MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    22-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2962

    ***

    Donderdag 22 oktober

    Zon 8u17-18u37

    H Ingbert

    *

    Morgen, 2310 herdenken we hoe in 1914 de Duitse Veldtocht te pletter liep tegen de ondergelopen IJzervlakte tussen Ieper en de Zee. Beide legers, de verdedigers en de aanvallers, hadden zich de avond voordien overal in de velden ingegraven, maar toen ze ’s morgens ontwaakten, stond het water van de Noordzee hen tot aan de knieën. Hun geschut stak vast in de modder en Morgen, 2310 herdenken we hoe in 1914 de Duitse Veldtocht tegen de ondergelopen Ijzervlakte tussen Ieper en de Zee te pletter liep. Beide legers, de verdedigers en de aanvallers, hadden zich de avond voordien overal in de velden ingegraven, maar toen ze ’s morgens ontwaakten, stond het water van de Noordzee hen tot aan de knieën. Hun geschut stak vast in de modder e de legers trokken zich noodgedwongen terug, elk aan hun eigen kant. Om onbegrijpelijke redenen hebben de Duitsers nooit geprobeerd dat sluizencomplex dat binnen hun bereik lag, te veroveren zodat zij het water georganiseerd hadden kunnen doen terugtrekken. Zowel in Londen als in Berlijn konden ze hun ogen niet geloven. Hoe een onnozel sluiswachterke (Karel Cogghe was zijn naam) zo’n almachtige vijand had kunnen vastpinnen, neen, daar hadden ze geen woorden voor e.. ze zwegen er dus over. Zo hadden zij meer woorden beschikbaar om de roem van hun respectievelijke legers te bezingen.

    Wel kreeg Albert de Coburger, volle neef van de Duitse Keizer Willem II, hiervoor na de oorlog een wereldberoemd monument in Nieuwpoort. Op een plaats waar die man wegens gedurende de gevechten veel te gevaarlijk voor Duitse prinsen, nog nooit was geweest. Natuurlijk had die ondertussen zijn geheime onderhandelingen met de Duitsers familie relaties om achter de rug van zijn Geallieerden een afzonderlijke vrede te bespreken al stopgezet. Zo kon hij in het zog van zijn triomferende legers, tijdig in Brüksèl terug zijn om de vrede te vieren. Samen met zijn halve trouwboek, ene Elisabetha von Possenhofen, Prinses von Wittelbaach, Hertogin in Bayern. Een verre tante van de Lieve Sissi die we later op het Witte doek konden bewonderen.

    de legers trokken zich noodgedwongen terug, elk aan hun eigen kant. Om onbegrijpelijke redenen hebben de Duitshers nooit geprobeerd dat sluizencomplex dat binnen hun bereik lag, te veroveren zodat zij het water georganiseerd hadden kunnen doen terugtrekken. Zowel in Londen en Parijs als in Berlijn konden ze hun ogen niet geloven. Hoe een onnozel sluiswachterke (Karel Cogghe was zijn naam) zo’n almachtige vijand had kunnen vastpinnen, neen, daar hadden ze geen woorden voor e.. ze zwegen er dus over. Zo hadden zij meer woorden beschikbaar om de roem van hun respectievelijke legers te bezingen.

    Wel kreeg Albert de Coburger, volle neef van de Duitse Keizer Wilhelm II, hiervoor na de oorlog een wereldberoemd monument in Nieuwpoort. Op een plaats waar die man wegens de aan de gang zijnde gevechten veel te gevaarlijk voor Duitse prinsen, nog nooit was geweest. Natuurlijk had die ondertussen zijn geheime onderhandelingen met de Duitshe familierelaties om achter de rug van den Geallieerden een afzonderlijke vrede te bespreken al stopgezet. Zo kon hij in het zog van zijn triomferende troepen, tijdig in Brüksèl terug zijn om de vrede te vieren. Samen met zijn halve trouwboek, ene Elisabetha von Possenhofen, Prinses von Wittelbaach, Hertogin in Bayern. Een verre tante van de lieve Sissi von Possenhofen die we later op het Witte doek konden bewonderen.

    Na de oorlog werd aan het Hof alleen nog Frans gesproken, in plaats van Duits, de moedertaal van Koning en Koningin…. En toen kon de achteruitstelling van de Vlamingen pas voorgoed beginnen…. Als overwinnaars moest vanaf dan iedereen Frans beginnen spreken….

     

    *

    *

    .

    Groeten uit Kunduz (Afghanistan)

    .

    Het land van de Muzelmannij, de ‘Taliban’ in optima forma.

    .

    *

    INLEIDING

    .

    Deze bijdrage gaat over het land dat vlgens de Zwarre Ongelukskater uit de States, dak zij zijn inspaningen, ondertussen ‘op goede weg is’. Welke ‘goede seg’ die vlasbaard bedoelt, is evenwel niet duideijk.

    Via deze link komt U in dat land terecht, en kun t U er zich van overtuigen, hoe het voelt als de Muzelmannerij eerstdaags bij ons de plak zwaait.

    https://youtu.be/5mzT8kW8ErQ

    Is niet geschikt vor gevoelige kijkers/iezers. U zou het dus beter naar al Uw vrienden en kennissen doorsturen, met deze waarschuwing erbij : ’Islam schaadt schaadt Uw gezondheid’ Voor U de video aanet, eerst kogelvrije vest aandoen, een hellm opzetten en een gasmasker voorbinden.

    Uit het bereik van kinderen houden. Vooral uit het bereik van puberende jonge meisjes die al eens een begerig oogje laten valen op al die knappe Mustafa’s. Neem U liever een blanke ‘loverboy’ uit eigen rangen. Die zal U in veel langzamer tempo naar Uw ondergang leiden.

    *

     

     

     

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    &

    http://newsmonkey.be/article/58011

    *

    Het nieuwe achterlijk: massaal meisjes indoctrineren in Afghaanse koranscholen

    *

    Ondanks 13 jaar westerse troepen en strijd tegen de Taliban, is in Afghanistan, dat Barack Obama “een land dat op de goede weg is” noemt, een nieuw fenomeen als een wild vuurtje om zich heen aan het grijpen: moslimmeisjes worden met de duizenden in private koranscholen gestoken. Daar worden ze de islam in z’n meest radicale vorm ingepompt.

    Niet eens zo lang geleden was UNGEI, een organisatie die voor de Verenigde Natie ijvert om meisjes wereldwijd in school te krijgen, euforisch over Afghanistan. “Tijdens het Talibanregime gingen er minder dan een miljoen kinderen naar school; nu zijn dat er zes miljoen en ongeveer een op drie van de leerlingen zijn meisjes.”

     

    Het ging effectief een poosje de goeie kant op. Maar de jongste twee jaar is er dan misschien niks veranderd in absolute cijfers, wel met het soort onderwijs waar die meisjes terechtkomen. Madrassa, koranscholen, specifiek voor meisjes, springen in Afghanistan als paddenstoelen uit de grond.

    Drillen

    Er zijn er ondertussen rond de 2.000, met tussen 1.000 en 6.000 leerlingen elk. En da’s een pak meer dan de 1.100 officiële overheidsscholen waar meisjes terecht kunnen. De koranscholen zijn privé-initiatieven. Meisjes in volledige hijab (verplicht) worden er dagelijks acht uur, soms 11 uur lang onderwezen in de koran. Ze krijgen er de islam in z’n meest extreme vorm ingedrild, met de sharia als leidraad.

     

    Eén van de eerste zaken die de meisjes ingepompt wordt, is dat ze vroeg moeten trouwen, en dat ze zichzelf als “eigendom” van hun echtgenoot moeten beschouwen. Televisie kijken, naar de radio luisteren (muziek tout court) en zelfs thuis rondlopen zonder hijab is verboden.

    Hijab

    Eén van de gevolgen is al in het straatbeeld te zien: de traditionele, donkerblauwe boerka van Afghanistan, is plaats aan het maken voor de zwarte, iets dat komt overgewaaid uit Arabische landen. Meisjes worden verwacht handschoenen te dragen, en zelfs hun ogen te bedekken met een gaas nu.

    Het lijkt of de Taliban nooit weggeweest is. Het meest extreem, en het meest succesvol zijn de Ashraf-ul Madares-scholen. Gestart met een eentje in Kunduz, waren er binnen het jaar 14 filialen van in die stad. Ondertussen is Ashraf-ul Madares zich over het hele land aan het verspreiden. De “leraars” drillen er hun lessen in vanachter een gordijntje dat hangt voor een gat in de muur: het is immers verboden voor de meisjes om te kijken naar mannen.

    Ouders verraden

    Mawlavi Abdul Khaleq, één van de leiders van de Ashraf-ul Madares-scholen, laat weinig illusies bestaan over wat ze willen bewerkstelligen: “"In the beginning of Islam, Muslim girls used to take part in religious activities. They even used to participate in wars… but we Muslims have now lagged behind." Met andere woorden: moslimvrouwen hebben ook een rol te spelen in de jihad, de heilige oorlog en de scholen dienen om dat te bewerkstelligen. In een reportage die Al Jazeera filmde in Kunduz, is te zien hoe meisjes aangemoedigd worden hun eigen ouders te “verraden” als die zich niet gedragen conform de strikte regels van de fundamentalistische islam.

    De financiering van de Ashraf-ul Madares-scholen is voor een stuk terug te sporen naar Pakistan, voor een stuk worden ze betaald door drugsgeld van de Taliban, maar er zijn ook sporen die leiden naar de Golfstaten, Saoedi-Arabië op kop.

    Vorig jaar draaide Al Jazeer al deze reportage, genaamd The Girls of the Taliban. De situatie is ondertussen alleen maar erger geworden.

    *

    UITLEIDING

    *

    Dubbeltjes kunnen raar rollen, Erocentjes des te meer. En ach, tot voor kort lag Afghanstan ergens gewonnen veroren i de wijde wereld. En ja, de ‘Taliban’ hield daar lelijk huis. Maar wat gin g ons dat aan?

    Jammer genoeg zijn al die verre landen rapper dan de snelheid van het icht, door het Internet bijna oebazarder geworden dan om het even welke buurgemeete in eigen land. Zelfs blijken er in eens van ‘onze jongens’ daar te zitten, erger en veel gevaarlijker dan de miliciens ten tijde van het Coburgs ‘Bezettingsleger’ in Duitsland.

    En in al die nieuwe landen, blijkt de Isammerij overal het vuur aan de lont te zijn gaan aaansteken. Er estaat geen aln d ter wereld, waar de grnezen niet wilekeurig zijn getroken, of het moet Ausralië zijn omdat het nu eenmaal midden in alle mogelijke oceanen ligt. En daarebocven ver van ons huis is. Maar daar ondergetekede uit de Vervoeste Gewesten stamt, en als kind op al die Engelse begraafplaatsen heeft gestoeid (vooral in de oorlogsjaren), zijn de meeste landen hel bekend van op die witte soldatenzerkjes. ‘An.. soldier of the Grat World? Known unto God’. Alleen Hottentotosie kwam daar niet op voor. En op warme zomernamiddagen ging Meester met een groot bek met wereldkaarten, dan mee om te toenen waar die landen allelmaal lagen.

    Maar Afghanen.. Neen, dergelijke graven kwamen er niet voor. En van kontheffers hadden we ook nog nooit gehoord.

    Enfi,; ik serveerde U deze bijdrage, in de hoop Uw kennis van de ware Islammerij wat beter te kunnen belcihten. Zodat U niet de een of de andere dag dergelijke spookgestalten in volle dagicht tegen het lichaam loopt en met een vergiftigd mes in Uw keel krijgt;

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     

     








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!