MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    04-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500811 – DE ZUIDRRBUUR FRANKRIJK IS EBLOOEDZUIGGEND NIET TE VEEZADIGEN KUIPDIER DAT AL VELE EEUWEN LANG VMAANDEN TEGEN ZICH AANSCHURKT EN LEEG ZUIGT.

    .

    4 FEBRUARI 2022

    *

    500811 – DE ZUIDRRBUUR FRANKRIJK IS EBLOOEDZUIGGEND NIET TE VEEZADIGEN KUIPDIER DAT AL VELE EEUWEN LANG VMAANDEN TEGEN ZICH AANSCHURKT EN LEEG ZUIGT.

    **

    I N H O U D

    De derde rubriek van deze bijdrage van vandaag, is gebaseeerd op DOORBRAAK, de herinngering aan Vlaanderens Gloriejaren tijdens de Bouergodische Periode. Die is grosso modo te situeren van kort, noi ja   ‘kort’,  na de Gulden
    Sporenslag tot de Tijd van Keizer Ka  rel V die, zoals U weet, in Gent in Het Patershol werd geboren in 1530. Hij was de Heerser, die na de Ontdekking door Christoffel Colombus van Amerika, in wiens Rijk de zon nooit onderging.

    En precies over die machrtige persoonlijkheid, schreef wijlen Louis Paul Boon,

    de alaarheilige van Progrrrrssief Groen-Rood Vlaanderen, dat die daar ter wereld kwam, midden de nacht, tussen de pis en de kak van zijn Moetje, ee, zekere Joanna de Waanzinnigge. Die echter wel in de marge erfprinses was

    Van de Spaa    nse Troon, als verre nazate van ALBRECHT & ISABELLA, die de Moren en de Islammerij voorgoed uit het Iberisch Schiereiland hadden verdreven, tijdens de later zo geheten Reconquista….

    Deze kiezige vuillak heb ik van dat ene boek nooot meer dan de eerste bladzijde gelezen.

    De beeldengroep van ‘’zijn’ Jan de Lichte, de ooi terechtgestelde dievenbende die na het overlijden van Boon nergens terecht kon, heeft dus met ere een standplaats gevonden voor de Atnwerpsse Rechtbnk. Als illustratie van ‘soort zoekt soort’??????

    De wrange ondertoon in de titel hierboven vindt trouwens zijn oorsprong in een aande soort gelijkaardige schuinsmarcheerderij sls die vban Jan De Lichte, schuinsmarcheerderij die elke Vlaming tot op de dag van vandaag van in de wieg tot in het graf het bloed van onder de nagels perst…

    Bedoeld is ELECTRABEL, onderdaandeel van EDF (

    Electricité de France). Wie deze woorden in de mond neemt, betaaly ziic met de dag blauwer en blauwer aan verlichting en verwaarming.

    Bij Doorbtaak zult U lezen, hoe hier ooit, nog voor 1789, de Fransen binnenvielen en de Leuivensde Alma Maater gewoon onteigenden en te eigen bate ontmantelden. Tijd dus voor de (Nieuwe) Vlaamse Regering pù de Franssen van eenzelfde laken ’n broek te geven? Van Electrabel gewoon Elmectravlam maken en Klaar is Kees.

    Baas in Eigen Buik, of niet ssoms? Wedden dat onze energie+-factuur de dag nadien nog slechtzs 10% zal kosten? BTW & Accijnzen innegrepen….

    @DoorbraakBe

    Feb 3

    Uit een Europees onderzoek besteld door onder meer Vlaams Belang blijkt dat een meerderheid negatief staat tegenover het huidige migratiebeleid.

    *

    @chrisjanssens

    *

    Elke dag opnieuw wordt bewezen dat een regering met fanatieke groenen en socialisten tot verarming, vervuiling en uiteindelijk stilstand leidt

    *

    "We betalen de hoogste belastingen van de wereld en in ruil hebben we één van de hoogste energiefacturen van Europa. Laten we dat vooral niet vergeten!!!!!

    *

     

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    ZWARTEPIETEN AAN DE SCHELDE

    *

    Na een zoveelste studie door de Vlaamse Milieumaatschappij i.v.m. de Pfos/Pfas affaire, is die tot de conclusie gekomen dat op 836 analyses, met drie stalen per meetplek, er geen enkel staal de norm van de Europese Drinkwaterrichtlijn overschreed. Er is wel een advies van het Europees Voedselagentschap dat nog strenger is, maar dat is maar een advies. Daarmee wordt bevestigd wat ik reeds schreef in mijn blog van 17.06.2021 (‘Absurdistan aan de Schelde’), dat er inderdaad een zekere vervuiling was, maar niet erg genoeg om de bewoners van Zwijndrecht en omstreken te verbieden hun zelf gekweekte groenten en de eieren van hun eigen kippen te eten, zoals ze al bijna 20 jaar deden, Twintig jaar nadat men met het storten van de Pfos in de 3M fabriek was gestopt, moet er in de regio Antwerpen nog altijd een eerste geval van gezondheidsklacht binnen komen.

    Niettegenstaande dat alles gaat men maandag a.s. er weer over debatteren in de daarvoor opgerichte Onderzoekscommissie. Het heeft steeds meer weg van een bezigheidstherapie, wat schaduwboksen en het typisch Belgische Zwartepieten. Gelukkig land dat geen andere problemen kent!

    ---

    En dan nog iets voor de cijferaars: dinsdag, met O.L.V. Lichtmis, was het 02.02.2022. Daarmee ben ik wel te laat, maar er komt deze maand nog zo’n dag: 22.02.2022.

     

    LOON- EN HR-SPECIALIST SD WORX OP ZOEK NAAR PARTNER

    Kobe Verdonck, de CEO van SD Worx. ©Tim Dirven

    *

    De Belgische hr-dienstverlener SD Worx gaat op zoek naar een kapitaalkrachtige externe partner. Dat vernam De Tijd. Het doel: verse middelen binnenhalen om uit te groeien tot het Europese nummer een.

     

    Volgens onze informatie heeft de hr-groep de banken Morgan Stanley en Belfius gemandateerd om op zoek te gaan naar die partner. Dat proces zit nog in een heel pril stadium. Het is de bedoeling de betrokken partij binnen te loodsen via een kapitaalverhoging en zo vers geld op te halen.

    De partner zal hoogstens 25 procent min één aandeel van de hr-groep in handen krijgen. SD Worx wil zijn onafhankelijkheid behouden. Een beursgang om die middelen binnen te halen is geen optie, al wordt die piste op de lange termijn niet uitgesloten. SD Worx is nu in handen van twee stichtingen. Via de topholding WorxInvest bezitten die alle aandelen van de hr-groep.

    De essentie

    De hr-dienstverlener SD Worx gaat op zoek naar een externe partner om zijn Europese ambities te ondersteunen.

    De betrokken partij heeft zicht op maximaal 25 procent min één aandeel. SD Worx wil zijn zelfstandige koers voortzetten. De groep groeide de afgelopen jaren fors, op eigen kracht en via tal van overnames. Ze is nu het nummer twee in Europa en mikt op het Europese marktleiderschap.

     

    SD Worx bevestigt in algemene termen dat een zoektocht is gelanceerd. 'De afgelopen vijf jaar zijn we zeer sterk gegroeid, zowel op eigen kracht als via overnames', luidt het. 'Om de toekomstige groeistrategie te blijven ondersteunen onderzoeken we de meest geschikte opties qua kapitaalstructuur, zonder af te wijken van onze zelfstandige koers.' Lees: er staat een minderheidsbelang te koop.

    Michael Sephiha

     

    *

    ‘ZONDER FRANSE REVOLUTIE WAREN LEUVENSE COLLEGES WERELDPATRIMONIUM

    **

    De KULeuven had de allures van Oxford of Cambridge gehad, mochten de Fransen in 1796 de universiteit niet hebben opgeheven. In zijn nieuw boek Leuven en zijn colleges geeft professor Edward De Maesschalck ons meer inzicht de rijke geschiedenis van studentenleven en -onderkomen, bouwkundig erfgoed en andere onderbelicht gebleven aspecten van het universitaire leven in Leuven. Luc Pauwels sprak met hem.

     

    De term ‘college’ duidt vaak katholieke scholen voor middelbaar onderwijs aan. Of een lesuur, een hoorcollege. Voor alle duidelijkheid: daarover gaat het hier niet. Wat zijn de colleges in Leuven waarover u het hebt, eerst in uw doctoraatsthesis, nu in uw nieuw boek?

    ‘De term college voor een gebouw vind je terug in alle oude universiteiten. Het wijst altijd op een internaat voor studenten die dikwijls ook van een beurs mochten genieten. In Parijs en Oxford werd in de colleges ook lesgegeven, maar in Leuven was dat meestal niet het geval. De leslokalen waren vanaf de stichting van de universiteit (1425) gevestigd in de oude Lakenhalle en voor de jongste studenten in de vier pedagogieën (Varken, Lelie, Valk en Burcht) en in de Vicus (vandaag Museum M).’

    BELGA

    Edward De Maesschalck

    Oorlog met Frankrijk

    Wanneer en hoe werd de universiteit in Leuven gesticht?

    ‘De Universiteit van Leuven werd officieel door de paus gesticht in 1425, maar wel op aanvraag van de stad Leuven en van de Brabantse hertog. De Bourgondische vorsten wilden een eigen universiteit binnen hun gebied, omdat ze toen in oorlog waren met Frankrijk. Ze wilden niet dat toekomstige prelaten en ambtenaren in Parijs – dus bij de vijand – gingen studeren. Omdat de Lage Landen dichtbevolkt waren, werd het een groot succes. Leuven werd met twee- tot drieduizend studenten een van de grootste universiteiten van Noord-Europa.’

    Welke beroemdheden studeerden en/of doceerden aan de Leuvense universiteit voor de Franse revolutie?

    ‘Aanvankelijk studeerden nagenoeg alle wetenschappers, theologen, ambtenaren en juristen van de Nederlanden in Leuven. Denk maar aan Mercator, Vesalius, Dodoens, tot en met Filips-Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje. In 1559 werd door de Spaanse koning Filips II de universiteit van Dowaai (Frans-Vlaanderen) gesticht, waar sindsdien vele Franstaligen naartoe gingen. En in 1575 stichtte Willem van Oranje de universiteit van Leiden, bestemd voor de opleiding van calvinistische predikanten. Daarmee was het monopolie van Leuven in de Lage Landen gebroken.’

    Wereldpatrimonium

    Zonder de Franse Revolutie, lees ik, was Leuven een collegestad geworden met de allure van Oxford en Cambridge. Hoe ziet u dat?

    ‘Toen Leuven door de Franse bezetter in 1796 werd opgeheven, waren er nog meer dan veertig colleges in de stad, wat uitzonderlijk veel was. Oxford had er toen maar een goede twintig. Hadden de Leuvense colleges verder kunnen doorgroeien in de negentiende eeuw, waren ze nu wereld patrimonium, maar de meeste werden verkocht aan particulieren en afgebroken of bestemd voor andere doeleinden, waardoor een verdere groei werd afgeremd.’

    Wat waren de motieven van de college stichters?

     

    ‘In eerste instantie wilden de collegestichters minder bemiddelde verwanten en streekgenoten een veilig onderkomen bezorgen en hun kosten helpen bestrijden, maar er was ook wel enige ijdelheid mee gemoeid. De colleges bleven immers altijd met de naam van de stichter verbonden, zoals het College Van Daele (1569). Tot op vandaag vragen toeristen wie die Van Daele eigenlijk was (een Antwerpse geestelijke uit een zeer bemiddelde familie) en dat was vast ook wel de bedoeling van de stichters.’

    Middeleeuwen

    Hoe ging je in die tijd ‘op kot’, hoe vond je logies?

    In Leuven zag de universitaire overheid graag dat de studenten in een college terecht kwamen, zodat ze ‘s nachts niet door de straten zouden dwalen

     

    ‘In Leuven zag de universitaire overheid graag dat de studenten in een college terechtkwamen, zodat ze ‘s nachts niet door de straten zouden dwalen. Maar een verplichting is het nooit geweest. Heel wat professoren hielden immers zelf studenten en dat was een mooie bijverdienste. Na hun dood zetten hun weduwen deze taak verder. En ook vele Leuvense burgers ontvingen studenten op kot. Ook gehuurde gemeenschapshuizen voor studenten uit een bepaalde streek bestonden al sinds de middeleeuwen.’

    Colleges hadden een president en een heuse hiërarchie? Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

    ‘Om de goederen van het college te beheren, te voorzien in het onderhoud van de gebouwen en bovenal om de tucht in het college te handhaven, werd door de stichters een president aangesteld, die dikwijls voor het leven werd benoemd. Naast hem was er geregeld nog een rentmeester die de inkomsten en uitgaven moest beheren, een procurator die zorgde voor grote aankopen en een of meer keukenmeiden en klusjesmannen om het dagelijks leven zo aangenaam mogelijk te maken.’

    Kunt u ons iets vertellen over vrouwen als weldoeners van colleges? Wat waren hun motieven?

    ‘Na de stichting en een eerste bloeiperiode wilden de colleges wel eens verarmen, vooral onder invloed van de inflatie. Dikwijls werden financiële tekorten opgevangen door nieuwe beurzenstichters en weldoeners, meestal vroegere kostgangers die het in het leven hadden gemaakt. Vrouwen hebben nooit colleges gesticht, maar wel heel wat beurzen voor jongens uit hun familie of geboortestreek. Dikwijls stichtten ze tegelijkertijd ook beurzen voor meisjes, die dan terechtkonden in de Leuvense begijnhoven.’

    Vieruurtje

    Wat was de dagorde in de pedagogieën op een weekdag?

    ‘In de pedagogieën werd dus lesgegeven in de Artes (vooral Latijnse grammatica, logica en fysica). De dagorde die bekend bleef, gold in eerste instantie voor studenten die logeerden in de pedagogie, maar dat was maar een fractie van het geheel. Heel wat studenten logeerden in colleges of op kot en kwamen dus van buiten. Voor hen golden dus de bepalingen over opstaan, slapengaan en maaltijden niet.’

    ‘De inwonende studenten stonden rond vijf uur op en begonnen de dag met gebed en studie. Om half zeven gingen ze naar de eerste les (ongeveer een uur), dan naar de mis, waarna ze mochten ontbijten. Rond negen uur begon weer studie, waarna om half elf een tweede les volgde. De middagmaaltijd vond plaats vanaf half twaalf, gevolgd door studie en een derde les om half twee. Daarna volgde studie en een vieruurtje (inderdaad om vier uur). De laatste les van de dag begon om half vijf. Rond half zes ging de poort van de pedagogie dicht, was er tijd voor studie, waarna de avondmaaltijd volgde om half zeven. Om acht uur ’s avonds hadden de studenten nog tijd voor een uur studie en om negen uur was het bedtijd.’

     

    Hoe kwamen de colleges aan hun einde?

    ‘Toen de Fransen de Nederlanden binnenvielen en in 1795 ook aanhechtten, gold voortaan de Franse wetgeving, waarin geen plaats meer was voor de traditionele universiteiten. In Brussel werd een Franse hogeschool opgericht (École centrale), waarna de Leuvense universiteit in 1797 werd afgeschaft. Meteen werden ook alle bezittingen van de universiteit, waaronder de colleges, aangeslagen en te gelde gemaakt. De opbrengst ging naar de hogeschool in Brussel en later naar de hogescholen in Parijs.’

     

    ‘In het kader daarvan werden de colleges eerst verhuurd en ten slotte verkocht, tenzij de staat ze wilde gebruiken voor allerhande doeleinden, zoals een school, een rechtbank, een hospitaal, een kazerne, een werkplaats of als instelling voor ouden van dagen. Het zijn die publieke gebouwen die het meestal hebben gered tot op vandaag, zoals het H. Geestcollege, het Pauscollege of het Van Daelecollege.’

    Luc Pauwels

     

     

    CORONA, DELTA, OMIKROM

    & CENSUUR VRIJE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

    **

    Tefos: een uit de kluiten gewassen maar duim gezogen horrorverhaal? Bedoeld als dekmantel voor allerlei overheid malversaties?

    Is er soms een link met het ARCO Dossier en Kris Peeters, de mislukte Antwerpenaar, want al even duister en vuil en geheel geschikt om te lijden… U weet wel nog hoe de zielen der verdoemden er zullen uitzien?

    De aanslepende optimalisatie van de verkeerssituatie rondom de Antwerpse Metropool? De economische schade daardoor voor de Antwerpse Haven?

    Is dit geen sabotage door een of meerdere Anti-Vlaamse Partijen uit de Franse Taalrol?

    Wanneer vernemen we eindelijk iets over een of andere Parlementaire Onderzoeks Commissie? Of wordt dat zo iets als het Onderzoek naar de Bende van Nijvel? Zou er enig verband bestaan tussen die twee zaken?

    Of moeten we eerder gaan nadenken over een bepaald soort ‘lobbyisten’ die in dienst van ‘n Tefos: een uit de duim gezogen horror-verhaal als dekmantel boot allerlei overheid malversaties?

     

    Vreemde Mogenehder veel geld voor veil hebben om onze welbeepaalde knappe poliititici de tongen en de handen te smeren?

    Al gedacht aan de geheme meest intieme bed-afspraken, overbekend in dat miileu, waar dat soort zaken schering en inslag zijn?

    Hallo WITSE: er is werk aan de winkel!!!!!

    Er is toch nooit geen verband tussen die twee? Door een porno-ster de baaed samen met de portemonnee geschoren worden, om zoende vrije INSLAG te krijgen?

    Wat enorm veel zou verklaren. Bij voorbeeld voor wat betreft de stijgende levensduurte voor een normaal gezzin dat niet van vreemde origine is..

    *

     

     

    *

     

    Digithalys



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!