MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    14-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500792 – HET TIJ KEERT EN HET VOLK KERT ZICH MASSAL TEGEN ZIJN LEIDERS

    .

    DONDERDAG 13 JANUARI 2022

    Galg en rad voor VIVVALDI & Hoger

    *

    500792 – HET TIJ KEERT EN HET VOLK KERT ZICH MASSAL TEGEN ZIJN LEIDERS

    *

    I N H O U D

    Mijn wraakzucht wordt stilaan persoonlijk, wnat dat wat iemand persoonlijk is overkomen, is NIET de schuld van de overroepen gebleken ‘pandemie’, maar van de toegepaste Stalinistische afweermethoden die allemaal naast de kwestie bleken te zijn geweest.

    Oorverdvovende stilte, toen ineens bleek dat ieamand die

    de zelf immuun was, de besmetting had doorgegeven. De ranzigste virolieger ooit, in regeringsdienst, keek de andere kant op.

    Miljoenen doden en mijoenen mislukte levens in deze hun poging om op die manier onze Samenleving naar hun hand te zetten.

    Iedereen voor zich, om uit te maken waar het geweld en/of de zelfverdediging begint.

    Hieronder leest U zware beschuldigingen, die in niets onderdoen voor wat geberud is net voor de Franse Revolutie en de opmars van de guillotine. Die horror van toen werd nadien het beginpunt van een Nieuwe Beschaving. Weg met het Ancien Regime van zakkenvullende potentaten en volksmilseiers de groen-rode mestkevers

     *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    THE GREAT GAME* (BIS)

    *

    Er zijn dezer dagen verschillende bijeenkomsten aan de gang tussen het Westen en Rusland i.v.m. de spanningen in Oekraïne, waarbij steeds gesteld wordt dat het Westen, bij de val van de Sovjet Unie, beloofd had de NATO niet te zullen uitbreiden naar het vroegere Oostblok, maar dat NATO zelf die beloftes niet is nagekomen. Dat verhaal klopt niet helemaal.

    Om te beginnen hebben inderdaad heel wat westerse leiders dat toen beloofd, maar die belofte kwam niet van de NATO zelf en – heel belangrijk – werd nooit officieel op schrift gezet, ‘geratificeerd’ zoals men dat noemt. Een internationaal conflict wordt beëindigd met een verdrag en dat is toen niet gebeurd. Waar wél bewijzen van zijn, is dat Gorbatsjov later in eigen land verweten werd van grote naïviteit omdat hij dat niet op papier had laten zetten, maar zijn opvolger Jeltsin miste ook de kans dat te doen toen er in 1997 een soort intentie verklaring kwam, een akkoord tussen NATO en Rusland, waarin ze afspraken met elkaar nauwer te zullen gaan werken, maar niet meer dan dat.  

    Om het probleem nu op te lossen zal er hoe dan ook met Poetin moeten gepraat worden. Die beweert ten onrechte dat zijn land door de NATO wordt bedreigd. NATO is een defensieve alliantie en kwam zelfs niet tussenbeide toen Rusland de Krim annexeerde en sindsdien de rebellen steunt in de Donbas. De vroegere Oostbloklanden weten maar al te goed wat het betekent onder een Russisch bewind te moeten leven en willen dat geen tweede keer meemaken. Wat ondertussen in Wit-Rusland en Kazachstan is gebeurd, versterkt nog hun wantrouwen t.o.v. het Rusland van Poetin. Zelfs buurlanden als Zweden en Finland denken er nu aan toe te treden tot de NATO. Zweden heeft zelfs een soort dienstplicht heringevoerd, zowel voor jongens als meisjes.

    De oplossing is dat de vroegere Oostbloklanden, die nu zelfstandige staten zijn, zelf moeten kunnen beslissen wat zij willen doen en dat dit niet kan onder de bedreiging van een Russische troepenmacht aan de overkant van de grens.

    *’The Great Game’ was de naam van het strategische conflict tussen het Britse en het Russische Rijk in Azië rond halfweg de 19de eeuw. De geschiedenis herhaalt zich.

     

    KLEINE ENERGIELEVERANCIERS KRIJGEN TOELOOP KLANTEN NIET GEBOLWERKT

    ©© Zoonar/SEIFERT BIRGI

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    Nu tienduizenden gezinnen een nieuwe energieleverancier zoeken, botsen enkele kleinere spelers op hun limieten. Ze nemen tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan of hanteren extra wachttijden. ‘We hebben nieuwe klanten 15 jaar lang met open armen ontvangen, maar nu even niet.’

    Het faillissement van Vlaamse Energieleverancier en het stopzetten van Watz vorige maand veroorzaakten een schok in het Belgische energielandschap. Terwijl de energieprijzen piekten, moesten bijna 100.000 klanten op zoek naar een nieuwe leverancier. Klantendiensten raakten daardoor overbevraagd, eert rondvraag in de sector. Verschillende leveranciers nemen tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan of kampen met vertragingen en kunnen nieuwe klanten pas vanaf maart van elektriciteit en gas voorzien.

    De essentie

    Door het omvallen van Vlaamse Energieleverancier en Watz moesten bijna 100.000 klanten op zoek naar een nieuwe leverancier.   Verschillende kleine spelers krijgen die toevloed niet verwerkt.     Ecopower, Wase Wind en Trevion nemen tijdelijk geen nieuwe klanten aan.     Bij andere, zoals Mega en Energie.be, gelden extra wachttijden.

    De coöperatieve groenestroomleverancier Ecopower besliste deze week even geen nieuwkomers meer te ontvangen boven op de 50.000 bestaande klanten. ‘Na het faillissement van Vlaamse Energieleverancier en het stopzetten van Watz hebben we in heel korte tijd 3.000 nieuwe contracten binnengekregen’, zegt woordvoerder Margot Vingerhoedt. ‘De druk op onze klantendienst is enorm toegenomen. We zitten nog met 2.000 onverwerkte contracten. De kerstvakantie heeft niet geholpen die achterstand in te halen.’

    Ecopower stond al een tijdje als goedkoopste bovenaan op de Vlaamse prijsvergelijker V-test die dinsdag vernieuwd werd. ‘Onze inschatting was dat de nieuwe V-test tot een extra golf van klanten zou leiden, maar dat kan er op dit moment echt niet bij’, zegt Vingerhoedt. ‘We nemen tijdelijk geen nieuwe klanten meer aan om eerst die achterstand weg te werken. Eind januari zullen we de situatie opnieuw evalueren.

    Tobe Steel

    * OMICRON BEWIJST DE IMPOTENTIE VAN HET BELEID

    De degradatie van Dreyfuss, aanleiding van die eerste J'accuse.

    J’ACCUSE

    Commentaar - 13/01/2022 Alain Grootaers - Leestijd 7 minuten

    -

    ‘Omicron komt meer in de buurt van de griep’ zegt nu ook Marc Van Ranst (HLN, 12 januari). Dat meldden we dus hier twee maanden geleden al, op basis van de onderzoeken uit Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Toch bleven de door de Belgische Staat aangewezen virologen en hun acoliet koffiedikkijker Geert Molenberghs gretig paniek zaaien in de bevriende regimepers die al twee jaar kritiekloos het overheidsdiscours volgt en dezelfde wetenschappers interviewt wijl ze elke ernstige academische tegenstem verzwijgen of proberen te ridiculiseren.

    In Denemarken heeft de krant Ekstra Bladet, gesticht in 1904 en dus geen eendagsvlieg, begin deze week mea culpa geslagen. ‘Wij hebben gefaald’, schreef de krant. ‘Wij zijn niet waakzaam genoeg geweest. Over het geheel genomen laten de boodschappen van de autoriteiten en politici aan het publiek in deze historische crisis veel te wensen over. En dus liegen ze.’

    En ze liegen nog niet zo’n beetje, ook bij ons, met premier De Croo en Minister van Corona Vandenbroucke voorop. Tijd dus voor een J’accuse, want na twee jaar begint het besef langzaam door te dringen dat wat wetenschappers als Sam Brokken en Lieven Annemans bij ons en wereldvermaarde epidemiologen en virologen van de universiteiten in Stanford en Oxford -allen bedreigd in hun job omdat ze hun werk deden- al anderhalf jaar lang zeggen, klopt: dat een ademhalings-virus niet te verslaan is en dat elke poging daartoe gedoemd is te mislukken door de specifieke aard van het coronavirus.

    Dat is niet nieuw. Dat is al veel langer bekend, na decennia van observaties en wetenschappelijke publicaties. Onze tv-virologen en vaccinologen hebben al die tijd die kennis verborgen gehouden voor het grote publiek, verblind door hun ego, hun hybris, hun narcisme, paternalisme en belangenverstrengeling. Luchtweg infecties komen in golven die vanzelf wegebben. Dat is al jaren zo, maar plots trokken virologen en politici het laken naar zich toe. Ging een golf naar beneden, dan kwam dat zogezegd door het krachtdadig ingrijpen van de overheid en ging de golf weer omhoog dan was het volgens onze regering door de schuld van achtereenvolgens: ouderen, adolescenten, ongevaccineerden, schoolkinderen, peuters en baby’s in de crèche. Alleen het ongeboren leven ontbreekt nog als schuldige.

    paniek is goed voor de business

    In plaats van naar de wetenschap keken de leiders in Europa naar elkaar en rolden ze met spierballen, opgejaagd door opinie peilingen. Opinies die gestuurd werden door de paniek die door dezelfde virologen werd aangejaagd, met de massamedia als dankbare en hijgende partner, want paniek is goed voor de business.

    Het wordt tijd dat de leiders van dit land (en van Europa) dit toegeven. Ik richt me gemakshalve tot de premier en zijn schaduwpremier; meester Frank.

    U, heren, weigerde toe te geven dat massale tests ondoeltreffend zijn en alleen dienden om paniek te zaaien onder de bevolking, zodat ze uw absurde wetten zouden gehoorzamen.

    U weigerde toe te geven dat genezing na een corona besmetting meer bescherming biedt dan een vaccin, ondanks de beschikbare wetenschappelijke evidentie.

    U weigerde toe te geven dat gevaccineerden besmettelijk zijn, ondanks de waarnemingen.

    U negeerde dat Covid tientallen malen gevaarlijker is voor risicogroepen en oudere volwassenen, dan voor jongeren die niet tot de risicogroepen behoren.

    U weigerde te luisteren naar wetenschappers wereldwijd die pleitten voor de zogenaamde ‘focused protection’ waarbij ouderen en kwetsbaren worden beschermd zodat de rest van de maatschappij kan doordraaien.

    U en uw vrienden bij diverse media kozen ervoor om wetenschappers, professoren en artsen die het niet met uw aanpak eens waren belachelijk te maken, te belasteren, hun woorden te verdraaien en in diskrediet te brengen.

    U heeft geen effectief systeem opgezet voor het melden van bijwerkingen van de vaccins. Artsen durven intussen nauwelijks nog een verband leggen tussen het vaccin en bijwerkingen, uit angst hun licentie te verliezen.

    U duwt kinderen, die helemaal geen hinder ondervinden van Covid19 wanneer ze geen onderliggende ziekte hebben (0,0009% sterfte inclusief jongeren met onderliggende ziektes), in een vaccinatieprogramma waarvan de langetermijn effecten niet gekend zijn.

    U heeft gezinnen, families, gemeenschappen tegen elkaar opgezet

    Maar de waarheid komt boven. En die is dat u miljarden euro’s hebt verspild zonder enig resultaat. Dat u hebt geïntimideerd, ineffectieve tests heeft gebruikt, destructieve lockdowns hebt georganiseerd en dat u daardoor bedrijven en zelfstandigen hebt geruïneerd en mensen in de eenzaamheid en tot zelfmoord hebt gedreven. U heeft gezinnen, families, gemeenschappen tegen elkaar opgezet. U heeft apartheid onder uw bevolking georganiseerd door de introductie van het onwetenschappelijke en ineffectieve CST ticket, dat tot meer in plaats van minder besmettingen heeft geleid.

    U heeft er voor gezorgd dat kinderen zich schuldig voelen en bang zijn. U hebt de economie, de mensenrechten, de psychische en lichamelijke gezondheid geschaad. U hebt de cultuur, dat wat ons mens maakt, kapot gemaakt.

    U hebt, zonder wetenschappelijke basis, mensen die ervoor kozen zich niet te laten vaccineren, gebrandmerkt als vijanden en als verspreiders van ziekten. U bevordert discriminatie, en u ontzegt mensenrechten op grond van de eigen medische keuze voor de integriteit van het lichaam. U liegt dat wie vaccinaties neemt dat doet voor een ander, voor de gemeenschap. Een standpunt dat elke epidemiologische rechtvaardiging ontbeert.

    U heeft de samenleving verdeeld.

    Intussen heeft u geweigerd om in grijpen daar waar de problemen zich wél voordeden: de IC’s in de ziekenhuizen. Wel integendeel: in plaats van de capaciteit op te schalen koos u ervoor om nog meer verpleegkundigen uit het beroep te duwen door Covid-vaccinatie verplicht te stellen, terwijl u gevaccineerde en positief geteste verpleegkundigen verplicht om te gaan werken.

    u wacht straks de luxueuze uitgang richting Europa of de zachte zetels van een directiecomité

    Stilaan begint het besef te rijpen dat uw beleid meer schade heeft aangericht en meer slachtoffers heeft gemaakt dan het virus. De economie die u hebt geruïneerd, de werklozen die u hebt veroorzaakt, en de kinderen wier onderwijs u hebt vernietigd – zij zijn de ‘nevenschade’ als gevolg van uw daden. U heeft daar zelf financieel niet onder geleden en u zal er de tol niet voor betalen, want u wacht straks de luxueuze uitgang richting Europa of de zachte zetels van een directiecomité. U staat aan de foute kant van de geschiedenis en u begint het te beseffen.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Niets zeggen dan duizend keer elsprelender zijn dan veel kwade woorden.

    De Tijd van de Papieren Pandomine is nu dus voorbij?

    *

    Digithalys

    14-01-2022, 15:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500789 – GOD BLESS AMERICA AND ALL OF US BUT TO THE HELL WITH AALL OTHERS

    .

    DINSDAG 11 JANUARI 2022

    We krijgen weer wat….

    *

    500789 – GOD BLESS AMERICA AND ALL OF US BUT TO THE HELL WITH AALL OTHERS

    *

    I N H O U D

    Wat tenminste klare taal is. Misschien wat moeilijk te vertalen in het Arabiers en zo, maar dat hoeft ook niet. De Democratische Demonen doen wel de rest. Wie dan leeft, dan zal zien.

    Die gasten, ook bij ons, ontvluchten de ellende in hun eigen lalnd, om die vervolgens, ten koste van onze welvaart, bij ons in te voeren. Datis een Wijsheid overgenomen van JMDD uit zijn boek ‘Geen Blad voor de Mond’.

    De wereldbevolking door elkaar schudden is een duivels Linkx idee. Daar komen alleen maar vodden van. En wandelende kleerkasten vol dekzeil lvoden, bedoeld als vormvervaging voor alle soorten baby-maaksters van de wieg tot het graf.

    Wij doen ons best, en Trump doet de rest.

     

    ‘BIDEN LIJKT VEEL MEER OP TRUMP DAN HIJ ZELF DENKT’

    foto: ©Belga/AFP

    *

    Asselman en Neyskens:

    10/01/2022

    *

    Vorige week was het een jaar geleden dat demonstranten het Capitool in Washington bestormden. Beelden die op het netvlies gebrand staan. In deze aflevering van Doorbraak Radio blikken Roan Asselman en David Neyskens terug op deze gebeurtenissen en analyseren ze het presidentschap van Joe Biden.

    Terugblik op de bestorming van het Capitool

     

    Één jaar geleden, op 6 januari 2020, werd het Capitool in Washington bestormd toen Joe Biden er officieel zou worden uitgeroepen als de nieuwe Amerikaanse president. Aanhangers van de aftredende president Trump geloofden dat Biden zijn overwinning te danken had aan fraude en bedrog en kwamen daarom samen voor een grote demonstratie die ontaarde in geweld. Een jaar later is het vooral interessant om te kijken naar hoe de Democraten en Republikeinen terugblikken op deze gebeurtenissen. Langs democratische kant vallen er vooral veel hyperbolen en is de vergelijking met grote drama’s zoals de Amerikaanse burgeroorlog en Pearl Harbor niet ver weg. Democraten willen bewijzen dat de bestorming van het Capitool een staatsgreep van Trump is waarop Republikeinen de Democraten beschuldigen van een heksenjacht. Het feit dat Trump zich opnieuw kandidaat wil stellen voor de verkiezingen is een teken dat de Amerikaanse democratie wel degelijk stand heeft gehouden, tenzij de kritiek van de Republikeinen op de Democraten terecht is, zegt Neyskens. ‘De Democraten geloven nog steeds dat Trump kan terugkeren wat voor angst zorgt.’ Aan Democratische kant wordt er een politiek spel gespeeld

     

    Aan Republikeinse kant hebben de harde Trump aanhangers soms dan weer de neiging om de gebeurtenissen van 6 januari 2020 de minimaliseren, zegt Asselman. ‘De bestorming van het Capitool is een zwarte pagina uit de Amerikaanse geschiedenis.’ Maar de demonstratie van vorig jaar op één lijn plaatsen met 9/11 en Pearl Harbor, zoals vicepresident Harris doet, is het nalatenschap van de slachtoffers van die dagen ridiculiseren. ‘De nuance is soms ver zoek.’ Zeker aan Democratische kant wordt er een politiek spel gespeeld. Het lijkt erop dat de Democraten nog weinig andere wapens hebben om de Republieken aan te vallen, vindt Neyskens.

    Trump opnieuw op de Republikeinse voorgrond?

    Neyskens denkt niet dat de Republikeinse partij Trump onder de radar zal houden. Ted Cruz, conservatieve senator uit Texas en tegenstander van Trump bij de voorverkiezingen in 2016, sprak vorige week over terroristen die het Capitool hebben aangevallen. Cruz werd over deze uitspraak hard aangepakt waardoor het meteen duidelijk is dat het niet getolereerd wordt om als Republikein openlijk Trumpaanhangers aan te vallen.

     

    Indien Trump zich kandidaat stelt kan hij het halen

    Trump buitenspel zetten om opnieuw deel te nemen aan de verkiezingen is niet mogelijk volgens Asselman. ‘Er is geen directe link te vinden tussen Trump en de bestorming van het Capitool, ook al liet zijn gedrag in die periode de wensen over.’ De nieuwe generatie die de fakkel van de Republikeinse partij zal overnemen zal de partij een nieuwe koers kunnen doen varen, maar de Republikeinse partij blijft de komende jaren de partij van het Trumpisme.’ Indien Trump zich kandidaat stelt kan hij het halen maar zelfs wanneer hij verliest zal hij een blijvende rol spelen, zegt Asselman.

    Het jaar van Biden

    Voor Biden is 2021 een dramatisch jaar geweest, zegt Neyskens. Trump was historisch altijd heel onpopulair maar bij Biden zien we nu hetzelfde gebeuren. 54% van de Amerikanen is het oneens met het beleid van Biden, terwijl Biden als persoon altijd geliefder was dan Trump. Vooral het buitenlands beleid en het migratie -en gezondheidsbeleid kan de Amerikanen niet bekoren. ‘Voor Biden is er dus weinig goed nieuws, zijn presidentschap zit in grote problemen.’ Biden ging de grote verzoener zijn, maar hij heeft duidelijk gekozen voor eenheid door assimilatie. Biden speelt een retorisch en politiek spel waarbij hij er niet voor kiest om Democraten en Republikeinen rond de tafel te brengen maar voor eenheid door ideeën op te leggen die slechts door een minderheid gesteund worden. ‘Hij heeft zich teruggeplooid op de Bernie Sanders vleugel van de partij.’ Biden lijkt bovendien veel meer op Trump dan dat velen denken, zegt Asselman. Ook Biden heeft een zeer kort lontje maar hij wordt minder aan een vuurdoop onderheven waardoor zijn lontje minder snel wordt aangestoken, in tegenstelling tot Trump die voortdurend lastige vragen kreeg. ‘Het beeld van Biden als de vriendelijke opa was vooral aan PR-truc van zijn team.’

    David Geens

     *

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Neen, de soep wordt nooit zo heet gegeten als ze op tael komt. Er zal dus nogal wat inkt vloeien in de komende jaren. Goed voor de jaaromzet maar slecht voor de portemonnee van de kiezer. Die vraagt immers niets beters dan in doeken te worden gedraaid.

    Of we ooit nog iets zullen vernemen over het geknoei bij de vervalste verkiezingen van de Bid- Sprinkhaan Biden? Staat bij voorbaat vast. De wereld wil nu eenmaal bedrogen worden. Men vraagt niet beter.

    Zie Vivaldi.

    Wat in The States gebeurde, is in gans Europa en misschien wel in de hele wereld schering en inslag. Want het gaapt lijk een brandend hellevuur. Niets is eenvoudiger dan een computer-telmachine voordien dermate te programmeren met als uitslag ‘Altijd Prijs’.

    In de gewenste richting uiteraard,zoals gewenst door de zelfbenoemde aan de knoppen zittende Almacht.

    -

    Ouderwetse stembrieven in deurwaardershanden geven en daar een beperkt aantal beëdigde tellers aan het werk zeten. Is controleerbaar en juist daardoor veel betrouwbaarder.

    Maar opgelet: de Extreem-Slechten zullen desnoods bij sde Duvel te biechte gaan, om of een of andere wijze het laken toch naa zich toe te trekken.

    -

    Persoonlijk ben ik van mening, dat de Stem van het Volk zoals die luidop publiekelijk te horen valt, de doorslag moet geven.

    Proef op de som nemen bij de eerstvolgende Verkiezingen bij ons?

    Een kiesmethode die wel eens het aanschijn van de wereld zou kunnen veranderen…..

    *

    Digithalys

    12-01-2022, 16:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500790 – ALS DE MAAT VOL MOET DE BEKER GELEDIGD WORDEN

    *

    WENSDAG 12 JANUARI 2022

    *

    500790 – ALS DE MAAT VOL MOET DE BEKER GELEDIGD WORDEN

    *

    I N H O U D

    Aan de contradictie, dat alle water naar zee srtroomt, maar integendeel heet Vlaamse geld strioomopwaarts moet, komt dus blijkbaar binnenkorteen einde aan.

    Naast de waterellende zoals onlangs in Pepinster, zal er dus ook een einde komen aan het francofone rentnierschap. Maar laat dat geen probleem zijn: de Zuiderburen zullen maar wat blij zijn let weer ’n landje meer. L’Union fait la farce!

    En ons Betty dan, zult U misschien vragen.

    Tja, ergens rond de Moulin Rouge zal er wel nog ergens ‘n vensteerraam vrij zijnn zeker?

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    LE MOUVEMENT BOUCHEZ

    *

    In deze rubriek heb ik het soms wel eens over onze minister zónder Financiën en dan bedoel ik die van de federale regering. Maar het kan nog erger als men minister zonder Financiën is in de Waalse deelregering, die helemaal blut is. Dat heeft Jean-Luc Crucke (MR) ondervonden. Toen die eind december een hervormings-plan voorstelde, werd hij teruggefloten door zijn eigen MR-partij en in het bijzonder door voorzitter Bouchez, die zijn partij een meer rechtsere koers wil doen varen in het overwegend linkse Wallonië en daarvoor flink oppositie voert binnen de federale regering, al doet het soms een beetje denken aan de hond die blaft, maar niet bijt..

    Tussen Crucke en Bouchez was er niet alleen het links-rechts verhaal, maar Crucke is ook eerder een regionalist, zoals ze daar een Waalsnationalist noemen en Bouchez een belgicist. Al meer dan 20 jaar burgemeester van Frasnes-lez-Avaign, een gemeente bij de taalgrens, is Crucke een perfect tweetalige, die feitelijk beter thuis hoorde in de federale regering, Bouchez, die zelf nog altijd geen woord Nederlands spreekt, wou daar niet van weten. Het gevolg kennen we nu: Crucke is afgetreden als Waals minister en stapt waarschijnlijk zelfs uit de politiek, als hij bevestigd wordt als….. rechter aan het Grondwettelijk Hof, waar hij is voorgedragen door, jawel, Bouchez. Waarbij, voor zover dat nog nodig was, nogmaals bewezen wordt dat de liberalen in dit land alleen maar uit zijn op postjes pakken (Denk maar aan Michel, Reynders, Turtelboom, Van Cauter, El Kaouakibi en - last but not least – Crootje, die nu de dweil van Paarsgroen+ speelt in de hoop er straks ook een Europees baantje aan over te houden. En dan vergeet ik er misschien nog wel enkele.

     

    RECORDAANTAL NIEUWE VACATURES LEIDT TOT ONGEZIENE KRAPTE

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    Dubbel zoveel vacatures als eind 2020 toont aan hoe moeilijk bedrijven geschikt personeel vinden.

    De Vlaamse arbeidsmarkt was nooit zo krap als in 2021, blijkt uit de jaarcijfers van de arbeidsbemiddelaar VDAB. Eind december hadden bedrijven ruim 71.000 vacatures, bijna dubbel zoveel als eind 2020. 'De hoge vacaturecijfers blijven het bewijs van een erg krappe arbeidsmarkt', zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). 50.000 vacatures waren vroeger een uitzondering, maar in de voorbije acht maanden werd die drempel vlot overschreden.

    De krapte op de arbeidsmarkt was voor de corona crisis al een probleem, maar nam vorig jaar buitensporige proporties aan. Dat blijkt ook uit de nieuw aangemelde vacatures in de loop van 2021. Bedrijven zochten het voorbije jaar liefst 362.500 werknemers via de VDAB. Dat is 51 procent meer dan in 2020 en een verdubbeling tegenover 2012.

    Vergrijzing

    Sonja Teughels, arbeidsexpert bij de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka, ziet de vergrijzing als belangrijkste reden. 'De pensionering van babyboomers stuwt de vervangingsvraag. Deze legislatuur moeten zo'n 380.000 mensen vervangen worden. Dat fenomeen is jaren geleden voorspeld, maar dat het nu zo acuut is, ligt vermoedelijk aan corona. Bij het begin van de crisis zijn de aanwervingen en vervangingen stilgevallen, maar bedrijven hervatten die nu de economie herstelt', zegt Teughels.

    Tegelijk wordt de poel met beschikbare arbeidskrachten almaar kleiner. In 2021 zaten in Vlaanderen gemiddeld 197.000 werkzoekenden zonder werk. Dat is 14 procent minder dan in 2020. 'Bovendien krijg je ze heel moeilijk naar de knelpuntvacatures', zegt arbeids-econoom Stijn Baert (UGent). 'Ofwel omdat ze niet het juiste diploma of onvoldoende vaardigheden en ervaring hebben, ofwel omdat de openstaande jobs als weinig aantrekkelijk worden gezien, zoals poetshulpen, stukadoors of vuilnisophalers.' Baert ziet in dat laatste ook de verklaring waarom aanzienlijk meer vacatures voor kortgeschoolden blijven openstaan.

    Daan Bleus

    JAN-LUC CRUCKE, REGIONALIST EN… REÜNIST

    **

    Analyse - 12/01/2022 Jules Gheude - Leestijd 5 minuten

    -

    Het is niet gebruikelijk om een persconferentie bij te wonen waar een minister, gezeten naast de voorzitter van zijn partij, zijn ontslag aankondigt, met de mededeling dat hij niet meer in de lijn van zijn politieke partij ligt.

    Voorspelbaar

    Dit ontslag was voorspelbaar. In december jongstleden had Jean-Luc Crucke inderdaad verklaard dat hij zich aan het beraden was over de houding die hij te zijner tijd zou aannemen, na de afwijzing die hij van Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van Mouvement Réformateur (MR), en van een deel van de Waalse liberale afgevaardigden had gekregen in verband met zijn belasting-decreet.

    Nu het Waals Gewest geconfronteerd wordt met een begrotings situatie die zijn minister-president, Elio Di Rupo, zelf omschreef als ‘abysmal’

     

    Dit decreet werd uiteindelijk aangenomen, maar de man kon de pil niet verteren. Vandaag verlaat hij de politiek, in de hoop spoedig tot lid van het Constitutionele Hof te worden benoemd. Het vertrek van dit zwaargewicht in de Waalse politiek komt op het slechtst mogelijke moment: nu het Waals Gewest geconfronteerd wordt met een begrotings situatie die zijn minister-president, Elio Di Rupo, zelf omschreef als ‘abysmal’.

    Problematische begrotingssituatie

    Wallonië heeft een gewoon tekort van 207 miljoen euro voor 2022, wat in de lijn ligt van het traject van terugkeer naar evenwicht op het einde van de legislatuur. Daarbij komen echter nog de uitgaven in verband met de gezondheidscrisis, de overstromingen en het herstelplan. In totaal bedraagt het door het Gewest te financieren brutosaldo 4,134 miljard euro, waarbij de aangekondigde ontvangsten 15,5 miljard bedragen, terwijl de uitgaven 19,6 miljard zouden moeten bereiken.

    Het is in deze context dat het rating bureau Moody’s onlangs de rating van Wallonië heeft verlaagd van A2 naar A3. Voor het Rekenhof zou dit de toegang van het Gewest tot de financiële markten kunnen bemoeilijken. Zij wijst ook op de explosie van de geconsolideerde bruto schuld, die in 2026 meer dan 45 miljard euro zou kunnen bedragen.

    Aflossing Waalse schuld?

    In een verslag dat vóór de overstromingen werd opgesteld, luidden verschillende deskundigen de alarmbel over de onzekere houdbaarheid van de aflossing van de Waalse schuld. Enkele jaren geleden had wijlen Jules Gazon, hoogleraar economie aan de universiteit van Luik, duidelijk gesproken over een scenario zoals dat van Griekenland.

    Als opvolger van Jean-Luc Crucke heeft Georges-Louis Bouchez Adrien Dolimont gekozen, voorzitter van het OCMW van Ham-sur-Heure, van wie we vernemen dat hij op 18-jarige leeftijd schepen was. Zal hij opgewassen zijn tegen de kolossale taak die hem wacht?

    Een 7de staatshervorming is gepland voor 2024 en het financiële aspect zal centraal staan

    Een 7de staatshervorming is gepland voor 2024 en het financiële aspect zal centraal staan, met een welvarend Vlaanderen dat niet langer de hand in de portemonnee wil steken om solidair te zijn met een Wallonië dat er na meer dan 40 jaar regionalisering en verschillende herstelplannen nog steeds niet in geslaagd is van de grond te komen.

    De Belgische fakkel

    Zodra hij hoofd van de MR werd, zwaaide Georges-Louis Bouchez met de Belgische fakkel. Hij is bijna de enige die trots een driekleurig masker draagt. Hij is ervan overtuigd dat er meer België nodig is (dus moeten sommige bevoegdheden opnieuw gefederaliseerd worden) en, terwijl zijn gedrag spanningen binnen zijn eigen partij blijft opwekken, droomt hij van een hereniging van de liberale ‘familie’ met Open VLD.

    Net als Donald Trump twittert hij veel en geniet hij van arrogantie en provocatie.

    Een nieuw voorbeeld hiervan is zijn zin: ‘Ik heb meer respect voor de standvastigheid van Eric Zemmour dan voor die van Valérie Pécresse’, die onmiddellijk door Daniel Ducarme werd afgekeurd. Het is waar dat Georges-Louis Bouchez het niet eens is met de ideeën van de Franse polemist, die veroordeeld is wegens aanzetten tot rassenhaat, maar niets verplichtte hem om hem te citeren. Hier bevinden wij ons in de situatie waarin Eric Zemmour naar Pétain verwijst in verband met de Joden in Frankrijk, en de ons bekende controverse veroorzaakte.

    Overtuigd regionalist

    Ongetwijfeld zal Charles Michel de opmerkingen van Georges-Louis Bouchez hebben gewaardeerd, aangezien hij zweert bij Emmanuel Macron… Jean-Luc Crucke zei dat hij de politiek verlaat om te vermijden dat hij binnen zijn politieke partij als een splijtzwam zou overkomen.

    In tegenstelling tot Georges-Louis Bouchez is Jean-Luc Crucke een overtuigd regionalist, voorstander van een België met vier, wat in praktijk zou leiden tot de afschaffing van de Gemeenschappen.

    Dit is een optie die zichzelf respecteert, maar we hebben al de gelegenheid gehad om te zeggen dat het een utopie is. Vlaanderen heeft zijn Gewest van bij het begin in zijn Gemeenschap geïntegreerd. Vlaanderen zal nooit afstand doen van dit concept, dat het in staat stelt zijn Brusselse minderheid van de wieg tot het graf effectief te controleren via de zogenaamde ‘aanpasbare’ zaken.

    Plicht van reserve

    Als hij tot lid van het Constitutionele Hof wordt benoemd, zal Jean-Crucke zich niet meer over dit onderwerp kunnen uitspreken. Hij zal onderworpen zijn aan de plicht van reserve. Zal de 7e staatshervorming het daglicht zien? Indien de onderhandelingen op niets uitlopen, rest de partijen niets anders dan de echtscheiding uit te spreken en de voorwaarden vast te stellen. Jean-Luc Crucke, een goede vriend van wijlen Jean Gol – wiens naam het MR Studiecentrum draagt – zou dan, net als hij, voorstander zijn van de optie van de hereniging.

    Ik herinner me nog deze informele bijeenkomst van vier personen, bijeengeroepen door Daniel Bacquelaine in 2010 en bijgewoond door Jean-Luc Crucke. Het doel was na te denken over de wijze waarop de reünisten vertegen woordigers van alle partijen regelmatig bijeen zouden kunnen komen om de kwestie te bespreken. Dit bracht mij ertoe een carte blanche te schrijven ‘Mandataires réunionistes de tous les partis unissez-vous’, die werd uitgegeven door Le Soir .

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Nog twee jaar ijzerbijten en daarna wenkt dezelfde vrijheid gepaard met welstand als eeuwen geleden. De Vlaamse meerderheid bij de volgende verkiezingen staat nu al rekenkundig vast. Het komt er dus alleen nog op aan, om ùet beide handen, zowel de Rechtse als de Linkse, de Welstand te vatten die voor het grijpen ligt.

    De enige spelbreker in dit Vlaamse streven, zou evenwel de internationale situatie kunnen zijn. Poetin en de Navo met ‘die Joekrien’ op het schaakbord, de ultieme wraak van de Zwarte Mohamed uit Het Witte Hus.

    Maar om het even hoe: de raderen van de tijd malen onverzettelijk door, altijd verder in de richting dat wat uit Gods handen komt, door geen Belgicist ooit zal vercloot worden.

    Vlaandeen is door zijn diplomatie en door hard werken vroeger aan de wereldtop geraakt. En nu dat de Wonderwerken van Markx hun onnut bewezen hebben, moeten we de vroeger ingeslagen wegen terugvinden.

    -

    Samen met die eeuwigdurende Francofone wieltjeszuigerij, verdwijnt ook de eeuwigdurende werkloosheid. Wie niet wil werken, moet ook niet eten. Er zijn jobs genoeg, wordt de boodschap. En wie de taal niet spreekt verdwijnt liefst zo vlug mogelijk naar waar vandaan die is gekomen.

    *

    Digithalys

    12-01-2022, 14:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500788 – NOORD EN ZUID ZIJN SAMEN JHET NOORDEN KWIJT

    DINSDAG 11 JANUARI 2022

    Homo Erectus….

    *

    500788 – NOORD EN ZUID ZIJN SAMEN JHET NOORDEN KWIJT

     *

    I N H O U D

    Stille watertjes, diepe gronden.

    Vandaag, Stille Dinsdag. Alleen hetzelfdeen dan weer ander gerommel in de marge over Corona. In de Regeiome Media geen woord over het crimineel geworden wanhoops gedrag van deze idioten-regering, en al zeker niet over het volksprotst daartegen in al onze grootsteden. Vooral ggen golven maken, dt is het.

    Binnekort verkondogt De Croo, dat zelfs ongeboren kinderen in de moedersschoot ‘n safety-mask zullen moeten drtagen.

    -

    Leuke Jeff voor de Vierschaar und Kein Ende, maar altijd kilometers naast de kwestie. Want de beschuldigde is, vanwege dringende persoonlijke fiscla redenen, ’n Angoriaans Staatsburger geworden waarover een Sroppendasrechter geen bevoegdheid meer heeft.

    En wat dan nog over welbepaalde onderdelen van het vrouwelijk lichaam? Het zijn niet meer dan hoogst persoonlijke aangeboren mini-zuvelfabriekjes die nodig zijn om hun babay’s in leven te houden. Niet om te orgen voor het levensonderhoud van bepaalde medische profiteurs. In afwachting dat met de Nieuwste Beschaving, deze baby-faabriekjes allemaaal in textiel-kleerkasten weggestoopt dienen te worden, staat het Internet er BOL van. In alle maten en gewichten: van kinderborstjes tot honderdjarigen. Goesting is koop. Liggene of staande wip… U hoeft het slechts aan te tikken….

    -

    Plastische Jeff verdient de Nobelprijs voor de best geslaagde Fiscale camouflage ooit: et succes de Fiscus ontduiken en daarbij succes oogsten tot bij de Neanderthalers der Extreem-Slechten.

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    RICHARD LEAKEY (1944/2022)

    *

    Op 2 januari van dit jaar stierf op 77-jarige leeftijd Richard Leakey, een Brits-Keniaanse paleoantropoloog*, natuurbeschermer en politicus. Hij was het die als eerste ontdekte dat de mens meer dan waarschijnlijk in Afrika is ontstaan. Zijn beroemdste vondst was wat hij de ‘Turkana Boy’ noemde, een bijna compleet skelet van een Homo ergaster** aan het Turkana meer. Hij vond ook de eerste schedels van Homo abilis en Homo erectus. In 1993 verloor hij beide onderbenen bij een crash met zijn vliegtuigje. Dat stopte zijn levenswerk niet, evenmin als het oplopen van huidkanker, lever- en nierproblemen, om met zijn levenswerk door te gaan en bleef hij tot 2018 voorzitter van de Raad van Bestuur van de Kenya Wildlife Service, die o.m. ook streed voor de bescherming van de Afrikaanse olifant.

    In de jaren 1970/80 had ik een abonnement op Time, waarin regelmatig artikels over Richard Leakey verschenen. Ik dacht dat hij ooit tot ‘man van het jaar’ werd verkozen (nu heet dat ‘persoon’ van het jaar), zoals voor 2021 die andere blanke (Zuid) Afrikaan Elon Musk, de fantast die het ook gemaakt heeft (en nog aan het maken is), maar dan op een heel ander gebied. Ongelooflijk tot wat één man in staat kan zijn.

    Richard Leakey werd begraven op een heuvel met uitzicht op de Rift Valley waarin hij zijn grootste vondsten deed.

    ---

    *Een paleoantropoloog is iemand die uitgestorven mens(achtig)en bestudeert

    **De homo ergaster (letterlijk: werkende) is een uitgestorven mensenras dat leefde in ongeveer dezelfde periode als de homo erectus (rechtopstaande), tussen 1,9 en 1,4 miljoen jaren geleden.

    PREMIER DE CROO VERKIEST STABILITEIT BOVEN INDEXSPRONG

    *

    Premier De Croo tijdens de opnames van het digitale Voka-event ©Photo News

    Vandaag om 07:41

    *

    De federale regering herhaalde maandag dat nu sleutelen aan de manier waarop lonen stijgen te veel onzekerheid creëert. 'Op dit moment is stabiliteit nodig', zegt premier Alexander De Croo.

    Stijgen de lonen te sterk of te traag? De vakbonden vinden dat de lonen in een te strak carcan zitten, omdat ze bovenop de automatische aanpassing aan inflatie in 2021 en 2022 maar met 0,4 procent mogen stijgen. Werkgevers organisatie Voka pleitte er maandag op haar digitale nieuwjaars viering dan weer voor die automatische aanpassing aan de inflatie even op te schorten en een 'indexsprong' te maken.

    De regering kiest voor de stabiele tussenweg tussen die twee in. 'Op dit moment is er stabiliteit nodig', reageerde premier Alexander De Croo (Open VLD). 'Op termijn, als er een meerderheid voor is, kan de discussie aangegaan worden' zei hij.

    De Croo wees erop dat de automatische indexering in evenwicht staat met het loonakkoord dat vorig jaar 'in moeilijke omstandigheden' werd goedgekeurd. 'Nu zitten we op een zeer turbulent moment, met de energieprijzen die sprongen maken en problemen in de toeleverings ketens', aldus de premier. Door de lonen te indexeren en dus aan te passen aan de stijgende levensduurte 'zorgt dit ervoor dat de onzekerheid bij heel wat mensen getemperd wordt'.

    Bart Haeck

    EÉN VAN DE VELE UITSPRAKEN UIT DE KVHV LEZING VAN HOEYBERGHS. 'HET GAAT NIET OM WAT HIJ ZEGT, MAAR OM ZIJN GRONDRECHTEN.'

    foto: ©Youtube

    *

    Je suis tóch Jeff

    *

    Verwerp de vertrapping van jullie grondrechten

    *

    Tussen de hectiek van het uitbrengen van mijn nieuwe boek WEES AFGRONDELIJK, de chaos van de corona- maatregelen en de aankomende gemeenteraads-verkiezingen in Nederland, heb ik er eigenlijk helemaal geen tijd voor. Maar omdat deze zaak zó existentieel belangrijk is – afgrondelijk belangrijk voor de vrijheid van spreken – heb ik er alsnog ruimte voor gemaakt in mijn agenda.

    Van de ratten besnuffeld

    Belgen, Vlamingen, Zuid-Nederlanders, Groot-Nederlanders: zijn jullie nu helemáál van de ratten besnuffeld? Dus, ik reconstrueer. Een plastisch chirurg, pardon: tetten-dokter (in deze bewoording is hierover in de Vlaamse media gerapporteerd) wordt uitgenodigd door de studentenverenging KVHV om een praatje te doen. Onder het mom ‘niets te verbergen’ en tegemoet komend aan de maatschappelijke doelstellingen van kennisdeling en verheffing van het volk, wordt hieraan een ‘live stream’ opgehangen.

    Ik denk, het zal wel, studenten doen nu eenmaal studentikoze dingen, er wordt wat gebrald, dat begrijpt iedereen, niets aan de hand

    Vervolgens maakt die man, over Jeff Hoeyberghs gaat het, enige cabaret-opmerkingen over vrouwen. Via de live stream gaat dat dus de wereld in. Ik denk, het zal wel, studenten doen nu eenmaal studentikoze dingen, er wordt wat gebrald, dat begrijpt iedereen, niets aan de hand.

    Maling aan de deug-consensus

    Vervolgens krijgt eerst de studenten vereniging een hoop woede over zich heen, men wordt gecanceld van de universiteit. Hierover schreef ondergetekende al eerder een essay met de strekking dat dit precies bewijst dat je maling moet hebben aan die deug-consensus. De meest succesvolle en rijke Vlamingen – artsen, advocaten, ingenieurs – hebben hun wortels in KVHV; de universiteit heeft jullie harder nodig dan jullie die deug-universiteit! Ga gewoon je eigen gang en vestig een eigen universiteit. De Vlaams-nationalen hebben toch al hun eigen netwerk. F*ck deugen.

    Maar goed, dan volgt tot grote schok en ontsteltenis het nieuws dat er dus een zaak wordt aangespannen tegen Jeff. Dat is al bizar op zich. Onlangs blijkt dat die man voor die uitspraken ook nog eens is veroordeeld? What the hell bezielt jullie? Nou ja dat België een bananen-republiek is, staat al langer vast. Ik schreef erover als ‘een land dat geen land is’. Slechts doordesemd met het grootste afgrijnzen en overweldigende minachting kan ik kennis nemen van deze juridische uitkomst.

    Morele winnaar

    Bart De Wever (N-VA) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) verwerpen deze belachelijke juridische beslissing, naast nog een leger aan politici van N-VA en Vlaams Belang. Dat is uitstekend. België bestaat voor meer dan de helft uit Vlaanderen en Vlaanderen bestaat voor meer dan de helft uit N-VA en Vlaams Belang. Oftewel: Jeff komt hier als morele winnaar uit en als ik ‘Belg’ was zou ik gewoon nóg harder lak hebben aan die juridische molen dan dat ik al had.

    Jullie Zuid-Nederlanders begrijpen al dat de staat er niet voor jullie is – en nu zelfs jullie natuurlijke recht om vrijelijk te denken en te spreken vertrapt

    Uit een voordracht van prof. Paul de Ridder die ik in 2012 bijwoonde in de Sint-Goedele kathedraal was mij al onomstotelijk duidelijk dat België kampioen is in niet-handhaving. Jullie Zuid-Nederlanders begrijpen al dat de staat er niet voor jullie is – en nu zelfs jullie natuurlijke recht om vrijelijk te denken en te spreken vertrapt. In de Belgische media werd bericht dat een invloedrijke PS senator persoonlijk de uitzetting van een veroordeelde en geradicaliseerde jihadist had voorkomen, in dat licht verbaast deze uitkomst mij ook niet. Het is zielig dat Jeff hiervoor wordt opgeofferd, het is een links gerecht dat links-ideologische politiek voert. Vrienden, leg het naast je neer!

    Sanctorum

    Johan Sanctorum schrijft: “Dit is een uit de hand gelopen grap. Het had nooit tot een juridische zaak moeten komen, maar de amplitude die het nu krijgt is ronduit grotesk. Misschien verhouden Hannelore, Katja en Jeff zich wel als twee poezen tot een hond. Lees het als een dierenfabel en snap dat ook die rechter maar een wet toepast die door de verkozenen des volks is gestemd. Uw verkozenen dus, ja, wij zijn het volk! (Lachband).”

     

    Sanctorum slaat en zalft, zoals wel vaker. In die zin van ‘het had nooit tot een juridische zaak moeten komen’, heeft hij gelijk. Het draait niet rond de persoon van Jeff en inhoudelijk gezien verdedigt niemand zijn cabaret uitspraken. Het gaat om zijn grondrechten, die hier vanuit een politiek motief worden vertrapt. Het volk mag zich daar absoluut niet bij neerleggen! Een normaal mens ziet dat, wanneer er grenzen gesteld worden aan het vrije woord, dit als een strop zal fungeren. Een strop die telkens nauwer om de nek wordt aangetrokken. Zeer binnenkort hangt ook de doorsnee burger.

    Zodoende kan ik niet anders dan concluderen, hier staat iets existentieels op het spel. Je suis tóch Jeff!

    Sid Lukkassen

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Hiermee heeft U alles gehad voor vandaag. Sttaks volgt er een nieuw stukje over de nakende triomf van Trump.

    Me dunkt dat het alereerste gelukwens-telegram al klaar ligt, gereed om te worden verzonden. Door Poetin….

    Meisjes en jongens, wat gaan de Extreem-Slechten dekomende tijden weer van hun tetter maken. Maaaar jan het is nu eenmaal zo, vooral in Amerika= the winner takes it all!

    *

     

    Digithalys

    11-01-2022, 13:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500787 –VAN TRANENDAL DE MENSHEID NAAR SPEEKSELDAL HEEN EN DAN WEER TERUG NAAR HET TRANENDAL

    .

    MAANDAG 10 JANUARI 2022

    *

    500787 –VAN TRANENDAL DE MENSHEID NAAR SPEEKSELDAL HEEN EN DAN WEER TERUG NAAR HET TRANENDAL

    *

    I N H O U D

    Maar van Overheidswege, gedekt door hun eigen Reggime-Slaven, blijft de misleiding aanhouden. Hoe désastreuzer de toestand, hoe harder er gelogen wordt. Hoe immers zouden ze anders kunnen, willen ze verder hun zakken vullen??

    Laten we elkaar geen Mietje noemen: er worden wereldwijdhopen geld verdiend door de farma-industrie, ook en misschien nog het meest door de Begrafenis Industrie.

    Er zijn inderdaad milj    rden tweevoeters teveel op deze planeet. Worden we toch voorgezegd. Het klimaat heeft er al de brui aan gegeven, de gletschers aan beide polen scmelten als sneeuw voor de zon, en het zeewater stijgt met 6 meter tussen dit en 50 jaar….

    Bron Bart Zeeckhout van De Nieuwe Dageraad.

    -

    Het Gezond Verstand daaretegen zegt dat het niet meer dan normaal is, dat de Natuur zich wreekt. Het is aan de mens om de nek te rekken.

    Ik scjirjf dit neer, zelfs zonder ook maar één krant te lezen of TV te kijken. Buiten hier en daar wat in De Tijd die nog het minst van al boven de grond zweeft.

    -

    Jaren geleden heb ik Boccacio gelezen, en zijn belevenissen tijdens de Pestillentie in Italië n de Middeleeuwen. Dat zegt genoeg, al heb ik er een schat aan onderbroekenlol aan beleefd, want dat boek staat bol van erorosche verzinsels.

    Geen wonder dus dat ons aller ‘Crootje’ zich laaft aan dezelrde dubbelzijdige natte bronnen… U leest er alles over hieronder bij Doorbraak.

    -

    D’een zijn dood is de andere zijn brtood. Dat zou het leitmotiv moeten worden voor de eerstvolgende Verkiezingen in dit Kloteland-zonder-ballen.

    Teznij de Extreem-Slechten er van langs krijgen door ùijn vrienden van de Exreem-Rechtsen. Want dan wenkt opnieuw de ons tot op heden ontstolen Vrijheid.

    En weet U, aan alles komt een eind. Zelfs aan de kat haar staart en die is zo lang. Volhouden is gewoon ’n kwestie van realist zijn.

    PS

    Daarom deze vriendenraad: lees geen gazetten merr. Zonder verkoop of subsidies zullen die rap genoeg als vanazlf verdwiijnen. Of hun leven beteren….

    Drugs zijn niet goed voor de gezondheid, gazttezn zijn nog veel slechter want die misbruiken hin goede reputatie van eeuwen geleden… Uit de tiijd dat de dieren nog konden spreken….

    Het is een Oude Wijze Uil die dit zegt….

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE OMIKRONISATIE (2)

    *

    Dat het aantal besmettingen met de omikron variant de volgende dagen (en misschien zelfs weken) hand over hand fors zou toenemen, was al voorspeld, ook al zou het grotendeels bij besmettingen blijven, al is dat niet overal hetzelfde. Bij ons blijven de aantallen op Intensieve Zorgen en de overlijdens in elk geval nog (lichtjes) dalen, wat ook voorspeld was.

    ***

     

    Het probleem zal nu niet direct het aantal besmette personen zelf meer zijn, maar al diegenen die o.w.v. een besmetting of quarantaine niet zullen kunnen gaan werken, waardoor men hier en daar volk te kort zal hebben om de zaak draaiende te houden. En dat laatste geldt ook voor het lerarenkorps en het verplegend personeel.

    Als men gezien heeft wat voor mensenmassa’s zich tijdens de eindejaarsfeesten verdrongen in Brussel, Antwerpen, Gent en Knokke, zou een nieuwe besmettings golf ook al geen verrassing zijn. Alleen kan men, zeker In Antwerpen, het moeilijk schatten daar de overgrote meerderheid van de shoppers Nederlanders waren, die in eigen land niet aan hun trekken kwamen en niet in onze statistieken voorkomen. Zoals ook die 5.000 Noorderburen die over en weer naar het Midden-Oosten vlogen om F1-piloot Max Verstappen toe te juichen.

    Tenslotte geldt bovenstaande niet voor Brussel met haar 186 nationaliteiten, waar ook de vaccinaties achter lopen. Het zou verbazen, mocht het andersom zijn. Brussel is zo’n beetje België in het klein. Het werkt evenmin.

    EU-COMMISSARIS BRETON: '500 MILJARD INVESTEREN IN KERNCENTRALES'

    ©REUTERS

    *

    09 januari 2022 13:28

    *

     

    De Europese Unie moet tussen nu en 2050 500 miljard euro investeren in een nieuwe generatie kerncentrales. Dat zegt Europees commissaris voor Interne Markt en Industrie Thierry Breton.

    'Kolossale investeringen in kernenergie zijn nodig om de komende dertig jaar de Europese emissie doelstellingen te halen en om aan de groeiende vraag naar elektriciteit te voldoen', zei Breton in de Franse krant Journal du Dimanche. 'Alleen al de bestaande kerncentrales hebben vanaf nu tot 2030 50 miljard euro aan investeringen nodig. En voor de nieuwe generatie 500 miljard tegen 2050! De groene transistie zal leiden tot een industriële revolutie op nooit geziene schaal.'

    Volgens Breton is het omstreden EU-plan om kernenergie en aardgas te bestempelen als groene energie bronnen een essentiële stap om financiering hiervoor aan te trekken. De EU raadpleegt lidstaten over de vraag of deze stroom bronnen ook echt als duurzaam gezien kunnen worden. Frankrijk heeft hierin het voortouw genomen, maar Oostenrijk en Duitsland, dat bezig is al zijn kerncentrales te sluiten, zien niets in het plan.

    Op dit moment wordt in de EU 26 procent van de energie via kerncentrales opgewekt. Breton schat dat in 2050 dat aandeel teruggebracht zal zijn naar pakweg 15 procent.

    De Europese landen zijn enorm verdeeld over kernenergie. Terwijl landen als Frankrijk en Nederland al aangekondigd hebben te investeren in nieuwe kern reactoren, sluiten Duitsland en België hun kerncentrales.

     

    Europa

    Italië voert vaccinatieplicht in voor 50-plussers.     Italië verplicht 50-plussers zich te laten vaccineren. De regering hoopt met de maatregel de druk op de zorg beheersbaar te houden nu ook in Italië de omikron variant van het virus oprukt.

       Serge Mampaey

     

    **

    LINKS: PANDORA MET HAAR DOOS. RECHTS: DE CROO MET ZIJN 'SCHUIF'.

    ALEXANDER DE CROO, DE MAN DIE PANDORA KLEIN KREEG

    Of dat toch probeerde

    *

    Acta Sanctorum - 10/01/2022 Johan Sanctorum

    *

    Hét interview van het voorbije weekend is ontegensprekelijk het gesprek in De Morgen van hoofdredacteur Bart Eeckhout met premier Alexander De Croo. En dit alleen al voor de kop: ‘Na deze crisis moet de covid-pas in een schuif, de schuif gaat op slot en de sleutel gooien we weg’. Waw, daar heeft een analist eten en drinken aan.

    Na de bombastische belofte van gezondheidsminister Franck Vandenbroucke over Het Rijk van de Vrijheid, in feite een verwijzing naar Marx en regimes waar die vrijheid werkelijk is geworden zoals China en Noord-Korea, was het tijd voor een liberale correctie, in de geest van ‘optimism as a moral duty’. Reikhalzend keken we uit naar een boodschap van hoop, vanwege de premier die van besluiteloos geklungel en inconsistent beleid zijn handelsmerk heeft gemaakt.

    Gesloten lade

    En die boodschap is er ook gekomen: Alexander bezit een schuif waarin de grote shit die ons nu overkomt, via een grote stofzuiger zal opgezogen worden, waarna het ding op slot gaat en we, jawel, in grote euforie de sleutel weggooien. Dat ruikt een beetje naar bewuste vergeetachtigheid en het herschrijven van de geschiedenis, maar soit.

    In feite verwijst de premier hier naar de welbekende doos van Pandora, maar dan in omgekeerde zin: zwermen in de Griekse mythe alle wereldkwalen uit, nadat de al te nieuwsgierige Pandora – een bijgift van Zeu s- het deksel lichtte, dan gaan ze met de hulp van Alexander ooit die doos weer in, die klotige covid-pas inbegrepen. Dat is een sterk statement. Maar als we verder de metafoor ontleden: wat zit er nog meer in die gesloten lade waarvan Alexander het liefst de sleutel weg gooit? Zal dat wel lukken, die grote verdwijnt-ruc? En wie is zijn Pandora, waarvan het woord ‘pandoering’ is afgeleid?

    Juffrouw Eveline Dellai is naar verluidt een prinses in de keuken.

    Het betere acteerwerk

     

    Daarvoor verwijs ik naar de absolute bestseller van vorig jaar waarover de geaccrediteerde pers een oorverdovend stilzwijgen trachtte te bewaren: ‘De doodgravers van België’ van Wouter Verschelden. Deze journalist, die de mainstream media vaarwel zei en naar de overkant verhuisde, vertelt het ondertussen algemeen bekende verhaal dat de federale regerings vorming in 2019 geblokkeerd geraakte omdat de kandidaat-premier, Alexander De Croo, in vieze papieren was geraakt en ‘chanteerbaar’ werd.

    De details zijn belangrijk, en daarvoor verdient de bron van Verschelden, P-magazine, een persprijs. De Croo, toen nog minister van telecom, een niet bepaald opwindende bevoegdheid, had veel tijd om zich in internet porno te verdiepen en was gefascineerd geraakt door het betere acteerwerk van de Italiaanse Eveline Dellai, gespecialiseerd in plas-seks, standjes met meerdere heren, fake ontmaagdingen en anale exploten, hierin bijgestaan door haar zus Silvia.

    Dennis Black Magic

    Het moet naar verluidt vooral de laatste specialiteit geweest zijn die de aanstaande premier boeide. Door zijn job kon hij aan haar geheim telefoonnummer geraken en nodigde haar meteen uit voor een wip. Wat De Croo niet wist, was dat Eveline Dellai bevriend was met de Vlaamse pornokoning Dennis Black Magic, alias Dennis Burkas, die een en ander aan P-magazine doorspeelde. Dubbele pech voor Alexander: de wip met Eveline ging niet door, en als dit nieuws buiten een kleine kring bekend geraakte, mocht hij de zestien wel vergeten. De P van Paniek in de Politiek.

    En zo kwam operatie Pandora op gang: de instructies voor een absolute omerta vertrokken naar de krantenredacties… die er zich ook aan hielden

    En zo kwam operatie Pandora op gang: de instructies voor een absolute omerta vertrokken naar de krantenredacties… die er zich ook aan hielden. Dicht verdomme die doos, en u weet wat dat woord in de volkstaal betekent. Vervolgens werd maandenlang het rempedaal ingeduwd van de regerings onderhandelingen, in de hoop dat het oud nieuws zou worden. Geen journalist die een vin verroerde. Dennis Black Magic werd met de belofte van een smak geld en snelle vrijlating -hij zat in de cel wegens zedenfeiten- onder druk gezet om zijn mond te houden over de zaak. Helaas, Dennis belde naar P-magazine, de doos van Pandora ging toch open, en de Pornokoning mocht verder in de doos blijven brommen. Noteer dat alles wat ertoe doet hier met een P begint.

    ‘Riool en roddelpers’

    Waarom ik dit smeuïg verhaal nog eens oprakel? Niet omwille van de interesse van de federale premier in anale standjes, ook al is de associatie met de term cacistocratie verleidelijk. Wel om de reden die Verschelden aangeeft: de gewilligheid van de reguliere pers om te zwijgen als dat van hogerhand gevraagd wordt. Met de seksuele context als alibi. Dat zei ook Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, met zoveel woorden: wij zijn geen schandaalkrant, het is een ‘privé kwestie’.

    Dat is het natuurlijk niet. We hebben het hier over raakpunten tussen privé en politiek, en, jawel, de corrupte aanleg van een regeringsleider. Dat geen enkele hoofdredacteur dit durfde uitbrengen, uit schrik om met de Wetstraat gebrouilleerd te geraken, is in feite onvoorstelbaar. De zwijg-cultuur zelf is het schandaal, ze behoort intrinsiek tot het politiek bedrijf.

    Regimepers

    Meteen vragen we ons af, welke geheimen en geheimpjes die fameuze lade nog allemaal bevat, en hoever de ‘discretie’ van de zelfverklaarde kwaliteitspers wel reikt. Vermoedelijk is dit slechts het topje van de ijsberg en worden er nog elke dag geheimen gemaakt en aan de lade toegewezen. Het weze duidelijk: de media moeten niet informeren, laat staan onthullen, ze moet vooral discrete, tactvolle en smaakvolle journalistiek bedrijven. Ze moeten met andere woorden de doos met ‘Top Secret ‘ vooral gesloten houden. Deze discretie bevordert de verstandhouding met de macht, die de papierpers beloont met overheids- subsidies. Terecht mogen we dan spreken over een regimepers.

    Helaas is de onderzoeksjournalist een uitstervende soort in het alsmaar steviger wordende concubinaat van regime en pers, wereldwijd eigenlijk

    Dat wij en journalist Verschelden het coulissen-verhaal over de Italiaanse pornoster en de impact op de regeringsvorming nooit aan de weet zouden zijn gekomen zonder de medewerking van deug-nieten als Dennis Burkas, betekent ook dat de goden en godjes van de onderwereld hun belang hebben in het ontmaskeren van de hypocrisie. En dat de rol van de zogenaamde riool- en roddelpers, genre P-magazine, danig onderschat wordt in het democratische spel. Er moeten media zijn die zich niét aan het protocol en de zwijgplicht houden. Er moeten onderzoeksjournalisten zijn die op eigen houtje stenen gaan optillen om te zien wat eronder zit. Helaas is de onderzoeksjournalist een uitstervende soort in het alsmaar steviger wordende concubinaat van regime en pers, wereldwijd eigenlijk.

    Aan de ingang van de onderwereld

    Ondertussen blijven journalisten ijverig ministers interviewen die beterschap beloven. Ook dat DM-interview is niets meer dan window-dressing, en de bewuste hoofdredacteur weet dat: het opzet vertrekt zonder twijfel vanuit het De Croo-kabinet. De desinformatie gaat hand in hand met communicat ietechnieken, in feite bedot-de-boer methodes die in het politieke discours schering en inslag zijn.

    De doos is ook een trukkendoos, en de journalisten juichen dit toe, een politicus die vooral goed kan ‘communiceren’, lees: lullen

    De doos is ook een trukkendoos, en de journalisten juichen dit toe, een politicus die vooral goed kan ‘communiceren’, lees: lullen. De liberalen hebben er sinds Verhofstadt en zijn spin doctor Noël Slangen school in gemaakt. Pas vooral op voor politici die het hebben over transparantie en oprechtheid: het zijn de grootste raddraaiers.

    De beeldspraak van de lade en de weggegooide sleutel vormt een onbedoelde illustratie van heel deze demagogie. Tegelijk met de zwijg-cultuur voert de politicus een theaterstuk op, waarin het publiek wordt wijs gemaakt dat het morgen beter gaat, en dat duurt zo lang tot we letterlijk doodvallen. Deze valse beloftes van slechte stuurlui doen ons beseffen dat van alle kwalen de macht an sich, het mysterieuze mechanisme dat het op onze vrijheid gemunt heeft, misschien wel de ergste is en de meest onuitroeibare kwaal.

    Op het einde van de Pandora-mythe blijft er in de doos alleen nog de Hoop over. Daar moeten we het mee doen. Als ook dat een handigheidje is, een fata morgana, rest alleen nog de spreuk die bovenaan de ingang van Dante’s inferno prijkt: ‘Lasciate ogni speranza voi ch’entrate’ – Laat varen alle hoop, gij die hier binnen treedt. In 2024 gaan al onze wensen en aspiraties in een grote doos, de doos met stembrieven. Met de sleutel erop. Alexander en C° weten wat hen te doen staat.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Wie doet wat hij kan is een eerlijk man.

    Dat is weeral een spreekwoord dat zijn tijd wel heeft gehad. Nu in onze dagen komt het er op aan een flinke aanhang te hebben, hoeveel die ook kost, om te mogen verkondigen wat men maar wil. Of om te verzwijgen wat schadelijk zou kunnen zijn.

    In Italië stonden de kranten al maanden lang bol als volle borsten met pittige maar meestal schunnige verhalen over een bepaalde soort ‘Jeune Premier’, die ook bij Dames van Geen Zeden noch kleren de Eerste in de Rij wilde zijn. Niet alleen die ‘Dames’ werden uitgekleed totop het bot – wat goed verkocht- , maar ook deze Nobiljon uit het Hoge Noorden. Tot die - met de billen bloot –voor het forum werd gebracht.

    Moest het over de Giro zijn gegaan, of de Strade Bianche: het kot zou te klein zijn geweest. Stel U even voor: een landgeoot van God Eddy Merkx. En dan nog van voorgewnde adeldom!

    Als kleien Italie-Lover had ondergetekende hier al een paar keer op zeer bescheiden manier de draak gestoken met Het Genie van Brakel… Maar blijkbaar zonder grote gevolgen Tot Bart Zeeckhout er zich mee bemoeide, en de Doos van Pandora wijd open zette…

    Crootje mag het voortaan vergeten. Niet bij dat soort ‘Dames’, wel voor de arbeid in de Brusselse grabbelton.

    Ik da,nk bij deze hatelijk de Heer Sanctorum voor zijn spreekwoordelijke scherpzinnigheid. Lekkie zal er waarschijnlijk niet veel van moeten terug hebben….

    Wie zei daar ooit weer, dat wie het gevaar bemint, erin zal vergaan?

    Een bijna 100-jarige boer gef me onlangs in dit WZC voor Bejaardendeze waarheid als ’n koe mee. Van ’n paard is de gevaarlijkste kant, de achterkant. Van ’n vrouw de voorkant…

    *

    Digithalys

    10-01-2022, 17:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500786 – OVER DE WEAAKROEPENDE DFIEFTE VAN UTRECHT OP 1 APRIL 1713

    .

    ZONDAG 9 JANUARI 2022

    *

    500786 – OVER DE WEAAKROEPENDE DFIEFTE VAN UTRECHT OP 1 APRIL 1713

    *

    I N H O U D

    De Vlaamse President Jambon op de koffie bij de Franse burger Decoster: ‘n Een April-grap Anno 2022….

    Varkens spek in rui!l voor walmen van wierook en orgelklaken….

    309 jaar na datum is zelfs niet eens meer spraake van LANDROOF, ùaar worden er lollekens verkocht over elkaars taal.

    Galgenhumor als galgenmaal op een eeuwigdurende gebiedsroof.

    Toen, in 1713 waren er als tijdverdrijf een paar buurlanden met elkaar oorlogje aan het spelen in onze streken, waarbij deze keer noch Vlaanderen noch Frankrijk niet van ver en niet van dicht betrokken waren. Wikipedia vertelt vandaag hierover dat die waren:

    Filips V van Spanje, Anna van Groot-Brittannië, Johan V van Portugal, Victor Amadeus II van Savoye en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.

    Maar ook in die dagen was het reeds van ‘Noblesse Oblige’ - “Ons kent Ons’ – Nous connons - en dus werd, tot wederzijds prrofijt Zijne Excellentie Lodewijk XIV van Frankrijk, bij ons beter bekend als Lowie Katorze, ook ’n zitje aangeboden.

    Daar vielen tegenover de aanwezige Vlamingen leden van de Verenigde Provincies, al van direct de beroemde historische woorden, dat de Fransen ‘chez vous, sur vous mais sans vous’, aan de onderhandelingen zouden deelnemen.

    Toch kwamen gezegde ‘Mogendheden’ van toen van oordeel, dat er dringend en onvoorwaardelijk vrede moest worden gesloten. Zij het op andermans kosten.

    Resultaat: het rijkste en welvarendste deel van de Zuidelijke Nederlanden werd toegewezen aan de grijnzende Lowie Katorze, die aldus Heer en Meester werd over de Springplank naar…. Engeland. Dat gelijktijdig huermee de handesbetrekkiingen tuussen Engeland en Vlaanderen de keel werd overgesneden: ja, en dan?

    Bruges, La Morte…

    %aar zwijg, zij stil, de Liefde voor Het Vaderland gaat voor.

    -

    Jambon, als Eerste Burger van Vlaanderen? Die speelt daar, net als mijn Tante Veroinca harmonica mee.

    West-Vlaams is nu een regionale taal in Frankrijk

    Het Nederlands blijft er een vreemde taal en Vlaanderen kijkt er naar

    Sticker in Frans-Vlaanderen

    foto: ©Pinterest

    *

    Commentaar - 09/01/2022

    *

    In Frankrijk zorgde vorig jaar de goedkeuring van de wet Molac voor een juridisch kader aangaande onderwijs en bescherming van de regionale talen. De Franse Constitutionele Raad kelderde deze wet al snel, tot woede van al wie begaan is met de minderheidstalen in Frankrijk. Het Franse ministerie van onderwijs kon niet langer doof blijven voor dit luid protest. Een nieuwe omzendbrief van december jl. heeft de bedoeling de gemoederen te bedaren.

    Omzendbrief

    Eerst bevestigt de omzendbrief, wat dacht je, dat ‘de taal van de Franse Republiek het Frans is’. Vervolgens drukt hij de wil uit om de talen aanwezig op het Franse grondgebied te beschermen en te onderwijzen.

    De omzendbrief somt de regionale talen op die nu worden erkend: het Baskisch, het Bretoens, het Catalaans, het Corsicaans, ,het Creools, het Gallo (Romaanse streektaal gesproken in het Oosten van Bretagne), het Occitaans én de Oc-taal, de regionale talen van de Elzas, de regionale talen van de Moezelregio, het Franco-Provencaals, het West-Vlaams, het Picardisch, het Tahitiaans, de Melanesische talen (Drehu, Nengone,Paicî, Aijë), de Walllisiaanse en Futuniaanse talen (twee talen uit Nieuw Caledonië) alsook het Kibushi-Kimaore (eiland Mayotte).

    Frans-Vlaanderen

     

    Wat zijn de concrete gevolgen voor Frans-Vlaanderen? Het West-Vlaams kan voortaan worden onderwezen in het lager en secundair onderwijs. ‘Kan’ en niet ‘moet’, en ook ‘als’ men leraars vindt.

     

    En waar blijft het Nederlands in dit verhaal? Het is een paradoxale situatie dat de omzendbrief van het Franse Ministerie van Onderwijs melding maakt van het West-Vlaams als nieuwe erkende regionale taal, maar dat hij niet spreekt over het Nederlands. Vergelijk deze situatie met de Elzas, waar én het Duits, én het Elzassisch erkend zijn onder de discrete dekmantel ‘regionale talen van de Elzas’. Hoe zegt men ‘ twee maten en twee gewichten’ in het Frans?

    Geschreven taal en gesproken taal

     

    Nochtans, en in tegenstelling tot wat sommigen in Frankrijk beweren, was onze taal steeds aanwezig in Frans-Vlaanderen, onder de vorm én van het gesproken West-Vlaamse dialect, én van het geschreven standaard Nederlands. Deze situatie heeft tot de Eerste Wereldoorlog geduurd. De taalkundige en Frans-Vlaanderenkenner Cyriel Moeyaert heeft in zijn talloze publicaties aangetoond dat tot het begin van de twintigste eeuw zo goed als alle geschreven stukken in Frans-Vlaanderen in vrij keurig Nederlands opgetekend zijn. Nederlands in de spelling van toen: Nederlands, soms met hier en daar een woord of zinswending in de streektaal. Maar, desalniettemin: Nederlands.

     

    Na de annexatie door Frankrijk bleef Frans-Vlaanderen nog lang tot het bisdom Ieper behoren

    Hoe dat komt? ? Na de annexatie door Frankrijk bleef Frans-Vlaanderen nog lang tot het bisdom Ieper behoren. In verschillende Frans-Vlaamse katholieke instellingen waar ze lessen Nederlands gaven, gebeurde dit, in de 18de eeuw en de 19de eeuw, met hetzelfde pedagogisch materiaal als in Ieper of Veurne, zeg maar.

    Nederlands een vreemde taal?

     

    Wat Frans-Vlaanderen niet heeft meegemaakt is de evolutie naar het hedendaags Nederlands, zoals in Vlaanderen de laatste 100 jaar. De kennis van het geschreven Nederlands ging toen verloren. De gesproken streektaal bleef over en verarmde geleidelijk aan door gebrek aan basisinzichten in spraakkunst en syntaxis, en door invloed van het Frans.

     

    Sommige Frans-Vlaamse verenigingen gebruiken deze vaststelling om alleen het West-Vlaams als regionale taal te promoten. Het Nederlands beschrijven ze als een vreemde taal. Met de politieke en financiële steun van de regio Hauts-de-France heeft hun lobbying de Franse ministeries bereikt.

     

    nu het bijna verdwenen is, erkent Frankrijk het gesproken West-Vlaams als regionale taal. Maar niet het standaard Nederlands dat nochtans aan meer dan 20.000 leerlingen wordt onderwezen

    Paradox van de hele situatie : nu het bijna verdwenen is, erkent Frankrijk het gesproken West-Vlaams als regionale taal. Maar niet het standaard Nederlands dat nochtans aan meer dan 20.000 leerlingen wordt onderwezen.

    Leraar West-Vlaams, een nieuw beroep?

     

    Aan de regionale onderwijsinstanties wordt nu gevraagd om het onderwijs van onder meer het West-Vlaams te faciliteren vanaf volgend schooljaar. Maar de plaatselijke onderwijsautoriteiten kunnen op eigen houtje een rem zetten op de uitvoering van de maatregelen die geen verplichtingen inhouden. Dat is nu al het geval in Bretagne waar ze in de volgende dagen zullen betogen tegen de houding van het rectoraat aldaar. Reken er ook op dat de minister van onderwijs, Jean-Michel Blanquer, die zich meermaals negatief tegen het onderwijs van de regionale talen heeft uitgesproken, achter de schermen alles in het werk stelt om de eigen richtlijnen af te zwakken.

     

    Leraren uit West-Vlaanderen kunnen ook niet worden gevraagd: men moet in het bezit zijn van een Frans pedagogisch diploma

    Voornaamste probleem voor de aanhangers van het West-Vlaams: wie is bevoegd om lessen West-Vlaams te geven? Zo goed als niemand met de nodige pedagogische diploma’s beschikt over de taalkennis. Leraren uit West-Vlaanderen kunnen ook niet worden gevraagd: men moet in het bezit zijn van een Frans pedagogisch diploma om in het Frans onderwijs les te kunnen geven.

    Geen pedagogisch materiaal

     

    Ouders en grootouders kunnen niet meer helpen: de meesten spreken de taal niet meer. Er zijn ook geen goedgekeurde boeken of methodes West-Vlaams voorhandig om de streektaal te onderwijzen op elk niveau van het lager en secundair onderwijs. Streektaal die, per definitie, niet is gestandaardiseerd, zonder uniforme spelling of standaard spraakkunst. Er zijn ook geen bruikbare leesboeken en er is geen beschikbare literatuur in het West-Vlaams.

     

    De gekke opzet vraagt, naast een gedegen taalkennis om de hele cyclus van de lagere klassen tot het middelbaar te dekken, een gigantische intellectuele, financiële en materiële inspanning. Dit zal uiteraard ten koste zijn van de opleidingen Nederlands en van het immersie onderwijs in het Nederlands waarvoor momenteel in Duinkerke een interessant piloot project loopt.

    Hoe moet dit verder ?

     

    De voorstanders van het onderwijs van het Nederlands geven niet op. Ze hebben zich verenigd in de Federatie van Germaanse talen (Elzas, Moezelstreek én Frans-Vlaanderen). De bedoeling is samen de nodige druk uit te oefenen in Parijs om voor Frans-Vlaanderen dezelfde rechten te verkrijgen als voor de Elzas. Daar is na een lange strijd het Duits erkend als regionale taal naast het Elzassische dialect. Samen gaan ze de strijd aan om ook het Nederlands officieel te laten erkennen als regionale taal naast het West-Vlaams.

     

    De verenigingen die het Nederlands promoten zullen in de volgende weken het ministerie van onderwijs én de regionale instanties benaderen om te pleiten voor een regionale status voor het Nederlands.

     

    In Frans-Vlaanderen geven tientallen leerkrachten reeds lessen Nederlands

    De bestaande opleidingen Nederlands zijn ook de oplossing voor het gebrek aan leraars. In Frans-Vlaanderen geven tientallen leerkrachten reeds lessen Nederlands. In principe zijn ze als eerste bevoegd om de link te leggen tussen het Nederlands en zijn dialecten.

     

    Bij de grensbewoners is er ook een nieuwe, efficiënte, spontane evolutie merkbaar: de kinderen over de schreve naar school sturen in de regio Menen, Poperinge, Veurne. Daar kunnen ze perfect Nederlands leren, en ook, West-Vlaams horen op de speelplaats.

    Lege doos

     Over een stellingname van de Vlaamse regering voor ondersteuning van het Nederlands in Frans-Vlaanderen is er geen nieuws. Stille diplomatie van de Taalunie noemt men dat. Minister-President Jambon ontmoette onlangs de ondervoorzitter van de Hauts-de-France, François Decoster, in Kortrijk. Resultaat: beide streken gaan, naar het schijnt, in de toekomst elkaar beter leren kennen. En voor het overige, wat lol over de Vlaamse naam van de Frans-Vlaamse politicus en de Frans klinkende naam van onze Minister-President. Dit is het resultaat van de inclusieve Vlaamse cultuurpolitiek in de 21ste eeuw: een lege doos inzake bevordering van onze taal extra muros en verder niets.

    Wido Bourel

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Met de onsterfelijke reputatie van het Vlaams-Boergondische Wereldrijk nog vers in het geheugen, moet Lowie-de-Verschrikkelijke in 1713 hebben zitten kwijlen van de goesting… De Boerondiërs, zijn concurrenten, uuitgeschakeld, en dat rijke Vlaams gebied valt als ’n rijpe appel in zijn schoot.

    De Veuve Cliquot moet rijkelijk gevloeid hebben onder de bruggen van de Seine… Want die vloeit daar nog altijd evenzeer. Haast even dapper als het geld en de welstand der Vlamingenuit de Veroverde Gebieden. Daar is immers die publicatie van een zekere Verbeke uit Kortiojk, die etgens in de jaren ’70 ’n stidie publiceerde, waaruit bleek dat ruim 1/3de van de totale Franse Staats Onvansgsten agkomstig waren uit de streek van Frans-Vlaanderen.

    Misschien dat een andere historicus, na zijn defenestrering uit de politiek, zich onledig maar nuttig zou kunnen maken, door deze stelling te actualiseren om er vervolgens de aangewezen rechtzetting aan te breien….

    Dit zou de weversgilde tot eer strekken, want per slot van rekening waren het ooit de textielwerkers die Frans-Vlaanderen rijk hebben gemaakt…

    *

     

    Digithalys

    10-01-2022, 12:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    09-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500785 – DE REGIME-PERS ZOU ER BOL MOETEN VAN STAAN

    .

    ZONDAG 9 JANUARI 2022

    Gezond Verstand?

    *

    500785 – DE REGIME-PERS ZOU ER BOL MOETEN VAN STAAN

    *

    I N H O U D

    Maar er is alleen een medepluchtige stilte. Het volet aan alsof een massa nieuwgierigen toekijkt bij een lffe moord, maar dan vervolgens de andere kant opkijkt.

    Idem dito voor wat betreft de pubkieke protestmarches in al onze grote steden tegen de belachelijke bestrijdings pogingen vanwege zij dien met Gezag bekleerd, het beter wullen maar die zich uitsluitend baseren op de voorgewende kennis kennis van Leerling Tovenaars.

    De beste remdiie tegen al die waanzin?

    Zie de cartoon bovenaan. Zie wel en doe niet dom…

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     DE GROENE ONZIN

    *

    Van nieuws gesproken: België exporteerde in 2021 een record hoeveelheid aan stroom! Daar waar er dikwijls sprake was van invoer, ging het nu om uitvoer. Alhoewel ik daar nooit van gehoord had, blijkt dat dit land al drie jaar stroom uitvoert. Dat mocht blijkbaar niet aan de grote klok gehangen worden, maar nu kan men er niet meer naast kijken. Onze stroomproductie steeg in 2021 naar alle buurlanden, UK inbegrepen, met liefst 59%. Onze kerncentrales draaiden op volle toeren, waardoor de gascentrales zo goed als niet moesten invallen en we dus ook minder luchtvervuiling hadden. Een win-win situatie dus, waaraan onze Groentjes in 2025 een einde willen maken. Stel u voor: winst maken!

    Een belangrijke reden van de ommekeer is wel dat we nu in staat zijn met de buurlanden meer stroom uit te wisselen door het in gebruik nemen van bijkomende connectie kabels, die ervoor zorgen dat overschotten kunnen worden uitgewisseld.

    Iets meer dan de helft van de in dit land verwekte stroom kwam vorig jaar dus van de kerncentrales en het aandeel van de hernieuwbare energie zakte vorig jaar met 17% door een tekort aan voldoende wind en zon.

    De geplande Belgische kernuitstap begint zo stilaan misdadig te lijken. Als de politieke partijen – en niet alleen de Groenen - in de huidige federale regering op 18 maart zouden beslissen het toch te doen, dan kunnen we alleen maar hopen dat de kiezers bij de volgende stembusgang die partijen richting kiesdrempel sturen en liefst nog er vér onder.

    ---

    En dan nog dit.

    Uit de laatste cijfers voor 2021 blijkt dat er toen in dit land zo’n 10% minder auto’s is verkocht dan in 2020. Daarbij bijna evenveel elektrische en hybride auto’s als dieselwagens. Daar moet wel bij gezegd worden dat de eerste categorie bijna uitsluitend is verkocht als bedrijfswagen, Voor wie ze met de eigen centen moet betalen zijn die auto’s nog veel te duur en blijven er teveel onzekerheden, zoals o.a. het aantal laadpalen.

    SPAARPOT VOOR OUDE DAG DIKT MET 12 PROCENT AAN

    ©Filip Ysenbaert

    *

    De pensioenspaar fondsen hebben in 2021 hoge rendementen geboekt. Vooral de fondsen die veel in aandelen investeren kunnen een mooi rapport voorleggen.

    De bijna 1,8 miljoen Belgen die via een pensioenspaarfonds een extra pensioen opbouwen hebben een goed jaar achter de rug. De stijging van de beurzen en de instroom van vers geld hebben hun spaarpot doen aangroeien tot zowat 25 miljard euro.

    Dankzij de sterke klim van de aandelen markten boekten de pensioenspaarfondsen in 2021 een rendement van gemiddeld ruim 12 procent. Daardoor werd de gemiddelde pensioenspaarder, die eind 2020 een spaarpot van 12.794 euro had, 1.570 euro rijker.

    Maar gemiddelden verbergen grote verschillen. Dynamische pensioenspaarfondsen, die doorgaans 65 tot 70 procent van hun activa in aandelen investeren, boekten een rendement van gemiddeld bijna 16 procent. De Stoxx600, een brede index van Europese aandelen, leverde het voorbije jaar een ‘return’ op van 25 procent.

    16

    procent

    Dynamische pensioenspaar fondsen, die doorgaans 65 tot 70 procent van hun activa in aandelen investeren, boekten een rendement van gemiddeld bijna 16 procent.

    Die beurshausse was vooral te danken aan het krachtig herstel van de Europese economie en het stimulerend monetair en begrotingsbeleid. Pensioenspaar fondsen moeten minstens 80 procent van hun middelen in euro beleggen. Ze kunnen dus slechts in beperkte mate profiteren van de nog grotere koersstijgingen op Wall Street.

    Bij de defensieve fondsen, die ongeveer 70 procent van hun activa in obligaties beleggen, bedroeg het gemiddeld rendement 5,9 procent. Dat is nauwelijks meer dan de inflatie van 5,7 procent in december. Bij twee fondsen was het rendement lager dan de inflatie.

    Veel Belgen kraken pensioenspaarpot

    Het relatief bescheiden rendement van de defensieve fondsen is grotendeels zo niet volledig te danken aan het beperkte aandelenluik van de portefeuille, want de Europese obligatiemarkten hebben een zwak jaar achter de rug. De toenemende inflatievrees en het vooruitzicht van een minder soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank hebben de koersen van de meeste Europese obligaties doen dalen.

    Wouter Vervenne

    EMMANUEL MACRON: ‘rESTRICTIES VOOR NIET-GEVACCINEERDEN ZIJN eUROPEES BELEID’

    foto: ©Kremlin.ru (CC BY 4.0)

    *

    'Wie zich tegen vaccinatie verzet, verzet zich tegen de Europese wetenschap'

    Analyse - 09/01/2022

    *

    Sinds 1 januari is Frankrijk voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Commissie voorzitter Ursula von der Leyen maakt van de gelegenheid gebruik om het Covid beleid van de Franse president Emmanuel Macron te ondersteunen. Macron laat niet na om te benadrukken dat ‘restricties voor niet-gevaccineerden Europees beleid zijn’.

    Indirect legt het een-tweetje tussen Macron en Von der Leyen meteen ook de inzet van de Franse presidentsverkiezingen bloot: de Europees-wetenschappelijke strijd tegen de dwalingen van het Europese plebs.

    Zo zuur mogelijk

    De uitspraken van Von der Leyen en Macron vonden plaats in de marge van een persconferentie over het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie vorige vrijdag. Op het einde vraagt een journalist of Emmanuel Macron achter zijn polemische uitspraken van in de Franse krant Le Parisien blijft staan.

    In die krant had de Franse president gezegd dat hij zin had om het leven van niet-gevaccineerden zo zuur mogelijk te maken. Erger nog was dat Macron zich ook liet ontvallen dat ‘onverantwoordelijken geen burgers zijn.’ De journalist wilde ook weten of Macron deze strategie besproken had met andere Europese gezagsdragers.

    Die mensen willen niet-gevaccineerden zelfs niet meer verzorgen.

    Het antwoord luidt: ‘ja’. Macron: ‘Als sommigen zeggen dat ze de vrijheid hebben om zich niet te laten vaccineren, dan mogen ze dat. Op die vrijheid kunnen echter restricties gezet worden wanneer de vrijheid van anderen in het gedrang komt in een gedeelde omgeving. Toen ik dit in Le Parisien zei, hield ik daarover een gesprek met een aantal mensen die door de krant waren geselecteerd, waaronder twee mensen uit de gezondheidssector. Die mensen willen niet-gevaccineerden zelfs niet meer verzorgen.’

    Niet-gevaccineerd obscurantisme’

    ‘Je kan het niet eens zijn met de scherpe verwoording (Macron gebruikte onder meer het woord ‘emmerder’, red.), maar ik zie dat sommige mensen hun vrijheden misbruiken om anderen in gevaar te brengen, en om de vrijheid van anderen te beknotten. Dat kan ik niet laten gebeuren,’ zo gaat Macron verder.

    ‘Een burger zijn is de rechten en plichten die met burgerschap te maken hebben, aanvaarden. Onze strategie is simpel: vaccineren, vaccineren en vaccineren. Europa maakt de vaccin doses waar, en is de hoofdproducent van de vaccins. Vaccineren is dus uiterst belangrijk. Nu de gezondheids pas een vaccin-pas wordt, kunnen we elkaar beschermen in een gedeelde omgeving. Deze strategie wordt toegepast en gedeeld in heel Europa.’

    ‘Als we op restaurant of naar het theater gaan, dan weten we met wie we te maken hebben. De meeste landen werken met dit soort restricties, en maken sommige omgevingen niet meer toegankelijk voor de niet-gevaccineerden.

    Onverantwoord gedrag

    ‘We moeten dit doen voor alle burgers, zowel zij die gevaccineerd zijn en toch soms besmet worden door onverantwoord gedrag van anderen. En we moeten dit doen voor de medeburgers die zich soms laten overtuigen door obscurantistische of door angst ingegeven verhalen. Zij beschermen zichzelf niet, terwijl de wetenschap, onderzoek en technologisch Europees vernuft hen dat nochtans toelaten.’

    Waarop von der Leyen inpikt: ‘Wat is vrijheid? Vrijheid gaat altijd samen met verantwoordelijkheid, en niet alleen individuele verantwoordelijkheden, maar ook verantwoordelijkheden tegenover anderen. Overheden moeten mensen beschermen. De vaccin-pas is een manier om diegenen die gevaccineerd zijn te beschermen. Deze discussie over verantwoordelijkheid is vitaal tijdens de pandemie.’

    Soeverein en met één stem

    We merken op dat Emmanuel Macron op de website van het Franse voorzitterschap, zelf aangeeft dat de crisis aangewend moet worden om Europa soeverein en met één stem te laten spreken:

    ‘Als ik het doel van dit voorzitterschap van 1 januari tot 30 juni 2022 in één zin moest samenvatten, zou ik zeggen dat we moeten overstappen van een Europa dat samenwerkt binnen zijn grenzen naar een mondiaal krachtig Europa, dat volledig soeverein is, vrij zijn eigen keuzes maakt, en zijn eigen lot bepaalt.’

    Keuzevrijheid?

    Ingaan op de wetenschappelijke en ethische bezwaren op Macrons vaccin-uitspraken, gaan we hier niet uitgebreid doen. We kunnen kort stellen dat de vaccins gedurende enkele maanden misschien transmissie van Covid-varianten verminderen, maar dat dat vermogen snel significant afneemt, getuige ook het feit dat de besmettingen in de beter gevaccineerde Europese landen aanhouden, ja, nu zelfs records bereiken.

    De individuele bescherming door vaccins lijkt positief uit te vallen voor vooral ouderen, kunnen we na de eerste winter met vaccins voorzichtig stellen, maar eigenlijk moet dat nog grondiger bestudeerd worden. Bovendien lijkt ook de individuele bescherming snel af te nemen. Gelukkig wordt de individuele bescherming door het vaccin bijgestaan door natuurlijke bescherming. De exacte verhoudingen zullen de komende jaren door serene en open wetenschap vastgelegd worden.

    Wat betreft de ethiek: zoals de Franse journaliste Charlotte d’Ornellas zei: ‘Niet-gevaccineerden doen eigenlijk niets meer dan hun recht op keuze uitoefenen. Als de overheid die vrije keuze niet wil, moet ze eerlijk zijn, en vaccinatie verplicht maken’.

    Franse presidentsverkiezingen

    Hier maken we nu een politieke analyse van Macrons uitspraken. De Franse president trekt in april naar de Franse kiezer, en heeft met zijn hierboven aangehaalde uitspraken zijn beleid duidelijk uit de doeken gedaan: er is geen Macron-beleid, behalve de vaccinatie, die dan ook nog eens ‘Europees is’. Dus: ik, Macron, doe alleen wat men in andere landen ook doet, wat de voorzitter van de Europese Commissie goedkeurt, en wat de Europese wetenschap mij ingeeft.

    Eigenlijk moeten we Emmanuel Macron dankbaar zijn voor zoveel helderheid.

    Covid als enige programmapunt?

    Tot de conclusie dat Covid het enige programmapunt is van Macron, kwam ook Frans presidentskandidaat Eric Zemmour, enkele uren voor de persconferentie van Macron en von der Leyen, voor de microfoon van de bekende Franse journaliste Sonia Mabrouk.

    Dit is een politieke coup: hij instrumentaliseert met veel gevoel voor cynisme de Covidcrisis.

    ‘Wat Macron doet, is allerminst vreemd of toevallig,’ zegt Zemmour. ‘Dit is een politieke coup: hij instrumentaliseert met veel gevoel voor cynisme de Covidcrisis. Covid moet voor Macron de inzet van de presidentsverkiezingen worden, zodat er zeker niet over zijn desastreuze ander beleid gepraat kan worden. Zo hoeft hij niet te praten over de echte inzet van deze verkiezingen: identiteit.

    ‘Macron kent de politieke peilingen zeer goed, en weet dat een meerderheid van de Fransen gezondheid belangrijker vindt dan vrijheid, en voorstander is van de gezondheidspas. Hij diept het thema nog wat verder uit door verder te polemiseren, en de breuk tussen de Fransen politiek te vergroten. Maar bij mij zal dat niet werken. Ik trap niet in deze val. Covid is niet de inzet van deze verkiezingen.’

    Waarop Mabrouk Macrons politiek nog eens bevestigde door te stellen: ‘Maar wat Macron dus wil zeggen, is dat hij de kandidaat is van de wetenschap, en de orde, is.’

    Zemmour warm en koud

     

    Zemmour zelf is een voorzichtige tegenstander van het Franse Covidbeleid. Hij zegt warm noch koud te worden van een gezondheidspas, en wil zich naar eigen zeggen niet vastrijden in absolute waarheden over Covid. Daarmee distantieert hij zich van die andere Franse presidentskandidate, Marine Le Pen.

    Le Pen kon afgelopen week enkele dagen lang succesvol politiek stelling nemen tegen de Franse vaccinpas, die door Macrons partij vanaf midden januari wordt ingevoerd. Dat is al heel wat gewaagder van Le Pen: zij is tenminste duidelijker dan Zemmour. Maar zo valt er wel wat voor te zeggen dat zij wel in de val trapt die Macron heeft gespannen: hijzelf is voor de rede, het Europese vernuft, en het verlichte en verantwoordelijke burgerschap.

     

    En Le Pen? Die steunt de obscurantisten, het plebs, en zit daarmee op dezelfde lijn als de linkse presidentskandidaat Jean-Luc Mélenchon, tevens een tegenstander van de vaccin-pas.

    Eigenlijk doet Macron hier niet anders dan wat hij met de gele hesjes heeft gedaan in 2017: hen verbannen naar de marge van de samenleving, en hen voorhouden dat zij aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan. En met hen ook al wie het voor hen opneemt.

    Bismarck

    In het midden van de Franse politiek zijn de zaken bovendien nog eens warrig. Presidentskandidate Valérie Pécresse, die geldt als de officiële establishments uitdager van Macron, steunt Macrons vaccin-pas, maar zag een flink aantal van haar parlementsleden deze week tegen de vaccin-pas stemmen, of zich onthouden.

    Pécresse riep bovendien haar partijleden die een lokaal uitvoerend mandaat hebben, ook op om presidents kandidaat Zemmour niet te dwarsbomen in zijn zoektocht naar de 500 politieke handtekeningen die voor elke presidentskandidaat nodig zijn. Een medewerker van Pecresse zou zelfs gezegd hebben dat dit een openlijke strategie was, omdat Zemmour ervoor kan zorgen dat Pécresse, en niet Marine Le Pen, in de beslissende tweede verkiezingsronde geraakt.

    Wat de entourage van Marine Le Pen dan weer doet besluiten, zoals uitgelegd door burgemeester van Perpignan en intimus van Le Pen, Louis Aliot. Zemmours kandidatuur heeft dus louter tot doel Marine Le Pen te verzwakken.

    Besluit

    Of de nationalistische en rechtse kiezer met die stelling akkoord zal blijven gaan, is onzeker. Pécresse en Le Pen kunnen volgens peilingen ongeveer evenveel kiezers verleiden: elk rond de 16%. Zemmour zit daar net onder – Macron zit rond de 25%. Zowel Pécresse, Le Pen als Zemmour maken dus kans op de tweede ronde. Opvallend is dat zowel Pécresse als Macron meer angst lijkt te hebben voor Marine Le Pen, dan voor Éric Zemmour.

    Marine Le Pen, die had gehoopt al in 2017 presidente te worden, maar nu ondanks haar ideaal van een Frankrijk waarin ook de kleine man opnieuw het woord krijgt, dreigt meegetrokken te worden in het Europese Covid verhaal dat Emmanuel Macron lijkt te weven.

    Of, is Zemmour verstandiger, wanneer die afwacht en lachend Otto von Bismarck citeert: ‘In een systeem met drie, is het van belang bij een van beide te zijn’?

    Christophe Degreef

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    En daar zijn we dan weer van even weg geweest, voor ’n hele tijd, de Macarni-toer op. Duizenden to,,e, vergooid krantenpapier om duizendenden keren hetzeldze te herhalen! Zoals blinden slaan naar een ei.

    De Franse presidentsverkiezingen

    ruggelings te paard boven op de verschrikkelijkste pandemie aller tijden. Net als Ruiters van de Apocalyps…. Of is zoiets als van de nood een deugd maken? Het ‘plebs’ dat eens goed ‘mores’ moet geleerd worden door weer voor hetzelfde te kiezen…

    Tenzij Marine La Plume het deze keer wèl haalt. Met een Révolition Française Jihadidiste tot gevolg….

    La Doue France moet inderdaad niet méér islamitisch worden, want dat is het nu al sedert het verdwijnen van De Gaulle in het Jaar Stilletjes..

    Tiens, hoe zou het nu zitten met de heropbouw van de Notre Dame? Is daar wel degelijk nig sprake van, vooral in deze speciale zes maanden waarin ‘de Oudste Dochter van de Kerk’ in de wereld belangstelling staat?

    Maar als Vlamingen kennen wij dat verhaal. Al hebben Ieperse huursoldaten onder Anglo Saksisch commando, ooit meegeholpen om La Pucelle d’Orléns op de brandstqapel te krijgen….. Vergeten we vooral niet, dat als het in Parijs druppelt, dat ‘n onafzienbare waterschade in Brussel teweeg brtengt….

    *

    Digithalys

    09-01-2022, 16:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500784 – WAT KOMT ER NA HEET PLONOLITHICUM?

    .       

    ZATERDAG 8 JANUARI 2022

    *

    500784 – WAT KOMT ER NA HEET PLONOLITHICUM?

    *

    I N H O U D

    Als eenmaal de generatie van Geniale Grote Profiteurs het loodje zal gelegd hebben een er niettegenstaande alles toch nog overlevenden zijn van dat Grappig Chinees Griepke, kan er opnieuw van start gegaan worden ùet een Nieuwe Wereld. Aan een ronde bol namelijk zijn er geen hoeken of kanten om zich er achter te verschuilen. Met van nul a   f aan te herbehinnen, in ieder geval zonder dat een Mo-met-Ham op deze planeet ooit nig ’n kans krijgt om r het levenslicht te zien. Zijn plaats is en blijft bij Lucifer.

    Dat veronderstet echter, dat de er rond alle bestaande zandbakken ter wereld, er een aflsuitdijk voorzien van prikkeldraad onder de maximale hoogspanning opgericht wirdt.

    Jo-met-de-Banjo mag, maar het woord Saoudi wordt uit het menselijk geheugen gewist.

    En wie weet, als den Donald dan in The States trug aan het roer komt….

    Ondertussen klinken miljoenen menselijke stemmen uit het Hierrnamaals, met de dwingende vraag aan het Opperwezenn om – liefst met terugwerkende kracht- eenzelfde Laatste Oordeel te vellen over hun moordenaars. Zodat dezen en hun nageslacht vereeuwug en voor altijd geschandvlekt blijven In het Verhaal van de Mensheid. Samen met de beulen zelf, de vele vetbetaalde pseudo-wetenschappers met hun sliert van zakkenvullende opdrachtgevers.

    **

    De Nieuwe Mens zal het dus moeten stellen zonder stnadbeelden van ‘Helden’ waarva de handen achteraf met rode verf werdden bedacht….

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GEOPOLITIEKE ERFENIS

    *

    Het Rusland van Poetin heeft er een probleem bij. Het is nu ook hommeles in Kazachstan. Net als de overige deelstaten werd Kazachstan na de val van de Sovjet Unie ‘onafhankelijk’. Dat betekende dat, zoals Wit-Rusland in handen viel van Loekashenko en zijn trawanten die door de natuurlijke rijkdommen van het land in beslag te nemen miljardairs werden, in Kazachstan zowat hetzelfde gebeurde. De Loekasjenko van Kazachstan heet Nursultan Nazarbajev die – ondertussen de 80 voorbij - zijn presidentiële taak grotendeels heeft overgelaten aan de door hemzelf aangeduide opvolger Tokajev, terwijl hijzelf heel wat privileges behield waaronder vrijstelling van vervolging. Hij kreeg het zelfs gedaan de nieuwe hoofdstad Nur Sultan te laten heten, naar zijn voornaam.

    Net zoals de Wit-Russen zijn de Kazakken echter de dictatuur beu en zijn ze op straat gekomen. Heel wat van hen werden niet alleen aangehouden – zoals in Wit-Rusland - maat zelfs doodgeschoten, ‘vernietigd’ zoals Tokajev heel netjes op Tv kwam vertellen. Diezelfde Tokajev wist ook nog te vertellen dat de opstand gepland werd in en door het buitenland, maar hijzelf riep ook het buitenland op hem te komen helpen. Wie gelooft zo’n man nog?

    Zo gebeurt het dat het Rusland van Poetin verplicht wordt een deel van zijn troepen, waarmee hij Oekraïne bedreigt, naar Kazachstan te verplaatsen.

    Het worden zware tijden voor de grootmeester schaken uit het Kremlin, die de val van de Sovjet Unie ooit een ‘geopolitieke ramp’ noemde.

    Register Met Bankrekeningen Drie Keer Meer Ingekeken In 2021

    *

    Vandaag om 01:30

    *

    Het register met alle bankrekeningen en verzekerings contracten van Belgen werd in 2021 liefst 153.000 keer geraadpleegd. Dat is drie keer zoveel als in 2020.

    Veel heeft te maken met de uitbreiding die de regering in 2020 doorvoerde. Sinds de zomer van dat jaar hebben niet alleen de fiscus, maar ook de federale overheidsdienst Justitie, de gerechtsdeurwaarders en de notarissen toegang tot het register, telkens onder voorwaarden. Bij de notarissen bijvoorbeeld kan een consultatie alleen bij de aangifte van een nalatenschap.

    De notarissen namen in 2021 meer dan de helft van de inzages (87.141) voor hun rekening. ‘Alleen als de cliënten ons verzoeken de aangifte van de nalatenschap op te maken, doen we een opzoeking. Elke notaris heeft toegang tot de applicatie, maar er wordt wel nagegaan of de persoon voor wie een opzoeking gebeurt overleden is’, zegt Bart Azare, de woordvoerder van Notaris.be.

    Op de tweede plaats volgt de fiscus, die het register vorig jaar bijna 52.000 keer inkeek. Dat is 5 procent meer dan in 2020. Die consultaties gebeuren bij een vermoeden van fiscale fraude en alleen na toestemming van ambtenaren met een hogere functie. Het aantal raadplegingen van de federale overheidsdienst Justitie vervijfvoudigde in 2021 tot meer dan 10.000.

    Geruisloze big brother voor uw vermogen

    Voor alle duidelijkheid: het aantal raadplegingen komt niet noodzakelijk overeen met het aantal personen. Soms gebeurt voor dezelfde persoon meer dan één opzoeking.

    Peter Van Maldegem

    HET WARE LIBERALE GELAAT VAN EGBERT LACHAERT

    **

    Dat de Open Vld-top intussen wel héél ver afgedreven is van de basisprincipes die destijds in de Vld-beginselverklaring stonden, was al langer duidelijk. Maar een recente tweet van partijvoorzitter Egbert Lachaert betekent een nieuw dieptepunt, waarmee hij de essentie van het liberalisme verloochent en de poort richting dictatuur verder dreigt te openen.

    Zwaar discriminerend

    Met dit argument verdedigt Lachaert dus de keuze voor een 1G-beleid waarbij straks enkel nog gevaccineerden – althans voor zover zij ook volgzaam aanschuiven voor hun volgende prikken – toegang zouden krijgen tot belangrijke delen van het publieke leven.

    Dat is zwaar discriminerend tegenover degenen die gebruik maken van hun, nog steeds, wettelijk recht om zich niet te laten vaccineren.

    Het is ook een ongeziene vorm van medische apartheid, uitgerekend op een moment dat het virus met de Omicron-variant verder in gevaar lijkt af te nemen en endemisch wordt. Lachaert versterkt hiermee bovendien alweer de foute perceptie dat alle niet-gevaccineerden, in tegenstelling tot de ‘veilige gevaccineerden’, een gevaar zouden betekenen. En dus ook de door media en politici gecreëerde tweedeling in de samenleving.

    Onder andere horeca-uitbaters worden nu gedwongen om datgene te doen wat totaal tegen hun natuur ingaat en in normale rechtstaat strikt verboden is. Namelijk klanten hun medische status controleren en op basis daarvan discrimineren.

    ‘Keuze vrijheid’

    Iedereen die een beetje weet wat liberalisme inhoudt, voelt dan ook aan dat Lachaert met zijn tweet de zaken op z’n kop zet en dat zijn pleidooi voor 1G een negatie is van alles wat ook maar iets met liberalisme te maken heeft. De Open Vld-voorzitter steekt zijn argument misleidend in een liberaal jasje door te verwijzen naar de keuzevrijheid.

    Die keuzevrijheid van Egbert Lachaert lijkt neer te komen op niet meer of minder dan ‘vaccineren of burgerlijke dood’. Zeker als straks de vaccinatie pas alsmaar verder uitgebreid wordt tot bijvoorbeeld ook het werk, wat premier De Croo al eerder overwoog voor het CST.

    1G-uitsluitings- en controlebeleid

    Terwijl volgens het liberalisme een overheid zich net zo terughoudend mogelijk moet opstellen (‘de politiek dient zich vooral terug te trekken uit een ieders individueel leven’, stelde de Vld-beginselverklaring hierover, ook de geschiedenis indachtig) en haar burgers zoveel mogelijk vrijheid geven, bepleit Lachaert nu net het tegenovergestelde.

    Het antiliberale 1G-uitsluitings- en controle beleid waar Egbert Lachaert voor staat, dreigt op die manier net nog een stuk dwingender en ingrijpender te worden dan een vaccinatieplicht, zeker mocht deze laatste slechts gepaard gaan met een beperkte boete. Begrijpe wie kan. Of zou de overheid hiermee alle aansprakelijkheid van zich willen afschuiven, gezien vaccinatie dan in theorie een vrije keuze blijft?

    Veiligheidsargument

    Als de Open Vld-voorzitter nu het veiligheids argument aanhaalt om ‘1G’ te verdedigen. Waarom doet en deed hij dat dan ook niet op andere vlakken? Waarom in geval van corona zogezegd voor een (vals) 0-risico pleiten en tegelijk bijvoorbeeld toestaan dat minderjarigen overal alcohol kunnen kopen?

    Vrijheid blijheid dus, althans voor degenen die om de x aantal maanden instemmen met het, nog steeds experimentele, vaccin. Met andere woorden: ja, je zal vrij zijn, maar dan alleen als wij als overheid eerst vrij over uw lichaam mogen beschikken.

    Goede voorbeeld

    Wat dat veiligheids argument betreft, zouden politici trouwens in eerste instantie zelf het goede voorbeeld moeten geven en hun gezond verstand gebruiken. Bijvoorbeeld door thuis te blijven als ze duidelijk symptomen hebben, ongeacht of ze nu gevaccineerd zijn of niet.

    In De Doodgravers van België staat echter het volgende te lezen: ‘Lachaert voelt zich al een paar dagen ziekjes en test positief op Covid19. Vooral praktisch is dat een vervelende zaak. Alle andere voorzitters hebben uren met hem vergaderd, toen hij al symptomen had.’

    Druk op zorg

    Ook het ultieme argument dat niet-gevaccineerden anderen dringende medische zorg ontzeggen is een grove veralgemening – die dan evengoed geldt voor iedereen die door risicogedrag de zorg onevenredig belasten of zou kunnen belasten – en mist geloofwaardigheid.

     

    Want ging het werkelijk daarom, dan kon men de zorg ook op diverse andere manieren ontlasten. Of kan men desnoods ultiem beslissen dat niet-gevaccineerden mogelijk niet meer gegarandeerd behandeld kunnen worden in het ziekenhuis tegen ernstige corona-infectie.

    Maar dat zou in vergelijking met een vaccinatie plicht of -pas ethisch wel nog het minst erg van alle kwaden zijn.

    Dit is geen pleidooi hiervoor, want het zou dan immers de eerste keer zijn dat één bepaalde groep op dergelijke manier het recht op dringende medische zorg ontzegd zou kunnen worden. Maar dat zou in vergelijking met een vaccinatie plicht of -pas ethisch wel nog het minst erg van alle kwaden zijn.

    Open samenleving onder vuur

    Maar waarom dan toch die constante, ongeziene politieke druk en dwang op dat relatief kleine aantal niet-gevaccineerden, niet enkel in België maar ook in veel andere landen? Speelt hier naast een volksgezondheidsagenda nog een andere? En waar leidt ons dit heen op de langere termijn?

    Steeds meer mensen stellen zich die vragen, temeer bijvoorbeeld Klaus Schwab, voorzitter van het World Economic Forum, zelf stelde dat de corona crisis een uitzonderlijke opportuniteit vormt om onze wereld te ‘resetten’. Dit naar een nieuwe wereldorde waarin nationale staten en democratische controle ondergeschikt zijn.

    Ook de uitdagingen, zoals bijvoorbeeld beschreven in het boek De Open samenleving onder vuur, zijn vandaag meer dan ooit actueel. Nu zouden liberalen als Lachaert zich dus bij uitstek moeten opwerpen als verdedigers van die open samenleving, zonder daarom doof of blind te blijven voor de gevaren van corona.

    Ware liberale gelaat

    Maar in deze donkere tijden vallen de maskers blijkbaar af en toont het ware ‘liberale gelaat’ van Egbert Lachaert zich. Politici als Lachaert praten over vrijheid als een prostituée over liefde, met alle respect voor degenen die het oudste beroep ter wereld beoefenen.

    Open Vld-leden en kiezers mogen zich terecht bedrogen voelen, en bij uitbreiding al degenen die dachten dat Open Vld altijd de basisprincipes van de rechtstaat zou verdedigen. Wat de voorbije twee jaren meer dan ooit aangetoond hebben, is dat er geen zekerheden zijn.

    Voor alle duidelijkheid: ik viseer Egbert Lachaert niet als mens maar wel in zijn rol als politicus. Ik pleit ook geenszins tegen vaccinatie of tegen bepaalde corona maatregelen. Wel wees ik er eerder al op dat het coronavirus om diverse redenen daarom nog geen vaccinatie plicht- of dwang rechtvaardigt.

    Geen wetenschappelijke grond

    Hoe dan ook, niet enkel echter vanuit ideologisch perspectief maar om nog minstens drie andere redenen doet Lachaerts’ standpunt serieus vragen rijzen.

    Ook het uitsluiten van mensen die net genezen zijn aan corona mist wetenschappelijke grond.

    Ten eerste mist het wetenschappelijk quasi elke grond. Want helaas is al gebleken dat gevaccineerden elkaar zeker ook nog kunnen besmetten. Bovendien: als nu één iets, bij voorbeeld bij massa-evenementen, wél nog zin zou kunnen hebben om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Dan is het toch net wel testen zeker? Ook het uitsluiten van mensen die net genezen zijn aan corona mist wetenschappelijke grond.

    Trouwens: als het vaccin zoals steeds beweerd voldoende werkt – en wie ben ik om daaraan te twijfelen – , mag toch verondersteld worden dat het gevaccineerden dan ook beschermt tegen hospitalisatie? Ook kunnen degenen de zich desondanks toch nog steeds onvoldoende veilig voelen, in alle vrijheid de keuze maken om in risico situaties (bv. bij grootschalige indoorevenementen) extra beschermende maatregelen te nemen (zoals het dragen van een FFP2-masker) of om daar gewoon weg te blijven.

    Kaarten op tafel

    Ten tweede is het politiek strategisch vreemd dat Egebert Lachaert nu al openlijk, voor het parlementaire debat van start gaat, pleit voor een 1G-beleid. Als voorzitter van een liberale partij zou hij zich, zeker in deze Vivaldi-coalitie, namelijk net duidelijk moeten uitspreken tegen vaccinatieplicht- of dwang, en de coronapas als een strikt tijdelijke maatregel zien, die liefst zo vlug mogelijk afgeschaft wordt.

    Ook Guy Verhofstadt wees in die zin eerder al op het gevaar van de corona maatregelen en van het vaccinatie certificaat van de Europese Commissie. Net het debat over het afschaffen van de coronapas, gezien dat instrument duidelijk onwettig en disproportioneel is en niet of onvoldoende helpt om het aantal besmettingen te beperken, zou Lachaert nu op gang moeten trekken. Hij zou zo, alleszins in de publieke perceptie, samen met Georges Louis Bouchez een ‘liberaal front’ kunnen vormen tegen de coronapas en vooral ook tegen de vaccinatieplicht.

    Electoraal

    En ten derde, en dan eindigen we min of meer waar we begonnen zijn, is dergelijk standpunt om electorale redenen ook moeilijk te vatten. Want wie nog ietwat liberaal denkt, kan zich nu toch moeilijk nog thuis voelen in deze Open Vld? Hoe denkt Open Vld straks nog 10% te zullen halen?

    Voor die Open Vld-leden die vrijheid echt in het hart dragen, zijn er intussen gelukkig nog alternatieven, zoals hun lidkaart ritueel verbranden of deze inruilen voor die van de nieuwe partij

    Nicolas Van Haecke

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Bijna drie jaar na het begin van de epidemie, die geen epidemie was, maar een vreemdsoortig Chinees Griepke, komt de wetensschap stilaan tot het besef dat ze … er niet veel kunnen toe doen. Er staat niets van in hun geleerde boeken. Ze maken spuitjes tegen kippen bergen, vinden pilletjes ut, boeren zich daaraan rijk, en laten de plas pis opdrogen in de zon.

    Ooit komt er wel ergens ’n eenzame ziel die de - ergens voor de hand liggende – oplossing uit zijn kleine vinger schudt.

    Tot zolang is het wachten op Godot.

    Wat echter ondetussen wel als een paal boven water staat, is het oorzakelijk verband tussen deze pandemie en het Marxisme. Zonder Marx zou er nooit ’n MAO geweest zijn rn zonder dat Communisme zou China nog altijd het Land van de Hemelse Vrede zijn geweest.

    -

    Goed om weten….. De builenpest doodde miljoenen mensen gedurende vele eeuwen, tot einde de jaren 1800 Marie Curie eerder toevallige de verspreider ontdekte…

    Die werd, namelijk net als nu, aan hus geleverd door de mens zlf. Vroeger meestal per boot of te voet, nu via de lucht…

    Alleen zullen her deze jeer geen ratten zijn, maar opzttelijke geheime vernietigingswapens waarvan Hitler alleen maar kon van dromen….

    *

    09-01-2022, 14:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500783 – DURA LEX SED LEX: ZE MOESEN MAAR ZO GEEN WETTEN MAKEN

    .

    VRIJDAG 7 JANUARI 2022

    *

    500783 – DURA LEX SED LEX: ZE MOESEN MAAR ZO GEEN WETTEN MAKEN

    *

    I N H O U D

    Na lezing van ondersaand artikel over Lolly Jeffy is het lachen mij vergaan. De man stond terecht voor de verkeerde dingen. Pas dat is de

    Maar oordeelt U zelf….

     *

    NEEN, IK BEN NIÉT JEFF!

    *

    Een compleet uit de hand gelopen grap

    Acta Sanctorum - 07/01/2022 Johan Sanctorum

    -

    OK, nu heeft echt zowat iedereen zijn mening geventileerd over de gepeperde straf die Jeff Hoeyberghs te beurt viel, omwille van zijn vrouwvijandige ‘haattaal’ op die bewuste lezing voor een studenten publiek. Zijn advocaat, Hans Rieder, ook niet bepaald een koorknaap, die het grootste geboefte verdedigt en een jaar geleden veroordeeld is geweest wegens bedreiging van een magistraat, heeft al aangekondigd in beroep te zullen gaan. Wordt dus vervolgd wegens groot succes.

    Ondertussen zie ik een valletje waar we niet mogen inlopen: de heiligverklaring van Jeff de martelaar. In december van 2019, de week na zijn lezing dus toen het tumult uitbrak, nam ik het al op voor de man. Niet voor zijn opinies, wel voor het recht om ze te uiten, en nadien nogmaals in mijn boek ‘Politiek incorrect’ (2020). Sta me dus toe te lachen met de golf van verontwaardiging vandaag rond het vonnis bij lieden die het warm water heruitvinden.

    Een martelaar met domme praat

    Maar dat twee socialistische madammekes, Hannelore Goeman en Katia Segers, parlementsleden voor wat toen nog sp.a heette, aan de basis liggen van de klacht bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, en heel het circus in gang hebben gezet, vergt enige achterdocht.

    Misschien was het tactisch wel slim van links om de Vlaamse rechterzijde een martelaar aan te smeren waar toch alleen maar domme praat uitkomt. Alsof er tussen Maas en Noordzee geen andere boegbeelden van de politieke incorrecte vrijdenkerij rondlopen dan Tettenjef, die overigens om fiscale redenen in Andorra woonachtig is.

    Dood en begraven?

    Ik gun het Hannelore en Katja eigenlijk niet, de manier waarop N-VA en Vlaams Belang nu moord en brand schreeuwen dat de vrije meningsuiting bedreigd wordt, en een debat willen openen over ‘opinie delicten’. Waarbij Sam Van Rooy (VB) het zelfs bestond om de hashtag #jesuisjeff te lanceren, hierin bijgevallen door Siegfried Bracke (N-VA).

    Echt? Non, moi je ne suis pas Jeff. De vrije meningsuiting is niét dood en begraven omdat Hoeyberghs een juridisch blauwtje opliep. Natuurlijk is het vonnis van de pot gerukt, en is de kwalificatie van ‘haattaal’ in het strafrecht voor discussie vatbaar. Alhoewel. Als er in een moskee wordt gepredikt dat onze decadente westerse maatschappij moet vernietigd worden, dan willen we dat er kordaat wordt opgetreden, en zal Van Rooy de eerste zijn om dat te eisen. Het is dus uitkijken geblazen.

    Ik wil dus best wel een debat over deze kwestie, maar niet omdat een maffe plastische chirurg beschrijft hoe hij een meisje van de fiets wil trekken en haar sjakoske in brand wil steken. Goeman, Segers en heel hun gevolg hadden in hun achterhoofd misschien wel een andere agenda, namelijk via de uitspraken van deze paljas de Vlaamse rechterzijde in haar geheel te compromitteren, en het verschuiven van de aandacht, weg van het religieuze fundamentalisme en zijn Jihad-aspiraties, naar (extreem) rechtse ‘haattaal’.

    Zemmour

    Daarin zijn ze dan wonderwel gelukt, nu zelfs de twee rechtsdraaiende voorzitters Tom Van Grieken én Bart De Wever hun verontwaardiging uittweeten over ‘de bedreigde vrije meningsuiting’. Komaan zeg.

    Wat gaan we dan doen als er eens echt iemand voor zijn/haar opinie op de beklaagdenbank terecht komt, zoals Eric Zemmour bijvoorbeeld overkwam?

    Wat gaan we dan doen als er eens echt iemand voor zijn/haar opinie op de beklaagdenbank terecht komt, zoals Eric Zemmour bijvoorbeeld overkwam? En wat met de al decennia lang toegepaste uitsluitings tactiek van de openbare omroep tegenover stemmen die niet als politiek correct worden beschouwd?

    ‘Un train peut en cacher un autre’, staat aan elke Franse spoorwegbarreel. Daarom was het goed dat Assita Kanko (N-VA), toch een ervaringsdeskundige op gebied van misogynie, een dissident geluid liet horen en de veroordeling goedkeurde. Misschien zal dat wel doorgepraat zijn in het partijbureau, maar soit. Iemand moest het doen, het signaal geven dat een debat over opiniedelicten een betere case verdient. En dat we ons misschien wel belachelijk maken door hier een Dreyfuss-allure aan te geven.

    Twee katinnen en een hond

    De rest is humor. Ik denk niet dat Hoeyberghs erin is geslaagd om mannen, ook niet degenen die de lezing bijwoonden, ertoe aan te zetten hun vrouw een pak slaag te geven of het ex-lief van hun zoon van haar fiets te trekken. Misschien eerder au contraire. Ook dat missen Hannelore en Katja compleet, samen met bijna heel de linkerzijde: een gevoel voor ironie en relativiteit, waardoor elke vorm van satire of karikatuur al snel ‘haattaal’ wordt.

    Laten we het toegeven: dit is een compleet uit de hand gelopen grap. Het had nooit tot een juridische zaak moeten komen, maar de amplitude die het nu krijgt is ronduit grotesk. Misschien verhouden Hannelore, Katja en Jeff zich wel als twee poezen tot een hond. Dat komt binnen één huishouden nooit goed, maar het is ook niet erg. Lees het als een dierenfabel en snap dat ook die rechter maar een wet toepast die door de verkozenen des volks is gestemd. Uw verkozenen dus, ja, wij zijn het volk! (Lachband).

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Betrokkene mag dan wel een succesvol arts zijn, sedert deze week maandag met een reusachrtige pluim in zijn achterwerk, ùaar ik heb zi mijn eigen twijfels. Nu ik zijn fiscale achtergrond weet, zakt mijn broek af, zoals JMDD zou zeggen.

    Of was het juist dàt, wat de Rechter in het achterhoofd had, toen zijn vonnis op papier zette?

    Maar verdomme: zeg dat dan!

    Kijk, juist dat soort hypochrisie is dodelijk voor emke maatschappij. Het voelt aan alsof ieder nonnenjkosster vroeger ooit ’n bordeel zou geweest zijn. Maar dat het alleen nog niet in de kranten heeft gestaan.

    Goed dat er Corona bestaat, zo weten die tenminste waarover ze kunnen zapzeveren…

    *

    Digithalys



    07-01-2022, 17:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5007823 – ALS DE WIND VALT, VALLEN DE GROENEN NU OOK MEE?

    .

    VRIJDAG 7 JANUARI 2022

    *

    5007823 – ALS DE WIND VALT, VALLEN DE GROENEN NU OOK MEE?

    *

    I N H O U D

    De oplossing ligt voorr de hand. Of liever, ze steekt in onze broek. Gedaan dus met wolken verscheurende wieken op honderden meter boven de grond, zowel te water, op land als in de lucht. In vervanging: Kleine bescheiden windmolentjes achteren in gemonteerd in ieders onderbroek. Die zetten daar meteen en zonder kosten de luchtstroom om in electrrische energie.

    Verdient een hoge Nobelprijs voor de inventitiviteit als belonong voor het redden van de wereld van de Groene Mallemolen-doldraaierij….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    SLAG VAN DE MOLEN

    *

    Ik kom even terug op de reactie van onze vriend Walter op mijn blog van 5 dezer over de windmolens. Er was inderdaad, zoals hij schrijft, een tekort aan windkracht over 2021. Dat werd ook reeds bevestigd in een artikel in De Standaard van de dag voordien. Het ‘Belgian Offshore Platform’, de koepel van de Belgische windparken op zee, bevestigde daarin dat de windproductiviteit over 2021 bijna 4% lager lag dan het gemiddelde van de jaren voordien. En dat is geen verrassing. Ik verwijs daarbij naar mijn blog van 1 december 2021 (‘Windstilling’), waarin ik het o.m. had over de meet-gegevens van Vortex, een onafhankelijk Brits studie bureau dat weermodellen uitwerkt. Dat verlies aan windkracht is trouwens niets nieuws. Het heet ‘Windstilling’, wordt al waargenomen sinds 1960 en niets zegt dat het zal verbeteren.

    Wind in 2021 was niet meer dan een zuchtje’, was trouwens de titel van het artikel in De Standaard, waarbij ook verteld werd dat alleen Denemarken (18%) en de UK (11%) meer wind in hun elektriciteits-mix hebben dan België (8%). Bij windstilte is de productie echter voor iedereen hetzelfde: nul komma nul.

    Tenslotte nog dit: het aandeel van zonne- en windenergie in de totale wereld-energie bedroeg in 2018 3%. Dat cijfer zal nu wel wat hoger liggen en hopelijk blijven stijgen, maar het kan nog even duren vóór we op wereldvlak aan de dubbele cijfers zullen zitten. Er is dus geen reden om daar nu al triomfantelijk over te doen.

    NOODGREEP MOET OOSTERWEELWERKEN SNEL WEER OP GANG TREKKEN

    *

    Vandaag om 01:00

    *

    De bouwheer LANTIS heeft een tijdelijke noodoplossing klaar om de grondwerken op de Antwerpse Oosterweelwerf weer vlot te trekken, nadat de Raad van State die heeft stilgelegd. Door de ingreep zouden de vertraging en de kostprijs beperkt blijven.

    Oosterweel is een mobiliteits project - van circa 4,5 miljard euro - met nieuwe wegen, tunnels en verkeersknooppunten om de Antwerpse ring rond te maken en het verkeer in en rond de Scheldestad vlotter te maken.

    De werken liggen stil omdat de Raad van State het technisch verslag voor het hergebruik van gronden op de werf heeft geschorst. De Raad hekelde dat bouwheer Lantis een technisch verslag opstelde voor één grote werfzone op de Antwerpse Linkeroever, terwijl het om drie aparte project zones gaat: Linkeroever-Zwijndrecht, de nieuwe Scheldetunnel en de veiligheidsberm bij het bedrijf 3M.

    Daardoor mag Lantis geen zwaar met PFOS vervuilde gronden meer verplaatsen naar de veiligheidsberm bij 3M. Doordat de gronden niet meer vrijuit over de werfzone verplaatst kunnen worden, dreigen hoge kosten en vertraging.

    Oosterweel nieuwe stresstest voor Vlaamse regering

    Zuivere grond

    Om de werf weer op gang te trekken, gaat Lantis twee aparte technische verslagen indienen voor de projectzones Linkeroever en Scheldetunnel, waardoor het tegemoetkomt aan de kritiek van de Raad van State. Als de Grondbank, de bodembeheerder van de Vlaamse overheid, die goedkeurt, dan kunnen de graafwerken met niet te zwaar vervuilde gronden deels hervatten. Het zal voor Lantis zaak zijn aannemers duidelijk te maken welke partijen grond ze precies mogen aansnijden.

    ANTWERPEN IN DE MIST VAN HET VERLEDEN.

    foto: ©Unsplash

    *

    Boekenland in Antwerpen: vergeet de koopjes, lees de stad

    Schrik niet, beste lezer, wanneer u tijdens het shoppen op de Antwerpse Meir een verwilderde man aantreft die ‘Koopjes! Het zijn godverdomme koopjes!’ schreeuwt richting de ontelbare borden met ‘solden’ en – steeds vaker – ‘sales’ die dezer dagen het straatbeeld sieren. Netjes van achter mijn mondmasker, dat wel, te midden van de drommen bezoekers uit onze noordelijke broederstronk, die de Groot-Nederlandse gedachte handig samenvatten als ‘shoppen, shoppen, shoppen!’.

    Om maar te zeggen: we komen weer buiten na onze traditionele winter-dip, willen een eindje flaneren door onze geliefde Koekenstad, maar deinzen terug voor de duizendkoppige menigte die de eindejaars drukte geruild heeft voor de jacht op het goedkoopste T-shirt uit de Primark of de voordeligste onderbroek uit de Hunkemöller. Dan maar snel de aftocht geblazen door straten die namen dragen die gonzen van obscure, vergane grandeur. Plantin en Moretus. Breughel. Jongelinck. Van Schoonbeke

    Wildevrouw

    Je droomt al gauw weg naar lang vervlogen tijden. De laatste jaren verschenen enkele opmerkelijke boeken over de stad en haar geschiedenis om die Antwerpse dromerijen kracht bij te zetten.

    Veel is veranderd, veel is hetzelfde gebleven: ook in Wildevrouw kom je groot-ondernemers tegen, en vastgoedspeculanten

    Om maar meteen de evidentste te noemen: Wildevrouw van Jeroen Olyslaegers is niet alleen stilistisch een tour de force, maar katapulteert je meteen naar het Antwerpen van de woelige 16de eeuw. Door de terugblikkende ogen van de herbergier Beer komt de stad tot leven zoals ze moet zijn geweest in haar gouden eeuw, in aanloop naar de beeldenstorm van 1566 en ander naderend onheil. Veel is veranderd, veel is hetzelfde gebleven: ook in Wildevrouw kom je groot-ondernemers tegen, en vastgoedspeculanten. Voor die waarheidsgetrouwe reconstructie voerden Olyslaegers en zijn bloedbroeder Stef Franck een jarenlange intensieve research.

    Wie nog meer wil weten over die 16de-eeuwse gloriejaren van de stad moet natuurlijk ook Antwerpen De Glorienaren van Michael Pye op het schap hebben staan. Pye schetst kundig de economische en geografische dynamieken die ervoor zorgden dat Antwerpen plots zijn voet kon zetten naast Brugge (toen nog een wereldcentrum van handel en havenactiviteit) en banden smeedde met verschillende buitenlandse havensteden, Venetië op kop. Pye brengt verschillende historische personages weer tot leven op basis van historische documenten. Daarbij laat hij ook zien dat veel van Antwerpens huidige herinneringscultus gebaseerd is op barokke en romantische voorstellingen.

    Wie dieper wil graven, naar de periode voor de val (1585) en de beeldenstorm (1566) ziet zich geconfronteerd met zeer fragmentarisch archiefmateriaal. De opeenvolging van oorlogen en bezettingen hebben veel bronnen onherroepelijk verloren doen gaan. Het enthousiasme waarmee het historisch patrimonium van Antwerpen in de 20ste eeuw verder verminkt werd, maakte de zoektocht naar tastbare bronnen er niet minder eenvoudig op.

    De eerste projectontwikkelaar

    Een studie over Antwerpen is niet compleet zonder in te zoomen op de eerste ‘projectontwikkelaar’ van de stad, Gilbert van Schoonbeke (1519-1556). Van Schoonbeke was een van de drijvende krachten achter de bouw van de stadsomwalling (ca. 1549). Hij nam ook het initiatief voor de uitbouw van de ‘Nieuwstad’, een wijk in het noorden van de stad die grosso modo overeenkomt met het huidige Eilandje. Ook de buurt van de Markgravelei heeft haar ontstaan aan zijn plannen te danken: Van Schoonbeke kreeg er een straat naar zich genoemd.

    Ook in de 16de eeuw waren vastgoedontwikkelingen in Antwerpen niet zonder controverse: Van Schoonbeke mocht zich verwachten aan protesten tegen zijn plannen. De geschiedenis van deze bouwmeester, de stad en de tijd waarin hij leefde wordt uitvoerig uit de doeken gedaan in de lijvige studie Gilbert Van Schoonbeke: Visionair ondernemer in Antwerpens Gouden Eeuw onder redactie van Hugo Soly, met voorwoord van niemand minder dan Bart De Wever.

    In de eeuwen na de val van Antwerpen raakte de stad in een Doornroosjesslaap. In die mate zelfs dat je in het Antwerpen van midden 19de eeuw nog een goede indruk kreeg van hoe de stad er enkele eeuwen tevoren moet hebben uitgezien. Verschillende vlieten waren nog niet gedempt, de uitbreiding van de haven was nog niet aan de orde en de stad lag nog ingebed in de historische omwalling uit de tijd van Van Schoonbeke. Antwerpen, verloren stad 1860-1880, samengesteld door Jan Ceuleers, brengt een unieke reeks beelden samen die in die periode werden gemaakt door fotografie pionier Edmond Fierlants. In onwezenlijk, tijdloos sepia geven Fierlants zijn beelden een unheimliche inkijk in het alledaagse leven van dat sluimerende Antwerpen

    Centraal station

    Lang zal de rust niet meer duren: omstreeks 1880 breekt de stad uit haar carcan: de omwalling wordt afgebroken en vormt later het tracé van de huidige leien, de citadel aan de zuidkant van de stad wordt gesloopt en in de plaats komen in sneltempo nieuwe buurten. Het huidige Zuid, met de buurt rond het Museum voor Schone Kunsten en de Zuiderdokken (rond de Vlaamse- en Waalsekaai) ontstaan in die tijd. Om een idee te geven van de omvang van deze snelle uitbreiding: het huidige centraal station lag bij zijn ontstaan – toen nog als houten barak – aan de oostzijde van de stad.

    De expansie van de stad houdt gelijke tred met de gestage groei van de Antwerpse haven aan het einde van de 19de eeuw. Het is in die context dat Het tij hoog, de maan blauw van Jolien Janzing zich afspeelt. De roman behandelt de legendarische Zuidpoolexpeditie van Adrien de Gerlache in 1896, maar biedt vooral inzicht in de maritieme micro kosmos van het laat 19de-eeuwse Antwerpen, met focus op de weduwe Léonie Osterrieth, de flamboyante geldschieter van de onderneming.

    De zelfkant van de haven

    De zelfkant van die bloeiende haven wordt uitvoering belicht in een nieuwe studie naar het vroege werk van Eugeen Van Mieghem. De Stichting Eugeen Van Mieghem presenteerde het voorbije najaar zijn veertiende studie rond de Antwerpse schilder-chroniqueur. In Antwerpen rond 1899 wordt ingezoomd op Van Mieghem zijn jeugdjaren en -werk, zijn tragische liefde voor de jonggestorven Augustine Pautre en zijn fascinatie voor het leven langs de kant met zijn zeelui, haveloze migranten en prostituees. Schrijver en curator Erwin Joos hint naar een verborgen, libertijnse dimensie in het leven van Van Mieghem, maar wie daarover meer wil weten zal nog even moeten wachten tot de Van Mieghem-biografie van Eric Rinckhout van de persen rolt.

    En voor wie deze nacht in de straten wil verdwalen blijft er nog steeds Het Dwaallicht van Elsschot. Zijn dwaaltocht door een nevelig, mysterieus Antwerpen kun je nog steeds overdoen in een parcours met citaten langs de route. Om vast te stellen dat zelfs van dat midden-20stee-eeuwse Antwerpen van Elsschot alweer niet veel overblijft. Time waits for no-one in de Koekenstad. Tijd om naar huis te gaan.

    Nog eenmaal achterom kijkend naar de koopjeswoede op de Meir, te mompelen, Gilliams achterna:

    Hier gaan de kralen van de rozenkrans verloren ;

    van huid en haar geen raadsel overblijft

    waar ledigheid in ledigheid wil wonen.

    Het huis van kamers en de stad van straten :

    ai, laat de klok met rust. Telt goud, drinkt wijn.

    Het vuil rot ondergronds. Bidt niet voor het geraamte.

    Michiel Leen

     

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Wedden dat in Antwerpen de tweede nog altijd onafgewerkte OL Vrouw kathedraal toen er vlugger zal staan, dan dat dat Oosterweelgeval ooit klaar komt?

    Reden: GROEN en de varkens van Zwijndrecht gaan voor.

    Die tweede toren is bij een stompje gebleven, net zo bescheiden als het politek genie van de hudige Burgervader. Willen en niet kunnen…

    Dat torenstompje is best te vergelijken met Art Één van de Statuten van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie. Niemand die er nog bij stilstaat.

    Waaraan zou BDW dus de eer genieten om ooit dat nieuwe complex van overdekte onderwater-tunnels als bovengrondse ondergravingen te mogen inhuldigen?

    Na de Vlaamse Onafhankelijkheid echter, kan, wat mij betreft, deze discussie gerust hernomen worden. Maar dat is pas, zoals JMDD het onl  angs op TV verwoorde, als al de groenen in den bak zitten…

    Die dag ga ik per pdes apostolorum met mijn rollator te voet van Ingooigen naar de Antwertpse Eeuw Feesten.

    *

     Digithalys

    07-01-2022, 14:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500781 – WAT NIET AL LACHENDE KAN GEZEGD WORDEN IS DE WAARHEID NIET

    .

    DONDERDAG 6 JANUARI 2022

    *

    500781 – WAT NIET AL LACHENDE KAN GEZEGD WORDEN IS DE WAARHEID NIET

    *

    I N H O U D

    Je bent ’n geronemeerd plastisch chirurg, vooral geliefd bij Dames van middelbare leeftijd met àl te weelderige rondingen en dus heb je het recht niet meer om je plasctisch uit te drukken. Een soort beroepsmisvorming: na de lichamelijke benadering, zeg maar de handtstelijke, naar; volgens het roene Boekje, de taalkundige. Wat is daar mis mee?

    Alles is daaraan verkeerd, door het feit dat U ongezouten de naakte waarheid hebt gezegd.

    Moest het over mannrn gegaan hebben, zoi deze chirurg nog, zoals sommige Indianen, gebruik hebben kunnen gemaakt van peniskokeers. Maar ziet U: daar heeft U van direct dat probleem…. Andere klimatologische omstadighedenn, ziet U….

    Dus: geen camouflage….


    MAGISTRATUURMOORD OP jEFF HOEYBERGHS

    **nuari 2022 Johan Steels

    Het zat eraan te komen: het establishment wilde Dokter Jeff al langer een lesje lezen. Niet alleen stak hij met vzw Viruswaanzin stokken in de wielen van de corona karavaan; het politiek correcte circus verdraagt nu eenmaal geen clownerieën. Toen Hoeyberghs in december 2019 voor de Gentse KVHV-studenten een krokant betoog bracht om onze mallemolen maatschappij eens flink af te zeiken was het kot nadien te klein.

    Op basis van filmbeelden achtten 1500 klagers het van levensbelang om te gaan uithuilen bij het onverdraagzame Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Dokter Jeff moest hangen. Hij had namelijk iets intiems blootgelegd: een kloeke observatie op basis van professionele ervaringen met een oneindige sliert ‘plastisch behoeftige dames’. ‘Vrouwen willen wel de privileges van de mannelijke bescherming en het mannelijke geld, maar ze willen hun benen niet meer opendoen’. Jolijt bij de studenten, chagrijn bij wie niet aanwezig was op de show.

    De strafrechter verwarde uiteraard vrije meningsuiting met ‘seksisme en discriminatie’. Een heerlijk activistische uitspraak volgde voor de dokter: een boete van 8000 euro, 5 jaar uit zijn rechten gezet en 10 maanden gevangenis waarvan de helft met uitstel. Bovendien sarde de weledelgeboren rechter de veroordeelde door met een zuinig mondje te prevelen dat die ‘als arts de mensen zou moeten helpen’.

    De niet zo florissante Hannelore Goeman van Vooruit juichte het vonnis toe, Unia huurde net geen feesttent af en de fletse UGent-rector Rik Van De Walle vond dat gerechtigheid was geschied. Eerder had hij al misdadige studenten tijdelijk geschorst omdat ze zulk spektakel hadden georganiseerd en er na afloop geen afstand van namen. Waarom zouden ze? Als studenten al niet rebels mogen zijn, dan mag Pik, pardon, Rik de prioriteitenlijst van zijn schooltje nog eens herzien.

    De ‘juridisering’ van een mening baarde nogal wat politici en commentatoren begrijpelijke zorgen. Gelukkig dat die reacties er kwamen. Tegelijkertijd vond het men wel noodzakelijk om dokter Jeff zijn woorden te bestempelen als smakeloos, schandalig, dom, grof, vrouwonvriendelijk en walgelijk. Wij menen van niet, eerlijk gezegd. Laat eenieder maar vrijuit fulmineren. We leven al meer dan genoeg in een boetemaatschappij die elke scheve gedachte als uitspattend wangedrag veroordeelt. Lachen mag al helemaal niet meer en sinds we gemuilkorfd aan de toog moeten staan zijn de gore grappen intussen zeldzamer geworden. Al wie de uitlatingen van Jeff Hoeyberghs niet aankan is een watje, een mietje, een seut, punt uit! We kunnen ons best inbeelden dat de aan plastische verbouwing toe zijnde madammen de portemonnee van hun vent als voederbak zien. Zij zullen wellicht het hardst balken bij feministische fantoompijn. Je kunt wel de lelijkheid wegknippen maar niet de lompigheid.

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Ook plastische chiruregen moeten leren in de pas te lopen. ’s Maul halten, weet U nog? Het huidige Regime, net              als het voorgaande, dat van Ht Derde Rijk, verdaagt nu eenmaal geen kritiek van zij die daartoe in staat zijn. Die moeten namelijk beter weten. Anders kunnen ze niet meedraaien.

    Maar hoe kan een Aards Rechter, en dan nog nen Gentenaar, nu oordelen over de Gelijkjheid van mannen en vrouwen? Dat is tich een voorrecht voor de Scheooer…

    *

    Digithalys

    07-01-2022, 13:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500782 – DRIE KONINGRN: OOK NU BRENGEN ZE GESCHENKEN AAN

    .

    DONDERDAG 6 JANUARI 2022

    *

    500782 – DRIE KONINGRN: OOK NU BRENGEN ZE GESCHENKEN AAN

    *

    I N H O U D

    Een eerste wel zeer belangrijke gift, is de boodschap van vriend Guvaal, dat RENTE op leningen en spaarboekjes niet ISLAM VRINDELIJK is. Nu begrijpen wij ineens dat in gans de Westerse wereld al jaren aan een stuk alleen nog sprake is van NEGATIEVE RENTE.

    Weer een aspect van de al zo ver gevorderdeiIslamisering dat moedwillig onderverewegen werd….

    -

    Een tweede Drie Koningen boodschap is het interview in Doorbraak met een wetenschapper die uit lijfbehoud van Antwerpen naar India is moeten uitwijken. Daaron wordt onomstotelijk bewezen dat onze politici UILSKUIIKENS zijn.

    Die man moet dringend terug gehaald worden, om op z’n eentje de ZES regeringen die ons land ‘Rik’ is, te vernangen.

    E, begot, dat laatste meen ik, in ons aller belang, tot mijn laatste snik..

    -

    Het derde grschenk wortdt U in afzonderlijke bijdrage afgeleverd. Wegens àl te belangrijk om de teloorgang van onze samenleving op een diidelijke manier aan de kaak te stellen.

    **

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    VOODOO ECONOMICS *

    *

    Ik had het er reeds over in mijn blog van 8 december 2021 (‘Het dictator effect’), dat het niet goed loopt in het Rijk van sultan Erdogan. Het is daar ondertussen alleen maar slechter geworden.

     Turkije kent momenteel een officiële inflatie van 36 procent, maar insiders schatten dat het in werkelijkheid meer dan het dubbele is. Men spreekt zelfs van 86 procent. 36 procent heeft het land al eens meegemaakt in 2002 en was er toen de oorzaak van dat Erdogan’s AK-partij aan de macht kwam. Nu zorgt diezelfde Erdogan er voor dat het weer zo is en misschien n og erger. Een luxe voorbeeld van een geschiedenis die zich herhaalt.

     

    Dat het zover is kunnen komen, komt grotendeels doordat Erdogan alle critici van zijn plannen, zowel in het ministerie van Financiën als in de Turkse nationale bank aan de deur heeft gezet. Omdat interest vragen op geld ‘niet islamitisch’ is, wil hij nl via lage rentes een lagere inflatie najagen, hetgeen gewoon onmogelijk is. Voor een land dat nagenoeg al zijn energie, de meeste van zijn grondstoffen en tegenwoordig ook veel voedsel moet invoeren én betalen in harde dollars, is dit een ramp. Hij zou beter een voorbeeld nemen aan zijn ‘vriend’ Poetin, die (als het goed is, zeggen we het ook), in zijn eindejaarconferentie vol lof was voor zijn eigen centrale bankier, Elvira Nabioellina, die - in tegenstelling tot Erdogan - de rente in Rusland wél fors heeft opgetrokken in een poging ook daar de inflatie tegen te houden. Dat verdiende een ‘Spasiba!’ (‘dank je’ in het Russisch)..

    ---

    *Titel ‘geleend’ bij The Economist.

    POLITIEK HOOPT ZONDER VERSTRENGINGEN DOOR OMIKRON-STORM TE LAVEREN

    *

    Gewelddadig protest tegen de lockdown in Nederland leidt bij ons tot de politieke boodschap voorzichtig om te gaan met al te verregaande coronaregels. ©AFP

    *

    05 januari 2022 21:07

    *

    Op het Overlegcomité donderdag staan geen grote manoeuvres met de corona-regels gepland. Het wedervaren in Nederland bewijst hoe lastig laveren het politiek is na twee jaar pandemie.

    Wat doet omikron? Het is de centrale vraag op het eerste Overlegcomité van 2022 tussen de federale en de regionale top-ministers over de corona regels.

    Boven het overleg hangt nog de schaduw van de ontwikkelingen na de bijeenkomst van twee weken geleden. De vaudeville die toen ontstond over de cultuur sector - met eerst de experts die hun handen van de beslissing over de sluiting aftrokken en nadien onder druk van de Raad van State ook de politiek - is nog niet helemaal verteerd.

    De analyse is politiek wel gemaakt dat zo'n cinema geen sequel mag krijgen om de al verminderde steun voor het corona beleid niet verder te zien afkalven. Het schouwspel creëerde de perceptie dat geen van de politiek betrokkenen nog bereid is een eigen besluit te steunen en de minste druk vanuit gelijk welke lobby-hoek volstaat om van het schip te springen. Niet echt bevorderlijk voor het verdere beheer van de pandemie die ook niet vliegensvlug voorbij zal zijn.

    Soepeler quarantaine op basis scholen

    De leerlingen van een klas in een basisschool zullen vijf dagen in quarantaine moeten zodra in Door de stijgende besmettingscijfers leidde dat tot onwerkbare situaties. Sinds eind november moesten tal van scholen de deuren sluiten.

    De Belgische ministers van Volksgezondheid en Onderwijs hebben ouders woensdag ook opgeroepen hun kinderen minstens een keer per week te screenen via een zelftest. Die gratis maken, zoals in sommige andere Europese landen, is…..

    Dries Bervoet

    SAM BROKKEN, NIET LANG VOOR ZIJN VERHUIS NAAR INDIA.

    Sam Brokken: ‘Onze politici zijn slapjanussen en dweilen’

    Interview - 06/01/2022 Winny Matheeussen - Leestijd 19 minuten

    -

    Gezondheidswetenschapper Sam Brokken bracht op 24 augustus 2020 zijn statement uit waarin hij pleitte voor een omgekeerde lockdown. Daarin voorspelde hij dat Sars-CoV-2 hier was om te blijven en dat we moeten kijken naar een andere aanpak. Volgens Brokken moesten we focussen op de bescherming van de kwetsbaren en laten we de gezonde bevolking vrij om een besmetting op te lopen om zo naar een groepsimmuniteit te evolueren. Het was vooral ook een pleidooi tegen lockdowns, omdat de collaterale schade daarvan te groot is om maatschappelijk te aanvaarden.

     

    Toen hij in De Zevende Dag twijfelde aan de bescherming van de vaccins tegen overdracht van het virus, werd hij op 31 maart op staande voet ontslagen als lector aan de PXL Hogeschool. Op het einde van het academiejaar verloor hij ook zijn lesopdracht aan de Erasmus Hogeschool Brussel. Nochtans bleek zijn twijfel aan de werkzaamheid van de vaccins tegen transmissie niet ongegrond.

     

    Brokken concludeerde dat er geen professionele toekomst voor hem was weggelegd in België en verhuisde in november permanent naar India. Van daar blijft hij strijden voor een andere aanpak van de crisis. Een aanpak waarbij ook rekening wordt gehouden met andere aspecten dan enkel de zuiver virologische. Een aanpak waarbij de beleidsmakers ook oog hebben voor de schade die maatregelen veroorzaken.

    Academische wereld roert zich eindelijk

     

    Hoe gaat het daar, in India?

     

    ‘Het gaat. Ik blijf strijden, ongeacht waar ik verblijf. Ik blijf me inzetten voor de zaak, om een kentering in het beleid te bekomen.’

     

    Hoe zit het met die kentering eigenlijk?

     

    ‘Het is opvallend dat de laatste paar weken een aantal academici naar buiten treden met allerlei kritische bedenkingen. Dat is op zich mooi, maar vooral broodnodig. Ze hebben veel te lang gezwegen. Nu we stilaan aankijken tegen een 1G-maatschappij, zie ik enkele mensen die toch durven naar buiten komen. Ik ben overtuigd dat dit op grotere schaal moet gebeuren.’

     

    ‘Ik heb van in het begin van de crisis gesteld dat het aan de leden van de academische wereld is om een tegengewicht te bieden. Dat is hun taak, hun maatschappelijke functie. Dát heb ik destijds mijn bazen kwalijk genomen. Ik heb hen letterlijk, bij mijn ontslag, gezegd dat zij die rol niet opnamen en mijn verbazing daarover uitgedrukt. Op de vierde macht moesten we duidelijk al niet rekenen De overige machten hadden alles naar zich toegetrokken. Alleen de academische instellingen bleven nog over om hun stem te laten horen. Het heeft naar mijn mening veel te lang geduurd, maar het doet deugd om te zien dat mensen zoals Tijl De Bie en Zeger Debyser , maar ook Luc Bonneux, nu naar voren treden. Ik zag hoe Bonneux professor Devroey terecht wees toen die op Twitter prietpraat aan het verkopen was.’

     

    De recente poging van Egbert Lachaert (Open Vld) om Tijl De Bie bij zijn rector weg te zetten als een antivaxer, vind ik zeer kwalijk. Hij beseft niet wat hij heeft uitgestoken

     

    ‘Mijn ontslag is binnen de academische wereld, vrees ik, ingeslagen als een bom, waardoor velen lang hebben gezwegen. De recente poging van Egbert Lachaert (Open Vld) om Tijl De Bie bij zijn rector weg te zetten als een antivaxer, vind ik zeer kwalijk. Hij beseft niet wat hij heeft uitgestoken. Als je dit soort intimidatiepogingen onderneemt als politicus, zet je de deur open om academici te sanctioneren voor kritische uitspraken of vragen. Onze politici dragen een grote verantwoordelijkheid door de publieke opinie rijp te maken voor dit soort ondergraving van de academische vrijheid. De Bie had enkel een vraag gesteld, zelfs geen stelling geponeerd…’

    Artsenverenigingen hebben grote verantwoordelijkheid

     

    Er broeit ook één en ander bij de (huis)artsen. Die werden van in het begin geïntimideerd en bedreigd door de Orde der Artsen, die nu ook hebben geoordeeld dat het weigeren van ongevaccineerde patiënten deontologisch verantwoord is.

     

    ‘Dat klopt. Die Orde der Artsen heeft nog wel meer vreemde zaken verdedigd. Ik hoop dat de Orde eens in de spiegel kijkt, want ik denk dat de collaterale schade die ze zelf mee in de hand gewerkt heeft, niet te overzien is. Het wordt meer om meer duidelijk dat een vroege behandeling van de ziekte, met middelen die op basis van het profiel van de patiënt moeten worden bepaald, aan de kant werd geschoven. Patiënten mochten alleen met paracetamol naar huis worden gestuurd. Op die manier kreeg de ziekte de kans zich maximaal te ontwikkelen. Zo krijg je natuurlijk hospitalisaties en overlijdens. De artsenverenigingen dragen hier een waanzinnige verantwoordelijkheid.’

     

    Ik ga nu voor het eerst verder dan ik tot nu toe in interviews heb gedaan: ik hoop dat er vroeg of laat een juridische zaak komt tegen de protagonisten en organisaties die dit hebben gefaciliteerd

     

    ‘Ik ga nu voor het eerst verder dan ik tot nu toe in interviews heb gedaan: ik hoop dat er vroeg of laat een juridische zaak komt tegen de protagonisten en organisaties die dit hebben gefaciliteerd. Zij moeten, op basis van de wetenschappelijke argumenten waarover ze beschikten en waar ze niets mee hebben gedaan, ter verantwoording worden geroepen. Dit kan zo niet verder. We zijn totaal afgegleden. Er is veel te veel schade veroorzaakt op menselijk, sociaal-economisch en zelfs politiek vlak. We zijn in een systeemcrisis gesukkeld en het is van belang dat daar nu tegen geageerd wordt. Hier moet een staartje aan komen, zodat wat zich nu heeft voorgedaan zich in de toekomst niet meer kan herhalen.’

     

    ‘Want de geschiedenis herhaalt zich eigenlijk. Na WOII zijn er afspraken gemaakt rond onder meer informed consent en het inzetten van dwangmiddelen, met de Code van Nuremberg en de Verklaring van Helsinki. Die worden nu bij de uitrol van de vaccinatiecampagnes met de voeten getreden en opzij geschoven. Ik blijf me verbazen over de politiek. Ik ben hard geschrokken van het plotse pleidooi van Open Vld voor het 1G-beleid. Bepaalde mensen zoals Tijl De Bie en Zeger Debyser bieden daartegen weerwerk. Die laatste stelt duidelijk dat een CST geen enkele onderbouwing meer geniet, dat het geen zin heeft om naar een 1G-maatschappij te evolueren. Toch blijft de politiek alle wetenschap naast zich neerleggen. Dat doet de vraag naar het waarom rijzen: waarom weigeren ze de wetenschap te volgen en houden ze halsstarrig vast aan dit beleid?’

    Kinder- en jongerenvaccinatie

     

    Bij de Hoge Gezondheidsraad (HGR) en het Raadgevend Comité voor de Bio-Ethiek lopen de frustraties al langer op? Hun genuanceerde adviezen rond kindervaccinatie en inzet van het CST werden genegeerd.

     

    ‘Oh, zijn die rapporten allemaal zo genuanceerd? Het is maar hoe je het bekijkt. Ik heb de laatste rapporten van de HGR gelezen. Er is gewoon geen enkele verantwoording om in de huidige omstandigheden jongeren te vaccineren. De referenties die de HGR, en bij uitbreiding alle adviesorganen, in hun rapporten aanhalen zijn hallucinant en zelden onderbouwen ze de gestelde claims. Hun adviezen worden eigenlijk met niets onderbouwd dat terzake doet. Mijn broek zakt daar van af. Waar zijn de factcheckers dan? Als dat hun advies is, ook al is het genuanceerd, kan ik enkel concluderen dat het niet correct is.’

     

    Er is geen reden om jongeren te vaccineren. Ik word daar woest van

     

    ‘Wanneer je kijkt naar de cijfers, zien we dat de kans op overlijden onder de 19 jaar 0,0014% is. Uit een recente studie uit Duitsland blijkt dat die kans onder de 11 jaar 0,0 is. Nihil. Er is geen reden om jongeren te vaccineren. Ik word daar woest van. We weten dat de vaccins niet werken tegen transmissie. We weten uit verschillende onderzoeken dat twee derde van de kinderen al een besmetting heeft doorgemaakt. We weten eveneens dat kinderen niet de vector zijn van verspreiding: ze geven het aan elkaar door, maar nauwelijks aan volwassenen. Dat percentage ligt extreem laag.’

     

    ‘Onderzoekers van de universiteiten van Oxford en Edinburgh hebben het voorkomen van myocarditis (ontsteking van de hartspier, nvdr) na vaccinatie gestratificeerd naar leeftijd en geslacht in een groep van meer dan 42 miljoen mensen boven de 13 jaar oud. 11 miljoen daarvan hadden al een derde dosis gekregen. Ze zagen tot 28 dagen na vaccinatie een verhoging van het optreden van myocarditis. Na een derde dosis Pfizer zag men al twee keer zoveel myocarditis dan normaal bij een doorgemaakte infectie. Onder de leeftijd van 40 zagen ze in alle vaccinatiegroepen een grote stijging. We creëren in die leeftijdsgroep dus twee keer zoveel myocarditis dan we normaal mogen verwachten bij een natuurlijke infectie. Daar staat tegenover dat mensen uit die leeftijdsgroep nauwelijks overlijden aan een infectie. We zijn dus wereldwijd collaterale schade aan het opbouwen.’

     

    ‘Dit gegeven wordt door de voorstanders van jongerenvaccinatie systematisch geminimaliseerd. Zij zeggen dan dat die myocarditis mild is en snel terug weggaat. Excuseer? De eerste les die je krijgt bij het bestuderen van de hartspier, is dat het gaat over een spier die niet regenereert. Met andere woorden, als daar een myo- of pericarditis optreedt die hartschade veroorzaakt, verdwijnt die niet meer. Binnen tien, twintig jaar zullen een groot deel van die mensen gemakkelijker cardiologische problemen ontwikkelen. Je mag daar niet licht overgaan. Het wordt hoog tijd dat hier juridische stappen tegen ondernomen worden, nationaal en internationaal. Er zijn al een aantal groepen geweest die een zaak hebben aangespannen, met medisch wetenschappelijk onderbouwde argumenten, maar er beweegt niets op gerechtelijk niveau. Dan is de vraag weeral: hoe komt dat?’

    Cultuursector is Trojaans paard

     

    We hadden nu recentelijk toch een arrest van de Raad van State in het kader van de sluiting van de cultuursector? Die werd teruggedraaid.

     

    We mogen er toch van uit gaan dat net in de cultuursector mensen zitten met een kritische blik op de maatschappij. Net zij pleiten nu voor segregatie door mee te stappen in dit CST-verhaal

     

    ‘Tja, voor mij is dat een eerste aanzet in de marge. Ik vrees ook dat de cultuursector zich in deze geweldig heeft laten misbruiken. Ze hebben niet door dat ze een soort maatschappelijk Trojaans paard zijn. Want zij aanvaarden in ruil voor het openhouden wel het gebruik van een CST. Ik begrijp dat niet. We mogen er toch van uit gaan dat net in de cultuursector mensen zitten met een kritische blik op de maatschappij. Net zij pleiten nu voor segregatie door mee te stappen in dit CST-verhaal, waar geen enkele wetenschappelijke evidentie voor bestaat. We weten dat CST-houders elkaar blijven besmetten. Enkel recent negatief getesten bieden een vorm van zekerheid, omdat zij geen virus dragen. En net die groep wil men er nu uithalen, want dat zijn in hoofdzaak de niet-gevaccineerden. Ik begrijp dat niet. Ik heb het gevoel dat iedereen vanuit een zuiver opportunistisch standpunt steeds verder gaat op dit heilloze pad.’

     

    ‘Ik maak me daar zorgen over. Het beleid en de politiek blijven maar volharden in de boosheid. Ze kunnen eigenlijk ook niet anders, want ze hebben zich op Europees niveau geëngageerd via de contracten met de vaccinproducenten. Er liggen zes dosissen per capita klaar en die gaan gezet moeten worden. Ze zijn alles aan het doen om het narratief in stand te houden. Hier speelt een enorme persoonlijke verantwoordelijkheid voor alle individuen die dit op politiek vlak blijven doorduwen.’

     

    ‘Ook de experten zijn in hetzelfde bedje ziek. Zij hebben hun wagen aan de politiek vast gehangen en kunnen niet meer zonder kleerscheuren uit dit verhaal uitstappen. Die zijn aan het draaien en keren om toch nog een uitleg te vinden. Wanneer ik hoor dat er over dampkappen wordt gesproken om Kerstmis veilig te laten verlopen, kan ik dit toch niet meer ernstig nemen?’

    Omgekeerde lockdown

     

    Besmettingen zeggen niets. Dat is geen parameter om rekening mee te houden

     

    ‘Het narratief wordt kunstmatig in stand gehouden. Laatst pleitten Marc Van Ranst en Erika Vlieghe voor massaal testen bij verkoudheidssymptomen. Ik roep al meer dan een jaar dat besmettingen tellen en testen net de zaak draaiende houden. Zeker met Omikron, een veel besmettelijkere variant, ga je zo altijd paniek kunnen zaaien. Besmettingen zeggen niets. Dat is geen parameter om rekening mee te houden.’

     

    ‘Er duikt steeds meer bewijs op dat het om een endemische vorm gaat die minder ziek maakt. Laat die besmettingen nu maar rondgaan binnen de actieve populatie. Ik pleit dus nogmaals voor een omgekeerde lockdown. Dit is een tweede kans die we moeten grijpen. Ga op een verantwoorde manier om met de zwakkeren en de kwetsbaren. Neem de nodige maatregelen wanneer je met die mensen in contact komt. Reserveer de boosters ook voor hen, ook al blijkt dat het effect al na een tiental weken afneemt tegen Omikron.’

     

    ‘En stop met te zeveren over de antistoffen. Iedereen die een beetje nadenkt weet momenteel dat die weinig tot niets zeggen over immuniteit. Het draait op lange termijn om de B- en T-celimmuniteit. We weten dat die een bredere bescherming bieden, zeker tegen nieuwe varianten. Wanneer we Omikron nu loslaten bij de bevolking, waar bij de kinderen al twee derde een infectie heeft doorgemaakt en meer dan de helft van de burgers B- en T-celimmuniteit heeft opgebouwd, door infectie of vaccinatie, komen we misschien eindelijk aan het eind van de tunnel. Er is geen zinnige wetenschappelijke argumentatie meer om dit verhaal in stand te houden.’

     

    ‘Want doen we dit niet en gaan we wachten op een omikronspuit, dan blijven we vastzitten. Daar vrees ik voor want, zoals gezegd, de politiek hangt vast aan de afgesloten contracten en de Europese afspraken. Onze politici, en dat mag u letterlijk zo opschrijven, zijn slapjanussen die niet tegen de supranationale instellingen durven ingaan, om hun toekomstige postjes te vrijwaren. Het is een hoop dweilen bij mekaar.’

    Antilichamen

     

    ‘Je hoort het al: Pfizer en Moderna zijn bezig met een omikronvaccin. Maar wanneer komt dat? Binnen 100 dagen. Dat vaccin gaat gebaseerd zijn op de huidige variant, maar binnen drie maanden zitten we x-aantal mutaties verder. Wanneer we dan beginnen vaccineren, zitten we weer zes maanden verder tegen dat alle spuiten gezet zijn. Het gaat al over een termijn van negen maanden. Dan gaan we terug een afnemend effect zien. Zo blijven we ter plaatse trappelen in hetzelfde straatje. Want door de vaccinologisch opgewekte antilichamen richt het specifiek immuunsysteem zich telkens op een bepaalde variant, waardoor het immuunsysteem het moeilijker krijgt om tegen nieuwe varianten in actie te komen.’

     

    Dit is geen volksgezondheidsbeleid, maar enkel politiek opportunisme waar veel burgers door in de problemen gaan komen

     

    ‘Mijn voorspelling is dat wanneer we op deze weg doorgaan, met een nieuw vaccinatieplan tegen Omikron, het hele verhaal opnieuw begint, met uiteindelijk nieuwe varianten. Het is dan maar de vraag of die nieuwe varianten nog endemisch gaan zijn. Dit is geen volksgezondheidsbeleid, maar enkel politiek opportunisme waar veel burgers door in de problemen gaan komen. Indien het beleid nog iets met de volksgezondheid te maken heeft, moeten ze nu hun kar draaien. Het zal de komende weken duidelijk worden of dit het geval is.’

    Massale vaccinatie

     

    Hoor ik u nu zeggen dat de massale vaccinatie verantwoordelijk is voor de nieuwe varianten?

     

    Ik heb ervoor gewaarschuwd dat massavaccinatie voor problemen ging zorgen. Nu staat het zwart op wit op papier: het is zover

     

    ‘Vorige maand is er een peer reviewed studie gepubliceerd in The Journal of Physical Chemistry Letters die wereldwijd miljoenen genetische codes uit de databanken heeft bekeken. Daarin hebben de auteurs vastgesteld dat er -buiten de natuurlijke mutaties die altijd optreden- in de landen met de hoogste vaccinatiegraad de meeste mutaties ontstaan. Zij zien dus een correlatie tussen massavaccinatie en het ontstaan van doorbraakvarianten. Ik heb ervoor gewaarschuwd dat massavaccinatie voor problemen ging zorgen. Nu staat het zwart op wit op papier: het is zover. Dit was te vermijden. Daar moeten lessen uit getrokken worden.’

     

    De Delta-variant heeft in 2021 toch de meeste problemen veroorzaakt, nog voor de vaccinaties hun intrede deden? Is het niet mogelijk dat die mutaties gewoon plots in de natuur exponentieel beginnen te versnellen?

     

    ‘De natuur is soms heel onberekenbaar, maar de bevindingen uit die studie laten toch een duidelijk patroon zien. Omikron lijkt ook niet af te stammen van Delta, maar vindt zijn oorsprong waarschijnlijk eerder bij vroegere varianten. Je kan kijken naar de genoomanalyses, maar het is moeilijk om te bewijzen hoe een variant juist tot stand is gekomen.’

     

    ‘Wat wel zo is, is dat de dominante varianten tot nu toe telkens minder gevaarlijk werden. Dat roep ik ook al langer dan een half jaar. Al snel bleek dat Delta maar de helft van de mortaliteit met zich meebracht. Die daling van de mortaliteit wordt steevast toegewezen aan de vaccinatie, maar ik ben daar niet van overtuigd. Er is namelijk één zaak die in onderzoeken niet belicht wordt: de virulentie van een bepaalde stam. Mijn inschatting is dat de daling van de mortaliteit niet zozeer verband houdt met vaccinatie, maar met het minder virulent zijn van de Deltastam. Er is wel enige bescherming opgewekt door vaccinatie, maar die daling in virulentie is niet alleen daaraan te wijten.’

     

    We hebben nu met Omikron een godsgeschenk in handen. We moeten deze variant laten circuleren bij de gezonde actieve populatie en enkel nog risicogroepen vaccineren

     

    ‘Bij Omikron kijkt men nu wel naar de virulentie. En die blijkt heel laag te zijn. Als we dit weten, moeten we niet meer rond de pot draaien. We hebben nu met Omikron een godsgeschenk in handen. We moeten deze variant laten circuleren bij de gezonde actieve populatie en enkel nog risicogroepen vaccineren. Op vrijwillige basis. Dat laatste wil ik sterk benadrukken. En stop onmiddellijk met kinderen te vaccineren. Door massaal te blijven vaccineren verhoogt de selectiedruk op het virus. Indien we dit niet opnieuw uit de hand willen laten lopen, moeten we nu stoppen. Doen we dat niet, dan mogen de verantwoordelijken allemaal op een lijst komen te staan om de rekening te betalen.’

    India is voorbeeld

     

    U haalde aan dat de politiek zichzelf heeft vastgereden door de contracten met de farma-industrie en zo moet doorgaan met vaccinatie. Is een schenking aan lage- en middelinkomenslanden geen elegante uitweg om hun gezicht te redden?

     

    ‘Dat zou een elegante oplossing zijn. Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de WHO, roept daar ook toe op. Die zegt dat we het verhaal in het Westen door te blijven vaccineren in stand houden, maar dat we beter de landen die het nodig hebben gaan bevoorraden. Daar heb je ook een populatie van mensen met onderliggende aandoeningen en ouderen die baat hebben bij vaccinatie. Er is een enorme geopolitieke tweedeling tussen het rijke Westen en de lage- en middelinkomenslanden. Dat is een ethische discussie, die hier niet gevoerd mag worden.’

     

    ‘Langs de andere kant stel ik hier in India vast dat ze, ongewild en onbedoeld, de omgekeerde lockdown hebben toegepast. Hier zijn ze zo goed als volledig uit de problemen. Ze hadden 72.000 vaccinatiecentra op een bevolking van 1,4 miljard, die op een jaar tijd enkel de kwetsbaren en ouderen hebben kunnen vaccineren. Daardoor hebben ze het virus laten circuleren binnen de gezonde actieve populatie, die elkaar doorlopend hebben besmet. Er is een dubbel gevaccineerde groep van 45%. Het verhaal is hier nu afgelopen. India bewijst mijn theorie.’

     

    Is er in India geen paniek om Omikron?

     

    ‘Ze roepen hier wel op om nog een mondmasker te dragen, maar de mensen zijn daarin vrij. De verschillende staten hebben een eigen koersbepaling, maar de rode draad is dat alles open blijft. In Mumbai hebben ze een maand geleden geprobeerd om 2G toe te passen in de winkelcentra. Op maandag is dat ingevoerd. Op dinsdag was het al oorlog, want personeel en klanten bleken voor het grootste deel niet dubbel gevaccineerd te zijn. Op woensdag is die maatregel terug ingetrokken.’

     

    ‘Nu, met Omikron en ook dankzij hun testbeleid, zien ze de cijfers stijgen. Sommige staten voeren daarom ook weer een nachtklok in van 23 tot 5 uur. Compleet zinloos want iedereen slaapt dan. Een lokale politicus vertelde me dat, nu er in sommige staten verkiezingen aankomen, de overheden willen laten zien dat ze maatregelen nemen. Toen ik vroeg waarom ze dan ook niet voor lockdowns gingen kreeg ik als antwoord dat de bevolking dat niet meer zou pikken.’

     

    ‘Hier doet de vierde macht wel haar plicht. De pers brengt de belachelijkheid van sommige maatregelen naar buiten en de politiek staat hierdoor onder druk om het juiste te doen.’

    Geopolitieke redenen

     

    U stelde al een aantal keren de vraag waarom bij ons het beleid zo halsstarrig vasthoudt aan het gekozen pad. Heeft u, los van een falende vierde macht, een antwoord op die vraag?

     

    ‘Tja… Dan kom ik op een domein dat niet het mijne is. Ik denk dat er een geopolitiek spel aan de gang is. In 2020 heeft Zuid-Oost Azië voor het eerst een BBP gehaald dat even groot is als dat van de Verenigde Staten. De lage- en middelinkomenslanden zijn met andere woorden economisch nu al machtiger dan het rijkste westerse land. Binnen enkele jaren steken ze het volledige Westen voorbij.’

     

    Die landen, die nog een transitie aan het doormaken zijn en die alles produceren voor het Westen, zijn de overhand aan het nemen

     

    ‘Die landen, die nog een transitie aan het doormaken zijn en die alles produceren voor het Westen, zijn de overhand aan het nemen. Het Westen heeft het daar heel moeilijk mee. Daar zitten ze al sinds 2008 te worstelen met de gevolgen van de bankencrisis. We hebben geen grondstoffen, geen productie en onze centrale banken drukken maar geld bij. Ons liberaal kapitalistisch model is stilaan failliet. Ik zie hier in India dat ze het Westen hoe langer hoe minder nodig hebben. Ze hebben de economie op wereldschaal in handen en ze weten dat. De BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, WM) zijn de boel aan het overnemen. Ondertussen lopen er al 21 aanvragen om bij hen aan te sluiten, waaronder één van Griekenland. Zodra de westerse munten crashen, wat nakend is, gaan zij hun eigen munt lanceren. Dan is het voorbij voor het Westen.’

     

    ‘Ik vrees dat je daar de achtergrond ziet van wat er nu bij ons gaande is. Ze zoeken manieren om de bevolking onder controle te houden, want wanneer onze welvaart ineen stuikt, zal het mislopen. De EU tracht een digitale ID door te duwen, zoals EU-commissaris voor Mededinging en Digitale Samenleving Margrethe Vestager deze zomer duidelijk stelde toen ze zei dat een digitale ID onze gateway naar het internet wordt. Toen ik dat hoorde, dacht ik: nu is het afgelopen. Want aan die ID gaan ze je gezondheids-, klimaat- en financiële status koppelen om iedereen onder controle te houden. Een volgende stap is dan het resetten van het financieel systeem, waarbij niemand in het Westen nog zal kunnen ontsnappen aan een grote verarming.’

     

    Ik vrees dat de hele coronacrisis omwille van geopolitieke redenen wordt misbruikt. Het invoeren van de QR-codes zou wel eens een eerste stap kunnen zijn in die richting

     

    ‘Ik vrees dat de hele coronacrisis omwille van geopolitieke redenen wordt misbruikt. Het invoeren van de QR-codes zou wel eens een eerste stap kunnen zijn in die richting. Maar als je zo’n gedachten uitspreekt, ben je natuurlijk een complotdenker.Als we dan terugkijken na anderhalf jaar van zogeheten complottheorieën, moet men toch vaststellen dat er al een groot deel van die gedachten waarheid zijn geworden. Om maar te zwijgen over de pasjesmaatschappij die al lang werd voorspeld en nu als een zwaard van Damocles over onze toekomst hangt. Het is hoog tijd dat de bevolking zelf ingrijpt en een streep trekt onder deze waanzin.’

    Winny Matheeussen

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Geen haan die er naar kraait. Geen leuw die brult. De inflatie, U weet wel. Dit intervieuw uit Doorbraak is als een stem uit de woestijn, die prevelt dat deze waanzin moet stoppen. Wanneer wordt deze boodschap gehoord en versterkt zodat we eindelijk onze stem kunnen laten horen zonder daarom naar India te moeten vluchten?

    Zijn er nog niet genoeg onschuldige doden gevallen door de pretentie van een paar zakkenvullers?

    Na de gruwelen van WO II kende de mensheid Nürnberg waar de hoofdverantwoordelijken gehangen werden. Komt er nu ook een vervolg aan eenzelfde soort Rechtsgang? Of is een misdaad tegen de Mensheid gewoon en onderdeel van de islamisering?

    Deze vraag stellen staat gelijk met ze positief te beantwoorden.

    Deze pandemie is dus geen straffe Gods, maar een onderdeel van de aan de gang zijn de invasie…

    We hebben in het Westen zelfs geen kerken meer over om in bra,d gezet te worden. Ze zullen dus als vanzelf moeten instortenrn er zal niemand meer bovengronds zijn om dat te betreuren.

    -

    Nee, Drie Koningen volstaan niet om Het Westen te redden van de ondergang. Misschien dat, moesten ze met 3 miljard zijn, dat er dan ’n kleine kans is om de islam terig te dringen tot in de woestijn, waar die thuis hoort.

    *Digithalys

    06-01-2022, 15:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500780 – IN DEZE EU KWEEKT MEN LEVENDE BEREN OM HET VEL TE VERKOPEN ZONDER ZE TE SLACHTEN

    .

    WOENSDAG 5 JANUARI 2022

    *

    500780 – IN DEZE EU KWEEKT MEN LEVENDE BEREN OM HET VEL TE VERKOPEN ZONDER ZE TE SLACHTEN.

    *

    I N H O U D

    Ze weten er dus wel degelijk ieets van, maar niet het fijne. Ze horen het luiden van de klokkn, maar weten niet waar de klepel hangt. De voortdurende aanvoer van dat vel immrrs, ligt goed in de markt en door de Burger nooit finaal over de kling te jagen, groeit het altijd wel weer aan.

    Dat iemadn het vel afstropen pijn doet? Ja, en dan? Erworden toch iedere dag nieuwe kindjes bijgemaakt!?

    Die vele honderduizenden vrienejes-grabbelaars

    van de Goden van het Regime moeten toch ook kunnen leven en hun gezinnetjes in weelde grootbengen. Want wie zou morgen anders de EU dan wel besturen?


    Pandemie of geen pandemie: de pot op tot de laatste scheet er uit is.

     

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DEUTSCHLAND UNTER ALLES

    *

    Duitsland heeft op 01.01.2022 drie van zijn laatste zes kerncentrales gesloten. Daarmee zitten de Duitsers wel met de hoogste elektriciteitsprijzen van Europa en riskeren ze nog meer stroom uit het buitenland te zullen moeten invoeren (dat gebeurt daar nu al). Als wij ooit de kernuitstap maken en stroom zullen moeten invoeren, dan zal die uit Frankrijk en Nederland moeten komen, landen die voortdoen met hun kernenergie en niet uit Duitsland dat ermee stopt, zeker nu ook daar de Groenen mee in de Bondsregering zitten. Groen erbij betekent verarming.

    Ook de gasvoorziening wordt bij onze Oosterburen stilaan een nachtmerrie. De Nordstream 2, een dubbele pijpleiding, 1.224 km lang, die onder de Oostzee van Rusland naar Duitsland loopt en klaar is, geraakt niet opgestart o.w.v. de situatie in en rond Oekraïne. Als die nieuwe leiding straks in gebruik zou genomen worden, kan het nl zijn dat Oekraïne, waardoor nu de bevoorradingslijn loopt, wordt afgesloten, waardoor dat land gedeeltelijk of helemaal zonder gas zou komen te zitten en in elk geval geen doorgangs rechten meer zou uitbetaald krijgen van Rusland.

    Voor wie het zich niet meer zou herinneren, die Nordstream 2 pijplijn kwam er na een akkoord tussen Poetin en toenmalig Duits kanselier Schröder, ‘der Audi-Kanzler’ (4 trouwringen), die na zijn kanselierschap een dik betaalde job kreeg bij het Russische staatsbedrijf Gazprom, de leverancier van dat Russische aardgas. Ik denk niet dat ik daar een tekeningetje bij moet maken...

    En dan nog dit.

    Onze Tv-presentatoren van VRT en VTM blijven de Spaanse plaatsnamen radbraken door ze op zijn Frans uit te spreken: ‘Marbeija’, ‘Sevija’ enz. Is dat nu zo moeilijk om die namen op zijn Spaans uit te spreken met de dubbele l als lj: ‘Marbelja”, Sevilja’? Het Spaanse gerecht 'paella' spreken ze dan weer wél op zijn Spaans uit ('pa-elja'). Waar is de logica?

    Misschien een tip voor de nieuwe voorzitster van de VRT, Frieda Brepoels, om daar iets aan te doen en nog iets terecht te brengen van haar eerder kleurloze N-VA- carrière?

     

    ENERGIECONTRACT MET VASTE PRIJS WORDT SCHAARS

    *

    Door de prijsexplosies op de energiemarkt wagen tal van leveranciers zich er niet meer aan een contract tegen vaste prijs te bieden. Engie Electrabel zette de formule tijdelijk stop en ook bij Eneco kunnen klanten vanaf dit jaar geen vast tarief meer krijgen.

    Nadat de voorbije maanden al enkele kleinere leveranciers ermee gestopt waren, biedt nu ook Eneco geen contracten meer aan met een vaste prijs voor elektriciteit of aardgas. Klanten kunnen bij de derde grootste leverancier van Vlaanderen sinds 1 januari alleen nog contracten afsluiten met een variabele prijs die meebeweegt met de prijsschommelingen op de groothandelsmarkt. Ook marktleider Engie Electrabel nam gedurende enkele dagen geen nieuwe klanten meer aan met een vast contract, bevestigde een woordvoerder aan De Tijd.

    Tobe Steel

    MEER EU-BELASTINGEN EN EU-HEFFINGEN IN HET VERSCHIET.

    *

    EU-btw volstaat niet om EU-schulden af te betalen

    Vraag is niet óf er EU-belastingen komen, maar wanneer

    -

    Momenteel woedt een pr-campagne om de afkeer voor EU-belastingen te milderen. Zelfs pro-EU-journalisten minimaliseren de belasting-tsunami die volgt op tal van beslissingen omtrent klimaatverandering, minimumbelastingen voor multinationals, enzovoort. De immense schuldenput die de EU graaft voor de Green Deal en het coronaherstelfonds NextGenEU zou geen probleem zijn. Alleen blijkt geen enkele belasting genoeg op te brengen om de nieuwe EU-schulden mee af te betalen.

    Geniepige eurodevaluatie

    De schulden die de EU aanging zijn stilaan zorgbarend. Zelfs de door de Europese Centrale Bank (ECB) aangejaagde inflatie zal die schulden niet opeten. Bij inflatie reduceert de waarde-vermindering van geld immers de schulden die genoteerd zijn tegen de oude hogere waarde van het geld. De prijsstijgingen bij inflatie zorgen voor meer omzet (op papier en dus nominaal), en dus voor meer belastinginkomsten. Eigenlijk is het dus een geniepige devaluatie van de euro.

    De terugbetaling start pas in 2028 en duurt tot 2058. Dat geld hebben de EU-lidstaten nu niet en zullen ze van 2028 tot 2058 ook niet hebben.

    Niettemin blijven die schulden immens. De eerste en belangrijkste put bestaat uit een onbestaande geldpot van 750 miljard euro die de staatshoofden en regeringsleiders eind 2020 overeenkwamen als corona herstelfonds. De Europese Commissie moest dat geld lenen op de internationale kapitaalmarkt. De terugbetaling start pas in 2028 en duurt tot 2058. Dat geld hebben de EU-lidstaten nu niet en zullen ze van 2028 tot 2058 ook niet hebben. Die piste is dus al afgesloten.

    MEER BELASTINGEN

    Naar ‘goede’ traditie zou men ook de schulden met nieuwe schulden kunnen terugbetalen. Met als gevolg een Europese schulden-unie zoals het federale België. Iets wat vooral zuidelijke lidstaten wel zien zitten, maar wat een horrorscenario is voor bepaalde noordelijke lidstaten. Daar is budgettaire discipline geen loze belofte en daar zien ze de sterkte van de euro liefst niet verder afnemen. Dus rest enkel de derde optie: EU-belastingen met eigen inkomsten voor de EU. Fijn voor de regeringen, minder fijn voor burgers en bedrijven in de EU.

    De Europese Commissie zoekt dus naarstig nieuwe eigen middelen vanaf 2023. Zo voerde de EU al een taks op Europees niet-gerecycleerd plastic in. Maar die dient niet om de coronaput te vullen. Saillant detail is dat de Federale Overheidsdienst Beleid en Ondersteuning (BOSA) die miljoenen euro betaalt omdat de gewesten het niet eens geraken en zo duikt die eventuele plastictaks dus toch op in de Belgische belastingen en begroting.

    CO2-taks

    De voorzitster van de Europese Commissie Ursula von der Leyen en de commissaris voor Begroting Johannes Hahn dokterden drie nieuwe manieren uit om de EU-leningen terug te betalen. De eerste oplossing voelt de burger nu al in zijn energiefactuur. Het Europees systeem voor emissiehandel (ETS), dat CO2-rechten verkoopt om geen Europese CO2-taks voor de industrie te moeten invoeren, zou uitgebreid worden naar woningen en auto’s.

    Dat een ton CO2 van tien euro naar 100 euro steeg en zo de elektriciteitsprijzen deed ontploffen, baart de EU blijkbaar geen zorgen. Die prijsstijging was het gevolg van manipulaties door de Europese Commissie om meer inkomsten te genereren onder het mom van de strijd tegen klimaat verandering. En dat ETS momenteel een motor van de verarming van de bevolking in de EU is, deert de Commissie niet.

    De hypocrisie van deze visie is stuitend. De EU eist daling van CO2-uitstoot, maar kan zich die budgettair niet veroorloven als ze afhankelijk is van handel in CO2-rechten via ETS. De burger betaalt.

    Een kwart van die ETS-inkomsten moet in de EU-zakken belanden. Momenteel is dat 9 miljard euro per jaar, maar naarmate de prijs van CO2-rechten stijgt tot de 175 euro per ton die de Europese Commissie vooropstelt, zou dat enorm kunnen toenemen. Zelfs dan zal het ontoereikend blijken. Mocht het ETS effectief de uitstoot van CO2 verminderen, dan zouden de inkomsten zelfs hard kunnen tegenvallen. Maar daar rekent de EU niet op. De hypocrisie van deze visie is stuitend. De EU eist daling van CO2-uitstoot, maar kan zich die budgettair niet veroorloven als ze afhankelijk is van handel in CO2-rechten via ETS. De burger betaalt.

    CO2-heffing

    Een andere belasting is een CO2-heffing om het concurrentieel voordeel dat industrie buiten de EU heeft, te beperken. Dus komt er een CO2-invoertaks ter compensatie van concurrentieel nadeel van het peperdure ETS. Door de te kopen extra CO2-rechten worden Europese industriële producten steeds duurder ten opzichte van dezelfde producten buiten de EU.

    In het oude systeem zat er een mechanisme in ETS dat dit moest ondervangen door het uitkeren van CO2-rechten aan de industrie (exclusief de energiebedrijven) op basis van CO2-efficiëntie in vergelijking met andere bedrijven. Maar door het steeds verminderen van die CO2-rechten en de stijgende prijzen dreigt de industrie in de EU uit de markt geconcurreerd te worden.

    Die CO2-heffing aan de EU-grens kreeg de naam Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM). Het CBAM is een zwaar twistpunt met o.a. de Verenigde Staten en China. CBAM is natuurlijk eigenlijk een invoerheffing met protectionistisch doel, maar dan gerechtvaardigd door de strijd tegen de klimaat verandering.

    EU-btw

    Dus kiest de Europese Commissie voor iets wat volgens de Europese verdragen eigenlijk onmogelijk is. Namelijk het invoeren van een soort btw op multinationals. Een omzetbelasting van vijftien procent. De Commissie stelt het voor alsof dit hetzelfde is als de minimumbelastingvoet die binnen de G20 en de OESO afgesproken werd.

    Dat laatste is niet helemaal waar. Internationaal werd afgesproken dat bedrijven minimaal vijftien procent winstbelasting dienden te betalen. Op die manier zou het fiscaal shoppen en het overhevelen van de winsten naar belastingparadijzen kunnen ophouden. Allemaal om GAFAM (Google, Amazon, Facebook, Apple en Microsoft), of multinationals zoals Starbucks, te dwingen om eerlijke belastingen te betalen in de landen waar ze de omzet genereren en dus ook de winst eigenlijk vandaan komt.

    Ironisch genoeg bleken GAFAM-bedrijven een recordjaar qua lobbyen achter de rug te hebben in Brussel. De fameuze digitaks op hun activiteiten is dankzij die inspanningen ondertussen van de baan. Big tech behaalde in alle stilte eind 2021 een overwinning. De digitale EU-btw is dus een noodoplossing en onrealistische wensdroom.

    Nu meent de Europese Commissie met al die nieuwe belastingen 15 à 17 miljard euro per jaar te oogsten. Verre van voldoende om de aangegane schulden af te betalen. Ze hebben immers tussen de 50 en 70 miljard euro per jaar nodig.

    In al deze gevallen zullen rijkere EU-landen disproportioneel betalen voor een de facto schuldenunie.

    Dus zal twee derde van die schulden op een andere manier moeten worden gefinancierd. Vanaf 2024 wil de EU dan ook extra belastingen invoeren. Dit kan gaan van vliegtuigtaks, een CO2-taks op auto’s, belastingen op centrale verwarming met fossiele brandstoffen, een CO2-taks op de gasrekening van de EU-burgers, tot extra bijdragen van de lidstaten. In al deze gevallen zullen rijkere EU-landen disproportioneel betalen voor een de facto schuldenunie.

    Rule of Law

    De Europese Commissie rekent hierbij op het Europees Parlement dat al een controversiële klimaatwet goedkeurde. De bal ligt dan in het kamp van de Europese Raad en de Raad van de EU waar regeringsleiders en ministers hun fiat moeten geven. Enkel lidstaten zoals Polen lieten al weten hun veto te stellen. Het afnemen van het stemrecht van Polen of Hongarije op basis van de zogenaamde Rule of Law-procedure wordt dan een cruciale actie van de EU om toch met unanimiteit te kunnen stemmen over EU-belastingen.

    Lode Goukens

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Even de vele horror verhalen van de Geallieeerde Overwinnaars (onder ader over de bergen vergane lijken in Ausswhich van de Russen die al niet veel beter waren! die dat ‘ontdekten’

    aan kant zettend – in ieder geval hebben wij er in de Begrafenis Industrie wel de crematoria aan overgehouden – vallen de verschillen tussen het Hiter Regime en het EU Regime stilaan weg. Allen het voorlopig ontbrekend wapengekletter doet nog de wenkbrauwen fronsen. Deze keer geen verkorte Blitzkrieg à la Belge, maar een wuergende woke invasie van miljoenen kontheffers in hun zelfbekostigde mosketen die als vergifigde paddestoelen uit onze Vaderlandse bodem schieten.

    Anders gezegd: de Aleppo toestanden moeten nog komen. De ‘teruggekeerde IS Legioenen zijn er bijna klaar voor.

    En dus moet door het Regime de aandacht worden afgeleid, van Bloed en Bodem naar de Portemonnee….

    We zijn er wel mee. Nog maar een paar dagen ver in het Nieuwe Jaar, of het oude liedje herbegint.

    Kassa! Kassa! Kassa!

    Is het, sedert Vlaanderen als Zelfstadfige Staat niet meer bestaat, ooit anders geweest?

    *

     

    Digithalys



    05-01-2022, 14:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500779 – DE MOMENT OM GROEN TE LACHEN

    .

    DINSDAG 4 JANUARI 2022

    *

    500779 – DE MOMENT OM GROEN TE LACHEN

    *

    I N H O U D

    Reeds     VIER (4) dagen ver in het Nieuwe Jaar en alles is nog bij het oude gebleven. Ieereen is akkoord dat er niets nog ronddraait, maar het verzet blijft bij woorden. Op papier dan nog. Of beter gezegd: op het Internet.

    Volgende zondag 9 JANUARI wordt misschien het begin van Het Einde: in Brussel komt Het Protest samen op straat. Misschien woren daarna een paar Excellenties in dievenkarren afgevoerd…

    Het owfden in ieder geval halluucinante beelden!

    Woorden wekken, maar voorbeelden trekken.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GROENE STROOM ?

    *

    De Europese Commissie heeft voorgesteld gas en kernenergie een plaats te geven in het plaatje van de groene stroom energie, zij het mits enkele voorwaarden. Bij gas moet er gezorgd worden dat er (zo goed als) geen CO2 meer vrij komt. Bij kernenergie moet er gewerkt worden zonder schadelijke splijtstoffen. Met Thorium bv, terwijl er een duidelijk programma moet zijn voor wat de afbouw betreft.

    Zoals verwacht, zijn de Groenen er tegen. Die simpele zielen hebben nog liever vervuilende gascentrales, als ze maar van de kernenergie vanaf kunnen geraken, ook al vervuilt die zo goed als niets. Hypocrieten!

    Het blijkt trouwens een fabeltje te zijn dat steenkool gedaan zou hebben. In 2021 lag het wereldwijd verbruik van steenkool voor het verwekken van elektriciteit hoger dan ooit tevoren. Hetzelfde gold trouwens voor de kostprijs ervan, die werd mee opgedreven door de sterk verhoogde gasprijzen, waarmee Poetin de E.U. chanteert. Voor heel wat ontwikkelingslanden blijft steenkool ondanks alles toch de goedkoopste manier om de broodnodige energie te verwekken.

    BELGISCHE SPAARDERS VERLIEZEN 22 MILJARD EURO KOOPKRACHT

    **

    ©ANP XTRA

    Vandaag om 01:00

    *

     

    De zeer hoge inflatie heeft in 2021 de reële waarde van de enorme tegoeden op spaar- en zichtrekeningen fors doen dalen.

     

    De tegoeden op gereglementeerde spaarboekjes zijn in 2021 met 4,2 miljard euro gestegen naar 274, 4 miljard euro, blijkt uit een rondvraag van De Tijd bij negen banken. Als we dat bedrag extrapoleren naar de hele markt, stegen de spaartegoeden naar zowat 300,05 miljard. Het is de eerste keer dat de grens van 300 miljard is overschreden.

    De stijging van de spaartegoeden is kleiner dan in 2020. Een van de redenen is dat ING de spaarrekeningen van rechtspersonen heeft omgezet in niet-gereglementeerde rekeningen om niet meer de minimumrente van 0,11 procent te moeten betalen. Bovendien plafonneert ING sinds 1 juli de tegoeden op 250.000 euro per spaarrekening.

    De instroom van vers geld op zichtrekeningen was wellicht nog groter dan die op spaarrekeningen. Belfius meldt een toename van 15 procent, Argenta een stijging van 10 procent. Veel spaarders doen niet meer de moeite om geld over te schrijven van de zichtrekening naar de spaarrekening, omdat een spaarboekje nauwelijks meer opbrengt.

    +5,71%

    De consumptieprijzen zijn tussen december 2020 en december 2021 met 5,71 procent gestegen.

     

    De sterke en aanhoudende groei van de tegoeden op spaar- en zichtrekeningen is opmerkelijk, omdat de inflatie veel hoger is dan de spaarrente. De consumptieprijzen zijn tussen december 2020 en december 2021 met 5,71 procent gestegen. De meeste spaarboekjes brengen slechts 0,11 procent op en de rente op zichtrekeningen is doorgaans nul.

    De reële rente (rente min inflatie) op spaar- en zichtrekeningen bedroeg het voorbije jaar dus -5,6 en -5,7 procent. Omdat eind 2020 ruim 295 miljard op spaarboekjes stond en 100 miljard op zichtrekeningen van gezinnen, is de koopkracht van die bedragen in 2021 met 16,5 en 5,7 miljard euro gedaald, in totaal dus 22,2 miljard. Dat verlies aan koopkracht houdt geen rekening met meerwaarden die veel gezinnen hebben geboekt op beleggingsfondsen en aandelen.

    Extra rendement

    Spaarboekjes blijven populair, omdat bedragen tot 100.000 euro zijn beschermd en het geld onmiddellijk opvraagbaar is. Ook de pandemie heeft de tegoeden op spaar- en zichtrekeningen doen stijgen. De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus hadden een negatieve invloed op de consumptie. Daardoor hebben de gezinnen relatief veel gespaard, zij het minder dan in 2020.

    Almaar meer Belgen gaan op zoek extra rendement. Niet alleen de lage spaarrente, maar ook de sterke stijging van de beurzen en de digitale toegang spelen daarbij een rol. Vooral beleggingsfondsen zijn populair. 'We zien een duidelijke verschuiving van aandelen en obligaties naar fondsen', zegt BNP Paribas Fortis.

    Wouter Vervenne

    foto: ©Flickr/mk_is_

    De Grote Ellende

    Commentaar - 04/01/2022

    Niets is zo erg als democratische onmacht: ze eet de democratie zelf traag maar zeker op. Omdat finaal het idee dat een democratie de beste regeringsvorm is, zijn statuut van axioma zal verliezen. Wat op zijn beurt dan weer alles te maken heeft met voelbaar en zichtbaar verloren welvaart. Marx had in dit opzicht gelijk, dat de economische onderbouw alles bepaalt, ook het democratische gevoel. De middenklasse verzamelt nu gele hesjes.

    Geen troef

    Onmacht is het dominante donkere gevoel dat overblijft als je in deze al even donkere dagen de commentaren leest over ons schip van staat.

    Bij Wouter Verschelden en zijn Wetstraat Insider zijn de beschrijving en het oordeel minstens even vernietigend

    Voor Carl Devos in Het Laatste Nieuws is alleen een complete reset misschien nog een oplossing voor de breed beschreven politieke kommer en kwel. Bij Rik Van Cauwelaert in De Tijd heet dat een reshuffle (goed voor het Nederlands is het intussen ook niet), maar het besluit is overduidelijk: ‘het alternatief is de verdere verlating door de ontgoochelde burger en wachten op de komst van de politieke barbaren’. Bij Wouter Verschelden en zijn Wetstraat Insider zijn de beschrijving en het oordeel minstens even vernietigend. Ik kan, durf, wil en zal hen niet tegenspreken. Dit is de Grote Ellende: we halen niet één slag; er is geen troef.

    De emmer

    Niet dat er recent zulke verschrikkelijke dingen zijn gebeurd. Maar er is de emmer en er is de laatste druppel. Want we zaten al met de schuld en het begrotingstekort (daarin zijn we tenminste Europees kampioen). We zaten al met de hervormingen waarvan iedereen weet dat ze broodnodig zijn, maar die er maar niet komen: de pensioenen, de arbeidsmarkt, de gezondheidszorg, de fiscaliteit, de inefficiënte en veel te dure overheid.

    Er is het klimaat- en energie probleem waarover we hebben beslist niet te beslissen. (En als we beslissen is het misschien in termen van welvaart nog erger.) Onderwijs, milieu, verkeer, migratie: we krijgen het maar niet op orde. En jazeker, er is overal wel iets mis, maar bij ons toch altijd iets meer. Meestal veel meer. De emmer is vol.

    Zwarte pieten

    Zeggen dat dat allemaal de schuld is van de politici en die dan à la Fouad Gandoul (ACV), wegzetten als kakistocratie (de macht van de slechtsten, de minst geschikten) is goedkoop en kwalijk. Het wekt de schijn dat als we foute mensen vervangen door juiste (komaan, Fouad, laat je niet pramen!) het probleem is opgelost. Dat soort denken is de politieke barbaren (zie hierboven) bijzonder welgevallig.

    Bovendien legt dat alle verantwoordelijkheid op de schouders van de politiek, terwijl onze instituten – denk aan Gandouls vakbond – minstens even schuldig zijn aan onze (mijn beurt voor een Grieks verzinsel) pagomacratie (de macht van de stilstand, de bevriezing).

    De druppel

    Nu de druppel: de reactie van te veel politici (en anderen) op de sluiting van de cultuursector en de vernietiging van dat besluit door de Raad van State. Een vice-premier die het toejuicht dat haar eigen beslissing wordt teruggefloten, parlementsleden (zelfs een parlementsvoorzitter) die betogen tegen hun eigen beslissingen, politici die, de ene keer al veel minder subtiel dan de andere keer, elkaar de individuele schuld voor een collectieve beslissing toeschuiven. Dat is ronduit vernietigend.

    Of vanuit de meerderheid met aandrang vragen om meer parlementaire controle op de coronamaatregelen, terwijl uitgerekend die meerderheid in haar pandemiewet dat parlement heeft uitgeschakeld. Zelfs als Catherine Fonck (cdH) – die in de gaten had dat de cultuurmaatregelen overtrokken waren – vraagt om stante pede daarover een Kamer-debat te voeren, stemt de meerderheid die vraag weg. Dat is ronduit vernietigend.

    De overheid die oproept tot burgerlijke ongehoorzaamheid

    Of magistraten, politiemensen en burgemeesters die laten weten dat ze het regerings besluit niet zullen handhaven: ze hebben wel wat anders te doen. De overheid die oproept tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Vernietigend alweer.

    En daar bovenop ook nog eens een minister van Binnenlandse Zaken die laat weten dat ze ‘zich niet verantwoordelijk voelt’ voor die handhaving, maar een uur of wat later vraagt ‘de corona maatregelen te handhaven’. Ronduit vernietigend allemaal.

    Gelukkig nieuwjaar

    De strijd tegen de pandemie was overigens tot nog toe het enige wat het gezag overeind hield. Ook dat is dus finaal mislukt. Al stond dat in de sterren geschreven. Een systeem waarin een kleine groep experts niet alleen beleidsadviseur is maar ook commentator, alsmede belanghebbende partij en drukkingsgroep met een Chinees-Russisch (niet mijn woorden…) media-monopolie, moet tegen de muur lopen. Dat gewoon laten gebeuren is politieke onmacht tot in de Vierde Macht.

    En of het nu ‘reset’ heet dan wel ‘reshuffle’, de hamvraag is wat überhaupt nog kan. Niets, denk ik (en ik ben fundamenteel vrolijk van nature). Het normale democratische antwoord is dat er dan verkiezingen moeten komen. Maar ook dat…

    Het valt mij op dat het woord geloofwaardigheid niet is gebruikt

    Als een stukjesschrijver voelt dat het tijd wordt voor de laatste zin, dan herleest de stukjesschrijver eerst wat er al staat. Enfin, ik doe dat toch. Het valt mij op dat het woord geloofwaardigheid niet is gebruikt. Terecht, denk ik. Om te beginnen is dat een woord dat in de lijst van Veel Misbruikte Woorden behoorlijk hoog staat genoteerd. Maar hier gaat het om meer.

    Ik wens al mijn lezers een Gelukkig Nieuwjaar. Moge het Licht schijnen, ook in de Duisternis.

    Siegfried Bracke

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Ontevredenheid alom.

    Hoelang kan dit nog duren voor de wereld vergaat?

    Want hoe meer zwarte wolken er opzetten, hoe zwaarder het onweer wordt. Na Wallonië dreigt nu ook Vlaanddren onder water komen te staan.

    Dat weten we toch allemaal. Nrt zoals we allemaal de oplosing kennen.

    *

     

    Digithalys

    04-01-2022, 14:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500778 – MACRON OF MICRON: IN APRIL WETEN WE MEER

    .

    DINSDAG 4 JANUARI 2022

    *

    500778 – MACRON OF MICRON: IN APRIL WETEN WE MEER

    *

    I N H O U D

    U krijgt hieronder in exlusiviteit een artiKel uit DOORBRAAK voorgesteld, over het tijdelijk Franse zes maanden durend voorzitterchap van de EU – namens La Mère Patrie, de Hemel zij dank - waar de

    Naam

    Éric Zemmour

    alhelemaal niet in voorkomt. Kwestie van ‘Geen golven te maken’…. Zodat de Extreem-Slechten niet meteen moeten ‘omhoog gaan’.

    Ja Ja, het gaat wel degelijk over het tijdelijk voorzitterchap van de Europese Unie, maar de aandacht gaat vooral naar de portemonnee van de Grote Kadé.. Haalt hij het, of haalt hij het juist niet?

    Vergeten we daarbij echter het Konininklik

    Middeleeuws Verhaal niet, dat: ‘Paris vaut bien une misse’…. Inderdaad, ook deze pretentieuze knieval zou wel ens fortuinen kunnen opbrengen.

    Raar, hé!!!!

    Vooral daar er heden ten dage voor niemand nog al helemaal geen Zondags Plicht meer bestaat. ‘Woke’ nameijk, heeft ontfekt dat God dood is, maar ingndeel dat Engels en Marx springlrvens zijn.

    Ook het woord ‘Reconquisata’ wordt angstvallig vermeden.

    Verkeerde antenne? Of, in tegendeel, gaat het om een doordenkertje?

    Want precies door iets NIET te zeggen, worden er ganse boekdelen geschreven. Lees: Macron gaat voor de bijl, maar hij beseft het zelf nog niet. De Fransen zijn de ‘omvolking’ beu. Net zoals ieder ander Volk, willen ze hun eigen land terug. ‘De sfeer is koed’, zou men vroeger zeggen. De tijdsgeest in ieder geval zit mee, net zoals TVG het zou verwoorden.

    De wokeaaars zijn dus klaarblijkelijk zelfs bijk Doorbreek aan het woord geraakt. Geen erg: we weten nu sedert vorige blog, dat het de Extreeem-Slechten zijn..

    (Geteknd Acta Barda)

     *

    Macron zet de EU in voor zijn herverkiezing.

    foto: ©AFP

    *

    EU-voorzitterschap als verkiezingscampagne Macron

    Frans voorzitterschap als uitstalraam Franse belangen

    Analyse - 03/01/2022 Lode Goukens

    *

    Op 1 januari neemt de Franse regering het voorzitterschap van de Europese Raad en dus de Europese Unie (EU) over van Slovenië. Officieel wil Frankrijk de EU versterken, een grote conferentie over de toekomst van de EU opstarten en een begin maken met een EU-leger. Het Frans zesmaandelijks roterend voorzitterschap van de Europese Raad staat echter vooral in teken van de herverkiezing van Emmanuel Macron.

    Toespraak

    Op 9 december hield de Franse president Emmanuel Macron een uur durende toespraak met zijn programma voor het Franse voorzitterschap. De slogan voor het voorzitterschap is ‘Relance, puissance, appartenance’. Herstart, macht en lidmaatschap.

    Een heel ruim programma met een aantal hoofdlijnen. Die hoofdlijnen staan ook op de website van de Franse diplomatie. Tevens zette Frankrijk al een website voor het voorzitterschap op.

    Op 5 januari start de eerste bijeenkomst in Brussel van de Raad van de EU met de Coreper I en II vergaderingen. Op 6 en 7 januari ontvangt Macron het college van Eurocommissarissen te Parijs. Vervolgens organiseert Macron 10 januari een colloquium met Afrikaanse delegaties en de EU in Parijs.

    Pro-EU boodschap met Franse kruiding

    Ten eerste profileert Macron zich als pro-EU. Wat dit betreft is hij misschien de enige presidentskandidaat met enige kans op de tweede ronde die zo uitgesproken pro-EU is. Uiteraard noemde hij het zelf pro-Europees. Zoals de meeste mensen ondertussen weten spreken pro-EU-adepten steeds over Europa en Europees als ze de politieke constructie van de Europese Unie bedoelen. Zo moet ‘Europa’ meer ‘puissante dans le monde’ worden maar ook beter de buitengrenzen beschermen. Dit laatste allicht om zijn rechtse- en extreemrechtse tegenstanders wind uit de zeilen te nemen.

    Dit is het 13de Franse voorzitterschap en de eerste sinds 2008. Het Franse staatshoofd somde de verschillende werven op. Eén van die werven is het hervormen van het Schengenverdrag dat eigenlijk los stond van de EU en langzaam werd geïncorporeerd in de EU-werking.

    De Schengenzone is de reden waarom de buitengrenzen zo onder druk staan. Migranten kunnen zonder grenscontroles bijna de hele EU doorreizen.

    De Schengenzone is de reden waarom de buitengrenzen zo onder druk staan. Migranten kunnen zonder grenscontroles bijna de hele EU doorreizen. De enige oplossing voor die migratiecrisis is voor Macron dan ook de grenzen beschermen. Dusver bleek Frankrijk een koele minnaar van de versterking van het EU-agentschap Frontex of steun aan landen zoals Polen, Hongarije of Griekenland.

    Budgettaire raamwerk

     

    Emmanuel Macron stelde ook voor om het budgettaire raamwerk van de lidstaten en de financiering van de EU te herdenken. De Maastrichtnorm (ontstaan om de euro in te voeren) moet op de schop. De grens van maximum 3% begrotingstekort is volgens Macron verouderd. Dat geen enkele lidstaat inclusief Duitsland en Frankrijk zich ooit aan die norm hield speelt blijkbaar geen rol.

    Macron wil ook een EU-top met de Afrikaanse Unie 17 en 18 februari in Brussel. Die zal uiteraard meer gaan over Franse geopolitieke belangen op het zwarte continent dan over de migratiecrisis.

    Vreemd plan

    Een ander vreemd plan is het opzetten van een ‘service civique européen’ van zes maanden voor <25-jarigen. een="" half="" jaar="" durende="" dienstplicht="" in="" ander="" europees="" land="" om="" de="" europeanen="" te="" indoctrineren="" van="" europese="" waarden="" span="">

    De grootste nadruk legde Macron op het versterken van de soevereiniteit van de EU. Vergis u niet. Dit is geen oproep om de soevereiniteit van de lidstaten te verstevigen, maar een oproep om een Verenigde Staten van Europa te vormen en vooral dan een soevereiniteit onder Frans leiderschap met een EU-leger dat de NAVO een andere rol toebedeelt.

    Ironisch genoeg neemt Frankrijk in 2022 ook het voorzitterschap van de battle-groepen van de NAVO op zich. Dit belooft tijdens de top tussen NAVO en EU te Madrid in juni 2022 voor het nodige vuurwerk te zorgen.

    Zware kritiek al voor start

    De eerste zware kritiek op het Franse voorzitterschap is ondertussen al de deur uit. Macron laat zijn Frans voorzitterschap royaal sponsoren door bedrijven. De Franse energiereus in staatsbezit EDF zou ook mecenas worden, maar werd na veel tegenkantingen in de media en de Franse senaat niet weerhouden.

    De Franse automobielindustrie daarentegen sponsort fors in ruil voor visibiliteit. Zowel Renault als Stellantis (de fusiegroep van enerzijds PSA met Citroën en Peugeot en anderzijds Fiat Chrysler) zijn van de partij en doneren 220 elektrische auto’s. Beide autoconstructeurs liggen bovendien onder vuur omwille van het Dieselgate-schandaal waarbij ze EU-normen plachten te omzeilen met sjoemelsoftware.

    Reden van sponsoring

    De reden van die sponsoring is dat de roterende voorzitterschappen niet uit de middelen van de EU betaald worden, maar voor rekening zijn van het land dat het voorzitterschap opneemt. Tijdens het Roemeense voorzitterschap in 2019 viel de zeer opvallende sponsoring van Coca-Cola bij veel andere lidstaten waaronder Frankrijk in zeer slechte aarde.

    Ook de vorige keer had Frankrijk beroep gedaan op sponsors zoals Renault, Peugeot en wapen en media-concern Lagardère. Met een budget van 171 miljoen euro waarvan 10 miljoen euro sponsoring vormde het een vette kluif voor het Franse rekenhof. Het Cour des Comptes maakte brandhout van de kostelijke megalomanie van toenmalig president Nicolas Sarkozy.

    Het Franse staatsbedrijf uit sector van de kernenergie Areva gaf bijvoorbeeld 1,5 miljoen euro uit aan het verlichten van de Eiffeltoren. Dit op een moment dat de voorzitster van Areva Anne Lauvergeon steun zocht bij Sarkozy om haar functie te behouden. Het parfum van belangenvermenging is met de op handen zijnde presidentsverkiezing nu nog groter.

    Van de twaalf vergaderingen van de Franse vaste vertegenwoordiger in Brussel in juli 2021 nam EDF deel aan twee, wapenleverancier Dassault en het maritiem bedrijf CMA-CGM (de tweede grootste containerfirma ter wereld) elk aan één. Ook lobbyisten van Athénora Consulting die bijvoorbeeld bouw- en energiegroep Vinci als klant hebben bleken zeer actief in de voorbereiding van het Franse voorzitterschap.

    Nog problematischer?

    Nog problematischer dan de sponsoring is het feit dat de Franse Staat vergat een openbare aanbesteding te doen voor de toeleveranciers van al die evenementen. Dit is tegen de Franse maar vooral ook Europese regelgeving. De reden was duidelijk: alle leveranciers moesten Frans zijn en Franse producten uitventen.

    Het Franse Euro parlementslid voor Les Républicains (LR) François-Xavier Bellamy zette een lange video op zijn Twitter-account waarin hij de gigantische fictie van Macrons plannen hekelde. De illusie ging ook voorbij aan het feit dat Macron met plannen voor wel vijf jaar werk opdraafde terwijl zijn voorzitterschap van de Europese Raad maar zes maanden duurt.

    Geen Franse president meer

     

    Elke 13 jaar kan Frankrijk zijn accenten leggen in het EU-beleid, maar dit keer valt dit wel samen met de campagne voor de presidentsverkiezingen. Erger nog vanaf april is er geen Franse president in functie meer, maar een verkozen presidentskandidaat. Alle Franse ministers bij het begin van het Franse voorzitterschap zullen hun functie niet meer uitoefenen voor het einde van dat voorzitterschap.

    Omdat Marcon zeer goed communiceert en de bedoeling heeft het Franse voorzitterschap als een window of opportunity voor zijn eigenbelang in te zetten.

    Macron had het Franse voorzitterschap daarom kunnen laten uitstellen, maar deed dit bewust niet. Bij de meeste lidstaten is dit tijdens verkiezingen wel het geval. Waarom deed Macron dit dan niet? Volgens Bellamy: ‘Parce qu’il est un très bon communicant et qu’il a l’intention d’utiliser cette fenêtre de tir pour son intérêt personnel’ Omdat Marcon zeer goed communiceert en de bedoeling heeft het Franse voorzitterschap als een window of opportunity voor zijn eigenbelang in te zetten.

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Uiteraard is dat Voorzitterschap’ de zoveelste geforceerde poging om de vergane glorie van, de Grandeur Française met Duitse hulp ‘aufzukricken’. Vergeten we vooral niet, dat in het vroegere Derde Rijk, sedert kort weer de Nationaal Socialisten aan de Macht zijn gekomen. Nieuwe versie, dat wel, maar dezelfde uitvalsbasis. Wat de Führer niet lukte via brutaal wapengeweld, wordt nu stilaan opnieuw op poten gezet: wie de Extreem-Slechten die wereldwijd een monster verbond hebben gesloten, op de Troon willen, hangt in hoodzaak af van Peking & van Allah.

    Maar zo lang als het Avondand nog niet vol moskeeën stat, kunnen wij, van Extreem Rechts, nog zo lang zowel het kind als het badwater redden….

    *

    Digithalys

    04-01-2022, 09:30 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    03-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500776 – DE TIJDSGEEST IS ALS DE ADEM DER GODEN

    MAANDAG 3 JANUARI 2022

    500776 – DE TIJDSGEEST IS ALS DE ADEM DER GODEN

    *

    I N H O U D

    Vroeger zou er hier gestaan hebben de Goddelijke Voozienigheid is onze inspiratie. Maar zoiets gaat in tegen het … tijdsbeest.

    Anders gezegd; : ‘Gott mit Uns’ zou ook goed geweest zijn, maar dat is alleen goed om er voor te gaan liggen sneuvelen in Vlaamse Velden.

    De ‘Tijdsgeest’? Dat is wat BDW onder zijn neus ziet afkalven.

    Moet je daarvoor een groot kalf zijn!

    Maar zo lang de beer niet geschioten is, kan je zijn vel niet verkopen.

    De zaak is dus om ‘aanhang’ te winnen. En dat kan je alleen doen, door als ‘Sociaal Medium’ dag na dag kort op de bal te spelen. Blog per blog. Tot, dat, dat wat je zegt, blijkt de waarheid te zijn en niets dan de waarheid.

     

    TOM VAN GRIEKEN: ‘WIJ HEBBEN DE TIJDSGEEST MEE’

    **

    Tom Van Grieken wil VB in 2024 in Vlaamse regering

    Interview - 02/01/2022 Filip Michiels

    *

    Veel politieke oppositie kon ook het Vlaams Belang niet voeren het voorbije jaar, maar toch blijft de partij bijzonder hoog scoren in alle politieke peilingen. Voor voorzitter Tom Van Grieken komt het er nu vooral op aan niet te gaan zweven. ‘Ik rijd me niet meer vast in het Belgische politiek moeras. Laat ons maar even afwachten of ook de N-VA op termijn niet voor het separatisme kiest.’

    Mistsluier over de politiek

    2021 leek niet meteen het dankbaarste jaar voor een oppositiepartij: op de energie transitie na kwamen er amper grote maatschappelijke thema’s op de agenda, en over de corona-aanpak hielden ook de oppositiepartijen zich lange tijd opvallend gedeisd?

    Tom Van Grieken: ‘Corona hing als een soort van mistsluier over de politiek, waardoor er amper ruimte was voor andere thema’s of discussies. Wat me in deze mateloos heeft gestoord was de opvallende kloof tussen journalistiek en publiek. Door alle regerings maatregelen haast kritiekloos te steunen of zelfs te bewieroken, kwamen kritische vragen daarbij ook amper aan bod in de media. Mijn partij probeerde zich wél kritisch op te stellen, maar voor je het goed en wel besefte, werd je dan weggezet als een anti-vaxer. De grote media-spelers hebben hun rol als kritische vierde macht helemaal niet gespeeld.’

    Daar ben ik het deels mee eens, maar de hamvraag is natuurlijk: heeft u als grootste oppositie partij in het Vlaams parlement uw rol dan wél gespeeld?

    ‘Ik denk dat we, zoals de meeste partijen, daarin ook geëvolueerd en gegroeid zijn. Aanvankelijk waren we voorstander van strenge maatregelen, omdat we niet precies wisten wat er op ons af kwam. Later zijn we ons kritischer gaan opstellen, maar op verantwoorde wijze.’

    Maakt u dat eens concreter?

    We hebben ons van bij het begin ook consequent verzet tegen een mogelijke vaccinatie verplichting. Niet omdat wij anti-vaxers zijn, wel omdat we vrezen dat zo’n verplichting contraproductief zal werken

    ‘In 2020 hebben we al een blunderboek gepubliceerd, waarin we onder meer het fiasco rond de mondmaskers aan de kaak hebben gesteld. En in 2021 hebben we onder meer het gebruik van het zogenaamde Covid safe ticket in twijfel getrokken, omdat we ervan overtuigd zijn dat het de burger vooral een vals gevoel van veiligheid geeft. Bovendien vinden we het ook niet kunnen dat burgers zomaar andere burgers gaan controleren. We hebben ons van bij het begin ook consequent verzet tegen een mogelijke vaccinatieverplichting. Niet omdat wij anti-vaxers zijn, wel omdat we vrezen dat zo’n verplichting contraproductief zal werken. Idem dito overigens voor de verplichte mondmaskers voor kinderen van godbetert zes jaar: zo haal je finaal het draagvlak weg voor zinnige maatregelen bij mensen die daar tot nog toe wel voor gewonnen waren.’

    Van Langenhove

    Toen er vorige maand in Brussel 40.000 mensen betoogden tegen het corona-beleid werd die manifestatie al vlug in de schoenen van extreem-rechts geschoven, onder meer omdat uw partijgenoot Dries Van Langenhove mee opstapte. Voelt u zich aangesproken?

    ‘Absoluut niet. Er waren een twintigtal organiserende verenigingen, waarvan er één uitgesproken rechts bleek te zijn. Ikzelf was niet aanwezig, maar net als vele anderen had ik toch het gevoel dat er toen betogers van heel diverse pluimage opstapten. Het mechanisme is natuurlijk zo oud als de straat: stop de betogers in het extreemrechtse hoekje en dan moeten we er niet langer over praten. Net het feit dat heel wat andere politici én de media zich achteraf zo verbaasd toonden over de bijzonder grote opkomst, illustreert perfect de kloof tussen journalistiek en publiek die ik al eerder aanhaalde.’

    Wat mij de voorbije maanden vooral heeft gestoord – meer nog dan de vrijheid die we moesten opgeven – is de vaststelling dat we ook het publieke debat hebben opgegeven

    ‘Maar nog eens, voor alle duidelijkheid: het Vlaams Belang is niét gekant tegen de vaccinaties. Wel blijkt dat het vaccin niet dé wonderoplossing is die sommigen er het voorbije jaar van gemaakt hebben. Politici moeten ook leren toegeven dat ze zich soms vergissen. Testen blijft in onze ogen essentieel, maar tegelijk zullen we ook moeten leren leven met dit virus. Vaccins kunnen daarbij een deel van de oplossing zijn, net zoals natuurlijke immuniteit ons deels uit de miserie zal moeten helpen. Wat mij de voorbije maanden vooral heeft gestoord – meer nog dan de vrijheid die we moesten opgeven – is de vaststelling dat we ook het publieke debat hebben opgegeven. We moesten in het staatsblad lezen wat nu precies de nieuwste maatregelen waren, waarna we er achteraf nog even over mochten debatteren in het parlement. Zo werkt het toch niet in een democratie?’

    Wat na corona?

    Laat ons even vooruitblikken: wat zijn in uw ogen de grote politieke werven eens de corona-mist opgetrokken zal zijn?

    ‘Energie, economie en migratie. De energie factuur wordt voor steeds meer mensen onbetaalbaar en intussen blijft Vivaldi ook de schuldenberg van dit land vrolijk verder ophogen. Terwijl de inflatie stilaan de pan uit swingt en ook de rente begint aan te trekken. Dat is een zeer gevaarlijke cocktail voor de komende jaren. Ook de migratie-crisis is terug van nooit echt weggeweest: de asielcentra in ons land barsten uit hun voegen en de druk aan de Europese buitengrenzen blijft onverminderd bijzonder hoog. (fijntjes) Ik ben niet de enige die dat zegt: u bent onlangs zelf naar Ceuta getrokken om net daarover een reportage te maken.’

     

    Binnen de EU lijkt er nu stilaan een consensus te groeien over een versterking van de buitengrenzen en over een strenger asiel beeleid – zelfs tijdelijke opvangcentra buiten de EU lijken niet meer onbespreekbaar – maar veruit het grootste probleem in ons land blijven natuurlijk de illegalen. Alleen al in Brussel zou het om minstens honderdduizend mensen gaan. Hoe wil u dat probleem concreet oplossen?

    ‘We moeten die mensen zoveel mogelijk terugsturen. Als dat niet lukt, bijvoorbeeld omdat hun land van herkomst niet veilig is, dan moeten we hen terugzenden naar landen in de regio die wél veilig zijn. Met het oog daarop moeten er dus samenwerkings akkoorden met die landen worden afgesloten. En inderdaad, heel veel Afrikaanse landen weigeren vandaag hun onderdanen opnieuw op te nemen, in dit geval moeten we dus economische sancties durven opleggen.’

    Dat klinkt goed in theorie, in praktijk worden onze eigen bedrijven daar op termijn dan misschien ook het slachtoffer van?

    ‘Er liggen verschillende opties op tafel: je kan economische sancties opleggen, je kan weigeren om nog langer EU-visa uit te reiken aan die landen, je kan mensen hier verbieden om nog geld over te schrijven naar hun land van herkomst, noem maar op. Ik denk dat we minstens al eens onze tanden moeten durven laten zien, zelfs dat gebeurt vandaag niet.’

    Na de verkiezingen

    Als we de meest recente opiniepeilingen mogen geloven, dan schurkt het Vlaams Belang tegen 25 procent aan en wordt het in 2024 met de vingers in de neus de grootste partij van Vlaanderen. Wat betekent dit nu voor jullie strategie de komende twee jaar, in de aanloop naar die verkiezingen? Goed scoren in de verkiezingen is één ding, vervolgens effectief aan de macht komen lijkt me in jullie geval nog een heel ander paar mouwen?

    ‘Laat me eerst één ding duidelijk maken: ik zal niet het gevoel hebben dat ik als politicus gefaald heb, als ik niet aan de macht ben gekomen. We zijn intussen al 12 peilingen op rij de grootste partij van Vlaanderen, en dat is in de gegeven omstandigheden niet bepaald evident. Vergeet niet dat we van heel ver komen: toen ik in 2014 het voorzitterschap overnam, was ik al blij met een peiling van 8 procent.’

    Lukt het finaal niet om het cordon te doorbreken, dan zal ik dat natuurlijk betreuren, maar ik doe niet aan politiek om minister te worden. Ik wil invloed hebben

    ‘Tegelijk hoed ik me voor een Groen-scenario: goed scoren in de peilingen maar het vervolgens niet kunnen waarmaken. We moeten de komende jaren dus vooral niet gaan zweven en consequent blijven doorduwen op onze thema’s. We moeten ons als partij ook inhoudelijk nog verder blijven verdiepen: we hebben de voorbije maanden al zes studiedagen georganiseerd met experten en sprekers van hoog niveau rond allerlei thema’s die niet meteen onze corebusiness zijn. En in 2024 willen we sowieso de grootste partij worden in Vlaanderen, omdat we dan ook het initiatiefrecht krijgen om een Vlaamse regering te vormen. Dat is onze grootste troefkaart om ook effectief aan de macht te komen. Lukt het finaal niet om het cordon te doorbreken, dan zal ik dat natuurlijk betreuren, maar ik doe niet aan politiek om minister te worden. Ik wil invloed hebben.’

    Met permissie gezegd, dat klinkt nogal cliché?

    ‘N-VA is al tweemaal als grootste partij uit de verkiezingen gekomen, maar wat hebben ze concreet al gerealiseerd met die macht? Ik wil ons programma ook kunnen uitvoeren. Als dat niet lukt, heeft het toch geen zin om aan de macht te komen?’

    In de politiek – en dat geldt a fortiori voor een buitengewoon ingewikkeld land als België – moet je toch altijd compromissen sluiten?

    ‘N-VA heeft ons altijd van de macht uitgesloten, waardoor ze wel verplicht waren om compromissen te sluiten met partijen die ideologisch veel verder van hen verwijderd stonden. Het volstaat om de programma’s van onze beide partijen naast elkaar te leggen, dan ziet zelfs een blinde dat er toch behoorlijk wat overeenkomsten zijn. De achterban van N-VA wil dat we met elkaar in zee gaan, een deel van het kader wil dat, enkel de partijtop blijft daar doof voor. Onbegrijpelijk vind ik dat.’

    Omgekeerd kan je natuurlijk ook stellen dat de partijtop van N-VA jullie al jarenlang vraagt om de scherpste kantjes van het partijprogramma af te vijlen: is dat na al die jaren op de oppositie banken dan echt een té groot offer om eindelijk mee aan de macht te kunnen komen?

    ‘Ik blijf het grappig vinden: politieke tegenstanders die verkiezingen verliezen en die mij zeggen hoe ik mijn partij moet runnen. Terwijl de kiezer onze aanpak en inhoud beloont, gaan de verliezers van de verkiezingen ons de les spellen? Compromissen kunnen effectief nodig zijn, maar volgens mij sluit je die toch vooral na de verkiezingen. In de aanloop naar die verkiezingen doe ik geen water in mijn wijn, ik heb geen schrik om mijn programma voor te leggen en voluit te verdedigen. Overigens: Bart De Wever heeft me ooit uitgescholden voor paljas, is het dan niet vooral aan hem om meer oog te hebben voor de balk in eigen oog dan voor de splinter bij anderen? Een ander verhaal wordt het na de verkiezingen: dan moeten partijvoorzitters hun partijprogramma naast elkaar kunnen leggen en een synthese maken.’

    Vlaamse onafhankelijkheid

    Laat het ons nog iets concreter maken: jullie blijven resoluut voor Vlaamse onafhankelijkheid opteren, N-VA kiest in eerste instantie voor confederalisme. Is dat voor jullie ook een optie, desnoods als overgangsregime?

     

    In geen van beide landsdelen is er een meerderheid te vinden voor confederalisme. Voor onafhankelijkheid heb je enkel een soevereiniteitsverklaring in één landsdeel nodig

    ‘Ik zal nooit de gevleugelde woorden van wijlen Karel Dillen vergeten: Le confédéralisme, c’est le fédéralisme des cons. Ik geloof niet in het confederalisme, omdat je daarvoor een tweederden meerderheid nodig hebt in beide landsdelen. In Wallonië zouden we héél misschien de PS over de streep kunnen trekken, terwijl die partij goed is voor hooguit 25 procent van de stemmen. Hier in Vlaanderen zijn N-VA en wellicht ook CD&V – als hen dat aan de macht kan houden – daarvoor gewonnen. Ook die twee partijen halen geen 50 procent van de stemmen. Moraal van het verhaal? In geen van beide landsdelen is er een meerderheid te vinden voor confederalisme. Voor onafhankelijkheid heb je enkel een soevereiniteitsverklaring in één landsdeel nodig.’

    U weet net zo goed als ik dat je daar de eerstkomende jaren geen vijftig procent van de Vlamingen voor meekrijgt?

    ‘Dat zegt u. Door het hardnekkig niét over dit thema te hebben, wordt het natuurlijk lastiger om er de Vlamingen warm voor te maken, maar ik ben niet zo pessimistisch op dat vlak. Dertig jaar geleden al publiceerde Guy Verhofstadt zijn eerste Burgermanifest. Dat was Vlaams en rechts, tot Verhofstadt premier kon worden en zijn kar resoluut keerde. Later kwam Yves Leterme: aanvankelijk uitgesproken Vlaams en rechts, tot ook hij van de macht mocht proeven. Vandaag zien we hetzelfde gebeuren met N-VA. Welnu, ik rijd me niet meer vast in dat Belgische moeras. Zolang je de spelregels van de tegenstander volgt, raak je nergens. Laat ons dus eerst maar even afwachten of ook de N-VA op termijn niet kiest voor het separatisme, als die partij bij de volgende verkiezingen verder achteruitboert.’

    Tegelijk kunnen we niet om de vaststelling heen dat Vlaams Belang zich veel sterker profileert op het migratiethema dan op de Vlaamse onafhankelijkheid. Misschien omdat u heel goed beseft dat migratie de partij electoraal veel meer kan opleveren?

    ‘In het parlement profileren we ons wél heel vaak rond communautaire thema’s. Op sociale media ligt dat anders, dat klopt, maar daar zien we ons dan ook gedwongen om vooral op de actualiteit in te spelen.’

    Gesprekken met De Wever

    Bij de vorming van deze Vlaamse regering heeft Bart De Wever ook met jullie enkele gesprekken gehad. Wat hebben die u geleerd met het oog op een eventuele latere samenwerking?

    ‘Nu moet ik goed opletten wat ik zeg (lacht). Ik ben het vaak gloeiend oneens met hem als politicus en ik vind dat hij mislukt is als politiek strateeg, maar in de persoonlijke omgang is De Wever wel een man van zijn woord. Hij is natuurlijk ook een machtspoliticus, die zijn partij aan de macht probeert te krijgen en die daarbij zowel op het Vlaamse als op het federale schaakbord speelt. In functie daarvan bepaalt hij ook zijn strategie om op beide niveaus aan de macht te komen. Ikzelf schaak enkel op Vlaams niveau en hanteer dus ook een andere strategie.’

    Betekent dit ook dat u ervan overtuigd bent dat er met Bart De Wever wel een deal te sluiten valt?

    ‘Die vraag zal ik pas na 2024 kunnen beantwoorden. We hebben elkaar na die onderhandelingen over de Vlaamse regeringsvorming nooit meer ontmoet, en dat vind ik een grote vergissing. In Wallonië pakken ze het anders aan: als ze daar vaststellen dat de Franstalige belangen in het gedrang komen, gaan de partijvoorzitters samen aan tafel zitten en slagen ze er vaak in het partijbelang even opzij te zetten. Dit begrijp ik niet in de houding van De Wever: wij boeten hier jaarlijks aan welvaart in, en in de Vlaamse rand is het vandaag huilen met de pet op, maar toch weigert hij hardenekkig om daarover samen aan tafel te gaan zitten.’

    Journalisten hebben de neiging zich blind te staren op de partijtop, terwijl er op lokaal niveau vaak een heel andere dynamiek speelt tussen partijen en politici. Staan Vlaams Belang en N-VA lokaal veel dichter bij elkaar dan de officiële communciatie aan de top laat uitschijnen?

    Het cordon sanitaire bestaat de facto niet meer op lokaal en al evenmin op sociaal vlak. En in het algemeen is het vooral nog iets voor mensen ouder dan 35.

    ‘Bij de N-VA bestaat er een duidelijke richtlijn naar de lokale afdelingen om ook op lokaal niveau niet met ons te onderhandelen. Tegelijk is er in de politiek natuurlijk ook maar één echte wetmatigheid: de belangrijkste verkiezing is de eerstvolgende, en die moet gewonnen worden. Ik kan daar niet al te veel over lossen, maar wij investeren fors in onze lokale partijwerking. In gemeenten waar er kansen liggen, proberen we dus wel degelijk lijntjes uit te werpen. Maar zoals gezegd, dit is behoorlijk lastig, omdat het onder geen beding mag uitlekken. Het cordon sanitaire bestaat de facto niet meer op lokaal en al evenmin op sociaal vlak. En in het algemeen is het vooral nog iets voor mensen ouder dan 35. Tegen de golf van de geschiedenis kan niemand op: partijen zoals de onze zijn intussen al aan de macht of aan de macht geweest in verschillende Europese landen. Het lijkt me ondenkbaar dat dit in Vlaanderen dan nooit zou gebeuren. Wij hebben de tijdsgeest mee.’

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Heb hier niets aan toe te voegen of af te breken.

    Trouwens, de weverijen die hun tijd niet opvolgen, die zijn toch ten dode opgeschreven? Moderniseren is geen mode- verschijnsel, maar een levensreddende inspiratie.

    *

    Digithalys

    03-01-2022, 13:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500777- GOEDE GROTE BROER: BESTAAT DIE WEL?

    .

    MAANDAG 3 JANUARI 2022

    *

    500777- GOEDE GROTE BROER: BESTAAT DIE WEL?

    *

    I N H O U D

    O ja, die bestaat zeker en vast. Dezer dagen, nu ons geld op is, vinden we hem in overvloed in de solden op de Klootjesmarkt.

    Maar er is meer om de richting revolutie te promoten. Binnen een paar uren in het zoveelste Overleg Comité zullen eer koppen zonder nagels geslagen worden.. Ligt

    o.a. op tafel: de verplichte inplanting van lenzen, zodat de Overheid voortdurende kan volgen wat er zich in onze hoofden afspeelt en wie onze (verboden) contact personen zijn..

    De Regeime Media ontkennen met klem en in onderling overleg – het tegedeel zal dus waar zijn – de sluiting van de grenzen tot net zolalng iedere oorspronkelijke autochtoon onder de zoden ligt. Zodat de Corona Proof her-bevolking zo snel moelijk kan iingezet worden. Allemaal Virus Vrij en voorzien van nieuwe onuitspreekbare namen en voornamen.

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    GEEN SOLDEN VOOR DE POLITIEK

    *

    De feestdagen zijn voorbij, de feestvierders likken (misschien) hun wonden, de winterkoopjes zijn begonnen en de wereld draait verder. Dat geldt ook voor de Belgische politiek, die het meer dan ooit kwaad gaat krijgen.

    De Belgische begroting is compleet ontspoord. Zonder bijsturing zal de schuld tegen 2023 – volgens het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) - tegen de 5% v van het Bruto Binnenlands Product (bbp) zitten en waarschijnlijk de grootste schuldenlast van de hele EU hebben.

    Dat het zover zou kunnen komen, ligt in de eerste plaats aan corona, waarbij men de geldkraan twee jaar probleemloos heeft opgedraaid. Na corona zal de Belgische staat zo’n 3% van het bbp meer uitgeven dan ervoor.

    Een tweede reden is de verhoging van de minimumpensioenen naar 1.500 euro, wat de staat jaarlijks 2 miljard euro extra kost.

    Tenslotte komen daar nog de extra kosten bij van de overstromingen in hoofdzakelijk Wallonië, wat het Waalse Gewest een tekort heeft bezorgd van 4 miljard en een schuldenratio van 200% t.o.v. het bbp, waarvoor ze van de federale regering een lening van één miljard heeft gekregen. En, zoals ik reeds meldde, is het in het Brusselse Gewest al niet veel beter, zonder daar overstromingen voor nodig te hebben gehad.

    Het gezegde dat men het dak moet repareren als de zon schijnt, is in dit land blijkbaar niet gebruikelijk.

    DEZE WEEK OPNIEUW OVERLEGCOMITÉ

    ©Photo News

    *

    Premier Alexander De Croo plant deze maand twee bijeenkomsten van het Overlegcomité over de aanpak van de corona pandemie. Een eerste vergadering vindt donderdag al plaats. Dat bevestigde het kabinet De Croo zondag.

    Nu de corona besmettingen in ons land in amper een week tijd zijn verdubbeld, moet het Overlegcomité donderdagochtend de balans opmaken. Het effect van de besmettelijkere omikron variant op het aantal besmettingen en ziekenhuis opnames is zorg nummer 1. Ook een stand van zaken van de booster vaccinatie staat op de planning.

    "Volgens een regerings bron zou het vooral de bedoeling zijn om een planning op te maken met perspectief voor de betrokken sectoren. "

    Of er grote veranderingen in het verschiet liggen, is onduidelijk. Volgens een regeringsbron zou het vooral de bedoeling zijn om een planning op te maken met perspectief voor de betrokken sectoren.

    Wel worden de huidige maatregelen tegen het licht gehouden. Die in de cultuur, het nachtleven en in de sport, waar wedstrijden op dit moment zonder publiek gespeeld moeten worden. Volgens de krant Le Soir zou ook de grootte van het publiek versus de grootte van de zaal deel uitmaken van de reflectie. Vandaag ligt de grens op 200 aanwezigen.

    ERSTE BOEK VAN ‘TSCHELDT UITGEVERIJ GRATIS VOOR ALLE ABONNEES ALS EINDEJAARSGESCHENK

    *

    De volgens VTM niet bestaande redactie van ‘tScheldt kwam een half jaar geleden samen in een Art Deco omgeving in het hart van een grote Vlaamse stad die vandaag overspoeld wordt door Nederlanders.

    Tijdens het nuttigen van geestrijke dranken en het proeven van verse foie gras uit Wallonië op beschuitjes van een gekende Antwerpse bakker werd er beslist om ‘tScheldt te gebruiken als een platform voor het uitgeven van foute boeken.

    Het eerste foute boek dat we uitgeven heet: ‘Orwelliaans Idioticon. Politieke parels voor incorrecte zwijnen’ van auteur, scenarioschrijver en zanger Jef Elbers (°1947…)

    Eindejaarsgeschenk

    Alle abonnees van ‘tScheldt krijgen het boek digitaal toegestuurd als eindejaarsgeschenk in een aantal afleveringen. Kwestie van het plezier te verdelen over verschillende momenten.


    Bart Somers: 'Vlaams Belang moet kandidatuur van homofobe Jef Elbers intrekken' | De Morgen

    demorgen.be

    *

    Over de tijdsgeest en het boek van Elbers

    In een utopie schetst men een ideale wereld; een dystopie toont hoe een ‘perfecte’ maatschappij uitmondt in een dictatoriale nachtmerrie. Voorbeelden zijn ‘Brave new World’ van Aldous Huxley en ‘The Handmaid’s Tale’ van Margaret Atwood. De ultieme dystopische roman blijft Orwells ‘1984’.

    George Orwell voltooide zijn roman Nineteen Eighty-Four eind 1948. Bij de publicatie in 1949 werd het boek meteen een succes. Uiteraard verboden in de USSR en bejubeld in de VS door de afwijzing van het communistische controlesysteem. Orwell viseerde echter elk totalitair regime dat het individu willoos maakt. ‘Big Brother is watching you’ en de perverse ‘newspeak’ (waarbij begrippen plots een andere betekenis verkrijgen als dat de machthebber zo uitkomt) zijn overal gemeengoed geworden. Onze huidige samenleving is diepgaander afgegleden dan de auteur ooit kon bevroeden.

    In deze tijd geven we vrijwillig al onze privacy af via de globaal opererende Big Tech-bedrijven. We censureren onszelf om toch maar niet het foute woord te gebruiken. De kwetsbaarheids cultuur zet het vrije denken op zijn kop. De woke-ideologie besmet de politiek en ontkent de ‘normale’ realiteit.

    Met het ‘Orwelliaans Idioticon. Politieke parels voor incorrecte zwijnen’ werkt Jef Elbers in de geest van ‘1984’ een alfabetisch overzicht uit van termen die allemaal een andere lading dekken dan ze doen uitschijnen. Verdrukkende oordelen worden voorgesteld als bevrijdend en verbindend. Waarden worden brutaal verkruimeld. Gekke hypes worden voorgesteld als hip. Allerlei schimmige organisaties verwerven subsidies om inhoudsloze begrippen fraaier te presenteren dan ze waard zijn. Wat normaal is wordt abnormaal. Waarheid wordt leugen. Valse verdraagzaamheid knecht de vrijheid van meningsuiting. Minderheden domineren de meerderheid. Democratie wordt dictatuur.

    Jef Elbers zet zijn ergernis over deze gang van zaken om in een sardonisch lexicon. Met scherpe pen verduidelijkt hij de ware betekenis van woorden met oude en vooral nieuwe betekenis die onze taal zijn binnengedrongen. De humor is nooit ver weg, terwijl de ernst van deze gevaarlijke tendens nooit wordt onderschat. Het ‘Orwelliaans Idioticon’ onthult u ongemaskerd een virtuele nieuwe realiteit.

    Dit boek is de eerste uitgave van Uitgeverij ‘tScheldt.

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Over ‘Extreem Rechts’ dus.

    **

    In het nabije verleden waren er ooit ‘Opstandingen’ die niet wilden verfranst worden, en al zeker niet wilden meevechten om het Eigen Volk onder vreemd gezag te brengen. Ze werden dan maar door de toenmalige Tirannen van Overheidswege als ‘Brigands’ gekwalificeerd. Zij stierven inderdaad toen massaal voor ‘Outer en Heerd’, net trouwens zoals het Systeem van toen zelf.

    Waardoor hun scheldnaam automatisch verandere in een soort ere-titel. Want zij redden het Vaderland van de slavernij..

    Nu hebben wij, als ‘Extreem- Rechtsen’ niet meer dat geduld om te wachten tot de Geschiedenis ons Recht doet.

    De tijdsgeest is total anders.

    Als er absoluut weer ttwee kampen moeten zijn, laten we de anderen dan, als een soort alliteratie, de Extreem- Slechten’ noemen.

    -

    Sttel U even de Regeime Media voor, die telkens goed zullen moeten nadenken, zo g         uw ze iets over ‘Extreem’ willen beginnen.

    Wedden dat ze dat snel zullen opgeven!

    Ik zie het al staan; de Extreeem-Slechten willen de Ectreem-Rechtsen blijvend overheersen met vooral de beoleing om ze zo arm mogelijk te houden…*

     

    Digithalys

    03-01-2022, 12:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    02-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 500775 – ALS BEGINNELING LEERLING-TOVENAAR DE MEEST BEKWAME VIVALDIST

     

    .

    ZONDAG 2 JANUARI 2022

    *

    500775 – ALS BEGINNELING LEERLING-TOVENAAR DE MEEST BEKWAME VIVALDIST

    **

    I N H O U D

    Vijf procent van 100: dat is toch vijf?!

    Of zie ik dat, net als de Pono Premier Sandro Croo, lichtjes veerkeerd?

    Het is haast een feit, samen in dezelfde klas te hebben gezeten, maar heb toch beter leren nadenken. Vandaar ook waarschijnlijk dat IK geen premier beb kunnen worden.

     

    kENT aLEXANDER DE CORONA CIJFERS WEL?

    foto: ©Belga

    *

    Wie over vaccinatie verplichting wil beslissen, moet het dossier kennen

    Alexander De Croo

    *

    Vooruit en CD&V zijn al enige tijd voorstander van de vaccinatie verplichting. Maar De Croo bleef een koele minnaar van het hele idee. Daar schijnt nu verandering in te komen. In De Zondag van 26 december zei hij: ‘Als je ziet dat er op intensieve zorgen vijf keer meer niet-gevaccineerden liggen, dan kan je die vraag (over verplichte vaccinatie) niet meer uit de weg gaan.’

    Het cijfer volgens De Croo

    ’t Is een uitspraak die mooi aansluit bij een wijdverspreide opvatting over IZ-afdelingen die vol liggen met niet-gevaccineerden. Maar vijf keer meer? Tja, als ik dacht dat er vijf keer meer niet-gevaccineerden op intensieve zorgen lagen, dan zou ik ook een vaccinatie verplichting overwegen. Maar het cijfer van De Croo is natuurlijk helemaal fout. De meerderheid van de de patiënten op intensieve zorgen is volledig gevaccineerd! 60 procent van hen! Waar blijven de factcheckers als je ze nodig hebt?

    Een belangrijke beslissing als die over een verplichte vaccinatie wil ik liever niet overlaten aan een amateur die er minder van afweet dan ikzelf. Of zijn het misschien allemaal amateurs op zo’n overleg?

    Als De Croo werkelijk zo slecht op de hoogte is van de betrokken aantallen en procenten, zou hij zich op het volgende overlegcomité beter laten vervangen door iemand die de aantallen en procenten wél ongeveer kent.

    Wat ondertussen wel waar is: een niet-gevaccineerde maakt inderdaad vijf keer meer kans om op intensieve zorgen terecht te komen. De lezer zal begrijpen dat dat bij lange na niet hetzelfde is als wat De Croo beweerde. Onze Eerste minister keerde, in het beste geval, de cijfers om, een denkfout waar ik mijn leerlingen voor waarschuwde met het volgende voorbeeld: als je de gevangenis statistieken als uitganstpunt neemt, zei ik, zou je kunnen zeggen dat in ons land 50 % procent van de criminelen uit vréémdelingen bestaat. Dat is even iets anders als beweren dat 50 % van de vreemdelingen uit criminélen bestaat.

    Lichaamstaal

    Vergissing of leugen? De vraag blijkt mij intrigeren. Bij een vroegere cijferfout van De Croo heb ik verondersteld dat het om een verstrooidheid ging. Bij een flagrante cijferfout van partijgenoot Lachaert heb ik die laatste ‘dom en ongeïnformeerd’ genoemd, omdat hij die omschrijving voor zijn opponenten had gebruikt. Maar dit keer moet er iets anders aan de hand zijn. Ik Ik kan mij moeilijk voorstellen dat De Croo een bewuste leugen of overdrijving gebruikte. Daarvoor is de uitspraak te flagrant. Maar het is volgens mij ook geen verspreking. Iemand die de juiste cijfers en toedracht kent, kàn zo’n fout niet maken. Als ik de fout van De Croo wil herhalen, moet ik diep nadenken om de formulering te vinden, zozeer zit de juiste formulering in de weg.

    Sciensano

    Misschien ging het als volgt. De Croo zit een vergadering voor met politici en experts. Hij bekijkt met een half oog een paar grafieken, en luistert met een half oor naar een uitleg over de cijfers. Hij let daarbij niet zozeer op wàt de experts zeggen, maar op hun intonatie en mimiek, en probeert vanuit die lichaamstaal de ernst van de situatie in te schatten. Dan neemt hij het woord, zegt enkele algemeenheden, en denkt ondertussen razendsnel na op een hoger plan: hoe bespeel ik straks Frank Vandenbroucke, en met welke maatregelen zal ik goed overkomen bij mij team van 11 miljoen?

    Mocht het er werkelijk zo toegaan, dan ben ik er niet gerust op. Op vergaderingen waar zoiets belangrijks als de vaccinatie verplichting besproken wordt, zie ik liever alleen deelnemers aan de tafel die de juiste cijfers in het achterhoofd hebben, of minstens de ordegrootte ervan.


    * Misschien was het wel bijgaande grafiek. Wie uit die grafiek iets afleidt over de bezetting van de ziekenhuis bedden, maakt een grote interpretatiefout.

    Philippe Clerick

    *

     

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Het is al van veel vroeger dan van vandaag bekend, dat om in de politiek te gaan, iemand ze niet allemaal op ’n rijtje moet hebben. Voorbeelden te over. Men moet er niet veel voor doen, en het betaalt goed…..

    Uiteraard spelen er, voor dat verplicht vaccineren, ook nog andere dan logische argumenten aan te halen waarover er liefst publiekelijk niet gesproken wordt.

    De redenen hiervoor zijn legio. Maar dat zal de verantwoordelijke Imam beter zelf en in ’t Arabiers kunnen uitleggen.

    Geen wonder dat de twee partijtjes die het hardst proberen om de kiesdrempel te vermijden, nu op de voorgrond treden. Op die manier verhopen ze, via verplichte vaccinatie, zoveel mogelijk kiezers over te houden.

    *

    Digithalys

    02-01-2022, 15:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500774 – DE GROENEN: IS DAT SOMS DE NIEUWE NAAM VOOR DE HITLERIANEN?

    .

    ZONDAG 2 JANUARI 2022

    *

    500774 – DE GROENEN: IS DAT SOMS DE NIEUWE NAAM VOOR DE HITLERIANEN?

    *

    I N H O U D

    Neen, U hoeft niet al te ver te zoeken naar ‘des Pudels Kern’. Bezie gewoon Uw eigen leefomgeving in binnen- en buitenland en let daabij op de uitwendige vormen der symptomen: U vindt dezelfde voorgekauwde verplichte meningen als in de gloroejaren van Het Derde Rijk. Maar uniformen zult U er voorlopig niet vinden. Zeker gern Zwarte en al zeker geen met Dooskoppen op de rand van de kepie. LiLinksen maken inderdaad meestal wel veel fouten, maar nooit tweemaal dezelfde binnen dezelrfde genaratie.

    De verschijning van Fraulein Steffi Lemke (zie hieronder) die me doet denlen aan de Boze Heks uit Sneeuwwitje, kan inderdaad doorgaan als de hedendaagse her-gegendetde versie van Dr. Goebbels, de Nazi Minister van Prppaganda. Die had dan wel – buiten beeld - ’n horrelvoet;maar op de foto van Angela Merkrl kon je ook niert zien dat ze syphils had kunnen hebben.

    Wie leeft, zal zien, zei de blinde. In ieder geval, om de vuren brandende te houden, zullen de crematoria nooit op kern-energie draaien…

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    BROEKZELE

    *

    In Brussel zijn ze bevallen van een zoveelste onnozel idee. Na het voorstel van een groene schepen om landbouwgrond te kopen in de Brabantse provincies om groenten te kweken voor de Brusselaars, wil men er nu een tijdelijk onderkomen geven aan transmigranten die hier geen asiel aanvragen, maar naar de UK willen. Men gaat dus illegalen helpen om illegaal te blijven. Ze zullen daar in Groot-Brittannië niet mee lachen. Trouwens, de reden waarom die mensen persé naar de UK willen, is omdat men er niet verplicht is een identiteitskaart te hebben. Ze komen daar dan terecht in het zwarte circuit, waarin ze zullen worden uitgebuit – dikwijls nog door eigen landgenoten die er al gevestigd zijn – en er slavenwerk verrichten tegen een hongerloon. Heel die onmenselijke miserie kan morgen ongedaan worden gemaakt als men zou besluiten een Britse identiteitskaart in te voeren. ‘Sorry, we are British’, is geen excuus meer.

    ---

    Tijdens de overgang van oud naar nieuw heeft men de zes Brusselse politiezones allemaal onder één bevel gezet. Dat is nog gebeurd als er iets speciaals aan de hand was. Vraag is, waarom men dat politie apparaat niet gewoon constant onder één bevel kan laten voor het hele Brusselse stadsgewest. Als de Brusselse brandweer dat kan, waarom dan de politie niet? Afgezien van een verbeterde efficiëntie, zou Brussel er aardig wat geld aan overhouden. Met een schuldgraad die naar de 200% gaat (Wallonië achterna) is Brussel zowat de armste hoofdstad van Europa, met een armoederisico van 38%.

    Duitse Regering Noemt Europees Groen Label Voor Kernenergie 'Greenwashing'

    **

    Steffi Lemke, de Duitse minister van Energie. ©EPA

    01 januari 2022 21:26

    *

    De nieuwe Duitse regering is niet te spreken over het plan van Europa om kernenergie een groen duurzaamheidslabel te geven.

    Het taxonomieplan van de Europese Commissie lekte zaterdag bij het Duitse persagentschap DPA. Daaruit bleek dat Europa naast hernieuwbare energie bronnen ook investeringen in gas- en kerncentrales tijdelijk zo'n groen duurzaamheids-label wil geven, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

    Een groen label voor kernenergie is tegen het zere been van een aantal groene ministers uit de nieuwe Duitse regering. 'Het is niet correct dat Europa kernenergie opneemt in zijn taxonomie voor duurzame investeringen', zei minister van Energie Steffi Lemke zaterdag aan de Funke Mediengruppe. Lemke wijst op 'het probleem van het radioactieve afval en de mogelijkheid van een kernramp'.

    Haar partijgenoot en minister van Economie Robert Habeck trad Lemke bij. 'Dit is erg bedenkelijk', zei hij. 'Het voorstel van de Commissie holt het groene label uit. Met deze uitbreiding van de taxonomie kunnen wij niet instemmen. En het is nog maar de vraag of investeerders en de financiële markten zich kunnen vinden in dit soort ‘greenwashing.'

    Pieter Lambrecht

    *

    Ongezouten

    Beste Politici, Stop met ons als Kleuters te Behandelen

    31 december 2021

    *

    Er is tegenwoordig nogal wat te doen rond de vele impulsieve reacties op de sociale media. Geen moegetergde en uitgezogen burger mag nog zacht geprikkeld reageren, of een batterij “fektsjekkers” vindt het nodig de kwestieuze opmerking op te smukken met een “attentieballonnetje” in naam van meneer Suikerberg; geen politicus zonder draagvlak mag nog een bries van matige tegenwind op het lege voorhoofd voelen, of pers en politiek slaan de handen al in mekaar om de boodschapper gaar te “framen”; geen zichzelf tegensprekende “viro-veinzer” mag geconfronteerd worden met zijn eigen onverenigbaarheden, of het wordt ‘m al ijskoud in de kont! Ondertussen volstaat de mildste vorm van kritiek haast om de in een gesubsidieerd halfrondje geparkeerde excellenties en hun afhankelijke acolieten de gordijnen in te jagen, als betrof het een kolonie brulapen die te lang in quarantaine heeft gezeten.

    Voor alle duidelijkheid: reacties moeten kunnen, zonder schroom, maar echte doodsbedreigingen, dat is erover! Dààr ligt de grens, zoiets doe je niet! Het is sowieso verloren moeite én bovendien … maakt men zich kwetsbaar voor vileine aanvallen van onze doortastende staatsveiligheid die, bij monde van grote baas Jaak Raes, de radicalisering van een paar tienduizenden islam-fundamentalisten compleet ondergeschikt heeft gemaakt aan de opvolging van een twintigtal als extreemrechts gekwalificeerde ijdeltuiten. Wie trouwens niet al te hoog opgeeft over, naar de woorden van Carl Devos, “het gênante gebrek aan visie en leiderschap” van die zelfverklaarde elite, wordt door die overbetaalde knoeiers ook gelijk als “extreemrechts” geëtiketteerd. Dat die nauw aan het hart van Bart Somers en co gedrukte islamisten ook daadwerkelijk moordend uit de hoek kunnen komen en de rechtse ijdeltuiten, na de toogdiscussie, aan beide kanten ondersteund naar huis moeten gebracht worden, is echter geen criterium van onderscheid meer. De panische angst voor waarheid en werkelijkheid lijkt veruit de grootste fobie van deze tijd te zijn!

     

    Maar, allerliefste Jaak Raes, noteert U even mee: “Ook wij zijn dus tegen doodsbedreigingen!” Een gebrek aan leiderstalent hoeft immers niet meteen te betekenen dat er op andere vlakken geen kwaliteiten kunnen bovendrijven. Neem nu Annelies Verlinden; die kan toch zó het cabaret of de revue in! Rokken naar boven “et en avant avec le French Cancan!” Haar politieke spreidstand is trouwens, zonder bijkomende kosten, probleemloos om te scholen naar een finale grand écart. Haar “chef”, Joachim Coens, zien we dan weer als caddie op een golfterrein voor de derde leeftijd terechtkomen: hoe die man in de politieke leegte onverdroten blijft verder zoeken naar christendemocratische relevantie! Dit is werkelijk onuitgegeven. Zo’n onwankelbare rots heb je echt wel nodig als je een piepklein balletje in een uitgestrekte bunkerwoestijn moet terugvinden.

     

    Zelfs Bart Somers krijgen we van de straat af: hij wordt piccolo in een vijfsterrenhotel. Werd hij niet al groot door de koffers van Verhofstadt en De Gucht te dragen? En de manier waarop hij voor een paar stemmen achter het gat van elke gastarbeider loopt, doet vermoeden dat hij voor een aalmoes hetzelfde zal doen achter het gat van de verpozing zoekende toerist. Conner Rousseau leiden we geriefelijk de kunstensector in: zijn banaan krijgt hij met ducttape wel tegen een WC-muurtje van de openbare omroep geplakt. Alleen opkomen op de scène ligt nog wat moeilijk, maar als particuliere locus naturalis biedt de backstage voor hem dan weer meer dan “een zak vol” mogelijkheden! En als we Dennis Black Magic vrijlaten, heeft zelfs onze premier een job! Alleen voor Lachaert lagen de zaken wat moeilijker. Maar we zijn er toch uitgeraakt! Hij kan dienst doen als leugendetector op het plaatselijke politiekantoor: ondertussen moet hij aan zichzelf toch wel een andere leugenaar naadloos herkennen?

     

    Het is nochtans juist dat de sociale media vaak uitpuilen van grove, grovere en grofste verwensingen aan het adres van lange-tenen-politici of niet al te snuggere BV’s allerlei. Overal vliegt er af en toe al wel eens een verloren trol met buikloop voorbij die moeite heeft de sluitspier dicht te knijpen maar de pagina’s van potsierlijke politici en vermaarde vedetten spannen toch de kroon. Hoe zou dat toch komen? Waarin aardt die frustratie? Sommige liberalen slagen er zelfs niet meer in één positieve reactie op hun makkelijk te doorprikken onzin te beuren! Maar die uitlatingen zijn dan ook “hors categorie”! De Turkse gnoom van Groen doet echter niet veel beter! Wie haalt het toch ook in het wereldvreemde hoofd om, na een reprimande van de Raad van State en een mislukte kernuitstap, te melden dat Vivaldi “goed bezig” is? Zoeken ideologisch bekrompen politici het dan ook niet een heel klein beetje zelf?

    Het is een open deur intrappen om te zeggen dat de politieke bomen al lang niet meer tot in de hemel groeien; we mogen al blij zijn als het verstarde parlementaire struweel kniehoog staat! Bovendien mag het duidelijk zijn dat een opeenstapeling van verliezende “heideplantjes” nog altijd geen laagstammige appelboom maakt, laat staan een statige eik! En diep verscholen in het gras steken ideologisch vastgeroeste groene maagden daarnaast nog eens onafgebroken knallende voetzoekers af: geeft sowieso veel lawaai, maar meer ook niet. In Verhofstadt I regeerde Groen zich reeds kapot, nu is het niet anders. Tante Tinne stuntelend zien afgaan in Terzake (23 december) omdat ze niet wou zeggen wat ze eigenlijk aan het zeggen was? Expert ter zake? Dat gelooft geen hond meer! Geen wonder dat gepoogd werd elke eindejaarsconference te verhinderen: we zouden genoeg gehad hebben aan een regeringsmededeling om in een deuk te liggen … ware het niet dat dit vorstgevoelig politiek struikgewas ondertussen ook nog eens ons leven onmogelijk maakt én de volkse beurs leegplundert.

    Daarom, beste politici, speel misschien eens wat minder de betweter in zaken waar jullie geen sikkepit van af weten; luister eens wat meer naar lieden die jullie krakkemikkige wetten en decreten moeten uitvoeren en wat minder naar kabinetsmedewerkers, marketingboys en vertegenwoordigers van super-sensitieve en snel gekwetste minderhedenfora; sluit eens wat minder mensen uit omdat ze jouw gebrekkige visie niet delen; negeer geen mensen meer louter omdat ze zonder al teveel hindernissen jullie officieel non-discours doorprikken; tracht wat minder het onverkoopbare te verkopen en de menigte een kaduke moraal op te solferen die jullie zelf niet eens hebben; leer daarentegen zoals elke leerling in het basisonderwijs eens terug hoofd- van bijzaak te onderscheiden, jullie prioriteitenkalender op orde te zetten en vooral … stop ermee, in tijden van problematische vergrijzing, ons als eerstejaars kleuters te behandelen! Zonder het wellicht zelf te beseffen, zullen jullie facebook- en twitteraccounts ras kraakhelder opgepoetst worden.

    Spietse De Vleeschouwer

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    AGALEV, anders gaan leven, is ’n stille dood gestorven. Nu speelt het overschot van dat partijtje, Dikke Troela Almacy achter de schermen, kiekeboe met de kiesdrempel.

    Dus moet Het Regime, om de ‘diversiteit’ erin te houden, alle zeilen bijzetten om te redden wat er nog te redden valt.

    En dus komt, net als in de Jaren ’40, de aanval van bij de Oosterburen. Zelf kunnen die nog een eeuwigheid verder met het opstoken van de eigen bruinkool. Als eer maar ,iet teveel lawaai gemaakt wordt over dat soort vervuiling.

    Maar wat absoluut komisch aandoet, is de waarschuwing voor “n kernramp zoals in Tjernobyl. Maar daar vooral nergens bij vermelden, dat in gans Europa er geen 100 vierkant kilometer bestaat zonder dat daarop, in elk land, kern –

    -avtiren voorkomen…

    *

    Digithalys

    02-01-2022, 11:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    01-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500773 – DE BURGER HEEFT DE BUIK VOL VAN DEZE AFVAL REGERING.

    .

    ZATERDAG 1 JANUARI 2022

    *

    500773 – DE BURGER HEEFT DE BUIK VOL VAN DEZE AFVAL REGERING.

    *

    I N H O U D

    Daarom is de enige uitweg op straat komen. Wa,t als het Parlement bestestomd wordt, vallen er doden….    

                    

     

    ‘HOE MEER DE OVERHEID ONS INPERKT, HOE MEER TOEKOMSTPERSPECTIEF WE WILLEN.

    **

    foto: ©Christophe Degreef

    Sarah Melis en Ezra Armakye: Dat bewees 21 november.’

    Organisatoren van 'Samen Voor Vrijheid' over de turbulente betoging en de toekomst

    Interview - 01/01/2022

    *

    Woord vooraf: we beseffen dat Melis en Ezra Armakye in min of meerdere mate controverse oproepen. Toch beslisten we na rijp beraad om dit interview te publiceren. Als u meer wil weten over de controverse en over onze redenen om toch over te gaan tot publicatie, lees dan het artikel ‘Covid Alien Ticket’, vandaag op Doorbraak.be.

    Met hun collectief “Samen voor Vrijheid” wisten Sarah Melis en Ezra Armakye op 21 november veel organisaties van diverse pluimage samen te brengen voor een demonstratie tegen het Covid Safe Ticket (CST) in Brussel. Het werd een van de meest merkwaardige betogingen van het voorbije decennium, te meer omdat uit het niets 35.000 mensen naar de hoofdstad afzakten. Naar alle waarschijnlijkheid waren het er zelfs veel meer.

    Melis en Armakye illustreren hoe diep de woede tegen het Covidbeleid zit bij vele burgers, en hoe weinig voeling ‘het establishment’ daarmee heeft. Op sociale media is er een universum van verzet dat niet meer volgens traditionele links-rechts-breuklijnen kan worden verklaard.

    Nochtans was dat het predicaat dat ze beiden opgekleefd kregen: extreemrechts. De deelnemende organisatie Feniks zou immers banden hebben met Schild&Vrienden en Melis droeg tijdens de betoging een trui van Feniks. Overigens ontkent ze dat van die trui niet, en ontkent ze ook niet dat ze steun heeft gekregen van parlementslid Dries Van Langenhove. Maar lid van Feniks is ze naar eigen zeggen niet.

    Maar we laten beide zelf aan het woord. Over hun drijfveren, en over wat er volgens hen op 21 november is gebeurd in Brussel. En nog zal gebeuren, als we beide jonge mensen mogen geloven. ‘9 JANUARI IS DE VOLGENDE DEMONSTRATIE’

    Zuiver vertrekpunt

    Sarah Melis: ‘De motivatie van ons verzet is de simpele vraag wat er met de eigen verantwoordelijkheid tijdens deze crisis is gebeurd. Het vertrekpunt moet zuiver zijn.’

    De contact-tracers zeggen dan maar één ding: blijf binnen, beweeg niet! Maar wat kan je vervolgens doen om de ziekte zo goed mogelijk uit te zitten? Dat zeggen ze er niet bij

    ‘Mondmaskers en massale vaccinatie zijn aannames geworden van waaruit we de discussie voeren, terwijl dat ook maar aspecten zijn van hoe je met deze ziekte kan omgaan. Wat is dan de oplossing? Tja, je kan misschien ook proberen in het leven te staan met de attitude dat een autoriteit zich zo weinig mogelijk moet moeien met de gezondheid van een individu, en al zeker niet als gezondheid een voorwaarde wordt voor vrijheid. We zijn niet tegen vaccins voor risicogroepen. Maar mensen opsluiten en angst aanpraten? Dat kan nooit goed zijn voor de gezondheid. Mijn hele familie heeft Covid gehad. De contact-tracers zeggen dan maar één ding: blijf binnen, beweeg niet! Maar wat kan je vervolgens doen om de ziekte zo goed mogelijk uit te zitten? Dat zeggen ze er niet bij. Ik heb nooit het gevoel dat men in deze crisis bezig is mensen te genezen.’

    ‘Er ontstaat ook een zeer vreemde relatie tot dood en ziekte, een visie waarin niemand dood mag gaan of ziek mag worden. Ik ben zelf in september flink ziek geweest door Covid, tot groot jolijt van vrienden, die dan afkwamen van “zie je wel!”. Maar daar gaat het toch niet om? Ik ben even ziek geweest als toen ik op 11-jarige leeftijd griep had. En dan? Waarom kunnen we niet meer aanvaarden dat we door Covid flink ziek kunnen worden?’

    Ezra Armakye: ‘Een hele beschaving moet weglopen van een virus, in de naïeve overtuiging dat het virus zal verdorren als iedereen thuisblijft. We moeten ooit toch terug naar buiten? Als er nu een lockdown komt, dan kan je eeuwig met lockdowns bezig blijven, want altijd zullen er ergens doden vallen.’

    ‘Veel van wat de Vlaamse gezondheids expert Sam Brokken zegt, blijkt uit te komen. Maar hij werd ontslagen door zijn werkgever, de PXL-hogeschool in Hasselt. De officiële experts mogen zeggen wat ze willen, zonder dat er ooit consequenties zijn.’

    Melis: ‘Samen voor Vrijheid is daar dus een antwoord op: een collectief om heel erg verschillende organisaties te laten samenwerken. Veel planning zit daar niet achter, buiten een gemeenschappelijke woede. Drie weken voor de demonstratie zijn we er pas echt ingevlogen. Het gemeenschappelijke doel was tegen het CST op straat komen. Alleen op die manier konden we een signaal geven aan de overheid, maar ook aan de rest van de bevolking. Want veel mensen denken dat ze alleen staan. En dat is niet zo. Onze samenleving hoort niet te werken met zulke passen. Het CST heeft bovendien een wetenschappelijk wankele basis.’

    Dit is geen polio, dit is geen ebola

    ‘Voor mij zijn er dus niet veel argumenten over die het gebruik ervan zouden kunnen legitimeren. Het kan voor mij gewoonweg niet door de beugel dat een deel van de bevolking gediscrimineerd moet worden na een vrije keuze. Dit is geen polio, dit is geen ebola.’

    Armakye: ‘Er mag maar één theorie naar buiten komen: dat iedereen koste wat kost gevaccineerd moet worden om het waanbeeld te blijven voeden dat Covid de grootste epidemische ramp is die ons overkomt.’

    ‘Je kan mensen wijzen op het feit dat er de afgelopen decennia af en toe griepepidemieën waren die ook in hogere oversterfte resulteerden, en dat die geen aanleiding gaven tot mondmaskers. Dat betekent dat de doden door griep de afgelopen decennia dus oké waren? Want toen droegen we geen mondmaskers. Ik vind het nu dan ook ronduit hypocriet wanneer de overheid beweert dat we pas nu goed voor elkaar moeten zorgen. Wat een verschrikkelijke illusie! Wat een domme logica ook, dat niet-gevaccineerden egoïstisch zijn, terwijl vele gevaccineerden zich in de eerste plaats lieten vaccineren om hun reisjes en luxe en comfort te behouden, in plaats van eerst even degelijk dingen te analyseren.’

    Geen toekomstplannen

    Kijk naar wat er in Oostenrijk gebeurt: ongevaccineerden mogen hun huizen niet zomaar meer uit, en mensen moeten boetes betalen als ze zich niet laten vaccineren. Waar leidt ons dat heen?

    Melis: ‘Ik heb me als 21-jarige nog nooit zo onveilig gevoeld als nu. Continu wordt je lastiggevallen voor iets dat niet voor iedereen een groot probleem is. De overheid viseert je heel de tijd. Je kan op geen enkel moment verder dan een maand in de toekomst kijken. Je kan geen plannen maken. Kijk naar wat er in Oostenrijk gebeurt: ongevaccineerden mogen hun huizen niet zomaar meer uit, en mensen moeten boetes betalen als ze zich niet laten vaccineren. Waar leidt ons dat heen? Die vraag stel ik me elke dag.’

     

    ‘Elke stap lijkt het alsof de bevolking steeds meer geconditioneerd wordt om deze dingen normaal te vinden. In het begin zouden we twee weken de zorg ontlasten. Maar toen begon het al: hoe ga je de zorg blijven ontlasten als het virus blijft? Wat na die twee weken? Gaan we het niet ooit moeten loslaten? Gaat het virus niet ooit zijn gang moeten gaan?’

    ‘Het mantra is nu: geloof in “de wetenschap”. Maar wat is dat, dé wetenschap? Er is op dit moment niet echt een wetenschap met één visie die waar is. Er zijn genoeg dokters, virologen, psychologen en epidemiologen met een andere mening, en met andere onderzoeksresultaten. Dat is wetenschap: iedereen aan bod laten komen. Wat nu gebeurt, heeft alles te maken met geloofsovertuiging. Niet met wetenschap.’

    Armakye: ‘De deskundigen die maatregelen adviseren hebben vooral een mening. Maar welke studie hebben de experten eigenlijk aangehaald om massale mondmaskerdracht te bepleiten? Erger nog: de experts stoten alternatieve visies net af.’

    Melis: ‘Als wetenschappers – zelfs degene die deel uit maken van het officiële expertenpanel – dan zeggen dat het CST net het aantal besmettingen de hoogte heeft ingejaagd, en Marc Van Ranst dat ook nog eens bevestigt, dan trekt het beleid daar geen enkele conclusie uit. Integendeel!

    ‘In het begin van de vaccinatie campagne heeft men gezegd dat gevaccineerden niet meer besmettelijk zouden zijn. Dat was toen een feit, zei Pierre Van Damme. Toen ik in De Afspraak tegenover hem zat, mocht Egbert Lachaert (Open Vld) kritiekloos zeggen dat je als niet-gevaccineerde zes tot zeven keer besmettelijker bent. Ik vraag me af waar dat hij dat vandaan haalt. Ze zeggen maar wat, en niemand zoekt nog naar wat de wetenschap erachter werkelijk te vertellen heeft. Het lijkt erop dat ze de wetenschap achter de beslissingen ook niet meer moeten meegeven. Als ze het zeggen, dan is het zo, en dan nemen ze op basis daarvan maatregelen. En daar moet je kritiekloos naar luisteren.’

    Armakye: ‘Mensen willen toekomst perspectief. Hoe meer de overheid dingen inperkt, hoe sterker dat gevoel zal worden. Dat een betoging die op drie weken tijd in elkaar is geflanst, zoveel verschillende soorten mensen op de been brengt, is daar een illustratie van. Je hebt de lelijke kant van het verhaal, en dat is dat de overheid enge dingen doet. En je hebt de mooie kant van het verhaal, dat mensen zich ertegen verenigen.’

    Melis: ‘We moeten natuurlijk wel de brug openhouden naar de mensen die nog ergens geloven in het overheidsverhaal. We willen geen apartheidssamenleving in de omgekeerde zin. Iedereen mag en kan meedoen, we mogen niemand achterlaten. We moeten dingen bespreekbaar maken, we moeten afdwingen dat Sam Brokken en Marc Van Ranst in een studio een uur met elkaar in debat gaan en dat de waarheid dichterbij komt. Zoals toen Jean-Marie Dedecker met Van Ranst op tv mocht debatteren. Zo’n debatten hebben we dagelijks nodig.’

    Wat is er op 21 november 2021 precies gebeurd in Brussel?

    Melis: ‘Wij hadden nooit verwacht dat er zoveel mensen op onze betoging zouden afkomen. We hadden maar 50 stewards voorzien, wat eigenlijk te weinig is.’

    Armakye: ‘Oorspronkelijk dachten we ook dat met de politie was afgesproken dat we niet tussen verkeer zouden lopen. Dat wilden we helemaal niet. Op een bepaald moment was er zoveel volk dat de politie misschien moest tonen wie de autoriteit was. Dat was misschien ook noodzakelijk met zo’n mensenmassa. Er valt nog veel te leren, voor iedereen.’

    Melis: ‘De politieagent die vooraan mee volgde, leek alleszins onder de indruk van de mensenmassa die op de betoging was afgekomen.’

    Wij hebben alleszins meer dan 70.000 mensen geteld op de betoging

    Armakye: ‘Op een bepaald moment kwam onze contactpersoon bij de politie ons vertellen dat ze niet meer dan 35.000 mensen mochten aangeven als opkomstgetal. Het leek erop dat hij orders had ontvangen om te stoppen met tellen. Wij hebben alleszins meer dan 70.000 mensen geteld op de betoging.’

    Socialist of liberaal

    U wil niet in een politieke hoek geduwd worden. Maar legt u eens uit wat Feniks is, en of u er deel van uitmaakt?

    Melis: ‘Feniks is één van de dertig verschillende organisaties, die mee hebben opgeroepen tot de betoging. Welke ideologische achtergrond welke organisatie heeft, speelt voor mij geen rol. De verbinding tussen die verschillende soorten mensen en organisaties is de kracht van onze beweging. Voor ons speelt het geen rol of mensen zich definiëren als socialist, liberaal of nationalist. Wij gaan niet in hokjes denken of mensen onderling tegen elkaar uitspelen. De meerderheid van de mensen zijn deze spelletjes beu. Ik ben dus geen lid van Feniks, ik ben alleen bezig als organisator en woordvoerder van Samen voor Vrijheid, dat is een fulltime bezigheid.”

     

    Armakye: ‘Dat wil dus niet zeggen dat Samen voor Vrijheid gelijk is aan Feniks, en ook niet aan Schild&Vrienden. Ze zijn net als de andere organisaties mede-organisator. Evengoed kon mede-organisator The Human Side (met een eerder links profiel, red.) een trui hebben gegeven aan Sarah, of de gele hesjes een geel hesje.’

    Als u toch lid zou zijn van Feniks, dan zou het beter zijn om dat hier en nu toe te geven.

    Melis: ‘Ik ben echt geen lid van Feniks. Ik ben geen lid van een extreemrechtse groep.’

    Waar haalt men dat dan vandaan, en om welke redenen, ook binnen het CST-protest, zoals Carine Knapen of Tom Meert, die zeggen dat u wél banden heeft met Feniks?

    Melis: ‘Tom Meert wou om persoonlijke redenen eerst niet meewerken. Na de betoging beweert hij dat we zijn idee zouden hebben gestolen. Dat klopt niet. Carine Knapen wou wel op de affiche staan, maar heeft tijdens de hele voorbereiding weinig van zich laten horen. Desondanks gaven wij haar een podium, maar haar toespraak was op zijn zachtst gezegd vreemd en buiten de context van de betoging. Dat hebben we haar ook laten weten. Dat Carine Knapen achteraf allerlei complottheorieën over ons wil verspreiden moet ze natuurlijk voor haar eigen rekening nemen. Dat Meert en Knapen de samenwerking tussen tienduizenden mensen willen teniet doen en willen verhinderen om persoonlijke redenen, is alleen maar te betreuren. Ik maak mij er niet druk in. Het is eerder een beetje zielig dat ze de framing van onze betoging door de regering op deze manier versterken. Ik hoop dat we dat in de toekomst allemaal kunnen overstijgen.’

    Ik heb inderdaad naar Dries Van Langenhove berichten gestuurd met de vraag om mee te doen, maar ik heb ook berichten gestuurd naar mensen van de PVDA, of van Groen

    Alleen heeft Dries Van Langenhove gereageerd, en de rest van de politieke partijen niet. Van Langenhove heeft me na de betoging ook gecontacteerd om me tips te geven hoe ik met de mediadruk moest omgaan. Hijzelf wil de betoging ook niet kapen, maar ze wel steunen.’

    Armakye: ‘Het is eigen aan mensen hun denksysteem om dat direct te proberen plaatsen als “extreemrechts”, om betekenis te geven aan de werkelijkheid, en niet gewoon eerst eens te luisteren. Mensen oordelen altijd snel. Ook mensen die Dries Van Langenhove haten zijn welkom in hun verzet tegen het CST, trouwens.’

    Phara De Aguirre

    Toen Phara De Aguirre u in De Afspraak confronteerde met enkele uitspraken die u gedaan had, mevrouw Melis, waarom moest u dan zo lang nadenken?

    Melis: ‘Ik wist in het begin niet waarover ze het had. Wat men mij toeschreef, heb ik inderdaad tijdens mijn speech gezegd op het Schumannplein. Maar De Aguirre liet tijdens De Afspraak uitschijnen dat dat in ons persbericht stond, wat me op dat moment verwarde, en me zelf deed twijfelen of ik dat ook niet in ons persbericht had gezet.’

    Nu, zeggen dat bepaalde politici tirannen zijn, is natuurlijk geen misdaad. Daarnaast zeggen dat de Covid maatregelen Orwelliaans zijn is dat evenmin.

    Melis: ‘Ik blijf er ook achter staan. De Aguirre heeft nadien ook op Twitter rechtgezet dat die uitspraken niet in het persbericht stonden.’

    ‘Na mijn doortocht bij De Afspraak heb ik me van de media afgeschermd. Mijn telefoon had ’s ochtends tientallen gemiste oproepen, vaak van journalisten. Het was nodig om niet in die mallemolen mee te stappen. Ik was ook moe na de intensieve weken in de aanloop naar de betoging.’

    Soms zijn de beschuldigingen zo grotesk dat het potsierlijk wordt: onlangs noemde iemand me zelfs een sataniste

    onlangs noemde iemand me zelfs een sataniste (lacht). Anderen zeggen dan weer dat ik controlled opposition ben, dat we anders nooit zoveel mensen bij elkaar zouden krijgen.’

    Terug naar de dag van de betoging zelf: jullie claimen dat de politie zich misdragen heeft en ook dat de politie de rellen zelf uitgelokt zou hebben. Ikzelf heb gezien dat de politie zich alvast aan de kop van de betoging professioneel gedroeg. De politiemensen werden uitgedaagd door gemaskerde personen.

    Melis: ‘We hebben er geen idee van hoe de zaken ontaard zijn. Op het moment zelf overheerste vooral de verwarring: ik was het ene moment aan het luisteren naar een spreker, en het volgende moment kreeg ik tranende ogen van het traangas. Pas ’s anderendaags kregen we de tijd om alles te analyseren met filmpjes.’

    Armakye: ‘Er zijn wel vreemde dingen gebeurd. Er waren al berichten over rellen vanaf 13 uur, terwijl we toen pas vertrokken aan het Noordstation. Toen al begonnen er berichten te circuleren dat de betoging opgesplitst zou worden. Nu, alles wordt onderzocht door het Comité P.’

    Melis: ‘Conner Rousseau was ook erg snel om op de rellen te wijzen, toen wij er nog geen idee van hadden dat er rellen waren.’

    Armakye: ‘De getuigenissen van de mensen spreken ook voor zich: mensen in het midden van de betoging werden op een bepaald moment afgeblokt door de politie. Wanneer ze zich dan wilden omdraaien, werden ze ook afgeblokt. De zijstraten? Ook versperd. Ik zie dat als een hint dat de politie alvast frustratie wilde opwekken. Men wou de betoging opbreken. Eén van de geplande sprekers is zelfs nooit op Schumann geraakt.’

    Undercover politie

    Er werden door relschoppers tijdens de speeches ook wel projectielen naar de politie gegooid. Jullie stonden daar met de rug naartoe?

    Armakye: ‘Klopt. Maar er werd dus wel traangas ingezet toen de sprekers nog aan het woord waren. Dat vind ik niet slim van de politie, want zolang we aan het spreken waren, waren de meeste mensen kalm. Men werd pas nerveus toen de politie de betoging opbrak. Nu ja: we zullen wel zien wat het Comité P ervan maakt.’

    Melis: ‘We zijn ervan overtuigd dat er door de politie relschoppers werden ingezet. Maar dat kunnen we natuurlijk niet bewijzen. We hebben alleszins vreemde beelden gezien van undercoverpolitie, die mee amok aan het maken waren. Wie zijn die “jongeren” in het zwart eigenlijk? En waarom mogen zij altijd rel schoppen? Eind mei, tijdens een kleinere betoging, hebben we dat ook al eens meegemaakt. Toen zei onze contactpersoon bij de politie dat we “niet naïef moesten zijn, dat zulke mensen worden ingezet om de betoging te controleren”. Er zullen ook gewone relschoppers zijn, maar de ervaring van een betoging maakt dat je zo’n dingen begint te denken. Het leidt alleszins de aandacht af van de 99 procent mensen die vredelievend zijn op zo’n betoging.’

    Onderschat u de verwarring niet die ontstaat tijdens zo’n betoging? Wanneer na een zoveelste projectiel de politie begint te chargeren, ontstaat wrevel bij brave deelnemers die hetgeen ervoor gebeurde, niet hebben gezien. A décharge: er was wel één bizar incident waarin een politieagent zelf zeer lang ruzie leek te zoeken met de politie zelf, en dat lang mocht doen, net genoeg in het zicht van andere relschoppers. Ik weet niet wat daaruit definitief geconcludeerd moet worden. Maar wel dat een betoging verwarring schept.

    Ik wil met de politie gewoon goed kunnen doorpraten wat hun strategie is tijdens zo’n betogingen, zodat ik eruit kan leren

    Armakye: ‘Ik wil uiterst kritisch proberen blijven. Ik wil met de politie gewoon goed kunnen doorpraten wat hun strategie is tijdens zo’n betogingen, zodat ik eruit kan leren. Ik heb alleszins de betoging ontbonden op het moment dat ik traangas in m’n ogen kreeg. Alles wat daarna is gebeurd, daar heb ik geen vat meer op gehad. Net zoals de opsplitsing van de betoging niet mijn beslissing was, maar die van de politie, en dus hun verantwoordelijkheid.’

    Op zondag 9 januari is de volgende CST betoging in Brussel. Moge die vreedzaam verlopen

    Christophe Degreef

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    Op straat komen… Is dat niet de voorkeur van Links gespuis? Als dat geen concurrentie wordt! Dus gaan ze ertegen aan. Omdat ze weten, dat de Regeime Media altijd aan hun kant zal staan.

    Het is een situatie waar we nu eenmaal doorheen moeten, willen we terug baas in ons eigen land worden….

    Persoonlijk ben ik ook voor de vrede. Liefst zelfs bovengronds.        Maar die kans zal ons wel nooit gegund worden. Dus moeten we wel uit ons kot komen…

    *

    Digithalys

    01-01-2022, 15:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!