MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    18-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2765

    *

    Woensdag 12 augustus

    Zon 6u25-21u09

    H Gorik

    *

    *

    Even Geduld…..

    *

    INLEIDING – HOOFDSCHOTEL - UITGELEIDE

    Hannibal

    Daar op de ruwe kant der Alpen

    Als een slang in pijnlijk zwoegen

    Opwaarts kronkelend

    Wild omstoven door sneeuwjacht

    Klimt het heir van Hannibal

    Reeds uren, urenlang.

    Wijl rang na rang bezwijken

    Hult de wind de sombre dodenzang.

    En ’t oproer zwelt,

    en ’t leger staakt de tocht naar boven….

    *

    Bij jullie, langs waar Hanibal er aankwam, aan de overkant der Alpen (of nog elders, de wereld is één groot rond gat) gaat het leven zijn gewone gang. Hier, in Landelijk Centraal Italië, Etruskenland en nog later in wat ooit bekend stond als ‘De Pauselijke Staten’, staat de tijd stil. Van het werkwoord ‘zomeren’ weten we onderhand alles, want het heeft hier weken aan een stuk gezomerd om alle zomers af te zomeren. Zelfs op VTM had men het door, ongelofelijk maar waar: daar kreeg men het woord ‘Italië’ over zijn lippen. Moeten jullie er eens op letten: de aversie van het Slinkx hoernalistenheir tegen wat lange tijd het land van Berlusconi is geweest, is niet te schatten. Spanje integendeel, dat net zoals Coburgia door de Socialisten naar de vaantjes is geregeerd, wordt ter bevordering van het massa-toerisme, om de haverklap vermeld. Wat echter Catalonië betreft: dat land bestaat niet volgens hen, tenzij als Barcelona weer eens een voetbalkampioenschap wint.

    Zou dat nu komen uit vriendschap voor de gewezen USSR, of uit vriendschap voor de komende Planetaire Wereld Orde van de Herboren Verenigde Nazies? Als dàt waar is, dan wordt Benito Mussolini toch grote oneer aangedaan, want de man was ooit een klein socialistisch schoolmeestertje, later een klein socialistisch hoernalistje van een Slinx rioolkrantje voor hij de Führer werd (il Duce, in Italianio) van het fascisme, waarvan na de oorlog ontdekt werd, dat het ‘au fond’ toch niet helemaal koscher was geweest.

    *

    In vroeger tijden moesten de boeren die quasi gratis hun schrale grond konden huren bij de Paus, hier aan de H. Stoel allemaal betalen voor ‘Hemelwater’ telkens het regende. Droge zomers waren voor hen dus een zegen! Zeg nu nog dat dit geen originele manier was om belastingen binnen te rijven. Een geluk dus, dat de ‘Bestierders’ in Bruxellabad totaal geen kaas hebben gegeten van de Pauselijke Geschiedenis, anders was er van direct van veem vroeger al, hiervoor een speciale taxshift ingevoerd. En smeren nu maar, en smossen met geld: de Vlaamse boertjes zullen wel betalen!

    *

    Ach, voortgaande op de presentatie van dit opstelletje, weten jullie het ondertussen evengoed als wij: van Oost naar West, en van Zuid naar Noord: heen regen, weer geen Internet. En, wat meer is, volgens de ingebouwde Voltmeter waar Enel zo vriendelijk is om mits on-oirbaar hoge maandfacturen, stroom af te leveren, staat… 180 Volt in plaats van 220, ja zelfs in het regenseizoen soms 240 en meer.

    Ondertussen is het buiten een weer als op Het Laatste Oordeel. Even donker, even vuil en even geschikt om te lijden als op een algemene sterfdag.. Alles volgens die goede oude Mechelse Catechismus, zoals de zielen der Verdoemden die dag zullen zijn.

    Het enig voordeel daarvan is, dat Het Scherm het zelf niet kan opbrengen, om de VRT Tang(he) te vertonen. TV-Vlaanderen is dus ook ondervoed.

    O, antwoordt Enel: er zijn inderdaad problemen, maar die zijn niet onze schuld, want veroorzaakt door ‘overmacht’. ‘Force Majeure’ zegt het Secretaresse, want ze weet dat we geen echte Italianen zijn. Maar… ‘er wordt aan gewerkt’, komt een andere stem op barse toon tussen. Als we dan ondertussen bij kaarslicht naar de TV moeten kijken, verstaat die niet en dus gooien ze beiden de telefoon dicht. Als we uren later nog eens progberen, dan antwoordt een andere meisjesstem ‘Allo, Enel Milano’. Ach ja, die moderne communicatie techniek staat voor niets. Milano ligt zowat 500 Km ver en daar beloven ze van direct iets aan te doen….

    Gelukkig kunnen ze die niet saboteren zoals de rest, want TIME S.A. dat is een andere Maatschappij. Die van de GSM, de ‘telefonino’ zoals ze hier zeggen. En die luisteren naar heel andere natuurwetten. Die luisteren zelfs graag naar Uw nnodoproep, Uw klachten, wensen of diepste zieleroerselaen, want elke communicatie is altijd op onze kosten… Ha ja, hé, want waarom zouden zij U opbellen, om te zeggen dat de telefoon gestoord is door weer andere ‘turbatione’…

    De dieven die verantwoordelijk zijn voor ons draadloos Internet, dat meer niet dan wel werkt, wie dat dan wel mogen zijn?

    Wel, Santa Maria Madre de Dio, (is Italiaans voor GVD), weten jullie daar dan helemaal niets wat er in die grote wereld rond jullie gebeurt? Ja, d’er is een ernstige ‘defetto’ opgetreden wegens weer eens een plaatselijk aardbevingetje. Er wordt aan gewerkt. Er komt – binnen de 48 uur – een technieker ter plaatse. Son contento?

    Neen, natuurlijk zijn we niet ‘contento’. Regelmatig gaan onze rekeningen omhoog en even regelmatig zijn er lange perioden waar er alleen ‘piep-piep’ uit de aansluiting komt. En wij betalen niet voor ‘piep-pieps’, maar voor een venster op de wereld.’Questo no capisco: un fenestro sull’ mondo’… Jaja, al goed. Inderdaad zij verhuren geen vensters, maar buitenaardse signalen uit de ruimte… En die komen helemaal uit… Venetië… Of uit Firenze. Zouden ze even moeten nakijken.

    *

    Erg vervelend. Maar niet zo voor onze drie dartele Duitse Dollemannen. Die kunnen hun vreugde niet op, dat de Baasjes tijd hebben voor hen. ‘Mee buiten spelen?’ staat in hun ogen te lezen. Tenminste, als die lelijke donderslagen wilden uitblijven. Want die zijn een concurrent in het lawaai maken, waar ze niet tegenop kunnen. De regen zelf deert hen niet in die lange winterjassen van hen, want ze happen omhoog als om prijs naar de regen.

    Rondom doen de stomme olijfgaarden nog stiller dan stomme vissen, me denken aan Felix Timmermans, daar waar hij schreef op de Lijdensavond, over Het Hoveken van Oliveten. Hier zie je niets anders, want de kleine wijngaardjes links en rechts verscholen, daartussen zijn buiten wat overjaarse takken, tegen de grond geslagen. Er zal voor de mensen in het dorp een lange, alcoholvrije winter worden…

    Waar wel dag en nacht felle verlichting is, is in en rond het leegstaande failliete B & B halfweg de heuvelkam. Daar huizen sedert verleden najaar een paar honderd gelukzoekers in een zalige weelde. De Provincie betaalt zonder morren alle rekeningen, en de Curator, die nu zijn ereloon voor langere tijd zeker is, ziet dat het goed is. De plaatselijke bevolking ook, die hoopt en zwijgt… Ze klagen niet. Nog niet. Want de plaatselijke Middenstand verkoopt beter dan ooit. Gelukkig maar. Want de gewone toerist van jaren ver; die houdt het voor bekeken… Ook de gemeente klaagt niet. Want de werklozen die ze moeten onderhouden, hebben een druk bestaan in het opkuisen van al dat vuil, waarvoor de Provincie de lonen betaalt… Eeuwigdurende werklozensteun zoals in Coburgia bestaat hier niet, zodat de Gemeenten als vanouds de rol van Openbare Onderstand moeten opnemen… Gelukkig is daar Bruxellabad, die met geleend geld de Provincie altijd verder geld ter beschikking stelt.

    *

    En nee, bedelaars aan de poort hebben we al lang niet meer. Want onze Herdershonden hebben het zo niet gezien met al dat vreemd onbekend gespuis. Zwarte Afrikaanders en al zeker Islammerij Zwarte Afrikaanders hebben iets met honden. Alleszins met zo’n beren zoals de onze. Een gespierd lijf op gespierde poten, met daarboven in een gespierde kop bliksem schietende ogen en blikkerende tanden in een gespierde muil: echt onvriendelijk van ons, dat wij die beesten niet korthouden. Zodat ze gemakkelijker en veiliger over de omheining geraken…

    En daar deze bevolking steeds maar wijzigt (wordt ons gezegd) zijn onze waarschuwingen inderdaad als dweilen met de kraan open.

    Ja, kijk, dat zijn allemaal kleine ongemakken, die we liefst onbesproken zouden laten, maar die nu, schuld zijn van het Internet, de druppel zijn die de beker doen overlopen. Al zou het natuurlijk ook kunnen, dat door die venijnige ‘terramotto’ de aardstralen dermate verstoord zijn, dat zelfs de atmosfeer er onder is komen te lijden? Afgoderij of bijgeloof: de Godenwereld is voor de Italianen nooit ver weg.

    Vandaar dat techniekers die werken aan draadloze straalverbindingen slechts 48 uur later tevoorschijn durven komen… Waarbij we soms moeten horen, dat ze (van horen zeggen, hé) vinden dat onder Mussolini de dingen allemaal veel vlotter verliepen. Zelfs de treinen reden dan op tijd!

    Als ge dan niet oppast, word U het hele verhaal uit de kleren gedaan. Hoe die arme man, samen met zijn lieveke (Clarette Petacci) met de blote billen omhoog, zonder ondergoed, opgehangen bleven aan dat benzinestation in Milano. JaJa, in datzelfde Milano waar Berlusconi van de Forza Italia bij A.S. de plak zwaait…

    Omdat wij weten, dat na de voetbal, onveranderlijk de ‘giro’ en Eddy Merkx aan bod komen, zijn we gewoonlijk ineens zeer gehaast om naar de ‘banjo’ (de WC) te moeten…

     

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!