MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    14-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3119

    *

    Donderdag 14 januari 2016

    Zon 8u40-17u04

    H Nina

    *

    *

    .

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    D’r zijn in dit ondermaanse gewoon geen zekerheden meer. Enfin, zo wil men ons voorhouden. Alleen wat we wetenschappelijk kunnen uitleggen, bestaat echt. De rest is pure imaginatie en volksverlakkerij. We moeten leren verder kijken dan de kerktoren.

    Als we niet naar ’t bord kijken, wordt zelfs de Liefde seffens als dusdanig geschrapt en vervangen door ‘date sites’, waar men naar keuze kan samenhokken met wie men wil. Uiteraard vrijblijvend en helemaal zonder verplichtingen. Lijk op de roetsbaan van ‘Iedereen Beroemd’. Waar een yang en een ying in de lucht onderste boven rondjes draaien zonder daarbij noch het hoofd noch het hart te verliezen. Moet kunnen. Uitstappen en met beide voeten weer op de grond staan. ’t Was leuk, echt waar!

    *

    Het gaat dus over de ‘Chrislam’. Ik zou eerder spreken van de Lamchris, want het is het Christendom dat lam geslagen zal zijn. Geweld haalt altijd de bovenhand. Allez, dat hoorde ik meende ik toch te begrijpen van de ‘Agnosten’ in De Afspraak. Het toverwoord dat daar van de 3 monotheïstische godsdiensten op tafel lag, was ‘tederheid’. Deze noodzakelijkheid des Gebods, zou leiden naar ‘verdraagzaamheid’. De Joodse Rabbijn uit het gezelschap was kosmopoliet en anders niet, maar hij had toch vraagtekens bij de para’s voor de deur van zijn Synagoge. De Agnost wist het ook niet, zoals hij ook nergens iets van wist. Er zijn geen zekerheden meer, zelfs niet in de drugsput. De Moslima zat daar te proberen om mooi te zijn, precies of ze zat in een langharige oase van veiligheid bij al dat sjiek volk. ‘Zijn best doen’ was het besluit van de moderator-onnozelaar, want dat deed hij natuurlijk ook. De rest zien we morgen wel weer.

    Tederheid dus. Geen syntex meer, maar plofstof. Geen vliegtuigen meer die van 8.000 meter hoog te pletter storten, maar deze gewoon van het scherm laten verdwijnen. Kan ook. Want voor de passagiers is het resultaat hetzelfde. Net zoals er overal onbeperkt plezier en vermaak kan. Met Tja, dat in het Westen de kerken leeg gelopen waren, ja, dan was dat maar zo. Met copulatie als hoogtepunt. Net zoals men als kind vroeger op de paardjesmolen bij de volgende passage den ‘truis’ kon trekken.

    *

    Wacht ‘ns, dacht ik. Hebben we daar in het Heilig Schrift niet Iemand daarin die de sjacheraars met de zweep uit de tempel verjoeg? De hedendaagse sjacheraars staan nu op straat, en zouden dus de Tempel moeten binnen gejaagd worden.

    *

    Kaap houden en gewoon zoeken wat de Mens het verst heeft gebracht. De Koran of De Bijbel. Zo komt U vanzelf behouden in de juiste Heilige Wijsheid aan.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

     

    Eén-wereld-religie: Paus verklaart dat alle geloven naar zelfde God leiden

     

    Het Catholic News Agency bericht dat paus Franciscus afgelopen dinsdag zijn allereerste videoboodschap met zijn maandelijkse gebedsoproep heeft gepubliceerd. Daarin stelde hij dat ‘velen verschillend denken en voelen over God, hem op verschillende manieren zoeken of ontmoeten. In deze menigte, deze soorten religies, hebben we voor iedereen slechts één zekerheid: we zijn allemaal kinderen van God.’ In de video komen tevens een boeddhist, een Joodse rabbi, een priester en een islamitische leider aan het woord, die allen deze God met hun eigen titels aanspreken: Boeddha, G*d, Jezus Christus en Allah.

    De paus en de andere religieuze leiders in de video zien zichzelf verenigd in hun gemeenschappelijke geloof in ‘liefde’. Franciscus hoopt dat de kijkers van zijn video ‘mijn gebedsverzoek van deze maand, dat oprechte dialoog tussen mannen en vrouwen met verschillende geloven de vruchten van vrede en rechtvaardigheid zullen produceren, zullen verspreiden.’

    Franciscus liet sinds zijn aantreden begin 2013 al veel vaker blijken dat hij de exclusiviteit van het Bijbelse evangelie – enkel verzoening met de enige ware God door Jezus Christus - heeft losgelaten, en grote stappen zet richting het samenvoegen van de grote religies tot een één-wereld-religie. Als eerste zouden het christendom en de islam moeten worden samengevoegd tot wat sommigen al jaren ‘chrislam’ noemen.

     

    Paus: Moslims aanbidden de enige god

     

    Om dat te bereiken gaf hij al snel toestemming voor islamitische gebeden en het voorlezen uit de Koran in het Vaticaan, iets wat nog nooit eerder was gebeurd. Tijdens zijn laatste bezoek aan de VS maakte hij in de St. Patrick Kathedraal in Manhattan heel duidelijk dat hij gelooft dat christenen en moslims dezelfde God aanbidden:

     

    ‘Ik wil graag twee gevoelens voor mijn moslimbroeders en -zusters uitdrukken. Ten eerste groet ik hen vanwege de viering van het offerfeest. Ik zou graag hebben gezien dat mijn groet warmer had kunnen zijn. In het licht van de tragedie in Mekka (het omkomen van vele moslims tijdens de hadj – X.) druk ik mijn gevoelens van nabijheid uit, en zeg ik dat ik zeker voor jullie zal bidden. Ik verenig mijzelf met jullie allen in een gebed tot ‘almighty god, all merciful’ – de Engelse vertaling van een van de bekende aanspreektitels van Allah.

     

    Met dezelfde bewoordingen had de paus Allah al tijdens zijn eerste oecumenische concilie aangesproken: ‘Ik groet u allen en dank u vanuit mijn hart, beste vrienden van de andere religieuze tradities: ten eerste de moslims, die de enige god, levend en genadig, aanbidden, en hem in hun gebeden aanroepen... Ik zie een tastbaar bewijs van de wil om te groeien in wederzijds respect en samenwerking voor het gemeenschappelijke goed van de mensheid.’

     

    Eén-wereld-religie in wording

     

    Ook katholieken kunnen nu nauwelijks meer ontkennen dat paus Franciscus werkt aan de totstandkoming van een één-wereld-religie. Daarin zal ook volgens zijn eigen woorden echter geen plaats zijn voor christelijke fundamentalisten, die hij ‘een ziekte’ noemde. In het christendom worden gelovigen en kerken die vasthouden aan de al genoemde exclusiviteit van het Bijbelse evangelie inmiddels tot deze ‘fundamentalisten’ gerekend, en dat terwijl de Katholieke Kerk zelf eeuwenlang hetzelfde standpunt heeft verdedigd.

     

    Eind vorig jaar predikte de leider van het Vaticaan nog de uiterste sombere boodschap dat de kerst van 2015 wel eens de laatste zou kunnen zijn die de mensheid zal vieren, omdat de wereld een jaar later ‘onherkenbaar veranderd’ kan zijn door grote oorlogen, opstanden en instortingen. Zijn gewenste één-wereld-religie past dan ook precies in zijn pleidooien voor de snelle oprichting van een Marxistische Nieuwe Wereld Orde onder leiding van een soort VN-wereldregering.

    Xander

    (1) End of American Dream (via Infowars)

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De zee verheft haar woeste baren en stuurt die te pletter op de rotsen die de vloedlijn beschermen tegen erosie. En effectief, wat zien we? Dat na eeuwen en eeuwen de rotsen verpulverd werden tot fijnkorrelig zee-zand. Zand dat op zijn beurt wegstuift in de wind.

    Ha ja, zegt de Agnosticus, ik heb altijd geweten dat niemand iets weet. Tijd om elkaar zoals bij De Afspraak, de vrede van de slaapkamer te wensen….

    *

    PS

    Dat ‘De Mechelse Catechismus’ afgedaan heeft, wordt voorgesteld als een vooruitgang. Ja, in zekere zin is dat terecht. Er moest inderdaad al lang een herziene en verbeterde druk gekomen zijn. Maar het ergste is, dat de INHOUD zelf gewoon overboord werd gekipt. Of vervangen door de neutrale ‘Zedenleer’. Noch mossel noch vis. Op ‘Boet- en Vrijdag vlees ontberen’, of ‘Vasten’ is ouderwets om daar over te spreken. Da’s vierkant uit. Madammen Rammen, da’s in. En voor de gewone mens daarvan zijdelings overdag den ambetanteriken helpen uithangen. Uit sympathie voor die bezettingstactiek van dat andere ‘Geloof’ waarvoor vooral op de ‘werkvloer’ de Syndicaten ijveren.

    Nee, jong, de wereld draait niet door. Hij is integendeel al lang gewoon helemaal doorgedraaid…. Zo doorgedraaid als de wekker van ons Ma, als ze die ‘overwonden’ had tot de veer gesprongen was.

    *

     

     










    14-01-2016, 16:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (2)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    13-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3118

    *

    3

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De Hitlerianen hadden dat geld nodig om meer wapens te kopen of te fabriceren, de Junckeranen hebben dat nodig om hun slachtoffers te helpen.

    Nog een geluk, dat de Vlad in ieder geval de Syrische President Assad politiek asiel aanbiedt. Eerst wij in het Westen diens landgenoten, en nu de man zelf bij de Russen. Blijft over: ruïnes, stervende hongerlijders en een land dat stikt van de natuurlijke rijkdommen. Een land als pas verworven toegangspoort naar Europa.

    Ja Ja, de wereld draait door… Goed door..

    *

    Zagen we vanmorgen ook bij BVN, hoe de Nederlanders doordraaien maar als Natie die in haar logo worstelt met het water maar boven blijft, greppeltjes komen graven in de Duinkerkse modder om het ondergelopen vluchtelingenkamp te draineren. Dezen stonden, allemaal jonge sterke mannen opgeroepen in het Leger der Veroveraars, toe te kijken. Met de handen in de broekzakken. Zo’n kleine 2.000 man, in afwachting dat ze ’gegen Engeland, Engeland, sollen fahren’….

    Ach jong, als het zot zijn begint zeer te doen…. Dan draaien we op den langen duur allemaal mee.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    VN-noodfonds vraagt 7 miljard euro voor Syrische vluchtelingen

    *

    De Verenigde Naties (VN) hebben gisteren opgeroepen om dit jaar 7,7 miljard dollar (zo'n 7 miljard euro) vrij te maken voor hulp aan de Syrische vluchtelingen. Zo'n 22,5 miljoen Syriërs in eigen land of in de buurlanden hebben hulp nodig.

     

    Een deel van het geld bij het humanitair fonds of noodfonds van de VN, zo'n 4,5 miljard dollar, zou gaan naar de ongeveer 200 partners waarmee wordt samengewerkt. Dat zijn onder meer ngo's of gespecialiseerde VN-agentschappen die actief zijn in Turkije, Libanon, Jordanië, Irak of Egypte. Het accent zal daarbij komen te liggen op onderwijs en hulp aan de meest zwakke vluchtelingen. "We moeten vermijden dat de vluchtelingen nog dieper in de armoede geraken. We moeten ze opnieuw hoop geven en meer doen voor de landen die hen opvangen", verklaarde de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen, Filippo Grandi.

     

    Voor onderwijs alleen al zou er 500 miljoen dollar nodig zijn. Naar schatting 1 miljoen Syrische kinderen leven als vluchteling in een van de buurlanden. Zij genieten er amper onderwijs, terwijl kinderarbeid en kindhuwelijken er in opmars zijn.

     

    Daarnaast is er 3,2 miljard dollar nodig voor hulp aan de 13,5 miljoen Syriërs in eigen land, waar nog steeds een burgeroorlog woedt.

     

    Vorig jaar vroeg het VN-noodfonds 8,4 miljard dollar voor de Syrische vluchtelingencrisis. Maar de internationale organisatie ontving slechts 3,3 miljard.

     

    De enveloppe voor noodhulp van de VN bedraagt wereldwijd 20,1 miljard.

    *

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Het is om te duizelen, maar o wee, weer o zo sociaal dat het zelfs naar socialisme neigt. Regeren en mogen smijten met geld, wat moet dat hallucinerend zijn!

    Vooral als men er zelf beter bij vaart, en het om andermans geld gaat. The sky is the limit, zoals men vroeger zei. Maar sedert men naar de maan vliegt, is zelfs dat niet hoog meer genoeg.

    “S’il y en a plus, il y en a encore”, zei de boerin tegen haar bieten-zetters. Die kwamen voor een appel en een ei haar zwaarste werk doen en dus kon een beetje bemoederen op zon- en feestdag gene kwaad. Dus gaat men lenen. Men haalt het geld waar het zit. En putten maken met gouden schopjes, da’s toch kinderpret! Maar dat die bankiers aan het einde van de cyclus aldoor rijker worden, kijk, dat ontgaat iedereen. Vooral de man in de straat die voorgehouden wordt dat hij moet lopen te blèren, nadat Deeve Blowie onverwacht uit het leven is gestapt zonder daarvoor ook maar iemand de toelating te vragen.

    En, belangrijker nog, dat er voortaan op de Olympische Spelen, in groep in plaats van per twee zal worden geschaatst. Kijk, daar zaten we nu net op te wachten! We lagen er wakker van!

    ‘Panem et Circenses’, zeiden de Oude Romeinen, en die konden het weten. Want ze zijn er zelf aan ten onder gegaan…

    *

     

     

     








    13-01-2016, 16:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3117

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het is goed om hier vooraf de aandacht op te vestigen, dat de schurkenstaat der Ayatollahs op dit ogenblik twee Amerikaanse cowboy oorlogsbodems blokkeert. Het gelieve U hierin een louter vriendschappelijke geste tussen bevriende Naties te zien. Want zo bedriegen dat soort vrienden elkaar, net of het om warme broodjes van bij de bakker om de hoek gaat.

    Als men al de boom aan zijn vruchten kent, wat moeten wij dan denken van dergelijke ‘wereldleiders’?

    We moeten gewoon aan die zwarte kat denken op die meerpaal aan de haven. Gegarandeerd geen enkele vissersboot die nog durft uit te varen….

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Obama wil volgende secretaris-generaal VN worden’

     

    Obama’s politiek-correcte boodschap tijdens laatste State of the Union: Stoelen voor een Syrische vluchteling, een voormalige Amerikaanse soldaat die moslim werd, een homohuwelijk-pionier en een lege stoel voor de slachtoffers van het vuurwapengeweld

     

    De Koeweitse krant Al Jarida komt als enige ter wereld met opmerkelijk nieuws: de Amerikaanse president Barack Obama zou na zijn aftreden in januari 2017 de volgende secretaris-generaal van de Verenigde Naties willen worden. De Israëlische premier Benyamin Netanyahu zou gezien de acht voor zijn land rampzalige jaren alles gaan doen om te voorkomen dat ‘Obama ons nog meer moeilijkheden gaat bezorgen’.

     

    Al Jarida, dat geen bronnen noemt, wist tevens te berichten dat Obama zijn ambitie reeds met hoge Democraten en Republikeinen – waarvan sommige Joden- zou hebben besproken.

     

    Nadat hij van Obama’s veronderstelde aspiraties hoorde zou Netanyahu tegen vertrouwelingen hebben gezegd of ‘het niet genoeg is dat we 8 jaar met Obama aan de macht moesten verduren, waarin hij Israël heeft genegeerd? En nu wil hij een positie om ons op internationaal gebied dwars te zitten?’

     

    ‘Slechtste president voor het Midden Oosten’

     

    Volgens de krant zou de premier Obama ‘de slechtste president voor Israël, het Midden Oosten en Israëls bondgenoten, de gematigde Arabische staten’ hebben genoemd. Sinds hij president is heeft Obama allianties gesmeed met de radicale politieke islam zoals de Moslim Broederschap. Met het omver werpen van de seculiere Egyptische president Mubarak, het bombarderen van Libië, het steunen van Al-Qaeda in Syrië en samen met de Turken en Saudi’s creëren van ISIS heeft de eerste ‘zwarte’ Amerikaanse president duidelijk laten zien waar zijn echte loyaliteiten liggen.

     

    Die bleken ook uit de genodigden voor Obama’s laatste State of the Union aanstaande dinsdag. Door stoelen te reserveren voor een Syrische vluchteling, een voormalige Amerikaanse soldaat die moslim werd, een homohuwelijk-pionier en een lege stoel voor alle slachtoffers van het vuurwapengeweld in de VS geeft de president wederom zijn radicaal linkse, pro-islamitische politiek-correcte visitekaartje af. (2)

     

    Akkoord met Iran ligt Israël zwaar op de maag

     

    Een van Netanyahu’s ingewijden zou hebben gezegd dat de premier alles zal doen om het ‘Obama project’ om de hoogste baas van de VN te worden te dwarsbomen. Een ander pijnpunt in Jeruzalem is namelijk de ‘alliantie’ die Obama aanging met Iran.

     

    Het nucleaire akkoord dat de president met Teheran sloot –waar men overigens niet eens de moeite nam dit verdrag te ondertekenen, en vrijwel onmiddellijk de meeste gemaakte afspraken brak- zal volgens de bron ‘tot een vergelijkbaar scenario als Noord Korea leiden. Israël zal dit niet toestaan, en de vereiste stappen ondernemen om te voorkomen dat Iran in het geheim of openlijk kernwapens maakt.’

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Het ‘visite kaartje’ van Obama toch nog even in evidentie stellen

    “Door stoelen te reserveren voor een Syrische vluchteling, een voormalige Amerikaanse soldaat die moslim werd, een homohuwelijk-pionier en een lege stoel voor alle slachtoffers van het vuurwapengeweld in de VS geeft de president wederom zijn radicaal linkse, pro-islamitische politiek-correcte visitekaartje af”

    *

    Enig protest gehoord uit Bruxellabad? Is dat op tafel gekomen bij Lieven Van Gils, het Slinkxse vroegere schoothondje van de nog Slinkxsere Phara de Scherpe di Anguira? Nee, natuurlijk, want die had het te druk met zeiken tegen de poot van de Paus…

     

    Ik pieker mij iedere dag te pletter waarom onze Grote Verlichte Verstanden niet reageren op Obama, daar waar Paus Franciscus niet mag roeren of er komt commentaar. De eerste wordt de ‘Machtigste Man ter wereld’ genoemd, die kon dingen doet beven, en de andere heeft alleen een dozijn gekostumeerde speelgoedsoldaatjes rond zich, terwijl er URBI ET ORBI niets anders uit Zijn mond komt dan ‘kindertjes bemint elkander’. Net dezelfde woorden als 2.000 jaar geleden de Grote Baas verkondigde, voor men Hem aan het Kruis nagelde. Tot de dood erop volgde….

    Een nietig onaanzienlijk klein bloggertje heeft daar natuurlijk niets aan te zeggen. Zelfs voor wat er deze middag op tafel komt, heeft hij niet te zeggen. Gelukkig maar, want misschien wordt het dan een zootje.

    Maar als ik het mag zeggen, Walter: de werkwijze van Paus Urbanus II in 1096 was meer iets naar mijn tand. Die trok eerst zijn zwaard, en bood pas daarna zijn tweede wang aan…. En kijk, van die 1ste Kruistocht: daar spreekt men nog altijd van. Zelfs nog het meest bij de Moslims….

    Stoere wijze mannen op steigerende witte paarden zijn er nodig, die in galop er op en er over, Het Beest de kop afslaan. Daarna kunnen we wel eens zien om een klapke te doen. Vooral niet dringen dus.

    *

     

     

     

     

     








    13-01-2016, 14:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3116

    .*

    Woensdag 13 januari

    Zon 8u40-17u02

    H Hilarius van Poitiers

    Als het op Sinte-Hilarius vriest, de boer zes weken niest

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Even rap, voor de moderator ons het woord afneemt, zeggen dat bruine verkrachters die altijd in groep optreden, volgens ons een maatje te groot zijn voor de Commissie Adriaenssens…

    Want de vergelijking met ‘Het misbruik in de Kerk’ zit er dik aan te komen. Of erger, dat verdomd veralgemenen van het Vlaams Belang. Want het kan simpelweg gezegd, niet in hun bol, dat Islam = barbaarse superioriteit van mannen waarvan het mannelijk onderdeel het middelpunt van de wereld is. Dat dit een soort ereteken zou zijn, die ze niet op de borst gespeld kregen, maar hen door Allah van bij de geboorte tussen de benen werd gehangen.

    Klinkt iet of wat brutaal misschien, maar ’t is de waarheid. Moslimmers verkiezen daarom ook een hanenboutje boven een kippenboutje, of het rundslapje van ‘n stierkalf boven dat van ‘n vaarzenkalf. Testikels zijn een ware lekkernij voor pietrol lekkerbekken... Voor dergelijk voedsel bestaat er in de Arabische vocabulaire zelfs het woord ‘Halal’. Varkens daarentegen, daar hebben ze een afkeer van. Komt denk ik, door de afschuwelijke geur die ‘beeren’, d.i. varkensmannetjes, via hun niet in te tomen voortplantingsdrift, verspreiden. Dat, in onze beschaafde veeteelt, die biggetjes vlak na hun geboorte ‘geknipt’ worden, ontgaat hen als zandboeren, waarschijnlijk.

    Een slechte inspiratie-wind blaast mij in het oor, dat de afkeer voor varkensvlees misschien wel terug te voeren is tot… penisnijd. Of omdat die geur hen teveel aan hun eigen doet denken. Persoonlijk vind ik dat best kunnen, voor barbaarse woestijnculturen die nog vele eeuwen voor de boeg hebben, om mens te worden.

    Die houding van Moslims heeft helemaal niets te zien met ‘Geloof’, en al zeker niet met ‘cultuur’. Meer met non-cultuur, dat wel.

    Dat Mohammed en vooral zijn ruziemakende opvolgers er het Opperwezen hebben bij betrokken, is de schuld van Het Beest, het slechte in iedere mens. Op die manier konden ze, en kunnen ze nog altijd, vlotter het volk onder de duim houden, om via deze hersenloze of gehersenspoelde aanhangers, zo vlug mogelijk al het Goede in de wereld te verdelgen.

    Ook het alcohol-verbod voor Moslims komt uit die richting. Stel U voor dat een kudde olifanten bij drank geraakt!

    *

    Nee, deze vaststellingen zijn geen haatdragend racisme, maar … doodsimpel de gewone vaststellingen van iedere dag. Eergisteren in Stockholm, gisteren in Keulen, Stuttgart, Bremen en waar nog allemaal. Morgen bij ons, in onze eigen straat bij de lente-BBq door ‘buurtwerkers’ voor het hele stadskwartier. En die Noor van een paar jaar terug, Breivik was de naam: die heeft gewoon niet alleen te geweldig, maar vooral veel te vroeg vòòr zijn tijd gehandeld. Hij was bijlange nog niet aan zet, want de massa leeft nog altijd als onder narcose die de pijn niet voelt. Waardoor een gedrag als dat van Breivik inderdaad nog altijd een misdaad blijft.

    *

    Als iemand last heeft van vliegen of andere insecten, dan slaan we die weg of spuiten ze dood. Waarom kan dat alleen tegen insecten?

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    *

    Zweedse politie verzweeg aanrandingen op festival

    *

    Zweedse politie verzweeg aanrandingen op festival

    Nationale politiecommissaris Dan Eliasson op een persconferentie Foto: REUTERS

     

    In Zweden ligt de politie momenteel zwaar onder vuur. Die heeft geprobeerd om Keulse toestanden tijdens een zomerfestival in Stockholm in de doofpot te stoppen. Meerdere jonge vrouwen werden daar aangerand door groepen jonge Afghaanse mannen, schrijft de Zweedse krant Dagens Nyheter.

     

    De Zweedse politie heeft bekend dat het probeerde om wantoestanden te verzwijgen die zich hebben voorgedaan op het festival We are Sthlm in de hoofdstad. Net zoals in Keulen werden verschillende jonge vrouwen deze zomer aangerand door een groep jonge mannen.

     

    Politiewoordvoerder Varg Gyllander bevestigde dat er ‘een groot aantal’ aanrandingen heeft plaatsgevonden en dat tientallen mannen werden opgepakt. Hij gaf toe dat de politie daar melding van had moeten maken, ‘gelet op de aard van het misdrijf’.

     

    Dat de meeste verdachten uit Afghanistan kwamen, zoals de Zweedse krant Dagens Nyheter schrijft, kan hij niet bevestigen. Maar hij zegt wel dat ‘het jonge mannen betrof die niet uit Zweden komen’.

     

    ‘We durven het niet te zeggen’

     

    ‘Dit is een pijnlijk punt’, aldus politiechef Peter Ågren in de krant Dagens Nyheter. ‘Soms durven we niet te zeggen hoe de vork in de steel zit, omdat we denken dat het de (extreemrechtse) Zweden Democraten in de kaart zal spelen.’

     

    Pas vorige week, naar aanleiding van de gebeurtenissen in Keulen, berichtte de krant Dagens Nyheter over de wantoestanden.

     

    Eerder maakte de Zweedse politie ook bekend dat er zeker vijftien jonge vrouwen in de Zweedse stad Kalmar zijn aangerand op oudejaarsavond.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Nu denkt iedereen natuurlijk dat U op de schoot van de baarlijke duivel bent komen zitten. U kon wel eens gelijk hebben. Want ik wil heel eenvoudig, en ik hoop U hetzelfde, dat niemand ooit op mij kop zal komen sch.ten. Zeker nu niet door een betuttelende Overheid die louter uit eigenbelang, onze volkeren naar de ondergang leidt.

    Ben ik dan tegen Moslims?

    Zoals de Islam nog altijd is, al vele eeuwen lang, JA. En het is een illusie te denken dat door zelf braaf te zijn, dat er ook brave krokodillen bestaan.

    Versta me niet verkeerd: gewone mensen zijn allemaal mijn vrienden. Of ze nu zwart, bruin, geel of groen zijn: het is hun binnenste dat telt. Want allen hebben we hetzelfde rode bloed in onze aderen. Voor zover ze tenminste allemaal ook uitwendig ‘redelijke schepselen Gods’ zijn.

    En daar zit hem de knoop: hoe kunnen wij nu geloven, dat Islammers redelijk zijn, als heel hun achtergrond on-omstotelijk bewijst dat ze onverdraagzaam en bloeddorstig zijn voor iedereen die geen Islammer is? Hun primitieve barbaarsheid blijkt zelf uit hun onderlinge moordpartijen.

    Het is een illusie te denken dat Islam-Leiders vrede willen. Zij leven van ‘de Krijg’, en willen gewoon ‘mede’ drinken uit de beker der welvaart die zij niet aankunnen.

    *

    Net als in ’40-’45 niet alle Duitsers beesten waren, zo kijk ik tegen de Islammers aan. Van de Karl en de Siegfried kreeg ik als kind in Mei ’40 chocolade, maar het waren dezelfde soort mannen, met dezelfde Stahlhelm en dezelfde Mauser-geweren de even verder onze familieleden die huis en haard verdedigden, om zeep hielpen.

    Menig dapper ‘piot’ die de inval overleefd heeft, is nadien, van schrik?, krankzinnig geworden? als wrak door de rest van hun leven gegaan. In de Westhoek is dat een triestig fenomeen geweest in vele families.

    Neen, volkeren die, om het even hun redenen, uitzwermen naar elders, zijn in hun hoofd gewoon, bijna per definitie, de vervangers van wat er bestaat daar waar ze naartoe trekken.

    Hoe ze daarbij tewerk gaan, hangt alleen af van de ingeschatte mogelijkheden. Voor Hitler was het een wedloop tegen de tijd, dus gebruikte die geweld. De Islam denkt de Meester te zijn van de Eeuwigheid, dus gebruiken zij andere minder opvallende methoden. Als ze de God der Christenen hebben kunnen kidnappen, Hem daarna anders benoemd hebben en er Allah van gemaakt, dan ligt de hele schepping dan toch in hun hand? Hand-in-hand met Marx zijn zelfs de sterren nog gene limiet….

    Overal waar de Islam is, is alleen Islam ofwel wordt er gevochten (of bedot) om dat doel te bereiken.

    De Islam op zich kent maar één taal en dat is de taal van het zwaard. Precies daarom moet het door hen verafschuwde Westen hen voor zijn.

    Wie die strategie niet inziet, en dus bewijst dat hij het gevaar bemint, moet weten dat wie het gevaar bemint, er ook zal in vergaan.

    Aanhangsel

    Bij het ter perse gaan (!) geblokkeerd geweest door deze video van Filip DeWinter. Goede wijn behoeft geen krans, da’s waar. Maar volgens mij mogen de grenzen maar dicht als eerst ‘manu militari’ al het janhagel er uit is verwijderd. Dan kunnen (in de marge) de honderduizenden doppers die er nu zijn, misschien zelfs direct aan het werk worden gedwongen.

    https://youtu.be/VsyTMv68gBM

    Het probleem echter is, als al dat gespuis er niet meer is, waar de ‘Staatsdagende Partijen’ dan nog hun kiezers zullen moeten zoeken…..

    *

     

     








    13-01-2016, 14:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    12-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3115

    *

     

    *

    De versnapering op de vele Nieuwjaarsrecepties

     

     

    Van alle ‘Staatsdragende Partijen’.

    *

     

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Hij trok het schuifke open,

    Het knaapje stond aan zijne zij

    Hij zag het uurwerk liggen en zei

    Och Grootvader geef het mij….

    .

    Dit zijn uit de jaren 1779 een paar lijnen uit ‘Grootvaders Uurwerk’ van een zekere nuchtere Hollander Hieroynmus Van Alphen, (1746-1803), de schrijver van veel kinderversjes, waarvan het bekendste wel is ‘Jantje en de Pruimenboom’.

    Ik heb beleefd gehouden, en geciteerd uit ‘Het Uurwerk’, en niet uit ‘De Pruimenboom’. Gewoon uit intuïtie. En wat blijkt nu? Dat pruimen zowat het zinnebeeld zijn van nooit ingeloste beloften…. De pruimentijd, U weet wel.

    *

    Via Hieronymus Van Alphen kwal ik dus terug met beide voeten in de alledaagse grauwe werkelijkheid. Ik wist namelijk niet dat politieke Nieuwjaarsrecepties - buiten de klassiek geworden wierookwolken - zo verhelderend en ja zelfs zo veelbelovend konden zijn. Veelbelovend, in de positieve zin van het woord. Ikke niet, nee, maar de vrienden zagen het wel. Vooral Guvaal leverde daarover een werkstuk af, dat waard is om in de annalen te worden opgenomen. Wat bij deze op dinsdag 12/1/2016 dan ook geschied is.

    Ikzelf heb daarentegen gehoord hoe DeWever het Crombeen in De 7de Dag aansprak als de ‘nieuwe Galileo’. Wat niet alleen teveel eer is voor betrokkene, maar tevens ne flater van jewelste. En dat dan nog uit de mond van een Historisch Geschoolde Academicus. Die Galileo Galilea (1544-1642) verkondigde toendertijd, jàren nadat in 1492 Amerika was ontdekt, regelrecht tegen de mening van de toen politieel correcte wereld, dat de aarde om de zon draaide, en niet omgekeerd, zoals in de gangbare overtuiging van die dagen.

    Niet dat ik twijfel aan de intellectuele capaciteiten van noch Galileo, noch van Crombeen en al zeker niet van DeWever, heb ik toch mijn bedenkingen omtrent de bestuurderskwaliteiten van beide ‘Heren’. Als zij, uit geldingsdrang, zo al zondigen tegen het algemeen verspreid gezond verstand, wat moet dat dan niet zijn tegenover de Geheimen van hun Politieke Cenakels.

    *

    Wat niet belet dat U nu dringend Uw leesbril moet zoeken en opzetten, want, Dames en Heren, blijf scherp bij zinnen, want de Vertoning gaat beginnen

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

     

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/rechts/

    http://nageltjes.be/wp/

    http://www.golfbrekers.be/

    *

    2025 ??????

    Het is de tijd van de nieuwjaarsrecepties, ook voor de politieke partijen. Veel nieuws is daar niet te rapen buiten de klassieke eigen bewierokingen en de plattituden die we zo stilaan kennen. Van de receptie van de N-VA valt niet zozeer te onthouden dat er nog veel kan bespaard worden (iets waar de andere partijen over vallen), maar wel dat de partij bedankt voor een volgende staatshervorming. Dat betekent dat ze er in 2019 voor zou weigeren er nog eens vijf jaar bij te doen met de communautaire thema’s in de diepvries, zoals nu gebeurt. De verklaring van la Homans, dat zij hoopt dat België in 2025 niet meer zal bestaan, heeft toch e.e.a. los gemaakt. Een zoveelste nieuwe staatshervorming heeft geen zin, het zou weer zo’n verhaal worden met achterpoortjes en uitzonderingen, waarbij dit land alleen nóg ingewikkelder zou worden. Denk maar aan de ‘oplossing’ voor Brussel-Halle/Vilvoorde van de zesde staatshervorming die een draak is geworden. Het alternatief wordt onderhandelen tot er definitief iets uit de bus komt dat dit land wel degelijk zal splitsen, hoe dan ook. Mocht men daarbij het record van de 451 dagen van vóór Di Rupo breken, dan weze het maar zo. Als we horen dat de Waalse vakbonden nu al de Waalse verkozenen een mandaat willen geven om uitsluitend nog voor Wallonië op te komen, kunnen we dat alleen maar toejuichen. Als de spoorstakingen iets bewezen hebben, dan is het dat dit land inderdaad bestaat uit twee werelden, werelden die best gescheiden worden.

     

       Het probleem blijft echter dat we pas tot een al dan niet definitieve splitsing van dit land kunnen komen als de Vlaamsnationalisten tenminste de meerderheid halen in de eigen regio. Met die wetenschap in het achterhoofd heeft men in Catalonië in blessuretijd toch nog een oplossing gevonden om een meerderheidsregering te vormen met voorstanders van de onafhankelijkheid, waardoor er geen nieuwe verkiezingen nodig zijn en men verder kan gaan op het pad naar de scheiding van Spanje. Dit kan ook voor ons in Vlaanderen een opsteker zijn om er ook hier mee door te gaan. ‘Junts pel sí’, naar hier vrij vertaald: ‘ondanks de verschillen, samen’. Als een partij zoals de N-VA erin slaagt haar eerste programmapunt voor vijf jaar in de koelkast te zetten, dan moet die partij voor een volgende termijn ook bereid zijn haar medestanders op rechts mee in de dans te betrekken, ook al wordt dat iets voor ná 2019.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    De Heer Guvaal voornoemd deelt met mij de ervaring en dus de bewondering voor Italia, dat spijtig genoeg in niet veel meer herinnert aan de Antieke Romeinse glorie, tenzij in ruïnes. Zoals die van Palmyra. Cultureel Erfgoed, zoals het Colosseum, voor de hele mensheid. Zo lang de Nazistisch-Islamitische voorhoedes van Het Wereld Kalifaat daar niet zijn langskomen. Mark my words!!! Daar waar Islam is, is er nooit iets anders geweest……

    Of de ruïnes van onze Kathedralen en Kerken ooit ook als ‘Wereld Erfgoed’ door de Unesco zullen erkend worden?

    Uw antwoord is ook het mijne. Vorsicht, Bitte. Fein hört mit. Want de ‘Ethische Hackers’ van de Staatsvuiligheid viseren nu al de Rechtse blogwereld om daar schoon schip te maken, zo gauw de Islammerij wat sterker in zijn schoenen staat. Deze wijsheid komt slechts gedeeltelijk uit mijn koker, want de grote verdienste gaat naar een kleine vriendenkring van mij, die ijvert òver de landsgrenzen heen, voor de Hereniging der Beide Nederlanden. Later meer daarover.

    Hey, DeWever, bent U nog daar? Of is dat meer iets voor Uw opvolger zowel als Burgemeester dan als Partijvoorzitter? Klaar voor Uw ‘Mémoires’? Uw sokkel, daar hebt U inmiddels zelf voor gezorgd. Maar het bronzen beeld met Uw beeltenis voor daarop, dat moet U nog verdienen….

    Daarom zeg ik met Profetische woorden, mijn Nederlandse relaties achterna, dat U niet moogt scheiden, wat God zelf verbonden heeft. Dat staat ingeschreven zowel in het Huwelijksrecht als in het volkerenrecht. Of horde gij nie goe?

    *

    O Ja? En wat ik ook nog gehoord heb, was de verzuurde Paul Magnette op de RTBF. Dat die in geen geval ooit nog wilde horen van om het even welke ‘Reforme de L’Etat’, want zoiets was, zei die, direct in de muil lopen van de NV-A. ‘Directement dans la guele de la NV-A’, klonk dat in ’t Fransoos. En DeWever maar op krek hetzelfde moment, horen verkondigen dat die nooit meer wilde horen van staarsHERvormingen….

    Zou dat kunnen wijzen op een soort ‘gentlemens agreement’ voor 2025? Let even op de dubbele betekenis van beider bewoordingen: geen zoveelste staatsHERvorming meer. Zulks wil zeggen: ofwel behouden we het status quo, of hervormen wat niet meer bestaat, dat gaat toch niet?

    Ja, ik vrees inderdaad langs beide kanen van de taal-en armoegrens, de sirenes te zullen horen van de Hulpdiensten‘ om deze top-politiekers die dreigen in hun eigen tongen te verstikken, het leven te redden met nieuwe zuurstof.

    Nu vlug even nagaan, of er VL-zuurstof bestaat, en FR-zuurstof. Want de fles BE-zuurstof van de communautaire vrede is OP en

    UIT….  

    *

     

      

      








    12-01-2016, 16:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3114

    *

    Dinsdag 12 januari 2016

    Vorstmaand

    Zon 8u41-17u01

    H Caesaria van Arles

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Inhoudelijk torende ons Barbara van de Partij Vrij en Rechtvaardig daar hemelhoog boven uit, maar, toegegeven de andere drie lagen, (qua volume, zeker niet naar inhoud) daar nog ver boven. De anti-climax der anti-climaxen van de laatste 7e Dag, louter en alleen omdat de allochtone Presentatrice liet begaan. Meer zelfs, die schepte daar blijkbaar een heimelijk genoegen in, de muiker.

    Soms waande ik mij in Noord Amerika. Ik heb de vertoning niet echt gezien, tenzij af en toe zijdelinks wat van opgevangen. Persoonlijk vond ik qua geluid de Niagara-watervallen beter. Die overdonderden ook de toeschouwer, zij het heel wat beleefder, op dezelfde manier, maar daar bij al dat onstuimig water, was er tenminste nog inhoud bij. De Drie GloriPen, tegen-goden van Barbara, kraaiden om boven, onder en door elkaar, om almaar luider hun stem te kunnen verheffen. Iets wat nooit het geval is bij échte watervallen. Die murmelen altijd in hetzelfde tempo, luid of minder luid. En ik ben zeker, dat de stem van ons Barbara zelfs dààr bovenuit zou geblonken hebben. Precies zoals men de belletjes van de schaapjes hoort, als die in het waterval-landschap lopen en grazen.

    Neen niet zo in De 7de Dag. Daar waren het drie wolven + de moderatrice die allemaal als om prijs als echte wolven, met hun jankend gelul, de lucht verscheurden.

    Curieus! Wat Barbara zei, was precies harp getokkel daar tussendoor en zo helder als bergkristal. Het klonk zoals de waarheid zal klinken, mochten wij het ooit beleven dat de Vier Nullen op een doodlopend zijspoor zijn gerangeerd.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

     

     http://www.vlaamsbelang.org/nieuws/11210

    *

    Barbara Pas in De Zevende Dag

    Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Keulen is Barbara Pas zondag te gast in De Zevende Dag.

     

    De massale aanranding van vrouwen tijdens oudejaarsnacht in onder meer het Duitse Keulen, Hamburg en Stuttgart blijft het politiek debat beheersen. Angela Merkel komt in nauwe schoentjes. Het genereuze asielbeleid, dat ze verdedigde en blijft verdedigen, keert zich steeds meer tegen haar. De multiculturele illusie ontaardt in een maatschappelijke nachtmerrie.

     

    Ook in eigen land heeft de publieke opinie er genoeg van. De maatschappelijke en sociaaleconomische gevolgen van de asielinvasie zijn immers niet te overzien. Zo braken er afgelopen week nog rellen uit in een asielcentrum in Ranst, werden er recentelijk vrouwen aangerand door Afghanen in een asielcentrum in Bredene en was er sprake van zedenfeiten in een asielcentrum in Alsemberg. De lachwekkende maatregel van staatssecretaris Francken om seksuele opvoeding te geven aan nieuwkomers tart werkelijk alle verbeelding. Andermaal wordt het gevolg en niet de oorzaak aangepakt.

     

    Met veel vuur gaat Barbara Pas zondag dan ook het debat aan. Zij kruist de verbale degens met Carina Van Cauter (VLD), Meryem Kitir (SP.A) en Valerie Van Peel (N-VA).

     

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ja, ik geef toe, op Tinternet heb ik achteraf die vertoning ‘live’ teruggekeken. En weer moest ik terugdenken aan die vroegere wijze vriendin uit B., moeder van een eigen kroostrijk gezin met daar bovenop nog een paar adoptiekinderen uit de sloppenwijken van Manilla. Allemaal respectabele Burgers geworden, echt een gezin om fier over te zijn. De moeder, een belezen en zeer gecultiveerd mens, zei van zichzelf dat ze maar ‘laaggeschoold’ en was. Maar voor mij was ze zelfs beter dan W. Martens, haar toenmalig Partijhoofd.

    Haar commentaar bij een vroegere 7de Dag was: ‘denken die Sjarels dat wij allemaal even dom zijn, om hun leugens niet te doorzien?’.

    Ik geloof nooit dat ze ooit de pluche van een senaatzetel onder haar krom gewerkt lichaam zal mogen voelen. Spijtig. Want meer gezond verstand in haar kleine teen, dan die van Bruxellabad in hun waterhoofd.

    *

    En kom me nu af, dat de beste stuurlui altijd aan wal staan, zoals de Trutjes tegen Barbara Pas. Goed hé, mensen, eerst andere meningen overal uitsluiten (wat zouden zij die graag VERBIEDEN!!!!), en hen daarna verwijten dat ze… uitgesloten zijnde, buiten alle regeringswerk gehouden, nooit nog niets gepresteerd hebben.

    Ja, lezers in verre vreemde landen, dat is werkelijk ‘ONLY IN BELGIUM’…

    Deze realiteit nog maar eens nader belichten, is zelfs goed voor de eigen landgenoten van Coburgia zelf. Dit kan nooit genoeg LOUD and CLEAR toegelicht en herhaald worden: niet sidderen van vrees omdat Bruxellabad onder de EU Verenigde Nazies in de toekomst naar een dictatuur leidt, is ouwe koek. Is Larie en Apekool. Is lijden aan de Maanziekte, boven op tyfus en pest. Is niet alleen ziende blind zijn, maar ook horende doof. En omdat het Vlaams Belang zo denkt, wordt het uitgesloten en in een cordon sanitair gezet.

    Dat voor die politieke aanpak zelfs een Frans woord mondgemeen werd gemaakt, toont voldoende van waar de wind komt….

    Bruxellabad leidt niet tot dictatuur, Bruxellabad is dat voor de Vlamingen, de meerderheid in dit land, al bijna 200 jaar lang…. En het ergste is, dat dit het werk is van de Vlaamse ‘Staatsdragende Partijen’. Het kan zelfs nog erger, want die doen nu beroep op de Islam en andere buitenlandse indringers, om niet van de Macht te worden verdreven.

    *

     








    12-01-2016, 15:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3113

    *

    3

    *

    Turks en Groen, is dat Dawn genoeg?

    .

    Meyrem Almaci, het politiek correct wonderkind

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Neen, zo lang dat mens aan onze zeer beschaafde, beleefde en intelligente Filip Dewinter geen excuses maakt, is ze op deze blog nog erger dan de Satansdochter die ze zo al is.

    Wie haar bezig zag in de Kamer, gelooft het bijna niet, maar hieronder volgt het bronklare standpunt van deze beslagen Vlaams Politicus die bijna oud genoeg is om haar vader te zijn. Wat Goed verhoede!

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://www.vlaamsbelang.org/nieuws/11209

     

    Retourticket voor ‘asielaanranders’

    De massa-aanranding in Keulen door asielzoekers heeft niets te maken met cultuur of religie. Dat beweerden althans de andere partijen in de Kamer. Enkel Filip Dewinter noemde man en paard.

    Dat de massa-aanranding van jonge meisjes op oudejaarsavond in Keulen niet los kan gezien worden van de massale toevloed van moslim-immigranten weet intussen zowat iedereen die de twaalfjarige leeftijdsgrens is gepasseerd. Wie zich gisteren de moeite getroostte de Kamer van Volksvertegenwoordigers te betreden ontwaarde daar - zoals wel vaker – echter volwassen mannen en vrouwen die hemel en aarde trachten te verzetten om die feitelijke waarheid te ontkennen, ze tegen te spreken en ze zelfs te criminaliseren.

    Antivrouwelijke cultuur

    Alleen Vlaams Belang-kamerlid Filip Dewinter sprak de ongemakkelijke waarheid. “Wat er in Keulen gebeurt, dat gaat over mensen die hierheen zijn gekomen vanuit islamlanden met een cultuurattitude die antivrouw is, een cultuur - de islam - waar vrouwen tweederangsburgers zijn, waar vrouwen een seksueel gebruiksvoorwerp zijn, waar vrouwen mogen gediscrimineerd worden.”

     

    Terugkeer

    Het voorstel van staatssecretaris Francken om een cursus seksuele opvoeding mee te geven aan nieuwkomers, bewijst volgens Dewinter dat deze regering zich beperkt tot symptoombestrijding waarbij de oorzaak als een heilig graf wordt ontzien. “Wat echt moet gebeuren, is dat wij aan dat soort mensen duidelijk maken dat zij hier niet thuishoren. Dat betekent dat zij terug moeten keren naar hun landen van herkomst en dat u de cultuur die verantwoordelijk is, de islam, wijst op het feit dat wij nooit zullen aanvaarden dat vrouwen gebruiksvoorwerpen zijn.”

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ach die babbelzieke troela: waarom zou ze hier bij ons anders behandeld moeten worden dan zoals voorgeschreven in haar eigen ‘Geloof’?

    Waarom behandelen onze mensen haar niet precies alsof ze lucht is? Haar gewoon LINKS laten liggen, waar ze als klein (1.5 m) gevaarlijk afval, thuishoort.

    Haar voorganger, die Van Besien, was nog om aan te zien, maar in de politiek zouden alleen vrouwen mogen komen met een uiterlijk als streling voor het oog. Als die daarbij nog intelligent zijn, dan zijn het alleen de vrouwen van het Vlaams Belang die een kans maken.

    Almaci achterna in ieder geval, Mandoline Rutten, het Ongepeld Crevitske, het onmogelijk Schoorsteenvliegje. En last but not least, de vogelschrik van de Parti Scandale, die Laurette FAL-mitrailette.

    Geef ons Anke Vander Meersch, en we spreken er niet meer over. Die, Advocate zijnde, lost zelfs voor ’t zelfde geld al Uw fiscale Problemen op… Terwijl al d’anderen, om zichzelf in te dekken, U hunne Advocaat op Uwen nek sturen…

    *

     

     








    11-01-2016, 18:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3112

    *

    .

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De figuur LINKS op de foto hoef ik niet voor te stellen het is gewoon een der Vier Weverkens die met hun vieren een halve kilo boter gingen kopen op Het Kiel. Tje, ziet U verder reikten hun middelen niet. Toen maar ook, nu niet. Ooit was hij (bijna) de coalitie-compagnion van JMDD, maar daar kwam al rap een end aan, toen De Terminator, thans werkzaam in de coulissen, hem dat verbood. Niks pruimen plukken, zoals in dat kinderversje. Helemaal geen pruimen vielen er te plukken, want eenmaal bij de Tjeven, enerzijds, altijd bij de Tjeven anderzijds.

    De figuur rechts in beeld is een salafistische Moslim uit de Koekstad, en is als dusdanig bij de Antwerpse NMVB tewerk gesteld als… kaartjesknipper. In het normale burgerleven loopt die rond in lange slaapklederen met omzwachtelde kop. Zijn hobby als Salafist is andere –isten tot vechtmachine Sharia-isten, met daarbij het promotoren van de Arabische Taal als werkinstrument voor hun vervolmaking. De Gematigde Sharia, wel te verstaan. De Sharia van de harde lijn, das iets voor later. In zijn favoriete Antwerpse moskeet assisteert hij zelfs bij Islamitische huwelijks ceremoniën, waarbij oudere mannen een ‘huwelijk’ aangaan met kinderen. Maar daarover spreekt hij niet graag, omdat zulks de wortels van zijn ‘Geloof’ aantast.

    Welnu, over ‘vluchtelingen’ van die soort, gaat volgende bijdrage. Ik kan er ook niets aan doen….. Toch niet, zo lang er gene Grote Kuis is gebeurd bij de inheemse Leugenpers.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    http://rechtsactueel.com/author/redactiereact/

    *

    Salafistische militie bewaakt met oudjaar ‘hun’ wijk in Den Haag

     

    In de Schilderswijk in Den Haag gaan salafisten de orde handhaven tijdens de oud en nieuw viering. De Schilderswijk, ook wel de sharia-driehoek genoemd, kwam in 2013 en 2014 vaak in het nieuws door de demonstraties van salafisten ter ere van de Islamitische Staat (IS).

    assoena

    Deze demonstraties met vlaggen die IS ook gebruikt, leidden tot grote verontwaardiging. Mede door de gescandeerde leuzen zoals ‘Dood aan de joden! Dood aan de Westerse samenleving!” De Haagse burgemeester bleef volhouden dat er niks aan de hand was en dat dit een uiting was van de vrijheid van meningsuiting.

    Tijdens een demonstratie van het gelegenheidsplatform Pro Patria braken er zware rellen uit tussen sympathisanten van IS en de politie. Hierna werd de IS-propagandacel in de wijk opgerold door de overheid. Twee weken geleden zijn de celstraffen voor het propageren van de islamitische gewapende strijd uitgesproken. Deze varieerden tussen taakstraffen voor de meelopers tot een paar maanden effectieve celstraf voor de leiders.

     

    De As Soenna moskee speelt al jaren een belangrijke rol in de salafistische gemeenschap in Nederland. Deze moskee kwam regelmatig in het nieuws door de doodsverwensingen aan Nederlandse politici, maar bijvoorbeeld ook door het uitnodigen van imams die huwelijken tussen kinderen en volwassenen op islamitische wijze inzegenen.

    Vorig jaar maakte de Haagse burgemeester een ‘appeasement’-afspraak met de moskee. Zij mochten de orde handhaven tijdens oud en nieuw in eenvormige kleding. Binnen de wijk zou dat aanzien betekenen voor de moskee. Zij waren tenslotte het officiële verlengstuk van de politie aan het einde van het jaar.

     

    Op 17 december jongstleden nam de Tweede Kamer een motie aan om niet meer met salafistische organisaties samen te werken. In een andere motie noemde een Kamermeerderheid salafistische organisaties “Een kweekvijver voor radicalisering en gewelddadig jihadisme.” Ondanks deze politieke ontwikkelingen gaat de samenwerking met stichting As Soennah gewoon door.

     

    Vlak na kerst lekte het plan van burgemeester Jozias van Aartsen uit om wederom rond de jaarwisseling de beruchte shariapatrouilles op te stellen in de wijk. De gemeenteraad wist van niets, zo bleek uit reacties. De PVV heeft dan ook gelijk vragen gesteld, maar deze zijn nog niet beantwoord.

     

    Onze vraag aan de gemeente of patriottistische organisaties ook mogen patrouilleren in wijken waar ze veel aanhang hebben kon een woordvoerder niet beantwoorden.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Maar om op De Haag terug te komen: ben ik dan een uitzondering, om hier de kiemen van een georganiseerde burgeroorlog in terug te vinden? Vreemde heersers die de burgers onderdrukken door hun macht op straat loepzuiver etaleren, en daar naast de ‘hardleersen’ die de zegeningen van de invasie niet op prijs stellen: me dunkt dat de Overheid hier zwaar in de fout gaat door de andere richting uit te kijken.

    *

    En daar waar die twee uitersten elkaar raken, de Gevestigde Orde en de Overvallers, daar komen vodden van. En waar vodden zijn, daar loert de Islam om de hoek. Vodden van komen, zegt U? Jawel Walter, want die vodden hebben ze namelijk hard vandoen om zich mee te kleden in hun traditionele gewaden. Of om er kopvodden van te maken.

    Links-Nederland is inderdaad de richting kwijt. Het Staatsvehikel trekt teveel naar links. Is constructiefout van lang geleden. In Den Haag echter weet men dezer dagen zelfs niet eens meer wie de Vader des Vaderlands ooit is geweest. Zij verwarren hun eigen Ouden Johan Vanoldenden Barnevedt (1547-1619) met Mohammed-de-Woestijnroverhoofdman Daarom moet ik het als Vlaming met aandrang de woorden uit de Spaanse Bezetting der Nederlanden herhalen: Nederland, let op Uw saeck!

    Kijk uit naar Wilders en de PVV, naar de goeie kant daarmee.

    *

     








    11-01-2016, 17:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3111

    *

    .

    *

    A.H. naast Ernst Röhm

    De Leder der S.A. (Sturm Abteilung)

    .

    .

    http://duitslandinstituut.nl/naslagwerk/61/nacht-van-de-lange-messen

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Chronisch was er de ‘Kristalnacht’ die was toen in de nacht van 9-10 November 1938 in Hitler-Duitsland de uitstalramen van hun zovele Joods medeburgers aan diggelen knuppelden, zodat in alle Duitse Steden en Gemeenten ’s morgens de straten vol lagen met glasscherven. Gesublimeerd uitgedrukt, waren die glasscherven in het vocabularium van Dr. Joseph Goebbels van het Propaganda Ministerium net als veelbelovend flonkerend bergkristal. Toen ook al die Slinxkse truc der Tjeven, om het resultaat in beeld te brengen of te remediëren, zoals nu, in plaats van de oorzaak te benoemen.

    De Nacht der Lange Messen (30 Juni 1934) situeert zich echter veel vroeger, toen de Nazi’s een tweestrijd dienden te beslechten over de Enige Leiding van de NSDAP-Partij. NSDAP staat voor Nationaal Socialistische Arbeiter Partei Deutschlands. Daartoe paste Hitler net dezelfde kunstgreep toe als Philips de Schone eeuwen geleden deed met de Tempeliers: ‘in debat gaan’. Als iedereen goed gegeten en gedronken had, sloeg de ‘gastheer’ dan toe. Alles en iedereen de kerker in, en bij de Nazi’s ging de rest, naar goede Slinkxs gewoonte, zonder enige vorm van proces. Het Führer Befehl luidde: ‘Abknallen’. De Tempeliers kenden toch nog het voorrecht om jarenlang gemarteld te mogen worden….

    Wat er nu gebeurt, overal waar die ‘bange blanke mannen’ samen zijn, is de geactualiseerde versie van beide gebeurtenissen uit de tijd van ‘Het van het Franse imperialisme en van het Derde Reich’: de Nieuwe Meesters tonen hun macht.

    Het zal dan ook steeds sneller gaan. Zij, het Geslacht der Nieuwe Meesters uit de Zandwoestijn, hebben uit de Nacht der Lange Pieten de nodige les geleerd. Onze Overheden niet. Zij werken immers nooit aan de oorzaken, maar steeds aan het verzachten der gevolgen.

    Wat meer is, Bruxellabad is niet alleen het waterhoofd van de EU, het is ook de Hoofdplaats van de Gewelddadige Islam Invasie. Wat slim gezien is. De Nazi’s maakten van hun hoofdstad de Hoofdzetel van hun Reich, en Berlijn werd daarom bij hun ‘Untergang’ zo goed als van de wereld weg gebombeerd.

    Voorwaar een triestig lot voor iedereen die de oorlog verliest – maar zelfs hun nederlaag zullen de Moslims overleven. Want wie bombardeert er nu zijn eigen Hoofdstad?!

    *

     

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    *

    Aantal klachten in Keulen gestegen tot 379

    *

    Het aantal vrouwen dat een klacht ingediend heeft voor agressie tijdens oudejaarsnacht in Keulen is opgelopen tot 379. Dat heeft de Keulse politie vandaag laten weten.

    In goed 40 procent van de gevallen gaat het om seksueel geweld, en in een grote meerderheid zijn de agressors van Noord-Afrikaanse origine. De politie moet nog nagaan of alle klachten volstaan voor gerechtelijke vervolging.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Het kan altijd nog erger. En weer situeert Het Kwaad zich in de Duitse Hoofdstad Berlijn.

    https://youtu.be/2rE3xZ6tBi8

    Op Oud-en Nieuw werd daar door ‘onbekenden’ met handvuurwapens in de lucht geschoten. Gewoon zo maar voor de lol. Of uit vreugde. Of om te lachen. Niet op letten, waait zò over. En wat weten dronken snotters nu van oorlogvoeren?????

    *

    Uit de hoek der (illegale) Pakbonden daarjuist in De 7de Dag met een half oor vernomen, dat de straatjochies nog wat meer zullen moeten ondersteund worden, want ‘desnoods staken ze weken aan een stuk’. Ze doen dat, omdat Crombeen het hen voor zegt: de Staat moet aan ieder, werken of niet, een loon toekennen. Ja Ja, dat doen de Sossen altijd met andermans geld, of als dat op is, met al-maa-door nieuwe lenigen aan te gaan. Werken? Aan werken hebben die een broertje dood.

    Dus was zelfs ons Ma die al vele jaren bij Ons Heer is, een ranzige raciste, want het spreekwoord in haar (vissers)familie was: ‘Wie niet werkt, moet niet eten’….

    Zouden die Slinxkse gozers nog altijd niet door hebben, dat zij geen schijn van kans hebben in Sharia-landen?

    *

    Dat beide groepen, die in Berlijn en die in Bruxellabad gemaskerd op straat komen, is louter toevallig en heeft niets met elkaar te zien.

    Ps

    Zou Merkel haar eigen Vaderlandsche Geschiedenis niet kennen? Of denkt ze er aan die te herschrijven?

    *

     

     








    11-01-2016, 17:12 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3110

     

    *

    Maandag 11 januari

    Zon 8u42-16u59

    Verloren Maandag

    H Paulijn

    Op Sint-Paulijn zonneschijn brengt veel koren en veel wijn

    *

    “Verloren Maandag’ heette dat in de vroegere textielstreek rond de Golden River, en het was de tijd dat veel Patroons die dag de volle werkuren van heel hun fabriek, groot of klein, uitbetaalden, zonder dat er een slag gewerkt werd. Integendeel zelfs, na de Mis trakteerden die volop hun werkvolk in de stampvolle staminées van het dorp, die ze op die manier lieten mee genieten van de door henzelf bijeen geweven welstand.

    Syndicaten? Die stonden erbijn en keken ernaar. Als het 5de wiel aan een wagen. Want zij kregen niets.

    Eilacie, samen met de textiel, is voor deze mensen ook de welstand voorbij.

    Net als de vroegere vlasscheven, staan in het landschap nu ook de weverijen te verkommeren. Met ingeslagen ruiten, ingetrapte deuren en geforceerde toegangspoorten. De patroons zijn ofwel failliet, of anderen leven van hun renten in het buitenland.

    Weversmiisdag, of Verloren Maandag, wordt nog in ere gehouden, maar is meer folklore of (voor de ouderen) heimwee naar vroeger. En ‘Mis’ is er al lang niet meer bij bij gebrek aan Pastoors. Wat meer is, de festiviteiten moeten ook gelden voor de ‘anders gelovigen’ die door al dat pastoors gedoe, op hun lange teentjes zouden kunnen getrapt worden.

    ‘Andersgelovigen’ is, zoals U weet, het code-woord voor de laatst toegekomen Bezettingsmacht, die vandaag-da-dag nog niet ‘uit de kast’ zijn gekomen. Eenmaal daar, op het signaal van Mekka uit losgelaten, zal die plaats dan bij Wet worden toegewezen aan de overgebleven ‘vuile honden’ die wij allemaal zijn.

    Ook dàt, die bevolkingshernieuwing, kan mar gebeuren na grondige en algemene euthanasie op al die nutteloze eters. D.W.Z. zij die de Sharia uit de woestijnlanden niet aanvaarden. Of omdat zij oordelen dat weiden als wiegende zeeen of velden van golvend graan niet aan vreemden, maar aan hen, als het erfgoed hunner vaderen toekomt.

    The winner takes it all….. en dat zal de Moslim zich geen twee keer laten zeggen….

    Niet verwonderd doen, hé, want euthanasie, vergassing en crematie, dat zijn toch de ordewoorden van de dag? De ‘Opstanding van de Doden’ en ‘het eeuwig leven. Amen’ dat is toch iets voor achterlijke stommerikken? Reeds van in mijn kindertijd hoorde ik op dagen als vandaag, de zatte Socialisten brallen, ‘als ze door waren, dat er dan gras op hunne buik groeide’, iets waarbij ons Ma dan telkens een groot kruis sloeg van alternatie….

    Ach Moeder! Vertel hen eens waarom ze leven. Want ze zijn het rats vergeten. Teveel naar de voetbal gekeken, en naar de V.T.T, de Vélo Tout Terrain. En als Les Diabbles Rouges nu nog goed mochten scoren, gaan mijn aandelen bij de volgende Couckenbak fors omhoog…

    Celientje uit ‘Den Ijzeren Trap’, of Delfinneke van ‘d’Oude Schire’: nen tournee générale op kosten van Mère Supérieure!

    *

    3110

    *

    Hoe mest en ontbinding….

    .

    .

    Leidt tot mooiere resultaten…

    .

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De Schots, Scheef en Slinkse Progressievelingen – en daarmee worden niet de Tjeven bedoeld - kunnen net als de Rode Voddendragers bij ons, niet goed verdragen dat ze afgedaan hebben. Dat ze afgaan als gieters. Hopelijk voor altijd, als U het mij vraagt.

    Hun bastion, de Openbare Omroep, hier nogal vaak de OO, of bij uitbreiding de OO.OO genoemd, is in Polen in andere handen geraakt en dus komt dat volk daar op straat, het domein van de enige (zelf verklaarde) democraten. Andere meningen op straat? Dan ‘betogen’ wij die toch weg! Want net als in Coburgia en in hun grote voorbeeld Amerika, horen dat soort Polen veel liever het woord ‘Democraten’ in plaats van ‘Socialisten’. Klinkt inderdaad veel minder beladen, en vooral, precies wat ze willen: verhullend tot op het bot. Zelfs de moderne Arabische Emiraten of de menseneters in de regenwouden van Donker Afrika, zeggen van zichzelf dat ze ‘democraten’ zijn. Ze voeren zelfs dat soort ‘democratie’ door middel van miljoenen ‘vluchtelingen’ in gans Europa in.

    Enfin, we zien wel. De nieuwe Regering van Recht & Rechtvaardigheid, twee zaken waar dat soort ‘Democraten’ zo hard op gebeten zijn, is nog maar pas aan zet. In Coburgia is ze dat al 1 ½ jaar en de wereld is nog altijd niet vergaan, hoe hard ook ze hun best hebben gedaan. En er is ook door deze ‘Centrum-Rechtse Regering nog niet het minste begin gemaakt aan het uitmesten van de heksenketels van de ‘Progressieve’ Wereldverbeteraars.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     


    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Protesten in Polen tegen beleid rechtse regering: "Free media, free minds"

    *

    Tegenstanders van de nieuwe rechtse Poolse regering demonstreren zaterdag in verschillende Poolse steden, omdat ze vinden dat het beleid van de 'Recht en Rechtvaardigheid'-partij (PiS) de democratie en persvrijheid in Polen bedreigt.

    Duizenden demonstranten zwaaien met de Poolse vlag en die van de Europese Unie (EU) in verschillende Poolse steden. In Warschau verzamelden de demonstranten zich voor het gebouw van de Poolse publieke omroep, vertelt Volkskrantjournalist Arie Elshout vanuit de Poolse hoofdstad. 'Ik kan slecht inschatten hoeveel mensen hier zijn, maar het plein staat wel vol. De sfeer is gemoedelijk, er wordt zelfs gezongen', zegt Elshout.

    Ook in Wroclaw, Krakau, Katowice en Lodz wordt geprotesteerd. De demonstranten vrezen vooral dat de omstreden mediawet die afgelopen vrijdag in werking trad, de persvrijheid in gevaar zal brengen. 'Mensen houden spandoeken vast met teksten als 'free media, free minds'', vertelt Elshout.

    De nieuwe wet zorgt ervoor dat de publieke omroep onder controle van de regering komt te staan. Die mag voortaan mensen bij de publieke omroep benoemen. Direct werd Jacek Kurski, een rechtse politicus en journalist, aangewezen als hoofd van de publieke televisie.

    De demonstraties van zaterdag zijn georganiseerd door de Commissie voor de Bescherming van Democratie, die de afgelopen maand al vaker duizenden Polen wist te mobiliseren voor protest.

     

    De regering van de PiS-partij is sinds november 2015 aan de macht in Polen. Verschillende wetswijzigingen hebben geleid tot grote zorgen bij onder meer top van de EU. De Duitse Eurocommissaris Günther Oettinger zei vorige week dat hij wil dat het mogelijk wordt om Polen haar stemrecht in Brussel te ontnemen.

    Actie van Brussel

    Maar moet Brussel wel actie ondernemen tegen de omstreden wetten die de Poolse regering invoert? Hoewel de demonstranten het beleid van de conservatieve regering zien als antidemocratisch en er flink tegen demonstreren, zijn de meningen over die kwestie verdeeld, zegt Elshout.

     

    'Het is niet zo dat elke demonstrant die ik hier heb gesproken, zegt: 'laat Brussel de druk maar opvoeren en maatregelen nemen tegen de Poolse regering'. Nee, niet iedereen wil direct naar de EU kijken. Sommigen vrezen dat de regering hen dan te gemakkelijk kan wegzetten als anti-patriottisch, of als verraders.'

     

    Of de protesten wezenlijk iets zullen veranderen, is zeer de vraag. De regering van de PiS-partij zit met haar absolute meerderheid stevig in het zadel. 'De tegenstanders willen vooral aandacht vragen voor de situatie in Polen en hun zorgen over de democratie', legt Elshout uit. 'Polen is op dit moment diep verdeeld.'

     

    Morgen staat een volgende demonstratie op de planning. Dan zullen mensen zich verzamelen voor het gebouw van het constitutionele hof. De regering heeft ook de wetten aangepast die gaan over de benoeming van rechters bij dit hof.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    In de meest recente Geschiedenis zijn er twee frappante - ja, frappant, dat is het juiste woord – voorbeelden te citeren van ‘democratische’ volksopstanden, met het doel de Oude Potentaten te vervangen door Nieuwe. Hierbij beperk ik mij tot Europese toestanden, want hoe primitief-barbaarser de bevolking is, des te bloediger zijn daar die omwentelingen. Denk in die zin vooral richting de zandwoestijnlanden die hun ‘martelaren’ bij ons droppen, die onze Leiders tot ‘Gematigden’ zullen omswitchen, want zij brachten ons de ‘Arabische Lente’.

    Die twee Europese Omwentelingen die ik bedoel, zij die van 1789 in Frankrijk, en van 1917, die der Russische Bolsjewieken, beiden elk afzonderlijk de grondleggers van het Socialist Communisme, of moet ik eerder zeggen het Communistisch Socialisme.

    Zeker, ze hadden inderdaad ook zeer beperkte voordelen. Die er trouwens ook zouden gekomen zijn zonder al dat bloedvergieten.

    Zo kan ik dit Europa best vergelijken met een patiënt die door zijn dokters is opgegeven, maar die, na het overwinnen van het keerpunt in zijn ziekte, weer recht krabbelt. Dit tot grote verwondering van zijn heelmeesters, die daarover maar blijven in hun haar scharten.

    *

    Die crisis overwinnen? Hebben we allen samen in de handen. Door in het stemhokje op een vreedzame manier de huidige bedriegers te verwijzen naar een mooi plekje om hoog en droog in de wind te hangen bengelen, om in plaats mensen aan te duiden met het hart op de rechte plaats. Alles is goed, als dat maar niet LINKS is, maar daar waar Moeder Natuur het heeft ingeplant.

    *

     






    11-01-2016, 17:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    10-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3109

    *

    Zondag 10 januari 2016

    Zon 8u42-16u58

    H Florida

    *

    *

    K.N.T.

    HET EUROPA ‘KINDEREN NIET TOEGELATEN’

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De gerenommeerde blogschrijver Digitalia die U bij deze de eer hebt te mogen lezen…

    Neen, zo begint niemand een artikel die hij anderen wil opdringen. Tenzij U schrijft voor de Leugenpers. In die Sluiks georiënteerde gelederen moet men wel met collega’s of met zichzelf stoefen, anders doet niemand dat. En ik moet zeggen: deze strategie loont want het lokt duizenden lezers. En nog wel in de rubriek ‘Meest gelezen’….

    Hieronder vindt U zo’n hoopgevend werkstuk uit Het Laatste Nieuws. Als naar gewoonte met de omdraaiing van oorzaak en gevolg.

    Oorzaak: de doelbewuste installatie van een Ultra Nieuwe Wereld Orde, geschoeid op de denkbeelden van ‘Mein Kamf’. Gevolg: de Burger slikt dat niet.

    Vandaar de gepresenteerde Slinkxs versie: een volksopstand dreigt, omdat de Burger over de verkeerde dingen mistevreden is. Werd daarbij onder de mat geveegd: de Burger wil die achterbakse nieuwerwetse Marxistische wereldrevolutie niet.

    De enige correcte maar niet politiek correcte weergave van de feiten zou zijn: wij, waarheidlievende journalisten belichten, ten gerieve van de waarheidlievende Burger, over de Verborgen Agenda van die leerling-tovenaars die ons allemaal op de verkeerde weg leiden.

    *

    Een zekere Antwerpse waarheidlievende Volksvertegenwoordiger stelt het zo:

           “Antwerpen telt momenteel 108.000 moslims op een totale bevolking van 515.000 inwoners. Meer dan 1 op 5 van de Antwerpenaren zijn ondertussen moslims (21 %). 45,6 % van de schoolbevolking in het Antwerpse basisonderwijs is moslim. In totaal zijn op Antwerps grondgebied 51 (gekende) moskeeën gevestigd”.

    *

    Naïef-weg serveerde de TV ons onlangs beelden van het goede leven in Damascus, een bruisende wereldstad; met bijhorende omgeving. Daar kon de levensvreugde blijkbaar niet op. De vrouwen liep er zelfs Westers geleed, met mooie kapsels of met korte rokjes. De terrasjes zaten vol en er was vrolijke muziek. Damascus, tot nader order nog altijd de hoofdstad van Syrië. Waarom vluchten de mensen uit de oorlogsgebieden in dat land dan niet naar daar? Waarom ‘vluchten’ ze naar onze landen? Wat zit daar onder? Ja, wat zou daar kunnen onder zitten, dan wat er nu er nergens en nooit bij verteld wordt, dat die ‘sukkelaars’ gevlucht zijn, om ten eeuwigen dage ‘gevlucht’ te blijven?

    *

    Een waarheidlievende collega – toch altijd dezelfden, hoe zou dat toch komen?) –schreef over het kleine Slovenië, dat loud and clear wereldwijd verkondigt meer dan genoeg Moslim vluchtelingen te hebben opgenomen met die ACHT die er nu al zijn. Deze collega verwijst zelf naar handelsakkoorden uit … 1335 die in die landen daar nog altijd onbewust worden nageleefd. Zie vandaag nog ABSOLUUT bij

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    VRHFSDT !!! Die verlopen vogelschrik ook gezien op TV, die moest doorgaan voor het Gentse Liegebeest, ooit ‘Premier’ van den Belziek? Treffender uitbeelding van waar deze EU voor staat, kon er niet gevonden worden. In Ieper zouden de mensen zeggen ‘De Dood op Geitenpoten’…. Wat niet mag. Want dan komen we weer uit bij de Moslims. En als we bij de Moslims uitkomen, dan zitten we weer bij de volksverhuizers die zich onze landen noch min noch meer willen toe-eigenen.

    Als we daarover berichten, dan dreigen we ‘ethisch gehackt’ en door de vleesmolen te worden gedraaid… Doen we lekker niet aan mee!

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    Overgenomen bij ’Meest Gelezen’.

    *

    "In Europa is explosieve cocktail aanwezig voor een volksopstand"

    De gerenommeerde Nederlandse oorlogsverslaggever Arnold Karskens waarschuwt dat in onze contreien wel eens een Europese Lente zou kunnen plaatsvinden. "Alle elementen voor een volksopstand zijn aanwezig", schrijft hij in het NRC.

    Karskens voorspelt dat hier in mei de revolutie uitbreekt naar analogie met de Arabische Lente die plaatsvond in 2010. Toen kwamen de mensen in opstand tegen hun regeringen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika omwille van de werkloosheid, corruptie, onderdrukking en bevolkingsexplosie. Volgens de Nederlander zijn ook in Europa voldoende ingrediënten aanwezig voor een revolutie.

    Islamisering

    Eerst en vooral is er de opkomst van partijen die zich opwerpen als de hoeders van de westerse waarden. Vele Europese burgers huiveren immers bij de mogelijkheid van een oprukkende islamisering door de massale komst van asielzoekers en een verhoogde dreiging van terreuraanslagen. Die angst wordt bijkomend gevoed door bepaalde migranten die vrouwen lastigvallen zoals in Keulen tijdens oudejaarsnacht of geen respect tonen voor homo's of andersgelovigen.

     

    Werkloosheid

    Een tweede belangrijke drijfveer is volgens Karskens de economische onvrede. De jeugdwerkloosheid scheert hoge toppen in Zuid-Europa. Bovendien moeten laaggeschoolden de concurrentie aangaan met migranten voor een job en sociale huisvesting.

    Gebrek aan leiderschap

    Een gebrek aan sterke Europese leiders zorgt voor een groot gevoel van onzekerheid. De EU blijkt niet in staat om de vluchtelingcrisis kordaat aan te pakken. Ook het veronachtzamen van de eigen bevolking is niet echt bevorderlijk voor de lieve vrede.

    Groot incident

    Ieder conflict start met een groot incident en ook de weersomstandigheden moeten gunstig zijn om tot een succesvolle revolutie te komen. Daarom acht de Nederlandse journalist de kans groot dat in mei een volksopstand losbarst want dan zal ook de toestroom van vluchtelingen naar Europa weer op een hoogtepunt zijn.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De Volksvertegenwoordiger waarover ik het in de ‘Inleiding’ had, krijgt U zeer uitgebreid aan het woord bij

    http://blog.seniorennet.be/rechts/

    Het is een tijdsdocument dat als een levend verwijt moet blijven hangen in de hoofden van onze Grote Verlichte Verstanden die elkaar in het Parlement als viswijven doen met platte pladijs, met de grofste manieren die zelfs op de Roeselaarse Nieuwmarkt (*) schandaal zouden doen verwekken.

    *

    Vraag: als deelnemer van de Middeleeuwse Hanzasteden, zou Vlaanderen niet kunnen aansluiten bij het Visegrád Handelsakkoord uit 1335 tussen Polen, Hongarije, Slowakije en Tsjechië waarover collega Guvaal het heeft? Want U weet toch dat de 14de Eeuw, de Gouden Eeuw wordt genoemd? Handel, kunsten, wetenschappen: alles bloeide open, omdat Europa, na het intomen door de negen opeenvolgende Kruistochten van de Islam-expansiedrift, in de mening was voor altijd dat barbarendom te hebben ingeperkt. Wisten zij goed, dat het Satan Beest nooit opgeeft! Zelfs niet dat het ergste nog moest komen?

    Hard terugslaan, zelfs dàt telt nooit maar tijdelijk….

    *

    (*) De Roeselaarse Nieuwmarkt. Zie Willem Putman, de succesrijke volksschrijver uit de jaren ’50-’60 die het leven in al zijn geuren en kleuren blootlegde van dat marktkramersvolkje van toen. Hoofdfiguur: PEEGIE van de Nieuwmarkt, zoon van Tanite en van Pee den Ouden, de Pallieter-kwajongen die van het venten en het leuren zijn beroep heeft gemaakt en er zelfs rijk door wordt….

    Hun taaltje is het ‘Bargoens’, een soort code-taal voorbehouden aan die van de Nieuwmarkt. Koekegoed en beuterzochte, maar o zo vlot ter tale, dat z’U striepen waar ge bij staat…. Tenzij ge zelf slimmer zijt.

    Heerlijke man, die Willem Putman….

    Peegie van de Nieuwmarkt.

    *

     

     

     










    10-01-2016, 09:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    09-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3108

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    PEGIDA, maar ook de gewone Burger in heel Europa is het moe. Dat verkrachters er uit moeten, is het topje van de ijsberg met de kraan open, willen wegdweilen.

    Als de heenreis hier naartoe in onafzienlijke slierten gelukzoekers kan bestaan, dan de gedwongen terugreis ook. Geef ze als afscheidscadeau een paar ferme botten en de wind van achter. Of liever, meer realistisch, in ‘t gat, om rapper te kunnen lopen.

    Tegen dan zullen misschien in nog andere landen leiders zijn opgestaan als in Polen of Hongarije, twee landen die hun buik blijkbaar vol hebben van Nazievelingen.

    *

    Noord Korea en dus Iran schijnen de waterstofbom te hebben. Het zijn landen die ze ook gaan gebruiken, want ze zijn alle twee ‘M’-landen. De ene met de letter ‘M’ van Mohammed, de andere met de letter ‘M’ van Marx. Er mag dus niet veel langer meer getalmd worden. Met de verouderde middelen die wij (samen met Amerika en Poetin) maar hebben, moeten Mekka, Medina, Teheran en Pyongyan maar het lot van Hiroshima en Nagasaki te ondergaan. Hen gewoon vòòr zijn, nu het nog kan. That’s the question!

    Zou trouwens een soort ere-plicht zijn voor de Cowboys die de Jappen dat hebben aangedaan, maar die nadien zelfs niet genoeg ballen aan hun lijf hangen om het schiereiland Korea als één geheel te bewaren, die dus nu even welvarend had kunnen zijn dan Zuid Korea alleen, een natie van wereldformaat op economisch vlak.

    En nog even door geredeneerd: het overlijden vandaag van zijn tweelingzus (96) van de Sjah van Perzië deed mij er aan denken. Het Perzië uit de tijd van de Sjah met de mooie Farah Diba, dat later Iran is geworden onder de Ayatollahs, ook dat hadden zij kunnen voorkomen, hadden ze gewild.

    Ik weet het, het is ’n Christenmens onwaardig, de ondergang van zijn vijanden te wensen, maar iedere dag kom ik meer en meer tot de overtuiging, dat alleen een dode Muzelgriezel een goede Muzelgriezel kan zijn. Een vaststelling niet gebaseerd op gevoelens, maar op feiten.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    https://ejbron.wordpress.com/

    *

    VIKTOR ORBÁN WIJST EU-SANCTIES TEGEN POLEN AF

    *

    De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft aangekondigd niet in te stemmen met sancties tegen Polen. “Hongarije zal welke vorm van sancties tegen Polen dan ook nooit ondersteunen”, zei hij tegen een Hongaarse radiozender. Hij riep Brussel ertoe op geen maatregelen te overwegen. “De Europese Unie zou er niet over na moeten denken om sancties aan Polen op te leggen.”

    Daarvoor had de EU meerdere wetten van de nieuwe nationaal-conservatieve regering in Warschau heftig bekritiseerd. Daarbij gaat het om een hervorming van het constitutioneel gerechtshof evenals een nauwere binding van de staatstelevisie aan de regering. Eurocommissaris Günther Oettinger (CDU) had daarom geëist een procedure tegen Polen te starten en het land onder “toezicht” te plaatsen.

    Informele ontmoeting tussen Orbán en Kaczyński

     

    Daarop had de Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Witold Waszczykowski, kritiek op de nieuwe mediawet afgewezen. Onder de vorige liberale regering zou de publiekrechtelijke televisie een linkse koers zijn ingeslagen en een bepaalde politieke ideologie hebben vertegenwoordigd.

     

    “Alsof de wereld zich naar marxistisch voorbeeld automatisch maar in één richting zou moeten bewegen – naar een nieuwe mix van culturen en rassen, een wereld van fietsers en vegetariërs, die alleen nog inzetten op hernieuwbare energiebronnen en tegen iedere vorm van religie strijden. Dat heeft met traditionele Poolse waarden niets meer te maken”, zei de politicus van de nationaal-conservatieve partij PiS. “Wij willen alleen maar onze staat van enkele ziektes genezen, zodat hij weer gezond kan worden.”

    Orbán heeft woensdag een informele ontmoeting gehad met de chef van de Poolse regeringspartij PiS, Jarosław Kaczyński. Over de inhoud van het gesprek werd niets bekendgemaakt. Waarnemers vermoeden echter dat beide landen beter willen samenwerken op het gebied van de asielcrisis. Polen Hongarije wijzen de verdeling van meer dan 150.000 “asielzoekers” binnen de EU af.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Dus een soort ‘Heilige Alliantie’, dat is wat Europa de dag van vandaag nodig heeft.

    Vandaag was ik met Moeder de Vrouw samen op boodschappen in het nabije Etruskenstadje ORVIETO, de Bisschopsstad, gelegen op een ongenaakbaar rotsplateau van bijna 200 meter hoog boven het landschap. Enig ter wereld. Met stadsmuren vroeger om vijanden af te schrikken, maar nu dienstig als afstapje voor burn-outs om daar naar beneden ‘uit het leven te stappen’.

    Onze vaste parkeerplaats in de binnenstad is in de dichte omgeving van de Dom, in een rustig hoekje achter de muren van de Franciscaner kerk, waar in 1096 voor een enthousiaste menigte Gelovigen. de toenmalige Paus Urbanus II, de Eerste Kruistocht predikte. Die zou; 3 jaar later, in 1099, reeds met goed gevolg afgelopen zijn. Dat stond toch zo in ons leerboek ‘Vaderlandsche Geschiedenis’, met een mooie foto van hem, als Sinterklaas, op een vurig en dus steigerend wit paard waar hij nauwelijks in het zadel en in de stijfbeugels kon blijven. Mij deed dat toendertijd zwelgen van trots, waarbij Paus Eugenio Pacelli (Puis XII) van tegen de muur boven het bord, welwillend op ons neerkeek. Hetzelfde verhaal staat trouwens op een marmeren gedenkplaat tegen de zijgevel van deze kerk, altijd precies boven de neus van onze auto.

    Tiens, denk ik dan telkens, dat tussen de theorie van het leerboek, en de werkelijkheid van deze kerkmuur, zoveel nutteloze jaren zijn moeten verlopen. Het is een kerkje uit de tijd van Franciscus van Assisi, meer boerenschuur dan kerk, maar of we de nieuwe Franciscus hier ooit op een nieuw wit paard zullen zien zitten?

    Misschien wel, als die niet uit Argentinië komt, maar uit Hongarije of Polen. Wij duimen dus voor de nieuwe Deken. Al was de vroegere ook gene slechte….

    *

     

     








    09-01-2016, 16:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3107

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Ooit, bijna in de tijd dat de dieren nog konden spreken, zond Vlaanderen zijn zonen uit. Zelfs tot in het Amerikaanse Molokaï, op Hawaï, het sindsdien grotendeels Moslim geworden homeland van de Zwarte Amerikaanse Ongelukskater. Vandaar de naam van die van Tremelo, de Held van Molokaï, de Grootste Belg Ooit. Dit tot grote woede van de Fransdolle landgenoten, die liever een Fransdolle Vlaamse liedjeskweler hadden gehad. Sommige overtuigde Vlamingen zijn met dat soort Beschavingswerk, nog altijd mee bezig. Ze brengen er de Blijde Boodschap van Liefde en Vreugde, zeer dikwijls tot ongenoegen van de plaatselijke Zwarte Potentaten. Kreupel geslagen, komen ze na jaren dan terug, om hier sporadisch een Miske te doen, daar waar op den boerenbuiten, het Kerkgebouw in Vlaanderen nog als Kerk overleeft. Als ze 80 jaar zijn, lijk Pater Hendrik, dienen ze noodgedwongen af te haken. Terwijl ze hoopvol achterom zien, waar hun opvolgers toch uithangen.

    Want ondertussen is onze Beschaving grotendeels die geworden van ‘Fuck your Mother’, of ‘Bull Shit’. Klinkt zo ASAP-pig mogelijk, en heeft o.a. als resultaat dat – zo schrijven ze zelf – er in Antwerpen minstens drie (3) vrouwen per week verkracht worden. Fantastisch, toch! In heel het land schijnen dat er zelfs ACHT per week te zijn…

    *

    Zo kunnen we in dezelfde zin nu onverwachts ook nog fier zijn op totaal andere exportproducten ‘Made in Belgium’, die door eigen landgenoten zo uitdrukkelijk en met knallende effecten op vrijdag 13de November jl. in het buitenland gedemonstreerd werden.

    Dit blijkt uit vaststellingen door de Flikken in dat andere ‘Beek-‘geval. Schaarbeek in dit geval, en niet Molenbeek.

    Molenbeek is hun slaap- woonplaats van die kansloze jongeren, en Schaarbeek is de plaats waar er gewroet en gezwoegd moet worden. Met naai-ateliers voor draaggordels en laboratoria voor hun chemische spullen.

    Wat er officieel gevonden werd, werd eigenhandig door de Politie ontruimd. Wat nog niet gevonden werd, werd door de jongeren en hun sympathisanten zelf, uit voorzorg, ontruimd en naar veiliger oorden overgebracht. Misschien zelfs helemaal naar… Laken, onder de schaduw van het Koninklijk Paleis. Waarschijnlijk om kans te maken om als ‘Hofleverancier’ in beeld te komen?

    *

    Ja Ja, waarin een klein land groot kan zijn! ‘Little Belgium’, zoals de Londenaars, vol bewondering, ooit zeiden…..

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    .

    Bommen Parijs gemaakt in Schaarbeek

    In het appartement werd ook een vingerafdruk van Salah Abdeslam gevonden

    Speurders hebben vermoedelijk de plek ontdekt waar de bommengordels werden gemaakt voor de aanslagen van 13 november vorig jaar in Parijs: een appartement in Schaarbeek dat gehuurd werd door een van de aangehouden verdachten. Het appartement zou ook dienst hebben gedaan als safehouse voor Salah Abdeslam na zijn vlucht uit Parijs.

    De speurders ontdekten het "bommenatelier" op 9 december, maar het nieuws lekte nu pas uit. In het appartement vonden ze behalve sporen van de springstof TATP ook drie met de hand gestikte gordels die dienst konden doen als bommengordels. Ze vonden er ook een vinger­afdruk van Salah Abdeslam, die zou dateren van na Parijs.

    De bomvesten zouden zonder de ontstekingsmechanismen naar Parijs zijn overgebracht en het prepareren van die ontstekers moet in een hotel in Alfortville zijn gebeurd, waar Salah Abdeslam twee kamers had gehuurd.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Veel mensen vragen zich, samen met mij, af, waarom wij Vlamingen, zo hard zijn geweest voor de Duitsers tijdens de twee bezettingen die we twee keer meemaakten, en die gelukkig niet al te lang hebben geduurd. Ja, ze kwamen het land binnengestormd met tanks en kanonnen, als wilden, maar na verloop van tijd bleek het toch meestal maar om gewone Duitsers te gaan. Uitzondering natuurlijk voor die enkelen met verkeerd gedraaide hersenknopen. Maar de meesten waren mensen lijk wij, die aten en dronken lijk wij, die naar dezelfde muziek luisterden en naar dezelfde Kerken gingen als wij. En ja, als Pruisen hielden ze op een overdreven manier van orde en regelmaat. Daardoor dachten velen een soort ‘heers-ras’ te vertegenwoordigen. Een beetje teveel soms. En niet altijd naar onze smaak. Maar ja, wat deed je d’er aan?!

    Nu zijn we opnieuw door een ander invasieleger bezet, zij het, althans in het begin, met heel wat minder geweld. Moet wel, want in alles waarmee wij Vlamingen op de Duitsers geleken, verschillen die nu met ons. Ze blijven gekleed lopen, vooral de Dames, om hun agressiviteit te tonen, als vreemdelingen, en ze spreken ons aan in een taaltje die zelfs onze honden niet bevalt.

    Een mens zou zich inderdaad beginnen afvragen, met wie we beter af waren.

    *

    Ja, ik weet het. Vriendelijk voor Vreemden is anders. Maar Myriam Almaci, die korte dikke kleine Turkse die Groen uitslaat van jaloezie, denkt daar anders over. Samen met haar Hofnar, een zekere Kalf-O, maar als échte geboren en getogen Antwerpse is dat als Lachende Koei haar plicht. Want in Moslim-landen als lustobject haar gewicht in goud waard.

    *

    Waarom zo pisnijdig tegen die vrouw? Haar niet bezig gezien, nog pissiger en dus nog nijdiger tegen Filip De Winter, gisteren in het Parlement? Ik meet haar gewoon met de maat waarmee zij daar een Vllaams Voorvechter heeft gemeten. Elk om beurt is niet teveel!

    PS

    U heeft het hier vroeger ook al ‘ns kunnen lezen: mijn schoonmoeder – nota bene een persoon uit de duizend – kwam als knappe jonge vrouw, zwaar in verwachting, in die fameuze Mei-dagen met de fiets, van waar het gezin naartoe gevlucht was, door de Duitse linies, om thuis de koeien te melken. Iedereen was daar gevlucht, want de Slag om de Leie ging beginnen. Maar die bonke kerels, wist ze te vertellen, waren onderweg zeer vriendelijk, voorkomend en hulpvaardig voor haar geweest. ’s Anderendaags morgen, vòòr 5 uur, zag ze zich, als de uitgelaten bende schoolkinderen die ze toch nog waren, in bloot bovenlijf, staan scheren en wassen aan de pomp midden de hofplaats. Als schoonmama rond 9 uur weer terug reed, zag ze de gesloten camions van de Leie terugrijden. Waarbij ze een dik bloedspoor nalieten.

    Neen, van de vechtende Duitsers geen kwaad woord. Maar over de terugtrekkende Engelse en Franse soldaten wilde ze geen woord kwijt. Dat was andere thé, wist ze. Uit ervaring, vertelde ze daarbij.

    Het mens is al vele jaren bij Ons Here, maar in haar plaats weet ik wat ze over de huidige bezetters zou denken… Een armlengte zou niet genoeg geweest zijn. Liever een riek-lengte…

    Pssst

    Als ‘Hitlers Strijd’ de sprokkels van het Grootste Genie Aller Tijden, terug in de winkelrekken mag, is dat dan onder de auspiciën van de Bazen in Bruxellabad? Of misschien eerder onder die van de Amerikaanse Democraten van wijlen J.F. Kennedy, die in 1947 reeds die dingen voelde in de lucht hangen wat wij nu beleven? Ja Ja, we hebben het allemaal gehoord, in die tijd, dat hij –met de armen in de lucht – uitriep dat ‘Er ein Berliner war’. Ik zie dat ons Hilary ook al roepen, maar dan met een riek op arm-lengte….

    *








    09-01-2016, 15:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3106

    *

    Zaterdag 9 januari

    Zon 8u43-16u57

    H Florimond

     

    *

    *

    Uit ‘De Krekelschool’

    van Windekind (Frederik Van Eden)

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Duizend bommen en granaten! Ook bij ons stromen beken vol bommen, zoals bij die Mr Bombeek van het o zo Christelijk Onderwijs. Net zoals in de meeste Duitse ( Finse, Hongaarse, Zweedse, Noorse, enz ) steden met Oudejaarsavond gebeurde, moeten hier tijdens de examens en de Rammadam, door de Moslim studenten Madammen Geramd worden. Daarom tijdelijk geen tijdverspilling met lessen of examens. Niet flauwvallen! Geramd moet er worden! En dat, nota bene, met lege magen….. Want bij de Islammers mag er dan alleen maar gegeten en gezopen worden als de zon is gezakt in de zee….

    Kan het hypocrieter? Vasten, geen seks? Ja, maar dat alleen maar in het oog van de mensen…. Een wereld van verschil met het origineel van dat vasten, bij de Christen dus, waar men slechts éénmaal daags zijn ‘nooddruft’ mocht nemen, benevens op “boet – en vrijdag vlees ontberen”….

    Maar ja, Moslimmers zijn nu eenmaal in alles extremer, uitgenomen als niemand het ziet, bij donker dus.

    Ja, Walter, het kan altijd nog veel hypocrieter. Vooral bij HNB en De Schandaard, iets waartoe De Morgen zich natuurlijk niet verlaagt.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.standaard.be/ .

    *

    *

    Pas examenrooster aan ramadan aan’

    *

    Katholieke scholen met veel moslimleerlingen krijgen de raad om tijdens de ramadan in juni de zwaarste examens op maandag te plaatsen.

    ‘De ramadan valt dit jaar pal in juni. Voor veel moslimjongeren wordt dat een moeilijke periode’, zegt Willy Bombeek van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

     

    De ramadan is de jaarlijkse vastenmaand voor moslims, die valt dit jaar pal in juni. Dat zal zijn gevolgen hebben op de examenroosters.

     

    Katholiek Onderwijs Vlaanderen vraagt zijn scholen die veel ­moslimleerlingen tellen, om ­‘afspraken te maken’ over de ­examenkalender en zo veel mogelijk rekening te houden met de impact die de maand heeft op moslimjongeren.

     

    ‘Tijdens de ramadan mogen moslims niet eten van zonsopgang tot zonsondergang’, zegt Willy Bombeek, de woordvoerder van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. ‘Dat betekent dat die jongeren zeer vroeg op zijn om ’s ochtends te eten en ook lang moeten opblijven voor de avondmaaltijd. Het is dus sowieso een periode die veel van hen vergt. En dit jaar is dat bij uitstek zo omdat de ramadan van begin juni tot begin juli loopt: pal in de eindexamens.’

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Nee hoor, zegt de Boef van de Christelijk Koepel. Onze Christelijke Scholen wordt zoiets alleen maar vrijblijvend aangeraden. Dat is rekening gehouden met enerzijds en anderzijds. Op z’n Tsjeefs dus. Altijd zorgen dat men in de rug gedekt is. Nooit rechtuit spreken…

    Wablieft, zegt mij lieve wederhelft, ooit in een vroeger leven zelf leerkracht bij de Nonnekens, waar vòòr men mocht beginnen, eerst de eed moest worden afgelegd om tot in de kleinste détail het Christelijk Geloof uit te stralen. Maar wat doen die Christenvervolgers thans in onze Christen scholen? Of weten die van subiet zo maar zonder nadenken waar het beste kwaliteits onderwijs (zonder meerprijs) wordt gegeven? Of volgen die gewoon zonder nadenken de hint van Hogerhand?

    Ja Ja, officieel fulmineert die Hogerhand tegen dat Onderwijs, maar stiekem sturen ze er hun kinderen naartoe. Zonder dat zoiets mag geweten worden.

    Zo mag het ook niet geweten zijn, dat in de uren waar er in de Katholieke Scholen Godsdienstonderwijs gegeven wordt, of als er wordt deelgenomen aan liturgische activiteiten, dat Moslims-kindjes dan daarvan vrijgesteld zijn en studie in de plaats krijgen?

    *

    Maar als er op TV scholen in beeld worden gebracht, zijn het 99% ‘Gemeenschapsscholen’, die vroeger het ‘Rijks Onderwijs’ genoemd werden.

    Snapt U ‘m? Ook dàt is indoctrinatie, boven op de wervings-idee om de Burger wijs te maken dat Onderwijs = Staatsonderwijs.

    Oneerlijke concurrentie is dat, ja? En wat meer is: het stelt Polen en de Partij voor Recht en Rechtvaardigheid in het gelijk, die de dictatuur van de Straat wil aan banden leggen.

    Zo komt men bij Donald Trump en in Amerika uit. Verguisd door dezelfde STRAAT, omdat hij daar, net als de Poet, geen enkele Moslim wil….

    Zie ik daar op die manier het einde van de Koude Oorlog in zicht?

    *

     

     








    09-01-2016, 15:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    08-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    *

    *

    ETHISCH HACKEN MET DE BOTTE BIJL….

    .

    .

    ALS MICHEL DE PASSIE PREEKT

    BLOGGER LET DAN OP UW GANZEN…..

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    De Francofoon geleide zogezegd ‘Centrum-Rechtse Regering’ van het Koninkrijk der Coburgers etaleert stilaan alle trukken van de foor die ze in zich draagt. Ze zoekt een bepaalde soort inbrekers, slechteriken dus, die ze zou uitsturen om legaal in te breken in andermans private eigendom.

    Ze ‘debatteert’ daarover in zeer verhulde termen, maar het komt er op neer, dat zo gauw er iets op Tinternet komt dat hen niet aanstaat, ze dat kunnen ‘hacken’. Zoals pedopornografisch materiaal, zeggen ze.

    Snapt U toch meteen ook, of niet?

    Schrijven op onze blogs over het nakend einde van dit cloteland is even erg als kinderporno. Wensen om zulke mensen, al is het in kleine lettertjes, om de volgende dag als doden wakker te worden in Uw eigen bed, is al niet meer genoeg. Ze moeten U daarenboven kunnen in kleine stukjes hacken! Om de losse onderdelen als lekkere brokjes aan de wolven te kunnen voederen. Ja Ja, d’een zijn dood is d’ander zijn brood!

    Met ouder worden, wordt de mens ook wijzer. Vroeger was ook ik zot van Michellekes. Eerst de Rode (Licht), dan de Groene (Zwaar), tot deze pakjes, die aldoor duurder werden, gewoon elk een flinke dosis longkanker bleken te bevatten. Toen het Riberale schoolmeestertje Lowie Michel de kop begon op te steken, had ik dat van seffens doorzien. Nie mê mien, zei ik en wendde mij van direct tot de Jonge Leeuwen uit mijn collegetijd. Wat best meeviel. En een hoogtepunt bereikte met ‘t Morelleke Forelleke.

    Maar nu dreigt deze blog, al bennekik net als Boerke Naes, geen leeuwenhert, toch en bennekik nie dwaas, neen, juist niet te milder, maar integendeel des te meer en zelfs met een ferme schep d’er bij.

    Die Liz-a-Beth Homans luidt wel niet mijn uitverkoren ding-dong, maar ze zingt wel de juist song…

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.standaard.be/

    &

    .

    *

     

    Regering zoekt wettelijk kader voor ‘ethisch hacken’

     

    De regering wil ‘ethisch hacken’ uit de strafrechtelijke sfeer halen en er komt een meldpunt voor digitale klokkenluiders die kwetsbaarheden in ICT-systemen van de overheid ontdekken. Maar daar zijn risico’s aan verbonden.

     

    Vandaag is hacken strafbaar, officieel is het een (poging tot) inbraak. Gevolg: elke informaticus of cyberexpert die – al dan niet moedwillig, maar wel zonder voorafgaande toestemming – stuit op een zwakke plek in een ICT-systeem van de overheid en dat meldt, dreigt vervolgd te worden.

     

    Om de kennis van bonafide hackers toch maximaal te benutten, wil de regering een beleid uitwerken waarbij die hackers een zekere bescherming genieten. De verantwoordelijkheid daarvoor ligt bij het nagelnieuwe Centrum voor Cybersecurity (CCB). Dat kondigt premier Charles Michel aan in antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn (CD&V).

     

    ‘In plaats van een defensieve houding aan te nemen en bonafide hackers met de vinger te wijzen, moeten we hun expertise net honoreren’, zegt Deseyn. ‘Heel wat netwerken – ook van de overheid – zijn allesbehalve waterdicht. Wie er iets van kent, is gechoqueerd hoe onveilig onze systemen zijn. Een bescherming van digitale klokkenluiders is dan ook onmisbaar in een modern cyberveiligheidsbeleid.’

     

    CCB-topman Miguel De Bruycker bevestigt dat er naarstig gezocht wordt naar een manier om aan de ene kant gebruik te maken van de kennis en vaardigheden van bonafide hackers, en aan de andere kant de sluizen niet open te zetten. ‘In de Belgische wetgeving wordt een virtuele inbraak gelijkgesteld aan een echte, fysieke inbraak, en dat leidt in de realiteit tot een grote grijze zone. Veel jongeren beseffen niet dat ze al strafbaar zijn als ze één of ander tooltje lanceren om lekken op te sporen.’

    Pedopornografisch materiaal

    ‘We kunnen en moeten burgers die kennis van zaken hebben en te goeder trouw zijn, inschakelen als een soort van buurtpatrouille om de cyberveiligheid mee te bewaken’, vindt CD&V-kamerlid Roel Deseyn. ‘In plaats van hen als criminelen te behandelen, moeten we hen met open armen ontvangen en hen een degelijk wettelijk kader bieden.’

    Dat is de bedoeling, maar de slinger mag niet doorslaan. Veel mensen bieden zich bijvoorbeeld spontaan aan om met hun informaticakennis kinderporno op te sporen, maar zowel het opzoeken als bekijken van pedopornografisch materiaal is al strafbaar, illustreert De Bruycker.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Waarom de Rattenvanger van Hameln zo bekend is kunnen worden, is mij altijd een raadsel gebleven. Maar vermits Hameln nu eenmaal in Duitsland moet gelegen hebben, begint het mij toch te dagen. Ik verdenk die vent er trouwens van, in dat land meteen Kanselier te zijn geweest, want het meeslepen werkt nog altijd na.

    Het is trouwens in dat land dat de spreuk ‘Feind hört mit’ voor het eerst werd uitgevonden, samen met de beteugeling van ervan. Toen was het digitaal ‘hacken’ nog niet uitgevonden, maar het virtueel hakken bestond al vele eeuwen. Uit de tijd dat er – voor de duidelijkheid - op de slagvelden nog met lange scherpe messen werd gehakt.

    *

    Als in Coburgia die nieuwe Wet er door komt, zal dat integendeel allesbehalve duidelijk zijn.

    Ziet U al die overlijdensberichten in de krant: …overleden die en die, in hun slaap rustig weggehackt in de nacht van … Noch bloemen en al zekerlijk geen kronen.

    Vooral geen kronen, want die zullen ze pas opgezet krijgen daarboven bij Ons Lieve Heer. Ja, zeker, Walter. En ook in de Geschiedenisboeken….

    *

     

     








    08-01-2016, 17:53 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3104

    *

    *

    WORDT GESERVEERD, NEEN NIET IN HOMI-BARS

    .

    .

    MAAR IN EXCLUSIEVE MICHELIN 3-STERREN-RESTAURANTS

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Hieronder de zeer menselijke oproep van ons Barbaraatje (Pas, niet PS), die zojuist in ‘Dag Allemaal’ – zo lees ik – in haar jong leven op enkele maanden tijd toch wel zeer harde klappen heeft gekregen. Eerst haar vader, zelf Arts,op relatief jonge leeftijd, en meteen daarop haar Echtgenoot Tom, net geen 41 jaar geworden. Dat ze daarbij door 99,9 % van haar collega-Senatoren geen blik waardig werd geacht, zegt meer over die collega’s dan over zij die deze vernedering moest ondergaan.

    Deze jonge moeder blijft over met twee bloeikens van kinderen die ze vanzelfsprekend in de beste familie-traditie zal grootbrengen. Om tegen de tijd dat Coburgia eindelijk zal gebarsten zijn, klaar te staan om de fakkel over te nemen. Samen met al mijn lezers in binnen- en buitenland, duimen we voor U, lieve Leeuwenmoeder Barbara

    *

    Maar Ach en Och! Zich vergrijpen aan alle mogelijke vrouwen van het onzijdig of vrouwelijk geslacht, men had het kunnen weten. Met Moslims is het nooit anders geweest en het zal ook nooit anders worden. Het is een deel van zichzelf.

    *

    Vandaar mijn verbeteren voorstel voor de radeloze Overheid. Ga eens langs bij een paar bedreven dierenartsen en luister naar hun verhaal over het behandelen van bronstige stierenkalvers in het voorjaar, als die dieren een volle winter in muffe stallen hebben doorgebracht en ze voor het eerst vrij-uit in de wei mogen. Geen erg, die beesten zijn toch voorbestemd voor de slacht en de veeartsenijkunde is terzake de dag van vandaag eer bedreven. Zelfs daar, waar het in Januari lijk bij het Weermannetje, wat warm is voor de tijd van het jaar. Castreren dus, die rotzakken. Maar als beschaafde lui, wordt dat gedaan onder algehele narcose, en op kosten van de Ziekenbond. Met behoud van loon.

    Zelf heb ik met het eten van deze afgesneden ‘lekkernijen’ geen ervaring, verre van, maar me dunt dat de Horeca met veel genoegen gaarne bereid zal zijn de totale productie er door te draaien. Ziet U het al op de menu staan? Vandaag verse ‘dinges’ levende vers uit het operatiekwartier van het dichtstbij zijnde ziekenhuis…..

    *

    Wedden dat de minste publiciteit in die richting veel meer effect zou sorteren dan het voorstel van Francken Theo?! Het ontradingseffect zou zelfs kunnen doorslaan richting spontane repatriëring.

    Enne, geloof mij: meer moet dat niet zijn. Want ‘Dagelijkse Kost’ zal dat nooit wiorden.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    *

    Cursus “omgaan met vrouwen” voor asielzoekers is naïeve en vrijblijvende symptoombestrijding

    *

    Massa-immigratie moet stopgezet worden.

    Het Vlaams Belang is bepaald niet onder de indruk van het voornemen van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) om asielzoekers een les in seksuele opvoeding te geven na de massale aanranding van vrouwen door allochtonen in Keulen.

    Deze aangekondigde maatregel is niet meer dan een vrijblijvende vorm van symptoombestrijding. Wie denkt dat eeuwenlange, tribaal- en godsdienstig geïnspireerde vrouwenmishandeling even kan ongedaan gemaakt worden met een les in seksuele opvoeding, geeft blijk van een verbijsterende naïviteit. Meer dan een druppel op een hete plaat zal die les niet zijn.

    In plaats van te dweilen met de kraan open, moet de kraan dichtgedraaid worden. De grenzen moeten gesloten worden om de massa-immigratie in te dijken. De huidige toestroom van alleenstaande jonge mannen, voornamelijk moslims, is een tikkende tijdbom.

    Het Vlaams Belang eist dat criminele asielzoekers onmiddellijk teruggestuurd worden naar hun landen van herkomst. De “sanctie” die nu door minister Jambon wordt voorgesteld, de overplaatsing van een open naar een gesloten opvangcentrum in afwachting van de goedkeuring van hun dossier, is een lachertje. Kamerlid Filip Dewinter zal de minister hierover tijdens de plenaire vergadering dan ook aan de tand voelen.

    Het heeft ook geen enkele zin om asielzoekers een cursus te geven om respectvol met vrouwen om te gaan, terwijl de Vlaamse regering onder impuls van Liesbeth Homans (N-VA) 50 nieuwe moskeeën gaat subsidiëren waar exact het tegenovergestelde wordt gepredikt. De sharia is niet verenigbaar met de democratische rechtsstaat. Het Vlaams Belang benadrukt dat het ondubbelzinnig afzweren van de sharia de enige mogelijke maatstaf is om te bepalen of moslims al dan niet bereid zijn zich aan te passen aan onze samenleving.

    Barbara Pas

    Fractievoorzitter in de Kamer

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Om de massa-immigratie te stoppen, beste Barbaraatje, zou de Verkochte Leugenpers kunnen beginnen met de dingen met hun juiste naam te vernoemen. Loop dus niet verder in hun val, beste meid.

    Wat we beleven, is namelijk geen ‘lasssa immigratie’ meer, maar een regelrechte MASSALE INVASIE door buitenlandse legerbendes. En waar ook die komen, gebruiken die hun primitiefste recht, denken ze, van de overwinnaar: het recht op de vrouwen van de verslagenenen. Is een geplogenheid die nog dateert uit de tijd van Atila, de Hun. Het is een oorlogsrecht, dat alleen nog altijd niet is opgenomen inde Conventie van Génève. Weshalve wij in het Westen dat gebruik verkeerdelijk als een ‘oorlogsmisdaad’ blijven beschouwen… Eenmaal onder de ‘sharia’, zal deze vergissing rap recht gezet worden.

    Maar wie zonder zonde is, werpe de eerste steen.

    In vroeger tijden kende onze jonge bruidjes voor hun eerste huwelijksnacht, het ‘defloratie recht’ van Meneer de Baron. Dit gebruik kende weliswaar geen Kerkelijke Goedkeuring, maar het was gewoon een automatisch postscriptum aan de pachtbrief die de Baron zo goed was geweest toe te staan aan zijn pachters.

    Als dat bij de fine-fleur van onz eigen voorvaderen al een recht was, des te meer is dat een oorlogsrecht voor Moslim-jongeren die voorlopig nog geen andere apentoeren uitvreten, waarbij ‘martelaarsbrieven’ moeten achtergelaten worden.

    Of hangt er beternis in de lucht? Inzake de volksvoorlichting?

    Heb op de TV zelfs gehoord, dat een messendoder, net voor hijzelf door de politie werd dood geschoten, neen, niet om zijn moeder riep, maar strierf met in zijn keel tot driemaal toe, de Allahu Akbar geloofsbelijdenis waarop elke Moslim het alleenrecht heeft.

    Ja Ja, ooit wist een Franse Koning te vertellen, ‘que Paris vait bien une Messe’, en hij was er niet ver naast….Zie maar naar de Islammerij die daar vaste voet aan wal wil krijgen…

    *

    Neen, zo gezien zijn, met culinaire kennis klaargemaakte ‘tripes’ misschien wel de beste oplossing voor iedereen….

    *****

    Geschreven in alle eer en deugd en grotendeels op inspiratie van het niveau van de Chalries….

    Ook wel een beetje, omdat die smeerlappen in de Duitse steden uit het niets opdokken, en achteraf terug in het niets verdwenen waren. Allemaal dus als op een geheim commando…..

    *

     








    08-01-2016, 14:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3103

    *

    Vrijdag 8 januari 2015

    Zon 8u43-16u55

    H Goedele, patrones van Brussel

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Waarlijk progressieve zielen komen wellicht in Italië binnenkort niet eens meer aan hun gram. Niet alleen mogen ze niemand meer inhuren om in hun plaats hun gevoeg te gaan doen, maar zelf hun kinderen zullen ze zelf moeten losmaken.

    Stel U voor: uit wat soort viezerikken is die ‘behoudsgezinde’ Regering daar toch samengesteld. Draagmoederschap is toch gewoon de overstap naar buitenshuise activiteiten die onvermijdelijk naar de massaproductie in kweek-laboratoria!!! Om van daar uit de afgewerkte producten door te sluizen naar Staats-Creches, een soort ‘Lebensbronnen’ waarvan de experimenten stilgevallen zijn met de Val van de Duitse Nationaal Socialisten.

    Zo zou het kunnen, dat viezerikken verder aan huis willen blijven kweken, omdat zij staan voor raszuiverheid. Iets wat voor de moderne mens helemaal uit den boze is. Mensen van de Nieuwe Wereld Orde zullen allemaal, gelijk robotten, op elkaar moeten lijken, zelfs anatomisch. Man of vrouw, dat subtiel onderscheid moet verdwijnen, en – zie de Duitse Grootsteden - dergelijk hoopgevend resultaat ligt op straat, en niet tussen de lakens.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://www.demorgen.be/

    *

    Italiaanse minister: "Behandel surrogaatouders als zedendelinquenten"

    07-01-16, 03.20u - Bron: The Guardian

    Lees later

     

    Angelino Alfano, de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, wil dat koppels die beroep doen op een draagmoeder een gevangenisstraf opgelegd krijgen. De minister voert campagne tegen de plannen van de eerste minister om holebikoppels het recht te geven om een kind te adopteren.

     

    Alfano wil dat "het huren van baarmoeders" beschouwd wordt als een misdrijf waarop een gevangenisstraf staat, "net zoals voor seksuele misdrijven," zei hij gisteren.

     

    In Italië woedt op dit ogenblik een hevig debat over de rechten van holebikoppels, nu het land op het punt staat om het homohuwelijk en adoptie door homo-ouders te erkennen.

    Buitenlandse draagmoeders

     

    Draagmoederschap is illegaal in Italië en wordt bestraft met flinke boetes en celstraffen tot twee jaar, maar er is een grote grijze zone: koppels die een draagmoeder vinden in het buitenland worden niet vervolgd wanneer ze naar huis terugkeren.

     

    Italiaanse homokoppels reizen vaak naar het buitenland om een draagmoeder te vinden voor hun kind. Bij hun terugkeer naar Italië heeft echter slechts een van beide partner ouderlijke rechten. Dit heeft een grote invloed op het dagelijkse leven, zoals wie een kind mag oppikken aan de schoolpoort of medische beslissingen kan nemen. Verscheidene holebikoppels hebben rechtszaken aangespannen en sommigen onder hen verkregen zo het recht om het kind door de andere partner te laten adopteren.

    "Afstotelijke, ongeoorloofde handel"

     

    Alfano eist nu harde straffen voor koppels die een draagmoeder inschakelen. Een dergelijke adoptie is "de meest afstotelijke, ongeoorloofde handel die de mens heeft uitgevonden," zo zei hij tijdens een interview met de krant Avvenire, die eigendom is van de Italiaanse bisschoppenconferentie. "Als Italië een wet heeft die adoptie van stiefkinderen door homokoppels toestaat, dan beginnen we de dag nadien handtekeningen te verzamelen voor een referendum om die (wet, nvdr) weer in te trekken. En ik zal de eerste in de rij zijn," voegde hij eraan toe.

     

    Italië staat onder druk van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens dat vorig jaar oordeelde dat Italië de rechten van holebikoppels met de voeten trad door hen geen wettelijke bescherming te bieden.

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Die Renzi (opgelet, zetter, R E nzi, en niet R A nzi) was en is de zeer geliefde progressieve socialistische burgemeester van Fiorentina, de bloemenstad, die door de buitenlanders meestal Firenze of zelfs Florence wordt genoemd.

    Zo ziet U maar, dat socialisme/Marxisme helemaal niets met cultuur of beschaving te maken heeft, want Firenze, de Stad van Dante Allighieri, is de cultuurstand bij uitstek. Om nog mar te zwijgen van Lorenzo di Medici, die niet alleen zijn stad, maar heel het Land op de kaart heeft gezet….

    Venetië, Rome, Milaan, Siena, Turijn, Bologna, Modena, Pisa, Triëste: namen als trompetstoten die doorklinken tot in Brugge, Kortrijk, Gent, Antwerpen, Amsterdam, kortom namen die banden smeden over tijd en ruimte. En die ontaard zijn tot centra van door onder de voet gelopen pietrol Pompers en Slinkse Wereldverbeteraars….

     

    Overal in Europa zou men best aan wat nog overschiet van de oude Middeleeuwse Stadspoorten, net buiten de stadswallen, mesthopen in lange rijen beginnen aanleggen, waar de laatste Stedelingen, als de wenende Bijbelfiguur JOB, kunnen gaan tronen.

    Dàt zou pas een ‘verrijking’ zijn, met de juiste mensen op de juiste plaatsen.

    *

     

     








    08-01-2016, 12:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3102

    *

     

    Het volgnummer van dit stukje met de magische cijfers 1, 3, 0, 2 deed voor mij, neen geen belletje, maar de 600 Gulden sporen rinkelen van de Slag bij Groeninghe. Die werden na de slag verzameld, en uit dankbaarheid aan de zoldering van de O.L.- Vrouwkerk gehangen. Hierboven op de afbeelding ziet U de Gravenkapel, waar ooit Guido Gezelle heeft zitten mediteren.

    Veel van dergelijke overwinningen hoeven wij niet te herdenken, want wij zijn een volk van Lamme Goedzakken. Wat wordt bewezen door Romp-Vlaanderen waarvan de meeste vitale delen zijn weggeroofd.

    Zo zie ik ten vroegste in jet Jaar 3102 onze eigen welvaart door zelfstandigheid, terugkeren.

    Tenzij wij eindelijk ons lot in eigenhanden nemen….

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    O, U wist het ook al. Zeker ook gelezen in de dikke Krantenkoppen bij De Schandaard, de vroegere AVV-VVK-, thans Vlaanderens schande-krant? Dan hebt U ook gelezen dat Francken The, van de Partij die volgens hun eigen zeggen, ijvert voor het einde van Coburgia, aan de horden binnenstromende ‘blijvelingen’ lessen wil geven over de bloemetjes en de bijtjes?

    Het hieronder overgenomen artikel, waaruit ik niet citeer om niet van contextvervalsing te worden beschuldigd, maar het in extenso overneem, wierp mij - door de titel alleen al – 72 jaar terug in de tijd. Naar de bittere oorlogsjaren. Waar niet de schoppen of de klaveren troef waren, maar de miserie. Onze Pa was toen juist gestorven en bij ons zagen we toen veel zwarte sneeuw vliegen. Is het dan te verwonderen, dat het mondgemeen was, dat voor mensen zonder konijnen ‘van eigen kweek’, er wreed gelachten werd over de ‘dakhazen’ die de Zondag op tafel kwamen…

    *

    Voor wie het soms nog niet moest weten: iedereen, van klein tot groot, niet zozeer zij die het kunnen, maar zij die zelf niets teveel hebben, moeten met tot op de grond lekkend bloedend hart, die honderdduizenden sukkelaars helpen. B.B.B. met liefst iets meer voor tussen de lakens…..

    De terreur heeft namelijk verschillende graduaties. Ergst in de boem-boem terreur. Dan de pang-pang terreur, gevolgd door de tast terreur. Dit laatste met het oog op de her-bevolking? Logisch toch!? We horen het donderen in Keulen, en de vrouwen, zo onverdraagzaam dat die kunnen zijn, doen het daarbij bliksemen.

    *

    Een show ver-van-mijn-bed? Dat denkt U maar. Want onze bloedeigen ’Begroting’ lijdt er onder. Niet door de ‘vergrijzing’, maar door de ‘verbruining’. ’t Zit zo. Vele jaren geleden, toen de 2 wegsmijters van geld door ramen en deuren aan de macht waren, werden de lonen der Ambtenaren en de pensioenen ineens niet meer bij ’t begin van de maand uitbetaald, maar op het einde ervan. Was een enorme opsteker voor de begroting, want meteen werd iedereen voor die ene keer van een maandloon bestolen. Alles went, dus werd daar al lang niet meer over gesproken. Die twee ‘Staatsdragende Partijen’ werden ook nooit vervolgd, laat staan bestraft. En wat nu?

    Ook al vastgesteld dat Uw pensioentje maar de 5de van de nieuwe maand is betaald? Of komt dat door het verder doorbreken van de ‘Lekenmaatschappij’, met alle gevolgen. Zodat ‘het achterhouden van het loon der werklieden’, vroeger een wraakroepende zonde tegen de H. Geest, uit ons collectief geheugen moet gewist worden?

    Dat komt er dus van. Net zoals de Krant van Vlaanderens Schande, die het AVV-VVK verloochende, en juist daardoor steeds verder afglijdt naar de totale schande van een faillissement.

    Zelfs op de TV wordt het faillissement van heel het land coburgia openlijk gedebatteerd. Nooit geen rook zonder vuur. Is het niet?

    *

    U steunt toch ook tot Uw laatste ‘sou’ alle noodlijdenden ter wereld. En dus ook Uw eigen regering….

     

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    .

    http://www.standaard.be/

    .

    MIJN VROUW EN KINDEREN ETEN GRAS, WANT DE KATTEN ZIJN OP’

    Foto’s van uitgemergelde kinderen en volwassenen met holle ogen uit het Syrische stadje Madaya worden als een lopend vuurtje verspreid op het internet. De belegering van het regime-Assad voert er 40.000 burgers richting hongerdood.

    De noodkreten uit Madaya, een stadje in de bergen nabij de grens met Libanon, klinken steeds luider. ‘Zondag was er een vrouw, twee maanden zwanger, die met haar zoon door de omsingeling probeerde te vluchten. Ze werd doodgeschoten, haar zoon keerde terug naar Madaya’, zegt Amer Burhan, een burger die aan het hoofd staat van het ‘medisch comité’ in het naburige ­Zabadani, via de telefoon aan ­De Standaard.

    ‘Die vrouw wist natuurlijk hoe gevaarlijk haar vluchtpoging was, maar het alternatief was te verhongeren. De dood ligt hier altijd op de loer. Er zijn al 31 mensen omgekomen van de honger of bij een ontsnappingspoging.’

    Beschuiten

    De laatste keer dat de Verenigde Naties enig voedsel het stadje konden binnenloodsen, dateert alweer van drie maanden geleden – een lading beschuiten, aldus de inwoners. Een omsingeling door het Syrische leger en de Libanese Hezbollah maakt elke levering van humanitaire hulp onmogelijk – of dodelijk. Foto’s die uit Madaya komen, tonen uitgemergelde lichamen, holle ogen, mensen die letterlijk flauwvallen van de honger.

    Amer Burhans moeder, vrouw en kinderen wonen nog steeds in het belegerde Madaya, terwijl hij vanuit Zabadani niets kan doen: ‘Er ligt maar een weg van één kilometer tussen ons, maar die wordt door het leger geblokkeerd. We kunnen praten aan de telefoon, maar ik kan hen niet helpen. Ze eten nu gras of kruidensoep. De honden en katten zijn al lang gedood. Zelfs kruiden zijn er nog nauwelijks te vinden, omdat er nu twintig centimeter sneeuw ligt.’

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De moraal van dit verhaal? Zeg dat ‘k niet zou weten.

    Want bij De Schandaard lijden ze aan dezelfde ziekte als onze Europese Verenigde Nazies: iedereen is Het Noorden kwijt, loopt verloren in de zandwoestijn van de Pietrol-Pompers en blijft maar scharrelen in de valstrik van de verwarring tussen oorzaak en gevolg.

    De zwarte miserie in die landen (het gevolg van iets) willen verhelpen, is het paard achter de wagen spannen. De miserie voorkomen, door de systemen die gebaseerd zijn op de Islammerij bij de wortel en dus aan de kop, te bevechten is de oplossing.

    Al 1400 jaar bevechten als in een perpetuum mobile de erfgenamen van de Woestijnrover elkaar diens nalatenschap. De Wijze Koning Salomon had voor dergelijk probleem een geniale oplossing in petto. De twee moeders claimden voor zijn Hof het moederschap van hetzelfde kind. Om dat op te lossen, beval Salomon het kind in twee te kappen, en aan elke moeder elk een helft te geven. Waarbij de echte moeder door de knieën ging en de Koning smeekte het kind dan maar aan die andere vrouw te geven.

    Monotheïsten, die alle twee dezelfde God aanbidden, weten dus wat hen te doen staat.

    Maar waarom de dingen gemakkelijk maken, als het ook anders kan?

    *

     

    Ps

    U vindt al een paar dagen bij de buitgemaakte KAPSTOK een grapje over de Coburger Leugenpers, mijn jongste vinding om diabolische volksverlakking te illustreren. Het modieuze vrouwenhoofd daarbij is dat van Sefa Bubbels, de Heks van Beselare. Alle gelijkenissen met bepaalde politca’s van de ‘Staatsdragende Partijen’ zijn louter toevallig, zo niet zelfs goed bedoeld.

     

     










    07-01-2016, 17:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3101

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Twee punten die dat illustreren zijn o.a.

    1° de georkestreerde molestatie van vrouwen in feestvierende menigten in drie Duitse steden op Oud- en Nieuw,

    2° de raid op het spaargeld der burgers, door de Banken die allemaal in het gareel ven het IMF lopen. Het Internationaal Monetair Fonds der Verenigde Europese Nazies. Denk hierbij aan en onzichtbaar maar fijnmazig net dat boven onze hoofden hangt, en bediend wordt van uit de machtscentrales van Bruxellabad.

    Dat de boel in brand staat, nadat het leeggeplunderd werd, mag de pret niet bederven.

    Op VTM, de Vlaamse Televisie Maatschappij, niet te verwarren m de Spoor-VTM, de Vlaamse Trein Maatschappij, kregen we al dagenlang Paul D’Hoore in de maag gesplitst, de zelfverklaarde ‘Beleggings-Specialist’. Dus één die het kan weten. Allez, hoor, mensen, al jullie spaargeld in aandelen!! Maar kom dan achteraf niet klagen dat U de balansen van die Ondernemingen niet goed hebt begrepen. Denk aan Lernaut & Hauspie, de spraaktechnologen die zelfs door de Washington Post en de New Yoerker Allgemeine niet begrepen werden.

    De spraaktechnologie ligt thans op straat zo maar voor het rapen, maar dat duo West Vlaams wonderboys is er wel aan ten onder gegaan. Persoonlijk raakt mij dat des te meer, daar ik zo te zeggen geboren ben in deze Flanders Language Valley, geprangd in een dichte omhelzing van Britse naamloze witstenen soldaten grafzerkjes, ‘row on row’ – ‘Their names live for ever more’.

    Tja, dat hebben we dan ook gehad. Hieronder wordt U een schotel Italiaans Interbancair graaigras geserveerd, dus laat ik U, zonder bemoeienissen mijnerzijds, graag daarvan genieten.

    Ik wil alleen nog even terugkomen op de Oudejaarsviering in die drie grote Duitse Steden. De hangjongeren tussen 15 en 35 jaar zitten met hun handen overal aan de vrouwen aan, en, zo lees ik bij Xander, de Polizei zit met de handen in het haar…. Waarom nemen die dames de schietdingen van hun vader, broer of echtgenoot niet mee, als ze daar naartoe gaan? Op de NOS deed men daar zoëven niet zo bekakt over als in de Coburger ‘Krantenkoppen’. Recht voor de raap had men het daar over ‘georkestreerde criminaliteit’ als voorloper van massa-vernietiging. Eerst als op afspraak, overal tegelijkertijd vuurwerk en voetzoekers in de menigten gooiden, zo de Politie naar de plaatsen weglokkend, om vervolgens overal waar mogelijk, de katjes in het donker te knijpen. En neen, ze knepen ze niet zacht, maar naar Moslim-gewoonte, uitermate brutaal. Overal waar een mals vrouwenlichaam maar geknepen en bepoteld kan worden.

    Bij de NOS gaven ze nog veel meer détails, maar door deze hier te herhalen, riskeer ik de Zedenpolitie op mijn dak te krijgen. ‘k Zie het al in de kranten staan: extreem-rechtse Vlaams Blokker aangehouden wegens onzedelijke praat. Dat zouden dan 4 formidabele leugens zijn in één zin en dus begin ik er niet aan.

    Ach ja, laat ik het zò zeggen.

    Voor Moslims is dat allemaal ‘Kinderen toegelaten’, want het gaat immers toch maar lijk die er gekleed bij lopen, om vuile hoeren en vuile varkens die er om vragen om hun land afgepakt te worden.

    U kunt het ook anders formuleren. Voor de vele progressievelingen en politiekcorrecten onder ons, is dat gewoon een ‘verrijking’ waaraan ze in het natste dromen nog niet aan gedacht zouden hebben.

    Want het mondt uit, niet op ‘Gaat en vermenigvuldig U’, maar op een doorgedreven ‘Vermenigvuldig U en gaat’.

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/01/Model-voor-EU-Ook-kleine-Italiaanse-spaarders-moeten-banken-redden

    *

    Model voor EU: Ook kleine Italiaanse spaarders moeten banken redden

    *

    Failliete bank bleef met medeweten overheid maandenlang aandelen en obligaties aan klanten verkopen, die hun geld nu kwijt zijn

    In Italië gebeurt wat straks in de hele EU gaat plaatsvinden: ook kleine spaarders worden gedwongen om mee te doen met het redden van banken. De door critici al jaren voorspelde gedeeltelijke financiële onteigening –‘bail in’- van de Europese burgers is daarmee opnieuw een stap dichterbij gekomen. En dat allemaal legaal, aangezien op 1 januari de nieuwe Europese Bank Recovery and Resolution Directive van kracht ging.

    Dat banken een absolute voorrangspositie hebben bij wat voor reddingsplan dan ook, is genoegzaam bekend. Tijdens en na de bankencrisis op Cyprus begin 2013 beloofden onze politici nog dat ‘eventuele’ toekomstige gedwongen ‘bail-ins’ in Europa enkel zullen gelden voor rekeninghouders met meer dan € 100.000. Kortom: de gewone man zou zich geen zorgen hoeven maken.

    Failliete bank bleef aandelen aan klanten verkopen

    Critici voorspelden al dat deze belofte –zoals we inmiddels gewend zijn- op zeker moment gebroken zou worden, en Cyprus wel degelijk een blauwdruk voor de hele EU was. Daar blijken ze nu inderdaad gelijk in te krijgen, want in Italië zijn nu ook kleine spaarders en beleggers gedwongen betrokken bij het overeind houden van vier kleine regionale banken, waaronder Banca Etruria, wier slechte kredieten in een ‘bad bank’ werden ondergebracht. Ongeveer 10.500 mensen met aandelen en obligaties werden letterlijk met lege handen weggestuurd.

    Banca Etruria stond overigens al sinds februari 2015 onder curatele, omdat de regionale bank toen al bankroet was. De grote knal voor kleine spaarders en gepensioneerden kwam echter pas kort voor het einde van het jaar, toen bleek dat de in werkelijkheid failliete bank in de tussenliggende maanden doodleuk nog steeds aandelen en obligaties aan zijn klanten was blijven verkopen. Het vermoeden bestaat dat deze bedrieglijke praktijken zeker niet alleen door Italiaanse banken worden gehanteerd, maar heimelijk in heel Europa worden toegepast.

     

    Veel te klein compensatiefonds

     

    Vanwege de enorme ophef die ontstond heeft de Italiaanse regering een ‘privaat gefinancierd compensatiefonds’ van maximaal € 100 miljoen opgericht. In principe gaat dat echter enkel gebruikt worden voor mensen die meer dan 50% van hun geld zijn kwijtgeraakt. Sowieso is het fonds veel te klein, omdat er in totaal voor € 750 miljoen aan aandelen en obligaties is vernietigd.

    ‘Onze banken zijn solide’

    Premier Matteo Renzi is door het gebeuren onder grote publieke druk komen te staan. De Italiaanse banken hebben gezamenlijk voor bijna € 200 miljard (!) aan dergelijke waardeloze kredieten op hun balansen staan, een indicatie van de enorme ellende die er nog gaat komen. Desondanks blijft Renzi beweren dat de Italiaanse banken ‘solider’ zijn dan in veel andere Europese landen, en er geen enkele bedreiging is voor het financiële systeem.

    Enkele dagen geleden kwam het ook in Portugal tot een bail-in, die hier (nog) enkel de grote institutionele beleggers en spaarders in heel Europa trof.

    Cyprus wel degelijk blauwdruk voor hele EU

    ‘Onze’ Eurogroep voorzitter Jeroen Dijsselbloem erkende enkele weken na Cyprus al dat het toen gevolgde gedwongen bail-in systeem om banken te redden een blauwdruk voor heel Europa is.

     

    Nu dit vanaf 2016 Europees recht is geworden, valt te vrezen dat het failliete bankensysteem van de eurozone straks indirect en/of direct ook met uw en mijn geld ‘gered’ zal worden, zeker als bedacht wordt dat de bankroete zuidelijke schuldenlanden samen met Brussel hun zinnen hebben gezet op een Europese Bankenunie, dat vooral op Duits en Nederland spaar-, pensioen- en belastinggeld zal gaan drijven – totdat ook dat er doorheen gejaagd zal zijn.

    Xander

    (1)(o.a.) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    De Polizei in Keulen overdrijft, zegt Mutti Merkel. Zij had daar geen last van. En met de Banken zal het ook wel zo slecht niet verlopen als Xander schrijft.

    We moeten gewoon vertrouwen hebben in onze Leiders. Dan komt alles wel weer goed. Een beetje handtastelijkheden, ja waarom niet? Zoiets is toch veel menselijker dan terreur-alarm! Hier vallen tenminste geen doden. Integendeel. Met wat geluk worden er zelfs bijgemaakt!

    Kalf-O van Groen kan dat allemaal perfect uitleggen, net alsof hij op de percentjes van de pietrol-pompers loopt. Wèg met de atoom-centrales, die van Groen zijn bekommerd om het milieu, net als Merkel bekommerd is om het welzijn van àl haar onderdanen.

    Een beetje scharrelen, of een beetje pietrol stoken, daar is toch nooit iemand van doodgegaan?

    *








    07-01-2016, 16:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3100

    *

    Donderdag 7 januari

    Zon 8u44-16u54

    H Raimundus van Penyafort*

    *

    07/01/2015: precies één jaar geleden, dag op dag, hield niet alleen de redactie van Charlie Hebdo de adem in, maar meteen de hele wereld. In Parijs, de Lichtstad, was voor hen het licht uit gedaan. Deze keer geen aanval met BOEM BOEM BAAF, maar meer bescheiden; met PANG-PANG-PANG, misschien wel uit de loop van een PAL-mitrailleur uit de Waalse wapenfabriek FN UIT Herstal; Ach, wat moet ik daarover zeggen? Dat, wie het gevaar bemint, er ook zal door vergaan? Of, dat ze al-bij-al veel chance hebben gehad, omdat dat weekblad, zo goed als failliet die dag, sedertdien in de abonnés en dus in het geld zwemt …. Enfin, het klinkt harteloos (wat het ook is), maar niet veel socialisten doen het hen na….

    Moesten de feiten zich hebben voorgedaan op de Hoofdzetel van de ‘erxtreem rechtse‘ partij van Marine La Plume, dan zou de Pers het uitgejubeld hebben van de pret. Welbesteed, zouden ze schrijven: heel logisch dat die verarmde kansloze jongeren weerwraak nemen.

    Ach Moeder, waarom leven wij, zou de goede oude Lode Zielens hierover gezegd hebbe,.

    *

    *

    Bruxellabad - Terminus

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Brussel Centraal wordt Brussel Terminus. En Brussel Terminus staat gelijk met Coburgia Terminus.

    *

    Natuurlijk had die man (Nigel Farage) gelijk. Maar het was een beetje gênant, dat ten aanzien van de kruim der Europeërs uit de mond van vreemden te moeten horen. Altijd eerst in eigen boezem kijken, beste Nigel. Of voordien goed overleggen met de Schotten. Want die zijn al verder dan de
    Vlamingen. Om nog maar te zwijgen van de Ieren, die al jàren het Gemenebest zijn ontvlucht.

    Brussel Centraal Eindstation. Wie had dat ooit durven denken?! En net als bij de TV, een private VTM (Vlaamse Trein Maatschappij)….

    Zo simpel als dat twee maal twee vier is. Gewoon overstappen en de wirwar van sporen richting MIDI, LINKS laten liggen. Voorlopig nog zonder grenscontrole. Maar dat komt. Als Vlaanderen zijn eigen grenzen terug écht afsluit en bemant met échte douaniers. Van de soort die vroeger vroegen ‘niets aan te geven’? om vervolgens elke auto te doorzoeken op fraudeurs of op criminelen. Overal slimme camera’s zetten, en ‘la peur du gendarme’ doet wel de rest…..

    Al dat overstappen zou inderdaad een beetje vertraging opleveren, maar dat ongemak zou direct gecompenseerd worden door de verhoogde veiligheid.

    *

    Blijft over op de Coburger lijdensweg: de voetbalgoden. Gewoon, lijk Het Spoor, in twee doen kan niet. Maar waarom er dan geen drie ploegen van maken? De Wale Pietjes, De Vlaamse Leeuwen (geel en zwarte tenue) en de buitenlanders. De enen spelen de zaterdag, de tweeden de zondag, en de derden de woensdag. Voor elk wat wils en voor de besten een…

     

    Pils

    *

    *

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

    .

    *

    VLAAMS SPOOR? "SLECHTS KLEINE AANPASSING NODIG"

    *

    N-VA-voorzitter Bart De Wever wil de treinen niet langer over de taalgrens laten rijden. Op die manier zouden de Vlaamse pendelaars niet de dupe zijn van stakingen in Wallonië. Volgens oud-spoorbaas Marc Descheemaecker zou het eveneens de stiptheid ten goede komen. Maar hoe ziet zo'n "Vlaams spoor" er concreet uit?

    Bart De Wever deed zijn voorstel in Het Laatste Nieuws: "Lijn Antwerpen-Charleroi? Knip ze door in de hoofdstad"

     

    De langste treintrajecten in ons land zijn de verbindingen Oostende-Brussel-Luik en Antwerpen-Brussel-Charleroi. De treinen die die trajecten aandoen, rijden de helft van de rit leeg rond, klaagt De Wever aan. "Van Brussel tot Antwerpen rijdt de trein leeg om daar pendelaars op te pikken die naar Brussel moeten, waarna de trein leeg doorrijdt naar Charleroi."

    Publiek wordt bediend

    De oplossing ziet de N-VA-voorzitter in een zogenoemde ont-dubbeling van de lijnen. Zo'n ontdubbeling is perfect haalbaar, meent voormalig NMBS-topman Marc Descheemaecker, die vandaag namens de N-VA de Raad van Bestuur van De Lijn voorzit. Daarvoor is slechts een kleine aanpassing van het transportplan nodig. "Dan kan je treinen de trajecten Oostende-Brussel-Hasselt en Charleroi-Brussel-Luik laten rijden. De steden worden op dezelfde manier aangedaan, en ook het basispubliek wordt bediend."

    Luikenaars die een dagje naar de kust willen, zullen in dit plan moeten overstappen in Brussel. "Dat moeten reizigers die vanuit Hasselt komen op dit moment toch ook doen?", kaatst Descheemaecker de bal terug. Hij stelt voor om voor een gegarandeerde overstap te zorgen, waarbij treinen die vanuit Luik in Brussel arriveren, afgestemd zijn op de treinen die van de hoofdstad naar de kust rijden.

    Ook de stiptheid van de treinen zou met deze ingreep verhogen, meent Descheemaecker. "Voor de stiptheid zijn twee zaken belangrijk. Ten eerste de afstand die de trein aflegt. Hoe groter die is, hoe meer kans op vertragingen. Met dit voorstel zou de afstand van die trajecten al gevoelig afnemen." Daarnaast is er het eeuwige knelpunt Brussel. De meeste vertraging lopen treinen op wanneer ze de noord-zuidverbinding in Brussel aandoen. Dat probleem verdwijnt ook met dit N-VA-voorstel niet. "Die bottleneck wordt aangepakt", weet Descheemaecker. "Infrabel is bezig met capaciteitsuitbreidingen."

    "Pak probleem aan waar het zit"

      

    Maar ook dat zal niet alle moeilijkheden met de Brusselse noord-zuidverbinding oplossen, erkent Descheemaecker. "Een belangrijke vraag is hoe je de treinen van het Gewestelijk Expresnet (GEN) gaat integreren in de bestaande capaciteit. Ga je die ook door die noord-zuidverbinding laten rijden?" Door de vraag wat er met het GEN moet gebeuren zal de discussie over het transportplan over enkele jaren sowieso losbarsten. "De Wever geeft nu een interessante voorzet."

    Volgens sp.a-fractieleidster Meryame Kitir biedt een splitsing van de NMBS geen oplossing. "Daar zit de treinreiziger niet op te wachten. Die wil stipte en veilige treinen. Een splitsing zou enkel zorgen voor meer postjes, nog meer directeurs. Dat maakt het hele verhaal nog complexer dan vandaag." Kitir roept regering en vakbonden dan ook op om het conflict op te lossen. "Pak het probleem aan waar het zit. De regering moet het conflict wegwerken, en de bonden moeten een duidelijk verhaal brengen, op één lijn staan. Want op deze manier raken zij de steun van de reizigers kwijt."

    Elk aan een kant van Brussel?

    Het debat over een splitsing of ontdubbeling van de NMBS is momenteel niet aan de orde, klinkt het bij De Wevers coalitiepartners Open Vld en CD&V. "Wat zou dat oplossen?", vraagt Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) zich af. "De treinen moeten toch nog steeds door Brussel?" Ze vreest dat de noord-zuidverbinding alleen maar extra belast zal worden.

    Dat denkt ook Jef Van den Bergh (CD&V). "Tenzij je de treinen uit Vlaanderen aan de ene kant van Brussel laat stoppen, en die uit Wallonië aan de andere kant. Maar dan moet je overstappen, en dan krijg je daardoor weer vertragingen. Het plan klinkt misschien goed, maar het zal in de praktijk bijzonder moeilijk uit te voeren zijn."

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Eigenlijk is er wel een probleem, als er Vlaams en een Waals Openbaar Vervoer moest gemaakt worden. Voor de bussen van de Lijn is dat relatief eenvoudig, maar over de subsidies zal men het nooit eens worden. Naar vaste gewoonte, zou de Vlaamse Regering moeten helpen mee betalen in de bodemloze put van die van onder de taal- en armoedegrens. Iets wat minder opvalt in de vastgeroeste huidige situatie, maar dàn wel de spuigaten zou uitlopen.

    Dat is een probleem waar nu niemand van wakker ligt, maar als de boeken eenmaal worden open gelegd…. Dan zijn er zelfs geen Verkiezingen meer nodig. De spontane volkswoede zou al genoeg zijn….

    Daarom stel ik voor, dat in Brussel Terminus vanaf een bepaalde datum, de Waalse vakbondsmensen 8 uur per dag rondgaan met een collecte-bus ten bate van hun werkloze collega’s.

    Aandacht AUB!!!! Broeksknopen en muntjes met een gaatje, zoals vroeger in de schaal van Mr Pastoor, zijn NIET toegelaten. De Francofonie wil GELD, en geen aalmoezen.

    *

     










    07-01-2016, 13:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!