MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    14-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.245.1 - DE MAANDAGSE KOFFIEKLETS

      

    245.1 - DE MAANDAGSE KOFFIEKLETS

    Maandag 14 september 2020

           DEEL1    

    GER ONTBIJT

    *

    245..1. - HIER ZULT U LEZEN

    GROEEND AANTAL VIROLOGEN: DE EEN ZIJN DOOD IS DE ANDERE ZIJN BFOOD. EEN EURPESE UNIE MET DOELBEWUST BELEID???? ZA   L VOO Nà DE VERKIEZINGENÀ ZIJN. VOOR DIE DAT NOG ZAL MOGEN MEEMAKEN

     *

    (hln) NEDERLANDS VIROLOOG AB OSTERHAUS: “DIE BUBBEL VAN VIJF, IK HEB DAT VIJF KEER MOETEN LEZEN”


           Bron: De Morgen

    Albertus Osterhaus: “We zouden in de zomer het virus volledig het land uit moeten drijven. In de winter wordt het nog moeilijker.”

    Nederland staat voor een bosbrand, waarschuwt Ab Osterhaus, een van ’s werelds meest vooraanstaande virologen. Maar terwijl de Nederlanders volgens hem dringend strengere maatregelen moeten invoeren, vindt hij de Belgische aanpak verwarrend. “Die bubbel van vijf, ik heb dat vijf keer moeten lezen.”

       

    VAN GUCHT: 'WE MOETEN DE DISCIPLINE ERIN HOUDEN'

    ©Photo News

    Het aantal corona-besmettingen in ons land is deze week met 38 procent gestegen. 'De versnelling is verontrustend,' aldus de virologen Steven Van Gucht en Marc Van Ranst, die beklemtonen de basisregels consequent te blijven opvolgen.

    Tussen 3 september en 9 september is het gemiddelde aantal corona-besmettingen gestegen naar 636,3 per dag. Dat is een stijging met 38 procent tegenover de week voordien. Het aantal van 66,9 nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners is een toename van 16 procent. Dat blijkt gisteren zondag uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.


    https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200913_94372316

    Al meer dan een week aan een stuk toont het gemiddelde aantal corona-besmettingen een stijging. Het totale aantal besmettingen sinds het begin van de epidemie komt daarmee uit op 92.478 gevallen. De voorbije dagen zit er duidelijk een versnelling in de toename van het aantal gevallen. De nieuwe stijging met 38 procent bevestigt die trend.

    Ook het gemiddelde aantal ziekenhuis opnames is verder gestegen naar 23,7. In totaal zijn in ons land 19.273 opgenomen wegens COVID-19.

    -

    Het aantal doden lijkt ook niet langer te dalen, maar blijft nu hangen rond 2,6 per dag. Het totale aantal dodelijke slachtffers staat nu op 9.923.

    'Versnelling geen goed teken'

    'Een versnelling van de cijfers is geen goed teken', zegt Sciensano-viroloog Steven Van Gucht. 'Het zou moeten stabiliseren. Die versnelling is verontrustend.' Hij dringt er daarom op aan om de belangrijke basisregels consequent op te volgen. 'We moeten de discipline er in houden', beklemtoont Van Gucht. Het is volgens hem niet het goede moment om over verdere versoepelingen van de maatregelen te spreken.

    Viroloog Marc Van Ranst zei in 'De Zevende Dag', op É

    én, dat het probleem is dat de maatregelen in vraag gesteld worden. ‘Er verschijnen overal opiniestukken, maar ook de overheid doet het. Zo creëer je het idee bij de bevolking dat het allemaal zo erg niet is en dat de maatregelen overdreven zijn. En zo krijg je weer een stijging.’

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL


    Des Pudels Kern, niewaar Walter, is de vaststelling dat DISCIPLiINE is een progressieve wereld zo goed als verboden is

    Och, U weet het nog wel: het is verboden te verbiedden…Da’s al zo sinds de tijd van de door Sinistra (=Lo,ls) o zo aanbeden Che Ghevara. You remember? Daar wordt nu zelfs met de VOORUIT nog een tandje bij gesch.ten. ‘To be Rosso or not to be, that’s the question’…


    En wete wa dakke Nikke daarop zegge, Walter? Dat wie zijn derrière verbrandt, die daar moet die op de blaren zitten. Aleen is het doodzonde dat wij daarvoor met z’n allen de rekening gepresenteerd krijgen.


     

     

    14-09-2020, 09:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.245 3- DE DAFELIJKSE TUTTEFUT

    245 3- DE DAFELIJKSE TUTTEFUT

    14 september 2020

         DEEL 3   

    DAGEKIIJKSE TTUTTEFRUT

    *

    245..3. - HIER ZULT U LEZEN

    ALS HER EN MEESTER VAN DE SSCHEPPING, LET GESLOTEN BEURS, MILIEU BWUST M            E VOORAL BERER INGELICHT DAN IN DE VOORFEKAUWDE OVERHEIDS-MEDI       A

    ‘ORACLE’ WINT STRIJD OM TIKTOK USA, MICROSOFT BIJT IN HET ZAND

    Logo Business AMTech

    *

    ByteDance gaat in op de eis van de Amerikaanse regering en verkoopt de Amerikaanse activiteiten van TikTok aan Oracle. - Sheldon Cooper/Sopa Images/Shutterstock

    -

    Het Chinese technologie-bedrijf ByteDance verkoopt de Amerikaanse activiteiten van zijn video-platform TikTok aan het softwareconcern Oracle. Dat hebben een aantal bronnen tegenover Amerikaanse media gemeld. Ook Microsoft had interesse in de activiteiten getoond, maar dat bod zou door ByteDance zijn afgewezen.

    De Amerikaanse president Donald Trump had geëist dat TikTok zijn activiteiten in de Verenigde Staten zou stopzetten of tegen midden september zou verkopen.

    De Amerikaanse regering vreesde dat de Chinese overheid toegang zou krijgen tot de persoonlijke data van de Amerikaanse gebruikers van TikTok. Daarom dreigde hij ermee TikTok in de Verenigde Staten te verbieden, tenzij ByteDance zich bereid zou verklaren de Amerikaanse activiteiten van het video-platform te verkopen. De verkoop van de activiteiten moeten nog wel door de regeringen van de Verenigde Staten en China worden goedgekeurd.

    Microsoft

    Microsoft had zondag al laten weten met ByteDance geen akkoord over een overname te hebben kunnen bereiken. ‘We zijn er nochtans van overtuigd dat ons voorstel goed zou zijn geweest voor de gebruikers van TikTok en tegelijkertijd de nationale veiligheids-belangen zou beschermen,’ aldus het Amerikaanse technologie-bedrijf in een kort statement.

    -

    De Chinese regering had lange tijd benadrukt liever te hebben dat TikTok zich uit de Verenigde Staten zou terugtrekken dan dat de Amerikaanse activiteiten onder dwang zouden worden verkocht. ‘Een gedwongen verkoop zou immers het imago van zowel ByteDance als de Chinese

    verheid kunnen ondermijnen,’ aldus bronnen tegenover Reuters. ‘Het zou immers lijken alsof ze zouden toegeven aan de druk vanuit de Amerikaanse regering.’

    Marc Horckmans

    BusinessAM.be

    *

       @vlbelang

    "Frontex stuurde in vier jaar slechts 171 illegalen terug naar Afghanistan. De kranen staan open voor het binnenkomen, maar dicht voor het terugkeren. We moeten als Europa dus de wereld de boodschap geven: dit heeft geen zin. Kom niet"

    @vlbelang @Barbara_Pas

    "@cdenv is blijkbaar vergeten dat het mystery call-systeem geen consensus heeft op Vlaams niveau bij haar coalitiepartners, dus tracht ze het maar op federaal niveau."

    ++++

    Mystery calls: “Wil CD&V cdH worden? Verwacht zelfde aantal stemmen”

    -

    Het Vlaams Belang laat weten de nieuwe demarche van CD&V-Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih niet te zullen steunen. Het duo wil het systeem van de praktijktesten – valse telefoontjes of listige contact-pogingen door de Overheid om burgers te betrappen op discriminatie – hervormen, lees: uitbreiden en intensiever maken zodat er meer vervolgingen komen. “Moet dit een soort afleidings-manoeuvre zijn om de gebroken beloftes tegen Vivaldi te verbergen? Als het dat is, heeft het alleszins het omgekeerde effect. CD&V is goed weg op om de nieuwe cdH te worden: losgeslagen links en politiek irrelevant.“

     Het Vlaams Belang is zeer teleurgesteld in de linkse demarche die de CD&V lijkt te ondernemen. Nadat de laatstgenoemde partij besloot – tegen alle beloftes voor en na de verkiezingen – voluit te gaan voor de links- en Franstaligge domineerde Vivaldi-coalitie zet het nu ook de harmonie in de Vlaamse regering onder druk. Dit door een ander links stokpaardje boven te halen: dat van de mystery calls. Eerder dit jaar zorgde dat thema reeds voor een mini-crisis binnen de Vlaamse Regering. Ditmaal nemen Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih het voortouw op federaal niveau. Zij willen meer vervolgingen en veroordelingen rond discriminatie realiseren.

    Pas (Vlaams Belang): “Waar is de CD&V mee bezig? Mystery call-systeem heeft geen consensus in Vlaanderen”

     “CD&V is blijkbaar vergeten dat het mystery call-systeem geen consensus heeft op Vlaams niveau bij haar coalitiepartners, dus tracht ze het maar op federaal niveau”, zo reageert Kamerfractie-leider Barbara Pas. “Dat is dubbel deloyaal: het vertrouwen van de Vlaamse coalitiepartners wordt zo onder druk gezet, maar vooral het vertrouwen van de CD&V-kiezer wordt alweer geschaad. Wil de CD&V de nieuwe cdH worden? Dan gaat ze er hetzelfde (gebrekkige) aantal stemmen mogen bijnemen.”

    -

    Het Vlaams Belang laat weten het initiatief van Lanjri en Farih alvast niet te steunen, maar wil ook verder gaan dan dat. Pas laat weten een interpellatie met motie van aanbeveling voor te bereiden waarin het de Overheid en haar ambtenaren verboden wordt om in hun communicatie burgers te beliegen. Dat moet gelden tegen een systeem als mystery calls, maar ook daarbuiten.

    Eerder deze maand richtte Vlaams Belang al enkele pijlen op CD&V in een poging om Vivaldi te verhinderen. Zo betoogde het kortstondig aan het hoofdkwartier van de christen democraten en loopt er een campagne op sociale media die de CD&V-burgemeesters rechtstreeks aanspreekt.

    78 #vrtnws

    Omstreden Wit-Russische president Loekasjenko klampt zich vast aan Russische "grote broer" https://vrtnws.be/p.kQnj979KY?t=16000949118

    @de_NVA

    Steeds meer Vlamingen met zorgbehoeften willen zo lang mogelijk in hun eigen thuisomgeving blijven wonen. Vlaams minister van Omgeving @Zu_Demir kondigt daarom grote vereenvoudigingen aan.

    **

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Heb je dat soms, Walter, je weet maar nooit, dat je er niet meer van kunt slapen? Persoonlijk slaap ik steeds beter . Verschillen wij getweeën dan zoveel van geweten?

    Het is toch al vele jaren geleden dat je nog eigenhandig aan het Rad van Forttuin kon zwengelen. Ik was, eerlijk gezegd, ervan overtuigd dat je al lang die achterbakse trukken van              al die Luie Sjarels doorzien had.

    De BV’s spelen met hun eigen….. voeten zoveel      ze dat zelf willen, maar zo lang de ‘Media’ eten uit de hand van deze door-en-door corrupte Overheid, is he crimineel naar hun pijpen te blijven dansen. Het Laatste Nieuws citeert De Morgen, en vice versa. Ze geven elkaar dus gelijk. Omdat        niemand anders dat nog doet?

    -

    Kijkn Walter, we zijn alle twee niet van gisteren0 Zelfs niet van eergisteren en we verhopen van de lezer net hetzelfde.

    Zwijgen is toestemmen Anders kan je nog altijd Klacht teen Onekenden neerleggen.

    Nog geleerd van bij Sponsius Spinaedus die de wereld voortoonde hoe men best de handen wast om er zelf beter van te worden.

                                   

     

    14-09-2020, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    13-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.244.3 - HET ZONDAGSE AVONDMAAL

       

    244 3 - HET ZONDAGSE AVONDMAAL

    ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020

           DEEL3    

    DE TUTTTEFRUT

    *

    244..3. - HIER ZULT U LEZEN

    ‘T IS AVOND EN ’T IS RUSTENSRECHT. ‘H HORE TUTHGORNS ZENT” S ITÊFLIT. NOG WAT GETWITTER OM BD< GEKIJK TE GEVEN

    Annemans

    "Ze hebben het kamp zélf in brand gestoken om te kunnen doorreizen. Men moet de bedriegerij stoppen. Nederland heeft 50 plaatsen voor onbegeleide minderjarigen opengesteld op voorwaarde dat ze 14 jaar zijn en 75% kans hebben op asiel. Die vinden ze zelfs niet." #7dag

    tomvangrieken

    @sp_A

    district #Antwerpen decoreert zijn huis met posters van zoals massamoordenaars Stalin en andere communistische propaganda. Is dit die ‘nieuwe beweging” #Vooruit? #dtv

    u_Demir

    Kristof Calvo is geschrokken dat ik niet zomaar mee stap in zijn plannen om met een Vlaamse minderheids-regering de energie factuur van de Vlaming de hoogte in te jagen. Nochtans vertel ik ditzelfde verhaal al sinds mijn aantreden als minister

       @vlbelang @gannemans

    "Als het zo is dat we deze Vivaldi-coalitie niet meer kunnen voorkomen, dan zullen we die blijven bestrijden. Dat moet ook. De Vlamingen hebben bij de laatste verkiezingen niet dit signaal gegeven." #7dag

    *

    *

    DE ‘DENKFOUT’ VAN BART DE WEVER

    De rare logica van een editorialist

    *

    Het moet niet altijd Peter Mijlemans zijn. In Het Nieuwsblad van 7 september is het Matthias Vanderaspoilden die in een hoofdartikel N-VA en Bart De Wever de les spelt. Tegen de ‘hoofdstrekking’ van het stuk – zoals Multatuli dat noemt – heb ik niet onmiddellijk veel in te brengen. Daar zou ik eens over moeten nadenken. Aan drie kleinigheden stoor ik mij wel.

    Wiens fout?

    Vanderaspoilden – ik zal moeten oefenen op die naam – beschrijft de ‘passage van Bart De Wever in de tv-studio’s.’ Ik heb die ‘passage’ niet gezien, maar volgens Matthias – dat is makkelijker, gewoon Matthias – heeft De Wever gezegd dat de paars-gele regering mislukt is door sabotage en gebrek aan loyaliteit. Dat kan. Misschien heeft De Wever daarvoor ook argumenten gegeven. Matthias weerlegt De Wever door het tegenovergestelde te beweren. Dat het eveneens de fout van De Wever zelf is dat hij ‘niet mee aan de knoppen zit’.

    Of bedoelt hij met die fout dat de N-VA onvoldoende stemmen behaald heeft in 2019?

    Dat kan ook. Maar Matthias geeft er in elk geval géén argumenten voor. Dat vind ik wat gemakkelijk. Of bedoelt hij met die fout dat de N-VA onvoldoende stemmen behaald heeft in 2019? Ja, dat is waar. Ik heb uit het politiek spel van de laatste 15 maanden begrepen dat N-VA, hoeveel stemmen ze ook haalt, niet in een regering komt als ze niet ‘incontournable’ is.

    Gespeelde boosheid

    Matthias schrijft ook over de boosheid van De Wever. ‘Gespeelde’ boosheid, voegt hij eraan toe. Maar hoe weet Matthias dat die boosheid gespeeld was? Ik weet wel dat politiek voor een flink stuk uit theater bestaat, maar zou het niet af en toe gebeuren dat een politicus ook echt boos is? Of dat nú het geval is, weet ik niet. Maar dat Matthias dat weet geloof ik ook niet.

    Verder had De Wever gezegd dat er nu een ‘majeur probleem’ ontstaat omdat de federale regering een andere samenstelling heeft dan de Vlaamse. Dat noemt Matthias een ‘denkfout’. Denkfout, denkfout… Ik lees het woord de laatste tijd vaker in commentaren, en het wordt meestal verkeerd gebruikt. Dat is ook hier het geval.  De Wever zijn opmerking over het ‘majeur probleem’ is misschien wel een fout, maar daarom nog geen dénkfout. ‘Een denkfout,’ schrijft Wikipedia, ‘is een foutieve gedachtegang waarbij er een fout in de logica van de redenering zit.’ Waar zit hier de fout in de logica?

    Krachtig regeren

    Matthias veronderstelt dat een regionale regering krachtig kan regeren, onafhankelijk van de federale regering. Dat is een feitelijke analyse, juist of fout. De N-VA van haar kant schat de toestand anders in: veel bevoegdheden zijn niet voldoende gesplitst, zodat een Vlaamse regering op belangrijke gebieden niet krachtig kan optreden, en al zeker niet als ze op een andere golflengte uitzendt en ontvangt dan de federale. Ook dat is een feitelijke analyse, juist of fout. Het is echter geen dénkfout zolang De Wever consequent redeneert vanuit de analyse van zijn eigen partij, ook al kan die analyse zelf natuurlijk denkfouten bevatten.

    En natuurlijk kan een regionale regering ook in ongunstige omstandigheden er het beste van proberen te maken.

    Matthias mag gerust het tegenovergestelde beweren van wat N-VA beweert: dat de huidige bevoegdheids-verdeling tussen regionale regeringen en federale regering optimaal is bijvoorbeeld, zodat er ook bij ongelijke samenstelling geen problemen rijzen. Ook die bewering is geen dénkfout, alhoewel ze, geloof ik, toch fout is. Natuurlijk kan een regionale regering in bepaalde materies, waar de bevoegdheden wél duidelijk gesplitst zijn, zoals onderwijs, beter of slechter functioneren. En natuurlijk kan een regionale regering ook in ongunstige omstandigheden er het beste van proberen te maken. Maar wijzen op die ongunstige omstandigheden en ze een ‘majeur probleem’ noemen is ondertussen geen dénkfout.
    -

    Als toemaatje. Matthias schrijft: ‘Welke partijen federaal de lijnen uitzetten, zou voor een partij die dweept met Vlaamse onafhankelijkheid geen rol mogen spelen.’ Dat is een rare kronkel. Een partij die Vlaamse onafhankelijkheid nastreeft, zou zich volgens Matthias moeten gedragen alsof die onafhankelijkheid nu al een feit is. Is dát eigenlijk geen denkfout?

    Philippe Clerick

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ja, dat is het politkek = theater. Dat is wart men ervan gemaakt heeft.


    Kijk, sè, Walter, daar gaan we straks eens ’n eind aan naken. De speeltid is gedaan. De Burger wil bestuurd worden niet bespeeld. Fazzat hebben we de BV’s voor en die staan ook boven de Wet.

    *

                    

    13-09-2020, 20:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 244.2 HET ZONDAGSE MIDDAGMAAL

     

    244 2 HET ZONDAGSE MIDDAGMAAL

    13 SEPTEMBER 2020

          DEEL2    

    DE SOEP

    * U LEZEN

    PERFESSER HEDI EN HET RODE GETEMDE CHINESE HETENJING NAAST MADAM KAK VAN D6

    HEIDI LARSON ONTVING EEN ERE-DOCTORAAT AAN DE UNIVERSITEIT ANTWERPEN.

    foto: ©Belga/Jonas Roosens

    Prof. Heidi Larson: ‘We kunnen nu gewoon sneller vaccins ontwikkelen’

    Heidi Larson over vaccins, vetrouwen en het ontwikkelen van beiden

    -

    Interview - 13/09/2020 - -

    Op 10 september jongstleden publiceerde The Lancet een studie die het vertrouwen tegenover vaccins wereldwijd in kaart brengt. Een opmerkelijke vaststelling is dat Europa het laagst scoort wanneer het gaat over het vertrouwen in de veiligheid van vaccins. Gelukkig lijkt dit sinds de eerste benchten-markstudie uit 2015 wel te zijn toegenomen, maar de huidige coronacrisis dreigt weer een deuk te slaan. Prof. Heidi Larson, het hoofd van The Vaccine Confidence Project (VCP), is één van de auteurs van de studie.

    -

    Larson is verbonden aan de London School of Hygiene and Tropical Medicine. Ze is tevens gastprof aan de Universiteit Antwerpen. Wij hadden een gesprek met haar over vaccin-vertrouwen en de ontwikkeling van CoViD-vaccins. Maar eerst dit: hoe zit het met het vaccinvertrouwen in Europa?

    Europa achter qua vertrouwen

    ‘Uit ons eerste globale rapport uit 2015 bleek dat Europa het minste vertrouwen had van alle regio’s’, stelt Larson. ‘Dat rapport hebben we als basis gebruikt voor onze studie. Sindsdien werden meerdere bevragingen georganiseerd en blijkt dat het vertrouwen in Europa positief evolueert, ook al blijft het achter in de rij staan.’

    Een vreemde vaststelling. We hebben op dit continent met behulp van vaccins verschrikkelijke ziektes zoals polio en tuberculose overwonnen. Wij dachten dan ook dat er niet getwijfeld werd aan het nut van vaccinaties in onze streken.

    Wij bij VCP zijn ons echter zeer bewust van een aantal kritische en tegendraadse zienswijzen over vaccinaties

    Larson zucht. ‘Jammer genoeg denkt niet iedereen zoals u. Je vindt die meningen niet noodzakelijk terug in de mainstream pers. Wanneer je niet in de sociale media netwerken zit van de anti-vaxxbeweging of een aantal van de critici volgt, ben je je niet bewust van hun bestaan. Wij bij VCP zijn ons echter zeer bewust van een aantal kritische en tegendraadse zienswijzen over vaccinatie. Vooral in Frankrijk zien we een aantal goed georganiseerde anti-vaxx-organisaties.’

    …..             Winny Matheeussen

     

    https://doorbraak.be/prof-heidi-larson-we-kunnen-nu-gewoon-sneller-vaccins-ontwikkelen/?utm_source=newsletter-2726&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    *

    OVER DE KANSEN VAN DE NIEUWE PARTIJLEIDER VAN D66

    *

    Premier Sigrid al-Qaq?

    foto: ©Belga/AFP

    -

    Het progressief liberale D66 staat in de zogeheten Peilingwijzer genoteerd als vierde politieke partij van Nederland, met tussen 11 en 15 van de 150 Kamerzetels. Minder dan het huidige zeteltal van 19, maar een flinke verbetering sinds fractievoorzitter Rob Jetten virtueel onder de 10 zetels dook. Dat is te danken aan nieuwe partijleider Sigrid Kaag, die het aan één ding zeker niet ontbreekt: zelfvertrouwen. Ze lijkt er ondanks de cijfers van overtuigd Rutte te gaan opvolgen als eerste vrouwelijke premier.

    Gezant van de Verenigde Naties

    De 58-jarige Kaag heeft Arabisch en Internationale Betrekkingen gestudeerd en spreekt zes talen. Ze werkte als gezant van de Verenigde Naties in Libanon en Syrië. In dat laatste land onderhandelde ze over de vernietiging van chemische wapens, die ze naar eigen zeggen wist weg te krijgen. Of dat klopt, blijft de vraag, maar ze wist in ieder geval het internationale vertrouwen in president Assad dermate op te kloppen dat het werd geloofd…

    Met Noord-Koreaanse cijfers tot partijleider gekozen

    Kaag werd in 2017 Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voor D66 in het kabinet-Rutte 3, en raakte begin deze maand met Noord-Koreaanse cijfers tot partijleider gekozen. Een aardig inkijkje in die procedure schetst de onbekende tegenkandidaat Ton Visser. Hij deed al tweemaal eerder mee aan de verkiezingen voor lijsttrekker van D66. Zoals hij zelf zegt: ‘met Democraten in je naam kun je natuurlijk geen lijsttrekker per decreet aanwijzen’.

    Fan van boycot Israël

    Sigrid Kaag had geen makkelijke jeugd. Ze groeide op in een driekamerflat in Rijswijk, en zat al op jonge leeftijd met een zwaar depressieve vader en een ernstig zieke moeder. Ze moest als kind zelfs korte tijd ergens anders wonen. Van haar verleden maakt ze geen geheim. Wie kwaad wil spreken, zou zelfs kunnen denken dat ze ermee te koop loopt. En waarom ook niet als het stemmen trekt?

    Zwijgzamer is ze over haar echtgenoot, de Palestijnse tandarts en politicus Anis al-Qaq, met wie ze vier kinderen heeft. Kaag zou zich Sigrid al-Qaq kunnen noemen, maar heeft daar wijselijk van afgezien

    …..

    Alexander van der Meer

     

    https://doorbraak.be/premier-sigrid-al-qaq/?utm_source=newsletter-2726&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    En waarover zullen de VRT/VTM Lullers nu moeten mettteren lullen en lammenteren tot het werkelijk de spuigaten uitloopt, als het thema ‘Vir-, Wit- of andere Russen worden afgevoerd? Want bezworen…

    Fijne dametjes lijk in de Noordelijke Nederlanden à la Madam Al Kak dan?


    Als, na de ontboezemingen van Perdesser Heidi de EUSSR nu nog altijd geen meaculpa slaat, dan is dat het bewijs dat zowel Zuster Ursula als onze bloedeigen Skieke Sjarel het doodslaan niet waard zijn. De Zwarte Builen Pest, de Cholera, de TBC, de Spaanse Griep: allemaal pluimen op de hoed van het Oude Continent. En nu het gaat om de Chinese variant daarvan; De CoWIT, zijn we ineens de minderen van de tegenwoordige Spleetogen die zuchten onder de Leer van Sinistrra-de-Maexisr?????

    *

            

     

    13-09-2020, 17:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

     

    244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

     

    ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020

        DEEL1

    *

    244..1. - HIER ZULT U LEZEN

    NEUSPEUTEREN OP ZONFAG DERTIENDAG OM ER DE KLEINE BEESTJES UIT TE HALEN


    tijd.be

            

    Vootzitter siinds 2004

    De Wever mag zesde mandaat als N-VA-voorzitter nastreven

    De partijraad van N-VA heeft een statutaire afwijking goedgekeurd waardoor Bart De Wever zich opnieuw kandidaat kan stellen voor het voorzitterschap.

    DENKEN, DURVEN, EN

    EN WWAT WE VAN DE ELITE MOGEGEN,

    DAT DIEN WE.

      @vlbelang

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    Ons land, Onze regels

    Mmentslid @gannemans

    gaat morgen in debat in @De7deDagop @een. Volg rond 12u het gesprek mee over de Europese aanpak van de corona- en immigratiecrisis. #7dag

    Vlaams Belang @vlbelang Sep 11Het Vlaams Belang heeft op ondemocratische manoeuvres van @Sophie_Wilmesen de Vivaldi-partijen geanticipeerd. @Barbara_Pas"Het parlement zal sowieso kleur moeten bekennen: dat van de democratie, of de partijkleuren."

    0

    VRT-DIRECTIE SPEELT SOLO SLIM

    Oage / Handout DPG Media – Telenet

    *

    Wat U vooraf moet weten, is dat U hieronder in het ATWERPS STATIONS KWARTIER zult bealden, beter bekend aks De Rosse Buurt. Zie Google….

    *

    DPG Media is een leidende mediagroep in Vlaanderen die kijkers, surfers, lezers en luisteraars weet te raken met straffe verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment.

    Het bedrijf behoort tot DPG Media Group, die actief is in België, Nederland en Denemarken.

    Sfeerbeeld nieuwsmedia flatlay

    Sinds 1 januari 2019 bundelen MEDIALAAN en de Persgroep Publishing de krachten in één media-bedrijf. Televisie, kranten, radio, magazines, telco & online services bouwen in dit nieuwe huis samen aan een creatief media-verhaal op het ritme van de toekomst.

    Het kloppend hart van de groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM NIEUWS,… Daarnaast vormen de online services (Vacature.com, Tweakers,

    Spaargids.be,

    mijnenergie.be en Livios) en de telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) een groeiende tak binnen de organisatie.

    -*-*-*-*-*-*-

    DPG Media zet blijkbaar hard in op de inkomsten van Streamz. Zo wil het de dalende omzet qua advertenties en tv-reclame compenseren. De vraag is welke prijs de VRT-directie bedong voor het steunen van Streamz en het achter een betaal-muur plaatsen van gesubsidieerde Vlaamse fictie.

    VRT-directie speelt solo slim

    Wat is de prijs voor steun aan Streamz?

    De Raad van Bestuur van de VRT moest de aankondiging dat de VRT haar nieuwe fictie-reeksen en haar catalogus gaat aanbieden op de commerciële streaming-dienst Streamz van Telenet en DPG Media

    vernemen via de pers.

     

    Dit zette veel kwaad bloed bij de leden van de Raad van Bestuur. Bij navraag bleken alvast vier leden van de twaalf furieus. De grote vraag is echter welke prijs de VRT-directie bedong in ruil voor het depanneren van DPG Media en Telenet.

    Bikkelharde strijd rond beheers-overeenkomst

    Rond de nieuwe beheers-overeenkomst tussen de VRT en de Vlaamse Regering speelt zich achter de schermen al maanden een bikkelharde politieke strijd af. N-VA en Open Vld gaven te kennen dat het gratis VRT NWS oneerlijke concurrentie vormde voor de Vlaamse kranten. De Raad van Bestuur van de VRT heeft onder andere de volgende bevoegdheden:

       Vastleggen van de algemene strategie van de VRT;

       Beslissingen over aangelegenheden met strategisch karakter. Een aangelegenheid heeft een strategisch karakter als ze een belangrijke impact heeft op het handelen van de VRT in de Vlaamse samenleving of op het medialandschap. De Raad van Bestuur beslist over het strategische karakter van een aangelegenheid.

       Beslissen over deelneming van de VRT aan vennootschappen, verenigingen en samenwerkingsverbanden.

    -

    Boodschappenlijstje Vlaamse regering

    De Vlaamse regeringspartijen gooiden in juli hun eisen op tafel. Afgelopen juli gaven Vlaamse parlementsleden van de meerderheid onder aanvoering van Karin Brouwers (CD&V), Marius Meremans (N-VA) en Stephanie D’Hose (Open Vld) in een resolutie aan wat in de nieuwe beheers-overeenkomst van de VRT moet zitten. Hun belangrijkste punt in dit boodschappenlijstje was: ‘Net als voor de Vlaamse Netflix vragen de parlementsleden ook aan de VRT om met de andere mediabedrijven samen een digitaal reclame-platform en -strategie te ontwikkelen. Via een resolutie willen ze in de nieuwe beheersovereenkomst belangrijke accenten leggen.’ D’Hose tweette bij de lancering van Streamz meteen:

    “Deal tussen Christian Van Thillo en Bart De Wever”?

    -

    Off the record klonk het dat de oekaze van het hoogste niveau kwam. Dat de N-VA de onervaren media-minister Benjamin Dalle (CD&V) zwaar onder druk zette. Marius Meremans (N-VA) antwoordde als lid van de Commissie Media het volgende: ‘Daarnaast zorgt de deelname aan Streamz ook voor extra middelen voor de VRT. Streamz betaalt namelijk voor het uitzenden van de producties aan de VRT.’ Meremans gaf bijna verbatim het standpunt DPG Media: ‘Het is daarbij niet de bedoeling dat de VRT zelf alles naar zich toe zou trekken en gaat concurreren met de private spelers op de markt. Samen met de VRT willen we een landschap creëren waarin verschillende partners kunnen gedijen.’ De partijbesturen bij de N-VA, CD&V en Open Vld waren op de hoogte. Dus DPG en Telenet zouden de N-VA zover hebben gekregen om de VRT met zachte dwang aan boord te trekken.

    -

    Jan Huijbrechts (lid van de RvB namens Vlaams Belang) wilde als één van de weinigen on the record getuigen: ‘Op maandag 8 juni heeft de RvB op haar jaarlijkse Strategische Dag echt urenlang samengezeten met de VRT-directie om onder meer van gedachten te wisselen over de nieuwe beheersovereenkomst, de toekomst van VRT Nu en andere uitdagingen waarvoor de VRT zich in de nabije toekomst geplaatst ziet. Wie schetst mijn verbazing toen wij een paar dagen geleden via een pers-mededeling het bericht kregen dat de VRT mee participeert aan Streamz? Een uitgesproken strategische en verstrekkende beslissing die blijkbaar achter de rug van de RvB werd genomen…’

    Vlaamse Netflix

    Apache meldde in haar dossier over DPG: ‘Om de bijna verlieslatende televisie-afdeling te redden moet er een ‘Vlaamse Netflix’ komen, maar daarvoor heeft DPG Media de steun van de openbare omroep nodig. De kranten en weekbladen zijn in vrije val en overleven alleen door duurdere abonnementen. Ook hier doorkruist VRT de digitale strategie van DPG Media.’ Apache wist de hand te leggen op interne memo’s van DPG Media. Ze vatte deze als volgt samen: ‘Na een vernietigende audit maakte topman Christian Van Thillo tabula rasa bij VTM. Ondertussen zocht en vond hij de steun van de Vlaamse Regering om VRT te temmen.’

    In het kader van een stakeholde-rbevraging in opdracht van de Sectorraad (SARC) Media ondervroegen de professoren Tim Raats (VUB) en Tom Evens (UGent) tijdens hun opdracht Christian Van Thillo (DPG). Het verslag bevatte de volgende quote: ‘Natuurlijk moet de VRT zich ook kunnen aanpassen aan de veranderende kijk- en luister patronen, maar wel binnen haar kerntaak: het brengen van audiovisuele content. (DPG)’

    -

    Een andere quote luidde: ‘[…]moet de VRT een slimme volger, door zich in te schrijven in de strategie van DPG en SBS. Die innovatie zal niet in de VRT of bij ons gebeuren. Wij hebben de middelen noch de tijd daarvoor. Wij moeten zeer snel kunnen zaken toepassen die bestaan. (DPG Media)’

    Lode Goukens

    *

    CD&V ZET PRAKTIJKTESTEN WEER OP AGENDA

    Q

    CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri. ©BELGA

    Vandaag om 08:20

    *

     CD&V wil discriminatie harder aanpakken door het systeem van 'mystery calls' te vereenvoudigen.

    -

    CD&V legt het gevoelige dossier van de praktijk-testen opnieuw op tafel. Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih dienen een wetsvoorstel in om de zogenaamde ‘mystery calls’ te hervormen. Dat schrijft De Zondag.

    In 2018 keurde het federaal parlement een wettelijk kader goed voor anonieme praktijktesten op de arbeidsmarkt, de mystery calls. Dat zijn gerichte controles door de sociale inspectie om discriminatie te onderzoeken. Dat kan bijvoorbeeld bij sollicitaties. Van dit systeem werd echter amper gebruik gemaakt.

    Slechts twee dossiers

    'Omwille van de moeizame procedure bleef de inzet van mystery calls vorig jaar beperkt tot slechts twee dossiers', aldus Lanjri en Farih. Zij willen het systeem effectiever maken en de procedure vereenvoudigen. 'Zo kan discriminatie doeltreffend bestreden worden. Niemand mag uitgesloten worden op basis van afkomst, leeftijd, geslacht of beperking.'

    -

    De wetgeving legt vandaag enkele voorwaarden op vooraleer mystery calls ingezet mogen worden. Lanjri en Farih willen die drempels wegwerken. Als er een objectieve aanwijzing is van discriminatie, zoals een klacht, dan moet dat voldoende zijn om de inspectie aan het werk te zetten. De voorwaarde van een schriftelijk akkoord van de arbeidsauditeur wordt geschrapt.

    Teruggefloten

    Het is opmerkelijk dat CD&V dat dossier op de agenda zet nu het samenzit met liberalen, socialisten en groenen over de vorming van een federale regering. De Vlaamse regering, waar de christendemocraten en liberalen een coalitie vormen met N-VA, stond in juni even onder hoogspanning toen minister Bart Somers (Open Vld) praktijktesten wou invoeren op de arbeids- en de huurmarkt. Hij werd toen teruggefloten door minister-president Jan Jambon (N-VA).

    …..

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Doorheen de bomen toch nog het bos blijven zien…Het zal je maar overkomen.

     

    RING !!!! De telefoon. Man met Houten Been solliciteert om de Brabantse Omwenteling van 1830 te mogen overdoen. Maar deze keer precies in de andere richting. Zich wenden HLN.

    Amrikanse bosbranden: quizz-vraag: acht U het mogelijk dat Linxe Rakkers om Trump een hak te zettten,, bossen in de fik zouden hebben gezet? MIS PET.

    Uit ee diepgaand ‘onderzoek’ vers uit de duim gezogen, s het tegendeel bewezen. Die zouden da        t nooit doen, zweren ze op hun Eeuwige Zielezaligheid en op alle van de hen toegewezen 72 dagverse maagdenviezen…...

    -

    So waht? En als Gtump nu eens ter plekke gaat om de mensen daar een hart onder de riem te steken?

    -

     Ryanair schrapt 1/3de van de banen in VBX South? De schuld van het Vlaams Belang staat vast: wat hebben die gedaan om zowel de man- als pan demie tegen te gaan? Zien en horen we straks om12 uur in De 7de Dag. De Gerolf, Oude Grijze Wolf, bitj te sneuzen af.

    *

                                  

     

    13-09-2020, 13:02 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

    °    

    244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

     

    *

    ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020

    *

    °        DEEL1

    *

    244..1. - HIER ZULT U LEZEN

    NEUSPEUTEREN OP ZONFAG DERTIENDAG OM ER DE KLEINE BEESTJES UIT TE HALEN

     

    tijd.be

    *

                     L

    Vootzitter siinds 2004

    De Wever mag zesde mandaat als N-VA-voorzitter nastreven

    De partijraad van N-VA heeft een statutaire afwijking goedgekeurd waardoor Bart De Wever zich opnieuw kandidaat kan stellen voor het voorzitterschap.

    DENKEN, DURVEN, EN

    EN WWAT WE VAN DE ELITE MOGEGEN,

    DAT DIEN WE.

    *

    @vlbelang

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    Ons land, Onze regels

    M

    Kijktip! Ons Europarlementslid @gannemans

    gaat morgen in debat in @De7deDagop @een. Volg rond 12u het gesprek mee over de Europese aanpak van de corona- en immigratiecrisis. #7dag

    Vlaams Belang @vlbelang Sep 11Het Vlaams Belang heeft op ondemocratische manoeuvres van @Sophie_Wilmesen de Vivaldi-partijen geanticipeerd. @Barbara_Pas"Het parlement zal sowieso kleur moeten bekennen: dat van de democratie, of de partijkleuren."

    N

    XX°

    VRT-DIRECTIE SPEELT SOLO SLIM

    O

    foto: ©BelgaImage / Handout DPG Media – Telenet

    *

    Wat U vooraf moet weten, is dat U hieronder in het ATWERPS STATIONS KWARTIER zult bealden, beter bekend aks De Rosse Buurt. Zie Google….

    P

    *

    DPG Media is een leidende mediagroep in Vlaanderen die kijkers, surfers, lezers en luisteraars weet te raken met straffe verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment.

    Het bedrijf behoort tot DPG Media Group, die actief is in België, Nederland en Denemarken.

    Sfeerbeeld nieuwsmedia flatlay

    Sinds 1 januari 2019 bundelen MEDIALAAN en de Persgroep Publishing de krachten in één media-bedrijf. Televisie, kranten, radio, magazines, telco & online services bouwen in dit nieuwe huis samen aan een creatief media-verhaal op het ritme van de toekomst.

    Het kloppend hart van de groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM NIEUWS,… Daarnaast vormen de online services (Vacature.com, Tweakers,

    K

    Spaargids.be,

    mijnenergie.be en Livios) en de telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) een groeiende tak binnen de organisatie.

    -*-*-*-*-*-*-

    DPG Media zet blijkbaar hard in op de inkomsten van Streamz. Zo wil het de dalende omzet qua advertenties en tv-reclame compenseren. De vraag is welke prijs de VRT-directie bedong voor het steunen van Streamz en het achter een betaal-muur plaatsen van gesubsidieerde Vlaamse fictie.

    VRT-directie speelt solo slim

    Wat is de prijs voor steun aan Streamz?

    De Raad van Bestuur van de VRT moest de aankondiging dat de VRT haar nieuwe fictie-reeksen en haar catalogus gaat aanbieden op de commerciële streaming-dienst Streamz van Telenet en DPG Media

    vernemen via de pers.

     

    Dit zette veel kwaad bloed bij de leden van de Raad van Bestuur. Bij navraag bleken alvast vier leden van de twaalf furieus. De grote vraag is echter welke prijs de VRT-directie bedong in ruil voor het depanneren van DPG Media en Telenet.

    Bikkelharde strijd rond beheers-overeenkomst

    Rond de nieuwe beheers-overeenkomst tussen de VRT en de Vlaamse Regering speelt zich achter de schermen al maanden een bikkelharde politieke strijd af. N-VA en Open Vld gaven te kennen dat het gratis VRT NWS oneerlijke concurrentie vormde voor de Vlaamse kranten. De Raad van Bestuur van de VRT heeft onder andere de volgende bevoegdheden:

       Vastleggen van de algemene strategie van de VRT;

       Beslissingen over aangelegenheden met strategisch karakter. Een aangelegenheid heeft een strategisch karakter als ze een belangrijke impact heeft op het handelen van de VRT in de Vlaamse samenleving of op het medialandschap. De Raad van Bestuur beslist over het strategische karakter van een aangelegenheid.

       Beslissen over deelneming van de VRT aan vennootschappen, verenigingen en samenwerkingsverbanden.

    -

    Boodschappenlijstje Vlaamse regering

    De Vlaamse regeringspartijen gooiden in juli hun eisen op tafel. Afgelopen juli gaven Vlaamse parlementsleden van de meerderheid onder aanvoering van Karin Brouwers (CD&V), Marius Meremans (N-VA) en Stephanie D’Hose (Open Vld) in een resolutie aan wat in de nieuwe beheers-overeenkomst van de VRT moet zitten. Hun belangrijkste punt in dit boodschappenlijstje was: ‘Net als voor de Vlaamse Netflix vragen de parlementsleden ook aan de VRT om met de andere mediabedrijven samen een digitaal reclame-platform en -strategie te ontwikkelen. Via een resolutie willen ze in de nieuwe beheersovereenkomst belangrijke accenten leggen.’ D’Hose tweette bij de lancering van Streamz meteen:

    “Deal tussen Christian Van Thillo en Bart De Wever”?

    -

    Off the record klonk het dat de oekaze van het hoogste niveau kwam. Dat de N-VA de onervaren media-minister Benjamin Dalle (CD&V) zwaar onder druk zette. Marius Meremans (N-VA) antwoordde als lid van de Commissie Media het volgende: ‘Daarnaast zorgt de deelname aan Streamz ook voor extra middelen voor de VRT. Streamz betaalt namelijk voor het uitzenden van de producties aan de VRT.’ Meremans gaf bijna verbatim het standpunt DPG Media: ‘Het is daarbij niet de bedoeling dat de VRT zelf alles naar zich toe zou trekken en gaat concurreren met de private spelers op de markt. Samen met de VRT willen we een landschap creëren waarin verschillende partners kunnen gedijen.’ De partijbesturen bij de N-VA, CD&V en Open Vld waren op de hoogte. Dus DPG en Telenet zouden de N-VA zover hebben gekregen om de VRT met zachte dwang aan boord te trekken.

    -

    Jan Huijbrechts (lid van de RvB namens Vlaams Belang) wilde als één van de weinigen on the record getuigen: ‘Op maandag 8 juni heeft de RvB op haar jaarlijkse Strategische Dag echt urenlang samengezeten met de VRT-directie om onder meer van gedachten te wisselen over de nieuwe beheersovereenkomst, de toekomst van VRT Nu en andere uitdagingen waarvoor de VRT zich in de nabije toekomst geplaatst ziet. Wie schetst mijn verbazing toen wij een paar dagen geleden via een pers-mededeling het bericht kregen dat de VRT mee participeert aan Streamz? Een uitgesproken strategische en verstrekkende beslissing die blijkbaar achter de rug van de RvB werd genomen…’

    Vlaamse Netflix

    Apache meldde in haar dossier over DPG: ‘Om de bijna verlieslatende televisie-afdeling te redden moet er een ‘Vlaamse Netflix’ komen, maar daarvoor heeft DPG Media de steun van de openbare omroep nodig. De kranten en weekbladen zijn in vrije val en overleven alleen door duurdere abonnementen. Ook hier doorkruist VRT de digitale strategie van DPG Media.’ Apache wist de hand te leggen op interne memo’s van DPG Media. Ze vatte deze als volgt samen: ‘Na een vernietigende audit maakte topman Christian Van Thillo tabula rasa bij VTM. Ondertussen zocht en vond hij de steun van de Vlaamse Regering om VRT te temmen.’

    In het kader van een stakeholde-rbevraging in opdracht van de Sectorraad (SARC) Media ondervroegen de professoren Tim Raats (VUB) en Tom Evens (UGent) tijdens hun opdracht Christian Van Thillo (DPG). Het verslag bevatte de volgende quote: ‘Natuurlijk moet de VRT zich ook kunnen aanpassen aan de veranderende kijk- en luister patronen, maar wel binnen haar kerntaak: het brengen van audiovisuele content. (DPG)’

    -

    Een andere quote luidde: ‘[…]moet de VRT een slimme volger, door zich in te schrijven in de strategie van DPG en SBS. Die innovatie zal niet in de VRT of bij ons gebeuren. Wij hebben de middelen noch de tijd daarvoor. Wij moeten zeer snel kunnen zaken toepassen die bestaan. (DPG Media)’

    Lode Goukens

     

    XX°-

    *

    *

    CD&V ZET PRAKTIJKTESTEN WEER OP AGENDA

    Q

    CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri. ©BELGA

    Vandaag om 08:20

    *

     CD&V wil discriminatie harder aanpakken door het systeem van 'mystery calls' te vereenvoudigen.

    -

    CD&V legt het gevoelige dossier van de praktijk-testen opnieuw op tafel. Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih dienen een wetsvoorstel in om de zogenaamde ‘mystery calls’ te hervormen. Dat schrijft De Zondag.

    In 2018 keurde het federaal parlement een wettelijk kader goed voor anonieme praktijktesten op de arbeidsmarkt, de mystery calls. Dat zijn gerichte controles door de sociale inspectie om discriminatie te onderzoeken. Dat kan bijvoorbeeld bij sollicitaties. Van dit systeem werd echter amper gebruik gemaakt.

    Slechts twee dossiers

    'Omwille van de moeizame procedure bleef de inzet van mystery calls vorig jaar beperkt tot slechts twee dossiers', aldus Lanjri en Farih. Zij willen het systeem effectiever maken en de procedure vereenvoudigen. 'Zo kan discriminatie doeltreffend bestreden worden. Niemand mag uitgesloten worden op basis van afkomst, leeftijd, geslacht of beperking.'

    -

    De wetgeving legt vandaag enkele voorwaarden op vooraleer mystery calls ingezet mogen worden. Lanjri en Farih willen die drempels wegwerken. Als er een objectieve aanwijzing is van discriminatie, zoals een klacht, dan moet dat voldoende zijn om de inspectie aan het werk te zetten. De voorwaarde van een schriftelijk akkoord van de arbeidsauditeur wordt geschrapt.

    Teruggefloten

    Het is opmerkelijk dat CD&V dat dossier op de agenda zet nu het samenzit met liberalen, socialisten en groenen over de vorming van een federale regering. De Vlaamse regering, waar de christendemocraten en liberalen een coalitie vormen met N-VA, stond in juni even onder hoogspanning toen minister Bart Somers (Open Vld) praktijktesten wou invoeren op de arbeids- en de huurmarkt. Hij werd toen teruggefloten door minister-president Jan Jambon (N-VA).

    …..

    **

    XX

    *

    XX

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Doorheen de bomen toch nog het bos blijven zien…Het zal je maar overkomen.

     

    RING !!!! De telefoon. Man met Houten Been solliciteert om de Brabantse Omwenteling van 1830 te mogen overdoen. Maar deze keer precies in de andere richting. Zich wenden HLN.

    Amrikanse bosbranden: quizz-vraag: acht U het mogelijk dat Linxe Rakkers om Trump een hak te zettten,, bossen in de fik zouden hebben gezet? MIS PET.

    Uit ee diepgaand ‘onderzoek’ vers uit de duim gezogen, s het tegendeel bewezen. Die zouden da        t nooit doen, zweren ze op hun Eeuwige Zielezaligheid en op alle van de hen toegewezen 72 dagverse maagdenviezen…...

    -

    So waht? En als Gtump nu eens ter plekke gaat om de mensen daar een hart onder de riem te steken?

    -

     Ryanair schrapt 1/3de van de banen in VBX South? De schuld van het Vlaams Belang staat vast: wat hebben die gedaan om zowel de man- als pan demie tegen te gaan? Zien en horen we straks om12 uur in De 7de Dag. De Gerolf, Oude Grijze Wolf, bitj te sneuzen af.

    *

    *                                   

     

     

     

     

     

     

     

     

     



















    13-09-2020, 11:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

    °    

    244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

     

    *

    ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020

    *

    °        DEEL1

    *

    244..1. - HIER ZULT U LEZEN

    NEUSPEUTEREN OP ZONFAG DERTIENDAG OM ER DE KLEINE BEESTJES UIT TE HALEN

     

    tijd.be

    *

                     L

    Vootzitter siinds 2004

    De Wever mag zesde mandaat als N-VA-voorzitter nastreven

    De partijraad van N-VA heeft een statutaire afwijking goedgekeurd waardoor Bart De Wever zich opnieuw kandidaat kan stellen voor het voorzitterschap.

    DENKEN, DURVEN, EN

    EN WWAT WE VAN DE ELITE MOGEGEN,

    DAT DIEN WE.

    *

    @vlbelang

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    Ons land, Onze regels

    M

    Kijktip! Ons Europarlementslid @gannemans

    gaat morgen in debat in @De7deDagop @een. Volg rond 12u het gesprek mee over de Europese aanpak van de corona- en immigratiecrisis. #7dag

    Vlaams Belang @vlbelang Sep 11Het Vlaams Belang heeft op ondemocratische manoeuvres van @Sophie_Wilmesen de Vivaldi-partijen geanticipeerd. @Barbara_Pas"Het parlement zal sowieso kleur moeten bekennen: dat van de democratie, of de partijkleuren."

    N

    XX°

    VRT-DIRECTIE SPEELT SOLO SLIM

    O

    foto: ©BelgaImage / Handout DPG Media – Telenet

    *

    Wat U vooraf moet weten, is dat U hieronder in het ATWERPS STATIONS KWARTIER zult bealden, beter bekend aks De Rosse Buurt. Zie Google….

    P

    *

    DPG Media is een leidende mediagroep in Vlaanderen die kijkers, surfers, lezers en luisteraars weet te raken met straffe verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment.

    Het bedrijf behoort tot DPG Media Group, die actief is in België, Nederland en Denemarken.

    Sfeerbeeld nieuwsmedia flatlay

    Sinds 1 januari 2019 bundelen MEDIALAAN en de Persgroep Publishing de krachten in één media-bedrijf. Televisie, kranten, radio, magazines, telco & online services bouwen in dit nieuwe huis samen aan een creatief media-verhaal op het ritme van de toekomst.

    Het kloppend hart van de groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM NIEUWS,… Daarnaast vormen de online services (Vacature.com, Tweakers,

    K

    Spaargids.be,

    mijnenergie.be en Livios) en de telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) een groeiende tak binnen de organisatie.

    -*-*-*-*-*-*-

    DPG Media zet blijkbaar hard in op de inkomsten van Streamz. Zo wil het de dalende omzet qua advertenties en tv-reclame compenseren. De vraag is welke prijs de VRT-directie bedong voor het steunen van Streamz en het achter een betaal-muur plaatsen van gesubsidieerde Vlaamse fictie.

    VRT-directie speelt solo slim

    Wat is de prijs voor steun aan Streamz?

    De Raad van Bestuur van de VRT moest de aankondiging dat de VRT haar nieuwe fictie-reeksen en haar catalogus gaat aanbieden op de commerciële streaming-dienst Streamz van Telenet en DPG Media

    vernemen via de pers.

     

    Dit zette veel kwaad bloed bij de leden van de Raad van Bestuur. Bij navraag bleken alvast vier leden van de twaalf furieus. De grote vraag is echter welke prijs de VRT-directie bedong in ruil voor het depanneren van DPG Media en Telenet.

    Bikkelharde strijd rond beheers-overeenkomst

    Rond de nieuwe beheers-overeenkomst tussen de VRT en de Vlaamse Regering speelt zich achter de schermen al maanden een bikkelharde politieke strijd af. N-VA en Open Vld gaven te kennen dat het gratis VRT NWS oneerlijke concurrentie vormde voor de Vlaamse kranten. De Raad van Bestuur van de VRT heeft onder andere de volgende bevoegdheden:

       Vastleggen van de algemene strategie van de VRT;

       Beslissingen over aangelegenheden met strategisch karakter. Een aangelegenheid heeft een strategisch karakter als ze een belangrijke impact heeft op het handelen van de VRT in de Vlaamse samenleving of op het medialandschap. De Raad van Bestuur beslist over het strategische karakter van een aangelegenheid.

       Beslissen over deelneming van de VRT aan vennootschappen, verenigingen en samenwerkingsverbanden.

    -

    Boodschappenlijstje Vlaamse regering

    De Vlaamse regeringspartijen gooiden in juli hun eisen op tafel. Afgelopen juli gaven Vlaamse parlementsleden van de meerderheid onder aanvoering van Karin Brouwers (CD&V), Marius Meremans (N-VA) en Stephanie D’Hose (Open Vld) in een resolutie aan wat in de nieuwe beheers-overeenkomst van de VRT moet zitten. Hun belangrijkste punt in dit boodschappenlijstje was: ‘Net als voor de Vlaamse Netflix vragen de parlementsleden ook aan de VRT om met de andere mediabedrijven samen een digitaal reclame-platform en -strategie te ontwikkelen. Via een resolutie willen ze in de nieuwe beheersovereenkomst belangrijke accenten leggen.’ D’Hose tweette bij de lancering van Streamz meteen:

    “Deal tussen Christian Van Thillo en Bart De Wever”?

    -

    Off the record klonk het dat de oekaze van het hoogste niveau kwam. Dat de N-VA de onervaren media-minister Benjamin Dalle (CD&V) zwaar onder druk zette. Marius Meremans (N-VA) antwoordde als lid van de Commissie Media het volgende: ‘Daarnaast zorgt de deelname aan Streamz ook voor extra middelen voor de VRT. Streamz betaalt namelijk voor het uitzenden van de producties aan de VRT.’ Meremans gaf bijna verbatim het standpunt DPG Media: ‘Het is daarbij niet de bedoeling dat de VRT zelf alles naar zich toe zou trekken en gaat concurreren met de private spelers op de markt. Samen met de VRT willen we een landschap creëren waarin verschillende partners kunnen gedijen.’ De partijbesturen bij de N-VA, CD&V en Open Vld waren op de hoogte. Dus DPG en Telenet zouden de N-VA zover hebben gekregen om de VRT met zachte dwang aan boord te trekken.

    -

    Jan Huijbrechts (lid van de RvB namens Vlaams Belang) wilde als één van de weinigen on the record getuigen: ‘Op maandag 8 juni heeft de RvB op haar jaarlijkse Strategische Dag echt urenlang samengezeten met de VRT-directie om onder meer van gedachten te wisselen over de nieuwe beheersovereenkomst, de toekomst van VRT Nu en andere uitdagingen waarvoor de VRT zich in de nabije toekomst geplaatst ziet. Wie schetst mijn verbazing toen wij een paar dagen geleden via een pers-mededeling het bericht kregen dat de VRT mee participeert aan Streamz? Een uitgesproken strategische en verstrekkende beslissing die blijkbaar achter de rug van de RvB werd genomen…’

    Vlaamse Netflix

    Apache meldde in haar dossier over DPG: ‘Om de bijna verlieslatende televisie-afdeling te redden moet er een ‘Vlaamse Netflix’ komen, maar daarvoor heeft DPG Media de steun van de openbare omroep nodig. De kranten en weekbladen zijn in vrije val en overleven alleen door duurdere abonnementen. Ook hier doorkruist VRT de digitale strategie van DPG Media.’ Apache wist de hand te leggen op interne memo’s van DPG Media. Ze vatte deze als volgt samen: ‘Na een vernietigende audit maakte topman Christian Van Thillo tabula rasa bij VTM. Ondertussen zocht en vond hij de steun van de Vlaamse Regering om VRT te temmen.’

    In het kader van een stakeholde-rbevraging in opdracht van de Sectorraad (SARC) Media ondervroegen de professoren Tim Raats (VUB) en Tom Evens (UGent) tijdens hun opdracht Christian Van Thillo (DPG). Het verslag bevatte de volgende quote: ‘Natuurlijk moet de VRT zich ook kunnen aanpassen aan de veranderende kijk- en luister patronen, maar wel binnen haar kerntaak: het brengen van audiovisuele content. (DPG)’

    -

    Een andere quote luidde: ‘[…]moet de VRT een slimme volger, door zich in te schrijven in de strategie van DPG en SBS. Die innovatie zal niet in de VRT of bij ons gebeuren. Wij hebben de middelen noch de tijd daarvoor. Wij moeten zeer snel kunnen zaken toepassen die bestaan. (DPG Media)’

    Lode Goukens

     

    XX°-

    *

    *

    CD&V ZET PRAKTIJKTESTEN WEER OP AGENDA

    Q

    CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri. ©BELGA

    Vandaag om 08:20

    *

     CD&V wil discriminatie harder aanpakken door het systeem van 'mystery calls' te vereenvoudigen.

    -

    CD&V legt het gevoelige dossier van de praktijk-testen opnieuw op tafel. Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih dienen een wetsvoorstel in om de zogenaamde ‘mystery calls’ te hervormen. Dat schrijft De Zondag.

    In 2018 keurde het federaal parlement een wettelijk kader goed voor anonieme praktijktesten op de arbeidsmarkt, de mystery calls. Dat zijn gerichte controles door de sociale inspectie om discriminatie te onderzoeken. Dat kan bijvoorbeeld bij sollicitaties. Van dit systeem werd echter amper gebruik gemaakt.

    Slechts twee dossiers

    'Omwille van de moeizame procedure bleef de inzet van mystery calls vorig jaar beperkt tot slechts twee dossiers', aldus Lanjri en Farih. Zij willen het systeem effectiever maken en de procedure vereenvoudigen. 'Zo kan discriminatie doeltreffend bestreden worden. Niemand mag uitgesloten worden op basis van afkomst, leeftijd, geslacht of beperking.'

    -

    De wetgeving legt vandaag enkele voorwaarden op vooraleer mystery calls ingezet mogen worden. Lanjri en Farih willen die drempels wegwerken. Als er een objectieve aanwijzing is van discriminatie, zoals een klacht, dan moet dat voldoende zijn om de inspectie aan het werk te zetten. De voorwaarde van een schriftelijk akkoord van de arbeidsauditeur wordt geschrapt.

    Teruggefloten

    Het is opmerkelijk dat CD&V dat dossier op de agenda zet nu het samenzit met liberalen, socialisten en groenen over de vorming van een federale regering. De Vlaamse regering, waar de christendemocraten en liberalen een coalitie vormen met N-VA, stond in juni even onder hoogspanning toen minister Bart Somers (Open Vld) praktijktesten wou invoeren op de arbeids- en de huurmarkt. Hij werd toen teruggefloten door minister-president Jan Jambon (N-VA).

    …..

    **

    XX

    *

    XX

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Doorheen de bomen toch nog het bos blijven zien…Het zal je maar overkomen.

     

    RING !!!! De telefoon. Man met Houten Been solliciteert om de Brabantse Omwenteling van 1830 te mogen overdoen. Maar deze keer precies in de andere richting. Zich wenden HLN.

    Amrikanse bosbranden: quizz-vraag: acht U het mogelijk dat Linxe Rakkers om Trump een hak te zettten,, bossen in de fik zouden hebben gezet? MIS PET.

    Uit ee diepgaand ‘onderzoek’ vers uit de duim gezogen, s het tegendeel bewezen. Die zouden da        t nooit doen, zweren ze op hun Eeuwige Zielezaligheid en op alle van de hen toegewezen 72 dagverse maagdenviezen…...

    -

    So waht? En als Gtump nu eens ter plekke gaat om de mensen daar een hart onder de riem te steken?

    -

     Ryanair schrapt 1/3de van de banen in VBX South? De schuld van het Vlaams Belang staat vast: wat hebben die gedaan om zowel de man- als pan demie tegen te gaan? Zien en horen we straks om12 uur in De 7de Dag. De Gerolf, Oude Grijze Wolf, bitj te sneuzen af.

    *

    *                                   

     

     

     

     

     

     

     

     

     



















    13-09-2020, 11:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

    °    

    244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

     

    *

    ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020

    *

    °        DEEL1

    *

    244..1. - HIER ZULT U LEZEN

    NEUSPEUTEREN OP ZONFAG DERTIENDAG OM ER DE KLEINE BEESTJES UIT TE HALEN

     

    tijd.be

    *

                     L

    Vootzitter siinds 2004

    De Wever mag zesde mandaat als N-VA-voorzitter nastreven

    De partijraad van N-VA heeft een statutaire afwijking goedgekeurd waardoor Bart De Wever zich opnieuw kandidaat kan stellen voor het voorzitterschap.

    DENKEN, DURVEN, EN

    EN WWAT WE VAN DE ELITE MOGEGEN,

    DAT DIEN WE.

    *

    @vlbelang

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    Ons land, Onze regels

    M

    Kijktip! Ons Europarlementslid @gannemans

    gaat morgen in debat in @De7deDagop @een. Volg rond 12u het gesprek mee over de Europese aanpak van de corona- en immigratiecrisis. #7dag

    Vlaams Belang @vlbelang Sep 11Het Vlaams Belang heeft op ondemocratische manoeuvres van @Sophie_Wilmesen de Vivaldi-partijen geanticipeerd. @Barbara_Pas"Het parlement zal sowieso kleur moeten bekennen: dat van de democratie, of de partijkleuren."

    N

    XX°

    VRT-DIRECTIE SPEELT SOLO SLIM

    O

    foto: ©BelgaImage / Handout DPG Media – Telenet

    *

    Wat U vooraf moet weten, is dat U hieronder in het ATWERPS STATIONS KWARTIER zult bealden, beter bekend aks De Rosse Buurt. Zie Google….

    P

    *

    DPG Media is een leidende mediagroep in Vlaanderen die kijkers, surfers, lezers en luisteraars weet te raken met straffe verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment.

    Het bedrijf behoort tot DPG Media Group, die actief is in België, Nederland en Denemarken.

    Sfeerbeeld nieuwsmedia flatlay

    Sinds 1 januari 2019 bundelen MEDIALAAN en de Persgroep Publishing de krachten in één media-bedrijf. Televisie, kranten, radio, magazines, telco & online services bouwen in dit nieuwe huis samen aan een creatief media-verhaal op het ritme van de toekomst.

    Het kloppend hart van de groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM NIEUWS,… Daarnaast vormen de online services (Vacature.com, Tweakers,

    K

    Spaargids.be,

    mijnenergie.be en Livios) en de telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) een groeiende tak binnen de organisatie.

    -*-*-*-*-*-*-

    DPG Media zet blijkbaar hard in op de inkomsten van Streamz. Zo wil het de dalende omzet qua advertenties en tv-reclame compenseren. De vraag is welke prijs de VRT-directie bedong voor het steunen van Streamz en het achter een betaal-muur plaatsen van gesubsidieerde Vlaamse fictie.

    VRT-directie speelt solo slim

    Wat is de prijs voor steun aan Streamz?

    De Raad van Bestuur van de VRT moest de aankondiging dat de VRT haar nieuwe fictie-reeksen en haar catalogus gaat aanbieden op de commerciële streaming-dienst Streamz van Telenet en DPG Media

    vernemen via de pers.

     

    Dit zette veel kwaad bloed bij de leden van de Raad van Bestuur. Bij navraag bleken alvast vier leden van de twaalf furieus. De grote vraag is echter welke prijs de VRT-directie bedong in ruil voor het depanneren van DPG Media en Telenet.

    Bikkelharde strijd rond beheers-overeenkomst

    Rond de nieuwe beheers-overeenkomst tussen de VRT en de Vlaamse Regering speelt zich achter de schermen al maanden een bikkelharde politieke strijd af. N-VA en Open Vld gaven te kennen dat het gratis VRT NWS oneerlijke concurrentie vormde voor de Vlaamse kranten. De Raad van Bestuur van de VRT heeft onder andere de volgende bevoegdheden:

       Vastleggen van de algemene strategie van de VRT;

       Beslissingen over aangelegenheden met strategisch karakter. Een aangelegenheid heeft een strategisch karakter als ze een belangrijke impact heeft op het handelen van de VRT in de Vlaamse samenleving of op het medialandschap. De Raad van Bestuur beslist over het strategische karakter van een aangelegenheid.

       Beslissen over deelneming van de VRT aan vennootschappen, verenigingen en samenwerkingsverbanden.

    -

    Boodschappenlijstje Vlaamse regering

    De Vlaamse regeringspartijen gooiden in juli hun eisen op tafel. Afgelopen juli gaven Vlaamse parlementsleden van de meerderheid onder aanvoering van Karin Brouwers (CD&V), Marius Meremans (N-VA) en Stephanie D’Hose (Open Vld) in een resolutie aan wat in de nieuwe beheers-overeenkomst van de VRT moet zitten. Hun belangrijkste punt in dit boodschappenlijstje was: ‘Net als voor de Vlaamse Netflix vragen de parlementsleden ook aan de VRT om met de andere mediabedrijven samen een digitaal reclame-platform en -strategie te ontwikkelen. Via een resolutie willen ze in de nieuwe beheersovereenkomst belangrijke accenten leggen.’ D’Hose tweette bij de lancering van Streamz meteen:

    “Deal tussen Christian Van Thillo en Bart De Wever”?

    -

    Off the record klonk het dat de oekaze van het hoogste niveau kwam. Dat de N-VA de onervaren media-minister Benjamin Dalle (CD&V) zwaar onder druk zette. Marius Meremans (N-VA) antwoordde als lid van de Commissie Media het volgende: ‘Daarnaast zorgt de deelname aan Streamz ook voor extra middelen voor de VRT. Streamz betaalt namelijk voor het uitzenden van de producties aan de VRT.’ Meremans gaf bijna verbatim het standpunt DPG Media: ‘Het is daarbij niet de bedoeling dat de VRT zelf alles naar zich toe zou trekken en gaat concurreren met de private spelers op de markt. Samen met de VRT willen we een landschap creëren waarin verschillende partners kunnen gedijen.’ De partijbesturen bij de N-VA, CD&V en Open Vld waren op de hoogte. Dus DPG en Telenet zouden de N-VA zover hebben gekregen om de VRT met zachte dwang aan boord te trekken.

    -

    Jan Huijbrechts (lid van de RvB namens Vlaams Belang) wilde als één van de weinigen on the record getuigen: ‘Op maandag 8 juni heeft de RvB op haar jaarlijkse Strategische Dag echt urenlang samengezeten met de VRT-directie om onder meer van gedachten te wisselen over de nieuwe beheersovereenkomst, de toekomst van VRT Nu en andere uitdagingen waarvoor de VRT zich in de nabije toekomst geplaatst ziet. Wie schetst mijn verbazing toen wij een paar dagen geleden via een pers-mededeling het bericht kregen dat de VRT mee participeert aan Streamz? Een uitgesproken strategische en verstrekkende beslissing die blijkbaar achter de rug van de RvB werd genomen…’

    Vlaamse Netflix

    Apache meldde in haar dossier over DPG: ‘Om de bijna verlieslatende televisie-afdeling te redden moet er een ‘Vlaamse Netflix’ komen, maar daarvoor heeft DPG Media de steun van de openbare omroep nodig. De kranten en weekbladen zijn in vrije val en overleven alleen door duurdere abonnementen. Ook hier doorkruist VRT de digitale strategie van DPG Media.’ Apache wist de hand te leggen op interne memo’s van DPG Media. Ze vatte deze als volgt samen: ‘Na een vernietigende audit maakte topman Christian Van Thillo tabula rasa bij VTM. Ondertussen zocht en vond hij de steun van de Vlaamse Regering om VRT te temmen.’

    In het kader van een stakeholde-rbevraging in opdracht van de Sectorraad (SARC) Media ondervroegen de professoren Tim Raats (VUB) en Tom Evens (UGent) tijdens hun opdracht Christian Van Thillo (DPG). Het verslag bevatte de volgende quote: ‘Natuurlijk moet de VRT zich ook kunnen aanpassen aan de veranderende kijk- en luister patronen, maar wel binnen haar kerntaak: het brengen van audiovisuele content. (DPG)’

    -

    Een andere quote luidde: ‘[…]moet de VRT een slimme volger, door zich in te schrijven in de strategie van DPG en SBS. Die innovatie zal niet in de VRT of bij ons gebeuren. Wij hebben de middelen noch de tijd daarvoor. Wij moeten zeer snel kunnen zaken toepassen die bestaan. (DPG Media)’

    Lode Goukens

     

    XX°-

    *

    *

    CD&V ZET PRAKTIJKTESTEN WEER OP AGENDA

    Q

    CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri. ©BELGA

    Vandaag om 08:20

    *

     CD&V wil discriminatie harder aanpakken door het systeem van 'mystery calls' te vereenvoudigen.

    -

    CD&V legt het gevoelige dossier van de praktijk-testen opnieuw op tafel. Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih dienen een wetsvoorstel in om de zogenaamde ‘mystery calls’ te hervormen. Dat schrijft De Zondag.

    In 2018 keurde het federaal parlement een wettelijk kader goed voor anonieme praktijktesten op de arbeidsmarkt, de mystery calls. Dat zijn gerichte controles door de sociale inspectie om discriminatie te onderzoeken. Dat kan bijvoorbeeld bij sollicitaties. Van dit systeem werd echter amper gebruik gemaakt.

    Slechts twee dossiers

    'Omwille van de moeizame procedure bleef de inzet van mystery calls vorig jaar beperkt tot slechts twee dossiers', aldus Lanjri en Farih. Zij willen het systeem effectiever maken en de procedure vereenvoudigen. 'Zo kan discriminatie doeltreffend bestreden worden. Niemand mag uitgesloten worden op basis van afkomst, leeftijd, geslacht of beperking.'

    -

    De wetgeving legt vandaag enkele voorwaarden op vooraleer mystery calls ingezet mogen worden. Lanjri en Farih willen die drempels wegwerken. Als er een objectieve aanwijzing is van discriminatie, zoals een klacht, dan moet dat voldoende zijn om de inspectie aan het werk te zetten. De voorwaarde van een schriftelijk akkoord van de arbeidsauditeur wordt geschrapt.

    Teruggefloten

    Het is opmerkelijk dat CD&V dat dossier op de agenda zet nu het samenzit met liberalen, socialisten en groenen over de vorming van een federale regering. De Vlaamse regering, waar de christendemocraten en liberalen een coalitie vormen met N-VA, stond in juni even onder hoogspanning toen minister Bart Somers (Open Vld) praktijktesten wou invoeren op de arbeids- en de huurmarkt. Hij werd toen teruggefloten door minister-president Jan Jambon (N-VA).

    …..

    **

    XX

    *

    XX

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Doorheen de bomen toch nog het bos blijven zien…Het zal je maar overkomen.

     

    RING !!!! De telefoon. Man met Houten Been solliciteert om de Brabantse Omwenteling van 1830 te mogen overdoen. Maar deze keer precies in de andere richting. Zich wenden HLN.

    Amrikanse bosbranden: quizz-vraag: acht U het mogelijk dat Linxe Rakkers om Trump een hak te zettten,, bossen in de fik zouden hebben gezet? MIS PET.

    Uit ee diepgaand ‘onderzoek’ vers uit de duim gezogen, s het tegendeel bewezen. Die zouden da        t nooit doen, zweren ze op hun Eeuwige Zielezaligheid en op alle van de hen toegewezen 72 dagverse maagdenviezen…...

    -

    So waht? En als Gtump nu eens ter plekke gaat om de mensen daar een hart onder de riem te steken?

    -

     Ryanair schrapt 1/3de van de banen in VBX South? De schuld van het Vlaams Belang staat vast: wat hebben die gedaan om zowel de man- als pan demie tegen te gaan? Zien en horen we straks om12 uur in De 7de Dag. De Gerolf, Oude Grijze Wolf, bitj te sneuzen af.

    *

    *                                   

     

     

     

     

     

     

     

     

     



















    13-09-2020, 11:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

    °    

    244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

     

    *

    ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020

    *

    °        DEEL1

    *

    244..1. - HIER ZULT U LEZEN

    NEUSPEUTEREN OP ZONFAG DERTIENDAG OM ER DE KLEINE BEESTJES UIT TE HALEN

     

    tijd.be

    *

                     L

    Vootzitter siinds 2004

    De Wever mag zesde mandaat als N-VA-voorzitter nastreven

    De partijraad van N-VA heeft een statutaire afwijking goedgekeurd waardoor Bart De Wever zich opnieuw kandidaat kan stellen voor het voorzitterschap.

    DENKEN, DURVEN, EN

    EN WWAT WE VAN DE ELITE MOGEGEN,

    DAT DIEN WE.

    *

    @vlbelang

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    Ons land, Onze regels

    M

    Kijktip! Ons Europarlementslid @gannemans

    gaat morgen in debat in @De7deDagop @een. Volg rond 12u het gesprek mee over de Europese aanpak van de corona- en immigratiecrisis. #7dag

    Vlaams Belang @vlbelang Sep 11Het Vlaams Belang heeft op ondemocratische manoeuvres van @Sophie_Wilmesen de Vivaldi-partijen geanticipeerd. @Barbara_Pas"Het parlement zal sowieso kleur moeten bekennen: dat van de democratie, of de partijkleuren."

    N

    XX°

    VRT-DIRECTIE SPEELT SOLO SLIM

    O

    foto: ©BelgaImage / Handout DPG Media – Telenet

    *

    Wat U vooraf moet weten, is dat U hieronder in het ATWERPS STATIONS KWARTIER zult bealden, beter bekend aks De Rosse Buurt. Zie Google….

    P

    *

    DPG Media is een leidende mediagroep in Vlaanderen die kijkers, surfers, lezers en luisteraars weet te raken met straffe verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment.

    Het bedrijf behoort tot DPG Media Group, die actief is in België, Nederland en Denemarken.

    Sfeerbeeld nieuwsmedia flatlay

    Sinds 1 januari 2019 bundelen MEDIALAAN en de Persgroep Publishing de krachten in één media-bedrijf. Televisie, kranten, radio, magazines, telco & online services bouwen in dit nieuwe huis samen aan een creatief media-verhaal op het ritme van de toekomst.

    Het kloppend hart van de groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM NIEUWS,… Daarnaast vormen de online services (Vacature.com, Tweakers,

    K

    Spaargids.be,

    mijnenergie.be en Livios) en de telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) een groeiende tak binnen de organisatie.

    -*-*-*-*-*-*-

    DPG Media zet blijkbaar hard in op de inkomsten van Streamz. Zo wil het de dalende omzet qua advertenties en tv-reclame compenseren. De vraag is welke prijs de VRT-directie bedong voor het steunen van Streamz en het achter een betaal-muur plaatsen van gesubsidieerde Vlaamse fictie.

    VRT-directie speelt solo slim

    Wat is de prijs voor steun aan Streamz?

    De Raad van Bestuur van de VRT moest de aankondiging dat de VRT haar nieuwe fictie-reeksen en haar catalogus gaat aanbieden op de commerciële streaming-dienst Streamz van Telenet en DPG Media

    vernemen via de pers.

     

    Dit zette veel kwaad bloed bij de leden van de Raad van Bestuur. Bij navraag bleken alvast vier leden van de twaalf furieus. De grote vraag is echter welke prijs de VRT-directie bedong in ruil voor het depanneren van DPG Media en Telenet.

    Bikkelharde strijd rond beheers-overeenkomst

    Rond de nieuwe beheers-overeenkomst tussen de VRT en de Vlaamse Regering speelt zich achter de schermen al maanden een bikkelharde politieke strijd af. N-VA en Open Vld gaven te kennen dat het gratis VRT NWS oneerlijke concurrentie vormde voor de Vlaamse kranten. De Raad van Bestuur van de VRT heeft onder andere de volgende bevoegdheden:

       Vastleggen van de algemene strategie van de VRT;

       Beslissingen over aangelegenheden met strategisch karakter. Een aangelegenheid heeft een strategisch karakter als ze een belangrijke impact heeft op het handelen van de VRT in de Vlaamse samenleving of op het medialandschap. De Raad van Bestuur beslist over het strategische karakter van een aangelegenheid.

       Beslissen over deelneming van de VRT aan vennootschappen, verenigingen en samenwerkingsverbanden.

    -

    Boodschappenlijstje Vlaamse regering

    De Vlaamse regeringspartijen gooiden in juli hun eisen op tafel. Afgelopen juli gaven Vlaamse parlementsleden van de meerderheid onder aanvoering van Karin Brouwers (CD&V), Marius Meremans (N-VA) en Stephanie D’Hose (Open Vld) in een resolutie aan wat in de nieuwe beheers-overeenkomst van de VRT moet zitten. Hun belangrijkste punt in dit boodschappenlijstje was: ‘Net als voor de Vlaamse Netflix vragen de parlementsleden ook aan de VRT om met de andere mediabedrijven samen een digitaal reclame-platform en -strategie te ontwikkelen. Via een resolutie willen ze in de nieuwe beheersovereenkomst belangrijke accenten leggen.’ D’Hose tweette bij de lancering van Streamz meteen:

    “Deal tussen Christian Van Thillo en Bart De Wever”?

    -

    Off the record klonk het dat de oekaze van het hoogste niveau kwam. Dat de N-VA de onervaren media-minister Benjamin Dalle (CD&V) zwaar onder druk zette. Marius Meremans (N-VA) antwoordde als lid van de Commissie Media het volgende: ‘Daarnaast zorgt de deelname aan Streamz ook voor extra middelen voor de VRT. Streamz betaalt namelijk voor het uitzenden van de producties aan de VRT.’ Meremans gaf bijna verbatim het standpunt DPG Media: ‘Het is daarbij niet de bedoeling dat de VRT zelf alles naar zich toe zou trekken en gaat concurreren met de private spelers op de markt. Samen met de VRT willen we een landschap creëren waarin verschillende partners kunnen gedijen.’ De partijbesturen bij de N-VA, CD&V en Open Vld waren op de hoogte. Dus DPG en Telenet zouden de N-VA zover hebben gekregen om de VRT met zachte dwang aan boord te trekken.

    -

    Jan Huijbrechts (lid van de RvB namens Vlaams Belang) wilde als één van de weinigen on the record getuigen: ‘Op maandag 8 juni heeft de RvB op haar jaarlijkse Strategische Dag echt urenlang samengezeten met de VRT-directie om onder meer van gedachten te wisselen over de nieuwe beheersovereenkomst, de toekomst van VRT Nu en andere uitdagingen waarvoor de VRT zich in de nabije toekomst geplaatst ziet. Wie schetst mijn verbazing toen wij een paar dagen geleden via een pers-mededeling het bericht kregen dat de VRT mee participeert aan Streamz? Een uitgesproken strategische en verstrekkende beslissing die blijkbaar achter de rug van de RvB werd genomen…’

    Vlaamse Netflix

    Apache meldde in haar dossier over DPG: ‘Om de bijna verlieslatende televisie-afdeling te redden moet er een ‘Vlaamse Netflix’ komen, maar daarvoor heeft DPG Media de steun van de openbare omroep nodig. De kranten en weekbladen zijn in vrije val en overleven alleen door duurdere abonnementen. Ook hier doorkruist VRT de digitale strategie van DPG Media.’ Apache wist de hand te leggen op interne memo’s van DPG Media. Ze vatte deze als volgt samen: ‘Na een vernietigende audit maakte topman Christian Van Thillo tabula rasa bij VTM. Ondertussen zocht en vond hij de steun van de Vlaamse Regering om VRT te temmen.’

    In het kader van een stakeholde-rbevraging in opdracht van de Sectorraad (SARC) Media ondervroegen de professoren Tim Raats (VUB) en Tom Evens (UGent) tijdens hun opdracht Christian Van Thillo (DPG). Het verslag bevatte de volgende quote: ‘Natuurlijk moet de VRT zich ook kunnen aanpassen aan de veranderende kijk- en luister patronen, maar wel binnen haar kerntaak: het brengen van audiovisuele content. (DPG)’

    -

    Een andere quote luidde: ‘[…]moet de VRT een slimme volger, door zich in te schrijven in de strategie van DPG en SBS. Die innovatie zal niet in de VRT of bij ons gebeuren. Wij hebben de middelen noch de tijd daarvoor. Wij moeten zeer snel kunnen zaken toepassen die bestaan. (DPG Media)’

    Lode Goukens

     

    XX°-

    *

    *

    CD&V ZET PRAKTIJKTESTEN WEER OP AGENDA

    Q

    CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri. ©BELGA

    Vandaag om 08:20

    *

     CD&V wil discriminatie harder aanpakken door het systeem van 'mystery calls' te vereenvoudigen.

    -

    CD&V legt het gevoelige dossier van de praktijk-testen opnieuw op tafel. Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih dienen een wetsvoorstel in om de zogenaamde ‘mystery calls’ te hervormen. Dat schrijft De Zondag.

    In 2018 keurde het federaal parlement een wettelijk kader goed voor anonieme praktijktesten op de arbeidsmarkt, de mystery calls. Dat zijn gerichte controles door de sociale inspectie om discriminatie te onderzoeken. Dat kan bijvoorbeeld bij sollicitaties. Van dit systeem werd echter amper gebruik gemaakt.

    Slechts twee dossiers

    'Omwille van de moeizame procedure bleef de inzet van mystery calls vorig jaar beperkt tot slechts twee dossiers', aldus Lanjri en Farih. Zij willen het systeem effectiever maken en de procedure vereenvoudigen. 'Zo kan discriminatie doeltreffend bestreden worden. Niemand mag uitgesloten worden op basis van afkomst, leeftijd, geslacht of beperking.'

    -

    De wetgeving legt vandaag enkele voorwaarden op vooraleer mystery calls ingezet mogen worden. Lanjri en Farih willen die drempels wegwerken. Als er een objectieve aanwijzing is van discriminatie, zoals een klacht, dan moet dat voldoende zijn om de inspectie aan het werk te zetten. De voorwaarde van een schriftelijk akkoord van de arbeidsauditeur wordt geschrapt.

    Teruggefloten

    Het is opmerkelijk dat CD&V dat dossier op de agenda zet nu het samenzit met liberalen, socialisten en groenen over de vorming van een federale regering. De Vlaamse regering, waar de christendemocraten en liberalen een coalitie vormen met N-VA, stond in juni even onder hoogspanning toen minister Bart Somers (Open Vld) praktijktesten wou invoeren op de arbeids- en de huurmarkt. Hij werd toen teruggefloten door minister-president Jan Jambon (N-VA).

    …..

    **

    XX

    *

    XX

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Doorheen de bomen toch nog het bos blijven zien…Het zal je maar overkomen.

     

    RING !!!! De telefoon. Man met Houten Been solliciteert om de Brabantse Omwenteling van 1830 te mogen overdoen. Maar deze keer precies in de andere richting. Zich wenden HLN.

    Amrikanse bosbranden: quizz-vraag: acht U het mogelijk dat Linxe Rakkers om Trump een hak te zettten,, bossen in de fik zouden hebben gezet? MIS PET.

    Uit ee diepgaand ‘onderzoek’ vers uit de duim gezogen, s het tegendeel bewezen. Die zouden da        t nooit doen, zweren ze op hun Eeuwige Zielezaligheid en op alle van de hen toegewezen 72 dagverse maagdenviezen…...

    -

    So waht? En als Gtump nu eens ter plekke gaat om de mensen daar een hart onder de riem te steken?

    -

     Ryanair schrapt 1/3de van de banen in VBX South? De schuld van het Vlaams Belang staat vast: wat hebben die gedaan om zowel de man- als pan demie tegen te gaan? Zien en horen we straks om12 uur in De 7de Dag. De Gerolf, Oude Grijze Wolf, bitj te sneuzen af.

    *

    *                                   

     

     

     

     

     

     

     

     

     



















    13-09-2020, 11:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

    °    

    244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

     

    *

    ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020

    *

    °        DEEL1

    *

    244..1. - HIER ZULT U LEZEN

    NEUSPEUTEREN OP ZONFAG DERTIENDAG OM ER DE KLEINE BEESTJES UIT TE HALEN

     

    tijd.be

    *

                     L

    Vootzitter siinds 2004

    De Wever mag zesde mandaat als N-VA-voorzitter nastreven

    De partijraad van N-VA heeft een statutaire afwijking goedgekeurd waardoor Bart De Wever zich opnieuw kandidaat kan stellen voor het voorzitterschap.

    DENKEN, DURVEN, EN

    EN WWAT WE VAN DE ELITE MOGEGEN,

    DAT DIEN WE.

    *

    @vlbelang

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    Ons land, Onze regels

    M

    Kijktip! Ons Europarlementslid @gannemans

    gaat morgen in debat in @De7deDagop @een. Volg rond 12u het gesprek mee over de Europese aanpak van de corona- en immigratiecrisis. #7dag

    Vlaams Belang @vlbelang Sep 11Het Vlaams Belang heeft op ondemocratische manoeuvres van @Sophie_Wilmesen de Vivaldi-partijen geanticipeerd. @Barbara_Pas"Het parlement zal sowieso kleur moeten bekennen: dat van de democratie, of de partijkleuren."

    N

    XX°

    VRT-DIRECTIE SPEELT SOLO SLIM

    O

    foto: ©BelgaImage / Handout DPG Media – Telenet

    *

    Wat U vooraf moet weten, is dat U hieronder in het ATWERPS STATIONS KWARTIER zult bealden, beter bekend aks De Rosse Buurt. Zie Google….

    P

    *

    DPG Media is een leidende mediagroep in Vlaanderen die kijkers, surfers, lezers en luisteraars weet te raken met straffe verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment.

    Het bedrijf behoort tot DPG Media Group, die actief is in België, Nederland en Denemarken.

    Sfeerbeeld nieuwsmedia flatlay

    Sinds 1 januari 2019 bundelen MEDIALAAN en de Persgroep Publishing de krachten in één media-bedrijf. Televisie, kranten, radio, magazines, telco & online services bouwen in dit nieuwe huis samen aan een creatief media-verhaal op het ritme van de toekomst.

    Het kloppend hart van de groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM NIEUWS,… Daarnaast vormen de online services (Vacature.com, Tweakers,

    K

    Spaargids.be,

    mijnenergie.be en Livios) en de telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) een groeiende tak binnen de organisatie.

    -*-*-*-*-*-*-

    DPG Media zet blijkbaar hard in op de inkomsten van Streamz. Zo wil het de dalende omzet qua advertenties en tv-reclame compenseren. De vraag is welke prijs de VRT-directie bedong voor het steunen van Streamz en het achter een betaal-muur plaatsen van gesubsidieerde Vlaamse fictie.

    VRT-directie speelt solo slim

    Wat is de prijs voor steun aan Streamz?

    De Raad van Bestuur van de VRT moest de aankondiging dat de VRT haar nieuwe fictie-reeksen en haar catalogus gaat aanbieden op de commerciële streaming-dienst Streamz van Telenet en DPG Media

    vernemen via de pers.

     

    Dit zette veel kwaad bloed bij de leden van de Raad van Bestuur. Bij navraag bleken alvast vier leden van de twaalf furieus. De grote vraag is echter welke prijs de VRT-directie bedong in ruil voor het depanneren van DPG Media en Telenet.

    Bikkelharde strijd rond beheers-overeenkomst

    Rond de nieuwe beheers-overeenkomst tussen de VRT en de Vlaamse Regering speelt zich achter de schermen al maanden een bikkelharde politieke strijd af. N-VA en Open Vld gaven te kennen dat het gratis VRT NWS oneerlijke concurrentie vormde voor de Vlaamse kranten. De Raad van Bestuur van de VRT heeft onder andere de volgende bevoegdheden:

       Vastleggen van de algemene strategie van de VRT;

       Beslissingen over aangelegenheden met strategisch karakter. Een aangelegenheid heeft een strategisch karakter als ze een belangrijke impact heeft op het handelen van de VRT in de Vlaamse samenleving of op het medialandschap. De Raad van Bestuur beslist over het strategische karakter van een aangelegenheid.

       Beslissen over deelneming van de VRT aan vennootschappen, verenigingen en samenwerkingsverbanden.

    -

    Boodschappenlijstje Vlaamse regering

    De Vlaamse regeringspartijen gooiden in juli hun eisen op tafel. Afgelopen juli gaven Vlaamse parlementsleden van de meerderheid onder aanvoering van Karin Brouwers (CD&V), Marius Meremans (N-VA) en Stephanie D’Hose (Open Vld) in een resolutie aan wat in de nieuwe beheers-overeenkomst van de VRT moet zitten. Hun belangrijkste punt in dit boodschappenlijstje was: ‘Net als voor de Vlaamse Netflix vragen de parlementsleden ook aan de VRT om met de andere mediabedrijven samen een digitaal reclame-platform en -strategie te ontwikkelen. Via een resolutie willen ze in de nieuwe beheersovereenkomst belangrijke accenten leggen.’ D’Hose tweette bij de lancering van Streamz meteen:

    “Deal tussen Christian Van Thillo en Bart De Wever”?

    -

    Off the record klonk het dat de oekaze van het hoogste niveau kwam. Dat de N-VA de onervaren media-minister Benjamin Dalle (CD&V) zwaar onder druk zette. Marius Meremans (N-VA) antwoordde als lid van de Commissie Media het volgende: ‘Daarnaast zorgt de deelname aan Streamz ook voor extra middelen voor de VRT. Streamz betaalt namelijk voor het uitzenden van de producties aan de VRT.’ Meremans gaf bijna verbatim het standpunt DPG Media: ‘Het is daarbij niet de bedoeling dat de VRT zelf alles naar zich toe zou trekken en gaat concurreren met de private spelers op de markt. Samen met de VRT willen we een landschap creëren waarin verschillende partners kunnen gedijen.’ De partijbesturen bij de N-VA, CD&V en Open Vld waren op de hoogte. Dus DPG en Telenet zouden de N-VA zover hebben gekregen om de VRT met zachte dwang aan boord te trekken.

    -

    Jan Huijbrechts (lid van de RvB namens Vlaams Belang) wilde als één van de weinigen on the record getuigen: ‘Op maandag 8 juni heeft de RvB op haar jaarlijkse Strategische Dag echt urenlang samengezeten met de VRT-directie om onder meer van gedachten te wisselen over de nieuwe beheersovereenkomst, de toekomst van VRT Nu en andere uitdagingen waarvoor de VRT zich in de nabije toekomst geplaatst ziet. Wie schetst mijn verbazing toen wij een paar dagen geleden via een pers-mededeling het bericht kregen dat de VRT mee participeert aan Streamz? Een uitgesproken strategische en verstrekkende beslissing die blijkbaar achter de rug van de RvB werd genomen…’

    Vlaamse Netflix

    Apache meldde in haar dossier over DPG: ‘Om de bijna verlieslatende televisie-afdeling te redden moet er een ‘Vlaamse Netflix’ komen, maar daarvoor heeft DPG Media de steun van de openbare omroep nodig. De kranten en weekbladen zijn in vrije val en overleven alleen door duurdere abonnementen. Ook hier doorkruist VRT de digitale strategie van DPG Media.’ Apache wist de hand te leggen op interne memo’s van DPG Media. Ze vatte deze als volgt samen: ‘Na een vernietigende audit maakte topman Christian Van Thillo tabula rasa bij VTM. Ondertussen zocht en vond hij de steun van de Vlaamse Regering om VRT te temmen.’

    In het kader van een stakeholde-rbevraging in opdracht van de Sectorraad (SARC) Media ondervroegen de professoren Tim Raats (VUB) en Tom Evens (UGent) tijdens hun opdracht Christian Van Thillo (DPG). Het verslag bevatte de volgende quote: ‘Natuurlijk moet de VRT zich ook kunnen aanpassen aan de veranderende kijk- en luister patronen, maar wel binnen haar kerntaak: het brengen van audiovisuele content. (DPG)’

    -

    Een andere quote luidde: ‘[…]moet de VRT een slimme volger, door zich in te schrijven in de strategie van DPG en SBS. Die innovatie zal niet in de VRT of bij ons gebeuren. Wij hebben de middelen noch de tijd daarvoor. Wij moeten zeer snel kunnen zaken toepassen die bestaan. (DPG Media)’

    Lode Goukens

     

    XX°-

    *

    *

    CD&V ZET PRAKTIJKTESTEN WEER OP AGENDA

    Q

    CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri. ©BELGA

    Vandaag om 08:20

    *

     CD&V wil discriminatie harder aanpakken door het systeem van 'mystery calls' te vereenvoudigen.

    -

    CD&V legt het gevoelige dossier van de praktijk-testen opnieuw op tafel. Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih dienen een wetsvoorstel in om de zogenaamde ‘mystery calls’ te hervormen. Dat schrijft De Zondag.

    In 2018 keurde het federaal parlement een wettelijk kader goed voor anonieme praktijktesten op de arbeidsmarkt, de mystery calls. Dat zijn gerichte controles door de sociale inspectie om discriminatie te onderzoeken. Dat kan bijvoorbeeld bij sollicitaties. Van dit systeem werd echter amper gebruik gemaakt.

    Slechts twee dossiers

    'Omwille van de moeizame procedure bleef de inzet van mystery calls vorig jaar beperkt tot slechts twee dossiers', aldus Lanjri en Farih. Zij willen het systeem effectiever maken en de procedure vereenvoudigen. 'Zo kan discriminatie doeltreffend bestreden worden. Niemand mag uitgesloten worden op basis van afkomst, leeftijd, geslacht of beperking.'

    -

    De wetgeving legt vandaag enkele voorwaarden op vooraleer mystery calls ingezet mogen worden. Lanjri en Farih willen die drempels wegwerken. Als er een objectieve aanwijzing is van discriminatie, zoals een klacht, dan moet dat voldoende zijn om de inspectie aan het werk te zetten. De voorwaarde van een schriftelijk akkoord van de arbeidsauditeur wordt geschrapt.

    Teruggefloten

    Het is opmerkelijk dat CD&V dat dossier op de agenda zet nu het samenzit met liberalen, socialisten en groenen over de vorming van een federale regering. De Vlaamse regering, waar de christendemocraten en liberalen een coalitie vormen met N-VA, stond in juni even onder hoogspanning toen minister Bart Somers (Open Vld) praktijktesten wou invoeren op de arbeids- en de huurmarkt. Hij werd toen teruggefloten door minister-president Jan Jambon (N-VA).

    …..

    **

    XX

    *

    XX

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Doorheen de bomen toch nog het bos blijven zien…Het zal je maar overkomen.

     

    RING !!!! De telefoon. Man met Houten Been solliciteert om de Brabantse Omwenteling van 1830 te mogen overdoen. Maar deze keer precies in de andere richting. Zich wenden HLN.

    Amrikanse bosbranden: quizz-vraag: acht U het mogelijk dat Linxe Rakkers om Trump een hak te zettten,, bossen in de fik zouden hebben gezet? MIS PET.

    Uit ee diepgaand ‘onderzoek’ vers uit de duim gezogen, s het tegendeel bewezen. Die zouden da        t nooit doen, zweren ze op hun Eeuwige Zielezaligheid en op alle van de hen toegewezen 72 dagverse maagdenviezen…...

    -

    So waht? En als Gtump nu eens ter plekke gaat om de mensen daar een hart onder de riem te steken?

    -

     Ryanair schrapt 1/3de van de banen in VBX South? De schuld van het Vlaams Belang staat vast: wat hebben die gedaan om zowel de man- als pan demie tegen te gaan? Zien en horen we straks om12 uur in De 7de Dag. De Gerolf, Oude Grijze Wolf, bitj te sneuzen af.

    *

    *                                   

     

     

     

     

     

     

     

     

     



















    13-09-2020, 11:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

    °    

    244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

     

    *

    ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020

    *

    °        DEEL1

    *

    244..1. - HIER ZULT U LEZEN

    NEUSPEUTEREN OP ZONFAG DERTIENDAG OM ER DE KLEINE BEESTJES UIT TE HALEN

     

    tijd.be

    *

                     L

    Vootzitter siinds 2004

    De Wever mag zesde mandaat als N-VA-voorzitter nastreven

    De partijraad van N-VA heeft een statutaire afwijking goedgekeurd waardoor Bart De Wever zich opnieuw kandidaat kan stellen voor het voorzitterschap.

    DENKEN, DURVEN, EN

    EN WWAT WE VAN DE ELITE MOGEGEN,

    DAT DIEN WE.

    *

    @vlbelang

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    Ons land, Onze regels

    M

    Kijktip! Ons Europarlementslid @gannemans

    gaat morgen in debat in @De7deDagop @een. Volg rond 12u het gesprek mee over de Europese aanpak van de corona- en immigratiecrisis. #7dag

    Vlaams Belang @vlbelang Sep 11Het Vlaams Belang heeft op ondemocratische manoeuvres van @Sophie_Wilmesen de Vivaldi-partijen geanticipeerd. @Barbara_Pas"Het parlement zal sowieso kleur moeten bekennen: dat van de democratie, of de partijkleuren."

    N

    XX°

    VRT-DIRECTIE SPEELT SOLO SLIM

    O

    foto: ©BelgaImage / Handout DPG Media – Telenet

    *

    Wat U vooraf moet weten, is dat U hieronder in het ATWERPS STATIONS KWARTIER zult bealden, beter bekend aks De Rosse Buurt. Zie Google….

    P

    *

    DPG Media is een leidende mediagroep in Vlaanderen die kijkers, surfers, lezers en luisteraars weet te raken met straffe verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment.

    Het bedrijf behoort tot DPG Media Group, die actief is in België, Nederland en Denemarken.

    Sfeerbeeld nieuwsmedia flatlay

    Sinds 1 januari 2019 bundelen MEDIALAAN en de Persgroep Publishing de krachten in één media-bedrijf. Televisie, kranten, radio, magazines, telco & online services bouwen in dit nieuwe huis samen aan een creatief media-verhaal op het ritme van de toekomst.

    Het kloppend hart van de groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM NIEUWS,… Daarnaast vormen de online services (Vacature.com, Tweakers,

    K

    Spaargids.be,

    mijnenergie.be en Livios) en de telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) een groeiende tak binnen de organisatie.

    -*-*-*-*-*-*-

    DPG Media zet blijkbaar hard in op de inkomsten van Streamz. Zo wil het de dalende omzet qua advertenties en tv-reclame compenseren. De vraag is welke prijs de VRT-directie bedong voor het steunen van Streamz en het achter een betaal-muur plaatsen van gesubsidieerde Vlaamse fictie.

    VRT-directie speelt solo slim

    Wat is de prijs voor steun aan Streamz?

    De Raad van Bestuur van de VRT moest de aankondiging dat de VRT haar nieuwe fictie-reeksen en haar catalogus gaat aanbieden op de commerciële streaming-dienst Streamz van Telenet en DPG Media

    vernemen via de pers.

     

    Dit zette veel kwaad bloed bij de leden van de Raad van Bestuur. Bij navraag bleken alvast vier leden van de twaalf furieus. De grote vraag is echter welke prijs de VRT-directie bedong in ruil voor het depanneren van DPG Media en Telenet.

    Bikkelharde strijd rond beheers-overeenkomst

    Rond de nieuwe beheers-overeenkomst tussen de VRT en de Vlaamse Regering speelt zich achter de schermen al maanden een bikkelharde politieke strijd af. N-VA en Open Vld gaven te kennen dat het gratis VRT NWS oneerlijke concurrentie vormde voor de Vlaamse kranten. De Raad van Bestuur van de VRT heeft onder andere de volgende bevoegdheden:

       Vastleggen van de algemene strategie van de VRT;

       Beslissingen over aangelegenheden met strategisch karakter. Een aangelegenheid heeft een strategisch karakter als ze een belangrijke impact heeft op het handelen van de VRT in de Vlaamse samenleving of op het medialandschap. De Raad van Bestuur beslist over het strategische karakter van een aangelegenheid.

       Beslissen over deelneming van de VRT aan vennootschappen, verenigingen en samenwerkingsverbanden.

    -

    Boodschappenlijstje Vlaamse regering

    De Vlaamse regeringspartijen gooiden in juli hun eisen op tafel. Afgelopen juli gaven Vlaamse parlementsleden van de meerderheid onder aanvoering van Karin Brouwers (CD&V), Marius Meremans (N-VA) en Stephanie D’Hose (Open Vld) in een resolutie aan wat in de nieuwe beheers-overeenkomst van de VRT moet zitten. Hun belangrijkste punt in dit boodschappenlijstje was: ‘Net als voor de Vlaamse Netflix vragen de parlementsleden ook aan de VRT om met de andere mediabedrijven samen een digitaal reclame-platform en -strategie te ontwikkelen. Via een resolutie willen ze in de nieuwe beheersovereenkomst belangrijke accenten leggen.’ D’Hose tweette bij de lancering van Streamz meteen:

    “Deal tussen Christian Van Thillo en Bart De Wever”?

    -

    Off the record klonk het dat de oekaze van het hoogste niveau kwam. Dat de N-VA de onervaren media-minister Benjamin Dalle (CD&V) zwaar onder druk zette. Marius Meremans (N-VA) antwoordde als lid van de Commissie Media het volgende: ‘Daarnaast zorgt de deelname aan Streamz ook voor extra middelen voor de VRT. Streamz betaalt namelijk voor het uitzenden van de producties aan de VRT.’ Meremans gaf bijna verbatim het standpunt DPG Media: ‘Het is daarbij niet de bedoeling dat de VRT zelf alles naar zich toe zou trekken en gaat concurreren met de private spelers op de markt. Samen met de VRT willen we een landschap creëren waarin verschillende partners kunnen gedijen.’ De partijbesturen bij de N-VA, CD&V en Open Vld waren op de hoogte. Dus DPG en Telenet zouden de N-VA zover hebben gekregen om de VRT met zachte dwang aan boord te trekken.

    -

    Jan Huijbrechts (lid van de RvB namens Vlaams Belang) wilde als één van de weinigen on the record getuigen: ‘Op maandag 8 juni heeft de RvB op haar jaarlijkse Strategische Dag echt urenlang samengezeten met de VRT-directie om onder meer van gedachten te wisselen over de nieuwe beheersovereenkomst, de toekomst van VRT Nu en andere uitdagingen waarvoor de VRT zich in de nabije toekomst geplaatst ziet. Wie schetst mijn verbazing toen wij een paar dagen geleden via een pers-mededeling het bericht kregen dat de VRT mee participeert aan Streamz? Een uitgesproken strategische en verstrekkende beslissing die blijkbaar achter de rug van de RvB werd genomen…’

    Vlaamse Netflix

    Apache meldde in haar dossier over DPG: ‘Om de bijna verlieslatende televisie-afdeling te redden moet er een ‘Vlaamse Netflix’ komen, maar daarvoor heeft DPG Media de steun van de openbare omroep nodig. De kranten en weekbladen zijn in vrije val en overleven alleen door duurdere abonnementen. Ook hier doorkruist VRT de digitale strategie van DPG Media.’ Apache wist de hand te leggen op interne memo’s van DPG Media. Ze vatte deze als volgt samen: ‘Na een vernietigende audit maakte topman Christian Van Thillo tabula rasa bij VTM. Ondertussen zocht en vond hij de steun van de Vlaamse Regering om VRT te temmen.’

    In het kader van een stakeholde-rbevraging in opdracht van de Sectorraad (SARC) Media ondervroegen de professoren Tim Raats (VUB) en Tom Evens (UGent) tijdens hun opdracht Christian Van Thillo (DPG). Het verslag bevatte de volgende quote: ‘Natuurlijk moet de VRT zich ook kunnen aanpassen aan de veranderende kijk- en luister patronen, maar wel binnen haar kerntaak: het brengen van audiovisuele content. (DPG)’

    -

    Een andere quote luidde: ‘[…]moet de VRT een slimme volger, door zich in te schrijven in de strategie van DPG en SBS. Die innovatie zal niet in de VRT of bij ons gebeuren. Wij hebben de middelen noch de tijd daarvoor. Wij moeten zeer snel kunnen zaken toepassen die bestaan. (DPG Media)’

    Lode Goukens

     

    XX°-

    *

    *

    CD&V ZET PRAKTIJKTESTEN WEER OP AGENDA

    Q

    CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri. ©BELGA

    Vandaag om 08:20

    *

     CD&V wil discriminatie harder aanpakken door het systeem van 'mystery calls' te vereenvoudigen.

    -

    CD&V legt het gevoelige dossier van de praktijk-testen opnieuw op tafel. Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih dienen een wetsvoorstel in om de zogenaamde ‘mystery calls’ te hervormen. Dat schrijft De Zondag.

    In 2018 keurde het federaal parlement een wettelijk kader goed voor anonieme praktijktesten op de arbeidsmarkt, de mystery calls. Dat zijn gerichte controles door de sociale inspectie om discriminatie te onderzoeken. Dat kan bijvoorbeeld bij sollicitaties. Van dit systeem werd echter amper gebruik gemaakt.

    Slechts twee dossiers

    'Omwille van de moeizame procedure bleef de inzet van mystery calls vorig jaar beperkt tot slechts twee dossiers', aldus Lanjri en Farih. Zij willen het systeem effectiever maken en de procedure vereenvoudigen. 'Zo kan discriminatie doeltreffend bestreden worden. Niemand mag uitgesloten worden op basis van afkomst, leeftijd, geslacht of beperking.'

    -

    De wetgeving legt vandaag enkele voorwaarden op vooraleer mystery calls ingezet mogen worden. Lanjri en Farih willen die drempels wegwerken. Als er een objectieve aanwijzing is van discriminatie, zoals een klacht, dan moet dat voldoende zijn om de inspectie aan het werk te zetten. De voorwaarde van een schriftelijk akkoord van de arbeidsauditeur wordt geschrapt.

    Teruggefloten

    Het is opmerkelijk dat CD&V dat dossier op de agenda zet nu het samenzit met liberalen, socialisten en groenen over de vorming van een federale regering. De Vlaamse regering, waar de christendemocraten en liberalen een coalitie vormen met N-VA, stond in juni even onder hoogspanning toen minister Bart Somers (Open Vld) praktijktesten wou invoeren op de arbeids- en de huurmarkt. Hij werd toen teruggefloten door minister-president Jan Jambon (N-VA).

    …..

    **

    XX

    *

    XX

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Doorheen de bomen toch nog het bos blijven zien…Het zal je maar overkomen.

     

    RING !!!! De telefoon. Man met Houten Been solliciteert om de Brabantse Omwenteling van 1830 te mogen overdoen. Maar deze keer precies in de andere richting. Zich wenden HLN.

    Amrikanse bosbranden: quizz-vraag: acht U het mogelijk dat Linxe Rakkers om Trump een hak te zettten,, bossen in de fik zouden hebben gezet? MIS PET.

    Uit ee diepgaand ‘onderzoek’ vers uit de duim gezogen, s het tegendeel bewezen. Die zouden da        t nooit doen, zweren ze op hun Eeuwige Zielezaligheid en op alle van de hen toegewezen 72 dagverse maagdenviezen…...

    -

    So waht? En als Gtump nu eens ter plekke gaat om de mensen daar een hart onder de riem te steken?

    -

     Ryanair schrapt 1/3de van de banen in VBX South? De schuld van het Vlaams Belang staat vast: wat hebben die gedaan om zowel de man- als pan demie tegen te gaan? Zien en horen we straks om12 uur in De 7de Dag. De Gerolf, Oude Grijze Wolf, bitj te sneuzen af.

    *

    *                                   

     

     

     

     

     

     

     

     

     



















    13-09-2020, 11:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

    °    

    244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

     

    *

    ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020

    *

    °        DEEL1

    *

    244..1. - HIER ZULT U LEZEN

    NEUSPEUTEREN OP ZONFAG DERTIENDAG OM ER DE KLEINE BEESTJES UIT TE HALEN

     

    tijd.be

    *

                     L

    Vootzitter siinds 2004

    De Wever mag zesde mandaat als N-VA-voorzitter nastreven

    De partijraad van N-VA heeft een statutaire afwijking goedgekeurd waardoor Bart De Wever zich opnieuw kandidaat kan stellen voor het voorzitterschap.

    DENKEN, DURVEN, EN

    EN WWAT WE VAN DE ELITE MOGEGEN,

    DAT DIEN WE.

    *

    @vlbelang

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    Ons land, Onze regels

    M

    Kijktip! Ons Europarlementslid @gannemans

    gaat morgen in debat in @De7deDagop @een. Volg rond 12u het gesprek mee over de Europese aanpak van de corona- en immigratiecrisis. #7dag

    Vlaams Belang @vlbelang Sep 11Het Vlaams Belang heeft op ondemocratische manoeuvres van @Sophie_Wilmesen de Vivaldi-partijen geanticipeerd. @Barbara_Pas"Het parlement zal sowieso kleur moeten bekennen: dat van de democratie, of de partijkleuren."

    N

    XX°

    VRT-DIRECTIE SPEELT SOLO SLIM

    O

    foto: ©BelgaImage / Handout DPG Media – Telenet

    *

    Wat U vooraf moet weten, is dat U hieronder in het ATWERPS STATIONS KWARTIER zult bealden, beter bekend aks De Rosse Buurt. Zie Google….

    P

    *

    DPG Media is een leidende mediagroep in Vlaanderen die kijkers, surfers, lezers en luisteraars weet te raken met straffe verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment.

    Het bedrijf behoort tot DPG Media Group, die actief is in België, Nederland en Denemarken.

    Sfeerbeeld nieuwsmedia flatlay

    Sinds 1 januari 2019 bundelen MEDIALAAN en de Persgroep Publishing de krachten in één media-bedrijf. Televisie, kranten, radio, magazines, telco & online services bouwen in dit nieuwe huis samen aan een creatief media-verhaal op het ritme van de toekomst.

    Het kloppend hart van de groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM NIEUWS,… Daarnaast vormen de online services (Vacature.com, Tweakers,

    K

    Spaargids.be,

    mijnenergie.be en Livios) en de telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) een groeiende tak binnen de organisatie.

    -*-*-*-*-*-*-

    DPG Media zet blijkbaar hard in op de inkomsten van Streamz. Zo wil het de dalende omzet qua advertenties en tv-reclame compenseren. De vraag is welke prijs de VRT-directie bedong voor het steunen van Streamz en het achter een betaal-muur plaatsen van gesubsidieerde Vlaamse fictie.

    VRT-directie speelt solo slim

    Wat is de prijs voor steun aan Streamz?

    De Raad van Bestuur van de VRT moest de aankondiging dat de VRT haar nieuwe fictie-reeksen en haar catalogus gaat aanbieden op de commerciële streaming-dienst Streamz van Telenet en DPG Media

    vernemen via de pers.

     

    Dit zette veel kwaad bloed bij de leden van de Raad van Bestuur. Bij navraag bleken alvast vier leden van de twaalf furieus. De grote vraag is echter welke prijs de VRT-directie bedong in ruil voor het depanneren van DPG Media en Telenet.

    Bikkelharde strijd rond beheers-overeenkomst

    Rond de nieuwe beheers-overeenkomst tussen de VRT en de Vlaamse Regering speelt zich achter de schermen al maanden een bikkelharde politieke strijd af. N-VA en Open Vld gaven te kennen dat het gratis VRT NWS oneerlijke concurrentie vormde voor de Vlaamse kranten. De Raad van Bestuur van de VRT heeft onder andere de volgende bevoegdheden:

       Vastleggen van de algemene strategie van de VRT;

       Beslissingen over aangelegenheden met strategisch karakter. Een aangelegenheid heeft een strategisch karakter als ze een belangrijke impact heeft op het handelen van de VRT in de Vlaamse samenleving of op het medialandschap. De Raad van Bestuur beslist over het strategische karakter van een aangelegenheid.

       Beslissen over deelneming van de VRT aan vennootschappen, verenigingen en samenwerkingsverbanden.

    -

    Boodschappenlijstje Vlaamse regering

    De Vlaamse regeringspartijen gooiden in juli hun eisen op tafel. Afgelopen juli gaven Vlaamse parlementsleden van de meerderheid onder aanvoering van Karin Brouwers (CD&V), Marius Meremans (N-VA) en Stephanie D’Hose (Open Vld) in een resolutie aan wat in de nieuwe beheers-overeenkomst van de VRT moet zitten. Hun belangrijkste punt in dit boodschappenlijstje was: ‘Net als voor de Vlaamse Netflix vragen de parlementsleden ook aan de VRT om met de andere mediabedrijven samen een digitaal reclame-platform en -strategie te ontwikkelen. Via een resolutie willen ze in de nieuwe beheersovereenkomst belangrijke accenten leggen.’ D’Hose tweette bij de lancering van Streamz meteen:

    “Deal tussen Christian Van Thillo en Bart De Wever”?

    -

    Off the record klonk het dat de oekaze van het hoogste niveau kwam. Dat de N-VA de onervaren media-minister Benjamin Dalle (CD&V) zwaar onder druk zette. Marius Meremans (N-VA) antwoordde als lid van de Commissie Media het volgende: ‘Daarnaast zorgt de deelname aan Streamz ook voor extra middelen voor de VRT. Streamz betaalt namelijk voor het uitzenden van de producties aan de VRT.’ Meremans gaf bijna verbatim het standpunt DPG Media: ‘Het is daarbij niet de bedoeling dat de VRT zelf alles naar zich toe zou trekken en gaat concurreren met de private spelers op de markt. Samen met de VRT willen we een landschap creëren waarin verschillende partners kunnen gedijen.’ De partijbesturen bij de N-VA, CD&V en Open Vld waren op de hoogte. Dus DPG en Telenet zouden de N-VA zover hebben gekregen om de VRT met zachte dwang aan boord te trekken.

    -

    Jan Huijbrechts (lid van de RvB namens Vlaams Belang) wilde als één van de weinigen on the record getuigen: ‘Op maandag 8 juni heeft de RvB op haar jaarlijkse Strategische Dag echt urenlang samengezeten met de VRT-directie om onder meer van gedachten te wisselen over de nieuwe beheersovereenkomst, de toekomst van VRT Nu en andere uitdagingen waarvoor de VRT zich in de nabije toekomst geplaatst ziet. Wie schetst mijn verbazing toen wij een paar dagen geleden via een pers-mededeling het bericht kregen dat de VRT mee participeert aan Streamz? Een uitgesproken strategische en verstrekkende beslissing die blijkbaar achter de rug van de RvB werd genomen…’

    Vlaamse Netflix

    Apache meldde in haar dossier over DPG: ‘Om de bijna verlieslatende televisie-afdeling te redden moet er een ‘Vlaamse Netflix’ komen, maar daarvoor heeft DPG Media de steun van de openbare omroep nodig. De kranten en weekbladen zijn in vrije val en overleven alleen door duurdere abonnementen. Ook hier doorkruist VRT de digitale strategie van DPG Media.’ Apache wist de hand te leggen op interne memo’s van DPG Media. Ze vatte deze als volgt samen: ‘Na een vernietigende audit maakte topman Christian Van Thillo tabula rasa bij VTM. Ondertussen zocht en vond hij de steun van de Vlaamse Regering om VRT te temmen.’

    In het kader van een stakeholde-rbevraging in opdracht van de Sectorraad (SARC) Media ondervroegen de professoren Tim Raats (VUB) en Tom Evens (UGent) tijdens hun opdracht Christian Van Thillo (DPG). Het verslag bevatte de volgende quote: ‘Natuurlijk moet de VRT zich ook kunnen aanpassen aan de veranderende kijk- en luister patronen, maar wel binnen haar kerntaak: het brengen van audiovisuele content. (DPG)’

    -

    Een andere quote luidde: ‘[…]moet de VRT een slimme volger, door zich in te schrijven in de strategie van DPG en SBS. Die innovatie zal niet in de VRT of bij ons gebeuren. Wij hebben de middelen noch de tijd daarvoor. Wij moeten zeer snel kunnen zaken toepassen die bestaan. (DPG Media)’

    Lode Goukens

     

    XX°-

    *

    *

    CD&V ZET PRAKTIJKTESTEN WEER OP AGENDA

    Q

    CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri. ©BELGA

    Vandaag om 08:20

    *

     CD&V wil discriminatie harder aanpakken door het systeem van 'mystery calls' te vereenvoudigen.

    -

    CD&V legt het gevoelige dossier van de praktijk-testen opnieuw op tafel. Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih dienen een wetsvoorstel in om de zogenaamde ‘mystery calls’ te hervormen. Dat schrijft De Zondag.

    In 2018 keurde het federaal parlement een wettelijk kader goed voor anonieme praktijktesten op de arbeidsmarkt, de mystery calls. Dat zijn gerichte controles door de sociale inspectie om discriminatie te onderzoeken. Dat kan bijvoorbeeld bij sollicitaties. Van dit systeem werd echter amper gebruik gemaakt.

    Slechts twee dossiers

    'Omwille van de moeizame procedure bleef de inzet van mystery calls vorig jaar beperkt tot slechts twee dossiers', aldus Lanjri en Farih. Zij willen het systeem effectiever maken en de procedure vereenvoudigen. 'Zo kan discriminatie doeltreffend bestreden worden. Niemand mag uitgesloten worden op basis van afkomst, leeftijd, geslacht of beperking.'

    -

    De wetgeving legt vandaag enkele voorwaarden op vooraleer mystery calls ingezet mogen worden. Lanjri en Farih willen die drempels wegwerken. Als er een objectieve aanwijzing is van discriminatie, zoals een klacht, dan moet dat voldoende zijn om de inspectie aan het werk te zetten. De voorwaarde van een schriftelijk akkoord van de arbeidsauditeur wordt geschrapt.

    Teruggefloten

    Het is opmerkelijk dat CD&V dat dossier op de agenda zet nu het samenzit met liberalen, socialisten en groenen over de vorming van een federale regering. De Vlaamse regering, waar de christendemocraten en liberalen een coalitie vormen met N-VA, stond in juni even onder hoogspanning toen minister Bart Somers (Open Vld) praktijktesten wou invoeren op de arbeids- en de huurmarkt. Hij werd toen teruggefloten door minister-president Jan Jambon (N-VA).

    …..

    **

    XX

    *

    XX

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Doorheen de bomen toch nog het bos blijven zien…Het zal je maar overkomen.

     

    RING !!!! De telefoon. Man met Houten Been solliciteert om de Brabantse Omwenteling van 1830 te mogen overdoen. Maar deze keer precies in de andere richting. Zich wenden HLN.

    Amrikanse bosbranden: quizz-vraag: acht U het mogelijk dat Linxe Rakkers om Trump een hak te zettten,, bossen in de fik zouden hebben gezet? MIS PET.

    Uit ee diepgaand ‘onderzoek’ vers uit de duim gezogen, s het tegendeel bewezen. Die zouden da        t nooit doen, zweren ze op hun Eeuwige Zielezaligheid en op alle van de hen toegewezen 72 dagverse maagdenviezen…...

    -

    So waht? En als Gtump nu eens ter plekke gaat om de mensen daar een hart onder de riem te steken?

    -

     Ryanair schrapt 1/3de van de banen in VBX South? De schuld van het Vlaams Belang staat vast: wat hebben die gedaan om zowel de man- als pan demie tegen te gaan? Zien en horen we straks om12 uur in De 7de Dag. De Gerolf, Oude Grijze Wolf, bitj te sneuzen af.

    *

    *                                   

     

     

     

     

     

     

     

     

     



















    13-09-2020, 11:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

    °    

    244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

     

    *

    ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020

    *

    °        DEEL1

    *

    244..1. - HIER ZULT U LEZEN

    NEUSPEUTEREN OP ZONFAG DERTIENDAG OM ER DE KLEINE BEESTJES UIT TE HALEN

     

    tijd.be

    *

                     L

    Vootzitter siinds 2004

    De Wever mag zesde mandaat als N-VA-voorzitter nastreven

    De partijraad van N-VA heeft een statutaire afwijking goedgekeurd waardoor Bart De Wever zich opnieuw kandidaat kan stellen voor het voorzitterschap.

    DENKEN, DURVEN, EN

    EN WWAT WE VAN DE ELITE MOGEGEN,

    DAT DIEN WE.

    *

    @vlbelang

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    Ons land, Onze regels

    M

    Kijktip! Ons Europarlementslid @gannemans

    gaat morgen in debat in @De7deDagop @een. Volg rond 12u het gesprek mee over de Europese aanpak van de corona- en immigratiecrisis. #7dag

    Vlaams Belang @vlbelang Sep 11Het Vlaams Belang heeft op ondemocratische manoeuvres van @Sophie_Wilmesen de Vivaldi-partijen geanticipeerd. @Barbara_Pas"Het parlement zal sowieso kleur moeten bekennen: dat van de democratie, of de partijkleuren."

    N

    XX°

    VRT-DIRECTIE SPEELT SOLO SLIM

    O

    foto: ©BelgaImage / Handout DPG Media – Telenet

    *

    Wat U vooraf moet weten, is dat U hieronder in het ATWERPS STATIONS KWARTIER zult bealden, beter bekend aks De Rosse Buurt. Zie Google….

    P

    *

    DPG Media is een leidende mediagroep in Vlaanderen die kijkers, surfers, lezers en luisteraars weet te raken met straffe verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment.

    Het bedrijf behoort tot DPG Media Group, die actief is in België, Nederland en Denemarken.

    Sfeerbeeld nieuwsmedia flatlay

    Sinds 1 januari 2019 bundelen MEDIALAAN en de Persgroep Publishing de krachten in één media-bedrijf. Televisie, kranten, radio, magazines, telco & online services bouwen in dit nieuwe huis samen aan een creatief media-verhaal op het ritme van de toekomst.

    Het kloppend hart van de groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM NIEUWS,… Daarnaast vormen de online services (Vacature.com, Tweakers,

    K

    Spaargids.be,

    mijnenergie.be en Livios) en de telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) een groeiende tak binnen de organisatie.

    -*-*-*-*-*-*-

    DPG Media zet blijkbaar hard in op de inkomsten van Streamz. Zo wil het de dalende omzet qua advertenties en tv-reclame compenseren. De vraag is welke prijs de VRT-directie bedong voor het steunen van Streamz en het achter een betaal-muur plaatsen van gesubsidieerde Vlaamse fictie.

    VRT-directie speelt solo slim

    Wat is de prijs voor steun aan Streamz?

    De Raad van Bestuur van de VRT moest de aankondiging dat de VRT haar nieuwe fictie-reeksen en haar catalogus gaat aanbieden op de commerciële streaming-dienst Streamz van Telenet en DPG Media

    vernemen via de pers.

     

    Dit zette veel kwaad bloed bij de leden van de Raad van Bestuur. Bij navraag bleken alvast vier leden van de twaalf furieus. De grote vraag is echter welke prijs de VRT-directie bedong in ruil voor het depanneren van DPG Media en Telenet.

    Bikkelharde strijd rond beheers-overeenkomst

    Rond de nieuwe beheers-overeenkomst tussen de VRT en de Vlaamse Regering speelt zich achter de schermen al maanden een bikkelharde politieke strijd af. N-VA en Open Vld gaven te kennen dat het gratis VRT NWS oneerlijke concurrentie vormde voor de Vlaamse kranten. De Raad van Bestuur van de VRT heeft onder andere de volgende bevoegdheden:

       Vastleggen van de algemene strategie van de VRT;

       Beslissingen over aangelegenheden met strategisch karakter. Een aangelegenheid heeft een strategisch karakter als ze een belangrijke impact heeft op het handelen van de VRT in de Vlaamse samenleving of op het medialandschap. De Raad van Bestuur beslist over het strategische karakter van een aangelegenheid.

       Beslissen over deelneming van de VRT aan vennootschappen, verenigingen en samenwerkingsverbanden.

    -

    Boodschappenlijstje Vlaamse regering

    De Vlaamse regeringspartijen gooiden in juli hun eisen op tafel. Afgelopen juli gaven Vlaamse parlementsleden van de meerderheid onder aanvoering van Karin Brouwers (CD&V), Marius Meremans (N-VA) en Stephanie D’Hose (Open Vld) in een resolutie aan wat in de nieuwe beheers-overeenkomst van de VRT moet zitten. Hun belangrijkste punt in dit boodschappenlijstje was: ‘Net als voor de Vlaamse Netflix vragen de parlementsleden ook aan de VRT om met de andere mediabedrijven samen een digitaal reclame-platform en -strategie te ontwikkelen. Via een resolutie willen ze in de nieuwe beheersovereenkomst belangrijke accenten leggen.’ D’Hose tweette bij de lancering van Streamz meteen:

    “Deal tussen Christian Van Thillo en Bart De Wever”?

    -

    Off the record klonk het dat de oekaze van het hoogste niveau kwam. Dat de N-VA de onervaren media-minister Benjamin Dalle (CD&V) zwaar onder druk zette. Marius Meremans (N-VA) antwoordde als lid van de Commissie Media het volgende: ‘Daarnaast zorgt de deelname aan Streamz ook voor extra middelen voor de VRT. Streamz betaalt namelijk voor het uitzenden van de producties aan de VRT.’ Meremans gaf bijna verbatim het standpunt DPG Media: ‘Het is daarbij niet de bedoeling dat de VRT zelf alles naar zich toe zou trekken en gaat concurreren met de private spelers op de markt. Samen met de VRT willen we een landschap creëren waarin verschillende partners kunnen gedijen.’ De partijbesturen bij de N-VA, CD&V en Open Vld waren op de hoogte. Dus DPG en Telenet zouden de N-VA zover hebben gekregen om de VRT met zachte dwang aan boord te trekken.

    -

    Jan Huijbrechts (lid van de RvB namens Vlaams Belang) wilde als één van de weinigen on the record getuigen: ‘Op maandag 8 juni heeft de RvB op haar jaarlijkse Strategische Dag echt urenlang samengezeten met de VRT-directie om onder meer van gedachten te wisselen over de nieuwe beheersovereenkomst, de toekomst van VRT Nu en andere uitdagingen waarvoor de VRT zich in de nabije toekomst geplaatst ziet. Wie schetst mijn verbazing toen wij een paar dagen geleden via een pers-mededeling het bericht kregen dat de VRT mee participeert aan Streamz? Een uitgesproken strategische en verstrekkende beslissing die blijkbaar achter de rug van de RvB werd genomen…’

    Vlaamse Netflix

    Apache meldde in haar dossier over DPG: ‘Om de bijna verlieslatende televisie-afdeling te redden moet er een ‘Vlaamse Netflix’ komen, maar daarvoor heeft DPG Media de steun van de openbare omroep nodig. De kranten en weekbladen zijn in vrije val en overleven alleen door duurdere abonnementen. Ook hier doorkruist VRT de digitale strategie van DPG Media.’ Apache wist de hand te leggen op interne memo’s van DPG Media. Ze vatte deze als volgt samen: ‘Na een vernietigende audit maakte topman Christian Van Thillo tabula rasa bij VTM. Ondertussen zocht en vond hij de steun van de Vlaamse Regering om VRT te temmen.’

    In het kader van een stakeholde-rbevraging in opdracht van de Sectorraad (SARC) Media ondervroegen de professoren Tim Raats (VUB) en Tom Evens (UGent) tijdens hun opdracht Christian Van Thillo (DPG). Het verslag bevatte de volgende quote: ‘Natuurlijk moet de VRT zich ook kunnen aanpassen aan de veranderende kijk- en luister patronen, maar wel binnen haar kerntaak: het brengen van audiovisuele content. (DPG)’

    -

    Een andere quote luidde: ‘[…]moet de VRT een slimme volger, door zich in te schrijven in de strategie van DPG en SBS. Die innovatie zal niet in de VRT of bij ons gebeuren. Wij hebben de middelen noch de tijd daarvoor. Wij moeten zeer snel kunnen zaken toepassen die bestaan. (DPG Media)’

    Lode Goukens

     

    XX°-

    *

    *

    CD&V ZET PRAKTIJKTESTEN WEER OP AGENDA

    Q

    CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri. ©BELGA

    Vandaag om 08:20

    *

     CD&V wil discriminatie harder aanpakken door het systeem van 'mystery calls' te vereenvoudigen.

    -

    CD&V legt het gevoelige dossier van de praktijk-testen opnieuw op tafel. Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih dienen een wetsvoorstel in om de zogenaamde ‘mystery calls’ te hervormen. Dat schrijft De Zondag.

    In 2018 keurde het federaal parlement een wettelijk kader goed voor anonieme praktijktesten op de arbeidsmarkt, de mystery calls. Dat zijn gerichte controles door de sociale inspectie om discriminatie te onderzoeken. Dat kan bijvoorbeeld bij sollicitaties. Van dit systeem werd echter amper gebruik gemaakt.

    Slechts twee dossiers

    'Omwille van de moeizame procedure bleef de inzet van mystery calls vorig jaar beperkt tot slechts twee dossiers', aldus Lanjri en Farih. Zij willen het systeem effectiever maken en de procedure vereenvoudigen. 'Zo kan discriminatie doeltreffend bestreden worden. Niemand mag uitgesloten worden op basis van afkomst, leeftijd, geslacht of beperking.'

    -

    De wetgeving legt vandaag enkele voorwaarden op vooraleer mystery calls ingezet mogen worden. Lanjri en Farih willen die drempels wegwerken. Als er een objectieve aanwijzing is van discriminatie, zoals een klacht, dan moet dat voldoende zijn om de inspectie aan het werk te zetten. De voorwaarde van een schriftelijk akkoord van de arbeidsauditeur wordt geschrapt.

    Teruggefloten

    Het is opmerkelijk dat CD&V dat dossier op de agenda zet nu het samenzit met liberalen, socialisten en groenen over de vorming van een federale regering. De Vlaamse regering, waar de christendemocraten en liberalen een coalitie vormen met N-VA, stond in juni even onder hoogspanning toen minister Bart Somers (Open Vld) praktijktesten wou invoeren op de arbeids- en de huurmarkt. Hij werd toen teruggefloten door minister-president Jan Jambon (N-VA).

    …..

    **

    XX

    *

    XX

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Doorheen de bomen toch nog het bos blijven zien…Het zal je maar overkomen.

     

    RING !!!! De telefoon. Man met Houten Been solliciteert om de Brabantse Omwenteling van 1830 te mogen overdoen. Maar deze keer precies in de andere richting. Zich wenden HLN.

    Amrikanse bosbranden: quizz-vraag: acht U het mogelijk dat Linxe Rakkers om Trump een hak te zettten,, bossen in de fik zouden hebben gezet? MIS PET.

    Uit ee diepgaand ‘onderzoek’ vers uit de duim gezogen, s het tegendeel bewezen. Die zouden da        t nooit doen, zweren ze op hun Eeuwige Zielezaligheid en op alle van de hen toegewezen 72 dagverse maagdenviezen…...

    -

    So waht? En als Gtump nu eens ter plekke gaat om de mensen daar een hart onder de riem te steken?

    -

     Ryanair schrapt 1/3de van de banen in VBX South? De schuld van het Vlaams Belang staat vast: wat hebben die gedaan om zowel de man- als pan demie tegen te gaan? Zien en horen we straks om12 uur in De 7de Dag. De Gerolf, Oude Grijze Wolf, bitj te sneuzen af.

    *

    *                                   

     

     

     

     

     

     

     

     

     



















    13-09-2020, 11:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

    °    

    244.1 - HET ZONDAGSE ONTBIJT

     

    *

    ZONDAG 13 SEPTEMBER 2020

    *

    °        DEEL1

    *

    244..1. - HIER ZULT U LEZEN

    NEUSPEUTEREN OP ZONFAG DERTIENDAG OM ER DE KLEINE BEESTJES UIT TE HALEN

     

    tijd.be

    *

                     L

    Vootzitter siinds 2004

    De Wever mag zesde mandaat als N-VA-voorzitter nastreven

    De partijraad van N-VA heeft een statutaire afwijking goedgekeurd waardoor Bart De Wever zich opnieuw kandidaat kan stellen voor het voorzitterschap.

    DENKEN, DURVEN, EN

    EN WWAT WE VAN DE ELITE MOGEGEN,

    DAT DIEN WE.

    *

    @vlbelang

    De Vlaams-nationale vrijheidspartij

    Ons land, Onze regels

    M

    Kijktip! Ons Europarlementslid @gannemans

    gaat morgen in debat in @De7deDagop @een. Volg rond 12u het gesprek mee over de Europese aanpak van de corona- en immigratiecrisis. #7dag

    Vlaams Belang @vlbelang Sep 11Het Vlaams Belang heeft op ondemocratische manoeuvres van @Sophie_Wilmesen de Vivaldi-partijen geanticipeerd. @Barbara_Pas"Het parlement zal sowieso kleur moeten bekennen: dat van de democratie, of de partijkleuren."

    N

    XX°

    VRT-DIRECTIE SPEELT SOLO SLIM

    O

    foto: ©BelgaImage / Handout DPG Media – Telenet

    *

    Wat U vooraf moet weten, is dat U hieronder in het ATWERPS STATIONS KWARTIER zult bealden, beter bekend aks De Rosse Buurt. Zie Google….

    P

    *

    DPG Media is een leidende mediagroep in Vlaanderen die kijkers, surfers, lezers en luisteraars weet te raken met straffe verhalen, razendsnel nieuws en sprankelend entertainment.

    Het bedrijf behoort tot DPG Media Group, die actief is in België, Nederland en Denemarken.

    Sfeerbeeld nieuwsmedia flatlay

    Sinds 1 januari 2019 bundelen MEDIALAAN en de Persgroep Publishing de krachten in één media-bedrijf. Televisie, kranten, radio, magazines, telco & online services bouwen in dit nieuwe huis samen aan een creatief media-verhaal op het ritme van de toekomst.

    Het kloppend hart van de groep wordt gevormd door sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM NIEUWS,… Daarnaast vormen de online services (Vacature.com, Tweakers,

    K

    Spaargids.be,

    mijnenergie.be en Livios) en de telco-activiteiten (Mobile Vikings en JIM Mobile) een groeiende tak binnen de organisatie.

    -*-*-*-*-*-*-

    DPG Media zet blijkbaar hard in op de inkomsten van Streamz. Zo wil het de dalende omzet qua advertenties en tv-reclame compenseren. De vraag is welke prijs de VRT-directie bedong voor het steunen van Streamz en het achter een betaal-muur plaatsen van gesubsidieerde Vlaamse fictie.

    VRT-directie speelt solo slim

    Wat is de prijs voor steun aan Streamz?

    De Raad van Bestuur van de VRT moest de aankondiging dat de VRT haar nieuwe fictie-reeksen en haar catalogus gaat aanbieden op de commerciële streaming-dienst Streamz van Telenet en DPG Media

    vernemen via de pers.

     

    Dit zette veel kwaad bloed bij de leden van de Raad van Bestuur. Bij navraag bleken alvast vier leden van de twaalf furieus. De grote vraag is echter welke prijs de VRT-directie bedong in ruil voor het depanneren van DPG Media en Telenet.

    Bikkelharde strijd rond beheers-overeenkomst

    Rond de nieuwe beheers-overeenkomst tussen de VRT en de Vlaamse Regering speelt zich achter de schermen al maanden een bikkelharde politieke strijd af. N-VA en Open Vld gaven te kennen dat het gratis VRT NWS oneerlijke concurrentie vormde voor de Vlaamse kranten. De Raad van Bestuur van de VRT heeft onder andere de volgende bevoegdheden:

       Vastleggen van de algemene strategie van de VRT;

       Beslissingen over aangelegenheden met strategisch karakter. Een aangelegenheid heeft een strategisch karakter als ze een belangrijke impact heeft op het handelen van de VRT in de Vlaamse samenleving of op het medialandschap. De Raad van Bestuur beslist over het strategische karakter van een aangelegenheid.

       Beslissen over deelneming van de VRT aan vennootschappen, verenigingen en samenwerkingsverbanden.

    -

    Boodschappenlijstje Vlaamse regering

    De Vlaamse regeringspartijen gooiden in juli hun eisen op tafel. Afgelopen juli gaven Vlaamse parlementsleden van de meerderheid onder aanvoering van Karin Brouwers (CD&V), Marius Meremans (N-VA) en Stephanie D’Hose (Open Vld) in een resolutie aan wat in de nieuwe beheers-overeenkomst van de VRT moet zitten. Hun belangrijkste punt in dit boodschappenlijstje was: ‘Net als voor de Vlaamse Netflix vragen de parlementsleden ook aan de VRT om met de andere mediabedrijven samen een digitaal reclame-platform en -strategie te ontwikkelen. Via een resolutie willen ze in de nieuwe beheersovereenkomst belangrijke accenten leggen.’ D’Hose tweette bij de lancering van Streamz meteen:

    “Deal tussen Christian Van Thillo en Bart De Wever”?

    -

    Off the record klonk het dat de oekaze van het hoogste niveau kwam. Dat de N-VA de onervaren media-minister Benjamin Dalle (CD&V) zwaar onder druk zette. Marius Meremans (N-VA) antwoordde als lid van de Commissie Media het volgende: ‘Daarnaast zorgt de deelname aan Streamz ook voor extra middelen voor de VRT. Streamz betaalt namelijk voor het uitzenden van de producties aan de VRT.’ Meremans gaf bijna verbatim het standpunt DPG Media: ‘Het is daarbij niet de bedoeling dat de VRT zelf alles naar zich toe zou trekken en gaat concurreren met de private spelers op de markt. Samen met de VRT willen we een landschap creëren waarin verschillende partners kunnen gedijen.’ De partijbesturen bij de N-VA, CD&V en Open Vld waren op de hoogte. Dus DPG en Telenet zouden de N-VA zover hebben gekregen om de VRT met zachte dwang aan boord te trekken.

    -

    Jan Huijbrechts (lid van de RvB namens Vlaams Belang) wilde als één van de weinigen on the record getuigen: ‘Op maandag 8 juni heeft de RvB op haar jaarlijkse Strategische Dag echt urenlang samengezeten met de VRT-directie om onder meer van gedachten te wisselen over de nieuwe beheersovereenkomst, de toekomst van VRT Nu en andere uitdagingen waarvoor de VRT zich in de nabije toekomst geplaatst ziet. Wie schetst mijn verbazing toen wij een paar dagen geleden via een pers-mededeling het bericht kregen dat de VRT mee participeert aan Streamz? Een uitgesproken strategische en verstrekkende beslissing die blijkbaar achter de rug van de RvB werd genomen…’

    Vlaamse Netflix

    Apache meldde in haar dossier over DPG: ‘Om de bijna verlieslatende televisie-afdeling te redden moet er een ‘Vlaamse Netflix’ komen, maar daarvoor heeft DPG Media de steun van de openbare omroep nodig. De kranten en weekbladen zijn in vrije val en overleven alleen door duurdere abonnementen. Ook hier doorkruist VRT de digitale strategie van DPG Media.’ Apache wist de hand te leggen op interne memo’s van DPG Media. Ze vatte deze als volgt samen: ‘Na een vernietigende audit maakte topman Christian Van Thillo tabula rasa bij VTM. Ondertussen zocht en vond hij de steun van de Vlaamse Regering om VRT te temmen.’

    In het kader van een stakeholde-rbevraging in opdracht van de Sectorraad (SARC) Media ondervroegen de professoren Tim Raats (VUB) en Tom Evens (UGent) tijdens hun opdracht Christian Van Thillo (DPG). Het verslag bevatte de volgende quote: ‘Natuurlijk moet de VRT zich ook kunnen aanpassen aan de veranderende kijk- en luister patronen, maar wel binnen haar kerntaak: het brengen van audiovisuele content. (DPG)’

    -

    Een andere quote luidde: ‘[…]moet de VRT een slimme volger, door zich in te schrijven in de strategie van DPG en SBS. Die innovatie zal niet in de VRT of bij ons gebeuren. Wij hebben de middelen noch de tijd daarvoor. Wij moeten zeer snel kunnen zaken toepassen die bestaan. (DPG Media)’

    Lode Goukens

     

    XX°-

    *

    *

    CD&V ZET PRAKTIJKTESTEN WEER OP AGENDA

    Q

    CD&V-Kamerlid Nahima Lanjri. ©BELGA

    Vandaag om 08:20

    *

     CD&V wil discriminatie harder aanpakken door het systeem van 'mystery calls' te vereenvoudigen.

    -

    CD&V legt het gevoelige dossier van de praktijk-testen opnieuw op tafel. Kamerleden Nahima Lanjri en Nawal Farih dienen een wetsvoorstel in om de zogenaamde ‘mystery calls’ te hervormen. Dat schrijft De Zondag.

    In 2018 keurde het federaal parlement een wettelijk kader goed voor anonieme praktijktesten op de arbeidsmarkt, de mystery calls. Dat zijn gerichte controles door de sociale inspectie om discriminatie te onderzoeken. Dat kan bijvoorbeeld bij sollicitaties. Van dit systeem werd echter amper gebruik gemaakt.

    Slechts twee dossiers

    'Omwille van de moeizame procedure bleef de inzet van mystery calls vorig jaar beperkt tot slechts twee dossiers', aldus Lanjri en Farih. Zij willen het systeem effectiever maken en de procedure vereenvoudigen. 'Zo kan discriminatie doeltreffend bestreden worden. Niemand mag uitgesloten worden op basis van afkomst, leeftijd, geslacht of beperking.'

    -

    De wetgeving legt vandaag enkele voorwaarden op vooraleer mystery calls ingezet mogen worden. Lanjri en Farih willen die drempels wegwerken. Als er een objectieve aanwijzing is van discriminatie, zoals een klacht, dan moet dat voldoende zijn om de inspectie aan het werk te zetten. De voorwaarde van een schriftelijk akkoord van de arbeidsauditeur wordt geschrapt.

    Teruggefloten

    Het is opmerkelijk dat CD&V dat dossier op de agenda zet nu het samenzit met liberalen, socialisten en groenen over de vorming van een federale regering. De Vlaamse regering, waar de christendemocraten en liberalen een coalitie vormen met N-VA, stond in juni even onder hoogspanning toen minister Bart Somers (Open Vld) praktijktesten wou invoeren op de arbeids- en de huurmarkt. Hij werd toen teruggefloten door minister-president Jan Jambon (N-VA).

    …..

    **

    XX

    *

    XX

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Doorheen de bomen toch nog het bos blijven zien…Het zal je maar overkomen.

     

    RING !!!! De telefoon. Man met Houten Been solliciteert om de Brabantse Omwenteling van 1830 te mogen overdoen. Maar deze keer precies in de andere richting. Zich wenden HLN.

    Amrikanse bosbranden: quizz-vraag: acht U het mogelijk dat Linxe Rakkers om Trump een hak te zettten,, bossen in de fik zouden hebben gezet? MIS PET.

    Uit ee diepgaand ‘onderzoek’ vers uit de duim gezogen, s het tegendeel bewezen. Die zouden da        t nooit doen, zweren ze op hun Eeuwige Zielezaligheid en op alle van de hen toegewezen 72 dagverse maagdenviezen…...

    -

    So waht? En als Gtump nu eens ter plekke gaat om de mensen daar een hart onder de riem te steken?

    -

     Ryanair schrapt 1/3de van de banen in VBX South? De schuld van het Vlaams Belang staat vast: wat hebben die gedaan om zowel de man- als pan demie tegen te gaan? Zien en horen we straks om12 uur in De 7de Dag. De Gerolf, Oude Grijze Wolf, bitj te sneuzen af.

    *

    *                                   

     

     

     

     

     

     

     

     

     



















    13-09-2020, 11:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.243 3- HET ZATERDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

       

    243 3- HET ZATERDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

    Zaterdag 12 september 2020

          DEEL3

    *

    242.. - HIER ZULT U LEZEN

    PRANGENDE BERICHEN UIT DE BIERWEELD. DOE ZE NOG EENS VOL, MADAME

    *

    *

     DE NIEUWE AB INBEV-CEO? EEN MIX VAN ELON MUSK, TIM COOK EN LVMH’

    *

    Hoe vervang je iemand die 16 jaar zijn stempel drukte en straks een tijdperk afsluit? ©REUTERS

    Vandaag om 05:50

    *

    Welke witte raaf is geschikt om AB InBev-topman Carlos Brito op te volgen? Voor headhunters is dat het nec plus ultra van alle opdrachten. ‘Bij zo’n job zeg je nooit: sorry, niet geïnteresseerd.’

    -

    ‘Dit verhaal is niet simpel. Ik schat dat er in de wereld een 20-tal kandidaten zijn die het kunnen. Maar dit is wel een heel interessante uitdaging. AB InBev is een iconisch bedrijf. Het gebeurt niet zo vaak dat de toppositie bij zo’n wereldgroep vrij komt. Elke kandidaat zal dat op zijn minst willen bekijken. Bij zo’n kans zeg je niet: ‘Sorry, ik ben niet geïnteresseerd.’

    This is the best search ever. Ik zou zelfs willen betalen om zo’n opdracht te doen.’

    Filip Lerno, een gewezen executive searcher bij Heidrick & Struggles, klinkt bijna euforisch over de zoektocht die AB InBev naar verluidt is begonnen om CEO Carlos Brito te vervangen. Begin deze week berichtte Financial Times dat Brito in de loop van volgend jaar stopt aan de top, om daarna een zitje op te nemen in de Raad van Bestuur. De rekruteringsfirma Spencer Stuart zou de opdracht hebben gekregen kandidaat-opvolgers op te lijsten.

    Hoe vervang je iemand die 16 jaar zijn stempel drukte en straks een tijdperk afsluit? Brito liet de van oorsprong Leuvense brouwerij uitgroeien tot het nummer één van de wereld, met globale merken in de portefeuille als Stella Artois, Budweiser en Corona en een 500-tal lokale bieren. Onder zijn leiding deed de brouwer mega-overnames, waaronder die van het Amerikaanse Anheuser-Busch en het Zuid-Afrikaanse SABMiller. Dat zadelde de brouwer op met een reuzeschuld van 102,5 miljard dollar, waarvan nog altijd 87,4 miljard overschiet, of 4,9 keer de brutobedrijfswinst.

    19 miljard verlies

    ‘Bij zo’n zoektocht moet je altijd eerst kijken naar de ‘cui bono’: wie brengt die vervanging iets op?’, zegt Lerno, die naar eigen zeggen vrijuit kan praten omdat hij niet meer actief is in de sector. ‘Het heeft vooral te maken met ontevreden aandeelhouders.’ Hij verwijst naar de tabaksreus Altria en de familie Santo Domingo, de twee referentie-aandeelhouders van SABMiller, toen AB InBev die overnam. Bij die deal kregen zij cash én aandelen AB InBev, die niet verhandeld kunnen worden tot in de herfst van volgend jaar. Door de koersval van AB InBev kijken die aandelen tegen een papieren verlies van 19 miljard euro aan.

    Waaraan moet de nieuwe CEO van de bierreus voldoen?

    Iemand met een passie voor producten die de brug kan leggen naar een bredere consumentengroep.

     

    Iemand die in staat is heilige huisjes met de grond gelijk te maken.

     

    Iemand die inspirerend en charismatisch is: you need to fill the room with your presence.

     

    Iemand met een onbevangen blik die openstaat voor innovatie en experiment.

    -Iemand die in staat is extra aandeelhouders-waarde te creëren zodat de broodheren tevreden zijn.

    -Iemand met het juiste morele kompas, alleen al wegens de impact van bier op de gezondheid.

    -Iemand die een sterke groei-trategie uitzet en de ruimte afdwingt om in merken en producten te investeren.

    -

    ‘Je moet de zaak bekijken in het kader van het versnellen en het optuigen van de aandeelhouders-waarde’, zegt Lerno. ‘That’s the number one thing. Dat zal de taak zijn van de nieuwe man of vrouw die het roer in handen krijgt. Hoe ziet het profiel er dan uit? Ik probeerde altijd een Frankenstein-achtig profiel te maken met stukken en brokken van andere CEO’s die succesvol waren in hun tak van de sport.’

    ‘Dan denk ik aan een percentage Elon Musk, die met Tesla enorm inspirerend is. Die magie heeft Brito wat verloren, wellicht omdat hij iets te veel met de kosten en zijn bruto bedrijfswinst (ebitda) bezig was. Kijk naar de aandelenkoers van Tesla, die is de voorbije jaren de stratosfeer in geschoten. Het blijft een verhaal waar iedereen naar opkijkt. Ik zou ook een stukje Tim Cook nemen. Door Steve Jobs werd Apple een icoon, maar onder Cook werd het een ongelooflijk geoliede winstmotor. En dan denk ik, verdorie, we werken met bier: kunnen we daar niet meer beleving in brengen? Zoals bij LVMH: they don’t sell a handbag, they sell the LVMH way of live. Zo probeer ik te visualiseren hoe het ideale profiel eruitziet.’

    …./… Piet Depuydt

     

    *

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Misschien dat er pnder min lezers…… Zelf ben ik al veel te lang geleden tot de jaren van verstand gekomen.

    En wat meer is: een dagelijkse treinreis naar Leuven Centraal….. Brrr. Komt Leewie den Ouden tabackzak daar niet beter voor in aanmerking? Die kan als socialist ook berter dan ik met grof geld omgaan.

    *

                              

    12-09-2020, 19:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.243 2 HET ZATERDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

     

    243 2 HET ZATERDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

     

    Zaterdag 12 september 2020

         DEEL2

    242.2 - HIER ZULT U LEZEN

    OVER DE PIETJESBAK OM MT DE TEERLINGEN TE SPELEN EN VOORAL WIE DAARVOOR DE REKENING ZAL BEDTALEN

    *

    WORDT CHURCHILLS BOOMERANG HET FEDERALE BELGIË FATAAL?

    Bouchez en Lachaert spelen gevaarlijk spel

    *

    12/09/2020 Koen Tanghe - Leestijd 7 minuten

    -

    Sommige maatschappelijke ‘patronen’ zijn zo opvallend dat we ze omschrijven als wetmatigheden. Denk maar aan de Wet van Murphy of de Wet van Godwin. De wet van onbedoelde consequenties hoort ook in dit rijtje thuis. Er wordt mee verwezen naar doelbewust gedrag dat onvoorziene gevolgen heeft. In het slechtste geval is de uitkomst van dat gedrag zelfs precies het omgekeerde van wat beoogd werd. In dat geval zou je, à la Churchill, over de boomerang wet kunnen spreken.*

    De Britse historicus Andrew Roberts gaf er onlangs een aantal voorbeelden van. Naar aanleiding van de gewelddadige protesten van politieke opponenten van Donald Trump in de Verenigde Staten. Dat soort geweld speelt natuurlijk precies in de kaart van ‘law and order’ Trump, temeer daar de ‘democratische partij’ het niet of nauwelijks veroordeelt.

    De menselijke komedie

    Het klassieke Europese voorbeeld van dit fenomeen is de liberale revolutie van 1848. Ze schrok de burgerij zo af, dat ze het jaar daarop al resulteerde in het aan de macht komen van regeringen die nog conservatiever waren dan de regeringen die in 1848 omver geworpen waren.

    -

    Telkens opnieuw is het resultaat iets helemaal anders dan protagonisten in de menselijke komedie op het oog hadden

    -

    De geschiedenis staat bol van dit soort koddige gebeurtenissen. Telkens opnieuw is het resultaat iets helemaal anders dan protagonisten in de menselijke komedie op het oog hadden met hun schijnbaar zeer logische plannen en gewiekste strategieën. Telkens opnieuw levert het blind en al te gretig nastreven van hun eigenbelang iets op dat indruist tegen dat belang.

    Louis XVI en Stalin

    Zo verklaarde de Franse koning Louis XVI in 1778 Groot-Brittannië de oorlog om zodoende de Amerikaanse opstand tegen zijn vermaledijde erfvijand te steunen. De Amerikaanse republikeinse boodschap en de enorme kost van het conflict droegen echter bij tot het ontluiken van een bijzonder gewelddadige revolutie in zijn eigen land die hem tot overmaat van ramp ook nog eens het royaal bepruikte hoofd kostte.

    -

    Stalin meende eveneens sluw te zijn, maar dan wel door net het omgekeerde te doen. Hij sloot een vredesverdrag met Duitsland om zodoende te kunnen profiteren van de strijd tussen dat land en de geallieerden. Uiteindelijk werd de slecht voorbereide USSR, met haar naar schatting 26,6 miljoen doden en onmetelijke materiële schade, echter het voornaamste slachtoffer van WO II.

    Nationalisme: een onberekenbare factor

    Over Rusland gesproken: Napoleon creëerde in 1806 de Rijn Confederatie teneinde het ontluikende Duitse nationalisme voor zijn kar te spannen. Als verdediger van die confederatie hoopte hij dat ze hem zou helpen in zijn strijd tegen Rusland. Daarmee droeg hij echter bij tot de oprichting van een staat die zijn land in minder dan honderd jaar maar liefst drie keer binnenviel en met name ook het keizerrijk van zijn neef Napoleon III van de kaart veegde.

    -

    Pardoes politiek kopje onder door toedoen van de Britse anti-EU gevoelens

    In onze tijd ondervond de Britse regering eveneens, en zelfs tot tweemaal toe, dat er niet te spotten valt met nationalistische gevoelens. In 1999 was er de Schotse devolutie die bedoeld was om het Schotse nationalisme te temperen (maar het omgekeerde effect had). Een decennium later ging David Cameron, via het beruchte brexit referendum, pardoes politiek kopje onder door toedoen van de Britse anti-EU gevoelens die hij geëxploiteerd had om aan de macht te komen.

    Een belgicistische ommekeer

    In eigen land leidden het separatistische programma en electorale succes van de N-VA en het Vlaams Belang de jongste jaren tot een opmerkelijke, belgicistische ommekeer bij een aantal ‘andere’ Vlaamse partijen en in het bijzonder bij de Open Vld.**

    -

    Nu hun macht verschrompelt, zoeken ze hun politieke heil (nog meer) bij hun Franstalige partner en in België. Op die manier neemt hun macht als bij wonder weer toe en wordt met name de macht van de partnerloze N-VA ondergraven.***

    -

    Of de burgers van de hopeloos gespleten Zuidelijke Nederlanden ook gebaat zijn bij dat soort sluw en ‘tijdelijk opportunisme’ is natuurlijk een andere vraag. Zoals zo vaak, moeten echter niet zozeer individuen met de vinger gewezen worden, als wel het disfunctionele (politieke) systeem waarbinnen ze functioneren en op een deftige of minder deftige manier hun belangen nastreven.

    Een gekelderde formatie    

    Het is (mede) in dit licht dat we het opvallende politieke ‘huwelijk’ tussen de Open VLD en de MR moeten interpreteren, en ook het al even frappante tienjarenplan voor België (België 2.0.) waar een triomfantelijke Egbert Lachaert onlangs mee uitpakte.

    Zonder deze belgicistische wending in de strategie van de Open VLD, stond nu misschien al een paars-gele regering in de steigers die België prompt op een beter passende, meer confederale leest zou schoeien (al was de ‘deep state’ en met name het ABVV-FGTB daar fel tegen).

    -

    Zoals bekend en bevestigd door CDH-voorzitter Maxime Prévot, werd deze formatie echter op de valreep gekelderd door Lachaert en de uitgesproken belgicist Bouchez. Ook al verklaarde die eerste eerder plechtig ‘bij voorkeur’ na te streven ‘dat PS en N-VA als twee grootste partijen deelnemen aan de regering,’ iets wat hij en aanverwante journalisten trouwens tot op de dag van vandaag volhouden.

    -

    Allicht hadden ze bij Open Vld nooit gedacht dat er ooit een akkoord tussen de PS en de N-VA uit de bus zou komen.

    Wouter Verschelden had het destijds in verband met het njet van Lachaert nochtans al over een ‘opvallende houding’, gezien zijn maandenlange pleidooi ‘om net die paars-gele formatie te vormen’. Allicht hadden ze bij Open Vld nooit gedacht dat er ooit een akkoord tussen de PS en de N-VA uit de bus zou komen. Viel dat even tegen.

    Hoog spel

    Beide heren spelen in elk geval bijzonder hoog spel. Als hun Vivaldi-regering nooit op de rails raakt, zouden nieuwe verkiezingen de Open VLD zuur kunnen opbreken en een Vlaamse blokkeringsmeerderheid kunnen opleveren voor N-VA en Vlaams Belang.

    -

    Indien ze daar wel in slagen, maar hun Vivaldi-regering de komende jaren grandioos faalt in het opkalefateren van het fel gehavende en steeds moeizamer voorthinkende België, zou ze in 2024 dezelfde electorale uitkomst kunnen veroorzaken.

    Het is enkel indien de komende jaren als bij wonder een blinkend België 2.0. uit de bus komt, dat Vivaldi de politieke trend die N-VA en Vlaams Belang in de kaart speelt, misschien zal kunnen keren. Al zou die trend natuurlijk ook zonder dat soort onwaarschijnlijk mirakel kunnen keren.

    Boemerang boven

    De kans is reëel dat Churchills boemerangwet hoe dan ook weer zijn ding gaat doen. Ofwel zal de belgicistische wending die uitgelokt werd door Vlaams Belang en N-VA resulteren in het omgekeerde van wat die partijen willen: een (juridisch) sterker België. Ofwel zal die belgicistische wending het omgekeerde uitlokken of helpen veroorzaken van wat ze beoogt: een zwakker, (quasi-)confederaal België en (nog) minder macht voor partijen als de Open VLD. Ik zou zeggen: de dobbelstenen rollen, rien ne va plus. Ware het niet dat die laatste boemerang uitkomst me veel waarschijnlijker lijkt dan de eerste.

    -

    * Hij schreef naar aanleiding van zijn verlies bij de tussentijdse verkiezingen van 1931: ‘Such is life with its astonishing twists and turns. You never can tell what is going to happen next, nor can you tell what will be the consequences of any action you may take. The principle of the boomerang, a weapon which we owe to the genius of the Australian aboriginals, is, it would seem, increasingly operative in human affairs.’

    -

    ** Voor Verhofstadt I was wat toen nog VLD heette, soms verrassend Vlaamsgezind. De naam VLD (Vlaamse Liberalen en Democraten) die de liberale partij in 1992 kreeg, was natuurlijk ook bedoeld om komaf te maken met het anti-Vlaamse imago van wat voorheen soms de ‘Pest voor Vlaanderen’ heette (de PVV). Zo schreef Pol Deltour in 1998 in De Morgen dat de (momenteel weer zeer actuele) problemen met justitie volgens sommigen te wijten waren aan een communautair verschil in rechtscultuur: ‘Vooral Volksunie, VLD en Vlaams Blok blijken van het gegeven overtuigd, maar ook Waalse regionalisten à la Happart en Van Cauwenberghe maken er een geloofsbelijdenis van.’

    -

    *** De macht van Vlaams Belang is natuurlijk sowieso geneutraliseerd via een politiek mechanisme dat op een nogal bestiale manier geformuleerd wordt: het cordon sanitaire.

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Ooo Vaderland, den ezel kan niet schieden

    Want z’n gat is toegepakt met kajpetjoe

    En Sjarel zei gge moetët er maar in bijt-ën

    En Sjarel beet, totdat den ezel scheidct…

    *

                                       

     

    12-09-2020, 18:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* ZATERDAG 12 SEPTEMBER 2020

       

    243 1 - HET VRIJDAGDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJt

    ZATERDAG 12 SEPTEMBER 2020

          DEEL11

    243.1 - HIER ZULT U LEZEN

    PROLETARIËRS ALLEr LANDEN: VERENIFGT U. TEGEN HET BLAUW GERANDE SOCIALUSME

           @vlbelang dwingt vertrouwens-stemming af "Op de agenda staat interpellatie dr VB-fractieleider Barbara Pas. Dat is nodig om motie v wantrouwen in te dienen. 'De partijvoorzitters kunnen zo'n verlenging niet zomaar in achterkamertjes beslissen', zegt Pas"

    Vlaams Belang @vlbelang

    16h

    Het Vlaams Belang heeft op ondemocratische manoeuvres van @Sophie_Wilmes

    en de Vivaldi-partijen geanticipeerd.

    @Barbara_Pas

    "Het parlement zal sowieso kleur moeten bekennen: dat van de democratie, of de partijkleuren."

    Vlaams Belang forceert alsnog vertrouwens-stemming tegen Wilmès

    Vlaams Belang verzet zich tegen zoveelste poging van Wilmès om de democratie in België te ondermijnen. Er komt toch vertrouwens-stemming.

    @t_pallieterke

    Weekblad met een hart voor Vlaanderen sinds meer dan 75 jaar.

    Translate bio

    Vlaanderenpallieterke.net Born May 17, 1945

    Followed by Tom Van Grieken, N-VA, and Vlaams Belang

    15h

    Antifa-agitator Matthew Banta bleek in het bezit te zijn van een echte vlammenwerper, maar was bij zijn arrestatie zo bang dat hij in foetus-houding ineenkromp.

    Antifa met vlammenwerper | 't Pallieterke

    Matthew Banta, alias “Commander Red”, een beruchte agitator van Antifa, werd in de stad Kenosha in Wisconsin gearresteerd terwijl hij […]

    @t_pallieterke

    Zo is dat!

    Eva Brems gaat mensenrechten-instituut leiden

    @t_pallieterke

    Pall

    Ten tijde van de regering-Michel rolden N-VA en CD&V net niet vechtend over straat. Met Vivaldi wordt het niet anders of zelfs straffer.

    Een kibbelkabinet in het kwadraat | 't Pallieterke

     

    ‘‘DE RECHTSSTAAT IS FAILLIET!

    Totale willekeur.

    Ik stel een vraag, sta zes jaar voor de rechter en word veroordeeld, hij dreigt met grof geweld en gaat vrijuit.

    Nederland is een corrupt land geworden.’’

    N.a.v. berichtgeving NOS: OM: uitspraken Akwasi over Zwarte Piet strafbaar, maar geen vervolging

    NOS @NOS 13h

    OM: uitspraken Akwasi over Zwarte Piet strafbaar, maar geen vervolging https://nos.nl/l/2347773

    Replies

    Erwin de Heus @Bolletje_Kaas

    ·16h

    Replying to @geertwilderspvv

    U stelt een vrazag, die vrazag word gezien als opruiend. U wordt aangeklaagt daarvoor en u weigert pertinent uw woorden te relativeren of terug te nemen. En dan gaat u herhaaldelijk in hoger beroep. En daarom duurde het 6 jaren. Akwasi zag zijn fout in en corrigeerde. Simpels...

    Astrid Elise zingt voor jou❤️

    @MataKalikamba ·16h

    Replying to @geertwilderspvv and @Frija_Sims

    Dan ga je toch fijn in Hongarije wonen?

    Monique Queen of Grun

    @moeva18·16h

    Replying to @geertwilderspvv

    Je had ook zo'n brief moeten schrijven blijkbaar

     

    *

    Laten we het er maar niet over hebben | Akwasi

    op mijn lijst

    “we leven in een staat waarin iemand door zes politiemannen wordt belaagd op de grond ligt en zegt ik kan niet ademen

     

     En zo komt het, al snuffelen om meer te weten te komen wat in de de Geert in de Noordelijke Nederlanden nu weer is overgekomen, ik bij Google terecht kwam op een nog veel ergere toestand bij ons, in de Zuidelijke Nederlanden.

    Toen het artikel verscheen (10/2011) was er in de vesrte verre nog geen sprake van ‘repatriëren’….

    Vooral het jarenland (1994-2002) bouw-verbod in de CVP-Gemeente Xhzm van de toen nog almachtige Kanaalduiker uit Hasselt had ons de deur acher ons ve alrijd doen toeslaan. Pure diefstal was s    dat van Sraatswege. Toen al.

     

    DEMOCRATISCHE RECHTSSTAAT IS FAILLIET

    ©BELGA

    14 oktober 2011 (11:36)

    Dat justitie er in de zaak-Beaulieu niet in geslaagd is schuld te bewijzen maar toch de staatskas heeft kunnen vullen, komt neer op het failliet van de democratische rechtsstaat. Staatsrechtelijke chantage is ge-ïnstitutionaliseerd, en dat is niet houdbaar.

    Door Hans Rieder, strafpleiter.

    -

    De saga rond Roger De Clerck en zijn familie toont opnieuw op pijnlijke wijze het disfunctioneren aan van justitie als openbare dienst. Ergerlijker is de vaststelling dat de staat profiteert van dat disfunctioneren.

    -

    Terecht of onterecht - vandaag is dat na meer dan tien jaar nog steeds niet uitgemaakt - werd tegen Roger De Clerck en zijn familie een gerechtelijk onderzoek opgestart. Een gerechtelijk onderzoek wordt geleid door een onderzoeksrechter. Het begint op vordering van het openbaar ministerie, zijnde de procureur des konings.

    -

    In een democratische rechtsstaat mag men veronderstellen dat een onderzoeksrechter en een procureur des Konings die, bijgestaan door de speciale cel van de politie, in 1998 beslissen een onderzoek te starten op verdenking van endemische fraude tegen een West-Vlaamse familie, over een uitgewerkte strategie beschikken. Er moet een doel zijn: bewijzen verzamelen van vermeende fraude met de bedoeling de verdachten tijdig voor een rechtbank te brengen om uitspraak te doen over schuld of onschuld.

    -

    Justitie is daar niet in geslaagd. Daarom is de Belgische staat door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens veroordeeld. Het Hof meent terecht dat een gerechtelijk onderzoek dat na meer dan tien jaar nog niet is afgesloten, in strijd is met artikel 6.1 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dat artikel garandeert elke burger binnen een redelijke termijn beoordeeld te worden. Daarom heeft een rechter de Belgische staat veroordeeld tot het betalen van 22.500 euro schadevergoeding aan Roger De Clerck.

    -

    Maar de Belgische staat lacht in zijn vuist. Uiteindelijk is de balans positief. Door huiszoekingen, inbeslagnames, misbruik van de voorlopige hechtenis, honderden bedreigende ondervragingen en rogatoire opdrachten naar het buitenland heeft de staat minstens enkele leden van de familie De Clerck op de knieën gekregen om astronomische sommen te betalen aan de fiscus. Ik laat het onnoemelijke persoonlijke en familiale leed buiten beschouwing dat mensen werd aangedaan die, tot er een veroordeling is (die er niet meer zal komen), geacht worden onschuldig te zijn.

    -

    Daarin ligt nu precies het failliet van de democratische rechtsstaat. Zonder dat justitie erin is geslaagd schuld te bewijzen, is ze er toch in geslaagd de staatskas te vullen.

    Een veroordeling door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens en door een burgerlijke rechter bewijzen de overtredingen van de wet.

    -

    De Belgische staat die veroordeeld werd, geeft zijn burgers ondertussen de perceptie dat wetsovertreding kan lonen, wat in de staatsrechtelijke morele orde verwerpelijk is.

    WRAKHOUT

    De saga is de zoveelste pijnlijke illustratie van een als wrakhout ronddrijvende wetgever. De wetten van 14 april en 11 juli 2011, waarbij de nieuwste editie van artikel 216bis van het wetboek van strafvordering vorm werd gegeven, heeft het Roger De Clerck-scenario geïnstitutionaliseerd. Dat artikel laat immers toe dat een verdachte of inverdenking gestelde met het openbaar ministerie een minnelijke schikking afsluit en zo zijn strafrechtelijke vervolging beëindigd ziet.

    Op zich is dat heilzaam. Maar niet in de context van een disfunc-

    tionerende justitie. Elke onder-

    neming, ondernemer en burger die het lijdend voorwerp van een gerechtelijk onderzoek wordt, zal, in de wetenschap dat gelijk krijgen meer dan tien jaar kan duren of eenvoudig nooit zal komen, onder de blijvende druk van huiszoeking, ondervraging, beslag en aanhouding geneigd zijn de geldbeugel te openen om er vanaf te zijn. Die nu geïnstitutionaliseerde situatie van staatsrechtelijke chantage is onhoudbaar. De vraag hoe de zwakkere, niet kapitaalkrachtige rechtzoekende zich moet situeren, blijft onbeantwoord.

    Het is het één of het ander. Als de staat de macht krijgt op ingrijpende wijze op te treden tegen een rechtspersoon of een individu, dan moeten die minstens over het recht beschikken zich te kunnen verdedigen en mogen ze verwachten dat over hun recht binnen een redelijke termijn een uitspraak wordt gedaan. Als dat recht niet kan worden gegarandeerd, is het onaanvaardbaar dat de staat over die macht beschikt.

    BEWIJS

    Over ‘dat recht hebben’ past het misschien nog één belangrijke kanttekening te maken. Recht bestaat maar door formalisme, en formalisme is maar effectief als er een sanctie is. Door de inactiviteit van de wetgever heeft het Hof van Cassatie noodgedwongen zelf een nietigheidsregeling moeten uitwerken, de zogenaamde Antigoon-

    doctrine. Die komt erop neer dat overtredingen van Europese rechtsregels, grondwet en wetten niet meer resulteren in de uitsluiting van het bewijs dat werd bekomen via de overtreding van die regels. Met andere woorden, een onwettige huiszoeking kan een wettig bewijs opleveren.

    -

    De cirkel is dus rond. De politie valt bij u binnen zonder een bevel tot huiszoeking en stoot op stukken die mogelijke fraude kunnen bewijzen. U krijgt te horen dat u een paar weken in de cel kan belanden. U verneemt van uw advocaat dat de huiszoeking onwettig is, maar dat het onredelijk lang kan duren alvorens een rechtbank daarover een uitspraak doet. U verneemt bovendien dat die lange strijd niet veel zal opleveren, omdat de rechtbank finaal zal oordelen dat - spijts de onwettigheid van de huiszoeking - eventuele bewijzen toch tegen u gebruikt kunnen worden. Waardoor u door de knieën gaat en een al dan niet - dat zal nooit door een rechter worden vastgesteld - redelijke of onredelijke som betaalt aan de Belgische staat.

    FONDS

    Het deformaliseren van het recht komt de staat dus goed uit. Als u het been stijf houdt, kan u na een lange procedure uw gelijk halen bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, maar daar haalt u alleen maar een morele genoegdoening. Onnodig te bevestigen dat een dergelijke veroordeling voor de Belgische staat niet ontradend werkt. Voor hem is de buit binnen. Hij betaalt er nog graag een schadevergoeding bovenop, omdat ook die schadevergoeding allesbehalve ontradend werkt.

    Nog een uitsmijter. Roger De Clerck kan zijn onverzettelijkheid glans bijzetten door een fonds op te richten waarin hij het honderdvoudige stort van de schadevergoeding die hij van de Belgische staat heeft bekomen. Dat fonds zou dan een jaarlijkse prijs van 22.500 euro kunnen uitreiken aan de jurist die zich in het afgelopen jaar het verdienstelijkst heeft onderscheiden op het vlak van het verdedigen van de fundamentele rechten van de burger. Het zou goed zijn dergelijke inspaning te honoreren..

    *

     

    *

    EX-CEO FORTIS: ‘IK HAD LIEVER PROCES GEHAD’

    Jean-Paul Votron: ‘Ik heb nooit gefraudeerd of gelogen.'

    Vandaag om 02:01

     

    De voormalige Fortis-CEO Jean-Paul Votron, een van de hoofdrolspelers in de val van de bankreus, betreurt dat het niet tot een rechtszaak is gekomen.

    -

     Dat is opmerkelijk omdat vele betrokkenen vorige week blij waren dat het strafrechtelijke dossier op niets is uitgedraaid. Elders klonk veel verontwaardiging dat het proces over het gigantische financiële drama verjaart.

    Votron zat als CEO op de eerste rij bij de gedurfde overname van de Nederlandse sectorgenoot ABN AMRO en het uitbreken van de kredietcrisis. Die twee factoren leidden mee tot de val van Fortis in 2008. Maar de bankier blijft zijn onschuld staande houden. ‘Alles is grondig onderzocht en het gerecht heeft gezegd dat er geen bewijslast is tegen mij’, zegt Votron in een zeldzaam interview. Hij stelt dat een proces dat voor iedereen duidelijk had kunnen maken.

    --

    De topbankier toont zich erg rancuneus dat hij in juli 2008 aan de deur werd gezet door voorzitter Maurice Lippens. Kwam dat ontslag er niet omdat het bestuur en de financiële markten het vertrouwen in Votron hadden verloren? Nee, zegt Votron. ‘Men wou koppen zien rollen.’ Hij werd naar eigen zeggen ‘opgeofferd om de opgehitste pers te kalmeren’.

    -

    Votron, die zich sinds zijn ontslag nergens meer laat zien, vreest dat hij door de verjaring altijd ‘de zondebok’ zal blijven. ‘De geur van schuld zal rond mij blijven hangen. Gisteren, vandaag, altijd.’ Votron herhaalt dat hij ‘nooit gefraudeerd en nooit gelogen’ heeft.

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    Ach Foortis en dat Coburger justioneel apparaat van ons… Daar zijn inderdaad al veel rfe veel woorxden aan uil gemaakt. De Vende van Nijvel, d kong vlezekes-levrancier Dutroux, de dood gezwegen zaak Parisis (Gent- 1991?), nu de Optima-zaa    k waarin de soa-dronkenlap Daniel Termontie de hoofd-drol speelt, het ‘Corodn Saniaraire’: alleemaal voortekene van

    het Vivaldi systeem waarvan Stalin de wereld een voorsmaakje heeft gegeven.

    -

    En wat zeggen de Kranten Commentaren can zo juist? Dat de scholeis van de Medua hun haert vasthouden, daar srteaks het Vlaams Belang +50% van de stemmen zou halen?

    Jongers en Meistjes: nog even geduld en we leven straks in de Herenigde Lage Landen by der See weer in een EUSSR-Vrije normale democratie.


    May God b less

    America and    all her ‘matekes’, incl The Poet.

    *

     

     

    12-09-2020, 12:48 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    11-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.242.1 - HET VRIJDAGDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

       

    242.1 - HET VRIJDAGDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

     

    DONDERDAG 10 SEPTEMBER 2020

    *     DEEL13

    242.1 - HIER ZULT U LEZEN

    WAAROM ALS VRIJE BURFERES NIET ZELF VRIJE VERKIEZINFEZN IR GANISEREN. ALS ‘NIET LANG MEER DUURT ZAL ’T RAP GEDAAAN ZIJN.

     

    Lesbos zendt zijn zonen uit…

    Geert Wilders:

    ‘‘VVD WÉÉR DOOR DE KNIEËN!

    100 asielzoekers naar Nederland. Het in de fik steken van opvangkampen wordt vanaf nu beloond met een ticket naar Nederland. Ik word er kotsmisselijk van.’’

    *

    Emmanuel Macron   -

    @EmmanuelMacron

     

    Heureux de retrouver @kmitsotakis

    pour le sommet Med7 que la France accueille à Ajaccio. Nos échanges sur le partenariat stratégique entre la Grèce et la France ont été fructueux. Je lui ai fait part de notre pleine solidarité suite à l’incendie de Moria.

    *

    Vlaams Belang @vlbelang

    17h - tomvangrieken

    "Wat men nu op poten wil proberen zetten, is de volledige negatie van de verkiezingsuitslag in Vlaanderen. Wij weten dat, @cdenv weet dat. Als er een duwtje van ons nodig is vooraleer onze collega’s daar naar handelen, dan zij het zo."

    tomvangrieken

    "Dit is geen sabotage-    campagne, integendeel. We willen niets liever dan dat de Vlaamse christendemocraten vasthouden aan hun eigen doelstellingen zodat deze anti-Vlaamse en ultralinkse coalitie niet tot stand komt."

    *

    VLAAMS BELANG VRAAGT CD&V-BURGEMEESTERS KLEUR TE BEKENNEN

    Interview - 11/09/2020 Winny Matheeussen - Leestijd 4 minuten

    Vlaams Belang drijft de champagne tegen Vivaldi op. Na de ‘dweilactie’ voor het hoofdkwartier van CD&V wendt de partij zich rechtstreeks tot de inwoners van de 113 gemeentes met een CD&V-burgemeester. Via een gerichte Facebookcampagne lanceert Vlaams Belang advertenties met de afbeelding van de desbetreffende burgemeesters, met de boodschap ‘Steunt uw CD&V-burgemeester deze anti-Vlaamse regering?’. De partij roept op om de burgemeesters via mail de vraag te stellen en ‘ze te doen luisteren’.

    Christendemocraten herinneren aan beloftes

    ‘Eind vorige maand bleek het volgens een rondvraag van Het Laatste Nieuws nog duidelijk dat een “Vlaamse meerderheid een absolute must [is] voor de christendemocratische mandatarissen”’, stelt Jonas Naeyaert, woordvoerder van Vlaams Belang. ‘Volgens TV Limburg is ook minstens de helft van de Limburgse CD&V-burgemeester gekant tegen

    Vivaldi.

    De burgemeesters staan niet alleen. Een leden-bevraging uitgevoerd door de partijtop bevestigde gelijkaardige voorkeuren: 63% verkoos in maart een federale regering mét een Vlaamse meerderheid. Toch heeft CD&V-voorzitter Joachim Coens besloten om in het paarsgroene bad te springen om er een Vivaldi-coalitie van te maken.’

    -

    Wat men nu op poten wil proberen zetten, is de volledige negatie van de verkiezingsuitslag in Vlaanderen. Wij weten dat, CD&V weet dat.

    -

    ‘Het is precies datgene wat we willen verhinderen’, zo reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. ‘Dit is geen sabotage-campagne, integendeel. We willen niets liever dan dat CD&V vasthoudt aan haar eigen doelstellingen zodat deze anti-Vlaamse en ultralinkse coalitie niet tot stand komt. Wat men nu op poten wil proberen zetten, is de volledige negatie van de verkiezingsuitslag in Vlaanderen. Wij weten dat, CD&V weet dat. Als er een duwtje van ons nodig is vooraleer onze christendemocratische ‘collega’s’ daar naar handelen, dan zij het zo.’

    Geen aanval op CD&V

    -

    Het staat in de sterren geschreven dat CD&V dit als een oorlogsverklaring zal opvatten. De christendemocraten worden hiermee getroffen in het hart van hun laatste bastion: de lokale verankering via burgemeesters.

    Jonas Naeyaert ontkent echter nadrukkelijk dat het om een rechtstreekse aanval op CD&V gaat.

    ‘Dat kan misschien bij sommigen zo overkomen, maar dat is niet de bedoeling. We zien het als een wake-upcall voor de CD&V om hun eigen basis niet te vergeten. We roepen hen op om trouw te blijven aan wat ze hun kiezers hebben beloofd: een Vlaamse meerderheid op federaal niveau, een staats-hervorming en een rechts beleid zoals het signaal van de kiezer in 2019 heeft uitgewezen. CD&V heeft gezegd dat ze dat willen doen. Wij willen hen met deze campagne daaraan herinneren.’

    Vrees voor Facebook-censuur

    Vlaams Belang toont met deze campagne wederom aan de kampioen te zijn in het bespelen van de sociale media. Nochtans blijkt Facebook steeds minder geneigd te zijn de partij vrij spel te geven. Hun campagne voor Zwarte Piet liep al tegen de censuurmuur aan van de sociale mediagigant. Bepaalde posts werden retroactief gevlagd en moesten verwijderd worden om te vermijden dat de Vlaams Belang-pagina offline gehaald zou worden.

    -

    het is wel zo dat Facebook hoe langer hoe meer onze boodschap en onze inhoud onderwerpt aan censuur

    -

    Naeyaert ziet hier een zorgwekkende tendens opduiken. ‘Wij doen natuurlijk aan oppositie en “the duty of an opposition is to oppose”. Maar het is wel zo dat Facebook hoe langer hoe meer onze boodschap en onze inhoud onderwerpt aan censuur, zoals gebleken is rond Zwarte Piet. Voorlopig laat Facebook nog toe om politieke boodschappen te uiten. We hebben echter wel indicaties dat ze daar in de toekomst anders mee kunnen omgaan. De vrees bestaat dat Facebook bepaalde politieke vrijheden, waaronder het recht op oppositie en het recht op vrije meningsuiting, meer om meer begint op te schorten.’

    -

    Facebook kan natuurlijk ook beginnen met advertenties van de partij te weigeren, zoals de grote mediagroepen in dit land al doen. Daarvoor is Naeyaert minder bevreesd. ‘In tegenstelling tot de grote krantengroepen heeft Facebook een gebruikers-overeenkomst waarin alle regels zijn opgenomen en uitgeklaard. Wanneer ze nu bijvoorbeeld deze campagne, die geen enkele regel overtreedt, zouden offline halen, moeten ze hun gebruikers-overeenkomst aanpassen om niet de indruk te wekken van willekeur en discriminatie tegen bepaalde politieke overtuigingen. Voorlopig is het nog toegestaan om een politieke boodschap te verkondigen op Facebook. Dat geldt ook voor het Vlaams Belang.’

    Digci-

    De e 113 Gemeente, met een CD&V-burgemeester…. Her doet ne mens domen…. Moesten deze burgers nu eens op een zionnige dag rond 18 dezer een spontane verkiezing organiseren. Niet zo maar voor de lol, mar ‘uit ’t goetens’…. Het kot zou te klein zijn.

    Want aan dat resultaat kan er niet getwijfeld worden. Tenzij natuurlijk de Tjeven er vingervlug en onder de deskundige leiding van Peter Van de Veire via het vingervlugge inroepen der gender- gelijkjeid      via de operatie-kamer als Wetsvoorstel zou indiennen..

    Stan Van Samang

    *

    Waarom ondergetekende de ene viezerik als voortrekker van de Tsjeven verkiest boven de andere? Heel djust, Walter. Hoe dagge ’t weet. Omwille van het smeer lijkt de kandeeleer de kat….

    .

    Hoera !!!! Ons Sloefke heeft op z’n sokken en helemaal alleen een NIUEUWE naam gevonden voorczijn schaarser wordende achterban.

    Niks mineraals meer, maar   DE OAS ERIN VOORUIT ACHTERUIT….

    *

    *

    OPDRACHT LACHAERT EN ROUSSEAU VERLENGD TOT 21 SEPTEMBER

    Egbert Lachaert zit in quarantaine. ©Photo News

    Vandaag om 12:47

    °

    De preformateurs Egbert Lachaert en Conner Rousseau krijgen nog tien dagen om Vivaldi in de steigers te zetten.

    Dinsdag 21Septembbr: ht begin van de Herfst

    Symbolische datum…

    Het Vallen van de Blààààààren…

    *

    Egbert Lachaert (Open VLD) en Conner Rousseau (sp.a) moeten op 21 september een eindverslag van hun preformatieronde uitbrengen bij de koning. Die had vrijdag via de telefoon een tussentijdse consultatie met de preformateurs.

    -

    De onderhandelaars hadden gehoopt tegen 17 september een regering klaar te hebben. Die deadline werd twee weken verschoven door een positieve corona-test van Lachaert, inhoudelijke knelpunten en de niet-uitgeklaarde kwestie wie premier wordt. Sinds dinsdag overleggen de onderhandelaars via videocalls.

    Fysieke onderhandelingen

    Vanaf 18 september mogen alle onderhandelaars - mits een tweede negatieve coronatest - uit quarantaine. Dan hebben ze nog enkele dagen de tijd om de strijd om de formateur te beslechten. Die hopen ze op 21 september het veld in te sturen.

    Gisteren, Donderdag beslisten de Vivaldi-partijen dat de vertrouwens-stemming van de regering-Wilmès met twee weken wordt uitgesteld. De premier beloofde op 17 maart dat ze na zes maanden opnieuw het vertrouwen van de Kamer zou vragen. Het uitstel van de stemming vermijdt spektakel in de Kamer. Ook hoeven de socialisten en de groenen daardoor Wilmès niet opnieuw te steunen.

    Motie van wantrouwen

    Het Vlaams Belang dreigt een motie van wantrouwen in te dienen, meldt De Standaard. Als de Vivaldi-partijen dat niet kunnen verhinderen, moeten ze Wilmès bij een stemming alsnog steunen. De kans is evenwel klein dat het tot een stemming komt.

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

     Gered door de gong? Of is het eerder ‘en toen kwam er een verken met een lange snuit en ’t vertelseke is uit’ ?????    

    Ame Betty, nog zo jong en nu al voor altijd werkloos… Waar vindt die straks nog een paar onderdanen om er koningin van te zijn? En wat zal dat nog opbrengen?

     

    11-09-2020, 17:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.241 3

      

    241-3 - HET DONDERDAGDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    DONDERDAG 10 SEPTEMBER 2020

    °  *

    241.3 - HIER ZULT U LEZEN

    HET ONDERSTE UIT DE KAST BIJ DE BVS – OPEN EN BLOTE VLD – MAAR BOVEN AL, VOORUIT NAA HET VERELDEN VAN 200 JAR TERUG. NAAR EEN VERNIEUWEDBELZIEK À PAPA.

    *

     

    *

    BV’S DOEN ONDERZOEK VAN HOLSTEGE NOG EENS OVER

    8 september 2020 BV

    -

    Vorige Uitermate geschikt voor talenten-zoektocht met de familie

    Volgende Geheim pornonetwerk van tiental perverte BV’s ontploft na lek

    1 reactie op “BV’s doen onderzoek van Holstege nog eens over”

    -

    Un, Deux, Trois Suisses, Genève schreef:

    Met onze sokken aan uw ijskoude voeten is uw orgasme tot telkens gegarandeerd, dames. Zelfs met PLATTE batterijen in de vibrator of een voze komkommer die pas uit de ijskast genomen werd….

     

    *

    CARTOONIST WOUT KIJKT WENKBRAUWFRONSEND OM ZICH HEEN…

    *

    Vorige Lachaert steunde eeb MR-torpedo om PS in diskrediet te brengen in zaak Chovanec

    Volgende Bedenking bij lancering van Streamz

    2 reacties op “Cartoonist Wout kijkt wenkbrauwfronsend om zich heen…”

    Belgie barst! schreef:

    4 september 2020 om 09:06. Dat is wat Vlamingen bereikt hebben door decennia lang HUN Vlaams geld zo massaal per geldtransfers gedeeld te hebben met het Zuiden des lands. Brussel wordt geacht ‘tweetalig’ te zijn, quod non, zelfs niet in openbare instellingen zoals hospitalen. Draai onze geldkraan DICHT naar Bruxellistan en Wallonistan, laat hen spartelen als een vis op het droge of eindelijk eens zelfredzaam worden ! Genoeg is genoeg of zoals een notoir frauderend pensendraaier, zaliger gedachtenis het ooit formuleerde ; “trop is teveel !”

    Beantwoorden

    Jacob de Uil schreef:

    9 september 2020 om 17:30

     

    Het zijn niet de Vlamingen die hun geld massaal gedeeld hebben met het profitariaat in de zuiderse hangmatten, maar de politieke smeerlappen in de Wetstraat die hun ziel en hun grootje zouden verkocht hebben voor een zitje om toch maar mee aan de vetpotten te kunnen zitten. Hiervoor gooiden ze al hun scrupules overboord. Hugo Schiltz was daar 40 jaar geleden een perfect voorbeeld van. En o ja, als ik hier boven “smeerlappen” zei, dan is dat nog een sterk understatement.

    *

    *

    0

    *

    PS IN DISKREDIET TE BRENGEN IN ZAAK CHOVANEC

    3 september 2020 Pico Bello

    Lachaert steunde MR-torpedo om PS in diskrediet te brengen ...www.tscheldt.be › lachaert-steunde-mr-torpedo-om-ps-i...

    3 sep. 2020 - ... MR-torpedo om PS in diskrediet te brengen in zaak Chovanec ... Een hooggeplaatste PS'er in de juridische middens maakte promotie ten ...

    -

    Mensen die flink wat tijd doorbrengen in ‘de’ wandelgangen laten ons weten dat die kwestie van de Slowaakse man heel complex en heel simpel tegelijk is.

     

     

    Wat er bij Jozef Chovanec ook fysiek of psychisch ‘haperde’, hij verdiende een humane opvang, daarover is iedereen het eens. Dat de betrokken politieagenten in de fout zijn gegaan, staat buiten kijf. Los van deze complexe context gaat het echter simpelweg ook over plat carrièrisme en gefnuikte ambities.

    -

    Een hooggeplaatste PS’er in de juridische middens maakte promotie ten nadele van een concurrent met MR-signatuur. Uit wraak en frustratie loste deze laatste de beelden die hij duidelijk niet was vergeten. Wou indertijd de PS’er zijn positie niet gesaboteerd zien door dit ongelukkige voorval en vandaar het wegmoffelen, censureren en negeren? Dit weten we niet, ook niet wie er juist het verslag ‘aanpaste’ aan een alternatieve realiteit. Wat we wel weten is dat, toen de liberale MR haar socialistische én grotere concurrent in Wallonië kon raken met beelden van het gebeuren – die tot dan toe door niemand actief waren gezocht – de torpedo meedogenloos vertrok.

    -

    De onbekwame en quasi criminele bejegening van de Slowaakse man was koren op de molen van de anti-PS-krachten. Dat de Open VLD een openstaande rekening met de N-VA kon vereffenen was een bonus. Voorzitter Lachaert werd op de hoogte gebracht en aarzelde geen moment om het MR-manoeuvre te steunen. Dat Jan Jambon met deze achtergrond in gedachte politiek niets te verwijten valt is evident, behalve voor de sliert tegenstanders die hij achter zich aansleept. Dat hij zich dus moet verweren tegen wie hem niet genegen is, hoort bij het politieke spel, maar ook niet meer dan dat. Oog om oog, tand om tand, allemaal achter de coulissen. Al de rest is theater met een dubbele tragiek voor de Slowaakse familie.

    -

    Om te eindigen… we stellen voor dat de échte onderzoeks-journalisten van de gesubsidieerde kranten nu even de link leggen tussen de man van MR-signatuur uit de entourage van Lachaert, de gruwelijke beelden en de weduwe van Chovanec… wij kunnen als niet gesubsidieerd medium tenslotte niet alle werk doen, toch?

    ***

    U last dit het eerst op ‘tScheldt. Onze medewerkers zijn vrijwillig medewerkende denkers en doeners. We moeten vanuit ‘tScheldt wel de ijskast op de redactie gevuld kunnen houden met spiritualiën, opwarmbare snacks van de Colruyt en goedkope energiedrankjes, anders kunnen deze medewerkers niet blijven functioneren. Vandaar onze vraag aan de lezers om abonnee te worden van ‘tScheldt, de laatst overgebleven Vlaamse Freedom Press. Kies een abonnement:

    *

    *

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Door al de heibel rondom bepaalde loshande onderdelen of infgeouwde onderdelen

    van onze BV”s, (Beruchte Voorbeelden) geraakte het Inrernet giristeren overbelast. Geen kwestie van iets deftigs gepublicced te krijgen met maar 4G tussen ons en de Eeuwiigheid..

    Ach, over dat Pioetje Vogeltje dat we toch allemaal onder een of andere vorm meelregen als een soort ‘Erfzonde’ doode schuld van Eva… Ons Ma zei daarover altijd, dat in ons slaapkleedje later de pyjamama, nooit de kat op onze schoot mochten pakken. Want, zee ze, katten pakken muizen, en hoe gade dan later zelf kindjes kunnen kopen als de kat ermee weg is…. Als les in Sexuele Opvoering moest dat volstaan. De rest komt dan wel vanzelf, zee ze. En eet nu mar rap, Uw pap; dat ge rap grppt wordt.

    -

    Maar weter gij wat ik denk Walter? Dat het vernijn in het staartje zit. De door deze KKl-Staat zwar gesubsidieerde Media had iets origineels vandoen om de NAAMSVERADERING van Het Riode Heilsleger onder ’t Sloefke te lanceren, terwijl het Publiek als uitgehongerd zat te wachten op meer. Terig naar de naakte feiten! Naar de VOORUIT en ER OP EN ER OVER.

    -

    “Avanti Popolo, Avante Popolo.. La Republica a triompfera, a trimfera. Viva Il Duce” – Rome, 1920.

    -

    Een hele stap achrerwaarts vooruit is het. Dat wel. Want….

    O

    In Gent is de Vooruut, de Tempel der Socialistische Afgoderij, al haast aan zijn 200ste verjaardag toe.

    -

    O Temp ! O Mores!!!!

    -

    Was ons Ma d’er nu nog maar. Die zou wel ra        d geweten hebben. Allemaal zonder eten naar bed en met de handen bocen de lakens, hé. Want als ik straks kom kijken wil ik zien hoeveel Paterrnosters gr er al hebt opzitten.

    -

    Neen, zulke Moeders zijn er niet meer.

                                     

     

    11-09-2020, 11:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.241 3

    °    

    241-3 - HET DONDERDAGDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

     

    *

    DONDERDAG 10 SEPTEMBER 2020

    *.

    °        DEELI3

    *

    241.3 - HIER ZULT U LEZEN

     

    °

    *

    BV’S DOEN ONDERZOEK VAN HOLSTEGE NOG EENS OVER

    L

    8 september 2020 BV

    -

    Vorige Uitermate geschikt voor talenten-zoektocht met de familie

    Volgende Geheim pornonetwerk van tiental perverte BV’s ontploft na lek

    1 reactie op “BV’s doen onderzoek van Holstege nog eens over”

    -

    Un, Deux, Trois Suisses, Genève schreef:

    Met onze sokken aan uw ijskoude voeten is uw orgasme tot telkens gegarandeerd, dames. Zelfs met PLATTE batterijen in de vibrator of een voze komkommer die pas uit de ijskast genomen werd….

     

    XX

    CARTOONIST WOUT KIJKT WENKBRAUWFRONSEND OM ZICH HEEN…

    N

    *

    Vorige Lachaert steunde eeb MR-torpedo om PS in diskrediet te brengen in zaak Chovanec

    Volgende Bedenking bij lancering van Streamz

    2 reacties op “Cartoonist Wout kijkt wenkbrauwfronsend om zich heen…”

    Belgie barst! schreef:

    4 september 2020 om 09:06. Dat is wat Vlamingen bereikt hebben door decennia lang HUN Vlaams geld zo massaal per geldtransfers gedeeld te hebben met het Zuiden des lands. Brussel wordt geacht ‘tweetalig’ te zijn, quod non, zelfs niet in openbare instellingen zoals hospitalen. Draai onze geldkraan DICHT naar Bruxellistan en Wallonistan, laat hen spartelen als een vis op het droge of eindelijk eens zelfredzaam worden ! Genoeg is genoeg of zoals een notoir frauderend pensendraaier, zaliger gedachtenis het ooit formuleerde ; “trop is teveel !”

    Beantwoorden

    Jacob de Uil schreef:

    9 september 2020 om 17:30

     

    Het zijn niet de Vlamingen die hun geld massaal gedeeld hebben met het profitariaat in de zuiderse hangmatten, maar de politieke smeerlappen in de Wetstraat die hun ziel en hun grootje zouden verkocht hebben voor een zitje om toch maar mee aan de vetpotten te kunnen zitten. Hiervoor gooiden ze al hun scrupules overboord. Hugo Schiltz was daar 40 jaar geleden een perfect voorbeeld van. En o ja, als ik hier boven “smeerlappen” zei, dan is dat nog een sterk understatement.

    ° K

    PS IN DISKREDIET TE BRENGEN IN ZAAK CHOVANEC

    MA

    3 september 2020 Pico Bello

    Lachaert steunde MR-torpedo om PS in diskrediet te brengen ...www.tscheldt.be › lachaert-steunde-mr-torpedo-om-ps-i...

    3 sep. 2020 - ... MR-torpedo om PS in diskrediet te brengen in zaak Chovanec ... Een hooggeplaatste PS'er in de juridische middens maakte promotie ten ...

    -

    Mensen die flink wat tijd doorbrengen in ‘de’ wandelgangen laten ons weten dat die kwestie van de Slowaakse man heel complex en heel simpel tegelijk is.

     

    Zf

     

    Wat er bij Jozef Chovanec ook fysiek of psychisch ‘haperde’, hij verdiende een humane opvang, daarover is iedereen het eens. Dat de betrokken politieagenten in de fout zijn gegaan, staat buiten kijf. Los van deze complexe context gaat het echter simpelweg ook over plat carrièrisme en gefnuikte ambities.

    -

    Een hooggeplaatste PS’er in de juridische middens maakte promotie ten nadele van een concurrent met MR-signatuur. Uit wraak en frustratie loste deze laatste de beelden die hij duidelijk niet was vergeten. Wou indertijd de PS’er zijn positie niet gesaboteerd zien door dit ongelukkige voorval en vandaar het wegmoffelen, censureren en negeren? Dit weten we niet, ook niet wie er juist het verslag ‘aanpaste’ aan een alternatieve realiteit. Wat we wel weten is dat, toen de liberale MR haar socialistische én grotere concurrent in Wallonië kon raken met beelden van het gebeuren – die tot dan toe door niemand actief waren gezocht – de torpedo meedogenloos vertrok.

    -

    De onbekwame en quasi criminele bejegening van de Slowaakse man was koren op de molen van de anti-PS-krachten. Dat de Open VLD een openstaande rekening met de N-VA kon vereffenen was een bonus. Voorzitter Lachaert werd op de hoogte gebracht en aarzelde geen moment om het MR-manoeuvre te steunen. Dat Jan Jambon met deze achtergrond in gedachte politiek niets te verwijten valt is evident, behalve voor de sliert tegenstanders die hij achter zich aansleept. Dat hij zich dus moet verweren tegen wie hem niet genegen is, hoort bij het politieke spel, maar ook niet meer dan dat. Oog om oog, tand om tand, allemaal achter de coulissen. Al de rest is theater met een dubbele tragiek voor de Slowaakse familie.

    -

    Om te eindigen… we stellen voor dat de échte onderzoeks-journalisten van de gesubsidieerde kranten nu even de link leggen tussen de man van MR-signatuur uit de entourage van Lachaert, de gruwelijke beelden en de weduwe van Chovanec… wij kunnen als niet gesubsidieerd medium tenslotte niet alle werk doen, toch?

    ***

    U last dit het eerst op ‘tScheldt. Onze medewerkers zijn vrijwillig medewerkende denkers en doeners. We moeten vanuit ‘tScheldt wel de ijskast op de redactie gevuld kunnen houden met spiritualiën, opwarmbare snacks van de Colruyt en goedkope energiedrankjes, anders kunnen deze medewerkers niet blijven functioneren. Vandaar onze vraag aan de lezers om abonnee te worden van ‘tScheldt, de laatst overgebleven Vlaamse Freedom Press. Kies een abonnement:

    X*

     

     

    **

    *

    *

    XX

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    Door al de heibel rondom bepaalde loshande onderdelen of infgeouwde onderdelen

    van onze BV”s, (Beruchte Voorbeelden) geraakte het Inrernet giristeren overbelast. Geen kwestie van iets deftigs gepublicced te krijgen met maar 4G tussen ons en de Eeuwiigheid..

    Ach, over dat Pioetje Vogeltje dat we toch allemaal onder een of andere vorm meelregen als een soort ‘Erfzonde’ doode schuld van Eva… Ons Ma zei daarover altijd, dat in ons slaapkleedje later de pyjamama, nooit de kat op onze schoot mochten pakken. Want, zee ze, katten pakken muizen, en hoe gade dan later zelf kindjes kunnen kopen als de kat ermee weg is…. Als les in Sexuele Opvoering moest dat volstaan. De rest komt dan wel vanzelf, zee ze. En eet nu mar rap, Uw pap; dat ge rap grppt wordt.

    -

    Maar weter gij wat ik denk Walter? Dat het vernijn in het staartje zit. De door deze KKl-Staat zwar gesubsidieerde Media had iets origineels vandoen om de NAAMSVERADERING van Het Riode Heilsleger onder ’t Sloefke te lanceren, terwijl het Publiek als uitgehongerd zat te wachten op meer. Terig naar de naakte feiten! Naar de VOORUIT en ER OP EN ER OVER.

    -

    “Avanti Popolo, Avante Popolo.. La Republica a triompfera, a trimfera. Viva Il Duce” – Rome, 1920.

    -

    Een hele stap achrerwaarts vooruit is het. Dat wel. Want….

    O

    In Gent is de Vooruut, de Tempel der Socialistische Afgoderij, al haast aan zijn 200ste verjaardag toe.

    -

    O Temp ! O Mores!!!!

    -

    Was ons Ma d’er nu nog maar. Die zou wel ra        d geweten hebben. Allemaal zonder eten naar bed en met de handen bocen de lakens, hé. Want als ik straks kom kijken wil ik zien hoeveel Paterrnosters gr er al hebt opzitten.

    -

    Neen, zulke Moeders zijn er niet meer.

    *                                  

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     



















    11-09-2020, 10:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!