MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    06-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2252

    ***

    Zaterdag 6 december

    Zon 8u29-16u38

    Sint-Nikolaas van Myra, patroon van de kinderen, kooplui, schippers

    Sint-Nikolaas lapt het weer aan zijn laars

     

    *

    De jonge goden-dochter Europa

    Geruggesteund door de Zwarte Ongelukskater uit Amerika

    .

    INLEIDING

     

    Het geeft een wee gevoel in de maag te behoren tot het kamp der slechten, zoals er later over os zal geoordeeld worden na de oorlog die er zit aan te komen. Onze Leiders in het Westen hebben gekozen en kiezen nog iedere dag voor de verkeerde vrienden. En er is niets dat we daartegen kunnen doen.

    Afkomstig uit het Ieperse, en daarenboven midden in het hart van daar waar er 4 jaar zonder onderbreken oorlog gewoed heeft, heb ik ooit als kleine amateur-historicus de Oorlog ‘40-’45’ met meer dan gewone belangstelling bestudeerd. Misschien omdat ik als opgroeiende peuter voor een stuk deze verschrikkingen had mee beleefd. In Mei ’40 had ik, samen met broers en zussen, op de vlucht, de gezwollen kadavers van dode paarden en koeien zien liggen in de weiden rondom. Ik had het meegemaakt, dat de mannen, waaronder onze Pa, opgevorderd werden om die ter plaatse te gaan ‘putten’, zodat er geen besmettelijke ziekten zouden uitbreken. Heel de streek zat ineens vol met stuk geschoten oorlogsmateriaal, maar de Duitsers die ernog rondhingen waren, zo werd gezegd, geen ‘strijdende eenheden’ meer. We hoefden nergens bang meer voor te zijn, werd er omgeroepen door de rondrijdende champetter. Toen na korte tijd de Jongensschool weer werd vrijgegeven van ingekwartierde Duitse soldaten, mocht ik zelfs even paardje rijden op de rug van een van hen. Het was een kort geblokt ouder mannetje, met wie ik onze Pa had zien staan een pijpje smoren naast elkaar, met de ellebogen leunend op de poort naar de achterliggende weiden. Allemaal fotografische herinneringen. Die Duitsers spraken wel een raar taaltje, maar heel de tijd van de oorlog leefden zij en de buren, in vrede met leven. Ons Ma, die zich maar al te goed nog de Bezetting ’14-’18 van de Kust en de Duitse taal herinnerde, legde ons uit, dat hun taal voor ons in de Westhoek niet zoveel verschilde van die der St Truidenaars, die in de eerste Meidagen bij ons op de vlucht naar Frankrijk, hadden overnacht. Ik geloof zelfs dat de Duitsers meer schrik hadden van hun Officieren, dan wij van hen. Toen ons Ma later naar de Kommandatur op de Grote Markt om een ‘Ausweis’ moest, nodig om in het ‘Sperrgebiet’ naar haar familie in Het Houtland te mogen reizen, kreeg ik daar van een jonge gast telkens een paar snoepjes. Zo konden de broertjes en de zusjes thuis meteen mee profiteren van deze reizen, want ik was telkens de verplichte reisgezel in die dagen. Neen, echt slechte herinneringen aan die ‘Kommandatur’, de twee tot de tanden gewapende schildwachten aan de deur, en de langwerpige rood-zwarte Swastika-vlag daar boven, boezemden mij toen helemaal geen schrik meer in…. Na de dood van onze Pa op 20 Maart 1943 werd dat wel even anders….

    Hoe konden die Duitsers eigenlijk die slechte mensen zijn, waar er na de Bevrijding zo gemeen werd over gedaan? Ik was nog een peuter, en begreep niet goed hoe mannen van bij ons, buren zelfs, op zekere dag met witte armbanden om, zo geweldig timmerden met hun Engelse mitraillette op de ruggen van hun ‘krijgsgevangenen’. Ik had ze immers samen, tot een paar dagen voordien zien zitten kaarten in St Elooi, de wagenmakerij. Maar onze oudste, ondertussen al 16 jaar geworden, verbood me om daarmee bezig te zijn, en ons Moeder rukte me zeer brutaal weg van tussen de omstaanders, toen diezelfde ’weerstanders’ jonge vrouwen, die ze eerst, tot groot jolijt der kijkers, half hadden ontkleed, de haren afsneden, als op een podium boven op een platte boerenwagen. Hoe dikwijls heb ik toen niet moeten horen, dat kleine potjes geen grote oren nodig hadden…. Toen kwam, rond half Mei 1945, de kampgevangenen terug, en leerden we dat er helemaal geen andere dan ‘slechte Duitsers’ bestonden… Zelfs de in korte broek en op krukken lopende Chiro-jongens, pas terug uit Rusland, hadden geen goed woord meer voor hen. Op school leerden we zelfs de allerlaatste versie van de Brabançonne, want de schoolkinderen moesten de erehaag vormen en staan zwaaien met papieren Belgische vlaggetjes, voor de oorlogsburgemeester, die werd vrijgelaten door de Witte Brigade. Allemaal zeer verwarrend voor iemand van mijn leeftijd….

     

    Het is pas vele jaren later dat ik er terug middenin werd gesmeten. Dat was toen Pater Werenfried Van Straten, de Spekpater met zijn ‘Kapelwagen’ in heel de streek beroep kwam doen op onze liefdadigheid, om die dezelfde Duitsers, die nu ineens allemaal weer brave mensen bleken te zijn geworden, van de hongersnood te redden.

    Ondertussen had ik de Tommies bezig meegemaakt, de Canadezen, de Polen en wat voor ander tuig nog allemaal. Vanaf toen al had ik een afkeer van die kauwgom sjiekende cowboys uit Amerika, die werkelijk smeten met geld en die zelfs de hoofden van mijn anders zo brave zusjes op hol kwamen brengen. Zij smeekten mij en mijn klein broertje om nooit ver uit de buurt te zijn, als die Ami’s er waren, maar een stuk chocolade of een Engelse sigaret ‘Player’ was het verraad rap gebeurd. Dat duurde tot ons Ma, net zoals vele Moeders, hun opgroeiende dochters uit de handen van die vrijers kwamen ‘bevrijden’, gewapend met een stuk hout. Vele jaren later hoorde ik van mijn nog altijd knappe schoonmoeder, dat niet één vrouw ooit lastig gevallen werd door zo een van die Duitse soldaten. Die bleven wel vriendelijk en voorkomend voor alles dat een rok droeg, maar wisten dat ze bij de minste klacht van een vrouw, per direct naar het Oostfront konden…

    Oud en ziek geworden in de jaren ’70, konden wij Meter doen vertellen over de oorlogsjaren, waar ze telkens in tranen vertelde over de ‘jonge goden’ die zich, Mei ’40, ’s morgens lachend en zingend, had zien staan wassen en scheren aan de pomp, midden de hofplaats. Hoogzwanger als ze toen was, hadden sommigen haar zelfs geholpen bij het melken van de koeien. Man en kinderen waren ver weg bij familie, en zij was met de fiets door de linies gekomen. Aan de Leie werd er toen hevig gevochten, want de Duitse stafkaarten hadden geen weet van de rechttrekking daar. Zo kwam de ene na de andere gesloten camion rond 9 uur het hof weer opgereden om de achtergelaten spullen op te laden. Toen die terug wegreden, lekte van iedere camion van het konvooi het bloed zo maar van onder de laadkleppen.

    Op die plaats, aan de overkant der Lie, staat sedert vele jaren een monument(je), ter herinnering aan de vele dappere Ardense Jagers die daar gesneuveld zijn…Maar van de aanvallers niet het minste spooor meer.

    Toen de chiro-jongens van het Oostfront allemaal opgepakt waren, werden velen daarvan geliquideerd voor de geweerlopen van 11 Rijkswachtgeweren. Made in Germania. Merk: Mauser.

    Ja, dat Oostfront brengt me weer bij de werkelijkheid van vandaag. Want ondertussen heb ik geleerd dat er vele kantjes zijn aan de echte waarheid. Iets wat U ook hieronder kunt lezen. Het is wel 70 jaar later, maar geloof me: de raakpunten zijn tè opvallend om niet op die manier te worden belicht.

    Een ding is me nog niet helemaal duidelijk: wanneer werden we nu eigenlijk leugens wijsgemaakt, toen of nu? Toen ging het om Polen, nu om de Oekraïne…

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://xandernieuws.punt.nl/

    *

    Amerikaans Congres verklaart met nieuwe wet oorlog aan Rusland’

    President Putin: ‘Westen probeert ons net als Hitler ten val te brengen, maar zal falen – De Krim is voor Rusland wat de Tempelberg voor de Joden is’

    Het geduld van de Russische president Putin met het Westen begint langzaam op te raken, maar toch reikt hij opnieuw de verzoenende hand. Washington en Brussel lijken echter vastbesloten op oorlog uit te zijn.

    Volgens de libertariër Ron Paul, teruggetreden uit de landelijke politiek maar nog altijd actief, heeft het Amerikaanse Congres vandaag ‘één van de ergste wetten’ ooit aangenomen, die neerkomt op een oorlogsverklaring aan het adres van Rusland. President Putin beschuldigde gisteren in een felle TV-toespraak het Westen ervan te streven naar de ondergang van Rusland, maar dat het daar net als Adolf Hitler in zal falen. Hij onderstreepte dat de Krim ‘van enorm belang is voor de Russische natie, net zoals de Tempelberg dit is voor de Joden.’

    16 pagina’s pure oorlogspropaganda waar zelfs de ‘neocons’ van zouden blozen. Zo karakteriseert Ron Paul resolutie 758, waarin het Huis van Afgevaardigden ‘de acties van de Russische Federatie onder president Vladimir Putin, die een agressief beleid voert tegen buurlanden dat gericht is op politieke en economische overheersing, sterk veroordeelt.’

    ‘Congres lokt vernietigende oorlog met Rusland uit’

    Welgeteld 5 Republikeinen en 5 Democraten stemden ‘nee’ tegen wetgeving, die volgens Paul te vergelijken is met de Liberation Act uit 1998, die uiteindelijk de weg vrijmaakte voor de tweede invasie van Irak. ‘Ik stemde niet tegen die wet omdat ik een bewonderaar was van Saddam Hussein –net zoals ik nu geen bewonderaar van Putin of wat voor buitenlandse leider dan ook ben-, maar omdat ik wist dat een nieuwe oorlog in Irak de problemen niet zou oplossen en de zaken waarschijnlijk erger zou maken. Wel, we weten allemaal wat er daarna is gebeurd.’

    ‘Daarom kan ik nauwelijks geloven dat ze er nu weer mee wegkomen, en deze keer zelfs met een nog hogere inzet: het uitlokken van een oorlog met Rusland die tot totale vernietiging kan leiden,’ waarschuwt hij.

    Niet Rusland, maar VS bereidde staatsgreep voor

    Paul wijst erop dat er in de nieuwe wetgeving allerlei beweringen staan waar geen enkel bewijs voor is, zoals het schenden van de Oekraïense soevereiniteit, en zelfs een Russische ‘invasie’ van Oekraïne.

    ‘Maar waarom is het dan geen schending van de Oekraïense soevereiniteit toen de VS in februari deelnam aan het omverwerpen van de gekozen regering van het land?’ vraagt hij zich af. ‘We hebben allemaal de opnames gehoord van de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, die met officials van het ministerie van Buitenlandse Zaken plannen maakte om de regering ten val te brengen. We hebben gehoord dat assistent-minister van BuZa Victoria Nuland opschepte dat de VS $ 5 miljard voor regimewisseling in Oekraïne had uitgegeven. Waarom is dat oké?’

    ‘Frauduleuze en illegale’ verkiezingen?

    Verder worden de –ook volgens de OVSE eerlijk verlopen- verkiezingen in Oost Oekraïne ‘frauduleus en illegaal’ genoemd. Ron Paul: ‘Waarom worden verkiezingen iedere keer dat ze niet het gewenste resultaat opleveren ‘illegaal en frauduleus’ genoemd? Hebben de mensen in Oost Oekraïne geen recht op zelfbeschikking? Is dat niet een basis mensenrecht?’

    In resolutie 758 wordt geëist dat het Kremlin al zijn troepen terugtrekt uit Oekraïne, ondanks het feit dat er geen enkel bewijs is dat het Russische leger ooit de grens is overgestoken. Bovendien wordt het regime in Kiev aangespoord om de militaire operaties tegen Oost Oekraïne te hervatten.

    Neerhalen MH17, wapens voor Assad

    Ook het drama met vlucht MH17 wordt in de schoenen geschoven van Moskou. Terwijl het onderzoek nog loopt en grotendeels geheim wordt gehouden, concludeert het Congres dat de Maleisische Boeing werd neergeschoten door een raket die werd afgevuurd door de pro-Russische separatisten. Zelfs in het voorlopig onderzoeksrapport werd daar geen melding van gemaakt, noch werd de Russen de schuld gegeven van de ramp.

    In paragraaf 16 wordt Rusland veroordeeld voor het leveren van wapens aan de Syrische president Assad. Er wordt niet bij vermeld dat deze wapens zijn bedoeld om tegen IS(IS) te vechten, waarvan het Witte Huis weliswaar beweert dat dit een vijand van Amerika is, maar waar het via de Syrische rebellen nota bene zélf wapens aan heeft geleverd, aldus Paul.

    ‘Schaamteloze leugens’ over invasie Georgië

    En passant wordt Rusland ook beschuldigd van een invasie van Georgië in 2008. ‘Dat is simpelweg niet waar,’ betoogt Paul. ‘Zelfs de EU –geen vriend van Rusland- concludeerde in zijn onderzoek van de gebeurtenissen in 2008 dat Georgië een ‘ongerechtvaardigde oorlog’ tegen Rusland was begonnen, niet andersom! Hoe kan het Congres wegkomen met zulke schaamteloze leugens? Lezen de leden deze resoluties eigenlijk wel voordat ze er over stemmen?’

    De Russen worden ook veroordeeld voor cyberaanvallen via het internet, illegaal spioneren en het verdraaien van de publieke opinie – allemaal zaken waar juist de VS jaarlijks miljarden dollars aan besteedt.

    Congres wil wapens leveren voor oorlog tegen separatisten

    De Oekraïense president Poroshenko krijgt het groene licht om de militaire operaties tegen de oostelijke provincies te hervatten, en wordt aangespoord om de ‘separatisten en paramilitaire krachten’ te ontwapenen. Deze oorlog zal zonder twijfel nog eens duizenden burgerslachtoffers eisen.

    Dat weerhoudt het Congres er niet van de regering Obama op te roepen om Oekraïne zowel niet-dodelijk als dodelijk defensiematerieel te leveren, alsmede ook andere diensten en trainingen, zodat het land zijn territorium en soevereiniteit kan ‘verdedigen’. Paul: ‘Dat betekent door Amerika getrainde militaire troepen met Amerikaanse wapens een schietoorlog voeren aan de grens met Rusland. Klinkt dit allemaal als een goed idee?’

    Het meest verontrustende aan de nieuwe wetgeving is volgens hem de verklaring dat ‘de militaire interventie door de Russische Federatie in Oekraïne een bedreiging vormt voor de internationale vrede en veiligheid’. ’Dergelijke terminologie is niet per ongeluk, maar de gifpil waarmee in de toekomst nog agressievere resoluties zullen volgen. Want als wordt geaccepteerd dat Rusland een ‘bedreiging’ vormt voor de internationale vrede, hoe kan dat dan genegeerd worden? Dit is een hellend vlak dat tot oorlog zal leiden.’ (1)

    Putin: Westen streeft naar ondergang Rusland, maar zal falen

    Natuurlijk heeft het Kremlin dit ook in de gaten. Hoewel Putin talloze malen geprobeerd heeft toenadering en de dialoog te zoeken, willen de oorlogszuchtige globalisten in Washington en Brussel van geen wijken weten: Rusland zal en moet gedemoniseerd worden, en opnieuw tot ‘vijand’ worden verklaard.

    Dat het geduld van de Russische president langzaam op begint te raken bleek wel uit een TV-toespraak die hij gisteren hield tegen het Russische volk. Daarin haalde hij fel uit naar het Westen, dat volgens streeft naar de ondergang van Rusland, maar daarin zal falen.

    ‘Het Westen wilde een Joegoslavië-scenario in Rusland. Net als Hitler er met zijn misantropische ideeën in faalde om Rusland te vernietigen, moet iedereen bedenken hoe deze zaken eindigen. Ons leger verpletterde de Nazi’s en bevrijdde Europa.’

    De Russische president reikte opnieuw de hand naar het Westen. ‘Ons doel is om zoveel mogelijk betrouwbare partners te hebben, zowel in het Westen als het Oosten.’ Daarom hoeven de banden met Europa en Amerika wat hem betreft niet te worden teruggeschroefd. ‘Wij zullen nooit het pad van zelfisolatie, xenofobie, verdachtmakingen en het zoeken naar vijanden opgaan. Al deze zaken zijn een teken van zwakte, terwijl wij sterk en vol zelfvertrouwen zijn.’

    Tegelijkertijd beschuldigde Putin het Westen van ‘puur cynisme’ in Oekraïne, en zei hij dat de crisis in dat land enkel als voorwendsel wordt gebruikt om te proberen de groeiende Russische economie te vernietigen (3). Hij stelde echter duidelijk dat Rusland niet voor de Amerikaanse en Europese eisen zal buigen. ‘De Krim is van enorm belang voor de Russische natie, net zoals de Tempelberg dit is voor de Joden.’ (2)

    *

    UITLEIDING

    ‘Le premier qui dit la vérité, il doit être exécuté’... Dit lied van een Franse chansonnier was ooit een ware hit. Uiteraard kwam er vanwege geen enkele instantie veel steun, want het geheel was hen niet flatterend genoeg.

    Er kan dus besloten worden, dat alles wat we voorheen zelf beleefd hebben in twee Europese wereldoorlogen, of wat ooit in de Geschiedenisboeken staat opgetekend, klein bier is, in vergelijking met de donkere wolken die uit alle richtingen over het oude ‘Avondland’ trekken. De Eurocraten houden ons met een hoog stemmetje voor, dat het dank zij hen is, dat we al zovele jaren geen oorlog meer gekend hebben. Waarbij ze grandioos vergeten te vertellen, dat het dank zij hen is, dat wij verzeild zijn geraakt in wat de Grootste Oorlog ooit zal blijken te zijn. De situatie daarbij bij ‘de slechten’ te zijn gecatalogeerd, moeten we er maar bij nemen.

    Het wordt dus wel een koers tegen het uurwerk, willen we de huidige criminelen in Bruxellabad vervangen zien door Overheden die deze keer direct door het Volk zijn gekozen, en niet door elkaar op die postjes zijn benoemd. Door mensen in vrije verkiezingen aangesteld dus, die voor het ogenblik reeds in gedachten Geert Wilders, Marine Le Pen, Nigel Farage, Tom Vazn Grieken, de Lega Nord, de Catalanen, de Basken, de Schotten enz hebben aangesteld. Op die manier kunnen we ons zelfs reeds in het Post-Islam-tijdperk wanen. In een samenleving die we zonder veel bloedvergieten weer zelf zullen in handen hebben. Dan zal de Navo ondertussen de koers hebben kunnen bijstellen. Om in vrede en samenhorigheid weer dicht bij elkaar tet leven met het Land der Tsaren. Zodat wij in Vlaanderen weer zaken kunnen doen met Soezdal, in De Gouden Driehoek, ver in het Hoge Noorden boven Moskou, zoals onze voorouders in vorige eeuwen deden. Dan zouden onze reisorganisatoren kunnen inzetten op de Stad van Peter de Grote (Sint Petersburg) waar in het Paleis van Katharina de Grote onze Vlaamse Primitieven en zelfs echte Rubens, als gewone prentjes tegen de muren handen…. In het echte authentieke Ruslaznd vinden we de Grieks Orthodoxe Christenen terug, en zeker geen Islamisterij… We vinden er Tolstoï, Dokter Jivaho en Solsjenitschin terug, en gelukkig niks van de nestbevuilers Hermanus Brusselmanus of Thomas Lanoyas. U vint er wel de (vertaalde) werken van G? Gezelle van van Stijn Streuvels.

    In de jaren ’40-’45 hebben wij veel ontberingen geleden. Maar wat het Oekraïens volk thans meemaakt, zonder kolen, zonder Russisch gas, gaat onze verbeelding ver te boven. Het is, naast de uitroeiïng der Christen door de Islammerij overal ter wereld, een gewetensprobleem voor het échte Amerika. Had Colombus in 1492 Amerika maar nooit ontdekt! Dan zou de genocide op de Indianen nooit hebben plaatsgevonden, of zouden de Inca’s, de Maya’s en de Inca’s nog altijd op hun zonnepiramiden misschien in verbinding hebben gestaan met de piramiden-bouwers in Bosnië…

    De Joodse Bijbel der Christenen, die tot 9.000 jaar teruggaat, vertelt nog veel meer. Maar de mens van de 21ste Eeuw is veel te slim om daar nog gelooof aan te hechten….Liever valt hij in zo’n Zwart gat, waarvan er naar ’t schijnt, miljarden voorhanden zijn in het Universum…

    Psst

    Geen waarheid langs de ene kant, of er bestaat een soort ‘tegenwaarheid’ langs de andere kant. Volgens onze Oekraïnische vriend hier, die de situatie in zijn vaderland op de voet volgt (ja, die schotel-antennes, hé) vertelt met ter plaatse net het omgekeerde. Zijn land zou maanden geleden treinladingen kolen hebben gekocht en betaald aan de Russen, maar die laten, gezien de huidige situatie, niets meer de grens passeren. De familie sterft bijna onder de felle vrieskou…. En weet ik wek, dat de roebel, na de speech van Poetin in de Doema, een paar minuten later duizelingwekkend naar beneden is geduikeld? JaJa, volgens hem en zijn hele familie is die Poetin erger dan de baarlijke duivel…. Volgens de Internationale Wetten is Obama en de Navo nu verplicht in de bres te springen voor de Oekraïne….

    In 1939 schreven de kranten precies hetzefde, over in de bres springen voor Polen….

    *

    Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

    (Get) Digitalia

    .

    *

    EINDE

    *

     

     

     










    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!