MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    16-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500493 – ONZE GENERATIE HEEFT NARE EHERINNERIGEN AAN GAS EN VOORAL AAN GASKAMERS

    .

    DINSDAG 15 MAART 2022

    *

    *

    500493 – ONZE GENERATIE HEEFT NARE EHERINNERIGEN AAN GAS EN VOORAL AAN GASKAMERS

    *

    I N H O U D

    Zijn eigen graf delven? Hoezo?

    Maar kijken we wel – met gezond verstand - om ons heen, er gebeurt niets anders. Is het niet door oorlog en geweld, dan is het om wille van de Poen.

    Zowel gas als olie, d.i. voornameliijk PIETROL, alles zonder maat noch getal opgepompt en de aarde rond versspreid. Tegen klinkende munt! Zonder te kijken naar morgen. En al zeker zonder om te kijken naar de gevolgen….

    Na ons, de Zondvloed!?!!

    Als de Mensheid ooit nog eens ‘van ’n kale ri!es zal thuiskomen’? Daar hoeft zelfs geen tekeningetje bij. Zie de ‘Gaswinningen’ in Groningen bij de Noorderburen. Het kon niet op. Tot de grond verzakte en de huizen instorttten.

    Uit mijn (luister)boekrn van de Braille Liga kwam ik gisterren te weet, dat het gezegde van ‘een kale ries thuiskomen dateert uit 1436, de Bourgondisnche Tijd en is het verhaal dat de Vlamingen, als hulpleger van de Engelsen, er maar niet in slaagen KLAES      (Calais) op de Fransen te veroveren en dan maar de pijp an Maarten gaven en zonder meer huiswaarts keerden. Ze kwam dus van een Kale reis terug…

    Goed om weten voor mij persoonlijk, want de feiten dateren precies van 500 jaar voor mijn geboorte….

    http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    *

    15-03-2022

    GASVRIJ

    *

    Gisteravond en deze nacht was er dan het reeds langer aangekondigd overleg van de federale regeringstop over het o.m. betaalbaar houden van de energie. Daar deze vergadering bij het posten van deze blog nog niet was afgelopen, wordt dat waarschijnlijk iets voor morgen.

    Ondertussen is het wel duidelijk dat we hoe dan ook van het gas vanaf moeten zien te geraken. De bestaande kern reactoren vervangen door gascentrales was een slecht idee, alleen al omdat die gascentrales extra CO2-vervuilend zijn en vooral geld kosten als ze niét werken. Door de oorlog in Oekraïne en de afhankelijkheid van Rusland is het invoeren van gas alleen maar twijfelachtiger geworden. Daarbij komt nog dat er vorige week een internationaal rapport circuleerde dat uitwees dat het transport van gas, met schepen, maar vooral via pijpleidingen over land, nog een bijkomend nadeel heeft. Tijdens dat transport verliest het nl heel wat methaan, dat nog veel meer vervuilend is dan CO2 en er in feite voor zorgt dat gas-centrales, als we alle kosten in aanmerking brengen, zelfs nog duurder zou zijn dan een steenkoolcentrale. Ophouden met die handel, dus.

     Gas en petroleum zal Europa altijd moeten invoeren, elektriciteit kan het zelf maken met de duurzame energie van wind en zon, maar ook met de kerncentrales die we al hebben en die later hopelijk kunnen vervangen worden door een nieuwe generatie die veiliger zal zijn én door waterstof waarvan de aanmaak nu nog te duur is, maar waar men ook aan werkt.

    ---

    In de marge van bovenstaande nog dit:

    In een van mijn vorige blogs ter zake had ik al geschreven dat het ombuigen van het Russisch gas naar China nog 5 jaar kon duren vóór die pijpleiding naar China klaar zou zijn en dat die dan nog maar een capaciteit zou hebben van 1/5de van wat nu naar Europa gaat. Met de olie zal het niet veel beter verlopen. Die verschepen naar Azië zou 45 dagen in beslag nemen, naar Europa slechts 5. ٕ

    14 MAART. HISTORISCHE DAG: EEDVERBOND DER EDELEN (‘SLECHTS GEUZEN’) OPGERICHT

    **

    Vandaag - 14/03/2022 Luc Pauwels

    *

    Elk jaar   In Albanië Lentedag (Dita e Verës). Jaarlijks op 14 maart ten tijde van de lentemaan wordt dit traditionele, eeuwenoude en heidense feest gevierd. Sinds 2004 is dit bovendien een officiële feestdag in Albanië. ‘Dita e Verës’ is een familiefeest dat al op de voorgaande avond begint. Er wordt ‘ballakume’ (een zoet nagerecht) gegeten en gras, symbool voor nieuw leven, op hoofdkussens gelegd. De volgende dag wordt er gezamenlijk gegeten, bij voorkeur in de buitenlucht.

    Voor ballakume heb je nodig: 500 gr suiker, 500 gr boter, 1 kg maïsmeel en 8 eieren. Traditioneel wordt dit in een koperen kom gemaakt en mag er alleen met houten lepels in worden geroerd. Bereiding: smelt de boter en klop samen met de suiker tot een wit mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Blijf roeren en voeg beetje bij beetje het maïsmeel toe. Bak op bakplaat of in bakblik ca. 25 minuten op 170 °C in de oven.

    -

    ++2003 De Westerschelde tunnel tussen Terneuzen en Ellewoutsdijk wordt geopend. Het is met 6,6 kilometer de langste tunnel voor het wegverkeer in de Benelux. De veerdiensten over de Westerschelde worden opgeheven.

    1991   Op 14 maart 1991 beslist een Britse rechtbank dat zes mannen onterecht veroordeeld zijn, op verdenking van IRA-activiteiten en voor de aanslagen op twee pubs in Birmingham in 1974. De Zes van Birmingham (Birmingham Six) waren in 1974 gearresteerd en veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hugh Callaghan, Patrick Hill, Gerard Hunter, Richard McIlkenny, William Power en John Walker worden direct vrijgelaten. De strijd voor hun onschuld is met name gevoerd door Labour-parlementslid Chris Mullin. Toen uit zijn onderzoek bleek dat bekentenissen die zij hadden afgelegd met geweld waren afgedwongen, konden de rechters niets anders. Deze zaak staat niet alleen. In 1989 werden de Guildford Four en eind 1991 de Maguire Seven op soortgelijke gronden vrijgelaten. De Birmingham Six krijgen in 2001, tien jaar (!) na hun vrijlating, een vergoeding van £ 840.000 tot £ 1,2 miljoen toegewezen.

    vandaag

    Zita van Bourbon-Parma (1892-1989)

     

    1989   Overlijden in Zizers (Zwitserland) van Zita van Bourbon-Parma (96), de laatste keizerin van Oostenrijk en de laatste koningin van Hongarije. Na de val van de monarchie (1918) kreeg ze verblijfsverbod in haar land. Ze zal er pas in 1982 terug binnen mogen, na een interventie van de Juan Carlos, de koning van Spanje. Bij haar overlijden krijgt ze in Wenen een staatsbegrafenis en wordt ze bijgezet in de Kapucijner Crypte (Kapuzinergruft), waar sinds 1633 alle Oostenrijkse Habsburgers rusten.

     

    1974   Een nieuwe Frans-Vlaamse vereniging wordt opgericht. Ze heeft zowel een culturele als een milieudoelstelling. Publicatie in de Journal Officiel de la république française: ‘Déclaration à la sous-préfecture de Dunkerque. Hekkerschreeuwen (cris de l’ensorcellement). Objet : maintien et développement du patrimoine culturel et artistique flamand sous toutes ses formes, ainsi que la défense du patrimoine naturel de la Flandre. Siège social : 42, rue Carnot, 59114 Steenvoorde’. De initiatiefnemers zijn Jean Paul Sepieter en Wido Bourel.

     

    1939   Slowaakse nationalisten verklaren hun land, Slowakije, onafhankelijk van Tsjechië. Wel wordt Slowakije een vazalstaat, eerst van nazi-Duitsland, daarna – ongewild herenigd met Tsjechië – van de Sovjet-Unie. Pas op 1 januari 1993 splitst Tsjecho-Slowakije zich opnieuw, vreedzaam en in onderling overleg, en kunnen Tsjechië en Slowakije weer elk hun eigen weg gaan.

    vandaag

     

    Buste van kolonel Louis Chaltin (1857-1931) in Elsene

     

    1933   Overlijden in Ukkel van kolonel Louis Chaltin (75), koloniaal pionier die in Kongo deelnam aan de strijd tegen de Arabische slavenhandelaars.

     

    1918   In Utrecht, grote betoging tegen de Belgische annexatieplannen van Zeeuws-Vlaanderen, Nederlands Limburg en het Groothertogdom Luxemburg.

     

    1912   Geboorte in Kruibeke van Arthur De Bruyne, Vlaamse geschiedschrijver. Hij was tot eind 1964 leraar voor doven en spraakgestoorden in Antwerpen. Daarna werd hij hoofd van de pers- en documentatiedienst van Kerk in Nood-Oostpriesterhulp van pater Werenfried van Straaten in Tongerlo, en in de periode 1978-1981 van haar internationale informatiedienst in Königstein im Taunus (Hessen). In zijn jeugd was Arthur De Bruyne actief in het Diets Jeugdverbond (DJV) en hoofdredacteur van De Blauwvoet. Tijdens de oorlog was hij lid van het Vlaams Nationaal Verbond (VNV), daarna medeoprichter van het Vlaams repressie-weekblad Rommelpot en medewerker aan Het Handelsblad, De Vlaamse Linie, ’t Pallieterke, Het Pennoen, De Standaard, Gazet van Antwerpen en andere bladen.

     

    Onder zijn talrijke vulgariserende historische boeken waren er een aantal die hoge oplagen haalden: De Boerenkrijg (1948), De Guldensporenslag (1952), Eamon de Valera en de Ierse republiek (1954), Hendrik de Man – Cyriel Verschaeve (1969), Trouw (1973) De kwade jaren (in vijf delen, 1971-1976) en Sinn Féin (1969).

     

    De Bruyne maakte vooral naam door de journalistieke kroniek over het Vlaams-nationalisme en de oorlogsjaren die hij sinds 1956 publiceerde in ’t Pallieterke onder de schuilnaam van E. de V. Door zijn werk heeft De Bruyne in belangrijke mate bijgedragen tot de naoorlogse continuïteit van het Vlaams-nationalisme.

    De Bruyne heeft ook twee wetenschappelijke werken van lange adem op zijn naam. Deze twee biografieën, het genre dat zijn voorkeur wegdroeg: Joris van Severen, Droom en Daad (1961) ‘was baanbrekend en blijft een waardevolle biografie van de leider van het Verdinaso’, aldus Lode Wils. Hetzelfde geldt voor Lodewijk Dosfel 1881-1925. Kultuurflamingant, aktivist, nationalist (1967). Beide werken beleefden verschillende heruitgaven. De Bruyne heeft ook jarenlang gewerkt aan een derde grote biografie over Jules Charpentier. Afgezant van de Frontbeweging, maar was niet meer fit genoeg om zijn rijke documentatie te verwerken tot een afgerond werk.

    Arthur de Bruyne was de vader van zeven kinderen, waaronder graficus en kunstschilder Joost de Bruyne (1944-1976), componist en pianist Koen de Bruyne (1946-1977) en zanger en liedjesschrijver Kris de Bruyne (1950-2021). Een broer van hem was Volksunie-politicus Hector de Bruyne.

     

    1900   De Nederlandse botanicus Hugo de Vries brengt de erfelijkheidswetten van Mendel opnieuw onder de aandacht.

     

    1883   Overlijden in Londen van Karl Marx (64). Drie dagen later wordt hij begraven op Highgate Cemetery.

    1566   Oprichting van het Eedverbond der Edelen, belangrijkste orgaan van de strijd tegen Spanje. De ontevreden edelen komen voor het eerst bijeen te Brussel in het paleis van Floris I van Pallandt, heer van Culemborg, Gulik en Burg-Reuland. In deze laatste plaats, een Duitse gemeente die in 1920 door België werd geannexeerd, bevindt zich zijn praalgraf.

    1517   De stad Enschede (Overijssel) wordt vrijwel geheel verwoest door een grote stadsbrand. Alleen de beide stadspoorten en de kerk blijven overeind.

    OEKRAÏNE: KOUDE OORLOG II OF WERELDOORLOG III

    **

    Oekraïne: Koude Oorlog II of Wereldoorlog III

      

    Guy Verhofstadt in Kiev tijdens de revolte van 2014.

    Zijn we niet weer aan het slaapwandelen?

    *

    Commentaar - 16/03/2022 Koen Tanghe

    -

    ‘Wie zijn geschiedenis niet kent, is gedoemd haar te herhalen.’

    George Santayana (1863-1952)

    Poetin is gek geworden, terminaal ziek, een nieuwe Hitler (‘Putler’) of een ordinaire bandiet. En de NAVO of het Westen hebben niks te maken met de oorlog in Oekraïne. Dat is zo’n beetje de rode draad in veel analyses die dezer dagen de revue passeren.

     

    Poetin moge dan wel een onguur figuur zijn, maar dat het Westen niks te maken zou hebben met het geweld in Oekraïne is ook onzin. Voor conservatieve Russen als hij is het ondenkbaar dat de oude Oekraïense toegangspoort tot het heilige Russische rijk westers zou worden.

    Met ronduit dwaze uitspraken als ‘Oekraïne is van ons’ (Von der Leyen) blijft het Westen olie op een inmiddels laaiend vuur gooien

    Met ronduit dwaze uitspraken als ‘Oekraïne is van ons’ (Von der Leyen) blijft het Westen olie op een inmiddels laaiend vuur gooien.

    Het einde van de geschiedenis

    Na de val van de Berlijnse muur en het verrassend vlot openschuiven van het IJzeren Gordijn was het de bedoeling dat heel de wereld als een blok zou vallen voor ons ‘superieur’ model van de liberale en democratische rechtsstaat (aldus Francis Fukuyama in zijn boek Het einde van de geschiedenis en de laatste mens). Helaas dachten en denken grote delen van die wereld daar anders over. Zou het in dit verband toeval zijn dat het World Trade Center in 1993 al een eerste keer aangevallen werd door islamitische terroristen?

    Een smeulend vuurtje

    Het post-1989 triomfantalisme van het Westen en de erbij horende assertieve (neoconservatieve) attitude in het Midden-Oosten waren in elk geval slechts olie op een al veel langer smeulend vuur. Er ontstond in de islamitische wereld met name al in de negentiende eeuw een virulente, fundamentalistische reactie tegen de oprukkende verwestersing en het vernederende kolonialisme.

    Het zou deze eeuw uiteindelijk uitdraaien op het Al Qaeda van Bin Laden, 9/11 en de vreselijke IS-karikatuur van een islamitische, antiwesterse staat.

    Japan

    Ook andere culturen reageerden negatief op de verwestersing van hun wereld. Japan deed ooit zelfs voor bijna drie eeuwen de deur op slot voor het opdringerige Westen. (Het ging over tot de sakoku, de isolationistische politiek van het Tokugawa-sjogoenaat.)

    Nog in 1970 pleegde de door David Bowie bewonderde extreemrechtse schrijver Yukio Mishima rituele Japanse zelfmoord (seppuku) uit protest tegen de verwestersing van Japan.

    Ook al was hij zelf verwesterd: hij reisde in Europa en hij sprak Engels. Hij richtte eerder zelfs zijn eigen militie op en probeerde het Japanse leger aan zijn kant te krijgen. De keizer, ooit omschreven als een ‘fort tegen de verwestersing’, moest in ere hersteld worden en Japan moest weer een imperium hebben, zoals voor de Tweede Wereldoorlog.

    De toenmalige eerste minister van Japan noemde hem een gek en de mainstream media veroordeelden hem unisono. Een significante minderheid van de Japanners toonde echter enig begrip voor zijn gedrag.

    Rusland

    Bij gebreke aan boeken over, of onderwijs in, de rijke geschiedenis van averse reacties op de verwestersing van de wereld, weten weinigen dat er ook in Rusland nog altijd een anti-westerse stroming bestaat. Het land werd nochtans al sterk verwesterd in de achttiende eeuw, onder Peter de Grote en Catharina de Grote. Maar dat ging ook daar niet zonder slag of stoot. In de negentiende eeuw bleef er vervolgens discussie bestaan tussen slavofielen en meer westers gezinde Russen.

    Al in 2018 waarschuwde de Russisch-Amerikaanse journalist Vladimir Pozner ervoor dat anti-Amerikaanse gevoelens in Rusland hoogtij vierden

    Het hoeft niet te verwonderen dat het smeulende vuur van die antiwesterse slavofilie opgepookt werd door het vernederende einde van de Koude Oorlog en het daaropvolgende blinde westerse triomfantalisme.Al in 2018 waarschuwde de Russisch-Amerikaanse journalist Vladimir Pozner ervoor dat anti-Amerikaanse gevoelens in Rusland hoogtij vierden en dat de situatie zelfs ronduit angstaanjagend was.

    Poetin

    Poetin is dus minder een (gek of crimineel) buitenbeentje dan we vanuit het Westen geneigd zijn te denken. In tegenstelling tot de communisten van weleer past hij in die oude slavofiele traditie. Het is in dit verband geen toeval dat hij, als een echte tsaar en overtuigde christen, een symbiotische relatie heeft met de orthodoxe Kerk. Of dat hij zeer in zijn schik was toen Henry Kissinger hem vergeleek met een figuur uit de romans van Dostojevski. Die gevierde schrijver was immers ook een vurige slavofiel.

    Zoals Mishima kende Dostojevski Europa goed, maar hij wantrouwde het. Zijn vier voornaamste werken (Schuld en boete, De idioot, Duivels en De gebroeders Karamazov) zijn dystopische waarschuwingen voor wat zal gebeuren indien Rusland niet terugkeert naar haar pre-Peter de Grote-wortels. Een en ander verklaart waarom Poetin het ‘assertieve’ gedrag van de NAVO en de EU zo problematisch vindt en waarom hij het gevaar van de NAVO overschat: dit legitimeert zijn aversie jegens het arrogante Westen.

    De Mishima van Rusland

    Je zou hem zelfs de Mishima van Rusland kunnen noemen: zijn afkeer zit dieper dan die van de communisten van weleer. Al diende hij geen leger voor zijn antiwesterse kar te spannen: het stond daar al en diende enkel opgekalefaterd te worden.

    waar velen hem gek verklaren, zijn er ook veel Russen die hem steunen, waaronder ook hoogopgeleiden

    Oproepen tot het in ere herstellen van de tsaar was al evenmin nodig: hij kon zichzelf kronen tot een nieuwe tsaar. Nog een parallel: waar velen hem gek verklaren, zijn er ook veel Russen die hem steunen, waaronder ook hoogopgeleiden.

    Kernwapens

    Net zoals Mishima dreigt ook hij bovendien tot het uiterste te gaan. Waar Mishima voor de Japanse zelfmoord bij uitstek ging, is Poetin fan van het oude Russische gezegde dat voor een authentieke (niet-westerse) Rus zelfs de dood mooi is. Een en ander zou kunnen impliceren dat hij zijn toevlucht neemt tot het inzetten van kernwapens. Iets wat volgens een in 2020 gepubliceerd document mag, louter om een escalatie van een militair conflict te verhinderen.

    Hij zou daar met name voor kunnen kiezen indien hij helemaal in een hoek gedrumd wordt. Bijvoorbeeld doordat het Westen zijn inkomsten uit olie en gas helemaal drooglegt (en zijn riante goudreserve bevriest) en er chaos uitbreekt in Rusland wegens hyperinflatie.

    Pearl Harbour

    Er is een historisch precedent: Japan koos in 1941 voor een krankzinnige aanval op Pearl Harbour nadat de Verenigde Staten het land een olie-embargo oplegde. Al was dat maar een culminatie van een ouder antagonisme. Want al ettelijke decennia eerder ging Japan, uit vrees zelf gekoloniseerd te worden, de imperialistische toer op. Met een nieuw, maar dit keer offensief ‘sakoku’.

    De ezel en de steen

    Lang voor de inval waarschuwden sommigen er trouwens al voor dat het westerse geflirt met ‘Ruslands’ Oekraïne zou leiden tot de vernietiging van dit land.

    Liberale EU-brulboei Verhofstadt stond toen op de eerste rij. Het verhindert de man natuurlijk niet om opnieuw de brulboei uit te hangen (precies zoals Fukuyama opnieuw het einde van de geschiedenis voorspelt). Ook al zijn er ook nu weer wijzere mensen die waarschuwen voor de houding van de EU en/of het Westen.

    ‘Quite terrifying’, noemde de historicus Nicholas Mulder ze zelfs. En dat was voor de recente verklaring (en de Russische reactie erop) van hetzelfde Versailles waar ongeveer honderd jaar geleden het vernederende Verdrag gesloten werd dat mede aan de basis lag van de Tweede Wereldoorlog. O ironie…

    Koen Tanghe

    CENSUUR & BROUCKIE-VRIJE MAAR VRANKX ONAFWENDBARE

    STRICT PERSOONLO-IJKE COMMENTAAR

     *

    Karl Markx in Londen begraven? Val nu dood!!!! Waarom niet in Rome? Of ,nog beter. In Jeruzalem, in de H. Grafkerk. Die staat toch leeg!!!

    Andere keok is het tweede artikel in Doorbraak. Daar word zelf ik stil van. What’s next? Heb rt geen woorden voor. Nu niet, e zelfs niet in het uur van onze dood. Amen

    Tenzij misschien het lichtpuntje van wat écht verbindt….:

    de zo even vermelde H. Grafkerk van de Verrezen Christus? Iets wat zou neerkomen op de morele heropstanding van het Westenrn meteen garant staat voot de Vrede?

    En wat doen we dan met het Gentse Liegebeest? Verder knijpen en doordrukken tot het helemaal blauw is.

    Zou er later vog plaats vrij zijn naast Merkx?

    Nog liever in Laken, bij de rest van de laasten der Cobuirgers.*

    *

     Digithalys



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!