MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    04-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.35 - HET VRIJDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT ALEA JACTA EST IN LAEKEN MAAR DAAR IS MEER OP DEZE WERELD. DE ‘BEVFRIJDING’ OP 4 SEPTEMBER 1944 – DE RUSSISCHE VREDE – MAAR BOVENAL DE ECONOMISCHE HEROPLEVING DER ZUIDELIJKE NEDERLANDEN.

    .

    235 - HET VRIJDAGSE DOORDEWEEKSE ONTBIJT

    *

     

    *

    VRIJDAG 4 SEPTEMBER 2020

    *

    Op deze dag in 1944 dropen de laatste restjes van de Duitse Nationaal Socialisten met de staart tussen de poten, af. Na ietske meer dan vier jaar – voor ons alller welzijn – van uitbuiting en verraad. Typisch Links dus… Het zal meer dan 50 jaar duren voor de Fflminganterie terug op het goede spoor zat. Gegokt op de zgz “Flmenpolitk” van de gweldenaars en verloren….

    In het Ieperse

    -

    Ook nu komt de Bevrijding opnieuw uit die landen. Hongarije, Polen, slocakije, enz, zelfs het Oude Tsarenrijk, allemaal volkeren die volop de buik vol hebben van elke Rode Heimsleer. Zo progressief als die zich onder de banier van de GGGD maar voordoet.

    Tja, de aarde draait nu eenmaal van Oost naar West, van Links naar Rechts dus.

     

    *

    *

    SLOVAAKS PARLEMENT ZET BELGIË TE KIJK

    Vandaag om 05:31

    *

    Slovaaks parlement zet België te kijk. Terwijl in België alle bevoegde instanties naar elkaar wijzen, spaart Slovakije geen van hen. Het veroordeelt ‘de onmenselijke behandeling’ van Jozef Chovanec en het ‘fascisme’ bij onze politie. Europees commissaris Reynders moet tussenkomen, vindt het land. De dood van de Slovaakse aannemer Jozef Chovanec is niet langer een louter Belgische of Slovaakse maar een Europese aangelegenheid. Het Slovaakse parlement keurde gisteren unaniem een resolutie goed

    **

    *


    CD&V-VOORZITTER COENS WIL VIVALDI-GESPREKKEN EEN KANS GEVEN: "ALS WE PROGRAMMA KUNNEN REALISEREN, WAAROM NIET BESTUREN?"

    CD&V-voorzitter Joachim Coens heeft in "Terzake" gemeld dat als CD&V haar programma kan realiseren, de partij mee kan stappen in een federale regering met de paarsgroene partijen. "We zijn niet het aanhang-wagentje van een andere partij. We willen voor de inhoud gaan en als we samen met de paarsgroene partijen ons programma kunnen realiseren, dan kunnen we besturen", aldus Coens.

    J

    Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open VLD) voert momenteel verkennende gesprekken om een coalitie met socialisten, groenen, liberalen en CD&V (en dus zonder de N-VA) op de been te brengen, de zogenoemde "Vivaldi-coalitie". Vrijdag brengt hij verslag uit bij de koning over de voortgang van zijn opdracht.

    CD&V-voorzitter Joachim Coens zegt in "Terzake" dat zijn partij bereid is om het gesprek over zo'n coalitie aan te gaan. "Wij zijn niet het aanhangwagentje van iemand of van een andere partij. Wij zijn CD&V. De keuze wordt ofwel besturen ofwel oppositie. We zijn van geen van beide bang", aldus Coens.

    Bekijk het gesprek met Joachim Coens uit "Terzake"

    https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/09/02/cd-v-voorzitter-coens-wil-vivaldi-gesprekken-een-kans-geven-al/

    en lees voort onder de video.

    **

    *

    NOG EEN LAATSTE PORTIE VIRUSWAANZIN

    We hebben al vaker bericht over de uitwassen van de disproportionele corona-maatregelen, het pestgedrag door politie in burger, de niet zo exacte jojo-wetenschappelijkheid van sommige experts en vooral hun meningen-diarree, de klungelende politici, de hijgende journalisten en hun gretige angstverwekking, de macht van niet-verkozen gouverneurs en de lijdzaamheid binnen de bevolking.

    -

    Toen we deze week een aantal kledingstukken wilden schenken aan onze vaste en betrouwbare liefdadigheids-organisatie kregen we te horen dat het in tijden van corona verboden was om dat materiaal te aanvaarden. Stel je maar eens voor dat er vleugjes virus op de kledij zaten. Hoe ver gaat deze klucht? Moeten behoeftigen dan maar in hun blootje de straat op? Veiligheid über alles.

    -

    In een rust- en verzorgingscentrum waar familie verblijft hoorden we dat de bejaarde residenten vanuit de hoofdgang naar het grote tuinterras een zo’n 2 meter door de cafetaria moeten schuifelen. Gedurende dat stukje is een masker verplicht. Hoe vaak een verstrooid oudje heen en weer moet naar zijn kamer voor dat vermaledijde mondkapje valt niet te tellen. Het personeel moet zich dan weer laten testen om 6 dagen later het resultaat te vernemen. Dan pas wordt bekeken of er een quarantaine vereist is. Van een verdronken kalf gesproken. Het psychisch leed tenslotte van de bewoners in de woonzorgcentra is al uittentreure beschreven, maar het mensonterende schokt telkens opnieuw. Uitspraken zoals ‘Ik voel me als in het gevang’ of ‘Voor mijn part word ik niet meer wakker’ zijn schering en inslag. Je zult tijdens een hittegolf maar op je kamertje gekluisterd zitten bij een temperatuur van 34 graden en dat zonder ventilatie. Op de zender Euronews had men het over het ‘gebroken hart-syndroom’ bij vereenzaamde senioren die zijn afgesneden van het oude normaal.

    -

    We vernamen dat een belangrijk bedrijf in het Antwerpse district Wilrijk bij de werknemers aandringt om niet met vakantie te gaan naar een rode zone-gebied. Wettelijk ben je niet verplicht om je reisbestemming mee de delen aan de werkgever, maar het is wel normaal dat de firma een beroep doet op ieders gezond verstand. Minder normaal is dat de meer exotische arbeiders daar het minder nauw nemen met dat gezond verstand met soms ongezonde gevolgen. Wat vinden experts hiervan?

     

    Op het multimediale platform Café Weltschmerz via YouTube zagen we recent een interview met hoogleraar Filosofie René ten Bos. Hij is de auteur van het boek ‘De Corona Storm. Hoe een virus ons verstand wegvaagde’. Vooral interessant is hoe de beeldvorming in de media een ware paniek veroorzaakte. De impact van de patiënten aan buisjes in een Italiaanse kliniek sloeg velen plat. Met hoeveel van de besmette mensen ging het echter zo dramatisch slecht? Ook het gesprek met hoogleraar experimentele immunologie Pierre Capel die de ‘onnodige’ maatregelen ‘flauwe kul’ vond, bracht de dingen in een breder perspectief. Angst is het grootste gevaar, aldus professor Capel.

    En dan nog de wereld van cultuur. De verzuchtingen zijn terecht maar wanneer zien we de artistieke helden in actie schieten tegen de voor hun sector verlammende maatregelen? Waarom eens niet echt in het verzet gaan zoals in hun geëngageerde theaterstukken? Voer een barricadeproductie op en kijk of de politie de boel stillegt. Het zou er nogal stuiven! Ontstijg als BV je Zoomscherm en bescherm de kunsten die nu al zolang worden gegijzeld door de viruswaanzin. Het voortschrijdend inzicht dat de virologen misschien te ver gingen, de betogingen in Europese hoofdsteden, de klachten tegen absurde regels en middenstand-beschadigende uitspraken mogen tot navolging strekken.

    Marjolein Kempenaere

    XX

    *

    ‘SHINZO ABE WAS VOORAL EEN PREMIER VAN VEEL GOEDE VOORNEMENS’

    03/09/2020 David Geens - Leestijd 3 minuten

    -

    Afgelopen vrijdag kondigde de Japanse premier Shinzo Abe aan dat hij omwille van gezondheids-redenen aftreedt. Dit brengt heel wat teweeg in Japan. Abe is al een hele tijd premier en bovendien ook de partijleider van de Liberaal-Democratische Partij (LDP). De partij schuift nu de huidige kabinetssecrataris Suga naar voor als vervanger van Abe.

    In deze aflevering van Doorbraak radio laten Japan watchers Radboud Molijn en Paul Muys hun licht schijnen op de machtswissel in Japan. Mollijn is Japan-watcher en managing partner bij Global Bridges, een consultancy-bedrijf gevestigd in Amsterdam met een hoop Japanse bedrijven als klant. Muys is auteur van het boek Geen zee te hoog: Japan en Japanners in de 21ste eeuw.

    -

    De ambtstermijn van Abe

    Abe trad in 2012 voor de tweede keer aan als premier. Van 2006 tot 2007 was hij ook al premier. Ook toen moest hij aftreden omwille van gezondheidsredenen. In 2012 kreeg hij dan een nieuwe kans. Dat hij het acht jaar heeft volgehouden is een grote prestatie, vindt Molijn. ‘De premierwissels in Japan zijn over het algemeen heel frequent. Zo zijn er periodes geweest waarin er ieder jaar een nieuwe premier was.’

    -

    Abe heeft het land wel op de internationale kaart gezet

    De relatief lange periode waarin hij aan de macht was heeft voor continuïteit gezorgd. Het is wel opvallend dat hij slechts een deel van zijn ideeën en plannen heeft kunnen waarmaken, zegt Muys. ‘Zo heeft hij een economische relance gelanceerd. Maar door de omstandigheden waarin Japan verkeerde is dat plan niet volledig geslaagd.’ Abe heeft het land wel op de internationale kaart gezet en de band met vele andere landen aangehaald. Het feit dat Abe internationaal zo goed scoort is best opmerkelijk. Abe zelf is vrij conservatief, dus dit ligt niet in de lijn van wat men van hem zou verwachten, zegt Molijn.

     

    https://doorbraak.be/radio/radboud-molijn-en-paul-muys-shinzo-abe-was-vooral-een-premier-van-veel-goede-voornemens/?utm_source=newsletter-2691&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    *

    Het probleem van de sterke vergrijzing

    Een verklaring voor de sterke oriëntering van Abe op het buitenland is mogelijk de vergrijzing en krimpende binnenlandse markt doordat de Japanse bevolking ieder jaar met een half miljoen afneemt. Japan kent bovendien weinig migratie, waardoor de daling in bevolkingsaantal ook niet op die manier wordt gecompenseerd. ‘Abe heeft binnen dit kader voor pragmatische oplossing gezorgd in de vorm van nieuwe wetgeving die hij vlot door het parlement heeft geloodst.’ De vraag is of een andere premier dit even vlot had kunnen doen.

     

    https://doorbraak.be/radio/radboud-molijn-en-paul-muys-shinzo-abe-was-vooral-een-premier-van-veel-goede-voornemens/?utm_source=newsletter-2691&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    XX

    MET DE HAND OP HET HART…’

    Tussen leugens, geheugenverlies en gewone nonchalance

    -

    Acta Sanctorum - 03/09/2020 Johan Sanctorum - Leestijd 6 minuten

    -

    Het was alweer even geleden dat een toppoliticus bij ons nog spitsroeden moest lopen en zich in alle mogelijke bochten moest kronkelen om ‘het’ uit te leggen. Zelfs rusthuisminister Wouter Beke, aan wie Vlaanderen toch een drastische oplossing inzake de vergrijzing te danken heeft, kwam vrij makkelijk weg, onder meer omdat de N-VA niet moeilijk wou doen. Ik vroeg me toen al af waarom.

    JambonVRT NWS

    Concentratie tijdens het debat over de Vlaamse regeringsverklaring. Ook Hilde Crevits is één en al aandacht.

    De onrustige weduwe

    deze Vlaamse regering heeft nooit anders dan in waakvlammodus gestaan

    Het antwoord is onder meer — en dat zei ik al in tempore non suspecto — dat deze Vlaamse regering een onnoemelijke zwakte en besluiteloosheid uitstraalt, en dat alle leden ervan gedoemd zijn om mekaar min of meer te dekken. Met ministers die uit het raam springen om de pers niet hoeven te woord te staan, en een rampzalig coronabeleid, krijgt ‘sterke’ Jan Jambon nu zelfs kritiek uit eigen N-VA-kringen, inclusief van de voorzitter himself: deze Vlaamse regering heeft nooit anders dan in waakvlammodus gestaan. Het beeld van een minister-president die tijdens het debat over de regeerverklaring Angry Birds speelt op zijn GSM, komt deze dagen terug boven water.

    Het is onbehoorlijk om het privéleven van een politicus erbij te sleuren, maar laten we ook niet flauw doen: zou Jambon de voorbije maanden niet met zijn gedachten bij zijn hertrouwplannen en het vooruitzicht van een huwelijksreis naar Toscane geweest zijn? Waarvan hij dus gebruind maar vervroegd moest terugkeren omdat er een oud lijk, genaamd Jozef Chovanec, uit de kast was gevallen. Waarvan de onrustige weduwe uit frustratie Het Laatste Nieuws had gecontacteerd omdat ze na twee jaar op haar vragen nog altijd geen antwoord had gekregen.

    Ik heb de uitgebreide verzameling persberichten en beschouwingen over deze zaak nog eens nagelezen om hier geen stommiteiten te vertellen. Het klopt dat Jan Jambon geen federaal minister van binnenlandse zaken meer is en dus stricto sensu geen verantwoordelijkheid meer draagt, zoals Jan Ghysels betoogt. Het klopt ook dat de huidige (én toenmalige) minister van justitie Koen Geens boter op het hoofd heeft. Het klopt dat dit vooral aantoont wat voor een groezelig maffieus milieu in politie én gerecht nog altijd de dienst uitmaakt (inclusief fascistische groeten, vervalste PV’s, omerta, en meer Italiaanse belcanto). Het klopt zelfs dat hier politieke spelletjes worden gespeeld, waarvan de N-VA overigens ook geen talent kan ontzegd worden.

     

    https://doorbraak.be/met-de-hand-op-het-hart/?utm_source=newsletter-2691&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

    XX

    En Wat Na Navalny?

    Poetin vooral bekommerd om Wit-Rusland

    -

    03/09/2020 Yvan Vanden Berghe - Leestijd 4 minuten

    -

    De anti-Navalny-krachten in Rusland zijn duidelijk aan zet. Onze trouwe lezers herinneren zich nog het relaas over de wat naïeve jonge student Jegor Zjoekov. Die werd tijdens de relletjes rond de samenstelling van de lijsten voor de gemeenteraads-verkiezingen in Moskou op 19 augustus 2019 aangehouden. Hij studeerde er politieke wetenschappen aan de befaamde Economische Hogeschool. Zjoekov was een van de leiders van het verzet tegen de uitschakeling door de overheid van een aantal niet-gewenste kandidaten. Hij werd aangehouden en tot 3,5 jaar voorwaardelijk veroordeeld.

    ‘Gevaarlijke’ studenten en professoren

    Tijdens het proces hield hij een wat verwarde toespraak waarin hij op een scherpe manier het beleid van president Poetin aanklaagde. Hij achtte hem persoonlijk verantwoordelijk voor de armoede en gebrek aan vrijheid in het land. Die rede werd via internet vooral in de studentenwereld verspreid. Het regime reageerde en schafte de afdeling politieke wetenschappen van de Economische Hogeschool, met een aantal ‘gevaarlijke’ professoren, af.

    -

    Zjoekov moest zijn studie afbreken. De vrije radio Ekho Moskvy, waarvoor hij als journalist werkzaam was, ving hem op. Natuurlijk nam hij het voor Navalny op en klaagde hij het regime aan.

    -

    onbekende groepjes die het regime verdedigen

    Reeds eerder kon hij ontsnappen aan een poging om hem te molesteren. Op 30 augustus had hij echter minder succes. Twee vagebonden sloegen hem verrot. Zijn gezicht is zwaar toegetakeld. Men vreest ook voor ernstige hersenschade. Het werk van onbekende groepjes die het regime verdedigen.

    De gevaarlijke cateraar van Poetin

    Maar ook een andere vriend van Poetin en vijand van Navalny, Jevgeni Prigozhin, gaat in de aanval. Deze oligarch met de bijnaam ‘de cateraar’ of ‘de kok’ van Poetin is de oprichter van privémilitie de Wagnergroep die onder andere in Oekraïne optreedt en ook in Afrika actief is.

    -

    Deze gevaarlijke figuur werd zoals ook anderen door Navalny ‘uitgeplozen’. De rechtbanken veroordeelden hem tot zware boetes wegens eerroof en het verspreiden van valse beweringen. Plots moet de directeur van de anti-corruptiestichting van Navalny, de advocate Lyubov Sobal, 460.700 dollar betalen. De stichting bezit dit geld niet en Sobal en andere verantwoordelijken kunnen in de gevangenis terecht komen.

     

    https://doorbraak.be/en-wat-na-navalny/?utm_source=newsletter-2691&utm_medium=email&utm_campaign=Dagelijkse+Dosis+Doorbraak+namiddag

     

    *

    0

    Radio Klara Vast gedraaide plaat.

    Buiten de muzikale Omlijding die precies met de dag religieuzer wodt

    *

    *

    *

    BELGEN POMPEN HONDERDEN MILJOENEN IN INVESTERINGS-REUS

    michael sephiha

    Vandaag om 01:00

    *

    Sausfabrikant Devos & Lemmens was een van de succesvolste participaties van CVC in ‘België’. ©BELGA

    -

    De investerings-reus CVC zet een megafonds op om bedrijven met internationale ambities op te kopen.

    Belgische beleggers uit de Zuidelijke Nederlanden hebben enkele honderden miljoenen euro gepompt in het jongste fonds van de investeringsreus CVC, vernam De Tijd. Die haalde in volle coronacrisis 22,2 miljard euro op. Dat is, ter vergelijking, evenveel als de beurswaarde van de farmagroep UCB.

    -

    CVC heeft ook enkele tientallen Belgische institutionele en familiale beleggers overtuigd in het fonds te stappen. Om wie het gaat, is niet bekend.

    " 22 miljard "

    Met 22 miljard euro gaat CVC op zoek naar overname-doelwitten: bedrijven die willen doorgroeien tot de Europese of internationale top.

    -

    Gewapend met 22,2 miljard gaat CVC op zoek naar overnamedoelwitten: bedrijven met een ondernemingswaarde tussen 250 miljoen en 2,5 miljard euro die de ambitie hebben Europees en wereldwijd door te groeien tot de top.

    CVC Capital Partners

    Oprichting        1981,

    onafhankelijk sinds 1993

    *

    https://www.google.be/search?source=hp&ei=UrVRX6-CH4XVkgXwiZ6ADg&q=CVC+FONDS&oq=CVC+FONDS&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAzICCAAyBggAEBYQHjIGCAAQFhAeMgYIABAWEB4yBggAEBYQHjIGCAAQFhAeUMIfWMIfYL4kaABwAHgAgAFCiAFCkgEBMZgBAKABAqABAaoBB2d3cy13aXo&sclient=psy-ab&ved=0ahUKEwiv84ioyM7rAhWFqqQKHfCEB-AQ4dUDCAc&uact=5

    Sleutelfiguren Michael Smith, Steven Koltes, Hardy McLain, Donald Mackenzie, Iain Parham, Rolly ridder van Rappard

    Hoofdkantoor   Londen

    Luxemburg

    Producten        private-equityfondsen

    Industrie   private equity

    Website   www.cvc.com

    CVC Capital Partners is een van de vijf grootste private-equity-bedrijven in de wereld. Het bedrijf had de beschikking over ongeveer US$ 60 miljard in fondsen (2013), waarmee het zich richtte op management buy-outs. Sinds 1981 heeft CVC meer dan 300 investeringen afgerond in een breed scala van industrieën in een flink aantal landen. De bedrijven waarin CVC investeert stellen 400.000 personen tewerk.

    CVC werd in 1981 opgericht en heeft op dit moment (2013) een netwerk van 21 vestigingen in Europa, Azië en de Verenigde Staten. De staf bestaat uit 280 leden

    XX

     

    **

     

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROlL

    *

    Hé, Walter, ook al wakker?

    Een paar dagen geleden trok ik hier ven leer tegen de tegendraadse hersenspoelende ‘media’, door te verwijzen naar Twitter en andere minachtend genoemde ‘Sociale Media’. Maar vergat daarbij DOORAAAK de hemel in te prijzen. Op dit Blog - niet DEZE blog, maar HET blog: terechtwijzing vanwege de webmaster van Bloggen.be - waarbij deze vergetelheid meteen rechtgezet wordt.

    -

    Hier op dit blog vindt U trouwens al geruime tijd wat bijeengeharkte overzichten, maar U weet toch ook, net als ik, dat alleen de zon voor niks te koop is. Mijn abonnement kost minder dan een pint Leffe Bruin per week. Compernolioo?

    -

    Tweedens, Walter, de w  aarheid over de politie-moord met Voorbedachten

    Rade op de Slovaakse ‘aaannamer’ Jozef Chovanec in Sjarel
    Roi: dat is zeker iets voor de Herenigde Nederlanden die we hopelijk binnenkort mogen beleven….

    -

    Met een Staten Generaal   die regeerti.p.v. met een soort ‘Praatbarak’ die ons appels voor citeroenen verkoopt.

    -

    Soezdal

    Het is een verloren gat in de onmetelijke tendra binnen de Gouden Driehoek ten Noorden van Moscou. Men komt er alleen te voet.

    Dan is Zoetenaarie in West-Vlaanderen daar tegenover nog een grootstad.

     

    In het begin van mijn Tweede Leven had ik het geluk een zekere Zr.. AQUINA, de betreurde Directiice van het O.L.H. Hemelvbaart Instituut in Waregem te ontmoeten, dank zij mij tweede echtgenote. In al mijn drukke bezigheden liet ik mij overthalen – om uit haar kosten te komrn? – een city-trip naar Moskow & Petrrograd te tiegen. Tien dagen lang. Gewapend met 50 US-Dollar en een handvol D-Marken.

    -

    We overnachtten op het Rode Plein in een ooit pompeus maar nu armtierig geworden hotel, zagen Lenin liggen soezelen, en moesten ons iedere keer door een massa bedelede omstaanders banen. Ach, dat zaligmakende Communisme waar men in Brussel nog altijd niet uitgepraat over geraakte.

    -

    We zagen int Petersburg, nog niet zolang terug getooid met zjn oude naam, ipv van Leningrad, de stad waar de Duitse Wehrmacht in 1943-44 de tanden in stuk had gebeten. We zagen het winterpaleis en het Zomerpaleis van Catherina de Grote. We liepen verloren in de Hermitage waar de Rubens achteloos voor het grijpen hingen.. Half verscholen        achter een openstaande deur…

    Ja, het ging allemaal osn petje te boven. Niettegenstaande de zeer beleezen Kloosterlinge zich voortdurend uitsloofde om bij te lichten.

    -

    Verre herinneringen. Maar wat mij vooral bij is gebleven, is hoe onze Russische Gidse, het voedsel uit haar mond spaarde om haar zoontje te verwennen. Ons groepje lustte bij het ontbijt de hard gekookte eitjes niet. Maar, no way, de kleine mcht niet een ervan aanvaarden door zijn Moetje. Gevolg: de volgende morgen, nog voor die er aan kwam, hadden we met ons negerenn onze eitjes o haar plaats gelegd. ’n Vlugge verbijsterde blik en de seconde nadien was alles vdrdwenen in haar saccoche.

    Dat was Moscou 1995-96.

    -

    Geloof me, Walter, de Poet zit op rozen. En wat meer is: als Christen gaat die in Rome de ring kussen van Paus Woytilla, de Pool, en hij is beste mateke met Trump, de Machtigste Man ter wereld.

    Juist!!!! L=G, Life is Good, komt na verloop van tijd op mij scherm. En wie ben ik om dat tegen te’ spreken?

    Zelfs Lachtaert zou er, op een dag lijk vandaag, moeten om lachen.

    -

    PS. Toen? Die dag in St Petersburg, hoorden we toevallig voor het eerst de gerestaureerde beiaard van uit de wereldberoemde toprenspits. Om, net als de meeste omstaanders, erbij te huiveren! De enige beiaardin die landen, precies alsof Peter de Grote die pas; terug uit de Lage Landen die daar had meegtegbracht.En wat te zeggen, toen blerk dat de kosten voor het herstel grotendeel gesponserd werden door Vlaamse ‘Wehremacht Anhörigen’ die verbroederd waren met dezelfde Russen die ze voorheen hadden bevochten op leven en dood? En dat de beiaardier van het ogenblik ’n geboren en getogen Vlaming was?

    -

    Wat blij, dat niet wij, maar uiteindelijk de Almachtige daarover het eind-oordeel moet vellen.

    Rigjht or wrong, it’s my country.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!