MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-03-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 500547 - DE ZON KREEG ’N DAG, DE MAAN OOK MAAR WANNEER WORDT HT STERRENDAG?

    .

    MAANDAG 8 MAART 2021

     500547 - DE ZON KREEG      ’N DAG, DE MAAN OOK MAAR WANNEER WORDT HT STERRENDAG?

     

    INHOUD

    *

    NEEN, ’N STERRENDAG WORDT HET NIET, MAAR WEL EEN INTERNATIONALE VFROUWENDAG

    WAT OP HETZELMFDE NEERKOMYT…

    *

       &

    *

    Nandje is gelukkig. Zo’n hemels weertje en een dag congé. Hij trekt met zijn dochtertje naar Planckendael. Het meisje kijkt geïnteresseerd naar de gorilla. Dat beest heeft rare manieren. Het krijgt een apenootje, steekt dat eerst in zijn achterwerk en pas daarna eet hij het op. Vader en dochter hun herte keert bij dat schouwspel. Toch proberen ze met een tweede nootje. Opnieuw zelfde ritueel. Op dat moment komt een bewaker voorbij en Nandje merkt op: ”Die gorilla is zeker debiel. Hij vindt niet beter dan een apenootje eerst in zijn achterwerkt te steken en pas dan op te eten.” – “Integendeel,” lacht de bewaker, “’t is een bijzonder intelligent exemplaar met een perfecte memorie. Verleden week smeet een voorbijganger een grote eierpruim in zijn kooi en de steen wilde achteraf niet schuiven. Sedertdien probeert hij iedere keer of dat er passage genoeg is!”


    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    DE WAALSE PUINHOOP

    Recentelijk verscheen er een rapport van het ‘Conseil économique, social et environnemental de Wallonie’, een soort collectief van werkgevers en vakbonden, over de economische geschiedenis van hun regio tussen 1945 en 2020. Daarin wordt bevestigd dat, ondanks alle zgz ‘Marshallplannen, Wallonië geplaagd blijft door grote armoede, een gebrekkige opleiding van de werkkrachten en een ontwrichte arbeidsmarkt.

    Bovengenoemd Conseil neemt in dat rapport ook akte van de overgangs financiering, voorzien in de zesde staatshervorming, waarbij vanaf 2025 de transfers vanuit Vlaanderen jaarlijks met 10% zullen worden afgebouwd. Het akkoord over die staatshervorming werd mede ondertekend door de PS, nog altijd de grootste partij in Wallonië, in ruil voor het premierschap van Elio Di Rupo. Daar zou ze nog wel eens spijt van kunnen krijgen.

    Hopelijk voor Wallonië zullen tegen die tijd alle nog bijkomende tekorten die o.m. zijn ontstaan door de steunmaatregelen i.v.m. corona min of meer zijn weggewerkt. Hoe hoger die corona factuur, hoe groter de hypotheek zal worden.

    Wat die conseil denkt eraan te doen, is voorlopig nog niet geweten en dat voorspelt weinig goeds.

    ---

    En dan nog dit:

    Onderaan mijn blog van 1 dezer (‘Senelle nader uitgelegd’) schreef ik nog dat, volgens Dr Marc Noppen, CEO van het UZ-ziekenhuis van Brussel, aan het huidige vaccintempo het tot september 2024 zal duren vóٕór 70% van de Belgische bevolking zal gevaccineerd zijn.

    Het Amerikaanse mediabedrijf Bloomberg, eigendom van de vroegere gelijknamige burgemeester van New-York, berekende op zijn beurt dat we aan het tempo van januari pas binnen drie jaar de immuniteitsgrens zullen bereiken.

    Straks moeten we nog hopen dat Dr Noppen gelijk krijgt...

     

    BRENT-OLIE STIJGT BOVEN 70 DOLLAR

    *

    De olie terminals en -raffinaderijen in Ras Tanura. ©REUTERS

    Bart Haeck

    Vandaag om 06:53

    -

    Een drone- en raket-aanval op een van de meest beschermde oliehavens ter wereld stuurt de olieprijs naar het hoogste peil in meer dan een jaar.

    Het tijdperk van goedkope olie blijkt dan toch niet eeuwig te duren. In Londen stijgt de prijs voor een vat ruwe Brent-olie maandag voor het eerst sinds januari 2020 boven de 70 dollar, nadat een oliesite in Saoedi-Arabië werd aangevallen.

    Houthi-rebellen uit Jemen stuurden zondag vanop zee een aanvals-drone naar de Ras Tanura oliehaven Er werden ook raketten afgevuurd. De Ras Tanura-haven wordt gebruikt door Aramco om olie te exporteren.

    Saoedi-Arabië kon de aanval onderscheppen. Het zegt dat niemand gewond werd en de uitvoer niet werd gehinderd. De terminal is in staat 7 procent van de wereldproductie uit te voeren en geldt als één van de best beschermde oliesites ter wereld.

    Saoedi-Arabië vecht sinds 2015 in Jemen een conflict uit tegen Houthi-rebellen, die de steun krijgen van Iran. Daarbij werd al eerder een Saoedische olie-installatie geraakt. De Verenigde Staten steunden zes jaar lang Saoedi-Arabië in het conflict, maar trokken zich sinds het aantreden van president Joe Biden terug.

    De aanval - en de vrees dat er nog volgen - stuurt de olieprijs voor het eerst sinds januari 2020 boven de 70 dollar. De zakenbank Goldman Sachs vermoedt dat de Brent-prijs na de zomer richting 80 dollar kan gaan, naarmate de vraag in tandem met een heropening van de economie herstelt.

    Het contrast met een jaar geleden is groot. In april tuimelde de prijs voor een vat Brent-olie nog tot 20 dollar, terwijl door een gebrek aan opslagcapaciteit de prijs voor een vat Amerikaanse olie zelfs onder nul zakte. Dit toen een Saoedische prijzenoorlog samenviel met een bij de start van de pandemie imploderende vraag.

    Intussen heeft het OPEC-kartel de prijs- en productie discipline herwonnen en herstelt de vraag naar ruwe olie geleidelijk.

     

    *

    SAMIRA AZABAR: ‘MOSLIMS STEMMEN NIET ZOZEER OM RELIGIEUZE REDENEN’

    d Geens

    De moslim gemeenschap wordt in het dominante discours vaak afgebeeld als een monolithische groep. Als er en hechte gemeenschap die dezelfde interesses en politieke belangen nastreeft. Binnen haar omgeving zag Samira Azabar echter juist een rijke diversiteit aan stemmen en deelname aan het politieke gegeven. Om deze reden is ze begonnen aan een studie omtrent de politieke keuzes die moslims maken en hun stemgedrag. In deze aflevering van Doorbraak Radio gaat de doctoraats studente politieke wetenschappen aan de UA dieper in op haar lopende onderzoek.

    Meer dan het stemgedrag

    Aan de ene kant ziet Azabar in de moslim gemeenschap heel geëngageerde mensen. Zij nemen deel aan het politieke en maatschappelijke leven. Anderzijds zijn er mensen die zeer wantrouwig staan tegenover de politiek en de regering in het algemeen. ‘Dit triggerde mij om te onderzoeken in welke mate die participatie het één of het ander is.’ Hiervoor kijkt ze naar het electorale — het stemgedrag, de politieke deelname en het waarom ervan — zegt Azabar, maar ook naar het non-electorale — zoals activisme en engagementen. Dit hele spectrum wordt bestudeerd in het lopende onderzoek.

    Het dominante discours is dat moslims niet participeren aan de samenleving in België. ‘Daarom wilde ik kijken hoe dat electoraal en in bredere zin ook op het vlak van activisme juist zit.’ Ze wil weten wat moslims motiveert om zich te verdiepen in bepaalde issues of materies. Waar ze in de huidige context voor strijden, zegt Azabar. ‘Van daaruit ging ik op onderzoek.’ Aan de hand van surveys en een exitpoll bij de lokale verkiezingen heeft ze eerst het stemgedrag van moslims onderzocht. ‘Maar dat beantwoordt nog niet de waaromvraag. En dat is juist de kern van het onderzoek.’

    De moslim stemt links

    Uit de exitpoll van Azabar blijkt dat moslims eerder links stemmen. ‘Dat is een vaststelling die al een aantal jaren in onderzoek naar boven komt in heel Europa.’ Het idee is vaak dat mensen die religieus zijn, veeleer vertrekken vanuit dat religieuze kader, zegt Azabar. ‘Religie bepaalt alles, stellen onderzoekers vaak.’ Om dit te onderzoeken heeft Azabar over heel België korte interviews afgenomen over het moslim stemgedrag. ‘Daaruit bleek dat de redenen om op een bepaalde partij te stemmen, daarin niet zo verschilden van de meerderheid.’ Ze stemmen ook omdat ze zich identificeren met een bepaalde partij. Of omdat ze bepaalde issues op tafel willen zien. Het religieuze standpunt is veel minder van belang dan eerder aangenomen, zegt Azabar.

    heel die waarden politiek speelt veel minder een rol voor moslims dan eerder aangenomen.

    Moslims worden in dat opzicht veeleer gedreven door thema’s die linkse partijen aanvoeren. ‘Zoals sociale zekerheid, anti discriminatie, werk-omstandigheden en armoede.’ Dit komt doordat mensen met een migratie-achtergrond of van moslim origine vooral in de lagere lagen van onze samenleving zitten, zegt Azabar. ‘Je ziet hier heel het idee van de issue-politiek. Maar ook de kandidaten spelen een rol.’ Moslims stemmen vaker op moslim kandidaten, zegt Azabar. En die zijn toevallig meer aanwezig bij linkse partijen. Daardoor gaan hun stemmen vaker in die richting. Dit terwijl er verwacht wordt dat er een aantal conservatieve religieuze gegevens meespelen, zegt Azabar. Deze zouden hen meer richting rechts drijven, normaal gezien. ‘Maar heel die waarden politiek speelt veel minder een rol voor moslims dan eerder aangenomen.’

    Het activisme in de moslim gemeenschap

    Er is een zeer grote diversiteit binnen de gemeenschap. Zowel op het vlak van hun actieve deelname aan de politiek als in bredere zin aan de maatschappij. ‘Zo vonden we in verschillende West-Europese landen enkele factoren die bijdragen aan het activisme.’ Daarin is religie wel één van de grootste drivers om deel te nemen aan het politieke gegeven en de samenleving, zegt Azabar. ‘Zeer gelovigen zijn meer geneigd om te participeren aan vrijwilligers werk of een bijdrage te leveren.’ Daarin is het moskee gegeven ook zeer belangrijk. De collectieve moskee gemeenschap zou mensen ook effectief doen bewegen, zegt Azabar.

    Daarnaast is er ook het gegeven van discriminatie in de samenleving. ‘We zien dat moslims die algemene of persoonlijke discriminatie meemaken, minder geneigd zijn om te participeren.’ Maar structurele vormen van discriminatie door instellingen of op de arbeidsmarkt zijn een andere gegeven, zegt Azabar. ‘Dan zien we dat ze juist méér geneigd zijn tot activisme.’ Om een doelgerichte verbetering in de samenleving te bewerkstelligen voor de moslim gemeenschap. Daar zie je vooral die gemeenschappelijke factor, zegt Azabar. ‘Moslims willen ook een beter leven. Voor zichzelf en voor hun kinderen. Meer gelijkheid, vrijheid en betere sociale interacties.’ Dat zijn bij hen incentives om te participeren aan de maatschappij.

    Moslims willen juist meer kijken naar hoe we kunnen samenleven

    De media hebben het vaak over de polarisering in de maatschappij. Het wij-zij-denken. ‘Gelukkig wordt dit als een gevaar gezien.’ Binnen de moslim gemeenschap is er uiteraard ook polarisatie, maar dit zijn heel kleine groepen volgens Azabar. ‘Het is vooral het idee uitgesloten te worden waarin ze verandering willen brengen.’ Dit heeft een effect op hun dagdagelijkse leven. ‘Moslims willen juist meer kijken naar hoe we kunnen samenleven en elkaar die vrijheid geven.’

    Redacteur: Pieter-Jan Volkaert

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Wat LINX echt van de samenleving wil maken, is heden ten dage best te zien in de Limburg. In de dossiers bij het Parket.

    Wat gij, Hiilde Claes, dochter van?

    Ikke, ikke en de rest kan stikke.

    Mooie woorden, dat wel. Mooie woorden in overvloed. Zie Olio du Poepo, de voorbeeld

    -immigrant. Die het zelfs gelukt iis de scepter te grijpen om te heersen als de elfendertigste Keizer Nero. Een Nero van en uit het volk die het vooral – in een vreemde taal - goed kan uitleggen….

    En wij, de meerderheid der Vlamingen in dit Kloteland?

    ’s Maul halten’. Kennen we gewapenderhand nog van de voorlopig laatste 2 Duitse bezettingen waarvan we vooral van de AVONDKLOK het genegen hebben haar terug te zien opduiken….

    *

    *Digitalia

    HOW TO HOLD THE WEST

    *








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!