MET SNELTREINVAART DOOR DE DAGEN
Foto

Foto

Inhoud blog
  • 906 - EEN CLOWN-KONTDRAAIER OP DE DANSVLOER HEEFT ALTIJD SUCCES
  • 905 - HET APENLAN D NA MEI 2024
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID D E E L I I
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID
  • 903 - DE STILTE VOOR DE STORM IS VEEL TE LUID


    Foto

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Zoeken in blog


    VOOR WIE GRAAG EEN EINDJE MEERIJDT
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1041 - MINISTER ‘TE' VAN DE NOORDZEE IS VERDRONKEN

    ***
    Donderdag 22 november
    Zon 8u10-16u47
    H Cecilia van Rome, patrones van de zangers en de musici
    De dag aan Sint-Cecilia gewijd, tekent ons de wintertijdxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    .

    1041 - MINISTER ‘TE' VAN DE NOORDZEE IS VERDRONKEN

     

    De heilige Cecilia van Rome

     

    ***

    Levensverhaal

    Cecilia werd geboren rond het jaar 200 in Rome. Volgens de legende stamt zij uit het belangrijke geslacht van de Cecilianen, ten tijde van de Romeinse keizer Alexander Severus. De jonge Cecilia had de gelofte van maagdelijkheid afgelegd en als kind had ze zich al geestelijk met Jezus verloofd. Een jonge man Valerius werd echter verliefd op haar en hoopte op de toestemming van haar ouders om met haar te mogen trouwen. Alles werd in gereedheid gebracht voor het huwelijksfeest, maar onder de feestelijke muziekklanken zong de maagd Cecilia innerlijk een lied voor de Heer alleen. Tijdens de eerste huwelijksnacht vertelde ze haar man Valerius dat ze de gelofte van kuisheid had afgelegd. Ze werd beschermd door een engel van God die erop toezag dat niemand haar aanraakte. Als dit wel zou gebeuren, dan zou de woede van de hemel over die persoon neerdalen! Toen haar man vroeg om de engel te mogen zien, antwoordde Cecilia dat dit enkel mocht als hij zich door de paus zou laten dopen. Valerius deed dit en toen hij weer thuis kwam, zag hij nog net hoe een engel zijn vrouw rozen gaf. Hierop werd hij een van vurigste christenen en bekeerde hij ook zijn broer Tiberius.

    Met zijn drieën verzorgden ze de christenen die bezweken waren onder de christenvervolgingen. Op bevel van prefect Almachius werden Valerius en Tiberius gevangen genomen en onthoofd. Cecilia werd later ook gevangen genomen en in haar huis in kokend water gezet om op die manier te sterven. Maar het kokende water deerde haar niet en daarom werd zij veroordeeld tot de dood met het zwaard. Tot driemaal toe moest de beul met het zwaard toeslaan. Daarna bleef Cecilia nog drie dagen zwaar gewond in haar woning liggen. Tijdens deze drie dagen liet zij al haar bezittingen na aan haar dienaren en aan de armen van de stad. Uiteindelijk stierf ze op 22 november 230 aan haar verwondingen.

    Cecilia wordt verheerlijkt als een volmaakt voorbeeld van een christelijke vrouw die uit liefde voor Christus maagd bleef en als martelares is gestorven.

    Patrones van de muziek

    Sinds de middeleeuwen wordt Cecilia vereerd als de patrones van de kerkmuziek, muzikanten, zangers, instrumentenmakers, orgelbouwers en dichters. Of zij zelf muzikaal was of een instrument bespeelde, weet men niet.

    Tot de middeleeuwen was paus Gregorius de patroonheilige van de muziek en de muzikanten. Maar toen in 1584 de Romeinse academie voor muziek werd opgericht, werd die onder de bescherming van de heilige Cecilia geplaatst.

    Haar patronaatschap van de muziek is gebaseerd op een verkeerde vertaling van een vers uit de vespers van haar feestdag: Cantantibus organis Caecilia virgo in corde suo soli domino decantabat dicens fiat domine cor meum et corpus meum immaculatum ut non confundar. De verwijzing naar het orgel ( organis ) en de zang ( cantantibus ) hebben te maken met het feestgedruis op haar bruiloft. De zin wil zeggen dat zij zich "temidden van de feestmuziek" in haar hart enkel richt tot God in de hoop ook in haar bruidsnacht haar maagdelijkheid (corpus immaculatum ) te kunnen bewaren.

    Bron: Wikipedia

    Catacomben

     Omdat in die periode de christenen in Rome nog vervolgd werden, werd ook Cecilia stiekem in de catacomben begraven. Wie in de paasvakantie 2006 mee was met de Romereis, herinnert zich nog wel ons bezoek met een Nederlandstalige gids aan de catacomben van Sint-Calixtus. We hebben ondergronds halt gehouden bij de crypte van Cecilia! We stonden even stil voor een mooi witmarmeren liggend beeld van de gestorven Cecilia met een duidelijke zwaardslag in de hals. Cecilia werd begraven in dezelfde houding als ze stierf. Gedurende meer dan vijf eeuwen werd Cecilia daar vereerd. Pas in 821 werd haar lichaam overgebracht en herbegraven in de basiliek van Trastevere die aan haar is gewijd.

    Kerk en beeld

    Het beeld dat wij zagen in de crypte van de Sint-Calixtuscatacomben is een nauwkeurige kopie van het originele beeld uit 1599 van beeldhouwer Stefano Maderno.

    In 821 liet paus Pascal I het intacte lichaam van Cecilia vanuit de catacomben overbrengen onder het hoofdaltaar van de Trastevere basiliek in Rome. Wanneer in 1599 kardinaal Sfondrati het graf opent, vindt hij het lichaam van Cecilia bijna ongeschonden terug. Op haar rechterkant gelegen, lag ze daar precies slapende. Haar hals droeg nog duidelijk de ruwe sporen van de zwaardslagen. Het lichaam verging daarna echter snel tot stof door contact met zuurstof.

    Onder het hoogaltaar van de basiliek staat een prachtig beeldhouwwerk van Stefano Maderno dat de heilige Cecilia voorstelt badend in het bloed van de zwaardslagen. Een kopie van dit beeld staat op de eerste rustplaats van Cecilia in de catacomben van Sint-Calixtus.

    ***

     

    Een vleugje nostalgie, een lieve herinnering, wèten waarvoor iets staat en hoe dat is gekomen : dat zijn een paar redenen waarvoor bovenstaande uitbreiding model heeft gestaan.

    Langs de weg van de herinnering, via de wegen van het Oude Rome, onderweg naar de moderniteit van politieke budgetering : het moet maar lukken.

    Dit is dus een verhaal van Clair-Obscur : de zwarte donkerheid van Mister ‘Te’ tegenover de lichtende klaarte van een opgesmukt maar mooi verhaal.

    Notte is inderdaad bij deze weer herleid tot bijna minder dan niets, nadat hij, net als Hamas tegenover Israël, zijn viscerale afkeer voor de vooruitgang en het welzijn zijn eigen Volk niet kan verbergen. Teveel Marx in de soep gehad!

     

    ***

     

    Ter zake :

    Ondernemers zijn een politieke partij geworden"

    Ann Van den Broek en Steven Samyn − 22/11/12, 06u02

    ***

    De felle kritiek van de ondernemers op Di Rupo I is volgens Johan Vande Lanotte (sp.a) geen toeval. "Het protest komt er omdat fiscale en sociale fraude nu echt wordt aangepakt. Hun comfortzone is weg." .

    De begroting is klaar, maar veel applaus heeft de regering er nog niet voor gekregen. Niet van vakbondszijde, niet van werkgeverszijde. Maar dat verbaast budgettair co-architect Johan Vande Lanotte allerminst.

    "De ondernemers gedragen zich als een politieke partij. Het is geen toeval dat ze net nu op de barricaden staan. Er is een duidelijk verband met de strijd tegen de fiscale en sociale fraude. Hun comfortzone is weg. Het is in het verleden nog moeilijk geweest, alleen hebben we ze toen niet gehoord. Wat is het verschil tussen deze en vorige crisissen? Dat er meer mensen hun job verliezen? Nee. Dat er veel meer faillissementen zijn? Nee. Het verschil is dat fraude nu echt wordt aangepakt."

    Dat de ondernemers liever zouden blijven frauderen, wil de vicepremier niet gezegd hebben. Maar het verband valt volgens Vande Lanotte niet te ontkennen. "Ik maak geen intentieproces, maar het hangt wel degelijk samen. Iemand die zijn comfortzone ziet verdwijnen, gaat meer protesteren. De nieuwe fiscaliteit op bedrijfswagens heeft bedrijfsleiders veel last bezorgd. Die mensen haten ons daarvoor."

     

    (Nota : het afschieten van alle bedrijfswagens is toch een oud verhaal, dat met deze begroting niets te zien heeft!)

     

    De socialist geeft wel ruiterlijk toe dat die maatregel misschien niet de meest verstandige was. "Maar ze is er nu en socialisten worden omwille van die regeling verfoeid door bedrijfsleiders. De fiscale boetes van 309 procent zijn niet door deze regering ingevoerd, maar ze worden eveneens als een pesterij beschouwd. Dat heeft de ondernemers mondiger en kritischer gemaakt", maakt Vande Lanotte zich sterk.

    Let wel, de socialistische vicepremier is absoluut niet tegen ondernemers, benadrukt hij. "Ik heb geen anti-ondernemersmentaliteit en ik heb geen zin om ondernemers te brandmerken. Als het over het belasten van meerwaarden gaat, gebeurt dat nog al eens. Ten onrechte."

    Al is Vande Lanotte dan ook weer niet tegen het belasten van die meerwaarden. "Ik ben het alleen niet eens met de stelling van links dat dit het walhalla is." .

     

     

    ***

     

     

    Diagonaal doorlezen :  Hamas schiet van uit Gaza 500 onnozele raketjes per dag af op Israël en schruwelt van verontwaardiging als het lik op stuk krijgt. De Vlinder Regering doet hetzelfde naar de bedrijfswereld toe, en als deze de rug recht (maar voorlopig nog niet terugschiet) dan is het kot te klein. Zoals reeds gezegd : teveel Marx in de soep gehad!

    Fraude, echte fraude dan, moet zeker aangepakt worden, maar als iedereen voor zijn eigen deur veegt, is gans de straat proper. Het probleem is, dat het voetpad voor de huizen der Roden, torenhoog met van die dingen ligt. Het enige dat daar helpt, is geheel de straat opbreken en alles in de riool kippen.!

    Het verschil tussen de politieke en de ondernemerswereld? Dat verschil is het al dan niet maken van schulden. Ondernemers die boven hun stand leven, gaan failliet en worden, bedekt  met pek en veren, de woestijn ingestuurd. Politiekers die jaar na jaar schulden maken en blijven leningen aangaan, worden door de goegemeente aanzien als grote staatsmannen! Alle regeringen rond ons, zo ver de media reiken, hebben sedert het uitbreken van de Vrede in 1945, niets anders gedaan dan putten gemaakt, hoe Linxer, hoe dieper. Het is zelfs zo erg, dat de sommen thans uitgedrukt worden gedeeld door 4, en met een kommaatje verschoven (40,3399 Bef = € 1,-), en als zelfs dat begint té duidelijk te worden, dan wordt de staatsschuld uitgedrukt in % van het BNP : geen kat die nog weet waarover het gaat, maar vermits dat ‘het blijft duren’, lopen de mensen daar in!

    Ach Ja!  Düren is een mooie stad…. en heeft zelfs de wereldbrand van de Tweede Wereldoorlog overleefd!

    ***

     

     

    En door zo’n charlatans wordt een hardwerkende ondernemer die zijn gezin, zijn geld en zijn gezondheid op het spel zet, uitgemaakt voor fraudeur! Aan slag van de ‘wind-molen gehad?

    Er zou een beweging moeten op gang getrokken worden, die zich bezig houdt met de verzorging van hoge bomen met sterke takken. We zullen die straks nodig hebben, om gangsters à la Mister Te ten toon te stellen…. Ze zullen zelfs, om ze toonbaar te maken, eerst gratis geschoren worden!

    JaJa, die ‘Identitairen’ in Poitiers zouden een mens nog op slechte gedachten brengen!

     

    ***

    (*) De ‘Ccn T federale Maatschappij’ waarvan de Smalle d’Anvers spreekt, wordt op deze blogs ingedeeld in

    -L14-D = Louis Quatorze Domineerders

    -EURO-SD = Europa Sovjet Domineerders

    -BTK-D = Born to Kill Domineerders

    -I-D = Inheemse Domineerders

    (**) Voor die tussenliggende hoofdletter T in kontT conT dient U zich een kudde Islammers op straat voor te stellen, in de richting van Mekka op hun knieën biddend, hun kont naar de camera gekeerd. Dat is poere koeltoer om ons hun respect te betonen.

     

    ***







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 10/04-16/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!