MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    10-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1555 - HEEFT PAUS FRANCISCUS ZICH IN DE BUITENSPEKVALK LATEN LOKKEN

    ***

    Donderdag 10 oktober

    Zon 7u57-19u01

    H Franciscus Borgia

    *

    Offerfeest : aandacht AUB. Volgende week Dinsdag oefenen onze ‘Moslim Broeders overal in Europa in het keel oversnijden. Voorlopig is het oefenmateriaal beperkt tot schapen, omdat die niet bijten of klauwen, ja zelfs lijdzaam meewerken met hun beulen.

    Deze vroegtijdige waarschuwing, omdat de media dit gewoon nalaten, in de medeplichtige hoop dat de feiten zoveel mogelijk onopgemerkt zouden blijven.

    Na deze waarschuwing zult U zoveel mogelijk op de onloochenbare feiten kunnen letten, om later daarover te kunnen getuigen. Inzonderheid de kleine schapenhouders op het platteland dienen waakzaam te zijn, vooral ’s nachts, omdat onze arme werkloze en steuntrekkende Moslim Broeders dan op vrijbuitersjacht gaan om overal slachtmateriaal te roven wat er te roven valt.

    *

    1555 - HEEFT PAUS FRANCISCUS ZICH IN DE BUITENSPEKVALK LATEN LOKKEN

    .

    ’t Is niet om te lachen,

    Ik ben vandaag naar Canossa gemoeten…..

    I) INLEIDING

    Het begint ook mij de keel uit te hangen, die tot-en-met opgeklopte voetbalgekte, of de velo-koerscoureurs, in dienst van ’s Lands Glorie en ten voordele van vooral de portemonnee van de veele sport-manitous die het land rijk is. Als er daarbij nog een misnoegdheid op een ander totaal verspillend domein bijkomt, slaat de ene woordenschat naadloos over in de andere. Of, lijk men in Antwerpen zegt, het heeft dan gene naam meer!

    Vandaag zijn het de Pausen die mij voor de voeten lopen. Let U maar eens op de dagklapper bovenaan : Franciscus Borgia, wat dan verwijst naar het Geslacht der Spaanse Kardinalen Borgia, die eind van de jaren 1400- begin 1500  als Paus Alessando VI (overleden 1503) hoereerden  en boeleerden als nooit tevoren. Zijn bij-slaepsters waren – per nacht - niet te tellen, waaronder zijn eigen bloedmooie wulpse dochter; Lucrecia Borgia. De ‘Villa Borgèse, een hectaren groot prachtig domein in het centrum van Rome, getuigt daarvan tot op de huidige dag.  

    Off-side, og ‘buitenspel’ zoals in de titel hierboven, komt natuurlijk niet voor in het Kerkelijk Vocabularium, maar ik wil altijd en in alle omstandigheden beleefd blijven. Barosso, Malström en Letta zijn gisteren morgen – welbesteed, het verzacht een beetje de andere pin - grondig en gemeend uitgejouwd geweest op Lampedusa, en door met haat verwrongen stemmen uitgemaakt voor moordenaars. Terecht daar de weergalm daarvan tot in Libië zal geklonken hebben. Het zal de Lampedusianen een goede 30 miljoen aan noodhulp opleveren. In 7 haasten ter plaatse beloofd, om veilig te kunnen weg komen? Kunnen ze daar netjes vele honderden doodskisten mee kopen. Al vrees ik dat er bijlage geen m² grond meer is waarin begraven kan worden.

    Ach, denk ik dan, waarom hebben de Italianen nu geen soort Woestijnvos ter beschikking, om over de ganse Noordkust van Afrika Heija Safari! orde op zaken te stellen….Veldmaarschalk Erwin Rommel zou korte metten en zelfs korte vespers gemaakt hebben met die mensensmokkelaars die zich daar vetvingeren aan het bloedgeld van al die arme luizen. Rommel, de eigenzinnige Woestijnvos is jammer genoeg al vele jaren ‘ad patres’ en mannen van zijn kaliber worden er niet meer gemaakt. Nu zijn er alleen kartonnen soldaatjes, die door de olie-sjeiks gewoon omver worden geblazen…

    *

    There is something rotten in the State of the Popes. Als de Paus zich met wereldse zaken begint te bemoeien, begint het te stinken. Pausen hebben geen wereldse macht meer en kunnen bijgevolg nergens nog aarde aan de dijk brengen. Ze kunnen al zeker geen coalities meer sluiten of afwijzen. Pausen zijn sedert de Middeleeuwen, de speelbal van Keizers, koningen en Presidenten. Herders moeten zich zorgen maken over hun kudde, maar de zaken in het hol van de wolf regelen, of de kudde daar naartoe leiden, is daar niet bij. Hieronder neem ik met pijn in het hart kennis van een artikel die ‘tSCHELDT waarheidsgetrouw als altijd, brengt, net als ik, zonder commentaar.

    .

    II MIDDEN

    VERVOLGDE CHRISTENEN

    De politieke en kerkelijke autoriteiten in het Westen zijn opvallend onverschillig'

     In steeds meer landen worden christelijke minderheden onderdrukt, vervolgd en hun leden soms vermoord. Kerken worden geplunderd, in brand gestoken of zijn doelwit van bomaanslagen.

    Dit gebeurt in landen als Egypte, Syrië, Irak of Pakistan. In Egypte zijn tussen 14 augustus en 10 september zeventig kerken, kloosters of christelijke scholen aangevallen of verwoest. Afgelopen weekeinde werd in het Pakistaanse Peshawar een bomaanslag op de protestantse Allerheiligen Kerk gepleegd. Er vielen 86 doden, onder wie veel vrouwen en kinderen.

    Wat opvalt is in veel gevallen de onverschilligheid van de kant van politieke en kerkelijke autoriteiten in het Westen. Men veroordeelt plichtmatig en gaat over tot de orde van de dag. Dat die aanslagen in hun overgrote meerderheid door islamisten of moslimterroristen worden gepleegd, lijkt een complicerende factor. Om de moeizame relatie tussen de moslimwereld en het Westen niet op de spits te drijven, verkiest men liever de stilte of reageert men met algemeenheden.

    Criminaliteit binnenlaten

    Opvallend daarbij is de rol van de katholieke kerkleider die sinds zijn verkiezing tot paus een ongekende golf van enthousiasme heeft veroorzaakt. Maar de laatste tijd is Franciscus vooral bezig het Westen te kapittelen als het gaat om de opvang van migranten en vluchtelingen, veelal afkomstig uit diezelfde moslimwereld. Zo bracht hij deze zomer een spectaculair bezoek aan het Italiaanse eiland Lampedusa. Deze week heeft hij een lange brief geschreven met als titel: ‘Migranten en vluchtelingen: naar een betere wereld’. Daarin hekelde hij de westerse samenlevingen die migranten met ‘achterdocht en vijandigheid’ ontvangen omdat ze een ‘verlies aan identiteit en cultuur’ vrezen of dat ‘nieuwe vormen van criminaliteit worden binnengelaten’. Migranten worden daardoor met ‘argwaan en uitsluiting geconfronteerd’ en in hun ‘menselijke waardigheid gekwetst’.

    Was de paus maar zo expliciet wanneer het ging om vervolgde christenen. Dinsdag in Sardinië reageerde hij op de aanslag in Peshawar met een veroordeling van ‘de slechte keus voor haat en oorlog’, want 'dit soort aanslagen dient tot niets. Wij kunnen slechts door het pad van de vrede te bewandelen bijdragen tot een betere wereld’.

     

    Inmenging

     

    Over Egypte is hij nog voorzichtiger. Vorige week schreef hij een persoonlijke brief aan de grote imam Ahmed al-Tayyeb van de islamitische universiteit Al-Azhar in Caïro. Hij benadrukte hierin hoofdzakelijk ‘het respect van het Vaticaan voor de islam en de moslims’.

    In feite was deze brief bedoeld om de woorden van zijn voorganger Benedictus XVI te doen vergeten. Die had de aanslag op een kerk in Alexandrië op 1 januari 2011 (23 doden) scherp veroordeeld evenals de situatie van Koptische Egyptenaren, die hij slachtoffers van ‘discriminatie en religieuze onverdraagzaamheid’ noemde. Ook benadrukte Benedictus dat ‘christenen als groep op wereldschaal het grootste aantal vervolgingen moeten ondergaan’.

     

    De islamitische Al-Azhar had deze woorden ‘inmenging’ genoemd en de contacten met het Vaticaan verbroken. Helaas lijkt voor paus Franciscus deze band belangrijker dan de waarheid over het lot van vervolgde christenen in Egypte.

    ***

    Onze dank aan Sylvain Ephimenco en de krant Trouw voor de toelating tot overname.

    *

    III SLOT

    Natuurlijk weet de Paus meer dan wij. Heel zeker beschikt Hij over bronnen waarvan wij niet eens het bestaan kunnen vermoeden. Oude wijsheden in dikke boeken, of hedendaagse boodschappers wier stem niet mag gehoord worden door ons, buitenstaanders. Er zou zelfs een directe lijn bestaan met Die van Hierboven…

    Misschien dat Paus Franciscus in Zijn verbeelding iedere Kardinaal al ziet hangen in elke deuropening van elke deur in het Vaticaan, en dat Hij, tot aan de knieën in het bloed en de afgehakte ledematen, begeleid door Zijn Zwitserse Wachten, die elk hun gehelmd hoofd in hun armen dragen, het ‘De profundis’ mag aanheffen op de trappen van de San Pietro. De koepel van Michelangelo en de dubbele zuilenrij van Bernini zijn bevlagd met de gifgroene vlag met de Halve Maan. De Paus weet : ik was de Petrus Romanus, volgens de profetiën, de laatste Paus van Rome. Misschien wil Hij nu al op een goed blaadje staan bij Zijn beulen. Na de Stad van Constantijn (Constantinopel), nu Istembul, zal dan de Stad van Petrus (Rome) ook gevallen zijn.

    Als Hoofd van de Katholieke Kerk moet de Paus meer weten. Denk ik zo. Op alle tegemoetkomingen van het Westen naar de Islam toe, is immers tot hiertoe nog nooit één bevestiging gekomen, buiten een hooghartige stilte en nog meer moorden. De boodschap wordt misschien wel ontvangen, maar verdwijnt meteen in  Allahs trukkendoos, of in de Lamp van Aladin.

    Ach! En wee!

    In vroeger jaren kwamen de mensen bijeen, om in lange processies boete-gangen te doen, onderwijl alle heiligen van de hemel aanroepend.  In de Stad-Staat Firenze, maar ook in Vlaanderen, heetten ze de flagelaten, omdat tijdens die processies hun eigen ruggen tot bloedens toe geeselden. Of als de Voorgangers verkeerd deden, zoals onder ‘de Spaanse bezetting , bij ons verkeerdelijk Godsdienstoorlogen’ genoemd, dan kwam het volk bijeen, om langs haag en heg, ’s avonds te komen luisteren naar de hagepredikers. Het volk leed en keerde zich af, om in bittere tranen nog meer te lijden. Heet was de tijd, dat de paster van te landen, die  Rome afvallig werd, als straf levenslang ‘in de ijzers geslagen’ naar de galleien werd verbannen. Daar kon hij, zonder ooit nog land te zien, tussen misdadigers van gemeen recht, roeien tot hij verfrotte..

    *

    ’t Zijn rare tijden.

    En het is niet omdat één herder het voorbeeld van Zijn Goddelijke Meester wil volgen om voortijdig aan het kruis te worden genageld, of, lijk de apostel Paulus, te worden onthoofd, dat de kudde dat ook moet willen.

    Bisschoppen, paters, pastoors en nonnen spreken inderdaad al lang lijk Paus Franciscus het nu openlijk doet. Reden dikwijls genoeg om weg te blijven uit de kerk. Dat wil dus zeggen, dat Het Kwaad gelukt is in zijn bedoeling, en dat wij, het Godsvolk zoals dat heet, onszelf weer binnenkort de ere-titel van   ‘geuzen’ zullen moeten toe-eigenen. Het zullen eens te meer niet de Kardinalen of de Prelaten zijn, maar de onderpastoors van te lande zijn, die de vlam brandend zullen houden….

    *

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!