MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    17-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3387

     

    ***

    Dinsdag 17 mei 2016

    Bloeimaand

    Zon 5u50-21u28

    H Pascal Baylon

    *

    *

    Zedenverwildering

    *

    *

    In wildparken wordt door natuur- beheerders het ‘gender evenwicht’ nauwkeurig in de gaten gehouden. Want teveel bokken leidt tot strijd om het Leiderschap.

    Bij de mensen is het niet anders, met genocides, deportaties, gaskamers, enz. Nadat nochtans eerst, anders dan bij de beesten, een belangrijk deel der jonge mannelijke bevolking als kanonnenvoer heeft gediend.

    Dat is in een notendop, wat U hieronder zult lezen, toegepast door wat nog overblijft van het goddeloos Communistisch Socialisme dat momenteel gepusht wordt door het om zich heen grijpend Islamisme. A.h.w. de hel in drie verdiepingen, zoals bij Dante.

    Hoor ik daar ook het verzamelen blazen voor de 10de en Laatste Kruistocht? Een ‘confrontatie’ tussen jonge Moslim-mannen en jonge Christenen, dat wijst toch op een goed begin?

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    https://ejbron.wordpress.com/

    *

    Woeste jonge mannen zijn in Europa aangekomen

    *

    (Door: Karin Kneissl – Vertaling: E.J. Bron)

    Tussen demografische romantisering en bittere neiging tot radicalisering: nog een facet van het asieldebat. Europa zou op grond van haar vergrijzing de immigratie nodig hebben – ook na de overvallen in Oudejaarsnacht. Het demografisch argument is echter complexer. Want de leeftijdsgroep van de 16- en 17-jarigen is in bijvoorbeeld Zweden enorm veranderd als het om de verhouding tussen de geslachten gaat.

    *

    Een mannenoverschot, die dat in de Volksrepubliek China en India overtreft, is het gevolg van de opname van minderjarige alleen reizende “vluchtelingen”, die voor bijna 100% mannelijk zijn. In de Bondsrepubliek Duitsland, waarvan de bevolking achtmaal groter is dan die van Zweden, zijn meer dan twee derde deel van de 1,1 miljoen “asielzoekers” alleenstaande mannen – met alle daaruit voortvloeiende problemen.

    Het toenemend aantal gevallen van seksuele intimidatie en verkrachtingen is daar eentje van. Wat tot voor kort een notitie in de marge was of in Zweden zelfs politiek bewust werd verheimelijkt, heeft als gevolg van de omvang van de overvallen op vrouwen door jonge mannen met een asielstatus evenals de langzamerhand bekend geworden politieberichten nu een nieuwe dimensie bereikt. Hier moet de politiek op antwoorden, want niet alleen Duitsland staat “op omkiepen”, zoals het tijdschrift “Der Spiegel” terecht schrijft.

    Gevaarlijke onevenwichtigheid

    De Amerikaanse politicologe Valerie Hudson heeft de Zweedse situatie nauwkeuriger onderzocht en vastgesteld dat er in de leeftijdsgroep van de teenagers nu 125 mannen tegenover 100 vrouwen staan. Normaal gesproken zou dit cijfer zich rondom 103 tegen 100 bewegen.

    Ten gevolge van de tot voor kort geldende één-kind-politiek van China en de daarmee gepaard gaande “gendercide” – dus het doden van meisjes respectievelijk vrouwelijke foetussen – is de verhouding daar 115 mannen tegenover 100 vrouwen.

    De zorg dat China op zekere dag zijn mannenoverschot in een oorlog in het Pacifisch gebied als kanonnenvoer weer zou kunnen kwijtraken, houdt conflictonderzoekers en militairen in de VS zozeer bezig, dat enkele onderzoeksprojecten zich doelgericht met dit scenario bezighouden. Europeanen houden zich met bevolkingsontwikkeling echter altijd alleen maar bezig vanuit het oogpunt van de pensioenen, zelden met het oog op strategie.

    De Franse demograaf Christophe Guilmoto waarschuwde in een onderzoek in oktober 2011 dat wanneer de wereldbevolking zou stijgen naar 7 miljard ons het probleem van de onevenwichtigheid tussen de geslachten als veiligheidspolitieke uitdaging in toenemende mate zal bezighouden. Guilmoto verwees naar de uit haar voegen geraakte sekseverhouding in India en China, hij ziet echter gelijksoortige trends in islamitisch bepaalde samenlevingen in het zuidoosten van Europa. In het kader van mijn onderzoek voor mijn boek “Testosteron maakt politiek” hield ik me met zijn onderzoek bezig. Ik was destijds in 2011 vooral geïnteresseerd in de jonge woeste mannen van de Arabische opstanden, dacht er echter niet aan dat dit probleem ook midden in Europa nog van toepassing zou worden.

    In de Arabische regio ontbreken de vrouwen niet lichamelijk, maar het huwelijk is op grond van de economische omstandigheden onbetaalbaar geworden. Het ontbreekt bijvoorbeeld in Caïro aan woonruimte, zodat de hoge statistiek van de seksuele overvallen in Egypte het alledaagse drama van de vrouwen geworden is. Meer dan 80% van de Egyptische vrouwen kan vertellen van zijn leed.

    Toen ik destijds sociologen en feministes interviewde, vertelden ze me allemaal dat het helemaal niets uitmaakt hoe oud de vrouwen zijn, of ze met een boerka of alleen met een hoofddoek onderweg zijn. Kleine meisjes zouden evengoed verkracht worden als oude vrouwen, was de deprimerende diagnose met betrekking tot de seksuele frustratie die ik te horen kreeg.

    Oproepen tot zelfhulp

    Wat in Egypte of India op grond van bijzonder brute gevallen, een moedige verslaggeving en een voor het onderwerp gevoelig gemaakte bevolking steeds opener in de politiek daar wordt aangesproken, dreigt in enkele Europese landen echter een splijtzwam te worden.

    De situatie in Duitsland en Oostenrijk schommelt tussen naïviteit en de oproep tot zelfhulp, die de trend van de bewapening bespoedigt. Want terwijl de enen – meestal uit het Groene en linkse kamp – onmiddellijk waarschuwen voor racisme en ophitsing, omdat het onderwerp eindelijk wordt opgepakt, zien de anderen in het rechtse spectrum zichzelf in hun waarschuwingen bevestigd.

    Daarbij komt nog een explosieve dimensie. Want als de politie door de politiek in de steek gelaten wordt om het geweldsmonopolie te handhaven – en dat was in Keulen duidelijk het geval – dan nemen de privé georganiseerde veiligheidstroepen toe. De Duitse politieagente Tania Kambouri gaf met haar boek “Duitsland in het blauwe licht” een noodsignaal af, dat haar Oostenrijkse collega´s waarschijnlijk alleen maar kunnen bevestigen.

    Sombere stemming

    Want het zijn jonge islamitische mannen die politieagentes niet serieus nemen, hen voor “sletten” uitschelden of zelfs seksueel intimideren. Omdat men ongesluierd als Europeaanse in de metro onderweg is, kan men eveneens heel snel hoer genoemd worden. Dat overkomt duizenden vrouwen – in Parijs, Wenen of München.

    De Franse actrice Isabelle Adjani reageerde daarop met de film “Vandaag draag ik een rok”, want zelfbenoemde zedenwachters, die vrouwen in hun wijken alleen wijde broeken toestaan, zijn in veel Franse steden inmiddels uitdrukking van een nieuwe samenleving.

    Terug naar de demografie. Als je de jubelende meldingen van menig econoom mag geloven, dan verfrist de nieuwe vorm van de ongecontroleerde massa-immigratie alleen maar de pensioenpolis in Duitsland en Oostenrijk. Maar men moet zich er ook van bewust zijn dat door de immigratie het culturele milieu verandert. In hoeverre de mensen deze verandering zullen meedragen, is meer dan twijfelachtig.

    De stemming in de actuele landen van toevlucht van de grote exodus wordt steeds somberder. Jonge mensen, die tot nu toe weinig tot niets ophadden met politiek en religie, worden conservatiever en extremer. Dit alles is te begrijpen, temeer omdat we ons bewegen in een politiek vacuüm, waarin de regerende partijen gefaald hebben.

    De ironie van de geschiedenis

    Het valt niet uit te sluiten dat ook militante jonge christenen in naam van hun zelfgemaakte slogans de confrontatie aangaan met de radicale moslims. Deze trends kennen we uit Rusland en we maakten ze 20 jaar geleden al mee in het uiteenvallende Joegoslavië.

    In Groot-Brittannië kijkt men angstig naar de ontwikkelingen in Duitsland, wiens regering door enkele Engelse commentatoren alleen nog maar “the Hippie Government” wordt genoemd. Een Britse kennis van me zei onlangs: “Het is wel een ironie van de geschiedenis hoe Duitsland voor de derde keer binnen een eeuw Europa naar het verval leidt.”

    Bron:
    http://diepresse.com
    Door: Karin Kneiss

    *

    *

    We leven niet alleen in een politiek vacuüm, maar nog meer in een religieus vacuüm. Omdat zowel de politieke leiders als de religieuze leiders gefaald hebben.

    Na de diagnose volgt normaliter de behandeling. We kijken er nog altijd naar uit. En de tijd dwingt!

    Hoog tijd dat het geweer van nu voort op de juiste schouder belandt.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    17-05-2016, 09:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    16-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3386

    *

    *

    *

    *

    U ziet hierboven een Hogepriester in het Coburgs justitie-apparaat, die U en ik met plezier de dood met de kogel zou geven, moesten wij hetzelfde als hem - maar dan in de Flamand – durven zeggen. Namelijk dat Coburgia een schurkenstaat is, dat altijd geweest is, en dat ook altijd zo wezen zal.

    Kijk mensen, bij tijd en wijle is er een groot verschil in de differentie.

    Zo las ik ergens – overigens in koeien van letters – dat er aan nationalisme niets deugt. Tenzij natuurlijk aan Coburger nationalisme. Waarschijnlijk omdat dat meest opbrengt.

    Kannievolgen nie.

    Op persoonlijk vlak (in het gezin) gaat daar toch niets boven en wat goed is in ’t klein, is per definitie goed in ’t groot. Met vooral één grote voorwaarde: laat Buurman buurmans gras afmaaien, en blijf van zijn krieken.

    Het beste bewijs is, dat alle gekende politieke stromingen die met alles begaan zijn, maar niet met wat juist belangrijk is, maar regeren met oorlog en bedrog. Geen zier beter dan stamhoofden uit de regenwouden die met een strooien rokje en een kuitbeen overdwars door de neus, al stampend en kopschuddend rond de soepketel dansen waarin een van hun vijanden ligt te sudderen.

    Nationalisme is een deel van elke mens en redelijk schepsel Gods, op voorwaarde dat zijn vaderlandsliefde stopt aan de grenzen. De Engelsen gebruiken daarvoor de uitdrukking ‘My home is my castle’ en dat is zo in alle talen ter wereld.

    Jammer dat de politiek daar anders over denkt. Heel de wereld is hun achtertuintje. Denken ze. Globalisme heten ze dat. Waar al het Uwe ook het hunne wordt.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    België dreigt een schurkenstaat te worden’

    Bron: BELGA

    *

    ‘Het besparingsbeleid van de federale regering zet de administratie Justitie ertoe aan de wet niet na te leven en dreigt België om te vormen tot een schurkenstaat. ‘ Die scherpe taal sprak de eerste voorzitter van het Hof van Cassatie, Jean de Codt, zondag in Les Décodeurs op de Franstalige openbare omroep RTBF.

    ‘Welk respect verdient een staat die beknibbelt op zijn meest archaïsche functie, namelijk recht spreken? Die staat is niet langer een rechtsstaat, maar een schurkenstaat’, zei de Codt.

    Hij wijst erop dat de administratie Justitie zich voortaan het recht voorbehoudt niet langer vacante plaatsen te publiceren, en dus niet langer de wettelijk voorziene kaders op te vullen, zonder toelating van de administratie Financiën. ‘De wet wordt niet meer gerespecteerd’, aldus de Codt. Het Stabiliteitsplan heeft volgens de hoge magistraat tot gevolg dat het Justitieplan voortaan op ‘een groot sociaal plan’ lijkt.

    Dat het aantal geschillen toeneemt en er steeds minder gerechtelijk personeel is, maakt volgens de Codt dat de toegang tot de rechter - een mensenrecht - niet langer gegarandeerd dreigt te zijn. België kan een internationale veroordeling oplopen op het vlak van eerlijke rechtsbedeling en de redelijke termijn, maar ook voor de ‘barslechte detentievoorwaarden’ in de gevangenissen.

    De eerste voorzitter meent niettemin dat het vertrouwen met de regering niet verbroken is en dat de dialoog voortgaat, maar waarschuwt toch dat de justitiële wereld, indien nodig, de wettelijke wapens zal hanteren. Hij vindt overigens dat een rechter niet kan staken.

    *

    *

    Enfin, voor een Nationalist heb ik er geen moeite mee, dat Coburgia een schurkenstaat is. Wij Vlaams Nationalisten hebben dat al lang en zelfs aan den lijve ondervonden. Het begon al in 1830 met dat straffe gezegde, dat de nieuwe constructie ‘serait Latine ou ne serait pas’..

    Waarop wij Vlamingen alleen maar kunnen antwoorden ‘Ainsi soit-il’. Latijn, da’s voor Pastoors. En die zijn er bijna niet meer.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    16-05-2016, 14:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3385

    *

    *

    *Het Duivelskoppel zet alleen maar duivelskinderen op de wereld….

    *

    *

    Hun gezichten zijn goddelijk, als ze uit jammerlijke beleefdheid Het Vlaams Belang moeten laten uitspreken. Net de drie laatste leerlingen van de klas, op de eerste bank als politieke geplogenheid, die niet-begrijpend naar de schoolmeester opkijken. Neen, zò moeilijk hadden ze dat niet gedacht. Dus gaan we daar weer allang, veel en laat ‘in debat’ moeten over gaan.

    Zij nemen de koe namelijk nooit bij de horens, maar altijd bij de staart. Wat meebrengt, dat alles wat het beest uitscheidt, hen in het gezicht te beurt valt. Hadden ze dan ook eerst bij de Boer moeten in de leer gaan.

    Mag ik voorstelen, eerst De Winter bezig te zien en te horen? Pas dan wordt het proza daarover genietbaar.

    https://youtu.be/RiJg2hEv2_g

    *

     

    GEPLUKT BIJ

    http://www.vlaamsbelang.org/nieuws/11291

    “Laat vreemdelingen straf uitzitten in eigen land”

    *

    Filip Dewinter plaatste in De Kamer de malaise in onze gevangenissen als enige in het juiste perspectief. “De helft van de gevangenen is vreemdeling, laat hen hun straf uitzitten in het land van herkomst en het probleem is opgelost.”

    Met de staking van de cipiers slaat België voor de zoveelste keer een bijzonder mal figuur in het buitenland. Een primaire overheidskerntaak, wat het beheer van gevangenissen toch is, draait compleet in de soep als gevolg van de sterk stijgende gevangenisbevolking en de hiermee gepaard gaande personeelsdruk. In de Kamer trok Filip Dewinter fel van leer tegen de geplande maatregelen van justitieminister Geens (CD&V) om de overbevolking in onze gevangenissen aan te pakken door het aantal gedetineerden te laten dalen van 11.300 naar 10.000 door verder te investeren in enkelbanden, alternatieve straffen en vervroegde vrijlatingen.

    Onbetaald verlof

    Volgens Dewinter slaat Geens andermaal de bal mis. Het Vlaams Belang-kamerlid pleitte dan ook voor een kordaat justitiebeleid waarbij de straffen volledig worden uitgezeten en geen halfzacht strafbeleid waar criminaliteit wordt beloond met onbetaald verlof, wat het enkelbandregime per definitie is.

    47% gevangenen is vreemdeling

    Voor het fundamentele probleem van de overbevolking schoof Dewinter een haalbare en bijzonder efficiënte oplossing naar voor. “47 procent van de gevangenisbevolking is vreemdeling, nieuwe Belgen niet meegerekend. De oplossing is dus eenvoudig: laat hen hun straf uitzitten in het land van herkomst en het probleem van de overbevolking is opgelost”.

    *

    *

    Hallucinant cijfermateriaal! Tsjeef Geens zal er groen van zijn uitgeslagen! En ons aller Premier de Eerste zal ervan in de touwen hebben moeten hangen. De juiste klemtoon in de Vlaamsch is die nu wel definitief kwijt!

    Ook de Nieuwe Vlaamse Arroganten zagen ze vliegen. Zo’n klepper! Hadden ze die ook maar!

    En het resultaat van dat alles, hoor ik U vragen. Ja, dat weet het kleinste kind. Wordt niet naar geluisterd. Neen, zegt De Wever, zelf al houdt hij vol dat de zon buiten schijnt, nog zou die daarmee niet instemmen.

    Zottepraat natuurlijk, en dat weten de mensen ook. Maar pas als het kalf zal verdronken zijn, zullen dat soort Verlichte Grote Verstanden tot inkeer komen. Ooit zullen ze rouwmoedig het hoofd buigen (als ze dat dan nog op hun hals staan hebben) en zullen ze ‘mea culpa’ slaan als hen tenminste voor ze gehangen worden, de handen op de rug gebonden worden.

     

    Wij, het Volk, kunnen hen dat besparen. Door ze eerst zelf te vatten en te berechten.

    PS

    Er op gelet dat De Winter, als een echte gentleman, de ‘Nieuwe Belgen’ buiten zijn cijferwerk heeft gehouden? Die cijfers kunnen namelijk onmogelijk nog getraceerd worden, zelfs hebben die geen dubbele nationaliteit. Want Nieuwe Belgen, in tegenstelling tot Oude Belgen, zijn anonieme-eters die we met omzichtigheid moeten benaderen. Anders geraken die niet binnen, noch bij de Politie noch bij Het Leger. Waar ze (in uniform ABL of Flik,) en zelfs ongehinderd en door niemand gestoord, ‘ge-radicaliseerd’ mogen worden. Onze ‘Maneblussers’ zijn daar zelfs fier op.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    16-05-2016, 12:54 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3384

     

    *

    Maandag 16 mei

    Zon 5u52-21u27

    Pinkstermaandag

    H Honore

    *

    Punkstermaandag. Waarom de patroons nog altijd voort die dag moeten betalen met daar niets tegenover, is mij een raadsel. Er gaat toch geen kat meer naar de Kerk. Vroeger was dat meestal ‘Vormseldag’, waarbij de Beloften van bij de Doopvont (o.a. het verzaken aan de Duiovel en al zijn ‘pomerijen’) door de jonge volwassenen werden herhaald en bevestigd. Want nu kunnen ze voor zichzelf spreken.

    Tegenwoordig is dat de ouderdom waarop pas voorgoed op zoek wordt gegaan met gezegde pomperijen. Een waarheid om er zich ongemakkelijk bij te voelen. Maar het geeft wel ’n kick

    .*

    *

    *

    *

    Op ’t Schoon Verdiep, waar de Ersatz-Vlamingen de dans leiden, wordt er, net lijk op de Titanic, tot op het ogenblik dat die te pletter liep, op alle verdiepingen gedanst. We zijn jong, we zijn ‘Gay’… ‘et tout va très bien, Madame La Marquise’.

    Dat de eerste plicht van elke Muzelman, Moslim of Islammer het bedotten is rond hun oren, om de toekomstige slachtoffers in het ootje te nemen, tot ze kunnen toeslaan, is volgens hen, met dit soort Islammers, larie en apekool.

    Ze wèten dat wel niet, weten zelfs niets eens hoe dat komt, maar ze geloven hun toekomstige moordenaars. Want die zijn (momenteel) zeer ‘gematigd’. Als je hen vraagt, om waar ook ter wereld een democratische samenleving met Moslims blijft duren, dan moeten ze… lang nadenken. Om dan te antwoorden, dat die dingen nu anders zijn.

    Ja Ja, zot zijn doet geen zeer, maar in dit geval kan het dodelijk zijn.

    *

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Vlaams Belang voert actie tegen ‘islamterreur’ aan moslimbeurs

    *

    In Antwerp Expo op het Kiel vindt dit weekend de Muslim Expo plaats. Dat evenement zet kwaad bloed bij de partij Vlaams Belang. Samen met een veertigtal aanhangers voerden zij actie aan de overkant van de straat.

    Op de Muslim Expo stellen onder meer heel wat ondernemers uit de moslimgemeenschap zich voor aan het grote publiek, maar er zijn ook panelgesprekken, poëzieoptredens en comedy. De initiatiefnemers, de jongeren-vzw Emdeo in samenwerking met heel wat middenveldorganisaties, willen er een "genuanceerd beeld" tonen van een gemeenschap die "al te vaak wordt verwezen naar de hoek waar de klappen vallen".

    "Geen Jihad"

    De moslimbeurs is voor de partij ook de aanleiding om hun strijd tegen de ‘islamisering’ in de verf te zetten. De betogers houden een spandoek vast met daarop het opschrift ‘Stop islamterreur. Grenzen toe.’ Er worden ook kreten geroepen als ‘Geen jihad in onze straat’.

    "Een evenement waar uit de Koran geciteerd wordt en waar een halalmarkt gehouden wordt, kan je moeilijk een toonbeeld van integratie noemen", vindt Dewinter echter. "Europa moet Europa blijven en de islam hoort daar niet in thuis. Er zal trouwens nooit sprake zijn van een islam die zich aanpast aan Europa, het zal veeleer omgekeerd zijn. Daar blijven wij tegen strijden, een paar rotte eieren zullen daar niets aan veranderen."

    Eieren naar Dewinter

    Een enkeling roept iets terug, maar op enkele kleine incidenten na blijft het al bij al rustig. Een vrouw gooide vanuit haar raam wel met eieren in richting Vlaams Belangkopstuk Filip Dewinter. Een andere bewoonster zette dan weer haar raam open en zette Arabische muziek op. Ook gemeenteraadslid Anke Van dermeersch was aanwezig op de betoging.

     

    Enkele bezoekers van de beurs maakten dan weer selfies met de betogers op de achtergrond.

    *

    *

    Ook op gelet in het insigne hier bovenaan? De kleur van bloed is weggelaten. De letter M doet zelfs denken aan de MELK BRIGADE uit de jaren ’60 en verder ook nog aan de CVP door die vierkante haakjes. De Taqyilla op haar Paas Best.

    Allemaal vertrouwen wekkend, maar o zo doorzichtig vals. On-Europese klederdracht? Gestenigde homo’s? Gestenigde vrouwen? Afgeslagen hoofden? Vermoorde Christenen? Verwoeste en geplunderde kerken? Nee, nee, het neusje van de zalm krijgt U niet te zien. Da’s voor later.

    In dit artikel, iets gelezen over partij-hovaardigheidsbekleders die daar waren? Over die van d’Acoz, nochtans een enige gelegenheid om de oude vijandschapsbanden terug aan te halen. Alles in er en deugd. De Paus heeft gezegd dat ‘t meugt.

    Iets gelezen over vroegere pogingen om Europa te annexeren? Uitleg gekregen over de Kruisvaarten? Over hun slavenhandel? Over de dodelijke speelgoed-raketjes op Israël? Iets over Palmyra en de voorhamers waarmee daar oude niet-Islamitische relieken werden stuk geslagen? Iets gelezen over moord-commando’s op de stranden aan de overkant der Middellandse Zee?

    Uitleg gekregen over hun ‘Geloof’’ als flauw afkooksel van het Christendom, waar alle ‘braafheid’ vervangen werd door bloed en geweld? Waren er daarvoor uitleggers aanwezig, die bijvoorbeeld duidelijk konden maken dat ‘geweld’ beter geschikt is om oorlog mee te voeren dan met ‘braafheid’? Ja, want dat is zò dat de hier de Islammerij ervaren.

    En kom me niet af met de Heksenverbranding en/of de Inquisitie: die zijn er al lang niet meer. De Islammerij daarentegen….

    *

    Weetewa? Aan de overkant van de straat daar als zantje-plakkers komen staan om met eieren bekogeld te worden: wanneer zal ook dàt eens achter de rug zijn? En trouwens, waar waren de Goedendags?

    Werden de Helden van 1302 ook zonder Goedendags naar de Groeningekouter getogen, dan spraken we nu allemaal Frans. Maar terzake gaat het nu helemaal niet om verwijfde Franse Ridders, maar om wolven in schapenvacht.

    Enne, dat dit Moslim Feest juist samenvalt met de sinksenfoor, dat is puur toeval? ’n Beetje zoals Oekraïne het ZangFestival gewonnen heeft. U hoeft daar niets achter te zoeken. De daar genomen ‘selfies’ : dienen die soms om de dodenlijsten verder aan te vullen?

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    16-05-2016, 10:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3383

    *

    *

    Ons sprookjes-prinsesje

    Voorlopig nog nergens politiek gevierendeeld….

    *

    *

    Tja. Normaal hou ik me niet bezig met frivoliteiten, zelfs niet als ze met goud zijn omhangen. Geen commentaar dus. Maar als Mohammed niet gaat naar de berg, gaat de berg naar Mohammed.

    GVA brengt hieronder een tamelijk objectief verslag over de Europese Zang Wedstrijd van gisteren in Stockolm, met maar één opzichtelijke leugen daarin verwerkt. De Poet heeft namelijk de krim niet ge-annexeerd, maar de Bevolking van dat gemarteld land, deel van ‘Die Joekreen’ heeft zelf vrijwillig gekozen voor zelfstandigheid aan de zijde van het machtige gebuur Rusland. Het zit wel wat ingewikkelder in elkaar, maar dat is wat de hele wereld heeft meegemaakt.

    En natuurlijk was/is dit niet naar de zin van de Verkeersagent die het wereldverkeer naar zijn pijpen wil laten dansen. End dus moest Oekraïne met een door de Statuten verboden politiek geladen liedje de show binnenhalen.

    Enne… wil U wat weten? Neen, ik wil helemaal voor de Poet geen kooltjes uit het vuur halen. Die ruimt dat wel zelf helemaal alleen op. Terwijl de voormelde verkeersagent heel duidelijk het nakijken zal krijgen.

    Dat soort zangfestivals zijn lege ballonnen die veel wind maken voor ze opstijgen. Toch voel ik blijdschap voor ons Laura-ke Tresoro. ’t Brave kind is een schat en dat draagt ze zelf wereldwijd uit tot in haar familie-naam Tresoro.

    *

     

    *

    GEPLUKT BIJ

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Waarom de overwinning van Oekraïne politiek geladen is

    *

    De overwinning van Oekraïne op het Eurovisie Songfestival is politiek geladen. Zangeres Jamala bracht immers een lied dat vertelt over de deportatie van de Krim-Tataren onder Jozef Stalin, in 1944. Het gebied was toen Russisch en werd twee jaar geleden opnieuw geannexeerd door de Russen. Dat precies dit nummer wint, terwijl Rusland de grote favoriet was, maakt het extra pijnlijk. De Russische Sergei Lazarev eindigde uiteindelijk op de derde plaats.

    De 32-jarige Jamala is zelf een Tataar, wiens overgrootmoeder in 1944 op de Krim werd gedeporteerd. “Wanneer de buitenlanders aankomen/Ze naar jouw huis komen/Ze je allemaal doden en zeggen/We zijn onschuldig, onschuldig”, zingt ze in de eerste strofe. In maart 2014 werd het gebied opnieuw militair in beslag genomen door Rusland, waardoor oude wonden worden opengereten en de Krim-Tataren het opnieuw moeilijk hebben.

    Omwille van de politiek geladen tekst, heeft Rusland zelfs geprobeerd om de deelname van Oekraïne aan het Songfestival te verhinderen. De Russen verwezen naar het reglement waarin staat dat politieke teksten niet kunnen. Maar de EBU, de organisatie achter Eurovisie, verwierp het verzoek. Volgens hen heeft het liedje enkel een “historische” en “persoonlijke” tekst.

    Dat precies dit nummer het Eurovisie Songfestival wint, is extra pijnlijk voor Rusland. Zij waren immers getipt als favoriet maar moesten uiteindelijk genoegen nemen met een derde plaats. Sergei Lazarev reageerde achteraf tevreden met het resultaat. Hij wees erop dat zijn nummer het meeste punten van de kijkers heeft gekregen: 361 tegen 323 voor Oekraïne. “Wij begrijpen dat er van buitenaf “specifiek” naar ons wordt gekeken. Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn om de negatieve perceptie te doorbreken”, klonk het. Vorig jaar werd de Russische deelnemer nog uitgejouwd.

    Op Twitter waren de commentaren gemengd. “De overwinning van Oekraïne is een massale ‘fuck you’ naar Rusland” en “Hoe gênant voor de Russen!”. Anderen wezen er dan weer op dat Oekraïne helemaal niet verdiende om te winnen, omdat het noch de nummer één was bij het publiek, noch bij de jury. “En Oekraïne is geen haar beter dan Rusland voor wat homorechten betreft”, merkte een fan op.

    *

    *

    Er hangt dus een vreemde sfeer boven de mondaine wereld, waar door Rusland nog maar eens als het stoutste kind van de klas wordt opgevoerd. Een persoonlijke ervaring voor mij, die duurde van in de kleuterklas tot in het College. Zelfs thuis was ik het altijd die al het kattekwaad had uitgespookt waarvan ons Ma last had. Vandaar ook ’n beetje m’n sympathie voor de Poet.

    We weten onderhand dat de Zwarte Ongeluksater van Overzee, samen met zijn acolieten met de moed der wanhoop, probeert van gezegde Poet een tweede Jozef Stalin te maken. Waarbij ze gemakshalve voorbijgaan aan het feit dat ze met deze Beëlzebub zijn opgetrokken om A.H. zijn gepast lesje te leren. Toen was de crimineel en massa-moordenaar Jozef Stalin hun gelijke, met wie ze de wereld wilden in twee delen: elk de helft.

    Toen Rusland zichzelf had bevrijd van het Communisme, roken ze hun kans: ‘the winner’, dachten ze ‘takes it all’. Zelfs een singsong flutlied, als de wereld maar toejuicht.

    PS

    Wisten jullie dat een of andere tropische storm Australië zou doen aanspoelen hebben op de Europese kusten? Dan zou dat land, dat geen immigranten wil, zo maar in zijn geheel door Frontex moeten gered worden? Raar, toch?!

    Nog raarder is, dat Oekraïne gewonnen heeft, maar dat de winnaar, die dan weer De Krim blijkt te zijn, volgend jaar Het Festival in dat land moet organiseren. Als dat geen geo-piolitiek is van de bovenste plank!

    Maar het venijn zit, zoals gewoonte, in het staartje. Zij spreken Krim-Tataars, een taal die tot de Turkse talen behoort, en zijn grotendeels soennitische moslims

    Zie

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Krim-Tataren

     

    Ja Ja, de Poet is inderdaad, net als Trump, Moslims liever kwijt dan rijk. Europa daarentegen, is verlekkerd op die soort.

    Als daar maar geen vodden van komen!

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

     




    16-05-2016, 09:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3382

     

    *

    *

    *

    *

    Daar waar de hele wereld rondom met spanning het uiteenvallen van dit land gadeslaat, heeft – volgens De Schandaard - een zekere Alaïn De Bruyne het weer op de kaart gezet. Vraag me niet hoe, want dat leest U hieronder.

    Dat deze gruwel plaats vond onder leiding van de SD (Sociaal Democraten) zegt veel, zo niet alles. Het is zelfs iets helemaal nieuws: iedereen kan de prestatie van zijn of haar ouders overdoen.

    Mij komt het voor als een reportage uit de dierenwereld, waar het leven beheerst wordt door bronstigheid. Enfin, je kiest er zelf voor en het RIZIV, dus de Gemeenschap betaalt.

    De overtollige geslachtsdelen – op sterk water? – kunnen zelfs doorgegeven worden aan de erfgenamen, moesten die er ondanks alles toch gekomen zijn.

    Het leven één groot feest. Op krediet. Dat er niet meer is.

    *

     

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Belgian Pride lokt zestigduizend feestvierders naar Brussel

    *

    *

    Het Pride Festival, dat al op 29 april van start ging, wordt vandaag traditioneel afgesloten met de grote parade. Het holebi-festival stond dit jaar in het teken van de rechten voor transgenders met de ‘I decide’-campagne.

    De organisatie was erg tevreden met het enorme aantal opgekomen deelnemers. ‘Dit is een supergeslaagde editie. Het weer zit mee en als je kijkt naar de recente gebeurtenissen in Brussel kunnen we zeggen dat Vlaanderen, Wallonië, en Brussel vandaag België opnieuw op de kaart hebben gezet’, zegt coördinator Alan De Bruyne.

    Amnesty International liep vooraan in de parade met de slogan ‘Ik heb rechten, transgender-personen ook’. Naast ngo's zijn ook verschillende politieke partijen present. CD&V, Groen, Open Vld, PS en sp.a hebben zelfs een eigen praalwagen. Vlaams minister van Brussel, Sven Gatz, Brussels minister Pascal Smet en sp.a-voorzitter John Crombez stapten mee in de stoet.

    Die vertrok aan de Brusselse Kunstberg, daalde af naar het De Brouckèreplein, om vervolgens weer naar de Kunstberg te trekken. Daar gaat het feest nog tot middernacht door in het Pride Village.

    *

    *

    Gestart op 29 April, wordt gezegd, en er zou nog geen enkel PV zijn opgesteld voor wat eigenlijk ‘Openbare Zedenschennis’ werd genoemd? Enfin, ze doen maar. Er is so wie so geen kat meer bij te krijgen in onze gevangenissen. Wegens ‘vol is vol’…

    Ik had liever de tijd waar ouders aan de kinderen konden vragen ‘Waar hebben jullie nu weer heel de nacht uitgehangen? ’ Nu kan dat niet meer, omdat de ouders zijn ‘uitgegaan’, desnoods voor een hele week aan één stuk, terwijl de kinderen het huis voor zich alleen hadden.

    Ik begrijp wel dat wallebakken plezanter is dan naar de Kerk gaan, maar het is waar: het vat kan maar geven wat het inhoudt. Toch moet ik zeggen blij te zijn, dat mijn/onze ouders gelukkig maar, anders hebben geleefd. De OCMW’s zitten zo al op hun tandvlees.

    ’n Klein doordenkertje, dat op Pinksteren, de dag der Vurige Tongen, wel eens mag gezegd worden

    *

    PS

    Samengevat kan besloten worden, dat Coburgia, juist door deze wanhoopspoging om gelijmd te worden, uiteindelijk zal uitsterven door gebrek aan nakomelingen. Vandaar dus de massale invoer van (gekleurd) nieuw bloed.

    (Get) Digitalia

    *

    *

    16-05-2016, 08:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3381

    ***

    Zondag 15 mei

    Zon 5u53-21u26

    Hoogfeest van Pinksteren

    H Isidoor, patroon van de landbouwers

    *

    **

    *

    Weer kan ik kort zijn over die ‘hernieuwbare energie’ in Coburgia. Dat is een probleem zoals de Goddelijke Drievuldigheid: is die er nu, zijn ze ermee bezig, of is ze er niet: Tjeven, BDWërs en Blauwe Geschelpten. Ja ze zijn er, maar doen ze ook iets? De nek uitsteken is veel te riskant voor alle verkiezingen die er zijn of die er nog moeten komen.

    Als men enerzijds geloof blijft hechten aan het sprookje van de kapotte ozonlaag (later onwaar gebleken, lees: gelogen) komt men anderzijds terecht in ‘de Opwarming van de Aarde’. Waardoor het Poolijs zou smelten, de zeespiegel daardoor zou stijgen, en we allemaal zouden verdrinken. Allemaal bewezen als uit de duim gezogen. Gelogen dus.

    Dat deden onze verre voorouders ook: de normale verschijnselen in de natuur als zeer onheilspellend uitleggen. Ze schreven die zelfs toe aan de Goden die zogezegd ‘vergramd’ waren. De volksmenners van toen deden dat, net als die van nu. Deels uit frustratie, deels als gordijn voor hun falen. Net als het dreigen van Pastoors vroeger, met hel en duivel. Gewoon, net als nu de klimatologen, om de mensen braaf en dom te houden.

    Ondergetekende is een buitenmens met hart en ziel, en net als mijn leefomgeving, de anderen, zie en onderga ik het wisselen der seizoenen. Ik moet zeggen, er zijn er geen 2 die op mekaar lijken. Ze zijn alvast nooit wat ze zouden moeten zijn: te droog, te nat, te koud, te warm. Vriezen, dooien, regenen, zonnebrand: we kunnen er hoogstens om metteren. Zonder merkbaar resultaat.

    Dat alles natuurlijk op voorwaarde dat de mens er zijn poten van afhoudt. Anders worden ‘de Goden’ weer vergramd. En komt de uitleg dat de aarde naar de cloten gaat.

    Daarom zeg ik, samen met Meester Krekel uit ‘Johannes en Windekind’ die in de duinen les gaf aan de krekeljeugd, dat er geen andere duinen zijn dan de hunne. En al wie dat anders zegt, die liegen.

    Allez, ik wil maar zeggen, dat ik me daar niet zal mee bemoeien, als in andere duinen klimato-ge-logen voorkomen, die zoals hun naam zegt, nooit liegen. Want ze beweren dat volgens hen de hemel zal instorten en wij er allemaal zullen onder zitten.

     

    Wat ik dan weer wèl weet, is (omdat ik het dagelijks zie voor mijn eigen ogen), dat hier in Centraal Italia door iedere Gemeente, hoe klein ook, op verlaten plaatsen, massaal, wat zeg ik, gigantische zonnecel-velden zijn aangelegd. En wees maar gerust dat die goed zijn voor de keela (de adem), de borsta (de longen) en de buiko (de transit). Ik moet daar niet veel van kennen: het beste bewijs is onze dalende elektriciteits factuur!

    *

    Uit de Italiaanse gazet van vandaag.

    *

     

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Het Vlaams energiebeleid is een knoeiboeltje

    *

    Turtelboom is weg. Die is gaan dansen. De liberalen wilden na Annemie ook nog hun Turteltaks kwijt door hem in de schoot van CD&V en N-VA te dumpen. Annuleer die geplande biomassacentrale in Gent en gebruik de daarvoor voorziene 2,4 miljard sub-sidies om de energietaks te verlagen, probeerde voorzitter Gwendolyn Rutten. Bij CD&V en N-VA zijn ze natuurlijk ook niet van gisteren. Ze schrapten zelf de subsidie. Bart Tommelein, de opvolger van Turtelboom, kon alleen maar knikken.

    Rutten had het nog niet begrepen. Ook de twee miljard subsidies voor Langerlo-Genk moeten we schrappen. “Subsidies terug naar de mensen”, klonk het dinsdagochtend. Ook daar komen vodden van. Het Vlaams energie-beleid is een knoeiboeltje, van zonnepanelen over kerncentrales tot biomassa. Van de zotte utopieën van Groen tot de vermaledijde Tur-teltaks.

     

    Fossiele ecologisten

    Op de klimaattop in Parijs werd ons land door opgewonden ecologisten ‘fossiel van de dag’ genoemd. Is dat terecht? In de Climate Change Performance Index staat België toch maar netjes op de 14de plaats op een lijst van 58 landen. “Niet slecht voor een fossiel toch?”, merkte Tim Pauwels fijntjes op in De Zevende Dag. In geen enkel land ter wereld steeg in de jongste vijf jaar het aandeel van groene energie zo fel (88 procent) als bij ons. De prijs kwam van Climate Action Network, door Jean-Marie Dedecker ooit “een groene muizenkolonie van ngo’s” genoemd.

    Onder druk van zo’n muizenkolonie joegen Steve Stevaert en later Freya Van den Bossche (sp.a) de eerste golf van waanzin door het Vlaamse klimaatbeleid. Aan de door haar ingestelde massale subsidies voor “alternatieve” energie mocht niet meer worden geraakt, ook niet toen die zonnepanelen almaar goedkoper werden en het Kapitaal zich op die prooi gooide. Er zijn veel te lang royale subsidies uitbetaald. Zonnepanelen waren vooral bingo voor wie slim en vlug is.

    Enkele jaren geleden volgde dan een tweede golf van waanzin: overdadige en overhaaste steun aan de biomassacentrales. Niet te vergeten: aanvankelijk ook door Greanpeace en andere ecologisten gepromoot. Tot bleek dat ook die peperduur zijn en minder klimaatneutraal dan gedacht.

    Iedereen schuldig

    Toen de socialist Stevaert in 2002 het systeem van groenestroomcertificaten invoerde, was dat wellicht één van vondsten om Agalev overbodig te maken, wat bij de verkiezingen van 2003 aardig lukte. De paars-groene regeringen Dewael en Somers bouwden het systeem uit, de daaropvolgende regeringen (Leterme, Peeters I en II) nog meer. De Freyaput werd almaar dieper. Annemie Turtel-boom liet zich in 2014 als minister van Ener-gie makkelijk in de Vlaamse regering inkapselen, ook al kreeg ze een vergiftigd dossier op de schoot. Volgens De Morgen deed ze dat “zot van glorie en met een broek vol goesting”.

    Biomassa en kernenergie

    De jongste jaren verslikte de Overheid zich in nog een tweede dossier: dat van de steun aan de biomassacentrales, het verhoopte alternatief voor kernreactoren. Die produceren wél dag én nacht energie en wekken zowat de helft van alle groene stroom op. Maar ook biomassa is geen wonderoplossing. Hout versnipperen, uit andere continenten met dieselboten trans-porteren en opstoken zorgt voor energie, maar ook voor uitstoot.

    De Electrabelcentrale Max Green in Gent werd jaarlijks zowat 110 miljoen euro beloofd en dat gedurende 15 jaar. Nieuwe biomassa-mastodonten in Gent en Langerlo-Genk (waar houtpellets steenkool zouden vervangen) zouden straks samen – jaarlijks - een subsidie-infuus van 400 miljoen euro krijgen. Turtelboom noemde dat onlangs “crapuleus”. “Freya Van den Bossche (sp.a), die deze subsidie goedkeurde, zou het schaamrood op de wan-gen moeten hebben”. “Complete waanzin”, ontdekte plots ook Gwendolyn Rutten. Haar Gentse partijtoppers, Matthias De Clercq op kop, denken daar anders over…

    Om het licht te laten branden is er nog de kernenergie, een (federale) materie waarover de meningen - ook binnen de partijen – al jaren verdeeld zijn. Afbouwen, sluiten, of toch weer niet, brandjes blussen en scheuren dichten, het beleid werd een zootje. De regering Di Rupo (eind 2012) koos voor een kernuitstap, maar de reactor Tihange werd langer opengehou-den om stroompannes te voorkomen. In 2014 beslist de nieuwe regering Michel om ook Doel 1 en 2 niet te stoppen.

    Van kwaad naar erger

    Ondertussen bleven de facturen voor de overheid oplopen. Turtelboom wou/moest de put dempen. Ze botste op muren, ook in liberale kringen. De uitgaven reduceren (a) door subsidies aan de biomassa te schrappen, dat lukte haar niet meteen. De inkomsten verhogen (b) door een energietaks in te voeren dan maar? Dat lukte wel, maar ze joeg zo wel de gewone Vlaming, veel middenstanders én kleine ondernemers tegen zich in het harnas. De Freyaput werd een Turteltaks. Griezelig voor haar en voor de liberalen. De Turteltaks was een synoniem voor onrecht geworden.

    Daarom moest Tutelboom weg. Dat ze ooit tot de CVP behoorde zijn een deel van haar liberale collega’s nooit vergeten. Ze werd dus afgeschud als het symbool van fiscaal en electoraal onheil. “Kaltgestellt”, zei Ivan De Vadder. Maar dat onheil, daar had de hele partij mee voor gezorgd. Dat Open Vld sinds 2007 krimpt, was niet de schuld van Turtelboom. De partij kreeg in juni 2010 maar 13,6 procent van de stemmen. De recentste peilingen waren rampzalig: 12,6 in december (RTBf), 12,5 procent in januari (VTM), 14 procent in maart (VRT), 13,3 procent in april (RTBf). Maar de burger is ongenadig. Haar taks deed pijn. Ze zakte in de populariteitspoll van De Standaard van plaats 10 naar plaats 24. Ook Rutten zakte mee, van plaats 8 naar plaats 14. Signalen…

    Volgens alle peilingen deelt ook de N-VA de jongste tijd in de brokken. Misschien moet men daar eens goed onderzoeken of de partijkeuzes in het energiedossier daar iets mee te maken hebben.

    Alternatieven

    Waren er geen alternatieven? Natuurlijk wel. Men had de taks over langere tijd kunnen spreiden. Verteerbaarder en rechtvaardiger.

    Maar men had vooral de taks “socialer” kunnen verdelen. Een niet al te verstandige minderheid van de burgers jankt bij elke belasting. Een overgrote meerderheid wil vast solidair zijn, ook om fouten van het verleden recht te zetten, maar dan moeten de inspanningen wel billijk worden verdeeld.

    Commerciële zonnepanelenparken, eige-naars van biomassa- en kerncentrales mogen woekerrendementen halen. “Garnalen betalen, grote vissen zwemmen weg”, aldus Peter Mer-tens (PvdA). Op dit punt heeft hij gelijk, wat Open Vld en N-VA ook mogen zeggen.

     

    Wat had men nog kunnen doen? Nadrukkelijker afstand nemen van de zotte utopieën van sommige ecologisten.

    Met zonnepanelen en windmolens redden we het niet. “Alleen wie een beetje gek is, investeert nog in dure groene technologieën”, schreef Jeroen Van Horenbeek in De Morgen. Zo had men ook de Europese klimaatdoelstellingen kunnen relativeren.

     

    Tegen 2020 zou het aandeel van hernieuwbare energie moeten worden verdubbeld. Maar Europa is God niet.

    Als staten de Europese “normen” inzake schuld en begrotingstekort niet halen, wordt daar een mouw aan gepast. Zou dat voor klimaatdoelstellingen anders zijn? De klimaatactivisten mogen best lawaai maken, we hoeven dat nog niet meteen muziek te vinden.

    Het lijkt erop dat biomassacentrales nu de doodsteek krijgen, al was het maar omdat ze om meerdere redenen onfris zijn (maffiabanden leveranciers, financiële problemen uitbaters).

    Maar daarna start weer het politieke gedoe over de bestemming van vrijgekomen centen. Uitkijken of en hoe N-VA en CD&V het monstertje van de Turteltaks nu keren. En uitkijken of ze zich door de klimaatfanatici nog maar eens een nieuw monstertje in de schoot laten leggen.

    AnjA Pieters

    *

    *

    Vindt U ook niet: Pallieterke lezen is altijd een beetje thuiskomen. En dat is een gevoel dat voor slechts een kleine bijdrage ook U te beurt kan vallen. Abonnementen en administratie:

    secretariaat@pallieterke.net

    Aanvaard deze tip voor Uw Pinksteren, als een van die vurige tongen die levenslang als surprise van heel Uw omgeving boven Uw verstand zal staan flikkeren.

    Tot slot: vindt U ook niet, dat de Nieuwe Vlaamse Arrogantie na twee jaar niet alleen aan de verwachtingen niet voldoet, maar dat ze - in het belang van het Land, zoals de Tjeven altijd plachten te zeggen - ***

    Als bewijs van tolerantie. Een beetje al te gemakkelijk toegeven aan allerlei lobbyisten. Dat is niet regeren in ons belang, maar in dat van hun eigen zichzelf. Zekerlijk niet in het algemeen… Vlaams Belang.

    Alles wordt opgeschreven, en de afrekening voor al dat getalm is al serieus opgelopen.

    O Ja, nòg iets voor ik het vergeet. ‘t Pallieterke wil alle ooit verschenen nummers digitaliseren en doet een warme oproep voor steun. Elke financiële steun is welkom op rekeningnummer BE63 7360 1247 8308 (BIC KRED-BEBB), van de Vrienden van ’t Palieterke vzw, T. de Belderlaan 19, 2240 Zandhoven.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    16-05-2016, 07:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3380

    *

    *

    *

    *

    *

    Over onderstaand artikel kan ik kort zijn. Iran, een wreedaardig land met een wreedaardige soort mengeling van Haatbaarden, verschilt van geen haar van het land waarin we zelf leefden in de Repressie-tijd.

    Buurman wilde al lang in bed duikelen met de vrouw van daarnaast en hij zag en pakte zijn kansen (en ook haar) door de brave echtgenoot als ‘Zwartzak’ te gaan ‘overdragen’. En recht geschiedde. De executies grepen plaats op de binnenkoer van de Rijkswacht Kazerne in Ieper (de laatste woorden van de gefusilleerde voor het dodelijk salvo waren: ‘lang leve … Dietsland’). Maar daar niet alleen.

    Hun namen leven voor altijd, staat in ’t Engels op de meeste soldatengraven in de Westhoek. Ook wij hebben nog een rekening te vereffenen.

     

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Iraanse rechter: "Als je onschuldig bent, ga je na je executie naar de hemel

    *

    Een man die onschuldig pleitte tijdens zijn proces voor drugsfeiten, kreeg van de rechter te horen dat hij na zijn opknoping wel naar de hemel zou gaan als hij effectief onschuldig was.

     

    Het proces van Reza Hosseini, een van vier mannen die op 3 mei werd verhangen voor een drugsmisdrijf, duurde amper twee minuten. Meer tijd had de rechter niet nodig om hem schuldig te bevinden en ter dood te veroordelen.

     

    Toen Hosseini zijn onschuld bleef staande houden, antwoordde de rechter dat hij na zijn executie wel naar de hemel zou gaan als dat het geval was, zo deelt de Iraanse mensenrechtenvereniging Iran Human Rights (IHR) mee.

    Hosseini werd geëxecuteerd in de Ghezel Hesar-gevangenis in het noorden van Iran. In een testament dat IHR kon inkijken, houdt de 34-jarige man zijn onschuld vol.

    Zijn vrouw Azadeh Geravand beweert ook dat haar man onschuldig is en dat hij bovendien gefolterd werd en zijn familie niet te zien kreeg. "In de eerste 70 dagen van zijn opsluiting werd Reza onderworpen aan foltering en ondervragingen," vertelde ze aan de mensenrechtennieuwssite HRANA. "We mochten hem niet bezoeken tot hij werd overgebracht naar de Ghezel Hesar-gevangenis. Maar ook daar kregen we pas toestemming voor ons eerste bezoek na elf maanden opsluiting. De drugs die in Reza's dossier vermeld worden, werden door de autoriteiten aangetroffen in het huis van onze buurman, die we nog niet eens kennen. De enige reden waarom Reza werd gearresteerd is omdat hij in een fysieke confrontatie belandde met de autoriteiten op de parkeerplaats van onze woning."

    Het merendeel van de executies in Iran houdt verband met drugszaken. Amnesty International slaat in een recent rapport alarm over het stijgende aantal terdoodveroordelingen.

    *

    Het kerelskind

    -- Van waar koms du getreden

    zoo laat door rein en wind,

    van waar koms du getreden,

    aleen, du blonde kind?

     

    -- Du smidje van den woude,

    ik kome van het veld

    waar vader heeft gestreden,

    waar vader ligt geveld.

     

    -- Lo! viel hij, 't was met eere,

    dijn vader welbemind.

    Wat bergt dijn blauwe schabbe,

    du arrem heldenkind?

     

    -- Du smidje, 't zijn de scherven

    van vaders goede zweerd;

    du zals het mi hersmeden:

    het is 't hersmeden weerd.

     

    -- 'k Hersmede het di sterker

    dan 't vaders hand ooit zwong.

    Maar, waartoe wilt 't di dienen?

    du best zoo bitter jong.

     

    -- Du smidje van den woude,

    bij Lo! du ne best nie' vroed:

    mijn vader wille ik wreken

    met stroomen walenbloed.

    *

    Albrecht Rodenbach

    (Get) Digitalia

     

    *

    *


    15-05-2016, 06:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3379

     

    *

    *

    IS-leider Abu Bakr al-Bagdadi zou zich in Raqqa bevinden. © ap.

    *

    *

    Onderstaan Belga-bericht uit weeral HLN - wat scheelt er toch met HLN – is hoopvol. Ik wenste dat we al zo ver waren. Want als daar de roes van de Overwinning zal over zijn, staan die geïnfiltreerde Strijders voor de Heilige Oorlog tegen ons, de Jihadisten in de taal der Pietrol Pompers als uitgeschud en in hun hemd. Misschien dat die dan, uit pure frustratie, er weer van onder muizen. Want de hoop op elk zijn 72 dagverse maagden mogen ze wel vergeten.

    De Heer Abu Bakr al-Bagdadi, van de soort der Verlichte Despoten die we ook gekend hebben tijdens de Verlichting (Robespiere, om er maar ene te noemen) leeft niet van jacht en visvangst, maar zit aan –zeker weten – aan de rijkst gedekte tafelen ter wereld. Waarschijnlijk in het gezelschap van een substantieel voorschot op de hem toegezegde 72 maagden. Het oog moet ook wat.

    Ondertussen gaan zijn moordenaarsbenden, waronder o.a. ook Antwerpenaren en andere ‘ge-radicaliseerde avonturiers van bij ons, moordend, brandend en verkrachtend het land rond. Kortom, het stinkt er.

    Nu gaat het ABL--bezettingsLeger van Premier Michel I daar bommen gaan gooien. Kostprijs € 50.000.000, opzij gezet in de Begroting, na diverse kunstgrepen die de Kleine Man de keel toenijpen. Dat cijfer is maar een raming, en zal uiteindelijk wel het dubbele bedragen. Wie het als Regering breed heeft, laat het ook breed hangen.

    Raqqa zal veroverd worden en die verduivelde Koerden zullen daarna hun aandacht kunnen vestigen op het Sultanaat Turkeystan. Wat zal meebrengen dat R-Dogan daar de handen zal vol krijgen om in het zadel te blijven. En wij, we zijn gered door de bel!

    De 2de Inval der Turken (na 1483) zal de stadspoorten van Wenen niet bereiken. Zelfs hun hervonden Alliantie met Duitsland, die in 1918 zo schamel verliep, krijgt geen herkansing. Ja, mensen, het wordt een beetje in de doofpot gehouden, maar de Duitse Uhlanen hadden die rare Turkse petjesmannen als strijdkameraden tègen ons.

    Ze zijn inderdaad nooit te vertrouwen geweest, dat soort Muzel-griezels. Leven tot op de letter in de Koran na. Waarin uitgelegd wordt, dat de Iskal een soort christendom decafeïné zou zijn.

    Persoonlijk zou ik het eerder vergelijken met heel straffe koffie met een wokje… geurend mensenbloed. Nee, geef mij maar een watertje.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    IS roept noodtoestand uit in 'hoofdstad' Raqqa

    *

    Alliantie Syrische Koerden en Arabische milities rukt op

    *

    De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft de noodtoestand uitgeroepen in Raqqa, hun "hoofdstad" in Syrië. Dat hebben nieuwsberichten gesuggereerd. Amerikaanse militaire functionarissen gaan een en ander na.

    IS-leider Abu Bakr al-Bagdadi zou zich in Raqqa bevinden. © ap.

     

    Naar verluidt verspreidt de terreurgroep personeel over de stad en probeert zij potentiële doelwitten van luchtraids of grondaanvallen te beschermen. Blijkbaar vreest IS het oprukken van de zogenaamde Syrische Democratische Krachten (SDF), een alliantie van Syrische Koerden en Arabische milities.

     

    Aan nieuwszender CNN zei een functionaris van het Pentagon dat niet uitgesloten wordt dat IS-leider Abu Bakr al-Bagdadi zich in Raqqa bevindt.

    *

    *

    Ik heb U op deze blog al dikwijls verteld over mijn persoonlijke lijfspreuk. In ’t Fransoos omdat ik toen een beetje werkzaam was in die milieus die ik tussen haakjes heb zien smelten als sneeuw voor de zon. ‘Chaque chosse finit par s’arranger’. Goed of slecht, er kwam lijk aan de kat haar staart, aan alles een eind. En zoals U ziet: ik heb het overleefd.

    Maar in de goede afloop van de Muzelmannerij zie ik geen kans. Omdat wijzelf hun vijandschap niet aanvaarden, maar de Veroveraars ontvangen met... Liefde, Begrip en.. Lafheid. Net als van werken (Kabouter Lui) wordt men van ‘getrouwheid aan zijn beloften’, daar zo moe van.

    *

    *

    Morgen is het Sinksen (Pinksteren), de dag waarop iedereen Betaalde Dag verlof krijgt, en waarop Christenen (neen, noch Suikerfeest noch Offerfeest) zich voor het eerst gerealiseerd hebben, dat de Geest boven de Materie staat. Al 2.000 jaar wordt dat niet alleen over de hele wereld herdacht en gevierd, maar wordt er (met vallen en opstaan) naar geleefd. En daar staan de ‘wereldlijken’ nu als langoren tussen 2 hoopjes hooi waaruit ze niet kunnen kiezen. Ze zullen straks met lege maag weer naar binnen moeten.

    Kiezen ze voor authenticiteit, dan komen ze bij het Vlaams Belang uit, kiezen ze namaak, dan zitten ze bij de oude SD, of erger, bij de Nieuwe Vlaams Arrogantie.

    Maar ja, de wereld wil bedrogen worden, hé….

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    14-05-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3378

    *

    *

    Allemaal tijdverlies!

    Zachte heelmeesters maken etterende wonden.

    *

    *

    Het voorjaar zit er op: de IJsheiligen zijn zo goed als voorbij. Er komt geen vorst meer. Alleen die uit Laken geraken we niet kwijt.

    Alhoewel. Als De Sire even de schelen van voor zijn ogen wil opzij duwen?

    Ook de gevreesde inval der Pietrol-Barbaren is voorlopig uitgebleven. Er moet eerst nog wat van binnen-uit “gekonkelfoest” worden. Met ‘dialoogscholen’ en zo. Daarover heeft Guvaal deze morgen weer een weefstuk opgezet met o.a. deze passage. Die is te mooi om niet te worden doorverteld:

    ‘De islam is de ergste plaag die de mensheid de voorbije 2000 jaar heeft getroffen’. Ze is gecreëerd als een soort christendom ‘decafeïne, door van die godsdienst alles weg te laten wat ze niet begrepen. Ze getuigt van een simplistisch denken en is volkomen onbekwaam om enig respect voor de menselijke waardigheid te ontwikkelen. Ze heeft geen enkele positieve bijdrage geleverd tot de moderne maatschappij. Een multiculturele samenleving met moslims is een intellectuele blunder die geen enkele rationele relatie heeft met de realiteit.’

    ooOoo

    Gisteren vond ik bij

    http://nageltjes.be/wp/

    een overzichtje van hun lezersbrieven. Die liegen er ook niet om.

    De bruggenbouwers naar het islamitisch nazisme beseffen niet dat alle beschavingen waar de islam voet aan de grond kreeg, allemaal tot in de fundamenten vernietigd werden. Decennia lange censuur over de objectieve geschiedkundige waarheid dreigt nu onze eigen beschaving om zeep te helpen en dus niet alleen het katholiek onderwijs. De islam kent geen gulden regel maar alleen dualisme.

    De islam is voor 7 % religie en voor 93 % politiek. De officiële islam is 100% politiek. Het ontbreekt onze politiekers en beleidsverantwoordelijken aan parate kennis over de islam. De koran is maar 14 procent van de mohammedaanse doctrine maar handelt voor 64 procent over de “kafir” die mogen gefolterd, bedrogen, belogen, onthoofd en gediscrimineerd worden. De overige 86 % van de mohammedaanse doctrine handelt voornamelijk over oorlog tegen de kafir (Jihad) en over het rolmodel “Mohammed”. En dat laatste wordt maar liefst 91 keer in de “heilige” koran vermeld.

    Om als “mensen van het boek” te kunnen behandeld worden moeten christenen en joden de kernpunten van hun geloof afzweren. Pas dan zijn het géén kafir en mogen ze (taks op getolereerde ongelovigen) alias jizja betalen. Zo bij voorbeeld moeten christenen geloven dat christus een profeet was van Al-Lah en Mohammed diens laatste profeet. Anders zijn het geen christenen maar kafir…

    Islam is werkelijk een ongelooflijk kwaadaardige ideologie. Alleen beseffen mensen zoals Boeve en Crevits dat niet omdat ze wetenschappelijk onopgeleid en in feite totaal onbekwaam zijn. Als atheïst durf ik te stellen dat dit weinig of niets met hun katholicisme te maken heeft maar bijna alles met de islamofiele censuur van hun geschiedenisonderwijs tijdens hun eigen schooljaren.

    ooOoo

    Ook HLN kwam vandaag op de proppen met een zekere Johny Thys, de succesvolle ex-baas van La Poste/ De Post. Dat alleen zegt genoeg over zijn diepste overtuigingen, alhoewel hij zich strikt houdt aan de Scheiding van Kerk & Staat. Hij laat dus gewoon de Kerk Linkx liggen. En hij doet dat met overtuiging. Zie ‘Middenstuk’

    Zijn vernietigende uitspraken over de ‘failed state’ liggen (ongewild) in de lijn van de Doctrine Baert. Daarin staat dat elke stap in de goede richting die niet in de weg staat van volgende stappen, goed is.

    Zo’n stelling aangaande Coburgia staat in mijn ogen gelijk aan necrofilie. Het vrijen met een dode.

    Klaar en duidelijk (zoals ons Barbaraatje in de Kamer zegt), men kan niet een beetje zwanger zijn. Wat wil zeggen, dat ‘een beetje Islam’ niet kan, net zoals ‘een beetje’ Vlaanderen niet kan. Onafhankelijk dus, en Islam-vrij: dààr ligt onze welvaart.

    Deze stelling is (het keerpunt in de Geschiedenis) van uit de titel hierboven. Wie het grijpen kan, grijpe het.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

     

    *

    "Dit land wérkt niet meer. Herteken het"

    *

    Failed state? "Dit land wérkt niet meer", zegt Johnny Thijs. "Het staakt. Het staat stil. Herteken het." De ex-postbaas haalt uit naar de overheidsvakbonden. "Beperk hun macht." En naar de regering. "Ze mist moed. Ze heeft al twee jaar verloren."

    In een gesprek met onze krant luidt Johnny Thijs (64) de alarmbel. Zelf kneedde hij De Post om tot bpost, een modern, rendabel en klantvriendelijk overheidsbedrijf. Vandaag ziet Thijs die overheid in gebreke blijven. "Het algemeen belang is zoek. Bij de overheidsvakbonden primeert het eigenbelang. Dat is dramatisch. In de regering primeert het partijbelang. Dat is een schande. In beide gevallen is de burger de dupe. Hij verdient beter."

    De overheid is bezig met zichzelf, stelt Thijs, meer dan met de burger die ze hoort te dienen. Dat geldt voor de overheidsbedrijven én voor de politici, zegt hij. "De bonden hebben te veel macht en misbruiken die. Stel daar paal en perk aan. Treed op tegen wilde stakingen. Voer de minimale dienstverlening in." Privatiseren, ook de luchtverkeersleiding en het gevangeniswezen? "Waarom niet? Elders doet men dat al en het werkt."

    Ook de regering-Michel doet haar plicht niet, vindt Johnny Thijs. "Elke partij is bezig met haar marktpositie in functie van de verkiezingen." Ze krijgt de bevolking niet mee in haar verhaal van verandering, stelt hij vast. Een kwestie van eerlijke communicatie en van moed. "Helaas is deze regering geen toonbeeld van eendracht en besluitvaardigheid. Ik ben ten zeerste ontgoocheld."

    Gaan de partijen zo door, dan valt hun riante financiering door de belastingbetaler niet langer te verantwoorden, vindt hij. "Verminder de partijsubsidies met een kwart", stelt Thijs voor. "Symbolisch zou dat grote waarde hebben. Het zou een teken van goodwill zijn. En het zou de politici eindelijk wat respect opleveren."

    *

    *

    De bron van dit ‘Middenstuk’ was HLN. Zoals U weet, waar sedert kort Dame Isabelle Albers , ex de FET, de kar trekt. Zou het mens werkelijk dat raspaardje zijn waarvoor ze versleten wordt? In dat geval: allen naar de Beurs en aandelen kopen van deze Uitgeverij.

    Bon. Er moet dus iets ‘veranderen’. Maar als die verandering in handen blijft van die ‘zulers’, zal alles gewoon bij het oude blijven. Heilige huiskes worden niet zomaar gesloopt. In 1830 is Coburgia door middel van bloed en geweld geboren, en het zal ook op dezelfde manier vergaan. De Islammerij ‘terug naar af’ zal zo gemakkelijk niet gaan, en er is ook niemand, zelfs het Vlaams Belang niet, die op dat gebied nagels met koppen durft slaan. Omdat het niet mag van de Führerin, de charmante koorddanseres van de Zwarte Moslim-kat uit de USA. Die volgt namelijk nauwgezet de voetstappen van De Profeet om de verovering van de wereld die deze heeft ingezet, te voleindigen.

    Die voleindiging, met het Westen als Lijdend Voorwerp, zal geschieden in de geest zoals die Spaanse filosoof de Islam beschrijft: geboren in bloed en geweld, moet het uit onze landen verdwijnen op dezelfde manier.

    Twee nieuw gekozen Presidenten van machtige landen staan op het punt het wereldtoneel te betreden. Deze bovenstaande hoopvolle stelling is wel het onderste uit de kan. Met de droesem daar in.

    Met te blijven pamperen leert men de kleine het bedplassen niet af.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    14-05-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3377

    *

    *

    In de Orient Express met Agatha Christie

    Van de Midi helemaal naar Eupen….

    *

    *

    Snelheidscontroles in Coburgia zouden in hun geheel moeten kunnen afgeschaft worden. Heb ik dan iets tegen het Socialisme? Of tegen de Vooruitgang?

    Stilstaand snelverkeer - alhoewel zichtbaar tot op de maan - omdat o.a. de wegen hopeloos verouderd zijn – slecht onderhouden – slechte signalisatie – de helft van de voertuigen onwettig daar zijn: niet geschouwd, geen taks betaald, geen verzekering. Pluk die uit het verkeer en er zijn geen files meer.

    Luchthavens

    bieden de meeste vliegtuigen aan, stilstaand op de tarmac. Speeltuin voor terroristen. Eigen personeel met Jihad-ondergronden. De rest gesyndikeerd en dus liever lui dan moe.

    Achter de gevangenismuren

    Onmogelijke overbevolking. Niet genoeg nieuwbouw die trouwens nog op papier veel te klein zijn. Niet genoeg gebedsruimtes. Veel te weinig ontsnappings mogelijkheden. Waar is de tijd dat er 27 ineens verdwenen.

    Trein-Tram-Metro-Bus

    Veel te veel gesyndiceerden, die dan lieve lui zijn dan moe. Levensgevaarlijk wegens ontploffingsgevaar door rondslingerende rugzakken of bomgordels.

    Kortom, om in Francofonia met de trein te reizen, met U eerst een examen afleggen voor moed en zelfopoffering.

    De trein, weet U, is altijd een beetje reizen ….

    Maar ‘er wordt aan gewerkt’ en net zoals in de ziekenhuizen zal er ooit wel een permanentie verplicht zijn. Anders moet het Reagan-Principe ingevoerd worden. Een oplossing waar de gewone ‘Gebruiker’ wel zal te vinden zijn, denk ik.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Treinreizigers halve nacht vast: "Ongelooflijk veel respect voor jullie geduld"

    *

    Een trein die van Eupen naar Oostende reed heeft iets na middernacht tussen Anderlecht en Jette een rood mobiel sein aangereden. De trein is daarop gestopt en moest met een hulplocomotief teruggetrokken worden naar het station Brussel-Zuid. Door het late uur konden geen vervangbussen meer worden ingelegd, waardoor de 78 passagiers pas rond 3 uur 's nachts in het station arriveerden, zo meldt woordvoerder Thomas Baeken van spoornetbeheerder Infrabel vanochtend.

     

    De reizigers kregen in Brussel-Zuid de keuze tussen een nacht op hotel of een taxi die hen naar hun eindbestemming zou brengen. Dertien mensen hebben geopteerd voor een hotel, voor de anderen werd een taxi voorzien.

    "Het gaat om een vergissing van Infrabel, want het rood mobiel sein stond niet op de juiste plaats. Het is voor ons een signaal dat we in onze interne opleidingen nog meer aandacht moeten vragen voor een correcte plaatsing" van dergelijke seinen, aldus nog Baeken.

    Excuses

    De onderstationschef van Brussel-Zuid heeft zich intussen geëxcuseerd via Twitter voor het ongemak voor de reizigers. Het wachten op de taxi's duurde lang, omdat eerst al het papierwerk in orde moest zijn.

    *

    *

    Waarom Coburgia zo hard wordt aangepakt?

    Wel, even sprekend uit ervaring.

    Volgens de VBRT is en blijft Italia voor altijd een maffia-land. Is het trouwens altijd geweest, al ware het maar omdat het Vaticaan daar is gevestigd. Ja, ’t Is waar: de treni zouden beter kunnen op tijd rijden. Maar vliegvelden werken voorbeeldig. Personeel met klasse. De snelwegen zijn van de beste ter wereld. Je betaalt wat, maar je krijgt er veel voor terug.

    Ga eens niet naar Turkije op verlof, of naar Spanje, de BVRT voorkeurlanden. Om het even langs waar je dit land (It) binnenrijdt, overal voel je je thuis. Even comfortabel als in Uw eigen zetel.

    En laten we dan ne keer klappen. Wat meer is, de dag dat de Sossen hier aan de deur vliegen, worden er pannenkoeken gebakken met bruine suiker. En voor de kleinsten zullen er lekka-lekka zijn tot ze niet meer kunnen! Zon is er altijd en er zijn evenveel km stranden als er kusten zijn. TEVeel dus. Heel veel. En daarom heet die zee de Mare Nostum.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    14-05-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3379

     

    ***

    Zaterdag 14 mei

    Zon 5u55-21u24

    H Bonifaas, ijsheilige

    Bonifaas, vriezebaas

    *

    *

    Filip DeWinter (VB) in Coburger handen:

    Ook die dag in Brussel had hij zijn mond een beetje open gedaan…..

    *

    *

    Ja, ik weet het. Echt een ongemakkelijke waarheid. Maar het is zo en niets anders. Is altijd zo geweest. Maar met de kuitenbijters van Het Vlaams Belang in hun omgeving, is geen enkele graaier, om het even van welke partij, nog op z’n gemak.

    Het is een klassieke zaak. In plaats van een der gevaarlijkste terroristen zijn gerichte straf te doen ondergaan – zoals de nieuwe President van de Filipijnen dat zegt - schuift de Staat hem een lekker brokje ad € 90.000 toe. Uiteraard na een boek zo dik als een encyclopedie vol juridische rimrammerij. Het komt hier neer, dat niet alleen de dader beloond moet worden, maar zelfs zijn familie die ermee moet leren leven dat hun dierbaar familielid bij de USA-cowboys in de nor zit.

    Daarbij vergeleken is ‘Animal Farm’’ van Orwell een sprookje zoals Seeuwwitje en de 7 Dwergen. Enfin, ga dar zelf maar eens na op

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Nizar_Trabelsi

    *

    De Heer Nizar ben Abdelaziz Trabelsi (°1970), van Tunesissche ondergrond, carrière in Duitsland als prof-voetballer, drug-verslaafde en persoonlijke vriend van niemand minder dan Osma Bin Laden, zag het na verloop van tijd wat breder. Hij wilde werken aan de Dar-al-Islam, d.i. Het Huis v/d Islammerij. Logisch gezien diende daarvoor eerst het Huis van de Ongelovige Honden te worden verwoest. Met inhoud en al.

    En daarin wilde de Coburger Vrouwe Justitia hem tegemoet komen. Als dat niet lukte (door die uitlevering) kreeg hij daarvoor een ruime schadevergoeding, nl bijna 4.000.000,00 oude BEF in cash.

    Moest een Coburger onderdaan, met alleen maar ’n Coburger achtergrond, die heel zijn of haar leven hard gewerkt heeft en veel belastingen betaald, eenmaal hij daar voor te oud en te ziek is geworden, voor de rest van zijn leven een dergelijk bedrag, zelfs in schijfjes, uitbetaald krijgen: van het verschieten viel die op slag dood.

    Niet zo de Trabelskii-clan, ergens te velde in Francofonia: die heeft, zonder te spelen, op de Lotto de 1ste Prijs gewonnen.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Staat betaalde 78.791 euro aan terrorist Trabelsi

    *

    De Belgische staat heeft 78.791 euro uitbetaald aan de veroordeelde terrorist Nisar Trabelsi. Dat heeft Justitieminister Koen Geens (CD&V) geantwoord aan parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang), schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

    België werd in 2014 veroordeeld door het Europees Hof van de Rechten van de Mens, omdat de regering Trabelsi een jaar eerder had uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat was volgens het Europees hof een "onmenselijke en onterende behandeling", omdat Trabelsi in de VS een levenslange celstraf riskeert zonder kans op vervroegde vrijlating.

    Ons land moest Trabelsi 90.000 euro betalen, maar omdat die man nooit zijn gerechtskosten en boetes betaalde, kon Geens daar nog 11.208 euro van aftrekken. Het geld werd niet naar Trabelsi in Amerika opgestuurd, maar werd overgemaakt aan zijn familie in België:

    *

    *

    Ha, U heeft daar niets over gelezen in de Leugenpers? Noch VTM of de VRT hebben daarop een ‘onderzoekshoernalist’ gezet… En als er al iets over verschenen zal zijn, zal de toon eerder negatief zijn voor de vraagsteller van het Vlaams Belang.

    Ja, moest die DeWinter (times are changing) op zekere dag deel uitmaken van de Regering: dan zou dat andere paté zijn. Maar voor zoiets moeten er eerst nieuwe verkiezingen gewonnen worden. En dat Mijne Dierbaren, hangt alleen van Uzelf af. Aan mij moet U niet twijfelen: de kaap van heel mijn leven staat gericht op de Leeuw en Het Kruis.

    Heel eenvoudig: omdat er daarnaast voor niemand in eigen land geen veilig leven mogelijk is. De feiten bewijzen dat. Elke dag een beetje meer.

    (Get) Digitalia

     

    *

    *

    14-05-2016, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3375

    *

    *

    We zijn toch allemaal goede leerlingen, hé, Meester?

    *

    *

    Opzij, opzij, de poppenstoet komt hier voorbij”. We hebben al ‘party’s’ ipv feestjes. We leven al lang ‘pay and go’ ipv ‘lijk God in Frankrijk’. We vinden iets ‘Bullshit’ ipv ‘zever’, we ‘speechen’ ipv van ‘het woord nemen’, enz. Hoe internationaler het klinkt, hoe meer we onszelf vergooien. ‘Border Free’ als U wilt. Grenzeloos. Zonder maat of getal, recht de verdoemenis in. Maar dan op z’n Amerikaans. Ofwel allemaal binnenste buiten gekeerd om te ontwaken als kleine Couckskes, ofwel als bedelaars. Is allemaal begonnen na de Bevrijding, met die overzeese cowboy-gekte. Die Engelse Spoken, zoals in de ‘Te-a-roms’ voor de straatvensters stond uitgestald. Alleen de COLT, nochtans typisch voor Amerika, is er niet in gemogen. Die hebben de Socialisten tegen gehouden. Puur uit lijfsbehoud, als ge ’t mij vraagt

    Wat echter opvalt is dat ’werken’ niet vertaald wordt gebruikt, noch ’sparen’ of ‘thuis’. Allemaal oer-conservatieve begrippen die op cowboys passen als een tang op een varken. En daar moeten we dus naartoe.

    Dus nu komt de bereden cavalerie te vierklauw er aan. In galop, want diene Trump komt trompstekend als een olifant, in hun porcelein-kast aan.

    Hebben wij, de Conservatieven van het Oude continent, al is dat op ’t nippertje, even chance! Wat komt er meteen aan? O, ik dacht even dat het Sultan Er Dogan al was. Drie die in één keer zonder kloppen op onze nek springen, zou inderdaad wat van het goede teveel zijn: Islam, Amerika… met de Turkey’s daar als toemaatje bij. Dakannie!

    Vrijdag 13de vandaag. Al op gelet?

    En ja, ik voel mezelf bijna als een ongeluksprofeet in eigen land. En daar is toch niemand sant. Al jaren wordt op deze blog gewaarschuwd voor de Muzelmannerij die bezig is ons te wurgen. Al jaren, vooral nadat de Zwarte Ongelukskater in Amerika in het Witte Huis hokt, trek ik de aandacht op het ellendig lot dat Zuid-Afrika na de Apartheid in het voordeel van die arme Zwartjes getroffen heeft, dat dus ook in de USA zou volgen en meteen zou doorgevoerd worden naar Het Westen. Door er eerst Zwartjes & Bruintjes naartoe te importeren.

    Waarbij Merkel haar kans geroken heeft, om Duitsland nog maar eens op kop te doen rijden van het peloton van de Amerikaanse koers-inrichters.

    Een mens zou zich inderdaad moeten beginnen afvragen, waarom dan A.H. in de vorige eeuw zo nodig eerst moest verjaagd worden. Om ons van die (lichte) drop in de slagregen te doen belanden. Want nu moet het slachten gewoon herbeginnen…..

    De Joden in Egypte ten tijde van de Farao’s kregen daar de 10 legendarische Plagen van Egypte te verwerken. Waarvan de laatste de ‘Uittocht uit Egypte’ was van heel het Joodse Volk. Gevolgd door de 40-jarige tocht door de woestijn. Waarna – einde goed alles goed – ze in een land terecht kwamen ‘dat overliep van melk en honing’.

    We kunnen dus raden wat ons te wachten staat. Op onze Verlichte Grote Verstanden moeten we niet rekenen, want die zijn te laf om zelfs maar een pennenmesje op te nemen. Onze Nieuwsmedia juichen Mohbama toe, dat hij, wiens land de eerste twee atoombommen ter wereld op Japan gooide, daar nu platte Barack-broodjes zal gaan bakken. Zou daar echt niet één kamikaze meer leven? Japanezen zijn toch de uitvinders daarvan…. Opgeruimd staat netjes. Obama zou meteen ook de eerste president van Amerika zijn, die in een buitenland vermoord wordt. Anderen die hem voorgingen deden dat in eigen land.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Amerikaans economisch imperialisme: ‘Met TTIP pakt VS de rechtsorde en rechtspraak van soevereine landen af’ – Vrijhandelsverdrag gaat minimaal 1 miljoen tot 2 miljoen banen kosten


    De Duitse bondskanselier Angela Merkel is een van de grootste pleitbezorgers van het TTIP, ondanks het feit dat dit verdrag miljoenen Europeanen in diepe armoede en ellende zal storten.

    Het vrijhandelsverdrag TTIP dat de EU met de VS wil sluiten, lijkt op het punt van mislukken te staan. Eén van de belangrijkste redenen is dat de Amerikanen eisen dat de bescherming van de sociale zekerheid in Europa wordt opgeheven. Daarmee zullen niet alleen werknemers en werkgevers, maar ook werklozen vogelvrij worden verklaard, waardoor net als in Amerika tientallen miljoenen ouderen, chronisch zieken en andere kansarmen in diepe armoede zullen worden gestort. Houdt Brussel eindelijk eens een keertje zijn rug recht, of gaat het straks zoals gebruikelijk toch door de knieën voor Washington?

    Al maanden weigeren de Amerikanen ook maar enige concessie te doen aan Europa. Ze willen per se dat de EU zijn fysieke, sociale, politieke en gerechtelijke systemen volledig opent voor grote Amerikaanse multinationals, die daardoor letterlijk alle macht krijgen. Een van de beruchtste gevaren is dat het gehate concern Monsanto dan Europa kan dwingen zijn met giftige, zeer kankerverwekkende stoffen gevulde producten af te nemen.

    ‘Economische NAVO’

    Volgens de website EUObserver zijn de Europese onderhandelaars na 3 jaar praten inmiddels dermate gefrustreerd, dat ze niet meer geloven dat het TTIP erdoor zal komen. Dat is zeer opmerkelijk, aangezien EUObserver een overtuigde pro-EU website is en tot nu toe positief heeft bericht over het vrijhandelsverdrag –overigens een misleidende term, aangezien het ook om een politiek verdrag gaat dat uiteindelijk tot een Unie tussen Europa en Noord Amerika moet leiden. Het TTIP wordt door onderzoeksjournalisten daarom ook wel ‘de economische NAVO’ genoemd (3).

    Nog altijd grote kloof

    Na al die tijd is de enorme kloof tussen de Amerikanen en Europeanen nog steeds niet overbrugt. De Amerikanen willen dat alle publieke en sociale diensten, zoals de gezondheidszorg, worden opengesteld voor hun ondernemingen – een taboe voor de EU, want daardoor zullen de verzekeringspremies die wij nu betalen hoogstwaarschijnlijk binnen korte tijd verveelvoudigen, waardoor de huidige gezondheidszorg voor de meeste gewone mensen onbetaalbaar zal worden – net als in de VS het geval is, zeker na het invoeren van ‘Obamacare’.

    De EU eist op zijn beurt dat aanbestedingen voor Amerikaanse projecten worden opengesteld voor Europese bedrijven. Dat is nu juist iets wat Washington pertinent weigert; het wil de eigen Amerikaanse ondernemingen maximaal beschermen, maar de kansen en bescherming van Europese bedrijven juist maximaal afbreken.

    Einde sociale zekerheid ‘totaal onacceptabel’

    De Amerikanen strijden met gebalde vuisten, zeer tot ergernis van de EU, aldus de EUObserver. Vooral de eis dat de EU alle voorbehouden voor het beschermen van zijn sociale zekerheid moet laten vallen, is ‘een totaal onacceptabel voorstel’, aldus een onderhandelaar.

    Daarnaast zijn Amerikaanse banken en andere financiële spelers bang dat ze vanwege hun dubieuze speculaties tijdens de schuldencrisis worden aangeklaagd voor Europese rechtbanken, en tot het betalen van hoge schadevergoedingen worden gedwongen. De VS wil deze banken beschermen door zijn eigen banken en bedrijven immuun te maken voor het Europese gerechtelijke systeem (2).

    Commissie wil verdrag erdoor drukken

    Ook de spanningen in en tussen de EU-lidstaten over het verdrag nemen toen, want in juni verschijnt het juridische rapport of het CETA (verdrag met Canada) –en daarmee ook het TTIP- nu wel of niet uitsluitend onder de zeggenschap van de Europese Commissie valt. Volgens EU experts lijkt het er sterk op dat de verdragen echter door alle lidstaten goédgekeurd moeten worden. Blijkt echter de Commissie het alleenrecht te hebben, dan zijn de rapen gaar, want de Commissie wil het TTIP hoe dan ook ondertekenen, ondanks de wetenschap dat dit verdrag voor miljoenen Europeanen verschrikkelijke gevolgen zal hebben. Dat was en is de enige reden waarom de onderhandelingen over dit verdrag geheim worden gehouden.

    Dat de Europese Commissie zich totaal niets gelegen laat liggen aan de toekomst van ‘zijn’ onderdanen, weten we al langer, en blijkt ook uit het feit dat dit ongekozen, anti-democratische Brusselse Politburo ook visumvrij reizen voor 80 miljoen Turken erdoor wil drukken. Deze maatregel zal minstens zulke schadelijke gevolgen voor de autochtone Europeaan hebben als het TTIP vrijhandelsverdrag.

    Het CETA is wel wat vriendelijker voor Europa dan het TTIP, maar is desondanks eveneens omstreden. De Oostenrijkse SPÖ heeft al laten weten dat hun land het CETA afwijst. Onduidelijk is nog of dit de officiële positie van de regering in Wenen is of wordt. (1)

    ‘Amerikaans economisch imperialisme’

    Vaste Infowars onderzoeksjournalist Paul Craig Roberts, voormalig lid van de regering Reagan, schreef onlangs dat het TTIP niets anders dan ‘Amerikaans economisch imperialisme’ is, waarmee de VS ‘de rechtsorde en rechtspraak van soevereine landen waar het zaken mee doet, wil afpakken,’ en totaal ondergeschikt wil maken aan de belangen –en dus macht- van de Amerikaanse multinationals.

    Robert waarschuwt dat de Amerikanen al onze wetten en regels, of dat nu om de sociale zekerheid, het milieu, de voedselveiligheid of de bescherming van werknemers gaat, als ‘handelsbelemmeringen’ zien die moeten worden weggenomen, zodat de winst van deze ondernemingen gemaximaliseerd kan worden.

    Bovendien krijgen deze bedrijven het recht om landen die weigeren aan hun eisen te voldoen, aan te klagen. Dit kan en zal de Europese belastingbetalers vele miljarden euro’s aan ‘schade’vergoedingen gaan kosten, waarmee de managerselite zichzelf nog verder zal verrijken. (4)

    Minimaal 1 tot 2 miljoen banen verloren

    Jones: ‘Als de betrokken bevolkingen zouden weten hoe hier door de mangel worden gehaald, zouden ze massaal protesteren.’ Van de door politici en media beloofde voordelen en economische groei (5) zal volgens hem absoluut zeker helemaal niets terecht komen. ‘Het verdrag dient niet de belangen van de bevolking, maar enkel die van de concerns.’

    Officiële statistieken wijzen nu al uit dat het TTIP minimaal 1 miljoen banen zal gaan kosten, en vermoedelijk zelfs het dubbele. ‘Inmiddels weten we dat de EU onderhandelaars bereid zijn om belangrijke terreinen van onze economie zomaar op te geven, zonder te kijken naar de gevolgen voor de mensen.’ Daarbij stelt de Europese Commissie zeer misleidend voor dat men de Europese standaarden ‘niet zal verlagen’. Inderdaad, ze worden niet verlaagd, ze worden in het TTIP geheel opgeheven, en overgeleverd aan de Amerikaanse willekeur.

    Parlementen buitenspel gezet

    De Europese Commissie zal de komende maanden al het mogelijke doen om de nationale parlementen buitenspel te zetten, en als dat onverhoopt niet lukt, deze onder zo groot mogelijke druk te zetten en desnoods te dreigen en te chanteren om zonder protest akkoord te gaan met het TTIP. En zodra dit verdrag er eenmaal ligt, is de sociale en economische ondergang van onze huidige samenleving dankzij Brussel en het immer slaafs volgende Den Haag bezegeld.

    Hier kunt u nog steeds een petitie ondertekenen om een referendum over het TTIP en CETA af te dwingen.


    Xander

    (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    (3) KOPP
    (4) KOPP
    (5) NU

    *

    *

    Toppunt van achterbakse nieuwsverspreiding: in de praatprogramma’s op de VRT wordt beweerd dat, vermits de Christelijk Godsdienst bij ons is vernietigd, dat er in de scholen dringend nood is aan een opvoeding gericht naar het godsverlangen dat in ieder mens leeft.

    Voelt U ‘m?

    Het is dus dringend kiezen of delen: allen naar de Moskee of als ‘kafir’ leren leven met de vernederingen.

    Daar is maar één remedie: terugslaan, nu we nog een klein beetje bewegingsvrijheid genieten. Want straks vliegen onze F16’s tègen ons, ipv in ons voordeel.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    13-05-2016, 18:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3373

    ***

    Vrijdag 13 mei

    Zon 5u56-21u23

    H Servaas, ijsheilige

    Voor Servatius geen zomer, na Servatius geen winter

     

    *

    *

    In Italiano is zoiets

    Een soort durupo. Ook soms wel een zeer diepe put….

    *

    *

    Diep en stinkend…. Hoe is ’t mogelijk dat een mens daar automatisch aan denkt, als hij berichten uit Francofonia onder de neus geschoven wordt….

    Eigenlijk was dat stinkend windje er al uit (hoe kon het anders worden opgesnoven?) voor dat het… uitkwam, d.i. voor er ruchtbaarheid aan werd gegeven. Typisch voor de Rode Leefwereld over heel de aardbol. Meestal zijn windjes uit de onderste transit-organen luidruchtig, maar verluchtbaar op zich. Ja, zelfs vergezeld van straffe krakende geluiden die de naaste omgeving dan doen opschrikken. Neem nu dat verhaal (hieronder) in ANS, weeral met anderMANS geld. En, voortgaande op de kleine 53.000€ schade, was de buit niet MALS voor een boom die dwars over de haag omvervalt op Buurmans private bouwsels. Geen erg: wie in Ans niet verzekerd is, grijpt dan meteen in… Gemeenschapsgelden. ‘Ha, mais si, tu sais’, daar dienen verzekeringmaatschappijen toch voor.

    Weer een geval van zwak bewortelde stellingen in dat PS-geval van de ‘Meneer’ Moureau, de PS-Burgemeester van… Ans bij Luik. Dat na consultatie van de PS-Peetvader met dezelfde naam uit Molenbèk

    Ja Ja Bomen ontmoeten elkaar niet. Mensen wel.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    Bij het lucht van de ondergaande zon:

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    CEO van Ethias en PS-kopstuk mogelijk voor strafrechter voor fraude

    *

    Het parket-generaal van Luik vraagt om Bernard Thiry, de CEO van verzekeraar Ethias, en Stéphane Moreau, de PS-burgemeester van Ans en de CEO van Nethys, voor de rechtbank te brengen in een zaak van verzekeringsfraude. Dat schrijven L'Echo en De Tijd.

    In het voorjaar van 2010 waaide een boom op een stuk grond van Moreau om en beschadigde een gebouw van de buurman. De herstellingskosten liepen op tot 53.000 euro. Moreau bleek echter niet verzekerd te zijn voor de schade, maar na het voorval tekende hij een verzekeringspolis waardoor hij plots wel gedekt was.

    Er zijn niet meteen aanwijzingen dat Thiry schuld treft, aldus De Tijd. Daarbij komt dat de mogelijke fraude dateert van 2010, van na de redding van Ethias door de overheid, die trouwens nog steeds in het kapitaal zit.

    Ook zeven andere werknemers van Ethias zijn betrokken. De raadkamer buigt zich volgende week over het dossier, maar mogelijk valt er pas veel later een beslissing.

    *

    *

    Och, eerst zijn het bomen die omvallen. Dan mensen. En daarna volgen hun politieke partijen.

    De Burgemeester van MONS (een stukje uit de weg van ANS, Jeannet Olio di Poepo, ooit Premier geweest van Coburgia en dus de Big Chief van de PS (Partito Scandalio) – de man heeft een Romeinse ondergrond – vindt het hinderlijk, dat dat soort dingen … uitkomt. ‘Ce n’est pas normale’, heeft die gezegd, ‘Ça ne se fait pas’, voegde hij daar nog aan toe, want de man is uiterst welbespraakt. Iets dat vooral voorkomt in homo-kringen. Anders zouden die ‘wilde feestjes’ aan Het Hof maar saai geweest zijn. Zie Koning Houten Been.

     

    Wat hier in dit verhaal van deze uitgekomen oplichtingszaak vooral tot uiting komt, is het geldgebrek overal, altijd en in alle omstandigheden, in Francofonia, deze PS-Staat die als een aanhangwagentje van de Franse Verlichters uit het frivole Parijs. Vandaar dat de Vlamingen, die het maar niet willen begrijpen, hun ‘transfers’ van Vlaanderen naar de PS gevoelig zullen dienen aan te passen aan de gestegen levensduurte. Zodanig dat iedereen daar zijn verzekeringspremies zou kunnen betalen.

    En zeggen, dat het nu juist De Morgen moet zijn, die het deksel van dit stinkend potteke oplicht.

    (Get) Digitalia

    *

    *

    *

    13-05-2016, 10:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3374

     

    *

    *

    De nieuwe mode: Arafat-sjaal?

    Geen hoofddoek, maar ruimschoots bedekt om mannenblikken te weren?

    *

    *

    Ja? ik weet het. Met die pudding val ik inderdaad in herhaling. Ja, de plaat draait door. Het is dan ook al een oude platendraaier, hé!!!!

    Waar die ook doordraait, is in verband met het fenomeen van het stilstaand snelverkeer op onze autowegen, die inderdaad zeer besmettelijk blijkt te zijn, nadat de nieuwgekomen ‘verrijkers’ met veel lawaai de aandacht op onze Nationale Vlieghaven hebben getrokken. Daar staan de vliegtuigen nu ook stil. Om de haverKLAP en altijd om weer andere redenen. Deze keer omdat de valiezenpikkers te moe zijn om te ‘werken’. Allez, ik wil zeggen dat die wel op de werkvloer aanwezig zijn, als ze tenminste niet aan het ‘bidden’ zijn in een ondergrondse verborgen opslagplaats.

    Tot half-mei zit de kalender toch vol betaalde Feestdagen, en het minste beetje staken maakt van hun leven een voorschotje op de Hemelse Zaligheid. Hebben ze overgenomen van de Francofone gevangenen-bewakers die dapper onderweg zijn om van staken een vaste gewoonte te maken. Zodat naast het stakingsrecht tegen klippen en bergen, ook het ‘Gewoonterecht’ een plaatske krijgt in de Grondwet.

    Wat het wordt, eenmaal de Dierenbescherming erin zal slagen om op een menselijke manier beesten te slachten, dat staat in de sterren geschreven. Want bij het bereiden van pudding kan schapenvlees een belangrijke rol spelen. Indien niet ‘halal’ geslacht wordt bij de ‘verrijkers’ ook meteen de hele pudding zelf uitgekieperd en vertrappeld. Waardoor eenieder het op zijnen buik kan schrijven.

    Eigenlijk had mijn uitleg tot één enkel woord kunnen herleid worden. De ‘dhimitude’, d.i. het op de buik gaan, keel omhoog, daar waar een Muzel-griezel in de straat mogelijks voorbij zou kunnen komen. Daar is niks mis mee, want het staat zo in de Koran:

    Taqiyya, de in detail in de Koran en de Hadith voorgeschreven verduldige bedot-plicht van iedere Moslimmer, in afwachting van de door geweld afgedwongen machtsovername.

    *

    Zou ondergetekende misschien een beetje aan dezelfde ziekte lijden als wijlen Multatuli, wiens held altijd een buffel in vervanging diende te kopen, omdat de omstandigheden hem tegen zaten?

    Want ‘Er op en er over’: dat is de taal van Geert Wilders, van het FN van Marine La Plume en van Het Vlaams Belang. Het is de taal van de Hongaren, de Tsjechen, de Slovaken, en zelfs de taal van de meeste nuchtere Amerikanen.

    Sultaans, Pasha’s, Kaliefen en andere Ali Bababa’s horen hier niet thuis, maar in hun sprookjesland van 1.000 en 1 Nachten. Want De Drie Koningen uit het Oosten die naar Bethlehem kwamen met geschenken voor de Koning der Joden zullen wel de 3 laatsten geweest zijn. Sedertdien komen uit die windrichting alleen maar ‘verrijkers’ die niets meebrengen, maar er alles komen weghalen….

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Nederlandse columniste duikt onder: “Mensen zullen mij blijven bedreigen en uitschelden”

    *

    Ebru Umar wordt ondergebracht op een geheim adres. Ook meldt de Nederlandse columniste haar openbare optredens bij de instanties. Dat zegt ze in een donderdag gepubliceerd interview met De Telegraaf.

    “Ik heb inmiddels een gesprek gehad met het Openbaar Ministerie van Amsterdam en de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding en Veiligheid”, zei Umar tegen de krant. “Bottom line is dat mensen mij zullen blijven herkennen, blijven uitschelden en blijven bedreigen”.

    De columniste mag daarom niets zeggen over waar ze de komende tijd verblijft. De mate waarin ze wordt beveiligd, is volgens Umar nog niet vastgesteld. “Er is een dreigingsanalyse gemaakt. Voorlopig hebben we afgesproken dat ik openbare optredens meld bij de instanties. En hoe ik dan verder beveiligd word en de mate waarin is nog niet vastgesteld”, zei ze. “Ik wil vooral mijn leven terug. En ik wil dat die lui ophouden met mij bedreigen. Mensen bedreigen is niet normaal.”

    Umar werd een kleine drie weken geleden op haar vakantieadres in de Turkse stad Kusadasi aangehouden wegens kritische tweets over de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Ze is sinds woensdag weer in Nederland. De gerechtelijke procedure die Turkije tegen haar heeft aangespannen, mag ze in Nederland afwachten. Het is niet bekend hoe lang dat gaat duren. Vorige week waren er nog twee nieuwe aanklachten tegen haar ingediend.

    *

    *

    Er zijn dus ‘verrijkers’ die hier hun vaste vetes komen beslechten. De Dame waarover het hier gaat schijnt als Moslima (ja toch) haar plaats niet te kennen. In een Moslim-Autoritaire Staat (er zijn geen andere) heeft elke vrouw geen enkel recht. Tenzij de man dienen en hem gehoorzaam zijn.

    In onze Beschaving geraakt men zo gemakkelijk niet af van een Xantippe. Daar volstaat het dat de man 3 keer herhaalt ‘Ik verstoot U’, en het mens is goed voor de schroothoop.

    ‘Berufsverbot’ echter is een term die ook speelt in de hoofden van onze Verlichte Grote Verstanden. Facebook leidt de dans, zoals U weet. Samen met al onze gazetten, die lezersbrieven die hen niet aanstaan, ook verticaal klasseren. Of misschien wel archiveren om later als bewijs tegen U bewaren.

    Morgen is het vrijdag de 13de. Maar Uw portie ongeluksnieuws heeft U bij deze reeds vandaag gekregen….

    (Get) Digitalia

    *

    *

    *

    13-05-2016, 06:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    12-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3372

    *

    *

    *

    *

    Herinnert U zich ook alsof het de dag van gisteren was, dit sfeerbeeld in hartje Antwerpen? Daar waren mensen die niet hoefden te werken, die gezellig konden luieren. Lekker genieten in het zonnetje. Toen brak een hel los van het formaat waarmee gewoonlijk de Islam toeslaat. Krek hetzelfde geweld, maar deze keer met aanzienlijk minder doden en gekwetsten. De Koekestad kreeg die dag een koekje van eigen deeg. De Sossen op ’t Schoon Verdiep vielen bijkan van hunne sus. Islammers die tot zoiets in staat waren, ja, maar toch niet Het Eigen Volk! De Gène viel de ontroostbare Pettrick in de armen. Iets wat nochtans was afgesproken voor de dag dat deze Knack-lezer (de ‘Nack’ volgens hem) als Burgemeester zijn schup zou moeten afkuisen. Als een hond buiten geschopt door BDW van de Nieuwe Vlaamse Arrogantie.

    De man ziet nu al de bui hangen voor zijn NV-A en recupereert zoveel hij kan op die van dat ‘Eigen Volk Eerst’. Wie weet. Zou de Trump van Antwerpen reeds ergens in de coulissen gereed staan? Of erger: de winter komt weer in het land!

    Wat zegt U? U weet het niet meer? Ik wel. Ik herinner het me nog zeer goed. Ik weet zelfs nog drommels goed dat de pikzwarte schoonheid, het hulpje die op de kleine Luna moest passen, hier al jaren ongestraft onwettig verbleef en dat ze onwettig in ’t zwart die oppas-klus deed om haar leefgeld wat aan te dikken. Want ze leefde onder de radar. Had die zich aan de Wet gehouden, dan was e niets gebeurd, niet met haar en niet met die kleine, want dan kon ze niet op dat uur op die plaats zijn. Minstens in dit geval zouden dat ‘verzachtende omstandigheden’ moeten geweest zijn voor de jager op grof wild….

    En dus werd het voor altijd het verhaal Hans Van Themsche, zijn jachtgeweer, und Kein Ende. Want die 18-jarige fascist had een Tante bij Het Vlaams Belang. Het werd wel niet onderzocht, maar er kan geredelijk worden aangenomen, dat in die familie kleine Mussolinietjes zouden opgroeien. Wat dus wèl van meet af aan een bezwarende omstandigheid bleek te zijn. Je bent 18 jaar, je wilt wat, de wilde video-games voldoen niet meer en dan krijg je ineens de kans om ’n video spelletje te doen in ‘real time’…

    Of voor de 10-jarige herdenking van de feiten beiaardmuziek wel de juiste aanpak was, is nog maar de vraag. En de harde klokkenklanken uit de Kathedraal vind ik eveneens misplaatst. Hoe spijtig ook dat er doden vielen, maar aan typisch Vlaamse beiaardklanken noch al zeker niet aan kerkklokken-gelui zouden die ‘verrijkers’ hoogstwaarschijnlijk geen boodschap hebben gehad. Wegens volksvreemd. Al is dit geen vrijgeleide om te worden afgeknald.

    Maar de verhoudingen liegen er niet om. Ik vind ze toch nergens terug in de manier waarop we worden geregeerd.

    In Leopoldsburg reden een paar maanden terug 6-7 jonge mensen zichzelf te pletter. Drank en drugs doorheen jeugdige overmoed en stoer-doenderij. Zeer pijnlijk. De oorzaak was echter geen jachtgeweer. Blijkbaar was de verantwoordelijke ook geen lid van het Vlaams Belang. Er was alleen dat bij ‘party’s’ door de Overheid geduld en zelfs aangemoedigd bandeloos gedrag. ’n Algemeen schuldig verzuim met desastreuze gevolgen. Hans stond er alleen voor.

    In alle winkelrekken in alle steden en gemeenten liggen bergen geweldvideo’s te grabbel. Om virtueel massa’s mensen af te knallen moet er niet eens ergens ongezien ‘n spaarpot geledigd worden om ’n jachtgeweer te kopen. Alles zit in dezelfde verpakking waarmee de jeugd haar dagen vult. Virtueel zoals de helden in Starwars tekeer gaan, of in realiteit, wat maakt dat voor een verschil? De twee geven ’n kick en daar is de jeugd verzot op.

    Hoe zou dat trouwens zitten met de ‘wapenwet’ van Onkeslinx (PS). Voorziet die ook de verkoop halfweg de voormiddag van jachtgeweren, bedoeld voor bos en heide, in volle stad-centrum aan klanten met de baard in de keel?

    Nog een geluk dat er toen nog ’n wijkagent rondliep om de dader te onderbreken. Wie weet of het latere record van Andreas Breivik niet zou verpulverd geworden zijn….

    Zou iemand nog weten wat ’n wijkagent was? Allemaal al lang afgeschaft wegens, net zoals in de pensioen gerechtigde zaken, wegens het gebrek aan middelen!

    Over die ‘Herdenking’ zelf? Is politieke lijken-pikkerij om nog meer Samaritaanse gevoelens bij de bevolking te regenereren. Het is meteen weeral argumenteren naast de kwestie. Net als in Zaventem. Compassie opwekken voor de slachtoffers, om op die manier te kunnen zwijgen over de diepere oorzaken. Want dan komt men bij de Overheid uit. Want het oog en de vinger die de trekker beroerde waren niet zozeer gefocust op de individuele slachtoffers, maar op de oorzaak, zijnde de vergiftiging van onze Samenleving zonder maat of getal. Erger dan de jaren ’40-’45 want die duurden al-bij-al niet zo lang.

    Hans, jongen: je hebt misdaan en zo ben je in handen gevallen van de werkelijke Verantwoordelijken die U zo lang mogelijk het zwijgen zullen blijven opleggen.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Slachtoffers Hans Van Themsche herdacht

    *

    Vandaag is het precies tien jaar geleden dat Hans Van Themsche met een jachtgeweer door Antwerpen trok. Hij schoot Songül Koç neer en vermoordde de kleine Luna (2) en haar Malinese oppas Oulematou ‘N’Doei’ Niangadou (25). Ter herdenking van de slachtoffers hebben de klokken van de Antwerpse Kathedraal om 11.30 uur - het moment van de moorden- driemaal geluid. De beiaard speelde ook een herdenkingslied.

    *

    *

    Ja, Hans, jongen. Je bent in de verkeerde wieg geboren. De tijden zijn er naar. Had je een getaand tintje gehad, even naar Syrië gereisd om daar het moorden onder de knie te krijgen. Daar misschien wel in koelen bloede 100 mensen en meer gedood te hebben. Zelf ongevraagd bekend hebben eigenhandig ‘n ‘ongelovige hond’ de hebben onthoofd waarvan zo vele video-opnames ons dagelijks bereiken: dan was je voor de Rechter verschenen om als vrij man naar huis te worden gestuurd. Jij daarentegen hebt niet Allah Akbar geroepen, zelfs geen ‘Geloofd zij Jezus Christus’.

    Maar Hans, mondje dicht daarover. Want dat is ‘populistische’ prietpraat tegen de vaak, van mensen die niet verder kijken dan naar de plaats waar ooit het eeuwenoude dorpskerkje heeft gestaan dat nu verdwenen is.

     

    Hans, jongen: evengoed voor U als voor ons: vluchten kan niet meer. Maar of we daardoor gemachtigd zijn het recht in eigen handen te nemen? In onze democratische ‘Rechtsstaat’ kan dat niet. Maar in de Koran is zoiets wel voorzien. Maar dat is geen discriminatie, integendeel, het is de wil van Allah.

    *

    PS

    Ook ik was toen, samen met zoveel anderen, razend omdat Het Gentse Liegebeest na lang zoeken eindelijk een Gentse Rechter gevonden had die het Vlaams Blok buiten de Wet stelde. Omdat er in hun verkiezingsdrukwerk volgens VHFSDT en beetje te veel stoere taal stond. Weet U dat het BDW in de eerstvolgende verkiezing na dit Arrest, bijna de kaap van 25% kiezers heeft gehaald?

    Heerlijke tijden waren dat. En toen is het Liegebeest het maar afgetrapt, naar de EU-vetpotten in Bruxellabad…

    Opmerking die er niet toe doet.

    11 Mei 2006 en 22 Maart 2016. O, zegt BDW in een Open Brief vooral naar zichzelf: racisme is een kwalijke zaak. Maar hangt dat niet een beetje af uit welke hoek dat racisme komt? Van blank naar Zwart, Geel, Groen Rood is fout. Van hun kant uit is dat gewoon normaal. Ligt in hun aard. Is een deel van ‘Geloof’. Zij mogen ons haten. Wij hen niet. Orwell kende er niets van.

    De aanslagen in Parijs en Brussel? Ja, in de cijfers zijn belangrijke verschillen tov de misdaad van Hans Van Themsche. Maar dat mag ons niet afleiden van de essentie, namelijk dat de verkiezingen verduveld rap in zicht komen….

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

     

    12-05-2016, 16:42 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3371

    ***

    Donderdag 12 mei

    Zon 5u58-21u21

    H Pancraas, ijsheilige

    ‘Meike, meike, ‘’k zal je pakken’, zei de duivel
    en hij verleidde Pancraas tot vriezen helaas.

    *

    *

    Deze Sint kwam niet uit Spanje,

    Maar uit Mekka: Hakim Nasiri. © epa.

    *

    *

    Er is, buiten dat automatisch repetitie-geweer, nog een enorm groot verschil tussen die twee Sinten. Die uit Spanje, op zijn Wit Paard geleid door de zwarte Pietersmanknecht Sint Nicodemus, komt om te geven. Die uit Mekka is met veel vrienden samen in een klein sloepje overzee gekomen, en komt om te nemen. Niet om te geven. Sint Nicodemus heeft veel lekkers in die zak om uit te delen, die Ka’ba volgelingen verbergen daar hun munitie. Let vooral ook op de omvang van hun buiken, of daar soms geen BOEM-gordel omheen is. Want voor je het weet, hangen Uw ingewanden tegen de muren.

    Dat scheelt een slok op de borrel. Niet voor de Elite, maar wel voor de Kleine Bange Blanke Man.

    *

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Verkeerspolitie?

    *

    Da’s just. Italiaanse Carainieri doen niet aan Chiro-jongens denken…

    *

    Italianen arresteren leden terreurnetwerk met links naar België

    *

    Eén van de arrestanten is Hakim Nasiri (Afghaan). Op twee door de Italiaanse politie vrijgegeven foto's poseert hij met een automatisch geweer. © epa.

    Terreurdreiging In Italië. Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen vier terreurverdachten die aanslagen in Italië en Groot-Brittannië zouden hebben gepland. In de zuidelijke stad Bari zijn twee mannen in hechtenis genomen, twee andere worden nog opgespoord, zo heeft het Italiaanse persbureau Ansa bericht.

    De Afghaanse staatsburgers zouden deel uitmaken van een terreurnetwerk dat banden heeft met België en Frankrijk.

    Op hun mobiele telefoons zijn foto's van mogelijke doelwitten voor aanslagen gevonden, waaronder een inkoopcentrum in Italië en Groot-Brittannië, alsmede de luchthaven van Bari, het Colosseum en het Circus Maximus in Rome, plus een hotel en restaurant in Londen.

    De mannen zouden banden hebben met islamistische strijders in Irak en Afghanistan. "De terreurcel heeft de gewelddadigde ideologie van de Heilige Oorlog en strijdtechnieken - waaronder operatieve aanwijzingen en handleidingen tot de aanmaak van springstof - via internet verspreid", zo deelde de politie mee.

    *

    *

    Wat lazen we daarnet? Een terreurnetwerk met LINKS naar Coburgia. Is me dat even schrikken!

    Eindelijk, dacht ik. Het verband tussen Linkx en de Islammerij is aan de oppervlakte gekomen. Joepie! Hoera! Eindelijk kan er werk gemaakt worden van de goede gerichte aanpak.

    Maar, sorry mensen, het gaat niet om Linkx, enkel om de terrorist Hakim Nasiri (Afghaan) die als onschuldige toerist zonder voorbedachten rade in het warme Zuiden is terecht gekomen. Een Afghaan! Hoe bestaat het! Zeg, en dat die zo maar kan afgaan… die Afghaan. Hoe moeten we dat verstaan? Kunnen we dat wel aan?

    PS:

    Het moet al erg zijn voor Carabinieri een verkeersboete willen ‘vaststellen’. Die houden zich namelijk meestal niet bezig met geld uit de zakken van de mensen te kloppen, zelfs niet voor verkeerd parkeren, maar ze zijn wel de schrik voor het gespuis & voor druggebruikers….

    U hoort er nog altijd niets over in onze Media, maar hier gonzen de gazetten en de TV over de terugkeer van Berlusconi, bijgenaamd Il Cavaliere.

    Carabinieri zijn zowat bijna allemaal de weerspiegeling van onze sympathieke Alain Remue, de man die met zachte hand orde en regelmaat doet heersen op de plaats waar hij staat.

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

     

    12-05-2016, 16:23 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3370

    *

    *

    Die zijn zo vriendelijk om overal paaltjes te zetten

    Waar hun vloeibaar goud ondergronds passeert….

    *

    *

    Ja, U heeft goed gelezen: met een rekbaar geweten is het comfortabel leven een feest. Voor velen zelfs een fluitje van een cent. Want diesel stelen, zonder dat het uitkomt is net zo eenvoudig als een appel stelen, de uitdrukking van vele Islam-vaders die zoonlief weten op het slechte pad geraken. Ongelovige honden afknallen, dat wel, maar een appel stelen die niet de hunne is: nog in geen 1.000 jaar. Het begint met een appel en een ei, het ontwikkelt zich tot dure diesel, en het eindigt zoals in München in en rond de trein in de vroege morgen. Je weet hoe dat gaat: toevallig thuis als Ka-ba aanbidder, de deur uit, met een scherp slagersmes in de binnenzak. Onderweg voortdurend de boodschap uitzendend dat Allah de Grootste heeft. Ha ja, hé, zelfs als Rasechte Duitser in Duitsland geboren, in een oerdegelijke Duits Herrenvolk, dus zonder immigratie-achtergrond, je moet maar het geluk hebben om messen te vinden die vanzelf steken al roepen Allah hu Akbar. Dood aan alle ‘Unglaubige Hunde’…. Er vallen doden en gewonden, maar zelf bijft de man ongedeerd. Want onder invloed. En ‘ge-radicaliseerd’? Kommt nicht im Frage für seine 72 taglich frische Junkfrauen’. Ist etwas für später.

    Wait and see!

    O ja, een authentieke Duitser wil nog niet zeggen dat het geen import is van de tweede of de derde generatie, getinte mede-Duitsers. Altijd eerst driemaal checken.

    Niks om ongerust over te maken. Alleen de vraag waarom in alle andere gevallen er helemaal geen gewag wordt gemaakt van de een of de andere achterlijk immigratie-ondergrond.

    Politiek-correcte mensen zitten toch raar in mekaar, vindt U ook niet?

    En als in een verlaten loods waarvan de huur politiek-correct betaald wordt, diesel van een rijke multi-national van eigenaar zo’n beetje verandert, dat is toch geen Total loss!

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    100.000 liter diesel gestolen met tuinslang

    *

    Zo simpel kan vele tienduizenden liters diesel stelen zijn: je maakt een gat in een ondergrondse leiding van Total, sluit er een tuinslang op aan en vult in een gehuurde loods je reservoirs. Dat blijkt uit een politie-inval in een hangar in Bornem waarbij 100.000 liter afgetapte diesel werd gevonden. De bende is spoorloos.

    De nog onbekende daders hadden zich in het begin van het jaar via een tussenpersoon aangeboden bij een makelaar om een grote loods te huren in de industriezone Klein-Mechelen in Bornem (Antwerpen). De documenten die ze nodig hadden voor de huur leken in orde. Het enige dat enigszins verontrustend kon zijn, was dat de huurders hooguit enkele maanden zouden blijven. Alsof ze toen al wisten dat hun diefstal op een dag zou uitkomen.

    De daders wisten perfect waarom ze uitgerekend die leegstaande loods wilden: pal erachter, op amper 120 meter, liggen ondergrondse pijpleidingen die van Total Raffinaderij Antwerpen naar een onderzoekscentrum en productiesite in het Henegouwse Feluy lopen. Door één van de drie 88 kilometer lange leidingen stroomt afgewerkte diesel. Dat was de leiding die ze zochten.

    Om bij de kostbare leiding te geraken, moesten ze amper anderhalve meter diep graven. Waarna één gaatje in de 30 centimeter dikke buis volstond om er een tuinslang op aan te sluiten. "Gevaarlijk is dat allemaal niet", zeggen experten. "Diesel moet warm zijn om te ontploffen. En akkoord, zo'n gaatje boren doet de eerste de beste doe-het-zelver misschien niet, maar met een beetje fatsoenlijk of professioneel gereedschap lukt dat wel."

    *

    *

    Gezien dat de Politie maar dat kluske voor verkoop klaarstaande 100.000 liter diesel heeft kunnen recupereren? Hoeveel 100.000 liter er reeds de kassa gepasseerd zijn?

    Wat zou er met deze schurken kunnen gebeuren in een Totalitaire Staat, in doorsnee Bloedrood tot rozerood gekleurd? Zijn er landen waar dat voor zo’n bagatellen ledematen worden afgekapt?

    En hoe, wanneer en met welke middelen is de Politie op het gedacht gekomen om precies dààr in die loods te gaan neuzen? Waren die wantrouwig geworden, omdat er ineens veel meer dan normaal al die hoeveelheden diesel van Antwerpen naar Feluy vertapt werden? Wilde BDW op die manier tussenkomen om de ‘transfers’ van Vlaanderen naar Francofonia in te perken? Heeft hij de Flikken getipt?

    Allemaal vraagtekens waar een goede onderzoekshoernalist maandenlang zoet mee kan geworden gehouden. En wat doet men? Het Groot Kapitaal TOTAAL ongemoeid laten, zoals ’t Krombeen zei op 30 April van dit jaar, en de Kleine Man lastig vallen, die probeert in ’t Zwart iets bij te verdienen.

     

    Enne, voor ik het vergeet: de Politie volgt inderdaad een spoor. Die stoute daders, waarschijnlijk weer ‘kansloze jongeren met immigratie-ondergrond’ (*), houden zich voor gewaarschuwd. Want er zullen heel wat GAS-boetes zwaaien. Onze Rechters lachen daar niet mee! Jullie hebben toch al een (dure) Advocaat gesproken? Één SMS-je naar dat bekend nummer en ze staan met tien te springen om die ‘Pro Deo’ binnen te slepen. U betaalt contant, handje-contantje en zonder BTW daar boven-op…. ‘Ni vu ni connu’, de verkiezingsslogan voor de volgende Verkiezingen in Francofonia, het Meelopers Paradijs.

    (*) Kansloze jongeren met immigratie-achtergrond’: - laat me niet lachen: die krijgen méér kansen dan het Eigen Volk – dat is de melige verbloeming in de mond van collaborateurs. Zelfs als we dat (kansloze jongeren) over ons laten gaan, dan is daar die ronduit bedriegde term ‘achtergrond’. Oneindig veel beter ware naar mijn gevoel ‘immigratie-ondergrond’. Een ‘achtergrond’ is iets dat men achter zich laat en dus niet meer heeft. Een ‘ondergrond’ is iets waar altijd voort iets kan op gebouwd worden, komedie na komedie. Tot het Moment van de Waarheid waarop er doden vallen….

     

    Geachte Schavuiten

    U zou dat met de Poet eenseten proberen, sè! Goed. Heel goed. Zo weet ik dat jullie uit het goede proletariër hout zijn gesneden, waarover de 1 Mei-toespraken weer eens gingen!

    *

    (Get) Digitalia

    *

    *

    12-05-2016, 05:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    11-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3369

     

    *

    *

    *

    *

    Tien gespreide vingers en een grote bek: net de o.o.o.o.o. van de TV-presentator, verantwoordelijk voor onderstaande inspiratie, getiteld ‘De Trump v/d Filippijnen’. Een beetje zoals ‘Het Monster van Loch Ness’, of ‘Het monster der Karpaten’….

    De man had er dood kunnen door zijn, zo erg was/is die haat. Dezelfde als voor Trump waar niemand helaas iets kan aan doen, zo huilen de wolven in het bos.

    Want ze willen maar niet aanvaarden, dat er naast Duivels (hun soort) ook Engelen bestaan. Che Guevara is de maat. Jezus Christus is een ouwe zak en de Paus is een hoerenjong= ach, het ligt allemaal zo dicht bij elkaar op de weg naar de Eeuwige Roem.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ… de OOOOO

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    “Trump van de Filipijnen” wint presidentsverkiezingen

    Jos De Greef, Denny Baert

    *

    Op de Filipijnen heeft de omstreden populist Rodrigo Duterte de presidentsverkiezingen gewonnen. Met ruim 90 procent geteld, haalt hij bijna 40 procent van de stemmen. Dat zijn er 6 miljoen meer dan zijn eerstvolgende concurrent: Mar Roxas - de kandidaat van uitttredend president Benigno Aquino. Senator Grace Poe, die het in de peilingen veel beter deed, heeft haar nederlaag toegegeven en zegt dat Duterte nu een kans verdient. Maar met de verkiezing van Duterte maken veel andere politici zich zorgen over de toch al moeizaam verworven democratie in het land.

    Presidentsverkiezingen Filipijnen: bizarre outsider tegen de rest

    Deze Filipijnse presidentskandidaat doet Donald Trump op een engeltje lijken

    In de internationale media werd Duterte de afgelopen tijd bedacht met de bijnaam “Trump van de Filipijnen”. Tijdens de verkiezingscampagne liet de 71-jarige Duterte zich namelijk opmerken door keiharde uitspraken die de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump in de VS deden verbleken.

    Duterte kondigde namelijk aan dat hij als president keihard zou zijn voor criminelen en hen - zonder proces - zou doden. Die belofte herhaalde hij in zijn eerste reactie, die hij gaf toen duidelijk werd dat hij aan de winnende hand was. “Ik ga jullie doden", riep hij criminele bendes toe, "of anders moeten jullie mij doden."

    "Proces van herstel"

    Tegelijk toonde hij zich erg verzoenend tegen zijn rivalen die hij tijdens de campagne nochtans verketterd had. "Ik reik mijn rivalen de hand, laat ons vrienden zijn en het proces van herstel beginnen", zei Duterte. Zijn woordvoerder liet vandaag weten dat Duterte de grondwet wil herschrijven. De nieuwe president belooft ook om de armoede en de corruptie in de Filipijnen aan te pakken.

    Duterte is al 20 jaar burgemeester van de stad Davao en erg omstreden, onder meer vanwege zijn keiharde aanpak van de criminaliteit in zijn stad. Maar kennelijk heeft die aanpak en bijbehorende retoriek geappelleerd aan de Filipijnse kiezer, vooral de armere bevolking die de afgelopen jaren niet heeft kunnen profiteren van de economische groei.

    De Filipijnen zijn sinds de volksopstand van twintig jaar geleden een democratie, maar een erg corrupte die wordt gecontroleerd door grote oligarchische families. De armoede en corruptie tieren welig en dat zijn veel arme Filipino's nu erg beu, de reden waarom ze zo gevoelig zijn voor het discours van Duterte.

    Marcos Jr. als vicepresident

    De president van de Filipijnen wordt rechtstreeks verkozen en dat geldt ook voor de vicepresident. In die verkiezing staat Ferdinand "Bongbong" Marcos voor, de zoon van de dictator die twintig jaar geleden afgezet werd. Marcos Jr. heeft een tijdje in ballingschap gewoond, maar is in 1991 naar de Filipijnen teruggekeerd en heeft daar tal van politieke mandaten bekleed.

    De president en vicepresident worden dus los van elkaar gekozen in de Filipijnen en Duterte en Marcos hebben dus geen politieke band. Marcos was de "running mate" van presidentskandidate Miriam Defensor-Santiago en dus niet van Duterte.

    Als de resultaten definitief worden, komt er een vreemd duo aan de macht in Manila. De relatie met de Verenigde Staten - nodig om het evenwicht in de Zuid-Chinese Zee tegenover China te handhaven - kan in het gedrang komen. Bovendien heeft Duterte ook aangeven dat de Filipino's de "mensenrechten mogen vergeten" in de strijd tegen de misdaad en ook dat kan mogelijk een struikelblok worden. Hij heeft - net als de meeste andere presidenten - geen meerderheid in het parlement en als dat niet met hem wil meewerken, dreigt hij om die vergadering te ontbinden. Het worden hoe dan ook spannende dagen voor de democratie in de Filipijnen.

     

    *

    *

    Ja, ik weet het. ’t Is altijd delicaat om zich uit te spreken in zaken als men moet oordelen op basis van een gesloten boek. Dat de Leugenpers zich daaraan waagt, mij goed, maar het resultaat is er dan ook naar.

    Wat weten wij hier in het Westen over de diepere gronden in zo verre landen! Zelfs Amerika, dat via de digitale wereld als een opengeslagen atlas voor onze neus ligt, is de ene dag zwart en de andere dag wit. Met veel grijze overgangen daartussen.

    Het beste is dan ook een toontje lager zingen, zoals in het Engelstalig lied van bij de Bevrijding ‘We meet again’ van de legendarische Vera Lynn: ‘Wait and See’.

    Luistert U even mee?

    https://youtu.be/cHcunREYzNY?list=RDcHcunREYzNY

    Voor Japan & omstreken is dat allemaal veel meer een thuismatch. Om nog maar te zwijgen van China, ook al een ‘bevoorrechte handelspartner’ voor onze eigen welvaart.

    Maar wat er ook van komt: misdadigers zo maar de nek omwringen, zelfs zonder proces, is eerder het voorrecht van Totalitaire Staten of, wat dichter bij ons staat, van Moskimlanden. Aan zoiets in de Westerse Wereld beginnen, is niet alleen Amerikaans, maar ook enorm risico-vol. Men weet waar het begint, maar niet waar het eindigt.

    Al weet ik ook niet hoe omgaan met de idee dat zoiets toch de ijzeren vuist in een fluwelen handschoen verraadt. Iets wat altijd zeer ontradend werkt voor wie het hem aangaat….

    Zeg maar: ‘La peur du Gendarme’. Moesten de coburger Grote Verlichte Verstanden wat meer uit dàt vaatje getapt hebben, dan zaten er nu geen 4 -5 gevangen in één en dezelfde cel in onze ‘Penitentiaire Inrichtingen’.

    Met een ijzeren bol aan elk been onder bewaking ons wegennet gaan proper onderhouden, zou als ontradend effect veel beter scoren. Me dunkt. En het zou nog opbrengen ook, in plaats van fortuinen te kosten.

    Trouwens, die sukkelaars zouden toch elk ’n plastic regenvestje kunnen krijgen tegen het slecht weer?! En een kommetje warme soep, ge-foereerd door ieders Moeder-aan-de-Haard, thuis?

    Is zelfs een argument om er terug goesting in te krijgen….

    (Get) Digitalia

    *

    *

    *

     

    11-05-2016, 16:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3368

    *

    *

    Een brave rebel aan het woord.

    https://youtu.be/fDuC2_q9IKI

    *

    *

    Opgepast, deze bijdrage gaat inderdaad over Geert Burger in Riga (Letland) maar weer loopt de actualiteit mij voor de voeten. Dus geen ‘Kuifje in Congo’ maar de fratsen van Het Blauw Konijn en politicus op zijn retour.

    Het Gentse Liegebeest heeft inderdaad ineens zo maar lont geroken. Diene R-Do-Gan, die altijd en overal de grootste wil hebben, IS een geitenneuker en een kontlikker, en die Duitse komiek, die dat uitbracht en openbaar miek, is een HELD. Zij het een held die achter tralies werd gedraaid. La Märkalina is zelf een stomme trut, een echte geit! Zie bijvoorbeeld maar hoe ze denkt met Vesting Europa het werk van A.H. af te kunnen maken. Om de kroon als een moderne Lorelei op haar blonde lokken te zetten, Nadat alle schepen zich op de rotsen hebben te pletter gevaren. Weet die dan niet, dat er op de Obersalzberg in Berchtesgaden voor de Führer Aller Germanen daar kwam bivakkeren, dat er een Gasthaus ‘Zum Türken’ is geweest, dat nogal tamelijk rap daarna de plaat heeft moeten poetsen? Van de man is achteraf nooit nog iets vernomen…. En dat weet de Nieuwe Turkse Sultan ook. Duitsers namelijk, net zoals VHSDT, die dulden nooit ‘n 2de Führer naast zich. Mercie Guy, voor de medewerking.

    Maar nu over naar Letland. Zo te zien volgens bovenstaand kaartje zou Turkije dan toch tot het Europese Vasteland behoren. Laten we dus ook maar meteen abstractie maken van deze dreigende realiteit die voor wat betreft het Europa der Volkeren, heel wat zwaarder weegt dan die van Amerika (!) of zelfs Afrika. Ik was gewoon op zoek bij Google Chrome naar de visualisering van Letland tegenover het kleine Vlaanderen vergeleken met het jachtgebied-territorium van de Russische Beer.

    Ja Ja, de NV-A, de Nieuwe Vlaamse Arrogantie der namaak-Vlamingen (volgens G. Annemans) doen het, internationaal gezien, nog niet zo slecht. Dat komt m.i. omdat ze een heel eind meegaan in de politiek-correcte richting die de Coburger kunstmatige constructie wil overplanten op de E.U.-fictie.

    Neemt niet weg, dat we als Vlamingen er voordeel kunnen mee doen. Altijd mooi meegenomen, die nieuwe zakenrelaties in het Hoge Noorden, waar ze ons van vroeger blijkbaar nog heel goed kennen.

    Al vrees ik, dat Torhout – diep in Het West-Vlaams Houtland – bij veel mensen grote vraagtekens oproept. Vooral als, lijk in onderstaand artikel, er terzelfdertijd gewag gemaakt wordt van Veurne, dat andere reliekschrijn waar schitterende Vlaamse Geschiedenis begraven ligt onder oorlogsverhalen van Bachten de Kupe.

    Ach ja, Will Tura, Arthur Blanckaert, geboren en getogen Veurnenaar, zingt inderdaad niet tevergeefs al dat moois .. omdat hij Vlaming is.

    *

    *

    GEPLUKT BIJ

    *

    http://www.krantenkoppen.be/?ulang=NL&

    *

    Bourgeois krijgt oude kaart van Vlamingen in Letland tijdens missie

    *

    Vlaams minister-president Geert Bourgeois is zondagavond aangekomen in de Letse hoofdstad Riga, zijn eerste stop tijdens een Vlaamse missie naar de Baltische staten. De aftrap voor die missie werd gegeven door het Torhoutse vocaal ensemble Septem Viri, dat in Riga een dubbelconcert gaf met de Letse a capellagroep Latvian Voices. Na afloop kreeg Bourgeois van de Vlamingen in Letland nog een antieke kaart van de Lage Landen cadeau, in de vorm van een leeuw.

     

    Latvian Voices was in september al eens te gast in Torhout, en bracht zondagavond samen met Septem Viri in Riga onder andere een Nederlandstalig nummer van Will Tura. Het concert werd bijgewoond door Letse hoogwaardigheidsbekleders en door Vlamingen die in Letland wonen en ondernemen.

    Bij die Vlaamse ondernemers in Letland viel te horen dat er opportuniteiten voor Vlaanderen zijn in Letland, met name inzake logistiek en bouwsector, aangezien heel wat renovaties van oudere gebouwen op til staan. Tezelfdertijd is echter ook ongerustheid te horen over de situatie tussen Europa en Rusland, waarbij de sancties die beide kampen elkaar opleggen zware gevolgen hebben voor Letland.

    *

    *

    On een voorgaande blog sprak ik ook al mijn verwondering uit, dat HLN stilaan zijn hek naar de wind begint te draaien. Ook de DM, dreigt in hetzelfde medicijnen te moeten gebruiken, om dus tijdig in het goede kamp terecht te komen. Waarom anders ineens ‘al die aandacht voor Vlaanderen’. Akkoord, het is niet veel, niet lang, niet omstandig toegelicht, maar ieder begin is moeilijk. Het is minstens niet contra. Wat in Coburgia tot hiertoe normaal was. Als iets niet uit Francofonia kwam, was het niet goed. Integendeel, het was slecht. Want ‘populistisch’. Even erg, zo niet erger dan in Nederland, waar Geert Wilders ook niets goeds kan doen.

    Culturele en meteen ook Handelsmissies tussen Torhout, de aannemerswereld, en Riga, hoog en koud tegen het warme kloppend hart van Moedertje Rusland…. Te mooi om waar te zijn.

    Alleen nu vlug naar,

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Riga

    Om er alles te weten te komen over Koerland of Lijfland, dat heerlijke land aan de Oostzee, half-om-half Lets en Russisch, bewoond door een nijver vissersvolk, dat historisch nauw verwant is aan onze Lage Landen by der Zee.

    Ook voor de Republiek der Verenigde Nederlanden was de ganze Stad Riga (1621) een belangrijke handelspartner, waar vooral hennep en hout voor de scheepsbouw gehaald werden. U maakt er niet alleen kennis met de Russische tsaar Peter de Grote (1710) de stichter van St Petersburg, de uitvergrote kopij van Amsterdam, maar U vliegt op die site in vogelvlucht over WO I & II, de met Michaël Gorbatsjov en de ‘perestroïka’ die een einde maakte aan de Russische overheersing. Zodat op 21/8/1991 het land voor het eerst in de Hedendaagse Geschiedenis onafhankelijk werd. Holocaust, Siberische strafkampen, het Letse Volk diende doorheen de eeuwen een kruisweg te ondergaan die ons Vlamingen misschien nog te wachten staat.

    *

    *

    PS

    ‘t Heeft er weer al eens niets mee te zien, maar dit Let’s verhaal over Rigo en Torhout, maar het brengt mij toevallig op het aan Torhout palend Ruddervoorde, de geboorteplaats van Gerard de Ruddervoorde (1184-1189), de 10de Grootmeester der Tempeliers, gesneuveld met het zwaard in de hand, bij de Val van Akko, de laatste versterking der Kruisvaarders in het H. Land .

    Zijn wapenschild (zie boven) is een relikwie van voorvaderlijke voorkeuren: “ ‘t Kruis en de Leeuw”.

    Ruddervoorde brengt mij eveneens naar Baron Henri d’Udecem d’Acoz, de (1914) in geheimzinnige omstandigheden vermoorde Burchtheer van het Kasteel van Ruddervoorde.

    D’Udecem d’Acoz, eigenlijk Hoedegem & Akko, brengt mij bij L’Oncle Henri van Proven (Poperinge) en zijn nichtje Mathilde d’Udecem dr’Acoz uit provincie Luxemburg, die thans furore maakt als de stijf-deftige koningin van alle Coburgers. Samen met Koning Houten Klaas is het koppel trouwens nog altijd aangesloten bij een of ander selecte Roomse kring van ‘Verdedigers van Het H. Graf’. Maar meer dan een gestolen eretitel is dat niet.

    L’Oncle Henri uit Proven zou is de zoon (kunnen zijn) van de filantropische Baron van Ruddervoorde die tijdens de Duitse bezetting van WO I als lastige liefdesrivaal uit de weg werd geruimd door… een aldaar geparachuteerde landjonker en buitenechtelijke zoon van weer eens een andere Coburger koning. Die zijtak van de Coburgers is inderdaad, buiten de H. Boudewijn, meer parochiestier geweest dan echtgenoot. Boudewijn daarentegen huwde op latere leeftijd met die Spaanse Furie, nadat hij jarenlang het lief van zijne Pa had mogen opvrijen. Onder het motto ‘Gedeelde vreugde is dubbele vreugde’.

     

    Tja, eigenlijk is de Geschiedenis Coburgia één lange heftige ketting van gebeurtenissen, met overal losjes eindjes aan.

    *

    http://www.beernem.be/product/418/mysterie-in-de-bossen-van-vlaanderen

    De Bossen van Vlaanderen

    De fictie-reeks over de Familie De Lille (Maldegem) met het verhaal over ‘Ruddervoorde’

    *

    (Get) Digitalia

    *

     

    *

    11-05-2016, 15:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!