MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    18-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1153 - BURGEMEESTER EN BURGEMEESTER IS TTWEE

     

    ***

    1153 - BURGEMEESTER EN BURGEMEESTER IS TTWEE

     

    Deze bergen zijn ook niet uit de lucht komen vallen

     




    En toch reiken ze naar de hemel

     

    ***

    53 = 39 +14

    Dat is het getal criminelen dat in 2011 met een streling op hun wang van de Sire, en een kus van Juffrouw Mattil, de Bijna-Landvoogdes van Overschot België, meteen het prison mochten verlaten. Ook hier vinden we de weerspiegeling van het feit dat de Franscouillons crimineler zijn maar precies  daardoor geliefder bij La Cour/Het Hof. Deze wel zeer scheve verhouding wordt nog schever, als men bedenkt dat hun aantal nog geen 40% bedraagt van de totale bevolking.

    ***

    Bij hen is Paul Magnette (zeer illustratief) burgemeester van Scharrelroi vanaf 1 februari, en wordt meteen ook PS-Paus. En Messter na God na Di Jeanetto. Het is een zeer gevaarlijke man (un homme extrêmeent dangereux), want hij spreekt tamelijk defitk  de Vlaams, waarmee ik alleen de uitspraak bedoel, en geenszins de inhoud..

    U kunt het misschien denken, maar ik voel mij geenszins geroepen om te pleiten voor de persoonlijke carrière van Bart Dewever. Er kan echter niet geloochend worden, dat hij de juiste man was/is op de juiste plaats, op het juiste moment toen Vlaanderen ‘als vanzelf’ begon geel te kleuren.. Hij rijdt nu vierklauwens te paard op deze prestatie naar de Onsterfelijkheid. In geen honderden jaren is iemand dit gelukt, zonder voordien te zijn afgekanled. Hieronder dus nog eenmaal een artikel uit ‘Tscheldt, het satirisch cyberblad  van Bert Murrath, dat wel een heel bijzonder licht werpt op de rol van burgemeester die Bart speelt, dier er blijkbaar ene is met dubble bodem. Marc Grammens lichtte die in Journaal zo’n kleine maand geleden reeds toe. Ik beloofde hier dit artikel (het slot ervan) over te nemen, maar verdorie, ik wacht nog altijd op de techniekeer die mijne ‘stampa’ (pers) nog altijd moet komen afregelen en gelijkstellen met het nieuwe besturingssysteem van mijn computer. Ach! Domani; dat is een relatief begrip, dat in Italië eigenlijk staat voor ‘nu niet’….

    Binnen afzienbare tijd draait Internet hier op 8 megabyte (thans 2), zodat redelijkerwijze de inhoud qua volume, bijna DM zal kunnen evenaren : zij in vrije val, deze blog lijk het leger van Hannibal : daar, over de ruwe kant der Alpen, pijnlijk zwoegend opwaarts kronkelend, wild omstoven door sneeuwjacht, klimt het heir van Hannibal, reeds uren, uren lang. En einde’loos schijnt de tocht, en eind’loos schijnt het slaven en wroeten. Wanhoop grijpt hen aan, wijl  rang na rang bezwijkt, het oproer zwelt en ’t leger staakt de tocht naar boven…. Vol spijt aanschouwt de held die laffe muiterij, die ’t reuzenwerk vernielt zo na bij ’t doel gekomen. Hij spreekt d’ontzielde scharen toe…

    Voor de rest moet U bij de dichter zelf zijn. Veel leesgenot voor diegenen die er nog altijd geen € 5;- per week voor over hadden, om de rest te lezen direct bij ‘tScheldt.

     

    Ter zake :

     

     

    DEN BART

    Hoe aanwezig Bart de Wever de laatste jaren in de media was, zo afwezig is hij als burgemeester van Antwerpen.

    Op de VOKA-receptie in de Zuiderkroon liet hij de 900 aanwezigen hongeren naar zijn komst. Zelfs Kris Peeters maakte eventjes een binnen en buiten-bezoekje bij de Antwerpse ondernemers.

    In 2006 nam Patrick Janssens de eed van de schepenen af in de districten. Dit keer moest telkens de aftredende voorzitter van de districtsraad die taak vervullen.

    In Borgerhout, gemeenzaam ‘Klein Korea’ genoemd, is dat wellicht nog begrijpelijk.

    In het district Antwerpen, waar de Koerdische kapoen Zuhal Demir het roer in handen kreeg, werd dat door meerdere aanwezigen zeer betreurd. Verscheidene journalisten jammerden op hun facebook over het afschaffen van de ‘Staat van de Stad’, een nieuwjaarsreceptie voor het middenveld van bewonersverenigingen en sociale organisaties. Er zou toch niets te melden zijn geweest, klinkt het vanuit het stadhuis. Dat was net de bedoeling: een receptie waar niets officieels te melden valt biedt net alle tijd voor uitwisselingen. Ook de Bakkersbond kon met haar worstenbroden en appelbollen de burgemeester niet lokken. ‘Waar is ‘den’ Bart?’ is een veelgehoorde verzuchting.

    Tijdens de nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt verscheen hij in smoking met strik alsof hij in een poppenkast meespeelde. Misschien ervaart hij zijn nieuwe rol met sjerp en al als ietwat potsierlijk, maar uitgerekend hij moet toch beseffen dat brood en spelen niet om mee te lachen zijn.

    Bij de installatie van de OCMW-raad ging hij dan weer wel 2 uur lang het handje van voorzitster Liesbeth Homans vasthouden. Er was een tijd dat hij haar pen moest vasthouden bij het indienen van wetsvoorstellen. Gaan we nu ons hart moeten vasthouden dat ‘den’ Bart zijn goesting niet verliest? Er wordt beweerd dat hij al stevig gezucht heeft bij de gigantische papierberg die hij ambtshalve moet ondertekenen.

    Gelukkig heeft hij de holle slogan dat de stad van iedereen is inmiddels naar de prullenbak verwezen en belette hij enkele islamitische keuterboeren dat ze de Turnhoutsebaan in Borgerhout verkankerden tot het kalifaat hunner dromen.

    Helaas bleek tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Antwerpse Balie dat hij door een aantal kwetterende parketparkieten nog niet voor vol wordt aangezien. Buitenkomen dus.

    ***

     

     

    Bon. We zijn dus zo ver, dat de strijd kan beginnen. Antwerpen & C° tegen Scharrelroi & C°, om te zien wie het Laeken naar zich toe kan trekken, zodat de Kroon ontbloot wordt en het Koninklijk Huishouden met de billen bloot komt te liggen..

    Met onze buren : om het even de soort natie-vorming, in vrede leven, vraagt U?

    Maar waarom zoude wij slimmer zijn dan de indertijd de Oost Duitse communisten? Zij bouwden die muur, om te beletten dat mensen uit het Westen hun Arbeider Paradiso zouden binnen dringen, althans dat was hun officieel standpunt. In het Westen wisten wij beter : die Muur der Schande diende om de Oost Duitsers te kunnen als gevangenen bewaken. Bewijs: het dodelijk schietbevel aan de grensbewakers voor al die wilde vluchten naar het Westen.

    De USA bouwt muren, Israël bouwt muren : na de splitsing van België zullen ook wij misschien niet anders kunnen. Zou dat nu zo erg zijn? Iedereen zal toch een nieuw paspoort moeten krijgen, en ‘Intra Muros’ zou dus kunnen streng voorbehouden blijven voor de inboorlingen. Terwijl er, voor ‘uitwijzingen’ van uitgeprocedeerde asielzoekers dan ineens goed afgebakende grensovergangen zouden zijn. Uitgewezen, lijk Adam & Eva uit het Aards Paradijs, door een engel met vlammend zwaard.

    Vrij verkeer van goederen en diensten? Of course!!! We zijn breed van gedachten, altijd geweest. Ieder eerlijk mens mag binnen en buiten zoveel hij wil, zoals voorgeschreven door de Euro’s. Maar staat daar ook ergens dat die ’s nachts mogen lijven?

    Vrij verkeer van personen en diensten, OK, maar als na een bepaald avondlijk uur de poorten sluiten, moet iedere vreemdeling er uit. Wie niet buiten is, is gezien!

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    18-01-2013, 17:27 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REI LAAT ZEGGEN……..

    .

    REI LAAT ZEGGEN……..

     

    En wat meer is…..

     

    Na vele jaren (uit armoe) zonder nutsvoorzieningen, laat alles voorzien dat daarenboven de Flamins nu ook terug zijn….

     

    ***





    18-01-2013, 12:11 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1151 - KUNSTENMAKERS ZEGT U? POTSENMAKERS JA

    ***

    Vrijdag 18 januari

    Zon 8u36-17u11

    H Sulpicius van Tongeren

    ***

     1151 - KUNSTENMAKERS ZEGT U? POTSENMAKERS JA

     

    De baard :  kracht van verandering.

     

     

    Poll : alle voorgaande koningen hebben een (ruiter)standbeeld. Ziet U dat ook gebeuren voor de huidige koning? En voor evl volgende, de gevechtspiloot?

    ***

     

    Test Uw inleverings-vermogen.. Eerst wat archaïsch taalgebruik, om het historisch feit van de ‘De Val van Antwerpen’ in zijn juiste perspectief te plaatsen. Vervolgens diep ademhalen, de kleine kantjes trachten te belichten, en ons als Flamingant in het kamp plaatsen van de overwinnaars van een socialistische burcht.  De eerste van de vele die nog zullen volgen.

    D’er roert entwadde sedert aldus ‘De Inname van Antwerpen’. Het is pas goed doorgedrongen bij het Linxe kamp, na de mare dat ’t Stad voortaan niet meer van iedereen was, eigen en liefst zoveel mogelijk vreemd volk eerst, maar (al moet daar nog worden over nagedacht) weer gewoon ’t Stadt Antwerpen zou worden, lijk het daar al vele duizenden jaren in de armen van de Schelde lag. Voordien was er al het achterbaks akkevietje van dat Koningspleintje geweest, dat ze nu ineens persé wilden her-benaamd zien naar een der hunnen, wat een eerste klas boemerang bleek te zijn. Vervolgens kwam de directe aanval van het ACW op het Nieuwjaarsfeestje van de Burgemeester, die het schandaal van Dexia bleken te zijn vergeten, waarop de historische woorden vielen ‘ge moet het maar doen, hé’. Daar moes dan, volgens de Procureur van “r Stadt, die ineens ook durfde te spreken, Law & Order komen (boe-geroep), en toen dacht Wouter de Boskabouter dat zijn ‘moment de gloire’ was gekomen. Enig in de annalen van de Belgische Staat : klacht van een politieke dwerg tegen het hoogste Gerechterlijk Orgaan!  De volgende dag reeds de mondig geworden Chef der flikken met de slogan :’Horen, zien, en …Melden’, door datzelfde Woutertje meteen weer op de schopstoel genomen : dat was eveneens discriminerend, al was hij wel akkoord dat men (uit burgerplicht zei de man), de politie zou helpen door goed te observeren en de potentiële misdadiger met behulp van de politie, de pas af te snijden.

    Oei Oei! trompetteerde de politie-vakbond : dat wordt voor ons de armen uit de mouwen steken, en wat kent de burger er nu van hoe criminelen er uitzien! Wij zijn daarvoor opgeleid en kennen het niet! Hij zei nog net niet dat zulks betekende dat de politie voortuin thuis de gazet zou moeten lezen!

    Allemaal tekenen van de beloofde ‘verandering’

    En dat blijft maar doorgaan. Nu zelfs met de man achter het Toneelhuis. Lees AUB tot het einde. Dan zult U begrijpen, dat er achter het Toneelhuis heel wat gebeurt dat gewoonlijk ergens achter een donker hoekje gebeurt.

    Maar soit : de grote Yves Desmet komt voor het beledigen van een Procureur in functie voor de Rechtbank, en blijft tieren dat hij recht heeft op zijn vrije meningsuiting. Mijn mening vindt U helemaal onderaa, al ben ik in de verste verte geen genie als Desmet.

     

    Ter zake :

    "Om de zoveel tijd worden de kunsten met een 'zwartboek' geconfronteerd"

    18/01/13, 08u02  − Bron: De Morgen

    ***

     

    Om de zoveel tijd krijgen de kunsten een waslijst beschuldigingen voorgeschoteld. Het debat heeft nood aan diepgang en helderheid, vindt Guy Cassiers. Cassiers is artistiek leider van het in Antwerpen gevestigde Toneelhuis, het grootste theatergezelschap uit Vlaanderen. .

    Het 'witboek' roept de kunstenaars en de kunst instellingen op om duidelijk te zeggen waar ze voor staan. Het wil de eigen onafhankelijke plek van de kunsten in de samenleving benadrukken

    Mijn voorstel om een 'witboek voor de kunsten' samen te stellen, heeft de voorbije dagen tegenstrijdige reacties losgemaakt; van steunbetuigingen tot oproepen, van Bart Eeckhout bijvoorbeeld (Het dovemansgesprek over het nut van de kunsten, DM 16/1), om het toch maar niet te doen. Ik wil van de gelegenheid gebruikmaken om het initiatief te verduidelijken.

    Het 'witboek' is geenszins bedoeld als een 'knieval' of een 'handreiking' naar de politiek. Bijna alle voorstellingen die ik sinds 2006 in Toneelhuis maakte - van Mefisto for ever tot de drie delen van De man zonder eigenschappen - zijn kritische analyses van die politieke macht. Het 'witboek' is evenmin een rechtvaardigende verontschuldiging voor het feit dat we als kunstensector met geld van de overheid werken. Het 'witboek' probeert al evenmin 'verzoening' tot stand te brengen. Verzoening waartussen trouwens? Het 'witboek' is wellicht niet eens een 'gesprek' of een 'dialoog' in de betekenis die de mediaberichtgeving over dit initiatief eraan toekent.

     

    Wat wil het dan wel? Het 'witboek' wil diepgang en helderheid aan de discussie geven. Het streeft geen compromis na, geen water bij de wijn. Het roept de kunstenaars en de kunstinstellingen op om duidelijk te zeggen waar ze voor staan. Het 'witboek' wil de eigen onafhankelijke plek van de kunsten in de samenleving benadrukken en affirmeren. Het wil helder maken dat onder de term 'kunst' een zeer rijke, gediversifieerde, zelfs contradictorische inhoud schuilgaat.

    Ik heb in Vlaanderen tevergeefs gezocht naar kunstenaars die elitaire en hermetische kunst maken die alleen maar toegankelijk is voor een kleine groep insiders. Ik heb tevergeefs gezocht naar kunstenaars die zich bewust buiten of zelfs boven de maatschappij plaatsen. Ik heb tevergeefs gezocht naar kunstenaars die alleen maar doen wat ze zelf graag willen doen, zonder enige verantwoording af te leggen en dat - als klap op de vuurpijl - met geld van de belastingbetaler. Toch is dat een beeld van de kunstenaar en van de kunst dat vanuit een bepaalde hoek steeds vaker in het publieke debat gelanceerd wordt. Als er iets wereldvreemds is, dan wel dit beeld dat geen enkel band heeft met waar het in de kunsten werkelijk om gaat.

    Ondanks zijn mondigheid blijkt de kunstensector een sector die makkelijk in het defensief gedrongen wordt. Om de zoveel tijd worden de kunsten met een 'zwartboek' geconfronteerd. Ze krijgen een lange lijst van beschuldigingen voorgelegd. Ikzelf - en ik denk dat ik hier in naam van vele kunstenaars en kunstinstellingen spreek - herken me niet in die beschuldigingen en in dat negatieve beeld dat van de kunstensector wordt opgehangen. Als er een sector is die zich doet opmerken door creativiteit, verbeelding, nieuwe ideeën, verrassende vormen van communicatie, lokale en internationale dynamiek... dan wel de kunstensector. Waarom duikt dat negatieve beeld dan steeds opnieuw op? Is het mogelijk dat we ons als sector niet voldoende affirmeren? Dat we niet voldoende duidelijk zeggen waar we voor staan? Zijn we nog steeds een grote onbekende waarover veel misverstanden en vooroordelen bestaan? Zou het kunnen dat we zelf niet voldoende wijzen op de belangrijke plek die de kunsten in de samenleving innemen? Op de verbeelding die ze genereren? Op de schoonheid, de ontroering, de meditatie, de spanning, de humor, het amusement, de kritische houding, het engagement, de provocatie, de subversie, enzoverder. Is het niet tijd dat we zelf meer gaan wijzen op de aandacht die de kunsten hebben voor de traditie en het erfgoed, en tegelijk ook voor het nieuwe, en ja dus ook voor het onverwachte, het ongewone, het experiment, het ongemakkelijke? En zelfs aandacht voor de mislukking, voor het besef dat er vooral uit mislukkingen kan worden geleerd.

     Misschien moeten we zelf meer wijzen op het ruime en gevarieerde publiek dat we gezamenlijk bereiken. Op de cruciale rol die we spelen in het onderwijs en in de emotionele en intellectuele vorming van de jongeren. Op onze aanwezigheid in de openbare ruimte. Op onze rol in het werpen van een brug tussen het verleden en het heden, het heden en de toekomst. En waarom niet - al zijn het niet onze eerste preoccupaties - op onze functie in de citymarketing en op onze bijdrage tot de plaatselijke economie en de werkgelegenheid.

     

    Contradictorische meningen

    Ik heb mijn oproep in de eerste plaats tot de collega's uit de artistieke sector gericht. Ik hanteer met opzet een brede definitie van het woord kunst: van de literatuur tot de architectuur, van de beeldende kunsten tot de podiumkunsten, van erfgoed tot de amateurkunsten. Een 'witboek' - of hoe het ook mag heten - is geen overbodige oefening in reflectie en verwoording. Dat is trouwens een oefening die iedere instelling en iedere kunstenaar die subsidie aanvraagt op geregelde tijdstippen moet doen. Die oefeningen blijven nu binnenskamers. Ook vele studies over de effecten van kunst raken niet verder dan de boekenkasten van de professionals. Een 'witboek' is een instrument om daarmee op een originele manier een breder publiek te bereiken. Het geeft artistieke instellingen en kunstenaars de gelegenheid om te discussiëren rond een gezamenlijk initiatief. Dat daarbij veel meningen en hopelijk contradictorische meningen op tafel komen te liggen, is alleen maar gezond.

    Consensus is geen streefdoel. Hoe dat boek er moet uitzien en welke andere initiatieven daarmee verbonden kunnen worden, is de inzet van het gesprek. Diversiteit en veelstemmigheid zijn trouwens altijd al de kracht geweest van de kunsten. Het 'nut' van kunst kan niet berekend worden. De intellectuele en emotionele impact van een ontmoeting met een roman, een film, een muziekstuk, een dansvoorstelling... valt niet te becijferen, maar er kan wel iets over gezegd worden. Zoals de Amerikaanse filosofe Martha Nussbaum, die de Amerikaanse rechters oproept om naast wetteksten ook romans te lezen omdat ze dan over meer mensenkennis zullen beschikken en rechtvaardiger zullen oordelen. Of zoals Vincent van Gogh die in een van zijn laatste brieven aan zijn broer Theo zegt dat sommige van zijn schilderijen "zelfs in de ontreddering hun kalmte behouden". Ik stel me alvast een 'witboek' voor met dat soort verhalen.

    ***

     

    Ik help het Dewever hopen, dat na de verandering in Antwerpen, er ook verdere verandering komt na 2014. Dewever was tot hiertoe niet de grote vriend van het VB, maar wat hij gepesteerd heeft, namelijk heel Vlaanderen over de streep trekken om geel te stemmen, moet hem worden nagegeven. We zij fier ook in zijn plaats.

    O Ja, nog iets. Als een donderslag (die we al i de verte horen ) bij heldere hemel, zou de benoeming zijn van de nieuwe gouverneur van Oost Vlaanderen, die niet eens een partijkaart, maar wel heel wat andere verdiensten heeft. Dat deze verdiensten op het cultureel vlak liggen, moet de ‘kunstwereld’ plezieren en is weer een teken van ‘de verandering’. Jullie gaan toch weer niet protesteren, hé?!

    Neen, de Flaminganten willen geen verandering in de geest van de jaren ’30, die gesteund waren op de Nationaal Socialistische Heilsleer van de Swastica. Zij willen een verandering van alles wat sedert een eeuw vroeger, in de jaren ’30 van de vorige eeuw, is mislopen voor ons volk.

    JaJan Sire, de boemerang is een primitief, maar wel een geducht en dus te mijden wapen. Elk ne Goedendag daar in Laeken! .

    Pssst : U noteert toch nog altijd dat wij van het Vlaams Belang niet rusten voor de verandering definitief en on-omkeerbaar in een Nieuwe Grondwet is ingeschreven?  

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    18-01-2013, 11:52 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1150 - DE ELFDE PROVINCIE OP ZAND GEBOUWD

     

    ***

    1150  - DE ELFDE PROVINCIE OP ZAND GEBOUWD DOOR DE MINISTER VAN DE NOORDZEE

     

    Een putje in het zand maken met zand,

     

    Om er een water-reservoir van te maken.

     

    ***

    Ja, “n mens moet vindingrijk zijn om in de belangstelling te blijven. De Antwerpse Burgervader wordt slapend rijk, de Gentse Burgemeester, onzen Daniël, krijfg felicitaties van zij  Parijse Rode Grote Leider, de Hottentot Hollande, Di Jeanetto regeert zich rijk, en dus moet Rode Johan een tandje bijsteken.

    Lukt het niet, hij zal toch veel bla-bla verkocht hebben!

    Lukt het wel, dan is zijn broodje gebakken, want rond dat prject krioelt het geld, veel geld, en van postjes, veel postjes. Ja, dat de vissen iet wat zullen verstoord zijn, dat moeten de Groenen erbij nemen, want de meeuwen zullen des te beter verzorgd worden.

    Het aangename aan spookjes, is dat ze bloedmooi kunnen klinken. En dit sprookje heeft, echtig en techtig, een solide achtergrond. Wat de Emir van Dubay kan, kan de Keuzer van ‘tOostende ook! Misschien zelfs dat het in 2014 de kapers van de kust aldaar zal weghouden!

    Ach Lieve Jean Marie DD, Burgemeester van Middelkerke, wat zegde gij daarvan?

     

    ***

    Ter zake :

     

    Eiland voor energie voor de kust van Wenduine

     

    donderdag 17 januari 2013 om 08u53

    Krant van West Vlaanderen.

    ***

    De concrete invulling van het Marien Ruimtelijk Plan van minister van de Noordzee Johan Vande Lanotte (SP.A) neemt stilaan concrete vorm aan.

    Dat Vande Lanotte werkt aan een Marien Ruimtelijk Plan, zeg maar een Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de elfde provincie, de Noordzee, is niet nieuw. Vande Lanotte liet weten wat daar allemaal in zal komen te staan.

    Nieuwe internationale vaarroute

    De minister zet in op vier punten. Vooreerst wil Vande Lanotte de Westpitroute intekenen als een Internationale vaarroute. Voor Zeebrugge wordt er ook gedacht aan de LNG-schepen die zullen toenemen met de komst van een tweede steiger. Er is ook reservering voor een uitbreiding van de Haven. Ook de windmolenparken moeten een duidelijke plaats krijgen, met een kader voor aquacultuur.

    Eiland om energie op te slaan

    Het tweede punt versmelt in het derde punt, namelijk de offshore-energie, waarvoor een hoefijzervormig eiland zou worden opgetrokken om overtollige energie op te slaan. Dat eiland zou komen op een drietal kilometer in zee en tien meter boven de zeespiegel uitsteken. Ook hier zou er rekening worden gehouden met de natuur, met een broedplaats voor sternen en mantelmeeuwen.

    Het laatste aandachtspunt is natuur en visserij, dat zich vooral ent op het natuurgebied, de Vlaamse banken.

     

    ***

    De slimmekes van de TeeVee schrijven het volgende :

    "Het is een eiland in zand met een groot meer erin", legt Vande Lanotte uit. "'s Nachts als er te veel elektriciteit is, wordt het water uit het meer gepompt in zee. Als er 's ochtends veel nood is aan elektriciteit, vloeit het water weer in het meer en zo wordt elektriciteit gemaakt. Het is een soort kunstmatige waterval in zee."

     

     

    ***

     

    Ziet U, het project is brand new. Het is om zo te zeggen, nog niet verder dan de tekentafels, misschien zelfs dan het brein van de Keizer van Oostende geraakt? Kwestie van er rap bij te zijn, en de aandacht gaande te houden.

    Met “Horen, Zien, en Melden’ doet onze vriend niet mee. Zou zijn beste vrienden, het milieu, teveel in het harnas tegen hem jagen.

    Zou de man niet weten, dat er in de Nieuwstraat, die zowat tegelijk de Meir en de De Keyserlei is van zijn  stad, ook zoveel onbewoonde winkelpanden 1ste en 2de Verdiep zijn? Daar zou anders nog tumult kunnen over gemaakt worden. Net als BDW verkoopt in de Stad aan de Stroom, waar de Sossen 90 jaar lang aan het bewind waren. De gelijkvloeren komen over bijna als witgekalkte graven met uxe façade maar daarachter primitieve private gedeelten. Met stromend water, vraagt U? Inderdaad, stromend water niet in de waterleidingen, maar langs de muren!.

    Wat ik onthoud van dit verhaal?

    Dat wij, West Vlamingen, als zoiets lukt, de enigen zijn die aan gebieds-uitbreiding kunnen doen, zonder daarvoor bloed te moeten vergieten. Als de Coburgers nu maar geen opslag eisen, omdat zij een groter grondgebied moeten besturen!  

     

    ***

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    17-01-2013, 18:43 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1149 – LOODVERGIFTIGING, GEWELD-GAMES EN HIPHOP

     

    ***

    1149 – LOODVERGIFTIGING, GEWELD-GAMES EN HIPHOP

     

    Sfeerbeeld vacantie aan zee

     

    Reisfolder uit de Moslim-landen…

     

    ***

    Vandaag, tenminste tot tegen de middag, geen opmerkingen over het humeur van de cyber-goden. Alleen voor de zoveelste keer stroom-pnderbreking. Iedereen, wij niet in het minst, zit met de handen in het haar over dat fenomeen. Is het niet algemeen (omdat bijvoorbeeld er ergens takken doorheen de draden zijn gegroeid), dan is het bij ons, dat de levensreddende verlies-schakelaar onraad heeft geroken.

     

    Ter zake :

    Ho's en bling-bling

    15-01-2013 - Bart de Wever - de standaard

    ***

    In 1983 publiceerde de geo-chemicus Jerome Nriagu een opmerkelijk artikel in het New England Journal of Medicine . Hij onderbouwde een hypothese die in populariserende historische werken al naar voren was gebracht: het Romeinse Rijk ging mede ten onder door loodvergiftiging. Omdat lood overvloedig aanwezig was en makkelijk te bewerken is, gebruikten de Romeinen het in bijna alles, van aquaducten tot kookgerei. Via water en wijn (gedistilleerd in vaten met loden elementen) kregen de Romeinen hoge dosissen lood binnen, met hersen- en leverschade tot gevolg. De onvruchtbaarheid en psychische afwijkingen bij de Romeinse elite die daaruit voortvloeiden, ondergroeven de machtsstructuren van het Romeinse Rijk, wat bijdroeg tot de ineenstorting ervan. Nriagu werd met de grond gelijk gemaakt. De gedachte alleen al dat concentraties lood er verantwoordelijk voor zouden zijn dat een wereldrijk ten onder ging, was toch te gek voor woorden. De uitstekende wetenschappelijke reputatie van Nriagu werd aan flarden geschoten en de man verkoos om niet op het thema door te werken.

    Jammer, want nu, dertig jaar later, duikt de hypothese op dat de wereldwijde daling van de criminaliteit in de jaren 1990 en 2000 niet te danken zou zijn aan performanter politieoptreden of verbeterde sociaaleconomische omstandigheden, maar aan de afname van loodgebruik in benzine en verf.

     

    In 1994 werkte de econoom Rick Nevin voor sociale huisvestingsprojecten in Amerikaanse steden. Daar stelde hij vast hoe loodverf een significant effect had op peuters, gaande van gedragsafwijkingen, mentale problemen tot ADHD. Hij breidde zijn onderzoek uit tot loodbenzine en stelde zo een correlatie vast tussen het gebruik van lood en criminaliteit. Van het moment dat men begon over te schakelen op loodvrije benzine, daalde het criminaliteitscijfer evenzeer. Net als Nriagu werd Nevin aanvankelijk weggehoond. Maar door jaren op dezelfde nagel te blijven kloppen, met groeiende steun vanuit academische kringen, wordt zijn conclusie steeds meer aanvaard als een plausibele hypothese.

     Ook deze krant wijdde er vorige week een, weliswaar lacherig, artikel aan (DS 9 januari) . Het lijkt er dus op dat we in de jaren tachtig nog niet rijp waren om kritiek ernstig te nemen op een product dat toen nog alomtegenwoordig was. Nu lood overal als ongezond wordt geweerd, zijn we klaar om het te linken aan criminaliteit en de ondergang van het oude Rome.

    Misschien zal dezelfde logica blijken voor de link die gelegd wordt tussen het bovenmatig bekijken van gewelddadige games en films en ontsporend gedrag. Toen een journalist van het Britse Channel 4 Quintin Tarantino vorige week de vraag stelde naar een eventuele link tussen harde geweldsscènes in films en de recente moordpartijen in de VS, maakte deze met enkele krachttermen zeer duidelijk dat hij dat debat niet wenste aan te gaan. Er is geen relatie, punt. Of in Tarantino's subtiele bewoording: I'm shutting your butt down!

    We zijn niet rijp voor kritiek op dingen die we als vanzelfsprekend beschouwen en waarvan velen genieten. Ook Theodore Dalrymple mocht het ondervinden toen hij in zijn allereerste column voor deze krant met een typisch Brits hyperbolisme stelde dat ‘rockmuziek natuurlijk een van de oorzaken van misdaad is'. De brave man – als schietschijf niet geholpen door het feit dat ondergetekende weleens een boek van hem leest – kreeg gelijk progressief Vlaanderen over zich heen.

     

    Maar kijk, twee onderzoekers van de universiteit van Utrecht komen met een opmerkelijk onderzoek over de relatie tussen muzikale voorkeur en criminaliteit. Zij volgden vijf jaar lang 300 jongeren en kwamen tot de conclusie dat de liefhebbers van hiphop, gothic en house onder hen later meer risico lopen op crimineel gedrag. Niet dat er een causaal verband bestaat tussen de twee, maar het is een proces van socialisatie binnen de vriendenkring en culturalisatie met de levensstijl die dergelijke muziek vooropstelt. In de jaren negentig was rap misschien nog een vernieuwende en aangename mengeling van humor en sociale kritiek, vandaag reikt het jongeren vooral het belang aan van dames van lichte zeden ( ho's ), geld en juwelen ( blingbling ) en het criminele bestaan om voorgaande te verwerven ( the thuglife ). Wie zichzelf culturaliseert met die boodschap, loopt het risico zijn culturele voorbeelden voor werkelijkheid te nemen en zich te bezondigen aan criminaliteit. Misschien is het dus goed toch wat langer na te denken vooraleer conservatieve cultuurkritiek af te schrijven als het gezeur van domme, wereldvreemde lieden.

     

    ***

     

    Zou het dan waarachtig kunnen, dat elke Niveaan een halve Blokker is, en iedere Blokker een halve NV-Aër?  Filip DeWinter zou juist hetzelfde gezegd hebben als BDW, maar hij zou dat niet gezegd gekregen hebben in DS en hij zou er ook niet meer dan hoogstens 10 woorden voor nodig gehad hebben.

    Voorbeeld : de meeste criminaliteit is ingevoerd samen met al die primitieve zeden en gewoonten die niet alleen getolereerd, maar zelfs aangemoedigd worden.

    Verschil : geen. Beiden zeggen precies hetzelfde en suggereren (zonder woorden) dat er dringend ‘verandering’ moet komen.

    Wat er mag verwacht worden? Helemaal iets naar de tand van Groen : dat het discriminatie is, en dat men de ene bevolkingsgroep opzet tegen de andere.

    Wouterke! Wouterke! Gij zegt m.a.w. dat de slechterik is, hij die de dief aanspreekt op zijn verkeerde levenswandel.

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

     

     





    17-01-2013, 14:15 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1148 - ZANGFEEST HOERA AFSPRAAK OP 3 MAART

    ***

    Donderdag 17 januari

    Zon 8u37-17u09

    H Antonius, abt, patroon van de slagers en pachters

    ***

    1148 - ZANGFEEST HOERA AFSPRAAK OP 3 MAART

     

     

    Vlaanderen: de toekomst

     

    ***

     

    Voor zover nog nodig, draag ik bij deze graag mijn steentje bij om het publiek te verwittigen dat er dit voorjaar opnieuw een deftig zangfeest, met deftige muziek voor deftige mensen wordt georganiseerd. Zie aankondiging.

     

    Ter zake :

    76ste Vlaams Nationaal Zangfeest

    zondag 3 maart 2013 - 14u30

    Lotto Arena – Antwerpen

    ***

    Na een bijzonder geslaagd jubileum-zangfeest kijken we tijdens deze 76ste editie voluit naar de toekomst en die toekomst heet Vlaanderen. Laat daar geen twijfel over bestaan. De oude Belgische recepten werken niet meer. De federale regering bewijst dit dagdagelijks en met verve. De uitdagingen die op ons afkomen, vragen een doortastend beleid. Een meerderheid in Vlaanderen vraagt dit ook, maar krijgt het tegenovergestelde. Hoelang nog? Onze welvaart en ons welzijn staan op het spel.

     

    Vlaanderen staat niet alleen. Ook onder meer Catalonië en Schotland willen vooruit en zien onafhankelijkheid meer en meer als enig alternatief voor een falend federaal beleid. Een nieuwe wind waait door Europa en Vlaanderen heeft de keuze: blijven aanmodderen of resoluut kiezen voor zijn toekomst. Voor het ANZ is de keuze duidelijk.

    Op naar de 100

    De toekomst van het Zangfeest ziet er mooi uit. Het aantal aanwezigen stijgt jaar na jaar. Hierbij ook telkens heel wat jonge mensen die niet langer te beroerd zijn om zich complex loos te uiten als Vlaming. We kijken dus vol vertrouwen uit naar de 76ste editie in een tot de nok gevulde Lotto Arena met vanaf de eerste noot een unieke sfeer van samenhorigheid. De regieploeg heeft er opnieuw een mooi en strijdbaar Zangfeest van gemaakt waar het publiek zich de longen uit het lijf kan zingen en de batterijen kan opladen.

    Eerbetoon Miel Cools

    Miel Cools, één van de grondleggers en decennialang boegbeeld van het kleinkunstgenre in Vlaanderen, neemt dit jaar definitief afscheid van zijn publiek. Graag willen we hulde brengen aan de man die in 1966 als eerste kleinkunstzanger op het Zangfeest optrad en dit steeds is blijven doen, ook toen dit niet zo evident was. Geen mooiere manier om Miel te danken dan met het zingen van zijn liedjes. Moeilijk zal dit niet zijn, want liedjes als ‘Boer Bavo’, ‘De soldaat’ en ‘Houden van’ zijn intussen tot ons collectief geheugen, tot ons muzikaal erfgoed gaan behoren.

    ***

     

    Het programma zelf is mij nog niet bekend, maar ik hoop dat ‘de verandering’ er ook als een frisse wind zal doorheen waaien.

    Met ‘verandering’ bedoel ik, dat wat tot voor kort als ‘kliklijn’ werd bestempeld (omdat het een initiatief was van het Vlaams Belang), nu zelfs door Boskabouter Van Besien toegegeven wordt gewoon burgerplicht te zijn…. Nu klinkt het ‘Horen, zien, en melden’….. en iedereen knikt. Buiten hier en daar een wereldvreemde maanzieke geest, die het wel ziet, maar niet wilt toegeven : Vlaanderen kleurt geel, iedere dag meer en meer!.

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k stralel joe, zei de bie””.

     

     





    17-01-2013, 11:59 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7ste Rei - REI LAAT ZEGGEN……..

    .

    7ste Rei  - REI LAAT ZEGGEN……..

     

    In Nederland laat men Di Jeanetto aan het woord

    Over Tante Fabi

     




    Met ondertitels….

    Wanneer begint Vlaanderen met het aftellen?

     

    ***

     

     

     





    17-01-2013, 00:00 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1147 - BDW IN GEVECHT MET DE VEELKOPPIGE DRAAK DER WOULD BE ARTIESTEN

    Woensdag 16 januari

    Zon 8u38-17u08

    H Titianus.

    ***

    1147 - BDW IN GEVECHT MET DE VEELKOPPIGE DRAAK DER WOULD BE ARTIESTEN

     

    Nuttig kunstwerk in het antieke Rome

     

     

    Duizenden jaren oud, maar nog altijd nuttig…

     

    ***

    De fine fleur van de De Morgen (Bart Eeckhout) ist hoog in de mast geklommen om samen met de schreeuwende meeuwen van de zelf benoemde artiesten rond zijn kop hoofd op de kop van de Antwerpse atleet te kunnen sch¨¨ten.

    Net als in de veldcross (Een Torhoutenaar, stel je voor!) oogst de winnaar van de koers der kemels veel kritiek. Tja, ik heb dat artikel in DS van BDW ook gelezen – met de nobele verschijning van Brahim (mèt hoofddeksel) voor ogen – en ik moet zeggen dat ‘mijn hart van edele fierheid’ begon te beven. Al moet ik toegeven, in gezegde Brahim niet veel cultuur-verrijkend te hebben ontdekt. Wel integendeel.

    JaJa : Den Bart kent er iets van, om “van alle hout pijlen te maken”! Dat hij deze keer spreekt, zoals het Vlaams Belang, bewijst alleen dat het Vlaams Belang al die tijd gelijk heeft gehad.

    Kunst moet niet opgedrongen, noch uitgelegd worden. Kunst is altijd een monument op zichzelf, of is niet. Zo simpel is dat.

     

    Ter zake :

    Is dit dan het moment waarop wij afscheid moeten nemen van Bart De Wever als spraakmakende intellectueel? Aan zijn tactische gaven schort nog altijd niets, zo bewees hij ook deze week weer in alle mogelijke media. In zijn ongetwijfeld weer misbegrepen column in De Standaard (15/1) laat hij zich evenwel betrappen op het soort slordige redeneringen die een intellectueel onwaardig zijn.

    In zijn column probeert De Wever nog maar eens het verband te leggen tussen hiphop - een muziekgenre dat volgens de N-VA-voorzitter louter nog 'dames van lichte zeden, geld en juwelen en het criminele bestaan om voorgaande te verwerven' bezingt - en crimineel gedrag bij jongeren. Niet dat gebrek aan kennis van de diversiteit van de hiphopcultuur moeten we de burgemeester van Antwerpen ten kwade duiden. Hiphop vernauwen tot gangstarap is een beetje alsof je de klassieke muziek inperkt tot de walskitsch van Johann Strauss. Soit, er zijn wellicht wel meer veertigplussers in Vlaanderen die gemist hebben dat de beste plaat van het voorbije jaar gemaakt is door een rapper (Frank Ocean) die uitkomt voor zijn homoseksualiteit.

    Erger is dat De Wever een wat hijgerig geschreven en driftig overgenomen persbericht van de Universiteit van Utrecht aangrijpt om tot een ronduit foute conclusie te komen. Wie ook maar een blik op het bewuste universiteitsonderzoek werpt, leest nergens dat voorkeur voor bepaalde nichemuziek leidt tot (klein) crimineel gedrag. Wel stellen de onderzoekers dat die muziek vaker geliefd is bij jongeren die later de foute kant opgaan, en dat in sommige gevallen die voorkeur dus een voorspeller kan zijn van later onheil. Dat is een veel genuanceerdere stellingname.

    Volgens De Wever komt dat door de 'culturalisatie' en 'socialisatie' van geweld in die muziekgenres (én films én games, want die komen uiteraard ook weer op dezelfde hoop terecht). Hij mag dat denken, maar hij mag de wetenschap niet misbruiken in zijn argumentatie, want dat academische bewijs is er namelijk niet. Hier betreedt hij het glibberige pad van de wetenschappelijke onwaarheid en de drogredenering.

    Wat meer stoort dan die makkelijk te weerleggen denkfout - vergissen is menselijk - is de strategische planning waarmee ze gemaakt wordt. Opnieuw mist de voorzitter van de grootste partij van Vlaanderen de kans om de diverse en inclusieve realiteit van cultuurbeleving in Vlaanderen te omarmen als maatschappelijke winst. Opnieuw wordt jongerencultuur met valse bewijsstukken geproblematiseerd als iets wat afwijkend en gevaarlijk is. Terwijl ook jongerencultuur natuurlijk gewoon deel uitmaakt van 'onze' Vlaamse cultuur, en soms zelfs leidt tot Vlaamse kunst.

    Het lijkt geen toeval te zijn dat De Wever nu zo nadrukkelijk hiphop in het vizier neemt. Voor jonge, gekleurde stadsbewoners is hiphop een belangrijke cultuuruiting. De burgemeester van Antwerpen laat geen gelegenheid voorbijgaan om te suggereren dat 't Stad niet langer ook van hen is. Het criminaliseren van hiphop is een klap in het gezicht van het baanbrekende werk van bijvoorbeeld Sihame El Kaouakibi, die met haar urban dansschool 'Let's Go Urban' honderden jongeren zich artistiek laat ontplooien en in 2011 nog uitgeroepen werd tot Antwerpenaar van het Jaar. Het zijn heus geen jonge crimineeltjes die in die dansscholen worden opgeleid. In een andere eeuw zouden we urban dance gewoon volksdansen genoemd hebben.

    We moeten niet op elke beledigende provocatie van Bart De Wever willen ingaan, maar deze kwestie is relevant nu tegelijkertijd Guy Cassiers van het Toneelhuis de hand reikt naar het nieuwe Antwerpse bestuur om in een witboek het maatschappelijke belang van kunst vast te leggen (DM 15/1). Guy Cassiers is behalve een groot kunstenaar ook een eerbaar man. Zijn doel om de kunsten weer boven het politieke gewoel van 'wij' en 'zij' te laten uitstijgen, is legitiem.

    Toch is zo'n witboek geen goed en misschien zelfs een gevaarlijk idee. De dubbele agenda die Bart De Wever tot dusver in elk cultuurdebat gehanteerd heeft, zou een waarschuwing moeten zijn. Door je eigen belang te willen bewijzen stap je in een nutsdenken, waarvan voor de kunsten weinig heil te verwachten valt. De directe economische return van de Vlaamse kunst is al een keer in kaart gebracht. De steunpunten uit de kunstensector berekenden in 2011 dat elke euro subsidie anderhalve euro omzet genereerde. Een nuttige oefening om populistische praatjesmakers de pas af te snijden, maar het risico bestaat dat de kunsten zo zelf het debat over hun waarde verleggen naar het economisch-utilitaire. Met als gevolg dat in artistiek risico enkel nog geïnvesteerd wordt als er een garantie op winst is, in materiële of immateriële (trofeeën, uitnodigingen voor festivals, internationale lof...) zin. Dat is een armoedige visie op kunst.

    Het ruimere belang van kunsten valt nog moeilijker te bewijzen. Het zal wel dat kunst verenigt, maar een performance waarbij toeschouwers een per een toegelaten worden, heeft evenzeer haar plaats in het kunstenlandschap als een première in een volle Bourla. Stap je De Munt binnen dan krijg je een vaak even actuele en relevante voorstelling te zien als in De Roma in Borgerhout. Toch móet kunst niet politiek relevant zijn. Kunst moet namelijk niets. Misschien is die unieke positie in onze samenleving, die tijdelijke ontsnapping uit de winstdwang, wel de belangrijkste maatschappelijke waarde van kunst.

    Daarom: doe het niet, Guy. Het komt de democratische volksvertegenwoordiging zelf toe om haar bevolking uit te leggen waarom ze kunstenaars onze ondersteuning waardig acht. Ook als sommige van die kunsten - het weze hiphop of een conceptuele installatie - haar niet bevalt. En als ze in die kunst niet meer wil investeren, dat ze het dan ook zegt, zonder zich achter fout begrepen onderzoeken te verbergen.

    Kunst is altijd een vorm van dialogeren, maar, beste Guy, laat je niet naïef verleiden tot een dovemansgesprek met bestuurders die een beperkt of voorbijgestreefd beeld op kunst en cultuur moedwillig misbruiken voor een electoraal doel. Probeer geen ivoren toren af te breken die nooit bestaan heeft. Want op het einde van de dag zal de populaire politicus vanop het kunstenveld dat hij deels kaalgeslagen heeft het volk toespreken en zeggen: zie, hier stond een ivoren toren. .

    ***

     

    In de goede oude tijd werden wij opgevoed met het verhaal van de beeldenmaker die zijn Lijdende Christus door een onschuldig kind liet beoordelen. Hij achtte zich mislukt, toen het kind vol bewondering zei ‘wat ’n mooie man’, en hij herbegon. Toen zijn tweede Christus af was, liet hij dat kind opnieuw oordelen. Als het kind zei, dat deze man volgens hem wel heel veel moest lijdn, wist de schilder zich nogmaals mislukt en hij herbegon voor de derde keer. Toen het af was, zei het kind helemaal niets, maar het viel op zijn knietjes, vouwde de handjes samen, en begin te bidden. Toen wist de schilder dat hij gelukt was.a, ik weet het, dergelijke verhalen zijn niet meer van onze tijd. Maar zijn er daarom minder waar?

    Eenzelfde gevoel werd vroeger ook gehoord, toen we zongen over ‘uit beelden en doeken en zangen, uit al wat een kunstenaar schiep, straalt gij (Vlaanderen) als met tover omhangen….

    Kom gerust eens naar Italië, en maak U bekend bij een of ander museum of tentoonstelling als Fiamingho (Vlaming) : bij elke Italiaan met het hart op de rechte plaats zult U iets van dat ‘als met tover omhangen’ ontdekken. Maar een naam geven van een hedendaags schilder waarop wij hier zouden kunnen fier gaan : ik zou ’t begot niet weten! Tenzij Polkum op zijn gewaardeerde blog (http://blog.seniorennet.be/polkun/  mij ter hulp schiet.

    ***

    Na 3 dagen in eenzaamheid afgesneden te zijn van de buitenwereld, is deze bijdrage het eerste dat ik de wereld in kan sturen. Het defect is opgelost na 3 dagen wachten op de technieker, en na 30 seconden werk.

    Binnenkort zorgt ene Roberto voor hetzelfde geld voor een onbreekbare parabool-verbinding, en krijgen wij voor quasi hetzelfde abonnement, geen 2 megabyte, maar 8. De gezegde Massilmiliano mag zijn boeltje komen afbreken!

    Nie mèmij, hé! Nu weet ik het zeker : we stemmen op Berluscoi!.

     

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k steek joe, zei de bie””.

     

     

     





    16-01-2013, 19:10 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7ste Rei - REI LAAT ZEGGEN……..

    .

    7ste Rei  - REI LAAT ZEGGEN……..

     

    Tegen een oud vrouwtje kan Di Jeanetto het halen

     



    Terwijl Alberto Due zich van die oude Spaanse heks niks aantrekt….

    ***

     

    13-01-2013, 19:09 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1146 - KROMTAAL IN COMMUNICATIE NAAR A. GRIFFON

     

     

     

     

     

    http://agriffon.blogspot.it/

    ***

     

    Vandaag twee oude vrienden in één her-ontdekt. En net als vroeger, voelde dat goed aan bij die ene ‘bij leven en welzijn’, bij die andere (Ray) was dat een droeve herinnering.

    De Griffon-man van de flyer hierboven, heeft nog altijd dezelfde scherpe klauwen en dezelfde scherpe bek pen, en dat maakt me blij.

     

    Ter zake :

    Kromtaal in communicatie

    Antwerpen schaft de slogan "t'Stad is van iedereen" af.

    ***

    Wat hadden de socialisten gedacht, dat een nieuw stadsbestuur hun linkse slogans zou overnemen. Verstandig en getuigend van goed en spaarzaam bestuur is het opgebruiken van het bestaande briefpapier. Tip: men kan met een sticker de Janssens-slogan overplakken met een eigen slogan bvb "'t Stad is van de mensen die het verdienen" (copyright van mij. Janssens zijn vrienden verdienden er ook altijd wat aan ).

    "Niet langer opportuun" is dan weer een wollige kromtaal die de linkse geit wilt sparen. Lijkt uitgevonden door een communicator die is overgelopen van de tsjeven.

    De betekenis die de socialisten dan weer aan hun afgeschafte slogan geven is nog krommer:  "Ze vertrok van de overtuiging dat niemand het recht heeft om buiten de maatschappij te gaan staan. Wie zich niet aan de regels hield, werd op een of andere manier altijd gedwongen om dat wel te doen" , luidt het.

    Nou moe, dan moeten we dringend allemaal terug naar school, want dat is niet wat er te lezen staat en niet wat de mensen, die met gezond verstand, daaruit afleiden.

    Dit is pas veel duidelijker !( met  een knipoog naar Ray)

    http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1311962/groen-leuven-wil-dat-leuven-slogan-t-stad-is-van-iedereen-adopteert.aspx

    Jaja, Groen Leuven wil dat Leuven de slogan: ''t Stad is van iedereen' adopteert Die linkse mafkezen toch! Te veel geblowd de laatste tijd?

    Dat Leuven de stad van iedereen begint te worden is goed merkbaar aan de toename van overlast, vervuiling en criminaliteit, de kleine en de grote. Wanneer men door de Brusselsestraat wandelt dan tot aan de kleine ring dan wemelt het van de immigranten, legale en illegale. De winkels die geen inkomen meer konden opleveren voor autochtone Leuvenaars, kunnen dat nu ineens tegen alle economische logica in wel. Verschillende telefoon en nachtwinkels en groezelige voedingszaken hebben de plaats ingenomen.

     Laatst zag ik er een neger met een fiets onder zijn arm wandelen terwijl het fietsslot er nog aanhing. Toen ik de politie op 101 belde deed die ongeïnteresseerd, zelfs nadat ik vroeg of diefstal geen prioriteit meer was. Ze vroegen me waarom ik dacht dat de fiets gestolen was,HALLO! Ik moest hun nog diets maken dat hij er anders dank zij een sleutel wel zou mee rijden. Tegen de tijd dat de lome politie daar was zal de neger met de fiets wel verdwenen zijn, de fiets verkocht. Erg, want voor arme mensen is een fiets hun 'auto', en wie zorgt er voor een nieuwe om mogen te gaan werken of naar de les te gaan? Tja, Leuven zit ook opgescheept met een oude communist die koeken bakte met de PS en de Inbev/Dexia-graaier uit Vilvoorde. Helaas hebben de Leuvenaren er voor gekozen om de volgende 6 jaren hun stad de linkse waanzin en de buitenlandse bezetting te laten ondergaan. Sommigen zijn nog niet rijp van geest, en moeten er toch maar tijdelijk wonen, om zodra ze met hun univ-diploma's genoeg geld verdienen ver van de problemen en concentratiescholen te gaan wonen in een villa-gemeente buiten de stad.

    Ik merkte dat De Gazet van Antwerpen mijn reactie niet plaatste. Misschien omdat hun woord herkennings-software het woord neger er in herkend had? Misschien omdat mijn reacties in het verleden al de haren van de censor deden rechtstaan? Wie weet.

     

     

    http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130111_101

    ANTWERPEN - In Antwerpen heeft het nieuwe stadsbestuur van burgemeester Bart De Wever (N-VA) officieel beslist om de bekende slogan 't Stad is van Iedereen' te schrappen. Een gemiste kans, vindt SP.A De slogan wordt met onmiddellijke ingang geschrapt omdat het volgens het huidige bestuur niet langer opportuun is ermee te communiceren.

    Onder meer na enkele relletjes in Borgerhout, half september vorig jaar, had De Wever al laten verstaan dat 't Stad niet langer van iedereen is: 'Enkel van die mensen die een inspanning leveren om ertoe te behoren', klonk het toen. Met het besluit dat nu genomen is, wordt de bekende slogan dus ook officieel afgevoerd.

    Het briefpapier waar de slogan nog op prijkt, zal opgebruikt worden, maar nadien wordt het vervangen.

    'Gemiste kans'

    SP.A Antwerpen betreurt de beslissing en noemt het een gemiste kans. 'We hadden verwacht dat het stadsbestuur de nieuwe legislatuur zou beginnen met een uitgestoken hand naar alle Antwerpenaars. 't Stad is van Iedereen' was veel meer dan een slogan of een baseline. Veel meer dan de karikatuur die burgemeester Bart De Wever ervan heeft gemaakt. ’t Stad is van Iedereen’ was een beleids-filosofie die vertrok van de overtuiging dat niemand het recht heeft om buiten de maatschappij te gaan staan. Wie zich niet aan de regels hield, werd op een of andere manier altijd gedwongen om dat wel te doen', luidt

    ***

     

    Eigenlijk, zei de kleurenblinde echtgenoot tot zijn vrouw, toen ze de avond van hun Gouden Jubilee gingen slapen, moet ik U iets bekennen. Ik ben eigenlijk kleurenblind. Ja, zei die, en dan? Ik ook moet U iets bekennen : ik ben ’n negerin!

    In feite moet ik ook iets bekennen : ik hou zo niet zo veel van Antwerpen. En Antwerpenaren houden van de weerbots meer van Limburgers dan van West Vlamingen. Ik denk dat het komt omdat wij méér zee hebben dan zij. Antwerpen : ik voel er mij niet thuis, ze is niet van mij. Ze zal het ook nooit worden. Al leef ik intensief mee met ’t Stad als geheel. En al weet ik, dat de haven van levensbelang is Ik zeg niet lijk Bonaparte, dat Antwerpen een pistool is, gericht op het hart van Antwerpen : ik zeg alleen dat Antwerpen qua verkeer, pistool of niet, een rot-stad is. Al tientallen jaren sukkelen we met z’n tienduizenden per dag om door haar slag-aders te geraken, maar verder dan bumper-tegen-bumper aanschuiven geraken we niet. Eenmaal in de straten van de stad, is er maar één mogelijkheid om je auto kwijt te geraken : hem in je broekzak steken. Of, als je geluk hebt, is hij in de smaak gevallen van een of andere werkloze kansarme jongere die er meer vandoor is gegaan. Als de takeldiensten van de Politie ondertussen maar niet op datzelfde idee zijn gekomen. Want die zijn lijk dieven in de nacht : ze slapen nooit!

    Het Lot heeft ons, zoals U weet, gekatapulteerd naar Centraal Italië, en zo komen we regelmatig (toch minstens een paar keer per jaar) via de A1 Rome-Milaan voorbij de flessenhals van de Ring rond Firenze. Deze ring was tot zo’,5 jaar terug, slechter dan Antwerpen en Brussel samen, maar stilaan zagen we overal in de omgeving ‘werkzaamheden’ groeien, zonder dat er ook maar één dag hinder daarvan ontstond. We zagen tunnels boren door de bergen en afwerken, we zagen  viaducten groeiden tot bijna boven onze hoofden. Ineens zoefden we daar voorbij, eerst aan 90 Km/u, op een 5-vaksbaan in de twee richtingen en van zodra er voldoende afritten gereed kwamen, werd dat 130 Km/u. We waren, heuvel op en heuvel af, van dan af Firenze voorbij voor we het wisten.

    Onze Italiaanse ingenieurs hadden namelijk 3 soorten verkeer ontdekt : de 2 rechter rijstroken : voorbehouden voor plaatselijk afrit-verkeer, de 3de rijstrook : voorbehouden voor (trager) vrachtverkeer; de 4de rijstrook uiterst links :voorbehouden (en afgeschermd met vangrails) voor snel doorgaand verkeer. Te noteren dat iedere rijstrook, zowel in de tunnels als op de viaducten, anderhalve keer de breedte hebben van de rijstroken in Frankrijk of in België.

    Maar in Italia zijn de Linxe Wereldverbeteraars inderdaad al minstens 2 legislaturen uit het zadel gewipt. Waarmee ik niet wil zeggen, dat Berlusconi dat allemaal op zijn eentje gerealiseerd heeft, maar als weggebruiker doen we er wel ons voordeel mee.

    Al is, dank zij Mario Monti (?) of is het de crisis, wel een en ander veranderd, zegt men. De pompen zijn te duur, de péage is te duur, de verzekeringen zijn te duur : alles is te duur en straks zullen de gammele bootjes op Lampedusa weer aan wal getrokken worden, boordevol hongerige avonturiers die moeten gevoed worden.

    De dag dat we van Kortrijk naar Hasselt zoeven als op een biljard-laken, en Antwerpen voorbij zijn voort we het weten, wil ik mijn houding publiekelijk herzien. Ik heb het er zelfs voor over, om Lis-a-Bed persoonlijk een gemeende knuffel te gaan afgeven op “t Schoon verdiep. Want er is inderdaad zoveel dat mij aan Antwerpen bindt, dat ik zou kunnen vloeken van miserie.

    Mochten we maar voor eeuwig en altijd verlost worden en verlost blijven van die Rode A anzet, die veel belooft maar nooit aan B geraakt.

    O Ja, in de tijd dat men zevert over Oosterweel en  al die dingen, hebben de Zwitsers een spoor-tunnel onderdoor de Alpen geboord van meer dan 50 Km, waardoor de Gothard naar de schroothoop verwezen wordt. Alle verkeer gaat er op “shuttels’ die U van Basel naar Rome brengen  aan 250 Km/i. Het prijskaartje die ons al gepresenteerd werd, is 1/2de van de kilometer-prijs met de wagen.

    Hallo! Is daar nog iemand?

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k steek joe, zei de bie””.

    13-01-2013, 18:47 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1245 - MOSLIM EXTREMISTEN ZIJN TOCH GEWONE MUZELMANNEN

     

     

    1245 - MOSLIM EXTREMISTEN ZIJN TOCH GEWONE MUZELMANNEN

     

    Inwijkelinge in de parden-fokkerij

     

    Die zich vragen stelt bij de bedoeling, krijgt als antwoord:

    “Trek je pyjama uit en je zult dat seffens weten”…

    ***

     

    ***

    Het Regime dat we met zijn allen aan de macht hebben geholpen, samen met hun slaafjes van de media, blijken er alles aan te doen om door list en bedrog hun waan-idee van de maakbaarheid van de samenleving te installeren. Heel het verleden van vòòr hun tijd, is prullaria, zijnde het verzamel-woord voor de inderdaad in onbruik geraakte heiligen-beelden. In onze huizen.

    Zij herdoen het Scheppingsverhaal van Adam en Eva op hun eigen Darwinistische manier. Alle soorten ras-atomen afkomstig uit alle uithoeken van de wereld, worden samengevoegd tot een nieuw menselijke variant : de homo islamicus. Nu nog de politiek-correcte geest van de Linxse progressiviteit inblazen, en klaar is kees.

    Dat hiervoor eeuwenoude begrippen moeten sneuvelen, dan is dat maar zo. Al meer dan 1.400 jaar heeft de wereld leren leven met ‘de Muzelman’, ‘de Moor’, ‘de Moslim’, en ineens wordt daar een onderscheid in gemaakt. Er blijken ineens ‘Moslims’ te bestaan, en ‘Extremistische Moslims’.

    In dezelfde redenering zouden er dus ook ‘hanen’ bestaan, en ‘Extremistische Hanen’, of ‘Apen’ en ‘Extremistische Apen’.

    Laat het dus duidelijk zijn : het is niet omdat een kat geboren wordt in de viswinkel, dat ze schubben heeft en onder water moet leven.

    In Mali is er dus, kort en goed gezegd, (hoofdmoot),  een godsdienst-oorlog aan de gang : Moslims tegen Niet-Moslims  naast vele ontelbare kleine ‘veetjes’, waar wij geen zaken mee hebben en ook geen verstand van hebben.

     

    ***

    Ter zake :

    Lichte huichelarij bij Frankrijks militaire actie in Mali

    Posted on 13 januari 2013door E.J. Bron

    ***

    Honderden mensen, onder wie veel burgers, werden gedood, nadat Frankrijk begonnen is met zijn aanvalscampagne in het Afrikaanse land Mali. De Franse operatie krijgt grote ondersteuning van Westerse machten. Anderen betichten Frankrijk echter van huichelarij.

    Volgens de Franse regering dient de militaire operatie in de voormalige kolonie ter bestrijding van radicaalislamitische rebellen, die al grote delen van het land onder controle hebben.

    Terwijl de operatie in Mali als onderdeel van de “oorlog tegen terreur” wordt gemotiveerd, verkondigt Frankrijks socialistische president Hollande in een mededeling dat de bewaking in Frankrijk nu versterkt moet worden – om op het verhoogde terreurgevaar in Frankrijk vanwege de bomaanvallen op Mali te reageren.

    Ondanks het verwachte grote aantal burgerslachtoffers, wordt de militaire operatie in Mali door Westerse journalisten en politici ondersteund. Zowel David Cameron als Barack Obama hebben aangekondigd het Franse leger bij zijn aanval in Mali te ondersteunen. Anderen wijzen echter op de huichelarij van Franse zijde.

    De groepering, die Frankrijk nu in Mali wil bestrijden, Al Qaida in de Maghreb (AQIM), is gelieerd aan een andere Al Qaida groepering, namelijk de Libyan Islamic Fighting Group (LIFG), die door Frankrijk en andere Westerse machten met wapens, training en luchtaanvallen in de burgeroorlog in Libië in het jaar 2011 werd gesteund.

    De twee terroristische groeperingen sloten zich in 2007 officieel tot één organisatie aaneen. Terwijl de ene helft van de Al Qaida-groepering in landen zoals Libië en Syrië door het Westen wordt gesteund, worden er bommen op de andere helft in Mali gegooid – alles onder verwijzing naar de “oorlog tegen de terreur”.

    De oorlog in Libië, waar de Al Qaida-organisatie LIFG tegenwoordig met de zegen van het Westen mag woeden, kan de primaire reden geweest zijn waarom AQIM, dat enorm veel wapens van haar bondgenoten in Libië heeft gekregen, in Mali zo snel is opgerukt.

     Wij zijn de grootste winnaars van de revolutie in de Arabische wereld. Onder deze omstandigheden is het logisch dat wij van de Libische wapens profiteren, verkondigde een leider van de Malinese AQIM in november 2011.

    Bron:

    http://www.freiezeiten.org/grose-heuchelei-bei-frankreichs-militareinsatz-in-mali/

    Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

    ***

     

    Al eens nagedacht waarom we op de TV in al die landen waar de ‘Arabische Lente’ woedt, zoveel gemaskerde koppen te zien krijgen? Ze spreken Arabisch en ze gedragen zich als brute beulen, maar misschien zijn ze wel opgegroeid in Molenbeek, in Kuregem of een of andere kleine provicie)stad waar ze ongemerkt stilletjes konden leven van de krijg.

    Dat soort gangsters reist waarheen de wind waait. Net als bij de gastjes met hun blitse wagens (patsers) is er niemand die zich afvraagt waar vandaan ze al dat geld halen, want werken doen ze niet en heel de tronk is naar hier gekomen als schooiers. Niemand controleert waar ze gaan of komen, en via de vlieg-indeustrie zorgen ze bovendien voor de tewerkstelling. Ik zal het Almaci maar voorzeggen! Ze reizen op en af naar de probleem-landen als naar een wijk-kermis en noch zij noch de geldstromen rond hen, worden nagetrokken. Net als de sportlui, trekken ze naar de warme landen voor hun training.??

    De ene keer zijn het ‘Soemnieten’ die ‘Sijïieten’ aanvallen, en de volgende dag zijn  het ‘Sijieten’ die ‘Soemnieten’ aanvallen. iEnfin, Muzelmannen onder elkaar zeg maar; want in het moorden lijken ze als twee druppels water op elkaar. Het zijn vecht-sporters (sport-vechters?) die marchanderen met Pietje-de-Dood. Die bij gebrek aan andere vijanden, dan maar elkaar vermoorden.

    Wat wij on het knusse Westen dan wijsgemaakt worden? Dat zoiets het werk is van ‘Moslim Extremisten’, want we mogen vooral niet beginnen denken, dat ‘de brave Moslims’ die onder ons leven, van  dezelfde soort zijn. Precies alsof hyena’s die in de dierentuin leven, niet meer kunnen bijten.

    Moest men durven, men zou dat onderscheid met de slechte Moslims nog explicieter duidelijk  willen maken door het vanaf de geboorte in te hameren. Door bij ons te spreken van ‘Open Molsims’, of ‘Moslims-Anders’, ja, zelfs als ‘Moslims Plus’. En dat zou verdorie nog in de mode zijn ook!.

    We kunnen er ons dus aan verwachten : onze Bezetters zullen op zekere dag “Moslims+” blijken te zijn geworden, zodat ze beter accorderen met PvdA+ : op die manier zal het verschil tussen de twee soorten hyena’s duidelijk moeten zijn.

    En de Franse François Hollande? Ja wadde! Die is in zijn eigen land nog niet klaar met die soort!

     

    (Get)

    AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

    “Ut mien zunne, of ‘k steek joe, zei de bie””.

     

     





    13-01-2013, 16:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1144 - BLAUWE REDENEERKUNST STEUNT OP BLAUWE REKENKUNDE

    ***

    Zondag 13 januari

    Zon 8u40-17u03

    H Hilarius van Poitiers

    Als ’t op Sint-Hilarius vriest, de boer zes weken niest

     

    1144 - BLAUWE REDENEERKUNST STEUNT OP BLAUWE REKENKUNDE

     

     

     

     

    De volgelingen van Mandoline Wendy Rutten, de Liberalen dus, bewijzen hieronder nogmaals dat de uitvinders te zijn van de ronde cirkel : omdat er geen geld voor is, wordt na een cijfermatige rondblik in de politiewereld, besloten dat er geen geld voor is.

    Onderstaand artikel uit De Morgen – waar anders : daar zitten toch de slimste lezers – heb ik van voor naar achteren, en van achteren naar voor gelezen, maar het is mij verschillende resoluties te hoog. Zelfs met een telraam naast mij, kon ik niet volgen russen ‘kleiner dan’ en ‘groter dan’. Somtijds leek het mij, dat hun ‘kleiner dan’ aangevoerd werd als bewijs voor de stijgende criminaliteit.

    Onlangs kwam een geleerde Perfeeser op TV uitleggen, dat de straat-verkrachtingen inderdaad enorm waren gestegen, maar dat kwam niet omdat dat soort criminele daden was toegenomen, maar omdat er nu meer ‘aangifte-bereidheid’ was dan vroeger.

     

    ***

    Ter zake :

    Geen geld voor extra agenten

    13/01/13, 06u32  − Bron: belga.be

    ***

    De komende vijf jaar wordt één vertrekkende agent op dertien niet vervangen. Dat is opmerkelijk meer dan in de andere federale overheidsdiensten, waar twee op drie niet vervangen wordt. Dat bericht De Zondag. Open Vld pleit daarom voor een overheveling van taken naar de privé-sector. .

    De Zondag baseert zich op een schriftelijke vraag van senator Guido De Padt (Open Vld) aan minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). Uit de cijfers blijkt dat het aantal politiemensen de voorbije 5 jaar met meer dan 2.500 steeg. De komende 5 jaar wordt 1 op 13 niet vervangen. Er zullen naar schatting een kleine 7.700 politieagenten verdwijnen, en 7.100 agenten aangeworven worden.

    "Alternatieve oplossingen"

     "Er wordt duidelijk blijvend geïnvesteerd in veiligheid", zegt De Padt in De Zondag. "En dat is een goede zaak. Maar aan alles zijn limieten. Ik vrees dat we hiermee stilaan aan onze financiële mogelijkheden komen. We kunnen dus niet blijven mensen aanwerven. Alternatieve oplossingen dringen zich op."

    Kerntaken

     Open Vld wil daarom de kerntaken van de politie oplijsten. Daarnaast denken de liberalen aan een interne reorganisatie en de overheveling van taken naar de privé-sector. "We hebben nood aan een efficiëntere en effectievere politie waarbij heel wat capaciteit wordt vrijgemaakt voor het echte politiewerk. Naast een modern personeelsbeleid en informatiebeheer denken we ook aan een uitbesteding van politietaken aan de private sector. Hiervoor is een duidelijke taakverdeling en aanpassing van het wettelijk kader nodig." .

     

    ***

     

    Eureka! De oplossing zou dus zijn, omdat politie-taken afschaffen niet, kan, het uitbesteden misschien wel kunnen helpen. Want dat zal geen geld kosten!

    Komaan zeg! Laat dat Blauwe Konijn maar zitten! We gaan voor de oplossing. Kort en goed. Haal de para’s weg van hun slaapzak in de kazernes, en stuur ze in groepjes, lijk naar het front, bijeengehouden in een ijzeren discipline, de straat op, met slechts één opdracht : Law & Order. Crimineeltjes moeten van schrik onder de grond kruipen als die mannen in het straatbeeld opduiken. ‘Lastige wijken’ waar nu zogezegd de politie niet meer durft komen, uitmesten met de Kärcher, desnoods met behulp van lichte pantsers en snelvuukanonnen.

    Zou dat meer wegen op de Begroting? Ik denk, de bulten bij de blutsen gerekend, dat het geld zou besparen. En wat meer is : para worden zou waarschijnlijk heel wat aan aantrekkingskracht winnen bij de jeugd.

    Als Justitie dan ook wat korter op de bal zou kunnen spelen en de hand houden aan strengere straffen, kan ons land misschien wat minder aantrekkelijk worden voor avonturiers en halve of hele wilden..

    Gevangenissen bijbouwen? Integendeel, ze zouden mogen afgebroken worden!

    (Get)

    A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

     

     





    13-01-2013, 11:56 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6ste Rei - REI LAAT ZEGGEN……..

    .

    6ste Rei  - REI LAAT ZEGGEN……..

     

     

     

     

     

     





    13-01-2013, 09:51 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5ste Rei - REI LAAT ZEGGEN……..

    .

    5ste Rei  - REI LAAT ZEGGEN……..

     

     

     

     

     

     





    12-01-2013, 17:17 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1143 – OOK DE ANTWERPSE SCHUTKRING STRAKS IN ANDERE RICHTING

     

     

    1143 – OOK DE ANTWERPSE SCHUTKRING  STRAKS IN ANDERE RICHTING?

     

    Zicht op de laatste dagen van de

     

    Muur der Schande in Berlijn

    ***

     

    Er zijn nog altijd een paar ‘gestelde lichamen’, al zullen we die verder beetje-bij-beetje als ‘ongestelde lichamen” dienen te behandelen, die denken ‘progressief’ te zijn, maar ondertussen de zekerheden als zeeschuim op het strand, tussen hun tenen zien wegstromen.

    De dam staat op springen.

    Het ‘cordon sanitaire’, de schutkring tegen pest en cholera, brokkelt af en wat blijkt? De pest en de cholera blijken aan de overkant te heersen, samen met de TBC en allerlei andere bacteriologische besmettingen en virale ontstekingen, binnengesmokkeld samen met de leger-scharen der vooruit geschoven Bezettingsmacht.

    Zelf zijn we, dank zij Cruella, de Zwarte Heks van de PS, ontwapend, maar de ingeweken criminelen zijn tot de tanden, die zijn ongrijpbaar en drijven een zeer lucratieve handel in vuurwapens en explosieven.…. Ze kunnen zich, op onze kosten, bekwamen in alle soorten gevechtssporten, terwijl onze jeugd murw gebokst wordt op alle soorten festivals.

    De Franse ‘poilu” (*) is sedert gisteren uitgerukt om in Mali het Muze-terrorisme te bestrijden met de wapens. Tot het opduikt in eigen land…

    De Sossen snakken overal in Europa naar adem. Overal kruipt het nationalisme uit de loopgraven. BDW in Antwerpen is nog maar een begin. In 2014 worden de ketens verbroken en worden wij Vlamingen in eigen land, eindelijk onze eigen baas.

    Hoe zou er dan nog plaats zijn voor broedertwist en schande?  

     

    (*) de ‘poilu’ was het koosnaampje (!?) dat de Fransen reserveerden voor de eigen soldaten die in “13-’18 de Duitse overweldiger weerstonden aan de IJzer, aan de Somme en rond Verdun.

    ***

    Ter zake :

     

    In Antwerpen is 't Stad niet meer van iedereen

    vrijdag 11 januari 2013 om 20u54

    ***

    In Antwerpen stopt het nieuwe stadsbestuur van burgemeester Bart De Wever de slogan 't Stad is van iedereen in de koelkast. Tijdens de verkiezingscampagne kwam het al tot een rel tussen De Wever en de SP.A over de stadsslogan.

    In Antwerpen heeft het nieuwe stadsbestuur besloten om te stoppen met het aanmaken van promomateriaal met daarop de slogan "'t Stad is van Iedereen". SP.A reageert teleurgesteld en vindt de beslissing een "gemiste kans" om de hand te reiken aan alle Antwerpenaars.

    Bestuursakkoord

    Volgens burgemeester Bart De Wever (N-VA) gaat het om een rechtstreeks gevolg van het bestuursakkoord en wordt de slogan zeker nog niet meteen uit het straatbeeld gebannen.

    "Die slogan was de kern van een visie die geen enkele Antwerpenaar achterlaat. Die iedereen aan boord probeert te houden, of weer aan boord probeert te hijsen", aldus SP.A in een mededeling.

    Karikatuur

    De partij van voormalig burgemeester Patrick Janssens vindt dat De Wever er intussen een karikatuur van heeft proberen maken en betreurt dat het nieuwe bestuur niet meer met de slogan verder wil.

    SP.A vreest daarnaast voor de financiële gevolgen van de beslissing. "Elke bestuurder of bedrijfsleider weet dat zo'n operatie handenvol geld kost", vindt de partij.

    Rellen

    SP.A en Bart De Wever kwam in volle voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen voor de eerste keer met elkaar in botsing over de stadsslogan na de rellen in Borgerhout op 16 september 2012. 'Antwerpen is niet langer 't Stad van Iedereen,' zei Bart De Wever toen al. 'Voor de N-VA is Antwerpen alleen van die mensen die een inspanning doen om ertoe te behoren.'

    Brandstapel-operatie

    Burgemeester De Wever nuanceert. "We stoppen enkel met de aanmaak van nieuw materiaal, als een soort uitdooffase in afwachting van een nieuwe slogan", laat hij via zijn woordvoerder weten.

    "In het bestuursakkoord staat dat we de stadsslogan zullen veranderen en dit is daar een rechtstreeks gevolg van. Maar dit is geen brandstapel-operatie waarbij we alles van vroeger meteen weggooien. Het bestaande promomateriaal met daarop "'t Stad is van Iedereen" blijft vooralsnog in gebruik." (Belga/EE)

     

    ***

     

    Wat we nu meemaken, moeten de burgers achter het IJzeren Gordijn ook hebben meegemaakt. Iedereen weet wat er met de Muur der Schande in Berlijn is gebeurd.

    Volgens mij kunnen wij de bedenkers en de instandhouders van het volksvreemde ‘cordon sanitaire’, nu ze gefaald hebben, geen grotere eer bewijzen, dan hun schepping om te dopen tot IJzeren Gordijn. Om, bij uitbreiding geheel de periode 1830-2014  te omschrijven als de jaren waarinde Franscuillonse Eliote geprobeerd heeft genocide te bedrijven op het Vlaamse Volk.

    Halo, Mr Jos Gheysels, Hallo Excellentie Lewie Toeback, zijn jullie daar nog? Het aftellen is begonnen!

    (Get)

    A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

     

     





    12-01-2013, 17:04 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1142 - OVER DE BRAVE LOUBNA EN DE NOG BRAVER RACHID UIT RUISSEAU DU MOULIN

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           .

    1142 - OVER DE BRAVE LOUBNA EN DE NOG BRAVER RACHID UIT RUISSEAU DU MOULIN

     

    Een toekomstbeeld : gemaskerde Jihad-strijders op oefening in de duinen van Lombardsyde?

    © reuters. Al Shabaab-leden tijdens een militaire oefening in Mogadishu.

    ***

     

    Sorry voor mijn taalspelletje ivm met de Brusselse Gemeente die bekend geworden is door de strapatsen van Moustache Moureaux, ouwe bok en bed-genoot van die jonge knappe Muzeldame, en de intieme vriend van alle Muzelmannen ter wereld.

    De ene keer vertaal ik ‘Molenbeek’ als Moulin du Ruisseau, en de andere keer Tot Ruisseau du Moulin. Het is ook zo ingewikkeld. Ze zijn, volgens mijn bescheiden taalgevoel, alle twee juist, maar eigenlijk is het “Spaghetti-sliert” geworden, want hoe Molenbeek in het Arabiers moet geschreven worden, gaat mijn petje te boven. Ik ben dan ook maar ’n Ongelovige Hond, ’n soort aap of nog beter, een of ander soort  varken. Ik loop in  de goot, want de Meesters hebben voor hen en hun harem aan ingebusselde vrouwen elk metertje voetpad nodig. Ik draag nog net geen gele Jopden-ster. Want dat wetsvoorstel is afgeketst, omdat onze huidskleur alleen al voldoende is. Bruin getint met zonnebank-glans speelt voortaan voor eeuwig Eerste maar ook Laatste Viool, en alles wat daar tussen ligt.

    Dat De Morgen dergelijke zaken schrijft (zie hierna), d.i. de overlast van de immigratie aan het groot klokzeel hangt, is nooit gezien. De progressieve media immers verbergen gewoonlijk dat soort zaken, want tenslotte gaat het om hun vriendjes/kiezers, de dagelijks aangroeiende schare van bezetters van ons land. Dat ze nu toch iets lossen, doet mij denken aan het veiligheids-venttiel op een drukketel, waardoor de overdruk kan ontsnappen.

     

    ***

    Ter zake :

    Strijders heilige oorlog komen uit België

    Ayfer Erkul − 12/01/13, 07u34 DM

    ***

    Het federaal parket voert een onderzoek naar een netwerk van terroristen die in Brussel zijn gerekruteerd en naar Somalië trokken. Daar wilden ze meevechten met de terreurbeweging Al Shabaab. .

    Sinds de terroristische groepering Al Shabaab in 2006 begon met de strijd voor een strikt islamitische staat in Somalië, werden al honderden buitenlandse jihadisten gerekruteerd, ook Belgen.

    De Morgen reconstrueert, in de bijlage Reporter, het traject van een groepje jihadisten uit het Brusselse Molenbeek die in 2011 en 2012 vertrokken om bij Al Shabaab de wapens op te nemen. Het gaat om mannen die al jaren dromen van een heilige oorlog en dan eindelijk hun kans zien in Somalië.

    In het voorjaar van 2011 vertrekt een groep van vier. Onder hen Rachid B. De politie en Staatsveiligheid komen hem op het spoor en beginnen onder meer zijn vrouw, Loubna, af te luisteren.

    "Jihad belangrijker dan alles" In de conversaties tussen hem en zijn vrouw blijkt dat Rachid een opleiding in een terreurkamp heeft gekregen en aanvoerder is geworden van een groep van tien strijders. In zijn gesprekken en sms'en met Loubna pocht hij over de ongelovigen die hij heeft gedood. Zijn vrouw smeekt hem terug te keren, maar weet hoe belangrijk de oorlog voor hem is. Zelfs belangrijker dan zijn pasgeboren tweeling. "De jihad is belangrijker dan alles wat ik liefheb", schrijft Rachid haar.

    Loubna wordt beschuldigd van het financieel ondersteunen van een terroristische organisatie omdat ze, zelf of via derden, geld verstuurde naar haar echtgenoot.

    Een tweede groep, van drie, reist tot twee keer af naar Turkije om van daar in Somalië te geraken. Bij hun tweede poging worden ze opgepakt. Hun advocaat zegt nu dat ze niet naar Somalië wilden gaan, maar naar Syrië. En dan, zo argumenteert hij, zijn zijn cliënten geen terroristen maar rebellen die vechten tegen het regime van Assad. En dat is een strijd die in het Westen als gerechtvaardigd wordt beschouwd.

    Enorm terrorismedossier

    De zaak is nog in onderzoek, met een dossier dat al meer dan dertigduizend bladzijden telt. Het onderzoek wordt gerekend tot een van de grootste terrorismedossiers van de afgelopen jaren in ons land.

    Vorige week verschenen de arrestanten opnieuw voor de raadkamer. Die oordeelde dat Loubna B. onder de voorwaarden die haar advocaat had voorgesteld, mocht worden vrijgelaten. Zo zou ze met haar man Rachid geen contact meer mogen zoeken en moet ze telkens melden als hijzelf wel contact met haar opneemt.

    Het parket ging in beroep. "De argumentatie was dat ze nog wat moest nadenken", zegt haar advocaat, Sven Mary. "Dat is een schending van de wet op de voorlopige hechtenis. Die moet gebeuren in het belang van het onderzoek, niet om iemand te doen nadenken."

    ***

    Wacht eens, lieve vrienden van De Morgen!

    Dat soort strijders in den vreemde, paspoort-Belgen dus, nemen de wapens op tegen de bondgenoten van Belgi녅

    Ooit is er een tijd geweest, andere mensen, andere zeden, andere gewoonten, met andere omstandigheden, andere vijanden, andere bondgenoten. De jonge mannen die toen de wapens hadden opgenomen om te gaan strijden tegen bondgenoten van België, zijnde het ‘goddeloos communisme’, werden toen opgepakt en tegen de muur gezet…. Geen sprake van oorlog meer. Net als nu, was het land toen al lang niet meer in oorlog. Ergo, ‘de Koude Oorlog’ tussen ons Land en die goddeloze bolsjevisten was op komst. De Vrije Wereld  tegen datzelfde ‘goddeloos communisme’, dat achteraf toch niet meer de te bekampen vijand bleek te zijn geworden. Tot Mei 1945 gaf vechten tegen dat communisme recht op de Belgische kogel. Tien jaar later (Korea ’55) kreeg men daarvoor een medaille, en werd men ei-zo-na in de adelstand verheven….

    Wat  ik hiermee wil zeggen? Dat er ten allen tijde door het Belgisch Regime rap een stok gevonden wordt om de hond, in casu de Vlaming, te slaan. In de jaren ’45 en volgende was het geen stok, maar de loop van 11 Rijkswacht-gewerenl. Sedert de Sinterklaas-Regering van Di Jeanetto, is het opnieuw begonnen. Voorlopig alleen nog maar met koninklijke banbliksems. Ze vliegen als boemarangs de Vlamingen om het hoofd.Maar onder de mom van de strijd tegen het Islam Terrorisme, wordt misschien alles in gereedheid gebracht om preventief de Vlaamse Vrijheidsstrijd aan te pakken. Misschien dat, net als tijdens de repressie en de broodroof van ’44 -’45 – ’46 en volgende jaren, de Staatsvuiligheid zich gereed houdt voor de klop op de deur. ’s Morgens om 05 uur, het uur waarop misdadigers van hun bed worden gelicht.

    Besluit : Jihad-strijders zijn vijanden van België, omdat zij vechten tegen onze vrienden, de andere volgens de regels van dat land regelmatig aangestelde Regeringen. De wapens opnemen tegen het vaderland, heette dat vroeger. En dat werd bestraft met de dood met de kogel.

    Wie mij niet gelooft, moet de biografie van wijlen Leo Vindevogel maar eens opzoeken. De man, senator waarvan men ‘vergeten’ was de onschendbaarheid op te heffen,, werd gefusilleerd op de binnenkoer van de rijkswachtkazerne van Gent, vroeg in de morgen van 25 september 1945. Aanklacht : verklikking van Mr X, door de Duitsers naar Dachau gestuurd. Mr X kwam nadien terug en bracht de echte verklikker aan het licht. Case closed. Dood blijft dood en daarmee basta. Eerherstel voor de familie? Moet U eens navragen bij de schoonzoon, advocaat. Die zal U voorleggen, hoe de aanklagers, de O zo Kristelijke Tsjeven van Ronse, de 15de of de 16de Mei ’40, reeds aan het onderhandelen waren in Brussel met de Duitse Wehrmacht, om voor hen te kunnen werekn. Zij kregen een onbeperkt order: de gevangenis-kledij, de gestreepte pyjama’s voor de concentratie-kampen te leveren. Na de oorlog gingen zij vrij-uit. Zij waren Franstalig, en waren onmisbaar voor de vaderlandsche economie.

    Er kunnen boekdelen gevuld worden met verhalen als dat van Leo Vindevogel. Men heeft geprobeerd de Vlamingen te vermoorden, maar uiteindelijk heeft men het land vermoord. Marc Grammens legt dat mooi uit, en zodra ik mij nieuw ‘besturings-systeem’ wat beter onder de knie heb, wordt U dit opgediend.

     

    (Get)

    A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

     

     

     





    12-01-2013, 14:33 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1141 - BRUSSEL IS DE NIEUWE TOREN VAN BABEL

    ***

    Zaterdag 12 januari

    Zon 8u41-17u02

    H Caesarius

    Dit is de dag waarop het gemiddeld het diepst vriest                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       .

    1141 - BRUSSEL IS DE NIEUWE TOREN VAN BABEL

     

    Een verhaal, nog ouder dan de straat

     

    Over hoogmoed, nog erger dan honger en dorst

    ***

     

     

    Het oorspronkelijk verhaal van de Toren van Babel is geput uit het collectief geheugen van de mensheid (een van de zovele collectieve geheugens) en is de gestolde wijsheid van die zovele generaties voor ons. In onze cultuur heet dat boek De Bijbel.  Het is, tot spijt van wie het benijdt, nog altijd het meest gelezen boek ter wereld. In andere culturen heet dat dan weer anders. Maar overonze soort, de mensheid zelf, is men het wel eens, zelfs in de meest primitieve beschavingen : de mens is NIET de heerser-eigenaar van het Heelal, maar is er slechts de gebruiker, de huurder van.

    So far so good.  In Italia zou men zegen : ‘Si non è vero è ben trovato’.

    Het Bijbel-verhaal over Babel gaat als volgt. Op de plaats Babel leefde de bevolking van de gehele wereld samen en bouwde een toren-versterking die tot hoog in de hemel zou reiken., Maar al gauw bleek dat door al die verschillende talen, men elkaar niet meer kon begrijpen. En daar kwamen dus kwebbelen van, zodanig dat Babel  geheel en al, inclusief de fameuze toren, van de aardbodem verdwenen. Einde verhaal.

    Bruksèl, hoofdstad van Europa is met zijn 194  nationaliteiten, min of meer, Eerwaarde Biechtvader, aardig onderweg om Babel II te worden. Het boerengat Broekzele is in een minimum van tijd uitgegroeid tot een heus imperiumn dat zelfs Rome de loef afsteekt. Het groot verschil met de vroegere hoofdstad van het Romeins ImperiTot um is echter… de eenheid van taal. Rome is inderdaad al lang niet meer zoals weleer, maar  zowel achter de vuilkar als in het Parlement, spreekt men dezelfde taal. En toen er hier, nog niet zo heel lang geleden, nog een Koning was, sprak die de taal van het volk.

    Voilà  dat is een klein stukje van De Spiegel Historiaal van vandaag van ons land : het heden gespiegeld tegen de achtergrond van de algemeen menselijke ervaring.

    Ik had het ook veel gecondenseerder kunnen zeggen met een heel simpel spreekwoordeke :

    Geen rijker kroon

    Dan eigen schoon.

     

     

    ***

    Ter zake :

    Nieuws op : vlaamsbelang.org

    Vrije tribune Bart Laeremans

    11 januari 2013 • 11.56u

    ***

     Donderdag verscheen in het Nieuwsblad een opiniestuk van senator Bart Laeremans. Gezien het Vlaams Belang uiterst zelden aan bod komt in de opinierubrieken, willen we u dit unicum niet onthouden.

    Ontfransing van de Vlaamse Rand is een illusie

     

    Volgens gewezen journalist Guido Fonteyn moeten de uitslagen in de Vlaamse Rand rond Brussel niet zozeer bestempeld worden als een ‘lichte trendbreuk’ dan wel als een echte ommekeer. Fonteyn spreekt van een ‘ontfransing’ en stelde op de radio dat het de eerste keer is sinds 1963 dat de Franstaligen op de terugweg zijn.

    Deze conclusies zijn erg voorbarig. Voor de provincieraadsverkiezingen is er enkel een daling vergeleken met 2006, toen de eenheidslijst UF opvallend scoorde (en steeg van 43.291 naar 50.591 stemmen) ten gevolge van het kartel CD&V-N-VA en de radicalisering onder Leterme. Met 46.007 stemmen doet de UF-lijst het in Halle-Vilvoorde in 2012 in ieder geval beter dan voor de Vlaamse verkiezingen van 2009. Bovendien moet rekening gehouden worden met de Franstalige Belgicistische lijst Belg-Unie, die 4.111 stemmen binnenrijfde. We moeten dus nog niet te vlug victorie kraaien. Van een ommekeer is nog lang geen sprake.

     

    Op lokaal niveau verschilt de situatie sterk van gemeente tot gemeente. De daling van de UF-lijst in Beersel (38% Franstalige geboorten in 2009!) van 20 naar 14% kan onmogelijk verklaard worden vanuit een plotse ‘ontfransing’. Zo is gebleken dat er in deze gemeente intensief campagne is gevoerd door Franstaligen om, uit strategische overwegingen, voor CD&V te stemmen. Ook in andere gemeenten zonder faciliteiten is de achteruitgang van UF ongetwijfeld in belangrijke mate te wijten aan een zekere ‘cordon-moeheid’ en heeft men allicht willen kiezen voor een beleidspartij.

    In de faciliteitengemeenten is de evolutie helemaal anders. In vier van de zes faciliteitengemeenten gaan de Franstalige lijsten er op vooruit. Uitzonderingen zijn Kraainem en Drogenbos. In Kraainem nam een kleine tweetalige lijst vooral stemmen weg bij de Vlaamse eenheidslijst en in Drogenbos moest de UF-lijst enkele percenten prijsgeven aan de tweetalige lijst van de (Franstalige) burgemeester Calmeyn. Fonteyn schermt met de grote Vlaamse vooruitgang in Wemmel, maar dit voorbeeld klopt niet. De lijst van burgemeester Andries (11 van de 23 zetels in 2006) evolueerde er van tweetalig naar Franstalig. Door de polarisatie stegen de Vlaamse lijsten er van 31 naar 46% en de Franstalige van 25 naar 53%. Kan men dit als ‘ontfransing’ bestempelen?

    Wanneer Fonteyn stelt dat de Rand eerder internationaliseert dan wel verfranst, heeft hij een punt. Dit is geen nieuwe analyse. Maar het is ook geen onverdeeld positief verhaal, want deze bevolkingsevolutie gaat gepaard met een snelle ontnederlandsing, in die mate dat er in de kleuterscholen in de verstedelijkte woongebieden rond de hoofdstad nauwelijks nog Nederlandstalige kindjes zitten. Een echte integratie in de Vlaamse gemeenschap is niet mogelijk wanneer het demografisch draagvlak daartoe ontbreekt. Daarom moet er niet alleen een einde gemaakt worden aan het lakse immigratiebeleid, bovendien moet er een doordachte woonpolitiek gevoerd worden voor jonge Nederlandstalige gezinnen.

    Het is dus nog veel te vroeg om grote conclusies te trekken uit deze stembusslag. En zeker om wilde dromen naar voren te schuiven. Zoals loketfaciliteiten voor anderstaligen in Vlaamse gemeenten (of zelfs aparte loketten, naar het voorbeeld van Nols). Daarmee voert men de agenda van het FDF uit. Fonteyn droomt ook van tweetalige lijsten in Brussel voor de federale verkiezingen, maar hij miskent daarbij de logica van de jongste BHV-hervorming: Vlaamse politici zullen (strijd)plaatsen aangeboden krijgen op Franstalige lijsten. De politieke verfransing van Brussel zou op die manier bezegeld worden. Van een ommekeer gesproken.

    Bart Laeremans

     Senator

    ***

     

    Maar kijk nu ne keer, zeg! Zelfs een oud scharminkel als ‘Het Nieuwsblad’ doorbreekt de prikkeldraad van de schutkring, om stem te verlenen aan het volgens Jos Gheysels vermaledijde Vlaams Belang!

     

    André Denys, de Gouverneur van Oost Vlaanderen, weet nu genoeg om de zaken in Donderleeuw te regelen. Hij leest waarschijnlijk nog altijd, net als vroeger, toen hij nog een kleine Liberaal was en handelaar in schapenvellen in Zulte, dezelfde gazet Het Nieuwsblad Sportwereld. Mr. André heeft immers altijd het hart op de rechte plaats gedragen. Al zal de omgeving van het Gentse Liegebeest op hem niet veel goeds hebben gedaan.

    ***

    Gisteren ook de gif-groene brulkikker Almacu gehoord over de oproep van de Antwerpse Procureur, die nu ineens een oproep lanceerde ivm met de ‘patsers’ JaJa, Law & Order, allemaal goed en wel, zei dat mens, maar moet men nu persé beroep doen op verklikkers?

    Ik begreep dat als volgt : laat die flikken toch gerust. Als ze niks zien, is het omdat ze niks willen zien, en dat is maar best ook.

    Twedens : wat is dat weer met dat verhullend woordgebruik?  Waarom over ‘patsers’ spreken, als maffioso, drugdealer, saccochen-trekker, dief, inbreker, heler, enz voldoen in voorraad zijn? Een waarom spreekt men altijd van die ene ‘man’ die een andere ‘man’ een es in de buik plant?  Waarom staat er niet dat het ene Mohammed was, die ene Rachid, enz? Nooit schrijft men erbij tot welke partij ze behoren. Nooit hebben ze een tante bij het Vlaams Belang….

    Zou het bijvoorbeeld geen goed gedacht zijn, om de nieuwe gevangenissen per nationaliteit in te delen? Enr de kosten + kosen van onderhoud door te rekenen naar de Landen van Herkomst? Dat zou zelfs het begin van een soort repatriëring kunnen zijn, zodat in Bruksèl de taalwetten eindelijk kunnen toegepast worden, want Bruksèl is aardig onderweg om eentalig te worden : Arabisch. Met het Frans als variant van de straat..

     

    (Get)

    A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

     

    12-01-2013, 13:28 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1140 - TSCHELDT OVER ONZE SIRE

    .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                .

    1140 - TSCHELDT OVER ONZE SIRE

     

     

    ***

     

    Als trouw lezer van dit digitaal weekblad (U nog altijd niet?) geef ik U hieronder een beetje laattijdig de repliek op des Vorsten Kerst-boodschap van Alberto L’Ultimo.

    Gisteren hoorde ik ons Barbaraatje (*) in Het Parement de vorstelijke verwijzing naar ’de schandelijke jaren ‘30’ zeer ludiek toepassen op de jaren “30 van de voor-voorgaande eeuw, nl op 1830. Van een vorstelijk ‘Fussschuss’ gesproken!

    Over die Coburgers vallen we altijd van de ne verrassing in de andere. Deze keer geen onwettige dochter die Boël komt schoppen, maar een Spaanse Heks (dixit Prins Laurent) die, mits fiscale vrijstelling, aan Ontwikkelings Samenwerking doet met haar verpauperde Spaanse adellijke familie, o.a? met de Hertogin van Alva. En dat mogen we nu pas vernemen : Alva, de Bloedhond!

    En dat hebben wij jarenlang gevoed en onderhouden! Schande! Driewerf schande! Voor geval er nog nakomelingen leven van de Brabantse Hertogen Egmont & Hoorne, onthoofd op bevel van Alva, nu weten ze wat doen.

     

    (*) Ons Barbaraatje : is Mevr. Barbara Pas, het zusje van de cartoonist Fré, U wel bekend. Fré is de huis-cartoonist van het Vlaams Belang, en Barbara was ooit de jongeren-voorzitster van de Vlaams Belang Jongeren. Een fris ogend kind, met veel pit. Sedert kort in ze fractie-leidster in het Parlement. Wordt zij ooit de nieuwe maar stukken betere Marie Rose Morel? In ieder geval heeft ze een boontje bij de nieuwe Voorzitter, die tegen 2014 een leger van jonge herauten wil zien aantreden.

    ***

    Ter zake :

     

    Sire,

     

    In tegenstelling tot de meeste van uw zwart_gele criticasters heb ik geen moeite met de monarchie als systeem. De zogeheten Verlichting, de Franse Revolutie met zijn culturele en intellectuele genocide en de fictie die democratie heet er bovenop kunnen mij vierkant gestolen worden.

    Over het kroonjuweel van de 19de eeuw, het braakopwekkend marxisme, spreken we niet eens!

     Om maar met de deur in huis te vallen: het is met uw familie en uw persoon dat ik moeite heb. Je moet niet eens veel geschiedenis kennen om dat stelletje klaplopers waarvan u een loot bent meteen door te hebben.

    De rode draad doorheen het griezelverhaal der Cobourgs is er een van (gestolen) geld en nog meer geld, gelardeerd met verknipte seks en overspel.

    Men kiest zijn familie niet, daar heeft u gelijk in. Maar u bent er persoonlijk ook nooit in geslaagd om er bovenuit te groeien, wat in uw geval niet eens zo moeilijk zou geweest zijn. Het zal derhalve aan uw al te bescheiden menselijke talenten gelegen hebben… Op internet vroeg de gewaardeerde blogger Marc Vanfraechem zich na uw kersttoespraak af of er ergens ook maar één deftige mens te vinden is die een soort morele waarde zou hechten aan wat u nu weer uitgekraamd had. De vraag stellen, is ze beantwoorden. Maar mocht u twijfelen: vraag het eens na bij alle vier uw kinderen.

    Het is niet aan mij om Bart de Wever te verdedigen en nog minder zijn N-VA. Dat kunnen zij zelf ook wel, zij het op hun eigen wijze. Maar met hen voor ogen komen mekken over populisme in dit land?

    Leest uw wel eens een vakbondskrantje of hoort u wel eens een 1 Mei_toespraak? Gelooft u dus echt wat die groene jongens uitkramen over kernenergie en opwarming der aarde? En was er dan nooit sprake van populisme in de kolommen van ‘Le Soir’ of in het partijprogramma van het FDF?

    De voorbeelden en verwijzingen zijn legio, om niet te zeggen: geven een indruk van het begrip ‘oneindigheid’.

    Maar eigenlijk kunnen we gewoon best heel dicht bij huis blijven: was uw toespraak dan geen schoolvoorbeeld van populisme? Wat tevens een andere vraag oproept: was ze van uw hand, van uw maatje Elio of heeft hij u ‘alleen maar’ gedekt?

    Grondwetspecialisten Paul van Orshoven en Hendrik Vuye maakten al kipkap van uw gebazel, zelfs op het scherm van de VRT. En dat was voor één keer zodanig helder en ondubbelzinnig dat die zielige sloor van een Martine Tanghe compleet van haar Bellemse melk was en raprap een einde maakte aan de studiobabbel.

    Zelfs in de regimepers en bij de beroepspolitici straalt de kritiek overal door, zij het soms ‘genuanceerd’. Ook bij Liesbeth van Impe, ook bij Kris Peeters.

    Sire, het ziet er naar uit dat u nu zelfs voor de meest afgestompte, de meest lijdzame, de meest onnozele Vlaming toch iets te ver bent gegaan. Vooral uw impliciete verwijzing naar de jaren dertig van de vorige eeuw, de fameuze tot op het been afgeknaagde ‘reductio ad hitlerum’, was er héél erg ver over.

    Dat vond ook de wat kleurloze en verder politiek zeer correcte historicus Mark van den Wijngaert al meteen, eveneens op televisie. En een andere blogger, Luc van Balberghe repliceerde even snel en heel mooi: ‘Het populisme van de jaren ’30 had (inderdaad) bijzonder rampzalige gevolgen. De jaren ’30 van de 19de eeuw, wel te verstaan’. We wilden dat we het zelf geschreven hadden, Sire!

    We gaan nu de komende dagen hopelijk te weten komen welke Vlaamse minister(s) of vice-premier(s) van de regering Di Rupo (die niet beschikt over een meerderheid in Vlaanderen, het weze nog maar eens gezegd en goed voor ogen gehouden) op de hoogte waren van uw tekst. Wellicht zullen zij hun handen in onschuld wassen en hun naam minstens tijdelijk wijzigen in ‘Haas’.

    Mocht er toch ergens een dappere bereid zijn (met het oog op een toekomstige adellijke titel, of iets van die strekking) voor u in de bres te springen als hofleverancier van doorzichtige leugens en de verantwoordelijkheid te willen dragen, geven we geen sikkepit meer voor zijn of haar politieke toekomst.

    De ober mag geroepen worden: tijd om af te rekenen, want uw gezelschap staat me niet echt aan.

    ***

     

    Het Koninklijk Circus doen ophoepelen, moet dezer dagen kinderspel zijn. Zie de ‘Patsers’ die in Antwerpen, hun dure voertuigen niet kunnen verrechtvaardigen door inkomsten uit arbeid.

    Oppakken en uitwijzen naar Saxen Coburg Gotha : op een van die drie plaatsen zal er wel ergens nog plaats vacant zijn voor een bende zwervers zonder middelen van bestaan. Gedaan met het Vlamingen-pesten. Gedaan met die kostelijke ‘dotaties’. Gedaan met al die koninklijke voorrechten.  Zelfs voor de nieuwe Penitentiaire Inrichting moert er geen nieuw gebouw komen. Rond al de voorhanden zijnde paleizen, wordt hoogspanning op de tralie-werken gezet en al de zalen worden heringericht  met 2x2 meter stalen wanden. Nieuwe bewakers moeten er niet komen : de huidige 240 rijkswachters moeten volstaan..

     

    (Get)

    A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

     

    11-01-2013, 18:34 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1139 - DE KIKKER VAN MENEER ONKELYNX

    .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        .

    1139 - DE KIKKER VAN MENEER ONKELYNX

     

    Achmed is ook maar ’n mens. En geef hem eens ongelijk!

     

    De werkelijke schuldigen zijn onze slimme lands-bestierders

    ***

     

    Kijk, en dat zijn dan onze mensen. Zelf beweren ze geen racist te zijn, en een zwarte zouden ze nooit ’n neger noemen, maar ’n Afrikaander. En tegen  ’n zwarte Amerikaan, zeggen ze dan ‘Zwarte Amerikaan’, zonder acht te slaan daardoor die zwarte evenmens onrecht aan te doen, door hem als zwart schaap van de Amerikaanse samenleving te bombarderen. Dan zeg ik liever, dat zelfs Mohbama een neger is, maar een neger die het ver geschopt heeft en waar we liefst zo vlug mogelijk van af moeten geraken, willen we straks niet allemaal op straat  zitten te bidden, in de richting van Mekka.

    Zo gezien, is ‘Marokkaan’ zeggen, tegen een medemens met Marokkaanse roots die tussen ons is komen wonen, samen met honderdduizendeen soortgenoten, ook een zware belediging. Want in de omschrijving ‘Marokkaan’ zit alle negatiefs van de straat-criminaliteit ingebakken. Wat dan integendeel wèl beleefd klinkt, weet ik niet, en dat hebben de Marokkanen van bij ons aan zichzelf te danken.

    Er staat Marokkaan hierboven, maar het had evengoed Turk kunnen zijn, zij dat dàt ietwat minder beladen klinkt. Maar als die bij ons hun bloedige vetes komen uitvechten, en onze steden volhangen met Turkse vlaggen, dan weet ik het ook niet meer.

    Idem de Oozstblokkers en de Congolezen. Daar tegenover zijn inwijkelingen van het (geld)volume van Gérard Depardieu welkom : die zijn gekomen om te brengen, en niet om te halen…..

     

    ***

    Ter zake :

    Een Marokkaan, Ahmed, heeft eens groot geluk en ontmoet een hallal-kikker.

    De kikker zegt hem dat hij vier wensen mag doen die onmiddellijk zullen uitkomen. Ahmed denkt enkele ogenblikken na en zegt dan: "Ikke graag willen hebben blauwe ogen."En hops ... hij heeft blauwe ogen.

    De kikker vraagt hem zijn tweede wens te doen. Ahmed denkt terug even na en zegt: " Ikke graag willen hebben blonde haren." En hopla ... hij heeft prachtige blonde haren.

    Vervolgens vraagt de kikker hem naar zijn derde wens. En Ahmed zegt: "Ikke willen Zweed worden, hebben Zweedse paspoort en wonen in Zweden." En ja ... hij bevindt zich plots in Zweden met de Zweedse nationaliteit.

    En de kikker vraagt hem naar zijn vierde en laatste wens. Zonder aarzelen zegt Ahmed: "Ik wille nooit meer werken moeten en hebben veel geld." En ploef ... hij staat terug in Brussel als Marokkaan, met bruine ogen, donkere huid, gekruld zwart haar, met in zijn zakken :- zijn kaart van het ABVV, - zijn uittreksel van de kinderbijslag, - in inschrijving bij de RVA, - zijn attest van gehandicapte, - zijn kaart voor gratis openbaar vervoer, - enz.  enz.  enz.

    Is er iemand die die kikker kent? JA : die woont in Schaarbeek en heet Laurette Onkelincx....

     

     

    ***

     

    Zolang het geen cartoons zijn, kunnen we nog onze gang gaan. Met tekeningetjes moeten we meer oppassen : humor is een onbekende eigenschap bij Mohamedanen en Islammers. Die hebben zelfs geen ketels!

    Bovenstaande grapo f grol dringt jammer genoeg niet door waar hij zou moeten doordringen. We worden immers Franstalig bestierd. Er zal nog beroep moeten gedaan worden op Frederic Deborsu. Zijn Franstalig roddel-boek over de Coburgers sloeg in als een bom. Het boek van Paul Beliën over gans het Koningshuis, van 1830 tot nu, ging on-opgemerkt voorbij. Paul Beliën deed zelfs straffer dan lijkschouwingen : maar boeken van Vlaams Belangers komen niet uit van achter hun IJzeren Gordijn.

    Beter idee : Thomas Lanoye, die zelfs zijn in het Frans vertaald boek mocht staan voorlezen voor Beatrice Delvaux, de bazin van Le Soir, hier bijgenaamd Beatrice Saccoche, voor de camera’s van de RTBF Hij deed me denken aan het jongetje van 7 jaar, dat zijn Nieuwjaarsbrief mocht voorlezen voor Tante. En waarachtig, Tante kon daarmee lachen. Al weten we nu niet, of het was vanwege de tekst, of vanwege het mannetje.

     

    (Get)

    A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

     


    11-01-2013, 17:13 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1138 - DE ORDELIJKE OPDELING NOG ALTIJD NIET GELEZEN?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

    .

     

    Maar Meneer Annemans,

     

    Wat baten kaars en bril, als den uil niet zien en wil….

    ***

     

    Het boek van Gerolf Annemans (O²: de Ordelijke Opdeling,) van Vlaams Belang is, schat ik, zo’n kleine 3 jaar oud en is voor de meisjes en jongens van de Vootuitgroep nog altijd  een onbeschreven wit blad.  Over de Islam weten ze alles, maar over hun eigen Vlaamse volk? Ho maar! De Sire heeft dat niet graag. Ze doen net alsof het niet geschreven is, ja zelfs niet eens bestaat. Ze steken hun kop in het zand, net als struisvogels. Ze catapulteen zichzelf dus naar het dierenrijk. In die zin had ik het boek graag “parels voor de zwijnen” genoemd, maar dat zou een belediging zijn voor de familie der Knorretjes.

    Mijn slecht karakter en/of de zetduivel hebben (tussen haakjes) allerlei stekelige opmerkingen geplaatst, die mij, als de belgicistische repressie tegen al wat zich Vlaming voelt, opnieuw losbreekt, duur en  lang (vele jaren) kan te staan of te zitten kosten.

     

    ***

    Ter zake :

    België ontmantelen, maar bij God niet weten hoe: 10 dwingende vragen waarop de N-VA nog nooit een antwoord heeft gegeven

    OPINIE − 11/01/13, 07u39

    ***

    De Vooruitgroep is een informele groep van academici (betaald door de Vlaamse belasting-betaler),  kunstenaars (die leven van subsidies) en publicisten (d.i. de verzamelnaam van allerlei rijkbetaalde ovverheids-slurpers.).

    We dagen (omdat wij als echte democraten die iedereen aan het woord laten, uitgenomen de 500000 à 1000000 kiezers van het  Vlaams Belang)  de N-VA uit om deze vragen te beantwoorden, zodat er duidelijkheid komt over de geloofwaardigheid van haar plan

    Nu Bart De Wever geïnstalleerd is als burgemeester van Antwerpen (en aan onze man het gat van de timmerman heeft laten zien), kan zijn partij zich gaan toeleggen op de volgende electorale afspraak. De N-VA wil van de stembusgang van 2014 de moeder aller verkiezingen maken. Ze rekent op een sterk mandaat dat haar echt incontournable maakt om de Belgische status-quo te doorbreken.

    Het N-VA-project blinkt tot nader order uit in vaagheid en is nauwelijks haalbaar. De partij heeft misschien wel een electorale strategie om de verkiezingen te winnen en België te blokkeren, maar beschikt niet over een hanteerbaar plan om haar eigenlijke doelstellingen te verwezenlijken.(Tiens, die mannen lijken nog nooit gehoord  te hebben van strategie…)

    De laatste ontwikkelingen hebben dat aangetoond. De partij schoof eerst de kwestie Brussel door naar haar congres van begin 2014, probeerde vervolgens de publieke opinie te sussen met de melding dat zij geen afscheiding maar 'slechts' confederalisme wil en gaf vorig weekend aan dat ze dit confederaal project pas in de loop van 2013 gaat invullen. Daarmee geeft de N-VA zelf toe dat ze tot nu toe gebakken lucht heeft verkocht. Sterker nog: al maanden propageert de partij een recept voor de zogenaamde 'Belgische ziekte', maar nu blijkt dat het hele medicijn nog ontwikkeld moet worden. (Zijzelf hebben , in de afkalvende Marxistische gedahte, een schitterende tactiek  : zelf, tot meerdere eer en glorie van hun portemonnee, aan de macht blijven.)

     

    De partij zal haar plannen nochtans niet veel langer in door (net als Albert Deux) krachtige oneliners omfloerste rookgordijnen kunnen verhullen. De term 'confederalisme' is het laatste schuiloord waarachter ze probeert zich op de vlakte te houden over haar eigenlijke politieke agenda. Inmiddels is pijnlijk duidelijk geworden hoe rekbaar die term door de politieke klasse (d.i. hun politieke tegenstanders) in dit land wordt gebruikt. Ongeveer elke hervorming blijkt eronder te kunnen vallen, van een federalisme-light tot net geen separatisme.

    Draagvlak (eenmaal er ,niet meer moet onderhandeld worden over onze eigen toekomst, met de Franscouillons….Brussel, dat stukje Vlaams grondgebied, wordt in de uitverkoop gesteld en verkocht aan de meesbiedende, edesnoods aan de gok-chinees. Alles wat het opbrengt, zelfs al is dat niet veel, wordt gebruikt om de Statsschuld af te korten)

    Als Bart De Wever en de N-VA de burgers en de publieke opinie in dit land au sérieux nemen, zullen ze minstens de volgende vragen moeten beantwoorden.

     

    - Wat verstaat de N-VA precies onder 'confederalisme'? Is het beoogde confederaal België internationaal een staat of een statenbond?

     

    - Wie aanvaardt de partij als gesprekspartners? Zijn dat alleen maar de gemeenschappen of ook Brussel en de faciliteitengemeenten?

     

    - Hoe denkt men tot een volledig akkoord te komen, dat voldoende vorm geeft aan de eigen doelstellingen maar ook ruimte biedt aan de verzuchtingen van andere partners? Op welk van de volgende terreinen kan de partij toegevingen doen: het aantal entiteiten, de grenzen tussen de entiteiten, de verdeling van middelen en schulden, de erkenning van de rechten van minderheden?

    (Wij wensen met iedereen in goede nabuurschap te leven. Ook met de Brusselaars en de Walen. Wij beloven ons niet meer te bemoeien met hen, en vragen voor ons hetzelfde)

     

    - Kunnen volgens de N-VA mislukkende onderhandelingen over de omvorming van België tot een confederaal verband eenzijdige stappen door Vlaanderen rechtvaardigen?

     

    - Aanvaardt de partij het recht van de faciliteitengemeenten, waar inmiddels een ruime meerderheid van de bevolking Franstalig is, om een (semi-)staatsgrens tussen hen en Brussel af te wijzen? Indien het antwoord neen is, waarom kan Vlaanderen zich wél op zelfbeschikkingsrecht beroepen en andere entiteiten niet?

     

    - Zullen de voorstellen van de N-VA een splitsing inhouden van de belastingstelsels, de overheidsschuld, de sociale zekerheid, het arbeids- en vennootschapsrecht? Indien het antwoord ja is, hoe zal een Vlaamse sociale zekerheid eruit zien? Mogen de Vlamingen een stelsel tegemoet zien dat hen eenzelfde of beter niveau van sociale bescherming biedt?

    (Tja, dat zal inderdaad een einde maken aan alle vreemd profitariaat.

     

    - Is de partij in ruil voor een confederale hervorming bereid om het Minderhedenverdrag van de Raad van Europa te bekrachtigen en de Franstalige minderheid in Vlaanderen effectief de rechten te garanderen die haar krachtens dit verdrag zou toekomen?

    (Tabula rasa is tabula  rasa : wij gaan ook niets eisen in andere landen!)

     

    - Hoe denkt de N-VA een langdurige institutionele crisis te voorkomen? Wat is haar plan om internationale schade zoals speculatie tegen ons land of wantrouwen van investeerders tegen te gaan?

    (Met deze vraag laat men in eigen kaarten kijken : zelfs als de besluissing van de Vlamingen democratisch zou gekozen zijn, zullen zij die niet aanvaarden, en overal en altijd gaan keet schoppen)

     

    - Hoe groot moet het draagvlak aan Vlaamse kant zijn om de beoogde omwenteling democratisch te legitimeren? Is alleen een politieke meerderheid nodig (en hoe groot moet die zijn?) of moet er een aantoonbaar breed draagvlak zijn in de civiele maatschappij en onder de burgers? Krijgen die burgers via een referendum ook zelf een directe stem in het kapittel?

     

    - Hoe denken De Wever en de zijnen bondgenoten aan Vlaamse kant te vinden, gegeven het feit dat alle democratische partijen zich aan de zesde staatshervorming hebben gecommitteerd en die vanaf 2014 allicht zullen willen gaan uitvoeren?

    (Ach Mein Liebschen, zelfs in jullie eigen partij zullen de meesten kiezen voor het hemdje. Dat is altijd en overal nader dan het rokje…)

     

    Recente analyse van de Vooruitgroep wijst uit dat er bij zowel een echt confederalisme als bij een volledige zelfstandigheid van de gebiedsdelen van het huidige België voor de internationale continuïteit, vooral voor deelname aan de Europese Unie, een akkoord zal moeten zijn tussen alle betrokkenen over alle aspecten (aantal staten, grenzen tussen staten, verdeling van de rijksschuld, rechten van minderheden).

    (Ach, die Eurocraten! Ook die, en nog meest bij hen, zit hun verstand in hun portemonnee. Stel U voor dat Vlaanderen aansluit bij de Zwitserse Unie van Deelstaten  : in hartje Europa een tweede Zwitserland!)

     

    Hoe dat mogelijk is onmiddellijk na een moeizaam tot stand gekomen zesde staatshervorming, in een land dat bijna tien jaar nodig had om een kiesarrondissement te splitsen en nog langer om alleen maar de Nationale Plantentuin in Meise over te hevelen, is een volstrekt raadsel. Of zoals Wim Kan ooit zei: 'Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt'.

     

    De recente oproep van Peter De Roover (Vlaamse Volksbeweging) om een universitaire task force in te stellen die de splitsing van België moet voorbereiden, heeft alvast één zaak zonneklaar gemaakt: de autonomisten willen België wel graag ontmantelen, maar weten bij God niet hoe. Van de academici hoeft trouwens geen magische oplossing verwacht worden. De bovenstaande vragen maken duidelijk dat de kwesties niet zozeer wetenschappelijk of juridisch , maar vooral politiek van aard zijn.

     

    Vaagheid

    We zijn niet de eersten om vaagheid en risico's aan te kaarten, maar waarnemers worden bijna altijd zonder verdere argumentatie weggezet als pessimisten of Belgische nostalgici die de mensen bang willen maken. Waar al aan argumentatie werd gedaan door de partij, was die achteraf zo goed als altijd overdreven optimistisch, om niet te zeggen, aantoonbaar fout.

     

    Die vaagheid en dat sussende optimisme van 'ach, geloof ons maar' zijn eigenlijk onaanvaardbaar. De N-VA moet bewijzen dat wat ze wil ook echt kan, en wel zonder kleerscheuren. We dagen de partij uit om deze vragen publiekelijk te beantwoorden, zodat er eindelijk duidelijkheid komt over de geloofwaardigheid van haar plan. Of blijft ze in schaduwgevechten tegen Laken en kunst het echte debat ontwijken?

     

    Ondertekenaars: Johan Van Hoorde, Eric Corijn (VUB), Rik Pinxten (UGent), Ico Maly (KifKif), Karim Zahidi (UA), Pascal Debruyne (UGent), Koen Dille (lid RvB Masereelfonds), Piet Saey (UGent), Linus Vanhellemont (VUB - Università Milano-Bicocca), Leen Van der Vorst (Victoria Deluxe), Lieven De Cauter (KU Leuven), Jan Blommaert (UTilburg), Francine Mestrum (ULB), Dominique Willaert (Victoria Deluxe), Stijn Oosterlynck (KU Leuven - UA), Maarten Loopmans (KU Leuven), Monika Triest, Chris Kesteloot (KU Leuven), Herman De Ley (UGent), Eric Goeman (Attac Vlaanderen -Democratie 2000), Erik Swyngedouw (Manchester University), Dirk Tuypens (acteur), Anneleen Kenis (KULeuven), Bambi Ceuppens (KMMA), Koenraad Bogaert (Ugent), Paul Pataer.

    ***

    Bon. Dit gezegd zijnde,  moeten al die geleerde bollebozen maar eerst eens antwoorden op de voorstellen vervat in ‘de Ordelijke Opdeling’. Me dunkt dat ze al te veel tijd verloren hebben om zowel het probleem te zien in zijn exacte vormen, maar ook de oplossing daaraan hebben gemist.

    Zo is het al te gemakkelijk om aan anderen  de les te spellen. Waarbij ze gemakshalve vergeten, dat DeWever continu op de hielen gezeten wordt door het Vlaams Belang. Kijk maar : Annemans neemt zijn voorzitterschap op met de mededeling dat de partij minder grimmig, maar vrolijker zal worden, en wat doet BDW op zijn Nieuwjaars-receptie : hij tovert ’n grimas op z’n gezicht en  belooft zijn mandaat…vrolijk te vervullen……

    Op den duur zou men beginnen denken, dat de schutkring in stand wordt gehouden, louter en alleen met de bedoeling de standpunten van het Vlaams Belang te bevriezen, om daar later zelf stilletjes uit te putten, al naar gelang er geen andere mogelijkheid meer is. Anders gezegd : de Rechtlijnigen zijn hun tijd altijd een stap te ver vooruit. Criminelen pakken in hun portemonnee :  de Sossen zijn nog geen week weg van de macht in Antwerpen, of de politie schiet in gang om een van de strijdpunten van het Vlaams Belang in uitvoering te brengen….

    Compernolio? .

     

    (Get)

    A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

     

     

     

     

     





    11-01-2013, 13:46 geschreven door DIGITHALYS

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!