MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    11-08-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500625 – U?CLE SAM, HERBOREN ALS DE BID- SPRINKHAAN

    DINSDAG 10 AUGUSTUS 2021

     

    *

    500625 – U?CLE SAM, HERBOREN ALS DE BID- SPRINKHAAN

    *

    *

    I N H O U D

     

    Echt als een uit het Schimmenrijk opgeduikelde S.S. uit H., gekend als de Rode Kanaalduiker, zien we nu ook in De Nieuwe Wereld het al lang ter ziele gegane RODE IDEEL de kop opsteken. ‘To have or not to have the money, that’s not the question’….

    -

    De verloren USA-NAVO veroverings-oorlog in Afghanistan, de onmensdelijk wrede oprukkende TALIBAN: what matters. Joe Biden doet dus wat alle roemloos Verslagen Leiders ter wereld ooit deden: de aandacht afleiden.

     

    *

    HER-VERDELINGS AGENDA: BIDEN KRIJGT STEEDS MEER VORM

    *

    Amerikaans president Joe Biden. ©Photo

    *

    Vandaag om 18:00

    *

    *

    Na $ 1.900 miljard corona-stimuli pompen de VS nu ook 1.000 miljard in hun infrastructuur. Dit najaar plant president Joe Biden zelfs 3.500 miljard aan sociale initiatieven. Zijn hervormingssucces doet echter ook budgettaire vragen rijzen.

    -

    Een zeldzame partij-overschrijdende meerderheid in de Amerikaanse Senaat heeft dinsdag ingestemd met 1.000 miljard dollar investeringen in infrastructuur. Behalve alle 50 Democraten zetten ook 19 van de 50 Republikeinen het licht op groen voor een hoognodige inhaal-beweging van 's lands HARDWARE.

    -

    De essentie   De Amerikaanse Senaat zet het licht op groen om 1.000 miljard dollar te investeren in wegen, bruggen, spoorlijnen, breedband internet en groene energie.

    Democratisch president Joe Biden wil dit najaar nog eens 3.500 miljard dollar pompen in beter onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en integratie.

    De voorbije twee decennia is de Amerikaanse schuldenlast gestegen van 54 naar 132 procent van het bbp, waardoor het schuldplafond andermaal verhoogd moet worden.

    De Verenigde Staten etaleren zich graag als een lichtend baken voor technologische innovatie en weldadig leven. Wie wel eens door het land reisde, weet dat de realiteit vaak pijnlijk anders is. Duizenden Amerikaanse wegen, bruggen en spoorlijnen verkeren in deplorabele, onveilige toestand na decennia van gebrekkige renovatie en overmatig gebruik.

    Ook water- en elektriciteitsvoorzieningen falen steeds meer, net als riolen, dammen en dijken. Internetverbindingen op het platteland lijken soms lichtjaren verwijderd van Silicon Valley. Steeds extremere weersomstandigheden leggen die pijnpunten nog meer bloot.

    Drietraps raket

    Eigenlijk wilden de Democraten van president Joe Biden 2.250 miljard dollar vrijmaken voor infrastructuurwerken. Om de nodige Republikeinse stemmen te ronselen werd dat beperkt tot 550 miljard - de overige 450 miljard betreft de facto eerder goedgekeurde financiering. Niettemin geldt het plan als een nieuw wetgevend succes voor Biden, dat populair is bij kiezers van beide partijen.

    Behalve een grondige update van het transport netwerk komen er miljarden vrij voor de verdere uitrol van breedband internet. Nutsvoorzieningen worden verbeterd, bescherming tegen natuurrampen krijgt prioriteit. Gezinnen en bedrijven worden ook geholpen bij de reconversie naar groene energie, waarbij onder meer elektrische wagens gepromoot worden.

    -

    Legt ‘biden-omics’ de economie in nieuwe plooi?

     

    Bovendien is dit nog maar de tweede fase van een even ambitieuze als transformatieve drietrapsraket waarmee Biden de maatschappelijke ongelijkheid, armoede en klimaat uitdagingen wil tackelen. In maart loodste hij al voor 1.900 miljard dollar aan corona stimuli door het parlement. De meeste Amerikanen kregen eenmalig een cheque van 1.400 euro. Kinderbijslag en werkloosheids uitkeringen werden verhoogd, noodlijdende bedrijven kregen een gulle helpende hand.

    Great Society

    Maandag schetste Biden de contouren van het slotstuk van zijn 'Build Back Better'-agenda: nog eens liefst 3.500 miljard wil hij pompen in 'menselijke infrastructuur'. Door fors extra te spenderen aan onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en integratie kan Biden zo de grootste sociale hervormer worden sinds zijn partijgenoot Lyndon B. Johnson in de jaren 60 de 'Great Society' vormgaf.

    " Dit is een socialistische shopping lijst. Onze Democratische collega's lijken het de moeite waard te vinden dat de visie van Kameraad Bernie Sanders onze kinderen en kleinkinderen opzadelt met een enorme factuur. "

    Mitch McConnell

    Republikeinse Senaatsleider

    Op de Democratische wenslijst staan onder meer gratis kleuter- en hogescholen. Studenten uit armere gezinnen zouden meer subsidies krijgen, kinderopvang en thuiszorg voor bejaarden worden uitgebreid. Ruim 330 miljard zou worden vrijgemaakt voor betaalbare woningen, en nog eens honderden miljarden voor ecologische initiatieven. Er moeten strengere arbeidswetten komen die werknemers beter beschermen. En Biden wil in het plan zelfs de omstreden regularisatie van miljoenen illegale migranten laten opnemen.

    Ontsporende schuldenlast

    Krijgt hij ook dit pakket dit najaar door het parlement? Best mogelijk, al zal dat dit keer zonder Republikeinse steun zijn. Senaatsleider Mitch McConnell hekelde maandag al 'de socialistische shoppinglijst' van Bidens activistische linkervleugel. Omdat het een begrotingsinitiatief betreft, zou Biden het plan echter kunnen doordrukken via de labyrintische Senaatsregel van 'budget reconciliation'. Daarbij volstaat een simpele meerderheid van alle 50 Democraten, aangevuld met vicepresident en Senaatsvoorzitster Kamala Harris.

    Het partijfront intact houden wordt wel niet makkelijk. Behalve Republikeinen stellen ook tal van gematigde en rechtse Democraten zich steeds meer vragen bij de ontsporende Amerikaanse schuldenlast. Die bedraagt nu zo'n 28.500 miljard dollar, of 132 procent van het bbp. Twee decennia geleden - voor de geldverslindende oorlogen in Irak en Afghanistan, de economisch desastreuze krediet- en corona crisissen, de massale belastingenverlagingen van Donald Trump en de renaissance van Big Government onder Biden - was dat nog maar 54 procent.

    132

    procent

    Na twee decennia van geldverslindende oorlogen in Irak en Afghanistan, economisch desastreuze krediet- en coronacrisissen, massale belastingenverlagingen van Donald Trump en de renaissance van Big Government onder Joe Biden is de Amerikaanse staatsschuld gestegen van 54 naar 132 procent van het bbp.

    -

    Enerzijds boosten Bidens stimuli het economisch herstel, dat intussen de corona schade uitgewist heeft. Anderzijds botsten de VS weer eens tegen hun wettelijke schuldenplafond. Minister van Financiën Janet Yellen riep al meermaals het parlement op dat te verhogen, maar de Republikeinen weigeren dat voorlopig. Echt hard zullen ze dat dreigement niet maken. Als de VS hun schuldverplichtingen niet nakomen, wacht een ongeziene mondiale crisis. Maar Bidens manier om zijn enorme sociale agenda te financieren stemt hen evenmin inschikkelijker. Hij wil, zijn herverdelings agenda ter wille, rijke Amerikanen en bedrijven meer belasten.

    Internationaal

    Biden krijgt infrastructuurplan van 1.000 miljard dollar door Senaat

    De Democraten en Republikeinen in de Amerikaanse Senaat scharen zich achter een investeringsplan van 1.000 miljard dollar om de verouderde infrastructuur in de VS aan te pakken. Dat is een opsteker voor president Joe Biden.

    Europa

    Biden legt Wit-Rusland nieuwe sancties op

    De Verenigde Staten kondigen maandag verschillende sancties af tegen Wit-Russische functionarissen, bedrijven en entiteiten. Daarmee verhogen ze de druk op het autoritaire regime van Aleksandr Loekasjenko.

       Jan van Hessche

    *

    TIP

    De hoofdpunten van vandaag, leest u in De Tijd Avond.

    Uw dagelijkse round-up van de actualiteit.

     Elke dag (ma.-vrij.) via e-mail - Uitschrijven in één klik

     

     *

    *

    *

     DE AFBROKKELING

    *

    Wat volgt er als alles weg is?

    Het wereldwijde kapitalistische bouwwerk begint sneller dan ooit tevoren af te brokkelen – en staat nu op het punt volledig te verdwijnen. Wat volgt erna?

    *

    *

    ‘Alles wat solide is, vervliegt in de lucht’. Je kan deze boude voorspelling van Karl Marx parafraseren met ‘alles wat bestaat, zal ooit vergaan’. In meisjes’poëziealbums (bestaan dié nog wel?) schreef men het al: bloemen verwelken, schepen vergaan…

    Met de automatisering van de arbeid, de virtualisatie van het geld, het verdwijnen van klassen-gemeenschappen en de bijbehorende klassenstrijd, de opkomst van immateriële, intellectuele arbeid, begint het wereldwijde kapitalistische bouwwerk sneller dan ooit tevoren af te brokkelen – en staat het nu op het punt volledig te verdwijnen.

    *

    *

    Maar wat komt daarna?, filosofeert Slavoj Zizek. Hoe kunnen er tegen een achtergrond van voortdurende sociaal-technologische omwentelingen nog authentieke veranderingen plaatsvinden? In een dergelijke context, zo stelt ´i¸ek, kan er geen sprake zijn van een triomfantelijke overwinning, en evenmin van een soort catastrofe dat alom wordt besproken en voorspeld in de media. 'Het kapitalisme desintegreert openlijk en verandert in iets anders. Wij merken deze voortdurende transformatie niet op, vanwege onze diepgaande onderdompeling in ideologie. Er is al een blijvende revolutie op gang gekomen, als een dief op klaarlichte dag. We hoeven alleen maar wakker te worden en dit onder ogen te zien.'

    Cultheld

    Het nieuwste boek van de Sloveense filosoof-socioloog-psychoanalyticus-cultuurcriticus Slavoj Zizek heet dan ook treffend Als een dief op klaarlichte dag: scherp, erg toegankelijk voor de lezer en alomtegenwoordig. Je leest zijn visie op #metoo, de klimaatverandering, de aantrekkingskracht van Donald Trump, de toekomst van de linkse politiek na Bernie Sanders en Jeremy Corbyn…

    Zizek heeft in zijn cultuurkritiek over zowat alles een mening en zijn humoristische, provocatieve stijl maken hem tot een populaire cultheld.

     

    Versplintering

    De post moderne maatschappij heeft haar geloof verloren in een expliciete ideologie, in gezag, religie, traditie, enz. Die overkoepelende rechtvaardiging van de maatschappelijke orde is dood en dit leidt volgens ´i¸ek tot maatschappelijke desintegratie. Godsdiensten zijn bijvoorbeeld systemen die in vroegere culturele fasen zijn ontwikkeld als aanpassingsmechanismen om het hoofd te bieden aan de morele en sociale problemen van die tijdperken, zegt ook emeritus-hoogleraar Robert Cliquet hier op Doorbraak. In veel opzichten zijn zij echter niet langer aangepast door hun sterke ‘in-group’-gerichtheid, terwijl de wereld steeds meer geglobaliseerd raakt. Ook Zizek toont aan dat door zich blind te staren op identiteitspolitiek, links steeds verder versplintert in kleine groepjes. Terwijl de wereld steeds meer globaliseert, zie je bij links een fragmentarisering: feminisme of ecologisme of bio-ethiek...

    De therapeut van onze samenleving

    In deze nieuwe bundel, heeft Zizek het ook over de Big Tech en hoe de afgelopen jaren de technisch-wetenschappelijke vooruitgang onze wereld bijna onherkenbaar veranderd heeft. En hoe wij dat accepteren.

    Urgent als altijd belicht Als een dief op klaarlichte dag de nieuwe gevaren en de radicale mogelijkheden die de technologische en wetenschappelijke vooruitgang van vandaag met zich meebrengt, en de opwindende gevolgen voor ons allemaal. Als een ware psychotherapeut slaagt Zizek er telkens in om vastgeroeste denkwijzen bloot te leggen.

    Deze week bieden wij u dit opmerkelijk boek aan als ons Boek van de Week.

     

    Bestel hier uw exemplaar: de verzendkosten nemen wij graag op ons.

     

     

    CORONA & CENSUUR

    VRIJE COMMENTAAR

    *

    Het zijn harde woorden voor harde waarheden..

    “Terwijl de wereld steeds meer globaliseert, zie je bij links een fragmentarisering: feminisme of ecologisme of bio-ethiek”...

    -

    Ach, een regelmatige evenwichtige rondblik op zowel de Oide, de Nieuwe als de Vernieuwde Wereld, belet niet dat er steeds minder aandacht gaat bij alle Volkeren naar het Opperwezen die wij, Christenmen gedenken, iedere keer we het Kruisteken slaan.

    In de Naam des Vaders (=het zijn zelf), des Zoons (=resultaat van dat ‘zijn’) en van de H Geest (= de intelligentie die het heden met zowel het heden, de toekomst als met het verleden, verbindt.)

    Een beter woord voor HET LEVEN ZELF is er niet te vinden. Tenzij in de Srerren.

    Dep gratias.

    *

     

     

    Digithalys

     





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!