MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    01-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500808 – DE WERELD IS OM ZEEP EN ER GEBEUREN RARE DINGEN

    .

    ZONDAG 30 JANUARI 2022

    *

    *

    500808 – DE WERELD IS OM ZEEP EN ER GEBEUREN RARE DINGEN

     *

    I N H O U D

    Gelukkig is het, sedert de Schepping, niet de eerste keer en waarschijnlik ook niet laatse keer.

    Er zijn al zoveel beschavingen die elkaar opgeolgd hebben, dat we de herinnering daaraan meestal al la,g zijn kwijtgeraakt. Wie herinnert er zich nog de Babyloniërs, de Feniciërs, de Parten, de Meden of de Perzen? Zelfs het huiveringwekkend verhaal van de ingestorte Toren van Babael wordt niet eens meer ernsitig genomen. Get symbool geldy zllrrn nog als beeldspraak.

    Eerst groeien welbepaalde volksstammen met een eigen leefomgeving uit tot volkeren, elk elk met een eigen taal. Waarna dezen allemaal onderling elkaars leefwereld willen veroveren en onderwerpen.

    Bescavigen, zoals die der Farao’s stonden zelfs op een of andere manier in verbinding met de Kosmos. Daarvan is de structuur der pyramiden van Cheops het eeuwenoude bewijs, omdat ze tot op de centimeter na de kopij zijn van verre sterrenstels.

    En dan komen we bij Adam en Eva – of waren ze daar al voorbij? - het Jodemdom, later de Her Jezus Christus, die het met Zijn goddelijke roepiong zowat 2.000 jaar uitthoudt, om vervolgens, reeds 623 jaar later ondermijnd door de woestijnrovr Mohamed, stilaan uit de markt wordt getrapt via de Kalashnikov en de in lompen gehulde medemensen die louter als zoontjes fabrieken geduld worden.

    Wat niet belet, dat aan de andere kant der planeet een nog veel oudere spleetogen-beschaving zich in de plaays heeft gewurmd van Dovjry Imprtium, dat amprt brdyonf bzn 1917 tot 1989, maar in die korter tijd wel de hele wereld van aanschijn kon veranderen. Het Derde Rijk daar tussenin was intussen ook niets meeer geweest dan een voetnota in de Geschiedenis, zij het dan een der bloedigdte aller tijden.

    -

    En nu we ogenschijnlijk die rode doelijke Chinese longpest overeefd hebben, gaan de menselijke spierballen weer aan het rollen. Deze keer tussen Oost en West, zelfs tot ver voorbij Venus en Mars.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Justitie ?

    *

    Er gebeurt in dit land de laatste tijd nogal wat op gerechtelijk gebied. De inkt over het proces van Julie Van Espen - – vermoord door iemand die in de gevangenis had moeten zitten, maar vrij rondliep omdat hij tegen een eerste veroordeling (voor verkrachting), in beroep was gegaan – of een tweede wraakroepende zaak – die van de kleine Dean - meldde zich aan. Daar ging het om iemand die wél in de gevangenis had gezeten – 10 jaar zelfs - maar geen dag eerder vrij kwam, omdat er geen verzachtende omstandigheden waren waarbij hij een kleuter had mishandeld met de dood tot gevolg. Met als waarschijnlijk resultaat de dood van een tweede kleuter.

    Ik vraag me af wat men straks zal denken aan te vangen met dat individu dat nu waarschijnlijk reeds twee kleuters op zijn geweten heeft. Hem ooit een tweede keer vrijlaten, met of zonder supervisie is geen optie meer. Hem dan maar levenslang vasthouden op kosten van de belastingbetaler?

    Ondertussen is er de zaak in Peer, waar een knaap van amper 12 jaar een politieagent tot tweemaal toe met een mes in de rug stak. Voorlopig geen naam bekend, zelfs geen voornaam, zoals gebruikelijk is. Alleen dat zijn oudere broer van 17 al bij de politie bekend stond voor een gewapende overval en dat de knaap van 12 het mes die dag gekregen had van een meisje van 13. Waarom loopt zo’n kind rond met een mes dat wel groter lijkt dan een zakmes, want de agent werd geraakt tot in een van zijn longen. En om welke reden gaf ze dat mes aan die knaap? Ook daarover is nog steeds geen enkele verklaring gegeven.

    We hebben er allemaal het raden naar, maar ons geloof in gerecht en rechtvaardigheid in dit land heeft wel een flinke deuk gekregen.

    *

    1.600 VOOR ZEVENDE CORONABETOGING

    **

    De zevende coronabetoging kende een kleinere opkomst dan gewoonlijk.

    Vandaag om 16:55

    *

    Er daagden volgens de Brusselse politie 1.600 deelnemers op voor de zevende betoging tegen de corona maatregelen van de regering. De manifestanten eisten het ontslag van de federale regering. Incidenten waren er niet.

    Voor de zevende maal op twee maanden tijd zijn mensen door Brussel getrokken in een betoging tegen de corona maatregelen. Volgens de Brusselse politie telde die betoging ongeveer 1.600 deelnemers, een stuk minder dan de 5.000 tot 50.000 die deelnamen aan de eerdere betogingen. De manifestatie liep van het Noord-Station naar het Atomium op de Heizel.

    Ditmaal schoof de betoging, die uitgaat van Belgium United For Freedom, een nieuwe eis naar voren: de afzetting van de regering. Volgens de organisatoren is het na de betogingen van de afgelopen weken immers duidelijk dat de regering niet naar hun verzuchtingen wil luisteren. Daarom hebben ze ook een petitie opgestart om gehoord te worden in de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

    'We moeten ons verenigen om onze vrijheid te heroveren', sprak Sarkis Simonjan, organisator van de betoging, de menigte toe. 'Het gaat niet meer om de verdeling tussen gevaccineerden en niet-gevaccineerden, het gaat niet meer om het virus. Wat ons nu bedreigt, is de veralgemeende controle van alle burgers op deze planeet, via de QR-code, via onze bankkaarten, of via het 5G-netwerk.'

    Simonjan wees er ook op dat een aantal landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, Spanje, en Tsjechië hun corona maatregelen al hebben opgeheven, in tegenstelling tot België. 'We zeggen niet dat er geen epidemie is, maar we moeten die epidemie wel relativeren', klonk het nog.

    Onzin

    Eerder op de dag had minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke bij VTM Nieuws nog gezegd dat hij het niet kunnen vindt dat er zoveel 'leugens en onzin' worden verteld op de coronabetogingen.

    ISLAMITISCHE STAAT VALT GEVANGENIS IN SYRIË AAN

    Zicht op Al Hassakeh in Syrië, met Armeense kerk.

    foto: ©Wiki

    *

    Keren IS-strijders terug naar België?

    Analyse - 30/01/2022

    *

    Een 200-tal gewapende strijders van de extremistische Islamitische Staat (IS) hebben een gevangenis in Al Hasakeh, in het door Koerden gedomineerde noordoosten van Syrië, aangevallen met de bedoeling gevangen IS-militanten en hun families te bevrijden.

    Al Hasakeh is zowel de naam van een stad als een provincie waar de (hoofdzakelijk Koerdische) Syrian Democratic Forces (SDF) de plak zwaaien. De Koerden zijn grotendeels autonoom in het gebied, het regime van president Bashar al Assad heeft er geen voet aan de grond.

    Chaotische dagen

    Het waren chaotische dagen, waarbij gevechten ontstonden tussen IS en SDF, het SDF uiteindelijk grotendeels de controle heeft kunnen heroveren (de gevechten zijn echter nog niet volledig beëindigd), maar waarbij IS-militanten zijn kunnen ontsnappen, kinderen door IS als levend schild werden gebruikt, en gijzelaars werden genomen.

    Bij de gevechten werd de stad Al Hasakeh afgesloten, en zo maar eventjes 45.000 inwoners hebben tijdelijk moeten opkrassen. Het SDF werd ondersteund door Amerikaanse militairen die luchtaanvallen uitvoerden en Bradley-tanks gebruikten. Schattingen over het aantal slachtoffers van de gevechten lopen zoals te verwachten viel uiteen, maar het zou hier gaan over meer dan 200 doden. Waaronder minstens 150 IS-terroristen, en minstens 50 Koerdische strijders, en bijna tien burgers.

    Ongeveer 200 IS-militanten gebruikten wagens met explosief materiaal om de gevangenis te kunnen aanvallen, alsook zelfmoordterroristen.

    Ongeveer 200 IS-militanten gebruikten wagens met explosief materiaal om de gevangenis te kunnen aanvallen, alsook zelfmoordterroristen. In de stad Al Hasakeh zelf werden slapende cellen geactiveerd. De voorbereidingen op deze aanval zouden zes maanden in beslag hebben genomen. En het is in ieder geval de meest drastische actie van IS sedert de Islamitische Staat in 2019 werd verslaan. Nauwelijks een paar uur na de bestorming van de gevangenis vielen IS-terroristen een legerplaats aan een beetje ten noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad, waarbij 11 soldaten sneuvelden.

    Héél wat ellende

    De naam van de gevangenis die werd aangevallen is ‘Al Sina’a’, ook al noemen sommigen het de Gherwan-gevangenis. In die gevangenis zitten 3.500 IS-strijders. De meeste van die gevangenen werden opgepikt in de strijd in 2019 rond de stad Baghouz aan de Iraakse grens. Dat was een belangrijke fase in de strijd tegen IS.

    Maar naast die gevangenis zijn er nog de kampen met buitenlandse en binnenlandse IS-strijders, weduwen en kinderen (vaak daar geboren, of in het land geboren sedert 2011, het begin van de burgeroorlog). In die kampen heerst heel wat ellende, ze zijn broeihaarden voor nieuwe extremisten. En er worden al eens kinderen opgepakt om er kindsoldaten van te maken.

    En de meeste van die kinderen hebben afgelopen jaren geen onderwijs genoten, behalve religieuze indoctrinatie.

    En, niet te vergeten, er heerst momenteel een bitter koude winter in de streek. De bekendste kampen zijn Al Hol en Al Roj. Daar leven ongeveer 60.000 mensen, waarvan 40.000 kinderen. Zo maar eventjes 60 verschillende nationaliteiten zijn daar aanwezig. Eens de kinderen tieners worden, worden ze overgeheveld van de kampen naar de gevangenis. En de meeste van die kinderen hebben afgelopen jaren geen onderwijs genoten, behalve religieuze indoctrinatie.

    Kalifaat

    IS bezette ooit grote porties van Syrië en Irak, en vestigde daar een zogenaamd kalifaat, maar in 2019 werd IS verslaan door een internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten. Daarmee is het probleem echter niet opgelost, want er zijn nog steeds slapende IS-cellen, en de soennitische extremistische beweging is nu ook aanwezig in diverse Afrikaanse en Aziatische landen.

    Toen het kalifaat in 2019 ineenstortte werden massa’s IS-militanten, hun families en kinderen, waaronder veel buitenlanders, in kampen gestopt bewaakt door het SDF. Het SDF beweert echter dat ze die overvolle kampen niet langer kan managen, en vraagt dat buitenlandse landen, waaronder België, hun onderdanen terug laten keren naar hun land, om daar dan berecht te worden. Maar dat gebeurt maar met mondjesmaat.

    De Koerden voelen zich ook in de steek gelaten omdat onder president Donald Trump het aantal Amerikaanse troepen in de regio sterk werd gereduceerd, wat bovendien Turkije de gelegenheid bood om een lange strook Syrië aan de grens met Turkije te bezetten. Syrië is dan weer van mening dat de resterende Amerikaanse militairen, en ook overigens de Turken, een bezettingsmogendheid zijn die Syrië zo snel mogelijk moeten verlaten.

    Vier opties

    Uiteindelijk zijn er vier opties wat betreft de kampen met IS-strijders van Belgische en andere nationaliteiten. We laten ze gewoon zitten in de kampen in Syrisch Koerdistan; de SDF levert de militanten uit aan de Syrische autoriteiten; ze worden berecht door een internationaal tribunaal; België en die vele andere landen laten de militanten terugkeren naar het land waarvan de nationaliteit hebben.

    In de kampen in Syrië blijven is geen optie, want door de talrijke geboortes in die kampen groeit de kampbevolking elke dag, en er gaat een moment komen dat het SDF de kampen niet meer kunnen managen, gevangenen zullen ontsnappen, of de Koerden laten er een aantal ontsnappen, zodat er helemaal geen controle meer is op de extremisten en hun families.

    De kampbewoners laten berechten door de Syrische overheid willen westerse politici niet, omdat de kans op een eerlijk proces nihil is, en er flink gemarteld wordt in de Syrische gevangenissen. Bovendien wil het regime van Bashar al Assad ze enkel berechten indien ze eerst de controle bekomt over het Syrisch-Koerdisch gebied. De internationale gemeenschap raakt het niet eens over de oprichting van een internationaal tribunaal, en zelfs al was men het wel eens, dan komen er nog eindeloze discussies over de precieze bevoegdheden van dat tribunaal, de samenstelling en financiering ervan, de start van de werkzaamheden.

    Onschuldig?

    Rest dus de optie dat alle landen, waaronder België, hun onderdanen die in de Syrische kampen zitten (vaak weduwen en kinderen van IS-strijders) terug naar België laten komen. Een vaak gebruikt argument daarbij is dat die kinderen er niet aan kunnen doen dat ze in die kampen of in Syrië zijn geboren, ze dus onschuldig zijn, en dat ze nog langer in die kampen laten blijven ook een risico inhoudt op radicalisering.

    Maar met deze optie zijn er ook problemen: hoe ga je vanuit België bewijzen dat die mensen iets mispeuterd hebben in Syrië, terwijl België geen ambassade meer heeft in Damascus, en onderzoek op het terrein zo goed als onmogelijk is? Hoe ga je er voor zorgen dat Belgische IS-weduwen, na een vermoedelijke gevangenisstraf in ons land, geen aanslagen gaan plegen in België? Wat doe je met de kinderen van IS-strijders in België, terwijl hun moeder in de gevangenis zit? Allemaal naar pleeg gezinnen? Welke garantie heb je dat eventuele deradicaliseringsprogramma’s succes zullen hebben? Veel vragen. En geen duidelijke antwoorden van de Belgische federale regering.

    Irak heeft sedert mei 2021 een 450 Iraakse families die in Syrisch Koerdistan gevangen zaten terug opgenomen in het land, het SDF zou graag hebben dat andere landen dat voorbeeld zouden volgen. Er zijn er ondertussen al een paar teruggekeerd naar België.

    Vreselijke burgeroorlog

    Sedert 2011 heeft er in Syrië, in de context van de zogenaamde Arabische Lente, een vreselijke burgeroorlog gewoed. Met aan de ene kant het bloedige regime van Al Assad, en aan de andere kant radicaal-islamitische militanten gesteund door onder meer Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Wat veel buitenlandse geradicaliseerde moslims heeft aangetrokken naar het slagveld.

    Tussen die twee fronten zaten de gematigde Syriërs geprangd die uiteindelijk in 2011 op straat waren gekomen voor meer democratie. Bashar Al Assad heeft ondertussen terug de controle bekomen over ruwweg 2/3 van Syrië, maar niet over het Koerdisch gebied in het noordoosten, de door Turkije bezette ‘veiligheidszone’, en een paar gebieden rond het noordelijke Idlib.

    Het land is kapotgeschoten, Al Assad grotendeels geïsoleerd en de Amerikanen sanctioneren het regime. Van een heropbouw van het vernielde land is nog steeds geen sprake. De relaties tussen het Syrische regime en het Koerdisch gebied zijn veel beter dan vaak wordt gedacht. In ruil voor autonomie leggen de Koerden Assad geen strobreed in de weg. Doordat de Koerden Assad niet lastigvallen kan het Syrische leger zich concentreren op de zones in het noorden die nog in handen zijn van rebellen.

    Lieven Van Mele

     *

    *

    Column

    Quarantaine carrousel van overheid verbrijzelt brave mensen tussen haar kiezen

    **

    28 januari 2022

    Wat we al uitputtend schreven wordt eindelijk bevestigd: de absurditeit van de quarantaine carrousel draagt niet bij aan een realistische benadering van de corona problematiek. Gezonde mensen zitten thuis uit pure verveling hun kelder te schilderen, terwijl op de achtergrond hun door de school afgewezen kinderen intellectuele kennis en sociale vaardigheden zien verdampen. Een mentale melaatsheid kenmerkt het beleid. Alsof de Zwarte Pest ons elk moment kan treffen neemt een zichzelf opjagende overheid de ene disproportionele maatregel na de andere. Intussen gaan de Omikroncijfers lustig door het dak. Zelfs diehard-experts zetten de poort van hun wetenschappelijke bunker op een kier voor een portie gezond verstand. Nu de verstarde kwebbel politici nog.

    Journaliste Julie Colpaert van VTM kreeg gedaan wat geen enkele overlegclub kon of wilde doen: een helder overzicht maken van wie er nu eigenlijk op die Intensieve Zorg ligt. Blijkt dat de klinieken terug mensen te zien krijgen met ‘normale’ aandoeningen. Van breuken tot hartfalen, van kanker tot een koortslip. Zelfs voor bevallingen houdt men zich niet langer in. Heeft men dan toevallig omikron – zoals inmiddels zowat iedereen – dan belandt men op de dure COVID-afdeling. Ja, zo kunnen wij het ook. De Morgen berichtte dat de druk op de zorg vandaag voornamelijk wordt veroorzaakt door uitgevallen personeel. Het is besmet of zit neus peuterend op het thuisfront heldhaftig het crècheloze kroost op te vangen. Op VRT NWS stond een brief van Lobke Gielkens die ze als wanhopige moeder richtte aan minister Vandenbroucke. Half Vlaanderen herkende zich erin, maar Meester Frank, hij ploegt voort.

    Lockdown schade

    Bedrijven zien met afgrijzen de productie sputteren. Openbaar vervoer rijdt blijkbaar niet vanzelf. De frieten raken op bij de McDonald’s! Bejaarden eten blikvoer en mogen met niet-ververste pampers al blij zijn dat ze dankzij corona hun reukzin hebben verloren. In Nederland wordt bang de voorspelde lockdown schade gemeten. De eerste berekeningen brengen meteen miljarden euro’s verlies in kaart. In Oekraïne worstelt men met reële dreigingen. In België trilt men snotterend voor een verkoudheid.

    Vrijheid als gunst past best bij de anti-kapitalistische voorzitter van Vooruit.

    En wat brabbelt Conner, het mateke van Vandenbroucke? Hij is enkel solidair met gevaccineerde broeders. De rest mag voor hem stikken. Een variant op het Eigen Volk Eerst? Op Doorbraak Radio stelden Bart Maddens en Pieter Bauwens dat Rousseau met diens visie op vaccinatie verplichting ‘in de buurt komt van een Chinees puntensysteem’.

    Vrijheid als gunst past best bij de antikapitalistische voorzitter van Vooruit. Met zijn onbetaalbare shirts en zijn wulpse sympathie voor het dorre Anti Fascistisch Front zal hij wellicht slechts een schamele dosis solidariteit kunnen opbrengen voor de getroffen Brusselaars na de coole zegetocht van Antifa van afgelopen zondag. Conner foetert liever op de zogenaamd rechtse extremisten die hij overal ontwaart. De betogers ijverden enkel voor een open debat over de vrijheid om een realistisch gezondheids beleid te voeren, ver weg van de paniek.

    Gerard Van Clapdorp

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    En zo draait de wereld door, met steeds minder getater over onze vrijheis beperkende voorzorgsmaatregelen van wege een soort regering die zelf niet meer weet van welk hout pijlen maken. Edn dan maar, als uit de losse pols, de ene ‘barometer’ na de andere lanceert om indruk te maken. Allemaal weggegooid belastinggeld.

    Amerika, en dus ook wij, zien ons verplicht een toontje lager te zingen, want de Poet is tijdelijk aan de beurt om de dans te leiden. Troepen verschuiven en zo…

    Enfin, we zien wel.

    *

     

    Digithalys

    01-02-2022, 15:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    30-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500807 – ZOUDEN WE DE POET ‘TEN DANS’ VRAGEN, OF VERDER PROBEREN MUURBLOEMJE TE BLIJVEN SPELEN

    .

    ZATERDAG 29 JANUARI

    *

    500807 – ZOUDEN WE DE POET ‘TEN DANS’ VRAGEN, OF VERDER PROBEREN MUURBLOEMJE TE BLIJVEN SPELEN?

    *

    I N H O U D

    Gezien er helemaal geen of veel te weinig GAS in de lucht hangt, is het niet moeilijk om raden van waar de wind komt. Of juist niet komt….

    Onze neus, hier in het verre Westen, in tegenstelling tot onze ogen en onze oren, , is nog niets gewaar dat inslaat of doorsijpelt.Dus zijn het ‘de

    Schermen’ en de Sociale Media die mij moeten bijwerken. Hier, in dit rustige landelijke door God-en-Klein-Pierke verlaten Ingooigem, waar Stijn Streuves langzamerhand tot de folklore is gaan behoren, maar dat sedert de fusie gekte van 1970, trouwens alleen nog maar bestaat bij wijze van spreken…

    *

    Bloemen verwelken, scheepjes vergaan, maar onze Liefde die blijjft eeuwig bestaan.

    *

    Dus alleen nog contact met de buitenwereld, om me heen, zonder hemelhoge bergen bedrukt en betaterd papierpulp. Aleen haast tastbare duidelijk herkenbare bronnen, die schermen. Om ook daar, tussen de lijntjes door, als met de ellebogen, zoveel mogelijk te trachten te weet te komen. De geubsidieerde hndsgetrouwe en virtueel failliete ‘Geschreven Pers’, 100 jaar achter lopend op De Tijd, is trouwens hier aan huis al jaren ’n verafschuwde ‘persona non grata   ’. Blind zijn heeft zo op die manier ook ’n klein voordeel…..Geen papieren gezever meer. Almis ik ’t sedert kort het digitale Pallieterke… Viva de Lego Nord en Berlusconi, in Mei ‘22 weer aan de Macht? Italy Lovers! Laten we zeggen, al minstens 20 jaar, namelijk serdert we er voor kozen te ‘verkassen’ naar de Vigna Bella aan het Lago di Bolsena, Italia, voorheen tot 1870, de Pauselijke Staten. We werden er door ANGELTJES van SerionrenNet verweten voor Ultra Montana’s… Om daar +14 jaar te gaan leven als echte Italianen.

    Allez, ik wil zeggen,tot er in 2017 om gezondheidsrednen, ’n einde kwam aan deze droom.

    Terug uit de culturele droomwereld, naar de wisselvallige realiteiet van elke dag in eigen land.

    *

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

       

    DE SCHULDEN KAMPIOEN

    *

       ‘Het Belgisch leger is weinig méér dan een uitzonderlijk goed bewapend pensioenfonds’ (The Economist).

        Als we onze federale regering mogen geloven zal bovenstaande opmerking straks tot het verleden behoren. Ze gaat nl ons leger grondig hervormen en uitbreiden. Dat gaat ons de volgende 8 jaar wel zo’n 14 miljard extra kosten, waarbij men zich kan afvragen waar al dat geld vandaan moet blijven komen. Het land stevent nu al af op een begrotingstekort van 28 miljard euro en een structureel tekort zonder voorgaande, waardoor het zonder bijsturing vanaf 2023 op de allerlaatste plaats in de E.U. dreigt terecht te komen. Deze voorspelling komt, nota bene, van zowel de Europese Commissie als van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Volgens De Tijd zal het dan 5% van het Belgisch binnenlands product (bbp) bedragen. Dat alles terwijl we met een ongeziene inflatie zitten van meer dan 7%, de hoogste in bijna 40 jaar. En met de verhoging van de rente die er zit aan te komen, zal de staatsschuld nóg groter worden.

        En dan hebben we het nog niet gehad over de andere doelstellingen die de regering Decroo zich bij haar aanstelling had gesteld en waar tot nu toe zo goed als niets van in huis is gekomen, zoals het hervormen van het pensioensysteem, de fiscaliteit en de arbeidsmarkt, het regelen van de kernuitstap en de kosten van de energietransitie:

        Volgens Gerolf Annemans in Knack zou deze evolutie het Vlaams onafhankelijkheidsidee een nieuw momentum kunnen geven. We kunnen alleen maar hopen dat hij gelijk krijgt.

     

     

     

     

     DRAAIT POETIN STRAKS DE GASKRAAN DICHT?

    ©Krasilnikov

    Stanislav/Tass/ABACA

    *

    28 januari 2022 22:35

    *

    Door de grote afhankelijkheid van Russisch gas heeft Vladimir Poetin Europa in de tang. Hoeveel kan de Russische president zich permitteren nu de militaire spanningen aan de Europese grenzen oplopen? ‘Als hij niet oplet, schiet hij zichzelf in de voet.’

    Toen Rusland in januari 2009 de kraan naar Oekraïne grotendeels dichtdraaide, kwamen verschillende regio’s in Oost-Europa en de Balkan zonder aardgas te zitten. Fabrieken moesten worden stilgelegd en bij temperaturen tot -25 graden Celsius vielen tienduizenden woningen zonder verwarming. Het betalingsdispuut tussen Rusland en Oekraïne sleepte drie weken aan, terwijl in Tsjechië en Polen mensen in hun huizen stierven van de kou.

    Met de troepenmacht die de Russische president Vladimir Poetin nu ontplooit aan de Oekraïense grens neemt ook de vrees toe voor een herhaling van dat scenario. Bij een Russische inval kan de Europese gasbevoorrading rechtstreeks in het gedrang komen omdat het leidingnetwerk door Oekraïne cruciaal is voor de doorvoer van Russisch gas naar Europa.

    Oekraïne, het kind van een historische rekening

    Als het Westen in een reactie sancties tegen Moskou invoert, kunnen de Russen die counteren door ook de andere gasroutes naar Europa dicht te draaien. Europa is voor net geen 40 procent van zijn gasbevoorrading aangewezen op Rusland en dus beschikt Poetin over een machtig wapen om Europa in het gareel te houden.

    Met al torenhoge prijzen, krappe gasvoorraden en een enorme afhankelijkheid van Russisch gas kan hij Europa raken waar het echt pijn doet: in de energiefactuur.

    De VS legden de voorbije dagen volop contacten met private leveranciers en landen zoals Qatar om te vragen of zij bij een ontsporend conflict Europa via lng-tankers met gekoeld vloeibaar aardgas uit de nood kunnen helpen. Het antwoord was weinig bevredigend. Zulke nood maatregelen zullen nooit volstaan om het wegvallen van Rusland op te vangen.

    Terugverdien effect

    Rusland heeft zich in een zeer sterke uitgangspositie gemanoeuvreerd. Gazprom, dat het monopolie heeft op de Russische gaspijpexport, profiteerde de jongste maanden al volop van de prijsstijgingen. De gasreus haalde in de eerste negen maanden van vorig jaar een operationele recordwinst van bijna 1.600 miljard roebel (omgerekend 18 miljard euro) en ook de staatskas in Moskou is stevig gespijsd.

    voorkennis

    De verzekeringspolis van Vladimir

    Sommigen gaan er zelfs van uit dat een inval in Oekraïne zich op korte termijn via prijsstijgingen vanzelf zou terugverdienen. Het beurshuis Stifel schat dat Rusland maandelijks 4 miljard dollar misloopt als de gasexport naar Europa stilvalt. Maar tegelijk zouden de olieprijzen door de geopolitieke onzekerheid met 20 dollar opveren.

    Olie-inkomsten zijn voor Moskou vijf keer belangrijker dan die uit gas. De oliewinsten kunnen de gemiste inkomsten voor de Russische schatkist door het wegvallen van export van gas naar Europa volledig compenseren, verwacht Stifel.

    ‘Wij kunnen het gas moeilijker missen dan dat Rusland de inkomsten uit gas kan missen’, zegt Thijs Van de Graaf, professor energiepolitiek aan de UGent. ‘Rusland heeft 600 miljard dollar aan buitenlandse reserves kunnen opbouwen. Zelfs al draait het de gaskraan enkele maanden dicht, dan kan het dat verlies aan inkomsten makkelijk opvangen met die buitenlandse reserves. Onze gasvoorraden staan historisch laag voor dit moment van het jaar. Op korte termijn zijn wij veel kwetsbaarder dan de Russen.’

    Tobe Steel

     

    *

    Breaking News

    **

    Het zelf verschroeiende liberale vuur

    29 januari 2022 Anneleen De Bruyne

    Print Friendly, PDF & Email

     

    Ja, het zit er weer danig tegen op het VLD-bestuur. Heel Open is die liberale club wel met al haar onderlinge vetes en verbale knokpartijen. Geroep en getier vervangen in TGV-tempo elke beschaafde gedachtenuitwisseling. De Vlaamse vleugel van de liberale familie voelt zich lamgeslagen en aast op een nieuwe leiding.

     

    Enge Egbert Lachaert beseft het Titanic-gehalte van het blauwe drama, maar wil vooralsnog niet wijken. Daarom ook de benoeming van twee ondervoorzitters als sterke poten onder zijn voorzittersstoel. Senaatsvoorzitster Stephanie D’Hose, die haar eigen wetgevend orgaan wil doneren aan de vergetelheid, lijkt zich niet te realiseren dat de Senaat ooit als extra democratisch beschermmiddel in het leven is geroepen maar zichzelf uitleefde door eigen toedoen. Gaat nu de afschaffing ervan de politieke zeden versterken? Kom, kom. En MR-cabinettard Jasper Pillen uit Brugge die niemand kent. Zijn deze twee de ruige poten ter onderstutting van de voorzittersstoel?

     

    Gwendolyn Rutten, met de minst sexy wc-bril aller tijden op de neus, heeft inmiddels een dermate intense verzuringsgraad bereikt dat geen enkele VLD’er haar nog kan volgen. ‘Waarom mocht ik geen minister, wablieft premier, worden?’ Bolle Bart Somers wipt van de ene op de andere voet zoals geen ander wipper kan. Niemand weet nog waarvoor hij staat. Bart Tommelein, de nieuwe keizer van Oostende, neemt steeds meer het voortouw in de strijd tegen de weledelgeschapen Egbert Lachaert, de ridder van het liberale vuur. Groep Tommelein wil Lachaert weg, want diens blunderboek is te lijvig geworden. Alexander De Croo heeft het te druk met zijn knippen en plakken van de Vivaldi-coalitie en Vincent Van Quickenborne voelt zich net iets te veel staatsman om mee te ruziën.

     

    Wordt er nagedacht over de begroting, het deficit, het klimaat, de kernenergie, het buitenlandbeleid, de veiligheid, het communautaire of een visie op halflange termijn? Maar neen, gij. Overleving is onderwerp numero uno. Hoe halen we 2024? Hoe kunnen we er bij zijn? Hoe kunnen we de N-VA kelderen? Net als in Game of Thrones ziet Heer Egbert Bart De Wever als de Koning van de Nacht. Op een bepaald moment zou Lachaert hebben uitgegild dat hij niet de eerste voorzitter van een Vivaldi-partij zal zijn die opstapt. Dan moet Joachim Coens van de CD&V maar de eerste zijn, kwam er uit Egberts erwtenbrein gekronkeld. Bizar, niet? Het worden twee rotte verloren jaren tot 2024, meent het VLD-bestuur, maar we zitten de rit wel uit. Van MR-voorzitter Bouchez (à la Reine) trekt men zich minder en minder aan. Net zoals van de burgers. Deze vrijheid gunnen de liberalen zichzelf wel.

    *

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    BELGA

    za 29 jan 18:24

    *

    TIBETAANSE VLAG AAN IJZERTOREN UIT PROTEST TEGEN OLYMPISCHE WINTERSPELEN IN CHINA

    ****

    Aan de IJzertoren in Diksmuide wappert sinds vanmiddag een Tibetaanse vlag. Het is een steunbetuiging aan de diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen. Die starten volgende week in de Chinese hoofdstad Peking. De initiatiefnemers willen zo de onderdrukking van minderheden in China aankaarten.

    De IJzertoren herdenkt Vlamingen die gesneuveld zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog, maar vandaag stond de site in het teken van China. Boven de letters AVV-VVK ("Alles Voor Vlaanderen, Vlaanderen voor Kristus") werd een Tibetaanse vlag gehangen en aan de Paxpoort wapperde een vlag van de Oeigoeren, een Turkssprekende moslimminderheid in China. Ook het Oeigoerse volkslied weerklonk aan de voet van de IJzertoren. Vanop 84 meter hoogte daalde een professionele klimmer de IJzertoren af.

    Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International worden Oeigoeren in Xinjiang, een autonome regio in het noordwesten van China, niet alleen onderdrukt en gediscrimineerd, maar door Peking ook opgesloten in "heropvoedingskampen". Peking ontkent in alle talen: het zou gaan om centra voor beroepsopleidingen, om de bevolking weg te houden van terrorisme en separatisme, na talrijke dodelijke aanslagen die worden toegeschreven aan islamistische of separatistische Oeigoeren.

    We organiseren deze actie om de

    "We organiseren deze actie om de vele wantoestanden in China aan te klagen", zegt Andy Vermaut van de Internationale alliantie voor de verdediging van rechten en vrijheden (AIDL). "We weten dat in China mensen worden opgesloten in werkkampen, dat kritische stemmen monddood worden gemaakt en dat minderheden zelfs gedwongen worden om hun organen af te staan. Het is dringend tijd dat de rest van de wereld dit ook weet."

    Er is zeker een link met de Vlaamse ontvoogdingsstrijd

    De IJzertoren is volgens de organisatoren zeer bewust gekozen als locatie. "Er is zeker een link met de Vlaamse ontvoogdingsstrijd", zegt Vermaut. "Daardoor hebben Vlamingen rechten en eigen parlement, en onze cultuur is beschermd. Maar het autoritaire Chinese regime onderdrukt systematisch alle minderheden in Tibet, Zuid-Mongolië, Hongkong, Taiwan en Oost-Turkestan. In de aanloop naar de Olympische Winterspelen in China en de diplomatieke boycot door leden van onze regering willen we dit nogmaals op de agenda zetten."

    Zowat 150 sympathisanten waren aanwezig voor de actie van Vzw Aan de IJzer, Postversa, Internationale alliantie voor de verdediging van rechten en vrijheden, Hiking 4 Children, Tibet Support Group en de vereniging van Oeigoeren in België.

    Of de stem van het kleine Vlaanderen dat steun verleent aan de verdrukte minderheden in China, in de rest van de grote wijde wereld zal gehoord worden?

    Zeker weten. Want alle als slangen voortdurend alert op de loe

    r liggende lobby’isten van de kittelorige Grote Leiders zullen, elkaar overroepend, hun Broodheden op te hitsen.

    Belga, dat ook werkt voor zijn eigen inlandse broodheren, geeft hierboven verkeerdelijk de indruk, dat hier de doelsteellingen van zelfbestuur, vrijheid en onafhankelijkheid bereikt zijn. Want inderdaad, hier wordt door Brussel geen enkel levend wezen meer in onderdelen verkocht, zoals in dat heerlijk Postcommunistisch China van Mao.

    En nu we haast van dat vervelend Chinees Griepke af zijn, kunnen we, zonder mondmasker, weer wat vrijer ademen.

    Tot we daarop allemaal met gasmaskers zullen moeten rondlopen - voor zij, de welstellenden die dat zich kunnen veroorloven – de rest zal rap opgekuist zijn. ’n échte Volkks Republiek kan zich geen ‘nutteloze eters’ veroorloven.

    Op TV zagen we – uiteraard zonder bijbedoelingen - de gewone burgers in de bedreigde oorlogsgebieden, voorzien van zelf gekio)ochte gasmaskers, zich nu al binnenshuis onledig hielden met zelf gekochte oorlogswapens.

    Een goed verstaander heeft maar ’n half woord nodig. Want van deze Vivaldi Regering hoeven we niet veel meer te verwachten. Die zal nog vlugger dan de gewone Burger, opgehouden hebben te bestaan. Ze zal, vlugger dan wij, in het Paradijs of de Hel zijn.

    *

     

     

    Digithalys

    30-01-2022, 16:49 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    27-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500806 – HOE HET BEST EEN VOLK TE VERNIETIGEN DOOR HET HELE LAND IM ZEEP TE HELPEN

    .

    WOENSDAG 26 JANUARI 2022

    Vivaldi….

    *

    500806 – HOE HET BEST EEN VOLK TE VERNIETIGEN DOOR HET HELE LAND IM ZEEP TE HELPEN

    *

    I N H O U D

    Zelfs geestelijke onbekwaamheid kan men hen niet meer verwijten: het is klare opzet waarvan de vooraf bedachtzaamheid zo van afdruipt. Persoonlijke zelfv errijking door zich, tegen beter weten in, ja, zelfs tegen de overheersende volkwil, aan de Macht te blijven vast klampen.

    Alle middelen daarvoor zijn goed. Als ’t , naar ouder gewoonte bij de ‘Maatjes’, maar niet uitkomt.

    Duurt al bijna 200 jaar. Dank zij de noeste werklust van de brave Vlaming, en de grote politeike naieiteit van de ‘Geroepenen’ die zich opwerpen als Leiders genre BDW. Die het goed kunnen zeggen, maar bij de pakken blijft zitten door de uitgestoken hand der Wapenboeders te blijven weigeren.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE GESCHIEDENIS HERHAALT ZICH

    *

    In 1992 verscheen het boek ‘Het einde van de geschiedenis’, geschreven door de Amerikaanse politieker denker van Aziatische afkomst Francis Fukuyama. Met de val van de Sovjet Unie kwam er in grote lijnen een einde aan de Koude Oorlog, was het totalitaire Sovjet regime verslagen en zegevierde de democratie.

    Dertig jaar later is dat einde verder weg dan ooit en kan men opnieuw stellen dat de geschiedenis zich herhaalt. In diverse landen kwamen nieuwe autoritaire leiders aan het bewind, meestal ex-communisten die van de gelegenheid niet alleen gebruik hadden gemaakt om de macht te grijpen, maar zichzelf en hun cronies ook te verrijken door de genationaliseerde staatsbedrijven te kapen. Daar hield het trouwens niet bij op. Ze respecteerden geen mensenrechten noch rechtstaat, organiseerden cyberaanvallen op al dan niet vermeende vijanden, chanteerden buurlanden met zgz vluchtelingen, vervalsten verkiezingen door tegenstanders – in de eerste plaats journalisten - uit- en op te sluiten, voor zover ze die al niet vergiftigden met polonium of novitsjok.

    Het einde van de geschiedenis is dus nog niet in het zicht, verre van zelfs. Met het excuus dat een buurland een minderheid heeft die hun taal en cultuur deelt, vindt men het gerechtvaardigd dat men dat land binnenvalt en het al dan niet geheel of gedeeltelijk annexeert. Als men op die manier verder redeneert, zou bv Frankrijk België mogen inpalmen, omdat daar een minderheid woont die Frans spreekt en de Franse cultuur in ere houdt. Straks gaan we nog blij zijn dat we de E.U. hebben.

         BORIS JOHNSON NU OOK ONDER VUUR DOOR AFGHAANSE HONDEN

    **

    De Britse premier Boris Johnson. ©EPA

    *

    Vandaag om 16:13

    *

    De Britse premier Boris Johnson, die al wankelt door Partygate, blijkt voorrang te hebben gegeven aan de evacuatie van een dierenasiel in Afghanistan, terwijl veel landgenoten niet tijdig konden ontsnappen aan de taliban.

    Een nieuwe dag, een nieuw schandaal dat de Britse premier Boris Johnson nog meer doet wankelen. Terwijl de Conservatief angstvallig een politie- en een intern onderzoek afwacht over Partygate, lijkt hij nu ook gelogen te hebben over de evacuatie van honden en katten uit Afghanistan.

    Alles draait om Nowzad Dogs, een liefdadigheidsorganisatie die zich bekommert om dieren in het Aziatische land en ze probeert te laten adopteren door Britten. De oprichter is Pen Farthing, een gewezen Britse marinier die diende tijdens de Afghaanse oorlog en met zijn dierlievende ngo flink wat aandacht en lof krijgt in zijn thuisland. Naar verluidt is ook Johnsons vrouw Carrie Symonds een grote fan van het project.

    Taliban

    Toen vorige zomer de VS en hun internationale bondgenoten na 20 jaar een einde maakten aan hun oorlog in Afghanistan, heroverden de extremistische taliban razendsnel het land. In complete chaos liet ook premier Johnson een luchtbrug opzetten om duizenden Britten, en Afghanen die de Britse missie hadden geholpen, zo snel mogelijk te repatriëren.

    Jan van Hessche

    LADBROKES, UW TOEKOMSTIGE NIEUWE KRANTENWINKEL OM DE HOEK?

    foto: ©Belga

    *

    Faciliteert de Vivaldi-regering de gokwereld uit winstbejag?

    De soap rond de verkoop van bpost-filiaal Ubiway

    *

    Nieuws - 27/01/2022

    *

    In de krant De Tijd verscheen gisteren een krantenartikel met als titel ‘Golden Palace dicht bij overname Press Shops en Relays’. Maar achter de donkere schermen van de onderhandelingen naar de overname van de Ubiway-deal schuilen sinistere achterkamerdeals.

    Bpost koopt krantenwinkels

     

    Op 30 november 2016 verwierf bpost 100% van de aandelen van de Belgische filialen van Lagardère Travel Retail (met uitzondering van de belastingvrije winkels). Bpost betaalde naar verluidt +/- 50 miljoen euro en herdoopte de firma in Ubiway Retail.

     

    Het was op zich een vreemde aankoop want reeds geruime tijd daalde het aantal krantenwinkels in België. Dit was vooral zo omwille van het feit dat kranten- en magazineverkoop terugviel en winsten op rookwaren en loterijproducten werden teruggeschroefd. Slechts een op de vier winkels was nog rendabel en het aantal krantenwinkels in België daalde van 3200 in 2012 naar 2400 in 2018. In 2018 circuleerden de eerste geruchten over de tegenvallende resultaten bij Ubiway Retail. Om het hoofd boven water te houden werd op 30 augustus 2019 dochterbedrijf Alvadis verkocht voor 5,9 miljoen euro.

     

    Gesprekken met een investeringsfonds in het najaar 2021 draaiden op niets uit, maar gesprekken met Golden Palace zouden in de laatste rechte lijn zitten, meldt De Tijd

     

    Maar de cijfers bleven dalen en in 2021 stelt bpost Degroof Peterman aan om de verkoop van de divisie Ubiway Retail te verkopen. In het persbericht is sprake van 170 winkels die ideaal gelegen zijn op strategische locaties zoals treinstations, luchthavens, metrostations, ziekenhuizen, winkelcentra en grote winkelstraten. Gesprekken met een investeringsfonds in het najaar 2021 draaiden op niets uit, maar gesprekken met Golden Palace zouden in de laatste rechte lijn zitten, meldt De Tijd. [1]

     

    Alles samen was het bedrijf, boekjaar 2015, goed voor een winst van het boekjaar voor belastingen van 2 628 851 euro en een over te dragen winst van 1 830 015 euro, in 2019 (2020 coronajaar is geen vergelijkpunt) boekte het een verlies voor belastingen van -1 764 476 euro en had het bedrijf een over te laten verlies van -10 953 474 euro. [2]

    Gokken als deus ex machina

     

    In de krantenwinkels is er één segment waar wel nog groeimarge mogelijk is, het goksegment. Krantenwinkels houden nu hun hoofd spreekwoordelijk boven het water met de winsten van sportsbetting. Uit navraag blijkt dat bij de meest rendabele toestellen in krantenwinkels op een goede ligging sprake is van een maandelijkse winst tot 5000 euro. Momenteel zijn er 1697 actieve F2-vergunningen voor dagbladhandels.[3] De meeste krantenwinkels hebben twee toestellen, maar sommigen zelfs drie of vier.

     

    Sportsbetting in krantenwinkels is in het bijzonder rendabel omdat daar geen EPIS-controle van de spelers nodig is. EPIS staat voor ‘Excluded Persons Information System’, dat is een elektronische databank bij de Federale Overheidsdienst Justitie die alle uitgesloten spelers bundelt. Een zwarte lijst voor gokkers dus. Deze omvat gokverslaafden, maar ook personen die een beroep uitoefenen waardoor ze niet mogen gokken. Niet in de dagbladhandel dus, daar kan je nog met contant geld anoniem gokken. Gokverslaafden en andere uitgeslotenen kunnen er nog steeds terecht om te gokken.

     

    Leeftijdscontrole gebeurt door de uitbater. Net zoals winkeluitbaters geen alcohol mogen verkopen aan min-zestienjarigen, is gokken niet toegestaan onder de achttien jaar. De uitbater mag aldus het gokken en al zeker geen winstuitkering toestaan onder de achttien jaar. Sinds de VRT-reportage van Factcheckers begin deze maand weten we dat wat alcohol betreft 25/30 uitbaters zich daar niets van aantrekken.

    De sportbettingskantoren zijn gehouden aan strikte convenanten. Wedkantoren mogen niet gevestigd worden in de nabijheid van plaatsen waar minderjarigen komen, tenzij de gemeente hiervan wenst af te wijken. Bij krantenwinkels is dit minder strikt. Het aantal wedkantoren is ook beperkt tot 600.

     

    Er zijn ernstige aanwijzingen waardoor het erop lijkt dat de verliezen van bpost grotendeels afhangen van het faciliteren van de regering van de potentiële overnemer Golden Palace

     

    Omdat de overheid, die voor 51,04% eigenaar is van bpost, moreel en ideologisch niet kon overgaan tot het massaal plaatsen van goktoestellen kon de overheid geen ge(mis)bruik maken van deze redding vlijtig aangeboden door de gokimperiums van dit land. Vandaar bleven ze onrendabel en is de verkoop ervan logisch. Dat bpost aan dit mismanagement en slechte aankoop een pak geld zal verliezen staat buiten kijf. Er zijn ernstige aanwijzingen waardoor het erop lijkt dat de verliezen van bpost grotendeels afhangen van het faciliteren van de regering van de potentiële overnemer Golden Palace.

    De onzichtbare hand van de wetgever

     

    Dat Golden Palace geïnteresseerd is in 170 krantenwinkels/gokkantoren hoeft niet te verbazen als je weet dat Ladbrokes naast zijn 300 wedagentschappen ook ongeveer 400 krantenwinkels uitbaat. Ladbrokes is daarmee zelfs de onbetwiste marktleider in de retailsector. Golden Palace is een gokbedrijf en zal deze krantenwinkels van bpost op topliggingen enkel kopen voor de lucratieve gokmogelijkheden, niet om verlieslatend kranten te verkopen. Dat de overheid geen wetgevende initiatieven zal nemen om de verkoop te dwarsbomen is dan ook evident.

     

    We stellen vast dat de regering het laken naar zich toegetrokken heeft betreffende de wetgeving voor goktoestellen bij dagbladhandelaars. Onder impuls van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne werd op 28 november de wet om justitie menselijker, sneller en straffer te maken goedgekeurd (gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 30 november 2021) daarin werd beslist dat

    de Koning de omschrijving van de nevenactiviteit en de nadere voorwaarden bepaalt die de dagbladhandelaars moeten naleven voor de aanneming van weddenschappen (inwerkingtreding 10 december 2021).

     

    Interne bronnen hebben bevestigd dat vorig week op een werkvergadering met het kabinet justitie beslist werd om voorlopig geen wijzigingen aan te brengen aan de voorwaarden voor dagbladhandelaars.

    Er heerst echter wel nog verwarring of de kansspelcommissie, gelet op de ontbrekende definiëring rond dagbladhandelaars, in de huidige wetgevende omstandigheden, 170 nieuwe F2-vergunningen aan Golden Palace zal toekennen. Maar dat is slechts een formaliteit want de regering kan gelet op de wetswijziging van 28 november 2021, bij simpel Koninklijk Besluit, in tempore non suspecto, dit wijzigen op maat van de overnemer van hun semi-overheidsbedrijfje Ubiway Retail.

    Ignace Vandewalle

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Als het hek eenmaal van de dam is…

    In elk ander Land zou het al lang gebeurd zijn. Er op en er over!

    Hier niet langer een soort Cosa Nostra, een onderhuidse semi-officiële macht achter de schermen.

    BPost is virtueel failliet, de gazetten zijn niet beter en toch schemert de gok & drugswereld wer doorheen de zwarte wolken…

    *

    Digithalys

    27-01-2022, 17:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    26-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.00805 – NA HET SPERMA, DE SPUIT EN HET VERTELSELKE IS UIT.

    .

    DINSDAG 25 JANUARI 2022

    00805 – NA HET SPERMA, DE SPUIT EN HET VERTELSELKE IS UIT.

    *

    I N H O U D

    Dat het Leven ooit heilig zou zijn geweest, is een verhaal zo oud als de Mensheid zelf. Zie de broers Caïn & Abel die aan een ezelskaakbeen genoeg hadden om elkaar naar het leven te staan. Is Bijbels echtig en techtig waar. Want toen waren er nog geen ‘Regering’ pù iedereen met spuitjes en zo om je daartegen te beschermen. Één dode ezel en dus twee ezelskaakbeben was voldoende om er zelfs twee mensen mee van kant te helpen, zonder daarbij ranzig te moeten doen: een Rechtse en een Linkxe, netjes verdeeld onder voor en tegen.

    ****

    Corona echter is de kroon op het ezelskaakbeen, want politieke ideologie doet er niet toe. Gelukkig maar, want anders moesten alle zogezegde ‘Rechtse Populisten’ via ‘Intensive Care’ al lang uit de weg zijn geruimd.

    Dan maar de kans gewaagd, door zelfs in de kleinste der dingen, op te ropen onze private eigen open haarden te doven. Eigen haard immers is goud waard en dat is tegen elke socialistische basis-gedachte. Want dat goud hoort thuis, in de zakken van dat Groen-Rode Gespuis.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    GREENFLATION (2)

    *

    Zoals lezer Ottorongo reeds aangaf in zijn reactie van 20 dezer, hebben de Groenen, samen met Greenpeace, beroep aangetekend tegen het toekennen begin december 2021 door de provincie Antwerpen van een vergunning voor Project One van de Britse chemiereus Imeos in de haven van Antwerpen. Het gaat om een investering van drie miljard euro voor een nieuwe ethaan-kraker, die zal zorgen voor 450 rechtstreekse nieuwe banen. Het wordt de grootste investering in de Belgische chemiesector in 25 jaar en een visitekaartje voor de Vlaamse chemiesector. Imeos is het tweede grootste chemie concern van de haven, die zelf de tweede grootste chemie cluster ter wereld is (na Houston in de USA).

    Het gaat om een ethaan-kraker en dat is nieuw. Ethaan is nl veel milieuvriendelijker dat nafta waarmee tot nu gewerkt werd. Iets dat kan vergeleken worden met de vervanging van radium door thorium in de kernenergie van de toekomst. Met de nieuwe technologie verbindt het bedrijf er zich toe binnen de 10 jaar klimaatneutraal te worden. Bij de start van de fabriek in 2026 zal de kraker al voor een deel gebruik maken van de waterstof die vrijkomt bij de eigen processen en zal de CO2 worden af- en/of opgevangen.

    Kortom, een win-win situatie voor Antwerpen, zijn omgeving en Vlaanderen, waarbij allerlei nieuwigheden zullen komen kijken. Nieuwigheden waarvan ook andere bedrijven in de toekomst mee van zullen profiteren.

    Of het beroep van Groen & Co veel zal uithalen, is twijfelachtig als men weet dat de uiteindelijke beslissing bij Vlaams minister Demir komt te liggen, die al bewezen heeft haar tanden te laten zien aan de ‘Groenflatiërs’, die er alleen op uit zijn na de Oosterweelverbinding ook dit project en dus ook de haven en de tewerkstelling te boycotten

    ZORGUITBATER ORPEA IN OPSPRAAK IN FRANKRIJK

    **

    ORPEA baat in België een zestigtal rusthuizen uit. ©Kristof Vadino

    Vandaag om 15:23

    **

    De publicatie van een nieuw boek over wantoestanden bij Orpea doet de koers van de zorguitbater kelderen. Orpea is ook in België een grote speler met 60 rusthuizen en 4.200 medewerkers.

    Het boek 'Les Fossoyeurs' (De doodgravers) van Victor Castanet leidt tot ophef in de Franse zorgsector. Daarin heeft de journalist van Le Monde het over wantoestanden bij de zorggroep Orpea ORP-17,81%

    . In het boek is sprake van systematische verwaarlozing zoals rantsoenering op de voeding, ouderen die in hun uitwerpselen blijven zitten of dagenlang geen verzorging krijgen. De journalist baseert zich op drie jaar onderzoek en verzamelde 250 getuigenissen van bewoners en het verzorgend personeel.

    Het boek komt woensdag pas in de handel maar Le Monde publiceerde maandag al fragmenten. Die leidden meteen voor een stevige daling van de beurskoers van Orpea. De handel werd uiteindelijk stilgelegd, in afwachting van een mededeling van het bedrijf. De directie ontkende maandagavond alle aantijgingen en noemt de publicatie 'vals, schandelijk en wraakroepend'. 'We houden ieder jaar een onafhankelijke tevredenheidsenquête en scoorden in de jongste rondvraag een aanbevelingsscore van 95 procent', aldus het persbericht.

    Het bericht kan de verliezen niet stelpen. Dinsdag keldert de zorggroep opnieuw met een kwart in Parijs.

    Orpea is een van de grootste private zorgaanbieders in Europa met een netwerk van 1.156 rust- en verzorgingstehuizen en meer dan 100.000 bedden in 23 landen in Europa, Azië en Latijns-Amerika.

    1.156

    rust- en verzorgingstehuizen

    Met 1.156 rust- en verzorgingstehuizen, waarvan 60 in België, is Orpea een van de grootste private zorgaanbieders in Europa.

    De groep breidt zich snel uit en voegde vorig jaar in het derde kwartaal meer dan 1.000 nieuwe bedden toe aan zijn patrimonium. Het bedrijf stelt zichzelf tot doel de omzet dit jaar met ruim 14 procent te verhogen tot meer dan 4,2 miljard euro in vergelijking met de periode voor de pandemie.

    Ellen Vermorgen

     

    *

    BREDERE KIJK OP CORONA PANDEMIE

    **

     foto: ©CC0 openbaar domein

    *

    Medisch historicus pro vaccinatie, maar contra vaccinatieplicht

    *

    Analyse - 25/01/2022 Dirk Rochtus

    -

    Nu al een geschiedenis van de corona pandemie schrijven: is dat geen waagstuk? Dreigt zo een boek niet al bij verschijnen voorbijgestreefd te zijn? Ondanks dat mogelijke bezwaar heeft Malte Thießen (1974) met Auf Abstand (Campus Verlag) eind vorig jaar toch een boek op de markt geworpen, dat — zoals de ondertitel aanstipt — ‘eine Gesellschaftsgeschichte der Coronapandemie’ pretendeert te zijn. Thießen is medisch historicus en doceert aan de Carl von Ossietzky Universität Oldenburg (Nedersaksen).

    Economie

    Over die ‘maatschappelijke geschiedenis’ komen we ook een en ander te weten in de verschillende interviews die Thießen recent nog aan Duitse media heeft gegeven. Hij beweert dat de corona pandemie qua omvang en gevaar best vergeleken kan worden met de Spaanse Griep (in de jaren na 1918) en de Hongkonggriep (1969-70). Deze laatste veroorzaakte in de Bondsrepubliek 50 000 en in de DDR 10 000 tot 20 000 overlijdens.

    Toch heeft ze in het collectieve geheugen nauwelijks sporen nagelaten. Als de keuze toen moest gemaakt worden, haalde de economie het op de gezondheid. Dat is vandaag met de corona pandemie wel helemaal anders. De huidige samenleving aanvaardt terecht niet meer dat tienduizenden mensen sterven aan dit virus. Onze ‘Risikowahrnemung’ is veranderd, de manier waarop we als maatschappij naar risico’s kijken. En uiteraard is ook onze waarden-canon verschoven.

    Ongelijkheid

    Gesteld voor de keuze kiest het beleid voor de gezondheid in plaats van voor de economie. Thießen vraagt zich af of we dit ook zouden hebben gedaan als de corona pandemie had toegeslagen ten tijde van de economische crisis van 2008. In een interview met Der Spiegel (3 november 2021) zegt hij over de huidige pandemie: ‘Er is geen enkele pandemie waar in de maatschappij zo massief op de pauzeknop werd gedrukt en waar er inderdaad een relatief brede consensus voor heel massieve inperkingen bestond’ (al is die consensus gestaag aan het afbrokkelen).

    Het zijn vooral de armen en zwakken die het meest onder de inperkingen lijden

    Tegelijk creëren pandemieën ongelijkheid. Ze behoren tot ‘die großen Ungleichheitsmacherinnen’. Het zijn vooral de armen en zwakken die het meest onder de inperkingen lijden. Dat het beleid dat niet mee ingecalculeerd heeft, beschouwt de historicus als ‘ein extremes Armutszeugnis’ [een extreem bewijs van geestelijke armoede]. Die ongelijkheid wordt ook doorgetrokken naar het internationale niveau. Op het Europese niveau wordt er samengewerkt, maar niet op het globale. Thießen had gehoopt dat we ‘Gesundheit als Weltgesundheit [wereldgezondheid] denken’.

    Macht

    Wat betekent dit alles nu voor de strijd tegen de pandemie? Thießen is voorstander van vaccinatie, maar tegenstander van vaccinatieplicht. Hij haalt er in een interview met Die Welt (20 januari 2022) historische voorbeelden bij. Het ging toen net zoals nu om de vraag hoever de staat mag gaan om de volksgezondheid te beschermen, hoeveel macht hij mag claimen over ‘den Körper des Einzelnen’ [het lichaam van de enkeling] ten koste van de individuele vrijheid.

    Waarom heeft zich bijvoorbeeld de vaccinatieplicht tegen de pokken kunnen doorzetten? In Duitsland waren de Beieren de eersten — al in 1807 — om dat te doen. Na de stichting van het keizerrijk in 1871 kwam het tot hevige debatten in de Reichstag, het nationale parlement. De voorstanders zetten met een krappe meerderheid door, onder meer ‘omdat vaccinatieplicht als project van een moderne natiestaat werd aanzien’.

    Het is veel beter, stelt Thießen, om in te zetten op vrijwilligheid

    Thießen stelt vast dat vaccinatieplicht altijd al verzet heeft opgeroepen. Ook bij mensen die zich hebben laten vaccineren, maar die principieel afkering zijn van dwangmaatregelen en zich zorgen maken over de ‘totale[r] Gesundheitsstaat’ (interview met ZDF, 23 november 2021). Bovendien bestaat het gevaar bij vaccinatieplicht dat er ‘verborgen infectiehaarden’ ontstaan ten gevolge van een handel in vervalste vaccinatiebewijzen. Het is veel beter, stelt Thießen, om in te zetten op vrijwilligheid. De ‘Königsweg’, de beste weg uit de pandemie crisis, is volgens hem niet vaccinatieplicht, maar ‘Aufklärung’, voorlichting. ​Hier uit zich de historicus als pedagoog; dogmatisme is hem alleszins vreemd.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Nu blijkt ineens, dat in al onze ziekenhuizen op Intensieve Zorgen de bedden uitsluitend bezet zijn door ernstige ziektegevallen, die daarenboven losstaandvan hun aandoening, ook drager zijn van het Virus, reden waarom zij in quarantaine moeten blijven…. Of, hoe de Overheid, die maanden lang de zaken moedwillig door elkaar heeft gehaald, de zaken achterste voor voorstelt om de bevolking Blauwe Bloempjes wijs te maken.

    Is de ballon daarmee voorgoed doorprikt? Mij lijkt het allemaal meer op een afgesproken spel. De bevriende media die op het juiste moment de kat de bel aanbindt. En daarvoor de Zender uit de Antwerpse hoerenbuurt maar al te graag een wederdeinst wil bewijzen… Heel zeker, boven de Moerdijk werden met één enkele klap alle remmen losgegooid. Een daadkrachtitg Volkje, die Noorderburen. Zoude we best (terug) bij aansluiten. Vooral nu dat zaakje in die Joekrien steeds meer en meer begint te stinken.

    Stel U even voor, dat het Navo Hoofdkwartier, het hellegat Molenbeek, samen met het Eu-Hoofdkwartier met één enkle kernbom van de wereld wordt weggeveegd: is het dan niet beter dat Vlaanderen ondertussen (terug) deel uitmaakt van de Vrije Herenigde Republiek der Lage Landen….

    Eindelijk trug vrij en zelfstandig, met daar bovenop, het Probleem Brussel voor altijd van de baan! Gescheiden voortaan van alles wat beneden de Volkeren Grens ligt, niet alleen door de taal en de welstand via de handen uit de mouwen, maar door een afgronddiepe kloof waar niet één Belgicist nog overheen kan kijken….

    Verkiezingen? Niet eens meer nodig. Dakoewel, Vriend Vlad… Want voortaan gaat Het Kalifaat bij de andere was ook in de vaat…

    *

    Digithalys

    26-01-2022, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    25-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500804 – HOE MEN HET OOK DRAAIT OF KEERT: ROEM IS MACHT EN MACHT IS GELD

    .

    MAANDAG 24 JANUARI 2022

    *

    500804 – HOE MEN HET OOK DRAAIT OF KEERT: ROEM IS MACHT EN MACHT IS GELD

    **

    I N H O U D

    Fundamenteel echter is, in dit soort zaken, door het bos de bomen te blijven zien. Want, vergeten we het nooit: Düren is een mooie stad en meer niet. Eten kan je er van niet.

     

    En zo zijn er vele steden, verspreid over de hele wereld. Bijvoorbeeld boven de Moerdijk.

    Anders gezegd, als het zo verder gaat met de beesten, de mollen en andere basiswerkers: de Samenleving bij de Noordrtburedn is klaar om zich te laten bourkaniseren.

    Onder tentzeilen tot op de grond blijven alle talenten waar ze zitten zoals door Allah bedoeld. Wie zi daar ooit weer, dat we noooit te oud zijn om bij tte leren?

    Daar helpt geen Lievenheren aan: de tijd der vrome Nonnekens is terug van nooit ver weg geweest..

    Maar nu ik dit bovenstaande herlees, bedenk ik toch onze vrouwen niet zo bijster goed te kennen… Hoe zou de wereld anders verder moeten?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Europeans United ?

    *

    De Europese betoging tegen corona en alles en nog wat in Brussel, is de zoveelste geworden die misbruikt werd door het schorremorrie dat alleen maar gekomen was om keet te schoppen en zoveel mogelijk te vernielen. Het is daarin weer eens grandioos geslaagd.

    Er werden 100.000 betogers verwacht vanuit heel Europa en de beweging ‘Europeans United’ die het organiseerde, had een eigen ordedienst meegebracht die naar eigen zeggen bij vorige betogingen elders de zaak goed onder controle had. Niet in Brussel dus waar ze er zelfs niet in slaagde maar de helft van het geschatte aantal onder controle te houden.

    Hoe lang gaat men dergelijke betogingen nog toelaten? Ongeacht waarvoor ze komen, het eindigt altijd met vernielingen en plunderingen, om nog te zwijgen over wat de politie er meemaakt.

    Bij de Witte Mars i.v.m. de zaak Dutroux, kwamen er destijds 300.000 betogers opdagen (zes keer meer dan nu) en werd er zo goed als geen schade aangericht. Toen waren er nog wel geen (a)sociale media die nu de mensen opjutten door een hoop onzin uit te kramen.

    Men kan het inderdaad niet eens zijn met wat er de dag van vandaag allemaal gebeurt in de politiek i.v.m. corona, maar ergens zijn er grenzen aan hoe men dat aan zou pakken. Zoals het nu in Brussel steeds gebeurt, is dat niet langer voor herhaling vatbaar

     

    'MARKTEN SLAAN BAL MIS ALS ZE DENKEN DAT DRAGHI BETER PREMIER BLIJFT'

    RUILT MARIO DRAGHI WELDRA HET ITALIAANSE PREMIERSCHAP IN VOOR HET PRESIDENTSCHAP?

    *©AFP

    Vandaag om 10:54

    *

    Italië en Europa duimen het best voor een zege van Mario Draghi in de Italiaanse presidents-race. Dat zegt de Italiaanse politicoloog Roberto D’Alimonte. ‘Als president kan Draghi zeven jaar waken over zijn erfenis als premier en kan hij de regering discreet sturen. Hij zou een stabiliserende factor zijn. Dat begrijpen de kortzichtige markten niet.’

    Italië schiet maandag namiddag de presidentsrace op gang. Ruim 1.000 parlementsleden en regionale afgevaardigden wijzen tijdens een geheime stemming een opvolger aan voor Sergio Mattarella (zie inzet onderaan). De verkiezing leidde de voorbije weken tot nervositeit in Europese politieke en financiële middens. Niet alleen omdat de verre van onbesproken ex-premier Silvio Berlusconi zich actief roerde in de strijd, maar ook omdat huidig premier Mario Draghi tot de kanshebbers behoort.

    Omdat de oud-voorzitter van de Europese Centrale Bank in de ogen van velen het cement is dat de heterogene regerings-coalitie samenhoudt, bestaat de vrees dat een eventuele verhuizing naar het Palazzo Quirinale leidt tot de val van de regering en vervroegde parlementsverkiezingen. Met een periode van politieke instabiliteit tot gevolg.

    Roberto D'Alimonte (74)

    Studeerde politieke wetenschappen aan de universiteit van Firenze.

    Hoogleraar politieke wetenschappen aan de Universiteit Luiss in Rome.

    Directeur van het Centro Italiano di Studi Elettorali.

    Doceert Europese integratie op de Florence Campus van New York City University.

    Was gastdocent aan de universiteiten van Yale en Stanford.

    Adviseerde de OESO. Is politiek commentator bij de Italiaanse zakenkrant Il Sole 24 Ore.

    ‘De presidents race vormt inderdaad een belangrijke stap voor de toekomst van Italië’, zegt Roberto D’Alimonte, politicoloog aan de universiteit Luiss in Rome. ‘De uitkomst van de verkiezing bepaalt of we de vooruitgang die geboekt is tijdens het premierschap van Mario Draghi, kunnen consolideren. Evengoed kan ze de ontrafeling van zijn erfenis inluiden.’

    Houd Europa niet langer in spanning: is Draghi begin februari nog premier?

    Roberto D’Alimonte: ‘Ik weet dat de financiële markten hopen dat Draghi de regering blijft leiden. Ze denken dat dat de beste garantie is op stabiliteit in Italië. Maar dat is een kortzichtige visie. De markten slaan de bal mis!’

    ‘Ik zie Draghi het liefst verhuizen naar het presidentiële paleis. Als hij de komende zeven jaar president is, kan de geboekte vooruitgang het best geconsolideerd worden. De markten begrijpen niet dat het Italiaanse presidentschap een machtige instelling is. Zeker als daar een competente en gerespecteerde figuur als Draghi zit, kan die echt het verschil maken.’

    ‘Een president kan bijvoorbeeld zijn veto stellen tegen de benoeming van ministers. Zelfs als centrumrechts volgend jaar de parlementsverkiezingen zou winnen en (een uiterst rechtse politicus als, red.) Matteo Salvini of Giorgia Meloni het tot premier zou schoppen, zou Draghi als president een stabiliserende factor zijn.’

    Ziet u de presidentsrace snel in een beslissende plooi vallen?

    D’Alimonte: ‘Veel hangt af van Silvio Berlusconi. Die heeft toch weer bewezen een erg bedreven politicus te zijn. Zijn partij scoort zo'n 7 procent in de peilingen. Maar door zich publiekelijk kandidaat te stellen voor het presidentschap heeft hij zich als leider van de centrumrechtse alliantie (waartoe ook de uiterst rechtse partijen Lega en Fratelli d’Italia behoren, red.) opgeworpen. Hij was zijn bondgenoten en zijn tegenstanders weer te slim af.’

    ‘Zaterdag trok hij zijn presidentskandidatuur in. Zo effende hij de weg voor ernstige onderhandelingen tussen centrumlinks en centrumrechts over een consensuskandidaat. Ik sluit niet uit dat Berlusconi weldra, in naam van centrumrechts, een kandidaat voor het Quirinale naar voren schuift. Wordt dat Mattarella voor een tweede termijn van zeven jaar? Of toch Draghi? Als centrumrechts voor Draghi gaat, is het vrijwel zeker dat die president wordt.’

    Lieve Dierckx

    ‘THE VOICE’ OF DE TRIOMF VAN DE DOMHEID

    **

    Schandaal bij The Voice of Holland rond Ali B. (tweede van rechts)

    Met of zonder knuffel-marokkaan

    *

    Op alle zenders vind je ze tegenwoordig, in alle formaten: shows waarin onbekend talent door een jury wordt ‘ontdekt’, eventueel met publieke inspraak. Samen met de oprukkende reality-TV en de voyeur-televisie (met Big Brother als absolute topper) kan de talentenjacht zich in piekende kijkcijfers verheugen. Het bedenken en doorverkopen van dit soort ‘formats’ is een lucratieve business, waarbij de Nederlandse producent John De Mol dé man is die lood in goud verandert.

    Marco Borsato bij The Voice Kids beschuldigd van ongewenst gedrag…

    Wat ons onmiddellijk tot de actualiteit brengt, en de uitdijende zaak van ‘seksueel overschrijdend gedrag’ in en rond het programma The Voice of Holland op RTL 4. Juryleden en een orkestleider, Jeroen Rietbergen (inmiddels naar de VS gevlucht), die in de coulissen kandidates lichamelijk inspecteerden. Knalidool Marco Borsato die vooral minderjarige talenten enthousiast ‘coachte’. Knuffel-marokkaan Ali B. die zijn bijnaam iets te letterlijk opvatte. Ronny Vidts berichtte al uitvoerig over de kwestie. Misschien is het nuttig om een en ander in een breder kader te plaatsen.

    I want you

    Grensoverschrijdend? Ja, het gaat over mannen die hun macht gebruiken/misbruiken als scherprechters in een modern Keizer Nero-verhaal: als ze tijdens de vertolking van het liedje op de ‘I Want You’-knop meppen, zwiept hun stoel 180 graden naar de kandidaat, onder euforisch gejuich van het publiek.

    Na deze blind audition volgt een ingewikkelde procedure van battles, steals, knockouts, ik bespaar u de verdere uitleg, maar punt is dat de relatie tussen het geselecteerde talent en de individuele coach (die ze zelf mag kiezen), dé clou van het programma is: I want you, de naam van de duwknop zegt al iets.

     

    het format is gemaakt voor domme blondjes. Dit gaat om show en glitter, en hoe zich in dit fake-universum te bewegen

    Men moet zich de vraag stellen wat voor soort mensen hieraan deelnemen. Heel eerlijk: het format is gemaakt voor domme blondjes. Dit gaat om show en glitter, en hoe zich in dit fake-universum te bewegen. Wie deze wereld binnen treedt, moet beseffen dat uiterlijkheid en onmiddellijke perceptie het enige zijn wat ertoe doet. Bij de ‘uitstraling’ die je moet hebben, hoort een flinke dosis sociale vlotheid, communicatieve tools, jezelf kunnen ‘verkopen’, je alsmaar positief opstellen tegenover je omgeving, de eeuwige glimlach ook als er niets te lachen valt. Heel de setting is dus gericht op overtuigen, overkomen, vanuit je fysieke présence. Voor seuten en nerds is hier geen plaats.

    Nu kunt u zeggen: ook domme blondjes hebben recht op respect. Klopt. Maar zo dom om niet te zien dat heel deze hitsige talentenjacht een netjes verpakte vleeskeuring is, kan niemand zijn. Niet eens een examen, een proef na een opleiding, maar een baf! klets tegen die knop, waarna een warme coach je verder gidst naar de onvergankelijke roem. Een droom wordt werkelijkheid, een ster is geboren.

    De bedenker en grote baas: John De Mol.

    Schone Slaapster

    Wat meteen de tweede aanname is die aan zo’n Voice-concept kleeft: het idee dat je talent zomaar kunt ‘ontdekken’. Je hebt gaven van moeder Natuur meegekregen, maar wat doe je ermee? Niet ontwikkelen, school lopen, of de moeilijke weg, het zelf uitzoeken en aan je eigen carrière timmeren, neen, er zit daar ergens een vent in een stoel die maar op een knop moet meppen en het is bingo.

    Vooral meisjes moeten wachten op de zwaanridder-coach die hen uit het moeras van de anonimiteit haalt, zowaar een middeleeuws gegeven

    Het idee is eigen aan een maatschappij die in zelfverwezenlijking of hard werken niet meer gelooft. In de plaats daarvan lopen er jagers rond die ’talent’ viseren. Headhunters van de leeghoofden sector. Vooral meisjes moeten wachten op de zwaanridder-coach die hen uit het moeras van de anonimiteit haalt, zowaar een middeleeuws gegeven. Dat is in feite de andere zijde van het victimisme, de slachtoffe rmoraal, speciaal net op vrouwen gericht: ze maken hun carrière niet, ze worden ‘ontdekt’ via een vleeskeuring. U lacht, maar huidig Open VLD-kamerlid Goedele Liekens is niet bekend geworden omdat ze een diploma psychologie/seksuologie heeft, doch omdat ze in 1986 het kroontje van Miss België kreeg, en aansluitend als TV-gezicht werd aangezocht.

    Deze korte keten is de filosofie die achter alle talentenjachten zit: de noodzaak om als Schone Slaapster te worden wakker gekust door een juryprins die vervolgens je ‘coach’ wordt. Het idee is zo on-emancipatorisch, dat ik niet snap waarom feministen al niet eerder bedenkingen hebben geopperd tegen dat soort formats. Omdat ze zelf te dom zijn natuurlijk, en zich in de MeToo-traditie verkijken op de pure dimensie van ‘grensoverschrijdend gedrag’. Terwijl het fenomeen veel breder is, en Goedele Liekens, nu feministisch boegbeeld en de bekendste experte rond seksuele intimidatie die er in Vlaanderen rondloopt, zelf werd uitverkoren dankzij een tandpasta glimlach en de juiste maten.

    Wat meer stekels

    Dat nogal wat meisjes – want het gaat toch vooral om het vrouwelijk geslacht – kiezen voor die binnenweg, bewijst dat de stereotypen toch iets dieper zitten dan men aanneemt. Fysieke schoonheid en ‘présence’ blijven criterium nummer één. Ondenkbaar dat een lelijke donder de preselecties zou overleven, al heeft ze een gouden stem: het is uiteindelijk televisie. Mijn respect groeit met de dag voor wie dat traject te min vindt en echt zijn/haar eigen pad uittekent. Zonder jury of coaches. Wat meer stekels, het helpt, echt.

    Mijn advies aan jongens én meisjes die echt iets van hun leven willen maken: blijf weg van ’talentenjagers’

    Deze bedenkingen zijn nuttig om het slachtofferdiscours rond de belaagde talenten enigszins te relativeren. Mijn advies aan jongens én meisjes die echt iets van hun leven willen maken: blijf weg van ’talentenjagers’. Voor de rest wordt er aan dit soort fenomenen van ‘grensoverschrijdend gedrag’ onevenredig veel aandacht besteed, terwijl onveiligheid op straat en de groepsverkrachting van een minderjarige nauwelijks nog het nieuws halen, zelfs als het slachtoffer zich nadien het leven beneemt nadat de daders doodleuk beelden van hun exploot op de sociale media hadden gegooid.

    Dit meisje had niks te kiezen en wilde ook helemaal niet in beeld komen. Er zijn ook nog gewone mensen met een gewone ‘voice’, die niet gehoord wordt als dat moet. Iets om over na te denken in het grote pretuniversum van John De Mol.

    Johan Sanctorum

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    De samenleving inderdaad lijkt in niets op…. Een pijp. Vresdesmarchen door een moe getergde bevolking worden gekaapt door (uitgekochtr?) relschoppers die willen dat de mensen ‘in hun kot blijven’. Echte wetenschappers die de door de Media aangestelde (‘Experten’ tegenspreken, worden doodgzwegen en belachelijk gemakt. En dan het ‘Virus’ zelf: die is ineens het doden zo beu als kouwe pap. Wat hoesten en niezen, zoals in Grootvaders tijd, toen er elke winter weer zo’n griepke voor even de streek teistrde…

    Ach, ‘Memories are made of this’….

    Ondertussen worden zo onopvallend mogelijk de messes geslepen om elkaar te lijf te gaan.

    Morgen zien we dan wel weer.

    *

    Digithalys

    25-01-2022, 15:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    24-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500803 – HET VRIJE WESTEN OP DE TWEESPRO?NG TUSSEN VOLKSREPUBLIEK II OF KALIFAAT II TE WORDEN?

    .

    ZONDAG 23 JANUARI 2022

    *

    500803 – HET VRIJE WESTEN OP DE TWEESPRO?NG TUSSEN VOLKSREPUBLIEK II OF KALIFAAT II TE WORDEN?

    *

    I N H O U D

    Wat zouden onze roemrijke voorvaderen vandaag de dag gedaan hebben, moesten ze rond zich de tekenenen des tijds herkend hebben?

    Dit is, ik weet het, een absoluut onrealistische vraag in het luchtledige, want daarvoor is het eeuwen en eeuwen te laat.

    Meer bepaald, sedert 1789, de Franse Revolitie, is de Westerse Beschaving in vrije val, ja zelfs in onbinding. Zo gezegd was ‘Het Oude’ niet goed genoeg meer, maar we kregen in de plaats de guillotine, het Volerenrecht, en nu op ’t laatst zelfs nog Het Pact van Marrakesh. Is dit alles een soort verre voorloper van het Universee Corona Attest?????

    Zou er dan echt enig veschil in mentaliiteitbestaan tuissen bvb De Croo & en C° en Robespierre? Nu God dood is, zijn alle middelen inderdaad goed om aan de Absolute Macht te komen en te blijven.

    Verkiezingen om de Stem van het Volk te horen? Goed, voor zover die al niet op voorhand onder de vriendjes gereged zouden zijn.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     Pippo Boris

    *

    Het lijkt een raadsel hoe het komt dat die clown van een Boris Johnson kan aanblijven als premier van de U.K.   Eerst verklaarde hij dat zijn kabinetsmedewerkers geen feestje hadden gebouwd. Toen bewezen werd dat dat wél het geval was geweest, ontkende hij dat hij er iets van af wist. Toen ook dat niet waar bleek te zijn; zei hij dat hij zich niet gerealiseerd had dat het om een feestje ging. En toen bleek dat hij daarover gebriefd was en dat dat ook het geval was, zei dat hij dat hij de regels daaromtrent – regels die hij, nota bene, zelf had opgesteld – verkeerd verstaan had.

    Ondertussen bleek dat hij – afgezien van zijn vier vrouwen en alles daaromtrent - ook nog gelogen had in zijn eerste job als journalist t.o.v. de redactie en daarvoor ontslagen werd.

    Kortom, de man is een aartsleugenaar, een incarnatie van Pinocchio, maar slaagt er wel in (voorlopig?) premier te blijven van een land dat ooit de wereldzeeën beheerste. Zelfs de hevige kritiek uit zijn eigen conservatieve partij schijnt hem koud te laten. Gelukkig is Groot-Brittannië nog altijd een democratie en zijn er over enkele maanden verkiezingen. Het zal dan de Britse kiezer zijn die zal beslissen of Pinocchio al dan niet kan aanblijven. Voor de Post-Brexit conservatieven zou ‘partygate’ wel eens de druppel teveel kunnen zijn, ‘The straw that broke the camel’s back’, zoals ze het zelf zo kleurrijk zeggen

    CORONA PROTEST BRUSSEL ONTAARDT OPNIEUW IN RELLEN

    ©REUTERS

    *

    Vandaag om 16:40

    *

    Een grote demonstratie tegen de corona maatregelen in Brussel is zondag opnieuw uitgelopen op ongeregeldheden.

    De politie zette tussen het Brusselse Jubelpark en het Schumannplein het waterkanon en traangas in om ‘relschoppers’ te verdrijven, terwijl het merendeel van de deelnemers aan de demonstratie naar toespraken in het Jubelpark luistert.

    Volgens een eerste schatting van de Brusselse politie telde de vijfde betoging zondag tegen de corona maatregelen ongeveer 50.000 deelnemers. De Europese manifestatie voor de democratie pleit voor een breed maatschappelijk debat over de corona maatregelen.

    Net als bij de vier vorige demonstraties liep de begoting van zondag in de loop van de middag uit op rellen. Later op de middag begon de politie met het ontruimen van het Jubelpark.

    Bas Kurstjens

    SUBJECTIEVE VRIJHEID IS GEVAARLIJK

    vrijheid

    foto: ©Alexandra Koch

    *

    Het Westen geeft de eigen ziel weg

    *

    Commentaar - 23/01/2022 Sid Lukkassen

    *

    Mijn gevaccineerde en niet-gevaccineerde lezers leg ik graag het verschil uit tussen hun vrijheid en de vaccinaties. Dit verschil valt samen met het verschil tussen objectieve en subjectieve vrijheid. En het begint met de vraag: Verschaft vaccinatie substantiële vrijheid? Het antwoord is: neen.

    Geen rechten maar privileges

    Zich laten vaccineren verschaft privileges, oftewel een coronapas. Dit is iets héél anders dan vrijheid. Vrijheid is namelijk de mogelijkheid om naar eigen wil te handelen. In maatschappelijke zin behelst vrijheid de mogelijkheden van groepen en individuen om deel te nemen aan maatschappelijk, economisch en politiek verkeer. Tekenend is het voorbeeld van Letland, dat ongevaccineerde parlementsleden hun stemrecht ontneemt.

    mensen die niet willen meedoen aan een maatschappij waarin je voortdurend je QR-code toont

    Privileges zijn speciale rechten die aan mensen worden toegekend als beloning omdat zij gevaccineerd werden, een QR-code tonen of een PCR-test hebben ondergaan. Het is belangrijk het verschil tussen objectieve en subjectieve vrijheid duidelijk te maken. De maatschappelijke tweedeling die nu gaande is, gaat immers al lang niet meer over de vraag of mensen zich wel of niet laten vaccineren. De tweedeling gaat hoofdzakelijk over mensen die niet willen meedoen aan een maatschappij waarin je voortdurend je QR-code toont.

    Subjectieve vrijheid

    In plaats van individuele verantwoordelijkheid en excellentie te cultiveren, speelt ‘de staat’ in op de gemakzucht en het conformisme van de massa. Het doel is mass surveillance en het beheersbaar houden van de burgerij. En dat gaat het makkelijkst via het inspelen op vluchtige behoeftes die gemakkelijk bevredigbaar zijn. Dit noemt men subjectieve vrijheid. Dat wil zeggen dat een persoon wiens ambities niet verder reiken dan het consumenten bestaan, voor zijn of haar gevoel volledig vrij kan zijn. Subjectieve vrijheid is de mate van vrijheid die een individu ervaart indien de eigen wensen in vervulling gaan. Dit is dus waarom mensen menen dat ze vrij zijn wanneer de autoriteiten hun tijdelijk enige privileges toestaan.

    Objectieve vrijheid behelst daarentegen de mate aan mogelijkheden die de omstandigheden bieden. Indien de mogelijkheden worden uitgebreid en belemmeringen verminderd, neemt de vrijheid toe in objectieve zin. Hieruit volgt dat je mensen kunt opsluiten door ze hun vrijheid te laten gelijkstellen aan bevredigbare behoeften. Wie de reikwijdte van de behoeften bepaalt, bepaalt vervolgens de omspanne van de vrijheid.

    Een ‘gevoel’ van vrijheid

    Iemand kan zeggen: ‘Ondanks alle coronamaatregelen voel ik me niet onvrij!’ Sommigen voelen zich misschien vrijer dan ooit, omdat ze bijvoorbeeld niet naar kantoor hoeven. Maar wie vrijheid vertaalt als ‘zich vrij voelen’, kiest partij voor subjectieve vrijheid. Subjectieve vrijheid verwijst naar de mate waarin er in iemands leven gebeurt wat diegene wenst. Wie een beperkt verlanglijstje voor zijn leven hanteert, zal in een subjectieve zin vrijer zijn dan iemand die veel van het leven verlangt.

    In objectieve zin is men vrijer in een land waar minder verboden en belemmeringen zijn

    Het begrip objectieve vrijheid verwijst naar de omstandigheden en de mogelijkheden die zij bieden voor het vervullen van de wensen. In objectieve zin is men vrijer in een land waar minder verboden en belemmeringen zijn, en waar de bewegingsvrijheid groter is. Standaarden voor vrijheid herleiden tot ‘standaarden waarbij je je vrij voelt’, is gevaarlijk. Zo wordt immers alle vrijheid geherdefinieerd als subjectieve vrijheid.

    Van een hoge naar een lage vertrouwensgraad

    In een high trust-samenleving met consciëntieuze burgers, veel vrijwilligerswerk en een breed gedragen ijver voor de publieke zaak, ga je normaal uit van constructief vertrouwen in de medemens. Dit wordt met het voortdurende QR-codes scannen vervangen door wantrouwen en controle. De geschiedenis van de mensheid wijst uit dat onderdrukking en totalitarisme dan altijd volgen.

     

    Via de verklikkingmechanismen wordt iedereen namelijk de gevangenisbewaarder van zijn naaste. Dat begint met QR-codes scannen, omdat de horeca ondernemers in een rol van staatsactor worden gedwongen. Zij moeten nu hun eigen klanten, bekenden en naasten uitsluiten. Zodra deze stap is genomen, is hun integriteit moreel gecompromitteerd. Uitsluiting en onderdrukking kunnen nu gestaag worden opgeschroefd. Men zal denken: ‘Waarom zou ik nu wél in verzet komen als ik dat al in een eerder stadium niet deed?’

    Privileges kunnen pardoes worden ingetrokken

    De realiteit is dat de autoriteit die jou privileges geeft, die ook weer kan afnemen. Op elk willekeurig moment kan ze de regels veranderen. Je krijgt geen vrijheid, maar maakt jezelf onderhorig. Waar je een vaccinatie kunt nemen om een medische reden, kan dit over de inschikkelijkheid naar het QR-codesysteem niet worden gezegd. Dat is namelijk puur het omdraaien van de machtsverhoudingen. In plaats van dat ik me ziek voel, of bang ben ziek te worden, en daarom drukke plekken mijd, conditioneert men mij om van de staat te verwachten dat de staat mij beschermt tegen de (mogelijk) slechte gezondheid van anderen. Wie meedoet aan QR-codes, steunt een algehele verschuiving van individuele verantwoordelijkheid naar collectivisme. Je bent nu een slaaf van de willekeur van de autoriteiten die ons dwingen tot afhankelijkheid.

    De enige manier om substantiële vrijheid te krijgen is door dit systeem van QR-codes te saboteren

    We weten dat het de autoriteiten te doen is om deze machtsverschuiving, en niet om de volksgezondheid. Anders had de staat al in de eerste maanden van 2020 de capaciteit van de intensive care opgeschaald en meer zorgpersoneel opgeleid. Ook zou zorgpersoneel beter worden betaald. In plaats daarvan zet de staat in op repressie, tracking-apps en het aanwerven van boa’s. Speel het spel daarom absoluut niet mee. De enige manier om substantiële vrijheid te krijgen is door dit systeem van QR-codes te saboteren. Door met alle mogelijke middelen mensen te ontmoedigen om het te handhaven. Ik adviseer u om uw vrijheid niet in te ruilen voor privileges. De maatschappelijke kosten van besmettingen zijn immers véél lager dan de maatschappelijke kosten van het vrijheidsverlies.

    Géén massasterfte door verspreiding

    Bij een besmetting verliezen we (een deel van) ons lichaam. Maar door op deze manier voort te gaan, verliest het ‘Vrije Westen’ de eigen ziel, het eigen karakter en de eigen identiteit. Er is geen massasterfte door virus verspreiding, maar het Westen sterft wel een geestelijke dood. Normaal gezond denken is immers: mij komt vrijheid toe, en slechts bij hoge uitzondering mag de staat vrijheid inperken. Bij hoge uitzondering betreedt dan de staat het terrein van mijn vrijheid, mijn handelings- en bewegingsruimte.

    Intussen keren we dit gezonde en verstandige denken om. Als ik handel, dan begeef ik me voortdurend op het terrein van de staat. En het is de staat die bij iedere actie de reikwijdte van mijn handelen bepaalt. Steeds ben ik slechts vrij voor zover ik handel in overeenstemming met de wensen van de staat.

    Dit is een nieuwe ethiek die wezensvreemd is aan de individualistische uitgangspunten van het Vrije Westen. De voorstanders van de corona maatregelen willen de burgers aan deze ethiek laten wennen, om hen mentaal compatibel te maken met een systeem van mass surveillance en social credit zoals in China. Het doel is om burgers constant te laten denken vanuit de maatschappelijke complicaties van virusverspreiding. Zo wordt het denken in termen van natuur-rechtelijke vrijheden en individuele zelfbeschikking vreemd en ontoegankelijk.

    Grondrechten onder vuur

    Het moment is aangebroken dat de klassieke grondrechten, die bedoeld zijn om de natuurlijke vrijheid van het individu te garanderen, nu door de pandemie-paniek (en de klimaat hysterie) onder vuur liggen. Ze worden geframed als egoïstische rechten die de belangen van het collectief schaden, en waar we eigenlijk vanaf moeten. Wie tegensputtert krijgt te horen dat hij of zij ‘zelfzuchtig’ is en een ‘minderheids standpunt’ verkondigt. Terwijl het juist meer moed en offers vergt om in te roeien tegen de gemakzuchtige meerderheids mening. ‘Ik doe het voor een ander’, hoort men dikwijls. Terwijl de meeste mensen zich hoofdzakelijk onderwerpen aan de QR-codes om te kunnen stappen, op reis te gaan, enzovoorts.

    Meer dan ooit hangt de toekomst van onze vrijheid dus af van de moed en integriteit van onze medeburgers, om samen op te staan tegen dit indringende totalitarisme.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Overal gaan dus flikkerlichten aan. De nervositeit stijgt, want haast over de hele wereld komen er verkiezingen aan of staan geprogrammrrd. Het voortouw is reeds genomen door de Duitse Nationaal Socialisten, zij het dat dezen in een nieuw jaje zijn gestoken. Voorlopig nog altijd geen Feldgrau, maar dat is misscien al in de maak bij Macron.

    Centraal Europa schuift dus sedert 1945 van Rechts naar Linkx.

    Maar vooryaande op het aantal in beide landen van de islamidering door immigratie; wordt het straks de frontlijn van de Jalifaat dat de wereled wil beheersen. E wij, we staan erbij en kijken er naar.

    Wat dan weer niet overeenkomt met onze aard…

    **

     

    Digithalys

    24-01-2022, 15:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500801 – VROEGERE TIJDEN…. VERDWENEN WELSTAND EN HARDE OORLOGSDREIGING IN DE PLAATS

    .

    ZATERDAG 22 JANUARI 2022

    THIS IS NOT A PIPE

    *

    500801 – VROEGERE TIJDEN…. VERDWENEN WELSTAND EN HARDE OORLOGSDREIGING IN DE PLAATS

    *

    I N H O U D

    Once, upon a time, in the East…

    Geen opkomend zonlicht, maar een dreigende Halve Maan.

    De rest van het verhaal zal ondertussen iedereen wel bekend voorkomen.

    Maar dat GAS, dat per boot uit Qaatar zal komen, da’s toch in wezen ‘des Pudels Kern’, rond geblokeerd Rusisch gas en ‘die Joekrien’ van Mohbama? Door de USA in den donkeren bekokstoofd achter one rug?

    Niemand spreekt er nog over, maar sinds ‘onze’ Louis Michel het Pact van Mararakesh, nota bene in onze naam, in New York ondertekende, leven we de facto onder de geheime clausules van deze Europese Uitverkoop Overeenkomst. Verkocht binst we erbij stonden…. En de dader haast verheven tot de eer der Europse Alataren. M.a.w. heel onze Joods-Christelijke Beschaving is in feite een rotte afgevallen appel in de volle woestijjngrond van het wereldomvattende Islam Kalifaat.

    -

    Of er nog tijd rest voor een Tweede Reconquista?

    Met deze huidige soort van Leiders valt daar niet aan te twijfelen. Me dunkt ik hoor nu al het neersuizen van dat fatale mes. Of is het ’n in Qatar geslepen kromzwaard? Zal laler wel bljken.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    VLAANDEREN WERKT

    *

    Niet alles is tegenwoordig kommer en kwel*. Volgens Flanders Investment & Trade (FIT) was 2021 zelfs een goed jaar voor wat de buitenlandse investeringen in Vlaanderen betreft. Internationale ondernemingen met hoofdzetel in het buitenland deden vorig jaar in Vlaanderen liefst 295 nieuwe investeringen, die voor 6.233 nieuwe jobs zorgden. Dat waren op de eerste plaats Amerikaanse ondernemingen, maar op de tweede plaats volgden de Britten die hier bij ons een eigen vestiging oprichtten omdat ze de nieuwe situatie na de Brexit in eigen land te gecompliceerd vinden. De leveringstijden zijn er verviervoudigd en er is nog steeds veel onduidelijkheid over de BTW en de invoertarieven. Daarbij komt nog dat de centrale ligging van onze Vlaamse havens nu eenmaal uiterst gunstig is. De fusie van de havens van Antwerpen en Zeebrugge heeft er ook voor gezorgd dat er minder tijd en trafiek verloren ging door geblokkeerde aanvoerlijnen.

    Zoals ik al meer geschreven heb kan Vlaanderen gemakkelijk alleen bestaan en economisch aansluiten bij de landen van Noordwest Europa, de Hanselanden, zeg maar. Dat terwijl het binnen België riskeert steeds meer het statuut te krijgen van een Club Med land.

    ---

    *Het is anders wat in ons wereldje: de corona crisis die maar blijft aanslepen, de steeds duurder wordende energiebevoorrading, de heisa om Oekraïne waar een oorlog niet uit te sluiten is, een Brits premier die voor Pinocchio niet moet onderdoen, het zoveelste MeToo schandaal en een Justitie die achter de feiten blijft aanlopen…

    VS ONDERHANDELEN MET QATAR OVER GAS VOOR EUROPA

    ©BLOOMBERG

    Vandaag om 11:16

    *

    De Amerikaanse regering voert gesprekken met Qatar en andere gasexporteurs om eventuele bevoorradings problemen in Europa op te vangen in het geval de Oekraïne-crisis verder escaleert.

    De gesprekken focussen zich op het sturen van tankers met LNG en zijn ingegeven door de dreiging van een militaire inval door Rusland in Oekraïne. Dat schrijven meerdere Angelsaksische media.

    Volgens Bloomberg wordt hiervoor een ontmoeting gepland tussen Amerikaans president Joe Biden en sjeik Tamim bin Hamad al-Thani, de emir van Qatar. De Golfstaat is een van de grootste exporteurs van gas ter wereld, maar voert vooral uit naar Azië. Slechts 5 procent van het Qatarese gas gaat op dit moment naar Europa.

    Een verdere escalatie van het conflict tussen Rusland en de NAVO over Oekraïne zou een forse impact kunnen hebben op de gasvoorraden in Europa, en dat in volle winter en op een moment dat de prijzen al de pan uitswingen.

    De diplomatieke onderhandelingen over Oekraïne leveren voorlopig niets op. Vrijdag sprak de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken nog met zijn Russische collega Sergei Lavrov in Genève. Er is wel afgesproken om verder te praten.

    De spanning loopt al weken hoog op nu Rusland meer dan 100.000 troepen langs de grens met Oekraïne heeft gestationeerd en strenge eisen stelt aan de NAVO. De VS dreigen op hun beurt met zware economische sancties als de Russische president Vladimir Poetin beslist om Oekraïne binnen te vallen.

    Bij een verdere escalatie van het conflict wordt gevreesd voor een oplopende energie crisis, gezien de sterke afhankelijkheid van Europa aan gas uit Rusland. Europa haalt zo'n 40 procent van zijn gas uit Rusland, en een derde daarvan vloeit door Oekraïne.

    Fatih Birol, de topman van het Internationaal Energieagentschap, beschuldigde Rusland er al van de gasvoorraden voor Europa te manipuleren.

    Roel Verrycken

    VAN AFD NAAR ZENTRUM

    Politiek

    Zentrum

    Uwe Witt

    foto: ©Belga

    *

    De Bondsdag krijgt er een nieuwe partij bij

    Analyse - 22/01/2022

    *

    De rechts-nationalistische Alternative für Deutschland (AfD) zag eind december 2021 twee van haar parlementsleden opstappen. Uwe Witt en Johannes Huber zegden beiden hun partij-lidmaatschap op. Maar in plaats van zijn mandaat aan de partij terug te geven besloot een van hen, de 62-jarige Uwe Witt, verder in de Bondsdag, het federale parlement, te blijven zetelen als onafhankelijke. Het aantal ‘Fraktionslose’ steeg daarmee tot vier, een te verwaarlozen minderheid in een parlement dat 736 leden telt.

    Keizerrijk en Weimarrepubliek

    Op 18 januari — toevallig of niet ook de dag waarop het Duitse keizerrijk was gesticht in 1871 — maakte Witt het nieuws bekend dat hij toegetreden was tot de Deutsche Zentrumspartei (kortweg Zentrum). En daarmee is Zentrum sinds 1957 voor het eerst weer vertegenwoordigd in de Bondsdag. Het Duitse parlement krijgt er dus een extra partij bij, naast de zeven bestaande: de christendemocraten van CDU en CSU (die samen één fractie vormen), de sociaaldemocraten van SPD, de liberalen van FDP, de groenen (Bündnis90/Die Grünen), de linksradicalen (Die Linke) en AfD.

    Ze werd in 1870 opgericht als de belangen vertegenwoordigster van het katholieke bevolkingsdeel

    Zentrum mag dan wel een splinterpartij zijn, ze kan zichzelf ook de oudste, want steeds onder dezelfde naam optredende partij van Duitsland noemen*. Ze werd in 1870 opgericht als de belangen vertegenwoordigster van het katholieke bevolkingsdeel. Ze heeft een erg belangrijke rol gespeeld in het keizerrijk (1871-1918), meer bepaald tijdens de ‘Kulturkampf’. Toen bond Otto von Bismarck als kanselier van een Pruisisch-protestants gedomineerde staat de strijd aan met de katholieke kerk. Van 1 november 1917 tot 30 september 1918, in het laatste jaar van Wereldoorlog I, leverde de partij met Georg Graf von Hertling zelfs een rijkskanselier. Tijdens de Republiek van Weimar (1919-33) hadden vijf kanseliers een ‘Parteibuch’ (partijlidmaatschap) van Zentrum. De bekendste onder hen waren Heinrich Brüning, de zogenaamde ‘Hungerkanzler’ (zie portret), en Franz von Papen (partijloos sinds 3 juni 1932), de man die Adolf Hitler mee in het zadel heeft gehesen.

    Derde Rijk

    De opkomst van die laatste figuur verklaart de ondergang van Zentrum. De nationaalsocialisten wilden na hun ‘Machtergreifung’ op 30 januari 1933 komaf maken met alle andere partijen. Ze verboden de linkse partijen, de SPD en de communistische KPD, en voerden de druk op de ‘burgerlijke’ (zoals de katholieke en de liberale partijen) op om zichzelf te ontbinden. En dat laatste deed Zentrum dan ook op 5 juli 1933. Tijdens het Derde Rijk werden vele gewezen mandatarissen van Zentrum vervolgd omdat er vanuit het katholieke Duitsland altijd al een sterk voorbehoud had geleefd tegenover het nationaalsocialisme (de opstelling van de — overigens uit de partij getreden — Franz von Papen was van uitzonderlijke aard).

    Conservatief-sociaal

    Na de oorlog werden de meeste partijen heropgericht in de geallieerde bezettingszones (1945-1949), sommige onder een andere naam of met een andere opstelling. De CDU en haar Beierse zusterpartij CSU verstonden zichzelf als interconfessioneel. Dat wil zeggen, ze richtten zich tot zowel katholieken als protestanten (waar de Zentrumspartei de partij van de katholieken was). Niettemin waren er toch enkele politici die de Zentrumspartei heroprichtten. Zij vonden CDU immers ‘te rechts’ en niet conservatief-sociaal genoeg. De partij bleef echter een muurbloempje in de Bondsrepubliek. In 1953 kwam ze met 0,8% van de stemmen in de Bondsdag. Er gold toen nog geen vijfprocent-kiesdrempel. In 1957 echter was het amen en uit voor haar parlementaire bestaan.

    Witt dreigde regelmatig uit de partij te stappen als er ‘Grenzüberschreitungen’ optraden

    De partij bekent zich tot de ‘christelijk-joodse wortels van Europa’ en verdedigt solidariteit en het welzijn van de gemeenschap. Het is dat christelijk-sociale dat Witt aansprak. Binnen de AfD behoorde hij tot de gematigde strekking. Dat leidde bij hem tot ergernis over de ‘Flügel’ rond Björn Höcke, die een extreemrechts imago heeft. Witt dreigde regelmatig uit de partij te stappen als er ‘Grenzüberschreitungen’ optraden in de zin van aangebrande handelingen en uitspraken van AfD-mandatarissen. Eind december was de maat vol voor hem.

    Kritiek

    Er is ook kritiek op zijn overstap. Witt heeft immers zijn mandaat in de Bondsdag (van 2017 tot 2021 en van 2021 tot 2025) in de wacht gesleept dankzij het relatief sterke verworteld-zijn van de AfD in het politieke landschap. Zelf stelt hij dat hij juist eerlijk is tegenover zijn kiezers. Hij zou hun altijd verzekerd hebben dat extreemrechtse posities binnen de AfD een brug te ver waren voor hem en hij in dat geval zijn conclusies zou trekken. Na zijn uittreding uit de AfD zouden verschillende partijen hem zelfs aan boord hebben willen halen. Welke zegt hij niet.

    Zentrum verheugt er zich uiteraard over in de Bondsdag vertegenwoordigd te zijn door een parlementslid dat een grote expertise op het vlak van arbeids- en sociale vraagstukken bezit. Toch leeft er her en er bij Zentrum ook wel vrees voor ‘besmetting’. De partij is in ieder geval niet zinnens een opvangbekken voor misnoegde AfD-politici te worden.

    opmerkelijk om vast te stellen dat de partij die als nieuwkomer de Bondsdag vervoegt tegelijk ook de oudste is

    Om het even hoe de beoordeling van de parlementaire ‘gedaanteverwisseling’ van Witt uitvalt, alleen al in vergelijkend-historisch opzicht is het opmerkelijk om vast te stellen dat de partij die als nieuwkomer de Bondsdag vervoegt tegelijk ook de oudste is. Het is alsof samen met Witt nu ook een geest gehuld in traditie en historisch patina het halfrond van het Duitse parlement is binnengeslopen.

     

    *De voorloper van de sociaaldemocratische SPD werd in 1863 onder de naam Allgemeiner Deutscher Arbeiterverein (ADAV) opgericht door Ferdinand Lassalle.

    Dirk Rochtus

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Dat de Geschiedenis zich voortdurend herhaalt? Dus ook ,i nu weer? Wie zou daar nog kunnen aan twijfelen? Zij het dan, dat er met Nieuwe Meesters ook meedtal Niuwe Wetten komen. Hoogst waarschijnlijk in een soort on-uitspreekbare apentaal.

    De laatste keer ging het bij onze Oosterburen om ‘Lebensraum’ en die kwam er inderdaad, zij het tot in gruizelementen kapot gebombardeerd. Met her op te bouwen zat achteraf iedereen terug in een Nieuwe Wereld, gedirigeerd door Washington DC.

    Zo gaan nu eenmaal de dingen des levens.

    Wordt het Oerang Oetangs, Chinees of Arabiers?DE TIJD zal hierover wel tijdig informatie verstrekken.

    Wie zei daar ooit weer, dat ze als schapen naar de slachhtbank worden geleid, en dat e hun bek niet open doen?

    *

    Digithalys

    23-01-2022, 15:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500802 – DE ENE JAN IS DE ANDERE NIET

    .

    ZATERDAG 22 JANUARI 2022

    *

    500802 – DE ENE JAN IS DE ANDERE NIET

    *

    I N H O U D

    Jan Fabre (°1958) is en blijft internatiinaal een groot veelzijdig kunstenaar… Maar, zelfs al schiep die mooie beelden, zijn eigen beeld is voor altijd en nog veel langer, besmeurd.

    Allez, toch

    Volges de heden geldende normen en waarden.

    Roem en eer….

    Niet om reden voor wat hij ‘misdaan’ heeft, maar omdat het uitgekomen is.

    Ja Ja, daar mag je – in afwachting van de totale bourkanisering - alleen maar naar kijken….

    God-nogaan-toe!!!!!

    *

    BEELDIGE BRONSTIGE BEESTIGE BEELDEN IN ANTWERPEN

    **

    Herr Kultur Bobo

    Geen flauw idee hoeveel exemplaren er van “The man measuring the clouds” van Jan Fabre gegoten zijn. Een tiental? En telkens krijgen ze een plek mooi boven op een gebouw. Een sierlijk eerbetoon aan zijn vroeg gestorven tweelingsbroer Emile. Boven het SMAK in Gent staat er één, en in Zaventem. In Japan, in de Verenigde Staten, …

    Sinds kort is er één minder te zien. Het exemplaar dat mooi bovenop cultuurcentrum De Singel in Antwerpen stond.


    Een sierlijke signatuur was het, op een mooi gebouw. Nu is het weg. Er afgewaaid? Gepikt? Neen. Veel banaler. De nieuwe directeur heeft zijn “fifteen minutes of fame” gezocht en gekregen. Op een gemakkelijke manier. In plaats van iets te creëren, iets vernietigen. Als je geen kunst kan maken, word dan kunstmanager. Klinkt goed. Hendrik Storme heet deze man (X/M/V). Storme, …. Nomen est Omen. Werd deze beslissing door de Raad van Bestuur gesteund? Was er een debat? Wat zei Herr Storm ook alweer bij zijn aanstellerige aanstelling… “Wat ik zeker wil bespelen, is het debat. Waarom? Het uitwisselen van gedachten is belangrijk”. Tja, zelf het goede voorbeeld geven is een uitdaging. Geen debat. Storme, op zijn/haar/het ééntje nam de beslissing.

    Entartete Kunst is natuurlijk van alle tijden … een beeld verwijderen, …. gewoon omdat de kunstenaar in een gerechtelijke procedure verwikkeld zit? Storme der Stürmer? En waar staat het beeld nu? Wordt het verkocht? Vernietigd? Wie is eigenlijk eigenaar? Allemaal vragen waar niemand zich mee bezighoudt. Uit zéér slecht ingelichte bron vernamen we dat het in het privé-kantoor van Mijnheer den Directeur staat. Maar dit kan fout zijn. Het kan zich ook in zijn slaapkamer bevinden.

    Wel vervelend voor Storme dat elders in dit land nog beelden van Fabre te zien zijn. Gaat hij die ook aanpakken? De mozaïek in de Zoo? De Schildpad in Nieuwpoort? Zou hij daar het lef voor hebben? Natuurlijk niet. Misschien was het gewoon een statement, binnen De Singel. “Ik ben de nieuwe baas, mijn wil is wet”. Ondertussen slaapt de Raad van Bestuur van het vet gesubsidiëerde Singel rustig verder. Geïnteresseerd in wie daar de zitpenningen op komt strijken? En alles van Herr Direkteur slikt ? 2021-08200219 (1).pdf

    Jan de Lichte krijgt zijn plek

     

       Kent u een rechtbank, waar ook ter wereld, waar men een veroordeelde crimineel hulde brengt?

    De ene Jan is natuurlijk de andere niet. Sinds kort staat Jan de Lichte in de schijnwerpers, vanwege de VTM serie. De echte Jan de Lichte was een rauwe bandiet die op een gruwelijke manier mensen overviel, beroofde, martelde, vermoordde. Niet echt een fijn mens. Gehaat door het volk. En toch kreeg hij een standbeeld. Roel d’haese maakte het in 1981, op vraag van het Louis Paul Boon genootschap, dat een beeld van hun geliefde schrijver bestelde, en dit als “verrassend” resultaat kreeg. Jan de Lichte was één van de door Boon beschreven personages. En Roel had zich laten gaan. Spijtig dat hij Ondineke niet gekozen had … Eerst wilde men het beeld op de Grote Markt van Aalst zetten. Daar werd het geweigerd, om evidente redenen. Terwijl ze in Aalst toch wel zin voor humor hebben. Iemand overigens zin in een standbeeld voor de Bende van Nijvel? Dan bood men het aan de gemeente Velzeke (geboorteplaats van de crimineel) aan. Ook daar zegevierde het gezond verstand. Uiteindelijk belandde het gedrocht in het beeldenpark (beeldenkerkhof) Middelheim, waar het een goed verscholen plekje onder de bomen kreeg. Tot een stelletje wereldvreemde (zijn er anderen?) Antwerpse magistraten het in hun hoofd haalden om … het beeld (eigendom van de vzw vrienden van Middelheim) op te eisen en een ereplaats te geven voor het nieuwe Antwerpse gerechtshof. Terwijl wereldwijd standbeelden sneuvelen … Christoffel Colombus, Generaal Lee van de Zuidelijke Staten, Leopold 2, slavenhandelaars allerhande, … prijkt er voor het Antwerpse Gerechtshof nog altijd een drie meter hoog beeld van een moordenaar.

    Kent u een rechtbank, waar ook ter wereld, waar men een veroordeelde crimineel hulde brengt?

     

    Antwerpen, een stad waar men een standbeeld van een wereldwijd gewaardeerd kunstenaar die niet in de smaak valt van een plaatselijk directeurtje (M/V/X/Y/Z) zomaar verwijderd, en waar dat van een veroordeeld crimineel blijft staan. Kunt u nog volgen?

    Gandhi krijgt ook een stek

    Twintig meter verder van het beeld van Jan de Lichte staat er overigens sinds kort nog een standbeeld, dat van Gandhi, bekend om zijn racistische uitspraken toen hij in Zuid-Afrika (Johannesburg) woonde. In zijn gekende mega luier staat hij daar, met stokkie… Een geschenk van de Indische diamantwereld. Zo zo….. roept dat geen slechte herinneringen op. De Indische diamantwereld ….

    Gandhi geflankeerd door Governator Cathy Berx, Bart De Wever en Nabilla Ait Daoud, Schepen van subsidieverlening en hand-boven-het-hoofd-houding van stadsoplichteres Sihame El Kaoukibi

    Herinnert u zich hoe in 2010 veertig (!) Antwerpse magistraten zich (tijdens de werkuren) lieten “verwennen” in de Indische Jain tempel in Wilrijk? Terwijl op hetzelfde moment de hele Antwerpse Indische diamantenzwik in een juridische mallemolen zat vanwege gigantische zwartgeldcircuits? Panorama (ondertussen Pano, binnenkort Pa) bracht het aan het licht… Antwerpse rechters lunchten met Indiase diamantairs | Binnenland | hln.be De toenmalige voorzitter van de Antwerpse rechtbank zag er geen graten in “ik heb dit georganiseerd, als een soort teambuilding” Rechter gewraakt na bezoek aan tempel (Brussel) – De Standaard

     

    Onderzoeksrechter Connerotte moest ten tijde van de zaak Dutroux aftreden, omdat hij op een benefiet van de slachtoffers (!) een bordje spaghetti ging consumeren. Onze Antwerpse magistraten lieten zich indertijd door mensen die ze moesten beoordelen zwaar trakteren….

    “Confraters”, zo zei een humoristische Juge ooit, “vergeet je Eedaflegging, op naar een Eetaflegging!”

    Ondertussen is dit inderdaad ruim tien jaar geleden, en zijn de betrokken Magistraten ongetwijfeld “op emeritaat”.

    Maar waarom dan een gekregen beeld van die Gandhi voor het Gerechtshof plaatsen? Vindt u dat slim? Zet dat beeld in Middelheim. Samen met Jan de Lichte. Tussen de bomen.

    Dutroux

     

    We eindigen echter graag met een positieve noot. Er komt géén standbeeld van Marc Dutroux in de gigantische hal van het Antwerpse Hof van Beroep, wanneer de renovatie af is. Dat vernamen we uit goede bron.

    Dutroux weigerde mee te werken.


    Illustratie: Beeld van schobbejak Jan de Lichte voor het justitiepaleis te Antwerpen zodat het binnenkomende publiek goed weet wat voor soort rabauwen er recht spreken.

    Gino Fratelli

     

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Jan De Lichte en Fabre, dat andere zware geval van tegenwoordig….

    Mijn persoonlijke impressie inzake de ene Jan tegenover de andere? Dat, voor Vrouwe Justitia, de tijd alle wonden heelt. Wat Jan De Luchte uitspookte, is ten minste 10 keer Gerechtelijk ‘verjaard’.

    So what?

    Binnen enkele jaren zijn al die (terechte?) klaagsters dood, begraven en vergeten. Maar de werken die Fabre nagelaten zal hebben, zullen tegen dan fortuinen waard zijn. Wie weet, tegen dan, zelfs gestegen zijn in waarde door zijn onbegrensd verlangen naar warme … tastbare schoonheid zoals door God geschapen. . Maar waar tegen jaloerse Rechters niet bestand waren…

    *

    Digithalys

    23-01-2022, 11:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500800 – WAT ALS HUMOR NU EENS GECIMPUTERD WERD?

    .

    VRIJDAG 21 JANUARI 2022

    LEVEN VAN UW SCHEM

    *

    500800 – WAT ALS HUMOR NU EENS GECIMPUTERD WERD?

    *

    I N H O U D

    Het gaat stilletjes in die ricjting… Met ’n klik op de muis zit men ongezien als ’n messiaanse Judas in andermans zakken.

    De computer, een moderne her-internpreattatie van de afgeschreven ouderwetse Alwetende Godheid….

    Als daar maar geen vodden van komen…. Eertst werd de MAN geschapen, en ietwat latern met een rib van hem, de VROUW. Pas ten begon daar de miserie…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    Poetin’s trauma

    *

    De spanning rond Oekraïne houdt niet op en de dreiging van een Russische invasie blijft bestaan. Pluspunt in deze zaak is dat Russen en Amerikanen voorlopig blijven praten. Europa staat erbij en kijkt ernaar. Het probleem daarbij is, dat - als het tot een gewapend conflict zou komen - het Europa zal zijn dat het meeste riskeert, terwijl de E.U. als instelling niet eens mee lijkt te tellen.

    Volgens Jaap de Hoop Schepper, de secretaris van de NATO die de gesprekken met Oekraïne destijds startte, is de hele zaak terug te brengen tot het onverwerkte verleden van Vladimir Putin. Toen het IJzeren Gordijn viel en de Sovjet- Unie instortte, was Putin geheimagent van de KGB in Dresden, waar hij het einde van de DDR meemaakte, wat hem een trauma bezorgde waardoor hij nu nog altijd vindt dat de teloorgang van de Sovjet-Unie de grootste geopolitieke catastrofe van de 20ste eeuw was. Hij beseft wel dat de Sovjet-Unie in zijn oude vorm nooit meer zal terugkeren, maar wil toch nog e.e.a. uit de brand slepen. De inval in Georgië in 2008, de annexatie van de Krim in 2014, de aanval op de Donbas en de openlijke steun aan de dictators van Wit-Rusland en Kazachstan wijzen allemaal in die richting. Tegelijkertijd krikt Poetin in Rusland zelf zijn populariteit wat op en dat is nodig, ook voor zijn partij die heel wat van haat populariteit verloren heeft.

    De hele zaak wordt ondertussen doorkruist door de discussie over de NordStream 2 gaspijplijn van Rusland naar Duitsland door de Baltische Zee, die klaar ligt voor gebruik. Die niet openen – zoals de zaken er nu bij liggen - betekent voor West-Europa – in de eerste plaats voor Duitsland – een nog groter tekort aan gas en voor Rusland een groot tekort aan inkomsten. Een situatie waarvan niemand beter wordt en daarom hopelijk kan leiden tot e.o.a. compromis

    *

    Nog geen akkoord over lagere energiefactuur

    Minister van Financiën Vincent Van Peteghem. ©BELGA

    Dieter Dujardin

    Vandaag om 12:45

     *

    Het federale kernkabinet heeft vrijdagochtend geen akkoord bereikt over de verlaging van de energiefactuur. De gesprekken gaan verder.

    Door de straffe taal van Open VLD-fractieleider Maggie De Block donderdag in de Kamer, was al duidelijk dat een akkoord over de slimme btw-verlaging van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) er vermoedelijk niet zou in zitten. De Block noemde het verlagen van de btw en het vervolgens optrekken van de accijnzen een vestzak-broekzakoperatie en zelfs boerenbedrog.

    analyse

    Hoe slim is een slimme btw-verlaging?

    Ook tussen minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) en Van Peteghem bleek de overeenstemming de jongste dagen uiteindelijk minder groot dan het er eerst naar uitzag. CD&V wil net als Vooruit zowel de btw op elektriciteit als gas van 21 naar 6 procent brengen.

    De groenen maakten donderdag duidelijk dat ze die verlaging voor gas niet zien zitten, omdat dat de facto een subsidie van fossiele brandstoffen zou betekenen. Groen benadrukte daarbij dat die keuze ook door budgettaire overwegingen is ingegeven, het argument waarmee Open VLD al de hele tijd op de rem staat voor gelijk welke btw-verlaging.

    De liberalen willen wel het sociaal tarief verlengen tot de zomer en de federale accijnzen op nul zetten. Dat laatste betekent voor een gezin slechts een korting van 60 euro per jaar. De PS blijft gewonnen voor een energiecheque van 200 euro, maar verzet zich niet tegen een btw-verlaging.

    Cijfers lopen uiteen

    'De ministers Van der Straeten en Van Peteghem hebben een nota gepresenteerd van de verschillende scenario's en hun financiële impact op de gezinnen en de overheidsfinanciën. De cijfers over meer-opbrengsten (door de hogere energieprijzen, red.) worden verder verfijnd. Ook andere meeri nkomsten of lagere uitgaven, zoals 177 miljoen minder steun voor de windmolens op zee, worden verder onderzocht. Niemand mag zich verrijken door deze crisis', aldus het kabinet van Van der Straeten in een mededeling.

    Klusjesman overweegt betaling in natura.

    *

    foto: ©VRTnws

    De grootste cryptomunt heet natura

    Van uw Doorbraak-hoofdeconomist

    Acta Sanctorum - 21/01/2022 Johan Sanctorum –

    Schandalen bevatten altijd anekdotische franjes die hilariteit opwekken. We zien de groten graag vallen, terwijl in het decor verhalen opdampen met een extreem vermakelijkheidsgehalte. Dat lucht op, leve de schandpaal. Dat de bonzen van Anderlecht en Club Brugge maar eens flink hun broek laten afzakken. Dé sleutel van de affaire ligt overigens bij… Eendracht Hekelgem, een club met een bewogen geschiedenis.

    De sjoemelende Serviër

    De spin in het web is de ondertussen overbekende Servische makelaar Dejan Veljković, ooit een kleurloze meeloper bij Eendracht Aalst en nog later bij Eendracht Hekelgem, waarvan ik de kantine mocht gebruiken voor een legendarische lezing over de Vlaamse media, dankzij de bemiddeling van cartoonist-bestuurslid Erwin Vanmol. Of waarom ook ondergetekende een huiszoeking mag verwachten.

     

    Veljković heeft zich na zijn voetbalcarrière glansrijk gerehabiliteerd door als makelaar-fixer zowat heel het Belgische voetbal te controleren, wat hem in 2018 een arrestatie opleverde wegens bendevorming, witwaspraktijken, omkoping en matchfixing. Als spijtoptant praat hij nu het halve wereldje aan de galg, waarbij allicht nieuwe leugens zijn aandeel in heel de affaire moeten minimaliseren.

    Overal waar er op niveau gesjoemeld wordt, kom je namen tegen die op -ic eindigen, dé manier om een Serviër van een normale mens te onderscheiden.

    Serviërs maken – en nu laat ik mijn intra-Europees racisme even de vrije loop – met voorsprong het grootste krapuul van dit continent uit. Overal waar er op niveau gesjoemeld wordt, kom je namen tegen die op -ic eindigen, dé manier om een Serviër van een normale mens te onderscheiden. Mochten ze daar dat achtervoegsel gewoon bij iedereen schrappen, het zou tonnen inkt besparen. Een keur van oorlogsmisdadigers leverden ze ons in de jaren ’90. Mladic en Karadzic zijn de bekendste, in hun land zijn het helden. Niet onder ordinaire dievenbendes zal je bij ons de ic-en vinden (dat is meer een Roemeense specialiteit), wel in de betere witteboorden sector.

    Wie ook tot held én martelaar is uitgeroepen, is het tennisidool Novak ‘No-vax’ Djokovic, omdat hij weigerde zich te vaccineren (zijn goed recht) en de Australiërs hem om die reden de toegang tot hun land weigerden (ook hun goed recht), waardoor hij een van de belangrijkste tornooien misliep. De clan Djokovic die alles aandachtig gevolgd had op het thuisfront, én de Servische premier, spraken van een ‘heksenjacht’ en een ‘martelgang’, wat zeg ik, een ‘kaakslag voor heel het Servische volk’. Kan iemand zich nog serieus houden?

    Dienst voor wederdienst

    Wat ons naadloos weer bij de betere humor brengt, het Belgische voetbalschandaal en de operatie Propere Handen. Een genuanceerde visie is hier op zijn plaats. Dat er grote smakken zwart geld in broodzakken van eigenaar veranderden, binnen de driehoek Veljković-clubbestuur-spelers-trainers, en zelfs hier en daar een scheidsrechter, is ondertussen bekend. Dat de gewezen socialistische voorman, reclamemaker en ex-directeur van KRC Genk Patrick Janssens mee in het bad zit, vergroot nog het amusementsgehalte. Wat mij echter het meest intrigeert is de natura-dimensie van het schandaal, de cadeaus.

    Dejan Veljković schoof namelijk niet alleen met zwart geld, hij bleek ook de gave te hebben, mensen te charmeren en aan zich te binden via kleine attenties. Een fles goeie wijn, al eens een etentje, een Rolex-horloge. Zo bouw je netwerken op en bind je mensen aan je. Echt financieel omkopen, dat is zo doorzichtig en grof. Het zijn de geschenkjes die het hem doen, die verpakte prullen waar we blij mee zijn omdat het aanvoelt als genereus, altruïstisch. We noemen dat nu ‘corrupt’, maar het wederkerigheidsprincipe is hét fundament van de samenleving. De regel dat een geschenk nooit zomaar gegeven wordt.

    Krijgt u iets, dan wordt er ook iets van u verwacht, een variant op het aloude vlooien en rug krabben bij de mensaap

    Want vergis u niet: het gaat wel degelijk om ruilhandel. De smoes ‘Ik wilde dat horloge niet, maar het bevond zich ineens in mijn vestzak’, slaat nergens op. Krijgt u iets, dan wordt er ook iets van u verwacht, een variant op het aloude vlooien en rug krabben bij de mensaap. Wie dat verzaakt wordt als een gierigaard en parasiet gebrandmerkt, iemand die op café wel meedrinkt maar nooit zelf rondjes geeft. Zo’n reputatie raak je nooit meer kwijt. Je kan de grootste smeerlap zijn, maar parasitisme is de ultieme zonde in een sociaal universum.

    Cryptomunten: de toekomst?

    Elke economie is dus gebaseerd op wederkerigheid, we willen zo min mogelijk parasieten, iedereen moet het bad in. Waarbij geld alleen de zaak vergemakkelijkt, onder het motto ‘geld stinkt niet’, zolang je het maar niet oppot, het moet circuleren. Het geeft meer vrijheid als wisselmunt in de grote uitwisseling: je kan met de 100 euro die je verdiend hebt oorbellen voor je vrouw kopen, de auto afbetalen, naar de opera gaan, naar de hoeren, geheel naar keuze.

    Edoch, het klassieke geld is op zijn retour, iets in ’t zwart regelen wordt hachelijk, het bankgeheim is zo goed als onbestaande. De overheden willen namelijk weten wat u met uw geld doet, hoe u eraan komt en op elke eurocent belasting heffen. Dat voelen we als onrechtvaardig aan, we krijgen er nauwelijks wat voor terug, het is gewoon een slechte ruil. De cryptomunt is daar een antwoord op. Iedereen kent de bitcoin, maar er circuleren massa’s van die schaduwmunten. Ze worden digitaal gegenereerd (‘mining’), via grote computers dus, die zoveel elektriciteit verbruiken dat stroomnetwerken dreigen te collapsen. Vraag me verder niet hoe dat werkt, want als ik het wist was ik wel van een groter magazine de hoofdeconoom geweest.

    Het grote voordeel van de cryptomunt is alleszins dat er geen centrale bank mee gemoeid is, geen overheid (de allergrootste parasiet) als pottenkijker, geen fiscus die uw rekeningen komt uitpluizen, geen beslag

     

    Het grote voordeel van de cryptomunt is alleszins dat er geen centrale bank mee gemoeid is, geen overheid (de allergrootste parasiet) als pottenkijker, geen fiscus die uw rekeningen komt uitpluizen, geen beslag. Het nadeel is, dat normale mensen totaal niet snappen wat zo’n cryptomunt eigenlijk is, -daarom heet het crypto- terwijl ze toch ook een alternatief circuit genegen zijn en de fiscus willen ontlopen. En zo is de nieuwe ruilhandel ontstaan, waarin, hoe kan het anders, vrouwen de toon aangeven: in ruil voor een seksuele dienst laten ze het gazon maaien, de dakgoot repareren, meubels verhuizen, een terras leggen, werkelijk alle klussen worden aangeboden. Een revolutie voorwaar.

    Sociale cohesie

    Ik deed hiertoe wat onderzoek, en dit keer niet naar bitcoins. Op de site klusvoorsex (alles heel expliciet, u bent gewaarschuwd) worden de karwei en de betalingswijze heel netjes en gedetailleerd omschreven, werkduur, vergoeding, samen met een foto van de opdrachtgeefster die ook de beloning uitmaakt. Het is, hoe kan het anders, een Hollands initiatief maar ook reeds met een Vlaamse tak. En echt, het gaat lang niet alleen om babes, er zitten jonge, oude, slanke, dikke, mooie, lelijke vrouwen tussen, een staalkaart van de samenleving dus. Geen mannen tot dusver: die worden geacht om te werken voor de euh… kost.

    Het zal wel niet ok zijn voor de feministen, who cares, men moet het breder zien: de nieuwe ruileconomie is de toekomst, en in feite een terugkeer naar de muntloze oer-economie. Dat het in ons voorbeeld gaat om dames die hun lichaam aanbieden, betekent niet dat er geen andere mogelijkheden zijn om in natura te betalen. Iedereen heeft wel iets te offreren, laten we daar van vertrekken. Misschien hebben sommige mannen trouwens meer behoefte aan een goed gesprek, en dan openen zich zowaar kansen in de omgekeerde richting, als ik de keukenprinses die me een lekkere taart bakt kan trakteren op een… stukje taart in goed gezelschap. Afhankelijk van de omvang van het gebak is meer bespreekbaar.

    De totale ruileconomie sluit niemand uit, kent geen taboes en geen regelneverij, en is écht gebaseerd op individueel talent. Meteen ook het summum van sociale billijkheid

     

    Conclusie: de grootste cryptomunt heet natura, en ritselaar Dejan Veljković wijst hier toch een weg, namelijk deze naar een nieuwe sociale cohesie gebaseerd op dienst en wederdienst. De overheid krijgt hier geen vat op, er is zelfs geen overheid meer nodig als dit goed werkt, er is alleen een digitale ruilbeurs nodig van vraag en aanbod. Veel zuiniger qua elektriciteitsverbruik. De totale ruil-economie sluit niemand uit, kent geen taboes en geen regelneverij, en is écht gebaseerd op individueel talent. Meteen ook het summum van sociale billijkheid, niemand hoeft uit de boot te vallen. Het is zoals de grote Nederlandse dichter Hieronymus van Alphen (1746-1803) het uitdrukt:

     

    Daar alleen kan liefde woonen,

    daar alleen is ’t leven zoet,

    Waar men, blij en ongedwongen,

    Voor elkander alles doet.

    Een vers dat ook opduikt in de apotheotische finale van het Suske en Wiske-album ‘De klankentapper’(1961) en de Golden Sixties inluidde, met het mysterieuze Schalulleke als go-between (nadien helaas verhollandst tot Schanulleke). Hierover meer een andere keer. Maar het zoete leven, wie wil daar niet voor gaan. Aangenaam weekend gewenst.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Maar de Poet zet ons meteen, van op duizenden kilometer ver, terug met beide voeten op de grond… Doet ‘m het, of doet ie het niet?

    In ieder geval zegt de Regring bij ons, dat er goede vooruitzihcten zijn, nu ze eindelijk die nieuwe barometer hebben uitgevonden die van direct in ’t ROOD, de gewenste kleur, staat..

    Het is dus zoals van ouds: Rood of geen brood. Zij het deze keer het ranzigste rood van Perfesser Van Ranst;bijgekleurd door blauwe strontstrepen…

    We gaan, en dat is wel het gode nieuws, naar ’n endemie, en dat kan tellen. Het einde van Mie? Welke Mie?

    Waarde Heer Porno Prins Prmier, Uw speech op TV was lang, heel lang, en ingewikkeld, zeer ingewikkeld. Maar over het einde van MIE zei U al helemaal niks…

    End of Me? Het einde van hemzelf?

    Laten we het hopen, door al onze hoop op ’n hoopje bijeen te leggen waar er geen doorkomen meer aan is.

    Moet dat echt nog duren tot Mei 2024, voor die de schop opgaat? Of moeten we ’n handje helpen? Graag hoor, maar dan liefst met Open Vizier en zondeer muilband…

    *

     Digithalys






    22-01-2022, 13:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500799 – VERSTEVEN VAN DE KOU, MET MAX 2 AAN TAFEL EN LATER MAX MET 2 IN EEN EN DZELFDE KIST – MAAAR IN SLECHTER HET OOSTEN KAN HET NOG

    .

    DONDERDAG 20 JANUARI 2022

    *

    SYFLLIS….

    ZIEKTE SYMPTOOM :

    KOUDE PIS.

    *

    500799 – VERSTEVEN VAN DE KOU, MET MAX 2 AAN TAFEL EN LATER MAX MET 2 IN EEN EN DZELFDE KIST – MAAAR IN SLECHTER HET OOSTEN KAN HET NOG

    *

    I N H O U D

    Waarmee zouden onze O ZO progressieve pulp-gazetten den wel mee bezig zijn?

    In de eerste plaats met het spelen van ‘Zakkulorm’? Doen ze trouwens allemaal; het hek naar de wind hangen, om ter best. Alleen De Tijd niet of wat vorozichtiger.

    Moet Bart Zeeckhout in De Morgen dan eerst ’n ander fluitje leren trekken, voor die weet van waar de wind écht komt? Kijk maar eens naar de grijze spatjes op z”n lakschoentjes. Zou Hoofd-Inspecfteur Witse van direct gezien hebben om de schurk bij de lurven te vatten…

    Goed uitkijken?!!!! Moeilijik is dat pertang niet, zien van waar de wind komt: sinds hij op deze aardbol rondlhuppelt, haalt hij uit die richting zijn mosterd.

    Ziende blind zijn, dus….

    Met De Likxen voorop, de kop in de strop! Deed de !Leider der Belgische Werklieden Partij (BWP) Hendrik Deman ook in 1940…Samen met onze vrienden, de Duitse arbeider, de wereld weer heropbouwen….

    Na de nederlaag van de Oosterburen echter werd diens naam bij de Partij geschrapt als hebbende nooit bestaan.

    En dat is wat er normaal ook nu weer staat te gebeuren met bedorven pis. Zelfs de Groenen zijn tegen biologische meststoffen op onze veie Vlaamse velden….

    PS

    Ondergetekende past zijn oer-degelijke denkwijze gewoon aan aan de trend van de tijd, liefst zo ver mogelijk weg van die ouderwetse totaal voorbij gestreefde 10 Geboen Gods, zoals die onderwezen werden op een Bischoppelijk College in de jaren ’50… Wie zou die Goddeliijke Geboden nu nog kennen? Maar het tegenovergestelde is de taal die jonge Extreem-Slechten best leren kennen door de Extreem-Rechtsen die hen daarbij uit Naastenliefde gaare behulpzaam zijn. En die ze trouwens het best verstaan, want zo is hun diepste wezen…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    VOLGENS FANC, HET FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR NUCLEAIRE CONTROLE, BEKEND ALS DE

    nucleaire waakhond, kunnen de twee jongste kerncentrales, Tihange 3 en Doel 4, langer open blijven , mits de nodige updates van de installaties. De beslissing daarover moet wel zo snel mogelijk vallen en liefst nog dit voorjaar. Dit staat te lezen in een rapport van de FANC aan de federale regering, die eerder had gezegd daarover te beslissen op 18 maart 2022.

     

    Dat het openhouden van de jongste twee kerncentrales veel geld gaat kosten – nog zo’n argument van Van der Straeten – is de logica zelf, zeker nu Engie/Electrabel heeft afgehaakt. Maar als men ze zou sluiten zal het eveneens veel geld kosten met daarenboven de kans op black-outs bij langer hoge drukweer zonder haast wind of zon (zoals we dat momenteel meemaken) én zou ons klimaat er ook extra door vervuild worden.

    Er is dus geen enkele reden waarom men niet zou ingaan op het voorstel van de FANC, die zegt in dat geval ervoor te zullen zorgen dat bepaalde voorwaarden tijdelijk kunnen versoepeld worden en bepaalde werkzaamheden op langere termijn kunnen gebeuren en dit zonder dat de veiligheid in gevaar zou komen (een derde groen tegenargument). Daarvoor is er wel een wijziging van de regelgeving nodig en dat moet gebeuren met een nieuw Koninklijk Besluit, iets waarvoor de federale regering moet zorgen.

    enslotte wordt de FANC in haar voorstel gesteund door zowel netbeheerder Elia als door de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie.

    ---

    In de marge van bovenstaande, nog dit. Een paar weken geleden zag ik op de Waalse Tv-zender RTL een voormalige directeur van Electricité de France (EdF), een Frans overheidsbedrijf, vertellen dat Engie/Electrabel een grote stommiteit zou begaan door in België haar kernactiviteiten af te bouwen. In Frankrijk, waar men ook zinnens is verder te gaan met de nieuwste varianten op gebied van kerncentrales, wordt 70% van de elektriciteit verwekt met kernenergie en is er voor de consumenten een prijsplafond, waardoor de Fransen zowat de goedkoopste tarieven hebben van heel Europa.

    DE BLOCK DOET DEUR DICHT VOOR BTW-VERLAGING

    **

    Open VLD-Kamerfractie- leidster Maggie De Block noemt een btw-verlaging 'boerenbedrog'. ©Kristof Vadino

    *

    *

    'Boerenbedrog.' Zo noemt Open VLD-Kamerfractie-leidster Maggie De Block het voorstel van minister Vincent Van Peteghem (CD&V) om de btw op gas en elektriciteit naar 6 procent te verlagen.

    Terwijl de Franstalige liberalen van de Mouvement Réformateur de deur op een kier lieten staan om de energiefactuur te drukken door de btw op gas en elektriciteit van 21 procent naar 6 procent te verlagen, gooit Open VLD-Kamerfractieleidster Maggie De Block die hardhandig dicht.

    Ze noemt in het VRT-programma 'Villa Politica' een btw-verlaging 'boerenbedrog'. Er hangt aan een btw-verlaging een prijskaartje van 2 miljard en dat geld moet je nadien toch terughalen bij de mensen, merkt ze op.

    Daarmee plaatst De Block zich op de lijn van vicepremier en partijgenoot Vincent Van Quickenborne, die in het weekend ook al vraagtekens plaatste bij de hoge budgettaire kostprijs van een btw-verlaging. Open VLD denkt aan een andere oplossing. De partij wil komaf maken met de heffingen, die zwaar doorwegen op de energiefactuur. Federaal gaat het om zo'n 70 euro. Maar ook Vlaanderen kan werk maken van het schrappen van regionale heffingen op de energiefactuur, vinden de Vlaamse liberalen.

    Wim Van de Velden


     

    Boris Johnson schaft alle coronamaatregelen af. Frank Van Den Broucke en Conner Rousseau willen verstrengen.

    Erwin vanmol

    DE MOEDER ALLER CORONA-INTERVIEWS LEGT DE AANBIDDING VAN DE VIROLOGEN BLOOT

    *

    Marc Van Ranst: in media kritiekloos ruim baan gegeven.

    *

    Desinformatie is gevolg van kritiekloze journalistieke behandeling van virologen

    -

    De verheerlijking door de journalist

    Het bewuste artikel start als volgt: ‘In tijden van coronavirus is Marc Van Ranst haast een kompas. Zijn stem is die waarnaar iedereen luistert, de overheid incluis. De professor virologie van de KU Leuven heeft ons de voorbije weken met opzet bezorgd gemaakt, zegt hij. “Het was de enige kogel in ons pistool. Als je geen vaccin hebt, moet je sensibiliseren.”‘

    De analyse van deze bovenstaande eerste paragraaf uit het interview is niet moeilijk: ‘Marc Van Ranst is haast een kompas.’ Een kompas geeft onwrikbaar de juiste richting. Een sterke metafoor: Marc Van Ranst heeft voor de journalist onweerlegbaar gelijk, hij geeft bij voorbaat toe dat hij zich volkomen overgeeft aan de viroloog. En geen enkele kritische vraag volgt trouwens nog.

    Door ‘zijn stem‘ centraal te plaatsen in de zin, gaat het niet meer over wat Marc Van Ranst zegt, maar het geeft de bijna goddelijke bewondering voor Marc Van Ranst weer.

    De volgende zin begint met: ‘Zijn stem is die waar iedereen naar luistert …’. De journalist had ook kunnen schrijven: ‘Iedereen luistert naar wat hij te zeggen heeft.’ Door ‘zijn stem‘ centraal te plaatsen in de zin, gaat het niet meer over wat Marc Van Ranst zegt, maar het geeft de bijna goddelijke bewondering voor Marc Van Ranst weer.

    Marc Van Ranst communiceert grandioos op het geboden platform

    Dan komt Marc Van Ranst aan het woord, en verklaart dat hij ons met opzet bezorgd heeft gemaakt. Dit is de zachtst mogelijke manier om te zeggen dat hij ons met opzet angst heeft aangejaagd. De angstpropaganda neemt hiermee ‘officieel’ zijn start. De journalist aanvaardt dit zonder enige kritische vraagstelling.

    Hij vervolgt met: ‘Het was de enige kogel in ons pistool.’ Metaforische taal, dé manier om eenvoudige propaganda te voeren. Het is trouwens een drastische metafoor, die uitstraalt dat de situatie ‘ernstig’ is: een kwestie van leven en dood.

    Dan vervolgt hij met: ‘Als je geen vaccin hebt, moet je sensibiliseren.’ Sensibiliseren is hier een zacht uitgedrukt equivalent van propaganda voeren: eenzijdige berichtgeving. Mooi gemanipuleerd. Als je geen vaccin hebt, kan je trouwens nog honderden andere dingen doen dan ‘sensibiliseren’, maar die opties laat Van Ranst natuurlijk weg. In propaganda is er geen plaats voor concurrerende opties, meningen of belangen.

    De houding van de media tijdens de hele coronacrisis wordt pas echt duidelijk als je deze bovenstaande basissamenwerking kent: de journalist heeft ontzag en bewondering voor virologen. Het is een haast goddelijke aanbidding voor Marc Van Ranst. Dat blijkt hier al uit de eerste woorden uit een van de eerste corona-interviews. De media hebben vanaf dat moment zonder meer partij gekozen voor een doorlopende, later drammende, bangmakerij. En ze houden tot op vandaag de verheerlijking van de virologen in stand.

    **

    Ze geven professionele manipulatoren als Marc Van Ranst een ideaal platform. Virologen krijgen doelbewust quasi geen kritische vragen voorgeschoteld, laat staan dat ze kritiek krijgen van de mediamensen. De coronapropaganda wordt vanaf dat moment gerund met actieve ondersteuning van de journalisten.

    De eerste persoonlijke aanval wordt nu ingezet, alle kritiek wordt bij voorbaat geëlimineerd

     

    Verderop in dit bewuste interview krijgt Van Ranst een voorzet om Geert Noels te elimineren, samen met de economische belangen van mensen. De journalist zegt: ‘Volgens Geert Noels wordt er in alle maatregelen te weinig rekening gehouden met de economie…’

    Van Ranst kopt gewoon binnen: ‘Hij vergist zich. Hij suggereerde ook dat de overheid misschien met opzet informatie achterhield. Mocht die man tien volgers hebben op Twitter, ik zou er nooit op reageren, maar hij heeft er duizenden, dus móét ik het wel doen. Denkt hij echt dat ik mij zou laten gebruiken door de overheid om de bevolking te desinformeren? Dat ik mij voor die kar zou laten spannen?’

     

    Marc Van Ranst gaat niet in op de economische belangen, maar in plaats daarvan wordt onze bekende econoom Geert Noels persoonlijk aangevallen en ter plaatse afgeslacht. Van Ranst stelt hiermee een voorbeeld: wie virologen tegenspreekt, wordt publiekelijk terechtgesteld.

     

    Van Ranst geeft hier een niet mis te verstaan signaal dat hij niet op de inhoud zal ingaan als men tegen zijn woord ingaat. Nee, hij zal de brenger van de boodschap zelf aanpakken.

     

    De journalist laat begaan. Van Ranst geeft hier een niet mis te verstaan signaal dat hij niet op de inhoud zal ingaan als men tegen zijn woord ingaat. Nee, hij zal de brenger van de boodschap zelf aanpakken. Zelfs een niet-eens-zo-moeilijke-vraag over economie wordt niet meer inhoudelijk beantwoord. Persoonlijke aanvallen zijn trouwens een belangrijke manipulatietechniek met twee grote voordelen: je ontwijkt de inhoud en jouw tegenstander wordt ontmenselijkt.

    De journalist rolt nog eens de rode loper uit

    De journalist eindigt in dit interview met: ‘U, een hele linkse en actieve twitteraar, kreeg er zelfs complimenten voor uit N-VA-hoek, terwijl er kritiek is op minister van Volksgezondheid De Block (Open Vld) omdat ze de bezorgdheid van de bevolking minder ernstig lijkt te nemen dan u.’

     

    Van Ranst geeft hierop een antwoord dat over Maggie De Block gaat, maar ontkent nergens een heel linkse en actieve twitteraar te zijn. De journalist gaat ook hier niet op in. Van Ranst eindigt het interview met ‘En ze [Maggie De Block] had gelijk: wie ziek is, moet thuis blijven.’ Een week later zet de regering onder aanbeveling van Marc Van Ranst iedereen thuis in lockdown, 99% niet-zieke mensen. Dus de afsluitende zin van de moeder aller corona-interviews was evengoed gewoon onzin (of was de lockdown onzin?), maar geen journalist die Van Ranst hier achteraf op aanspreekt.

    Journalisten zwemmen enkel nog met de virologenstroom mee

     

    CNN gaf het al toe: sinds Trump en sinds de coronacrisis moeten journalisten nog weinig moeite doen om nog ‘interessant’ nieuws te garen. Maar tijd maken om andere belangen op een constructieve manier het woord te geven (tegen de virologen in), is er niet meer bij sinds maart 2020.

     

    De massamedia hebben hier vanaf het begin bewust voor gekozen en nu durft niemand meer.

    Waarom? Ik vermoed dat er in tijden van crisis niets eenvoudiger is dan met de stroom meezwemmen. De massamedia hebben hier vanaf het begin bewust voor gekozen en nu durft niemand meer. Zelfs als ze met 100 zijn, krijgen academici kritiek van Marc Van Ranst over zich heen. En het is weer eens een niet-inhoudelijke reactie: Van Ranst communiceert dat het ‘niet erg respectvol is’. Weer wordt er op de man/vrouw gespeeld.

    Jan Roel van Rhee

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    **

    O Ja, en dan nog dit. Over ‘Yvegem’, zijnde de Streuels Gemeente die eigenlijk officieel Ingooigm heet.

    Enkele jaren terug brandde de Kerk (12de Eeuw) van Anzegem tot op de grond af. Geen kwaad opzet. Bewijzen op tafel. Anzegem is tot nader order de ‘Piloot Gemeente’ waartoe ook INGOOIGEM, de Streuvels Geemeente, behoort. Hier spreekt iedereen van YVEGEM, God weet waarom. Ondergetekende slijt daar al geruime tijd, haast onder die kerktoren waar Streuvels begraven ligt, in een (voortreffelijk) bejaardentehuis. Noodgedwongen door omstandigheden die ik zelfs aan mijn ergste vijand niet toewens…,

    De toren en het koor zijn herbouwd, maar het schip van dze Vroeg-Gothische soort kathedraal, mert alleen nog de restanten van dz zijmuren met de hoge lege brandramen, wordt heraanglegd als… publieke TUIN….

    De vele anders-gelovige inwoners zijn daar in hun nopjes mee. Dichter bij Allah zonder iemand voor de voeten te lopen…..

    *

     Digithalys

    21-01-2022, 14:50 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    20-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500798 – PENALTY TTIME MET EEN SCHERPSCHUTTER OP DE 11-METER STIP

    ..

    WOENSDAG 19 JANUARI 2022

    STRAFSCHOP ZONDER KEEPEER

    *

    500798 – PENALTY TTIME MET EEN SCHERPSCHUTTER OP DE 11-METER STIP

    *

    I N H O U D

    Duitsland, na Merkel, (Nieuw na de Val van de Berlijnse Muur), namens ons allemaal en de rest van de multi-culturele primitieve wereld, allemaal opnieuw aan de oorlogstafel tegenover hun grote na te volgen Marxistische voorbeeld.

    Voor das Herrenvolk….. Derde keer, goede keer?

    We mogen het hopen, maar noch Roten noch Grünen, vooral niet bij de Deutschen, zijn voor gen haar te betrowuen. Spreken we van ondervinding?

    In het Kremlin werd er gisteren Dinsdag een spelletje ‘Mens erger je niet’ gespeeld, warna de Dame, groen en onervaren als ze is, Baerbock (sic) netjes bij de bok werd gezet… Volle mappen dossiers en ook de buik vol met alles.

    Met een wieg vol van bokkepootjes na 9 maanden zwangrschap?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE EUROPESE MIGRATIEKLUCHT

    *

    Wij maken elkaar wijs dat ons migratie-systeem humanitair is. Maar de helft van de mensen die een aanvraag doen, wordt afgewezen en is niet eens een echte vluchteling. Het kost enorm veel middelen om die mensen terug te sturen, als we daar al in slagen. En intussen zijn miljoenen en miljoenen extra nodig om het Rode Kruis en de VN te steunen in landen als Afghanistan, Syrië, Pakistan en Iran. Ons geld zou daarheen moeten gaan in plaats van naar de advocaten en vertalers in Europa.’

    Bovenstaande komt niet van mij, maar van Mattias Tesfaye, de Deense minister van Migratie, die het Europees vluchtelingenbeleid ‘één grote leugen’ noemt. Zo hoort men het ook eens uit onverdachte bron. Evenals ‘onze’ Mahdi is Tesfaye een halfbloed, zoon van een Ethiopische vader en Deense moeder, maar geboren en getogen in Denemarken. Alhoewel sociaaldemocraat, aarzelt hij niet ook de steun van de rechtse oppositie te vragen (en te krijgen) in het Deense parlement. Voor 2020 kreeg hij nog 1.800 asielaanvragen . België had er dat jaar 26.000! We kunnen alleen maar hopen dat Mahdi het ook zover kan brengen.



    DEMINOR OPENT NIEUW FRONT OVER ARCO

    ©Photo News

    Vandaag om 11:54

    *

    Deminor gaat in beroep tegen de recente uitspraak in het Arco-dossier. Het juridische adviesbureau plant zelfs een nieuwe procedure opdat de gedupeerde coöperanten alsnog een schadevergoeding zouden krijgen.

     

    Met de demarche van Deminor is de juridische strijd om Arco, de geïmplodeerde investeringsmaatschappij van de christelijke arbeidersbeweging, na meer dan zeven jaar in een nieuwe fase beland.

    De essentie

    Deminor bevestigt in beroep te gaan tegen een eerder vonnis van de Brusselse ondernemingsrechtbank in het Arco-dossier. Tegelijk roept het juridische adviesbureau alle coöperanten op zich te registreren voor een mogelijke nieuwe procedure.

    Zo'n 2.100 coöperanten van Arco, het geïmplodeerde investeringsvehikel van de christelijke arbeidersbeweging, eisten een schadevergoeding omdat ze van mening zijn dat ze misleid werden door Arco, topvrouw Francine Swiggers, Belfius en de Belgische staat. De ondernemings rechtbank achtte hun vordering niet ontvankelijk.

    Met een nieuwe procedure - in eerste aanleg - zegt Deminor te willen vermijden dat gedupeerde coöperanten uit de boot vallen omdat de feiten verjaard zijn. Arco kapseisde meteen na de val van Dexia in 2011.

    Bijgestaan door het juridische adviesbureau Deminor waren ongeveer 2.100 gedupeerde coöperanten van Arco in 2014 al een procedure begonnen waarbij ze een schadevergoeding eisen van Arco, de voormalige topvrouw Francine Swiggers, de staatsbank Belfius en de Belgische overheid. Die vier partijen hadden volgens Deminor jarenlang beleggers misleid, waardoor die tegen beter weten in hun spaarcenten in Arco-aandelen hebben gestopt of te lang aan boord zijn gebleven toen de investeringsmaatschappij op instorten stond.

    Begin november besliste de Brusselse ondernemings rechtbank dat de vordering van de coöperanten onontvankelijk was omdat er te weinig bewijs zou zijn geleverd. Volgens de rechtbank ging het niet om een collectieve vordering, maar om ruim 2.000 coöperanten die individueel een schadevergoeding eisten. Dat betekende volgens de rechter dat elke coöperant zelf moest aantonen welk verlies hij heeft geleden en hoe hij om de tuin werd geleid.

    Pieter Suy


    . MET EEN LIJVIGE GESPREKSMAP NAAR HET KREMLIN

    Het Kremlin

    foto: ©wikipedia

    *

    Duits buitenlandminister praat met de Russen over Oekraïne

    Analyse 19/01/2022

    *

    De persconferentie in het Kremlin begon dinsdag 18 januari later dan gepland. Het voorafgaande gesprek tussen Sergei Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, en zijn Duitse collega Annalena Baerbock was uitgelopen.

    **

    Baerbock had dan ook naar eigen zeggen ‘eine dicke Gesprächsmappe’ meegebracht. En op de vooravond van haar bezoek aan Moskou hadden haar Russische gastgevers een lijst gepubliceerd van wat Duitsland in hun ogen mispeuterd had.

    Insnoering

    Een heus zondenregister. Dat ging onder meer van ‘de aanwezigheid van de Bundeswehr (nvdr – het leger van de Bondsrepubliek) in Litouwen’ over Duitsland als ‘logistieke draaischijf van Amerikaanse troepen’ en de Duitse steun aan sancties tegen Rusland tot de uitwijzing van Russische diplomaten uit Berlijn.

    Allemaal redenen voor de Russen om ‘ontgoocheld’ te zijn over de tegenwoordige toestand van de Russisch-Duitse relaties die ‘een moeilijke tijd beleven wegens de insnoeringskoers die het officiële Berlijn tegenover ons land vervolgd’. Insnoering: daarmee is het woord gevallen dat de geestesgesteldheid van de Russische machthebbers verklaart.

    Politiek en media in Europa horen de oorlogstrommels nu slaan.

    Als een insnoering of omsingeling is het hoe ze de toenadering van Oekraïne tot het Westen en zelfs een mogelijke toetreding van dat land tot de NAVO aanvoelen. En dat verklaart ook waarom Vladimir Poetin, de heerser in het Kremlin, honderdduizend Russische troepen naar de grens met Oekraïne heeft laten oprukken. Hij wil er druk mee opbouwen om van het Westen ‘veiligheids garanties’ te verkrijgen, meer bepaald de toezegging dat het Westerse militaire bondgenootschap zich niet verder oostwaarts uitbreidt. Politiek en media in Europa horen de oorlogstrommels nu slaan. Overal weerklinkt de vrees voor een Russische invasie in Oekraïne en dus weer een nieuwe oorlog op het continent.

    Diepgaande relaties

    Een bezoek aan Moskou staat prioritair ingekleurd op de agenda van elke nieuwe Duitse minister van Buitenlandse Zaken – Baerbock bekleedde gisteren nog maar sinds 41 dagen haar ambt in de nieuwe regering van sociaaldemocraten (SPD), groenen (Bündnis 90/Die Grünen) en liberalen (FDP).

    De relaties tussen Duitsland en Rusland zijn altijd al van een bijzondere aard geweest, en dit om veelvoudige en diepgaande historische, politieke, economische en culturele redenen. Nu kwam er nog eens het Russisch-Oekraïense conflict-potentieel bovenop.

    Garanties

    Het was dan ook een bijzondere geste van solidariteit met Oekraïne dat Baerbock (Grüne) maandag eerst langs Kiev passeerde. Ze legde er tien rode rozen neer aan het ‘Monument van de Hemelse Honderd’, de demonstranten die in februari 2014 op het Maidanplein in de hoofdstad van Oekraïne doodgeschoten werden door de veiligheidsdiensten van het toenmalige pro-Russische regime.

    Het enige wat Baerbock kan doen, is inzetten op dialoog. Daar wringt natuurlijk het schoentje.

    Maar garanties voor de verdediging van Oekraïne kon Baerbock haar Oekraïense collega Dmytro Kuleba niet geven. De officiële politiek van Berlijn verbiedt het wapens te leveren die in een oorlog kunnen aangewend worden. Het enige wat Baerbock kan doen, is inzetten op dialoog. Daar wringt natuurlijk het schoentje.

    Nord Stream 2

    Helpt een dialoog met Moskou als er verder geen drukkingsmiddelen zijn? De weigering om Nord Stream 2, de gaspijplijn die van Rusland naar Duitsland loopt via de Oostzee, in bedrijf te stellen, zou het Kremlin pijn doen. De Duitse groenen – en dus ook hun minister Baerbock – staan sceptisch tegenover de pijplijn. Maar de SPD is er wél een voorstander van. Die verdeeldheid binnen de Duitse regering over North Stream 2 maakt dat het project alvast geen deel van een drukkingspolitiek kan uitmaken.

    Normandië-formaat

    Met dat gebrek aan ruggensteun is Baerbock doorgevlogen naar Moskou met een ‘lijvige gespreksmap’, een lijvige omdat ze in veel kwesties ‘een groot potentieel voor samenwerking’ ziet. De ontmoeting met Lavrov verliep ijzig. Maar Baerbock heeft zich niet zo in de hoek laten duwen als bijvoorbeeld Josep Borrell, de Hoge Vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU) voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid (in februari 2021).

    ‘Dat moeten we nu eenmaal doen’, zei ze achteraf, ook wanneer dit ‘tegen een hoge economische prijs’ is.

    Ze maande Rusland aan om af te zien van bedreigingen aan het adres van Oekraïne en de gemeenschappelijke waarden in Europa te respecteren. ‘Dat moeten we nu eenmaal doen’, zei ze achteraf, ook wanneer dit ‘tegen een hoge economische prijs’ is. Hiermee liet ze doorschemeren dat het Westen niet mag terugschrikken voor sancties, ook wanneer die de uitvaardiger ervan in het vlees snijden.

    Het meest concrete voorstel dat uit het gesprek voortvloeide om tot een oplossing van het conflict te komen, is het Normandië-formaat weer leven inblazen: de herinstallatie van de onderhandelingsgroep van Rusland en Oekraïne onder bemiddeling van Frankrijk en Duitsland. Nog is alle hoop niet verloren. Maar de tijd dringt. Of zoals Baerbock lapidair zei: ‘Die Zeit wird knapp [krap], um Verhandlungen noch zu retten

    Dirk Rochtus

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    En het stopt maar niet! Na de meest recente Gesel Gods, ook wel eens Corona genoemd, nu pn Het Oosten nog wat geknal en gebrul in de marge: de ene ranizigheid na de andere.

    Linkxe zakkenvullende ‘Virologen’ en graai-zieke politici geraken stilaan aan de kant gezet door échte wetenschappers. Die de Kwaal eindelijk efficiënt kunnen aanpakken?

    Gestook door onze eigen ‘Vredes Alliantie’ om aan gebieds-uitbreiding te doen via ‘Die Joekrien’. Met daarbij gestook om die onwillige Poetin de schuld in de schoenen te schuiven: waar hebben we dat nog gehoord? Toen ging het om de Corridor naar Datzig, weet U nog?

    Het waren destijds wel andere namen, maar de doelstellingen zijn/waren krek dezeldde…

    In de vroegste tijden vocht men dergelijke geschillen uit met pijl en boog. In latere eeuwen gebeurde dat al maar door gewelddadiger.

    Voor de rest hebben we er vandaag het nakijken maar. Wetende, dat als twee honden vechten om een been, er een andere is die loopt ermee heen….

    ‘Wait and see’, zei ooit de Franse komiek Louis de Funès in La Grande Vadroille….

    *

     

    Digithalys

    20-01-2022, 14:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 500797 – DE VUURDANS VAN POLITEKE MACHT EN LEGE STAATSKASSEN: WAAR IS DER OUD’REN FIERHEID NU GEVAREN..

    *

    DINSDAG 18 JANUARI 2022

    *

    Multicumtureel Niauw België

     

    *

    500797 – DE VUURDANS VAN POLITEKE MACHT EN LEGE STAATSKASSEN: WAAR IS DER OUD’REN FIERHEID NU GEVAREN..

    *

    I N H O U D

    Lege of tot ruïnes vervallendekerken, centrum-steden als aan elkaar klittende oerwouden voor wat betreft intelligentie, dat alles overheerst door een grendeloze eerzicht van graaiende pretntiezotten.

    Moet dfat aanmodderen doorheen gesubsidieerde eindeloze zandbakken van woestijn-nonssens echt nog twee jaar duren, tot Mei 2024, vooraleer er nieuewe verkiezingen mogen?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    HET RAPPORT CRUCKE

    *

    N.a.v. het ontslag van Waals minister zonder Financiën Jean-Luc Crucke heeft deze een doorlichting gegeven van de Waalse budgettaire toestand. Dat die niet goed is, weet ondertussen wel iedereen. Dat het nu bevestigd werd door de uitgaande Waalse minister, die zelf opstapt, is ‘du jamais vu’, om het in hun eigen dialect te zeggen.

    Wallonië’s schuld bedraagt momenteel zo’n 30 miljard euro, zowat het dubbele van de jaarlijkse inkomsten. Als niet wordt ingegrepen, stevent de regio tegen 2030 af op een schuld van 50 miljard.

    Zoals ik hier reeds enkele keren in deze rubriek schreef, is Wallonië virtueel failliet. Mocht het een land zijn, zou het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tussenbeide moeten komen, zoals bij Griekenland gebeurd is. Binnen het federale België kan dat (nog) niet en draait Vlaanderen ervoor op, grotendeels via de Sociale Zekerheid, met transfers die Vlaanderen elk jaar zo’n 7 miljard van haar welvaart kosten. Dat bedrag kan nog verdubbelen als men er de Belgische staatsschuld bij telt, waarvan Vlaanderen nu al 90% betaalt (Brussel 10%, Wallonië 0,0%). Volgens het akkoord van de zesde en voorlopig laatste staatshervorming, goedgekeurd onder Di Rupo en dus ook door de PS, zouden de transfers die ontstaan zijn via de Sociale Zekerheid vanaf 2025 worden afgebouwd. Geen zinnig mens die dat nog gelooft. Een oplossing zou nóg een staatshervorming kunnen zijn, maar dan wel de allerlaatste waarbij men dit land herverkavelt als eerste stap naar e.o.a. splitsing. Daar zullen onze francofonen het zeker niet eens mee zijn, maar een Vlaams nationale meerderheid bij de regionale verkiezingen in 2024 kan daarin verandering brengen. Het laatste woord zal dan ook aan de Vlaamse kiezers zijn.

    *

     -

    VAN QUICKENBORNE: 'MEER PLAATS NODIG IN PSYCHIATRIE VOOR DIT SOORT PSYCHOPATEN'

    **

    Vandaag om 10:20

    *

    Na de moord op een 4-jarige jongen pleit minister van Justitie Vincent Van Quickenborne voor forse investeringen om hoog risico-profielen, zoals psychopaten, zorg op maat te geven. Dat moet recidivisme voorkomen. De dader, de 34-jarige Dave De Kock, zat eerder al tien jaar in de cel voor de dood van een tweejarige peuter.

    Er moeten dringend meer plaatsen komen in psychiatrische instellingen voor hoogrisico profielen met een zwaar crimineel verleden. Dat heeft minister van Justitie Vincent van Quickenborne (Open VLD) dinsdag gezegd in 'De ochtend' op Radio 1. 'De psychiatrie weigert die mensen vaak gewoon. Hun strafblad is te zwaar. Het is de verantwoordelijkheid van Justitie, maar ook van de minister van Volksgezondheid en deelstaatministers om voldoende plaatsen voor dat soort mensen te creëren.'

    Van Quickenborne pleit voor forse investeringen om hoogrisico-profielen zorg op maat te geven. 'Met investeren in daders en gevangenissen win je geen stemmen, maar zinvolle detentie is belangrijk om recidivisme te voorkomen', zei hij in een reactie op de moord op de vierjarige Dean Verberckmoes. 'Er moeten specifieke programma's komen voor hoogrisico-profielen of psychopaten, want daarover gaat het hier. Je moet die mensen vanaf dag een begeleiden en weer op het juiste pad proberen te zetten.'

    Tien jaar gevangenis

    Dean Verberckmoes, het jongetje uit Beveren dat sinds het weekend vermist werd, werd maandagavond dood teruggevonden in de buurt van het Nederlandse eiland Neeltje Jans, aan de Deltawerken in Zeeland. Eerder op de dag had de Nederlandse politie Dave De Kock opgepakt. De 34-jarige man was al een tijdje de oppas van het jongetje en zijn zus en ontvoerde Dean terwijl zijn moeder was opgenomen in een psychiatrische instelling. Hij toonde de politie zelf waar hij het lichaam had verstopt.

    De Kock kwam in het verleden al in aanraking met het gerecht. In 2008 mishandelde hij het tweejarige zoontje van zijn toenmalige vriendin zo zwaar dat de peuter stierf, wellicht onder invloed van drugs. Hij kreeg daarvoor tien jaar effectieve gevangenisstraf door onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg en werd door een psychiater omschreven als een psychopaat met een sadistische ingesteldheid.

    Floor Eelbode

    POLITICI WAREN OOIT KOELE MINNAARS VAN DE IMMIGRATIE

    **

    18/01/2022 boekenteam

    *

    In de jaren na de Tweede Wereldoorlog kwam er een eerste migratiebeweging op gang. Honderdduizenden verse arbeidskrachten afkomstig uit de landen rond de Middellandse Zee, trokken naar ons land om het nieuwe België mee gestalte te geven. De impact die ze daarmee gehad hebben op economisch, demografisch, cultureel en politiek gebied, is ‘immens’. In dit eerste deel van zijn grote geschiedenis van België als migratieland – Nieuw België – vertelt Tom Naegels het verhaal van die volksverhuizing.

    België in de wereld

    Maar het verhaal heeft ook oog voor de spanningen in de Vlaams-nationalistische beweging, voor de Waalse angst om politiek en economisch gemarginaliseerd te raken, voor de moeilijkheden waarvoor de scholen zich geplaatst zagen en voor het diplomatieke getouwtrek rond de stichting van de Grote Moskee. En het plaatst de ervaringen van de nieuwkomers naast die van de autochtone Belgen. Zo schetst dit boek een rijk en veelzijdig beeld van “België in de wereld”, dat de context en inzichten biedt om het land vandaag te begrijpen, aldus de flaptekst.

    In 1947 was 3,4 procent van de Belgische bevolking van buitenlandse herkomst, vandaag is dat 32,1 procent, met uitlopers in de grote steden. De idee was aanvankelijk dat de arbeiders, die men aantrok omdat ze nodig waren, na gedane arbeid weer zouden vertrekken.

    Socialistische gestrengheid

    Politieke correctheid bestond toen nog niet. Zo kon de socialistische Louis Major (toenmalig minister van Tewerkstelling) pleiten voor het opsporen en uitzetten van clandestiene arbeiders, werkloze migranten moesten met hun familie het land kunnen worden uitgezet en de voordelen die de gezinsherenigers genoten moesten worden afgeschaft.

    Dat was toen de oorspronkelijke teneur van de migratiepolitiek, schrijft Wim Van Rooy in zijn recensie elders op Doorbraak. Ook de toenmalige minister van Justitie Vranckx – ook al een socialist – ging daar in mee. Wie bijvoorbeeld de uitspraken van de liberaal Herman Vanderpoorten vandaag terug leest, wrijft zich verbaasd de ogen uit.

    ‘Het waren namelijk zeer verstandige realisten die goed begrepen waartoe die deugpolitiek zou leiden: naar de malaise waarin we vandaag verzeild zijn geraakt en waarvoor de politiek zelfs geen begin van een oplossing aanreikt. Het multiculturele moeras wordt immers alleen maar verraderlijker’ aldus Wim Van Rooy.

    Een kritische krant

    Ooit was er zelfs een tijd dat een krant als De Standaard kritisch was t.o.v. migratie. In 1974 zag Guido Despiegelaere hoezeer de verschillen tussen culturen tot grote problemen zouden leiden. Maar de politiek, vaak opgezweept door links activisme, maakte altijd opnieuw dezelfde fouten.

    ‘Vervreemding en conflict namen toe. De aanpassings problemen liepen voor geen meter, er was agressiviteit en criminaliteit. Men wees op de vele kosten die moesten worden gemaakt. Het staat letterlijk in zoveel verslagen en analyses uit de jaren zestig en zeventig, maar geen hond die nog luisterde’, schrijft Van Rooy.

    Alleen al daarom is Nieuw België van Tom Naegels een onthullend historisch overzicht.

    Lessen

    De lessen die we uit dit werk kunnen trekken zijn verbijsterend. Men wist namelijk wat eraan stond te komen. Ondanks de officiële teksten daaromtrent, ondanks de dagelijkse wrijvingen en het besef dat integratie van de islam onmogelijk zou zijn, ‘haalden cognitieve dissonantie, de economische uitruil (olie voor facilitering van de islam en zijn gezanten) en het oecumenische drammen van het progressieve mensdom het van het gezond verstand’, aldus Van Rooy.

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Samen met de voorvaderen, ja zelfs met onze eigen ouders – voor zover die al nirt van direct gecremeerd werden - liggen de botten van onze welvaart ofwel onder de grond, vergaan tot stof en as, owel zijn ze overbouwd met energie zuinige flatgebouwen die dienen als gratis huisvesting voor de in gesloten gelederen opmarcherende Nieuwe Belgen. Herkomst, kleur, geslacht of religie doen er niet toe, als iedereen maar het Leger der Anti Rechts-Extremisten bestrijdt.

    Samen onderweg, om als Extreem-Slechten, de Nieuwe Tijden gestalte te geven. Net, als in De Nieiwe Wereld, zijn de vroegere ‘inboorlingen’ onderweg om als Indianen in reservaten terecht te komen: de droomwens van de

    Progressieve Linkxe Kerk.

    Het is dus even de kat iot de boom kijken, tot de VlaamsVolksmassa het manoeuver door heeft.

    *

     

    Digithalys

    19-01-2022, 14:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500796 – HET VERLEDEN IS ALS EEN VUILE ONDERBROEK. VOL DONKERE VLEKKEN OF HERINNERINGEN DIE SOMS OOK WEL DIENSTIG KUNNEN ZIJN ALS FUNDERINGEN…

    .

    MAANDAG 17 JANUARI 2022

    *

    500796 – HET VERLEDEN IS ALS EEN VUILE ONDERBROEK. VOL DONKERE VLEKKEN OF HERINNERINGEN DIE SOMS OOK WEL DIENSTIG KUNNEN ZIJN ALS FUNDERINGEN…

    *

    I N H O U D

    Het is een ietwat brutale stelling, maar ze is en blijft zo waar als ’n verse koeenvlaai.Geldig zowel voor het individu als voor de hele sameneving.

    Het

    verleden van ons eigen Vlaamse Volk staat vol belforten en kathedralen, maar ligt daarnaast ook vol met begraafplaatsen van zij die in bevolen dienst daar thuishoorden.

    Boris Johnson, De Top Brit zoals die hieronder ten tonele wordt gevoerd, is als een kippenbil die op de weegschaalligt, klaar voor de braadpan.

    Hij moet, privé, over die vuile strepen van het verleden heen. En dat is wel even wennen. Even nadneken over de vele gemakken van de Nieuwkuis-Industrie? Gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer…

    Sporen uit het verleden echter, vooral de goeeie kunnen ook dienstig zijn als fundamenten voor het zoveelste herbeginnen. Want de mens is een levend wezen.

    Daarvoor deze bijdrage uit DOORBRAAK over de levenskracht van ons Volk dat op het punt staat om nieuwe kleurvaste lingerie aan te trekken… Na Zwart-Gele anti corona muilbandjes, binnenkort de Zwart-Gele gendergelijke kuisheidsgordels?

    Andere tijden, andere zeden!!!!!!

    Regenbogen verdwiijnen vanzelf zo gauw het weer betert. Persoonlijk verkies ik in liever de totale VRIJHEID. Met of zonder spuit. Agge mo leut êt.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GELIJK VOOR DE WET

    *

    De Britten geloven Boris Johnson niet meer. Het werd stilaan tijd dat ze dat eindelijk door hebben. Een man van 57 die aan zijn vierde vrouw toe is (de huidige kon zijn dochter zijn) en daarbij zeven wettige kinderen heeft verwekt, moet al een stukje gelogen hebben in zijn leven, zeker in de wetenschap dat hij er – tot nu toe – mee weg kwam. Pinocchio, zeg maar.

    Officieel wacht Johnson op het verslag van een onderzoekscommissie over de hele affaire, maar veel goeds zal daarin niet te vinden zijn. Zelfs zijn eigen partijgenoten hebben er zo stilaan genoeg van. Dat er nog geen beslissing gevallen is, heeft ook te maken met het feit dat er in mei in de UK lokale verkiezingen zijn en de partij voorlopig geen valabel alternatief lijkt te hebben. Zeker met corona en een inflatie die kan tellen en daarbovenop de duizend en één regeltjes die moeten worden aangepast na de Brexit.

    Het Britse The Economist schrijft dat verder doen met Johnson ‘een dolle rit wordt met een feestbeest’ (party animal) en laat in een drietal artikels geen spaander heel van de overlevingskunstenaar die in de eerste plaats een grote egoïst is.

    --

    Dat laatste, geldt ook voor Novak Djokovic, die tenslotte toch geen visum kreeg om de Australian Open te kunnen betwisten, omdat hij niet gevaccineerd is. Het gaat er m.i. niet om of men vóór of tegen de vaccinaties is. De wet is er voor iedereen en het is niet omdat men beter dan een ander met een racket tegen een balletje kan slaan dat men een uitzondering zou krijgen.

    AGEAS KELDERT NA INSTAP BELGISCHE OVERHEID

    *

    Vandaag om 09:09

    *

    Het aandeel gaat maandagmorgen op de Brusselse beurs tot 12 procent lager.

    Beleggers zijn duidelijk niet gediend met het belang van 6,3 procent dat de Belgische overheid neemt in de verzekeringsholding. Dat werd zaterdagmorgen bekend. Het aandeel Ageas AGS0,00%

    gaat maandagmorgen tot 12 procent lager. Momenteel bedraagt het koersverlies 9 procent tot 44,6 euro.

    Volgens De Tijd nam de FPIM het belang over van het Chinese Ping An. Mogelijk schatten beleggers de kansen op een overname van Ageas nu veel kleiner in.

    Christophe De Rijcke

    OPEN VLD WIL SOCIALE WONING BEPERKEN IN TIJD

    Vlaams vice-minister-president Bart Somers (Open VLD) ©Kristof Vadino

    Vandaag om 07:19

    *

    Wie kan werken, zou na negen jaar een sociale woning moeten verlaten. Dat stelt Open VLD voor. Op die manier moeten meer woningen beschikbaar worden voor wie niet kan werken.

    Nadat het beleid van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) vorige week op kritiek kwam te staan, legt Open VLD twee voorstellen op tafel om de crisis op de woningmarkt op te lossen. Volgens de partij zijn er twee problemen: huizen op de privémarkt worden te duur voor de middenklasse, terwijl 170.000 gezinnen wachten op een sociale woning.

    Volgens Vlaams vice-minister-president Bart Somers is de discussie over het plan van Diependaele tegen die achtergrond eigenlijk een discussie in de marge. Diependale lag vorige week onder vuur omdat hij een budget van 500 miljoen euro dat hij niet gespendeerd krijgt aan sociale woningen, op de privé-markt wil gebruiken. Met dat geld kunnen er 2.500 woningen gebouwd worden, berekent Somers, wat een slok op de borrel is in het licht van wat nodig is.

    Verschuiving half miljard voor sociale woningen botst op kritiek

    Daarom stelt hij voor dat er in samenwerking met steden en gemeenten meer wordt gebouwd. Dat moet de prijzen op de privé-markt drukken.

    Voor sociale woningen stelt Open VLD voor dat wie kan werken na negen jaar een sociale woning verlaat. In die periode moeten de bewoners wel intensief begeleid worden naar opleiding en werk, zegt Somers in De Morgen en op Radio 1. 'Sociale wijken moeten activerings-wijken worden', zegt hij. Op die manier komen er meer kansen voor de 170.000 gezinnen die vandaag moeten wachten op een sociale woning, wat volgens Somers al snel 400 euro per maand scheelt.

    Huurders platform

    Het Vlaams Huurders platform noemt het voorstel een 'schijnoplossing' omdat je riskeert dat mensen die te weinig verdienen om op de private markt een plek te vinden dan opnieuw in de problemen geduwd werd.

    Bart Haeck

    *

    VLAAMSE BEWEGING

    VOS

    **

    Vlaamse front stoldaten poseren in 1917 naar aanleiding van 11 juli.

    foto: ©VOS Vlaamse vredesvereniging vzw

    *

    ‘Zijn ze ons dan allemaal vergeten!?’

    Onze voorgangers gedenken, ook in 2022

    *

    In december 1921 publiceerde het katholieke Franse blad La Croix du Nord een opstel van de hand van een in België verblijvende Fransman. Daarin probeerde hij voor zijn landgenoten de bestaansreden en de betekenis van de in 1919 opgerichte Vlaams-nationalistische en volgens hem ‘anti-Franse’ Frontpartij te beschrijven. Eerder dan onze eigen Franskiljons was de schrijver in staat om op relatief objectieve wijze over de Vlaamse grieven te schrijven. Volgens oud-strijder Ward Hermans, die voor de Vlaams-nationale krant De Schelde schreef, hadden zijn beweringen ‘hun gezonde weerga nooit in een Fransch-Belgisch blad gevonden’.

    Met wat de Fransman over het Vlaamse activisme van tijdens de Eerste Wereldoorlog schreef, kon Hermans zich evenwel minder verzoenen. Zo zou deze enigszins contradictorisch hebben gesteld dat de Frontpartij enerzijds werd nagelaten door uitgeweken activisten, maar anderzijds in het bijzonder ‘haar krachten vindt onder de oud-strijders, en … Vossen trekt uw staartje in —, die oud-strijders, welke in hun knopsgat een knop dragen met de initialen V.O.S.’

    Deze bewering hield mogelijk verband met de campagnes die het Verbond der Vlaamsche Oud-Strijders lanceerde tegen het Frans-Belgisch Militair Akkoord van september 1920. Hermans richtte zich rechtstreeks tot de Fransman. Hij opperde: ‘Wel, beste jongen, wij hebben dat [Frans-Belgische] verbond nooit erkend en zullen het ook nooit, al moeten we de laatste vriendschap van den laatsten ‘Vrankrijksche Vriend’ voor eeuwig en enkele dagen erbij, missen.’ Als slot formuleerde Hermans onder andere dat hij zijn ‘staatsgevaarlijke Vossenknop’ op zijn overjas had gevest. En dat hij tijdens zijn reis naar Frans-Vlaanderen eind december 1921 veel anderen had ontmoet die dezelfde knop droegen op hun plunje. Ze gingen daarin ook werken in het land van de Franse criticus.

    Dodelijke onverschilligheid

    Dergelijke getuigenis duidt op het belang van het Verbond der Vlaamse Oud-Strijders met betrekking tot de ontvoogding van ons volk. Als we daarmee rekening houden, kunnen we dan anders dan te treuren om de schijnbare onverschilligheid van onze Vlaamse bestuurders, en van het Vlaamse volk in het algemeen, wanneer het erop aankomt op structurele wijze aan onze verdienstelijke voorgangers te herinneren? In januari 1922, haast exact honderd jaar geleden, schreef een Vlaamse oud-strijder een brief naar de reeds vernoemde Hermans. Daarin formuleerde hij vanuit een Gentse gevangenis, waar hij opgesloten zat omwille van niet-criminele feiten tijdens de oorlog, de pijnlijke vraag: ‘Zijn ze ons dan allemaal vergeten?’

    Wij blijven overtuigde Vlamingen op Vlaamse wijze gedenken

    Ten aanzien van dergelijke kerels zeggen wij na honderd jaar nog steeds met trots: ‘Wel neen, beste jongens’. Zoals ook Hermans het in zijn tijd verwoordde. Er wordt dankzij de inzet van VOS Vlaamse Vredesvereniging vzw op sociale media en aan de hand van publicaties doorlopend in menig hoofd aan hen gedacht. Aan hen die tussen de muren van sociaal afgezonderde kerkers hun liefde en geloof in hun volk beleden. En dat in ieder uur dat traag voorbij schreed. Zodoende zal alleszins een deel van Vlaanderen nooit hun ellende vergeten. Ondanks de verscheidene politiek-ideologische tegenstanders en opiniemakers die al meer dan honderd jaar hun geweren op ons en onze beweging gericht houden. Ze mogen raaskallen zoveel ze willen. Wij blijven overtuigde Vlamingen op Vlaamse wijze gedenken.

    Herdenkingscultuur

    We zouden onze Vlaamse IJzerjongens kunnen beklagen. Maar daarvoor beschouwen we hen en hun idealen nog steeds als te groot en te schoon. Die eenvoudige jongens die, zoals Hermans het stelde, ónze jongens waren. Hij had hen gekend, toen ‘we ginder naar de voorposten van Nieuwpoort of Boesinge trokken, zwijgend om de donkere mizerie van den gruwel, waarboven de roode vuurgloed der kanonnen, als een bloedige dageraad, te spoken hing’.

    Deze overleden oud-soldaten zijn in onze ogen na meer dan een eeuw te groot en te heldhaftig om hen zomaar te laten vergeten. Gelukkig kunnen wij vandaag nog steeds beroep doen op een aantal personen en instanties die trouw in de bres blijven springen om mee te herinneren aan het leed dat ons volk werd aangedaan. En om te wijzen op de structurele onrechtvaardigheden waarmee we tot op vandaag te kampen hebben. Zulk een belangeloze inzet vergeten wij nooit.

    Zoals we nooit zullen vergeten hoop te koesteren op betere tijden die ons te wachten staan. Een toekomst waarin spijts de schijnbare onverschilligheid de partijpolitiek met betrekking tot de Vlaams-nationale hangijzers en de hier spontaan uit voortvloeiende herdenkingscultuur wakker worden geschud. Ondertussen werken wij gestadig verder in het kader van ons nieuw heldenhulde project. In samenwerking met lokale besturen zullen wij aan de hand van peterschappen proberen zoveel mogelijk Vlaamse graven te bewaren en te onderhouden. Zodoende blijven ze ons inspireren.

    Meineed

    Dit is nodig, omdat er vandaag nog steeds voldoende mannen en vrouwen zijn om nieuwe en voordelige politieke omstandigheden te scheppen. Opdat we door het volk te overtuigen een toekomst kunnen creëren die waardig is aan de offers van onze voorgangers. Opdat hun voorbeeld en koppige vastberadenheid anderen blijvend mogen bezielen in de harde strijd voor Vlaanderen en vrede die er de komende jaren aan lijkt te komen.

    België sterft aan zijn eigen haat!

    We hebben ons lot in eigen handen. We weigeren deel uit te maken van een gemeenschap die zonder tastbaar protest de elkaar opvolgende Belgische regeringen gedoogt. Hoe langer België’s onverbiddelijkheid ten aanzien van de Vlaamse rechtseisen aanhoudt, hoe donkerder de toekomst van deze staat zich aftekent. Bijzonder actueel is Hermans’ stellingname, gepubliceerd op 17 januari 1922: ‘België is een land van meineed, zoals Duitschland een was. Zooals dit laatste meineedig was tegenover België, zoo was België meineedig tegenover Vlaanderen. En zie! België kwijnt aan zijn eigen onrecht. België sterft aan zijn eigen haat!’ Hoe lang nog voor het rouwproces begint?

    Nick Peeters

    *

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Samengevat en gedeeld door twee kom ik tot de verbluffende vaststelling dat de Klaagmuur van Jeruz     alem helemaal op de verkeerde plaats staat. Vandaar de suggestieom te ruilen met de IJzertoren in Diksmuide.

    Hoe ik tot deze vaststelling kom? Vlamingen, dat zijn toch dat soort Joden zoals Hitler die wilde? Rijk zn voorspoedig, dus het geniepig bestelen (en uitmoorden?) overwaard…

    *

    *Digithalys

    18-01-2022, 13:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    16-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MSTOMME ELK AL LANG ZAT. DE VRETEN NU DE UIER OP EN STRAKS HET HELE BEEST

    .

    ZONDAG 16 JANUARI 2026*

    O Vaderland, o edel land der

    Belgen

    *

    500795 – ONZE PLITICI, DE ZOGENDE KALVEREN ZIJN DIE MSTOMME ELK AL LANG ZAT. DE VRETEN NU DE UIER OP EN STRAKS HET HELE BEEST

    *

    I N H O U D

    Dat onaangekondigd Chinees Griepke was – nu al + 2 jaar geleden - het gedroomde excuus om de Bevolking completer dan compl

    eet in het gateel te krijgen, zodat de ‘Ladsleiding’ rustig de duik onder de kiesdrempel kon voorbereiden. De zakken goed vol, rijkelijk onderweg naar de Europese Snelweg--vetpotten om hun fortuin voor de toekomst veiilig te stellen.

    Het uur der Wraak? Dat is, nrt als voorheen, voor een andere keer… Dit Cloteland immers is gebouwd op het geduld der Vlamingen.

    Vergeten we vooral niet, dat na de Marrakesh Machtsgreep van Keizer Lodewijk Michel, het Vivaldi Kliekje in de plaats is gekomen. ’n Allegaartje van innferieuremini-partijtjes die op zogezegd Demoicratisch Recht, de Vlaamse Maagdelijke Meerheid heeft verkracht. Een oud al eeuwenl       bg aanslepend verhaal, dat BDW, met al zijn getater, nooit had mogen overkomen. Zogezegd. Maar het is te laat de put gevuld, als hij, het kalf, verdronken is….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GREENFLATION

    *

    Het woord van het jaar 2021 was ‘knaldrang’. Voor dat van 2022 is het nog even wachten, maar er is al een kandidaat die veel kans maakt: ‘Greenflation’ of, in het Nederlands, ‘Groenflatie’,

    We kennen al het woord ‘inflatie’, dat aanduidt dat alles duurder wordt en ‘deflatie’, dat het tegenovergestelde betekent. Greenflation – ik hou me aan het Engelse woord dat beter klinkt, ook t.o.v. bv de Green Deal van Timmerfrans - betekent dat door de vergroening, die ons wordt opgedrongen, de prijs verhoogt van o.m. energie en grondstoffen en dus van bijna alles.

    ---

    Ondertussen gebeurt er met de komst van de omikron variant van Covid 19 bijna exact wat men ervan voorspeld had van bij de uitbraak in Zuid-Afrika: meer besmettingen, maar minder gevaarlijk, minder mensen op Intensieve Zorgen en minder sterfgevallen. Dat schreef ik al in mijn blog van 22 december 2021 en heb ik al enkele keren herhaald, maar dat past natuurlijk niet in de paniek-verhalen van onze media en ‘experten’.

    Eenzelfde verhaal over de Pfos en Pfas. Reeds in mijn eerste blog daarover op 21.06.2021 (‘Absurdistan aan de Schelde’) schreef ik dat er inderdaad een vervuiling had plaatsgevonden, maar dat het belachelijk was de mensen daar nu te verbieden nog eigen groenten en eieren van de eigen kippen te gebruiken, nadat ze dat al 20 jaar deden, sinds het storten van die Pfos had opgehouden en er nog altijd een eerste klacht of melding van ziekte moet bekend gemaakt worden. Dat is nog altijd zo en de hele zaak lijkt steeds meer op een bezigheidstherapie, te vergelijken met die van de Bende van Nijvel. De zaak past als gegoten in de ‘Greenflation’ waarbij men de Oosterweelverbinding minstens wil saboteren met een grote schade voor Antwerpen én Vlaanderen als gevolg. Weg met ons!

    HET BELGISCH VOETBAL IS ZIEK.

    *

    Peter De Groote

    Hoofdredacteur

    *

    De sleutelspelers in de sector hebben niet de discipline om het spelletje op te kuisen. Tijd voor een harde hand.

    Zo mooi het er soms op een plein aan toe gaat, zo weinig fraai gaat het er in de machinekamer van het Belgisch voetbal aan toe. Ruim drie jaar na de eerste huiszoekingen heeft het federaal parket zijn fraude onderzoek klaar. Het resultaat is om ongemakkelijk van te worden. Bestuurs-lui en makelaars gelinkt aan of aan de slag bij meer dan de helft van de clubs in de eerste klasse dreigen voor de rechter te belanden. Ze worden verdacht van schriftvervalsing, fiscale fraude, witwassen of een combinatie daarvan.

    Er is nog niemand veroordeeld, maar de schaal van de praktijken die uit het onderzoek naar voren komen, geeft aan dat de ziekte van het Belgisch voetbal systemisch en wijdverbreid is. En het dossier waarvan sprake is zelfs nog niet alles. De Bijzondere Belastinginspectie gaat los van deze zaak financiële malversaties na bij het gros van de Belgische topclubs. Er loopt nog een onderzoek naar buitenlandse constructies met makelaars en ook nog één naar matchfixing.

    Het cynische is dat de wantoestanden geen kentering of loutering teweegbrengen. Omdat de winkel sowieso blijft draaien. Lucratieve uitgaande transfers doen elk jaar vlot miljoenen naar het Belgisch voetbal vloeien. In het seizoen 2019-2020 was dat ruim 109 miljoen euro. Het enthousiasme van supporters kreeg een deuk door de pandemie, maar fans haken pas echt af als er op grote schaal sportief gesjoemeld wordt. En dat lijkt - hout vasthouden - vandaag niet het geval in ons land.

    Deugdelijk bestuur

    Het gros van de clubs aan de top in België is nog altijd structureel verlieslatend, maar ook dat is geen incentive om het huis op orde te zetten. Het enthousiasme van Belgische ondernemers om in de sport te stappen lijkt dan wel wat bekoeld, buitenlandse investeerders staan te trappelen. Deze week nog verdween de Brusselse tweedeklasser RWDM in handen van een rijke Amerikaanse investeerder. Ook de meeste sponsors liggen niet wakker van de kwalijke reputatie van de sector. Ze zien een groot podium voor hun merk. En een fijn avondje uit, met klanten.

    Die populariteit is de sport gegund. Maar er hoort meer deugdelijk bestuur tegenover te staan. Veel meer. Tekenend: bij de 57 verdachten zit ook een schare ondernemers die jaren geleden met hoge woorden over professionalisering en moderne bedrijfsvoering in de sport stapten. In het moeras van het voetbal blijkt het heel moeilijk niet weg te zinken. Ook al omdat het schijnbaar onuitroeibare systeem van spelers transfers - waarbij werknemers met een tijdelijk contract kunnen worden weggekocht tegen vaak astronomische bedragen - zo vatbaar is voor fraude.

    *

    WAAROM GEEN SOLIDARITEITSTAKS VOOR DE GROENE PROFITEURS VAN DE ENERGIEHAUSSE?

    **

    België Bananenrepubliek

    Satire - 16/01/2022

    *

    Op een kalme zee lijkt de grootste brokkenpiloot een goede stuurman. Het is pas tijdens een storm dat schepen met kwakkelige kapiteins stuurloos stranden. Tijdens deze corona crisis zwalpen álle regeringen richting de zandbank van de schaamte. Regerende politieke partijen solliciteren dan weer voor een verblijf onder de kiesdrempel terwijl scheepslui halsoverkop zoeken naar een reddingssloep voor loon, naam en faam. De kapiteins: Jan Jambon, Alexander De Croo, en Elio Di Rupo, zitten samen op de ezelsbank van onbekwaamheid en besluiteloosheid. Het stikstofdossier, de kernuitstap, de betonstop, de pensioenen, de activering van het arbeidsbeleid, enzovoort. Alles zit muurvast. Het enige wat ze schaamteloos hanteren is de sleutel van hun jojo-beleid: opsluiten, vrijlaten, opsluiten, vrijlaten, opsluiten… Laat het duidelijk zijn, een goede gevangenisbewaarder of beul maakt je nog geen fatsoenlijk bestuurder.

    een knok-kabinet van kibbelpartijen

    De oppositie kijkt toe hoe vooral op Vlaams en federaal niveau de ministers en parlementsleden van de meerderheid elkaar richting guillotine duwen. Ze voeren meer oppositie tegen elkaar dan ze besturen. Het is een knokkabinet van kibbelpartijen die intern nog verdeelder zijn dan een scheidend faalhuwelijk.

    We slikken het prikken als gedwangvoerde ganzen zonder kop

    Het corona-beleid is een onsamenhangende hutsepot van smaakloze ingrediënten die ze ons dwangvoeren uit smetvrees of kiesdrempel paniek. Minister Frank Vandenbroucke is de angst pyromaan die alle andere Vivaldioten en regeringsleiders aansteekt met zijn covidmanie. Hij is de omicronvariant: besmettelijker dan Marc van Ranst maar minder ziekelijk dan Geert Molenberghs. De balloze heren De Croo, Jambon, en Di Rupo likken als schoothondjes zijn hielen.

    Er werd onlangs een varkenshart geïmplanteerd bij de mens. Kunnen ze nu ook de bonobo-hersenen van onze teringlijders – regeringsleiders zijn ze al lang niet meer – vervangen door mensenhersenen? Of wil je hen alsjeblieft ‘bolas de toro’ aannaaien?

    De huidige vaccins zijn auto’s zonder wielen die pretenderen dat ze ubers zijn en geld aanrekenen om ter plaatste te blijven trappelen.

    Tot voor kort was ik een braaf, slaafs prikkebeest. Tweemaal Pfizer-gepriemd. Groen CST-pasje. Voorbeeldige onderdaan. Tot ik in december op een covid-safe-feestje onder pseudo-veilige gevaccineerden besmet werd en een kleine twee weken ziek in bed lag. De booster kunnen ze steken waar de zon niet schijnt. Ik laat me niet meer extra vaccineren tot ze een vaccin leveren dat daadwerkelijk helpt. De huidige vaccins zijn auto’s zonder wielen die pretenderen dat ze ubers zijn en geld aanrekenen om ter plaatste te blijven trappelen. We slikken het prikken als gedwangvoerde ganzen zonder kop. Er is echter geen Gaia om ons te helpen, want onze verkozenen verschuilen zich achter hun zetel uit schrik voor gezichtsverlies.

    De groene profiteur betaalt

    Onze energie factuur – je weet wel die maandelijkse extra belastingbrief – slaat door een explosie van de gasprijzen een zwart gat in onze portemonnee. Gelukkig is er de klimaatopwarming en kennen we een zachte winter, anders moesten we hout gaan sprokkelen of onze kerstboom in de living opstoken. De grote winnaars van dit verhaal zijn de energie-boeren van alle groene en duurzame energie bronnen: kernenergie, windmolens en zonnepanelen. De productieprijs blijft voor hen hetzelfde maar de winstmarge stijgt met +/- 270 %.

    De oplossing voor de dure facturen ligt dan ook voor de hand. Een tijdelijke solidariteitstaks bij de groene energieproducenten en deze aanwenden om een energie cheque te bezorgen aan elk van ons. Omdat het om het extra belasten gaat van haar groene vrienden, is waanzinnige Tinne voor één keer tegen een belasting. Onze energiefacturen voor miljarden euro’s bezwangeren met groene belastingen, daar streed ze voor op de groene barricades van de Wetstraat. De vervuiler betaalt, weet je wel. De groene miljarden multinationals, waar ze vroeger met haar advocatenbureau voor werkte, een extra solidariteitstaks opleggen, dat is voor de groene godin van de waanzin heiligschennis. Wel laat mij een nieuw adagium lanceren: ‘de groene profiteur betaalt’.

    Dit was niet op de afbraak:

       In Limburg alleen al werden zeventig gevallen van sociale huurfraude vastgesteld. De door links gepamperde sukkelaars die hun land ontvluchten blijken baronnen van onroerend vastgoed in hun land van herkomst.

       Minister Hilde Crevits schrapt 64 opleidingen van de subsidielijst. Het gaat onder meer om niet-erkende opleidingen tot psychotherapeut, het postgraduaat Voeding en Oncologie of de opleiding ‘welzijn voor werknemers met of zonder werk’ De opleiding ‘hypocrisie voor politici’ blijft erkend.

       Na een cyber-aanval op het Belgische leger en het lezen van onze militaire e-mails, weten de Russen nu ook dat het Belgisch leger het kleutergehalte niet overstijgt.

       De Dikke Van Dale heeft bij 15.000 woorden een genderneutrale (x) toegevoegd. Mag het duidelijk zijn dat de minister, de voetballer, de held, de bakker, de auteur, de klant of de crimineel ‘soms’ geen geslacht hebben. Waarvan nota.

       Bart De Wever trok naar de PFOS-commissie en hanteerde een eeuwenoude juridische tactiek: als u de feiten aan uw zijde hebt, argumenteer dan de feiten. Als u de wet aan uw zijde hebt, argumenteer dan de wet. Als u geen van beide heeft, val de voorzitter aan. Het systeem Rieder zeg maar.

    Om af te sluiten nog even deze hersen-spoeling. U kan nog steeds ‘het jaar van de banaan 2021’ deze is leverbaar voor de prijs van 22,00 euro. Doe je parlementair/politicus van om de hoek of je politiek gekke oom of tante een leuk cadeau voor kerst of nieuwjaar. Bestel de cadeaubox: ‘Het jaar van de banaan 2020-2021’. Twee boeken die je meenemen op een satirische trip door politiek Vlaanderen. Een banaan in het oor onder de kerstboom. Het is eens iets anders.

    Jasmijn Walldorf

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    *

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    De verticale duik van de Voetbal Top, nu ook al + 2 jaar geleden - is de beste ullustrie hoe een corrupt Gezag de das kan worden omgedaan: door onderlinge vetes. Brood- & Penisnijd.

    En al kunnen ze bij de ZES ‘Regeringen’ die ons Land rijk is, elkaar de kop afbijten om zelf de grootste te zijn, iets weerhoudt hen telkens. En dat is de zekerheid dat het spel daarna OVER and OUT is.

    Als deze (laatste) zwans-regering van zakkenvullers ooit ten einde komt, zelfs als ze opkomen onder een en dezelfde kleur, zoals de Blauwe Gans dat nu ineens begint te zeggen, dan nog valt het mes.

    -

    O Ja, de EU zal ‘tegen’ zijn, en dus kan het niet.

    Dan maar ’n 2de Brxit prganiseren, de Vlexit. Zo zijn ze nog met 26 om Herr Hitler verder op te volgen.

    *

    Digithalys

    16-01-2022, 16:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    15-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500794- De Kleur Van De Kat Doet Er Niet TOE. Ald ZE MAAR GENOEG MÙiizen VANGT.

    .

    ZATERDAG 15 JANUARI 2022

    *

    500794- De Kleur Van De Kat Doet Er Niet TOE. Ald ZE MAAR GENOEG MÙiizen VANGT.

    *

    I N H O U D

    Ik val blijkbaar dus weeral eens te meer in herhaling, want in deze ‘kolommetjes’ hebben al vel poezen carrière kunnen maken. Pictureel zijn ze het best in beeeld te brengen in

    het spreekwoord der 3 G’s God, Geld en Gat. Met geld echter koopt men zowel de boter als het vlees, de pan en zelfs het vuur. De politiek – hoe hoger hoe beter - is de Kunst bij uitstek om de medemens bij het 14de te draaien en om daar vervolgens levenslang de vruchten van te plukken..

    Bij hoge uitzondering vinden we wel hier en daar een slimme harde wroeter die daar zijn voet naast kan zetten, maar die zijn eerder uitzondering dan regel.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE ANONIEME VERFKIEZINGEN

    *

    Vorig weekeinde liet zowaar ons Gwendolientje nog eens van zich horen. Dat was weer eventjes geleden, ik denk van sinds ze geen voorzitster van de Open VLD meer is. Ze houdt zich nu bijna fulltime bezig met haar job als burgemeester van Aarschot en het was in die functie dat ze in de weekeindeditie van De Standaard een oproep deed aan wat zij de ‘centrumpartijen’ noemt, om voortaan niet meer onder eigen naam, maar samen onder één collectieve benaming (bv stadspartij) naar de lokale verkiezingen te trekken. Alsof ze beschaamd zijn van de eigen naam en vrezen er minder stemmen mee te zullen hebben (wat nog zou kunnen ook)..

    Waar is de tijd dat één van die partijen (CVP) ooit de absolute meerderheid behaalde in heel België? Dat lukte daarna niet meer, maar de partij bleef wel sterk genoeg om nog enkele decennia als eerste te kunnen kiezen met wie zij daarna een tweepartijenregering vormde. Toen ook dat niet meer lukte, werd het een zgz ‘tripartite’, tot dat evenmin niet meer mogelijk bleek. Volgens de laatste peilingen mogen de drie traditionele partijen al blij zijn als ze volgende verkiezingen nog de 10% halen.

    Aan dat laatste heeft Gwendolientje ook gedacht. Zij heeft het nl niet meer over drie maar vijf centrumpartijen en haalt er ook de N-VA en Groen bij. Dat zou in eerste instantie dan zijn voor de lokale verkiezingen, al sluit ze de regionale ook niet uit. Nog één stap verder en we zitten dan op het federaal niveau, waarin haar Open VLD nu al deel uitmaakt van een regering van zeven partijen die alleen maar overleeft door de gezamenlijke schrik voor die verkiezingen.

    Hoe meer zielen, hoe groter kerkhof!

    ---

    En dan nog dit.

    We leefden deze week hier in Vlaanderen in een hogedrukgebied. Door laaghangende bewolking en/of mist was er geen zon en ook geen wind. Dat betekende dat de productie van hernieuwbare energie hier nul komma nul was. Gelukkig hebben we (voorlopig?) nog onze kerncentrales

     

    VAN JOURNALIST TOT COUCKE-CHOUCHOU: ONDERNEMER MAARTEN MICHIELSSENS ONDER STROOM

    Maarten Michielssens, de CEO van het Brusselse EnergyVision, wil dit jaar 150 miljoen euro investeren in zonnepanelen en laadpalen. ©Kristof Vadino

    *

    Vandaag om 12:07

    *

     

    De ondernemer Maarten Michielssens heeft in enkele jaren een groene-energiebedrijf uitgebouwd van ruim 100 miljoen euro omzet. China levert daar het leeuwendeel van. Door de instap van Marc Coucke heeft EnergyVision extra kapitaal voor ambitieuze plannen met laadpalen.

    Via zijn holding Alychlo stopte ondernemer-investeerder Marc Coucke dinsdag ruim 20 miljoen euro in EnergyVision, een groene-energiebedrijf van CEO Maarten Michielssens. Daarmee wil het Brusselse bedrijf dit jaar 150 miljoen euro investeren in zonnepanelen en laadpalen. De instap van Coucke is een hoogtepunt voor Michielssens, die vanuit het niets in enkele jaren een bedrijvengroep opgebouwd heeft van meer dan 100 miljoen euro omzet en 13,5 miljoen euro nettowinst in 2020.

    De 39-jarige Michielssens is een atypische ondernemer. Hij was jarenlang sportjournalist bij Het Laatste Nieuws. Daar kwam een einde aan na een gecontesteerde reeks artikelen over doping in de wielerploeg van Patrick Lefevere. Lefevere, die onlangs toetrad tot het bestuur van Couckes voetbalclub Anderlecht, moet zich in zijn koffie hebben verslikt bij het nieuws afgelopen week dat de voormalige wielersponsor Coucke geld pompt in het bedrijf van Michielssens.

    Maar het verleden lijkt van geen tel bij Coucke, die na een participatie in het gecrashte zonnepanelenbedrijf Enfinity in dezelfde sector investeert. ‘Behalve dat het om zonnepanelen gaat, zijn er geen gelijkenissen’, zei Coucke. Zijn investeringsmanager Pieter Bourgeois heeft er als onafhankelijke bestuurder al twee jaar zicht op de keuken.

    " Het bedrijf is heel financieel gedreven en er komt wat financial engineering bij kijken. "

    Conny Vandendriessche

    Voormalige bestuurder

     

    Als jong bedrijf kon EnergyVision grote namen strikken voor zijn bestuur. Voormalig Europees commissaris Karel De Gucht zit er ruim drie jaar. Onlangs trad ook voormalig Europees president Herman Van Rompuy toe. Wie het netwerk van Michielssens bekijkt, zou eerder een ex-Wetstraatjournalist verwachten in plaats van een atletiekverslaggever. Dinsdag bracht premier Alexander De Croo (Open VLD) een werkbezoek aan Energyvision. Michielssens kan ook uitpakken met foto’s van persevenementen met de politici Elio Di Rupo, Charles Michel, Didier Reynders, Vincent Van Peteghem, Kris Peeters, Geert Bourgeois, koning Filip en de Chinese premier Li Keqiang bij EnergyVision of zijn vorige bedrijf, Econation, dat actief was in lichtkoepels.

    David Adriaen

    *

    HET HOGE HUIS VAN HUTS

    foto: ©Unsplash

    *

    Analyse - 15/01/2022 Frans Crols

    *

    Na de Trump Tower in New York volgt de Huts Tower in Antwerpen. Het Torengebouw van KBC werd aan het einde van 2020 verkocht aan de havenkoning. Een stunt.

    -

    Privé museums zijn een trend. In de Sinjorentoren verschijnt kunst van Fernand en Karine Huts.

    ‘Dwell time’

    Kan u morgen in Wijnegem Shopping Centre een Ai Weiwei aangapen of in de Lidl van Antwerpen-Centrum een Luc Tuymans? Waarschijnlijk niet, echter overmorgen gebeurt het. Vandaag kan u in Shangaï en Beiroet (ja) sjieke hedendaagse kunst bewonderen in winkelcentra.

    De picturale schoonheden van de Huts Tower volgen een ander pad dan die van de publieke museums.

    Alles wordt in de strijd geworpen voor de ‘dwell time’, vrij vertaald ‘rondhang-tijd’ van de shopper. Het Museum voor Schone Kunsten van Antwerpen noch het SMAK in Gent zullen doeken of beelden uitlenen voor mercantiele akkefietjes, wat wel zo zal gebeuren door het groeiend aantal privékunst collecties en dito privémuseums. De picturale schoonheden van de Huts Tower volgen een ander pad dan die van de publieke museums.

    Een trend

    Georgina Adam is een expert van de kunstmarkten en signaleert onder meer deze trend in haar pas gepubliceerde ‘The Rise and Rise of the Private Art Museum’. Privéverzamelaars schuilen overal en in steeds grotere aantallen en zij kunnen doen en laten wat zij willen in tegenstelling tot de officiële, betoelaagde en loodzwaar opgetuigde nationale showplekken van de kunsten.

    Fernand Huts, met journalisten in zijn commerciële en artistieke gevolg, toonde recent een deel van zijn Vlaamse kunstbezit in de Estse hoofdstad Tallinn als ambassadeur voor zijn familie, het concern Katoen Natie en Vlaanderen. Privémuseums hebben centen, vinnige curatoren, slimme directies, bijvoorbeeld Katharina Van Cauteren van The Phoebus Foundation (die de collecties van de Huts’en overkoepelt) en zoeken onsterfelijkheid.

    The Phoebus Foundation heeft als thuisadres het belastingvriendelijke Britse eiland Jersey en is gesticht naar Engels recht. U kocht misschien al ooit voor uzelf, een vriendin of vriend een tas van Louis Vuitton en de kans bestaat dat u zich deels liet verleiden door een bezoek aan of een artikel over een tentoonstelling in de ‘Fondation Louis Vuitton’ in Parijs. De mechaniek is simpel: bouw uw merk op door een show. Er is toch te veel kunst, aldus Georgina Adam, plavei er dus de wereld mee.

    Explosie van privé museums

    Wie doet wat in die exploderende kunsten branche? Het vakblad ‘The Private Art Museum Report’ meldt dat 70 procent van de privé museums vandaag gesticht zijn na 2000. Vooral in het ex-bloedrode en ex-maoïstische China is het haast onmogelijk het juiste aantal te tellen.

    In 2014 schreef The Economist dat er elke dag in het ‘Rijk van het Midden’ een nieuw privé museum opende. In 1949 had het gigantische land 25 museums en vandaag is de raming dat er alleen langs de kant van de privé museums 1700 zijn. Het westen helpt: in 2017 lanceerde het Londense Victoria and Albert Museum samen met de China Merchants Shekou Holding een top-galerij in Shenzhen.

    Hoofd soorten

    De twee hoofd soorten van de privé museums zijn: zij die de openbaarheid zoeken, en dat zal gebeuren in de Huts Tower en het draait perfect bij Vuitton, en deze die haar schuwen. De rijke collectie van Anton en Annick Herbert leidt een halfverdoken bestaan in Gent. (Begin december 2021 overleed Anton, zoon van de Vlaamsgezinde ondernemer en kunstverzamelaar Tony Herbert, de pater familias).

     

    Omdat je toezicht wil, bouw je een museum met je eigen geld, in je eigen naam en je leeft voor eeuwig.

    Een collectie schenken aan een publiek museum is een risico dat minder en minder verzamelaars beogen want na de grandioze vernissage en de innige dankwoorden verlies je de controle over je lievelingen. Omdat je toezicht wil, bouw je een museum met je eigen geld, in je eigen naam en je leeft voor eeuwig.

    Eén belangrijke troef

    Openbare museums hebben één belangrijke troef, zij zijn er voor altijd. Met dank aan de belastingbetaler en de overheid die met museums een ‘Bilbao-effect’ willen scheppen à la de Baskische stad waar het bijhuis van het Amerikaanse Guggenheim, met spektakel-architectuur van Frank Gehry, een hefboom voor de stadsrenovatie blijft. Na de kunst volgden de promotoren met lofts en winkelgalerijen.

    Bij privémuseums vallen de goede vooruitzichten meermaals in duigen. Zelfs bij leven van de mecenassen. Veel of weinig manoeuvreruimte voor een privé museum hangt samen met het belastingstatuut van stichtingen. Georgina Adam schrijft dat de Fondation Louis Vuitton over de laatste tien jaar 500 miljoen euro aan taksvoordelen opstreek.

    Fernand Huts is dé man om dit perfect te beseffen en er naar te handelen. Hij resideert niet voor niks op een kapitaal landgoed in het voor zijn vermogen en vererving voortreffelijke Kent. Fernand en Karine delen het lot van alle mensen en zijn sterfelijk. Hoe continueren al of niet de drie zonen van het succesvolle echtpaar The Phoebus Foundation en de praal van de Huts Tower? Een laatste woord van Georgina Adam. Het lot van privé museums is zeer afhankelijk van het fortuin van de stichters. Zij noemt een aanmoedigend teken dat van de 2775 miljardairs in de wereld, die samen 13,1 triljoen dollar bezitten, 86% vandaag rijker is dan in 2020. De toekomst van de privém useums is zonnig

     *

    MENSEN EN RESTAURANTS GAAN BETRAPPEN DIE ZICH NIET HELEMAAL AAN DE CST-REGELS HOUDEN.

    **

    PG Media – ‘tScheldt: 4 – 405

    12 januari 2022 De Redactie

    *

    Het is voor VTM, onderdeel van subsidiestofzuiger DPG-Media, een vorm van ‘journalistiek’. Het doel van dit soort journalistiek is natuurlijk pijnlijk duidelijk. Het is een rechtstreekse vorm van rapportage voor politici onder het mom van onderzoeksjournalistiek.

    Wij feliciteren de ‘journalisten’ van VTM met hun baanbrekend werk, hun wereldschokkende bevindingen, hun aan de schandpaal nagelen van gewone mensen en hun betrappings technieken waardoor de wereld voorzekers een betere wereld werd om in te leven.

    We brengen in herinnering dat enkele weken geleden topjournaliste Nathalie-let-niet-op-mijn-lodderogen-Dyck nog in het VTM-nieuws beweerde dat ‘tScheldt geen redactie had, en dat de auteurs onder ‘synoniemen’ schreven. Om het niveau van het huidige VTM even te kaderen.

    Verschillende politieke kabinetten hebben ondertussen laten weten de tientallen miljoenen euro’s aan jaarlijkse (!) subsidies voor DPG-Media ook de volgende jaren te zullen toekennen en indexeren.

    Ondertussen blijkt het volk het narrenschap van ‘tScheldt honderdvoudig keer meer te appreciëren dan het collaboratieschap van VTM…

    **

    Met dank aan Twitteraar D. Theuns voor de foto

     Digithalys

    15-01-2022, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 500793 – OOK LOWIE CAPET WAS HET HOOFD KWIJT TOEN HIN UITEINDELIJK? AFRTRD

    .

    VRIJDAG 14 JANUARI 2022

    Lniks De Ceroo, rechts VdBroucke?

    Van mij mogen ze kiezen…..

    *

    500793 – OOK LOWIE CAPET WAS HET HOOFD KWIJT TOEN HIN UITEINDELIJK? AFRTRD

     

    *

    I N H O U D

    De vraag is tamelijk eenvoudig. Kan een zakkenvullende Regime Leider, na jarenlang het Volk te hebben voorgelogen, eenmaal de waarheid aan het licht is gekomen, nog wel vrij- uiit gaan? En wat met de medeplichtiigen van de Regeeime m Pers die al die jaren als vetbetaalde roeptoeters hun lezrs moedwillig en met voorbedeachten rade hebben voorgelogen?

    Om een correct antwoord te vinden op deze vraag, is geen enkele Zwarte Toga met Wit Befje nodig. Stel de vraag gewoon aan een verzameling opgeroepen Kiezers de dag dat ze hun stem mogen uitbrengen, en zelfs de aanwrzige vergeveningsgezinde Pastoors zullen eenstemmig en in koor roepen ‘Weg met hen. Krusig ze’

    -

    Dat er onlanjs door de Regering een paar Euro’s zijn vrijgegeven, om het IJzermonument te restaurereren, doet er even niet toe. Too little and too late. De dynamitering van de Eerste Toren moet trouwens nog altijd oipgehelderd – en bekostigd - worden.

    Meteen we de rekening voorleggen? Een paar uurtjes met gespreide armen en benen door het Liefje van de Porno Jeune Preemier doen doorwerken, en klaar is Poes.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

         GREEN dEAL, NO bIG Deal

    *

    De verbruikskosten voor gas en elektriciteit blijven de pan uitrijzen en het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat dit niet tijdelijk zal zijn, zoals de Europese Centrale Bank (ECB), bij monde van haar voorzitster Christine Lagarde vertelt. Het blijkt niet alleen meer te gaan over vraag en aanbod, maar ook een gevolg te zijn van de hoge prijs van de emissierechten en de Green Deal* plannen van Europees commissaris ‘Timmerfrans’ om meer economische sectoren daaraan te onderwerpen. Het is een combinatie van onvoldoende hernieuwbare capaciteit op korte termijn, te weinig investeringen in fossiele brandstoffen die men voorlopig nog steeds nodig heeft en stijgende prijzen van die emissierechten. Die energietransitie – ‘Energiewende’ voor de Duitsers – verhoogt de kans dat de inflatie langer zal aanhouden. Die kwam in december 2021 uit op 5%, het hoogste peil sinds het ontstaan van de euro.

    Om de pil voor de verbruikers te verzachten, denkt men er nu aan de BTW op de energie te verlagen van 21 naar 6% en dit op tijdelijke basis. Vraag is maar wat men verstaat onder ‘tijdelijk’, als de inflatie meer dan het dubbele zou blijven van de Maastricht-norm. Die mogelijke verlaging van de BTW op energie hebben we al eens meegemaakt onder Di Rupo, maar de Zweedse coalitie onder Michel schafte die weer af en het lijkt er niet op dat het deze keer op dezelfde wijze zal gebeuren.

    *Vergeet trouwens Glasgow. We praten nog steeds over de Green Deal doelstellingen van Parijs (2016), de dada van zelfverklaard klimaatpaus Timmerfrans. Als men die wil halen zal ook de prijs van de fossiele brandstoffen blijven stijgen.

    Tenslotte nog een vraagje aan lezer Rud, die ons maar wensen blijft sturen. Beste Rud, de feestdagen zijn voorbij. Ik apprecieer uw wensen, maar elke dag weer een is wat van het goede teveel. Bij voorbaat dank om een pauze in te lassen.

    CORONA COMMISSARIS MEER GEWONNEN VOOR VACCINATIE PAS DAN VOOR PRIKPLICHT

    **

    Corona commissaris Pedro Facon heeft voor het overlegcomité een nota gemaakt over de keuzes om de vaccinatie graad nog te verhogen. ©AFP

    Vandaag om 10:27

    *

     

    De introductie van een vaccinatie pas is op dit moment meer proportioneel dan een echte vaccinatieplicht. Dat staat in het voorbereidend dossier van corona commissaris Pedro Facon dat De Tijd kon inkijken.

    De federale en regionale topministers buigen zich volgende week op een overleg comité - wellicht woensdag - over enkele thema's rond de lange termijn aanpak van de pandemie. Naast de veelbesproken barometer staat normaal de discussie over de erg gevoelige invoering van een algemene vaccinatieplicht op de agenda.

    Op vraag van het overlegcomité heeft corona commissaris Pedro Facon een dossier opgesteld. De nota-Facon zal ook richting-gevend zijn voor het geplande parlementaire debat.

    Facons officiële opdracht was om 'na te gaan op welke manier de vaccinatie graad maximaal verhoogd kan worden.' Daarbij was vaccinatie plicht één optie, naast het inzetten van het huidige covid safe ticket volgens een 3G-systeem (gevaccineerd, genezen of getest). Verstrengen richting 2G (gevaccineerd of genezen) of zelfs 1G (gevaccineerd) is ook een mogelijkheid.

    Dries Bervoet

    *

    EPIDEMIOLOOG LUC BONNEUX FILEERT DE BELGISCHE CORONA-AANPAK

    foto: ©Belga

    *

    Luc Bonneux: ‘De Zweden hadden gelijk’

    Interview - 14/01/2022 Filip Michiels - Leestijd 14 minuten

    -

    Hij begrijpt hoegenaamd niet waarom Belgische politici de verplichte vaccinatie vandaag nog op de agenda blijven plaatsen. En hun hardnekkig pleidooi voor het CST omschrijft hij op dit moment als een vorm van sluipend onfatsoen. Vergis u niet: epidemioloog Luc Bonneux is en blijft een overtuigd voorstander van de vaccins. Maar hij stelt tegelijk ook zeer pertinente vragen bij het beleid waaraan de meeste Belgische politici en virologen nu al bijna twee jaar blijven vasthouden.

    U bent de initiatiefnemer van het Wintermanifest, waarin ruim honderd academici en opiniemakers de tunnelvisie van de overheid en de virologen bij de aanpak van de pandemie hekelen. Waarom is dit manifest er nu pas gekomen?

    Luc Bonneux: ‘Er waren al eerder gelijkaardige initiatieven, onder meer tijdens de eerste lockdown, maar die haalden toen amper de media of er kwam weinig reactie op. Niet in het minst omdat blinde paniek toen overal de boventoon voerde en er amper ruimte was voor een rationeel debat. Geleidelijk is er bij een aantal menswetenschappers – de niet-virologische kant van de betrokken wetenschap zeg maar – almaar meer ongenoegen ontstaan over het feit dat zij amper bij belangrijke beslissingen betrokken werden. Ze hekelden ook het groepsdenken dat stilaan ontstond.’

    ‘Daarom heb ik het initiatief genomen om dit manifest uit te werken samen met een heel aantal collega-wetenschappers, waarbij vooral Tijl De Bie (UGent) heel fel aan de kar getrokken heeft. We willen vooral een aanzet geven om het een volgende keer anders en beter te kunnen aanpakken. Met alle respect voor onze collega-experten – zij roeiden uiteraard ook maar met de riemen die ze hadden – maar toch ook vooral vanuit het idee dat er de voorbije maanden heel wat is veranderd en ingevoerd dat we op langere termijn ook zo snel mogelijk moeten terugdraaien. Maatregelen invoeren en macht verwerven is gemakkelijk, ze achteraf opnieuw afgeven, blijkt doorgaans een pak lastiger.’

    Pasjesmaatschappij

    Nogal wat mensen – niet in het minst politici – beweren al maandenlang dat we ons niet druk moeten maken over pakweg het CST of de verhoogde controle-drang in het algemeen. Zij verzekeren ons dat dit alles na de pandemie meteen zal worden terug geschroefd en afgevoerd. U lijkt daar iets minder gerust in?

    ‘Absoluut. Er zijn de voorbije maanden een aantal initiatieven genomen en ideeën op tafel gekomen die wat mij betreft ronduit gevaarlijk zijn. Neem nu de verplichte vaccinatie: ik ben 100 procent arts, 100 procent pro-vaccinatie maar 100 procent tegen verplichte vaccinatie. Ik help intussen zelf al maandenlang mee bij de vrijwillige vaccinaties, en ken tegelijk ook heel wat mensen die zich niet willen laten vaccineren. Niet omdat ze anti-vaxxers zouden zijn, wel omdat ze ongerust zijn over het vaccin.’

    Het idee voor een verplichte vaccinatie is ronduit slecht, en moet gewoonweg zo snel mogelijk van de agenda verdwijnen

    ‘Moet ik hen dan binnenkort vastbinden en hen een spuit in de arm rammen? Of moeten we hen dan verplichten door hen sociaal zo maximaal mogelijk te isoleren? Het idee voor een verplichte vaccinatie is ronduit slecht, en moet gewoonweg zo snel mogelijk van de agenda verdwijnen.’

    Terwijl dat idee paradoxaal genoeg wellicht nooit eerder zo hoog op de politieke agenda stond als vandaag?

    Daar kan je als weldenkend mens toch niet meer bij met je hoofd? Amper drie procent van de 45-plussers in Vlaanderen is niet gevaccineerd. Wat is dan nog de toegevoegde waarde van zo’n verplichting, wat gaan we hier kwantitatief nog bij winnen? Er is geen wetenschappelijk fundament meer voor, het is een gemakkelijkheidsoplossing die vooral de politieke daadkracht moet illustreren en die deels ook voortvloeit uit een tunnelvisie.’

    Oost-Europa

    ‘Een heel ander verhaal is het natuurlijk in sommige Oost-Europese landen waar amper de helft van de volwassenen gevaccineerd is. Ook het CST is wat mij betreft een gevaarlijk precedent. Hiermee zou je in theorie mensen op termijn ook kunnen verplichten om andere vaccinaties te aanvaarden, of om andere maatregelen te slikken. Aanvankelijk is dat CST nochtans met de beste bedoelingen ingevoerd: gevaccineerden zouden het virus niet meer kunnen overdragen, en dus werd die corona-pas een soort toegangsbewijs om opnieuw volop aan het sociale leven te kunnen deelnemen. Wie zich niet wilde laten vaccineren, kon zich als alternatief ook laten testen, dat werkte dus behoorlijk.’

    Op de koop toe raakten niet-gevaccineerde mensen finaal zelfs minder snel besmet dan gevaccineerden, eenvoudigweg omdat ze hun contacten veel meer beperkten.

    ‘Vervolgens bleek helaas, zeker nadat de deltavariant het had overgenomen, dat die bescherming tegen overdracht van het virus een illusie was. Toch is men het CST hardnekkig in stand blijven houden. Dit is wat mij betreft een vorm van sluipend onfatsoen, waarmee men mensen die zich niet wilden laten vaccineren vooral het leven zuur wilde maken. Terwijl het intussen wel duidelijk was geworden dat je met vaccinatie enkel jezelf beschermt. Op de koop toe raakten niet-gevaccineerde mensen finaal zelfs minder snel besmet dan gevaccineerden, eenvoudigweg omdat ze hun contacten veel meer beperkten. Antivaxxers hebben daar natuurlijk handig op ingespeeld. Maar nogmaals: ik kan iedereen enkel maar aanraden om vandaag ook nog die boosterprik te halen, voor een eventuele vierde prik kijk ik toch nog liever de kat uit de boom. We beschikken nog over te weinig data.’

    U verwerpt een verplichte vaccinatie én wil het CST afvoeren: daarmee neemt u de politiek meteen twee cruciale instrumenten uit handen die de bevolking ervan moeten overtuigen dat ze nog altijd stevig de touwtjes in handen hebben en een berekend beleid voeren?

    ‘Dat zou best kunnen, maar ik ben dan ook niet voor niets al maandenlang voorstander van het Zweedse beleid. Daar hebben politici van bij het begin vooral heel veel proberen uitleggen aan de bevolking, ze hebben veel minder opgelegd. Omdat ze al heel snel beseften dat dit een marathon en geen sprint zou worden. Die strategie heeft ook gewerkt.’

    ‘Tegenstanders van het Zweedse beleid wijzen dan altijd op de volgens hen zeer specifieke volksaard van de Zweden. Welnu, mocht ik in een andere context wijzen op de zeer specifieke volksaard van pakweg Congolezen of Joden, ik kreeg de helft van het land over me heen. Wat de Zweden wél op ons voor hadden, was dat ze met Anders Tegnell en Johan Giesecke konden terugvallen op twee wetenschappers die absolute wereldtop zijn op vlak van de bestrijding van infectieziekten.’

    Infectieziekten bestrijders denken breder dan virologen

    ‘Hier hadden voornamelijk de virologen het voor het zeggen, en dat zijn toch mensen met een relatief beperkte expertise op vlak van epidemiologie. Infectieziek tenbestrijding kijkt breder dan enkel maar het virus, en bestudeert ook de interactie tussen het virus, de bevolking en de bestrijdingswijze. Dit is een ander soort sport, en daarin excelleren de Zweden. Ook zij hebben, zeker in de aanvangs fase van de pandemie, gefaald in de ouderenzorg, maar uitgerekend op dat vlak oogt het Belgische rapport nog véél dramatischer.’

    Hoe staat u tegenover de Belgische beleidskeuze om ook echt jonge kinderen het vaccin aan te bieden?

    We kunnen het vaccin dus aanbieden, maar we moeten het zeker niet promoten, en al zeker niet vanuit de ambtenarij of in de dierentuin

    ‘Ook die keuze bekijk ik als wetenschapper, en dan ben ik geneigd om voorlopig toch de lijn van de Britse wetenschappers van de London school of Hygiene and Tropical Medecine te volgen, waar ikzelf ook epidemiologie heb gestudeerd. Zij adviseren de Britse regering nu om voorlopig nog niet tot de brede vaccinatie van gezonde kinderen over te gaan, omdat we nog te weinig weten. Kinderen met onderliggende aandoeningen of risicofactoren zijn een ander verhaal: bij hen zou ik wel voluit voor vaccinatie pleiten. Het advies van de Belgische Hoge Gezondheidsraad vind ik prima: laat de ouders van gezonde kinderen de vrije keuze. We kunnen het vaccin dus aanbieden, maar we moeten het zeker niet promoten, en al zeker niet vanuit de ambtenarij of in de dierentuin (lacht).’

    Toen ik u zowat een jaar geleden een eerste keer interviewde, voorspelde u: in de lente wordt het beter. U kreeg gelijk, we genoten een relatief onbezorgde zomer, maar toen dook de Delta-variant op en in de herfst zaten we opnieuw in de miserie. Staan we er vandaag beter voor, met dank aan de Omikron-variant?

    ‘Ongetwijfeld, Omikron is een zegen. Deze variant is verschrikkelijk besmettelijk, en elke potentiële nieuwe variant zou nog besmettelijker moeten worden om Omikron te verdringen. Bovendien zou zo’n variant dan ook nog eens virulenter en dodelijker moeten zijn. Zeg nooit nooit – corona heeft ons al eerder voor flink wat stevige verrassingen geplaatst – maar ik acht dit weinig waarschijnlijk. Er zullen de komende weken nog flink wat mensen ziek worden, maar ik durf nu toch te stellen dat het daarna bijna voorbij zal zijn.’

    Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) – en met hem een aantal experten en lobbyisten uit de zorgsector – blijven nochtans waarschuwen voor rampscenario’s door Omikron. Net omdat het aantal besmettingen op korte termijn zo hoog zou kunnen oplopen dat de intensieve zorg zelfs met deze veel minder virulente variant toch nog zou volstromen?

    ‘Ik begrijp niet goed waarom zij in deze dan blijkbaar niét naar het buitenland kijken. We zien dat dit scenario zich nergens in het buitenland voltrekt: niet in Zuid-Afrika, niet in het VK, niet in Denemarken. Wat Vandenbroucke nu zegt, klopt volledig als je alle nadelen van zo’n blijvend strikte aanpak volledig opzij schuift. Maar, zo heb ik tijdens mijn opleiding altijd geleerd, als je een advies opstelt, moet je alle pro’s en contra’s van een bepaald beleid tegen elkaar afwegen. Ik ben voorstander van een adaptief beleid, zelfs als dit in sommige gevallen tot een jojo-aanpak leidt. We zien intussen dat de ziekenhuizen in die Europese landen waar Omikron iets eerder voet aan wal zette en waar de boostercampagne voldoende snel werd opgestart heel goed stand houden. Ook in Vlaanderen zitten we behoorlijk goed met de booster campagne, paniek is dus nergens voor nodig.’

    Nederland, waar u werkt, ging nog een hele stap verder en zit intussen al vier weken in een stevige lockdown. Intussen swingen de besmettingscijfers ook daar de pan uit, veel lijkt die lockdown dus niet uit te halen?

    Die lockdown in Nederland is ronduit belachelijk. Zeker een virus dat zo besmettelijk is als Omikron laat zich niet tegenhouden door een lockdown.

    ‘Die lockdown in Nederland is ronduit belachelijk. Zeker een virus dat zo besmettelijk is als Omikron laat zich niet tegenhouden door een lockdown. Oorspronkelijk zijn we hier in Europa – op Zweden na – allemaal meegegaan in de Chinese aanpak, omdat we ook geloofden in de Chinese data. Die gaven aan dat de originele Wuhan-variant zeer besmettelijk maar weinig dodelijk was. Achteraf is duidelijk geworden dat de Chinezen ons vanaf dag één over letterlijk alles voorgelogen hebben. Het was immers net omgekeerd. De Zweden hebben snel ingezien dat het virus niet zo besmettelijk was, en dat een lockdown dus weinig zin had. Omikron is dan weer net té besmettelijk, waardoor een lockdown ook weinig zoden aan de dijk zet. De Nederlandse politici hebben nu vooral even willen demonstreren hoe daadkrachtig ze wel waren, maar het voorbije anderhalf jaar hebben zij de pandemie wél behoorlijk goed aangepakt.’

     

    Opmerkelijk is wel dat politici en experten in ons land – met een relatief hoge capaciteit op intensieve zorg – bij elke nieuwe golf waarschuwden voor een overrompeling van onze ziekenhuizen. In Nederland of Zweden beschikt men over véél minder bedden op intensieve, en toch is de gezondheidszorg daar nooit echt gekraakt. Hoe kan dit?

    ‘Er worden in België al jarenlang te weinig criteria vastgelegd en gehanteerd om te bepalen wie nu precies op intensieve zorg mag belanden. Gezondheids econoom Lieven Annemans heeft daar interessant onderzoek naar verricht. Hij pleit voor minder bedden bij een gelijk budget. Hierdoor zouden we meer en beter geschoold personeel aan die bedden krijgen, waardoor onze intensieve zorg ook kwalitatief zou verbeteren. In Nederland heeft men de voorbije maanden effectief veel striktere criteria gehanteerd om mensen naar intensieve door te verwijzen. Ik stuur bijvoorbeeld amper mensen uit een rusthuis door, tenzij ze nog relatief jong zijn en aan een aandoening lijden die zo’n doorverwijzing ook nog echt zinvol maakt.’

    Een hoogbejaarde revalideren

    ‘Als je ziet dat van alle 75-plussers die aan covid overleden ruim drievierden op intensieve zorg aan hun einde kwamen, dan weet je dat dit nodeloze opnames waren. Hun dood is het perfecte bewijs daarvan, en bovendien overleden ze vaak ook nog in weinig benijdenswaardige omstandigheden. Eigenlijk moet je voor die opnames dus met een soort scoresysteem werken, op basis waarvan je kan beslissen wie wel en wie niet. Maar dan moet je natuurlijk keuzes maken, en dat doen we in België niet graag. Terwijl het nochtans puur om rationeel beleid gaat, op basis van verworven wetenschappelijke inzichten, waarbij leeftijd sowieso een doorslaggevend citerium zal zijn. Ik geef het je op een briefje: een hoogbejaarde die enkele weken op intensieve heeft gelegen, moet achteraf op revalidatie letterlijk alles opnieuw leren, van eten tot stappen. Dat is ronduit vreselijk op die leeftijd, en persoonlijk zou ik er zeer zeker voor bedanken.’

    Waarom wordt dit debat in België dan niet gevoerd?

    ‘Ik beantwoord die vraag graag met een dooddoener: België heeft de beste zorg ter wereld, als je tenminste weet waar je naartoe moet. We beschikken over fantastische ziekenhuizen maar tegelijk scoren sommige ziekenhuizen in bepaalde landsdelen ook niet veel hoger dan een doorsnee Bulgaars ziekenhuis. In België houdt de politiek dit potje graag gedekt – al wordt er wel degelijk vooruitgang geboekt – en de gezondheids inspectie staat er helaas nog niet op het Nederlandse niveau. Onder meer de macht van de verschillende zuilen – elke zuil de eigen ziekenhuisjes – maakt het in België een flink stuk lastiger om tot een landelijke uniformiteit te komen en het aanbod strenger te reguleren. ‘

    veel problemen onstaan omdat er ook sprake is van een overaanbod en dus ook van medische over consumptie.

    ‘En er speelt natuurlijk ook nog iets anders: veel problemen onstaan omdat er ook sprake is van een overaanbod en dus ook van medische overconsumptie. Als er in België vandaag veel te veel cardiovasculaire ingrepen plaatsvinden, dan heeft dit alles te maken met het overaanbod aan cardiovasculaire chirurgen. Maar wat wil je, moeten we die mensen die 12 jaar gestudeerd hebben dan voorhouden dat ze hoogstens nog halftijds mogen werken? Let wel: hier wordt stilaan ook over nagedacht, maar om die situatie om te buigen is er natuurlijk flink wat politieke moed nodig. Ook al omdat er niet zelden grote financiële belangen in het spel zijn. Op dat vlak zou iemand als Frank Vandenbroucke, met zijn expertise en daadkracht, wel degelijk een verschil kunnen maken.’

    Slotvraag: wanneer belanden we met covid echt in een endemische fase, en wat betekent dit dan voor het beleid?

    (Denkt even na) ‘De toekomst moet uiteraard nog geschreven worden, maar het staat vast dat we deze golf nog over ons heen zullen moeten laten komen. Iedereen die nog niet eerder geïnfecteerd raakte en die geen boosterprik kreeg, zal wellicht nog besmet raken. Op termijn zal het virus dan wegebben, omdat er nog te weinig mensen overblijven om te infecteren. Daarna belanden we in een nieuwe fase, waarin het virus hoogstens nog aanleiding zal geven tot een soort van verkoudheid. En dan moeten we ook niet méér maatregelen nemen dan tegen om het even welke andere verkoudheid. Eén ding staat vast: het einde van de pandemie zal zeker niet op televisie getoond worden.’

    ‘Op een gegeven ogenblik zullen we eenvoudigweg vaststellen dat er niets spectaculairs meer gebeurt. Uiteraard zal de farmaceutische industrie ons blijven alarmeren voor nieuwe verschrikkelijke varianten die mogelijk op ons afkomen, maar tegen dat soort speculaties kan je je onmogelijk wapenen. Volgend jaar wordt in mijn ogen dan ook een overgangsjaar. Onze échte weerstand halen we immers niet uit de antistoffen die gemakkelijk in het bloed meetbaar zijn en die de infectie verhinderen, maar uit de zogenaamde geheugen-cellen. Zij zorgen ervoor dat er massaal antilichamen worden aangemaakt na een infectie, en zij houden ons finaal uit het ziekenhuis. Daarvoor hadden we effectief drie vaccins nodig, maar die moeten we nu ook hun werk laten doen. In theorie – en daarvoor baseer ik me op oude data – zouden we via die geheugen-cellen voldoende immuniteit moeten hebben opgebouwd om ons een tweetal jaar te beschermen. Daarna zien we dan wel weer.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    We zouden er dus beter aan doen, in het vervolg te spreken van de Papieren Pamper Pandemie, de PPP, omdat die vooral in de Regime Media gepamperd en opgeklopt werd van die Wuhan grapjasserij tot een instrument voor Stalinistische volksonderdrukking en georkestreerde verarming van o.a de de economie.

    Maar zie, van bij de eerste tegen-geluiden bij échte wetenschappers, krijgen we meteen een troostprijs aangereikt: de TV-Barometer. Bij mooi weer verschint er ’n bloot gender-neutraal zonnebaadstertje, en bij regenweer een oiwe vent met een regenscherm. Daartussen in moet, zoals ons Maggiie het ooit zei, tegen Corona maar ‘in Uw kot blijven’…

    *

     

    Digithalys

    14-01-2022, 18:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500792 – HET TIJ KEERT EN HET VOLK KERT ZICH MASSAL TEGEN ZIJN LEIDERS

    .

    DONDERDAG 13 JANUARI 2022

    Galg en rad voor VIVVALDI & Hoger

    *

    500792 – HET TIJ KEERT EN HET VOLK KERT ZICH MASSAL TEGEN ZIJN LEIDERS

    *

    I N H O U D

    Mijn wraakzucht wordt stilaan persoonlijk, wnat dat wat iemand persoonlijk is overkomen, is NIET de schuld van de overroepen gebleken ‘pandemie’, maar van de toegepaste Stalinistische afweermethoden die allemaal naast de kwestie bleken te zijn geweest.

    Oorverdvovende stilte, toen ineens bleek dat ieamand die

    de zelf immuun was, de besmetting had doorgegeven. De ranzigste virolieger ooit, in regeringsdienst, keek de andere kant op.

    Miljoenen doden en mijoenen mislukte levens in deze hun poging om op die manier onze Samenleving naar hun hand te zetten.

    Iedereen voor zich, om uit te maken waar het geweld en/of de zelfverdediging begint.

    Hieronder leest U zware beschuldigingen, die in niets onderdoen voor wat geberud is net voor de Franse Revolutie en de opmars van de guillotine. Die horror van toen werd nadien het beginpunt van een Nieuwe Beschaving. Weg met het Ancien Regime van zakkenvullende potentaten en volksmilseiers de groen-rode mestkevers

     *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    THE GREAT GAME* (BIS)

    *

    Er zijn dezer dagen verschillende bijeenkomsten aan de gang tussen het Westen en Rusland i.v.m. de spanningen in Oekraïne, waarbij steeds gesteld wordt dat het Westen, bij de val van de Sovjet Unie, beloofd had de NATO niet te zullen uitbreiden naar het vroegere Oostblok, maar dat NATO zelf die beloftes niet is nagekomen. Dat verhaal klopt niet helemaal.

    Om te beginnen hebben inderdaad heel wat westerse leiders dat toen beloofd, maar die belofte kwam niet van de NATO zelf en – heel belangrijk – werd nooit officieel op schrift gezet, ‘geratificeerd’ zoals men dat noemt. Een internationaal conflict wordt beëindigd met een verdrag en dat is toen niet gebeurd. Waar wél bewijzen van zijn, is dat Gorbatsjov later in eigen land verweten werd van grote naïviteit omdat hij dat niet op papier had laten zetten, maar zijn opvolger Jeltsin miste ook de kans dat te doen toen er in 1997 een soort intentie verklaring kwam, een akkoord tussen NATO en Rusland, waarin ze afspraken met elkaar nauwer te zullen gaan werken, maar niet meer dan dat.  

    Om het probleem nu op te lossen zal er hoe dan ook met Poetin moeten gepraat worden. Die beweert ten onrechte dat zijn land door de NATO wordt bedreigd. NATO is een defensieve alliantie en kwam zelfs niet tussenbeide toen Rusland de Krim annexeerde en sindsdien de rebellen steunt in de Donbas. De vroegere Oostbloklanden weten maar al te goed wat het betekent onder een Russisch bewind te moeten leven en willen dat geen tweede keer meemaken. Wat ondertussen in Wit-Rusland en Kazachstan is gebeurd, versterkt nog hun wantrouwen t.o.v. het Rusland van Poetin. Zelfs buurlanden als Zweden en Finland denken er nu aan toe te treden tot de NATO. Zweden heeft zelfs een soort dienstplicht heringevoerd, zowel voor jongens als meisjes.

    De oplossing is dat de vroegere Oostbloklanden, die nu zelfstandige staten zijn, zelf moeten kunnen beslissen wat zij willen doen en dat dit niet kan onder de bedreiging van een Russische troepenmacht aan de overkant van de grens.

    *’The Great Game’ was de naam van het strategische conflict tussen het Britse en het Russische Rijk in Azië rond halfweg de 19de eeuw. De geschiedenis herhaalt zich.

     

    KLEINE ENERGIELEVERANCIERS KRIJGEN TOELOOP KLANTEN NIET GEBOLWERKT

    ©© Zoonar/SEIFERT BIRGI

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    Nu tienduizenden gezinnen een nieuwe energieleverancier zoeken, botsen enkele kleinere spelers op hun limieten. Ze nemen tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan of hanteren extra wachttijden. ‘We hebben nieuwe klanten 15 jaar lang met open armen ontvangen, maar nu even niet.’

    Het faillissement van Vlaamse Energieleverancier en het stopzetten van Watz vorige maand veroorzaakten een schok in het Belgische energielandschap. Terwijl de energieprijzen piekten, moesten bijna 100.000 klanten op zoek naar een nieuwe leverancier. Klantendiensten raakten daardoor overbevraagd, eert rondvraag in de sector. Verschillende leveranciers nemen tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan of kampen met vertragingen en kunnen nieuwe klanten pas vanaf maart van elektriciteit en gas voorzien.

    De essentie

    Door het omvallen van Vlaamse Energieleverancier en Watz moesten bijna 100.000 klanten op zoek naar een nieuwe leverancier.   Verschillende kleine spelers krijgen die toevloed niet verwerkt.     Ecopower, Wase Wind en Trevion nemen tijdelijk geen nieuwe klanten aan.     Bij andere, zoals Mega en Energie.be, gelden extra wachttijden.

    De coöperatieve groenestroomleverancier Ecopower besliste deze week even geen nieuwkomers meer te ontvangen boven op de 50.000 bestaande klanten. ‘Na het faillissement van Vlaamse Energieleverancier en het stopzetten van Watz hebben we in heel korte tijd 3.000 nieuwe contracten binnengekregen’, zegt woordvoerder Margot Vingerhoedt. ‘De druk op onze klantendienst is enorm toegenomen. We zitten nog met 2.000 onverwerkte contracten. De kerstvakantie heeft niet geholpen die achterstand in te halen.’

    Ecopower stond al een tijdje als goedkoopste bovenaan op de Vlaamse prijsvergelijker V-test die dinsdag vernieuwd werd. ‘Onze inschatting was dat de nieuwe V-test tot een extra golf van klanten zou leiden, maar dat kan er op dit moment echt niet bij’, zegt Vingerhoedt. ‘We nemen tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan om eerst die achterstand weg te werken. Eind januari zullen we de situatie opnieuw evalueren.

    Tobe Steel

    * OMICRON BEWIJST DE IMPOTENTIE VAN HET BELEID

    De degradatie van Dreyfuss, aanleiding van die eerste J'accuse.

    J’ACCUSE

    Commentaar - 13/01/2022 Alain Grootaers - Leestijd 7 minuten

    -

    ‘Omicron komt meer in de buurt van de griep’ zegt nu ook Marc Van Ranst (HLN, 12 januari). Dat meldden we dus hier twee maanden geleden al, op basis van de onderzoeken uit Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Toch bleven de door de Belgische Staat aangewezen virologen en hun acoliet koffiedikkijker Geert Molenberghs gretig paniek zaaien in de bevriende regimepers die al twee jaar kritiekloos het overheidsdiscours volgt en dezelfde wetenschappers interviewt wijl ze elke ernstige academische tegenstem verzwijgen of proberen te ridiculiseren.

    In Denemarken heeft de krant Ekstra Bladet, gesticht in 1904 en dus geen eendagsvlieg, begin deze week mea culpa geslagen. ‘Wij hebben gefaald’, schreef de krant. ‘Wij zijn niet waakzaam genoeg geweest. Over het geheel genomen laten de boodschappen van de autoriteiten en politici aan het publiek in deze historische crisis veel te wensen over. En dus liegen ze.’

    En ze liegen nog niet zo’n beetje, ook bij ons, met premier De Croo en Minister van Corona Vandenbroucke voorop. Tijd dus voor een J’accuse, want na twee jaar begint het besef langzaam door te dringen dat wat wetenschappers als Sam Brokken en Lieven Annemans bij ons en wereldvermaarde epidemiologen en virologen van de universiteiten in Stanford en Oxford -allen bedreigd in hun job omdat ze hun werk deden- al anderhalf jaar lang zeggen, klopt: dat een ademhalings-virus niet te verslaan is en dat elke poging daartoe gedoemd is te mislukken door de specifieke aard van het coronavirus.

    Dat is niet nieuw. Dat is al veel langer bekend, na decennia van observaties en wetenschappelijke publicaties. Onze tv-virologen en vaccinologen hebben al die tijd die kennis verborgen gehouden voor het grote publiek, verblind door hun ego, hun hybris, hun narcisme, paternalisme en belangenverstrengeling. Luchtweg infecties komen in golven die vanzelf wegebben. Dat is al jaren zo, maar plots trokken virologen en politici het laken naar zich toe. Ging een golf naar beneden, dan kwam dat zogezegd door het krachtdadig ingrijpen van de overheid en ging de golf weer omhoog dan was het volgens onze regering door de schuld van achtereenvolgens: ouderen, adolescenten, ongevaccineerden, schoolkinderen, peuters en baby’s in de crèche. Alleen het ongeboren leven ontbreekt nog als schuldige.

    paniek is goed voor de business

    In plaats van naar de wetenschap keken de leiders in Europa naar elkaar en rolden ze met spierballen, opgejaagd door opinie peilingen. Opinies die gestuurd werden door de paniek die door dezelfde virologen werd aangejaagd, met de massamedia als dankbare en hijgende partner, want paniek is goed voor de business.

    Het wordt tijd dat de leiders van dit land (en van Europa) dit toegeven. Ik richt me gemakshalve tot de premier en zijn schaduwpremier; meester Frank.

    U, heren, weigerde toe te geven dat massale tests ondoeltreffend zijn en alleen dienden om paniek te zaaien onder de bevolking, zodat ze uw absurde wetten zouden gehoorzamen.

    U weigerde toe te geven dat genezing na een corona besmetting meer bescherming biedt dan een vaccin, ondanks de beschikbare wetenschappelijke evidentie.

    U weigerde toe te geven dat gevaccineerden besmettelijk zijn, ondanks de waarnemingen.

    U negeerde dat Covid tientallen malen gevaarlijker is voor risicogroepen en oudere volwassenen, dan voor jongeren die niet tot de risicogroepen behoren.

    U weigerde te luisteren naar wetenschappers wereldwijd die pleitten voor de zogenaamde ‘focused protection’ waarbij ouderen en kwetsbaren worden beschermd zodat de rest van de maatschappij kan doordraaien.

    U en uw vrienden bij diverse media kozen ervoor om wetenschappers, professoren en artsen die het niet met uw aanpak eens waren belachelijk te maken, te belasteren, hun woorden te verdraaien en in diskrediet te brengen.

    U heeft geen effectief systeem opgezet voor het melden van bijwerkingen van de vaccins. Artsen durven intussen nauwelijks nog een verband leggen tussen het vaccin en bijwerkingen, uit angst hun licentie te verliezen.

    U duwt kinderen, die helemaal geen hinder ondervinden van Covid19 wanneer ze geen onderliggende ziekte hebben (0,0009% sterfte inclusief jongeren met onderliggende ziektes), in een vaccinatieprogramma waarvan de langetermijn effecten niet gekend zijn.

    U heeft gezinnen, families, gemeenschappen tegen elkaar opgezet

    Maar de waarheid komt boven. En die is dat u miljarden euro’s hebt verspild zonder enig resultaat. Dat u hebt geïntimideerd, ineffectieve tests heeft gebruikt, destructieve lockdowns hebt georganiseerd en dat u daardoor bedrijven en zelfstandigen hebt geruïneerd en mensen in de eenzaamheid en tot zelfmoord hebt gedreven. U heeft gezinnen, families, gemeenschappen tegen elkaar opgezet. U heeft apartheid onder uw bevolking georganiseerd door de introductie van het onwetenschappelijke en ineffectieve CST ticket, dat tot meer in plaats van minder besmettingen heeft geleid.

    U heeft er voor gezorgd dat kinderen zich schuldig voelen en bang zijn. U hebt de economie, de mensenrechten, de psychische en lichamelijke gezondheid geschaad. U hebt de cultuur, dat wat ons mens maakt, kapot gemaakt.

    U hebt, zonder wetenschappelijke basis, mensen die ervoor kozen zich niet te laten vaccineren, gebrandmerkt als vijanden en als verspreiders van ziekten. U bevordert discriminatie, en u ontzegt mensenrechten op grond van de eigen medische keuze voor de integriteit van het lichaam. U liegt dat wie vaccinaties neemt dat doet voor een ander, voor de gemeenschap. Een standpunt dat elke epidemiologische rechtvaardiging ontbeert.

    U heeft de samenleving verdeeld.

    Intussen heeft u geweigerd om in grijpen daar waar de problemen zich wél voordeden: de IC’s in de ziekenhuizen. Wel integendeel: in plaats van de capaciteit op te schalen koos u ervoor om nog meer verpleegkundigen uit het beroep te duwen door Covid-vaccinatie verplicht te stellen, terwijl u gevaccineerde en positief geteste verpleegkundigen verplicht om te gaan werken.

    u wacht straks de luxueuze uitgang richting Europa of de zachte zetels van een directiecomité

    Stilaan begint het besef te rijpen dat uw beleid meer schade heeft aangericht en meer slachtoffers heeft gemaakt dan het virus. De economie die u hebt geruïneerd, de werklozen die u hebt veroorzaakt, en de kinderen wier onderwijs u hebt vernietigd – zij zijn de ‘nevenschade’ als gevolg van uw daden. U heeft daar zelf financieel niet onder geleden en u zal er de tol niet voor betalen, want u wacht straks de luxueuze uitgang richting Europa of de zachte zetels van een directiecomité. U staat aan de foute kant van de geschiedenis en u begint het te beseffen.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Niets zeggen dan duizend keer elsprelender zijn dan veel kwade woorden.

    De Tijd van de Papieren Pandomine is nu dus voorbij?

    *

    Digithalys

    14-01-2022, 15:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500789 – GOD BLESS AMERICA AND ALL OF US BUT TO THE HELL WITH AALL OTHERS

    .

    DINSDAG 11 JANUARI 2022

    We krijgen weer wat….

    *

    500789 – GOD BLESS AMERICA AND ALL OF US BUT TO THE HELL WITH AALL OTHERS

    *

    I N H O U D

    Wat tenminste klare taal is. Misschien wat moeilijk te vertalen in het Arabiers en zo, maar dat hoeft ook niet. De Democratische Demonen doen wel de rest. Wie dan leeft, dan zal zien.

    Die gasten, ook bij ons, ontvluchten de ellende in hun eigen lalnd, om die vervolgens, ten koste van onze welvaart, bij ons in te voeren. Datis een Wijsheid overgenomen van JMDD uit zijn boek ‘Geen Blad voor de Mond’.

    De wereldbevolking door elkaar schudden is een duivels Linkx idee. Daar komen alleen maar vodden van. En wandelende kleerkasten vol dekzeil lvoden, bedoeld als vormvervaging voor alle soorten baby-maaksters van de wieg tot het graf.

    Wij doen ons best, en Trump doet de rest.

     

    ‘BIDEN LIJKT VEEL MEER OP TRUMP DAN HIJ ZELF DENKT’

    foto: ©Belga/AFP

    *

    Asselman en Neyskens:

    10/01/2022

    *

    Vorige week was het een jaar geleden dat demonstranten het Capitool in Washington bestormden. Beelden die op het netvlies gebrand staan. In deze aflevering van Doorbraak Radio blikken Roan Asselman en David Neyskens terug op deze gebeurtenissen en analyseren ze het presidentschap van Joe Biden.

    Terugblik op de bestorming van het Capitool

     

    Één jaar geleden, op 6 januari 2020, werd het Capitool in Washington bestormd toen Joe Biden er officieel zou worden uitgeroepen als de nieuwe Amerikaanse president. Aanhangers van de aftredende president Trump geloofden dat Biden zijn overwinning te danken had aan fraude en bedrog en kwamen daarom samen voor een grote demonstratie die ontaarde in geweld. Een jaar later is het vooral interessant om te kijken naar hoe de Democraten en Republikeinen terugblikken op deze gebeurtenissen. Langs democratische kant vallen er vooral veel hyperbolen en is de vergelijking met grote drama’s zoals de Amerikaanse burgeroorlog en Pearl Harbor niet ver weg. Democraten willen bewijzen dat de bestorming van het Capitool een staatsgreep van Trump is waarop Republikeinen de Democraten beschuldigen van een heksenjacht. Het feit dat Trump zich opnieuw kandidaat wil stellen voor de verkiezingen is een teken dat de Amerikaanse democratie wel degelijk stand heeft gehouden, tenzij de kritiek van de Republikeinen op de Democraten terecht is, zegt Neyskens. ‘De Democraten geloven nog steeds dat Trump kan terugkeren wat voor angst zorgt.’ Aan Democratische kant wordt er een politiek spel gespeeld

     

    Aan Republikeinse kant hebben de harde Trump aanhangers soms dan weer de neiging om de gebeurtenissen van 6 januari 2020 de minimaliseren, zegt Asselman. ‘De bestorming van het Capitool is een zwarte pagina uit de Amerikaanse geschiedenis.’ Maar de demonstratie van vorig jaar op één lijn plaatsen met 9/11 en Pearl Harbor, zoals vicepresident Harris doet, is het nalatenschap van de slachtoffers van die dagen ridiculiseren. ‘De nuance is soms ver zoek.’ Zeker aan Democratische kant wordt er een politiek spel gespeeld. Het lijkt erop dat de Democraten nog weinig andere wapens hebben om de Republieken aan te vallen, vindt Neyskens.

    Trump opnieuw op de Republikeinse voorgrond?

    Neyskens denkt niet dat de Republikeinse partij Trump onder de radar zal houden. Ted Cruz, conservatieve senator uit Texas en tegenstander van Trump bij de voorverkiezingen in 2016, sprak vorige week over terroristen die het Capitool hebben aangevallen. Cruz werd over deze uitspraak hard aangepakt waardoor het meteen duidelijk is dat het niet getolereerd wordt om als Republikein openlijk Trumpaanhangers aan te vallen.

     

    Indien Trump zich kandidaat stelt kan hij het halen

    Trump buitenspel zetten om opnieuw deel te nemen aan de verkiezingen is niet mogelijk volgens Asselman. ‘Er is geen directe link te vinden tussen Trump en de bestorming van het Capitool, ook al liet zijn gedrag in die periode de wensen over.’ De nieuwe generatie die de fakkel van de Republikeinse partij zal overnemen zal de partij een nieuwe koers kunnen doen varen, maar de Republikeinse partij blijft de komende jaren de partij van het Trumpisme.’ Indien Trump zich kandidaat stelt kan hij het halen maar zelfs wanneer hij verliest zal hij een blijvende rol spelen, zegt Asselman.

    Het jaar van Biden

    Voor Biden is 2021 een dramatisch jaar geweest, zegt Neyskens. Trump was historisch altijd heel onpopulair maar bij Biden zien we nu hetzelfde gebeuren. 54% van de Amerikanen is het oneens met het beleid van Biden, terwijl Biden als persoon altijd geliefder was dan Trump. Vooral het buitenlands beleid en het migratie -en gezondheidsbeleid kan de Amerikanen niet bekoren. ‘Voor Biden is er dus weinig goed nieuws, zijn presidentschap zit in grote problemen.’ Biden ging de grote verzoener zijn, maar hij heeft duidelijk gekozen voor eenheid door assimilatie. Biden speelt een retorisch en politiek spel waarbij hij er niet voor kiest om Democraten en Republikeinen rond de tafel te brengen maar voor eenheid door ideeën op te leggen die slechts door een minderheid gesteund worden. ‘Hij heeft zich teruggeplooid op de Bernie Sanders vleugel van de partij.’ Biden lijkt bovendien veel meer op Trump dan dat velen denken, zegt Asselman. Ook Biden heeft een zeer kort lontje maar hij wordt minder aan een vuurdoop onderheven waardoor zijn lontje minder snel wordt aangestoken, in tegenstelling tot Trump die voortdurend lastige vragen kreeg. ‘Het beeld van Biden als de vriendelijke opa was vooral aan PR-truc van zijn team.’

    David Geens

     *

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Neen, de soep wordt nooit zo heet gegeten als ze op tael komt. Er zal dus nogal wat inkt vloeien in de komende jaren. Goed voor de jaaromzet maar slecht voor de portemonnee van de kiezer. Die vraagt immers niets beters dan in doeken te worden gedraaid.

    Of we ooit nog iets zullen vernemen over het geknoei bij de vervalste verkiezingen van de Bid- Sprinkhaan Biden? Staat bij voorbaat vast. De wereld wil nu eenmaal bedrogen worden. Men vraagt niet beter.

    Zie Vivaldi.

    Wat in The States gebeurde, is in gans Europa en misschien wel in de hele wereld schering en inslag. Want het gaapt lijk een brandend hellevuur. Niets is eenvoudiger dan een computer-telmachine voordien dermate te programmeren met als uitslag ‘Altijd Prijs’.

    In de gewenste richting uiteraard,zoals gewenst door de zelfbenoemde aan de knoppen zittende Almacht.

    -

    Ouderwetse stembrieven in deurwaardershanden geven en daar een beperkt aantal beëdigde tellers aan het werk zeten. Is controleerbaar en juist daardoor veel betrouwbaarder.

    Maar opgelet: de Extreem-Slechten zullen desnoods bij sde Duvel te biechte gaan, om of een of andere wijze het laken toch naa zich toe te trekken.

    -

    Persoonlijk ben ik van mening, dat de Stem van het Volk zoals die luidop publiekelijk te horen valt, de doorslag moet geven.

    Proef op de som nemen bij de eerstvolgende Verkiezingen bij ons?

    Een kiesmethode die wel eens het aanschijn van de wereld zou kunnen veranderen…..

    *

    Digithalys

    12-01-2022, 16:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500790 – ALS DE MAAT VOL MOET DE BEKER GELEDIGD WORDEN

    *

    WENSDAG 12 JANUARI 2022

    *

    500790 – ALS DE MAAT VOL MOET DE BEKER GELEDIGD WORDEN

    *

    I N H O U D

    Aan de contradictie, dat alle water naar zee srtroomt, maar integendeel heet Vlaamse geld strioomopwaarts moet, komt dus blijkbaar binnenkorteen einde aan.

    Naast de waterellende zoals onlangs in Pepinster, zal er dus ook een einde komen aan het francofone rentnierschap. Maar laat dat geen probleem zijn: de Zuiderburen zullen maar wat blij zijn let weer ’n landje meer. L’Union fait la farce!

    En ons Betty dan, zult U misschien vragen.

    Tja, ergens rond de Moulin Rouge zal er wel nog ergens ‘n vensteerraam vrij zijnn zeker?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    LE MOUVEMENT BOUCHEZ

    *

    In deze rubriek heb ik het soms wel eens over onze minister zónder Financiën en dan bedoel ik die van de federale regering. Maar het kan nog erger als men minister zonder Financiën is in de Waalse deelregering, die helemaal blut is. Dat heeft Jean-Luc Crucke (MR) ondervonden. Toen die eind december een hervormings-plan voorstelde, werd hij teruggefloten door zijn eigen MR-partij en in het bijzonder door voorzitter Bouchez, die zijn partij een meer rechtsere koers wil doen varen in het overwegend linkse Wallonië en daarvoor flink oppositie voert binnen de federale regering, al doet het soms een beetje denken aan de hond die blaft, maar niet bijt..

    Tussen Crucke en Bouchez was er niet alleen het links-rechts verhaal, maar Crucke is ook eerder een regionalist, zoals ze daar een Waalsnationalist noemen en Bouchez een belgicist. Al meer dan 20 jaar burgemeester van Frasnes-lez-Avaign, een gemeente bij de taalgrens, is Crucke een perfect tweetalige, die feitelijk beter thuis hoorde in de federale regering, Bouchez, die zelf nog altijd geen woord Nederlands spreekt, wou daar niet van weten. Het gevolg kennen we nu: Crucke is afgetreden als Waals minister en stapt waarschijnlijk zelfs uit de politiek, als hij bevestigd wordt als….. rechter aan het Grondwettelijk Hof, waar hij is voorgedragen door, jawel, Bouchez. Waarbij, voor zover dat nog nodig was, nogmaals bewezen wordt dat de liberalen in dit land alleen maar uit zijn op postjes pakken (Denk maar aan Michel, Reynders, Turtelboom, Van Cauter, El Kaouakibi en - last but not least – Crootje, die nu de dweil van Paarsgroen+ speelt in de hoop er straks ook een Europees baantje aan over te houden. En dan vergeet ik er misschien nog wel enkele.

     

    RECORDAANTAL NIEUWE VACATURES LEIDT TOT ONGEZIENE KRAPTE

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    Dubbel zoveel vacatures als eind 2020 toont aan hoe moeilijk bedrijven geschikt personeel vinden.

    De Vlaamse arbeidsmarkt was nooit zo krap als in 2021, blijkt uit de jaarcijfers van de arbeidsbemiddelaar VDAB. Eind december hadden bedrijven ruim 71.000 vacatures, bijna dubbel zoveel als eind 2020. 'De hoge vacaturecijfers blijven het bewijs van een erg krappe arbeidsmarkt', zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). 50.000 vacatures waren vroeger een uitzondering, maar in de voorbije acht maanden werd die drempel vlot overschreden.

    De krapte op de arbeidsmarkt was voor de corona crisis al een probleem, maar nam vorig jaar buitensporige proporties aan. Dat blijkt ook uit de nieuw aangemelde vacatures in de loop van 2021. Bedrijven zochten het voorbije jaar liefst 362.500 werknemers via de VDAB. Dat is 51 procent meer dan in 2020 en een verdubbeling tegenover 2012.

    Vergrijzing

    Sonja Teughels, arbeidsexpert bij de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, ziet de vergrijzing als belangrijkste reden. 'De pensionering van babyboomers stuwt de vervangingsvraag. Deze legislatuur moeten zo'n 380.000 mensen vervangen worden. Dat fenomeen is jaren geleden voorspeld, maar dat het nu zo acuut is, ligt vermoedelijk aan corona. Bij het begin van de crisis zijn de aanwervingen en vervangingen stilgevallen, maar bedrijven hervatten die nu de economie herstelt', zegt Teughels.

    Tegelijk wordt de poel met beschikbare arbeidskrachten almaar kleiner. In 2021 zaten in Vlaanderen gemiddeld 197.000 werkzoekenden zonder werk. Dat is 14 procent minder dan in 2020. 'Bovendien krijg je ze heel moeilijk naar de knelpuntvacatures', zegt arbeids-econoom Stijn Baert (UGent). 'Ofwel omdat ze niet het juiste diploma of onvoldoende vaardigheden en ervaring hebben, ofwel omdat de openstaande jobs als weinig aantrekkelijk worden gezien, zoals poetshulpen, stukadoors of vuilnisophalers.' Baert ziet in dat laatste ook de verklaring waarom aanzienlijk meer vacatures voor kortgeschoolden blijven openstaan.

    Daan Bleus

    JAN-LUC CRUCKE, REGIONALIST EN… REÜNIST

    **

    Analyse - 12/01/2022 Jules Gheude - Leestijd 5 minuten

    -

    Het is niet gebruikelijk om een persconferentie bij te wonen waar een minister, gezeten naast de voorzitter van zijn partij, zijn ontslag aankondigt, met de mededeling dat hij niet meer in de lijn van zijn politieke partij ligt.

    Voorspelbaar

    Dit ontslag was voorspelbaar. In december jongstleden had Jean-Luc Crucke inderdaad verklaard dat hij zich aan het beraden was over de houding die hij te zijner tijd zou aannemen, na de afwijzing die hij van Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van Mouvement Réformateur (MR), en van een deel van de Waalse liberale afgevaardigden had gekregen in verband met zijn belasting-decreet.

    Nu het Waals Gewest geconfronteerd wordt met een begrotings situatie die zijn minister-president, Elio Di Rupo, zelf omschreef als ‘abysmal’

     

    Dit decreet werd uiteindelijk aangenomen, maar de man kon de pil niet verteren. Vandaag verlaat hij de politiek, in de hoop spoedig tot lid van het Constitutionele Hof te worden benoemd. Het vertrek van dit zwaargewicht in de Waalse politiek komt op het slechtst mogelijke moment: nu het Waals Gewest geconfronteerd wordt met een begrotings situatie die zijn minister-president, Elio Di Rupo, zelf omschreef als ‘abysmal’.

    Problematische begrotingssituatie

    Wallonië heeft een gewoon tekort van 207 miljoen euro voor 2022, wat in de lijn ligt van het traject van terugkeer naar evenwicht op het einde van de legislatuur. Daarbij komen echter nog de uitgaven in verband met de gezondheidscrisis, de overstromingen en het herstelplan. In totaal bedraagt het door het Gewest te financieren brutosaldo 4,134 miljard euro, waarbij de aangekondigde ontvangsten 15,5 miljard bedragen, terwijl de uitgaven 19,6 miljard zouden moeten bereiken.

    Het is in deze context dat het rating bureau Moody’s onlangs de rating van Wallonië heeft verlaagd van A2 naar A3. Voor het Rekenhof zou dit de toegang van het Gewest tot de financiële markten kunnen bemoeilijken. Zij wijst ook op de explosie van de geconsolideerde bruto schuld, die in 2026 meer dan 45 miljard euro zou kunnen bedragen.

    Aflossing Waalse schuld?

    In een verslag dat vóór de overstromingen werd opgesteld, luidden verschillende deskundigen de alarmbel over de onzekere houdbaarheid van de aflossing van de Waalse schuld. Enkele jaren geleden had wijlen Jules Gazon, hoogleraar economie aan de universiteit van Luik, duidelijk gesproken over een scenario zoals dat van Griekenland.

    Als opvolger van Jean-Luc Crucke heeft Georges-Louis Bouchez Adrien Dolimont gekozen, voorzitter van het OCMW van Ham-sur-Heure, van wie we vernemen dat hij op 18-jarige leeftijd schepen was. Zal hij opgewassen zijn tegen de kolossale taak die hem wacht?

    Een 7de staatshervorming is gepland voor 2024 en het financiële aspect zal centraal staan

    Een 7de staatshervorming is gepland voor 2024 en het financiële aspect zal centraal staan, met een welvarend Vlaanderen dat niet langer de hand in de portemonnee wil steken om solidair te zijn met een Wallonië dat er na meer dan 40 jaar regionalisering en verschillende herstelplannen nog steeds niet in geslaagd is van de grond te komen.

    De Belgische fakkel

    Zodra hij hoofd van de MR werd, zwaaide Georges-Louis Bouchez met de Belgische fakkel. Hij is bijna de enige die trots een driekleurig masker draagt. Hij is ervan overtuigd dat er meer België nodig is (dus moeten sommige bevoegdheden opnieuw gefederaliseerd worden) en, terwijl zijn gedrag spanningen binnen zijn eigen partij blijft opwekken, droomt hij van een hereniging van de liberale ‘familie’ met Open VLD.

    Net als Donald Trump twittert hij veel en geniet hij van arrogantie en provocatie.

    Een nieuw voorbeeld hiervan is zijn zin: ‘Ik heb meer respect voor de standvastigheid van Eric Zemmour dan voor die van Valérie Pécresse’, die onmiddellijk door Daniel Ducarme werd afgekeurd. Het is waar dat Georges-Louis Bouchez het niet eens is met de ideeën van de Franse polemist, die veroordeeld is wegens aanzetten tot rassenhaat, maar niets verplichtte hem om hem te citeren. Hier bevinden wij ons in de situatie waarin Eric Zemmour naar Pétain verwijst in verband met de Joden in Frankrijk, en de ons bekende controverse veroorzaakte.

    Overtuigd regionalist

    Ongetwijfeld zal Charles Michel de opmerkingen van Georges-Louis Bouchez hebben gewaardeerd, aangezien hij zweert bij Emmanuel Macron… Jean-Luc Crucke zei dat hij de politiek verlaat om te vermijden dat hij binnen zijn politieke partij als een splijtzwam zou overkomen.

    In tegenstelling tot Georges-Louis Bouchez is Jean-Luc Crucke een overtuigd regionalist, voorstander van een België met vier, wat in praktijk zou leiden tot de afschaffing van de Gemeenschappen.

    Dit is een optie die zichzelf respecteert, maar we hebben al de gelegenheid gehad om te zeggen dat het een utopie is. Vlaanderen heeft zijn Gewest van bij het begin in zijn Gemeenschap geïntegreerd. Vlaanderen zal nooit afstand doen van dit concept, dat het in staat stelt zijn Brusselse minderheid van de wieg tot het graf effectief te controleren via de zogenaamde ‘aanpasbare’ zaken.

    Plicht van reserve

    Als hij tot lid van het Constitutionele Hof wordt benoemd, zal Jean-Crucke zich niet meer over dit onderwerp kunnen uitspreken. Hij zal onderworpen zijn aan de plicht van reserve. Zal de 7e staatshervorming het daglicht zien? Indien de onderhandelingen op niets uitlopen, rest de partijen niets anders dan de echtscheiding uit te spreken en de voorwaarden vast te stellen. Jean-Luc Crucke, een goede vriend van wijlen Jean Gol – wiens naam het MR Studiecentrum draagt – zou dan, net als hij, voorstander zijn van de optie van de hereniging.

    Ik herinner me nog deze informele bijeenkomst van vier personen, bijeengeroepen door Daniel Bacquelaine in 2010 en bijgewoond door Jean-Luc Crucke. Het doel was na te denken over de wijze waarop de reünisten vertegen woordigers van alle partijen regelmatig bijeen zouden kunnen komen om de kwestie te bespreken. Dit bracht mij ertoe een carte blanche te schrijven ‘Mandataires réunionistes de tous les partis unissez-vous’, die werd uitgegeven door Le Soir .

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Nog twee jaar ijzerbijten en daarna wenkt dezelfde vrijheid gepaard met welstand als eeuwen geleden. De Vlaamse meerderheid bij de volgende verkiezingen staat nu al rekenkundig vast. Het komt er dus alleen nog op aan, om ùet beide handen, zowel de Rechtse als de Linkse, de Welstand te vatten die voor het grijpen ligt.

    De enige spelbreker in dit Vlaamse streven, zou evenwel de internationale situatie kunnen zijn. Poetin en de Navo met ‘die Joekrien’ op het schaakbord, de ultieme wraak van de Zwarte Mohamed uit Het Witte Hus.

    Maar om het even hoe: de raderen van de tijd malen onverzettelijk door, altijd verder in de richting dat wat uit Gods handen komt, door geen Belgicist ooit zal vercloot worden.

    Vlaandeen is door zijn diplomatie en door hard werken vroeger aan de wereldtop geraakt. En nu dat de Wonderwerken van Markx hun onnut bewezen hebben, moeten we de vroeger ingeslagen wegen terugvinden.

    -

    Samen met die eeuwigdurende Francofone wieltjeszuigerij, verdwijnt ook de eeuwigdurende werkloosheid. Wie niet wil werken, moet ook niet eten. Er zijn jobs genoeg, wordt de boodschap. En wie de taal niet spreekt verdwijnt liefst zo vlug mogelijk naar waar vandaan die is gekomen.

    *

    Digithalys

    12-01-2022, 14:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500788 – NOORD EN ZUID ZIJN SAMEN JHET NOORDEN KWIJT

    DINSDAG 11 JANUARI 2022

    Homo Erectus….

    *

    500788 – NOORD EN ZUID ZIJN SAMEN JHET NOORDEN KWIJT

     *

    I N H O U D

    Stille watertjes, diepe gronden.

    Vandaag, Stille Dinsdag. Alleen hetzelfdeen dan weer ander gerommel in de marge over Corona. In de Regeiome Media geen woord over het crimineel geworden wanhoops gedrag van deze idioten-regering, en al zeker niet over het volksprotst daartegen in al onze grootsteden. Vooral ggen golven maken, dt is het.

    Binnekort verkondogt De Croo, dat zelfs ongeboren kinderen in de moedersschoot ‘n safety-mask zullen moeten drtagen.

    -

    Leuke Jeff voor de Vierschaar und Kein Ende, maar altijd kilometers naast de kwestie. Want de beschuldigde is, vanwege dringende persoonlijke fiscla redenen, ’n Angoriaans Staatsburger geworden waarover een Sroppendasrechter geen bevoegdheid meer heeft.

    En wat dan nog over welbepaalde onderdelen van het vrouwelijk lichaam? Het zijn niet meer dan hoogst persoonlijke aangeboren mini-zuvelfabriekjes die nodig zijn om hun babay’s in leven te houden. Niet om te orgen voor het levensonderhoud van bepaalde medische profiteurs. In afwachting dat met de Nieuwste Beschaving, deze baby-faabriekjes allemaaal in textiel-kleerkasten weggestoopt dienen te worden, staat het Internet er BOL van. In alle maten en gewichten: van kinderborstjes tot honderdjarigen. Goesting is koop. Liggene of staande wip… U hoeft het slechts aan te tikken….

    -

    Plastische Jeff verdient de Nobelprijs voor de best geslaagde Fiscale camouflage ooit: et succes de Fiscus ontduiken en daarbij succes oogsten tot bij de Neanderthalers der Extreem-Slechten.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    RICHARD LEAKEY (1944/2022)

    *

    Op 2 januari van dit jaar stierf op 77-jarige leeftijd Richard Leakey, een Brits-Keniaanse paleoantropoloog*, natuurbeschermer en politicus. Hij was het die als eerste ontdekte dat de mens meer dan waarschijnlijk in Afrika is ontstaan. Zijn beroemdste vondst was wat hij de ‘Turkana Boy’ noemde, een bijna compleet skelet van een Homo ergaster** aan het Turkana meer. Hij vond ook de eerste schedels van Homo abilis en Homo erectus. In 1993 verloor hij beide onderbenen bij een crash met zijn vliegtuigje. Dat stopte zijn levenswerk niet, evenmin als het oplopen van huidkanker, lever- en nierproblemen, om met zijn levenswerk door te gaan en bleef hij tot 2018 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kenya Wildlife Service, die o.m. ook streed voor de bescherming van de Afrikaanse olifant.

    In de jaren 1970/80 had ik een abonnement op Time, waarin regelmatig artikels over Richard Leakey verschenen. Ik dacht dat hij ooit tot ‘man van het jaar’ werd verkozen (nu heet dat ‘persoon’ van het jaar), zoals voor 2021 die andere blanke (Zuid) Afrikaan Elon Musk, de fantast die het ook gemaakt heeft (en nog aan het maken is), maar dan op een heel ander gebied. Ongelooflijk tot wat één man in staat kan zijn.

    Richard Leakey werd begraven op een heuvel met uitzicht op de Rift Valley waarin hij zijn grootste vondsten deed.

    ---

    *Een paleoantropoloog is iemand die uitgestorven mens(achtig)en bestudeert

    **De homo ergaster (letterlijk: werkende) is een uitgestorven mensenras dat leefde in ongeveer dezelfde periode als de homo erectus (rechtopstaande), tussen 1,9 en 1,4 miljoen jaren geleden.

    PREMIER DE CROO VERKIEST STABILITEIT BOVEN INDEXSPRONG

    *

    Premier De Croo tijdens de opnames van het digitale Voka-event ©Photo News

    Vandaag om 07:41

    *

    De federale regering herhaalde maandag dat nu sleutelen aan de manier waarop lonen stijgen te veel onzekerheid creëert. 'Op dit moment is stabiliteit nodig', zegt premier Alexander De Croo.

    Stijgen de lonen te sterk of te traag? De vakbonden vinden dat de lonen in een te strak carcan zitten, omdat ze bovenop de automatische aanpassing aan inflatie in 2021 en 2022 maar met 0,4 procent mogen stijgen. Werkgevers organisatie Voka pleitte er maandag op haar digitale nieuwjaars viering dan weer voor die automatische aanpassing aan de inflatie even op te schorten en een 'indexsprong' te maken.

    De regering kiest voor de stabiele tussenweg tussen die twee in. 'Op dit moment is er stabiliteit nodig', reageerde premier Alexander De Croo (Open VLD). 'Op termijn, als er een meerderheid voor is, kan de discussie aangegaan worden' zei hij.

    De Croo wees erop dat de automatische indexering in evenwicht staat met het loonakkoord dat vorig jaar 'in moeilijke omstandigheden' werd goedgekeurd. 'Nu zitten we op een zeer turbulent moment, met de energieprijzen die sprongen maken en problemen in de toeleverings ketens', aldus de premier. Door de lonen te indexeren en dus aan te passen aan de stijgende levensduurte 'zorgt dit ervoor dat de onzekerheid bij heel wat mensen getemperd wordt'.

    Bart Haeck

    EÉN VAN DE VELE UITSPRAKEN UIT DE KVHV LEZING VAN HOEYBERGHS. 'HET GAAT NIET OM WAT HIJ ZEGT, MAAR OM ZIJN GRONDRECHTEN.'

    foto: ©Youtube

    *

    Je suis tóch Jeff

    *

    Verwerp de vertrapping van jullie grondrechten

    *

    Tussen de hectiek van het uitbrengen van mijn nieuwe boek WEES AFGRONDELIJK, de chaos van de corona- maatregelen en de aankomende gemeenteraads-verkiezingen in Nederland, heb ik er eigenlijk helemaal geen tijd voor. Maar omdat deze zaak zó existentieel belangrijk is – afgrondelijk belangrijk voor de vrijheid van spreken – heb ik er alsnog ruimte voor gemaakt in mijn agenda.

    Van de ratten besnuffeld

    Belgen, Vlamingen, Zuid-Nederlanders, Groot-Nederlanders: zijn jullie nu helemáál van de ratten besnuffeld? Dus, ik reconstrueer. Een plastisch chirurg, pardon: tetten-dokter (in deze bewoording is hierover in de Vlaamse media gerapporteerd) wordt uitgenodigd door de studentenverenging KVHV om een praatje te doen. Onder het mom ‘niets te verbergen’ en tegemoet komend aan de maatschappelijke doelstellingen van kennisdeling en verheffing van het volk, wordt hieraan een ‘live stream’ opgehangen.

    Ik denk, het zal wel, studenten doen nu eenmaal studentikoze dingen, er wordt wat gebrald, dat begrijpt iedereen, niets aan de hand

    Vervolgens maakt die man, over Jeff Hoeyberghs gaat het, enige cabaret-opmerkingen over vrouwen. Via de live stream gaat dat dus de wereld in. Ik denk, het zal wel, studenten doen nu eenmaal studentikoze dingen, er wordt wat gebrald, dat begrijpt iedereen, niets aan de hand.

    Maling aan de deug-consensus

    Vervolgens krijgt eerst de studenten vereniging een hoop woede over zich heen, men wordt gecanceld van de universiteit. Hierover schreef ondergetekende al eerder een essay met de strekking dat dit precies bewijst dat je maling moet hebben aan die deug-consensus. De meest succesvolle en rijke Vlamingen – artsen, advocaten, ingenieurs – hebben hun wortels in KVHV; de universiteit heeft jullie harder nodig dan jullie die deug-universiteit! Ga gewoon je eigen gang en vestig een eigen universiteit. De Vlaams-nationalen hebben toch al hun eigen netwerk. F*ck deugen.

    Maar goed, dan volgt tot grote schok en ontsteltenis het nieuws dat er dus een zaak wordt aangespannen tegen Jeff. Dat is al bizar op zich. Onlangs blijkt dat die man voor die uitspraken ook nog eens is veroordeeld? What the hell bezielt jullie? Nou ja dat België een bananen-republiek is, staat al langer vast. Ik schreef erover als ‘een land dat geen land is’. Slechts doordesemd met het grootste afgrijnzen en overweldigende minachting kan ik kennis nemen van deze juridische uitkomst.

    Morele winnaar

    Bart De Wever (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) verwerpen deze belachelijke juridische beslissing, naast nog een leger aan politici van N-VA en Vlaams Belang. Dat is uitstekend. België bestaat voor meer dan de helft uit Vlaanderen en Vlaanderen bestaat voor meer dan de helft uit N-VA en Vlaams Belang. Oftewel: Jeff komt hier als morele winnaar uit en als ik ‘Belg’ was zou ik gewoon nóg harder lak hebben aan die juridische molen dan dat ik al had.

    Jullie Zuid-Nederlanders begrijpen al dat de staat er niet voor jullie is – en nu zelfs jullie natuurlijke recht om vrijelijk te denken en te spreken vertrapt

    Uit een voordracht van prof. Paul de Ridder die ik in 2012 bijwoonde in de Sint-Goedele kathedraal was mij al onomstotelijk duidelijk dat België kampioen is in niet-handhaving. Jullie Zuid-Nederlanders begrijpen al dat de staat er niet voor jullie is – en nu zelfs jullie natuurlijke recht om vrijelijk te denken en te spreken vertrapt. In de Belgische media werd bericht dat een invloedrijke PS senator persoonlijk de uitzetting van een veroordeelde en geradicaliseerde jihadist had voorkomen, in dat licht verbaast deze uitkomst mij ook niet. Het is zielig dat Jeff hiervoor wordt opgeofferd, het is een links gerecht dat links-ideologische politiek voert. Vrienden, leg het naast je neer!

    Sanctorum

    Johan Sanctorum schrijft: “Dit is een uit de hand gelopen grap. Het had nooit tot een juridische zaak moeten komen, maar de amplitude die het nu krijgt is ronduit grotesk. Misschien verhouden Hannelore, Katja en Jeff zich wel als twee poezen tot een hond. Lees het als een dierenfabel en snap dat ook die rechter maar een wet toepast die door de verkozenen des volks is gestemd. Uw verkozenen dus, ja, wij zijn het volk! (Lachband).”

     

    Sanctorum slaat en zalft, zoals wel vaker. In die zin van ‘het had nooit tot een juridische zaak moeten komen’, heeft hij gelijk. Het draait niet rond de persoon van Jeff en inhoudelijk gezien verdedigt niemand zijn cabaret uitspraken. Het gaat om zijn grondrechten, die hier vanuit een politiek motief worden vertrapt. Het volk mag zich daar absoluut niet bij neerleggen! Een normaal mens ziet dat, wanneer er grenzen gesteld worden aan het vrije woord, dit als een strop zal fungeren. Een strop die telkens nauwer om de nek wordt aangetrokken. Zeer binnenkort hangt ook de doorsnee burger.

    Zodoende kan ik niet anders dan concluderen, hier staat iets existentieels op het spel. Je suis tóch Jeff!

    Sid Lukkassen

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Hiermee heeft U alles gehad voor vandaag. Sttaks volgt er een nieuw stukje over de nakende triomf van Trump.

    Me dunkt dat het alereerste gelukwens-telegram al klaar ligt, gereed om te worden verzonden. Door Poetin….

    Meisjes en jongens, wat gaan de Extreem-Slechten dekomende tijden weer van hun tetter maken. Maaaar jan het is nu eenmaal zo, vooral in Amerika= the winner takes it all!

    *

     

    Digithalys

    11-01-2022, 13:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!