MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    24-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5311

     

     Het gaapt natuurlijk als eenoverbakhuis op het platte van de platte boerenbuiten, dat, vooraleer er geld kan worden uitgegeven, er eerst moet verdiend en dus gewerkt worden. Geld groeit niet aan de bomen. Wat voor een doorsnee Franstalige Belg natuurlijk klinkklare onzin is. Bij hen regent het maanna al decennialang uit de vaderlandse hemel. Is de rode strijdkreet dan niet echt, dat het geld moet gehaald worden waar het zit? Namelijk bij die stommekloten uit het Noorden des Lands die ervoor gewerkt tot ze erbij neervielen. Ach ja, die Franse hautaine en heerszuchtige eigendunk van zichzelf, omdat zij die Frans kennen (ç) automatisch denken te behoren tot de echte blzuwbloedige elite… Dat is een denkwereld van vele eeuwen terug, toen het Frans nog een wereldtaal was (wegens de met veel wapengekletter verworven macht, en niet het dialect van de Parijse onderwereld.

     **

    *

    Spitalleke, Spitalleke, wist U dan niet dat men bij ons dat spreekwoord heeft uitgevonden, dat men met geld de boter koopt.

    **

    *

    Wat Spitaels met boter had, was, zo blijkt achteraf, dat de Francofonen ervan uitgaan in dit apenland met hun gat in de boter te zijn gevallenn.

    **

    *

    Vlamingen zijn zo week als een pakje boter

    **

    https://doorbraak.be/vlamingen-zijn-zo-week-als-een-pakje-boter/

    Gezouten boter

    foto: ©Marc Vanfraechem

    22 NOVEMBER 2019 Drieu Godefridi

    *

    Wie herinnert zich niet de bekende kreet van Guy Spitaels, grote manitou destijds van de Waalse socialisten, toen die aan het adres van de Vlamingen stoer liet weten: ‘Nee, heren Vlamingen, in Walen sla je geen deuk als in een pakje boter!’

    Welnu, je kunt enkel erkennen dat Spitaels gelijk had.

    Vijftig jaar is het al dat de Walen hun economische autonomie hebben opgeëist – want iedereen mag dat wel vergeten zijn, maar regionalisering van de economie was een Waalse eis, meer bepaald een Waalse socialistische eis – en al vijftig jaar is de Walen alles mislukt.

    **

    *

     Догнать и перегнать! riep Stalin

     

    Догнать и перегнать! riep Stalin onvermoeibaar, inhalen en voorbijstreven die Westerse kapitalistische economieën! En net zo herhaalt al vijftig jaar de Waalse ‘elite’ met haar eigen ‘dognat i peregnat’ dat ze de Vlaamse economie zullen inhalen en voorbijsteken.

     

    Bitter is de waarheid: na vijftig jaar inhalen hebben de Walen helemaal niets ingehaald. De achterstand is juist groter geworden, en als al er werd ‘ingehaald en voorbijgestreefd’, dan waren het de Centraal-Europese landen die Wallonië voorbijstreefden, al doemden die op uit het communistische niets van 1989.

    **

     

    *

    In één woord: socialisme marcheert niet.

    Dit gezegd, zou men zich kunnen voorstellen dat de Vlamingen, veruit de meerderheid in België, het op den duur beu zouden zijn geraakt om zich te laten uitschelden, zich racisten en egoïsten te laten noemen, en uit de hoogte behandeld te worden door de zogenaamde

    elite van ‘Wallo-Brux’.

    Men had zich kunnen voorstellen dat Vlaanderen zijn eigen succesvolle recepten aan de rest van het land had opgelegd, waar nodig door de macht van het getal en volkomen in overeenstemming met de grondwet – federale wetten worden bij gewone meerderheid aangenomen, zonder op taalgroepen acht te slaan, zegt artikel 53.

     

    Niets daarvan. Vandaag wordt België geregeerd door een ‘meerderheid’ van 38 zetels op 150, sinds een mediocre Waalse eerste minister besloot om – via zijn steun voor het funeste Marrakeshpact – het belang van zijn eigen Europese carrière op te dringen aan een Vlaamse bevolking waarvan een overweldigende meerderheid tegen dat pact was gekant, daarbij de N-VA wegwerkend die niet enkel veruit de grootste partij van Vlaanderen was en is, maar van het land.

    Een jaar lang nu al, is er niet één dossier – ethisch, economisch, budgettair, wat migratie of ecologie betreft – waarin niet dat onwaarschijnlijke, ultra-minoritaire samenraapsel dat als regering doorgaat, keuzes maakt die, zoals alle peilingen zeggen door een verpletterende meerderheid van de Vlamingen verworpen worden.

     

    Dus inderdaad, de Vlamingen zijn in de meerderheid, doen het economisch briljant, zijn ondernemend en kleurrijk, de Vlaamse steden zijn de mooiste en bloeiendste van Noord-Europa en het Vlaamse onderwijs is duizend keer beter dan het neocommunistische programma dat in de ‘Fédération Wallonie-Bruxelles’ geldt: dat is allemaal waar.

    Maar politiek gesproken, in 2019 evengoed als in 1970, kun je in de Vlamingen een deuk slaan als in een pakje boter.

    vertaling

    Marc Vanfraechem

    DRIEU GODEFRIDI

    Als ze maar Frans kunnen spreken en chi-chi verkopen, zelfs als ze van geen hout meer pijlen kunnen maken, achten die Fransosen en Wallo/Brorkselaars zich nog altijd de Seugneurs van Stad en Land. Dat is vooral zo sedert Napoleon de Hele Grote, Hitlers grote voorbeeld als wereldveroveraar, die niet alleen altijd maar meer van van alles wilden ‘veroveren’, Stad en Land, maar vooral de eigen domme pretentie tot ongekende hoogten wilde opvoeren. Tot ze in het zand beten. Met de (exacte) reputatie dat Hitler ’n monster is geweest, maar zijn Franse tegenhanger een onvergetelijke historische Held.

    **

    *

    Waarlijk, Angelina de Verschrikkelijke en Emaniele Macaroni, samen met nog vele Dômme Invaliden, zijn hun waardige opvolgers. Die hebben het werk van hun criminele voorgangers vervolledigd: Sie haben das geschafft. Met alle gevolgen vandien.

    Even opletten. Dat de Franse taal doorheen de Geschiedenis bij ons in De Lage Landen, zo breed verspreid was, is wel ‘b beetje historisch gegroeid. Ooit was het rijke Vlaanderen zeer dicht betrokken bij de Franse Kroon. Zie Diederik van den Elzas en Godfried van Bouillon (Boonen). De Eerste Kruistocht in 1096 werd niet geleid door de Franse koning, maar door de Graaf van Vlaanderen, die later de Koning van Jeruzalem werd genoemd. In die feodale tijden was de Graaf van Vlaanderen een der grootste ‘Leenheren’ maar ook als familielid ‘Raadsman’ van het Franse Koningshuis onder het Huis van Valois. Maar naarmate De Lage Landen, dank zij de werklust en hun aangeboren ondernemingszin weelderiger werden, groeide de Franse hebzucht. Historici spreken liever van ‘imperialisme’. Dat is een geleerder woord voor het buikgevoel dat vooral eigen is aan dieven en moordenaars.

    **

    *

    En dan ineens waren we 200 jaar later. De achterkleinkinderen van die van de Groeningekouter leefden nog. Bij de lange winteravonden vertelden ze er over bij het haardvuur. Het gezegend jaar Onzes Heren 1302, toen onze overgrootvaders… Deze opstand was inderdaad eerder de sociale revolte der Ambachten en Neringen, waarvan men later, om het Belgicisme en de Vaderlandse gevoelens der Vlamingen aan te wakkeren.

     

    Verkeerd begrepen romantisme? Mn voeten, Gérard! De Leeuw van Vlaanderen door Hendrik Conscience, de man die ‘zijn volk leerde lezen’ was een opdracht van Leopold I van Sexen Coburg Gotha… En het betaalde nog goed ook!

    Maar allez, we spreken er niet mer over. Want ook de Vlamingen kenden reedds enkele jaren later hun eigen Waterloo, bien avant la lettre. Heb ik hier al neergeschreven! Daar was namelijk in 1383 nabij Westrozebeke (tussen Ieper en Hooglede, met wat verder Het Land van Belofte: mijn geboortestreek (**), waar de Vallingen het onderspit moesten delven.

    De ware feitenzijn, dat enkele jaren na 1302, in samenwerking met de (Franse) Hertogen van Bourgondië, beide ‘Deelstaten’, het Graafschap der Lage Landen zowel als het Hertogdom Bouirgondië sterker en weelderiger waren geworden dan het Koningshuis der Valois in Parijs. Volgens de kroniekschrijvers waren Gent en zelfs Brugge toen groter en vooral rijker dan Parijs. Die moesten nadien echter de zeilen strijken voor de Spaanse Habsburgers onder Keizer Karel V. Een in 1500 in Het Patershol geboren Gentenaar…. Die was de zoon van Johanna de Zwakzinnige (sic), erfgename van de Spaanse Troon. Volgens L.P. Boon (niet mijn beste vriend) werd de boreling door zijn moeder opgevist van tussen de pis en de kak…

    **

    *

    Ja Ja, als ‘adolescent’ dwaalde die veel door de bossen van Nukereke (Oudenaarde) waar hij o.a. leerde fluitspelen en vogelen. Margrietje Van de Ghinste, zijn bastaardkind met een weversdochter, de latere Margaretha van Parma, was daar het resultaat van. De huwde,eenmaal ex-landvoogdes der Nederlanden geworden, eerst met de later vermoorde Alexander di Meduci, broer van, uit Firenze, en, weduwe geworden, hertrouwde die met de Hertog van Farnèse, de vader van de latere Alexander Farnèse, die op zijjn beurt Landvoogd der Nederlanden werd. Toen begin voor Vlaanderen de eeuwenlange martelgang.. De ene bezetting volgde op de andere. De ene al bloeddorstiger dan de andere. Spanje, Oostenrijk, Frankrijk…

    *

    Dat weversdochtertje uit Nukerke doet mij aan onze Bart denken. Wat een mooie familieband. Toen wij, tot 3 jaar terug, gedurende 16 jaar in Midden-Italië woonden (Lago di Bolsene) waren we regelmatige bezoekers van het arendsnest, de burcht waar ze haar leven sleet. We zagen er de mooiste schilderijen van de Stad Antwerpen. En van haar. Het was een zeer mooie vrouw. Keizer Karel had een goedesmaak! Zie ‘De Pot van Olen’…

    **

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Pot_met_drie_oren

    *

    Vraag Waarom laten onze Hoog Geschoolde ’Historici’ dit soort politieke hoogvliegers onbesproken? Uit schaamte? Uit onwetendheid? Uit gewoonte? Uit diplomatie? Of omdat ze meer begaan zijn met hun eigen glorie?

    En neen, we krijgen wel nooit een of andere spannende serie op TV over deze Gouden Eeuwen. In Francofonia (met uitzondering van Het Prinsbisdom Luik?)zouden er trouwens meteen straatprotesten komen.

    Tenzij er vooraf duchtig zou afgedokt worden…

    Maar ja, Vlaanderen heeft geen Domedes Invalides. Het heeft alleen maar invaliden. Tot in de ziel gekwetsten. Dank zij luyden als die Spitaals.  En neen, we ‘sloan nie up nulder mulle’ zoals de Gentse Roden van vandaag. We ziijn geciviliseerde lui.

    **

    *

    (**) … Westrozebeke: moet U toch eens komen zien. De streek is er, sedert mijn jeugdjaren, dank zij de Roeselaarse Fruit & Groenten Veiling, (maar vooral dank zij durf en wekijver) nijver en weelderig door geworden. Neen, geen vlasteelt meer, al lang niet meer, maar glasteelt De blauwe hemel straalt niet alleen hoog in de lucht, maar hij lacht U tegen, waar men daar gaat langs Vlaamse wegen….

    *

    Zondag 24 November 2019



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!