MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1559 - AAN EEN VERRADER DES VADERLANDS

    Vrijdag 11 oktober

    Zon 7u59-18u59

    H Gummarus

    De mooie dagen rond deze datum worden wel sint-gommaruszomer genoemd.

    .

    1559 - AAN EEN VERRADER DES VADERLANDS

     

    Met deze arlequino breng ik hulde aan de gevatheid van vriend Guido op http://blog.seniorennet.be/guvaal/

    .

    il segreto di pulcinello’

    I) INLEIDING

    De aflijvige, wiens naam elke Vlaming zo vlug mogelijk dient te vergeten, werd o.a. op TV herdacht door een veroordeeld crimineel (Willy Claes) en de Dikke Geboren Sjoemelaar van Diksia, die ooit zijn WC-madam (kabinetchef) is geweest. Met wie men verkeert, wordt men vereerd. Maar dat is voor Martens nooit een zorg geweest.

    Ik was niet zinnens nog één woord aan die bibberende en triestige oude man vuil te maken, maar toen bepaalde geïnterviewde leeftijdsgenoten teruggrepen naar hun eigen studentijd, kwamen bij mij de vele al lang vergeten herinneringen boven. Met centraal in beeld : de gedynamiteerde IJzertoren in Kaaskerke uit mijn jeugd. En de foto van Jerôme Leuridan (*) uit Ieper, die ons Ma na de Bevrijding en omdat onze Pa toch gestorven was en zij met 5 bloeikes van kinderen was achtergebleven, veilig weggeborgen had.

    Ondergetekende had het geluk (1955) kortstondig naast Karel Anthierens te mogen ‘dienen’ in Heverlee waar we de verplichte opleiding als KRO kregen aangesmeerd. Ja, toen was iedereen die met vrucht de Bewaarschool had afgelegd, goed om officier te worden bij het ABL. Na een paar weken werd ondergetekende bij de Commandant geroepen, om te vernemen dat Flaminganten van mijn type niet langer als kandidaat-officier welkom waren in dat ABL. Men had mij inderdaad ‘betrapt’, dat ik ’t Pallieterke in mijn kastje bewaarde en aan de kameraden ter lezing doorgaf. …. Na, samen met andere ‘gebuisden’ ongeveer een maand als ‘straf’ in Leuven Naamse Straat in dat oud kot, ‘Gerbe de Bleé/Tarweschoofkazerne’ genaamd, te hebben doorgebracht waar se onder de pannen sliepen,, kon dan mijn ‘tocht door de instellingen’ beginnen : QM Heverlee, PTT Depot Sijsele,  MOB KERN Kamp van Beverlo, waar wij het genoegen hadden gehuisvest te worden in dezelfde  betonnen barakken waar net de laatste ‘Zwarten’ waren uit verwijderd.  Maar Goddank : ik kwam uit het leger als nog groter Flamingant dan ik erin gegaan was. Wel waren ondertussen 24 maanden ofte 2 jaren verlopen en ons Moeder kon dringend een nieuwe kostwinner gebruiken….

    Wat al die tijd al lang niet meer het geval was met ‘mijn’ bezielde studieleider Martens uit Gent. Wij hingen aan zijn lippen, telkens hij in de streek kwam spreken. De nieuwe Blauwvoeterij, Cyriel Verschaeve, de nieuwe IJzertoren, dekan sen voor Vlanderen, de Nieuwe Tijden…. Nu  was die ondertussen een hele Piet geworden in de CVP-rangen en was daar bezig op zijn manier ‘de instellingen te veroveren’. Er was een afstand gegroeid zo hoog als de Everest, die nooit meer zou goed komen.

    Mijn ‘instellingen’ waren ondertussen heel wat alledaagser geworden, meer bepaald alles wat gekend is onder de alles omvattende begrippen huisje – tuintje – kindjes en vooral hard en veel werken om den brode…. Om ’s avonds en ’s nachts dan verdere te studeren. Alles overgoten me dat gekende sausje van standenverschil door al-da-niet in de smaak te vallen van Franssprekende plaatselijke potentaten met veel geld. Trouwens, toen nog sluitzegels met de IJzertoren gebruiken op Uw brieven, of op de revers een leeuwenspeldje dragen : die tijden gingen gewoon voorbij. Er moest brood op de plank komen. Want met ‘overtuigingen’ alleen koopt men niet de boter….

    Mijn afkeer voor alles  wat tweezakkeerigheid en Tsjeef zijn is, moet in die jaren zijn ontstaan, en dat is een besef dat mij maar is opgevallen sedert kazakdraaier Martens overleden is. Voorheen had ik nooit de moeite gedaan om na te denken over de reden van die sluimerende wrevel. Ik mocht ze niet, en zweeg daarover. Nu weet ik het ineens wel : Wilfried Martens is de verpersoonlijking van de Vlaamsgezinde rijkelijk begaafde jongeman, die uit egoïsme zijn Volk, zijn Idealen en zijn diepste overtuiging verraadt, om zijn talenten in dienst te stellen van de Mamaon, de God van het geld. En het geld, dat zij bij Het Hof en de Franscouillons..

    Had de man, bij ‘Zwarte Zondag’ de kant gekozen van Karel Dollen, Filip Dewinter en Gerolf Annemans (1991) dan had het Land er nu totaal anders uit gezien. Hij zou zelfs binnen de 24 uur ‘op het schild geheven’ geweest zijn. Zijn terugkeer naar zijn roots zou hem niet eens meer door Het Hof zijn kwalijk genomen, want sedert zijn ‘on-Christelijke echtscheiding’ was hij uit de gunst vazn Boudewijn geraakt.

    *

    Natuurlijk is dit natrappen, een Nationale Sport van alle politiekers, inzonderheid die der EVP, door dezelfde Martens degelijk bewerkt en voorbereid om vroeg of laat eveneens in het faillissement geleid te worden. Want net, als zijn ‘meesterwerk’ : de Belzieke, aan elkaar geplakt door schulden en met leugens.

    Zo kwam mij ineens, bij zijn ‘In Memoriam’ op de NOS,  aan het ontbijt, flarden van een gedichtje te binnen van lang, zeer lang geleden. Ik heb er een halve dag naar ge-Googeld, want meer dan de eerste versregel was er niet blijven hangen. Hieronder vindt U de volledige tekst, opgedraen tot zielelafenis van voornoemde, wiens zielezaligheid ik hem niet gun. In alle eeuwen der eeuwen. Amen.

    .

    II MIDDEN

           

    Aan een verrader des Vaderlands.

    (Jacobus Bellamy 1757 - 1786)

    Met dank aan Jeanne Albers voor het sturen van de tekst.

    *

     

    't Was nacht, toen uw moeder u baarde,

    Een nacht, zo zwart als immer was.

    Een leger van helse geesten waarde.

    't Gevogelte liet een naar gekras,

    Door 't aklig woud, tot driemaal horen.

    De zee werd woedend, klotste en sloeg,

    Wat zelfs, tot in de hemelkoren,

    De engelen schrik in het hart joeg!

    Uw moeder zag u – en het leven

    Ontvluchtte aan haar beklemde hart!

    Uw vader schrok – stond te beven –

    Zeeg neer – overwonnen door de smart,

    Toen een stem, net als een donder,

    Klonk door het huis, dat u ontving:

    “Dat elk zich van dit kind afzondere!….

    “Natuur wrocht hier een aterling!

    “Zij heeft hem, tot een straf der volken,

    “In 's hemels grimmigheid gebaard!

    “De slechtste geest uit 's afgronds kolken

    “Zal hem beschermen op deze aard!

    “Hij zal zijn vaderland verraden!

    “De vrijheid trappen op de borst!

    “Geen goud zal ooit zijn ziel verzadigen,

    “Die steeds naar meer schatten dorst!

    “Hij zal, kan het slechts zijn hebzucht voeden,

    “Een gemene slaaf van de vorsten zijn!

    “Waar hij onschuldigen ziet bloeden,

    “Daar zal zijn vreugd en wellust zijn!

    “Zijn hele ziel zal valsheid wezen!

    “Zijn mond een kerker vol bedrog!

    “Zijn helse ziel zal niemand vrezen;

    “Steeds juichend denken: '“k werke nog!….

    “U zou vergeefs zijn werking storen!

    “Vergeefs is hier een fors geweld!

    “Tot ramp voor 't vaderland geboren,

    “Is hij ten vloek van het volk gesteld!"

     

    Verrader! monster! vloek der aarde!

    Vernederend schepsel van de natuur!

    Gods wraak, die u tot heden spaarde,

    Verdelge u ooit door 's hemels vuur!

     

    Met de verrader van het vaderland werd stadhouder Willem V bedoeld, die zonder blikken of blozen wordt beschreven als het grootste monster dat ooit op aarde rondliep. Onder meer door dit gedicht kreeg De Post van den Neder-Rhijn op 25 oktober 1782 een tijdelijk vershijnings-verbod.

    *

    http://www.seniorplaza.nl/item/detail/Gedicht/aan-een-verrader-van-het-vaderland

    III SLOT

    Ik geef toe : een beetje uit de mode en nogal langdradig, maar anderzijds de geschikte parodie in de mond van de gevierde voordrachtkunstenaar Oswald Maes. Heert Goste mogen we dat niet aandoen : zijn schoonbroer, Geert Burger uit Izegem zou het niet graag hebben…..

    *

    Was Martens zijn idealen trouw gebleven, dan was Vlaanderen nu al 50 jaar baas in eigen huis geweest, en had hij geëerd kunnen worden als Vader des Vaderlands. Nu zal hij geboekstaafd blijven, na een korte periode van slijmen en kwijlen, als de doodgraver van zijn eigen vertrappeld volk en land, maar eveneens als de vervalser van het Europese Ideaal zoals Aug. Vermeylen dat ooit zag : Vlaming zijn, om Europeeër te worden.

    Wij Vlamingen van de harde rechte lijn, onthouden van Martens alleen datgene wat door zijn schuld is verloren gelopen of kapot gemaakt : het nefaste Egmontpakt, de grendelwetten, de ‘Belangenconflicten’, de radicaal on-Christelijke abortus- en euthanasiewetten, de homo-gekte, het slechte voorbeeld voor Verhofstadt en voor DeHaene, zijn immoreel gedrag (waardoor hij in de Kerkelijke Ban had moeten geslagen worden), zijn verkeerd voorbeeld-gedrag, zijn gevlei jegens La Cour-Le Palais/Het Hof en het geldwezen; enz : enfin, al het slechte in het leven van een carrère-jager, tot stand gekomen op de kap van de Vlaming, die in helm een Messias had verwacht.

    Van de doden niets dan goed, da’s waar. Maar er zijn uitzonderingen!

    *

    Moraal van het verhaal : wie de jeugd bezit, bezit de toekomst. Uit de rangen van de Overtuigden, zou er per stad een rondreizende ‘vrijgestelde’ moeten komen, die het opstormend geweld afhoudt van het voorbeeld der Tsjeven : op de rug van het volk, tegen dat volk, dat volk in de uitverkoop stelt ten voordele van wel bepaalde ‘hogere belangen’….

    Zo waarlijk help mij God-Almachtig.

     

    Pssst

    In ItaliPe vliegen de ‘snelberichten’ weer door de lucht : op Lampedusa zijn deze morgen vroeg weer 300 bootvluchtelingen veilig en wel aangekomen. Maar ‘Euroopa’ zwijgt. En Martens zwijgt nu ook…..

    (*) Adv. Jerôme Leuridan (Elverdinge- Ieper) was een bevlogen en zeer charismatige plaatselijk VNV-Leider die enkele dagen na de Bevrijding, valselijk beschuldigd, zonder enige vorm van proces, in de gevangenis terecht kwalm. Zijn familie had gesmeekt dat hij zou onderduiken, maar hij waas van oordeel recht in zijn schoenen te staan, en wilde de verantwoordelijkheid voor zijn daden zelf dragen. Alhoewel stervensziek werden hem de nodige geestelijke medische zorgen  geweigerd. Hij stierf dan ook als een hond in zijn cel, ten gevolge van ontbering en verwaarlozing. Case closed.  

    Nochtans had hij de talenten om een betere W. Martens te zijn…

    *

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!