MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    14-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1282 – WIELER COUREURS MOETEN WIELER COURIEREN EN ZWIJGEN OVER ZAKEN WAAR ZE GEEN VERSTAND VAN HEBBEN

     

    ***

    Donderdag 14 maart

    Zon 6u59-18u46

    H Mathildis

    Sint-Mathildis komt uit de hoeken, met hagelstenen bakt zij koelen

    (Dagklapper overgenomen van ‘tSCHELDT)

    .

    1282 – WIELER COUREURS MOETEN WIELER COURIEREN   EN ZWIJGEN OVER ZAKEN WAAR ZE GEEN VERSTAND VAN HEBBEN

     

    Koerscoureur Gilbert, de Vlaming-hater :

     

    Ik zie met belangstelling de reactie van diens sponsors tegemoet

     

    °°°

    Bij GVA gaan d’er koppen rollen!

    Het artikel hieronder over Philippe Gilbert  werd totaal onvoldoende in de Belgische drie-kleur gezet, nochtans een enige gelegenheid om wieler minnend Vlaanderen een pad in de korf te zetten.

    Komt daarbij, dat Humo het vooral had op de Hel van Nokere van vandaag, en dat die juist nu niet doorgaat! Humo zal daarvan afzien! Humo gaat daaraan kapot! Nog kapotter dan kapot! Humo gaat failliet….

    Ik wens de Heer Gilbert, naamgenoot van onze innig geliefde Kroonprins (die zijn vrouw uit de album bij Tante Fabi zelf gekozen heeft!) alle mogelijke succes op ’s Heren wegen. Zonder daarbij de belangen van onze ondernemers punaisen-fabrikanten uit het oog te verliezen.

    Nota Bene. Bij de Aldi volgt binnenkort een promotie-campagne  voor het gebruik van duimspijkers, om zodoende de verkoop van fietsbanden voor koers-kemels te promoten. Via de verhoogde omzet van tuben wil men het land beter doen aaneen houden, met behulp van … punaises. 

    °°°

    Ter zake :

    Gilbert: "Vlaamse leeuwenvlaggen horen niet in koers"

    Wereldkampioen Philippe Gilbert (BMC) is van mening dat Vlaamse leeuwenvlaggen geen plaats hebben in de koers. Dat heeft hij in een interview met Humo gezegd.

     "Op een wereldkampioenschap moet je zwaaien met de vlag van je land, niet met die van een regio", aldus Gilbert, die zich in het Nederlandse Valkenburg tot wereldkampioen kroonde. "Die vlaggen verdienen geen plaats in de koers. Die mannen staan trouwens alleen maar op plaatsen waar ze zeker in beeld komen", klinkt het.

    "Gilbert zou zich beter uitsluitend bezighouden met wielrennen", zegt Godfried Duprez van Vlaanderen Vlagt Verder, de vereniging die steevast met Vlaamse Leeuwen zwaait tijdens wielerwedstrijden, woensdag in een krant van De Persgroep. "Ik vind het spijtig dat de wereldkampioen zulke uitspraken doet. Maar hij mag gerust zijn, ik ga hem niet uitjouwen bij de eerstvolgende wedstrijd. Ik hoop alleen dat hij in het vervolg ook wat meer respect toont voor onze opvatting."

    N-VA

    De BMC-renner is in het interview met Humo ook hard voor de N-VA. "De mensen geloven niet meer in de politiek en geven hun stem dan maar aan zulke partijen. Het is een negatieve keuze, hun kiezers weten niet waar hun programma voor staat".

     "We gaan daar niet op reageren", zeggen zowel N-VA-voorzitter Bart De Wever als Philippe Muyters, behalve Vlaams minister van Sport ook wielerliefhebber. "Dat zou alleen maar leiden tot een aanslepende polemiek en daar wordt niemand beter van", klinkt het.

    °°°

     

    De boodschap is goed aangekomen : gewoon als stem-advies van een bekende Waal, duur betaalde ztbaas van de eenheids-worst fanaten.

    Nu nog Henin aan het woord zetten, en de artiesten-wereld heeft er een nieuw broertje bij…. Stof voor Thomas Lannoye om een binst het ijzer heet is, een nieuw anti-
    Vlaams boek op touw te zetten. Met veem seks en opwindende verhalen over omo-bars. Dat zijn de bars waar men wast, witter dan wit…. Binst men op een punaise…zit.

    Enne, dat Muyter-geval, Vlaams minister van sport : bang voor de polemiek, blijft die in zijn schelp. Echter, hij moet niet pollemieken, hij moet gewoon de subsidies voor alle velo-koersen waar die kastaar meerijdt, de subsidie-kraan toedraaien. Argumentatie : ik ben misschien maar een plum-puddingVlaming, maar ik ben wel een plum-pudding Vlaming die de poen kan inhouden voor Fransdolle poenscheppers. Compernolio?

    Muyters, de man die goed kan rekenen, en die daarom zonder verkiezingen, over de hoofden hee, tot minister gebombardeerd werd.

    Zeer leerrijk klein vraagje.

    Een goede Belg, Mr Gilbert, gaat die altijd naar Monaco, vanswille vanswege de lage belastings-druk aldaar? Dus toch zo geen goede Belg?

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

    °°°

    PVV lanceert verzetswebsite: www.tekenverzetaan.nl

    Wat Nederland nodig heeft is belastingverlaging en lastenverlichting. En dat kan ook: door te snijden in ontwikkelingshulp, de multicul, Europa, in windmolens en andere duurzaamheidssubsidies.

    °°°

    14-03-2013, 10:21 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    13-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1281 – “VLAMINGEN” VECHTEN VOOR AL QUADA TEGEN ASSAD

    .

    1281 – “VLAMINGEN” VECHTEN VOOR AL QUADA TEGEN ASSAD

    °°°

     

    °°°

     

    Allo, mannekes en wijvekes van de Staatsvuiligheid, zijn jullie er nog? Of vechten jullie al mee in Syrië?

    Er worden onder jullie ogen terroristen opgeleid in het buitenland, en jullie roeren niet? Te gevaarlijk? Of zijn jullie gewoon voorzichtig tegenover de nieuwe toekomstige bazen van het land? In de archieven de werkwijze van de Staatsvuiligheid gevonden uit de jaren ’30 van vorige eeuw? Toen was de chef, om geen namen te noemen een zekere Ganshof VanderMeersch ook de beste maatjes met Admiraal Canaris van de Duitse Abwehr?! Die ‘vriendschap’ eindige pas op 8 Mei 1945, na de Duitse nederlaag, want toen had de man ineens de handen vol met de eigen landgenoten, om hen voor het vuur-peloton te slepen. Speciaal het dossier van een zekere Lucrecia Van Billemont (Veurne) moeten jullie lezen. Dan weten jullie hoe de Belgische Krijgsmacht kan ingezet worden, om een verliefd naaistertje, dat ‘met den Duits had gelopen’ ’s morgens om 7 uur in haar trouwkleedje op de muur van Zeebrugge in de loop van 11 Rijkswacht-geweren te doen kijken. O ja : er was ook nog die ‘verklikking’ van naar de Engelse post te hebben geluisterd, van de man die haar verkracht had…. Die verkrachting werd weg-gemoffleld om de verklikking te kunnen benadrukken, want de Bezetters gingen toch geen alom-belend smokkelaar zo maar aanhouden! Dat  moest verklikt geweest zijn…. En wel door zijn eigen naaistertje die op goede voet stond met de Duitse Abwehr.

    O Juist. Ja. Laten we die Moslim-avonturiers dus ‘Vlamingen’ noemen, niet eens ‘nieuwe Vlamingen’, ‘allochtonen’ of ‘Vilvoordse Marokkanen’ : ze zijn bruin gebakken, en bakken het dan ook … bruin.

    °°°

     

    Ter Zake

    Netelige vragen over Vlaamse strijders in Syrië

    OPINIE − 12/03/13, 09u04

    °°°

    "Wat als die jongeren terugkeren naar Vilvoorde, Mechelen of Antwerpen?", schrijft Bilal Benyaich, politicoloog (VUB) en co-auteur van een boek over islam en radicalisme in Brussel dat binnenkort verschijnt. .

    De Vlamingen die de Syrische hel overleven, zullen bij hun terugkeer heel wat vechtervaring, onverwerkte trauma's en contacten in de jihadwereld meebrengen

    Vorige week waarschuwde het hoofd van Eurojust, de Belgische Michèle Coninsx, voor de deelname van "honderden Europese jongeren" en "tientallen Vlaamse jongeren" aan de strijd tegen het regime van Bachar Al-Assad in Syrië. Deze waarschuwing kan niet zomaar in de wind worden geslagen. Dat er Vlamingen strijden in Syrië is nieuw en gevaarlijk. Hoewel er nogal wat Europeanen meestrijden in Syrië vormen ze slechts een fractie van het aanzwellende legioen van buitenlandse strijders in dat land. De Tunesiërs alleen al bijvoorbeeld zijn met enkele duizenden. Opvallend is vooral het hoge aantal Vlamingen onder de Europeanen.

    In een rapport van het Comité I van meer dan tien jaar geleden lezen we dat de Veiligheid van de Staat eind 2001 weet had, maar ook het spoor bijster was, van een tiental Belgen die vertrokken waren om deel te nemen aan de oorlog tegen de Amerikaanse bezetting van Afghanistan. Vandaag genereert Vlaanderen alleen al een veelvoud hiervan aan vrijwilligers voor de oorlog tegen Al-Assad - een aantal onder hen blijkt gesocialiseerd te zijn in het milieu van het ondertussen opgedoekte Sharia4Belgium.

    De meesten zijn er jammer genoeg niet om voedselpakketten uit te delen aan Syrische vluchtelingen net over de grens in Turkije of Jordanië. Ze blijken zich aangesloten te hebben bij de gewapende tegenstanders van Al-Assad, die ook heel wat salafistisch-jihadistische milities en brigades kennen. Het is met andere woorden haast onvermijdelijk dat een aantal Vlamingen zij aan zij vechten met aan Al Qaida gelieerde veteranen uit Afghanistan en Irak.

    Salafistisch-jihadistische brigades, zoals het Al-Nusra Front, hebben zich opgeworpen tot de meest te duchten tegenstanders van het Syrische regeringsleger. Mede hierdoor werd Syrië een magneet voor salafistische militanten uit alle hoeken van de wereld. In tegenstelling tot de nationalistische brigades vechten zij immers een 'heilige' oorlog tegen het 'ongelovige' (Alawitische) regime van Al-Assad. Voor hen zal Syrië een soennitisch-islamitische staat zijn, of niet zijn. Ze mogen rekenen op de gulle steun vanuit Saoedi-Arabië en Qatar (en struisvogels in de VS en de EU).

    De Brusselse connectie

    Het is niet de eerste keer dat Belgen, en personen woonachtig in België, betrokken zijn bij geweld in het buitenland. In de jaren tachtig bijvoorbeeld zijn een aantal personen gaan vechten in Afghanistan tegen de Sovjetbezetting. Solidariteit met onderdrukte geloofsgenoten was hier een centraal motief. In de jaren negentig zetten Algerijnse islamisten vanuit Europa hun strijd tegen het regime van het land van herkomst verder. Zo werden er midden en eind jaren negentig enkele netwerken opgerold in Brussel die gelieerd waren met de Algerijnse Groupe Islamique Combattant en de Groupe Salafiste pour la Prédication et le Combat.

     

    Toen kwam 9/11. Solidariteit en islamistisch nationalisme maakten plaats voor de ideologie van de wereldwijde jihad van Osama Bin Laden. En die vond hier en daar weerklank in Brussel. Twee dagen voor de aanslagen in New York pleegde Abdessatar Dahmane - de man van de later berucht geworden Malika El Aroud - in Afghanistan een gelukte moordaanslag op de Afghaanse oppositieleider Ahmad Shah Massoud. Ook Dahmane kwam om. Enkele jaren later kwam de bekeerlinge Muriel Degauge om bij een (mislukte) zelfmoordaanslag in Irak. Ook haar man, Issam Goris, liet het leven in Irak. El Aroud hertrouwde met ene Moez Garsallaoui. Zij werden enkele jaren geleden veroordeeld voor het ronselen voor de jihad (Garsallaoui zou vorig jaar omgekomen zijn aan de Afghaans-Pakistaanse grens). Ondertussen werden ook een aantal twintigers aan de tand gevoeld en veroordeeld, waaronder Hicham Beyayo, die een aanslag beraamde.

     

    Men kan er niet naast kijken. Het pad van heel wat Brusselse jihadisten (in wording) is op een bepaald moment gekruist met dat van ene Bassam Ayachi. Ayachi, een Frans-Syrische imam die sinds begin jaren negentig in Sint-Jans-Molenbeek woont, en vooral gekend is van zijn Centre Islamique Belge en de website assabyle.com, heeft bijvoorbeeld destijds het islamitische huwelijk voltrokken tussen Dahmane en El Aroud. In 2008 liep hij tegen de lamp. Niet in Brussel, maar in het Italiaanse Bari. Ayachi en zijn compagnon, de bekeerling Raphael Gendron, werden verdacht van het smokkelen van mensen om een aanslag te plegen in Parijs. De zaak kwam in beroep op losse schroeven te staan. Ze kwamen vier jaar later vrij.

    Ayachi is nu terug in Brussel. Zijn maatje Gendron vecht ondertussen in Syrië. Net als de zoon van Bassam Ayachi trouwens, Abderrahmane Ayachi. In Syrië zou Ayachi junior het bataljon Soldiers of the Merciful samengesteld hebben dat onder de vleugels van de Falcons of Sham-brigade opereert. Geen doetje dus. Maar ook geen onbekende in Brussel. Ayachi junior, die nota bene recent in Brussel bij verstek veroordeeld is voor terrorisme, kreeg vorige zomer van niemand minder dan Brussels sp.a-parlementslid Fouad Ahidar volgende vriendschappelijke raad mee op Facebook: "Fais attention à toi cher Abderahman. Quelqu'un doit le faire malheureusement, fais attention. Nos prières sont avec toi. Assad tombera tôt ou tard." Alsof dit niet genoeg is, deelde Ahidar gelijktijdig een foto van een fiere, gewapende Ayachi junior. Dat zulk een houding problematisch is voor een parlementslid hoeft allicht geen betoog.

     

    Tientallen Vlamingen

    Het salafistisch militantisme is nu geen exclusief 'Brussels probleem' meer. De afgelopen tien jaar zijn er ook in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg enkele cellen opgerold. En vandaag leveren steden als Mechelen, Antwerpen en Vilvoorde zelfs meer strijders voor de bevrijding van Syrië dan Brussel. Een aantal onder hen - waaronder zij die tot het Sharia4Belgium-milieu behoorden - waren zichtbaar op de radar van veiligheids- en inlichtingendiensten. Dit stelt ons voor een reeks prangende vragen aan het adres van beleidsmakers.

     

    Hoe komt het dat deze personen zonder meer zijn kunnen vertrekken naar Syrië? Is alles in het werk gesteld om ze te doen afzien van dit avontuur? Zijn er preventieve, aanklampende acties geweest? Indien niet: waarom niet? Weten de bevoegde diensten waar de jongeren zich op dit eigenste moment begeven? Of zijn ze het spoor bijster zoals dat van de Belgen die na 9/11 in Afghanistan gingen vechten? Hoeft het nog gezegd dat Vlamingen die de Syrische hel overleven bij hun terugkeer heel wat vechtervaring, onverwerkte trauma's en contacten in de jihadwereld zullen meebrengen? En last but not least, mogen we er zonder meer van uitgaan dat er wordt gewerkt aan een proactieve strategie om deze uitdaging het hoofd te bieden?

    °°°

     

    Kijk! Kijk! We leren  elke dag bij. Er zijn goede Islammers, en e zijn betere Islammers, en die moorden onder elkaar dat het een lieve lust is.

    Hen kennende, en dat soort ‘koeltoer’ zit het er straks boven-arms op in onze steden. Wetende dat, waar er gehakt wordt, dat er daar dan spaanders vallen, houden we ons hart vast. Want de ‘Godsdienst’ van de Wrede’  kent geen vrede….andere dan de vrede van het graf.

    Sorry beste mensen, dat ik hier nogmaals over dat door de Staatsvuiligheid vermoord Veurns meisje moet spreken. Och, ze was arm, niemand gaf om haar, en zelfs de Pastoor op straat wendde zijn hoofd weg van de familie. In de gevangenis, waar ze verduldig op de executie wachtte, klaagde ze alleen tegen Moeder Overste, niet te begrijpen waarom ze.. vermoord moest worden.

    Veel geluk, bende schavuiten onder elkaar!

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

    °°°

    PVV lanceert verzetswebsite: www.tekenverzetaan.nl

    Wat Nederland nodig heeft is belastingverlaging en lastenverlichting. En dat kan ook: door te snijden in ontwikkelingshulp, de multicul, Europa, in windmolens en andere duurzaamheidssubsidies.

    °°°

    13-03-2013, 16:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1280 - TA GUELE. TAIS TOI . VIVE LA PATRIE. VIVE LE ROI ET VIVE LE FRIC DES CONS DE FLANDRE

    ***

    Woensdag 13 maart

    Zon 7u01-18u44

    H Eufrasia

    .

    1280 - TA GUELE. TAIS TOI . VIVE LA PATRIE. VIVE LE ROI ET VIVE LE FRIC DES CONS DE FLANDRE

     

    °°°

     

    °°°

    In Rome zijn er 115 oude mannen traditie-getrouw op secreet gesteld om een nieuwe Paus te kiezen. Het geeft dus pas om even deze gebeurtenis in zijn ware kader te schetsen. De Paus-keuze gebeurt al eeuwen op die plaaats, sedert deze Caappella Maggiore tussen 1473 en 1481 door Paus Sixtus IV werd heropgebouwd. De wereldberoemde freso’s zijn van de hand van beroemde namen, als Botticelli, Ghirlandaio, Perugino en vooral Michelangelo (1475-1564).

    Oude mannen, kardinaal of niet, zijn bij definitie eerder conservatief en de duivel mag weten waarom er geen maximum ouderdomsgrens bestaat om Petrus op te volgen. Bijvoorbeeld45 jaar, bij benadering de ouderdom van de Apostelen. Op die leeftijd is de vechters-natuur nog niet ondergesneeuwd. De Geschiedenis bulkt van de voorbeelden, waar wereldberoemde veldheren (Alexander deGrote) aan 35jaar reeds sneuvelden, nadat ze een wereldrijk hadden opgebouwd. Onze eigen Julius Cesare, welbekend, was amper 55 jaar toen hij vermoord werd.

    Godfried Danneels is het mooiste (slechte) voorbeeld, want de hoofdschuldige voor de teleurgang van het  voorvaderlijk Geloof in Vlaanderen. Op geen enkel ogenblik heeft die weerwerk geleverd tegen de aanvallers. Integendeel, hij stond ze voortdurend zeemzoet te woord.

    Hoe het wèl moet, weet ik ook niet precies, maar in ieder geval niet door alles wat zijn waarde bewezen heeft, overboord te zetten. Waarheid kent geen nieuwerwetsheid, maar waarheid is eeuwig. Het komt er alleen op aan, de juiste middelen in te zetten. En niet toe te geven aan uitdagingen van de tijdelijkheid.

    °°°

    De Regering van dir ape-land doet me dikwijls deken aan een meergezins-woning met evenveel verdiepingen als er partijen zijn. Hoe hoger men woont, hoe meer voordelen. Wie het technisch verdiep betrekt, zit het dichtst bij de machine-kamer en geniet ook van het mooiste uitzicht. Ieder verdiep kijkt met minachting neer op de bewoners onder hem, die minachting toevoegend aan de minachtingen die van hoger komen. Op het gelijkvloers leven en werken de mensen die instaan voor het onderhoud en voor ‘de middelen’ waarop het hele gebouw teert. In de kelder-verdieping leven en wroeten de uitgeslotenen, zonder ooit het zonlicht te mogen zien. Het geheel wordt bestuurd van  boven naar beneden en draagt bij de gelijk-vloersen, met het oog op hun volgzaamheid,de naam van ‘democratie’.

    Het groot verschil dat ik zie tussen dit model meer-gezinswoning tegenover een normaal functionerend appartements-gebouw, is het ronddrijft op een woelige zee. Het gebrek aan funderingen, en door al het natuur-geweld, zijn de muren gebarsten en de ramen gesneuveld. De bodem is lek geslagen, en het geheel maakt zware slag-zij. De motor sputtert want de brandstof is op.

    En bij deze ‘Belgica’, net zoals bij de Titanic, proberen de opvarenden in de reddings-sloepen te geraken. Met roestige vastheid blijft de kapitein gekluisterd aan het roer,  omdat hij, de collega van de Costa Concordia indachtig, tot fde maatste wil aan boord blijven.

    °°°

    Ter zake :

     

    Er is duidelijk binnen de coalitie afgesproken dat de pijnlijke discussies en de al te openlijke ruzies even terug in de kast moeten

    Yves Desmet

    Join the conversation

    °°°

     Ook al zit ze een beetje in woelig vaarwater, deze regering is vooralsnog niet van plan er de stekker uit te trekken. Dus was er gisteren op alle fronten werk aan de winkel om olie op de golven te werpen. Binnen het ACW werd de onrust van het personeel in de mate van het mogelijke weggemasseerd, volgens de inmiddels bekende mantra dat er niets echt onwettelijks is gebeurd, en dat het ACW alleen maar slachtoffer is van een politieke aanval.

    Op televisie mochten Gwendolyn Rutten en Wouter Beke in 'Terzake' de vredespijp komen roken, na de nochtans niet onterechte uitval van Karel De Gucht over de Arco-deal, die destijds de liberalen door de strot was geramd na stevige druk van CD&V en ACW. Maar dat was het verleden, dat niet opweegt tegen het nu waarin verkiezingen naderen en moeten voorbereid worden.

    Het advocatenkantoor dat de pen vasthield bij het uitwerken van de Koninklijke Besluiten met de Arco-uitzonderingsregel, was het kantoor van de huidige minister van Financiën.

    Belgische politiek, het moet gezegd, is iets dat zelfs de betere scenarioschrijvers niet zouden kunnen bedenken. Maar Koen Geens heeft formeel zijn maagdelijkheid herwonnen door zich van zijn advocatenkantoor Eubelius los te maken, wat voor een wat cynischer waarnemer ook al een teken zou kunnen zijn dat hij zijn huidige job niet als een korte interim beschouwt. Ook hij ziet deze regering dus de rit uitmaken.

    Bovendien is de nieuwe minister ook niet te beroerd om meteen het compromis te zoeken in de begrotingsgesprekken: hij heeft al laten verstaan dat, in tegenstelling met wat andere CD&V-tenoren met de regelmaat van de klok verkondigden, het begrotingsconclaaf er eentje van one shots en eenmalige maatregelen zal worden. Net het knip- en plakwerk dat de CD&V steeds zo verafschuwde toen zij nog in de oppositie zaten. Maar het moet maar, want dat is de enige manier om politieke eensgezindheid rond dit begrotingsconclaaf te vinden.

    Echt structurele maatregelen zullen voor de begrotingsopmaak van het najaar zijn, laat de minister weten. Het zal ons benieuwen, of daar dan wel de politieke moed zal gevonden worden om in precampagne voor de verkiezingen nog echt pijnlijke maatregelen door te voeren.

    Maar hoe dan ook: er is duidelijk binnen de coalitie afgesproken dat de pijnlijke discussies en de al te openlijke ruzies even terug in de kast moeten, omdat men beseft dat van het huidige spektakel maar één partij beter wordt.

    Het is een strategie als een andere, maar ze bevestigt natuurlijk wel het beeld van het allen-tegen-één politieke speelveld, iets waar net die partij inderdaad garen bij spint. Want het alternatief, de grote kladderadatsch, waar iedereen vechtend over de keien van de Wetstraat naar een echte regeringscrisis toestapt, is helemaal de pure ellende.

    Yves Desmet

    Hoofdredacteur

    °°°

    Ha die pure ellende! Ze blijft maar komen. Want die Reynderski weet, dat àls Di Jenetto valt, het voor jaren gedaan is met de PS in Wallinia.

    Ze doen maar. En hoe meer ze doen, hoe beter. Daarom treed ik Eric Stoffelen op het Zangfeest volmondig bij. Zijn redevoering staat sedert deze morgen integraal bij

    http://www.golfbrekers.be/

    Laat ze op de hoogste verdiepingen maar bricoleren met de 6de, de 7de en de elfendertigste staatshervorming : hun gelul zal niet verder gaan dan de 3 kleine partijtjes (CVP-SP-A en PVV) die electoraal aanschurken tegen de kiesdrempel. Wij, de bewoners van de gelijkvloers samen met de vroegere o zo democratisch verscopte Vlamingen, zullen ons werk maken, na Mei 2014, van de echte  staatsvorming.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

    °°°

    PVV lanceert verzetswebsite: www.tekenverzetaan.nl

    Wat Nederland nodig heeft is belastingverlaging en lastenverlichting. En dat kan ook: door te snijden in ontwikkelingshulp, de multicul, Europa, in windmolens en andere duurzaamheidssubsidies.

     

    °°°

    13-03-2013, 12:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1279 - FREDDY VAN GAEVER VERSUS MOHBAMA

    .

    1279 - FREDDY VAN GAEVER VERSUS MOHBAMA

     

    Mohbame droom : bedelen in onder-aanneming

     

    Inspiratie voor onze vakbonden : iedereen even arm

    °°°

    JaJa, ik weet het, er is “copy-right’ op wat sommige mensen schrijven. Zo ook voor wat betreft de penne-vruchten van Freddy Van Gaever. Bij mij is het nu eenmaal zo, dat door mijn visuele handicap, verplicht ben alle teksten te vergroten om ze te kunnen lezen. Het is, geloof me, een eerder omslachtige procedure! En dan steken o zo gemakkelijk allerlei duiveltjes op. 1ste  duivel :: de bewaar-duivel. Ik zou alles willen koesteren en bewaren, om het ‘later’ nog vele keren door te nemen. Wat onzin is, want zo zouden er wel 20 vaste schijven in mijn computer moete zitten.

    2de Duivel die de kop opsteekt : nu het voorwerp van mijn verering op ‘word’ staat, kan het evengoed meegegeven worden op mijn blog, zodat andere mensen kunnen mee genieten. Wat in feite ook onzin is, want die andere mensen surfen evengoed als ik op het Internet. En curieus, we doen allemaal een beetje aan dezelfde in-teelt…. We grazen allemaal op de dezelfde weiden allemaal met dezelfde voorkeur.

    Een beetje variatie zou dus welkom zijn….

    Komt dan de 3de en de bijzonderste reden : ik doe het graag. Het is mijn leven. Net zoals (alle verhoudingen in acht genomen) de Meester het in dichtvorm onder woorden bracht…

    Ik jeune mij daarin als ik een liedeken kan schrijven

    Ik jeune mij daarin als ik dat liedenken kan.

     

    °°°

    Ter zake :

    Georganiseerde armoede is het grote gevaar !!

    Geplaatst op 12/03/2013 door Freddy Van Gaever

    °°°

    Georganiseerde armoede is het grote gevaar voor de toekomst van vele landen !!

    Feitelijk komt het er steeds op neer dat het de beroepspolitiekers zijn die alles kapot maken. Als men even nadenkt is het niet moeilijk om te begrijpen waarom de geschiedenis zich steeds herhaalt.

    Beroepspolitiekers willen hun macht nooit meer afgeven nadat ze hebben geproefd van de talrijke voordelen van het beroep van politieker. In geen enkel ander beroep kan men zo veel verdienen door alleen maar steeds te babbelen en te beloven. Het probleem zit hem in dit laatste namelijk: het beloven !

    De kiezers horen liever goed nieuws dan slecht nieuws. Nadenken doen ze meestal niet en bijgevolg willen ze steeds maar opnieuw de zinloze beloften van de beroepspolitiekers blijven geloven. Om de kiezers in hun macht te krijgen wil men hen maar steeds duidelijk maken dat de overheid steeds meer taken op zich moet nemen omdat de kiezers het zogezegd zelf allemaal niet meer kunnen bolwerken. De best renderende investering blijkt nu te zijn om te trachten arm te worden. Eens dat men zogezegd arm geworden is hoeft U niet meer bij te dragen tot de gemeenschapskosten en betaalt de overheid alles voor U. Zonder één frank of Euro te investeren krijgt U van alles toegeschoven. Het is deze evolutie die onze westerse landen snel aan het kapotmaken is. Het beste voorbeeld is de sterke achteruitgang van de USA gedurende de laatste jaren. De barometer is het aantal “armen”.

     Onder president Reagan betaalden 19% van de Amerikanen geen cent aan de federale overheid. Inmiddels zorgden duizenden beroepspolitiekers in de USA ervoor dat allerlei initiatieven werden genomen om de bevolking duidelijk te maken dat ze dankzij de overheid van alles konden “krijgen” zoals het populaire food stamp programma. Het volstond te verklaren dat men niet méér verdiende dan een bepaald maximum. Onder president Clinton steeg het aantal zogenaamde “armen” tot 25%. Onder het beleid van zijn opvolger Bush zwol dit aantal aan tot 30%. Maar de absolute koning van de beloften is namelijk president OBAMA. De mond van die man is getraind om allerlei beloften te maken. Sinds jaren beloofde hij méér food stamps; meer gratis ziekteverzorging; méér uitkeringen voor Jan en klein Pietje. Resultaat: VANDAAG betaalt er in de USA 47% van de amerikaantjes geen cent federale belastingen meer !! De tekorten op de staatsbudgetten worden ondraaglijk. Men is dus in een situatie gekomen dat men ofwel een ander laat werken voor U ofwel dat men zelf moet gaan werken om een andere amerikaan te laten profiteren van uw arbeid.

    Iedereen weet nu dat die trein nog moeilijk kan gestopt worden en men over afzienbare tijd méér dan 50% van de bevolking gaat hebben die NIET meer deelnemen aan de algemene gemeenschappelijke uitgaven. Wij zijn geen specialist in de materie maar het blijkt dat onder president OBAMA zoveel idiote beslissingen werden genomen dat de USA in de zeer nabije toekomst haar titel van sterkste wereldland zal moeten inleveren en dat men daar als gevolg van het permanent gepamper door de beroepspolitiekers nog véél zwarte sneeuw zal gaan zien.

    Men zegge het voort….

    °°°

     

    Als ik hierover een beetje nadenk, vallen de gelijkenissen mij op met schone theorieën van het Christendom en de realiteit. Net als bij de ‘geleide armoede’ van de Linxen, is de ‘geleide armoede’ bij de Tsjeven in hetzelfde beddeke ziek. Schone idealen worden misbruikt om een select groepje aan de top een luilekker leventje te geven.

    Maar het erge is, dat als eenmaal iedereen even gelijk en dus even arm zal zijn, er in de kortste keren weer andere nieuwe rijken zullen opstaan. Allemaal de schuld van Adam & Eva!

    Vrijheid, gelijkheid, broederlijkheid : voor elk wat wils. Wie meest slobbert, meest krijgt!

     

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    °°°

    12-03-2013, 15:44 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1278 - HET GEZOND VERSTAND ZEGT DAT 2013 HONDERD JAAR LATER IS DAN 1913

    .

    1278 - HET GEZOND VERSTAND ZEGT DAT 2013 HONDERD JAAR LATER IS DAN 1913

    °°°

     

    °°°

     

    Het rommelt in de marge, de kleintjes spelen zo’n beetje voor Pietje-de-dood, in de hoop daarmee de grote legumen te doen nadenken. Het probleem is, dat die al geruime tijd uitgedacht zijn. Vooral sedert in Berlusconi-land de teerlingen verkeerd zijn neergekomen.

     

    °°°

    Ter zake :

    Luxemburgse premier waarschuwt voor Europese oorlog

    door Arne Hankel 11 mrt 2013

    °°°

    Juncker ziet overeenkomsten met de periode voor de Eerste Wereldoorlog -

     De verhouding tussen landen in Europa lijkt volgens de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker op de situatie voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog.

    ‘Wie denkt dat de eeuwige vraag van oorlog en vrede in Europa niet meer actueel is, zou zich flink kunnen vergissen. De demonen zijn niet weg, zij slapen alleen maar,’ zegt Juncker tegen het Duitse weekblad Der Spiegel.

    Griekenland en Italië

    ‘Ik vind het frappant hoezeer de verhoudingen in 2013 lijken op die van honderd jaar geleden,’ aldus Juncker.

    In 1914 brak de Eerste Wereldoorlog uit.

    Juncker is geschrokken van de verkiezingscampagnes in Griekenland en Italië. ‘Daar kwamen ressentimenten naar boven waarvan men dacht dat zij definitief verleden tijd zijn.’

    Anti-Duits

    Juncker maakte in zijn jaren als voorzitter van de eurogroep mee hoe Duitsland Zuid-Europese landen onder druk zette om te bezuinigen.

    Italiaanse en Griekse politici en burgers reageerden daarop met een anti-Duitse houding.

    °°°

     

    Beppe Grillo is natuurlijk een fantast, tegen wie ook fantastisch moet opgetreden worden. Voorbeeld : in alle Euro-landen alle ministers op 5 na naar huis sturen, met dak voor de niet-bewezen diensten. Zijn worden verplicht tewerk gesteld in de industrie tegen een minimum-loon. Zou goed zijn voor de tentabiliteit.

    De uitgespaarde minister-wedden + deze van hun ontelbare kabinetten, om nog maar te zwijgen van de luxe-cars met chauffeur, kunnen gebruikt worden de lege sociale kassen te vullen. Dat gebeurt op iedere onderscheiden nationaliteit, maar tevens ook op Europees vlak.

    Waar er nog geld tekort is, schrapt men naar believen de ‘ontwikkelings-hulp’ en de kosten van de wilde invasue van vreemdelingen.

    Misschien zelf dat er ‘middelen’ beschikbaar komen om de gigantische Staatsschulden af te bouwen.

    Indien er niet op wereldschaal op die manier ge-Grolloo’d wordt, krijgt die Luxemburgse pezewever misschien nog ge lij, en vieren we het uitbreken van de 100ste verjaardag van de Grote Oorlog met het uitbreken van de volgende.

    Enfin : zo lang er leven is, is er hoop!

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    °°°

    12-03-2013, 12:16 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1277 - DE VERFRANSINGS TSUNAMI ZWELT AAN IN BRABANT

    °°°

    Dinsdag 12 maart 2013

    Buienmaand

    Zon 7u03-18u42

    H Jozefina

    .

    1277 - DE VERFRANSINGS TSUNAMI ZWELT AAN IN BRABANT

    °°°

     

    °°°

    Onder voorname dankzegging voor zijn moeite, laat ik hieronder de Guido van GUVAAL aan het woord.

    Wij, de Vlamingen in het gezelschap worden inderdaad voortdurend bedot. Is het niet door de medebuergers-collaborateurs van de Franscouillons (WC-A-Anders en de meeste andere Tsjeven), dan is het door de Franscouillons zelf rond dat fameus ‘Hoofdstedelijk Gewet’. De ARCO-ondernemers moeten gespaard worden, anders dreigt er een ‘systeem-crisis’ en gaat het land naar de vaantjes.

    Neen, deze keer gaat het al lang niet meer ‘om de ziel van het kind’, maar om de ziel van Vlaanderen zelf die men na Mei 2014 zal trachten uit te leveren aan de Franscouillons.  Voor wat (de affaire van de WC-Anders in de doofpot houden), hoort wat (het Vlaamse volk voor eeuwen ver weer binnendrijven in de Belse schaapsstal), waar het kan geschoren worden.  Allemaal met de dood in het hart, en in ’s Lands belang, dat spreekt vanzelf.

    Dat is verdorie geen profetie die ik hier neerschrijf, maar een blik in de achteruit-spiegel van de toekomst.

    °°°

    Ter zake :

    Van B-H/V naar HGB

       Terwijl er in de federale meerderheid steeds meer gekibbel komt: CD&V tegen MR (Beke contra Reynders), Open VLD tegen PS (Crootje tegen la Onkelinx), wordt het hoe langer hoe onzekerder of deze regering Di Rupo 2014 nog wel gaat halen. Zoals ik in mijn blog van vrijdag (‘Vijgen vóór of ná Pasen’) al suggereerde zou het vanwege CD&V nog niet zó dom zijn er de stekker uit te trekken. Momenteel speelt de partij zo’n beetje de grote verongelijkte (het zgz ‘calimero effect’), waarbij ze waarschijnlijk niet meteen veel stemmen gaat winnen, maar misschien toch de schade kan beperken. De juridische tegenaanval van het ACW is geen garantie op succes, gezien er maar lijken uit de Belfius/ACW kast blijven vallen.

       Mocht deze regering er de brui aan geven, dan zet dat natuurlijk wel een serieuze hypotheek op de verdere afwerking van de akkoorden i.v.m. de zesde staatshervorming. Niet dat iedereen daar rouwig om zal zijn. Zeker voor wat de splitsing van B-H/V in het algemeen en deze van het gerechtelijk luik in het bijzonder daarin betreft, is het laatste woord nog niet gevallen.

       Ondertussen zouden we in Vlaanderen er echter goed aan doen erop te letten, dat we straks geen tweede B-H/V in huis halen: de HGB oftewel ‘Hoofdstedelijke Gemeenschap van Brussel’. Dit gedrocht kan een nieuw Trojaans paard worden dat de Franstaligen in Vlaanderen willen binnenbrengen.

       De reden van het ontstaan van de zogenaamde ‘Brussels Metropolitan’ was het beter afstemmen van Brussel en de Rand op het vlak van mobiliteit, tewerkstelling en nog enkele van die eerbare principes. Het feit dat ook de werkgeversorganisatie VOKA daar achter stond, moest vertrouwen in het project inboezemen.

       Jammer genoeg schiet er van dat vertrouwen weinig over, nu gebleken is dat de Franstaligen de hele zaak langzaam maar zeker anders zijn gaan interpreteren. Typisch Belgisch, zeg maar.

       Dat ‘Brussels Metropolitan’ zou nl niet alleen alle gemeenten van zowel Vlaams als Waals Brabant omvatten, maar ook die van het huidige Brussels hoofdstedelijk gewest, de provincies zelf én de federale overheid. Klap op de vuurpijl is dat de gemeenten niet meer op vrijwillige basis – zoals eerst gesteld – maar verplicht zouden moeten meedoen.

       Om een lang verhaal kort te maken: Vlaanderen doet er best aan deze zaak niet goedschiks te slikken. Voor we het beseffen, zitten we straks met een B-H/V in het kwadraat. De gemeente Overijse heeft alvast een klacht neergelegd bij het Grondwettelijk Hof. De N-VA was eerst zinnens de andere Vlaamse gemeenten hetzelfde aan te praten, maar lijkt daar nu vanaf te stappen. Het zou echter verkeerd zijn zo maar mee in dit avontuur te stappen en ons nog maar eens te laten rollen. Het feit dat ‘kaakslag-unitarist’ Van Rompuy achter deze zaak aan zit, is een reden te meer om waakzaam te zijn. Samenwerken is één zaak, weer eens gediscrimineerd worden is echter iets anders. Het moet ‘In Vlaanderen Vlaams’ blijven.

    °°°

    Wij kunnen natuurlijk alles op zijn beloop laten : er ligt brood genoeg op de plank. Redt de EURP  het? Krijgt het ACW de zegen met de grootst mogelijke wijwater-kwispêl die er te vinden is, met daarbij een kruisje op ieders voorhoofd en een liefkozend tikje op de wang – of gaan we ze een poepke laten ruiken?

    Misschien dat we voor één keer die pllum-pudding mentaliteit kunnen laten varen, en ons opstellen als een rots in de branding?

    Dan komen die van het Vlaams Belang als geroepen, want hardere rotsen bestaan er niet. De Niveanen hebben te lang en te dicht bij de Tsjeven gestaan, lang genoeg om hun tweezakkerigheid over te nemen. BDW heeft mirakels verricht, en daarvoor verdient hij onze blijvende dankbaarheid, maar we moeten angstvallig blijven toezien. Is die man wel te vertrouwen, lijk hij weeral bezig is met mamoerkens smijten naar Di Jeanetto….

    Straks is het weer Pasen. Zal de kiezer doen lijk Pilatus, en het volk laten kazen tussen Jezus (BDW) en Barabas (Peeters), zodat ze de handen in onschuld kunnen wassen?

    Werkloos blijven toekijken zou misdadig zijn. Wij weten wat er gebeurt als Barabas losgelaten wordt : de Tsjeven zullen ons, aan handen en voeten gebonden, in handen geven van onze verdrukkers. Wij zullen weer voor lange tijd, ons kruis mogen opnenem, om te eindigen aan het Kruis. Dat wordt het lot van alle Vlaams-voelenden, en vooral voor zij die nu al achter de prikkeldraad van het ‘cordon sanitaire’ opgesloten zitten. Voor hen zullen de poorten van de ‘hechtenis-kampen’ weer opengaan, nadat de ‘nood-toestand’ zoals in de jaren ’44-’45 en volgende werd uitgeroepen. Er zullen (weer) overal Franse scholen opgericht worden en de Vlaamse Leeuw zal verboten worden.

    Misschien zelfs dat, naar het voorbeeld van N-Korea, verplicht zal worden op alle schooltassen vanaf 3 tot onbeperkt, een tricolore vlaggetje te steken zonder hetwelk onze kids niet zullen mogen op straat komen.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    °°°

    12-03-2013, 10:38 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1276 - DE DADERS ZIJN BEKEND WE KUNNEN ZE BUITEN SCHOUPEN

    .

    1276 - DE DADERS ZIJN BEKEND WE KUNNEN ZE BUITEN SCHOUPEN

     

    De verhoor-kamer in de systeemcrisis

     

    Binnenkort de laatste maatschappelijke zetel van

    WC-Gate?

    °°°

    De Bende van Leterminator in WC-gate geraakt stilaan bekend : de ‘vriendjes’ klappen hen aan de galg! De Tsjeven steken eensgezind de schuld op le beau Didier, zelfs het kleine Crevitske doet dapper aan mee! Kareltje voelt nattigheid en mengt zich in de zaak, in de hoop/waan dat zijn verhaal daardoor iets of wat in de luwte komt. Ziet U : dat gerechtsgebouw in Veurne! Dat was ook zo’n akkevietje dat geregeld werd tegenaan de morgen….

    Als het meezit, vernemen we op die manier straks ook meer overal die ‘buitenlandse’ eigenaars van mysterieuze vennootschappen, die ons hebben opgelicht met de verkoop van staats-eigendommen ver onder de prijs, om die dan voor 99 jaar terug te huren aan exorbitante hoge huurprijzen. Ook daarover is een onderzoek ‘lopende’ van de BBI.

    Enfin, het WC-Watergate schandaal gelijkst stilaan mee rn meer op het scenario van een slechte Witse-story. Op het einde komt alles open en bloot te liggen, en de schuldigen worden er voor jaren achter gedraaid. Maar de rotzooi draait verder. Met andere actoren en andere misdaden. Dat is de werkzekerheid waarover Witse sprak.

    °°°

    Ter zake :

    Het was chantage"

    °°°

    De Gucht was erbij toen CD&V overheidswaarborg voor Arco-coöperanten afdwong

    De overheidsgarantie voor de coöperanten van Arco, de financiële poot van het ACW, kwam tot stand "in een beweging die moeilijk anders kan worden omschreven dan als chantage". Dat zegt Europees commissaris Karel De Gucht, die indertijd deel uitmaakte van de regering-Leterme. "Het was een absolute eis van de christendemocraten".

    De regeling werd in de nacht afgedwongen door CD&V. Dat gebeurde in een beweging die moeilijk anders omschreven kan worden dan als chantage

    EU-commissaris Karel De Gucht

    De toenmalige minister van Buitenlandse Zaken keurde tijdens de nachtelijke reddingsoperatie in 2008 mee de beslissing goed om de particuliere aandeelhouders van Arco, dezelfde overheidswaarborg te geven als voor spaarboekjes. "Ik ben daar nochtans altijd tegen geweest. Ik heb ook altijd in alle duidelijkheid gezegd dat ik dat een regelrechte schande vond. Alleen stonden de liberalen daar behoorlijk alleen. Iedereen is uiteindelijk akkoord gegaan onder zeer grote druk van CD&V", blikt de Open Vld'er terug. "Het was vier uur 's nachts en er was een bank die op de rand van het faillissement stond. Je kon niet even zeggen: laten we daar nog even rustig over nadenken", gaat De Gucht voort. "De PS steunde het CD&V-voorstel, omdat zij dankzij de regeling Ethias konden redden".

    Hij geeft aan dat toenmalig premier Yves Leterme er ook altijd bijzonder kritisch tegenover heeft gestaan. Didier Reynders zou het eveneens een grote schande hebben gevonden. "De spreekbuis van CD&V en ACW in dit dossier was Etienne Schouppe", luidt het. "Leterme is zeker niet de drijvende kracht geweest in dit dossier".

    °°°

    Tjoeke-Tjioeke Schouppe komt dus in het oog van de storm te staan. Da’s al één! De rest volgt wel, want het is weeral eens bewezen, hé…. Nachtelijke samenzweringen in donkere achterkamertjes : daar komt geen werk van voort dat de klaren mag zien.

    Nacht. Nacht. Diepe nacht. Stilaan komt de klaarte in de lucht. Komt, laat ons voortmaken. Seffens zijn al de Lolita’s gesloten. Er moet dus kom-af mee gemaakt worden. We geven die van het ACW gelijk, en doen de boeken toe. De sfeer is koet, en Didier-ke lief  gaat straks wel aperitieven in Laken.

    Dan worden de heren na de Lolita’s als brave huisvaders thuis gereden door hun chauffeurs, kruipen in bed en slapen een gat in de dag. Het vaderland is gered en net als bij de bekende vrijgezellen, zijn al hun zinnen weer geblust….

    Merk wel :

    Ministers van een Apenland die vallen, zijn lijk domino-steentjes. Het duurt een beetje voor ze het door hebben, maar op t einde van het spel komt ook de Opper-Gangster aan de beurt.

    Och U kunt mij gerust geloven : met die verkiezingen die de Moeder van alle verkiezingen zijn : stel niet uit tot morgen wat Vge even goed vandaag kunt doen….

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

    °°°

    12-03-2013, 09:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1275 - EEN LANDUYT-VONNIS IN BRUGGE

    .

    1275 - EEN LANDUYT-VONNIS IN BRUGGE

     

    “Vertrapte’ Korans in Jeruzalem op de Tempelberg

     

    “Verscheurde’ Korans in ’t Landuyt-ville : waar zijn we mee bezig?

    Het hing al een paar dagen in ‘the clouds, maar dat vonnis in Brugge voor het beschadigen van die Koran was dermate kinderachtig, dat ik in de kritieken die links en rechts maar telkens onvolledig verschenen, dacht geen vertrouwen te kunnen hebben. Maar nu de site van het Vlaams Belang er een objectieve bijdrage aan geleverd heeft, kan ik niet meer twijfelen : lang zal het nu niet eer duren of er zullen in Brugge op het galgenveld op ’t Zand 3 galgen worden opgericht.

    Jullie kennen toch nog dat gedicht van over de 3 galgen van Karel Vertommen, waar, toen de koord in ‘hoogte ging, in elke lus een rechter hing?

    Brugge zucht sedert 1 Januari onder de uitgestrekte rechter-arm van Landuyt-de-Rode-Ridder, en daar moeten wij zoveel mogelijk tumult over maken. Wij zullen bijgevolg hun  esbattementen zoveel mogelijk in de verf zetten. Zo lang we dat kunnen en mogen….

    °°°

    Koran verscheuren? 4 maanden cel

    10 maart 2013 • 08.00u

    °°°

     Een bevlogen rechter in Brugge heeft Arne S. veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vier maanden. De man had vorig jaar, na een betoging tegen de komst van een derde moskee in Oostende, een koran stuk gescheurd voor de ogen van een groepje moslims. Volgens de rechter was dat een ontoelaatbare inbreuk op de racismewet. Arne S. kreeg vier maanden cel aan de broek gesmeerd en moet ook een boete van 600 euro betalen. Dat het bizarre vonnis nauwelijks weerklank kreeg in de media, laat staan enig protest uitlokte, zegt veel over het gebrek aan moed en het overschot aan politieke correctheid in de vaderlandse pers.

    Vrije meningsuiting

     De verdediging voerde aan dat Arne de bewuste koran eerst naar het hoofd geslingerd kreeg en dat lijkt een plausibele verklaring, want de modale Vlaming loopt doorgaans niet met dat boek op straat. Maar daar had de rechter geen oren naar. ‘Aanzetten tot haat en discriminatie’, ‘racisme’ klonk het strenge vonnis. Sinds wanneer zijn moslims een ras? Is de islam geen religie en is religiekritiek niet meer toegestaan? En hoe zit het dan met het recht op vrije meningsuiting? Ach, wij roepen niemand op om de koran te verbranden of te verscheuren. Erg netjes en respectvol is dat niet. Maar in een democratie moet dat misschien wel kunnen. Daarom hoef je het nog niet te doen, maar het moet mogen. Bovendien wordt er in Europa wel heel vaak met twee maten en gewichten gemeten. Niemand belet je om de bijbel in de WC-pot te gooien en door te spoelen. Spotten met Jezus of Maria? Een masturberende Christus aan het kruis? Geen probleem, we noemen het gewoon ‘kunst’. Maar o wee als je aan Mohammed of de koran raakt…

    Bizar vonnis

    Maar er zijn nog meer goede redenen om het vonnis van de rechter te hekelen. De koran is maar een boek. Een ‘heilig’ boek. Voor de moslims, maar niet voor ons Westerlingen, ongelovigen of anders-gelovigen. Net zomin als een rechter een Deense cartoonist kan verbieden om met Mohammed te spotten omdat de islam verbiedt om de profeet af te beelden, kan een rechter Vlamingen opleggen de strenge islamitische omgangsregels met de koran te respecteren.

    Guido Meeussen schrijft in De Tijd (06.03/13) dat op beledigingen aan de profeet of het verscheuren van de koran in verschillende moslimlanden de doodstraf staat. “Maar voor ons land is een correctioneel vonnis voor het beschadigen van een religieus boek eerder uitzonderlijk.” Noem het maar een primeur. Een trieste primeur. Een zoveelste aanslag op de vrije meningsuiting. Een Belgenmop.

    °°°

    Islam en politiek: een koran valt uit een tas en de wereld staat in brand

    Posted on 10 maart 2013door E.J. Bron

    °°°

    Op de Tempelberg in Jeruzalem is het tot zware onlusten gekomen. Oorzaak: een zogenaamde “koranschending” door de Israëli´s. Bij nader inzien herkent men het patroon dat men al van de Deense “karikaturenstrijd” kent: een onbelangrijk incident wordt net zo lang door mondelinge propaganda tot een schandaal gemaakt tot het een grote brand wordt. Op de Tempelberg in Jeruzalem is het tot zware onlusten tussen Palestijnen en Israëlische soldaten gekomen. Na het vrijdagsgebed hadden Palestijnse demonstranten de Israëlische politie met stenen bekogeld. Volgens Palestijnse informatie zou er door de Israëli´s ook met rubberen kogels geschoten zijn. Over het aantal gewonden doen tegenstrijdige berichten de ronde. De Israëlische politie zei in een mededeling dat de 100 aanvallers vermomd waren en Molotovcocktails hadden gebruikt.

    Het is al bijna een dagelijkse melding uit het Midden-Oosten. Als je het incident nader bekijkt, herkent men hoe grote branden ontstaan als de islam voor de politiek geïnstrumentaliseerd wordt.

    Hoe kwam het daartoe?

    In het begin van de week waren er eerst enkele, daarna steeds meer, meldingen in Arabische en Turkse kranten te vinden dat het op de binnenplaats van de Al-Aqsa moskee tot een verwoestende belediging van de moslims in de hele wereld zou zijn gekomen. De “Al-Aqsa Foundation” – de spirituele exploitatiemaatschappij van het op twee na belangrijkste heiligdom in de islam, is verontwaardigd: een Israëlische politieofficier zou meerdere Palestijnse meisjes op de binnenplaats van de Al-Aqsa moskee hebben aangevallen. Bij de handtastelijkheden zou de koran op de grond zijn gevallen. De politieman zou hier dan op zijn gaan stampen en hebben weggegooid – en hem daarmee geschonden, zee Mahmud Abu Atta, chef van de media-afdeling van de “Al-Aqsa Foundation”.

    De assistent van de secretaris-generaal van de Arabische Liga, Mohamed Sobeih, zag in de actie van de Israëlische politie een agressie tegen alle moslims: “De moslims moeten nu als één man optreden”, citeerde het Palestijnse persbureau WAFA de assistent. De secretaris-generaal van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC), Ekmeleddin Ihsanoglu, veroordeelde de “brutale criminele aanvallen” en “ontwijding van de heilige plaats”. Hij ziet hierin een overtreding van het recht op vrije uitoefening van de religie, bericht de nieuwsdienst TRT. In een mededeling van afgelopen maandag neemt ook de Jordaanse Minister voor Religieuze Aangelegenheden, Abdul Salam Abadi, het woord. De “afschuwelijke wandaad tegen de heilige koran” zou gevolgen moeten hebben. Hij riep alle islamitische staten en de VN tot handelen op.

    Als je echter informatie inwint bij de politie in Jeruzalem dan blijkt de zaak heel anders te liggen. Er zou een handgemeen hebben plaatsgevonden bij de ingang naar de Tempelberg. Bij de poging om de mensen uit elkaar te halen “viel er een koran op de grond, die afkomstig was uit de zak van een bij het handgemeen betrokken vrouw”. De politie zou niemand hebben geprovoceerd, aldus de politie van Jeruzalem in een mededeling in de Israëlische krant Maariv.

    De woordvoerder van de Israëlische politie, Micky Rosenfeld, omschreef het incident een dag later aan de Deutsch Türkischen Nachrichten. Rosenfeld zei dat de politie de beschuldigingen onmiddellijk zou hebben nagetrokken, omdat men zou weten hoe gevaarlijk zulke twisten kunnen worden.

    Rosenfeld schrijft letterlijk:

    “Afgelopen zondag bezocht een groep joodse vrouwen de Tempelberg. Zulke bezoeken zijn niet ongebruikelijk, omdat de Tempelberg ook een toeristische attractie is. Enkele Arabische vrouwen zaten op een bankje en versperden zodoende de toegang tot de tempel. Ze zijn er op uit geweest om de joodse vrouwen ervan af te houden de Tempelberg te betreden. Een Israëlische politieagent schoof de bank en de Arabische vrouwen aan de kant. Daarbij is een koran op de grond gevallen, die zich in een van de tassen van de vrouwen bevond. De politieman heeft de koran onmiddellijk opgepakt en aan de Arabische vrouwen gegeven. Er is geen sprake geweest van een beschimping of minachting van het boek. Alle andere beweringen zijn fout en incorrect.”

    Desondanks werd de zaak in de Arabische media twee dagen lang opgeklopt. Hierbij speelden de Turkse kranten een weinig roemrijke rol, die monter meededen met de zaak. De Sabah kopte “Gemene aanval op Al-Aqsa moskee”. “Protesten tegen de belediging van de koran door Israëlische soldaten houden niet op”, schreef de Zaman. Meningen van de Israëlische politie waren in de artikelen niet te vinden.

    De westerse media berichtten niet over het incident. Het leek erop alsof het bij een verbaal strovuurtje zou blijven.

    Vrijdag begonnen de onlusten. Waarnemers vermoeden een georganiseerde beweging achter de vermomde geweldplegers. Deze wil het vuurtje brandend houden.

    Net zoals bij de Deense “karikaturenstrijd” is ook hier hetzelfde patroon te herkennen: een klein incident, zoals in ieder dorp kan gebeuren, wordt de vonk voor een grote brand. Wat er echt gebeurd is, weet uiteindelijk niemand meer. De globalisering van het nieuws op internet wordt niet gebruikt om na te vragen wat er precies gebeurd is. Het wordt gebruikt om een verhaal op te blazen. Op goed Oriëntaalse wijze worden bepaalde motieven versierd en versterkt. Uiteindelijk staart de tronie van de religieschenders de wereld aan. Israëlische, Amerikaanse en, indien nodig, ook Deense vlaggen worden verbrand.

     

     

     

    Jozef Dewitte van het CGKR, op deze blog gemakshalve bijgenaamd Seppe Weiss, wegens de gelijkenissen tussen zijn job en de job van de Gestapo, of  van de KGB zal er zich eens moeten ee bemoeien.

    Muzelmannen van bij ons mogen ten allen tijde vrij en vrank (maar meestal in ’t geheim) op stage trekken naar de landen waar de Islammerij bezig is met het te bont te maken (!). Dat doen ze om ervaring op te doen in aanvals-situaties met oorlogswapens. Dat mag, daar valt niet over te vallen, want dat zijn reis-ervaringen in de privé sfeer. Zeggen dat hun  ‘Godsdienst’ van de Wrede bij ons niet welkom is, is racisme en valt derhalve onder dezelfde Strafbepalingen als die vaqn de fameuze ‘negatie-wetten’, waarbij het verboden is ook maar één goed woord te zeggen of te schrijven over Dolf-met-de-snor. Vader Le Pen werd in zijn vaderland zwaar beboet, om te zeggen, dat naast de holocaust, er toen nog veel ergere dingen gebeurden.

    Eigenlijk zouden we de wetten van de Fauna en Flora moeten toepassen op de Muzelarij, om die aanhangers ‘Kruidjes-roer-mij-niet’ te noemen. Met dien verstande, dat Kruidjes-roer-mij-niet geen bommen  gooien, geen sacochen trekken en geen vrouwen verkrachten.

    °°°

    Als toemaatje geef ik nog het advies door van een paar gefrustreerde vrienden om te leren omgaan met de Muzelrarij.

     

    Voor wie zijn verlof nog moet plannen heb ik hier een suggestie: Wees avontuurlijk en ga  eens illegaal ...

    Als je eens echt  iets bijzonders wilt meemaken, wees dan klaar  voor  avonturen zoals je het zelf nooit voor mogelijk zou kunnen houden. Denk er eens over na en veel geluk bij het proberen!

    1.. Ga illegaal naar bv. Marokko,  Pakistan, Turkije, Afghanistan of Irak.

    2..Trek je niets aan van immigratieregels, visa, internationale wetten of andere belachelijke voorschriften.

    3.. Als je daar eenmaal bent eis je van de lokale overheid kosteloze medische bijstand voor jou en je hele familie.

    4.. Eis dat alle gezondheidswerkers vloeiend Nederlands spreken en dat in hospitalen en verzorgingshuizen alle voeding  klaargemaakt wordt volgens jouw westerse eetgewoontes.

    5.. Eis dat alle wettelijke formulieren, aanvragen en

     inschrijvingsdocumenten in jouw taal vertaald worden.

    6.. Zorg dat je je zonder beperking voortplant.

    7.. Wijs elke kritiek op dit onverantwoord kweekgedrag af met de woorden: "Dit heeft te maken met onze cultuur en godsdienst, daar begrijpen jullie niets van."

    8.. Behoud je oorspronkelijke identiteit.  Hijs een grote vlag van je westers land boven op je huis, hang ze voor je raam of aan je auto.

    9.. Spreek thuis en in het openbaar alleen Nederlands en zorg ervoor dat je talrijke kinderen hetzelfde doen.

    10.. Eis lessen over westerse cultuur in de moslimscholen.

    11.. Vraag een plaatselijk rijbewijs en het equivalent van een  SIS-kaart.

    12.. Aan de hand van deze documenten eis je al de andere legale voordelen op en beschouw je het bezit van deze documenten als een rechtvaardiging voor je onwettige aanwezigheid in Marokko, Pakistan, Turkije, Afghanistan of Irak.

    13.. Rijdt met je auto rond zonder verzekering of keuring en beschouw de plaatselijke verkeersregels als uitsluitend geldig voor de inboorlingen.

    14.. Dring erop aan dat alle lokale ambtenaren, gerechtsdienaars, agenten en iedereen die met je in contact komt Nederlands leert.

    15.. Organiseer protestmarsen tegen uw gastland en haar inwoners, zet je soortgenoten aan tot geweld tegen niet-blanken,  niet-christenen en tegen de regering die je binnenliet.

    16.. Verlang dat je vrouwelijke familieleden zich niet moeten bedekken in het openbaar en dat ze geen burka moeten dragen.

    HIERBIJ WENS IK  JULLIE VÉÉL SUCCES!

     

    Dat is omdat we geregeerd worden door politiek correcte idioten en een aantal doorgedraaide theedrinkers die geleidelijk  aan, ons en onze kinderen naar de ondergang  drijven.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    °°°

    11-03-2013, 17:58 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1274 - DE LINXE ‘DEMOCRATEN’ AANVAARDEN HET OORDEEL VAN HET VOLK NIET

    ***

    Maandag 11 maart

    Zon 7u05-18u41

    H Rosina

    .

    1274 - DE LINXE ‘DEMOCRATEN’ AANVAARDEN HET OORDEEL VAN HET VOLK NIET

     

    °°°

    °°°

    Elders heb ik Geert Van Ist’mdaar zijn beker azijn laten uitstorten. Benieuwd wat het ventje zou schrijven over de 2 ½    maand een stad besturen zonder de Roden.

    Als de man recht-door-zee zou zijn, zou hij rap de rekening van die spionnen-ambtenaren gemaakt hebben. Wat mij betreft is de zaak zeer eenvoudig. Gewoon met harde han d het arbeids-reglement toepassen : wie betrapt wordt op dé-loyauteit tegenover zijn werkgever, (zelfs op Facebook of Twitter) , die vliegt en krijgt daarenboven een klacht aan zijn been voor vergoeding van de opgelopen schade, die voordien afgesproken is met de pakbonden. Wie meewerkt, krijgt een serieuze jaarlijkse bonus.

    °°°

    Ter zake :

    'De linkse "demokraten" aanvaarden het oordeel van het volk niet'

    … Mark Grammens, journalist en publicist in Journaal

    °°°

    "Er staat geen enkele rem meer op de aanvallen die politiek aktieve Vlaams-nationalisten moeten ondergaan. Men waant zich in de jaren 1945 en volgende. En dit alles omdat het volk van Antwerpen in oktober van vorig jaar bij vrije verkiezingen de socialist Patrick Janssens de laan uitstuurde en de burgemeestersjerp aan Bart de Wever bezorgde.

     

    De linkse "demokraten" aanvaarden het oordeel van het volk niet. Een van hun woordvoerders, wel "links" dus maar nooit een toonbeeld van demokratische overtuiging, Paul Goossens, heeft het (in De Standaard, 9.2.13, het blad dat zijn kolommen wijd openzet voor alle linkse anti-demokraten), over Bart de Wever als "de kantoorhouder van het Antwerpse stadhuis". En Rudy Vandendaele, van Humo, heeft het in zijn blad (5.2.13) over "Bart de Wever, de voorlopige burgemeester van Antwerpen". Het lijkt wel alsof De Wever een staatsgreep zou hebben uitgevoerd, en alsof het volstaat om zich "links" te noemen om ten eeuwigen dage recht te hebben op het bezit van het stadhuis van Antwerpen.

     

    Volgens de laatste berichten is de haat tegen het volk dat zo vermetel was om De Wever te verkiezen boven Janssens, zo diep geworteld dat stadsambtenaren van Antwerpen, grotendeels creaturen van zeventig jaar socialistische heerschappij in het stadhuis, volop bezig zijn met het saboteren van de bestuursmeerderheid (N-VA, CD&V, VLD); zij informeren doelbewust de oppositie, zodat die materiaal uit eerste bron krijgt om de bewindsploeg aan te vallen (De Standaard, 16.2.13)...."

    °°°

    Ik wil alleen nog de rol van het Antwerps Stadsbestuur typeren als zijnde het proefkonijn voor wat ons te wachten staan, als de Roden en/of de Tsjeven de volgende veerkiezingen verliezen.

    Laat ons onszelf geen blauwe bloempjes wijsmaken. Zij zijn in zoverre ‘democratisch’ als zij aan de vleespotten zitten. Sober bestuur zoals het een zorgzaam huisvader siert, is niet aan hen besteed. Na +50 jaar potverteren, hebben zij ons aan de rand van de afgrond gebracht. Wij zitten met een der hoogste Staatsschulden ter wereld en daar klinkt het oude liedje al weer : verboden te besparen. Hun redenering : die Staatsschuld is vanzelf gekomen en zal vanzelf ook weer weggaan.

    Als ze de verkiezingen veerliezen, zullen ze deze, net als in de bananen-republieken, als ‘ondemocratisch’ weigeren  te erkennen. Ze zullen hun vriendjes van de Europese mensenrechten ter hulp roepen en desnoods aansturen op burger-oorlog, zodat de Uno-Vredesmachten moeten tussenbeide komen.

    Stel U voor : UNO-Blauwhelmen aan de taalgrens, terwijl de skut-raketten over de hoofden van de Brusselaars Vlaanderen binnenvliegen. Geert Wilders die oprukt naar de Luikse staalbekkens, terwijl Marine Le Pen met het kruis in de vuist ons hulptroepen zendt om ons bij te staan.

    Het zou van de kant van onze voormannen, van goed doorzicht spreken, moesten ze voordien de Coburgers over gebracht hebben achter de linies,  naar Wijnendale bij Torhout. Die zijn daar bekend en van daar uit hebben zij ooit al eens gesmeekt om een wapenstilstand. Dood of levend : ze zijn veel waard!

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    °°°

    11-03-2013, 13:24 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1273 - OVER DE ZIEL VAN VLAANDEREN

    .

    1273 - OVER DE ZIEL VAN VLAANDEREN

    De Cameleon Vrouwenbond

     

    Der Rode Teven Tsjeven

    °°°

    De zelfverklaarde schrijver en dichter, de zoon van, Geert Van Ist’mdaar, begint zijn opstelletje als een ge-oefend zwaardvechter, maar moet na twee slagen al bekennen, dat hij achter loopt. Dat hij de KAV, de Katholieke Vrouwen Actie verwart met ‘FeMma’, bewijst dat hij al langer dan van vandaag achterloopt.

    Mag ik, er trouwens op wijzen dat ‘FemMa” vlugger ont-christelijkt is dan de Kul, die maar blijft mekkeren over die K maar er niets aan doet…. Deze naam is trouwens veel ‘Belgischer’ want ze klinkt Frans… Wat meer is, daar lopen waarschijnlijk al een serieus deel boerka-madammen rond die anders zouden moeilijk onder te brengen zijn onder de koepel van Jezus Christus…. Anders gezegd : de ziel van Vlaanderen, waar Geert Vanist’‘mdaar het over heeft, is in de ogen van de ACW-madammen al van wijn in azijn veranderd.

    °°°

    Ter zake :

    De nieuwe strijd om de ziel van Vlaanderen

    OPINIE − 09/03/13, 09u02

    °°°°°°

    Wat N-VA doet, gaat veel verder dan legitieme kritiek leveren op het ACW, schrijft  Geert van Istendael. Hij  is schrijver en dichter, en zoon van August Vanistendael (1917-2003), gewezen secretaris-generaal van de Internationale Christelijke Vakbond en minister van Staat. .

    De N-VA beweert dat ze de ACW- vrijwilligers niet aanvalt. 'Totaal niet aan de orde', zegt Bart De Wever. Laten we dat eens van nabij bekijken

    August Vanistendael, de vader van de auteur van dit stuk, was secretaris van de Internationale Christelijke Vakbond.

    Mijn vader was wat je noemt een echte ACV'er, maar dan één met een wereldwijde visie. Hij heeft de christelijke vakbeweging uitgedragen naar Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

    Het spreekt vanzelf dat ik, opgroeiend, gerebelleerd heb tegen hem. Maar de vakbeweging zwoer ik niet af. Ik ging bij de rooien, bij het ABVV. Tot zover de onvermijdelijke vadermoord. Voor het overige heb ik het aan hem te danken dat maoïsten, trotskisten en aanverwante doordrammers mij nooit konden bekoren.

    Tot op heden blijf ik de erfenis van mijn vader trouw. Zonder de macht van de vakbond kun je de pletwals van hebzucht en uitbuiting niet stuiten. De vakbond verdedigt het recht van de zwakste. Hij is onmisbaar, vandaag meer dan ooit. En als iemand de arbeidersbeweging laaghartig aanvalt, zoals nu gebeurt met het ACW, dan kookt mijn bloed. Dat sluit kritiek niet uit. Een beweging die meer dan honderd jaar werkt, maakt fouten, hoe zou het anders kunnen? De innige vervlechting tussen ACW en CVP was in mijn ogen zo'n fout. Maar daar viel niet aan te tornen, dat wist ik wel, de sociale en politieke geschiedenis van België is mij bekend. Een andere fout, die het ACW nu zelf toegeeft, was dat het de spaarkas van de arbeiders uitgeleverd heeft aan het woeste kapitalisme.

    Vrienden

    Maar wat ik nu hoor en lees, is iets heel anders dan legitieme kritiek. De N-VA probeert doelbewust de christelijke arbeidersbeweging te beschadigen. De geruchtenmolen draait op volle toeren. Tot dusver werd geen enkele aantijging bewezen. En toch wordt het ACW nu al schuldig genoemd. Zelfs indien justitie en belastinginspectie het ACW op elk punt vrij zouden pleiten, dan nog zal de christelijke arbeidersbeweging schuldig blijven. Het ACW moet hangen.

    Volgens Bart De Wever (Radio 1, De ochtend, 7 maart 2013) is er vanwege het ACW fundamentele oneerlijkheid in het spel. "Dat staat als een paal boven water", voegt hij er aan toe. Dus, wat de nijvere belastinginspecteurs ook bovenspitten, de N-VA heeft nu al op eigen houtje soeverein beslist dat het ACW oneerlijk is.

    De N-VA beweert dat ze de ACW-vrijwilligers niet aanvalt. "Totaal niet aan de orde", zegt Bart De Wever in hetzelfde radiogesprek. Laten we dat eens van nabij bekijken.

    Je trekt met groot getoeter ten strijde tegen het ACW. Je brengt de top van het ACW in diskrediet. Je speelt leiding en leden uit elkaar. En dan denk je dat je de brave vrijwilligers op het terrein ongemoeid kunt laten? Dat die mensen zich niet diep gegriefd zullen voelen? Dan heb je nog nooit een KWB'er of een KAV'ster, pardon, ik loop achter, een mevrouw van Femma van dichtbij gezien. De ACW'ers noemen elkaar vrienden, nietwaar, van het simpelste lid in een Vlaamse wijk tot voorzitter Develtere toe. Pak één vriend aan en je valt alle vrienden aan.

    Wat is er toch aan de hand? Waarom moeten precies de vrienden hangen? En niet bijvoorbeeld de kameraden?

    Karaktermoord

    Er is een strijd aan de gang, een bitse strijd om de ziel van Vlaanderen. Ik verneem sombere geluiden over de zuurtegraad van de Vlamingen. Ik wil niet wegkijken van onprettige of ronduit alarmerende tendensen. Die zijn er, punt. Toch denk ik niet dat de ziel van Vlaanderen een vat azijn is. De ziel van Vlaanderen, dat zijn honderden acties en afdelingen en verenigingen, dat zijn tienduizenden idealistische vrijwilligers die werken tot in de kleinste uithoeken van de Vlaamse provincies, elke dag opnieuw. Dat alles is niet het monopolie van het ACW, ik wil zeker het ABVV of de Boerenbond of de jeugdbeweging of andere organisaties, bij welke zuil ze ook horen, niet onderschatten. Maar het grootste deel komt ontegenzeglijk van het ACW, van de vrienden dus. Al die acties, al die idealisten, maken de ziel van Vlaanderen tot wat ze is. Daarom is het woord waarmee je de ziel van Vlaanderen het best kunt beschrijven: solidariteit. Zij is het die Vlaanderen voor nog meer verzuring behoedt.

    De N-VA wil de ziel van Vlaanderen veroveren. Nu. Echter, de plek is bezet, al tientallen jaren. Ik herhaal het, niet uitsluitend, maar toch vooral door het ACW. Daarom moet in de eerste plaats het ACW onherstelbaar worden beschadigd. Dat is de inzet van de niet in te dammen stroom verdachtmakingen zonder een spoor van bewijs. Dat is het doel van deze poging tot karaktermoord.

    Wat ze bij de N-VA blijkbaar niet beseffen, is dat het ACW in al zijn vertakkingen onlosmakelijk vergroeid is met de ziel van Vlaanderen. Wie het ACW vernielt, vernielt de ziel van Vlaanderen.

    En wat krijgen we dan? Dat vat azijn, vrees ik.

    Juist mensen, als wij ons niet langer laten in ’t zak zetten, zijn we verzuurden….

    Globaal gezien hoort Geertje het luiden, maar hij weet de klepel niet hangen. Hij geeft zelfs voor dat hij de klok niet weet hangen. Hij zingt dus vals. Want dom is het ventje niet.

    Waar hij wèl moet zoeken? Bij de mentaliteit van zijn vader. Toen was de werking nog (grotendeels) gebaseerd op idealisme Sedertdien is alles (grotendeels) te herleiden tot opportunisme.

    ACW,  ABVV zijn maar de voornamen, de familie-naam is geld, liefst het geld van anderen. Eerlijk loon voor eerlijk werk staat het dichtst bij ‘eerlijk duurt het langst’. Maar die wetmatigheid is men vergeten. Minder werken voor meer loon is, zoals de 2 dagen werkweek in Frankrijk, moet de norm worden. Steeds meer zuigende kalvers aan altijd dezelfde uitgemergelde koe…

    °°°

    Hoe dat alles terug in goede banen moet geleid worden? Niet door de kadukke constructie in stand te houden die Vlaanderen à rato van 16.5 miljard per jaar leegmelkt. De inzet van de komende verkiezingen is bijgevolg niet als meerderheidfs-aandeelhouder van dit land, mee te werken aan de totale ondergang, maar om onze krachten aan te weden voor iets nieuws, dat eigenlijk al honderden jaren bestaat, maar al honderden jaren via wapengeweld overheerst wordt als een overwonnen volk.

    Ik kan dat wel uitleggen, maar men moet het vooral aanvoelen. Voor het eerst in 183 jaar kunnen wij Vlamingen onze bezetters doen wijken. BDW is niet de Zaligmakende Messias, maar hij is de beste die we hebben.

    De vete die bestaat tussen Vlamingen van de harde en die van de zachte lijn, moet vergeten worden tot na de eind-overwinning. Want eenmaal los uit de Belgische boeien, dient het land bestuurd te worden en daarvoor moeten alle gezindten gemobiliseerd worden.

    De ‘saga’ van het ACW is nog maar begonnen. Peeters zal vertrekken in pole position als De Redder des Vaderlands. Inderdaad een tamelijk onbeschreven blad, zo kleurloos als maar kan.

    Het is de kleurloosheid van de Cameleon die overleeft door – met de glimlach - zijn gelijken op te vreten. Hem kunnen we een lesje leren, dat Vlaanderen geen oerwoud is, waar cameleons kunnen overleven.

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    °°°

     

    10-03-2013, 13:01 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1272 - NA DE WINTER WORDT DE BEERPUT BEETJE BIJ BEETJE ALS MEST OP HET ZAAILAND UITGESTROOID

    ***

    Zondag 10 maart

    Zon 7u07-18u39

    H John Ogilvie

    .

    1272 - NA DE WINTER WORDT DE BEERPUT BEETJE BIJ BEETJE ALS MEST OP HET ZAAILAND UITGESTROOID

     

    Ruimdienst “De Morgen”

     

    Op last van DeWever bij de buurman aan het werk…..

    °°°

    Hun wraak is zoet, bij de Linxigaards van De Morgen. Ze zijn de eerste keer bij dergelijke spectaculaire zaak op hun bek gegaan : die zaak van Notaris X is lange tijd in hun keel blijven steken, maar deze keer hebben ze hun prooi, de Christelijke Arbeidersbeweging, bij de keel. Ze zullen niet lossen, want zij beschikken blijkbaar over goede spionnen, en over nog betere originele documenten….

    Het is triestig om dat toe te geven. Eerst hebben ze (de  Linxen) het Christelijk Geloof in Europa zo goed als vernietigd, dit is nu de volgende stap, de vernietiging van de Christelijke ‘Zuulen’ die zichzelf onmogelijk hebben gemaakt en die derhalve ook op deze blog onze vrienden niet zijn. Daarna komt het échte doel in zicht, namelijk wat zij noemen de ‘seculariatie’ van de maatschappij. Het losweken van het Volk van God en zijn Gebod. Alle morele waarden moeten over boord en vervangen worden door de Leer van Marx. Want eenmaal àl het oude vernietigd, kunnen er op de vrij gekomen velden, nieuwe oogsten aangelegd worden.

    Dat op die velden eerst de beerputten van de Christelijk gewaande onderwereld open gevoerd moesten worden, is geen toeval…..

    °°°

    Ter zake :

    Arco schreef zelf Koninklijke Besluiten

    09/03/13, 07u09

    °°°

    Arco, de financiële holding van het ACW, werkte na het Dexiadebacle de hele waarborgregeling voor haar coöperanten zelf uit, schreef vervolgens de Koninklijke Besluiten daarvoor en verstuurde die naar het kabinet van toenmalig premier Yves Leterme (CD&V). Dat schreef de Arco-top zelf in een brief aan de top van vakbond ACV. Op 6 september 2011 stuurt ACV-voorzitter Luc Cortebeeck een brief naar Arco met de vraag om ook vakbonds-vzw's onder de waarborgregeling te laten vallen.

     Arco-topvrouw Francine Swiggers stelt de christelijke vakbondstop op 14 september 2011 gerust: 'We begrijpen de bekommernissen van het ACV.'

    De Koninklijke Besluiten die Arco uitwerkte, werden naar het kabinet-Leterme gestuurd. De ex-premier zegt dat hij niet deelnam aan het beslissingsproces.

     Uit vertrouwelijke brieven blijkt dat er bij de uitwerking van de waarborgregeling achter de schermen intens werd samengewerkt tussen Arco, ACV en bevriende CD&V-kabinetten

    De val van Dexia betekende een enorme financiële klap voor de christelijke arbeidersbeweging. Daarnaast dreigden ook de ongeveer 800.000 coöperanten van Arco, de financiële poot van het ACW, al hun geld te verliezen. De regering sprong echter in de bres en werkte een waarborgregeling uit.

    Uit vertrouwelijke brieven tussen de Arco-top en vakbond ACV die De Morgen kon inkijken, blijkt dat er bij de uitwerking van die regeling achter de schermen intens werd samengewerkt tussen Arco, ACV en bevriende CD&V-kabinetten. Arco liet de vakbond letterlijk weten dat ze de Koninklijke Besluiten op maat schreef.

    De documenten illustreren hoe groot de paniek was binnen de arbeidersbeweging en waarom de waarborgregeling er absoluut moest komen. "Als onze particuliere vennoten hun spaargeld verliezen, zal dit onvermijdelijk ook hun vertrouwen in de beweging in al haar geledingen aantasten", klonk het. Op 6 september 2011 stuurden toenmalig vakbondsvoorzitter Luc Cortebeeck en nationaal ACV-secretaris Paul Scheins een brief naar de Arco-top. Daarin werd gevraagd of de vzw Quadragesimo Anno, die voor tientallen miljoenen euro stakersgelden in de Arco-vennootschappen had zitten, ook onder de waarborgregeling zou kunnen vallen. Francine Swiggers en Marc Tinant, respectievelijk voorzitter en vicevoorzitter van Arco, stelden de top van de vakbond op 14 september 2011 gerust. "We begrijpen de bekommernissen van het ACV", klonk het. Vervolgens werd onomwonden toegegeven dat zij de pen vasthielden bij het uitwerken van de garantieregeling: "De teksten welke wij op 2 september 2011 opstuurden aan premier Leterme, het ontwerp van KB, werden uiteraard opgesteld met inachtname van al de beperkingen die indertijd door de raden van bestuur en ook door uw organisatie werden meegedeeld en komen zoals wij hierboven aantoonden overeen met de vraag in uw voormelde brief."

    Ex-premier Leterme laat weten dat hij niet deelgenomen heeft aan het beslissingsproces aangezien hij als aandeelhouder betrokken partij was. "Toenmalig minister van Financiën Didier Reynders heeft het dossier voorbereid en de ministerraad hierover voorgezeten." Of zijn kabinet tussenbeide is gekomen, weet Leterme niet. "Dat kan best", klinkt het.

    Huidig ACV-voorzitter Marc Leemans erkent dat zijn vakbond in september 2011 gepolst heeft of zijn vzw's ook onder de waarborgregeling zouden kunnen vallen. "Maar in oktober hebben we beslist dat we voorrang wilden geven aan de kleine aandeelhouders." Hij benadrukt dat het ACV nooit geld uit de betrokken verenigingen en vennootschappen heeft gehaald. "We hebben alles verloren en we hebben uitdrukkelijk voor die piste gekozen omdat het volgens ons de enige mogelijke consequente houding was."

    °°°

    Wat De Morgen wijselijk verzweeg en dus de rest van hun verhaal verdacht maakt, werd door de Nieuwsdienst van VTM aan het klokzeel gehangen; namelijk het mede-daderschap van Ethias, waarvan de spaarders coöperanten dezelfde voordelen genoten van de Arco-spaarders Arco Coöperanten. Wie Ethias zegt, zegt OMOB, de verzekerings-tak van wijlen maffia-baas André Cools van de Parti Scandale.

    Het kleinste kind weet, dat er 2 ge-ijkte manieren zijn om het spaar-gedrag der Belgen in de juiste banen te leiden.

    Eerst de spaarboekjes, de spaar-rekeningen, de kasbons : de opbrengst is meestal matig, maar het kapitaal staat rotsvast, en wordt, sedert de baken-crisis van 2008, daarenboven voor iedereen gelijk voor de Wet, door de Staat tot € 100.000,-  gewaarborgd.

    Op de tweede plaats in het ‘spaar-en beleggingswezen, komen de risicio-dragende aandelen/obligaties, waarde-papieren, die bij definitie risico’s inhouden. Als de onderneming waarin iemand aandelen bezit failliet gaat, worden de aandelen waardeloos (Lernaut & Hauspie). Als de onderneming goed floreert (Barco) en hoge dividenden uitkeert, kunnen die aandelen een astronomische waarde krijgen.  Als die aandelen/obligaties op de beurs genoteerd staan, beschikbaar zijn dus voor het grote publiek, wordt de prijs bepaald door vraag en aanbod, door de beurs dus.

    En daar zitten de ARCO-coöperanten dan, of bij Ethias, de Ethias-coöperaten. Een ‘coöperant’ is  aandeelhouder en tezelfdertijd mede-eigenaar van  de onderneming… Hij bevindt zich juridisch in hetzelfde bedje als de eigenaars van het failliet bedrijf : hij valt onder de failissements-wet. Hij heeft gespeeld, en heeft verloren.

    En daar staan de uitvinders van het warm water dan : zij hebben hun coöperanten de indruk gegeven dat zij ‘spaarden’ bij Arco en hen enorme winsten voorspiegeld. Zij hebben overal de indruk verspreid dat Arco, via Dexia, zo veilig was als de Kerk van Rome. Toen na het faillissement van Dexia zou blijken  dat zij noch min  noch meer ordinaire oplichters waren geweest, dienden zij te improviseren. Want dat konden ze toch niet laten gebeuren.

    En net als een dief, om zijn misdaad geheim te houden, een moordenaar kan worden, zo ging de Top van ARCO, met medeplichtigheid van het ACW en dus van de gehele CVP, over tot ‘Operatie Red Uzelf. Dus daar kwam het fameuze Doe-Het-Zelf KB, waarbij bepaald werd, dat die 2 soorten coöperanten eigenlijk geen coöperantenwaren, maar dat ze ‘spaarders’ ware, eweest en dat de Belgische Staat (U en ik) zouden opdraaien voor de verliezen.

    Hierover moet de Raad van State binnenkort dus, uitspraak doen….

    Open Oorlog.

    Op de TOP-Bijeenkomst der Tjeven, toevallig vandaag zaterdag, legt Kawouter Beke alle schuld, niet bij Leterme, de toenmalige Premier, die de orders van het ACW klakkeloos had opgevolgd, maar bij… de vorige Miniseer van Financiën, Didier Reyders.  Terwijl de laatst nieuwe, advocaat Koen Geens, de Raadsman van het ACW, zelfverzekerd kwam verklaren dat hi (in welke hoedanigheid?) tekst en uitleg zal komen geven, achter gesloten deuren. Anders gezegd : hij wil een concaaf leiden van mede-plichtigen die onder strenge geheimhouding staan….

    Wat hen ik hier geschreven, een paar blogkes terug, over de veel-pleger Van Acro en Uw onschuldige slaê,de tiener-dochter : er zal ter bescherming van de goede zeden, ‘gecommuniceerd’ worden achter gesloten deuren….

    Zo ook over de eigenlijke overeenkomsten  die vanaf … ter inzage zullen liggen bij Kamervoorzitter Flahaut. Ziehier wat Guvaal hierover schrijft :

    De documenten over de transacties ACW/Belfius mogen dan al ter inzage liggen, pas maandag mag elke partij één Kamerlid naar Flahaut sturen om inzage te krijgen en niet meer dan dat. Dat lid moet geheimhouding beloven, mag geen foto’s of kopieën maken en zal steeds een ambtenaar naast zich krijgen om te zien of alles correct verloopt. In Wetstraatees heet dat tegenwoordig ‘transparantie’

    °°°

    En daar komen de harde doenders weer boven water, die ik op deze blog de zullers ben gaan noemen. De Tsjeven v/h ACW zullen klacht neerleggen. Zij hopen met die klacht klaar te zijn tegen 14 maart, zegge en schrijve 1 volle maand na 14 Februari, de daim van de eerste aanval door de NV-Al….

    Waarom zij de handdoek niet in de ring werpen? Ik denk te wete n dat er gewacht wordt op hulp van de Sire….die weer een donderspeech zal afsteken op kap van de Vlamingen.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

    °°

    10-03-2013, 11:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    09-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1271 - DE GRILLINI KREKELEN VERDER IN EEN VERREGEND ITALIA

    .

    1271 - DE GRILLINI  KREKELEN VERDER IN EEN VERREGEND ITALIA

    °°°

    Niet krekelen, allen mooi gelijk

     

    Wie uitsteekt boven het maaiveld, is de kop kwijt….

    °°°

    Als iedereen goed neerzit, kan dan nu de les ‘Italiaans beginnen. Ne ‘Grillo, dat is ne krekel. U kent die veelvraatjes wel die in ‘t Zuiden om De la Fontaine gelijk te geven, nacht en dag zichzelf vermaken in de krekeltaal. Ze zitten in het gras aan Uw voeten, of in de takken van de struiken naast U, en al naar gelang Uw stemming, klinken ze vervelend of plezant, maar altijd even opgewekt. Tenminste, zo lang de zomer duurt.

    Dat nieuw politiek talent van bij ons heet dus Grillo, en zijn volgelingen zijn  de… kleine krekeltjes : de Grillini. Dat achtervoegsel ‘ini’ komt overeen met het verklein-woordje in onze taal. Zo hebben de trotse ouders van een bambo (m) of een bimba (v) als ze lief willen doen, gewoon een bambinii…. Grote of kleine grillini kunnen net als hun kleine soortgenootjes, niet alleen een zaag spannen, dezen kunnen in een minimum van tijd een land kaal vreten. Niet voor niets worden ze een van de 10 Plagen van Egypte genoemd. Ze zijn zelfs in het land der Farao’s zeer actief, als bewijs dat Allah de Zijnen graag ziet.

    Hen onderspuiten met pesticides, zoals de media niet melden in  Egypte, zal de Eurocraten niet helpen, wel de goede oude Staatsgreep. Een geparachuteerde noodregering, binst dat Berlusconi nog groggy is van zijn 365 dagen Hotel Houten Lepel die zijn vijanden hem bekokstoofd hebben in Milaan.

    Als naar gewoonte geeft ’t Pallieterke een frisse lijk op de zaak….

    °°°

    Ter zake :

    Uit de smalle beursstraat

    °°°

    Daar is de eurocrisis weer. Na de verkiezingen van Italië is de eurocrisis terug van nooit echt weggeweest. De hernieuwde eurocrisis dreigt Duitsland en de rest van Noord-Europa jaarlijks 10 procent van hun welvaart te kosten.

    “De Europese Centrale Bank zal alles doen om de euro te redden.” Dat heeft ECB-voorzitter Mario Draghi eind juli verklaard. Daarmee bedoelde hij dat de ECB massaal staatsschuld zal opkopen van landen uit de eurozone op het moment dat de rente op de staatsschuld sterk begint te stijgen. Steevast jagen de financiële markten die rente de hoogte in wanneer ze denken dat de regering van een euroland er niet zal in slagen haar schulden af te bouwen en haar economie opnieuw competitief te maken. Dat is vorige week met Italië gebeurd. De patstelling na de verkiezingen deed de Italiaanse staatsrente opnieuw stijgen. Beleggers vrezen immers dat de volgende regering het pad van de vorige premier, Mario Monti, zal verlaten.

    Gedaan met de besparingen.

    Het is het democratische recht van de Italianen zich tegen besparingen te verzetten, maar in een muntunie moet men zich aan een aantal regels houden. Het is zoals in het verkeer: wie door het rood wil rijden, heeft geen plaats in het verkeer. Hetzelfde geldt voor een muntunie. Om de concurrentiekracht van de economie ter herstellen, is een devaluatie in een muntunie niet mogelijk. Er moet gekozen worden: of loonmatiging, of flexibilisering van de arbeidsmarkt. Maar dat willen de Italianen niet. Eigenlijk moeten ze de eurozone verlaten en hun oude lire weer invoeren, die sterk gedevalueerd is waardoor ze hun concurrentiekracht herstellen. Dat zal niet gebeuren, omdat de andere eurolanden niet willen dat de muntunie uit elkaar valt. Logisch gevolg is dat ze daar een prijs zullen voor moeten betalen. Concreet betekent dat, dat ze zich garant stellen voor de schulden van de probleemlanden, waaronder Italië. Bronnen binnen de Europese Centrale Bank bevestigen dat de instelling massaal schulden van Italië zal opkopen indien de rente de hoogte inschiet. 2.200 miljard euro opkopen, het is niet weinig. Normaal gezien heeft ECB-baas Mario Draghi aan die steun een voorwaarde gekoppeld: economisch hervormingen doorvoeren. Maar wat als de regering in Rome njet zegt? Dan dreigt de eurozone daadwerkelijk snel uit elkaar te vallen. De probleemlanden hebben een chantagemiddel in handen. Zij redeneren, we voeren de hervormingen toch niet door. Als de ECB ons dat geld niet geeft, is het gedaan met de Europese muntunie en dat zal niemand aandurven. Gevolg is dat Duitsland, het rijkste land van de eurozone, en de andere Noord-Europese landen jaarlijks tot 10 procent van hun welvaart zullen moeten afstaan om het euroschip varende te houden. En dat voor eeuwig. Dat is het dubbele van de jaarlijkse uitgaven voor de Duitse eenmaking, wat toen voor de Duitsers een aanvaardbare inspanning was. Maar jarenlang geld ophoesten voor landen die de teugels vieren, dat ziet Fritz niet zitten. De eurocrisis is nog altijd een realiteit. De Duitsers zullen het nooit aanvaarden een eeuwigdurende transfer naar het zuiden op te zetten. Het zijn geen Vlamingen.

    Ook al omdat die Zuid-Europese landen zelf verantwoordelijk zijn voor hun problemen. De oorzaken van de eurocrisis liggen in het onverantwoordelijke gedrag na de totstandkoming van de muntunie in 1999. Dankzij de beschermende koepel van de eenheidsmunt daalden in alle landen de rentevoeten. In Ierland en Zuid-Europa werd die lage rente gebruikt om massaal leningen aan te gaan. De huizenmarkt vaarde er goed bij. Maar er ontstond een vastgoedzeepbel. Die was in landen als Spanje en Ierland eigenlijk groter dan in de VS. De groei van de huizenmarkt was tot vier keer groter dan in Amerika. Ook in de Europese schuldenlanden barstte de zeepbel uit elkaar. Resultaat: massale overheidsschulden. De lage rente heeft er voor gezorgd dat de lonen in de Zuid-Europese landen sneller zijn gestegen dan de productiviteit van de werknemers. Dat heeft de concurrentiepositie van die landen zwaar aangetast, en dat is de echte oorzaak geweest van de eurocrisis. Het herstel van de exportpositie is cruciaal. Het kan, door besparingen en loonkostenverlagingen. Maar zolang Italië, Spanje, Griekenland en Portugal op de Duitse kredietkaart kunnen rekenen, zullen ze daarmee geen haast maken.

    Vraag is hoe lang Noord-Europa die geldstroom naar het zuiden zal aanvaarden. Van het antwoord hangt het overleven van de euro af.

    Angélique Vanderstraeten

     

     

    Naast de krekel-geluiden in Italië, en vòòr (na 14 dagen van regerings-loosheid) de rating-verlaging, vlogen de beurzen wereldwijd als door een horzel gestoken naar omhoog.

     Verstomming alom en bijgevolg ging de omertà van start : de resoort onder de beurzen kon niemand uitleggen.

    De Euro-crisis gromt dus onderhuids verder als een verstikkende kwal onder water, en we weten, dat als de Euro valt in Gross Belgien, het kleine Belziekse er ook ligt. Voor zover dat het omgekeerde al niet gebeurd is.

    De Tsjeven onder leding van hun Linxe vleugel zullen dus tweemaal mislukt zijn. Een eerste maal om België naar hun hand te willen zetten, en een tweede maal, bij uitbreiding, om hetzelfde geprobeerd te hebben met Europa. Twee keer goed voor het gewone volk dus.

    En wat nog het best meevalt, is dat het gebeurt zonder wapen-gekletter. Al kunnen die tekenen ook wijzen op een ‘structurele’ onbekwaamheid van zowel het volk als van de Leiders, om zich tegen elkaar teweer te stellen. Voor de Islam dus een gunstig voorteken.

    Daar moeten we, om in de mode te zijn, structureel iets aan doen. De Tsjeven hebben die trend ingezet : zij zullen ‘strutureel’ de socio-econmische belangen van België nastreven, en ze zullen dat doen, Iedereen Inbegrepen.

    Iedereen Inbegrepen wil zeggen : na de door het ‘cordon santaire’ uitgesloten mede-burgers. Die zijn zelfs uitgesloten van de Christelijke Naastenliefde…

    °°°

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    °°°

     

    09-03-2013, 17:57 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 150/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1270 - LEUVEN VLAAMS (2)

    ***

    Zaterdag 9 maart

    Zon 7u10-18u37

    H Franciska Romana

    Ciska, Ciska, schei toch uit en schud die brol (sneeuw, regen, hagel) niet uit

    .

    1270 - LEUVEN VLAAMS (2)

     

    Waalse ratten, rolt Uw matten!

     

    °°°

    Hieronder wordt U (aangezien de cyber-goden onverwacht gunstig gezind blijven, zodat den straal-verbinding naar deze verlaten uithoek het niet begeeft) nog vlug even een lange duik in het verleden presenteren. Wij geven graag het woord aan Jan Neckers van ’t Pallieterke van deze week. De man spreekt als het Levend Geweten van Vlaanderen.

    Want eerlijk gezegd, de rest van dit week-end heb ik mijn handen vol met het zoveelste schandaal rond Arco, en (met dank aan VTM om deze bladzijde terug te draaien) rond het rode OMOB, sedertdien omgedoopt tot Ethias, die leeg bestolen, maar al te graag de kar hielp duwen om de Arco ‘coöperanten’ uit de wind te zetten, om er zelf beter van te worden. Hiervoor was de hand nodig van de naast-de-pot-pisser Letermaniator, de ex-Vlaming, die als dank voor bewezen diensten, gedetacheerd werd naar de Place Pigalle….

    Weet U : bij de Tqjeven werd er toen als PR-stunt gezongen door de kopstukken, dat ja, het leven mooi was…

    °°°

    Ter zake :

    Leuven-Vlaams (2):

    de eerste Vlaamse revolte

    °°°

    Op 29 mei 1966 droeg kardinaal Suenens de mis op in de Sint-Rombouts in Mechelen. Iedereen in de stad wist dat er iets op til was. Ik had die zondag verlof tijdens mijn zes maanden durende opleiding in de kazerne Dossin. Getuigen zeiden achteraf dat studenten de Vlaamse Leeuw zongen tijdens de preek. Ik herinner het me niet, maar ik hoor nog het dreunende: ”Suenens of Barabas? Barabas!” De kardinaal keek met een hooghartig glimlachje naar het spektakel maar bekende veel later hoe die slogan hem pijn deed. De eerste Vlaamse revolte was een feit, en het eerste slachtoffer was het bisschoppelijk gezag.

    Woitrin en collega’s vestigden hun hoop op de liberale partij. Die had in mei 1965 een enorme verkiezingszege behaald (van 20 naar 48 zetels) en had haar antikatholieke veren afgegooid. Voorzitter en Diestenaar Omer Vanaudenhoven drukte in zijn partij vervolgens een communautair “compromis” door: de Voer naar Luik, de faciliteitengemeenten naar Brussel; nog eens twaalf nieuwe Vlaamse gemeenten met faciliteiten en weer Franstalige klassen in Vlaanderen. Vlaamse liberalen als Vanderpoorten en Grootjans knikten deemoedig. Ze zuchtten eens bij de benaming P(est)V(oor) V(laanderen) die weldra gemeengoed werd. Woitrin wierf intussen verder eentaligen aan voor de Centrale Administratie en de kinderen van franskiljons bleven welkom in de Franstalige school van Heverlee.

    De Vlaamse studenten boycotten de openingszitting van het academische jaar en riepen voor het eerst luid en duidelijk “Walen buiten!”, een nog altijd niet verteerde slogan in Wallonië. En na de studenten durfde het grootste deel van de Vlaamse proffen verenigd in de VVP-L (zie ’t Pallieterke nr. 9) ook het hoge woord uitspreken: “Verhuis!” Zo’n 30 procent van de Vlaamse hoogleraars was daar niet over te spreken, Gaston Eyskens en de bewonderde filosoof Albert Dondeyne aan kop. Ook de belangrijkste Vlaamse CVP’ers maanden aan tot het aanvaarden van een Franstalige sectie, zelfs Vlaams voorzitter Robert Vandekerckhove en gewezen VNV-topman Victor Leemans.

    Onder invloed van de Leuvense hoogleraar en CVP-volksvertegenwoordiger Frans van Mechelen draaiden ze geleidelijk wat bij. De Vlaamse socialisten kon het, hun anti-Vlaamse gewoonten getrouw, niets schelen.

    De Vlaamse prominenten van ACV, Kredietbank en VEV gingen bij Suenens aankloppen en lieten zich met een kluitje van een commissie met een keur van Nederlandstalige en Franstalige proffen in het riet sturen. Weer gaf het voetvolk het voorbeeld. Een betoging van de VVB in januari 1966 was een groot succes.

    De Franstaligen dreigden tegen te betogen met een Davidsster met het woord “Francophone” erop geborduurd. Ze overtuigden veel winkeliers hun rolluiken naar beneden

    te laten, als protest, want de vervanging van de Franstalige elite door Vlaamse armoezaaiers zou de handel 600 miljoen frank per jaar kosten.

    Het mandement

    Toch begon er wat schot in de zaak te komen. Rector monseigneur Descamps deelde in zijn kersttoespraak mee dat de twee taalgemeenschappen ieder hun eigen begroting kregen. In ruil mochten de Franstaligen naar kanton Waver verhuizen, in afwachting van dat “très grande Bruxelles”. Er werden twee adjuncten (prorectoren) aangesteld om die autonomie te verwezenlijken: een brave Vlaamse monseigneur en de arrogante monseigneur Massaux, die de hele Franstalige vleugel in Leuven wou houden. De commissie was inmiddels uitgestudeerd en kwam op de proppen met een vertrouwd vis-noch-vleesrapport. Ze drong aan op een grote autonomie en eigen middelen, maar over de verhuis was geen gesprek mogelijk.

    De Vlamingen waren bereid de Franstalige licenties en doctoraten in de stad te aanvaarden: een tjsevencompromis dat o.a. door de latere rectoren Piet de Somer en Roger Dillemans werd verdedigd. De Franstaligen zeiden gewoonweg “non”, want de kleinste verhuis was een “expulsion” (het woord etnische zuivering kenden ze nog niet). Slechts enkele Franstalige assistenten waren voorstander van een splitsing en een verhuis, want dan verdwenen de Vlaamse tweetalige proffen en konden ze zelf een promotie krijgen. Monseigneur Massaux blameerde hen keihard. En toen was het woord aan de bisschoppen. Op die beroemde dertiende mei 1966 keurden zij een mandement goed. “De alma mater behoudt haar functionele eenheid en blijft geografisch in Leuven.”

    Wel mocht er grond gekocht worden in Waver. Geen sprake van een “nieuwe Franstalige of Nederlandstalige universiteit”. Het mandement was een “verordening” voor alle personeelsleden van beide taalstelsels.

    Personeelsleden die niet akkoord gingen, riskeerden sancties. Studenten moesten “zelf de gevolgen dragen uit door hen gedane keuzes.” (Oprotten, anders gooien we je eruit.) En de beste gelovigen moesten “onze beslissingen aanvaarden”. Waarschijnlijk schreef Suenens zelf de tekst, al wijzen sommigen naar de invloed van de Société Générale, toen de grootste financier van het katholieke onderwijs.

    Het mandement geraakte op zondag 15 mei bekend. De dag daarna waren de Vlaamse kranten “gematigd negatief”.

    “We shall overcome”

    De studenten (althans een zeer sterke minderheid) lieten zelf de vlam in de pan slaan. Overal hingen ze zwarte vlaggen aan woningen. Vanaf maandag trokken luidruchtige betogingen door de stad. Er werden ruiten ingegooid bij Franstalige lokalen en clubs, en een vechtpartij was ook niet te versmaden. Slogans als “Suenens inquisitie” en “Stop een bisschop in uw tank” (een parodie op een Esso-reclame) toonden dat het respect voor de geestelijke overheid niet meer vanzelfsprekend was. Vlaanderen keek verbaasd, bang, maar toch trots naar die studenten die niet langer met de klassieke Vlaamse angst reageerden. Het “Walen buiten!” loeide over Leuven en een zwarte protestsong werd de strijdhymne:

    “Oh, deep in my heart I do believe that we shall overcome some day.” De rijkswacht deed een duit in het zakje. Dat militaire korps rekruteerde belgicistische ijzerbijters die zich maar al te graag lieten vertellen dat dit allemaal het werk van de zwartzakken van de Volksunie was. Ze sloegen er zoveel en zo hard mogelijk op los. Ze vergaten dat een groot deel van de Vlamingen al televisie had en almaar meer sympathiseerde met de studenten.

    Toen die een algemene staking uitriepen, besloot de rector wijselijk het academische jaar te sluiten. Suenens, Descamps en Massaux (niet de Vlaamse prorector) wilden

    de Vlaamse studentenleiders aan de deur zetten, maar die kregen steun van hun proffen. Raymond Derine (en niet de eerst verkozen Piet de Somer, die aasde op de baan van prorector) leidde hen en vertegenwoordigde de harde Vlaamse lijn. In de Kamer legde CVP’er Jan Verroken een voorstel “tot regeling van het taalgebruik in het hoger onderwijs” neer. Hij kreeg de steun van de socialist Hendrik Fayat, die na een week zijn handtekening terugtrok onder druk van de Waalse socialisten, die liever met de Franstalige burgerij heulden.

    Veel Vlaamse Kamerleden supporterden, maar niet de top van de partij. Eerste minister Van den Boeynants was kwaad omdat hij met zijn liberale coalitiegenoten had afgesproken alles twee jaar in de koelkast te zetten.

    Voorzitter Houben, gewezen eerste minister Lefèvre en zelfs de Vlaamsgezinde minister Jos de Saeger vonden dat Verroken de eenheid van de unitaire partij en van het land in gevaar bracht. Zijn wetsvoorstel werd niet eens in overweging genomen. De Vlaamse revolte verzandde in de examens en de vakantie.

    JAN NECKERS

    Volgende week: Leuven-Vlaams (3): de tweede Vlaamse revolte

     

     

    Wat thans in de lucht hangt, is de volgende donderslag in het onweer dat Vlaanderen zal bevrijden van de dwingelandij der Francofonen-vriendjes.

    De tijd van deze Farizeeërs is voorbij en komt nooit meer terug.

     

    °°°

     

     

    09-03-2013, 16:37 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1269 - 2014 : HET EINDE VAN BELGIE, ER OP OF ER ONDER

    ***

    Vrijdag 8 maart

    Zon 7u12-18u36

    H Johannes de Deo

    Op Johannesdag regen, het weer valt veertien dagen tegen

    .

    1269 - 2014 : HET EINDE VAN BELGIE, ER OP OF ER ONDER

     

    De Belgica : moment-opname van

     

    het triest einde van een oude karkas

    °°°

     

    Het is precies alsof de Europese Unie en  de Internationale Bankwereld ons in Italië al heeft uitgestoten, uit onvrede met de gang van zaken. Zelfs het Internet laat het afweten, vanwege (zegt de technieker) al die perturbaties in de atmosfeer. Het land verzuipt. De lucht is grijs, bijna van dat vertrouwd grijs van boven de Noordzee op een koude druilerige morgen in Maart als de wereld nog slaapt. Alleen de krijsende meeuwen ontbreken, zodat het opvalt dat zelfs de zangvogels zich blijven verstoppen.

    Gisteren avond hoorde ik, toen het had opgehouden te regenen, en het al bijna donker was, twee merel-mannetjes  elkaar verdrietig  ‘slaapwel’ toezingen. Zouden ze zich beklagen dat er van hun nieuwbouw-plannen niets in huis komt? Hoe zou een merel-echtpaar het ervaren, dat er van dit voorjaar zo weinig in huis komt?

    °°°

     

    Dat U pas nu hieronder, een 14-daen oud artikel van de hand van Marc Grammens (Journaal) opgediend krijgt, dankt U de koekoek, in casu de vals spelende Vieze Premier Van Acro, zijnde Het Leugenbeest Nummer Twee.

    De dag dat Marc Grammens zijn betoog neerschreef, straalde die Pipo nog in volle glorie als der Tsjeven hoogte-zon over de gebogen ruggen van zijn Vlaamse onderdanen. Een heilige die iedereen zonder achterdocht de hele nacht zou binnen gelaten hebben in de kamer van zijn slapende tiener-dochter. Naarmate echter de man zijn broek bevuilde boven de beerput van het ACW (omdat door al zijn leugens, hij niet rap genoeg op het toilet geraakte?) las ik dagelijks met stijgend plezier en meer genoegen bij Grammens over de kies-intenties der Tsjeven. Grotendeels wegens de vergane glorie als U het mij vraagt…

    Ik wil U niet langer in het ongewisse laten, en schakel dus nu over naar Jounraal.

    °°°

    Ter zake :

    Binnenlands overzicht

    CD&V kiest voor België

    °°°

    Afgezien van een nogal platvloerse koninklijke poging om weg te komen met de onbenulligheid en de graai zucht van zijn nazaten, was het belangrijkste statement van Albert II’s jaarlijks verslag aan de “gestelde lichamen” van zijn rijk, het bevel gericht tot de Vlaamse minister-presi- dent om aan het eind van de receptie met de koning en diens kabinetschef te gaan samenzitten om, in het licht van de camera’s, de stand der natie te bespreken. Een Vlaams minister-president wordt op het Paleis slechts ontvangen om, zoals destijds Van den Brande, terecht te worden gewezen, of om aangemoedigd te worden om in een bepaalde richting te denken en te handelen. Om die laatste reden werd Kris Peeters bij de koning geroepen, en wel zo dat iedereen het goed kon zien.

    Met de CD&V is er iets aan het gebeuren dat op de goedkeuring van Laken kan rekenen, en als men zich niet vergist, ligt Peeters daarbij een beetje dwars. Het komt hierop neer: de CD&V geeft in de praktijk het sinds het kongres van Kortrijk (2001, voorzitter Stefaan de Clerck) tot doelstelling verheven confederalistische ideaal op. Hiermee gepaard gaande, houdt de CD&V tenminste tijdelijk op een partij te zijn die een nieuwe staatshervorming nastreeft. Geheel in harmonie met de wensen van de kristelijke vakbeweging ACW en ACV zal de CD&V naar de verkiezingen van 2014 gaan zonder "Vlaams" programma of profiel. Dit komt neer op een terugkeer naar het onzalige beleid van toenmalig voorzitster Mw Thyssen. Door haar weigering om zich een beetje Vlaams-radikaal op te stellen was zij in 2010 verantwoordelijk voor de grootste elektorale nederlaag die de partij ooit geleden heeft. Thyssen is thans opnieuw alom aanwezig in de cenakels van de partij die het beleid bepalen, hoewel zij zich schijnbaar beschaamd had teruggetrokken.

    Met andere woorden: de CD&V heeft, op een of ander tijdstip in een of ander zaaltje onder vrienden besloten het verkiezingsresultaat van 2010 koudweg naast zich neer te leggen. Tegen stroom in zal zij een niet-Vlaams profiel inzetten op het moment dat de verkiezingen, wat N-VA betreft, zullen gaan over de strijd tussen Vlaanderen en België. Zodoende hoopt zij de grondslag te leggen voor een komfortabel-Belgische partij die na de verkiezingen, welke ook de uitslag ervan mag zijn, opnieuw de leiding kan nemen van de regeringsvorming en haar traditionele greep op de Wetstraat 16 kan waar maken. De redenering is niet te begrijpen zonder het door voorzitter Beke geleverde uitgangspunt: verkiezingen zijn onbelangrijk, de uitslag ervan eveneens, alleen de macht telt, en macht krijg je door een Belgische opstelling, niet door een Vlaamse. Alleen Peeters zag dit tot hiertoe niet zo, en diende der-halve door de koning in persoon te worden aangemoedigd om met de teorieën van Thyssen en Beke in te stemmen. Heeft de koning hem bevestigd dat hij in zulk een kon- stellatie, mits een verdienstelijke inzet zijnerzijds, nog een voorname rol kan spelen? En zo ja, welke?

    Het is een weinig of niet door de media gesignaleerde kleine omwenteling: na bijna tien jaar inzet door Leterme op het Vlaamse paard, wordt nu op het Belgische gewed.

    Letermes cocktail van een Vlaamser profiel, splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde en een grote staatshervorming, van meetaf aan hardnekkig bestreden door de vakbonds- vleugel, wordt weggegooid. In de plaats ervan komt het oude, vertrouwde “goed (Belgisch) bestuur”. De kiesstrijd van de jaren 2007 en 2010, zowel als wat daar allemaal aan voorafgegaan is en door gevolgd werd, is vergeten en wordt nu als “schadelijk voor de partij” opgevat. Vice-premier Vanackere wordt (werd!) naar voren geschoven als de man met het juiste Belgische profiel, maar heeft de ondersteuning nodig van Peeters, die bekend staat als confederalist en daar tot hiertoe voor uitkwam ook. “De federale regeringsvorming kan zich (in de visie van voorzitter Beke) in 2014 beperken tot een socio-ekonomische agenda” (Bart Brincknian, in De Standaard, 26.1.13). Wel zal men Di Rupo beleefd te verstaan geven dat het tijd is voor een Nederlandstalige aan het roer. Eventueel zal men, zoals Van Rompuy ooit suggereerde, de schijn ophouden dat men harde eisen stelt om als prijs voor de toezegging van die eisen af te zien, het premierschap binnen te rijven. Zo nodig, zal het gebrekkige Nederlands van Di Rupo volop worden uitgespeeld.

    Is dit realistisch? Als de uitslag in 2014 wordt wat hij in 2010 was, dan kan het, ja, opnieuw zonder meerderheid in Vlaanderen, want de traditionele partijen (CD&V, SP, VLD) zijn samen maar goed voor 45 procent van de stemmen. Maar men kan voortaan de afwezigheid van een Vlaamse meerderheid als een soort verworven recht of althans verworven gewoonte voorstellen.

    Door de nieuwe opstelling van CD&V is deze partij mede verantwoordelijk voor de ongekende polarisatie in Vlaanderen tussen de twee Vlaams-nationale partijen en de rest, en zal de kiesstrijd nog méér in het teken staan van een beslissende strijd tussen België en Vlaanderen, met CD&V vooraan aan Belgische kant. Bart de Wever krijgt dan gelijk. Hij zei dezer dagen immers {De Standaard, 2.2.13): “We gaan in 2014 naar een totale, ongeziene kon- frontatie,” want de N-VA zal na de verkiezingen een moment creëren “zoals we dat nog nooit hebben gekend”.

    Het Belgische scenario ligt dus vast. Ervan uitgaande dat 2014 hetzelfde resultaat geeft als 2010, krijgt CD&V de taak om een regering te vormen met dezelfde partijen als vandaag, maar onder leiding van de CD&V. Zowel uit de Belgische als uit de Vlaamse regering wordt de N-VA verbannen, en de coalitiegesprekken gaan over een sociaal- ekonomisch programma waar de vakbond kan mee instemmen. Peeters wordt, als hij van meetaf goed meedoet, beloond, hoewel Vanackere meer aangewezen lijkt voor het eersteministerschap. De Vlaamse regering komt onder, in Vlaams opzicht, zwakke leiding (bijvoorbeeld Crevits), die geen hindernis vormt om de Belgische plannen uit te voeren. Daaronder valt het uitvoeren van de nog hangende staatshervorming in een zin die de Franstaligen gunstig stemt om het premierschap aan de CD&V te schenken. Dat kan bijvoorbeeld door de plannen inzake de staatshervorming af te zwakken op punten die voordelig zijn voor Vlaanderen en toe te spitsen op punten die financieel voordelig zijn voor Brussel en voor de Franstalige Gemeenschap. Gedurende de volgende legislatuur worden geen toe-gevingen gedaan aan de Vlaams-radikale partijen en wordt zo mogelijk het tema van het confederalisme begraven. Daarvoor dient de Senaat in zijn nieuwe samenstelling.

    In een interview in Le Soir (31.1.13) nam Vanackere al gelukwensen in ontvangst voor de ommekeer in de houding van CD&V. Vanackere belooft daarin niet te zullen aan- dringen op de volledige uitvoering van de hangende staats¬hervorming vóór de verkiezingen van 2014.

    °°°

     

     

    De Comedia del’Arte zal gewoon, alsof er niets gebeurd is, verder gezet worden, mochten de V-partijen de handschoen niet opnemen. Die ‘V’ staat niet alleen voor ‘Vlaams’, maar ook voor ‘Victorie’’. Door het ACW/Belfius-schandaal zijn er een paar blutsen in hun carrosserie gereden, maar die zullen de kolos niet stippen. Tenzij de paniek in eigen gelederen  toeslaat, en er nog dommere directieven de wereld worden ingestuurd. Lek te rijden of een klapband vanwege misnoegd personeel die vakbonds-acties opzet tegen …de vakbond.  Maar het is de motor die geraakt moet worden. Een paar dagen geleden herinnerde ik hier aan een hangende procedure on Hoger Beroep die de deal tussen Dexia en Belfius moet toetsen aan de Europese Wetgeving.  Geld is de motor en zolang dat niet is teruggeschroefd, zal hun pretentie blijven.

    Zouden die pipo’s van de oude Dexia-bank, omgetoverd tot Belfius, echt nog altijd niet inzien, dat hun publiciteit op TV en op Club Brugge 180° verkeerd uitkomt doordat het de mensen 24/24 en 7/7 herinnert aan de clash?

    Overal worden we niet alleen herinnerd aan hun malversaties, maar overal druipen hun verdoken intenties ervan af : overal klint de ‘Bel’ van hun idool België door : Belfius voor de bank (met ‘fius’ als verwijzing naar fiducere, vertrouwen). Zelfs in de naam van het Advocaten-kantoor van de nieuwe Minister van Financiën, de vroegere Advocaat va, het ACW in de zaak Dexia/Belfius (Eubelius) zit dit ‘Bel’ goed in de ‘Eu’ verborgen.

    Moet er nog zand zijn om uit te leggen, dat het altijd goed is, als ‘ons ons kent’?

    Anders gezegd de loop-plank ligt open en breed uit tussen de zwaar slagzij makende ‘Belgica’ en de domme bende kiezers aan de wal., die klaar moeten gestoomd worden om er hun geld en goed, hun ziel en hun toekomst naartoe te brengen….

    Noteer :

    Net als dit stukje afgesloten wordt wegens gedaan, is de zon komen piepke-duik spelen. Typisch voor dit deel van Centraal Italië, rond het Meer van Bolsena in die oude vulkaan-trog : in een paar minuten zijn de wolken van einder tot einder weg getrokken, en is de lucht zo ver het oog reikt, staalblauw geworden.  De hellingen van het heuvelend landschap rondom liggen ineens, om zo te zeggen, binnen handbereik.

    °°°

    Nu nog een beetje warmer worden, sè, en dan kunnen we weer  buiten gaan genieten van de lente. Misschien zelfs dat deze avond datzelfde merel-duet weerklinkt, met de boodschap dat beider vrouwlief het geschikte plekje gevonden heeft voor hun liefdoesnestje?

     

     





    09-03-2013, 11:39 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    08-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1268 - DE LAATSTE DAGEN

    .

    1268 - DE LAATSTE DAGEN

    °°°

     

    °°°

    Het moet zo wat dezelfde gemoedstoestand zijn n het ACW-hoofdkwartier, zoals in de Führer Bunker tijdens de laatste dagen van April 1945 : het einde is on-afwendbaar en de ‘Wonderwaffe’ waren alleen maar uitstel van executie.

    Er  komt geen laatste en beslissende slag meer  : de aanvals-troepen liggen in de confituur en het atoom-kioppeke van die ultieme 1.5% in meer is afgelopen op een sisser.

    Net als bij de veldheren van het Dritte Reich komt, na een periode van leugen en bedrog, het ‘sauv”qui peut’ van de kopstukken. Gestraft zullen die nooit worden…. Daar zullen hun machtige vriendjes we voor zorgen.

    Wie wel het kind van de rekening zal zijn, is wel de simpele piot in de organisatie. Die zullen op straat vliegen, de kantoren ontruimd en gesloten, en overal waar die komen, zullen ze als pestlijders geschuwd worden.

    De rest van de partij-leden kunnen dan terecht in een ‘wordon sanitaire’, onder toepassing van het gezegde ‘wie een put graaft voor een ander valt er zelf in’…

    °°°

    Ter zake :

    ACW en Belfius verbreken commerciële overeenkomst

    ACW en Belfius verbreken hun overeenkomst tot commerciële samenwerking. Dat doen ze onder meer door de recente 'schade' aan hun instellingen.

    De cvba Sociaal Engagement van de christelijke werknemersorganisatie ACW en Belfius Bank zeggen hun veelbesproken commerciële overeenkomst op. Dat melden beide partijen. De eeuwigdurende lening met een rente van 6,25 procent die Belfius en het ACW afsloten, blijft wel bestaan.

    Belfius en ACW kwamen overeen dat de bank de ACW-winstbewijzen afkocht voor 110 miljoen euro. Daarvan werd 72 miljoen opnieuw aan Belfius geleend in de vorm van een perpetual, een eeuwigdurende lening. De rente daarop bedraagt 6,25 procent.

    De overeenkomst die nu wordt opgezegd, is de commerciële deal die inhoudt dat het ACW - of liever Sociaal Engagement/Mouvement Social - een bijkomende vergoeding van maximum 1,5 procent op die 72 miljoen zou krijgen bij de integrale invulling van een aantal commerciële voorwaarden. Volgens Belfius-CEO Jos Clijsters zou die overeenkomst het ACW jaarlijks maximaal 1,3 miljoen euro opgeleverd hebben.

    De beëindiging van de overeenkomst gebeurde in onderling overleg, maar wel op vraag van Sociaal Engagement, verduidelijkt Belfius. Het ACW legt uit dat de verbreking er komt "gelet op bepaalde insinuerende interpellaties in de Kamer van Volksvertegenwoordigers op vrijdag 1 maart, op de ruime aandacht die deze overeenkomsten in de pers kregen en op de schade die deze aan onze instellingen aanbrengen".

    Niettemin, luidt het nog, "ging het over een correcte en courante praktijk". "Door er nu afstand van te doen om verdere heisa te vermijden", hoopt het ACW zijn zakelijke relatie met de bank op een rustige manier te kunnen verderzetten. Ondertussen hebben Sociaal Engagement en Belfius hun onderlinge contracten ter inzage aan de voorzitter van de Kamer overhandigd. ACW-woordvoerster Kris Houthuys benadrukt dat de verbroken commerciële overeenkomst én het document met de eigenlijke verbreking mee overgemaakt werden aan Kamervoorzitter André Flahaut.

    Dat werd gedaan "om niet de insinuatie te wekken dat we iets willen verbergen". Het ACW maakt nu naar eigen zeggen verder werk van zijn "vernieuwingsoperatie in het belang van zijn maatschappelijk project". De zorg van de beweging gaat in de eerste plaats naar "de moeilijke omstandigheden waarin het personeel moet functioneren".

     

    °°°

    Eigenlijk zijn die ‘solidaristen’ van Tsjeven beklagenswaardig. Ze hebben jarenlang hun eigen volk uitgesloten om het bruin gespuis te pamperen, maar die zullen hen nu wel niet helpen. Zij hebben in het voordeel van vreemdn, hun eigen mensen geplunderd en toen het begon mis te lopen, zijn ze overgegaan tot stelen.

    Toen ze betrapt werden, deden ze zoals elke ordinaire laffe dief : rap de buit terugleggen, in  de hoop dat ze dan niet zouden gestraft worden.

    In die zin is hun falen dubbel zo erg. Nu kunnen ze alleen nog zichzelf ontbinden, zodat de ene kant kan aansluiten bij de PS/SP waar ze thuishoren, en de andere kant kan toetreden tot de partijen die staan voor het ‘Eigen Volk Eerst’.

    Maar liefst zag ik ze allemaal in onze plaats verdwijnen achter een eigen ‘cordon sanitaire’, zodat ze met hun huichelarij niemand meer kunnen besmetten.

     

    °°°


    08-03-2013, 10:05 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1267 - EEN NUCHTERE KIJK OP DE TWEEZAKKERIJ DER TSJEVEN

    ***

    Donderdag 7 maart

    Zon 7u14-18u34

    D.G. Victor Scheppers van Mechelen

    .

    1267 - EEN NUCHTERE KIJK OP DE TWEEZAKKERIJ DER TSJEVEN


    Met die Geens heeft men nu van een stroper

     

    De boswachter gemaakt

     

    Het gras bij deze buurman was deze morgen WEER groener dan overal elders. U leest hieronder waarom.

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    ***

    TV Limburg, gisteren, de 24/24 carrousel van daags voordien.

    Door de on-naspeurbare geheimen van TV-Vlaanderen en mijn satelliet-ontvangst, wordt mijn siësta ’s winters meestal opgefleurd door 3 Gewestelijke Zenders die alleen goed zijn om me zachtjes in slaap te wiegen.

    Het plaatselijk Opperhoofd van het ACW, waarschijnlijk op het schild verheven omwille van zijn soortelijk gewicht, aan het uitleggen dat zij er nodig waren. Omdat zij vooral de solidariteit in het vaandel voeren. Met democratische partijen zo voegde hij er stilletjes aan toe.

    Precies, dacht ik : jullie sluiten op zijn minst 1 miljoen Vlamingen uit, omdat zij op dat éne punt anders denken dan jullie en er dan ook grondig voor uitkomen. Wij dulden geen vreemden tot Meesters in ’t Land : noch Francofone, noch groene, noch gele,, nog zwarte, noch gestreepte, noch gevlekte  en al zeker geen bruine import. In eigen land willen wij ook geen onwaardige monarchen meer, want in de Vrije Herenigde Republiek der Lage Landen zijn wij onszelf baas.

    Ho die Tsjeven! Ik zie dezelfde verschijnselen bij mijn 3 herdershonden telkens die schichtig of onrustig zijn omdat er gevaar zou dreigen :  de oren in de nek, de staart tussen de poten, de tanden bloot, gereed om naar de keel te vliegen. Het beeld van Kawouter Beke van de Tsjeven. Al had ik voor hem liever het beeld gebruikt van een laffe hyena, of van een wilde wolfshond in plaats van de nobele verschijning van Duitse Herdershonden.

    Maar het is mij voorlopig spijtig genoeg niet gegeven hyena’s te domesticeren, al zal dat misschien in de toekomst nog wel moeten.

    ***

    Ter zake :

    Het ACW en de CD&V… anders bekeken

    … door Jean-Pierre Rondas, in zijn boek ”De hulpelozen van de macht”

    ***

    "De belangrijkste pijlers van de christendemocratische ACW, namelijk de CM (Christelijke Mutualiteiten) en het ACV (Christelijk Vakverbond) bleven echter unitair Belgisch – ook al omwille van het unitaire geld. Sindsdien vormt de christelijke arbeidersbeweging helemaal geen motor meer in de Vlaamse staatswording.(…)

    Sindsdien, dat wil zeggen sinds de jaren zeventig, volharden deze politieke, syndicale en mutualistische bewegingen in het hypocriete spel van Vlaams te worden verkozen of betaald, en nadien belgicistisch, dat wil zeggen anti-Vlaams, te handelen."

    "Historisch is niet alleen de overwinning van de N-VA (in 2010), maar zeker de nederlaag van CD&V. Deze partij is verworden tot het filiaal van de christelijke arbeidersbeweging (ACW), die steevast de Belgische structuur blijft verdedigen, zoals Bart Brinckman in De Standaard van 3 juli 2010 schrijft. CD&V is gereduceerd tot haar belgicistische vleugel (Eyskens, Vanackere, gedeeltelijk Leterme zelf), die de enorme verantwoordelijkheid draagt de christendemocratie te hebben teruggebracht  tot de laagste score ooit. De belgicistische vleugel heeft het graf van de christendemocratie gedolven, omdat hij de grondstroom niet heeft onderkend."

    "De "christendemocratische" naamgeving maakte in 2004 de weg vrij voor het kartel met N-VA. In dat kader moet de allerlaatste Vlaamse belofte gesitueerd worden die CD&V heeft gedaan: de fameuze vijf minuten politieke moed waarmee BHV zonder prijs zou worden gesplitst. En op dat moment keert CD&V opnieuw zijn kar, of anders gezegd: op dat moment neemt zijn belgicistische factie het roer over. Yves Leterme bezwijkt in 2007, Wouter Beke in 2011. Tweemaal op rij durft CD&V de sprong niet wagen, en keert het op zijn aanloop terug. Maar eenmaal zich zover gewaagd betekent elk terug een suïcidaal terug. De konijntjes plegen massaal zelfmoord. Of, wanneer de konijntjes dan toch ratten blijken te zijn, verlaten ze het schip. De belangrijkste verantwoordelijken zitten ondertussen op posten buiten de politiek. En er komt geen derde kans."

    "Nooit weer zal CD&V een Vlaamse belofte durven af te leggen. Van nu af aan zal om het even welke Vlaamse belofte CD&V slechts hoon opleveren."

     

    ***

     

    Sinds de jaren ’70 : d.w.z. dat de CVP d an de maskers heet afgeworpen, laar die twee-zakkerij zat er onderhuids reeds in van direct na de Bevrijding. Hadden zij recht in hun schoenen gestaan, dan was Vlaanderen op dat ogenblik ‘als “één man’ achter ‘de besten hunen zonen en dochters gaan staan, om niet hen, maar de Belgische on—Staat te straffen voor de collaboratie.

    De excessen en het verraad hadden we zelf kunnen bestraffen, samen met de schuldigen voor al het onrecht dat ons was aangedaan door ‘de Belgen’. Midden tussen de puinen van het verscheurde Europa, waar de broedervolkeren, gedreven door de socialistische waanzin, elkaar gedurende 4 jaar hadden uitgemoord, kon de Christelijke Volksbeweging voldaan hebben aan de rep van het volk, om eindelijk een eigen Vaderland te hebben.

    Zij de Tsjeven, hebben al die tijd volhard in de boosheid en nu zij pop het punt staan te worden verjaagd van de vetpotten, mag Vlaanderen niet twijfelen. Willen zij straks met hun getweeën samen elk de kiesdrempel halen, zullen ze moeten coalitie vormen met de Sossen.

    Beppe Grillo heeft een paar slapende honden wakker gemaakt. De grootste daarvan is dat iedereen moet zaaien naar de zak.Over heel Europa moet het meer en meer gaan klinken (tegen de politici) : Via! Via!

    Via, is Italiaans voor ‘Weg!’ Vind ik persoonlijk een pracht van een woord! .

    Bevraging.

    Om 12 uur zweren oor heel Vlaanderen dat ge iemand niet kent, en om 18 uur een mail de wereld insturen met het omgekeerde : is dat een beroeps-leugenaar, of een ACW-minister?

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    07-03-2013, 16:07 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    06-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1266 - FROM ITALY WITH LOVE

    .

    1266 - FROM ITALY WITH LOVE

    Voor Pasen 2013 een nieuwe Paus?

     

    Waarschijnlijk wel.

    Maar de Nieuwe Regering is voorzien voor ten  vroegste Pasen 2015….

     

    De ex-communist Bersani, die van zichzelf denkt dat hij niet alleen geroepen is om Italië uit het slop te helpen, maar ook denkt dat hij een groot staatsman kan worden, houdt niet op de Krekel Grillo te stalken om diens steun af te bedelen.

    In de Kamer hebben hij en zijn bonte verzameling acolieten de meerderheid, maar niet in de Senaat. Met Berlusconi en de Centrum Rechtse partijen wordt ,niet samengewerkt en Berlusconi zelf denkt er niet aan toe te geven aan de chantage van de Krekel.

    Maar niemand kan er naast kijken : de Krekel wil met niet sen met niemand delen, tenzij er aan belangrijke punten van zijn sotternijen wordt toegegeven : geen enkele beroeps-politieker in het zadel, nergens besparen, leven lijk God in Frankrijk….

    Resultaat : zelfs Mario Monti, die nog altijd uitgeteld in de touwen hangt, verzamelt weer al zijn moed, en eist…nieuwe verkiezingen…

     

    ***

    Ter zake : een beetje uitleg over mijn titel mag wel, denk ik. Anders zou U nog kunnen denken met een Anglofiel te dioen te hebben. Deze standaard-uitdrukking in de middens van de Eenglse neo-kolonialisten die Toscane ontdekt hadden tijdens het Interbellum, vervult zo wat dezelfde rol als bij de uitdrukking ‘Groenten uit Balen’, waar bedoeld is ‘Groeten uit Balen’. Bij ons verwijst dat naar een boek over sociale toestanden uit een nog niet zo lang verleden, in Italië verwijst dat naar een film van Frederico Fellini  (?) “Tea with Mussolini”, een aandoenlijk oorlogsverhaal dat zich afspeelt in Geminiani, de Stad met de 1.000 Torens. Daar leeft een Engels-Joodse familie ondergedoken, denkend onder de persoonlijke bescherming van de Duve te staan, maar in werkelijkheid de oorlog overleven dank zij het fortuin van een rijke Amerikaanse  Jodin; die is moeten vluchten. Deze standaard-begroeting is later overgenomen door tal van Engelsen, die hier in de streek hun nostalgie komen  verdoen.

     

    ***

     

    Stilaan ontwaakt de gewone man uit zijn roes. Net als na een ruim begoten braspartij.

    Het leven gaat verder zoals voorheen. Het werkzaam gedeelte der bevolking is niet bij de pakken blijven zitten en de rest weet uit ervaring dat er, eens if anders, een opàlossing uit de bus komt. Zij hopen een beetje Bersani (o die dualiteit!) maar houden er rekening mee dat het gezond verstand zal zegevieren. Her-verkiezingen dus.

    Al moet gezegd worden, dat het conclaaf hen meer bezig houdt….. Voorlopig blijft het ‘Fratlli d’Italia’, her volkslied, achterwege.

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    06-03-2013, 18:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 150/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1265 - DE STEM UIT NEDERLAND

    .

    1265 - DE STEM UIT NEDERLAND

    ***

     

    ***

    Er wordt hieronder, vers van de pers, de tekst van een redevoering opgediend waarvan de spreker niet eens vermeld moe worden om te weten wie het is. Daar in Nederland wordt het woord ‘belastingen’ als voorhamer gebruikt. Bij ons wordt datzelfde woord vakkundig doodgezwegen want besparen op ‘Ontwikkelings-hulp’ mag niet van Europa….

    “Ontwikkelings-hulp’ is de nieuwe Heilsleer die zich afspeelt zowel op het thuisfront (de wilde immigratie) als in verre landen. Stel U voor dat mensen als Nigel Farage zouden vernemen dat het land van de President van de E.U., het kieken ET, niet zou meedoen met die gekte! Dat zou wel eens per direct het einde kunnen zijn van de o zo Christelijke Democratie, na het schandaal Dexia-Belfius-Arco-ACW….Wij Vlamingen moeten niet alleen de mond van de Franscouillons openhouden à rato van 16.5 miljard Euro per jaar, daar bovenop moeten wij nog miljarden sponsoren in de ontwikkelings-wereld.

     

    ***

    Ter zake :

    Snelbericht van de PVV

    Voorzitter,

    Nederland gaat naar de knoppen. Dit kabinet bezuinigt Nederland kapot, dit kabinet belast Nederland plat.

    Alles wordt gesloopt. De economie, de koopkracht, de consumptie. Elke maand sluiten 1000 bedrijven de deuren, elke maand keren 20.000 mensen naar huis terug met de boodschap dat ze hun baan kwijt zijn. Duizenden jongeren kunnen geen baan meer vinden. De woningmarkt wordt gesloopt, de arbeidsmarkt wordt gesloopt, de pensioenen worden gekort. Allemaal het gevolg van een bezuinigingsbeleid dat onze economie verstikt.

     Vz, we zeiden al eerder. Ik zeg het nog een keer. Ik blijf het zeggen: de belastingen moeten omlaag, en niet omhoog.

    We moeten de economie stimuleren en dat kan maar op 1 manier: door de lasten voor de burgers te verlagen.

    Want hoe hoger de belastingen, hoe minder economische groei, hoe minder banen, hoe meer ellende voor al die hardwerkende Nederlanders, voor al die ouderen, al die zieken, al die jongeren, al die werklozen.

     Iedere cent die burgers en bedrijven aan de Nederlandse staat moeten overmaken, is een cent minder om uit te geven in de winkel, een cent minder om te consumeren en te investeren in de Nederlandse economie.

    Vz, er is maar 1 manier om de economie en de welvaart te laten stijgen, en dat is door het vertrouwen te herstellen en banen te creëren. En dat doe je door de lasten te verlagen!

    Vz, Mark Rutte vond dat ook vroeger. Hij zei in september 2009, ik citeer: “Belastingen zijn gif voor de economie, belastingen zijn slecht voor de werkgelegenheid in Nederland.”

    Kan hij vandaag eens uitleggen waarom hij een beleid voert dat gif is voor de economie, dat slecht is voor de werkgelegenheid in Nederland?

     Want wat wil dit kabinet? Wat doet dit kabinet? Na een Kunduz-akkoord en een regeerakkoord vol lastenverzwaringen, wordt nu opnieuw voorgesteld om de lasten te verhogen, om onze verpleegkundigen – de hardwerkende helden in de zorg – op de nullijn te zetten, om de belastingschijven te bevriezen zodat we met zijn allen meer de belastingen moeten betalen.

     Het kabinet gaat in de crisis veroorzaakt door belastingverhogingen door op een heilloze weg, de weg van belastingverhogingen, en duwt de economie een mes in de rug.

    De Kunduz-partijen huilen nu krokodillentranen, want ook zij zijn medeverantwoordelijk. Zij hebben hun handtekening gezet onder een Kunduz-akkoord met miljarden aan lastenverzwaringen.

     Vz, ik kan het niet genoeg herhalen: Het beleid moet om. Zonder belastingverlaging zal de kleine groei die het CPB nog voorspelt voor 2014, verdwijnen als sneeuw voor de zon.

    Met name de VVD moet zich kapot schamen. De puinhoop die deze partij van ons land maakt is ongekend. Eerst de kiezer van alles beloven – belastingverlaging – en dan precies het tegenovergestelde doen - belastingverhoging.

     Alle beloftes worden opgeofferd op het Brusselse altaar.

     Het resultaat is nu al voorspelbaar: De economie zal nog meer stilvallen, de koopkracht nog meer verdampen. Nederland zal in sneltreintempo verarmen.

     Nederlanders wordt alle hoop op een betere toekomst ontnomen. De ouderen die onze welvaart hebben opgebouwd, verliezen het vooruitzicht op een goede oude dag. Ze krijgen van de heer Samsom te horen dat ze de rijkste groep zijn in de samenleving en dat het dus maar normaal is dat ze grote offers moeten brengen.

     Jongeren die aan de slag willen om een eigen toekomst op te bouwen, vinden geen baan. De jeugdwerkloosheid is dramatisch hoog. En ook hier komt het kabinet niet met concrete oplossingen.

     Vz, er is een alternatief voor het kabinetsbeleid. De belastingen moeten omlaag en er moet slimmer bezuinigd worden. We hebben in ons verkiezingsprogramma al laten zien dat dit kan.

    Maar laat ik vandaag een concreet voorstel doen: Ruim 4 miljard gaat in 2013 naar ontwikkelingshulp. Laten we daarmee ophouden. Laat Afrika de eigen boontjes doppen en laat ons die 4 miljard in Nederland besteden. 4 miljard betekent 500 euro extra voor elk Nederlands huishouden. En dan heb ik het maar over één maatregel.

     Met dat soort maatregelen stimuleer je de economie. Met dat soort maatregelen krijgen mensen weer koopkracht. Met dat soort maatregelen komen er weer banen.

     Vz, vijf maanden geleden kondigden Rutte en Samsom aan dat ze een brug gingen slaan. Nooit eerder is een brug zo snel ingestort.

     Uit de CPB cijfers van vorige week blijkt dat hele constructie niet deugt. Rutte en Samsom zoeken nu in paniek naar draagvlak voor een bouwsel dat op instorten staat. De Polder moet er zijn schouders onderzetten. Het is maar de vraag – we zullen het de komende weken zien – of dat gaat lukken. En ook de oppositiepartijen worden verleid. Ze staan bovenaan het bangalijstje van het kabinet. Voor een breezertje of twee mogen ze het kabinet aan een meerderheid helpen, zogenaamd in het landsbelang.

    Vz, mijn partij, de PVV, doet daar niet aan mee. Kan ik nog helderder zijn? We doen niet mee aan dit afbraakbeleid dat Nederland kapot maakt met een gifbeker aan lastenverzwaringen.

    Wij tekenen verzet aan. En met ons – ik verzeker het u – heel veel Nederlanders. De burgers zijn het zat om als citroenen te worden uitgeperst.

    Het is tijd voor een ander beleid, het is tijd voor een beleid van belastingverlagingen, het is tijd voor een beleid waarmee ons land sterker uit de crisis komt, een beleid dat niet sloopt maar opbouwt, een beleid van hoop voor jong en oud – een beleid dat zorgt voor economische groei, voor banen en voor meer geld in de portemonnee van hardwerkend Nederland. Voor dat beleid en voor niets anders zullen wij tekenen.

    ***

    Dat het verder absoluut niet goed gaat met Rutte II, werd verder toegelicht door Elsevier, bij monde van Pechtold, de partij-voorzitter van D66. Die waarschuwt dat Nederland binnenkort wel eens in de eerste dagen z’n eigen Beppe Grillo zou kunnen hebben. In ieder geval, weigert D66 om Rutte II te depanneren….

    Het ziet er dus naar uit dat het kan verkeren, boven de Moerdijk. Net als in Engeland, is de meerderheid van de bevolking dit Europa meer dan beu. Wat ons hoop geeft, dat de dagen van de Tsjeven geteld zijn. Zij hebben gespeeld ‘Dexia) en verloren!

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    06-03-2013, 16:40 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1264 - FOR OLD DAYS SAKE

    ***

    Woensdag 6 maart

    Zon 7u16-18u32

    H Coleta van Gent.

    1264 - FOR OLD DAYS SAKE

    In 2009 werd door het Vlaams Belang

     

    Een krans neergelegd op het graf van deze held…

    ***

     

    Ernest van der Hallen, schrijver en jongeren-bezieler, zonder reden (in de plaats van zijn broer, oorlogsburgemeester van Lier) tijdens de repressie opgepakt en door ontbering in de gevangenis gestorven, vermoord door de Belgische Staat : zijn Rechtlijnigheid mogen we nooit vergeten!!  

    Het is, denk ik, een beetje eigen aan ouder worden : al dat terugvallen op jeugd-sentimenten….. Vooral als die jeugd-sentimenten naadloos aansluiten op dezelfde Vlaamse miserie als de dag van vandaag, en zelfs nog springlevender zijn dan 60-70jaar geleden..

    Vanmorgen bij het openen van mijn mailbox, werd ik ineens weer meer dan 60 jaar teruggeworpen in mijn bezielende studenten-tijd. Het was de tijd dat Flamingantisme nog aanzien werd als  een uitvloeisel van de twee oorlogen. In ons jeugdig enthousiasme dweepten we met figuren  als De Spekpater, Dr. August Borms, Leo Vindevoghel (Ronse), Priester-Dichter Cyriel Verschaeve en andere al lang vergeten namen die ons de liefde voor Vlaanderen in het hart hebben geplant. Ernest van der Hallen was toen al overleden, maar zijn woorden zinderden nog na in de KSA, de katholieke Studenten Actie. We verkochten Vlaamse tijdschriften aan de  bevolking in de straten, om met de opbrengst de nieuwe IJzertoren te helpen herbouwen….

    Een jonge Vlaming, Hoog-Studentenleider in Gent, en Algemeen Leider van de ABN-kernen, stond klaar om te fakkel over te nemen. Zijn naam? Wilfried Martens…..

     

    ***

    Ter zake :

    "Wees radicaal, wees principieel, wees absoluut, wees hetgeen de burger noemt: extremist. Geeft uzelf zonder meten of rekenen. Aanvaardt de zogenaamde levensrealiteit niet en laat u niet door het leven aanvaarden. Geeft nooit het strijdbeginsel op!"

    Ernest van der Hallen (1898-1948), leider AKVS-scholieren

    Geachte,

    Met zijn ‘Brieven’ en boodschap een HALVE EEUW vóór op zijn tijd en dus nu actueel en dringend midden in crisis en verval!

    Nu zaterdag 9 maart brengt de Van der Hallen Gemeenschap samen met enkele andere verenigingen hulde aan de Lierse schrijver en Vlaams-nationale jeugdbezieler Ernest van der Hallen.

    We verzamelen om 14u30 aan zijn grafmonument op kerkhof Kloosterheide in Lier (Kesselsesteenweg 97), waar Peter Verheyen (afgestudeerd als historicus met proefschrift over Ernest van der Hallen), Rien Vandenberghe (nationaal praeses KVHV 2007-2009) en Erik Verstraete (journalist 't Pallieterke en Dietse dichter Van der Hallen-Gemeenschap) getuigen over het leven en werk van de Nest.

    Om 17u wonen we de herdenkingsmis bij in de Sint-Pieterskapel (overkant Sint-Gumaruskerk, Rechtestraat in Lier).

    Vanaf 18u genieten we van een maaltijd in het Lierse Parochiehuis, Sint-Gumarusstraat 21, Lier), waar rond 18u30 tot slot een Vlaamse cantus (zangavond) wordt gehouden onder muzikale begeleiding.

    Hopelijk tot zaterdag, Hoogachtend,

    Robin Vandenberghe

    ***

     

    Kijk, dat zijn zo van die dagen dat ik zou willen kunnen vliegen om daar bij die herdenking aanwezig te zijn. Om nogmaals die verterende begeestering mee te maken. Helaas! Niet het water is veel te diep, maar de bergen zijn vel te hoog!

    Van der Hallen was bij mijn weten officieel ‘persona non grata ‘ in de colleges, maar de meeste leraren, inwonende jonge priesters, smokkelden zelf zijn ideeën binnen om als voorbeeld te dienen bij hun verheerlijking van de KSA. Die was de enige toegelaten jeugdbeweging (scouts waren des duivels!), al kon het Gezag niet goed weg met de verheven ideeën van van der Hallen. Hoe meer hij verboden werd, hoe meer we hem opzichten.

    Kei-kop zijn voor het Goede Doel. Onveranderlijk Recht door zee! ‘Ter Waarheid’, zoals Berten Rodenbach en de Blauwvoeterij : ach kon dat de jeugd maar terugkeren, naar dat oude AVV-VVK,  ipv het najagen van de oppervlakkigheid.

     

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/

     

    06-03-2013, 16:22 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1263 – EN DIENE TSHEEF ZAL VOOR ONS GEEN COMMISSIES NIE MEER DOEN

    .

    1263 – EN DIENE TSHEEF ZAL VOOR ONS GEEN COMMISSIES NIE MEER DOEN

    Een namaak-Vlaming, Belgisch Minister

     

    Voet, vlag en vorst Albeir II omtrent, even voor hij er uit stapt….

    De man beveelt dat het nu moet stoppen. Het is een bevel! Misschien zelfs dat onze Minister van Oorlog, Crembo, zal instaan voor de militaire toepassing van dit bevel.

    Enfin, dat hoopt hij en dat hopen zijn Bazen met een vis-ademke, dat het stopt, dat de beerput toe blijft. In ‘s Lands belang. Wordt gezegd. We kunnen dat begrijpen, want ’s Lands belang, dat is niet het Vlaams Belang, maar ’t belang van de (k)ikkers.

    We zullen diene Tsjeef niet rap meer terugzien. Want, net als Leterminator, heeft hij gefaald, en falen bij de o zo Christelijke kameraden, staat gelijk met uit de boot gestampt worden. We zijn er niet rouwig om, al weten we dat zijn opvolger(ster) uit hetzelfde welriekende eucalyptushout moet gesneden zijn. Hout dat riekt dus naar wierook en gestold kaarsvet.

    Wat moet er dus gebeuren voor de onderste steen boven komt?  Met Di Jeanetto nu ook niet aftreden? Moet de regering niet vallen? Zelfs in de eerste de beste bananen-republiek zou dat al lang het geval zijn.

    Knack legt de vinger (zie hieronder) een beetje naast Van Acro en dus naast de wonde : de vorige regering van Leterminator moet ter verantwoording geroepen worden, Das zeker. Maar we wachten ook met ongeduld op de uitspraak van de Raad van State (Cassatie?) die al enkele tijd in de lucht hangt, en die gaat over de vuile zaakjes van Dexia en de Schatkist uit de tijd van Leterminator..

    You have not seen nothing yet…, of iets in die zin luidt het in de beste buitenlandse misdaad-films. Nog even en die ene kiesdrempel-partij is er geweest…Wel besteed, zou ik zo zeggen… Ondergetekende staat (volgend jaar, 10 jaar na het schand-arrest van Gent die het Vlaams Blok schurftig verklaarde) met trillende handen achter de prikkeldraad van het ‘cordon sanitaire’, en geen Tsjeef zal dit ooit vergeven worden. Dat, samen met daar boven-op hun roofbouw op hun eigen verkavelings-politiek van de jaren ’92-’93 maken dat hier niet zal gerust worden voor de laatste Tsjeef in de vernieling is gereden.

    Arme man, het ET-vogel-koppeje van Van Rampaay. Met kroppen als een krolse kater zal het niet meer gaan. Europa moeten lredden, en dan zonder partij vallen!

     

    ***

    Ter zake :

     

    N-VA: 'Wij hebben nooit om het ontslag van Vanackere gevraagd'

    dinsdag 05 maart 2013 om 14u41 knack

    ***

    N-VA zegt dat het om transparantie in het dossier ACW : Belfius heeft gevraagd, niet om het ontslag van Steven Vanackere. De partij van Bart De Wever herhaalt haar vraag om een parlementaire onderzoekscommissie.

    Oppositiepartij N-VA neemt akte van het ontslag van CD&V-vicepremier Steven Vanackere. Kamerfractieleider Jan Jambon benadrukt dat zijn partij nooit om het ontslag van de minister heeft gevraagd, maar wel transparantie wou in het dossier rond Dexia/Belfius en het ACW. De N-VA blijft bij haar vraag om een parlementaire onderzoekscommissie.

    "Als de minister oordeelt dat hij niet meer kan functioneren en individueel beslist zich terug te trekken, respecteren wij dat", zegt Jambon in een mededeling. "De N-VA heeft evenwel nooit het ontslag gevraagd van minister Vanackere, noch gesuggereerd dat Steven Vanackere iets zou hebben gedaan dat tot ontslag noopt.

    Transparantie

    Wij hebben duidelijkheid en transparantie gevraagd in het dossier Dexia/Belfius en de verhouding met het ACW. De beslissingen die in dat dossier werden genomen door deze, maar vooral door de vorige, regering moeten onderzocht worden. De belastingbetaler heeft het recht te weten wat er gebeurd is met zijn belastinggeld", zegt Jambon.

    De N-VA blijft aandringen op een parlementaire onderzoekscommissie. "Want de vragen blijven zich opstapelen. De N-VA roept de regeringspartijen op om de parlementaire onderzoekscommissie te steunen in de commissie Financiën". (Belga/EE)

     

    ***

     

    Alles is te herleiden tot de grootheids-waanzin van de oude CVP, die dacht dat ze zich alles kon permitteren. Ik herinner mij zeer goed de tijd dat ze heel Vlaanderen wilden her-tekenen. Zelfs de rode daken op de schilderijen van Pieter Breughel moesten overschilderd worden om in overeenstemming te zijn met de nieuwe bouw-voorscriften.… Wat woongebied was, moest herkaveld worden in diverse kleurtjes, waaruit ineens bleek dat wat men  betaald had als bouwgrond, geen bouwgrond meer was, maar ‘recreatie-gebied’. En omgekeerd. Waar al eeuwen-lang een hofstedeke stond in een liefelijk landschap, werd herkaveld in dure villa-gronden, omdat daar het liefje wilde wonen van een of ander secretaris van een of ander ‘Verbond’. Midden in een landbouw-zone verscheen op zekere morgen een enorme garage, met bijhorende ‘concierge-woning’, een kast van een villa, met open zwembad voor de deur. Niemand begreep dat, maar iedereen zweeg. Tot bij de volgende gemeenteraads-verkiezing gans het terrein vol geplant stond met plakkaten voor de zittende burgemeester…

    De Bestendige Deputatie in plenaire zitting, ontkende de gehele bouw-site, meer nog, steunde op de voorhanden zijnde bouwvoorschriften om alle buren de duivel aan te doen om de nodige dringende herstellingen te verbieden.

    Willekeur, en mouw-frotterij : kenmerk van alle Tsjeven-besturen in landelijk Vlaanderen…

    Voor 2014 en volgende jaren : van het bestuur der Tjeven, verlos ons Heer! .

     

    ***

    Blogs die hier dringend aangeraden worden, met vraag ze zoveel mogelijk door te geven. We doen dat met de woorden van de Opper-Tsjeef Kris Peeters, die dit weekeind de wereld kond deed, dat hij natuurlijk DeWever kon verslaan.. Ook wij kunnen ze verslaan, de huichelaars en de woordenkramers!

    De volgorde is willekeurig en de lijst zal regelmatig aangevuld worden.

    http://www.vlaamsbelang.org/

    http://www.pallieterke.info

    http://blog.seniorennet.be/polkun/

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    http://blog.seniorennet.be/addertjes_onder_het_gras/

    http://blog.seniorennet.be/hupoar1/

    http://www.golfbrekers.be/

    http://agriffon.blogspot.it/

    http://www.bloggen.be/roeland/

    http://nageltjes.be

    http://blog.seniorennet.be/kartuizer/ 

    05-03-2013, 17:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!