MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    09-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1554 - OVER DEELTJES- EN PANNENKOEKEN- FABRIKANTEN

    .

    1554 - OVER DEELTJES- EN PANNENKOEKEN- FABRIKANTEN

    .

     

    .

    I) INLEIDING

    Ik voel mij vandaag zo hoempelapada, zo hoempelapada, zo blij….

    Want volgens Terzake van gisteren avond, heeft die ULB-perfesser niet alleen ontdekt waar God zich al die tijd schuil hield – die sakkerse deugenniet – maar hij heeft met één vingerknip ons geliefde Vaderland weer op de kaart gezet, waar het zo halvelings van af en in de scheurmand was gevallen. Een ploegje van elf Rode Potstammpers tussen de krijtlijnen die, de vuist op het hart, bijna de Bravezeun kunnen neuriën, de hoogste belastingen en de laagste pensioenen ter wereld : we mankeerden alleen nog maar ‘n ‘Gelliefde Vorst’ om voor te sterven met het bloed van ons aderen, of om in afwachting, intens gelukkig te zijn.

    En daar wordt nu aan gewerkt aan zo’n Vaderlandsche Droomvorst : Filips de Taaie ontwikkelt zich iedere dag meer en meer als een beminnelijk man, onder het oog van de camera’s – en alleen dan - als voorkomende en liefhebbende echtgenoot, minzaam op de achtergrond blijvend om zijn charmante wederhelft  in het zonnetje te kunnen zetten. Die blinkt van trots, omdat haar vervallen adellijke thuis inmiddels met geld van de Koninklijke Stichting, als nieuw (fonkelnieuw volgens Deborsu) is opgelapt. Tot meerdere eer en glorie van de Mama, die veramrde Poolse dame uit een oud adellijk geslacht. Die d’Udekems, die zijn geen klein bier!

    Nederig en niet ego-centrisch als hij altijd al geweest is, heeft hij achter de coulissen de waarheid over l’Oncle Bouduin met zijn afluister-maie helpen onthullen, om zodoende in alle stilte betere apparatuur bij hem te installeren. Als gevechtspiloot op de F-16 heeft hij daarvoor zijn privé helikopter moeten verkopen. Beeld én klank 24/24 met een vast team van waarnemers zullen hem dagelijks de snufjes laten zien die l’Oncle alleen maar kon bevroeden. Hij zal die bandjes bekijken in hetzelfde kleine kamertje waar nu zijn collectie ivm intieme homo-liefde bewaard werd. Kinderen niet toegelaten. ‘No lady’s, no bambini’ ’ staat er op de deur van zijn privé, die altijd op slot is. Zelfs het sleutelgat is dichtgeplakt en toe met caoutchou, zodat het vogeltje niet meer kan k*kken, want er een plumeke aan dat gatje blijven plakken…

    Inderdaad, het balg-gevoel moet stilaan weer van een buik-gevoel, een Belg-gevoel worden, en dank zij die Brusselse Perfesser van Hoge Goesting, kan God hierbij feestelijk gemist worden. We hebben nu dat ‘deeltje’ waardoor alles een ‘massa’ krijgt. JaJa, zoals bij de oer-knal en bij extreem-rechtse  hoge hitte waar over Einstein het had.

    Nu nog de Zweistein vinden die verder kijkt dan zijn neus lang is. Gewoon aandacht voor de dingen waar men boven-op zit.

    Dat men en passant ook de zwaartekracht zou kunnen ontsluieren, geloof ik niet. Want waar zou de mens terecht komen, als alles wat valt niet neerwaarts op zijn voeten, maar opperwaarts op zijn hoofd terecht komt.

    Lees hieronder alles over ‘transhumanisme”, huiver en kruip liefst zo rap mogelijk onder de wol. Zodat Uw hersen’deeltjes’ niet in een baan om de aarde terecht komen, maar netjes de massa blijven volgen  van de jersenkwabben tussen Uw twee oren.

    .

    II MIDDEN

    Transhumanisme -verbetering mensen door technologie- rukt snel op

    *

    Internet, Google, sociale netwerken als verlengstukken van ons mens-zijn' - Wetenschappers suggereren stoffen aan drinkwater toe te voegen om gewelddadig gedrag te voorkomen.

    Transhumanisten zeggen de 'evolutie' een handje te willen helpen en te willen verbeteren, zelfs als dat betekent dat we een deel van ons mens-zijn zullen kwijtraken.

    In de nieuwe documentaire 'Fixed: The Science-Fiction of Human Enhancement' zegt James Hughes, de uitvoerende directeur van het Institute for Ethics & Emerging Technologies (IEET), dat het immoreel is als ouders ervoor kiezen om gehandicapte kinderen geboren te laten worden. In plaats van de maatschappij op te zadelen met de beperkingen van anderen, zouden dit soort mensen voortaan gewoon een huisdier moeten nemen, vindt hij. Zijn opmerking laat goed zien hoe ver de wetenschap bereid is te gaan op het pad van het transhumanisme, de permanente verbetering -en daardoor onomkeerbare verandering- van de mensheid. Het is een pad waarop we dankzij technologie en medicijnen al verder zijn gevorderd dan de meeste mensen beseffen.

    Implanteerbare chips, bionische lichaamsdelen, hersen-computer interfaces, verandering van onze genen, medicijnen - het zijn allemaal delen van een voortgaand proces om de mensheid te 'verbeteren'. Transhumanisten hopen dat we uiteindelijk in staat zullen zijn om de mensen veel grotere capaciteiten te geven, en zaken zoals ziekten, handicaps, afwijkingen -en uiteindelijk zelfs de dood- uit te bannen.

    'Morele verplichting op gezond nageslacht'

     

    Sommige transhumanisten geloven oprecht dat ouders de morele verplichting hebben om met alle mogelijke middelen -zowel natuurlijke als kunstmatige- te zorgen voor zo gezond mogelijk nageslacht. IEET-directeur Regan Brashear wil dat mensen serieus dit controversiële concept van 'voortplantingsvoordelen' gaan nadenken.

    Brashear stelt tevens de vraag of de huidige maatschappij wellicht een ongezonde obsessie met prestatiegerichtheid heeft. Zo ja, wat gebeurt er dan als onze capaciteiten in de nabije toekomst door technologie overbodig worden?

    Biochemicus Gregor Wolbring, wetenschapper aan de Universiteit van het Canadese Calgary, vindt dat de mensheid beter zijn beperkingen kan accepteren, dan te streven naar voortdurende verbetering. Wolbring, die zelf geen benen heeft, denkt dat dit een pad zonder einde zou zijn. Naarmate de 'verbeteringen' toenemen, zal het namelijk steeds moeilijker worden om ergens een grens te trekken.

     

    Internet, Google en sociale media 

     

    Journalist Clive Thompson schrijft in zijn boek 'Smarter Than You Think' dat de mensheid zichzelf al aan het verbeteren is door de sterke opkomst van digitale technologieën. Hij geeft als voorbeeld Google. Het veelgebruikte Gmail slaat alle emails en andere info op in de 'cloud', wat daardoor feitelijk een forse vergroting en externalisering -en dus verlengstuk- van ons eigen organische geheugen is.

     

    Ook het internet zelf is een duidelijk voorbeeld. Iedere dag worden er 3,6 biljoen woorden aan het internet toegevoegd, het equivalent van 36 miljoen boeken. Ter vergelijk: de complete bibliotheek van het Amerikaanse Congres bevat ongeveer 35 miljoen boeken.

    De sociale media krijgen een steeds grotere invloed. Wetenschappers spreken al van een 'omringend bewustzijn', een intiem 'ESP' (buitenzintuiglijke waarneming)-achtige ervaring waarbij we 'bijna onbewust' oppikken wat andere mensen denken, voelen en doen. Ook dit zou in wezen een vergroting van onze normale menselijke vermogens zijn. (1)

     

    1000 jaar leven door technologie?

     

    De grote vraag is hoe ver de samenleving -u en ik- bereid zijn te gaan om de kwaliteit van leven -en dat van onze kinderen- blijvend te verbeteren. Willen we daar een deel van onze menselijkheid voor opgeven?

    Er zijn al transhumanisten die geloven dat we het leven zullen kunnen verlengen tot 1000 jaar. Behalve chirurgie en medicijnen wordt daarbij met name aan genetische technologieën gedacht. Volgens Michael Cook, redacteur van Mercator Net -een online magazine over bioethiek en menselijke waardigheid- schuilt daarin een gevaar. 'Als -en dat is een grote 'als'- je de intelligentie, kracht, snelheid en levensduur van kinderen genetisch kunt aanpassen, zouden we dan een andere soort worden? Misschien.'

     

    Cook is men bang dat er door deze nieuwe technologie in de toekomst twee klassen mensen ontstaan: degenen die zich genetisch hebben laten verbeteren, en degenen die dit niet hebben willen of kunnen laten doen. Ook dr. John Haldane, professor filosofie aan de Universiteit van St. Andrews (Schotland), denkt dat het een illusie is dat we onszelf puur door technologie een gelukkig leven kunnen geven. 'Het kan betekenen dat we daarvoor onze diepste kernwaarden moeten schenden.'

     

    'Transhumanisme verdringt Gods plan'

     

    Edward Richard, moreel katholiek theoloog en pastor in Sulphur (Louisiana), vindt het gebruik van technologie om ons menselijker te maken op zich een goed idee. 'Maar wij niet moeten de technologie dienen, maar de technologie ons. Als we door eugenese (aanpassen van onze genen om ons te verbeteren) proberen Gods voorzienigheid en plan voor de mensheid te verdringen of te negeren, gaan we duidelijk de grens over van wat moreel aanvaardbaar is.'

    Hij wijst op een bekend voorbeeld uit het verleden waar dit streven toe kan leiden: de Nazi's, die een Arisch 'superras' wilden kweken, en alles wat in hun ogen minderwaardig was -Joden, zigeuners, gehandicapten- als ballast zagen en wilden uitroeien.

     

    'Gij zult als god(en) zijn'

     

    Volgens Cook is het transhumanisme zo oud als de mensheid zelf: 'De zin 'gij zult als god(en) zijn' komt in mijn gedachten... Neem bijvoorbeeld Ray Kurzweil (transhumanist en technologisch directeur van Google). Hij voorspelt dat we over 32 jaar onze hele herseninhoud in een computer kunnen uploaden, een mijlpaal die de 'singulariteit' wordt genoemd. Uiteindelijk zullen we onsterfelijk worden. Ja, dat klinkt bekend.'

     

    Klonen, stamcelonderzoek en het combineren van menselijke en dierlijke genen zijn volgens pastor Richard allemaal zaken die tot het beginnende transhumanisme behoren. Dr. John Haldane ziet in de stelling 'niemand wil op deze manier geboren worden' -wijzend op handicaps of genetische tekortkomingen- het gevaar dat mensen wier beperkingen nu als normaal worden geaccepteerd, straks zullen worden uitgestoten.

     

    Stoffen in drinkwater om geweld te voorkomen?

     

    Cook wijst in dit verband op onder andere Oxford professor Julian Savulescu, die de inherente menselijke neiging tot geweld en rebellie wil oplossen door genetische aanpassingen en door chemische stoffen aan het drinkwater toe te voegen. 'Als mensen dit idee serieus nemen, zal de samenleving daaronder lijden. Mensen met tekortkomingen -zowel lichamelijke, psychische als intellectuele- zullen dan als 'ondermensen' worden beschouwd.'

     

    Francis Fukuyama, politiek wetenschapper en auteur, noemt het transhumanisme zelfs het meest gevaarlijke idee ter wereld. 'In theorie klopt dat waarschijnlijk,' zegt pastor Richard. 'Het zou namelijk het einde van het menselijke ras betekenen.'

     

    'Westen verliest gevoel voor menselijkheid'

     

    Cook wil zover niet gaan, maar vindt wel dat er grote gevaren aan de huidige ontwikkelingen kleven. 'Neem bijvoorbeeld obesitas. Moeten we dat met medicijnen en chirurgie (maagverkleining) oplossen, of met wilskracht en oefeningen? Hoe zorg je dat kinderen zich gedragen? We geven ze Ritalin. Tienerzwangerschappen? We geven ze de morning-afterpil. Deze manier van denken is gevaarlijk en ten diepste onmenselijk.'

     

    De redacteur constateert dat de Westerse samenleving langzaam zijn gemeenschapszin en traditionele rijke gevoel voor menselijkheid, dat gebaseerd is op de eeuwenlange Joods-christelijke traditie, verliest. 'Het transhumanisme probeert dit te vervangen. Ik denk dat dit gedoemd is te falen, maar de gepresenteerde oplossingen zullen een tijdje logisch lijken en veel lijden veroorzaken.'

     

    'Vernietiging hele mensheid dreigt'

     

    Dr. Jose Perez Adan, socioloog aan de Universiteit van Valencia, noemt het transhumanisme 'veel erger dan abortus, misdaad, oorlog en sektarische genocide bij elkaar opgeteld', omdat het 'de vernietiging van de hele mensheid impliceert.' Als we niet oppassen en blijven denken dat alle wetenschappelijke vooruitgang automatisch 'goed' is, dan 'zullen we uiteindelijk het onaanvaardbare goedpraten, dezelfde soort 'rechtvaardiging' die er destijds werd gegeven voor de Holocaust.'

    Xander

    *

    III SLOT

    Stoffen in hun drinkwater doen om bij Moslims de ogen te doen opengaan…. Een berekend risico?

    Ik hoop dat De Schepper niet al te veel heeft mee gelezen, want al die dingen doen mij denken aan alles wat al eens gebeurd is en kinderlijk verhaald staat in de Avonturen van Adam en Eva, die verjaagd werden uit het Aards Paradijs, omdat zij door het eten van de vruchten van de boom van Goed en Kwaad, aan God wilden gelijken…. Ze kregen daarvoor geen Nobelprijs, maar dienden voortaan hun brood te verdienen in  het zweet huns aanschijns…. En met de kinnekes was het  og veel erger dan zweten….

    U moet weten : die Engel met het vlammend zwaard die onze voorouders, de eerste mensen, wegjoegen uit de Tuin van Eden, staat aan de einder nog altijd in stand by. Als er nu al stemmen opgaan, om bepaalde menselijke afwijkingen liever te vervangen door een huisdier, een konijnn , een kat of een goudvis, dan  denk ik dat men Hierboven weer spijt begint te krijgen, ooit de mens te hebben aangesteld als Meester van  de Schepping.

    De Softenon-baby’s zijn niets meer dan een ongelukje geweest. Niets ergs. Dat zijn ook de NSA-spîonage praktijken gewest, waarbij we gemakshalve maar vergeten, dat er altijd tussen elk koren kaf zit. Onkruid groeit nu eenmaal beter dan koren…

    Het wordt dus met al het nieuw precies hetzelfde als bij het allereerste begin van de www. Eerst heeft het een ongebreidelde uitbreiding moeten meemaken, vooraleer men er aan dacht dat er geen reglement was gemaakt. Hetzelfde met de Europese Eenmaking: men heeft maar land na land toegelaten, zonde dat er een precieze omgeving was geschapen.

    Men probeert dat pas, als op de wildgroei werkelijk gaan maat meer staat….

    Als er ter wille van de vooruitgang, al aan iets moet geprutst worden, dan zou ik voorstellen te beginnen met een proefperiode van het uitschakelen van het menselijk voortplantings mechanisme. Wedden dat het niet lang zou duren, voor men terug grijpt nar de mens zoals die uit Gods handen is gekomen? Een tekeningetje zal hierbij wel niet nodig zijn….

     

    Geschreven door AABEE via Digitalia

    …

     

    …

     







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!