MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    20-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.* 1722 - OVER HONGER EN ONDERNEMINGSLUST IN WEST VLAANDEREN *

    *

    Maandag 20 januari

    Zon 8u34-17u14

    H Sebastiaan, patroon van de boogschutters

    Sebastiaan die het were maakt, doet het vriezen dat het kraakt

     

    *

    WAAROVER HET GAAT

    De handen uit de mouwen steken: heb altijd geweten dat dit spreekwoord West Vlaamse roots had. Tot de SPA het, met de massa-immigratie, anders zag. En nog geloofd werd ook.

    Zowel op beperkte schaal (zoals in West Vlaanderen) als op nationaal vlak, zijn m.i. de twee bijzonderste elementen die nodig voor succes, de aangeboren arbeidsethiek en/of de tussenkomsten, goede zowel als slechte, van de Overheid. In het Wetstraatees zijn dat: Belastingen (slecht) en Subsidies (goed)…

    Het eerste, de arbeidsethiek, is eeuwig, en het tweede is lijk de wolken tegen de blauwe lucht, soms mooi weer, maar meestal een nationale ramp.

    Voor wie arbeid gelijk staat met ‘een job hebben’, is werken er altijd teveel aan. Voor wie graag leeft van de hemelse dauw, die moet trachten van andermans zweet te profiteren. En dat is een eeuwig balanceren tussen slecht, slechter en slechtst.

    De zaak van ‘Boer Clerck’ hen ik persoonlijk van zeer dichtbij meegemaakt. Honger zal die rijke vlasboerenzoon wel nooit veel gehad hebben, wel de juiste ingesteldheid om altijd en overal ‘werk te zien’. En vooral, om daarin veel durf te betonen. Waar het moet, bij manier van spreken, durven over lijken gaan. Maar vooral: respect afdwingen van groot en klein. En ook een beetje door op goede voet te staan met de Pastoor.

    Boer Clerck heeft gewoekerd met zijn talenten, en hij verlangde hetzelfde van al zijn medewerkers. Dat alles bijeen is veel méér dan arbeidsethiek, het is een roeping zoals die van Damiaan DeVeuster uit Tremelo, die men tot ‘de eer der altaren’ heeft verheven. Boer Clerck had Bush en Gorbatsjov, twee wereldleiders, op zijn familie-feestjes. Het werd hem door de Elite niet in dank afgenomen….

    Willy Naessens was/is uit hetzelfde hout gesneden, omdat die naast de voormelde kwaliteiten, nog beschikt over een hogere graad van diplomatie.

    Maar daarnaast is meer dat hen scheidt, dan dat hen bindt. Boer Clerk (hij behield lange tijd zijn velden!) was ook sterk in de Wetstraat 16 met de CVP-topman Berten Declercq, zijn neef, ooit Minister van Middenstand uit. Kortrijk. Met Advocaat Joris Declerck uit Waregem, een andere neef van hem, wiens geniale medewerkers (o.a. Mter A. Vande Maele) de Beaulieu decennia lang met succes uit de handen van de BBI heeft gehouden). Vermits hij nu bij de Heer (!) is, kan hier gerust de Janus-kop van de Kortrijkse BBI (Van Britssom) vermeld worden, die de Beaulieu aan het gaarstoven was, maar onderwijl voor zijn eigen nageslacht een mooi postje versierde bij… Boer Clerck.

    *

    En dan is er nog…de Overheid. Over de polleteke zwendel weet iedereen dat de West Vlaanderaars daarin maar flauw vertegenwoordigd zijn…. Er is de wind-en beunhaaperfesser uit Oostende, Minister van de Noordzee (Spa), de Fraudeminister Crombez (Spa) en dis al, de rest is aanbeland in veilige jobvaste havens en heeft daar de meertouwen vastgemaakt.

    Topfigueren als JM DD worden tijdig ‘kalt gestellt’, door BDW-hemzelf persoonlijk meteen dolk in de rug bellond.

    *

    Samengevat is mijn repliek op onderstaand stukje proza: het ene (de arbeidsethiek) is taai, maar optornen tegen Systeem Twee, de Overheid, kan niet al te lang meer duren. Anders vervallen De Vlaanders compleet in de lethargie van het Zuiden des Lands. Al moet ik zeggen, dat Veurne en Brugge nu precies niet de maatstaf mogen zijn waarmee Roeselare en Kortrijk-Waregem worden vergeleken. Brugge is al ingedommeld sedert de verzanding van Het Zwin, en Veurne heeft, sedert de tijd der Templeiers geen andere gootheden meer gekend.

    .

    BASIS v/d INSPIRATIE

    Naessens: "De cowboys van West-Vlaanderen, die bestaan niet meer"

    Door: Douglas De Coninck − 20/01/14, DM

    *

    "In Limburg branden om 18 uur de lichten nog in bedrijven, terwijl ze in West-Vlaanderen al uit zijn." Op zijn 74ste spelt bouwondernemer Willy Naessens de jonge West-Vlaming de les: Limburgers en Walen, die weten wat werken is.

    Zijn vader was molenaar. Hij verliet op zijn veertiende de schoolbanken. Willy Naessens (74) is een van de iconen onder wat men in zijn dialect wrochters noemt: mannen van het vlas, die van 's ochtends heel vroeg tot 's avonds heel laat werken tot ze erbij neervallen en van hun personeel niks anders verwachten. Mannen als Roger De Clerck of Donald Muylle. Economische cowboys die beginnen met minder dan niets en een immens zakenimperium uitbouwen.

    Willy Naessens wordt binnenkort 75. Hij richtte een halve eeuw geleden de Willy Naessens Group op. Het bedrijf bestaat uit 22 vennootschappen, vooral actief in de bouw en de vleesindustrie, en stelt 1.350 mensen te werk. Willy Naessens (niet te verwarren met zijn naamgenoot uit Zulte) is vooral bekend als hoofdsponsor van Waregem Koerse.

    Buikgevoel

    Het type ondernemer zoals hij is echter aan het verdwijnen, aldus Willy Naessens zelf, zaterdag in een gesprek met Kanaal Z. "Er mankeert iets aan het dynamisme van de tweede en derde generatie in de West-Vlaamse familiebedrijven. Als ik zie hoe jonge ondernemers in Limburg harder werken dan de West-Vlaamse, dan maak ik me zorgen. In Limburg branden om 18 uur de lichten nog in bedrijven, terwijl ze in West-Vlaanderen al uit zijn."

     

    Het buikgevoel van de ondernemer is meer dan een buikgevoel, zo blijkt uit een recente analyse van de economische indicatoren door Voka West-Vlaanderen. "Wij scoren het slechtst van alle Vlaamse provincies", zegt directeur belangenbehartiging Patrice Bakeroot. "Vroeger was dit in tijden van crisis het soort van statistiek waarin het overal in het land slecht ging en er alleen uit West-Vlaanderen nog wat goed nieuws kwam. Sinds kort is dat omgekeerd. De voorbije twee jaar hebben wij met de provincie en met Unizo heel hard gemobiliseerd rond starters. West-Vlaanderen was altijd al de meest ondernemende provincie. Die titel is ons nu aan het ontglippen."

    In 2013 waren er in West-Vlaanderen 6.610 starters, 18 procent minder dan in 2012. In Antwerpen waren er 11.136, in Oost-Vlaanderen 8.434 en in het kleine Vlaams-Brabant 6.151. "Met 1.015 faillissementen scoorden wij in 2013 in absolute cijfers gemiddeld, maar vergeleken met vorig jaar is dat een stijging met 12 procent. Het dubbele van het gemiddelde, elders in Vlaanderen. Zorgwekkend. We beginnen het nu ook al te zien aan de cijfers voor de jeugdwerkloosheid. Die was er tot voor kort in West-Vlaanderen nauwelijks. Nu zitten wij rond de 5 tot 6 procent, en dat cijfer gaat omhoog. Het jobverlies als gevolg van faillissementen bedraagt nu 33,3 procent. Vooral in de bouw en de horeca gaat het slecht. Ook opmerkelijk: vooral de vroeger zo welvarende regio's rond Brugge en Veurne krijgen het hardst te verduren."

    Volgens Willy Naessens, die zich erop beroemt dat hij geen van zijn kinderen een baan bezorgde, is dit meer dan een momentopname. Hij ziet het nieuwe West-Vlaanderen ontstaan in Wallonië. "Daar schieten overal kleine en mooie industrieparken uit de grond. We horen altijd over een economie met twee snelheden, maar de grootste snelheid is zich volop aan het manifesteren in het zuiden van dit land. De cowboys van West-Vlaanderen, die bestaan niet meer."

    Spin-offs

    Volgens Patrice Bakeroot is dat verklaarbaar. "De nieuwe groeisectoren situeren zich vooral in de ICT", merkt hij op. "Ons talent is er, maar verhuist naar spin-offs van de universiteiten van Leuven en Gent. Aan de KULAC in Kortrijk kun je slechts tot je kandidatuur studeren. Dat is al jaren een van de frustraties van West-Vlaamse werkgelegenheidsorganisaties.

    "Er is verder natuurlijk ook de conjunctuur. Voor een beginnende jonge ondernemer zijn er twee mogelijke katalysatoren: een opportuniteit of miserie. Willy Naessens en Roger De Clerck stammen af van landbouwers die werden gedreven door honger. Da's een deel van het probleem. In West-Vlaanderen heeft niemand nog honger."

    *

    PERSOONLIJKE BENADERING

    Van wat Willy Naessens beweert over de lichten die op de industrie-terreinen nog lang na 18 uur blijven branden (is daar dan geen Arbeis Inspectie?), kunnen wij inderdaad meespreken. Wij bedoelen daarmee Luxemburg, het Groot Hertogdom, de Elzas, Lotharingen, en vooral Noord Italië, rond Modena en Parma. Dat zijn evenveel enclaven als rumoerige bijenkorven tussen, zo ver het oog reikt, ingedommelde oneindigheden.

    JaJa, een vliegende merel ziet en hoort meer dan een zittende…

    *

    Nog dit. Tussen de lijntjes door heeft U in deze bijdrage kunnen lezen, dat één man alleen en op z’n eentje, een hele streek kan optrekken. Een schoolvoorbeeld blijft nog altijd het Bekaert-conglomeraat, waarvan de Stichter, de latere Baron Bekaert, helemaal bij het begin, zelf naar de statie reed om met een kruiwagen het bestelde smeedijzer af te halen die hij en zijn ploegje zouden bewerken.

    Later werd dat de prikkeldraad waardoor de koe-hoedrs hun werk verloren. Zo ziet U maar, dat de welstand-door-werk de ene keer mooi weer uitzendt, en de andere keer zorgt voor storm.

    Onnodig hier nog aan toe te voegen, dat de ‘sociaal democraten’ van vooral de CVP de hoofdverantwoordelijken zijn voor de West Vlaamse vermeende telergang. Dat zal nu op 25 Mei hopelijk veranderen. Want vergeet niet, de Blauwvoeterij is hier ontstaan en in de IJzervlakte werd ooit door wanhopig Vlaams kanonnenvlees geschreven ‘Hier ons Bloed, wanneer ons Recht?’

    Voor de Vlaamse Beweging komt er dus werk aan de winkel….

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    *

     

    *

     

     










    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!