MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    24-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.83 - RIIMTELIJKE BLIK OP GLOBALISATIE & CORONA: HET VERBAND DAARTUSSEN ALS DE ZZIELE LUISTERST SPREEKT HET AL EEN AAL DAT LEEFT.’T LIJZIGSTE GEFLUISDTER OOK EEN TAAL EN TEKEN GEEFT….

     

    83 - RIIMTELIJKE BLIK OP GLOBALISATIE & CORONA: HET VERBAND DAARTUSSEN

    *

    MAANDAG 24 AUGUSTUS 2020

    *

    NIEUWSBRIEF nR 150 Aug 2020

    1. PROMO 150 ste NIEUWSBRIEF

    WE ZIJN 150 NIEUWSBRIEVEN JONG!

    -

    In deze barre coronatijden mag ook wel eens een feestneus worden opgezet! Het is intussen al flink wat jaren geleden dat vzw Knooppunt Delta – uitgever van het Nederlandstalige conservatieve vormings-tijdschrift TeKoS – deze elektronische Nieuwsbrief heeft opgestart. Aanvankelijk bedoeld voor onze leden en geabonneerden, werd deze Nieuwsbrief al snel toegankelijk gemaakt voor iedereen die interesse had voor het groter verband, voor inzichten in nieuwe maatschappelijke tendensen en voor ons Europees erfgoed.

    -

    Het aantal lezers van deze Nieuwsbrief nam in deze jaren telkens mooi toe, verschillende duizenden lezers kregen hem maandelijks in hun e-post.

    Net als in het drie-maandelijks tijdschrift TeKoS streven we ook met de Nieuwsbrief naar een bepaald niveau, zij het in de vorm van korte, gemakkelijk leesbare en actuele bijdragen. Bijdragen over tendensen, feiten en gebeurtenissen die de mainstream-media niet halen. Geen vooringenomenheid, wél oog voor het groter plaatje.

    -

    Toch blijven we ons afvragen: hoeveel van onze lezers weten waarvoor vzw Knooppunt Delta staat? Wie van onze lezers kent ook TeKoS?

    -

    In deze Nieuwsbrief willen we daarom ook over onszelf schrijven! Wie weet nog dat we reeds in 1965 zijn opgestart – toen als Deltapers, later Deltastichting en nu Knooppunt Delta? Knooppunt Delta is een nieuw-rechtse denktank, we zijn een Vlaamse, conservatieve en Heel-Nederlandse vereniging. We trachten een zo breed mogelijke bandbreedte van verschillende conservatieve stromingen te beslaan, en we hechten aandacht aan ecologie en voorchristelijke spiritualiteit.

    -

    To change in order to preserve is al jaren onze slagzin, de vader was de gekende Ierse filosoof en politicus Edmund Burke. Wat achter deze slagzin schuilgaat, leest u in het Manifest en driemaandelijks in onze TeKoS-uitgave.

    -

    U heeft het al begrepen!

    We zijn meer dan louter een nieuwsbrief, het slagschip van onze beweging is het driemaandelijkse non-conformistische tijdschrift TeKoS (vroeger Teksten-Kommentaren-Studies), dat wij u via deze weg graag aanbevelen. De vormgeving werd enkele jaren geleden opgefrist, en momenteel leidt de derde generatie (jonge) hoofdredacteurs het tijdschrift. Nieuwe thema’s zoals onderwijs, feminisme, China en geo-politiek, Europa en de EU worden aangesneden, interviews met Alain de Benoist, Haroon Sheikh en professor J. Delanghe, met Ad Verbrugge en Griet Vandermassen, met Paul Cliteur en professor A. Evrard en zoveel anderen, zijn terugkerende zaken.

    -

    TeKoS is een vormings-tijdschrift met stééds boeiende informatie, onverwachte invalshoeken en aandacht voor het ruimer kader.

    Vier met ons mee!

    Deze 150 ste nieuwsbrief mag niet zonder meer voorbijgaan.

    Beste , we hebben een aanbod voor de lezers van onze nieuwsbrief. Naar aanleiding van deze mijlpaal kunt u zich nu abonneren op het tijdschrift Tekos en ontvangt u uitzondelijk vijf exemplaren in plaats van gebruikelijke vier nummers. U bent meer dan welkom in de groeiende TeKoS lezerskring.

    Interesse?

    Schrijf het bedrag van 37,50€ over naar

     

    IBANnummer: BE79 7330 0628 5933

    BIC code: KREDBEBB

    ten name van Knooppunt Delta vzw "Promo nieuwsbrief 150"

    -   

    Of gebruik (nieuwsbrief in webbrowser gebruiken)


    2. TEKOS ECHO I

    Maakt corona een einde aan de globalisering?

    -

    Wordt het ooit nog terug als vroeger? Sommigen zeggen dat niets meer zal zijn zoals voorheen, en dat de corona pandemie ons leven definitief en o-nomkeerbaar zal veranderen. Velen hebben twijfels en die twijfels worden versterkt door allerlei commentatoren, links én rechts. Zo zou uit de crisis zijn gebleken dat een daadkrachtige staat veel onheil kan helpen vermijden – maar zei men dan iets anders in 2008? Ook zouden de grenzen terug belangrijker worden – zonder dat men er bij vertelt of het dan gaat om de Europese dan wel de nationale grenzen? Andere EU-bonzen laten horen dat de Europese Unie moet worden versterkt – maar zeggen ze dat niet na élke crisis? De economische, militaire en politieke balans zou aan het verschuiven zijn van het westen naar Azië, maar de resultaten waarop China zich beroept, zijn niet onmiddellijk zeer overtuigend.

    Pascal Gauchon, oprichter van het Franse geopolitieke tijdschrift “Conflits”, heeft zich gefocust op het fenomeen van de globalisering in het licht van de corona-crisis. Hij citeert Alain Minc die in de eerste dagen na de uitbraak van het corona-virus liet verstaan dat “mondialisation” (het Franse woord voor globalisering) rijmt op “risico”. Globalisering mag lange tijd in de mainstream-media doorgegaan zijn als hét model van rationaliteit, dan blijkt vandaag, in volle corona-pandemie, dat de “ketens van de universele waarden” breken. “De globale bedrijven hadden de verschillende etappes van de productie in die landen geplaatst waar het meest rendabel kon worden geproduceerd. De coördinatie van het geheel gebeurde via het informatica-centrum. We kennen intussen de zwakheden van het systeem”, aldus Gauchon.

    -

    Enkele weken op een bestelde, nieuwe wagen wachten: een echt drama kun je dat niet noemen, wel een ongemak. Maar verschillende maanden moeten wachten op medicamenten en beschermings-materiaal terwijl de pandemie volop is losgebarsten, is veel erger. “Reeds in 2014 had David Simonnet, voorzitter en directeur van het chemische bedrijf Axyntis gewaarschuwd, onder andere op het Festival van de Geopolitiek dat ik had georganiseerd. Gewaarschuwd voor de grote Europese afhankelijkheid van China wat de productie van medicamenten en andere betrof. Het interesseerde de grote, belangrijke media blijkbaar niet”.

    -

    De dé-ocalisering bleef niet beperkt tot één sector, maar de quasi totale industriële productie verdween uit West-Europa. Het kan geen toeval zijn dat het land dat tot hier toe relatief best heeft weerstaan aan de gevolgen van de pandemie, Duitsland is. Een land dat er steeds in geslaagd in een vrij compleet netwerk aan industrieën in eigen land te houden. “Afhankelijk zijn van China, betekent af te hangen van een land dat een echte machts-strategie heeft ontwikkeld, dat betekent de eigen veiligheid in de handen van Peking leggen. De grote ontdekking van de actuele crisis is de realiteit en de mate van afhankelijkheid en dus de noodzaak aan grenzen van het delocaliseren”.

    Het wordt hetzelfde, alleen veel erger

    Is de hoop in verschillende politiek-maatschappelijke kringen op een trendbreuk derhalve gewettigd? Sommigen denken dat de globalisering zijn beste tijd heeft gehad, maar Pascal Gauchon gelooft er niets van. Het wordt meer van hetzelfde, denkt hij, en hij baseert zich hiervoor op verschillende indicaties. Zo wordt van de kant van de voorstanders van globalisering gewezen op het feit dat de kosten van productie nog kunnen worden gereduceerd. Waardoor de koopkracht in de rijke landen nog kan toenemen en ook arme landen steeds rijker zullen worden.

    Sommigen menen zelfs, aldus Gauchon, dat er geen sprake is van een crisis van de globalisering, maar eerder van een versnelling van de globalisering. Want men zal stellen dat er om de gezondheids-crisissen te bestrijden, nood is aan meer samenwerking en meer internationale regels om de risico’s te beperken. De kapitaal-transfers moeten niet worden verminderd, hoort men verder, maar moeten integendeel in de richting van Afrika en het Midden-Oosten worden gestuurd om te vermijden dat die landen in elkaar storten. En we moeten weten dat er nog méér vluchtelingen onze richting uit komen, van zodra de ngo’s hun taxi-diensten op de Middellandse Zee hervat zullen hebben. Italië en Portugal regulariseren hun illegalen, andere landen zullen allicht volgen. “Niets zal veranderen. De goede zachtmoedigaards zullen met morele ondersteuning opnieuw de grote belangen te hulp schieten”, aldus een wat cynische auteur.

    -

    Zolang de heersende politieke kaste niet is vervangen…

    Neen, de corona-crisis zal (voorlopig?) niet zorgen voor een kantelmoment inzake globalisering. De reden is eenvoudig: de dominante politieke klasse zit nog steeds op haar plaats, de heersende ideologie is nog steeds dezelfde. De politieke klasse heeft alleen oog voor de vertegenwoordigers van de globalisering: de bestuursraden van de grote mondiale firma’s, de hoogste administratieve functies die hun wereld-strategie verder willen uitrollen, de creatievelingen van hoog-technologische bedrijven, de ngo’s en hun lobby’s, en andere bedrijven/firma’s/organisaties die steunen op zware subsidiëring van dezelfde politieke kaste.

    Pascal Gauchon sluit af met Michel Houellebecq, die volgende quote over de toekomst neerschreef: “We zullen na de pandemie niet ontwaken in een nieuwe wereld: het zal dezelfde wereld zijn, alleen nog veel erger”.

    “Revue Conflits” is een nuttige aanvulling bij de lectuur van tijdschriften als “TeKoS”, “Eléments”, “Sezession”, en andere.

    Adres Revue Conflits, 32 Rue du Faubourg Poissonnière, F-75010 Paris.

    https://www.revueconflits.com/

    Peter Logghe

                  

    *  

    NASCJRIFT

    Het is mij een immens genoegen aan de lezer nogmaals een geests-verwant te kunnen voorstellen. Geen onbekende weliswaar.

    Met een lichte pinkoog naar de portemonnee van die mensen, vooral mijn dankbaarheid voor de knappe verwoording van al die dingen waarover de meeste mensen van wakker liggen, maar net hetzelfde daarover denken.

    Persoonlijk wil ik daar nog aan toevoegen, dat Marx uit de lang vervlogen tijd en het Globalisme van tegenwoordig, dezelfde vader hebben gehad, dan wel in dezelfde wieg zijn geboren.

    De vraag is alleen wat we eraan kunnen doen? Andere Leiders kiezen, zowat overal in europa. Maar vooral bij ons, in dit Kl-land van trol & brol.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!