NIEUW: Blog reclamevrij maken?
MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
 • 5006
 • 5005
 • 5004
 • 5003 IK ZEG NIKS
 • 5002 IK ZEG NIKS


  Foto

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   

  Zoeken in blog


  VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
  02-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.833 OEF !! ZE ZULLEN GEEN SOLDATEN STUREN

  A.D. zaterdag 2 juni 2012

  833 OEF !! ZE ZULLEN GEEN SOLDATEN STUREN

   

  De Sansnculotten Blauwhelmen van Napoleon

   

  Waren dus niet de laatste Franse  Vredesproepen?!

  ***

  Die twee verslaggevers, parlementairen van de Parijse Assemblée Natioonale, die als Kuifje in Beglië de sfeer zijn komen opsnuiven : wie zou die gestuurd hebben? Of moet ik eerder zeggen :wie zou hen gevraagd hebben? Ze hebben daar in Parijs toch hun diplomatieke verslaggevers?  L’Oeil de Moscou à Bruxelles, dat slaapt toch nooit? Of is dat de angel van de veroveringszucht die hen heeft gestoken? De om de zoveel tijd opkomende virus die hen kwelt om andermans have en goed te komen stelen?

  Clair, zoals men in Antwerpen zegt. Of, vrij vertaald : ‘A la bonheur’ De nostalgische ontboezemingen in het rapport zijn inderdaad met de nodige bombarie door de ondervraagden gebracht en door de rapporteurs opgetekend met het nodige gezag. Het zijn immers parlementairen, en dan nog wel Franse Parlementairen, en geen hoernalisten van 13 in een dozijn.  Ze vallen dus niet eens op, die nauwelijks geheim gehouden dubbele bodems.

  Zoals in de eerste de beste misdaad-roman, om de dader te vinden volstaat het, na te gaan wie profiteert. Dat is een Latijnse logica die stamt uit de Klassieke Oudheid.

  Maar de Vlamingen mogen gerust zijn : voorlopig worden er geen soldaten gestuurd…. Tot Hollande wat vaster in het zadel zit?

   

  Kroniekje over :

  't Pallieterke

  Vandaag (30 mei)  lezen we in De Morgen een uitgebreid artikel over de Franse rapporteurs die een verslag hebben opgesteld over de toestand in België.  Even later werd het DM-artikel opgepikt door DS online.  Het rapport is weliswaar al een dikke maand oud, maar het duurde tot vandaag dat de Vlaamse pers er aandacht aan besteedde. Met als gevolg dat ook vandaag pas Karim van Overmeire van de N-VA en Kris Peeters wakker schoten.

   

  Ze hadden beter  't Pallieterke gelezen, want in ons nummer van verleden week (22 mei) kon u al een uitgebreide synthese lezen over het rapport van de Franse parlementsleden.

  ****

  Lees hier het artikel in 't Pallieterke:

  Franse rapporteurs willen Wallonië wel, maar nu nog niet

  Bel et bien fasciste

  Waar politici hun geld zoal mee verdienen. Franse parlementsleden hebben de voorbije maanden de Belgische staat even onder hun scanner geschoven. Het resultaat van hun onderzoek resulteerde in een lijvig rapport (“La situation intérieure de la Belgique”, 113 bladzijden) en in een debat in het Franse Parlement. Het rapport én het debat bleven in de Vlaamse pers vrijwel onbesproken. Het weekblad Le Vif/L’Express  spendeerde er vorige week een volle bladzijde aan. Frankrijk houdt zich vooralsnog afzijdig (toch voor de schermen), maar er zitten er daar met veel goesting om Wallonië met open armen te ontvangen. Ondertussen blijven de Fransen, eenzijdig geïnformeerd, toch maar lekker uithalen naar de onverdraagzame Vlamingen: racisme, fascisme, en meer van dat.

  Wie waren de Franse enquêteurs? Robert Lecou (UMP, partij van Sarkozy) en Jean-Pierre Kucheida (PS) spraken in Parijs (vorige zomer) en Brussel (februari 2012) met een aantal prominenten over de Belgische politiek. Het lijstje gesprekspartners is meer dan interessant: vooral veel “eigen volk eerst” (veel meer Francofonen dan Vlamingen), en onder de schaarse Vlamingen veel belgicisten.

  En wie waren hun circa veertig “Belgische” gesprekspartners? De CD&V’ers Rik Torfs, Servais Verherstraeten (staatssecretaris voor Institutionele Hervormingen) en Helga de Baerts (raadgever van Kris Peeters), Herman de Croo (Open Vld), en de N-VA’ers Karl Vanlouwe (voorzitter Commissie Buitenlandse Zaken), Jan Peumans (Vlaams Parlementsvoorzitter) en Bart de Wever. Toch wat minder zwaargewichten dan aan Franstalige kant: Armand de Decker (MR, minister van Staat), voormalig minister Philippe Busquin (PS), senator Francis Delpérée (CDH), Charles Picqué (PS, Brussels minister-president), André Flahaut (PS, Kamervoorzitter).

  De Fransen gingen ook in gesprek met journalisten. Ze beperkten zich gemakshalve tot de crème van de Francofone journalistiek: Béatrice Delvaux van Le Soir, Martin Buxant én Christian Laporte van La Libre, Jean-Pierre Stroobants, de Francofone (B) correspondent voor Le Monde  en Jean Quatremer, correspondent van de linkse Franse krant Libération. Netjes verdeeld.

  Objectief als ze zijn, dachten de Fransen ook aan de academici. Langs Vlaamse kant viel de keuze op Dave Sinardet. Bingo! Als compensatie voor het geluid van deze voormalige B-plusser speelde vooral het klokkenspel van de overkant: Pascal Delwit (ULB), Philippe van Parijs (UCL) en politoloog Jean Faniel (Centre de recherche de l’information socio-politiques, Bruxelles)

  Prominente “kenners” van het Belgenland mochten niet ontbreken: Mia Doornaert (onvermijdelijk), Paul baron Buyse (Bekaert, ook B-plusser), Baudoin Velge (directeur van de poepchique Belgenclub Cercle de Lorraine, ex-VBO, topman Interel-Belgium) en Françoise Masai (vicegouverneur van de Nationale Bank).

  Belgische geest

  Terug naar de Lecou en Kucheida, de Kuifjes uit Frankrijk. Die konden er niet naast kijken. Onmiskenbaar groeit in België de kloof tussen de twee gemeenschappen. België is een permanente diplomatieke conferentie (dixit De Gucht) en het almaar langer worden van de crisissen kan er op wijzen dat die mechanismen niet langer werken. Hoewel er relatief weinig separatisten zijn (“15 tot 20 procent”) kan de centrale (federale) overheid maar overeind blijven met permanente aanpassingen. Een “Belgische geest” is er niet meer. Krachten die het verdwijnen van het land willen voorkomen, moeten op die uitdaging een antwoord vinden.

  Toch blijven de rapporteurs vaag in hun conclusie. “Ca va durer ce que ça va durer”, klonk het in het Franse Parlement. De Belgen weten het zelf niet, aldus Kucheida. Een Vlaming die zijn toelichting leest, ziet meteen de zwakke punten in zijn betoog. Het Belgenconflict zou iets zijn van de jongste decennia? Neen, het is er vanaf 1830. Di Rupo zou bij de vorming van zijn regering (“een pyrrhusoverwinning”) grote toegevingen hebben gedaan? Denken de Vlamingen daar ook zo over? De gemeenteraadsverkiezingen zouden bepalend zijn voor het succes van De Wever? Klopt niet, want onvergelijkbaar. De volgende federale en regionale verkiezingen zullen dat wél zijn. De Vlamingen vergeten dat ze zelf lang konden profiteren van de Waalse rijkdom? Niets van aan, dat is een mythe.

  De tussenkomsten in de Commissie van het Franse Parlement leren dat er nog wel meer Fransen even eenzijdig richting België kijken.

  Jacques Myard (rechterzijde UMP) wist dat België een kunstmatige staat is, gecreëerd omdat de Engelsen het zo wilden. Ook hij viel frontaal de Vlamingen aan, omwille van sommige “fascistische methodes” inzake taalgebruik.

  Christian Bataille (PS) ging nog een stuk verder. “Le Nord et la Belgique, c’est la même chose! C’est le même pays! Il n’y a aucune différence entre Valencienne et Mons, par exemple. Je pense que la Belgique ne durera pas et que la France devra accueillir à bras ouverts la Wallonie.” Ook Bataille hekelde het gebrek aan solidariteit: zoals de Duitsers niet willen betalen voor de Grieken, en Milaan niet voor Napels, willen de Antwerpenaren niet betalen voor de Walen (sic). Een deel van N-VA is voor hem “bel et bien fasciste”!

  Wat was nu hun besluit? Moet Frankrijk Wallonië “opnemen”? Neen. Of beter: nu nog niet. De Waalse gesprekspartners hebben dat niet gevraagd (Bataille), en een al te gretig Frankrijk, dat zou de Belgische situatie verergeren (Robert Lecou).

  UWF

  Een eerste commentaar op het rapport van de Franse gezanten kwam er op de stek van de Union Wallonie France (UWF). De Fransen wijzen volgens UWF terecht op het fascistische reukje dat rond de N-VA hangt, nu daar zoveel overlopers van het Vlaams Belang onderdak vinden…

  Dat was nog relatief braaf, in vergelijking met wat het weekblad Le Vif L’Express allemaal schreef (18 mei). Pierre Havaux is niet tevreden, want de Fransen hebben in hun Commissie al bij al beslist niet meteen kleur te bekennen. Ze geven België op, zoiets (“La France enterre la Belgique”). De Belgische staat heeft de laatste cartouches verschoten “pour maintenir le brol”. De Fransen verstoppen zich achter diplomatieke voorzichtigheid.  Ondertussen blijven de arme Francofonen van Vlaanderen de gewillige slachtoffers van “onaanvaardbaar gedrag” in een regio waar de met fascisme besmette N-VA heer en meester is… Erger zelfs: de Franse gezanten hebben gesproken met de duivel zelve. Ze hebben De Wever ontmoet, stel u voor!  De man voor wie het werk maar zal af zijn als het federale niveau een lege schelp is.

  Hakenkruis

  Havaux ging nog eens praten met Myard en Bataille. De titel boven dit interview is duidelijk: “Des méthodes fascistes en Flandre”. Daar gaan we weer… Myard  hekelt de Vlaamse agressie tegenover Franstaligen, die in Vlaanderen “hun eigen taal niet kunnen spreken” (sic). Dat is misschien nog geen etnische, maar wel een culture “zuivering”…

  Bataille kweelt hetzelfde liedje. Hij heeft het over de “fascistische dimensie” van de N-VA. “In Griekenland pakt extreem rechts uit met het hakenkruis. Dat doet De Wever nog niet, maar zijn discours lijkt heel sterk op dat van extreem rechts in Oostenrijk en Italië: intolerantie, egoïsme, racisme, het afwijzen van vreemdelingen…”

  Wat zal of moet Frankrijk doen als het hier menens wordt? Volgens Myard zullen de Fransen partij moeten kiezen. Ze zullen geen soldaten sturen, want Vlamingen en Walen moeten zelf hun problemen oplossen, maar zonder twijfel zullen Walen en Fransen een klapke doen. Niet over een aanhechting bij Groot-Frankrijk, maar toch…

  Bataille zou Wallonië met open armen opvangen. “Dat lijkt me evident. Walen en Fransen zijn enkel door kunstmatige grenzen van mekaar gescheiden.”

  Denken de Walen hetzelfde? Moeilijk uit te maken. Voorlopig misschien nog niet. De regering-Di Rupo I zorgt weer voor brandstof voor Brussel en Wallonië. Ze kunnen daar nog even voort. En toch… In januari 2008 dacht nog ongeveer 80 % van de Walen dat België niet in de problemen zou komen. In de zomer van 2011 bleek uit een peiling in volle politieke crisis dat toen al de helft van de Walen er niet gerust op was (48 %). In geval van een splitsing van België zouden vier op de tien Walen een aanhechting bij Frankrijk wel zien zitten. Als Vlaanderen in 2014 eindelijk eens de knikkers telt, is niets onmogelijk. Pourquoi pas?

                                                                                                   Anja Pieters

       www.assemblee-nationale.fr/13/rap-info/i4360.asp)

   

   

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : Frankrijk stuurt dus, zoals zo dikwijls in het verleden wèl is gebeurd, deze keer geen soldaten. Over Blauwhelmen werd voorlopig niet gesproken.Hebben we even geluk!

  De enige juiste conclusie in heel die burleske affaire werd donderdagin Villa Politica in het Parlement onder woorden gebracht door Gerolf Annemans : in dat rapport staat niets verkeerds (HaHa, de Niveanen zijn fascisten!) en nu weten ze officieel in Parijs dat er hier stront aan de knikker is. Vlaqanderen zou wel eens het egin van het einde kunnen zijn van de natie-staten in Europa, die een paar honderd jaar geleden door voornamelijk Engeland op poten werden gezet…. Wedden dat ze hun hart vasthouden voor de afscheidingsbewegigen in hun eigen land. De Bretoenen, de Normandieërs, de Basken…. Dan volgen gegarandeerd nog andere domino-steentjes : de Catalanen, de Ieren, de Schotten….

  Trouwens zei Annemans, de Niveanen beschuldigen van anti-belgisch gedrag: hoe kandanaa!? Dat is te zot om aan de kiekens te geven. Pour le donner aux poulets! Kijk eens waarmee die gasten werkelijk bezig zijn! Vlaanderen gaf zojuist zijn‘Handvest’ uit, met daarin (met triomfantelijke stem) Art 1, dat zegt dat Vlaanderen een deelstaat is van het Koninkrijk België, en met Art 2 dat dit Handvest zich beweegt onder de voogdij van de Belgische Constitutionele Grondwet…. Ce que veut dire avant tout, que la NVA sont des vrais patriotes! Patriotiques !

  Wedden dat in Parijs vanaf dat moment navraag gedaan wordt ‘ce que veut dire le O² dans le discours de ce fasciste qui venait de parler sur la Tribue comme un vrai brute ? ’?  Dat was het boek waarmee Annemans zwaaide : de Ordelijke Opdeling van België. O²?  C’’est kwa ; ce O² ? O Mon Dieu ! De l’oxygène? Les Flamands menacent leurs compatriotes francophones donc d’un gaz mortel ?

  Les Flamboches fabriquent donc une bombe avec du gaz oxygènique? Alors il faut faire vite ! Envoyez tout-de-suite nos troupes ONU avant même de se promener en Syrie ! ‘t Is wij moet help ons con-patriotes van de Frans culture universelle? Ouij doen dat teken elke preis. Die Syrie kiendjes kan wak! .

  Mag ondergetekende hierbij braafjes opmerken, dat de Parijse Franscouillons over heel de santekraam van belangstelling voor ons land, best eerst hun eigen archieven over de jaren 1300 zouden raadplegen? A bon entendeur, demi mot suffit!

  Tot slot : hebt U het gemerkt, hoe men in Parijs oordeelt over Di Jeanedtto I? Voorlopig kan Wallo/Brux nog even voort, want ze worden van brandstof (leuk ho het woordje zuurstof wordt vermeden) voorzien door hem. Oezo, brandstof, Mr Leterminator? Als U zich kunt vrij maken van Uw besognes op de Place Pigalle, wilt U dan eens komen uitleggen met wiens brandstof dat is? Hoe lang dat al duurt? En hoelang denken ze nog aan die O² te blijven liggen lurken? 

  Maar laten we ’t Pallieterke dankbaar zijn. Niet alleen voor deze tekst op hun website , maar vooral voor de namenlijst die nu openbaar is. Kwestie van te weten (of bevestigd te zien) wie de verraders zijn/waren. Ze mogen vroeg of laat dezelfde eer verwachten als Schurk de Châtillon, en de neef-schurk van de Franse Koning, Graaf Robert d’Artois, die Groeninge niet overleefde. 

  ***

  02-06-2012, 16:17 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.834 OVER EEN MAFFIOSE ITALIAANSE MIJNWERKERSFAMILIE

  AD zaterdag 2 juni 2012

  834 OVER EEN MAFFIOSE ITALIAANSE MIJNWERKERSFAMILIE

   

  De ietwat brutale vorm v/h Socialisme

   

  Het geld halen war het zit….Het desnoods zelf maken…

  ****

   

  Natuurlijk is niemand zijn broeders hoeder. De mens is alleen hoeder van een kudde schapen. Of desnoods van een kudde ezels. Men kan het Elio moeilijk kwalijk nemen (Neen?) dat twee van zijn broers heel dichte banden hebben met de Napolitaanse maffia. Bij de familiefeestjes bij La Mamma kwam men immers alleen bijeen om gezamenlijk de ‘Rosario’ te bidden….

  Waarvoor die door Mario Di Rupo gehuurde loods waarin drukpers voor valsmunterij precies diende, daar werd niet over gecommuniceerd. In de Famihlia Di Rupo wist men het wel, onder het bidden van de Rosario, maar daar was toch ook de ‘omertà’, de zwijgplicht met als bestraffing de doodstraf. Alorsese…

  Porca miseria! Wat moet een rechtgeaarde socialiste dan doen !  Madonna!  Wij passen daar, onder ons, wel een miuw aan. Tais-toi, sale Flamand! Toi, tu n’en sait rien, toi ! C’est du boulot pour un vrai mec!

   

  Kroniekje over :

  vrijdag 01 juni 2012 .. Knack.be » Nieuws »

  Broers Elio Di Rupo genoemd in zaak valsemunterij

   

  Voor de rechtbank van Bergen zijn de namen van Mario en Franco Di Rupo, broers van premier Elio Di Rupo genoemd in een grote zaak van valsemunterij.

  ***

  Voor de rechtbank van Mons loopt een proces rond een grote zaak van valsemunterij. Elf gedaagden staan terecht. In het onderzoek dat voorafging aan de rechtszaak, wordt Mario Franco in een proces-verbaal gesitueerd in het organigram van de criminele organisatie die banden met de maffia zou onderhouden.

  Maffia

  De zaak kwam aan het licht op 30 mei 2011. Het parket van Mons kondigde de arrestatie aan van 11 verdachten. Het ging om Belgen van Italiaanse afkomt uit Monsn en omgeving. Volgens het parket hadden ze banden met de maffia in Napels.

  Muntstukken

  De bende werd verdacht van valsemunterij. De verdachten zouden op grote schaal biljetten van 50 en 100 euro namaken. Opvallend was dat het gerecht ook valse muntstukken van 1 euro en van 50 cent aantrof. Bij huiszoekingen werden voor 25.000 euro valse muntstukken en voor 60.000 euro valse bankbiljetten in beslag genomen.

  Tijdens het proces bracht de advocaat van één van de verdachten Mario en Franco Di Rupo, de broers van premier Elio Di Rupo ter sprake. ‘Het is niet mijn bedoeling om hier afwezigen te viseren tegen wie het parket geen enkele aanklacht weerhouden heeft, maar als zij afwezig zijn, dan moet mijn cliënt hier vandaag ook niet zijn.’

  Drukpers

  De advocaat citeerde uit het onderzoek dat Mario Di Rupo tien jaar lang de huurder was van een hangar waar een drukpers werd gevonden om vals geld te maken. Uit het onderzoek zou volgens de pleiter blijken dat Mario samen met zijn broer Franco, van beroep electricien, actie ondernam om die pers te doen werken. De broers zouden dus op zijn minst op de hoogte zijn van de details van de valsemunterij.

  Geen van beide broers Di Rupo is in staat van beschuldiging gesteld. Dat betekent dat het parket geen aanwijzing van schuld kan aantonen. Volgens de verdediging staan voor de rechtbank van Bergen beklaagden terecht die minder te verwijten valt dan Mario Di Rupo. (EE)

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : Merde! Wat moeten ze over Parti Scadale nu gaan denken in Parijs. Note cher et tendre camarade Elio se trouve dans les petit pommes! En dat horror-artikel stond dan wel juist in de Knack ! Zeggen dat Den Baard precies nu op het punt stond om Knack over te nemen, in de nasleep van dat zoveelste VRT-schandaal over een PS of SP-verantwoordelijke. La Lieten dan maar als afleiding in de frontlinie gestuurd, met die zaak van Uplace, die er toch nooit zal komen? Er moet dringe dorde gerschapen worden in de Rode Burcht!

  Hoe kan dat trouwens dat het Parket in Mons nog altijd geen ten-naaste-bij- -bijhuis is van de Partij? Had daar een partij-lid Procureur geweest (zoals ten tijde van de verscheurde PV’s voor Openbare Zedenschennis, geseponeerd wegens de hoge graad van belangrijkheid van de betrokken politieker…) dan zou die drukpers, na de ontdekking ervan, stilletjes ontmanteld geweest zijn.

  De huur van die loods zou opgezegd geweest zijn, het stroomverbruik zou betaald geweest zijn uit de partijkas, de valse Euro’s zouden in beslag genomen zijn  – voor hergebruik in de partijkas? – en met de vermaning van ’het nooit meer te doen’ ware de zaak opgelost geweest. Goed en wel opgelost onder kameraden, en opgelost in ’s Lands Belang.

  Wat er werkelijk te doen staat met deze zaak? Kort en goed de Belgische nationaliteit afnemen van beide broers, om hen vervolgens, hard maar redchtvaardig, als voorbeeld, uit te wijzen als ongewenste vreemdelingen. In Napels is er werk genoeg voor dergelijke knappe medewerkers van de Cosa Nostra. En zolang Mario Monti de President van het Consiglio is, zal hen geen strobreed in de weg worden gelegd. Bien au contraire! Want door hun relaties met de Brusselse Cenakels kunnen ze van onschatbare waarde zijn voor de uitbouw van de sociaaldemocratie in Italia….

  Ziehier? Om het heimwe van de Famiglia Italiane ietwat te verlichten, de Italiaanse versie van de Internationale. Let wel : de verzen over valse Euro’s werden weggelaten : het socialisme moet gezellig zijn, eenmaal de verworpenen der aarde ontwaakt zijn. In het Italia van de Drie Rupo’s gaat het zo :

  Bandiera rossa

  Bandiera rossa (It., "rode vlag"), vaak naar de beginregel Avanti Popolo ("voorwaarts, volk") genoemd, behoort tot de bekendste internationale strijdliederen en huldigt de rode vlag, het symbool van de socialistische en communistische beweging. Het lied is voor enige tijd het officiële strijdlied van zowel de Socialistische als de Communistische Partij van Italië geweest. De melodie is afkomstig van een Venetiaans liefdesliedje, de tekst is van onbekende hand, maar voor het eerst op schrift gesteld door Carlo Tuzzi in 1908. Er zijn in de loop der jaren verschillende versies van in omloop gekomen.

   

  Bandiera rossa, Bandiera rossa

  Avanti o popolo, alla riscossa,

  Bandiera rossa trionferà.

  Bandiera rossa la trionferà

  Bandiera rossa la trionferà

  Bandiera rossa la trionferà

  Evviva il comunismo e la libertà.

  Degli sfruttati l'immensa schiera

  La pura innalzi, rossa bandiera.

  O proletari, alla riscossa

  Bandiera rossa trionferà.

  Bandiera rossa la trionferà

  Bandiera rossa la trionferà

  Bandiera rossa la trionferà

  Il frutto del lavoro a chi lavora andrà.

  Dai campi al mare, alla miniera,

  All'officina, chi soffre e spera,

  Sia pronto, è l'ora della riscossa.

  Bandiera rossa trionferà.

  Bandiera rossa la trionferà

  Bandiera rossa la trionferà

  Bandiera rossa la trionferà

  Soltanto il comunismo è vera libertà.

  Non più nemici, non più frontiere:

  Sono i confini rosse bandiere.

  O comunisti, alla riscossa,

  Bandiera rossa trionferà.

  Bandiera rossa la trionferà

  Bandiera rossa la trionferà

  Bandiera rossa la trionferà

  Evviva Lenin, la pace e la libertà.

  ***

  02-06-2012, 12:44 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.832 GEERT WILDERS GAAT TEKEER TEGEN EU DIKTAAT

  A.D. zaterdag 2 juni 2012

  832 GEERT WILDERS GAAT TEKEER TEGEN EU DIKTAAT


  Wat de EU belangrijk vindt….

   

  ***

  Op deze blog wordt de Nederlandse politiek een heel klein beetje gevolgd, maar alleen daar waar de afspiegeling ervanop Vlaanderen een meerwaarde aan geeft. Hun Adelijken zijn een graadje of twee sympathieker dn de onze, maar sedert Maxima ongestoord heeft mogen verkondigen, dat dé Nederlander niet bestaat, ben ik mij bewuster gaan opstellen. Als dé Nederlanders niet bestaan, waarom wil zij dan Koningin ervan worden?


  ***

  Kroniekje over : een soort ‘Diktat von Versailles’ maar deze keer gaat het over een Brüssels van boven op gelegd Diktat; die om redenen die mij ontgaan, bij de Geert de naam van die fameuze provincie Kunduz in Afghanistan heeft gekregen. Zal wem een strikt Hollandse betekenis hebben. In brede zin slaat het begrip op de Europese Begrotings Discipline (waartegen op zich geen bezwaar) waarvan Magnette (PS) bij ons maanden geleden wist te vertellen, dat die helemaal niet  bindend was. Ze zou alleen gelden ter informatie. Volilà, voor de PS is het een…rijblijvende discipline!

  Dat ze toch iets meer is, bewijst het feit dat de Gedoogregering van Rutte I erover is gevallen in Nederland. Vandaag, zoveel maanden later, hoorde ik Di Jeanetto in het Parlement zeggen, dat ze…ermee bezig zijn. Haast en spoed is zelden goed…. volgends de oppositie is dat treuzeelen. Volgens mij is het onkunde en koudwatervrees. De PS kan het niet, de PS durft het niet. De PS wil alleen tijd winnen! Moesten de maatregelen (dewelke?) voorgedragen worden door een groep schaars geklede loverboys, Di Jeanetto zou wel meer aandacht hebben! Lijk een bezeten kater zou hij die achterna lopen tot zelfs in de Parijse salons!

  Bij Geert Wilders zijn die inspanningen in het verkeerde keelgat geschoten, en ik kan hem begrijpen. Besparen op de kosten van de wilde immigratie? Mag niet van Brussel. Besparen op Ontwikkelingssamenwerking? Mag niet van Brussel. Besparen op de luxe-paardjes van Linx? Mag niet van Brussel. Maar om heel wat duistertere redenen, mag er wel fantastisch veel van de gewone burger gevraagd worden. Het is precies of de top van de Nederlandse politici wil perse goede punten halen bij de Europese Commissie. Is dit voor hen een soort van ingangsexamen? .

  ***

  Voorzitter, we wisten dat het erg zou worden. Maar dat het zo erg zou worden: nee.

  Het Kunduz-akkoord hakt er gigantisch in.

  Natuurlijk moet er worden ingegrepen. Het was ‘snoeien om te groeien’, zoals premier Rutte eerder zei. Maar nu komt Kunduz naar het plantsoen met een B52-bommenwerper en hoopt dat er straks nog een enkel bloemetje overeind blijft.

   

  Vz, dit pakket is voltreffer na voltreffer op werkend Nederland.

  De BTW omhoog, de WW wordt aangepakt, de ontslagvergoeding gaat onderuit, de hypotheekrente wordt aangetast, de huren gaan omhoog, het eigen risico gaat omhoog, de AOW-leeftijd gaat versneld omhoog. En als klap op de vuurpijl de werkbelasting: de onbelaste kilometervergoeding gaat ten einde.

  Dit raakt de ruggengraat van onze economie tussen de schouderbladen. Hardwerkend Nederland dat elke ochtend achter het stuur zit, moet gaan betalen. De gedachte is dat al die automobilisten vergroend moeten worden. En, vz, het is al berekend, we hebben het overal kunnen zien: Dat gaat velen minstens 100 euro netto per maand kosten.

  Maar ook de treinreiziger wordt getroffen. Die ging met de NS om zo goedkoper uit te zijn. De NS berekende dat ook hier velen meer dan 100 euro per maand inleveren.

  Het nieuw adagium is: Al gaat de reiziger nog zo snel, Kunduz achterhaalt hem wel.

   

  Vz, het Kunduz-akkoord is, ik kan het niet anders benoemen, asociaal en economisch ook dom.

  Waarom is het dom? Omdat het economische onzin is om bezuinigingsronde na bezuinigingsronde te houden om die Brusselse eis van 3%-tekort in 2013 maar te halen. Want belasten en bezuinigen moet je tijdens een recessie niet zomaar doen. Als we de economie kapotbezuinigen, dan krimpt de economie. Dat is volgens mij elementaire economische logica. Want een krimpende economie maakt de zaak alleen maar erger.

  De minister-president zei vrijdag dat het Kunduz-bezuinigingspakket “evenwichtig verdeeld” is.

  Maar is het evenwichtig dat de hardwerkende Nederlander die ’s ochtends om zeven uur opstaat en in de file naar het werk rijdt, dat die zijn onbelaste reiskostenvergoeding kwijtraakt, terwijl concertkaarten, cabaretshows en housefeesten goedkoper worden?

  En is het evenwichtig dat opa voortaan zelf zijn rollator moet betalen, terwijl zonnepanelen extra gesubsidieerd worden?

  En is het evenwichtig dat bijna het hele Kunduz-pakket vooral in het vlees van de burger snijdt en de overheid eigenlijk spaart?

  En is het evenwichtig dat de grachtengordel zichzelf bedient door kunstgaleries goedkoper te maken terwijl de energierekening en de huur van de hardwerkende Nederlander omhoog gaat?

  En is het evenwichtig dat we miljarden euro’s naar corrupte dictators in Afrika blijven geven terwijl doodzieke Nederlanders voortaan 7,5 euro eigen bijdragen voor een ligdag in het ziekenhuis moeten betalen?

  En is het evenwichtig dat groen beleggen goedkoper wordt gemaakt, terwijl het eigen risico in de zorg naar 350 euro gaat?

  En is het evenwichtig dat er volgend jaar 10 miljoen extra beschikbaar wordt gesteld voor natuurbehoud op de Antillen terwijl onze slechthorenden hun hoortoestellen deels zelf moeten gaan betalen?

  Het antwoord is natuurlijk: Nee, dat is allemaal niet evenwichtig. Dat is ook niet acceptabel!

  Maar Kunduz heeft nog wat extra’s in petto voor onze ouderen. Volgens het Kunduz-pakket is dat het extramuraliseren zzp 1-3 voor nieuwe gevallen per 1 januari 2013. Niemand thuis snapt natuurlijk wat daarmee wordt bedoeld. Ik zal zeggen wat Kunduz daarmee bedoelt, namelijk dat zij beginnen met het afschaffen van de verzorgingshuizen. Vanaf 2013 komen hoogbejaarden die slecht te been zijn, niet meer voor zichzelf kunnen zorgen en ook niemand meer hebben om voor hen te zorgen, er gewoon niet meer in. Wat zegt Kunduz? Die mensen houden thuis alle zorg die zij ook in het verzorgingshuis hebben. Wie gelooft dat? Kan dat wel? Wordt de burger hier niet voor de gek gehouden? Volgens de omschrijving van zzp 1-3 kunnen die mensen vaak niet meer thuis wonen. Sommige groepen hebben zelfs dag en nacht (we hebben het hier over mensen van vaak 80 jaar of ouder) zorg nodig. Wat zegt Kunduz? Lost u het maar zelf op, verkommer maar, vereenzaam maar, vervuil maar, modder maar aan. U blijft thuis want dat is het beste voor u. Ook als het niet meer gaat (je zal maar 80 zijn), niemand meer hebben en je wilt dat verzorgingshuis in, want je bent te ziek om thuis te blijven, dan zegt Kunduz: alles wat u hebt opgebouwd na de oorlog, breken wij in een paar dagen af. Asocialer kan het niet.

  En waarom dit vreselijke pakket? Het antwoord is natuurlijk: voor het zinkende schip dat Europa heet, het schip dat steeds meer geld nodig heeft. Wij hebben altijd gezegd dat wij geen 12 miljard gingen bezuinigen in één jaar omwille van een dictaat uit Brussel dat ons verplicht om de Nederlandse economie kapot te bezuinigen. Wanneer anderen dat wél willen doen, dan zijn zij en niet wij daarvoor verantwoordelijk.

  Nooit, in geen honderdduizend jaar, zetten wij onze handtekening onder een pakket zoals Kunduz.

  Wij zeggen: Als de staat per jaar meer geld uitgeeft dan hij binnenkrijgt, dan is het de staat die de tering naar de nering moet zetten. Bij Kunduz is de balans volledig mis. Ik zei het al: Van de 12 miljard euro in het Kunduz-pakket worden de burgers voor 8,5 miljard getroffen met netto lastenverzwaringen; slechts één miljard komt voor rekening van de overheid.

  Samen met de PvdA tekenden de Kunduz-partijen vorig week een blanco cheque van 40 miljard euro voor Zuid-Europa. Ze kunnen daar nu in de zon feestjes gaan bouwen met ons geld.

  Kunduz durft Brussel niet te pakken.

   

  Vz, Gelukkig is er een alternatief voor Nederland.

  Anders dan de VVD leggen wij niet de rekening bij Henk en Ingrid. Voor de PVV is bezuinigen niet hetzelfde als de burger belasten. Integendeel. De staat moet het mes in het vlees van de overheid zetten. Burgers en bedrijven moeten meer zuurstof krijgen. De belastingen omlaag in plaats van omhoog.

   

  Vz, op 12 september zal de kiezer nee zeggen tegen het Kunduz-pakket. Net zoals ze nee zullen zeggen tegen het ESM-verdrag en de dictaten van Brussel.

  Op 12 september worden wij weer baas in eigen huis, worden wij baas in eigen land!

  Vz, ik en mijn fractie kunnen daar niet op wachten. 

   

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : we weten allemaal waar het ‘Versailler Diktat’ naartoe geleid heeft…. Dan waren er ook ‘Grote Mogendheden’ die kris-kras over de hele wereld vlogen om te vergaderen. Daar was toen ook de ‘Volkerenbond’ en de Internationale Conferenties volgden elkaar op van dag tot dag in een steeds sneller tempo.

  Al iets gehoord van de enige potentiële vijand die het Avondland al jaren bedreigt? Die vergadert druk mee, net zoals toen von Ribbenrop.

  En toch kwam er plotseling een kink in de kabel….

  Er al aan gedacht, wat ‘Brüssel’ zal doen mocht het tot een confrontatie komen tussen de EU en de Arabische Wereld? Een paar nieuwe Richtlijnen uitschrijven, misschien…..

  ***

  Geert Wilders verliest kort geding om noodfonds

  Bewerkt door: Anneleen De Vel − 01/06/12, 10u55  − Bron: belga.be

   

  De leider van de Nederlandse PVV Geert Wilders heeft het kort geding verloren dat hij had aangespannen tegen het Europees noodfonds voor de Euro (ESM). De kortgedingrechter in Den Haag heeft zijn vorderingen vandaag afgewezen, aldus een woordvoerster. .

   

  Wilders wilde dat het noodfonds waarin Nederland 4,6 miljard euro wil storten, tot na de verkiezingen in september niet zou worden behandeld. Overigens heeft de Tweede Kamer er al wel mee ingestemd, de Eerste Kamer moet zich nog over het voorstel buigen.

   

  In het vonnis schrijft de rechter dat hij niet mag ingrijpen in het proces van wetgeving, omdat dit in de Grondwet is voorbehouden aan het parlement en de regering. Volgens de rechter is niet gebleken dat de regels dusdanig zijn geschonden, dat hij toch moet ingrijpen. .

  ***

  02-06-2012, 12:14 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  31-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.830 DEN BAARD VAN OOSTENDE GRATIS GESCHOTEN

  A.D. donderdag 31 mei 2012

  830 DEN BAARD VAN OOSTENDE GRATIS GESCHOTEN

   

  Johan, nadat hij Humo op de knieën kreeg

   

  Een socialistische Excellentie is machtiger dan de Paus!

  ***

  Heel dat twitter-verhaal is dus bullshit gebleken. Humo doet juist niks! Het boek op kap van een brave Rode Werkmens zal wel een stille dood sterven. En die draaikont van een Kathleen Cools, die haar chef zo op dergelijke wreedaardige manier op de rooster legde : die kan het vergeten. Op zijn ere-woord van ex-hoofdredacterur van GVA! Er was dus voor Humu geen rook, want er was niet eens een vuur. En Deckerke?! Die kwibus heeft er toch al lang gelegen! Willy Claes is er ooit mee begonnen : “al veel over mij gehoord, zegt U?” – “Juist. Maar ge kunt niets bewijzen”. U weet toch dat die butade ‘ge kunt niks bewijzen’ de nachtmerrie is van elke Rode PR-man of vrouw?

  Tijd dus om wer eens ‘n spreekwoord aan de tijd taan te passen : waar  Rood is, is er vuur….

   

   

   

  Kroniekje over :

  Schaf die VRT-nieuwsdienst af

  woensdag 30 mei 2012 om 05u35

  Koen Meulenaere is de gevreesde satiricus van Knack.

  ***

  Vroeger begon het mosselseizoen midden juli. Rik De Saedeleer en Lutgart Simoens werden naar Yerseke ontboden en kregen de eerste oogst voorgezet. Rik prees de volle smaak en liet nog eens bij scheppen, Lutgart vertelde nog een keer over haar interview met koningin Fabiola. Dit jaar is het mosselseizoen begonnen midden mei, en het is ingezet door Luc Rademakers, hoofdredacteur van de VRT en schandknaapje van de SP.A. Zoals hij zich de voorbije maand belachelijk heeft gemaakt, dat hebben er hem zelfs bij de VRT-nieuwsdienst niet veel voorgedaan.

   

  Dat twee redacteurs die de waarheid schrijven over een schobbejak als den Baard meteen door hun eigen baas publiekelijk aan het kruis worden gespijkerd, kan niet eens in Albanië. En dat de rest van de o zo kritische nieuwsdienst dat lafhartig laat passeren was vroeger, toen Gui Polspoel de Bond van Radio- en Televisiejournalisten voorzat, onmogelijk geweest. Heel de boel plat. Geen nieuwsbulletins, geen Panorama, geen voetbal.

   

  Vandaag knikken ze allemaal gedwee, mag Den Baard in Vandaag door geen kritische, zelfs geen in het Portugees gestelde vraag van Bieke Beck gehinderd 25 minuten zijn propaganda komen verzorgen, en bestaan ze het in TerZake om hem te laten interviewen door zijn basketmaatje Lieven Verstraete. Schaf die VRT-nieuwsdienst af, ze misleiden u van ’s morgens tot ’s avonds met hun gemanipuleerde berichtgeving en u draait er nog voor op ook.

   

  Behalve de dienstbaarheid van de VRT heeft den Baard nog een andere reden om zich vrolijk te maken: BC Oostende wordt kampioen. Hartelijke gelukwensen aan u allen, want het is voor een groot deel met uw geld dat dit gebeurt.

   

  Via allerlei regionale en federale subsidies had u al betaald voor de baskettempel die den Baard heeft laten optrekken.

   

  Via de loterij betaalt u al jaren miljoenen euro’s voor het nieuwe jeugdcentrum en de jeugdwerking, waaronder begrepen de aankoop van steeds nieuwe en steeds duurdere Amerikanen en het riante salaris van de general co-ordinator, toevallig mevrouw den Baard.

   

  Via het systeem van gesubsidieerde contractuelen hebt u in het verleden betaald voor Oostendse spelers die al lang verkocht waren en in het buitenland speelden.

   

  Via het budget van de federale politie hebt u de afgelopen jaren meer dan 4 miljoen euro betaald voor de huur van camera’s in de haven van Oostende, waarmee den Baard een van de belangrijke sponsors van zijn club het geïnvesteerde sponsorgeld heeft doen terugverdienen. Aan dat laatste schandaal heeft de nieuwste minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet eindelijk een einde gesteld, nu nog aan de andere zestig.

   

  Maar goed, geld rendeert, behalve indien u het toevertrouwt aan de leiding van het ACW, en dus wenkt de titel voor BC Oostende. ‘En is het deze keer eerlijk verlopen?’ horen wij daar iemand zuchten. Wat voor een domme vraag is dat, natuurlijk is het niet eerlijk verlopen. Hoe zou iets eerlijk verlopen als den Baard ermee gemoeid is. Of is de heisa rond de game of shame u ontgaan? Luister dan.

   

  We waren nog maar op de negende speeldag van de voorbije competitie toen den Baard naar de Leuven Bears moest, ploeg die is genoemd naar beeld en karakter van de burgemeester. The Beard tegen the Bears: 96-90 op zijn kas. Toen Oostende drie dagen later ook nog van Villeurbanne verloor, werd coach en voormalig clubboegbeeld Jean-Marc Jaumin buitengegooid, op Coacheskerkhof den Baard hadden de immer vooruitziende delvers het zoveelste graf al een tijd voordien gegraven.

   

  Tijdens de match in Leuven kreeg Jaumin twee technische fouten en dus een uitsluiting aangesmeerd wegens excessief protest nadat de tafel, of de veldscheidsrechter, een onduidelijke time-outaanvraag van hem had genegeerd. Die twee technische fouten resulteerden in vier omgezette vrijworpen plus balbezit voor de Bears. Daartegen diende Oostende een klacht in en het eiste dat de match herspeeld zou worden.

   

  Een oeverloze discussie brandde los want de technische fouten waren voor het wangedrag van de coach, en stonden dus los van een al dan niet onterecht geweigerde time-out. Na een lange procedureslag kreeg Oostende eerst ongelijk, maar het haalde vele weken later voor de beroepscommissie van de Belgische Basketbalbond zijn slag thuis. Verre van ons om nog maar te insinueren dat den Baard daar tussenbeide is gekomen, de basketbalbond is tenslotte de VRT-nieuwsdienst niet. Maar uiteindelijk is de wedstrijd vijf maanden later effectief opnieuw gespeeld, op een wel zeer strategisch moment: net voor de laatste twee speeldagen. Oostende, in vergelijking met de eerste match met een fors vernieuwde en versterkte ploeg, won deze keer met 81-87 na verlengingen, en dankt daaraan de pole position bij het begin van de play-offs.

   

  Die pole position is van levensbelang. In het basket spelen de nummers drie tot en met zes de kwartfinale van de play-offs, de nummers één en twee moeten pas in de halve finale aan de slag. Er wordt gespeeld naar the best of three en in de finale naar the best of five, de hoogst geplaatste na de reguliere competitie krijgt telkens het voordeel om thuis te mogen beginnen. Zonder die herspeelde match in Leuven was Oostende derde geëindigd, had het al in de kwartfinale moeten aantreden, en had het in de halve finale en de finale géén thuisvoordeel gehad.

   

  Maar goed, voor zover wij weten heeft den Baard deze keer geen drie spelers van een tegenstander omgekocht, dat is al een hele verbetering. De titel is dus van harte gegund aan BC Oostende, en aan u.

   

  Koen Meulenaere

   

   

   

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : bij het ter perse gaan, uit goede bron vernomen dat Johan via een van zijn offshore-bedrijven een bod heeft gedaan een aanzienlijk pakket  aandelen van de Familie De Nolf bij Roularta. Zijn bod zou met 25% te verhogen vallen, als de verkopers ondertussen de scalp zouden kunnen voorleggen van een zekere Koen Meulenaere. Officieel wil Johan niet de reputatie krijgen dat hij journalisten zou durven broodroven. Dus moet de fenestratie gebeuren vòòr het nieuws van de overname uitlekt. Het zit namelijk zo, dat de laatste der Teletubies tot elke prijs wil standhouden. Janssens zal na 13 oktober de politiek noodgedwongen moeten verlaten, Stevaert ligt al met letterlijk en figuurlijk de pikkels omhoog in de armen van al zijn Marokkaanse hoeren tijdelijke echtgenoten.

  ***

  31-05-2012, 17:01 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.831 SAÏD EN ADINDA NU VERMOORD IN HET HEILIG LAND

   

  A.D. donderdag 31 mei 2012

  831 SAÏD EN ADINDA NU VERMOORD IN HET HEILIG LAND

   

  Laat dit ooit eens Uw buurvrouw worden

   

   

  Max Havelaar, U weet wel de man die veel geleden had in vorige eeuw (of was het nog een eeuw vroeger?), zette een klaagzang op hoe arme boeren beroofd werden van hun buffels en uiteindelijk het land moesten ontvluchten. Moest Multatuli nu zijn boek moeten schrijven, hij had al lang het lot gedeeld van Theo Van Gogh. Want niet de het inhalige Districtshoofd had hij moeten hekelen, maar de wereldwijde terreurmachine van de Woestijnprofeet.

        

   

  Kroniekje over : de eigenlijke achtergrond van een hedendaags Adinda-verhaal stamt voor ’t zelfde geld uit Het Nieuws op ÉÉN. Er steekt, zoals altijd, een grond van waarheid in, in de feiten (de Christenen zijn al voor 90% gevlucht, de overige 10% worden weggepest door hun Muzelman-buren), maar wij zeggen dat even anders. En dan komt de eigen mening van de berichtgever, die als een opeenhoping van interpretaties wordt weergegeven. Het vooraf ingenomen standpunt wordt bewezen geacht : de schuld van de exodus ligt bij de Staat Israël, want die is onbekwaam om de rust te handhaven. 

  Hieronder vindt U een andere kant van dezelfde waarheid. Deze keer met het fundament van het verhaal : dat is de vijandige en levensbedreigende nabuurschap van de Islamitische omgeving. Hun ingelepelde haat tegen de Joden. En precies dat is het wat de media verzwijgen. Want hierdoor blijkt nogmaals dat de samenleving niet maakbaar is, en alleszins niet met de Islammerij in de nabijheid. Islam is voor de menselijke samenleving hetzelfde als een Zwart Gat in de ruimte. Die verteert zelfs, volgens de wetenschappers, hele sterrenstelsels….

  Het doet er mij aan denken, nu we bijna dagelijks vaststellen dat het Italiaans grondgebied beweegt als een drijvend eiland op de aardplaten tussen Afrika en Eurazië. Moslims in de omgeving zijn zo ongeveer hetzelfde als wonen op de flanken van een vulkaan. Het uitzicht kan er jaren aan een stuk zeer goed zijn, tot plots letterlijk de hel uitbarst. Het resultaat is na te gaan bijvoorbeeld in de omgeving van de Vesuvius in de baai van Napoli.. Zoek maar op wat er gebeurd is met de inwoners van Herculaneum en van Pompeï….

  ***

   

  Palestijnse moslims vallen christelijk dorp aan en niemand bericht er over.

   

  Enkele weken geleden berichtte CBS-correspondent en veteraan Bob Simon over het leed van de christenen van het Heilige Land, die al jarenlang uit de regio vertrekken. Over ´t geheel genomen maakte Simon Israël voor de christelijke exodus verantwoordelijk. Maar als Simon het christelijke dorp Taybeh op de Westelijke Jordaanoever bezocht zou hebben, dan zou hij “de andere kant van het verhaal” te horen hebben gekregen.

   

  Taybeh is een dorp met een 100% christelijke bevolking. Het wordt omringd door een serie islamitische dorpen, waarvan sommige extreem vijandig zijn.

  Het aantal in Tabyeh wonende christenen wordt op minder dan 2000 geschat. De inwoners zeggen, dat er nog eens 15.000 dorpsbewoners in Amerika, Canada, Europa en Zuid-Amerika leven. De afgelopen jaren leefden de christelijke inwoners van Tabyeh in voortdurende  angst door hun islamitische buren te worden aangevallen. Zulke aanvallen, zeggen ze, zouden niet ongebruikelijk zijn.

  Ze maken zich meer zorgen over de intimidatie en het geweld van moslims dan over Israëls veiligheidsbarrière of een checkpoint. En de reden, dat velen van hen wegtrekken, is, dat zij zich niet langer veilig voelen in een dorp, dat door duizenden vijandige moslims wordt ingesloten, die christenen als ongelovigen en verraders identificeren. Vorige week nog viel een menigte islamitische mannen uit de omringende dorpen, enkelen van hen bewapend met pistolen en knuppels, Taybeh aan. Er raakte gelukkig niemand gewond en er werd geen schade aangericht aan grondeigendom of onroerende goederen.

  Palestijnse politieagenten, die snel naar het dorp toekwamen, moesten in de lucht schieten om de islamitische aanvallers terug te dringen en een bloedbad te verhinderen. De inwoners zeggen, dat de aanval kwam, nadat een islamitische man geprobeerd had zich toegang te verschaffen tot een eindejaarsfeest van een meisjesschool in Tabyeh. De man was niet voor het feest uitgenodigd; hij klaagde, dat christenen hem zouden hebben aangevallen. Later die dag bestormden hij en nog een tiental andere moslims het dorp om wraak te nemen voor de “vernedering”. Zonder het snelle ingrijpen van de Palestijnse politie zouden de aanvallers een aantal huizen en auto´s in brand hebben gestoken en vermoedelijk ook enkele christenen verwond of gedood hebben.

  De Palestijnse regering en politieke officials eisten later dat de christenen een delegatie naar de omringende dorpen zouden sturen om zich te verontschuldigen voor de “belediging” van de islamitische man. Om verdere escalatie te voorkomen, gaven de leidinggevenden van Tabyeh gehoor aan deze eis. De Palestijnse regering verlangde ook van alle inwoners van het dorp om niet met de media te praten over het incident. Zelfs enkele vooraanstaande persoonlijkheden van de christelijke gemeenschap op de Westelijke Jordaanoever drongen er bij de inwoners van Tabyeh op aan om niet teveel ophef te maken over het incident.

   

  Het was niet de eerste keer dat Tabyeh werd aangevallen. In september 2005 gingen honderden islamitische mannen in het dorp tekeer, staken huizen en auto´s in brand en vernielden een standbeeld van de maagd Maria, nadat ze er achter waren gekomen dat een islamitische vrouw een relatie met een christelijke zakenman uit het dorp gehad zou hebben.

  De 30-jarige vrouw werd door haar familie gedood.

  Westerse journalisten in Jeruzalem en Tel Aviv hebben geweigerd om te berichten over het incident; waarschijnlijk, omdat het verhaal niet beschikt over “anti-Israëlische perspectieven”. Net zoals Bob Simon geven  de meeste westerse journalisten er de voorkeur aan om slechts één kant van het verhaal te zien. Alles, wat zij willen, is verhalen vinden, die een negatief licht op Israël werpen.

  Simon heeft overigens nog nooit van Tabyeh gehoord.

  De volgende keer, wanneer iemand iets over de echte problemen te weten wil komen waartegenover de christenen in het Heilige Land geplaatst zien, zou hij of zij naar Tabyeh moeten gaan en vertrouwelijke en privé-interviews met de dorpsbewoners moeten houden.

  Hisham Jarallah is journalist met zetel op de Westelijke Jordaanoever.

   

   

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : we zijn, Goddank, nog altijd vrij te mogen lezen en doorgeven wat we willen. Al kan ik me voorstellen, dat er druk gelobbyd wordt van de kant van Islammerij om de Vrije Wereld op te zadelen met een soort ‘Berufsverbot’. Zodat er alleen op het Internat mag verschijnen, wat de Overheid welgevallig is.

  Er zijn landen waar de sociale media verboden zijn. Onze Grote Geesten moeten dus met afgunst vaststellen dat het elders wel kan. Ooit komt er bijgevolg een tijd, dat we zullen voorgehouden worden, dat het in ons eigen belang is als de Overheid meeleest. Zo zullen wij ons zwichten om onwelgevallige dingen te denken en te schrijven….

  ***

  31-05-2012, 16:37 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.829 LEVEN WE IN 2012 OF IN 1302

  A.D. donderdag 31 mei 2012

  829 LEVEN WE IN 2012 OF IN 1302

   

  Oeso, dat is toch de juiste man?!

   

  Halfbloed, Waal/Vlaming, perfect Franstalig…

  ***

  Natuurlijk zoeken de Franscouiloons ons kwaad te maken. We kennen dat scenario van vele jaren her. In 1302 zakten de Franse ridders ook af, met bezems hoog in de lucht, om de Vlaamse boeren af te ranselen en bij mekaar te vegen. Hoe het hen verliep, wisten ze per ijllbode de dag nadien zelfs bij de Paus in Rome…

   

  Kroniekje over :

  Frans parlementair rapport: "N-VA is fascistisch"

  Door: Martin Buxant − 30/05/12, 05u57  − Bron: De Morgen

   

  Een Frans rapport over ons land schept een ontluisterend beeld, vooral van Vlaanderen en de N-VA. .

  Twee Franse parlementsleden interviewden in de loop van vorige zomer en in januari van dit jaar tientallen Belgische politici, journalisten, experts en professoren. Hun doel: in opdracht van de commissie Buitenlandse Zaken in Frankrijk een juist beeld krijgen van de politieke toestand bij hun noorderburen. Het samenvattende rapport dat vorige maand gepubliceerd werd, is bij wijlen erg hard, vooral voor Vlaanderen. Ook de N-VA van Bart De Wever moet het meer dan eens ontgelden.

  Zo omschrijft baron Paul Buysse De Wever volgens de Franse auteurs als "een seperatist met een S zo groot als de Eiffeltoren" en stelt oud-minister André Flahaut dat "de nationale mechanismen vervalst zijn ten voordele van Vlaanderen". De meest radicale visie op België kregen de Fransen naar eigen zeggen ook van De Wever zelf. Die noemt België "twee verschillende landen met twee verschillende democratieën" en kortweg "een totale mislukking".

  Toch is het rapport nog te lief voor Bart De Wever, viel er tijdens het debat over het bewuste rapport in het Franse parlement op te tekenen. De reden daarvoor: "Een deel van de N-VA is de facto fascistisch", concludeert een PS-parlementslid. Een partijgenoot geeft haar gelijk. "We moeten signaleren dat de houding van de Vlamingen soms onaanvaardbaar is, in Vlaanderen zijn de Franstaligen af en toe het slachtoffer van iets dat op vervolging lijkt."

  Een parlementslid van de liberale UMP ziet het somber in. "België is veroordeeld, het is een artificiële constructie. De vraag die vandaag op tafel ligt, is: hoe zal Frankrijk deze kwestie behandelen?" .

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : de volgende stap is het hele zootje binnen te jagen binnen de omheining waarin de Rechtlijnigen reed zitten. Alles bijeen in dezelfde schutjring als pestlijders.

  Als dit hier geen diplomatiek incident veroorzaakt, weet ik het ook niet meer. Er zijn zelfs oorlogen begonnen voor veel minder.

  Maar aangezien de eigen politici allemaal, zonder één uitzondering, lafbekken zijn, kunnen wij miisschien beroep doen op Geert Wilders? Laten we zegge dat de deal erin zou kunnen bestaan, dat als na het Internationaal Rechtsgeding de Franscouillons in het stof bijten, de Vlamingen meteen mogen aansluiten bij de Nederlandse nieuw op te richten  Republiek?

  Of zouden we kunnen wachten op Leterminator? De man is toch ’n coalitie-genoot van Di Jeaneto, en Di Jeanetto is toch het vriendje van Fançois Le Grand? Gewoon de vraag stellen : spreken we er over, of vallen we liever direct aan?

   

  ***

  Flahaut zal zich moeten verantwoorden'

  woensdag 30 mei 2012, 15u41

   

  Kamervoorzitter André Fahaut zegt bijvoorbeeld 'tout l’appareil de l’État est flamandisé, ce qui est le résultat d’une stratégie concertée mise en œuvre sous l’égide d’un parti dominant'. Het hele staatsapparaat is volgens hem vervlaamst door de dominante Vlamingen.

  Over de niet-benoemde burgemeesters in de Rand zei Flahaut aan de Franse parlementsleden dat het gaat om een 'ontkenning van de democratie'. Opnieuw toont Vlaanderen er zijn demografische superioriteit, stelt hij. Flahaut wijst er de Franse verslaggevers ook nog eens op dat Vlaanderen het befaamde Minderhedenverdrag nog steeds niet heeft goedgekeurd.

  Op Villa Politica wees minister-president Kris Peeters erop dat het rapport van de Franse parlementsleden 'ongenuanceerd' is. Ongenuanceerd! En 'een beetje eenzijdig'. Hij wil dat nog begrijpen omdat Fransen de toestand in ons land nu eenmaal minder goed kennen. Maar dat iemand als Flahaut ook ongenuanceerd spreekt, begrijpt hij minder.

   

  ***

   

  Vraag van schrijver dezes : is dat Meneerke Peeters nu een mossel, of een kwal?  Om op die vraag te antwoorden is er zelfs geen Minister van de Noordzee nodig. Dergelijke sujetten laat ik liever op de ontleedtafel liggen van echte schrijvers zoals Koen Meulenaer. Gewoonlijk cirkelen daar de meeuwen in de lucht boven de haven, gretig voor wat afval. Ach, voor wat in ’t water valt : de kwallen moeten toch ook leven?

  Een van die Franse PS-Senatoren van dat rapport zou ondertussen al uit de partij zijn gezet? Voilà dus! Dat is toch het bewijs dat het zaakje stinkt! Weverke (de smalle versie) is dan weer echt stout : hij wil ook Flahaut buiten. Zegt hij met zeggende woorden. Hij is op zijn 45-ers getrapt, omdat zijn Niveanen fascisten genoemd worden, daar waar ze integendeel goede Belgen zijn!

  Goed om weten, hé! Wie NV-A stemt, stemt voor het instandhouden en op de lange baan zetten van het onland B. Anders gezegd : de NV-A is de CVP-Nouveau Style. Een beetje logisch ook! Denk maar aan de zovele vette postjes die in ’t verschiet liggen. JaJa, avec Bart, c’est génial! Madam Cruella Onkelinx samen met Di Jeanetto kunnen binnenkort de gehele Belgique als Le Departement des Deux Lys aan Hollande gaan aanbieden.

  Maar op eenzame hoogte cirkelt de Blauwvoet, als een zee-arend, zijn moment afwachtend om als een kogel op de prooi te vallen…. Ja, die ‘Lys’ (Leie) : die zou toch bij de Zuiderburen een belletje moeten doen rinkelen?

  ***

  31-05-2012, 12:37 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.828 GEERT WILDERS VLOERT STRAKS DE EURO. GOED OF SLECHT

  A.D. woensdag 30 mei 2012

  828 GEERT WILDERS VLOERT STRAKS DE EURO. GOED OF SLECHT

   

  De Vlaamse Geert Wilders….

   

  Grote lantaarn, klein leeuwke…

  ***

  Of wat we lezen over het kortgeding in Nederland van Geert Wilders tegen de Nederlandse Staat, kunnen we hier als nederige blogger op een nederig blogje niet oordelen. Bedoeld is : we kunnen niet oordelen over de grond van de zaak. Dat zullen de Heren Rechters wel doen, in de hoop dat Nederland een rechtsstaat zal blijken te zijn, en geen marionetten-staat waar poesjenellen de touwtjes trekken.

  Waar we wel kunnen over oordelen, is over de moed van één enkele man. Ik wou dat er in Vlaanderen ook iemand dezelfde moed kon opbrengen om de poenscheppers in hun hemd te zetten, Van Ramp Aai! de ijdeltuit op kop.

   

  Kroniekje over :

  Kort geding Wilders om Europees noodfonds 'niet politiek'

  dinsdag 29 mei 2012 10:51 ELSEVIER

   

  Bij de rechtbank in Den Haag is het kort geding begonnen waarmee PVV-leider Geert Wilders de beslissing over de Nederlandse medewerking aan het Europese noodfonds voor de euro (ESM) probeert uit te stellen tot na de verkiezingen.

  'De gang van zaken rond Europees Stabiliteits-mechanisme noopt tot fundamenteel debat over eurobeleid. Kamer loopt achter de feiten aan'

   

  De advocaat van Wilders, Bram Moszkowicz, benadrukte dat het niet om een politiek proces gaat, maar dat Wilders de zaak als Nederlands staatsburger heeft aangespannen.

   

  Wilders vindt dat de staat te overhaast handelt en er willens en wetens wetsvoorstellen doordrukt. De PVV-leider vindt dat de demissionaire regering een controversieel besluit als over het ESM 'in de ijskast had moeten zetten'.

   

  Niet-ontvankelijk

  Landsadvocaat Bert-Jan Houtzagers zei dat hij niet om de niet-ontvankelijkheid van de zaak zal vragen. Moszkowicz betoogde al dat als Wilders hierom niet naar de rechter mag, geen enkele Nederlandse burger dat dus mag.

   

  Houtzagers benadrukte dat de Kamer heeft ingestemd en dat een verzoek tot uitstel van het debat over het noodfonds telkens werd verworpen.

   

  De rechter doet vrijdag om 10.00 uur uitspraak in de zaak. Geert Wilders zei een bodemprocedure te overwegen als de rechter hem vrijdag geen gelijk geeft.

   

  Meerderheid

  Een meerderheid van de Tweede Kamer stemde vorige week in met een Nederlandse inleg in het Europese steunfonds voor de euro.

   

  Het ESM zal speculeren op de euro moeten tegengaan en daarmee voor rust op de financiële markten moeten zorgen. Er is echter kritiek op het fonds, omdat Nederland eventuele steun aan een noodlijdend euroland niet mag tegenhouden, maar Duitsland, Frankrijk en Italië mogen dit wel.

   

  Verzet

  Vanwege de controverse probeerde Wilders de beslissing over Nederlandse steun aan het fonds uit te stellen tot na de verkiezingen. Ook de SP, Partij voor de Dieren en de ChristenUnie zijn tegen het ESM in de huidige vorm.

   

  Volgens De Jager is het noodfonds niet ondemocratisch. Nederland kan samen met bondgenoten wel degelijk beslissingen tegenhouden.

   

  Onverstandig

  De demissionaire minister wijst erop dat het met oog op de crisis in de eurozone niet verstandig is om nog langer met de beslissing over het noodfonds te wachten.

   

  Wilders diende al vier keer een motie in om het debat over het fonds uit te stellen. Ook gaf hij demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) een motie van wantrouwen. Geen van de moties kon op een Kamermeerderheid rekenen.

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : woorden wekken, maar voorbeelden trekken! Wanneer mogen we in ons land de eerste strafzaak verwachten tegen de Vlinder-regering? Liefst niet in kortgeding, maar direct het volle pond : ten gronde.  Basis-redenering : deze regering is een pure hold-up op de Vlaamse belastingbetaler. In ondergeschikte orde : de Eerste Minister is een belediging voor het land want waterdrager van een vreemde Mogendheid (Frankrijk), die er niets beters op vindt dan ons te bledigen en voor ‘fascisten’ te verslijten. En hangen er tegen hem niet vele ter zijde geschoven klachten wegens pedofilie?

  Met een beetje geluk kunnen we, met dank aan de EU voor de gelijkschakeling van de diploma’s, Bram Moskovitz inhuren als advocaat!

  Maar wacht eens! Geert Burger van de Nivea-verkopers is advocaat! O wee en ach O wee! Heb hem daarjuist bezig gezien en gehoord in Villa Politica. Had de tekst nog maar diagonaal gelezen en kon zich dus nog niet uitspreken. Vond het een beetje raar, maar kon er best mee leven….

  Gaat eens met zo’n soldaten naar den oorlog!

   

  *** 

  30-05-2012, 18:03 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.827 DE ISLAMMERS WORDEN STEEDS DUIDELIJK IN Z- FRANKRIJK

  A.D. woensdag 30 mei 2012

  827 DE ISLAMMERS WORDEN STEEDS DUIDELIJK IN Z- FRANKRIJK

   

  Carcasonne, onoverwinnelijkk….

   

  Tot de Muzelmannerij er binnen trok. Zonder slag of staat….

  ***

   

  Dit stukje wordt opgedragen aan mijn oude Waregemse vriend, die na een leven van hard werken, dacht de rust en de liefde te vinden tussen de krekels, de petanque en de pastis. Zo dagelijks als overbuur te moeten aankijken tegen de streekverse moskee in de Nieuwstraat in Desselgem was er teveel aan. Nu is hij blijkbaar van de regen in de nattigheid terecht gekomen.

   

  Kroniekje over :

  Stenen voor gelovigen in Zuid-Franse kerk

  Posted on 28 mei 2012 by E.J. Bron

   

   

  Jongeren uit de Maghreb pleegden zaterdag voor Pinksteren een aanval op de deelnemers aan een christelijke mis in de Zuid-Franse stad Carcassonne. Nauwelijks was abt Roger Barthès met de avondmis begonnen, of er stormden vier jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar de St. Joseph kerk binnen, onderbraken de mis, gooiden meerdere handen vol stenen naar de ongeveer 150 aanwezige gelovigen en sloegen op de vlucht. Enkele mannen zetten de achtervolging in, maar het lukte de onruststokers te ontkomen richting de voorstad La Conte.

   

  Zoals de krant Midi Libre bericht, kon de onderbroken mis uiteindelijk toch verder worden gevierd. Gelukkig raakte er niemand gewond en werd er niets beschadigd in de kerk, desondanks waren veel gemeenteleden, vooral ouderen, geschokt door het incident. Bij de jongeren ging het overduidelijk om Maghrebijnen, die hun haat en verachting tot uitdrukking wilden brengen. Een van de gemeenteleden deed nog diezelfde avond aangifte bij de politie en nam ook enkele stenen als bewijsmateriaal mee.

   

   

   

  Tweede “steniging” in Carcassonne

   

  In de 50.000 inwoners tellende stad Carcassonne was het niet het eerste incident in zijn soort. In de pastorie St. Jacques werd tijdens een gelijksoortig incident op 2 november 2010 een standbeeld van de maagd Maria licht beschadigd. Als reactie op het incident werd destijds door de plaatselijke bisschop een verzoeningsmis gevierd, die ook werd bijgewoond door de plaatselijke imam.

   

   

   

  Front National herkent haat tegen christenen

   

  De secretaris van het Front National in het desbetreffende departement Aude, Robert Morio, reageert geschokt op de jongste aanval op gelovigen: “Hun haat op Frankrijk is ook een haat tegen christenen”, zegt Morio over de daders. De aanval zou een daad van haat en van onderdrukking van de katholieken van dit stadsdeel zijn. Niet alleen in Egypte en Nigeria, ook in Carcassonne worden christenen vervolgd.

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : jullie nemen de vlieger tot Perpignan, en dan hebben we met ons vieren de tijd tot in alle eeuwen der eeuwen om na te bomen over onze belevenissen. Hij had zijn zaak (zaken) al jaren in handen gegeven van zijn zonen en was, na een vacantie aan de ‘Zurekust’ daar ergens blijven plannen in een onogelijk nest, waar de wijn zoet was, bijna nog zoeter dan de liefde die hij had leren kennen als losse arbeider in de wijnoogst. Die Française had al vlug in het snotje dat onze vriend gene gewone was. Toen hij het jaar daarop terug kwam, en een huisje kocht dichtbij haar wijngaarden, was haar weduwschap vlug voorbij. Mijn vriend spreekt sedertdien beter Frans dan Meester Mark op de Lagere School in Wielsbeke jaren geleden ooit had durven dromen. Op de avonden dat we daar samen, naast Meester en zijn charmant vrouwke, zaten te keuvelen in de taal van Molière (anders kon Angeliqueske niet volgen. Ze viel zo al in slaap met haar Frans page-koppeke op die stoere Vlaamse schouder haar Saint Bernar, ‘mon ours’, lijk ze zei…)…

  Ze gaan altijd ‘shoppen’ in Carcasonne, zij en haar ‘mon ours’, en daar vandaan worden we regelmatig gebeld, trationeel op de eerste dag van het Nieuwe Jaar. Gegarandeerd vòòt 9 uur rinkelt de telefoon, en dan zijn zij het, om ons Nieuwjaar te wensen, vanuit ‘onze’ crèmerie  op de Grand’’Place de L’Étoile in Carcasonne, waar zij hun (bescheiden) trouwfeest hebben gevierd.

  Voortaan zitten ze dus ook met dat bruin gespuis.

  Geloof het of niet : binnenkort komen zij nu naar hier. Omdat zij uit ervaring weten, dat wij eveneens te lande wonen, tussen de olijfgaarden kilometers ver. Als dat bruin gespuis ons gerust laat, dan is dat in hoofdzaak te danken aan onze 3 Duitse Herders, die vrij en dartel als jonge veulens over ons terrein lopen. Het is een goed ‘merk’van honden, eerder berghonden op 4 pilaren van poten met een enorme muil, met een stamvader waarschijnlijk nog uit de tijd van Mussolini.

  Curieus, hé, Duitse Herders uit Italia, die nu carrière gaan maken in het Franse Carcasonne…. Enfin, ze komen pas uit het nest, en zullen in hun jongde wel vlug mee zijn in den draai, met de Franse taal…. Zeker weten : het zijn echte ‘fascisten’ : ze houden niet van vreemd volk, en laten dat gewoonlijk zeer duidelijk blijken…..

   

  *** 

  30-05-2012, 17:33 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.826 DE BEVEKS EN DEXIA DEZELFDE SCHULDIGEN ?

  A.D. woensdag 30 mei 2012

  826 DE BEVEKS EN DEXIA DEZELFDE SCHULDIGEN ?


  Berichten over de Gilde der Gauwdieven

   

  De Dikke ACW-er van Diksia vooraan….

  ***

  Dezelfde Schuinsmarcheerders, wijventoekers en Naast-de-Pot-Pisers die de Rechtlijningen nu al decennia lang van deelname aan de macht afhouden door de Rechtlijningen als pestlijders in een schutkring op te sluiten : zullen ze nu eindelijk hun verantwoordelijkheid écht opnemen, en aftreden en de schade terugbetalen? De spaarcenten van de kleine Vlaamse man, zit nu veilig geborgen in de bankkluizen van de Franse hoofdstad…Het zijn de Tsjeven, als graaiers-koplopers, met de medeplichtigheid in hoofdaak van de meelopers Rode Graaiers, die het onland B. gebracht hebben waar we nu staan. Niet erg voor dat onland B?, maar wat ze de eigen mensen hebben aangedaan, dat vergeven we hen nooit. Afspraak op 14 Oktober?

   

   

  Kroniekje over :

  Europa eist 100 miljoen terug

  Martin Buxant − 29/05/12, 05u31  − Bron: De Morgen

  ***

  België moet voor het Europees Hof van Justitie verschijnen. De zaak gaat over discriminatie tussen Belgische en buitenlandse financiële producten die anders belast worden. Het bijbehorende kostenplaatje kan oplopen tot 100 miljoen euro, bevestigt de FOD Financiën. .

   

  Het ziet er niet goed uit voor België. De Europese Commissie heeft twee rechtszaken tegen ons land lopen voor het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Telkens vervolgt de Commissie ons land wegens discriminatie bij het belasten van financiële producten. Het gaat om de ingeleide zaken C-383/10 (30/06/2010) en C-387/11 (19/06/2011). Nu Frankrijk in een soortgelijk dossier werd veroordeeld, komen de Belgische dossiers in een stroomversnelling terecht.

   

  Beveks

  Concreet gaat het over de Belgische bevek, een investeringsvennootschap met veranderlijk kapitaal. Een bevek investeert in aandelen en obligaties. Beleggers kunnen een stukje kopen van de bevek en zo meegenieten van de resultaten die de vennootschap boekt. Ons land staat toe dat wie belegt in een Belgische bevek geen roerende voorheffing betaalt op de uitgekeerde dividenden. Dat terwijl andere Europese financiële producten zoals een bevek naar buitenlands recht wel belast worden. Een duidelijk geval van concurrentievervalsing en niet conform de Europese regels, vindt de Europese Commissie. Ook vindt de Commissie dat Belgische banken in sommige gevallen fiscaal bevoordeeld worden ten opzichte van hun buitenlandse concurrenten.

   

  Frankrijk werd al veroordeeld in een soortgelijk dossier en moet nu 4 miljard euro terugbetalen aan een aantal banken - onder meer KBC Select Immo en Santander. "Er is echt weinig hoop dat de Europese justitie anders zal oordelen over België dan over Frankrijk", bevestigt een Europese expert in Luxemburg. Sommige banken hebben het Belgische systeem inderdaad aan de kaak gesteld bij de Europese Commissie. Volgens berekeningen van de FOD Financiën, die de zaak op de voet volgt, zou de impact op de Belgische begroting "meer dan 100 miljoen euro" kunnen bedragen.

   

  Groot-Brittannië

  Bevoegd minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) vroeg onlangs een 'compleet verslag' van het dossier aan Hans D'Hondt, de baas van FOD Financiën. "Er zijn inderdaad veel vergelijkingen mogelijk tussen Frankrijk en België in dit dossier," geeft Vanackere toe, "maar dat betekent nog niet dat we ons gewonnen geven."

   

  De minister benadrukt dat België nog niet veroordeeld is door Europa. "Als het zover is, dan moeten we in dit dossier, dat al sinds 2009 loopt, twee dingen doen. Ten eerste moeten we nadenken over een aanpassing van de wet en bekijken hoe we de fiscale discriminatie kunnen wegwerken. Ten tweede moeten we dan rekening houden met het negatieve effect op onze begroting. Want dat zal er zijn als Europa een terugbetaling van de belasting op de niet-Belgische financiële producten eist."

   

  Voorlopig is het te vroeg om te weten of België de pil nog in 2012 of pas in 2013 zal moeten slikken. "Laat ons eerst zien wat het Europese gerecht beslist."

   

  België kan alvast rekenen op de steun van Groot-Brittannië, dat zich in hetzelfde schuitje bevindt. De financiële belangenorganisatie Febelfin onthoudt zich van commentaar. .

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : we zullen seffens de Eu nog dankbaar moeten zijn voor de ongewilde ntmanteling van dit onland! De Tjeven hebben inderdaad altijd en overal alles en iedereen belogen en bedrogen, iedereen inbegrepen….Onze brave en hardwerkende mensen die 70 jaar lang hun vertrouwen en hun spaarcenten hebben toevertrouwd aan de Djezekesdieven genre Natte Dweil, De Haene of Leterminator, mogen die alle twee, vertrouwen en spaarcenten, voorgoed vergeten. Nog erger blijkt nu,  dat ze nog meer kwijt zijn. Als beroepsoplichters hebben die gangsters ook nog schuld en verderf rond zich gezaaid. Zelfs zo erg, dat hun eigen Geesteskind, de E-USSR het te gortig vindt.

  Hier komen dus stilaan de ware motieven boven water, waarom de Vlaams Nationalisten moesten uitgesloten worden : geen pottenkijkers gewenst die het schuinslmarcheren zouden hebben belet! Het legt in wezen ook de wilde en ongebreidelde immigratie uit. Zo konden ze ongestoord jaren aan de macht blijven, om samen met de neo-communisten van de PS jaar na jaar; stilaan het eigen volk te vervangen door aangespoelde vreemdelingen. Die zouden hen wel als tegenprestatie voor de schitterende opvang, blijvend aan de macht helpen. Niets is eenvoudiger dan daarbij de tegenpartij te demoniseren, met titels als ‘racissten’ en ‘Islaofoben’, terwijl zij zogezegd de Naastenliefde beoefenen…

  Het is allemaal zo wraakroepend, dat er geen woorden voor zijn! Het zijn erger dan witgekalkte graven. Het zijn binnenkort (hopelijk) levende lijken!

  Wikipedia is terzake zeer verhelderend. Zie hieronder. Die tekst doet mij denken aan de fraudejager van de Sossen (John Crombez) die nu ineens de klopjacht heeft ingezet op schijnvennootschappen en daarbij in hoofdzaak bij de Rode Kameraden uitkomst. Het valt ook niet op, dat Magnette van de PS juist nu, een paar dagen voor het uitbreken van deze miljoenenboete, de riem oplegt aan de Hoge Ambtenarij, met als venijn in het staartje, het uitdrukkelijk verbod op tussen-vennootschappen. Zou er bij de Europese Commissie misschien ook al iets tegen  deze vorm van witteboord-criminaliteit iets aan het broeden zijn?

   

  ***

  Bevek Uit Wikipedia,

  Een bevek is een type van collectieve investeringsvennootschap in België. "Bevek" staat voor Beleggingsvennootschap met veranderlijk kapitaal.

  Een verwant type is de bevak (beleggingsvennootschap met vast kapitaal).

  Een bevek kan de vorm aannemen van een naamloze vennootschap (N.V.) of een commanditaire vennootschap op aandelen (zie: Commanditaire vennootschap). Een bevek mag beleggen in België of in het buitenland, door collectieve belegging van uit het publiek aangetrokken kapitaal (wet van 4 december 1990 op de financiële transacties en de financiële markten). Een bevek kan - in tegenstelling tot een bevak - haar kapitaal wijzigen (door nieuwe aandelen uit te geven of haar aandelen weer in te kopen) zonder haar statuten te moeten wijzigen.

   

  Er zijn bepaalde fiscale gunstmaatregelen van kracht voor beleggers in beveks of bevaks, en in de loop der jaren zijn er vele verschillende beveks opgericht, meestal door de banken. Sommige beveks zijn gespecialiseerd in een bepaalde sector (bijvoorbeeld hoogtechnologische bedrijven of "milieuvriendelijke" bedrijven), of in investeringen met een hoog risico (of juist niet).

  In andere landen bestaat een soortgelijke beleggingsvorm; meer bepaald in het Luxemburgs recht waar dit sicav heet.

  ***

   

  Naschrift

  Stilaan wordt het duidelijk met welk kunst- en vliegwerk dit alnd instand wordt gehouden.  Hetr ‘Belgisch Samenlevingsmodel’ dat men overal ter wereld wil uitvoeren, maakt zelfs, door de ‘omfloering’ en zelfs de omdraaiïng der begrippen, aan de lopende band witte negers. Neem nu het ‘unionistisch federalisme’, wat in feite wil zeggen een hechte huwelijksband van…het apart geschieden huwelijksleven :  de LAT-relatie. Het is een uitvinding van de Evidente, de Dikke van Diksia en van de ‘Leve België’-Schiltz… Zij wilden namelijk het onrecht tot recht hersmeden….

  De Europese Commussie heeft nog een pak werk voor de boeg. Hoe denken ze daar bijvoorbeeld over de invoer van vlees (diepvries), graan e.a.landbouwpriducten die tegen dumpuingprijzen opde markt komen en zo onze boeren de dood aandeden? Geen discriminatie?

  Hoe denken ze bijvoorbeeld over Islamitisch Bankieren, waar het aanrekenen of uitbetalen van intresten verboden is, want tegen de Koran? Vanzelfsprekend wordt er daar door de Muzelmannen een mouwtje aan aangepast. Is dat geen fsciale fraude? En is het in ieder geval geen concurrentie-vervalsing met onze plaatselijke Bankiers? Een discriminatie?

  Of zou men samengevat, niet kunnen zeggen, dat er wetten bestaan die voor wie het weet (of kan betalen), door andere wetten worden teniet gedaan? Wie ziet tenslotte nog de bomen in dit bos?

  Nog een laatste woordje over de Bevaks : wat valt er te denken over een Overheid die haar eigen fisclae wetten ondergraaft, door aan kapitaal-opbrengsten een andere naam te geven (deelanme in de winst) dan … Roerende Inkomsten, waarop Roernde Voorheffing + eindbelasting verschuldigd zijn.

  Enne… als het Onland B. veroordeeld wordt, zal dat in hoofde van al de ‘genieters’ van die schijn-intresten, de belastingsplichtingen, geen herziening van hun belastingen meebrengen? Naam + bedragen staan ergens opgelijst en er kan m.i. 5 tot 10 jaar achteruit gegaan worden (georganiseerde fraude + rechtsvervolging).

  Waarlijk een Godsgeschenk voor de Rechtlijnigen van het Vlaams Belang, in deze verkiezingstijd….

   (*) De jaren ’90 : dat waren de glorijaren van Wilfriend de Evidente, in zijn van zijn elf-en-dertigste  Regeringen Martens de Zoveelste.

  *** 

  30-05-2012, 16:13 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.825 HET VUURTORENLICHT VAN DE VEILIGE HAVEN

  A.D. woensdag 30 mei 2012

  825 HET VUURTORENLICHT VAN DE VEILIGE HAVEN

   

  Elke vuurtoren spreekt een eigen taal

   

  Wie die kent, kan zich niet meer vergissen

  ***

  Ik heb er echt niet de minste moeite mee, de eigen West Vlaamse fierheid van mij af te zetten ten voordele van de Stad, die hier zo dikwijls een beetje honend wordt afgedaan als ‘De Metropool’. Iets dat Antwerpen natuurlijk ook wel is. Laat daar niet de minste twijfel over bestaan. Trouwens, dat er in Zeebrugge dubbel zoveel cruise-schepen aanmeren als in Antwerpen, komt m.i. het meest door de aantrekkingskracht van het oude Brugge. Hoe anders legt U uit, dat cruise-schepen in Antwerpen busreizen organiseren naar Brugge? Brugge is een speling van de natuur, zo eigen als Antwerpen een speling is van de Schelde. Zonder Schelde geen Antwerpen, en zonder de koppen en de handen van de Vlamingen, was Brugge, na het dichtslibben van het Zwin, een dode stad.

  Dat Filip DeWinter van oorsprong ’n Bruggeling is, kan niet toevallig zijn. Dat zijn woorden nu als een vuurtoren-licht over Vlaanderen zwaaien, is er het logisch gevolg van. Brugge is het verleden, Antwerpen is het de toekomst.

  ***

  Kroniekje over : de verkiezingstoespraak van het Vlaams Belang in Antwerpen. Hieraan hoeft niets te worden toegevoegd of afgebroken. Alleen misschien dat wij nog altijd de tegenstrevers als normale mensen als U en ik, aanzien. Wat met kleurpartijen absoluut niet waar is, en niet waar kan zijn. Omdat zij allemaal, zonder één uitzondering, schermen voor het voortbestaan van…zich zelf. Dus voor de instandhouding van de Belgische no-vero toestanden. Zij staan voor de schone schijn, waar ze zelf hopen van beter te worden. Het Vlaams Belang staat niet voor de schone schijn, maar voor de schone realiteit! Die hebben we, als het volk meewil, in eigen handen. Antwerpen kan een Nieuwe Gouden Eeuw op gang trekken. Als het maar wil!

  Alleen is het jammer, dat tussen droom en daad, altijd een trouweloze Wever staat….

  ***

  Beste vrienden,

  Antwerpenaren,

   

  Mag ik u bij wijze van inleiding een geheim vertellen? Op het Antwerpse ‘Schoon Verdiep’ loopt sinds enige tijd de huiskat van het stadhuis rond. Brabo is de naam. VLD-schepen Bungeneers heeft hem bij gebrek aan kameraden in de eigen liberale partij meegebracht naar het stadhuis om hem gezelschap te houden. De stadhuiskat Brabo is zwartharig, dik en vadsig.  Aangezien een huisdier altijd op zijn baasje lijkt hoeft het niet te verwonderen dat de stadhuiskat Brabo ook in de lege Antwerpse stadskist zelfs geen uitgemergelde muis vangt. Oude katten met fluwelen poten vangen inderdaad niks. Dat geldt evenzeer voor het Antwerps stadsbestuur dat na 90 jaar socialisme aan de macht uitgeblust, afgeserveerd en inspiratieloos is geworden. Wie op het ‘Schoon Verdiep’ een frisse wind wil laten waaien moet in plaats van voor een oude gecastreerde kater kiezen voor een jonge agressieve tijger en het vermolmde linkse socialistische bestuur inruilen voor een rechtse en conservatieve meerderheid!

   

  Beste vrienden,

   

  De situatie in Antwerpen is niet hopeloos maar ze is dramatisch! 42% van de inwoners van Antwerpen is momenteel allochtoon en bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zal meer dan 50% van allochtone origine zijn. Ik weet het, u weet het, iedereen weet het, maar op het stadhuis willen ze het niet weten: Onze stad verbruint, multiculturaliseert en islamiseert. Op 14 oktober 2012 worden de laatste Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen gehouden waar wij, Vlaamse en autochtone Antwerpenaren, een meerderheid van de kiezers zullen vertegenwoordigen. 14 oktober as. is de laatste keer dat wij in staat zullen zijn om een krachtige Vlaamse vuist te maken ter bescherming van de zogenaamde “bange blanke mannen en vrouwen” in onze stad. In een aantal geïslamiseerde vreemdelingenwijken van  Borgerhout, Oud-Berchem, Deurne- en Anwerpen-Noord, Hoboken zijn we als Vlamingen een niet eens beschermde minderheid geworden. In de toekomst zullen we – net zoals in andere steden van Europa – door alsmaar sterker wordende exotische etnische groepen die van elders en overal zijn komen aangewaaid, overspoeld en weggeveegd worden. We moeten het vanaf nu tot en met de dag van de gemeenteraadsverkiezingen blijven herhalen: “Antwerpen is niet van iedereen; Antwerpen is van de sinjoren en de pagadders; Antwerpen is van de Vlaamse Antwerpenaren; Antwerpen is van de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, van de vele generaties Vlamingen en Nederlanders die van de gouden eeuw tot nu, van onze stad een bloeiende, bruisende en welvarende metropool hebben gemaakt. Kortom Antwerpen is van ons!

   

  Beste vrienden,

   

  Antwerpen dreigt een armlastige, verpauperde en failliete stad te worden. Het bankroet dreigt; de stadskassen worden leeggeroofd door steeds meer asielzoekers, illegalen en havenloze vreemdelingen van allerlei pluimage. 77% van alle leefloners zijn vreemdelingen. De helft van de Antwerpse werklozen zijn vreemdelingen. Bijna de helft van de sociale woningen wordt toegewezen aan vreemdelingen. De toename van het aantal scholieren, met 45% in het basisonderwijs - goed voor 23.500 nieuwe leerlingen op nauwelijks 15 jaar tijd vanaf nu tot 2025 - met een kostprijs van meer dan 1 miljard euro is quasi volledig te wijten aan de immigratie-invasie. Het merendeel van al deze vreemdelingen vertegenwoordigt geen enkele financiële of economische, laat staan culturele, meerwaarde voor onze stad. Zij creëren voornamelijk overlast en kosten geld, ontzettend veel geld. Terwijl het financieel en economische draagvlak van onze stad alsmaar kleiner wordt omwille van de witte vlucht geven we steeds meer geld uit aan de opvang, huisvesting, gezondheidszorg, sociale voorzieningen, onderwijs, werkloosheids- en OCMW-steun van onaangepaste vreemdelingen. Antwerpen dreigt een eerste wereldstad te worden met een derdewereldbevolking. Aan al deze reizigers zonder bagage die hier in Antwerpen van onze belastingscenten komen profiteren hebben we geen behoefte maar wel één duidelijke boodschap: “Ga naar huis want de kassen zijn leeg en ons geduld is op!”

   

  Beste vrienden,

   

  Bijna 10 miljoen euro geeft het stadsbestuur jaarlijks uit aan marketing en communicatie, zeg maar aan propaganda. De “look and feel” van Antwerpen is belangrijker dan het inhoudelijke beleid. Zo maakt de “A”- propaganda van Patrick Janssens u onder andere wijs dat de stadsvlucht is gekeerd. Triomfantelijk laat men u weten dat “Antwerpen ondertussen meer dan een half miljoen inwoners telt”. De realiteit is minder rooskleurig want de “witte vlucht” blijft duren en helaas de immigratie-invasie ook. Op drie jaar tijd kende onze stad een negatief immigratiesaldo van 15.182 Vlaamse Antwerpenaren tegenover een positief verhuissaldo van 28.332 vreemdelingen. Onze Vlaamse bevolking in Antwerpen vergrijst en sterft uit terwijl de allochtone bevolking steeds jonger wordt. Vier op tien van de schoolkinderen in Antwerpen spreekt thuis geen Nederlands en de helft van de schoolkinderen is islamiet. Antwerpen heeft niet alleen nood aan een waterdichte immigratiestop maar ook aan jonge Vlamingen die hun toekomst aan dat van onze stad willen verbinden en aan jonge Vlaamse gezinnen die in Antwerpen wonen of er willen komen wonen. Zij moeten voorrang krijgen bij kinderopvang, onderwijs en sociale woningen, willen we onze steden behoeden van de vijandelijke overname door derde-wereld-immigranten. Inderdaad, ‘Werk, wonen en zorg voor eigen volk eerst’!

   

  Beste vrienden,

   

  Het gedoogbeleid ten aanzien van illegalen is één van de belangrijkste oorzaken van de toename van de onveiligheid, van de verpaupering en de verloedering van onze stad. De weigering om illegalen actief op te sporen zorgt voor een enorme aantrekkingskracht ten aanzien van nieuwe illegalen. De meer dan 30.000 illegalen vormen een clandestiene, ondergrondse gemeenschap in Antwerpen. Hoe voorzien ze in hun levensonderhoud? Hoe betalen ze voeding, kleding en een onderkomen? De vraag stellen, is ze beantwoorden. Via zwartwerk, uiteraard … maar ook via criminaliteit, prostitutie en drughandel. Illegalen en drughandel zijn communicerende vaten net zoals vreemdelingen en criminaliteit Siamese tweelingen zijn!

   

  Niet alleen de stedelijke overheid weigert om in te grijpen ten aanzien van illegaliteit. Bovenop het verbod opgelegd aan de Antwerpse politie om illegalen actief op te sporen, is er het lakse beleid van de dienst vreemdelingenzaken dat ervoor zorgt dat illegalen bij gebrek aan celcapaciteit en opvangstructuren – als ze dan toch opgepakt worden – quasi onmiddellijk terug vrijgelaten worden in de natuur. Uit de meest recente cijfers waarop het Vlaams Belang via gemeenteraadslid Wim Van Osselaer de hand kon leggen, blijkt dat in 2011 nauwelijks 7 op 100 van de opgepakte illegalen ook daadwerkelijk opgesloten wordt. Slechts 2% van de opgesloten illegalen worden gerepatrieerd. Een derde van de opgepakte illegalen worden gewoon terug vrijgelaten in de natuur en 6 op 10 krijgt een bevel om het grondgebied te verlaten wat uiteraard niemand doet. Straffeloosheid is de regel. Gedogen is de norm. Wij willen terzake het roer omgooien. Het Vlaams Belang is voorstander van het oprichten, binnen het Antwerpse politiekorps, van een aparte eenheid die zich enkel en alleen met het bestrijden van de vreemdelingencriminaliteit en het actief opsporen van illegalen bezig houdt. De ALI-eenheid – waarbij ALI staat voor Actief Lokaliseren Illegalen – moet via doelgerichte identiteitscontroles, wijkacties en huis aan huiscontroles, illegalen lokaliseren, opsporen en aanhouden en in een eigen Antwerps detentiecentrum opsluiten, in afwachting van de repatriëring naar het land van herkomst.

   

  Beste vrienden,

   

  Wie illegalen en vreemdelingen zegt, komt automatisch bij veiligheid terecht. Het garanderen van de veiligheid van iedere burger moet de eerste prioriteit zijn van ieder politiek bestuur. In Antwerpen is de criminaliteit sinds 2006 opnieuw gestegen met 16%. Antwerpen telt momenteel 224 misdrijven per dag. Iedere dag opnieuw worden in deze stad 13 inbraken gepleegd. Terwijl de Antwerpenaren zich onveilig voelen, voelen de criminelen, de drugdealers en de gangsters zich bijzonder veilig. Slecht één op vier feiten van criminaliteit wordt in deze stad ook daadwerkelijk aangegeven. De kans om na een aangifte als crimineel ook gepakt te worden, is minder dan 19 %. In de praktijk komt het erop neer dat een crimineel in Antwerpen slechts één kans op 20 heeft om voor zijn misdaad daadwerkelijk gepakt te worden. De helft (49,7%) van de misdrijven met gekende daders wordt om opportuniteitsredenen geseponeerd. De kans dat een dader van een misdrijf voor de rechtbank moet verschijnen is dus ongeveer 1 op 40. De conclusie is dan ook duidelijk: in Antwerpen loont de misdaad. Het Vlaams Belang pleit dan ook voor een gewapend bestuur, dat krachtdadig en zonder pardon de criminaliteit te lijf gaat. Voor het Vlaams Belang is veiligheid naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 de absolute topprioriteit. De leefkwaliteit van een stad en het welzijn van individuele burger wordt immers grotendeels bepaald door de mate waarin de overheid en de politie in staat is om de veiligheid van eenieder te garanderen. Wie Antwerpen veilig wil, moet veilig durven kiezen! Kies veilig betekent: kies VB, met de “V” van “Vlaams” maar zeker ook met de “V” van “Veilig”!           

   

  Beste vrienden,

   

  De jongste weken werden de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen verengd tot de vraag wie wordt burgemeester: Bart Janssens of Patrick De Wever? Een steriele keuze want ondertussen weten we al 6 jaar dat Bart De Wever en Patrick Janssens vier handen zijn op één buik. Patrick Janssens zit trouwens op rozen. Nu ook de N-VA het cordon heeft onderschreven en plechtig beloofd heeft om het Vlaams Belang uit te sluiten, verzekeren de socialisten zich een plaats in het Antwerpse stadsbestuur. Door het cordon sanitaire tegen het Vlaams Belang te handhaven en toe te passen heeft Bart De Wever een eersterangs toegangsticket tot het Schoon Verdiep gekocht. De “Kracht van verandering” wordt dan ook het grootste kiesbedrog van de eeuw. Er komt na 90 jaar socialisme helemaal geen verandering in Antwerpen. Er komt alleen meer van hetzelfde. Misschien met een andere burgemeester maar alleszins met dezelfde coalitie. De verpakking verandert maar de inhoud blijft hetzelfde. Er komen “accentverschuivingen”, belooft de gedoodverfde burgemeester Bart De Wever. Zit de Antwerpenaar daarop te wachten? Op “accentverschuivingen”? Wij van het Vlaams Belang, wij zijn niet tevreden met een accentverschuiving, wij willen in Antwerpen een politieke aardverschuiving.

   

  Beste vrienden,

   

  Die politieke aardverschuiving, die kan er alleen maar komen met het Vlaams Belang en zonder de socialisten. Wie plat op de buik gaat voor de traditionele partijen in de hoop om burgemeester te mogen worden, die gooit in de praktijk al voor de verkiezingen en voor de onderhandelingen over een bestuursakkoord de handdoek in de ring. Indien het cordon sanitaire door de N-VA bevestigd wordt, dan staan we in Antwerpen vandaag geen stap verder dan in 2000 en in 2006.

   

  Het cordon sanitaire sluit niet alleen partijen, politici  en kiezers uit maar zorgt er in de praktijk voor dat verkiezingen in Antwerpen overbodig zijn. De partijen van de monstercoalitie – SP-a, CD&V, VLD en N-VA – hebben via het onderschrijven van het cordon sanitaire het meest ondemocratische voorakkoord ooit afgesloten. Misschien moeten we de verkiezingen in Antwerpen maar beter afschaffen. Het zou de Antwerpse belastingbetaler veel geld besparen. De uitslag is toch al op voorhand bekend. Bespaar ons de leugenachtige verkiezingsdebatten en partijcongressen. Verlos ons van de grote beloftes en de duren eden van verandering en vernieuwing. Wij hebben in Antwerpen geen andere burgemeester met dezelfde coalitie maar een andere burgemeester en een andere coalitie nodig. Een rechtse coalitie waarbij de socialisten na 90 jaar niet alleen het burgemeesterschap maar alles wordt afgenomen. Na vele decennia SP.a-geknoei hoort de

  SP.a niet en nooit meer thuis op het ‘Schoon Verdiep’ maar op het kelderverdiep, bij het grof huisvuil.

   

  Wie nu nog zoete broodjes bakt met de SP.a is medeplichtig aan de verdere teloorgang van onze stad; aan de uitverkoop van Antwerpen aan de islam; aan het schuldig verzuim in de strijd tegen criminaliteit en onveiligheid; aan het gedoogbeleid ten aanzien van illegaliteit en drugs. Wij hebben in Antwerpen geen nood aan een cosmetica-oefening maar aan een chirurgische ingreep. Snij het socialisme met de electorale scalpel weg en maak van Antwerpen opnieuw een gezonde stad!

   

  Beste vrienden,

   

  Zelfs al wordt het cordon sanitaire tegen onze partij met dank aan de N-VA’er Bart De Wever gehandhaafd, dan nog heeft het Vlaams Belang een cruciale rol te spelen op 14 oktober en zeker ook daarna. Wij zijn de stem van het protest tegen het beleid zoals het de vorige zes jaar door SP.a, N-VA, CD&V en VLD is gevoerd. Wij zijn de stem van het verzet tegen het beleid van de bende van vier – SP.a, N-VA, CD&V en VLD – die onze stad hebben overgeleverd aan de criminaliteit en de massa-immigratie. Wie in Antwerpen een zweeppartij wil die de traditionele partijen opjaagt en de kuiten bijt; wie in Antwerpen een radicale consequente en volkse oppositiepartij wil, kan alleen maar kiezen voor het Vlaams Belang.

  Beste vrienden,

  Winston Churchil zei ooit: “Courage is the first of human qualities because it is the quality that guarantees all the others”. (“Moed is de belangrijkste menselijke kwaliteit want ze garandeert alle andere kwaliteiten”). Moed is inderdaad het enige dat nodig is om van Antwerpen opnieuw een veilige, Vlaamse en dus een welvarende stad te maken. Moed om het roer om te gooien. Moed om echte verandering tot stand te brengen. Moed om het cordon sanitaire te doorbreken. Moed om samen te werken met het Vlaams Belang en het establishment te tarten. Moed om in Antwerpen een rechtse en conservatieve coalitie tot stand te brengen. Moed om na 90 jaar socialisme de SP.a eindelijk aan de kant te schuiven. Moed om Antwerpen terug te geven aan de Antwerpenaren.    

   

  Ik dak U.

   

   

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : enkele tijd geleden waren wij bij Antwerpse vrienden op een gezellige feestavond. Een der aanwezigen, overigens een sympathieke knul, gepensioneerd politie-commisaris (er zijn geen andere!) die zich blijkbaar als Hermandad-volgeling vergist had van Opperhoofd, en deze avond blijkbaar een trouwe dienaar was geworden van Bacchus. De man was de oorzaak van vele bulder-lachpartijen op kap van de aanwezige West Vlamingen. Niet persoonlijk bedoeld, zei die dan! Ach! Die van Antwerpen zijn breed van gedachten, op kap van een ander….

  Toen ik de vrrienden na verloop van tijd vroeg wat het hoofdgerecht geweest was, antwoordden die ‘’vis’, natuurlijk uitgesproken lijk alle Antwerpenaren dat doen, en in onze oren klinkt als ‘vies’. Toen ik hen dus antwoordde dat de Antwerpenaren vies aten, en wij integendeel proper, was het plezier er ineens af. Meneer kon daarmee niet meer mee lachen, zei die bulderbaard!!

  *** 

  30-05-2012, 10:33 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.824 HET GETAL DER GETROUWEN MET 1 EENHEID VERHOOGD

  A.D. woensdag 30 mei 2012

  824 HET GETAL DER GETROUWEN MET 1 EENHEID VERHOOGD


  Schild en Vriend

   

  ***

  Moest het U nog niet zijn opgevallen : er is een nieuw ‘zwart schaap’ bijgekomen in onze gelederen. Zie http://blog.seniorennet.be/geldwolven/

  De man kan, zo te zien, van alles zijn : donker zwart of bleek zwart, of zwart met witte strepen, met gele strepen zonder rode klauwen, blauw van miserie of rood van schaamte : om het even voor mij. Hij heeft een goed klavier, spreekt recht voor de raap, is blijkbaar goed geïnformeerd, en, hoe kan het ook anders, hij is blijkbaar West Vlaming. En zelfs van aan het zeêtje, want hij informeert vooral daarover. Welkom dus in de vertrouwde’bijt.

  Pas op : wij bloggers bijten normaal niet. De meesten toch niet. Al zouden sommigen (lijk ik bijvoorbeeld) dat wel willen, bij iedereen die te lomp is om voor de ‘change’ te kiezen : ik zou ze de kop kunnen afbijten. En met ‘change’ bedoelt ik wel degelijk totaal iets anders dan Mohbama, Hollande, Di Jeanetto en nu ook Cruella Onkelinx in Schaerbek. Zij denken een nieuwe rode gloed te ontwaren aan de horizon, niet beseffende dat zij naar het Westen kijken, maar de zonsondergang van het Oude Avondland. De ‘sociale democratie’ is een illusie geweest, want ze was nog sociaal noch democratisch!

   

  Kroniekje over :

  Het is onaanvaardbaar dat Johan Vande Lanotte minister blijft”

  ***

  Een paar weken na het nieuws van Paul Van den Driessche belooft het weekblad Humo morgen opnieuw uit te pakken met een opmerkelijk dossier.

  Het wordt volgende week heet onder de voeten van een vooraanstaand politicus. Dat bericht tweette Eric Goens vorige week.

  Goens was tot vorig jaar directeur Informatie bij VTM en schrijft nu onder andere voor het weekblad Humo.

  Goens wilde (nog) niet vertellen over welke politicus het gaat al ging wel het gerucht op Twitter dat Johan Vande Lanotte in het vizier ligt. Vanmiddag bevestigde Goens door te twitteren : “Het is onaanvaardbaar dat Johan Vande Lanotte minister blijft”

  De beschuldigingen tegen Vande Lanotte zijn concreet zo laat Goens via Twitter weten:

  “Vande Lanotte kent als min vd Noordzee 2 keer vergunning toe aan… zichzelf. Telkens laat hij besluit ondertekenen door collega-minister” en

  “Vande Lanotte heeft 18 maanden een corrupte directeur de hand boven het hoofd gehouden. Dat is schuldig verzuim.”

  Overmorgen verschijnt het boek ‘De Keizer van Oostende’ waar twee VRT-journalisten Vande Lanotte beschuldigen van belangenvermenging. De VRT distantieert zich van de journalisten en Vande Lanotte zelf ontkent alle beschuldigingen met klem in een persbericht waar hij op alle punten de auteurs van het boek een antwoord biedt.

  ***

  Dedecker deelt wafeltjes uit bij vertrek in Oostende

  ***

   LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker verlaat de gemeenteraad van Oostende. Hij verhuist naar Middelkerke, waar hij de eigen LDD-lijst zal trekken op 14 oktober. Zijn vertrek uit de gemeenteraad ging niet onopgemerkt voorbij. Er waren wafeltjes voor alle collega's, maar ook cynische opmerkingen voor de meerderheid.

  "Dit is mijn laatste zitting", opende Dedecker zijn finale toespraak in de Oostendse gemeenteraad. "Ik heb hier veel leven gemaakt en me geamuseerd, jullie zullen me missen."

  Dedecker is ervan overtuigd dat hij zijn steentje heeft bijgedragen aan de democratische controle van de gemeenteraad. Hij had twaalf jaar lang een zitje in de gemeenteraad. Eerst voor Open VLD, en na de breuk als onafhankelijke. "Ik heb dan ook een cadeautje mee voor iedereen", verraste hij. Prompt liet hij wafeltjes uitdelen met daarop de boodschap: "Wij houden onze wafel niet!".

  Meer cadeautjes deelde Dedecker niet uit. Hij schoot nog een laatste keer met scherp op de meerderheid. "Ik wil de mensen aan de overkant danken voor hun wederwoord", met een knipoog naar het feit dat ze amper het woord nemen in de gemeenteraden."

  Dedecker oogstte uiteindelijk applaus van zowel oppositie als meerderheid.

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : U hebt het al begrepen : beide artikels hierboven werden tekstueel overgenomen (zonder betalen) bij Geldwolf.  

  Zie http://blog.seniorennet.be/geldwolven/

  Het smaakt naar de trog. Om nog.

  De man schrijft in ’t zwart, letterlijk wit op zwart, en op zichzelf is dat ook al een boodschap. Toch nooit een Crombeeër in schaapsvacht? 

  Als de man een ietske terug bladert op deze blog, zal hij ontdekken hoe Den Baard hier een van de geliefkoosde schietschijven is. En wees gerust : dat komt heus niet door zijn gangsterachtig voorkomen. Daar is de man mee geboren. Ook niet door zijn gescharrel onder andermans duiven en al zeker niet door z’s mans haat voor zijn eigen afkomst; de Vlaamse volksstam. Die man is gewoon een levend geworden vogelschrik die de zaaigronden waarover hij als Regerings-verantwoordelijke moet waken, alleen laat kaalvreten door zijn uitverkoren vriendjes.

  Er is één troost voor ons, net zoals voor de bestrijders van De Laatste der Mohikanen : als wij als Vlaming deze generatie graaiers overleven, zit de kans erin dat we ooit af geraken van de Wallo/Bruxselse neo-kolonisatoren. Toeback opgerookt door ouderdom, Stevaert gegijzeld door de hoeren, di Jeanetto betrapt in de broek(zakken) van jonge knapen, stokoude radaio-iconen met flapper-handjes, Diksia miljoenen schrokkende bankiers : lood om oud ijzer. Ze verdwijnen stilaan onder het aardoppervlak en hun opvolgers trekken de juiste conclusies.

  Blijft alleen te overwegen hoe de terreurmachine van de islam kan gestopt worden, voor die alles overweldigende stortvloed ons overspoelt. In Mei “40 waren de stormtroepen van de Nationaal Socialisten ook niet de vijand van iedereen (zoals nu de (brave’ moslims), maar die kwamen hier met open vizier, in uniform en met de dreiging van wapengeweld. We konden niet missen : die kwamen bij ons, niet om als Vlaming onder de Vlamingen te leven, maar om ons te bezetten met harde hand. Deze nieuwe vijand gebruikt geen direct geweld en  geen uniformen, daarvoor is hij te laf : hij stuurt vrouwen vooruit die kinderen baren die we van Hogerhand als onze gelijken moeten aanvaarden. Haatbaarden, hoofddoeken  en lange nachtkledij van kop tot teen zijn inderdaad geen uniform in de echte zin van het woord , maar ze vervullen die rol maar al te duidelijk. Ze boezemen schrik in, want hetzelfde soort mensen die we dagelijks zien op TV in de horrror-laanden. Om nog maar te zwijgen over dezelfde taal….

  Vroeger luidde het ‘Feind hört mit’. Nu zou het moeten zijn ‘Uw naaste buur is Uw vijand’. Want die verstaat ons, maar wij niet hen……

  ***

  30-05-2012, 10:07 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.823 KUNNEN ISLAMMERS VLAMINGEN ONDER DE VLAMINGEN WORDEN ?

  A.D. woensdag 30 mei 2012

  823 KUNNEN ISLAMMERS VLAMINGEN ONDER DE VLAMINGEN WORDEN ?

   

  De Heer Abou Rim Ram, in betere dagen…..

   

  ***

  Fouad 'Abu Imran' Belkacem, woordvoerder van de radicale vereniging Sharia4Belgium. 'Hij zette meermaals aan tot discriminatie, geweld en haat', aldus het Antwerpse parket; Het lieverdje mag zich, als Belg, niet buiten de landsgrenzen begeven, of hij riskeert uitgeleverd te worden aan Marokko voor drugsmokkel. Spijtig dus dat ons Belgenland geen eigen onderdanen aan vreemde naties (!) mag uitleveren.

  ***

   

   

  Wat krijgen we nou? Waarom wordt alleen aan de Islammers gevraagd om goede Vlamingen te worden? Waarom nu ineens na zoveel jaren? Was de verklaring tot bereidheid om Vlaming te worden, niet efficiënter geweest direct na ieders landing? Had zoiets niet een conditio sine qua non moeten zijn? Hier8 Tekenen, of een enkel kaartje ‘retour’! No passeran! Nu zullen ze er misbruik van maken, en nog geen klein beetje. Om nog driester uit de hoek te komen, bijvoorbeeld dan ze al zijn. Dergelijk gebaar is ook een gebaar van onmacht, en ruikt een beetje naar de socialistische ledenwerving van vroeger ‘ge moet mijne maat zijn, of ‘k sla op joen muile’…. En wat met de opdracht uit de Koran, om vals te zijn tegenover iedere vijand, tot die in slaap is gesukkeld? En de Islam sterk genoeg is om toe te slaan? Akkoord dat dit een poging is om in de verkiezingstijd stemmen te ronselen in het Mechelse, maar het is een gebaar dat getuigt van voorwiel-perspectief (*) waarmee men in de gracht belandt.

  Benieuwd wat ‘tPallieterke hierover zal berichten.

   

   

  Kroniekje over : het nieuwste initiatief van het Vlaams Parlementslid Frank Creyelman (persoonlijk nooit van gehoord, wat nu wel eens voorgoed zou kunnen veranderen!). De man is, blijkens Wikipedia, uit het goede, ja zelfs uit het beste hout gesneden : zijn stem zou dus moeten klinken als  de stormklok uit de Mechelse beiaard-toren. Hij is ex-VMO-er, en stichtend lid van het Vlaams Blok Dendermonde. Kortom één succesverhaal in Mechelen.

  De man heeft maar één fout : geboren te zijn in Buggenhout en niet in Dikkebus of zelfs in Zoutenaaie (West Vlaanderen). Hoogst waarschijnlijk is dit laatste een te persoonlijke benadering van het succes-verhaal Cleyerman. (**) Merci, Angeltjes, voor deze nieuwe vriend voor het leven!

  Hier gaat dus zijn ‘Open Brief’

  In een open brief tot de islamitische gemeenschap vraagt Vlaams parlementslid Frank Creyelman om respect vanwege de moslims voor het gastland. “Enkele decennia geleden kwamen jullie naar Vlaanderen om er betere leefomstandigheden te vinden. Jullie konden onmiddellijk genieten van de sociale en maatschappelijke voordelen die dit land te bieden heeft. Jullie kinderen kunnen deelnemen aan één van de beste onderwijssystemen ter wereld. Worden jullie ziek dan is er een efficiënte gezondheidszorg. Heb je geen werk dan is er een werkloosheidsvergoeding. Na jaren werkloosheidsvergoeding is er het leefloon en een moderne sociale woning. Jullie kunnen jullie stem laten horen in alle vrijheid. Een vrijheid die in geen enkel moslimland zo absoluut is als hier”, aldus Creyelman.

  Nieuwe eisen

  Nagels met koppen als u het ons vraagt. De moslimgemeenschap moet eindelijk de keuze maken om Vlaming te worden onder de Vlamingen of te kiezen voor de terugkeer. Een tussenweg brengt immers een steeds verdergaand eisenpakket met zich mee. “De radicalen onder jullie willen zelfs raken aan de fundamenten van onze beschaving. Zij willen dat allerlei rechten en gebruiken worden getolereerd waarvan Vlamingen gruwen: ongelijke behandeling van vrouwen en holebi’s, gedwongen huwelijken, halalvoedsel in scholen, eerwraak, gescheiden zwemlessen, ritueel slachten, aparte begraafplaatsen, dragen van hoofddoeken in openbare dienst… Het houdt maar niet op. Na iedere toegeving volgt een nieuwe eis”, besluit Frank Creyelman.

  Website

  Het Vlaams Belang hoopt dat een groot deel van de moslims de confrontatie niet wil en in een normale westerse samenleving wil verder leven. Daarom is een website opgestart waarin moslims zich kunnen distantiëren van de uitwassen van de islam en de toenemende radicale tendensen. Hier kunnen zij een verklaring ondertekenen gebaseerd op de Sint-Petersburgverklaring van onder meer Ayaan Hirsi Ali en een aantal vooraanstaande moslims. Het Vlaams Belang wil met deze precampagne de islamitische gemeenschap de kans geven om zich duidelijk uit te spreken en hoopt dat zo veel mogelijk moslims die uitgestoken hand zullen aannemen.

  *** 

   

  Verklaring

  Deze verklaring is een variant op de ‘Verklaring van afgevaardigden op de seculiere islam-top’ (De St.-Petersburgverklaring)

   

  Wij wonen in Vlaanderen. Wij zijn seculiere moslims en seculiere personen uit islamitische samenlevingen. Wij zijn gelovigen, twijfelaars en ongelovigen, hier samengebracht door een grote strijd.

   

  Wij bekrachtigen de onschendbare vrijheid van het individuele geweten. Wij geloven in de gelijkwaardigheid van alle mensen.

   

  Wij eisen de scheiding van religie en staat en de eerbiediging van de universele rechten van de mens.

   

  Tradities van vrijheid, rationaliteit en verdraagzaamheid behoren niet exclusief tot het Westen of het Oosten. Zij behoren tot het gemeenschappelijke morele erfgoed van de mensheid. Het kritiseren of veroordelen van islamitische praktijken, als deze de rede of de rechten van de mens schenden, zien wij niet als kolonialisme, racisme of ‘islamofobie’.

   

  Wij roepen de regeringen van de wereld en alle moslims op:

   

  om de shariawetgeving, de fatwarechtbanken, de heerschappij van geestelijken en de door de staat gesanctioneerde religie in welke vorm dan ook te verwerpen;

  om zich te verzetten tegen alle straffen wegens godslastering en ketterij, overeenkomstig artikel 18 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens;

  om praktijken die de onderdrukking van vrouwen bevorderen, zoals vrouwenbesnijdenis, het doden uit eerwraak, gedwongen sluiering en gedwongen huwelijken uit te bannen;

  om homoseksuelen te beschermen tegen vervolging en geweld;

  om sectarisch onderwijs, dat onverdraagzaamheid en fanatisme tegenover niet-moslims predikt, te hervormen;

  om een open publieke sfeer te cultiveren, waarin alle zaken bediscussieerd kunnen worden, zonder dwang of intimidatie.

  Wij nemen afstand van de islamiserende, totalitaire en jihadistische ambities van machtshongerige moslims en van de rigide structuren van de islam waarin zij gevangen zitten.

   

  Wij roepen academici en denkers op zonder vrees een onderzoek te gaan doen naar de oorsprong en bronnen van de islam, en om de idealen van vrij wetenschappelijk en spiritueel onderzoek te verspreiden – door de resultaten te vertalen en te publiceren in verschillende talen en te verspreiden via de massamedia.

   

  Tegen de moslimgelovigen zeggen wij: voor de islam als een persoonlijk geloof kan er misschien een toekomst zijn, maar niet voor de politieke leer die in de islam besloten ligt. Tegen de christenen, joden, boeddhisten, hindoes, bahais en alle leden van niet-islamitische geloofsgemeenschappen zeggen wij: wij staan achter u als vrije en gelijkwaardige burgers. En tegen niet-gelovigen zeggen wij: wij verdedigen uw onvoorwaardelijke vrijheid om vragen te stellen en van mening te verschillen.

   

  Wij zijn met andere woorden bereid om Vlaming te worden onder de Vlamingen

   

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : als men maar niet vergeet, dat onlangs aan de voet van de Rombautstoren, de graven heeft ontdekt van een tiental (?) door Sansculoten terechtgestelde Boerenkrijgers, die als honden in de grond werden gedumpt. Zij kregen in al die tijd geen kruis op hun graf, want er was zelfs geen gekend graf….. Zij streden, net als Frank Cleyerman, voor het goede doel.. Maar 200 jaar lang had de Kardinaal geen tijd om hen te gedenken, al sleepte de zoom van zijn soutane bijna dagelijks over hun kapot geschoten lichamen. Zij lagen als zaden in ’t zand, maar zelfs Cleystermans is hen vergeten!

  Ten gronde over de zaak zelf : waarschijnlijk heeft de Heer Cleyerman zich niet gerealiseerd, dat deze namenlijst, eenmaal in handen van de radicale Muzel-gruwels, een perfedte dodenlijst vormt? Het staat immers in  hun Heilig Boek : wie de Islammerij afvalt, moet ogenblikkelijk worden gedood. Radicalen immers zijn radicaal : wie niet voor is, is automatisch tegen…..

  ***

   

   

  (*) Voorwiel-perspectief : iedere vader die zijn kind(eren) ooit heeft leren fioetsen, weet dat om te fietsen, het volstond te blijven trappen en ver vooruit te zien. Naar het voorwiel kijken gaf gegarandeerd gedonder….. Voorweil-perpectief is dus gewoon een ander woord voor kortzichtigheid….

  (**) Cleyerman of Gleyerman? Op de Burgerlijke Stand keek men niet altijd op een lettertje meer of min. Was de man in Dikkebus geboren, dan was die waarschijnlijk afkomstig geweest uit een ‘gleier’-winkel, d.i. een zaak waar gleiswerk en porselein gesleten wordt. Voor iemand als Cleyerman had ik persoonlijk de naam Dysterman gekozen : de man die vechtend terugdeinst…..

  ***

  30-05-2012, 09:26 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JERUZALEM HEILIGE STAD ??????

     Dit is een filmpje die de Arabieren
  met alle geweld weg willen van youtube

  ****


  I

  30-05-2012, 09:13 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  29-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.822 DE BLOEDSCHULD VAN HET JOODSE VOLK

  A.D.dinsdag 29 mei 2012

  822 DE BLOEDSCHULD VAN HET JOODSE VOLK


  Sieg Heil! Allah Akbar!

   

  ***

  Dit schijnt een traditionele “Palestijnse” shawl te zijn, vol symboliek. De dragers op deze foto leveren er ook een symbolisch gebaar bij. Dries van Agt droeg precies zo´n shawl bij zijn antisemitische speech van 19 mei 2012 in de Amsterdamse “Balie” bij de herdenking van de zogenaamde “Nakba“ (*)

  ***

   

  Little Lukkie  stelt zich 3x3 = 9 de vraag : hoeveel Petro-Dollars Van Agt hiervoor ontving en of dat bedrag wel bekend staat bij de Fiscus. Zijde zot? De man is een soort katholiek en die doen dat niet. Daarvoor zouden zij (in principe) naar de hel gaan. Maar nu de Muzelmannerij opgang maakt, zien dat soort mensen meer uit naar de Beloning bij Allah. U weet wel, naast die dollars, ook nog eens die 72 dagverse maagden! Want de Islam is genereus voor collaborateurs.

   

   

  Kroniekje over :

  Dries van Agt werkt aan de volgende genocide op de Joden

  Posted on 26 mei 2012 by E.J. Bron

  (Door: Martien Pennings & Roelf-Jan Wentholt)

  ***

  Wegens de vele SPAM in de brontekst Zien wij ons verplicht te verwijzen aar de website van E.J. Bron

  Via deze link :

  http://ejbron.wordpress.com/2012/05/26/dries-van-agt-werkt-aan-de-volgende-genocide-op-de-joden/  

   

  ****

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : ben blij mijn steentje te hebben bijgedragen voor de goede zaak. En ook : als de Kerk de Jood in de loop der Geschiedenis al eens wat minder heus behandeld heeft (!), weet dan dat zoiets alleen maar gebeurde om er zelf beter van te worden. Wat mij vooral getroffen heeft, zijn de gelijkenissen tussen het Nationaal Socialisme en het Islamisme. Maar verder verwijs ik naar de Opperrechter Aller Tijden : de Toekomst.

   

  (*)• Am al-Nakba ("het rampjaar"), het jaar 1920, waarin de koloniale machten Frankrijk en Groot-Brittannië grenzen trokken in het Midden-Oosten

        Al-Nakba ("de ramp"), de vlucht en verdrijving van Arabieren uit Palestina in de periode 1947-1949, wat het begin vormde van het Palestijnse vluchtelingenprobleem

  ***

  29-05-2012, 11:55 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.821 DE NATTE DROOM VAN EEN ITALIAANSE MIJNWERKERSZOON

  A.D. maandag 28 mei 2012

  821 DE NATTE DROOM VAN EEN ITALIAANSE MIJNWERKERSZOON


   
   

   

  Denk nu niet dat mijnwerkerszonen hier op deze blog geminacht worden. Met in het achterhoofd  de afkomst van Dolf-met-de-Snor, die ook maar de zoon van een huis- tuin en keukenmeid was, zal ik mij zwichten! Ooit werkte Paus Woytila ook in de koolmijnen, en Paus Ratzinger is in zijn jeugd nog proppenschieter bij de Luftwaffe geweest. Het kan dus met Elio de Homo nog alle kanten uit. Als hij maar niet vroeg of laat tegen een vat cherry sharia vol homo-haters loopt!

   

   

   

   

  Kroniekje over : de roeping van onze Di Jeanetto, woordelijk overgenomen van het hoofdartikel van ‘t Palleterke van verleden week.

  Di Rupo’s buitengaatse strategie

   

  In de beginjaren ’60 liepen er nog moedige flaminganten rond

  in de socialistische partij. De toenmalige PSB/BSP stond onder

  zware Waalse en zelfs wallingantische invloed en het vergde een

  stevige portie moed om als socialist ook de Vlaamse trom aan te

  slaan. Hendrik Fayat was er zo één met veel moed.

  Geboren in Sint-Jans-Molenbeek en gestorven in Jette, meer

  Brusselaar kun je ze niet indenken. Opvallend dat we toen ook

  nog Vlaamsgezinde Brusselse politici kenden. De socialist Fayat

  publiceerde zijn levensoverzicht onder de titel ‘memoires van een

  Brusselse Vlaming’. Niet ‘van een socialist’ of ‘van een Nederlandstalige

  Brusselaar’. Tijden veranderen.

  Fayat was van 1961 tot 1965 onderminister van buitenlandse

  zaken. Het monument Paul-Henri Spaak had de echte portefeuille

  in handen. Spaak zou op het eind van zijn leven naar het

  FDF neigen, waar zijn dochter Antoinette een vooraanstaande rol

  ging spelen. In die moeilijke situatie slaagde Hendrik Fayat er in

  het zware onevenwicht in de diplomatie enigszins om te buigen

  in Vlaamse richting. Iemand als de CVP’er Renaat Van Elslande

  zou een goede tien jaar later het werk voortzetten.

  De diplomatie blijft echter tot vandaag een wereld waar de francofonie

  nadrukkelijk de stempel drukt. Een zekere Vlaamsgezindheid

  kan, maar loyauteit aan het Belgische vaderland wordt uiteraard

  verondersteld. De traditie van francofone dominantie en het

  wezen van de diplomatie maken dat het een biotoop blijft waar

  echte Vlaamsgezindheid niet echt helpt in de carrièreopbouw.

   

  Die francofonie speelt het spel overigens met een onmiskenbaar

  startvoordeel. Als Sarkozy de scepter zwaait in Parijs, zorgen

  mensen als Reynders of Michel wel voor de rechtstreekse

  lijn. Wint Hollande, dan neemt de goede vriend Di Rupo de zaak

  naadloos over.

  Dacht u dat Wouter Beke het gsm-nummer van Merkel onder

  de ‘A’ van Angela heeft staan? Gelooft u dat Bruno Tobback

  Sigmar Gabriel van de Duitse SPD even zal bellen als die volgend

  jaar de verkiezingen in Duitsland wint om de Vlaamse zaak te

  bepleiten?

   

  Vlaams/francofone tegenstelling

  Maar het gaat niet alleen over een Vlaams/francofone tegenstelling.

  Didier Reynders zit op buitenlandse zaken en Elio Di Rupo

  leidt de regering en is dus eigenlijk de bovenbaas. De francofonie

  heeft het heft in handen.

  Maar beiden kunnen wel elkaars bloed drinken. De verkiezingen

  voor het Franse presidentschap legde die kloof nog eens duidelijk

  bloot. Di Rupo schoof graag aan bij het overwinningsfeest

  van Hollande, wat tandengeknars veroorzaakte bij Reynders. Di

  Rupo liet zich uitgebreid interviewen door toonaangevende buitenlandse

  kranten. Hij vliegt apart van Reynders naar Chicago

  voor de NAVO-top. Het legervliegtuig dat Reynders en minister

  van defensie De Crem transporteert blijkt niet zacht genoeg voor

  Di Rupo’s ruggetje. Zo klinkt de officiële uitleg.

   

  Maar de realiteit is klaar en duidelijk: Di Rupo trekt het buitenlandse

  beleid van het land naar zich toe, want onze premier

  ruikt bloed. Hij kreeg het bloed van Sarkozy en ziet dat van Merkel

  volgend jaar ook vloeien. Misschien maakt hij de heropstanding

  van Labour in Groot-Brittannië nog mee. Italië valt mogelijk

  als een rijpe vrucht in de linkse schoot na de te lange Berlusconijaren

  en de moeilijkheden bij de Lega Nord. De val van de rechtse

  regering in Nederland biedt ook perspectief.

  Prestige

  Kortom, de wind keert in Europa en Di Rupo zou wel eens snel

  kunnen uitgroeien tot het symbool van de linkse opstanding. Hij

  kan inroepen dat hij de eerste was die de ommekeer naar links

  verpersoonlijkte. Het beeld van Di Rupo als oervader van het

  linkse reveil kan hem prestige verlenen en daar is de man gek

  op. Die kans laat hij dus niet graag liggen en al zeker niet voor

  Didier Reynders.

  Maar Di Rupo rekent er zeker ook op dat die mogelijke ommezwaai

  zich eveneens zal laten gevoelen in de keuzes van de

  Europese Commissie. Vandaag past een links beleid moeilijk in de

  Europese plannen. Een regering als die van Di Rupo dreigt dan

  ook voortdurend met de Europese vinger gewezen te worden. De

  oppositie speelt graag uit dat de regering niet echt overtuigend

  tegemoet komt aan de Europese wensen.

  Maar de Europese Commissie uitspelen als gezagsargument

  kan wel eens een boemerang worden. Als die linkse golf over

  Europa spoelt, kan Di Rupo tegen 2014 datzelfde Europese

  gezagsargument uitspelen tegen diezelfde oppositie. Want tegen

  die tijd spreekt het Europese niveau misschien wel de taal die de

  socialist Di Rupo graag hoort.

  Wie Europa nu gebruikt als argument, kan in 2014 Europa niet

  afwijzen als wegwijzer. De oppositie doet er daarom verstandig

  aan om Europa niet te zeer uit te spelen om Di Rupo stokken

  in de wielen te steken, want die stokken kunnen wel eens snel

  spaken worden die de wielen eerder versterken.

   

  ***

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : een mens zou zich beginnen afvragen : ’t Pallieterke is toch nooit de spreekbuis van de Waalse  Parti Scandale geworden? Want begot : dit is geen utopisch scenario : het is de korte schets van het horror-verhaal dat ons eventueel op korte termijn te wachten staat, als de zaken zo verder blijven tegenslagen als met de Lega Nord in Italië….

  Maar niet getreurd : de oude Opa die verborgen zit in ons werelddeel, de Opa van de Euro, moet misschien eerst de beker tot de droesem ledigen. Het communisme is inderdaad nog altijd geen voltooid verleden tijd. De laatste loodjes zullen het zwaarst wegen! Geen enkel monster valt zomaar te vernietigen. En aan de horizon dreigt er intussen een groter onheil in de persoon van de Woestijn-roverhoofdman. Zodat het best mogelijk is, dat we van de kant in het grachtje geraken.

  Vandaar dat het met de dag voor steeds meer mensen duidelijk wordt. Laat het mij met de oude leuze der Gilden voordragen : ‘Chacun pour soi, et Dieu pour tous’. We doppen elk ons eigen boontjes binnen de eigen grenzen (= traditionalisme) en we laten de waarlijk Grote Zaken daarboven gewoon hangen. Di Jeanetto en Consorten moeten het ons niet komen voorzeggen, we zijn het liefst baas in eigen huis. Onverfranst, onverengelst, onverduitst. Laat ons zaken doen met heel de wereld en met elkaar, er vooral zorgend dat iedereen daar beter van wordt. Zodat de lonen in het Oostblok, of in Donker Afrika, bij benadering hetzelfde niveau halen als bij ons. Dat zal grotendeels de volksverhuizingen en de genocides doen stoppen.

  Elk bewaakt zijn eigen grenzen, zodat ongewenste criminelen niet vrijelijk uit- en in kunnen. We hebben eigen wetten, en we zorgen dat ze nageleefd worden. De spirituele leiders van het volk worden ofwel opgevezen, ofwel afgevezen. Waarom bvb zouden er geen Kerkelijke Wetten naast Burgerlijke Wetten mogen bestaan? Daarover wordt toch democratisch beslist, in de schoot van het volk?!

  Hierover, op Pikster-maandag dan ook volgend voorbeeld : 2de Sinksen, de maandag, is een gewone werkdag voor wie niet kerkelijk is. Gedaan dus voor niet-gelovigen met het eten van twee walletjes. Burgerlijke Potentaten binnen in de kerk, ter gelegenheid van een Kerkelijke Plechtigheid? Ausgeschlossen! Zij wachten op straat, of hoogstens in het portaal. Dat dient trouwens daarvoor. Klaar afgebakende domeinen maken klare toestanden. 1 Mei, valt op een werkdag? OK, alleen zij die kerkelijk zijn maar ook productief werken, krijgen een verlofdag. In economische termen wil dit zeggen : de secondaire sectoren (diensten)  hebben daar geen recht op, zelfs voor de kerkelijken onder hen : zij produceren niet. Overheidsdiensten krijgen nooit een vrije dag op 1 mei als die valt op een werkdag : zij remmen de productie. Ipv van ertoe bij te dragen.

  Neen, ik geloof nooit dat het iets wordt tussen Di Jeanetto en mij : die wil het kuist andersom dan ik. Wie bij hem stout is, krijgt niet de roe, maar de snoep!

   

   

  ***

   

   

   

   

   

  28-05-2012, 20:28 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.820 WALLO/BRUX SPIEGELBEELD VAN GRIEKENLAND

  A.D. maandag 28 mei 2012

   

  820 WALLO/BRUX SPIEGELBEELD VAN GRIEKENLAND

   

  Van Z.Euro naar Z ERO : is dit

   

  een leeg stukske weg in Wallo/Brux of in Griekenland?

  ***

  Het valt mij op, hoeveel onderhuidse gelijkenissen in onderstaand artikel staan tussen het door-en-door gewezen socialistisch bestuurde Griekenland en de PS-Staat waarin wij allemaal leven. Het grote verschil is, dat bij ons de PS-Potentaten nog de noest werkende Vlamingen hebben om eerst uit te melken : 12 à 13 miljard Euro per jaar. Dat maakt dat Wallo/Brux zo ongeveer de laatste 30 jaar evenveel (360 miljard) Vlaamse Ontwikkelingshulp erdoor hebben gedraaid, ongeveer evenveel als Griekenland deed met Eu-hulp..

  Nu begrijp ik waarom Bruxsèl en vooral Ramp aai zo gebeten zijn om Griekenland in de EU te houden : als deze valt, valt meteen geheel de constructie. In die chaos zit een unieke kans voor  Vlaanderen : we willen de volgende hondeden jaren niemands meesters zijn, maar ook niemands knecht!

   

   

  Kroniekje over : de zieleroerselen van een nuchtere Nederlander, waarbij de situatie bij hen zo goed als in het niet (!) verzinkt in vergelijking met de onze. Als is het onbegonnen werk het ‘Pelgische’  probleem aan derden uitgelegd te krijgen. Moest een ander volk dat 10 of 20 jaar door de buren wordt leeggezogen, in opstand komen, de UNO zou komen helpen. De media zouden volstaan met begrippen als ‘de Vlaamse Lente’  en een volk dat recht heeft op democratie. Maar 200 jaar lang de nek buigen?! Dat gelooft toch geen mens….

  Toch is er hoop. Want de Vlaamse Opperhoofden, dat zijn de belgicistische kleurpartijen die meespannen met de PS-bezetters, zijn te laf om hierin verandering te brengen. Gelukkig en goed voor ons, hebben die van Wallo/Brux een plan B., en dat is de (her)-aansluiting met Frankrijk. Deze strategie is een stapje dichterbij gekomen met de PS-ser Hollande als President. Het is zo erg lees ik, dat Cruella Onkelinx in Schaarbeek-Bruxsèl (Ruisseau des Ciseaux) identiek dezelfde verkiezingsslogan van Hollande overneemt : ‘Le changement, c’est maintenant’…. Waarlijk een slogan met vele dubbele bodems, waarmee men alle kanten uitkan.

  Hopelijk wordt hun bedoeling zo vlug mogelijk zo duidelijk mogelijk. Want binnen een paar maanden zal men daar in La Douce France rekening moeten houden met Marine Le Pen. En die heeft het niet zo voor nog meer socialisten! Al heeft ze reeds verklaard positief te staan tegen de vraag voor ‘Anschluss, waarschijnlijk verkeerdelijk in de mening dat het gaat over FLAMO/Brux…..Ziet U : die overvloed van minstens 12 à 13 miljard die er jaarlijks vallen te rapen, zoiets trok indertijd (1302) Philips de Schone ook al aan!

  ***

   

  Waar is de bijna 500 miljard euro voor Griekenland gebleven?

  Land heeft ondanks schuldenkwijtschelding nog steeds 400 miljard schuld - Griekse spoorwegmedewerkers verdienen gemiddeld 110.000 euro

   

  Honderden kilometers vrijwel lege snelwegen werden betaald met de miljarden uit de Europese Unie.

   

  Nog nooit ontving een land zó'n enorm bedrag aan internationale hulpgelden: 380 miljard euro. En dat staat nog los van de circa 100 miljard euro die Griekenland in eerdere jaren uit het Regionale- en het Structuurfonds van de EU heeft gekregen. Ter vergelijk: de Amerikaanse Marshallhulp na de Tweede Wereldoorlog aan West Europa bedroeg ongeveer 2,1% van het BNP; de Europese hulp aan Griekenland een duizelingwekkende 177%, oftewel € 33.600 per inwoner. Het land zou dus moeten baden in overvloed. Een tochtje door Griekenland geeft echter een totaal ander beeld; buiten Athene kijken we naar een armoedig land waar de tijd 200 jaar lijkt te hebben stilgestaan. Waar is die bijna 500 miljard euro -waaronder vele miljarden van uw belastinggeld- dan toch gebleven?

   

  Financiële hulp van de EU maakte van Zuid Tirol één van de rijkste en modernst ingerichte gebieden van Europa. In Griekenland zien we buiten Athene echter niets dat op enige agrarische industrialisering lijkt. Veel Grieken hebben nog steeds hun eigen miniboerderijtje en groentetuin. Niemand van hen heeft ooit een cent gezien van de bovengenoemde € 33.600. Om dat bedrag te verdienen moeten de meeste Grieken 3 jaar hard werken op hun eigen land, en dan moet alles meezitten.Honderden kilometers lege snelwegen.

   

  Sporen van de massale geldstroom uit de EU zijn er overigens wel. Honderden kilometers splinternieuwe, door Europa gefinancierde snelwegen doorkruisen het land. Voor wie weet eigenlijk niemand, want auto's zijn er vrijwel niet op te zien (hier een YouTube filmpje van iemand die minutenlang voor de lol op een snelweg fietst, zó uitgestorven is deze). Bovendien is er vaak al om de 10 kilometer een tolstation. 2 euro voor zo'n kleine afstand is geen uitzondering. Ondanks het feit dat er bijna geen verkeer is zijn alle tolhuisjes bezet - één van de tekenen van centralistische planning en het uitdelen van verkiezingsgeschenken in de vorm van nutteloze arbeidsplaatsen.

   

  Moderne ruïnes

   

  Naast de nieuwe snelwegen zijn veel ruïnes te zien. Geen oudheidkundige, zoals de tempel van Zeus of andere sporen van de in een ver verleden ooit hoogstaande Griekse beschaving. Nee, het zijn snelwegruïnes. Bij een willekeurige bocht in de weg is nogal eens een andere bocht te zien, die van niks naar nergens gaat, begint en eindigt in het gras. Deze zinloze stukken snelweg zijn het gevolg van falende bestemmingsplannen die tijdens de bouw van de weg werden gewijzigd. Iemand kende iemand met een stuk land die weigerde dit te verkopen voor de nieuwe snelweg. Dus verschoof men de weg gewoon een stukje, terwijl het zojuist al aangelegde, overbodige deel gewoon bleef liggen. Over kapitaalvernietiging gesproken...

   

  De hele rits moderne ruïnes wordt regelmatig onderbroken door autobedrijven - vooral Franse, vreemd genoeg geen enkele Duitse. Bijna ieder dorp heeft wel zo'n tempel vol met glanzende Peugeots, Renaults en Citroëns, afgewisseld met pick-ups uit Japan en vaak ook van Ford. Overal staan massa's nieuwe auto's te koop, die er bij een nadere blik al heel erg lang blijken te staan.

   

  'Met middelen van de Europese Unie'

   

  Over een lengte van een paar honderd kilometer valt nog iets op: in het landschap staan her en der blauwe borden, klaarblijkelijk zonder enige samenhang en verbinding met een bouwwerk. De meesten zijn al verweerd maar glanzen nog altijd in de felle zon. Op de borden staat in het Grieks en het Engels te lezen: 'Opgericht met Middelen van de Europese Unie', met een krans van twaalf heldergele sterren erom heen. Wat daar dan precies met de Europese gelden werd gebouwd blijft echter meestal een raadsel.

   

  De Europese Commissie berekende dat er al 380 miljard naar Griekenland vloeide. Ambtenaren in Brussel schatten dat daar nog eens circa 100 miljard bovenop is gekomen uit de genoemde EU fondsen. Wat is er met deze gigantische som geld gebeurd? Een goede vraag, zeker in het licht van het feit dat Griekenland ook na de schuldenkwijtschelding nog steeds € 400 miljard euro schuld over heeft.

   

  Miljarden voor vette salarissen en pensioenen

   

  De bankiers in Griekenland, Frankfurt en Londen geven de politici de schuld. Die zouden volgens hen om ge- en herkozen te worden talloze zinloze ambtenarenbanen hebben geschapen. De voormalige minister van Financiën Stefanos Manos heeft dat ook toegegeven: 'Het geld werd in de enorme bureaucratie gepompt, in vette salarissen voor ambtenaren, in vervroegd pensioen, in een veel te ruim uitgerust maar inefficiënt onderwijssysteem, in een land dat boven zijn stand moest leven.' Een bankier bevestigt dit: 'Vóór iedere verkiezing hebben de politici hun aanhangers banen belooft, en na iedere verkiezing hebben ze tienduizenden banen geschapen.'

   

  Commissie voor al 80 jaar opgedroogde zee

   

  Werknemers in de private economie -ambachtslieden, vrije beroepen, kleine ondernemers, zelfstandigen- profiteerden van de topverdienende ambtenaren. Velen van hen hebben echter volkomen zinloze banen. Zo zijn er talloze commissies en comités die samen zo'n 10.000 werknemers hebben en jaarlijks 100 miljoen euro opslokken. Eén zo'n commissie beheert het Kopaïsche meer. 'Probleempje': dit is al sinds de jaren '30 van de vorige eeuw opgedroogd.

   

  110.000 euro voor spoorwegmedewerkers

   

  Nog een schrijnend voorbeeld: de deels genationaliseerde Griekse Spoorwegen. Deze heeft meer werknemers dan passagiers. Gemiddeld salaris: 110.000 euro (stelt u zich eens voor, meneer de conducteur, die nu tussen Amsterdam en Utrecht de kaartjes controleert!). Oud minister Manos: 'Het zou goedkoper zijn om iedere reiziger met een taxi te vervoeren.'

   

  Naast torenhoge salarissen krijgen ambtenaren ook nog eens riante toelagen: 1300 euro voor een talencursus, het gebruik van een computer of gewoon het op tijd op je werk komen (!!). Bosarbeiders krijgen een bonus omdat ze in... de open lucht werken.

   

  Zinloze bouwprojecten en militaire uitgaven

   

  Allerlei kostbare bouwprojecten zijn slechts tijdelijk in gebruik geweest. Zo hebben de Olympische Spelen in Athene het land met een verlies van 11 miljard euro opgezadeld. Het destijds hagelnieuwe Olympiastadion is nu leeg en vervallen, omdat niemand zich de onderhoudskosten kan veroorloven. Graffiti benadrukt de teloorgang van dit Griekse prestigeproject.

   

  Ook het Griekse leger heeft miljarden verslonden, vaak tot vreugde van Europese defensiebedrijven. Zo werden er zeven jaar geleden voor 270 miljoen euro 333 gebruikte Duitse Leopardtanks gekocht, ondanks het feit dat deze gezien de aard van het Griekse landschap niet in te zetten zijn. Wel werd er bespaard op de munitie voor de tanks: bij een oorlog is het kruit al na één dag verschoten. Daarmee kunnen de Grieken zelfs een invasie uit Cyprus niet tegenhouden.

   

  Banken profiteren enorm

   

  De politici geven op hun beurt de bankiers de schuld. En daar hebben ze een punt, want de banken verdienen aan niets zo goed als aan (rente op) schulden. 70% van alle hulpgelden vloeien dan ook direct in de kas van de Griekse en Europese banken, inclusief de Europese Centrale Bank.

   

  Een groot deel van de miljarden waarmee Europa de Grieken helpt, komt dankzij de onder Duitse druk ingestelde geblokkeerde rekening direct bij de ECB terecht. Zodra de Grieken uit de euro treden -iets dat vrijwel zeker zal gebeuren- dan maakt de ECB opnieuw geld over naar Athene, en wel naar de Griekse Centrale Bank. Deze zorgt er vervolgens voor dat de Griekse banken niet zullen instorten, zodat er gewoon weer nieuwe schulden kunnen worden gemaakt, zij het misschien wat minder dan voorheen.

   

  Bij de recente schuldenkwijtschelding hebben private beleggers flinke verliezen moeten slikken, maar als ze slim waren hadden ze tegelijkertijd tegen Griekenland gewed, waardoor ze tóch winst gemaakt hebben. Net als Morgan Stanley gedaan heeft met de speculaties rond de beursgang van Facebook, die de bank zelf heeft doen mislukken.

   

  Griekse gepensioneerden grote verliezers

   

  Toch waren er wel degelijk verliezers. De Griekse pensioenfondsen raakten bijvoorbeeld 70% van hun kapitaal kwijt. De meeste fondsen denken dan ook dat ze 2012 niet zullen overleven. Velen hebben namelijk in het eerste kwartaal het geld van het hele eerste halve jaar uitgegeven.

   

  Naast het feit dat de Griekse (steen)rijken het land ontvluchten verdwijnt een groot deel van het gespaarde pensioengeld naar het buitenland, omdat de fondsen hun klanten hebben laten weten dat ze de komende jaren geen geld kunnen uitkeren voor medische behandelingen. Gepensioneerden stallen hun geld daarom in bijvoorbeeld Zwitserland, voor het geval dat ze ziek worden -dat gebeurt namelijk wel eens met oudere mensen.

   

  Tragisch mislukt euro-experiment

   

  Mochten Griekse ouderen echter in goede gezondheid blijven verkeren, dan kunnen ze hun kleinkinderen vertellen over een historische periode waarin tevergeefs werd geprobeerd om van een volk van landbouwers, herders, zeelui en filosofen een moderne groei-economie te maken, en van het volkomen mislukte Europese experiment om een land dat genoeg had aan zichzelf in een kunstmatige politieke visie te dwingen. Van het tragische, straks zelfs dramatische misverstand dat totaal verschillende culturen en economieën door een eenheidsmunt zouden kunnen worden samengevoegd.

   

  NSB-coalitie geeft blanco cheque aan Brussel

   

  Voor al deze illusies zullen de Grieken een zware prijs moeten betalen. Het zal voor hen niet meer dan een schrale troost zijn dat de rest van de Europese volken, die eveneens zuchten onder het juk van de fatale euro, een nauwelijks beter lot zal zijn beschoren. Een triest lot, dat gisteren in eigen land bezegeld werd door de NSB (landverraders) coalitie VVD-CDA-PvdA-D66-GroenLinks, die een blanco cheque van minimaal 40 miljard Nederlandse belastingguldens aan 'Brussel' overhandigde, zodat het feest in Zuid Europa op uw kosten nog een poosje kan worden voortgezet. Maar gezien de opiniepeilingen zal velen van u dat (g)een zorg zijn.

   

  Nog niet - tenminste, niet voordat u het blijvend in uw eigen portemonnee zal gaan voelen. Maar dan zal het te laat zijn om het tij nog te keren.

   

   

  Xander

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=659811&r=1&tbl_archief

   

   

   

  ************************

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : een duidelijk voorbeeld van hoe de Linxen een maatschappij die al eeuwen uit zichzelf bestaat, maakbaar willen maken zoals zij dat zien. Overheidswerken, zoals Hollande nu ook weer predikt!  Of ze nu economisch verantwoord zijn of niet (return on investment) : de vriendjes krijgen een job, en de Elite kan zich vet vingeren aan de percentjes. Nutteloze scheepsliften, nutteloze hellende vlakken, alleen goed om schoolreizen naartoe te organiseren….Zo goed als lege autostraden, de allernieuwste snufjes voor gewestwegen, zo weinig mogelijk snelheidscontroles, overbemand ambtenaren-apparaat, tirannieke vakbonden, onafgewerkte metrolijnen waar gaan kat toegang heeft, gesloten of met verlies werkende volautomatischez parkeer-garages, nutteloze ‘kunstwerken’ als treinstations (Luik, Scharrelroi, Mons), generaties werklozen, misbruik van sociale voorzieningen, fiscale bevoordeliging : het zijn Griekse toestanden die bij ons nog allemaal liggen te wachten om ontdekt te worden…..

  Dat voor wat betreft het Waals landgedeelte. Het kan dus nog erger. Want de boycot van wat in Vlaanderen bijna levensnoodzakelijk is, bepaalt de communauaire wafelijzer-politiek. Geen geld voor de ring rond Antwerpen en de meeste Vlaamse steden. Geen verbinding Zeebrugge/Autostraden, geen vlot openbaar vervoer, toe geslibte autosnelwegen, niet ingevulde vacatures in de privé, omdat daar moet gewerkt worden. Al deze dingen komen bovenop de maatregelen van de Waalse PS-Vlinderregering : hogere belastingen die vooral Vlaanderen treffen, bezetting van nieuw grondgebied (Brussel Groot Stedellijk Gebied) , verhoging van de voorrechten voor Franstaligen….Dat alles bovenop de al jaren bestaande ‘transfers’, naast de zovele geruisloze transfers (herverdeling opbrfengst politieboeten), enz.

  Alleen aan de lonen voor het treinpersoneel kunnen wij niet tippen aan de Gieken. Alhoewel Wie durft de totale loonkost (inbegrepen van alle de vele directie-niveau’s tot kaartjesknippers) delen door het aantal personeelsleden dat productief werkt om de treinen perfect te doen rijden?  Ik denk ook dat het goedkoper zou zijn, de reizigers dagelijks per taxi te vervoeren!

  Het ergste is, dat en van een natie (Griekenland) met ezel-vervoer tegen hun goesting de mechanisatie werd opgedrongen. Het is bijna vervoer per muilezel over de spiksplinternieuwe autiosnelwegen! Ook in mijn nieuwe en betere Vaderland Italië zijn binnen één generatie de last-ezels verdwenen uit het straatbeeld. Denk maar aan de smalle straatjes, waar wel een zwaarbepakte ezel doorheen kan, maag geen moderne camionette. Private ondernemingen hebben echter gezorgd voor een aangepast motor-vervoer : de bromfiets met cabine en laadbak(je). Er is geen rijbewijs voor nodig, zodat zelfs 100-jarigen dit mobieltje kunnen gebruiken om hun landje te bedrichten. Ook hier zijn ‘nutteloze werken’ gebeurd : kilometers waterleidingen met duizenden (leegstaande) en ondertussen verroeste pomp-stations. Of men heeft hectaren glasbouw opgericht voor de groentenkweek, maar toen de nucleaire centrale niet afgewerkt geraakte, is alles later ‘‘terug aan de natuu’ teruggegeven’. Dat alles in de periode waar de Rode Broeders uit Rome volop feest konden vieren.

  Het grote verschil is geweest : Berlusconi. De vele en mooie autostraden zijn duur in het gebruik, en toch goed volzet, tot verzadiging toe. Maar de tolhuisjes zijn 100% geautomatiseerd en al jaren van camera’s voorzien die nummerplaten lezen…. Het slimmeke willen uithalen? Lukt gegarandeerd niet : de gepeperde rekening volgt binnen de 24 uur op Uw huisadres, zelfs in het buitenland!   Ordnung miss sein!

  Wat ook waar is/was : de Guardia Financiare (Belastingscontroleurs) die hier in onberispelijk uniform en gewapend op de baan zijn, zijn in de ogen van de gewone Italiaan zo gevreesd echte Gestapo’s. Het zijn meestal officieren en bomen van venten. Wee de kleinhandelaar die geen kwitantie heeft uitgereikt, ook voor de kleinste verkoop, zelfs op de markt! De ‘Scontrino’ wordt ongevraagd samen met de aankoppen vlug in Uw plactic-zak gestopt!

  Het rijbewijs gaat met punten, max 10. Een voetganger geen voorrang verlenen, kost in eenmaal 5 punten van Uw ‘patente’. De snelheidsmeters langs de gewestwegen tonen meestal niet Uw snelheid, maar het aantal ‘punti’ die op het spel staan bij betrapping. Er 10 kwijt geraken en U zit zonder rijbewijs….Ons kan dat als buitenlander niet veel maken, maar wat wij zien, is meestal -3 en ik verzeker U, dan gaan we zeker geen 10 KM/u boven de limiet! Ordning miss sein!

  Daartegenover zal de ‘Communale’ (politie of carabinieri) voor een beetje verkeerd parkeren, niet op de bon zwieren. Wel als U rijdt met een buitenlandse rijplaat! Dat brengt op! Of als U hun fluitsignaal blijft negeren om in de Bar Cetral te blijven plakken  langer dan 3 minuten.. met Uw wagen op het voetpad, in de verkeer rijricting. Met een ‘Skuzu’ en een vermanende vinger is het zaakje immers opgelost. Ordnung muss sein!

  Weet U : sedert Berlusconi bestaat hier geen ‘onroerende Voorheffing’ meer. Hoe denkt U dat al die eenvoudige mensen te lande denken over die door Brussel opgedrongen Mario Monti, die deze terug heeft ingevoerd? Hier in Centraal Italië gaat het allemaal over eigendommen die al minstens een generatie of 5 in de familie zijn. ‘Rome’ is de moloch die hun zuur verdiend pensioentje terug wil afromen! Deze zijn zeker niet hoger dan bij ons. U kunt zelf de rekening maken…. Neen, ‘Bruxseèm’ wordt hier stilaan een scheldwoord, waarmee wij niet wensen benoemd te worden! ‘Porca Miseria’ zegt de Italiaan, en hij bedoelt daarmee hetzemfrde als de Vlaming met een flinke GVD….

  Meestal doet men in het onland B. smalend over de cowboys in het verkeer in Italië.  Maar wist U dat ‘voorrang van rechts’ hier al eeuwen een soort bewijs is van hoffelijkheid? Het ‘ritsen’ verloop hier al eeuwen rimpelloos en zonder de minte wrevel. Ordning muss sein!

  Ik kan er niet over zwijgen?

  Toch nog even dit. Op de autosnelwegen vallen er dagelijks doden in het onland B., vooral door kop-staart botsingen bij wegeniswerken. Die slepen dan ook tergend lang aan, en worden op kinderachtige wijze vele kilometers voordien aangekondigd en her-aangekondigd. Tot de vermoeide chauffeur denkt :’Ach wat, ze rammelen met ons voeten’. En BOEM!

  Hier verlopen de werken beduidend veel rapper. Op de gewestwegen een nieuwe bovenlaag (vandaag een richting, morgen de andere) : kilometers per dag worden er afgewerkt. Bermen maaien : idem. Men werkt met man en macht. Signalisatie? Heel zeker : een man met rode vlag, goed zichtbaar van op veilige  afstand. Elke chauffeur weet als de man met de rode vlag in zicht komt: daar komt wat binnen de 100 meter…. Ongevallen? Zou ’t Schouw-mugje eens moeten bevragen bij haar Italiaanse of Zwitserse collega…. Niet op gelet bij de Firo, op al die smetteloze slingerwegen over berg en dal, allemaal in perfecte staat. Is helemaal geen uitzondering, maar gewone regel! Ordnung muss sein!

  Rond Firenze was de snelweg (2 en 3 vakken in elke richting) al de tijd dat we daar voorbij kwamen, een soort van flessenhals. Zonder het verkeer te hinderen werden daar in een paar maanden (een jaar?twee jaar?) tijd 2 of 3 rijvakken bijgemaakt, zelfs met nieuwe tunnels door de bergen. Nu zoeven we daar die circa 50 Km (mits een intelligent aangeduide verkeersstroom) op de volle 6 rijstroken voorbij aan de max toegelaten snelheid van 120 Km/u. Ordning muuss sein!

  Om mij te controleren is het niet moeilijk : via Luxemburg rijdt U naar Basel, de Gotardo door naar Milaan. Daar vindt U op die enorme RING wel de A1 richting Roma, en U zult de steden van de ‘Mile Miglia’-(duizend oude Romeinse mijlen) reden voorbij zijn, ook Firenze, zonder dat U er etg in hebt….. De old-timers, zo’n 200 tal, die deze bijna 100-jarige race uitdoen, volgen natuurlijk niet de snelwegen….

  Ja, kijk : ik kan het niet genoeg zeggen : gepensioneerden aller landen, verenigt U, neem Uw kruis op, en volg ons naar dit Paradijs op Aarde! Het leven is er stukken gezelliger dan in de Heimat, en vooral veel goedkoper…. Begin dus alvast maar te oefenen in het eten van…macaroni!

  Ciao!

   

  28-05-2012, 20:08 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.819 DE RODE CHAMPETTER SPREEKT

  A.D. maandag 28 mei 2012

  819 DE RODE CHAMPETTER SPREEKT

   

  Madam La Garde

   

  Aan zichzelf kent men een ander….

  ***

  Stel U voor : het menske zit op de stoel van die geweldige DSK; die waarschijnlijk nog druipt van zijn achtergebleven testosteron. Françaises hebben daar in principe zo geen last van. Ze zijn dat gewoon. Zelfs voor een beetje in verwachting geraken draaien ze hun hand niet om. En als ze behoren tot de topkaders van de Rote Armee Fractie, dan zijn ze groot geworden met die toestanden. Zie de beschermengelen van God Stevaert! U zult akkoord zijn met mij : La Garde is een Dame met (op de verkeerde plaatsen) ruim bemeten onderdelen, die nu eindelijk kan uitkijken uit de hoogte boven de kruinen van haar mannelijke collega’s.

  Komt dat zien! Oestrogenen tegen testosteron op het allerhoogste schavot!

   

  Kroniekje over :

  IMF-baas heeft weinig sympathie voor Griekenland

  Christine Lagarde, baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), heeft meer sympathie voor arme kinderen in Afrika dan voor Grieken die kampen met economische problemen en bezuinigingsmaatregelen. Dat zei ze in een interview met de Britse krant The Guardian.

  "Ik denk vaker aan kleine kinderen op een school in een dorpje in Niger die met z’n drieën één stoel moeten delen. Ik denk namelijk dat zij nog meer hulp nodig hebben dan de mensen in Athene", zei ze. Lagarde bekritiseerde Grieken ’die belasting proberen te ontduiken’ en zei dat het land meer moet doen om zijn economische problemen op te lossen.

   

  Internationale leningen van de Europese Unie en het IMF en zware, zeer impopulaire bezuinigingsmaatregelen moeten de Griekse economie momenteel gaande houden.

  ************************

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : weeral is het spreekwoord bewaarheid : ‘Als niet komt tot iet, dan kent iet zichzelve niet’.

  Persoonlijk denk ik dat ze die harde keikoppen van Grieken een grote dienst heeft bewezen, zo in volle verkiezings-strijd. Ze zullen graag gelezen hebben hoe de Europese Elite over hen denkt….. Zou La Garde ook een aanhangster kunnen zij van die o zo katholieke Kardinaal Mazarinio? Aan de Grieken dus om te bewijzen dat van die vent de uiterste geldigheidsdatum ruimschoots  overschreden is.

  Maar wacht eens : is het met Griekenland niet als met de Belgische pensioenen? Die waren de laatste 30 jaar ook in socialistische handen, denk o.a. aan Michel Daerden, de revisor die altijd met (rood) dubbel krijt heeft geschreven. U ziet de gevolgen. Als ik zeg het socialisme in Griekenland, dan gaan mij gedachten dadelijk uit naar een oude bekende, thans een beetje een vergeten glorie.

  Melina Mercouri  

    

  In 1975 zag ze er niet meer zo fleurig uit. Verre van. Met haar hese zwoele stem had ze echter de Grieken betoverend voorgezongen, hoe gezellig het socialisme wel zou zijn, voor de komende paar honderd jaar…..

   

  Melina  Mercouri (Athene, 18 oktober 1920 – New York, 6 maart 1994) was een Grieks actrice, zangeres en politica.

   

  Levensloop

  Mercouri was de dochter van een Atheens politicus. Als actrice werd zij ontdekt door Jules Dassin met wie zij in 1966 in het huwelijk trad. Zij vierde triomfen in verschillende van zijn films, vooral in de wereldberoemde Never on Sunday uit 1960. Toen in 1967 na een militaire staatsgreep de kolonelsregering aan het bewind kwam in Griekenland, ging zij uit afkeer in vrijwillige ballingschap en voerde zij in vele landen actie tegen het dictatoriale regime, dat uiteindelijk in 1974 ten val kwam.

   

  Melina Mercouri, die zich sindsdien vaak spottend "La Veuve du Colonel" noemde, naar de gelijknamige operette van Jacques Offenbach, keerde onmiddellijk terug naar Griekenland, waar zij een actief aandeel had in de oprichting van de PASOK, de nieuwe socialistische partij van Andreas Papandreou. In 1977 kwam zij als volksvertegenwoordiger in het parlement. Van 1981 tot 1989 was zij minister van Cultuur, Jeugd en Sport. In deze functie wist zij een onuitwisbaar stempel te drukken op het Griekse cultuurbeleid, en maakte zij zich vooral bekend door haar niet aflatende pogingen om van de Britse regering de Elgin marbles voor Griekenland terug te krijgen.

   

  Door haar sterke persoonlijkheid had zij een enorme uitstraling in Griekenland en ver daarbuiten. Zij was initiatiefneemster van een gewichtige culturele instelling: de “Culturele Hoofdstad van Europa”. Een bekende uitspraak van Melina Mercouri was dat "cultuur Griekenlands zware industrie" is. Zij slaagde er ook in het hele Griekse volk daarvan bewust te maken.

   

  De "Melina Mercouri Foundation", gesticht na haar overlijden door haar echtgenoot Jules Dassin, heeft de bedoeling haar visie levend te houden.

  ***

  Haar TV-optreden, ergens in 1975 (?), toen zij hijgend stond te declameren, dat dank zij het socialisme Griekenland nu weer op de landkaart van de wereld zou staan, is mij altijd bijgebleven. Meer zelfs : dat beeld is op mijn netvlies gebrand. Zij speelde daar niet La Veuve di Colonet, zij was die passionara die (afschuwelijk lelijk vrouwmens, alla, een zware karakterkop…) dweepte met het toen reeds ten ondergang gedoemde communisme. Dat was de tijd van de laatste stuiptrekkingen van de Communistische Partij van Belgie, onder de leiding van spitsmuis Louis Van Geyt…. Later verwarde ik altijd haar naam met die van Nana Mouscouri, die met haar ‘Roses blanches de Corfoe’ de herinnering aan Melina Mercouri overstemde….Oud worden, hé!

  Jaja, vanaf die tijd kon het niet meer op! Het socialisme moest immers gezellig zijn! De subsidies moesten rijkelijk vloeien, vooral bij de ‘artiesten’  : de mens leeft immers niet van brood alleen…. Van 1967 tot ongeveer 1997 : 30 jaar ongeveer, en toen zaten de Grieken er los door…: de mooie liedjes van Melina Mercouri hebben niet lang geduurd….

  Champetter Cristine La Garde met de lange benen (en de gaanstok?) nochtans ook een socialisten van de oude stempel en bijna even oud als La Mercouri,  heeft waarschijnlijk niet veel kunstgevoel voor antiek in haar grote teen…..

   

   

  28-05-2012, 17:37 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  26-05-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.818 DE MUZELOORLOG STRATEGISCH BEKEKEN

  A.D. zaterdag 26 mei 2012

  818 DE MUZELOORLOG STRATEGISCH BEKEKEN

   

  Zijn dit enkele van de martelaren

   

  Die zullen worden ingezet?

  ***

   

  De edele Krijgskunst is niet de kunst van krijgen, maar de kunst ze, de slagen, uit te delen. Op onze blogs zijn we allemaal in de fond maar toog-strategen, maar moesten wij onze vaderlandse zandbak moeten verdedigen, dan zouden wij er toch eerst aan denken om de zandbak van de tegenpartij  te vernietigen. Meteen zou de strijd gestreden zijn. Want zeg nu zelf : wat is een analfabete kleuter-zandspeler zonder thuis-zandbak?

   

   

  Kroniekje over :

  Miljoenen martelaren staan klaar om Jeruzalem te bevrijden Posted on 26 mei 2012 by E.J. Bron

  Egyptische geestelijke Safwat Higazi: Presidentschapkandidaat van de Moslimbroederschap zal Jeruzalem bevrijden.

  Niet belangrijk genoeg om vertoond te worden in De Balie tijdens de ‘Egypte kiest-avond‘, deze opname van een campagnebijeenkomst voor de Moslimbroeders (MB), terwijl het vrij zeker is dat Mursi (van de MB) deelneemt aan de tweede ronde verkiezingen in juni. Hij is een grote kanshebber om daadwerkelijk de president van Egypte te worden. In het filmpje kunnen we alvast zien wat de Moslimbroeders van plan zijn te doen onder Mursi.

   

  Wat je hier ziet is de heer Safwat Hidjazi (1963), bekend islamist, imam en tv-presentator van menig islamitisch tv-station. Hij was in feite zelf kandidaat voor de presidentsverkiezingen in Egypte namens de Jama’a Islamiya. Op het laatste moment trok hij zijn kandidatuur terug om achter de kandidaat van de Partij voor de Vrijheid en Gerechtigheid (van de Moslimbroeders) te staan. Vermoedelijk heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de verkiezingscampagne van de kandidaat van de Moslimbroeders: Mohammed Mursi. Dit filmpje is opgenomen tijdens een verkiezingsbijeenkomst.  Hij vertelt het grote publiek wat Mursi zal gaan doen indien hij president van Egypte wordt. Dan gaan ze de Verenigde Arabische Staten stichten (of herstichten), hun droom van het Kalifaat een nieuwe leven inblazen en Jeruzalem moet als de hoofdstad van het kalifaat dienen. Dit betekent dat hij oproept tot de bevrijding van Jeruzalem en voor dit doel staan er miljoenen martelaren klaar om daar hun leven voor te geven. Vrede tussen Egypte en Israel staat op losse schroeven zodra in Egypte de islamisten de baas zijn geworden.

  ************************

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : het wordt daar in de Grote Afrikaanse Zandbak stilaan maar al te duidelijk : de Islammerij barst er uit haar voegen, en net als het Derde Rijk, wil het ‘Lebensraum’ , inbegrepen de Stichting van een Allesomvattend Kalifaat dat regeert volgens de haatbaarden, die zeggen de wil van Allah uit te voeren.  Zie afbeelding bovenaan. Als hoofdstad daarvan is Jeruzalem, de heilige plaats van hun aartsvijand Israël, toch wel de aangewezen plaats zeker? Volk om zich daarvoor te laten afslachten is er genoeg, want inzake het gooien met bommen zijn de Joden (naast de VS) wel de strafste partij. Er zal dus best met van die lieve kleine schattige bommetjes gegooid worden. Jeruzalem is de Stad van David, en David was de Koning van de stammen van Israël, eeuwen en eeuwen voor de Roverhoofdman met het kind-vrouwtje uit Medina het levenslicht zag. Dat ze deze Heilige Stad met wapengeweld veroverd hebben, nadat het vredelievend Joodse volk over de ganse wereld verspreid werd, doet er niets aan toe. De Muzelmannen zijn vanouds bekend als rovers van andermans have en goed : het is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven zo lang één Muzelman leeft.

  Tenzij het roversnest met één enkele klap wordt uitgeroeid, zoals men doet meet vervelende espen.

  Dan zou zoiets later in de Geschiedenisboeken verhaald worden als de oorlog die alle oorlogen deed smoren in de kiem. Als er geen rovers meer zijn, moet er ook geen politie meer zijn….

  Begrijpt U nu waarom het vak ‘Geschiedenis’ niet meer opgenomen staat in het leerplan? Onze kinderen en kleinkinderen mogen hun eigen geschiedenis niet meer kennen, zo zullen ze van het heden ook niets begrijpen, buiten wat hen in gehamerd wordt door de Leidende Elite.

  Update. Naschrift

  De Muzeldinges moeten zich goed in hun vel voelen, want ze schrijven dat er ook miljoenen ‘martelaren’ klaar staan om Amsterdam en Brussel te ‘bevrijden’. Bij E.J. Bron staan er zelfs een paar YouTubefilmpjes, waarin Theo Van Gogh wordt opgevoerd. Die halve garen vinden democratie des duivels, en dat terwijl de democratie nu juist als een verworvenheid overal ter wereld, desnoods met behulp van wapens, wordt uitgedragen. Democratie zou ook de schuld zijn van de huidige recessie en het vuile spel van de rentes. Stel U voor : als de Muzelmannerij aan zet zal zijn, zullen alle problemen vanzelf opgelost zijn. Wat wel eens zou kunnen kloppen : iemand met afgeslagen hoofd kan ook geen koppijn meer hebben!

   

   

  26-05-2012, 16:40 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.817 MET EEN BAZOUKA OP MOSLIMA’S SCHIETEN

  A.D. zaterdag 26 mei 2012

  817 MET EEN BAZOUKA OP MOSLIMA’S SCHIETEN

   

  De bazouka is een anti-tank wapen : het is dus

   

  zwaar racistisch een Muzelmadam te vergelijken met een tank

  ***

   

  Een van de vele Opperhoofden van De Morgen (zie heronder) is ivm de boerka zo hoog in zij  pen gekropen, dat hij niet meer omlaag durft kijken. Tja, waarom inderdaad de boerka verbieden? In de Prachtlanden, waar zoals iedereen weet, de Vrouw in hoog aanzien staat, ziet men niets anders. Het is dus zaak die dames bij elkaar te brengen. Niet hier, maar daar. Netjes de schapen van de bokken scheiden!

   

   

  Kroniekje over :

  Boerkaverbod

  OPINIE − 26/05/12, 07u25

  .

  Vrijheid van religieuze expressie is een elementair onderdeel van onze grondrechten Soms kan een brede meerderheid zich schromelijk vergissen, het komt in de beste democratieën voor. Zo ook toen de Kamer net iets meer dan een jaar geleden het verbod op boerka's en nikabs goedkeurde. Pro memorie: enkel groen parlementslid Eva Brems stemde toen tegen dat verbod.

   

  Haar redenering was nochtans glashelder. "De gedachte dat een vrouw kan worden bevrijd door dingen te verbieden, is al decennia verworpen", stelde Brems, die er ook fijntjes op wees dat dit verbod inging tegen alle internationale afspraken over mensenrechten.

   

  De getuigenis van een jonge boerkadraagster verderop in uw krant geeft Brems een jaar na datum helemaal gelijk. Een jonge vrouw, die duidelijk overloopt van ambitie, strijdlust en levensvreugde, kiest zelf voor het dragen van een alles bedekkende sluier. Het is haar keuze, haar geluk, zegt ze. De consequentie van haar keuze, opgelegd door de wetgever, is dat ze niet meer zelf naar de bakker kan, dat haar bewegingsvrijheid compleet is ingeperkt.

   

  Het boerkaverbod is om verscheidene redenen een bijzonder domme beslissing geweest. Vrijheid is een vrijwel heilig begrip in een democratie. Vrijheid van religieuze expressie is een elementair onderdeel van onze grondrechten. En hoewel het dragen van boerka's en nikabs niet meteen veel empathie opwekt, geldt hier toch meer dan ooit de boutade van Voltaire: "Ik ben het niet eens met wat u zegt, maar ik sta met mijn leven in voor uw recht om het zeggen."

   

  Bovendien rammelt er iets met de proportionaliteit van de maatregel, om het zacht uit te drukken. Want hoeveel onderdrukte boerkadraagsters telt dit land dan wel? Dat een overheid zich zo plots bemoeit met de kledingkeuze van haar onderdanen is met een bazooka op een mug schieten. Dat zou elke liberale denker moeten alarmeren. Niet dus in ons parlement, waar de angst voor de islam blijkbaar leidde tot dit soort paardenmiddelen.

   

  Ten derde is er de schade die ons land internationaal opliep met het verbod. Niet zozeer in de islamitische wereld, die een en ander gewoon is van Europa, maar in de Verenigde Staten leidde het verbod tot verbaasde en verontwaardigde reacties. Dat landen als Frankrijk en België zo drastisch de vrijheid inperken, is onbegrijpelijk voor de maatschappelijke denkers, links en rechts, aan de andere kant van de plas. Uiteraard hebben de Verenigde Staten geen liefdesrelatie met de islam, maar een hoofddoekverbod blijft een echt ondenkbare schending van de grondrechten.

   

  Gelukkig is een democratie iets beweeglijks, en wordt een minderheid op een dag wel opnieuw een meerderheid. De getuigenis van de jonge vrouw in uw krant mag daarbij als inspiratie gelden.

   

  Wouter Verschelden

  Hoofdredacteur .

   

   

   

  ************************

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : het wordt volgens De Morgen de nieuwe Vlaamse sport : met bazouka’s op Muzelwijven schieten! Het Bremske heeft gelijk : alle remmen losgooien, en wie de boerka wil, kan kiezen. Ofwel draagt ze een schietschijf, ofwel krijgt ze er gratis een ticket enkele reis bij.

  Maar de verkiezing van Hollande heeft de blinddoek afgerukt : de man is verkozen door de stemmen van de Muzelmannen. Net zoals Patrick Janssens trouwens in Antwerpen. Pak het stemrecht voor vreemdelingen terug af, en beide heren zitten zonder kleren!

  Dus nogmaals goed nadenken op 14 oktober : het zijn de verkiezingen van de laatste kans! Krijgen we dan het roer niet in eigen Vlaamse handen, dan is het met osn  gedaan. Dan worden we tot vreemdelingen verklaard in eigen land.

   

  26-05-2012, 12:31 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.816 KLASSEJUSTITIE EN FISCALE INQUISITIE DOORJ DE VLINDERREGERING

  A.D. zaterdag 26 mei 2012

  816 KLASSEJUSTITIE EN FISCALE INQUISITIE DOORJ DE VLINDERREGERING

   

  Stelen mag voortaan,

   

  Het is zelfs een deugd bij de sociaaldemocraten…

  ***

   

  Het gekraai van de Wallo/Bruxe Rode Haan klinkt met de dag bloeddorstiger. Nu wordt het nodige gedaan voor klasse-justitie , en zal, al wie wat dan ook misdreef maar beschikt oer een paar pondjes boter, zich kunnen vrijkopen. Zo zal bvb geen enkele PS’ser meer in opspraak komen : wat boter als smeersel en vanzelfsprekend een percentje aan de Magistraat, en klaar is Kees.

  De arme kleine zelfstandige werkman, die uit noodweer zijn eigendommen probeert te beschermen tegen de vraatzucht van de Staat, zal op water en droog brood gezet worden met vrouw en kinderen veroordeeld tot de bedelstaf.

   

   

  Kroniekje over :

  Zware criminelen mogen voortaan proces afkopen

  Bewerkt door: Kristien Gijbels Morato − 26/05/12, 05u00  − Bron: belga.be

   

  © Thinkstock.

  Openbaar aanklagers mogen voortaan voor misdrijven waarop tot twintig jaar cel staat, deals sluiten met de verdachte criminelen. Dat staat in een rondzendbrief die het gebruik van minnelijke schikkingen in strafzaken sterk uitbreidt, zo bericht De Tijd. .

   

  De rondzendbrief bevat een lijst van misdrijven waarvoor criminelen hun proces mogen afkopen. Op die lijst staan onder meer corruptie, computercriminaliteit, bepaalde gevallen van slagen en verwondingen, van bendevorming en van diefstallen, en alle vormen van bedrog en oplichting.

   

  Volgens de krant kan de rondzendbrief tot controverse leiden. De Tijd wijst erop dat de deal op elk moment gesloten worden, ook tijdens of zelfs na een proces, zo lang de veroordeling niet definitief is. De schikking kan zelfs lager uitvallen dan de uitgesproken straf en de behandelende rechters mogen niet oordelen of de schikking opportuun of proportioneel is. Verdachten die kunnen betalen, behouden ook een blanco strafblad, terwijl andere verdachten in dezelfde zaak nog altijd vervolgd kunnen worden.

   

  Voor minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) is het een goede zaak dat alle aanklagers nu dezelfde richtlijnen hebben. "Nu kan de wet volop worden toegepast", zegt ze. De minister wijst erop dat de rondzendbrief bepaalt dat ook de slachtoffers zeggenschap hebben over de schikking. .

  ************************

  Diagonaal herlezen

  Alles samengeteld en gedeeld door twee : beide berichten stonden in De Morgen, waar men nogal eens durft zijn wensen voor werkelijkheid te aanzien. Toch is er geen rook zonder vuur. Al zou het best kunnen, dat het vuur met opzet klein maar hevig gestookt wordt, zo dat de maatregelen en de uitvoerders zullen ingeoefend zijn, voor iemand er erg in heeft.

  Stel dat U, met hard zwoegen in de tweede helft van Uw leven een reuzendeel met het buitenland kunt maken. Ik denk aan die sigarenmaker uit Wervik (Corès) die onlangs van de Jappen zo maar evetjes 475 miljoen Euro kreeg voor zijn zaak. Volgens de Rode Vaan-aanhangers is dat gemeenschapsgeld, want mede tot stand gebracht door de arbeiders ‘op de werkvloer’. Dat die man, de familie kennende (vraag maar eens na bij De Markette op Hoog Kortrijk) voor deze deal geen advies ingewonnen heeft bij fiscale top-advocaten en/of top-accountants, is ondenkbaar. De zaak zal dus met argus-ogen gevolgd worden door de Sociale Inspectie, want als patroon 12 uur per dag werken : dat is sociaal onrechtvaardig (hij neemt het werk en dus het loon af van een 2de man…), waarna de Fiscus tot in het derde nageslacht de vererving zal blijven opvolgen om jaar na jaar het deel van de Staat af te romen. De Fiscus is Rechter en Partij tezelfdertijd en bij de minste achterdocht zal de Familie Vandermarliere tot op het vel gepluimd worden. Want met wat boter zich vrijkopen, daar denken die koppige West Vlamingen niet aan.

  ***

  Dat is het gevolg van de antmisbruikbepaling waarmee staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) de strijd tegen de fiscale fraude opvoert. Die bepaling omschrijft elke constructie die als hoofddoel heeft belastingen te ontlopen, als een fiscaal misdrijf..

  ***

  Heeft U, net als ik, het gevoel dat beide maatregelen grotendeels op maat van de sociaaldemocraten gemaakt zijn? Socialistisch met een scheutje Blauwe Azijn…. Vandaar dat het gezicht van Paul Magnette z(PS, Dauphin) zo verkrampt overkwam op TV, toen hij de (uiteraard domme) maatregel toelichtte,, dat de max bezoldiging van de CEO in Staatsbedrijven tot een povere 200.000 euro zou beperkt worden. Met zei hij, bijna tandenknarsend, het verbod om een ‘werk-vennootschap’ tussen te schuiven inzake de verloning. Het loon, zou dus altijd en uitsluitend aan natuurlijke personen kunnen uitbetaald worden. Er zal veel volk komen naar kijken.

   

  26-05-2012, 12:07 geschreven door DIGITHALYS

  Reageer (0)
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Archief per week
 • 18/06-24/06 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 19/12-25/12 2011
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!