MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    16-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 500631 – AFGAAN ALS DE IEPERSE CATS OF ALS WOLKER STANDHOUDEN TUSSEN EXTREEM DODEIJK EN METEEN DOOD

    ZONDAG 15 AUGUSTUS 2021

    *

     

    500631 – AFGAAN ALS DE IEPERSE CATS OF ALS WOLKER STANDHOUDEN TUSSEN EXTREEM DODEIJK EN METEEN DOOD

     -

    I N H O U D

    Neen, vandaag, Zondag en daarenboven Hoogdag, vroeg in de morgen, is tot op dit moment Kaboel nog helemaal niet kaduk geworden. Maar het scheelt niet veel. Want het is een kwestie van seconden. En dan, dan is reeds on een paar seconden later duidelijk, dat het Vrije Westen er niet alleen een oceaan van wied-plantages bijkrijgt, naast, logisch gevolg, een explosie van van daaruit gefinancierde nieuwe mosketen in gans Europa. Met moordwapens, drugs en vrouwenbuiken verovert de islammerij alles wat nog niet van hen is.

    Of die kazernes, vermomd als ‘Gebedshuizen’ even milieu-vriendelijk zullen zijn als – tegen 2035, d.i. binnen de 14 jaar – onze doorsnee burgerhuizen zullen zijn?

    Meteen ‘n Big Problem voor de collega isalmmers-pietrol pompers uit de Arabische olielanden.

    No pietrol = no money….

     

    *

    AFGAAN IN AFGHANISTAN

    *

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    Het ziet er steeds meer naar uit dat de Taliban heel Afghanistan gaat veroveren. Een plotse terugkeer van 5.000 Amerikaanse militairen zal daar niet veel aan veranderen   , vrees ik. Hopelijk wordt het de laatste misrekening die de USA er gemaakt zal hebben.

    Voor de Afghanen beginnen opnieuw de Middeleeuwen. De vrouwen zullen weer uitsluitend ongeletterde kweekmoeders worden en voor de ‘Alfabetmensen’ (LGBTQ+ enz.) zal het opletten geblazen worden. In tegenstelling tot het Westen, waar die tegenwoordig gepamperd worden met hun wokeness en pride parades, gaan ze daar hun leven riskeren,

    Het wordt meer dan tijd dat de moslimlanden zelf eens orde op zaken stellen, dat ze bv een modus vivendi vinden tussen soennieten en sjiïeten, die elkaar haten en dat ze een einde maken aan die monsterachtige variant van de doctrine die de islam is. Een doctrine, geen religie, want een religie predikt geen haat en wraak en spoort zijn gelovigen niet aan tot moord en doodslag, ook niet op andersdenkenden die voor hen ongelovigen zijn..

    Veel hoop op beterschap is er echter niet, als men ziet dat de nieuwe president van het mollah-regime in Iran vroeger als minister van justitie duizenden mensen heeft laten terechtstellen, waarbij ongetwijfeld ook een deel dat het ongeluk had daar andersgeaard te zijn. Hier bij ons maken ze zich daarover niet druk. Ze hebben hier alleen problemen met een sportreporter die vergat zijn micro af te zetten en wat flauwe kul verkocht over onze inderdaad deels lesbische basketstersploeg.

     

    HOE MAAKT U UW WONING KLIMAATPROOF?

    15 augustus 2021 02:00

    *

    Willen we de klimaatverandering beperken, dan moeten we collectief de uitstoot van CO₂ drastisch verminderen. Daarom wil Vlaanderen dat tegen 2050 alle 3 miljoen woningen energiezuinig zijn. Waarop moet u letten als u uw woning klimaatproof maakt? En op welke voordelen en premies kunt u een beroep doen?

    Meer hittegolven, periodes van droogte en extremere neerslag. Dat staat ons te wachten tegen 2050, waarschuwen de Verenigde Naties in hun jongste rapport.

    Vlaanderen wil daarom tegen 2050 fossiele brandstoffen zoals stookolie en gas geleidelijk bannen. In zijn Renovatiepact staat daarnaast de ambitie dat tegen 2050 elk huis en appartement in Vlaanderen het energielabel A heeft. Die labels gaan van A+ (heel energiezuinig) tot F (energieverslindend). Een energielabel A staat voor een energie prestatie score van maximaal 100 kWh/m² voor een bestaande woning of een E-peil van maximaal E60 voor een nieuwbouw of grondige renovatie.

    Vlaanderen heeft als ambitie dat tegen 2050 elke woning een energielabel A heeft. “

    ‘Er is nog een gigantische weg af te leggen. Amper 4,6 procent van de bijna 3 miljoen huizen en appartementen voldoet aan dat streefdoel’, zegt Geert Flipts, communicatieverantwoordelijke van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap VEKA. Het gemiddelde energie-label is D.

    Een energielabel is alleen verplicht bij de verkoop of verhuur van een huis. Hebt u geen koop- of verkoopplannen en wilt u toch een idee krijgen hoe energiezuinig uw woning is? Via de EPC-tool op energiesparen.be kunt u het energielabel van uw woning inschatten en vergelijken met dat van andere woningen. De test geeft ook adviezen hoe u de energiescore kunt verbeteren.

    Bouwers en verbouwers moet sowieso aan almaar strengere energienormen voldoen. Nieuwbouwwoningen moeten sinds dit jaar de BEN-norm halen. BEN staat voor Bijna Energie Neutraal, wat overeenkomt met een E-peil van maximaal E30. Wie grondig renoveert, mag vanaf volgend jaar nog maximaal E60 scoren.

    1 Bijna Energie Neutraal

    ‘BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt volledig uit groene energiebronnen gehaald’, zegt Flipts. Denk aan een warmtepomp en zonnepalen. Ga ervan uit dat u uw woning niet te veel kunt isoleren. Hou er wel rekening mee dat een goed geïsoleerd huis ook uitgerust moet zijn met een performant ventilatiesysteem

    Ga ervan uit dat u uw woning niet te veel kunt isoleren. “

    Wie zijn woning nu al klimaat proof wil maken, mijdt stookolie en gas. Volgens het Energiepact mag in België vanaf 2050 alleen nog hernieuwbare energie worden gebruikt. Stookolie moet er tegen 2035 helemaal uit, gas krijgt nog tot 2050 genade. De Vlaamse regering scherpt die doelstelling nog aan en heeft beslist dat binnenkort geen stookolieketels meer mogen worden geïnstalleerd bij nieuwbouw en ingrijpende energetische renovaties. Het Vlaams Parlement bereidt ook een verbod op het vervangen van bestaande stookolieketels voor. Ook gasaansluitingen bij grote verkavelingen, appartementsgebouwen en groepswoningbouwprojecten zijn voortaan uit den boze.

    2 Wapen u tegen droogte en overstromingen

     

    Zoals de overstromingen van midden juli pijnlijk illustreerden, stopt klimaatproof wonen niet bij de muren van uw (al dan niet energiezuinig) huis. ‘Een goede waterinsijpeling wordt almaar belangrijker’, zegt Flipts. Vermijd bouwen in overstromingsgevoelige gebieden, onthard de (voor)tuin en buffer zo veel mogelijk regenwater via een regenwaterput, regentonnen en eventueel een groendak. Door uw gazon (deels) te vervangen door bodembedekkers en planten door en een vijver of wadi aan te leggen kunt u zich wapenen tegen de vaker voorkomende periodes van droogte.

     

    Met het oog op frequentere hittegolven is verkoeling ook geen overbodige luxe. Natuurlijke verkoeling door bomen die voor schaduw opleveren (en water opnemen) valt te verkiezen boven een zonnewering op zonne-energie. Een airco installeren is een ‘fausse bonne idée’.

    3 Financiële stimulansen

    De Vlaamse overheid stimuleert energiezuinig bouwen en renoveren met allerlei fiscale voordelen, premies en leningen.

    Premies

    ‘Via de netbeheerder Fluvius kunt u premies krijgen voor bijvoorbeeld het plaatsen van isolatie, beglazing, zonneboiler, warmtepomp en zonnepanelen in bestaande woningen. Nieuw vanaf 2021 is de EPC-labelpremie voor alle woningen’, zegt Geert Flipts van VEKA. Die premie bedraagt 2.500 tot maximaal 5.000 euro voor een woning en maximaal 3.750 euro voor een appartement.

    Eigenaars met een laag of gemiddeld inkomen die een woning ouder dan 30 jaar renoveren, kunnen aanspraak maken op de renovatiepremie.

    Geert Flipts

    Woordvoerder van VEKA

     

    ‘Eigenaars met een laag of gemiddeld inkomen die een woning ouder dan 30 jaar renoveren, kunnen aanspraak maken op de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen. Vier categorieën van verbouwingswerken komen in aanmerking: ruwbouw, buitenschrijnwerk, dak en technische installaties. De tegemoetkoming bedraagt 20 of 30 procent van de factuur, exclusief btw, met een maximale premie van 2.500 of 3.333 euro per categorie.’

    Gratis leningen

    ‘Wie vanaf dit jaar een energieverslindende woning koopt en die binnen vijf jaar energiezuinig maakt, kan bij zijn bank tot 60.000 euro gratis lenen via het renteloze renovatiekrediet. Wie een woning erft of geschonken krijgt, kan bij het lokale energiehuis terecht voor een energielening+, die bijna volgens dezelfde modaliteiten wordt verstrekt. Ook via de lokale energiehuizen kunnen enkele kwetsbare doelgroepen een energielening afsluiten tot 15.000 euro, terug te betalen over termijn van tien jaar met 0 procent intrest.

    Fiscale voordelen

    Koopt u een woning die u binnen vijf jaar grondig energetisch renoveert, dan betaalt u 5 procent aankoopbelasting in plaats van het standaardtarief van 6 procent. Een ingrijpende energetische renovatie (IER) houdt in dat u minstens 75 procent van de buitenschil van uw woning – denk aan de gevel, het dak en de ramen – (na)isoleert én dat u de opwekker voor verwarming of koeling volledig vervangt.

    Krijgt u een woning geschonken en laat u binnen vijf jaar voor minstens 10.000 euro (exclusief btw) ingrijpende energetische renovatiewerken uitvoeren door een aannemer, dan betaalt u op die schenking een lager tarief schenkbelasting.

    Tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022 kunt u in heel België onder bepaalde voorwaarden recht hebben op het verlaagde btw-tarief van 6 procent op sloop en heropbouw in plaats van 21 procent. Komt u daarvoor niet in aanmerking, dan kunt u onder bepaalde voorwaarde, een sloop- en heropbouwpremie’ van 10.000 euro aanvragen bij het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA).

    Wie energiezuiniger (ver)bouwt dan wettelijk verplicht, betaalt in Vlaanderen gedurende vijf jaar slechts de helft of zelfs helemaal geen onroerende voorheffing, de jaarlijkse vastgoedbelasting op basis van het kadastraal inkomen van de woning.

    Bron: De Tijd

       Nadine Bollen

     

    *

    DE KLAAGCULTUUR GRIJPT OM ZICH HEEN

    *

    Je mag niet onderschatten wat dat doet met een mens

    Acta Sanctorum – 11/08/2021 Johan Sanctorum –

    ‘Je mag niet onderschatten wat dat doet met een mens’: in De Morgen trekt basketbalster Ann Wauters nog eens alle registers open om te benadrukken hoe zwaar de Belgian Cats lijden onder het gezwets van Sporza-journalist Eddy Demarez, afgelopen zaterdag voor heel Vlaanderen hoorbaar dankzij een micro die per ongeluk nog open stond. Het ging daarbij nota bene niet eens om een officiële uitzending van de openbare omroep, maar om een zogenaamde ‘Facebook live’ stream die niet op tijd werd afgezet.

     

    Olympische atleten die een sterke prestatie afleverden maar zich, eens thuis gekomen, als kneusjes voordoen en de media blijven opzoeken om lucht te geven aan hun gekwetst zijn. Wat is er aan de hand?

    Twitterstorm

    Uitgerekend op de Internationale Kattendag (!), zondag 8 augustus, publiceerde ik heet van de naald een eerste reactie die op Twitter een storm van verwensingen (‘fascist’, ‘neo-nazi’) uitlokte. Ja, ik vond het kleintjes van die tweemetervrouwen en getuigend van een gebrek aan relativeringsvermogen, dat ze zich als calimero’s gedroegen en de veerkracht niet betonen die in topsport toch vereist is. Als de grapjes van de Sporzajournalist ongepast waren, toon dan eens wat echte humor is. Take this, Eddy, de bal terugkaatsen: dat kan voor een basketkampioen toch geen probleem zijn.

    hun GMS’s stonden al roodgloeiend van de oproepen door journalisten

     

    Helaas, die sukkel van een Demarez leek op de duur een zondebok voor de gerateerde medaille van de Cats op de Spelen. Genant en hilarisch tegelijk. Of waarom scènes uit de legendarische Tom en Jerry-tekenfilms me voor de geest kwamen over een pesterige muis en een kat die daar nooit een echt antwoord op vindt. De Cats veranderden in seutige cavia’s eens op Zaventem geland. Veel had met de context en de framing te maken: hun GMS’s stonden al roodgloeiend van de oproepen door journalisten, en de basketbobo’s hadden hen al gebriefd dat er ‘iets ergs gebeurd was’. Kwestie van de meisjes wat op te warmen. Koen Tanghe heeft er hier zijn licht over laten schijnen in een kleine filosofie van het roddelen. Laat ik er nog een bedenking aan toe voegen over de hedendaagse klaagcultuur. Dan zijn we ongeveer rond.

    Machocultuur

    In dat DM-interview schijnt Ann Wauters toch wat gas terug te nemen, maar ze kadert het voorval meteen in een bredere ‘macho-cultuur’ die op de VRT zou heersen, zelfs met homofobe randjes. Dat is een vreemde beschuldiging, want zowat alle sportjournalisten hebben zich in alle toonaarden gedistantieerd van hun ondertussen geschorste collega. In een politiek hypercorrecte omgeving kies je beter direct de juiste kant bij zo’n incident.

    ‘Er moeten meer vrouwen in de redacties komen’, foetert Wauters. Ook bizar. Er zijn weinig domeinen – naast politiek, onderwijs en zorg – die zo aan een snel tempo vervrouwelijken als de journalistiek. Op de VRT zelf, zowel nieuws als duiding, en in de geschreven pers waar ik vooral vrouwelijke hoofdredacteurs weer in diezelfde praatprogramma’s zie verschijnen. De enige vrouwelijke voetballer die iets betekent, Imke Courtois, is van het scherm niet weg te slaan. Ze heeft nu zelfs haar eigen programma. Waar heeft Wauters het dan over? Simpel: ze is zoals zovele opiniemakers en influencers de stem van een zelfvoedende klaagcultuur geworden.

    Beroepsquerulanten

    Dat is een pervers mechanisme waarin een complete maatschappelijke mainstream steeds maar nieuwe slachtoffers van discriminatie aanwijst, die zich vervolgens ook zo gaan gedragen. Uitgerekend de publieke omroep is daarvan het beste voorbeeld.

    Hoe meer de VRT zich beijvert om vrouwen, allochtonen en andere ‘gediscrimineerde’ groepen te benoemen en te bevoordelen – het staat zelfs met quota in de beheersovereenkomst – hoe meer en luider die groepen zich als gedupeerden opstellen. Dat is de fatale kringloop van het victimisme. Maak mensen beklagenswaardig en ze handelen er ook naar. We herinneren ons de tweet van Fatma Taspinar, die het als kersvers gepromoveerd nieuwsanker niet kon laten om haar status van allochtone underdog in het racistische Vlaanderen in de verf te zetten. Een paradox die ik in een open brief toch even wou belichten. Weer met veel Twittergescheld als gevolg.

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    En ‘ze’ (de wereldleiders) staan erbij en kijken er naar…

    Als het hen zelf in hun eigen persoon maar niet overkomt, zoals in de droevige Mei-dagen ’40. Want dat zou andere koek zijn. Hitler, dat was ne lapsmeer, de Sjiieten echter zijn en kleine afscheuring van hun grote Groene Vrienden, de islammerij in het algemeen.

    *

    *

    Gif-groen, dat is toch de favoriete kleur van de Slang uit het Aards Paradijs die de menselijke soort voorgoed uit het Land dat overliep van melk en honing verjoeg. Waarbij de Vrouw, van Levenspartner, degradeerde tot kustobject en kweekfornuis voor de zelfverklaarde Heren der Schepping...

    *

     

     

    Digithalys




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!