MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    24-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5311

     

     Het gaapt natuurlijk als eenoverbakhuis op het platte van de platte boerenbuiten, dat, vooraleer er geld kan worden uitgegeven, er eerst moet verdiend en dus gewerkt worden. Geld groeit niet aan de bomen. Wat voor een doorsnee Franstalige Belg natuurlijk klinkklare onzin is. Bij hen regent het maanna al decennialang uit de vaderlandse hemel. Is de rode strijdkreet dan niet echt, dat het geld moet gehaald worden waar het zit? Namelijk bij die stommekloten uit het Noorden des Lands die ervoor gewerkt tot ze erbij neervielen. Ach ja, die Franse hautaine en heerszuchtige eigendunk van zichzelf, omdat zij die Frans kennen (ç) automatisch denken te behoren tot de echte blzuwbloedige elite… Dat is een denkwereld van vele eeuwen terug, toen het Frans nog een wereldtaal was (wegens de met veel wapengekletter verworven macht, en niet het dialect van de Parijse onderwereld.

     **

    *

    Spitalleke, Spitalleke, wist U dan niet dat men bij ons dat spreekwoord heeft uitgevonden, dat men met geld de boter koopt.

    **

    *

    Wat Spitaels met boter had, was, zo blijkt achteraf, dat de Francofonen ervan uitgaan in dit apenland met hun gat in de boter te zijn gevallenn.

    **

    *

    Vlamingen zijn zo week als een pakje boter

    **

    https://doorbraak.be/vlamingen-zijn-zo-week-als-een-pakje-boter/

    Gezouten boter

    foto: ©Marc Vanfraechem

    22 NOVEMBER 2019 Drieu Godefridi

    *

    Wie herinnert zich niet de bekende kreet van Guy Spitaels, grote manitou destijds van de Waalse socialisten, toen die aan het adres van de Vlamingen stoer liet weten: ‘Nee, heren Vlamingen, in Walen sla je geen deuk als in een pakje boter!’

    Welnu, je kunt enkel erkennen dat Spitaels gelijk had.

    Vijftig jaar is het al dat de Walen hun economische autonomie hebben opgeëist – want iedereen mag dat wel vergeten zijn, maar regionalisering van de economie was een Waalse eis, meer bepaald een Waalse socialistische eis – en al vijftig jaar is de Walen alles mislukt.

    **

    *

     Догнать и перегнать! riep Stalin

     

    Догнать и перегнать! riep Stalin onvermoeibaar, inhalen en voorbijstreven die Westerse kapitalistische economieën! En net zo herhaalt al vijftig jaar de Waalse ‘elite’ met haar eigen ‘dognat i peregnat’ dat ze de Vlaamse economie zullen inhalen en voorbijsteken.

     

    Bitter is de waarheid: na vijftig jaar inhalen hebben de Walen helemaal niets ingehaald. De achterstand is juist groter geworden, en als al er werd ‘ingehaald en voorbijgestreefd’, dan waren het de Centraal-Europese landen die Wallonië voorbijstreefden, al doemden die op uit het communistische niets van 1989.

    **

     

    *

    In één woord: socialisme marcheert niet.

    Dit gezegd, zou men zich kunnen voorstellen dat de Vlamingen, veruit de meerderheid in België, het op den duur beu zouden zijn geraakt om zich te laten uitschelden, zich racisten en egoïsten te laten noemen, en uit de hoogte behandeld te worden door de zogenaamde

    elite van ‘Wallo-Brux’.

    Men had zich kunnen voorstellen dat Vlaanderen zijn eigen succesvolle recepten aan de rest van het land had opgelegd, waar nodig door de macht van het getal en volkomen in overeenstemming met de grondwet – federale wetten worden bij gewone meerderheid aangenomen, zonder op taalgroepen acht te slaan, zegt artikel 53.

     

    Niets daarvan. Vandaag wordt België geregeerd door een ‘meerderheid’ van 38 zetels op 150, sinds een mediocre Waalse eerste minister besloot om – via zijn steun voor het funeste Marrakeshpact – het belang van zijn eigen Europese carrière op te dringen aan een Vlaamse bevolking waarvan een overweldigende meerderheid tegen dat pact was gekant, daarbij de N-VA wegwerkend die niet enkel veruit de grootste partij van Vlaanderen was en is, maar van het land.

    Een jaar lang nu al, is er niet één dossier – ethisch, economisch, budgettair, wat migratie of ecologie betreft – waarin niet dat onwaarschijnlijke, ultra-minoritaire samenraapsel dat als regering doorgaat, keuzes maakt die, zoals alle peilingen zeggen door een verpletterende meerderheid van de Vlamingen verworpen worden.

     

    Dus inderdaad, de Vlamingen zijn in de meerderheid, doen het economisch briljant, zijn ondernemend en kleurrijk, de Vlaamse steden zijn de mooiste en bloeiendste van Noord-Europa en het Vlaamse onderwijs is duizend keer beter dan het neocommunistische programma dat in de ‘Fédération Wallonie-Bruxelles’ geldt: dat is allemaal waar.

    Maar politiek gesproken, in 2019 evengoed als in 1970, kun je in de Vlamingen een deuk slaan als in een pakje boter.

    vertaling

    Marc Vanfraechem

    DRIEU GODEFRIDI

    Als ze maar Frans kunnen spreken en chi-chi verkopen, zelfs als ze van geen hout meer pijlen kunnen maken, achten die Fransosen en Wallo/Brorkselaars zich nog altijd de Seugneurs van Stad en Land. Dat is vooral zo sedert Napoleon de Hele Grote, Hitlers grote voorbeeld als wereldveroveraar, die niet alleen altijd maar meer van van alles wilden ‘veroveren’, Stad en Land, maar vooral de eigen domme pretentie tot ongekende hoogten wilde opvoeren. Tot ze in het zand beten. Met de (exacte) reputatie dat Hitler ’n monster is geweest, maar zijn Franse tegenhanger een onvergetelijke historische Held.

    **

    *

    Waarlijk, Angelina de Verschrikkelijke en Emaniele Macaroni, samen met nog vele Dômme Invaliden, zijn hun waardige opvolgers. Die hebben het werk van hun criminele voorgangers vervolledigd: Sie haben das geschafft. Met alle gevolgen vandien.

    Even opletten. Dat de Franse taal doorheen de Geschiedenis bij ons in De Lage Landen, zo breed verspreid was, is wel ‘b beetje historisch gegroeid. Ooit was het rijke Vlaanderen zeer dicht betrokken bij de Franse Kroon. Zie Diederik van den Elzas en Godfried van Bouillon (Boonen). De Eerste Kruistocht in 1096 werd niet geleid door de Franse koning, maar door de Graaf van Vlaanderen, die later de Koning van Jeruzalem werd genoemd. In die feodale tijden was de Graaf van Vlaanderen een der grootste ‘Leenheren’ maar ook als familielid ‘Raadsman’ van het Franse Koningshuis onder het Huis van Valois. Maar naarmate De Lage Landen, dank zij de werklust en hun aangeboren ondernemingszin weelderiger werden, groeide de Franse hebzucht. Historici spreken liever van ‘imperialisme’. Dat is een geleerder woord voor het buikgevoel dat vooral eigen is aan dieven en moordenaars.

    **

    *

    En dan ineens waren we 200 jaar later. De achterkleinkinderen van die van de Groeningekouter leefden nog. Bij de lange winteravonden vertelden ze er over bij het haardvuur. Het gezegend jaar Onzes Heren 1302, toen onze overgrootvaders… Deze opstand was inderdaad eerder de sociale revolte der Ambachten en Neringen, waarvan men later, om het Belgicisme en de Vaderlandse gevoelens der Vlamingen aan te wakkeren.

     

    Verkeerd begrepen romantisme? Mn voeten, Gérard! De Leeuw van Vlaanderen door Hendrik Conscience, de man die ‘zijn volk leerde lezen’ was een opdracht van Leopold I van Sexen Coburg Gotha… En het betaalde nog goed ook!

    Maar allez, we spreken er niet mer over. Want ook de Vlamingen kenden reedds enkele jaren later hun eigen Waterloo, bien avant la lettre. Heb ik hier al neergeschreven! Daar was namelijk in 1383 nabij Westrozebeke (tussen Ieper en Hooglede, met wat verder Het Land van Belofte: mijn geboortestreek (**), waar de Vallingen het onderspit moesten delven.

    De ware feitenzijn, dat enkele jaren na 1302, in samenwerking met de (Franse) Hertogen van Bourgondië, beide ‘Deelstaten’, het Graafschap der Lage Landen zowel als het Hertogdom Bouirgondië sterker en weelderiger waren geworden dan het Koningshuis der Valois in Parijs. Volgens de kroniekschrijvers waren Gent en zelfs Brugge toen groter en vooral rijker dan Parijs. Die moesten nadien echter de zeilen strijken voor de Spaanse Habsburgers onder Keizer Karel V. Een in 1500 in Het Patershol geboren Gentenaar…. Die was de zoon van Johanna de Zwakzinnige (sic), erfgename van de Spaanse Troon. Volgens L.P. Boon (niet mijn beste vriend) werd de boreling door zijn moeder opgevist van tussen de pis en de kak…

    **

    *

    Ja Ja, als ‘adolescent’ dwaalde die veel door de bossen van Nukereke (Oudenaarde) waar hij o.a. leerde fluitspelen en vogelen. Margrietje Van de Ghinste, zijn bastaardkind met een weversdochter, de latere Margaretha van Parma, was daar het resultaat van. De huwde,eenmaal ex-landvoogdes der Nederlanden geworden, eerst met de later vermoorde Alexander di Meduci, broer van, uit Firenze, en, weduwe geworden, hertrouwde die met de Hertog van Farnèse, de vader van de latere Alexander Farnèse, die op zijjn beurt Landvoogd der Nederlanden werd. Toen begin voor Vlaanderen de eeuwenlange martelgang.. De ene bezetting volgde op de andere. De ene al bloeddorstiger dan de andere. Spanje, Oostenrijk, Frankrijk…

    *

    Dat weversdochtertje uit Nukerke doet mij aan onze Bart denken. Wat een mooie familieband. Toen wij, tot 3 jaar terug, gedurende 16 jaar in Midden-Italië woonden (Lago di Bolsene) waren we regelmatige bezoekers van het arendsnest, de burcht waar ze haar leven sleet. We zagen er de mooiste schilderijen van de Stad Antwerpen. En van haar. Het was een zeer mooie vrouw. Keizer Karel had een goedesmaak! Zie ‘De Pot van Olen’…

    **

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Pot_met_drie_oren

    *

    Vraag Waarom laten onze Hoog Geschoolde ’Historici’ dit soort politieke hoogvliegers onbesproken? Uit schaamte? Uit onwetendheid? Uit gewoonte? Uit diplomatie? Of omdat ze meer begaan zijn met hun eigen glorie?

    En neen, we krijgen wel nooit een of andere spannende serie op TV over deze Gouden Eeuwen. In Francofonia (met uitzondering van Het Prinsbisdom Luik?)zouden er trouwens meteen straatprotesten komen.

    Tenzij er vooraf duchtig zou afgedokt worden…

    Maar ja, Vlaanderen heeft geen Domedes Invalides. Het heeft alleen maar invaliden. Tot in de ziel gekwetsten. Dank zij luyden als die Spitaals.  En neen, we ‘sloan nie up nulder mulle’ zoals de Gentse Roden van vandaag. We ziijn geciviliseerde lui.

    **

    *

    (**) … Westrozebeke: moet U toch eens komen zien. De streek is er, sedert mijn jeugdjaren, dank zij de Roeselaarse Fruit & Groenten Veiling, (maar vooral dank zij durf en wekijver) nijver en weelderig door geworden. Neen, geen vlasteelt meer, al lang niet meer, maar glasteelt De blauwe hemel straalt niet alleen hoog in de lucht, maar hij lacht U tegen, waar men daar gaat langs Vlaamse wegen….

    *

    Zondag 24 November 2019

    24-11-2019, 11:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    23-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5310

     Slecht nieuws voor Jef Vermassen & C°.

    **

    *

    En er is meer. Want er ligt nog dat mensonterend 2de Blauw wetsvoorstel op tafel:

    “het beëindigen van het leven voor dementerenden”

    **

    Dokter De Block (*)

    *

    Dat elimineren van alle nutteloos ongeboren leven kan ons, eenmaal bevrijd uit de moedersschot, bij leven en welzijn, persoonlijk niet meer raken. Daar is het immers te laat en veel te omslachtig voor. Blijft alleen nog de bekommernis voor het nageslacht. Geslacht en ongeslacht. We zijn er nu eenmaal en er komen geen nijp- snij- of verlostangen meer bij te pas. Hiervoor zijn we veilig, zo lang als ‘anderen’ van het niveau van

    **

    Zaan Zak De Klucht,

    zoon van, daar niet anders over denken. Zo van ‘een spuitje voor alle mismaakten en ‘nutteloze eters’. De woorden van Dr Jopseh Goebbels himself. Remenber? Van uit de Verzirguingshyuzen kwal dan de brief, dat de ge;liefde Zoon, Dochter, Vader, Moeder (schrappen wat niet past) aan de gevolgen van een hartaderbreuk was overleden.Het dode lichaam van de Geliefde is ter beschikking.

    *

    O die vrijgevochten Liberalen toch! Allemaal Kleine Goebbelsen!

    Euthanasie, een programmapunt dat zo komt uit het origineel van (Nazi-) Duitsland.

    **

    *

    En dan is er nog dat andere.

    Fundamenteel zijn deze Slinxe, Schotse en Scheve plannen gelijklopend aan de Leer van De Profeet: ‘doodt alles en iedereen die ge zelf als ‘Ongelovige’ beschouwt. Iets waarvan men wel onderling van mening kan verschillen. In amoureuze zaken bijvoorbeeld…

    **

    *

    (*) Dokter Magdie De Block: een blok aan eenieders been… En zelf zo met het blote oog te zien, absoluut geen nutteloze eter.

    Of is haar echte naam gewoon ‘De Vergeten Eed van Hippocrates?.

    ISLAM = BARBARISME

    *

    BekijkHIERde video!

    Even er aan herinneren, dat bloed-rode Popol Mag Niks zich de naad (alleen de naad?) uit de broek werkt, om, samen met Fluppe de Laatste, de Vlamingen een Paars-Groene pad in de korf te zetten? Zal de Coene Rode Ridder op tijd komen?

    Vooral benieuwd of de boot van De Goede Sint op 6 December tijdig zal binnenlopen, om die korf dicht te klappen.

    **

    *

    Coene Ridder of niet, zelfs voor dat kontfederalisme-van-m’n-gat is het eeuwen en eeuwen te laat. Stel U even voor dat die ACHT regeringen die dat Belzoekske van Nikske rijk is, gewoon verder blijven bestaan alsof er niets aan de hand is! Allemaal + de vriendjes in de jabinetten dikkelijk betaald op kosten van de Vlaams sprekende Jan-met-de-Pet en zijn Lisa. In Francofonia namelijk draagt men niet bij, men eet en drinkt er gewoon mede. Zoals de Oude Belgen ook al deden: ze (in de propere versie) zaten aan er dronken mede. Ergens anders aanzitten mag niet. Toch niet in het openbaar.

    *

    “Meine Meinung nach” voor geval men ALLE TWEE uit alle macht bij die sacrosante en alleen zaligmakende UNITÉ wil blijven, dan zou de hele Francofone poppenkast gewoon onder Vlaamse curatele moeten gesteld worden. Inzake ‘Begroting’ en ‘Begrotingscontrole’ (zie volgend blogje) zou dat zelfs niet alleen de goedkeuring meedragen van de EUSSR-Groten, maar de Vlaamse spreekwoordelijke welvaart Zonder Vrees zou alsdan de hele wereld kunnen inspireren.

    *

    Komt mij daarbij ineens nog iets anders voor de geest.

    Die alles hun tijd lang overlevende verpestende Pakbonden toch! De ergste en de onbetamelijkste van de hele wereld! Als Slinx, Schots en Scheef zo zot is van hun Grote Voorgangers (Marx, Mao e.a.) waar de Pakbonden gewoon VERBOTEN waren: waarom zij die bij on s allemaal al lang nog niet opgepakt?

    Zelfs Nazi-Duitsland onder Hitler lukte het vanaf 1929 de economie te doen heropleven tot nooit geziene hoogten. Dat was onder de dictatuur van de NSDAP, de Nationaal Socialistische Duitse Arbeider Partij. Veel arbeid, goede lonen, kinderbijsllag, betaald verlof; wagen voor het volk; maar geen Vakbonden!

    **

    *

    Zaterdag 23 November 2019

     

    23-11-2019, 11:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    22-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5308

    Hieronder leest U van de hand van enen groten stouterik wiens naam ik niet zal vernoemen, die de goede reputatie van de Grote Meneer & Reichsführer Adolf Hitler in diskrediet wil brengen. En neen, die deed dat niet in besloten kring, maar in het openbaar. Volgens de TV een uitzending om duimen en vingers van af te likken. Er waren er zelfs bij, die andermans zolen likten.

    Schande! Driewerf schande!

    Historisch: de Reichstag Speech van Bart Somers

    14 november 2019 Ben De Zwijger

    **

    *

    https://outlook.live.com/owa/?path=/mail/inbox/rp

    Brussel, 13 november 2019: In het parlement hield Bart Somers, vice-minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen een historische speech.

    Wegens het belang van deze speech, geven wij de speech integraal weer:

     

    Bart Somers:

     

    “De volkeren der aarde zullen dra erkennen dat het Vlaanderen onder leiding van mijn partij geen vijandschap wenst met de buitenlanden. Het binnenland is het probleem. Vandaag zal ik andermaal profetisch zijn. Als die 850.000 Vlamingen die in deze Reichstag vertegenwoordigd worden door de verwerpelijke fractie aan mijn rechterzijde, erin zouden slagen om de immigratie naar Vlaanderen te stoppen, dan zal het resultaat geen Arabificatie van Vlaanderen zijn, en dus de overwinning van deze Vlamingen, maar zal het juist leiden tot het einde van hun miserabele clubje in dit eerbiedwaardige parlement.”

     

    (pauzeert)

     

    “Voorwaar ik zeg U, we moeten deze fractie van 850.000 Vlamingen NU stoppen. We moeten regels uitvaardigen die er toe leiden dat zij verdwijnen uit Vlaanderen. Hun plaats kan dan van rechtswege ingenomen worden door vluchtelingen, asielzoekers en migranten, vooral dan economische migranten.”

     

    (applaus van groot deel parlement)

     

    “Voorwaar ik zeg U, de bevolking is gerechtigd zich vanaf NU te keren tegen ieder individu dat zichzelf Vlaming noemt, een Vlaamse vlag zwaait, zijn kind een Vlaamse naam geeft, of met zijn ogen draait als er op het staatsnieuws gezegd wordt dat terroristen en hun kinderen terug naar België moeten worden gebracht.”

     

    (pauzeert)

     

    ” Voorwaar ik zeg U, het is tijd om restaurants die balletjes in tomatensaus serveren te sluiten, het is tijd om vitrines van winkels waar louter in het Vlaams bediend wordt te bekogelen met roze waterverf, tenzij ze ook de lang verwachte vertaling van de naam van hun winkel in het Arabisch naast hun eigen naam plaatsen, het is tijd om de kleur blank in het straatbeeld te verbieden, minstens elke blanke te voorzien van een ster op de borst mocht de blanke zich verhullen in een dikke winterjas en diep over het voorhoofd getrokken wintermuts.”

     

    (applaus van groot deel parlement)

     

    “Voorwaar ik zeg U, het is tijd om afscheid te nemen van wielerwedstrijden op de baan wegens te wit en te zweterig. Ik zeg U dat de cyclocross wel mag blijven bestaan als er maar veel modder op het parcours ligt en de renners zwart over de streep komen.”

     

    (pauzeert)

     

    “Voorwaar ik zeg U dat wij onverdroten verdergaan met het sluiten van bejaardencentra waar de meerderheid van de ouders en grootouders van deze 850.000 valse Vlamingen zich bevinden. Ik zeg U luid en duidelijk: de boeken uit hun boekenkast moeten NIET naar de kringloopwinkel. Breng ze met mijn groeten en toestemming naar de vuurtjes van de nieuw aangekomenen in het Brusselse Maximiliaanpark in afwachting van hun nieuwe woning in de leeggekomen bejaardencentra.”

     

    (applaus van groot deel parlement)

    “Beste vrienden en symphatisanten, vandaag is de dag aangebroken dat wij beginnen met de deportatie van 850.000 slecht geplaatste Vlamingen!”

     

    (kippenvel moment)

     

    Antwoord van groot deel parlement:

    “Heil Bart”, “Heil Bart”, “Heil Bart”

     

    Noot: overeenkomsten met de beroemde speech van het grote idool van de familie Somers, dhr A. Hitler, op 30 januari 1939, in de Reichstag berusten niet op toeval.

    Mijn zakken zijn vol! Vol van de gelachen tranen voor zoveel naïviteit doe daarvoor meer dan € 22.000 per maand opstrijkt. Om daarmee zijn eigen afstamming ongelofelijk belachelijk te maken. Gaat daarmee naar den oorlog!

    Maar wat wilt U? Het vat kan maar geven wat het inhoudt.

    **

    *

     

    Vrijdag 22 November 2019

     

    22-11-2019, 17:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5309

    Voor de trouwe lezer van dit blogje zal het misschien bekend overkomen Zuid & Noord in één adem te horen vernoemen. Dit heet dan de Vrije Herenigde Nederlanden. Deel uitmakend van een V.E.: Verenigd Europa.

    Al de rest is larie en apekoool. De Lage Landen byder See kunnen best voort zonder die EUSSR!!!!

     

    En… wie weet? Met de blik op deze kaart…

    **

    *

    vraag ik mij af: dat daar helemaal boven rechts, dat gezellige oeroude Rusland der Tsaren, dat is toch vanouds een wezenlijk deel van onze Beschaving?

    Ja; natuurlijk, als we even abstractie maken van dat barbaarse communisme/spcialisme dat de ganse wereld bedoelde te verknechten. En daarbij grotendeel in gelukt is ook. Inclusief Het Vaticaan, naar thans meer en meer blijkt.

    Vandaar de hang om meer en meer te weten over ons gezamenlijk verleden. Over oude banden die na de Franse Revolutie en de verkeerd begrepen modernisatie geweldig hebben afgezien…

    Zo is het, bij de gratie van de jeugdige schrijver & conferencier Bart Van Loo (°1973) dat ik de lijn der Geschiedenis weer heb kunnen opvissen. Daarbij was Wikipedia mij zeer gunstig om de hiaten te vervolledigen die mijn gehoor gemist hadden. Al die namen! Al die data! Franse beroemde koningen, die na 1302 veel te vlug hun lesje vergeten waren. Graven van Vlaanderen die vanaf de jaren 1383 (Slag bij Westrozebeke en Franse revanche voor Groeninge) zoete broodjes bakten bij de Hertogen van Bourgondië en omgekeerd. Dyon, de Hospice de Beaune, de Pommard, Nuits St Georges, etc, etc…. Er werd Brigge, Gent, Ieper, handel gedreven tot in Sebastopol en Novgorod in het uiterste puntje van Siberië.

    Vooral als Van Loo, deze woordkunstenaar doorheen de Franse Geschiedenis minutieus de Vlaamse Gouden Sporen tot in het kleinste detail reconstrueert. En weer tot leven btrngt…

    Van onze Lage Landen beleefde het Calvinistisch geworden Noorden de Gouden Tijd in de 17de Eeuw. Maar het Roomse zuidelijker gelegen Vlaanderen was ondertussen wingewest geworden voor Rome en de Spanjaarden. Voorbij de gouden jaren 1383-1477, die de schrijver  de inspiratie brachten om Bourgondisch Vlaanderen te promoveren tot wereldleiders. Werkzamer en weelderiger dan Parijs en Londen samen. Waar zelfs onder meer Kral de Stoute (° 1433), Graaf van Vlaanderen een nieuwe Kruistocht probeerde op de been te brengen om Constantinopel, gevallen in n 1453, op de Turken te heroveren. Het duurde tot hij in 1477 bij Nancy (Lorraine) sneuvelde. In de strijd om nog meer grondgebied. Van hem zei men toen al, dat in zijn Rijk de zon nooit onderging. Het waren de Hoogdagen voor Brugge, Gent Ieper, Kortrijk, ja zelfs Poperinge….

    Hier wordt uitdrukkelijk en met aandrang verwezen naar

    **

    https://menen.bibliotheek.be/catalogus/bart-van-loo/de-bourgondiers-aartsvaders-van-de-lage-landen/boek/library-marc-vlacc_10197787

    *

    Het boek is nog maar pas in 2019 verschenen. U moet het gelezen hebben. Meer nog, het mag in geen enkele Vlaamse huiskamer ontbreken. Want het is de (vergeten) deur naar de toekomst…Ja, zelfs, nu de Religie noch Parijs geen rol meer spelen, de kortste weg naar de Herenigde Vrije Nederlanden.

    Sid Lukkassen

    Clownen of niet clownen, dat is de vraag…

    Het leven lacht je niet toe: het leven lacht je uit

    **

    https://doorbraak.be/clownen-of-niet-clownen-dat-is-de-vraag/

    *

    Gisteren, 21 NOVEMBER 2019

    Clown

    foto: ©Wiimedia Commons

    *

    Het is ‘ieder voor zich en God voor ons allen’

     

    Laten we nog eens stilstaan bij de film Joker, die onlangs uitkwam. De film toont de ontbinding van de sociale orde – in het leven van Joker ontbreken hogere doelen die hem kunnen verheffen of inspireren. Er is geen enkele overkoepelende aspiratie waar hij zich aan kan optrekken of zijn identiteit op een positieve manier mee kan verbinden. Het is ‘ieder voor zich en God voor ons allen’: de film toont een winner takes all maatschappij waarin de lagere klassen weinig waardering voor hun werk ontvangen – ze worden behandeld als inwisselbare tandwieltjes. Mensen die kampen met depressies of andere geestelijke ziektes kunnen al helemáál nergens een relevante, constructieve rol vervullen.

    Clownen in het Avondland

    In Avondland en Identiteit (2015) beschreef ondergetekende dit als volgt:

     

    ‘Al hebben we er niets aan, we zijn graag even het centrum van de aandacht – in onze vluchtige, narcistische maatschappij lijkt dat het hoogst bereikbare. Denk aan een vissersboot met emmers vol krabben die over elkaar omhoog proberen te klimmen. Als u wilt weten waarom mannen elkaar ‘voor de lol’ afzeiken en vrouwen kattig zijn, is dit het antwoord: de afwezigheid van een sociale ordening of een gedeelde moraal in het licht waarvan het leven zin heeft. Onze samenleving is niet verenigd in een grootse droom, een overkoepelend ideaal of een langetermijndoelstelling. De maatschappijleden beconcurreren elkaar met morele mooidoenerij (ik sponsor de natuur, straatkinderen, bedreigde diersoorten), sociale status (ik ben bevriend met de eigenaar van die hippe uitgaansgelegenheid) en prestigieuze speeltjes (ik heb een Google Glass).’ (blz. 50-51)

     

    In Joker wordt dit alles gepersonifieerd door acteur Robert de Niro. Hij neemt de rol op zich van de beroepsmatige afzeiker, de talkshow-host die binnenloopt als anderen zich in zijn show voor schut zetten. Hij verpersoonlijkt het Hollywoodeske policor-elitarisme van een gezapige, gevestigde jetset-showbusiness laag die alleen met ironie naar de werkende klasse kan kijken.

     

    Het enige positieve wat hieruit opdoemt, is chaos. Het positieve doel van de Joker is chaos, want chaos is zo eerlijk als een loterij: een herstart die nieuwe kansen voortbrengt. Waar de gevestigde orde wegvalt, verliezen de ‘fat cats’ hun privileges en openen zich frisse wegen.

    brexit

    Voordat we tot conclusies kunnen overgaan moeten er voorbeelden de revue passeren: die maken het maatschappelijke absurdisme invoelbaar. Deze ervaringen zijn essentieel om het tijdsbeeld van deze grote clownshow neer te zetten.

    Winnie de Poeh

    geen goed woord opbrengen voor Disney

    De eerste geschiedenis betreft – opnieuw – mijn oude tekenleraar. Toen ik tekenles volgde op de bovenbouw Havo, bracht iemand op een dag Winnie de Poeh ter sprake. De tekenleraar kreeg een woede-uitbarsting. Het was absoluut abominabel en schandalig hoe het commerciële Disney de oorspronkelijke artistieke creatie had opgekocht en vervolgens ‘versimpeld en verkracht’! De visie van de authentieke kunstenaar was platgewalst door de geldzucht van het grootbedrijf. De beste man kon duidelijk geen goed woord opbrengen voor Disney.

     

    Anderhalf jaar later keerde ik terug als ondersteunende kracht met een bijbaan op dezelfde school. De tekenleraar gaf nu les aan een onderbouwklas waarmee letterlijk geen land te bezeilen was. Het regende propjes en tekenmaterialen suisden door de klas – iedereen deed maar wat. De docent probeerde uit te leggen dat de leerlingen een sprookjesdoolhof moesten tekenen maar kon zich nauwelijks verstaanbaar maken. Er was geen spoor van coherentie in de situatie aan te treffen. Ik las de wanhoop in de groeven van zijn gezicht. Toen richtte hij zich op en riep de klas in: ‘En als je dan niks kunt verzinnen, dan teken je maar iets na van Disney.’

    Het voelde alsof er een held van zijn sokkel viel. Ik sprak hem naderhand voorzichtig aan en vroeg aftastend of hij over Disney van mening was veranderd. Er straalde een afgematte, uitgebluste indruk van hem af. ‘Tsja Sid. Op een zeker moment ben je oud – je hebt je strijd gestreden, je bent moegestreden. Dan is het tijd om je idealen over te dragen aan een jongere en meer principiële generatie.’ Bedremmeld en vernederd voegde hij hieraan toe: ‘Ik heb laatst voor mijn jongste zoon nog speelgoed van Disney gekocht…’

    Mevrouw Klazien

    Voorts komen we op mevrouw Klazien. Dat was al helemaal een wrang avontuur. Vanuit de volksuniversiteit werd ondergetekende naar haar doorverwezen om samen een cursus op te zetten over filosofie en literatuur. Het begin was al wat raar – ze kon niet bellen omdat haar telefoon was afgesloten. Ik moest persoonlijk op bezoek. Uiteindelijk vond ik ruimte op de ochtend van een Paasdag.

    Zij is eigenlijk de draagster van onze cultuur

    Daar aangekomen bleek dat deze dame op leeftijd woonde in een ijskoud huis: ze had Nederlands gestudeerd en wist alles van de vaderlandse literatuur, maar werkte daarna bij een radiokanaal dat was wegbezuinigd. Zij is eigenlijk de draagster van onze cultuur, schoot het door me heen – één van de laatsten die weet wie Vondel was en de dichter Poot. Toch leefde ze in abjecte armoede.

    Net als voor de telefoonverbinding was er geen geld voor verwarming. Ik dronk thee van brandnetels uit de tuin waarin haartjes ronddreven die ze zelf niet zag. Haar dagen bracht ze door met een dik boek vol kleurplaten. Toen ik die avond aan de Chinees zat met mijn ouders wist ik dat zij alleen zat, met Pasen in een koud huis. Een half jaar later zat ik met de VVD-scoutingscommissie om tafel in Den Haag – steeds spookte het beeld van mevrouw Klazien door mijn hoofd. Een welgestelde bovenlaag die de cultuur aanneemt als vaststaand gegeven zonder te beseffen wat daar allemaal onder zit.

    Absurdisme

    Dit absurdisme in de onderbouw is doorgedrongen tot de bovenbouw – of misschien is het omgekeerd gegaan, zoals een blik op brexit en de Europese Unie suggereert. Officieel kan, volgens de statuten, de Europese Commissie pas starten als alle Eurocommissarissen zijn benoemd. Het wachten is nu op de Britten, die nog niemand hebben voorgedragen en dat volgens de officiële regeringsverklaring ook niet voornemens zijn. Ursula von der Leyen wist geen beter antwoord op dit dilemma te verzinnen dan: ‘We antwoorden niet op hypothetische vragen.’ Brexit blijft voor de bestuurlijke klasse vooralsnog een hypothese.

    Er staat een artikel in de herinnering dat de leegheid van de hedendaagse politieke partijen bekritiseert. Neem nu de inhoudsloze verkiezingsspot die Nederland gelijkstelt aan een vaas die wordt getaxeerd in het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch. Partijen doen steeds minder moeite om hun ideologische leegheid te verbergen. Sommigen houden geen ‘congressen’ meer maar ‘festivals’, met ‘cabaret’ – andere partijen komen niet verder dan verkiezingsspotjes waarin mensen elkaar ‘goede morgen!’ wensen. Deliberatie, het politieke overtuigingsproces gebaseerd op inspraak en intellectuele arbeid, is vervangen door een ‘volksvermaak’, wat tegelijk neerbuigend is naar het volk. Je straalt uit dat de ideeën op zijn en dat alles al in ‘kannen en kruiken’ is, als je zoiets doet.

    Afgetrapte cliniclown

    Maar wie denkt dat we de bodem daarmee hebben bereikt, komt bedrogen uit! We zouden bijna denken dat alle absurditeit wel is verteld en dat er geen voorbeelden meer te vinden zijn… Toen kwam D66-leider Rob Jetten plots in beeld op een partijcongres:

    ‘Intussen kunnen de leden in Breda met zijn kartonnen tweelingbroer op de foto en wordt er in de centrale hal een half uur uitgetrokken voor ‘Koken met Rob’. Daarin maakt Jetten met zijn rug naar het publiek een gerecht klaar met courgette en avocado.’

     

    En toen viel dit dus uit de lucht: een filmpje op het medium TikTok waarin VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zich presenteert als ‘afgetrapte cliniclown’, aldus DDS.

    De essentie van deze voorbeelden is tegelijk de essentie van de westerse cultuur vandaag: alles aan het Westen dat niet-clownesk is, wordt gepresenteerd als tóch clownesk – alles wat niet clownesk wil zijn wordt neergezet als ‘nazi’. We zien het ook aan deze uitvoering van Papageno uit Die Zauberflöte van Mozart en Schikaneder. Het werk moet worden uitgevoerd in malle pakjes, ironiserend en ridicuul. Want een masculiene energie die zich onapologetisch en ongefilterd openbaart, past uiteraard niet binnen een postmoderne cultuur die enkel via spot en scherts de eigen bronnen kan verstaan. Ooit liet Thierry Baudet aanwezigen op een bijeenkomst luisteren naar klassieke muziek: videobeelden toonden hoe dit voor de bezoekers moeilijk te verdragen was – de onderliggende insteek was namelijk niet ironisch.

    Bindmiddel

    Enkel ‘nieuwe verbindingen’ mogen

     

    Het cement in de samenleving is weg: de verschillende werelden vloeien niet in elkaar over maar ‘springen’ in elkaar over, zonder aanloop. Die verspringing is de voeding van het absurdisme. De opvolgende wereld heeft niets gemeen met de wereld waarin je je thans bevindt: dit verweesd-zijn maakt dat mensen op zoek gaan naar binding, naar hun wortels en identiteit. Dit zoekproces is bedreigend voor de postmoderne kosmopolieten die de wereld uitsluitend ironisch kunnen bezien: ‘binding’ zoeken mag wel, maar niet met de eigen cultuur en gemeenschap. Enkel ‘nieuwe verbindingen’ mogen – het liefst met het ‘onbekende’ – hoe meer exotisch en niet-Westers, hoe ‘ongevaarlijker’. Want dat is beter dan het eigene. Volg je die weg dan eindig je als eenzame clown – het leven lacht je niet toe, het leven lacht je uit.

     

    In dit alles klinken echo’s van het marxisme door: het marxisme ontwikkelde theorieën over de verhouding tussen de onderbouw en bovenbouw – vandaag zien we dat het clownen in beide maatschappelijke lagen hoogtij viert. Noch de libertaire, noch de socialistische profetieën zijn bewaarheid: de synthese is een even clowneske als atomistische toestand – het leven valt uiteen in fragmenten die wegdrijven op een zee van desillusie en absurdisme.

     

    Dit artikel was – voor zover de auteur het nu kan voorzien – het laatste deel in de miniserie over het leven in een grote clownshow. Lees ook deel 1 | 2 | 3 | 4 | 5. Een wezenskenmerk van clownesk absurdisme is echter dat het zich niet laat voorzien…

     

    Op 25 november geeft ondergetekende een lezing voor KVHV over dit onderwerp op de Universiteit van Antwerpen, Rodestraat 14 om 20:00 uur.

    Oef! Even uitblazen.

    Ondertussen over naar volgerde bedenking.

    Het is een oud gezegde, dat wie zijn verleden niet kent, ook geentoekomst heeft. Zo zou onze Beschaving niet zijn wat ze geworden is, zonder kennis van de Oudheid, vooral de Grieken, de Romeinen, het Christendom en de Verlichting.. De schoonheidsfoutjes ervan moeten we er maar bijnemen.

    Enne, a ropost: vooral de woorden van Julius Cesat niet vergeten. Dat wij, in onze landen toen al de dappersten aller Galliërs waren… Wat hieronder niet al lachende kan gezegd worden, is de waarheid niet…

    **

    *

    Vrijdag 22 November 2019

     

    22-11-2019, 12:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    21-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5307

     Hieronder een dubbele versie van hetzelfde verhaal. De hedendaagse meer dan hopeloze situatie van ons o zo dierbaar België, het Heilig Land der Vaadren..

    **

    *

    Eerste verhaal: de visie van de technocraten onder de kranten (De Tijd).

    **

    *

    ‘Technocraten’! U weet wel, dat is de soort Verlichte Grote Verstanden zoals Joachim Coens, bij de Tsjeven, de eerste in rang voor de Sinterklaasbenoeming, dat ziet. Stel U even voor. Sedert heel, heel lang geleden, uit de tijd dat de dieren nog spraken, ’n slimme Voorzitter bij de Tsjeven. Te mooi om war te zijn! Zelfs al moest het lukken: het is veel te weinig en vooral het is veel te laat. Zowel de partij als geheel het zijn kapot geplunderd.

    Enfin, dat waar De Tijd zich mee bezig houdt, is niet mijn ding. Morgen of overmorgen krijt U van mij (via Doorbraak) de Noorderling Sid Lukassen opgediend. Alvast deze link om de lezer zich ’n beetje te kunnen inleven..

     

    https://www.liberales.be/teksten/2018/5/24/waarom-links-niet-meer-kan-innoveren-sid-lukkassen

    **

    *

    De tweede benadering is deze van GUVAAL, de collega die er zijn specialiteit van heeft gemaajt om de juiste puntjes overal op de juisste i te plaatsen.

    Veel leesgenot.

     

    België zakt steeds dieper in budgettair moeras

    **

    https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/algemeen/belgie-zakt-steeds-dieper-in-budgettair-moeras/10183452.html

    Premier Sophie Wilmès (MR). ©Photo News

    *

    Kris Van Haver En Dieter Dujardin

    Vandaag om 01:01

     

    De Europese Commissie trekt België hard aan de oren voor het pijlsnel stijgende begrotingstekort.

     

    De risicoanalyse die de Europese Commissie woensdag voorlegt, spreekt van ‘een significante afwijking’ van de Belgische begroting van dit en volgend jaar, vernam De Tijd. Zonder bijsturing komt ons land in mei onvermijdelijk op het Europese strafbankje.

     

    België vertoeft met zijn begroting al enkele jaren in het gezelschap van de zogenaamde Club Med-landen uit het zuiden van Europa. Ook woensdag zal de Commissie het verdict vellen dat ons land het risico loopt dat de begrotingscijfers niet stroken met de Europese afspraken. De stijging van het tekort is alarmerend: van 0,7 procent van het bruto binnenlands product in 2017 gaat het naar 1,7 procent dit jaar en naar 2,3 procent in 2020. Die 2,3 procent- 11 miljard euro - is meteen het hoogste tekort van de eurozone en elf keer meer dan de regering in april beloofde aan Europa.

    Ontbreken van saneringen

     

    De Commissie valt vooral over het ontbreken van echte saneringen in het budget. België moet elk jaar 0,6 procent aan structurele maatregelen voorleggen, maar de structurele balans verslechtert in 2020, zelfs met 0,3 procent. Bovendien stijgen de overheidsuitgaven in 2020 met 4,7 procent, terwijl Europa de toename op 1,6 procent begrenst. Dat houdt in dat het overheidsbeslag de pan uit rijst, net op een moment dat de kosten voor de vergrijzing ook oplopen.

    TIP

     

    De rode vlag van Europa heeft geen directe gevolgen. De Europese Commissie loopt op haar laatste benen en beseft ook dat een regering in lopende zaken weinig vermag. De echte test volgt in de lente. Dan beslist de nieuwe Europees commissaris voor Begroting Paolo Gentiloni op basis van de definitieve cijfers voor 2019 of België op het strafbankje moet. Dit jaar ontsnapten we nipt dankzij de aantrekkende groei.

    Twijfel of sancties volgen

    Of straks echte sancties volgen, is zeer de vraag. De verschillende Belgische overheden speculeren op een versoepeling van de Europese begrotingspolitiek voor investeringen. Het Brussels Gewest neemt daar nu al een voorschot op door 500 miljoen euro aan investeringen buiten een begroting van nog geen 6 miljard te duwen.

     

    Ook informateur Paul Magnette (PS) ging al met Gentiloni praten over wat de komende jaren budgettair mogelijk is. Het algemene gevoel bij de federaal onderhandelaars is dat het onhaalbaar is elk jaar 0,6 procent verbetering te realiseren. De PS wil met enkele sociale trofeeën uitpakken, terwijl Open VLD geen nieuwe belastingen wil slikken. Een begrotingsevenwicht in 2024 wordt daardoor de facto onhaalbaar.

    .Gevraagd: werknemers, geen jobs.

     

    Wie herinnert zich niet de eerste prioriteit van onze Charel toen hij nog nationaal was: 'Jobs, jobs, jobs!'. Dat blijkt ondertussen een holle slogan te zijn geworden, zoals we zopas nog hebben kunnen meemaken bij De Lijn. Onze regionale busmaatschappij vindt nl niet genoeg nieuwe werknemers. Bij nader toezien, blijkt dat niet eens een uitzondering te zijn, want hetzelfde gebeurt in het onderwijs, in de zorgsector, in de woonzorgcentra. De politie heeft volk te kort en hetzelfde gaat zich voor doen in het leger, waar er niet genoeg vervangers komen voor de militairen die met pensioen gaan.

     

    Ondertussen worden tienduizenden betaald om niet te werken, via vervroegde pensioneringen, loopbaanonfderbrekingen, leeflonen en nog van die stelsels. E.e.a. is het gevolg van de babyboom na WO II die ervoor zorgde dat er tegen het einde van vorige eeuw een teveel was aan werkzoekenden, niet alleen door de aangroei van de jongere bevolking, maar ook doordat steeds meer vrouwen in het arbeidscircuit kwamen. Dat de situatie nu omgekeerd is - steeds minder jongeren en steeds meer gepensioneerden - heeft men stilaan wel ontdekt, maar men doet er niets aan. In tegendeel zelfs, er zijn nog steeds partijen die vinden dat we minder moeten werken en vroeger met pensioen moeten kunnen gaan. Niet de werkgelegenheid, maar het tekort aan arbeidskrachten is nu echter het probleem. Dat de staat ondertussen met een staatsschuld zit die na de Italiaanse de grootste van Europa is, blijkt niemand te verontrusten. Tout va très brien, madame la Marquise!

    *

    Het Brussels gewest heeft een begrotingstekort van € een half miljard, Vlaanderen en Wallonië zo'n € 350.000 en de Franse Gemeenschap liefst meer dan 700.000

    *

    *

    Mij moet het in de eerste plaats van het hart dat er ‘geregeerd’ wordt precies alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Regeren in Lopende Zaken, dat wil alleen zeggen, de boel draaiende houden. Niks meer. Is heon het werk van de ‘klerken’ in de kabinetten, want de Bazen zijn vleugellam. Wegens onderling gekibbel. Date vooral geen bokkensprongen maken zoals de zwangerschap nog meer maniipuleren. Nog meer verhakkelde baby lichaampjes in de ziekenhuiscontainers met menselijke afval.

    Wat ’n ierkeerde conclusie! Want ieder versneden ongeboren leven wordt immers 10-voudig vervangen door import? Daar zijn zelfs geen kosten meer aan, want meestal volgroeid en in de juiste richting grootgebracht.

    **

    *

    Onbegrijpelijk ook dat de parlementaire wedden (€22.000 per maand en per stuk) gewoon doorlopen. En dat al die kabinetten doorbetaald worden om met hun vingers te zitten spelen. Of om papiertjes te verleggen.

    *

    En nu ruim ik de baan voor de opstekende noorderwind van Nr 5309…

    **

    *

     

    Donderdag 21 November 2019

     

    21-11-2019, 12:20 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5306

    Straks heten de overlevende blanke ‘ongelovigen’ allemaal Mao, Karl of Dolf.. Voor de overige, onafgezien de kleur, MMustafa, Barack of Joseph…

    **

    *

    Immers, eenmaal de wereld herschapen en her-bevolkt is, zal dat kunstgewrocht louter om te delen zijn. Geen namaak, maar zuiver en alleen een nieuw origineel. Met de zegen van Allah en/of die van Marx. We worden allemaal broeders, zo zingen we!

    **

    *

    De Europese Hymne heeft het inderdaad alleen over mannen. Niet over zusters of zo. Want vrouwen en islammerij, die gaan niet samen…

    Parijs vier jaar na “Bataclan”: honderden demonstreren tegen de islamisering van Frankrijk

    ***

    *

    (Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

    *

    In Parijs demonstreerden zondag middag 17/11/19 honderden jonge mensen tegen de islamisering van Frankrijk en de daarmee gepaard gaande toename van religieus gemotiveerd geweld.

    **

    niet is, kan nog komen….

    *

    Het is vier jaar geleden dat fanatieke moslims honderden mensen in de Parijse club “Bataclan” op gruwelijke wijze hebben afgeslacht. Slechts één, hoewel eentje die heel veel opzien baarde, van de gevallen van Allahu Akbar-terreur, die ook Frankrijk sinds jaren teistert.

    We zullen nooit vergeten en nooit vergeven. Daarom zijn we zondag de straat opfe gaan en onze stem te verheffen tegen het islamisme in Parijs”, aldus een deelnemer aan de huidige demonstratie in Parijs. En een ander: “In de afgelopen jaren zijn meer dan 300 mensen gestorven aan de gevolgen van islamistisch terrorisme. Meer dan 1000 gewonden, honderden gezinnen uiteen gescheurd. Deze marteling moet stoppen!”

    Op Twitter kun je nu de eerste beelden van de demonstratie onder de hashtag #ManifStopIslamisme zien, waaraan honderden, vooral jonge mensen deelnemen.

    “Olélé olala tegen de sharia-wet”

    “Olélé olala tegen de sharia-wet zullen we er altijd zijn”, “Dit is Parijs en niet Algerije” zijn de kreten die steeds opnieuw gehoord worden.

    Op 10 november had al een grote demonstratie in Parijs tegen “Islamofobie” plaatsgevonden, waaraan duidelijk meer mensen zouden hebben deelgenomen.

    Bron:

    https://philosophia-perennis.com

     

    En toch lezen we enige hoop. in dit artikel Want het protest komt van de jeugd. En wie de jeugd bezit, bezit de toekomst.

    **

    *

    Persoonlijk moet het mij ook eens van het hart: am die misdaden van de islammerij: ooit van die kant al eens ’n woord van spijt gehoord?

    Spijt zeker niet. Wel applaus. Al wordt dat dopr de Media zoveel mogelijk dood gezwegen. Uit eerlijke schaamte?

    Alleen op sommige persoonlijke onderduik-media verschijnen er beelden van opgetogen voddenmadams, juichende jongelui en verkapte of gemaskerde mannenfiguren. Foei! Is ‘not done’. Is alleen voor onderling gebruik onder ingewijden. Immers…

    Over het werk, de harde gevolgen, de bloedige resultaten van de Koran wordt niet gecommuniceerd. Want, zo zegt in mensenwoorden Allah zelf, de ver-islamisering is het werk van de Almachtige ‘God’. En daar wordt niet mee gelachen.. Of ‘k lap U ’n contraventie aan Uw been…

    **

    *

    Tenslotte… Als U het mij vraagt (maar dat vraagt mij niemand Toch niet dat ik het weet):geef mij dan maar de God der Christenen. Die vemoordt niemand. Al lang niet meer. Integendeel. Hijzelf in hoogst eigen persoon werd aan het kruis geklonken tot de dood erop volgde…

    De 3de dag, met Pasen, verrees die. Als bewijs van de Eeuwigheid. Alle eer en lof in Zijn Naam.

    **

    *

    Mar ja, het verstand komt niet voor de jaren. En komt het ervoor, lijk bij de kwaliteit van dit soort EUSSR-Führers, het is er maar naar.

    **

    *

    Woensdag 20 November 2019

    21-11-2019, 06:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    20-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5305

     Zelf zou ik het eerder zien als iemand die ‘even voor het slapengaan’ zijn eigen zichzelf de zwarte piet toespeelt. Ja, met deze hoop kan ik leven!

    **

    *

    “Het gaat allemaal veel te traag en met te weinig inbreng van de bevolking.”

    Dit zijn de profetische woorden die hijzelf, tweede generatie uit Irak, Maghdi de Verlosser, buchstabiert op https://vilvoorde.cdenv.be/wie-is-wie/onze-mensen/sammy-mahdi/...

    *

    De man, nu al der Tsjeven ‘jongerenvoorzitter’: zonder belang dat die daar al is geraakt. Allah’s wegen zijn wonderbaar. Langzaam maar zeker naar de top. Helemaal in lijn van wat ‘Brussel’ wil, zoals betoond in onderstaand artikel. Doodgewoon onze zeer humaan gegroeide en bijna perfecte Beschaving ‘overnemen’. Om er overal ‘no go’ zones van te maken… Zeg nu zelf: Vilvoorde, Stad van

    **

    *

    wijlen het schatrijk geboerd maar fundamenteel boer gebleven Brabants Trekpaard,

    de bij uitstek Pjeerden-vretende stad, dat is toch de dichtst mogelijke conglomeratie aanleunend bij le très Grand Broeksèl? En is dat verfranste Broeksèl niet de mini kopij van Parijs, de Lichtstad…’n Stad van weliswaar vergane glorie, in vergelijking met onze steden in de Bourgondisch-Vlaamse 15-16de Eeuw.

    **

    *

    De bijna 200 jaar durende jaren, waar (tot. 4 Januari 1477 nabij Nancy in dee Lorraine. Ja, ’t is juist: Geschiedenis is mijn dda) de bomen tot hoger dan de hemel groeiden.

    En toen wed het Mei, en iedere vogel legde ’n ei.

    **

    *

    En is inderdaad Broeksèl, de bij de gratie van de (nieuwe) Duitse arrogantie als camouflage voor een nieuw Führer Haupstquartier gebombardeerde EUSSR-Hoofdstad, niet het Hoofd en de Voeten van de allesomvattende Nieuwe Wereld Orde?

    Hitler, pf liever die doorschoten halve schedel van hem springt bijna een meter hoog in de archiefkast in het Kremlin. Deutschland über Alles. Of niet soms?

    **

    *

    En wij, de gewone bevolking Fr/Vl & Arabisch van dit klote Avondland?

    Om het met de woorden van Het Evangelie te zegen: vooral de FR/Vl schaapjes worden met touiwtjes van uit Ryad, naar de slachtbank geleid en ze doen hun mond niet open.

    Brussel levert het Joods-Christelijke Europa uit aan de islam

    **

    *

    **

    *

    by The Balkans Chronicles.

    De Koran draagt moslims op de islam op te leggen aan de hele wereld. De islamieten klopten herhaaldelijk met bodemloos militair geweld aan de poorten van Europa. Er zijn in het verleden beroemde veldslagen gevochten om de buitenmuren van Europa overeind te houden en om de Europees Joods-Christelijke leefwijze en beschaving te behouden. Maar, ook nu is de behoefte aan een Europees fort zichtbaar nodig. De islamitische jihad verloopt inderdaad via de weg van het terrorisme en het geweld, maar ook en vooral via de weg van immigratie en demografie. Talloze moslims hebben nu het continent overspoeld. Met als doel Europa te koloniseren en er een soort “Eurabië” van te maken…

    **

    *

    „Allah zal de islam doen overwinnen in Europa; zonder zwaarden, zonder kanonnen, zonder strijd! De miljoenen moslims in Europa zullen het continent binnen enkele tientallen jaren islamitisch maken,” zei de Libische dictator Gaddafi. En ik denk dat tot 2050 zijn we een complete moslimstaat, misschien al eerder…

    Ge-organiseerd in een Europese Unie (EUSSR) is Europa meer dan ooit in de ban van het marktdenken. In dit Europa staat markt-denken boven identiteit, politiek en cultuur. Aan begrippen als beschavingen, identiteit, cultuur en geschiedenis van onze beschaving, hebben hedendaagse EUSSR-leiders geen boodschap. Vanuit diezelfde a-culturele gedachte, redeneert de directeur van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, wanneer hij zegt dat de economische groei alleen kan slagen en de gevolgen van de ‘vergrijzing’ alleen gestopt kunnen worden als we zo veel mogelijk mensen van buiten Europa binnenhalen. Dus de op stapel staande explosieve bevolkingsgroei, zou goed zijn voor meer immigratie naar Europa, en dat is goed voor de economie. Maar, deze communistische EU-elite wilde alleen migranten uit islamitische landen, omdat de Joodse-Christelijke cultuur vernietigd moet worden (al duizenden Joden verlaten West-Europa). Alleen al in Nederland telt de islamitische ‘beschaving’ thans meer dan een miljoen zielen (de bevolking in Turkije groeide van 13 miljoen 75 jaar geleden naar 70 miljoen nu). En de massa-immigratie bereikt jaar op jaar een triest record en zal de komende jaren alleen nog maar verder exploderen…

    Deze massa-immigratie heeft enorme gevolgen voor alle facetten van onze samenleving. Het is economisch gezien een ramp, het tast de kwaliteit van ons onderwijs aan, vergroot de onveiligheid op straat, leidt tot een uittocht uit onze steden, verdrijft Joden (en homo’s) en spoelt decennia vrouwenemancipatie door de wc. Kritiek op islam, maar ook onderzoek naar de kosten van de massa-immigratie en überhaupt het debat over de botsing van culturen wordt gefrustreerd. De triomf van links in West-Europa heeft de uiteindelijke triomf van de islam gemaakt. West-Europa is zeer snel aan het islamiseren. Moslims integreren niet in onze westerse democratische rechtsstaat, omdat ze onze manier van leven ‘onrein’ vinden. De democratische rechtsstaat wordt als een afgodendienst gezien, omdat mensen zich als wetgever opstellen, terwijl Allah in hun ogen de enige wetgever is. De islam kent ook geen scheiding tussen Kerk en Staat…

    **

    *

    Het was Pim Fortuyn die zei dat de islam de grootste bedreiging is voor de wereldvrede. ’De islam zie ik als een buitengewone bedreiging, als een ons vijandige samenleving. Bijna geen conflict ter wereld waar de islam geen prominente rol speelt. Terreur en doodslag zijn de normale methoden om andersdenkenden tot inkeer te brengen. Wie zich het islamitische geloof niet door de strot laat wringen, wacht de onvermijdelijke doodslag. We moeten het land op slot doen en de hier aanwezigen in een recordtempo gedwongen laten integreren. Niet integreren betekent vertrekken. Een hoofddoek is een teken van onderdrukking van de vrouw. Een “geloof” dat vrouwen verplicht een hoofddoek te dragen ondermijnt de keuzevrijheid van de vrouw en onderdrukt haar eigen wil. Dit zorgt ervoor dat moslimvrouwen niet kunnen emanciperen, omdat zij zelf niet mogen kiezen. We moeten staan voor de emancipatie van al die onderdrukte vrouwen.

    Want zij zijn het bezit van de mannen en niets meer dan dat. Zij mogen niets, terwijl de mannen alles mogen, tot en met vreemdgaan. Het liefst met zo’n blonde Hollandse vrouw, die in hun opinie dan wel een hoer is van de bovenste plank,’ zei Fortuyn…

    De multiculturele spanningen in West-Europa zullen alleen maar toenemen. De aard van de islam heeft heel weinig verschilt van verfoeilijke en totalitaire ideologieën zoals het nationaalsocialisme en het communisme. Wie niet voldoet aan de leer wordt getrakteerd op zweepslagen, onthoofding of andere vormen van marteling of executie. En wat voor Europa laten wij onze kinderen en kleinkinderen na? Een continent waarop in de toekomst in bepaalde gebieden de sharia wordt ingevoerd?.. Het is de hoogste tijd om de gemaakte fouten te herstellen. Dat betekent een ander beleid op het gebied van immigratie en islam. Alleen door de islam-immigratie te stoppen kunnen we onze samenleving dé-islamiseren en de hier-verblijvende moslims voor de “aanpassen of terugkeren” –keuze te plaatsen, kunnen we ervoor zorgen dat Europa op termijn van enkele decennia niet ten prooi valt aan de islam, die niet te hervormen is, omdat deze ideologie is verankerd in de Koran, die eeuwig en onveranderlijk is. Iets wat volmaakt is, kan niet veranderen…En Wilders wil nu een NEXIT!.. Ik ook!


    Na lezing, volhardt in de boosheid en ondertekent..

    Ja, want ik neem er dan maar de verdenking bij, een ‘vuile racist’ te zijn. Allez, toch volgens de thans voorgeschreven politieke correctheid.

    Maar, zoals Bredero liet noteren: het kan verkeren.

    En nog iets.

    Toppunt van sadisme: het is de Slinxe Kerk die vanwege al teveel vreemde luizen, de achterlopers onder ons wil ovehalen met de door de BijbelseKerk voorgeschreven Christelijke Naastenliefde. En dat, terwijl wereldwijd de Christellijke zo geheten Hovaardigheidsbekleders in alle talen zwijgen als (nu reeds bij voorbaat) vermoord.

    **

    http://www.golfbrekers.be/mondialisering-van-sinterklaas-en-zijn-beste-vriend/#respond

    *

    Dinsdag 19 November 2019



    20-11-2019, 09:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    18-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5304

    *

    Dries Van Langenhove heeft in zijn korte carrière als weggeschopte Gentse hoogstudent in de Advocaterij, een meer dan perfecte start gemaakt in de Nationale Politiek. Die naambekendheid dankt hij niet de koekoek, maar zijn idealisme voor de nakende Vlaamse Ontvoogding.

    **

    *

    War zal ik zeggen? Als een schertsfiguur, Burgemeester voor de Tsjeven in ergens een immigratie-gatvan Groot Brussel, hoofdpersonage in een kinder-animatie serie als Kabouter Plop uit ‘n ‘Melkhuisje’ in Fantasialand, de uitgestoken hand van Tom TVG obstinaat blijft weigeren? Ja, wie zou er dan best tussen twee agenten opgeleid kunnen worden? Zelfs al is hij nog niet eens verkozen tot Voorzitter aller Voorzitters!

    **

    *

    Plopper plopper de plop (want bij de Tsjeven vloekt men niet. Toch niet in het openbaar), geef hem liever ne ferme klop op z’n kop…

    *

    Maar goed. ’n Schertspartij verdient inderdaad ’n scherts voorzitter… Enerzijds zo het lijf, anderzijds zo de kop.

    *

    De om-volking, inclusief de stads-ontblanking is blijkbaar in de eindfase getreden. De messen worden gewed. We hoeven daarvoor alleen even onze aandacht af te wenden van de Rode Duivels, en/of de stads-veldcross competoties, de allerlaatste nieuwigheid van het motto ‘Brood en Spelen’. Dat, terwijl de gehele Geschiedenis al 1400 jaar de facto bewijst, dat eenmaal de moslim-invasie in een te veroveren gebied rond de 10% schommelt, de poppetjes dan aan het dansen gaan. Er is, met of zonder de Brexit, hiervoor deze keer gene Winston Churchill om voor bloed, zweet en tranen te waarschuwen. Trouwens…‘Herr Hitler’ hield het enerzijds maar 12 jaar vol (1933-1945), waarvan slechts de laatste ZES des duivels waren. Tussen 1933 en 1939 was die anderzijds het zoveelste ‘wereldwonder’ dat de ganse wereld de Duitsers benijdde. Mo met Ham triomfeert, buiten een negental Kruistochten, al 1400 jaar onafgebroken. Hij owrdt daarbij zelfs voortdurend stinkend rijker.

    En het betert er niet op. Zie de huidige Lagere schoolbevolking in de Koekestad aan de Scheldestroom: 12 op de 15 kinderen zijn ‘van vreemde origine’. met minstens twee OF drie Nationalieiten… Wordt gefluisterd… Maar het wordt in de media gezegd zonder enige emotie. Integendeel. Met heel veel bewondering.

    Heeft TVG dan niet het gelijk aan zijn kant, als hij het Genie der Kempische Karpaten, in casu de min-of-meer dol gedraaide Antwerpse Führer: niet alleen diens stilstand verwijt hij hem, maar zelfs zijn achteruitgang in de Vlaamse ontvoogdingsstrijd.


    Links front wil nog meer immigratie

    **

     

    www.vlaamsbelang.org/links-front-wil-nog-meer-immigratie/

    *

    Resolutie is slag in gezicht van grote meerderheid Vlamingen.

    Dries Van Langenhove: “Het uitzicht op vestiging in België zal potentiële migranten alleen maar aanmoedigen hun lot in handen te leggen van gewetenloze mensensmokkelaars”

    Uitgerekend de dag waarop nog maar eens bevestigd wordt dat dit land volop in een nieuwe asielcrisis zit, keurde een coalitie van Franstalige partijen, aangevuld door Groen, sp.a, PVDA en… CD&V in de bevoegde Kamercommissie een resolutie goed die alleen zal leiden tot nóg meer immigratie.

    Volgens Kamerlid Dries Van Langenhove is het zonneklaar dat het door de verzamelde linkerzijde gewenste verdeelmechanisme zal zorgen voor een nieuw aanzuigeffect. “Het uitzicht op een kansrijke vestiging in Duitsland, Frankrijk of België zal potentiële migranten immers alleen maar aanmoedigen hun lot in handen te leggen van gewetenloze mensensmokkelaars en de oversteek te wagen”, klinkt het.

    Specifiek vanuit de Belgische optiek moet daar nog aan toegevoegd worden dat dit land al sinds drie jaar geconfronteerd wordt met een permanente en ronduit onrustwekkende stijging van het aantal asielaanvragen. Goed voor een stijging met bijna 50 procent in nauwelijks drie jaar tijd.

    De Belgische asielstatistieken tonen volgens het Vlaams Belang aan dat dit land meer dan ooit een bijzonder aantrekkelijk asiel- en immigratieland is. “De resolutie van de linkerzijde – waartoe ondertussen onmiskenbaar ook CD&V behoort – die stelt dat België een fair deel van de geredde migranten en vluchtelingen moet opvangen, is dan ook niet alleen overbodig, maar zelfs ronduit misplaatst. Ze is bovendien een slag in het gezicht van de grote meerderheid van de Vlamingen die haar buik meer dan vol heeft van de massa-immigratie en dat bij de jongste verkiezingen op een uiterst democratische manier duidelijk heeft gemaakt”, aldus Van Langenhove.

    In plaats van mee te stappen in een systeem dat de illegale immigratie naar onze contreien nog zal aanmoedigen en vergroten moet volgens Van Langenhove eindelijk en dringend werk gemaakt worden van maatregelen die de instroom verkleinen en de uitstroom vergroten.


    De ACHT regeringen die dit ‘Apenland’ rijk is zijn allemaal, van de eerste tot de laatste, rijp voor de psychiatrie.

    Hoe kan men dit ontkennen of iets anders beweren? Er is niet alleen van hoog tot laag de wijd verspreide graaizucht, er is vooral de schrijnende armoede van de eigen oorspronkelijke bevolking die zich in leven probeert te houden met de kruimels die van de immigratie-tafels vallen.

    Slecht één voorbeeld. Eigen ervaringen. De wachttijd voor elk doktersbezoek. Huisarts of Ziekenhuis. Die maaanden kan duren.

    Een wachttijd die Jan-met-de-Pet en zijn Lisa best kunnen gebruiken door midderwijl het Eindige voor het Oneindige te ruilen. Op voorwaarde dat de begrafenisceremonie tijdig gereserveerd werd. Want ook daar is het dringen geblazen… Ooit was er een tijd waar de gewone ambachtsman werkte voor zijn dagelijks brood in het zweet zijns aanschijns. Nu zitten de meesten in de internationale begrafenis-bizzines…

    Dit gezegd zijnde, is het hoog tijd dat vreemde herkomstigen levend gerepatrieerd worden, wat de ellenlange wachttijden voor buitenlands lijken-transport alleen maar zou verlichten. Anuna zou hiervoor zelfs een gat in de lucht springen. Vanwege de klimaatverlichting.

    Kortom, back to the roots zou voor iedereen het beste zijn. Vooral als in het voorbijgaan zoveel mogelijk van onze ‘Regeerders’ zouden kunnen meegezonden worden. In de woestijn of in de brousse zouden ze, in het voordeel van de plaatselijke bevolking, op hun plaats zijn. Een ‘Reconquista’, die in Spanje bijna 8 eeuwen heeft gekost, in eigen Vlaamse Stijl zoals in de Bourgondische Tijd….

    Wat ’n natuurlijke ontlasting, zou ik zo zeggen….

    **

    *

    Maandag 18 November 2019

    18-11-2019, 07:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5203

    **

    *

    (*)(woorden uit de gloriedagen van Den Cleynen Eyskens)

    Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. ‘n Waarheid als een weide vol koeien! Het is een grootvaderlijke uitdrukking van alle tijden. Maar wat erger is, is dat in voorkomend geval van omkoperij, is dat het gaat om ons bloedeigen brood dat ons dievelings ontfutseld wordt.

    De kosten voor de aan-huis-bestelling komen dus niet ten laste van de uitgevers, maar van de modale ‘Belastingbetalers’…Wat een ander woord is voor… diefstal. Wie soep kookt, moet zelf de groenten betalen…Dat zou in dit geval de kwaliteit van de soep heel wat verbeteren

    FEDERAAL DE SLUIS WAGENWIJD OPEN OM DE MEDIA-CONGLOMERATEN TE VOORZIEN VAN OVERHEIDSGELD

    ***

    *

    https://doorbraak.be/geen-geld-meer-voor-onafhankelijke-journalistiek/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    Geen geld meer voor onafhankelijke journalistiek. Wij van DOORBRAAK weten nog 120 miljoen liggen.

    *

    14 NOVEMBER 2019

    **

    *

    Benjamin Dalle,

    (°1982 Brigge)

    Vlaams minister van Media

    *

    Wie discussies over staatssteun en overheidsmiddelen wil voeren, let best op de grootteorde van de bedragen. Want terwijl iedereen zich focust op de schamele Vlaamse subsidies voor journalistiek, staat federaal de sluis wagenwijd open om de media-conglomeraten te voorzien van overheidsgeld.

    Dalende budgetten

    In Vlaanderen ontplooit zich een felle maatschappelijke discussie rond het cultuur- en mediabudget. De Vlaamse regering oogst bijzonder veel boosheid door besparingen. Minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) doet het totale cultuurbudget van 518 miljoen euro per jaar dalen naar 508 miljoen euro. Tien miljoen minder dan vorig jaar.

     Hetzelfde verhaal voor de journalistiek. Zonder enig overleg besliste de nieuwe minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) om het pas in 2018 opgerichte Vlaams Journalistiek Fonds, en ook de Medi-academie af te schaffen. Via het fonds kregen kleine online initiatieven project-steun: een variabele pot van ongeveer een 500.000 euro was beschikbaar. Voortaan bestaat er enkel nog het Fonds Pascal Decroos, dat met heel beperkte middelen steun aan onderzoeksjournalistiek geeft.

     

    Daarmee zet de Vlaamse regering het mes in haar streven naar meer innovatie en meer kwaliteit in de Vlaamse media. Van belachelijk weinig overheidsinvestering valt het terug op zo goed als niets meer.

    Federale vetpotten

    Het woord ‘belachelijk’ is gepast als je de besparingen vergelijkt met de sommen belastinggeld die ingezet worden om een andere staatssteun richting media wel in stand te houden. Want tegenover die enkele honderdduizenden (nu geschrapte) euro’s van de Vlaamse regering voor o,line prjecten, staat liefst 120 miljoen euro per jaar aan staatssteun waarvan enkele mediaconglomeraten profiteren via Bpost. Het beursgenoteerde bedrijf krijgt van de federale overheid elk jaar deze gigantische som (twaalf keer de totale besparing op cultuur!) om kranten en weekbladen tijdig te bussen.

     Het geheel baadt in een wolk van onfris gebrek aan transparantie.

    et contract dat afgesloten werd tussen federale overheid, Bpost en de mediagroepen, wordt als bedrijfsgeheim beschouwd en dus niet vrijgegeven. Hoeveel geld er indirect doorstroomt naar mediagroepen is dus zelfs niet publiek. Slechts een handvol grote, oude industriële spelers profiteert: DPG Media, Mediahuis, Roularta, Rossel en IMP. Kwatongen beweren dat zeker die laatsten wel eens over kop zouden gaan, als de overheid de royale kraan overheidsgeld dichtdraait.

     Concurrentievervalsing

    de term ‘blanco cheque’ lijkt wel uitgevonden om deze toestand te beschrijven

     Het is wel duidelijk dat papieren media en in het bijzonder de grote mediaconcerns op die manier van een gigantisch marktvoordeel genieten. Jaarlijks pompt de overheid miljoenen in een technologie die niet duurzaam is. En mogelijks nog kwalijker: de voorwaarden om van deze steun te genieten zijn niet van (journalistiek) kwalitatieve aard, maar van kwantitatieve. Hoe meer abonnementen van kranten en tijdschriften een uitgever heeft, hoe meer steun hij krijgt. Er is geen enkele garantie op banen voor journalisten, geen garantie op diepgravend en inhoudelijk werk, geen zekerheid om bestaande titels te houden: de term ‘blanco cheque’ lijkt wel uitgevonden om deze toestand te beschrijven.

     

    Wij pleiten er dan ook voor om op basis van transparante, journalistieke criteria en heldere procedures deze staatssteun te heroriënteren zodat de journalistiek in het algemeen, en de kleinere, onafhankelijke, spelers in het bijzonder, er op een gelijkwaardige manier gebruik van kunnen maken. Gezien de grootteorde van deze bedragen, zou het nuttig zijn de discussie meteen open te breken en de vraag te stellen of de conglomeraten met deze 120 miljoen euro beloond moeten worden, dan wel of het geld niet beter besteed zou worden aan journalistiek, maar ook aan podia, kunst, en cultuur in het algemeen.

    **

    *


    Bij Macaroni in La Douce Franse zijn er de Gele Hasjes. Ongenoegen alom. Bij ons, zijn het, zo te zien aan de stemmen (97%) voor TVG (*) de Zwarte Leeuwtjes op Geluw Veld. Die staan voor de Vooruitgang. Inderdaad, want Rode of Groene Hasjes staan, alhoewel anders bedoeld, gewoon voor de afbraak.

    **

    *

    (*) TVG, Tom Van Grrieken,. Is niet hetzelfde als TGV, al roept het wel de indruk op van dezelfde Hoge Snelheid en dezelfde kortste verbinding tussen twee punten…Dat is namelijk de Rechte Lijn, weg van de ondergang naar de voorspoed.

    *

     Schone schijn ontmaskerd: particratie in België

    **

    *

    Bij aankoop van het nieuwe #particratieboek Schone Schijn van Vuye & Wouters (€22,95), ontvangt u het #Brusselboek Vlaanderen Voltooid van dezelfde auteurs, tegen de uitzonderlijke actieprijs van €12,55 -- geldig tot en met 15 januari 2020.

    Eind november verschijnt het langverwachte boek over de particratie in België. Wie anders dan Hendrik Vuye en Veerle Wouters zijn beter geplaatst om hierover een analyse te maken?

    Ze steunen daarbij vanzelfsprekend op hun persoonlijke ervaringen als Kamerlid, maar ook op een uitgebreid onderzoek.

    Hoe beslist de partijtop?

    Wie zijn die beslissers?

    Is er overleg binnen de partijen?

    Waarom stemmen we en wie verkiezen we?

    Waarom zijn parlementsleden en ministers zo afhankelijk van de partij?

    Hoe versterken de media de particratie?

    Wat is het lot van politieke rebellen?

    België is geen democratie maar een particratie. De instellingen vervullen de hen staatsrechtelijk toegewezen taken niet: het parlement controleert de regering niet, de regeringen regeren niet maar kibbelen wel, onafhankelijke instellingen zitten volgestouwd met partijcreaturen. Een tiental personen nemen alle beslissingen, zonder dat ze ook maar aan iemand verantwoording afleggen.

    En de particratie werkt niet meer. Het begrotingstekort is monumentaal, er worden al decennialang geen grote akkoorden meer gesloten en op uitdagingen als migratie krijgen we geen vat. De particratie is een inefficiënt systeem dat onze welvaart bedreigt.

    Dit 'particratieboek' is een ontnuchterende reis door de instellingen van een land waar zoveel slechts ... schone schijn is.

    U kan het boek reeds hier in voorverkoop bestellen — tijdelijk met gratis verzending!

    Ofwel haalt u uw voordeel door hier de bundel

    Schone Schijn + Vlaanderen voltooid (de Brusselvisie) van dezelfde auteurs samen te bestellen tegen de actieprijs van 35,50€!

    Deze actie is geldig tot half januari 2020!

    Een relevant eindejaarscadeau!

    *

    Zondag 17 November 2019

     

    18-11-2019, 03:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5302

       

    *

    (*) Vandaag 15/11, waarschijnlijk voor het laatst, Feest van de Dynastie…

    **

    Maar terzake.

    Er zijn zo van die Wijsheden die uitsluitend werken bij de hardwerkende gewone mens, terwijl de ‘Overheid’ op dit Blogje meestal aangesptoken wordt als Grote Verlichte Geesten, juist opzettelijk ijveren voor ‘Verandering’. God weet met welke bedoelingen, buiten hun eigen persoonlijke Roem-in-alle-eeuwen-der-eeuwen en…. hun portemonnee.

    **

    IS-BEULEN: monsters mét waarde?

    13 NOVEMBER 2019 Ann Moella

    *

    Ik gruwel van dat soort horrorverhalen

    https://doorbraak.be/is-beulen-monsters-met-waarde/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    *

    Op deze eigenste site las ik nog niet zo lang geleden een recensie over het boek Moffen-meiden van de Nederlandse Rianne Oosterom. Ik las het boek niet, want ik gruwel van dat soort horrorverhalen.

    **

    *

    Meisjes, jonge vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog verliefd werden op een Duitse soldaat – en ik negeer niet dat er van sommigen gezegd werd dat ze uit eigen belang mee heulden met de oh zo verachte bezetter – werden bij de bevrijding slachtoffer van een volkswoede. Ik citeer uit de recensie: ‘De meeste meisjes werden niet verliefd op een Duitser omdat ze pro-nazi waren of omdat ze de bedoeling hadden te collaboreren. Op veel begrip van hun omgeving moesten ze alvast niet rekenen. (…) Deze vrouwen stonden weerloos tegenover het schuim van de straat en genoten, met hier en daar een uitzondering, geen bescherming.’

     

    Neen, ze werden toegetakeld, kaal geschoren, mishandeld, overgoten met pek en veren, verkracht en/of vermoord in een lynchpartij. Zij die het overleefden, hielden er een levenslang trauma aan over.

    Moffenmeiden, bah!

     

    Het daghet in het Oosten

    Hoe moet dat dan met de zoveel erger, zoveel sadistischer IS-beulen, vraag ik me dan meteen af?

     

    Nausicaa Marbe schreef in haar column in De Telegraaf dat ze geen druppel compassie heeft met het ‘leed’ van de IS-vrouwen: ‘Familieleden van IS-vrouwen die vrijwillig naar de slachtvelden togen en daar kroost baarden (terwijl hun baardige mannies andermans kinderen ontvoerden, verkrachtten, martelden en onthoofdden) bedelen ineens om aandacht voor hun leed. Heus, de IS-boerka met die kindertjes die aan haar gewaad hangen heeft zó’n spijt.’

     

    We zijn allemaal slachtoffers

    Meester Lahlali eist een dwangsom per dag dat we de dames niet terug laten keren

     

    Ik hoorde CD&V-advocaat Lahlali ons verwijten dat wij – wrede burgers – erger zijn dan IS, wanneer we de beulen hun kans op de rechten van de rechtsstaat ontnemen. Ook op twitter las ik dat iedereen, maar dan echt iedereen, recht heeft op onze rechtsstaat en haar talrijke voordelen. Meester Lahlali eist een dwangsom per dag dat we de dames niet terug laten keren. Zijn het niet allemaal slachtoffers? En maakt dat ons meteen ook niet tot slachtoffers?

     

    Dat leidde tot deze tweet: een carrière als terroriste brengt je het meeste op, meer dan een profvoetballer!

     

     Flemish Lion

    @vlaams_leeuwtje

    Wil je superrijk worden? Vergeet de lotto. Profvoetballer? Nee, hoor! Wordt moslim-terrorist!

     

    3/ Win for life: € 700/week

    2/ Kevin De Bruyne: € 300000/week

    1/ Syriëgangers: € 735000/week

     

    Afbeelding weergeven op Twitter

    48

    06:52 - 21 okt. 2019

    Informatie over Twitter Ads en privacy

    22 mensen praten hierover

    Straks moeten we de vrouwen en hun kinderen die uit eigen wil ervoor kozen om in de erbarmelijke omstandigheden van het kalifaat te gaan leven, een schadevergoeding betalen. Ze hebben immers zoveel miserie gezien! En ze hebben recht op onze troostende opvang. Het christelijk principe van onze andere wang aan te bieden, nadat we een slag in ons gezicht kregen, wordt vervangen door een financiële schadeloosstelling. We leven tenslotte in een doldraaiende neoliberale maatschappij.

     

    Wat een gemiste kans voor die ‘moffenmeiden’: ze hadden rijk kunnen worden!


    Het is niet zozeer de clash der Beschavingen die hierboven bedoeld zou zijn, maar in ons bloedeigen Vlaamse Land de clash der Jaargetijden. Hiervoor verwijs ik naar DeWinter (tegen) en Somers (voor) in het Vlaams Parlement. ‘Voor’ sprak - op kap van ‘Tegen’ - over het verzet van ‘Tegen’ tegen dat in de fik gezette zoveelste asielcentrum in Bilzen (weeral in de Limburg dat nu al vol mosketen staat), als over een blanke terreurdaad. Wat vanwege ‘Voor’, de goede kant dus gezegd wordt, die liever dan met vuur, overal ter wereld met antrax speelt.

    **

    *

    Het Vlaams Parlement, gisteren of de dag ervoor. Afwisselend de belerende vingertje van de linkerrarm en de beschuldigende gestrekte rechteram van Somers richting de voltallige fractie van Het Vlaams Belang, was wel (voor Liberaal-Groen) zeer typerend. Precies alsof daar op die spreektribune het spook van de (afgekotte) Adolfo Hitlerio stond…

    **

    https://www.demorgen.be/nieuws/hoe-bart-somers-vlaams-belang-weer-in-het-verdomhoekje-duwt~bb888c70b/

    *

    Ja Ja, de alles vernietigende storm van de Neo Natie Tijd beukt op onze stranden. Aale in Coburgia bestaande politieke ‘kleurpartijen’ blazen er op los. Precies alsof niet hun ongeluk dan wel hun voorspoed ervan afhangt.

    Hoe zieden de Antieke Ouden dat weer? Het was iets in de zin van dat de Goden zij die ze wilden vernietigen, eerst verdwaasden…Het is een gezegde dat wonderwel past in de Leer van Mo-met-de-Ham…

    **

    *

    Ps

    Gezien de nummering van onderhavige bijdrage (5302) precies 4.000 eenheden later valt dan 1302, de verjaardag die – volgens de op deze lange winteravonden voorhanden liggende luisterboeken - op deze de schitterende 14de Eeuw van de Vlaams-Bourgondische economische Wereldmacht gestalte gaf?

    U leest er alles over op http://www.dereyghere.be/index.php/home/special/995-specialvanloobourgondiers

    *

    Donderdag 15November 2019

     

    16-11-2019, 04:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    14-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5301

     

    Vergeten vragen van de voorbije week (71)

    11 NOVEMBER 2019 Dominique Laridon

    **

    *

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld – en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

     

    Wat is het verschil tussen Polanski en De Pauw?

     

    Er zitten veel moraal-ridders aan de Reyerslaan, maar het is altijd een heel scheve moraal

     

    (Aan Radio 1, dat luisteraars naar de nieuwe film van Roman Polanski stuurt. In spotjes op Radio 1 wordt gesproken over ‘de notoire regisseur Roman Polanski’, wat natuurlijk ook een manier is om te verwijzen naar ontucht met een minderjarige. Polanski durft al sinds 1978 niet meer terug naar de Verenigde Staten, omdat hij weet wat hem daar boven het hoofd hangt als voortvluchtige zedenschenner. Nog maar vorige week dook een nieuw verkrachtingsverhaal op. De VRT is vies van Bart De Pauw, maar promoot Polanski. Er zitten veel moraal-ridders aan de Reyerslaan, maar het is altijd een heel scheve moraal.)

     

    Hoeveel ‘herverdeling’ kan dit land nog aan?

     

    (Aan kandidaat-voorzitter van CD&V Raf Terwingen, die een slecht plan heeft: ‘De volgende regering moet een herverdeling-sregering worden’. Met ‘herverdelen’ wordt belasten bedoeld. Concreet denkt Terwingen aan een dual income tax en een nieuwe versie van de effectentaks. België is al het meest herverdelende land ter wereld, maar voor politici als Terwingen kunnen er altijd nog enkele belastingen bovenop.)

     

    Hoe komt het dat Vlamingen wegtrekken uit steden?

     

    Deze ‘experts’ vergeten voor het gemak dat de blanke stadsvlucht mede veroorzaakt wordt door de multiculturele malaise

    (Aan de academici die benadrukken dat de bouwwoede niets te maken heeft met de massamigratie: ‘de Vlamingen die uit de steden wegtrokken, hebben ons land volgebouwd’. Deze ‘experts’ vergeten voor het gemak dat de blanke stadsvlucht mede veroorzaakt wordt door de multiculturele malaise. Opnieuw gaan samenhokken in steden – wat bijvoorbeeld de Vlaamse Bouwmeester zo graag wil – ligt moeilijk net omdat veel Vlamingen de grote steden (terecht) associëren met vervreemding, criminaliteit en culturele spanningen.)

     

    Wat is er zo schokkend aan Othmans banale opiniestuk?

     

    (Aan de web-redactie van de VRT, die een opiniestuk van Othman El Hammouchi niet durfde plaatsen: ‘We hebben het moeilijk met de conclusie die je bereikt over N-VA’. Bizar, want El Hammouchi had gewoon een zoveelste versie geschreven van Vlaanderens meest populaire opiniestuk: N-VA heeft het inclusief nationalisme losgelaten, N-VA is racistisch… U kent het, want ditzelfde opiniestuk wordt al jaren gepubliceerd, haast elke dag – wanneer niet in een ‘kwaliteitskrant’, dan wel ergens op een website.)

     

    Welke alt-right memes mogen we vrolijk adopteren?

     

    (Aan de jongelui die nu ‘OK Boomer‘ kreunen, omdat er nu eenmaal niets zo rebels is als surfen op een mediahype. De grap is dat ‘boomer’ al lang ingeburgerd is in alt-right-kringen, verwijzend naar de generatie die beïnvloed werd door de geest van mei ’68. Eigenlijk is ‘OK, Boomer’ een beetje zoals ‘Pepe the Frog’: een internetmeme met alt-right-wortels. Alleen is deze meme nu eens wél omarmd door de massamedia.)

     

    Waarom heeft de VRT zoveel grote cameraploegen nodig?

     

    (Aan Terzake-journalist Pieterjan De Smedt, die vindt dat de VRT gerust 2 cameraploegen naar 1 persconferentie kan sturen: ‘Als we op een persconferentie verschijnen met twee cameraploegen – ‘Terzake’ en ‘Het Journaal’ – dan mag je er gif op innemen dat De Wever of Crevits met een steek onder water komt: ‘twee ploegen? VTM staat hier maar met één ploeg, hoor. Bij de VRT valt duidelijk nog te besparen’. Dat is niet correct, we werken voor twee verschillende programma’s’. Je zou denken dat twee journalisten van twee programma’s op één persconferentie tenminste een en dezelfde cameraploeg kunnen gebruiken. Nu we het toch over die cameraploegen van de VRT hebben: hoe komt het dat VTM televisie kan maken met één journalist en een cameraman, terwijl de VRT doorgaans een journalist, een cameraman én een geluidsman moet sturen? Zonder hoorbaar verschil voor de kijker, trouwens.)

     

    Waar blijven jullie deze mensen toch vinden?

     

    Je mag over geen enkel volk zulke platte veralgemeningen lanceren, behalve dan over de Vlamingen

     

    (Aan De Morgen, waar ze weer eens een professor gevonden hebben die maar al te graag wil spugen in zijn eigen wieg: ‘Tijd om toe te geven: wit Vlaanderen is banaal racistisch’. Je mag over geen enkel volk zulke platte veralgemeningen lanceren, behalve dan over de Vlamingen. Hoe vaak hebben we deze slecht verpakte zelfhaat nu al geserveerd gekregen?)

     

    Hoeveel zieltjes zijn er nog te winnen voor het confederalisme?

     

    (Aan N-VA, nu een nieuwe peiling zegt dat 48% van de Vlamingen oren heeft naar het confederalisme. In februari, amper 9 maanden geleden, was dat nog 29%. Nochtans heeft de N-VA intussen niet zwaar ingezet op het confederalisme. Zelfs nu elke dag duidelijker wordt dat België niet werkt (zeker niet voor de Vlamingen) drukt N-VA nog steeds niet diep op het communautaire gaspedaal. Er is ook geen enkele krant of geen enkele invloedrijke opiniemaker die voluit rijdt voor het confederalisme. En toch is er duidelijk potentieel. Wanneer neemt N-VA zijn historische rol weer op?)

     

    Welke Vlaamse theaters verdienen een eco-boycot?

     

    (Aan de Franse choreograaf Jérôme Bel, die voorstellingen boycot van alle gezelschappen die nog steeds gebruik maken van het vliegtuig: ‘Ik begon de ecologische kost te berekenen: het aantal dansers, hun reizen van de ene kant van de Atlantische oceaan naar de andere, de kostuums en het aantal technici achter de schermen.

    we kunnen ook blij zijn dat er eindelijk een ‘klimaatculturo’ voor eigen deur gaat vegen

     

    Plots zag ik de ijskappen voor mijn ogen smelten’. We kunnen nu een beetje medelijden hebben met deze bange en ijlende man, die overigens zelf 25 jaar lang de wereld rondreisde, maar we kunnen ook blij zijn dat er eindelijk een ‘klimaatculturo’ voor eigen deur gaat vegen.)

     

    Hoeveel culturele superhelden heeft de islam voortgebracht?

     

    (Aan de vele cultuur-relativisten, nu een nieuwe tentoonstelling de schijnwerpers richt op de joodse wortels van de meest beroemde superhelden.

    Joden zijn niet alleen oververtegenwoordigd bij Nobelprijswinnaars: ook bij stripauteurs vind je Joden bij de vleet. De grote Amerikaanse uitgeverijen hebben al vaak geprobeerd om islamitische auteurs én islamitische superhelden te lanceren, maar die pogingen hebben nooit echt vleugels gekregen. Je zou bijna gaan denken dat er niet in élke cultuur de nodige lichtvoetigheid te vinden is.)

     

    Wanneer raken theatermakers uitgekeken op naakt?

     

    (Aan regisseur Romeo Castellucci, die de katholieke heilige Jeanne d’Arc naakt afbeeldt in een nieuwe opera: ‘Sterke beelden’ kirt De Morgen. Zou er in het Europees theater een groter cliché zijn dan een zoveelste naakt? Je zou eerder schrikken als er eens een personage kleren aan heeft. Hoe belegen. Hoe voorspelbaar. Hoe braaf. Evenmin is het een verrassing dat Castellucci, die eerder al stront liet druipen over het aangezicht van Christus, weer eens een christelijk icoon viseert. Wanneer zet hij de profeet Mohammed eens in zijn blootje?)

     

    Wie zal Macron vanaf nu de Franse Farage noemen?

     

    (Aan alle tegenstanders van protectionisme en grensbewaking, nu de Franse regering ‘de controle over de migratie-politiek‘ terug wil. Als de Britten terug vat willen krijgen op hun grenzen, dan haalt weldenkend Europa de neus op. Maar in deze Europese Unie zijn er altijd regeringsleiders die een beetje meer marge krijgen. Een strenge migratiepolitiek in Frankrijk zal níet gediaboliseerd worden.)


    Ja, inderdaad, dat was/is eten wel in een notendop ‘n diepe duik in de actualiteit. Wat mij vooral is opgevallellen, is het verhaal van de zo goed als onbestaande uiterst zeldzame Nobelprijs-winnaars     als nakomelingen van de Stam van Mo met Ham. Persoonlijk ben ik daar niet eens verwonderd over want deze vaststelling is een voortdurend terugkerend gegeven op deze Blog. Feiten zijn feiten! Ook het het feit dar er in de VSA (uit altijd dezelfde hoek…) danig aan het boompje wordt geschud om (geforceerd) Mo Slims naar voren te proberen te schuiven. Een slechte gewoonte die ook in de rest van de Vrije Wereld meer en meer wordt na geäapt…. 

    Dat is gewoon Linx vulgair valsspelen. Erger, veel erger dan de soort ‘terreur’ waarover Bartje Somers het heeft als die rond hotst in de Bilsener ruönes van een leegstaand platgestookt asielcentrum. Wat meer is: al die opgezette verdraaoïngen werken gewoon averechts..

    Maar ze zijn te stom om dr te beseffen…

    **


    Donderdag 14 November 2019

     

     

    14-11-2019, 08:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5300


     

    Veel woorden zal ik er niet aan vuil maken. Het zaakje is anders op zijn eigen zelf al wel vuil genoeg.

    maar wacht eens! Fossiele brandstof, is dat wel te rijmen met de met de betrachting van de Milieu afgoden dienaars? Waarom horen we die jongens en meisjes nu niet? Waarom komen er nu geen ‘spontane’ betogingen? En waarom gaan de Pakbonden niet in staking?

    Laar me even raden….

    Ze treden met vuile voeten op tegen ’n nietig West-Vlaams bedrijfje dat eendenpastei maakt en daarmee deze familie smalletjes het eigen dagelijks brood verdient. Een islamitisch multimiljardair staatsbedrijf due zichzelf ongevraagd in the picture hijst, wordt ongemoeid gelaten. Er wordt nergens ook maar één kik gegeven.

    Hallo, live Meyriam, who bist du blieben? En mogen we ook vragen waarom Bard Somers hierover bij hoogdringendheid geen persconferentie geeft? Zit daar soms een reukje aan? Of wordt dat geurtje overtroefd door de stank van de pietrol?

    Oliegigant Aramco licht sluier over beursgang

    **

    *

    Yasser al-Rumayyan,

    de grote baas van Aramco. ©REUTERS

    Erik Ziarczyk

    09 november 2019

    **

    *

    Investeerders kunnen vanaf Zondag 17 november intekenen op aandelen van het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco. Dat blijkt uit het prospectus dat zaterdagavond laat werd gepubliceerd.

    **

    *

    Na veel vijven en zessen lichtte Aramco, het grootste olieconcern ter wereld, zaterdag de sluier over zijn beursgang, wat de grootste ooit moet worden. De publicatie van het prospectus gebeurde net geen week nadat de sterke man in Riyad, de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, het licht op groen had gezet voor de lang verwachte operatie. Maar het 658 pagina's tellende prospectus bevatte weinig details. Aramco meldde niet hoeveel aandelen het in de aanbieding heeft of hoe groot het aandeel is dat van het bedrijf naar de beurs gaat. Het was ook vergeefs zoeken naar een prijsvork voor de aandelen of zelfs maar een datum waarop de aandelen genoteerd worden.

     

    Aramco bevestigde in het prospectus wel dat tot 0,5 procent van de aandelen naar particuliere investeerders gaan. Omdat er 200 miljard Aramco-aandelen zijn, betekent dat voor individuele beleggers 1 miljard aandelen beschikbaar zijn. Maar Aramco meldt niet hoeveel aandelen voor institutionele beleggers worden gereserveerd.

    n het prospectus geeft de Saoedische regering niet aan hoeveel het hoopt op te halen met de gedeeltelijke beursgang. Het document geeft wel vrij dat de nettowinst in de eerste negen maanden van dit jaar 68,2 miljard dollar bedroeg, tegenover 83,1 miljard in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet zakte van 233 miljard dollar naar 217 miljard.

     

    Project 2030

    Volgens ingewijden in Riyad zou prins Bin Salman Aramco waarderen op 1.600 tot 1.800 miljard dollar. De beursgang maakt deel uit van zijn moderniseringsprogramma Project 2030. Dat moet Saoedi-Arabië minder afhankelijk maken van de olie- en gasindustrie. Om de beursgang te doen slagen, haalde het koningshuis alles uit de kast. Zo verlaagde Riyad onlangs voor de derde keer de belastingen voor de oliemaatschappij.

     

    336 miljard

    VATEN IN DE GROND

    Saoedi-Arabië heeft nog 336 miljard vaten olie in de grond. De dagelijkse productie schommelt rond de 10 miljoen vaten.

    Het oliebedrijf zit op een berg cash en de nettoschuld bedraagt amper 5 procent van het kapitaal. Een op de tien olievaten die wereldwijd uit de grond worden gehaald, komen uit de Saoedische olievelden van Aramco. Dat komt overeen met een olieproductie van meer dan 10 miljoen vaten per dag. Bovendien heeft Aramco nog 336 miljard vaten olie in de grond zitten, het equivalent van 168.000 supertankers.

    Drone-aanval

    Ondanks de uitstekende cijfers kunnen investeerders afgeschrikt worden door het onzekere klimaat in het Midden-Oosten. Een drone-aanval door Jemenitische rebellen legde eerder dit jaar zowat de helft van de olieproductie lam. Het prospectus waarschuwt daarom dat 'terrorisme en gewapende conflicten het bedrijf en de aandelenprijs negatief kunnen beïnvloeden'.

    Een ander opvallend risico dat Aramco aanhaalt is dat de regering het bedrijf kan dwingen projecten uit te voeren of medewerking te verlenen aan initiatieven buiten de kerntaken, 'die niet consistent kunnen zijn met de directe zakelijke belangen van het bedrijf'. Sowieso blijft de invloed van de regering - lees het koningshuis - bijzonder groot. Het prospectus benadrukt dat de regering de maximumproductie vastlegt.

     Dit verhaal en vooral de geciteerde cijfers, zijn erg relevant, onafgezien of ze waarachtig, dan wel gewoon op z’n mo slims en volgens de Koran..

    En ja, ik moet het toegeven. Aanleiding voor een tiende en laatste Kruistocht zijn ze niet. De voetbal competitie, de veldcross, de ‘Opwarming der Aarde’: allemaal zaken die voorgaan.

    Of juist wel? Misschien iets voor den Donald? Of liever voor de Vlad? Die hebben de Macht. Vooral als ze samen tot de actie overgaan.

    Maar ik vrees dat het hopeloos wordt. Zelfs op de eerstvolgende ‘Klimaat Conferentie (als die er ooit komt) zal dit verhaal bedekt worden met de mantel der liefde…

    **

    *

    Woensdag 13 November 2019

    13-11-2019, 16:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5299


    Hebben jullie dat ook al horen gonzen?

    **

     

    *

    Op de grens tussen West- en Oost Vlaanderen, in Kerkhove bij Tiegem, wordt de (slecht onderhouden) parochiekerk gesloopt omdat die anders uit elkaar dondert, teveel kost, zonder Pastoor is gevallen en er toch geen kat meer opduikt.

    **

    *

    In Anzegem, de ‘pilootgemeente’ onder decenia-lang Tsjevenbestuur, ligt de hoofdkerk,   al-dam-dan-niet wegens opzettelijke brandstichting, ook al vele jaren in de as.. Alleen de kapel van het (lege) klooster- pensionaat trekt nog volk….

    De Kerkelijke Hiërarchie? Die staat erbij en kijkt ernaar. Maar die zal na de verkoop van de eigendom, met de dood in het hart weliswaar, wel gretig de centjes binnenhalen…

    Ook in het Vlaamse Achterland is de ondergang van Het Avondland dus goed ingezet…

    *

    En dan die vocabulaire in s-de Media! Onze steden worden ontblankt. Onze boerenbuiten wordt tot op elke vierkante centimeter ducht gebetonneerd. De wegen naar de steden zitten dus dicht. Nieuwe ‘asielcentra’ worden door de plaatselijke bevolking recentelijk in minstens 5 gevallen ‘afgewezen’’.Ze werden, zoals in Bilzen in de Limburg, opzettelijk in de fik gezet.

    En zie! Weer typisch die Slinxe reactie: het omdraaien van de gevolgen met de oorzaken. De ‘Overheid’ gaat zich niet bezinnen over de invasies, maar opent, zoals het echte Nazi’s betaamt, ‘n onderzoek naar onaanvaardbaar gedrag.

    *

    Langzaam maar zeker worden de geestelijke boeien harder aangespannen. Het voorvaderlijk Geloof is zwaar aangetast en op sterven na, dood. Kerken en kathedralen verdwijnen uit de straatbeelden. Van Staatswege gesubsidieerde mosketen rijzen als paddestoelen uit de grond. Het onderwijs is afgegleden tot onder de korenmaat. Lager dan het niveau dat ooit bestaan heeft in de eerste de beste negorij in de Afrikaanse oerwouden..

     

    En ‘men’ laat begaan. Tenzij in bepaalde gevallen de subsidiekraan ineens wordt afgesloten. Dan wordt het kot te klein…

    *

    Baat het niet, zo schaadt het niet. De ‘Reconquista’ moet toch ergens beginnen…

    **

     

    *

    Heeft U ook in die Turkse kampen des doods die IS-kinderen gezien en vooral gehoord hoe die ons haten?

    Maar verweer komt er niet. Dat mag niet. Dat kan niet. Want voor het ogenblik niet polletiek-correct. Even tijdelijk als onder Hitler, Stalin of Mao.

    Het kan niet, al is het noch min of meer wettige zelfverdediging.

    **

    https://ejbron.wordpress.com/2019/11/09/hulporganisatie-open-doors-wereldwijd-worden-er-200-miljoen-christenen-vervolgd/

    *

    Wereldwijd worden er 200 miljoen Christenen vervolgd.

    (Hulporganisatie “Open Doors”)

    *

    Christenen zijn nog steeds de meest vervolgde religiegemeenschap. Wereldwijd worden er op dit moment ongeveer 200 miljoen christenen in ongeveer 50 landen op grond van hun religieuze overtuiging vervolgd.

    **

    *

    Dit blijkt uit de officiële cijfers van de “Wereldvervolgingsindex”, die de organisatie “Open Doors” op haar website publiceert. “Open Doors” documenteert vooral de situatie in landen, die op grond van hun communistische staatsideologie of op grond van een dominante positie van de radicale islam de vrije religie-uitoefening door Christenen verbieden of hen blootstellen aan gevangenisstraffen, marteling of moord.

     

    Duits - Zuerst

     

    Het “grijze” getal met betrekking tot de schending van de gewetensvrijheid van Christenen op grond van hun religieuze overtuiging zou wel eens beduidend hoger kunnen zijn.

     

    Zoals de “Catholic News Agency” bericht, heeft het observatiepunt “Observatory on intolerance and discrimination against Christians” tijdens de algemene vergadering van de Europese bisschoppen in Santiago di Compostella de fundamentele informatie van haar jaarrapport voorgesteld.

     

    Ook Europa is wat betreft christenvervolging alles anders dan van onbesproken gedrag. Weliswaar zou men in de EU-landen niet kunnen spreken van een systematische of bewuste vervolging van Christenen zoals men die kent uit links-totalitaire of “islamistisch” gedomineerde landen. Desondanks zouden er steeds meer gevallen geregistreerd worden, waarin mensen op grond van hun naar buiten toe herkenbare verbondenheid met de Christelijke religie beperkingen in hun gewetensvrijheid, vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vergadering en vrijheid van het uitoefenen van een beroep moeten accepteren.

     

    In enkele gevallen gaat de vervolging zelfs rechtstreeks van staatsorganen uit – zoals in Spanje, waar Justitie tegen minstens acht bisschoppen optrad, die tijdens de mis kritiek hadden geuit op de gender-ideologie of de gebaren en eisen van de LGBTI-organisaties. Ook openlijk geuite kritiek op de “wet betreffende de uniforme bescherming tegen LGBTI-fobie en discriminatie op grond van seksuele oriëntatie en identiteit” werd tot onderwerp van strafrechtelijke onderzoeken gemaakt.

     

    In landen van de EU bestaat weliswaar, anders dan in Noord-Korea of de Volksrepubliek China, geen communistische staatsdoctrine, maar een agressief en intolerant secularisme, dat door critici wordt omschreven als “cultureel Marxisme”, is bij staatsinstellingen evenals in de zogeheten burger-samenleving wijdverbreid – en het is vooral gericht tegen traditioneel denkende Christenen.

     

    Gevallen van discriminatie en aanvallen op Christelijke instellingen of godsdienstig plaatsen documenteert het observatiepunt uit Frankrijk, Zweden, Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Polen. Alleen in Polen zou het in 2019 gelukt zijn om een wet voor het hoogste gerechtshof ten val te brengen dat tot een proces tegen een uitgever had geleid, die geweigerd had een spandoek voor LGTB-rechten voor een ondernemings-groep te maken.

     

    Andere gedocumenteerde aanvallen op de gewetensvrijheid betreffen artsen en verpleegsters, die weigerden deel te nemen aan abortussen, apothekers, die om religieuze redenen geen voorbehoedmiddelen verkopen, of protestwaken en advies-initiatieven, die het verboden werd te protesteren voor abortuspraktijken of –klinieken. Exploitanten van sociale media verboden meermaals inspanningen om abortussen als problematisch voor te stellen. Een site over de film “Unplanned”, gebaseerd op een boodschap ten gunste van de bescherming van het ongeboren leven, werd van een platform verwijderd.

     

    In Duitsland werden door de Duitse studenten-missie 30 gevallen gemeld, waarin Christelijke groepen niet aan de universiteit geaccrediteerd werden. Het werd hen verboden flyers uit te delen en ook om toe te treden tot de studenten-vertegenwoordiging.

    Behalve institutionele benadelingen van Christenen neemt ook het aantal gevallen van vandalisme en verwoesting van kerken of gewijde voorwerpen toe. Onlangs nog kwam het in Berlijn tot blijkbaar links-extremistisch gemotiveerde aanvallen op een Christelijk georiënteerd bureau voor zwangerschaps-advies.

     

    Het observatiepunt beklaagde bovendien nadelen voor Christelijke asielzoekers. In Zweden werd 68% van alle asielaanvragen van personen afgewezen die van de islam tot het Christendom waren bekeerd en in het geval van een terugkeer naar hun thuislanden vervolging moeten vrezen. Ook het Verenigd Koninkrijk had een tot het Christendom bekeerde Iraniër asiel geweigerd. In ieder geval dient de “Country Police and Information Note for Iran” van mei 2019 nu de rechtspositie van asielzoekers uit Iran te verbeteren, die daar vanwege hun Christelijke overtuiging voor hun leven moeten vrezen.

    **

    Hoe zou ik zeggen? Misschien onder de vorm dat als de nood het hoogst is, dan de redding nabij moet zijn.…

     

    In de hoop dat de eerstvolgende verkiezingen redding zullen brengen! Nog even geduld en de kaap zal gerond zijn.

    Tot slot nog dit. Ook die koeienweide in de omgeving van Amiens? Rouen? gezien waar de nieuwe eigenaar de graven van enkele honderden Vlamingen onder de zoden heeft gewerkt, zonder dat Het Vaderland gedurende 101 jaren daar totaal niets, noppes, niente, voor heeft gedaan? Tot in de jaren ’20-’30 stonden daar ooit houten kruisjes met namen….Maar geen kat die er om gaf en dus werd alles onder geploegd…

    Daarnaast ligt wel ’n ander oorlogskerkhof, tot in de puntjes onderhouden. Want Canadees of zo.

    Dit vergeten verhaal revolteert mij persoonlijk. Omdat mijn grootvader Emiel in 1917 (?) met familie op de vlucht uit hun vernietigde vaderstad Ieper, daar in die omgeving aan de gevolgen van de Spaanse griep is overleden en er begraven werd.

    Er hangt zelfs geen opschrift. En ach, het is allemaal zo lang geleden en ondertussen is Vlaanderen zo goed als her-volkt met import-ersatz mensen.

    So what?

    **

    *

    Maandag 11 November 2019

     

    13-11-2019, 07:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5298

    .


     Eigenlijk is de enige kaas die we in dit land ooit hebben gehad (VVT, Voltooid Verleden Tijd) al op sedert de Regering Verhofstadt I en dit is vele decennia geleden. Sindsdien zijn de schabben leeg. Maar niet getreurd: er wordt rondom onze oren geld geleend om aldoor nieuwe kaas op te slaan. De zogezegde KK, de Krediet Kaas. Maar net verbruik is voortdurend vele malen hoger dan dat wat er dagelijks weggeleverd wordt. KaK alom dus…

    En dat blijft maar doorgaan.

     

    The sky is the limit’ en de reis naar de maan is ver lopen….

    **

    *

    De regering Di Rupo I

    foto: ©Belgium press center

    personeel van de excellenties

    9 NOVEMBER 2019 Luckas Vander Taelen

    **

    https://doorbraak.be/het-personeel-van-de-excellenties/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Er zijn van die momenten dat het getik van de stijgende teller van de foert- en proteststemmen bijna oorverdovend klinkt. En dat het niet moeilijk is om zich het gemor en gevloek in Vlaamse volkscafés en huiskamers in te beelden.

     

    het personeel dat oud-leden van de federale regering er op kosten van de overheid mogen op nahouden

     

    Vorige week had de pers het nog eens over het personeel dat oud-leden van de federale regering er op kosten van de overheid mogen op nahouden, tot hun opvolger zelf opstapt. Dat is eigenlijk geen nieuws, want over deze merkwaardige situatie is al veel geschreven en gepraat.

     

    Di Rupo

    Eind september hadden dank zij die regeling nog 12 van de 18 leden van de regering Di Rupo recht op een aantal medewerkers, die ze naar eigen goeddunken mogen gebruiken. Dat doen ze al sinds ze zijn afgetreden in 2014. En ook de leden die uit de ploeg Michel vertrokken zijn, hebben recht op wat personeel. Zolang er geen nieuwe regering is, worden die doorbetaald. En als er ooit een nieuwe regeringsploeg komt, mogen de overblijvende ministers en staatssecretarissen van de restregering Michel op hun beurt personeel meenemen. Wie door ontslag of aan het einde van de regeerperiode niet langer federaal minister of staatssecretaris, kan dus op twee medewerkers rekenen. En dat tot hun opvolgers op hun beurt worden vervangen door een nieuwe ploeg.

     

    Huispersoneel

    Zelfs als huispersoneel mogen ze ingezet worden.

     

    Ze mogen die medewerkers gebruiken zoals ze willen. Als chauffeur of als medewerker, het maakt niet uit. Er bestaan geen regels voor. Zelfs als huispersoneel mogen ze ingezet worden. Sommige voormalige regeringsleden houden de medewerkers voor zichzelf, anderen staan ze af aan de partij. Samen zijn ze goed voor het equivalent van zo een 26 voltijdse medewerkers, wat jaarlijks neerkomt op meer dan 2,5 miljoen €. Te betalen door de belastingbetaler.

     

    Merkwaardig is dat alle partijen het volmondig eens zijn dat dit eigenlijk een onverdedigbaar systeem is. En unisono pleiten ze ervoor om het af te schaffen. Alleen schijnt dat maar niet te lukken. Er werd al over gedebatteerd in het verleden, resoluties werden gestemd, regeringsleiders verklaarden al dat het op zijn minst hervormd zou moeten worden. De werkgroep Politieke Vernieuwing vond ook dat het federale parlement het voorbeeld van Vlaanderen moest volgen, waar het systeem veel strikter is. Maar helaas, er is nog steeds niet aan getornd aan deze merkwaardige vorm van nazorg voor ontheemde politici.

     

    ADVERTENTIE

     

    John Crombez

    De toekomstige voormalige voorzitter van de Vlaamse socialisten verwoordde het best waarom een aberratie blijft bestaan waarvan alle politici af willen. ‘Ook ik ben voor de afschaffing’, zei John Crombez. ‘Maar zolang het bestaat, zou het dom zijn om het niet te gebruiken. Ik ga mijn partij niet benadelen ten opzichte van de andere.’

     

    En zo liet deze koene progressief het aan een vertegenwoordiger van het Vlaams Belang over om de eerste minister de vraag te stellen hoelang dit casino-spelletje nog zou geduld worden. Sophie Wilmès maakte er zich natuurlijk gemakkelijk van af door te wijzen op haar onmogelijkheid om zo een ingrijpende maatregel te nemen als een lopende zaak.

     

    Zwarte zondagen

    niets anders dan van dat openbare goed profiteren

     

    Die zaak is helaas al jaren lopende. En alle politieke partijen die zichzelf graag profileren als belangeloze behoeders van het openbare goed, doen niets anders dan van dat openbare goed profiteren en vooral zichzelf en hun ‘eigen partij niet benadelen’ zoals Crombez dat zo complexloos durfde te zeggen.

     

    De politici die dit systeem laten bestaan zouden toch moeten weten dat ze door het uitblijven van voortschrijdend ethisch inzicht de populisten van dit land slapend rijk maken. Als ze dat niet inzien, moeten ze er zich niet over verbazen als er steeds zwartere zondagen aankomen…

     

     

    Net als ik, vraagt de lezer zich ongetwijfeld af waarom dergelijke feiten zo lang verborgen zijn kunnen blijven. Het antwoord is niet moeilijk. In de ‘Polletiek’ (en in de ‘Media’) dekt men elkaar.

    En wat niet weet, niet deert.

    *

    Ziezo. Voor vandaag weer ’n nieuw onderwerp van gesprekken op café en in de huiskamers. Tomorrow is an other day.

    Ja, lieve lezer, even iets rechtzetten in eigen boezem. Onlangs op deze Blog heb ik mij van datum vergist in het verhaal van

    **

    Karel de Stoute,

    Volgens Rogier van der Weyden

    *

    in Nancy. Diens sterfdatum was in 1477 en niet in 1077. Feel story.

    Bij deze neem ol dankbaar de gelegenheid te baat om aan te raden bij Wiki alles te lezen waar deze historische figuur van wereldformaat voor bekend is. Ik doe dat namelijk met des te meer enthousiasme daar ik de wondermooie ‘pdcast’ ‘Bourgondië’ van de Luisterbibliotheek/Klara aan het doorworstelen ben… Oorverdovend mooi! Wat meer is: beteer voorbeeld van Vlaanderens Grootheid is niet te vinden, zelfs niet bij TVG op de website van het Vlaams Belang….

    *

    Zondag 10 November 2019



    10-11-2019, 16:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5298

    .

    .

    5298 - GRATEN IN DE KAAS VRETEN TOT DE DOOD ER OP VOLGT…

    *

    INHOUD: de BOOT klomp gaat zo lang te water tot die breekt. ’n Waarheid als een koe. Maar in Coburgia op Rood-Groen beleidsniveau beweert men van niet. Dat klote verhaal over de ongelukkige Titanic is VVT. De ons omringende landen vreten gaten in hun kaas dat het een lieve lust is, en dus doen ze in Broeksèl stoeme-linx juist hetzelfde. Want zo stom als die Hollanders en die Duitsers die overschot hebben op hun Begroting zijn ze niet. Die snoeren wel niet de buikriem, tot ze stikken, maar ze zijn veel handiger in het smijten met andermans geld. Wat meer is: vooral de Duitsers zijn getraind in de zelfvernietiging…

    *

     

    Eigenlijk is de enige kaas die we in dit land ooit hebben gehad (VVT, Voltooid Verleden Tijd) al op sedert de Regering Verhofstadt I en dit is vele decennia geleden. Sindsdien zijn de schabben leeg. Maar niet getreurd: er wordt rondom onze oren geld geleend om aldoor nieuwe kaas op te slaan. De zogezegde KK, de Krediet Kaas. Maar net verbruik is voortdurend vele malen hoger dan dat wat er dagelijks weggeleverd wordt. KaK alom dus…

    En dat blijft maar doorgaan.

     

    The sky is the limit’ en de reis naar de maan is ver lopen….

    **

    *

    De regering Di Rupo I

    foto: ©Belgium press center

    Het personeel van de excellenties

    9 NOVEMBER 2019 Luckas Vander Taelen

    **

    https://doorbraak.be/het-personeel-van-de-excellenties/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Er zijn van die momenten dat het getik van de stijgende teller van de foert- en proteststemmen bijna oorverdovend klinkt. En dat het niet moeilijk is om zich het gemor en gevloek in Vlaamse volkscafés en huiskamers in te beelden.

     

    het personeel dat oud-leden van de federale regering er op kosten van de overheid mogen op nahouden

     

    Vorige week had de pers het nog eens over het personeel dat oud-leden van de federale regering er op kosten van de overheid mogen op nahouden, tot hun opvolger zelf opstapt. Dat is eigenlijk geen nieuws, want over deze merkwaardige situatie is al veel geschreven en gepraat.

     

    Di Rupo

    Eind september hadden dank zij die regeling nog 12 van de 18 leden van de regering Di Rupo recht op een aantal medewerkers, die ze naar eigen goeddunken mogen gebruiken. Dat doen ze al sinds ze zijn afgetreden in 2014. En ook de leden die uit de ploeg Michel vertrokken zijn, hebben recht op wat personeel. Zolang er geen nieuwe regering is, worden die doorbetaald. En als er ooit een nieuwe regeringsploeg komt, mogen de overblijvende ministers en staatssecretarissen van de restregering Michel op hun beurt personeel meenemen. Wie door ontslag of aan het einde van de regeerperiode niet langer federaal minister of staatssecretaris, kan dus op twee medewerkers rekenen. En dat tot hun opvolgers op hun beurt worden vervangen door een nieuwe ploeg.

     

    Huispersoneel

    Zelfs als huispersoneel mogen ze ingezet worden.

     

    Ze mogen die medewerkers gebruiken zoals ze willen. Als chauffeur of als medewerker, het maakt niet uit. Er bestaan geen regels voor. Zelfs als huispersoneel mogen ze ingezet worden. Sommige voormalige regeringsleden houden de medewerkers voor zichzelf, anderen staan ze af aan de partij. Samen zijn ze goed voor het equivalent van zo een 26 voltijdse medewerkers, wat jaarlijks neerkomt op meer dan 2,5 miljoen €. Te betalen door de belastingbetaler.

     

    Merkwaardig is dat alle partijen het volmondig eens zijn dat dit eigenlijk een onverdedigbaar systeem is. En unisono pleiten ze ervoor om het af te schaffen. Alleen schijnt dat maar niet te lukken. Er werd al over gedebatteerd in het verleden, resoluties werden gestemd, regeringsleiders verklaarden al dat het op zijn minst hervormd zou moeten worden. De werkgroep Politieke Vernieuwing vond ook dat het federale parlement het voorbeeld van Vlaanderen moest volgen, waar het systeem veel strikter is. Maar helaas, er is nog steeds niet aan getornd aan deze merkwaardige vorm van nazorg voor ontheemde politici.

     

    ADVERTENTIE

     

    John Crombez

    De toekomstige voormalige voorzitter van de Vlaamse socialisten verwoordde het best waarom een aberratie blijft bestaan waarvan alle politici af willen. ‘Ook ik ben voor de afschaffing’, zei John Crombez. ‘Maar zolang het bestaat, zou het dom zijn om het niet te gebruiken. Ik ga mijn partij niet benadelen ten opzichte van de andere.’

     

    En zo liet deze koene progressief het aan een vertegenwoordiger van het Vlaams Belang over om de eerste minister de vraag te stellen hoelang dit casino-spelletje nog zou geduld worden. Sophie Wilmès maakte er zich natuurlijk gemakkelijk van af door te wijzen op haar onmogelijkheid om zo een ingrijpende maatregel te nemen als een lopende zaak.

     

    Zwarte zondagen

    niets anders dan van dat openbare goed profiteren

     

    Die zaak is helaas al jaren lopende. En alle politieke partijen die zichzelf graag profileren als belangeloze behoeders van het openbare goed, doen niets anders dan van dat openbare goed profiteren en vooral zichzelf en hun ‘eigen partij niet benadelen’ zoals Crombez dat zo complexloos durfde te zeggen.

     

    De politici die dit systeem laten bestaan zouden toch moeten weten dat ze door het uitblijven van voortschrijdend ethisch inzicht de populisten van dit land slapend rijk maken. Als ze dat niet inzien, moeten ze er zich niet over verbazen als er steeds zwartere zondagen aankomen…

     

     

    Net als ik, vraagt de lezer zich ongetwijfeld af waarom dergelijke feiten zo lang verborgen zijn kunnen blijven. Het antwoord is niet moeilijk. In de ‘Polletiek’ (en in de ‘Media’) dekt men elkaar.

    En wat niet weet, niet deert.

    *

    Ziezo. Voor vandaag weer ’n nieuw onderwerp van gesprekken op café en in de huiskamers. Tomorrow is an other day.

    Ja, lieve lezer, even iets rechtzetten in eigen boezem. Onlangs op deze Blog heb ik mij van datum vergist in het verhaal van

    **

    Karel de Stoute,

    Volgens Rogier van der Weyden

    *

    in Nancy. Diens sterfdatum was in 1477 en niet in 1077. Feel story.

    Bij deze neem ol dankbaar de gelegenheid te baat om aan te raden bij Wiki alles te lezen waar deze historische figuur van wereldformaat voor bekend is. Ik doe dat namelijk met des te meer enthousiasme daar ik de wondermooie ‘pdcast’ ‘Bourgondië’ van de Luisterbibliotheek/Klara aan het doorworstelen ben… Oorverdovend mooi! Wat meer is: beteer voorbeeld van Vlaanderens Grootheid is niet te vinden, zelfs niet bij TVG op de website van het Vlaams Belang….

    *

    Zondag 10 November 2019

     

     



















    10-11-2019, 16:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5297

    Het spreekwoord luidt ‘een waarheid zo groot als een koe’. Maar in dit geval gaat over een waarheid zo groot als een hele weide vol koeien!

     

    Niets is eeuwig. Zelfs niet God en de kosmische Eeuwigheid. Want verloochend sedert Marx en de Franse Revolutie. Waarbij moet gezegd worden (voor zij die dat willen zien) dat in Rusland de Christenheid nog nooit zo sterk heeft gestaan…

    **

    *

    Ja, ik weet het. Het is al even onwaarschijnlijk als de waarheid der beide Vlaamse partijen die op het punt staan om de meerderheid te halen. Ik noem wel geen namen, zodat hier met opzet geen reclame gelaakt wordt voor Het Vlaams Belang.

    Maar om terug te komen op de lof op onderstaand artikel kan ik alleen maar zeggen dat het mij onnoemelijk spijt het niet zelf geschreven te hebben. Moest dat tenminste in mijn bescheiden capaciteiten hebben gelegen.

     

    Lees het, het is het lezen waard

    En als we nu eens akte namen van het overlijden van België?

    7 NOVEMBER 2019 Jules Gheude

    https://doorbraak.be/en-als-we-nu-eens-akte-namen-van-het-overlijden-van-belgie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Als blijkt dat er na een democratische verkiezing geen regering kan gevormd worden, dan schrijft men nieuwe verkiezingen uit, of men stelt de overlijdensakte van het land op. Een land zonder regering is immers een land dat niet langer bestaat.

    **

    *

    Wegens het politieke imbroglio dat we meemaken, stelt kandidaat- CD&V-voorzitter

    **

    Joachim Coens

    *

    voor een regering van technocraten te vormen. Gaan we dan terug naar het goddelijke absolute koningschap, toen de monarch zelf zijn ministers koos?

    **

    *

    Joachim Coens is burgerlijk bouwkundig ingenieur. Hij studeerde aan de Katholieke Universiteit Leuven en aan de Technische Universiteit Delft. Hij is de zoon van Daniël Coens, gewezen minister in zowel de federale regering als de Vlaamse regering.

    **

    *

    Ik wil mijnheer Coens even in herinnering brengen dat om een eind te maken aan die privileges er in 1789 een Revolutie heeft plaats gehad.

    …een varken met een lange snuit….

    Ik wil hem ook eraan herinneren dat zijn partij lange tijd met de staat zelf samenviel – sprak men niet van de CVP-staat? – en dat zij aan de oorsprong lag van maatregelen die vanaf 1960 ertoe hebben bijgedragen dat Vlaanderen radicaliseerde, en die de eenheid van het koninkrijk hebben ondergraven:

    • - De definitieve vastlegging van de taalgrens.
    • - Het ‘Walen buiten’ aan de Leuvense Universiteit, met als onmiddellijke gevolg de splitsing van de katholieke partij in twee taalgroepen (hierin gevolgd door de andere partijen).
    • - Het tot stand brengen in 1972 van de culturele autonomie (het befaamde septemberdecreet, dat Vlaamse werkgevers, met sancties achter de hand ertoe verplichtte exclusief het Nederlands te gebruiken in de omgang met hun personeel)
    • - Het opblazen van het Egmontpact door eerste-minister Tindemans in 1978
    • - De financieringswet, uitgewerkt door de ‘toshiba-boys’ van Jean-Luc Dehaene, en bedoeld om de Franse Gemeenschap te verstikken.
    • - De confederale gedachte die al begin jaren negentig werd gelanceerd door minister-president Luc Van den Brande.
    • - Het tot stand brengen van het kartel CD&V/N-VA door Yves Leterme in 2004. Dezelfde die in een interview met Libération België wegzette als een ‘accident de l’Histoire’, een ongelukje dus, wat met de waarheid overeenkomt.
    • **

    *

    Direct na de stichting van het koninkrijk in 1830 verklaarde Talleyrand al dat ‘nog geen tweehonderd protocollen er ooit een natie van konden maken.’

    dat België ‘met diplomatieke assistentie’ ter wereld kwam

    In hedendaags taalgebruik zou men kunnen zeggen dat België ‘met diplomatieke assistentie’ ter wereld kwam: niet de samenstellende bevolkingen waren de vroedmeesters, maar wel de diplomatieke vertegenwoordigers van de Europese machten waartegen Frankrijk zich militair had verzet. Vandaar de benaming ‘bufferstaat’ die wij eraan overhielden.

    De keuze van een koning werd ons opgelegd door Engeland. Wat het «Congrès national belge» betreft dat vlak na de revolutie werd verkozen: dat was het werk van twee procent van de bevolking, met name de hoge burgerij die zowel in Vlaanderen als Brussel of Wallonië enkel Frans sprak.

     

    Decennialang heeft zij de touwtjes in handen gehad bij het landsbestuur.

    De Vlaamse volksmassa werd op die manier tot taalkundige en culturele verwording veroordeeld. Om die situatie recht te trekken kwam er al snel een volkse Vlaamse Beweging. Eerst nog literair-romantisch, kreeg zij naderhand een sociale dimensie. Want naast het economisch voorspoedige Wallonië, verliep het in Vlaanderen moeizaam. Tientallen jaren strijd zal het vergen vooraleer Vlaanderen volwaardig erkend wordt op het Belgische schaakbord. Dit is onbetwistbaar een verklaring voor het zeer sterke gemeenschapsgevoel dat in het noorden tot ontwikkeling kwam, en vandaag een sterk onderscheiden natie heeft gesmeed.

    …en ’t vertelselke is uit..

    In de jaren zestig slaat de economische weegschaal door aan de andere kant. Terwijl de traditionele zware industrie van Wallonië instort, slaat Vlaanderen de weg van de groei in, door zich op nieuwe technologieën te richten en door het dynamisme van zijn kmo’s.

    De regionalisering die er na 1980 kwam met achtereenvolgende staatshervormingen, heeft er niet toe geleid dat Wallonië weer opkrabbelde. In Vlaanderen ziet men dit als een effect van het falende beleid van links, dat vasthoudt aan ‘verworven rechten’ liever dan het privé-initiatief aan te moedigen.

    In elk geval wil Vlaanderen zich niet langer solidair tonen. De geleidelijke uitdoving van de financiële transfers vanuit het noorden is voorzien voor 2025. De nieuwe Vlaamse regering van N-VA, Open VLD en CD&V wil een rechtse, sterk identitaire politiek doorzetten.

    Het aantal herstelplannen sinds 2004 is niet meer te tellen…

    In Wallonië is de PS er niet in geslaagd een ultra-progressieve meerderheid te vormen, wat ze nochtans hoopte. Het werd dan maar een samengaan met MR en Écolo. Maar de talrijke ervaringen met een socialistische minister-president hebben Wallonië nooit laten opveren. Het aantal (mislukte) herstelplannen sinds 2004 is niet meer te tellen…

    Significant is bovendien dat het budgettaire evenwicht naar 2024 is verschoven. Men zal de schuld dus verder laten oplopen. Een zware slag voor de liberale minister Jean-Luc Crucke, die in de vorige legislatuur zich als bewaker van de budgettaire orthodoxie had opgeworpen!

    En vooralsnog blijft er rond de federale regeringsvorming een bijzonder dichte mist hangen.

    En als we nu, logischerwijs, eens rond de tafel gingen zitten en de overlijdensakte opmaakten van dit ‘ongelukje van de geschiedenis’?

    Niemand kan vandaag het bestaan betwisten van een Vlaamse natie. Een natie die vroeg of laat een soevereine staat zal worden. Een recente peiling bedacht N-VA en Vlaams Belang met 47,6% van de kiesintenties. In de Kamer zouden zij aan Vlaamse kant een meerderheid hebben.

    Er zullen er altijd zijn die beweren dat de separatistische beweging niet meer dan 10% vertegenwoordigt in Vlaanderen, maar zoals een journalist ooit schreef: ‘Wat doet een separatist als hij over een democratische meerderheid beschikt? Wel, hij separeert. Sta je daarvan te kijken, simpele duif?’

    vertaling Marc Vanfraechem

     

    Akkoord met mij dat dit geen lectuur is voor Sires en Sirenen uit Laeken?

    Verder zou ik nog iets kwijt willen over de helemaal achteraan opduikende Terminator uit mijn bloedeigen geboortestad Ieper. Een vststelling die mij met diepe schaamte vervult, want in plaats van handelen, schijnt die onvoorwaardelijk gekozen te hebben voor de onderbroek. ’n Gebroken huwelijk heet dat tegenwoordig. Maar het resultaat is eender.

    Ja Ja, ook trouwerijen duren niet altijd eeuwig.

    Of zien die pierewaaier nu terig, klaar om Geschiedenis te schrijven?? Komen de Ieperlingen in deze beslissende ogenblikken, net als in 1302, eindelijk terug aan de eer?

    En nog over het toeval. Hoe denkt U over deze: nine eleven en 9/11, de Val van de Muur?

    *

    Zaterdag 9 November 2019

     

     




    10-11-2019, 06:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    09-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5296

    .

    (*) zo’n 8 à 10 jaar geleden werd het strafonderzoek in Parijs tegen haar wegens allerlei troebele verdenkingen plotseling en zonder ’n woordje uitleg, ‘opgeschort’… Tot nooit meer?

    Onze pientere Noorderburen, tenminste onder hen de creatievelingen van de meeste historische woord-schilderijen, zouden daarbij zeggen ‘zo cloot men Frederik’…

    ’n Beetje beschaafder zou de modale Vlaming daarbij moeten denken aan de Titanic, ook al ’n pompeuze Franse uitvinding met daar bovenop een Franse Alleswerer.

    **

    *

    Niet alleen heeft dar oorlogszieke volk ons de alles verwoestende Franse Revolutie gekost, nu gaat dat volk ook nog eens onze Europese Toekomst om zeep helpen. Door van ons allemaal bedelaars te maken; afhankelijk van hun al-dan-niet slechte luim.

    **

    **

    ECB hoofd Lagarde: ‘Europeanen moeten blij zijn dat ze werk hebben in plaats van dat hun spaargeld wordt beschermd’

    **

    https://www.xandernieuws.net/algemeen/ecb-hoofd-lagarde-europeanen-moeten-blij-zijn-dat-ze-werk-hebben-in-plaats-van-dat-hun-spaargeld-wordt-beschermd/

    *

    Posted on 04/11/2019

    *

    De absurde omgekeerde wereld van 2019: Lagarde vindt dat Duitsers en Nederlanders een te gezond financieel beleid voeren, en wil dat we veel meer geld gaan uitgeven – Lagarde houdt de euro Titanic op koers naar de onvermijdelijke ijsberg.

     

    De (ijdele) hoop die sommigen hadden dat

    **

    *

    de nieuwe voorzit-ster van de ECB, Christine Lagarde,

    zou stoppen met het verwoestende beleid van haar voorganger Mario Draghi, kan vier dagen voor haar officiële aantreden de prullenbak in. Lagarde gaat gewoon door met het uithollen van de waarde van de euro, spaargeld, pensioenen en koopkracht, en daarmee de welvaart in Europa. Om te onderstrepen dat anno 2019 ongeveer alles wat men vroeger fout en verkeerd vond het nieuwe normaal is geworden, verklaarde Lagarde dat Duitsland en Nederland teveel uit de pas lopen met hun gezonde financiële beleid, en veel meer moeten gaan uitgeven. Ze vindt ook dat de burgers niet moeten zeuren dat hun spaargeld niet wordt beschermd, maar ‘blij moeten zijn dat ze een baan hebben.’ Nog wel.

     

    Lagarde hoopt dat Duitsland en Nederland de harde lessen van de hyperinflatie in de Weimar Republiek zijn vergeten, en impliceerde dat beide landen eindelijk hun verzet tegen een gemeenschappelijke begroting moeten opgeven. ‘We delen een munteenheid, maar we delen op dit moment niet veel begrotingsbeleid.’

     

    Gezond financieel beleid niet langer gewenst in de EU

     

    Nederland en Duitsland doen het vergeleken met de rest van de EU namelijk veel te goed. ‘Degenen die bewegingsvrijheid hebben, degenen met een begrotingsoverschot, dat zijn Duitsland (+ 2%) en Nederland (+1,5%), waarom wordt dat niet gebruikt voor investeringen in de infrastructuur, in het onderwijs, in innovatie, zodat er een betere balans komt?’ De Duitse en Nederlandse regering ‘hebben niet echt de noodzakelijke moeite gedaan’ om een begrotingsoverschot te voorkomen.

     

    Voor sommige analisten was het een kleine schok dat de (aantredende) bewindsvrouw brak met de ECB traditie om in officiële persverklaringen geen individuele lidstaten te noemen, omdat het mandaat van de bank enkel gaat over de eurozone als geheel.

     

    Lagardes boodschap was echter glashelder: Foei Duitsers en Nederlanders voor het leven met de financiële middelen die je hebt, en voor het niet teveel willen uitgeven, zoals bijna de complete rest van de eurozone wel doet. En dat in een tijd dat iedere serieuze analist die niet de achternaam Draghi of Lagarde heeft de overtuiging heeft dat het negatieve rente / onbeperkt opkoopbeleid van de ECB niets minder dan catastrofale gevolgen voor de welvaart van de Europeanen zal hebben.

     

    Voor Nederland is nog een straf voor dit gezondere financiële beleid bepaald: een forse verhoging (+60%!) van de jaarlijkse afdrachten aan Brussel naar € 13 miljard per jaar – geld dat overigens al jarenlang door het kabinet Rutte wordt weggezogen uit de samenleving middels steeds hogere (energie/ klimaat)belastingen en harde bezuinigingen op het onderwijs, de gezondheidszorg, sociale zekerheid en de ouderen.

     

    ‘Europeanen, je baan is belangrijker dan je spaargeld’

     

    Op de vraag naar de impact van het negatieve rente beleid haalde Lagarde feitelijk haar schouders op door erop te wijzen dat er anders een veel hogere werkloosheid zou zijn geweest. ‘Klopt het niet dat we het juiste hebben gedaan om banen en groei voorop te stellen, in plaats van het beschermen van spaarders?’ De werkloosheid is inderdaad gedaald van 12% in 2013 naar 8,2% vorig jaar. De groei is echter zeer laag (1,8% in 2018) en zal dit jaar nog verder dalen naar 1,1%.

     

    En toen kwam het: ‘We zouden blijer moeten zijn dat we een baan hebben in plaats van dat ons spaargeld wordt beschermd… Ik denk dat mijn voorgangers hierin een zeer heilzame keus hebben gemaakt.’ Oftewel: we gaan onverkort op de huidige weg door, en zullen er alles aan doen om met negatieve rente en het verwoesten van de euro (= koopkracht) een massale volksopstand met nog een paar maanden uit te stellen.

     

    Dat is namelijk het enige wat de ECB nog kan doen. Maar zodra die crisis eenmaal losbarst, dan zal die dankzij het krankzinnige beleid van Draghi, onder wiens leiding de Centrale Bank als een soort hedgefonds voor € 4,7 biljoen aan ‘assets’ (voornamelijk schulden) opkocht, vele malen erger, pijnlijker en langduriger zijn dan als 8 jaar geleden definitief de stekker uit het faliekant mislukte euro project zou zijn getrokken.

     

    Lagarde stuurt de euro Titanic willens en wetens op de ijsberg af

     

    We herhalen nogmaals dat de gevolgen van Draghi’s en nu ook Lagardes beleid catastrofaal zullen zijn. ‘Maar de voormalige Goldman (Sachs) partner was slim genoeg om van de Europese Titanic af te stappen voordat deze tegen de ijsberg botste. Lagarde heeft de taak gekregen om zoveel mogelijk mensen te redden* voordat het euroschip onvermijdelijk naar de bodem zinkt (*gezien de ervaringen in het verleden zullen dat vooral en vermoedelijk uitsluitend degenen zijn die het nu al jaren voor het zeggen hebben en hierdoor mede verantwoordelijk zijn voor de crash).

     

    Uit haar uitspraken valt af te leiden dat ze het wel prima vindt aan het roer te staan als de hele boel ten onder gaat, en zij daar de schuld van krijgt. Bovendien is er van een protest van het door de mainstream media misleide en dom gehouden Nederlandse en Duitse volk helemaal niets te merken. Die zijn immers veel te druk met het vullen van de koelkast, het kijken naar hersenloos vermaak op een zo groot mogelijke flatscreen, en het plannen van de volgende vakantie, verbouwing of verhuizing.

     

    Maar deze keer zal alles niet vanzelf goed komen. Het misplaatste vertrouwen dat de mensen ‘boven’ hen het beste met hen voorhebben, zal op de meest pijnlijke wijze worden beschaamd. Gelooft u echter niet al die analisten die hier al tijden voor waarschuwen, maar blijft u gewoon de ‘feel good’ onzin van de premier en zijn ministers geloven, en natuurlijk van hun propagandakanalen zoals de NOS, NU en bijna alle dagbladen. Want als een ramp dan toch onafwendbaar is, dan kun je net zo goed je kop zolang mogelijk in het zand gestoken houden… toch?**

     Xander


    Aandacht! Deze bijdrage kan verkeerdelijk de indruk wekken dat de lezer hier terecht is gekomen bij een tegenstander van de Europese Unie. Nis is minder waar. Een goed georganiseerd Europa is de beste waarborg tegen oorlog. U leest hier alleen over de aversie tegen wat men er onder een Rood-Groene dictatuur ervan gemaakt feeft. Een moloch met twee identieke gezichten: een in Broeksèl en een in Strassbourg. Maar beide machtscentra duidelijk door de vroegere DDR Stacichef Merkel en aardmannetje Macaroni in beweging gehouden.

    Laten we daarom niet tot in het oneindige mottig doen. Na de vernietiging van onze oeroude Christelijke Beschaving, zal Mohammed ons wel ter hulp schieten.

    Hop! En daar zij we allemaal op weg naar Mekka en de walmende putbronnen van onze pietrol-welvaart.

    **

    *

    Pro Memorie. De ondergang van het eens zo machtige Romeinse Rijk: remeber? In hoofdzaak was dat de uitgelokte buitenlandse overrompeling door vreemde volkeren….

    We gaan dat toch geen tweede keer meemaken, zeker?! Te oordelen naar wat we dagelijks overal opgediend krijgen als ‘muziek’ of ‘dans’ zijn we daar al goed mee bezig.

    *

    D

    Donderdag 7 November 2019

    09-11-2019, 16:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5296

    .

    .

    5296 - CRISTINE LA CHAMPETTRE VAN HET IMF/ ECB BEGINT HET VORTAANOP HAAR HITLRS TE DOEN

    *

    INHOUD: Nokel Dolf had er 12 jaar voor nodig om zij Volk naar de vernietiging te voeren. Hij werd ‘Kanselier’ in 1933 en pleegde reeds zelfmoord in 1945. Zijn carrière was effenaf desastreus, niet alleen voor heel Europa en de hele wereld daarrond. Zo is ook de carrière van de Franse omhoog gevallen oplichtster (*) Lagarde. Alleen deed Hitler het veel bloediger, terwijl deze ‘Dame’, als ’n ongeleid projectiel en almachtige Europese fondsen goochelaarster, het veel subtieler aan boord legt. Door te zeggen en te handelen alsof geld voor het plebs van geen enkel belang is.

    *

    (*) zo’n 8 à 10 jaar geleden werd het strafonderzoek in Parijs tegen haar wegens allerlei troebele verdenkingen plotseling en zonder ’n woordje uitleg, ‘opgeschort’… Tot nooit meer?

     

    Onze pientere Noorderburen, tenminste onder hen de creatievelingen van de meeste historische woord-schilderijen, zouden daarbij zeggen ‘zo cloot men Frederik’…

    ’n Beetje beschaafder zou de modale Vlaming daarbij moeten denken aan de Titanic, ook al ’n pompeuze Franse uitvinding met daar bovenop een Franse Alleswerer.

    **

    *

    Niet alleen heeft dar oorlogszieke volk ons de alles verwoestende Franse Revolutie gekost, nu gaat dat volk ook nog eens onze Europese Toekomst om zeep helpen. Door van ons allemaal bedelaars te maken; afhankelijk van hun al-dan-niet slechte luim.

    **

    **

    ECB hoofd Lagarde: ‘Europeanen moeten blij zijn dat ze werk hebben in plaats van dat hun spaargeld wordt beschermd’

    **

    https://www.xandernieuws.net/algemeen/ecb-hoofd-lagarde-europeanen-moeten-blij-zijn-dat-ze-werk-hebben-in-plaats-van-dat-hun-spaargeld-wordt-beschermd/

    *

    Posted on 04/11/2019

    *

    De absurde omgekeerde wereld van 2019: Lagarde vindt dat Duitsers en Nederlanders een te gezond financieel beleid voeren, en wil dat we veel meer geld gaan uitgeven – Lagarde houdt de euro Titanic op koers naar de onvermijdelijke ijsberg.

     

    De (ijdele) hoop die **sommigen hadden dat

    *

    de nieuwe voorzit-ster van de ECB, Christine Lagarde,

    zou stoppen met het verwoestende beleid van haar voorganger Mario Draghi, kan vier dagen voor haar officiële aantreden de prullenbak in. Lagarde gaat gewoon door met het uithollen van de waarde van de euro, spaargeld, pensioenen en koopkracht, en daarmee de welvaart in Europa. Om te onderstrepen dat anno 2019 ongeveer alles wat men vroeger fout en verkeerd vond het nieuwe normaal is geworden, verklaarde Lagarde dat Duitsland en Nederland teveel uit de pas lopen met hun gezonde financiële beleid, en veel meer moeten gaan uitgeven. Ze vindt ook dat de burgers niet moeten zeuren dat hun spaargeld niet wordt beschermd, maar ‘blij moeten zijn dat ze een baan hebben.’ Nog wel.

     

    Lagarde hoopt dat Duitsland en Nederland de harde lessen van de hyperinflatie in de Weimar Republiek zijn vergeten, en impliceerde dat beide landen eindelijk hun verzet tegen een gemeenschappelijke begroting moeten opgeven. ‘We delen een munteenheid, maar we delen op dit moment niet veel begrotingsbeleid.’

     

    Gezond financieel beleid niet langer gewenst in de EU

     

    Nederland en Duitsland doen het vergeleken met de rest van de EU namelijk veel te goed. ‘Degenen die bewegingsvrijheid hebben, degenen met een begrotingsoverschot, dat zijn Duitsland (+ 2%) en Nederland (+1,5%), waarom wordt dat niet gebruikt voor investeringen in de infrastructuur, in het onderwijs, in innovatie, zodat er een betere balans komt?’ De Duitse en Nederlandse regering ‘hebben niet echt de noodzakelijke moeite gedaan’ om een begrotingsoverschot te voorkomen.

     

    Voor sommige analisten was het een kleine schok dat de (aantredende) bewindsvrouw brak met de ECB traditie om in officiële persverklaringen geen individuele lidstaten te noemen, omdat het mandaat van de bank enkel gaat over de eurozone als geheel.

     

    Lagardes boodschap was echter glashelder: Foei Duitsers en Nederlanders voor het leven met de financiële middelen die je hebt, en voor het niet teveel willen uitgeven, zoals bijna de complete rest van de eurozone wel doet. En dat in een tijd dat iedere serieuze analist die niet de achternaam Draghi of Lagarde heeft de overtuiging heeft dat het negatieve rente / onbeperkt opkoopbeleid van de ECB niets minder dan catastrofale gevolgen voor de welvaart van de Europeanen zal hebben.

     

    Voor Nederland is nog een straf voor dit gezondere financiële beleid bepaald: een forse verhoging (+60%!) van de jaarlijkse afdrachten aan Brussel naar € 13 miljard per jaar – geld dat overigens al jarenlang door het kabinet Rutte wordt weggezogen uit de samenleving middels steeds hogere (energie/ klimaat)belastingen en harde bezuinigingen op het onderwijs, de gezondheidszorg, sociale zekerheid en de ouderen.

     

    ‘Europeanen, je baan is belangrijker dan je spaargeld’

     

    Op de vraag naar de impact van het negatieve rente beleid haalde Lagarde feitelijk haar schouders op door erop te wijzen dat er anders een veel hogere werkloosheid zou zijn geweest. ‘Klopt het niet dat we het juiste hebben gedaan om banen en groei voorop te stellen, in plaats van het beschermen van spaarders?’ De werkloosheid is inderdaad gedaald van 12% in 2013 naar 8,2% vorig jaar. De groei is echter zeer laag (1,8% in 2018) en zal dit jaar nog verder dalen naar 1,1%.

     

    En toen kwam het: ‘We zouden blijer moeten zijn dat we een baan hebben in plaats van dat ons spaargeld wordt beschermd… Ik denk dat mijn voorgangers hierin een zeer heilzame keus hebben gemaakt.’ Oftewel: we gaan onverkort op de huidige weg door, en zullen er alles aan doen om met negatieve rente en het verwoesten van de euro (= koopkracht) een massale volksopstand met nog een paar maanden uit te stellen.

     

    Dat is namelijk het enige wat de ECB nog kan doen. Maar zodra die crisis eenmaal losbarst, dan zal die dankzij het krankzinnige beleid van Draghi, onder wiens leiding de Centrale Bank als een soort hedgefonds voor € 4,7 biljoen aan ‘assets’ (voornamelijk schulden) opkocht, vele malen erger, pijnlijker en langduriger zijn dan als 8 jaar geleden definitief de stekker uit het faliekant mislukte euro project zou zijn getrokken.

     

    Lagarde stuurt de euro Titanic willens en wetens op de ijsberg af

     

    We herhalen nogmaals dat de gevolgen van Draghi’s en nu ook Lagardes beleid catastrofaal zullen zijn. ‘Maar de voormalige Goldman (Sachs) partner was slim genoeg om van de Europese Titanic af te stappen voordat deze tegen de ijsberg botste. Lagarde heeft de taak gekregen om zoveel mogelijk mensen te redden* voordat het euroschip onvermijdelijk naar de bodem zinkt (*gezien de ervaringen in het verleden zullen dat vooral en vermoedelijk uitsluitend degenen zijn die het nu al jaren voor het zeggen hebben en hierdoor mede verantwoordelijk zijn voor de crash).

     

    Uit haar uitspraken valt af te leiden dat ze het wel prima vindt aan het roer te staan als de hele boel ten onder gaat, en zij daar de schuld van krijgt. Bovendien is er van een protest van het door de mainstream media misleide en dom gehouden Nederlandse en Duitse volk helemaal niets te merken. Die zijn immers veel te druk met het vullen van de koelkast, het kijken naar hersenloos vermaak op een zo groot mogelijke flatscreen, en het plannen van de volgende vakantie, verbouwing of verhuizing.

     

    Maar deze keer zal alles niet vanzelf goed komen. Het misplaatste vertrouwen dat de mensen ‘boven’ hen het beste met hen voorhebben, zal op de meest pijnlijke wijze worden beschaamd. Gelooft u echter niet al die analisten die hier al tijden voor waarschuwen, maar blijft u gewoon de ‘feel good’ onzin van de premier en zijn ministers geloven, en natuurlijk van hun propagandakanalen zoals de NOS, NU en bijna alle dagbladen. Want als een ramp dan toch onafwendbaar is, dan kun je net zo goed je kop zolang mogelijk in het zand gestoken houden… toch?

     

     

    Xander

     

     

    Aandacht! Deze bijdrage kan verkeerdelijk de indruk wekken dat de lezer hier terecht is gekomen bij een tegenstander van de Europese Unie. Nis is minder waar. Een goed georganiseerd Europa is de beste waarborg tegen oorlog. U leest hier alleen over de aversie tegen wat men er onder een Rood-Groene dictatuur ervan gemaakt feeft. Een moloch met twee identieke gezichten: een in Broeksèl en een in Strassbourg. Maar beide machtscentra duidelijk door de vroegere DDR Stacichef Merkel en aardmannetje Macaroni in beweging gehouden.

    Laten we daarom niet tot in het oneindige mottig doen. Na de vernietiging van onze oeroude Christelijke Beschaving, zal Mohammed ons wel ter hulp schieten.

    Hop! En daar zij we allemaal op weg naar Mekka en de walmende putbronnen van onze pietrol-welvaart.

    **

    *

    Pro Memorie. De ondergang van het eens zo machtige Romeinse Rijk: remeber? In hoofdzaak was dat de uitgelokte buitenlandse overrompeling door vreemde volkeren….

    We gaan dat toch geen tweede keer meemaken, zeker?! Te oordelen naar wat we dagelijks overal opgediend krijgen als ‘muziek’ of ‘dans’ zijn we daar al goed mee bezig.

    *

    Donderdag 7 November 2019

     

     

















    09-11-2019, 06:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    08-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5295


     https://nl.wikipedia.org/wiki/Marie_Jos%C3%A9_van_Belgi%C3%AB

    *

    (*) ‘Ultimo’ is het Italiaanse woord voor ‘de Laatste’ (ipv ‘Primo’ of ‘Secundo’ voor de Eerste of de Tweede). Ik heb deze uitdrukking leren kennen door weer eens ’n andere Coburger Grootheidswaanzin dame (van Lichte Zeden) te leren kennen, namelijk Marie José, zuster van Leopold III, de laatste koningin van Italië. Ze was (zoals     algemeen gekend) o.a. de aanhoudster op niveau van fascistenleider Benito Mussolini, waardoor ze bij hem voorspraak verkreeg zodat haar broertje bij de Grootste Führer aller Tijden op de koffie kon komen…

    Wat hem na de oorlog zijn kop heeft gekost. Ook haar kostte het de Kroon (en de centen) want na amper 23 dagen werd het koppel Umberto van Savoye-Marie José van België door de Italiaanse bevolking wandelen gestuurd….

    Voor mij dé ideale werkwijze om van dat soort volksraadplegingen het water in de mond te krijgen….Adieu, mercie en tot nooit meer.

     Van ’n toeval gesproken! In vorig nummer van deze blog kwam, moreel gedwongen door de omstandigheden, het weggooiers-gedrag van ons eigen achterop hinkend Coburgia ter sprake. En zie: vandaag zien we dat dit achterop hinken verre van uitzonderlijk is. Woorden wekken, maar voorbeelden trekken. Ongeveer zoals de pestbacillen of de cholerabacteriën.

    Tekst en uitleg hiervoor zijn weggekaapt van ‘over het muurtje’. Hieruit valt te leren dat onze Noorderburen heel wat alerter zijn voor wat betreft het slijk der aarde. Zuinigheid is echter ’n karaktertrek die totaal ontbreekt bij alles dat ruikt naar Franse chi-chi met daar bovenop de duivelse grijns van Karl Marx.

    Stelt zich alleen maar de vraag hoe lang dat kan duren. is ’n mooie stad… Maar die ligt jammer genoeg niet binnen onze grenzen.

    **

    Brussel’ is Nederlands verzet tegen hogere bijdrage zat

    **

    *

    Geplaatst op 5 november 2019   door E.J. Bron

    https://ejbron.wordpress.com/2019/11/05/brussel-is-nederlands-verzet-tegen-hogere-bijdrage-zat/#more-224546

     

    (Door: Ruud Mikkers)

     

    BRUSSEL – De Europese Commissie heeft er de buik vol van hoe lidstaten als Nederland en Duitsland in haar ogen een valse voorstelling van zaken geven over de nieuwe meerjarenbegroting. Maar dat de bijdrage van rijke landen met miljarden omhoog zal gaan in de periode 2021-’27 ontkent helemaal niemand.

     

    De Telegraaf

     

    „Dien je de belangen van je burgers als je vasthoudt aan een bijdrage van 1% (van de economische omvang, red.)? Ik ben er niet zo zeker van”, besluit Gert Jan Koopman, directeur-generaal Begrotingszaken van de Commissie in Brussel zijn toelichting op plannen voor de nieuwe meerjarenbegroting. Het is erg ongebruikelijk dat EU-topambtenaren zich openlijk uitspreken over gevoelige onderwerpen, maar kennelijk zijn de frustraties over de gang van zaken zo hoog opgelopen dat er terug gemept moet worden.

     

    Onderhandelingen over een nieuw meerjaren-budget lopen al 1,5 jaar, maar vorige week zorgde gelekte cijfers aan de hand van Duitse berekeningen voor onrust. Bijdrages van landen als Duitsland en Nederland dreigen met vele tientallen procenten omhoog te schieten als de bijdrage wordt opgeschroefd tot 1,11 procent van de Europese economie.

     

    Toveren met getallen

     

    In het geval van Nederland zou de bijdrage in 2027 uitkomen op 13 miljard euro. Een valse claim, aldus de Commissie, die uitkomt op een bedrag van 7,67 miljard euro (tegenover 5,24 miljard voor volgend jaar). Hoe is dat aanzienlijke verschil te verklaren? Iedereen lijkt vrijelijk te kunnen toveren met getallen, naar gelang de politieke boodschap die er moet worden afgegeven.

     

    Allereerst rekent de Commissie niet, en Nederland wel de douaneafdrachten mee. Voor volgend jaar is dat bijna 3 miljard euro. Volgens Europese regels komen deze inkomsten rechtstreeks toe aan de EU, het is een zogeheten eigen middel. Dat is zo geregeld omdat Nederland het geld int, omdat het toevallig aan een Europese buitengrens ligt en met de Rotterdamse haven een toegangspoort tot de interne EU-markt heeft. Nederland betwist overigens niet dat de EU dit geld toekomt, maar neemt het wel mee in eigen overzichten van de afdracht om te laten zien wat er binnenkomt.

     

    In de tweede plaats rekent de Commissie voor 2027 met het huidige prijsniveau, terwijl de hogere cijfers zijn gecorrigeerd met inflatie en economische groei. Over een periode van zeven jaar betekent dat miljarden verschil.

     

    Achterhaald

     

    Wat de discussie nog ingewikkelder maakt, is dat het begrip nettobetaler volgens Koopman volstrekt achterhaald is. In de oude EU ging geld vooral naar landbouw- en regionale ontwikkelingsfondsen, het is vervolgens relatief makkelijk te berekenen wat een lidstaat terughaalt.

     

    Maar in toenemende mate wordt er geld uitgegeven aan zaken die minder makkelijk meetbaar zijn. Hoe bereken je in welke mate Nederland profiteert van gezamenlijke bewaking van EU-buitengrenzen? Of van de bouw van een Europese supercomputer, bedoeld om bij te blijven in de technologierace met de VS en China? Of gezamenlijk klimaatbeleid?

     

    Sowieso staat buiten kijf dat Nederland als exportland bovengemiddeld profiteert van de interne markt, en dat is echt niet alleen voor de multinationals belangrijk maar ook voor het MKB. De Commissie becijfert dat voor de periode 2021-’27 jaarlijks gemiddeld een bedrag van 84 miljard euro verdiend wordt dankzij de interne markt, wat overeenkomt met 9,46% van de Nederlandse economie.

     

    Maar er zijn ook landen die nog meer uit de interne markt halen en waarvan de afdracht toch minder hard stijgt. Een politieke deal zal dan ook nog wel zeker een half jaar op zich laten wachten, verwachten betrokkenen.


     Een bijdrage van E.J. Bron, zelfs ’n Nederlander, die kan tellen. Maar er is meer. Daarover morgen straks het neusje van de zalm bij de mosterd van Christine Keeler, bijgenaamd La Garde, de EU –IMF & ECB maîtresse uit Straatsburg die de wereld ons benijdt..

    Donderdag 7 November 2019

     

    08-11-2019, 07:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    05-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5293

     

    Ach ja, al die ééndagsvluegen, drukdoende politieke geniën te worden en vooral die hoog belande ‘kabinetsleden’! ‘Leden’ van het kabinet noemden wij in onze gewesttaal gewoon kakkers, bezoekers van het schijthuisje. Zij die zich dienden te haasten voor de wetten omwille van de natuur. Maar de tijden en vooral de mogelijkheden veranderen….

    Om het even hoe Magniette erover denkt.

     

    Zoals Lode Zielens, een van de vele ons bekend zijnde bekenschrijvers zich ooit afvroeg ‘Moeder, waarom leven wij’, zo dwaalden mijne gedachten schokkend en trillend plotseling af naar de relatief eenvoudige oplossingen voor de hiernavolgende gestelde zeer kleine probleempjes die door onze aangestelde Verlichte Grote Verstanden achteloos terzijde worden geschoven als ‘niet relevant’.

    **


    *

    Waarom wordt er, zoals elke normale werkgever zou doen, voor alles en iedereen die zich beweegt op zijn werkvloer, meer en nog beter betalen? Met, naast een 13de, 14de, 15de maand met nog een 16de maand daarbij te betalen. Liefst zonder spoor na te laten in de boekhouding! Inderdaad, noch voor de simpele gewone mens, noch voor de rijk besnaarde pomiticus, kleeft er aan dat soort geld niet het minste reukje.

    Hoog tijd dat er een syndicaat wordt ingesteld voor alle werkende en nit-werkende politici. Die, zoals we zien in de lagere werkomgevingen, kan instaan voor de veel grotere belangen van de voltijds verkozen volksmenners.

    **

    *

    In geen geval mag daarmee gewacht worden tot he te laat zou zijn; daar de poorten ondertussen zouden kunnen dicht geslagen zin en de tricolore vertoning ‘over and out’ zou zijn. Al kan het natuurlijk ook dat, naar oude gewoonte, zoals het iedere keer gebeurde bij iedere Duitse Bezetting van hun o zo dierbaar grondgebied. Naar Le Havre in WO I, en naar Londen in WO II, van waar zij gewoon verder de gewone maandwedde bleven trekken.


    Vergeten vragen van de voorbije week (63)

    *

    https://doorbraak.be/vergeten-vragen-van-de-voorbije-week-63/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

    9 SEPTEMBER 2019 Dominique Laridon

    **

    foto: ©Reporters

    *

    Ook de voorbije week werden veel vragen gesteld — en waren er ook vragen die te weinig of helemaal niet gesteld werden. Aan het begin van de nieuwe week kunnen er misschien nog enkele vragen opgeworpen worden. Zoals:

    Wat doet een CD&V-politicus in een reality-programma van VRT?

     

    De hele poco-bingokaart afgestreept

     

    (Aan de openbare omroep, die begon aan een tweede seizoen van ‘Het Gezin‘ — een realityreeks die ‘doodnormale’ huishoudens volgt. Eén van de opgevoerde gezinnen is dat van Orry Van de Wauwer, Vlaams volksvertegenwoordiger voor CD&V. Van de Wauwer is de enige politicus in het programma en krijgt dus onbetaalbare reclame cadeau. Misschien was deze Van de Wauwer te mooi om te laten liggen: holebi, virulente opposant van Bart De Wever in Antwerpen, opvanger van vluchtelingen. De hele poco-bingokaart afgestreept.)

     

    Hoe kunnen Vlamingen Sophie Wilmès ooit aanvaarden als premier?

     

    (Aan de minderheidsregering, die eraan zou denken om de minister van Begroting aan te stellen als premier zodra Charles Michel vertrekt. Sophie Wilmès woont al jaren in Vlaanderen, maar ze kijkt neer op de Vlamingen. In de gemeentepolitiek van Sint-Genesius-Rode heeft ze zich bewezen als een Fransdolle Vlamingenvreter. Vroeger zou dat tenminste eens vermeld zijn geweest in onze kranten — het is geen groot geheim. Nu kikt geen Vlaamse journalist er over.)

     

    Waarom buigt België keer op keer richting Zuid-Europa?

    (Aan het KMI, dat gaat samenwerken met Zuid-Europese landen om stormen een naam te geven. België kon zich ook aansluiten bij een Noord-Europese groep met landen zoals Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De keuze werd níet gemaakt op basis van wetenschappelijke gronden: ‘Dat is beslist omdat we meerdere talen hebben in België. We hebben minder te maken met het Engels, vandaar‘. Zelfs in de stomste, kleine dingen: La Belgique sera latine ou elle ne sera pas.)

     

    Wie zal dat betalen, wie heeft zo veel geld?

     

    het probleem is dat ze er niet voor willen betalen

     

    (Aan minister-president Rudi Vervoort, die een plan heeft om de Brusselse beloftes te financieren: ‘Er bestaat een marge om de schuld te verhogen.’ De Brusselse schuld telt mee voor de collectieve schuld en belast dus mee de Vlamingen. Bovendien is de kans groot dat de factuur vroeg of laat toch weer bij Vlaanderen terecht komt. Het probleem is niet dat de Brusselaars eigen beleid willen voeren: het probleem is dat ze er niet voor willen betalen.)

     

    Hebt u zichzelf ooit betrapt op racistische gevoelens?

     

    (Aan Rachida Lamrabet, die vorige week ‘De vragen van Proust‘ mocht beantwoorden in De Morgen. De vraag over de racistische gevoelens duikt bijna elke keer op in de rubriek — maar werd vorige week dus niet voorgelegd. Best jammer, aangezien Lamrabet duidelijk zeer raciaal denkt en een broertje dood heeft aan de ‘witte’ Vlaming.)

     

    Wie van jullie gebruikt eau de toilette van Dior?

     

    (Aan al wie verontwaardigd was om een reclamespot van Dior, omdat er symboliek van indianenstammen werd gebruikt. Dior werkte voor dat korte spotje samen met Native American consultants, kunstenaars, schrijvers, dansers en met de non-profit Americans for Indian Opportunity, maar dat mocht allemaal niet baten: het was ‘racisme’ en ‘cultural appropiation‘ en dus moest de spot al snel offline. Hoeveel van die critici hebben zelf Indiaans bloed in hun aderen? Hoeveel behoren er tot het doelpubiek van Dior? Wie heeft al die beslissingsmacht gegeven aan een hysterisch clubje op het internet?)

     

    Hoe gezond is de klimaatkruistocht voor Greta Thunberg?

     

    Wie vraagtekens plaatst bij haar gezondheidstoestand is natuurlijk een zure trol

     

    (Aan journaliste Sara Vandekerckhove, die Thunberg huldigt in De Morgen: ‘naast een inspirerende klimaatactivist ook een rolmodel voor mensen met autisme‘. Wie vraagtekens plaatst bij haar gezondheidstoestand is natuurlijk een zure trol. Terwijl het toch legitiem is om bezorgd te zijn om een kind met een ernstige ontwikkelingsstoornis dat voortdurend wordt blootgesteld aan massale pers aandacht. Moeten we echt wachten tot het meisje bezwijkt?)

    Welke maatschappelijke functie vervult het middenveld nog?

     

    (Aan de middenveldorganisaties die al bij voorbaat jammeren over eventuele besparingen op hun rijkelijke subsidies. Er zijn nog altijd veel middenveldorganisaties die fantastisch werk doen, maar er zijn ook steeds meer activistische clubjes die alleen maar geld willen van de belastingbetaler om vervolgens te ageren tegen die belastingbetaler. Vlaanderen moet de geldkraan opendraaien en vervolgens opflikkeren. Veel van deze clubjes zijn alleen maar bezig met polarisering, een (extreem-)linkse agenda en een eigen personeelspolitiek met steeds meer luizenbaantjes (alleen al bij het Minderhedenforum werken nu 25 mensen). Ze lijken op politieke partijen, maar dan zonder het lef om op te komen bij de verkiezingen.)

    Hoe lang zijn de tenen in de Reyerslaan?

     

    (Aan de VRT-manager die een TV-recensie van Kris Hoflack las op Doorbraak en prompt naar zijn telefoon greep om te klagen bij de voorzitter van het Vlaams Parlement — de baas van Hoflack. Bij de openbare omroep ergeren ze zich aan politici die boos bellen als de VRT-berichtgeving hen niet aanstaat. Maar zelf grijpen ze ook meteen naar intimidatie als iemand eens milde kritiek uit op hen.)

    Waar kan Johan Sanctorum nog terecht, als het niet op Doorbraak is?

     

    (Aan onze eigen hoofdredacteur, die onder druk van weldenkend twitter een stukje van Johan Sanctorum offline haalde. Zo plooit Doorbraak onder druk van (hoofdzakelijk) mensen die Doorbraak niet lezen — die Doorbraak in veel gevallen zelfs haten. Deze bloedhonden weten nu dat hun hysterie beloond wordt: zij zullen in de toekomst nog vaker de klopjacht inzetten. Deze Vergeten Vragen-rubriek drijft op diepe teleurstelling in de traditionele media: vorige week waren wij even teleurgesteld in onszelf.)

     

    Wie creëert onze welvaart en houdt de boel draaiende?

     

    In werkelijkheid danken we onze welvaart en vooruitgang doorgaans aan bedaarde burgermannetjes

     

    (Aan auteur Rutger Bregman, die zich graag kwaad maakt: ‘Alles waar we trots op zijn, danken we aan mensen die zich boos maakten‘. Bregman is het type progressief dat zich graag ‘staatsgevaarlijk’ waant als hij op café applaus oogst met praatjes over ongelijkheid en racisme. In werkelijkheid danken we onze welvaart en vooruitgang doorgaans aan bedaarde burgermannetjes, die niet te veel complimenten maken maar wel bergen werk verzetten. Ook revoluties worden gedragen door leraars, kruideniers en pastoors. Salonrevolutionairen staan slechts in voor de analyses achteraf.)

     

    Waarom is de EU zo onwrikbaar over brexit?

     

    (Aan de Eurocraten die verlekkerd kijken hoe de brexit-discussies in het Verenigd Koninkrijk helemaal uit de hand lopen. Journalisten hebben alleen oog voor het (toegegeven: erg theatrale) schouwspel in Westminster, maar benoemen nooit eens dat de Europese Unie veel belang heeft bij een brexit die faliekant verkeerd afloopt. Een succesvolle brexit is immers dé nachtmerrie voor de EU-elites die ons al jaren voorhouden dat alleen een Europese superstaat onze belangen kan behartigen.)

     

    **

    *

    VASTSTELLING

    Sedert de Marrakesh-deal is de Federale Regering ‘in ‘lopende zaken’. Waarmee bedoeld zijn, dat ze in ontbinding zijn. Uiteraard met behoud van het volle loon + voor sommige Ministers zoals Piske Vandeirzen (CVP) – volgens de TeeVee - maar liefst vier (4) auto’s telkens mèt gekwalificeerde top-chauffeur.

    Maar ‘Rust roest’, zoals het spreekwoord zegt. En alles wat verroest is, gaat bij het oud ijzer…        

    **

    *

    Dinsdag 5 November 2019

     

    05-11-2019, 17:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!