MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    23-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.189 - HET DONDERDAG BROOD MET ALAIN BENOÏT EN EEN BLIK OP CHINA VAN MEER DAN 100 JAAR GELEDEN GRAAF LIPPENS (NIET DEZE VAN HET SOCIETE GENERALE SCHANDAAL) HEEFT GROOTSE PLANNEN MET DE NOORDZEE. ‘WATER!’ ZUCHT DIE, WANT HET LAND VERZUIPTR

    1443

    189 - HET DONDERDAG BROOD MET ALAIN BENOÏT EN EEN BLIK OP CHINA VAN MEER DAN 100 JAAR GEELEDEN

    *

     

    *

    VOOR SLECHT ZIENDEN, GOED ZIENDEN, BLINDEN EN VOORAL VOOR ZIJ DIE ZIENDE BLIND ZIJN

    *

    DONDERDAG 16 JULI 2020

    (een week geleden)

    *

    Een waar gebeurd windje met niet zo heel sterke po co ondertoon kwam mij gisteren onverwachts toegewaaid. Met het overwegend Engelstalig Montreal (Canada) ben ik niet zo heel sterk bekend, buiten het feit dat Charles Vandewalle daar ooit in Quebec publiekelijk heeft staan pleiten voor de hereninging met Frankrijk. Het toenmalige N.I.R. en alle Coburger ‘media’ waren meteen eenstemmig monkelend entousiast, maar niet zo mijn eigen omgeving in de Westhoek. De Canadezen? Dat waren toch zij, die samen met de Tommy’s en de Polen op 4 September 1944 de vreselijke Felfgrauen uit onze stereken hadden verjaagd?!!! Ik heb ze allemaal samen wekenlang horen zingen dat het nog een verre weg was tot Tiperary… En wat zaten de herbergen toen stampvol met allemaal zingende Ieperlingen die voorheen niet eens hadden geweten wat Tiperary bestond. En dan nog wel in het Engels.

    Ja Ja, het was een lange, lange weg waarvoor er niet eens ’n vertaling nodig was. Niet alleen de geest van deze moedertaal sprak boekdelen over verwantschap en zo, maar ook de eeuwenlange emotionele verbondenheid met de Engelse leefwereld werd er door beklemtoond.

    Gedaan met dat Duitse geklap met de hakken en dat altijd op de loer liggende leger van zwarte Gestapo’s. het kaki, de bruine burgerschoenen, de chewingum, de weder vrolijk geworden jong vrouwvolk: de hele wereld was één groot Bevrijdingsfeest geworden.

    -

    Maar de tijden zijn veranderd. De Arabische ‘wereldbeschouwing’ is ervoor in de plaats gekomen. De Germaanse ‘Welbeschauwung’ al even gewelddadig vervangen door de Islamitische. Wat ’n vooruitgang!

    -

    En dan het eigenlijke verhaal…

            APPÈL DES ÉLÈVES

    *

    Rentré scolaire dans une classe de Montréal.

    L’enseignant fait l’appel des élèves.

    «Mustapha El EkHazal “ – “Présent” – “Achmed El Kabul” – « Razzi Balli Belcacem » - « Khadir Sel Ohùil » - « Présent! » - «Mohamed Endamha » - «Présent! » - «Chambria Amarthajaku » - «Maramandu Chahoul » - «Dhihaté Dhibil » - Présent !» - «Ala In Ben Oit » -

    Aucune réponse. Alors je répète - «Ala In Ben Oit » - La classe reste toujours silencieuse.

    «Pour la dernière fois, je demande : Ala In Ben Oit, il est là ? »

    Finalement un garçon se lève. « C’est peut-être moi, mais ça se prononce Alain Benoît »…..

    **

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9_Demedts

    *

    China, de Jezuïeten en de Wielsbeke letterkundige André Demedts. Nu we in deze Corona Tijden toch over overheersende ‘wereld-beschouwingen’ bezig zijn, nog even kort terugkomen op de inmiddels al bijna vergeten heimatschrijver en streekgenoot André Demedts (St. BaafsVijve - 1906-1992).

    Zoals iedereen heeft kunnen vaststellen, is ondergetekende lange weken meer bezig met lezen dan met schrijven. Ja U moet weten dat de aantrekkingskracht van de ‘Victor-Reader’ naast mijn luie leeszetel, die mij onafgebroken alle mogelijke luister-CD’s voorleest, beter is aangewezen dan het computer klavier om met de voeten omhoog, de opgelopen verwondingen aan het onderbeen te laten herstellen. Heb ik op deze Blog reeds uiteengezet. Het gaat goed. Dank U. Een heel klein beetje ouder geworden ben ik straks weer de oude. Dank zij de goede zorgen van de Verpleegkundige die die al die tijd iedere dag als een soort engelbewaarder is langsgekomen. Haar afscheid is gepland, als alles meezit, per einde deze maand.

    -

    De BrailleLiga die mij kosteloos van al de gevraagde lectuur – aan huis gebracht – voorziet, is samen met CM, de ziel- en Lichaamstroost die bewijzen dat wijlen Tante Albertine eens te meer gelijk heeft gehad. Toen ze mij, de Flamingant, als weduwe van een NMBS-medewerker ervan wilde overtuigen dat ‘België toch zo’n goe landje was’…. Want ja het NMBS-personeel behoorde en behoort nog altijd tot de meest gefavoriseerde ter wereld. Geen wonder dat iedereen daar Socialist stemt…

    -

    André Demedt dus. Die laat een Pater Missionaris in China aan het woord, die in navolging van Pater Ferdinand Verbiest SJ, de Spleetogen – zonder bijbedoelingen en met gevaar voor het eigen leven - het Christendom wil brengen. We schrijven zowat 1920 hetzij 100 jaar geleden. En zie, deze bedenking van hem kan in de mond van de Schrijver, gelden als een perfecte toekomstvoorspelling. Lees mee….

    “China is een reus, zei hij, die we in zijn slaap hebben gestoord. Zouden ook wij niet wrevelig worden wanneer ons dat aangedaan wordt. China voelt zich ver-onrecht omdat de Westerlingen het iets opgedrongen hebben waar het innerlijk vreemd aan blijft. Wat maalt het om onze beschaving, de zijne is ouder en even eerbiedwaardig als de onze. Het zal onze techniek overnemen om ons technisch meesterschap te breken en naar de ziel zal het blijven wat het altijd is geweest. Het vaderland van het praktisch verstand waar de godsdienst een zedenleer is en de geesten van de voorvaderen de offergaven opeisen die elders een ingebeelde godheden worden gebracht.  Wat voordeel kan het Christendom met een hemel waar niets dan geest en leven is aan de Chinezen opleveren. Hun cultuur heeft het stadium van de utopieën, van de abstracte ideeën en onaardse inbeeldingen achter zich gelaten. Niet dat zij de geest verwerpt, maar de geest is slechts aanwezig waar hij in de stof belichaamd wordt. Van de aarde vertrokken, zijn ze haar nooit ontrouw geworden…”

    *-*-*--

    Even verder in het boek komt een Oom van hem aan het woord, die daar als Ingenieur zijn hele leven heeft doorgebracht, om er vanaf 1850, de eerste spoorwegen aan te leggen. De Chinezen zijn er niet mee opgezet want ze ervaren dat als een vernedering van de eigen kennis. En wetewa, zegt de oude man: “in géén tijd gaan die ons nog voorbijsteken om ons in ons eigen land de les te komen spellen.”

    En nu is het dus zover….

    Het is niet alleen zo ver, maar ook veel erger. Met deze toekomst vergeleken, komt het Marxisme over als een Sprookje van Moeder de Gans…

    **

    *

    Mijn persoonlijk besluit? Dat het nog altijd beter is en beter blijft de Vlaming te zijn die de God onzer Vaderen ons als Vlaming schiep. In deze Hoop en in deze Liefde wil ik leven en serven

          

                

                      

    Knokke wil van zeewater drinkwater maken

    De Knokkenaars en toeristen verbruiken jaarlijks zowat 2,5 miljoen kubieke meter drinkwater.

                     **

    ©Photo News

    *

    Uit de kranen in Knokke stroomt momenteel water uit de Ardennen en Nederland, maar het waterbedrijf AGSO Knokke-Heist overweegt te investeren in een fabriek die zeewater zuivert tot drinkbaar leidingwater.

    AGSO Knokke-Heist heeft samen met Veolia - gespecialiseerd in milieu- en watertechnologie - en het familiale installatiebedrijf Hego-GTC een consortium gevormd om de haalbaarheid van het project te evalueren.

    Het idee borrelt al geruime tijd en is in een stroomversnelling gekomen door de droge periodes en de waterstress van de voorbije jaren. ‘Er is altijd water uit de kraan blijven stromen, maar het is op piekmomenten precair geweest’, zegt Johan Cabooter, verantwoordelijke voor de water-activiteiten op het grondgebied Knokke-Heist.

    Tja, als er anders helemaal niets van belang is. Watertekort? zei de mus… Dan ga ik maar even plassen in zee.

    -

    Volgens mij zou het eerder ecologisch moeten gedacht worden. Zie Geert Wilders willen de Knokkernaren méér, méér of minder dagjestoeristen? Is die dichtslibbing aan super riante villa’s als kastelen wel goed voor het milieu? Het ‘Retranchement’… bestaat die verlaten leefte nog wel?

    M’as-tu vu?

    En wanneer gaat Graaf Lippens nu eens dat Zwin her-uitgraven; zodat Brugge zijn Middeleeuwse Glorie kan hervinden? Het moet, in deze futuristische tijden mogelijk zijn, om dat zeekanaal door te trekken, zodat scharrelroi op zijn beurt eindelijk zou kunnen beschikken over een diepzee haven…

    Wat a       l eens dienstbaar zou kunnen blijken voor de Eenheid van het Land die nu op het punt staat in stukken te vallen.

    Lippens & DeBruyne, de voorvechters van Leopold II…

    *

    Hallo, Knock-le-Zout; je hoeft echt niet te wachten op (Fredje) DeBruyne, want die is al jàààren in veiligheid…

     

     

    *

    IK PROBEER AAN VOLKSVERHEFFING TE DOEN. NIET AAN VULGAIR CHAUVINISME

    ALS ER AL IETS MELDENSWAARD ZOU ZIJN , ZIT HET ONDERGESNEEUWD ONDER DE PROPAGANDISCHE LEUGENTAAL

    *

    DROL VAN DE VADERLANDSCHE BROL

    *

    En neen, Boontje laat het afweten met zijn boontje. Geen sprake, dat de Zwartjes, die hun bestaan toch te danken hebben aan mensen zoals Leopold-met-den-Baard, aan Lippens & De Bruyne uit onze Geschiedenis-boeken van Vaderlandsche Ontwikkeling & Rijkdom op de Lagere Jongensschool. Ach dat glorieus en vooral profijtelijk Verleden, dat in 1960 abrupt tot een einde kwam.

    Het is een verhaal dat naadloos aansluit met dat van André Desmedt over de revanche van China…

     

     

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!