MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    13-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1561 -JEANNE D’ARC ONDERWEG VAN SEDAN NAAR MARSEILLE ?

    Zondag 13 oktober

    Zon 8u02-18u54

    H Edward de Belijder

    .

    Vandaag verschijnen op MSN van zeer vroeg in de morgen alarmerende berichten, over een nieuwe wending in het aangehouden drama van Lampedusa, als zou de kustwacht van Tripoli een boot met 500 vluchtelingen onder vuur genomen hebben in de Libische territoriale wateren. Maltese boten zouden de overlevenden, vrouwen en kinderen, aan land gebracht hebben. Wordt vervolgd.

    *

    1561 -JEANNE D’ARC ONDERWEG VAN SEDAN NAAR MARSEILLE ?

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Chemin des Dames. Hoe kan toch een liefelijke naam synoniem staan voor zo’n hooror. Ooit was ik aan het Marne-front ’14-‘18 (na de oorlog uiteraard) en heb daar uren rond gezworven tussen loopgrachten en verroeste pinnekesdraad, op dat kapot geschoten stukje Frankrijk, waarover ik mijn Pa, die ik amper gekend heb, zo vaak heb horen vertellen. In het Ieperse zijn we wat gewoon, als het over De Grote Oorlog gaat, maar, zo wist onze Pa, rond Verdun aan de Marne was het nog veel, veel erger geweest. Men voerde er de ‘poilus’ (het kanonnenvlees) aan met taxis, helemaal van uit Parijs.

    Stel U mijn verwondering voor, toen ik uiteindelijk mijn reisgenoten tegen de avond terug vond, aan de voeten van een enorm heiligdom in witte marmer, voor La Pucelle d’Orléans, die daar in der eeuwigheid bedankt wordt omdat zij toen Frankrijk de zege had geschonken. Persoonlijk vond ik het een beetje storend, want veel en veel te groots opgevat en dus te duur geweest. En trouwens, ook totaal achter de feiten aanlopend…. De streek zag er toen weer vredig uit, en overal floten de vogeltjes boven het verroest stuk geschoten oorlogsmaterieel.. Het was alleen oppassen geweest, om door het lange gras, niet in een of ander ondergelopen loopgracht of in een bomtrechter te sukkelen.

    *

    Terug naar de dag van vandaag. Muzel-griezels zijn bekend om hun vernielingszucht als het gaat om bestaande heiligdommen uit vroeger dagen. Hebben ze gemeen met de goddelozen en de progressieven uit onze dagen. Stelt zich aldus de vraag, of Jeanne D’Arc daar nog lang zal staan. Ze staat niet in de Koran, dus moet ze daar weg. Echt iets voor François Hollande en zijn kornuiten. Aan het hoofd van het gespuis uit de ‘banlieus’. Zelfs al moeten die daarvoor helemaal uit Marseille, aan de andere kant van het land, komen….

    Onderstaand artikel gaat inderdaad niet over Verdun, maar over Marseille. En toch zag ik in gezegd artikel met één oogopslag het verband : hier is werk aan de winkel voor de reïncarnatie van Jeanne d’Arc, de patroonheilige van Frankrijk, in de persoon van Marine Le Pen.

    Op een bevriende blog (Le Camp des Saints) las ik een paar dagen geleden, dat in het Departement 83, de VAR (Frankrijk) meer bepaald in de gemeente Brignolles, het Front National  bij tussentijdse verkiezingen, 49,1% behaalde. Er komt dus schot in de zaak!

    *

    Persoonlijk ben ik helemaal niet gewonnen voor de ‘Marseilleise’, maar als de Fransen hun Nationale Hymne willen  behouden voor hun kleinkinderen, zullen ze toch iets meer moeten doen. Iets in  de zin zoals ze met zoveel overgave gedaan hebben op de gewezen slachtvelden van de Marne. Het gaapt als een overmuil : Marseille is een wereldbekende diepzeehaven : het moet niet moeilijk zijn om het gespuis zò in zee te kieperen. Met op zak kaartjes ‘Enkele Reis’.

    Ik vraag me trouwens af, waar ‘Marius’, sedert de Romeinse Tijd de legendarische moppentapper uit Marseille, gebleven is. Uit mijn studententijd herinner ij mij nog één (aangebrand) maar leuk verhaaltje. Over een dametje die aan de Verloskundige in het Hospice St André in Marseille moest bekennen, dat het ‘ongelukje’ gebeurd was op de achterbank van een 2 PK-tje. En dat ze daarom continu als volgt de heiligen in de hemel aanriep : ‘Saint Denis et Saint André, faites à ce qu’il sorte ainsi facile qu’il en est entr钅..

    Marius zou nu wel met een paar gebroken ribben of met overgesneden keel in het mortuarium zijn terecht gekomen, want met die dingen zoals met Aïsha gebeurd zijn, wordt er in de Islammerij niet gespot….

    .

    II MIDDEN

    Passage naar Marseille

    Door: Bruce Bawer)

    *

    Marseille, met een bevolking van iets minder dan een miljoen, is de tweede grootste stad van Frankrijk en, zo meldde de BBC vorig jaar, “ is waarschijnlijk de eerste West-Europese metropool waar de meerderheid van de bevolking moslim zal zijn geworden”. Met een openhartigheid waarom het niet altijd bekend heeft gestaan, erkende de BBC dat “Marseille vies, slecht en met graffiti bedekt is” en dat de stad bovendien bedolven wordt onder criminaliteit, met hele buurten die leven onder het gezag van “criminelen, niet van de politie”, die het allang heeft opgegeven om te proberen recht en orde te handhaven. Maar, voegde de BBC er snel aan toe in wat een vertrouwde mediaformule is geworden als het om dergelijke beerputten gaat, Marseille is een “rijke, levendige, kleurrijke stad waarvan velen hopen dat hij een voorbeeld is van hoe het multiculturalisme kan functioneren.”

     

    Dat een stad, die is opgebouwd uit No-Go zones een voorbeeld voor alles is, is natuurlijk een trieste grap, maar zoals we weten, is er tegenwoordig een wijdverspreide behoefte om dit soort nonsens te omhelzen en te bevorderen. “Never mind” dat de dingen afgelopen zomer zo’n riskant verloop kregen, dat de burgemeester van twee districten van Marseille aan de overheid vroeg om het leger te sturen en zoals de Telegraph schreef: “wegversperringen op te richten rondom wijken en inwoners te doorzoeken op wapens en drugs ´zoals in tijden van oorlog´.” The Telegraph merkte op dat in 2011 de procureur van Marseille had gewaarschuwd “dat delen van Marseille net ‘de favela’s van Rio waren’”, maar ook The Telegraph voelde zich verplicht om smaak aan zijn reportage te geven met een snuifje of twee van de gebruikelijke onzin over Marseille als een stad als een ” levendige mediterrane melting pot ” en ga zo maar door.

    ..

    (Kimmerman van de New York Times gaf het volgende verslag – vert.)

    Ik liep alleen rond 23:00 met een kleine rugzak en werd aangevallen door twee mannen. Ze liepen achter me en zetten me met de rug tegen de muur, terwijl ze me besproeiden met pepperspray. Ik vocht me vrij en gelukkig vluchtten ze zonder iets van mijn spullen. Dit was slechts twee blokken van “Vieux Port”, waar ik veronderstelde dat ik relatief veilig zou zijn – zelfs ‘s nachts – het is immers een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad.

     

    Ik liep ‘s avonds laat in een aantal grote (en kleine) steden in de hele wereld en ben nog nooit zoiets als in Marseille tegengekomen. De stad was zelfs een beetje “edgy” waar overdag duizenden toeristen en inwoners rondlopen. Sommige bedelaars zijn agressief en aarzelen niet om in beeld te komen en de geur was in een aantal van de drukste straten erger dan in de doucheruimte van een sportstadion.

    Misschien was ik naïef . Misschien was het pech. Misschien was het typisch Marseille. Voor diegenen die reizen naar “de geheime hoofdstad van Frankrijk”, neem voorzorgsmaatregelen als je rondloopt, zelfs in de buurt van de meest populaire plekken. Het is niet zo veilig als men zou denken, gezien haar duidelijke culturele reputatie.

    Nee, “Optimator”, (pseudoniem van Kimmerman  – vert.) je was niet naïef of had geen pech: je bent gewoon veel te grof en lomp, uiteraard, om de subtiele geneugten van de ellende, het vuil en vunzigheid te waarderen. Ach, je hoeft niet over de nodige verfijning en het nodige raffinement te beschikken om die stank in die doucheruimte in dat sportstadion te herkennen, waarnaar u op zo’n grove onnadenkende en kritische toon verwijst. In feite, een geur is op zijn eigen manier zo schitterend als het fijnste parfum. Uw probleem – comprenez-vous? – is dat u gewoon niet verheven genoeg bent, hetzij sociaal of cultureel, om te begrijpen hoe ronduit prachtig het kan zijn om te ervaren wat “nostalgie de la boue” betekent – dat betekent letterlijk “verlangen naar de modder” en verwijst naar het achtenswaardige vermogen van ijle, hoogontwikkelde zielen om in tegenstelling tot jezelf van het spektakel van hun ondergeschikten van een “ellendig, onwelriekend, door misdaad geteisterd leven” te genieten. Noch, onnodig te zeggen, “Optimator”, heb je geleerd om te erkennen dat een “multicultureel” bolwerk uit de 21e eeuw, wiens talloze onvolkomenheden en talloze gevaren het alleen maar des te spannender maken voor een intellectueel en cultureel nieuwsgierige buitenlander, daarmee per definitie oneindig superieur wordt aan een gewone “bourgeois”-stad met zijn dodelijk saaie burgerlijke orde – welke echt wereldse, avontuurlijke bezoeker is daar nu naar op zoek?

    Wees ervan verzekerd “Optimator”, je bent verre van alleen in je vulgaire onvermogen om te genieten van de culturele rijkdom in de twee laatste generaties die Frankrijk heeft overspoeld. Onder de andere grove zielen die er niet in zijn geslaagd om te begrijpen hoe prachtig deze ontwikkelingen zijn geweest, bevindt zich de journalist Ivan Rioufol, een vaste waarde van Le Figaro, al bijna drie decennia, die nu wordt vervolgd voor uitspraken op de radio – domme man! – dat er een nieuwe postercampagne met beelden van bebaarde moslim mannen en gesluierde islamitische vrouwen, onder het motto ” Wij zijn de Natie”, de seculiere geest van Frankrijk raakt. (Heeft de Times over Rioufols vervolging bericht? Doe eens een gok.)

    Bron

    http://frontpagemag.com/2013/bruce-bawer/passage-to-marseille/
    Auteur: Bruce Bawer

    Vertaald uit het Engels door:
    Vederso
    (voor
    www.ejbron.wordpress.com)

    *

    III SLOT

    Ondertussen gaat de uitvoer van donker gekleurd slachtvee via Lampedusa onverminderd door. Enfin, tenminste voor zij die het overleven.

    Weet U, die Kolonel Khadafi van Libië was niet bepaald een heilige, maar ik herinner me toch niet teveel bootvluchtelingen uit die tijd. Feitelijk is de Navo, onder druk van Moh-bama, de hoofdschuldige voor de ordeverstoring in dat land. Ik zou dus zeggen : potje breek, potje betaal. Maar het probleem is, dat Amerika aan de grond zit en dus voor het eigen lijfsbehoud, moet pompen of verzuipen.

    Aan Hollande zou ik willen sugereren om de havenstad Marseille zoals ze gaat en staat aan de Russen te verkopen. Frankrijk zou niet alleen dat geld goed kunnen gebruiken, maar in het besef dat Kameraad Poetin niet lacht met ordeverstoorders, zou daar dezelfde dag de rust kunnen terugkeren voor alle Mariussen ter wereld. Kak of geen kak, de pot op!

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!