MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    15-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2863

       *

    .

    *

    *

    .

    Al etende komt den appetijt...

    *

    INLEIDING

    Die Mr KEUTEL uit onderstaand verhaal is volgens mij gene echte Tsjech van vlees en bloed, maar een symbool voor alle Westerse hoernalisten van welke rang of stand ook. En al die Keutels ter wereld, zijn Handpieten of Speel-Mietjes van onze Regeerders. U leest in feite hieronder een soort universele ‘Regeringsmededeling’. Even lollig als de rest.

    Denk aan deze Mr KEUTEL, desnoods aan alle konijnenmoeders ter wereld, als U de volgende keer in het kieshokje staat.

    Digitalia zal natuurlijk nooit van z’n leven uitgenodigd worden, om bijvoorbeeld voor de Vlaamse ‘Deelregering’ een beter logo te ontwerpen dan die halve gestileerde varkenskop die nu dienst doet. Mijn ontwerp zou een neuswippend zittend konijn voorstellen, die, bezorgd om de continuïteit, rustig zit na te denken over de volgende generatie konijnenkeutels, o groot en zo veel als wel tien paternosterbollekes slingers.. En wie weet, dank zij een beetje lobbywerk van de vrienden, zou mijn zittend konijn wel eens de plaats kunnen innemen van de Blauwe Sterrenvlag. En wie weet, zelfs op een goede morgen, de plaats van de Sars and Stripes.

    Want iedereen zou direct begrijpen, dat ze beter af zijn, met gestoofd konijn, dan met strepen…. Surtout als dat er ene is an de soort der Vlaamse Reuzen….

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Gematigd kannibalisme is absoluut ongevaarlijk. Het is niet nodig om er bang voor te zijn, jullie bekrompen boeren

    Mensen in Tsjechië weten zeer weinig over kannibalen en trekken toch verbazingwekkend snel conclusies. Er heerst regelrechte kannibalofobie. Ook de meest vredelievende kannibaal wordt afgeschilderd als een bloeddorstig beest. Dit ontmenselijkte beeld wordt dan vaak gepresenteerd op sociale media. Maar we moeten niet alle kannibalen over één kam scheren. De meeste kannibalen zijn namelijk fatsoenlijke en vredelievende mensen. Ze eten u op straat niet op en thuis koken ze heus geen kleine kinderen. We moeten in staat zijn onderscheid te maken tussen kannibalisme als geloof en militant, radicaal kannibalisme als politieke ideologie. We brengen onze lezers een interview met Jan Keutel, de voornaamste expert op het gebied van kannibalisme, reiziger en avonturier in één persoon.

     

    Goedendag mijnheer Keutel. De meerderheid van de Tsjechen heeft geen persoonlijke ervaringen met kannibalen. En toch is hun houding op zijn best afstandelijk, maar meestal uitgesproken vijandig. Hoe beoordeelt u de situatie?

     

    Goedendag mijnheer de redacteur. Ja, dat is inderdaad zo. De meeste Tsjechen hebben met kannibalen geen persoonlijke ervaringen, ze weten niets over hun manier van leven en toch hebben we hier te maken met een onbegrijpelijke aversie tegenover deze groep. Mensen stellen zich vaak een kannibaal voor als een bloeddorstig beest. In de media kan de grootste onzin verschijnen en toch wordt die direct en kritiekloos door mensen overgenomen en via de sociale media verspreid. Het is de fout van de media dat ze niet genoeg positieve berichten verspreiden.

     

    Wij kunnen dus concluderen dat de kannibalen vriendelijk en vredelievend zijn?

     

    Ja. Op mijn reizen door de hele wereld heb ik deze mensen vaak ontmoet. U zou versteld staan hoe aardig en behulpzaam zij zijn. Ze nemen u vriendelijk op in hun familie, ze bieden u thee aan en vaak ook soep, die trouwens voortreffelijk smaakt. Het zijn zeer hartelijke mensen. Veel van mijn vrienden zijn kannibalen.

     

    Een doorsnee mens stelt zich een kannibaal voor als iemand die mensenvlees eet. Is dat in werkelijkheid niet zo?

     

    De vraag is niet erg goed gesteld, mijnheer de redacteur. De kannibaal is namelijk net als alle andere mensen; hij heeft ook zijn eigen zorgen, gevoelens, wensen en behoeften. Kannibalen zijn liefhebbende ouders en ze zorgen heel goed voor hun kinderen. En ze hebben ook hun eigen geloof. We kunnen hen het recht op hun geloof niet ontnemen en we moeten ze respecteren zoals ze zijn, met al hun gewoonten.

     

    Meneer Keutel, dat geldt natuurlijk voor hun thuisland. Maar als ze naar ons toe verhuizen, zouden ze dan niet hun gewoonten moeten veranderen?

     

    Ja, zo’n mening horen we wel vaker. Maar ik vind dat we niet zo zwart-wit moeten denken. De doorsnee gematigde kannibaal eet u heus niet op. Het zijn in principe goede mensen. Toch is het noodzakelijk om hun gewoonten te respecteren. En laten we eerlijk zijn, waarom zou men niet één teen kunnen missen als het in het belang is van een goede zaak, zoals een vredige samenleving met deze groep? Ja, radicaal kannibalisme is een ander zaak…

     

    Hier moet ik u wel onderbreken. Bent u echt van mening dat we een lichaamsdeel zouden moeten opofferen om in vrede te kunnen leven?

     

    Nee, u begrijpt me niet goed. Alles zou uiteraard op vrijwillige basis gebeuren. Een gematigde kannibaal wil u geen kwaad doen. En ik ben ervan overtuigd dat er onder ons genoeg goede en behulpzame mensen te vinden zijn die de gelegenheid om een goede daad te verrichten aangrijpen en dat ze uit eigen beweging sommige, voor ze onnodige, onderdelen aanbieden. En er zijn vast en zeker mensen die het vertrek uit deze wereld als een geweldig punt achter hun goedmenselijk leven zullen gaan beschouwen.

     

    Poe, poe, mijnheer Keutel, dat vind ik wel schokkend. Dit gaat mijn voorstellingsvermogen te boven…

     

    Mijnheer de redacteur, zo gaat dat in de gewone wereld. Dat begrijp ik wel: vanuit het gezichtspunt van een Tsjech, die nooit het Tsjechische dal heeft verlaten of wiens verste reis naar Kroatië was, zal het u vreemd in de oren vindt klinken, maar er bestaan landen waar zo’n liefdevolle samenleving heel gewoon is. Kannibalen leven al vele, vele jaren met andere culturen in symbiose en ze verrijken elkaar wederzijds.

     

    Goed mijnheer Keutel, laten we teruggaan naar het onderwerp dat u al hebt aangesneden: wat is uw mening over het radicale kannibalisme?

     

    Ja, dat is een enorm groot probleem. Het gaat in principe over het niet goed begrijpen en misbruik maken van de van oorsprong vredelievende kannibalismegedachte. Radicale kannibalen overvallen voornamelijk niet-kannibalen en eten ze op bloedige feesten op. Maar ze overvallen ook de andere, gematigde, kannibalen.

     

    En is dat niet vreemd? Kunt u ons uitleggen waarom de ene groep kannibalen de andere groep kannibalen overvalt en opeet?

     

    Ten eerste moeten we ons realiseren dat kannibalisme niet monolithisch is. Er bestaan veel kannibalistische stromingen. Terwijl de gematigden begrijpen dat menselijke offers en dagelijkse feestmaaltijden niet noodzakelijk zijn om verlichting te bereiken, misbruiken de radicalen het vredelievende gedachtegoed van kannibalisme om aan de macht te komen en te overheersen. Ze hebben een doctrine geschapen, waarin alleen het dagelijks nuttigen van de slachtoffers de enige goede weg is. En elke kannibaal die weigert te doden, is voor hen een ketter en verdient als eerste opgegeten te worden. Ja, het radicale kannibalisme is een groot probleem in de wereld.

     

    Dus… hoe zou u de situatie van afgelopen jaren beoordelen?

     

    De situatie is zeer ingewikkeld. Radicaal kannibalisme, dat zich de laatste jaren wijdverspreid heeft, heeft vele vredelievende kannibalen gedwongen hun thuis te verlaten. Het Westen zou ze moeten helpen door ze op te nemen en dat zonder voorwaarden en vooroordelen. En daarna de militante radicale kannibalen consequent en flink aanpakken, inclusief militair ingrijpen. Jammer genoeg komen we in de maatschappij nog steeds xenofobe en racistische sentimenten tegen.

     

    Dus u zegt: neem de kannibalen op?

     

    Jazeker. Als beschaafde mensen hebben we de plicht om te helpen, en dat houdt ook in de geloofsvrijheid van de kannibalen te respecteren. Immers, ze kunnen een enorme aanwinst voor de economie zijn. En de opper- kannibaal weet hoe hij zijn kannibalen tot de orde kan roepen. Hij geniet enorm respect en is voor hen een natuurlijke autoriteit.

     

    Mijnheer Keutel, maar hoe moeten we omgaan met het feit dat het eten van zelfs een stukje van menselijk lichaam door ons rechtssysteem is verboden?

     

    Wat u zegt is niet helemaal correct. Dat is een soort mythe. Onze rechtsorde verbiedt moorden, natuurlijk, en dat is volkomen begrijpelijk. Zoiets als onvrijwillig afnemen van bijvoorbeeld een vinger, is niet toegestaan. Maar er is veel ruimte voor vrijwillige daden. Daarom zou men zo snel mogelijk met de discussie over de euthanasiewet moeten beginnen. Verder zie ik ook veel ruimte voor vrijwillige donaties. Wij als humane en behulpzame mensen vinden vast en zeker een gezamenlijk aanvaardbare weg. Het is zelfs onze plicht.

     

    En nog een laatste vraag mijnheer Keutel. Bent u niet bang voor het doordringen van het radicale kannibalisme naar Europa of eventueel voor verandering van gematigde kannibalen in radicale?

     

    Ik denk niet dat er zoiets dreigt. Het zijn aardige mensen en ze willen in vrede leven, in overeenkomst met hun cultuur en gewoonten. Ze zullen zeker dankbaar zijn voor elk hulp van ons.

     

    Dank u voor het gesprek en ik hoop dat het voor u mogelijk zal zijn om onze lezers in de toekomst nog eens te ontmoeten.

     

    Ik dank u ook en tot ziens.

     

    (Opmerking: Dit is een parodie op een alternatieve realiteit. Elke gelijkenis met levende personen berust op louter toeval. Wie dit niet heeft begrepen of er iets anders achter zoekt, is hopeloos verloren)

    ron:
    http://eportal.parlamentnilisty.cz
    Auteur:Pavel Kolář

    Vertaald uit het Tsjechisch door:
    Z.B.
    (voor www.ejbron.wordpress.com)

     

    *

    UITLEIDING

    In het midden latend of dit nu wel degelijk de échte Tsjadische humor met voorstellen of niet, kan ik alleen zeggen, met volle teugen genoten te hebben, uit alle poriën van mijn persoonlijke genieter.

    Diene gazettenschrijver mogen ze van mijn part direct de post geven van Zaan Frood Juncker, ook zonder verkiezingen zelfs. Want hoewel ik die man verder niet ken, noch van haar noch van pluimen, maag wel duidelijk zijn, dat die geen kannibalen lust, of die nu gematigd zijn, of extreem gematigd of ‘geradicaliseerd’.

    Het is een andere benadering van ons landelijk gezegde, dat niemand ‘een beetje zwanger’ kan zijn. Het is, de grenzen (en de benen) toe, of er komen kwebbels van.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    15-09-2015, 13:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2862

    *

    .

    *

    *

    Wat zetten wij hier op?

    .

    Plus est en Vous, of Rien ne va plus?

    *

    INLEIDING

    Anders dan met Vlaams Nationalisten (die lieve jongens zijn en nooit met springstoffen werken zoals zij: remember de 1ste IJzertoren), zit de Coburger Staatsvuiligheid nu met zorgen. Daar draait nu dag en nacht Louis Neefs, met O O, ik heb zorgen, en dat kwelt me zo’. Het komt hen de oren uit, maar het houdt hen bezig. Vooral, nu ze stilaan inzage krijgen van de databanken van de andere ‘Lidstaten’. ’n Hele eer, waarmee ze druk bezig zijn elkaar te feliciteren.

    Och, zeggen ze, die IS-jongens, we kennen die. Altijd een beetje blufferig geweest. Doen wij niet aan mee. Digitalia en zijn Ma noemen hen misschien wel ‘beiewolven’ (wolfsberen), maar (eenmaal) in de grond, zijn die zo slecht nog niet. De kwestie is alleen, ze daar te krijgen.

    Maar ja, het zjn toch ook mensen. En mensen hebben rechten. Mensenrechten. Elk naar zijn eigen godsvrucht en vermogen. Als het koppen kerven nu eenmaal tot hun vaste tradities behoort, kunnen we die niet afpakken. Want een volk zonder eigen cultuur, is reddeloos verloren. Toch simpel: als er bij hen in eigen land, teveel risico bestaat, dan zakken die toch af naar de Beschaafde landen om hun cultuur te beleven! Hebben wij ons bij neer te leggen. Anders doen zij ons wel liggen. Voorgoed zelfs.

    PS

    Enorme aantallen ondergedoken vijanden onder ons… En wat dan te zeggen, als onze Overheid zelf zich beklaagt dat Coburgia de wapenopslagplaats van heel Europa schijnt te zijn? Waar handvuurwapens en mitrailleurs bijna worden ‘toe gegeven’ bij de aankoop van een pak zeeppoeder?

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.hln.be/hln/nl/33982/Islamitische-Staat/article/detail/2455015/2015/09/14/IS-infiltranten-baren-Staatsveiligheid-zorgen.dhtml

    *

    IS-infiltranten baren Staatsveiligheid zorgen

    *

    IS heeft naar eigen zeggen al "vierduizend jihadisten" Europa binnengesmokkeld. De strijders mengden zich 'anoniem' tussen de duizenden onschuldige vluchtelingen die naar West-Europese landen trokken. Staatsveiligheid maakt zich hier zorgen over, hoewel er vooralsnog geen reden tot paniek is. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

    "Het is haast vanzelfsprekend dat zich in die grote toevloed mensen met slechte bedoelingen bevinden", zegt Etienne Annaert van politievakbond Sypol. "Bij de screening van de vluchtelingen is dat zeer moeilijk uit te maken. Die mensen kunnen vertellen wat ze willen".

     

    "Dat aantal van vierduizend lijkt mij erg onwaarschijnlijk", vervolgt Annaert in Het Nieuwsblad. "Dit lijkt een strategie die IS meesterlijk beheerst, namelijk angst zaaien. Toch mogen we niet uitsluiten dat bepaalde individuen gesponsord worden door Islamitische Staat om naar het Westen te komen. Vele vluchtelingen verdienen in hun thuisland amper enkele euro's per dag, maar kunnen toch duizenden euro's neertellen om de oversteek te maken".

     

    Bij Staatsveiligheid is men zich terdege bewust van de 'wet van de grote getallen'. "Hoe meer migranten, hoe groter het risico dat zich daar individuen met slechte bedoelingen tussen bevinden". Op dit moment zou evenwel nog geen enkele moslimextremist gesignaleerd zijn tussen de duizenden mensen die in ons land asiel zoeken.

    *

    UITLEIDING

    Stof tot nadenken. Vandaag, dinsdag 15de, komen er geruchten van een hoog geplaatste persoon in Libanon, dat het niet zou gaan om 4.000 binnen gesmokkelde Jihadisten (boven op het onbekend aantal dat er al is), maar om minstens 20.000!!!!!

    Als U bedenkt, dat bij het begin van de problemen met IS in Syrië, het om hooguit ’n par honderd ‘geradicaliseerden’ ging, dan is het rekensommetje hoelang Europa het zal uithouden, eenmaal de instructies zullen doorkomen, een koud kunstje. Dat precieze uur ‘U’ van de Apocalyps ligt in de handen van Ryad of Teheran. Enfin, ik bedoel in de handen van de vriendjes van Amerika.

    Niet ‘Plus est en Vous’, zoals op het schouwberd van de Raadszaal in het Stadhuis van Brugge, maar ‘Rien ne va plus’ zou er met slagersmessen moeten gesneden worden in het vlees van alle EU-Führers!

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    15-09-2015, 12:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2861

    ***

    Dinsdag 15 september 2015

    Fruitmaand

    Zon 7u17-19u58

    H Katharina van Genua

    *

    .

    *

    *

    .

    Dames en Heren komt binnen, De vertoning gaat beginnen…

    *

    INLEIDING

    Deze afbeelding even geleend bij ’t SCHELDT. Doorgeven AUB, met bronvermelding.

    *

    Het was mij ook al opgevallen: mijn taal wordt steeds ruwer Ik denk dat dat komt, dat de omstandigheden elke dag meer en meer zijn gaan gelijken op die van mijn vroegste jeugd, de tijd dat ‘den smerigen Duits’ onze eenvoudige samenleving vergiftigde. Dat waren de oorlogsjaren ’40-’45, waar uit levensbehoud, de Beschaving voor al die jaren onder de korenmaat werd gezet. Want ‘koren’: dat konden mijn ouders (voor die na de zomer van ’41 hun eigen oogstje konden binnenhalen) met mondjesmaat toen kopen (en duur betalen teen de dagprijs) bij de boeren. Onze Pa had God-weet-waar een handmolentje op de zwarte markt de kop en kunnen tikken. Dat koren ‘van eigen kweek’ maalde hij dan fijn tot ons Ma daar (plat) brood kon van bakken, want gist was in die dagen nog kostbaarder dan goud. Ik mocht toen veel met de vriendjes van riftje-raftjebolk op straat spelen, en geloof me, de taal op den boerenbuiten komt recht uit het hart, en niet uit de schoolboeken.

    Wel, instinctmatig denkt mijn onderbewustzijn blijkbaar dat dezelfde slechte tijden voor de deur staan. Waar de Beschaving terug onder dezelfde korenmaat zal staan.

    Tege, dat ‘Meerdernood’ komt, zei ons Ma dan altijd.

    *

    In Bruxellabad is dus het verkeerde volk samenkomt. Daar hadden niet de Grote Verlichte Verstanden moeten vergaderen, maar Het Volk zelf. Want (zie, daar heb je het weer) het zal worden lijk vroeger: ze pakten ’n glas, ze pssten ’n plas, en ze lieten alles zoals het was’.

    Enfiin, op de TV zal het ietwat deftiger onder worden gebracht worden, maar de inhoud blijft dezelfde. Wij, de Burgers, hebben geen andere keus. We moeten ingrijpen lijk in Bacelona, door massaal op straat te komen. Want de zelfverklaarde ‘Elite’ zal niets doen. Ze ‘zullen’ iets moeten doen, is, zoals naar gewoonte, hun besluiteloos besluit. Want het zijn een generatie van geboren en getogen ‘zulers’ en belovers’.

    Doen, dat is andere koek. Want zolang hunne broek niet vol ligt, blijven ze praten.

    O ja, die lelijke woorden van de titel bovenaan zijn het West Vlaams voor iemand die met zijn boodschappentas thuiskomt, met daar niets dan wind en bedorven lucht in.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20150913_01865055

    *

    Vandaag 'make or break'-moment voor solidariteit binnen EU

    *

     

    Vandaag komen de ministers van Binnenlandse Zaken van de 28 EU-landen bijeen voor een topoverleg met vier belangrijke agendapunten over de vluchtelingencrisis. Nog nooit kon zo'n topoverleg op zoveel belangstelling rekenen.

    De speciale vergadering vandaag wordt gezien als een ‘make or break’-moment voor de solidariteit binnen de EU.

    1. Akkoord over 40.000, of liever gezegd: 32.000

     

    In mei stelde Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker een verplicht spreidingsplan voor 40.000 asielzoekers uit Italië en Griekenland voor. De staats- en regeringsleiders van sommige lidstaten steigerden. Ze maakten er een vrijwillig plan van, met als gevolg dat er nog altijd maar toezeggingen voor 32.000 zijn. De ministers van Binnenlandse Zaken zullen die 32.000 vandaag als bindend verklaren en ze geven zichzelf tot eind dit jaar de tijd voor een afspraak voor de resterende 8.000.

     

    2. Hoop op akkoord over nieuw spreidingsplan van 120.000

     

    Dé grote vraag voor vandaag: is er een politiek akkoord mogelijk over het voorstel van Juncker om nog eens 120.000 asielzoekers volgens verplichte quota te spreiden over de EU? ‘De jongste dagen is er een evolutie merkbaar in sommige hoofdsteden’, lieten Europese diplomaten verstaan. Spanje, Portugal, Polen, de Baltische staten en Oostenrijk sturen het signaal uit dat ze kunnen leven met het spreidingsvoorstel van Juncker. Ze staan onder zware druk van de verdedigers ervan: Duitsland, Frankrijk en Italië.

     

    3. Geen animo voor een permanent spreidingsplan

     

    Juncker wil ook dat er een permanent systeem voor de spreiding van asielzoekers komt, dat geactiveerd wordt bij het opduiken van een nieuwe migratiecrisis. Dat moet voorkomen dat het weer maanden onderhandelen kost voor de lidstaten het eens worden. Maar zeker voor de landen van Oost-Europa is dit helemaal taboe.

     

    4. Turkije een veilig land?

     

    Om de afhandeling van dossiers sneller te laten verlopen en afgewezen asielzoekers sneller te kunnen terugsturen naar hun land van oorsprong, stelt Juncker ook een Europese lijst van veilige landen voor – nu hanteren landen verschillende lijsten.

    *

    UITLEIDING

    ‘Schengen’ is een plaatsnaam (denk ik) en dus een zelfstandig naamwoord, en geen wekwoord dat kan ‘verbogen’ worden. Anders zou het, na zaterdag avond laatst, geen ‘Schengen’, maar ‘Schongen’ moet zijn, want voltooid verleden tijd. Werk aan de winkel dus voor de Dikke Vandaele.

    Maar eerst over de praktische kant van dat Schongen. De ’binnengrenzen’ en vooral surtout de ‘buitengrenzen’ worden dan weer allemaal ‘de grens’, de ‘Schreve’, de frontieren, the border (de boord?), enz, enz. Met een leger van Ambtenaren in uniform van douanier. Douaniers, 7/7 en 24/24, met het recht, wat zeg ik, met de plicht om alles en iedereen grondig te controleren. En AUB niet meer lijk vroeger, omdat toen al die technische snufjes nog niet bestonden. Nu: foto + vingerafdrukken én persoonsbeschrijving ogenblikkelijk in alle internationale databanken. Met, op de achtergrond bij iedere douanepost, een klein detachementje tot de tanden gewapende para’s op de achtergrond met mogelijkheid van een heel leger als ‘interventiemacht’.

    Zou meteen ook goed zijn voor de tewerksteling. Op voorwaarde natuurlijk dat syndicalisme er gelijk gesteld wordt met hoogverraad.

    Maar zo lang deze ‘Elite’ dat allemaal organiseert en beheert: in alle hogere douane- en politie regionen, hebben, via een soort beurtrol, gewone Burgers het controlerecht. Gewoon om al deze ‘bewakers’ te bewaken. Anders komen daar malheuren van. Of het maakt de oplossing nog erger dan de kwaal.

    Passanten aan de grens: die bestaan uit slechts twee soorten. 95% normale Vrije Burgers en Burgeressen, en 5 % schavuiten-gespuis. Elk met een eigen tussensoort. Maar deze 5% zullen de boodschap zeer snel begrepen hebben en daar wegblijven. Vooral als die opgepakt worden. Zodanig dat voor de 95% ‘goeden’ bijna alleen nog camera-bewaking zou volstaan, met dezelfde soort camera’s als voor de ‘trajectcontrole, maar uitgewerkt tot gezichtsherkenning. Bijkomend voordeel: nergens nog onbetaalde boetes, onverzekerde voertuigen, ontsnapte gevangenen of ongewenste ‘vluchtelingen’. Het ‘Vrij verkeer van kapitalen, personen, goederen en diensten’ blijft bestaan, maar … gecontroleerd.

    Want vrijheid, is net lijk vertrouwen, goed. Maar gecontroleerd vertrouwen is beter.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    15-09-2015, 11:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2860

    *

    .

    *

    *

    .

    *

    INLEIDING

    Eigenlijk had er moeten staan Ausschwitz 2, maar mijn computer blijkt dat als Ausschwitz² (in het kwadraat) te willen vertalen. Zou die soms beter ingelicht zijn dan mezelf?

    *

    De tekst hieronder legt uit dat de Europese Grote Verlichte verstanden zo handelen uit onwetendheid, domheid of andere onbekwaamheid. Maar volgens mij is dat uit ‘kwade begeerte’, zoals ooit geschreven stond in de Mechelse Catechismus, die blijkbaar goed geïnformeerd was over de Zaken des Duivels. Uit verlangen naar lijden en dood voor hun bevolking, niet voor henzelf, nee zo stom zijn ze natuurlijk nog niet. Hoe ‘onderdrukkter’ het Volk, hoe veiliger hun vet betaald postje.

    Ze handelen dus ‘met voorbedachten rade’ en tegen alle beter weten in. Dat zullen ze echter maar beginnen inzien, als het Avondland de weg is opgegaan van de Oosterse landen waar de Islammerij al jaren vruchteloos probeert met wapengeweld de macht te grijpen, of deze onderling van elkaar af te nemen.

    Onze ‘Vredesmacht’ is nergens ter wereld in staat om de vrede te handhaven. Wat ook bij ons, in eigen land, niet het geval zal zijn. Het Volk voelt dat. Het Volk weet dat. En dus wil het Volk dat daar iets aan gedaan wordt.

    Te beinnen met de grote kuis bij de Vergiftigde Media. We treffen ze waar ze het snelst de pijn zullen voelen; in hun verkoopcijfers. Als U dan toch nog uitzonderlijk een gazet wil kopen, gebruik die dan om Uw patatten op te schillen. Ze gaat de hele maand mee.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Noah Klieger, voormalig Auschwitz-gevangene: “Dit is het begin van het einde van Europa.”

    (Door: Mariusz Malinkowski – Vertaling: Z.B.)

    *

    Europeanen begrijpen niet dat de moslimvluchtelingen een totale vernietiging van de tradities, cultuur en vooruitgang in Europa en het ontstaan van de overheersing op het hele continent zullen veroorzaken. Dat schrijftNoah Klieger,, Israëlisch journalist en voormalig Auschwitz-gevangene.

    Ik volgde elke inval van de ‘vluchtelingen’ naar Europa. De Europese Unie wil ze opnemen. Dat heeft me ervan overtuigd dat de Europeanen nog steeds helemaal niets weten over wat er zich in het Midden-Oosten afspeelt. En ze hebben geen besef welke dreiging hen de Europese leiders, bestuurd door de regeringen van Duitsland en Frankrijk, voorschotelen. Ze herhalen dezelfde fout als 40 jaar geleden, toen zij hun deuren openden voor de werkkrachten uit Turkije en de Maghreb-landen. Ze herhalen hetzelfde fout, maar deze keer vele malen groter.

    In hun naïviteit of zelfs domheid brengen de Europeanen zelf veranderingen in hun bevolking aan, die in komende jaren een totale verdwijning van traditie, cultuur, maar ook van de vooruitgang in Europese landen zal veroorzaken. Met andere woorden, in de nabije toekomst worden we getuige van het einde van het “klassieke Europa” en het installeren van een islamitische regering.

    Het klinkt misschien apocalyptisch, maar de Duitsers zijn al hard op weg. Zij willen elk jaar 800.000 tot 1 miljoen vluchtelingen opnemen, die niet in staat zijn volgroeide burgers te worden. Integendeel: de vluchtelingen, overwegend moslims, veranderen Duitsland in een territorium, waarin zij de maat zullen aangeven en zullen veranderen in de heersende klasse.

    Net zoals het de Duitsers ook niet gelukt is de honderdduizenden Turkse economische immigranten te integreren, die hun eigen taal, gebruiken (inclusief wraak en ‘eermoorden’) wisten te behouden. Ze wenden zich niet tot de staatsrechtbanken in geval van moord, maar geven de voorkeur aan hun eigen traditionele rechtbanken. Dat zal zeker niet veranderen nadat er miljoen moslims naar Duitsland komen. En dan praat ik niet eens over Frankrijk of Zweden, die daar nog minder op voorbereid zijn.

    Het plan van de Europese Unie vermeldt ook de aantallen vluchtelingen die door Polen, Roemenië, Bulgarije, Tsjechië, Slowakije en Kroatië opgenomen moeten worden. Dit is een volgend bewijs van gebrek aan verstand bij de Europese leiders. Het is volkomen helder dat geen van de vluchtelingen ermee akkoord zal gaan om in landen als Bulgarije of Roemenië te gaan leven, de armste landen van Europa.

    Van belang is eveneens dat de EU-leiders de mening van de meerderheid van de maatschappij negeert, die duidelijk laat blijken de vluchtelingen niet te willen opnemen.

    Het lijkt erop dat Europa opnieuw komende bedreigingen negeert en niet in staat is te begrijpen dat dit het begin van het einde van het continent is.

    Bron:
    www.czechfreepress.cz
    Auteur: Mariusz Malinkowski

    Vertaald uit het Slowaaks door:
    Z.B.
    (voor www.ej.bron.wordpress.com)

    *

    UITLEIDING

    Terwijl ik deze zinnen aan het scherm toevertrouw, is in Bruxellabad de Zenne overschreden. Den Volke is kond gedaan, de aantallen die in de achterkamertjes al jaren vaststonden door dezelfde filosofen die eens in dienst stonden van Hitler, de grodleggers van de Verenigde Europese Nazies.

    Ooit heeft een Coburger legergeneraal gezegd, ten tijde van De Koude Oorlog, dat ons ABL alleen kon dienen als politieagent, om het Rode Leger de kortste weg te wijzen naar de zee. Zou die man nog leven? Want er is al lang geen sprake meer van dat Sovjet Leger, integendeel de Poet en zijn manschappen zouden de Kruisridders zijn, die de Roden en de Groenen (= de Islammers) de zee inborstelen, helemaal tot op de stranden van de overkant der Middellandse Zee.

    Beste Poet, wil U tevens voorzien van de nodige stalen kooien om onze Verlichte Grote Verstanden de geneugten van een IS-behandeling te kunnen aanbieden.

    We zien er naar uit, maar zullen het heus niet voort vertellen.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    14-09-2015, 16:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2859

    *

    .

    *

    *

    .

    *

    INLEIDING

    In Bingen (Duitsland) in een bocht van de Rijn, verleidde ooit een mythische figuur de schippers zodanig, dat die vergaten bij te sturen, en zo te pletter liepen en veergingen op de rotsen waarop het schepsel zich de haren zat te kammen ‘mit ein Lied dazu’.

    Ich weiß nicht, was soll es bedeuten,

    Daß ich so traurig bin,

    Ein Märchen aus uralten Zeiten,

    Das kommt mir nicht aus dem Sinn.

    Die Luft ist kühl und es dunkelt,

    Und ruhig fließt der Rhein;

    Der Gipfel des Berges funkelt,

    Im Abendsonnenschein.

    *

    Het is een tekst van Heinrich Heine uit mijn collegetijd uit het handboek ‘Zum lernen und zum Lesen’, die sinds de Duitse socialisten, als Jood echt niet meer zo geliefd was. Integendeel, zijn werken waren VERBOTEN als ‘Entartete Kunst’. Maar zo voel ik mij vandaag ook, een beetje ontworteld om niet te snappen wat dat allemaal beduidt. Allez, ik wil zeggen, in een eerste opzicht. Het ws gisteren ook tegen de avond (17u30) toen dit Märkelied weerklonk over het ‘tijdelijk’ doorbreken van de Schengenakkoorden. Ikke kon ni meer volgen, nie.

    Maar toen viel direct mijnen Euro: als Duitsland niemand meer binnenlaat uit Hongarije, waar de vluchtelingenstroom uit de ‘Balkanroute’ strop zit, dan moeten die ‘arme vluchtelingen’ wel in Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Polen, enz, aanvaard worden.

    Aardrijkskunde is nooit mijn sterkste kant geweest, en omdat ik niet wilde ‘varen’ zoals de schippers in Bingen op de Rijn, heb ik rap-rap eerst bijgestuurd en de bocht genomen.

    Ja, lieve mensen, het ziet er inderdaad naar uit, dat Deutschland über Alles zich ten derden male in minder dan 100 jaar als wereldleider wil opdringen. Het heeft nu eenmaal de macht. En de middelen. En nog belangrijker: de vriendschap van de Poet.

    We weten ook allemaal, dat het met geld is, dat de boter gekocht wordt. Dit is een goed spreekwoord, maar wij, op den boerenbuiten in West Vlaanderen, weten ook dat de boer niet twee zaken te gelijkertijd kan willen; veel boter en een vette maarte (meid)…..

    Tenzij het misschien een Tinneke van Heule is, ons Maartje in zijn hemd….

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Dramatische ommekeer in de vluchtelingenpolitiek:

    *

    Dramatische ommekeer in de vluchtelingenpolitiek! De Bondsrepubliek Duitsland voert volgens informatie van BILD als reactie op de vluchtelingencrisis tijdelijk weer grenscontroles in. Het gaat eerst alleen om de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. Hier zullen vanavond nog weer grenscontroles worden ingevoerd. Bovendien zal het treinverkeer van Oostenrijk naar Duitsland 24 uur worden stilgelegd.

    Zoals BILD te weten kwam uit veiligheidskringen riep de deelstaatregering in Beieren de hulp in van de landelijke politie om de situatie de baas te worden. Als reactie zal de staat eerst 2100 man van de staatspolitie naar Beieren sturen. Zij moeten helpen bij de grensbewaking.

     

    De staatspolitie zal volgens informatie van BILD tegelijkertijd de controle met “mobiele controle- en bewakingsmaatregelen” in het grensgebied – dat betekent tot 30 kilometer voor de landsgrens – langs de grenzen met Tsjechië en Polen uitbreiden om het ontsnappen aan grenscontroles aan de Oostenrijkse grens te verhinderen.

     

    Daarvoor worden politieagenten van de staatspolitie uit heel Duitsland samengetrokken.

     

    Achtergrond van de verrassende beslissing:

     

    Met het oog op de aanhoudende toestroom van vluchtelingen beschouwen politici uit alle kampen de grenzen van de opnamecapaciteit in Duitsland bereikt.

     

    Alleen al in München kwamen van zaterdagmorgen tot zondagmiddag opnieuw 16.000 (!) mensen uit Hongarije en Oostenrijk aan. De afgelopen twee weken kwamen er 63.000 vluchtelingen aan in de Beierse hoofdstad. In de stad eindigt de zogenaamde “Balkan-route” van veel migranten. De burgemeester van München, Dieter Reiter (SPD), had dit weekend alarm geslagen:

     

    “We zitten gewoon vol hier in München. Ik kan niet meer garanderen dat vluchtelingen hier vannacht niet op het station of ergens anders in de stad in de open lucht moeten slapen.”

     

    Hij roept de staat en de deelstaten ertoe op meer vluchtelingen op te nemen. Echter: ook de deelstaten hebben de limiet van opvang van vluchtelingen bereikt.

     

    Gezien de dramatisch toegespitste situatie riepen de regeringschefs van de deelstaten Rheinland-Pfalz en Schleswig-holstein, Malu Dreyer en Torsten Albig (beide SPD), zondag op tot een speciale bijeenkomst van de ministers-presidenten van de deelstaten. Volgens Albig moet de bijeenkomst met bondskanselier Merkel nog deze week plaatsvinden.

     

    De Duitse spoorwegen zette ondertussen zondag voor het eerst een reguliere ICE-trein in om de mensen verder te vervoeren. Passagiers van de treinverbinding tussen München en Berlijn moesten vanwege het gebruik van de ICE voor de vluchtelingen andere treinen nemen.

    Bron:
    www.bild.de

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (h/t “Adriaan Jansens”)

    *

    UITLEIDING

    Nu vraag ik m’n eigen toch af (al ban ik niet va Antwaaarpe) wat de volgende stap zal zijn: de Wehrmacht nogmaals op iedere strekkende meter Europese buitengrens, zowel te land, ter zee als in de lucht. Maar verdorie, die ‘vluchtelingen’ klimmen zelfs op de rug een Beijing die klaar staat om op te stijgen!

    *

    Meiner Meinung nach… moet de stop terug op de fles gestoken worden, waar de fles sedert het begin der tijden staat. En niet proberen daar iets aan te doen, als de Kwade Geesten de hele Eurozone zijn binnen gewaaid. Met man, macht en het nodige materieel in de ‘herkomstlanden’ de geest terug in de fles duwen, de smaak van het avontuur dempen, de oproerkraaiers doen hangen. Alles terug in de plooi leggen van vòòr de Arabische Lente. Één vallende kraan per moskee is niet genoeg. Vallende splijtdingetjes zijn veel efficiënter. En alle kat….kat… catastrofen moeten verzopen worden. Zwarte Katers, heksen en spoken moeten de wereld uit.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    14-09-2015, 13:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2858

    *

    .

    *

    *

    Een nieuw type vliegtuig voor ons

    .

    Het moeten niet altijd Boeings zijn!

    *

    INLEIDING

    Is men bij DM van het Lam Gods geslagen? Zo weinig mogelijk over Schengen spreken, gewoon omdat de voorzichtigheid de moeder van de porseleinkast is? Ze uiten liever hun bezorgdheid over de bezorgdheid van den Zwarten Barack, die vreest dat door de schuld van de Poet, de ‘burgeroorlog’ in Syrië en Irak er een vroegtijdig einde zou kunnen komen. Waardoor zijn reputatie als wereldleider naar de kloten zou zijn.

    Dat is echter indirect een handje toesteken aan Mârkel: als immers daar de problemen opgelost geraken, dank zij de Poet, dan zouden de ‘boot- en voetvluchtelingen’ stroom naar Europa verminderen, of, de Hemel sta ons bij, helemaal wegvallen. Zodanig dat het nieuwe bevolkingsmengsel verdund zou worden tot een reuk- en smaakloos brouwsel. Wat zou meebrengen dat het progressieve project van de Planetaire Globalisatie onder het teken van de Wassende Halve Maan, vertraging oploopt.

    Daar zijn geen woorden genoeg voor. De wereld kan toch niet eeuwig blijven dezelfde rondjes draaien, zoals die al vele duizenden jaren doet? Moest dàt waar zijn, dan zouden Marx en Lenin tevergeefs hebben! geleefd

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/-russen-verlengen-landingsbaan-in-assad-bolwerk-a2454440/

    *

    Russen verlengen landingsbaan in Assad-bolwerk"

    *

    Russische genietroepen zijn begonnen de landingsbaan van het vliegveld van de Syrische kustprovincie Latakia te verlengen, een bolwerk van president Bashar Assad en de Alawieten. Dat meldt het hoofd van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, Rami Abdurrahman.

     

    Abdurrahman beroept zich voor de informatie op ooggetuigen, onder wie functionarissen van de luchthaven.

    Met de uitbreiding kunnen grotere vliegtuigen landen op het vliegveld, dat ook een militaire basis omvat. Syrische militairen of burgers mogen niet in de buurt van de werkzaamheden komen, zeggen de ooggetuigen volgens het Observatorium.

     

    Abdurrahman zegt dat Russische vliegtuigen in de afgelopen weken militair materieel en honderden Russische militaire adviseurs hebben gebracht.

     

    Onder andere Verenigde Staten maken zich ongerust over de Russische militaire activiteit in Syrië, met name in Latakia. De Russische minister van buitenlandse zaken Sergej Lavrov heeft eerder gezegd dat Rusland wapens stuurt naar bondgenoot Syrië en dat Russische militairen het Syrische leger trainen in het gebruik ervan. Ook heeft Lavrov gezegd dat er vliegtuigen met hulpgoederen naar Latakia zijn gestuurd. Details werden echter niet bekendgemaakt.

    Ook de Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn zorgen over de toegenomen Russische militaire activiteiten in Syrië uitgesproken.

    *

    UITLEIDING

    “Ik zou wel eens willen weten, waarom zijn de bergen zo hoog? I

    k zou wel eens willen weten, waarom zijn de zeeën zo diep?”

    *

    Het lied van deze troubadour is onverbeterlijk: we zullen het inderdaad nooit weten. Tenzij we misschien de huidige wereldpolitiek willen zeggen: die is ook net te doorgronden. En wat meer is, diepzeeduiken en bergbeklimmen zijn gevaarlijke dingen!

    Maar als ‘Politiek’ vermengd wordt met ‘Geloof’, dan is het hek helemaal van de dam. De Islammerij is op zich een zeer kleine haard waar de pest hoogtij kon vieren. Zonder massaal bloedvergieten doorheen de eeuwen zou dat ook altijd zo gebleven zijn. Een goede 300 jaar later hebben onze voorouders daar paal en perk willen aan stellen, door hen met het Kruis in de vuist te verjagen uit onze meest heilige plaatsen van het Heilig Land. Deze ingreep werd negen keer herhaald, en toen was de Christenheid zodanig verscheurd (of niet bestaande, verzwakt zoals nu), dat Het Beest niet meer te houden was. Tot het, voor de poorten van Wenen, voorgoed (zo dacht men) verslagen werd.

    De volgelingen van Marx en Lenin zijn, samen met de Islammerij, twee handen op één buik. De twee eersten (waaronder ook DM) maken tot op de dag van vandaag misbruik van de hang van iedere mens naar een beter leven, waarbij de Islammerij hand- en spandiensten verleent door zoveel mogelijk leven te vernietigen. Wie ‘overschiet’ en zich heeft ‘onderworpen’ zal er wel bij varen…. Is de leuze.

    Alleen het dappere Joodse Volk en het fundamentele Christendom weerstaan de storm. Hun aantallen groeien dagelijks weer bij (Pegida), want hun grootste wapen is de Vrijheid. En daar kan Het Beest niet tegen op. Hooguit heeft het communisme van Marx in eigen land 70 jaartjes geduurd. Het rijk van de verwaterde geloofsgenoten, de nazi’s, hield het amper 12 jaar uit. Maar als ik naar de kalender kijk, zie ik dat het Christelijk Geloof het as 2015 jaar uithoudt….

    Om te besluiten met de flard van een lied uit mijn jeugd, die is blijven hangen: veel hoger dan de bergen, veel dieper dan de zee, is Gods Oneindigheid….

    Pssst

    Hier is niet bedoeld de kinderachtige Djezekes Tijd, maar de harde dagelijkse realiteit van eeuwige waarden en eeuwige normen die nergens zo duidelijk beleden worden als bij het Christendom.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    14-09-2015, 12:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2857

    ***

    Maandag 14 september

    Zon 7u15-20u00

    H Notburga

    *

    .

    *

    *

    .

    Of heeft U iets tegen deze ‘Nieuwe’ Europeanen?

    *

    INLEIDING

    Heet van de naald…. en het kan dus niet wachten om te worden neergehaald. Heb wel daarjuist fantastisch gegeten (patatjes uit de Vlaamse Ardennen, witloof en een ‘schelle van de zeuge’ (varkensfilet) met daarbij een overheerlijk glas Toscaanse wijn, waarvan de fles blij moet zijn geweest na al die jaren eindelijk weer eens het zonlicht te zien.

    Zes landen die de gedwongen instroom van ‘immigranten’ weigeren. Maar DM slaagt er in, om de bal nog 22 keer mis te slaan. 6 Landen gaan niet mee met deze duikvlucht van JU87, maar die 22 andere?

    Geen tijd voor angst, zegt de JU87, onze snelheid is veel te groot. Allen aan boord blijven, of we storten te pletter. Allez gij, en dat al bij de eerste dictatoriale opdracht?!

    Ja, die 22 andere landen waar de Vergiftigde Media het niet over hebben. Omdat ze juist de gelijkgezinde regeringen van die landen bedoelen, hun intieme maatjes. Maar hoe denkt de eigenlijke bevolking van die landen er over? Of mag die vraag niet gesteld worden?

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/zes-landen-liggen-dwars-bij-junckers-eu-asielplan-a2454287/

    *

    Zes landen liggen dwars bij Junckers EU-asielplan

    *

    Zes EU-landen weigeren vooralsnog akkoord te gaan met de verplichte verdeling van 120 duizend vluchtelingen over Europa. Het zestal - Polen, Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Letland - staat onder grote druk van de andere lidstaten en de Europese Commissie om zijn verzet te staken.

    Juncker: geen tijd voor angst

    Hij beloofde een politieke Europese Commissie te leiden. Niet eentje die alles op de spits drijft en nodeloos politiseert maar die haar vinger voortdurend op de zere plek legt. En dat deed Juncker woensdag. Stop met zeuren en zwartepieten, is zijn boodschap aan de regeringsleiders. Neem vluchtelingen op! Ruimhartig! Nu! Verplicht!

    Zondagavond is er extra overleg van de EU-ambassadeurs over het spreidingsplan waarover de Europese ministers van Justitie zich maandagmiddag buigen tijdens een speciale vergadering. De verwachting is dat de EU-landen zich dan vastleggen op het totaal aantal over te nemen vluchtelingen (120 duizend), maar het heikele besluit over verplichte of vrijwillige asielquota doorschuiven naar begin oktober. EU-president Tusk dreigde vrijdag een extra EU-top van de regeringsleiders bijeen te roepen, als de ministers maandag onvoldoende resultaat boeken.

     

    De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier waarschuwde de Visegradlanden (Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije) dat 'een eerlijk verdelingsmechanisme' voor de honderdduizenden asielzoekers noodzakelijk is. 'Deze uitdaging kan niet door één land worden gedragen. We moeten een beroep doen op de Europese solidariteit.' Duitsland verwacht dit jaar 800 duizend asielverzoeken te krijgen.

    Afgelopen woensdag presenteerden Commissievoorzitter Juncker en zijn rechterhand Timmermans het plan voor de verplichte spreiding van 120 duizend asielzoekers die nu in Italië, Griekenland en Hongarije zitten. De quota die de Commissie de lidstaten heeft toebedeeld (Nederland: 7214) stuiten in de zes landen op hevig verzet. De Letse regering wil geen enkele migrant opnemen, Tsjechië en Slowakije alleen kleine aantallen christenen. Polen lijkt de laatste dagen bereid tot een compromis. De Hongaarse premier Orbán noemde Brusselse asielquota eerder 'het einde van Europa'. Zijn land profiteert echter van het Commissieplan, waarin 54 duizend asielzoekers uit Hongarije naar de andere lidstaten vertrekken. Diplomaten hopen dat dit Orbán zal vermurwen.

    Luxemburg, dat als tijdelijk EU-voorzitter de vergadering maandag leidt, koerst op een 'politiek akkoord' over de 120 duizend. Eenmaal daaraan gecommitteerd moet in de weken erna overeenstemming bereikt worden over de verdeelsleutel. Diplomaten zeggen 'optimistisch' te zijn over een akkoord, Commissie-ambtenaren temperen de verwachtingen. Duitsland, Frankrijk en Italië hebben hun politieke gewicht achter de Commissievoorstellen gezet.

    Vóór de zomer besloten de lidstaten na verhitte discussie tot de spreiding - op vrijwillige basis - van 40 duizend asielzoekers. Dat besluit zal maandag formeel worden afgekaart waarna de eerste asielzoekers snel kunnen arriveren. De herverdeling van nog eens 120 duizend migranten, dit keer verplicht, kan met gekwalificeerde meerderheid worden doorgedrukt maar Luxemburg geeft de voorkeur aan unanimiteit 'vanwege de gevoeligheid van de kwestie'.

    Andere voorstellen uit het migratiepakket van de Commissie zijn minder omstreden. Het gaat om een Europees terugkeerplan voor afgewezen asielzoekers, het oprollen van de netwerken van mensensmokkelaars en één Europese lijst van 'veilig' geachte landen als Turkije, Albanië en Macedonië, die asielzoekers binnen hun grenzen moeten houden.

    *

    UITLEIDING

    Geen tijd voor angst? Zelfs geen tijd om een inox roesvrij stalen plaat voor de edele delen te binden? Wie daar zonder naar die bijeenkomst gaat, riskeert dus veel. Zijn vinger altijd, in elke Commissie, op de zere plek leggen! Die man durft!

    Coburgia vindt het opeens schandalig dat mensen moeten ‘buiten slapen’, zonder zich vragen te stellen waar die al de tijd voordien dan wel geslapen mogen hebben. Bijna 5.000 Km te voet, dat doet men niet in één dag! Wat zit daar achter?

    Maar ze gaan er iets aan doen. Er worden door de Staatsvuiligheid vingerafdrukken genomen en dossiers aangelegd. Maar dedju: de politienetwerken werken niet! Er wordt dus medewerking gevraagd aan alle IS-strijders. Vingertje omhoog AUB, en geen valse namen opgeven, hé!

    Dat was over Bruxellabad, te oordelen naar de beelden waarop Mayeur voorkwam, pisnijdig omdat hij aan kant werd gezet als burgervader. Dat men de ‘vluchtelingen’ elders ook in leegstaande kazernes herbergt, vind ik angstwekkend. Daar hoeven daar eerstdaags nog alleen de poorten van de wapenmagazijnen te worden open gezet en het spektakel kan beginnen.

    Als kind heb ik de vluchtelingen van mei ’40 goed onthouden, en ik kan zeggen, dat dezen in niets gelijken op de horden wilden die we nu op de TV zien en horen.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    14-09-2015, 08:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    13-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2856

    *

     

     

    *

    De ‘Klaagmuur’ in Jeruzalem

    .

    Waar Vlaamse Tempeliers (1099) ook ooit eens hun leven voor hebben gegeven….

    *

    INLEIDING

    Ja, inderdaad. U kunt het met eigen ogen nogmaals vaststellen in onderstaand artikel in DM: ze kunnen daar op de redactie het lonken niet laten. Ze lonken naar iedere man, als hij maar Muzelt als een echte Muzelman.

    Toch godgeklaagd, dat die arme Mo Slimmerdjes door die vuile Joden tot zelfs in hun ‘Gebedshuis’ worden achtervolgd! Het staat er wel niet zo expliciet, maar je voelt het met de elle bogen.

    Het normaal gezond verstand zegt, dat barricaden in een heiligdom, daar binnen in die ‘Tempel’ opgeworpen door gemaskerde ‘demonstranten’ om de oproerpolitie tegen te houden, niet normaal zijn. Alleszins niet, als dat ‘heiligdom’ in exclusiviteit geclaimd wordt door de ‘geloofsbroeders’ van die totaal onschuldige ‘demonstranten’. Bezwarende omstandigheid is wel, dat de ‘demonstraten’ in actie kwamen, precies in de dagen dat de Joodse Gemeenschap hun eigen eeuwenoude Jaarwende zouden vieren. Daar dit geen Islamitisch Feest is, ist das VERBOTEN.

    Nee, nee; schrijft deze hoernallist bijna woordelijk: Joden hebben niets te zoeken in geen enkele moskeet! Zelfs niet als die is opgetrokken met gestolen stenen herbouwd op de ruïnes van een gestolen Tempel die al eeuwen Joods eigendom was.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/gevechten-aan-al-aqsamoskee-in-jeruzalem-a2454136/

    *

    Gevechten aan al-Aqsamoskee in Jeruzalem

    *

    Er zijn gevechten aan de gang aan de al-Aqsa moskee in Jeruzalem, nadat de Israëlische politie het gebedshuis binnendrong. Dat meldt de BBC.

    De politie was getipt dat gemaskerde demonstranten verzamelden in de moskee. Ze gooiden barrikades op om de politie buiten te houden, zo meldt de politie. De politie verwijderde de barrières en sloot de demonstranten op in de moskee.

    Tientallen agenten drongen de moskee binnen, Palestijnen gooiden stenen en vuurwerk naar de agenten. Dat meldt het Israëlische agentschap Ynet.

    Eind juli vonden gelijkaardige conflicten plaats. De heilige plek, ook voor Joden, is een bron van religieuze en politieke spanningen tussen Israël en de Palestijnen.

    De spanningen lopen hoog op sinds de Israëlische defensieminister Moshe Yaalon vorige week twee moslimgroepen de toegang tot de moskee ontzegde omdat ze Joodse bezoekers viseren.

    Vanavond bij zonsondergang begint de viering van het Joodse Nieuwjaar, Rosh Hashanah, die tot dinsdagavond duurt.

    De Al-Aqsamoskee staat op de Tempelberg in Jeruzalem naast de Rotskoepel. Ze moet enkel de Ka'aba in Mekka en de Moskee van de Profeet in Medina laten voorgaan als bekendere islamitische heiligdommen. De Al-Aqsamoskee is de grootste moskee van Jeruzalem met plaats voor ongeveer 5.000 mensen. De Al-Aqsamoskee is alleen voor moslims toegankelijk.

    *

    UITLEIDING

    De Tempelberg boven op de ruïnes van de eeuwenoude Tempel van Salomon, waar de rechtmatige eigenaars, het Joodse Godsvolk, alleen nog een heel klein stukje van de funderingen mogen benaderen, wereldwijd bekend als ‘De Klaagmuur’.

    Maar dat doet er even niet toe. Want, net als de 4.500 jaar oude tempelruïnes van Palmyra, heeft Haat daar vernield wat Liefde opbouwde. Kunnen wij, Vlamingen, met de Eerste IJzertoren, over meespreken.

    *

    Eigenlijk behandelt de moderne wereld de Islammerij als een strontebedorven stinker van een kind. Moet atijd en overal zijn goesting krijgen, zelfs al is dat de nagels van zijn ouders hun doodskist. Ikke moete dit, ikke moete dàt, en zie, ik smijt alles kapot tot ik mijn zin krijg. En in plaats van een goed pak op zijn broek, wordt het altijd door nieuw speelgoed bezorgd.

    ’t Zou met mij zeker gene waar zijn! Moest in den hoek zetten helpen, het kwalm er van z’n leven niet meer uit. Zelfs niet meer, al moest het vuur spuwen. Ons Ma wist daarover te vertellen, ‘dat Duivels zak nooit vol is’.

    Daar helpt zelfs geen Lievenheren aan. Onkruid vergaat niet, tenzij het met huid en haar opgestookt wordt. Niet branden in de hel, zullen ze, maar braden. Dat duurt veel langer.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    13-09-2015, 18:19 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2855

    *

    .

    *

    *

    Voor Geert Burger:

    .

    Hoofdrol of hoofddrol?

    *

    INLEIDING

    In blokleters!

    Dat was de instructie van mijn op geldjacht uitzijnde Uitgeefstee (n-Spe). Precies of het zo’n eer is, na jaren van strijd, een doiie collega te hebben verslagen (voorbij gestoken). Bedoeld is Ray D.B. van Angeltjes, bij de politieke bloggers van http://blog.seniorennet.be/categorie_blog_overzicht.php?categorie=2.

    Hij was jarenlang op Vlaams Nationalistisch gebied, de man met (Hoofdletter) een Roeping. Digitalia daarentegen is dat ook wel, meer slechts met een Roepingske, weliswaar van even groot formaat, maar de Ray kon het als gewezen écht politiek beest, beter uitleggen. We missen hem met velen nog elke dag. We zijn persoonlijk niet altijd vrienden geweest, vooral niet op gebied van Geloof & Zeden. Maar ik blijf hem eeuwig dankbaar, dat hij met naam en toenaam, voorbijgaand aan alle privacy, op Google ten eeuwigen dage tot schande heeft gebracht, door mij te ontmaskeren als een echte ‘Ultramontaan’ Rooms Katholiek te zijn, en daar bovendien nog fier over te zijn ook. De Ray was meer, zo niet uitsluitend, voor het tijdelijke.

    A.M.D.G, Ray.

    O Pardon, Ad Fundum, wil ik zeggen, goede uitgestrooide vriend.

    Als ik mij goed herinner, was Uw lievelings slok-o-de-borrel een goed glas Johny Walker? Dat was tegen wormen nochtans ook een goede remedie!

    *

    Want niet alleen hebben de Schotten de beste whisky ter wereld, ook hun huidige ‘Premier’, of moet ik zeggen hun ‘Minister President’, heeft duidelijk meer kwaliteiten dan de meesten van haar collega’s. U leest goed: die ‘Premier is inderdaad daarenboven nog een vrouw! Onze bloedeigen Boer Swa zou dus best zo rap mogelijk in Schotland eens een snelcursus of hoogtestage ‘Hedendaagse Politiek’ gaan volgen. Zo niet zijn de kansen voor een nieuw ‘mandaat’ hopeloos verkeken.

    Maar ik zie hem of zijn kompanen ondertussen nog geen programma ontwikkelen die voor Vlaanderen de voordelen beschrijft van de eigen Onafhankelijkheid. Hoe wilt U dan dat de mensen wéten, als ze het zelf niet weten? Het feit dat al ‘het communautaire’ is afgevoerd, spreekt toch boekdelen? Oppassen maar, dat de hoofdrol, geen hoofddrol wordt!

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/premier-nieuw-referendum-schotse-afscheiding-is-mogelijk-a2454106/

    *

    Premier: nieuw referendum Schotse afscheiding is mogelijk

    *

    De Schotse premier Nicola Sturgeon sluit niet uit dat er binnen zes jaar opnieuw een referendum komt over de onafhankelijkheid van Schotland. Sturgeon zegt in een interview met de krant Sunday Herald dat ze hier in het partijprogramma van haar Schotse Nationale Partij (SNP) op wil aansturen.

    Schotse ja-supporters na het voor hen ontgoochelende referendum, 19 september 2014. ©EPA

     

    In Schotland worden volgend jaar in mei regionale parlementsverkiezingen gehouden. Tijdens de verkiezingscampagne is Sturgeon van plan meer duidelijkheid te geven over de voordelen van onafhankelijkheid, zodat kiezers misschien warm lopen voor een nieuw referendum.

     

    "Ons partijprogramma zal uitleggen hoe we denken over de omstandigheden waaronder een tweede referendum gepast kan zijn en binnen welk tijdsbestek dat gehouden zou kunnen worden. Het is dan aan de kiezer om daar voor te stemmen of niet", aldus de premier in de krant.

     

    De Schotten stemden bijna een jaar geleden tegen onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. Ruim 55 procent was tegen de afscheiding van Engeland, Wales en Noord-Ierland. Voormalig premier Alex Salmond was initiatiefnemer van het referendum en legde na het verlies zijn functie neer. Sturgeon volgde hem op. Ze noemde het referendum destijds een gebeurtenis die één keer per generatie voorkomt.

    De Britse premier David Cameron zei in mei nog dat een tweede referendum ondenkbaar is

    *

    UITLEIDING

    Zie, ’t Noorden bloost en staat in kleur en straalt van morgenpracht.

    Herinnert U zich nog, dat wij in de Lage Landen, de Kerstening te danken hebben aan de Schotten en vooral aan de Ieren? Raar maar waar, U hoeft er maar eens het leven van de heilige Sint Elooi op na te lezen. Of het leven van die Ierse nonnekens, die bij als vluchteling, met bootje en al, bij aankomst afgemaakt werden… Die zijn weliswaar tijdelijk buiten werking gesteld, maar dat neemt niet weg dat hun verdiensten blijven.

    Wat ik vooral verblijdend vind, is dat men bij de Rokjesmannen niet alleen blijft smijten met boomstammen om ter verst, maar dat ze, zonder er veel over te spreken, hun William Wallace, het equivalent van onze Jan Breydel uit 1302 (die toen zekerlijk nog geen Franstalige geweest is lijk nu zijn nakomelingen) op de voorgrond houden.

    Van onze beenhouwersgast Jan Breydel weten we relatief weinig. Maar van die William Wallace heeft Het Witte Doek echter alles, van naaldje tot draadje, uitgesponnen. Hoe de held o.a. met zware ketenen geboeid, tot op ½ meter oog-in-oog moest toekijken hoe zijn mooi jong liefje door Koning Edward van Engeland de keel werd overgesneden, even voor hijzelf door vier opgejaagde paarden de ledematen werd uitgerukt, na dat hij de ogen werd uitgestoken. Van hem bleef dus alleen het voor Edward verder onschadelijk romp-verhaal over.

    Echt een strafuitvoeringszaak waarvan de IS nog veel zou kunnen bijleren!

    Ik zie Mevrouw Geert Burger dat nog niet ondergaan, door de hand van onze waggelwaterende Fluppe. Zelfs als een kerstekind, met ketenen ingebusseld, zou de Geert helm een trap onder, je weet wel, verkopen, die de Fluppe op slag dààr zou herleiden tot 100% werkonbekwame martelaar.

     

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    13-09-2015, 15:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2854

    *

    .

    *

    .

    President Putin en de Duitse minister van BuZa Frank-Walter Steinmeier. Gaat in Europa dan eindelijk het licht branden en wordt de agressieve Amerikaanse oorlogskoers ingeruild voor het constructieve Russische pragmatisme?

    *

    INLEIDING

    Dromen zijn toch bedrog? Maar verrassingen zijn de wereld toch nog niet uit. Als dat zo verder gaat, zal men in Bruxellabad nog zichzelf moeten bombarderen, als laatste bolwerk van de IS….

    Met al dat goede (?) nieuws, zou die Zwarte Ongelukskater in Amerika in zeven haasten een paar Duitse Herders achter zijn hielen moeten krijgen. Zeer toepasselijk; dat het in deze context precies Duitse Herders zijn, en geen chiwawa’s.

    Allianties worden gesmeed en allianties worden verbroken. Waarbij ik onwillekeurig terugdenk aan het Niet Aanvals Verdrag’ tussen von Ribbentrop voor Socialistisch Duitsland en Kameraad Molotov voor Communistisch Rusland, toen ze beiden Amerika met Europa als His Masters Voice, voor beiden dé vijand was. Aan die overeenkomst kwam bruusk een einde, toen Hitler zijn kans rook om beide kanten een loer te draaien. In een tweede ‘Blitzkrieg’ Rusland van de kaart vegen, en dan weer een klappeke gaan doen met Truman en Churchill van de Geallieerden.

    Wil ik maar zeggen, dat moest ik Poetin zijn, ik met deze Dames en Heren geen kersen zou willen eten. Ik trek dus geen partij, niet voor La Märkelina, niet voor de VS, tussen hier en een paar dagen onder de vleugels van ene Donald Trump, een man uit één stuk, maar denk toch, dat de Poet mans genoeg is om sterker dan de bloedhond Stalin uit de brand te komen.

    Zal het echter ooit wel branden?

    Want de ‘Volksrepubliek’ China is er ook nog. En ik weet wel niet of dat spreekwoord van die 3de hond ook in het Chinees bestaat, maar die Gele Mannekes hebben toch ook splijtdingetjes? Die hebben trouwens ook kanonnenvlees genoeg, want zo goed als helemaal buiten alle oorlogen van de laatste tijd gebleven…

    Enfin, wie dan leeft, dan zal zien. En al de anderen zullen het moeten doen met ‘van horen zeggen’…..

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Syrië: Duitsland stapt uit Amerikaanse alliantie en wil samenwerken met Putin

    *

    Duits-Russisch-Frans voorstel in de maak om oorlog Syrië te beëindigen

     

    Duitsland heeft vriend en vijand verrast door onverwacht uit de Amerikaanse alliantie tegen de Russische president Vladimir Putin te stappen, en officieel de Russische initiatieven in Syrië te accepteren als een manier om de oorlog te beëindigen. De Duitsers hopen daarmee de enorme vluchtelingenstroom naar Europa en vooral naar hun eigen land te stoppen. Tegelijkertijd zijn zo’n 4000 Duitse soldaten op de hoogte gebracht dat zij binnenkort kunnen worden ingezet om de massale komst van migranten in goede banen te leiden.

    De Duitse minister van Defensie, Ursula von der Leyen, toonde zich verheugd dat Putin wil deelnemen aan de strijd tegen ISIS. Volgens de minister is het in het belang van beide landen om de islamitische extremisten te bestrijden.

    Duitse samenwerking met Russen en Fransen

    Minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier kondigde aan dat hij met zijn Russische collega Sergey Lavrov en Franse collega Laurent Fabius aan een voorstel gaat werken om de burgeroorlog in Syrië te beëindigen. Lavrov en Fabius worden vandaag in Berlijn verwacht. Steinmeier staat al geruime tijd achter de schermen in contact met Lavrov, en heeft onlangs nog gezegd dat vrede in Europa zonder Rusland niet mogelijk is.

     

    Lavrov heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie ondertussen oproepen om de operaties in Syrië af te stemmen met het Russische leger, zodat onbedoelde botsingen tussen militairen en vliegtuigen van beide landen worden voorkomen. Tegelijkertijd benadrukte hij dat Rusland wapens aan de Syrische president Assad zal blijven leveren, om daarmee zijn strijd tegen ISIS te ondersteunen.

     

    Amerikanen hebben nog steeds geen antwoord

     

    De Amerikanen hebben nog altijd geen antwoord op de Russische initiatieven, behalve dan de gebruikelijke dreigementen. Volgens Washington zal het Russische ingrijpen tot een nog grotere vluchtelingenstroom leiden. De realiteit is echter dat deze bewust veroorzaakte migrantentsunami naar Europa hoofdzakelijk door de Amerikaanse bemoeienissen in Syrië en eerder Libië op gang is gekomen.

     

    Eerder deze week gaven ook Oostenrijk en Spanje aan dat ze de medewerking van Rusland in de strijd tegen ISIS onvermijdelijk en noodzakelijk achten.

    Xander

    (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

    *

    UITLEIDING

    Het valt weer niet op, dat de Franse ‘gradeur’ eens te meer in dit Eerste Vlooienconcert wil meespelen. Niet alleen op de achtergrond, maar vooraan, de Eerste Viool spelen. De Socialist François den Hollander kennende, zal die zijn gehele gestalte in de strijd werpen, om vooraan te gaan staan. Hij zal dat, als naar gewoonte, volledig belangeloos doen, maar vooral met de bedoeling (zonder daarbij na te deken), Marine La Plume het gras voor de voeten weg te maaien.

    Socialisten zijn gewoonlijk asfaltboys, die rondom hun nederig stulpje wel wat van een gazonneke hebben staan, maar daar dit door anderen wordt kort gehouden, weten die net eens, dat kort gemaaid gras veel beter toelaat om rap vooruitgang te boeken.

    ’t Worden dus spannende dagen, al gaan die, met het ingaan van de Winter, toch heel wat korter worden. Korter, maar ook donkerder. Zo dat er, voor het katjes knijpen in het donker, goede vooruitzichten komen.

    Wat dan op zijn beurt, weer zorgt voor een nieuwe ‘baby boom’ nog voor de vakantie van volgend jaar. Wat dan weer tot gevolg zal hebben, dat de stroom ‘bootvluchtelingen’ gevoelig zal dienen af te nemen.

    Einde goed, alles goed.

    Urbanus, jong, je hebt gelijk: ook zonder motor of pedalen blijft de wereld draaien.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     

     

     






    13-09-2015, 12:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2853

    ***

    Zondag 13 september

    Zon 7u14-20u02

    H Tobias

    *

    .

    *

    *

    .

    En al die jaren zijn de achterlichten blijven braden?

    *

    INLEIDING

    Wijlen Alice Nahon had het wel niet over Nazi-treinen in troosteloze tunnels, maar ze leverde niettemin bruikbaar materiaal om er van te dromen. Niet uit hebberigheid, hé, want al heb ik vele fouten, ik en ben gene Socialist!

    De armen eromheen kunnen leggen, rondom die zwaar geladen wagon, als om dat hoofd dat eenzaam is, en de volgende morgen ontwaken, zo rijk als Croesus….. Ja, daar droom ik toch een heel klein beetje al vele lange jaren van! Want stelen van een dief, dat is toch geen stelen meer?

    Die trein is eigenlijk een geniale vondst, om alle aandacht af te leiden van de dagelijkse realiteit. Met een beetje de goede kanten van een gewonnen oorlog op de achtergrond…

    Europa stikt in de aanrollende golven ‘arbeidskrachten’, maar net als in de Nazi-tijden, rijdt Duitsland weer op kop. Dank zij hun mini jobkes hebben die een ‘Staatsoverschot’ in plaats van een ‘Staatsschuld’. Met daar boven op, weggestopt diep onder de grond, nog treinladingen vol geroofde schatten.

    Het klinkt bijna als een signaal dat geld daar smaakt naar de trog. Om nog. Begrijpt U nu waarom Duitsland voor alle immigranten ter wereld het Beloofde Land is?

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/-nazitrein-met-goudschat-geeft-geheimen-nog-niet-prijs-a2453818/

    *

    Nazitrein' met goudschat geeft geheimen nog niet prijs

    *

    Er kan voorlopig nog niet gegraven worden op de locatie waar mogelijk een geheimzinnige 'nazitrein' in een tunnel staat. De Poolse autoriteiten willen er eerst zeker van zijn dat er geen gevaarlijke vallen zijn gezet door de nazi's die de trein daar zouden hebben achtergelaten. Dat schrijft het Duitse blad Bild vandaag.

     

    Al tientallen jaren doen er verhalen te ronde over een trein met door nazi's geroofd goud, sieraden en kunstvoorwerpen die ergens is verstopt. Nadat iemand op zijn sterfbed had onthuld waar de trein is verstopt, zijn schattenzoekers gaan kijken bij de Poolse plaats Walbrzych. Uit een bodemscan bleek dat er inderdaad mogelijk een trein is begraven.

    De lokale autoriteiten hebben alle toegangswegen naar de plek afgezet. Er worden nu speciale bodemonderzoeken gedaan om te kijken of er boobytraps zitten.

    *

    UITLEIDING

    Afgezette wegen, verboden terrein.. Precies of de oorlog daar nog altijd bezig is. En misschien is dat wel zo. ‘Bezorgdheid voor dodelijke valstrikken? Allemaal goed en wel, maar als die wagons en voornamelijk de inhoud, eindelijk zouden ontdekt worden, barst dan de strijd los van de rechtmatige eigenaars? Komen er dan eindelijk namen naar boven?

    Om Nessie stikjamoers te maken.

    En wie weet hoeveel ongekende rijkdommen er nog verborgen liggen in het wereldwijde web van hetRijk der Wormen!!!!

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    13-09-2015, 11:14 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    12-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2852

    *

    .

    *

    *

    Oranje Blanje Bleu….

    .

    Waarom komen die kleuren van de Tsjechische vlag ons zo bekend voor?

    *

    INLEIDING

    Vaklav Klaus! Hieronder krijgt U een oude bekende aan het woord. Dat helaas! In afwachting dat hij in Nieuw Neurenberg voor het Internationaal Krijgshof verschijnt, voorgezeten nogmaals door de Amerikaanse Aanklager, wegens hoogverraad en ondermijning van het Leergezag van Lenin, Trotsky en Marx, en de organisatie van het verzet tegen de Profeet. Vrede zij et hem. De man staat daar, met opgeheven hoofd voor zijn Rechters, die alleen het voorgeschreven vonnis moeten aflezen. Hanging to death before surise. Is een onvertaalbare zegswijze stammend uit de tijd der cowboys, waar de koord veel minder kostte dan de kogel.

    Hier is echter voor niemand niet eens sprake van ‘To be or not to be’ hier wordt letterlijk aangeduid dor wie en hoe we in de maling worden genomen. Die hebben alleen het recht om t sterven. Maar dàt toegeven, en referenda uitschrijven, où eens een andere mening te horen, is niet alleen het einde van DIT misbaksel Europa, maar meteen het einde aan het uiteinde van een koord van .alle slapjabussen die nu teren en smeren op andermans kosten.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

     

    Václav Klaus: Oproep van de Europese burgers aan de regeringen en parlementen

    *

    De voormalige staatspresident en minister-president van de Tsjechische Republiek, Václav Klaus, geldt als een hard criticus van de EU-politiek en staat bekend om zijn duidelijke taal. De 74-jarige beschuldigde de politici van Europa onlangs nog van onverantwoordelijkheid in de vluchtelingenkwestie. “Europa moet duidelijk ´Nee´ zeggen tegen de hier naartoe komende vluchtelingen”, verklaarde hij. Nu heeft hij een oproep geformuleerd aan de Europese regeringen en parlementen om de grenzen weer te beveiligen en hun verantwoordelijkheid tegenover de burgers weer waar te nemen. Hier de letterlijke tekst van de oproep:

    Wij, de ondertekenaars, willen niet meer passief blijven toekijken hoe onze staatsorganen en politici op dit historische ogenblik tijd verliezen en hun plicht niet doen. Het is hun taak om de belangen en de veiligheid van de burgers in hun eigen landen te verdedigen. Tegenwoordig worden we met een fundamenteel gevaar voor de toekomst van ons leven geconfronteerd. De massamigratie vormt een ernstige bedreiging voor de stabiliteit van Europa en de individuele lidstaten van de EU. Wij staan niet onverschillig tegenover het lot van de slachtoffers van de oorlogen en andere catastrofes van de huidige wereld. Wij wijzen de manipulatie van de publieke opinie echter af, die de natuurlijke solidariteit met de migranten misbruikt om de acceptatie van de massamigratie op te roepen. Het huidige Europese debat over migratie moet niet zo uitgelegd worden dat wij ons voldoende of onvoldoende tegemoetkomend gedragen tegenover andere culturen, religies, rassen en volkeren. Wij zien onbetwistbare risico´s en dreigingen, die ontstaan uit de kunstmatig vermengde verschillende volkeren, culturen en religies.

     

    De Europese regeringen gedragen zich al te onschuldig en onverantwoordelijk. Terechte angsten voor de toestroom van de honderdduizenden migranten mogen niet – door de politici en de meeste media – gebagatelliseerd, verzwegen en geschandaliseerd worden.

     

    Om al deze redenen roepen wij de regeringen van de EU-landen op:

     

       De binnenlandse veiligheid en de uiterlijke onaantastbaarheid van de staatsgrenzen met alle middelen die zij ter beschikking hebben te garanderen;

       Zich te houden aan de rechtsorde van de individuele landen en aan de aangenomen internationale verplichtingen;

       De uitbreiding van de chaos te vermijden, die als gevolg van de migratie al is ontstaan in een serie landen;

       Op EU-niveau geen quota of gelijksoortige maatregelen te nemen waarmee de migranten moeten worden “toegewezen” aan individuele EU-landen;

       Zich zonder veranderingen te houden aan de nu geldende asielpolitiek en hun eventuele veranderingen alleen te doen met de toestemming van de bevolking d.m.v. referenda of nieuwe verkiezingen;

       Dat landen, die de grenzen van de EU vormen, verzekeren dat de illegale migranten naar hun land van herkomst teruggestuurd worden.

     

    Eerste handtekening: Václav Klaus, 04-09-2015

    Bron:
    www.pi-news.net

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

     

    *

    UITLEIDING

    Misschien is het nuttig, zij het minder aangenaam, even in herinnering te brengen, dat Tsjechië jaren aan een stuk de zegeningen van twee opeenvolgende totalitaire systemen heeft overleefd? Ik herinner me nog als ware het de dag van gisteren, hoe schamper de media schreven over die dommekloten, die, pas bevrijd van de nazi’s, nu ook al weg wilden van onderuit de Laars van Stalin. Niet alleen vrijgevochten van het communisme, maar kort daarna ook, toppunt van waanzin, uit elkaar gaan van de Slovaken. Zo dat er een vevroegd einde kwam aan die kunstmatige constructie, ooit opgezet door de Zeer Grote Mogendheden. Een sterk staaltje, net zoals ons eigen Coburgia.

    Gelukkig voor hen, hebben dat soort gazettenvolschrijvers geen last van een goed geheugen. Want nu is het weer Tsjechië die roet in de Europese papa wil strooien.

    Stel U voor!

    De Coburgse legermacht zou niet tegen de dappere IS, maar veeleer tegen dàt soort mensen moeten optreden. Met inzet van al onze straaljagers om op grote schaal stralen te jagen, en met inzet van al ons voetvolk, vrouwvolk zowel als mannenvolk, om de blote voetzolen van die klungelaars te gaan branden.

    Allemaal één pot nat: die Hongaren, Serviërs, Tsjechen, Roemenen, Polen, enz. Onze Leiders in het Westen weten wel beter. Allez, te minste toch al de tijd dat ze dat nog kunnen.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    12-09-2015, 17:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2851

    *

    .

    *

    *

    We zijn goed op weg….

    .

    Vanaf 2016: Vrijstaat Catalonya 29ste Lidstaat?

    *

    INLEIDING

    In de Vergiftigde Leugenpers waait er blijkbaar een fris windje. Daar wordt weer veel verzwegen of verdraaid. Doen ze het, of doen ze het niet? Het is nog niet helemaal ‘Malbroek s’en va’t en guerre’ (Malbroek = Hertog van Marlborough. overbekend in het Oudenaardse, vooral door de Slag bij Mullem. Zie

    http://www.rafvanderdonckt.be/oudenaarde11071708.htm

    Zelfs bij de 0000 (Ongewilde Onbekende Onbekwame Onnozelaars) ziet met de bui al hangen. Al weten die nog niet goed wie juist er moet bevochten worden in Syrië/Irak. Oppassen dus voor de cowboys uit Amerika. Want die Obama, Socialist, dat is toch maar een rancuneus ventje. Wil niet eens meer omkijken naar het Walforf Astoria Hotel in NY, omdat daar nu een Chinees de scepter zwaait.

    Geef mij dan maar die Donald Trump, Republikein. Die belooft nu al van zich te verontschuldigen, van zodra hij ooit iets stom zou zeggen of doen.  

    En met Catalonië zou men ook maar beter oppassen; na de Onafhankelijkheid willen ze zelf en zonder vreemde inmenging beslissen welke ‘coalitie’ daar aan de macht komt. Alles is mogelijk, als die maar Maxistisch is.

    Net als de Dame uit het liedje, kunnen ze bij de VRT ook het lonken niet laten….

    Noteer ook, dat DM in de wolken is met de vooruitgang in Californië. Daar is nu een Wet gestemd, dat iedereen zichzelf ten allen tijde ongestraft van kant mag maken

    Dat Marxisme is toch niet door maar één gat te vangen, hé????. …. http://www.demorgen.be/lifestyle/senaat-californie-zet-licht-op-groen-voor-euthanasie-a2453689/

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2438547

    *

    Verdeeldheid in Catalonië - Sven Tuytens

    *

    Op vrijdag 11 september, en dat voor het vierde jaar op rij, zijn Catalanen massaal in Barcelona bijeengekomen om hun “Diada” of nationale feestdag te vieren. Volgens de Guardia Urbana waren ze met 1,4 miljoen. Met een sterk staaltje van Catalaans onafhankelijkheidsgevoel werd ook het startschot gegeven voor een verkiezingscampagne. Want op het einde van de maand september kiezen de Catalanen een nieuw parlement.

     

    Sven Tuytens is correspondent in Spanje.

     

    Het resultaat van die verkiezingen wordt in Catalonië gezien als een volksraadpleging, met de mogelijkheid om maar één vraag te beantwoorden: onafhankelijkheid “ja” of “neen”.

     

    Hiermee worden deze verkiezingen een zoveelste krachtmeting tussen de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging en de regering in Madrid. Maar toch zijn lang niet alle Catalanen ervan overtuigd dat onafhankelijkheid voor Catalonië het enige doel moet zijn.

    Onafhankelijkheid eerst

     

    Nieuw bij deze verkiezingen is dat de grootste onafhankelijkheidspartijen een eenheidslijst vormen: ‘Junts pel Sí‘ (Verenigd voor een ja-stem). CDC, de centrumrechtse partij van regeringsleider Arthur Mas en het links-republikeinse ERC hebben hun ideologische tegenstellingen opzijgeschoven om met één enkel programmapunt naar de verkiezingen te trekken: de onafhankelijkheid van Catalonië.

     

    “Eerst onafhankelijkheid en pas daarna spreken we onder Catalanen af, wat soort Catalonië we willen”: dat is de boodschap van het ‘Junts pel Sí’-kamp. Toch moeten de politieke ideologieën snel weer boven water komen, want voor die onafhankelijkheid een feit kan worden, moet er in Catalonië geregeerd worden.

     

    Na de verkiezingen wordt het de CDC van Artur Mas die de lakens zal uitdelen. De prijs die de ERC voor Catalaanse onafhankelijkheid gaat betalen, zal hoog zijn want ideologisch klopt dit CDC-ERC huwelijk natuurlijk van geen kanten. De Diada maakt indruk in de rest van Spanje en Europa. Mas hoopt nu dat de verkiezingsuitslag Europa zal overtuigen om de toekomstplannen van zijn eenheidslijst te steunen.

    Binnen 18 maanden onafhankelijk

     

    Een recente peiling voorspelt dat ‘Junts pel Sí’ met een absolute meerderheid wint. Hun campagne is inderdaad bijzonder sterk want ze wordt getrokken door de leiders van de onafhankelijkheidsbeweging Raül Romeva en Carme Forcadell. Ook de populaire ex-trainer van Barcelona, Pep Guardiola, toont zich voorstander van een onafhankelijk Catalonië. Als de eenheidslijst de verkiezingen wint, wordt er meteen gestart met de opmaak van een Catalaanse grondwet en de uitbouw van een onafhankelijke staat. Volgens Mas wordt de onafhankelijkheid unilateraal uitgeroepen, binnen de 18 maanden na de Catalaanse parlementsverkiezingen.

    Nieuwe partijen

     

    Toch mogen we niet uit het oog verliezen dat traditionele partijen zoals de CDC in Catalonië of de Partido Popular in de rest van Spanje, het voorbije jaar rake klappen kregen. De eerste klap kwam in mei, toen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een reeks linkse politieke formaties aan de macht kwamen in Madrid, Barcelona en andere belangrijke Spaanse steden. Verzwakt door een hele reeks corruptieschandalen hebben zowel gevestigde conservatieve als socialistische partijen terrein moeten prijsgeven, ten voordele van nieuwe partijen: het centrumrechtse Ciudadanos en het linkse Podemos. Ook in Catalonië voltrok zich hetzelfde scenario.

     

    Nu tonen peilingen dat een kleine meerderheid van Catalanen onafhankelijkheid niet ziet zitten. Vooral in Barcelona zijn veel mensen terughoudend. In mei koos Barcelona voor de sociaal gedreven Ada Colau als burgemeester van hun stad. Zij vindt dat sociale thema’s prioritair zijn. En die kunnen niet enkel door een stad of een regio opgelost worden. Het vluchtelingenprobleem is daar een goed voorbeeld van.

     

    ‘Junts pel Sí’ moet dus rekening houden met de tegenkanting van een ander front, ‘Catalunya Sí que es Pot’ (Catalonië Kan Het), bestaande uit Podemos, Groenen en andere linkse bewegingen, die graag over gezondheidszorg en huisvoorziening praten, maar heel stilletjes worden wanneer het over Catalaanse onafhankelijkheid gaat.

     

    Aan de rechterzijde is er Ciutadans, het Catalaanse Ciudadanos, die niet alleen in Catalonië, maar in heel Spanje aan een gestage opmars bezig is. Ciutadans beschouwt een unilaterale onafhankelijkheidsverklaring - zonder over een meerderheid van zetels te beschikken - als ondemocratisch, met andere woorden, een regelrechte staatsgreep.

    Schuld van Madrid

     

    Volgens Artur Mas zit er niets anders op dan unilateraal de Catalaanse onafhankelijkheid uit te roepen. Mas zegt dat er geen andere optie is, omdat de Spaanse regering al zijn voorstellen één voor één van tafel veegde. Mariano Rajoy wou niet horen van een - voor Catalonië - voordeligere fiscale regeling en ook voor het organiseren van een referendum was het antwoord van Madrid een duidelijke ¡No!

     

    Als reactie op ‘Junts pel Sí’ heeft de Partido Popular er nog een schepje bovenop gedaan door snel een wetswijziging door het Spaanse parlement te jagen. Die stelt dat politici die hun regio onafhankelijk verklaren, aangehouden en veroordeeld worden. Dit soort houding van de Spaanse regering jaagt de Catalanen natuurlijk op stang, en is dus een goede zaak voor de onafhankelijkheidsbeweging.

    Catalaanse schuldenberg

     

    Ondanks de dreigende taal van Rajoy, wordt in Catalonië luidop nagedacht over de toekomstige Catalaanse staat. Er wordt druk gespeculeerd over de economische leefbaarheid van de regio. Wat moet er bijvoorbeeld met de Spaanse staatsschuld gebeuren, die ondertussen tot 1 biljoen euro aangroeide?

     

    Artur Mas herhaalde reeds verscheidene malen dat de nieuwe staat -proportioneel - haar deel van die schuld voor haar rekening zal nemen. Maar met een bruto nationaal product (bnp) dat goed is voor 18,7 % van het Spaanse geheel, is het deel dat Catalonië moet betalen bijna 200 miljard euro. Als we er dan rekening mee houden dat het bnp van Catalonië in 2014 199.786 miljoen euro bedroeg, dan zou de nieuwe staat starten met een staatsschuld van 100% van haar bnp. Dat wordt dus een Catalonië van privatiseringen en nog meer besparingen.

     

    En dus heel slecht nieuws voor de Catalanen die het financieel niet breed hebben. Volgens cijfers van het ‘Intitut d’Estadística de Catalunya’ leeft 1 op de 5 Catalanen onder de armoedegrens. Voor hen is kiezen tussen een “ja“ of “neen” voor onafhankelijkheid niet zo’n gemakkelijke vraag.

    *

    UITLEIDING

    Ziezo, U kreeg hierboven al de uitslag van de inslag, in de hoop dat deze les Uw tijdsgeest zal aanscherpen. Het is een VRT-versie, heet van de naald, en dus hoop ik dat Uw zoutvat niet veraf heeft gestaan.

    Ikzelf voeg hieraan toe, liever de uitslag van die verkiezingen af te wachten, en vooral wat er daarna gebeurt. Altijd geprojecteerd op de eigen situatie in Vlaanderen, waaraan iedereen denkt die Catalonië zegt, maar niemand durft uit te spreken. Want stel U voor, dat BDW en onze Tom op voet ven gelijkheid, zoals beloofd, elkaar in Het Glazen Huis de hand reiken. Dee keer niet om de eigen ego te strelen, maar wetende dat ‘alea jacta est’, zij getweeën het Lot van Vlaanderen zullen moeten torsen. Brugge-die-Scone heeft al zo’n standbeeld van twee helden: de vraag is dus of zij het hunne in Antwerpen, dat boerengat, of in Bruxellabad, de Hoofdstad van de Europese Verenigde Nazies, zullen krijgen.

    Hier op deze blog zijn we niet zo voor deze laatste oplossing. Tenzij misschien mochten er voortaan dagelijks een honderdtal kranen omver waaien.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    12-09-2015, 16:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2850

    *

    .

    *

    *

     

    .

    Na Bonaparte, Dolf-met-de-Snor: Obama, 3de in de rij?

    *

    INLEIDING

    Van mijn Ouders en van velen met hen, heb ik altijd horen zeggen dat het geen goed teken ws, als de Grote Koppen teveel reisden om met elkaar te vergaderen. Daar komen altijd problemen van, zei onze Pa, die bij het uitbreken van Den Groten Oorlog nog zijne Plechtige Heilige Communie moest doen. Die heeft dan maar gedaan in St Omer (Frankrijk) waar heel de familie vier jaar lang naartoe ws gevlucht. Was goed geweest voor ‘zijn Frans’, heb ik hem altijd ween zeggen. Toen was het Frans? Wat zou het nu zijn? Arabiers?

    Sinds kort doen ze inderdaad niet anders meer, in onze tijd. Er wordt wereldwijd vergaderd en gepalaverd. Geen goed voorteken, zeker? In ieder geval ligt het niet aan ‘onze’ Renzi, de Primus tussen zijn Italiaanse Gelijken, want blokletteren vandaag de Media, de man laat zich overal naartoe vliegen in een splinternieuwe Boeing AIR FORCE ONE van maar liefst 175 miljoen Euro. Italië wankelt weliswaar op beide benen, even erg (alhoewel veel werkzamer) als Griekenland en al even vergeven van de vele honderdduizenden verplichte ‘bootvluchtelingen’. Maar als goede Socialist is de man dat aan zijn stand verplicht. Moet trouwens ook ooi zeer goed staan, al die foto’s in het familiearchief. De vroegere Premier, Berlusconi, kon, moest hij dat willen zoiets betalen uit eigen zak. Maar ja, die werd ‘afgezet’ door Bruxellabad, in de persoon van Herman Van Ropmaai aai, die hem verving door ene Mario Monti, Brusselse Bankier bij GldmanSachs, die bij de volgende verkiezingen nog geen 5% van de stemmen haalde.

    “Dedju”, moet Haiku Herman nu denken, “dat ik daar nooit aan gedacht heb”…. Die Renzi is maar het Eerste Ministerke van een snertland als Italië, en ik was de Eerste volwaardige President van héél het Europese Vasteland….Ik ben wel niet zo héél Slinkx als hem, maar heb toch ook veel gedaan voor de vooruitgang der Slinkxen en voor de bescherming van de oprukkende Islammerij!

    Spijtig voor hem, dat hij niet meer geloofde aan ‘de verrijzenis van het Vlees en het Eeuwig Leven. Amen’, of Steef Stievaert zou in vliegende vaart met wapperende vanen uit de doden zijn opgesprongen, om rar-rap geld te gaan lenen om ook zo’n ding te kopen.

    Als dat Djon Krombeen maar niet op verkeerde gedachten brengt….

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Eerste 1000 Iraanse mariniers landen in Syrië en sluiten zich aan bij Russen

    *

    Rusland stuurt S-300 luchtafweerraketten om troepen in Syrië te beschermen – Risico op nieuwe grote Midden Oosten oorlog neemt verder toe nu VS en Rusland tegenover elkaar komen te staan

    De politieke vernedering voor de Amerikaanse president Obama kan niet groter zijn nu niet alleen Russische, maar ook Iraanse troepen (foto) in Syrië zijn geland. Dat is klaarblijkelijk het resultaat van de ‘herstelde relaties’ met de Iran na de door het Witte Huis en de Westerse media zo bejubelde deal over het omstreden nucleaire programma van de Islamitische Republiek. Sindsdien wordt Obama door Teheran nog meer bespot en verkettert dan al het geval was. Met het sturen van troepen naar Syrië zetten de Iraniërs Obama volledig in zijn hemd, en laten ze zien dat de gemaakte afspraken met de VS wat hen betreft al door de papiervernietiger zijn gehaald.

    Deze week zijn zo’n 1000 Iraanse mariniers en elitetroepen in Syrië geland en onmiddellijk naar Ghorin gegaan, vlakbij de strategische havenstad Latakia. Daar hebben ze zich aangesloten bij de zojuist in Jablah aangekomen Russische mariniers. Het begin van een Russisch-Iraanse militaire interventie in Syrië, bedoeld om president Assad te redden van ISIS en het door het Westen gesteunde Al-Nusra/Al-Qaeda front, is dan ook een voldongen feit.

     

    Het Kremlin staat tevens op het punt om geavanceerde S-300 luchtafweerraketten naar Jablah te sturen, waar ze het gestaag groter wordende aantal Russische en Iraanse troepen tegen luchtaanvallen moeten gaan beschermen. MiG-31 onderscheppingsjagers staan klaar op de luchtmachtbasis Mezza bij Damascus, en de gigantische onderzeeër Dmitri Donskoy, met 20 Bulava kernraketten aan boord, wordt volgende week in de Syrische wateren verwacht.

    Defensief of offensief?

    Tot nu toe is niet duidelijk waar de militaire basis bij Latakia precies voor bedoeld is. Is deze enkel defensief, dan zullen de troepen en vliegtuigen waarschijnlijk gebruikt worden om Assad eventueel een veilige aftocht te bieden.

    Het is echter niet uitgesloten dat de Russen en Iraniërs offensieve plannen hebben en vanuit Latakia ISIS en de Syrische rebellen gaan aanvallen. Volgens Israëlische analisten is er echter geen bewijs dat de Iraanse mariniers zich aansluiten bij de moslimterroristen van Hezbollah, die tot nu toe weinig potten hebben kunnen breken tegen de Syrische rebellen. (1)

     

    ISIS door zowel Amerika als Rusland misbruikt

     

    De duidelijke boodschap van het Kremlin dat de door Amerika, Saudi Arabië en Turkije gefinancierde en ondersteunde terreuroperaties van ISIS niet langer zullen worden getolereerd lijkt inmiddels wel aangekomen, maar verder weet men in Washington nog steeds niet hoe te reageren op de Russisch-Iraanse militaire interventie.

     

    Natuurlijk wordt ISIS door zowel Amerika als Rusland enkel ge- en misbruikt als voorwendsel, want de strijd in Syrië gaat zoals we reeds lang geleden schreven in werkelijkheid om een geplande aardgaspijpleiding van het Arabische Golfstaatje Qatar naar Turkije, en van daar naar Europa. Het Westerse/Turkse/Arabische blok hoopt daarmee de sterke positie van Rusland op de Europese energiemarkt te ondermijnen. Syrië is echter al decennia een bondgenoot van Rusland en ligt daarom dwars, omdat het Kremlin die pijpleiding ten koste van alles wil voorkomen.

     

    Israël in lastig parket

     

    Onlangs schreven we al dat Israël in een lastig parket zit, en dat wordt er met de komst van Iraanse troepen in Syrië bepaald niet makkelijker op. Iran maakt wekelijks duidelijk dat de vernietiging van de Joodse staat een van de belangrijkste doelen is. Tegelijkertijd hebben Netanyahu en Putin goede banden met elkaar, in ieder geval vele malen beter dan de totaal verziekte relatie tussen de Israëlische premier en Obama.

     

    Israël heeft zijn bemoeienissen in Syrië dan ook tot het absolute minimum beperkt, en voert onder grote druk van het Pentagon heel soms enkel wat plichtmatige en kleinschalige luchtaanvallen in het zuiden van Syrië uit.

     

    Enorm gezichtsverlies Obama

     

    Hoewel het de Republikeinen deze week net niet lukte om een twee derde meerderheid in de Senaat bij elkaar te krijgen om Obama’s Irandeal te blokkeren, betekent de komst van Iraanse troepen in Syrië gigantisch gezichtsverlies voor de president, die zijn hele Midden Oosten beleid heeft opgehangen aan de toenadering tot Iran en gelijktijdige distantiëring van Israël.

     

    Obama zal moeten uitleggen hoe zijn nieuwe ‘beste vriend’ in de regio hem openlijk bespot en belachelijk maakt door ondanks de gemaakte afspraken rechtstreeks tegen zijn Syriëbeleid in te gaan.

     

    VS en Rusland tegenover elkaar

     

    De veel belangrijkere conclusie is echter dat met zowel Amerikaanse als Russische en Iraanse troepen en vliegtuigen actief in Syrië een niet-gewelddadige oplossing van het bloederige conflict verder weg is dan ooit. Sterker nog: er hoeft maar iets fout te gaan en beide kanten raken slaags met elkaar. In dat geval zullen ook Saudi Arabië en Israël bij de oorlog worden betrokken, of ze dat nu willen of niet. (2)

     

    Wat dan kan betekenen voor het Midden Oosten en mogelijk zelfs de hele wereld hoeven we u niet uit te leggen.

    Xander

    (1) DEBKA
    (2) Zero Hedge

     

    *

    UITLEIDING

    Heb ik al verteld dat mijn buren, een Noors homo-koppel (Laurel & Hardy) zeer vervelede luit zijn? Zij ook wel, maar nog meer de vele nesten wilde katten die ze overdadig voeden met de afval uit hun B & B keuken, alles diepvries-vers van Ikea. Boleten, o als eieren zo groot! Met pullen bier uit München. Dan is het weer ‘Huppe met beentjes, Luoise’ tot de volgende morgen de zon aan de einder komt piepkenduik speken. Want voor het zuipen hebben de huidige Noren echt geen snek meer nodig. En voor wakker worden hebben die het Noorderlicht nodig. Maar terzake.

    Hier bestaat er geen ‘Dierenbescherming’ of Dierenasiels, en dus staan we machteloos tegen de vele kattenjongen die bij ons bij tijd en wijle onder de struiken of in de bloembakken het levenslicht komen aanschouwen. Niet voor lang echter. De jonge moeders, zelfs nog baby’s, zijn kattenrap om te ontsnappen, maar met de 3 onstuimige hondenmuilen in huis… Moet ik niet verder vertellen, hoop ik. Maar net al jaren net als in die Zuid Afrikaanse song, ’t is die kat kom weer De volgende jaar is die kat weer daar.

    Waarom ik dat vertel? Nee, nee, niet omdat het vroeger beer was, maar omdat mijn slecht karakter dan altijd terugvalt op de huidige ‘vluchtelingenstroom’, die eveneens huist in de struiken en onder de bomen. Want net als met die zwerfkatten hier, willen die niet leren, dat wie ’t gevaar bemint, er ook zal in vergaan. Liever één Duitse Herder in huis, dan 10 katten in de lucht!

    *

    Maar om bij die buren te blijven: ze zijn beiden fervente Europ Eiers die ze (die eierrs) in eigen land liever door vreemden laten uitbroeden. Echte Sossen, ziet U (zo vermoed ik), want hier in het warme Zuiden, alles ‘ni vu ni connu’ bij de Italiaanse Fiscus. Het is dus blijkbaar hun eigen manier om de wereld te verbeteren. Zij, in ieder geval, gaan ieder jaar voor 2 maand naar Las Vegas. Daar is ’t leven goed. Daar is ’t leven fijn. Als ze stil en ongedwongen, netjes tussen maatjes kunnen zijn…..

    *

    Pssst

    Weet U het al? Charlie De Gucht is er nog maar eens in gelukt om op het verliezende paard te wedden! Niks geen voorkennis! Öre chance! Nu denkt hij dat hij

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     






    12-09-2015, 15:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2849

    *

    Zaterdag 12 september

    Zon 7u13-20u04

    H Guido van Anderlecht, patroon van de kosters en de koetsiers

    De gerst zaaien met Sinte-Wijt  is de gerst met zakken kwijt

    *

    12/9/1683: Einde Beleg van Wenen.

    De aanvallende Turken lijden, na maanden belegering, de smadelijkste nederlaag uit de hele geschiedenis van de Islammerij, voor de poorten van de Oostenrijkse Hoofdstad. Toen huisden binnen die poorten, geen horden ‘vluchtelingen’ die in de rug konden aanvallen. De historische nederlaag van de Wassende Halve Maan is dus al meer dan 300 jaar het sarcastische symbool van onze ‘Croissants’… Erdogan, de huidige Sultan van de Turkey’s zult U vandaag niet horen…. Is alleen bezig met tandenknarsend zijn verroest kromzwaard aan het herslijpen….

    De hedendaagse aan de gang zijnde invasie van de meest diverse soorten Islammerij, wordt op een hemeltergende manier bejubeld door onze Verlichte Grote Verstanden (die allemaal even gematigd zijn, net als hun vriendjes), met als slippendragers onze Vergiftigde Media. Zij zetten de ware feiten die zich voor onze ogen afspelen, gewoon op hun kop: iedereen die het anders ziet dan zij, is XENOFOOB.

    A1ls slaafse volgelingen van Het Beest en Houssein Barack Obama, in opvolging van De Profeet, zijn vertegenwoordiger op aarde, die niet zal rusten vooraleer zijn vriendjes Europa hebben ingenomen.

    *

    Het is dan ook hartversterkend dat in Barcelona er gisteren meer dan 1.3 miljoen Catalanen vredevol betoogden voor hun Vrijheid, daaronder inbegrepen de vrijwaring van hun land van de Islammerij. Het hek zal binnen 2 weken helemaal van de dam gaan, als de verkiezingen Madrid voor schut zetten. Na Catalonië volgt Baskenland, twee Spaanse (en Franse) ‘minderheden’. Dat moet toch de Vlamingen van klein tot groot kunnen overtuigen, die in eigen land de meerderheid zijn.

    In het verleden was Spanje de laatste 500 jaar zowat verantwoordelijk voor allerlei opeenvolgende onderdrukkingen voor Vlaanderen. Deze gang van zaken zou dus een soort eerherstel kunnen betekenen….

    *

    .

     

    *

    .

    *

    INLEIDING

    Ikke kan weer niet meer volg nie. Hun vriendjes va DM en van HLN, ja zelfs De Schandaard beginnen schadelijke berichten de wereld in te sturen: de VS zouden pestbacillen hebben verspreid, de vader van dat verdronken Turks jongetje zou nen eerste klas mensensmokkelaar zijn, en IS zou verboden chemische wapens gebruiken. Ja Ja, van Uw vrienden moet ge’t hebben!

    En dat allemaal uit schrik om opgegeten te worden omdat de Poet zijnen Beer laat grollen? Het is bijna om te lachen, moest het zo triestig niet zijn. De Vergiftigde Leugeenpers zit dus blijkbaar met de poepers en het kan dus niet anders of ze weten meer dan ze schrijven.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/vs-is-maakt-en-gebruikt-chemische-wapens-in-irak-en-syrie-a2452490/

    *VS: "IS maakt en gebruikt chemische wapens in Irak en Syrië"

    *

    De Amerikaanse regering en de inlichtingendiensten zijn er steeds meer van overtuigd dat Islamitische Staat (IS) verboden chemische wapens produceert en gebruikt. IS zou een speciale eenheid hiervoor hebben. De jihadisten zouden de laatste tijd zeker vier keer mosterdgas hebben gebruikt in Irak en Syrië. Dit zegt een hoge Amerikaanse regeringsfunctionaris tegen de BBC.

     

    Op maandag werd al bekend dat de Duitse inlichtingendienst BND "informatie" in handen heeft dat IS mosterdgas heeft ingezet in het noorden van Irak. Het hoofd van de BND, Gerhard Schindler, zei dit in een interview met de krant Bild. Een hoge functionaris van de BND bevestigde later de uitspraken van Schindler in de Duitse krant.

     

    "Ze gebruiken mosterdgas", zegt de Amerikaanse regeringsfunctionaris tegen de BBC. "We weten dat ze het doen." De VS denken dat IS erin is geslaagd mosterdgas in poedervorm te maken. Het chemische wapen, dat ernstige brandwonden veroorzaakt en dodelijk kan zijn, zou daarna zijn gestopt in explosieven, zoals mortiergranaten.

     

    "Het is zeker vier keer gebruikt, aan beide kanten van de grens tussen Irak en Syrië", zegt de regeringsfunctionaris. Hij wil anoniem blijven omdat de regering-Obama officieel nog onderzoekt of IS chemische wapens heeft ingezet de afgelopen maanden.

    Kleine cel

     

    Het is volgens hem nog onduidelijk hoe IS aan het mosterdgas is gekomen. Volgens hem gaan de Amerikaanse inlichtingendiensten ervan uit dat IS erin is geslaagd chemische wapens te maken. "Onze inschatting is dat ze een kleine, actieve chemische-wapencel hebben die onderzoek doet en het beter en beter probeert te maken", aldus de functionaris.

     

    De VS onderzoeken echter ook of IS-strijders chemische wapens hebben gevonden in de gebieden in Syrië en Irak die ze in handen hebben. Washington acht dit echter minder waarschijnlijk. De VS hebben na de invasie van Irak in 2003 geen chemische wapens gevonden. De regering-Bush dacht dat Saddam Hussein ze nog had.

     

    Ook achten de inlichtingendiensten de kans klein dat IS een deel van Syrië's chemische wapens in handen heeft gekregen. Damascus stond dit arsenaal in 2013 af, nadat de regering-Obama had gedreigd met luchtaanvallen. Hierna is het vernietigd.

    Bloedmonsters

     

    Volgens Bild zou de BND de afgelopen tijd bloedmonsters hebben genomen van Koerden die besmet raakten in de strijd met IS. Het was voor het eerst dat een directeur van een Westerse inlichtingendienst bevestigde dat IS een massavernietigingswapen heeft gebruikt. Activisten in Syrië zeiden vorige maand dat IS-strijders een giftig wapen hadden ingezet bij gevechten om de stad Marea in het noorden van Syrië.

     

    In augustus zei Kevin Killea, chefstaf voor de Amerikaanse militaire operaties in Irak en Syrië, dat IS mogelijk mosterdgas had gebruikt bij een aanval op Koerdische strijders in Irak. Dat blijkt uit de voorlopige conclusies van een Amerikaans onderzoek naar de mortiergranaten die werden gebruikt.

     

    De mortiergranaten die zijn onderzocht, werden op 11 augustus afgevuurd tijdens een aanval in Makhmur, 25 kilometer ten zuidwesten van de Iraakse stad Erbil. Meerdere Koerdische Peshmerga-strijders liepen tijdens de aanval brandwonden op

    *

    UITLEIDING

    Heb het altijd gezegd, dat Slinkxen niet te berouwen zijn. Is trouwens een van de hoofdredenen waarom ze hier zo hard aangevallen worden. Zo waren in de Coburger politiek, alle Courger koningen, bijvoorbeeld, de beste maatjes van de Sinkxen. Maar als het er op aan kwam, kreeg Leopold III de zak van hen, niettegenstaande de Vlamingen hem democratisch aan de macht wilden houden.

    Voordien had de Duitse Socialist Hitler zijn Communistische boezemvriend Stalin in de rug aangevallen, feit dat voor de Coburger Slinkxsigaards het signaal was om Hitler te laten vallen…

    En ga zo maar door. Bij het Agusta-schandaal werd Willy Claes opgeofferd om de partij te redden. Het is allemaal nogal cru, maar telkens is het ‘des Pudels Kern’, als het er op aankomt. Den Baard verliest de verkiezingen, en prompt benoemt hij het Geneverwijf, net alsof hij Stalin in hoogsteigen persoon was. Hij weet: met deze gans gaat de Partij om zeep…. Enz. Enz.

    *

    Maar zie, pas zijn deze woorden amper koud, of daar komt vriend Xander al met het bericht. Zie hiervoor volgend nummer 2850, waar de Beren dansen….

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    12-09-2015, 11:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2848

    *

    .

    *

     

    .

    De Zevenslaper….een natuurfenomeen?

    *

    INLEIDING

    De Schandaard doet zijn naam weer eer aan. Ze blozen van eer en van liefelijke deugd, bij het rapporteren, dat, na vier jaar, niets doen in Syrië, geen optie is. Net als ‘le beau Didier’ het zo welsprekend is komen te zeggen: er moet dringend hierover een debat komen, waar alles op tafel kan gegooid worden. Daarna zien we wel.

    Er wordt er dus aan gewerkt.

    Dat zullen de vermoorde Christenen in Syrië graag horen. En ook zij die nog op de dodenlijsten staan mogen dus weten, dat er licht is aan het einde van de tunnel.. Niets forceren, er zouden eens juridische bezwaren kunnen opduiken. Zoals bij De Bijtjes, dt schooltje in Antwerpen, waar verdorie een niet eens aanwezige Juf het zoontje van een Turkse kopvodden-madam bijna zou gewurgd hebben. Ja, ja, ze toont U de koord als bewijs! Waardoor ze hoopt een hogere toeslag te zullen krijgen.

    *

    Hoe bestaat het, dat Assiel Sarbon Zaliger (Achiel Van Acker) ooit eens zou gezegd hebben; ‘J’agis, puis je réfléchis’…. Diene vent kan toch geen echte socialist geweest zijn hé!

    Alle 28 Lidstaten van de EU zitten in nesten. Die hebben ze, net als de vogelen des Hemels, zelf voor gezorgd. De meesten door de kaart van De Profeet te trekken, de anderen door precies deze kaart te weigeren.

    Het is een beetje zoals die Waalse politieker ooit zei: La Belgique sera Latie, où ne sera pas’. Het blijft ook tussen de twee hangen, zeker gene mossel, maar ook gene vis.

    *

    Daarom moeten deze zaken alle twee op het scherp van de snee worden uitgeklaard. Dat ‘Bijhuis’ van Parijs moet bij de eerstvolgende verkiezingen, gewoon gesloopt worden tot de laatste steen en de laatste minister, en die hang naar pietrolpompers en hun kromzwaarden moet in bloed gesmoord worden. Niet dat van ons, zotteke, maar in dat van de kontheffers aller landen. Zodat die zich meer kunnen verenigen om ons te vernietigen.

    In deze Liefde wil ik liefst leven, en niet sterven.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.standaard.be/cnt/dmf20150911_01861443

    *

    Bereidheid tot militair ingrijpen in Syrië groeit

    *

    De vraag om een militaire interventie in Syrie duikt de laatste dagen steeds vaker op, in verschillende landen. Ook in eigen land spraken enkele ministers en partijleiders zich al uit over de kwestie, want ‘niets doen is geen oplossing’, aldus minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR).

    Rusland stuurde al troepen naar Syrië en levert mortieren en handvuurwapens aan het leger van Assad. Libanese bronnen melden bovendien dat Russische soldaten op dit moment in Syrië al deelnemen aan militaire operaties aan de zijde van het regeringsleger.

     

    Ook de VS is militair aanwezig en roept het ‘wettige recht op zelfverdediging’ in om zijn acties te rechtvaardigen. Dat stelt dat een land militair mag ingrijpen wanneer het effectief wordt aangevallen.

     

    Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk beperkten hun deelname tot nu toe tot bombardementen in Irak, maar beide landen geven ondertussen signalen pro militaire interventie te zijn.

     

    ‘Niets doen is geen oplossing’

     

    Minister Reynders liet donderdag in de Kamer weten dat de Belgische regering bereid is om een deelname aan luchtaanvallen tegen IS te bestuderen, eventueel ook buiten het kader van een VN-resolutie: ‘De vier laatste jaren hebben aangetoond dat niets doen geen oplossing is.’

     

    ‘Om de efficiëntie van onze actie tegen IS te verhogen, moet de eventuele uitbreiding van onze luchtoperaties naar Syrië voorwerp uitmaken van een diepgaande analyse. België verkiest te handelen in het kader van een resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Toch moet te gepasten tijde en in functie van de vragen van onze partners, onderzocht worden wat buiten de VN haalbaar is in internationaal recht’, aldus Reynders.

     

    Het ‘vrijhaveneffect’ waarvan IS in Syrië kan profiteren, moet volgens Reynders worden doorbroken, hij is echter niet bereid grondtroepen in te zetten.

     

    ‘Verschillende mogelijkheden om een militaire operatie te starten’

     

    Premier Charles Michel (MR) bevestigde Reynders’ stelling in Terzake: ‘We moeten het kader van de Verenigde Naties zo veel mogelijk respecteren, maar er zijn verschillende juridische mogelijkheden om toch een militaire operatie te starten. Daar wordt op dit moment op internationaal niveau over gediscussieerd, de kwestie wordt onderzocht.’

     

    ‘Budgettaire slagkracht Defensie moet omhoog’

     

    Ook Minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) sluit de mogelijkheid niet uit om buiten het kader van een VN-resolutie in te grijpen in Syrië: ‘Ik denk dat een VN-mandaat een sterker mandaat is dan een ander, maar ISIS moet met alle mogelijke middelen worden bestreden en we moeten kijken hoe.’

    *

    UITLEIDING

    Oei Oei! In de plaats van de bazen van ISEUR zou ik al beginnen beven van schrik. Allez, ik wil zeggen, dat ze dringend ook moeten beginnen palaberen, dat is daar goed voor. Ook om op dezelfde golflengte te geraken, anders gaan die elkaar op het appel met de Russische Beer nog missen.

    Het is maar te hopen, dat de Poet naar geen van beide vergaderingen luistert. ‘De sfeer is koet’ Gewoon de berenpoot op tafel slaan, en er is geen tafel meer. En als die heerlijke man en passant ook eens wil langs komen in Bruxellabad? Daar is meer werk aan de winkel dan de stadsparken ruimen van azijnvinders! Er kunnen met al die Euro Parlementairen meerdere treinladingen gevuld worden, allemaal richting Siberië. ‘Oorlog en Vrede’ van Tolstoy zou hen een passend tijdverdrijf kunnen zijn.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    11-09-2015, 17:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2847

    *

    *

    .

    Waarlijk, er is iets verkeerds aan die man….

    *

    INLEIDING

    U krijgt hieronder een serieuze boterham voorgelegd. Zonder Choco echter. Gewoon als tijdsdocument over hoe het allemaal snor zat vòòr de ISEUR, het Is Euro Kalifaat dat zich in gedachten nu al uitstrekt van de Sahara tot de Poolcirkel, uitgezonderd de landen waar Russisch gesproken wordt.-, omdat Franciscus als Vertegenwoordiger van J.C. op aarde, gelukkig naar daar is kunnen ontkomen.

    *

    Er werd mij een nieuwe computer beloofd door mijn uitgeefster. Irène is de naam, zegt ze Want ze denkt vooral, lijk de VRT, in termen van continuïteit. ‘Uw vurige bewonderaarster’, schreef ze. Maar ik vind dat een halve trouwboek te ver. Ik wil wel stukjes blijven op de wereld zetten, maar ben toch geen renegaat als die Jos Gheysen, hé!

    Fein hört mit’.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    en

    http://www.ftm.nl/exclusive/junckers-state-of-the-union-gapende-kloof-tussen-burger-en-brussel/

    *

    Junckers State of the Union: ‘Time for honesty’

    Op 9 september 2015 sprak de voorzitter van de Europese Commissie Jean Claude Juncker het Europees Parlement toe in zijn jaarlijkse ‘State of the Union’. In een historisch lange toespraak ging het vooral over het migrantenvraagstuk. En wat zei Juncker over de koers voor Europa? En, misschien belangrijker nog, wat zei hij niet?

    ‘Time for honesty, unity and solidarity‘ luidde het onderschrift bij de State of the Union toespraak van EC-opperhoofd Juncker. In zijn ruim 77 minuten durende speech ruimde Juncker een vol uur in voor de onophoudelijke toestroom van vluchtelingen.

    Juncker had serieus werk gemaakt van zijn boodschap aan het Europese Parlement (EP), dat een democratische vertegenwoordiging wil zijn van de 28 lidstaten die de Europese Unie (EU) nu telt. De voorzitter van de Europese Commissie (EC) sprak het parlement keurig afgewisseld in het Duits, Engels en Frans toe. Niet zonder gevoel voor humor liet Juncker weten toch nog ‘grote delen’ van zijn speech te hebben weggelaten wegens ‘tijdgebrek’. Zijn uitspraak ontlokte op sociale media de nodige hilariteit.

     

    De bedoeling van de State of the Union is de relatie tussen de EC en het EP te verstevigen, waarbij zowel teruggeblikt wordt op het voorbije jaar als vooruitgekeken naar het komende. Tegelijkertijd ontvouwt de EC haar visie en toekomstplannen. Junckers boodschap was helder: de oplossing van ‘de crisis aller crises’, zoals hij de vluchtelingencrisis noemde, ja eigenlijk de oplossing voor alle Europese problemen, is méér Europa, niet minder. Volgens Juncker was het dit keer geen ‘business as usual’ maar hoog tijd voor een politieke move voorwaarts.

     

    ‘It is time to speak frankly about the big issues facing the European Union. Because our European Union is not in a good state. There is not enough Europe in this Union. And there is not enough Union in this Union’, aldus de voorzitter van de Commissie.

     

    Dat wil Juncker veranderen en wel onmiddellijk. Hij wees op de lange historie van Europese migratie: van de Hugenoten in de 17e eeuw tot de vele vluchtelingen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Juncker vermeldde niet dat de huidige toestroom mensen van buiten Europa betreft.

    OOOOOO

    Europa – zo zei hij – is ‘een baken van hoop en stabiliteit’ voor mensen uit het Midden-Oosten en Afrika. Daar was hij trots op. Juncker wees erop dat het aantal vluchtelingen slechts 0,11 procent van de totale EU bevolking uitmaakt. Ter vergelijking noemde hij Libanon, waar het aandeel vluchtelingen maar liefst 25 procent is.

     

    Niet iedereen is overigens het eens met die getallen. De Perzisch-Nederlandse rechtsgeleerde Afshin Ellian wijst er op dat dit een verkeerde en zelfs misleidende voorstelling van zaken is. Ellian schreef daar, ook op 9 september over: ‘Ik hoorde Eurocommissaris Frans Timmermans zeggen dat het hier nul komma nul nul zoveel procent van de Europese bevolking betreft. Dat is niet waar en dat weet hij ook. Het gaat hier om veel meer mensen uit het Midden-Oosten en Afrika die zich in de Unie willen vestigen. De Europese Unie bestaat uit 28 landen, maar immigranten willen slechts naar een paar landen in het westen en noorden van Europa. (…) Denkt u dat zij voor de vrijheid van meningsuiting of godsdienstvrijheid naar de EU willen verhuizen? De meeste soennitische strijders in Syrië vechten voor het vestigen van een sharia-regime’.

    TINA

    Volgens Juncker is er geen alternatief. De refugee crisis móet gemanaged worden. En wel door een verdeelsleutel op te leggen aan de lidstaten. Dat is althans wat Juncker wil. Tegelijkertijd beseft hij dat het water Griekenland, Italië en Hongarije aan de lippen staat en wil hij deze landen ontzien. Ook de Baltische staten, die bezwaar hadden aangetekend tegen de quota, worden ontzien, evenals de niet-Schengen landen. Zo komt het zwaartepunt te liggen op Duitsland, Nederland en Frankrijk. Frankrijk wordt ontzien door de EC, die het land telkens uitstel geeft om te voldoen aan de afgesproken criteria.

     

       Bovenop de eerder vastgestelde 40.000 moeten er nog eens 120.000 vluchtelingen opgevangen worden

     

    Bovenop de eerder vastgestelde 40.000 moeten er volgens Juncker nog eens 120.000 vluchtelingen opgevangen worden, in totaal dus 160.000. Hij is van plan om volgende week, op 14 september, de Europese Raad te verzoeken om de voorstellen van de Commissie te aanvaarden. Europa heeft in het verleden de fout gemaakt onderscheid te maken tussen joden, christenen en moslims. Er is geen religie, geloof of filosofie als het gaat om vluchtelingen, aldus Juncker.

    Meer Europa

     

    Daarom is er meer Europa nodig. ‘Winter is coming’. Nu moet Europa haar humane gezicht tonen, aldus Juncker. Reden waarom er nu een permanent mechanisme in het leven moet worden geroepen om toekomstige vluchtelingenstromen in goede banen te leiden. ‘We need more Europe in our asylum policy. We need more Union in our refugee policy‘, luidden Junckers woorden.

     

    De weg daar naartoe is een permanent mechanisme voor asielpolitiek, analoog aan het permanente noodfonds ESM (Europees Stabiliteits Mechanisme). Juncker gaf aan dat de Commissie begin volgend jaar met een uitgewerkt voorstel gaat komen, waarin migratie op Europees niveau wettelijk geregeld wordt.

     

       Veel landen waaronder een aantal Oost-Europese, Denemarken en Groot-Brittannië zijn niet enthousiast

     

    Of dit er uiteindelijk ook van gaat komen is de vraag. Veel landen, waaronder een aantal Oost-Europese, Denemarken en Groot-Brittannië zijn niet enthousiast. In Nederland is het de vraag wat de VVD van premier Rutte als definitief standpunt zal innemen. Weliswaar gaf de verantwoordelijke staatssecretaris Dijkhoff de afgelopen dagen in meerdere media optredens aan achter de Europese aanpak te staan, maar hij gaf daarbij ook aan dat er afspraken moeten worden gemaakt voor een structurele oplossing op de lange termijn. Die oplossing ligt wat hem betreft in opvang in de regio. Ook fractievoorzitter Halbe Zijlstra zit hard op die lijn.

     

    Coalitiepartij PvdA vindt de voorstellen van Juncker over het asielbeleid prima. Ze zijn geheel in lijn met de opvatting van de sociaal-democraten. Of dit tot de zoveelste clash binnen de regering gaat leiden, moet worden afgewacht. Al eerder struikelde de coalitie bijna over de kwestie ‘Bed, bad en brood’, over wat te doen met uitgeprocedeerde en dus illegale asielzoekers.

     

    Migratie was niet het enige onderwerp waarover Juncker sprak, al vormde dat wel verreweg de hoofdmoot van zijn State of the Union. Ook op de onderwerpen Griekse crisis, eurozone en de Europese economie stipte Juncker een aantal punten aan.

    Eurozone

     

    Ten eerste herinnerde hij eraan dat lidmaatschap van de eurozone volgens de verdragen ‘irrevocable‘, onomkeerbaar, is. Je kunt er wel in, maar nooit meer uit. De euro is daarmee tevens een politieke munt. Dat bleek eens temeer uit Junckers toelichting bij het onderhandelingsproces met Griekenland: ‘.. it is not a technical question whether you increase VAT not only on restaurants, but also on processed food. It is a political and social question’. Hetzelfde gold voor de btw-verhoging voor medicijnen en de hervorming van de pensioenen, zo voegde hij er aan toe. Ook dat waren geen technische, maar politieke besluiten. De deal met de Grieken was onafhankelijk van welke regering er straks komt te zitten: ook die zullen zijn gebonden aan de gemaakte afspraken met de trojka.

    Lessen

     

    Juncker had van de Griekse crisis een aantal lessen geleerd, zei hij. Onder meer dat er dringend behoefte is aan een meer coherente eurozone. Het liefst met een eigen mandaat, een eigen minister van Financiën en eigen belastingen. De werkloosheid is immers nog steeds hoog en de economische groei laag. Junckers investeringsplan om 315 miljard euro aan te wenden voor die groei kwam ook nu weer ter sprake. Het EFSI-fonds (European Fund for Strategic Investments) is hiermee belast en Juncker wist trots te melden dat uit dit fonds de verlaagde energierekening van 40.000 Franse huishoudens was betaald en dat er 6.000 banen waren geschapen (via een grootschalig energiezuinig investeringsproject voor Frankrijk). Ook in Spanje en Ierland, twee andere zwakke eurobroeders, waren er succesvolle projecten met het EFSI gerealiseerd. Of dit rendabele investeringsprojecten waren, vermeldde Juncker er niet bij.

     

       Juncker wil vol inzetten op een diepere integratie van de eurozone en de EU

     

    Juncker wil duidelijk vol inzetten op een diepere integratie van de eurozone en de EU. Er moet een Kapitaalmarkt Unie en een Energie Unie komen en het Plan van de Vijf Presidenten moet gezwind ter hand genomen worden, zo verklaarde hij tegenover het EP. Juncker wees erop, dat het EP nauw bij de gang van zaken betrokken zou worden, voorzitter Martin Schulz was tenslotte niet voor niets een van de vijf ondertekenaars. Begin 2017 moet die diepere integratie van de eurozone een feit zijn, aldus de Commissievoorzitter. En ook dit vereist politieke besluitvorming: ‘You cannot run a single currency on the basis of rules and statistics alone. It needs constant political assessment, as the basis of new economic, fiscal and social policy choices‘.

     

    Ook wil Juncker een Europees Depositogarantiestelsel, een nog ontbrekend onderdeel van de vier fasen van de Bankenunie. Dit betekent dat bedragen tot 100.000 euro van depositohouders zullen worden gegarandeerd, voor alle EU-ingezetenen.

     

    Nieuw was Junckers voorstel om de voorzitter van de Eurogroep [nu de Nederlandse minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, red.] een speciale plaats te geven in internationale financiële organisaties, zoals het IMF. Daarmee zou de eenheid van de eurozonelanden worden bevestigd. Hoe dit voorstel zich verhoudt tot de belangen van de niet-euro landen vermeldde Juncker niet.

    ESM

     

    Daarnaast moeten de belastingen worden ‘geharmoniseerd’. Niet alleen met mooie woorden, maar ook met daden, zo waarschuwde Juncker. Die harmonisatie moet niet alleen gelden voor bedrijven maar ook voor burgers. En behalve de belastingen moeten ook de verschillende Europese arbeidsmarkten worden geharmoniseerd, zodat mensen uit verschillende landen gemakkelijker elders in de eurozone aan de slag kunnen gaan en ondernemers tegen dezelfde voorwaarden als in hun eigen land bedrijven kunnen starten in andere lidstaten. Om dat alles mogelijk te maken is een eigen eurozone schatkist (Euro Area Treasury) nodig, een eurozone belastingkantoor, met een speciale rol voor het permanente noodfonds ESM.

     

       Het ESM heeft een onbeperkte financiële capaciteit en staat buiten de nationale parlementen

     

    Dat ESM heeft in beginsel een onbeperkte financiële capaciteit en staat buiten de nationale parlementen. Dat wil zeggen dat, wanneer de Raad van Gouverneurs via de directeur van het ESM om geld van de lidstaten vraagt, die landen dat dan moeten overmaken. En wel binnen zeven dagen. De nationale parlementen hebben daar dan niets meer over te zeggen. Waardoor de nationale lidstaten buitenspel staan bij het beheersen van deze geldstromen. Brexit

     

    Niet euro-landen als Groot-Brittannië doen hieraan niet mee, toch doet in dat land de gedachte opgeld aan een brexit, een vertrek van Groot-Brittannië uit de EU. Premier Cameron wil een in or out-referendum organiseren en de afspraken met de EU herzien, met name op financieel vlak en op het gebied van regelgeving. Dus wijdde Juncker een passage in zijn speech aan de Britten. Juncker herhaalde maar weer eens dat hij de Britten er graag bij wil houden en verklaarde er alle vertrouwen in te hebben dat er een ‘fair deal‘ kan worden gesloten met Groot-Brittannië. Hoe precies, werd niet duidelijk.

     

    De laatste twee onderwerpen besteedde Juncker aan de kwestie Oekraïne en aan het onderwerp klimaatverandering. Over Oekraïne hield hij zich op de vlakte. Hij wees erop dat de sancties tegen Rusland gerechtvaardigd waren en dat de belangen van met name de Baltische staten zeker gesteld moesten worden. Over het klimaat verklaarde hij ernaar te streven dat in 2030 de CO2-uitstoot met 40 procent afgenomen moet zijn en dat het Europa’s prioriteit is om een robuuste wereldwijde klimaatdeal te sluiten. Opnieuw zonder in detail te treden over mogelijke maatregelen daarvoor.

    ‘We need more Europe’

     

    Juncker concludeerde: ‘We have to change our way of working. We have to be faster. We have to be more European in our method. Not because we want power at European level. But because we need urgently better and swifter results. We need more Europe in our Union. We need more Union in our Union‘.

    *

     

    UITLEIDING

    De enige die volgens mij nog kan helpen, is Merlijn de Tovenaar. Of hoe heette in de Klassieke Muziek de Baas van De Leerling Tovenaars weer, die graag eens hun kunsten willen uitproberen, terwijl de Baas naar Sint Juttemis was. Maar net als de ‘vluchtelingen’ maar blijven toestromen, bleven de bezems maar vanzelf vegen en bleven de emmers water maar zichzelf uitgieten. Dan zaten ze met de handen in het haar en liepen zo rap hun benen hen konden dragen.

    Het verschil tussen de klassieke muziek en moderne JAZZ is inderdaad opmerkelijk. Maar ja, het is nu eenmaal zo, dat bepaalde apensoorten liever oerwoudmuziek horen, dan vioolklanken uit de Beschaafde Wereld.

    Waarbij ik mij terecht afvraag, hoe lang het nog zal duren, voor die JU87 voor het oog van de camera, als begroeting (of als afscheid) in de ballen knijpt van de genodigde….

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    11-09-2015, 16:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2846

    *

    Vrijdag 11 september

    Zon 7u11-20u07

    H Vinciana van Wintershoven

    *

    11/9 La Diada, Nat Feestdag Catralonia. Kunnen ze daar vieren, SAsamen met een uitgebreid contingent van 41.000 azijnvinders.

    *

     

    Amerika, en dus automatisch de gehele wereld, herdenkt vandaag deze Dag der Schande. Daarom schrijven we ook niet 11/9, maar 9/11, de omgekeerde wereld. Hadden de VS op dat ogenblik gedaan wat ieder normaal mes zou doen, namelijk terugslaan, dan was er nu en ook nooit meer sprake geweest van een ‘Islam-dreiging’.

    Allah Akbar-piloten die in vredestijd burgervliegtuigen vol onschuldige passagiers opzettelijk te pletter vliegen: het was immers maar een voorsmaakje. Een speciale soort ‘amuse guele’, voor de hoofdschotel die we nu op tafel gezet krijgen: de instorting en totale vernietig van geheel Europa.

    Die twee brandende en instortende wolkenkrabbers, als zinnebeeld van een vernietigd Avondland…

     

    .

    *

     

    *

    .

    eerbetoon of zwaar beledigend voor de Islammerij?

    *

    INLEIDING

    Antwoord op de vraag in de titel hierboven: Een volkscommissaris moet zekerlijk zijn Geschiedenis helemaal niet kennen. Integendeel zelfs, hoe minder hij er van afweet, hoe groter kemels hij (en zij hele Staf) kunnen schieten. Zo verweet hij de Hongaren, dat ze ooit hun land wilden ontvluchten (toch niet om in de Islammerijlanden beschutting te zoeken!) voor een totalitair systeem zoals dat thans geïnstalleerd wordt in gans Europa.

    Met evenveel klank vergat hij de Spaanse vluchtelingen te vermelden, die net vòòr WO II hun land verlieten, op de vlucht voor de Rode Terreurbeden die ook daar het communisme wilden invoeren. In mijn oren klinkt nog altijd het refrein, dat ik als kind meedroeg van de straatzangers, die na de Hoogmis met veel tremelo’s in de stem zongen van ‘Ziet mij aan arme Spaanse Vluchteling’…. Het sneed de moeders door merg en been en onze Pa bleef dat deuntje maar herhalen om ons Ma te plezieren. Diene Franco was wel geen heilige, maar hij zou later zijn land uit Hitlers oorlog houden, en nog vele jaren lang en gelukkig leven. Hij kwam zelfs in Motril op de kofie en dat zegt toch heel wat.

    Heel ons kerkje zat trouwens te snotteren, toen enkele tijd later, de Pastoor preekte dat hij zou rondgaan met de schaal, daar er een jonge Hongaar helemaal te voet van daar in Poperinge was beland, en dat die nu voor Priester wilde leren, maar daarvoor geen geld had.

    Niemand hoeft dus ‘Historicus’ te zijn, om de waarheid te kennen die hij zelf beleefd heeft.

    *

    Kijk, en als nu een Hongaars Bisschop het waagt om ter spreken, dan denk ik onwillekeurig aan dat ander schisma in de RK, toen Luther, toch een eerlijk man, in Rome ging vertellen: ‘Hier sta ik – ik kan niet anders’.

    In onderstaand artikel maakt U dus kennis met de juiste kant van de waarheid.

    *

    Even tot rust komen met een rustgevende video. Heb het altijd gezegd, dat de scheiging tussen Zuid & Noord de grootste vergissing is van de laatste 500 jaar. Waren we nog één Natie geweest, dan was de Heer Wilders nu een bloediegen landgenoot geweest. Beluister deze man       nu even via deze link, en U zult mij gelijk geven.

    https://youtu.be/UQXX6Z1J6gU

    Let vooral op die Pechond, met zijn ‘Geloofd zij Jezus Christus’ dat hij vergelijkt met ‘Allah Akbar’.

    Ooit al op TV eens ‘Geloofd zij J.C’ horen roepen, als een bende moordenaars aan het werk was?

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    Hongaarse bisschop spreekt paus tegen: “Dat zijn geen vluchtelingen. Dat is een invasie!”

    *

    Paus Franciscus heeft het een morele plicht genoemd om vluchtelingen in Europa op te nemen. Maar het hoofd van de katholieke kerk krijgt uit Hongarije vastberaden tegenspraak. “Dat zijn geen vluchtelingen. Dat is een invasie”, zei László Kiss-Rigó, bisschop van Szeged-Csanád, de regio in het zuiden van Hongarije waar in de afgelopen weken tienduizenden mensen uit Syrië en andere landen het land binnengekomen waren. “Ze komen hier naartoe en roepen ´Allahu Akbar´. Ze willen veroveren”, zei de geestelijke tegenover de “Washington Post”.

    De mensen zouden zich als vluchtelingen vermommen en daarmee de christelijke waarden bedreigen. De Syriërs in Hongarije zouden in ieder geval geen hulp nodig hebben, want “ze hebben geld”, aldus de bisschop. Bovendien zouden de meeste migranten zich “zeer arrogant en cynisch” gedragen.

    Daarmee zit Kiss-Rigó op één lijn met de Hongaarse minister-president Viktor Orbán, die zichzelf eveneens de beschermer van de christelijke deugden in Europa noemde en daarmee zijn harde koers tegenover “vluchtelingen” rechtvaardigde.

     

    “Ik ben het volledig eens met de minister-president”, zei Kiss-Rigó, die negen jaar geleden door paus Bendictus XVI. tot bisschop van Szeged-Csanád werd benoemd. Paus Franciscus daarentegen zou geen flauwe notie hebben van de daadwerkelijke situatie.

    (Bron: “Spiegel-Online”)

    Bron:
    www.pi-news.net

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    *

    UITLEIDING

    Als er later ooit nog over onze generaties zal gesproken of geschreven worden, zullen wij gesitueerd worden als ‘die leefden voor de ISEUR. De Islamitische Staat Europa, ook wel de Nieuwe Wereld van Het Wereld Kalifaat genoemd. Maar gezien voordien al overal het Arabisch als enige taal zal ingevoerd geweest zijn, zullen onze nakomelingen dat niet eens weten, want ze zullen alleen nog Arabische spaghetti-tekens rond zich zien. En als ‘dhimini’ moeten ze zelfs niets eens kunnen lezen of schrijven….

    *

    Het is maar dat U het weet: vandaag bloklettert de Italiaanse pers opnieuw de commentaar op onderstaande afbeelding die IS verspreidt:. Het Vaticaan hult zich in stilte. “Vandaag lachen de Italianen nog, maar binnen 20 jaar zullen WIJ het zijn die lachen

    Benieuwd naar de eventuele commentaar van de Her Pechhond, of van zijn collega Krombeen. Die wrijven zich ongetwijfeld in de handen, eenmaal ze zich voorbij de bergen lijken hebben kunnen denken.

    Ja Ja, is waar Schrift men hier. Ook in de tijd van de Catharen, de Albigenzen en de Hugenoten vloeide er bloed in Europa. È vero. Heet juist, want Het Beest slaapt nooit. De laatste tijd hoewel is het in de huid van de diene Allah gekropen, dàt is waarmee we moeten bezig zijn. De ‘Godsdienstoorlogen in Europa: daar zullen wij geen last meer van hebben. Ook niet van heksenverbranding of van zogezegde ‘Godsoordelen’ of ‘Vuurproeven’. Ook toen ging het om wereldse macht: de 3 G’s – weet U. IS daar tegenover, stelt namelijk niet eens vragen, als het zover is. Zelfs niet als U Uw eigen afgesneden hoofd zou aanbieden….

    *

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     










    11-09-2015, 12:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    10-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2845

     

    *

    *

    Place de la Bastille in Parisa

    .

    Jammer voor de Jihadisten, anderen zijn hen voor geweest. De plaats staat nu leeg…..

    *

    INLEIDING

    Voorafgaande notitie en, naast de kwestie, stijllverwantschap.

    Mijn uitgever (het is inderdaad een dame, en wat voor een) stelt voor om te gaan samenwonen. Huidige kinderen of gezinstoestand: geen bezwaar, kakelt ze opgewonden en door iets of niemand te stoppen..

    JUGENSTIL dat is de boodschap, en meer moet dat zijn….

    *

    Straatsburg? Dus. Me dunkt dat Perffesser Carl Devos (zie voorgaande column op deze blog) een totaal andere versie heeft gehoord dan deze hieronder besproken. Akkoord dar geleerde mannen nu eenmaal geen aandacht hebben voor details, maar het aangevoerde cijfermateriaal verschilt toch van meerderde nullen. Een paar 10.000 bij 60.000.000: dat loopt toch rap op!

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/ en

    http://www.vrijechroniqueurs.nl/juncker-wil-de-eu-grenzen-openen-voor-miljoenen-immigranten/

    *

    Juncker wil de EU-grenzen openen voor miljoenen immigranten

    *

    Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker wil dat Europa zijn grenzen opent voor tientallen miljoenen immigranten uit de derde wereld.

    Dit maakte hij gisteren duidelijk in een een links-radicale vurige toespraak voor het Europees Parlement, waarin hij verklaarde dat de 60 miljoen mensen op de vlucht in de derde wereld “slechts” elf procent van de totale EU-bevolking behelzen.

    In zijn betoog eist hij dat alle Europese landen hierin betrokken worden en de tsunami van vluchtelingen wat hij in de EU wil binnenhalen moeten bekostigen, alle EU-landen moeten voldoen aan de gemeenschappelijke EU regeling van asielontvangst.

     

    -Dit moet worden toegepast in alle EU-landen, en strikt nagevolgd worden, zei hij.

     

    Juncker sprak ook over een “systematische volksverhuizing” van honderdduizenden mensen uit de derde wereld landen als een oplossing om “de vergrijzende bevolking van Europa” te vervangen met nieuwe bevolkingsgroepen.

     

    – Ongeacht of men het eens of oneens is met immigratie zullen we de immigranten voor de toekomst nodig hebben, beweerde hij.

     

    Tijdens zijn toespraak gaf Juncker een sneer aan Hongarije wat weigert meer immigranten op te nemen. Onder andere door in herinnering brengen van de vlucht van Hongaren tijdens de communistische onderdrukking in de jaren 50 van de 19de eeuw.

     

    – Het Europa waar ik in leef wordt geïllustreerd door mensen die willen helpen. Een Europa wat weigert te helpen wil ik niet in leven, volgens Juncker.

     

    Hij krijgt sporadisch protest van individuele leden van het Europees Parlement, die in tegenstelling tot hem, democratisch door volksverkiezingen verkozen zijn. De onvrede wuift hij spottend weg, en neemt met duidelijk genoegen de ovatie van de socialistische en links liberale leden van het Europees Parlement in ontvangst, die hun handjes blauw klappen om de islamitische vluchtelingstroom naar Europa aan te moedigen.

    Het politieke tijdschrift Politico wist al snel te constateren dat Juncker “erg ver van de waarheid is afgedwaald”, zowel in de zienswijze van de meeste inwoners van de EU in de perceptie van de asielchaos, als hun volksvertegenwoordigers. De meeste landsregeringen proberen daarentegen de massale instroom van de derde wereld te voorkomen, met in gedachte de verwoestende gevolgen, toenemende criminaliteit, segregatie, en een versplinterende samenleving.

     

    De ruim 60-jarige “EU-president” vroeg zich ook af of er nog meer “veilige landen” zijn waar asielzoekers naar verwezen kunnen worden als de EU niet in staat is om de verzorging voor alle islamitische vluchtelingen op te nemen.

    *

    UITLEIDING

    Zou de Heer Volkscommissaris JU87 er weet van hebben, hoeveel miljoenen ongeboren kinderen er al als slachtafval uit de abortusklinieken in het ‘vrij gevochten’ Europa zijn afgevoerd? De nog verhandelbare delen eerst geselecteerd voor de groeiende markt in dat soort zaken, en het overschot als restafval van hospitalen naar de vilbeluiken? Zou een aardige slok op de borrel schelen, moesten al die slachtoffertjes hebben kunnen blijven leven. Dan ware er zekerlijk geen nieuwe ‘invasie’ nodig geweest van miljoenen halve wilden. Waarvan het ergste, de ‘familie hereniging’, nog moet komen….. Zonder nog te spreken van de vele ‘gemengde huwelijken’ met van die ‘twijfelaars’ als nakomelingen…..

    De Heer Volkscommissaris moet weten wat hij wil: noch eieren, noch jong, maar gewoon iets helemaal nieuw. Iets dat ze, zoals God zelf, uit het niets hebben kunnen maken.

    Hitler spaarde daarbij het Eigen volk, hij wilde vooral de Joden weg, en nu zijn wij gewoon allemaal aan de beurt.

    Leve de vooruitgang! Sinds 1789 en De Inname van de Bstille, waar nog een (1) enkele gevangene in de boeien zuchtte, weet U nog? Dat moet zowat eenzelfde verhaal zijn als dat van het verdronken jongetje), is de snelheid van de achterwaartse vooruitgang nog nooit zo hard geweest. Dank zij de Rode Progressieve wereldverbeteraars, zijn we nog nooit zo dicht genaderd bij het doorbreken van de geluidsmuur richting afgrond.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     






    10-09-2015, 15:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2844

    *

    *

    .

    *

    INLEIDING

    ‘Steet of die joenion’: een hele bedoening! Wat zeg ik? Bedoening?! Een hele bewoording ware beter geweest, want van ‘doen’ is er helemaal geen sprake. Van dreigende woorden wel. Shakespeare zou daarover gezegd hebben: ‘Words! Words! Words!

    Het enige voordeel van die speech is, dat de Totalitaire Staat in Wording deze keer wel heel diep in zijn kaarten heeft laten kijken. A.H.W. een echte JU87 STUKA-duikvlucht met huilende sirenes en ratelende mitrailleurs, verschilt alleen nog van wat vroeger ‘Ein Führer Befehl’ was, dat er geen doden of gewonden bij vielen. Meteen weet de hele wereld, dat échte duikbommenwerpers ons bedreigen. En dat het geen speelgoedjes dreigen te worden, wat de meeste mensen wel denken. Souvereiniteit? Democratie? Ach, man! Ga toch mee met je tijd! Anders zijn Uw dagen geteld. Lijk de Rode ‘Genteneirs’ vroeger plachten te zeggen: ge moet hunne moat zijn (denken zoals zij), of ze sloan up joen mulle’. Zaan Frood zei letterlijk hetzelfde, zelfs zeer toepasselijk, in het Duits!

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/buitenland/geen-opvang-dan-volgt-straf-van-eu-a2450604/

    *

    Geen opvang? Dan volgt straf van EU

    Harde taal in vluchtelingenplan van Commissievoorzitter Juncker

    *

    Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker bijt van zich af en eist dat alle Europese lidstaten hun verantwoordelijkheid nemen in de vluchtelingencrisis. Zo niet volgen er sancties. De uitwerking van Junckers spreidingsplan zal een huzarenstukje worden.

       'De politieke druk wordt extreem opgevoerd. Dit is de prijs die een lidstaat betaalt voor deelname aan Europa'

       Hendrik Vos, Europa-kenner UGent

     

    In zijn state of the union laat Juncker er weinig twijfel over bestaan. Er moet een verplichte spreiding komen van 120.000 vluchtelingen over alle lidstaten, boven op de 40.000 die voor de zomer waren aangekondigd. Bovendien moet er bij een nieuwe crisis een automatische herverdeling van migranten komen. Als compenserende maatregel komt er een Europees terugstuurplan voor afgewezen asielzoekers, een noodfonds van 1,8 miljard euro voor Afrika en de oprichting van een Europese grens- en kustwacht.

     

    Juncker wil met zijn plan Hongarije, Italië en Griekenland ontlasten, en de 120.000 asielzoekers die er opeengepakt zitten binnen Europa herlokaliseren. De spanning in die landen blijft toenemen. Hongarije plant zelfs militaire manoeuvres in de omgeving van de grens met buurland Servië, onder het motto 'vastberaden optreden'.

    Soevereiniteit opgeven

     

    Opvallend is het taalgebruik van Juncker, die het heeft over een 'verplichting'. Lidstaten die zich niet aan de nieuwe richtlijnen houden, zullen strenger worden bestraft, zegt de Europese Commissie, zonder details te geven over mogelijke sancties. Professor en Europa-kenner Hendrik Vos zegt dat Juncker hiermee de regels naar zijn hand zet. "In verband met de migratiequota is er binnen Europa afgesproken dat er unanimiteit moet zijn. Die is er hier niet. Maar om de lidstaten die dwarsliggen over de streep te trekken, wordt de politieke druk extreem opgevoerd. Het is de prijs die een lidstaat betaalt voor deelname aan Europa. En daarbij hoort het deels opgeven van de soevereiniteit. Je kunt niet steeds je eigen gelijk halen en tegelijk pleiten voor een eengemaakt Europa."

     

    Op 14 september komen de lidstaten opnieuw bijeen, en dan wil Juncker zijn plan goedgekeurd zien. De tijd dringt, en de uitwerking van het hele spreidingsplan is een logistiek en humanitair huzarenstukje. Hoe verspreid je 120.000 mensen over de verschillende lidstaten?

     

    Er komt een samenwerkingsverband tussen EASO (Europees Ondersteuningsbureau voor Asielzaken), Frontex (Europees agentschap voor operationele samenwerking aan de buitengrenzen) en de lidstaten.

     

    Griekenland, Italië en Hongarije krijgen een vergoeding (500 euro per persoon) om transport te regelen naar de diverse gastlanden. Daar krijgen de vluchtelingen het recht om te verblijven, inclusief de voorzieningen die daarmee gepaard gaan. Het plan voorziet 6.000 euro per vluchteling voor het gastland.

     

    Die mensen zouden in fases worden overgebracht, om de lidstaten de tijd te geven hun opvangcapaciteit aan te passen. Binnen de twee maanden moet het plan op kruissnelheid zitten. De vluchtelingen die op eigen houtje naar een andere lidstaat trekken, kunnen worden teruggestuurd.

    Officieel standpunt

     

    In ons land wordt Fedasil de coördinator. Woordvoerster Mieke Candaele: "Het is vandaag evenwel nog veel te vroeg om daarop commentaar te kunnen geven."

     

    Binnen de regeringstop valt te horen dat er nu zo snel mogelijk een officieel standpunt moet worden vastgelegd. Dat is hoognodig, na de kakofonie van de voorbije weken. Vanmiddag heeft premier Charles Michel (MR) een gesprek met Juncker. Intussen worden minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) en staatssecretaris voor Asiel Theo Francken (N-VA) ondervraagd in het parlement. Maandag zakken Francken, minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) en defensieminister Steven Vandeput (N-VA) af naar een Europese top over de asielcrisis. Het plan van Juncker wordt daar in detail besproken.

    *

    UITLEIDING

    De Perfesser (aan wiens geleerdheid we niet mogen twijfelen) vernemen we dat het speechke van Zaan Frood niets anders dan een testbalonnetje is geweest. Hij verslikt zich wel in de aantallen (Perfessers zien altijd het geheel, en letten nooit op details), maar ondertussen weten we het toch. Er zal nog wat bla-bla-bla verkocht worden, en dan is het zo ver. Barbertje moet hangen en ze mag dat voordien goed voelen. Messen dienen nu eenmaal om goed in de wonde te worden rond gedraaid.

    Hoe het bijvoorbeeld in Deutschland über Alles afloopt met het heilige ‘Stakingsrecht’, heeft U gisteren kunnen zien bij Lufthansa. Dat is enerzijds wel goed, het voorkomt anarchie maar anderzijds toch onrustwekkend, toch: in Deutschland ist alles möglich! En op die manier zal de EU bestuurd worden. Ordnung muss sein! Anders zijn Uw dagen geteld.

    Dat men in Hispaniën de ‘Reconquisata’ ongedaan wil maken? Et alors?! Het is toch een oud gezegde, dat waar een Moslimmer ooit zijn begerig oog heeft op laten vallen, voor altijd aan de Moslimmerij toebehoort?! Bewijzen van het tegendeel, zelfs al zijn die in hardsteen van 4.500 jaar oud, zoals in Aleppo of Palmyra, moeten daarom verdwijnen. Inch’Allah, en niets anders!

    *

    Dat is trouwens ook de hoofdrede waarom Mo Slimmerds zo gebeten zijn op de Christenen. Zij kunnen namelijk niet verteren, dat zij die God van de Christenen, die er al was van in den Beginne, niet kunnen lokaliseren om Hem… de kop af te kerven.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) De Groene Waterman

     

    *

    EINDE

    *

     






    10-09-2015, 14:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!