MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    17-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3245

    5/1022 * - na Constantinopel nu Bruxellabad – begrotingstekort vlg IMF – Flikken zijn geen duurbetaalde Rechters -

    *

    *

    Mei ’40 herhaalt zich….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Hebben jullie ook op VTM die beelden gezien, waar Filip DeWinter, nochtans een boom van een vent, als een samengedrukt worstenbroodje tussen 5 of 6 veiligheidsagenten in een geblindeerde gesloten veewagen werd geduwd? Voor zijn eigen veiligheid, werd gezegd. Waarom wist hij zelf niet, kon hij nog juist uitbrengen, en toen sloeg de wagen met gierende banden, gevolgd door een tweede geblindeerde overvalwagen, met alle inzittenden de weg op.

    Voilà. Dat was dan dat.

    Vandaag meer daarover in de media? Geen woord daarover. Zou immers de bronnen bij de Staatsvuiligheid in gevaar kunnen brengen moest het uitkomen wie gebabbeld heeft. Of erger: de ‘verrijkers’ zouden zich wel eens op hun lange teentjes getrapt kunnen voelen omdat hun plannen mislukt zijn. HNB was de uitzondering deze keer. Verkeerd gebriefd?

    http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160316_02186483

    Dat ondertussen het IMF de on-staat Coburgia verwijt, dat er geen paar miljard moet ‘gevonden’ worden op de Begroting, maar meer dan 17 miljard, daar wordt liefst over gezwogen.

    (Het werkwoord gezwogen is de samentrekking van onder dwang iets moeten verzwelgen).

    Dat moet recht in het oog van vriend Guvaal zijn gevlogen, want fluks stapte die op zijn vivisectie-stoel om het geval van naaldje tot draadje uiteen te rafelen. Echt stichtelijke lectuur. Moet U, buitenlander, die misschien minder bekend is met der Coburger 186 jaar oude geplogendheden, zonder verder tijdverlies, gaan zien op http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

     

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Geen rode loper voor 80 miljoen Turken

    Met een vijftig meter lange rode loper, bedrukt met de Turkse vlag, voerden kopstukken van het Vlaams Belang, Europarlementsleden van Europa van Naties en Vrijheid en militanten vandaag actie aan het Europees parlement. Ze verzetten zich met klem tegen de geplande koehandel tussen de EU en Turkije. “Wanneer Europa instemt met dit dictaat, beloont het de jarenlange Turkse chantagepolitiek én rolt het de rode loper uit voor 80 miljoen Turkse immigranten”, klinkt het.

     

    Het ‘één-voor-één’-principe (voor elke illegale immigrant die naar Turkije wordt teruggestuurd, komt er één legaal naar Europa) zal volgens het Vlaams Belang een heuse immigratiecarrousel op gang brengen, zonder dat een oplossing ook maar één stap dichterbij komt. “Door massale illegale immigratie te vervangen door massale legale immigratie, doet men in feite niets anders dan een bestaand probleem ‘oplossen’ door een nieuw probleem te creëren”, argumenteert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Deze regeling zou er namelijk toe kunnen leiden dat de illegale immigratie nog aangemoedigd wordt. Immers: hoe meer boten Turkije illegaal laat vertrekken, hoe meer immigranten het legaal naar Europa kan laten overkomen.

     

    Remedie is erger dan de kwaal

     

    Toen in 2009 de visumverplichtingen voor de zowat 9 miljoen inwoners van Servië en Macedonië werden versoepeld, leidde dat tot een massale instroom. Het spreekt voor zich dat de afschaffing van de visumplicht voor 80 miljoen Turken een nieuwe, massale immigratiegolf op gang zal brengen. Zo’n maatregel zal in het islamitische land immers geïnterpreteerd worden als een open uitnodiging om de reeds aanwezige Turkse kolonies in Europa te komen versterken. Vertegenwoordigers van Koerdische organisaties waarschuwen er bovendien voor dat de opheffing van de visumplicht voor Turkije zal leiden tot een massale instroom van Koerdische asielzoekers.

     

    Tom Van Grieken: “Het voorliggende akkoord biedt geen oplossing voor het probleem waarmee Europa vandaag geconfronteerd wordt. Wel integendeel: het dreigt morgen alleen nog groter te worden. Het Vlaams Belang roept de Belgische regering dan ook op zich te verzetten tegen dit dictaat door er haar veto tegen uit te spreken.”

    Klik hier voor beeldverslag en fotoreportage

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Een heel andere kijk heb ik dan weer op het zogezegde ‘politieschandaal’ in Antwerpen. Neen, het zijn deze keer geen slordig ondertekende aanhoudingsmandaten waar ‘per malheur’ handtekeningen zouden op ontbreken. Het is veel erger. Want het zijn fouten van de man in de vuurlinie. Die zouden tijdens hun diensturen, in uniform, de dienstwapens in de aanslag, ‘onnoemelijke daden’ hebben gepleegd die nu zijn uitgekomen. Basis van het tuchtonderzoek: de loslippigheid van enkele ‘sans papiers’ uit het Antwerpse migranten milieu die hun kans gegrepen hebben. Stomme Flikken! Deze keer geen Smurfen, maar doorbijters.

    Vandaag blijkt dit om eigengereid optreden te gaan, waarbij terroristen, drugdealers, kabardouchje-uitbaters en gewone gangsters uit het illegale circuit een koekje werd gegeven van eigen deeg. Ontoelaatbaar natuurlijk maar o zo begrijpelijk.

    Wilt er mij eens iemand uitleggen wat efficiënter is: meeslepen naar den buro van polies, urenlange ondervragingen via dure tolken, kilometers PV’s moeten opstellen, en dan vaststellen, dat de gearresteerden rapper thuis zijn dan de Inspecteurs. Of de gasten zelf een persoonlijke behandeling geven die ze zo rap niet zullen vergeten en ze dan achteraf ergens in een bos afzetten?

    O, vooral dat laatste is frustrerend voor de arme bloeikens van bandieten? Kijk mensen, dat is de ijzeren logica van een verziekt kankergezwel-aanpak bij Justitie, die dan weer het gevolg is van de welkomst-invoer van almaar meer criminelen. Dan krijgt men met flikken die zelf rechter spellen. En dat doet zeer. Het is net een cholesterol-bom die in het gezicht uitbarst van onze Grote Verlichte Verstanden.

    Ja, inderdaad, de Flikken waren verkeerd. Hadden ze de ratten in een soort ‘razzia’ gewoon afgeknald, geen haan die er naar zou naar gekraaid hebben. ‘Weerspannigheid bij arrestatie’, en de kous was af. Ze hadden er zelfs allemaal nog een medaile voor Moed en Zelfopoffering moeten voor krijgen!

    Het recht van de jungle? Ja, wat had U anders gedacht waarop dit verhaal zou eindigen.

    PS

    (en neen, d.i. niet op de Parti Scanandale bedoeld, die zoiets ongestraft en op grote schaal mogen. Ik bedoel dat ‘zakkulorummen’.)

    Het Parket onderzoekt nauwgezet, als nu de Partij Vlaams Belang niet kan verboden worden, mocht blijken dat betrokken Agenten sympathieën in die richting koesterden.

    Het zit er dus dik in, dat de Rode Loper voor de Turken meteen tweedehands zal kunnen uitgerold worden voor de voetjes van dat soort lieden die voortaan voor geen enkel uniform nog moeten vrezen.

     

    *

    *

     








    17-03-2016, 18:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3244

    5/905 * - de Macht valt niet uit de wolken, de tijd dringt -

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    In het hieronder overgenomen stukje krijgt U veel vragen voorgeschoteld waarop U zelf (en alleen voor Uzelf bestemd) kunt antwoorden. Maar spreek niet te luid, want anders krijgt U de deurwaarder aan huis, die U uitnodigt om schadevergoeding te betalen aan de gedupeerde slachtoffertjes van Uw ‘vreemdelingenhaat’ of Islamfobie. U moet namelijk het gevaar niet vluchten, maar er in berusten.

    Vreemdelingen zijn, om het beeld van Tom Van Grieken te volgen, al stormschade die moet her-verdeeld worden. Vooral de soort niet beledigen, door het Volk hogere dijken te geven. En al zeker niet door de grenzen te sluiten.

    Waar het dus naartoe leidt? Naar de confrontatie die met geweld als brandstof, altijd maar verder escaleert. Lijk in de Hel: de Engelen tegen de Duivels. De SD tegen de extreemrechtsen, want Engelen en duivels bestaan toch niet, zijn we intussen al lang ingestampt. Ze dragen dus een andere naam, maar hun strijd is wel dezelfde. Tot er, zoals bij Le Cid van Corneille, geen strijders meer over schieten, en dat de kamp aldus moet worden stilgelegd.

    Zodat, lijk in Syrië, de 3de hond met het been kan gaan lopen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://fenixx.org/2016/01/29/gaan-we-het-nog-redden/

     

    Gaan we het nog redden?

     

    Beter gezegd; gaan we het nog redden met de huidige wet en regelgeving.

     

    Dagelijks komen hele hordes zogenaamde oorlogsvluchtelingen Europa binnen gemarcheerd terwijl de politieke elite weigert daar adequate grensbewaking tegen in stelling te brengen. Probleem dat daarbij steeds duidelijker zichtbaar wordt is dat wie eenmaal binnen is nog nauwelijks kan worden uitgezet. Het deel dat in de asielindustrie terecht komt wordt voorzien van eten, drinken, een slaapplaats en zakgeld, maar er is ook een deel dat buiten de radar blijft, dat illegaal hier verblijft en zich naar alle waarschijnlijkheid met allerhande criminele activiteiten in leven houd, van winkeldiefstal tot berovingen. Pakkans minimaal en strafmaat te belachelijk voor woorden.

     

    Ook na jaren op kosten van de belastingplichtige procederende afgewezen asielzoekers gaan zelden het land uit en zijn zelfs zo brutaal om panden te kraken.

     

    Punt is dat er geen ruimte is binnen de bestaande wet en regelgeving om daar tegen op te treden en een onwil om de wel bestaande regels uit te voeren terwijl verandering van die regels consequent tegengewerkt wordt door met name Linkse partijen. Je ziet dat het verzet hiertegen toeneemt en ook extremistischer wordt, in Duitsland schijnt zelfs een handgranaat te zijn gegooid naar een asielopvang. Dit is natuurlijk voer voor Links en daar zullen ze dankbaar gebruik(misbruik) van maken, figuren als Peter Breedfeld wrijven zich in de handen, eindelijk hebben ze munitie om elke kritiek af te doen als extremistisch of nazistisch.

     

    Het vervelende is dat we er niet gaan komen met de geldende regels, daarvoor hebben we het te ver laten komen. Het enige dat nog echt zoden aan de dijk zou kunnen zetten zijn extreme maatregelen en wie in het politieke landschap om zich heen kijkt weet dat die niet gaan komen.

     

    Het antwoord op de vraag “gaan we het nog redden” moet dus zijn: nee.

     

    Grofweg zijn er dus twee mogelijkheden, of er gaat geweld toegepast worden of we worden overlopen.

     

    Meest waarschijnlijke uitkomst is helaas de tweede, we gaan overlopen worden door merendeels islamitische migranten.

     

    Resultaat zal zijn dat het sociale vangnet zoals we dat sinds de jaren vijftig hebben gekend in zal storten om de doodeenvoudige reden dat het niet meer op te brengen is.

     

    Tel daarbij de gepensioneerden die al acht of negen jaar lang steeds verder het moeras in worden gezogen door een nauwelijks verhogende AOW en een afnemende pensioenuitkering en het plaatje wordt almaar meer alarmerend.

     

    Tijd voor groot alarm?

     

    Niet volgens de gevestigde politieke partijen die rustig verder gaan op dezelfde destructieve weg, de kans dat zij wakker worden geschud door geweld is nihil.

     

    Je zou kunnen zeggen dat het vervolg interessant wordt maar om eerlijk te zijn, ik houd mijn hart vast, de huidige situatie zou op termijn zomaar op een burgeroorlog uit kunnen draaien.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Het kan natuurlijk ook allemaal anders. Wij, Vlamingen, hebben zoiets opgevangen bij onze Dichters, die schreven dat er van die rijke tafelen alleen de kruimels vallen, zolang wij stamelend en smekend aan de poorten blijven staan.

    Voor Nederlandse Staatsburgers lijkt dat vreemd, maar zij hebben sinds eeuwen een eigen Vaderland om voor te vechten: het onze. Wij Vlamingen zijn daarvan afgesneden, want buiten onze taal die heeft standgehouden, hangen wij, door intern gekrakeel, allemaal af van openlijke of onderduimse Fransdolle profiteurs. Voor ons zou het dus logischer zijn moesten wij door eigen kracht (d.i. geweld) de Macht grijpen. Wachten tot wij die Macht zomaar in de schoot geworpen krijgen, is zinloos, want Macht valt niet uit de wolken, Macht wordt bevochten op het slagveld.

    Maar zolang de Nieuwe V-Alliantie de lakens uitdeelt, zal dat niet gebeuren. Vlamingen van de harde lijn zullen een handje moeten toesteken. Liefst geen handje, maar een fluwelen hand in een staal-ijzeren handschoen. En niet naar hun spelregels, maar naar de onze.

    De stelregel die in 1302, net als vandaag, zou moeten luiden ‘’s Gilden vriend’. Wie ‘comprend pas’ antwoordt, die gaat voor de bijl… Wie de Goedendag mee opneemt, is onze vriend.

    *

    *

    *

     








    17-03-2016, 17:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3243

     

    7/1213 * - Moskeepraat alleen in Denemarken? – Dispatchers gevraagd in opvolging van onze ‘Leiders’ – de herschapen Schepping -

    *

    *

    Uit Het Land van de Glimlach

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Natuurlijk bedoelde ik met die ‘Deense wind’ uit de titel hierboven

    http://fenixx.org/author/rommelig/

    niet het aanstormende Land van de Glimlach uit de operette-wereld, maar het Dâr-al-Islam, het Land van de Islam. Groter tegenstelling is menselijk gesproken, niet mogelijk. Met figuranten die als spoken tot de verbeelding spreken hoe het er binnenkort ook bij ons zal uitzien. En, dat danken wij niet aan het Noodlot, maar aan onze E.U. Grote Verlichte Verstanden.

    Deze tekst zou verplichte lectuur moeten worden (ook op Pol & Soc) voor een ieder die in de politiek wil gaan. Waar echter meteen zou meebrengen, dat wij geen ministers of volksvertegenwoordigers meer zouden nodig hebben, maar … dispatchers. Om eindelijk de exodus van al die ‘verrijkers’ naar hun thuislanden, in goede banen te leiden. Ondertussen zullen de restjes van onze vorige ‘Leiders’ wel allemaal naar beneden gevallen zijn, zodat ook deze bomen kunnen bijgesnoeid worden om er weer fatsoenlijk uit te zien..

    Deze landverhuizers-huiswaartskerenden met hun intellectuele bagage en/of hun praktische stielkennis mee, onderweg naar de zo lang begeerde de ideale ‘gezinshereniging’.

    Wat in het Hoge Noorden op een eerder liste wijze ‘buchstabiert’ werd, geldt m.i. voor gans het Avondland. Ook in de Moskee bij ons om de hoek is het niet anders. Of vergis ik mij, en komen de ‘gematigden’ met duizenden ondertussen op straat om wat hun eigen ‘geradicaliseerden’ uitsteken openlijk af te keuren? Officieel, wordt gezegd, kijken die met een bang hart toe, daar waar ze echt ondertussen hun helden met heel hun hart toejuichen.

    En nog blijven onze Verlichte Grote Verstanden koppig bij hun besluit: zij willen een grondig her-samengestelde vernieuwde bevolking, samen met de ‘gematigde Islam’ waarmee best zou moeten kunnen worden samengeleefd. Dat heet in hun ogen, gewoon de Schepping herschapen naar hun beeld en gelijkenis. Daar wat Marx niet gelukt is, willen ze een ‘ersatz’ Aards Paradijs waar de Mens God gelijk zou zijn.

    We kennen dat verhaal, want ook dat is ‘buchstabiert’ in de Bijbel in het verhaal van de Toren van Babel. Dat verhaalt hoe mensen van over heel de wereld samenwerkten om een toren te bouwen die tot in de hemel reikte. Dat ging toen echter niet door, omdat ze elkaar op den duur niet meer begrepen.

    Voor iedereen bevattelijke woorden die enigszins naïef, de huidige stand van zaken in de huidige hoogmoed weergeven.

    IJdele criminele hoop. Net zo crimineel als ze ons voorhouden, dat koers-coureurs vanaf een bepaalde dag niet langer zo maar over de volle breedte van de straat zullen mogen voorbijvliegen, maar netjes op het fietspad zullen moeten blijven.

    Kijk, zeggen ze, daar dienen fietspaden toch voor! En op dezelfde manier als het tijdelijk aankant zetten van het verkeersreglement, willen zij de aanstormende Islamisering de volle breedte van de straat geven.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Deense imam: Islam verovert Europa met islamitische immigranten en vluchtelingen

     

    (Door: Mattias Albinsson – Vertaling: rommel)

    *

    De islam is Europa aan het overnemen met islamitische immigranten en vluchtelingen. Dat zegt een Deense imam in geheim gefilmde gesprekken die afgelopen weken in een documentaireserie door de Deense TV2 is uitgezonden.

     

    In de onderzoekende documentaireserie, die in maart in vier delen werd uitgezonden, bezocht het islamitische koppel Fatma en Mohammed meerdere moskeeën in Kopenhagen en Odense. Het duo had een verborgen camera bij zich om te documenteren wat er werd gezegd, om later op tv weer te geven hoe moslims denken over Denemarken en de Denen.

     

    In een van de opgenomen gesprekken wordt Fatma en Mohammed verteld dat ze van een bijstandsuitkering moeten leven. Een andere imam raadt ze aan om zoveel als mogelijk bijstand bij elkaar te bedriegen.

     

    – Je moet het ze (rommel: De Denen) niet vertellen als je iets bezit. Als je dat doet krijg je een probleem, luidt het advies.

     

    In een andere geheim gefilmde opname in een moskee krijgen islamitische vrouwen onderwijs hoe ze hun kinderen moeten slaan, als deze de leeftijd van tien jaar hebben bereikt en niet tot allah willen bidden. Er zijn echter grenzen hoe ernstig geweld moslims mogen gebruiken tegen kinderen.

     

    – Het is niet toegestaan om ze zo hard te slaan dat ze tegen een muur vliegen of een bot breken. Het is ook niet toegestaan om een mes te pakken en in de kinderen te steken, verklaart de imam pedagogisch.

     

    Een andere imam blijkt bijzonder lyrisch over het aantal moslims wat zo snel in een paar decennia in Denemarken en Europa gegroeid is.

     

    – We bevinden ons in een tijd waar we eindelijk de landen van Europa gaan openstellen. Met andere woorden, er zijn nu moslimgemeenschappen in heel Europa, zegt de imam.

     

    – Toen ik 23 jaar geleden in dit land aankwam waren er slechts 55.000 moslims, nu zijn het er 300.000. Er zijn 300.000 moslims!

     

    De imam merkt op dat het grote aantal moslims het mogelijk maakt om in Europa te leven zonder te integreren in de Europese samenleving of aan de cultuur van deze landen aan te passen.

     

    Tina Magaard is professor aan de universiteit van Aarhus en een deskundige over de islam. Ze zegt in de documentaire reeks dat de retoriek die de imam gebruikt identiek is met wat ze eerder heeft gezien bij haar studies van islamitisch milieus.

     

    – Hij praat over “openstellen”, en dat klinkt positief, maar het is een klassieke islamitische term die gebruikt wordt wanneer men een land verovert, en wordt op deze manier ook in de koran aangewend, legt ze uit, en voegt eraan toe:

     

    – Er zijn islamitische bewegingen die een sterke behoefte hebben om Europa te veroveren, en zijn ervan overtuigd dat ze slagen.

     

    (rommel: De documentaireserie is door de Deense TV2 op Youtube geplaatst, helaas zonder Engelse ondertiteling. Maar wie het toch wil zien, wat op zich al ontluisterend is, moet de link hieronder van Fria Tider aanklikken.)

     

    Bron:

    http://www.friatider.se/dansk-imam-invandrare-flyktingar

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ja, ik weet. Er zijn ook andere argumenten om de primitieve klederdracht der boerka’s ver van ons af te houden. Stel U eens ons aller Maggie voor met minstens de stof voor 5 camouflage-pakken bij zich. Waar zie je dan nog, dat daar een Blauwe Geschelpte onder zit? Tenzij daar bovenop een blauw zwaailicht staat te pinken.

    Eerlijk gezegd, is er dan niet één onderzoeks-hoernalist die daar bij ons eens werk wil van maken, om stoemelings een paar vrijdag-avonden te gaan doorbrengen in zo’n ‘gebedsruimte’ tussen de andere kontheffers? Met verborgen camera in de aanslag. Met uiteraard een online vertaling van al dat koeterwaals? Zeker weten, de aanhouder wint.

    Dan kunnen we de bekomen resultaten afwegen tegen die van Denemarken… Maar daar dit een levensgevaarlijke onderneming is, zie ik het niet zo maar gebeuren. Want die mensen moeten, ingevolge de ‘godsdienstvrijheid’, toch zo rustig mogelijk hun ‘geloof’ kunnen beleven. Ook al is dat 1ste punt van dat ‘geloof’ de uitroeiing van alle leven rond hen, om daarna als overwinnaars in de huid te kruipen van de vorige eigenaars.

    Ja Ja, de Islam is inderdaad een ‘verrijking’. Maar er wordt daar fijntjes niet bijgezegd voor wie…..

     

    *

    *

     

     








    17-03-2016, 14:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3242

    5/936 * - Vb in opmars – wereldwijd bewijs dat Molenbeek geen representatief staal is voor Vlaanderen-

    *

    Donderdag 17 maart

    Zon 6u51-18u51

    H Gertrudis van Nijvel

    Met Sint-Geert, de koolresten uit den heerd

    *

    Het zat er al een tijdje aan te komen…

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het is mij een oprecht genoegen, U onderstaand debat te kunnen voorstellen. Het staat voor ‘Nieuwe Glans vs Oude Glorie’. Noem het gerust: nieuwe verfrissende luchten die over ons land waait om al dat duffige er uit te krijgen.

    Nader bepaald gaat het om revolutionaire ideeën van bijna 150 jaar geleden (het Marxisme) gekoppeld aan de sympathie van de ‘moderator’ op TV, is net hetzelfde als Spoorbonden die blijven ijveren voor werkzekerheid van stokers op elektrische treinen. Totaal tegennatuurlijk, natuurlijk. Maar ja, als er geen leugens meer overblijven om te strijden tegen de Waarheid, moet er geweld worden gebruikt. En dat is voorlopig, zonder de helpende almacht van de Islam, niet aan de orde.

    De Duitse ‘deelstaatverkiezingen’ nog vers in het geheugen, kijken de Gevestigde Machten met bange blik in de ogen naar al dat zwart-geel jong geweld hier te lande. Veel kunnen ze er niet tegen in brengen, want overal is het de zuivere onvervalste Waarheid.

    En, als die Waarheid dan, zoals bij onze Tom, met een leuke kwinkslag kan verkocht worden, werkt ze als een stormram die eeuwenoude muren neerhaalt. U zult er bijgevolg telkens aan denken als het woord ‘spreiding van vluchtelingen’ ter sprake komt. Want bij overstromingen herverdeelt men niet het water, maar men verhoogt de dijken.

    Enne met Donald Trump, als belediging bedoeld, vergeleken worden, is niet alleen een grote eer voor de genomineerde, maar het is vanwege da dader gewoon een stommiteit die hem zijn politieke carrière zal kosten.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Van Grieken vs Mertens

    Gisteren kruiste voorzitter Tom Van Grieken de degens met Peter Mertens, voorzitter van de communistische PVDA in ‘De Meulemeester in Debat’. Het werd een pittig debat, waarin Van Grieken noch zijn tegenstander noch de regering spaarde.

     

    Bij aanvang van het debat, kreeg vooral de regering er van langs. “Ik stel vast dat deze regering de regering is van de grote gaten. Grote gaten in de grenzen, grote gaten in de begroting en vooral een groot gat in het geheugen”, aldus een scherpe Tom Van Grieken. De N-VA stak naar eigen zeggen immers het communautaire in de koelkast om een sociaal economische herstelregering mogelijk te maken. Vandaag kunnen we ons de vraag stellen wat de N-VA eigenlijk in die regering doet, want zelfs dat laatste blijkt niet mogelijk. Van Grieken: “Vlaams Belang stelt voor om eindelijk ook iets aan de asielfactuur te doen. De opvang alleen al kost de belastingbetaler al 1 miljard euro.”

     

    Migratieliberaal

     

    Ook de PVDA is een voorstander van open grenzen. Terecht pakte de Vlaams Belang voorzitter Peter Mertens dan ook aan over het feit dat zijn partij, ondanks de reeds toenemende armoede bij Vlamingen, de grenzen wagenwijd wil openzetten om daarmee nog meer armoede te importeren. “U bent geen economisch liberaal, maar wel een migratieliberaal. Het grootkapitaal en uw partij zijn objectieve bondgenoten. Enerzijds komen de open grenzen het grootkapitaal goed uit door de aanlevering van goedkope arbeidskrachten en anderzijds komen de open grenzen uw partij goed uit door de aanlevering van nieuw kiezers”, merkte de Vlaams Belang-voorzitter op.

     

    De dijk versterken

     

    De tegenstelling tussen de linkse PVDA en het Vlaams Belang werd ook duidelijk toen men het over de aanpak van de asielcrisis had. Daar waar de PVDA pleit voor een Europees spreidingsplan, is het Vlaams Belang daar niet voor gewonnen, wel integendeel. Vlaams Belang pleit voor sterke buitengrenzen. “Bij een overstroming moet men het water niet gelijk verdelen, maar de dijk versterken”, aldus de Vlaams Belang-voorzitter.

     

    Deal met Turkije: woorden, maar geen daden

     

    De voorzitter noemde de ‘deal’ met Turkije geen deal, maar een dictaat. Hij wees ook op het feit dat Bart De Wever en Theo Francken de deal in de media veroordelen, maar dat de regering deze in de praktijk wel zal goedkeuren. Het grote gevaar van de deal is vooral het afschaffen van de visum-plicht voor Turkije. Tom Van Grieken: “In de praktijk betekent dat dat we de poorten van Europa openzetten voor 80 miljoen Turken.”

    U kan het debat hier herbekijken.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Zoals U heeft gezien, heeft dit artikel mij een bom duiten gekost aan gele markeerstiften.

    De bedoeling is uiteraard dat de boodschap zoveel mogelijk (en zelfs meer dan dat) wordt doorgegeven. Want wereldwijd moet de stem van Vlaanderen die van Bruxellabad en van haar voorsteden overstemmen.

    De ‘Gevestigde Machten’ blijven maar praten als ruiters die omgekeerd in het zadel zitten. En dus niet zien wat er voor hen staat te gebeuren. Onder onze neus wordt het land herverdeeld aan overzeese halfwilde volksverhuizers waarvan het 1ste Punt van hun ‘geloof’ hierin bestaat om alle ‘ongelovige honden’ te doden.

    Geen erg, zegt de SD, de bende der Sociaal Democraten in koor, dank zij hen blijven we nog wat langer in het zadel. En we zien wel als het zover is. Neem het Clinton Wife als rolmodel: haar metersdik egoïsme ligt er vingerdik op. Als Obama al de incarnatie van Het Kwaad is geweest, dan is zij de slang uit het Paradijs in hoogsteigen persoon.

    *

    Als toemaatje nog even Filip DeWinter over de ‘transgasspuit’ die vrouwen tegen verkrachters kunnen gebruiken, als de Overheid nalaat hen te beschermen.

    https://youtu.be/gMKVuJLfqdA

     

    *

    *

     








    17-03-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3241

    7/1262 * - college Ieper - politie Antwerpen geen smurfen maar & in Vorst vliegen de kogels der ‘verrijkers’-

    *

    Woensdag 16 maart

    Zon 6u54-18u50

    H Heribert van Keulen

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Dinsdag 18 maart 2016. Een dag als een andere? Op ’t eerste gezicht wel, ware daar niet ‘tSCHELDT, dat satirisch weekblad van elke dinsdag.

    Iedere dag heeft genoeg aan zijn eigen zorgen. Maar dan is ’t Franzsoos. Ja, het is me altijd bijgebleven! Persoonlijk heb ik daar later nog een stuk aangebreid, namelijk ‘Chaque chose finit par s’arrenger’, waarop mijn goede vriend H.C. dan telkens antwoordde ‘Même mal’.

    Maar ach! Où sont les neiges d’Artan! Mijn aartsvaderlijk oud St. Vincentiuscollege in Ieper bracht toentertijd jaar na jaar nog goede vruchten voort. Al schijnt dat, sedert er geen gedreven priesters-leraars meer zijn, toch ietwat veranderd te zijn. Allez, eigenlijk zou ik dat niet mogen zeggen, want bewijzen heb ik niet. Tenzij die ene opscheppende Terminator die we liever kwijt dan rijk zijn. Maar één omhoog gevallen grote lantaarn met een klein lichtje wijst daarom nog niet naar een volle mand met rotte appelen.

    Als kleine Flamingantjes die een groot deel van hun (mager) zakgeld besteedden aan het bijeen bedelen voor de heropbouw van de Nieuwe IJzertoren, kregen wij daar, naast een bedekte ‘radicalisering’ ten goede, een degelijke hoop Franse ballast mee. Vooral de Franse romantiekers hadden daarbij succes. Zo van ‘le son du cor le soir au fond des bois’…. Vooral die intrieste Alphonse de Lamertine (1790-1806), een oude glorie, kwam goed van pas in de verboden liefdesgedichtjes die we toen dievelings voor een ingebeelde liefde fabriceerden. Ook de Franse vrijzinnige filosofen rond de Verlichting, naast de breedsprakerige welsprekendheid der kanselredenaars kregen we te verwerken. Tot die ons strot uitkwamen.

    ‘A chaque jour suffit sa peine’: ik zal het nooit vergeten. Want ‘peine’ rijmde met die ‘Chimène’, het liefje van El Cid, de held uit het verhaal van die Corneille. Zou U dat vergeten, volop in uw ‘Sturm und Drang’ periode, te lezen dat ‘le combat cessa faute de combattants’? Dat viel ver te verkiezen boven de Reis van Wenen naar Praag van Mozart in het gezelschap van zijn losbandige vader….

    *

    Wel, in die geest is geen enkele dinsdag een échte ouderwetse dinsdag, als ik niet gesmuld heb van, ik zei het al, de nieuwe ‘tSCHELDT, het elektronisch wekelijks tijdschrift dat je voor een habbekrats in de bus krijgt.

    Och, U hebt het ook gelezen dat Flikken zich niet laten beledigen door een authentieke Koekenfretter.

    Ja, de Flikken voelden zich beledigd verwelen te worden met die kleine Blauwe Mannetjes van Pejo, die Waalse stripper. Waarbij ze natuurlijk voorbijgingen aan de kleur waarmee ze zelf dagelijks op straat rondliepen. Ordebewakers als de ‘gewapende arm der Wet’, in zwierig feestelijk blauw, die het vroegere streng-zwarte uniform (altijd mèt kepie, wapenstok en koppelriem) de Rijkswachters zijn komen vervangen. Dat is toch zuiver de lachspieren uitdagen!

    Vooral die fanfare-achtige hoofddekseltjes die ze plichtsgetrouw moeten dragen, geven de hint: hier zijn de speelgoedflikken die iedereen tegen de schenen mag stampen. Een regelrechte schande voor elke Oom Agent van destijds, wiens verschijning alleen al de mensen met ontzag deed wijken. Vandaar de wijk-agent.

    *

    Afgrijselijk ook hoe in al die andere wereldtalen de naam ‘Molenbeek’ vernozeld wordt. Waarom hebben zij die toch zo graag alles verfransen, die naam al lang niet aangepast, om de Franse ‘cultuur’ te prijzen? Fluppe Moureaux van Moulin du Ruisseau (of is het eerder Ruisseau du Moulin?) mag een minister in functie verslijten voor Nazi: die man, in heel Coburgia de godfather van de PS, staat boven de Wet. Wat denkt die wel van onze Jan Achterhesp? Da’s geen gewone, zulle, Fluppeke! Da’s er ene die alle Moslims met plezier tussen zijn boterham zou leggen.

    Kijk, nu ruim ik de baan voor ’t SCHELDT. Na lezing geraakt U met een kleine karpersprong op hun website. U zult er geen spijt van krijgen!

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    HET VERSCHIL TUSSEN SMURFEN EN NAZI’S

    *

    Er zijn zo van die dagen dat men zich bij het doornemen van de ochtendkranten in zijn koffie verslikt. 'Antwerps zakenman veroordeeld tot drie maanden cel met uitstel en 1 200 euro boete'.

    Wat had betrokkene uitgespookt? De snoodaard had agenten beledigd. Zwaar beledigd. Betrokkene had vier van hen Smurfen durven te noemen, erger nog Smurfkes. Volledig ontoelaatbaar, in ons beschaafd Avondland. Agenten zijn geen smurfen, ze willen bovendien niet geplaagd of uitgelachen worden, hun leven is al zwaar genoeg.

    Snikkend wendden ze zich dus tot de rechtbank, daarin gesteund door hun mama's en door hun vriendjes. En door de mama's van de vriendjes. Ook de bomma was erg boos. 'Onze Kevin Smurf noemen, foei, hij speelt er zo graag mee'. De rechter gaf de snikkende agenten gelijk en veroordeelde de stouterd tot een straf om U tegen te zeggen. Drie maanden cel. Astemblief !

    De zwaar aangedane agentjes, die naar verluidt nachten niet geslapen hebben van het onrecht dat hen aangedaan werd, en maandenlang psychologisch begeleid werden zodat ze tegen de Antwerp Gay Parade terug fluks en monter te been zijn, kregen elk 200 euro schadevergoeding. Om een nieuw tutu'ke te kopen voor op de after party van de Gay Parade? Om de verzameling Barbie's aan te dikken?

    En die gasten (bijna schreven we slappelingen) moeten voor onze veiligheid zorgen. Nou moe... een mens wordt er treurig van.

    *

    Ander berichtje, diezelfde ochtend 'Philippe Moureaux (PS) noemt Jambon een Nazi'.

    Voilà, dat noemen we pas...

    ... een belediging. Respect! Iemand vergelijken met een bende schurken die half Europa onder de voet gelopen hebben en die miljoenen mensen omgebracht hebben vanwege hun geloof of etnische achtergrond.

    Nogal wat anders dan iemand vergelijken met een sympathiek stripfiguurtje. Denkt U dat dit tot vervolging zal leiden? Iemand een Nazi noemen?

    Dat oud-burgemeester van Molenbeek Moureaux zich voor dergelijke uitspraak voor een rechtbank moet verantwoorden?

    De man die van zijn gemeente het grootste Moslimterroristenhol van Europa gemaakt heeft? Dat deze grofgebekte onbeschofterik gestraft zal worden voor deze zware belediging aan het adres van een minister? De weddenschappen gaan nu in.

    Ondertussen concluderen wij; Nazi's zijn OK, smurfen niet.

    Of hebben wij het alweer verkeerd begrepen ?

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Bennen jullie, net als ik, ook benieuwd naar de woordenschat waarmee de Marokkaanse en Afrikaanse ‘verrijkers’ onze Ordehandhavers aanspreken? Die zijn gewoon niet vatbaar voor publicatie. Maar ja, dat is vorm der ‘verrijking’, vrees ik. Ik weet zeker, als die zich daarover beklagen bij hun Oversten, dat ze het zwijgen worden opgelegd. We laten de lievelingen van onze Meesters gewoon met rust, is het dagorder. Doe alsof ge dat niet hoort, zelfs al verslijten ze U voor ‘mother fucker’ dat zelfs tegen de taalwet indruist.

    Dat die belhamels morgen de Leiders van hun soort zullen zijn. Och man! Dat is zorg voor later. Net als de politiekers, lossen we bij de flikken de moeilijkheden op zodra ze de pan uitrijzen….

    En wetewa?

    We kijken voortaan allemaal samen de andere kant op. Processen-verbaal, dat is iets voor het Eigen Volk Eerst!

    *

    *

    Woensdagmorgen. Net toen dit stukje af was, en klaar voor publicatie, kwam het bericht, dat in Brussel (Vorst, weeral onze PS-Bestuur) de kogels om de oren floten. Morgen weten we daar meer over. Maar voorlopig kan besloten worden, dat er weer een van de honderden wespennesten van die Oosterse sekte is uitgekogeld… Maar ja, dat zien we dan morgen wel weer

     

    *

    *

     

     










    16-03-2016, 10:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3240

    5/776 * - Doodgraver Herman (1) – De slang van Trump (3) -

    *

    *

     

    Wapenschild met drie bollen.

    .

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ja, dit is wel degelijk het wapenschild van de nobele Florentijnse Lorenzo di Medici, met de drie bollen. Maar alle Coburger heraldici waren eensgezind van mening in hun advies aan de Koning: als ge dan toch het Vogelkoppeke tot ‘graaf’ slaat, verbiedt hem dan tenminste de drie ballen, zelfs geen twee, want die man heeft niet eens ballen aan zijn lijf. Hij heeft het precies door helemaal niks te doen zo ver gebracht. Tegen zijn benoeming als ‘Graaf’ hebben we niets, want hij is inderdaad in het Europa der Volkeren, de doodgraver van zijn volk geweest.

    Dit even in de marge om wat volgt in het juiste daglicht te zetten.

    Ze hebben het bij DM overgenomen, met het doel hier tegenwind te zaaien voor Donald Trump. IJdele hoop natuurlijk, want buiten wat zelfbeklag zullen ze er niets aan overhouden. Gelukkig maar.

    Maar waarom maakt het iedereen over die vergelijking van de Is Lammerij met een slang zo pisnijdig? Het brengt me keer op keer de venijnige lach op het gelaat van Graaf Herman voor ogen, wat de evidentie zelf is. Het is toch een ‘punt van hun Geloof’ dat duidelijk beschreven staat in hun ‘Heilig Boek’. Er is daarvoor een zuiver Arabisch woord, onvertaalbaar voor elke Christenmens, dat we ondertussen al zo dikwijls besproken hebben op deze blog.

    Taqiyya, de in detail in de Koran en de Hadith voorgeschreven verduldige bedot-plicht van iedere Moslimmer, in afwachting van de door geweld afgedwongen machtsovername.

    Vandaar dat die vergelijking met wat de slang op het doodsbed van die gebeten brave ziel zegt, de nagel op de kop is. We weten toch van bij het in huis halen, wat op termijn de bedoeling is van deze soort ‘gasten’. De volksmond noemt het voor koekoeksjong spelen, om zo de eigen kweek uit het nest te werken, zodat het mezenpaar zich te pletter zoekt om dat uit de kluiten gewassen koekoeksjong te blijven voeden.

    Vandaar nogmaals mijn beschuldiging voor God en voor de mensen: wie daaraan medeplichtig is, is bij voorbaat medeplichtig aan volkerenmoord.

    Maar ja, als men eenmaal tot Graaf bevorderd is, wat kunnen anderen U dan schelen?

    *

     

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Donald Trump: "Immigranten zijn als slangen, ze bijten de persoon die ze binnenlaat"

     

    Donald Trump, die in de primaries vandaag hoopt zich van de Republikeinse nominatie te verzekeren, heeft immigranten die naar de VS komen met een dodelijke slang vergeleken. "Die bijt de persoon die zijn goedheid toont", verklaarde Trump.

     

    In een hangar op de luchthaven van Youngstown, in de staat Ohio, onderlijnde de vastgoedmiljardair nog maar eens zijn standpunten over immigratie.

     

    Murenbouwer

    Hij zwoer een muur langs de Amerikaans-Mexicaanse grens te bouwen om migranten uit Centraal-Amerika buiten te houden en nog een muur in Syrië om IS-strijders daar te jouden. "We moeten ervoor zorgen dat we weten wie we binnenlaten", verklaarde hij.

     

    Tegen het eind van zijn 35 minuten durende toespraak voor 1.500 supporters, citeerde Trump uit 'The Snake', een lied uit 1968 van de zwarte zanger Al Wilson. Dat lied vertelt het verhaal van een zieke slang die in huis wordt gehaald door een zachtmoedige vrouw. Die verzorgt de slang tot ze geneest, maar krijgt dan een giftige beet.

     

    Op haar sterfbed vraagt de vrouw aan de slang waarom die haar zo heeft behandeld. Trump geeft het antwoord dat de slang in het lied geeft: "Zwijg toch, dwaze vrouw, je wist maar al te goed dat ik een slang was toen je me in huis nam".

    *

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ja ik weet het. Het is helemaal niet de bedoeling geweest van DM om stof te verschaffen aan Vlaams Nationalisten om venijnige stukjes te schrijven. Trump is nu eenmaal hun geliefkoosde Kop van Jut. En naar goede slinkxe gewoonte, als Slinkx geen argumenten meer heeft tegen de waarheid, dan gaan ze over tot schelden. En als schelden niet helpt, dan gaan ze over tot het ultieme stadium van zinsverbijstering: er op los slaan.

    Het zou me dus niets verwonderen, als de over de hele wereld verspreid levende ingevoerde slangen zouden opzetten om geen tijd meer te verliezen, en om er dus, samen met de Lente, op los te gaan. Als teken van protest. Bom-auto’s tenslotte zijn overal vlot verplaatsbaar om op een teken van ergens een hand, uit de loodsen waar ze klaargemaakt wachten, op de straat te worden gereden.

     

    *

    *








    16-03-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3239

     

    8/1253 * - deelstaatverkiezingen – groet aan de vlag -

    *

    *

    Colateral damage…..

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De ‘Deelstaat Verkiezingen’ in Duitsland, enerzijds verloren door Merkel, maar door haar anderzijds gewonnen omdat ze niet helemaal werd weggeveegd.

    Het was me zondagavond ll opgevallen, dat het succes van de anti-Merkel Verkiezingen van direct al in verband werden gebracht met het succes van de Nazi’s van de Tweede Wereldoorlog. Ik kon mijn oren niet geloven.

    Deze zinspeling viel zo wat tussen wal en schip bij de nieuwslezer, en ik dacht ‘Och Gottekes, slaag krijgen kan pijn doen en dan slaat een mens soms wat uit zijn botten…’ Maar blijkbaar zat het dieper. Er was zodanig veel pijn, dat de werking van het menselijk brein ect gestoord werd. Zal wel overgaan, dacht ik. Een goede nachtrust, en dan zien we morgen wel weer.

    Maar heel de maandag bleef het betrekkelijk stil. Buiten die zwanzer (weer in de DS) die beweerde dat Merkel weliswaar de verkiezingen verloren had, maar op de keper beschouwd, dat ze die toch had gewonnen. De man, iemand van Hoge Goesting bij de VRT, was blijkbaar nog altijd groggy. Pure wartaal, dacht ik. Geen aandacht aan besteden. Het gaat wel over.

    Maar zie, tegen het einde van de namiddag zijn dan de violen eindelijk gesteld. Overleg heeft plaats gevonden en de wachtwoorden zijn duidelijk: die nieuwe partij in Duitsland is smakelijke verse boter, in tegenstelling tot onze extreem-rechtse partijen, die echt ranzige boter zijn. Jos Gheysels van Agalev, de uitvinder van dat boemerang-hoedanigheidswoord voor het Vlaams Blok indertijd, mag fier zijn op zijn woordkunst. Al is zachte boter nu niet precies de voornaamste eigenschap van het Vlaams Belang. Ja inderdaad, een delirium kan soms diep zitten. Bij gebrek aan opvoering kan het zelfs tot zelfvernietiging leiden….

    En dan is het directeurschap van De Boekenbeurs een welgekomen troostprijs…

    Maar dit terzijde. Vooral de man geen eer aandoen die hij niet verdient.

    Had ik het weer niet gedacht? ‘Ze’ zijn meesters in het afleiden van de aandacht : van de nederlaag van hun vriendjes, om meteen, niet in die ‘Deelstaten’ maar hun tegenstanders in eigen land een veeg uit de pan te geven. Die zijn ineens niet meer ‘extreem rechts’, maar hocus pocus pas, ze zijn als bij toverslag de opvolgers van Nationaal Socialistisch Linkxs. Het zijn noch min noch meer de Neo Nazi’s.

    En ik, die altijd gedacht had, dat Nazi’s Linkxs uitschot zijn geweest. Die zijn ondertussen, in de huidige golfbeweging der ideeën, geen Nationaal Socialisten geweest, maar Nationaal Extreem-rechtsen.

    Nou breekt mijn klomp en moet ik die dus weggooien. En dat allemaal ons te dwingen ons standpunt te willen herzien. De Belgicisten van Vlaanderens Schande, de DS, willen het zo. Hitler, Mussolini, Stalin, Trotsky, Marx Engels en Lenin, enz, die waren geen socialisten, maar verre voorlopers van het vettige Vlaams Belang en van de PVV van Geert Wilders.

    Even verwisselen van vlag en van klak, en klaar is Kees.

    Klassieke politiek is altijd een beetje liegen, maar toch, er zijn grenzen!

    PS

    Nu dagge ’t zegt; Hitlerianen strekten inderdaad altijd de rechterarm…. Maar voor de toeschouwers vòòr hem, was dat… Coté Jardin, was dat Links dus. Het zal inderdaad de schuld van die rechterhand geweest zijn, dat hij… Linkx was.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    “Extreemrechts in Duitsland is niet zo ranzig als bij ons”

     

    Vandaag om 16:34 door Geert Neyt

    *

    Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog speelt extreem-rechts opnieuw een rol van betekenis. Maar bondskanselier Angela Merkel is nog lang niet uitgeteld.

     

    De grote overwinnaar van de regionale verkiezingen in drie Duitse deelstaten (Rijnland-Palts, Baden-Württemberg en Saksen-Anhalt) is de extreem-rechtse Alternative für Deutschland (AFD).

     

    De anti-Europa partij veranderde in haar verkiezingscampagne het geweer van schouder door zich te profileren tegen het vluchtelingenbeleid van bondskanselier Merkel. Dat ze daar garen zouden bij spinnen, was in de sterren geschreven. Maar de scores in de twee West-Duitse Länder (15 procent in Baden-Württemberg en 12 procent in Rijnland-Palts) en in het Oost-Duitse Saksen-Anhalt (25 procent) hebben toch een schokgolf teweeggebracht in Duitsland. Vooral omdat extreemrechts voor het eerst sinds de nazistische tijd in Duitsland weer politieke voet aan de grond krijgt.

     

    “Net omwille van het nazistische trauma hebben politici in Duitsland zich altijd terughoudender en voorzichtiger opgesteld dan bijvoorbeeld in Frankrijk en ons land”, zegt Europa-kenner Hendrik Vos (UGent). “Maar het politiek klimaat is stilaan veranderd en de generatie die nu actief is, heeft geen persoonlijke herinneringen meer aan de Tweede Wereldoorlog. Dus kan het AFD de thema’s berijden waarmee alle extreem-rechtse partijen in Europa populair zijn geworden, met het immigratievraagstuk voorop”.

     

    “Toch is het AFD niet zo radicaal als andere Europese extreemrechtse partijen. Zo horen niet alle Europese kandidaten van het AFD tot de extreem-rechtse fractie. Hun ideeën over vluchtelingen zijn bij momenten behoorlijk scherp - denk maar aan het voorstel om te schieten op vluchtelingen die illegaal de grens oversteken - maar hun standpunt is eigenlijk: Duitsland zit vol en er kunnen geen vluchtelingen meer bij. En dat wijkt niet zoveel af van een mainstream-rechts standpunt. Hun discours heeft niet de ranzigheid die je soms associeert met een Geert Wilders of zelfs ons Vlaams Belang”.

     

    Geen bocht voor Merkel

     

    Zijn de regionale verkiezingen een smadelijke nederlaag voor Merkel en een voorafspiegeling van de nationale verkiezingen binnen anderhalf jaar?

     

    Hendrik Vos: “Dat vind ik niet. Merkel heeft uiteraard voor een polarisatie gezorgd onder haar bevolking. Maar haar christendemocratische partij CDU is zeker niet weggevaagd. Integendeel, de CDU blijft in de drie deelstaten belangrijker dan het AFD. Haar aanpak heeft dus nog altijd een grotere aanhang”.

     

    Zal Merkel haar “Willkommenspolitik” duchtig moeten bijsturen om de nationale verkiezingen te overleven?

     

    “Ze is eigenlijk al een tijdje bezig met bijsturen. Ze vindt nu ook dat de buitengrenzen van Europa beter moeten bewaakt worden en dat de ongecontroleerde instroom van asielzoekers moet afgeremd worden. Maar als Merkel nu een complete bocht zou maken en zeggen dat ze zich vergist heeft en Duitsland helemaal die vluchtelingen niet kan opvangen, zou ze flink aan geloofwaardigheid inboeten”.

     

    “Bovendien kan het probleem zichzelf ook wat oplossen als de instroom van vluchtelingen de komende maanden zou verminderen. Dan wordt het weer makkelijker voor Merkel om haar slogan “wir schaffen das” te verkopen aan de bevolking”.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ten gerieve van de geschiedenis-vervalsers van De Schandaard weze opgemerkt dat het in vakjes bergen van mensen inderdaad zeer fascistisch is.

    Heb ik nu de indruk gewekt dat die van De Schandaard dikke domme leugenaars zijn? Het zou mij spijten moest U mij verkeerd begrepen hebben!

    En wat het allemaal nog veel erger maakt, is het feit, dat hun trouwste lezerspubliek nog altijd denkt in een AVV-VVK-krant te lezen. Wat deze papierverkopers indertijd inderdaad ook waren. Waardoor er nog altijd een verre herinnering is gebleven aan kwaliteit en Vlaamse intelligentie.

    Deze ereplaats op het podium is al lang verkocht voor dertig zilverlingen en wordt nu gedeeltelijk ingenomen door De Tijd. Zij het dan met minder uitgesproken strijd-standpunten inzake de Vlaams Ontvoogding.

    Voor een ieder die niet persé op zoek is naar deze Vlaamse strijdpunten, is er trouwens De Morgen. Rood als groot, maar daar weet men tenminste waaraan geen geloof moet worden gehecht. Geen goed woord dus, behalve het watermerk van de kwaliteit.

    Erg, zéér erg, dat wij als Vlamingen, naast het altijd trouwe Pallieterke, de boter moeten gaan halen bij de tegenpartij.

    *

    *

     

     

     








    15-03-2016, 17:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3238

    7/1549 * - dynamiteren IJzertoren - CDU verliest, maar eigenlijk heeft het gewonnen want het blijft in het zadel -

     

    *

    Dinsdag 15 maart 2016

    Buienmaand

    Zon 6u56-18u48

    Z Arnikus van Averbode

    *

    15-16/3/1946 Dynamitering 1ste IJzertoren.

    Vandaag is het dus 70 jaar geleden dat onze Franscouillonse Meesters en hun nasleep van slippendragers eigenhandig het Vredesmonument der Vlamingen aan de IJzer hebben neergehaald. Hun haat heeft tot in de grond afgebroken wat Liefde had opgebouwd.

    Nooit zijn (officieel) de daders gevonden. Integendeel, sinds jaren zijn wij, de getrouwe Vlamingen, op die plaats niet meer welkom, want bij feestelijkheden, waait daar nu omwille van wat Judasgeld, de Staats Driekleur. Om volk te blijven trekken, heeft men er zelfs een kermisattractie van gemaakt.

    Hun haat is dus recht evenredig met hun vleierij, waardoor de meeloop-Vlamingen met een kluitje in het riet gestuurd worden. Zij hebben niet alleen de graven geschonden van onze gesneuvelde Helden, ze gebruiken zelf de herinnering daaraan om hun eigen illusies stand te houden.

    *

    *

    Met de brokstukken van het neergehaalde monument hadden de Vlamingen ondertussen een nieuw monument gebouwd, de PAX-poort en de toegang tot de nieuwe IJzertoren, hoger en feller dan de voorgaande. Maar het woord PAX, Vrede, is nooit tot hen doorgedrongen. Integendeel, het wakkerde alleen maar hun haat aan, zo dat de Nieuwe V-Alliantie het zaakje mocht overnemen.

    Maar de boodschap dringt zelfs dàn nog niet door. Geen ‘Godsvrede’, zoals de Fronters bedoelden, integendeel, de Nieuwe V-Alliantie, met de strop reeds om de hals, bijt ons toe, dat al moesten wij ervoor uitkomen dat iedere morgen de zon opgaat, zij zelfs dan nog zouden tegenstemmen.

    In tijden waar de vele veranderingen onze welvaart dreigen weg te blazen, willen zij integendeel nog méér verandering. In plaats van naar de waarden onze Vaderen terug te keren, waar een woord een woord was, en geen lokaas om hun kopstukken als muizen in de boter te kruipen. Dat ene historische moment toen dat gelukt was, is wel enerzijds hun onvervreemdbare verdienste, maar het is anderzijds meteen de ingang van hun ondergang. Want Coburger Staatsbelangen kunnen nooit toelaten dat Vlaamse Belangen (sic) de bovenhand halen.

    Aldus hebben zij het zelf gewild: tussen die twee Vlaamse Broers staat de Dood, liever dan samen overwinnen om te leven.

    *

     

    *

    Europa wordt een deel van Turkije:

    De Dienst gaat door….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De ‘Christen Democraten en de Sociaal Democraten, vier leugenbegrippen die als een tang op het varken staan: sedert de jaren na WO II (1949) zijn in onze landen on-onderbroken aan het bewind geweest. Ze zijn dus gezamenlijk verantwoordelijk voor alles wat verkeerd is gelopen. Maar tegen beter weten in, klampen ze zich natuurlijk vast aan de Macht. Zonder ook daarbij maar één minuut stil te staan bij wat Het Volk wil. We zagen het Steve Stunt o zio dikwijls op de beeldbuis herhalen, dat zij, Socialisten, wisten wat goed was voor de mensen. Zowel de Tsjeven als de Sossen hebben dus, vooral in eigen belang verslaafd aan de Macht zijnde, gedacht dat de bomen, zelfs zonder wortels, tot in de hemel groeiden. Een beetje ‘enerzijds’ en een beetje ‘anderzijds, om dan, ‘met de dood in het hart’, het hoofd in de schoot te leggen van de Franscouillonse Meesters. Zij die dansten op de muziek die in Parijs gedirigeerd werd….

    Wat er in Frankrijk nog restte van de Franse fierheid, werd beetje bij beetje verkwansel door de socialistische flierefluiters, de enen al van kleiner formaat dan de andere. Terwijl Duitsland, een beetje in de schaduw van de Amerikaanse baasmakers, rustig al het nodige deed om uit zijn as te herrijzen. Om stilletjes en ongemerkt, terug in de voetstappen te geraken van ‘Ein Volk, ein Land, ein Führer. U herkent haar zelfs aan hetzelfde soort vestje dat A.H. als hij in burger was, droeg. Waarschijnlijk Boss, het modehuis dat alle Wehrmacht officieren en SS-Oberstandartenführers kleedde….

    Vooral dat laatste, de Overzeese steun, wisten zij uit ervaring, was belangrijk. Al het andere zou dan wel volgen. En voor dat het volk de kans zag om aan het morren te gaan, zonder dat iemand dat besefte, zou er een nieuw volk zijn aangevoerd om het oude te vervangen..

    Neen, deze keer kwamen er geen KZ’s ter sprake: de vervanging moest onopgemerkt en onder valse voorwendsels voltrokken worden. Niet alleen in ‘Deutschland über Alles, maar ‘Mogen in die ganse Welt’.

    We kennen die melodie en die dreunende soldatenlaarzen nog van vroeger, toen ze ‘gegen Engeland, Engeland wollten fahren’….

    En och, wat zou een olifant als het Märklintreintje kijken waar dat kleine mensje ook het kleine merel-jongske Frauke Petry van de ‘Alternative für Deutschalnd’ haar voor de voeten liep. Zij, de Grote Märkelina die momenteel een coalitie van Turken met Hollanders voorzat, Hoofd van een Partij die al 70 jaar aan de macht was, tegenover een partijtje dat amper de luiers was ontgroeid.

    Alles larie en apekool. We gaan gewoon door. Anders zullen de Rijke Ooms uit Amerika, die absolute voorrang geven aan de Islam, ons dat kwalijk nemen. Und, kucken Sie mal. We hebben haast. Want het rijk van Generalissimo Obama loopt ten einde. We moeten alles ‘geschafft’ hebben uiterlijk tegen eind November.

    Daarna gooien we de handdoek in de ring en kan aan het slachten een tandje bijgestoken worden.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Deelstaatverkiezingen: politieke aardverschuiving in Duitsland

    *

    De Duitse deelstaatverkiezingen hebben een politieke aardbeving veroorzaakt. De nieuwe rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) won overtuigend, Merkels CDU en coalitiepartner SPD leden zware verliezen.

     

    De overwinning van het AfD – dat zich fel uitspreekt tegen de komst van meer migranten – was voorspeld in de peilingen, maar de resultaten waren nog beter dan verwacht. In Saksen-Anhalt werd het AfD in een klap de tweede partij, met 24,3 procent van de stemmen.

     

    In Baden-Württemburg kregen de rechtspopulisten 15 procent, in Rijnland-Palts 12,4 procent. Nog nooit scoorde een nieuwe partij – het was de eerste keer dat het AfD aan verkiezingen in de drie deelstaten deelnam – zo goed. Stemmen snoepte het af van vrijwel alle bestaande partijen, meldt ZDF.

     

    Alternative für Deutschland duikt in het gat rechts van Merkel

     

    Graadmeter

    De deelstaatverkiezingen werden alom gezien als een graadmeter voor de populariteit van bondskanselier Angela Merkel en haar beleid in de migratiecrisis. De reactie van de Duitse kiezer was niet mals: in alle drie de deelstaten ging het CDU onderuit.

     

    In Badem-Württemburg verloor de partij zelfs bijna 12 procent aan stemmen ten opzichte van de vorige verkiezingen in die staat. Coalitiepartner SPD verloor ook dik in die deelstaat (-10,4 procent), net als in Saksen-Anhalt (-11 procent).

     

    AfD voerde campagne met slogans als ‘Stel de grenzen veilig’ en ‘Stop de asielchaos’. ‘We hebben fundamentele problemen in Duitsland, die hebben tot dit resultaat geleid’, zei AfD-leider Frauke Petry. ‘Veel mensen kiezen voor een andere politiek en een ander beleid.’

     

    ‘Oplossingen nodig’

    Rainer Haseloff, CDU-leider in Saksen-Anhalt, gaf toe dat het migratiebeleid van Merkel een belangrijke reden was voor de oorwassing. ‘De kwestie waardoor het AfD in de parlementen door heel Duitsland is terechtgekomen kan niet langer worden genegeerd op federaal niveau’, zei Haseloff. ‘We hebben oplossingen nodig.’

     

    Toch is het beeld niet in alle deelstaten hetzelfde. In Badem-Württemburg kregen ook de Groenen flink meer stemmen. Die partij steunt het beleid van Merkel juist openlijk.

     

    Ondanks dat andere partijen samenwerking met het AfD hebben uitgesloten, heeft de uitslag wel degelijk effect op de regionale politiek. Geen van de coalities die nu de deelstaten regeerden, behaalden een meerderheid.

    *

     

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Voor de Turken is het vanaf 1 juli ‘Freies Manoeuver ins Jacht Gebiet’ ingans Europa. En waarom trouwens zou Turkije geen Europees land mogen worden? Daar grijpen dagelijks evenveel, zo niet meer, aanslagen plaats dan in Europa zelf. Dat is het gevolg van die grenzenloze liefde voor elkander.

    Turkey’s zijn zelfs zeer vredelievend, hebben ze nog onlangs bewezen voor de Poorten van Wenen, door daar zonder slag of stoot weg te trekken. Van het ogenblik zelfs dat ze vastte leden toch niet te kunnen overwinnen.

    En voor de Hoog Geschoolde Academisch gevormde historiekers onder ons: het Ottomaanse Rijk stond Das Deutsche Reich toch trouw terzijde in de oorlog ’14-’18. Iets dat toch een band schept, nietwaar?

    Nein! Nein! Wir schaffen das.

    Slot opmerking.

    Op deze blog wordt ten stelligste ontkend, dat Graaf Herman, bijgenaamd Het Vogelkoppelke, met 5 zware gepantserde Mercesdessen, in gezelschap van al zijn kleinkinderen, onderweg zou zijn om La Märkelina te troosten. Volgens zijn kuisvrouw is daar niets van aan, want de Tsjeven zijn de sterkhouders van de EVP van Merkel.

    Nog slotopmerking

    Uit goede bron is vernomen, dat Obama, bij zijn Londen-reis, als voornaamste punt van de dagorde heeft bekomen, dat ISIS in elke stad die deze naam waardig is, mits voorafgaandelijke aanvraag in 3 exemplaren, vertoningen zal mogen organiseren zowel met brandend vuur als met nat stromend water. Raadpleeg terzake de bestaande propaganda-video’s. Via lottrekking zal dan bepaald worden, waar zelfmoordcommando’s zullen optreden om het publiek te verrassen.

    Voor nadere inlichtingen: zie bewegging.net, het vroegere ACW, Gevestigd als bijhuis van de Nieuwe Nationaal socialistische EVP, de Europese Volks Partij van Merkel en van Graaf Hermann, op de vroegere Wetstraat 89, thans Place Adolf Hitler

     

    *

    *

     

     












    15-03-2016, 17:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3237

    4/744 * - Obama komt Cameron steunen tegen de Brexit -

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Even sluw als altijd, zelfs nu zijn Rijk ten einde loopt, weet de Moslim Broeder uit Amerika, de aandacht te trekken. Je weet maar nooit waarvoor het goed is.

    Een kat die in nauwe schoentjes zit, maakt rare sprongen. En met deze Moslim Zwarte Kater is het niet anders. Alleen is dit beest geen gewone straatkat, maar de Machtigste Man ter wereld. Laten we dus goed uit de doppen kijken.

    De man komt zelfs hoogst persoonlijk naar Cameron toe en reist daarna door naar Bruxellabad en misschien wel naar Bonn. Als Adolfina Märkel tenminste nog niet afgeschoten is in de kieshokjes.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Obama mengt zich in Brexitdiscussie: blijf in de EU

    Barack Obama gaat volgende maand naar Londen om de Britten ervan te overtuigen in de Europese Unie te blijven. Dit meldt de Britse krant The Independent op basis van Britse regeringsbronnen.

     

    De Amerikaanse president opent volgende maand een belangrijke technologiebeurs in Duitsland. Zijn bezoek aan Groot-Brittannië ligt in het verlengde van dat bezoek.

    Woedende voorstanders

    Voorstanders van het zogeheten Brexit, het vertrek van de Britten uit de EU, zijn woedend over het vooruitzicht dat Obama zich met de campagne gaat bemoeien.

     

    'Als een Amerikaanse president zich bemoeit met onze constitutionele toekomst, herlees ik altijd de Amerikaanse onafhankelijksverklaring', zei Steve Baker, Lagerhuislid voor de Conservatieven. Zijn collega Peter Bone zei: 'Waarom zou president Obama Groot-Brittannië vertellen of we een deel van een Europese superstaat moeten zijn of een onafhankelijke natie. Hij moet zijn commentaar en zijn ideeën voor zichzelf houden.'

    Relatie verbeteren

    Het bezoek van Obama aan Groot-Brittannië is ook bedoeld om de relatie met zijn Britse evenknie Cameron te verbeteren. In een interview zei de Amerikaanse president vorige week nog dat de Britse premier 'afgeleid' was van het dossier-Libië.

     

    Ook heeft Obama Camereon onlangs nog op het matje geroepen: indien Groot-Brittannië haar 'speciale relatie' met de Verenigde Staten wil behouden, moet het minstens twee procent van haar BBP besteden aan defensie. Na deze waarschuwing heeft Cameron het defensiebudget verhoogd.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ja, inderdaad, we weten het onderhand allemaal: het Verenigd Koninkrijk is, sedert beide wereldoorlogen, het schoot-hondje geworden van de Amerikaanse Cowboys. Het zijn inderdaad, verarmd door deze oorlogen, niet meer de koele kikkers van Engelsen die ‘the waves rulen’, maar de moordenaars van de Indiaanse volksstammen, de oorspronkelijke bewoners én eigenaren van die oneindige weidse prairies daar, waar ze als natuurvolkeren dicht bij de Natuur leefden. Zie Karl May en Winnetou. Nadat de Spaanse kolonialen hen ‘ontdekt’ hadden (en het land arm geroofd hadden), kwam de genocide op de ‘Originals’ op gang. Dit verhaal is geromaniseerd tot ons gekomen, o.a. met de titel ‘How the West was won’: al zuipend en al schietend.

    Na verloop van tijd keerden de Nieuwelingen zich tegen hun overheersers, de Fransen en de Engelsen in wat we nu noemen de Onafhankelijkheidsoorlog.

    Nadien kwam de Burgeroorlog, tussen het Zuiden en het Noorden, wat eindigde met de afschaffing van het slavendom. Maar de ingevoerde Zwartmensen waren er, en ze bleven er. Dartel en speels als wilde konijntjes in de wei. Sioux en Apachen, of wat er van overbleef, was ondertussen in ‘reservaten’ ondergebracht, en niemand sprak nog over hen. Hoogstens over Buffolo Bill, als mascotte….

    En precies dàt volk, dat altijd geleefd heeft en groot geworden is, teerde op grond van de Indianen, op geroofde eigendommen. Na de wilde Indianen-verhalen, kwamen de Europese Wereldoorlogen, waar ze het laken helemaal naar zich toe trokken. Nu denken ze al een halve eeuw de Meesters van de wereld te zijn die overal hun neus moeten insteken.

    Wij hebben ze zelfs nodig, want we leven onder hun sterrenhemel die vol steekt met satellieten. Leggen ze die stil, dan is heel het Avondland weer meteen terug geworpen naar de Oudheid.

    We zitten hopeloos verstrikt in hun netten, want we moeten hen ten eeuwige dage dankbaar zijn. En wat meer is, naast die dankbaarheid voor hen, mag er niet de minste sympathie bestaan voor het eigen verleden. Integendeel, band met het Tsarenrijk zijn uit den boze. Het zou de commerciële belangen van onze Meesters kunnen schaden.

    *

    En dat alles komt Obama ons nog eens goed inpeperen. We moeten hunnen vriend zijn, anders sloan z’up uzze mulle’….

     

    *

    *

     








    14-03-2016, 15:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3236

    5/807 * - Balmoral komt leeg te staan – onafhankelijkheid wenkt -

    *

    Maandag 14 maart

    Zon 6u58-18u46

    H Mathilde

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    William Wallace (1272-1305), eigenhandig vermoord en daarna gevierendeeld door Edward I van Engeland, had dàt nog moeten beleven! Geen onderdaan meer te moeten zijn van die Engelsman!

    Voor alle zekerheid heb ik het nagekeken: het landgoed Balmoral is 270 Km² groot, heeft ‘s jaars rond 50 man in dienst en heeft een bewogen geschiedenis achter zich. Het mag dan ook niemand verwonderen, dat hier weer een Coburger achter zit, namelijk ‘Prins’ Albert, de echtgenoot van de onsterfelijke kleine vinnige Kween Victoria, het man-wijfje dat maar niet wilde sterven. Het koppel kocht dat stulpje in de Schotse Hooglanden in 1882, omdat het Albert aan de woeste schoonheid van zijn heimatland deed denken, waar hij zoveel in de bossen had gespeeld met zijn Neef, Keizer Wilhelm II, van Pruisen, die even later de Oorlog ’14-’18 in Vlaanderen zou brengen. Iets wat niet vermocht de familiebanden te verbreken, ook niet die in Brussel. Coburgers zien de dingen inderdaad altijd groot, groter, grootst, vooral als het gaat om de besteding van andermans (belasting) geld. Leopold I en vooral diens zoon Leopold II met den baarde, brachten die bezitterige mentaliteit over naar bij ons. Zij het op heel wat bescheidener schaal. De huidige Windsors, de nakomelingen, gaan daar nog altijd ieder jaar met heel hun hofhouding, in Augustus in verlof.

    En daar zal dus nu, uit vrees voor de Geest van William Wallace, noodgedwongen een einde aan komen….

    Want nu is heel dat verhaal bijna Voltooid Verleden Tijd. Na 800 jaar zijn de Schotten nu bezig met hun boeien stuk te slaan Ze zeggen het niet zo luid, maar net als bij ons, zullen de Coburgers bloeden.

    Net als bij ons. Dat hoop ik tenminste.

    Och, de onzen hebben geen Balmoral om hun ‘soiréés” in op te vrolijken. Hoogstens konden ze rond Mei ’40 even intrekken in Wijnendale’, in het Kasteel dat ooit de eigendom was van de Graven van Vlaanderen. Het was daar dat Leopold III de duimen moest leggen voor de Duitsers. Anders huizen de Coburgers in Ciergnon, in ergens een godvergeten everzwijnsgat in de Waalse Ardennen. Meer kunnen die niet betalen….want het goed zelf is eigendom van een ‘Stichting’ die er alle kosten van draagt. Flip en zijn Madam hebben alleen een soort van gebruiksrecht’ omdat zij in de juiste wieg zijn geboren…..

    De spreekwoordelijke gierige rokjes dragende Schot die al blazen op zijn doedelzak, de voortrekker speelt van de Vlaamse Lamme Goedzakkken…. Daar zal zeker veel volk naar komen kijken.

     

    De minder goede kant van de zaak der vrijgevochten Schotten is, dat zij wensen trouw te blijven aan het Dictaat van Bruxellabad. Waardoor ze dreigen van de Engelse zachte voorjaarsregen in de woeste winterstormen van de IS-Sekte te geraken.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    *

    Schotse SNP gaat opnieuw voor onafhankelijkheid

     

    De Scottish National Party lanceert deze zomer een nieuw ‘initiatief’ om de Schotten te overtuigen van de nood aan onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. Dat heeft partijleider en premier Nicola Sturgeon zaterdag aangekondigd. Anderhalf jaar geleden bleek er in een referendum geen meerderheid te vinden voor Schotse onafhankelijkheid.

     

    In 2014 verwierp 55 procent van de Schotse kiezers de onafhankelijkheid, maar dat ontmoedigt de nationalisten van het SNP niet. ‘Onze droom is een onafhankelijk Schotland. We willen ons eigen toekomst kunnen bepalen. Daarom lanceert de SNP deze zomer een nieuw initiatief om steun voor onafhankelijkheid te vergaren’, zo verklaarde Sturgeon voor een drieduizendtal aanhangers van de partij in Glasgow.

     

    Sturgeon herhaalde ook dat een eventueel vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie een nieuw referendum over de onafhankelijkheid van Schotland kan inluiden. De Britten mogen zich op 23 juni in een referendum uitspreken over het EU-lidmaatschap. Volgens Sturgeon, wiens partij in Schotland de absolute meerderheid geniet, zou het ‘democratisch onrechtvaardig’ zijn indien de Schotten tegen hun wil in uit de Europese Unie worden geduwd. Een meerderheid van de Schotten steunt het EU-lidmaatschap.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Het goede aan de zaak is echter, dat er na de Vrijheid, ook een einde kan komen aan de exodus van de vele generaties Schotten. In plaats van andere continenten te helpen rijk worden door hun werklust, kunnen ze nu in eigen land op eigen poten staan. De vele O’Connery’s kunnen eindelijk weer thuis komen….

    Op een strategische plaats gelegen, ben ik wel benieuwd naar hun houding, als ze de Russische onderzeeërs voor hun kusten zien voorbijschuiven. Zouden die met handvlaggetjes staan wuiven, zoals de Franse staatsburgers in 1941-1942 jubelden toen ze in Lorient uitgeleide wuifden aan de Duitse U-Boten, die tussen de kaaimuren in het landschap, uitvoeren om de Engelsen te weerstaan?

    Via deze link zit U daar meteen midden in.

    http://www.strijdbewijs.nl/uboot/dasboot.htm

     

    *

    *

     








    14-03-2016, 15:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3235

    5/983 * - Gazastrook () – West Vlaams Dialecticum (2) -

    *

    *

    De overgewaaide stuteschooiers-sekte:

    Gaza of St Jans Molenbeek: zoek de 7 verschillen.

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Een paar aandachtige lezers hebben om uitleg gevraagd over de ‘stuutjes met muzzestroentjes’ die ze hier al eens meemaakten in het pure en ongezouten West-Flutees. Neen, het verband met ‘mouse shits’ hadden ze niet door. De wietkwekers uit Wietschate, dat tegen de Kemmelberg leunende boerengat in de Westhoek, diende alleen maar om de West-Vlamingen in hun hemd te zetten, dachten ze.

    Allez, de les gaat verder. Op de beeldbuis duiken, niet alleen in het straatbeeld, maar ook binnenshuis, meer en meer ‘stuuttezakken’ op, die de acteurs als fiere boerenknechten in werkkleren over de schouder op de rug dragen. Vroeger waren die uit onverwoestbaar bache-materiaal, versterkte jute, of ‘baalkatoen’ gemaakt. Want ze moesten een heel wroetersleven meegaan. Nu zijn ze ‘Dior’ of ‘Delvaux’ en ze zijn bedoeld om overal de halve huisraad mee te dragen. Ook bommen en bomgordels. Vroeger liepen de ‘dijkendelvers’ zo op straat. Nu is dat de modieuze jeugd, omdat ze denken dat zoiets ‘gekleed’ staat. Want ze willen er voortdurend als haveloze ‘vluchtelingen’ uitzien.

    Ja Ja, waar is der Oud’ren fierheid nu gevaren…..

    Tja, en via die ‘meuzels’ in alle formaten, waaronder ‘balaçons’ de meest tot de verbeelding sprekende waren. Omdat ze een overal dichtgenaaid beddenlaken waren, met een soort mangat in het midden. Zodat die, met ondergoed en werkkledij voor maanden ver, door de ‘trimards’ die de bieten gingen ‘zetten’ in ’t Fransche, over de schouder konden gedragen worden. Via deze ‘bagagedragers’ kom ik op de bomgordels en bomtassen waarvan de gazetten dagelijks vol staan. Zo kunnen ze al schietend en al Alla Akbar roepend, via het strand de hotels met Westerse toeristen bestormen. Of met bom-auto’s in de menigte rijden. Die ‘trimards’ (nu ‘hangjongeren’ genoemd, die om de tijd te doden, overal in groepjes rondhummelen) onderweg naar het station van vertrek, zijn een beeld die op mijn netvlies gebrand staat sedert mijn vroegste jeugd. Zo trokken de vaders toen naar den vreemde, om er slavenarbeid te verrichten voor vrouw en kind.

    *

    Eigenlijk wilde ik bij deze de Overheid suggereren om al die bagagedragers in het openbaar te verbieden. Zou veel moeilijker zijn om dan nog bommen en ander moordtuig te transporteren. Want een halve kilo TNT in Uw binnenzak voelt niet zeer comfortabel. Denk ik.

    Blijft over de dames-saccoches, en het is hoogst waarschijnlijk met dat vooruitzicht dat nu jonge Moslimaatjes opgeleid worden. Niet om nieuw leven uit te dragen, maar om de kaarsjes van zoveel mogelijk ‘ongelovige Christenhonden’ uit te blazen.

    Ja Ja, de vooruitgang is niet door maar één gat te vangen. Al die vreemdsoortige onnatuurlijke bagagehouders doen de rest.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Tienjarig kind gedood bij Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook

     

    Bij een reeks Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook is vandaag een tienjarige jongen om het leven gekomen. Dat melden medische bronnen, de veiligheidsdiensten en ooggetuigen.

     

    De jongen, Yasin Abu Khousa, kwam om het leven en zijn 6-jarige zus Yasmine is in kritieke toestand bij een van de Israëlische luchtaanvallen op een trainingskamp van militanten in het noorden van de Gazastrook, aldus het ministerie van Volksgezondheid van Gaza in een mededeling.

     

    De aanvallen kwamen er enkele uren nadat onbekende militanten vier projectielen hadden afschoten naar het zuiden van Israël. Daarbij waren er volgens Israël Radio geen gewonden of schade. "Als reactie op het geweld, heeft de Israëlische luchtmacht vier sites van Hamas gebombardeerd in het noorden van de Gazastrook", aldus het leger in een communiqué.

     

    Ooggetuigen lieten weten dat ze gevechtsvliegtuigen hoorden boven de Gazastrook en daarna een reeks explosies hoorden in het noorden en het zuiden van de Gazastrook, en in Gaza Stad. Veiligheidsverantwoordelijken van Hamas verklaarden dat de vliegtuigen twee trainingsposten gebombardeerd hebben die behoren tot de gewapende afdeling van de islamitische Hamas in het noorden van de Gazastrook, en ook een post die behoort tot de Islamitische Jihadbeweging in Gaza Stad. Daarnaast werd een centraal gelegen post van militanten geraakt.

     

    Militanten schieten regelmatig raketten af in de richting van Israël sinds het einde van het 50 dagen durende grootschalige militaire offensief van Israël in de Gazastrook in de zomer van 2014, waarbij 2.200 Palestijnen omkwamen en 11.000 anderen gewond raakten. Israël reageert elke keer op die raketten.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    En nu ik het toch over onze mode-freaks heb, er al eens aan gedacht waarom er de laatste jaren zoveel woestijnachtige lange brede sjaals gedragen moeten worden? Die liefst in lange lussen ronde hals en over de borst gedragen worden alsof het om zich te beschermen tegen rondvliegend woestijnzand. Al begrijp ik natuurlijk dat de klimaatverschillen daar grotendeel de reden voor zijn. De koude Noordenwind is nu eenmaal iets dat, in tegenstelling met woestijnbewoners, waaraan wij van uit de wieg gewend zijn.

    Die meters lange sjaals zijn daarenboven echte moordwapens om iemand de keel toe te draaien. Ze zijn vooral belangrijk om voor het gelaat geslagen te worden, zodat de persoon zelf voor de scherpste camera-bewaking onherkenbaar wordt. Met daarbij die fameuze ‘capuchon’ die over het hoofd getrokken wordt, en ieder stap die je buiten zet, waan je je zelf terecht gekomen in een Chicago-verhaal. Die tussen dode lijken, afgekapte hoofden en in de goot kermende verkrachte vrouwen op straat, zigzaggend op huis toe gaat.

    De ‘pluraliteit’ en de ‘diversiteit’ loopt zo van de schop. Waarbij het me niet zou verwonderen, dat deze camouflage zwaar gesubsidieerd wordt. Want de Nieuwelingen moeten onherkenbaar in de menigte opgaan. Is een grondvoorwaarde voor de ‘verrijking’.

    Maar altijd indachtig zijn beste Mensen, wat we weeral hebben bijgeleerd, dat als Slinkxs geen argumenten meer heeft tegen de Waarheid, dat er dan geweld aan te pas komt.

     

    *

    *

     

     








    14-03-2016, 14:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3234

    5/896 * - Jonge Moslimama’s met dodelijke missie (Parijs) – De Clinton klop-klop Methode om de tegenpartij te overtroeven (9)

    *

    Zondag 13 maart

    Zon 7u00-18u45

    H Eufrasia

    *

    *

    Als mannen te laf zijn om te vechten…..

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Wijlen Hans Jansen, de Arabist, geboren 1946 en veel te vroeg gestorven 5 mei 2015, moest dit nog kunnen beleefd hebben. In zijn tijd sprak die nog van ‘de vijand die niet meer buiten, maar binnen de poorten was’, maar hij had toen nog geen weet, dat er ook jonge meisjes gewapend met Kalasjnikovs die zwaarder wegen dan zij zelf, in de strijd zouden geworpen worden. Om na hun ‘heldendaad’ met vele doden, zelf door de Politie te worden afgeknald.

    Probleem voor de IS Lam-sekte: wat moeten die bij Alla Liere Allala met die 72 dagverse maagden? Een gender-operatie soms?

    Klopt niet, volgens Erdogan, de Turkse Sultan want vrouwen horen thuis ofwel in de slaapkamer ofwel aan de gootsteen, bij hun nooit lege kinderwiegen. Ze hebben geen zaken in zaken zoals de Bataclan, want dat is voorbehouden terrein voor de Strijders van de Wrede op Aarde aan alle mensen van Goede Wil.

    Zo zie je nog maar eens, dat Donald Trump gelijk heeft, als hij er voor uitkomt wat de meeste mensen denken, namelijk dat Moslims ons haten. Ze haten ons van in de moederschoot en ze haten ons nog in hun graf. Maar zo lang ze niet met 10 man hun slachtoffer kunnen overweldigen, houden ze zich koest. Waarbij in de eerste plaats moet gezegd worden, dat alle tegen-haar volledig uit den boze is, want niet politiek-correct. Erger zelf, het is populistisch, een scheldwoord dat vooral in Duitsland opgang maakt. Gewoon omdat Merkel daar vandaag eindelijk spitsroeden moet lopen.

    Zou de Vlaamse Troela van Onderwijs, Trezebees Crevitskaja het Onderwijs in de Moslimscholen niet per direct voor herziening richting uitgang vatbaar maken? En ik ga nog meer zeggen, Walter. Deze vraag gaat niet alleen richting ‘Gemeenschaps Onderwijs’, maar ook en misschien nog meest richting het Vrij Onderwijs, ooit in vroeger dagen het Katholiek Onderwijs genoemd. Daar stond toen in het ‘Schoolreglement’, dat zowel LEERKRACHTEN als LEERLINGEN in alles de Christelijke Moraal dienden te onderschrijven. Het is mij onbekend of ‘terrorisme’-bevordering daar deel zou van uitmaken. Feit is, dat op deze Vrije Scholen, jonge Is-Lammetjes met de dag meer welkom zijn. Door hun aantallen verdringen ze zelfs het eigen volk van de schoolbanken. Hoe meer leerlingen, hoe hoger de subsidies uit de lege Staatskassen..

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    Twee tienermeisjes planden nieuwe aanslag op Parijse concerthal

    *

     

    De Franse antiterreurpolitie heeft twee tienermeisjes gearresteerd die een aanslag op een concerthal in Parijs wilden uitvoeren. Het gaat om meisjes van 15 en 17 jaar.

     

    Volgens de aanklagers waren de plannen nog in een pril stadium. Welk theater zij op het oog hadden, is niet bekend. De Franse zender BFMTV zegt dat er woensdag vier tienermeisjes werden gearresteerd omdat ze deelnamen aan een Facebook-gesprek over de plannen. Twee van hen werden vrijgelaten, de anderen zijn voor de rechter voorgeleid. Het vijftienjarig meisje is tijdelijk uit huis geplaatst, de zeventienjarige wordt vastgehouden.

     

    Bij de arrestaties zijn geen wapens of explosieven aangetroffen. De politie heeft geen informatie verstrekt over de identiteit van de meisjes en waar zij zijn gearresteerd. Ze worden aangeklaagd voor samenzwering in combinatie met een terroristische daad. De nieuwszender meldt dat het plan is mislukt, maar dat de politie de informatie toch serieus neemt.

     

    De arrestaties komen vier maanden na de bloedige aanslagen in Parijs waarbij in concertzaal Bataclan meer dan honderd mensen werden vermoord. Volgens persbureau AP worden de laatste twee jaar meer Franse meisjes gerekruteerd voor Islamitische Staat.

     

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Hoe zeer de Media ook hun best doen om uit te leggen dat ‘het maar om te lachen’ was, gewone stoerdoenerij van een paar bakvisjes om op te vallen, de kern van het verhaal is ongekunsteld puur woestijn-barbarisme. Met daar bovenop de Linkx-aandoende reactie van eeuwig dezelfde remedie, namelijk als er geen argumenten tegen de Waarheid meer zijn, dan wordt er gegrepen naar geweld.

    Hetzelfde zagen we in Chicago, waar Donald Trump het spreken belet werd door honderden opgezweepte ‘Democraten’ die liever het Clinton Wife hadden gehoord.

    Moeten we nu ons hart vasthouden, dat deze ziekte overslaat naar Europa? Dat de SD (Sociaal Democraten) er op kloppen, omdat ze dreigen in de minderheid te worden gesteld? Misschien een ideetje voor Zeemsmoel Peeters van de Tsjeven, om onderhuids/onderduims enerzijds de aanhang ertoe aan te zetten, om dan zeemzoet anderzijds te komen vertellen dat dit echt niet kan. Alles is goed om hem en zijn kornuiten voor de camera’s te brengen. Is het niet voor de te dure melk, dan is het voor de te goedkope boter.

    Deur-aan-deur reclame gaan maken voor U zelf, zoals Almacy van Groen, is het recept uit de jaren stilletjes. Naar Amerikaans model, de spreker van de tegenpartij op het podium te lijf gaan, het zogeheten Clinton Model, dàt is de toekomst. Dan immers kan de media de aandacht trekken op het losbrekend geweld, de schuld van al die ‘populisten’ van het Vlaams Belang. Vuisten tegen de welsprekendheid van anderen.

    Zeg nu nog dat onze Samenleving er niet op vooruitgaat!

     

    *

    *

     

     








    14-03-2016, 14:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3233

    7/1278 * - na de Balkan-route de Italië-route (1) – ISIS invasie via Libië (3) – koloniale banden Libië (6) – Liberty-boten (6) – USA 8ste Leger tot Monte Cassino (6) -

     

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De Balkan-route potdicht? Dan komt de vroegere Italië-route toch weer open voor de vele tienduizenden ‘vluchtelingen’. Komt er zò aan. Zie kaartje. Want van de Griekse eilanden in de Egeïsche zee naar de Hiel van de Laars is, nu de zomer er aankomt, een Meridiaan luxetochtje.

    Na de gesloten Balkan-route dus de boeiende bezigheid om, moest het niet rap genoeg gaan via de Middellandse Zee, de overtocht te organiseren via het welbekende Lampedusa.

    Misschien dat er overal zelfgemaakte wegwijzertjes kunnen voorzien worden, met ‘Londen: 2634 Km – Keulen 2234 Km – Stockholm 2734 Km’ ongeveer. Het zou de vermoeide reiziger moed geven om te volharden, zodat ze niet neerstrijken in mijn straat….

    Hupsakee dus met de beentjes! Alle ‘welzijnswerkers’ die kant op AUB. Het milieu roept U. De strijd tegen de ‘Opwarming van de Aarde’ roept alle hens aan dek. De wereld moet hoogdringend verbeterd worden. Niet dringen. Er is voor elk wat wils.

    Ja, kijk gerust nog maar ‘ns naar dat kaartje. Het is nooit te laat om bij te leren. Wat meer is: deze kennis zal U goed van pas komen om de papierverkopers vol leugens, verdraaiingen en vervalsingen, te doorzien voor het te laat is.

    Misschien zijn er binnenkort wel vervroegde verkiezingen, nu de ‘vrienden’ van deze ‘centrum-rechtse’ regering bijna al vechtend op straat rollen.

    *

    Een tweede, ja zelfs een derde blik op het kaartje hierboven zal U helpen over de grond van de zaak: in amper een paar uur tijd kan ons lot in het Westen geklonken zijn. En neen, een GPS is daarbij niet eens meer nodig. Dat weten dus ook de legerbenden van de hersenloze idioten van IS, de sekte die al jaren bezig is om zich in de uitvalbasis Libië te nestelen.

    Bij een beetje goede zichtbaarheid, kunnen we ze zelfs bezig zien met het blote oog, aan de overkant van dat beetje zee tussen het Italiaanse vasteland en de Afrikaanse kust. Ja, natuurlijk, daar had Italië tot aan de Bevrijding door de Amerikanen in 1943 zijn enige kolonie. Twee hoofdsteden, Tripoli en Rome, op een boogscheut varen van elkaar.

    Toen eenmaal de brokstukken van de Tweede Wereldoorlog waren gaan liggen, en dus de rust in beide landen was teruggekeerd, werden de oude vriendschapsbanden hersteld. Tot Amerika op het onzalige idee kwam, dat Libië onder Khadafi … beter verdiende. En dat het land beter af zou zijn onder een democratisch bestuur. Het resultaat is er nu: geen democratie, maar de dictatuur van de sekte die denkt dat de hele wereld van hen is.

    En eigenlijk liggen de zaken (voor hen) zeer simpel. Overal in Europa hebben zij er hun sympathisanten die er met meerdere honderdduizenden het ogenblik afwachten dat ze de oversteek zullen wagen om alle ongelovigen, wij dus, net als in vorige eeuwen, ‘over de kling te jagen’.

    O, zeggen onze Verlichte Grote Verstanden. Tegen dan zullen we van deze troep Nieuwe Europeanen wel brave ‘gematigde moordenaars’ hebben gemaakt.

    En dàt, die Inval der Barbaren, mijne Dierbaren, zou wel eens in sneltreinvaart kunnen gebeuren, en niet meer te paard zoals in de Middeleeuwen. Per slot van rekening zijn de Arabieren toch de rijkste mensen ter wereld. Met de hulp van Amerika bouwen ze in een paar maanden tijd de meest geduchte invasievloot ter wereld. In de jaren ’40 waren dat toen de Liberty-boten, per stuk goed voor het transport van duizenden mariniers. In de States liepen die rapper van stapel, dan de Duitse U-boten die tot zinken konden brengen. Aan die Liberty-boten danken we trouwens tot op de dag van vandaag het woord ‘Stock Americain’, waar sjacheraars de overbodig geworden uitrusting na de oorlog te gelde konden maken.

    *

    Stormklokken, ja. En dan? Wie zal ze luiden? En in welke torens hangen die nog? Het zullen eerder de muezzins zijn, die van op hun minaretten, met hese overslaande stemmen de overweldigers welkom zullen toezingen.

    In de Laars van Italië zijn er ondertussen geen Gustav-linies meer, die overdwars over land de doortocht der aanvallers zouden kunnen stoppen. Amerikanen of Moslim-sekten laten zich niet tegenhouden door tegengeweld. Integendeel. Een flinke dosis bedriegerij is in al deze gevallen veel efficiënter….

    Ja, Mijne Dierbaren. Met de dag groeit mijn overtuiging, dat onze Beschaving, met het Hitler-Regime beter af ware geweest. Nu is alles gewoon van voren af aan te herbeginnen, toen was het ergste geleden. Toen werden de tegenstanders naar kampen afgevoerd, vooraleer te worden opgestookt. ISIS doet dat er plaatse. Zeer individueel. Met de verfilmde gebruiksaanwijzing ter navolging daarbij.

    Maar maakt dat voor de slachtoffers enig verschil?

    Was het Hitler-regime dan maar een simpel voorspel van de eigenlijke ‘wereldverbetering’? Naarmate in Amerika de verkiezingskoorts stijgt, worden met Donald Trump de zaken steeds duidelijker. Of de sekte-leden van de Islam allemaal even gevaarlijk zijn, zult U best kunnen waarnemen, de dag dat er zo ene voor Uw neus staat. Is ‘t ’n brave, ‘dan hebde gij chans’ gehad. In het andere geval zult U het niet meer kunnen navertellen. Maar U zult er alsdan het dode bewijs van zijn.

    Waarom Trump klaar ziet? Omdat hij zich realiseert, dat ‘Ongelovigen’ doden een punt van hun ‘Geloof’ is, net zoals ‘Uw naasten beminnen als Uzelf om God’ dan weer een punt is van de.. Mechelse Catechismus….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    VN: "Islamitische Staat versterkt greep op Libië"

    *

    De terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft "zijn controle over het Libische grondgebied aanzienlijk versterkt, wat bijdroeg tot een toegenomen vraag naar militair materieel", zo zeggen VN-experts in een rapport dat deze week verscheen.

     

    Volgens het rapport heeft IS in Sirte met succes gerekruteerd onder de gemeenschappen die "sinds de omverwerping van het Kadhafi-regime gemarginaliseerd zijn". In 2015 maakte IS een aanzienlijke opmars in Sirte, zo klinkt het, in die mate dat het vandaag "de belangrijkste politieke en militaire speler is in het gebied".

     

    Volgens de experts heeft de terreurgroep ook haar operationele capaciteit in Tripoli en Sabratha verhoogd door lokale en buitenlandse strijders aan te trekken.

     

    De experts raden aan om het huidige wapenembargo in stand te houden, dat voorziet in uitzonderingen voor de internationaal erkende regering. Ze waarschuwen dat zelfs indien de eenheidsregering van start gaat, het risico op verduistering en oneigenlijk gebruik van militair materieel groot blijft. Daarom moet de eenheidsregering een inventarisatie maken van het militaire materieel, waaronder ook de chemische wapens.

     

    Het rapport maakt ook melding van meerdere schendingen van het wapenembargo. Zo kwam er militair materieel het land binnen vanuit Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, Turkije en Soedan, alsook in Rusland en China gemaakte munitie.

     

    "De gewapende groepen in Libië krijgen ook nog steeds logistieke steun en wapens van terroristische groepen uit Mali, Niger, Egypte en Syrië", zo klinkt het nog.

     

    De VN probeert al maanden een eenheidsregering in het zadel te krijgen in Libië, dat momenteel twee regeringen en twee parlementen heeft. *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Nog even verder bomen over (juni 1943) de landing op Sicilië door het 8ste Amerikaans Leger. Dat het daarbij ‘gegidst’ werd door de uit Amerika meegekomen Maffia, is ook al een voet-nota in de Geschiedenis. Mussolini had die op Italiaans grondgebied namelijk met wortel en tak uitgeroeid.

    Vandaar dat, spijts verwoede tegenstand, de ‘Geallieerden’, waaronder veel Marokkanen (hier is de streek door Marokkanen ‘bevrijd’ !!!) traag maar zeker oprukten. In eerste instantie tot aan… de Gustav Linie. Zie kaartje.

    Daar boden de Duitsers maandenlang weerstand.

     

     

    *

    *

     










    12-03-2016, 17:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3232

    4/667      * * - ‘kind-huwelijken’ – Turken zonder visum – Scientology (3) -

    *

    *

    In betere kringen….

    ’n Imam-huwelijk met 4de Vrouwtje-op-zij.

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    U weet onderhand wel, dat de Shariah, ter bevordering van het aantal soldaten voor Allah, aan elke Moslim Pa aanraadt om ten minste 5 Moslim-Ma’s in huis te halen.

    Meestal kunnen die, behoudens de begoede klasse, zich dat financieel niet permitteren. Maar nu lopen, zitten, staan, liggen die ‘kandidaatjes’ zomaar te rapen langs de straat. Goesting is koop, je moet dat niet vragen. Liever dàt dan als Christen seks-slavinnetje met gescheurde onderbuik en huilend van de honger, te moeten sterven op de leeftijd waarop onze kleinkinderen hier hun Eerste Communie doen.

     

    Deze ‘tijdelijke huwelijken’ voor alleen de Imam kosten alleen wat kleingeld in diens handen: de man moet ook leven. Wij in het Westen hebben voor zoiets een heel andere terminologie, waarbij de daders gewoonlijk voor jaren achter de tralies vliegen. Bij Turken, zoals U hieronder zult lezen, is dat anders. Ze kunnen zelfs mateloos herkansen. En om van de last af te zijn, volstaat het 3 keer luidop te zeggen, dat Nr 3, of Nr 4 verstoten wordt. Onderhoudsgeld komt er zelfs niet bij kijken.

    Het zal je kind maar wezen.

    Het is goed dat deze zaak even in de belangstelling komt, zo kunnen onze kinderen de nodige voorzorgsmaatregelen nemen voor hun klein- en achterkleinkinderen.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Steeds meer Turkse mannen kopen Syrische kindbruiden

     

    Turkse mannen buiten de schrijnende armoede van Syrische vluchtelingen heimelijk uit om zich een kindbruid aan te schaffen.

     

    De vluchtelingencrisis is een humanitaire catastrofe. Vooral vrouwen en kinderen hebben zwaar te lijden. Bijzonder precair is de situatie in de Turkse grensstad Kilis. Daar maken steeds meer Turkse mannen van de noodtoestand misbruik om een ware koehandel op te zetten in Syrische meisjes. Dat bericht de Duitse krant Augsburger Allgemeine.

     

    In Kilis leven momenteel meer Syriërs dan Turken. Al is overleven een beter woord om de vreselijke situatie waarin ze verkeren, te beschrijven. De levensomstandigheden zijn er verschrikkelijk. Uit 'economische noodzaak' zien families zich gedwongen om meisjes te verkopen aan Turkse mannen die zo hun kans schoon zien om zich een tweede vrouw toe te eigenen.

     

    Deze "officieuze" echtgenotes maken deel uit van een zogenoemd imam-huwelijk. Daarbij worden 15-jarige meisjes verkocht aan mannen van zestig jaar oud. Alles gebeurt onder de ogen van de lokale burgemeester die de problematiek ernstig neemt maar er machteloos tegenover staat.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Scientologie is dus geen criminele sekte. Uitspraak van de Rechter. Het had er nochtans alle schijn van.

    Waarschijnlijk zou, in het geval van deze Islam-uiting van al die kind-huwelijken, de uitspraak wel eventjes anders kunnen zijn.

    Het wachten is dus volgens mij op een karaktervast persoon die gene bang heeft noch van den Duivel of zijn moer. Uitgangspunt: de zedenmisdrijven van Keulen, het topje van de ijsberg.

    De vraag is eigenlijk tamelijk simpel: handelen die mensen uit groepsovertuiging, ja of nee. Probleem is daarbij, die massale en gelijktijdigheid in het juiste avondlicht te stellen. Een criminele dwang waaraan niet viel te weerstaan. Gepland en in groep uitgevoerd.

    Bezwarend detail: de voor-geprogrameerdheid.

    Een groepering die daartoe in staat is, is als geheel crimineel te noemen.

    Uitspraak: de Islam als geheel is een criminele organisatie die er alleen op uit is de buitenwereld op alle mogelijke manier te benadelen. Ze wordt in onze Landen buiten de Wet gesteld en verboden. Al hun goederen worden verbeurd verklaard en komen de reeds gemaakte slachtoffers ten goede.

    De zitting wordt geheven. Rijkswachters, haal overal de Leiders van deze misdadige sekte op en begeleid hen binnen de 24 uur gevankelijk naar hun thuishaven. Inch Allah.

    Of liever: kap ze in zee, dan zijn ze seffens bij elk hun 72 maagden en zijn wij van hen af.

    *

    *

     








    12-03-2016, 16:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3231

    5/708 – Geert Wilders voor Pilatus -

    *

    *

    Vele decennia vroeger dan de bruine asielzoekers, verdronken al Europeanen

    maar daarover mag niemand speken

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Neen, Meneer de Rechter. Jullie willen me aan de verkeerde kant van het pistool zien om van daaruit te kunnen besluiten dat ik geschoten heb. Maar er werd niet eens geschoten. De haan werd niet eens overgehaald, dat was de massa in de zaal die, als hulpeloze drenkelingen, om hulp riep. Die hulpkreet was echter zeer beledigend voor de samenzwerende sekte-leden die zich betrapt voelden omdat ze niet gegeerd werden.

    Dat ze niet gegeerd worden, omdat ze ons, ‘ongelovigen’ haten met een dodelijke haat, dat is iets dat hen een beetje ontgaat. Gelukkig is Donald Trump daar nu om dat te zeggen.

    Zij die zich beledigd voelen, die zou U voor Uw Rechterstoel moeten slepen. Doe dat dus maar niet, want op het galgenveld zouden preventief wel eens de juiste volksbedriegers aan de koord kunnen bengelen. Die PvdA-leider, bijvoorbeeld, die vindt dat Marokkanen de etnische dragers zijn van alle criminaliteit….

    Enne, de Geert zelf, zult U niet zien, tenzij jullie met je eigen vel voor hem borg staan. Gelijk oversteken, dus Hij zal niet zo naïef zijn als Egmond en Hoorne die in de val liepen van de Spaanse Bloedhond Alva (1568) en op het schavot eindigden.

    Zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Onthoofding_van_Egmont_en_Horne

     

    Ik ga zelfs meer zeggen, Heren Rechters. Het is best mogelijk dat in jullie Rechtbank meteen ten uitvoer komt wat jullie nep-Meesters al lang hebben verwacht, namelijk dat U daar op staande voet en op doorslaggevende wijze het bewijs voorgelegd krijgt dat de maat vol is.

    Een bedreiging, zeggen die Heren? Helemaal niet. Het is gewoon de vaststelling van wat er te gebeuren staat. Omdat het nu eenmaal gebeuren moet.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    https://ejbron.wordpress.com/

    *

     

    Advocaat Wilders eist rectificatie officier van justitie

     

    Advocaat Geert-Jan Knoops eist dat het Openbaar Ministerie een uitspraak over Geert Wilders rectificeert die officier van justitie Alexandra Oswald gisteren deed bij RTL Nieuws.

     

    Persofficier Oswald zei in de uitzending: “Wilders heeft op twee momenten geroepen: willen jullie minder, minder Marokkanen?” Maar Knoops wijst er nu op dat Wilders alleen gevraagd heeft: “Ik vraag aan jullie, willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder Marokkanen?” Het was het publiek dat daarop: ‘Minder, minder, minder’ scandeerde.

     

    ‘Schandalige manipulatie’

     

    Knoops staat Wilders bij in de rechtszaak die tegen de PVV-leider is aangespannen vanwege de omstreden uitspraak. Wilders deed die op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

     

    Wilders twitterde vandaag, verwijzend naar de uitzending van gisteravond: “Schandalige manipulatie van het OM voor RTL Nieuws door mij verkeerd te citeren

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Binnen een goede week opent het circus dus zijn deuren: messen en kromzwaarden zijn gewed. De Kalasjnikovs staan op scherp en de bompaketten, klaar voor gebruik, wachten in de rekken. De Rechters zijn gewaarschuwd: bij vrijspraak volgt de revolutie.

    Voor de tweede maal wordt dezelfde politicus met veel toeters en bellen voor de Rechter gesleept. Voor iets in de zin dat politiek-correct zelf heeft uitgevonden: groepsbelediging. De bevolking van onze gevangenissen doet niets ter zake. Daar spreekt men gewoon niet over. Tenzij met politiek schoongespoelde bewoordingen.

    Deze gang van zaken is de samenvatting van ‘op z’n Gents’ zoveel als: ‘als ge niet akkoord zijt met wat wij denken, dan sloan w’up joen mulle’.

    Ja, dat is mooi Termonteens taalgebruik voor op Uw smikkel slaan. Zeer plaatsgebonden dus. En de actuele weergave van wat Jacob Van Artevelde ooit is overkomen, toen het volk ineens doorhad dat hij, net als de nieuwe sekte-leden, toch niet de ware Jacob was die ze aan de Macht hadden willen helpen.

    Enne, mocht U nog niet overtuigd zijn, dat er in Coburgia de échte verandering op til is, kijk dan even mee naar Het Rode Vrouwtje van Ter Zake. Ze is het voorwaar afgeleerd om de bezoekers voortdurend het woord af te nemen. Met Geert Wilders en Tom van Grieken voor zich, is ze echtig en techtig veranderd in een angstig ronkend Minneke Poes…

    https://youtu.be/vJY81WhhgPQ

     

    *

    *

     








    12-03-2016, 15:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3230

    6/1163 * moskeeën subsidiëren is collaboreren met de vijand – West Vlaamse woordenschat als ‘verrijking’.-

    *

    Zaterdag 12 maart

    Zon 7u02-18u43

    H Jozefina

    *

    *

    De ne--brug naar de Vrijheid

    Zoals gewild door de kalisseklutsers (*)

    Van de ‘Deelregering’.

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Bij de Geert heb ik geleerd wat er bedoeld wordt met ‘nep-parlement’. Het Klinkt weliswaar een beetje Hollands, maar is toch ook duidelijk genoeg voor Zuid-Nederlanders. Het is een kleine nuance die ons beider samengaan niet mag verprutsen. Persoonlijk zou ik daar liever ‘Scherts Parlement’ van maken, want ‘nep’ is volgens mij wel bedrieglijk genoeg, maar het laat toe te denken dat er ‘in weerwil van’ toch legitieme beslissingen kunnen genomen worden. Nog duidelijkst van al zou ik vinden ’n parlement van ‘stutteschooiers’, wat enerzijds wel duidelijk genoeg is, zelfs voor de Tsjeven, maar anderzijds een beetje bij teergevoelige mensen, brutaal kan overkomen. Kalisseklutsers zou nog het beste de werkelijkheid benaderen.

    Een schertsvertoning is in die zin ook geen echte vertoning, maar een vertoning van gebakken lucht, op smaak gebracht met muiletrekkers. Zo’n deelregering-bottelarij met vers geperst citroensap is gewoon flessentrekkerij. Vooral als het voorgezeten wordt door mannen van klein formaat. Dan kunnen we ons niet houden van het lachen. Erg manhaftig ziet die Peu-mans er eigenlijk toch niet uit. Zou beter tot uiting komen in Plopsa-land. Als levensgezel van Kabouter Kwebbel.

    Maar verdorie, ondertussen zijn ze wel weg met onze centen! Dus moet ik op zoek naar een beter woord die geheel de Waarheid, en niets dan de Waarheid weerspiegelt. Maar ik vrees dat dit een denk-oefening wordt zonder uitkomst, omdat dergelijke misdaad tegen de Menselijkheid gewoon alle perken te buiten gaat.

    Maar kijk, als U het woord ‘Parlement’ in nep-parlement elimineert, ligt er een wereld van mogelijkheden open. Wat zou U denken van het woord ‘Dieverij’? Maar omdat het geen gewone ‘dieverij’ is, maken we er ‘Officiële Dieverij’ van. Een begrip dat perfect past op het beeld van die Ho-Vrouw, die gewoon beweert dat ze Ho mans genoeg is om alleen in de vuurlinie te staan.

    Ja Ja, Bartje zal nog wel leren bruine bonen te eten!

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    862.248 euro subsidies voor moskeeën in 2015: 60% subsidies naar Limburgse moskeeën, 58% naar Turkse staatsmoskeeën

    Chris Janssens: “Stop moskeesubsidiëring. Enige wat ermee bereikt wordt is een geïslamiseerd Vlaanderen.”

    Uit antwoorden op vragen van Vlaams Belang-provincieraadsleden blijkt dat de vijf Vlaamse provincies vorig jaar voor een totaalbedrag van 862.248 euro subsidies hebben uitgekeerd aan 26 erkende moskeeën. Deze 26 moskeeën ontvingen van de provinciale overheden een subsidiebedrag van gemiddeld 33.163 euro. De subsidies kaderen in een verplichting die het Vlaamse erediensten-decreet (2004) aan de provincies oplegt om de werkingstekorten bij te passen van de moskeeën die door de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur worden erkend. Twee andere erkende moskeeën kregen geen subsidies omdat hun dossiers niet in orde waren. De volgende jaren zal het totale subsidiebedrag voor moskeeën zonder twijfel fors stijgen, aangezien minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) de procedure heeft opgestart voor de erkenning van 45 extra moskeeën.

     

    Opvallend is dat Limburg – met 509.071 euro subsidies – in 2015 goed was voor bijna 60% van het totale Vlaamse subsidiebedrag. 13% van de moskeesubsidies werd uitgekeerd door de provincie Oost-Vlaanderen (115.107 euro), 11% door de provincie Antwerpen (98.700 euro), 10% door de provincie Vlaams-Brabant (86.504 euro) en 6% door de provincie West-Vlaanderen (52.866 euro). Nog een vaststelling: 58% van de provinciale subsidies werd uitgekeerd aan moskeeën die behoren tot het Diyanet-netwerk, een netwerk van Turkse staatsmoskeeën dat onder het gezag staat van de gecontesteerde Turkse premier Erdogan.

     

    Het is de eerste keer dat het Vlaams Belang de cijfers betreffende de moskeesubsidiëring opvroeg via de provinciebesturen. Tot vorig jaar konden deze cijfers nog via een parlementaire vraag worden opgevraagd bij de bevoegde minister. Minister Homans weigerde nu echter voor het eerst de cijfers ter beschikking te stellen van Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger Chris Janssens omdat ze “omwille van besparingen en een focus op kerntaken, bevragingen om informatie waarover haar administratie niet beschikt tot een minimum wenst te beperken”. Volgens Chris Janssens is het “ongezien dat een minister besparingen inroept om het parlementaire controlerecht te fnuiken”.

     

    De 862.248 euro van 2015 meegerekend werd de voorbije zeven jaar (2009-2015) al 4,5 miljoen euro belastinggeld besteed aan moskeesubsidies. Het Vlaams Belang kant zich tegen de financiering van de islam met belastinggeld en vraagt minister Homans dan ook de moskeesubsidiëring te stoppen. Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens: “Minister Homans blijft naïef geloven dat ze door het subsidiëren van alsmaar meer moskeeën het ontstaan van een zogenaamde ‘Vlaamse islam’ in de hand werkt. Die Vlaamse, Europese islam is echter een fabeltje. De waarden en normen van de islam staan immers haaks op die van onze moderne, seculiere maatschappij. Het enige wat de minister met de moskeesubsidiëring zal bereiken, is een geïslamiseerd Vlaanderen.”

     

    Wim Van Osselaer

    Persverantwoordelijke fractie Vlaams parlement

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Zoals U ziet, heb ik mij in mijn toelichtingen helemaal gericht op de onkomsten-zijde van al dat weggesmeten subsidie-mana dat voor deze opdringerige sekte ut de lucht valt. Ze moeten niet eens die vele honderdduizenden Euro’s niet stelen, ze worden ze zo maar in de schoot geworpen.

    Vooral bij de Hovaardigheidsbekleders van de Katholieke Kerk die voor de 2de keer bij hun (en ons) Pietje gepakt zijn door de Revolutionairen van 14 Juillet 1789. Is al zo lang geleden, maar we zitten er nog altijd mee. Die dieven en hun opvolgers stalen en onteigenden tot de laatste stopnaald wat de Gelovige Gemeenschap bezat. ‘’Niet op letten’, orakelden ze daarbij. ‘We zullen U in ruil blijven dulden en er U levenslang zelfs een aalmoes voor toestoppen’. Waardoor het nu komt, dat elke hardwerkende Pastoor geen 10% verdient van wat een gestudeerd Advocaat binnenrijft, die zelfs nog minder gestudeerd heeft. Maar is er nog iemand die daar aan denkt?

    Maar om de boel helemaal te belazeren, hebben de ‘humanisten’ de Kerken doen leegstromen, de Pastoors doen uitsterven, de nonnekes vervangen door gediplomeerde verpleegsters die natuurlijk recht hebben op een forse wedde. En met het uitgespaarde geld, en nog wat daarbij, wordt nu de sekte gesteund die ons binnenkort allemaal als slaven zal behandelen. Een beetje veel woorden om uit te leggen wat een ‘Dhimini’ eigenlijk is.

    O, wat ’n ongemakkelijke waarheid. Al staat die historisch vast. Maar welke dief wordt nu graag voortdurend aan z’n misdaad herinnerd? Naar goede Slinkxe gewoonte wordt daarover naast het probleem geredeneerd. De Franse Revolutie? Die bracht ons de ‘Verlichting’.

    De ‘Verlichting’? Ja, om klaarder te zien bij het stelen, ja!

    *

    PS

    Kalisseklutser is ’n authentieke West Vlaamse ere-titel voor tooghangers die gebakken lucht klutsen. Kalisse is dan weer een soort zoethout dat in frisdrank gedaan werd om deze te verzoeten. Door het schudden kwam er dan zuurstofbelletjes in de drank die verfrissend zouden gewerkt hebben. Of toch minstens die illusie zou verwekt hebben.

    *

    *

     








    12-03-2016, 15:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3229

    6/1093 * - verband tussen criminaliteit en sekten -

    *

    6/1093 * - verband tussen criminaliteit en sekten -

    *

    3229 - OVER HET OORZAKELIJK VERBAND NAAST HET CHRTISTENDOM TUSSEN SEKTEN EN CRIMINALITEIT

    *

    *

    Van Rome richting Canterbury

    Ipv van Canterbury naar Rome…

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ja ’t zijn droeve tijden als het oorlog wordt… Een warrig verhaal bij E.J. Bron, hieronder, zult U denken. En U heeft gelijk.

    Pas dus wel op, want deze vraag is een valstrik. Als U mij gelijk geeft, dan zit U verkeerd. Want dat bewijst dat U de facto al een heel stuk weg hebt afgelegd richting ‘dhimitude’, onderwerping. En ik zal U dat bewijzen.

    Bij elke verkiezing stemt U voor vrede, verbetering, welvaart, verandering en wat nogal meer. En telkens krijgt U in ruil daarvoor het waanbeeld van al die afspraken/beloftes: meer immigratie en dus meer criminaliteit.

    Als U niets onderneemt, als wij allemaal samen niets ondernemen, waar denkt U dan dat we binnenkort zullen staan? Slechts één voorbeeld. Net toen de Turkey’s maandagavond 7/3 hun slag hadden binnengehaald in hun aanstelling tot poortwachters van Europa, gingen 24 uur later alle andere poorten van ’de Balkan Route’ op nachtslot. Nog nooit in de Geschiedenis hebben top-onderhandelaars in Brussel zo op hun bek gegaan. Ze houden wekenlang iedereen op hoogspanning, en dan knalt achter hun rug de deur in het slot.

    En wat denkt U dat er meteen gebeurt? Ja Ja, Kassa, Kassa voor de Turkeys. Om lekker niets te doen Dat wel. Met tienduizenden ‘blijvelingen op de drempel, in Griekenland. Kunnen ze daar lekker stoven en braden. Of via honderden chartervluchten overvliegen naar bij ons.

    Is dat alles? Komt er dan voortaan geen kat meer door?

    Denkt U dat echt? Dan ziet U toch de lamp niet beginnen branden op het eiland Lampedusa. Daar stomen de Europese oorlogsvloten nu al naartoe om hulp te bieden, net om de grenzen te bewaken….

    E wees maar gerust, dat Mërkel niet zal stilzitten. Niet alleen is dat mens geen slavin van de Zwarte Ongelukskater in Het Witte Huis, ik verdenk er haar iedere dag meer en meer van, dat ze een ongeleide drietraps-raket is met Moslim roots.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    https://ejbron.wordpress.com/

    *

    Waarom is de islam zo aantrekkelijk voor criminelen.

    3 december 2014

    *

     

       Islam biedt voor het leven een compleet handvest. Nieuwe bekeerlingen krijgen speciale Arabische namen te leren: allahu akbar, jihad, kuffar, dat soort termen. U krijgt zelfs een nieuwe identiteit, een speciale naam in het Arabisch, bijvoorbeeld: al-amriki, al-frangi, al-britani. Of je kunt naar je geboorteplaats worden genoemd; al-misri of al-shami of al-hijazi [Egypte]. U kunt uzelf ook een nieuwe voornaam geven: Stephen zou bijvoorbeeld Suleiman kunnen worden. Deze nieuwe identiteit is zo leuk! Je behoort onmiddellijk tot een gemeenschap van geloofsgenoten; één voor allen, allen voor één (kan vooral in de gevangenis belangrijk zijn.).

       Islam biedt een complete uitleg van levenstijl. Het leven kan als gecompliceerd ervaren worden. Maar voor de ware gelovige wordt het leven plotseling heel simpel. In de islam bestaat er een vijand en dat is de niet-moslim, ofwel de ongelovige, de kaffer, de ondankbare. En dit is een kwestie, een wij-tegen-zij mentaliteit, dat zich meester kan maken van iemands persoonlijkheid. Klaar om alles te doen, ideologisch gezien deze vijand te bestrijden. En in de islam gaat het vooral over deze kwestie.

       Islam aantrekkelijk als boevenbende. In gevangenissen van de westerse wereld, zitten een onevenredig groot aantal moslims opgesloten [5% in Frankrijk is moslim, terwijl hun gevangenispopulaties uit 60% moslim bestaat]. De islam is aantrekkelijk als een bende, de grootste en meest gevaarlijke bende, een waartoe je wilt behoren om beschermd te zijn tegen anderen, maar ook vooral beschermd te zijn tegen de moslimbende zelf. De Westerse regeringen zouden er verstandig aan doen om in gevangenissen de moslims van de niet-moslims te scheiden. Om de jihadistische bekeringsdrift uit de buurt te houden van mensen die anders bestookt zouden worden met deze gevaarlijke doctrine.

       Islam legitimeert crimineel gedrag. De islam zorgt ervoor dat de bekeerling zich over zijn gedrag niet beschaamd of schuldig hoeft te voelen. Heb je mensen verkracht, bestolen of vermoord die geen moslims waren? Dan is het geen misdaad, in dat geval hebben de slachtoffers het zelf verdiend. Je hebt dus niets verkeerd gedaan, sterker, als je op dezelfde voet doorgaat dan kom je in het paradijs. Als u verleidelijk geklede westerse vrouwen verkracht die geen niqab, chador of hijab dragen, wiens rokken tekort zijn of lippenstift dragen, dan hebben zij er zelf om gevraagd. Dus voor een aantal islam bekeerlingen waren hun daden legitiem en bleken medestrijders van de islam te zijn geweest zonder het zelf te beseffen.

       Islam biedt een permanente bron van vijandschap. Dat de ongelovige schuldig is aan de ellende van de moslim, is voor de nieuwe bekeerling een zeer ontspannend gedachte. In de westerse wereld kunnen we vele oorzaken vinden waardoor dingen in het leven mis kunnen gaan en er zijn altijd dingen die verkeerd lopen. Maar in de islam kunt u altijd voor alles de ongelovige de schuld geven. En dat is wat moslims met hun complot theorieën constant doen: de verantwoordelijkheid en schuld op de bordje van de ongelovige leggen.

     

    Dus dit is waarom criminelen en moorddadige maniakken de islam zo aantrekkelijk vinden. Bekeert een crimineel zich tot de boodschap van het christendom dan moet hij zijn misdaden tegen iedereen afzweren, ongeacht huidskleur of religie. Bekeert een crimineel zich tot de boodschap van de islam dan hoeft hij, betreffende zijn misdaden tegen de niet-moslim, geen spijt te hebben.

     

    Sheikyermami

     

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ja Ja, weet U het nog? In de Oudheid kwamen de Griekse Goden aan wal op de liefelijke kusten van het Italiaans schiereiland. Denkt U maar aan Koning Oedipus die jaren aan een stuk was blijven rondzwalpen op de Middellandse Zee, tot voor de Poorten van Herculus, d.i. Gibraltar, voor hij nageslacht verwekte bij de vrouw van zijn eigen vader….

    Nee jong, mij moeten ze niets proberen wijs te maken. ’t Is oorlog en we zitten er midden in. Is de Balkan Route dicht, dan nemen ze maar de Rome Route. En ik zal eens wat zeggen, hé, Kabouter Flop: wij hier slijten ons leven p de ‘Via Francigena’, d.i. de Middeleeuwse bedevaartroute van Kantelberg (Engeland) naar Rome. Snapt U het gevaar, als die ‘route’ nu omgekeerd gebruikt wordt om van Lampedusa in Brugge of Veurne te geraken?

    En ik weet zeker, dat die wandelaars onderweg geen Rozenkrans zullen bidden!

    *

    Slaapmutsje:

    Tot slot een rustig toekomstbeeld die Uw slaap ten zeerste zal bevorderen.

    https://youtu.be/Ih7fvxpVDAQ

    *

    *

    *

     








    11-03-2016, 12:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3228

    6/1037 - Pallieter over Wilders -

    *

    Vrijdag 11 maart

    Zon 7u05-18u41

    H Rosina

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Wilders en de ‘Patriottische Lente’….

    Natuurlijk ben ik daar blij om. Ik ben blij met de Lente waar in de blijde Mei ‘alle vogels nestjes hebben, hinase ick en de gij’.

    Vergeef me deze dichterlijke vergalopperig, beste mensen, want ik moet onmiddellijk rechtzetten, dat aan de aspiratie over nestjes bouwen al vele jaren geleden alles is voldaan. Met zo goed als ‘sleutel op de deur’ en al.

    Wat niet belet dat ondergetekende in de hoogste (politieke) hemel is met het nieuw ingevoerde begrip ‘Patriottische Lente’. Zij, dat door die zijdelingse bijklank dat het woord ‘Vaderland’ heeft voor elke rechtgeaarde Vlaming, er een spiegeltje achterdocht in overblijft.

    Maar ja, Voor Geert Wilders ligt dat anders. Die kan, anders dan wij, met gerust hart staan zingen over ‘den Vaderland getrouwe, o Willem van Nasouwe’. Zie ik ons, de VB-ers, nog niet zo rap staan zingen over die ene Houten Klaas van zeer verarmd Duitschen bloede.

    Enfin, de bijdrage hieronder komt uit ’t Pallieterke. Moest ik U dat niet verklapt hebben, U zou het toch gemerkt hebben aan de niet-partijgebonden interpretatie van deze Vlaamse Hoogdag. Als U meteen ook wil letten, op de zware accenten ivm de veiligheid…

    Erg toch, dat wij voor ons leven moeten vrezen, als we voor die ene keer bijeen komen om onze vrije meningsuiting uit te dragen. Dat komt ervan als men allerlei sekten de vrije hand laat….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    VB-Colloquium voor de Vrijheid: patriottische lente!

     

    Vorige vrijdag waren in de ‘lokettenzaal’ van het Vlaams Parlement alle 600 plaat-sen bezet voor het derde VB-colloquium. Een opnieuw perfecte en uiterst professionele organisatie zorgde ervoor dat de nooit geziene veiligheidscontroles vlekkeloos en vlot verliepen. Alles stond natuurlijk in het teken van de bijzondere gast: Geert Wilders, de excentrieke, controversiële, maar – zo bleek – erg minzame voorzitter van de Neder-landse Partij voor de Vrijheid. Begeleid door flink wat veiligheidsagenten, rijdend in geblindeerde en gepantserde wagens en geëscorteerd door gemotoriseerde politie, maakte hij zijn opwachting in het Vlaams Parlement, dat nooit eerder zó bewaakt werd. Het leek wel een versterkte vesting.

     

    Jeugdig vuur

     

    Dat het Vlaams Belang weer helemaal bij de les is en opnieuw bruist van geloof in een politieke rol van betekenis, merk je op elk moment dat je de verjongde partijtop bezig hoort of ziet. Het was vrijdag niet anders. De altijd erg stijlvolle en welbespraakte fractievoorzitter in het Vlaams Parlement, Chris Janssens, was de gastheer en wist er meteen de sfeer in te brengen met een gloeiend betoog voor vrijheid, waarin hij de Italiaanse schrijfster Oriana Fallaci citeerde, die een aantal kritische boeken over de bedreiging van Europa door de islam schreef. Na hem sprak de jonge Leidse professor Machteld Zee, die haar onderzoek naar de Britse shariarechtbanken vlot, begrijpelijk en op aangename wijze kwam toelichten. Zij waarschuwde voor de ontwikkeling van een parallel rechtssysteem in Europa, dat niet compatibel is met onze burgerlijke en strafrechtelijke rechtssystemen.

     

    Na Wilders sprak ook de jonge VB-voorzitter, Tom van Grieken. Hij maakte, met tal van concrete voorbeelden, een scherpe analyse van de islamisering van de Vlaamse en Europese samenleving. Hij schetste, tot groot genoegen van de aanwezigen, daarbij de helder klinkende oplossingen die zijn partij voorstelt. “Immigratie zonder integratie, is een invasie”, was één van zijn gesmaakte stellingen. Van Grieken is een vrij getalenteerd spreker. Hij weet als het ware te dialogeren met zijn publiek, maar hij moet zijn articulatie toch wat aanscherpen, zeker bij het gebruik van lange volzinnen. Maar dat is een detail.

     

    Vrijheid? Meer, meer, meer!

     

    Geert Wilders werd herhaaldelijk overstelpt met applaus en dat deed hem zichtbaar deugd. Wat opviel was zijn vlotte stijl en zijn zorgvuldige spreektaal, waarmee hij zijn boodschap helder voor alle intellectuele niveaus weet te brengen. Hij lanceerde het begrip ‘patriottische lente’, die hij waarneemt in heel Europa. Het is het verzet van volkeren, wier soevereiniteit onder zware druk staat, tegen de politie-correcte elites, de eurocratie – met Merkel, Junc-ker en Verhofstadt als koppen van Jut – en de islamitische bedreiging van het oude Avondland. Daarbij haalde hij uit naar Turkije, dat hij verweet geen eerlijk spel te spelen onder leiding van Erdogan “die het begrip ‘vrijheid’ niet eens kan spellen”. Tegelijk verweet hij de EU-toplui dat zij Europa “gaan uitverkopen aan de Turkse ‘sultan’ en dictator”. Het groeiende verzet daartegen loofde hij; de samenwerking tussen Europese patriottische krachten in het Europees Parlement wordt dan ook een machtig wapen van weerwerk. Zijn koppositie in de Nederlandse peilingen doet het regime van Rutte en consorten sidderen en beven. Uiteraard herhaalde hij zijn uitspraak dat Molenbeek de Gazastrook van West-Europa is en het Europese Mekka van het jihadisme.

     

    Al elf jaar zwaarbewaakt zijn, doet Wilders ervaren wat het is je vrijheid en je privacy te verliezen. “Privacy? Ik kan het woord enkel nog schrijven”, stelde hij, en ook: “De vrijheid is de poortwachter van de democratie.” Zijn vrije meningsuiting zal hij nooit prijsgeven, beloofde hij, ondanks politieke processen, intimidaties en uitsluiting. Het klonk het Vlaams Belang vertrouwd in de oren. Dat bleek uit de talloze applausgolven.

     

    Groot-Nederland?!

     

    De verenigde Nederlanden, een oude droom van zovelen in de Vlaamse Beweging, kwamen manifest in beeld toen Wilders zei het fantas-tisch te vinden in Brussel te spreken, “de oude hoofdstad van de Nederlanden”. In zijn vrij-heidsbetoog verwees hij naar Marnix van Sint-Aldegonde, die het in de zesde strofe van het Wilhelmus – door hem geschreven – had over “de tirannie verdrijven die mij het hart door-wondt”. Toen Wilders dan nog onomwonden pleitte voor het samengaan van Nederland en Vlaanderen, brak een stormachtig applaus los. Het was verrassend dat na deze gesmaakte Groot-Nederlandse belijdenis het Wilhelmus niet werd ingezet na de Vlaamse Leeuw. Mis-schien voortaan gewoon het Gebed voor het Vaderland zingen, als afsluiter?! Op het podium was de traditionele en symbolische oranje-blanje-blauwe geuzenvlag – de verzinnebeel-ding van de oude vrijheidsstrijd van Noord en Zuid – vervangen door de Nederlandse staats-vlag. Zeker goed bedoeld, maar toch een beetje vreemd…

     

    KvdP

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Na lezing, volhardt en ondertekent,

     

    *

    *

     

     








    11-03-2016, 12:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3227

    4/627 - loslopende mensenhoofden: het werk van sekte-criminelen? -

    *

    *

    Straatbeeld in de Stad van Van der Laan…..

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Heeft U het ook al gehoord? In Amsterdam rollen tegenwoordig de koppen zo maar over straat. Je schuift ’s morgens de gordijntjes opzij en ziedaar: weer ’n afgehakt mensenhoofd als een verloren gelopen bloemkool in de goot vlak voor je voordeur.

    Is dit gewone alledaagse criminaliteit, of de uiting van een sekte-criminele overtuiging? Was daar een briefje bij, met daarop Alla Akbar?

    Is niet bekend gegeven. Vast staat alleen dat dit geen gewone ouderwetse Amsterdamse uit de hand gelopen woordenwisseling is geweest.

    Dan trek je je hoofd tussen de schouders, doet ’t gordijntje dicht en is maar opgestaan…. Nee, liever op de heide een frisse morgenwandeling maken. Want je weet: dat gordijntje mag daar blijven open staan en je kan, net als vroeger, rustig kijken naar dat kindje op haar moederschoot.

     

    Neen. Deze bijdrage komt niet uit ons vroeger Volkszangboek, en ook niet uit de Rubriek der Gebroken Armen en Benen van flodder hoernalisten. Het is gewoon de invulling van de naar Slinkxe geëvolueerde Maatschappij, evenwel doordesemd met een vleugje geweld van die nieuwe sekte. En ja het is inderdaad even wennen. Vooral niet panikeren. Vooral het eigen het hoofd droog en koel bewaren.

     

    Deze keer is het niet van ‘Auto knalt tegen boom’ met, buiten de menselijke ellende, de Verzekering die in het geval van die verkeerd geparkeerde boom, alles betaalt. Neen, het zijn de verhalen van Sheherazade die op een vliegend tapijt door de lucht raast. En dus op de grond sporen nalaat.

    Ja natuurlijk werden er sporen nagelaten. Wat anders zou de Politie kunnen volgen?

     

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    *

    Hoofd gevonden op straat in Amsterdam

    1

    In Amsterdam is vanmorgen een hoofd op straat gevonden, meldt de politie. De recherche is ter plekke en voert uitgebreid onderzoek uit.

     

    Het hoofd werd aangetroffen op de Amstelveenseweg. In de nacht van maandag op dinsdag werd aan de Mijehof in Amsterdam-Zuidoost een dode zonder hoofd aangetroffen. Het lichaam lag in een brandende auto. Een woordvoerder van de politie Amsterdam laat weten te onderzoeken of er een link is tussen de twee vondsten.

    De dode persoon in de auto was Nabil Amzieb, een 23-jarige Amsterdammer. Hij is een bekende van de politie. De politie heeft de identiteit van het hoofd nog niet vastgesteld.

    Waterpijpbar

    Het hoofd is aangetroffen voor een waterpijpbar die bekendstaat als een locatie waar mensen uit het vermeende criminele netwerk van de beroepscrimineel Benaouf A. komen.

     

    In 2014 werd de 30-jarige Mohammed El Mayouri vermoord toen hij de lounge verliet, hij was een goede bekende van Benouaf A. die op dit moment een straf uitzit voor betrokkenheid bij de moord op Najeb Bouhbouh.

     

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Merk-waardig, ja zelfs een beetje Merkel-achtig, dat dit merkelijk en zonder vergissing verwijst naar de vaste rituelen van die ene welbepaalde sekte.

    Maar allemaal goed en wel, want daar is de vraag al, wie dat gaat betalen. Het minste forensisch onderzoek in die middens is levensgevaarlijk. Want daar gelden niet de gewone rechtsregels, maar de alom gevreesde ingevoerde woestijnreglementen, die hierop neerkomen ‘oog voor oog, hoofd voor hoofd’.

    En juist daarom moet ik Konijnentand in het EU Parlement voor die ene keer gelijk geven. Het Westen moet dringend de sleutels van de Vesting terugeisen van de Turkey’s. En het mag gerust gezegd worden: afgesneden hoofden horen niet thuis in onze straten. Tenzij we allemaal dashbord-camera’s in onze schedel laten inplanten.

    Kortom, ik ben ervan overtuigd dat onze plaatselijke folklore niet moet onderdoen voor die van andere volkeren.

     

    *

    *

     








    11-03-2016, 12:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3226

    26/5484 * - Sekten & achterdoenders - Eindtijd (42) -

    *

    Donderdag 10 maart

    Zon 7u07-18u40

    H Johannes Ogilvie

    *

    *

    De bijtjes en de bloemetjes: ook een oud verhaal…

    Waarbij niemand zich ooit vragen heeft gesteld of er daarna kleine bijtjes of kleine bloemetjes van voortkomen….

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Hieronder krijgt U een doorwerkte oefening/lezing over zelfstandig denken. Een adembenemende ervaring, waarbij mij het beeld van een duizelingwekkende bergbeklimming langs smalle gevaarlijke afgronden voor ogen stond.

    Een beetje zoals door een raam met spiegelglas naar het leven buiten kijken.

    Maar het geheel is zodanig eenvoudig, dat elke zelfstandig denkend wezen daar zelf al lang is achter gekomen. Net zoals bij het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    https://ejbron.wordpress.com/

     

    LONG READ: Religie of sekte? Algemene kenmerken en de meest voorkomende eigenschappen van sektes.

     

    (Door: “E.U. Free”)

     

    Inleiding

    Sektes willen over het algemeen niet als “sekte” beschouwd worden en daarom doen ze er alles aan om hun ware aard te ontkennen/verbergen. Om erachter te komen of de groep of organisatie waarmee u te maken heeft wel of geen sekte is, hebben we een aantal bestaande lijsten met sektekenmerken gecombineerd, samengevat, aangevuld en, waar nodig, herschreven tot één lijst met de meest voorkomende algemene kenmerken. Deze lijst heeft als doel u te helpen bij de keuze of de (al dan niet religieuze) groep waarmee u in uw persoonlijke of professionele leven wordt geconfronteerd, als sekte beschouwd moet worden of niet. Een groep of organisatie hoeft niet al deze kenmerken te vertonen om toch een destructieve sekte te zijn, die zowel schadelijk kan zijn voor haar leden als voor buitenstaanders. De scheidingslijn tussen een religie en een sekte is onscherp maar als een groep meer dan de helft van onderstaande eigenschappen heeft, wees dan gewaarschuwd en handel naar uw bevindingen.

     

    1. Absolutair/gesloten geloofssysteem

     

    – Over het algemeen volgen sektes een niet-falsifieerbaar geloofssysteem, een gesloten doctrine ofwel cirkelredenering.

     

    – Sektes claimen meestal dat hun heilige boek absolute autoriteit heeft, al kennen ze soms ook vergelijkbare of grotere autoriteit toe aan andere geschriften of openbaringen. Sektes beschouwen hun doctrine als belangrijker en waardevoller dan onderwijs of wetenschappelijke kennis.

     

    – Sektarische doctrine biedt eenvoudige antwoorden voor complexe problemen en diepe levensvragen. Sektes beloven vaak hun (aspirant) volgelingen de antwoorden op alle menselijke problemen, of ze beloven hen een beter leven na de dood en claimen alwetendheid hieromtrent terwijl de rest van de mensheid is “misleid”. Niet zelden bieden sektes eenvoudige antwoorden op de verwarring die ze eerst zelf hebben gecreëerd. Ze ondersteunen deze antwoorden veelal door geschriften, geproduceerd of goedgekeurd door de eigen groep.

     

    – Wanneer negatief bewijs of argumenten tegen een sekte of haar doctrine wordt geleverd, wordt volgelingen aangeleerd de motivatie van de “boodschapper” in twijfel te trekken. Dergelijke methoden, “vingerwijzen”, creëren een onterecht gevoel van eigengerechtigheid binnen de sekte door voortdurend op de tekortkomingen van buitenstaanders en de buitenwereld te wijzen.

     

    – De meeste sektes praktiseren een vorm van “fundamentalisme”, d.w.z. houden een situatie in stand waarin het gezond verstand, het eigen geweten, persoonlijke ervaring, logica, ethiek en emotionele behoeften geleidelijk worden vervangen, onderdrukt, verworpen door en onderworpen aan bepaalde (religieuze) geschriften/doctrines.

     

    – In sektes geldt dat het “doel de middelen heiligt”. Sektarische doctrine leert leden dat het doel ook middelen rechtvaardigt die hen overdreven voorkomen of die ze als onethisch zouden hebben beschouwd voordat ze bij de sekte waren (bijv. geld inzamelen voor twijfelachtige “goede doelen”, het verlaten van familie of vrienden, het gebruik van geweld tegen buitenstaanders etc.).

     

    – De meeste sektes beschouwen het menselijk lichaam en de fysieke natuur als slecht en de “Geest” als goed. Dit seksistische wereldbeeld veroorzaakt bij sekteleden vaak psychologische onbalans, angsten en (seksuele) frustratie, waarvoor ze wederom niet geacht worden de oorzaak bij de sekte/doctrine te zoeken. Seksuele frustratie van volgelingen kan door de leiders worden gebruikt voor verdere manipulatie.

     

    2. Sekteleiders boven elke aansprakelijkheid verheven

     

    – Sektes beogen macht voor hun leiders (theocratie) en hebben een autoritaire machtsstructuur. – Een sekteleider (zij het levend of dood) heeft geen verantwoordelijkheid t.a.v. enige autoriteit of wet buiten de sektedoctrine (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld leraren, democratisch gekozen politici of ministers, militaire of politiecommandanten, priesters, monniken en rabbi´s van de grote religieuze denominaties), omdat hij of zij een zelfverklaarde “profeet Gods” is. Wie kritiek uit over een sekteleider, loopt het risico beschuldigd te worden van godslastering.

     

    – Sektes hebben vaak een machtsstructuur gebaseerd op onaantastbare autoriteit. Deze absolute macht wordt uitgeoefend zonder redelijke aansprakelijkheid. Sektes kunnen dubbele standaards hanteren wat betreft regels voor sekteleiders versus gewone leden. Leiders volgen niet altijd de regels die ze hun volgelingen opleggen, met name een dubbele moraal m.b.t. seksualiteit komt bij veel sektes voor, bijv. polygamie door sekteleiders.

     

    – De oprichter/leider van een sekte is meestal zelfbenoemd, dogmatisch, messiaans, niet hoofdelijk aansprakelijk en charismatisch. De groep is zeer gefixeerd op deze leider (levend of dood) en sekteleden vertonen vaak een overijverige, onvoorwaardelijke toewijding t.a.v. de leider, die altijd gelijk heeft. Deze obsessieve houding t.a.v. de leider en de sekte kan zeer onpraktische vormen aannemen.

     

    – Sektes stellen over het algemeen een buitensporig geloof en vertrouwen in hun leider, een goeroe-achtige persoonlijkheid, die vaak een zeer waardige titel krijgt en soms door toegewijden/volgers een bijna goddelijke status wordt toegekend. Dit leidt tot het geloof dat alles wat hij of zij zegt, doet, heeft gezegd of geschreven als onfeilbaar wordt beschouwd. Daarom is het een ongeschreven regel om het nooit met de leider(s) oneens te zijn, omdat dan je eigen spiritualiteit, zuiverheid en loyaliteit (aan God) in twijfel worden getrokken.

     

    – Sekte leiders beweren meestal (nieuwe) openbaringen van God te hebben ontvangen en dat zij alleen in Gods naam spreken. Daardoor kan alles wat de groep/leider doet, worden gerechtvaardigd, ongeacht hoe agressief of schadelijk. Sekteleden bevinden zich in een systematische vorm van mentaal misbruik, waarbij hun loyaliteit aan God opzettelijk wordt vervangen door, en verward met blinde loyaliteit aan de sekte/leider. Dienst aan de sekte wordt gelijkgesteld aan het dienen van God. Volgelingen zijn niet vrij om zelf hun relatie met God te zoeken, ze zijn afhankelijk van de groep/leider voor communicatie met hun Schepper.

     

    – Sektes hanteren een totalitair wereldbeeld en zijn daardoor antidemocratisch, hoewel niet altijd openlijk.

     

    3. Sektes en kritiek

    – Sektes vertonen een overdreven en onvoorwaardelijke volgzaamheid aan hun leider (ongeacht of deze dood is of nog leeft) en beschouwen zijn geloofssysteem en ideologische praktijken als de Waarheid, de absolute (want Goddelijke) wet. In deze context wordt elke vorm van kritiek of spot t.a.v. de leider/doctrine beschouwd als godslastering. Vragen, twijfel, kritiek, spot en dissidentie (afvalligheid) worden ontmoedigd of zelfs bestraft. Sektes zijn intolerant t.a.v. vragen en kritisch onderzoek.

     

    – Geheimhouding: omdat ze hun werkelijke motieven en doelen liever verborgen houden, zijn sektes intolerant t.a.v. kritische vragen en onderzoek, niet alleen door buitenstaanders, maar evenzeer door leden. Meestal wordt voor het beantwoorden van kritische vragen alleen gerefereerd aan door de groep goedgekeurde geschriften.

     

    – Automatische acceptatie van sektarische overtuigingen wordt bereikt door het ontmoedigen van vragen. Kritiek wordt afgedaan als trots en zondig, onafhankelijk denken wordt aangevallen, terwijl blinde acceptatie van de doctrine wordt aangemoedigd.

     

    – Absolutisme: sektes staan op de totale, onvoorwaardelijke overgave en onderwerping van de volgelingen aan de groep en doctrine, zowel in daden als in gedachten. Ongehoorzaamheid, zelfs kleine meningsverschillen met de groepsdoctrine, kunnen leiden tot straffen, uitzetting en het mijden van leden. Als gevolg hiervan vertonen sekteleiders en hun volgelingen vaak een dramatisch verlies van spontaniteit en gebrek aan gevoel voor humor en zelfspot.

     

    – Sektes kunnen hun critici bedreigen met lichamelijk geweld, rechtszaken, zwarte lijsten en andere vormen van intimidatie, inclusief geweld en doodsbedreigingen. Vertrouwelijke informatie die door leden is onthuld tijdens hun rekrutering en lidmaatschap, kunnen tegen kritische, voormalige leden worden ingezet. Om dit te bewerkstelligen, wordt van volgelingen vaak gevraagd zich van ex-leden te distantiëren, zelf als deze ex-leden familie of partners zijn.

     

    – Geen enkele sekte wil dat zijn verborgen doelen worden blootgelegd. Hoewel ontwikkelde sektes belangstelling vanuit de media tot op zekere hoogte tegemoet komen en zelfs pr- consultants inhuren om hun imago te verdedigen, wordt kritiek over het algemeen beantwoord met schijnbaar voorgeprogrammeerde conversatie. Eenieder die sektarische doctrine op de proef stelt, wordt automatisch gebrandmerkt als vijand, wat uiteindelijk neerkomt op iedereen die een andere mening heeft.

     

    – Omdat het voor gefrustreerde en ongelukkige sekteleden niet is toegestaan kritiek te uiten op de groep, de leiders of de doctrine, focussen sekteleiders vaak de aandacht op een imaginaire, externe vijand, bijv. de regering, de samenleving als geheel, andere religies, andere etnische of politieke groeperingen etc. Hierdoor leiden ze de aandacht af van interne problemen, houden ze de volgelingen bezig met een externe focus en weerhouden ze hen ervan werkelijk diepgaand over het doen en laten van de sekte na te denken.

     

    – Kritiek en twijfels onder (potentiële) volgelingen kunnen worden beantwoord met tactieken om hen te bekeren en indoctrineren, bijv. versnelde bekering door een intensief retraite weekend of een wekenlange seminars. Kritisch denken wordt ontmoedigd, onafhankelijk denken wordt beschouwd als egoïstisch en rationeel intellect als kwaadaardig (duivels).

     

    – Sektes controleren bij voorkeur alles wat hun volgelingen lezen of horen. Ze ontmoedigen of verbieden contact met ex-leden of met enige vorm van kritiek t.a.v. de groep of doctrine. Ex-leden worden gevreesd en het vermijden van hen wordt voor volgelingen een “zaak van overleven” (punt 13: Pijnlijk uittredingsproces).

     

    4. Mind-controle/mentale controle

     

    – Sektes gebruiken verschillende vormen van psychologische dwang voor het rekruteren, indoctrineren en behouden van hun volgelingen. Informatie over de doctrine wordt niet in één keer, maar beetje bij beetje toegediend. Sommige informatie over de groep en de doctrine wordt pas aan aspirant-leden gegeven nadat ze lid zijn geworden, om zodoende te voorkomen dat ze tijdens het rekruteringsproces afhaken.

    – Sektes beheersen hun volgelingen met behulp van schuldgevoel en angst, ondersteund door de “zondige aard” van leden (bijv. d.m.v. openbare biechtsessies). Schuldgevoel en angst bij volgelingen om in Gods ogen te falen worden uitvergroot om hen te manipuleren.

     

    – Door mind-controle worden volgelingen er geleidelijk toe gebracht te participeren in gedrag of activiteiten die ze voor hun lidmaatschap/inwijding verwerpelijk of onethisch zouden hebben gevonden, (bijv. liegen tegen familie of vrienden, geld inzamelen voor nep goede doelen of het gebruik van geweld).

     

    – Wanneer een persoon binnen een sekte wordt geboren, of wanneer een sekte een regionale meerderheid vertegenwoordigt, begint mind-controle meestal tijdens de vroege jeugd. Echter, bij nieuwe, aspirant-leden is mind-controle meestal een langzaam proces, dat geleidelijk wordt uitgevoerd en veel moeilijker te ontdekken is dan de meest bekende maar betrekkelijk zeldzame vorm: hersenspoeling. Mensen worden niet van vandaag op morgen een mentaal gecontroleerde volgeling van een sekte, maar gedurende maanden of jaren.

     

    – De term “hersenspoelen” wordt vaak gebruikt, maar is eigenlijk slechts de zwaarste vorm van mind-control. Er zijn subtiele verschillen tussen beide vormen, maar in beide gevallen is het resultaat macht door gehoorzaamheid. Normaal gesproken kan niemand tegen zijn wil worden gehersenspoeld, maar wie zou er willen worden gehersenspoeld, tenzij ze vooraf zijn overtuigd of gedwongen te geloven dat het voor hun eigen bestwil of Gods wil is. Hiertoe worden technieken van systematische indoctrinatie methodisch verkapt als zijnde goed en waar. Het bewustzijn van sekteleden wordt door de leiders ge-herprogrammeerd door systematische indoctrinatie, propaganda en steeds herhaalde leugens.

     

    – Sektes bevorderen de afhankelijkheid van hun volgelingen: de meest trouwe leden of “ware gelovigen” hebben het gevoel dat er buiten de context van de groep geen leven of andere manier van bestaan voor hen mogelijk is.

     

    5. Controletechnieken

     

    – Mind-controle technieken dienen ertoe twijfels over de doctrine en de leider(s) te onderdrukken en het kritisch denken van volgelingen te omzeilen. Sektes maken excessief gebruik van technieken zoals indoctrinatiesessies, geestdodende tekstherhalingen en mentaal herprogrammeren, bijv. door herhalend gebed, meditatie of chanten, in tongen spreken, lange recitatie-sessies en afstompende werkroutines.

     

    – Sekteleiders induceren gevoelens van schaamte en/of schuld bij hun volgelingen om hen te kunnen beïnvloeden en controleren. Dit wordt vaak bereikt d.m.v. groepsdruk en subtiele vormen van overreding. Groepsdruk is in dit geval het onderdrukken van twijfel en verzet t.a.v. nieuwe ideeën / doctrine, door de behoefte van mensen om ergens bij te horen uit te buiten. Kritische volgelingen of sekteleden die problemen krijgen gerelateerd aan de sekte/doctrine wordt altijd gezegd dat het hun eigen schuld is, nooit die van de leiders of de groeps onfeilbare doctrine.

     

    – Het isoleren van volgelingen wordt gebruikt om de informatie die zij krijgen te controleren.

     

    – Intensieve studie is gefixeerd op de doctrine van de sekte. Indien er aan geschriften wordt gerefereerd, dan meestal per vers en met als doel de leer van de sekte te “bewijzen”.

     

    – Het verwerpen van oude/andere waarden dan die van de sekte versnelt de acceptatie van het sekteleven door voortdurend af te geven op voorgaande/andere waarden en geloofsrichtingen.

     

    – Het opheffen van privacy dient om volgelingen ervan te weerhouden om d.m.v. beschouwingen/overpeinzingen in de privésfeer hun deelname aan het sekteleven in alle rust te evalueren.

     

    – Sekteleden worden vriendelijk aangemoedigd elkaar “liefdevol” te bespioneren en afwijkende gedachten, gevoelens en daden aan de leiders te rapporteren, bijv. door subgroepen in een “buddy” systeem om de leden te monitoren en controleren.

     

    – Onethische gebruik van de biecht: de vernietiging van het individuele ego wordt aangemoedigd door het bekennen van persoonlijke zwakheden en diepe, innerlijke gevoelens van twijfel of schuld. Binnen sektes wordt informatie over opgebiechte “zonden” (gedachten, verleidingen, verlangens) misbruikt om de identiteitsgrenzen van volgelingen te vernietigen en relaties op te bouwen. Dergelijke intieme “zondige” emoties kunnen krachtige tools zijn in de handen van sekteleiders om leden emotioneel te binden door manipulatie.

     

    – Verdere mind-controle technieken zijn bijv. verbale mishandeling, slaapgebrek, een gecontroleerd waarderingssysteem, verandering van dieet of excessief vasten en misbruik van schuld en angst.

     

    6. Controle over het privéleven

     

    – Sektes zijn totalitair in de manier waarop ze het gedrag van hun volgelingen controleren. Sekteleiders dicteren hoe leden moeten denken, handelen en voelen, niet zelden tot in grote en zeer intieme details. Zo dienen volgelingen vaak toestemming te vragen of wordt hen opgedragen om te daten, te trouwen, een opleiding af te breken, van baan te veranderen, te verhuizen, sport of hobby’s op te geven, etc. Sekteleiders schrijven hun volgelingen voor hoe zich te kleden, waar te wonen, wanneer en hoeveel kinderen te krijgen, hoe kinderen op te voeden, intieme en gedetailleerde regels m.b.t. seksualiteit, voeding enzovoort. Sektes hanteren compromisloze regels die leiden tot regressie en desoriëntatie door van leden te eisen dat ze instemmen met ogenschijnlijk eenvoudige leefregels die o.m. etenstijden, toiletpauzes, seksualiteit en gebruik van medicijnen reguleren.

     

    – Sektes bepalen alle grote keuzes in het professionele en privéleven van hun volgelingen. Onderwerping van de individuele identiteit aan de leider of de sekte vereist van leden dat ze hun persoonlijke doelen en activiteiten radicaal veranderen t.o.v. hun leven voor de sekte. De levensvervulling van het individu is voor sektes irrelevant. De ondergeschiktheid van volgelingen aan de groep is er de oorzaak van dat ze persoonlijke doelen en bezigheden opgeven die hen voorheen wel interesseerden.

     

    – Escalerende toewijding: Sektes geven hun leden het gevoel dat ze verplicht zijn om steeds meer tijd en/of geld in de sekte te investeren. Volgelingen voortdurend bezighouden, is tevens een manier om informatie te controleren en het level van indoctrinatie hoog te houden. Van volgelingen wordt verwacht dat ze buitensporig veel tijd in de groep en sektegerelateerde activiteiten steken. Studie, bijeenkomsten en diensten zijn verplicht. Sekteleden worden zó intensief bezig gehouden dat ze geen tijd hebben zichzelf dingen af te vragen.

     

    – Kledingvoorschriften: het elimineren van individualiteit door van volgelingen te eisen dat ze zich aanpassen aan de dress-code van de groep. Individualiteit wordt zo opgeofferd voor de sekte.

     

    – Sektes zijn niet geïnteresseerd in persoonlijk geluk en doelen of behoeften van individuele leden. Gehoorzaamheid aan de doelstellingen en prioriteiten van de sekte gaan boven vrije tijd, vermaak of ontspanning.

     

    7. Controle over het sociale leven

     

    – Sektes dringen er vaak bij hun volgelingen op aan hun familie te verlaten, door misbruik van bepaalde verzen uit hun geschriften (bijv. Lukas 14:26- ** ). Om hun toewijding aan God te bewijzen, staan sommige sektes erop dat hun leden alle banden met familie en vrienden verbreken.

     

    – Onderdanigheid aan de leider/groep vereist van sekteleden dat ze het contact met familie verbreken. Hierdoor kunnen sektes invloeden van buitenaf op hun rekruten en volgelingen minimaliseren. Sektes beweren dat buitenstaanders de bron van problemen van de leden zijn en dat de groep de oplossing is.

     

    – Volgelingen worden aangemoedigd of verplicht om uitsluitend samen te leven en/of om te gaan met sekteleden.

     

    – Onderdanigheid van volgelingen aan de sekte leidt er vaak toe dat ze banden met familie en vrienden verbreken of verwaarlozen, waardoor ze zichzelf van hen isoleren, tenzij ze zich eveneens voor de sekte interesseren.

     

    – Het fysieke en/of psychologische isoleren van sekteleden van de samenleving is een methode om verlies van realiteitszin te bevorderen door volgelingen af te zonderen van familie, vrienden, de samenleving en rationele referenties.

     

    – Door sociale isolering, afscheiding en vervreemding van sekteleden, wordt de sekte vanzelf surrogaatfamilie. Volgelingen worden aangemoedigd “wereldse” vrienden (lees: niet-volgelingen) te laten vallen.

     

    – Love bombing: een sektarische rekruteringstechniek waarbij sektes met opzet liefde/ vriendschap veinzen door een overdosis positieve aandacht met als doel de introducé te rekruteren, te bekeren en te beïnvloeden. Door knuffelen, zoenen, aanrakingen en vleierij wordt een sfeer van familie en verbondenheid gecreëerd. Deze techniek wordt ingezet om potentiële volgelingen af te leiden van het feit dat binnen de sekte “liefde” en acceptatie afhankelijk zijn van gehoorzaamheid en onderwerping.

     

    – Vaak wordt sekteleden verteld dat “de duivel” ervoor zorgt dat familieleden en vrienden zich negatief uiten over de groep om volgelingen “bij God weg te houden”.

     

    8. Financiële controle

     

    – De meeste sektes leggen beslag op (een deel van) de financiële middelen van hun volgelingen. Sommige sekteleiders eisen de overdracht van alle eigendommen van leden aan de sekte(-leiding). Het overhandigen van geld, bezit en vastgoed wordt beschouwd als gehoorzaamheid aan het gebod om voor zijn geloof alles op te geven. Door mentale manipulatie middels schuldgevoel behalen sekteleiders financieel gewin ten koste van hun volgelingen. Toewijding (aan God) wordt gemeten in geld (voor de leiders). Uiteraard is steeds meer geld nodig om een hoger spiritueel niveau te bereiken.

     

    – Sektes kunnen zeer in beslag genomen worden door geld. Ze willen rijkdom voor de leiders, waarin door volgelingen moet worden voorzien. Rijkdom kan alles omvatten: het overdragen van contant geld, vastgoed, auto’s, winst, exploitatie van arbeid van volgelingen in door de sekte beheerde bedrijven tot aan fondsen die onder valse voorwendselen onder familieleden en andere niet-leden worden geworven.

     

    – De rijkdom van een sekte komt niet ten goede aan haar leden of de samenleving. Sektes geven geen zinvolle financiële informatie over hun budget en uitgaven en weigeren onafhankelijke instanties inkijk te geven in hun financiën.

     

    – Financiële toewijding van volgelingen wordt door sektes gebruikt om leden afhankelijker te maken.

     

    9. Omvang/expansie/rekruteren van nieuwe leden

     

    – Het werven van nieuwe leden heeft bij sektes een hoge prioriteit.

     

    – Sektes rekruteren nieuwe volgelingen d.m.v. verleiding: de groepsidentiteit en/of ware motieven worden niet (meteen) onthuld. Informatie over de groep/doctrine kan opzettelijk worden achtergehouden, vervormd of geselecteerd om deze acceptabel te maken, de sekteleiders bepalen wie wat moet weten. Sekteleiders zeggen hun leden om de waarheid voor buitenstaanders achter te houden. Op deze manier verbergen sektes hun ware doelen en doctrine tot ze zeker zijn dat men (aspirant-leden) er klaar voor is (om lid te worden).

     

    – Sektes rekruteren ook door emotionele macht, bijv. love bombing, onmiddellijke vriendschap, extreme behulpzaamheid, vrijgevigheid en acceptatie. “Liefde, vrijgevigheid en aanmoediging” worden hoog gedoseerd gebruikt om de afweer te verlagen en een toenemend gevoel van verplichting en schuldgevoel bij rekruten te creëren. Love bombing wordt ingezet om gezond wantrouwen te omzeilen.

     

    – Sektes winnen ook nieuwe leden door persoonlijke crises uit te buiten: ze maken misbruik van persoonlijke kwetsbaarheid die bijv. ontstaat als gevolg van verbroken relaties, dood van familieleden, ontslag, verhuizing, eenzaamheid en depressie, schuld en schaamte, stress en angst, frustratie etc. De gemakkelijkste manier om potentiële leden tot volgelingen te maken, is wanneer ze zwak en emotioneel kwetsbaar zijn. Deze kwetsbaarheid kan worden versterkt door overgangssituaties zoals echtscheiding, depressie of ziekte, mishandeling of eenzaamheid, een handicap, school verlaten, baanverlies of verandering in de loopbaan, weinig sociale contacten hebben, onzekerheid etc.

     

    – Sektes pretenderen een alternatief te bieden aan (intelligente) individuen die vaak niet ten onrechte kritisch staan tegenover de samenleving en op zoek zijn naar een betere manier van leven.

     

    – Om expansie te faciliteren, kunnen sektes overgaan tot geweld en oorlog om land voor hun volgelingen te winnen.

     

    – De omvang/het aantal volgelingen is niet doorslaggevend of een organisatie al dan geen sekte is. Zelfs als miljoenen mensen een destructieve, totalitaire doctrine volgen, wordt deze daarmee nog niet waar. In Europa is hiervan het bekendste voorbeeld dat enkele eeuwen geleden wetenschappers die beweerden dat de aarde niet plat was, werden vervolgd en hun leven niet zeker waren.

     

    – Bij “sekte” denken we meestal aan een kleine groep mensen met een afwijkende leefstijl en afwijkend wereldbeeld. Sektes kunnen echter evengoed de meerderheid binnen een samenleving uitmaken en in dat geval nemen ze meestal een dominante of zelfs gewelddadige positie in tegenover andersdenkenden en minderheden.

     

    – De omvang en groei van sektes hangt af van de effectiviteit van hun rekrutering en mind- controle technieken en verder van de mate van agressie tegenover volgelingen die overwegen uit te treden. Deze agressie omvat een breed scala aan manipulatie, alles tussen volgelingen vertellen dat ze naar de hel zullen gaan en “vijanden van God” zullen worden als ze de groep verlaten, tot concrete doodsbedreigingen t.a.v. ex-leden.

     

    – Sektes zijn uitsluitend tolerant zolang ze een minderheid vormen zonder politieke macht.

     

    10. Vervolging/martelaarschap

    – Kritiek t.a.v. sektarische doctrine wordt door sektes vaak opgevat als vervolging (punt 3: Sektes en kritiek). Sekteleden hebben voortdurend het gevoel dat ze vervolgd en oneerlijk behandeld worden. Volgelingen kunnen deze “vervolging” interpreteren als geloofstest.

     

    – Sektes vertonen een onredelijke angst t.a.v. de buitenwereld, bijv. dreigende rampen, kwaadaardige complotten en vervolging. Wantrouwen en paranoia kunnen sektes extra kracht geven door het gevoel bedreigd en aangevallen te worden. Als reactie hierop kunnen sektarische groepen voorraden voedsel en wapens aanleggen en extreme maatregelen nemen om zich tegen imaginaire vijanden te beschermen.

     

    – Sektes archiveren vermeende misstanden tegen de groep/doctrine/leiders zeer intensief.

     

    – Sekteleden kunnen bereid zijn te sterven voor wat zij geloven dat de waarheid is, uit trouw aan hun leider of de God waarin ze geloven. Dit kan zelfs leiden tot (massale) zelfmoord. Sommige sektes overtuigen individuele volgelingen indirect tot zelfmoord door medische behandeling of bloedtransfusie te weigeren of door aan te zetten tot geweld.

     

    11. Elitisme

     

    – Sektes zijn elitair en claimen voor zichzelf, hun leiders en volgelingen een speciale, exclusieve, verheven/verlichte status. De leider wordt beschouwd als redder, speciale profeet, als manifestatie van het Goddelijke, of de groep en/of leider zijn op een speciale missie om de mensheid te redden. Sektes kunnen het als hun opdracht beschouwen om de samenleving en regering te veranderen, desnoods met geweld. Uiteraard gaat dit wereldbeeld gepaard met de nodige trots en arrogantie t.a.v. de samenleving.

     

    – Veel sektes hebben een gepolariseerde wij-tegen-de-rest mentaliteit, waardoor ze in gevaarlijke (gewelddadige) conflicten kunnen komen met de samenleving. Dit totalitarisme versterkt de identiteit binnen de groep. Iedereen buiten de sekte wordt als ongelovigen over één kam geschoren. Sektes vormen een elitaire, totalitaire samenleving, iedereen behalve de eigen groep wordt door God verworpen. Deze visie wordt door sektes gebruikt als excuus of rechtvaardiging voor geweld of oorlog tegen niet-leden.

     

    – Sektes zien zichzelf als “ware gelovigen” en sluiten andere denominaties en religies uit van het authentieke Goddelijke. Sektarische doctrine is exclusief, alle anderen worden als oneerlijk, bedrieglijk en misleid afgedaan.

     

    – Sektarische groepstrots houdt in dat “wij de enigen zijn die gelijk hebben. Als je niet een van ons bent, ben je voorbestemd voor de hel.” Alleen de sekte past de correcte doctrine/interpretatie toe, zij alleen heeft de waarheid in pacht dus moet men tot deze groep toetreden om gered te worden. Deze visie kan liegen tegen of stelen van buitenstaanders rechtvaardigen.

     

    12. Geloof in de eindtijd

     

    – Sektes zijn meestal zeer dogmatisch in hun denkbeelden m.b.t. het einde van de wereld (geloof in de eindtijd) en beschouwen daarbij vaak de eigen groep (uitverkorenen) als de vervulling van profetieën omtrent de eindtijd. Deze denkbeelden kunnen bij volgelingen tot zelfmoord leiden.

     

    – Sektes beweren vaak speciale kennis te bezitten over het einde van de wereld en het leven na de dood.

     

    13. Pijnlijk uittredingsproces

     

    – Sekte-volgelingen worden doordrongen van het idee dat wie de groep verlaat, zal vervallen tot een leven van verdorvenheid en zonde, zijn relatie met God zal verliezen evenals zijn gezond verstand en zijn kans op redding, zal sterven of geliefden zal verliezen etc. Er worden geruchten verspreid over slechte dingen die gebeuren met ex-leden. Niemand gaat ooit weg om “legitieme redenen”. Vanuit het perspectief van de sekte zijn mensen die weggaan zwak, ongedisciplineerd, onspiritueel, werelds, door familie en raadgevers gemanipuleerd, verleid door de duivel of zondig zoals aan geld, seks en rock & roll.

     

    – Sekteleden vrezen vaak voor vergelding tegen henzelf of anderen als ze weggaan of dit zelfs maar overwegen.

     

    – Ex-sekteleden en sekte-tegenstanders worden geconfronteerd met vervloekingen en bedreigingen, subtiel of direct. Eenmaal volgeling is er geen gemakkelijke uitweg. Dit is het moeilijkst wanneer ook familie en vrienden bij de sekte betrokken zijn.

     

    – Vijandigheid van sektes t.a.v. kritiek, met name van ex-leden, maakt het uittredingsproces pijnlijk. Sekte-verlaters worden genegeerd, in de steek gelaten, als verloren of dood beschouwd of zelfs zodanig bedreigd dat ze voor hun leven moeten vrezen als ze sekteleden ontmoeten. Afhankelijk van de duur van het lidmaatschap, wat al vanaf de geboorte het geval kan zijn, kan het verlaten van een sekte betekenen dat men (al) zijn familie verliest.

     

    – Voor sektes is geen reden om weg te gaan ooit legitiem, ex-leden hebben altijd ongelijk als ze weggaan. Ze worden beschouwd als slecht en onbetrouwbaar en persoonlijk contact met hen wordt vermeden.

     

    – Het traumatische effect van het weggaan bij een sekte is verschillend voor ex-leden die op eigen initiatief zijn weggegaan of mensen die uit een sekte zijn gezet.

     

    – Afhankelijk van de keuzes die ze als volgeling hebben gemaakt, bevinden ex-sekteleden zich vaak in de traumatische situatie waarin ze zowel slachtoffer zijn als dader m.b.t. het verspreiden van mind-controle en sektarische doctrine. Hierdoor is het moeilijk om over een sekte-ervaring heen te komen zonder professionele, psychologische begeleiding.

     

    – Sekte-verlaters bevinden zich in een emotioneel kwetsbare situatie tussen hun voormalige groep en de samenleving. Ze worden gemeden, verlaten, afgekeurd en gedemoniseerd door hun voormalige “familie” en hebben vertrouwensproblemen t.a.v. de samenleving. Tegelijkertijd kan de samenleving zich moeilijk verplaatsen in de traumatische ervaringen van ex-sekteleden.

     

    – Net als bij alle andere verslavingen kunnen sektevolgelingen alleen van mind-controle worden genezen als zij hier zelf uit willen. Druk van buitenaf om weg te gaan en hun manier van denken te veranderen, wordt voornamelijk gebruikt om de sekte-ideologie te bevestigen.

     

    Conclusies/aanbevelingen:

     

    – Het psychologische/individuele niveau. Wanneer je vindt dat de groep waarmee je in je persoonlijke of professionele leven te maken hebt teveel van de boven beschreven eigenschappen vertoont, trek je dan terug, ongeacht de reactie van de groep in kwestie. Wanneer je besluit een sekte te verlaten (afvalligheid is de zwaarste vorm van kritiek t.a.v. sektes), zullen sommige sektes dreigen dat je “een vijand van God” zult worden, anderen verklaren je dood of dreigen zelfs je te vermoorden als je weggaat. Eis je leven en je onafhankelijk denkvermogen terug en wees “egoïstisch”. Een sekte verlaten hoeft niet te betekenen dat je atheïst wordt, het wil alleen zeggen dat je een einde maakt aan manipulatie door derden in jouw relatie met je Schepper, als je in een schepper gelooft. Wanneer je uit een sekte bent gestapt of je in dit proces bevindt, overweeg dan professionele psychologische begeleiding te zoeken om je te helpen om te gaan met deze overgangssituatie, die soms jaren kan duren. Van ex-sekteleden is bekend dat het emotioneel zeer belastend is, m.n. het gevoel tussen twee werelden (wal en schip, samenleving en sekte) te vallen en dat dit kan leiden tot depressie, posttraumatisch stress syndroom en zelfs zelfmoord. Als je iemand kent van wie je vermoedt dat deze persoon bij een sekte is beland, probeer dan de deur voor deze persoon open te houden zonder de doctrine toe te laten. Wanneer diegene er vroeg of laat in slaagt de sekte te verlaten, hebben ze mensen hard nodig bij wie ze zich veilig voelen en niet veroordeeld worden, zelfs als ze voorheen hebben geprobeerd de sektedoctrine te verspreiden. Sekte-verlaters schamen zich daar naderhand vaak voor en zijn in verwarring over hun tijd als volgeling.

     

    – Het sociologische/politieke niveau. Wanneer we kijken naar de huidige internationale staat van politiek, conflicten en terrorisme, is er maximale urgentie voor elke religie, groep of organisatie om zichzelf actief te bevrijden van sektarische tendensen zoals hierboven beschreven. Pas daarna kan worden bekeken of gangbare doctrines nog iets zinvols kunnen bijdragen aan de samenleving en het individu. Echter, door het mechanisme van mind-controle zoals hierboven is uitgelegd, kunnen sekte-volgelingen niet worden gedwongen om afstand te doen van sektarische doctrine en zullen ze alleen uit eigen overtuiging uittreden. Mind-controle kan dan ook worden vergeleken met een computervirus voor het brein: het is erg moeilijk een menselijk brein, dat is geïnfecteerd met sektarische doctrine, hiervan te ontdoen en te herstellen, omdat juist de essentiële instrumenten hiervoor, zoals kritisch, onafhankelijk denken en een gezond niveau aan egoïsme, zwaar worden belemmerd. Het computercommando “Format C” (wis harde schijf) voor een menselijk brein onder mind-controle zou neerkomen op de doodstraf of oorlog wat natuurlijk een permanente maatregel is die door de meeste democratieën wordt afgekeurd. Evenmin als andere verslaafden kunnen sekteleden (religieuze junkies) niet d.m.v. dwang of redelijke argumenten van mind-controle en destructieve doctrine worden genezen. Daarom moet de democratische rechtsstaat voor haar eigen veiligheid en de vrijheid en veiligheid van haar burgers en toekomstige generaties de psychologische toerekeningsvatbaarheid en juridische betrouwbaarheid van individuen en groepen die onder sterke mind-controle leven, heroverwegen, indien nodig in twijfel trekken en daarnaar handelen. Dit kan inhouden dat democratieën ertoe moeten overgaan wetten te veranderen, straffen te verhogen, bepaalde sektarische groepen of doctrines bij wet te verbieden en (binnenlandse en buitenlandse) politieke en militaire prioriteiten aan te passen om de democratie tegen sektarische/ theocratische ontwikkelingen te beschermen. Sektes zijn per definitie antidemocratisch, omdat ze totalitaire macht voor hun leiders als doel hebben, ook al zullen ze dit nooit toegeven. Sektes en hun leiders misbruiken het democratische recht op godsdienstvrijheid om de democratie van binnenuit te ondermijnen en aan te vallen. Ze zullen hiermee niet ophouden als ze niet van buitenaf worden tegengehouden. Dit houdt in dat, wanneer we de democratische rechtsstaat willen behouden als het leidende politieke systeem voor onszelf en voor toekomstige generaties, de wetten m.b.t. vrijheid van godsdienst moeten worden aangescherpt en beperkt om sektarisch misbruik en heimelijke, geleidelijke theocratisering van de rechtsstaat te voorkomen.

    Door:
    “E.U. Free”
    Drs. Sociale Geografie

    (voor www.ejbron.wordpress.com)

    *

    (**) Lukas 14:26 Indien iemand tot Mij komt en niet haat zijn vader, en moeder, en vrouw, en kinderen, en broeders, en zusters, ja, ook zelfs zijn eigen leven, die kan Mijn discipel niet zijn.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Voor mij zag ik vooral het verhaal van Franciscus I voorbij trekken. Ja, inderdaad, als jonge knaap maakte die ooit vele sukkelaars (even) gelukkig door de voorraadkamers van zijn ouders, zonder hun medeweten, op straat uit te delen. Of die daar even blij mee waren, is een ander verhaal waar de Heilige zich later niets van aantrok. Het waren toen tijden zoals nu, waar vele kerken op het instorten stonden, die hij dan samen met zijn volgelingen, zo goed en zo kwaad als het ging, probeerde op te lappen. Toen hij een audiëntie bij de Paus werd toegestaan, rook het groepje naar varkensmest, want onderweg van Assisi naar Rome hadden zij moeten overnachten tussen de varkens. Wat niet wegnam, dat zij meteen Zijn beschermelingen werden.

    De huidige Franciscus doet net hetzelfde. Waarbij Hij dus ongewild in het kamp van Erdogan terecht komt. Waarbij ik me afvraag, of de hedendaagse magazijnen om zo maar uit te delen wel groot genoeg kunnen zijn.

    Rond Franciscus van Assisi gaat er trouwens nog een ander verhaal. Die zou ooit, met het Kruis in de vuist, hebben deelgenomen aan een der laatste Kruistochten, ergens in de jaren 1225. Toen zou hij, met de Emir van Jeruzalem een heren-akkoord hebben gesloten waarbij Christenen ten eeuwigen dage vrijelijk toegang kregen tot een paar Heilige Plaatsen. En wat blijkt? Tot op de dag van vandaag hebben Christenen geen visum nodig (!) voor Bethlehem, de geboorteplaats van het Kindeke in dat bakske vol met stro, en Het Heilig Graf in Jeruzalem. U moogt mijn kop er niet af slaan, als dit met Hezbollah aan de macht, nog altijd zo is.

    Lukas 14:26: dat vers is inderdaad ‘biechte-waar’, maar het zijn wel de woorden van De Zachtmoedige, en niet die van een woestijnpiraat van meer dan 600 jaar later.

    Allez, versta mij goed, want wij van Het Vlaams Belang weten dat maar al te goed, dat het origineel altijd beter is dan de kopij. En als ik de Poet zo bezig zie, dan denk ik vaak aan onze bloedeigen Vlaamse Godfried van Bouillon Boonen, de Big Boss van de Eerste Kruistocht in 1096.

     

    *

    *

     








    10-03-2016, 07:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!