MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    08-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3048

    *

    Dinsdag 8 december 2015

    Donkere maand

    Zon 8u31-16u37

    O-L-V van Onbevlekte Ontvangenis

    Maria in d’advent, ons meestal veel wind zendt

    *

     

    *

    INLEIDING

    *

    Interludium

    Aangaande de Heilige v/d Dag van de dagklapper hierboven. Voor de wijsneuzen/grapjassen onder ons die o zo graag de draak steken met ons mooie Voorvaderlijk Christelijk Geloof: Onze Lieve Vrouw Onbevlekte Ontvangenis heeft niets te zien met de bloemetjes en de bijtjes en al zeker niet met de als Duif vermomde H. Geest die de Gewijde Maagd Maria (en niet de Gewaagde Meid Maria) van het Kindeke Jezus zwanger maakte. Dat is een heel ander verhaal dat we kennen onder de naam van Maria Lichtmis. Ergens in de maand februari, netjes volgens de natuurwetten, 9 maand voor Kerstmis. Maria Onbevlekt Ontvangen is de zaak van de H. Anna, de moeder van de latere Moedermaagd Maria voornoemd. Dat ‘Onbevlekt Ontvangen’ heeft dan ook helemaal niets te zien met een of ander voortplantingsdaad, maar met de stelling van ‘onze Moeder de H. Kerk’ als zou het kleine baby-meisje Maria van meet-af aan en dus vanaf de conceptie, vrij zou geweest zijn van de erfzonde. Klinkt inderdaad allemaal nogal ingewikkeld. Een beetje iets als het verhaal van de ooievaar die de broertjes of de zusjes door de wolken aanvoert. Een voorstelling van zaken dus, op mensenmaat en terzelfdertijd bestemd voor onschuldige tieners, die kleine potjes met de grote oren.

    Het begrip ‘erfzonde’ zou in deze context teruggaan, wordt gezegd, naar Goddelijke Straf die sinds de verdrijving van Adam & Eva, het eerste mensenpaar uit Het Aards Paradijs. Zij werden daar door de toorn Gods verdreven, niet om er in de appel te hebben gebeten, maar om hun hoogmoed naar grotere kennis vreemd aan hun sterfelijke natuur. Bijkomstige nadelen: de sterfelijkheid, het werken in het zweet huns aanschijns en (voor de vrouw) het ter wereld brengen van hun nageslacht in pijn en verdriet. Met daarboven alle mogelijke slechte neigingen eigen aan de menselijke natuur. Zaken die allemaal tot in der eeuwigheid werden opgelegd aan àl hun nakomelingen.

    Christenmensen die het Sacrament van Het Doopsel (meestal als pasgeborene) ontvangen, worden daardoor geestelijk bevrijd van deze straf, waardoor ze ‘als kind van God’ en ‘in der Eeuwigheid’ vrijgesteld zijn van deze erfelijke vloek van alleen maar slechte eigenschappen. Een beetje zoals de trouwe Duitse Herdershond achter alles toch blijft afstammen van de wrede wolf die leeft in wrede wildernis. En over dat laatste kan ik meespreken, want 3 daarvan dartelen dagelijks rond onze benen en houden zelfs de binnenstromende voorbij schuivende Moslim-blijvelingen ver van onze tafel en ons bed.

    Het modieuze ‘ontdopen’ als geregistreerde weigering van deze gewijde handeling is dus de zoveelste demonstratie van een georchestreerde ontkerkelijking. Om beter plaats te kunnen maken voor nog maar eens die achterlijke woestijn imitatie-‘godsdienst’ die erop gericht is onze Beschaving te vernietigen…

     

    Net als het Priesterschap (tu es sacerdos in aeternum) prent het Doopsel, en het Vormsel een eeuwigdurend merkteken in de ziel van de mens. Waarbij het Vormsel op latere leeftijd alleen de persoonlijke bevestiging is van wat men als boreling onbewust heeft ondergaan.

    Hadden A & E, de basis-symbolen van het mensdom zelf, in al hun hoogmoed niet aan hun Schepper willen gelijk zijn, dan waren zij daarvoor niet bestraft hoeven te worden. En met hen geheel het mensdom, en dus ook wij.

    Maar jammer genoeg is datzelfde spelletje daar opnieuw en speelt de moderne alles-wetende mens dezelfde pretentieuze maar hopeloze betrachting God gelijk te willen zijn. Maar de Oneindige Eeuwigheid, die niet meer is dan een synoniem voor de God der Christenen, laat zich niet in regeltjes gieten……

    En al zeker niet op flessen trekken.

    *

    Voilà. Ik ben wel gene Pastoor, Bisschop of nieuwbakken Aartsbisschop, maar toch wilde ik dit even kwijt op een dag als vandaag, O.L. Vrouw Onbevlekt Ontvangen.

    Weet U trouwens dat deze kerkelijke feestdag in het Christelijk gebleven Italië nog altijd een Betaalde Wettelijke Feestdag is? Waarvan zowel dus de Ongelovigen evenveel profiteren als de Gelovigen? Maar in Coburgia (net als bijna in alle Vooruitstrevende landen) hebben de Slinkxe Verlichte Grote Verstanden daarvan een ‘afgestelde heiligendag’ van gemaakt. Begrijpe wie kan.

    Enfin, ze doen maar, de slimmeriken. Straks volgen in de afschaf-trein nog Pasen en Kerstmis, want vervangen door Suiker- en Offerfeest. Daar zal de gedoodverfde opvolger van Lewie Toebak een zekere Mohammed … met Marokkaanse roots, als Burgemeester van de Katholieke Universiteitsstad Leuven, wel voor zorgen.

    Wel bekome het U. Het eten staat op tafel. Geniet ervan!

    *

    *

    MIDDENSTUK / KAPSTOK

    .

    Geplukt bij

    *

     

    Economie voorbeeldland Finland stort totaal in.

    Regering overweegt burgers gratis € 800 per maand te geven

     

    ls niets meer helpt, rest er nog één allerlaatste wanhoopsdaad om de onvermijdelijke totale instorting nog ietsje langer uit te stellen: gratis (helikopter)geld.

     

    Al jaren behoort voorbeeldland Finland in bijna alle economische en financiële lijstjes bij de allerbest presterende landen ter wereld. Nummer 1 in concurrentiekracht, nummer 1 in onderwijs op alle niveaus, nummer 1 in innovatie en wetenschap, en altijd geroemd om zijn financiële zuinigheid, lage schuldenlast, economische flexibiliteit en technologische ontwikkeling. Dankzij de euro, het Brusselse beleid en de Europese sancties tegen Rusland is de economie van het land gelijktijdig met de ondergang van tech-gigant Nokia echter totaal ingestort. De situatie in het land is zelfs zó dramatisch, dat de wanhopige regering serieus overweegt om iedereen maandelijks € 800,- belastingvrij te schenken, in de hoop daarmee de consumptie en economie weer aan de praat te krijgen.

    ‘Alleen helicoptergeld kan de wereld nog redden’

    De economische depressie in Finland is nu al dieper en langer dan de Sovjet crash in de jaren ’90 en zelfs dan de Amerikaanse Grote Depressie in de jaren ’30. Al jaren waarschuwen onafhankelijke analisten dat het blijvend openzetten van de geldkranen, zoals de ECB nog steeds doet, er uiteindelijk toe zal leiden dat de uitgestelde, maar onvermijdelijke wereldwijde economische instorting alleen maar ernstiger wordt.

    Willem Buiter, hoofdeconoom van Citigroup, verklaarde eind augustus dat ‘alleen helicoptergeld de wereld nu nog kan redden’. Iets meer dan 3 maanden later blijkt uitgerekend topland Finland mogelijk niets anders te resten dan deze ultieme wanhoopsdaad: gratis geld uitdelen, zodat de mensen weer wat te besteden hebben en daarmee de economie zijn allerlaatste ‘shot’ krijgt.

    Ook Finland gevangen in de euro

    Finland lijdt zwaar onder de teloorgang van Nokia, de lage grondstof(/bosbouw)prijzen en de door Washington afgedwongen Europese sancties tegen Rusland, waardoor het aantal industriële opdrachten in september met maar liefst 31% daalde. De regering in Helsinki, altijd een groot voorstander van het vasthouden van het ‘stabiliteitspact’ en ‘fiscale discipline’, blijkt er nu zelf als geen ander gevangen in te zitten.

    Door het extreem lage-rente beleid van de ECB is de economie van Finland oververhit geraakt, waardoor de arbeidskosten sinds 2006 met 20% zijn gestegen. De overheidsschuld is weliswaar laag, maar de private schulden (burgers en bedrijven) juist hoog. Zweden ging door een vergelijkbare crisis, maar omdat dat land nog zijn eigen munt heeft kon het een diepere depressie voorkomen.

    Maandelijks gratis geld voor alle burgers!

    De wat weggezakte anti-euro beweging in Finland heeft nu een nieuwe reden om te pleiten voor een uittreding uit de wurgende eurozone. Ondertussen overwegen de Finse sociale instanties om alle burgers een belastingvrij basisinkomen van € 800 te geven, ongeacht of en hoeveel mensen daarnaast nog verdienen. Premier Juha Sipilä staat achter het plan, dat – indien volledig uitgevoerd - ieder jaar € 46,7 miljard gaat kosten, oftewel zo’n 20% van het totale BNP van het land.

    Het idee om Centrale Banken direct de (veel te hoge) uitgaven van de overheden te laten financieren, en zelfs direct geld op de rekeningen van de burgers te storten, krijgt over de hele wereld steeds meer bijval. Boven steden en dorpen massa’s geld uit helikopters gooien komt feitelijk op hetzelfde neer, en vandaar de term ‘helikoptergeld’.

     

    MAAR...

    Klinkt leuk, althans, voor een tijdje. Maar als hiermee doorgegaan wordt ontstaat er hyperinflatie, wordt geld (dus ook uw spaargeld) nog minder waard dan wc-papier en wordt de koopkracht van de burgers volledig verwoest. Op zeker moment zullen overheden dus moeten stoppen met hun ‘gratis geld’ beleid. Op dat moment zal er een economische depressie uitbreken die zó ernstig en pijnlijk is, dat werkelijk alle opgebouwde ‘echte’ en kunstmatige welvaart volledig zal worden weggevaagd, waardoor alleen al in Europa honderden miljoenen mensen in bittere armoede terecht zullen komen.

    Xander

    *

    Een man met het hart (en vooral de hersenen) op de juiste plaats….

    Donald Trump, de Republikeinse Presidentskandaat, wil alle Islam-immigratie in The States 100% bij Wet verbieden…..Waarom zoiets niet in de Nieuwe Europese Grondwet meteen voorzien?

    *

    UITLEIDING

    *

    Excuseer, lieve lezer en lieve -es, om in de Inleiding hierboven, niet met de deur in huis te zijn gevallen. Is de schuld van de vele werkers in de omliggende olijfgaarden, waar er gekapt en gezaagd wordt van bij het eerste morgenkrieken klaarte van de nieuwe dag. De oogst is binnen, en het toilet van de bomen wordt dus klaar gemaakt voor volgend seizoen: 8 december is een vrije dag, en dus hebben de mensen tijd voor hun eigen. Waarbij de oudere dorpelingen kunnen rekenen op de hulp van hun in de nabije steden tewerkgestelde zonen.

    Dit terzijde. Want eigenlijk bewijst het bij Xander overgeomen artikel van mijn ‘Kapstok-Middenstuk’ dat ik al die jaren gelijk heb gehad met de vele waarschuwingen voor de op til zijnde Grootste Depressie aller Tijden, getoonzet door de EU Verenigde Nazies. Zonder daarbij te willen doorgaan voor een ongeluksprofeet. Want calamiteiten bevatten tenslotte enorm veel opportuniteiten.

    De burger, inzonderheid ons Vlaamse volk, is gelukkig heel wat alerter en mondiger geworden sedert de jaren ’20 van vorige eeuw. Met Marine La Plume in het achterhoofd, mogen we echter het vel van de beer niet verkopen voor die geschoten is. En... wat in Finland bewezen is, met de Russische Beer valt niet te spotten. Zeker niet als de cowboys uit Amerika dat wèl doen door straffen op te leggen, die als een boemerang tegen onze hoofden slaan.

    Weten jullie trouwens nog wat het verhaal van Icarus verzinnebeeldt? Te dicht bij de zon gevlogen! Krek hetzelfde verhaal als dat van de Verloren Tuin van Eden. Lag die trouwens niet in het Twee Stromen-gebied van Tigris en de Eufraat in de omgeving van Bagdad, thans het Irak van nè Sadam Houssein en van de prille Arabische Lente?

    De cirkel is bijna rond.

    Maar het sluitstuk daarvan zou best eens de her-tekening kunnen zijn van de artificiële 18de Eeuwse staatsgrenzen. Zodat op de ruïnes van de Eerste Europese Unie het Europa der Volkeren kan herrijzen. Waar niet het vermolmde Socialisme de hoofdtoon voert, maar de ondernemingslust, de werklust, het gezond verstand en de vooruitziendheid. Een harmonieuze samenleving, waarvan de Fransen zeggen ‘Gouverner, c’est prévoir’…..

    Waarbij het authentieke Vlaanderen deze keer absoluut zijn kans niet mag laten verloren gaan. Want, zo zei Johan Cruyff ooit: ‘elk nadeel eb se voordeel’! Zelfs al moeten we daarvoor de 10de en Laatste Kruistocht ondergaan.

    PS

    Of deze Christelijke Feestdag iets te zien heeft met het Joodse Feest van Het Licht, de Chanoeka, de Zevenarmige Kandelaar, weet ik niet. Want ik ben dan ook geen Historicus, Schriftgeleerde of Pastoor, maar een gewone man van te lande van vlees en bloed, zij het een man met veel gezond verstand een grote hang naar authenticiteit. Wikipedia weet alles van dat Joodse Feest. Zie http://www.bing.com/search?q=chanoekia&form=PRITIT&refig=9b09fcef8a82407e8c25da30d5e07e17&pq=chanoekia&sc=0-0&sp=-1&qs=n&sk

    *

    In eer en geweten, maar vooral in houwe trouwe:

    (Get) Digitalia

     

    *









    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!