MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    01-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2812

    *

    .

    *

    .

    *

    INLEIDING

    Er zijn in dit leven geen zekerheden meer. Voilà, dat is de vaststelling van de dag. De komkommertijd is op 1 september grosso modo weggedraaid uit de tegenwoordige tijd naar de voltooid verleden tijd van 2015, om zodoende de kwamkwammertijd te worden, en zie: de sensaties volgen elkaar op in aldoor sneller tempo. Noch vriend Guido noch Jos zijn terug van even weg geweest, en dus is iedere blik op hun lege blogs vroeg in de morgen, een stap meer naar de … verleden tijd.

    Tsjeef Beka loopt luid en babbelziek de feiten van de ‘taxshift’ achterna en dan is iedereen daar uitgepraat. Mandoline Rutten is eindelijk tot inkeer gekomen dat de bootvluchtelingen’, ook aal zijn die met de trein of als verstekeling in vrachtwagens aangevoerd, in de eerste plaats plichten hebben en pas dan rechten, of daar komt van de kant van Francken Theo de melding binnen dat hij werkt aan een ‘fingerprint controle’ van iedere reiziger op internationale verbindingen. Iets wat onderduims ‘Schengen’ toch halvelings een poot uitdraaien is? Amaai, en dan moeten de Pakbonden nog beginnen met hun ‘Hete Herfst’. Om nog maar te zwijgen van de esbattementen van Liz-a-Bed Homans.

    Het ziet er dus naar uit, dat het rap Kerstmis en Nieuwjaar zal zijn.

    *

    Tja, en dan is er het verhaal van die Nazitreinen vol Nazigoud die ineens uit het verleden opduiken.. Het stond verleden week al in de Italiaanse kranten, maar ja, Italiaanse kranten en Nai-tijden: dat is een verhaal van aanpappen en afstoten. Zo klinkt het onwaarschijnlijk, dat hier een Gemeentje bestaat, die nog altijd in proces is voor schadevergoeding tegen de Duitse Staat, omdat de SS Leibstandarte hier in 1943 op hun terugtocht helemaal uit de Karpaten aan de overkant van de Thyreense Zee, op de vlucht voor Tito, in een grot ergens in de bergen, 250 Italiaanse burgers uit pure bokkigheid zou hebben omgebracht. Over de grond van de zaak is er al lang geen discussie meer, alleen de hoogte van al die verschillende individuele vergoedingen zou nog een probleem zijn. De intrigerende foto’s van die helverlichte ondergrondse gewelven vol pantsertreinen vol schatten: mooie verhaaltjes voor het slapen gaan….

    En zie: vandaag staat datzelfde verhaal breed-uit in de Coburger gazetten. Dedju!! dacht ik. En lap!, dacht ik ook, want daar is ons Pools keukenhulpje juist samen met haar twee kinderen onverwacht weer naartoe. Ruzie in het straatje met hare cherie, een Napolitaanse flierefluitr. Als 18-jarige rap-rap verliefd en nog rapper in verwachting. Tot na ’t verlof, zei ze, toen ze, samen met haar gerimpeld oude Mamaatje, voor de laatste keer uitgebreid afscheid nam van onze herdershonden. Pas toen later de telefoon niet meer werd opgenomen, verstonden wij waarom de honden toen zo triestig keken, en het kind zelf tranen in de ogen had. Neen, koken kon ze niet, maar ze was jarenlang het zonnetje in huis.

    Allez, denk ik zo. Soort zoekt soort. Goud zoekt goud.

    Dat van die grotten, daar moet ze nu al een beetje het fijne van weten. Want haar familie in Polen, met wie ze zo vaak lang en uitgebreid in een soort Russisch dialect telefoneerde. Samen begrepen we ons in gebrekkig Italiaans, al stond ze er op van ons veel Inglese (Englis) te leren. Tedesco (Duits) verafschuwde ze, en van Franchese kon ze niet veel verwachten, daar in dat mistige landje van haar. En neen, Plocke noch Dinska Bronska zei haar iets. Warschau wel, want daar had ze school gelopen… Hebben we nog samen zitten Mappen op Google. Ook naar ‘Fiandra’ hadden we gekeken en ze vroeg zich af, wat wij toch in dit kl-land waren komen zoeken…

    Ja werkelijk ik had haar graag. Al had ze mijn kleindochter kunnen zijn…

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2440350/2015/08/31/Experts-Er-zitten-nog-meer-Nazi-treinen-vol-schatten-in-geheim-tunnelcomplex.dhtml

    *

    Experts: "Er zitten nog meer Nazi-treinen vol schatten in geheim tunnelcomplex"

    *

     

    Bewerkt door: Luc Beernaert

    *

    31/08/15 - 12u11 Bron: Bild, Telegraph Dergelijke gepantserde trein met afweergeschut werd vorige week ontdekt door een Pool en een Duitser die informatie ingefluisterd kregen van een man op zijn sterfbed. In de buurt van de vindplaats bouwden de nazi's een basis voor Hitler annex tunnelcomplex. © kos.

    De 'goudtrein van de nazi's' die vorige week werd ontdekt zou wel eens de eerste in een reeks verborgen schatten kunnen zijn. Poolse experts menen dat het tunnelcomplex in de bergen van het Poolse Walbrzych nog veel meer geplunderde schatten herbergt. Vermoed wordt dat delen van de wereldberoemde Russische barnsteenkamer uit 1701 in de recent ontdekte trein zitten. Die zouden een waarde van 28 miljoen euro hebben. Maar goudzoekers wezen gewaarschuwd: de trein is beveiligd met springladingen.

     

    De overlevering wil dat er in januari 1945 drie treinen de stad zijn binnengereden die nooit meer teruggevonden zijn. Het goud zit misschien niet in de trein die onlangs werd ontdekt maar in één van de nog beter beveiligde militaire treinen. Het is mogelijk dat er daarnaast nog meer dergelijke treinen verborgen zitten in het tunnelcomplex van Walbrzych

     

    Magdalena Woch, cultuurdirecteur van het Ksiaz kasteel

    Deze tunnel is onderdeel van het zogenaamde 'Riese complex', een tunnelsysteem dat de Nazi's in de buurt van Waldenburg lieten graven. © AFP.

     

    Vorige week vrijdag verklaarden de Poolse autoriteiten dat het mysterie van de verdwenen goudtreinen van de Nazi's op het punt staat ontrafeld te worden nu twee schattenjagers "met 99 procent zekerheid" een verborgen trein hebben ontdekt.

     

    Bijzondere lading

    "De trein is 100 meter lang en zwaar beveiligd. Dat hij gepantserd is, wijst op een bijzondere lading. We weten nog niet wat er precies in zit. Wellicht militair materiaal maar het kan ook om juwelen, kunstwerken en archieven gaan", zei de Poolse vice-minister van Cultuur Piotr Zuchowski.

     

    Wehrmacht-soldaat op sterfbed

    Aangenomen wordt dat één van de mannen die destijds meehielp om de trein te verbergen de vindplaats heeft prijsgegeven op zijn sterfbed. Een Duitser en een Pool, die anoniem willen blijven, meldden vorige week aan de Poolse autoriteiten dat ze de geheime plek hadden ontdekt. Volgens de Poolse krant Fakt kregen ze de gouden tip van een voormalige Duitse soldaat van de Wehrmacht die destijds hielp de trein te verbergen.

     

    Twee andere treinen

    Specialisten van het Ksiaz-kasteel, het fort in de buurt van Walbrzych waar Hitler een basis wilde uitbouwen voor zijn operaties in het oosten van Europa, menen dat er minstens nog twee andere Nazi-treinen in het gebied ondergronds verborgen zitten. Allebei geladen met onbekende schatten.

     

    "Het verhaal wil dat er in januari 1945 (toen het Rode Leger steeds verder westwaarts aan het oprukken was, nvdr) drie treinen de stad zijn binnengereden die nooit meer teruggevonden zijn", verklaart Magdalena Woch, cultuurdirecteur van het Ksiaz kasteel. "Het goud zit misschien niet in de trein die onlangs werd ontdekt maar in één van de nog beter beveiligde militaire treinen. Het is mogelijk dat er daarnaast nog meer dergelijke treinen verborgen zitten in het tunnelcomplex van Walbrzych".

     

    "Er zijn verschillen tussen kaarten van het gebied uit de jaren 20 en die uit de jaren 40. Dat doet ons vermoeden dat er ook tunnels onder de stad lopen die nog niet zijn ontdekt. Tot 1947 waren de Sovjets hier en we weten niet wat zij hebben gevonden".

    Locatie van nazitrein in Polen onthuld op doodsbed

       Experts waarschuwen schattenzoekers: "Mogelijk mijnen in nazitrein"

    Polen bevestigt vondst van mogelijke 'nazitrein vol goud'

       Trein met nazigoud ontdekt in Polen?

    In deze regio zitten nog heel wat schatten verborgen. Toen het sovjetleger de zaak overrompelde, zijn de Duitsers gevlucht. Maar wel met de idee om later terug te keren en de geplunderde kostbaarheden op te halen

    Lukasz Kazek, lokaal politicus en gids in een deel van het tunnelcomplex

     

    Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het Ksiaz kasteel klaargemaakt om Hitler te ontvangen. Er werden een studeerkamer en aanpalende badkamer geïnstalleerd. Maar de grootste bedrijvigheid vond ondergronds plaats. Een uitgebreid tunnelcomplex was nog in aanbouw toen het fort in 1945 door Sovjettroepen werd ingenomen.

    Riese-project

    Volgens de lokale politicus Lukasz Kazek werd tot nog toe slechts een derde van het netwerk aan tunnels, het zogenaamde 'Riese'-project ('reus' in het Duits, nvdr), ontdekt. Kazek (37), die ook als gids werkt in de Wlodarz tunnels die deel uitmaken van het Riese netwerk: "In deze regio zitten nog heel wat schatten verborgen. Toen het sovjetleger de zaak overrompelde, zijn de Duitsers gevlucht. Maar wel met de idee om later terug te keren en de geplunderde kostbaarheden op te halen".

     

    "Ze verborgen hun schatten met de bedoeling ze later te komen ophalen. Alles van geld en documenten tot goud, juwelen en kunstwerken".

    Samen met zijn grootvader wijdt Kazek zijn vrije tijd aan het in kaart brengen van de Nazi-nalatenschap in het gebied.

    Geroofd bij banken, juweliers en privépersonen

    Vast staat dat de Duitse politiechef Herbert Klose tijdens de bezetting van Polen in het nabijgelegen Breslau verantwoordelijk was voor het goud dat de bezetter bij banken, juweliers en privépersonen had geroofd. In de jaren zeventig onthulde Klose dat het goud vlak voor het einde van de oorlog per trein werd afgevoerd. Bestemming: onbekend. De pas in het tunnelcomplex ontdekte trein zou die geroofde schat kunnen bevatten.

    De vraag wie de eventuele goudschat toekomt, is bijzonder complex. Het gaat immers wellicht onder meer om bij gedeporteerde Joden geroofde schatten. Beide anonieme ontdekkers zullen een vindersloon van 10 procent ontvangen.

     

    Achtste wereldwonder

    Ook wordt gespeculeerd dat de trein delen bevat van de legendarische barnsteenkamer. Speciale SS-eenheden roofden na Operatie Barbarossa - codenaam voor de Duitse aanval op de voormalige Sovjetunie van dictator Stalin - het Catherine Paleis van Trarskoye Selo leeg. Vooral de met gouden panelen, spiegels en barnsteen behangen 'Amber Room' uit 1701 werd lange tijd het achtste wereldwonder genoemd.

    Crisiscomité

    Na de aankondiging vrijdag dat er een trein ondergronds verborgen zit met mogelijks onschatbare inhoud, hebben de lokale autoriteiten een crisiscomité opgericht om de grote belangstelling het hoofd te kunnen bieden. Geruchten gaan dat het leger zal ingezet worden om de plek te bewaken eens die is bekendgemaakt. De vermoedelijke vindplaats ligt in de omgeving van kilometerpaal 65 langs de weg tussen Waldenburg en Breslau.

     

    Ook zou een gespecialiseerd team ter plekke komen om de explosieven in het tunnelcomplex onschadelijk te maken. De autoriteiten waarschuwen schattenjagers dat de trein wellicht is uitgerust met booby traps of onstabiele explosieven aan boord heeft.

     

    De vraag wie de eventuele goudschat toekomt, is bijzonder complex. Het gaat immers wellicht onder meer om bij gedeporteerde Joden geroofde schatten. Beide anonieme ontdekkers zullen een vindersloon van 10 procent ontvangen.

     

    *

    UITLEIDING

    Zo komt er stilaan (voorlopig) een einde aan het verhaal van WO II. Maar net als over Napoleon in Rusland, blijver de verhalen hun gang gaan. ‘Nach Frankreich zogen zwei Grenadiere, die waren in Russland gefangen. Und als Sie kämen in Deutsches Quatier, Sie liessen den Köpfe händen’ en de winterse vertellingen rond de warme kachel op de Rolleweg in Brugge van Vader Gezelle, die zelfs de Berezina had meegemaakt, deden de rest.

    Met in een roze kleedje de schraapzucht der Socialistische Nieuwe Orde, die zovele overtuigde Vlamingen heeft misleid. Tot de besten onder hen zelfs op het Oostfront gingen liggen sneuvelen om te kunnen vechten tegen dat ‘Goddeloos Communisme’ waartegen de Bisschoppen predikten…. Ach, ‘es hätte alles zo ‘schön sein können’ waren daar die extremistische socialisten, de bolsjewieken van de USSR, ‘nicht gewesen’, die hand in hand met de Cowboys uit Amerika (die hun vriendjes tot zelfs in het eeuwige Poolijs van Moermansk met scheepsladingen tanks, kanonnen en muntje bevoorraadden, om de Legers van Nonkel, Dolf-met-de-Snor te pletten tussen hamer en sikkel aambeeld): zij plooiden De Oude Wereld naar hun Hand. Zodanig dat de Muzelmannerij gretig van de situatie misbruik kon make.

    De beelden van Arno Breker, Nonkels lieveling, werden van dan VRBOTEN als tè ‘Arisch’, en na de Atoombommen op Japan was er de Juke Box, de zwoele negerstem van Harry Bellafonte, waarop al onze lieven verliefd werden, om samen met hem op een eiland in de zon te zijnen (Hawaï?) er de Liefde te bedrijven.

    Om de Venus van Milo te doen stikken van jaloezie

    *

    Ach, bloemen verwelken, en scheepjes vergaan, en ook deze Liefde is al lang naar de maan.

    *

    Dit was de allerindividueelste expressie van de allerindividueeolste emotie van……

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

     

     












    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!