MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    07-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.94 – DOORBRAAK * TÜRINGEN SCHRIJFT GESCHIEDENIS

    972

    94 – DOORBRAAK

    *

    TÜRINGEN SCHRIJFT GESCHIEDENIS

    *

    WOENSDAG 5 Februari 2020

    *

    VERKIEZING MINISTER-PRESIDENT THÜRINGEN

    **

    *

     protesteert tegen Kemmerich

    foto: ©Reporters / DPA

    Dambreuk in het Duitse Thüringen

    *

    https://doorbraak.be/dambreuk-in-het-duitse-thuringen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    *

    Nieuwe minister-president in geheime verkiezing met stemmen van AfD gekozen

    *

    5 februari 2020 - Leestijd 4 minuten

     

    Is het cordon sanitaire tegen de – nu eens als rechts-populistisch, dan weer als extreemrechts bestempelde – Alternative für Deutschland (AfD) in Duitsland nog vlugger doorbroken dan het pendant van wat er in Vlaanderen tegenover Vlaams Belang (VB) bestaat? En te bedenken dat AfD pas sinds 2015 van eurokritisch naar rechts van het burgerlijke centrum is uitgezwenkt en dus heel wat jonger is dan het VB.

    TEN VAL GEBRACHT

    complete verrassing

     

    Met ‘burgerlijk’ wordt in Duitsland centrumrechts of ‘fatsoenlijk rechts’ bedoeld, waar de term rechts er eigenlijk tot synoniem van extreemrechts is uitgegroeid. ‘Burgerlijk’, dat zijn de christendemocraten (CDU en CSU) en de liberalen (FDP), en laat het nu net de CDU en de FDP zijn die woensdag, met de stemmen van de AfD, de liberaal Thomas Kemmerich tot minister-president van de Oost-Duitse deelstaat Thüringen hebben gekozen. Een complete verrassing, want iedereen ging ervan uit dat Bodo Ramelow, de gewezen minister-president en kandidaat van de links-radicale Die Linke, tenslotte in de derde ronde de meerderheid van 46 op 90 zetels zou behalen. Een dambreuk ook omdat de AfD, waarvan de Thüringer vleugel onder Björn Höcke als extreemrechts geldt, zich tevreden op de borst kan kloppen als de partij die mee het rood-rood-groene project (Linke, sociaaldemocratische SPD en Bündnis90/Grüne) ten val brengt.

    Risico’s

     

    geen denken aan om met de AfD in zee te gaan!

     

    Thüringen zit al sinds de deelstaatverkiezingen van 27 oktober 2019 in een impasse. Hoewel Die Linke toen 31% haalde, hadden haar coalitiepartners SPD en Groenen zoveel klappen gekregen dat de vorming van een rood-rood-groene meerderheids-regering niet meer mogelijk was. De drie linkse partijen hadden samen 42 van de 90 zetels in de Landtag, het deelstaatparlement. CDU viel terug op 21,8%, de FDP sprong met luttele 73 stemmen over de kiesdrempel van 5% en de AfD werd de op één na sterkste partij met 23,4 %. Met 48 zetels hadden die drie partijen puur rekenkundig een meerderheidsregering kunnen vormen. CDU-nationaal gaf vanuit Berlijn het signaal: geen denken aan om met de AfD in zee te gaan! Uiteindelijk hadden Linke, SPD en Grüne afgelopen dinsdag een coalitieakkoord voor een minderheidsregering gesloten. Dat hield twee risico’s in: het is ongezien naar Duitse politieke maatstaven én de minister-president moest toen nog worden gekozen.

    Arena

     

    De FDP besloot haar fractievoorzitter Thomas Kemmerich de arena in te sturen

     

    Zoals gezegd, iedereen ging ervan uit dat Ramelow (Linke) uiteindelijk zou gekozen worden, zij het in de derde ronde. De AfD had vanaf de eerste ronde een eigen kandidaat naar voren geschoven, de partijloze Christoph Kindervater. Ze wist dat de CDU onder geen beding Die Linke zou ondersteunen; die partij is als opvolgster van de SED, de gewezen communistische staatspartij van de DDR, de christendemocraten nog altijd een doorn in het oog. Maar terwijl Ramelow in de eerste en tweede ronde respectievelijk 43 en 44 stemmen behaalde, kwam Kindervater slechts op 25 en 22, de rest waren onthoudingen. Voor de derde ronde waren spontane kandidatuur-stellingen mogelijk. De FDP besloot haar fractievoorzitter Thomas Kemmerich de arena in te sturen indien de AfD aan haar eigen mannetje vasthield. Kindervater kreeg in de derde ronde geen enkele stem, Ramelow 44 en Kemmerich 45 bij 1 onthouding. De AfD stemde dus gesloten voor de burgerlijke kandidaat, samen met CDU en FDP.

    Brandmuren

     

    Zijn uitspraak dat hij zich afgrenst van de AfD werd op hoongelach onthaald

     

    Het politieke Duitsland staat nu op zijn kop. De FDP krijgt de wind van voren. Op de sociale media duiken tegen de FDP gerichte slogans op als ‘lieber regieren mit den Faschisten als nicht regieren‘. Die afkeer uitte ook Susanne Hennig, de voorzitster van de Linke-fractie, door Kemmerich de voor de felicitatie bedoelde bloementuil voor de voeten te gooien. De rede die de nieuwe minister-president woensdagnamiddag afstak, werd voortdurend onderbroken. Zijn uitspraak dat hij zich afgrenst van de AfD werd op hoongelach onthaald door de afgevaardigden van de linkse partijen. Op de persconferentie verklaarde Kemmerich bestürzt (ontsteld) te zijn door zovele tirades en moordd-reigingen die volgden op zijn verkiezing. Hoe moet het nu verder? Kemmerich stak als FDP-politicus de hand voor coalitievorming uit naar CDU, SPD en Grüne. Met hem als minister-president blijven naar eigen zeggen de brandmuren tegenover de AfD bestaan, is er geen coalitie mogelijk met de ‘twee extremen’, zijnde AfD en Linke. Bij voorbaat is een meerderheidsregering onder Kemmerich rekenkundig dus niet mogelijk. Voor steun aan een minderheidsregering is het vertrouwen in het gepolariseerde klimaat zoek.

    Dirk Rochtus

    Susanne Hennig

    *

    NASCHRIFT

    *

    Tussen “…” even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt

    *

    Hierboven kon U een werkstukje genieten dat dateert, zoals aangeduid van Woensdag 5 februari. U las er zeer uitdrukkelijk dat ‘Berlijn’, d.i Merkel, deze Regering, tot stand gekomen via de AfDn verbood en dat deze dus niet doorging.

    En hoe luidt de interpretatie van de dag nadien in onze ‘Media’, de VRT op kop? Dat de Minister-President, na uitdrukkelijk protest van de Groenen, de handschoen in de ring diende te werpen.

    Liegen is inderdaad nogmaals het wezenskenmerk van de Slinxen, de Schotsen en de Scheven.

    Zie Nancy Pelozi in de USA, die tiert dat de speech van Trump bij het einde van die schandalige afzettingspoging, vol leugens stond….

    Ja Ja, ook drugs-criminelen die zich betrapt voelen, maken rare sprongen… Zouden die in Antwerpen, met die ‘Verborgen Ruimten achter hun dashboarden, dat soms van de Democ Rats geleerd hebben? Langs buiten zien dergelijke voertuigen er 100% normaal uit, maar Ho, dat is maar de indruk van een uitdruk. We rollen U terwijl ge erbij staat.

    *

     

     




    07-02-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    05-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.93 – DOORBRAAK * GOD IS DOOD VERKLAARD. DUS IS ER OOK GEEN 5DE GEBOD MEER.

    93 – DOORBRAAK

    *

    GOD IS DOOD VERKLAARD. DUS IS ER OOK GEEN 5DE GEBOD MEER.

    *

    *

    Woensdag 5 Februari 2020

     

    VRIJSPRAAK GEEFT VRIJBRIEF VOOR EUTHANASIE

    https://doorbraak.be/vrijspraak-geeft-vrijbrief-voor-euthanasie/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    **

     

    foto: ©Reporters/Laetizia Bazzoni

    *

    Na het euthanasieproces

    5 februari 2020

    *

    Euthanasie is en blijft het doden van iemand anders, op diens verzoek, om hem of haar uit een ‘ondraaglijk lijden’ te verlossen. Onder bepaalde voorwaarden is dat toegestaan. Zijn die zorgvuldigheidscriteria niet nageleefd, dan is het eigenlijk doodslag, moord of vergiftiging. Vandaar dat de twijfels over de correcte naleving van de euthanasiewet bij de levensbeëindiging van Tine Nys hebben geleid tot een assisen-proces. Dat er vragen te stellen waren bij haar euthanasie, mag duidelijk zijn, maar waren er alleen vormvoorwaarden geschonden of toch ook grondvoorwaarden? Was Nys wel of niet uitbehandeld?

    Geen weg terug

     

    De jury volgde de verdediging dat aan de grondvoorwaarden was voldaan en er alleen ‘procedurele onregelmatigheden’ waren. Ze verleende de drie artsen vrijspraak op basis van onduidelijkheden in de euthanasiewet en redelijke twijfel in het geval van de uitvoerende arts. Het ongepaste applaus na het verdict en het onthaal van de dokters in de media als helden, geeft aan dat dit proces uiteindelijk geen afschrik-effect zal hebben om nog euthanasie uit te voeren, maar net een vrijbrief wordt om de euthanasiewet verder op te trekken. De euthanasie-lobby en de loge hoeven niet te vrezen dat ‘het levenswerk’ van filosoof Etienne Vermeersch – een jaar geleden overleden na euthanasie – bedreigd is. Er is geen weg terug, er zullen alleen verdere uitbreidingen van de wet volgen.

    Autocontrole?

     

    Het vonnis toont aan hoezeer de geesten de voorbije twintig jaar zijn gerijpt en euthanasie iets vanzelfsprekends is geworden. De publieke opinie is vakkundig bewerkt in de richting van het aanvaarden van de ‘goede dood’ als opperste barmhartigheid, teken van onze humane beschaving. Meester Jef Vermassen staafde dat in zijn slotpleidooi door naar de Barmhartige Samaritaan en pater Damiaan te verwijzen. Tiens, de Samaritaan verzorgde toch de lijdende en gaf hem in goede handen voor verdere zorg en Damiaan offerde toch zijn leven op uit zorg voor de melaatsen?

     

    Geen van beiden beëindigde iemands leven. Hen inroepen als patronen van euthanasie: een Umwertung aller Werten.

     

    de euthanasiewet faalt

     

    Wat het Proces-Nys duidelijk maakt, is dat de euthanasie--wet faalt – het is een ‘onduidelijke, onzorgvuldige en subjectieve wet’, besloot

    **

    CD&V-Kamerlid Els Van Hoof.

    *

    Dat de Federale Controle- en Evaluatiecommissie Euthanasie (FCEE) en de Orde der Artsen falen – niet-transparante en camouflerende auto-controle. Dat de psychiatrie faalt – wisselende en te late diagnoses, onderlinge tegenspraak, geen gepaste behandelingen. Dat de zorgsector faalt – te lange wachtlijsten, te weinig zorgaanbod, te duur. Dat justitie en politiek falen – door de boot van een grondige evaluatie van de wet en de FCEE af te houden. Dat de samenleving faalt – in het omgaan met kwetsbare mensen, met lijden en dood.

    Loopgraven oorlog

     

    En de kerk die het leven en de menselijke waardigheid van het begin tot het einde verdedigt, wordt verdacht gemaakt. Zij oefende zogezegd druk uit op het openbaar Ministerie om tot vervolging over te gaan. Maar ‘nooit nog zal een pastoor in onze plaats beslissen,’ zo beklemtoont schrijver Tom Naegels. Daar is volgens hem weinig kans toe, gezien ‘de schaarse katholieken die dit land nog telt’. Gelukkig liggen tweeduizend jaar duistere Middeleeuwen achter ons en is de Benelux voorloper in gelegaliseerde euthanasie. Vreemd toch dat de rest van de wereld niet snel volgt en ocharme wie voor mei ’68 leefde…

     

    Wie nog vragen stelt bij de euthanasie-praktijk, kijkt maar beter uit. Zo viel meester Walter Van Steenbrugge tijdens het proces het gezin Lemmens-Cools aan. Ongeziene intimidatie. Ja, filosoof Willem Lemmens uit al langer terechte bedenkingen. Mag dat nog als academicus? Ja, zijn echtgenote Kathleen Cools is anker van Terzake dat in 2016 de zussen Nys hun verhaal liet doen. Mag zij straks nog programma’s presenteren waarin euthanasie of Kerk en Geloof ter sprake komen? Ja, hun zoon Hendrik Lemmens werkt op het kantoor van de gewraakte advocaat.

    **

    Fernand Keuleneer.

     

    ‘Et alors’? Telkens weer wordt met zulke uithalen een grondige evaluatie en een sereen debat onmogelijk gemaakt. Er is weinig hoop dat die er op korte termijn wel komen. Iedereen zit alweer in de loopgraven.

    Emmanuel Van Lierde

    NASCHRIFT

    *

    Tussen “…“ even kort herhalen. Zodat het zowel bij de lezer als bij mijzelf goed doordringt

    *

    … “Geen van beiden beëindigde iemands leven. Hen inroepen als patronen van euthanasie: een Umwertung aller Werten”…

    *-*-*-*

    …. “Maar ‘nooit nog zal een pastoor in onze plaats beslissen,’ zo beklemtoont schrijver Tom Naegels. Daar is volgens hem weinig kans toe, gezien ‘de schaarse katholieken die dit land nog telt’….

    Och, ze doen maar. Hoe sneller deze bollebozen elkaar uitmoorden, des te sneller de lucht weer zal kunnen gezuiverd worden.

    Aan de Normale Mens van vlees en bloed wordt er sedert de Verlichting, alleen nog maar Verduistering aangeboden. Het Licht zelf moet ieder Redelijk Schepsel Gods dus maar voor zichzelf uitzoeken.

    Voor de zelf benoemde Linkse Elite, mag voor mijn part Meester Walter Van Steenezelbrugge staan. Tenzij het altijd nog erger kan, en Tommen als Nagels de spijker in eigen hersenen slaan.

    *

    Wel vinden wij, de Getrouwen, het ongelofelijk STOM dat … terzake… de Kerk zelf ongelofelijk STOM blijft.

    Er komt zelfs niet eens…’n zucht.

    *

    Mij benieuwt het, om hoe dan ook het verschil uitgelegd te krijgen tussen dit en de gaskamers, die alleen werkhuizen in het groot waren van wat thans in het klein gebeurt.

    Als er al een verschil zou kunnen bestaan, dan is het in het tijdsverloop. Want wat nog niet is, zit er aan te komen. Met reuzensprongen.

    Het gebeente van Wijlen Dr. Jozeph Goebbels, onzaliger gedachtenis, moet liggen sidderen van genot, drijvend op de toppen der vlammen van het hellevuur.

    Niemand heeft het recht om een menselijk leven te nemen. Zelfs niet het eigen. Want doden is een contradictie in terminis. Hadden ze dan maar nooit hoeven geboren te worden. Daar heeft ook niemand om gevraagd. En toch is het zo.

    *

     

       

     

     

    05-02-2020, 18:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5354 - HERMAN BRUSSELBEEST OM TER MEEST

    712

     Neen, dit is geen verruiging. Al ’n hele tijd word ik gestoord op mijn mail-adres met ongewenste intimiteiten vanwege ’n zekere ZITA, mij verder onbekend, die te oordelen naar de KOPPEN die worden meegestuurd, in die stationsbuurt thuishoort. Och, denk ik dan: iedereen moet leven. Dus waarom niet? Mij stoort het niet. Één vingerknip, en de kust is weer vrij.

    Wat meer is: de tijd en de kosten die aan mij worden besteed, kunnen elders dus geen kwaad meer…

    Maar als voorbeeld hoe die wereld over zichzelf denkt, is deze inlichting wel van grote waarde… M’as-tu vu?, da’s niet alleen in Knock-le-Sel.

    Ze doen dus maar rustig verder. Tot hun subsidies op zekere dag zullen wegvallen…. Dan ‘valt’ niet alleen ‘Antwerpen’, maar ook ‘Brussel’…

     Herman Brusselmans heeft geen kinderen, maar zijn 34 jaar jongere vriendin heeft wél een kinderwens.


    *

    In Humo vertelt de populaire schrijver hoe hij daarmee omgaat.

     

    Met zijn nieuwe roman ‘Bloed spuwen naar de hematoloog’ breidt Herman Brusselmans zijn al opmerkelijke oeuvre van meer dan 80 boeken weer uit. Kinderen heeft de 62-jarige schrijver dan weer niet, al kan daar verandering in komen als het van zijn Nederlandse vriendin Lena afhangt.

    Onhandige vader.

     

    De 28-jarige brunette heeft een duidelijke kinderwens en wil dat het liefst met hem. “Lena is daar heel resoluut in: ze wil niet zomaar een kind, ze wil een kind met míj. En ze heeft me beloofd dat ik 100 word. Er zijn wel wat drempels. We hebben hier maar één slaapkamer, bijvoorbeeld. Ik zou moeten verhuizen, en daar heb ik weinig zin in. En ik zou misschien ook een wat onhandige vader zijn: het type dat een ambulance belt zodra z’n kindje overgeeft”, vertelt hij in Humo.

    Benepen angst.

     

    Brusselmans sluit een eventueel kind dus niet uit, al vormen zijn angsten nog de grootste hindernis. “Ik ben ervan overtuigd dat ik een goeie vader zou zijn. Er zit genoeg liefde in mij om er zeker van te zijn dat ik zo’n kindje erg graag zou zien. Om te weten dat het het góéd zou hebben bij ons. En ook hier geldt: ik ben niet bang van de grote dingen. Wel van de alledaagse: dat dat kind van tafel zou vallen.”

     

    “Ik zie overal gevaar. Lena en ik hebben nu een hondje, Aquí. Ik wandel met hem het blokje om, maar Lena gaat ermee naar het park, en laat hem daar kilometers rennen. Rijdt er onderweg een tram voorbij, dan denk ik: daar zal ons hondje onder lopen. Terwijl Lena denkt: ons hondje is slim genoeg om op het voetpad te blijven. Dat is het fundamentele verschil tussen ons. Ik ben bang, zij niet. Ik zie het gevaar, Lena de kans. Soms word ik heel kwaad op mezelf door die benepen angst. Ik vecht er al een heel leven tegen. Niet iedere tram rijdt je omver, niet elke bus stort in een ravijn, niet elk vliegtuig valt uit de lucht. Ik wéét dat, maar ik geloof het niet”, besluit hij.

    Lees ook: Vriendin van Herman Brusselmans: “Geen anticonceptie, en nog nooit zwanger geworden”.

    Het bericht: ‘Zo reageert Herman Brusselmans op de kinderwens van zijn vriendin’ verscheen eerst op Metro.

     

     

    Eigenlijk zijn dat al veel te veel woorden voor wel ’n soort speciale kinderverkrachter. Die met zijn ‘ervaringen’ niet alleen het beleg van zijn boterham verdient, maar die boterham zelf ook nog.

    Wat velen denken?

    Ach, Ons Heer moet van elk Zijn getal hebben. Vroeger kon men voor zoiets te biechten gaan, maar nu bijna niemand meer wat dat woord wil zeggen…

    Sodoma & Gomora…. Ja Ja, maar die werden door een of andere nucleaire reactie van de aardbodem weggeveegd. Dus waarom daarover nog gezeverd?

    *

     

     

     

     

    05-02-2020, 17:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5353 - NOG MAAR EENS OVR DE BAND MET ‘DE NOORDELIJKE NEDERLANDEN’

    559

    Dat de Noorderburen altijd een rondje voor zijn bij Het Zuiden, moge blijken uit hun Gouden 17de Eeuw, waar Vlaanderen onder Spaans Bewind gedwongen werd de kant van de slavernij (en de Roomsheid) te kiezen.

    Het moet gezegd: de gemijterde ‘Herders’ van ‘de kudde’ kusten liever de zolen van de bezetters dan hun Volk te leiden. Uitzondering gemaakt dan van de ‘Onderpaster van te Lande’ die leefde op de adem van Het gewone Volk dat naar Vrijheid smachtte.

    Wat gij, Brugse Mgr Henricus Lamiroy (1883-1952) die in mijn vroege College Jaren in ’t Geestelijk St. Vincentiuscollege te Ieper op de speelplaats ’n speech kwam afdonderen, voor 9/10de in Fransoos waar wij geen snars van snapten….

    **

    *

      Wwat was Nederland mooi en wat geven we het uit handen

    https://www.youtube.com/watch?v=yDKRy_xcTh4

    **

    Geert Wilders:

    “We kunnen het tij nog keren. Onze grenzen sluiten voor de massa-immigratie, gelukzoekers en de islam. Nederland weer voor de Nederlanders, weer van ons! Dat kan met een stem op de PVV!’’

     

    NL 3feb20 Klik op de foto om de video te bekijken.

     

    Wilders en Graus doen aangifte tegen dieren mishandelaars slachthuis IJsselstein.

     

    Vorig week publiceerde RTL Nieuws geheime opnamen van varkens die gruwelijk mishandeld werden in een Nederlands slachthuis(*). PVV-Kamerleden Wilders en Graus walgen van die beelden en zijn woedend. Daarom deden zij maandag ochtend aangifte wegens dierenmishandeling, zoals vastgelegd in de Wet Dieren.

     

    Wilders: ‘‘Ik ben woedend over wat ik gezien heb. Dierenmishandeling is onacceptabel. De daders mogen hier niet mee wegkomen en moeten keihard worden gestraft.’’ Dion Graus vult aan: ‘‘Als dieren-ambassadeur maak ik mij al mijn hele leven hard voor rechten van dieren en ik wil naast een levenslang houdverbod van dieren, ook een beroepsverbod en gevangenis-straffen voor de daders’’.

     

    Lees het artikel op de website van de Telegraaf

    https://www.youtube.com/watch?v=P1M454S62s0

    *

    VIDEO Geert Wilders en Dion Graus doen aangifte tegen dierenmishandelaars slachthuis

     

    Geert Wilders: ‘‘Samen met collega Dion Graus aangifte gedaan tegen walgelijke dierenmishandelaars van het slachthuis IJselstein en de dierenartsen van het NVWA die meededen. Daders moeten keihard worden gestraft en dit soort slachthuizen moeten worden gesloten.’’

     

    Wie geen hart heeft voor de dieren, heeft geen hart voor de mensen. Is toch niet moeilijk om onthouden. Wat meer is, het is de menselijke natuur zelf.

    De mens staat boven de dieren, en toch blijft de wereld zich het Mensdom noemen, maar spreekt wel van het Dierenrijk.

    Hoe hypocriet kan ne mens toch zijn… Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden…

     

     

     

     

    05-02-2020, 10:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.52 - UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT * GEEN NIEUWS VAN GEENS….

    871

    52 - UIT DE ROSSE BUURT MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    GEEN NIEUWS VAN GEENS….

    WOENSDAG 5 FEBRUARI 2020

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    Het OESO-verslag

    *

    …. Kortom, volgens de OESO is België een land dat niet werkt en waar niet genoeg gewerkt wordt….

    *

    Is dat ‘Verslag’ wel in de juiste TAAL geschreven? Want ik geloof niet dat de Verlichte Grote Verstanden van de ‘Kleurpartijen’ die begrijpen.

    Wie oren heeft om te horen, dat hij dus hore. Kiezers zijn we met z’n alle goed wakker?

    Enne… wete nog wie er ooit voor de OESO ZELFS NAAR Parijs ging om er te ‘werken’? Juist, Yves Il Terminatore, de Promus Interpartes van het Iepers St. Vincentius-College. Echt een schande om ook daar gestudeerd te hebben!!!

    *-*-*-*-*-

    …. een sterk staaltje van politieke wanhoop….

    *

    Er is een alternatief. De Flipper zou best het zekere voor het onzekere nemen en zijn boeltje pakken, terug naar het land van herkomst…

                         

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    **

     

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    *

    DINSDAG 4 FEBRUARI                ‘20

    *

    -     De Beveren-Waas-tunnel is praktisch de ganse dag afgesloten geweest wegens een spectaculair ongeval. Een vrachtwagen reed in op een personenwagen en deze op zijn beurt op nog 2 bussen ervoor.

    Balans: 1 dode, 5 zeer zwaar gekwetsten en 60 gewonden.

    Jaarlijks zijn daar 20-30 van dergelijke ‘ongevallen’. Geen werken? Dan maar de naam wijzigen in Beveren-Dwaas-tunnel

    -     Een West-Vlaming die gerepatrieerd werd met het CV verblijft hij in St. Pieters-Ziekenhuis. Er wordt beweerd dat China bewust de informatie ivm het virus heeft achtergehouden. Een arts die het wou bekendmaken werd gevangen gezet.

    Ach, zo’n Post-Communistisch China is toch iets om van te dromen…

    -     ‘Henegouwen’: een ‘onbekende’ bacterie heeft doden geëist.

    -     Elke maand gebeuren er 700 identiteitsfraude-zaken. Op een of andere manier (bv. sollicitatie via mail…), via soc. media meestal, vraagt men beetje bij beetje meer gegevens over je, tot ze alles kunnen doen zoals: leningen afsluiten op je naam, bankrekeningen openen, kredietkaarten aanvragen,….

    -     4600 Vlaamse rusthuis-bedden zijn leeg!! De vraag is: waar, want in West-Vlaanderen moet men nog jaren wachten voor men in een rusthuis geraakt en men moet dan nog beginnend dement zijn (bv. Waregem), en ook voor WZC is er hier nog steeds een wachtlijst…

    Och! Wat werken al die ‘Overheidesdiensten’ van de Verlichte Grote Verstanden van deze ‘Kleurpartijen’ toch goed.

    -     Alle tabaksreclame is verboden vanaf 2021.

    -     345.000€ wordt toegekend voor cultuurprogramma’s in de scholen.

    Besteding vooral om de ‘nieuwkomers’ mee te trekken? Wedden?!!!!

    -     De huidscanner van Barco (Kortrijk) wordt nu ook gevraagd in Amerika.

    -     Zwarte tandpasta die nu een hip is bij jongeren, is zeer slecht voor de tanden, waarschuwen tandartsen. Ze nemen het glazuur weg, dat is de beschermende laag van onze tanden. De zwarte ‘pasta’ is nog 1000x slechter, want is grover van korrel.

    Waarom probeert men het niet met gedroogde paardenmest? Al eens goed gekeken naar dat soort gebitten?

     

    -     Democ.Rats hebben in Iowa een grote ‘afgang’ gemaakt. Wie van de 11 is er de beste??? Dat is nog niet duidelijk, daar een bepaalde ‘app’ niet werkte om de resultaten te verwerken.

    Trump: ‘niks ‘werkt’ zoals in de tijd toen zij regeerden!’

    Greet Dekeyser geraakt niet meer uit haar woorden: een echte knoeiboel is het, was het enige dat ze nog kon stamelen.

    -     Kenia: 14 kinderen vertrappeld bij het verlaten van hun school.

    -     Gr. Hertogdom Luxemburg moet vechten tegen overstromingen.

    -     Borsato scheidt na 21j huwelijk (hield wel al enige tijd een minnares op na)

    -     17 jaar en reeds helikopter-piloot in Knokke

    -     De omgekeerde postzegel van Dendermonde is minimum 125.000€ waard. Het is precies 100j geleden dat deze gedrukt werd op 50 exemplaren. De fout was dat er 2 doorgangen waren van het papier, en dat er ene verkeerd lag!

    -     Kim Clijsters oefent met de meiden van de Fed Cup mee in Kortrijk, maar neemt niet deel aan de matchen.

    -     West-Vlaanderen geeft 1 miljoen euro aan bedrijven die gevoelig zijn voor de Brexit met name deze in textiel en groenten.

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Memento homo…

    Het is wel bijlage nog geen Pasen, maar het kan geen kwaad er aan te denken ‘Heden ik, morgen gij’….

     

    Neen, niet dat ik hierbij aan het Hiernamaals denk; Verre van. Integendeel zelfs. Met bloemen kroont de vrouw haar man, de bruid haar bruidegom…

    En vrij en blij, is Vlaanderenland nu weer. Men ‘strooie palm’ en kruiden uit, bij klank en zang….

    Allé, kom, we hebben met z’n allen toch gezien wat er in Iowa gebeurd is?

    En da’s, voor wie over twee gezonde ellebogen beschikt, zeker geen verrassing.

    Het ziet er dus goed uit. Als zelfs al de OESO dezelfde soort bedenkingen vrijgeeft.

    *

    Maar berenvellen kunnen slechts op de markt gebracht worden, nadat Bruintje, in casu het Roodje, het vel is afgestroopt. Aanvang van deze operatie: in het kieshokje. Liefst nog vandaag of morgen. Want, Bart, in Mei? Daar leggen alle vogelen ’n ei. Vlamigen zijn geen kiekens, maar Leeuwen!!!!

    **

     

     

     

     

    05-02-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    04-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.91 - DOORBRAAK TRISTAN EN ISOLDE

    91 - DOORBRAAK

    TRISTAN EN ISOLDE

    *

    Mandag 3 Februari 2020

    *

     

    POLITIEK CORRECTE SPROOKJES BEROVEN KINDEREN VAN HET ECHTE LEVEN

    WANT ECHTE VERHALEN BEREIDEN KINDEREN VOOR OP HET COMPLEXE LEVEN

    *

    https://doorbraak.be/poco-sprookjes-beroven-kinderen-van-het-echte-leven/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

    2 februari 2020 Leestijd 13 minuten

    **

    *

     

    sprookjes

    Tristan en Isolde, still van de gelijknamige film uit 2006 van Kevin Reynolds.

     

    Oude mythes leren ons nog steeds iets over de huidige samenleving, hoe postmodern we ook zijn geworden. In tegenstelling tot de meeste moderne verhalen, want die hebben al te vaak helemaal niets meer te vertellen. Vooral onze kinderen krijgen hierdoor hun dagelijkse dosis aan zeemzoete, politiek correcte pseudoverhaaltjes voorgeschoteld, in flitsende beelden en met een voorspelbare verhaalstructuur.

    Het is onze plicht te leren van deze oude mythes, en terug echte verhaaltjes te vertellen aan onze kinderen. Anders bereiden we hen niet meer voor op het echte leven, maar maken we een klagende generatie sneeuwvlokjes die worstelen met elk aspect van hun identiteit – gender, seksuele voorkeur…

    Middeleeuwse romantiek

     

    ‘bevrijd van het verleden’

     

    Tristan en Isolde was een van de eerste grote romantische mythen uit de middeleeuwen, en kondigde een aardverschuiving in het denken aan – een aardverschuiving waarvan we vandaag nog steeds de naschokken voelen, hoe ‘bevrijd van het verleden’ sommigen ook denken te zijn. Deze mythe bevat zeer herkenbare situaties. Om deze analyse te starten volg ik de jungiaanse analyse van Tristan en Isolde van Robert A. Johnson in zijn meesterwerk Wij – de psychologie van de romantische liefde. Die werk ik dan verder uit, om te komen tot een analyse van de hedendaagse politieke polarisatie en de neergang van het kinderverhaal.

     

    De mythe van Tristan en Isolde had zijn oorsprong in de middeleeuwen, volgens Wikipedia zelfs in de vroege middeleeuwen – toen er verschillende versies ontstonden van dit allereerste grote romantische verhaal. Zo schreef de Franse literatuurhistoricus Joseph Bédier een van de meest interessante versies in het moderne Frans, omdat die dicht bij de oorspronkelijke versie bleef. De wortels van ons romantisch denken liggen dus zeer diep. De takken van de romantische boom bloeien nog steeds, hoewel niet alle vruchten even eetbaar zijn.

    Het verhaal

     

    voor dat wonderlijke mirakel is geen toverdrank nodig

     

    Het verhaal zelf is redelijk bekend. Isolde is een prinses die trouwt met koning Marc, maar dan al verliefd is op Tristan. Dat gebeurt omdat ze samen per ongeluk de liefdesdrank drinken die bedoeld was voor Marc en Isolde. De voordien trouwe, dappere en ambitieuze Tristan wordt plots iemand die enkel nog leeft voor zijn geliefde. Tristan en Isolde veranderen zo radicaal, dat het lijkt op een betovering. Elke goede waarnemer weet wel dat hevige verliefdheid gepaard gaat met enorme veranderingen in het doen en laten van een persoon. Niets is nog als voorheen, en voor dat wonderlijke mirakel is geen toverdrank nodig, wel een man, een vrouw, opspelende hormonen en een hoog liefdesideaal.

     

    Eerst beperken Tristan en Isolde hun ontmoetingen nog tot geheime afspraken. Daarna vluchten ze om jarenlang in een bos te leven. Dan komt Isolde terug bij de koning en Tristan wordt een balling. Vooral in die laatste fase toont Isolde zich onredelijk jaloers, want hoewel ze als koningin een leven heeft met koning Marc, verbiedt ze Tristan om zelf een leven uit te bouwen. De grote liefde tussen Tristan en Isolde maakt echter dat in geen van de fasen in hun leven ze een reëel bestaan kunnen uitbouwen. Ondanks, of eigenlijk net dankzij, hun sterke allesoverheersende gevoelens tegenover elkaar, mislukken al hun pogingen om een gewoon leven uit te bouwen. Ook niet in de bossen, want hun doen en laten in afzondering beperkte zich tot elkaar en het hoogst noodzakelijke. Na veel vijven en zessen sterft Tristan in de veronderstelling dat Isolde hem vergeten is, terwijl ze net nabij is. En dan sterft Isolde van verdriet, op het lijk van Tristan – zoals de regels van de dramatiek het voorschrijven.

    Het ondraaglijke romantische keurslijf

     

    Veel moderne verhalen zijn hier gewoon een variant van, zowel de liefdesverhalen met een slecht als met een goed einde. Bij die laatste hebben ze eigenlijk het slechte einde weggeknipt, omdat de verteller de romantische leugen zelf is beginnen te geloven. De vraag is echter hoe we die mythe moeten interpreteren. En daar vinden we ten minste twee radicaal verschillende antwoorden.

     

    vandaag uiteraard nog maar moeilijk verdedigen

     

    De hedendaagse interpretatie loopt vaak als volgt: de middeleeuwse maatschappelijke structuur hield Tristan en Isolde tegen om hun liefde ten volle te beleven. De maatschappij verbood Tristan te trouwen met Isolde. De maatschappij verbood Isolde te scheiden van koning Marc. De maatschappij gaf koning Marc de macht Tristan te verbannen. De maatschappelijke structuur, zoals het instituut ‘koning’, was radicaal verkeerd. Enzovoort. Bepaalde maatschappelijke regelingen uit die tijd kunnen we op de dag van vandaag uiteraard nog maar moeilijk verdedigen.

     

    Maar toch blijft deze lezing eenzijdig. Was Isolde niet buitengewoon jaloers op Tristan? Ook Tristan loog tegen de gewone vrouw waarmee hij uiteindelijk trouwde, maar nooit seks mee had. Tristan zondigt hier tegen de oude wijsheid pacta sunt servanda: men houdt zich aan zijn gegeven woord. Een goede lezing van het verhaal wijst op een diepe complexiteit: een onbelemmerde romantiek vereist de afbraak van de gehele oude, bestaande, morele orde. De mythe bekritiseert namelijk ook Tristan en Isolde zelf. Hun liefde is voor hen zo belangrijk dat al het andere ervoor moet wijken: een normaal leven, vriendschap, trouw, wijsheid, goedheid.

     

    Robert A. Johnson besluit dan ook in zijn boek met de volgende woorden: ‘De romantische liefde duurt slechts zolang de partners in hun zelfgebouwde luchtkasteel verblijven, zolang het geld nog niet op is, zolang hun opwindende sprookje standhoudt. ’Dat slaat niet enkel op het luchtkasteel dat sommigen construeren rond ‘romantische liefde’, maar ook rond bijvoorbeeld een zelfverzonnen genderidentiteit, het geslacht X bijvoorbeeld. Op Facebook kan je bijvoorbeeld kiezen tussen naar verluidt 56 genderidentiteiten.

    Twee interpretaties

     

    de politieke polarisering tussen progressief en conservatief

     

    Zo ontstaan er twee radicaal verschillende interpretaties van Tristan en Isolde, en deze verschillen werpen een interessant licht op de politieke polarisering tussen progressief en conservatief. De progressief is aanhanger van het eerste idee: Tristan en Isolde mochten van de toenmalige maatschappij hun liefde niet ten volle uiten. Alle problemen zijn net dat: problemen van de maatschappij. De maatschappij vertrappelt individuele wensen. De rijke en de machtige structureert de maatschappij om de arme en de machteloze nog beter te vertrappelen – zoals veel marxistische analyses gaan.

     

    De conservatief gaat hier helemaal niet mee akkoord. Volgens hem zijn maatschappelijke problemen dubbele problemen. Enerzijds zijn er de problemen tussen individuen: de verantwoordelijkheid om een oplossing te vinden ligt finaal bij die individuen. De maatschappij kan hooguit wat faciliteren. Inderdaad, indien Isolde zich wat minder jaloers had getoond naar Tristan, had die laatste misschien wel een leven kunnen opbouwen (zelfs de hevigste verliefdheid kwijnt uiteindelijk weg). Anderzijds erkennen conservatieven wel dat de structuur van de maatschappij en de regels van de sociale orde misschien niet helemaal zijn afgestemd op bepaalde terechte behoeften van de mens. Conservatieven willen de maatschappelijke structuur namelijk levend houden, en dat wil net zeggen dat de sociale orde onderhevig mag zijn aan evolutie – maar geen revolutie.

     

    Elke wijziging aan de sociale orde zou echter niet enkel problemen oplossen, maar kan er ook nieuwe creëren. Zelfs in een veel vrijere maatschappij (zoals de moderne) blijft er nog de nietsontziende jaloezie tussen Tristan en Isolde, de nietsontziende aandacht voor enkel die verliefdheid, het immense ego van de verliefden, niet in de reële wereld maar in een onbestaand romantisch universum. Tristan en Isolde begonnen hun liefde eigenlijk geheel toevallig, zelfs door een toverdrank. Het is twijfelachtig dat ze zonder een dergelijke verblinding, als echte Tristans en Isoldes van vlees en bloed, elkaar even hoog zouden vergoddelijken.

    De progressieve identiteitspolitiek

     

    Ze zouden van elkaar moeten accepteren dat ze niet zo perfect zijn als in hun visioenen. En laat nu het thema van het niet accepteren van de gang van zaken – een ongewenste partner, een ongewenste zwangerschap, een ongewenst geslacht, een ongewenst langzame dood, om er maar enkele te noemen – net het onderwerp bij uitstek zijn van de huidige identiteitskwestie waar vooral veel progressieven enorm belang aan hechten. Dat ontslaat uiteraard een conservatief niet van om zelf hierop een liefdevol en gedegen antwoord te verzinnen.

     

    een situatie die voordien totaal genegeerd werd

     

    Men kan aannemen dat in het tijdperk voor Tristan en Isolde de romantische liefde nog geen rol speelde in de samenleving – alle uitingen ervan werden voordien onderdrukt. Het plots opduiken van deze nieuwe behoefte schiep een situatie die voordien totaal genegeerd werd. Mocht de toenmalige ridderlijke samenleving zich volledig op deze nieuwe behoefte hebben toegelegd, zou er al snel een enorme chaos zijn ontstaan. Ze zou toen zeker geen maatschappij gecreëerd hebben van peis en vree en liefde. En ook vandaag niet.

    Echte verhalen vertellen

     

    Klassieke mythes en sprookjes, zelfs die met goede afloop, proberen vaak moeilijke waarheden over te brengen. Sneeuwwitje bijvoorbeeld brengt de boodschap dat ze nood heeft aan een prins om haar uit haar naïef, braaf leventje te wekken en in het echte, gelaagde, ook spirituele leven te stappen – en dus dat Sneeuwwitje anderen nodig heeft om haar balans te vinden. Let erop dat de schoonheid van Sneeuwwitje in de eerste plaats in haar zorgzaamheid zit – het helpen van de zeven dwergen bijvoorbeeld – en haar uiterlijke schoonheid (waarop de schoonmoeder – koningin – heks jaloers is) maar bijzaak blijft.

     

    Sneeuwwitje is dus niet het romantische verhaal dat men er vandaag van maakt

     

    Daarin contrasteert ze met de romantische Isolde die niet veel aardse activiteiten heeft. Sneeuwwitje is dus niet het romantische verhaal dat men er vandaag van maakt. Jordan Peterson maakt overigens een gelijkaardige analyse van het sprookje van de schone slaapster.

    De moeilijkheden die zo eigen zijn aan mythes en ook sprookjes zijn vaak zo goed als verdwenen in de meeste postmoderne verhaaltjes. Dat zie je het duidelijkst bij de verhalen die aan onze kinderen worden verteld: het kleine heksje is niet meer monsterlijk, maar schattig, en zoekt haar echte ‘ik’. Onveranderlijk ziet het happy end eruit dat iedereen haar dan ook werkelijk accepteert zoals ze is. Geen wonder dat de jongeren die in steeds toenemende mate enkel aan dit soort postmoderne verhaaltjes worden blootgesteld, het zoeken naar die eigen identiteit hun belangrijkste doelstelling wanen.

    Andere dingen interessant dan de popcorn-romantiek

     

    dat zelfs de meeste geëmancipeerde vrouwen wel een liefhebbende man kunnen gebruiken

     

    Zelfs Disney, groot geworden met het brengen van gelaagde sprookjes, toonde met het veelgeprezen Frozen aan dat het de politiek correcte meute belangrijker vindt dan een veelzeggend verhaal. Radicale feministen bijvoorbeeld ontkennen dat zelfs de meeste geëmancipeerde vrouwen wel een liefhebbende man kunnen gebruiken om hun leven voller te maken (gesteld dat het niet om lesbiennes gaat, maar dus nog steeds de grote meerderheid) – of tenminste dat ze beter ook luisteren naar hun interne mannelijke animo. Net zoals mannen overigens ook vrouwelijkheid in hun leven kunnen gebruiken – zoals Tristan aan het begin van de mythe een mannelijke man was die zijn neus ophaalde voor elke hint van vrouwelijkheid. Vandaar ook vinden de hoofdpersonages van het nieuwerwetse Frozen enkel maar ‘zichzelf’ – dat heeft misschien enige waarde maar is eerlijk gezegd toch niet zo super interessant.

     

    De wereld is complex. Als je dan makke verhaaltjes begint te vertellen aan je kinderen, bereid je ze er niet op voor. Je hebt verhalen nodig die over iets gaan, en die zich niet beperken tot moralistische aanmoedigingen zoals ‘wees lief voor elkaar’. Een echt verhaal gaat om een hoofdpersonage dat in een impasse zit, en waarvoor moeilijk een bevredigende oplossing gevonden wordt – niet omdat de heks of de wolf zo slecht is, maar omdat de impasse existentieel is, diep is, en waarbij die heksen en wolven enkel dienen om het crisismoment tastbaar te tonen.

     

    In vergelijking met de postmoderne neigingen van het gros van de hedendaagse vertelsels zijn klassieke sprookjes, andere oude mythes en oudere verhalen een onontbeerlijke bron van wijsheid. Zelfs als kinderen-luisteraars enkel maar onbewust iets van die wijsheid opsteken, bijvoorbeeld dat je niet zomaar op de voorstellen van vreemden (de wolf) moet ingaan. Zo bereid je ze ook voor om als ze ouder zijn andere dingen interessant te gaan vinden dan de popcorn-romantiek van Hollywood of van Studio

    Rob Lemeire

    *

           








    04-02-2020, 05:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.51 - UIT DE ROSSE BUURT. MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    958

     

    51 - UIT DE ROSSE BUURT. MET MAAR ÉÉN ALPEN LICHTPUNT

    *

    Dinsdag 4 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ Lichtpunt v/d Dag..

    Kadodder politiek

    *

    …. Niets. Niente. Nothing. Rien de Knots. ….

    *

    In plaats van ‘kadodder’ las ik eerst ‘kakamodder’. Alhoewel zulks zekerlijk niet de stijl is van deze voorname en bedachtzame vriend. Van Het Westen ‘nichts neuers’ dus.

    Heb ik dat juist gehoord, dat de Heer Bouchez er aan zou denken van naam te veranderen? Het zou Touché worden. Maar als Waal kan ie de kosten voor de wijziging op de Burgerlijke Stand niet aan. Idem dito voor Mag Niette, die, willens nillens, Kan Niete zou moeten worden.

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    Over Rode Prioriteiten doen we voortaan het zwijgen toe….

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    *

    MAANDAG 3 februari 2020

     

    -     9 Belgen in quarantaine (is ‘quarante’ niet 40d???) voor 14d.

    -     BDW: als er tegen mei geen zicht is op nieuwe regering, ja… dan zal er een nieuwe verkiezing moeten komen. De bevolking moet geraadpleegd worden!

    Het Paleis heeft een verrassende zet gedaan, het is hun eigen inspiratie.

    -     VTM zendt vandaag vanuit centrum Antw., net naast het Centraal Station. Ze hokken daar samen met zo’n 400 andere hoernalisten van TV, radio en media: zoals Dag Allemaal, De Morgen, HLN, Humo, …

    -     1 op 10 Gemeenten verhogen hun gemeentebelastingen. Allé we hebben dat niet gehoord toen ze allen hun begroting voorstelden op WTV.

    -     Maasmechelen: jongen van 18j krijgt van zijn vader de vraag of hij stamcellen wilt afstaan, daar hij leukemie heeft. De jongen heeft zijn vader pas 1 keer gezien als hij 10j was. Hij staat het toe.

    -   Mechelen: CG-Powers is failliet. Zij maakten grote transformatoren voor boordplatforms en windmolenparken op zee. Dit is een gevolg van de fraude d*ie het moederbedrijf pleegde

    **

    *

     in India. +400 mensen werkloos. ’n En nog een kans voor ’t Somerke om populairder te worden. Ze werkten nu maar 1 week op de vijf! Dat ’s erg hé, maar ze hadden het niet zien aankomen…

    -     Banken vragen fors meer bij mensen die niet digitaal kunnen werken. De dupe zijn de ouderen.

    -     Terroristen-proces tegen de aanslagen in Brussel wordt uitsluitend in het Frans gevoerd. Et pour les Flamands la même chose…

    **

    *

    -     Er ligt een rouwregister voor de 2 honden die stierven bij een botsing in Knokke. Wat mogen we nog verwachten?

    **

    *

    -     NAVO-oefening: de grootste in 25j in Europa. 37.000 Amerikanen ontschepen in Antwerpen. Ze willen zien hoe snel ze overal in Europa kunnen klaarstaan bij eventueel gevaar-terroristische daad?? Het begin van de Reconquista?

    - Wie neemt het op tegen TRUMP in de verkiezingen? Nog 11 kandidaten bij de Democ. Rats.

    **

    *

    - Air Canada maakt noodlanding in Madrid: delen van het landingsgestel waren in de motor beland. Er moesten verschillende rondjes gevlogen worden om de kerosine zoveel mogelijk te verbruiken.

    - Italia: 13 personen opgepakt voor BTW-fraude: ze zouden 100 miljoen aan BTW ontdoken hebben. Een connectie met de maffia?

    - Roemenië + Sardinië: volop zomer, temperaturen lopen op tot 27°C.

    **

    *

    - de Film ‘1917’ heeft in Gr. Br. 7 BAFTA’s behaald o.a. voor beste film en beste regisseur. De voorzitter van de Bafta’s is Prins William.

    - ‘Messi’ van de koers is Remco Evenpoel. Hij won de Ronde van St. Juan. Hij speechte in ’t Spaans, en is nu een echte held in Argentinië.

    - Thibau Nijs is wereldkampioen bij de junioren

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Vandaag geen ondertitel uit Genesis meer. Het zou Dag VIJF zijn geworden, de voorlaatste. En de rest weten we al. De Mens, Gods evenbeeld, zal verder leven, maar dezen Belgiek is veel te ZIEK om de morgen nog te halen.

    Waar blijven nu al die Jan’s: m’n Kluuten met al hun verantwoordelijkheid? Heren VR, Willy Cl. de Terminator, Lange Kris de Femelaar, enz, enz, enz

    Ach, ze gaan de weg op van alle Democ. Rats, naar AF. Misschien zijn ze zelfs al op de vlucht. Of hebben daartoe reeds de nodige voorzieningen getroffen. Over kapitalen enzo.

    Het zit er natuurlijk ook in, dat bepaalde kazakdraaiers (Kwikkie het Kiek, Klein Somerke of Lange Zwiebel Stommelein nogmaals van kant keren. Om terug ’s Gulden Vriend’ te staan roepen. Men weet maar nooit. Voor 30 Zilverlingen zijn er, bij de Democ. Rats, Judassen in overvloed. Zie Jo Biden Junior in Kiev…

    Benieuwd of er reeds verdere plannen zouden gemaakt zijn voor de ‘renovatie’ van de vroegere royale luxe-panden waar ‘wetten gesmeed werden en de hoerderij er schering en inslag was.

    *

    NASCHRIFT

    *

    Zelf kan ik me de tijd niet meer herinneren dat ondergetekende (na bvb Louis Delentdecker) nog respect heb gevoeld voor het Schrijversvak. Geen JOERALISTEN zijn het, maar HOERNALISTEN.

    En kijk, ze gedragen zich naar de soort. In plaatst van elk apart hun ‘beroep uit te oefenen achter glas en rode of groene lichtjes, hokken ze nu samen in een en dezelfde Rosse Buurt. Klassiek zelfs, in de buurt van het Station. Waar het wemelt van de liefhebbers.

    De uitzondering bevestigt de regel. Al zou het mij niet verwonderen, dat zelfs Kerk & Leven de verhuis in overweging neemt. Want aan de vruchten kent men den boom.

     

    PS:

    Dat vironaal Chinees dingen is voor de letter-hoererij letterlijk een geschenk van God. Blad- en schermvulling ad libitum. Zelfs geen tijd meer voor de Al Goor-mythe van ‘Het Klimaat’.

    Maar ondertussen lekken de cijfers toch door over het pandomenium van de ‘Gezinshereniging’. Per jaar méér dan 50.000.

    **

    *

    Ach Egidius waer bistu gebleven. Mi lanct na di gheselle mijn. Du coors die doot du liets mi tleven

     

     

     

     

    04-02-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.73 - OORBRAAK WAT HEBBEN JIHADISTEN VOOR OP OOSTFRONTERS?

    73 - OORBRAAK

    WAT HEBBEN JIHADISTEN VOOR OP OOSTFRONTERS?

    Dinsdag 21Januari 2020

    *

    ANALYSE, MULTICULTUUR & SAMENLEVEN, POLITIEK

    *

    https://doorbraak.be/jihadisten-zijn-geen-rechtsonderhorigen-als-anderen/?utm_medium=push&utm_source=meldingen

     

    **

    foto: ©screenshot REACnROLL

    *

    Jihadisten zijn geen rechtsonderhorigen als anderen

    Leestijd 8 inuten

    *

    Vrijdag 17 januari had de Franse advocaat Régis de Castelnau alweer een interessante beschouwing op REACnROLL. Hij neemt een gewaagd standpunt in, dat velen evenwel binnensmonds al beaamd zullen hebben. Mijn indruk is dat diegenen die hem wensen tegen te spreken best vroeg kunnen opstaan.

     

    Ik heb de tekst niet eerst uitgeschreven, maar direct vertaald, soms wat parafraserend, en ook zijn er uitweidingen weggelaten. De lezer vindt de betreffende klankfragmenten hier, maar de volledige commentaar van Castelnau is te vinden bij deze link:

    Les djihadistes français ne sont pas des justiciables comme les autres

    De kwestie is delicaat. We leven in een rechtsstaat, in een democratie die ontegenzeglijk wordt aangevallen en zeer verdeeld is. En die staat zit met een zeer grote uitdaging, namelijk die moslimreligie van een groot aantal van onze landgenoten, met de moorddadige uitwassen die we vandaag kennen. We zouden onze principes en onze rechtsstaat willen vasthouden als leidraad en daarnaar handelen. Recht moet geschieden: het zijn overtredingen, delicten, misdaden enzovoort.

    Falend apparaat

    Het probleem is dat onze rechtsmiddelen – waaraan ik gehecht ben als aan mijn oogappel – dat die ongeschikt zijn voor de werkelijkheid van deze oorlog. Want een oorlog is het, een asymmetrische oorlog zo u wil, maar een oorlog, met mensen die wapens dragen, oorlogswapens, die moorddadig gedrag vertonen, als soldaten in dienst van een zaak, en die bovendien ons land zelf aanvallen. Anders gezegd, zij proberen het te destabiliseren, te verzwakken, pijn te doen. Tot nader order heet zoiets oorlog, en bij de meest driftigen is de uitgesproken doelstelling om in Frankrijk de oemma en het kalifaat te vestigen.

     

    Ik denk dat sommigen niet graag zullen horen wat ik vertel, maar dan is er toch het CCIF met hun leider Marwan Muhammad destijds die zei: ‘Niemand kan ons de hoop ontnemen om de sharia in Frankrijk in te voeren, eens we in de meerderheid zijn.’* Bon, dat is een excellente manier om het ‘vivre ensemble’ te bevorderen.

     

    Er is een echte tegenstrijdigheid tussen onze juridische voorzieningen, die slaan op een gestabiliseerde, democratische samenleving – ook al is daar onrust en zijn er spanningen – en de agressie waar wij het voorwerp van zijn, want de voorzieningen en wapens waarover wij beschikken zijn niet berekend voor wat er op het spel staat.

    Habeas corpus

    Het probleem met mensen van wie men weet dat ze geradicaliseerd zijn, waarvan men weet dat ze tot de daad kunnen overgaan, de ‘verwarden’, de ‘solitaire wolven’ enzovoort, het probleem daarmee is dat vandaag het habeas corpus dat normalerwijze geldt in ons land, totaal in tegenstrijd is met de noodzaak te voorkomen dat men radicaliseert en tot daden overgaat die pure oorlogsdaden zijn.

     

    Evengoed heb ik polemieken gehad betreffende diegenen die in het Midden-Oosten gevangen zitten en Frankrijk dus hadden verlaten en verworpen om naar daar te gaan, en die vandaag zeggen – ik meen dat het de man is die onlangs vrijgelaten werd – ‘Ha, maar ik heb niets misdaan …ik was daar verkeersagent’. Misschien kan men eens ophouden met iedereen voor de gek te houden, hè. Hij heeft zijn land verworpen en heeft zich ginds dan aan afschuwelijkheden overgegeven, want wie ook die daar is geweest weet heel goed wat er aan de hand was, en heeft zeker en vast gruwelijkheden bijgewoond, als hij er al niet aan heeft deelgenomen.

     

    Dus als er in bepaalde landen mensen zijn aangehouden voor wandaden en misdaden, en zij daar vastzitten en de juridische sancties ondergaan die in die landen voorzien zijn, dan mag men in geen geval daarin tussenkomen. Men kan een advocaat ter beschikking stellen, men kan zorgen voor contact met de familie en zo meer, maar in de werking zelf van die procedures hoort men niet tussen te komen. Terwijl ik dan vaststel dat die campagne voor terugkeer, voor een recht op terugkeer van deze criminelen deels al vruchten heeft afgeworpen, want ik meen dat Erdoğan, de Turken die hen vasthielden en daarover onderhandeld hebben, maar al te blij waren ze ons in de maag te splitsen en hen niet het lot te laten ondergaan dat ze in oorlogsomstandigheden, laten we dat niet vergeten, verdienden.

     

    Wat ik bedoel is dat onze eigen categorieën hierbij hanteren – onze troetelbehandeling zoals men zegt – en deze toepassen op situaties die tot de zuivere barbarij behoren, dat vind ik toch een beetje ongewoon, des te meer omdat wij met die onverenigbaarheid zitten: we kunnen de problemen niet aanpakken zoals het hoort.

     

    Het spijt me, maar in een oorlog hebben de krijgsgevangenen geen recht op het habeas corpus. Er zijn Conventies van Genève waarover lang is onderhandeld en die een bepaald aantal zaken voorzien en gerespecteerd worden – niet helemaal in bijvoorbeeld Guantánamo – maar in elk geval gaat het niet om het normale recht, wil ik zeggen. En dan zal men mij zeggen, ja maar nu bent u bezig burgers uit te stoten uit de universele categorie van de Franse burgers en van de vreemdelingen die regulier in Frankrijk wonen en onder de wetten van dit land vallen. U maakt er een aparte categorie van. En dan antwoord ik: ja, want zij hebben de wapens tegen ons opgenomen. Men kan hen niet …dat maakt hen niet tot rechtsonderhorigen zoals de anderen.

    Administratieve aanhouding

    Kijk, ik besef dat ik heel wat kritiek zal mogen horen over dit standpunt, maar ik denk dat we de dingen onder ogen moeten zien. Wat ik heb vastgesteld is dat men wetten maakt –rond veiligheid en wat al niet – en dat die als bij toeval ieders vrijheden beknotten en diegenen die vastbesloten zijn oorlog met ons te voeren niet al te zeer hinderen. In plaats daarvan zou ik wel te vinden zijn voor rechtsmiddelen, beperkt in de tijd en niet enkel bij noodtoestand of belegering, nee nee, om dus bijvoorbeeld de administratieve aanhouding in te voeren. Dat die dan onder de verantwoordelijkheid van een rechter zou vallen, na een procedure, waarom niet tenslotte?

     

    Maar als je iemand onder aanhoudingsmandaat plaatst dan val je onder de Conventies, onder het Europees Hof der Mensenrechten, onder dit en onder dat, nabijheid van de familie enzovoort. Nee, welnee, men moet ze samenbrengen want hoe gaat het vandaag? Het is toch wel sterk dat onze gevangenissen, waar je een grote moslimpopulatie hebt – om sociale redenen hé, want het zijn gewoonlijk de meest kansarme groepen – en die daar in die gevangenissen geëxploiteerd wordt door de salafisten. Dat is zo klaar als wat. En omdat men geen middelen voorziet om dat te controleren omdat het moeilijk is, en ook omdat men gekneld zit in normen die daartoe ongeschikt zijn.

    Apatriden

     

    Ah ja, maar madame Taubira – die zich daar geen bal van aantrekt hè – is vertrokken met de woorden: ik ben tegen de vervallenverklaring van de nationaliteit. En waarom dan? Zij hebben besloten ons te beoorlogen! Ah, ho! we mogen geen staatlozen creëren! Wel het spijt me, maar dan moeten wij die conventie opzeggen.

    We hebben toch een specifiek probleem hier bij ons: namelijk dat wij een sterke moslimgroep hebben, die over alle rechten beschikt, en waarvan het overgrote deel in dit land leeft en rust wenst en in het algemeen een afschuw heeft van die lui. Maar er zijn gaten, en sociale mechanismen die maken dat ze potentieel een jachtprooi worden voor hun vijanden. En diegenen die van kamp veranderen, diegenen die hun land verraden, diegenen die hun natie verraden, die hebben hier niet langer hun plaats, of het moest zijn in de grachten van Vincennes** voor de meest schuldigen onder hen.

     

    Ik heb dus een wat militaire kijk op de zaak, en de vraag die men daarbij dan stelt is dan: Kan men een helemaal burgerlijk systeem laten bestaan naast een militair systeem? Wel, dat weet ik niet.

     

    ___________

     

    * Een product van de moslimbroeders. ‘Islamofobie is geen opinie, het is een delict,’ zeggen deze gematigden in hun manifest. De uitspraak van Marwan Muhammad mocht eens voorgelegd worden aan diegenen die het begrip omvolking (≈ remplacement) graag willen weglachen.

     

    ** Toespeling op de executie van de hertog van Enghien in 1804.

    Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

    *

    Marc Vanfraechem

    *

    *

     

     



    04-02-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5352 - EEN GOEDE BUUR IS BETER DAN EEN VERRE VRIEND

    1228

    *

    VOORSCHRIFT

    **

    https://www.dbnl.org/overdbnl/

    *

    Wat alleen terzake in mijn voordeel speelt, is mijn toenemende slechtziendheid. E-Books zijn niet voor mij. Maar geen nood. Daar zijn de Luisterboeken van de Braille Liga. En die laten zich beluisteren zelfs in Uw slaap…. Niet eens de leesbril meer nodig.

    Als kennismaking kan onderstaande ‘Maand Brochure’ tellen voor tien. Oude Meesters ook, maar vooral onze bloedeigen onvolprezen Grootmeester Guido Gezelle dermate horen prijzen, doet deugd aan ons jeugdig hertje.

    We schenken gerust nog ’n tweede borrel in!

    Nieuwsbrief

    3 februari 2020

    **

    *

    WILLEM DIRCKSZOON HOOFT (1594-1658)

    was tien jaar lang een van de regenten van de eerste schouwburg van de Nederlanden: die aan de Keizersgracht in Amsterdam, geopend in 1638. Daarvoor schreef hij kluchten, die opgevoerd werden op de planken van de Amsterdamse rederijkerskamers. Twee van deze kluchten verschijnen deze maand in DBNL: een derde druk van Jan Saly (oorspronkelijk uit 1622) en een eerste van Styve Piet (1628). In Jan Saly maken we kennis met Jan die, zoals de titel wellicht al doet vermoeden, niet veel klaarspeelt in het leven. Hij wordt gekoppeld aan een vrouw die hem onder zijn ogen structureel bedriegt met de man van wie ze zegt dat hij haar voogd is, maar Jan heeft niets door. Styve Piet is dan een stuk doortastender: hij loopt gewoon weg met zijn Aeltje wanneer haar ouders hun relatie verbieden. Van de twee kluchten was Styve Piet het succesvolst: tot in 1682 werd deze nog gespeeld in de schouwburg.

    Een andere toneelschrijver, Abraham Kemp (ca. 1600-1656), schreef als lid van de Gorinchemse rederijkerskamer het treurspel Droeff-eyndich-spel van de moordt van sultan Osman (1623). De auteur verwerkte in zijn drama de toenmalige Ottomaanse actualiteit: in 1622 vermoordden de Janitsaren sultan Osman II nadat hij zijn eigen eliteleger (de Janitsaren) de schuld had gegeven van de mislukte inname van Polen. Kemp schetste Osman af als een tiran en rechtvaardigde de opstand van de Janitsaren. Het drama werd in 1639 opgevoerd in de Amsterdamse schouwburg, een jaar na de opening.

    De DBNL brengt deze maand de eerste druk online.

    *    

    Toneelschrijver Willem de Baudous, van wie geboorte- en sterftejaar onzeker zijn, schreef in 1618 Tragedie ofte treur-spel, van Edipes en Antigone over het klassieke verhaal van Oedipus en zijn dochter Antigone, oorspronkelijk geschreven door Sophocles. De Baudous publiceerde het drama kort nadat hij uit de Zuidelijke Nederlanden in Amsterdam was neergestreken. De 1ste Druk van dit toneelstuk staat nu online.

    *

    Verder online deze maand onder andere de roman De Droomers van Maurits Wagenvoort over outcasts in het Parijs van het fin de siècle, de brochure De Liefde in het vrouwenleven voorheen en thans van Cornélie Huygens en een nieuwe jaargang van De Hollandsche Lelie met tips over wat te doen wanneer je 'tanden los voelen' (hint: er komt kamelenhaar bij kijken).

    Lees verder

    Parels uit de DBNL

    Guido Gezelle (1830-1899) wordt wel de grootmeester van de Vlaamse poëzie genoemd. Zelfs nu nog kennen heel wat Vlamingen zinnen uit het hoofd uit gedichten als ‘het schrijverke’ en ‘dien avond en die rooze’. ‘De Tachtigers’ roemden Gezelle als de pure en zuivere Vlaamsche dichter bij uitstek en ook later zouden belangrijke Vlaamse schrijvers als Paul van Ostaijen vol lof over de poëzie van Gezelle spreken. Deze maand lanceerde Openbare Bibliotheek Brugge nog de website gezelle.be, waarop duizenden documenten omtrent Gezelle – brieven, poëzie-handschriften, enzovoorts – tot leven komen. Dat Gezelles werk van historisch belang is, staat buiten kijf.

    De bekende Vlaamse priester-dichter kende echter niet altijd deze populariteit. Gezelle debuteerde als dichter in een literair landschap waarin proza en literatuur nog vaak gezien werden als belangrijke stenen in de opbouw van de Belgische ‘natie’. Een België dat in het begin van Gezelles dichterscarrière nog geen dertig jaar bestond. Dichters waren boodschappers van taalkundige, politieke, religieuze of idealistische ideeën, welke binnen één stijl geformuleerd moesten worden. Ook al kende Gezelle als onderwijzer deze regels en tradities goed, toch week hij er in zijn eigen poëzie van af. In vroege bundels - zoals in xxxiii kleengedichtjes (1860) en Gedichten, gezangen en gebeden (1862) – zien we een dichter aan het werk die graag experimenteert en loskomt van de classicistische traditie. Als vrij dichter schrijft hij overtuigend in het Vlaams, een taal die volgens hem natuurlijk en dynamisch is. Nochtans vinden critici het niet gepast om over religie – een wederkerend thema voor de katholieke priester-dichter – te schrijven in de volkstaal. Daarnaast breekt Gezelle met het traditionele vers door te experimenteren met verstechniek en vorm. Hiervoor laat hij zich inspireren door nieuwe versvormen zoals het vrije vers, Bijbelse poëzie en het proza-gedicht.

    Gezelle kijkt ook naar de wereldliteratuur voor ideeën, denk aan Hebreeuwse en Arabische poëzie. Ook in zijn tweede dichterlijke periode (1880 – 1899) zet Gezelle in op experiment en innovatie, zeker op vlak van syntax, interpunctie en strofe-bouw.

    En toch lukt het Gezelle niet om volledig te breken met de traditie en roept hij zichzelf in zijn gedichten tot orde door zich soms toch te plooien naar traditionele poëticale regels en wetten. Zo vertoont zijn vroege werk een zekere dualiteit tussen het ongeremde experiment en de geremde twijfel: kan een menselijk dichter uitdrukking geven aan de poëzie, die volgens Gezelle altijd voortkwam uit het sacrale? Daarnaast schrijft Gezelle tijdens zijn leven ook regelmatig gelegenheidsgedichten. In deze gedichten wordt het poëtische experiment ondergeschikt aan de boodschap. Als we nu terugkijken op zijn dichterschap, zien we een schrijver die zich bevindt tussen de traditie en de vernieuwing.

     

    Gezelle is met andere woorden een complexe schrijver met vele gezichten en vele talenten. Zo schreef hij niet enkel poëzie, maar was hij bijvoorbeeld ook journalist en prozaschrijver. Een dichter die (her)lezing meer dan waard is. Een ware parel in de DBNL is dan ook ‘Poëzie en Proza’, een verzameld werk uit 2002, waarin je de evolutie, dualiteit en diversiteit van Gezelles werk zelf kunt ontdekken.

    Guido Gezelle, Poëzie en Proza (eds. An De Vos en Piet Couttenier). Bert Bakker, Amsterdam 2002

    Priester-Dichter Gezelle als Journalist in de authentieke zin van het woord in de jaren 1850-1899 mogen herbeleven, moet een balsem zijn voor het hart. Meer dan 100 jaar later voeren de Vlamingen nog altijd dezelfde hopeloze (?) strijd voor Vrijheid en voor Recht. Zowel de grond in Kortrijk als in Brugge, waar dat Genie destijds ook over wandelde, is nog altijd verkocht aan ‘Vreemde Meesters’.

    De zegeklokken hangen wel nog steeds in onze torens, maar ze blijven stil en stom. Erger, zelfs de kerkklokken die Gezelle nog zo dikwijls heeft horen tampen, zijn zo goed als stil gevallen. Want ze ‘storen’ de ‘Nieuwkomers’ in hun gevoelens.

    Maar… de boer, hij ploegde voort. Hoop op den Oogst, O Vlaanderenland. Want nog nooit zo dicht bij de Zege geweest. De Nieuwe Jan Breydel en Pieter Deconinck staan klaar om de Leiding te nemen. In Francofonia sidderen de leden, alleen al bij het horen van hun naam.

    Waar wachten wij/zij op?

     

     

     







    03-02-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.51 VTIMMEKE SLIMMEKE * GENESIS 4de DAG: ‘FIAT LUX’. DAT HET LICHT WORDE. WAT GIJ, GEENS?

    1067

    51 VTIMMEKE SLIMMEKE

    *

    GENESIS 4de DAG: ‘FIAT LUX’. DAT HET LICHT WORDE. WAT GIJ, GEENS?

    *

    Maandag 3 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    UIT ONVERWACHTE HOEK

    *

    …. de weekeindkrant van De Standaard Philippe Destatte, directeur van het Instituut Jules Destrée*, een onafhankelijke denktank die het Waalse overheidsbeleid analyseert…

    *-*-*-

    …. In het artikel herinnert hij er ook aan dat de Walen nu al met de bibber op het lijf zitten als vanaf 2025 de transfers zullen worden afgebouwd, zoals overeengekomen bij de zesde staatshervorming. En dan is daar nog niet bij wat hij ‘de interpersoonlijke transfers via de Sociale Zekerheid’ noemt, die hij op jaarlijks zeven miljard euro schat..

    *-*-*-*

    …. Destatte pleit voor een confederaal België met vier evenwaardige regio’s: Vlaanderen, Wallonië, Brussel en de Duitstalige Oostkantons….

    *-*-*-*

    …. Jules Destrée was een doctor in de Rechten en socialistisch politicus, die bekend bleef door een passage in zijn brief aan de toenmalige koning Albert I waarin hij schreef : ‘Sire, il n’y a pas des Belges’ en hij reeds in 1912…

    *

    Ruim HONDERD JAAR na de Rotsduikelaar probeert de minderheid in dit Apenland de Vlaamse meerderheid in de luren te leggen. Waarbij de vroegere AVV-VVK Krant, De Schandaard dus, haantje de voorste speelt.

    Maar deze keer is het spel àl te doorzichtig. Net als voor de neus van een hond, houdt men het spek voor zijn bek. 3 ‘volwaardige Gewesten’ tegen dat éne Vlaamse Gewest…

    Zelfs de bedenkers van historische schertsfiguren zoals Charlie Chaplin zouden zoiets niet aangedurfd hebben.

    **

    *

    Maar wat nog veel erger is, dat uit deze ‘Biecht’ duidelijk is geworden, dat de berekening door het Vlaams Belang van ‘de transfers’ van Noord naar Zuid in het verleden minstens 18 miljard per jaar bedroegen. Rekenen ze nu zelf uit. Eerst, jaren gelden al, de ULL, die op 10-12 miljard kwamen zonder de RSZ-verdoezeling. Als De Francofonen die nu zelf INSCHATTEN op zowat 7 miljard, dan zijn die van het VB nog zeer voorzichtig geweest.

    Met daar bovenop, de bezettingsgraad van ‘Overheids-Postjes’ die ¾ door Francofonen zijn ingenomen.

    Moet er nog zand zijn?

    Het besluit is derhalve simpel: trek de deuren van het Parlement dicht en gooi de sleutel weg. Rien ne va plus. Les jeux sont faits.

    En daar is ’t Gat van den Timmerman.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    RADIO KLARA

    ZONDAG 2 EBRUARI 2020 (12U)

    *

    - Maar liefst 18 transmigranten (Iran, Irak) ‘gered’ uit koelwagen in Antwerpse Haven. Stilstand & dus geen overtocht wegens quarantaine…

    *-*-*-*

    -Politie-wagen zware klap. Aanrijding door andere wagen bij interventie. 2 politiehonden dood

    *-*-*

    - In de vroege uurtjes: dode op rotonde. Dader gevlucht. Politie volgt spoor.

    -*-*-**

    -Coens blijft zeker van de uitslag . W & Vl samen komen er wel uit. De KOH geraakt er wel aan uit. De Flipper strompelt reeds naar de vacante Troon, onwetend dat deze nu al gereserveerd is voor De Ruwaard van Vlaanderen, Straffe Hendrik.

    *-*-*-*

    -CV-repatriëring duurt voort. Even geduld daar in Neder-Over-Heembeek, waar het getrainde team hen vol ongeduld opwacht. De gerepatrieerden zijn allerlei nationaliteiten. Befast staat paraat. - in Heidelberg & x besmette Duitsers reeds in observatie.

    **-*

    - Bom 25 Kgr onschadelijk te maken gezien… ontploffingsgevaar.

    *-*-**

    - Sport. Sport.

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    *

    2 FEBR. 20

    *

    -     Coronavirus: rond 20.30 zullen de Belgen met een bus in Melsbroek arriveren. Daar zullen ze in een hangar in tenten voorlopig ondergebracht worden en wat te eten krijgen en een kleine check-up. Daarna gaan ze naar het militair ziekenhuis. Allen in quarantaine, buschauffeur ook?

    **

    vrm nieuw ?????

    *

    -     De VTM (om Vlaamser te worden?) verhuist morgen van Vilvoorde naar het centrum van Antwerpen. Joepie voor de files!! Bonte van Vilvoorde juicht niet! Geen chique volk, buiten criminelen, meer in zijn stad.

    -     Abdeslam wordt in een assisenzaak als mededader voor de aanslagen in Bx berecht. Goeie publiciteit voor zijn zaak, nietwaar? Hij wordt beticht van lid van een terreurgroep + heeft trouw gezworen aan IS.

    -     London : ‘man’ steekt 2 pers. met een mes neer; de politie schiet hem dood. Het wordt beschouwt als een terroristische daad. Case closed.

    -     Gent ( Bevrijdingslaan) steekt ‘een vrouw’ een man neer. Politie arresteert haar. Je zou voor minder! Case not closed.

    -     8000 studenten, hebben als ‘zelfstandige’ een eigen klein bedrijfje. Als ze minder dan 6.648€ verdienen, moeten ze geen sociale bijdragen betalen. Ze moeten tussen de 18- en 25j zijn. Goed initiatief, maar bulkend van de misbruiken. Is niet te controleren.

    -     In ‘de politie-zone’ van Knokke was er een botsing. Twee politiehonden dood : de ene was een drugshond, de andere een patroulliehond.

    -     In Brux. zijn reeds 71 PV’s opgemaakt wegens het gebruik van alcohol op straat in ’t centrum.

    -     In Namen rijdt een Pick-up in een huis. Schijnt daar ’n slechte gewoonte te zijn, meer dan vermeldenswaardig.

    *

    -     Theo Francken wil strengere regels ivm de ‘gezinshereniging’. Vooral de personen die uit Syrië en Irak komen, en die geen persoonlijk gevaar lopen. Ten minste 2j wachten bij tijdelijke, maar jammer genoeg wordt dat tijdelijk verblijf meestal omgezet naar definitief. Nu 50000 per jaar. We zouden beter eens kijken en het voorbeeld nemen van onze buurlanden: Duitsland, Nederland… Dat is zeker een punt bij de regeringsvorming.

    -     Koen Geens moet NVA en PS trachten te verzoenen. Vuur in water veranderen zou gemakkelijker zijn.

    -     Oost-Afrika lijdt onder een sprinkhanenplaag, vooral Kenia. Erg, hé… Als die ook maar niet ‘overkomen’….

    **

    *

    -     Ryeka in Kroatië is culturele hoofdstad van de EU samen met Galway (Ierland).

    -     ‘Magritte’-Prix voor Veerle Baetens als beste actrice in de film ‘Duelle’; de film haalde nog 8 andere ‘nominaties’ binnen.

    -     Nederlander. Vanderpoel is voor de 3de keer wereldkampioen in ‘t veldrijden. Hij was na 1 ronde reeds solo gaan rijden. Tom Aerts is 3de , Wout van Aert is 4de .

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Verder doen we er hier voor de rest van de dag liever het zwijgen aan toe. Als zelfs de voormannen van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie al beginnen pootjes geven! Niet alleen géén verstand maar ook géén Geweten en al zeker géén de minste Memorie…

    Kortom, alles is Gééns en Umsonzt.

     

     





    03-02-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5350 – ‘DE MUUR VAN ADRIANUS’ OF ‘DE CHINESE MUUR’: DE ENIGE SOLIDE MUUR IS HET MENSELIJK VERNUFT

    1530

    VOORSCHRIFT

    **

    ***

    *

    (L) De Chinese Muur, Bouwjaar ???? – (R) de Muur (117 Km) van (H)Adrianus, in ‘Brittannia’ - Bouwjaar 117-138 na X.

    De muren, die na verloop van tijd en eeuwigheid, hun nut zijn verloren, zijn blijven bestaan. Maar de ‘Rijken’ die ze dachten nodig te hebben, behoren al lang tot de Geschiedenis. Idem dito over de Egyptische Pyramiden, die nochtans tot op de dag van heden blijven verwijzen naar de hemellichamen en dus naar Het Rijk der Goden…

    **

    *

    *

    Ik vertel hier zekerlijk niets nieuws. Meer dan en geheugensteuntje is het niet. Maar er zijn ook andere dingen.

    Het Hemels Rijk China en meteen alle Chinezen, hebben op gebied van hygiëne, niet van dezelfde kaas gegeten als wij, Westerlingen. Ieder Chinees eethuis in elke straat is daarvan het levend bewijs.

    Wat geldt voor China, geldt mutatis mitandi ook voor ‘Donker Afrika’ of voor alle ’Woestijnvolkeren’ ter wereld. Zelfs de rijkste en/of de meest naar pietrol stinkende.

    En daar veranderen deze Aller Modernste Tijden niets aan. Tenzij misschien binnen nog eens enkele miljoenen jaren.

    **

    *

    Het besluit is dus eenvoudig. Is ongeveer hetzelfde als wat de Kerk voorschrijft inzake het Huwelijk tussen Man & Vrouw (maar dan omgekeerd):

    ‘Wat God verbonden heeft, zal de Mens niet scheiden’- in casu dus ‘Wat God gescheiden heeft, zal de Mens gescheiden laten’…

    En alles en iedereen die daartegen ingaat, delft vroeg of laat zijn eigen graf.

    ‘Ainsi soit-il’, lijk ze ’t in ’t Fransoos zeggen. Amen.

     

     

    DE BESTE STRIJD WAS GEWEEST, DIEGENE DIE NIET HAD MOETEN GESTREDEN WORDEN.

    *

    http://nageltjes.be/wp/

    *

    Geplaatst op 01/02/2020 door a. griffon

    *

    Om even over na te denken …. Morgen bellen Jehova’s Getuigen met vernieuwde moed terug aan uw deur. (om dit te begrijpen zult u eerst het artikel moeten lezen, vrees ik)

    **

    …. Ziekenhuis

    *

    Als er morgen een varkensvirus uitbreekt waarvan mensen niet sterven of ziek worden, dan doodt men alle varkens in wijde omgeving (https://nl.wikipedia.org/wiki/Varkenspest ).

     

    Dan verbrandt men alle lijken en worden er strenge veiligheids- en quarantaine maatregelen genomen.

    Dan mag geen enkel varken nog op transport, raadt men af om varkensvlees te consumeren en sluiten andere landen hun grenzen compleet voor maanden of zelfs jaren.

    Lang geleden, toen de mensen nog niet zoveel kennis hadden, maar wel slim waren, verplichte men schepen waar bv. gele koorts of een andere besmettelijke ziekte was uitgebroken op ruime afstand van het land voor anker gaan. Geen ziel kon van boord, zelfs de kapitein niet. Men wist toen al dat een quarantaine die niet gehandhaafd werd, de dood betekende voor ontelbare landgenoten.

     

    Nu vindt er een epidemie plaats door een ‘nieuw’ ‘ongekend’, voor de mens gevaarlijk en dodelijk virus.

    En wat doen de domste ‘Overheden’ wereldwijd, de onze voorop?

    Ze doorbreken de efficiënte strenge quarantaine die door de Chinese overheid werd ingesteld (te laat!) en negeren compleet hun waarschuwingen.

    Ze repatriëren alle, mogelijk besmette, landgenoten en verspreiden zo een dodelijke besmettelijke ziekte.

    Zo maken ze van een lokale nog te contaminaseren besmettelijke ziekte tot een pandemie en brengen zo de ganse bevolking van ons land, Europa en de ganse wereld in levensgevaar.

    Ze vergissen zich schromelijk en fataal door te denken dat zij het hier in Europa allemaal beter weten en de ziekte hier sneller en efficiënter kunnen bestrijden.

     

    Dit getuigt van een megalomane en zelf-overschattende domheid.

    Misschien werd dit geadviseerd door ‘goede-mensen’ die vinden dat elk individu tegen elke prijs en met elke moeite moet gered worden. Dezelfden die alle arme mensen naar hier willen halen.

     

    Het kunnen het ook Frankenstein-dokters zijn geweest die dit influisterden en die dit als een uitdaging zien, een doorbraak in hun carrière. Dezelfden die ook Ebola- en Zika- patiënten naar hier willen halen om te behandelen. Dezelfden die ook als eersten een kindje zouden willen klonen voor een transvrouw of transman.

     

    Anderen zullen dit dan weer toejuichen omdat ze er een slaatje zullen kunnen uitslaan, want ik zie de fabrikanten van nep-pillen en mondmaskers, de gezondheidsgoeroe ’s, kaartlegsters en godsdienst-predikers al in hun handen wrijven. Koop alvast maar aandelen van 3M.

     

    En daar komt de slang uit de subtitel wellicht ook uit de mouw :

    Ja, zelfs de Jehova’s getuigen hebben met deze ramp een nieuw elan gevonden om terug aan onze deuren te komen aanbellen. En stel je voor dat de oorzaak van de epidemie ligt in het eten van een slang, dat is de link met het paradijs en de straf van God vlug gemaakt.

     

    Ik verwacht, zoals ik eerder op FB schreef deze week, dat de EUSSR vlug een plan zal ineen flansen dat miljarden Euro’s zal gaan kosten. Om ook de Grieken te redden, maar vooral zichzelf, de Euro en de EUSSR na o.a. het vertrek van de Britten, het jarenlang bijdrukken van geld en de negatieve rentes die ook Frankrijk de Deutsche Bank moeten rechthouden, en niet te vergeten de zelfbediening, het wan-bestuur en de corruptie moeten afdekken. Geld dat misschien zelfs dienstig kan zijn om het kalifaat terug uit haar ruïnes te doen rijzen. Het was en is tenslotte allemaal onze schuld nietwaar.

     

    Vrees is er ook, vooral vanwege de klimaatbeweging en Frans Timmermans, die vermoeden dat dit wel eens ten koste zou kunnen gaan van hun klimaatplan dat ondergesneeuwd dreigt te raken, of deels zal worden vervangen door iets waarvan mensen echt en oorzakelijk aantoonbaar doodvallen.

    Hun spin-dokters en nep-wetenschappers overleggen wellicht hoe ze dit medisch euvel kunnen inpassen in hun klimaatverhaal.

    Maar sowieso zullen we verder gerold worden.

    Stellen wij ons in bijkomende orde toch ook de vraag of een repatriëring niet in de eerste plaats heeft plaats gevonden omdat het zeer invloedrijke en zeer welstellende landgenoten betreft die er dit keer zonder druk van de overheid niet zouden geslaagd zijn in hun terugkeer?

     

    Het laatste wat de Chinezen nu willen is dat er hen voor de voeten wordt gelopen en dat ze niet kunnen rekenen op internationale steun, vermeden zullen worden, alleen de gigantische sociale, financiële en economische gevolgen zullen moeten dragen.

    Nu iedereen besmet is, het tot een pandemie wordt, is het iedereen zijn probleem en blijven de gevolgen voor iedereen het evenwicht bewaren, zullen de Chinezen opportunistisch denken.

     

    Alhoewel, ….. zij bouwen een kliniek van 2,5 hectaren in 8 dagen. Wij zijn niet eens in staat plannen te tekenen voor een Oosterweelverbinding in 20 jaar.

    En meer nog: wij hebben geen enkele kliniek(en) die een echte epidemie met duizenden patiënten in quarantaine aankan, en nog minder de plaats het geld en de capaciteiten om er snel een te bouwen.

     

    Laten we toch ook over de oorzaak en de ernst van de epidemie hebben: de enorme overbevolking, een bevolking die alles eet wat groeit, schimmelt, loopt, kruipt, zwemt of vliegt (of alles tegelijk), zonder dat daar een deftige controle op bestaat. Van neushoornpoeder, over slangen en vleermuizen, gemalen tanden van tijgers en honderdjarige rotte eieren, om er maar enkele te noemen. De oplossing ligt voorhanden toch?

    Maar hoe verandert men een bevolking die onverzadigbare, ongebreidelde honger heeft naar alles wat eetbaar is en niet eetbaar?

     

    Toch heb ik vertrouwen in het Chinese systeem dat lessen zal trekken en opleggen. Meer dan in een Belgische of Europese aanpak. De tijd dat wij ons op de borst konden slaan is voorbij.

     

    Niet vanuit een ideologisch politiek standpunt maar vanuit een streng en strikt wetenschappelijke visie, gesteund op een leger van super intelligente meritocraten in de meest diverse disciplines.

     

    De Europeanen die besmet zouden zijn waren dus wellicht voor hun eigen welzijn beter in China gebleven.

    De beste strijd was geweest, diegene die niet had moeten gevoerd worden.

     

     

    Deze zaak is vanzelfsprekend eens te meer ‘Gefundes Fressen’ voor de Media. Maar naast ‘De Opwarming der Aarde’ en de hetze tegen Trump, is dit toch andere koek.

    Vandaar de bedenking = hoe kan de Grijze Massa dan nog ooit van z’n leven van direct het onderscheid maken tussen realiteit en fictie?

    Een enorme verantwoordelijkheid, waarvoor zij ooit zullen BRADEN in de hel.

     

    NASCHRIFT

    *

    Ja, Ja… Wij Bloggers, volgens de papiermarchands van de Pers, in der Sociale Media, de zogezegde ‘Stemmen in de Woestijn’ wij weten, zonder het van de daken te schreeuwen, dat zo’n vrienden tellen voor twee…

    Elders kon U reeds kennis maken het West-Vlaams dialectwoord hiervoor. Samen zijn we ‘Tjoetens’ voor elkaar, d.i vrienden door dik en dun. Tot in der Eeuwigheid. Amen

    *

     

     

     



    02-02-2020, 18:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50 VTIMMEKE SLIMMEKE * 1STE DAG. VOLGENS DE BIJBEL WENSTE HIJ ‘DAT HET LICHT WERD’. DE 2DE DAG SCHEIDDE HIJ DE WATEREN VAN HET LAND...

    1458

    50 VTIMMEKE SLIMMEKE

    *

    1STE DAG. VOLGENS DE BIJBEL WENSTE HIJ ‘DAT HET LICHT WERD’. DE 2DE DAG SCHEIDDE HIJ DE WATEREN VAN HET LAND...

    Zondag 2 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    Guvaalke’ v/d Dag..

    De federale klucht

    *

    …. zijn partij zich klaarmaken om, ten laatste in 2024, helemaal weggeveegd te worden….

    *

    Alea Jacta est. En die teerling, wel die is er GEEN. De naam zegt het zelf: Koen Geens.

    *

    Deze K.O.H doet in ieder geval op geen enkele manier denken aan de beroemdste diamant ter wereld, de HohiNoor. Eerder aan het tegendeel. Wat dan weer typisch is voor dat Coburgia van altijd. Doen alsof.

    Maar er is meer. Deze Opper-Tsjeef, die er prat op gaat niet gemakkelijk van mening te veranderen, zei toch op zijn maiden-speech, dat hij ALLE partijen zou polsen?

    Is van zijnentwege natuurlijk praat tegen de vaak.

    En waarom ook doet hij dat niet? Daar bijten ze niet.

    En wie weet, is de klus dan meteen geklaard. En het Land gered.

    De in de volksaard liggende verzuchting wordt met één klap op tafel bewaarheid: conservatief en Vlaams.

    Zowel het begrip als het woord PARTIJ’ zou bij Wet verboden dienen te worden. Verboden of minstens gelijk behandeld als de Maffia, de Onderwereld.

     

    De drie ‘Partners’ in voorkomend geval zouden dan het duo BDW/TVG zijn, aangevuld door de CVP zoals die in haar beste jaren ooit is geweest: Christelijk én Vlaams.

    En dan zien we wel wat er gebeurt. Net zoals de Beschaafde Wereld toekijkt naar het Amerika van tegenwoordig, het Ver. Koninkrijk van tegenwoordig, die twee hand in hand met het Rijk van Tsaar Poetin: het Triumviraat dat de wereld schraagt.

    *

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    RADIO KLARA (gisteren 17u) De Rode prioriteiten deze keer zijn: herhaling van de voorgaande herhalingen

    -Koen Geens 1ste dag van de Tien. Stilte. Maar le Beau Didier roert zich quand-même. Vele achtergrond geluiden als verloren fusé’s in de donkere sterrenloze nacht.

    *-*-*

    -Smokkel per postpakket van hier naar Zuid-Amerika???

    *-*-*-*

    -Gentse Bomma van 108 naar 112- Al 50 jaar weduwe –

    *-*-*-

    -Corona wordt nu ook al overheen de landsgrenzen gesmokkeld, gezien de vele verplaatsings-verboden

    *-*-*-*

    -Palestijnen verlaten alle Bijeenkomsten ivm met de Vrede in het Midden-Oosten. Abas is woedend omdat hij zijn zin niet krijgt.

    *-*-*

    Ilegale mijnwerkers in Z-Afrika leveren veldslag met andere illegale mijnwerkers. De drugsmaffia weet van niets.

    *-*-*-*

    WEERBEERICHT: valt niet onder de Controle van ‘n Paardenbril. Is in te vullen naar ieders goesting v/h ogenblik. Is ’t hier niet, dan is ’t elders.

    *

    RADIO KLARA ZONDAG 2 FEBRUARI 2020 (06U)

    De Paardenbril der Rode Prioriteiten: herhaling van de voorgaande herhalingen zijn :

    *

    - Leuven Centraal ??? 1 dode aan(CV) Corona Virus.

    -Veerle Baetens staat internationaal in ‘t zonnetje

    *-*-*-

    -Voetbal, Koers, Tennis, enz, enz: ,ellenlange opsomming. Maar zij die moeten wéten, liggen op dit uur nog te ronken. Zekerlijk als ze gisteren op de Brugse Bierfeesten waren…

    WEERBEERICHT: valt niet onder de Controle van ‘n Paardenbril. Is in te vullen naar ieders goesting v/h ogenblik. Is ’t hier niet, dan is ’t elders.

    *

    RADIO KLARAZONDAG 2 FEBRUARI 2020 (07U)

    De Paardenbril der Rode Prioriteiten: herhaling van de voorgaande herhalingen zijn :

    *

    -VC: problemen met bevoorrading wereldbreed.

    *-*-*-

    -Australië (Sydney) 4 krs doodgereden door zatterik

    *-*-*

    -Macroni naar af in Parijs Parlement. Tja Weekend-werk nietwaar?!

    *-*-*

    - Kroatië wordt vanaf vandaag een jaar lang ‘Hoofdstad’ v/d EUSSR. Grote Feesten. Veel Kroaten op de been. Zelfs al worden die kletsnat geregend….

    **

    *

    -Veerle Baetens (in ’t Fransoos) ze stelt ‘grote openingen’ vast naar de Vlaamse Film in Wallonië.

    Baet het niet, zo schaadt het niet.

     *

     **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien


    ZATERDAG 1 FEBRUARI 20

    *

    -     BREXIT na 47 j een feit. Praktisch zal er nog niet veel veranderen. Pas op 1 Jan 2021 zal het ofwel een harde Brexit zijn of … Slechts 5000 personen vieren in London.

    -     Koen Geens is voor max. TIEN dagen K.O.H ‘Koninklijk Opdracht Houder’: hij moet proberen of er een volwaardige regering kan komen. Hij zal beginnen met de 2 grote partijen. MR zou wel eens de stoorzender kunnen zijn.

    *

    -     Corona-virus heeft een enorme impact op de economische situatie in China. Er zijn reeds 259 doden en is 26 landen reeds verspreid.

    **

    https://www.vonkeleenluisterendhuis.be/over.html

    *

    -     Euthanasie-proces: ‘VONKEL’ is een ‘vereniging’ van vrijwilligers die mensen met psychisch lijden begeleiden, zijn nu nog meer gemotiveerd om verder te doden…

    Een 33 jarige ‘dame’ die ondraaglijk psych. lijdt is heel tevreden met de uitslag. Zij heeft ook een aanvraag gedaan want ze heeft een autistisch-spectrum ‘stoornis’, net zoals de ‘vergifte’ Tine.

    En Tine’s moeder die al een tijdje ‘opgenomen’ was in de kliniek, heeft gisteren een hartstilstand gekregen en ligt nu in coma. Dit is het gevolg van het proces volgens de familie.

    -     De Belg K. Plasschaert heeft alleen de Atlantisch Oceaan over geroeid in 50 dagen en 6u19, meer dan 5000 km.

    -     In centrum Brux. mag geen alcohol op straat meer gedronken worden tussen 24u en 06u. Er is nu veel overlast van blikjes, flessen, … en vechtpartijen. De GASboetes zullen tussen de 50€ en 350€ liggen.

    Over spuiten, snuiven, vrouwen lastig vallen: daar werd niets over gezegd. Blijft dus zoals voorheen.

     

    -     Spoorweg Politie vindt in “De Midi’ 2 kg cocaïne in de bagage van ‘n man, verpakt in drankkartons. Hij reisde van Parijs naar Amsterdam. Huidskleur? Niet op gelet.

    -     Brugge: dieven bekladden toeristen met een product dat op vogelpoep lijkt. Ze helpen de mensen afkuisen, en intussen stelen ze hun portefeuille. Men denkt dat het een koppel is. De stiel geleerd bij de Politici? Of bij Aspe-Van In??

    -     In de bouw-industrie is de wachttijd kleiner dan vorig jaar. Maar men is nog steeds op zoek naar arbeiders. Wel krijgen die laatste 16 ipv 13 eurocent/km kilometervergoeding. Nadeel is echter dat dit zal doorgerekend worden naar de cliënt.

    -     Deze nacht repatriëring van de Belgen uit China, samen met Nederlanders en Denen. Alles gaat in quarantaine, niet voor 40, maar voor 14 dagen. Zouden de Heren Hoernalisten niet beter leren tellen? Quatorze en Quarante: zelfs dàt apen aapen na.

    Waarom gaan ze niet ‘in afzondering’?

    Omdat de Francofonen dat anders niet zouden snappen?

    -     Er bestaat in de VS en Australië ’n inreis-verbod voor mensen die uit China komen

    -     Het (tergend en roekeloos) afzettings-proces schouwspel tegen President Trump is een flop: er worden geen nieuwe getuigen toegelaten. Woensdag volgt de slotscène. Oorverdovend tandengeknars bij de Democ Rats all over the world.

    -     Bolivië: bus mist een bocht en duikt in een ravijn van 60 m diep. 60 doden.

    -     Het allernieuwste gevechtsvliegtuig de F35 telt nog 873 gebreken, waarvan 13 ernstige.

    -     Alleenstaande senioren vinden niet gemakkelijk nieuwe partner. Een dochter zet een berichtje op facebook, en krijgt meer dan 200 mailtjes binnen. Wel is het zo dat er meer vrouwen zijn dan mannen. Ja Ja, je bent mee met je tijd, of je hebt een gelukkig huishouden. ’t Is stil waar het nooit eens waait….

    -     Geen medailles voor de Belgische vrouwelijke renners op het wereldkampioenschap.

    -     Deerlijk en Vichte vormen nu samen één brandweerkorps.

    -     In Wervik brandt een wagen uit: geen bestuurder te bespeuren. Ja, dat heb je zo, met die zelfrijdende wagens…

    *

    -     Vandaag begin ‘Tournée Minerale’.

    -     In Brugge is er voor de 13de keer het bierfestival: meer dan 600 bieren waaronder 80 alcoholvrij. Met de West-Vleteren van 12°. Smaakt hééérlijk.

    **

    *

    -     Nog in Brugge is het Groeninghe Museum terug open na renovatie, wel nog niet alle zalen. In maart moet het volledig klaar zijn dan is er een Van Eyck-tentoonstelling

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    En voor DIT Belgiekske, NIKSKE.

    **

    *

    De ingeankerde begrippen ‘Laken’ en ‘Koninklijk Paleis’ worden, na evacuatie van de daar nog resterende tweevoeters, met de grond gelijk gemaakt. Gesaneerd, opgeruimd en van veel groen voorzien. Beide zones worden WOONZONES, maar blijven eeuwigdurende eigendom van de Gemeenschap. Enige voorwaarde: de huurders moeten een dwarsdoorsnede van de Vlaamse Bevolking zijn.

    Geen Vlaams? Geen Centen!

    Het Land zelf is voortaan écht VERPLICHT TWEETALIG, zoniet wordt er geen ‘Nationaliteit’ toegekend. Het is dus voor iedereen gelijk: aanpassen of vertrekken. Import People behoudt de eigen nationaliteit en houdt zich ten allen tijde vertrekkensklaar. Maar wie blijft zal de volgende morgen ontwaken in ‘een Land dat (Bijbels aanvoelend) overvloeit van melk en honing’.

    Want weet U, De Schepper had niet, lijk Geens TIEN DAGEN nodig, maar slechts ZES. Want de ZEVENDE DAG, DE ZONDAG zoals vandaag, rustte Hij…

     

     

     

     

    02-02-2020, 15:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-02-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘TSCHELDT VLAT IN DE PRIJZEN

    Lieve Lezer,

    Dat ondergetekende een grote prutser is, is voor U waarschijnlijk al lang geen groot nieuws meer. Voor mij wel.

    Al vele jaren is ‘TSCHELDT ’n trouwe vriend aan huis, wordt er als ’n duivel in ’n wijwatervat reclame voor gemaakt, en toch slaag ik er maar niet in om ook maar één artikel op deze blog, heet van de naald, op te dienen.

    Feel Story.

    Maar aangezien ‘TSCHELDT ’n must is, zit er niets anders op, dan per week één pint minder te pakken, zodat U Uzelf ’n abonnement gratis en voor niks kunt verschaffen.

    Om de goesting aan te scherpen, hieronder een (verdimmeld) voorspaakje. Maar het smaakt naar den trog. Om nog.

    *

    *

    Guy Maurice Marie-Louise Verhofstadt kan er niet mee lachen

    Lees meer

    *

    Twitter-censuur

    Lees meer

    Vanavond: delete 1 UK = free 1 GB: 16 BREXIT cartoons  

    Lees meer

    Slikken maar!

    Lees meer

    *

    Patrick Yvonne Hugo Dewael laat zich kennen

    Lees meer

    *

    Over de Joachim zijn kostumeke

    Lees meer

    *

    Vlaams Belang haalt monsterscore op Facebook

    De 'tScheldt redactie luistert naar de digitale polsslag van de Vlaamse politieke partijen. Elke maand vraagt de redactie aan een gespecialiseerd bureau wat de cijfermatige bewegingen zijn van de politieke partijen aan het sociale media firmament...

    Op tournee met het OCMW (4): graag nieuwe truien aub, de oude jeuken.

    Beste vrienden, Vlamingen en Anderen… uit de spelonken van de OCMW’s blijven de verhalen opborrelen die aantonen dat Vlaanderen letterlijk het land van melk en honing is voor zij die hier nooit geleefd, gewoond of gewerkt hebben. Deze week het waargebeurde en recente verhaal van de familie Rumsa...

    Lees meer

    *

    Bastaarden mogen geen prinses worden

     

    Lees meer

    *

    Zeg vrienden van de geïndustrialiseerde pers… over die onthulling van Delphine…

    Beste vrienden journalisten, speel het vandaag even fair.... de onthulling van het geheime buitenechtelijke kind van Albert komt niet ene Mario Danneels toe, maar wel... inderdaad, dat steekt wat, 'tScheldt.

    Lees meer

    *

    ‘tScheldt begrijpt nu waar besparingen in cultuur en VRT voor nodig waren…

     

    Vanaf vandaag krijgen de kinderen van 4 IS strijders een dwangsom cadeau van 5.000 euro per dag per kind omdat de Belgische overheid heeft nagelaten de door justitie opgelegde moeite te doen om 10 IS kinderen naar België te halen...

    Lees meer

    *

    De koning der Belgen in zijn blootje (2)

    Lees meer

    *

    De koning der Belgen in zijn blootje (1)

    Lees meer

    *

    Soort van satire uit Nederland denken we dan…

    Lees meer

    *

    De postume openbare terechtstelling van euthanasie-vader Etienne Vermeersch

     

    Het tien jaar na de feiten door de familie aangespannen proces tegen de artsen die Tine Nys uit haar ondraaglijk lijden hebben verlost, laat niemand onberoerd. Dat een conform alle wettelijke voorschriften uitgevoerd euthanasieverzoek alsnog een assisenzaak is geworden, is een beschaafde rechtsstaat onwaardig...

    Lees meer

     








    01-02-2020, 16:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.** * RADIO KLARA ( ..u) De Paardenbril der Rode Prioriteiten: herhaling van de voorgaande herhalingen zijn : * - . WEERBEERICHT : valt niet onder de Controle van ‘n Paardenbril. Is in te vullen naar ieders goesting v/h ogenblik. Is ’t hie

    1431

    49 VTIMMEKE SLIMMEKE

    *

    KOENTJES HUISWERK ALS STRAF VOOR ONS ALLEMAAL

    Zaterdag 1 Februari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    VOOR WANNEER DE 'VLEXIT'?

    **

    *

    …. Mocht de Sociale Zekerheid, volgens deze heren, ooit gesplitst worden, dan vervalt ook deze zoveelste transfer en komt Wallonië er nog slechter vanaf….. Het zou alle uitkeringen daar met 20% doen dalen en Vlaanderen zou er anderhalf miljard aan overhouden…..

    *

    Een “Digitaliaantje” om de algemene vreugdedans in Vlaanderen in te zetten. Vreugdedans bij de vaststelling dat de piep-dode ARCO-verwekker vanwege de Koninklijke Flipper, nu ook de ver over haar tijd zijnde vruchtafdrijving van een doodgeboren Natie mag inzetten. Hopelijk mag het niet, met het of op het lijden der omstaanders, niet al te lang meer duren. Gelukkig is er zo goed als geen bloedverlies meer mogelijk, want alle Staatskassen zijn leeg.

    En Ach! Waar toch Begot heeft ons Volk, dat groot scheen in der Tijden Wolk, dat stuk ongeluk van een Geens verdiend?! Advocaat van het ter ziele gegane ACW, thans beweging.net wiens www zo goed als in het niets verdwijnt, als drenkeling aan boord gehesen van de Partij, zonder daarbij ooit ook door maar één Vrije Kiezer te zijn verkozen.

    Zelfs voor zij die NIET in de Voorbestemming geloven, staat de uitslag van zo’n sukkelaar al bij voorbaat vast. Zowel enerzijds als anderzijds.

    En, vergeet niet achter U de deur goed in het slot te trekken.

    En dan… het belangrijkste. De rest…

    **

    *

    RADIO KLARA (06u) De Rode prioriteiten zijn:

    *

    -Ver. Kon. na 47 jaar 1ste Vertrek EUSSR

    *-*-*-

    -Coronavirus opgang blijft gestaag

    *-*-*-*

    -GEENS onderzoekt verder op z’n eentje. Liggen de Blauwen er uit? Here God, toch! Geens (What is in a name?) is dus het Witte Konijn uit de Hoge Koninklijke Hoed

    **

    *

    *-Openbaar Vervoer wordt duurder

    *-*-*-

    -KV Ko wint op Standaard

    *-*-*-

    WEERBEERICHT       : staat niet onder hun controle. Naar ieders goesting.


    RADIO KLARA (07u) De Rode prioriteiten zijn:

    *

    -Ver.Kon. = foetsie na 31/2 jaar onderhandelingen – Farage triomfeert . Er is ook veel treurnis….

    **-*-*-

    -Afzett Trump beëindigd getuigenverhoor. Einde procedure voorzien voor woensdag 04/02. De ratten duiken terug is hun holen.

    *-*-*-*

    - Geens aan zet – niet den Bart. Wel NVA & PS opnieuw proberen water en vuur te verzoenen.

    -*-*-*

    - Openb Vervoer duurder? meer details, tot op de centiem

    ***-*

    -Corona: het stopt niet - Conferentie ‘Diversiteit’ voor Mrt uitgesteld –

    -Australië: de branden hervatten.

    -*-*-*

    -Bolivia (La Pas) 15 mensen dood in ravijn na botsing bus

    -*-*-*

    WEERBEERICHT       : staat niet onder hun controle. Naar ieders goesting.


    RADIO KLARA (08u) De Rode prioriteiten-paardenbril bij herhaling zijn:

                        *

    -Brexit is ’n feit. Wist U dat al? + Koentje moet de verzuurde soep toch nog op tafel brengen.

    Kak of geen kak, de pot op!!!

    *-*-*-*

    -Triomf voor Het Witte Huis. Geen sprake van triomf voor Trump. Krampen in de cluuten. De uitzending stopt.

    *-*-*

    -Oudste ??? vrouw overleden. Haar opvolgster is ’n Gentse van maar liefst 111 jaar. Taai ras, die Stroppen, hé… Die zullen het Land zelf nog overleven!

    WEERBERICHT         : staat niet onder hun controle. Naar ieders goesting.

    *

    RADIO KLARA (08u) De Rode prioriteiten-paardenbril bij herhaling zijn:

    *

    -Niks nieuws. Alleen het benadrukken van het eigen Linkse gelijk. Duurtijd v/d uitzending: 45 seconden 10 nanoseconden. Haar staart van die kat Cools??? zat nog bijna tussen de deur ook. Pijnlijk.

    WEERBERICHT         : staat niet onder hun controle. Naar ieders goesting.

    *

    RADIO KLARA (10u) De Rode prioriteiten-paardenbril bij herhaling zijn:

    *

    -Brexit wordt uitgebreid gevierd. Snik. Boe-geroep. Nu rest alleen nog handelsverdrag uit te dokteren…

    *-*-*-*

    -Koentje’s Huiswerk: wat is nakende?

    *-*-*

    -Openbaar Vervoer is en blijft duurder.

    *-*-*-

    -Standaard ging onderuit (3-1) tegen Stade Kortrijk.

    WEERBEERICHT: staat niet onder hun controle. Naar ieders goesting.

    *

     

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

     

    VRIJDAG 31/01/2020

    *

    -     EUTHANASIE-PROCES: de drie dokters zijn VRIJ! Het waren alle 3 artsen die ter goeder trouw gehandeld hebben. De huisarts is vrij omdat er twijfel was, de andere twee hadden géén fout gemaakt. Ze zijn ook blij dat andere mensen blijven recht hebben op waardige dood bij ongeneeslijk lijden. Allen zijn opgelucht na 10 jaar onder een druk te hebben geleefd. Toch kunnen de Heren Advocaten niet nalaten naar de Kerk met een beschuldigende vinger te wijzen: ‘die instelling’ was er tegen’. Zij hebben de aanval ingezet en met succes gewonnen, want nu durven mensen geen euthanasie meer aanvragen en gaan ze gewoon zelfmoord plegen. (onder de trein??)

    Prof. Distelmans: het proces was HORROR! Maar de wetten rond euthanasie moeten aangepast worden, duidelijker worden. Deze (slechte) Wet bestaat nog maar 18j, maar toch moet deze beter geïnterpreteerd worden, wat mag en niet mag, straffen bepalen,…

    -     Federale informateurs totaal onverwachts vroegtijdig, rond 18u, naar het Paleis geroepen. Zijn ‘ontheven’ van hun opdracht.

    **

    *

    Een uurtje later arriveert Koen Geens van CD&V: de koning vraagt hem als ‘koninklijk opdrachthouder’ om “de nodige initiatieven te nemen om de vorming van een volwaardige regering mogelijk te maken”. Is dit een gevolg van die receptie gisteren op het Paleis??

    -     Ook noodsituatie wereldwijd ivm corona-virus

    -   2 Vlaamse bedrijven IMEC & SIOEN ontwikkelen brandweerkledij met sensoren die de mannen moet verwittigen als het te warm wordt, zodat ze zelf geen brandwonden oplopen. Deze zijn reeds getest in Parijs en goed bevonden, enige probleem is nog dat de sensoren niet bestand zijn tegen het wassen van die kledij. Dus nog werk aan de winkel, maar intussen is er reeds internationale interesse voor die zoveelste hoogwaardige Vlaamse Vinding op rij .

    -     In Namur is er een achtervolging geweest daar een bestuurder (26j) niet wilde stoppen bij een wegcontrole om 4.45: bestuurder is tientallen kilometers verder in de berm gereden. De politie heeft hem PANG PANG doodgeschoten. Nu onderzoekt het Parket de oorzaak van het schieten en ook Comité P onderzoekt de zaak. De dode was nen Vlaming. Vogelvrij ahw….

    -     Picanol draait terug op volle toeren. De cyberaanval heeft hen 1 miljoen € gekost om deze op te lossen, geen geld aan de hackers. Maandag starten ze terug op De Beurs/ La Bourse.

    **

    *

    -     Het Kasteel van Blondel de Beauregard of Kasteel van Viane staat in brand, is een 18e-eeuws kasteel met eigen domein in Viane, deelgemeente van Geraardsbergen. Het stond leeg en was aan het verkommeren.

    -     Dr. Gyselbrecht, vorig jaar veroordeeld tot 21j, mag een weekend op penitentiair verlof. De ouders van Stijn zijn verbolgen: dag op dag 8j nadat hun zoon vermoord werd. Ze hebben dit moeten vernemen via de pers. Voor hen is het rouw-weekend, voor de opdrachtgever een feestweekend. Hij mag wel geen contact hebben met zijn dochter en kleinkinderen. Dura Lex, sed Lex.

    -     Brexit na 47j in EU. Gr. Britt. is verdeeld tussen bitternis en verrukking. Voor de Schotten is het droefnis alom, dit is tegen hun wil. Ook voor de N-Ieren!

    Deze avond in London feest waar Nigel Farage een speech geeft. Boris Johnson blijft mooi thuis en heeft een video-boodschap opgenomen.

    Nu is er nog een overgangsperiode tot 31 dec. Momenteel nog niks gewijzigd. Maar ze zijn nog niet van EU af: er moet nog veel onderlinge afspraken gemaakt worden, hoe na de Brexit???

    -     St. Peterburg: de beton van het dak van een hockey-sportcomplex uit de Sovjet-tijd, die ze aan het renoveren waren, stortte in. Eén arbeider (26j) stort mee naar beneden en men vindt hem later dood terug.

    **

    *

    -     Bij het Zweedse H&M is de CEO Helmerson Helena. Ze is 47j en werkt sinds 1997 bij het bedrijf. Ze werkte eerst in de aankoop, daarna streefde ze naar duurzamer stoffen. Nu de machtigste vrouw van Zweden. H&M heeft 5000 winkels wereldwijd met 180.000 personeelsleden.

    A bon vin pas d’enseignes…..

     

    -     Trump zijn stijl: volgens de VTM: géén.

    Hij schept voortdurend op met zichzelf, steeds in Koude Oorlog met ‘de media’, en zijn liefhebberij is tweeten waarbij hij 72 miljoen volgers heeft.

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Net nu het Kasteel van Geraardsbergen straks tegen de vlakte gaat wegens ouderdom, zo komt er straks aan het Huiswerk van Koentje eveneens een einde.

    Eind goed, alles goed. En meer hoeft er daarover niet worden gezeverd.

    Misschien nog even ’n natte vinger uitsteken naar de betekenis van dat Zweedse model H & M. Die twee letters staan, volgens mij, voor ‘Him & Me’.

    De reden trouwens voor hun universeel succes. Zo oud als de straat. Dat gaat.

     

     




    01-02-2020, 12:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.48 VTIMMEKE SLIMMEKE * SCHONE LIEDJES DUREN NOOIT GEEN 200 JAAR

    3154

    48 VTIMMEKE SLIMMEKE

    *

    SCHONE LIEDJES DUREN NOOIT

    GEEN 200 JAAR

    Vrijdag 31 Januari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    UITSTEL VAN EXECUTIE (Di 28/0Jan)

    *

    het geheim van Poesjenel..

    *-**-*

    …. (Nieuwe verkiezingen!!!???) het parlement die eerst moet goedkeuren met 2/3de meerderheid..

    *

    Ziet U het al gebeuren? Neen, dat gelooft U niet. Dat gelooft niemand niet. Nikke Nook Nie.

    Ziet U dat uur ‘U’ al voor Uw geestesoog?

    Een troep sjoemelaars, waartussen misschien wel 59% (of meer) goeie, onaantastbare échte Vertegenwoordigers van het Volk, die woelige ‘Vergadering’ Nieuwe Verkiezingen toelaten, wetende dat deze onherroepelijk het einde van hun gloriol zullen betekenen: ziet U dat kleine gedeelte profiteurs en bloedzuigers dermate stom zijn, om hun Meesterschap vrijwillig af te geven?

    Indien U dat gelooft, na bijna 200 jaar voor Apenland-Lid te hebben gespeeld, gelooft nog in sprookjes. Want, voortgaande op het Kerkbezoek, er bijna op neer komt dat dergelijk iemand nog gelooft in Een Leven na De Dood.

    En, wat meer is, waar zou Ursula  en de hele EUSSR-Hofhouding dan moeten varen?

    Anders gezegd; zelfs als er ooit ‘n 2/3de meerderheid zou zijn, dan nog wil dat niet zeggen, dat het ooit tot Vrije Verkiezingen komt. Zelfs wetende dat het overgrote deel der gewone Waalse mensen, net als hun Vlaamse medeburgers, net als indertijd zowel de Graaf én de Gentenaars , ‘verlangden naar de Vrede’….

    Als er al een kans zou bestaan, dan is dat pas nà Den Donald in de USA voor ‘n 2de Ambtstermijn vast én veilig in het zadel zit. Pas dan zullen deze slechte karakters in zien, dat hun tijd raciaal en voor eeuwig voorbij is.

    May God bless America. En, in ’t voorbijgaan, ook ’n beetje hun trouwe bondgenoten.

    In deze Liefde wil ik leven en sterven…..

    *-*-*

    …(2de en ultieme mogelijkheid).. een samenkomst van de deelregeringen…

    *

    Nou Moe, ik zie het zó al gebeuren. Alle ACHT deelregeringen die ons kleine Landje rijk is. Zeven Vlaams-Vijandige en ÉÉN Vlaamse. Geen beginnen aan.

    Juist. Wij vlamingen kunnen de tegenstrevers van veel zaken beschuldigen, ja zelfs deze bewijzen, kaarten op tafel. Maar hen voor dommeriken houden, ho maar, daarvoor moeten ze vroeger opstaan. Al die kleine, ja zelfs gefingeerde geldverslindende ‘tussen-regeringskes’ zijn een goed opgesteld valkuil. Want ze zijn allemaal zelfverklaarde ‘democratiën’ en ‘n ‘democratie’ is in deze EUSSR een Heilig Huis die men niet zomaar onder tafel veegt.       

    Zo betwijfel ik ten zeerste of die paar schietspoelen van de Weversgilde, onder begeleiding van de TVG, genoeg teamkracht zal bezitten om al die Heilige Afgodenhuisjes erop en erover te rijden.

    Ja Ja, zo zou het wel eens kunnen, dat de opgezette val, de eigen bedenkers ervan treft. Ratten zijn slimme beesten, maar in de Lage Landen hebben zij sinds eeuwen, hun Meesters gevonden.

     

    DE BLAUWE POSTJES (Wo 29 Jan)

    *

    ... (na het overlijden -2018- van André Denys, (mijn vriend & ex-cliënt via het Zultse familiaal pelsenbedrijf) ) …de POSTJES…Nog altijd vacant, tenzij Blauwe Rik Daems, de neerhaler van Sabena….. Moest die tenminste tijd hebben, want elders wacht hem een dik betaalde jobs bij de Raad van EU…

    *-*-*-*

    … Rik Daems, wijnbouwer ‘Vinobelga’, de man die op de TV zijn eigen wijn ‘bucht’ noemde..

    **-*-*

    DE ANALOGE EXIT (Vrij 30 Jan)

    *

    ITALIAANS SPEKTAKEL (Vrij 31 Jan)

    *

    …. (Regionale Verkiezingen: Emilia Romagna(N) & Calabrië, in de Teen van de Laars): 51-44: geen winst voor Salvini/Berlusconi) wel overdonderend succes in de geboortestreek van ‘ons Paula’: +25% op overschot…


    En dan… het belangrijkste. De rest…

    *

    Vrijdag Radio Klare Klara (10u)

    - Euthanasie Arrest. Veel geblaat om weinig wol. Deze nacht om 01u: Vrijspraak door ‘Volksjury’. ‘Recht op een waardige dood blijft gegarandeerd’. Doek.

    ’t Is maar hoe je het bekijkt. Groen licht voor moord op verzoek. Voorlopig alleen, en na goedkeuring, op zichzelf.

    En daar gaat meteen het laatste van De 10 Geboden Gods. De andere negen stuks waren inderdaad al vroeger afgevoerd. Vooral die 2 ambetante, ivm onzedelijkheid en zo.

    *-*-*-*

    - Staking cipiers tegen Geens’ minimale dienstverlening. Roomservice moet verzekerd blijven. Halal-bediening op aanvraag. Aangepaste service tijdens het rammen van madammen.

    *-**-*-

    Het Weer nog meer van ’t zelfde als weleer.

    Pietje de Leugeneer

    *

    Vrijdag Radio Klare Klara(16u)

    - Corona: St Jan Brugge zoekt mee

    *-*-**

    - Kanaalhavens vanaf Duinkerken stromen samen naar Zeebrugge. Wachten op Godot?

    **-*-*

    - London viert herwonnen Vrijheid

    *-*-*-*

    - Winterkoopjes geen succes

    *-***

    - Nl rouwt om Rensenbrinck

    **-**-**

    Het Weer hoe het geweest is.

    Pietje de Leugeneer

    Vrijdag Radio Klare Klara(17u)

    -Blog Maggy in actie ivm quarantaine

    -*-*-

    -Lange rij vrachtwagens in Zeebrugge

    ***-*-*

    -Brexit: Parade in Londen. Ook tegenstanders. Die krijgen groot forum op VRT

    *-*-*-*

    -Zaandal Nl afscheid van Rensenrinck

    -*-*-*-*

    Het Weer hoe het geweest is: zoals reeds gezegd.


    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Maandag 27 Januari 2020

     

    *

    Maandag 27/01/20

    -     Koning Albert II heeft Delphine Boël officieel erkend als dochter na dat hij de uitslag had gekregen van de DNA-test. Na een 7j-procedure laat hij via zijn advocaat weten dat hij stopt met verder procederen. Toch voegt hij eraan toe dat een schending was van zijn privacy. Nu kan zij ook de titel opeisen van Prinses, en de erfenis van Albert moet nu over 4 kinderen verdeeld worden.

    -     De Belgen (15 pers) die in China vastzetten, kunnen (gratis) gerepatrieerd worden als ze dat willen.

    -     Volgens Magnette is er geen regering mogelijk met de PS en NVA samen. Dit torpedeerde hij vandaag nadat de 2 gisteren nog samenzaten.

    Dewever zegt dat dit geen vriendelijke uitspraken zijn. Het is klaar dat de PS de baas wilt spelen.

    -     De basketspeler Kobe Bryant, de held van Amerika is gestorven toen zijn eigen helikopter crashte samen met zijn 13j dochter en nog een 6-tal personen.

    -     Euthanasie-proces: vrienden en kennissen komen getuigen. Sommige zegden: of   ‘Ze had de foute man ontmoet, en daarna zat ze in de put’ of   ‘Ze twijfelde nog steeds: leven of niet’ of ‘Ze wou sterven: door drugs of zelfmoord, maar euthanasie was zekerder en pijnloos, dus koos ze ervoor’

    -     Brugge: 3j voor een pedofiel die tijdens zijn penitentiair verlof speciaal naar Nederland trok met zijn stiefdochter en haar daar ‘misbruikte’. Hij mocht hier te lande niet in haar omgeving komen.

    -     Leuvense leraar (45) in GO-school werd aangeklaagd als pedofiel na een minderjarige verkracht te hebben. Wordt op staande voet ontslaan. Na 3j geeft hij terug les in Nieuwpoort in GO-school, en doet opnieuw oneerbare voorstellen aan minderjarigen. Op staande voet ontslag.

    -     300 milieu-activisten in Bx op het Boelaertplein: ongeziene herrie. Was tegen de afspraak met de politie…

    -     VRT staakt tegen de besparingen

    -     De kauw, huismus en de koolmees de meest voorkomende vogels in ons land.

    -     In 6 gevangenissen staken de cipiers

    -     Het is 10 j geleden dat er 14 doden vielen door een gaslek in Luik. speurhonden moesten uit Gent komen om eventuele slachtoffers op te sporen. Veel tijd is er verloren gegaan. Ouders van 2 jonge gestorvenen willen nu een centrum oprichten om honden op te leiden om gaslekken op te sporen.

    -     Volgende week houden de Democrats in Amerika een voorverkiezing. Als men nu even terugkijkt, moet men toegeven dat Trump reeds 750.000 mensen het land heeft uitgezet, maar Obama daarentegen in zijn eerste termijn heeft er 1.589.000 uitgezet. Trump heeft nl. een betere afradingscampagne gehouden.

    -   75 jaar Auschwitz herdacht: Fluppe en C° waren er ook net als 10-tallen andere wereldleiders. Ook een paar honderd overlevenden waren aanwezig.

    -     Salvini, extreem rechts, heeft in Emilia Romagnia, de regionale verkiezingen verloren.

    -     Afghanistan: vliegtuig door de Taliban neergehaald omdat er Amerikaanse soldaten inzaten.

    -     Iran: vliegtuig maakt noodlanding op snelweg; probleem met het landingsgestel. Geen doden.

    -     In ’t Willebroekse gemeentehuis gebeurde vandaag alles zoals in 1980: met pen + papier + schrijfmachine…

    *--*-*

    DINSDAG 28/01/20

    -     Delphine Boël: gekwetst, harteloos en ijskoud was de boodschap van Pappa. Hij sluit haar nog steeds uit.

    -     Informateurs na 4 u bij Fluppe krijgen de opdracht ‘het terrein te verkennen voor een meerderheid in België.’ Hun mandaat wordt met één week verlengd.

    -     Kabinet van Volksgezondheid bereidt een plan voor de terugkeer van Belgen uit China. Frankrijk zal 2 vliegtuigen inzetten voor de repatriëring van zijn landgenoten, en mogelijk kunnen de Belgen erbij.

    De Block deelt intussen richtlijnen uit voor de huisartsen.

    Coranavirus: reeds 4 gevallen in Duitsland. In China reeds meer dan 100 doden.

    -   Howest schrapt al zijn studiereizen naar China

    -     Yuval Noah Harari, die geschiedenis doceert aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, geeft een lezing in de KULAK over Artificiële Intelligentie. De zo geheten Iee Aaaj. Hij schreef zijn wereldwijd bekend boek: ’21 lessen voor de 21ste eeuw’. Het vervolgboek is ‘Homo Deus’.

    -     Euthanasie-proces: vrienden van Tine getuigen. Eén zegt dat Tine nooit getwijfeld heeft over zelfmoord. Ze was werkelijk OP. Een ander, die nog diezelfde dag van haar euthanasie met haar lunchte zegt: we hebben nog gelachen en goed gebabbeld, maar ze had geen twijfel over die euthanasie.

    -     De drugoorlog in Antwerpen moet stoppen. Vanavond in het programma Faroek roept men de bevolking op om bewakingsbeelden of beelden van webcams aan de politie af te geven. In 3 weken tijd zijn er 9 feiten gepleegd, zoals die granaatinslag in Deurne. Het brengt een groot onveiligheidsgevoel bij de Antwerpenaren.

    -     Dieven zijn weer eens aan de haal gegaan met 15 fietsen na inbraak, voor de waarde van 100.000 à 150.000 €.

    -     De loodgieter uit Lint die op 27 juni ll. verdween, is teruggevonden in het Kanaal Schelde-Rijn in Nederland in een betonkuip. Eerder had men reeds ontdekt dat hij vermoord was in een woonwagenkamp in Nederland en waarschijnlijk in een vat met beton was weggegooid. En inderdaad in die betonkuip zijn de menselijke resten van hem teruggevonden. Reeds 4 mensen opgepakt, waaronder zijn minnares.

    -     Pretpark Bellewaerde bij Ieper zal in ’t voorjaar een nieuwe 8-achtbaan Wakali openen. Kostprijs: 7,5 miljoen €

    -     In Brux. betogen een 1000-tal mensen van de soc. vakbond tegen de besparingen in de sociale sector.

    -     Het Vlaams Instituut Gezond Leven stelt een nieuwe app voor: ‘zeker gezond’. Tips ivm voeding, recepten…

    -     Winkeliers kunnen nu niet-verkochte solden weggeven aan een goed doel zonder er BTW te moeten betalen. Eén nadeel: de Gemeente beslist naar waar de goederen moeten gaan.

    -     Netanyahu en Trump hebben een voorstel voor het vredesproces tussen Israël en Palestina. Elk krijgt een eigen staat. Nog voor ze daar mee naar buiten kwamen, protesteerden reeds meer dan 1000 Palestijnen op straat tegen Trump.

    -     Hoe zit het met het wapenbeleid van Trump?

    Hij vindt dat men eerst de achtergrond van de persoon moet kennen vooraleer die een wapen kan kopen. Hij kreeg reeds 30 miljard dollar van RIA = de wapenlobby in de US. Trump belooft veiligheid en zegt dat gelukkig ook de anderen wapens hebben om de criminelen te ontwapenen. Het is ook niet gemakkelijk om de onrustige jeugd die omringd is met een cultuur die wemelt van geweld, andere inzichten te doen krijgen. Hij verwijst naar de gruwelijke en grauwe videospelletjes die zo ingeburgerd zijn bij de jeugd. Amerikanen willen er niet van weten, dat ze alle wapens zouden verbieden. Daarom zal ook nooit een president dat verbieden.

    -     In Australië hebben de bosbranden nu ook de hoofdstad Camora bereikt.

    -     In een jachthaven in Alabama (US) is brand uitgebroken in een jachthaven met ook woonboten. 35 van deze laatste zijn totaal uitgebrand. 8 doden.

    -     Colombiaanse vrouw met haar 3 kinderen waren 3 weken verdwaald in het Amazonewoud.

    -     Bedrijf uit Kruibeke QinetiQ, onderafdeling van ’t bedrijf genetic-space, mag een belangrijke satelliet bouwen. Deze zal meten hoeveel ozon er in de atmosfeer is en ook hoe groot het gat is in de ozonlaag.

    Kostprijs: 75 miljoen € betaald hoofdzakelijk door de belastingbetaler. Ze zal in 2023 gelanceerd worden en blijft 3 jaar in de ruimte werken.

    -     Hec Leemans is 70 jaar en tekent al 50 j stripverhalen zoals: De Kampioenen, Bakelandt en andere… 15 miljoen boeken zijn er reeds verkocht, maar van ophouden weet hij niks.

    -     Sinds vandaag hangt er in ’t stadhuis van Leuven een portret van Louis Tobback. Hijzelf had het liever niet gehad, maar het is nu eenmaal een traditie. Hij was burgemeester van 1995 – 2018. Het werk is van Dirk Eelen die er een week aan werkte.

    *-*-*-*

    woensdag 29 januari 2020

    -     Vele vliegtuigmaatschappijen cancelen hun vluchten naar China wegens het coronavirus die reeds doden eisten, meer dan het SARS-virus. Nu al 6000 personen besmet. Frankrijk zet twee vliegtuigen in om hun mensen te repatriëren. Misschien is er ook plaats op het de vliegtuig plaats voor de Belgen die daar vast zitten.

    -        De griepdrempel is nu al overschreden.

    -        Er was vandaag op de EU-vergadering een afscheids-debat ivm de brexit. 73 Britse leden gaan er uit na vandaag.

    -     Onregelmatigheden vastgesteld bij Standaard-Luik. Ook huiszoeking bij de voorzitter en in ’t stadion. Voetbalmakelaar Kristof Henrotay wordt verdacht van gesjoemeld.

    -     Euthanasie-proces: advocaat familie + openbare aanklager eisen nu zelf vrijspraak voor de huisarts. De laatste werd bedrogen door de andere artsen, zou pas 1u voor de euth. een briefje gekregen hebben met de opdracht. Hier maakt de openb. Aankl. wel een bocht van 180°, want voor het proces verklaarde hij de huisarts nog schuldig en klaagde hem zelf aan. Volgens hen wil de familie geen strafexpeditie, maar het overtreden van een wet moet worden gestraft!

    Volgens adv.Van Steenbrugge, (pleit voor de huisarts) vindt ook dat ze nu een bocht van 180° maken maar ook de Kerk krijgt het te verduren. Die moet zich met zijn eigen zaken bemoeien. Nu zullen vele artsen geen euth. meer durven uitvoeren.

    -     Kunstenaar VanGheluwe uit Waregem dood gevonden in zijn woning. 92j

    -     Jerom Snelder, gekend van de slimste mens, nu geloot voor een assisenproces in Brugge

    -     Bart Tommelein overtuigd dat er nieuwe verkiezingen komen. Maar alle partijen blijven constructief.

    Jan Segers van HLN: zwak bod van het paleis, vooral daar NVA en CD&V aan elkaar kleven.

    -     Volgens de CEO van SECUTEX: er zit een veiligheidslek in de software van de openbare diensten en bedrijven die dezelfde software gebruiken. Intussen is in Willebroek alles terug OK.

    -     De Beurswaakhond FMSA is er zeker van dat reeds meer dan 1200 x financiële fraude gebeurd zijn na aankoop via internet van bitcoins of goud. Eerst betalen ze je uit, daarna investeert men meer, en dan loopt het fout. Zeker 6 milj € is reeds verdwenen, nu al 173 frauduleuze websides afgesloten.

    -     Agent beschuldigd van onvrijwillige doodslag op het meisje die achteraan in een camionette zat bij een achtervolging.

    -     In de Samber is nu ook het lijk gevonden van de vrouw, (man reeds eerder gevonden) die 6 kinderen nalaat.

    -     In ’t station van Leuven gaat er geen enkele roltrap meer. De laatste is stuk door een gesprongen waterleiding. De NMBS geeft toe dat er vele roltrappen/liften in vele stations niet werken, maar ja soms moeten ze wachten op offertes, en dan op beslissingen, en dan op orders, en dan…. De organisatie Trein-Tram-Bus vindt dat er voor mensen met een beperking of met valiezen toch oplossingen moeten voorhanden zijn. Maar ja…

    -    TOM-TOM: (gps) merkt dat de files steeds maar groter worden.

    Joepie voor de bedrijfswagens…

    -     Palestijnse betogers in Bethlehem. Zij zijn nooit betrokken geweest bij de onderhandelingen tussen Amerika en Israël. Ze eisen de toestand terug van vóór 1967…

    ***-*

    DOND. 30 JAN 2020

    -     Euthanasie-proces: adv. Vermassen die de psychologe verdedigt, die een onafhankelijke adviserende arts is, handelde in goeder trouw, en is heel barmhartig.

    Procedure: verslag makend en er is geen wet die straf voorziet! Men spreekt niet van mededader? dader??? Het was een zwaar proces met veel bitsigheid!

    -     Civitavecchia (It) ten noorden van Rome: een cruise ligt voor anker met 6000 personen aan boord. Een Chinese (54j) is ziek geworden en men vreest voor de besmetting met het corana-virus. Zolang men niet zeker is, mag er niemand van boord.

    -     Vanaf 1 mei zal een tandartsbezoek zo’n 40% duurder worden. Ziekenfondsen gaan niet mee in de verhoging: dus volledig voor de patiënt.

    -     Europees Parlement neemt afscheid van de Britten. Farage: “Bay, bay Verhofstadt” (was de Brexit-coördinator)

    -     Fluppe tijdens de Nieuwjaarsreceptie op ’t Paleis voor hoge gasten: de partijen moeten eigen eisen laten vallen, een overeenstemming nastreven, en klimaat en milieu als antwoord daarop.

    -     VLD- Lachaert Egbert, 42 j, Merelbeke fractieleider in de Kamer is nu ook kandidaat-voorzitter. Hij is tegen paars-groen.

    -     Hogere taks op onroerend goed nl. +1.4%

    -     Telenet met decoders vervangen die stammen uit 2007-2014, daar het software-bedrijf die deze ondersteunde, het nu niet meer zal doen.

    En dat gebeurt steeds met meer en meer toestellen allerlei.

    -     53.000 pers. plaatsten vorig jaar zonnepanelen daar deze nu zeer goedkoop zijn.

    -     Gemiddeld is er 1 verpleegster per 9.4 patiënten. Internationaal ligt dit op 8.

    -     ‘Defensie- en veiligheidsopleiding in de laatste jaren van TSO. Zo kunnen ze bij jongeren reeds een interesse opwekken voor werken bij defensie.

    -     André Rieu heeft een nummer 1 hit met de Europese hymne toen hij optrad in Gr. Britt.

    -     Griekenland denkt een barrière in zee aan te brengen om immigranten tegen te houden met een soort net???

    -     Amerikanen ontdekken een smokkel-tunnel van 1.3 km, meters onder de grond, met elektriciteit, lift, ventilator… deze tunnel leidt naar Mexico en zal waarschijnlijk gebruikt geweest zijn om drugs te smokkelen naar Amerika.

    -     Mobiliteitsstudie in Tielt wegens uitbreiding en nieuwe industriegebieden.

    -     Zaak Declercq (Beaulieu): terug voor ’t Gerecht wegens onenigheid in de familie.

    -     Wit-Geel Kruis: krijgt een wereldwijde erkenning.

    -     Jozef Deleu (70j) bekend om zijn verzamelde gedichtenbundels, ’t Liegend Konijn, ’t Erfdeel…


    Radio Klara (18u)

    Alles reeds gezegd, herzegd, aangevuld, weggelaten, tegengesproken, beknabbeld en bedaan, herkauwd en uitgespuwd. Gedaan dus.

    **

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Om een lang verhaal kort te maken, weeral eens ’n gezegde van Boer Clercq, namelijk klassiek iedere keer men hem vroeg hoe? of waarom? Dat ie dan antwoordde met ‘ ‘O, wieder? We tsjolen wieder ossan voort, hé’…

    Enne, zo lang er leven is, is er hoop. Hópen hoog. Toren hoog hopen toekomst. Want van hoge torens moet het komen.

    Torens met hoge transen. Waarop de leeuwen dansen…

    *

    En, om te eindigen, het goede nieuws uit…. Ieper.

    Picanol nul komma nul vrijkoopsom aan de hackers die, als echte Platleggers, het Bedrijf hadden willen plat leggen. betaaldDe zoveelste stille victorie voor ons eigenste Kerelskind Luc Tack uit Oost-Rozebeke.

    Daarom deze oproep: laten we met z’n allen, ivm de raket-kwestie Vlaanderen in Vrije Vlucht, leren scanderen: Luc Tack, aan den bak - Luc Tack, aan den bak.

    Dan kan dat Ezelbetje, ipv Koningin, zijn dienstmeid worden. Succes verzekerd, met zo ne Baas boven Bas…

    *

     




    01-02-2020, 06:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    31-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.47 VTIMMEKE SLIMMEKE X WIE TWIJFELT OF DAT LAND VAN BELOFTE WEL DEGELIJK BESTAAT GOGGELT EENS NAAR GITS. NIET GIDS MAAR GITS

    1692

    47 VTIMMEKE SLIMMEKE

    X

    WIE TWIJFELT OF DAT LAND VAN BELOFTE WEL DEGELIJK BESTAAT GOGGELT EENS NAAR GITS. NIET GIDS MAAR GITS

    *

    Maandag 27 Januari 2020

    **

    *

    ‘Early in the morning‘, elders opbestoken. Goed voor de publieke memorie…en voor onze kleinkinderen…

    **

    ‘1ste Guvaalke’ v/d Dag.. Dat van gisteren zondag

    België's grootste geldverspillers

    Brothers² in Crime³

    *

    (de financietoren)Zuid-Koreanen….Paars-Groene trukkendoos VFFSRDT – de winst? Foetsien weg naar Nl – Inclusief Retour- ticketje voor Guytje??? Ook voor Vande la la????

    *-*-*-*

    … en dan volgt een kleine opsomming van louche zaken, allemaal in ’s Lands Belang. Sabena - ABX Logistics, (sponsor van basketclub Oostende) - - Pakjesdienst NMBS – Electra Winds: weer met VDeLa La -

     …. Volgens columnist Kaaiman van De Tijd kostten Verhofstadt en Vande Lala - paarsgroen, zeg maar - dit land reeds zo’n 5 miljard euro aan weggesmeten geld..

    ‘2ste Guvaalke’ v/d Dag.. Dat van vandaag maandag

    Het minimum Pensioen

    *

    …. kakafonie verkiezingsbeloften één constante: alle partijen zijn voor een minimum pensioen van €1.500 voor iedereen….

    *

    (Verzuchting)… als de kiezer nu maar AUB AUB AUB voor hen wil stemmen? Want zij weten net zo goed als iedereen, dat, eens of anders, ze van de tafel zullen geveegd worden. Hop naar +50% aan de meet.

    *-*-*-*-*

    …. een schuld van zo’n 12 miljard euro op de lopende Begroting….

    *

    ’t Smoelementje van ’t Crevitske zal die dag geld waard zijn… Nog even ’n glimpje voor het schelpje dicht slaat en het hele geval ondergaat.

    En dan… het belangrijkste. De rest…

     

    *

    Zondag Radio Klare Klara(11u)

    -China: Corona Virus openbaar vervoer wordt beperkt – mondmaskers tijdens vluchten naar elders –

    -Italia di mio cuore: vandaag verkiezingen in (het Slinxkse) Emilia Romagna (Bologna- Turijn) - Salvini en de Lega worden de grootsten - nieuwe Nationale Algemene Verkiezingen op komst? – Waarom laten wij ons, de Dappersten Aller Galliërs, ons nog altijd voorbijsteken door die ‘macaroni vreters’?

    *

    -Minimale Dienstverleing .Geens: protest-bijeenkomst in Leuven Centraal…

    *

    Goed zo. Poorten dicht timmeren en sleutels weggooien.

    *-*-*-*-*

    -Robby Rensenbrinck, de 72 jarige ster-voetballer is overleden. Liep al vele jaren op Gouden Schoenen..

    *-*-*-*-

    Het Weer nog meer weer.. Van ’t zelfde als weleer. Koud. Nar. Vuil.

    (Get)          Pietje de Leugenaar

     *

    Zondag Radio Klare Klara(12u)

    -Geens: wetgeving moet worden aangepast voor Psychisch Ondragelijk Lijden moet (na bijna 20 jaar) door de Wetgever zelf verduidelijkt worden – Meneer Doctor Patrick Wyffels huisarts: hoe niet in den bak geraken?

    De Eed van Hypocrates? Hoor Wie? Ne connais pas. Pasters Sleppen zijn uit de mode.

    -Somers: lokale besturen moeten zich beter kunnen verdedigen tegen Cyber Hackers: wordt voortaan door hem gesubsidieerd tegen ‘ethische hackers’

    *

    Slim ventje, hé, dat Bartje. Is toch wel weer mee in ’t Nieuws gekomen. Ja Ja, ‘elk nadeel heb se voordeel’…

    **-*-*

    -China minister op persconferentie: 56 doden – is ’t al? Niets is onder controle. Geen paniek (doxit Hoernaliste speciaal ter plaatse): het tekort aan artsen en medishe voorzieningen – Joke Mathijs in Zaventem: vlucht naar Peking: ze heeft als voorzorg mondmaskers meegenomen ook voor haar familie daar. Zelfs 100 stuks, want groot tekort. bij de Spleetpgen.

    *-*-***-*

    -Italia: het Links Bestuur in Emilia Romagna wordt van de kaart geveegd.

    *-*-**-*-

    - Een mij onbekende boxeur uit Roeselare. Wegens doping betrapt op … oppepende middelen

    *

    Het Weer nog meer weer.. Van ’t zelfde als weleer. Koud. Nat. Vuil.

    (Get)          Pietje de Leugenaar

    *

    Zondag Radio Klare Klara(14u)

    -7de Dag – uitgebreide herhaling van de voorgaande herhaling met veel toelichtingen.

    -Abt Stockman (Broeders van Liefde Gent) dit is voor elke dokter gewetens- belastend en dan reklame voor ‘1813’, de (gratis) Hulplijn voor Zelfdoding. Niet dringen AUB. Alle wachtlijsten staan nu al vol. Voor minstens 3 maand. Ga even uithuilen in een of ander biechtkotje.

    **-*-**-

    -Londerzeel bende ‘jongeren benden’ verkopen ‘overlast’ – Parket gevraagd. Smartphone-beelden moeten naar Politie – Wie begon? Zwart of Blank? Misschien de tussensoort, de gestreepten.

    Om het even. Als er maar onrust is. Is prima voor destabilisatie vah land; Komt de islamisering ten goede.

    Goed zo. Voortdoen dus. Ook elders.

    *-*-**-*-*

    -De Stad Wenen wordt afgesloten voor toeristen.

    -Corona. Corona. Corona. De ziekenkamer vrouw (stewardes) wordt eveneens afgesloten.

    ***-*-*-*

    -Sport. Veel sport. Vervelende stem. Wie ’t moeten, weet alles al lang.

    *

    Het Weer nog meer weer. Van ’t zelfde als weleer. Koud. Nat. Vuil. tot 10° hier? Of elders?

    (Get)          Pietje de Leugenaar

    *-*--*-*-

    Morgen Ma 27/01 verjaardag Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1792) Strassburg???? dagenlang in volle glorie…

    *-*-*-*-*

    Het Weer nog meer weer.. Van ’t zelfde als weleer.

    Piet de Leugenaar. Koud. Nat. Vuil.

    *

    Zondag Radio Klare Klara(18u)

    *

    -Corona: China onderschat de shit -

    *-*-*-*-*

    -Willebroek Ma OK Geen diensten meer. Alles plat zegt Burgemeester Eddy Beke. Is prima gewest voor de naambekendheid.

    *-*-***-

    -Dossin: in le tempore: +25.000 weggevoerden, Joden & Romi. Jan Hesp illustreert herdenking op ter plaatse - herinneringen levendig houden – Memorial?

    *

    Vraag (met vertrokken mond…) Een MEMORIAL???? Waarom weeral die kosten doen? Er lopen in ins land nog levende memorials genoeg rond – met de juiste Rode Kleur van toen – rood. Ach ja, smerige Duitse socialisten: die zijn alleen wat hevig geweest, hé. À la guerre comme à la guerre, da’s toch just. Hoeft niemand iets achter te zoeken.

    Als de aandacht maar kan afgeleid worden…Liefst naar die verdomde Flamboches, het vooral zij die meededen. Pas les Wallons, sais-tu?

    *-*-**--

    -Olio di Poeppo:…Morgen… opening - Il exige que - geruis – nog meer geruis - onderbreking.

    **-**-*-*

    -Parijs: Politie traangas + granaat, voortaan alleen nog Bla-Bla, geen Boem! Boem! meer.

    *-*-*-*-*

    -Anderecht laatste minuut – de Duimen tegen Cercle Brugge . En wat horen we later? Coucke wint met 2-1…

    *-*-***-*-

    Veldcross, Wereldbeker Tom Aerts -

    **-**-*

    Het Weer nog meer weer.. Van ’t zelfde als weleer. Koud. Nat. Vuil.

    (Get) Pietje de Leugeneer.

    **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Maandag 27 Januari 2020


    ZONDAG 26 jan. 20

    *

    -     Onverwachte cyber-aanvallen bij gemeenten: Volgens Somers moeten ze de gemeenten doorlichten op betere veiligheid

    -     Euthanasie-proces: de dokters staan in feite terecht voor ‘gifmoord’. Volgens Min. Geens moet de termen ‘psychologisch ondraaglijk lijden’ beter gedefinieerd worden, zodat de dokters zich beter kunnen voorbereiden op euthanasie. Eventueel mensen er speciaal voor opleiden.

     

    -     Londerzeel: twee jeugdbendes gaan op de vuist, bekend gemaakt door soc. media. Men roept op om getuigen zich te melden of als er mensen nog filmpjes hebben daarover, ze over te dragen aan de politie.

    (willen niet in een conflict komen zoals het gebeurd is in Tildonk)

     -     Nationaal feest in Australië = is feite de viering van de aankomst van de Europeanen aldaar. Veel protest van de Aboriginals: het zou beter ‘invasie-dag’ noemen daar ze de gehele cultuur die er bestond hebben vernield.

    Ze hebben tevens de vele hulpverleners die geholpen de branden te bestrijden geëerd.

     -    Morgen is het 75 j dat Auschwitz bevrijd werd door de Russen.

    Tientallen wereldleiders zullen aanwezig zijn o.a. onze Fluppe & C°.

    De Dossin-kazerne in Mechelen in een nieuw kleedje?

     -     Boeing heeft een nieuw toestel : 777X en kan 426 personen meenemen. Reeds meer dan 300 orders er voor. De testvlucht was een succes.

     -     Marc Rutte met Keppeltje biedt voor Nederland zijn excuses aan voor de hulp die ze geboden hebben bij de deportatie.

     -    65ste editie ‘Brus. Art Fair’ : een zeer exclusieve kunstbeurs.

     -     China: het corona-virus krijgen ze niet onder controle. In Europa kijkt men hoe ze hun burgers kunnen terughalen.

    Het virus is reeds in 13 landen gesignaleerd waaronder VS/Canafa/Frankrijk/Duitsland en andere Aziatische landen. Het blijkt dat het virus een lange incubatie-periode heeft, zeker 14 dagen.

     -     Volgens Min. Coens van CD&V zijn de ethische thema’s van de

    partij van groot belang bij de onderhandelingen.

     -     Overvaller slaat verantwoordelijke van een Carrefour neer met een machete in Turnhout en neemt de inhoud van de kassa mee.

     -     Na een miskraam voor 12 weken zwangerschap durven velen 15% er niet over praten. Het Kinderexpertisenetwerk zal nu mensen opleiden die psychologische hulp kunnen bieden aan die moeders.

     -     Aardbeving in het Oosten van Turkije vrijdag eist al minstens 36 doden.

     -     Brazilië: 30 doden door het noodweer, die aardverschuivingen veroorzaakt.

     -    Frankrijk: er mogen door de politie geen zware traangasgranaten met een explosiemiddel meer gebruikt worden. Vele betogers worden daardoor gewond, al of niet ernstig.

     -     Gr.-Britt. Bereidt noodplan om Harry & C° terug naar huis te halen, indien het te erg wordt met de paparazzi aldaar.

     -     Filipijnen: het grootste gevaar van de vulkaan Paal is geweken.

     -   Aalst heeft een nieuwe Prins Carnaval. Yvan schrijft geschiedenis in Aalst: drie generaties De Boitselier winnen de prinsenverkiezing.

     -     Voetbal: in België zijn er meer dan 2000 mensen met een verstandelijke beperking in 120 clubs die voetbal spelen. Nu ook op Nationaal vlak: Specials Devils zijn de mannen, en de Special Femmes


    Maandag Radio Klare Klara(06u)

    *

    ‘Early in the morning‘, elders opgetoken. Goed voor de publieke memorie…en voor onze kleinkinderen…

    *-*-*******

    Staking 24 u ten voordele CEO Paul Lembrechts – VRT

    **-*

    Heli crash beroemdheid: baskespeler

    *-*-*

    Grady’s in Hollywwood –

    **-*-*

    China steeds meer doden – schoolvacantie verlengd –

    **-**

    Mertens tennis uit –

    **-*

    Maandag Radio Klare Klara(07u)

    *

    Staking + stakingspiket – veel uitleg waarom – om het uur het meest inmisbare nieuws

    **-*-*-*

    Het Weer nog meer weer.. Van ’t zelfde als weleer. Koud. Nat. Vuil. tot 10° hier? Of elders?

    (Get)          Pietje de Leugenaar

    *-*-**-

     

     

    Maandag Radio Klare Klara(09u)

    -Geens: miserie troef vooral in St Gillis-

    *-*-

    Einde deze week arrest Hof van Beroep Gent Euhanasie –

    *-*-*

    Bonjour. We staken voort. Geniet intussen van de stilte..

    **-*-*

    Het Weer nog meer weer.. Van ’t zelfde als weleer. Koud. Nat. Vuil. tot 10° hier? Of elders?

    (Get)          Pietje de Leugenaar

    *

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Excuses voor de vetraging en dus weinig commentaar. Was - weer met wondkoorts – al die tijd compleet uitgeteld. Nogal ’n chance dat de wereld ondertussen heeft kunnen verder draaien. Heb ik wel voor gezorgd dat niemand zich heeft moeten vervelen.

    At your service!

     

     




    31-01-2020, 14:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    26-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.46 VTIMMEKE SLIMMEKE x DE INVASIE VAN UIT HET ZUIDEN DES LANDS ZOU NAKEND ZIJN. van horen zeggen. OLIO DI POEPPO & C° ZIJN DOOR HUN LAATSTE RESERVES…

    3198

    46 VTIMMEKE SLIMMEKE

    *

    DE INVASIE VAN UIT HET ZUIDEN DES LANDS ZOU NAKEND ZIJN. van horen zeggen. OLIO DI POEPPO & C°

    ZIJN DOOR HUN LAATSTE RESERVES…

     

    Zaterdag 25 Januari 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    Eerste deel (Vrij 23/01)

     Die Dunkelflaute

    *

    ….1.048, Hectopascal in Ukkel IS hoogste schaal sedert 1901

    windstilte – donkere dagen – stille nachten.

    Gevolg. Bibber-weer. Goê dagen voor mensen et slechte bedoelingen. De BBBBRT? Maar de mens toch, de dien staak’n toch! Slechte gewoonte die steeds meer ingang vindt. Woorden? Ja ja, die Weckken, maar voorbeelden, hé, die trecken.

    Wat God bewaart, is wel bewaard

    *

    Vraag: ‘Dunkelfraut-weer. Maar als ’t dan zo donker is, hoe hebben ze dat dan kunnen zien?

    Al is het natuurlijk ook weer waar, dat wie of wat men niet kan zien, men dat dan moet voelen. Uit persoonlijke ervaring vrees ik dan dat er dan wel eens klappen zouden kunnen vallen.

    Wie als ‘slechtziender’ bij kennismaking meet ’n nieuwe nobele maar verder onbekende Dame, zich riskeert om te voelen, gaat best eerst te rade bij zijn levens-verzeveraar.

    *-*-*

    - 50% van onze levensnoodzakelijke stroom is en blijft echter prima, ja zelfs zeer prima, verzekerd.

    Maar mondje dicht, hé daarover. Hoe en wat? Da zenne ‘Staatsgeheim’ en on-vervreemdbaren eigendom der Groene Maffia. Even ‘geheim’ als iedere morgen de zon in ’t Oosten opkomt. Iedereen weet het, de baby’s in de wieg komen er zelfs Goddank vanzelf wakker door.

    Maar! Aandacht, bitte. Want dat soort ‘centrales’ MOET WEG. Al Goor is daarmee begost. Weetetnog?

    ’s Maul halten!

    *-**-*

    ….de klimaat-fanaten v/h asperger-idool Greta Thunberg in Davos

    *

    Ja Ja, das Liedchen von das Gretchen können wir schön. De inhoud is maar zo zo, maar de vertaling, meine joengne, die mag er zijn.

    How she dare!

    *-*-**

    - De Trein der Traagheid of de Trein der Stilte??? Wat gij, UNI (gij nie) NINI¸ what’s your opinion for what the Flemisch Piïeopel is standing for?

    *-*-*

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    Tweede deel (Za 25/01)

    Kir Royal

    *

    Typisch voor de grote bescheidenheid van deze Grote Meneer. Waarvan ondergetekende de eer heeft – vertrouwelijk!!! onder vrienden, dat spreekt - mijnen trouwen ‘Tjoeten’ te mogen noemen.

    Nen ‘Tjoeten’, dat is in het uitterst vertrouwelijk meest West-Vlaams dialectwoord, voor nen vriend waarvoor men wederzijds door het vuur zou lopen.

    Zie ‘Deken De Bo’, taal-particularist ut Harelbeke, en tijdgenoot van Grootmeester Priester-Dichter Guido Gezelle ut Kortrieke. Ie leerd’ nog an zien Moederken astie klene was, om ên kruske vraogen. Wete nog?

    Ja Ja, die Groeninge Stee van de Blauwen Geschelpte kraaie Quicie, de Ex-Flamingant der VU van Pijpekop Hugo Schiltz en Boete. You remenber? ’t Is et em ie, den dezen die in zijn jongde….van de leuze ‘Vive la Belgique’, beviel, om ergens in de Waalepaïs ‘à la parole’ te mogen kommen.

    Peinst op nuzzen LETERMINATOR, die ‘tzeiste dêe up de trappen van de Sinte Gudule, in Groot en Hoog Gezelschap, met de Marseilleuse.

    Mô laot nem toch doën, Laot nem toch doën, zou Ben Crabé gezegd êen….

    Tsja, dat ‘Ierpers Kiendje’ (Nikke nook weie notabene, toch bikans, want van Sjint Tsjan) is des-sédert dien goê êvoluêen. Mô komm’n were, doe’t ie, zij mô zeker, dat ’t zeker is. Den Ief, da’s ’t Lief van die Koektiene ut Meende, die van neure kant eveneens de Tsjeven zo etnwadde in van alle furniert…

    *

    Ach, al die vele kleuren! Ach die vole Pottekiekerslekerds. Ach die mooie Stad van ‘t Vlas. Dat er ooit was. Kort Riekke. Mö Lang Orme? Lang Arm!!!???

    Langemark, wilde zeggen, zeker. Emô vent toch, da’s ’n ende verre Bachten de Kuppe, weie…

    *-**-

    … de burgemeester van St. Joost-ten-Node, Emir Kir, uit de PS gezet…

    *

    ….. en zo kruipt op deze bescheiden ‘blog’ heel stilletjes de schimme ut des Pudels Kern… De wereld zal ervan stilstaan, vooral in het Zuiden des Lands, over deze Turkse poedel die een Grizzly beer gebaard heeft. Rotal Kirr, de Fondateur-Elevateur du Sultanat d’Allah en Belgique Unie et Indivisible.

    Dieu Mercie.

    **

    *

    Adio, o Olio, Vote Royaume des Fénénts, Progressifs est terminé. Terminis. Finita la Comedia. Das Lied ist aus. Abgeschossen. Leeg getrokken. Il vostro treno è arrivato. Tout le monde descend ! Va casser ta gueulle chez Vous. Per exempio dentro gli rupi di Abruzzi. Votre nom, comme un Dutroux, est le mot exacte d’une fosse, un trou dans le sol de notre chère Patrie, les Flandres Réunies à Perpétué.

    Deo Gratias.

    *-*-*-

    …. Die 7 Turken van op de foto, die contacten hadden met de Turkse Grijze Wolven…

    **

    *

    … Over St Josse-en-Détresse, de gemeenteraad, die ook voor een groot deel uit Turken bestaat…

    *

    Lap, daar hebt d’t De Unité de la Belgique (dixit Mobutu quand il vivait encore) est foutue. Perduto. Ad Patres. In vital eternam

    Ainsi soity-il. Dieu Merci…A tout jamais en gene dag minder. Pour les stommecloots dans la salle : la même chose.

    ***-*-

    … Het blijkt nu dat meer dan 70% van de voorkeurstemmen op de PS-lijst bij de laatste verkiezingen in Brussel naar kandidaten gingen met een migratie-achtergrond….

    *

    Dat is m.a.w. de exostische versie van ons eigen ‘EIGEN VOLK EERST’. Maar dat zijn hééél héééél zeker geen racisten. En, als dat al toch zouden zijn – quid non – dan is niemand daar toch EXTREEM RECHTS…

    *

    Allez, Comèr Cusmicloot, Nanuna Almachinerie, Votre altesse et Très Humble non-rechtskundige van Ecolo, voor altijd bekend als de niet—excessief betaalde Grondwet Rechteres.

    Geachte Heer Voorzitter Vlaams Belanger: à Vous l’honneur. Nous suivons. De tout coeur et avec toute la force de notre âme. Ils ne la termineront pas, de fiere Vlomse Beêste…

    Aai Aai, die verdomde tweetaligheid toch van ons kleine Vlaamse Landje…


    … Het Federaal Kenniscentrum.. (beperking aantal moderniteiten bij ons in de Vlaanderenvlg Big Blauwe Maggie) beperkingen op te dringen.

    *

    Je bevalt, o gij Ongelukkige abortus-weigerende model-echtgenote (of lief, lijk om ’t even, als ge maar de vloms en kunt) ’t Is gij wilt de beval? Merde alora!

    How you dare.

    En dan tot de vader, vrijer (echtgenoot of plus-papa). HIO. Op de fiets en ½ u trappen voor U zich op de verlostafel ‘de moede leden kunt strekken leggen’…

    *-*-*-*

    …. ‘zijn’ van ‘Kaaiman’ die geciteerd wordt column van 22 dezer in De Tijd: ‘Groenen met een bakfiets moeten maar onderweg bevallen’….

    *

    …In Peking is zelfs de Verboden Stad verboden…

    *

    Waarop wordt er gewacht om fortuinen te verdienen door om kom-af te maken met een adequaat doping-middel tegen… een doodgewone wintergriepje. Waarvan men nog de juiste identiteit niet heeft achterhaald..

     En dan… het belangrijkste. De rest…


    Vrijdag Radio Klare Klara (11u)

    ’t Crootje: Grondwettelijk Hof loon-beslag voor achterstallige belastingen.

    *-*-*-*

    - Geen gevangenissen gaan dicht, minimale dienstverlening is een Grondrecht.

    *-*-*

    - NMBS Afwerking Gent St. Pieters-renovatie – overkappping perrons + zonnepanelen – Zal afgewerkt zijn tegen 2027 -

    *-*-*-*

    - Plankendaal ooievaars keren vroeger terug van ’t Zuiden – klimaatwisseling.

    *-*-*

    - Ursula & Michel naar Brits Parlement nu zij straks de Vrexit zotskap afwerpen.

    *-*-*-

    - Sport sport Tennis – Am Beloften

    Weer tot 8°

    **-*

    Zaterdag Radio Klare Klara (09u)

    *

    - 1700 miljoen voor handicappers (vnl authisme?) & leefloners . Eigen volk?

    –*-*-*

    Zaterdag Radio Klare Klara (10u)

    -      Sedert Wo staking cipiers zijn radicaal tégen minimale dienstverlening bij staking.

    Staking is dus het beste middel om Uw werk te behouden….

    -*-*-

    - Spoor: openbaring zware vergrijpen (door Pakbonden verzwogen): diefte, handen niet thuis, de fles …

    **-*

    -      Tennis. diene Coffin (Boffin ?) verloor. Merde NDD. Spijtig, hé. Pourtant, il avait bien joué.

    **-*-

    Zaterdag Radio Klare Klara (12u)

    -108 jarige van Torhout deze nacht overleden. Vrouw 105 Bx in thans de oudste.

    **-*

    -Franaat app dodelijk??? –

    **-*

    -Boeren: vreedzaam demo aan grootwarenhuizen . ’t Zijn Vlaamse boeren gevestigd over de Taal-Schreve, die de mensen komen vragen om zoveel mogelijk producten uit eigen streek te kopen..

    **-*-*

    -KAV = Fermé. Niet te geloven. Weg Boerinnenbond. Weg Katholieke Arbeiders Vrouwen. Dames weg. Daar komen vodden van. Sluiers & vormloze jute-zakken zodat mannen geen lusten er opgewerkt krijgen. Inch’Alllah. De Diene van ons? Is afgevoerd. Naar ’t Halal Slachthuis voor Gevorderden.

    *-**-*

    Zaterdag Radio Klare Klara (18u)

    -Computer-Crime slaat nogmaals toe. Prov A’pen - Haven - Gemeente Willebroek lam –

    How they dare!

    *-*-*

    -CD&V Coens St. Klaas nieuwjaarsreceptie Tsjeven (‘Just in Time’) om niet te laat te zijn… Er moet ’n soort ‘eenheidsregering’ komen – volhouden - Arrondissementen moeten kieskringen worden – Leden moeten meer inspraak krijgen, – Reportage van (vastleggen op de vaste schijf) John Van Sevenant. De man met 50 vingers aan elke hand.

    **-*

    -1672 besmet China - ambassade wil kring (cordon sanitaire) om landgenoten rond hen te beschermen – landgenoten weghalen voor het gevaar - – voor toeristen: mondmaskers – geen controle bij ons: we zullen wel op de blaren zitten.

    *-*-*

    -Pres.Trump blijft zich verdedigen – machtsmisbruik door onderzoek te hinderen. Zaak alleen Jo Biden is afgevoerd. Daar deed die (Trump) niets verkeerds mee. – Zakken vuillebakken voor miljoenen TVkijkers die (op vraag van wie?) Trump naar de verdoemenis wensen…

    **-*-**

    Het Weer nog meer weer.. Van ’t zelfde als weleer.

    Piet de Leugeneer

    **

    *

    WAT DEN LIEVEN LEZER IN DE EEESE PLAATS HAD MOETEN GEZEGD GEWEEST WORDEN….

    Radio Klara genoot van in den beginne mijn volle sympathie. In de eerste plaats voor de voortreffelijke Kla Muz die zij van de vroege morgen tot de late avond bedeelde, daargelaten de toch wel te verwaarlozen verkeerde Slinxse, Schots- en Tsjeefse versprekingen tussen door. Dat als hoofdreden. Met daarnaast een zondige neiging mijnerzijds, voor de herinnering aan mijn eerste serieuze grote jeugdliefde met dezelfde zoete naam.

    Maar ’t is allemaal zo lang geleden.

    Na mijn Humaniora (’55) was ik gaan werken bij mijn collegevriend, den Tsjeppen, bij diens vaders dorsmachine die de boerderijen afstroopte om den ‘oest’ te dorsen en te bergen. Ons Ma blij voor de cenzekens, nikke blij voor dat lief mollig zusterke van den Tsjepper. Maar toen het voor mij, den dromer, niet kon om op 1 Oktober de Militaire Dienst te vermijden door dat zo begeerde inschrijvingsbewijs aan de UGent niet kon worden voorgelegd, was harerzijds de liefde grotendeels bekoeld. Geen Cenzen? Geen mooie rijke carrière? Neuren Pa woster zeker van. Vooruit, den Troep dan maar… De rest? Dat is Geschiedenis. Wat voorbij is, is gone with the wind.

    Al vele jaren neurie ik nu dat liedje van ‘Des Winters als het Regent’….

    Vanwege dat …mooie molenarinnetje, dat in neu deurtje stond, ja stond’…

    Doordenkertje?

    *

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    Vrijdag 24 Januari 2020

    *

    VRIJDAG 24 JAN. 20

    -     Corona- virus reeds tot in Europa doorgedrongen nl. 2 gevallen in La Douce France du Cher & Tendre Ami Macaroni.

    In Wuhan town in La Chine bouwt men nu in een snel tempo een ziekenhuis die maandag af moet zijn, om die gevallen te behandelen.   Momenteel zitten er 43 miljoen Chinezen vast in hun eigen steden.

    De KUL werkt aan een vaccin maar dat kan nog maanden duren voor het af is.

    *

    Is het Fransoos als gewezen wereldtaal dan dermate rapido in de vergeethoek geraakt, dat men er in het verre China zelfs niet meer dat ‘Gouverner c’est Prévoir’. Os zou’den wilder ’t nulder vergeven, omdat ze precies nu hun Nieuwe Jaar van de Rat vieren?

    *

    -     Picanol verbreekt momenteel zijn contact met China: heeft er 2 Fabrieken staan. Alle werk-bezoeken aan de Ieperse Moederhuizen zijn afgelast.

    *

    Zou het kunnen, dat Communistisch China  (volgens de recent ontdekte Oude ietwat verroeste Liefde van ‘de Media’ voor die Spleetogen wel degelijk De Fabriek is van de Wereld’ niet sterk is in onze Vlaamse spreekwoorden-schat? Dan kent men daar nog de nieuwe CEO, den Lux Tack ni goê.

    ‘Mê alle Chinezen, mô nie met den dezen’ –

    ’t Is pertang begot toch nie so difficult. En er komt niet eenmaal de letter ‘R’ in voorn waarvoor de Chinezen dan wel spreekwoordelijk zijn om die niet te kunnen uitspreken..

    Zeg, diene Pater Lievens van ons, die daar ooit in betere tijden Onder-Koning was, heeft toch wel meer gepresteerd dan zieltjes redden? Luckske, Lucske toch. En gij die toch ook zo’n dapper ventje waart in Uw opkomen. Ja, de hele wereld mag en moet het weten (op ’n eeuwig zwijgen) dat men U als tiener, nog bezig gezien heeft, in het ouderlijk tankwagen-cleaning-bedrijf, waar gij in de buik van die beesten het vuilste werk aan het doen waart. Grote Broers aan de waterspuit buiten, lekker in ’t zonnetje of, als ‘t regende, onder den afdak : alles kits, als dienen kleinen er ,nu ook nog levend en wel kon uitkrabbelen.

    Jawel Waarde Grote Pannelat-dunne Vriend: in the Guiness Book of Records worden er voor U diverse bladzijden voorzien. Op de tanden bijten, en…’zere voortdoen’ hé.

    ’t Gaat dezen avond koud zijn.

     -     Pedofielen-proces in Dendermonde: de 5 zijn tussen 28 en 42 jaar. Er werden maar liefst meer dan 9 miljoen foto’s gevonden bij hen, die ze onderling uitwisselden. Kinderen werden misbruikt, gefotografeerd op stranden, bossen, recreatieparken… zelfs hun eigen kinderen waren erbij.

    Het zijn allen recidivisten en volgens specialisten onhandelbaar. Ze zouden behoren tot een netwerk waar nog maar het topje van de ijsberg is ontdekt.

    Meestal zijn pedofielen gewone mensen, maar het valt toch op dat ze veelal een hogere positie bekleden en veel macht hebben.

    *

    Misbruik, misbruik. Wat wordt daarmee bedoeld? Naar mijn taalgevoel, geen exacte benadering van de feiten. Ik en verstaon nie dat iedereen dat verstaot. ‘Misbrukke’n wil zeggen ‘Verkeerd Gebruiken’ – maar hoe in ’s Heren naam kunnen KINDEREN dan GIOED gebruikt worden? Om schotels te drogen als de doodvermoeide Mama van haar werk komt en daarna nog den afwas moet doen?

    Waarvoor die egoïstische ontaarde clootzakken ‘kicken’ op kinderen, vooral al ze denken in een of andere gezagspositie te staan, is mij tamelijk duidelijk. De ‘daders’ van vandaag, zijn in zowat alle gevallen, de ‘slachtoffers’ van gisteren. Komt daarbij, dat elk kind automatisch de oren legt voor datzelfde ‘gezag’ waarvoor Mama en Papa de orenleggen.

    Een kind is op de wereld, niet om ‘gebruikt’ of ‘misbruikt’ te worden, maar om onder de best mogelijke voorwaarden, tot mens uit te groeien.

    Wie dat anders of beter kan uitleggen, zou bneter een vervolgverhaal bedenken op Roodkapje en de Boze Wolf.

    Kortom: het woord ‘kindermisbruik is een… luiaardwoord.

     

    *

     -     Euthanasie-proces: de huisarts Fernand Keuleneer was al 7 keer voor zedenfeiten voor de Rechter: o.a. weigering van ademtest, 2x ‘intoxicatie’ achter het stuur, 3x wegens ‘betastingen’ van mannelijke patiënten, weerspannigheid met een wapen, valsheid in geschrifte,… Er loopt momenteel sedert begin 2019 een tucht-procedure, dus nog niet openbaar gemaakt door gebrek aan transparantie. Normaal mag het geen doorslaggevende rol spelen voor dit proces!

    -     Mechelen: de renovatie van St. Rombouts-Kathedraal aan de buitenkant is af. Dit is het levenswerk (50j) van de Architect Jos Roosemont. Nu moet nog de binnenkant een beurt krijgen.

    -     Een man, dhr. Vandamme, heeft het Stadsbestuur van Aarschot aangeklaagd wegens zo maar 56 Voet- en of wandelpaden (Kerkwegels?) die niet/of praktisch niet meer te zien zijn. Hij heeft er zijn levenswerk van gemaakt. (had hij echt niks anders te doen? Werkloos?) De Stad moet hem €50/dag betalen zolang deze voetpaden niet terug in orde zijn. Dit gaat zo reeds jaren door en de boete beloopt intussen 4,7 miljoen €. Er is nu een onderling akkoord voor 1.6 miljoen €, geld dat hij gewoon in eigen zak steekt zonder schroom. Het toppunt is dat hij géén inwoner is van Aarschot. Hij is in feite de rijkste activist (of beter ‘trage-wegen-activist – zeg maar ‘zaktivist’) van ons apenland, want zo heeft hij reeds meerdere andere steden/gemeenten aangeklaagd. En dan te bedenken dat al dat geld moet komen van de gewone man, nl. de belastingbetaler. Maar daar ligt hij niet van wakker. De buurtwegen-wet waar hij zich op beroept, stamt nog uit de tijd van Napoleon. Vele gemeenten hebben die wet reeds aangepast, maar Vandamme zoekt die ‘aaltjes’ waar dat nog niet gebeurde!

    -     Ex-minister Theo Francken haalt uit naar Fedasil: in Poelkapelle willen deze bokshandschoenen ter beschikking stellen van de asielzoekers. Voor hem onbegrijpelijk: deze mensen komen uit een conflict-gebied waar veel geweld heerst. We moeten ze niet leren geweld te plegen. Er zijn andere goede sporten genoeg. Wat is de volgende stap: karabijnen bestellen?

    *

    Commentaar overbodig. De bedoeling van Fedasiel is duidelijk: ‘Ne touche pas à mon pôte’…

    *-*-*-*-

    -     In Gent moet je niet meer op voorhand bellen als je als gehandicapte de bus van de Lijn wilt nemen. Nu staat het aan de bushalte aangeduid of een gehandicapte de bus kan nemen of niet. Bij 1 op 3 kan dat!

    -     De Overheid stelt meer dan 10 beroepen vrij op basis van bewezen vaardigheden. Dus de kandidaten hoeven dan geen diploma’s te hebben om die beroepsactiviteit uit te voeren. Dat geldt voor fitness-trainer, kinder-begeleider, heftruck-chauffeur, uitbeender in beenhouwerijen, reisgids, en, enz… Dus op basis van ‘hun ervaring’ kunnen ze zo maar aan de slag… Professionelen zijn daar niet zo blij mee bv. Fitness-trainers zijn normaal kinesisten of ergotherapeuten, maar nu kan iedereen dat. Personal Coach hoe betrouwbaar is dat dan nog?

    *

    Waarom kritiek op deze maatregel? Die moedigt alleen maar de ondernemingslust van onze jongeren aan. En neen, aan de kansen van de vele duizenden nieuwelinge-leeglopers werd niet gedacht. Met als gevolg dat vooral de Fiscus t.o.v. die vele nobele onbekenden, het nakijken heeft…

    *-**

    -     Meer dan 400 politiewagens kunnen niet meer binnen in de lage emissie-zones van Gent – Antw. – Brux. Het gaat meestal om logistieke voertuigen. Goed Hé, Politie moet betalen aan de Politie, die hen zelf uitzendt!!!

    -     Bij Audi moeten 145 tijdelijken weg, daar de toeleveringen van elektrische batterijen niet kan volgen!

    -     Trump is de eerste president die een anti-abortus mars bijwoont. En er een speech geeft. Het was een mars voor het ’t Leven.

    How did he dare. He is a crook die de Linxse manier van leven wil kraken.

    -     Colruyt kan momenteel geen akkoord bereiken met de koffie-producent Douwe Egberts ivm de prijs. Gevolg: geen producten meer van hen in de rekken.

    Goed, hé. Hollanders zijn echte Kaaskoppen.

    -     In ’t Zuiden van Duitsland: familiedrama 6 doden en 2 zwaargewonden door geweerschoten

    -     In Parijs betogen terug 400.000 mensen tegen de nieuwe pensioenregeling. Geen rellen.

    -     Spanje likt zijn wonden na de doortocht van de storm ‘Gloria’. 13 doden, vooral door aardverschuivingen en modderstromen. Nu de beurt aan Z-Frankrijk.

    -     In Bagdad protesteert men tegen de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in ’t land. Nog altijd 5000 soldaten verblijven er nog.

    -     In Limburg is een nieuwe wolf gespot! Hun buikje kan daar lekker gevuld worden.

    -     Planckendael verwelkomt de eerste ooievaars.

    -     Het paneel van ’t Lam Gods van Van Eyck is terug in St. Baafs-Kathedraal in Gent na 3 jaar restauratie die 2.2 miljoen euro gekost heeft. De ogen van het lam zouden een menselijke blik hebben en, daarover is er nogal wat commotie op de soc. media. Nu moeten de zijpanelen nog hersteld worden.

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Heel zeker, dat was wel ’t een en ’t ander. Maar Eerwaarde Heer Biechtvader, ‘k zal het nooit niet meer doen.

    Eigenlijk was het zelfs niet eens onze schuld. Vrijdagmiddag, eindelijk na meer dan twee jaar, bij voorname vrienden gemoeten gemogen en gisteren, zaterdag van vroeg in de na-avond tot …’n beetje laat, onderlinge Nieuwjaars-Drankje voor de hele wijk. Veel volk. Allemaal om ter sympathiekst. Geen polletiekers gezien (wel 10 gezien maar wel gehoord). Maandag staan de foto’s in De Waregenaar.

    Ons herkent U aan de donkere bril, achterin de zaal, in de Rechter Hoek.

    Het voorstel om met z’n allen naar ’t Pand te gaan, om de rattenplaag in onze naam maar met Gemeentelijke Middelen aan te pakken. En neen, mensen van HUMAN RITGHTS, blijf maar rustig. Het gaat niet om asielvinders, maar om de bedoelde knaagdieren. Voor zover tenminste dat nog geen ‘Beschermde diersoort’ zou zijn…

    De Wijkheet De Groene Wandeling, en die naam zouden we met z’n allen de nodige eer willen aandoen.

     

     




    26-01-2020, 17:55 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    24-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.45 VTIMMEKE SLIMMEKE o HET IS MAAR DOOR TE STAKEN DAT DE ARBEIDSPLAATSEN ZULLEN BEHOUDEN BLIJVEN

    2257

    45 VTIMMEKE SLIMMEKE

    *

    HET IS MAAR DOOR VEELTE STAKEN DAT DE ARBEIDSPLAATSEN ZULLEN BEHOUDEN BLIJVEN

    Donderdag 23 Januari 2020

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    “Vlaanderen werkt”

    *

    …. Volgens ‘Flandres Investment and Trade’ (FIT) hebben de buitenlandse investeringen in Vlaanderen vorig jaar een nieuw record geboekt: voor in totaal €5,2 miljard…

    *

    … het jaarlijks ‘Wereld Economisch Forum’ in Davos….

    *

    Davos? Davos? Ha, Dààr Vos. Zouden daar soms tussen al die bergen zoveel vossen zitten dat men, vooral de Gegoeden, er niet kunnen over zwijgen?

    *-*-*

    .. Voor Vlaanderen was het zelfs het 2de recordjaar op rij en in het eerste daarvan werd al het dubbele bereikt dan in het jaar ervoor (2017)…..

    *-*-*

    …. En verder nog vele goede dingen, maar hiervoor wordt verwezen naar de oorspronkelijke tekst….

    *-*-*

    Toch kan ik het niet nalaten mijn plagiaat nog even verder te plegen. Kan het gewoonweg niet laten.

    Feniks Holding - E5 Mode - en dan gaat het verder. 12/70 winkels gaan dicht. 41 van de 383 werknemers verliezen er hun job. Alles uiteraard beneden de Taal- Armoe en Pretentie Grens.

    Arme gewone Waalse mede-burgers. De Trade Unions? Die staan erbij, knarsen met de tanden, en kijken ernaar…

     Head Quarters Waregem. Aan ’t Peerden Koerse Plein…

    *

    Allemaal god en wel. Maar vergeten we vooral NOOIT ‘Stille Voort doen’ niet van ‘Boer Clercq’, de Textielbaron uit Wielsbeke niet. ‘Boer Clerck’, dat was het hem toekomende scheldwoord vanwege de ondertussen al lang failliete Franstalige Gentse Textiel Elite, die slechts het nakijken kregen, hoe een flinke gewezen vlasmarchand, de steven afwendde naar de Weverij. Op een van zijn latere verjaardagsfeestjes (hier herhaling van de zoveelste herhaling) mocht hij op zijn tuinfeestje in Deerlijk, Bush Sr. en Michaël Gorbatsjov ’n drankje bubbels aanbieden. Maar… ook daar hield hij het kort. Het kwam zelfs ternauwernood in de Media…. Maar zijn mensen waren wel zeer talrijk aanwezig en die dronken gretig mede…. Want het was voor de voor niet….

    *-*-*-

    AANDACHT AUB.

    Elk die de ware Geschiedenis der Vlaamse Weefnijverheid kent, is verplicht elkaar te waarschuwen voor de jaloersheid en de penisnijd van anderstalige steuntrekkers en andere levensgenieter. Door bekend te geven, dat in de Vroege Middeleeuwen, de Gentenaars via Kortrijk naar Yperen afzakten, onderweg te vuur en te zwaard alles vernietigend, om de Ieperse beroepsgenoten die beter marchandise dan zij leverden, alle weefgetouwen kort en kleinte te …’slagen’. Biechte-waar, Zo is dat ooit gebeurd.

    Wat ook biechte-waar is, dat de Ieperlingen hetzelfde deden bij die van Popstextiel…

    È vero e ben trovato insieme.

    En dan… de rest…

    *

    Klara (12u)

    Buon Appetito

    *

    - Het Euthanasie-proces van de Eeuw : Fernand Keuleneer, Adv v/d Familie ‘de klagers’ zoals dat heet, was betrokken bij voorafgaandelijke Commissie van goedkering van deze welbepaalde zelfdoding.

    *-*-*-

    - Somers, ex Vlaamse Extremistische VU thans Lid van De Blauwe Vuist, Minister van ‘Cultuur’: + 5 miljard extra, los uit de mouw, waarvan 5 mio in… ‘Cultuur’ – Goed nieuws voor de Tom Lanouesn de Herman Brusselmansen, enz, enz.

    *-*-*-

    Brabantse ‘boer’ (= beestenbouwer, geen !andbouwer) voor verwaarloosde dieren levenslang rijverbod verbod op het houden van om het even welke viervoeter. Zijn vrouw mag blijven (is geen 4-voeter), maar ook verbod van toepassing op (inwonende?) schoonouders

    /*/*/*/*

    -      China alarmerende contaminatie. Nu al 2de Stad + wijde omgeving ander steden: quarantaine – reeds 17 man (Vrouwen???) Dood

    -*-*-

    *

    - ’45: vandaag, vroeg in het voorjaar, verjaardag: Auschwitz bevrijd door het Rode Leger – ook Fulpe van Seks, Coburg en Gotha was daar even aanwezig – Remember: het duurde nog tot begin Mei van datzelfde jaar, vóór Berlijn viel.

    *

    Wacht eens. Er gaat mij ineens een licht op. Davos – Vlaamse roem & welstand – naijver en jalousie in ander landsgedeete – de Blauwe Val is nakend – Somer –Mechelen – Dossin Kazerne –Fluppe op studiereis in Auschwitz - Vlamingen, al-te-gaar- let op Uw haar. Let op Uw saeck maar vooral op joen geldzak.

    *-*-*

    - Florida & Catalonia + Malaga + Z-Frankrijk. Voor al deze Zuidelijke Landen; ook jullie, niet zo heel ver van Davos, let ook maar goed op Uw saeck.

    ***-*

    - Viering Gebrs. Van Eyck: ‘Lam Gods’ unieke viering. Voor het linnen en de hoge ouderdom. Niks te zien met de inhoud of de eigenlijke betekenis. Ook geen jota over het al meer dan 100 jaar verdwenen luik van de Rechtvaardige Rechters.

    Tja, Rechtvaardige Rechters, waar zij die de dag van vandaag nog nodig? Zeker niet in Gent.

    Is na te vragen bij Termontie. Op de Zavel, daar brandt het. Goed geweten….

    *-*-*

    Het Weer nog meer zeer.. Van ’t zelfde als weleer. (Get)

    Piet de Leugeneer

    *

    Klara (13 u)

    ‘Herhaling van de herhaling van een vroegere herhaling van vandaag)

    - Euthanasie terugtrekking geëist door Stafhouder Fernand Keuleneer Adv Familie, die was zeer dicht betrokken bij voorafgaandelijke procedure.

    *-*-*-

    - 5 miljaard extra 5 mio in cultuur, Min Cultuur Bart Somers

    *-*-*-

    - Brabantse ‘boer’ levenslang verwaarloosde dieren levenslang verbod, ook ouders vrouw. Raar, hé…

    /*/*/*/*

    -      China 2de Stad + kleine omgeving quarantaine – reeds 17 man??? Dood –

    ///-*-*

    - ‘45 Auschwitz – ook Fulppe daar. De ware reden?

    *-*-*

    - Granada & Catalonia + Malage + Z-F’k

    ***-*

    - Viering Gebrs Van Eyck Lam Gods unieke viering

    *-*-*

    Ziezo, tot zover mijn wel zeer persoonlijke ‘Staking’, enerzijds uit compassie, maar anderzijds om vooral tijdig die van de BRRRT op gang te trekken. Is bij deze beëindigd.

    De reden/bedoeling van deze mijn ‘werk-onderbreking’?

    Er voor zorgen dat die zo geerne stakende kwiestenbiebels hun actie ‘bedreiging’ niet zouden zijn vergeten. Al bestaat er altijd de mogelijkheid ons gewoon te hebben over geslapen. Iets, wat in Overheidsdienst, zeker geen uitzondering is.

    Dus begrijpen wij elkaar.

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    Woensdag 22 jan 20

     

    -     industrie- en mot-sneeuw in sommige plaatsen in Limburg: deze is gevormd in de mistlaag. Uitleg.

    Geen spek voor bek weerberichters. Zij speuren zeer hoog. Met zeer duur materieel. Maar mist? GVD, dat weet toch het kleinste kind, dat die vlak tegen de grond hangt.

    -     Nationaal ophok-plicht voor kippen nog niet van toepassing bij ons. In Oost-Europa en Duitsland reeds besmette kippen.

    De kippen wezen verwittigd. Het oor tegen de luidspreker AUB

    -     VTM². Fasten seat belts. Sensatie troef. Maar vooral Kassa! Kassa! Kassa! Is Belastingsvrije Exotische Opbrengst. Goed rendement. Staatssteun. Geheimhouding verzekerd.

    Dit jaar nog een 2de VTM op de buis. Meer series, meer gedurfde. Een soort Netflix, dus met een eigen betalende streaming-dienst zonder reclame.

     -     Vlaams parlement debatteert over het ontslag van de CEO van de VRT. De minister Dalle heeft zelfs het verslag niet gelezen. De oppositie ttz de eigenlijke medestanders, zegt dat er een kritische CEO ontslagen wordt, om dat hij zich keerde tegen de besparingen. Het ontslag kwam er ook zonder bemiddeling van een ‘commissie’. Het VB zegt de CEO het zelf heeft uitgelokt om de ontslagpremie: nl. nog 6 maanden verder uitbetaald te worden.

    How they dare…

     -     Ontsnapte gevangene Sekkaki, broer van de ontsnappingskoning, uit Turnhout stuurt een aangetekende brief vanuit Thailand met ansicht-kaartje met ‘groetjes uit Thailand’. De politie moet uitzoeken of hij wel degelijk in Thailand zit.

    Wie er dan gaat? Wordt uitgeloot.

    -     Aandelen op de beurs van Picanol blijven nog geschorst, eerst nagaan hoeveel schade het bedrijf geleden heeft.

    -     Diksmuide: betonnen muur van een Mest-hangaar breekt: het goedje, 2 milj. liter loopt eruit.   Nu kijken hoe erg de omgeving bezoedeld is. De beek moet gesaneerd worden. Het onderzoek loopt.

    Vraag: dergelijk spoor volgen: is dat specialisten-werk? Hoe goed wordt dat betaald?

    -     Parket opent een onderzoek naar de ‘haatberichten’ die op sociale media te lezen waren.

    Vraag: had de Overheid misschien ’n lachsalvo verwacht? Of handgeklap?

     -     Twee Afghanen opgepakt die de mensensmokkelaars zouden zijn. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor de ramp van gisterenochtend in De Panna. De West-Vlaamse gouverneur vraagt Europese hulp. Het zou goed zijn om gesofisticeerde drones te hebben, en natuurlijk ook personeel om die te bedienen en te controleren.

    Stel dat dergelijk team succes, groot succes boekt. Krijgen die mensen dan een soort begeleide overtocht? Met felicitaties van de Jury…

    -     In Noord-Spanje: stadjes overspoeld door schuim die erin waait door de storm ‘Gloria’. Heel moeilijk op te ruimen. Zit tot in de huizen. In Mallorca heeft men een probleem met de bevoorrading over land. De storm ‘Gloria’ gaat nu naar Frankrijk waar men zich schrap zet..

    -     Weinstein terug voor de Rechter voor het misbruiken/verkrachten met wederzijdse toestemming van de 2 ‘slachtoffers’.

    -     Empeachment-proces: advocaat Trump: de president deed niks verkeerds. Alles wat de Democr. aanbrengen, wordt zo van tafel geveegd door de Republikeinen.

    -     In Oost-Congo, in de ‘Driehoek des Doods’, vallen er nog iedere dag doden. Hele steden, dorpen, zijn compleet verlaten. Het zijn de ADF-rebellen die deze regio teisteren, en zij zouden banden hebben met IS. De voedings-bodem van het conflict is: macht, geld, vruchtbare grond,…

    Vraag: deze situatie bevat toch nooit ’n zekere suggestie voor Ollio di Poeppo om Vlaanderen een intensieve training op te leggen in de IS-serij?

    -     Euthanasie-proces: vandaag de psychologe aan het woord. Zij volgde de dode (Tine) gedurende jaren, iedere week hadden ze een gesprek. Op het einde, een paar maanden voor haar dood, heeft ‘het slachtoffer’ deze raadplegingen gestopt daar ze bang was dat ze zou ‘opgenomen’ worden. Ik ben opgeleid, zegt ze, om alle kansen, uitwegen met de patiënt te onderzoeken. De huisarts die de euthanasie uitvoerde krijgt heel veel steun van zijn patiënten en vrienden door kaartjes, SMSjes…

    Prof. Distelmans legde heel duidelijk en rustig de situatie uit. Hij heeft na de euthanasie nog geprobeerd te bemiddelen tussen de artsen en de familie, maar hij faalde. Nochtans is hij ervan overtuigd dat alle voorwaarden waren voldaan.

    Er schijnen 250 aanvragen per maand voor zelfdoding te worden behandeld!

    Vraag: worden die sukkellaars allemaal door ‘neutralen’ te woord gestaan door logisten, of door Priesters?

    Ach, niemand hoeft te antwoorden. De probleemstellig zelf immers is gekkenwerk.

    -     Reeds 17 doden door Corona-virus. Het probleem: dat ding kan ‘muteren’, dwz dat het zich vlug kan aanpassen en zo zich vlugger verspreiden. In vlieghavens waar vanuit o.a.Wahuu komen, worden mensen getest op koorts. In VS is er reeds 1 geval genoteerd. Griep?

    -     In Libanon zijn er terug protesten tegen de nieuwe regering die even corrupt zo zijn als de vorige.

    -     Twee meisjes, 15 en 16 jaar, hebben €2.000 ingezameld voor het Kinder-Revalidatie Centrum van het UZG. Kijk kijk weeral eens een gewone Christelijke ‘Deugd’ die ineens de mensen ontroert. Die twee werden er vriendinnen toen ze zelf opgenomen waren. Het geld kwam er door het verkopen van ‘cup-cakes’ en bloemen.

    ‘Cup-cake’. Zouden die ook, eenmaal die op tafel komen, netjes ‘ingepakt” zijn? Twee-aanTwee? Met sluiting op de ruggetjes? Pas op, go, anders zit men met z’n allen nog op dat fameus proces in Dendermonde. Met foto’s en ander beeldmateriaal.

    -     In het museum van Natuurwetenschappen zijn 2 zalen her-ingericht met 800 opgezette dieren die nu nog wereldwijd te vinden zijn, maar in de toekomst misschien niet meer. De nieuwe zaal heet de ‘Levende Planeet’. Alle dieren zijn op een natuurlijke wijze gestorven.

    -     Een Gentse apothekeres die reeds drie keer overvallen werd, telkens werd de kassa leeggeroofd, zelfs met schof en al, heeft nu beslist om de klanten enkel te laten betalen met bankkaarten. Dat mag als haar klanten degelijk zijn ingelicht daarover. Zware politieke beslissing van De Muyter, die we anders, nooit van horen… De dief maakt dus maar weer eens de gelegenheid.

     -     Harry & C°: zijn niet veilig voor de paparazzi in Canada. Nu worden er reeds foto’s genomen vanuit de struiken rond hun residentie. Probleem: nu hebben ze niet meer die bescherming zoals in Gr. Brit.. Daar zijn er andere regels voor de media.

    -     Rudy Pevenage brengt een boek uit: daarin legt hij uit hoe hij zijn ‘poulain’ Ulrich hielp bij het nemen van doping. Een dom telefoontje van zelf, heeft hem aan de galg gepraat, zegt hij. De doping zat in cola-blikjes, bloed in drinkkartons van fruitsap, allen met de noodzakelijk codes erop. De controleurs checkten alles in hun hotels, zoals toilettassen enz. maar de blikjes en drankkartons die in de frigo’s stonden werden niet nader onderzocht!

    -     2 West-Vlaamse bedrijven krijgen de grootste prestigieuze Henri VandeVelde prijs. Eén gaat naar Barco die met de ‘Demetra’, ‘n digitale dermatoscoop vroeg hematomen kan opsporen. De andere is een ‘light machine’ in de categorie ‘habitats’ uit Oostende.

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ach, allemaal lood om oud ijzer. Vroeger konden de Moedertjes nog zeggen ‘Och, de mens doet zijn best, maar God doet de Rest. Maar ‘God’ is afgeschaft en de mens kan het best alleen af.

    Goed, hé…

    Het belangtijkste ‘Nieuws’ van de dag daarop, de vrijdag, is dat er in Dendermonde een reuzenproces in gang schiet over AUB kinder-pornografie, en dat de alle Coburgerse gevangenissen, niet de gevangen, maar de cipiers, voor 24 uren, gevolgd door een mooi lang weekeinde, in staking gaan. Het werk ‘neerleggen’ in platte rust? Uit jaloersheid voor het luilekker luxeleventje van hun cliënten?

    En waarom toch allemaal die luxe? In ‘De landen van Herkomst’ leven die daar toch allemaal op water en droog brood? Geen wonder dus dat die allemaal proberen hier te blijven Kost en inwoon + wekelijks drinkgeld waarvoor ze daar minstens en jaar moeten werken….

    Ja Ja, Vlaanderen heeft het breed en kan het dus breed laten hangen. Het Eigen Volk? Dat kan de pot op….

     

     




    24-01-2020, 10:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    22-01-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.44 VTIMMEKE SLIMMEKE * HET 1STE GROOT ZINKGAT IN BRUSSEL

    2866

    44 VTIMMEKE SLIMMEKE

    *

    HET 1STE GROOT ZINKGAT IN BRUSSEL

    Woensdag 22 JANUARI 2020


    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    Gentse biomassa 2.0

    **

    De Bèè

    *

    Namens de uitbaters van ‘Belgian Eco Energy’ (BEE): (van achter de schermen en mits de mondjes dicht)

    Bio massa centrale in de haven – 2de poging – kosten? Miljarden (exclusief %’tjes) bovenop de ‘Turteltaks’: You remenber?

    Turtelen = verblauwen wat Rood verbraste…!!!!

    Voortgaande op de kleuren van hun embleem, ziet het er goed uit. De kosten worden geraamd op…1/3de van wat onder voorgaande ‘Regering’ was voorzien.

    Goed, hé!!!!

    En da’s niet alles! De megawatjes aan stroom vliegen ons om de oren + de recup-warmte… Daar boven komt dat de CO² (CO?)- uitstoot zakt tot onder het niveau van de Noordzee-Spiegel.

     

    Het Turtelding heeft, na het gat v/d timmerman te zijn gewezen, een lucratief baantje elders gekregen. Maar ondertussen werd de Sp.a-Freya van weleer na al die miljarden-verspilling aan Staats-manna, wel uit de wind gezet door Links Hoernalnisten-Gebroed door het verhaal niet de Freya-taks, maar als de Turteltaks aan te merken …

    Anderen de schuld geven, is inderdaad een lelijke karaktertrek van dat soort ‘bevlogenen’…

    *

    Onder ons verzwogen… aan heel deze zaak is nog ’n veel voordeliger kant met goede vooruitzichten. Namelijk de toenadering naar de Hereniging met de Noorderburen (afhalen grondstoffen in Nederland en niet van over de hele wereld. Denk aan de voordelen voor het eigen milieu… de veel lagere transportkosten, enz, enz). Kom, meisjes en jongens: de Republiek der Vrije Herenigde Nederlanden: dat kunnen jullie toch niet vergeten zijn?

    Want als dit kloteland eenmaal helemaal onbestuurbaar zal zijn geworden, wat dan? De Grote Blauwe Geschelpte heeft het onlangs, zij het in ’t Fransoos (om daar in ’t gevlei te komen?); dat l’ Union de Fo(a)rce was?

    En outre: den goeien ouwen Herman (De Croo – Michelbeke) heeft toch altijd bekend gegeven dat ie …’nen echten Orangist’ was..

    Maar ja, in Het Zuiden des Lands hoort men niet graag spreken van De Gouden 2 Eeuwen (Bourgondisch Vlaanderen), gevolgd door Hollands 17de Gouden Eeuw (allen), toen de ‘Zuidelijke Nederlanden’ onder de verwoestende Spaanse Bezetting verketterd werden…

    Nadien stopte dat niet meer. De Oostenrijkers, de Fransen, de ‘Belgen’..

    *

    Me dunkt, steeds dichterbij komend, reeds de klanken van de vele beiaarden te horen. Uniek, samen met de vele wenkende wieken van onze windmolens, (geen windturbines AUB) voor onze Lage Landen..

    Van de vele kerktorentjes zullen we maar best zwijgen, want voor de weinige die nog niet zijn afgebroken (of ‘veranderd van bestemming’), zijn er toch geen Pastoors meer. Want ‘de Jeugd’? – Die houdt zich nu bezig met festivals af te lopen. Of met drugs & Seks…

    Helaas, waar is der Oud’ren fierheid nu gevaren?

    Hoe zou dat ook kunnen, als ‘aan den dop staan’ of in ‘aanmerking komen voor een leefloon’ niet alleen zoveel leuker is dan… werken, maar het ook meer opbrengt!

    *

    Langerlo bij Genk … onlangs in ’t Nieuws: van steenkolen naar bio…. Amaai, ROOD & GROEN: deze keer is daar geen sprake van. Steenkool, dat hoort diep in de grond, dicht bij de hel.

    Reeds op deze blog uitgebreid gesproken over CO, CO², Fijn Stof, Roet, Koolstofmonoxide & Koolstofdioxide. Ja, ‘k weet het. Ook ik lijk vroeger op school nooit veel opgelet in de lessen Scheikunde.

    *

    En dan… de rest… Deze morgen, niet zo heel vroeg.

    *

    Klara ra (08u)

    ‘minstens twee voorgaande herhalingen van herhalingen overslapen)

    *

    - Zinkgat Vier Armen-Kruispunt – files – files – files – 10 x méér files dan zelf op ‘n gewone Zaterdag.

     

    -1ste sneeuw Limburg – Is goed voor het klimaat en de commerce in fuel-olie voor de verwarming.

    - Davos. Investeringen, investeringen. - Arbeidsplaatsen. Ook Vlaanderen doet mee. Uitbundig zelfs. De Francofonie kijkt de gat uit de boom. Amerika ‘boomt’, China ‘boomt’, Rusland, onder Poetin, boomt (Psst niet geloven, hoor!).

    De islammerij bereidt zich, net als in de Vroege- en de Late Middeleeuwen, hevig voor op nieuwe roof- en plundertochten. Daarbij, sedert 1789, dapper bijgestaan door ‘De Verenigde Proletariërs aller Landen’. Waarbij te noteren valt, dat in de Moderne Tijden, vooral bij ons, de’ ‘Unions’ (Pakbonden) –tot bloedens toe- gepromoot werden door onze Verlichte Grote Verstanden. Niets dus bij Uncle Sam in America…

    -Vogelgriep als 1ste in Duitsland – virus. Alle hens aan dek.

    **

     

    - China (Oud Nieuws) Nieuwjaar 2020 is ook daar ingezet. Ook weer over datzelfde ‘virus’: grote massa’s bijeen op dezelfde plaats zijn verboden – doe ook liefst geen verplaatsingen van hot naar her. Oost West, Thuis best.

    - In de vroege uurtjes: Einde 16 uren werkdag Proces Trump (verdediging) wedloop tegen het uurwerk: ja/neen. Einde verhaal? De stemmen bedragen 53/79. Hoop doet leven. Allez, toch volgens darzelfde Pietje-de-Leugenaar van vroeger.

    Diene Trump? Zo ne slechrterik! Making America great again! En daar nog zelf fier op zijn. How he dares? Ja, nen ‘Salvatore del Mundo’ zijn, da’s niet aan iedereen gegeven. Zo’n 2.00 geleden maakte de wereld dat ook al eens mee. Tot Die aan het Kruis werd genageld. Tot de dood er op volgde.

    Neen, niet door de toenmalige ‘Democ Rats’, maar door een zekere sponsius Spinardus, op aanstoken van de Valbonden der Verenigde Farinzeën.

     

    L’Histoire ne peut pas se répéter! Le monde entier en a assez. De Proletariërs aller Landen hebben er genoeg van. Van al dat Marxismeliseren….

    **

    *

    Het Weer nog meer weer.. Van ’t zelfde als weleer.

    Piet de Leugeneer

    *

    Radio Klara Ra (13u)

    -In onze Super-de-
    Grand-Luxe gevangenissen. Met echt waar, de unieke room-service met afstands-bediening, enig ter wereld, de Pakbonden ‘in actie’. Deze keer op de gewone ‘werkvloer’: er wordt gestaakt. Uit onvrede. Maar men is er nog niet over uit waarover juist.

    De Politie volgt de zaak op de voet, om ontsnappingen onmogelijk te maken.

    - Assisen Euthanasie. Wat ’n spannend verhaal. Hoe absurd ook. Sherlock Holmes zou er nog ’n punt kunnen aan zuigen. Maar er valt niet meer te zuigen: het kind (het was ’n meisje) is dood.

    - Uit het verre droomland van de Thai… ontsnapte gevangene uit Wortel(?) stuurt ansichtkaart. Is goed aangekomen…

    **

    *

    - De Praatbarak bemoeit zich tegenwoordig met Piet-de-Leugenaar-Directie.

    Voorzitter Raad Bestuur Luc Vanden Brande. Zoon van zijn vader? Gewezen Tsjeefde Min-Predident, Basis rapporten (die hij zelf niet eens gelezen heeft) gaven de doorslag. Voorbeeld van ‘Goed Links Bestuur’ om U tegen te zeggen … Zeg, tussen ons, en op ’n eeuwig zwijgen, diene Claes waarover het allemaal begon: dat is toch nooit de zoon van? Want het is ’n verhaal die me doet denken aan de zoon van Joe Biden, de Democ Rat, door wie den Trump in geprobeerd wordt in ’t zak te zetten. Ja Ja, woorden wekken, maar voorbeelden trekken. Katje mie, Katje You. Da wee toch…

    - Griekse Eilanden: regionale & off protest tegen gesloten ‘protectie-centra’ voor verwarde dolende asielers….

    - Rudy Bevernage. Doping met coca blikjes met dubbele wand…

    Dubbele bodem, ja dat kennen we, maar dubbele wand? Weer wat nieuws?

    Zijn dat soms van die dingen die Faroek Hiezenessdinges zoekt in de richting van de Hemelse Vrijheid? Maar sukkelaar toch, die zit al lang niet meer in Het Pentagon. Stuurt zelfs geen ansichtkaartjes meer naar daar….

     **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    Dinsdag 21 jan. (19 u)

     

    -     Euthanisieproces: weer zwaar emotioneel geladen proces. Tine stond onder druk om de taboe rond euthanasie te doorbreken. Ze had een tunnel-visie errond. Ze was wel depressief door een relatiebreuk + het verdict dat ze ook ‘autisme’ had. Volgens haar, naar achteraf blijkt liefhebbende, zussen was er zeker iets aan te doen. Nieuwe vrijer zoeken? Van haar vroegere zelfmoorden geen woord. Er was door Tine een filmpje van het gezin gemaakt met de titel “De weg gaat verder…” Maar dat blijkt u een doodlopend straatje te zijn geweest. Werk aan de winkel voor de cineasten van dienst.

    -     14 ‘migranten’ die op doorreis waren om nog verder te kunnen emigreren, trachtten in een minuscuul klein bootje die nog geen vlieg zou kwaad doen, vanuit La Panne/De Panne het Kanaal over te steken. Al vlug kantelt het dingetje en moeten ze terugzwemmen naar La Côte, de Kust. Kust nu m’n voeten. Daar kunnen ze droge kledij (?) aandoen. Eén zeker persoon gaat hulp zoeken. 6 vluchtelingen worden opgepakt, 8 onvindbaar na heel wat speurwerk. Waarschijnlijk zijn ze terug naar Frankrijk gevlucht! Net als die Zwei Grenadiere, die waren in Russland gevangen. Sie wollten nach Franreich zeifen, aber als Sie kämen ins Deutsche Quartier, Sue lessen den Köpfe hangen…

    Na de bekendmaking zijn er, als spijtbetuiging, heel veel haat-berichten op de sociale media verschenen. Daar waar de Hoernalistenwereld tranen-met-geel-veel- tuiten heeft gehuild. De politiek reageerde heel afkeurend hierop. Vooral op die tuiten van al die tranen. De stoute berichten werden snel verwijderd. In 2019 slaagden 1900 ‘personen’, meestal met emigratie achtergrond, in de oversteek!

    -     Het ‘Corona-virus’ wordt van mens op mens overgedragen, en is afkomstig van vleermuizen. Van Flying Immigrants, dus. Reeds 6 mensen stierven, 278 zijn besmet. Men vreest oor een epidemie. ’n Goede grog, goed knuffelen, vooral warm houden, en Klaar is Kees.

    -     23 j turn-leraar opgepakt: hij turnde niet, maar op school ‘misbruikte’ een kind van 4 jaar.

    Staatsschool of Nonnekensschool: werd er niet bijgezegd. Schrappen wat niet past. Mensen toch, leer toch AUB misbruiken toch goed te gebruiken! Op de Goede Heide dus. Hij was vriend van de ouders! De smeerlap.

     

    -     GASboetes brengen fors op voor de gemeenten. In Leuven, die toch tot nader order nog altijd een door nen van afkomst Marokkaan, Mohamed Ridouani, bestuurde Stad is, voor ’t station staat een ‘slimme camera’: je mag normaal er niet voorbijrijden. Dat bracht reeds €100.000 op. Merk op: die camera’s werken voorlopig niet aan de achterzijde, de kant der treinen.

    - In 2014 brachten gasboetes in de gemeenten 4.4 miljoen € op, in 2019: reeds €42 miljoen. Zeg nu nog dat ‘de wilde immigratie’ niet loont.

    **

    *

    -     De nachttrein ‘Nightjet’ hotst van Brux. naar Wenen of Innsbruck in 14u en stoot 10x minder CO2 uit dan een vliegtuig. De goedkoopste zitplaats is 30€/pers., voor een bed kan je al goed doorslapen (eenzaam en alleen) vanaf 70 €/pers. Dus je komt (in principe) uitgeslapen toe in een ander land en kan onmiddellijk aan de slag. (?).

     

    - In Lanaken zijn opnieuw 7 miljoen € aan valse sigaretten ontdekt, bedoeld voor Gr. Britt. Roken schaadt daar (voor ons) NIET de gezondheid. Niks van aantrekken, dus.

    -     De Federale Overheid, (toen nog niet van een Regering in Lopende Zaken) onder leiding van Verhofstadt, het Gentse Liegebeest, verkocht in 2003 tal van overheids-gebouwen, om deze dan op hun beurt terug te huren voor 30 jaar. Zo had hij een Amerikaanse Gangster-truck her-uitgevonden, ‘Sale & Lease and Lease Back’, om de begroting op te smukken. Nu nog betaalt de Overheid jaarlijks 176 miljoen € en dat voor nu nog 14 jaar. Als je dan bedenkt dat hij bv. de Financiën-toren voor 331 miljoen verkocht en dat deze nu onlangs verkocht is voor 1.2 miljard €, dan fronsen we toch even onze wenkbrauwen. Een goede onderhandelaar kun je hem onmogelijk noemen. Net als Karel De Gucht, Blauwe Stadsgenoot van hem, inzake de Nieuwbouw Justitie in Veurne. Verkocht aan een niet nader te noemen ‘Vreemde Mogendheid’ die dat kocht met zijn ‘Zwart Geld’.

    Maar neen, het Fiscaal Onderzoek lastens Kareltje door de BBI (Karel Anthonissen van ‘TSCHELDT’ nog onder leiding van wijlen Bert Murrath) die wou nagaan hoe het zat met de verkoop van ‘papieren’ met voorkennis, met de aankoop van een luxueus wijngoed in Toscane en met dat Paleis van Just-is-Just, werd ontijdig afgeblazen door het Hof van beroep in Gent. Wegens zogezegde ‘vormgebreken’. Justitie in Gent? Dezelfde kwiestenbiebels die in 2004 oordelde dat bepaalde Verkiezings-pamfletten van het Vlaams Blok niet door de beugel konden. Wegens te beledigen voor de Nieuwe Belgen, waarover het Liegebeest nooit kon zwijgen…

    Moet er nog zand zijn?

    Persoonlijk heb je geen klagen van die zwijnenboel. In 1968 werd daar een belangrijke goede cliënt van mij vrij gesproken.. op basis voornamelijk van een deskundig rapport van deze hand… Maar dat zijn allemaal oude al lang geleden overleden koeien…

    -     1 op 4 mensen verandert ieder jaar van elektriciteitsmaatschappij.

    -   De loods die 2 jaar geleden uitbrandde in Beringen, en waarbij 2 pompiers het leven lieten, wordt gesloopt

    -    P. Kompany, burgemeester van Ganshoren, ontvangt een racistische brief met wit poeder, en waar op zijn voorhoofd een schietschijf is getekend. Waarom wit, en geen zwart poeder? Wij, we kunnen er goed tegen al dat racisme. Wit is wit en zwart is zwart. Soort bij soort.

    -     11% mannen, meestal homo’s doen aan ‘CHEM-SEKS’: dat is dagen

    aan een stuk aan seks doen onder invloed van harddrugs. Het is heel verslavend en zelfs dodelijk. Indien gewenst. Er worden in het milieu zelf zo’n feestje georganiseerd.

     

    ‘Senseo’ staat open om met mensen die willen praten. De ‘Zelfmoord Hulplijn’ 1813 houdt zich ter beschikking. Wachtlijsten van 3 à 4 maand. Even Geduld AUB. NIET DRINGEN. BEURT AFWACHTEN.

    -     Bornem WORDT geterroriseerd door jagers OP Klein Wild. Volgens de buurtbewoners. Er zouden katten en honden worden dood geschoten, hagel valt overal rond en er zijn zelfs kogel- inslagen terug gevonden. Kogelgaten, zegt U? Zeker dat die van jagers zijn, en niet van gangsters? Jagers spreken alles tegen en willen met die mensen praten. Nie schieten AUB.

    -     Het afgezaagd ‘Empeachment (vertaling:het ‘Beletsel’ is nuin de Senaat, waar strikte regels worden opgelegd! In de Senaat, anders dan bij ons, geen media-show, maar de Opperste Rechtbank als van The Founding Fathers uit de StichtingsTijd van Abraham Lincoln (1809-1895).

    -     In Davos is het terug het Wereld Economisch Forum. Trump opent het Forum en hij is fier de lof te verkondigen van de fantastische economische vooruitgang die Amerika de laatste 2 jaar gemaakt heeft.

    Greetje uit het Hoge Noorden was ook afgezakt en moet tot haar spijt melden dat er eigenlijk nog niks veranderd is. Hoe is zij daar geraakt in dat poepchieke oord? Waar slaapt ze? Wie betaalt dat??? Is dat allemaal ecologisch verantwoord? Maar ja, the show must nu eenmaal go on.

    - In het Nederlandse Asse is het proces begonnen tegen de 67 j man die 6 van zijn 9 kinderen misbruikte/mishandelde. Probleem: hij heeft een tijdje geleden een hersenbloeding gehad en kan nu niet meer praten. Anders werkt zijn hele lichaam nog perfect. Hoe moet dat nou? Hij had ook een handlanger die nu ook terecht staat. Waarom toch moest die man handlangen? Staat die dan niet onder het beroepsgeheim? Of is Holland geene echte Rechtsstaat?

    -     De vulkaan Paal in de Filipijnen zorgt nog steeds voor spanning bij de mensen.

    -     De Oostkust van Spanje is geteisterd door sneeuw of door stormweer. Enorm veel schade!

    -     Prinsje Harry in Vancouver geland op ’t vliegveld. Bye Bye dear Old England. The Sky is the Limit. And my cabane in Canada…

    onmiddellijk in de grote luxe, in (geblinderde) wagen gestapt die hem opwachtte. Sukkelaar toch hé!

    -     Stella Artois levert voortaan zijn bier-achtig spuns in groene flesjes ipv bruine. Bruin! Bah!!! Dat oogt chiquer en dat moet want het is een ‘top-pils’ volgens de firma. Bruin is normaal beter om het licht te absorberen. Maar GROEN is nu eenmaal de (achterhaalde) mening van een groot succes.

    -     4 Gentse politiehonden gaan in pensioen.

    -     In Centrum Bissegem wordt de drukke Driekerkenstraat éénrichting nl. van Bissegem naar Marke. Is een sluipweg, en dat moet stoppen. Het wordt daarenboven een fiets-straat.

    -     In Beveren-Roeselare opent DHL een nieuw distributi-centrum, die totaal op de meest ecologisch manier gebouwd is. Ze zullen ook elektrische bakfietsen gebruiken voor lokale bestellingen.

    -     Een schooltje in Zwevezele bedreigd met sluiting: 156 leerlingen met 36 personeelsleden. De ouders zijn wanhopig. Eigen Volk? Die kunnen de pot op. ’t Geld is op. Waarom? Dat weten ze niet.

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Oervervelend, is het niet? Om te lachen moest het allemaal niet zo in-triestig zijn.

    En ja, waarom eigenlijk al die Nieuwszenders? Buiten iedere dag de stilstand snelverkeer-paternoster, de commeerderij over Trump, de berichtgeving over het succes van de GASboetes, de vervelede wedervaardigheden van de ontelbare transmigranten die het land teisteren, de daarop volgende politie-onderzoeken naar de zogezegde onwettelijkheden in de commentaren van de eigen bevolking daarop, dat alles is ouderwets kaf boven op het koren.

    D’er is Internet, de sociale Media, de GSM’s, de toplaps, de laptops de Slimme Smart-Foons, de vrolijke 24/24 muziekzenders met muziek naar keuzen, jazz, klassiek, futuristisch….

    De BRT? Weg er mee.

    Enne, meteen zou de Begroting in evenwicht zijn…

    Weet U, dan zou er eindelijk toch eens geld beschikbaar komen, om eens en voor goed onze grachten en graskanten proper te houden. Zoals U ziet, niet een of twee keer maar drie – viermaal win-win situaties. Met als bijkomend resultaat gedaan met de Stakingen in de Sector.

    En in de gevangenissen, voortaan, lijk vroeger, op water en droog brood. Wedden dat deze binnenkort leeglopen? Eens dat de Reconquista al meteen als vanzelf zou begonnen zijn?

    Mar tussen droom en daad, staan… ‘policisten’ in de weg. Die soort wel, maar niet één praktisch bezwaar.


     

     

     

    22-01-2020, 19:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.44 VTIMMEKE SLIMMEKE * HET 1STE GROOT ZINKGAT IN BRUSSEL

    2866

    44 VTIMMEKE SLIMMEKE

    *

    HET 1STE GROOT ZINKGAT IN BRUSSEL

    Woensdag 22 JANUARI 2020

    **

    *

    Early in the morning, elders opgestoken. Goed voor de publieke memorie…

    **

    ‘Guvaalke’ v/d Dag..

    **

    Gentse biomassa 2.0

    **

    De Bèè

    *

    Namens de uitbaters van ‘Belgian Eco Energy’ (BEE): (van achter de schermen en mits de mondjes dicht)

    Bio massa centrale in de haven – 2de poging – kosten? Miljarden (exclusief %’tjes) bovenop de ‘Turteltaks’: You remenber?

    Turtelen = verblauwen wat Rood verbraste…!!!!

    Voortgaande op de kleuren van hun embleem, ziet het er goed uit. De kosten worden geraamd op…1/3de van wat onder voorgaande ‘Regering’ was voorzien.

    Goed, hé!!!!

    En da’s niet alles! De megawatjes aan stroom vliegen ons om de oren + de recup-warmte… Daar boven komt dat de CO² (CO?)- uitstoot zakt tot onder het niveau van de Noordzee-Spiegel.

     

    Het Turtelding heeft, na het gat v/d timmerman te zijn gewezen, een lucratief baantje elders gekregen. Maar ondertussen werd de Sp.a-Freya van weleer na al die miljarden-verspilling aan Staats-manna, wel uit de wind gezet door Links Hoernalnisten-Gebroed door het verhaal niet de Freya-taks, maar als de Turteltaks aan te merken …

    Anderen de schuld geven, is inderdaad een lelijke karaktertrek van dat soort ‘bevlogenen’…

    *

    Onder ons verzwogen… aan heel deze zaak is nog ’n veel voordeliger kant met goede vooruitzichten. Namelijk de toenadering naar de Hereniging met de Noorderburen (afhalen grondstoffen in Nederland en niet van over de hele wereld. Denk aan de voordelen voor het eigen milieu… de veel lagere transportkosten, enz, enz). Kom, meisjes en jongens: de Republiek der Vrije Herenigde Nederlanden: dat kunnen jullie toch niet vergeten zijn?

    Want als dit kloteland eenmaal helemaal onbestuurbaar zal zijn geworden, wat dan? De Grote Blauwe Geschelpte heeft het onlangs, zij het in ’t Fransoos (om daar in ’t gevlei te komen?); dat l’ Union de Fo(a)rce was?

    En outre: den goeien ouwen Herman (De Croo – Michelbeke) heeft toch altijd bekend gegeven dat ie …’nen echten Orangist’ was..

    Maar ja, in Het Zuiden des Lands hoort men niet graag spreken van De Gouden 2 Eeuwen (Bourgondisch Vlaanderen), gevolgd door Hollands 17de Gouden Eeuw (allen), toen de ‘Zuidelijke Nederlanden’ onder de verwoestende Spaanse Bezetting verketterd werden…

    Nadien stopte dat niet meer. De Oostenrijkers, de Fransen, de ‘Belgen’..

    *

    Me dunkt, steeds dichterbij komend, reeds de klanken van de vele beiaarden te horen. Uniek, samen met de vele wenkende wieken van onze windmolens, (geen windturbines AUB) voor onze Lage Landen..

    Van de vele kerktorentjes zullen we maar best zwijgen, want voor de weinige die nog niet zijn afgebroken (of ‘veranderd van bestemming’), zijn er toch geen Pastoors meer. Want ‘de Jeugd’? – Die houdt zich nu bezig met festivals af te lopen. Of met drugs & Seks…

    Helaas, waar is der Oud’ren fierheid nu gevaren?

    Hoe zou dat ook kunnen, als ‘aan den dop staan’ of in ‘aanmerking komen voor een leefloon’ niet alleen zoveel leuker is dan… werken, maar het ook meer opbrengt!

    *

    Langerlo bij Genk … onlangs in ’t Nieuws: van steenkolen naar bio…. Amaai, ROOD & GROEN: deze keer is daar geen sprake van. Steenkool, dat hoort diep in de grond, dicht bij de hel.

    Reeds op deze blog uitgebreid gesproken over CO, CO², Fijn Stof, Roet, Koolstofmonoxide & Koolstofdioxide. Ja, ‘k weet het. Ook ik lijk vroeger op school nooit veel opgelet in de lessen Scheikunde.

    **

    *

    *

    En dan… de rest… Deze morgen, niet zo heel vroeg.

    *

    Klara ra (08u)

    ‘minstens twee voorgaande herhalingen van herhalingen overslapen)

    *

    - Zinkgat Vier Armen-Kruispunt – files – files – files – 10 x méér files dan zelf op ‘n gewone Zaterdag.

     

    -1ste sneeuw Limburg – Is goed voor het klimaat en de commerce in fuel-olie voor de verwarming.

    - Davos. Investeringen, investeringen. - Arbeidsplaatsen. Ook Vlaanderen doet mee. Uitbundig zelfs. De Francofonie kijkt de gat uit de boom. Amerika ‘boomt’, China ‘boomt’, Rusland, onder Poetin, boomt (Psst niet geloven, hoor!).

    De islammerij bereidt zich, net als in de Vroege- en de Late Middeleeuwen, hevig voor op nieuwe roof- en plundertochten. Daarbij, sedert 1789, dapper bijgestaan door ‘De Verenigde Proletariërs aller Landen’. Waarbij te noteren valt, dat in de Moderne Tijden, vooral bij ons, de’ ‘Unions’ (Pakbonden) –tot bloedens toe- gepromoot werden door onze Verlichte Grote Verstanden. Niets dus bij Uncle Sam in America…

    -Vogelgriep als 1ste in Duitsland – virus. Alle hens aan dek.

    **

     Cinn Nueuwj

    - China (Oud Nieuws) Nieuwjaar 2020 is ook daar ingezet. Ook weer over datzelfde ‘virus’: grote massa’s bijeen op dezelfde plaats zijn verboden – doe ook liefst geen verplaatsingen van hot naar her. Oost West, Thuis best.

    - In de vroege uurtjes: Einde 16 uren werkdag Proces Trump (verdediging) wedloop tegen het uurwerk: ja/neen. Einde verhaal? De stemmen bedragen 53/79. Hoop doet leven. Allez, toch volgens darzelfde Pietje-de-Leugenaar van vroeger.

    Diene Trump? Zo ne slechrterik! Making America great again! En daar nog zelf fier op zijn. How he dares? Ja, nen ‘Salvatore del Mundo’ zijn, da’s niet aan iedereen gegeven. Zo’n 2.00 geleden maakte de wereld dat ook al eens mee. Tot Die aan het Kruis werd genageld. Tot de dood er op volgde.

    Neen, niet door de toenmalige ‘Democ Rats’, maar door een zekere sponsius Spinardus, op aanstoken van de Valbonden der Verenigde Farinzeën.

     

    L’Histoire ne peut pas se répéter! Le monde entier en a assez. De Proletariërs aller Landen hebben er genoeg van. Van al dat Marxismeliseren….

    **

    Zonneschijn

    *

    Het Weer nog meer weer.. Van ’t zelfde als weleer.

    Piet de Leugeneer

    *

    Radio Klara Ra (13u)

    -In onze Super-de-
    Grand-Luxe gevangenissen. Met echt waar, de unieke room-service met afstands-bediening, enig ter wereld, de Pakbonden ‘in actie’. Deze keer op de gewone ‘werkvloer’: er wordt gestaakt. Uit onvrede. Maar men is er nog niet over uit waarover juist.

    De Politie volgt de zaak op de voet, om ontsnappingen onmogelijk te maken.

    - Assisen Euthanasie. Wat ’n spannend verhaal. Hoe absurd ook. Sherlock Holmes zou er nog ’n punt kunnen aan zuigen. Maar er valt niet meer te zuigen: het kind (het was ’n meisje) is dood.

    - Uit het verre droomland van de Thai… ontsnapte gevangene uit Wortel(?) stuurt ansichtkaart. Is goed aangekomen…

    **

    VdBrabde

    *

    - De Praatbarak bemoeit zich tegenwoordig met Piet-de-Leugenaar-Directie.

    Voorzitter Raad Bestuur Luc Vanden Brande. Zoon van zijn vader? Gewezen Tsjeefde Min-Predident, Basis rapporten (die hij zelf niet eens gelezen heeft) gaven de doorslag. Voorbeeld van ‘Goed Links Bestuur’ om U tegen te zeggen … Zeg, tussen ons, en op ’n eeuwig zwijgen, diene Claes waarover het allemaal begon: dat is toch nooit de zoon van? Want het is ’n verhaal die me doet denken aan de zoon van Joe Biden, de Democ Rat, door wie den Trump in geprobeerd wordt in ’t zak te zetten. Ja Ja, woorden wekken, maar voorbeelden trekken. Katje mie, Katje You. Da wee toch…

    - Griekse Eilanden: regionale & off protest tegen gesloten ‘protectie-centra’ voor verwarde dolende asielers….

    - Rudy Bevernage. Doping met coca blikjes met dubbele wand…

    Dubbele bodem, ja dat kennen we, maar dubbele wand? Weer wat nieuws?

    Zijn dat soms van die dingen die Faroek Hiezenessdinges zoekt in de richting van de Hemelse Vrijheid? Maar sukkelaar toch, die zit al lang niet meer in Het Pentagon. Stuurt zelfs geen ansichtkaartjes meer naar daar….

    *

     **

    *

    Laat-avond-journaal van de dag voordien

    *

    Dinsdag 21 jan. (19 u)

     

    -     Euthanisieproces: weer zwaar emotioneel geladen proces. Tine stond onder druk om de taboe rond euthanasie te doorbreken. Ze had een tunnel-visie errond. Ze was wel depressief door een relatiebreuk + het verdict dat ze ook ‘autisme’ had. Volgens haar, naar achteraf blijkt liefhebbende, zussen was er zeker iets aan te doen. Nieuwe vrijer zoeken? Van haar vroegere zelfmoorden geen woord. Er was door Tine een filmpje van het gezin gemaakt met de titel “De weg gaat verder…” Maar dat blijkt u een doodlopend straatje te zijn geweest. Werk aan de winkel voor de cineasten van dienst.

    -     14 ‘migranten’ die op doorreis waren om nog verder te kunnen emigreren, trachtten in een minuscuul klein bootje die nog geen vlieg zou kwaad doen, vanuit La Panne/De Panne het Kanaal over te steken. Al vlug kantelt het dingetje en moeten ze terugzwemmen naar La Côte, de Kust. Kust nu m’n voeten. Daar kunnen ze droge kledij (?) aandoen. Eén zeker persoon gaat hulp zoeken. 6 vluchtelingen worden opgepakt, 8 onvindbaar na heel wat speurwerk. Waarschijnlijk zijn ze terug naar Frankrijk gevlucht! Net als die Zwei Grenadiere, die waren in Russland gevangen. Sie wollten nach Franreich zeifen, aber als Sie kämen ins Deutsche Quartier, Sue lessen den Köpfe hangen…

    Na de bekendmaking zijn er, als spijtbetuiging, heel veel haat-berichten op de sociale media verschenen. Daar waar de Hoernalistenwereld tranen-met-geel-veel- tuiten heeft gehuild. De politiek reageerde heel afkeurend hierop. Vooral op die tuiten van al die tranen. De stoute berichten werden snel verwijderd. In 2019 slaagden 1900 ‘personen’, meestal met emigratie achtergrond, in de oversteek!

    -     Het ‘Corona-virus’ wordt van mens op mens overgedragen, en is afkomstig van vleermuizen. Van Flying Immigrants, dus. Reeds 6 mensen stierven, 278 zijn besmet. Men vreest oor een epidemie. ’n Goede grog, goed knuffelen, vooral warm houden, en Klaar is Kees.

    -     23 j turn-leraar opgepakt: hij turnde niet, maar op school ‘misbruikte’ een kind van 4 jaar.

    Staatsschool of Nonnekensschool: werd er niet bijgezegd. Schrappen wat niet past. Mensen toch, leer toch AUB misbruiken toch goed te gebruiken! Op de Goede Heide dus. Hij was vriend van de ouders! De smeerlap.

     

    -     GASboetes brengen fors op voor de gemeenten. In Leuven, die toch tot nader order nog altijd een door nen van afkomst Marokkaan, Mohamed Ridouani, bestuurde Stad is, voor ’t station staat een ‘slimme camera’: je mag normaal er niet voorbijrijden. Dat bracht reeds €100.000 op. Merk op: die camera’s werken voorlopig niet aan de achterzijde, de kant der treinen.

    - In 2014 brachten gasboetes in de gemeenten 4.4 miljoen € op, in 2019: reeds €42 miljoen. Zeg nu nog dat ‘de wilde immigratie’ niet loont.

    **

    *

    -     De nachttrein ‘Nightjet’ hotst van Brux. naar Wenen of Innsbruck in 14u en stoot 10x minder CO2 uit dan een vliegtuig. De goedkoopste zitplaats is 30€/pers., voor een bed kan je al goed doorslapen (eenzaam en alleen) vanaf 70 €/pers. Dus je komt (in principe) uitgeslapen toe in een ander land en kan onmiddellijk aan de slag. (?).

     

    - In Lanaken zijn opnieuw 7 miljoen € aan valse sigaretten ontdekt, bedoeld voor Gr. Britt. Roken schaadt daar (voor ons) NIET de gezondheid. Niks van aantrekken, dus.

    -     De Federale Overheid, (toen nog niet van een Regering in Lopende Zaken) onder leiding van Verhofstadt, het Gentse Liegebeest, verkocht in 2003 tal van overheids-gebouwen, om deze dan op hun beurt terug te huren voor 30 jaar. Zo had hij een Amerikaanse Gangster-truck her-uitgevonden, ‘Sale & Lease and Lease Back’, om de begroting op te smukken. Nu nog betaalt de Overheid jaarlijks 176 miljoen € en dat voor nu nog 14 jaar. Als je dan bedenkt dat hij bv. de Financiën-toren voor 331 miljoen verkocht en dat deze nu onlangs verkocht is voor 1.2 miljard €, dan fronsen we toch even onze wenkbrauwen. Een goede onderhandelaar kun je hem onmogelijk noemen. Net als Karel De Gucht, Blauwe Stadsgenoot van hem, inzake de Nieuwbouw Justitie in Veurne. Verkocht aan een niet nader te noemen ‘Vreemde Mogendheid’ die dat kocht met zijn ‘Zwart Geld’.

    Maar neen, het Fiscaal Onderzoek lastens Kareltje door de BBI (Karel Anthonissen van ‘TSCHELDT’ nog onder leiding van wijlen Bert Murrath) die wou nagaan hoe het zat met de verkoop van ‘papieren’ met voorkennis, met de aankoop van een luxueus wijngoed in Toscane en met dat Paleis van Just-is-Just, werd ontijdig afgeblazen door het Hof van beroep in Gent. Wegens zogezegde ‘vormgebreken’. Justitie in Gent? Dezelfde kwiestenbiebels die in 2004 oordelde dat bepaalde Verkiezings-pamfletten van het Vlaams Blok niet door de beugel konden. Wegens te beledigen voor de Nieuwe Belgen, waarover het Liegebeest nooit kon zwijgen…

    Moet er nog zand zijn?

    Persoonlijk heb je geen klagen van die zwijnenboel. In 1968 werd daar een belangrijke goede cliënt van mij vrij gesproken.. op basis voornamelijk van een deskundig rapport van deze hand… Maar dat zijn allemaal oude al lang geleden overleden koeien…

    -     1 op 4 mensen verandert ieder jaar van elektriciteitsmaatschappij.

    -   De loods die 2 jaar geleden uitbrandde in Beringen, en waarbij 2 pompiers het leven lieten, wordt gesloopt

    -    P. Kompany, burgemeester van Ganshoren, ontvangt een racistische brief met wit poeder, en waar op zijn voorhoofd een schietschijf is getekend. Waarom wit, en geen zwart poeder? Wij, we kunnen er goed tegen al dat racisme. Wit is wit en zwart is zwart. Soort bij soort.

    -     11% mannen, meestal homo’s doen aan ‘CHEM-SEKS’: dat is dagen

    aan een stuk aan seks doen onder invloed van harddrugs. Het is heel verslavend en zelfs dodelijk. Indien gewenst. Er worden in het milieu zelf zo’n feestje georganiseerd.

     

    ‘Senseo’ staat open om met mensen die willen praten. De ‘Zelfmoord Hulplijn’ 1813 houdt zich ter beschikking. Wachtlijsten van 3 à 4 maand. Even Geduld AUB. NIET DRINGEN. BEURT AFWACHTEN.

    -     Bornem WORDT geterroriseerd door jagers OP Klein Wild. Volgens de buurtbewoners. Er zouden katten en honden worden dood geschoten, hagel valt overal rond en er zijn zelfs kogel- inslagen terug gevonden. Kogelgaten, zegt U? Zeker dat die van jagers zijn, en niet van gangsters? Jagers spreken alles tegen en willen met die mensen praten. Nie schieten AUB.

    -     Het afgezaagd ‘Empeachment (vertaling:het ‘Beletsel’ is nuin de Senaat, waar strikte regels worden opgelegd! In de Senaat, anders dan bij ons, geen media-show, maar de Opperste Rechtbank als van The Founding Fathers uit de StichtingsTijd van Abraham Lincoln (1809-1895).

    -     In Davos is het terug het Wereld Economisch Forum. Trump opent het Forum en hij is fier de lof te verkondigen van de fantastische economische vooruitgang die Amerika de laatste 2 jaar gemaakt heeft.

    Greetje uit het Hoge Noorden was ook afgezakt en moet tot haar spijt melden dat er eigenlijk nog niks veranderd is. Hoe is zij daar geraakt in dat poepchieke oord? Waar slaapt ze? Wie betaalt dat??? Is dat allemaal ecologisch verantwoord? Maar ja, the show must nu eenmaal go on.

    - In het Nederlandse Asse is het proces begonnen tegen de 67 j man die 6 van zijn 9 kinderen misbruikte/mishandelde. Probleem: hij heeft een tijdje geleden een hersenbloeding gehad en kan nu niet meer praten. Anders werkt zijn hele lichaam nog perfect. Hoe moet dat nou? Hij had ook een handlanger die nu ook terecht staat. Waarom toch moest die man handlangen? Staat die dan niet onder het beroepsgeheim? Of is Holland geene echte Rechtsstaat?

    -     De vulkaan Paal in de Filipijnen zorgt nog steeds voor spanning bij de mensen.

    -     De Oostkust van Spanje is geteisterd door sneeuw of door stormweer. Enorm veel schade!

    -     Prinsje Harry in Vancouver geland op ’t vliegveld. Bye Bye dear Old England. The Sky is the Limit. And my cabane in Canada…

    onmiddellijk in de grote luxe, in (geblinderde) wagen gestapt die hem opwachtte. Sukkelaar toch hé!

    -     Stella Artois levert voortaan zijn bier-achtig spuns in groene flesjes ipv bruine. Bruin! Bah!!! Dat oogt chiquer en dat moet want het is een ‘top-pils’ volgens de firma. Bruin is normaal beter om het licht te absorberen. Maar GROEN is nu eenmaal de (achterhaalde) mening van een groot succes.

    -     4 Gentse politiehonden gaan in pensioen.

    -     In Centrum Bissegem wordt de drukke Driekerkenstraat éénrichting nl. van Bissegem naar Marke. Is een sluipweg, en dat moet stoppen. Het wordt daarenboven een fiets-straat.

    -     In Beveren-Roeselare opent DHL een nieuw distributi-centrum, die totaal op de meest ecologisch manier gebouwd is. Ze zullen ook elektrische bakfietsen gebruiken voor lokale bestellingen.

    -     Een schooltje in Zwevezele bedreigd met sluiting: 156 leerlingen met 36 personeelsleden. De ouders zijn wanhopig. Eigen Volk? Die kunnen de pot op. ’t Geld is op. Waarom? Dat weten ze niet.

    *

    DROL VAN AL DEZE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Oervervelend, is het niet? Om te lachen moest het allemaal niet zo in-triestig zijn.

    En ja, waarom eigenlijk al die Nieuwszenders? Buiten iedere dag de stilstand snelverkeer-paternoster, de commeerderij over Trump, de berichtgeving over het succes van de GASboetes, de vervelede wedervaardigheden van de ontelbare transmigranten die het land teisteren, de daarop volgende politie-onderzoeken naar de zogezegde onwettelijkheden in de commentaren van de eigen bevolking daarop, dat alles is ouderwets kaf boven op het koren.

    D’er is Internet, de sociale Media, de GSM’s, de toplaps, de laptops de Slimme Smart-Foons, de vrolijke 24/24 muziekzenders met muziek naar keuzen, jazz, klassiek, futuristisch….

    De BRT? Weg er mee.

    Enne, meteen zou de Begroting in evenwicht zijn…

    Weet U, dan zou er eindelijk toch eens geld beschikbaar komen, om eens en voor goed onze grachten en graskanten proper te houden. Zoals U ziet, niet een of twee keer maar drie – viermaal win-win situaties. Met als bijkomend resultaat gedaan met de Stakingen in de Sector.

    En in de gevangenissen, voortaan, lijk vroeger, op water en droog brood. Wedden dat deze binnenkort leeglopen? Eens dat de Reconquista al meteen als vanzelf zou begonnen zijn?

    Mar tussen droom en daad, staan… ‘policisten’ in de weg. Die soort wel, maar niet één praktisch bezwaar.

    End

    *

    **

    *

     

     











    22-01-2020, 19:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!