MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    25-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2729

    *

    Zaterdag 25 juli

    Zon 5u59-21u39

    H Jacob de Meerdere, apostel

    Sint-Jacob brengt brood of hongersnood

    *

    .

    *

    .

    The Sky the limit? Lameniet lache!

    *

    INLEIDING

    Per astrum ad astra…. Met de sterren als gids, naar de sterren…. Nog even, en ik zie in gedachten de geliefde Leraar Nederlands terug, die in de Retorica de opgave op het bord schreef voor de dissertatie die we tegen het einde van de week moesten indienen….

    De meeste, zo niet alle spreekwoorden, stammen uit een ver verleden. Dat geldt ook in de politiek, zoals in mijn 2 voorgaande opstelletjes (over de fête nationale van 21 juli en over de taks schift): wie laatst lacht best lacht. En dat is voorlopig Sjarel Michel. Ba één jaar van underdog naar prijsbeest. Dat moet zelfs Kawouter Beke van Rood Light toegeven. Daar waar Rood Siroop, Mama Almacy op kop, zo goed als de Hemel bestormen in hun Kruistocht om de Islammerij tegen beter weten in centraal te blijven stellen.

    Maar het gaat tegenwoordig nie over vroegere spreekwoorden, op zich nog ouder dan de oudste straatstenen (zoals loop naar de maan, loop naar de Hel) die dringend moeten geactualiseerd worden. Door bijvoorbeeld: ’Loop naar Aarde N° II.

    We zullen het allemaal wel niet meer beleven, zelfs niet bij leven en welzijn, maar er komt een tijd dat we allemaal met een Romeins cijfer I of II op het voorhoofd zullen rondlopen….

    Sommige collega’s in het Universum der Blogschrijvers willen Aarde II meteen reserveren voor de kontheffers. Heeft volgens mij geen zin, want die zullen ten gepasten tijde ook daar de sharia willen gaan invoeren. Zonder daarbij Aarde I op te geven. Het is gewoon de aard van het beestje: onderwerpen, onderwerpen, onderwerpen. Net zoals Sjarel Michel spreekt over ‘Jobs, Jobs; Jobs’. Met dat verschil, dat Sjarel spreekt in de nooit te voldoene toekomstige tijd, en de Islammerij in onvoltooid verleden tijd. Want nog altijd bezig.

    Positief aan dat voorstel van de collega’s is dat de reis betrekkelijk lang duurt: 1.400 lichtjaren van 9.5 biljoen kilometer (enkele reis) in het barre onherbergzame Heelal. Een Eeuwigheid zonder begin noch einde. Van mij mogen ze ‘t hebben! Ik ga nog liever te voet naar Scherpenheuvel.

    *

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://www.demorgen.be/wetenschap/nasa-ontdekt-bewoonbare-planeet-die-op-aarde-lijkt-a2402089/

    *

    NASA ontdekt bewoonbare planeet die op Aarde lijkt

    *

    De Kepler-missie van NASA heeft een nieuwe bewoonbare planeet ontdekt. "We kunnen Kepler-452b als een oudere, grotere neef van de aarde bekijken", legt NASA-analist Jon Jenkins uit.

    Eigenschappen

    - 6 miljard jaar oud

    - Cyclus duurt 385 dagen

    - 60% groter dan de Aarde

    - Rotsachtig

    - Afstand: 1.400 lichtjaren

     

    De planeet werd door NASA omgedoopt tot Kepler-452b. De nabije ster zou dezelfde eigenschappen vertonen als onze zon en zou leven mogelijk maken op Kepler-452b.

     

    De zon van de Kepler-452b staat ongeveer vijf procent verder van de planeet als onze aarde van de zon. Dat de planeet op ongeveer dezelfde afstand staat van zijn zon als onze aarde is een niet zo onbelangrijke factor, want de afstand tussen moederster en planeet bepaalt of er leven mogelijk is.

     

    Die ster lijkt veel op de zon, maar is wel anderhalf miljard jaar ouder. Daardoor is hij heter en 20 procent helderder dan de zon. Als er op Kepler-452b oceanen voorkomen, beginnen die nu langzaam maar zeker te verdampen. Dat lot staat ook de aarde te wachten.

    "Opwindend resultaat"

       "Dit opwindend resultaat brengt ons een stap dichterbij de ontdekking van een aarde 2.0", zei Nasa-manager John Grunsfeld. Water of zelfs leven hebben de wetenschappers op de verre planeet echter nog niet ontdekt.

     

    De diameter van "Kepler-452b" is 60 procent groter dan de aarde. Gewicht en samenstelling van de planeet hebben de vorsers nog niet exact kunnen bepalen. Maar hoogstwaarschijnlijk is ze rotsachtig.

    De planeet heeft 385 dagen nodig om rond zijn ster te draaien en is 1.400 lichtjaren van de aarde verwijderd. Een lichtjaar is bijna 9,5 biljoen kilometer.

    "Mogelijk leven ontstaan"

    Volgens Jon Jenkins is de ouderdom van de planeet een belangrijke factor. Aangezien Kepler-452b ruim 6 miljard oud is, heeft de planeet tijd genoeg gehad om zich te ontwikkelen.

     

    "Dat is een aanzienlijke kans voor het ontstaan van leven indien alle nodige ingrediënten en voorwaarden aanwezig zijn op deze planeet", zei hij in een verklaring. Volgens Jenkins bestaat de kans dat er leven is ontstaan op Kepler-452b of dat er ooit leven is geweest.

    In 2009 gelanceerd

    De ruimtetelescoop Kepler van het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartagentschap NASA werd in 2009 gelanceerd. Tussen mei 2009 en mei 2013 ontdekte de Ameriaanse telescoop meer dan 500 kandidaatplaneten. Het aantal kandidaten klimt daarmee tot 4.696 dat door de NASA-missie opgemerkt werd.

     

    De meeste planeten die Kepler eerder vond, waren te groot of stonden te dicht bij een ster. Dit is de eerste planeet die aan de voorschriften voldoet. "De planeet bracht miljarden jaren in de bewoonbare zone van zijn ster door. Dat betekent dat er mogelijk leven is ontstaan op het oppervlak van deze aarde, of dat dit op een bepaald punt in de geschiedenis zo is geweest", zegt Jenkins.

     

    Dat er omstandigheden zijn die verenigbaar zijn met leven wil overigens niet zeggen dat er ook daadwerkelijk leven voorkomt. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de planeet vloeibaar water herbergt, dat is iets dat nader onderzoek moet uitwijzen.

    *

    UITLEIDING

    Jules Verne, die andere fantast, schreef in de vorige nog voriger eeuw (1873) met Pheleas Foch in de hoofdrol ’Reis rond de wereld in 80 dagen’ nog een wereldsucces bijeen. Dat boek deed zelfs mij in mijn jeugdjaren even wegdromen, want toen duurde de reis naar Amerika (alleen mogelijk per schip) nog bijna ‘n volle maand. In de veronderstelling dat er onderweg geen ijsbergen in de weg lagen te dobberen.

    Later, in mijn ‘Sturlm und Drang’-jaren vond ik Jules Verne maar een flauwe plezante. Dat was toen ik na Winnetou en Old Shatterhand van Karl May erover gelezen had, dat niemand wist waartoe 90% van de menselijke schedelinhoud diende. Dat was in de glorietijd van Erich von Däniken, die wist te vertellen, dat onder de fundamenten van de piramiden der Maya’s grafplaten waren ontdekt met afbeeldingen van raketten als maïskolven met ruimte-ruiters daarop. De Wetenschap zweeg daarover, want dat was veel te ingewikkeld. Die piramiden waren duizenden jaren oud, en blijkbaar gebouwd als grafmonumenten voor reizigers uit de ruimte.

    Wat mij er toe bracht, dat verloren hoekje van de Bijbel terug op te zoeken, waar er geschreven stond (en nog altijd staat) ‘dat de zonen der Goden zagen dat de dochters der mensen onzeggelijk mooi waren’, en dat die daarom niet meer wilden instappen voor de terugreis. Het was een waarneming die mij, in volle puberteit, ook al was opgevallen. Toen een voorbij fietsende leraar van mijn Oud Testamentisch College mij met de fiets aan de hand op straat tijdens de studietijd betrapt had met een vriendinnetje, had mij dat ei zo na mijn studentencarrière vervroegd doen afknappenn.

    Wat er ook van zij, sedertdien is het mij mogelijk, armen achter het hoofd, liggend in bed, in gedachten rond te kuieren op Broadway, en even later, zonder een vinger uit te steken, in de Himalaya te vertoeven. Of als een arend, tussen twee bergtoppen te zweven precies alsof ik daar was geboren. Zo kon ik de ruimte, waarover toen veel werd geschreven en nog meer gefantaseerd, tot in de verste uithoek van het Heelal gaan verkennen. Ik was daar, overal waar Yoeri Gagarin was geweest, op zweefwandel met het eerste ruimtehondje Laïka aan de lijn.

    Ik weet zelfs zeker, dat, moest ik mij er op toeleggen, daar ergens, vele duizenden lichtjaren ver, mijn overleden dierbaren terug te zien. Sommigen van hen, die gecremeerd werden, zelfs in een lichtgevende stofwolk. Maar allemaal met een aureool rond het hoofd. Kontheffers zou ik daar niet treffen, want loslopend jong en gewillig vrouwvolk vindt men daar niet. En engelen zijn nog man noch vrouw, maar onzijdig. Gendereloos, als U het mij vraagt.

    Of ik al op Aarde II geweest zou zijn? Kan ik mij niet herinneren. Want daarboven trekt alles zo zeer op elkaar, dat ik zelfs heden ten dage blij ben die rustige ademhaling van de vrouw naast mij te voelen, als de ruimte sonde in mijn hoofd zich klaar maakt voor een zachte landing in mijn eigen bekend aan doend bed.

    Waar ik mij in gedachten zachtjes kan voorbereiden op de volgende trip in de ruimte, voorbij tijd en eeuwigheid. Waar wij allemaal misschien zullen te weten komen, waarvoor de rest van onze Grijze Massa eigenlijk dient. Want allemaal God in ’t diepst van onze gedachten….

    *

    In eer en geweten, de volle waarheid, geheel de waarheid en niets anders dan de waarheid.

    (Get) Digitalia

     

    *

    EINDE

    *

     








    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!