds kwetsbaarder voor de zonnewind, wat grote gevolgen heeft voor ons klimaat. Ook het gevaar dat elektriciteitsnetwerken worden beschadigd neemt fors toe, net als het risico om kanker te krijgen.

    De gesmolten kern van onze planeet genereert een krachtig magnetisch veld, dat ons beschermt tegen schadelijke straling uit de ruimte. Dit veld strekt zich vele duizenden kilometers rondom de aarde uit, en is van invloed op communicatiesystemen, weerpatronen en het gedrag van dieren. Onder andere walvissen en vogels gebruiken het magnetische veld om te navigeren.

    De afgelopen 200 jaar is dit beschermende veld 15% zwakker geworden. Wetenschappers denken dat dit mogelijk een aanwijzing is voor een poolomkering, die sowieso al lang 'over tijd' is. Het is onmogelijk te voorspellen wanneer deze poolomkering plaatsvindt, maar als het gebeurt, dan kan de zonnewind gaten in de beschermende ozonlaag maken.

    Verwoestende gevolgen voor energie, mens en klimaat

    De gevolgen daarvan kunnen verwoestend zijn, zowel voor energie- en communcatiesystemen als voor de mens. Het klimaat zal ernstig verstoord raken, en het aantal kankergevallen zal explosief stijgen.

    'Dit is een ernstige zaak,' zei Richard Holme, professor Aardse, Oceanische en Ecologische Wetenschappen aan de Universiteit van Liverpool. 'Denk je eens in dat de stroomvoorziening het een paar maanden lang niet meer doet. Bijna alles werkt op electriciteit tegenwoordig.' Vooral de almaar groter wordende 'Zuid Atlantische anomalie', een gebied met een zwak magnetisch veld boven Brazilië, is volgens hem een grote bron van zorg.

    Holme denkt overigens dat het met de toenemende schadelijke straling wel meevalt, en dat je meer risico op kanker hebt als je een dag op het strand in de volle zon ligt.

    'Opwarming niet door CO2, maar door zwakker veld'

    Deense wetenschappers kwamen na een recent onderzoek tot de conclusie dat niet CO2, maar het zwakker wordende magnetische veld de oorzaak kan zijn van het -veronderstelde- opwarmen van de aarde. Fluctuaties in de kosmische straling zouden voor minder bewolking zorgen. Of dit echter opwarming (door de zon) of juist afkoeling veroorzaakt (wolken houden namelijk warmte vast), is onduidelijk.

    Dubbel zoveel kankerdoden

    Bij een poolomkering zullen ieder jaar zo'n honderdduizend mensen sterven als gevolg van de toegenomen straling, die volgens dr. Colin Forsyth van het Mullard Space Science Laboratory van de UCL drie tot vijf keer sterker kan zijn dan bij door de mens veroorzaakte gaten in de ozonlaag. In het slechtste geval kan het aantal mensen dat door kanker sterft zelfs verdubbelen.

     

    Naast de wetenschap nemen ook ruimtevaartorganisaties het gevaar heel serieus. In november vorig jaar werden er drie ruimtesondes gelanceerd. Zij vormen samen de SWARM missie, die als taak heeft de veranderingen van het magnetische veld nader in kaart te brengen, zodat de wereld daar beter op kan inspelen.

    Daling tot 1/10 van huidige sterkte

    Het is normaal dat het magnetische veld niet statisch is, maar fluctueert. Iedere paar honderdduizend jaar vindt er een poolomkering plaats: de noordpool wordt de zuidpool, en omgekeerd. Een zwakker wordend veld is echter niet altijd een teken van een naderende omkering. Soms is er sprake van meerdere noord- en zuidpolen. Het magnetische veld kan dan tot slechts een tiende van de huidige sterkte dalen.

    Aan de hand van ijzerdeeltjes in eeuwenoud aardewerk hebben wetenschappers vastgesteld dat het magnetische veld in de afgelopen honderden jaren dramatisch is veranderd. Als het veld zwakker blijft worden, dan zou de aarde na verloop van miljarden jaren als Mars kunnen eindigen: een oceaanwereld die een droge, dorre planeet wordt waarop leven onmogelijk is.

     

    Poolomkering mogelijk al in gang gezet

     

    De huidige afname is te groot om vanzelf weer voorbij te gaan, waarschuwen de wetenschappers. Een poolomkering lijkt dan ook aanstaande, al is volstrekt onduidelijk wanneer dat precies gaat gebeuren. Maar als het gebeurt, dan zal het veld duizenden jaren lang zwak kunnen blijven, met alle gevolgen voor mens, dier, en planeet.

    Vooral het noordelijk halfrond, waar wij wonen, loopt dan gevaar, omdat hier tot wel 40% van de beschermde ozonlaag verloren kan gaan. De eerder genoemde Zuid Atlantische anomalie boven Brazilië is volgens Holme een teken dat de poolomkering reeds in gang gezet kan zijn. Satellieten boven dit gebied hebben veel meer problemen dan elders.

    Ondanks de grote gevolgen en potentiële enorme problemen voor de samenleving, zal een poolomkering, in tegenstelling tot wat in sommige complottheorieën wordt beweerd, niet catastrofaal zijn. Verder zorgt de toegenomen zonnewind dan ook voor wat moois, namelijk dat het poollicht over de hele aarde zichtbaar zal zijn. (1)

    Xander

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    In vroeger tijden was het Noorderlicht gewoon de aankondiging door de Goden, van grote natuurrampen of oorlogen.

    Waarom dat nu helemaal anders moet uitgelegd worden is mij een raadsel. Precies alsof de nakende omkering van Noord Naar Zuid en van Zuid naar Noord iets is dat om de haverklap gebeurt. En als de Oude Kronieken dan al eens over een soort ‘verdrinking’ rapporteren, geeft men dat eerst de naam van ‘Zondvloed’, om enkele eeuwen later heel het Bijbelverhaal naar de rommelmarkt te verwijzen.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    31-01-2014, 14:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1779 - UW HARING BRAADT NIET? TE WEINIG TRAMPOLINE GESPRONGEN !!!

    ***

    Vrijdag 31 januari

    Zon 8u20-17u32

    H Johannes Bosco, patroon van opvoeders, circusartiesten en goochelaars

     

    *

    *

    Uit compassie heeft de Fré

     

    De bak voor het gazettenpapier iet getekend.

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Via weer een over-gesubsidieerd ‘Studie-Centrum’ van The Britiqsh University of Aberdeen (Echat waar, zo staat het er!) schreeuwen de Noordzeevissen om aandacht.

    Echt waar! Ze werden geteld, gewogen, gemeten, en te kort bevonden, vergeleken met hun bed-overgrootvaders van 20 jaar geleden. En zie nu de uitkomst: ‘waarschijnlijk’ is weer de opwarming van de aarde een der voornaamste oorzaken dat ze allemaal 20% korter zijn.

    Als zoiets niet schreeuwt om meer aandacht, en om vooral meer subsidies, zodat alles nauwkeuriger kan onderzocht worden, dan weten die van DM het ook niet meer. Al zou het kunnen helpen, moesten zij lijk ik, eens bij Xander te rade gaan. Die kijkt ietwat verder dan electrawinden laten…..

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Klimaatverandering doet Noordzeevis krimpen

    De vissoorten in de Noordzee - waaronder de haring - zijn met bijna een derde gekrompen.

    De maximale lengte van zes vissoorten in de Noordzee is met bijna een derde gekrompen in de afgelopen vier decennia. De evolutie valt samen met de stijging van de watertemperatuur met 1 tot 2 graden Celsius.

    Wetenschappers van de Britse University of Aberdeen onderzochten de maximale lengte van schelvis, wijting, haring, pladijs, kever en schol in de afgelopen 38 jaar. Ze stelden vast dat die lengte met tot 29 procent is afgenomen, ondanks grote biologische verschillen tussen de soorten. De resultaten werden gisteren gepubliceerd in het tijdschrift Global Change Biology.

    "Onze analyse toont aan dat de meerderheid van de onderzochte soorten een synchrone vermindering van hun maximale lengte vertoont", zegt Alan Baudron, hoofdauteur van de studie. "Het interessante is dat dit voorkomt bij een brede waaier aan vissoorten met verschillende eetpatronen, die op verschillende dieptes leven."

    Temperatuur

    "De gelijkmatige vermindering lijkt erop te wijzen dat de gemeenschappelijke factor waar alle soorten mee te maken kregen - stijgende watertemperatuur - op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de verminderde lengte", zegt Baudron. "De resultaten stroken ook met het huidige begrip van de fysiologie van de vis. Omdat die koudbloedig is, is het metabolisme afhankelijk van de omgevingstemperatuur."

    De wetenschappers pleiten voor meer onderzoek in andere regio's in de wereld, omdat de relatief lichte stijging in de Noordzee al een duidelijk effect blijkt te hebben. "Het is bekend dat de zeetemperaturen ongelijkmatig stijgen in de wereld", licht Baudron toe. "We kunnen veronderstellen dat in regio's met een zeer sterke temperatuurstijging van het water dezelfde effecten voorkomen. Een omvangrijke wereldwijde evaluatie is daarom nodig om de impact op de visbestanden in te schatten."

    Bron; Vlaams Nieuws.be uit DM die dit bloedstollend bericht als eerste aanbiedt.

      

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Spijtig voor die waterdragers van DM, maar precies vandaag kwam bij Xander dapper als geen Ander, de aap uit de mouw over datzelfde onderwerp. Even geduld, dat potje staat op een zacht vuurtje voor straks.

    Laat mij dus de enige juiste conclusie trekken: alles wordt bij DM bij het haar getrokken, tot het past tussen de lijntjes di zij ten einde hun broodheren te plezieren, voor zichzelf getrokken hebben. Dat is namelijk even logisch als iedereen even arm maken, zodat iedereen buiten zijzelf, gelijk en ja, zelfs even lang is.

    Ach Here God Djzeneis menschen: vergeef het hen, want ze weten echt niet waarmee ze bezig zijn.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    31-01-2014, 12:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1778 - EEN STOK ACHTER DE DEUR OF EEN BANHOND AAN HUN BROEK

    **

    Vrijdag 31 januari

    Zon 8u20-17u32

    H Johannes Bosco, patroon van opvoeders, circusartiesten en goochelaars

     

    *

    *

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Kan ik het helpen dat de voorouderlijke Vlaamse Leeuw in mij ontwaakt, nadat ik in een voorgaande bijdrage weer de sonore stem van mijn oude leermeester Tone Vander Plaetse heb horen weergalmen. Het was 1954, de herboren Kattestoet zou weer uitgaan, en Vadner Plaetse had de regie. Wij, de grootsten van ’t Groot College, mochten de geharnaste en gehelmde ridders uitbeelden, die de Graaf van Vlaanderen hoog te paard begeleidden tussen zijn Tempelridders, onderweg naar het H. Land. Tone was niet groot van gestalte tussen al die figuranten, maar zijn instructies weergalmden over de Grote Markt tot tegen de muren van het nog half in puin geschoten Belfort. Het sneeuwde die dag maar niemand voelde dat. Wij waren om zo te zeggen klaar om te vertrekken, in d’ogen de gloed van Zijn ogen gebrand, en hakend naar de strijd…. Hen was namelijk ook in die dagen dat voor het eerst het toen verboden woordje ‘federalisme’ opdook, en bij ons op ’t school stond dat gelijk met landverraad. Maar Tone veegde daar, tot spijt van zijn Ieperse broodheren, luid en fel, zijn voeten aan. Hugo Schiltz was toen de man die we dachten Vlaanderen in zijn oude luister te herstellen….

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Uw stok achter de deur

    ‘Uw stok achter de deur’ is het motto waarmee het Vlaams Belang vandaag zijn verkiezingscampagne op gang trekt en een eerste stap in de richting van 25 mei 2014 zet.

    Met het thema van de stok achter de deur wil het Vlaams Belang de Vlaming duidelijk maken dat het nefaste federale, Vlaamse én Europese beleid een weloverwogen keuze nodig maakt voor een partij die op dit historische kruispunt eerlijke en consequente standpunten inneemt.

    Het Vlaams Belang bereidt de toekomst voor door als een ijsbreker door het pakijs van het politieke establishment heen te breken en de dingen bespreekbaar te maken die vroeger taboe waren. Een eerlijke en consequente partij die als een ijsbreker door het pakijs van het politieke establishment splijt.

    “De verkiezingen van 25 mei gaan over de vraag of de Vlamingen over hun eigen centen, grenzen en toekomst zullen kunnen beslissen dan wel of deze zal worden bepaald in de ivoren torens van de EU en de door Franstaligen overvleugelde cenakels van de Wetstraat.” Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans zet bij de voorstelling van de campagne de puntjes op de i.

     

    Gebroken beloften

     

    De zogenaamde ‘kracht van verandering’ die intussen 10 jaar onafgebroken Vlaanderen meebestuurt, heeft niet gezorgd voor de ommekeer. Zowel in de sector van de sociale woningen, de kinderopvang, de bijzondere jeugdzorg, als in de sector van personen met een handicap en de geestelijke gezondheidszorg bereiken de wachtlijsten recordhoogtes. Maar ook op het vlak van mobiliteit, inburgering, Vlaamse Rand, concurrentiekracht, kind-premie en hospitalisatieverzekering… is het rapport van de Vlaamse regering uitermate bedroevend. De dure beloften van CD&V, N-VA en SP.a zijn gesmolten als sneeuw voor de zon. U zal ze ongetwijfeld opnieuw horen in aanloop naar de verkiezingen.

     

    Belastingswaanzin

     

    Intussen schreeuwen de federale regeringspartijen uit hoe goed het gaat met dit land. Hierbij vergeten ze dat we met een record van 12.306 faillissementen en bijna 500.000 werklozen een pikzwart economisch jaar achter de rug hebben. Het veel te vette overheidsbeslag, dat nog steeds 55 procent van het BBP bedraagt, blijft intussen kwistig uitgeven en arbeid belasten dat het een lieve lust is. Overigens: de Vlaamse regeringspartijen - en dus ook de N-VA - zorgden ervoor dat de jobkorting werd afgeschaft en zadelden de gemeentebesturen met de grootste schuldstijging in de geschiedenis op. Zij zijn dus medeverantwoordelijk voor een massieve belastingverhoging.

     

    Open grenzenbeleid

     

    Naast het faliekante economische en institutionele beleid blinkt deze federale regering ook inzake asiel en immigratie uit in incompetentie. De vele hoeraberichten van staatssecretaris De Block worden tegengesproken door de feiten. Zo werden er onder De Block tot hiertoe jaarlijks 30.000 machtigingen toegekend tot gezinshereniging, wat overeenstemt met de volledige bevolking van een stad zoals Tienen. Ook inzake asiel oogt het plaatje alles behalve rooskleurig. Na twee jaar De Block komen jaarlijks nog steeds 20.000 asielzoekers België binnen. Binnen de Europese Unie bekleden we met drie maal zoveel asielaanvragen dan het EU-gemiddelde nog steeds een weinig benijdenswaardige koppositie.

    Van een geloofwaardig en consequent uitwijzingsbeleid is nog altijd geen sprake. Zo worden er nog steeds meer illegalen geregulariseerd dan er werden gerepatrieerd. Concreet werd nog geen vijfde van de administratief aangehouden illegalen effectief gerepatrieerd. Indien het huidige non-beleid wordt voortgezet, staat de volgende massale regularisatieronde in de sterren geschreven. Opnieuw de beeldvorming ten spijt.

     

    Pro Europa dus tegen deze EU

     

    Evenmin als wij ten onder willen gaan in België, willen wij ten onder gaan in de Europese Unie. De Europese moloch verwordt in snel tempo tot een Belgische transferunie in het groot. Net zomin als het in België zin heeft, heeft het zin de bodemloze schuldenputten van de EU te vullen met eindeloze miljardentransfers uit Vlaanderen. Als Vlaams-nationalisten zijn wij vurige aanhangers van de Europese identiteit, maar wij zijn geen voorstanders van het veelkoppige bureaucratische monster van de Europese Unie, dat regeert over onze centen, over onze welvaart en over ons welzijn, zonder enige vorm van inspraak. Als enige EU-kritische partij - en in samenwerking met alle vrijheidslievende partijen van Europa - is het Vlaams Belang de énige stok achter de deur.

     

    De onafhankelijke lidstaten moeten bevoegdheden terugkrijgen in plaats van - zoals door alle andere Vlaamse partijen bepleit - een verdere bevoegdheidsoverdracht te laten plaatsvinden.

     

    Het Vlaams Belang duwt de rest in de juiste richting

     

    Voor het Vlaams Belang geen institutionele bricolage, geen confederale tussenstations en al zeker geen ‘Verenigde Staten van Europa’ waar we herleid worden tot een inspraakloze provincie die enkel goed is om de rekeningen te betalen. Wij willen dat Vlaanderen resoluut kiest voor zijn onafhankelijkheid. We willen zelf kunnen beslissen over onze centen, onze grenzen en onze toekomst. Dat is de vrijheidsgarantie die het Vlaams Belang de Vlaming geeft. Het Vlaams Belang roept de Vlamingen op om geen risico's te nemen en om te zorgen dat met een duidelijke stem voor een duidelijke partij de zaken in de goede richting evolueren. Breek de taboes en grijp uw vrijheid: steek een stok achter de deur op 25 mei.

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    België is het doorgeefluik van onze welstand naar de Brusselse Eurocratie, die binnenkort via een ondergrondse spoorlijn ongezien en ongestoord van Zaventem naar de Europese Wijk zn hun Kanselarij zullen sporen. Om helemaal op dezelfde golflengte te komen als de Nationaal Socialisten, zou er onder deze Kanselarij ook ondergrondse bunkers moeten zijn.Voor geval, U weet wel….

    De ‘Stok achter de deur’ blijkt dus Uw kies-potlood te zijn. Al had ik liever gezien, dat dit horizontaal gehouden kleinood meer de vorm had gehad van een verticaal gehouden tweesnijdend zwaard dat de kiezers loodrecht konden maten vallen op de koppen en de kelen van de Staatsdragende, maar Volksverraderlijke Kleurpartijen. Of dat nu de Grote Kwibussen van +20% betrof, of de Grootste Kwibussen van +30%, het zullen die clowns geweest zijn, die in de arena het paard in volle galop wilden beslaan.

    Of is men misschien vergeten, dat de prijzen maar aan de meet gegeven worden?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    31-01-2014, 11:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1777 - BEDANKT O LAND DAT ONS ZOVEEL GEGEVEN HEEFT

    *

    Vrijdag 31 januari

    Zon 8u20-17u32

    H Johannes Bosco, patroon van opvoeders, circusartiesten en goochelaars

    *

    *

     

     

    *

     

    WAAROVER HET GAAT

    Hij, de Eersdte Jeannet van het land, heeft, zegt hij zelf, zoveel gekregen van België. Dat zijn zowat de woorden die Di Puppo gisteren geradbraakt heeft, toen hij als jongste mijnwerkerszoon, in België bleef om een profiteurs-carrière te maken, in plaats van als afgestudeerde academicus naar zijn Italiaans bergdorp terug te keren, om daar een of ander chemisch bedrijf op te starten, die zijn sociaal-democratische idealen in de praktijk had kunnen brengen. Italië en meer bepaald die bergstreek in de verpauperde Abruzzen, had dat inzake de tewerkstelling hard kunnen gebruiken en wij zouden al lang af zijn geweest van zijn verdorven levenswandel en van zijn Parti Scandale. Wat in feeite twee keer hetzelfde zeggen is met andere woorden.

    Maar precies vandaag ‘pakt’ http://www.bloggen.be/roeland/ me naar de keel, met een bijdrage over Dr. Aug. Borms (iemand die België hoogstens dankbaar kan zijn voor de kogel die hij kreeg) met daarin een venijnige maar correcte opmerking over de Brabantse Omwenteling van 1830.

    Deze bijdrage gaat dus voor de zoveelste keer over de onzalige repressie-tijden die er op uit zijn geweest om de Vlaamse Beweging helemaal af te knallen. Maarde slotzinnen zijn perfect toepasselijk op deze tijd waar Vlaanderen op de drempel van de Vrijheid, als we niet opletten, eens te meer verscheurd door haat en broedertwist, bedelend aan de poort zal moeten blijven staan.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Het verboden gedicht van Willem Elsschot

    Hendrik Carette

    *

    Het is februari 1947 en koud en mistig. Twee jaar eerder op 6 februari werd de Franse dichter Robert Brasillach (Perpignan, 1909 – Montrouge, 1945) in het fort van Montrouge op vier kilometer van Parijs gefusilleerd. En één jaar eerder, nota bene op een wel zeer symbolische Goede Vrijdag, wordt hier bij ons in de kazerne van Etterbeek Dr. August Borms gefusilleerd. (2) Borms (Sint-Niklaas, 1878 - Etterbeek, 1946) was echter geen dichter, maar wel een overtuigd christen (zoals Robert Brasillach) een goede leraar, een goede germanist en een onvermoeibare idealist. En elke idealist, die geen cynicus wordt, blijft altijd ook een beetje een naïeve dagdromer. Misschien omdat hij vurig blijft geloven in zijn verheven idealen of onmogelijke utopieën.

    En jazeker Dr. August Borms was Duitsgezind (zowel vóór als tijdens de eerste en zowel vóór als tijdens de tweede wereldoorlog) en dit zowel eerst als overtuigd aktivist en later als icoon van het romantische strijdvaardige nationalisme. En om de hele tijdgeest binnen een bepaalde generatie van de Vlaamse Beweging met haar leidende figuren (ik verwijs dan naar figuren als Cyriel Verschaeve, Hendrik Elias, Jef van de Wiele, Ward Hermans, Lodewijk Dosfel, Gérard Romsée en Dirk Vansina) en hun ideologische invloed enigszins te duiden en te verklaren verwijs ik graag naar een opmerking onze grote historicus Johan Huizinga die de historische redenen hiervoor in de jaren dertig van de vorige eeuw als volgt omschreef: "Omstreeks 1890 scheen de wetenschappelijke wereld in Nederland, om 't even of het geneeskunde, staatswetenschap of philologie betrof, haar heil in overgroote macht bij Duitschland en den Duitschen geest te zoeken." (3)

     

    En jazeker August Borms was wellicht voor velen die een ouderwetse zuivere idealist niet meer kunnen of willen begrijpen een wat gefrustreerde provinciaal (hij was zeker geen kosmopoliet en geen vrijmetselaar!), maar hij was bovenal een idealist die droomde van een vaderland om te beminnen en dat vaderland was zijn Vlaanderland (het zuidelijke kernland van wat hij zag als zijn Dietsland, of zijn Groot-Nederland), een woord als Vlaanderland dat zelfs onze Willem Elsschot, zonder enige ironie of schampere spot, aan het eind van de vierde strofe neerschrijft en ik citeer:

     

    Maar dat het salvo, dat finaal is losgebrand,

    ons allen heeft geraakt, dat voelt heel Vlaanderland.

     

    En zelfs een voormalige leerling aan het Antwerpse Atheneum, die men toch bezwaarlijk als een verdachte kan zien; niemand minder dan de precieuze Franstalige Antwerpse dichter Paul Neuhuys (Antwerpen 1897- Brussel 1984) schreef over deze Borms de volgende ontroerende getuigenis:

     

    Een leraar las ons verzen van Guido Gezelle voor

    Over het ruisen van het ranke riet langs de Leie.

    Op een dag vroeg hij mij:

    Waarom spreekt u een taal die niet de uwe is?

    Ik was razend, hoe kun je nu zo stom zijn!

    Later vernam ik dat die leraar bij Duitsland aanleunde,

    Zoals de Brabantse Omwenteling bij Frankrijk

    en dat men hem ter dood had veroordeeld.

    Het is jammer:

    Ik hield van zijn gezette figuur van goed christen

    En het ranke riet van Guido Gezelle zong verder in mijn herinnering.

     

    Het is februari 1947 en te midden van deze voor Vlaanderen zo trieste en genadeloze repressietijd schrijft Willem Elsschot zijn Bormsgedicht. Het is een gedicht dat door merg en been gaat. Het heeft een zeer retorische en echt verwijtende toon. Het is dus een politiek zeer geëngageerd gedicht. Het is een verbijsterend gedicht waar de dichter Willem Elsschot niet de daad maar de dood bij het woord voegt. Het is een aangrijpend gedicht dat regel na regel rijmt en rijmt als bij een zwaar requiem dat stap na stap naar een in memoriam leidt. Het is een gedicht met een envoi, een envoi of een slotrefrein dat na negen strofen, althans volgens de versie van het Verzameld werk (5) van Willem Elsschot dat ik (overigens zouden er niet minder dan twaalf versies van dit gedicht bestaan) bezit en het is het laatste gedicht van in totaal tweeëntwintig aangrijpende gedichten als "Het Huwelijk", "De Bult spreekt", "Aan Jan Greshoff" en "De Banneling" en het zijn gedichten die niemand onbewogen kan lezen of aanhoren. Trouwens wie ooit in een volle zaal zo'n bars gedicht van Willem Elsschot met de schorre theatrale stem van de declamator Antoon Vander Plaetse (Tielt, 1903 - Kortrijk, 1973) mocht aanhoren zal dit zeker niet vergeten zijn. En zelfs de Vlaamse communist en cineast Frans Buyens (Temse, 1924 - Temse, 2004) die niet één woord aan het Bormsgedicht kon of wilde wijden schreef over al zijn andere gedichten: "In zijn gedichten is de auteur echter meer uit zichzelf getreden. Hij staat met andere woorden met de ene voet binnen de cirkel van de eigen ervaring en met de andere raakt hij het toneel waarop de conflicten van de buitenwereld zich afspelen. Zo komt het dat hier zijn toon baldadiger klinkt, dat zijn protest zich in heftiger vormen openbaart." (6)

    Zwart en verdacht

    Het Bormsgedicht van Willem Elsschot is een hard gedicht, het klinkt hard en verwijtend hard als een zware steen (geen gave glanzende kei zoals bij de Antwerpse dichter Maurice Gilliams) die neerploft in een poel of een gevaarlijk groen moeras en het werd geschreven in een beklemmende stilte. De voor Vlaanderen zo beangstigende stilte van de eerste naoorlogse jaren toen alles wat Vlaams was nog zwart en verdacht was als een zwarte pest die door de burgerlijke en militaire overheden (de handlangers van deze verachtelijke staat) moest worden verdelgd en uitgeroeid. Het is 1947 en ik ben een uk van één jaar in Assebroek bij Brugge, waar wij met vier zonen op één kamer moeten slapen in het huis van mijn grootvader. Het is 1947 en de kapelaan Cyriel Verschaeve houdt zich dan nog schuil in Tirol. De dichter Wies Moens is dan al een banneling en belande veilig over de Maas in dat andere Limburg. De sluwe West-Vlaamse schrijver en herenboer Stijn Streuvels luistert naar de lijsters in zijn veilig Lijsternest. Elsschots goede vriend de dichter Jan Greshoff (Nieuw-Helvoet, Nederland, 1888 - Kaapstad, Zuid-Afrika, 1971) bevond zich toen al in het nog aangename en veilige Kaapstad bij de Afrikaners en de bruinmense aan de Tafelberg. In Antwerpen maakt de toen nog jonge Aleidis Dierick zich op om naar Ierland te vluchten en Filip de Pillecyn wordt op 17 Maart 1947 door de Krijgsraad in Brussel veroordeeld tot tien jaar hechtenis en verblijft eerst in het vakantiekamp van Lokeren en daarna in de gevangenissen van Dendermonde en Sint-Gillis. Iedereen luistert die eerste jaren na de oorlog naar een ruisende en krakende radio en heel Vlaanderen wacht te midden van deze angst op de arrestaties en de processen met die wel zeer vijandige heren procureurs en rechters. Koning Leopold III verblijft nog in het neutrale Zwitserland en zijn broer prins Karel, met de sarcastische titel graaf van Vlaanderen, de regent die niet één keer gratie verleende, heerst hier nog tot in 195O als een volksvreemde en ons zeer vijandige monarch.

    En te midden van deze sombere tijden neemt de vrijzinnige socialist en èchte humanist Willem Elsschot bevend van woede en verontwaardiging zijn scherpe pen om zijn laatste krachtige gedicht te schrijven.

    Was hij, de rode Antwerpse vos, plots veranderd in een zwarte duivel van Tasmanië? Nee, de mens Alfons De Ridder maakte een gedicht dat toentertijd door niemand binnen de toenmalige Linkse Kerk werd aanvaard, begrepen of bewonderd. De redactie van het vrijzinnige socialistische Nieuw Vlaams Tijdschrift weigerde de publicatie van dit gedicht (met postume dank aan onze zo ruimdenkende humanisten Louis Paul Boon en Marnix Gijsen!). Het was dus echt een verboden gedicht, want enkel het al even verdachte satirische tijdschrift Rommelpot durfde dit gedicht voor het eerst te publiceren. (7)

     

    Terwijl ook onze katholieke bisschoppen en kanunniken zwegen en het gewijde hoofd bogen en angstig staarden naar de koude decoratieve vloertegels van hun kille kerken en kathedralen.

     

    En terwijl in Frankrijk in 1945 een petitie rondging voor de vrijlating van Robert Brasillach (die ondertekend werd door Jean-Louis Barrault, Albert Camus, Paul Claudel, Colette, Jean Cocteau, Arthur Honegger, François Mauriac, Jean Paulhan, Paul Valéry e.v.a., maar let vooral op de naam van de zeer katholieke romancier en gaullist François Mauriac...) zweeg hier heel Vlaanderen en schreef onze baldadig rijmende vrije Antwerpenaar in de negende strofe:

     

    Voorop de Kardinaal, gedost in vol ornaat.

    Herzegend en verkist zijt gij zijn kameraad.

    Hij zal, na 't eersaluut, liturgisch henengaan:

    en zo heeft dan het Land postuum zijn plicht gedaan.

     

    Toch bleef dit verboden gedicht niet voor iedereen altijd maar verboden en stilaan kende dit gedicht een ondergronds bestaan en de moedige Willem Elsschot werd ook dankzij dit gedicht een levende mythe, een levende legende, een ware vriend (8) en een waarachtig dichter, want hoor maar naar deze laatste strofe die nu voor ons allen, meer dan ooit, als de stem van een profeet moet klinken... Want Vlaanderen, is nog altijd niet bevrijd en allicht nog niet hersteld van al zijn wonden, vergissingen en vernederingen uit een nog niet al te ver verleden. Luister dan ook naar deze rauwe stem die tot op heden als de strenge stem van Prediker of de stem van een Bijbelse Jeremia klinkt:

     

    Gij dacht, o lijdzaam volk, dat 't gruwelijk getij

    der oude tirannie voor immer was voorbij.

    Weet nu dan dat uw stem door niemand wordt aanhoord,

    Zolang gij stamelend bidt of bedelt bij de poort

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Als Oud-Leerling van Tone Vanden Plaetse, Vlaanderens grootste declamator, heb ik mij altijd aangesproken gevoeld door het begrip ‘Hart-Vlaanderen’ en ben dit op den duur gaan bezien als West Vlaanderen. Wat natuurlijk onzin is want het kan evengoed en zelfs, wegens zijn authenticiteit, beter Frans Vlaanderen zijn.

    Iedereen echter is kind van zijn tijd, maar van idealen alleen kan een mens niet leven. Er moet op de eerste plaats brood op de plank komen. En daarom is het ideaal, om op latere leeftijd, de cynicus te gaan uithangen. In de hoop dat daarmee de jeugd vroeger tot de juiste vaststellingen komt.

    Deze jeugd moet durven en inderdaad niet langer genoegen nemen met een stok achter de deur te zijn. Want die deur, dat is buiten de poort waar Elsschot het over heeft. Achter de deur staan staat meestal gelijk met in het rommelkot, bij de borstels.

    Een stok achter de deur, dat waren de Vlaamse onderhandelaars in Parijs niet, toen ze bij het huiswaarts keren, hun dure mantels lieten liggen op de harde houten banken. ‘Neen, we zijn niets vergeten”, zeiden zij tegen de dienaren die hen achterna liepen “Zeg aan Uw Meester dat wij Vlamingen nooit de kussens meenemen van bij de gastheer” – Dat was, zo zeggen de oude kronieken, omdat de Franse Koning alleen op hun banken geen kussens had voorzien, om op die manier hun positie als mindere te beklemtonen. De Vlamingen hadden dan maar hun kostbare met veel goud en brokaat geweven mantels, samen gevouwen om er op te zitten.

    Ondergetekende hoopt dan ook, dat de volgende kiescampagne voor het Vlaams Belang na ‘De stok achter de deur’ kan starten met waaiende riddermantels gedragen door fiere herauten die loveren zwaaiend in het Land tussen Maas en Schelde, de Nieuwe Tijd der Vrijheid uitbazuinen. Want met de woorden van René Declerck in 1923:

    Er ligt een Staat te sterven.

    We zullen op d’uitvaart zijn.

     

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    31-01-2014, 09:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1776 - DE VREDES CONFERENTIE IN GENEVE: DE ACHTERGROND OP HET VOORPLAN GEZET

     

    **

    Donderdag 30 januari

    Zon 8u22-17u31

    H Martina

     

    *

     Met wie men verkeert, wordt men vereerd…

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Neen, ik wil het hier deze keer zeker niet hebben over verdachte vriendschappen, al doet de afbeelding hierboven U dat misschien wel denken. Het is integendeel, onder dankzegging aan ja, hoe heette die vent ook weer, van het opwekken van de klimaat-hype de zoveelste ‘Inconvenient Truth’ waar de poco-wereld liefst in alle talen teer wereld over zwijgt. Duizend bommen en granaten: het zijn toch maar de godsdienstfanaten die dat denken! Doe oogjes dicht hebben ze onthouden uit hun eigen baby-tijd: oogjes dichtknijpen en verder grijpen naar de koekjesdoos, dan bestaat er geen dwingende blik van het Mamaatje. Met de oogjes dicht voelen ze zelfs de tik van Papaatje niet op hun kleine grijp-vingertjes.

    De klok in heel de Arabische wereld tikt ondertussen ongenadig luid en dreigend. Maar de Vrije Wereld sluit de ogen want kortzichtig van aanleg, en bang om de aandacht te trekken.

    Aks eenmaal dat tikken alle andere geluiden zal overstemd hebben, zal het te laat zijn om iets te doen. Zelfs om rekenschap te vragen aan zij die uit onmacht deze ‘melting pot’ in de post-koloniale tijd hebben mogelijk gemaakt. Zij hebben op papier in hun grenzeloze hoogmoed landsgrenzen getrokken die alleen maar in hun verbeelding bestonden. Op die manier hebben zij niet alleen een chaos geschapen maar de kiem gelegd om elkaar ten eeuwigen dage naar jet leven te staan. Waarbij luid-op Allahu Akbar moet geroepen worden.

    BASIS v/d INSPIRATIE

    De Syrië-Conferentie in Genève

    In Zwitserland zijn de gesprekken begonnen over een mogelijke politieke oplossing voor de burgeroorlog in Syrië; in werkelijkheid is het een theaterstuk waarmee diplomaten menen hun salaris te rechtvaardigen. De echte oorlog kan niet besproken worden aangezien die diepgaand religieus en cultureel bepaald is, en dat zijn terreinen waar diplomaten en politici zich niet wagen.

    Wat is de kern van het Syrische conflict? Hier komt het: in Syrië haten mensen elkaar omdat ze het conflict over de opvolging van de profeet Mohammed, dat in de zevende eeuw ontstond, nog steeds tot in hun botten ervaren. Niemand haalt het in zijn hoofd dit ter sprake te brengen.

    De tirannie van de clan van de familie Assad heeft in de aanloop tot de burgeroorlog een aanwakkerende rol gespeeld, maar is een bijverschijnsel: de strijders daar, van welk pluimage dan ook, zijn er niet op uit een open samenleving naar westers model in te richten. Zij vechten voor hun eigen tirannieke staatsvorm.

    Politieke oplossingen komen in dat deel van de wereld niet voor. Oplossingen worden via geweld afgedwongen. Een vreedzame overdracht van macht via verkiezingen is alleen mogelijk in functionerende burgerlijke samenlevingen waarin staatsorganen de continuïteit van de samenleving waarborgen. Alleen binnen zo’n model kan de ene groep politici de andere groep politici aflossen zonder dat er bloed vloeit.

    Van Marokko tot aan Pakistan heeft zich geen burgerlijke samenleving kunnen ontwikkelen. In al die landen, onderling sterk verschillend, wordt de staatsmacht uitgeoefend door een intense coalitie van legerleiders en politici. Zodra het leger terugtreedt uit de politieke arena, vloeit er bloed en ruiken fundam

    Corruptie

    Maar wanneer de scheiding der staatsmachten volledig afwezig is, corruptie een vast onderdeel van het bestaan is en mensen zich primair definiëren op basis van hun etnische of tribale identiteiten, kan geen burgerzin ontstaan. De enige vorm waarin de staat kan functioneren is de dictatuurentalisten – waarvan er tientallen variëteiten bestaan – hun kans.

    Het bittere bij dit alles is, dat vaak de legerleiders tot de meest vooruitstrevende figuren in hun samenlevingen moeten worden gerekend. Zonder hun aanwezigheid nemen middeleeuwse fundamentalisten de macht over. Zie wat er momenteel in Irak gebeurt: dagelijks blazen terroristische zelfmoordenaars onschuldigen massaal op.

    Syrië is een recent verschijnsel, uitgevonden door Britse en Franse koloniale machten. Er heeft nooit een onafhankelijk land Syrië bestaan. Libanon heeft evenmin ooit bestaan, net zo min als Jordanië of Saoedi-Arabië of het huidige Irak of Palestina.

    Grenzen

    De grenzen zijn door Europese ambtenaren op een kaart getrokken zonder dat zij zich veel rekenschap gaven van de lokale ressentimenten. De Britten gaven de landen die zij tot hun invloedssfeer rekenden koningen, de Fransen creëerden republieken. De puinhopen duren voort tot vandaag.

    De religieuze component van het conflict in Syrië wordt nog eens aangescherpt door etnische verschillen. De Arabische Alawieten worden, vanwege hun eigenaardige religieuze gewoonten en ideeen, door de soennieten (die de grote meerderheid van alle moslims vormen) als ketters beschouwd.

    De samenwerking tussen de Alawieten en het niet Arabische sjiitische Iran maakt de haat nog feller. De Libanese Hizbollah, ofwel de Partij van God, wordt net zozeer gehaat door de soennieten: dit zijn Arabische sjiieten, ofwel verraders van de Arabische identiteit. En dan heb je ook nog eens de Koerden, die het meest vervolgde volk zijn. Volgt u het nog?

    Waarover kan in Syrië gesproken worden? Het enige wat helpt is de opdeling van Syrië in verschillende staten op basis van religie en etniciteit, zoals het voormalige Joegoslavië na een gruwelijke burgeroorlog werd opgedeeld in kleine staten (een burgeroorlog die – vergeet dit niet - het late gevolg was van de religieuze en etnische haat die ontstaan was onder de Ottomaanse bezetting van de Balkan).

    Ondergang

    Alle fundamentalisten zoeken sinds de ondergang van het Ottomaanse Rijk na de Eerste Wereldoorlog de stichting van een nieuwe religieuze tirannie die alle etnische en tribale verschillen kan overstijgen en de onderlinge verschillen kan wegnemen door het primaat van de koran en de sjaria.

    Zo konden de Ottomanen vele eeuwen regeren over een wereldrijk – in onze tijd is dat een illusie. Maar dat weerhoudt vele jonge moslims er niet van hun leven voor die illusie te geven.

    Een variant van het concept van het Kalifaat werkt wel op kleine schaal in de huidige Arabische koninkrijken, waar de koningshuizen claimen direct of indirect af te stammen van de profeet, en daarmee hebben zij legitimiteit in de ogen van de gelovigen, en bijna iedereen is een gelovige.

    Waarom lukt het de Arabische (en andere islamitische) landen niet aan het avontuur van de menselijke vooruitgang deel te nemen?

    In Zwitserland kan ook deze vraag niet worden gesteld. In de islam heersen ideeën en waarden die die deelname verstoren, en alleen een islamitische reformatie kan ervoor zorgen dat moslims zich openen voor moderne concepten zoals gelijkwaardigheid van de geslachten, individualisme, vrijheid van meningsuiting, de aanvaarding van blasfemie en afvalligheid, enzovoorts.

     

    Moslims zijn net zo intelligent of dom als niet-moslims, maar zij komen nauwelijks voor, tenzij zij in het westen leven, op de lijsten van patentaanvragers, Nobelprijswinnaars, belangrijke wetenschappers.

    Uitzondering

    De enige uitzondering in die Arabische oceaan van achterlijkheid en achterhaalde waarden en normen is het piepkleine staatje Israël. Grootte: de helft van Nederland. Inwoners: de helft van Nederland. Dat wordt geboycot ook al zijn de Israëlische Arabieren de meest vrije Arabieren die er zijn.

     

    Ja, zij ondergaan helaas te vaak vormen van achterstelling, maar zij nemen deel aan de vooruitgang, zitten in het parlement en het Hooggerechtshof, zijn artsen en leraren en kunstenaars. Dus wordt Israël geboycot. Het weergaloze succes van het landje is een doorn in het oog van de fundamentalisten en de politiek-correcten, die elke discussie over de schadelijke consequenties van cultuur en religie smoren.

    Zij dromen van een vrij Palestina, dat niet anders dan een nieuwe Arabische turbulente tirannie kan zijn - er zijn geen voorbeelden van een vreedzame Arabische samenleving met vrije burgers.

    Maar gelukkig koken de hotelchefs in Zwitserland op hoog niveau. De diplomaten logeren in uitstekende suites. Topmatrassen. De leren achterbanken in de limousines zitten comfortabel. Waar het echt over moet gaan, kan niet besproken worden!

    Bron: Roeland

    *

    PERSOONLIJKE BE717NADERING

    We schrijven Londen, 1917. Lord Balfour, de Engelse Prime Minister, gebruik makend van de sterke positie van het Britse Commonwealth, regelt op zijn eentje zo goed mogelijk de ruïnes van het verslagen Ottomaanse Wereldrijk. Het is de tijd van de veridealiseerde Arabier, van Laurence of Arabia, die het Westen in de ban houdt. Het is de tijd van Old Shatterhand en Winnetou, die Jules Verne opvolgen in onze bibliotheken. Alle andere Grote Mogendheden zijn ofwel te zwak, ofwel teveel in de oorlog verwikkeld, ofwel teveel geplaagd door het opkomend Bolsjewisme. Met vooruitziende blik geeft het Engelse Parlement aan het opkomend Judaïsme een stuk van de verarmde, uitgehongerde en totaal onderkomen mandaatgebieden, waaronder een stuk woestijn aan de Jordan die sinds de Bijbelse Tijd bewoond en gecultiveerd werd door de Joden. Toen zij daar in het begin van onze tijdrekening door de Romeinen werden verjaagd, was dat ‘een land van melk en honing’. Na vele honderdan jaren bewoond te zijn geweest door Moslims, dis dat land zo leeg en versleten als een afgedankte schoen. Al vlug wordt dat enorme ‘mandaatgebied’ onder druk van de Arabische wereld, tot minder dan één 40ste teruggebracht. Maar de bevolking groeit, en van overal uit de ‘Diaspora’ trekt het Joodse volk stilaan terug naar het Nieuwe Vaderland, het Land der Voorvaderen. Ze komen ut de ‘diapora’ van over heel de wereld, vooral zij die de Holocaust overleefd hebben, en daar geleerd hebben wat ‘stuggle for life’ betekent. Ondertussen is het piepkleine Israël welvarend geworden, en laat( het zich niet meer intimideren door hun ijverzuchtige buren, de Moslims, die jaloers om zoveel welstand, de Joodse Staat willen vernietigen, nadat ze eventjes voor de gezelligheid de bewoners ‘over de kling hebben gejaagd’, hun favoriete bezigheid.

    En de Engelse Commonwealth, de aanstichter van die kunstmatige situatie? Well! Ladies and Gentlemen, she is gone with the wind, die is er niet meer. Meer nog, Londen zelf zucht zo goed als 100% onder de bemoeizucht der uitgezwermde Moslims….

    JaJa, Lord Balfour heeft het zo goed gedacht, in 1917, niet wetend, dat 100 jaar later Great Britain niet eens meer roelt over the waves, zelfs niet meer over de wives. Want die lopen in Londen nu rond, van kop tot teen gehuld in tentzeilen met alleen een kijkspeeltje voor de ogen. Inch Allah en verder doet U er best het zwijgen toe, voor die aan het koppensnellen toe zijn…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    30-01-2014, 15:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1757 - HOE ITALIANEN GODEN EN HELDEN MAAKTEN VROEGER EN NU

     

     

    *

    Donderdag 30 januari

    Zon 8u22-17u31

    H Martina

     

    *

    *

    Superman Franciscus, de Super Paus…..

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Feitelijk zou men de Romeinse Italianen dankbaar moeten zijn, want ze gaven ons Zeus, Juputer, Venus, Aphrodite en nog zoveel anderen. En dus nu ook, voor de verandering, een Superman Franciscus, de Paus die de wereld ons benijdt..

    En weer ’t is niet goed. Het wordt Hem kwalijk genomen, dat hij net als de Aartsengel Gabriel, met vlammend zwaard de moordenaars van de kudde schapen van zijn Zijn broers in Syrië niet te lijf gaat. Nog maar pas in mijn voorgaande bijdrage heb ik geschreven dat de 9de en Laatste Kruistocht in 1284 één grote ruïne is geweest wegens onenigheid in de rangen, en daar is die onenigheid terug. De Venetianen hadden toen inderdaad totaal andere plannen dan de Paus. Het duurde zelfs tot 1492 eer de laatste Moor Spanje werd uitgejaagd, maar toen reeds stond de Paus met lege handen aan de zijlijn.

    Pausen horen inderdaad niet thuis in de frontlijn waar en met de blanke wapens wordt gestreden, man tegen ma.. Zij kunnen hoogstens waken en bidden en proberen ik zeg wel proberen, te bemiddelen. Wat met Moslims vergeefse moeite is. Gesteld dat het niet erger wordt, omdat zij wegens de sacrosante ‘Scheiding van Kerk en Staat’, het verwijt krijgen zich met wereldse zaken te bemoeien. Pius XII, Eugenio Pacelli wordt niet voor niets de Hitlre-Paus genoemd, omdat hij zich zelfs officieel op diplomatiek vlak afzijdig had gehouden van de Nazi-leer. Had Hij niet voorzichtig gezwegen en stilletjes goed gezorgd voor Zjn kudde, dan was er heel zeker nog een tweede veel bredere Holocaust geweest. Want de Nationaal Socialisten lagen toen meer dan op vinkenslag, erger dan bij ons nu de Internationaal Socialisten en de aanbidders van het globalisme.

    Maar stel nu dat deze Super Paus met schallende trompetten slaande trom door de media gaat?! Dan zou meteen bewezen zijn dat Hij tegen de Islam is, precies omdat Hij tegen geweld is. Want Islam=geweld, en geweld =Islam…..

    Ondergetekende in persoon moet helemaal niets bewijzen en al zekerlijk niets oplossen, maar ziet ook niet goed hoe dat zou kunnen. Roert Hij, het zal verkeerd zijn. Roert hij niet, dan is het voor veel mensen nog verkeerder. Waarbij ‘Goed doen en niet omzien’ wel eens de beste remedie voor is.

    Of misschien is dat allemaal het werk van de Super Menselijke H. Geest, de Verstandige, die bijvoorbeeld ingeeft, dat de brede massa van Moslims automatisch respect opbrengt voor Grote Leiders, zelfs Leiders van hun aartsvijanden?

    Och, ik weet het ook niet, maar stel alleen vast, dat sedert de 9de en Laatste Kruistocht, de kalief van het H. Land met de H. Franciscus van Assisi is overeengekomen, dat er tenminste 2 plaatsen uit het Evangelie voor eeuwig ook aan de Christenen zou toebehoren. Iets dat door iedere Mooslim-leider tot de huidige dag gerespecteerd wordt. Deze 2 plaatsen zijn: Bethlehem (de Geboortekerk) en Jeruzalem (Kerk van het H. Graf).

    JaJajn met die Franciscussen zijn we bijlange nog niet aan ons nief patatjes!

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Paus Franciscus wordt superpaus

    Volgens de Italiaanse graffiti-artiest Maupal verdient Paus Franciscus een superheldenstatus. Dat liet ABC News weten. De kunstenaar maakte een tekening van de paus als Superheld op een muur in een Romeins steegje in de buurt van het Vaticaan.

    Het communicatiebureau van het Vaticaan gaf haar goedkeuring en twitterde trots de afbeelding van de paus in zijn nieuwe gedaante

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Het zou de Paus moreel een hart zonder de riem steken, ja zelfs een riem onder het hart, moesten zijn Schapen in Europa wat meer tekenen aanhankelijkheid vertonen. Moesten de Kerken zo niet leeglopen, want dan staat Hij alleen.

    Een Kruistocht in 1096 was een kolfje naar de hand van Paus Urbanus VI. Iedere Keizer of Koning stond aan zijn kant met geld en manschappen. En bovenal, er was in onze contreien een zekere Pieter de Kluizenaar, die het land doortrok om soldaten voor de Bevrijding van Jeruzalem te ronselen. Er waren zelfs de eerste Tempelridders die instonden voor de Tempel van Salomon. En de eerste Koning van Jeruzalem was een zoon van de Graaf van Vlaanderen, die gehuwd was en met zijn vrouw in Bouillon woonde.

    En waar staat Vlaanderen nu?

    Het staat op het punt om het eigen hoofd aan te bieden aan de nieuwe Kalif in Brussel….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    30-01-2014, 11:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1756 - ROODGLOEIEND GROEN IS TEGEN HEBZUHT. IN THEORIE ALTHANS

    ****

    Woensdag 29 januari

    Zon 8u23-17u29

    H Poppo van Deinze

     

    *

    *

    Een lichtvoetige benadering

     

    Van het probleem der Linxe Rechtsen.

    Of zijn het de Rechtse Linxen?

    *

    WAAROVER HET GAAT

    Femke Halsema uit Nederlanda da-da, is een heerlijk wijfjespersoon. Hoe kwader ze is, hoe begeerlijker voor de meeste mannen. Voor mij is ze vooral het vleesgeworden willen maar niet kunnen. Ze is iemand met veel te veel groen gebleven pit, die van op de blauwe steen instructies schreeuwt naar achteren hoe de stuurlui aan wal moeten laveren, terwijl de schuit stuurloos op de golven zwalpt.

    Op de brug de boot besturen, ho maar, daartoe voelt ze zich niet geroepen. Dat is stielmanswerk. Dat moeten die verrekte egoïsten van hebzuchtigen maar doen. Haar rol is niet: mee besturen, maar onderwaterklippen opwerpen. Helpt het niet, het schaadt ook niet. Als ’t maar opbrengt. Aan de hand van de diepte-sonar vaart men er wel langsheen…. En dat weet ons Femke ook…

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Ben je een beter mens als je links bent?

    *

    Femke Halsema is oud-leider van GroenLinks en columniste bij het online nieuwsmedium De correspondent, waar deze bijdrage al verscheen.

    Linkse mensen reduceren problemen in de wereld graag tot 'het systeem' waar mensen slachtoffer van zijn. Maar als we niet ook ons eigen gedrag aan kritisch onderzoek leren onderwerpen, en het consumentendeel van onze hersenen leren beteugelen, komen we de crisis nooit te boven.

    Ben je een beter mens als je links bent? Maken je idealen van solidariteit en rechtvaardigheid je moreel superieur aan anderen? Sommige linkse mensen denken van wel.

    In reactie op mijn column van vorige week over The Wolf of Wall Street (DM 22/1) vielen vaak de termen 'links' en 'rechts', vooral op de linkse opiniesite Joop, waar een venijnig commentaar verscheen van socioloog Merijn Oudenampsen. Hij betoogt dat mijn stelling dat hebzucht in onze cultuur wijdverbreid is, betekent dat ik de uitwassen ervan vergoelijk. Door hebzucht centraal te stellen laat ik na systeemkritiek uit te oefenen, ben ik een morele agnost en zeker niet links.

    Superkapitalisme

    Nu zou ik dit commentaar links laten liggen, ware het niet dat het een gedachtegang is die je vaak terugziet in de linkse beweging.

    Deze gaat ongeveer zo: 'Ik ben links en geloof in het goede van de mens. Als mensen zich misdragen of crimineel zijn, dan komt dat door het systeem waarin ze leven. In de eerste plaats is dat natuurlijk het kapitalistische systeem, maar het zijn ook bureaucratische en religieuze systemen die mensen aanzetten tot het kwaad. Als ik de verantwoordelijkheid bij mensen zelf leg, dan heb ik een 'conservatief wereldbeeld' en ben ik rechts. Rechtse mensen maken de slachtoffers van systemen medeschuldig, zij doen aan blaming the victim, en dat is moreel inferieur. Ik heb wel het beste met de mensen voor en daarom ben ik links.'

    Voilà, een ronde cirkel.

    In al zijn eenvoud is deze denktrant een belangrijke reden waarom links soms zo veel irritatie oproept. Het idee dat linkse opvattingen je tot een beter mens maken, is niet alleen onnozel maar ook behoorlijk arrogant. En als uitgangspunt voor linkse politiek is de denktrant ook problematisch. Systemen lijken te bestaan buiten medeweten van mensen om en zij worden gereduceerd tot de handelingsonbekwame slachtoffers ervan.

    Kapitalisme bijvoorbeeld is dan over mensen uitgestort, ongeveer zoals God de wereld schiep. En de huidige financieel-economische crisis, die inderdaad een systeemcrisis is, is dan enkel door een aantal boosaardige rechtse politici en graaiende bankiers en handelaren veroorzaakt.

    Nu is de oorsprong van de crisis deels te traceren tot de beslissingen van overwegend rechtse - door de bevolking gekozen - politici in de jaren tachtig en negentig om de financiële markten te liberaliseren en te dereguleren. Tegelijkertijd werden die beslissingen politiek en maatschappelijk van links tot rechts gesteund, denk aan Wim Kok, denk aan Tony Blair, denk aan Bill Clinton (eveneens door het volk gekozen politici).

    Het is ook maar een deel van het verhaal. De politieke econoom en voormalig politicus Robert Reich beschreef in zijn boek Superkapitalisme zijn hebzuchtige gedrag aan de hand van zijn twee conflicterende hersenhelften. Het consumentendeel van zijn hersenen is permanent op koopjesjacht of de goedkoopste vliegtickets aan het scoren. Het burgerdeel van zijn hersenen vindt eigenlijk dat de kleine middenstand boven Walmart is te verkiezen en dat vliegmaatschappijen met goede personeelsregelingen en zorg voor het milieu de voorkeur verdienen boven prijsvechters. In zijn hoofd legt het burgerdeel het echter altijd af tegen het consumentendeel. Zijn consumptieverslaving - of hebzucht, zo je wil - is sterker dan zijn verlangen naar een eerlijke samenleving.

    Leven op krediet

    Een diepere oorzaak van de crisis is, met andere woorden, ook ons grote verlangen naar rijkdom, nieuwe spullen, luxe. Daarvoor zijn we bereid op de pof te leven, grote leningen en onbetaalbare hypotheken af te sluiten. Dat verlangen heeft geen politieke kleur. Lang geleden zei Joop den Uyl al: "Geef elke arbeider een autootje en hij voelt zich vrij." Er waren maar heel weinig mensen die deze lokroep negeerden.

    Systeemkritiek is een belangrijk onderdeel van linkse politiek, maar nooit met uitschakeling van de eigen verantwoordelijkheid voor het ontstaan van de problemen. En nooit door de mensen die er last van hebben te reduceren tot een willoos werktuig.

    Als wij de financieel-economische crisis werkelijk te boven willen komen, kunnen we niet volstaan met het bestraffen van de bankiers, handelaren en politieke verantwoordelijken of met het aanscherpen van de financiële wetgeving. Dan zullen we onze levensstijl - en ja, ook onze hebzucht - aan een kritisch onderzoek moeten onderwerpen. Dat geldt niet alleen voor rechtse, maar ook voor linkse mensen.

    De Amerikaanse muzikant Ben Folds schreef jaren geleden een prachtige politieke protestsong, getiteld 'All U Can Eat'. Ik mag die graag luidkeels meezingen, en dan vooral de zinnen: 'See that asshole with a peace-sign on his licence plate / Giving me the finger and running me out of his lane. (...) They give no fuck. As long as there's enough for them.'

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Oef! Deze Tante eindigt voorwaar met ’Ein Lied!!!’, precies zoals de Rottenführer van een Wehrmachtscolonne opommandeerd naast zijn vermoeid sleepvoetend peloton, weer eens een stukgeschoten stadje binnenmarcheert. Dat was dan meestal ‘gegen Engeland, Engeland woltten fahren’ en daarmee was de kous af.

    Uit haar betoog heb ik bijgeleerd, dat Rexks zowel als Linxkx nogal hebzuchtig van aard zijn, omdat Goed-de-Vader dat zo op iedereen zou gesmeten hebben. En dat is juist wat een Linxmensch doet verschillen van elke mens die ter wereld komt: hebzucht is hem, in de eerste levensjaren, buiten de eigen behoeften, totaal vreemd en het is de latere samenleving die bepaalt of zijn goede of slechte instincten zullen zegevieren.

    In een gesculariseerde en materiele leefwereld waar elke spiritualiteit maar op de tweede of de derde plaats komt, is er ‘Ersatz’ nodig. Waarbij kan aangestipt worden, dat zelfs de beste namaak, nog altijd mijlenver van het origineel staat….De mesn is inderdaad nog altijd gemaakt uit ziel (geest) en lichaam.

    Ik persoonlijk, denk dat ons Femke niet ver af meer staat, om met overtuiging te schrijven, dat Jezus van Nazareth de eerste ware Maoïst is geweest. Hij leefde als een vagebond, had geen vaste verblijfplaats, werkte niet en verkocht veel opstandige praats. Dat Hij verder zei, dat iedereen moest worden als een van die kleintjes rond hem, zal dan best vergeten worden, want Linxmenschen willen niet in de Hemel komen. Zij willen de hemel op aarde….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     








    30-01-2014, 10:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!