MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    02-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.833 OEF !! ZE ZULLEN GEEN SOLDATEN STUREN

    A.D. zaterdag 2 juni 2012xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    833 OEF !! ZE ZULLEN GEEN SOLDATEN STUREN

     

    De Sansnculotten Blauwhelmen van Napoleon

     

    Waren dus niet de laatste Franse  Vredesproepen?!

    ***

    Die twee verslaggevers, parlementairen van de Parijse Assemblée Natioonale, die als Kuifje in Beglië de sfeer zijn komen opsnuiven : wie zou die gestuurd hebben? Of moet ik eerder zeggen :wie zou hen gevraagd hebben? Ze hebben daar in Parijs toch hun diplomatieke verslaggevers?  L’Oeil de Moscou à Bruxelles, dat slaapt toch nooit? Of is dat de angel van de veroveringszucht die hen heeft gestoken? De om de zoveel tijd opkomende virus die hen kwelt om andermans have en goed te komen stelen?

    Clair, zoals men in Antwerpen zegt. Of, vrij vertaald : ‘A la bonheur’ De nostalgische ontboezemingen in het rapport zijn inderdaad met de nodige bombarie door de ondervraagden gebracht en door de rapporteurs opgetekend met het nodige gezag. Het zijn immers parlementairen, en dan nog wel Franse Parlementairen, en geen hoernalisten van 13 in een dozijn.  Ze vallen dus niet eens op, die nauwelijks geheim gehouden dubbele bodems.

    Zoals in de eerste de beste misdaad-roman, om de dader te vinden volstaat het, na te gaan wie profiteert. Dat is een Latijnse logica die stamt uit de Klassieke Oudheid.

    Maar de Vlamingen mogen gerust zijn : voorlopig worden er geen soldaten gestuurd…. Tot Hollande wat vaster in het zadel zit?

     

    Kroniekje over :

    't Pallieterke

    Vandaag (30 mei)  lezen we in De Morgen een uitgebreid artikel over de Franse rapporteurs die een verslag hebben opgesteld over de toestand in België.  Even later werd het DM-artikel opgepikt door DS online.  Het rapport is weliswaar al een dikke maand oud, maar het duurde tot vandaag dat de Vlaamse pers er aandacht aan besteedde. Met als gevolg dat ook vandaag pas Karim van Overmeire van de N-VA en Kris Peeters wakker schoten.

     

    Ze hadden beter  't Pallieterke gelezen, want in ons nummer van verleden week (22 mei) kon u al een uitgebreide synthese lezen over het rapport van de Franse parlementsleden.

    ****

    Lees hier het artikel in 't Pallieterke:

    Franse rapporteurs willen Wallonië wel, maar nu nog niet

    Bel et bien fasciste

    Waar politici hun geld zoal mee verdienen. Franse parlementsleden hebben de voorbije maanden de Belgische staat even onder hun scanner geschoven. Het resultaat van hun onderzoek resulteerde in een lijvig rapport (“La situation intérieure de la Belgique”, 113 bladzijden) en in een debat in het Franse Parlement. Het rapport én het debat bleven in de Vlaamse pers vrijwel onbesproken. Het weekblad Le Vif/L’Express  spendeerde er vorige week een volle bladzijde aan. Frankrijk houdt zich vooralsnog afzijdig (toch voor de schermen), maar er zitten er daar met veel goesting om Wallonië met open armen te ontvangen. Ondertussen blijven de Fransen, eenzijdig geïnformeerd, toch maar lekker uithalen naar de onverdraagzame Vlamingen: racisme, fascisme, en meer van dat.

    Wie waren de Franse enquêteurs? Robert Lecou (UMP, partij van Sarkozy) en Jean-Pierre Kucheida (PS) spraken in Parijs (vorige zomer) en Brussel (februari 2012) met een aantal prominenten over de Belgische politiek. Het lijstje gesprekspartners is meer dan interessant: vooral veel “eigen volk eerst” (veel meer Francofonen dan Vlamingen), en onder de schaarse Vlamingen veel belgicisten.

    En wie waren hun circa veertig “Belgische” gesprekspartners? De CD&V’ers Rik Torfs, Servais Verherstraeten (staatssecretaris voor Institutionele Hervormingen) en Helga de Baerts (raadgever van Kris Peeters), Herman de Croo (Open Vld), en de N-VA’ers Karl Vanlouwe (voorzitter Commissie Buitenlandse Zaken), Jan Peumans (Vlaams Parlementsvoorzitter) en Bart de Wever. Toch wat minder zwaargewichten dan aan Franstalige kant: Armand de Decker (MR, minister van Staat), voormalig minister Philippe Busquin (PS), senator Francis Delpérée (CDH), Charles Picqué (PS, Brussels minister-president), André Flahaut (PS, Kamervoorzitter).

    De Fransen gingen ook in gesprek met journalisten. Ze beperkten zich gemakshalve tot de crème van de Francofone journalistiek: Béatrice Delvaux van Le Soir, Martin Buxant én Christian Laporte van La Libre, Jean-Pierre Stroobants, de Francofone (B) correspondent voor Le Monde  en Jean Quatremer, correspondent van de linkse Franse krant Libération. Netjes verdeeld.

    Objectief als ze zijn, dachten de Fransen ook aan de academici. Langs Vlaamse kant viel de keuze op Dave Sinardet. Bingo! Als compensatie voor het geluid van deze voormalige B-plusser speelde vooral het klokkenspel van de overkant: Pascal Delwit (ULB), Philippe van Parijs (UCL) en politoloog Jean Faniel (Centre de recherche de l’information socio-politiques, Bruxelles)

    Prominente “kenners” van het Belgenland mochten niet ontbreken: Mia Doornaert (onvermijdelijk), Paul baron Buyse (Bekaert, ook B-plusser), Baudoin Velge (directeur van de poepchique Belgenclub Cercle de Lorraine, ex-VBO, topman Interel-Belgium) en Françoise Masai (vicegouverneur van de Nationale Bank).

    Belgische geest

    Terug naar de Lecou en Kucheida, de Kuifjes uit Frankrijk. Die konden er niet naast kijken. Onmiskenbaar groeit in België de kloof tussen de twee gemeenschappen. België is een permanente diplomatieke conferentie (dixit De Gucht) en het almaar langer worden van de crisissen kan er op wijzen dat die mechanismen niet langer werken. Hoewel er relatief weinig separatisten zijn (“15 tot 20 procent”) kan de centrale (federale) overheid maar overeind blijven met permanente aanpassingen. Een “Belgische geest” is er niet meer. Krachten die het verdwijnen van het land willen voorkomen, moeten op die uitdaging een antwoord vinden.

    Toch blijven de rapporteurs vaag in hun conclusie. “Ca va durer ce que ça va durer”, klonk het in het Franse Parlement. De Belgen weten het zelf niet, aldus Kucheida. Een Vlaming die zijn toelichting leest, ziet meteen de zwakke punten in zijn betoog. Het Belgenconflict zou iets zijn van de jongste decennia? Neen, het is er vanaf 1830. Di Rupo zou bij de vorming van zijn regering (“een pyrrhusoverwinning”) grote toegevingen hebben gedaan? Denken de Vlamingen daar ook zo over? De gemeenteraadsverkiezingen zouden bepalend zijn voor het succes van De Wever? Klopt niet, want onvergelijkbaar. De volgende federale en regionale verkiezingen zullen dat wél zijn. De Vlamingen vergeten dat ze zelf lang konden profiteren van de Waalse rijkdom? Niets van aan, dat is een mythe.

    De tussenkomsten in de Commissie van het Franse Parlement leren dat er nog wel meer Fransen even eenzijdig richting België kijken.

    Jacques Myard (rechterzijde UMP) wist dat België een kunstmatige staat is, gecreëerd omdat de Engelsen het zo wilden. Ook hij viel frontaal de Vlamingen aan, omwille van sommige “fascistische methodes” inzake taalgebruik.

    Christian Bataille (PS) ging nog een stuk verder. “Le Nord et la Belgique, c’est la même chose! C’est le même pays! Il n’y a aucune différence entre Valencienne et Mons, par exemple. Je pense que la Belgique ne durera pas et que la France devra accueillir à bras ouverts la Wallonie.” Ook Bataille hekelde het gebrek aan solidariteit: zoals de Duitsers niet willen betalen voor de Grieken, en Milaan niet voor Napels, willen de Antwerpenaren niet betalen voor de Walen (sic). Een deel van N-VA is voor hem “bel et bien fasciste”!

    Wat was nu hun besluit? Moet Frankrijk Wallonië “opnemen”? Neen. Of beter: nu nog niet. De Waalse gesprekspartners hebben dat niet gevraagd (Bataille), en een al te gretig Frankrijk, dat zou de Belgische situatie verergeren (Robert Lecou).

    UWF

    Een eerste commentaar op het rapport van de Franse gezanten kwam er op de stek van de Union Wallonie France (UWF). De Fransen wijzen volgens UWF terecht op het fascistische reukje dat rond de N-VA hangt, nu daar zoveel overlopers van het Vlaams Belang onderdak vinden…

    Dat was nog relatief braaf, in vergelijking met wat het weekblad Le Vif L’Express allemaal schreef (18 mei). Pierre Havaux is niet tevreden, want de Fransen hebben in hun Commissie al bij al beslist niet meteen kleur te bekennen. Ze geven België op, zoiets (“La France enterre la Belgique”). De Belgische staat heeft de laatste cartouches verschoten “pour maintenir le brol”. De Fransen verstoppen zich achter diplomatieke voorzichtigheid.  Ondertussen blijven de arme Francofonen van Vlaanderen de gewillige slachtoffers van “onaanvaardbaar gedrag” in een regio waar de met fascisme besmette N-VA heer en meester is… Erger zelfs: de Franse gezanten hebben gesproken met de duivel zelve. Ze hebben De Wever ontmoet, stel u voor!  De man voor wie het werk maar zal af zijn als het federale niveau een lege schelp is.

    Hakenkruis

    Havaux ging nog eens praten met Myard en Bataille. De titel boven dit interview is duidelijk: “Des méthodes fascistes en Flandre”. Daar gaan we weer… Myard  hekelt de Vlaamse agressie tegenover Franstaligen, die in Vlaanderen “hun eigen taal niet kunnen spreken” (sic). Dat is misschien nog geen etnische, maar wel een culture “zuivering”…

    Bataille kweelt hetzelfde liedje. Hij heeft het over de “fascistische dimensie” van de N-VA. “In Griekenland pakt extreem rechts uit met het hakenkruis. Dat doet De Wever nog niet, maar zijn discours lijkt heel sterk op dat van extreem rechts in Oostenrijk en Italië: intolerantie, egoïsme, racisme, het afwijzen van vreemdelingen…”

    Wat zal of moet Frankrijk doen als het hier menens wordt? Volgens Myard zullen de Fransen partij moeten kiezen. Ze zullen geen soldaten sturen, want Vlamingen en Walen moeten zelf hun problemen oplossen, maar zonder twijfel zullen Walen en Fransen een klapke doen. Niet over een aanhechting bij Groot-Frankrijk, maar toch…

    Bataille zou Wallonië met open armen opvangen. “Dat lijkt me evident. Walen en Fransen zijn enkel door kunstmatige grenzen van mekaar gescheiden.”

    Denken de Walen hetzelfde? Moeilijk uit te maken. Voorlopig misschien nog niet. De regering-Di Rupo I zorgt weer voor brandstof voor Brussel en Wallonië. Ze kunnen daar nog even voort. En toch… In januari 2008 dacht nog ongeveer 80 % van de Walen dat België niet in de problemen zou komen. In de zomer van 2011 bleek uit een peiling in volle politieke crisis dat toen al de helft van de Walen er niet gerust op was (48 %). In geval van een splitsing van België zouden vier op de tien Walen een aanhechting bij Frankrijk wel zien zitten. Als Vlaanderen in 2014 eindelijk eens de knikkers telt, is niets onmogelijk. Pourquoi pas?

                                                                                                     Anja Pieters

         www.assemblee-nationale.fr/13/rap-info/i4360.asp)

     

     

    ***

    Diagonaal herlezen

    Alles samengeteld en gedeeld door twee : Frankrijk stuurt dus, zoals zo dikwijls in het verleden wèl is gebeurd, deze keer geen soldaten. Over Blauwhelmen werd voorlopig niet gesproken.Hebben we even geluk!

    De enige juiste conclusie in heel die burleske affaire werd donderdagin Villa Politica in het Parlement onder woorden gebracht door Gerolf Annemans : in dat rapport staat niets verkeerds (HaHa, de Niveanen zijn fascisten!) en nu weten ze officieel in Parijs dat er hier stront aan de knikker is. Vlaqanderen zou wel eens het egin van het einde kunnen zijn van de natie-staten in Europa, die een paar honderd jaar geleden door voornamelijk Engeland op poten werden gezet…. Wedden dat ze hun hart vasthouden voor de afscheidingsbewegigen in hun eigen land. De Bretoenen, de Normandieërs, de Basken…. Dan volgen gegarandeerd nog andere domino-steentjes : de Catalanen, de Ieren, de Schotten….

    Trouwens zei Annemans, de Niveanen beschuldigen van anti-belgisch gedrag: hoe kandanaa!? Dat is te zot om aan de kiekens te geven. Pour le donner aux poulets! Kijk eens waarmee die gasten werkelijk bezig zijn! Vlaanderen gaf zojuist zijn‘Handvest’ uit, met daarin (met triomfantelijke stem) Art 1, dat zegt dat Vlaanderen een deelstaat is van het Koninkrijk België, en met Art 2 dat dit Handvest zich beweegt onder de voogdij van de Belgische Constitutionele Grondwet…. Ce que veut dire avant tout, que la NVA sont des vrais patriotes! Patriotiques !

    Wedden dat in Parijs vanaf dat moment navraag gedaan wordt ‘ce que veut dire le O² dans le discours de ce fasciste qui venait de parler sur la Tribue comme un vrai brute ? ’?  Dat was het boek waarmee Annemans zwaaide : de Ordelijke Opdeling van België. O²?  C’’est kwa ; ce O² ? O Mon Dieu ! De l’oxygène? Les Flamands menacent leurs compatriotes francophones donc d’un gaz mortel ?

    Les Flamboches fabriquent donc une bombe avec du gaz oxygènique? Alors il faut faire vite ! Envoyez tout-de-suite nos troupes ONU avant même de se promener en Syrie ! ‘t Is wij moet help ons con-patriotes van de Frans culture universelle? Ouij doen dat teken elke preis. Die Syrie kiendjes kan wak! .

    Mag ondergetekende hierbij braafjes opmerken, dat de Parijse Franscouillons over heel de santekraam van belangstelling voor ons land, best eerst hun eigen archieven over de jaren 1300 zouden raadplegen? A bon entendeur, demi mot suffit!

    Tot slot : hebt U het gemerkt, hoe men in Parijs oordeelt over Di Jeanedtto I? Voorlopig kan Wallo/Brux nog even voort, want ze worden van brandstof (leuk ho het woordje zuurstof wordt vermeden) voorzien door hem. Oezo, brandstof, Mr Leterminator? Als U zich kunt vrij maken van Uw besognes op de Place Pigalle, wilt U dan eens komen uitleggen met wiens brandstof dat is? Hoe lang dat al duurt? En hoelang denken ze nog aan die O² te blijven liggen lurken? 

    Maar laten we ’t Pallieterke dankbaar zijn. Niet alleen voor deze tekst op hun website , maar vooral voor de namenlijst die nu openbaar is. Kwestie van te weten (of bevestigd te zien) wie de verraders zijn/waren. Ze mogen vroeg of laat dezelfde eer verwachten als Schurk de Châtillon, en de neef-schurk van de Franse Koning, Graaf Robert d’Artois, die Groeninge niet overleefde. 

    ***



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!