MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    31-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAAST VOORBIJ. HET IS NU DE TIJD VOOR GESTOFODE PRUIMEN IN AZIJNSAUS…

    DINSDAG 31 AUGUSTUS 2021

    *

    *

     

    500660 – DE SJALOTTENTIJD IS HAAST VOORBIJ. HET IS NU DE TIJD VOOR GESTOFODE PRUIMEN IN AZIJNSAUS…

    *

    I N H O U D

     Hopeliijk heeft de IJzewake van Zondag laatst hier en daar een bewuste Vlaming over de schreef getrokken. Wij lijden allemaal niet onderslechts één weereldwijde pandemie, maar onder drie. De oorsprong van Cowid 19 is gekend , het Kloteland sinds 1830 ook, al zijn de gevolgen hiervan zeer plaatselijk, en vooral uiterst dodelijk voor wie het Eigen Volk Eerst verkiest. Maar Virus III is de gevaarlijkste, de islammerij. Want die loopt vroeg of laat uit op Afghaanse toestanden. Maar driewerf helaas: die wordt gekoesterd door alles en iedereen, zij die uit mensonwaardige berekeningen, de twee eerste virussen ten voete vallen.

    Gepokt of gzmazeld: Cowid kan daar nog altijd bij, want het is de ondergng van onze Westerse Samenleving.

    Moge de Hemel ons genadig zijn.

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    HEIMWEE NAAR LANGE WAPPER

    *

     

    Het heeft er alle schijn van dat de 3M-saga nog wel even zal blijven lopen. In principe is er niets nieuws onder de zon. De vervuiling is er wel degelijk, maar er is nog altijd geen enkel bewijs dat iemands gezondheid erdoor geschaad is geworden door welke vervuiling in de grond ook en dit nadat de productie van Pfos en het storten van de afval ervan al in 2001 ophield. Het zou best kunnen dat er van het goedje een deel via de afwatering naar de Schelde is gevoerd, maar ook dat kan geen invloed hebben gehad op planten, fruit en eieren uit de omgeving van Zwijndrecht.

    Ondertussen is er een uitgebreide onderzoekscommissie met de zaak bezig. Er loopt momenteel een ‘milieu stakings vordering’, waarover een rechter uitspraak zal moeten doen. Die uitspraak zou niet alleen gevolgen kunnen hebben voor 3M, wat vrij logisch lijkt, maar ook voor de Oosterweel-vergunningen. Als dat laatste ooit gebeurt, mag de Antwerpse haven, goed voor 18% van de Vlaamse tewerkstelling, bij uitbreiding heel Antwerpen en zelfs Vlaanderen het vergeten, want dan komt die Oosterweelverbinding er waarschijnlijk nooit meer. En zeggen, dat het juist het aannemersbedrijf van de Oosterweelwerken was die de vervuiling heeft aangekaart. Als het project van de Lange Wapperbrug was doorgegaan, lag die er nu al enkele jaren..

    *

    L   ange Wapper of Langge Zever: hangt af van uit welk politiek standpunt U dat bekijkt.

    Broodnodige haast bij?

    Ja, en dan? Eer Vlaanderen vergaat staat dat ding er wel…

    *

    *

     

         NETTO

    STROOMFACTUUR WORDT NU OOK EEN FISCAAL VOORDEEL

    *

    *

     

    Werknemers kunnen nu ook hun elektriciteitsfactuur inbrengen in een cafetariaplan rond flexibele verloning. Afhankelijk van het verbruik kan dat tot honderden euro's fiscaal voordeel opleveren.

     

    Veel werkgevers bieden werknemers de mogelijkheid om binnen bepaalde grenzen zelf de afweging te maken tussen meer of minder vakantiedagen, nettoloon of voordelen als een bedrijfswagen of -fiets. Zo kan het budget van een bonus of 13de maand via een cafetariaplan fiscaal vriendelijk gespendeerd worden aan mobiliteit, een telecomabonnement of pensioensparen. Daar komt nu een groen elektriciteits contract van leverancier Luminus bij.

    De essentie

    Luminus lanceert als eerste leverancier een elektriciteitsformule voor pakketten van fiscale verloning.

    Werknemers die de stroomrekening via de werkgever laten betalen kunnen een fiscaal voordeel doen tegenover de factuur zelf via hun nettoloon te betalen.

    Het voordeel kan oplopen tot 500 euro per jaar voor wie 1.500 euro aan stroom verbruikt.

    De sociale secretariaten Attentia, SD Worx en Partena Professional bieden Luminus Energy Benefit aan in de flexibele verloningspakketten voor hun klanten. De IT-groep CTG is het eerste bedrijf dat dat mogelijk maakt voor zijn werknemers.

    De stroomfactuur rechtstreeks door de werkgever laten betalen is fiscaal voordelig. Het voordeel hangt af van het stroomverbruik. 'Bij een jaarfactuur van 600 euro bedraagt het fiscaal voordeel 50 euro. Dat kan oplopen tot 500 euro voor wie jaarlijks 1.500 euro aan stroom verbruikt', zegt woordvoerder Brecht Snoeks.

    Als werkgevers de stroomfactuur van werknemers en bedrijfsleiders betalen, wordt dat beschouwd als een voordeel van alle aard. Daarvoor heeft de fiscus forfaits vastgelegd van 470 euro voor werknemers en 1.030 voor bedrijfsleiders. Het deel van de stroomfactuur onder die grens wordt belast als beroepsinkomen, het deel daarboven niet.

     

     

    *

    GASCENTRALES EN BATTERIJGROEPEN KRIJGEN TEGENGAS VAN HET IPCC

    *

    Gascentrale in het Nederlandse Zwolle

    foto: ©Wikimedia

     *

    Tinne Van der Straeten nog meer onder druk.

    Essay - 30/08/2021 Luc Nagels - Leestijd 5 minuten

    -

    ‘De EU keert de subsidiëring van gascentrales goed’ zegt Tinne Van der Straeten op het VRT nieuws van 27 augustus. De ambitie is om tegen 2050 de CO2 uitstoot te neutraliseren. Dat betekent dat we tegen die tijd geen petroleumproducten meer verbranden.

    Merkwaardig is dat Tinne ook zegt te opteren voor innovatieve energieën, waarbij ze nadrukkelijk de klemtoon legt op batterij groepen. Dat betekent opslag van energie via batterijen, zowel van particulieren, als van mega-grote installaties. De boodschap in ‘prime time’ TV is duidelijk. Windmolens en zonnepanelen werken als wind en zon er zin in hebben, ze moeten voorlopig bijgestaan worden door gascentrales, maar de super grote batterijen komen eraan. Het klinkt als de trompet van de cavalerie in een oude cowboy film, net als de Indianen de witte settlers dreigen onder de voet te lopen.

    Supergrote Li-ion batterij

     

    Een batterij kan in een fractie van een seconde inspringen om een gascentrale de tijd te geven om op toeren te komen. Op zich geen slecht idee dus, maar het is duidelijk dat je zo’n duur ding (een supergrote autobatterij zeg maar) ook echt nodig hebt als je met wind en zon werkt. Gascentrales zijn te traag. Australië was één van de eerste pioniers, door een Li-ion batterij te plaatsen, die 100 megawatt kan leveren. In de praktijk levert ze 70 megawatt gedurende 10 minuten, en 30 megawatt gedurende 3 uur.

     

    Ter vergelijking: een opgeladen kerncentrale levert 1000 megawatt gedurende… 4 jaar. Zo’n batterij is dus goed om storingen op te vangen, en correcties uit te voeren. Maar men mag niet doen alsof we binnenkort zero CO2 emissies halen met Li-ion batterijen die opgeladen worden door wind en zon. Daar klopt iets niet!

    Brandveiligheid

    Sommige nadelen van die Li-ion supergrote batterij zoals die van Hornsdale in Australië kan je nog klasseren als ‘kinderziekten’. Ze zijn nog erg onbetrouwbaar, vooral qua brandveiligheid. En de winning van het benodigde kobalt voor deze batterijen valt op dit ogenblijk eigenlijk onder ‘geïnstitutionaliseerde kindermishandeling’. Wie daaraan twijfelt moet het boek ‘Kobalt Blues’ van Erik Bruyland maar eens lezen. Ondanks die uitbuiting in post-koloniaal DRCongo blijft de batterij zelfs met subsidiëring een te dure oplossing.

    Evengoed ‘fake news’, maar dan van producenten, investeerders en speculanten, is de bewering dat deze batterij nog veel ontwikkelingspotentieel heeft. Er is een kans dat ze nog tot iets betere prestaties in staat is, maar de hysterie over de Grote Sprong Voorwaarts zal ook hier zuur opbreken. De verwachtingen zijn groter dan de mogelijkheden.

    PFAS

    Batterij opslagcapaciteit is goed voor beperkte toepassingen. Op industriële schaal is zijn bijdrage petieterig klein. Maar het batterijgebruik gaat het komende decennium zeker spectaculair toenemen, het blijft een bron van inkomsten voor investeerders. En het is een prima product voor de kleinere toepassingen. Zijn prijs en milieuvriendelijkheid kan nog verbeteren. Kobalt kan vervangen worden door ijzer, lithium door natrium etc., ook al zal dat de energie per kilogram wat doen afnemen.

    Anderzijds heeft 3M ons bewustzijn gericht naar gefluorideerde koolwaterstoffen die gebruikt worden in de synthese van polymeren die dus ook gefluorideerd zijn. En die zijn onontbeerlijk in de Li-ion technologie. Die polymeren op zich zijn niet giftig, het zijn de kleine moleculen, die aaneen geknutseld worden tot grote polymeren, die de boosdoeners zijn: de PFAS. Die komen in zee terecht, en/of in de atmosfeer. Ze verspreiden zich wereldwijd, en we hebben geen idee van wat ze met onze lever, ons afweersysteem, ons DNA en dat van onze nakomelingen aanrichten.

    IPCC rapport

    Maar goed, we gaan richting zon, wind, en batterijen. En voorlopig gebruiken we gascentrales. Die produceren minder CO2 per geleverde kilowatt dan andere systemen. Je zou zeggen dat zoiets goed nieuws is, want de EU geeft ons toestemming om gascentrales te subsidiëren. Dan moeten ze het ‘IPCC Summary of policy makers’ van 9 augustus maar eens lezen. Dat lijkt voor de mainstream media ineens minder populair dan zijn voorganger.

    Het meldt duidelijk de gemeten toenemende aanwezigheid in de atmosfeer van gassen met veel sterker opwarmend effect dan CO2. Methaan gas, de energiebron van gascentrales, is het belangrijkste. Maar ook producten die betrekking hebben op productie en gebruik van zonnepanelen, batterijen, windmolens, en de distributie van elektriciteit: gefluorideerde koolwaterstoffen, en zwavelhexafluoride. Was dit rapport ergens met showgehalte op het nieuws, zoals het eerste IPCC rapport?

    Methaan erger dan CO2

    Weer slecht nieuws dus voor onze nieuwe gascentrales, als je goed leest: Een meer belangrijke fractie van de opwarming dan vroeger gedacht is afkomstig van methaan, zo staat er. Het ‘Environmental Defense Fund’ plakt er meteen keiharde cijfers op: 25% van de opwarming is afkomstig van methaan van menselijke activiteit, voornamelijk de olie- en gas industrie. Het gas van onze nog te bouwen verbrandingscentrales en van onze huisverwarming kan nooit lekvrij ontgonnen en getransporteerd worden. Zo’n 2% onvermijdelijk verlies wordt ingecalculeerd. Krijgen president Macron, Bill Gates, en de Chinezen gelijk dat we beter werken met kerncentrales? Het idee wordt nu openlijk ondersteund door UNECE, een VN onderafdeling die eerder Europees gericht is. Het groene imago van gas kwam al stevig onder druk, en het nieuwe IPCC rapport breekt het verder af.

    Europa en de VS werken aan reductie van de CO2 uitstoot. Een groot gedeelte van die reductie wordt gerealiseerd door steenkool centrales te vervangen door gas centrales. Die laatste werken efficiënter. Maar zoals boven vermeld doen ze de methaan in de atmosfeer toenemen, en dit vormt een onverwacht maar groot probleem voor de opwarming van de aarde volgens het IPCC rapport. Methaan is een 25 maal krachtiger broeikasgas dan CO2. Het rapport wijst ook naar de chemische grondstoffen die gebruikt worden in zonnepanelen en Li-ion batterijen. Tinne Van der Straeten mag dit recente wetenschappelijke rapport niet negeren.

    c Nagels

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Lonen, wedden en voordelen in Natura. Nog geleerd bij Albrtt II, Paula’s Vreemdganger en Kinderverlokker, toen die oooit leerde rijmen en dcihten zondeer zijn gat op te lichten: ikke bitje foefel, hé…

    *

     En wat denkt U over sterven door CO² of door methaan?

    Ook dat is weer een politieke keuze, waar U alleen maar naar kunt kijken…

    *

    Digithalys





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!