MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    09-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500785 – DE REGIME-PERS ZOU ER BOL MOETEN VAN STAAN

    .

    ZONDAG 9 JANUARI 2022

    Gezond Verstand?

    *

    500785 – DE REGIME-PERS ZOU ER BOL MOETEN VAN STAAN

    *

    I N H O U D

    Maar er is alleen een medepluchtige stilte. Het volet aan alsof een massa nieuwgierigen toekijkt bij een lffe moord, maar dan vervolgens de andere kant opkijkt.

    Idem dito voor wat betreft de pubkieke protestmarches in al onze grote steden tegen de belachelijke bestrijdings pogingen vanwege zij dien met Gezag bekleerd, het beter wullen maar die zich uitsluitend baseren op de voorgewende kennis kennis van Leerling Tovenaars.

    De beste remdiie tegen al die waanzin?

    Zie de cartoon bovenaan. Zie wel en doe niet dom…

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     DE GROENE ONZIN

    *

    Van nieuws gesproken: België exporteerde in 2021 een record hoeveelheid aan stroom! Daar waar er dikwijls sprake was van invoer, ging het nu om uitvoer. Alhoewel ik daar nooit van gehoord had, blijkt dat dit land al drie jaar stroom uitvoert. Dat mocht blijkbaar niet aan de grote klok gehangen worden, maar nu kan men er niet meer naast kijken. Onze stroomproductie steeg in 2021 naar alle buurlanden, UK inbegrepen, met liefst 59%. Onze kerncentrales draaiden op volle toeren, waardoor de gascentrales zo goed als niet moesten invallen en we dus ook minder luchtvervuiling hadden. Een win-win situatie dus, waaraan onze Groentjes in 2025 een einde willen maken. Stel u voor: winst maken!

    Een belangrijke reden van de ommekeer is wel dat we nu in staat zijn met de buurlanden meer stroom uit te wisselen door het in gebruik nemen van bijkomende connectie kabels, die ervoor zorgen dat overschotten kunnen worden uitgewisseld.

    Iets meer dan de helft van de in dit land verwekte stroom kwam vorig jaar dus van de kerncentrales en het aandeel van de hernieuwbare energie zakte vorig jaar met 17% door een tekort aan voldoende wind en zon.

    De geplande Belgische kernuitstap begint zo stilaan misdadig te lijken. Als de politieke partijen – en niet alleen de Groenen - in de huidige federale regering op 18 maart zouden beslissen het toch te doen, dan kunnen we alleen maar hopen dat de kiezers bij de volgende stembusgang die partijen richting kiesdrempel sturen en liefst nog er vér onder.

    ---

    En dan nog dit.

    Uit de laatste cijfers voor 2021 blijkt dat er toen in dit land zo’n 10% minder auto’s is verkocht dan in 2020. Daarbij bijna evenveel elektrische en hybride auto’s als dieselwagens. Daar moet wel bij gezegd worden dat de eerste categorie bijna uitsluitend is verkocht als bedrijfswagen, Voor wie ze met de eigen centen moet betalen zijn die auto’s nog veel te duur en blijven er teveel onzekerheden, zoals o.a. het aantal laadpalen.

    SPAARPOT VOOR OUDE DAG DIKT MET 12 PROCENT AAN

    ©Filip Ysenbaert

    *

    De pensioenspaar fondsen hebben in 2021 hoge rendementen geboekt. Vooral de fondsen die veel in aandelen investeren kunnen een mooi rapport voorleggen.

    De bijna 1,8 miljoen Belgen die via een pensioenspaarfonds een extra pensioen opbouwen hebben een goed jaar achter de rug. De stijging van de beurzen en de instroom van vers geld hebben hun spaarpot doen aangroeien tot zowat 25 miljard euro.

    Dankzij de sterke klim van de aandelen markten boekten de pensioenspaarfondsen in 2021 een rendement van gemiddeld ruim 12 procent. Daardoor werd de gemiddelde pensioenspaarder, die eind 2020 een spaarpot van 12.794 euro had, 1.570 euro rijker.

    Maar gemiddelden verbergen grote verschillen. Dynamische pensioenspaarfondsen, die doorgaans 65 tot 70 procent van hun activa in aandelen investeren, boekten een rendement van gemiddeld bijna 16 procent. De Stoxx600, een brede index van Europese aandelen, leverde het voorbije jaar een ‘return’ op van 25 procent.

    16

    procent

    Dynamische pensioenspaar fondsen, die doorgaans 65 tot 70 procent van hun activa in aandelen investeren, boekten een rendement van gemiddeld bijna 16 procent.

    Die beurshausse was vooral te danken aan het krachtig herstel van de Europese economie en het stimulerend monetair en begrotingsbeleid. Pensioenspaar fondsen moeten minstens 80 procent van hun middelen in euro beleggen. Ze kunnen dus slechts in beperkte mate profiteren van de nog grotere koersstijgingen op Wall Street.

    Bij de defensieve fondsen, die ongeveer 70 procent van hun activa in obligaties beleggen, bedroeg het gemiddeld rendement 5,9 procent. Dat is nauwelijks meer dan de inflatie van 5,7 procent in december. Bij twee fondsen was het rendement lager dan de inflatie.

    Veel Belgen kraken pensioenspaarpot

    Het relatief bescheiden rendement van de defensieve fondsen is grotendeels zo niet volledig te danken aan het beperkte aandelenluik van de portefeuille, want de Europese obligatiemarkten hebben een zwak jaar achter de rug. De toenemende inflatievrees en het vooruitzicht van een minder soepel monetair beleid van de Europese Centrale Bank hebben de koersen van de meeste Europese obligaties doen dalen.

    Wouter Vervenne

    EMMANUEL MACRON: ‘rESTRICTIES VOOR NIET-GEVACCINEERDEN ZIJN eUROPEES BELEID’

    foto: ©Kremlin.ru (CC BY 4.0)

    *

    'Wie zich tegen vaccinatie verzet, verzet zich tegen de Europese wetenschap'

    Analyse - 09/01/2022

    *

    Sinds 1 januari is Frankrijk voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Commissie voorzitter Ursula von der Leyen maakt van de gelegenheid gebruik om het Covid beleid van de Franse president Emmanuel Macron te ondersteunen. Macron laat niet na om te benadrukken dat ‘restricties voor niet-gevaccineerden Europees beleid zijn’.

    Indirect legt het een-tweetje tussen Macron en Von der Leyen meteen ook de inzet van de Franse presidentsverkiezingen bloot: de Europees-wetenschappelijke strijd tegen de dwalingen van het Europese plebs.

    Zo zuur mogelijk

    De uitspraken van Von der Leyen en Macron vonden plaats in de marge van een persconferentie over het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie vorige vrijdag. Op het einde vraagt een journalist of Emmanuel Macron achter zijn polemische uitspraken van in de Franse krant Le Parisien blijft staan.

    In die krant had de Franse president gezegd dat hij zin had om het leven van niet-gevaccineerden zo zuur mogelijk te maken. Erger nog was dat Macron zich ook liet ontvallen dat ‘onverantwoordelijken geen burgers zijn.’ De journalist wilde ook weten of Macron deze strategie besproken had met andere Europese gezagsdragers.

    Die mensen willen niet-gevaccineerden zelfs niet meer verzorgen.

    Het antwoord luidt: ‘ja’. Macron: ‘Als sommigen zeggen dat ze de vrijheid hebben om zich niet te laten vaccineren, dan mogen ze dat. Op die vrijheid kunnen echter restricties gezet worden wanneer de vrijheid van anderen in het gedrang komt in een gedeelde omgeving. Toen ik dit in Le Parisien zei, hield ik daarover een gesprek met een aantal mensen die door de krant waren geselecteerd, waaronder twee mensen uit de gezondheidssector. Die mensen willen niet-gevaccineerden zelfs niet meer verzorgen.’

    Niet-gevaccineerd obscurantisme’

    ‘Je kan het niet eens zijn met de scherpe verwoording (Macron gebruikte onder meer het woord ‘emmerder’, red.), maar ik zie dat sommige mensen hun vrijheden misbruiken om anderen in gevaar te brengen, en om de vrijheid van anderen te beknotten. Dat kan ik niet laten gebeuren,’ zo gaat Macron verder.

    ‘Een burger zijn is de rechten en plichten die met burgerschap te maken hebben, aanvaarden. Onze strategie is simpel: vaccineren, vaccineren en vaccineren. Europa maakt de vaccin doses waar, en is de hoofdproducent van de vaccins. Vaccineren is dus uiterst belangrijk. Nu de gezondheids pas een vaccin-pas wordt, kunnen we elkaar beschermen in een gedeelde omgeving. Deze strategie wordt toegepast en gedeeld in heel Europa.’

    ‘Als we op restaurant of naar het theater gaan, dan weten we met wie we te maken hebben. De meeste landen werken met dit soort restricties, en maken sommige omgevingen niet meer toegankelijk voor de niet-gevaccineerden.

    Onverantwoord gedrag

    ‘We moeten dit doen voor alle burgers, zowel zij die gevaccineerd zijn en toch soms besmet worden door onverantwoord gedrag van anderen. En we moeten dit doen voor de medeburgers die zich soms laten overtuigen door obscurantistische of door angst ingegeven verhalen. Zij beschermen zichzelf niet, terwijl de wetenschap, onderzoek en technologisch Europees vernuft hen dat nochtans toelaten.’

    Waarop von der Leyen inpikt: ‘Wat is vrijheid? Vrijheid gaat altijd samen met verantwoordelijkheid, en niet alleen individuele verantwoordelijkheden, maar ook verantwoordelijkheden tegenover anderen. Overheden moeten mensen beschermen. De vaccin-pas is een manier om diegenen die gevaccineerd zijn te beschermen. Deze discussie over verantwoordelijkheid is vitaal tijdens de pandemie.’

    Soeverein en met één stem

    We merken op dat Emmanuel Macron op de website van het Franse voorzitterschap, zelf aangeeft dat de crisis aangewend moet worden om Europa soeverein en met één stem te laten spreken:

    ‘Als ik het doel van dit voorzitterschap van 1 januari tot 30 juni 2022 in één zin moest samenvatten, zou ik zeggen dat we moeten overstappen van een Europa dat samenwerkt binnen zijn grenzen naar een mondiaal krachtig Europa, dat volledig soeverein is, vrij zijn eigen keuzes maakt, en zijn eigen lot bepaalt.’

    Keuzevrijheid?

    Ingaan op de wetenschappelijke en ethische bezwaren op Macrons vaccin-uitspraken, gaan we hier niet uitgebreid doen. We kunnen kort stellen dat de vaccins gedurende enkele maanden misschien transmissie van Covid-varianten verminderen, maar dat dat vermogen snel significant afneemt, getuige ook het feit dat de besmettingen in de beter gevaccineerde Europese landen aanhouden, ja, nu zelfs records bereiken.

    De individuele bescherming door vaccins lijkt positief uit te vallen voor vooral ouderen, kunnen we na de eerste winter met vaccins voorzichtig stellen, maar eigenlijk moet dat nog grondiger bestudeerd worden. Bovendien lijkt ook de individuele bescherming snel af te nemen. Gelukkig wordt de individuele bescherming door het vaccin bijgestaan door natuurlijke bescherming. De exacte verhoudingen zullen de komende jaren door serene en open wetenschap vastgelegd worden.

    Wat betreft de ethiek: zoals de Franse journaliste Charlotte d’Ornellas zei: ‘Niet-gevaccineerden doen eigenlijk niets meer dan hun recht op keuze uitoefenen. Als de overheid die vrije keuze niet wil, moet ze eerlijk zijn, en vaccinatie verplicht maken’.

    Franse presidentsverkiezingen

    Hier maken we nu een politieke analyse van Macrons uitspraken. De Franse president trekt in april naar de Franse kiezer, en heeft met zijn hierboven aangehaalde uitspraken zijn beleid duidelijk uit de doeken gedaan: er is geen Macron-beleid, behalve de vaccinatie, die dan ook nog eens ‘Europees is’. Dus: ik, Macron, doe alleen wat men in andere landen ook doet, wat de voorzitter van de Europese Commissie goedkeurt, en wat de Europese wetenschap mij ingeeft.

    Eigenlijk moeten we Emmanuel Macron dankbaar zijn voor zoveel helderheid.

    Covid als enige programmapunt?

    Tot de conclusie dat Covid het enige programmapunt is van Macron, kwam ook Frans presidentskandidaat Eric Zemmour, enkele uren voor de persconferentie van Macron en von der Leyen, voor de microfoon van de bekende Franse journaliste Sonia Mabrouk.

    Dit is een politieke coup: hij instrumentaliseert met veel gevoel voor cynisme de Covidcrisis.

    ‘Wat Macron doet, is allerminst vreemd of toevallig,’ zegt Zemmour. ‘Dit is een politieke coup: hij instrumentaliseert met veel gevoel voor cynisme de Covidcrisis. Covid moet voor Macron de inzet van de presidentsverkiezingen worden, zodat er zeker niet over zijn desastreuze ander beleid gepraat kan worden. Zo hoeft hij niet te praten over de echte inzet van deze verkiezingen: identiteit.

    ‘Macron kent de politieke peilingen zeer goed, en weet dat een meerderheid van de Fransen gezondheid belangrijker vindt dan vrijheid, en voorstander is van de gezondheidspas. Hij diept het thema nog wat verder uit door verder te polemiseren, en de breuk tussen de Fransen politiek te vergroten. Maar bij mij zal dat niet werken. Ik trap niet in deze val. Covid is niet de inzet van deze verkiezingen.’

    Waarop Mabrouk Macrons politiek nog eens bevestigde door te stellen: ‘Maar wat Macron dus wil zeggen, is dat hij de kandidaat is van de wetenschap, en de orde, is.’

    Zemmour warm en koud

     

    Zemmour zelf is een voorzichtige tegenstander van het Franse Covidbeleid. Hij zegt warm noch koud te worden van een gezondheidspas, en wil zich naar eigen zeggen niet vastrijden in absolute waarheden over Covid. Daarmee distantieert hij zich van die andere Franse presidentskandidate, Marine Le Pen.

    Le Pen kon afgelopen week enkele dagen lang succesvol politiek stelling nemen tegen de Franse vaccinpas, die door Macrons partij vanaf midden januari wordt ingevoerd. Dat is al heel wat gewaagder van Le Pen: zij is tenminste duidelijker dan Zemmour. Maar zo valt er wel wat voor te zeggen dat zij wel in de val trapt die Macron heeft gespannen: hijzelf is voor de rede, het Europese vernuft, en het verlichte en verantwoordelijke burgerschap.

     

    En Le Pen? Die steunt de obscurantisten, het plebs, en zit daarmee op dezelfde lijn als de linkse presidentskandidaat Jean-Luc Mélenchon, tevens een tegenstander van de vaccin-pas.

    Eigenlijk doet Macron hier niet anders dan wat hij met de gele hesjes heeft gedaan in 2017: hen verbannen naar de marge van de samenleving, en hen voorhouden dat zij aan de verkeerde kant van de geschiedenis staan. En met hen ook al wie het voor hen opneemt.

    Bismarck

    In het midden van de Franse politiek zijn de zaken bovendien nog eens warrig. Presidentskandidate Valérie Pécresse, die geldt als de officiële establishments uitdager van Macron, steunt Macrons vaccin-pas, maar zag een flink aantal van haar parlementsleden deze week tegen de vaccin-pas stemmen, of zich onthouden.

    Pécresse riep bovendien haar partijleden die een lokaal uitvoerend mandaat hebben, ook op om presidents kandidaat Zemmour niet te dwarsbomen in zijn zoektocht naar de 500 politieke handtekeningen die voor elke presidentskandidaat nodig zijn. Een medewerker van Pecresse zou zelfs gezegd hebben dat dit een openlijke strategie was, omdat Zemmour ervoor kan zorgen dat Pécresse, en niet Marine Le Pen, in de beslissende tweede verkiezingsronde geraakt.

    Wat de entourage van Marine Le Pen dan weer doet besluiten, zoals uitgelegd door burgemeester van Perpignan en intimus van Le Pen, Louis Aliot. Zemmours kandidatuur heeft dus louter tot doel Marine Le Pen te verzwakken.

    Besluit

    Of de nationalistische en rechtse kiezer met die stelling akkoord zal blijven gaan, is onzeker. Pécresse en Le Pen kunnen volgens peilingen ongeveer evenveel kiezers verleiden: elk rond de 16%. Zemmour zit daar net onder – Macron zit rond de 25%. Zowel Pécresse, Le Pen als Zemmour maken dus kans op de tweede ronde. Opvallend is dat zowel Pécresse als Macron meer angst lijkt te hebben voor Marine Le Pen, dan voor Éric Zemmour.

    Marine Le Pen, die had gehoopt al in 2017 presidente te worden, maar nu ondanks haar ideaal van een Frankrijk waarin ook de kleine man opnieuw het woord krijgt, dreigt meegetrokken te worden in het Europese Covid verhaal dat Emmanuel Macron lijkt te weven.

    Of, is Zemmour verstandiger, wanneer die afwacht en lachend Otto von Bismarck citeert: ‘In een systeem met drie, is het van belang bij een van beide te zijn’?

    Christophe Degreef

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    *

    En daar zijn we dan weer van even weg geweest, voor ’n hele tijd, de Macarni-toer op. Duizenden to,,e, vergooid krantenpapier om duizendenden keren hetzeldze te herhalen! Zoals blinden slaan naar een ei.

    De Franse presidentsverkiezingen

    ruggelings te paard boven op de verschrikkelijkste pandemie aller tijden. Net als Ruiters van de Apocalyps…. Of is zoiets als van de nood een deugd maken? Het ‘plebs’ dat eens goed ‘mores’ moet geleerd worden door weer voor hetzelfde te kiezen…

    Tenzij Marine La Plume het deze keer wèl haalt. Met een Révolition Française Jihadidiste tot gevolg….

    La Doue France moet inderdaad niet méér islamitisch worden, want dat is het nu al sedert het verdwijnen van De Gaulle in het Jaar Stilletjes..

    Tiens, hoe zou het nu zitten met de heropbouw van de Notre Dame? Is daar wel degelijk nig sprake van, vooral in deze speciale zes maanden waarin ‘de Oudste Dochter van de Kerk’ in de wereld belangstelling staat?

    Maar als Vlamingen kennen wij dat verhaal. Al hebben Ieperse huursoldaten onder Anglo Saksisch commando, ooit meegeholpen om La Pucelle d’Orléns op de brandstqapel te krijgen….. Vergeten we vooral niet, dat als het in Parijs druppelt, dat ‘n onafzienbare waterschade in Brussel teweeg brtengt….

    *

    Digithalys



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!