MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    05-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2826

    *

    .

    *

    Enige gelijkenis met de Islam is louter toevalig.

    .

    Volgens de Italiaanse pers, is dit een der snelste dieren ter wereld.

    *

    INLEIDING

    Even de waarheid op een schopstoel. Onze kindersprookjes van Roodkapje en Sneeuwwitje zijn ook geen waar gebeurde verhalen. En toch snapt iedereen de moraal ervan. Bij de Bijbel zjn het allemaal verhalen, met ‘Wahrheit und Dichting’ op één hoop, maar het meest wreedaardige dwingend advies is het ‘oog om oog, tand om tand’. In de Koran daarentegen, die een slechte kopij is van de Joodse Bijbel én van Het Nieuwe Testament, druipt het bloed en de penisnijd van tussen de bladzijden. De Bijbel zijn filosofische levenslessen, en de Koran is lessen in het benemen van leven. Het ene is dan ook geschreven door een volk met een eeuwenoude Beschaving van erudiete schrifstellers, en het andere is bijeen geflanst door primitieve rondtrekkende woestijnbeulen van koppen kappende roversbenden op snelle kamelen.

    *

    Er zijn momenteel in Engeland op de meest prestigieuze universiteiten ter wereld (zie hieronder)n, een paar ontdekkingen gedaan, die de Profeet Mohammed zuden kunnen ontmaskeren als een harteloze wreedaardige ordinaire leugenaar.

    Niet dat dit au fond zo’n groot nieuws is, maar wat wel verwondering wekt, is dat deze ‘Westerse Wetenschappers’ zomaar de ongenaakbare Arabische Schriftgeleerden zouden mogen op het potje zetten, naast hun hoogvereerde Heilige Profeet zelf,. Allez, ik wil zeggen, één reusacht grote pot nat, die binnenkort ook over onze hoofden zal uitgegoten worden. Maakt niet uit, want de ene pis is de andere niet.

    De vergelijking met de Lijkwade van Turijn dringt zich zelfs niet eens op, want ‘Rome’ heeft altijd verkondigd dat deze relikwie weliswaar een uitzonderlijk karakter had, zonder zich ooit te verbranden aan enig goddelijk standpunt. Toen de C14-methode op het linnen bewees dat deze lijkwade weliswaar uit het H. Land afkomstig was en dat de in negatief verschenen beelden (pas duidelijk geworden na de ontdekking van de fotografie die tot de grote verrassing van de gehele wereld, de échte foto’s van die negatieven vrijgaf) en dus van de dode bewezen dat die inderdaad gegeseld, met doornen gekroond en gekruisigd werd, maar dat die dateerde van enkele eeuwen na het Lijdensverhaal. Einde verhaal.

    *

    Wat het kleinste kind ondertussen wel kan zien, is dat het verhaal van Mohammed (abstractie gemaakt van de door hem gewilde wreedheden eigen aan het Araabs Ras), klakkeloos van de Joodse Bijbel is gekopieerd en hem niet door ‘engelen uit de hemel’ werd gedicteerd. Zonder de pretentie te willen hebben van ‘Arabist’ te zijn, herinner ik me ergens gelezen te hebben, dat het woord ‘Araab’ het word in hun taal is voor… moordenaar. Net zoals het Franse woord ‘Asasin’ etymologisch verwant is met de moordzuchtige stam der Assasijnen. ‘Il Sarazeno’ is trouwens nog altijd een geliefd volks spektakel in mening Italiaans stadje, waar er als om prijskamp gehakt of gestoken mag worden naar een houten pop, als .. Muzelman gekleed….

    *

    Ja, ’t zijn wrede tijden als het oorlog wordt. Als men mensen slacht lijk dieren. Aks het mensenbled bij beken stroomt….

    Kijk, 700 jaar na datum hangt deze flard van een gedicht van dezelfde hand als ‘Jatje zag eens pruimen hangen’, mij nog helder voor de geest. Ondergetekende was toen zelfs (voor korte tijd) de held van de familie waar ik dat gedicht, rond Mei ’40, wel duizend keer heb moeten voordragen voor Nonkels, Tantes en ander tot schreiens toe bewogen buren.

    *

    Of deze ontdekking in de oude archieven iets zal veranderen aan de stroom ‘asielzoekers’? “Vrede op aarde aan de mensen van Goede Wil” is een oud Christelijk verhaal, waar de Poet zelf op dit ogenblik aan werkt, met zijn voorstel om tot een gezamenlijk onderhandelde vrede te komen in het Midden Oosten. Maar stel U voor: onderhandelingen waar de Zwarte Ongelukskater uit Amerika niet de eerste viool mag spelen. Nee, tegen Kerstmis dit jaar zal dat wel niet rond zijn…Misschien dat de triomf er komt; als Donald Trump van de Republikeinen daar de scepter heeft overgenomen?

    Dan weten we precies wie Amerika bedoelt met ‘In God we trust’.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/wetenschap/ontdekking-oude-korantekst-kan-geschiedenis-islam-doen-herschrijven-a2445903/

    *

    Ontdekking oude Korantekst kan geschiedenis islam doen herschrijven

    *

    In een collectie van 3000 manuscripten uit het Midden-Oosten, die in de jaren 1920 werden verworven door de Universiteit van Birmingham, werden vier pagina's uit de Koran in oud Arabisch schrift gevonden. Het document, dat ervoor kan zorgen dat de geschiedenis van de islam moet herschreven worden, veroorzaakt een verhit wetenschappelijk debat.

     

    De tekst werd ontdekt door een doctoraatsstudent in een andere, meer recente versie van het heilige boek. Vooraanstaande academici van de universiteit van Oxford beweren dat het document volgens koolstofdatering ergens tussen 568 en 645 moet geschreven zijn. Die vaststelling kan een grote invloed hebben op de hedendaagse kennis over de manier waarop de Koran tot stand kwam.

     

    Volgens de klassieke overlevering kreeg Mohammed de goddelijke inzichten die de basis van de Koran vormen tussen 610 en 632, het jaar van zijn overlijden. Tot nu werd steeds aangenomen dat de teksten van het islamitisch geloof pas rond 650 te boek werden gesteld. De koolstofdatering maakt het echter plausibel dat er al een tekst van de Koran circuleerde tijdens Mohammeds leven, mogelijk al tijdens zijn kindertijd of zelfs voor zijn geboorte.

    Dr. Keith Small, een expert in Koranteksten aan de Universiteit van Oxford, vertelde aan The Times: "deze bevinding ondersteunt randtheorieën over de oorsprong van de Koran, zoals het idee dat Mohammed en zijn vroege volgelingen een tekst gebruikten die al bestond en deze aangepast hebben om hun eigen politieke en theologische agenda te dienen, eerder dan Mohammed die een revelatie uit de hemel krijgt." Een dergelijke vaststelling zou de geschiedenis van de Koran grondig herschrijven en de fundamentalistische vertakkingen van het geloof ernstig op de proef stellen.

     

    Maar de veronderstelling dat het uittreksel deel uitmaakt van één van de oudste Korans ter wereld - en mogelijk dateert uit de periode dat de profeet Mohammed leefde (algemeen aangenomen tussen 570 en 632), wordt sterk ter discussie gesteld door andere geleerden.

     

    Deze wijzen erop dat de koolstofdatering tegengesproken wordt door ander bewijs. De taal waarin het document is opgesteld, is volgens hen typisch voor de tweede helft van de zevende eeuw. Dat sluit beter aan bij de klassieke theorie over de ontwikkeling van de Koran. Het gebruik van tekens die de uitspraak van medeklinkers aangeven en de onderverdeling in verzen, zouden er onder andere op wijzen dat het om een meer recente versie van de heilige schrift gaat. Een bijkomende kritiek is dat de koolstofdatering werd uitgevoerd op het perkament en niet op de gebruikte inkt. Perkament was destijds immers zo duur dat het gebruikelijk was om de oude tekst eraf te wassen en te vervangen door een nieuwe. Volgens Dr. Abbas Tashkandi van de Al-Furqan Islamic Heritage Foundation kan het gebruikte perkament oud zijn, maar de inkt recenter. Volgens professor David Thomas van de Universiteit van Birmingham is het echter waarschijnlijk dat het stuk perkament speciaal werd geprepareerd voor de Koran waaruit het uittreksel afkomstig is en dus snel na de slachting van de dieren werd beschreven.

     

    Het document zal volgende maand drie weken tentoongesteld worden.

    *

     

    UITLEIDING

    Het gaapt als een oven, dat Het Beest nog maar eens zal brullen. Hoe zoude zelf zijn!? Het vuur rond hem dat hij zo nodig heeft om te overleven, dreigt gedoofd te worden. Minder aanhangers = minder aanvoer voor zijn nooit voldane vraatzucht. Hij wil dan ook sterk staan voor de Eindstrijd, met zoveel mogelijk lijken over de hele wereld.

    Maar wat dan met die fameuze ‘Zwarte Steen’ in de Kaaba in Mekka, die volgens Mohammed ook al een teken uit de hemel is geweest. Uit de ruimte, ja, dat wel misschien. Voor een demente halve wilde is dat toch hetzelfde: de Hemel, dat is toch hierboven, waar de oden en de Christenen beweren dat ze er naartoe gaan na hun dood?! Halt! Stop! Voor een seksverslaafde pedofiel kan dat niet. Eeuwig daarboven zitten knökkebollen zonder vrouwelijk schoon omtrent? Lap! En hij geeft er per direct een lap op. Hop, en subiet wordt het geen enkele maagd. Maar niet die van de Christenen, de Moeder Gods. Neen hoor, daar komt alleen maar narigheid van. Niet één, niet 10, 30 of 50 neen, ineens 72 moeten het er worden! Voilaà, ziet men de Mô denken, nu weten ze tenminste dat doodgaan voor mijn volgelingen een eeuwigdurend plezier is.

    Ik zie dat zo voor mijn ogen gebeuren. Met als gevolg, dat die paar dienaren die ongelovig maar hoopvol opkeken van hun werk, doet hij direct de kop afkappen. Watte! Durven twijfelen aan zijn waar gebeurde geile fantasieën? Wat zou de kleine Aïsha wel zeggen, als hij seffens met haar in bed kruipt! Dat de hemel die hij belooft moet onderdoen van die der Christenen? Die zweren bij Tijd en Eeuwigheid. Moslims zweren bij hun edele delen….

    *

    Maar onze ruimtespecialisten zouden daar hun microscoop eens moeten mogen op richten. Misschien luidt hun oordeel dan wel ongeveer hetzelfde ongeveer als in Turijn, dat er wel iets van aan is, maar dat dat niet mag overdreven worden.

    Het probleem is vooral hoe die Geleerden achteraf nog veilig en wel uit Mekka zouden kunnen weg geraken.. Araben hebben nu eenmaal lange teentjes en korte lontjes. Kunt U zici voorstellen, dat de miljoenen bedevaart-opbrengst stilvalt, omdat die steen bijvoorbeeld gewoon een stuk gladde antraciet is ergens meegepikt door de Mô toen die op audiëntie mocht bij een rijke blanke koopman op doortocht….

    Dat is nu eenmaal de ijzeren loggia van iedere misdaad: wie door de and valt, valt diep. En van hoe hoger die valt, des te meer aan hangers sleept die mee….

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!