MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    16-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500558 - ZIJN DRUGS DE KROON OP HET WERK VN DAT CHINEES GRIEPKE,

    .

    DINSDAG 16 MAART 2021

    *

    *

    500558 - ZIJN DRUGS DE KROON OP HET WERK VN DAT CHINEES GRIEPKE,

     

    inhoud

    *

    VAN A TOT Z MET ASTRA ZENIKA ZONDER HET MINSTEGEVAAR MET DAFALGAN IN DE MAAG

    *

    *

    OOSTKAPPEL

    Vlaamse Heuvels

    ostkappel (officieel: Oost-Cappel) is een gemeente in de Franse Westhoek in het Franse Noorderdepartement. De gemeente ligt in Frans-Vlaanderen in de streek het Houtland. Zij grenst aan de gemeenten Hondschote, Bambeke, Killem en Rekspoede in Frankrijk en de dorpskern met de Sint-Nicolaaskerk ligt pal tegen de Belgische grens en het Belgische Beveren-aan-de-IJzer, waarvan het deel dat tegen Oostkappel ligt, 't Kappeltje wordt genoemd. Het is een kleine grensgemeente met een kleine 500 inwoners. In Oostkappel is er nog een douanepost, die nu niet meer gebruikt wordt.

    Geschiedenis

    Oostkappel is altijd een kleine parochie geweest. In de zestiende eeuw heeft zich ook hier de Beeldenstorm voorgedaan waarbij toen de romaanse kerk is vernield. Later is hierna een nieuwe gotische kerk gebouwd, onder meer met zandsteen vanuit de bergen in de streek.

    De kerk moest later nog een keer worden herbouwd, nadat zij bijna volledig was afgebroken tijdens Engelse doortocht tijdens de Slag bij Hondschote in 1793. Tijdens de Eerste Wereldoorlog zijn er ook jonge mannen uit Oostkappel naar het front gegaan; waarvan er 9 zijn gesneuveld.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    BELGIË SPEELT CAVALIER SEUL

    Het was me wel een weekeindje. In Parijs was er een grote betoging n.a.v. de moord op een 14-jarig meisje (door twee klasgenootjes, nota bene). In London waren er twee dagen grote betogingen n.a.v. een moord op een 32-jarige vrouw (mogelijks door een politieagent, nota bene). In Luik waren er de straatgevechten en plunderingen n.a.v. een uit de hand gelopen politieaanpak van een zwarte vrouw enkele dagen voordien. In Brussel was er zowaar weer een klimaatbetoging, waar we Nick Balthasar nog eens te zien en te horen kregen, waarbij de groene Kmers het nog maar eens over geld hadden. In Den Haag waren er protestbetogingen tegen de lockdown beslissingen van de Nederlandse regering. In Nederland krijgt men wel de kans er iets aan te doen, want er zijn dezer dagen verkiezingen bij onze noorderburen.

     

       Ongeacht of de betogers hier al dan niet gelijk hadden, is het een feit dat men tegenwoordig voor alles en nog wat op straat komt. Een berichtje op de (a)sociale media volstaat. Vraag is maar waar dit naartoe gaat leiden en wat men er mee zal bereiken.

     

       Tegelijk moet er vorige week weer een opiniepeiling geweest zijn, die van o.m. Het Laatste Nieuws, RTL en de VTM. Ik heb er heel toevallig iets van gezien en gehoord op onze cafézender, maar het scheen alsof niemand er zich nog aan interesseert. De verschillen met de vorige peiling waren trouwens onbeduidend en schommelden rond de 1% minder of meer, terwijl de foutenmarge bij dergelijke enquêtes 3% is. Om dus zo snel mogelijk te vergeten. Die peilingen zullen misschien pas weer meetellen als we van corona min of meer verlost zullen zijn.

     

         Van corona gesproken is er de vaudeville rond de vaccins van AstraZeneca, waarbij de producent zich met regelmaat van een klok niet houdt aan de beloofde levertijden. Daarbij komt dan nog de twijfel of het vaccin al dan niet een nevenwerking zou hebben waardoor er klontertjes zouden ontstaan in het bloed. Een aantal landen, waaronder al onze buurlanden, hebben de vaccinaties met AstraZeneca al tijdelijk opgeschort, alhoewel er geen enkel bewijs van is en de aantallen van voorkomende bloedklonters niet alleen miniem zijn, maar ook voor kunnen komen zonder een vaccin te krijgen. De gevallen waarbij, tot nu toe, bloedklontertjes zijn vastgesteld na de anti-coronaprik, zijn ± 1 op 2.000.000. Het Europees geneesmiddelen agentschap zou er zich donderdag over uitspreken.

    Voor wie twijfelt heb ik een tip: neem de dag van de prik (ná de toediening) één aspirientje en blijf dat enkele dagen doen. Dat verdunt nl het bloed en vermindert dus ook de eventuele kans op klontertjes. Let wel op het aspirientje nooit te nemen op een lege maag, dus wel na een maaltijd of met een grote slok frisdrank of water. Het is géén geneesmiddel, wel een geruststelling bij wie twijfelt. Als ik straks een AstraZenecaprik zou krijgen, ga ik het doen. Ik heb goede ervaringen met aspirine, een product dat al meer dan 100 jaar bestaat en bewezen heeft dat het werkt.

    *

    GEEN OPSLAG VOOR NIEUWE POSTBAAS

    *

    Jean-Paul Van Avermaet werd dit weekend aan de deur gezet bij Bpost. ©Dries Luyten

    Dieter Dujardin

    Lukas Vanacker

    Vandaag om 01:00

    *

    Bij de rekrutering van een nieuwe CEO moet Bpost zich aan het bestaande loonplafond houden. In de Vivaldi-coalitie is weinig animo om het debat over een ruimer salarispakket te openen, leert een rondvraag.

    Zondagavond zette de raad van bestuur van Bpost na zware druk van de federale regering CEO Jean-Paul Van Avermaet aan de deur. De positie van de Oost-Vlaming was onhoudbaar geworden na een vertrouwens breuk over het onderzoek naar kartelvorming (in zijn vorige job als CEO in de bewakings sector) dat hem al maanden boven het hoofd hangt. Bpost duidt eerstdaags een interim-CEO uit eigen huis aan, maar voor de definitieve opvolging van Van Avermaet begint de procedure vanaf nul. Dat komt omdat het remuneratie comité van Bpost ondanks alle knipperlichten geen initiatief heeft genomen om een plan B voor te bereiden.

    "Sinds de regering-Di Rupo geldt voor beursbedrijven als Bpost een loonplafond van 650.000 euro plus bonussen. "

    Voor de nieuwe CEO is Bpost wettelijk niet gebonden aan het loonplafond van 650.000 euro plus bonussen, dat onder de regering-Di Rupo tot stand kwam. Dat werd nooit in de wet verankerd, het gold als een herenakkoord. In de raad van bestuur gaan dan ook stemmen op om de norm los te laten. Het loonplafond zou verhinderd hebben dat in 2019, toen Van Avermaet geheadhunt werd, een betere CEO gevonden werd, luidt het. Een gelijkaardige redenering was toen bij de regering- Wilmès te horen.

    Voogdijminister Petra De Sutter (Groen) wil niet vooruitlopen op de kwestie. ‘De discussie daarover wordt vermoedelijk wel gevoerd, maar is nu niet aan de orde.’

    In de Vivaldi-coalitie is weinig animo om het herenakkoord los te laten. Op de partij hoofdkwartieren van de PS, de sp.a en Groen is het antwoord op de vraag of het loon plafond opengebroken kan worden resoluut ‘nee’. Ook CD&V zit op die lijn. De liberalen zijn principieel koele minnaars van loon plafonds, maar houden zich op de vlakte. ‘In de coronacrisis lijkt ons dat geen goed signaal’, zegt een bron.

    De oppositiepartij N-VA vindt dat de selectie opengetrokken moet worden. ‘De hele raad van bestuur zou moeten opstappen’, zegt Kamerlid Michael Freilich.

    *

    TEUN VOETEN: ‘TOENAME DRUGS ALS ‘CRYSTAL METH’ HEEL ZORGWEKKEND’

    *

    Een gesprek met antropoloog Teun Voeten over ‘de drugs syndicaten’

    Interview - 16/03/2021 Julien Borremans - Leestijd 8 minuten

    *

    Dinsdag 9 maart: ‘We beleven een mijlpaal in het recherche werk. Bovendien had dat als gevolg dat we een inkijk kregen in de hallucinante, parallelle criminele economie.’ Het parket wist op de persconferentie met zijn euforie geen blijf. Ook Bart De Wever was laaiend enthousiast. De vangst was dan ook wonderbaarlijk: 17 ton cocaïne, een berg geld en een gekraakte code van versleutelde berichtendienst Sky ECC, goed voor een half miljard berichten.

    Dat bracht Franky De Keyzer — Procureur des Konings Antwerpen — op de rand van een delirium: ‘We zijn er in geslaagd om een bres te slaan in de muren van de georganiseerde criminaliteit.’ Burgemeester Bart De Wever maakte van een wereldprimeur gewag.

    Drugshandel groter dan omzet Albert Heijn

    Teun Voeten — antropoloog, onderzoeker en publicist — relativeert enigszins: ‘Momenteel worden hele netwerken blootgelegd, maar het is zeker niet zo dat dit de finale klap betekent.’ Toch staat de gewezen oorlogs fotograaf ervan te kijken dat de actie niet uitlekte. ‘De criminele milieus zullen zich anders moeten gaan organiseren en dat zullen ze ook doen. Ze kunnen zich bijzonder snel aanpassen aan nieuwe situaties. De slimste en meest adaptieve organisaties overleven. Deze organisaties zijn eerder netwerk structuren die op projectmatige basis samenwerken.’

    Het gaat hier niet om een oorlog.

    De belangen blijven heel groot en er is heel veel geld mee gemoeid. ‘De jaarlijkse omzet van de Nederlandse markt voor synthetische drugs alleen al werd in 2018 door de onderzoekers Trom en Tops geraamd op 18,9 miljard euro. Dit is groter dan bijvoorbeeld de jaaromzet van de supermarktketen Albert Heijn.’ Voeten onderstreept dat de war on drugs een misleidende term is: ‘Het gaat hier niet om een oorlog. Een oorlog impliceert immers dat er twee afgebakende, strijdende partijen zijn, terwijl het hier gaat om een hybride, multidimensionale strijd tussen diverse partijen met verschillende intensiteiten en velerlei belangen.’

    Gefascineerd door stedelijk geweld en oorlog

    Teun Voeten studeerde culturele antropologie en filosofie aan de universiteit van Leiden. Sinds 1991 was hij oorlogs fotograaf en auteur van diverse artikels en boeken over tal van wereldwijde conflicten. Hij woonde In 1994 vijf maanden tussen de ondergrondse daklozen in New York. In 1998 werd Teun Voeten bijna door gedrogeerde kindsoldaten in Sierra Leone geëxecuteerd. In 2016 maakte de auteur samen met filmmaker Maaike Engels een documentaire over de vluchtelingen problematiek, Calais: Welcome to the Jungle.

    Op welke manier kwam Teun Voeten als onderzoeker terecht in de drugswereld? ‘In de meeste conflict gebieden die ik bezocht, zoals Colombia, was er steeds drugs aanwezig. Cocaïne werd verhandeld om de revolutionaire strijd te bekostigen. Uiteindelijk is deze strijd ontaard in een clash tussen criminele organisaties. Ik was al heel vroeg gefascineerd door stedelijk geweld en oorlog.’ Over zijn ervaringen met drugsverslaafden in New York zegt hij het volgende: ‘Daar zat iedereen aan de crack. Dan zie je de ontwrichtende werking van drugs en de bipolaire gevolgen ervan: drugs richten de lagere klasse ten gronde, terwijl de rijkere bovenlaag er redelijk goed mee overweg kan. Wall Street stond toen stijf van de coke en aan de onderkant had je aan crack verslaafde daklozen. Dat fascineerde me.’

    Caleidoscoop van een hybride oorlog

    In 2018 bracht hij het boek Het Mexicaanse drugsgeweld uit, een caleidoscoop van een hybride oorlog in een falende staat. Het boek is intussen ook in de Verenigde Staten uitgegeven. ‘Daar worden verschillende oorlogen tussen verschillende clans uitgevochten. Soms vecht de politie in dienst van een kartel tegen het leger dat dan voor een ander kartel vecht.’ Bij ons is de intensiteit wel een heel stuk minder. Teun Voeten voegt daar aan toe: ‘Intussen is Nederland uitgegroeid tot het grootste exporterende land van synthetische drugs in de wereld.’

    zo driest als in Mexico en Nederland is het zeker niet

    De war on drugs is hier een heel stuk minder intens, maar daarom niet ongevaarlijk: ‘Ik woon in Deurne en in mijn straat zijn twee granaten ontploft. Toen ik voor een onderzoek bezig was voor mijn laatste boek — Drugs. Antwerpen in de greep van Nederlandse syndicaten – ben ik regelmatig meegegaan met de narcotica brigade — de DOT, het drugs ondersteunings team — en werden er heel wat jongens bij mij in de buurt opgepakt, maar zo driest als in Mexico en Nederland is het zeker niet.’

    Veel meer dan enkel cocaïne

    Teun Voeten vindt dat het drugsgebruik steeds meer om zich heen grijpt, met alle nare gevolgen van dien. ‘Wat me bijzonder ongerust maakt is de opkomst van crystal meth of metham fetamine. Het is een zeer sterke vorm van amfetamine, waarvan de verslavende effecten bijzonder verwoestend zijn en de uitwerking zo extreem is. De laatste jaren zijn er heel wat laboratoria in Nederland, maar ook in de Kempen en Vlaams Limburg ontdekt. Deze drugs zijn bijzonder verslavend en sterk in opmars. Er worden op de markt veel meer verschillende drugs verhandeld dan enkel cocaïne.’

    De toekomst ziet er somber uit. Voeten: ‘We evolueren naar een heel hard kapitalistisch, neo-liberaal systeem met een steeds grotere uitgesloten onderklasse. Voor deze uitgesloten mensen, zonder baan en toekomst perspectief, vormt de handel in drugs een gemakkelijk verdienmodel en bieden drugs tevens de roes waarin zij kunnen vluchten. Ik bezocht heel wat daklozen centra in de Verenigde Staten. In de jaren 90 gebruikten deze mensen crack, momenteel zijn ze overgeschakeld naar crystal meth. Het is de drug van de duivel. Ze zorgt voor een storm aan dopamines in jouw lichaam die geen andere drugs kan veroorzaken, maar heeft ook onomkeerbare veranderingen in de hersenen tot gevolg. Het is heel zorgwekkend dat de productie van deze drug in onze contreien heel sterk toeneemt.’

    Het gedoogbeleid…

    Volgens Teun Voeten heeft de spectaculaire toename van de handel in drugs in Nederland te maken met het gedoogbeleid van de afgelopen jaren. ‘Een weedje roken kan geen kwaad. In de jaren 60 vormden drugs nog een revolutionair statement, terwijl ze nu verworden zijn tot een consumptiegoed. Het romantisch beeld van een weedplantje op de vensterbank is geëvolueerd naar een harde kapitalistische marihuana business, waarvan het THC-gehalte vijf tot zes keer hoger ligt dan vroeger en bij jonge mensen voor hersenbeschadiging kan zorgen. Marihuana is lang niet zo onschuldig meer als dertig jaar geleden.’

    De oude marihuana gebruikers zijn intussen overgestapt naar xtc en gaandeweg naar cocaïne en crystal meth

    Is de legalisering van marihuana dan een slag in het water? ‘De legale marihuana is vrij slap, waardoor er dan weer een zwarte markt komt van weed met een heel hoog THC-gehalte. De oude marihuana gebruikers zijn intussen overgestapt naar xtc en gaandeweg naar cocaïne en crystal meth. Voor de drugshandelaar levert dit grotere winsten op.’

    Tientallen doden

    Tijdens het gesprek onderstreept Teun Voeten meermaals dat de drugshandel een zakelijke business is geworden. ‘De meeste syndicaten en kartels schuwen openlijk geweld op straat. Als je zoals de Marokkanen in Amsterdam elkaar met kalasjnikovs te lijf gaat, dan gaat er bij de autoriteiten uiteraard een alarmbel af. Dat kunnen dealers missen als kiespijn.’

    ‘Je hebt ook een Albanese maffia, waar je niets van hoort. Als daar iets fout loopt dan lossen ze het probleem in alle discretie op. Je verdwijnt dan bijvoorbeeld in een vat vol zuur.’ Dat neemt niet weg dat er heel wat geweld is. ‘Vorig jaar vielen er dertigduizend doden in de drugsoorlog in Mexico. In Nederland vielen er intussen ook al enkele tientallen doden. Iedereen die cocaïne snuift, financiert dat drugsgeweld.’

    Etnisering van de drugshandel

    Hoe komt het dat de Marokkaanse gemeenschap in de drugshandel oververtegenwoordigd is? ‘Dat heeft verschillende oorzaken. Marokko is een van de grootste hasj-producerende landen ter wereld. De uitvoer naar onder andere Nederland lag voor de hand. Nadien werd naar cocaïne overgeschakeld. Er zijn ook culturele factoren. De Marokkanen uit het Rifgebergte kan je best vergelijken met de Brabanders. Het waren boeren die zich door de overheid in de steek gelaten voelden en hun eigen boontjes dopten. Er is ook een heel sterke interne cohesie, waardoor de gemeenschap sterk aan elkaar klit. Door hun achterstelling hebben ze ook de behoefte om aan de buitenwereld te tonen hoe goed ze het wel hebben.’

    slechts één van de vele componenten om de drugshandel te verklaren

    In opdracht van de stad Antwerpen schreef Teun Voeten een boek over de drugshandel in Antwerpen: Drugs. Antwerpen in de greep van Nederlandse syndicaten. Hij beschrijft de werkwijze, de motieven en de achtergrond van de betrokken actoren op het veld. Voeten kreeg het verwijt dat hij het drugsprobleem in Antwerpen ‘etniseert’, maar volgens de auteur vormen de etnisch-culturele factoren slechts één van de vele componenten om de drugshandel te verklaren.

    Voeten doet ook een reeks van beleidsvoorstellen. ‘Het gaat om meer dan enkel repressie. Nu, er zijn ook successen in Antwerpen geboekt, dat is een feit. Zo wordt het straat dealen strenger aangepakt en is het een stuk verminderd. Ook de opvang van dakloze verslaafden is verbeterd. Het is niet allemaal kommer en kwel, dat mag ook gezegd worden’, geeft de onderzoeker nog mee.

    Julien Borremans

    Julien Borremans is leerkracht, columnist en werkt mee aan verschillende internetfora.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Een samenleving op losse schroeven… Ja, dat moet kunnen. Met van kop tot teen gender-mensen die zoveel mogelijk ‘neutraal’ willen zijn. Noch mossel, noch vis. De toekomst behoort immers aan de Nieuwe Belgen en die kweken lijk zwijnezeugen. De Oude Belgen zijn

    ‘Rechts’ en zijn des duivels, de Linkx ZIJN de duivels.

    Maar volgens hun zeggen, menen ze het goed. De resultaten ziet men op straat, zelfs met de ogen toe. Men voelt ze.

    Zelfs GAS-boetes helpen niet meer tegen Burgerlijke Ongehoorzaamheid. Mondmaskers? Da’s voor bangerikken. Afstand houden?! Hoe kan men dan dealen en in het handje cash incasseren?

    Naar de Kerk gaan voor familie-begrafenissen mag dan wel weer. Tot en met de 50ste stoel die op minstens 1.50 meter van elkaar staan. Gezellig is anders….

    -

    En dat Chines Griepke dat ons in ons kot doet blijven… altijd maar erger.

    Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!