MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    16-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.338 - MET DOORBRAAK & AMADEO VANHAERBEKE OVER HOE VATICANO EEUWEN GELEDEN LEEDE HOE EEN KAT HAAR JONGEN KAN TER WERELD BGRENGEN HET IS ALSOF HET ZICH ONDER ONZE OGEN AFSPEELDE… MAAR ROME LIGT AANDE OVERKANT DE ALPEN EN DE TRANS ALPINA IS IN HANDEN

    338 - MET DOORBRAAK & AMADEO VANHAERBEKE OVER HOE VATICANO EEUWEN GELEDEN LEEDE HOE EEN KAT HAAR JONGEN KAN TER WERELD BGRENGEN

    **

    *

    Zondag 16 augustus 2020

    *

    VOOR GESCHRIJFSEL

    **

    De Bourla (Ant wuham), na ver-cinesng à la

    Latcii Pitchi Tsang.

    *

    Nink, ikk’en kenne joe nie, Nooit de sjanse g’êt, Amadeo, mô joen nalme alleen ol doet mie plezier. For old days sake: St- Paulis in Langemark, zegt joen da niks? Eerst ‘Roller’ en dan ‘Sâray’ ????

    Beste Amadeao, ‘k hee d’er leren werken. Leren zweten, leren ofzien en vooral leren m’n koppeke te gebruiken.

    -

    Ra Ra, waarover heb ik het? Mme Pauline vend daar, ge weet wel, was ‘streng maar rechtveerdig’.

    Goe geweten, mlijne

    Man. E hoes ist met nê nulder Jan? kloek en gezond, lik z”n père???

    -

    Nie op letten, man. ‘Bizeness as jiesueal’ First things do colme first. Geleerd in Langemark Anno 1957 en volgende.

    **

    *

    Hoe zou ‘t met Rosa zijn, en met Jacoba & Carla wezen?

    *

    **

    Sluit de onderhandelaars op

    Het conclaaf van 1271 als inspiratie voor de onderhandelingen

    **

    https://doorbraak.be/sluit-de-onderhandelaars-op/

    *

    VRIJE TRIBUNE - 15/08/2020 Amadeo Vanhaverbeke

    -

    Vaticaan - Misschien moeten we inspiratie halen in het Vaticaan voor een regerings-vorming?

    foto: ©Wikimedia Commons

    -

    445 dagen na het begin van de federale regerings-vorming zitten de ‘onderhandelaars’ weer muurvast. Dat is bijna 40 miljoen seconden aan geklungel met ‘de beste bedoelingen’.

    -

    Compromis

    Het zou getuigen van een enorm middelpunt-denken te beweren dat dit enkel in België mogelijk is. Ook andere landen sukkelen met een compromis te vinden, denk aan de lange regerings-vorming in Noord-Ierland die officieus ons record van de langste regeringsvorming van 541 dagen verbrak. Of aan de paus-verkiezing in 1268 van Gregorius X die langer dan drie jaar duurde. Moeten we grijpen naar een extremere onderhandelings-context zoals toen om een doorbraak te forceren? Naar een politiek conclaaf in Center Parcs zoals Conner Rousseau voorstelde? De geschiedenis van de verkiezing van het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk kan misschien wat inspiratie bieden de komende weken.

    Lege stoel

    1271. Het Vaticaan bevond zich in ‘Sedisvacatie’ van de Heilige Stoel, zoals de toestand heet waarin de zetel van de Bisschop van Rome niet bezet is. Al drie jaar ruzieden kardinalen over wie Clemens IV moest opvolgen. Een interne machtsstrijd, ideologische verschillen en geen ge-doodverfde opvolger hield de Kardinalen in een wurggreep. Die zogenaamde gedoodverfde opvolger – ook wel de meest ‘Papabile’ (ongelukkig vertaald: ‘paus-baar’) genoemd – wordt het uiteindelijk zelden.

    De Kardinalen kregen enkel nog brood en water.

    **

     

    *

    Na drie jaar besloten de stadsbestuurders van Viterbo – het Italiaanse stadje waar de pausverkiezing plaatsvond – hen op te sluiten in het buitenverblijf van de Paus. De Kardinalen kregen enkel nog brood en water. Vervolgens haalden ze het dak weg zodat regen, wind en zon hun niet gespaard zou blijven.

    Sommige wat extremere verhalen stellen dat de Kardinalen geen doktershulp meer kregen en toiletten niet meer werden schoongemaakt. Na drie jaar onderhandelen kostte het welgeteld drie dagen om tot een nieuwe Paus te komen: Gregorius X.

    **

     

    *

    Strenge procedure

    Paus Gregorius X vond op deze manier zo efficiënt dat hij ervoor koos de oorspronkelijke procedure te verstrengen. Kardinalen kregen voortaan na drie dagen in conclaaf nog maar één keer per dag eten en werden opgesloten zoals het stadsbestuur in Viterbo had gedaan. Mocht er na acht dagen – zoals we dat vandaag zouden zeggen – geen witte rook te zien, kregen ze enkel water, brood en wijn. Contact met de buitenwereld werd verboden.

    -

    Gedurende honderden jaren werd de procedure door tientallen pausen aangepast, geëvalueerd en verfijnd

    -

    Drie pontificaten later schafte Paus Johannes XX die richtlijnen weer af. De miserie begon van vooraf aan, later werden de regels wel vastgelegd in het kerkelijk recht. Gedurende honderden jaren werd de procedure door tientallen Pausen aangepast, geëvalueerd en verfijnd.

    -

    Veel van de regels rond de Sede Vacante bestaan vandaag nog altijd. Na het overlijden van de Paus verliezen alle functionarissen hun functie, buiten enkelingen die noodzakelijk zijn om de periode van Sede Vacante te overbruggen zoals de kardinaal-vicaris. Maximum 120 stem-gerechtigde kardinalen (allemaal jonger dan 80) gaan in de Sixtijnse Kapel in conclaaf. Sinds 2005 verblijven ze in de Domus Sanctae Marthae – het gastenverblijf van het Vaticaan. Hun verblijf is helemaal afgesloten van de buitenwereld en wordt bewaakt door de Zwitserse Garde. Smartphones zijn niet toegelaten.

    -

    Voor 2005 bouwde men bij elk conclaaf cellen in het Apostolisch Paleis – de officiële residentie van de paus – waar de kardinalen moesten in verblijven. Veel kardinalen klaagden echter over de slechte levens-omstandigheden. Ze kregen enkel een eenvoudig bed en een bescheiden wasgelegenheid. Na de dood van Johannes-Paulus II installeerde men zelfs stoorzenders in de Sixtijnse Kapel zodat er helemaal geen contact kon zijn met de buitenwereld.

    -

    Center Parcs

    De regels zijn vaak extreem, maar ze hebben een eeuwenlange voorgeschiedenis van trial en error

    De procedure om een nieuwe opvolger van Petrus te verkiezen heeft een bijzonder lange geschiedenis met verschillende efficiënte maar – en de eerlijkheid gebiedt mij dit te zeggen – ook enkele wat langere conclaven. De regels zijn vaak extreem, maar ze hebben een eeuwenlange voorgeschiedenis van trial en error. Het voorstel van Conner Rousseau om met de partijvoorzitters naar Center Parcs te trekken en daar in conclaaf te gaan, klinkt na meer dan 400 dagen onderhandelen plots zo gek niet meer.

    -

    Tot slot is een nieuwe Summus Pontifex Ecclesiae Universalis verkiezen op zijn minst even ‘complex als een nieuwe federale regering vormen. Toch duurde het conclaaf in 2013 maar twee dagen. Dat zou weleens door de strikte procedure kunnen komen.

    Amadeo Vanhaverbeke


    *

    NA GESCHRIJFSEL

    *

    D’ is iets dat me wel bekend voorkomt; dat Italiaans waar gebeurd verhaal.. ’t Is lijk we erbij geweest zijn. Die man weet verduiveld goed waarover hij spreekt. En sopra tutto, hij heeft en solide leverancier van …. nagels. Ook nagelmaker geweest?

    -

    Ze gaan d’er deur lik deur de beuter.

    **

    *

    Den          appel niewaar’, die valt nooit zo ver van de boom dat ge n’em moe zoeken.

    Mercie, Directeur. Mercie. Grazie mille. Prego duo milione mille.

    -

    En nu, hand over hand, over tot de dag van morgen.

    Wat nu met dit kloteland dat men ervan gebakken heeft? Castreren? In ieder gaal er NIET mee doorgaan.

    -

    Pausen kiezen, da’s iets voor Rome. Daar komen vodden van. Luthers en Calvijnen. Ja, zelfs Getuigen van Jehovah. Hier enu gaat het over de Lage Landen by der See. Of zijde ng alrijd ne mee?

    Zelfs Radio Klara is al weken aan een stuk bezitg met het Eigen Groot Verleden, o.a.ùetjet Boirgondisch-Vlaams wereldrijk van toen. Last van toenadering?

    -

    Onze toekost? Neen, geen (onder invloed ) opgevoerde pantomime op sloefkens, maar een signaal evenwaardig aan de Brugse Metten, ’s Gilden Vriend of de dood.

    **

    Vade rerro, Satana!!!!!

    *

    Tot eenmaal, op alle transen, de Leeuwen dansen.

    -

    Er is geen andere keus.

    *

    A la Vostra   !!!!! Salute!!!!

    Areveei Roma.

    -

    O L’Italia di mio Cuora.

    Dat goie ouwe Virerbo, il Capiralde della Provincia Lazo. On het hart van de Pauselijke Staten…

    We gingen er vaak winkelen, in de .. UNIC. Volet lijk thuis. Tot de vrouw daar tot 3 keer toe ongezien gezak-rood werd waar ze bijstond. Toen wed een in uniform gestoken Burger-Bewaking ingesteld. En op slag bleef alle gekleurd gespuis daar weg. Maar zie, de omzet steeg zienderogen….

    -

    Het is pas vele maanden nadien dat we ontdekten dat waar we meestal parkeerden; wel een luguber plekje was. Een beetje gevreesd zelfs. Een rustig binnenpleintje met de al eerder ‘raar’ klinkende naam van…’Galgenplein’. De terechtselllings-plaats der Pausen…. En wat bleek? Om de hoek lagen de gedeeltelijk her-opgevbouwde Pauselijke Paleizen van vroeger. Die hebben we verdfer altijd Links laten liggen, want we hadden inmiddels ‘beter’ ontdekt. Namelijk tussen onze woonplaats en Viterbo lag het pitoreske stadje

    Met zo goed als intacte (her-opgebouwde) Pauselijke Paleizen. As-je-me-nou!!!! Vrij toegankelijk. Met de alom verspreide verering voor de Edelvrouwe die in 1380 de Pausen van Avingnon terug naar Italië haalde. Nee, niet terug naar Viterbo; waar ze van iot Rome naartoe gevlucht waren. Hun verblijven waren ondertussen geplu,derd e, met de grond gelijk gemaakt, maar in het intussen veiliger geworden Rome was de Vaticaanse Heuvel beschilbaaer.

    Wie die verhuis bekokstoofd had?

    De naam van die Heilige?

    Sinta Catharina van Siena, (Siena, 25 maart 1347 – Rome, 29 april 1380) voor wie de mensen nog altijd van heinde en verre op bedevaart komen.

    **

    *

    Het plekje in de bergen, Montefiascone dus kan tenslotte prat gaan, om, na de St Pieters, de Duomo vdi Fiore,tina, de 3de grootste koepel ter wereld te bezitten…

    Waarvan nota..       

    -

    Er wordt de lezer met aandrang verwrzen naaar https://nl.wikipedia.org/wiki/Catharina_van_Siena#Levensloop over het ongelofelijk verhaal va, dat eenvoudig wol-ververs kind, dat als mystica het lef had om bij Koningen en Pausen weg te lopen, als ze haar zin niet kreeg, onder het uitroepen vazn ‘VOGLO’, wat wil zeggen ‘Ik wil het’. Ze werd nauwelijks 33 jaar oud.

    **

    Dit is de voorgeval langs de Cassia Bolsena-Viterbo in Montefiascone zelf. Eenvouge Franciscaanrr Stijl maar getooid met de Pauselijke Tiara. Met een balkon waarop Zijne Heiligheid de menigte toesprak telkens hij langs kwam…

    *

    Mijn persoontje werd in Montefiascone bijna 2 jaar lang weer – letterlijk dan - op de been geholpen in het Liefdadigheids Gesticht Santa Margareta. Zonder dat het ook maar ’n cent heeft gekost. Niet aan de C.M. en niet aan onszelf. We zagen er zelfs menselijke…dieren. Liefdevol verzegd in… kooien. Allemaal Scpselen Gods? Misdragen Vruchten der Zonde?

    -

    Hoe precies wij daar zijn op uit gekoemen?

    Daar Voorspraak? Ja zeker. Van onze tuinman. Italiaanse dienstbaarheid….

    Was in Rome door de Reisverzekering & de Specialisten terzake opgegeven. Wa,t veroordeeld om de rest zijn dagen op ’n draatg-berrie door te geangen.

    Waarom ik zot ben van Italië? Ik moet er toch geen tekeningetje bij maken, zeker?!!!!!

    -

    Metteke Julia uit Lierke-Plezierke: hou je vast aan de takken van de bomen. Honderd en Elf: Wie biedt meer?

     

     






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!