MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    16-10-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2057

    *

    HERHALING

    15/10/732: Verjaardag van weer eens een schitterende overwinning door Karel Martel bij de Slag bij Poitiers (Midden Frankrijk), op de legers van Mohammed, amper 100 jaar na diens spectaculair optreden in Mekka. Toen al was de Islammerij dus een virus dat sneller gebieden veroverdt dan ebola dat dezer dagen kan.

    Deze bijdrage stond hier reeds te lezen op 31/10/2013? Het is een nagel die ooit diep genoeg kan ingeklopt worden! Want had Karel zijn marteau wat harder laten neerkomen, dan was er al die tij niet eens een Islammerij-probleem geweest. En zouden miljarden mensen al die tijd in vrede en vriendschap kunnen leven hebben. Dan zouden de woorden ‘sharia’ en ‘Jihad’ nooit bestaan hebben…

    *

    1597/2057 - DE ISLAMMERIJ DOORHEEN DE EEUWEN: EENS DE VIJAND, ALTIJD DE VIJAND.

    *

    Het Byzantijnse Rijk in 550 na Chr.

    .

    In Mekka moest de Woestinrover-hoofdman toen nog geboren worden….

    *

    INLEIDING

     

    Rond het Jaar NUL zijn er ook, net als met Blauwe Michel grote ‘Veranderingen’ gekomen. Het Christendom kwam toen, een beetje plastisch uitgedrukt, om zo te zeggen in de plaats van het Romeinse wereldrijk, met in het Oosten Constantinopel/Antiochië als hoofdstad, en in het Westen, Rome, hier slechts 100Km zuidelijker. Het ‘Byzantijnse Rijk’ dus. Zoals het kaartje hierboven laat zien, 550 jaar later.

    Toen, rond onze Jaartelling 630, kwam er in een verloren uithoek van het Arabisch Schiereiland, helemaal in het Zuiden, een roverhoofdman aan het bewind, die zijn omgeving kon wijsmaken dat hij ‘stemmen’ hoorde. Waarschijnlijk na een nachtje wallebakken in zijn harem en nadat hij tot slot zijn 9-jarig kind-bruidje Aïsha tot bloedens toe tot zich had ‘genomen’. En zie, waarachtig waren die hemelse stemmen gebaseerd … op de Christelijke Bijbel, waarvan ze daar dus blijkbaar ook al gehoord hadden. Maar waar het Christendom van bij de oorsprong tot op heden voorhield dat iedereen zijn ‘evennaaste’ moest beminnen gelijk hemzelf, omwille van het Opperwezen, de Goede Vader van hemel en aarde, liet Mohammed optekenen niemand anders te beminnen dan hemzelf. Hij wilde dus gelijk zijn aan het Opperwezen, met het foefke dat gezegd Opperwezen dat zo wilde.

    En zie, bij die primitieve volksstam werden al gauw de weelderige landerijen herschapen in woestijnen, en moest de Islammerij op zoek gaan naar nieuwe gebieden om deze in te palmen en daarna leeg te vreten. Zien we zelfs nu nog aan de straten in onze steden, waar Islammers huizen. Via Noord Afrika, aan de rand van de Grote Leegte, kwam de Islam in Spanje terecht, om zo door te dringen, amper 100 jaar na de dood van de Stichter, tot diep in het Frankische Rijk.

    Toen nam Karel Martel, de koning van dat Frankische Rijk(je), de uitdaging aan, en ging in de streek van Poitiers in 732 de confrontatie aan. Hij kon hun opmars stoppen, en deze roversbenden terugdringen tot aan de grenzen van zijn Rijk. Maar n grote delen van Spanje bleven ze wel meer dan 700 jaar hokken…

    De stad Poitiers, in het Noord Westen van Frankrijk, ligt zowat half tussen Bordeaux en de Kanaalkusten. Moslim-legers voerden toen, net als ISIS nu, geen logistieke hulptroepen met zich mee, die instonden voor de bevoorrading. Zij moordden, verkrachtten en roofden ter plaatse, als een menselijk leger sprinkhanen. Of, zoals den Ouden Toebackzak ooit stelde: ‘als meeuwen op een stort’….

    Met de middelen van toen, en over deze afstanden, moet deze veld- en veroveringstocht een helse bedoening zijn geweest. Maar ze werden gestopt en terug geslagen. Om echter wel regelmatig, zowat om de 200 jaar, daar terug te staan. Wreder dan ooit.

    Maar in onze dagen ontmoeten ze geen verzet meer. Integendeel, ze worden met vlag en wimpel, ja zelfs met bergen subsidies, ingehaald. Omdat onze Grote Verstanden denken hen als breekijzer te kunnen gebruiken voor hun Internationaal Socialistische globalisatie. De Karel Martels van onze dagen, zitten als spinnen in hun web in het Berlaimontgebouw. Zij wachten geduldig hun kansen af…..

    °°°

    Voortgaande op de 1400 jaren dat er na zijn dood nog van hem gesproken wordt (en hoe!), moet Mohammed nog een veel groter moordenaar zijn geweest dan Stalin en Hitler samen. En die kenden er ook wat van! Alleen hoorden deze laatsten geen stemmen in hun hoofd, want zij rookten niet, zelfs geen waterpijp, en waren absolute tegenstanders van drugs en andere hallucinerende middelen.

    Niet te geloven, als we zo op de kaart hierboven zien, dat het Byzantijnse Rijk quasi overeenkomt met het vroegere Romeinse Rijk, met Rome als Westelijke en Constantinopel/Antiochë als Oostelijke Hoofdsteden. Toen ook zullen er verdwaasde (of corrupte) Leiders in dat Rijk geweest zijn, die in de Moslimbroederschap van toen de redding van de wereld zagen. Zodat de zelfverdediging liefst zo lang mogelijk werd achteruit gesteld. Tot, om heet in de termen van de varkenshouderij te stelle,, de Europeanen ‘slachtrijp’ waren. Om maar te zeggen, dat er niets nieuws is onder de zon.

    Wie er het bestaan , de opkomst en het verval (1453) van het Byznatijnse Rijk leest op Wikipedia, zal versteld staan dezelfde symptomen als NU bij ons te moeten vaststellen : economisch verval en losgeslagen religiositeit. Het zijn tekenen die niet bedriegen en waar wij als bewuste Vlamingen niet mogen aan meedoen.

     

    MIDDENSTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/

    *

    HISTORIE: Vlammenwerpers verbrandden de vloten van de islam

    Posted on 30 oktober 2013     door E.J. Bron

    *

    “Zeevuur” noemden de Byzantijnen een geheimzinnig wapen waarmee ze de Arabische overmacht te lijf gingen. Zonder het Griekse vuur, ook wel Byzantijns vuur of vloeibaar vuur genaamd, zou Europa vermoedelijk door de moslims (toen reeds) veroverd zijn.

    Het einde van de hoofdstad van het christendom scheen nabij. Al vele maanden lang belegerde een reusachtig Arabisch leger Constantinopel. Smyrna (Izmir) en de belangrijke vlootbasis Cyzicus aan de Zee van Marmara waren al gevallen. De ondergang van het belangrijkste bolwerk van het christendom in het oosten scheen nog slechts een kwestie van tijd te zijn.

    Het moet in 677, in het derde jaar van de belegering, geweest zijn dat de enorme ijzeren ketting , die de oorlogshaven in de Gouden Hoorn lange tijd beschermd had tegen aanvallen vanuit zee, werd neergelaten en de Byzantijnse oorlogsschepen zich weer op zee waagden. In aantal waren ze hopeloos de mindere van de vloot van de kalief. Maar ze hadden iets aan boord, dat de komende strijd desondanks in hun voordeel zou beslissen: het Griekse vuur, een superwapen met een onvoorstelbaar effect.

    Binnen enkele seconden stond de Arabische vloot in brand. Zelfs het water bood geen redding, want ook daarop brandde het vuur. Byzantium werd gered. Kalief Muaiwya echter moest enorme schadevergoedingen betalen. Met de nederlaag verminderde ook zijn autoriteit om voor een opvolging te zorgen. Na zijn dood in het jaar 680 verzonk het Arabische wereldrijk in burgeroorlog.

    Het gaat eigenlijk niet om een zeeslag, die Arne Karsten en Olaf B. Rader ertoe heeft bewogen een hoofdstuk te wijden aan de verdediging van de Arabische aanval op Constantinopel van 674-678 in hun nieuwe boek “Grote zeeslagen”. Het is de uitvinding waarmee dit gebeurde en die een “keerpunt in de wereldgeschiedenis” vormde. Want het Griekse vuur maakte het wereldhistorische overleven van Byzantium mogelijk, zijn vestiging als zeemacht voor een periode van meer dan 400 jaar. En daarmee zijn veiligstelling als bolwerk tegen andere aanvallen uit het islamitische oosten.

    God en de alchemisten

    Voor de Byzantijnen was de zaak duidelijk. De onwaarschijnlijke redding uit de Arabische omsingeling kon alleen met hulp van boven gelukt zijn. De geschiedschrijver Theophanes Confessor schreef dat alleen “God en de allerheiligste moeder van God deze hoofdstad en het keizerdom van de christenen beschermen.” Het mag daarom een ironie van de geschiedenis lijken dat de goddelijke familie zich daarbij bediende van de hulp van een kwakzalver uit Syrië, die zich door heidense geschriften liet inspireren.

    Callinicus van Heliopolis zou de naam van de architect geweest zijn, die vanuit het islamitisch geworden Heliopolis in het huidige Libanon naar Constantinopel vluchtte. Daar zou hij door de belegering zijn geslopen en zijn uitvinding aan de keizer hebben laten zien, die weldra als “pyr thalassion” (zeevuur) of “pyr hygron” (vloeibaar vuur) bekend werd. De naam Grieks vuur is van latere datum.

    Waarschijnlijk was de zaak iets prozaïscher. Al in de late klassieke Oudheid hadden Romeinse admiraals brandbare projectielen gebruikt. Ook was het principe van de drukpomp bekend, die uitgevonden was door een ingenieur met de naam Ktesibios van Alexandrië. Aan Callinicus was destijds vermoedelijk een groep alchemisten en ingenieurs verbonden, die in de keizerlijke werkplaatsen in Constantinopel aan middelen knutselden waarmee de vijandige overmacht kon worden bestreden. Ook aan de 4-jarige belegering van de hoofdstad wordt intussen getwijfeld. Vermoedelijk ging het om meerdere Arabische aanvallen in de Bosporus, waarvan de laatste eindigde in een catastrofe.

    Dit geniale idee van Callanicus bestond erin een vermoedelijk op aardolie gebaseerd mengsel te voorzien van de mogelijkheden van een drukpomp. Het resultaat werd sifon genoemd. Karsten/Rader: “De sifon op de dromons bestond uit brons en werd waarschijnlijk van onderen aangestoken om het brandmengsel te verhitten. Via een ventiel verbonden met een straalpijp kon het door een extra vlam aangestoken mengsel in de richting van de vijand gesproeid worden.”

     

    De hardloper en zijn zeil

    Omdat de onder hoge druk tot verbranding geraakte stoffen een enorm lawaai veroorzaakten, heeft, behalve het vuur, het enorme lawaai vermoedelijk ook als psychologisch wapen gewerkt. De mondingen van de sifons hadden daarom de vorm van muilen van leeuwen of monsters. Op de keizerlijke schepen waren tot drie van deze vlammenwerpers gemonteerd.

    Om hiermee een zeemacht te vestigen, was er nog een geschikt schip nodig. Daarover beschikten de Byzantijnen in de vorm van de dromon. Dit geroeide scheepstype trok de consequentie uit de ineenstorting van het Oost-Romeinse rijk in het kader van het Arabierendom. De keizerlijke vloot kon zich al lang geen enorme slagschepen meer veroorloven. In plaats daarvan ontstond er naar het voorbeeld van de lichte liburne uit Romeinse tijden een snel roeischip, dat door honderd man werd aangedreven.

    Daar kwam een nieuwe zeilconstructie bij. Dit “Latijnse zeil” maakte het mogelijk om beter aan de wind te zeilen. De naam “dromon” zegt iets over het prestatievermogen van dit snelle oorlogsschip. De naam betekent vertaald immers “hardloper”.

    Ontstond er uit de combinatie van Grieks vuur en de dromon al een onoverwinnelijk wapen, een ander aspect zorgde er nog voor dat de islamitische vloten op respectabele afstand bleven. Want nadat onder Muaiwya de laatste ceders van Libanon aan een ambitieus vlootbouwprogramma ten onder waren gegaan, was er in de kernlanden van de kalief nauwelijks nog genoeg hout om krachtige schepen van te bouwen. De historicus Eckehard Eickhoff schat dat minstens net zoveel schepen het slachtoffer werden van gebrekkig materiaal als dat er verbrandden door Grieks vuur.

    Stichting van een zee-imperium

    Nog één keer, in 717, zou een islamitische vloot van meer dan 2000 schepen de aanval op Contantinopel gewaagd hebben. Met de zegen van Maria en het Griekse vuur aan boord van de schepen ging keizer Leo III. met zijn vloot het gevecht aan. Er zouden tienduizenden Arabieren verbrand en verdronken zijn. Als gevolg daarvan werden de centra van de islam naar het binnenland, naar Bagdad en Cairo, verplaatst.

     

    Byzantium stichtte een zee-imperium, dat zijn verstrooid liggende bezittingen van Italië tot in de Levant kon verzorgen – totdat in de 11e eeuw een van zijn provincies hem voorbijstreefde: Venetië. De keizerlijke vloot verviel en de samenstelling van het Griekse vuur, dat altijd een staatsgeheim was gebleven, raakte in de vergetelheid.

    Slag bij Lepanto in 1571

    De wereldhistorische rol van het Byzantijnse wonderwapen onderstreept de naam, die in de islamitische wereld ingeburgerd raakte voor de Middellandse Zee: “Zee van de Romeinen”. Zelfs Turkse sultans hadden respect voor de maritieme hegemonie van het Avondland. Slechts enkele decennia lang, tot de Slag bij Lepanto in 1571, zou het hen nog één keer lukken tegenstand te bieden aan de schepen van het Westen.

    *

    UITLEIDING

     

    De Nederlandse blogkrant van de Heer E.J. Bron doet mij denken aan een van vele de windmolens in volle zee, groots en toch weer eenzaam tussen hun soortgenoten. En even nutteloos. Ach ja, er wordt in die dingen wel stroom opgewekt, evenveel als er vrijkomt moest iedereen over zijn eigen elleboog wrijven, maar efficiënt?

    Wat er dan aan scheelt? De opsteller, E.J. Bron, is volgens mij veel te bescheiden. Hij krijgt niet genoeg aandacht, waaraan misschien zou kunnen verholpen worden door lijk in ‘de boekskes : Blote Madammen opvoeren. Al schijnt dat in het cyber-tijdperk ook al niet meer genoeg te zijn : ze gaan toch failliet. Misschien een instant-komiek inhuren, die de lol er in brengt. Of onder contract te gaan met onze BDW, die 3 ½ miljoen keer NON NON NON van de Franstalige Belgen denkt te kunnen smoren in het bloed van 1,1 miljoen Brusselaars. Enfin, een soort schok-therapie die nazindert in al de landen van het Noord Atlantische Pact, ja       zelfs tot in de slaapkamers van Het Witte Huis.

    Zonder seks en zonder vedetten is het roeien met de riemen van je eigen klavier. Met die dingen gaat het als klieven door de baren aangedreven door de vlam in de pijp als van een raket Trouwens, hierboven kon U   lezen van het Grieks Vuur, dat zelfs de zee kon doen branden, en in de strijd tegen de Arabieren werd geworpen door snelle schepen, dromon, hardlopers, genaamd.

    Waarom ik in die zin deze lange uitweiding doe? Hoe dat komt, beste mensen? Gewoon omdat ik altijd weer moet vaststellen, dat de wereld er om vraagt om bedrogen te worden. En ook omdat geniën als de Heer Bron maar mogen beroemd worden lang na hun dood…..

    *

    De Zee van Marmora….

    Dat is toch daar dat verleden jaar de onderwater-tunnel tussen Turkije en Europa werd ingehuldigd? 70 meter diep onder water, veilig tegen aardbevingen : en wij moeten dat toejuichen? Hoezo : die gaan dat toch niet gebruiken om ons onverhoeds in de rug aan te vallen?! Of om nog meer illegalen op ons af te sturen…..

    Moraal van dit verhaal.

    De Islam is lijk een kwade hond met hondsdolheid: die kruipt alleen zo diep mogelijk in zijn kot als hij vreest slaag te krijgen. Hij is eeuwenlang weg gebleven uit schrik voor dat ‘Zeevuur’ waartegen zijn schepen lange tijd machteloos waren….

    *

    Op een eeuwig zwijgen en nergens en door niemand verder te vertellen.

    (Get) Digitalia

    *

    EINDE

    *

     










    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    17-10-2014
    Religiositeit?
    Van enige religiositeit heb ik geen last want ik ben inmiddels langzaam maar zéker bij eliminatie "gegroeid" tot een overtuigde atheïst. Neem me niet kwalijk, maar dat is een mensenrecht. De gedachten zijn immers vrij en onknechtbaar, zo lang men weliswaar geen Jizya moet betalen. Dit is juist de reden van mijn "weerstand", mijn "opstandigheid", mijn afkeer voor al wat islamitisch, dictatoriaal, fascistisch, nazistisch, communistisch, socialistisch en imperialistisch is. De middeleeuwse tienden waren maar één vijfde van de roof waar onze voorouders de strot van de poco-coburgers zouden hebben voor overgesneden. Niet halal, uiteraard maar even totaal verantwoord en logisch helemaal terecht. De zelfde roof bedraagt nu al lang méér dan 500%! Wie zijn de racisten? De bijna uitsluitend francofone Belgen roeiden in centraal-afrika opstandige zwartjes uit. Niet de overwegend Vlaamse paters. Wie is er dan racistisch? Als ik evenwel de debiel Bonny biskop van Ä morgen op 't straat tegenkom, verkoop ik hem gelijk een toek op zijn hypocriete bakkes! Jizya is het islamitisch spiegelbeeld van de vele Belgische belastingen en taksen. Ze dienen tot niets anders dan blijvende onderwerping. Als Jizya moreel verantwoordbaar is dan zijn de Belgische taksen en belastingen dat ook. Jizya is is ethisch onduldbaar en de Belgische taksen en belastingen evenzeer.

    17-10-2014, 01:13 geschreven door lucky9


    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!