MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    03-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2817

    *

    Donderdag 3 september

    Zon 6u59-20u24

    H Gregorius de Grote

    Als de zon schijnt op Sint-Gregoor, een goede oogst door en door

    *

    .

    *

    .

    *

    INLEIDING

    Vooraleer U de lezing aanvat van onderstaand artikel, hierna aangeduid als RIBSTUK of MIDDENSTUK , eerst mijn excuses om hier ooit te lezen te hebben gezet, dat het spijtig, ja onvergefelijk is geweest, dat de Yankees na ‘nine/eleven’ geen paar atoomdingetjes op Mekka en Mediana hebben gedropt. Ik had dat niet mogen doen, het sprit me zeer. Er ad moeten staan; ‘minstens 100 van de dingetjes. De bladzijde ware al lang omgedraaid, en geen haan die er nog naar zou gekraaid hebben. Integendeel, de Ami’s zouden er wereldwijd niets anders dan lof voor hebben gekregen. En is het trouwens niet zo, dat – o die lieve ‘gematigde Mo Slimmetjes – Muzelmanse volgelingen van Het Beest dat ook altijd en overal en minstens even grondig doen? Alles wat hen niet bevalt wegens te weinig Islamitisch, gaat tot de laatste steen de lucht in en er wordt daar grondig gekapt, gekerfd en geschoten, tot niet één mens daar nog leeft. Denkt U dat daar reactie op komt? Ja, een klein beetje van cultuurvienden, archeologen of kunstkenners heel misschien….. Allemaal mensen zonder wapens. Het Westen doet immers meer dan genoeg voor ‘het overschot’ van de bevolking daar, door hen zonder meer als ‘asielzoekers’ op te vangen en levenslang te onderhouden. Opvang in de naburige Islammerij-landen? Vergeet het! Hoe zou Het Beest anders kunnen uitzwermen om nieuwe horizonten te verkennen om deze klaar te stomen voor de invasie?

    Morgen, 4 september, is de verjaardag van de ‘Bevrijding’, d.w.z. de intocht der Geallieerden (1944) n mijn geboortestreek West Vlaanderen. Helemaal niets speciaals. Ik denk alleen maar hoe rap, hoe grondig en hoe meedogenloos de massa’s ‘ongewenste vreemdelingen’ er toen ineens hals over kop weg waren. Alleen maar door het optreden van hier en daar enkele sporadische verkenningstanks. Het ws bijna de ‘Bevrijding’ met de zachte hand, want witte vkaggen en De Conventie van Génève over de behandeling van krijgsgevangenen deed de rest. Echte of vermeende ‘vriendjes’ van de Duitsers echter, die kregen heel andere ervaringen te verduren.

    Waarom ik dat vertel? Wel, omdat het een gedroomde scenario is om de hedendaagse ‘bezetters’ kwijt te spelen. Want korte tijd nadien werden de Grote Verlichte Verstanden van beide kanen, de Geallieerden en de Duitsers, weer beste vriendjes. Zij het dan in ietwat gewijzigde omstandigheden…..

    Wat we echter nu meemaken, dat is de lof der lafheid, en die moeten we allemaal ondergaan, omdat het mensdom nu eenmaal planetair moet geglobaliseerd worden naar de Leer van Marx.

    Ce n’est que la vérité qui blesse.

    *

    Hopelijk schept de Poet nu, naast klare wijn, ook wat orde in het kiekenkot. Zelfs al wordt het een hel ‘Couckenbak’: het is tijd dat de puntjes op de Islamitische I gezet worden. In het Cyrillisch-Russisch alfabet is dat tamelijk eenvoudig. Deze letter is net een lorgnon bovenop de top van een de scherpe driehoek. Is na te zien via Google.

    *

    En dus zitten we ermee. Het draait waarschijnlijk ook uit op kappen en kerven. Want het wordt niets, zo lang we, naar het woord van de Dichter, staam’lend en beed’lend aan de poorten blijven staan.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    https://ejbron.wordpress.com/

    en

    https://jalta.nl/buitenland/islamitische-broederschap-laat-me-niet-lachen/?a=5GvCXw00To1Fj3q3zGE4mxsJa1jkVPLoulfzE50TftQ&b=AENwUfd6fNvOrxRCYPWsqKrUjORYWagWHcgnPEliWNY

    *

    Als er iets niet bestaat binnen de oumma, de gemeenschap waartoe alle moslims zouden behoren , is het solidariteit. Voorbeeld op voorbeeld toont dat broederschap slechts met de mond wordt beleden en wordt gebruikt, misbruikt zelfs, voor politieke doeleinden. En natuurlijk mag deze niets kosten.

    Iedere keer als ik zo’n opgewonden (wannabe) jihadi hoor roepen dat hij of zijn broeders naar Syrië zijn vertrokken om de arme moslims daar te redden, weet ik niet of ik moet lachen om de onbedoelde ironie, huilen om de ongebreidelde hypocrisie of woedend worden vanwege de schaamteloze leugen die erachter zit (en omdat deze door zo veel levensgevaarlijke, roomblanke naïevelingen wordt geloofd). Laat ik u uit de droom helpen: er is nog nooit een jihadist vanuit Den Haag, Gouda of Arnhem naar het Midden-Oosten vertrokken om zijn broeders en zusters te helpen. Niet één.

     

    Ze mogen het herhalen tot uw en mijn oren bloeden, het blijft een leugen. Hoe wij dit weten? Omdat “onze jongens” in Syrië geen ambulances besturen, geen gewonden verzorgen, geen steden en dorpen opbouwen en zeker geen – zoals een aantal van hen het Nederlandse publiek probeerde wijs te maken – vuilnis ophalen. Het overgrote deel van de Nedermujahedin vecht voor de Islamitische Staat, een kleiner aantal voor het Nusrafront (Al-Qaida in Syrië) en hier en daar zal een verdwaalde bij het al even extremistische Ahrar as-Sham terecht zijn gekomen.

    Doodssekte

    De “idealistische jongelui”, de “jongens die tenminste iets doen”, vertrekken naar het Midden-Oosten omdat zij aanhangers zijn van een doodssekte, zij zijn de meest op bloed en geweld gerichte aanhangers van een toch al niet altijd even vreedzaam geloof. En dan druk ik mij voorzichtig uit. Ze roven, plunderen, martelen, verkrachten en moorden en u mag drie keer raden wie daarvan voor het overgrote deel het slachtoffer is? Precies, moslims. Dus begin niet over hun goede bedoelingen, die hebben ze niet en hebben ze ook nooit gehad trouwens.

    De ene moslim is de andere niet, het leven van een sjiiet is nog geen spandoek waard binnen de oumma. Sterker nog, zelfs het leven van de ene Palestijn is aanzienlijk waardevoller dan dat van de ander.

    Het zijn niet alleen de jihadisten die geen mededogen hebben met hun medemoslims. Demonstranten, activisten, islamitische politici en leiders uit de gemeenschap kunnen er ook wat van. Wie herinnert zich niet de massale demonstraties tegen de Israëlische acties in de Gazastrook in de hete zomer van 2014? Nu, een jaar later wordt een andere moslimgemeenschap door een oppermachtige tegenstander vanuit de lucht bestookt. Met nog meer doden, nog meer verwoesting, nog meer ellende als gevolg (zoals Esther Voet maandag schreef, duurt de oorlog die de Saoedi’s en hun lakeien voeren tegen Jemen, want daar hebben we het over, langer en kost meer slachtoffers dan de aanval op Gaza).

    Krokodillentranen

    Niemand demonstreert, niemand interesseert het zelfs. Waarom? Omdat de daders ditmaal geen Joden en de slachtoffers geen soennieten zijn. De ene moslim is de andere niet, het leven van een sjiiet is nog geen spandoek waard binnen de oumma. Sterker nog, zelfs het leven van de ene Palestijn is aanzienlijk meer waard dan dat van de ander. Wordt hij door een Israëlische F16 onder vuur genomen, mag de gemiddelde Gazaan rekenen op krokodillentranen van Casablanca tot Jakarta, van de Schilderswijk tot Zanzibar. Maar als zijn neef in het Yarmouk-vluchtelingenkamp even ten zuiden van de Syrische hoofdstad Damascus wordt onthoofd door een IS-terrorist, trekt de karavaan voort zonder dat er zelfs maar een hond naar blaft.

    Beloofde en daadwerkelijk betaalde bedragen voor de wederopbouw van Gaza.

    Het wordt nog erger. Zodra het stof van de vliegtuigbommen in Gaza is opgetrokken, zodra de camera’s van CNN, BBC en Al-Jazeera zijn ingepakt, staat de Gazaan er weer alleen voor en draait de oumma hem massaal de rug toe. Dan blijkt wat al die demonstraties, al die steunbetuigingen, al die “spontane” woede-uitbarstingen echt waar zijn: geen sjekel. Om Gaza na de oorlog van vorig weer op te bouwen, beloofde de internationale gemeenschap fors over de brug te komen. Maar als het aan de steenrijke oliestaten op het Arabische Schiereiland ligt, krijgen de Palestijnen niet eens genoeg geld om diezelfde brug te repareren. De Amerikanen maken hun beloftes waar, de EU doet het met 50 procent niet eens zo slecht, maar de islamitische landen? Koeweit: niets. Turkije: niets. Qatar en Saoedi-Arabië, op papier de twee megadonoren: zo goed als niets.

    Jodenhaat

    Is het omdat de Golfarabieren er belang bij hebben met regelmaat op tv en in hun kranten horrorbeelden uit Gaza te tonen? Opdat hun bevolkingen het beoogde niveau van Jodenhaat vasthouden en niet op gekke ideeën komen en hun eigen gebrek aan vrijheid, corruptie en abominabele mensenrechtensituatie onder de loep nemen? Het zou kunnen, maar eerlijk gezegd denk ik dat er een belangrijkere reden is: het lot van de Palestijnen interesseert de moslimgemeenschap gewoon geen kameelbult. Het is een handig conflict voor islamitische politici om de massa’s mee op te stoken en de eigen agenda te promoten, maar als bij puntje bij paaltje komt, kan de gemiddelde Gazaan of Westbankbewoner verkommeren, verrekken en verhongeren.

    En niet alleen hij, want u mag drie keer raden hoeveel Syrische vluchtelingen de Saoedi’s, Qatari’s of Emiratenbewoners tot nu toe hebben opgenomen. Of beter gezegd, u mag 0 keer raden, waarmee u meteen ook het antwoord op de vraag heeft. Geld naar IS en Al-Qaida sturen zodat die zich tot de tanden kunnen bewapenen is één ding, maar al die Syriërs die voor hun terreur en Assads barrel bombs vluchten, opnemen? “Bismillah, dacht je soms dat je daardoor een dag eerder in de hemel komt? (O, wacht…) Nee, dit is niet mijn oorlog vriend, laat die sukkels in Libanon en Jordanië zich maar ontfermen over die paupers. Of die smerige ongelovigen in Europa, natuurlijk, in mijn Saoedi-Arabië is het al druk genoeg. Vol is vol en eigen volk eerst, inshallah.”

    SONY DSC

    Vol is vol, denken de Saoedi’s.

    Misselijk

    Intussen bombardeert Saoedi-Arabië het straatarme Jemen naar de prehistorie en niemand, werkelijk niemand bekommert zich erom. Geen Mohammed Rabbae, geen Appa, geen Aboe Hafs en dus ook niet hun witte meelopers Anja Meulenbelt, Peter R. en Pieter Broertjes. Deze uit het Arabische Schiereiland overgewaaide hypocrisie wordt moeiteloos overgenomen door islamitische, linkse en rechtse politici en opiniemakers. De linkse, omdat zij niet meer zijn dan een echoput zijn van wat er leeft binnen de Nederoumma, de rechtse omdat er wel geld verdiend mot worden, kèrel! Het is om misselijk van te worden.

     

       Als de oorlogen in Syrië en Irak voorbij zijn, zullen de Golfarabieren met tranen in de ogen hun broeders en zusters miljarden oliedollars beloven, maar net als bij de Gazanen hun buidels even gesloten als hun grenzen houden.

    Intussen roepen Nederlandse media op zoveel mogelijk vluchtelingen toe te laten omdat het sowieso allemaal de schuld is van ons beleid (Echt, Jan Eikelboom? Onze schuld, Jan Eikelboom? In Syrië, Jan Eikelboom?), terwijl de werkelijk verantwoordelijken voor de slachting, zij die de salafistisch-jihadistische geest uit de fles lieten, hun grenzen potdicht houden. En als straks de oorlogen in Syrië en Irak voorbij zijn, zullen de Golfarabieren wel weer met tranen in de ogen hun broeders en zusters miljarden oliedollars beloven, maar net als bij de Gazanen hun buidels even gesloten als hun grenzen houden. De solidariteit van de oumma wordt duur betaald. Helaas met Europees en Amerikaans belastinggeld.

    *

     

    UITLEIDING

    Waarom moeten we blijven bedelen en smeken om pietrol te mogen blieven kopen – en duur en op hun voorwaarden moeten betalen – bij onze toekomstige moordenaars? Omdat Amerika dat wil? Omdat er ‘Hogere Belangen’ op het spek staan?

    Welk spel?

    Is het Russisch ‘spel’ dan niet evenwaardig? Het Middden Oosten is, zo ondervinden we dagelijks, puur vergift, en in vroeger tijden waren de vredelieve Russen altijd onze Bondgenoten. Allez, ik wil zeggen zonder de Napoleontische en e Nazi-oorlogen die we tegen hen voerden. Het was de Rus die ons iedere keer had aangevallen, maar onze eigen Grote Verlichte Verstaden hèn.

    Alexander de Grote, de jonge Tsaar en later de Stichter van Sint Petersburg, een uitvergrote kopij van het Amsterdam dat hij grondig leerde kennen toch hij jarenlang bekwaamde in de nautische stiel bij ons in de Lage Landen?

    Soezdal, een stad van De Gouden Driehoek ten Noorden van Moskou, het vroegere handelscentrum dat nog altijd de nostalgie van weleer uitademt, is daarvan de unieke getuige.

    Wie ooit een criuse op de rivier de Neva afvaart, tot voorbij Sint Petersburg, ooit Petograd, dan Leningrad en dan weer Sint Petersburg, riskeert door pure schoonheid getekend te zijn voor de rest van zjn leven. Even doorsteken, en in de burcht van Soezdal kan U de luxueuze verblijfplaats bezoeken, waar Veldmaarschalk von Paulus jarenlang ‘gevangen’ werd gehouden. Dat was daar voor hem en zijn gevolg ‘Carpe Diem’, in plaats van de zelfmoordpil van de Führer omdat hij gefaald had.

    Gedurende de meer dan 20 jaar ‘gevangenschap’ op Robbeneiland, had Nelson Mandela geen grotere luxe.

    In Soezdal zijn ook nog de oude ‘bargen (schuren) terug te vinden (met voor de foto, en tegen betaling, oude vrouwtjes die daar in nationale klederdracht poseren) waar kooplui uit onze streken ooit hun lakenstoffen kwam omruilen voor warme pelsen. Maar dat was lang voor Christoffel Colombus Amerika had ontdekt….

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!