MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    12-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3182

    *

    Donderdag 11 februari

    Zon 8u03-17u51

    Z Hugo van Ieper

    *

    11/2/1929 Verdrag van Lateranen: een historische dag in de Geschiedeis van Italië, mijn nieuwe en beter Vaderland.

    *

    *

    De Basiliek van Lateranen. In het parkje aan de overkant van het pleintje voor de Kerk, zat een paar jaar geleden al een onoverzichtelijke massa kontheffers daar te ‘bidden’ onder het geflits van honderden camera’s. ’n Waarschuwing die kon tellen, maar niemand droei er zijn hand voor om…..

    *

    Die dag van Het Verdrag van Laterano gaat terug tot de prille (maagdelijke maar glorieuze) beginperiode van het fascisme van Benito Mussolini. Pas na de nederlaag van de As Rome-Berlijn in 1945 geraakte het fascisme in het meest slechte daglicht ter wereld…. Om deze omschrijving goed te begrijpen, dient U te weten dat Mussolini begonnen was als klein schoolmeesterke, maar als ook goede… socialist. Maar net als alle socialisten die aan de macht geraken, is hij kort nadien overstag gegaan naar het dictatoriale. Fascisme is dus niets anders dan volgehouden en ten spits gedreven ‘democratie’ van het echte socialisme…..

    We schrijven 1929. Mussolini stond op de drempel van zijn hoogtepunt. Zelfs Hitler, de Kleine Korporaal, keek vol bewondering naar hem op. Al sprak Mussolini, de Duce, toen minachtend over hem als over dat Beiers Bohemertje. Iets dat later rap zou veranderen, toen Hitler almachtig bleek te zijn geworden. Zelfs nu nog spreken de Italianen vol lof over die tijd, door o.a. het gezegde, dat toen tenminste ‘de treinen op tijd reden’….

    Wat als een vloek moet klinken de oren van onzen bloedeigen ‘cheminots’.

    In 1929 slaagde Mussolini er na lange jaren onderhandelen, het Pausdom te verzoenen met de idee dat de Italiaanse Staat de onmetelijke rijke Pauselijke Staten bij het resorgemento (de eenmaking van het land in 1870) zich had toegeëigend. Toen was de Hertog van Torino van het Huis van Savoye, dank zij de vechterskwaliteiten van Generaal Garibaldi, Koning geworden van heel Italië. Dat koningschap zou duren, tot de achterkleinzoon, Umberto van Savoye, na WO II, bij referendum, moest aftreden ten voordele van de Republiek. Stel U eens voor: de Koning der Fascisten waardig bevonden om, met ’s Pausen zegen, het bed te delen met Marie José van Sexen-Coburg-Gotha, het teergeliefd kleiner zusje van onze Grote Koning Leopold III.

    De voor het Vatican vernederende overeenkomst werd ondertekend in de Basiliek van Laterano, waarbij aan de Kerk een paar van hun eigen beroemde heiligdommen in Rome werden teruggegeven, benevens het kerkelijk domein op de Vaticaanse Heuvel, samen met het Pauselijk Buitenverblijf in Castelgondolfo aan het pompeuze Meer van Albano.

    Castelgondolfo is, weet U al, slechts een paar kilometer verwijderd van Ciampino, het tweede belangrijke vliegveld van Rome, een ander pronkstuk uit de rijke collectie verwezenlijkingen van weeral dezelfde Mussolini. U moet namelijk weten, dat de Italianen zich niet schamen voor hun eigen Geschiedenis. Anders dus dan in Coburgia.

    De majestueuze Via de la Reconsigliazione (de Laan der Verzoening) tussen de Tiber en het St Pietersplein werd toen aangelegd, waarvoor er honderden bescheiden Romeinse burgers dienden te worden onteigend. Want precies aan de voeten van Het Vaticaan, woonden sedert Julius Cesar, de aller armsten onder de Romeinse bevolking.

    Laterano, een ander van de Zeven Heuvels waarop Rome is gebouwd, was vroeger, tot de Pausen door de Franse koning (dezelfde die de Gulden Sporenslag had verloren) naar Avignon werden ontvoerd (1309-1377) de zetel van het Pausdom. Die H? Stoel daar brandde toen zelfs volledig af (toevallig, niet?), zodat toen de Pausen verkozen naar Rome terug te keren, zij om veiligheidsredenen de Vaticaanse heuvel verkozen, dicht tegen de Tiber, met de nabije ‘Engelenburcht’ als laatste toevluchtsoord. In de nabijheid van de Basiliek van Laterano zijn nog de 1.000 jaar oude gewezen Pauselijke privé-vertrekken te bezoeken via, wordt gezegd, de met hout belegde marmeren treden uit het Paleis van Pilatus waar de bloedvlekken van Christus gegeselde rug nog zouden te zien zijn. Deze trap mag onder toezicht, beklommen worden, maar wel alleen op beide blote knieën. Het is dringen om er in de nabijheid te komen….

    Ook een bezoek waard, is de vroegere overdekte kloostergang met de binnentuin naast de kerk. Een oase van Gewijde Stilte die aan de Eeuwigheid doet denken. Alleen zijn er geen zingende engelenkoren, maar de orde wordt in de strenge hand gehouden door een legertje wit-geklede kloosternonnen. Spijtig.

    Laterano, na de site van Het Vaticaan, is de meest belangrijke plaats in Rome. Hier kwam, reeds de dag na 11 Juli 1302, de onmogelijke mare binnen, dat de Vlamingen de onoverwinnelijke Franse Koning hadden verslagen op de Groeninge Kouter.

    Laterano dus. Met aansluitend aan het enorme portaal, de enorme zaal waar het allemaal gebeurde. En waar het interieur sindsdien van geen haar werd verroerd.

    *

    *

    *

    INLEIDING / GROTE SPRONG VOORWAARTS

    *

    Het is een teerlingworp met teerlingen met allemaal zessen. Een worp gehanteerd door de vaste hand van de Sterke Hand uit het Kremlin.

    Voor de meesten onder ons moet deze zin klinken als vloeken in de Kerk. Waarop ik alleen kan antwoorden, dat zoiets in onze progressieve wereld, al lang geen heiligschennis meer is. Want zelfs, als men er vloekt, wordt dat door niemand meer gehoord, want daar komt niemand meer.

    In Rusland wel. En precies dààr zit ‘m het verschil. Mij komt het voor alsof dat ‘Goddeloze Rusland’ van vroeger geëvolueerd is tot een soort ridder op een groot wit paard. Zoals in de sprookjes.

    Waarbij wij voor ’t gemak liefst even vergeten, dat sprookjes altijd bedrog zijn… Neen, Sneeuwwitje zelf heeft nooit bestaan, maar wel de symboliek die afdruipt uit het verhaal. Onschuld tegenover harteloosheid en jong geluk in de natuur, uit de slaap wakker gekust door een dappere ridder.

    Met Palmyra, als de stukgeslagen spiegel van de boze heks…

    *

    *

    MIDDENSTUK / VENSTER OP DE WERELD

    *

     

    GEPLUKT BIJ DE VRIENDEN

    *

    Hoe kond ick U mijn broeders oyt vergeten

    Daar wij toch zijn in eenen stronck gheplant."

    Marnix van St.-Aldegonde(1540-1598)

    *

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Geplande invasie Syrië: Turkije en Saudi Arabië op oorlogspad tegen Rusland

    *

    CNN: ‘Saudi Arabië, Turkije en 10 andere moslimlanden mobiliseren 150.000 soldaten voor invasie Syrië’

    Deze twee levensgevaarlijke islamitische leiders (de Saudische koning Salman en de Turkse president Erdogan) dreigen (met volle steun van Obama), Europa en de NAVO een nieuwe Wereldoorlog te veroorzaken.

    *

    ‘Wat er in Syrië gebeurt kan maar even zo door blijven gaan. Op zeker moment zal het moeten veranderen,’ zei de Turkse president Erdogan afgelopen weekend tegen journalisten. Daarmee doelde hij op de verloren strijd van de Soenitische moslimrebellen tegen de Syrische president Assad, die dankzij massale Russische – en in veel mindere mate ook Iraanse - steun aan de winnende hand is. De Arabische tak van CNN bericht inmiddels wat we eind vorig jaar al schreven, namelijk dat Saudi Arabië 150.000 soldaten mobiliseert voor een invasie van Syrië. Zetten Riyadh en Ankara met steun van de NAVO en Amerika hun agressieve plannen door, dan staan we zo goed als zeker op het randje van de Derde Wereldoorlog.

     

    Iraanse, Syrische en Hezbollah troepen hebben Aleppo omsingeld. Hun opmars kwam tot stand door de niets ontziende non-stop bombardementen van de Russische luchtmacht. De aanvoerlijnen vanuit Turkije naar de Soenitische terreurgroepen in de stad zijn afgesneden, en zonder directe militaire interventie van Amerika en/of de Golfstaten zal de strijd om Syrië zo goed als zeker verloren gaan voor de door het Westen gesteunde Syrische oppositie, dat zich afgelopen weekend juist vanwege de Russische luchtaanvallen terugtrok uit de vredesbesprekingen in Genève.

     

    Krankzinnige leugens plaveiden pad naar WO-3

    ‘Sultan’ Erdogan stak zijn frustraties dan ook niet onder stoelen of banken. ‘Wat doen jullie in Syrië? Jullie zijn feitelijk een bezetter,’ viel hij uit tegen de Russen. En tegen Obama’s afgevaardigde: ‘Hoe kunnen we jullie vertrouwen? Ben ik nu jullie partner, of die terroristen in Kobani?’ Daarmee bedoelde hij de Koerdische YPG, dat hij de afgelopen maanden met grof geweld probeert uit te roeien, en over deze oorlog tegen Europa glashard liegt dat hij tegen ISIS –nota bene een creatie van de Turken, de Saudi’s en de CIA- vecht.

     

    Nu de anti-Assad moslimrebellen aan het verliezen zijn, tonen de Arabische Golfstaten zich bereid om grondtroepen te sturen, onder het mom van de oorlog tegen ISIS. Dat deze onzin door de Westerse media en politici klakkeloos herhaald wordt is op zich al krankzinnig genoeg, want de rebellen verliezen niet dankzij ISIS – waartegen ze niet of amper vechten - maar vooral dankzij Rusland, de enige partij die samen met het Syrische leger serieus werk maakt van het stoppen van de islamitische jihadisten.

    Het aanstaande, door de VS toegejuichte Turkse-Arabische invasie van Syrië om ‘tegen ISIS’ te vechten is dan ook een extreem doorzichtige, ronduit belachelijke leugen, die enkel bedoeld is om de inmenging van Iran te stoppen en de NAVO en Europa in een grote oorlog tegen Rusland te storten. Dat zo’n oorlog zo goed als zeker pijlsnel zal ontaarden in de Derde Wereldoorlog, behoeft geen uitleg.

     

    Invasie van 150.000 soldaten uit 12 moslimlanden

     

    CNN bericht inmiddels wat wij in december 2015 schreven, namelijk dat Saudi Arabië maar liefst 150.000 soldaten gaat mobiliseren, die vanuit Turkije Syrië moeten gaan binnenvallen. Aan de invasiemacht zouden ook troepen uit Egypte, Soedan, Jordanië, Marokko, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Maleisië, Indonesië en Brunei deelnemen.

     

    Tegelijkertijd komen vanuit Moskou het nieuws dat Erdogan eveneens op het punt staat om Turkse troepen naar Syrië te sturen om de rebellen bij te staan. De Turkse regering zou het plan overigens hebben ontkend. Desondanks zal de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter deze week in Brussel met de Saudi’s de details van de geplande invasie bespreken.

     

    Zeer gevaarlijke escalatie naar grote oorlog mogelijk

     

    Mochten deze ‘geruchten’ toch niet waar zijn, dan zullen Turkije en de rest van de Soenitische wereld binnen enkele dagen moeten besluiten wat te doen: accepteren dat de rebellen verliezen en Rusland Assad aan de definitieve overwinning helpt, of met een ander, waarschijnlijk even wanhopig als gevaarlijk plan komen om het tij alsnog te doen keren.

     

    Het is buitengewoon onwaarschijnlijk dat het Kremlin het zover laat komen. President Putin heeft zich tot nu toe opmerkelijk kalm en rustig betoond, maar zal vermoedelijk als eerste plotseling keihard toeslaan –mogelijk zelfs met kernwapens- als hij het gevoel krijgt dat het Westerse-islamitische bondgenootschap een oorlog tegen zijn land probeert te ontketenen, of die nu in Syrië, Oekraïne of elders wordt begonnen.

    Xander

    (1) Zero Hedge
    (2) Infowars

    *

    UIT LIJDING – MORAAL v/h VERHAAL

    *

    Ja, ik weet het wel. Die Mussolini, die trouwens, samen met de onvergetelijke Claretta Petaci, zijn spring-in-‘t-veld liefde, een zeer vernederend einde heeft gekend na de oorlog, is alleen nog een schimmige figuur die een grot stuk van vorige eeuw heeft bepaald. Maar net als nu, kon het kleine Italië niet op tegen het machtige Duitsland. En net al nu, verkoos het Italië van toen de helpende hand van de Duitse Almacht. Tenzij er een straks een ‘Europa met Twee Snelheden’ komt, ziet het er naar uit dat het land met de 3de grootste industrie van Europa, voor de tweede keer over dezelfde steen zal vallen.

     

    Ik zeg, voor de tweede keer, maar dat is dan abstractie gemaakt van De Val van et Romeinse Wereldrijk precies vanwege dezelfde reden als Europa nu bezig is met aan ten onder te gaan.

    Het verhaal van Spartacus de opstandige slavenleider, zit er heus niet ver naast. Maar dat is een zaak die ik liever overlaat aan bvb een Historisch Gevormde Academicus om nader toe te lichten. Het is echter wel zeker, dat de Romeinse ‘jet set’ van toen, voortdurend meer en meer nieuwe ‘werkkrachten’ uit de Veroverde Gebieden bleef invoeren. Net zolang tot die boven hun hoofd groeiden. Moet U maar eens bij uzelf nagaan: ge komt uit de oerwouden uit verre vreemde streken van het weelderige Rome (met al die daar loslopende half blote halve godinnen), je hormonen spelen op, je ziet als die luxe en... dus is een kwâ slag rap gegeven.

    U kunt op de vingers van één hand tellen hoe dat toen is afgelopen. Van dat ‘wereldrijk’ is alleen de taal overgebleven… De rest is in handen gekomen van de (ingevoerde) wilden. Later met dat verhaal maken wij cinema. Meer niet.

     

    *

    *

     














    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!