MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    11-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1947

    *

    Zondag 11 mei

    H Mamert, IJsheilige Al is Mamertus oud en grijs, hij houdt van vriezen en van ijs

    *

     

    Belang Senatrice & Advocate Anke Van dermmersch, ex Miss België,

    .

    In een Open Brief naar de Antwerpse moslima’s.

    *

     

    INLEIDING

    Moslim-wijven een Open Brief sturen!!! Volgens mij zijn dat parels voor de zwijnen. Goed bedoelde woorden, die Open Brief van deze prachtige Vlaamse voorvrouw, die ons Anke toch is. Bij het ‘Vrijdaggebed’ zal ze daarvoor duizendmaal verketterd, wat zeg ik, duizendmaal vervloekt worden en heel zeker, staat de dopfles met zwavelzuur reeds klaar om ten gepasten tijde Allah en de beledigde Moslim Gemeenschap voldoening te schenken.

    Ayaan Hirsi Ali (zie hieronder) benadert hetzelfde probleem op de manier van een ingewijde. Ieder strijdt dus met de haar eigen wapens. Mijn persoonlijke voorkeur gaat grotendeels en ruim bemeten uit naar Anke, al lees ik niet graag die berustende toon alsof die dikke Moslim-wijven hier effectief en voor altijd zouden aanvaard zouden zijn. Quid non. Waarbij ik heel precies met dat woord ‘wijven’ niet iedereen met hetzelfde scheermes wil behandelen, maar waarbij ik meer ene praatvaar als die Myryam Almaci in gedachten had. Ongesuierd, maar des te brutaler. Als Turkse zou ik die liever het woord zien voeren in eigen land van oorsprong, aan de zijde, om maar iets te zeggen, van de al even sympathieke Erdogan. Dat is namelijk de man die bajonetten verwart met minaretten en bolle vrouwenbuiken als soldaten gebruikt om onze landen in te palmen.

    Met Ayaan zie ik dan een deskundige uitleg geven, waarbij zij, wellicht onbewust, de eigenlijke Islam niet onnodig ‘belast’, maar alleen de excessen van bepaalde misdadigers, die beweren in naam van, te spreken…..Ook dàt is volgens Hans Jansen, de Arabist, inzake de Islam ‘voorzichtig omspringen met de waarheid’. De waarheid is, dezelfde die we bij ons beleefd hebben met de Duitsers in ’40-’45, de meesten waren brave zielen, maar die 5 of 10% fanatiekelingen daar tussen, overheersten de rest en maakten dat wij hen allen vreesden en schuwden.

    Maar Ach en Och, ik moet, net als bij Anke; voortgaan op uiterlijkheden. Waarbij mijn sympathie inderdaad niet onbevooroordeeld is. Anke is de blonde realiteit, Ayaan is de belegen realiteit. Maar al-bij-al hebben we van haar die de Islam is kunnen ontvluchten, een dieper inzicht gekregen in de ontsporing van de menselijke ziel, die door de Islam in ieder geval niet geremd, maar juist opgevoerd wordt.

    Boko Haram!? Valt te bezien of de rovers van die geroofde 16-jarige schoolmeisjes binnen 1400 jaar al zullen kunnen begrijpen of dat ze ten jare 2014 goed of juist slecht hebben gehandeld….

     

    MIDDESTUK

    Onder voorname dankzegging

    overgenomen door Digitalia bij

    http://ejbron.wordpress.com/2014/05/10/boko-haram-en-de-ontvoerde-schoolmeisjes/#more-61795

    *

     

    Boko Haram en de ontvoerde schoolmeisjes

    Posted on 10 mei 2014    door E.J. Bron

     

    (Door: Ayaan Hirsi Ali – Vertaling: vederso)

    *

     

    Sinds de ontvoering vorige maand van 276 schoolmeisjes in Nigeria is de betekenis van de naam van Boko Haram – de naam die door de terroristische groep gebruikt wordt die de meisjes in hun macht bracht – beter bekend. De vertaling van de Hausa-taal wordt meestal in de Engelstalige media gegeven als “westers onderwijs is verboden”, hoewel “niet-islamitisch onderwijs is verboden” nauwkeuriger zou zijn. Maar weinig aandacht is besteed aan de formele Arabische naam van de groep: Jam’at Ahl as-Soennah lid-da’wa wal-Jihad. Dat ruwweg vertaald wordt als “Broederschap van het Volk van de Traditie voor Prediking en Heilige Oorlog”. Dat is een stuk minder pakkend dan Boko Haram, maar beduidend meer onthullend over de groep en zijn missie. Verre van een afwijking en uitzondering onder radicaalislamitische terreurgroepen, zoals sommige waarnemers suggereren, is Boko Haram in zijn doelstellingen en methoden wel degelijk zeer representatief.

     

    De ontvoering van de schoolmeisjes is een centraal deel van wat de Jihadisten zijn: de onderdrukking van vrouwen. Boko Haram gelooft oprecht dat opgeleide meisjes beter af zijn als slaven. Zijn missie is niet anders dan die van de Taliban-moordenaar die de 15-jarige Pakistaanse Malala Yousafzai – terwijl ze in 2012 in een schoolbus reed – neerschoot en bijna vermoordde, omdat ze pleitte voor onderwijs voor meisjes. Zoals ik uit ervaring weet, is voor de Jihadisten niets meer een gruwel dan gelijke en opgeleide vrouwen.

    Hoe dit fenomeen te verklaren aan verbijsterde westerlingen, die tegenwoordig meer lijken te popelen om de critici van het jihadisme als “islamofoben” te besmeuren dan om op te komen voor de meest elementaire rechten van vrouwen? Waar zijn de moslim studentenorganisaties die Boko Haram aan de kaak stellen? Waar is de verontwaardiging tijdens het vrijdaggebed? Het leven van deze meisjes verdient meer dan een Twitter-protest.

     

    Organisaties als Boko Haram ontstaan niet zomaar plotseling. De mannen die islamitische groeperingen oprichten, of in Afrika (Nigeria, Somalië, Mali), Zuidwest-Azië (Afghanistan , Pakistan), of zelfs in Europa (Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland), zijn lid van lang gevestigde islamitische gemeenschappen, waarvan de meeste leden blij zijn om een rustig leven te leiden. Om te begrijpen waarom de Jihadisten floreren, moet u de dynamiek binnen die gemeenschappen begrijpen.

    Dus, stel je een angry young man in een moslimgemeenschap voor, waar ook ter wereld. Stel je voor dat hij probeert een vereniging op te richten van mannen gewijd aan de praktijk van de Soenna (de traditie volgens de profeet Mohammed ). Een groot deel van wat deze jonge ijveraar uitdraagt, zal gaan over de plaats van vrouwen. Hij zal adviseren dat meisjes en vrouwen binnen worden gehouden en zich van top tot teen hebben te bedekken als ze zich naar buiten wagen. Hij zal ook de vrijblijvendheid van de westerse samenleving veroordelen.

     

    Wat voor reactie zal hij oproepen? In de VS en in Europa kunnen sommige gematigde moslims hem snel onder de aandacht van de autoriteiten brengen. Vrouwen kunnen hun zorgen uiten over de aanvallen op hun vrijheden. Maar in andere delen van de wereld, waar recht en orde ontbreken, kunnen zulke jonge mannen en hun extremistische boodschappen gedijen.

     

    Waar overheden zwak zijn, corrupt of niet-bestaand, is de boodschap van Boko Haram en zijn collega’s bijzonder overtuigend. Niet onwaarschijnlijk kunnen ze de corruptie van de overheid de schuld geven van de armoede en als een tegengif de zuivere principes van de Profeet aanbieden. En in deze landen zijn vrouwen kwetsbaarder en hun mogelijkheden zijn minder.

     

    Maar waarom wendt onze denkbeeldige jonge ijveraar zich tot geweld? Eerst kan hij rekenen op enige waardering voor zijn fundamentalistische boodschap binnen de gemeenschap waar hij begint. Hij zou verzet van de gevestigde islamitische leiders, die zich bedreigd voelen, door hem kunnen tegenkomen. Maar hij volhardt, omdat volharding in de Soenna een van de belangrijkste sleutels tot de hemel is. Zoals hij van deur tot deur gaat, krijgt hij gaandeweg aanhangers. Er komt een moment dat zijn aanhang zo groot is als die van de gevestigde leiders van de islamitische gemeenschap. Dat is wanneer de grote confrontatie plaatsvindt – en het argument voor “heilige oorlog” ineens zinvol voor hem wordt.

     

    De geschiedenis van Boko Haram heeft precies dit script gevolgd. De groep werd in 2002 opgericht door een jonge islamiet genaamd Mohammed Yoesoef, die begon te prediken in een moslimgemeenschap in Borno in een noordelijke staat van Nigeria. Hij richtte een onderwijscomplex op, waaronder een moskee en een islamitische school. Gedurende zeven jaar stroomden veelal arme gezinnen samen om naar zijn boodschap te luisteren. Maar in 2009 onderzocht de Nigeriaanse overheid Boko Haram en arresteerde uiteindelijk verschillende leden, waaronder Yoesoef zelf. Het hardhandig optreden leidde tot geweld, waarbij ongeveer 700 doden vielen. Yoesoef stierf spoedig in de gevangenis – de regering zei dat hij werd gedood tijdens een poging om te ontsnappen, maar het zaad was geplant. Onder een van Yoesoef’s luitenants, Abubakar Shekau, wendde Boko Haram zich tot de jihad.

     

    In 2011 lanceerde Boko Haram zijn eerste terreuraanslag in Borno. Vier mensen werden gedood en vanaf dat moment werd geweld een integraal deel, zo niet het centrale deel, van zijn missie. De recente ontvoeringen – er werden zondag nog eens 11 meisjes ontvoerd door Boko Haram – het deelnemen aan een litanie van wandaden, inclusief meerdere autobommen en de moord in februari op 59 schooljongens. Op maandag, als om zijn toenenende macht te demonstreren, startte Boko Haram een 12-uurs-aanval in de stad Gamboru Ngala, vuurde op de menigte die op de markt aanwezig was, stak huizen in brand en schoot bewoners neer die probeerden uit de brandende gebouwen te ontsnappen. Honderden werden gedood.

    Mij is vaak verteld dat de gemiddelde moslim van harte het gebruik van geweld en terreur verwerpt en niet het geloof van de radicalen aanhangt dat een gedegenereerde en corrupte westerse cultuur moet worden vervangen door een islamitische en het schenden van de meest elementaire rechten van vrouwen verafschuwt. Nou, het is tijd voor de vredelievende moslims om meer te doen, veel meer, om zich te verzetten tegen diegenen in hun midden die zich bezighouden met dit soort van bekeren voordat zij overgaan tot de fase van de heilige oorlog.

     

    Het is ook tijd voor westerse “progressieven” om wakker te worden. Als ze ervoor kiezen om Boko Haram als een afwijking te beschouwen, doen ze dat op eigen risico. De ontvoering van deze schoolmeisjes staat niet op zichzelf; hun lot weerspiegelt een nieuwe golf van jihadisme die zich uitstrekt tot ver buiten Nigeria en een dodelijke bedreiging voor de rechten van vrouwen en meisjes vormt. Als dit benoemen sommige mensen meer beledigt dan de afschuwelijke daden van Boko Haram, dan moet dat maar.

    Bron:
    http://online.wsj.com
    Auteur: Ayaan Hirsi Ali

    Vertaald uit het Engels door:
    Vederso
    (voor www.ejbron.wordpress.com)

    *

    UITLEIDING

    Ik krijg van on-of andersgelovigen al eens de opmerking dat de Katholieken doorheen de eeuwen ook niet altijd zo… katholiek zijn geweest. Perfect. De Albigensen, de Catharen, de Hugenoten, de heksenverbrandingen, de protestanten en weet ik veel wie of wat nog alleemaal: het is er allemaal geweest. In de V.V.T: de Voltooid Verleden Tijd Maar het is goed dat zulks niet vergeten wordt. Net zo min als we mogen vergeten, dat de Paters en de Nonnekens ons de Beschaving gebracht hebben, en onze oudjes tot hun laatste adem hebben bijgestaan. Allemaal ‘om de Liefde Gods’ en zonder recht op ouderdomspensioen vanwege de Keizer of de Koning. Dat duurde tot de rabauwen van de Franse Revolutie de halve wereld de kop afsneden met hun guillotines.

    Daarom herhaal ik altijd en overal, dat de Islam, die een imitatie-godsdienst is (achterdoenders van de Jooden en de katholieken, maar met een uiterst gevaarlijk en gewelddadig randje) met 1400 jaar vertraging op de Westerse Beschaving. Sedert hun uitvinding in het jaar 631 na X is de Islam om de 2 à 300 jaar in golven bij hen uitgebroken om hun buren te overvalllen. In onze dagen, nu dus, is er weer een reuzengolf op komst die dreigt ons allemaal te verzwegen.

    Ze zijn nu ongeveer met 1 miljard, waarvan de meesten primitief-braaf zijn en wel opgevoed. Het probleem is echter, dat we die nooit hoeren of zien. Die leven zonder de waarheid geweld aan te doen. Ze zijn best te vergelijken met slangenpopulaties in een lethargische slaap verzonken. Maar het zijn juist de slangen die aanvallen, die gevaarlijk zijn. Niet de huis- en tuinslangen, zo lang tenminste die in hun eigen huis en hun tuintje blijven…

    EINDE

    *



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!