MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    04-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1884 - GEEN UITSTEL MEER WANT DE SFEERIS KOET: SMEDEN DUS VOOR HET IJZER AFKOELT

    *

    Vrijdag 4 april

    Zon 7u12-20u20

    H Isidoor van Sevilla

    Is Isidoor voorbij, dan zijn we de winter kwijt

    *

     

     

    *

    Het ijzer smeden als ’t brandend heet is….

     

    Is iets dat we moeten afleren….

    *

    In het Zadel

    De zoveelste Brusselse saga van het pesten der Vlamingen, deze vaudeville belet, ja verbiedt zelfs het Vlaams Belang om op privé terrein te vergaderen, wat een recht is dat zelfs in de Grondwet is ingeschreven. Iets over gehoord in de Staatsmedia? Zijn er ‘aangiftes gedaan’? Komt er een tuchtonderzoek tegen de Burgemeester, die op deze manier een politieke concurrent monddood wil maken? In elk normaal land zou de Overheid al lang ingegrepen hebben om de Grondwet, de 1ste Wet van elk land te doen respecteren. In België wordt de andere kant opgekeken, want België is geen normaal land.

    Reden, of liever excuus voor dat verbod: er zouden wel eens mogelijkerwijze tegenbetogingen kunnen komen, die de Openbare Orde en de Veiligheid zouden verstoren. Onderverzwegen: wij van de PS, de Parti Scandale, wij steken desnoods graag een tandje bij. De beroeps-oproerstokers die op onze loonlijsten staan, vragen niet beter….

    Mooi argument is dat. Ja toch? Zijn het dan niet eerder die tegenbetogingen die zouden moeten verboden worden, en voorkomen, desnoods aan de hand van de gewapende Arm der Wet?!

    Benieuwd wat de Zittende Arm van diezelfde Wet hierover zal te vertellen hebben, de dag en het uur dat er Recht zal moeten gesproken worden. Als het waar zou zijn, dat ‘De Rechtvaardige Rechters’, dat gestolen paneel van het Lam Gods zou terug gevonden zijn, dan is het logisch dat er een ‘Rechtvaardig Oordeel’ zou geveld worden. Dat zou bijvoorbeeld niets minder kun nen zijn, dan Mayeur naar de galleien, en Gerolf Annemans in zijn plaats Burgemeester van Broekzèl…

    In ieder geval: als dit verbod gehandhaafd blijft, zal er voortaan geen enkele Hoge Vergadering van Eu- of Regeringsleiders meer mogen plaats vinden in Broekzè dat privé jachtterrein van de Socioalisten. Want om de haverklap zijn er daar ook tegenbetogingen gewapenderhand neer te slaan. …

    JaJa, de Heer Mayeur en trouwens de hele PS hebben nu wel bewezen, proef op de som, dat in een normale democratie, hun houdbaarheidsdatum al lang verstreken is…. Zelfs als recuperatie voor de Voedselbank zijn ze niet geschikt wegens besmettelijke bendevorming.

     

    *

    Onder voorname dankzegging overgenomen door Digitalia bij

    http://www.vlaamsbelang.org/

    *

    BURGEMEESTER BRUSSEL VERBIEDT VLAAMS BELANG-MEETING

    *

    dm UPDATE Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) verbiedt een meeting van het Vlaams Belang morgen in het Brusselse Vaudeville Theater. Hij vreest een verstoring van de openbare orde. Vlaams Belang spreekt van een aanfluiting van het grondwettelijk recht op vergaderen en stapt naar de Raad van State.

    Mayeur lichtte de gemeenteraad maandagavond al in over zijn voornemen om de verkiezingsbijeenkomst van Vlaams Belang te verbieden. Die zou plaatsvinden in het Vaudeville Theater, een prestigieuze zaal in de Koninginnegalerij in het hart van de hoofdstad.

    Hij probeerde naar eigen zeggen in contact te treden met de uitbaters van de zaal om hem de meeting te laten afgelasten. Maar Mayeur kreeg daar naar eigen zeggen geen gehoor.

    In De Morgen verklaarden de uitbaters dat ze geen partij willen kiezen en hun contractuele verplichtingen met Vlaams Belang willen vervullen.

    "Ik betreur die houding van de uitbaters", zegt Mayeur nu. "We dachten in het begin nog dat ze misbruikt waren door het Vlaams Belang en niet wisten aan wie ze de zaal verhuurd hadden. Maar dat blijkt niet het geval. Ondanks onze herhaalde pogingen om in gesprek te gaan, weigerden ze dat", zegt Mayeur.

    Tegenbetogingen

    De beslissing om de meeting te verbieden komt er op basis van een verslag van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse OCAD. In dat rapport wordt melding gemaakt van 300 deelnemers, een tegenbetoging en zelfs een 'tegen-tegenbetoging'. Daarom vreest de stad Brussel voor incidenten en verbiedt het de bijeenkomst en elke manifestatie binnen de Brusselse vijfhoek.

    "Het is een privébijeenkomst in een privézaal, het is niet aan de burgemeester om dat te verbieden," klonk het eerder al bij Vlaams Belang. Voorzitter Gerolf Annemans zegt nu dat het grondwettelijk recht op vergaderen wordt aangetast.

    Morgenochtend stapt de partij naar de Raad van State tegen de beslissing. Frédéric Erens, voorzitter van de Brusselse afdeling van de partij, acht de kans groot dat er morgenavond geen meeting zal zijn. In dat geval zal de partij nog een persmoment organiseren, aldus nog Frédéric Erens.

    Tweede verbod

    Enkele weken geleden nog verbood Mayeur het Vlaams Belang om haar 'illegalencampagne' in Brussel te voeren. Daarbij reed de partij met bestelwagens rond in steden met daarop affiches met de boodschap "Illegaal? Ga naar huis of naar de gevangenis!"

    *

    Bron: Secretariaat Vlaams Belang.

    *

    De teugels strak aantrekken

    Dat is nu eenmaal het probleem met alle Socialisten ter wereld: zij regeren zich kapot, ofwel haan ze maar zo lang mee, tot het geld op is. Als daar straks nog de Islam bij komt, zal hun dramatisch einde nog drastischer zijn, want het zou wel eens kunnen lukken, dat de Onderdanen door al die achterlijkheid opgebruikt zijn. Want om een of andere reden als dood lichaam bij bosjes meegesleept worden achter de pick ups van de Jihadi’s in dienst van de nieuwe Sultan, is geen mooi vooruitzicht.

    Tenzij de tendens zich doorzet zoals in Gent en andere socialistisch bestuurde grootsteden: daar zijn er geen allochtonen meer. Want nu dragen ze daar een andere naam. Anders gezegd: er zitten geen dieven in huis, maar hier geboren medemensen van vreemde origine. U zult het zien, dat scheelt een hele hoop.

    Om de poen, is het hen te doen. En met geld koopt men de boter!

    Ook bij het ACW, een socialistisch geworden organisatie met nog een klein laagje wijwater op.

    Op 2 maanden van de verkiezing die hen riskeert onder de verlies-drempel van 10% te duwen, kunnen ze het nog altijd niet over hun hart krijgen, om de door hen bestolen Arco-Cooperanten restitutie te doen. Het gaat in praktisch alle gevallen, om de kleine fortuitjes van werkende mensen, die daardoor in veel gevallen aan de bedelstaf zitten. De ‘Zuil’ is rijk genoeg om iedereen schadeloos te stellen, maar neen, men wil eerst (met medeplichtigheid van de Rode Broeders van die andere Stelende Partij (de SP), de belastingbetaler pluimen.

    De vroegere mooie idealen van deze twee partijen zijn al een paar decennia vervangen door hun portemonnees. En die geraken, juist lijk Duivels’zak; ook nooit vol.

    Bij de Riberalen is het al niet veel beter. En daarom: tabula rasa met deze profiteurs. Vooral hun kopmannen moeten de scheurmand in. Zonder hun Waalse spitsbroeders waren die trouwens al langer weggeveegd.

    Hun historische misdaden zijn onvergefelijk, want zij hebben ons land kapot geregeerd. In plaats van, eenmaal aan de macht, het land democratisch te besturen, hebben ze altijd compromissen gemaakt met het Zuiden, om er zelf beter van te worden. Om op ie manier ‘Vriend des Konings’ te worden genoemd, met ‘recht op een Staatsbegrafenis’. Met dat ‘Zuiden’ is bedoeld het Land van Samber en Maas, al decennia bekand als ‘beneden de taalgrens’, nu recentelijk beneden de aroe-grens. Het is een verloren land, dat vergaat van de nostalgie naar La Mère Patrie’ en daar, met het geld van de Vlamingen, alles voor over heeft.

    De Vlamingen zijn een volk dat geen vreemde Heren als Meesters erkent en daar eindelijk voor uitkomt. Onverfransd, onverduitsd, onveregelsd, en sedert WO II, vooral ook onveramerikaniseerd. Om uit die woordenbrei te geraken, is maar één middel goed genoeg. En dat hebben we allemaal samen in handen. Dat is ons kiespotlood als stok achter de deur!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    04-04-2014, 12:06 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    03-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1879 - DE HISTORISCHE WAARHEID OVER DE ISLAMITISCHE OORLOGEN VANAF HET EERSTE BEGIN TOT OP ONZE DAGEN

    CORRECTIE

    Bij de publicatie gisteren van deze bijdrage werd bij vergissing de bron van het overgenomen artikel niet vermeld.

    U vinddt daar trouwens no wel meer relevante informatie….

    http://www.crethiplethi.com/de-waarheid-over-de-kruistochten-en-de-islamitische-jihad/global-islam/2010/

    Mijn welgemeende excuses hiervoor en beste dank aan een aandachtige lezer die deze vergissing opmerkte.





    03-04-2014, 17:03 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1883 -KIJK DAT EENS AAN !!!! DE SAOUDI’S KENNEN IETS VAN WETTEN MAKEN. KUNNEN DE ONZEN NOG EEN PUNTJE AAN ZUIGEN….

    **

    Donderdag 3 april

    Zon 7u15-20u18

    H Richard van Chichester

     

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    Onze Grote Geesten hebben met de Islammerij weer een kat in een zak gekocht. Die zak zelf zat in een reuzenkorf waarin reeds van vroeger naast een reuzenpad, ja verdorie ook een aap was gelogeerd. Stel U voor: bij de stralend wit gerokte Arabische pietrol-boeren is voortaan elke atheïst, net als elke Jihadist, een crimineel buiten categorie. Ze zijn even minderwaardig als een Christen hond, of als een hangbuikzwijn. In één woord: alleen zij, de machthebbers, zijn volmaakt. Een droomscenario voor elke EUSSR-bonobo.

    Die pietrol-boeren zijn tenminste geen hypocrieten, zoals onze Verlichte Geesten voornoemd. Bij hen gaat, net als duizenden jaren geleden, met de hulp van Allah en een fijn geslepen kromzwaard, de kop af van al wie hen tegenspreekt.

    Van een spreidstand gesproken!

    Islam is Good 4 You, net als Guiness vroeger goed was als je op café stoer wilde doen. Islam koppelen aan Marx zou dus ideaal zijn. Geen twijfel mogelijk: vooruit met de geit, later zal er wel bijgestuurd worden. Achter een bureau en op papier, allemaal geen probleem.

    En daar gaat het straks op 25 Mei a.s.over. Kiezen wij voor dezelfde gammele schuit (Begië) en voor het EUSSR-avontuur van de mixte half-en-half Islam en Marx, kies dan voor de traditionele Grote Geesten ronde de Grote Di Jeanetto. Wilt U de veilige zekerheid van een V-verandering ten goede, kies dan voor een van de V-partijen. Liefst voor de originelen van het Vlaams Belang, of als U verder als lam in plaats van als leeuw wilt leven, voor de BDW-ers.

    En meer zeg ik niet. ‘Feind hört mit’

    *

    Nieuwe wet Saudi Arabië: Alle niet-moslims zijn terroristen

    Twijfelen aan islam als terreurdaad bestempeld

    De Saudische koning Abdullah duldt geen enkele tegenspraak.

    *

    Saudi Arabië heeft een aantal nieuwe wetten ingevoerd waarmee ‘atheïsten’ - in de islamitische wereld alle niet-moslims- automatisch als terroristen worden beschouwd. Hetzelfde geldt voor alle vormen van politieke tegenstand, inclusief deelnemers aan demonstraties.

    De nieuwe wetten werden opgesteld vanwege het groeiende aantal Saudi’s dat terugkeert uit de burgeroorlog in Syrië, en dat de monarchie omver zou willen werpen. Koning Abdullah vaardigde daarom ‘Koninklijk Decreet 44’ uit, waarmee deelname aan ‘vijandelijkheden’ buiten het koninkrijk bestraft kan worden met een gevangenisstraf van 3 tot 20 jaar.

    Ook het aantal groepen dat als terreurorganisatie wordt gekenmerkt, werd uitgebreid. Net als in Egypte werd de Moslim Broederschap in deze lijst opgenomen.

    Twijfel aan islam = terreurdaad

    In artikel 1 van de nieuwe regels wordt terrorisme omschreven als ‘het aanhangen van de atheïstische gedachte in iedere vorm, of het betwijfelen van de fundamenten van de islamitische religie waar het land op is gebaseerd.’ Buiten de islam zijn in Saudi Arabië alle andere religies verboden.

    Joe Stork, vicedirecteur van Human Rights Watch afdeling Midden Oosten en Noord Afrika, wees erop dat de Saudische autoriteiten nog nooit kritiek op hun beleid hebben geaccepteerd, maar dat de nieuwe wetten nu bijna iedere vorm van kritiek of onafhankelijk denken als een terreurdaad bestempen.

    Human Rights Watch probeert meestal tevergeefs om gevangen zittende Saudiërs vrij te krijgen. Twee mannen verloren onlangs hun beroepzaak, en zullen respectievelijk 3 maanden en 5 jaar de cel in moeten vanwege hun kritiek op de Saudische autoriteiten.

    Xander

    De teugels strak aantrekken

    Gisteren plaatste ik bovenaan een laatst binnengekomen bericht, dat de Italiaanse Staatsvuiligheid 24+2 arrestaties had verricht, in de rangen van de organisatoren van het plebisciet dat voor 90% koos voor de afscheiding van Rome en dus voor de uittrede uit de EU..

    Vandaag zijn de berichten over de politiek in Renzi-land ietwat diffuus. Berlusconi van de Forza Italia praamt Napolitano en deze, President zijnde, begint Renzi voorwaarden te stellen.

    Het is een schouwspel die elke hobby-boer kan vaststellen in zijn eigen kiekenkot, als de vroegere haan weer op de bovenste tree wil geraken. Forza Italia en Lega Nord zijn twee handen op één buik en de Lega is de drijvende kracht achter de Venetiaanse Afscheidingsbeweging.

    Wordt vervolgd tot het blijde einde.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

    *

    03-04-2014, 12:08 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1881 - IN PLAATS VAN MINDER, MINDER, MINDER, WORDT HET MÉÉR VEEL MEER EN NOG MÉÉR MEER DAN BOMVOL

    *

    Donderdag 3 april

    Zon 7u15-20u18

    H Richard van Chichester

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    Ja, dat is wat de Europese Commissie wil: onze landen vol menselijke bommen steken, BOM-vol dus. Bomvol met hier en daar als reisorganisatoren naar de hemel, enkele Allahisten met bomgordels rond hun bolle buiken. Onze Grote Geesten doen dat in de zekerheid dat ze méér zijn dan die niet eens bestaande God-de-Vader en dat zij dus de Schepping naar hun hand kunnen zetten.

    De Geschiedenis staat bomvol met zulke verhalen. De laatsten daarvan zijn Napoleon, Marx, Stalin en Hitler. En dan vergeet ik er nog een paar die hun strepen elders verdiend hebben.

    Hieronder vindt U een woordje uitleg over de actuele wereldverbeteraars, genaamd de Europese Commissie. Begrijp me goed: dat zijn de achterkamertjes-technocraten die hun eigen ideologie ten uitvoer brengen, via de stem-machine van het Europees ‘Parlement’. Het boeltje draait perfect, en als we daar geen stokken in de wielen gaan steken, zal het eindigen met een of andere Verlichte Despoot die denkt het beter te kunnen doen dan zijn voorgangers, waarvan A. Hitler de laatste was.

    Tot 25 Mei a.s. kunnen ze nog hun gang gaan, al zijn ze in de overtuiging dat ‘hun mandaat’ nog een stuk verder loopt. Maar bij de zwijgende meerderheid staat het nu al vast, als een paal boven water, dat ze de maandagmorgen van 26 Mei rap zullen moeten lopen om hun vel te redden. Op een Staatsbegrafenis zullen ze alvast niet meer moeten rekenen….

    *

    VLAAMS BELANG VERZET ZICH TEGEN VERSOEPELING VISA REGELING

    EU wil immigratiekraan verder openzetten

    *

    Als het van de EU afhangt, wordt de visaregeling voor 22 derde landen over afzienbare tijd aanzienlijk versoepeld. De plannen die de Europese Commissie in dit kader heeft klaarliggen, sluiten naadloos aan bij de politiek die nu al jaren wordt gevoerd en die erin bestaat de Europese grenzen steeds verder open te gooien.

    Zo sloot de EU de voorbije jaren met almaar meer niet-EU-landen akkoorden over visumvrijstelling. Eind vorig jaar nog stelde de EU zelfs de afschaffing van de visumplicht voor Turkse staatsburgers in het vooruitzicht, wat in het Klein-Aziatische land zonder twijfel zal worden geïnterpreteerd als een open uitnodiging om de Turkse kolonies in Europa te komen versterken.

    Het Vlaams Belang wijst erop dat nu reeds heel wat niet-Europese vreemdelingen de EU met een geldig visum binnenkomen, maar zich niets aantrekken van de beperkte geldigheidsduur van dit document en zo bewust de illegaliteit induiken. Het Europese grensagentschap Frontex vermeldde in dat verband reeds uitdrukkelijk de sterke groei van ‘Turkish Airlines’ als factor waardoor de illegale immigratie is toegenomen.

    Het spreekt voor zich dat een verdere versoepeling van de visumpolitiek de kans op misbruiken (schijnhuwelijken, medisch toerisme, illegaal verblijf,….) alleen maar groter maakt. Een versoepeling van de bestaande regeling is niet alleen volstrekt overbodig, maar bovendien contraproductief. De visapolitiek moet dan ook niet worden versoepeld, maar verstrakt.

    Philip Claeys - Europees parlementslid

    Gerolf Annemans – Voorzitter

     

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    03-04-2014, 11:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    02-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1880 - DE PUZZELSTUKJES VAN ITALIË: DE VRAAG IS OF LIJMEN OOIT NOG WEL EENS ZOU KUNNNEN HELPEN.

    *

    Dinsdag 1 april 2014

    Grasmaand

    Zon 7u19-20u15

    H Hugo van Grenoble

    Op Sint-Huigen valt de sneeuwman in duigen

     

    *

    *

     

    *

    In het Zadel

    Het houdt niet op! Overal schieten jonge twijgen op die straks de bomen van het Nieuwe Europa zullen vormen. Het groeit gestaag, lijk alles in de natuur dat vanzelf groeit. Wat kunstmatig en uit verdoken berekeningen werd samengesmeed, de 19de Eeuwse natie-staten, valt in duigen. Zoals vermolmde constructies in de natuur vanzelf vergaan. Die verouderde systemen, zoals het Latijnse België werden gevormd en in stand gehouden op de punt van bajonetten. Laat ons hopen en bidden dat ze verdwijnen zonder eenzelfde bloedvergieten over Vlaanderen te brengen.

    In het Middellands Zee gebied zwelt er een nieuw orkaan. Volgende keer in het Jubelpark in Broekzèl zal er een nieuw lid van het Nieuwe Europa aantreden. We kennen het fenomeen, dat tot hiertoe als de Beweging der Mestvorken van Sardinië werd afgedaan. Och, het waren een soort ‘desperados’ die opkwamen voor de man in de straat…. Misschien wel uitgerust met mestvorken, om de EUSSR-stallen uit te mesten….Mag ik jullie voorstelen, Dames en Heren van de volksjury, de Sarden.

    *

    Ook Sardinië wil een internetreferendum m.b.t. de onafhankelijkheid van Italië

    *

    Het Italiaanse Middellandse Zee-eiland Sardinië wil eveneens een internetreferendum m.b.t. de onafhankelijkheid van Italië uitvoeren en treedt daarmee in de voetsporen van de in het noordoosten van het land gelegen regio Venetië (Veneto), waarin onlangs een gelijksoortig referendum duidelijke separatistische inspanningen en instellingen aan het licht bracht.

    Aan het internetreferendum in de regio Venetië, dat plaatsvond van 16 tot 21 maart, namen meer dan twee miljoen mensen deel. Bijna 90% van hen was voor de afsplitsing van Rome. Ook al vormt het referendum geen juridisch bindende beslissing, was het toch aanleiding voor de Actiepartij van Sardinië (Partito Sardo d’Azione, PSdAz) een internetreferendum over de onafhankelijkheid van Sardinië te organiseren, zoals de internetsite Nuova Sardegna berichtte.

     

    De PSdAZ is voorstander van een afsplitsing van Italië en zet zich in voor het behoud van de tradities en waarden van Sardinië. “We willen de inwoners van Sardinië alleen maar vragen of zij onafhankelijkheid willen”, verklaarde John Hills, secretaris-generaal van de PSdAZ. “Hun mening is belangrijk. Volgens ons is de vraag naar onafhankelijkheid nu heel belangrijk en we willen duidelijk maken wat het volk precies wil.”

     

    Op donderdag 27 maart werd een dienovereenkomstige petitie voor een internetreferendum voorgelegd aan de regionale raad in Sardinië. Deze petitie bevatte slechts één vraag voor de eilandbewoners, mocht het referendum groen licht krijgen: “Wilt u dat Sardinië een onafhankelijke staat wordt?”, verklaarde Hills verder.

     

    Sardinië met zijn bevolking van meer dan 1,6 miljoen mensen is het op één na grootste eiland in de Middellandse Zee. Op dit moment is het een autonome regio van Italië met een speciale status, die het Sardinië toestaat 70% van de geheven belastingen zelf te beheren. Nog vier andere autonome regio´s beschikken over deze speciale status: Friuli-Venezia Giulia, Trentino-Zuid-Tirol, het Aosta-dal en Sicilië. Uit een peiling van de universiteit van Cagliari uit het jaar 2012 bleek dat ongeveer 405 van de inwoners van Sardinië voorstander is van de onafhankelijkheid van Sardinië. Destijds deden er ongeveer 6000 mensen aan de peiling mee. Van hen verklaarde destijds ongeveer 10% niet alleen Italië, maar ook de EU de rug te willen toekeren.

    Enkele politieke krachten in Sardinië zeggen dat ze al concrete ideeën hebben over wat het eiland moet doen, nadat ze onafhankelijk is geworden. Zo zet de beweging “Canton Marittimo” zich er voor in dat Sardinië een deel van Zwitserland wordt en is daarbij absoluut niet onder de indruk van het gelach van de critici.

    “De zogenaamde waanzin is niet gelegen in dit voorstel”, om zich aan te sluiten bij een 1000 kilometer verder verwijderd land op het continent, verklaarde Andrea Caruso, een van de medeoprichters van de beweging, tegenover het Britse dagblad “The Guardian”. “De waanzin blijkt veelmeer uit de huidige situatie.”

    Het “inefficiënte en zieke” bestuur, waarmee Sardinië als deel van Italië het moet doen, dwingt de regio rond te kijken naar een “competente partner, die ons kan laten zien hoe men een effectieve, efficiënte en tot volle ontwikkeling gekomen regionale regering opricht”, staat er in een petitie op de site van de beweging “Canton Marittimo”. “en deze partner is, volgens ons, Zwitserland”, staat er verder in de petitie. Tot nu toe hebben zich 2500 mensen aangesloten bij deze petitie, die gericht is aan de inwoners van Sardinië en Zwitserland.

    De toename van separatistische bewegingen in Europa “is geen negatief proces”, zei Anna Arque van de werkgroep “European Partnership for Independence”, die probeert de onafhankelijkheidsbewegingen in Vlaanderen, Catalonië, Schotland en het Baskenland aaneen te sluiten tot een gezamenlijk actiebondgenootschap.

    “Eigenlijk gaat het hier om iets positiefs. Als burgers van Europa hebben wij vertrouwen in de democratie, omdat we daadwerkelijk de indruk hebben dat Europa volwassen en ontwikkeld genoeg is om de vaak moeilijke problemen van de democratie te overmeesteren en de wil van verschillende naties te accepteren”, zei ze. Volgens haar hebben de onafhankelijkheidsbewegingen in Europa tot doel “de Europese Unie van binnenuit opnieuw te organiseren;deze nieuwe organisatie door de burgers zelf moet zich op het principe van de democratie oriënteren om de conflicten op te lossen, …. Die tot nu toe in de 21e eeuw nog niet konden worden opgelost.”

    Bron:

    http://info.kopp-verlag.de
    Auteur: Redactie KOPP-Verlag

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

     

     

    De teugels strak aantrekken

    Canton Maritimo van de Zwitserse Federatie: U heeft goed gelezen!

    Jaren gleden heeft ondergetekende zich eens geamuseerd met het uitwerken van de suggestie, dat via Lotharingen deze Zwitserse Federatie zou uitbreiden tot aan de Noordzee, m.a.w. dat een onafhankelijk Vlaanderen de Zwitsers toegang zou verstrekken tot de wereldzeeën.

    Het is een gedachte waarin ook zowel de Sarden als de Venetianen zouden thuishoren. Samen met de Lage Landen van Friesland, tot Calais, kan ieder weer een zoals in De Gouden Eeuw der welvarendste volkeren ter wereld worden. Die handel drijven met de Russische Beer als met het Volk der Mandarijnen. En die De Nieuwe Wereld zouden kunnen missen als kiespijn….

    Wat we dan doen met Broekzèl? Is voor mij tamelijk eenvoudig. We ruimen gewoon de rommel op en als de laatste ratten uit de riolen verdwenen zijn, verkopen we het zootje (de gecontamineerde grond) aan de meestbiedende, desnoods aan de Gok-Chinees.

    Met als eeuwig durende erfdienstbaarheid, dat die van het ACW / C D&V onbezoldigd mogen of moeten instaan voor het onderhoud van gezegde riolen. In samenwerking weliswaar met het Rode Broederschap, dat instaat voor de bovengrondse hygiëne van de toiletten. Wie ooit in Pompeï is geweest, en daar de openlucht watergespoelde rijnen toiletten heeft bewonderd, begrijpt gemakkelijker wat ik bedoel….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

    *

    02-04-2014, 09:26 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1879 - DE HISTORISCHE WAARHEID OVER DE ISLAMITISCHE OORLOGEN VANAF HET EERSTE BEGIN TOT OP ONZE DAGEN

    *

    Woensdag 2 april

    Zon 7u17-20u17

    H Genoveva van Brabant

    *

    SECESSIONISTI VENETI "PRONTI A RIVOLTA VIOLENTA"

    Vertaling: Venetiaanse Afscheidingsbewxeging was klaar voor gewapende oproer.

    Elders werd bericht over 24 aanhoudingen door de Staatsveiligheid…..

    *

     

    *

    Navo verhoor onze bede, en vergeet Poetin

     

    *

    In het Zadel

    Net als 1400 jaar geleden, maar deze keer veel subtieler, is de Islam bezig met van bloed druipende handen, uitbreiding te nemen in onze Gewesten. Hieronder volgt een historische reconstructie van wat de Islam uitrichtte tussen jaren waarin ‘de Profeet’ leefde, en wat er nà hem gebeurde, tot de 1ste Kruistocht eventjes het puntje op de I van Islam kwam zetten. Er waren 9 zo’n Kruistochten nodig, vooraleer 300 jaar later enerzijds het monster, maar ook het Avondland dermate uitgeput waren, dat het weer een paar eeuwen duurde voor de strijd werd hernomen. Deze periode van vijandelijke aanvallen duurden tot bijna de jaren 1800, toen de Turken bij Het Beleg van Wenen verjaagd werden.

    Nu zijn we weer een paar eeuwen verder, en weer wordt Europa overspoeld door Moslim-golven. Waar zegedronken Jihadi’s hun dode vijanden achter hun 4 x 4 bij trosjes door de straten slepen. Net als een tsunami, uit het niets geboren, rollen die verder landinwaarts, want overal waar zij komen, wordt hun leger aangevuld met de dubbele paspoorten van de ontelbare ‘gezinsherenigingen’. Niet één, maar duizenden Paarden van Troye staan in onze steden op de meest strategische plaatsen. Och, ze zijn zo lief, Meneer! Maar een Europese Oekraïniër, orthodox, volledig aangepast, goede stielman, enz, wordt uitgewezen…

    Wat bewijst dat de Islam reeds ons land in bezit heeft genomen.

    De Val van Constantinopel (1453) en deze van Alexandrië (641): beste lezer, ondergetekende heeft die twee door elkaar gehaald voor wat betreft de verbranding van de manuscripten met alle bekende wetenswaardigheden sedert het begin der tijden, tot dan. Wikipedia, waarschijnlijk onder druk van de omstandigheden, beschrijft de vernietiging van deze bibliotheek als ‘Over de precieze toedracht hiervan zijn de meningen verdeeld’.

    Nee, beste Wiki, U kletst maar wat uit Uw nek. U lijkt wel de VRT!!!!! Er wordt zelfs ginnegappend beweerd door de Islammers, dat de Sultan of de Kalief bij zijn ondergeschikten navraag deed over wat in die boeken allemaal wel mocht te lezen staan. Was het tegen de Koran, in het vuur daarmee. Stond er iets in dat ook in de Koran voorkwam, dan zag hij geen reden om die te bewaren. Ook in dat tweede geval: in het vuur ermee. De Moslim-archieven zelf verhalen met enige trots, dat nog maandenlang de verwarming kon gestookt worden met dat soort duivelsboeken der Christenen.

    Onderhand weten we wel, dat de zaken nog veel eenvoudiger liggen. Alles dat ouder is dan de Islam, moet verdwijnen, zodat er later kan beweerd worden, dat er helemaal niets was voor Mohammed op aarde verscheen.

     

    *

    De Waarheid over de Kruistochten en de Islamitische Jihad

    *

    Sinds de aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Center en de Pentagon in de Verenigde Staten horen we regelmatig zogenaamde “deskundigen” uitleggen dat met name de middeleeuwse Kruistochten en het Westerse imperialisme de oorzaak zijn voor de diepgewortelde haat van islamisten en jihadisten tegenover het vrije Westen.

    Gezien de historische expansiedrift en de gewelddadige geschiedenis van de islam sinds de oorsprong in de 7e eeuw (571-632 n. Chr.), is deze stelling met enig gezond verstand nauwelijks te verdedigen.

    Sommigen gaan zelfs zover om te beweren dat “de Kruistochten één van de directe oorzaken zijn die geleid hebben tot het Midden Oosten conflict van vandaag.” [Karen Armstrong] Door dit te beweren wordt er niet alleen onrecht gedaan aan de historische feiten, maar wordt de islam ook nog eens verheerlijkt en geromantiseerd als een vredelievende godsdienst die gen enkel kwaads in zin had, maar slachtoffer is geworden van een christelijk complot. Waarmee tegelijkertijd de directe bewijzen vanuit de Koran en invloeden uit de Islamitische traditie wat betreft de haat tegenover niet-gelovigen (Joden en Christenen) en het verspreiden van de islam door middel van de jihad gemarginaliseerd worden door deze zogenaamde “deskundigen.”

     

    Een U.S. News & World Report artikel neemt het als een vanzelfsprekende waarheid aan dat “de Kruistochten een diepe wrok tegen het Westen hebben achtergelaten bij moslims welke tot op de dag van vandaag nog doorwerkt.” Hoewel Amerika nog een onontdekt werelddeel was tijdens de Kruistochten in het Midden Oosten (1095-1291 n. Chr.), zien de islamisten Amerika nog steeds als de Grote Satan en kan dit alles verklaard worden als een direct gevolg van de middeleeuwse Kruistochten. Het bewuste artikel werd geschreven door Andrew Curry[1] en voor het eerst gepubliceerd op 31 maart 2002 (The first Holy War – During the Crusades, east and west first met on the battlefield) en daarna, bewerkt, opnieuw gepubliceerd op 7 april 2008 (The first Holy War – the truth about the epic clash between east and west).

     

    De toonzetting is duidelijk: de Kruistochten waren een barbaarse onderneming uitgevoerd door wrede “christenen” en bedacht door een corrupte paus. Terwijl Saladin en zijn Arabische legers vooral bestonden uit edelmoedige en nobele krijgers die niets anders deden dan het verdedigen van “hun land.” De historische feiten vertellen het verhaal geheel anders. De Kruisvaarders waren niet wreder (of minder wreed) dan hun arabische tegenhangers en Saladin was ook niet de geromantiseerde persoonlijkheid uit films als “Kingdom of Heaven.”

     

    Ook in Nederland worden de kinderen op scholen met dezelfde leugenachtige argumenten geïndoctrineerd. Dat hiermee de historische waarheid geweld wordt aangedaan, schijnt de leerkrachten niet te deren. Op de website van SchoolTV kan je bijvoorbeeld een uitzending bekijken over de Kruistochten [hier en hier]. De begeleidende teksten laten duidelijk zien vanuit welke hoek er gedacht moet worden:

     

       Clip 1:

     

       “De paus riep in een vergadering alle christenen op om op kruistocht te gaan. Een tocht naar Jeruzalem om daar de moslims te verdrijven en de heilige plaatsen te redden… De keizer in Byzantium was bang dat de moslims zijn Byzantijnse rijk zouden veroveren. Hij stuurde daarom een brief naar de paus in Rome waarin hij hem om hulp vroeg. De paus was de leider van de Christenen in Europa en een machtig man. Hij zag een kans om zijn macht te vergroten en besloot de keizer van Byzantium te hulp te komen. Hij verzon een manier om de mensen enthousiast te krijgen voor een kruistocht tegen de moslims.”

     

       “Op een grote vergadering zei hij:

     

           “Moslims hebben de heilige stad Jeruzalem veroverd. Er worden Christenen gemarteld en gedood; mannen, vrouwen, kinderen, ja zelfs babies.”

     

       Dat was niet waar, maar de paus sprak het woord van God. De paus beloofde ook dat iedereen die aan de kruistochten meedeed, een plekje in de hemel zou krijgen. Zijn oproep ging als een lopend vuurtje door heel Europa. En iedereen die het hoorde, wilde meedoen met de kruistocht en de mensen riepen: God wil het! God wil het!”

     

       Clip 2:

     

       “Op 15 juni 1099 viel het kruisleger aan. Na een heftige strijd wisten ze Jeruzalem binnen te dringen. De kruisvaarders waren door het dolle heen. Ze doden alle inwoners van de stad, 30.000 mensen. Mannen, vrouwen, kinderen, ja zelfs babies. Jeruzalem was veroverd.”

     

       “Een ridder schreef:

     

           “De moslims hebben hun verdiende loon gehad. Er is bloed gevloeid, maar gelukkig alleen moslimbloed. De heilige plekken die zo lang moesten lijden onder de moslims, zijn weer bevrijd”.”

     

    Dit begeleidend stukje van SchoolTV is een beschamende en eenzijdige voorstelling van de werkelijkheid. De moslims worden voorgesteld als slachtoffers, immers waren zij het die werden verdreven en afgeslacht. Het zijn de Kruisvaarders die wreed zijn en over de wreedheden van moslims wordt niets gezegd. Maar het was juist de islam die in de honderden jaren voorafgaand aan de Kruistochten systematisch alle vroeg-christelijke gemeenschappen en steden onder de voet gelopen en vernietigd hadden. Deze christelijke gemeenschappen bestonden al voor het ontstaan van de islam, zoals bijvoorbeeld Antiochië en christelijke gemeenschappen in het huidige Israel, Turkije en Egypte.

     

    Het feit dat er pelgrims, op reis naar de christelijke Heilige Plaatsen door moslims werden vermoord, wordt een leugen genoemd. Hoewel dit toch een gedocumenteerd historisch feit is. Ook wordt er een oorlogszuchtig religieus fanatisme aan de eerste Kruisvaarders toegeschreven die in de vroeg-christelijke kerk juist totaal afwezig was. De jihad gedachte en het martelaarschap voor God is een typisch islamitische traditie en het christendom is hierdoor uiteindelijk weliswaar beïnvloedt, maar dit soort religieus fanatisme had met de eerste Kruistocht minder te maken dan de “deskundigen” ons willen doen geloven en het aanwezige fanatisme stond volledig in de schaduw van de islamitische jihad gedachte. In feite was de eerste Kruistocht zelfs een knullig en onprofessioneel georganiseerde expeditie die wonderwel toch slaagde. Maar het had niets te maken met professioneel georganiseerde ridder legers die het martelaarschap voor God en de religieuze jihad voor ogen hadden, zoals die wel binnen de islam bekend waren. De moderne politiek correcte, maar historisch gezien onjuiste, weergave van feiten beïnvloeden een hele nieuwe generatie met eenzijdige halve waarheden, waardoor het moeilijker wordt om de feitelijke waarheid te blijven onderscheiden.

     

    Om een juist en goed begrip van de historische achtergronden van de Kruistochten te verkrijgen is het dus nodig om de historische feiten te laten spreken. We hebben hier immers te maken met “deskundigen” die de opinie proberen te beïnvloeden door het verspreiden van ongefundeerde artikelen en de bewering dat de Kruistochten mede verantwoordelijk zijn voor de islamitische jihad tegen het westen.

     

    In een interessante column van Vincent Carroll, staflid van de [inmiddels gefuseerde] Rocky Mountain News in Denver, wordt dieper ingegaan op de gewelddadige geschiedenis van de Islam voorafgaand aan de Kruistochten.

     

    Hij schrijft dat als je het U.S. News & World Report artikel over de Kruistochten leest, je toch haast aan een grap moet denken.

     

       “Zij kunnen niet serieus verkondigen dat de Kruistochten “de eerste grote slag was tussen de Islam en het Westerse Christendom” en het in hoofdletters “de eerste Heilige Oorlog” noemen.”

     

       Geen enkele nuchtere journalist of historicus kan beweren dat “tijdens de Kruistochten, het Oosten en het Westen elkaar voor het eerst tegenkwamen op het slagveld” en tegelijkertijd verwachten dat een lezer, die zelfs maar een gemiddelde kennis van de wereldgeschiedenis heeft, niet geschokt uit zijn stoel zou springen.

     

    Vincent Carroll noemt het een grap dat het U.S. News & World Report artikel, Akbar Salahuddin Ahmed citeert, de Ibn Kaldun chair of Islamic studies [American University in Washington D.C.] en U.S. Navy Academy [Annapolis], die plechtig volhoudt dat

     

       “de impact van de Kruistochten een historische herinnering creëerde die ons tot op de dag van vandaag is bijgebleven – de herinnering aan een lange Europese moordpartij.”

     

    Carroll geeft terecht aan dat

     

       “geen enkele serieus opinieblad een dergelijke verklaring zou publiceren zonder enige vermelding van wat er gebeurd is vóór 1099 en de plundering van Jeruzalem door de metgezellen van Tancred van Galilea en Godfried van Bouillon.”

     

    Iedereen die onderzoek doet naar het islamitisch-christelijk conflict vanaf het ontstaan van de islam ontdekt dat er al vele grote veldslagen plaats hadden gevonden tijdens de 500 jaar die voorafging aan de val van Jeruzalem in 1099 door de Kruisvaarders. En dat al deze veldslagen het gevolg waren van de islamitische “Blitzkrieg” vanuit Arabië die, hoewel het Midden Oosten en Noord-Afrika het hart van de christelijke nederzettingen waren, de gehele wereld trachtte te onderwerpen aan de islam, zowel naar het noorden, oosten en westen.

     

    Volgens Carroll zullen sommigen tegenwerpen dat ze niet beweren dat de Kruistochten de eerste slag was tussen moslims en christenen. Maar wel dat het de eerste slag was tussen de islam en het “Westerse Christendom.” Daarmee zeggende dat Arabisch islamitisch imperialisme in het Midden Oosten en Noord Afrika niet meetelt. Zo kan een “expert” mooi om de hete brij heen praten, ‘we laten de gewelddadige en agressieve expansiedrift van de islam buiten beschouwing en focussen ons alleen op de gebeurtenissen tijdens de Kruistochten’ (500 jaar na het ontstaan van de Islam) als resultaat van Westers imperialistisch Christendom.

     

    Maar laten we het eens van de andere kant bekijken, en niet vanuit een islamitisch perspectief. Als er in die eerste 500 jaar na het ontstaan van de islam een constante dreiging is uitgegaan van deze nieuwe religie en gaandeweg alle christelijke, joodse en traditionele gemeenschappen van het Midden Oosten, Arabië en Noord Afrika door middel van islamitische jihad veroverd is, waarom is het dan niet redelijk om deze islamitische veroveringsdrang een “historische herinnering” te noemen voor zowel christenen als joden? Net zoals de impact van de Kruistochten voor de islamieten een “historische herinnering” is geworden. En waarom worden de Kruistochten de “eerste Heilige Oorlog” genoemd, terwijl de islamieten “de jihad tegen de ongelovigen” vanaf het allereerste begin van hun expansiedrift benadrukt hebben.

     

    Als we kijken naar de feiten dan blijkt dat de Kruistochten niet de eerste grote slag was tussen de islam en het Christendom, zelfs niet tussen de islam en het, als zodanig gedefinieerde, Westerse Christendom wat toen als het niet-orthodoxe Europa gezien zou moeten worden. Sterker nog, er waren vele grote veldslagen tussen de islam en het Christendom voorafgaand aan de Kruistochten, waarbij de islam de agressieve, gewelddadige en expansionistische religie is. En overal waar de islam kwam werd de bevolking gedwongen zich te bekeren tot de islam of als dhimmi [niet-moslims] te leven onder de moslims met alle discriminerende regels die hen werden opgelegd.

    Opkomst van de islam. Binnen een eeuw werd er een aaneengesloten islamitische zone gevormd van India tot aan de Atlantische oceaan.

     

    Samenvatting van de geschiedenis van de islamitische jihad tot aan de eerste Kruistocht

     

           Voorafgaand aan de expansie van de islam over het Midden Oosten, heeft Mohammed al vele veldslagen moeten leveren om de islam te vestigen in Arabië tegen Arabische animistische, christelijke en joodse stammen. Mohammed was in het begin niet sterk genoeg om militair staande te blijven en sloot daarom ook vele verdragen om ze later, eenmaal op volle oorlogssterkte, met evenveel gemak te verbreken. Mohammed heeft in die periode de joodse gemeenschappen één voor één uitgemoord, vooral omdat de joden niet wilden erkennen dat Mohammed de profeet van God en de islam een verbeterde versie van het judaïsme zou zijn. Zo zijn de joodse stammen van Medina (624) en Khaybar (628-641) uitgemoord door de islamitische legers van Mohammed.

           De Taboek expeditie. In 630 n. chr (om precies te zijn van oktober tot en met december) lanceerde Mohammed zijn eerste islamitische expeditie tegen christenen in Arabië. Dit was na de verovering van Mekka in januari 630. Volgens islamitische bronnen had Mohammed de beschikking over 30.000 strijders en 10.000 ruiters, allen bereid te vechten voor de islam. Het gerucht was dat er een groot byzantijns leger optrok richting Arabië, maar dit was slechts een gerucht en is nooit daadwerkelijk gebeurd. Onderweg naar Taboek, liet Mohammed regelingen treffen met andere christelijke arabische stammen in het noorden van Arabië en verplichtte hen om een belasting te betalen, de Jizya belasting, waardoor ze gevrijwaard bleven van een islamitische aanval met als gevolg dood en vernietiging. Eenmaal aangekomen bij Taboek bleek er helemaal geen Byzantijns leger te zijn en moest Mohammed onverrichter zake terugkeren naar Mekka. Het was Mohammed zelf die de eerste moslimgeneraties inspireerde tot verovering, expansie en geweld.

           In 633 veroveren de moslims de regionale hoofdstad Al-Hira in Perzisch Mesopotamië (tegenwoordig Irak). De moslims werden geleid door Khālid ibn al-Walīd. Hij was een vroege metgezel van Mohammed en één van de meest succesvolle (en wrede) militaire leiders van de geschiedenis. Onder zijn militaire leiding verbreidde de islam zich over Arabië, Mesopotamië en Syrië in een korte tijd van 632 tot 636.

           In 633 n. chr. veroverden de moslims de christelijke stad Antiochië (nu Turkije).

           Moslimlegers veroveren Damascus in 635 en maken het de hoofdstad van het islamitisch Kalifaat. Tevens veroveren ze Gaza in 635.

           In augustus 636 versloegen de moslimlegers een groot Byzantijns leger tijdens de slag bij Jarmoek. Het Byzantijnse leger was gestuurd door Keizer Heraclius om verloren christelijke gebieden te heroveren. De moslimlegers werden geleidt door Khālid ibn al-Walīd. Deze overwinning was een belangrijke stap in de expansiedrift van de islam en legde de weg open voor de verovering van grote delen van de toenmalige christelijke wereld in Anatolië (nu Turkije) en de oostelijke landen aan de Middellandse Zee. Uit deze tijd stamt waarschijnlijk de islamitische filosofie van de dood: “Wij hebben de dood meer lief dan het leven. Zij hebben het leven meer lief dan de dood.” Het credo van de jihadist.

           In november 636 versloegen de moslimlegers definitief de Perzische legers in de slag bij al-Qādisiyyah, wat de feitelijke verovering betekende van grote delen van Iraq en de weg open legde voor de verovering van het Perzische Rijk (Iraq, Iran en Afghanistan) tot en met Pakistan.

           In 637 gaf patriarch Sophronius Jeruzalem, die toen in handen was van de Byzantijnen, over aan de Arabieren onder leiding van kalief Umar ibn al-Khattab.

           In 639 valt caesarea (in Israël) in handen van de moslimlegers.

           Moslimlegers vallen delen van Armenië binnen in 639 en komt uiteindelijk geheel in Arabische handen in 694. Ze verkrijgen autonomie onder Arabisch bestuur als het Emiraat van Armenië.

           Van 639-642 veroveren de moslimlegers Egypte op de Byzantijnen.

           In 641 veroveren moslimlegers onder leiding van generaal Amr ibn al-As Alexandria (Egypte) en vernietigen ze de wereldberoemde Bibliotheek van Alexandria, hoewel dit betwist wordt.

           Het Perzische Sassanid Rijk wordt in 5 jaar tijd definitief verslagen. In 642 wordt de slag bij Nahavand gewonnen door de moslimlegers en volgelingen van Zoroaster worden vervolgd en vermoord. Tegen 650 na chr. is het gehele Perzische Rijk tot aan de Kaspische Zee islamitisch bezit.

           De moslimlegers wenden zich nu ook richting Noord Afrika waar, sinds het ontstaan van het Christendom, enkele van de oudste christelijke gemeenschappen bestaan. De bekende kerkelijke leider en bisschop Augustinus van Hippo wordt hier geboren (in de West-Romeinse provincie Africa, tegenwoordig noord-oost Algerije en noord-Tunesië). Tripoli (nu hoofdstad van Libië) wordt door moslimlegers veroverd in 643.

           Van 640-720 wordt de Shari’a (islamitische Wetgeving) ingesteld in Iran, Afghanistan en delen van Pakistan

           Vanaf 649-650 heeft het Byzantijnse Cyprus 300 jaar lang te lijden onder voortdurende aanvallen van islamitische legers en wordt het afwisselend bestuurd door Arabische of Byzantijnse heersers. Geen enkele oud-byzantijnse kerk overleeft deze periode, vele steden worden met de grond gelijk gemaakt.

           Tussen 643 en 707 veroveren de moslimlegers geheel Noord Afrika. Hierbij worden de oude christelijke gemeenschappen geplunderd, vermoord, schatplichtig gemaakt of verdreven. Het oude Carthago (de stad Tunis in Tunesië is gebouwd met stenen van de ruïnes van Carthago) wordt in 697 totaal verwoest.

           De moslimlegers belegeren de hoofdstad van het christelijke Byzantijnse Rijk, Constantinopel (nu Istanboel), voor de eerste keer van 674 tot 678. Ook de tweede belegering van 717 tot 718 heeft geen succes en loopt zelfs op een grote nederlaag uit voor de moslimlegers, zowel op het land als op zee. Uiteindelijk valt het verzwakte Constantinopel in 1453 in handen van de islamitische Ottomanen.

           In 674 na chr. staan de moslimlegers al aan de oevers van de Indus Rivier in Pakistan.

           Tussen 688-692 wordt de Rotskoepel gebouwd in Jeruzalem.

           Vanaf 650 vallen moslimlegers Algerije binnen. In 700 wordt Algiers (hoofdstad van Algerije) veroverd door de moslimlegers en is het christendom verdwenen in Noord Afrika. De moslimlegers bestrijken nu ook het Europese vasteland.

           De moslimlegers veroveren in 710-713 de gehele indusvallei (nu gelegen in Afghanistan, Pakistan, Kashmir en west- en midden-India). Het hindoeïsme en Boeddhisme worden verder teruggedrongen.

           In 711 stak de Moorse en islamitische Generaal Tarik ibn Ziyad met 7000 jihadisten de Straat van Gibraltar over en versloeg Koning Roderik in een beslissende slag wat vrijwel geheel Spanje onder islamitisch bestuur bracht. De Moorse overheersing van Spanje wordt in het Westen vaak geroemd als een voorbeeld van gematigd islamitisch bestuur. Hoewel het zeker waar is dat de Moren een rijke cultuur ontwikkelden in Spanje samen met de joden en christenen, was de realiteit niet zo sprookjesachtig. Onder de Moren waren de joden en christenen ook tweederangsburgers en waren er allerlei discriminerende wetten van kracht. Daarnaast waren er geregeld opruiingen en aanvallen op christenen en joden, waardoor ze hun leven nooit helemaal zeker waren en nam de islamisering van de bevolking hand over hand toe. Toch verloren de islamitische legers vanaf 722 gaandeweg meer terrein en namen christelijke koninkrijken langzamerhand weer bezit van Spanje. Het zou nog tot 1492 duren vooraleer de laatste islamitische weerstand gebroken was.

           In 714-716 veroveren de moslimlegers Lissabon. Na even kort heroverd te zijn door Alfons II van Asturië (798) viel het al weer snel in handen van de moslims.

           Vanaf 710 vielen islamitische bendes Sardinië binnen en zorgden ervoor dat de kuststreken ontvolkten en de bewoners de binnenlanden invluchten. In 846 kwam het eiland in bezit van de moslims, deze bezetting duurde ongeveer 150 jaar. Tegen het jaar 1000 n. chr. was Sardinië weer in bezit van het Rooms-Katholieke Rijk.

           In 719 wordt Cordoba de zetel van de islamitische gouverneur van het gebied Cordoba. In 756 wordt de stad de hoofdstad van het “Emiraat van Cordoba” en in 929 het nog machtigere “Kalifaat van Cordoba“, wat feitelijk over heel “al-Andalus” [Spanje] regeert.

           Narbonne wordt door Al-Samh ibn Malik al-Khawlani, gouverneur van Al-Andalus, in 719 of 720 ingenomen. De stad werd hernoemd tot Arbunah en veranderd in een militaire basis voor toekomstige campagnes.

           Na al enkele malen Frankrijk binnen getrokken te zijn, worden de moslimlegers in 721 verslagen door Odo van Aquitanië tijdens de slag bij Toulouse.

           In 725 hadden de moslimlegers meer succes onder leiding van Anbassa ibn Suhaym al-Kalbi en veroveren ze opnieuw Narbonne, Carcassonne, Nîmes en komen tot Autun in Bourgondië. Tevens komen de Kopten (Egyptische christenen) in opstand tegen de moslim overheersers in Egypte vanwege de hoge belastingen die alleen zij moeten betalen aan het moslimbewind.

           In 732 trok Emir Abd el Rahman [gouverneur van Spanje] Frankrijk binnen en veroverde Bordeaux op Odo van Aquitanië en trok verder noordwaarts helemaal tot aan de Loire.

           De moslimlegers onder aanvoering van Emir abd el Rahman werden in 732 door Karel Martel verslagen in de slag bij Poitiers (Tours). De uitkomst van deze veldslag bracht de noordwaartse expansie van de islam uit Spanje tot staan en wordt traditioneel beschouwd als een keerpunt in de opmars van de islam in Europa. In de daaropvolgende jaren heroverd Martel Zuid-Frankrijk op de moslims.

         In 739 versloeg de Byzantijnse keizer Leo III the Isaurian de moslimlegers van Hisham ibn Abd al-Malik, geleidt door zijn broer Sulayman tijdens de slag van Akroinon. Met deze overwinning verdreef hij de moslimlegers uit Klein-Azië. Leo III was ook de keizer die Constantinopel behoedde tijdens de 2e belegering van de stad in 717. Dankzij zijn overwinningen heroverde het Byzantijnse Rijk verloren gegaan gebied na een periode van opeenvolgende veroveringen door de moslimlegers in Klein-Azië.

           In 777 vragen Moorse heersers van Barcelona, Zaragoza en Gerona Karel de Grote om hulp tegen de Emir van Cordoba. Karel de Grote verovert Pamplona, maar besluit zijn veldtocht te staken als het niet lukt om Zaragoza te veroveren. Op de terugtocht wordt zijn achterhoede overvallen door Basken bij Roncesvalles en afgeslacht. In 792 werd er door Hisham I, de Emir van Córdoba, opgeroepen tot een jihad tegen de Franken. Opnieuw vallen moslimlegers Zuid-Frankrijk binnen, maar worden daar bij Orange verslagen door legeraanvoerder Willem van Gelonne.

           In 813 worden veel christenen in Israel door moslimbendes overvallen en gedood. De meeste christenen vluchten het land uit.

           Moslimlegers veroveren Kreta in 826, plunderen de Griekse eilanden in 827 en vielen Sicilië aan en veroverden Sardinië in 827. In 831 veroveren de moslimlegers Palermo. Tijdens de slag om het Byzantijnse Sicilië ontmoeten de moslimlegers veel tegenstand waardoor het meer dan 100 jaar duurde voordat de moslims het hele eiland in hun bezit kregen in 965 en het transformeerden tot het Emiraat van Sicilië.

           Gedurende de 7e en de 8e eeuw heeft Marseille veel te lijden gehad van islamitische zeerovers en in 838 wordt Marseille uiteindelijk veroverd door de moslims. Nice heeft aanvallen te verduren in 813, 859, 880 en 942. In 888 hebben de moslimlegers een basis ingericht in Fraxinet vlakbij Frejus in de franse Provence. Tijdens deze periode heeft ook Corsica te lijden onder de islamitische aanvallen.

           In 855 komen christenen uit de voormalig Byzantijnse stad Hims (Syrië) in opstand vanwege nieuwe dhimmi belastingen opgelegd door het islamitisch kalifaat. Deze opstand heeft geen schijn van kans en wordt hardhandig neergeslagen door de christelijke leiders te doden, de christenen te verbannen uit de stad, en alle kerken te verwoesten.

           Vanaf 838 vielen moslimlegers Zuid-Italië binnen. In 840 veroverden ze Taranto en Bari. En in 841 viel Brindisi in moslimhanden, Capua werd met de grond gelijk gemaakt, en werd Benevento van 840 tot 847 en van 851-852 bezet. Rome, de hoofdstad van het Roomse Rijk, werd driemaal belegerd (843, 846 en 849), maar alle drie pogingen faalden, hoewel het ze lukte om Rome in 846 te plunderen en het Vaticaan te beschadigen. Het eiland Malta viel in 870 in moslimhanden. In 882 hadden de moslims een basis tussen Napels en Rome. Pas in 915 verloren ze deze basis tijdens de slag bij Garigliano. In 873 verwoesten moslimbendes het klooster van San Vincenzo al Volturno en in 882 en opnieuw in 883 werd het klooster van Monte Cassino door moslims geplunderd en verwoest. Bij die laatste aanval werd de abt Bertharius en enkele monniken vermoord. In 918 kwam Reggio Calabria onder moslimbewind. Genua wordt in 934 aangevallen en La Spezia in 935. De moslimlegers veroveren daarna Asti en Novi Ligure in Piemonte (Noord-Italië). Van 942-964 veroveren ze Savoie en bezetten zelfs een gedeelte van Zwitserland van 952-960. De Zwitserse plaatsnaam Saaz herinnert nog aan deze islamitische aanwezigheid. Pisa werd in 1004 geplunderd door moslimlegers.

           Tegen het einde van de 9e eeuw vestigen moslimpiraten zich langs de Zuid-Franse en Noord-Italiaanse kust. Ook in Oosterse richting vestigen de moslimpiraten havens, zoals in Sicilië, Kreta, Cyprus en Zuid-Italië. Van 824 tot 961 beheersen moslimpiraten de gehele Middellandse Zee. Deze islamitische Barbaarse Corsairs vormden in de 11e eeuw een alliantie van moslimpiraten die tot en met de 19e eeuw actief bleven. Ze opereerden vanuit havens als Tunis, Tripoli, Algiers, Salé en havens in Marokko. In de Middeleeuwen werd de Noord Afrikaanse kustlijn door de Europeanen de Barbaarse Kust genoemd vanwege deze moslimpiraten. Hun werkgebied besloeg de gehele Middellandse Zee, de Noord- en West Afrikaanse kustlijn en de Noord Atlantische zee zover als Ierland en IJsland, waar zelfs enkele aanvallen uitgevoerd zijn. Doel was vooral het ontvoeren van christenen en Afrikanen en hen verkopen als slaven op slavenmarkten. Daarnaast vernietigden ze duizenden Spaanse, Franse, Italiaanse en Britse schepen. Volgens schattingen zijn 800.000 tot 1,25 miljoen Westerse slaven op deze manier gevangen en verkocht.

           In 904 plunderden moslimlegers de Griekse stad Saloniki.

           In 937 worden christelijke Heilige Plaatsen in jeruzalem door moslims verwoest. De Kerk van het Heilig Graf wordt plat gebrand. Ook andere kerken worden verwoest. In 966 zijn er opnieuw vervolgingen van christenen in Jeruzalem. In 1003 wordt de kerk van St. Marcus in Fustat, Egypte, verwoest. In 1003 wordt tevens de kerk van Het Heilig Graf opnieuw verwoest, ditmaal in opdracht van Al-Hakim bi-Amr Allah. In 1004, 1005 en 1012 vaardigt al-Hakim discriminerende decreten uit tegen joden en christenen.

           In 1048 is de restauratie van de kerk van het Heilig Graf voltooit en in 1055 wordt het eigendom van de kerk van Het Heilig Graf in beslag genomen door de moslimautoriteiten.

           Moslimlegers, bestaande uit Almoraviden, veroveren West-Ghana in Afrika. Almoraviden, (ook wel bekend als Moerabitoen) zijn een coalitie van west-Saharische Berbers; volgelingen van islam, gefocust op de koran, de hadith en de Malikitische wet.

           In 1064 verovert Mehmed Alp Arslan met zijn moslimleger Caesarea, de hoofdstad van Cappadocië (nu Turkije), en opnieuw geheel Armenië en Georgië.

           In 1068 valt Alp Arslan het Byzantijnse Rijk binnen, maar Keizer Romanus IV Diogenes lukt het om de moslimlegers terug te dringen tot over de Eufraat in Iraq. In 1071 komt het opnieuw tot een treffen en wordt een groot Byzantijns leger onder aanvoering van Keizer Romanus IV Diogenes verslagen door de moslimlegers van Mehmed Alp Arslan tijdens de slag bij Manzikert. Door deze nederlaag was de machtsbalans in het voordeel van de islamitische turken beslecht en speelde het Byzantijnse Rijk een bijrol in Klein-Azië. Hierna viel Alp Arslan, het land van zijn voorvaderen, Turkistan aan. De Slag van Manzikert was de aanleiding voor de Eerste Kruistocht van de christenen naar het Heilige Land (1096-1099).

           In 1071 trokken de islamitische turken Israël binnen en in 1073 veroverden ze Jeruzalem.

           In 1075 wordt Nicea (nu Iznik in Turkije) veroverd door de moslimlegers en tot hoofdstad van Anatolië gemaakt.

           In 1094 vraagt de Byzantijns keizer Alexios I Komnenos het christelijke westen om hulp tegen de moslim invasies van zijn gebied; deze Seldsjoeken zijn moslim turken van oosterse origine. In 1095 preekt Paus Urbanus II de eerste kruistocht; ze veroveren Jeruzalem in 1099.

           En zo kunnen we doorgaan, want ook na de eerste christelijke kruistochten bleven de islamitische aanvallen op Europa doorgaan. Zoals vermeld viel Constantinopel in 1453, waarna de weg open lag voor de moslimlegers om Europa vanuit het Oosten te veroveren. Wenen is zelfs tweemaal belegerd, in 1529 en in 1683, door de turkse islamitische Ottomanen. Deze turkse Ottomanen heersten lange tijd over de Balkanlanden.

           Paul Fregosi geeft in zijn boek “Jihad in the West,” aan dat gedurende de expansiedrift van de islam “een groot gedeelte van Europa veroverd is door moslims, soms eeuwenlang bezet is gehouden, soms verwoest en soms geislamiseerd. Landen en gebieden als Spanje, Portugal, Frankrijk, Italië, Sicilië, Oostenrijk, Bosnië, Servië, Kroatië, Hongarije, Roemenië, Walachië, Albanië, Moldavië, Bulgarije, Griekenland, Armenië, Georgië, Polen, Oekraïne, en Oost-en Zuid-Rusland; allen waren jihad oorlogsgebieden.”

           En is het tevens ook niet een feit dat de islamitische expansiedrift de moslimlegers brachten tot in het Verre Oosten, zover als Afghanistan, Pakistan, Noord-India, en China?

           Piers Paul Read schrijft in zijn boek “The Templars: The Dramatic History of the Knights Templar, the Most Powerful Military Order of the Crusades” (1999), dat “vanaf het moment dat Mohammed zijn eerste expeditie organiseerde, de christelijke perceptie van oorlog voeren tegen de islam slechts bestond uit het verdedigen van het Christendom of het bevrijden en heroveren van gebieden die de christenen met recht toebehoorden.”

    Opkomst van de islam. Het expansionisme van de islamitische wereld tot aan 1500 na chr.

     

    Laat het duidelijk zijn dat dit niet bedoeld is als een verdediging voor de Kruistochten, want deze waren op zichzelf genomen gewelddadig en niet in de geest van hun leider Jezus Christus. Waar het echter omgaat is om de feiten te laten spreken met betrekking tot de oorsprong en karakter van de Kruistochten. Want wie durft na het lezen van deze opsomming van feiten nog te beweren dat de islam een religie van vrede is en dat de moslims willoze slachtoffers waren ten tijde van de Kruistochten?

     

    De islam heeft vanaf haar oorsprong de wereld willen onderwerpen aan de islam, aan Allah en aan Mohammed. En dit hebben ze vanaf haar oorsprong gedaan door middel van jihad. In dit opzicht kunnen we de Kruistochten terecht zien als de eerste grote reactie van de christelijke wereld op de expansionistische en gewelddadige islam. En niet zoals sommige “historici” ons willen doen geloven dat de Kruistochten een gevolg waren van een agressieve en imperialistisch Christendom.

     

    Het ergste van alles is dat door dit te zeggen de jihadisten onder de moslims gesterkt worden in hun haatgevoelens jegens christenen en het vrije Westen. Het gaat zelfs zover dat sommige jihadisten geloven dat zij moslimland heroveren als ze spreken over jihad tegen Israel, Spanje en Turkije, terwijl het juist de islam was die deze landen binnengevallen, veroverd en geïslamiseerd hebben. Waar het de christenen gelukt is om gebied te heroveren, dan was dat slechts het terugnemen van wat al rechtsgeldig van hun was.

     

    Timothy Furnish zegt in zijn artikel “How the media misconstrue Jihad and the Crusades,” dat

     

       “de kruistochten in het geheel niet de eerste keer waren dat moslims en christenen met elkaar vochten, maar dat het in feite wel de eerste keer was dat christenen, na ruim 4 eeuwen van nederlaag op nederlaag, eindelijk terugsloegen.”

     

    In zijn artikel “The Crusades in the Checkout Aisle: Crusade nonsens from the U.S. News & World Report,” gaat Thomas F. Madden[2] wat dieper in op het stuk van Andrew Curry in het U.S. News & World Report. Hij wijst op enkele veel voorkomende algemeenheden die in de discussie omtrent de Kruistochten blijkbaar als vaststaand worden aangenomen.

     

    Zo gaat hij in op het fabeltje dat de verovering van Jeruzalem door de Kruisvaders in 1099 gepaard ging met een massale slachting van de bevolking in de stad, zodat “het bloed kniehoog door de straten van Jeruzalem liep.” Andrew Curry verwijst ter vergelijking in zijn stuk op de verovering van Jeruzalem door de “barmhartige” Saladin in 1187, omdat de christelijke inwoners vrijelijk de stad mochten verlaten, na het betalen van een losgeld en hen geen haar gekrenkt werd. Madden wijst erop dat geen enkele geleerde de overdreven verslagen accepteert als bewijs voor de zogenaamde slachtingen in 1099. Geen enkele van deze verslagen komen namelijk van ooggetuigen. De verslagen die gebruikt worden komen van Europese Kroniekschrijvers die maar al te graag een reinigingsritueel wilden beschrijven alsof het kwaad volledig uitgeroeid diende te worden in de stad. Authentieke moslimbronnen die schrijven over het verlies van Jeruzalem beschrijven dat er hooguit enkele duizenden doden te betreuren waren. Iedereen die Jeruzalem op een kaart bekijkt uit die tijd kan nagaan dat het onmogelijk is om op die manier kniehoog in het bloed te staan in de straten van Jeruzalem. Zelfs als alle mensen in de gehele regio afgeslacht waren, zou dit nog niet mogelijk zijn geweest. Een belangrijke toevoeging is dat het zowel voor christenen als voor moslims een normale Middeleeuwse gewoonte was om manschappen die zich niet wilden overgeven toch te doden als ze levend gevangen waren genomen. Ook is het volgens Madden niet waar dat Saladin de christenen in 1187 gespaard zou hebben vanwege zijn tolerantie en wijsheid.

     

    Het was tijdens het beleg van Jeruzalem in 1187 zeker Saladins bedoeling geweest om de christelijke verdedigers van de stad te doden als vergelding voor 1099, maar de verdedigers van Jeruzalem hadden een vrije aftocht onderhandeld waarbij ze in ruil beloofden om de moslimbewoners van Jeruzalem niet te doden en de islamitische heilige plaatsen niet te verwoesten. In tegenstelling dus tot wat de moslimverdedigers van Jeruzalem in 1099 deden gaven de christenen de stad in 1187 vredig over aan Saladin en redden zo hun eigen leven, terwijl in 1099 de moslimverdedigers van Jeruzalem vochten tot de dood. Dus in beide gevallen verliep het geheel volgens de maatstaven van die tijd.

     

    Aangezien Curry in zijn artikel erg de nadruk legt op de 3e Kruistocht, krijgt Saladin veel aandacht bij hem. Curry beklaagd zich er dan ook over dat het onterecht is dat Saladin in Westerse bronnen vaak in de schaduw moet staan van zijn tegenstrever, Richard I Leeuwenhart van Engeland. Volgens Madden wijst dit er ook op dat Curry meer geschiedenisboeken moet lezen. Curry wijst de lezer erop dat Saladin door moslims herinnerd wordt vanwege zijn edelmoedigheid hoewel hij te maken had met de haat en agressie van de christenen. Hij vergeet echter dat moslims over de Kruistochten leren door Westerse bronnen en niet de moslimbronnen. De waarheid is dat Saladin in de Westerse bronnen geprezen wordt vanwege zijn ridderlijkheid, maar in moslimbronnen een minder prominente plaats inneemt en andere heersers benadrukt worden zoals Baybars en Qalawun. Deze Egyptische moslimheersers worden in de islam geprezen, omdat ze met succes hun slavenlegers inzetten tegen het Kruisvaarders Rijk, waarbij ze alle tegenstand bruut uit de weg ruimden, steden met de grond gelijk maakten en de bevolking afslachten hoewel ze beloofden hun levens te sparen en tenslotte alle herinneringen aan de Kruisvaarders in Israël en Syrië uitwissen. Het zijn deze die in het Midden Oosten nog steeds bewierookt worden, hoewel ze in Curry’s artikel niet voorkomen.

     

    Ook volgt Curry enkele populaire geschiedkundigen in hun bewering dat “hoewel de Kruistochten militair gezien een mislukking waren, ze wel in aanraking kwamen met de rijke Arabische cultuur” en dat dit ervoor zorgde dat Europa na de Kruistochten de donkere Middeleeuwen achter zich liet en daarna tot grote hoogte kon stijgen dankzij de renaissance. Volgens Madden is ook dit in het geheel niet op waarheid gebaseerd. Er was vrijwel geen intellectuele en culturele uitwisseling tussen moslims en christenen ten tijde van het Kruisvaarders Koninkrijk. De christenen in het Midden Oosten zagen zichzelf als buitenstaanders die een buitenpost van het Christendom bemanden en de christelijke Heilige Plaatsen bewaakten. Ze hadden geen interesse in de bibliotheken van de moslims en die hadden op hun beurt geen interesse in de dingen van de “ongelovigen.” Waar wel interactie was tussen moslims en christenen was Spanje en de luxe goederen uit het Verre Oosten kwamen via Constantinopel en Egypte Europa binnen en niet via het Beloofde Land. De opkomst en ondergang van het Kruisvaarders Koninkrijk had geen invloed op de Middellandse Zeehandel tussen christenen en moslims.

     

    Daarnaast kan gesteld worden dat de Kruistochten er in ieder geval voor gezorgd hebben dat de expansionistische en imperialistische islam een gevoelige slag werd toegebracht en de opmars van de Islam richting Europa in ieder geval tijdelijk tot stilstand werd gebracht. Gaandeweg heroverden de christelijke ridders gebieden als Corsica, Sicilië, Malta, Cyprus en brachten deze opnieuw onder christelijke invloed tot op de dag van vandaag.

     

    Andrew Curry beëindigt zijn artikel door op te merken dat “de erfenis van de Kruistochten, bestaande uit onbegrip en vijandigheid bij moslims, ons achtervolgt tot op de huidige dag.” Maar Thomas F. Madden merkt terecht op dat

     

       “er was en er is vijandigheid tussen de islam en het Westen, dat is zeker. Maar deze vijandigheid was er al eeuwen voor het begin van de Kruistochten. Wat het onbegrip betreft, juist het artikel van Curry, houdt deze traditie in ere.”

     

    post divider

     

    Notes:

     

    [1] Andrew Curry is een in Berlijn wonende journalist die schrijft over onderwerpen als Internationale Zaken, Wetenschap, Cultuur en de Geschiedenis in Centraal Europa.

     

    [2] Thomas F. Madden is Professor in Geschiedkunde en Directeur van het Centrum voor Middeleeuwse en Renaissance Studies aan de Saint Louis Universiteit. Hij heeft als auteur en expert meegewerkt aan bijdragen voor de New York Times, de Washington Post, de Wall Street Journal, USA Today en de History Channel. Recente boeken van zijn hand zijn onder andere “the New Concise History of the Crusades“, “Empires of Trust“, and het bekroonde “Enrico Dandolo and the Rise of Venice.” Hij heeft intensief geschreven en lezingen gegeven over de Oude en Middeleeuwse Mediterrane en over de geschiedenis van het Christendom en de Islam. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen, onder andere de Otto Grundler Prijs in 2005 en de Haskins Medaille in 2007. Hij is op dit moment bezig met het schrijven van een nieuw boek over Venetië.

    Bron

    http://www.crethiplethi.com/de-waarheid-over-de-kruistochten-en-de-islamitische-jihad/global-islam/2010/

     

    *

    De teugels strak aantrekken

    Over dit soort ‘Geschiedenis’ wordt zedig gezwegen. Het vak Geschiedenis op zich is zo goed als helemaal uit de leerplannen verdwenen. Is toch maar ballast, volgens de Linkxe slimmerds die Het Onderwijs in handen hebben.

    Wat wel verteld wordt, is over de heksenprocessen, de brandstapels, de godsdienstiger kwezelarijen waarmee de Pastoor de mensen dom, en de Baron ze arm hield.

    *

    Mag ik jullie aandacht er op vestigen, dat deze ‘false flag-redenering’ het fabrieksmerk bij uitstek is van de Linkxe Kerk? Met een bijkomstigheid de aandacht afleiden van de hoofdzaak: het is een discipline die hen maar weinigen zullen nadoen.

    Voorbeeld I: zondag laatst viel Monsieur Normal, François Hollande, de zwakste president ooit, van zijn voetstuk. De doodsteek voor de Rode Heilsgedachte! Dit feit werd volledig opgeslorpt door een ellenlange her opgediepte reportage over hun eeuwig stokpaardje: de Opwarming van de Aarde.

    Voorbeeld II: Hollande bezorgt de Socialisten een eeuwige schande, maar ja, die postjes, niewaar, alles blijft zoals het was, maar er komt een nieuwe Premier. De vorige heeft, zoals dat heet, zijn verantwoordelijkheid genomen…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    02-04-2014, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1878 - DE NIEF PATATJES ZIJN OP KOMST IN DE OEKRAÏNE. HET LAND LIGT ER AL OMGEPLOEGD BIJ;

    *

    Maandag 31 maart

    Zon 7u31-20u13

    Z Hendrik Werner , Antwerpen

    *

     

     

    *

    De driekleur was gevlucht

     

    Goed voorteken…. Als er maar niet op het gras werd gelopen…..

    *

    In het Zadel

    Dit stukje gaat over een oude, en een nieuwe president. De oude werd nooit wettelijk aan kant geschoven, en de nieuwe nooit wettelijk aangesteld. Het is een rebus, door de EUSR gewild, in de hoop er zelf beter van te worden.

    Door de kuiperijen van deze EUSSR loopt er nu in Oekraïne een kalf met twee koppen rond. Wat iets is, dat in biologische termen, tot een kort maar heftig leven leidt.

    Men wil ons natuurlijk wijsmaken, dat het daar om één land gaat, dat nu vecht voor zijn vrijheid om van de regen in de drop te komen. Oekraïne, ligt niet alleen in het hart van het Oude Avondland, het is er ook, samen met Rusland, het hart van. Wij, in het Westen, zijn maar de uiterwaarden die vooral het debiet van de eigenlijke stroom moeten regelen.

    Oekraïne, een hart groot, genoeg om de hele wereld te omhelzen, maar met twee koppen…

     

    *

    Ex-president Oekraïne wil referenda in alle regio's

    *

    De Oekraïense oud-president Viktor Janoekovitsj eist dat de inwoners van alle regio's in de vroegere Sovjetrepubliek de kans krijgen zich in een referendum uit te spreken over hun toekomst. 'Als president roep ik elke verstandig denkende burger van de Oekraïne op: geef niet toe aan bedriegers', staat in een verklaring, die het Russische persbureau Itar-Tass vrijdag publiceerde.

    Janoekovitsj (63), die vorige maand na een volksopstand naar Rusland vluchtte, beschouwt zich nog steeds als president van Oekraïne. Hij erkent de huidige regering niet.

    De inwoners van de Krim spraken zich deze maand in een referendum uit voor aansluiting bij Rusland. Janoekovitsj komt uit het oosten van Oekraïne, waar de meerderheid van de bevolking Russisch spreekt.

    Bron: TROUW.nl

    $$$$

    De teugels strak aantrekken

    Het ‘Zelfbeschikkingsrecht der Volkeren’: gisteren kreeg de wereld er een voorsmaakje van in het (verboden) Jubelpark in Bruxellabad. In de media werd er natuurlijk zo goed als geen aandacht aan besteed. Wat die niet zien, bestaat dus niet.

    Anders was het in de goede vaderlandse pers in Italia, waar dezelfde mol blijft wroeten om aan de oppervlakte te komen. Eerst was het Veneto dan Sardinië, straks ook Piemonte en Lombardia, allemaal namen die klonken als bazuinstoten lang voor de natiestaten ontstonden.

    Het is een eeuwenoude lokroep die niet meer tegen te houden is. En dat dat hoorngeschal in Broekzèl nu juist moest weerklinken van op die memorabele plaats, is dubbel toeval. Juist daar waar Leopold Coburger, marchand d’esclaves van zijn beroep, die eerste 50 jaar onsterfelijkheid wilde vieren.

    De ‘Cinquantenaire’: dat woord moeten wij onthouden. Het wordt ooit Het Plein van de Verbroedering der Volkeren’, het ‘?ooit meer oorlog’ om het op z’n Vlaams te zeggen…..

    Nu moet alleen de rest nog volgen. Zoals sportvissers zouden zeggen: de vis heeft gebeten, nu moeten we hem nog op het droge krijgen.

    Maar net als de Eerste Kruistocht die er alleen kwam omdat de Moslims steeds driester tekeer gingen, zo moet deze Verboden Betoging de aanzet zijn van het verbreken van onze boeien. Misschien een oproer, zoals in Kiev. Dan hebben de Eurobonzen meteen een koekje van eigen deeg.

    Minder, minder, minst, en na korte tijd helemaal niets meer: daarin treden we de meesterzet van Geert Wilders bij. Minder Sossen, minder Marokkanen, minst EUSSR….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    01-04-2014, 09:35 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    30-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1877 - OVER GEEN VREEMDE HEERSERS MEER IN HET LAND

    **

    Zondag 30 maart

    Zon 7u23-20u12

    Overschakelen op zomertijd

    H Quirinus

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    De rekenkunde is een wonderbaarlijk iets. De uitkomst van een rekensommetje kan op velerlei manieren uitkomen op ‘4’, maar de kortste en zekerste weg is nog altijd, dat ‘2+2’ vier is. Dit is trouwens het algebraïsch sluitstuk van de meeste redeneringen die iemands gelijk bewijzen. In België is 2 = 2 nooit 4 maar altijd enerzijds een ietsiepietsie min of anderzijds een ietsiepietsie meer. Maar met het ACW dat al in 4 (vier) rechtszaken vervolgd wordt, is 2 + 2 al lang verboden terrein.

    *

    Bestuurlijk (om een land te besturen, dus) worden de rekensommetjes echter uit berekening, zo ingewikkeld mogelijk gemaakt. Liefst niet met gehele getallen, met vele cijfers na de komma, maar met breuken waarmee tot in het oneindige kan gegoocheld worden. Bij ons zitten de gehele getallen, de Vlamingen dus, verspreid over 3 ‘Landen’ met de grootste breuk van 6.5 miljoen in de noemer, op de kop gezeten door 3.5 miljoen Franscouillons in de teller, in een Bestuurlijk Geheel waar geen kat nog haar jongen in terugvindt.

    Als bij dat rekensommetje nog de Europese Hoofdstad betrokken wordt, mag er van Overheidswege niet gejubeld worden. En al zekerlijk niet op het gras gelopen.

    Remedie?

    Dat Jubelpark meteen in zijn oorspronkelijke staat terugbrengen. Naar de tijd dat Broekzele nog een boerendorp was. Omkeren tot de onderste steen boven komt, zo dat alle steengruis kan verwijderd worden. Vervolgens omdelven en inrichten als wildwaterstaat.

    *

    Duizenden betogen in Brussel op 30 maart – U wordt verwacht!

    Door Bert Deckers • 27 maart 2014

    Zelfbeschikkingsrecht: ‘Europa, wij zullen stemmen!’

    *

    Op zondag 30 maart aanstaande blazen burgerbewegingen uit alle hoeken van Europa verzamelen in Brussel, het politieke hart van de Europese Unie. Zij willen dat het universeel recht op zelfbeschikking wordt erkend door Europa en zijn instellingen en zetten zich af tegen elke weigering of bedreiging van dit democratisch recht. Het initiatief heeft één duidelijke slogan: ‘Europa, wij zullen stemmen!’.

     

    Aan de actie is een petitiecampagne voorafgegaan. Tot vandaag zijn er al 550 000 handtekeningen verzameld van Catalanen, Schotten en Vlamingen die via de ICEC (International Community of European Citizens) op http://www.europeancitizensdecide.eu volgende stellingname onderschreven:

     

    “Ik ondersteun het initiatief dat het zelfbeschikkingsrecht van de Europese volkeren binnen de Europese Unie erkend wil zien als een fundamenteel mensenrecht en wens dat de Europese instellingen alle Europese burgers en hun naties ondersteunen als ze dit recht wensen toe te passen.”

     

    Het initiatief wordt nog eens extra in de belangstelling geplaatst tijdens een week rond het thema zelfbeschikking. Er is onder meer een rondreizende tentoonstelling met werk van artiesten uit diverse Europese landen met zelfbeschikking als gemeenschappelijk onderwerp. De vernissage is op 27 maart in Gent. Aansluitend is de tentoonstelling nog te zien in diverse Vlaamse stadhuizen en gemeentehuizen. Daarna worden de kunstwerken elders in Europa tentoongesteld.

     

    Op de dag van de vernissage, vanavond donderdag 27 maart, is er in Gent ook een symposium over zelfbeschikkingsrecht met deelname van specialisten ter zake uit Vlaanderen, Catalonië en Schotland.

     

    Tijdens het weekeinde komen duizenden mensen uit Catalonië, Schotland, Baskenland, Veneto en Zuid-Tirol naar ons land. Ze krijgen onderdak bij honderden Vlaamse gezinnen en krijgen de kans om aan de vooravond van 30 maart alom in Vlaanderen deel te nemen aan plaatselijke activiteiten. Kwestie van elkaars cultuur wat beter te leren kennen.

     

    Zondag reist iedereen naar het Jubelpark in Brussel. Met de slogans ‘Europa, wij zullen stemmen!’ en ‘Het draait allemaal rond democratie!’ zullen al deze Europese burgers pleiten voor recht op zelfbeschikking.

     

    Tijdens de betoging zal onder meer een menselijke mozaïek worden gevormd met, gespreid over 150 meter, in reuzenletters ‘SELF-DETERMINATION’.

     

    Na het weekend zullen door ICEC nog enkele evenementen rond zelfbeschikking worden georganiseerd in het Europees Parlement. Daarvoor kunnen de organisatoren rekenen op de steun van UNPO en CIEMEN.

     

    Voorts is er nog het wereldwijde netwerk voor Mensenrechten dat zijn jaarlijkse bijeenkomst houdt in Brussel en daarom ook zal deelnemen aan de betoging op 30 maart.

     

    Namens Vlaanderen verklaart Steven Vergauwen:

     

    ‘Het is voor Vlaanderen een eer alle buitenlandse gasten te mogen verwelkomen voor dit uniek evenement. Voor het eerst in de geschiedenis verzamelen sociale organisaties van over heel Europa om samen een positief project te presenteren: een reusachtige JA-campagne voor zelfbeschikking en onafhankelijkheid.’

     

    Chris White voegt hier namens Schotland aan toe:

     

    ‘Zelfbeschikkingsrecht is geen abstract begrip. Het bestaat en het moet worden gezien als iets wat de democratie niet aantast maar wel ten goed komt. We kunnen het niet simpelweg negeren. We moeten het integendeel omarmen en er deel van uitmaken.’

     

    Tot slot is er nog de Catalaanse woordvoerster Anna Arqué:

     

    ‘Er bestaat in Catalonië een sociale en politieke meerderheid voor een referendum over onafhankelijkheid. Het vindt plaats op 9 november van dit jaar. We zullen er aan deelnemen omdat we niet langer kunnen aanvaarden dat de Spaanse staat op een anachronistische manier onze democratie bedreigt. We zijn ons bewust van de universele rechten die we als natie hebben. Het Europa van de 21ste eeuw heeft geleerd uit zijn fouten en zijn successen. De tijd is rijp om dat te tonen!’

    De teugels strak aantrekken

    Dit is de dag der dagen (maar dan in t Latijn) zou mijn oude college-leraar vandaag op ’t schoolbord geschreven hebben.

    En morgen zou de beste van de klas da     n zijn literair gewrocht mogen komen voordragen voor in de klas want in de ogen van die brave man, moest ieder van ons elk op zijn plaats, een soort volkstribuun worden. Die met machtige stem de massa’s kon toespreken.

    Maar morgen zullen we, buiten de bevriende blogs, alleen maar papierpulp voorgeschoteld krijgen. Gedrenkt in azijn.

    Haec dies quam facit Dominum: dit is de dag der dagen, waarop de stormloop naar de Vrijheid werd ingezet, schouder aan schouder met nog veel andere volkeren.

    Met bloemen kroont de vrouw haar man, de bruid haar bruidegom. En blij, en vrij, is Vlaanderenland nu weer. Men strooie palm en kruiden uit, bij klank en zang….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    30-03-2014, 10:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1876 - EN WAT ALS ER AAN ALLES NU EENS GEEN EINDE KWAM?

    *

    Zondag 30 maart

    Zon 7u23-20u12

    Overschakelen op zomertijd

    H Quirinus

    *

     

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    Mededeling van de Redactie

    In ’t Spaans is dat ‘Magniana’ en in ’t Italiaans ‘Domani’ (morgen), maar in ’t Oud West Vlaams zou dat zijn: lopr nô de clooten’. Cruella Onkelynx zou dat op haar eigen specifieke manier uitbeelden. Met opgestoken middenvinger…. Maar zo erg is ’t nu ook weer niet.

    Ja, inderdaad, ik heb het over het draadloos Internet op de Italiaanse boerenbuiten. Het is niet alleen draadloos, maar meteen ok niet-bestaand. Allez, ge verstaat wel; minder dan bij momenten helemaal niets kan het niet zijn. Maar er is, ingevolge ons elfendertigste aangetekend schrijven, beterschap beloofd. Uitleg van de technieker: de straalverbinding gaat van de basis-antenne op de kerktoren naar jullie antenneke (het derde al) op het dak. En nu zijn er toch wel enkele boomtoppen die rechte lijn komen storen, zeker! En de eigenaar weigert ze te toppen. Dus moeten wij met de master-antenne hoger, maar porca miseria (=dedju), de kerktoren is maar zo hoog. En ingenieurs dat er al zijn komen kijken! Ma veramente: non fonctiona.

    Het blijft voorlopig dus een beetje behelpen, afhankelijk van waar de wind komt. Of de nieuwe Premier, die Renzi, daar voor iets tussen zat, vroeg ik, maar dat was humor om niet mee te lachen…

    *

    Het mensdom is sedert de tijd van de Tuin van Eden, al een heel stuk wijzer geworden. We kunnen elkaar nu al vernietigen met een druk op de afstandsknop. Of, voor wie de macht in huis heeft, hem of haar een ‘drone’ op de nek te sturen. Jörg Haider, de leider van de Oostenrijkse Nationalistische anti EUSSR-partij zou er kunnen over meespreken, moest hij het hebben overleefd.

    Moest ik President Poetin zijn, ik kwam nooit meer buiten van onder mijn rakettenschild, zonder een stalen regenscherm!

    Om veilig te zijn, zal er binnenkort niets anders opzitten, dan in een soort Vliegende Telloor te maken dat we wegkomen. Per astrum ad astra: geleid door de sterren, naar het Sterrenrijk. Voorbij de Melkweg, terug naar waar het allemaal begon.

    *

    Vaticaan intensiveert zoektocht naar ‘buitenaardse broeders’

    *

    De bliksem die op de dag dat paus Benedictus XVI zijn aftreden bekend maakte (11 februari 2013) tot 2 x toe insloeg in de St. Pietersbasiliek, is volgens velen een bovennatuurlijk teken geweest – misschien wel van buitenaardsen.

    Eerder deze maand sponsorde het Vaticaanse Observatorium een grote conferentie over buitenaards leven, waar zo’n 200 toonaangevende astrobiologen van over de hele wereld aan deelnamen. Eén van de organisatoren zei dat het doel van de conferentie was uit te zoeken ‘hoe we de binnen de komende twee decennia leven tussen de sterren kunnen vinden.’ Waarom spendeert een religieus instituut als het Vaticaan zoveel tijd en energie aan de zoektocht naar ‘buitenaardse broeders’?

    Op de website van de NASA werd de conferentie als volgt aangekondigd: ‘Gemotiveerd door het snel toenemende aantal bekende planeten met Aarde-achtige afmetingen, de extreme omstandigheden waarin leven op Aarde kan bestaan, en de vooruitgang naar een technologie die uiteindelijk het zoeken naar leven op exoplaneten mogelijk zal maken, kondigen het Vaticaanse Observatorium en het Steward Observatorium een grote conferentie genaamd ‘De zoektocht naar leven buiten het zonnestelsel: Exoplaneten, Biosignaturen & Instrumenten’ aan.’

     

    ‘Het doel van de conferentie is het samenbrengen van de interdisciplinaire gemeenschap die nodig is om deze meervoudige uitdaging aan te gaan: experts op het gebied van exoplanetaire observaties, vroeg en extreem leven op Aarde, atmosferische biosignaturen, en planeet-ontdekkende telescopen.’

     

    Betere en intelligentere buitenaardse broeders

    De Jezuïtische priester José Gabriel Funes, directeur van het Vaticaanse Observatorium en wetenschappelijk adviseur van de voormalige paus Benedictus XVI, ziet geen conflict tussen zijn geloof en het eventuele bestaan van buitenaards leven. Op de vraag of hij gelooft dat er levensvormen bestaan die nog intelligenter zijn dan de mens, antwoordde hij: ‘Absoluut. In zo’n groot universum kun je die hypothese niet uitsluiten.’

    Net zoals er een groot aantal levensvormen op Aarde bestaan, zou dat in het heelal ook het geval kunnen zijn, denkt Funes. Ook die wezens zijn dan door God geschapen. ‘We kunnen geen grenzen stellen aan Gods creatieve vrijheid. Waarom zouden we niet van onze ‘buitenaardse broeder’ kunnen spreken? Die zou nog altijd onderdeel zijn van de schepping.’

    Funes sluit zelfs niet uit dat de mensheid het ‘verloren schaap’ in het universum is, en dat er andere wezens zijn die het vriendschappelijke contact met de Schepper niet zijn kwijtgeraakt. Met andere woorden: die niet tot zonde zijn vervallen.

    ‘Grootste deel evangelie misschien weggooien’

    Christenauteur Tom Horn, die uitgebreid onderzoek verrichtte naar de zoektocht van het Vaticaan naar buitenaards leven, wees erop dat Funes al enkele jaren geleden zei dat hij graag ooit een ‘alien’ tot katholiek wil dopen. ‘En nu zeggen ze zelfs dat de aliens hier zullen komen en ons zullen dopen tot hun geloof, en dat het daarom noodzakelijk is dat wij onze kennis en ons begrip van het evangelie veranderen. Sommigen van hun grootste theologen hebben al gezegd dat ‘we misschien alles wat we van het evangelie denken te weten, moeten weggooien’.’

    Redders uit de ruimte?

    Guy Consolmagno, een andere prominente Vaticaanse astronoom die bij de NASA heeft gewerkt en les heeft gegeven aan de Harvard Universiteit en het prestigieuze MIT, suggereerde dat buitenaardsen zelfs de ‘redders van de mensheid’ kunnen worden. Consolmagno probeert op dit gebied al jaren wetenschap en religie met elkaar in overeenstemming te brengen, en erkende schriftelijk tegenover Horn dat het Vaticaan er serieus rekening mee houdt dat de ‘redder(s)’ van de mensheid uit de ruimte zullen komen, en dat het heel goed mogelijk is dat de Rooms Katholieke Kerk daar vervolgens zijn zegen aan geeft.

    Xander

    (1) The Truth Wins (via Infowars)

    Zie ook o.a.:

    2013:
    17-05: Kardinaal: Paus Franciscus gekozen na bovennatuurlijke tekenen (Oud-topadvocaat Jezuïtische Orde VS bevestigt dat het Vaticaan informatie over UFO’s achterhoudt)
    11-03: Exo-Vaticana (13): Het Vaticaan en de komende verlosser uit de ruimte
    05-03: Exo-Vaticana (12): De komst van het nieuwe, buitenaardse evangelie
    03-03: Exo-Vaticana (11): UFO's boven het Vaticaan
    25-02: Exo-Vaticana (10): Paus impliceert dat Grote Verdrukking gaat beginnen
    19-02: Exo-Vaticana (9): De wederkomst van het Beest voorbereid in Rome en Washington
    18-02: Exo-Vaticana (8): Petrus Romanus, het zaad van de slang en de valse messias
    04-02: Exo-Vaticana (7): Buitenaardse experimenten en poorten naar andere dimensies
    28-01: Exo-Vaticana (6): Close encounters met vreemde wezens
    22-01: Exo-Vaticana (5): Aliens zijn de historische demonen
    17-01: Exo-Vaticana (4): De dagen van Noach zijn teruggekeerd
    14-01: Exo-Vaticana (3): Mensheid al heel lang bezocht door buitenaardsen'
    04-01: Exo-Vaticana (2): Jezus Christus een kind van buitenaardsen?
    02-01: Exo-Vaticana (1): Vaticaans plan voor komst buitenaardse redder

     

    *

    De teugels strak aantrekken

    Ergens staat er in Genesis, d.i. het Boek der Schepping, een zinnetje dat verwijst naar ‘de zonen der Goeden, die vielen voor de bevalligheid voor de dochters des mensen en verkozen zich met hen te vermenigvuldigen’. Waarbij zij weigerden om terug in te stappen…..

    Dit is wel geen woordelijke weergave van die passage, maar geeft toch de richting aan. Waaruit ik mag besluiten, dat het zekerlijk geen lapsus is geweest. Maar net als over 9/11, over de dode alpinist in Marche-les-Dames of over die spontane volksopstand in Kiev, mag de wereld niets weten. En al zekerlijk geen details.

    Misschien ligt er in een stoffige hoek van het Vaticaan kennis vergaard die kan pijn doen? De Kerk, wordt altijd gezegd, is toch de Poort naar de Hemel?

    Of wil de Kerk geen tweede bok schieten zoals met Copernicus, en neemt ze deze keer de leiding in iets dat ze weet dat binnenkort toch niet meer zal kunnen geloochend worden?

    Iemand ‘naar de maan wensen’ is sedert Yoeri Gagarin niet meer echt aangewezen en het wordt dus tijd dat het mensdom zich klaar maakt om zichzelf en ook anderen naar een andere bestemming te wensen, naar Jupiter bijvoorbeeld. Misschien wel diepgevroren om de lange reis te kunnen overleven. Netjes opgerold in een blikje, met bovenaan bijhorend lipje om te openen. Om gewicht te sparen, helemaal gedehydrateerd, op de hersenen na….

    Persoonlijk zou ik hiermee echter wachten, tot er kan gereisd worden met de snelheid van het Licht. Kwestie van elkaar daar boven bij de verwachte ontmoeting, niet te missen.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    30-03-2014, 09:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    28-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1875 - VOOR ZIJ DIE OP ZOEK ZIJN NAAR EEN DEGELIJK DAGBLAD: DIE LEZEN OM TE BEGINNEN ‘TSCHELDT

    *

    Donderdag 27 maart

    Zon 6u30-19u07

    H Rupert van Salzburg

    Op Sint-Rupert een helder hemelrond, dit mooi weer verkond

     

    *

    In het Zadel

    Een goede geest, U kent hem wel, waaide mij onderstaand artikel toe, als om te zeggen, dat we hier op dit blogske inderdaad met President Poetin op het juiste spoor zitten. Versta me niet verkeerd. Ik bedoel niet dat President Poetin, gelukkig voor hem, op dezelfde golflengte zit als ondergetekende, maar dat een deftig Nederlands dagblad zonder voorafgaande afspraak, hetzelfde schrijft als ondergetekende, die weigert mee te heulen met de wolven in het bos.

    Zeker, De Rus is geen heilige, dat weet ik zeker. Zo zeker als ik weet wie in heel het verhaal de duivel is.

    *

    POSITIEF OVER POETIN

    Onze neiging tot vereenvoudiging van complexe situaties kan misleidend werken. Tussen zwart en wit vergeten we de grijze tinten, en tussen goed en fout zit dan niets dan een ondefinieerbaar moeras. Ik ben geen uitzondering daarin. Althans als het om de eerste opwellingen gaat, die door oprechte emoties worden veroorzaakt.

    De elite hult Poetin in de lompen van het monster maar de vox populi volgt niet.

    Als er op de barricades tachtig doden vallen door politiegeweld, kan ik moeilijk de kant van commando's van de Oekraïense Berkoet-eenheid kiezen. En ik sta ook achter de jonge vrouw op de Krim wier Oekraïense vlag door een pro-Russische voorbijganger van de schouders wordt gerukt. Maar misschien behoor ik tot de voorgeprogrammeerde elites die altijd democratie boven machts- of geopolitiek verkiezen en status quo boven annexatie. Want als je de moeite neemt om je vinger aan de pols van de samenleving te leggen, merk je dat de sympathie niet altijd op de te verwachten plek is te vinden.

    Intellectuele revolte

    Afgelopen weekeinde vroeg het Franse dagblad Le Figaro zich af hoe het kwam dat zoveel van zijn lezers, maar ook die van andere nieuwssites, zo positief waren in hun commentaar over Poetin. Een deskundige antwoordde: ‘Veel mensen gehoorzamen de media niet meer die het Rusland van Poetin in het kamp van het kwaad hebben ingedeeld. Het is een intellectuele revolte die uit de diepte komt, en heersende ideologische ordening en voorgeschreven gedachte verwerpt’.

    Dit verschijnsel meen ik ook in Nederland te ontwaren. Willen sterven voor Kiev, daar zul je niemand op betrappen. Maar zelfs naar enige solidariteit met het bedreigde land kun je lang zoeken.

    Volgens peiler Maurice de Hond is 59 procent van de Nederlanders tegen het verschaffen van leningen aan Oekraïne en 65 procent tegen het toetreden van dat land tot de EU.

    Zelfs voor een boycot van Rusland door de Europese Unie is geen meerderheid te vinden. En als Stand.nl de stelling ‘Europa treedt te laf op tegen Poetin’ aan zijn luisteraars voorlegt, is 55 procent het daar niet mee eens.

    Proosten met Max en Alex

    Collega Bas Heijne kon afgelopen weekeinde in NRC Handelsblad fulmineren tegen ‘de koning en koningin der Nederlanden die een glas bier heffen met een nietsontziende dictator in Sotsji’, maar het werkt niet. Niet alleen omdat de ‘niets-ontziende dictator’ nog geen schot op de Krim heeft gelost, maar ook omdat Nederlanders in hem geen personificatie van het kwaad zien. Ze vinden het proosten met Max en Alex best tof, evenals het kusje op de wang van Ireen.

     

    De elite hult Poetin in de lompen van het monster maar de vox populi volgt niet. Mensen weten dat de Krim Russisch was tot het, na een met alcoholica besprenkeld maal, door het Kremlin aan Oekraïne werd geschonken. Het morele oordeel van EU-leiders over Poetin komt op een slecht moment. West-Europeanen zijn uiterst negatief over hun EU-bestuurders en zullen hen binnenkort electoraal afstraffen.

    Vele Nederlanders kijken met een mengeling van fascinatie en bewondering naar de slimme schaker Poetin. Zij moeten het doen zonder een sterke man, maar met een Angela Merkel.

    ***

    Onze dank aan Sylvain Ephimenco en de krant Trouw voor hun toelating tot overname van deze column.

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/nieuws/index.dhtml

    ***

    De teugels strak aantrekken

    Via de link hierboven bent U zò binnen bij TROUW. Vrij binnen en zo weer vrij buiten. Wat U in het uitstalraam niet ziet, vraag het binnen! Maar naar mijn bescheiden mening, zult U daar na een paar dagen, niet meer weg te slaan zijn.

    The American Dream is met het bezoek van de Zwarte Ongelukskater tijdelijk weer een beetje opgeblonken. Zonder dat er fundamenteel iets ten goede veranderd is. We gaan zelfs tegen een zacht prijsje bij hem onze pietrol en gas kunnen kopen. Hoera, want Poetin is weer een beetje meer in ’t zak gezet!

    De ontnuchtering dringt nog niet door: Europa is bevorderd tot de meest vooruit geschoven aanvalspost van Amerika. Het is nu zelfs uitdrukkelijk gemandateerd om miljarden steun van eigen geld aan Oekraïne te mogen geven, terwijl de vrijhandelsverdragen zijn ondertekend, dat hier per dag scheepsladingen diepvries vlees en andere landbouwproducten zullen aangevoerd mogen worden aan dumpingprijzen… Dat onze al zo zwaar getroffen landbouwsector zulks niet zal overleven: wie maalt daar om? Dat de aangevoerde kippenbilletjes vol rommel steken, wie maalt daar om? Dat zelfs onze hobby-boeren hun eigen producten wegens niet genoeg dure overheids-controles, niet meer mogen gebruiken: wie maalt daar om? Wat voortaan op tafel komt, draagt Stars and Stripes en staat dus boven elke verdenking.

    Enfin, ‘brave little Belgium’ ronkte als een kattekitten omdat het zich heeft mogen aanvlijen tegen de pels van Grote Broer. De Paus integendeel, was zo te zien, niet bijster opgezet die boomlange komediant te moeten ontvangen. Somtijds is niets zeggen veel welsprekender dan urenlange speeches. Franciscus zal de rekening nog wel gepresenteerd krijgen!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     

    28-03-2014, 09:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    26-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1874 – OEKRAÏNE: DE PRIJS VOOR DE VRIJHEID MET EEN MOOI STRIKJE ROND OM OP DE ZOLDER VAN PATER HERMAN TE HANGEN

    ***

    Woensdag 26 maart

    Zon 6u32-19u05

    H Ludger

    Is Sint-Ludger vochtig dan blijft de korenzolder lochtig

     

    *

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    De Grote Roerganger van het Schip van Staat van de EU, de ACW-topper, is er bijna in geslaagd een nog grotere ramp over ons te brengen dan Dexia, de bank van het ACW, die na een miljarden-ramp, met een schuld van bijna 80 miljard Euro de bodem uit de Staatskas dreigt te schieten. Zijn beschermelinge in Oekraïne, die hij nodig had om een vazal-staat van Poetin in het verderf te storten, roept het Westen op tot een atoom-oorlog. Maar kijk, het zijn de blogschrijvers die dit moeten uitbrengen en verspreiden, de hoernalisten van de officiële pers hebben daarvoor geen tijd en vooral geen goesting. Voor hen is het veel belangrijker te blijven nakaarten over hoe schandalig het is vanwege Geert Wilders, om de grenzen opnieuw te willen gebruiken waarvoor ze al eeuwenlang ontworpen werden: als afbakening van een bepaald territorium.

    Natuurlijk zal er dienen geblazen te worden, eer zo’n atoomsoep op tafel zou komen. Tegen dan kan ondertussen heel dat EUSSR-gedoe al opgedoekt en vervangen zijn. Zo dat de verantwoordelijken voor de rest van hun dagen achter tralies kunnen gezet worden.

    *

    Yulia Tymoshenko: Russen moeten met kernwapens worden vernietigd

    In een gelekt telefoongesprek blijkt Yulia Tymoshenko, lievelingetje van het Westen en hoogstwaarschijnlijk de volgende president van (West) Oekraïne, tegen parlementslid Nestor Shufrych te hebben gezegd dat ze de hele wereld zal mobiliseren om ervoor te zorgen dat de 8 miljoen Russen in Oost Oekraïne met kernwapens worden vernietigd, en Rusland zelf verandert in één grote asvlakte. En dit is de persoon die door de globalisten in Washington en Brussel is uitverkoren om Oekraïne ‘democratisch’ te maken.

    ‘Het gaat te ver! We moeten de wapens oppakken en die verdomde katsaps (Oekraïens scheldwoord voor de Russen) op hun donder geven, samen met hun leider,’ aldus Tymoshenko, de ideologische leider van de Oekraïense ‘revolutie’. ‘Ik zal al mijn connecties inschakelen. Zodra ik ertoe in staat ben zal ik de hele wereld mobiliseren om ervoor te zorgen dat er niet eens een verschroeide aarde overblijft van Rusland.’

     

    Als Shufrych haar dan op retorische wijze vraagt ‘wat we met de 8 miljoen Russen moeten doen die in (Oost) Oekraïne zijn gebleven’, omdat het ‘paria’s’ zijn, antwoordt Tymoshenko: ‘Zij moeten met kernwapens worden vermoord.’ Voor president Putin heeft ze ook iets in gedachten: ‘Ik pak een machinegeweer en schiet die klootzak in zijn voorhoofd.’

     

    Met zo’n uitspraak zal ze bepaald geen vertrouwen wekken bij Putin, en dat is hoogstwaarschijnlijk haar bedoeling dan ook niet. Putin heeft nu nog een extra reden om op zijn hoede te zijn, en bij het minste geringste teken dat de miljoenen Russen in Oekraïne in gevaar komen, het Russische leger in te schakelen om hen te beschermen.

    Yulia Tymoshenko heeft toegegeven dit telefoongesprek te hebben gevoerd, maar ontkent dat ze deze bizarre dreigementen aan het adres van de Russen heeft gemaakt. Aan het einde van het gesprek zei ze nog dat ze de ‘annexatie’ van de Krim aanhangig zal maken bij het Internationale Gerechtshof in Den Haag.

    Xander

    (1)  Infowars

    *

    De teugels strak aantrekken

    O Ja, voor het ‘nieuwe’ Oekraïne steekt het Westen zijn handen blindelings in het vuur. Een vuur, dat ze zelf hebben opgekoterd. Als daarmee maar de Russische Beer een kool kon gestoofd worden. Dat die ondertussen op zijn eigen manier een klauw uitdeelt, door de Krim ‘Heim ins Reich’ toe te laten is dan voor onze Grote Geniën weer de gedroomde gelegenheid om Rusland tot op het bot te beledigen, door hen voor het oog van de wereld te vernederen. Hoe en met welke middelen Poetin zal terugslaan, omdat de komende G8-top, herleid tot de G7, niet zal bijeenkomen in het Sochi van de Winterspelen, maar in Gross Brüssel, zal de toekomst uitwijzen.

    Een referendum hierover zal wel niet gehouden worden, want die zou alleen maar in hun nadeel uitvallen, want wie een andere mening heeft dan de Leiders van de USSR zou binnenkort wel eens om 5 uur ’s morgens door de Staatsvuiligheid kunnen opgepakt worden. Wees er maar zeker van, dat die lange lederen jassen en die lederen laarzen van wijlen de Geheime Staats Polizei al die tijd op een goed plaatsje bewaard zijn gebleven.

    Als Wilders roept om minder Marokkanen, krijgt hij er meer. Maar als de EUSSR minder andere meningen wil, zullen de treinen rap weer rijden…

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     

    26-03-2014, 18:45 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1873 - BARABAS IS HUN HELD EN DIE ANDERE MOET AAN HET KRUIS NET ALS PIM FORTUYN

    *

    Woensdag 26 maart

    6u32-19u05

    H Ludger

    Is Sint-Ludger vochtig dan blijft de korenzolder lochtig

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    Straks herbeleven de meer dan 2 miljard Christenen, verspreid over de hele wereld, het Lijdensverhaal, waar Pontius Pilatus, de Romeinse Landvoogd in Jeruzalem (zie midden op het schilderij hierboven dat dateert uit betere tijden) de massa de keuze liet wie zij voor het Hoogfeest van Pasen, vrij wilden hebben. Christus (Links) of Barabas (R), de figuur die door de schilder in de ketenen werd afgebeeld. De massa buiten op het plein, opgejut door de Joodse Voormannen, bejubelden Barabas, en scandeerden vervolgens ‘Aan het kruis met dienen anderen’ – ‘Zijn bloed kome over ons en over onze kinderen’..

    Ja, beste lezer, mijn titel hierboven is inderdaad op dat ene punt iet of wat verwarrend. Net zo verwarrend als de Kerkelijke Hovaardigheidsbekleders in al hun naïviteit nog maar eens verwarring zaaien als ze het over de aan gang zijnde volksverhuizingen hebben.

    Zij zaaien een verwarring in de geesten, die grenst aan medeplichtigheid. Want in gans de wereld worden in koelen bloede onze broeders en zusters vermoord. Meest nog in de van oorsprong toch Christelijke landen. Ja, die moordenaars zijn misschien sukkelaars die het niet te breed hebben en juist daarom hun geboortegrond willen ontvluchten om bij ons en op onze kosten, een beter leven te krijgen. Dààr vloeit bloed, en ons wordt gevraagd dat soort bloeddorstige monsters liefdevol op te vangen, zonder dat ooit ook maar één woord van afschuw gehoord wordt binnen die volksverhuizers. Doen we dat niet, dan zijn we discriminerende racisten en Islamofoben die dringend moeten heropgevoed worden.

    De gave des onderscheids, geachte Heren, is iets dat jullie aan onze generaties op de collegebanken hebben doorgegeven, maar die bij jullie sedertdien blijkbaar samen met het badwater is weggegooid.

    Vergeet dan AUB niet, dat er over die Barabas, buiten zijn liederlijk leven en het feit dat hij een dief en een moordenaar was, niets is overgebleven, maar dat het Verhaal van de Zachtmoedige, na jullie veroordeling, na 2000 jaar nog altijd springlevend is. Valt het jullie nog altijd niet op, dat jullie ook nu weer partij kiezen voor dieven en moordenaars?

    Als jullie dan toch jullie stem willen verheffen, al is het maar om op te vallen, vervloek dan de raddraaiers samen met hun loopjongens, die verantwoordelijk zijn voor deze toestanden. Bid samen met ons, dat de grenzen weer hermetisch dicht gaan en dat alle aangespoeld wrakhout zo menselijk mogelijk weer kan verwijderd worden. Bid dat er nieuwe Leiders mogen komen, die in de eerste plaats oog hebben voor de noden van het eigen volk.

    En kijk eens met open ogen naar de wereld rond jullie.

    *

    Gebed voor de naïeve kerkvoorganger

    Posted on 24 maart 2014door E.J. Bron

    *

    “Almachtige heer, vergeef het hen want ze weten niet wat ze doen. Behoed hen voor verdere dwalingen. Met haat in het hart hebben ze geprobeerd de boodschapper te kruisigen. Laat uw wijsheid hun geest verlichten. Wij bidden dat de boodschap zelf een plaats krijgt in hun hart en hun gedachten. Wij bidden dat ze eindelijk solidair worden met hun broeders en zusters die overal in de wereld vervolgd en vermoord worden zoals in Libië, Egypte en China. En in Nigeria waar de christenen per 100 worden vermoord en ook kinderen niet worden ontzien. Laat hun hart zich openen voor de christen die elke 5 minuten ergens op de wereld wordt vermoord.

    Heer, wij vragen u ook om vergiffenis voor de onwetendheid van deze door en door goede mensen. Zij kijken slechts naar Pauw en Witteman en naar de NOS en RTL en lezen linkse krantjes. Geef hen de moed en de kracht zich beter te informeren, zodat ze weten dat ook dit gebeurt in de wereld en ze verontwaardigd zouden zijn over dat. Dan konden ze weten dat er niet geschreven wordt over gruwelijkheden die mensen begaan uit naam van het geloof, zoals hier. Dan zouden ze bidden voor miljoenen vrouwen die genitaal verminkt worden, ook uit naam van het geloof.

    Heer, geef hen de kracht hun haat uit het hart te halen (en de boodschapper met rust te laten). Geef hen het inzicht niet meer achter de liegende Nederlandse media en politici aan te lopen. Geef hen de wijsheid solidair te zijn met hen in de wereld die het echt nodig hebben. Geef hen het vuur op te komen voor hun vervolgde broeders en zusters in de wereld.”

    Door:
    Weethetwel
    (voor www.ejbron.wordpress.com)

    *

    De teugels strak aantrekken

    Onze kerken zijn zo goed als leeg gelopen. Dat zal dan wel de prijs van de vooruitgang zijn…. Via de TV worden we dan als compensatie opgedrongen met moskee-zaken. Ondertussen spelen jullie de slippendragers van de geniale Hoge Pieten en hun waterdragers, de regime-media, in de hoop in die regionen in het gevlei te komen. Om daar dan zelf beter van te worden. U wilt niet zien dat het Volk zich van U afkeert en begrijpt nog minder waarom. Verminderende oplagen? Tegenvallende verkoopcijfers? Drugsgebruik? Verloederde zeden? Overkokende criminaliteit? Ach, dat alles is toch de schuld van dat deel der bevolking die weigeren de zegeningen van de multiculti te aanvaarden!

    En als daar oorlog van komt, dan zal dat de schuld zijn van Poetin. Bewijs: zowel de EU als Obama hebben de Nobelprijs van de Vrede gekregen, zelfs voor ze uit de luiers waren gegroeid.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     

    26-03-2014, 18:25 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1872 - BINNEN AFZZIENBARE TIJD GAAN DE NAVOTROEPEN WEER ‘GEGEN ENGLAND FAHREN’ IN EEN NIEUWE POGING HITLER TE VERBETEREN

     

    25 maart 2014

    Buienmaand

    Zon 6u35-19u03

    O L Vrouw Boodschap

    Met Maria Boodschap keren de zwaluwen were

     

    *

     

     

    *

     

    *

    In het Zadel

    Correctie: wie er in de jaren ’40 toen al ‘gegen England wollte fahren’, waren de Feldgraue Nationaal Socialistische Waffen-SS van de As-Mogendheden, de voorlopers van het roemrijke Eu-leger dat er zit aan te komen. Ha ja, de As, dat was toen de As Rome-Berlijn, m.a.w. heel Europa, verslagenen zowel als overwinnaars, samen tegen dat ene koppig stuk rots aan de overkant van een plaske water van amper 33 kilometertjes breed, tussen Calais en Dover. Je kan, bij helder weer, van Calais de auto’s aan de overkant door de straten door elkaar zien krioelen….

    Engeland moet straks weer op de knieën gedwongen worden, want niemand verlaat ongestraft het nieuwe duivelse verbond om de wereld, hand in hand met de Grote Vredesbrengers van de overkant der Oceaan te onderwerpen.

    In de jaren ’40 was dat allen tegen één, en we weten allemaal hoe het is afgelopen. Sedert Willem de Veroveraar en de Slag bij Hastings (14 oktober1066) dus bijna duizend jaar geleden, heeft ooit enige vijandelijke laars voet aan wal gezet op dat stukje heerlijke natuur in die ‘splendid isolation’ van ‘My home is my castle’.

    Of dat nu nog altijd zo is, zal blijken als er daar na de Verkiezingen, werk gemaakt wordt van de volkswil voor ‘minder, minder, minder.

    Van het opkomende Viierte Reich hebben die daar, net als wij en nog zoveel anderen, na een korte kennismaking, meer dan genoeg. Het wachten is alleen op de volkswil die hopelijk voldoende sterk zal blijken op 25 Mei eerstkomend. Een welvarend Europa, ja, maar dit 2de Nazi-Islamo Diktat? Nee, bedankt.

    Als dit huidige Amerika kwebbelen wil met Moedertje Rusland, dat ze dat dan doen zonder ons. Wij zijn ook wel niet zo verzot op de Russische Beer (wie wel?) en dus houden wij hem liever te vriend. Net zoals die Engelse vrienden die hieronder via Xander in het licht mogen treden.

    *

    Steiling: Britten hebben liever Rusland dan de EU

    Groot Brittannië zou uit EU stappen als referendum nu zou worden gehouden – Anti-EU partij UKIP van Nigel Farage in peilingen op forse winst

    *

    Het anti-Brusselse sentiment in Groot Brittannië wordt almaar sterker.

    Nog meer opmerkelijk nieuws van het peilingfront. Ondanks de spanningen rond Oekraïne en de negatieve berichtgeving over president Putin, geven de Britten de voorkeur aan Rusland boven de EU. De Europese Unie is dermate impopulair, dat het blok alleen beter scoort dan Saudi Arabië, Iran en Noord Korea. Tegelijkertijd zijn de Britten diep verdeeld over een verder verblijf in de EU; 41% wil erin blijven, en eveneens 41% wil eruit stappen. Als er nu een referendum zou worden gehouden, zouden de tegenstemmers echter ruimschoots winnen.

    Putin als de bedreiger van de wereldvrede, Putin als de nieuwe Hitler, Putin als de Antichrist – de demonisering van de Russische president in de Westerse media wordt de laatste maanden almaar extremer.

    Des te opvallender is het, dat de Britse burgers nog altijd liever Rusland hebben dan de Europese Unie. In een lijst met 27 landen behaalde Rusland weliswaar een magere 21e plek, maar Israël (23) en de EU (24) scoorden nog slechter. Canada is bij de Britten het meest geliefde land. De peiling werd in januari gehouden onder zo’n 20.000 mensen, dus nog voor de crisis in Oekraïne compleet losbarstte.

    Britten uit EU als referendum nu zou worden gehouden

    De Britten zijn diep verdeeld over het EU-lidmaatschap: 41% is voor, en 41% is tegen. Slechts 20% denkt dat premier David Cameron erin zal slagen bij de EU betere voorwaarden voor Groot Brittannië af te dwingen. Als het voor 2017 geplande referendum nu zou worden gehouden, zou 48% voor uittreding uit de EU kiezen, 39% zou tegen stemmen, en 13% zou het niet weten. (1)

    De Britse Onafhankelijkheidspartij UKIP van EU-criticus Nigel Farage staat in veel peilingen nog altijd op forse winst. In bijvoorbeeld Bognor en Littlehampton zou de partij ten opzichte van 2010 van 20% naar 27% stijgen. De conservatieven staan op 14% verlies; de Liberaal Democraten zouden zelfs meer dan 50% van hun kiezers kwijtraken. Bovendien blijkt dat bijna driekwart van de UKIP-stemmers dit niet uit protest doen, maar om de (anti-Brusselse) standpunten van de partij

    Xander

    (1) Zero Hedge (/ AFP)
    (2) Nigel Farage MEP

    De teugels strak aantrekken

    Het ligt o zo gemakkelijk in de mond (vooral bij zij die gaarne hun naam weggeven) om te verwijzen naar ‘de jaren ’30 van vorige eeuw. Net als Le Roi Albèr Deux in zijn TV-speech het niet kon laten om daarbij te verwijzen naar de V-partijen. Dit is zeer onverstandig. Want 100 jaar vroeger dan die ‘Jaren ‘30’ kwam er over onze landen een nog groter onheil, toen wij onderworpen werden aan Brussel, met België als vazal-staat van Parijs. Waardoor we tot tweemaal toe mee gezogen werden in een wereldoorlog die vooral Parijs wilde treffen.

    Vandaar dat de verwijzing naar ‘de Jaren ’30’ als een boemerang tegen de koppen zou moeten terugkeren van zij die, tegen beter weten in, nog altijd de mensonterende kant van het socialisme aanhangen. Die de massa ophitsen, om er zelf beter van te worden….

    *

    En binnenkort nog het Frankrijk van het Front National erbij! Wat er op neerkomt dat de oude kern van de Europese volkeren deze soort politieke bemoeizucht beu is, die boven op de identiteit van zijn burgers een eenheidsdenken wil enten.

    door AABEE via Digitalia

     

    *

    *

     








    26-03-2014, 09:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    25-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1871 - VEILIGE VLIEGVAKANTIE NAAR DE BRONNEN VAN DE NIJL VOOR DE MAROKKAANSE MOSLIMBROEDERSCHAP BEDOELD DOOR WILDERS (en door mij).

    **

    Maandag 24 maart

    Zon 6u37-19u02

    H Catarina van Zweden

     

    *

     

     

    *

    File-probleem, zegt U?

     

    *

    In het Zadel

    Goed nieuws uit Egypte. Het is eens wat anders dan kipkap maken van Geert Wilders om de eigen nederlaag te verdoezelen. Of om in alle talen te zwijgen in de media over de nederlaag der Roden in Frankrijk. Samengevat komt dat hierop neer, dat tussen dit en 20 jaar verder, er geen socialisten van belang meer zullen zijn. Zo is er plaats om uitvoerig over Oekraïne te roddelen. In Caïro zijn er ook zeer toevallig doodvonnissen gevallen, meer dan 500 in één keer. Is zeer goed tegen het file-probleem. Ze werden per spoed-kameel (zie hierboven) overgebracht naar de rechtszaal. Allau Akbar en we spreken er niet meer over. Het zou ook een slok op de borrel schelen, zelfs voor iemand die niet drinkt, moest het uitschot dat ik in gedachten heb, vrijwillig willen wijken. Om daar de hoop te vervoegen. Zonder dat er geroepen wordt ‘Ratten Raus’. Hoe ze er geraken doet er niet toe. Desnoods per autostop of op rolschaatsen. Hop! Allen naar het Land der Farao’s, waar wie ook, met een beetje meeval, keet schopt of een flik een tik op de kepie verkoopt recht heeft op een begrafenis op staatskosten.

    Onderstaand bericht komt van Elsevier en is dus meer dan geloofwaardig. Zelfs de VRT zal het later vermelden, zij het met veel spijt in de stem. Voor mij moeten die mensen niet sterven, maar we zullen binnenkort (ingevolge dat vonnis) weer met een paar duizend ‘bootvluchtelingen’ per weekend op Lampedusa meer zitten. Zij zullen vluchten voor hun leven, dus zijn het azijnzoekers (azijn in de West-Vlaamse wereldtaal is…asiel).

    Daar steekt toch nooit een duivelse Islam-logica achter? Enkele honderden de kop afslaan, zodat de rest van dat gespuis het land zo veel mogelijk uit vlucht naar Europa…..

    *

    Egyptische rechtbank: doodstraf voor 529 Moslimbroeders

    door Anna Vossers 24 mrt 2014

    *

    Het vonnis was onderdeel van een rechtszaak tegen 1.200 Moslimbroeders Een rechtbank in Egypte heeft 529 leden van de Moslimbroederschap ter dood veroordeeld. Zij hebben zich bij protesten in augustus tegen het afzetten van president Mohammed Morsi schuldig gemaakt aan geweld, vindt de rechter.

    Dat meldt de BBC. De uitspraak werd gedaan in Caïro in een grote zaak tegen 1.200 Moslimbroeders. Advocaten van de Moslimbroeders klagen dat zij geen kans hebben gehad om hun cliënten te verdedigen. Er hebben maar twee zittingen plaatsgehad. De meeste van de veroordeelden werden opgepakt op 14 augustus vorig jaar, toen ordetroepen twee protestkampen van Morsi-aanhangers opbraken. Onder de veroordeelden is Mohamed Badie, de hoogste leider van de Moslimbroederschap. De Moslimbroeders hebben volgens de rechter onder meer een politiebureau aangevallen, een politieman gedood en twee anderen geprobeerd te doden, en ander geweld gebruikt, meldt nieuwszender Al-Jazeera.

    Protesten

    De veroordeelde Moslimbroeders waren volgens de rechter aanwezig bij uit de hand gelopen protesten. Bij botsingen tussen oproerpolitie en aanhangers van Morsi kwamen honderden mensen om het leven.

    Sindsdien pakken de Egyptische autoriteiten leden van de Moslimbroederschap hard aan. De organisatie is inmiddels verboden en duizenden leden zijn gevangen genomen.

    Deze islamitische beweging was onder het bewind van oud-president Hosni Mubarak eveneens verboden, maar na diens vertrek werd de Vrijheid- en Gerechtigdheid-partij van de Moslimbroederschap een officiële politieke partij. Mohammed Morsi, die op 3 juli uit zijn ambt is gezet door het leger, was namens de groepering president van Egypte.

    *

    De teugels strak aantrekken

    Elk nadeel heb se voordeel, en in dit geval is dat de jurisprudentie waarnaar onze Rechters voortaan kunnen verwijzen om Linkx straatgeweld te beteugelen. Dan kan de Vlaamse jeugd eindelijk op straat komen zonder gevaar om in elkaar geslagen te worden.

    Dergelijke vonnissen zijn inderdaad nogal drastisch, maar mits een goede timing kan alles redelijk rap achter de rug zijn. Anders dan in het Land der Belgen-moppen, waar de (exotische) moordenaar van een inheemse politievrouw duizenden Euro schadevergoeding krijgt wegens onheuse (!) behandeling in de gevangenis.

    *

    Of we ergens ’n eenzame uitgebreide echo zullen vinden over deze rechtsgang in Caïro? Ik vrees ervoor, want de ‘omertà’ in de regime-pers is veel erger dan bij de Siciliaanse maffia. NRC Handelsblad staat in de uitverkoop, da’s al één minder bij de Noorderburen. Wat de ex-hoofdredacteur van DS nu gaat doen, is onbekend. Ik heb met de man, wiens naam ik mij niet meer herinner, te doen. Misschien kan die een bezoekje brengen aan de Nijl, bij de andere krokodillen. Kunnen ze elkaar verslinden.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

    25-03-2014, 12:32 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    24-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1870 – OEKRAÏNE, MOLDAVIE: NA DE ZACHTE DROOM KOMT HET HARDE ONTWAKEN. MET OP DE ACHTERGROND SMETANA’S “DIE MOLDAU”.

    *

    Maandag 24 maart

    Zon 6u37-19u02

    H Catarina van Zweden

    *

     

    *

    Hand in hand met Vaderlanders? Ja. Graag.

    Nationaal Socialisten? God beware ons daarvoor!

    *

    In het Zadel

    De titel van dit stukje had evengoed kunnen luiden:   ‘Bommen op Uw nuchtere maag’. Of, toch een beetje subtieler: ‘Het gerommel in de verte is geen onweer - Het is de maag die grolt van Yvan de Beer’, ….

    Bemerkt U het ook, beste lezer, dat we er ondertussen ferm in geluisd worden? Er is overal iets aan de gang, dat binnenkort niet meer in de hand zal te houden zijn. Net als een jongetje die teveel met een strootje in een mierennest heeft gekoterd…. Oorzaak (dat strootje dus) is de herbevokings-politiek gevolgd door de ont-heemings politiek in gans het mierennest van het Oude Avondland. Waardoor bijna automatisch overal verzet op gang komt. “Minder! Minder! Minder” - Zelfs het voorvaderlijk Geloof kiest de kant van de vervreemding. Net als huisvrede-mieren op slag oorlogsmieren worden, als er volgens hen eigenbelang aan te pas komt. Onze landen moeten overspoeld worden door vreemde volkeren, liefst gehoorzamend aan een Wrede achterlijke cultuur. Omdat, zo denken de bonobo’s die dat willen, en de macht daartoe bezitten, dat de meest veilige manier is om hun eigen positie te versterken (verdeel en heers, U weet wel), en omdat ze op die manier een nieuwe mens denken te kunnen voortbrengen. Die, wil hij niet vernietigd worden, zal dienen te denken zoals voorgeschreven.

    JaJa, het is moeilijk een glimp op te vangen van hoe een mierennest er nu langs binnen precies uitziet…

    *

    Timmermans “hand in hand kameraden” met de Oekraïense nationaalsocialisten

    De wolfsangel van Svoboda,

    *

    Het kan raar lopen. Zo worden met vriendelijke dank aan Frans Timmermans, eurosceptici populisten genoemd, Wilders door een partijbestuurslid van de PvdA met Hitler vergeleken, en raken we ook nog eens verzeild in een nieuwe Koude Oorlog. Wat in dit plaatje onverteerbaar is, is dat we met de ons opgedrongen warme banden met het illegale regime van Oekraïne, opeens ook bondgenoot geworden zijn van de nationaalsocialisten van Svoboda, de partij die met zes in het negentien ministers tellende regime van dat land macht wist te verwerven. Voor het eerst na 1945 kwamen hiermee op een gewelddadige wijze nationaalsocialisten ondanks het Nie Wieder van de EU weer aan de macht in een Europees land.

    En over Svoboda bestaat niet het minste misverstand over aan welke bronnen die partij haar ideologische idealen gelaafd heeft. De bronnen van het bruine beekwater uit de Beierse Alpen van de NSDAP van de Adolf Hitler waarmee PvdA’ers en ander links in Nederland Wilders graag vergelijken. Svoboda staat voor een raszuiver Oekraïne. Niet vreemd voor een partij die twaalf jaar lang de beruchte wolfsangel als partijlogo gebruikte om aan die bruine wortels te herinneren.

     

    De partij staat alleen open voor etnische Oekraïners, een vorm van racisme die zwaar indruist tegen de idealen van de EU, maar niet kon verhinderen dat vanuit Brussel sancties opgestapeld worden om juist de zichzelf terecht beschermende Russen te straffen.

    De reden waarom de EU met nationaalsocialisten samenspant tegen de Russen, moet zeer waarschijnlijk gezocht worden in de oeverloze en megalomane aspiraties van het groot Europa tot aan de Oeral en over de Bosporus.

    Een ideaal waarbij kennelijk grote offers gewettigd zijn, zoals een pact met de nazaten van de Kroatische en loepzuivere fascisten van de Ustašabeweging van het meest recente EU-lid.

    En niet te vergeten, met de UÇK van toekomstig EU-lid Kosovo, een terreurorganisatie die vooral faam wist te behalen met het liquideren van Serven en het tot ruïne vervormen van vroegchristelijke kloosters en kerken in het gebied dat met bruut geweld en met steun van de EU aan Servië ontstolen werd.

    Daarom is Frans Timmermans selectief kieskeurig voor wat zijn ethische geborneerdheid betreft. De eigen populisten mogen met Hitler vergeleken worden of buiten de realiteit geplaatst, zelf gaat hij doodleuk naar Kiev om tussen de nationaalsocialisten mee te complotteren tegen het wettige gezag van Oekraïne. Tot nu toe heeft niemand hem dan ook horen klagen over het bizarre feit dat de Hitler-vereerders van Svoboda hoog en droog in het door hem zo bewonderde “bevrijdingsregime” van Oekraïne zitten.

    Geen wonder dat de etnische Russen op de Krim het na de illegale en door Frans Timmermans gesteunde machtswisseling van Oekraïne snel voor gezien hielden. Met de herinnering aan de genocide op Russen door de voorzaten van Martin Schulz, snap je als Rus opperbest dat je liever eersterangs Rus in Rusland bent dan tweederangs burger in de Oekraïne of de EU.

     

    Nu het taboe van een bondgenootschap met nationaalsocialisten geslecht is, moeten we ons afvragen wat de volgende nouveautés van de EU-fanatici zullen zijn. Met Oekraïne in de EU, want wie a zegt moet immers ook b zeggen, wordt dat dan de eerste nationaalsocialistische fractie in het Europees parlement.

      

    Door Oekraïne in te lijven bij de EU kan de NAVO zonder slag of stoot tot diep in het Russische moederland doordringen en Ruslands belangrijkste marinehaven isoleren.     Gezien vroegere ervaringen die Rusland heeft met de Europese expansiedrift is dit een onaanvaardbaar veiligheidsrisico.    Het is dan ook volkomen terecht dat Poetin de veiligheid van zijn land op de eerste plaats stelt.

      

    De teugels strak aantrekken

    Als kind kon ik in de zomer urenlang het gewriemel volgen van mieren. Dat was toen ik als straf niet met de vriendjes op straat mocht spelen, maar naast ons Ma die een boek zonder begin en zonder einde zat te lezen, moest blijven zitten. Op het gras, de rug tegen het muurtje waarachter de kippen liepen te kakelen.     Dat is mij dikwijls overkomen, en meestal viel ik, door de verveling of door de warmte, na verloop van tijd in slaap. Maar kriebelen met een grassprietje in zo’n mierennest, dat gaf ook verstrooiing. En het is niet mijn schuld, dat later zo’n wriemelend mierennest de perfecte weergave is gebleken van wat er thans opnieuw op wereldschaal gebeurt.

    Eerst verloopt het leven der mieren in hun eigen wereldje zeer rustig. Althans oppervlakkig gezien. Zij sleuren met velen op en over elkaar een stukje afgebeten vliegenvleugel hun hol binnen, en komen in stoet terug buiten om zich weg te haasten uit het zicht. Waar ze vervolgens terugkomen met een nieuwe lading. Tot een onverwachte hindernis uit een reuzenhand boven hen, de vrede verstoort. Dan is er paniek en stromen er direct vele honderden soldaatjes het slagveld op. Ze blijven maar komen en zijn vervolgens rapper weer weg dan ze gekomen zijn.

    En dat kan uren duren, tot er een vuist het nest plat slaat en alles stil blijft, buiten hier en daar een kronkelend stuk mierenlijfje.

    Om in dat stille schaduwrijk hoekje onder de vlierbessenboom op ons koertje terecht te komen, was later niet eens nog een of andere straf nodig. Een mooi spannend boek volstond, want leren lezen was wel het grootste (gratis) geschenk uit mijn kindertijd.

    Mierennesten waren er toen ook al lang niet meer want de vooruitgang had meegebracht dat daar een betonvloertje werd gelegd….

    *

    Of de wereld waarin we thans leven dan zo veilig is? Moet U maar eens trachten na te gaan in de misdaad statistieken. Of anders een rekensommetje maken over wat de beveiliging van die tientallen ‘wereldleiders’ die thans in Europa reizen als een sliert dikke mieren, dik in de watten gelegd. Ach, had ik nu, 70 jaar later, nog maar dat strootje binnen mijn bereik, om eens duchtig dat boeltje op te koteren….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     

    24-03-2014, 12:31 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    23-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1869 - NADERE OMSTANDIGHEDEN OVER VENETIAANSE TOESTANDEN DOOR DE MEDIA WEGGEMOFFELD

    *

    Zaterdag 22 maart

    Zon 6u41-18u59

    H Lea van Rome

    *

     

     

    *

    Venetië, Brug der Zuchten

     

    Tussen de Rechtszaal in het Dogenpaleis

    en de gevangenis.

    Alles zeer oud, maar nog altijd in goede staat

    *

    In het Zadel

    BREAKING NEWS!

    Sedert een klein uurtje blokletteren de Italiaanse on line kranten dit bericht wat wil zeggen: lokale belastingen gaan met 650% tot 1990% de hoogte in.

    Tasse locali aumentate del 650% dal 1990

    U leest goed: de plaatselijke belastingen, gemeente, provincie, opcentiemen, enz, verhogen tussen de 650 en de 1990 percent.

    Dit bericht verschijnt vandaag zaterdag, nadat gisteren de recente Eerste Minister, nota bene de 39-jarige Renzi, Burgemeester van Firenze, een gezellig onderonsje had met Ramp Aai Aai Herman, hiervoor speciaal naar Rome overgevlogen. Ha, ja, voor wat, hoort wat. Herman beloofde centjes, en Renzi danste naar diens pijpen. Het is weekend, en dus slaapt de hele reutemeteut die commentaar zou moeten geven….

    Krek hetzelfde scenario als 2 1/2 jaar geleden, toen Herman overvloog om Berlusconi in ’t zak te zetten, en te vervangen door Monti.

    De EUSSR, geen dictatuur, zegt U?

    *

    Aan het artikel hieronder over Venetië, geef ik niet eens commentaar. Ik zie alleen in gedachten, die Brug der Zuchten in Venetië, gevuld met EUSSR-misdadigers, die onder strenge bewaking en met de doodskap over het hoofd, in stoet daar voorbij schuiven.

    Dromen moeten toch niet altijd bedrog zijn!

    *

    De bewoners van Venetië ondersteunen in een onofficieel referendum de onafhankelijkheid van Italië. De organisatoren maakten na het tellen van de stemmen bekend dat een duidelijke meerderheid van de stemgerechtigde Venetianen voor het herstel van de onafhankelijke Republiek Venetië gestemd zou hebben.

    In de Italiaanse regio Venetië hebben de inwoners zich in een online-referendum merendeels voor de afsplitsing van Italië en de oprichting van een onafhankelijke staat uitgesproken. Meer dan 2 miljoen deelnemers brachten van 16 tot 21 maart hun stem uit.

     

    Activisten dringen erop aan om van de Italiaanse regio Venetië een onafhankelijk land te maken en geven aan dat meer dan 2 miljoen inwoners hun eis ondersteunen. Hoewel een juridische basis ontbreekt, heeft volgens informatie van de organisatoren meer dan 56% van alle geregistreerde kiezers, wat een duidelijke meerderheid betekent, voor het herstel van de onafhankelijke Republiek Venetië gestemd, die de Middellandse Zee eeuwenlang domineerde, totdat deze door Napoleon werd bezet.

    Het resultaat werd onder applaus van fans op een Piazza in Trevisolate vrijdag na een week van stemmen bekendgemaakt. “Het is groot feest hier, het is net een weerzien”, zei Christiano Zanin, een van de organisatoren van de peiling, die online en via de stembureaus van de lokale gemeentebesturen in de regio werd gehouden.

     

    De organisatoren verklaarden dat van de 2,36 miljoen uitgebrachte stemmen van de in totaal 3,7 miljoen stemgerechtigden 2,1 miljoen voor onafhankelijkheid gestemd zouden hebben. Dat betekent dat 89% voor de onafhankelijkheid heeft gestemd.

     

    De uitslag van het referendum werd vrijdag in Padua bekendgemaakt. Aanhangers van de onafhankelijkheidsbeweging zwaaiden met Venetiaanse vlaggen. Na de bekendmaking van het resultaat barstten ze in gejuich los.

     

    Nu moeten er grote manifestaties in de Italiaanse steden Venetië en Vicenza ter ondersteuning van de Krim plaatsvinden. Dat heeft een zekere explosiviteit, want in Vicenza bevindt zich een groot Amerikaans militair steunpunt. De Amerikaanse soldaten zouden vermoedelijk hun basis moeten verlaten, mocht de wens naar onafhankelijkheid van de inwoners van Venetië een feit worden.

    Bron:
    www.schweizmagazin.ch

    Vertaald uit het Duits door:
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

     

    *

     

     

    De teugels strak aantrekken

    Meer en meer komen oude en al lang vergeten verhalen weer naar boven. Al zou ik niet willen stellen, dat ‘Sudetenland’ voor de betrokkenen een verhaaltje is geweest. Het is en blijft nog altijd een schande voor rekening van de Overwinnaars van WO II, omdat zij de genocide op miljoenen Duitse burgers zomaar toegelaten hebben, omdat die nergens pasten in hun verdeling van Europa voor na het uitbreken van de Vrede.

    En als de lezer dan toch op Google wil nagaan waarvoor dat Sudetenland wel staat, dan kan hij best in één moeite door ook Königsbergen eens nagaan. Maar ik waarschuw U ervoor, dat de stap naar deze wetenswaardigheden, het begrijpen van waarvoor ‘Oostpriesterhulp” ooit stond, U wel eens in de ban zou kunnen houden. Misschien bent U dan wel in de juiste stemming om de kiesstrijd voor 25 Mei te beleven….

    In die 3 begrippen vindt U namelijk precies het begin van alles wat er sedert WO II verkeerd is gaan beginnen lopen. En meer zeg ik niet, anders komen we allemaal terecht bij de recente uitspraak van Geert Wilders over Marokkanen. JaJa, dezelfde kut-Marokkanen als waarover Yves Desmet van De Morgen het ooit had.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    23-03-2014, 10:18 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1865 - VENETO HEROVERT SOEVRENITEIT EN LAPT ITALIAANSE GRONDWET AAN ZIJN ZOLEN

    **

    Vrijdag 21 maart

    6u44-18u57

    H Benedictus van Nursia

    Slecht weer op Sint-Benoot, dan zijn we voor drie weken gekloot

    *

     

    *

    Venetiê, Brugge van het Zuiden….

     

     

    *

    In het Zadel

    De titel hierboven komt 24 uur te vroeg, want vandaag is het kalf nog niet geschoten, en mag het vel derhalve nog niet geputt worden. Ondergetekende is nog een beetje onder de indruk van de zondvloed bij de Noorderburen, die het Rood Gespuis zo goed als van de aardbodem heeft weggeveegd. De roes van de overwinning, ziet U…. En dat is dan nog maar in een land dat niet het onze is. Wat moet het dan worden, de dag dat in Vlaanderen de zegeklokken alom beieren en de beiaarden spelen?

    Gianluca Busato (Jan-Lucas Busato): zie hieronder, is de naam die we straks nog veel zullen meemaken, de dag dat Venetië FOERT zegt tegen Gross Brüssel. Waarna prompt het verbod zal volgen om nog langer op huwelijksreis te gaan naar de Dogenstad….

    *

    Na referendum voor onafhankelijkheid van Venetië: “Geen cent belastinggeld naar Rome”

    Posted on 20 maart 2014door E.J. Bron

    *

    Al 1,3 miljoen van de 3,8 miljoen Venetianen hebben deelgenomen aan het referendum voor de onafhankelijkheid van hun regio van Italië. De initiatiefnemers bereiden zich al voor in het geval van een overwinning vrijdag.

    Tot woensdagavond hadden al 1,3 miljoen van de 3,8 miljoen stemgerechtigde inwoners van Venetië deelgenomen aan het referendum over de onafhankelijkheid van de regio van Italië. Vrijdag is de laatste dag dat de mensen hun stem kunnen uitbrengen. De initiatiefnemers van het referendum verwachten dat de absolute meerderheid van de Venetianen deelneemt aan de stemming – en dat een duidelijke meerderheid voor de afsplitsing van Rome zal stemmen. In peilingen voor het referendum sprak 65% van de ondervraagden zich uit voor onafhankelijkheid.

     

    Gianluca Busato, president van de overkoepelende organisatie van verenigingen die naar onafhankelijkheid streven en die het initiatief hadden genomen tot het referendum, had maandag nog een absolute meerderheid aan pro-stemmen als voorwaarde voor een onmiddellijke onafhankelijkheidsverklaring genoemd. Inmiddels zegt hij: “Als de meerderheid van de burgers deelneemt en ´Ja´ stemt, zullen we onmiddellijk stoppen met het betalen van belastingen aan Rome.” “De absolute meerderheid van de stemmen is concreet mogelijk, daarna bezit Italië niet langer de soevereiniteit over de Venetianen. Tijdens de overgangsperiode zullen we geen cent belastinggeld aan de Italiaanse staat betalen.”

     

    “Grondwet maakt niets uit”

     

    “Natuurlijk is de legitimiteit des te groter, hoe beter het resultaat is, wat Italië en zijn grondwet hierover ook zeggen”, zegt Lodovico Pizzati, woordvoerder van het platform Plebiscito.eu, die de stemming online en telefonisch organiseert. De Italiaanse grondwet eist echter de “ondeelbaarheid van de natie” en verbiedt separatistische inspanningen.

    Dat interesseert Pizzati niet: “Het gaat hier niet om een gewelddadige machtsovername, maar de mensen hier hebben de soevereiniteit over hun eigen geldbeurzen. Een kritische massa mensen erkent sowieso de Italiaanse staat niet meer als belastinginner – en vrijdag gaat de lawine rollen, wat de uitslag uiteindelijk ook zal zijn.”

     

    Volgens informatie van de initiatiefnemers, die overwegend banden hebben met Lega Nord, maakt de regio Veneto jaarlijks 70 miljard euro belastinggeld aan Rome over, zowel directe als indirecte belastingen evenals sociale bijdragen.

    Het plan van de separatisten krijgt een duwtje in de rug door het succesvolle referendum op de Krim evenals door geplande referenda in Schotland en Catalonië.

    De teugels strak aantrekken

    Terwijl op dit ogenblik Renzi, de Italiaanse zoveelste Eerste Minister, face-to-face staat voor een ramp-scenario met Van Ramp aai, het Brusselse vogelkopje-dictatoorke wordt hem in Italië een poot uitgedraaid. Mooiere toepassing van de EUSSR-eenheid kan niet bedacht worden.

    Laten wij het zo stellen: de versheid van de Staat Italië is ruimschoots overschreven. Het is een product uit de rekken, net als België, van de uitverkoop van het Rijk van Napoleon de Grote, die in 1812, meer dan 200 jaar geleden, in Waterloo tegen zijn noodlot opliep. Wat toen in die jaren een noodoplossing was, heeft aldus veel te lang stand gehouden. De tijd is nu daar, volgens het Handvest van de Verenigde Naties, voor het zelfbeschikkingsrecht der Volkeren.

    Zo’n kunstmatige gedrochten, waar volkeren tegen hun zin verplicht worden samen te leven, is een keurslijf die hun ontplooiing tegenhoudt. De poging om ze kunstmatig in leven te houden, door ze te willen herbevolken met hopen avonturiers uit vreemde volksstammen, is een zonde tegen de natuur. Net zoals men geen paarden met ezels kan koppelen, of koeien met zebra’s.

    Zo te zien is het nog niet voor morgen, dat dit principe de doorslag zal geven. Eerst moeten de scherven vallen, voor ze weer kunnen gelijmd worden.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    21-03-2014, 18:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1864 - HET DUIDELIJKSTE PROGRAMMA VOOR DE KOMENDE VERKIEZINGEN

    *

    Vrijdag 21 maart

    Zon 6u44-18u57

    H Benedictus van Nursia

    Slecht weer op Sint-Benoot, dan zijn we voor drie weken gekloot

    *

     

     

    *

    Levend lesmateriaal voor na de Sharia

    Waar de mannelijke jeugd vanaf 12 jaar nu al mag op oefenen.

    *

    In het Zadel

    De vraag van de dag. Voor ik het vergeet: wilt U meer of minder Marokkanen rond Uw huis? Wilt U er meer, dan zult U zelf vroeg of laat naar Marokko dienen te verhuizen, anders komt U terecht in de kudde zoals op bovenstaande afbeelding. Wilt U er minder, dan dient U zich vrijwillig aan te sluiten achter de schutkring voor politiek niet-correcten. Vergeet AUB nooit, dat ongemakkelijke vragen over ongemakkelijke waarheden alleen mogen, als het over de opwarming van de aarde gaat.

    Als U hieronder het programma leest van Het Vlaams Belang, dan begrijpt U meteen waarom de media er zo weinig aandacht aan besteden. De mensen mogen het gewoon niet weten….

    Stel U voor: er zouden zogezegd polletiekers bestaan, die, anders dan de Tsjeven, de Roden de Blauwen en de Groenen, NIET per direct in de kaas willen kruipen. Onvoorstelbaar! Ongelofelijk! Het is idealisme dat niet meer van deze tijd is. Zoiets mag niet gepropageerd worden, want als de bestaande partijen verdwijnen, zouden ook de subsidies verdwijnen en zouden de Heren Hoernalisten alleen nog loon naar werken krijgen….

    Het Vlaams Belang is dan ook uitsluitend het belang der Vlamingen in het algemeen, niet zo maar van altijd van dezelfde profiteurs alleen. Een partij die het laken niet voor zichzelf wil door de anderen af te straffen. Maar door hen een toontje lager te doen zingen. Het Vlaams Belang wil geen stuk van de Belgische taart, maar wil het hele recept van die taart grondig veranderen. Zodat ze eetbaar blijft voor iedereen, maar wel voor het Eigen Volk eerst. Geen staatsdirigisme, noch van Klein Brussel (België), noch van Gross Brüssel (de EUSSR), maar ZELFBESTUUR als onafhankelijk deel van een groter geheel. Een volkerenbond die op gelijke voet staat en evenwaardig gelijk is aan de overige wereldmachten, zowel van de USA, van de Russische Federatie als van China en de andere Oosterse Mogendheden. Die hen geen bevelen geeft, maar er ook geen van ontvangt.

    Wij willen de Islam terugdringen, zodat op zekere dag hier bij ons zoals heden ten dage in Syrië, geen slachthuizen voor mensen komen, zoals de Nationaal Socialisten die in Nazi-Duitsland hebben gehad voor Joden en andere ‘volksvijanden’.

    Voor wie niet gelooft in de slachthuizen voor mensen, via deze link bent U direct bij de bron (E.J. Bron), en zult U beter de gruwelijke slachtpartijen van onschuldige schapen in onze straten bij het Offerfeest van de Moslimmers begrijpen. En neen, de Islam is geen achterlijke ideologie, de Islam is gewoon een aangeboren dodelijke afwijking bij een bepaalde beperkte menselijke soort.

    www.barenakedislam.com (pas op: gruwelijke beelden!)

    *

    VERKIEZINGSPROGRAMMA 2014: UW STOK ACHTER DE DEUR!

    *

    Onder ruime persbelangstelling stelde het Vlaams Belang vanmorgen met veel trots haar verkiezingsprogramma voor. Gerolf Annemans lichtte ook de budgettaire gevolgen toe.

     

    Het Vlaams Belang benadrukt dat het een programmapartij is die een unieke positie in het politieke landschap bekleedt: de consequente en principiële visie van het Vlaams Belang primeert op machtsdeelname en ministerpostjes. Onze partij wil immers geen stuk van de taart bemachtigen, ze wil het recept van de taart veranderen. Het Vlaams Belang verschilt daarin fundamenteel van de andere partijen, voor wie meeregeren een doel op zich is. Om ‘erbij’ te mogen zijn, zijn ze bereid zoveel water bij de wijn te doen dat hun beleidsdeelname uiteindelijk geen verschil meer maakt. Een programmapartij zoals het Vlaams Belang daarentegen, houdt vast aan haar programma en zegt voor én ná de verkiezingen hetzelfde. Wij zijn en blijven een duidelijke, eerlijke en rechtlijnige partij die het ijs breekt, de richting bepaalt en om die reden ook op 25 mei weer dé stok achter de deur is.

    “Baas over eigen centen, eigen grenzen en eigen toekomst”

    Nooit eerder waren de thema’s van het Vlaams Belang zo actueel. Meer dan om het even welke campagne of theoretische bespiegeling ook, bevestigt de praktijk van elke dag de waarde en de juistheid van ons programma, dat een duidelijk antwoord biedt op de problemen en uitdagingen van de 21ste eeuw. Wij willen de macht terug bij het volk leggen en strijden als sociale volkspartij voor Vlaamse vrijheid, Vlaamse onafhankelijkheid en zelfbeschikking ten opzichte van zowel België als de EU, allebei ondemocratische immigratiemachines en geldverkwisters die onze welvaart en sociaaleconomische zekerheid ondergraven. Wij verzetten ons dan ook met klem tegen een federaal of confederaal België, alsook tegen de huidige EU-superstaat in wording.

    De immigratie, de miljardentransfers naar Wallonië en de Europese Unie en de bankencrisis, kostten elke belastingplichtige Vlaming het afgelopen jaar gemiddeld 6702 euro. Hier hebben u en ik nooit voor gekozen. Een stem voor het Vlaams Belang is een zekerheid dat de druk op de ketel blijft. Een stem voor het Vlaams Belang is de enige garantie dat uw stem ook na 25 mei nog wordt gehoord. Een stem voor het Vlaams Belang is uw stok achter de deur!

    Klik hier voor het volledige verkiezingsprogramma.

    Klik hier voor de perstekst.

    Klik hier voor de kostprijsberekening van het verkiezingsprogramma.

    Klik hier voor de toelichtende nota bij de kostprijsberekening.

    Klik hier voor een fotoreportage.

    Klik her voor de nieuwsreportage van VTM.

    Klik her voor de nieuwsreportage van VRT..

    *

    De teugels strak aantrekken

    Natuurlijk is het CGKR Oost Indisch doof voor dergelijke berichten die gaan over de achterlijkheid van Ideologie van de Wrede. Die CGKR-potentaten zijn slechts in die positie geparachuteerd om te doen als de 3 aapjes: niets horen, niets zien, niets zeggen. Maar per einde maand wel zwaar incasseren.

    Stel U één ogenblik voor, dat er ergens ter wereld een halve wilde één haar gekrenkt wordt door een Christen, en het kot zou te klein zijn voor deze hypocrieten. Zelfs de TV draait op deze golflengte. Niks gehoord, niks gezien, en derhalve viel er niks te zeggen, toen in de Centraal Afrikaanse Republiek de Moslimmers begonnen er hun gewone genocide op te dringen. Het was maar toen de Christenen, moe-getergd, massaal in de tegenaanval gingen, en de Moslims dreigden het onderspit te delven, dat het wereldgeweten wakker schoot. Ziet eens, hoe die Christenen die brave Moslims uitmoorden, klonk het. En een halve dag later waren daar ‘de Vredestroepen’ om de Moslimmers te beschermen.

    Dat durven neerschrijven, zal weer als ‘Islamofoob’ uitgelegd worden. Dat zal maar stoppen, als er niemand meer is om te reageren, omdat alle verzet in bloed zal gesmoord zijn. Idem de Mietjes en de Mietjes van het CGKR zelf, want waar een Moslim ooit gemoord en vervolgens gebeden heeft, mogen geen getuigen overblijven, en blijft dat land voor altijd aan Allah toegewijd.

    JaJa, samen met de EUSSR komt nu het tijdperk dat later zal bekend staan als ‘Hoe de Eindtijd gestalte kreeg’. Als er dan tenminste nog iemand zal zijn die kan lezen….

    U dergelijk vooruitzicht besparen, beste mensen, is ook, samen met andere partijen in Europa, een programmapunt van het Vlaams Belang. Maar het kan, om redenen van opportuniteit, niet met zoveel woorden in de openbaarheid komen. Daarom ook is het Vlaams Belang zo uniek. Omdat het zegt wat andere partijleiders ook denken, maar waarover ze uit schrik voor elkaar, liever zwijgen…. Ze weten ook dat ze zwaar in de fout zijn gegaan, maar ze zijn te laf om er iets aan te doen….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    21-03-2014, 10:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    20-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1863 – OOK WIJ WORDEN GOED BESTUURD MAAR OOK WIJ MERKEN HET NIET. SHAME ON US!!!!

    **

    19 maart

    Zon 6u48-18u54

    H Jozef, patroon v/d goede dood, timmerlieden en schaliedekkers

    Is het met Sint-Jozef klaar, reken op een goed jaar

     

    *

     

     

    *

    *

    In het Zadel

    Onderstaand stukje is een nominatie waard, moest er een Oscar bestaan voor de meest correcte omschrijving van de taak van een politicus. Een geslaagd politicus is een politicus die er in slaagt om dank zij hem, Gods water over Gods akker te laten lopen.

    Op die manier bekeken, zijn onze Vlaamse politici ten zeerste in het nadeel tegenover de Nederlandse, omdat zij altijd maar het overschot van de pluimpjes op hun hoed kunnen steken, daar de Franscouillonse polletiekers voorgaan.

    *

    Je merkt het niet

    Posted on 18 maart 2014door E.J. Bron

    (Door: Ronald Kaatee)

    *

    Via soms best ingenieuze kronkelredeneringen lukt het de meeste politici wel om zich verbaal uit de nesten te werken. Ze mogen liegen dat het gedrukt staat, maar voortschrijdend inzicht, nieuwe feiten, misverstanden of andere contexten bieden altijd wel uitkomst. Mark Rutte spant met zijn 1.000 euro de kroon. Hij voert ons een heel nieuw tijdperk in, ‘politiek 2.0′ zullen we maar zeggen.

     

    Voor de verkiezingen van 2012 beloofde hij 1.000 euro netto erbij voor elke werkende Nederlander. De verkiezingen van 2012 zijn achter de rug en die 1.000 netto, die kunnen we schudden. De VVD gaat vrolijk verder met het als een citroen uitknijpen van de Nederlandse bevolking. Maar nu blijkt dat niet alleen Wilders buiten de realiteit staat, maar heel werkend Nederland. Bij Pauw & Witteman legde de premier gisteren uit hoe het zit: die 1.000 euro wordt op dit moment, as we speak, daadwerkelijk aan ons uitbetaald. Alleen: ‘je merkt het niet’, omdat de totale lasten door de crisis niet kunnen dalen. Geniaal! Nu hoeven politici zich nooit meer in allerlei ingenieuze bochten te wringen om zich weer ergens uit te kletsen - ze maken alles waar wat ze beloven…maar we merken het niet!

    We kunnen rustig gaan slapen: de bevoegdheden worden heus wel uit Brussel teruggehaald, maar je merkt het niet, want wat aan de ene kant wordt teruggehaald, gaat aan de andere kant linea recta naar Brussel; de bureaucratie wordt echt wel teruggebracht, maar je merkt het niet, want wat aan de ene kant aan regels en ambtenaren verdwijnt, komt er aan de andere kant weer bij; de immigratie van kansloze gelukszoekers en gewetenloze kolonisatoren wordt stopgezet, maar je merkt het niet, want wat aan de ene grens wordt tegengehouden, komt er aan de andere grens net zo makkelijk in; de dijken worden verhoogd, maar je merkt het niet, want wat er aan de bovenkant bij komt, gaat er aan de onderkant weer af; er gaat geen cent meer naar Griekenland, maar je merkt het niet, want waar de ene hand bovenop de knip zit, daar zit een gat in de andere hand; we staan pal voor de rechten van de vrouw, maar je merkt het niet, want waar we aan de ene kant nadenken over quota en glazen plafonds, daar laten we aan de andere kant de islamitische moleculaire Holocaust jegens vrouwen (met dank aan Martien Pennings voor deze treffende omschrijving) binnen de poorten; we staan pal voor de rechten van de homo, maar je merkt het niet, want waar we aan de ene kant Poetin de les lezen, daar ontvangen we aan de andere kant de islamitische homohaters met open armen; we bestrijden antisemitisme, maar je merkt het niet, want waar we aan de ene kant op 4 mei een vroom praatje houden, daar ontvangen we aan de andere kant de islamitische Jodenhaters met open armen; we steunen Israël, maar je merkt het niet, want waar we aan de ene kant lippendienst bewijzen, daar werken we aan de andere kant op zeer geniepige wijze mee aan het boycotten van Israëlische producten. Enzovoort, en zo verder. Je merkt het niet, maar dit kabinet vecht echt voor de Nederlandse bevolking. Heus.

     

    Door:

    Ronald Kaatee, voorzitter Populistische Omroep Nederlan

    De teugels strak aantrekken

    Gods water die over Gods akker stroomt: het is een haast Bijbelse vergelijking met een kind die van uit zijn wiegje de regen tegen de ruiten hoort slaan en zichzelf daarbij overtijgt dat hij elke regendruppel heel speciaal heeft begeleid van uit het niets tot tegen de ruit.

    De waarheid is heel wat prozaïscher: de politieker dient alleen goed, beter, best, te zorgen voor de waterafvoer. In de eerste plaats, dat er geen barsten in de ruit zitten, of beter: dat het huis en de ruiten er zijn.

    Een goed huis heeft stevige ruiten, en goede regenpijpen nodig, die er meestal al waren voor er politiekekers waren. Die kennen we onder de naam ‘Beschaving’, ‘traditie’, “gezond verstand’’. Op dat soort huizen past geen enkel sleutel die eindigt op ‘isme’ en men wandelt er als goed huisvader, ongewapend binnen en buiten…

    Het is dus een droomhuis, zoals een vaderhuis dient te zijn. Een verzameling zo’n vaderhuizen, is een Vaderland en zo’n Vaderland zou Vlaanderen weer moeten kunnen worden. Met Moeders aan den Haard, om het kot langs binnen proper te houden en met Vader die werkt voor Vrouw en Kind, en wordt door hen bemind.

    Voor het buitenonderhoud zou af en toe een goede loodgieter of timmerman kunnen volstaan. Politiekers kunnen dan in een soort Wassenbeeldmuseum van Madame Tussaud. Daar zouden ze als Bietebauw nuttiger zijn dan nu.

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    20-03-2014, 18:29 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    19-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1861 - BEKEN BIRTERE TRANEN IN VOLLE SPERTIJD VANWEGE DE MOEDER VAN ALLE VERKIEZINGEN

    *

    Woensdag 19 maart

    Zon 6u48-18u54

    H Jozef, patroon v/d goede dood, timmerlieden en schaliedekkers

    Is het met Sint-Jozef klaar, reken op een goed jaar

    *

    *

    Toch geen Tsjeef onderweg naar huis

     

    Na sluitingstijd van Diksia Bad Bank?

    *

    In het Zadel

    Hebben jullie ook het verkiezingsprogramma gezien, geoord of gelezen van de ‘Staatsdragende’ kleurpartijen, bijzonderlijk dat der Tsjeven? Bij mij zijn vooral de STREPEN opgevallen, telkens dat soort boeven mijn scherm teisterde. Die konden zeker niet genoeg weg geretoucheerd worden om helemaal te verdwijnen. Die strepen bleven dus maar door hun rekeningen lopen.

    Om er maar een paar te vernoemen : de 800.000 ARCO-spaarders, ooit de felste aanhangers, die hun zovele miljarden kwijtspeelden bij ‘Bad Bank’ Dexia, groot geworden uit BAC, de Christelijke Arbeiders Coöperatie die later BACB werd en nu onder de naam Belfius weer (met belastinggeld) goede sier maakt.

    Tweede streep is het wegvallen van zo goed als alle kopstukken, te beginnen met de Evidente zelf (wegens dood en begraven), en om te eindigen met de Dikke van Diksia, nog niet dood maar al begraven, want geschrapt van de lijsten. Il Terminatore is, Hoezo? blijven plakken ergens in de Rosse Buurt van de Parijse Place Pigalle, en Madame Marianne is nog erger dan de Dood van Ieperen op geitepoten wel dood maar nog niet begraven.

    Over de dikste streep van allemaal, een streep samengesteld en beheerd door alleen maar nullen, het ACW, vindt U hieronder de beschrijving van een Rechterlijke nasleep, nadat het hoofdstuk ‘Fiscale Fraude’ werd afgekocht met slechts een kleine 10 miljoen aan boete + navordering. Een spijtige zaak, die de terechtstelling en de dood met de kogel door het ACW van die NV-A politicus die de bal aan het rollen bracht, doorkruist. Het is de beul die hangt, want Recht moet geschieden.

    Al die strepen door hun rekening zijn te vervagen door één authentiek Vlaams spreekwoord. Loontje komt om zijn boontje.

    Zij hebben gespeeld, en verloren. Rien ne va plus!

    *

    GERECHT BIJT ZICH VAST IN STRAFDOSSIER TEGEN ACW

    Het Brussels parket-generaal vraagt extra onderzoek naar de veelbesproken constructie die het ACW heeft opgezet met de vennootschap Sociaal Engagement. Dat vernam de krant De Tijd.

     

    Hoewel het fiscaal dossier over de constructie achter de rug is, riskeert de koepel van de christelijke werknemersbewegingen dus nog een vervolging voor de strafrechter. Het Brussels parket van eerste aanleg moet op verzoek van het parket-generaal dieper graven in zijn onderzoek naar mogelijke schriftvervalsing, het gebruik van valse stukken en het misbruik van vennootschapsgoederen.

    De speurders van de federale gerechtelijke politie onderzoeken alle overeenkomsten die zijn gesloten sinds het ACW het bedrijf Sociaal Engagement oprichtte in december 2000. De hamvraag is of die overeenkomsten de werkelijkheid weergaven en echt konden verantwoorden om de Dexia-winsten bij Sociaal Engagement onder te brengen.

     

    Het ACW reageerde niet meer op de nieuwe stap in het strafrechtelijk onderzoek. De woordvoerster van het parket van Brussel, Ine Van Wymersch, geeft liever geen commentaar op het lopende onderzoek.

    Bron: Vandaag.be

    *

    De teugels strak aantrekken

    Natuurlijk mogen we het vel van de beer niet verkopen voor de uitslag van de verkiezing gekend is. Maar laat mij alleen beklemtonen dat àl de kleurpartijen boter op het hoofd hebben. Zij zijn verantwoordelijk voor de slecht situatie waarin zij het land hebben gebracht.

    Nu krijgen wij van dezelfde partijen veel becijferde ramingen over hoe en wat ze zullen doen. Nadruk op ‘zullen’ en geen van al die ster-reporters die hen de vraag stelt, waarom zij het niet gedaan hebben, want het waren toch zij die het land al die voorbije jaren bestuurd hebben? Waarom spreken ze nooit over het verleden, waar ze toch alles zelf in handen hebben gehad?

    Geschreven door AABEE via Digitalia

     

    *

     

    *

     








    19-03-2014, 16:41 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!